Alter Ego
51 megosztás

„Transzformerek” – Putyin sem érti a gender-ideológiát

Az oszakai G20-csúcs után tartott sajtótájékoztatók egyikén kérdezték LMBTQ-ügyekről Vlagyimir Putyint. Mindenek előtt szögezzük le, meglepő az az önteltség és jól szervezettség, amellyel az emberiségnek maximum összesen 10-20 százalékát kitevő kisebbségek (leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzszexuálisok) tematizálni képesek akár a világ 20 legjelentősebb államának tanácskozását is, és képesek azt a látszatot kelteni, mintha a világ egyik legfontosabb kérdése az lenne, hogy hol érzik igazán jól magukat a ritka szexuális beállítottsággal rendelkező emberek.

Oroszországot azért érik „nemzetközi kritikák”, mert a nemzetközi genderlobbi véleménye szerint Oroszországban és azon belül is csecsenföldön nem fordítanak kellő figyelmet a speciális nemi identitású „LMBTQ” emberekre. Magyarán azon a tájon megszólják, kiközösítik a homoszexuálisokat. Nehéz lenne kikalkulálni, hogy Putyinnak pontosan mekkora erőforrásokat is kellene ahhoz mozgósítania, hogy minden földhöz ragadt csecsen „macsó” is megszeresse a „buzikat”. – Mission impossible. Mindenesetre vannak, akik a lehetetlent is elvárnák, főleg ha Putyinról van szó.

Az orosz elnök a hozzá intézett kérdésre válaszolva elmondta, hogy neki személy szerint semmi problémája a speciális nemi érdeklődéssel, csak hát nem igazán tudja követni, hogy a genderideolgia szerint pontosan hogyan is kellene viszonyulnia a nemiség kérdéséhez:

„Már 5 vagy 6 nem van. Transzformerek… transz… nem is értem…”

Nem mindenki vette jó néven az íróniát. A magyar sajtó berkeiben a 24.hu mutatta be a leglátványosabb kirohanást Putyin gender-nyilatkozatával kapcsolatban:

„Azon már meg sem lepődött nagyon senki, hogy a világ egyik leginkább homofób rezsimjének a vezetőjének fogalma sincs a nemi identitás, a társadalmi nem, és a szexuális orientáció fogalmainak különbségeiről. Más magyarázat ugyanis nincs arra, hogy mit zagyvált össze-vissza öt-hat különböző nemről.”

„Homofób rezsim”. Elképesztő, mintha a világ tényleg kifejezetten a homoszexualitás körül forogna.  Ahogyan elképesztő az is, hogy a cikk szerzője elvárná, hogy mindenki a gender-ideológia nemiség fogalmának életszerűtlen, áltudományos („összezagyvált”) kereteiben gondolkodjon maga is. De ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor mire is szolgálna egy genderszakon megszerzett diploma, ami a felvilágosultság akadémiai fellegvárába emelheti a homofil zseniket a kétbites (kétnemű) Putyinokkal és mezei ostobákkal szemben?

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
51 megosztás


86
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
10 Egyéni hozzászólás
76 Válasz hozzászólás
4 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
17 Hozzászólások szerzői
blackfridayPash Cutterd4n13llapposguttaMarcell Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
common man
Olvasó
common man

Nem a “világ leghomofóbabb rezsimje nyomja el őket hanem ezek a mocskos köcsög transzformerek provokálják állandóan a békés dolgozó tömegeket.(nyilván a szorgos bértollnokok és megbízóik segédletével)

hunbagira
Újságíró

MÁS:
A fiatal magyar nők több mint negyede munkakerülő (“papamamahotelező” és/vagy golddiggerprosti) ? ! szemben a fiatal férfiak 8%-val (és itt is van pofájuk szokásosan kivetítve a fiatal férfiakat ekézni az n+1 számú nőstény lapban, és most megint kiderült, hogy a fordítottja az igaz)
https://index.hu/gazdasag/2019/06/30/munkaeropiac_munkaerohiany_fiatalok_nem_tanulnak_nem_dolgoznak_neet/?fbclid=IwAR1OZDGpf1O6KNPClwCHQjbLbJZ3jUeTXgIFhl4QNOlRYzkfVbeRiULWfbw

A szokásos zsindex hazug kultúrmarxista maszlagot érdemes átugrani és rögtön a cikk alján százalékokkal kezdeni.

ui: Ha főni fontosnak tartja kiteheti a főoldalra.

common man
Olvasó
common man

A korcsoportot nem értem.Leérettségizik- 20 éves, elvégez egy szakmát 22,nem tetszik elvégez egy másikat 24, egy évet téblábol de 25-34 között mi a lófasz van?

hunbagira
Újságíró

Ilyen- olyan “hostesskedés” eltartatás egy vagy több pasival.
Majd 34 felett jön a “fal”…

hunbagira
Újságíró

Nekem ez 26, 8 % a sokkoló adat..illetve még nekem is. Aki belvarosi ügyvédként látom a sok kis kurvát munkaidőben a “fanszi” helyeken. Nem tudtam, hogy ennyien vannak…

Reszet Elek
Újságíró

comment image

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Aranyásók vagy kurvák? Nem mindegy, mert utóbbi munka, csak esetleg nem bejelentett. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Munka? Milyen munka?

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Nehéz, altesti munka te kiskorú!

d4n13l
Olvasó
d4n13l

Komikus, amikor a kurvalkodast igazi munkanak probalod beallitani… :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Belvárosi ügyvédként nehéz nem zsidónak lenni.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Érdekes…
(én azért ismerek agy párat!)

Delin
Olvasó
Delin

Az Eurostat eredetijèben jobban lebontjàk a korcsoportot. Ott kijön, hogy a 30-34 èves nők miatt nagy a különbsèg a kèt nem közt első sorban. EU àtlagban a 20-24 èves korosztàlynàl csak 2%, 25-29nèl 10% alatti a különbsèg.

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Statistics_on_young_people_neither_in_employment_nor_in_education_or_training#NEETs:_analysis_by_sex_and_age

tomgal
Olvasó
tomgal

A NEET-be beletartoznak a GYES-en, GYED-en lévők ? Aki esetleg HTB, főállású anya , stb ? Szerintem sok külföldön dolgozó fiatal is ,pláne akik feketén akár itthon, külföldön…azok főleg a fiatalabbak közül kerülnek ki.

hunbagira
Újságíró

A mai fehér nők,- ha szülnek egyáltalán- azok jellemzően 40 környékén egyet. Szóval nem gyakori, hogy huszonévesen szüléssel kapcsolatban esnek ki a munkaerőpiacról. Inkább ómigránsaink torzíthatják ebben a témában a statisztikát, de azok meg nem 18 évesen ” kerülnek ki ” az iskolaból, hanem jóval korábban.

hunbagira
Újságíró

Illetve ómigránsaink mindkét helyen megdobják a százalékot, szóval arányosan irrelevánsok.

tomgal
Olvasó
tomgal

Minden statisztika első gyermek születésére 28-29 évet ír Magyarországon , mint átlag… szóval az azért belejátszik a 25-34 közé. Mondjuk 1990-hez képest, amikor 23 év volt ez az átlag, bitang nagyot nőtt.

hunbagira
Újságíró

Amely statiban benne vannak a cigók, nem véletlenül írtam FEHÉR nőket.

Naooo
Olvasó
Naooo

Cigányokat nem kéne belerakni, mivel azok nem gyerekek, csak ilyen korcs izébaszomok.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Hja, ha valaki kizárólag plázapicsákat ismer…

hunbagira
Újságíró

Illetve szintén jellemzően nem a nők által dominált munkahelyek mennek feketén .(biztonságra törekvésük miatt oda sem mennének)

wittukind
Olvasó
wittukind

“leérettségizik-20 éves”- én 20 évesen már leérettségiztem, leszereltem és már dolgoztam is….vagy most hosszabb az iskola, vagy butábbak a “kliensek”?

common man
Olvasó
common man

Direkt ráhagyással számoltam :évvesztes +1, 0.évfolyam+1=20év (bukást nem kalkuláltam)

Gejza
Olvasó
Gejza

“de keleten még így is sokkal nagyobb a nemek közötti különbség, ami arra utal, hogy más tényezők is közrejátszhatnak: a régió iparközpontú gazdasági szerkezete, illetve a nők munkaerőpiaci hátrányos megkülönböztetése és a velük szembeni társadalmi elvárások”

” illetve a nők munkaerőpiaci hátrányos megkülönböztetése ”

Semmiféle megkülönböztetés nincs, gondolom aszfaltozni meg árkot ásni nem fognak önszántukból, ellenben a közelünkben lévő Aldi-ban állandó munkaerőhiány van, mert a – ránézésre – 20-25-ös korcsoport egy de maximum 2 hónapot tud megmaradni, mert hát olyan baromi megterhelő a nyáron hűtött, télen fűtött üzletben pénztárosként “gályázni”, miközben kinn meg happy és tiszta napozás a közelben útfelújításnál dolgozó férfiak élete…

hunbagira
Újságíró

Nah erre a részre gondoltam, amikor azt írtam, hogy át lehet ugrani, Gejza.

common man
Olvasó
common man

Persze az ember saját nyugalma miatt ignorálni próbálja de ezek ebben a témában is azért szajkózzák a hazugságaikat ,hogy aztán a nemfigyelők agyában már tényként rögzüljön.Szóval a hazug gecik azt sugallják ,hogy minden a nők elnyomása miatt van.

hunbagira
Újságíró

Azért a cikk facebook fórumát átolvasva nem igen jött össze nekik, common.
Jellemzően még nők sem mertek beleállni a dologba, inkább heveny orbanozással próbáltak terelni illetve mellébeszélni, amúgy nőiesen.

szombathk
Olvasó
szombathk

Két komoly állásfoglalás különíthető el a hozzászólásokban:
Szemét fiatalok stb.
Külföldön dolgoznak. Hajlok az utóbbi elfogadására saját családom és baráti, ismeretségi körömből kiindulva. Ha nem jelenti be itthon hogy külföldön dolgozik akkor már inaktívnak számít.

hunbagira
Újságíró

Értem, ezek szerint 3szor annyi fiatal (alig) nő dolgozik külföldön mint fiú vagy annyira “feledékenyek, hogy a srácokkal ellentétben “elfelejtették” ezt bejelenteni a navhoz, tbhez. “Biztosan” így van..:D

Delin
Olvasó
Delin

Bagira, nem tudom ezt a rèszt, hogy szàmoljàk pontosan, de ebben van valami. Külföldi magyarok közt a nők, ha van biztos pàrkapcsolatuk (stat szerint nagy rèszüknek van) hamarabb vàllalnak gyereket (25-30 èv közt), akikkel jellemzően iskolakezdèsig anya otthon marad. Addig ő inaktìv kategòria, kb fèl-1 èvvel a szülès utàntòl. Anyagilag csak a nagyon magas keresetű anyàknak èri meg dolgozni.

common man
Olvasó
common man

Ha az eu-ban bejelentéssel dolgozol akkor onnan elküldik az igazolást ,hogy vonják a tb-t.Csak nem dolgoznak bejelentés nélkül?

common man
Olvasó
common man

Nem vagyok a fészbukkon de akkor jó,De akkor sem szabad lazítani az éberségen…

Reszet Elek
Újságíró

Nem tudom hogy dolgoztál-e ilyen helyen de eléggé kemény munka, gyakolratilag megállás nélküli nyolc óra. Ha nem a pénztárban vagy (ha annyian fizetnének) akkor felöltöd a pultokat, takarítasz stb. Nincsen megállás és egy rakás vásárlót kell kerülgetned akik gyakran bunkók.
Én nem szívesen venném ha ilyen helyen dolgozna a nőm.

Gejza
Olvasó
Gejza

Elek.

Azért ugye abban megegyezhetünk, amit példaként hoztam párhuzamosan a jelenben férfimelót, hogy annál kicsivel többszörös a szorzó minőségben egy pénztárosnak mint munkavégzés.

Meg úgy egy kicsit abszurd az, hogy már férfiként arról beszélünk, hogy vagy lesz pénzed megélhetésre vagy ne ülj már a pénztárban mondjuk nap 4-5-órát, maradékban meg pakolgasd a polcokat.
Meg sajnáljuk szegény nőket, mert nem a betonon izzadhatnak 40 fokban és építhetik az utat.

Te is egy kicsit most valami manginaféle dumát nyomsz, hogy “szegény nő, nézd meg, a hűtött-fűtött zárt helye el kell viselje a – néha – bunkó vevőt, meg úgy kell majdnem dolgoznia, mint egy férfinek.
Azért, hogy megérdemelje a fizetését.
Elképesztő azért.

Amiről most te elkezdtél valahol lobbizni az az egy abszurd és egy mangina megmozdulás volt.

Reszet Elek
Újságíró

Nincs itt semmi manginizmus.
A férfiak tekintélyes része sem aszfaltozik vagy ás árkot. Bírom amikor ezzel a fals dumával jön valaki. Az esetek többségében olyan, aki sosem csinált ilyesmit megélhetésből. És nem, bányában sem dolgoznak sokan manapság.
Az igazi gond az, hogy a valódi és érdemi munkának nincs meg a valós munkapiaci értéke. Egyszerűen azért mert valamiből az értéktelen vagy kevés értékkel bíró munkát végzőket is fizetni kell. Ez utóbbiban vannak pozitív tendenciák, de mivel az egész rendszer erre épül nem reménykedem.

common man
Olvasó
common man

Talán pedagógiailag nem helyes azokat basztatni akik tényleg dolgoznak.(Lidl, Aldi) Szerintem ha az átlag annyit dolgozna mint ők ott, előrébb lenne az ország anyagilag meg morálisan is.A minap a magyar üzletláncban 15dkg szalámit sikerült 10 perc alatt megkapnom úgy hogy én voltam egyedül vevő aztán a szalámi 18 deka lett 4 próbálkozás után,az angol üzletláncban meg az unott árúfeltöltö a focitudását gyakorolta a pelenkákon meg a többi papírárun.Nem sajnálok senkit.Van egy munkahelye megdolgoztatják a pénzéért.Kész.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Ahhoz képest a Déltepsi teljes belgyógyászata átment a TECSÓBA (fele terhelés, dupla pénz).

common man
Olvasó
common man

Na az az angol amit említettem.Az egészségügy, az meg még egy külön téma a témában.

Reszet Elek
Újságíró

Igen. Az egészségügy is egy kemény hely.

Naooo
Olvasó
Naooo

Minek újítják fel, 1-2 év és ugyanott van az egész, inkább mondanák elloptuk belőle a minőséget, hogy jahtot vegyünk belőle.

hunbagira
Újságíró

Az eredeti cikkre visszatérve. Soha nem hittem volna, hogy komcsik által sokszorosan meghurcolt család sarjaként egyszer egy orosz vezető lesz a legszimpatikusabb.
Ok. Eddig is tudtam, hogy a komcsi vezetők nagyrészét a móhel, nem a pópa “keresztelte”, de akkor is..

Naooo
Olvasó
Naooo
common man
Olvasó
common man

Baszki én is szeretem a sóletet meg a libacombot mégse vagyok zsidó.(sóletet nem minden nap)

Naooo
Olvasó
Naooo

https://www.szombat.org/politika/het-teny-a-mai-zsido-eletrol-oroszorszagban

“Putyin igen szegény családban nőtt fel, szülei állandóan dolgoztak. Szerencsére a szomszédjukban egy haszid zsidó család élt, akik a fiút gyakran hívták át magukhoz.”

Lehet nem csak az anyja zsidó, hanem az apja is?

common man
Olvasó
common man

Arról mit tudsz ,hogy a Merkelnek már ugyan úgy remeg a keze mint az apjának?

Naooo
Olvasó
Naooo

Sztálinnak remegett a keze?

common man
Olvasó
common man
Marcell
Olvasó
Marcell

Hát ha csak le nem fagyasztották Hitler spermáját és termékenyítették meg vele Merkel anyját aligha lehet ő Merkel apja.

common man
Olvasó
common man

Hűtő volt már, holttest nem.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mivel Hitler él!

Naooo
Olvasó
Naooo

Nasonalhumbuggrafik.

wittukind
Olvasó
wittukind

Nos, azt hiszem, tudjátok hogy egy friss felmérés szerint a románok a magyarokat és a buzikat utálják a legjobban itten…van elég udmr-ista aki aszondja hogy ahhoz hogy a nyugattal észrevehetessük magunkat, mint kissebség be kell állni a buzik mögé(vagy elejökbe), hogy észrevegyenek és törődjenek velünk is…én erre aszondtam hogy akkor inkább ne, maradok továbbra is “homofób”-hogy darálnák be kutyaeledelnek azt aki ezt a szót kitalálta….

hunbagira
Újságíró

Udmr neken csonkaországban rekedtnek sem tud már ilyen ügyekben (sem) meglepit okozni.
Amúgy ki most közöttük a főnök, kelemen hunor?

wittukind
Olvasó
wittukind

ő az , persze, és arra hogy kultúrnép…..hát, az Elvtárs rezsimje azér hagyott egy-két nyomot a kultúrában is…

Reszet Elek
Újságíró

melyik?

Reszet Elek
Újságíró

Ahelyett hogy örülnének, van egy kultúrnép is a közelükben. Amióta a szászságot elüldözték meg eladták darabáron, azóta csak mi maradtunk a balkáni cigány disznóknak.

Kocka
Olvasó
Kocka

a románok

Nincsenek “a” románok. A 3 történelmi régió többségi népessége látványosan különbözik.

utálják a legjobban

Félelemmel nagyon könnyen lehet az embereket terelgetni, mindkét oldalon… Rajta van az embereken a nyomógomb, és csak elég megnyomni: “jaj, trianon”, “jaj, jönnek a magyarok…”, és máris mindeki esze-vesztett tömegként viselkedik.

van elég udmr-ista

Szegény előző rendszerbeli párttitkároknak és szekusoknak is meg kell élni valamiből az új rendszerben :-)

wittukind
Olvasó
wittukind

Azt hiszem, én jobban tudom, ismerem romániát eléggé….

Naooo
Olvasó
Naooo

Mi a különbség az írónia és szarkazmus között?

Reszet Elek
Újságíró

Az egyik szar.

wittukind
Olvasó
wittukind

Az egyik ónia, a másik kazmus…

common man
Olvasó
common man

És ezek közt: szarkazmus-irkazmus , irónia-szarónia?

wittukind
Olvasó
wittukind

lehet hogy egyszerre irni és szarni nem lehet és akkor lett belőle 2 szó…itt a F.hangon a kettőt megdicsérik vagy dijazzák, a találót pedig moderálják….sofar,so good…so what? ahogy egy klasszikus is mondta…

Reszet Elek
Újságíró

Pedig azt szokták mondani ha már nagyon kell, hogy a gatyában rajzol a vége. Mi magyarok tehát tudjuk egyszerre a kettőt.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Vologya jól nyomja! Nekem sem tetszik, hogy már női körökben is sikk lett buzeránsokkal haverkodni és minél nagyobb ribanc barátnőket a környezetükben tudni. Ez nem most kezdődött, tart már ez a folyamat min. tíz éve. Nem egy jobb életet érdemlő nőt láttam 30+ korára végérvényesen lecsúszni. Mind ilyen társaságból jutott a mocsárba. Persze a végletekig befolyásolhatók meg is érdemlik a sorsukat.

Marcell
Olvasó
Marcell

Azért azon jót röhögtem hogy ehhez a cikkhez az “EU-s útlevél 1500 euróért” orosz nyelvű hirdetés jelent meg nálam :D

Pash Cutter
Újságíró

Az angolszász feministáknál felmerült a gondolat: lehet, hogy nem különbek, mint a bolsevikok és a fasiszták? Úgy néz ki (lehet, hogy csak illúzió), hogy a harmadik vonalas feminizmuson belül csigalassúsággal megkezdődött egyfajta önvizsgálat. És ez kisebb mértékben megjelent a magyar feminizmuson belül is.

Linkelek és másolok.
__________________________________________________________________________________________________________________

https://moly.hu/konyvek/naomi-alderman-a-hatalom

“A ​nők a világ minden táján felfedezik, hogy különös erővel rendelkeznek.

Ujjuk egyetlen érintésével képesek szörnyű fájdalmat okozni, sőt: gyilkolni is.

A férfiak pedig rájönnek, hogy kicsúszott a kezükből az irányítás…

Elérkezett a Lányok Napja, de vajon hogyan fog véget érni?

A hatalom az elmúlt évek legnagyobb könyvsikereinek egyike, megjelenése óta megtalálható a legfontosabb sikerlistákon, 15 héten át szerepelt a New York Times mérvadó listáján. Már több, mit két tucat nyelvre lefordították, rendkívüli aktualitásával, melyben egy új, nők irányította jövőt vizionál, jelentős visszhangot váltott ki az irodalmi életben, a közéletben, a sajtóban és a politikában. Sorra kapja a fontos elismeréseket, a New York Times az év tíz legjobb könyve közé választotta, ahogyan Barack Obama is ajánlotta, mint az év egyik legfontosabb könyvét.”
________________________________________________________________________________________________________________

https://moly.hu/ertekelesek/2815699

“Amikor elkezdtem olvasni, akkor ott suttogott a fejemben egy hang, hogy Alderman vette Atwood klasszikusát, A szolgálólány meséjét, leporolta, és megnézte, hogy néz ki ugyanaz a történet a másik oldalról (is). Aztán amikor az utolsó oldalakat olvastam, a hang elkezdett kiabálni, hogy nohát, a lezáró szerkezetben egy az egyben Atwood megoldása köszön vissza, az utólagos „komment”, amely nélkül csak fele olyan jó volna a regény, mint amilyen ténylegesen lett így. Végül, amikor szokásomhoz híven nekiálltam a köszönetnyilvánításnak is, naná, hogy az első név Atwoodé volt.

Nos, a legjobbaktól nem szégyen inspirálódni, tanulni, és Alderman igen jó tanítványnak bizonyult. Ezt a regényt lehet / kell feminista kiáltványként olvasni, de mondjuk a feminizmus harmadik hullámának szellemiségében, amely az általános egyenlőség kérdését helyezi a középpontba. A hatalom nem a nők vagy a férfiak hatalmát taglalja, hanem a hatalom természetét, amely simán lehet a nemek közötti háború mozgatórugója, de a birtokló nemétől függetlenül tudja romlásba dönteni egy komplett civilizációt – és akkor meg már oly mindegy, hogy „ki kezdte”, nem igaz?

Erőteljes és fontos könyv, talán a #metoo éra egyik alapszövege lesz, és nagyon drukkolok, hogy akik olvassák, azoknak leessen, hogy ez egy nem a gyűlölet és bosszú vágyálomkönyve, hanem a párbeszéd és a kölcsönös megértés igényének a könyve. Én ebben látom a könyv erejét, és ezért örülök, hogy a váltott nézőpontoknak köszönhetően egyértelműen kirajzolódik, hogy az egyenlőtlenség és a másik fél nem tisztelése hosszú távon csak szenvedéstörténetet szül.” (Gaura Ágnes, feminista írónő)
__________________________________________________________________________________________________________________

Mintha megint felvillant volna a lehetőség arra, hogy lesz egyfajta párbeszéd a feminizmus hívei és a feminizmus bírálói között. És ez a könyv is valami ilyesmi akar lenni. Hogy valami írónő felfedezte, hogy a feminizmusban is felbukkantak a vészjósló tendenciák, mint a bolsevikokban és a fasisztákban. És annyira siker lett a könyve (A hatalom), hogy beindult egyfajta párbeszéd az angolszász világban, meg egy picit a hazai közéletben is.

Ez okot ad valami reményre? Én nem vagyok naiv: Szerintem az az ember, aki hisz abban, hogy a harmadik vonalas feminizmus a lelke mélyén jóságos és nemes, az félelmetesen buta; aki úgy gondolja, a MeToo egy becsületes kezdeményezés, az hülye a világ dolgaihoz; aki szerint “A szolgálólány meséje” a megfelelő alap az igazi párbeszédhez, az nem is akar valódi párbeszédet; aki tisztességes tudománynak tartja a Gender Studiest, az valójában nem tudja, mi a különbség a tudomány és az áltudomány között.

De a kérdésem, amire várom a választ:
ha felmerül a lehetőség a feminizmussal való bármiféle párbeszédre, akkor érdemes élni a lehetőséggel? Vagy ez olyan csapda, amit jobb elkerülni?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

ha felmerül a lehetőség a feminizmussal való bármiféle párbeszédre, akkor érdemes élni a lehetőséggel? Vagy ez olyan csapda, amit jobb elkerülni?

A “párbeszéd” pontosan annyira változtat a dolgokon, amennyire “párbeszéd” hatására meg tud “változni” egy nő, hogy önkéntesen, önkorlátozóan szembe menjen a saját ösztönkésztetéseivel és leküzdje a hipegámiáját.

Amíg a feminizmust a nőknek tulajdonítjuk, és őket szeretnénk megtanítani/megértetni/átformálni stb. addig zsákutca, mert “az oroszlán nem fog füvet zabálni békésen a zebrákkal”, nem ilyen a természete.

A férfiak ösztönszintű nővédő -feminizmusa az, ami ellen egy férfi tehet, egyéni szinten – de nemhogy bikacsordák nincsenek, hanem a jelenlegi “bikákat” is igyekeznek “kiherélni” minden szinten és ehhez a sok “ökör” örömmel asszisztál……, az evolúció eléggé “beidomította” őket……

common man
Olvasó
common man

hanem a jelenlegi “bikákat” is igyekeznek “kiherélni” minden szinten

Na de kik ezek és ,hogy ismerhetem fel őket? Vagy ne is akarjak a személyekig eljutni vagy nem is lényeges vagy lényeges de van hatékonyabb tűzoltás is?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Na de kik ezek és ,hogy ismerhetem fel őket?

Dobj el egy követ és 10-ből 9-szer találni fogsz……..

common man
Olvasó
common man

Na igen de 90%+ ökrök,az már száz fölött van..

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Igen, a halmazok kimaradhattak neked………

common man
Olvasó
common man

Na tehát vannak akiknek a személyiben az van ,hogy férfi.Ezek között vannak bikák vannak ökrök és vannak akik a bikákat ki akarják herélni.Na ezen utóbbiaknál kikre gondoltál? Mert az ökrök asszisztálnak akkor ők nem vagy a nem asszisztálók igen?Vagy van még más csoport is.

wittukind
Olvasó
wittukind

Common man! nem veszed észre hogy csakszinak van egy biztos pontja ebben: 20% csajozik, 80% nem…valami statisztikából jön ez ki, gőzöm nics hogy….ja, és ez olyan mint a hindu kasztrendszer, nen lehet átjutni, akármit is csinálsz, igy hát, maradsz ahogy egy másik itteni klasszikus irta- “dögevő”….

common man
Olvasó
common man

A férfiak ösztönszintű nővédő -feminizmusa az, ami ellen egy férfi tehet, egyéni szinten –

de nemhogy bikacsordák nincsenek, hanem a jelenlegi “bikákat” is igyekeznek “kiherélni” minden szinten és ehhez a sok “ökör” örömmel asszisztál……, az evolúció eléggé “beidomította” őket……

Dobj el egy követ és 10-ből 9-szer találni fogsz…

Most nem a csajozásról volt szó hanem a “kiherélésről” Én ezt a férfiak általinak értelmeztem, ennek akartam csak utánajárni.

common man
Olvasó
common man

Az angolszász feministáknál felmerült a gondolat: lehet, hogy nem különbek, mint a bolsevikok és a fasiszták?

Már ,hogy értendő ez a mondat? Mások felismerték ezt rajtuk(bennük) vagy néhányan közülük önkritikát gyakoroltak?

Pash Cutter
Újságíró

Naomi Alderman – A hatalom. (Ez egy anti-utópista regény, amelyben a nők átveszik az uralmat a férfiak felett.) Naomi Alderman egy feminista bölcsésznő, aki regényeket írogat a szabad idejében. Ő észlelte és jelezte, hogy a feminizmusban is felbukkantak azok a negatív tendenciák, amik egykor releváns részei voltak a bolsevizmusnak és a fasizmusnak is. Jobban mondva: egy tekintélynek számító feminista bölcsésznő jelezte a problémát, miszerint a feminizmus totalitárius jegyeket visel magán. Ezt előtte több százan jelezték, csak azok az emberek nem voltak feministák, vagy ha igen, nem voltak tekintélyek – ezért, ugyebár, meg sem hallgatták őket az elvtársnők. Alderman könyve siker lett; robbant a közéletben, de akkorát, hogy beindított egy párbeszédet, valószínűleg nemcsak az angolszász feministák körében, hanem a nemzetközi elvtársak között is. Én egyébként tartok tőle, hogy ez elég aprócska párbeszéd, csak pár blog, cikkíró meg virtuális közösség fújja fel.

Igen, bizonyos feministák, az angolszász világban (Margaret Atwood) és magyar honban is (Gaura Ágnes) is gondolkodóba estek, hogy bizony vannak Mussolini- és Lenin-lelkületűek is a mozgalomban. (Szerintem lassan már csak azok vannak.) Nagy valószínűséggel néhány elvtársnő magára ismert a regény lapjain. Szopacs.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Na bumm, ahogy a feminizmus hidegen hagyja a nők 99%-át, azzal együtt, hogy a “vívmányait” szemrebbenés nélkül “használják és kihasználják”, a férfiak 99%-a meg “asszisztál” hozzá, sőt védi, meg “demonstrál” mellette, vagy épp behúzza a farkát mint utóbb a Láma, pár “észlelő” és “jelző” nem sokat ér……

+1: A biznisz az biznisz:

https://index.hu/gazdasag/2019/07/06/melegjogok_uzlet_lmbt_lmbtq_pride_usa/

wittukind
Olvasó
wittukind

kicsicsakszi! én el nem olvasom amit te ide linkeltél, de….”a Láma”, az úgy mint a SS-nek is, a délamerikai tehén!!!! föl tudod fogni?? bizniszen innen vagy túl….

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Magyarul lámának írjuk, megtennéd végre, hogy nem a román nyelvtant erőlteted ránk? Megpróbáltam neked több körben is ezt elmagyarázni, példákat is hoztam, de csak agresszíven tolod a hülyeséget. Magyarul láma, pont.

wittukind
Olvasó
wittukind

Kicsike, a sok arab meg néger kuncsaftod nem tanithad ki engem hogy a cimeket, vagy titulusokat hogy kell irni…a románoknak nincs ilyensmiről fogalmuk se… én a BOD nyelből tanultam ezt…na, még egyszer, mer úgy látszik akarsz tanulni…a “dalai lama” az nem oláhul van , hanem a mongol és a wylie nyelv összetétele, az első óceán, a második bölcsesség….a láma az a délamerikai tehén a vikunha pedig a kecske….szerezz valami boliviai kuncsaftot hogy elmagyarázza, punct.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Tök mindegy, mert magyarul lámának írjuk, és ebbe bele kell törődnöd most már. :)

wittukind
Olvasó
wittukind

és a koleoptert meg az artyodaktylt hogy irják és mit csinálnak?

xcsakx
Olvasó
xcsakx
wittukind
Olvasó
wittukind

az lenne cikkhez méltó ha nem ezt csinálják….ami trendi már nem hir…

tomgal
Olvasó
tomgal

Jó ha tudjátok, már férfiak is teherbe tudnak esni…, eszem megáll, lehet ezt még fokozni ?!

https://888.hu/feher-ferfi/felfuggesztette-a-twitter-a-spanyol-politikus-fiokjat-mert-szerinte-a-ferfiak-nem-eshetnek-teherbe-4316328/