Alter Ego
84 megosztás

Tikitaki a SZTAKI-ban?

Alkalmi együttlétekre szolgáló “kéjbarlangot” építettek ki a Magyar Tudományos Akadémia egyik kutatóintézetében a lehető legnagyobb titokban – állítja a Riposzt informátora. Elmondása szerint csak a beavatott professzorok kaphatnak speciális kódot, hogy igénybe vehessék a különös módon berendezett, egyébként “kutatói vendégszobának” titulált intim találkozóhelyet. Állítása alátámasztására egy rövid videó felvételt is közreadott a helységbe vezető titkos kódot kalandos úton megszerző, az MTA belső köreiből korábban elszármazó informátor. Többen úgy értékelik, hogy a lakberendező csakis egy kuplerájokon edződött vérprofi lehet, aki ügyesen egy légtérbe dizájnolta a vörös kárpitos, szívecskés franciaágyat és a kényeztető masszázsfürdőt.

Az ellenzéki érzületűek azzal tiltakoznak, hogy mindez csak egy koncepciós lejáratási kísérlet, a szoba nem is létezik, vagy ha esetleg véletlenül mégis, akkor sem kéjbarlang. Azért rövid gondolatkísérletként képzeljük el, hogy milyen arcot is vágna az a messzi földről érkezett számítástechnika professzor, akit a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Intézetében (SZTAKI) elszállásolásképpen egy olyan szobába vezetnek be, ahol az ágyon sok mindent lehet csinálni, de normálisan aludni biztosan nem

Idő közben megszólalt a SZTAKI vezetősége és bevallotta, hogy a szoba ezzel a berendezéssel valóban létezett, de állításuk szerint azt már felszámolták:

„Szexuális együttlétekre berendezett helyiség nem létezik és soha nem is létezett a SZTAKI egyik épületében sem. Tény, hogy évtizedekkel ezelőtt a kutatóintézet egy korábbi vezetője a sajtóban megjelent videófelvételnek megfelelően rendeztetett be egy szobát, de ez soha nem működött »kéjbarlangként«. A szobát a jelenlegi vezetés már korábban felszámolta, így a megjelent valótlan információkat cáfoljuk és nyomatékosan kijelentjük, hogy jelenleg sem található az MTA épületeiben a RIPOSZT által bemutatotthoz hasonló intim találkozóhely.

Nemzetközileg elismert kutatóintézetként hiszünk az akadémiai dolgozók etikus és eredményes munkavégzésében, így a szervezeti kultúránkkal ellentétes feltételezést elutasítjuk; az intézet falain belül pedig kizárólag a hazai innováció fejlesztésére irányuló tevékenységet támogatunk.”

Abban a feltevésben minden bizonnyal sok igazság rejlik, hogy az állítólag az MTA-ban folyó üzelmek leleplezésének egyik indítéka az is lehet, hogy az MTA korábban nemzetközi hisztériakeltéssel szegült szembe a tudományos akadémiát és általában a tudományos kutatást racionalizálni akaró kormányzati törekvéssel. Nem lehet kérdés, hogy a “gender-ideológia” és hasonló “bölcsész tudományok” felszámolására irányuló kormányzati célok lényegében indokoltak, hiszen ezen irányzatok tudományos volta és társadalmi haszna egyaránt erősen megkérdőjelezhető. Ennek ellenére demonstrált még februárban nemzetközi petícióval saját racionalizálása és a “CEU elüldözése” ellen az MTA:

Mi, egyetemi diákok, oktatók, kutatók és a tudást és tanulást nagyra tartó állampolgárok, magyarországi egyetemek, intézetek, karok, tanszékek és laborok elrettenve és kétségbeesve látjuk a Magyar Tudományos Akadémia intézeteinek anyagi eszközökön keresztül történő ellehetetlenítését. Az összes magyarországi egyetem és kutatóhely kutatási teljesítménye és potenciálja kívülállók számára meglepően rövid távon fog helyrehozhatatlanul széthullani a tudományos kutatás finanszírozásának állami irányítás alá vonása, illetve a legmagasabb szakértői és tudományos felkészültséggel rendelkező hazai szerv, az MTA tudományszervező és felügyelő tevékenységének kiüresítése következtében. Egyértelműen ki szeretnénk mondani: az MTA működésének anyagi ellehetetlenítése, illetve a tudomány ideológiai alapú állami irányítás alá vonása teljes mértékben elfogadhatatlan, és így nem képezheti alku tárgyát.

Talán a kormány hívei közül sokan gondolják, hogy szükség esetén pénzzel mindent korrigálni lehet, de a károk helyrehozhatatlansága jelen esetben a tudás és a szakértelem megsemmisülését jelenti, mivel a valódi tudás létrehozásának, megőrzésének és átadásának struktúrája olyan szakértői ismeret, amihez pénz és jó szándék kevés. A világtörténelem legnagyobb technológiai és tudományos forradalma közepette Magyarország évszázados távlatban csúszhat le a harmadik világ szintjére – miközben évszázadok magyar tudományos és szellemi fejlődése válik füstté a „szakértő” politikus kezei között.

Az alkalmazott kutatások és a reál tudományok előnyben részesítése, illetve bölcsészettudományok felszámolása tudományos szempontból nem megalapozott, téves, rövid távú érdekeket leső gondolat, amely a magyar tudományos életre végzetes következményekkel járhat. Az MTA már így is erősen eltolódott az alkalmazott kutatások irányába Pálinkás József korábbi MTA elnök úr átszervezése nyomán. Albert Einstein nem alkalmazhatósága miatt dolgozta ki a relativitás elméletet, és még a számítástechnikát is filozófusok (Gottlob Frege) és matematikusok (Alan Turing) alapozták meg, még mielőtt a mérnökök egyáltalán elkezdhettek gondolkodni megvalósításán.

Amennyiben Magyarország Kormánya bármilyen jelentőséget tulajdonít a magas tudományos és kutatási teljesítménynek, mert érti, hogy a technológia korszakában a szellemi javak termeléséé a jövő, azonnali hatállyal állítsa meg a központosított állami tudomány kiépítését, mert a hozzá nem értő politikusok által létrehozott szellemi korlátok sehol sem vezettek értékelhető szellemi teljesítményekhez – és Magyarországon sem fognak. A tudomány ideológiától és államhatalmi akarattól független működése nem csak a tudósok, de az általuk felhalmozott szellemi értékek itthon tartásának is minimális feltétele. A hatékonyság Palkovics miniszter úr által javasolt növelése álságos és átlátszó érv, amikor első gyakorlati lépésként a nemzetközi szakértők bevonásával, tisztán teljesítményi alapon odaítélt MTA pályázati és kutatási pénzeket is befagyasztotta.

Tisztában vagyunk azzal, hogy az Európai Uniótól pályázható pénzek – többek között a világ technológiai átalakulásának következtében – a jövőben elsősorban tudományos kutatásra és fejlesztésre lesznek lehívhatóak. Nyilvánvaló, milyen komoly konkurenciát jelent ebben egy olyan, valóban hatékonyan, szakmai alapon működő, nagyon magas színvonalú tudományos munkát felmutatni képes, nemzetközi hírű intézmény, mint az MTA. A nemzetközi versenyben azonban a politikai akaratból működő kutatás látványos és csúfos kudarcot fog vallani. A jövendő nemzetközi innovációs és kutatási forrásokért folytatott versengésben a független és önálló MTA nem a kormány által kialakítani kívánt majdani hálózat riválisa, hanem a nemzetközi siker egyik alapvető előfeltétele.

A tudomány függetlensége nem csak a gondolatszabadság alappillére, de a magas teljesítmény és a színvonalas oktatás záloga is. Ha beleszól a politika, szakértelem híján csak romok maradnak. Egy konkrét példa: a kognitív idegtudomány az elmúlt néhány évtizedben a világ egyik fontos tudományterületévé vált, amiben Budapest világszinten is kiemelkedő kutatási központtá nőtte ki magát. Többek között ennek is gerincét törte a CEU elüldözése. (…)

Az idézett szöveg, főként annak utolsó mondata különösen leleplező. Nyilvánvalóvá teszi, hogy az MTA elszabadult ágyúnaszádként fordult szembe az ország kormányzatával. Azért a férfigyűlölő gender ideológiáért, gender-feminizmusért, szélsőliberális hordalékért álltak ki, amelynek ikonikus “tudományos” központja a CEU. Szögezzük le: a külföldi pénzből működtetett társadalommérnöki bomlasztás, az ügynöki diverziós tevékenység nem tudományos munka. Így nem is esik a tudományszabadság körébe az az áltudományos mocsok, amit ők “bölcsészetként” akarnának eladni. Senkinek sem szükséges megijednie, amikor az MTA egyes politikailag elkötelezett képviselői lényegében a tudományos élet szétzüllesztésével akarják megzsarolni az államot. Semmiképp sincs okunk az ijedségre, merthogy az efféle társadalompusztító, férfigyűlölő “tudományra” az állampolgárok többsége nem tart igényt. Különösen röhejes, ahogyan ez a fajta modern “bölcsészet” a maga elefántcsonttornyából egyvégtében öntelten azt ordítozza, hogy saját “tudományosságának” és hasznosságának megítélésére egyedül csakis Ő önmaga hivatott, és mindenki más ostoba, hitvány proli, aki nem érti az új idők szavát zengő bölcsességüket.

Azt a rejtélyt ezzel az eszmefuttatással persze nem sikerült megoldani, hogy valóban kéjbarlang volt-e a SZTAKI szívecskés franciaággyal felszerelt padlásszobája vagy esetleg csak a szabados bölcsészízlés eklatáns megnyilvánulása, de ez mindegy is, mert az már egészen biztos, hogy ezután nem lesz tikitaki a SZTAKI-ban.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
84 megosztás


321
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
12 Egyéni hozzászólás
309 Válasz hozzászólás
2 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
32 Hozzászólások szerzői
Kovács SzandraTina74BazingaBaltonVivienLeigh Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Hunn
Újságíró

Az MTA tudósai is szoktak b@szni? Ezt soha nem hittem volna el ha nem itt olvasom. Pedig általában olyan komoly embereknek adják elő magukat, hogy az ember nem is feltételezne ilyesmit róluk …

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ez volt a téma épp máshol is, és a liberális/baloldali kommentelők továbbra is ragaszkodtak ahhoz, hogy de igenis ez csak egy pihenőszoba volt, ahova a megfáradt tudósok jártak aludni. Egy barátnőfílinges prosti lakása nem néz így ki. :)
Akárhogy is nézem: ez bizony egy baszoba.

UPongi
Olvasó
UPongi

Elég fura elképzeléseik vannak a prostiknak a “barátnőfíling”-ről, ha az még ennél is durvább! :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Azért láttam már olyanokat, akik eléggé túltolták a pornós fílinget. :)

UPongi
Olvasó
UPongi

Nademostmár komolyan… mit jelent egy prostinál a “barátnőfíling”? :)
Az elmúlt 40 évben egyszer voltam prostinál, amolyan “pipáljuk már ki alapon”, ezért tényleg komolyan érdekel, mert el nem tudom képzelni…

Delin
Olvasó
Delin

Ahogy kivettem SS minden 1 nő – 1 fèrfi felàllàst prostiknàl baratnőfeelingnek tekint.

Btw SS, olvastam az utso pàr blogpostod, minden elismerèsem, hogy mèg egyben vagy fizikàlisan. Arròl van valami elmèleted, hogy mièrt van ekkora kereslet pasi rèszről a gangbang-re?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szerintem ezt ne itt beszéljük meg. :) Írj oda mondjuk. Igen, van elméletem, volt is róla poszt még régen, valahol az elsők között.

Én a lakáson dolgozókat szoktam általában barátnőfílingeseknek hívni. Az átlag rosszlányokon hirdetőket.

Reszet Elek
Újságíró

Azt hiszem valamikor az ittléted hajnalán valamelyik férfihangos cikk alatt is kifejtetted, elég lenne az a link is.
Beleolvastam, az egy hónapos lábadozás az szerintem bevarrás és/vagy húskampó lehetett, de szinte biztos hogy medical. Ez persze csak megérzés.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, Elek. Egy “soha többé” dolog. Egy nap talán majd kedvem lesz beszélni róla, még túl korai. :)
Egyébként valaki 4-5 napot mondott, más egy hónapot. Aztán úgy 3 hét lett belőle, és a doki is faszkodott még. Nem poén heteken át fertőtlenítő kendővel pisilni. :)

Delin
Olvasó
Delin

SS, a korai posztban ez a rèsz pont nem volt annyira kifejtve. Ha megjön az ihlet majd ìrd le hosszabban. :)

Reszet Elek
Újságíró

Én is kíváncsi lennék…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ennél jobban nem tudom, abban kifejtettem röviden, hogy szerintem a pornó, falkaszellem, ár hármas lehet a háttérben. Nem vagyok szexuálpszichológus, és azt sem tudom, mennyire jellemző ez a viselkedés, kevesen dolgoznak főállásban ezen a vonalon, a többség inkább csak alkalmilag bevállalja.

ulomenen
Olvasó

Úgy vélem, hogy az “orgia” (tkp. kettő-háromnál több ember szexel egymással egyszerre) szorosan hozzátartozott az emberi nem fejlődéséhez. Különböző ősi kultúrákban megtaláljuk a nyomát, plusz a főemlősöknél is. Biológiai nyoma pl a pénisz “spermaszivattyúzó” tulajdonsága. Valahogy úgy lehetett/van ez, hogy a kvázi monogámia a hétköznap, az orgia pedig az ünnepnap, lásd zenei fesztiválok: zene, bódulat, szex idegenekkel. Úgy gondolom, bármiféle többes felállás a szexualitásban ennek a leképződése, függetlenül a résztvevők nemi arányától (egy nő vagy több).

Delin
Olvasó
Delin

Ebben a felàllàsban ez egyàltalàn nem egy kolis orgia, sima többes szex otthon vagy egy szvinger klubban, ahol minden fèl kìsèrletezget mi a jò neki ès bàrki bàrmikor kiszàllhat. (Ezekben az esetekben pl ritkàn szenved az egyik fèl 8 napon tùli sèrülèseket.) Klasszikust idèzve ez mindenről szòl csak magàròl a szexről nem.

Reszet Elek
Újságíró

A pénisz formája csak a spermaversenyre bizonyíték nem pedig gruppenekre.

Hunn
Újságíró

A “barátnőfíling” lényege valami olyasmi, hogy a prostik sem hülyék, és ők is látják azt, hogy a mai modern, feminista nők még párkapcsolatban is egyrészt csak sétáló pénztárcának nézik a férfiakat, másrészt pedig a szexuális forradalomban elszabadult hiprgámia miatt csak a legfelsőbb 20%-ba tartozó izmos és jóképű férfiakat, az ún. “jó pasikat” kezelik igazán férfiként, az átlag férfit nem.

Ezért a “barátnőfílinges” prostik azt az illúziót adják, hogy úgy viszonyulnak hozzád, úgy viselkednek veled az együttlét során, mint ahogy régen (pl. az én fiatal koromban is még) a barátnőd viszonyult hozzád, a párjához. Sokan keresik a nőkkel való együttlétben az intimitást, azt, hogy férfiként kezelik pusztán azért, mert férfinak született: ez a régen alapvető és magától értetődő elvárás a mai feminista világban csak értetlenül felhúzott szemöldököket eredményez a “modern és egyenrangú” nők részéről, hacsak nem a legfelsőbb 20%-ba tartozó férfi irányából érkezik… (Merthogy hát ugyan mit képzelünk már magunkról, ugyebár…)

És mivel a legtöbb férfi lelke mélyén erre vágyik – a szex mellett – igazából, tehát az a prosti amelyik ezt megadja nekik, az sok visszatérős vendégre számíthat. És a prostik legfőbb jövedelme a visszatérős vendégektől származik, mint az közismert…

common man
Olvasó
common man

Az a kérdés még ,hogy a szervezet csak a szobát biztosította vagy esetleg valami masszázst is.Mert ha valaki egész nap tudományoskutat annak azért már ilyen földi hívságokra kevés ideje marad.Mármint a megszervezésére.Gondolom hormonok ösztönök ugyan úgy dolgoznak náluk is.Gyorsan lerendezni a feszültséget,ellazulni,aludni egy jót,megálmodni a megoldást,másnap meg döntögetni a tudomány csúcsait.A szüleim mondták ha rendesen tanulok még akadémikus is lehetne belőlem de én erőszakos kis hörcsög mindenáron útépítő munkás akartam lenni.Jól elbasztam.

Kalman
Újságíró

Nekem meg azt mondták, hogy vén faszok rágják a gittet az akadémián, ezért sosem volt ambícióm bejutni. Ha előre tudom, hogy a kutatási pénzekből kurvákat lehet felhívni, akkor mindent megtettem volna hogy bekerüljek.

Reszet Elek
Újságíró

Még az sem kell, bőven van amatőr ribanc is aki előbbre akar jutni a tudományos berkekben.

Kocka
Olvasó
Kocka

A kutató munka leginkább ülő tevékenység, íróasztalnál, papírok és számítógép előtt. Ilyesmitől a hormonok nem nagyon fognak termelődni — ahhoz mozgás kell.
Másrészt energetikailag pont a kreatív energiákra van szükség új dolgok, megoldások találásáshoz; ezekből az energiákból egy szorgalmas kutatónak nem hiszem, hogy akkora túltengése van, hogy ilyen szobában kelljen levezetni.
Megjegyzem, hogy írtam már tudományos cikket (nem az MTA-nál :-) )

Úgyhogy ki használna egy ilyen szobát? Az vagy nem átlagos kutató, vagy nem végezi komolyan a munkáját.

Kovács Szandra
Olvasó

ilyen pihenőszobáról sokan álmodnának https://hu.flatfy.com/ :)

common man
Olvasó
common man

Lehet ,hogy a vidéki professzorok itt aludtak a feleségükkel?

common man
Olvasó
common man

Valaki csak atkátlanította az ágyneműt meg ugye a kádat se árt kimosni az úszó részecskék után.Kérdezzék meg.

wittukind
Olvasó
wittukind

majd leszen buzibár is ott a Városházán ha kijön az akinek ki kell jönnie….

VincentLaw
Olvasó
VincentLaw

Mint Sztakis, nekem is egyszer mutatták telefonon (személyesen sajnos nem láttam) a munkatársak, hogy mik vannak a hatodikon :D Persze a funkcióját én sem értettem, viszont egy jót nevettem rajta, és én sem gondolnám, hogy bármiféle sexuális tevékenység zajlott volna ott. Viszont szerintem nem meglepő, hogy miért került előtérbe ez a hír most, holott már ‘elméletileg’ régebbi ez a sztori, meg hogy jelenleg az MTA bedarálása folyik.

common man
Olvasó
common man

viszont egy jót nevettem rajta, és én sem gondolnám, hogy bármiféle sexuális tevékenység zajlott volna ott

És mit gondolsz mi folyt ott?

Viszont szerintem nem meglepő, hogy miért került előtérbe ez a hír most

Biztos van összefüggés de ha ott egy teakonyha lett volna és nem az ami ,most nem lenne mit előtérbe hozni.

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Azért azt, hogy szexuális, illett volna leírni legalább egy érettségizett szintjén, már megbocsáss.

VincentLaw
Olvasó
VincentLaw

Hát van, hogy szavakat angolul írok, sőt van, hogy angolul magyal toldalékkal, szakmai ártalom. Plusz a nyelvhelyesség ellenőrzőm is angolra van állítva. Szeretem a szótár harcosokat, de most komolyan az a legfontosabb, hogy mit hogy írok le?

Reszet Elek
Újságíró

comment image&f=1

VincentLaw
Olvasó
VincentLaw

Ohh, azt nem tudtam, hogy itt a ‘zsidókat’ nem szívesen látják, most szomorú vagyok :(

Reszet Elek
Újságíró

Naooo nem jár erre manapság, szóval nem hagyhattam ki, mintegy tisztelegve a munkássága előtt.

Jeltz Vogon Prostatikus
Olvasó

Addig értem, hogy a poszter rajong pártunkért és kormányunkért.
De azon kívül mi haszna volt ennek a posztnak?
Azon kívül, hogy sikerült beállni a ripost, 888, prosti srácok csaholó kórusba.
Miben kapcsolódik a férfihang tematikájához?

“Szilágyi Emese, az Akadémiai Dolgozók Fórumának egyik alapítója az RTL Klubnak arról beszélt, még a 2012-es intézményi átalakítás előtt belső feszültség volt az akkori vezetők között, és úgy tudja, az egyik vezető akarta a másikat a szoba létesítésével és berendezésével felbosszantani. A szervezet szerint ugyan a kormánymédia most azért veszi elő az ügyet, mert nem tudják megindokolni, miért kell elvenni az MTA kutatóintézeteit, ettől még a szoba valóban elfogadhatatlan.”

De hát ugyanaz az Elon Musk-hasonmás csináltatta a szobát, aki a palkovicsnak adta a 800 ezres fizetést, és aki állítólag a palkovics-csicska jó haverja.
Ha meg így áll a dolog, akkor ez is a fideszes gazemberek műve.

Hunn
Újságíró

Bocs az offért, de tanácsot kell kérjek. Ugye az önfejlesztés lényege önmagunk legjobb verziójának megvalósítása, többek között csajozás céljából. Ebbe beletartozik a testedzés is.

Számomra az elérendő ideális férfitest nem a kigyúrt Schwarzenegger-forma, hanem sokkal inkább Michelangelo Dávid-szobra lenne. Tehát az antik görög-római ideál. Vagy mondjuk a középkorból a keresztre feszített, szálkás Krisztus :).

Kérdésem a következő: kettlebell-edzéssel vajon elérhető ez? Van valakinek kettlebell-el tapasztalata testedzés terén?

TiborM
Olvasó
TiborM
ulomenen
Olvasó

A Fegyencedzés könyveket kritikával érdemes olvasni. A gyakorlatok nagyon jók. A táplálkozási tanácsok, edzéselméleti fejtegetések viszont vicc kategória… Azokat jobb kihagyni.

wayofmen
Olvasó
wayofmen

Pedig szerintem a legjobb táplálkozási tanácsot adta a sok “fad-diet” helyett: egyél napi 3x normális kaját és ne nassolj. Ha pár hét alatt nem változik a súlyod és fogyni akarsz, kicsit figyelj az adagokra (kb. 300 kcal-lal legyél mínuszba). Ha izmot akarsz felszedni ugyanaz: kb 300 kcalval növeld a tartóhoz képest.

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

És miért csak háromszor?
És miért pont 300 kcal-val? Minden ember teljesen egyforma, teljesen egyforma genetikával, anyagcserével, stb.

wayofmen
Olvasó
wayofmen

Mert egy nem OCD-sen erre az életformára rákattant embernek ez a legegyszerűbben, legfájdalommentesebben, hosszútávon tartható stratégia. 300: igen, ebből a szempontból mindenki egyforma. Ha saját fenntartó kalóriaszükségletéhez képest ennyivel csökkenti, fogyni fog, legnagyobbrészt zsírból(ellenállásos edzés ugyanúgy szükséges az izomtömeg megtartáshoz).Ugyanígy saját fenntartóhoz képest a 300 kcal növelés mellett kevésbé zsírosodik el, ha “tömegel”. Ennél nagyobb kalórianövelés valószínűleg csak zsírszövetet képez.

TiborM
Olvasó
TiborM

Nagyon köszönöm a pozitív hozzászólásaid.
Szerintem nagyon letisztult, nagyon egyszerű, csak a lényegre koncentrál.
Látszik, h volt ideje mindent alaposan átgondolni. Minimalista is.
Nekem nagyon bejön. Nagyon egyben van az az ember.
Tényleg a citromból is képes volt limonádét facsarni típus. Vagy csak az erős túlélési ösztön. Nekem mind1. :D

Reszet Elek
Újságíró

Kicsoda?

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

“Ha saját fenntartó kalóriaszükségletéhez képest ennyivel csökkenti, fogyni fog..”
És meddig? Egy hétig? Kettő? Azután nem a 300-zal csökkentett lesz a “fenntartó”, mert a szervezet adaptálódik?

common man
Olvasó
common man

Na ennek a Pavelnek egész természetes hatású izomzata van:
https://www.youtube.com/watch?v=gLeRzQVc8xw

ulomenen
Olvasó

Nem rossz, tényleg. Ő azért szerintem természetesebb hatást kelt a fizikumával:
https://youtu.be/htoCEBy4aU8

rgs
Olvasó
rgs

‘ztabetyár. Kanállal a kisebb lavórból a rizst. Kell az energia. :-) Egy hét alatt ennék meg annyit.

common man
Olvasó
common man

Persze,természetesen…

ulomenen
Olvasó

Testet formálni a testépítés módszereivel lehet a legjobban. Erre találták ki ugyanis. Ennyire egyszerű. Bármilyen másik módszer csakis kevésbé hatékony lehet- ha testformálás a cél. A ketlebell funkcionális edzés- nem testformálásra való.
Attól pedig nyilván nem kell félned, hogy hipp-hopp “kigyúrt” leszel, nem úgy megy az…

common man
Olvasó
common man

Már korábban is kértél tanácsot testmozgás ügyben.Valamit elkezdtél azóta? Vagy inkább úgy kérdezem csinálsz -e rendszeresen valamit?

common man
Olvasó
common man

többek között csajozás céljából

Ha hinni lehet a bulvártudománynak a csajok a férfi szemből látható, szembetűnő izomzatát látják meg, váll mellizom, bicepsz.Ezt millió módon lehet fejleszteni.Vigyázni kell viszont az egyoldalúsággal.Egy orvosi műsorban volt egy pont ilyen példa.A fazon,harmincas,edzőterembe járt ,edző irányításával dolgozott de csak a” látszatizmokat” edzette.Na pont ettől kapott hát és derékfájást amit aztán az elhanyagolt ellentétes izmok edzésével szüntettek meg.

Reszet Elek
Újságíró

Gyanítom a srác folyamatosan gépekben ült.

ulomenen
Olvasó

A csajok pl a formás férfifeneket is imádják. És már csak azért megéri lábat- farizmot edzeni, mert a legtöbben nem teszik. Így máris komplettebb a fizikumod, ezáltal kitűnsz.

Reszet Elek
Újságíró

Többször előkerült már a téma. A legtöbb esetben a “legjobb” és “leghatékonyabb” megoldás keresése leginkább csak kibúvó. A legtöbbeknek inkább a csinálj valamit vagy ne csinálj semmit kérdésében kellene dönteni.

Nincs olyan normális testmozgás aminek ne lenne jótékony hatása, szóval bármit is csinálsz az már alapban jó, legalábbis a semminél biztosan jobb. Hosszú távon olyasmit tud csinálni az ember amiben kedvét leli, szívesen csinál. Más esetben a mozgásforma hasznossága csak rövid ideig tart vissza attól hogy kibúvókat keress.

Ami az antik testideált illeti, amennyire tudható, az akkori szobrok modelljei leginkább koruk sportolói, olimpikonjai lehettek. Nem sok mindent tudni az akkori sportolók edzésterveiről és eszközeiről, de nem járunk messze az igazságtól ha sok saját testsúllyal végzett gyakorlatot, köveket, sziklákat, szekér húzogatást és emelést, birkózást, öklözést rövid és középtávú futásokat meg hasonlókat sejtünk a háttérben.

Szóval ha valami hasonlót szeretnél akkor az ilyesmihez legközelebb valamiféle hibrid edzés állna amiben felkeresel egy kondiparkot és futópályát, használsz kettlebellt, súlymellényt, homokzsákot, gumiabroncsokat és rászánsz néhány évet a megfelelő táplálkozással karöltve.
Ez soknak tűnik, de a jótékony következmények egy életre szólnak.

ulomenen
Olvasó

A “legjobb” és “leghatékonyabb” relatív fogalmak. A kérdés mindig az: az adott módszer mire a “legjobb”, milyen eredmény eléréséhez a “leghatékonyabb”?

A mozgás egészséges, jótékony hatással van, stb. Ez még az intenzív asztaliteniszezésre is igaz, azonban nem biztos, hogy az elősegíti a vágyott testalkatot. Hunn konkrétan leírta, mit szeretne, egy klasszikus fizikumot.

A szobrok modelljei úgy lettek kiválogatva a sportolók közül, mégpedig azért, mert úgy néztek ki, ahogy. Önmagában a sportolás az esetek többségében nem ad görögszobor alakot senkinek. Végig kell nézni egy olimpiai közvetítést, és számolni, hogy a rengeteg sportág sokszáz indulója közül (akik a világ legjobbjai), hányan néznek ki görögszobornak. Gyakorlatilag egyikük sem!

Az általad javasolt funkcionális edzés igazán jó dolog. Egész egyszerűen csak nem arra való elsősorban, amire ajánlod: alakformálásra. Ilyen hatása is van, de nem elsődlegesen. Ha jól sejtem, Hunn aközött, hogy le tudjon futni 500 métert egy cementeszsákkal a vállán, vagy legyen annyival izmosabb a karja és a válla, hogy pólóban megnézzék a csajok, ez utóbbit szeretné (ha nem, akkor szólj, félreértettelek).

A testépítő jellegű edzés az egyetlen a sportágak közül, ami az izmok formálására lett kitalálva. Minden egyéb sportágban az izmosodás nem cél, hanem csak mellékhatás, kisebb- nagyobb mértékben. Nem véletlen, hogy a testépítés kezdte el a sporttáplálkozást először kutatni, márpedig a megfelelő táplálkozás nélkül nemigen lesz eredmény. Tehát a legjobb módszer az adott célra. És azt se feledjük, hogy Hunn nem húszéves. Abban a korban bármitől izmosodik az ember. 35 felett- főleg kezdőként- már nem egyszerű semmi, logikus a legjobb módszert választani, ami arra való, amit el szeretne érni.

A testépítő jellegű edzés egy módszerhalmaz. Nincsenek kötelező elemek, így mindenki pontosan magára tudja szabni- ezt semelyik más sportág se tudja. Ez a testreszabhatóság eredményezi, hogy az adott egyén az adott célokat a lehető leghatékonyabban el tudja érni vele. Ha nem akarsz nagy mellizmokat, akkor nem építesz magadnak- ilyen egyszerű.

Ha jó futó akarsz lenni- akkor fuss. Lehet kerékpározni is, mondván, hogy attól erősebb lesz a lábad, jobb az állóképességed, és így majd jobban megy a futás. De ha jó futó akarsz lenni, a legjobb, amit tehetsz, hogy futsz. Kiegészítésnek tökéletes hozzá a kerékpározás. De nem helyette.

Egyébként megérne egy cikket a téma, hogyan lehet nem “kigyúrt”, hanem klasszikus fizikumot építeni. Lehet, hogy majd nekirugaszkodom egyszer.

Reszet Elek
Újságíró

Én személy szerint idegenkedem a testépítéstől, egyszerűen elhibázottnak érzem az alapjait. Az izomzatot a természet szinergikus működésre találta ki, a testépítés viszont ezzel ellentétes. A legtöbb koca testépítő torz testarányú és jobb esetben is max “szezonban” megfelelő kinézetű.
Meglehet napi sok órával meg ha arra teszed fel az életed a kisebb izmok egymáshoz való arányával is lehet foglalkozni, de a normál eset nem ez. Az ízületekről, a mozgáskoordinációról és sok egyébről nem is beszélve.

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

Örökké tartani a diétát elég nehéz, de nem lehetetlen. Kérdés, hogy megéri-e?

UPongi
Olvasó
UPongi

Arról nem is beszélve (ha a diétát csökkentett kalóriának értelmezzük), hogy ellentétes is az izomzat építésével! :)

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

Testépítésről van szó, annak része a diéta. És ezt most úgy értettem, hogy ha már megvan a többé-kevésbé látványos izomzat és lediétázott a delikvens, (tehát lepucolta a zsírt) akkor a normális kajával tartja a formát. Ez lenne Elek olvasatában a “nem csak a szezonban néz ki jól”. Aztán azért, hogy másoknak tetsszen, ne igyon soha meg egy sört, vagy ne egyen meg egy pörköltet, mindenki döntse el maga. Ettől függetlenül tartom, hogy alakformálásra a legjobb a testépítés. (+aerob/kardio)

common man
Olvasó
common man

Attól függ kinél.Mert ha az ötszáz méter még erőltetett sétában is légszomjat és 180 pulzust csinál(meg ha nem ennyire túlzott akkor is) akkor előbb valami általános felhozó félévet kellene csinálnia.Amit írsz a testépítés+ aerob/kardio az lehet fordított is.Mondjuk futás+testépítő gyakorlatok.A futás ugyanis olyan természetes izom összehangoló hatással bír ami kompenzálni tudja az ezért vagy azért de legyünk őszinték gyakran elbaszott egyoldalú testépítő edzéseket.Ja és az egészségvédő hatást semmiképpen nem szabad (már) kihagyni.

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

Nem teljesen értem, hogy ezt most mire írtad. Nincs semmi kifogásom a futás ellen, diétában meg egyenesen kötelező. Ezt az “izom összehangoló hatást” mondjuk nem tudom mire vélni. Van ennek valami tudományos alapja? Vagy mi lenne ennek a lényege? Nem tudom elképzelni, hogy mondjuk egy túlfejlett hátizmot a futás bármelyik másik lemaradt izommal összhangba tud hozni.

common man
Olvasó
common man

Úgy értettem ,hogy nálad a főfogás a testépítés és a kiegészítő a desszert az aero kardio futás úszás stb mint ahogy sok profi csinálja is..Én meg fordítva ajánlottam és így éppen el sem jutunk oda ,hogy mint mondod be kelljen hozni valami elgnómult izmot a többieknek.A futáson nem tudom mit nem értesz?Az ember(egyik) teljesen természetes mozgásformája ellentétben…Ha pár dologra ügyel az illető sokkal kevesebb az elbaszási lehetőség.(ja konkrétan közben a Hunnra gondoltam bocs és közben szegény Paudits Bélára aki állítólag szintén próbálkozott )Most jut eszembe ,mert hát a Hunn kért tanácsot (már régebben és többször is ,meg mintha mondta volna ,hogy valamibe bele is kezdett szóval én rá is gondolva mondtam amit mondtam)

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

Na jó, de Hunn elsősorban izmosodni szeretne, azt meg futással nem tud, hiába edzeget mellé. Edzeni kell, hogy legyen izomtömeg, mellette futni, hogy ne zsírosodjon be. Utána meg, ha kockahasat akar, diétázik és többet fut.
A túlfejlett/lemaradt izmok a szar hozzáállás meg az egóedzés következményei, ha normálisan megedz minden izmot, nem lesz gond.

Ha fordítva nézzük, abban igazad van, hogy futással le lehet pusztítani az izomzatot, de arányosan fog csökkenni, így ami alapból le volt maradva, még kisebb lesz.
Aztán futás és futás között is van különbség, nézz meg egy hosszútávfutót meg egy sprintert.

common man
Olvasó
common man

Én a sprintre gondoltam mint arányos izomfejlesztőre+kiegészítésként hosszabb táv ritkábban+ésszel végzett látványizomfejlesztés.” Normálisan megedz minden izmot”-ehhez szerintem ő amatőr.

wittukind
Olvasó
wittukind

Na, mi van? kezdett félni a donnarumitól? de hát van kése, mit problémáz???

UPongi
Olvasó
UPongi

ulomenen szerintem csak annyit állított, hogy a esztétikus izomzathoz a legjobb mód a testépítés. Személy szerint funkcionális/saját testsúlyos edzést végzek (plusz harcművészet), és a korábbi túlsúlyos énemhez hatalmas a változás: jobb tartás, szélesebb váll (itt lehet, hogy csak a csípő tájék csökkenése :)) de dagadó izmaim nincsenek (csak látszik, hogy vannak). Éppen ezért gondolkodom én is súlyzós edzéseken (kiegészítésként).
Persze nekem már mérlegelnem kell a közel 50 évemet is…

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

“…hogyan lehet nem “kigyúrt”, hanem klasszikus fizikumot építeni.”

Nem kell kokszolni.

ulomenen
Olvasó

Nem a kokszon múlik. A koksz megszoroz mindent valamennyivel- de csak egy bizonyos ideig. Ha nem edzed a lábad, kokszolás alatt is vékony marad, mert 0 szorozva x-szel az ugye 0…

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

Ez inkább az aránytalanság témakörébe tartozik. Aránytalan lehetsz naturálban is, persze, csak kevésbé lesz feltűnő, mint agyonkokszolva.
Szerintem a köznyelv pl. a “kigyúrt állat” kifejezést a kokszosokra használja, naturálra inkább a “sportos testalkatú” a helyénvaló. Ami jóval közelebb van a klasszik fizikumhoz. Aki nem kokszol, meg sem közelíti a “tömegszörnyeket”, de szerintem ezt neked nem kell magyarázni. :)
De az aránytalanság is relatív, én is aránytalan vagyok gyárilag, tök magasan tapad a vádlim. Edzhetek rá akármennyit, a bokám vékony marad, ugyanez igaz az a csuklómra is.

Reszet Elek
Újságíró

Kicsit rá is kerestem: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphys.2017.01105/full?utm_source=F-NTF&utm_medium=EMLX&utm_campaign=PRD_FEOPS_20170000_ARTICLE

“A testépítő jellegű edzés az egyetlen a sportágak közül, ami az izmok formálására lett kitalálva. Minden egyéb sportágban az izmosodás nem cél, hanem csak mellékhatás, kisebb- nagyobb mértékben.” – Itt két külön dologról van szó. Az első amit említesz az a már meglevő formálása, míg a második az izomtömeg növelése. Az előbbi valóban a testépítés asztala, de a nagy testépítők sem izolált gyakorlatokkal tettek szert izomtömegre, sokkal inkább az erőemelő kategóriába tartozó összetett gyakorlatokkal.

summa summarum és a link is erről szól: A testépítéshez hasonló tömeget lehet hozni összetett gyakorlatokkal is. Erőszintben és állóképesség fejlődésében a testépítés pedig még le is marad.

Szóval Hunn előbb fedezze fel a testét, mobilizálja azt, tanulja meg a gyakorlatokat, aztán tegyen magára izmot és a végén testépítősködve formáljon rajtuk.

ulomenen
Olvasó

Ugyebár mi klasszikus fizikumról beszélünk, nem pedig tömegelésről általában. A klasszikus fizikum nem a tömegről szól, hanem arról, hogy az izomcsoportok megfelelő arányban legyenek egymással és az illető csontvázával. Az pedig nem úgy lesz, hogy nekilátunk izmosodni úgy átabotába’, hanem pontosan megtervezzük, hogy mennyit, hova és hogyan.

Pont a kisebb izmok, izomcsoportok mérete, kidolgozottsága az, ami arányossá teszi a fizikumot. Azokat pedig csakis izoláló gyakorlatokkal lehet úgy megdolgoztatni, hogy elsősorban ők kapják a terhelést, tehát elsősorban ők fejlődjenek. Nincs két külön dologról szó tehát, hanerm adott izomcsoportok tömegének a növeléséről van szó, kvázi más izomcsoportok “kárára”.

Például a nagy súllyal végzett guggoló jellegű gyakorlatoktól – ami bőven összetett, sok izmot megmozgató gyakorlatnak számít- elsősorban a farizom és a négyfejű combizom (a comb elülső része) fejlődik. Guggolhat valaki két kamionnal a nyakában, nem lesz izmos vádlija. Ahhoz sarokemelést kell végezni, 20-40 közötti ismétlésszámmal, relatíve kis súllyal. Ugyanez igaz a térdhajlító izmokra (comb hátsó része), külön, izoláltan kell edzeni őket, hogy növekedjen a tömegük.
Sok keményen edző férfinak ormótlan combja és hatalmas segge van, köszönhetően a túl sok összetett lábgyakorlatnak. Klasszikus fizikumnál a vádli és térdhajlító kellőképpen hangsúlyos a comb elülső részével és a farizommal szemben.

Reszet Elek
Újságíró

A legtöbb férfi nem ezen a szinten mozog, sokkal inkább hogy legyen ott valami és persze hogy látszódjon (alacsony testzsír). Átlag emelőnél, guggolónál sosem láttam aránytalan segget és oszlopos combot. Súlyemelő sportolóknál már persze védjegy, mint a birkózók karfiol füle vagy az öklözők orra, de ha nem versenyszinten űzöd az ilyen aránytalanságok még nem jelentkeznek. Annál többször láttam elszúrt testarányú, testépítős tervek alapján kondizó srácokat.

Két év munkájával egy átlag fizikumú ember csodákat képes tenni és kurvára nem az lesz a prioritása, hogy a nagy farizma hogyan aránylik a középső farizmához.
Ez a hozzáállás a legjobb meg legtökéletesebb megoldás propagálása kapcsán pont arra jó hogy sokan ne csináljanak semmit vagy mert valami nem adott hozzá vagy mert a baromi unalmas gyúrós edzésekről kikopik, noha mondjuk öklözéssel vagy saját testsúlyos sporttal stb évekre meg lehetne fogni, motivált lenne.

Ugyanez a fasz mentalitás köszön vissza mindenhol, pl. ha nem sportról, hanem diétáról van szó. Egyél napi egyszer. Ne egyél délelőtt, a napi első étkezésed délben legyen, három óránként tolj be valamit hogy a vércukrod rendben legyen. Zabálj fehérjeport mert az kell, de szar vagy ha tejjel veszed be víz helyett. Csak szabad tartású húst egyél mert nem hormonkezelt meg tojásból se gyárit mert ezek maga a halál és köcsög vagy. Mindezt akkor amikor a legtöbb ember azon a szinten van hogy nem megfelelő a makronutriensek bevitele, hogy nyomelemhiányos, szar üdítőket iszik és bagózik.

ulomenen
Olvasó

Hunn ugyebár azt írta, hogy klasszikus fizikumot szeretne. Persze te ettől még nyugodtan beszélhetsz másról.

Reszet Elek
Újságíró

A legtöbb férfi azt szeretne viszont a testépítés zsákutca.

wayofmen
Olvasó
wayofmen

Szerintem ezzel sok időt spórolsz:
https://leangains.com/fuckarounditis/

Hunn
Újságíró

Köszönöm mindenkinek, aki kérdésemre válaszolt és hozzátette a gondolatait.

Én – korábbi életmódomból fakadóan – jelenleg nagyon vékony vagyok, olyasmi külsővel amit egy modellcsajnál “heroin chic”-nek mondanának. Ennek a férfi megfeleljője talán a “csoffadt kis köcsög”? Esetleg “soy-boy”-szerű?

Lényeg az, hogy már rég nem arról álmodozom, hogy tökéletes testű nagy izmú ember legyek. Különben is, 20 évesen még bejött volna ez, de most már minek… :)

Egyszerűen csak normálisan akarok kinézni, nem pedig úgy, mintha most szöktem volna meg Auschwitz-ból. A gyúrást viszont kicsit uncsinak találom…

ulomenen
Olvasó

Ha ennyire “lentről” kezded, akkor az elején bármi fejleszteni fog, ami nehéz :)

Auschwitz – ből nem kellett szökni… A jobbakat elengedték. :D

https://m.kuruc.info/r/56/115237/

Reszet Elek
Újságíró

Első hangon mobilizálni kellene, sprinteket futni (HIIT) és megtalálni a számodra is szimpatikus ellenállásos edzést. Utóbbiban előbb megtanulni a mozdulatokat aztán nekikezdeni valami progresszív tervnek.
Az étrendnél meg kilőni az üres kalóriákat és káros kajákat, ráállni egy rendszeres étkezési módra, aztán ha már van ellenállásos terhelés, napjában egy kajázásnyival többet enni (ez normális kajából 400-600 kcal, ha nagyon ektomorf vagy akkor akár 1000 kcal is lehet a többlet).
Amúgy a gyúrást is meg lehet szeretni. Megvan a varázsa amikor a rúd alá fekszel vagy fölé hajolsz és férfiasan erős szorítással rákulcsolod a magnéziás kezeidet. Aztán kilégzel és a helyes mozdulattal, az izmaid megfeszítésével leküzdöd a súlyt. Ezt az élményt a gépek nem adják meg.

common man
Olvasó
common man

Na most egy részét elmondtad annak amit itt találtam de azért leírom az egészet:
1.Megfelelő edzés, intenzitás+ ismétlésszám szempontjából. 2.Az edzések helyes tervezése az időben a terhelés után megfelelő pihenőidő (az izomnak 72 – sőt akár 84 óra pihenési időre van szüksége míg az edzés által elindított folyamatok lezajlanak) Egy izomcsoportot max 2-3 alkalommal edzeni egy héten.3.Legalább 2g/testsúlykilogramm fehérjebevitel(esszenciális) 4.Megfelelő +kalóriabevitel(hogy fel tudjon épülni az izom)150-200 kezdetnek max kb.300 kcal-ig .5.Elegendő és megfelelő alvás!Fontos ,hogy éjfél előtt is legyen.

Hunn
Újságíró

Még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Végül úgy döntöttem: egyrészt kipróbálom a kettlebell-edzést – baj nem lehet belőle – és emellett elkezdek valami küzdősportot is, abból sem lehet baj.

Edzzetek ti is, hozzuk ki a testünkből is a maximumot, legyünk önmagunk legjobb verziói e téren is – no, nem mintha a nők megérdemelnének minket úgy… :)

Reszet Elek
Újságíró

Először csak az egyiket. Kettlebellhez ha olyan nyüzüge vagy, mint írod, akkor kezdő súlynak elég a 12 kilós, ha ennek ellenére jó az erőszinted akkor a 16 kg-os a nyerő. Ne vegyél műanyagot vagy cementest csak sima öntöttvasat. Nekem a Spartané bejött, nem egy nagy eresztés, de ár-érték arányban teljesen rendben van és jó fogású a füle. Egy kocka magnézia sem árt vagy ha flancolni akarsz akkor a jóval drágább folyékony.
A youtube tele van gyakorlatokkal, mielőtt nekiállnál komolyan csinálni tanuld meg a mozdulatokat jól végrehajtani. Ez nagyon fontos.A legtöbb gyakorlat összetett mozgás, megvan a saját ritmusuk és ívük, no meg a gyakorlatok közti váltásokat is meg kell tanulni hogy gördülékeny legyen az egész.

Amiket mindenképpen csinálj ill. néhány jó: Turkish Get-Up, Swing, Single-Arm Windmill, Goblet Squat, Clean, Strict Press, Snatch, Clean and Jerk, Halo, Overhead Lunge, Bent Over Row

Ha majd összerakod az első edzéstervet az valami olyasmi legyen amiben max 8-12 ismétlés van, edzésenként max 6-8 gyakorlat 3-4 körben köztük 1-2 perc pihenővel. Célszerű a körökön belül váltogatni a terhelés helyét, pl felváltva vállöv, láb és/vagy teljes test ami után kissé izoláltabb gyakorlat jön. Ha 20-30 perc alatt nem tudod magad teljesen kicsinálni fizikailag akkor valamit rosszul csinálsz.

wittukind
Olvasó
wittukind

Hunn! mielőtt nekiállnál ennek a ketlinek, ajánlom elolvasásra Borisz “hogyan lettünk újra majmok” nevű cikkét.

Hunn
Újságíró

Elolvastam, de nem találtam benne semmit a kettlebell-ről. :)

Persze simán meglehet, hogy én is testkép-zavaros vagyok, de azt is elmondanám, hogy elsősorban magamnak akarok tetszeni azzal ha emberformát öltök, nem is annyira a nőknek. Mert ha belenézek a tükörbe, és tetszek magamnak, akkor nekik is fogok.

Amúgy egyre inkább hiszek abban, hogy egy férfi életének nem az a fő célja, hogy kielégítse a nők esztétikai, szexuális, anyagi, és egyéb hipergám igényeit. A nők vannak a férfiakért, és nem fordítva, és ezzel a hozzáállással viszonyulok hozzájuk. És meglepő – vagy talán nem is olyan meglepő – módon, ez be is jön, javaslom mindenkinek.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Csak kíváncsiságból: kinek melyik alkat jön be? :)
comment image

common man
Olvasó
common man

De ugye mindegyik nő? Meg annak is születtek?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Igen. :)

common man
Olvasó
common man

Akkor a 4 de nincs még egy emelete az épületnek?

Naooo
Olvasó
Naooo

3 felett mind dagadt.

ulomenen
Olvasó

3 és 4 (és mi az, hogy csak egy nőt választhatok??? :D )

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Végre valaki, aki mondja a 3-ast is! Eddig mindenki a 4-est jelölte meg, illetve futott még az 5 és a 6 is. Nekem nőként a 3-as testalkat tetszik, amikor a csípő nem szélesebb a vállaknál, de azért van egy kis formája, nem deszka.

Hunn
Újságíró

Látszik, Serikém, hogy nő tette fel a kérdést: hogy itt van 10 nő és te csak egyet választhatsz… Ha férfi tett volna fel kérdést, az azt kérdezte volna, hogy: itt van 10 nő, milyen sorrendben tennéd őket magadévá??
:)
Amúgy a sorrendem 3, 4, 1, 2, 6, 5. Sem a nagyon dagi, sem a kockahasú izmos csajok nem jönnek be nekem. Sebaj: nagylányok ők is, majd találnak valakit, ma már mindenre van igény…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szerintem a kérdező csak nem akarta, hogy az legyen, hogy “a 7, 8 kivételével mindegyik”, mert az nem nagy segítség. :)

ulomenen
Olvasó

Nana…. Csak ne pazaroljunk! 7-nek és 8 – nak is lennének, akik örülnének… És mivel rajtuk ott lehet pin@t hajtani, ahol akar az ember, egyszerre 6-8 férfi is aktívan tudná használni őket. Hamár nemrég beszéltünk a csoportos eseményekről :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Akárhogy is, én nem szeretnék olyan pasival lenni, aki még a 7, 8-ra is rágerjed. Annak akkor minden mindegy. :)

common man
Olvasó
common man

Az a hetes alkatilag nem is olyan rossz..20-40 kg mínusszal még akármi is lehetne belőle.A nyolcasnak meg biztos jut a perverzekből minden ujjára..

Delin
Olvasó
Delin

Szerintem a 3as-nal keskenyebb a csìpő a vàllnàl, a 4es a homokòra alkat, amikor a vàll kb ugyanolyan szèles, mint a vàll (kicsit torzìt a szög mindkèt kèpen). Mondjuk èn hiànyolom a 4es ès a 9es keverèkèt, az izmos, de nőies alkatot (ahol a magasabb testzsìr miatt nem làtszanak a kockàk, de azèrt van valami izom, nem ùgy, mint a 4esen, aki fiatalon mèg feszes, 25 fellett viszont a bőre ès az egèsz teste elkezd plötyisedni.)

tomgal
Olvasó
tomgal

Egyértelműen 4-es. Ha sorrend, akkor 4, 3,6,9,5,1

UPongi
Olvasó
UPongi

4-es.

wayofmen
Olvasó
wayofmen

4

Reszet Elek
Újságíró

A 3-as szexhez, a 4-es babagyártáshoz.

common man
Olvasó
common man

….babagyártáshoz

Persze ugye a természetes gyártási módra gondoltál? Amúgy könnyen lehet ,hogy a 3-s egy gyerek után olyasmi lesz mint a 4.

Reszet Elek
Újságíró

A hármasnak keskeny a csípője, a négyesnek pedig nem. A négyesnek megvannak a megfelelő zsírpárnái és gyanítom a hormonháztartása is rendben lehet.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A 4-es Kim Kardashian fénykorában. :)

Mivel mindenhol ő nyer, most már megállapíthatjuk, hogy a magyar pasiknak is Kim Kardashian az álomnője.

Gejza
Olvasó
Gejza

A 4-es a legjobb.
Keskeny csípő, széles derék.
Ez a lényeg, ez vonzó szexuálisan, ez mutatja a legjobban azt, hogy:
a, a nő nem terhes, és itt az “alkalom”
b, van, ahol ki fog “férni” majd a gyerek szülésnél.

És mit csinál a legtöbb női “öltözködési tanácsadó” különböző weboldalakon: ha széles a csípőd – körte vagy homokóra alkat vagy – így öltözz, hogy ne látszódjon annyira.
Ilyen erővel írhatnék azt is, hogy hogyan fáslizd körbe a mellkasod, hogy mindnél laposabb melleid legyenek, körülbelül az a szint.

A széles csípő – szinte mindegy, hogy homokóra vagy körte – ami vonzó és kívánatosság teszi a nőt azonnal.

Reszet Elek
Újságíró

fordítva

common man
Olvasó
common man
Gejza
Olvasó
Gejza

Igen, jogos, rosszul írtam.

rgs
Olvasó
rgs

Kim Kardashian??? Azzal a komikusan túlméretezett seggel? Nemá…
1-2 szimplán gebe. A 3 határeset. 4

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A 4-es képen Kim Kardashian van, ezt mondom. :)

rgs
Olvasó
rgs

Csak a segge nem fért rá. A többi aránnyal nincs bajom.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szerintem amikor ez a kép készült, még nem volt akkora segge, elég korai fotó, azért írtam, hogy fénykorából. :)

common man
Olvasó
common man
rgs
Olvasó
rgs

Isten tudja, sztem már 2008-ban is betakarta volna a fél pentagont.
https://www.hotflick.net/u/g/?d=1606412
Mondjuk nem hülye (vagy hülyék akik segítik), divatot csinált a túlméretes kufferból. Brand.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Azt eredetileg Jennifer Lopez “találta ki” és tette meg szexepiljének, csak ő nem csinált belőle ekkora üzletet, mint Kim K. anyja, mert ő a nagy üzletasszony és stratéga a csapatban. Mára ez a Kardashian/Jenner lányok védjegye, ez a rohadt nagy segg. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

CiGÁNYok.

common man
Olvasó
common man

Legalábbis ebből a választékból.

hunbagira
Újságíró

Akkor én most kivételesnek számítok a 3 askával? :)

rgs
Olvasó
rgs

Nem meglepő… Kufirc a hármassal (inkább a négyessel), gyerek a négyessel, együttélés a 5-6-tal. Részemről ennyi. Kisember vagyok.

ulomenen
Olvasó

Nem az lesz jobb feleség kötelezően, aki kevésbé szép.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Tudtam, hogy neked a 3. :)
Bár amúgy szerintem a tiéd inkább a 2-es lenne, csak neki nem látszik jól az alakja, elég hülye kép.

Kalman
Újságíró

Leginkább a 4. De az extrémektől eltekintve a többit is bevállalom:

1. Ez már durva, de kibírnám
5,6. Túlzás de kibírnám
7,8. Nem.
9. Extrém, de kibírnám
10. Extrém, de sportból kipróbálnám

A többit örömmel.

Delin
Olvasó
Delin

Èn màr csak azt nem èrtem, hogy a fèrfiak mièrt szeretik nèzni a női spotolòkat, ha a 9es kèp ennyire nem jön be senkinek. Pl a szàlkàsabb atlètàk, röplabdàs, kèzis lànyok

Naooo
Olvasó
Naooo
common man
Olvasó
common man

A röplabdás csajoknak mindig is olyan harapnivaló picsájuk volt.Ezek itt már ilyen 190+ magasak de míg volt röplabdaélet itthon voltak normál magasságú csajok is(szintén jó seggel)

Delin
Olvasó
Delin

Az itthoni röplabdàs csajok közt NB1-ben sem elvàràs a 190cm+ magassàg. A top 3 csapatra jellemző, hogy csak a liberò alacsonyabb, a többi csapatnàl simàn vannak 170 cm körüli csajok is.

Reszet Elek
Újságíró

A 190+ eléggé ritka, átlag feletti.

common man
Olvasó
common man
Reszet Elek
Újságíró

Érdemes mellé tenni a férfiakat is: http://www.volleyball.world/en/men/teams/rus%20russia/players

Jól láthatóak az állítólag nem is létező nemi különbségek. Még a magasságtól is eltekintve az a plusz 20-25 kg izom momentán elegendő lenne hogy széttépjék a csajokat semmi perc alatt. Ezt mondjuk egy középiskolás fiúcsapat is meg tudná tenni, ahogy hokiban már meg is esett.

Reszet Elek
Újságíró

Ezért nem nézek női sportokat, ahogy para sportot sem. A versenysport az abszolútumokról szól. Arról hogy ki a leggyorsabb, legerősebb stb mindenki között nem pedig a népesség egy része között.

tomgal
Olvasó
tomgal

Akkor 2016-ban nem sok olimpiai aranyunkat láttad :)

Szerintem a sport mindenkié és izgalmas lehet (pl. pont női kézilabda ,úszás , vívás, atlétika, evezősök) női változatban is . Kivéve tán a brutálisabb küzdősportokat és nagyon erő számokat. Nem kultiválom a női bokszot, birkózást, súlyemelést , de a többi jöhet. Nyilván ez egyéni ízlés kérdése is.

No meg ilyen alapon semmi értelme az U-bajnokságoknak , meg súlycsoportoknak sem . Vagy a (férfi) jégkorong A , B , C csoportjának. Pedig milyen jókat lehet drukkolni…

hunbagira
Újságíró

Ezzel én is így vagyok tomgal, a női atlétika számokat és a tornászatot mint sportot (is) szeretem nézni. Nem a résztvevők alakja miatt (eleve a mai tornászlányok kis köpcös fiúk)
Tehát a női 100m síkfutás ugyanúgy a tévé elé vonz. annál is inkább mert ott valami ismeretlen ok miatt be tud kerülni egy-két fehér nő (a 6 nigger mellé ) nem meglepő módon ezek keletiszláv és/vagy skandináv lányok.

Naooo
Olvasó
Naooo

Niggereket mind agyondoppingolják, csalás az egész, mint a focivébé.

common man
Olvasó
common man

Ennyire nem jön be senkinek

Hát csak egyet lehetett választani és ez téged rettenetesen tévútra vezetett.

Delin
Olvasó
Delin

Nèhànyan az 5-6 kategòria utàn soroltàk a 9est, ami engem meglepett.

common man
Olvasó
common man

A sportoló csaj titulus önmagában még nem javítja a vele született genetikai tulajdonságokat.Viszont rásegíthet(meg ronthat is lásd 10.a bika erőemelő izmaival) A 3-hoz még én legalábbis szép arcot és bőrt is társítok ezek itt nem mindegyiken látszanak.Szóval ha a 3-4 a 9-szintjén valami nem egyoldalú sportot végezne( szerintem) és kicsit jobban előtűnne az izomzatuk,(kicsit) ők akkor is az élen végeznének.Ha már a kilencesen megragadtunk ha abbahagyja a túledzést túldiétát és fölszed max öt kilót és ebből ha szerencsés a genetikája 2 kg mellre akkor sokat javíthat az eddigi helyezésén.
Ha már ennyit fostam a szót valami lényeget is:
Az a helyezés amit mi itt adunk a nőknek(kérésre) az messze nem azonos azzal amit ti egy faszis hasonló képsorozatra adnátok.

Delin
Olvasó
Delin

Ti a nőkkel is megengedőbbek vagytok, mint egy nő nővel, vagy sajàt magàval szemben. :)

Az 5 màr kövèr, akàr milf akàr nem. Sok nőhöz kèpest ìgy is megengedő vagyok, mert a 4es szerintem èppen okè, csak 25 èv fölött, ha nem vàltoztat az èletmòdjàn hamar 5ös kategòria lesz, szülès utàn tuti, rosszabb esetben 6os.

tomgal
Olvasó
tomgal

Megengedőbb ? Na ezért nem érdekel , hogy egy nőnek mi a véleménye egy másik nőről ( testileg). Egy nő a férfiaknak akarjon tetszeni , ne a nőknek. Attól ugyanis nem lesz boldog párkapcsolata , ha egy másik nőnek akar megfelelni (kivéve , ha leszbikus ). Ezért nem érti sok nő, hogy Gizin, Julcsin mit esznek annyira a férfiak , pedig… (nekem a 6-os jobban bejön , mint az 5-ös , arányosabb , nem ,nem az ideális , de többedik gyerek után , sok év után , nem lenne rossz. ). Amúgy nekem halálom , amikor leaszalt múmiák azt gondolják magukról 40+ évesen , hogy jól néznek ki ,mert beleférnek a 18 éves korukban hordott farmerba. Egy bizonyos kor felett jobban néznek ki a nők teltebben (pl az arcuk bőre kifejezetten ), mint csontsoványan. Nyilván ez a teltség nem érheti el a 7,8 szintet. A (nem túlzásba vitt) sport meg minden életkorban jót tesz.

common man
Olvasó
common man

Sőt ha egy nő feltűnően tetszik a férfiaknak más nők (ha nem is direktbe) rögtön elkezdik fikázni,vagy buta vagy nem divatos vagy de majd ilyen vagy olyan lesz stb.Szerintem ez az empátia hiányát jelzi.Nem tudják magukat beleélni(vagy nem is akarják) a férfi lelkivilágába.Mi meglátjuk(csaknem) minden nőben a szépet…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szerintem ezt a jelenséges irigységnek nevezik, nem empátiahiánynak a férfiak felé, common! :)

Én nagyon utálom, ha a (szerintem jogos) kritikámra ráfogják, hogy csak féltékenység, amikor nagyra tudom tartani a tényleg szép, jó alakú nőket, éppen ezért mondok olyanokat is, hogy szerintem akkor is Sarka Kata a legjobb nő Magyarországon és kész, nem érdekel, mit mond a bulvár vagy ha aranyásó. Belé tényleg rosszindulatból kötnek az emberek. Rogán Cecília viszont tényleg ronda, akármit is csinál magával.

Azokra a csajokra pedig “haragszom”, akik lustaságból elcsúfítják a külsejüket vagy elindulnak azon az úton, jó példa erre Palvin Barbi vagy Taylor Swift. Barbinak nincs eleve modellalakja, de elvileg az az egy dolga lenne, hogy vékonyan tartsa magát, viszont Taylornak az van, mégis megkocásodott pár éve, amiből valamennyit leadott azóta, de még mindig vastagabb. Tökéletes combjai, lábai voltak, most meg azért vastagok, és csak az a szerencséje, hogy magas, valamennyire eloszlik és jelenleg még mindig formás, de nem halad jó irányba. Szóval én ilyenkor ezt jogos kritikának érzem, mert tényleg jót akarnék neki és többet várok tőle, mint egy eleve töltött galambtól, akinek mindegy, ha még magára ránt valamennyit.

Hunn
Újságíró

Elmondanám neked, Serital, hogy férfiként hogyan is állunk ezekkel a híres nőkkel, meg celebpicsákkal, meg Palvin Barbarákkal meg Taylor Swift-ekkel.

1. Kurvára leszarjuk, hogy minek képzelik magukat, és

2. Különben is, messze laknak.

Nekem inkább az a helyes, alacsony kiscsaj kéne, akit ma este láttam a Deák téren a piros metróra felszállni, nem pedig a Sarka Kata.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Tudod, mit mondott erre Chris Rock:

Jada boycotting the Oscars is like me boycotting Rihanna’s panties. I wasn’t invited.

Az egyik “fiam” ilyen, hogy még mindig úgy gondolja, csak azért nem jött össze Lady Gagával, mert élőben annyira csúnyának találta, hogy elmenekült előle. Ilyen a “leszarod a híres nőket, mert messze laknak” dumád. :)

Hunn
Újságíró

Miért, Serital, kik nekem ezek a nők??? Nekem nem a párom egyik se, pénzem se belőlük van, pinát se látok tőlük, akkor meg? Pontosan miért is kellene nekem utánuk sóhajtoznom és szomorkodnom azért, ha sosem kúrhatom meg őket? Pont annyit gondolok rájuk amennyit ők rám. Az élet rövid, az idő megy. Nekem nincs időm már ilyen hülyeségeken gondolkodni, hogy rossz-e nekem amiért nem én kúrhatom a Palvin Barbit vagy a Sarka Katát. És TÉNYLEG messze laknak, a Palvin Barbi asszem New Yorkban.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem mondtam, hogy gondolj rájuk, nem is értem, hogy terelted ezt az egészet már megint magadra. Jöttél azzal minden férfi nevében, hogy te elmagyarázod, hogy működtök, titeket nem érdekelnek a híres, szép nők.

Naooo
Olvasó
Naooo

Hát bazmeg rihanna meg gaga, ezek ilyen ocsmány szarok.

common man
Olvasó
common man

Serial mondom ,hogy empátiahiány.Meg nyilván irígység is.Attól ,hogy a te általad felállított kategóriának vagy a Delin által említett xy őrületnek nem felel meg attól még egy férfinak tetszik és hiába mondod ,hogy nem is olyan szép meg nem úgy öltözik meg nem úgy viselkedik , buta, szőrös a lába, büdös.Ha én azt mondom tetszik az azért tetszik mert tetszik ezt szerintem egyikőtök sem érti.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Empátiahiány megmosolyogni, ha egy pasi azt mondja, csak azért nem jön össze egy híres nővel, mert messze lakik? :)

Hunn
Újságíró

Figyelj, Seri, bátor leszek ismét az összes férfi nevében nyilatkozni: a híresség, mint olyan, az égegyadta világon nem tesz hozzá SEMMIT egy nő szexuális vonzerejéhez, vagy annak hiányához. Pont leszarjuk, hogy híres-e. Nekünk ez tényleg semmit nem jelent. Ez ismét a tipikus kivetítés: a nőknek bejön a híres férfi, és úgy okoskodnak, hogy ez biztos akkor fordítva is igaz. Hát nem. Eskü előbb dugtam volna meg a mai lányt akit láttam a piros metrón mint a Sarka Katát.

common man
Olvasó
common man

Ez így igaz viszont fordítva nem és ezt értik meg nehezen,ha egyáltalán.Nekem kardasian nem lesz szebb attól hogy híres nektek meg a Weinstein a szőke herceg….

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Mert ha nem lenne híres, tudnád, ki az? :)

Hunn
Újságíró

Miért, így sem ismerjük őket személyesen, nem igaz? A tévé nem a valóság, az összezsugorodott, globalizált világfalu csak illúzió.

Amúgy lebecsülöd a távolság hatalmát. Lehet, hogy New York 110. utcáján lakik egy bombázó, akit nagyon kívánnék ha ott laknék, de ha választhatok, akkor nem mennék csajozni messzebb a Budapest belvárosi szórakozóhelyeknél, és választok inkább egy lányt a XI. kerületből.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Érdekes, hogy annak ellenére, hogy titeket nem érdekel, ha valaki híres, azért mégis tudjátok, ki az. Na szóval ezért fontos, hogy híres, de nem értitek. :)
Ha azt mondanám, a Janka a mucsaröcsögei Pitypang utcából, akkor kicsit tovább tartana, míg eljutnátok a lefikázásához, mert először kellene keresnetek róla egy képet valami közösségi oldalon.
Ezért foglalkozunk híres nőkkel, mert azokról mindenki tudja, kik. Teccikérteni?

Naooo
Olvasó
Naooo

Nekem ezekről az említett szutykokról keresnem kellett képet.

Hunn
Újságíró

Én eskü nem értem. Miért lenne fontosabb egy, a zsidó médiában futtatott nő, mint azok, akiket személyesen is ismerünk vagy leszólíthatunk? Értem én, hogy példaként, hasonlatként használható, mert mindenki tudja hogy hogy néz ki, de a konkrét személy pont emiatt lényegtelen.

common man
Olvasó
common man

Ha a Sarka Kata a sarki boltban takarítana egy adios melegítőben akkor is ugyanannyira akarnám megbaszni mint hírességként gazdag nőként.

Naooo
Olvasó
Naooo
common man
Olvasó
common man

Nem arra írtam.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ez a sarka tök átlag picsa.

tomgal
Olvasó
tomgal

Kíváncsi lennék őt mivel fikáznák. Nekem is ilyesmi az ideálom, apám nagy kedvence volt (jogosan ,egyetértek vele ,számomra ilyesmi a “tökéletes” ).

https://www.google.hu/search?biw=1920&bih=895&tbm=isch&sa=1&ei=IgoaXeK5Haqg1fAPhpSTwAY&q=raquel+welch+bikini&oq=raquel+welch+bikini&gs_l=img.3…15453.16632..18137…0.0..0.68.430.7……0….1..gws-wiz-img…….0j0i67j0i30j0i19j0i8i30i19.GnWOEyXgwXg

Reszet Elek
Újságíró

Mindig van mivel, ha mással nem akkor a vielkedésével vagy hogy egyértelműen fűvel-fával…

szombathk
Olvasó
szombathk

Véleményem szerint egy nő önmagának feleljen meg elsősorban és ne másnak . Ha tisztában van értékeivel akkor meglesz a magabiztossága és kisugárzása.

Delin
Olvasó
Delin

Yep. A 90es èvek Kate Moss fèle heroin chick iràny miatt a fiatal pasik többsège max a 3asig tekintettek “csinosnak” egy lànyt. Kb 23-27 èv fölöttiek kezdtèk “csinosnak” tekinteni a 4est. (Ez az èn tapasztalatom 4eskènt gyerek előtti időszakombòl.) Lehet 2010 utàn ez a trend vàltozott a Kardashian őrülettel, de előtte egyèrtelműen a vèkonyabb (1-3, 9) lànyok voltak a favoritok a többsègnèl.

tomgal
Olvasó
tomgal

Az 1,2,9 (jó azért a 9-es legalább sportos, szóval határeset ) betegesen sovány kategória, semmi nőieset nem látok bennük. A 3-as szép és még ha az évek alatt rá is pattan 10-15 kg még akkor sem lesz kövér. A kerek mellek , formás csípő ,fenék (főleg ha karcsú derékkal párosul ) szinte minden férfinak bejön, ezek évezredes dolgok. De a férfiaknak jóval szélesebb a spektruma “jó nő” kategóriában. Meg aztán nem az számít igazán , hogy felöltözve jól nézzen ki , hanem , hogy ruha nélkül felizgasson.

szombathk
Olvasó
szombathk
common man
Olvasó
common man
Reszet Elek
Újságíró

Amikor kiugrott a tortából még jó volt.

tomgal
Olvasó
tomgal

Apropó 80-as -90-es évek , hangja nem sok volt (múltkor láttam valami retro klipp műsorban és nagyon ismerős volt a dal is),de szuper teste volt az biztos :

https://www.google.hu/search?biw=1920&bih=895&tbm=isch&sa=1&ei=nBIaXe6YIPah1fAPrbOC4AE&q=sabrina+salerno+bikini&oq=sabrina+salerno+bikini&gs_l=img.3…34443.35637..35998…0.0..0.90.452.7……0….1..gws-wiz-img.RhOSakiWb-A

És k. jól tartja magát 50 felett….

https://www.youtube.com/watch?v=i5VwWvG6tVE

wittukind
Olvasó
wittukind

azér nem lehet csak úgy összemosni a 80-as éveket a 90-esekkel mert nagyon is különböztek, de lehet te még kicsi vagy…..

common man
Olvasó
common man

Az évek lehet ,hogy különböztek de attól ,hogy az az egy “slágere” nyolcvanakárhányban volt sokan megbaszták volna a 90-s években is.Meg most is.

Reszet Elek
Újságíró
Delin
Olvasó
Delin

Ő vèknyabb a 4esnèl, csak a vèkony teste ellenère nagyok a mellei. (Ugyanez igaz Sabrina Solernora, is. 50 èvesen talàn màr 4es, előtte vèknyabb volt.)

Linkeltek mèg pàr kèpet ès kiderül, hogy valòjàban a nagy mellű 3/9es a favorit nagy mellekkel. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem, az igazi favorit egy ázsiai kiscsaj, volt már erről szó itt régebben, és akkor meg minden férfi esküdözött, hogy az igazi, a pasik erre a gyereklányos testalkatra buknak. Most meg Kim Kardashian a széles csípőjével, így igazodj ki rajtuk. :)

common man
Olvasó
common man

Negyven éve láttam a csajt a filmben először aztán amikor beszélgettünk és mondtam ,hogy nekem mennyire tetszik többen lebasztak ,hogy ez a gebe? Pedig nem gebe csak vékony.De a másik is tetszik.(a nagypicsájú meg a nagymellű is)Nincs itt semmi ellentmondás.
https://www.wikifeet.com/Linda_Harrison#&gid=1&pid=1640170

Delin
Olvasó
Delin

SS, arra èn is emlèkszem. :) 13 èves gyerektest, rassz ide vagy oda. Csak legyen egy kis melle ès màr nem is gyerekes…

Common man, azt nem veszed szàmìtàsba, hogyha női külsőről van szò egy hetero nőre nem hat a màsik nő szexuàlis kisugàrzàsa, nekem nem lesz attòl összessègèben szebb, vagy veszek kevèsbè tudomàst testi hàtrànyairòl (pl pocak, narancsbőr, nagy orr, oszlop làbak, mert felizgat a melle/feneke/stb. Ezèrt megengedőbbek a fèrfiak a női külsőt illetően, nem csak azèrt mert irigyek. Az empàtia pedig nem tudom, hogy jön ide. Az empàtia, hogy valaki szemèbe nem mondom, hogy pl pocakos, de az, hogy ez nem tetszik, annak semmi köze az empàtiahiànyhoz.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Delin: most írtam épp a Selfie Harm Projectről, nézz bele, ha gondolod, mert ez épp a szépségideálról, elvárásokról szól, és hogy ez miként torzítja el a fiatalok önbizalmát. Én is mindig úgy gondolom, hogy felnőtteket kritizálni ér, pláne ha közszereplők, de ha ez oda jut, hogy az átlagos tinik agyát cseszi szét, akkor megengedőbbnek kéne lenni.

Delin
Olvasó
Delin

Itt inkàbb arròl beszèltünk kinek mi tetszik àltalànossàgban, nem piszkàltunk konkrètan senkit. Szerintem te vèkonysàgot tekintve kritikusabb vagy, mint èn. :)

Amiről ìrsz az totàl màs tèma, a photoshop miatt tènyleg elèg torz ideàl alakult ki arròl, milyen egy àtlag szèp nő. Gondolom ez a tiniket fusztràlja leginkàbb, bàr idősebb korban is elèggè rombolò. Ezzel nem tudom ma mit lehet kezdeni, kiszűrni nem tudod, ömlik ràd mindenhonnan a szemèt.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A vékonysággal igen, de azt mindig figyelembe veszem, milyen a testalkata eredendően, szóval olyat nem várnék el senkitől, ami csak műtéttel vagy önkínzással volna elérhető. Viszont azt ne mondja senki, hogy muszáj úszógumit hordani. :)
Inkább azt nem szeretem, ha valaki “elrontja” magát, de ezt írtam is, főleg ha nincs különösebb oka, pl. gyerek, de hát amúgy persze a maga dolga, csak kár érte.
Abban igazad van, hogy egy nő a nőt más szemmel néz, mert nem javítja fel a hibáit annyi, hogy “jó segge van, dugnám”. :) De sokakkal meg azért vagyok elnézőbb, mert úgy találom, hogy gyönyörű arca vagy mosolya van, amire jó ránézni, aztán a pasiknak meg úgy tűnik, hogy sokszor nem fontos a fej, ha megvan a dögös test, úgyhogy az ilyesmit nem különösebben értékelik. Ez olyan fura bennük, hogy arcra teljesen ronda nőkre is ráizgulnak, mert jó segg vagy mell van alatta, míg én elképzelni sem tudom, hogy azért tartsak jópasinak egy férfit, mert jó a farka, a feje meg ronda, de nem számít. Nekem az arc az első, ha az nem stimmel, akkor más sem. :)
Szerintem nem annyira más azért a téma, de egyébként érdekességnek ajánlottam, persze annyira szorosan nem kapcsolódott épp ehhez a beszélgetéshez, mégis erről jutott eszembe az a projekt.

Delin
Olvasó
Delin

SS, kinek mi jön be. Az arc anno nàlam is alapkritèrium volt. Èn irigylem a pasikat, hogy nagyobb a merètèsi bàzisuk. A hipergàmia szìvàs ilyen szempontbòl, tök jò lett volna anno, ha bejön a pasik fele külsőre, nem csak egy kis rèszük.

30 fölött amikor elkezd lassulni az anyagcserèd, az önkìnzàs rèsz elkerülhetetlen lesz, ha nem akarsz ùszògumit. Vagy növeled a mozgàst, vagy csökkented jelentősen a kalòriabevètelt. Mindkettőnèl fàjdalmas az àtàllàs, mert nem rövid tàvù kùra, hanem èletmòdvàltàs. Ha abbahagyod jönnek vissza a hurkàk. Nem lehet annyit enni, mint huszas èveinkben, különben elhìzunk gyerektől függetlenül.

Kapcsolòdik a tèmàd, csak kòma vagyok rà hosszabban reagàlni. Alapvetően, amìg egy tini/nő tetszik a pasiknak, különösen egynek, addig nagy baj nem lesz az önbizalmàval. Viszont, ha làthatatlan azok szàmàra, akik bejönnek neki, ott kezdődnek a problèmàk, főleg ha a kortàsai is elkezdik szekàlni. Csak lökik mèlyebbre.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Delin: az attól függ, mit tartunk önkínzásnak. A több mozgás, kevesebb kaja szerintem nem az, egy drasztikus fogyókúra igen, de ha arra van szükség, már nagy a baj. Nekem az jött le másokat nézve, hogy azért fáj nekik annyira, mert az életmódváltásra úgy gondolnak, hogy akkor mostantól semmi édesség, semmi laktató étel, csak zöldség és natúr hús, nem pedig személyre szabják. Lehet enni mindent, csak ésszel, mértékkel, be lehet iktatni lazább napokat, ennyitől még nem száll el az egész, de jót lesz a léleknek. Ezt én nem is életmódváltásnak nevezném, csak felnövésnek, egy felnőtt már tudatosabban él, cselekszik, nem csak azt csinálja, amihez kedve van pillanatnyilag, hanem átgondolja, hogyan is lenne jó.
Ez nem hipergámia, hogy az arcot nézed és ezért kevesebben jönnek be. Nem szeretném, ha amiatt tetszene a pasik fele, mert találnék rajtuk egy-egy testrészt, ami vonzó, az igénytelenség. Az is lehangolna, ha valaki engem látna így, hogy ronda a feje, de jó a segge, így inkább keressen mást. :)
Szerintem épp emiatt esik meg sokszor, hogy másvalakit tartanak jó nőnek a csajok és a pasik, mert ha én egy nő arcát szépnek látom, akkor szerintem ő jó annak ellenére is, ha van rajta 10 kg plusz, akkor máris el tudom képzelni, miért tartja egy férfi vonzónak. A pasik meg totál ráizgulnak nem túl szép fejű nőkre azért, mert jó az alakjuk, akiket meg én a csúnya fej miatt sosem vennék számításba. Jó példa erre Rogán Cilike, akit most már a hímek többsége jó nőnek tart, csak mert edz, szolizik és szőkére festette a haját. Ugyanezek a pasik szónokolnak aztán a természetes szépség fontosságáról, akik nem tudnak különbséget tenni egy tényleg szép és egy csúnya nő között, mert segg-segg, megmosolyogtató.

Common: ha az aktuális divat szerint ítélnénk, akkor a nagy segg, vékony derék tetszene nekünk is. Marilyn mindig jó nő lesz, mert szép volt az arca. :)

common man
Olvasó
common man

Szerintem is szép arca volt.De azért a nyolcaska testével nehezebben érvényesült volna.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Marilyn súlya folyamatosan jojózott, mert folyton meghízott, aztán drasztikus fogyókúrákba kezdett. A legismertebb fotóin nem annyira húsos, amúgy pedig elég jól tudta és akarta is rejteni, amikor ducibb volt. Utólag, az ilyen “testpozitív” kampányok miatt került előtérbe, hogy ő voltaképpen vastagabb volt és amiatt szerették, de ha megnézed az életművét, fénykorában nem volt az, ahogy a híres fehér ruhás, szoknyafellibbenős fotóin sem, sőt fűzőt is viselt, hogy még karcsúbbnak tűnjön.
Monroe is vékonyan volt a legnépszerűbb, az volt az ideál, csak utólag most már belemagyaráznak mindent és azokat a fotóit pakolják a kampányokba, amin a legvastagabb volt, hogy megtévesszenek mindenkit.
comment image
comment image?w=472

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Az összes “testpozitív” kampány a baloldali fotót használja Marilynről állítva, hogy úgy nézett ki, az volt a szexepilje, míg valójában:
comment image

common man
Olvasó
common man

Nekem bejön mind a két csaj….

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Az jó, de nem is ez a lényeg, hanem hogy direkt keresnek róla olyan képeket (főleg karrierje végéről), amiken ducibb, hogy úgy állíthassák be, mindig is olyan volt és attól lett szexistennő, pedig ez így nem igaz, ahogy másokról sem. Sok híresség felszed az évek alatt, amiből lead vagy nem, de akkor is készülnek róluk fotók, viszont azt mondani, hogy kövérségükért lettek közkedveltek és szexik, nagyon nem igaz. Nem véletlenül fogyózott Marilyn is egész életében, miközben ma azt állítják a kampányok, hogy imádták a duciságát. :)

wittukind
Olvasó
wittukind

Nekem igazából a Loren meg a Welch a kedvencem….

common man
Olvasó
common man

120lbs=54,43kg ki a faszomnak kövér ez?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

De mikor 55 kiló? Nála nagyon nem mindegy, mert folyton változott. Volt, amikor lehetett ő 65 is ránézésre, ha nem több.

common man
Olvasó
common man

Nem olvastam el a cikket csak oldalt az adatokat:1945-120,1954-118,1962-117lbs
meg ott vannak azok a pöcsétes papírok is.

common man
Olvasó
common man

A testpozitív az az amikor valaki kurva szarul néz ki és azt mondja hogy nekem így jó így érzem jól magam a bőrömben? Régebben még az internetkorszak előtt hallottam egy két dagadt csajtól de ők nem hasonlítottak még véletlenül se ezekre a képekre.Gondolom ezeknek a kampányoknak az önbecsapás jellegét mindketten azonosan negatívan ítéljük meg.
Találtam egy ilyet:
http://themarilynmonroecollection.com/marilyn-monroe-true-size/

wittukind
Olvasó
wittukind

Ez a cikk az egyik magnum opusza a Férfihangnak….a kommentszekció pedig fönomenális, nem tudom lehetne-e überelni….

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Alter: kösz az ajánlót! Azt hiszem, régebben olvastam már egyszer, mert időnként belinkelik. Úgy tűnik, Borisz nagyjából mindent leírt, amit erről a témáról gondolok, de majd elgondolkozom, mit lehetne még hozzátenni. :)

Vannak kampányok, amikkel egyetértek, mint ez a Selfie Harm, ami csak arra hívta fel a figyelmet, hogy a fiatalok mennyire képtelenek elfogadni a saját arcukat, csak mert nem tökéletes, és inkább olyanná akarnának válni, ami igazán csak photoshoppal létezik, természetes valójában aligha. Érdekes ezt kívülről látni, miközben mindannyian módosítunk az arcunkon valamennyit sminkkel, ha mással nem is, szóval kicsit mindenki sérült már.

De ennek semmi köze a kövérségkampányhoz, ami ellen tenni kéne, mert semmi mást nem üzen, mint hogy hagyd el magad, ne törődj az egészségeddel, nem baj, ha lusta vagy, hiszen a többség az, csak a férfiak és a divatipar vár el olyat, amit munka és lemondások árán lehetne teljesíteni, az pedig felháborító. :)

Mellette párhuzamosan mennek a skinny shaming kampányaik olyan szlogenekkel, hogy “csak a kutyák játszanak csontokkal” vagy “nem 0-s a méretem, mert én nő vagyok, nem egy 12 éves kisfiú”, ennyire pofátlanok a kövérek. Nemrég ezek betámadták Sarah Hylandet (a Modern Family színésznője), hogy “reklámozza az anorexiát”, csak mert szerencsétlen ki mert tenni a közösségi oldalára egy olyan képet, amin látszik, hogy vékony a karja és a lába. Már két veseátültetésen esett át, beteg és egyébként mindig a sport fontosságát hangsúlyozta, de ezeknek nem számít, rohamot kaptak tőle és rögtön mocskolódni kezdtek.

A “testpozitív” valójában annyit jelentene, hogy megteszem magamért, amit tudok, és büszke vagyok a testemre onnantól kezdve akkor is, ha nem tökéletes, mert van, amin nem tudok javítani.

Delin
Olvasó
Delin

Ez a legùjabb testpozitìv akciò, amit láttam.

https://www.dazeddigital.com/fashion/article/44828/1/plus-size-mannequin-nike-telegraph-fat-woman-fatphobia

Első gondolatom volt, hogyha ekkora lennèk, nekem tuti elmenne a kedvem a vàsàrlàstòl, ha szembesìtenek vele, hogy àll egy ilyen cucc. A durva, hogy èpp az ellenkezőjèt kezdem làtni. Hasonlò alkatù nők, mint a kèpen, edzőtermen kìvül jàrnak ìgy utcàn, suliban, vàsàrolni.

SS, a kövèrsègkampànyokkal teljesen egyetèrtünk. Azt nem èrtik, hogy az egèszsègtelent reklàmozzàk. Okè, hogy legyünk egymàssal empatikusak, csak nàluk ez àltalàban agressziòval pàrosul ès a normàl/sportos/vèkony testalkatù nők fikàzàsàba fordul àt. Londoni metròn vetettek le pár ève reklàmplakàtokat body/fat shaming-re hivatkozva.

https://www.seattletimes.com/seattle-news/health/londons-fat-shaming-ads-banned-from-transit/

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Delin: azzal én is egyetértek, hogy cseszegetéssel, alázással a többségnél nem lehet eredményt elérni, csak még mélyebbre taszítjuk az önsajnálatba, tehát az olyan kampányok ellen is felszólalnék, ami szerintem túl kemény az elhízottakkal. Normál esetben magától is éreznie kellene, hogy úgy nem jó létezni, mert nem egészséges és egyre több problémát okoz, és az csak egy mellékszál, hogy nem is állnak jól neki a ruhák, nem vonzók úgy általában az emberek szemében, sok bántást kapnak miatta. Viszont a kövéreket védő kampányok éppen ez ellen próbálnak tenni, elhitetik velük, hogy a negatívumok valójában nem léteznek, eü kockázatokról egyáltalán nem szólnak, szerintük a társadalom a felelős, a gonosz emberek, akik csak el akarják nyomni őket, mert hülye a szépségideál, bezzeg régen. Elképesztő, ezt én egyenesen büntetném. Ráerőszakolják a cégekre, vállalatokra, hogy valahogy próbálják felöltöztetni őket is, hogy legyenek kövér próbababák, modellek, sőt már a gyerekjátékok is kövérek, hadd éljenek boldogan abban az álomvilágban, amit felépítettek maguknak, amiben felelősségük nincs, csak jogaik, amiben kötelező ugyanolyan szépnek látni őket, mint egy sportos vagy vékony csajt, csak sajnos a végén ők kerülnek emiatt előbb koporsóba, az elől nem lehet elfutni, nem lehet kidumálni.

Én egyébként amiatt támogatom az elhízott próbababákat, mert lássák csak, hogy áll rajtuk az a ruha, csak ebből meg az lesz, hogy a végén betiltatják az összes normál testalkatú babát, mert a kettő egymás mellé állítva megmutatja az ordító különbséget, és azt nem fogják eltűrni.

Az egyetlen, amit népszerűsíteni kellene vagy szabadna, az a sportos, egészségtudatos életmód, a modellek legyenek fittek, egészségesen szépek, példaképek, akiknek a követésével bárki csak nyerhet. A túl vékony, valóban anorexiaközeli modelleket sem kell alkalmazni, ezzel egyetértek, mert az őket védi, ha rákényszerülnek, hogy ha munkát akarnak kapni, akkor normál BMI-vel rendelkezzenek.

Delin
Olvasó
Delin

SS, van egy skàla kajàlàsi szempontbòl: vannak akik első sorban üzemanyagkènt tekintenek az ètelre, azèrt esznek mert kell ès vannak akik alapvetően imàdnak enni, nagy az ètvàgyuk, kb mindent ès azonnal akarnak enni. Minèl közelebb vagy a màsodik vèglethez alapjàraton az egèszsèges èletmòd annàl több lemondàssal jàr ès folyamatos önkontròl szòl. Hiàba nincs tiltòlistàn semmi, eszel pàr falatot egy nagy adag helyett, vagy helyetesìted valami màssal, mert az is finom, de az nem ugyanaz. Ezt hìvhatjuk önuralomnak vagy tudatos, felnőttektől elvàrhatò viselkedèsnek, de attòl mèg egy szìvàs, ami rosszabb napokon felèr egy önkìnzàssal.

Tudjuk, hogy a vonzò arc csak egy kritèrium a sok közül, amibòl nem vagyunk hajlandòak engedni, de ez közel sem az egyetlen. Pàr ilyen a listàn ès a fèrfiak nagyon kis rèsze fog tetszeni. Ez a hipergàmia, nem az igènyessèg miatt van. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Értem én ezt, de azért nem lehet mértéktelenül zabálni semmiképpen sem, ha ennyire nem megy, az már függőség kategória inkább. Csalni lehet, ha nem csúszol meg vele, ha abban is következetes vagy, megfontolt, nem tömöd magad, csak mértékkel.

Hát nem tudom, szerintem nálam nincs annyi kritérium. Az arc fontos meg hogy legyen haja, szóval úgy a fej egésze, de hogy aztán ehhez milyen test párosul, már másodlagos. Ne legyen nagyon elhízott, körülbelül ennyi a kitétel. Sok nő izgul a kigyúrt színészekre, énekesekre, engem ez nem hoz lázba, sokféle stílusú pasi bejön, nincs egy zsáner. Annyit szoktam csak mondani, hogy szépfiú van, akkor a képernyőn nézem a vad motorost, egy ideje Angel a kedvencem a Mayansból. :) (Abban a soriban van pár jó pasi.)

rgs
Olvasó
rgs

LOL. “sokféle stílusú pasi bejön” Eccer’ megkérdeztem egy lányt nekik milyen opcióik vannak kapcsolatilag. Azt mondta 1. bűnöző/bunkó/függő/lusta/csúnya (a bűnöző/bunkó/függő nyilván kiválóan titkolható ha kell, aztán jön a meglepi meg a sírás) le a csatornába 2. hasznos/unalmas ám nem érdekel de jó lesz tapétázni meg moziba, 3. mindenmás
Őszinte volt, értékeltem. Tökegyszerű.
Sokféle stílusú lány bejön nekemis’. Össze kellene írnom. Hátha ugyanaz. Ha levonom a férfihormonokat a ‘zegyenletből. Olyanok is vannak, biológia. Mások vagyunk. (Huszonévesen a Holdat is meghágtam volna ha közelebb van. Most már kicsit fáradt vagzok ehhez :-) )

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Elsősorban SS-nek és Delinnek szánom ezt a kommentet , de a férfiaknak is érdekes lehet ,főleg akiknek érintett (korú) barátnője, felesége,lánya stb van.És (én legalábbis úgy vélem) közvetve köze lehet Csernobilhez is , bár lehet ,hogy már mindent arra vetítek ki, de ki tudja.

Elhízással, túlsúllyal kapcsolatban azért osztom meg ezt ,mert nálam nagyon friss tapasztalat és sokaknak segíthet (elnézést azoktól a férfiaktól,akiket ez nem érdekel).
Én kb 42 éves koromig gond nélkül éltem súly szempontból,ez azt jelenti , hogy harminc vége felé azért picit jobban figyelni kellett mit eszem és mennyit,de gond nélkül ,egy kis testmozgással tartottam a formámat. Én genetikailag nagyon szerencsésnek születtem, nekem még 40 évesen is megvolt a R. Welch forma (tényleg).45-ig 2-3 kg hol fel,hol le és 45- után 2 év alatt rám pattant 13 kg .(nem ,nem vagyok kövér, de azért van különbség , rendesen, szerencsémre arányosan híztam és magas vagyok ). Ráadásul azt hittem max 5-6 kg-ról van szó (elromlott pont a mérleg ) és év elején, időszakos munkaalkalmasságin ájultam el,hogy az az 5-6kg 13. Persze azonnal diéta, mozgás még intenzívebben (kettlebellezek). Az azóta eltelt kb 155 nap alatt 3 nap kivételével (1 Húsvét, 1 Trófea-szülinap, 1 érettségi találkozó ) naponta 1200-max 1300 kcal bevitelem van és mozgok. Nincs kocsi a seggem alatt,tehát hazafele még tömegközlekedem is, 800 m séta haza a megállótól.(+ átszállások) . Az elmúlt 5 hónap alatt nem ment le több,mint 2-3 kg. Ami nonszensz (és nem,nem járok nassolni éjszaka a hűtőhöz). Ennyi idő alatt legalább egy tizest le kellett volna tudni adni. Aztán az egyik kolléganőmnél,aki amúgy kisgyerek után jött vissza és sehogy sem tudott lefogyni, pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak. (és még az itt olvasott Demcsákról szóló kommentek is erre hajaztak) És akkor összeállt a kép, az állandó fáradtság (amit betudtam a sok túlórának és hajnali 3-as kelésnek), a fokozottabb hajhullás (változókor, gondoltam én ), a száraz bőr,torokszárasság ,nehezebb nyelés (hát igen, a panelban száraz a levegő), a rövid idő alatt felpattant kilók (Istenem, 48 vagyok, mit várok ) de nem ,azért az hogy ilyen kcal bevitellel szinte semmit nem fogyok ?! És igen, nálam is kimutatták a pajzsmirigy alulműködést.

A lakosság 15%-át érinti, 75% -ban nőket ! Ami azt jelenti hogy a nők több,mint 20%-a küzd ezzel. Bármilyen életkorban előfordulhat ,de legtöbbször hormonálisan változó időszakban, pubertás, szülést követően, 45-60 között, ez a leggyakoribb. Ez azt jelenti ,hogy 100 nőből 20 érintett,100 nőből kb 60 túlsúlyos, vagy elhízott. Minden 3. túlsúlyos nőnél a pajzsmirigy cucc közrejátszik. Nem ,nem azt akarom mondani ,hogy csak kizárólag emiatt hízunk mi nők,mert sokan zabálnak ,nem mozognak stb. De ha kissé túlsúlyos valaki 5-15 kg van rajta és megfeszül,akkor sem fogy, nem biztos,hogy tehet róla. Viszont mindenkinek nagyon ajánlom, (ti még fiatalok vagytok,de bármikor jelentkezhet ),hogy vizsgáltassa meg a hormonháztartását ,pajzsmirigyét ,mert sok szenvedős hónaptól kímélheti meg magát az ember. És mit kell tenni ?Jódot szedni. Akár jódozott só, víz,vagy tabletta formájában (de ezt csak ha megállapították biztosra,magától senki ne tegye ). És itt jön az én “összeesküvés” elméletem ,mivel Csernobil is főleg a pajzsmirigyben “rakódott le” , én is, Demcsák is, kollégnőm is és sok harmincas,negyvenes élt akkor és egyre több ilyen korú nőnél jelentkezik pajzsmirigy rendellenesség ,talán nem véletlen.

Palvin Barbihoz annyit ,hogy többször volt szerencsém hozzá, mind SS által top időszakának tartott években és mostanában is. Ami a kifutón és képeken szépnek látszik,az sokszor életben rémisztő. Nagyon szép kislány (és egyébként kedves,normális,nem beképzelt amennyire én tapasztaltam,sőt meglepően segítőkész, mondjuk ez lényegtelen most) ,de a top korszakában, életben betegesen sovány volt, a karja mint egy csirkecsont,kifejezetten azt érezte az ember ,hogy itt helyben összeesik ,mert olyan gyenge. Most sokkal jobb,életben kifejezetten csinos és nőies ,nem kövér !!! Nem véletlen ,hogy a Victoria’s Secret is most harapott rá és nem korábban. (és ott azért kövéreket nem alkalmaznak mint tudjuk ).

https://www.glamour.hu/divathirek/bemutatjuk-a-victorias-secret-uj-modelljet-az-irto-kover-palvin-barbarat-bikiniben-36564#

A betegesen tartom a 18 éves súlyomat , főleg a modell szakmában pedig
tragédiákhoz vezethet (itt van a lista is akik belehaltak ):

https://www.life.hu/trend/20120919-divatbotranyok-anorexia-a-modellek-legnagyobb-ellensege.html

common man
Olvasó
common man

Na és a jódtól aztán javultál,javulsz?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

2 napja szedem , ennyire friss. De picit mintha jobban érezném magam . (de ez lehet bebeszélés)

ulomenen
Olvasó

Szuper, hogy edzel, diétázol. A legtöbb nőnek a pajzsmirigy alulműködés/kor/genetika stb. csak kifogás arra, hogy miért hízik, mint a malac. Ilyesféle betegséggel sem lehetetlen jó formában lenni- nyilván nehezebb. De a recept mindig ugyanaz: normális étrend, rendszeres edzés. Pajzsmirigygondnál a cink-szelén-D vitamin kombó alap. Vagy ha nem akarjuk, hogy gond legyen…
Napi fél marokkal mindegyikből :)

Delin
Olvasó
Delin

Vivi, köszi a kommentet, ha a klasszikus mozgàs kombinàlva alacsony szènhidràt, magas feherjebevitelű ètkezèssel nem vàlik be, megnèzetem ezt is. Most èn se vagyok kibèkülve a testzsìrommal, de remèlem hamarosan megszűnik pàr akadàlyozò tènyező ès helyre àll a rend. Nekem anno vas ès magnèziumhiànyom volt, annak a helyretètele is dobott az energiaszintemen kicsit.

common man
Olvasó
common man

Most èn se vagyok kibèkülve a testzsìrommal

Sokallod vagy kevesled?
S mit szól a te kedvesed?
-Hozzá-

Delin
Olvasó
Delin

Te talàlkoztàl màr olyan nővel, aki kevesli? :) Mèg a belefèr kategòria nàla, de jobban tetszik neki (ès nekem is) egy 20-22% körüli női test, mint egy 25.

common man
Olvasó
common man

És szoktad valami korrekt módszerrel mérni ,méretni vagy csak valamiféle mintaképhez viszonyítod magad?

Delin
Olvasó
Delin

Vannak netes kalkulatorok (meg kell adni a kort, magassagot, sùlyt, derèk, csìpő, csuklò ès felkar cmt), de azt nagyon ritkàn hasznàlom, làtszik az a tükörben is. Azèrt nem a kg-t nèzem csak, mint a többi nő, mert önmagàban nem jelent semmit. Ugyanaz a sùly simàn jelenthet 1-2 ruhamèretkülönbsèget is ugyanannàl a nőnèl izomtömegtől függően.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Bocsi, de én a “betegesen sovány” kifejezést nagyon nem szeretem, ugyanis főleg idősebbektől rengeteget hallom olyanokra használni, akikre amúgy nem áll meg, mert csak vékonyak. Az igaz, hogy a kamera kövérít, tehát biztos vagyok benne, hogy élőben nem tűnnek fel az extra kilók rajta, de el kell fogadni, hogy az ő munkájának a része, hogy fotókon nézzen ki jól, ahhoz pedig vékonyabbnak kell lenni. Az anorexiástól Barbi azért mindig nagyon messze volt.

common man
Olvasó
common man

Na igen de ó akkor személyesen látta.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Igen , én is ismerem azt, amikor egy simán karcsú ,vékony lányra /fiúra ezt rásütik. Barbi egyszerűen nem nézett ki jól akkor élőben (már önmagához képest),karikás szemek,lógott rajta a ruha, a karja tényleg olyan volt,mint egy afrikai éhezőé. Szerintem és sokak szerint most nőiesebb. Az sem véletlen ,hogy a Victoria’s Secret most szerződtette az “angyalai” közé és nem akkor. Egyébként simán lehet tudatos döntés, hogy Victoria szeretett volna egy kissé nőiesebb alkatú modellt-modelleket a body positiv trend miatt és Barbi erre igent mondott. Hülye lenne 18 éves korai önmagára visszafogyni, tök jó szerződése van (és kb 5-6 kg különbségről beszélünk ). Én olyan 50-56 kg közöttire teszem az ingadozást, tuti 60 kg alatt van.És amúgy nincs 175 cm , csak max 172 ( én 175 vagyok és álltam mellette ).

common man
Olvasó
common man

Abban igazad van, hogy egy nő a nőt más szemmel néz, mert nem javítja fel a hibáit annyi, hogy “jó segge van, dugnám

Delin+SS! Mik azok a hibák?Az általatok hibának gondolt dolgok meg az általam hibának gondolt dolgok nem azonosak bár van közös részük.Mire gondolok ?Szerintem titeket sokkal inkább befolyásol a divat pillanatnyi állása az ítéletalkotásban mint minket. Marilyn Monroe jó nő? Hát persze, hogy az.Helyezzük be magunkat a 80-as évek aerobik korszakába.Megfelel annak az ideálnak? Nem.Megkapná ,hogy dagi.Változtat ez az én hozzáállásomon? Nem.De az összes aerobikos jó csaj is tetszik.Nincs semmi ellentét.Mármint nálam.És most nem az általatok fölhozott szélsőséges példára gondolok hanem az abszolút szépségmeghatározásra.Itt forgat Bpesten az a helyes színésznő.De hát ugye 160 cm sincs.Nálatok máris bukott mert nem “modellalkat”.Nálam? Egyáltalán nem érdekel ,hogy kicsi a növése.És az időben mindig jönnek mennek az újabb divatok amit most nem gyűjtök össze mert hát két példából is érthető a dolog.

Hunn
Újságíró

Az az igazság, hogy még ebben a nőközpontú, feminista világban is maradt egy jolly joker, egy aduász a kezünkben, melyet a férfi-női dinamika ismeretében kijátszhatunk…

Az, hogy még mindig mi vagyunk a férfiak, és még mindig mi mondjuk meg, hogy ki a jó nő. Nem a nők fogják megmondani nekünk, nem a zsidók a médiában fogják megmondani nekünk. Illetve hát mondhatják, csak nem nekünk, mert mi rá se baszunk arra, hogy mit mondanak.

Pedig még ezt is igyekeznek a mai világban megváltoztatni, előírni számunkra szépségideálokat, sztárolni híres celebpicsákat, stb… hiába. Nem fog menni.

Tehát összefoglalva a lényeget, a férfiak szemszögéből nézve a dolgot:
-“Én vagyok a férfi. Én mondom meg, hogy jó nő vagy-e. És pont.” Fellebbezésnek, vitának nincs helye.

Delin
Olvasó
Delin

Ez kb olyan szintű okoskodàs, mint hogy minden nő hat a fèrfiakra, mert nő nèlkül nincs szex.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Gondolom, cserébe viszont mi pont jól nem mondhatjuk meg, ki a jó pasi, mert az is a férfi döntése. :)

Reszet Elek
Újságíró

A másik oldalról ugyanez nyilván. Ez mindig így volt.

common man
Olvasó
common man

Ez így van .Kis kiegészítés hozzá: bár a jelző mindkét esetben a” jó”,kurvára más a jelentése valamint időbeni állandósága aszerint ,hogy az egyik vagy a másik nem a megmondó.

common man
Olvasó
common man

Majd én eldöntöm lányom ,hogy ki illik hozzád…

wittukind
Olvasó
wittukind

dehonnem, meg is mondjátok….legalább X3-asa kell legyen, és igazi kokálár kinézése meg viselkedése, ez mindig talál….

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Q7, akartad mondani. :)
Ahhoz képest, hogy mind a menő kocsikra bukunk, valamiért Atecát hajtottam évekig, elég komoly bajom lehet, és nem vagyok ezzel egyedül.
(Sokszor irigylem ezt a végtelenül egyszerű világképedet.)

Hunn
Újságíró

Én abszolút tiszteletben tartom a nők véleményét az élet minden területén, (beleértve ebbe azt is, hogy ki jó pasi és ki nem). De leginkább azt értékelem, ha megtartják maguknak.

common man
Olvasó
common man

Az én fejem olyan mint egy barackos gombóc.Az szépnek számít?

Reszet Elek
Újságíró

“Az én fejem olyan mint egy barackos gombóc.Az szépnek számít?” – Az édesszájúak között biztosan.

common man
Olvasó
common man

Delin! Talán a neveléssel de azt ugye még a maga által családközpontúnak mondott rendszer is ki akarja venni a szülők kezéből.

Naooo
Olvasó
Naooo

A nagyseggűek max az igénytelen niggereknek tetszenek.

wittukind
Olvasó
wittukind

Az inkább a koiszan-oknál divat…..de az amelyiknek nagyobb a feje mint a segge, az nem nő hanem xenomorf

Naooo
Olvasó
Naooo

Az a jó, nem az átlagosan nagyseggű picsák.

wittukind
Olvasó
wittukind

száj és végbélnyilás egyhelyen, ugye? az ilyen nem is szarik csak hányik….de hát….izlések és kazmusok, nem ugyanaz…

Naooo
Olvasó
Naooo

Hát te szeresd a dagadtakat, te bajod.

Reszet Elek
Újságíró

Az 5 egy milfnél meég rendben van, a 6 az nekem már sok, 9-es már félig eldolgozta a jellegzetes nőies vonalait (amihez szükséges a zsír), a 10-es meg majdnem teljesen. Utóbbinál gyanítom már a menstruációval is gond lehet. A 7-es, 8-as számomra nem női lény, az 1-es, 2-es meg beteges alkat (ők a túlzott sportosság ellenpólusai) .

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

Pedig a 8-as albumborítóig vitte. :)

https://www.youtube.com/watch?v=ZR4rbb7mRo4

Reszet Elek
Újságíró

Én nem nézem mert az olyasmi lenne mintha az NBIII-at nézném NBI helyett. Nem sok értelme van.
A női csapatsportok meg egyenesen nyomasztóak. Szinte sosem képesek hasonló nívót hozni az egész meccs alatt, brutális kilengések vannak, legalább egyszer de inkább kétszer szétesnek.

common man
Olvasó
common man

Kézilabdát szoktam nézni de a fizikai adottságok miatt egész más stilus a női meg a férfi, pont ezért lehet nézni mert csak a neve ugyan az.

Reszet Elek
Újságíró

No jó talán a kézilabda igen. A szétesés viszont arra is jellemző.

Montana24
Olvasó

Ezeknél bármelyik SexDoll jobb. De ha nagyon kéne választani, akkor 5.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Az 1,2,3 és 9-es között nincs nagy különbség, a kettes szarul van fotózva, meg sápadt, de ugyanaz a típus. A 4-es az „ideális”, valószínű, hogy az arca is szép, a hosszú haj még dob rajta. Az 5-ös az lógó mellű, az „asszonyosan kövér” . A 6-os már kövér és hamarosan 7-es lesz belőle. A 7-es az erre gerjedő x százaléknak pálya. A 8 -as “leesik a skáláról”, az már az ultra perverzek ideálja. A 7-8 kivételével bármelyik válhat 10-é, viszont ha abbahagyja, akkor 6-ra simán felhízhat és onnan már ha lefogy is, lógni fog a bőre.

xcsakx
Olvasó
xcsakx
Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28
common man
Olvasó
common man

“elvárásokat támaszt vele szemben”……..” Nem csoda, ha egy nő kifordul magából ezek után”
Ja és ez állítólag” igényes tartalom nőknek”

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A nők nem maguktól, varázsütésszerűen válnak sárkánnyá.

Persze hogy nem, hiszen általában „alkalom szüli a tolvajt”….. AWALT = minden nő sárkány, csak amelyik „behódol” az nem meri ezt az énjét kiteríteni, mert sokat veszíthet….
Mindig akkor válik sárkánnyá, ha már a pasi a shit teszteken rendre megbukik……

Igen, menstruálunk, átesünk mindenféle hormonális változáson, lehetünk betegek és klimaxolhatunk, de ne ezt vasaljuk rá a nőkre, hogy biztos a hormonok miatt kettyósodnak meg. Vagy mert öregszenek, félnek, kapuzárási pánikjuk van. Jó, biztos van ilyen is, elég nagy ez a világ ahhoz, hogy minden beleférjen. De ez nem általános jelenség, ne vasaljuk rá a nőkre úgy, mint valami matricát.

Ezek csak “erősítik” az amplitudót, de a “hullám” megvan konstansan…., persze, mint korábban is említve volt, amíg “bredpittnek látja” a fickóját,m addig “doromboló cicuska”, de amikor „kinyílik a csipája”, és a férfi elbukik, akkor kitör belőle a sárkány…..

Nem azért, mert ilyen természete „valójában”, megkapta az áhított gyűrűt, házasságot és egyből „átváltozott”.

De, ilyen a természete, csak ezt képes visszafogni, ha túl sokat veszíthet, és mivel kockázatkerülő, és eléggé limitált az “elérhető” lehetőség, ezért a „villanykapcsoló hatása” után túlkompenzál, ebben is….

Nem is azért, mert a házsártosság korral jár.

Az idő múlásával sok minden nem marad már neki, így a való énjét nem kell titkolnia, mert nem származik belőle semmi nyeresége….

Hogy a nő a férfi miatt válik sárkánnyá.

Pontosítsunk: a „béta férfi” mellett „engedheti meg magának”, hogy a valódi énjét élje, minél kevesebbet veszíthet és minél jobban „átírta” a „fickóval való közös múltját”, annál inkább kiütközik….

Nyugodjunk meg! Nem minden egyes férfi váltja ki a nőből a sárkányt, mert hála az égnek rengeteg olyan férfi van, aki a nő valódi társa.

Persze, hogy nem, amíg „bredpitt státuszban” van a fickó, addig a sárkány (jó esetben a szexben „tombol”:), amikor oszlik a köd, és /vagy papucsba fordul át a fickó, na akkor felkerül a szopórollere és ha már ott van , akkor ez általában egyirányú utca….

Ugyanis még mindig nagyon sokszor esnek a férfiak – igen, tudom, a nők is – abba a hibába, hogy megszerzik a nőt, pipa, utána elfelejtenek tenni a megtartásáért.

Abban a pillanatban, amikor egy férfi „meg akarja tartani a (telhetetlen) nőt” és ezért lemegy kutyába, neki annyi ….

Ahogy a nőket lehet azzal vádolni, hogy a házasság után elkényelmesednek és úszógumikat növesztenek meg hisztisek lesznek, ugyanez igaz lehet a férfiakra is.

Persze hogy igaz lehet, de mivel a pina a nőnél van , így a fickó fogja húzni a rövidebbet mindenképpen( eléggé megalázó, ha már a kövér feleség sem akar dugni a szerencsétlennel…..)

Már nem akarják meghódítani a kedvesüket, nem bókolnak nekik annyit, nem viszik randira, alig beszélgetnek velük.

Kérdezd végig azon férfiak sorát, akik „vissza akarták hódítani” az „elhidegült feleséget”, akik „bókokkal, randikkal,, beszélgetéssel” elérték azt, hogy a nő újra kívánja őket, hogy újra szerelmes legyen beléjük( vagy csak egyszerűen dugjon velük, faxnikkal, vagy anélkül:)…..a „sikeresek” száma a 0-hoz konvergál…..

Elkényelmesednek, mindent ráhagynak a nőre, a háztartás vezetésétől kezdve a gyereknevelésig.

Ahogy az áhított „Huffnágel”/alfának is, csak annak „elnézik”, mert a nedves bugyi felülírja a „sárkány alapprogramot”…..

Márpedig mire vágyik a nő? Egy egyenrangú partnerre, aki élteti még benne a szerelmet és ápolja a lelkét. Újra meg újra bókol neki, foglalkozik vele, a testével és a lelkével egyaránt

Miközben a valóság az, hogy neki a külső nem számít (de legalább legyen 180 magas, minimum:), a pénz sem számít(x millió fölött már ki számolja?:) stb. stb. de az igazság az, hogy legyen meg az a szintkülönbség, mire nedvesedik/behódol, mert ha ez hiányzik, akkor az összes többi preferencia szart sem ér, hiába teljesítené átlagjózsi az össze fel és fel nem sorolt, végtelen “vágyakat”/”elvárásokat”, soha nem lenne vége és nem lenne elég….. még szánalmasabb és még nagyobb megvetésben lesz része….

Szeretne számítani a férfira, megbízni benne, ezért jó volna, ha a férfi is segítene neki a mindennapokban és nem hagyna rá mindent. Ezek pedig nem nagy dolgok, egy kis bevásárlás, szemétlevitel, egy óra beszélgetés vagy séta.

Kiváncsi lennék, hogy hány nő izgult fel arra, hogy a férfi bevásárolt/levitte a szemetet/beszélgetett(a valóságban hallgatta:) egy órán keresztül…..

Elkezd bunkózni a nővel, elvárásokat támaszt vele szemben (ide a söröm, hol a tiszta alsógatyóm), esetleg piálni is, és folyton beleköt a nőbe, szekírozza.

Az sem változott semmit, csak a lila ködtöl nem akartad látni , de korábban is „bunkó” volt, csak az akkor „jófejnek”/„viccesnek és humorosnak” tűnt, az elvárásai ugyanúgy megvoltak, csak hülye lett volna nyíltan elriasztani velük, ugyanúgy „ivott”, csak akkor az „buli” volt, ugyanúgy „szopatott”, csak te akkor még „örömmel tetted” és még „nem áraztad be”……

Ha fontos a kapcsolat, a házasság, megtesszük, máskülönben nem fogjuk tudni jó irányba kormányozni a kapcsolati hajót, csak neki a jéghegynek, aztán mehet az egész a mélybe.

Lefordítanám: ha (jóval) többet „veszítünk”, nincs jobb, vagy legalábbis olyan jó lehetőség mint a jelenlegi, akkor „nyűglődik” szegény nő……, ha viszont van, akkor nem sokat habozik a váláson/váltáson…..

Vagyis, ha a barátnő, feleség „varázslatos” módon sárkánnyá változott, akkor vissza is változtatható emberré.

Persze, csakhogy az mindig elsikkad, hogy ez bizony a „régivel” már nem fog menni:

„Új műsorhoz új férfi kell
Ezt ők sosem felejtik el
Gyerünk,gyerünk, gyerünk, mert gyors az élet”

Reszet Elek
Újságíró

Miért olvastátok el? Az a honlap kiírta hogy csak nőknek…

Amúgy jól kezdődik és a közepéig is rendben van csak a megolásokkal van gond. Az ilyesmit ne is várjuk egy nőtől.
Szóval csak egy kicsit le kell fordítani a mondatokat.

“a nő a férfi miatt válik sárkánnyá” – pipa

“Nem minden egyes férfi váltja ki a nőből a sárkányt, mert hála az égnek rengeteg olyan férfi van, aki a nő valódi társa.” – pipa

“megszerzik a nőt, pipa, utána elfelejtenek tenni a megtartásáért” – pipa

“Elkényelmesednek, mindent ráhagynak a nőre” – pipa

“Márpedig mire vágyik a nő? Egy egyenrangú partnerre, aki élteti még benne a szerelmet és ápolja a lelkét. Újra meg újra bókol neki, foglalkozik vele, a testével és a lelkével egyaránt. Szeretne számítani a férfira, megbízni benne, ezért jó volna, ha a férfi is segítene neki a mindennapokban és nem hagyna rá mindent. Ezek pedig nem nagy dolgok, egy kis bevásárlás, szemétlevitel, egy óra beszélgetés vagy séta.” -Eee negatív. No ebben nincs igaza, ez egyenes út a sárkány barlangjába. Erről a bekezdésről jelent meg számos cikk itt a Férfihangon.
Szó sincs egynerangú partnerről és nem a szemétlevitel teszi boldoggá. Számomra teljesen érthetetlen hogy a nők miért nem ismerik legalább alapszinten magukat.

Naooo
Olvasó
Naooo

A nők a saját telhetetlenségüktől lesznek rinyapicsák, a nők a bűnösek.

xcsakx
Olvasó
xcsakx
SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ez a pasi akkora férfiszépség?

common man
Olvasó
common man

Szerintem se nem a szépségről se nem az öregkori meghülyülésről szól a dolog hanem inkább a mérlegelésről,megalkuvásról.

Hunn
Újságíró

Pontosan. A Dalai Láma eredetileg egy oldschool, patriarchális gondolkodású arc. Ezt bizonyítja a korábban a migránsokról, most meg a női szépségről kimondott véleménye. Az, hogy visszatáncolt annak a következménye, hogy Tibet kínai uralom alatt lévén ő a liberális nyugatra, a liberális nyugaton való népszerűségére van utalva. Gondolom szóltak neki, hogy maradjon polkorrekt, ha jót akar magának…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ez a pasi akkora férfiszépség?

Az, mivel a “szépség” fogalma nem releváns egy férfi(vezető) esetében…….., de egy nőnél az első “fokmérő”…..

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Akkor ne a hitükre hivatkozzon, ami szerint a belső és a külső szépség egyaránt fontos. Kis következetességet úgy elvárnék néha ilyen fontos emberektől. :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A külsö -belső szépségnek nincs köze a hithez, az attól függetlenb….

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Te miről beszélsz? Ezt nyilatkozta, olvasd már el a saját magad által linkelt cikket. :)

Amikor a lap riportere visszakérdezett, hogy ezt egyébként hogy érti, arra a láma úgy válaszolt, a buddhista tanítás szerint a külső és a belső szépség ugyanannyira fontos.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mert közben észrevette, hogy a riporter hülye és kapcsolt, hogy nem mondhatja ki, még utalás szintjén sem….

wayofmen
Olvasó
wayofmen

“buddhista tanítás”:)) A tibeti “buddhizmus” kb ugyanaz, mint a haiti “kereszténység”-lényegében a az összes voodoo Legba papástól benne van, csak elnevezték kereszténységnek…Ezt az egész free tibet szarságot ugyanaz a kultúrmarxista szarkupac terjesztette el Mo-on a 90-es években, mint a feminizmust. A tibeti lámaizmus egy végtelenül babonás, animista többistenhit, amire ráhúzták, hogy “buddhizmus”. A vénember meg koelhói bölcsességekkel turnézza körbe a világot, meg az ezora mindig vevő női lapokat…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Éppen ezért cink, hogy utólag esett le neki, hogy nem a legjobb üzlet azon röhögcsélni, hogy nő úgysem rúg náluk labdába. Bírja összekötni a pontokat, elvileg olyan intelligens és bölcs, nem? :)

wayofmen
Olvasó
wayofmen

80x évesen lehet nem kéne hagyják a managere-i nyilatkozni:)

szombathk
Olvasó
szombathk

https://afuzet.hu/tendzin-gyaco-a-dalai-lama-ujjaszuletesi-evfordulojara/
Ezt a képét jobban szeretem .Szerintem igen. Egy nagyon bölcs sok mindent megélt idős férfi arca. Szeretem a ráncait és a mosolyát is. De csak ennyi -pasiként nem kéne (még ha lehetne akkor se).

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Pont a Dalai lámától várnám el, hogy egy fél percre ne a farkával gondolkozzon, meg ne az legyen neki az első számú szempont, hogy az utódja vonzó nő legyen, hanem esetleg fontosabb vezetői képességeket kérjen számon. Itt szépen hozott egy Trumpot. Amúgy meg nyilvánvaló, hogy legfelsőbb vallási-politikai vezető úgysem lehet nő, ezért is poénkodott vele, egyszerűen ez csak nem az a szint, amit neki képviselnie kéne szerintem, nem egy kocsmatöltelék vagy egy bohóc elvégre.

szombathk
Olvasó
szombathk

SS ne kapj be nem azt mondtam ,hogy egyet értek vele hanem azt hogy szerintem egy szép férfi arc. Alapvetően nem nagyon érdekel mit hangoztatnak a vallási vezetők mert ugyan úgy kiszolglják a pillanatnyi politikai érdekeket mint tették ezt már sok-sok száz éve.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

az utódja vonzó nő legyen, hanem esetleg fontosabb vezetői képességeket kérjen számon

Ugye érzed az oximoront…?

Amúgy meg nyilvánvaló, hogy legfelsőbb vallási-politikai vezető úgysem lehet nő, ezért is poénkodott vele,

Pontosan….ez volt a “vicc” lényege, de egyrészt a hülyék ezt is félreértik, másrészt mindig a “szemetet” látják a “tanításokban”…….és az SJW nemzedék ugrik az ilynekre, mint az a bizonyos gyöngytyúk a meleg takonyra……

És épp ez a poénkodás teszi “normálissá” és emberivé” ,

Reszet Elek
Újságíró

A vallásosoknak gyakran (valós hit hiányában) nincs meg az a humorérzékük ami a hívőknek igen. Ezért mosolytalan a vallás és mosolyog a hit.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Igen, egy trollnak ez a poén, ez a Trump-színvonal, egy elvileg bölcs ember két dolgot tehet:

1. őszintén megmondja a riporternek, hogy mivel nő nem lehet a Dalai láma, ezért minden ilyen kérdés felesleges;
2. tekereg egy sort, hárít, nem ad konkrét választ, szóval mint egy ügyes politikus.

Amit ő csinált, az az első indokolatlan túltolása, hogy még ki is röhögte nyíltan, és értem én, hogy ma a taplóság a menő, ezt értékeli az igen egyszerű ember, csak én személy szerint nem értek vele egyet. Ez egymás között a kocsmában elmegy, amikor hivatalos interjút ad, akkor azért erőltesse már meg magát.

Ha meg ennyire menőnek érezte magát, amikor ezen röhögcsélt, akkor utólag se magyarázkodjon, mert az meg különösen ciki. Vállalja be akkor már, hogy neki ez a humor.

Reszet Elek
Újságíró

A dalai lámának van humorérzéke. Néha úgy nevet hogy majd legurul a székről. Érdekes kontraszt a pápákhoz képest akik mintha ecetet nyeltek volna. Érdekes lévén a buddhizmus szerint az élet szenvedés a kerszténység pedig az örömhírt hirdeti.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem azzal van a baj, hogy van humora és jó kedve, én is tudom, milyen, csak nem minden poén sül el jól olyankor, ha más kárára viccelődik. Ezt nem akarjátok megérteni, ahogy látom. Egy dolog, hogy mindenki tudja, hogy nő nem lehet vezető, de nem kell lemenni tapló-trumpba ezen még külön viccelődni is, öncélú, felesleges sértegetés. Vicc és vicc között is van különbség, és aminek a poénján csak az emberek fele röhög, a másik felét megbántja, az nem jó vicc szerintem.

wayofmen
Olvasó
wayofmen

És mégis szerinted melyik tibeti nő forgolódik álmatlanul amiatt, hogy nem lehet ő a következő dalai láma?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Pont, amennyi férfi. :)
Csak ebben van ez a misztikum, hogy a láma lelke választja ki a következőt, ami miatt aztán 1-2 éven át végigkapirgálják az összes kavicsot az útszéleken, hogy iránymutatást kapjanak arra nézve, merre találják, nem? Szóval elvileg ő határozza meg, milyen formában akar ismét megjelenni a földön, milyen testben. Tehát ez csak egy döntés lenne. :)
Ez a pikantériája a dolognak, hogy elvileg akár férfi, akár női testben ő ugyanaz a személy lenne, aki sok száz éve az első volt, tehát nem “egy nő” lenne a vezető, hanem ugyanaz a fószer.
És hát amúgy sem egy túl bizalomgerjesztő módszer ez, hogy egy-két éves gyerekeket megtalálnak maguknak és kijelentik, hogy ő lesz a szellemi és politikai vezető, ha nem hiszünk a reinkarnációban. :)

wayofmen
Olvasó
wayofmen

Na erről írtam feljebb:)”Buddhizmus”:)Aki ilyen faszságokat elhisz , az aztán kurva nagy tanító lehet:))

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Muszáj neki annak lennie, ha eldöntik a feje felett 2 éves korában. :)
Gondolom, a gyakorlatban persze van valami background check, megnézegetik a családfát, nehogy valami félhülyére essen a választás, az elég kínos lenne.
Ezért is értelmezhetetlen ez így akkor, hogy utód, mert nem utódja van, hanem ő maga költözik mindig új testbe. Több száz év után te nem próbálnád ki nőként? :)

wayofmen
Olvasó
wayofmen

Miért nem mindjárt lóként? Vagy hogy stílszerűbbek legyünk jakként?:)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Azért köszi, hogy állatokhoz hasonlítasz minket. Talán azért a női lét egy szinttel csak fentebb van, mint egy jak. :)
Sok száz év után lehet, hogy a helyében én azt mondanám, hogy most már hagyjanak békén egy kicsit, elmegyek szabira legelészni egy pár évtizedre.

wayofmen
Olvasó
wayofmen

“Sok száz év után lehet, hogy a helyében én azt mondanám, hogy most már hagyjanak békén egy kicsit, elmegyek szabira legelészni egy pár évtizedre.”
LOL.

common man
Olvasó
common man

Az állatoknál is van nőstény meg hím…

hunbagira
Újságíró

:D

common man
Olvasó
common man

nem

hunbagira
Újságíró

Tudom a zsidó femcsi kultúrmarxizmus által mosott agynak mindig megütközést kelt a vallások oppozit tanítása miszerint a nő ANYAgiasabb lélek(nelkülisége) miatt nem egyenlő a férfival.
Ezért a nagy lelkek a buddhizmus szerint is ritkan valasztanak női testet. Egyébként az új dalai lámát az azzal majdnem egyenlő pancher láma “találja meg”.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Akkor mondja, hogy nem lesz nő, felesleges a kérdés, mert a nőknek nincs lelkük. :)

common man
Olvasó
common man

Ha Dobrev Klára lenne az új dalai láma a férjét hívhatnák Dalai Ferencnek?

Hunn
Újságíró

Dobrev Kláráról jut eszembe: ahol a magyargyilkos Apró Antalnak, az 1956. október 25.-i, parlament előtti mészárlás fő felelősének (mint a komcsi Dirketórium egyik tagja, ő adta ki a tűzparancsot Földes Lászlónak – Hobó papájának – és a Partizánszövetség embereinek) az unokája EP alelnök lehet, ott nekünk magyaroknak és Magyarországnak semmi keresnivalónk. Ez a szervezet, az EU a halálos ellenségeink hatalmába került már rég. Azonnal ki kellene lépni az EU-ból. Az, hogy az EU elnöke egy öreg német nő lett, ezáltal minden európai férfit automatikusan Bétává téve, az már csak hab a tortán. Istenem, hogy gyűlölöm ezt a tetves globális kultúrmarxista rendszert!!!

wittukind
Olvasó
wittukind

egyik sem forgolódik emmiatt álmában…”dalai lama” jelentése bod nyelven “bölcsesség óceánja” és ez nem akárkire érvényes…a tibeti vallás pedig az eredeti lamaizmus és a mahayana(nagy szekér) buddhizmus keveréke, ez egy kicsit komplikált dolog amit a progressziv nyugati nem bir ésszel fölfogni és nem is kell….ezen rágódni hogy miért nem lehet nő “dalai lama”, hülyeség.
az igazi neve pedig Jetsun Jamphel Ngawang Lobsana Yetshe Tenzin Gyatso-a “dalai lama” az titulus….

hunbagira
Újságíró

Talán a provokátor nőcskének nem kellett volna feltennie provokatív kérdéseket, akkor nem ilyen válaszok jönnek. Megint sikerült igazi nőiesen megsértődnötök a provokációtokért kapott válaszon.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A mostani BBC interjúban csak arra kérdezett rá a nő, hogy kiáll-e a 2015-ben tett kijelentése mellett, szóval hogy eredetileg hogy jött a téma, az ebből nem derül ki. 2015-ben azt mondta, ha nem lenne “nagyon-nagyon” (így) szép nő, nem volna haszna. Ez azért kicsit durvább gyalázás, mint csak annyi, hogy nő nem lehet láma.

wayofmen
Olvasó
wayofmen

Tényleg ezt mondta? Még a végén kiderül, hogy csak tud valamit az öreg:)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Most olvasom, hogy eredetileg egy férfivel beszélgetett és röhögcséltek ezen a kijelentésen, amire most rákérdezett a BBC riportere, hogy tisztázza, vicc volt-e vagy komolyan gondolta, akkor megerősítette, hogy tök komolyan.

Itt van az eredeti interjú:

https://www.youtube.com/watch?v=SHPcBq4k0pI

Szóval hunbagira, ez nem jött be. :)

Hunn
Újságíró

Alapvetően a Dalai Láma munkaköri leírásába nem tartozott bele a feminista nyugati nők seggének a nyalása, az ő polkorrekt feminista érzékenységük figyelembe vétele. Itt is csak arról van szó, hogy még a Dalai Láma is tudja, hogy progresszív zsidó kézben van a média ahol ezerrel nyomatják a feminista propagandát, és ha nem akarja, hogy ejtsék, akkor bizony csak a “cucking” az egyetlen megoldás. Nem a saját érdekében: Tibet és népének érdekében. Gondolom, ez alatt a pár évtized alatt a jó öreg is kiismerte a nyugati, feminista vircsaftot, és belül már rühelli az egészet és azt, hogy ezeken múlik az ő szent ügyének a nagy nemzetközi nyilvánosság előtti megjelenítése…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ennek semmi köze a feminizmushoz, és ha annyira gyűlöli az egészet, gondolom, a Free Tibet tüntetésekről is hazazavarhatná a nőket, kapásból a szervezet igazgatója is az. Ennyire ártanak a gaz nyugati nők az ő szent ügyének, amitől hányni tudna. :)

Az arról szól, hogy vannak baromságok, amiket nem ártana megtartania magának, például hogy ha női láma lenne, az legyen vonzó, mert különben hasztalan. Ezt magyarázza a kétfogú Józsi a kocsmában az ötödik sör mellett, belefér, egyszerű ember, de egy vallási vezetőtől szerintem is gáz, ha ilyen baromságokat ejt ki a száján. A nagy bölcs, a spirituális vezető a farkával gondolkodik. Ha már ő sem lát ennél tovább a nőkkel kapcsolatban, akkor tényleg baj van.

Hunn
Újságíró

A nők egyenjogúsága semelyik klasszikus vallásnak nem volt része. Az, hogy nyugaton a keresztény egyházak lefeküdtek a feminizmusnak és a progressziónak, valamiképp azt az elvárást szülte meg a nyugati nőkben, hogy minden vallásnak be kell nekik csicskulnia, mert ez a normális. Hát nem az.

Amúgy mire ment a Dalai Láma a nyugati női tüntetőkkel? Talán kapott tőlük tankokat és katonákat (férfiakat, khm…) akik segítettek felszabadítani a hazáját? Ugye nem? És nem is fog.

Mondok még valamit: az a megszokott rendszer, hogy a feministák bármelyik férfit megszégyeníthetnek azért, mert kimondja amit a nőkről gondol, rákényszerítik hogy visszaszívja, és onnantól vezekelnie kell, már nem sokáig fog működni…

hunbagira
Újságíró

Pontosan Hunn!
Spektrumon volt egy sorozat, hogy 3 sjw nő (2 színes hajú lezbika, és egy “szakmából” kiöregedett) végig látogatta a többi klasszikus vallast mert a kereszténység “hétköznapi fasizmusából” elegük lett. És azt hitték, hogy saját köreikben lévő newages balavatsky asszonyos interpretálásuk ezen vallásoknak az igazi. Sokkolta őket, hogy az igazi hinduizmus,buddhizmus, dzsáinizmus nem az amit -teszemazt- ozorán megtapasztaltak.
Pl a hindu jógi, buddhista, dzsáinista szerzetes közölte velük, hogy döglégylént fognak újjászületni, de teljes életmódváltás és bűnbánat mellett is a sáska a maximum, amit ki lehet hozni a dologból..:D
De a zsidó ortodoxia sem ugyanaz, amit a dagadt zsidó femcsi éceszgéberük mesélt a vallásáról. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Farka a farkasnak van.

wittukind
Olvasó
wittukind

“nő nem lehet láma”-ez igy leirva hülyeség…a cim neve “dalai lama”, a láma az a délamerikai “tehén” úgyhogy az még lehet…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A wikipedia, az index, az origo, a kurucinfó, a buddhafm mind lámának írja. Direkt megnéztem mindenfelé, nehogy azzal jöhess, hogy csak a libsik gyökerek. :)
Néha nézz utána előbb dolgoknak, mielőtt okoskodni kezdesz és még csak igazad sincs.

wittukind
Olvasó
wittukind

elhiheted nekem hogy láma, sőt vikunha is létezik, viszont mégegyszer …a “dalai lama” az egy cim kb mint a “servus servorum Dei”, az első szó mongol eredetű és “óceán”-t jelent. a másik pedig a tibeti nyelven, amit bod-nak hivnak, “bölcsesség”-et jelent. hogy kik és miért “gyökerek” nem tudom és nem is érdekel, ő a 14-ik dalai lama, és az ő egyik kijelentése szerint az utolsó is mert már nincs meg a reinkarnációs lehetőség. Tehát a láma az a délamerikai tehén és nem kinozza őt semmi álmában hogy pápa vagy dalai lama legyen.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

SS: Igazán nem értem a hisztit, amit e körül csapsz.

2015-ben azt mondta, ha nem lenne “nagyon-nagyon” (így) szép nő, nem volna haszna.

A lámának igaza volt.

Ez azért kicsit durvább gyalázás, mint csak annyi, hogy nő nem lehet láma.

Semmi gyalázás nincs benne, egy csúnya nő lófaszt sem ér, ha viszont szép még lehet “influencer” akire irigykednek/csorgatják a nyálukat a (like-oló, nyereséget termelő) “rajongók”….

Arra vársz, hogy elítéljük? Én elítélem azt, hogy a mostani picsa kérdésére visszakozott, de egyúttal meg is értem, mert hülye lenne a metoo kellős közepén szopatni magát.

A “tolerancia”/érzékenyítés, SJW, tetűsimogatás és PC ilyen fokú csúcsrajáratásában mit várnál el tőle, azon kívül, hogy jól “elhatárolódik saját magától”, hiszen gyarló ő is mint minden ember és neki is ennie kell holnap is.

Miért szeretnéd “megkövezni”? Hogy 2015-ben azt mondta amit, vagy hogy most visszakozott és benyalt a mainstreamnek? esetleg mindkettőért? Írjunk petíciót, tüntessünk, és /vagy köpjük le?

Miért lovagolsz még ezen?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Vicces, hogy belinkeltél egy cikket, amire nem azt a reakciód kaptad mindenkitől, amit vártál és most ki vagy akadva.
Senkit nem kívánok megkövezni, szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy ezt a pasast komolyan veszi-e vagy sem, és ezzel mindenki csak jól járt, egyedül a trumpisták vannak most bajban. :)

Balton
Olvasó
Balton

Ügyes vagy, egy már lassan 70 éve idegen hatalom által megszállt ország spirituális vezetőjén kéred számon a jelenlegi kifacsart világnézetek egyikét, hogy ellentmondásba keverte volna a mondanivalójával.
Pont azon a fickón, aki a világ egyik hanem a leg -békésebb vallásának az első embere… gondolj bele a szomszédod bement a lakásodba elfoglalta, te meg azt hirdeted hogy nem szabad agyon verni ácskapoccsal, hanem a végtelen türelem.
Végül is csak a 14. reinkarnáció, és 600 éve csiszolja a tanait. Azt ugye érted hogy a hite szerint ő már 600 éve születik újra, dokumentáltan; előtte meg ki tudja mióta…? Sajnos (vagy szerencse) nem akadt még össze olyan hosszú évszázadok és gondolkodók által gyúrt képlettel mint a modern feminista gondolkodás. vicces valószínűleg annyi neki a feminizmus mint a lepke-fing a szélben.

Pont a babiloni hetéra veti a követ? A farkával gondolkodik?! Ő egy tiszta ember, te vagy aki folyamatosan a f…sszal gondolsz/élsz, ne általánosíts már a saját kis posványos világod által indukálódva.
Már hogy ejtene ki baromságokat a száján? A dalai láma-t évtizedekig tanítják vitázni, hogy kitartson és igaza legyen a napokig tartó hitvitákban.

Ennyi az üzenet: His Holiness means physical attraction in female can be put up for holy use too. – a nő fizikai vonzereje szent célra is felhasználható.

Sajnálom, hogy akik leállnak Veled vitatkozni, annyit se fektetnek bele a vitába, hogy legalább a saját mondanivalójukat ismernék meg átgondolnák.
Csakszi mi a f…sz van veled, szedd már össze magad!

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem láma, mert az a “délamerikai tehén”. :)

Teljesen mindegy, mit gondol a feminizmusról, mert hiába erőltetitek, ez nem feminista téma. Ez nem érv, hogy szerinted azért nem ejthet ki baromságokat a száján, mert évtizedekig tanítják vitázni, ebben konkrétan gyászosan gyengén érvelt az interjúban, talán hallgasd meg, mert én megtettem. Az volt a nagy érve, hogy mert ronda nőre rossz ránézni, ezért haszontalan, miközben ők csecsemőkorban választják ki az utódot, akiből fogalmuk sincs, szép vagy csúnya ember lesz. Egy férfi is lehet az, akire rossz ránézni vagy ellenszenves feje van. De érvként hozhatnánk Teréz anyát is, aki egy elég csúnya ember volt, pláne vénségére, mégis tisztelték, szerepeltették, meghallgatták.

Kapásból ennyivel szét lehetne szedni ezeket az erős érveit, amiket évtizedeken át tanult és legalább 600 éve csiszolgatja a tanait. Ha annyira tiszta ember, mint tartják róla, ócska tekergés helyett egyszerűen ennyit kéne mondania, hogy nő nem töltheti be ezt a pozíciót, de ezt már vagy háromszor leírtam. Ha meg azért nem teszi, mert van annyira rafinált, hogy tudja, az csak negatív sajtót hozna neki, akkor felejtsük el a tisztaságát.

hunbagira
Újságíró

Utolsó 2 mondatoddal tökéletesen egyetértek.

common man
Olvasó
common man

SS!

Ha annyira tiszta ember, mint tartják róla

Én nem mondtam róla ,hogy annyira tiszta(azt se ,hogy tisztátalan) Mint ahogy másról sem ,hogy ő az egyetlen igaz,vagy isten földi helytartója,vagy a kiválasztottnép stb.stb. Nem lehet az a tényállás jelen esetben ,hogy olvasgattál valakik által megíratott cikkeket éveken át aztán most ezek a valakik más véleményt akarnak formálni a drága olvasó lelkében?Aztán ha valaki a célcsoportból egy kicsit jobban emlékszik vagy még valamennyire kombinálni is tud akkor ott van nála máris a nagy ellentmondás a lelki törés.

Naooo
Olvasó
Naooo

“egyszerűen ennyit kéne mondania, hogy nő nem töltheti be ezt a pozíciót, de ezt már vagy háromszor leírtam. Ha meg azért nem teszi, mert van annyira rafinált, hogy tudja, az csak negatív sajtót hozna neki”

Ki a szart érdekel a feminista kurva zsidó sajtó, hazugság az egész.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Vicces, hogy belinkeltél egy cikket, amire nem azt a reakciód kaptad mindenkitől, amit vártál és most ki vagy akadva.

Te hisztizel egyedül, mert nő vagy és sértve érzed magad, aztán meg nekiállsz „keresztesharcot” vívni a nevükben. Miért lennék kiakadva? Azért, mert eggyel többen fikázzák?
Itt jópár cikk megjelent, hasonló hiszticunamival, a tieddel ellenkező előjellel, ugyanazt előadva mint te most a Láma kapcsán , csak épp pepitában.

Senkit nem kívánok megkövezni, szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy ezt a pasast komolyan veszi-e vagy sem,

Te nem, na bumm…….

és ezzel mindenki csak jól járt, egyedül a trumpisták vannak most bajban. :)

Eddig nem tudtam, hogy trumpista vagyok, de ha ez ezzel jár, örömmel……., de nem tudom, milyen „bajt” vizionálsz, Trumpnak is 100%-ban igaza van a nőkkel kapcsolatban, „grab them by the pussy…..” és ő még nem is visszakozott:)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem, arra utaltam, hogy ugyanebben az interjúban ekézte Trumpot, hogy nincsenek erkölcsi alapelvei.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Nem, arra utaltam, hogy ugyanebben az interjúban ekézte Trumpot, hogy nincsenek erkölcsi alapelvei.”

Mert melyik büdös kapitalistának vannak? Simán tarkón lőném az összes kapitalistát meg bankárt, aztán mondanám, hogy csak vicc volt.

Naooo
Olvasó
Naooo

Saját kárán mégse röhögjön az ember, mer az hülye.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Mintegy kétszáz magányos nő várakozik napok óta az ELTE jogi kar környékén megerőszakolásban reménykedve.”

Bazinga
Újságíró

Amúgy teljesen igaza van az öregnek, hogy csak egy csinos nőnek lenne haszna. Nem hiába mondta, hogy a külső és belső szépség egyaránt fontos . A dalai láma egyben spirituális “lény” is, a vallásuk földi megtestesítője, szépen is nézne ki, ha egy ronda csúf nő jelenítené meg. Mit gondolna az átlag hívő, hogy csak ennyire futotta a legfőbb entitásnak, hogy ilyen ronda külsőt talált? :D Teljesen méltatlan lenne az egész.

Ha meg a “reklám” értékét nézzük, akkor is igaza van, mert egy szép nővel mindent el lehet adni, egy rondával már nem igazán. A nemzetközi sajtó, a közönség, a világ sokkal inkább figyelne arra amit mond.

Igaza van abban az értelemben is, hogy semmi haszna nem lenne ÖNMAGÁBAN egy női lámának, aki se nem szép, se nem vonzó. Ennyi erővel nyugodtan odatehetnek egy hasonlóan ronda férfit, ugyanott vagyunk. Ha már gyökeresen megváltoztatják a szokásokat és nőt választanak, akkor legyen már valami haszna is és nézzen ki valahogy. Teljesen logikus.

Persze ez az egész ellenkezik a nyugati világ femináci ideológiájával és a ronda nők is hisztizhetek miatta, úgyhogy valamivel meg kellett magyarázni a dolgot (csak vicc volt), hogy ne bszogassák már ezért is :D

wittukind
Olvasó
wittukind

Ezt az utolsó dalai lama-t annyit sétáltatták és beszéltették már világszerte hogy teljesen deszakralizálták, már nem az, ami a titulusa, csak egy öregecske ember…

ugyanigy, mikor bejelentkeztem ide, a főlécen azt irta- Férfihang-Antifeminista Férfimagazin.
mostanra ez is deszakralizálódott, egészen mást ir ott fönn…..elég lenne csak Hang-nak hivni…

common man
Olvasó
common man

Konkrétan nem tudom mire gondolsz de írhatsz te is cikket.Keményet,férfiasat…

wittukind
Olvasó
wittukind

“kemény cikkk!”

common man
Olvasó
common man

Legyen akkor kemény hangú…hangvételű

wittukind
Olvasó
wittukind

volt egy, csak egy kis komment, nem is volt kemény mégis kimoderálta a főnök és meg is fenyegetett….tehát akkor “hard rock cikkkkk’!!!!!”

common man
Olvasó
common man

Én már csak a moderálás után láttam ahhoz nem tudok hozzászólni.Kemény hangvitel valamilyen konstruktív formában meg a szimpla lehúzó,becsmérlő kritika közt azért van különbség még ha mindkettő kemény is.

wittukind
Olvasó
wittukind

azt hiszem hogy a “nyivákolás” szó nem tetszett, de a többi elég korekt volt….ezért irtam fönnebb amit….

Tina74
Olvasó
Tina74

Rám mint nőre például a vonzó férfiak jobban hatnak, mint a szép nők… Ráadásul az, hogy mitől “szép” egy nő, mindig változik… 100 éve a mai nőideált férfiasnak mondták volna, (magasság, hosszú, vékony láb stb), míg ma a 100 ezelőttit kövérnek…

common man
Olvasó
common man

Na aztán mi a mai nőideál? Szerintem nincs olyan nagy különbség.
http://mek.oszk.hu/01300/01348/html/elemzes.htm

Hunn
Újságíró

A Lilaruhás nőt “sunáznám”, hogy mai szófordulattal éljek…:

common man
Olvasó
common man

Találkozóra jössz-e?

Reszet Elek
Újságíró