Alter Ego
39 megosztás

Budapest Pride 2019

2019. Július 6-án a közismert felvonulással vette kezdetét az egyébként egy hónapos és tucatnyi rendezvényt magába foglaló Budapest Pride fesztivál. Az idei felvonulás első alkalommal kordonok nélkül, de felerősödött kirekesztő igénnyel és változatlanul provokatív célok mentén zajlott.

A homoszexuálisok és más szexuális kisebbségek érdekében demonstráló rendezvény megítélése minden bizonnyal megváltozott némiképp, amit az is jelez, hogy idén immár nem a másságukkal büszkén tüntetőket szorították kordonok közé, hanem az ellenvéleményen lévőket, az ellentüntetőket, akik szintén szokásosan képviseltették magukat. A szivárványmozgalomból politikai vagy vállalkozási tőkét kovácsolni akaró pártok és vállalkozások mintegy a civilizáltság fokmérőjeként igyekeznek újabban hivatkozni arra, hogy valaki támogatja-e vagy sem az LMBTQ mozgalmat. A politikai frontvonalakat markánsan kirajzolja az a megosztottság, hogy amíg a balliberális, “progresszív” oldal képviselői látványosan kiállnak az LMBTQ mozgalom mellett, sőt tevékenyen csatlakoznak ahhoz, addig a konzervatív, keresztény és nemzeti irányzatok a normalitás nevében tiltakoznak vagy látszólag közömbösen tartózkodnak a véleménynyilvánítástól. Amíg például Dobrev Klára (DK) és Kunhalmi Ágnes (MSZP) képviselők szivárvány zászlókkal a kezükben vonultak fel a Budapest Pride-on, addig Boldog István (FIDESZ) a Parlamentben és Facebook posztokban követelte a Pride felvonulás betiltását, mondván, hogy “A családhoz egy nő és egy férfi kell. Ez a követendő példa, ez a nemzet jövője! Ezt kell erősítenünk gyermekeinkben! Meg kell védenünk őket a nyílt, szexuális aberrációtól, a provokatív vonulások látványától!”

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, parlamenti képviselő a Budapest Pride-on – Fotó Horváth Péter Gyula – A rendezvényen készült teljes képgaléria a Pesti Srácok riportjában tekinthető meg

A fesztivál egyébként sikeresen teremt alkalmat arra a társadalmi vitára, amely arról szól, hogy maradtak-e megvalósulatlan, de elfogadható, méltányolható jogegyenlőségi igényei a szexuális kisebbségeknek, és hogy mennyire köteles a társadalom az egyébként 10-20 százalékot kitevő minoritásnak a hétköznapi megnyilvánulásait rezzenéstelen arccal, maradéktalanul elfogadó liberalizmussal tudomásul venni, vagy esetleg éppen ellenkezőleg, minél inkább a magánélet keretei közé szorítandóak azok a “normalitáshoz” ragaszkodó közerkölcsök fenntartása érdekében.

A sajtót természetesen mindkét oldalon erősen mozgósította a Budapest Pride felvonulás, így aztán született riportfilm a 444! és a Pesti Srácok sajtóműhelyeiben is. A Pesti Srácok riporterei (Vésey Kovács László, Dezse Balázs és Ragács András) az LMBTQ aktivisták kirekesztő allűrjeit és a provokációt tapasztalhatták meg leginkább, így ennek megfelelően viszont provokációként éles kérdéseket tettek fel a rendezvény szervezőinek-résztvevőinek és provokatív filmidézet betétekkel színesítették riportfilmjüket.

A Pesti Srácok anyagából az a kép rajzolódik elénk, hogy az LMBTQ aktivisták bárkivel szívesen beszélgetnek, vitatkoznak az ügyükről, csak éppen azokkal nem, akik más véleményen vannak. Ez egyébként egybevág a rendezvény meghirdetésének módjával, hiszen deklarálták, hogy a felvonuláson csak azok vehetnek részt, akik egyetértenek a Pride célkitűzéseivel. Nagy kérdés, hogy valóban kisajátíthatják-e olyan módon a főváros egy jelentős részét, hogy ott provokatívan végigvonulhassanak utcahosszokon keresztül, és azt mindenki tűrni legyen köteles, miközben ők azzal az igénnyel élnek, hogy onnan kirekesszenek mindenki mást, aki merészel velük egyet nem érteni, ráadásul kizárni óhajtanák a sajtó nekik nem tetsző részét is. Az elfogadás mozgalmának meghirdetett Pride már sok más esetben is önleleplezően kirekesztőnek, politikailag mélyen elfogultnak és gyűlöletkeltőnek mutatkozott, ennek átlátásához elég volt meghallgatni évek óta az egyes rendezvényeiken elhangzó beszédeket, de talán ideje lenne ennek már véget vetni.

A 444! munkatársai (Plankó Gergő, ) által készített beszélgetések természetesen sokkal elfogadóbb légkörben zajlottak, azonban még így is kirajzolták azt a tényt, hogy a felvonulók között sem feltétlenül teljes az egyetértés,  mert bizony akadnak olyanok is, akik nem LMBTQ-nak vallják magukat, hanem csak “egyszerű buzi”-nak, és annak sem minden felvonuló örül maradéktalanul, hogy gazdasági vállalkozások az LMBTQ mozgalom szivárványát mintegy önreklámozásra alkalmas márkajelzésként használják.

A Pride legeltökéltebb ellenzői már a rendezvény előtt is állást foglaltak sajtóeszközökkel egy kerekasztalbeszélgetés formájában, majd az ott elmondott megfontolásaiknak megfelelően ellentüntetést is szerveztek. Az alábbi Pride-ról szóló beszélgetés résztvevői Barcsa-Turner Gábor a Hatvannégy vármegye mozgalomtól, a Mi Hazánk Ifjait képviselő Walter Pál Péter, a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom képviseletében Budaházy Edda, a Nemzeti Jogvédő Szolgálattól Gaudi-Nagy Tamás, továbbá Budaházy György.

Az ellentüntetések résztvevőinek egy része “Normálisak” feliratú pólóban tüntettet és a békésebb “A házasság Magyarországon egy férfi és egy nő szövetsége! Nyugodjatok bele!” transzparens-feliratok mellett előkerültek radikálisabb rigmusok is: “Buzi DK! Gyurcsány takarodj!” és “Jönnek a betegek!  Undorítóak vagytok! Mocskos buzik!”

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
39 megosztás


101
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
13 Egyéni hozzászólás
88 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
17 Hozzászólások szerzői
Muhr úrDeadpoolApa35evhunbagirablackfriday Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Reszet Elek
Újságíró

Ha az ellenzék igazán támogatná ezt a prájdot akkor a megjelent Dobrevnek és Kunhalminak minimum smaciznia kellett volna. Persze az igazi Gyurcsány tütüben előadott tánca lett volna. Eh már az ellenzék sem a régi…

Naooo
Olvasó
Naooo

Na má meg is sértették a töröltubí szerződési feltételeit ezek is.

“Eszelősek vagyunk és mi így tudunk túlélni ebben a beteg világban.”

Hogy lejáratják trollkodással a dicső prájdot.

common man
Olvasó
common man

Külseje alapján meg lehetne ezt a Gunhalnit….. más értelmes nem jutott eszembe.(lehet ,hogy ez se az?)

Hunn
Újságíró

Az a tény, hogy a youtube máris letiltotta a Pesti Srácok videóját, mindent elárul a modern, nyugati, progresszív társadalomról…
Na, olyanban nem akarok élni.
Soha.

ulomenen
Olvasó

Érdekes, hogy Pride- ról a többségnek a buzik jutnak eszébe, nem a leszbik. Azok a közmegegyezés szerint kevésbé undorítóak.

Hunn
Újságíró

Kevés feleslegesebb lény létezik a világon, mint a leszbikus nő. Nyugodtan le lehetne lőni az összeset, nem hiányoznának ők sem. Úgyis mindegyikük férfigyűlölő genderfeminista.

wittukind
Olvasó
wittukind

Majd kijön Budapesten akinek ki kell jönnie és jövő évben kötelező is lesz….ime hogy lesz egy viccből valós helyzet…

herceg
Olvasó
herceg

“…mennyire köteles a társadalom az egyébként 10-20 százalékot kitevő minoritásnak…”
Hja, úgy 10-20%, ahogy “minden ötödik nőt” megerőszakoltak már…

Hunn
Újságíró

BRÉKING NYÚZ: az új James Bond – pontosabban az új 007-es ügynök – egy fekete nő lesz!!!

Hogy ne legyek teljesen off-topic: dícséretes, hogy az új James Bond-film feminista és anti-rasszista üzenetet hordoz, de az a tény, hogy a főszereplőnő nem leszbikus, azért nekem egy kicsit múlt a századi, hetero-normatív narratívát idézi…

A “jó hír” az, hogy azért szerepelni fog a filmben kedvelt James-ünk is, akinek alfahím sármja ezúttal nem fogja ám különösebben meghatni a 007-esként a helyébe lépő, feminista főhősnőt, így macsó ex-ügynökünk – és így az ő példáján keresztül a megcélzott fókuszcsoport, vagyis a fehér, keresztény, hetero fiúk is – megtanulhatják végre, hogyan is kell helyesen viszonyulni a nőkhöz a #MeToo-érában…

És ha azt hiszitek, hogy vicceltem, akkor azt tudom csak erre mondani, hogy: bárcsak úgy lenne…

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7244671/Thought-007-never-woman-black-shes-James-Bond-hand-number-over.html

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ez egyelőre még csak pletyka, szóval azért ne vegyük készpénznek, és amúgy is csak egy spin-offról (testvérfilmről) szól, nem azt mondják, hogy ő lesz az új James Bond, hanem hogy egy film erejéig csak olyan lesz (a két dolog nem ugyanaz, mert a James Bond színész egy egész sorozatot vállal, amíg bírja).

Reszet Elek
Újságíró

Nem csak fekete és nő de még ronda is. Túl sok ez nekem.

bny
Olvasó
bny

A Kis hableány című meséből is készül filmváltozat hamarosan. A főszereplő FEKETE lesz… A Disney mesében Ariel nyilván fehér, ráadásul vörös (Andersenében szőke). Nincs elég diversity a képernyőn, ezért kell mindenhova nőket/feketeket/melegeket castingolni, olyan szerepekbe, ahol semmi keresnivalójuk.

common man
Olvasó
common man

Keressenek afrikai népmeséket vagy afrikai népmesék nagy afrikai írók által átdolgozott változatait (mondjuk a Grimm-testvérek Nigeri megfelelőit) és csináljanak belőle Disney mesefilmet.Engem biztos nem zavar ha lesz benne barna néger meg fekete néger meg mit tudom én.

Reszet Elek
Újságíró

Vegyenek elő egy wakandai mesegyűjteményt…

common man
Olvasó
common man

Megnéztem mi az…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Na ez az a döntés, amit teljesen képtelen vagyok megérteni, mármint azon kívül, hogy pc. Úgy tűnik, hogy Hollywoodban letudják azzal a politikai korrektséget, hogy a lehető legtöbb szerepre fekete nőket raknak be. Ezt csak úgy lehetne abbahagyatni velük, ha ezek a filmek megbuknának, nem nézné őket a kutya sem, viszont amíg hozzák a magas bevételt így is, csak egyre durvul.

Azért is érthetetlen a fekete Ariel, mert azért az egy komoly költségvetésű film lesz, miért kockáztatnak ekkorát? Eddig jól sültek el ezek a valódi emberekkel eljátszatott mesék, a Szépség és a Szörnyeteg 1,3 milliárd dollárt hozott, most fut a mozikban az Aladdin, ami szintén 1 milliárd dollárnál tart (mondjuk abban főleg arabok játszanak, de ott kivételesen érthető), miért éri meg egymilliárd dollárt kockáztatni egy fekete Kis hableánnyal? Ez egyáltalán nem logikus.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én valahol a néger Jézus környékén adtam fel ezt az egészet, az pedig még az SJW előtt volt, és Obama elnöksége” koronázta me”…..(bár azt hiszem Clintonné még tudta volna srófolni…..)

Reszet Elek
Újságíró
wittukind
Olvasó
wittukind

De az is lehet hogy nem a Skagerrakk szorosból hanem a Nyassa tóbol jön elő és nem Ariel lesz hanem Mbuzi….igy biztos passzol az egész…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Durva. Gyerekkoromban nagyon szerettem a Kis hableányt, tele volt a szobám poszterekkel róla meg kifestőkönyvekkel, és a mostani kislányok közül is tudok olyanokat ismerősi körön belül, akik odavannak Arielért, amin meglepődtem, mert nem tudtam, hogy még menő ez a mese. Ők kapnak most egy fekete, raszta (?) hajú főszereplőt. Kíváncsi leszek, hogy a merch cuccokról is eltüntetik-e a vörös hajú sellőt, vagy úgymond a sorozatbeli Ariel azért érintetlen marad és lehet kapni az ő képével díszített iskolatáskákat, tolltartókat továbbra is úgy, mint régen? :)

Amúgy két dolog lenne, amit megértenék a filmben: egyik a rák, Sebastian “színesbőrűsége”, mert mint megtudtam, az amerikai változatban neki jamaicai akcentusa van. A másik, ha Ursulát egy kövér transzvesztita férfi alakítaná, mert valóban egy nagyon rusnya transziról mintázták a szereplőt. :)

Hunn
Újságíró

Majd én megfejtem neked, kedves SerialSlut. Ez már rég nem a filmbevételekről szól, hanem a társadalom-mérnökösködésről és a szubverziótól.

Arról van szó, hogy eddig a feminizmus hosszú menetelése során a fehér nőket fordították szembe a fehér férfiakkal, általuk herélték ki őket. A végcélt ugyan még nem érték el, de mivel Trump győzelme megmutatta, hogy van még ellenállás a társadalomban, a progresszív agytrösztök úgy döntöttek, hogy fel kell gyorsítani a szubverzív folyamatokat.

Ha a fehér nők azt hitték, hogy a fehér férfit letaszítva a “trónról” ők fognak uralkodni a továbbiakban, hát csalódni fognak. A folyamatokat irányító – mondjuk ki: kultúrmarxista zsidók – ugyanis nem csak a keresztény, fehér férfit, hanem a fehér nőt is ugyanúgy gyűlölik. Ők a fehér, keresztény emberfajta, a teljes fehér, keresztény társadalom pusztulását akarják. Ezért is célozzák meg pl. a meleg-propagandával a fehér gyermekeket.

Mivel a fehér férfi kiherélésével már nincs, aki megvédje a fehér nőt, az interszekcionális feminizmus most a színesbőrű nőt helyezi a fehér nő fölé (plusz ezért nem érdekli a feminista progresszíveket, ha fehér kislányok tömegesen esnek színesbőrű férfiak nemi erőszakának áldozatául…).

Az új vonal teljesen egyértelmű. Elég ha csak a filmtrendeket nézzük, lásd James Bond, vagy a Kis hableány esete. Vagy pl. az olyan híreket, hogy nőivébé-győztes, amerikai női fociválogatottat azért kritizálják, mert túl sok benne a fehér nő. És ezért teszik mostanában a Demokrata Párt első vonalába a színesbőrű női politikusokat…

Szóval, most ti jöttök: a következő körben a fehér nő lesz letaszítva a “trónról” a színesbőrű nő által. A mór megtette a kötelességét, a mór mehet. Csak remélni merem, hogy ez a tapasztalat végül visszahozza majd a fehér nőket a természetes helyükre, vagyis a fehér férfiak oldalára…

bny
Olvasó
bny

Sajnos így van. Ilhan Omar, AOC…

wittukind
Olvasó
wittukind

nem gondoltam volna hogy igy eggyütt tudok veled érteni, Hunn!

bny
Olvasó
bny

Borzasztó, amikor gyerekeket is kivisznek ilyen rendezvényekre családi programként. Nem is értik még hogy mi történik…

Szerencse, hogy sok trend/agymenes csak később ér ide a tengerentúlról (remélem ez sose fog ideerni egyaltalan). Pl. a “drag kid”-ek. Illetve az, hogy kisfiukat erőszakkal lánynak oltoztetnek. Az USA-ban van egy 11 éves kisfiú, aki erős sminkben, lanyruhaban, parókában parádézik az Instagramon (amit természetesen az “édesanyja” kezel), illetve mindenféle meleg rendezvényen “lép fel”, táncol FELNŐTT FÉRFIAK előtt. A balliberális média természetesen ünnepel – micsoda bátorság! Fel meri vállalni önmagát! Ennek a kisfiúnak 11 évesen nem bárokban kellene táncolnia… Miféle anya az ilyen? Hogy teheti tönkre a saját gyereket? Hogy lokheti önként és dalolva pedofilok kezei közé?! Az anyát folyamatosan feljelentgetik gyermekbantalmazasert. Természetesen azóta sincs börtönben.

Apa35ev
Olvasó

Nem kell részletezni milyen ocsmány anyák léteznek Magyarországon (elférfiasodott korcsok), csak Orbánnal kéne tudatni, mert szerinte minden egyes nő szent tehén aranyat érő tőgyekkel mivel szülhet. Csak nem akar, mert lassan alig lesz kinek. Csak nézettek szét Budapesten mert annyi már az elszabadult nő, hogy szétzaklatja és bántalmazza őket a nagy senki.
Ha te jobboldali (MiHazánk, KDNP-Fityesz) érzelmű vagy akkor kövesd Deansdale javaslatát miszerint a férfigyűlölő feminizmust csakis a nők tudják felszámolni. (vagy fegyverrel férfiak ami nem valószínű a pina értéke és az alakuló jogszabályok miatt)

wittukind
Olvasó
wittukind

De hát ez a cikk nem az “ocsmány anyákról” szól és a pina értékét még mindig a férfiak határozzák meg… attól függetlenül hogy a mások min rágódnak…azt a bizonyos “férfigyűlölő feminizmust” nem a nők “számolják fel”, hanem valami más amire nekem most nincs rálátásom….de,..a maga bajája az személyes és nem mindenkié….

Apa35ev
Olvasó

Értem. Vagyis nem, de nem érdemes külföldről felvilágosítanod mi zajlik idehaza.
Tudom ott rosszabb és Magyarország Rákosi elvtárs óta egy kánaán. Az mit jelent, hogy “maga bajája”?

wittukind
Olvasó
wittukind

én nem akartam magát fölvilágositani semmiért.. elirtam egy kicsit, azt akartam irni hogy a maga keresztje, amit hord, vagy ki mit szakit, azt szagol…ez nem nindig érvényes másra is…so…hail and kill!!! ahogy a kedvenc trupám mondja….

Apa35ev
Olvasó

Való igaz nem vagyunk egyformák, de van amiben igen.
Mindkettőnknek tökünk van amivel kell kezdeni valamit amíg élünk.
Peace.

Reszet Elek
Újságíró

Nagyon jó cikk a témában: https://kuruc.info/r/9/199877/

common man
Olvasó
common man

Tényleg jó cikk.Kár ,hogy csak a “fasisztanacionalistaszélsőjobbstb” sajtó írja le .Ja,neked meg pont ebéd előtt kellett ezt ajánlanod…
Az összes kibszott toleránssal ezeket a képeket kellene nézetni,aztán megetetni velük.Akik meg ilyeneket csinálnak..azt nem mondom ki.

bny
Olvasó
bny

Fordult egyet az ebédem a képek láttán. Borzalmas. Szegény gyerekek… Jobb helyük lett volna az apjuknal. Mert afelol nincs kétségem, hogy ezek a nemberek “single mommy” – k. Szépen zajlik a pedofília normalizalasa. Az egyik ted talkon valamelyik kutatono egyenesen “sexual orientation”-nek minősítette azt. Akinek van ideje és kicsit utána jár ezeknek a dolgoknak (az egész mozgalmat körülvevő szimbolizmus, okkultizmus stb.) olyanokra fog bukkanni, hogy nem tud utána aludni. Én abba is hagytam az ilyen kutakodast. Ha ezeknek csak a 10% igaz, mar az is borzalmas.

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

Kapcsolódó: https://kuruc.info/r/4/200564/
Ütném őket még a Szent Mihály lován is.

ulomenen
Olvasó

Előre is bocsánat, gumiéktól fogok idézni, de muszáj, mert gyönyörűen jelzi, mire is lehet számítani a femiktől:

14-én Svájcban sztrájkba léptek a nők. … tisztességesebb fizetést, a férfiakkal egyenlő jogokat, valamint az erőszak és a szexuális zaklatás felszámolását követelték. Na, most csak mondom a kétkedőknek: Ha követeltek egyenlő jogokat, akkor ezek szerint nincsenek egyenlő jogok….Kicsit vicces, hogy Jelenleg Svájc első helyen áll több világszervezet rangsorában is a nemi egyenlőséget illetően. Vagyis bőven felette teljesít Magyarországnak e téren (is). Viszont a nőjogi aktivisták szerint (mert ott még vannak, és el is tudnak érni valamit a pofázáson is túl) továbbra is rendszerszintű diszkrimináció éri a nőket a munka világában, korlátozott például az előrelépés lehetősége, és hiányzik a védelem a zaklatással és erőszakkal szemben

Számomra ez egyértelműen azt jelenti, hogy mindennek van vége, még a lóf@sznak is, egyedül a feminista követelőzéseknek nincs és nem lesz vége soha.

Deadpool
Újságíró

Én ilyenkor inkább azon gondolkodom el, hogy vajon jó ötlet-e csak úgy bármiféle elvárás nélkül osztogatni a választójogot boldog-boldogtalannak, mintha a politikára csak úgy születne az ember… minden ember… :)

Ezek szerintem biztosan elhiszik, hogy értenek is ahhoz amibe belepofáznak…

wittukind
Olvasó
wittukind

ezt már én is megfogalmaztam itt, több helyen is, de le lettem sajnálva “emberi jogok” vonalról….

Deadpool
Újságíró

Nem tudom, hogy volt-e már erről szó itt korábban, úgyhogy megosztom: Hiába könyörög a család, továbbra is a halott gyerekkel promózza magát a motivációs tréner

xcsakx
Olvasó
xcsakx

No, már nálunk is kezdik a szart kavarni, meg “érzékenyíteni”…….:

https://index.hu/belfold/2019/07/20/transznemu_holloko_paloc_ruha/

common man
Olvasó
common man

Amióta fasznagyobbító műtétem volt nem akarnak sehova beengedni ha rövidnadrág van rajtam.Lehet ,hogy nekem is ahhoz a hatósághoz kellene fordulnom mint akihez ez a szegény lény?