George Herceg
70 megosztás

Sanyi és a félresiklott emancipáció

Sanyi, akkor még Sándor, nem volt egy két lábon járó tesztoszteron bomba, de ott szőrösödött ahol kellett, és kellően markáns arcéllel és mély orgánummal rendelkezett. Ehhez jött még egy közel 2 méteres magasság és egy mérnök diploma. Szóval nem volt egy főnyeremény, de amikor lement a Morrison’s-ba pár női szempár mindig utána villant. Ennek ellenére mikor összejött Rékával többé nem nézett más nőre. Kapcsolatuk a szokásos menetrend szerint alakult. Járás, összeköltözés, majd esküvő. Karrier szempontjából Sándor nem volt túlzottan ambiciózus, átlagos mérnökfizetéssel tologatta a csillét egy középvállalatnál. Ellenben Réka, mint külkereskedő szépen lépegetett a multinacionális vállalati szamárlétrán, mire két csíkot mutatott a terhességi teszt, már osztályvezető volt, millió körüli nettóval. Ekkor jött a dilemma, ki milyen szerepet vállaljon a most létrejövő családban. Sándor és Réka modern gondolkodású fiatalok voltak. Osztottak és szoroztak és rájöttek, hogy jobban jönnek ki anyagilag, ha Réka csak 3 hónapig marad otthon a picivel, majd Sándor megy GYES-re. Így is történt. Réka nem esett ki a céges világból, Sándor pedig néhány hónap alatt beletanult az apa szerep mellett egy kicsit az anya szerepbe is. Most jöhetne a happy end, de mégsem.

Bármennyire is liberálisnak és modernek gondolták magukat és környezetüket, valami lassan mégis megváltozott. Réka imádta ugyan a gyerekét, de beszippantotta a karrier és a multi-világ csillogása. Ahogy feljebb és feljebb lépegetett a ranglétrán kinyílt számára a világ több értelemben is. Nem csak a fizetési átutalások lettek egyre nagyobbak, de megszaporodtak a külföldi céges utak, tárgyalások is, meg a munkavacsorák drága és sznob helyeken. Az egyik héten Párizsban sétálgatott, a következőben Barcelonában kortyolgatta a cavát. Ezzel együtt pedig sok érdekes és izgalmas külföldi embert ismert meg. Kapcsolati hálója megsokszorozódott.

És Sándor? Az ő élete ellenkező utat járt be. A lakás, játszótér, nagymama háromszöget ritkán hagyta el. A haverok, akikkel régen összejárt elmaradoztak, hiszen nem tudott velük tartani gyakran a teremfocira és az azt követő sörözésekre. Viszont kitűnően megtanult főzni és a gyerekekkel bánni. Nem volt elégedetlen az életével, mert látta, hogy Réka boldog mellette. Mégis érezte, hogy valami nincs rendben. Egyrészt túl sokszor volt közöttük csend. Elmaradtak a beszélgetések. Egyre kevesebb közös pont volt az életükben, amiről diskurálni tudtak volna, hiszen Sándor nem tudott hozzá szólni a céges projektek témáihoz, Rékát pedig nem érdekelte, hogy a játszótéren melyik gyerek milyen homokozó vödörrel jelent meg. Volt ennél nagyobb baj is. Réka barátnői, akik régen nem csak Rékát, de Sándort is kedvelték megváltoztak. Egyre több dehonesztáló megjegyzést tettek Sándorra Rékának. Sőt, már nem Sándornak, hanem Sanyinak, néha Sanyikának titulálták. Réka lassan átvette a szóhasználatukat és Ő is így kezdte „becézni” a férjét. Ez azonban nem kedves hangsúllyal, hanem némi lenéző hanglejtéssel történt. És természetesen ott volt Sanyi anyósa, Irma mama. Ő is megjegyezte párszor, hogy a lánya megérdemelne egy olyan férjet, aki többre vitte, mint a felesége. Ekkor kellett volna Rékának megvédenie a férjét, hiszen közös döntés volt, hogy így legyen, de csak egy kínos fintorgásra futotta.

Kettejük között a szakadék egyre mélyült. Réka már nem tekintett férfiként Sanyikára, pedig büszke volt arra, hogy náluk megvalósult a női egyenjogúság és Ő a családfenntartó. Sanyi pedig nem értette, hogyha már beáldozta a hivatását a család érdekében, akkor miért nem kedves és támogató vele a felesége.

Az utolsó szúrást az adta meg a házasságuknak, amikor Réka Londonban lefeküdt egy Key Account Managerrel. Stephen természetesen egy igazi macsó volt, ráadásul ír és 100%-osan házas. Réka azonban ettől az aktustól ébred rá arra, hogy már semmilyen vonzalmat nem tud Sanyika iránt érezni. Hazatérve beadta a válókeresetet.

Tanulság? Talán csak annyi, hogy a társadalom és az emberi psziché mégis lassabban változik, mint az egyesek remélték. Szép dolog az emancipáció, de egyrészt támogató környezet nélkül, másrészt az emberi alaptermészet felülvezérlése nélkül nem vezet jóra. Ez nem azt jelenti, hogy ne legyenek a nők egyenrangúak és ne csinálhassanak fényes karriert, de kellően rugalmasnak kell maradni és ha azt érezzük, hogy erre rámehet a házasságunk és a szexuális vonzalmunk a párunk iránt akkor korrigáljunk az életünkön.

Post Author: George Herceg

George Herceg
Amerika felfedezése után pontosan 484 évvel születtem meg a New Yorktól légvonalban 7043 km-re fekvő Budapesten. Apám tervezőként szennyvíztisztítókon dolgozott, míg Anyám Apámon, így 7 hónappal később egy februári napon egy szülészorvosnak sürgős esethez kellett sietnie. Kapcsolataim a nőkkel már ekkor megkezdődtek. Először Anyámmal érintkeztem, majd a nővéremet is megismertem aminek gyermekkoromra jelentős hatása volt. Felnövekedvén iskolákba és lányok után jártam. Később megtettem az első lépést a válás felé: megnősültem, ami után 5 évvel szabad lettem. Jelenleg a világegyetem két nagy kérdésével, az őskáosszal és a női lélek működésével foglalkozom.
f Facebook
70 megosztás


142
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
17 Egyéni hozzászólás
125 Válasz hozzászólás
2 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
26 Hozzászólások szerzői
Oldm4nwittukindMeridaJeltz Vogon Prostatikusd4n13l Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Pimpernel
Olvasó
Pimpernel

A cikk azt bizonyítja, hogy az okos nők a legbutábbak.
Két optimális stratégia van ebben az esetben, ami közül Réka választhatott volna:

Sanyit megtartja férjként szereplő bébiszitternek, soha senki nem fog úgy gondoskodni a gyerekéről, mint az apja (már ha Sanyi az:). Háromszor befizet egy csúcskategóriás barátnőfilinges örömlányhoz, tanítsa meg, hogy tud úgy elélvezni vagy legalább színlelni, hogy egy közömbös pali dugja. Ha közben pornófilmet néz, meg sem csókolja Sanyit és hozzá sem ér, egy csúcskategóriás biovibrátorként használhatja a férjét, ugyanis még nyalni is tud. Kéthetente egyszer odatartja, Sanyi örül a nedves puncinak, el is élvez az asszony, ez neki már elég ahhoz, hogy megőrizze férfiasságának romjait, és önként megmaradjon a házi csicska szerepben, az otthoni dolgokat úgyis kiválóan rendezi.

Közben Réka éli világát, válogatott menő arcokat ránt magára a világ körüli útjain, élvezi az életet. Ezt így csinálná egy férfi hasonló helyzetben.

Másik jó stratégia, hogy értékeli Sanyit, és hűséges marad, próbálja férfinak tekinteni, és ad teret a férfias viselkedésének olyan irányba ahol nem összehasonlítható a teljesítményük. Pl. egy művész, sporthorgász, tűzoltó stb. és egy üzletember sikeressége más jellegű, így nem versenyeznek.
Ez lehet, hogy csak elméletileg elképzelhető lehetőség, ilyen nő nem sok lehet. Bár pl. az angol királynő vagy Angela Merkel képtelen lenne magasabb státuszú férjre váltani, csak van valami módszerük ennek elviselésére.

Ezzel szemben a legtöbb okos nő azt hiszi, hogy ő olyan sikeres, hogy megérdemel egy olyan férjet, aki nála is többre vitte. Azt nem érti meg, hogy az ilyen férfinak a feszes segg, a kiváló szopási tudomány stb sokkal fontosabb, mint az osztályvezetői státusz, és esélye sincs Sanyinál sokkal jobbat találni állandóra (gyerekkel pláne), esetleg dugópajtinak, de azt lehetne az első verzióban is. A Sanyinál jobb állandóra váltás az egyetlen garantáltan nem működő stratégia, de nyilván ezzel próbálkozik minden nő hasonló helyzetben.

Captain Admin
Olvasó

Számomra amikor egy nő előáll olyan igényekkel, ami azzal jár, hogy nem otthon alszik és amelyek korábban nem voltak száméra fontosak, az egyenlő azzal az üzenettel, hogy alkalmat keres arra, hogy jobb pasikkal dugjon. Sanyinak az első ilyen üzleti út előtt választás elé kellett volna állítania a nőt, és ha ő nem tud dönteni, akkor dönt Sanyi. Vagy a szingli életmódot választja a nő, vagy a családban eddig betöltött szerepénél marad. A kettő együtt nem megy egy nő esetében. Sanyi ezt is kihagyta.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Miért lenne buta? mert nem a Disney álom valósult meg, hogy éltek boldogan-harmóniában röpködő lepkék közt stb…., míg meg nem haltak?
Réka igazán kimaxolta a lehetőségeit.
Mikor Sanyika levágta a tökeit és jól átsütve, tálcán átadta a kedves nejének, onnan kezdve törvényszerű és egyértelmű volt a történet „vége”.
Azok a variációk, amiket felvázoltál, logikusak, értelemszerűek és egyértelműek…. egy férfi számára, de egy „gyerek” nem képes rá. Egy nő csak akkor hoz „áldozatot”, ha rá van kényszerülve -Az önként vállalt „teher” és annak ürügyén eljátszott „mártíromság” az gyomorforgató, ezért nem tekint senki Sanyira mártírként, csak épp egy mint balfaszra. Fordított esetben Réka lenne a világ mártírja.
Amúgy ez pontosan rímel a korábbi,” falusi liba kikupálódott” című storyra, nincs új a nap alatt.

Captain Admin
Olvasó

“Miért lenne buta?”
Mert a céljai eléréséhez nem a megfelelő eszközt választotta, ami az általános női tévképzetből ered, ami annyit takar, hogy ha ő magasabb egzisztenciális szintet ér el, akkor ennek eredményeként magasabb szintű férfiak közül IS választhat majd. Pedig ez pont fordítva működik. Egy top vezető nő jóval ritkábban fog tudni kapcsolatot kialakítani egy tőle magasabb szintű pasival, mint UGYANEZZEL a pasival egy a top vezető nőtől (ilyen tekintetben) alacsonyabb szintű nő. A férfinak a nő nem probléma forrásnak kell, hanem öröm forrásnak.

Eleve ott bukik az ostoba elképzelésük, hogy nem veszik tudomásul (mert szerintük nem így van), hogy nagyon magas szintű férfiak nagyon gyakran dugnak alacsony szintű nőket (pl kurvákat).

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Az ösztöneit követte, ezt a társadalom, a férje engedte kimaxolni, és kihozta belőle a saját szempontjából a maximumot. A “saját világában” azt amiről itt diszkurzus folyik, soha nem érzékeli, ha fel is fogja, akkor is, pár pillanat múlva “elfelejti”, az ösztönei és az érzelmei felülírják, mindig, aztán meg a hörcsöge racionalizál ésa villanykapcsoló hatással meg “véglegesít”. Hiba a logikus (férfi) “látásmódból” elemezni , mert ez a rész neki vakfolt.

Naooo
Olvasó
Naooo

“egy üzletember sikeressége”

Üzletelgető kis szarzsák mind.

ulomenen
Olvasó

Magyarországon ez így szó szerint jellemző probléma, a kétméteres, markáns arcélű mérnök férfi, aki “nem egy főnyeremény” a nők szempontjából, és a milliós nettó fizetéssel rendelkező Réka….

Értem én, hogy mi akart ez lenni. De talán szerencsésebb lett volna ezt a jelenséget egy olyan példával leírni, ami nincsen így elrugaszkodva a hétköznapi magyar valóságtól.

bny
Olvasó
bny

Nemrég volt itt egy cikk, rokapapa írta. Ott melós pár volt a főszereplő, ahol a csaj elment egyetemre, majd lett irodai állása és hirtelen már nem volt neki elég a melós férj. Az talán még valószínűbb forgatókönyv.

Reszet Elek
Újságíró

Az is elég ha egy látszólag jobb akad.
comment image

sRPd
Olvasó
sRPd

A hipergámiának nincs korlátja. Jók ezek a képek. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Hülyeség. Vannak ilyen nők is, meg nem ilyen nők is. :)

sRPd
Olvasó
sRPd

Minden nő egyforma. :)

d4n13l
Olvasó
d4n13l

Ebbol a szempontbol mindenkepp. Ha talal egy jobb “allast”, akkor elfogadja :)

Tina74
Olvasó
Tina74

Én nem egy ilyen állású, fizetésű nőt ismerek, pedig nem is vagyok pesti…

Jeltz Vogon Prostatikus
Olvasó

Elárulom, hogy az ismeretségi körömben kb. hasonló sztori játszódott le annyiból volt szerencse, hogy nem volt gyerek.
Egy szinten voltak amikor összekerültek.
A csávó valami mérnök vagy valami közép vezető féle volt.
Na a csaj még tovább tanult nappalin úgy hogy addig a férje pénzéből éltek.
Aztán a csaj szépen lépegetett fel a szamárlétrán és lazán megkereste a férje fizujának az 5-10 szeresét.
És tudod mi történt?
Nem működött tovább a kémia…. :D

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Mindig előtör belőlem a szociológiai vénám……. Milliós nettó Rékának, amiből majd produkál egy gyereket. Gondolom van valahol egy grafikon, ahol a család havi bevétele – gyerekszám tengelyeken kirajzolódik egy vonal, amiből talán meg tudnánk állapítani, hogy hol van annak a csúcsa, vagyis mekkora családi bevétel eredményezi a legmagasabb gyerekszámot. Amiből megint messzemenő következtetéseket lehetne levonni. De egyelőre adat nincs, mindenki okoskodhat az általa ismert családok – általa vélt – jövedelmi helyzete és a gyerekeik száma alapján a maga szűk kis mintáján.

Ha még esetleg meglenne a nők jövedelmi adatai – gyerekszámuk grafikon is, akkor az is kirajzolódna, hogy a női milliós nettós fizetés milyen hatással van az ilyen nők termékenységére ?

Mert egyetlen megszült gyerek kedvéért életed végéig őrizni egy ilyen nőt, elviselni az arroganciáját, egy férfinak sem lehet nagy élvezet.

Captain Admin
Olvasó

A jövedelem és a gyerek szám között felesleges közvetlen összefüggést keresni. Ami két tényező között összefüggés van, az a nő életkora, és a végzettsége. Minél fiatalabb egy nő, annál valószínűbb, hogy gyereke fog születni. Minél magasabb a végzettsége(i), egyrést annál többet fog keresni, és annál alacsonyabb a valószínűsége, hogy szülni fog, ami az ezekből következő magasabb életkorból következik elsődlegesen.

Nekem ha lányom lenne arra ösztökélném, hogy akibe fiatalon szerelmes lesz (tehát fizikailag maximálisan vonzódik hozzá), annak már azonnal, fősuli után szüljön, és majd csak pár évvel később vesse bele magát a karrier építésbe. Addig pedig érje el, hogy teperjen apu. Nem zsarolással, irreális elvárások támasztásával, hanem támogatással.

Van pár középvezető nő ismerősöm, akiknek már 10 éve mondtam amikor még nem voltak vezető beosztásokban, hogy most szüljenek, ne a karrierrel foglalkozzanak, mert amíg nem szültek, addig senki sem fogja feljebb léptetni, maximum csak egy szintet, de ez is csak akkor lehetséges, ha nem lesz jobb jelölt. Eltelt 10 év, 35-40 között szülnének, de már egyrészt az aktív szex is szinte megszűnt otthon, és hiába nem védekeznek, nem esnek teherbe.

Sokan teljesen el vannak tévedve a gyerek fogantatási esélyeivel kapcsolatban. Egy 35 éves nő teherbe esésének (egészséges petesejttel) esélye 30%-a az önmaga 25 éves megfelelőjének. 50:00-tól
https://youtu.be/IO0Ach-HHwo

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Te egyéni oldalról közelíted meg a dolgokat, én meg statisztikai oldalról, de kb. azonosak a következtetéseink: sem a magas fizetés, sem a túlképzettség nem tesz jót a nők gyermekvállalásának. Téged az okok jobban érdekelnek, mint engem, én megmaradok a tények iránti érdeklődés szintjén. És hiába mondtad ezeknek a nőismerőseidnek is egyénileg, hogy ne erőltessék a karrier/magasabb fizetés vonalat, egyéni szinten semmit nem értél el náluk, szépen leírtad a “pályaívüket” 35-40 éves korukra. Egy dolgot látok egyértelműen: a nők oktatása és munkavállalása egyértelműen növeli a jólétet arra a néhány évtizedre, amíg ezek az oktatott és dolgoztatott nők meg nem öregednek és munkaképtelenné nem válnak. Utánuk pedig nem marad semmi, csak az összeomló házak és a mindent benövő gaz.

Captain Admin
Olvasó

Azért érdemes az okokat kutatni, mert azokból következtethetünk a jövőre is. Az ilyen (karrierista, gyerektelen) nők széles körű kitermelése brutális károkat okoz a társadalomban, első sorban a férfiaknak. Volt már ilyen nő felettesed? Nekem nem, de már úgyis öljük egymást az ilyen agyatlanokkal, ha csak egy szinten, azonos beosztásban vagyunk. Gondold el, ahol több száz beosztottnak parancsol egy ilyen megkeseredett g.ci. Ez konkrétan családok tucatjainak életét keseríti meg csak egy ilyen nő esetében. Plusz ők példát jelentenek sok fiatalnak is.

Amit tenni kell szerintem az az, hogy lépten nyomon hangsúlyozni az ilyen nők sikertelenségét, hiszen még szülni sem tudtak, és mindaz amit az életük során összeharácsolnak, az max pár évtized múlva rászáll az államra, és minden bizonnyal az utolsó évtizedüket egyedül megrohadva töltik el, mert addigra mér minden rokonuk kihalt körülöttük. A génjeink tovább örökítése az élet elsődleges célja. Aki ezt sem tudja megoldani, az kudarcot vallott, pozíciótól, fizetéstől és iroda mérettől függetlenül.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A génjeink tovább örökítése az élet elsődleges célja. Aki ezt sem tudja megoldani, az kudarcot vallott, pozíciótól, fizetéstől és iroda mérettől függetlenül.

Egyetértek. Viszont az ezzel kapcsolatos eszmefuttatásokban mindig a “kibicek” tudják a “tutifrankót”……

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Igazat szólsz. Lassan 50 leszek. 18 éves koromig a szüleimmel éltem, azóta katona voltam, egyetemista kollégiumban, nőkkel éltem, eltelt ez a 30 év. És most a második komolyabb kapcsolatom (mindkettőből vannak gyerekeim) romjain azon tűnődöm, hogy mi lesz a következő 30 évben ? Nem hinném, hogy a gyerekeimen kívül bárki mást is komolyabban érdekelnék majd, mint ember. Mert amíg tudok, addig fogok dolgozni is, amíg tudok valaki problémáján segíteni, addig mint szakember iránt talán lesz irántam érdeklődés. Rendkívül nyomasztó lehet ezeknek a 45 körüli, gyerektelen nőknek ez az érzés, hogy mi lesz a következő 30-40 évben ? Mert az 50 feletti kb. 30 év várható nyomasztó magánya már engem is meglegyint. Ha pedig pénzed sincs 50 felett és már szexuálisan sem vagy értékes, akkor ez az utolsó 30 év tragikus lesz. Nem csak a nőknek, a férfiaknak is. És ezek a magányos emberek itt járnak közöttünk és mérgezik az életünket.

Blackur
Olvasó
Blackur

Szia Többnejű!
Hasonló cipőben járok mint Te de nem mindenben értek Veled egyet. Egyedül vagy magányosan nem ugyanaz. Hobbik társaskörök…lwhet tevékenyen élni de ez a társat tudom nem pótolja.. nem gondnám hogy mérgezem más életét az egyedülléttel miért gondolod ezt?
Vigyázz magadra barátsággal Black

sRPd
Olvasó
sRPd

Egy tizessel fiatalabb vagyok, és a barátom is. Egyszer szóba jött a válás témakör, mindketten egyetértettünk, hogy igazából le tudnánk élni az életünket egyedül is. A negyvenes évek elmúlásával ez változik?

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Mondani könnyű, megélni már nehezebb. Amíg nem próbáltad, nem tudod.

common man
Olvasó
common man

Az ember társas lény.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Én is hasonló cipőben járok. Több évtized társas lét után nehéz megszokni, hogy senki nem vár haza, és amikor otthon vagy, te sem vársz senkit. Este nem fekszik melléd senki, reggel sem ébredsz senkivel, egyedül iszod meg a reggeli kávét. Karácsonykor nincs kivel megenni az ünnepi vacsorát (jó, biztosan elmehetsz rokonokhoz, de az nem ugyanaz). Szóval nem jó, bár meg lehet szokni.

d4n13l
Olvasó
d4n13l

“A génjeink tovább örökítése az élet elsődleges célja.”

Az elete igen, de ez nem feltetlenul esik egybe az egyen celjaval. En ezt tartom a legnagyobb lifehacknek.

common man
Olvasó
common man

Férfi ésszel teljesen logikus idővonal és a kecske is jóllakik a káposzta is megmarad de azért is bosszantó mert lát is az ember logikusan gondolkodó(és cselekvő) nőket.Ha meg nem tud legalább hallgatna (a témában) okosabbakra.
25-27 év tanulmányok befejezése,munkába állás,kikerülés a kezdő poziciójából.
25-30 év összejönni az igazival a gyerekek apjával,gyerekszülés.
29-40 gyerekek nevelése munkába fokozatos visszakerülés továbbképzés stb.
40– karrierépítés.
A második és negyedik sort fel lehet cserélni de csak keveseknek jön össze.

zgy001
Olvasó
zgy001

common man
Olvasó
common man

Ez elég problémás megoldás. Pláne, hogy döntő részben azért ez megy ma is, amit leírsz,

Hát ez az ,hogy nem ez megy ez csak egy talán túlontúl is toleráns ember(én)javaslata.Ami megy ,hogy karriert csinálnának előbb 25-35, 29-40 között és aztán ,mikor már csak harmadannyira képesek akkor akarnak szülni.Azért tettem határtalan kompromisszumkészségtől hajtva az előző felsorolást.(ezért biztos le is leszek baszva) Persze jobb fiatalabban mondjuk 20 évesen szülni az elsőt de akkor túlontúl sok a lemondás.A 27-28 még belefér,az a fiatal felső határa az mégse 35+ ,a 40+ -ról meg már ne is beszéljünk az már akkor is problémás lehet ha a sokadik gyerek.

zgy001
Olvasó
zgy001

common man
Olvasó
common man

Te nem látod a lemondást ő meg az előnyt.De ő szül.

zgy001
Olvasó
zgy001

hunbagira
Újságíró

Zombi, drága barátom, miért teszel fel költői kérdéseket.
De akkor megválaszolom neked, a “selfish years” ről ( a kis kurvák önálló fogalmakat alkottak már eme “élet”módra ez valahol dicséretes) tehát a (igyen)bulikáról/utazásról-shoppingról-ribanckodásról, tehát a léha életről..
De ne legyünk tényszerűtlenek hiszen nem nők vagyunk. :) Egy részük szülne a kiválasztott és teljesen kisajátított alafhímnek. Csak ugye a világot természetet nem így alkotta az Isten, hogy ez a variáció megtörténjen. Így aztán az alfahím n+1ik ágyasa és a bétahím egyetlen szerelme között becsapódnak a szakadékba, velük együtt a társadalom, ami megengedte ezt nekik.

hunbagira
Újságíró

Ennyit a “híres” “kompromisszumképességükről”..

zgy001
Olvasó
zgy001

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mennek a többi HP után,

Maguktól is megy ez nekik, ha a keretek megengedik és a férfiak 90%-asszisztál ehhez , sőt, ha támogatja…

Hiszen a nők önállóan nem követnek egyetlen irányt sem. Mindig arra mennek, amerre a többség, amerre az alfák, stb. Ha elengedjük a kezüket (ahogy azt tettük az utóbbi 150-200 évben egyre nagyobb mértékben), pláne, ha még a picsájuk alá is van tolva a feltétel nélküli megélhetés, akkor nyilván előjön rajtuk az önsorsrontó ribanckodás.

Ez kissé ellentmondásos, mert akkor a logikád szerint a jelenlegi „ribanckodásuk” a jelenlegi „alfakövetésből” adódik?
Vagy, csak akkor „követik az alfákat” ha „fogjuk a kezüket”- ki/kik fogják a kezüket? az alfák, az átlagjózsik.?

Az kimarad általában az „alfakövető” eszmefuttatásból, hogy amikor ez történt, a múltban, akkor kevés kivételtől eltekintve, létkérdés volt a „követés”, viszont a jelen korban a „fejlett nyugati társadalom” megadja a nőknek azt a lehetőséget, hogy válasszanak és amíg ez a lehetőség fennáll, addig lehet reszelni a fingot ezerrel és elméleteket gyártani, semmit nem ér.

Mert annyira azért ők sem hülyék, hogy a „nehezebb utat” válasszák, mindegy, hogy ennek esetleg mi lesz a következménye és ha ez x ezer /százezer/ egymillió példa alapján szopást eredményez számukra, nem igazán számít, az ösztöneik és az érzelmeik /hörcsög-racionalizálás felülírja a logikát , mindig megtalálják a rajtuk kívül álló “bűnöst”, ez alapficsör náluk, hiába próbálja bárki is ezt megerőszakolni….

Persze, ha úgy tekintünk rájuk, mint agyatlan, kolompkövető bírkákra, kikapcs-bekapcs gombbal, akkor az „elméleted” helyes és kifogástalan, viszont a valóság nem ezt mutatja…..

De ha tököt növesztünk,

Ki/Kik? Az „átlagjózsik”? Hirtelen felébrednek „álmukból” és (az Esther Vilar által leírt és akkor még közel sem volt sem a metoo, sem az a jelenlegi kimaxxolt szarságoknak még a tizede sem!!!!) idomított férfiből hirtelen antifeminista MGTOW lesz mindegyik? Vagy az “alfák” (akiket elvileg követnek)?

akkor vissza tudnak ők állni a normális kerékvágásba.

Mit értesz te „normális kerékvágáson”? Melyik korban/ társadalmi berendezkedésben volt „normális kerékvágás”?

Teszem azt ha nem lenne ingyenes a felsőoktatás, pláne ha nem lehetne elhelyezkedni vele aktatologatónak akárhol, úgy máris jóval több csaj nem járna büfészakokra fiatalon.

Dehogynem , apuci még többet dolgozna, hogy az (egyszem lánya ) „boldog” legyen.

És ez csak egy lépés lehetne a sok közül, amit megtehetnénk.

Csakhogy az a „sok” semmit nem, ér, ha a keretek megengedik nekik a választás lehetőségét.

zgy001
Olvasó
zgy001

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A jelenlegi „ribanckodásuknak” köze sincs az „alfakövetéshez”. Nem létkérdés számukra. Amikor ez létkérdés” volt, akkor is, amint „lazult a póráz” és volt lehetőségük „kitörni”, akkor is szartak magasról az alfákra, de a társadalmi „elvárásokra”, előírásokra is., a természetüket nem tagadják meg és ez nem propaganda , média meg hasonló szarságfüggő, hanem genetikailag kódolt. Pontosan úgy, ahogy a férfiak nővédő mechanizmusa.

Hiába propagandázod a vizet, miközben vígan lehet bort inni, következmények nélkül, azért annyira nem hülyék a nők, hogy önként kövessék a kolompot. A jobb módban felnövő generációk azért is röhögik ki az öregeket a szabályaikkal, hagyományaikkal előírásaikkal együtt…..

a seggük alá van tolva minden (pl. megélhetés),

Ez nem csak a nőkre érvényes, a férfiak sem halnak éhen, viszont ez már nekik édes kevés hogy puncit találjanak és ugye ugyanazt az áldozati szerep eljátszásba kezdenek jogköveteléssel, meg hisztivel, csak ez kontraproduktív, még szarabb helyzetbe kerülnek és néznek ki bambán a fejükből, hogy miért? És ilyenkor felmerül, hogy a két nem képviselői közül melyik is igazán a birka?

“Ki/Kik? Az „átlagjózsik”?”
Leszakadnál végre arról, hogy mindig ezzel jössz?

A L’art pour l’art alapú elmékeldéses világmegváltó fingreszelésnek milyen értelme van, azon kívül, hogy ez egót lehet villogtatni? Ha a tényeket nem vagy hajlandó figyelembe venni, mert elméletben ez milyen jól hangzik és milyen szép , koherens, és nem hagyod, hogy a valóság téged megzavarjon, akkor igen, lehet ezt művelni, vég nélkül.

Igen, tudjuk, szerinted az ember(ek döntő része) nem képes a fejlődésre.

Dehogynem képes, csak túl lusta hozzá és kényelmes, és általában a könnyebik utat választja, főleg ha a szülei voltak annyira balfaszok, hogy “mindent megadjank neki, ami tőlük telik, hogy boldogabb legyen és többre vigye mint ők”, aztán meg csodálkoznak , hogy nagy “boldogságban” milyen semmirekellő korcs nyomorult lett, pedig ők csak jót akartak, jószándékból és ezért mindenüket feláldozták”…..Hüpp, Hüpp….

Ha meg szopóágra kerül, akkor meg szükségből erényt kovácsol, ez is emberi tulajdonság.

(Bár akkor fel nem foghatom, hogy mi a francnak írsz ide. Mindegy.)

mert gyarló vagyok, és zavar ha (kibic és elméleti vátesz) vakok vezetik itt a világtalanokat ….

Viszont én nem így gondolom.

A tények és a valóság magasról tesz az én vagy a te gondolataidra. Ez pontosan olyan érv, amit a nők “vetnek be” a vita során, függetlenül a tényektől, a realitástól és a tapasztalattól, hogy ha van két ellentétes gondolat, akkor fifty-fiftybe egyezzünk ki, mert ugye egyenértékű a kettő……., ez addig igaz is, amíg a tények nem az egyiket támasztják alá, onnan kezdve a másik „véleménynek”/gondolatnak általában nulla a relevanciája, bármilyen jól is hangzik és bármilyen rosszul is esik ezt az illetőnek hallania….

Túlléphetnénk rajta?

Persze, de akkor mondjuk ki, hogy csak reszeljük a fingot a móka kedvéért és egy virtuális világban mindenkinek igaza van és egyenlőek vagyunk stb. stb.

“Mit értesz te „normális kerékvágáson”?”
Ha közelítenénk az elmúlt 2 évszázad felé, az nem lenne olyan rossz.
Akkoriban valahogy csak sikerült elérni, hogy a nők le legyenek akkora ribancok, hogy a férfiak többségének volt felesége és gyereke, hogy a nők nem élősködtek állami pénzekből, stb.

Egyszerű oka volt, ha nem így tett, akkor a falu megvetett, kitaszított kurvája lett, vagy ha el tudott menni, akkor városi kurva lett. A keretek erre adtak akkor lehetőséget.

A feminista atttitűd és a szocializmus kéz a kézben járnak,

A feminista attitűd független bármilyen izmustól, ez mindkét nem ösztönszintű bevésődése, és amíg ezt női hatásnak, meg külső izmusokra kenjük, addig szopás van.

Bármelyiket is visszaszorítjuk, az automatikusan visszaveti a másikat is.

Nem, mert csak az egyik függ a másiktól, az alap ösztönkésztetést vagy engedi, vagy korlátozza, vagy támogatja az adott keret és a lehetőségek, de nem írja felül, nem változtatja, maximum felerősíti.

Régen nem volt szociális ellátó (nőtartó) rendszer, így a nők többsége otthon maradt, és a válási arány meg a ribanckodás sem volt olyan, mint ma.

A szociális ellátó rendszer a jólét következménye, csupasz seggel és üres kasszával nem lehet ilyen rendszert sem felállítani, sem működtetni. Amíg a gombbal baszakodunk, míg a kabát változatlan, addig nem változik semmi, csak a cicoma meg a díszítés.

Lásd mondjuk az 50-es évek Amerikáját, hogy ne menjünk messzire. Ami amúgy egy igencsak jóléti ország volt, mégsem volt annyira jellemző ez a fajta hozzáállás a nők részéről, mint ma. (És a nők sem mentek munkába általában, ellentétben a szocialista kelettel.)

Mindig van egy tehetetlenség, egyrész el kell hinnie, aztán hozzá kell szoknia a jóléthez, azután válik természetessé és alappá. Ezek évek, évtizedek.

“apuci még többet dolgozna, hogy az (egyszem lánya ) „boldog” legyen.”
Cseszheti apuci, ha egyszem pici lányát nem fogják almalmazni a büfészakos diplomájával sehol, mert mondjuk nincs akkora bürokrácia, stb.

Ez a másik tévedés, hogy a bürokrácia miatt alkalmazzák a nőket.
Ha holnaptól minden nő otthon maradna és neki állna szülni, akkor is összeomlana a jelenlegi jóléti rendszer. A bányászok, mérnökök, kukások, kőművesek etc. nem végeznék el ugyanúgy a nők „munkáját” még akkor sem, ha ezeknek egy része improduktív, vagy bárki által elvégezhető , nem lenne annyi „bárki” , aki beállna a helyükre .
Ezek a dolgok már olyan szinten összenőttek, a jóléttel /fejlődéssel járó komplexitások olyan szinten vannak, hogy ha csak nem zuhanunk vissza egy “Mad Max korba”, akkor nem nagyon megvalósíthatóak ezek, hiába álmodozik is róla bárki.

Esetleg az lejött neked, hogy éppen ezekról a keretekről pofázok? Arról, hogy – mint ahogy egyéni szinten képes azért az ember fejlődni és “keretet növeszteni” (tusom, szerinted nem, ez van), úgy társadalmi szinten is képesek lehetünk rá.

Társadalmi szinten a keret az nem az egyéni keretek összessége, egyrészt két külön fogalom, másrészt nem összeadható. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a két keret köszönő viszonyban sem áll egymással, ugyanis az egyik az egyéntől függ, a másik pedig tőle 99%-ban független adottság, mint az időjárás, reagálni, felkészülni, alkalmazkodni lehet, de rá hatni, befolyásolni nemhogy egyéni szinten , hanem még együttesen is képtelenség.

zgy001
Olvasó
zgy001

Delin
Olvasó
Delin

Ha bàrmelyikőtöknek is lesz gyereke ràjöttök majd, hogy egy gyerek miatt nem csak a bulikàzàsròl ès fèktelen shoppingolàsròl kell lemondania egy anyànak, vagy szintèn gyereke miatt màs alap dolgokròl az apànak. Boldog tudatlansàg. :D

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ha bàrmelyikőtöknek is lesz gyereke

Hát ez az, hogy nemhogy nincs, de nem is akarnak, így marad a karavánt ugató kutya szerepe ……

zgy001
Olvasó
zgy001

Delin
Olvasó
Delin

Talàlkozott màr valaki boldog (vagy legalàbb az èletèvel ùgy ahogy elègedett), ma 45-55 èv körüli nővel, aki abbahagyva a tanulmànyait 18-20 èv körül szülte az első gyerekèt? Őszintèn kèrdezem, mert èn ebben a felàllàsban mèg nem talàlkoztam happy end-del.

Azok szàma is elhanyagolhatò, akik 45 èv körül szerzik az első diplomàjuk.

common man
Olvasó
common man

aki abbahagyva a tanulmànyait 18-20

olyannal még nem.De olyannal igen aki nem hagyta abba a tanulmányait és megszülte a gyerekét.Nyilván kevesek ilyen erősek vagy tehetségesek nem tudom mi a helyes kifejezés ezért javasoltam a fentieket. Hamár, akkor így és ne úgy.

common man
Olvasó
common man

Azok szàma is elhanyagolhatò, akik 45 èv körül szerzik az első diplomàjuk

Biztos de van az élethosszig tanulás jelszó.Ezért is javasoltam ha már mindenképp diploma kell akkor azt szerezze meg 20-30 között.Mert az első gyereket megszülni(ha egyáltalán összejön)azt aztán könnyű 45 évesen…

Delin
Olvasó
Delin

Common man, a javaslatoddal kb egyetèrtek. Sőt, èn azt làtom azok a kapcsolatok a legsikeresebbek, ahol a nő 18-23 èv körül volt amikor összejöttek a gyerekei apjàval. Viszont az első BA diploma megszerzèsènèl egy àtlag fiatal csak 21-22 èves, ha tanulni akar kèsőbb az alapokat ott erdemes lerakni. Utàna szerezzen munkàt ès menjen el onnan szülni, egyèbkènt teljesen leìrja magàt a munkaerőpiacon. Ez megvalòsìthatò minden nehèzsèg nèlkül. Pasi adott, diploma, munka adott 23-25 èves korra, innentől jöhet 30 èves korig a gyerek. Anyagilag persze minèl kèsőbb annàl jobb, csak ha sokàig vàrnak nő az esèlye, hogy szakìtanak ès onnantòl kezd egy nő kifutni az időből ès tolòdik ki az első gyerek 30 fölè.

Diploma pedig azèrt jò egy nőnek, mert pàr női szakmunkàt leszàmitva esèlye sincs kiszàmìthatò munkàt talàlnia, jòl fizetőt pedig plàne nem. A fenti modelben a nő fizetèse a csalàdi kasszàba megy, a közös jövőèrt. Sanyi pèldàjàban se az a baj, hogy a nő diplomàs ès jòl keres, hanem az, amit ljk lentebb fejteget. A nő ambìciòzusabb, mint a fèrfi. Ez a felàllàs egy pàrkapcsolatban sem működik, mindegy a nő tàrsadalmi osztàlya, vègzettsège. A pasi egy idő utàn vagy ìgy vagy ùgy kevès lesz neki. Csak idő kèrdèse.

zgy001
Olvasó
zgy001

Delin
Olvasó
Delin

Nekem a tàgabb csalàdban többen is vannak (45-65 èv közt), de egyik se elègedett nagyi, hiàba volt 23 èves koràra mindnek 2+ gyereke. Talàn egy, de ő is csak akkor van el, ha van ùj pasi (megözvegyült 45 èvesen). Egyèbkènt èletkèptelen ès a huszonèves gyerekeinek kell eltartani, mert minimàlbères, fèlig bejelentett melòkbòl nem èl meg. (Tanulni nem akar, öreg ő màr ahhoz ugye.) Ezt a terhet inkàbb nem tennèm a gyerekeim nyakàra…

Nagyon röviden zombi, neked nagyon csillàmpònis elkèpzelèseid vannak arròl, hogy egy nőnek vègzettsèg, munkatapasztalat nèlkül milyen lehetősègei vannak gyerekszülès utàn. Kb a htbsèg, ami addig nem gond, amìg a fèrj egy keresetből, stressz nèlkül eltartja a csalàdot ès jòl kijönnek az asszonnyal. Ha ezek nem teljesülnek, jò nem sül ki a dologbòl, max a 2+ gyerekszàm a pozitìvum.

A kèt pèldàd a kèt vèglet (annak is a neked tetsző vàltozata – a 20 evesen szült ès a pasi otthagyta 30 èves koràban, ill a diplomàs több gyermekes nők nàlad nem lèteznek), a legtöbb nő a kettő közt van. A tanulàs kapcsàn nagyon-nagyon ritka, hogy valaki visszaüljön első diplomára 40 fölött fèrfiak közt is, nők közt pedig plàne. Hiànyzik az attitűd, nem tanult meg tanulni ès egy àtlag nő nem szeret kilèpni a konfortzònàjàbòl, ez a korral csak romlik.

zgy001
Olvasó
zgy001

Delin
Olvasó
Delin

Zombi, èn èrtem, hogy elmèletben neked minden pöpecül működik, de ma azt tanàcsolni egy 18 èves lànynak, hogy szüljön elèg rizikòs, mert csak nagyon-nagyon speciàlis körülmènyek közt működőkèpes. Te magad sorold mik lehetnek a buktatòk, mègis ignoràlod a sajàt èrvelèsed. Ilyen keretek közt ma csak azèrt lehülyèzni a nőket, mert nem valami idillisztikus kèp alapjàn döntenek ebben a kèrdèsben, nem tùl logikus.

A màsik problèma felett pedig hajlandò vagy elsiklani ès nagyon megèrtő lenni. Ma a piackèpes fèrfiak többsège se kapkodja el a csalàdalapìtàst, akkor se, ha megtehetnè. Nàluk se a gyerek a prioritàs (hogy legyen, mindegy mi az àra), valami kifogàs mindig van mièrt nem. Pont ők tudnànak hatni a nőkre, de a gyakorlatban tesznek rà.

Megoldani a problèmát rendszer szinten nem tudod, csak egyèni szinten. Ha fontosnak èrzed a gyerekvàllalàst, akkor csinàld. Nincs màs ùt, a többi csak duma.

zgy001
Olvasó
zgy001

common man
Olvasó
common man

A megoldása sem bonyolult ám:

Nyilván nem az, meghozzák a rendeletet kihirdetik a közlönyben és megy minden mint a karikacsapás.

common man
Olvasó
common man

Ez a két dolog kéz a kézben jár. De nem kerülhető el a rendszerszintű megoldás. Sőt, onnan lehet elkezdeni, mert addig egyéni szinten csak a kifogáskeresés fog menni.

<

Mint ez látható a jelen példában is.És akik nem kerestek kifogást azok ,hogyan csinálták?Nekik miért nem tűnt megoldhatatlan problémának? Akkor amíg nem tör ki az általad óhajtott és vizionált "Nagy Kapitalista Forradalom" addig senki se csináljon gyereket?

zgy001
Olvasó
zgy001

common man
Olvasó
common man

Arra az esetre ha nem robban ki a kapitalista forradalom(az általad javasolt megoldás) van -e ötleted vagy addig ne csináljanak gyereket?

Delin
Olvasó
Delin

Zombi, adott generàciònak csak x termèkeny ève van. Aki MA az àltalad idealisnak vèlt helyzetre vàr, nulla, azaz nulla gyereke lesz. Ezek a dolgok mindig alulròl szervezedő dolgok, ha egyre több pozitìv pèldàt làt az ember előbb-utòbb kedvet kap ès vàltozik a a tàrsadalom. Làthatod, hogy hiàba minden kormànypropaganda, nem hasznàl. Azonban valahol el kell kezdeni, nem holnap, nem jövő hèten, nem ha az ègiek is ùgy akarjàk, hanem ma. Azt pedig ne mondd nekem, hogy egy dominàns, piackèpes pasi ne talàlna egy olyan csajt, aki szülne neki…mègis csak lètezik a girlpower. :)

zgy001
Olvasó
zgy001

common man
Olvasó
common man

Mennyi idő kitermelni domináns férfiakat?Kezdve a legkedvezőbb mai nappal.És addig mi lesz? Importjátékosok?(na ezt csak geciségből mondtam …)

Delin
Olvasó
Delin

Zombi, eddig azt hittem az alfa-beta elmèletből, hogy kb 20% piackèpes. Mivel ez relativ, minèl alacsonyabb egy nő SMV-je, ez az aràny neki annàl nagyobb. Ezèrt is kompromisszumkèszebbek a nők 30 fellett pasi fronton.

Bocs nekem az jött le eddig, hogy pl neked nem prioritàs a sajàt gyerek, holott dominàns pasinak tartod magad. Női rèszről a problèma itt kezdődik. A nők ma is azt teszik, amit az àltaluk vonzònak tartott fèrfiak akarnak, ösztönösen őket követik, mèg ebben az emancipunci tàrsadalomban is.

Azt pedig engedd màr el, hogy valaki vagy faszkörhintàzik, vagy gyereket szül 20 èvesen. Ez nem vagy-vagy. Akinek erre van igènye, gyerek mellett is megoldja, akinek nincs, az gyerek nèlkül se fogèkony rà.Ugyanez igaz a diplomàra. Ha valaki akar gyereket megoldja tanulàs/munka mellett is, ha nem akar, kifogàsnak jò. (Ezt bizonyìtja, hogy a csak èrettsègizők termèkenysègi ràtàja kb ugyanannyi, mint a diplomàs nőkè, de ezzel a tènnyel se foglalkozol.)

common man
Olvasó
common man

Ez én alám van benyomva de gondolom a zombinak szántad.

Delin
Olvasó
Delin

Èn ilyeneket nem làtok telòròl. A mùltkor is azt hitted veled kötekedek, akkor ezèrt. :)

zgy001
Olvasó
zgy001

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem domináns a férfi, mert óvodába meg iskolába jár, mert az anyja egyedül neveli, nincs férfi példaképe, stb. stb. És nem piacképes, mert anyu az állami adókból szerzett fizetésével és egyéb juttatásaival ugyanannyit keres, mint apu.

Igazán ez mindegy, mert a dominancia is relatív és nem abszolút fogalom, ráadásul időben változhat, ami ritkán erősödést , gyakrabban erodálást jelent…… Ami még külön furcsa fintora a sorsnak, hogy az a 20%-nyi alfa/dominás is, főleg a az “anyja által egyedül nevelt”-ekből kerül ki, elég ritka a “férfi példaképet követő”(szerintem itt egyetlen férfi sem vallaná ezt magáról…..), ami nagyon jól hangzik meg faszántos elmélet, csakhogy éppen ezrelék alatti azok száma akik pont olyanok lettek, mint az apjuk, ha igen azok érdekes módon a balfaszok, míg az “ellenkezők” általában “viszik valamire”……..

zgy001
Olvasó
zgy001

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Megoldani a problèmát rendszer szinten nem tudod, csak egyèni szinten. Ha fontosnak èrzed a gyerekvàllalàst, akkor csinàld. Nincs màs ùt, a többi csak duma.

Bizony…., amíg kibicek/kívülállók akarják másnak a jót, addig nehezen fog menni, főleg ha kéne az a bizonyos minta/példa…..

hunbagira
Újságíró

És te delin a fordítottjával, aki végig “fogyasztotta” a 20as éveit…majd maradt egy kiégett szetkorhadt geciputtony, hordóként 30ra?

Delin
Olvasó
Delin

Hunbagira, sztem abbòl, amit ìrtam lejön, hogy egy fèrfinak csalàdallapìtàsra 18-23 èves csajjal èrdemes összejönni, vagy olyannal, akinek 1-2db 5+èves kapcsolata volt. Az, hogy ezutàn mikor jön a közös gyerek, diplomàs, nem diplomàs ebből a szempontbòl mindegy.

T_T
Olvasó
T_T

Ki az a hülye, aki 18_20 évesen szül először? Max cig…ómigránsok. De az a barom, aki felcsinál egy ilyen korú nőt. Tönkreteszi az ifjúságát, és aztán csodálkozik, hogy pár év múlva mindkettőt elveszíti.
40-45 éves korú tanulással két baj van: az ember agykapacitása már nem úgy működik, mint húsz évvel korábban+ilyen korú kezdők már nem csinálnak nagyobb céges karriert. (Hiszen már nem is olyan energikusak, mint 10-20 évvel fiatalabb céges vetélytársaik.) Legfeljebb egyéni vállalkozóként talán tud magával kezdeni valamit egy piacképes szakmában: valamilyen kisboltban.

common man
Olvasó
common man

Hiszen már nem is olyan energikusak, mint 10-20 évvel fiatalabb céges vetélytársaik

Ez egy veszélyes tévképzet.
https://www.youtube.com/watch?v=u7lf_T98kxU

zgy001
Olvasó
zgy001

zgy001
Olvasó
zgy001

common man
Olvasó
common man

Már a cigányok sem a régiek.(angol felirattal)
https://www.arte.tv/de/videos/073399-005-A/re-gekaufte-braeute/

Reszet Elek
Újságíró

Ez érdekes doku. Valaha a legtöbb közösség ilyen volt. A maguk fajtájával házasodtak, a nők otthont teremtettek, a lányok szüzessége érték volt stb. Az ilyen közösségeket szétverte a technikai fejlődés, az eszmei erjedés és a történelem viharai. Most a maradék kisközösségeket is igyekeznek szétverni hogy nyoma se maradjon a maival szembeni alternatíváknak. Alapítványok, facebook, okostelefon és két évtized elegendő.

Reszet Elek
Újságíró

Ez is jó: https://www.youtube.com/watch?v=3HcsZQZtOZw
Már az elején van egy kis érdekesség: 0:17-nél a kamerás fickó szól a csajnak, hogy vesse át magán a táskája kengyelét, mert egy rakás piréz közé menve simán vállon nem biztonságos hordani.
Apró momentum de teljesen jellemző a mai nőkre. Semmi veszélyérzet aztán ha megvan a baj akkor jön a meglepődés. A pasas meg pont az ellenkezője. Civilizáció ide vagy oda, azonnal belépnek az ösztönök. Mennyiszer tapasztaltam én is ugyanezt a nőimmel…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

– Tehát ha mások adóforintjainak milliárdjaiból büfészakos semmitérő főiskolára járva, f@szkörhintán lovagolva, mások lóvéjából bulikázva, “éli” a fiatal éveit

Szemét nők, de komolyan, bezzeg, egy „igazi férfi”, ha meglennének ezek a „lehetőségei” akkor önmegtartóztatna és elvonulna , hogy az emberiség javát szolgálva tegyen a jóért…

(majd 30 évesen jön a “hová tűntek az igazi férfiak” duma az alfaözvegynél), akkor nem teszi tönkre az életét.

A „tönkre tette az életét” mindig utólagos és relatív fogalom, főleg egy fiatal esetében. Aki az adott körülmények közt relatíve a „legtöbbet hozza ki a rendelkezésre álló információk és lehetőségekből”, azt lehet utólag ostorozni, meg okosságokkal basztatni, de a végeredmény tudatában is 100% hogy ha „újra kezdhetné” mindig ugyanazt az utat járná be.

A legnagyobb baromság egy ember életében az, ha valaki az „alternatív költségeken” rágódik.

– Akkor sem teszi tönkre, ha 28-30 évesen kezd el szülni, jó eséllyel beteg/károsodott gyereket,

Azért ne csúsztassunk, 28-30 évesen, eleink jó esetben kb. az 5.-6. gyereknél jártak és azok sem voltak betegebbek, vagy károsodottabbak, mint az előzőek, sőt.

Az ómigránsokra visszatérve: egyrészt átlagos 70%-es IQ-val, jó része a degenerált kategóriába tartozik, így az „alaprogramját”, annak kiteljesedését meghatározzák a „környezeti adottságok”, a lassan nem létező korlátok. Ugyanarra képesek, mint a hasonló átlagIQ-val rendelkező közép afrikai niggerek, nem véletlenül.

ulomenen
Olvasó

Tökéletes példa az új kifejezésre, amit nemrég tanultunk. Sérelmi érvelés… :)

Szemét nők, de komolyan, bezzeg, egy „igazi férfi”, ha meglennének ezek a „lehetőségei” akkor önmegtartóztatna és elvonulna , hogy az emberiség javát szolgálva tegyen a jóért…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Sérelmi érvelés… :)

Common man-tól érteném ……., de úgy látszik, hogy a “rangsort” újra kell rendeznem magamban, mert nagyon “erős” belépővel majdnem “előződ”……

ulomenen
Olvasó

Mi az előzőm? :)

zgy001
Olvasó
zgy001

Merida
Olvasó
Merida

– Durván általánosítasz. A diplomás társadalom felhígulása mindkét nemet érinti, férfi ismerőseim közül is elég sokan járnak büfészakra, ahogy nők közül is végeznek értelmes, munkaerőpiaci értékkel bíró képzést. Sokan tanulnak az állam pénzén, de önköltségesen is. Tehát mindkét nem ugyanúgy költi az adófizetők pénzét. Ugyanígy, az egyetemista fiúk is többnyire a szüleik pénzéből bulikáznak. Persze minkét nemből vannak olyanok, akik dolgoznak az egyetem mellett.
– 28-30 évesen még elenyésző az esélye a károsodott gyereknek, viszont anya-apa valószínűleg jóval érettebb, emiatt higgadtabb, türelmesebb, mint húszévesen. Ja, meg több pénzük is van.
– Igen, húszévesen az ember még pörögni akar, élvezni, hogy felnőtt és felfedezheti a világot, nem pedig gyereket vállalni. A gyereknek is jobb, ha akkor jön, amikor a szülei már készen állnak rá, nem csak nyűgnek élik meg a születését.
– 45 évesen azt csinálni, amit akarsz nem olyan, mint húszévesen. Nincs már annyi energia és spontaneitás az emberben, meg az “előttem az élet” érzés. Majd meglátod.

common man
Olvasó
common man

Azok a jó kis hányásban fetrengések,mekkora buli volt.

common man
Olvasó
common man

Mi az arány? Az elég sok elég pontos?

Merida
Olvasó
Merida

1. LOL, hány embert láttál negyven fölött karriert építeni? Úgy, hogy akkor kezdte?
2. És ha apuci a “tökéletes” terv ellenére lelép, akkor anyuka mi a fenét kezd magával jó pozíció nélkül, kicsi gyerekekkel?

common man
Olvasó
common man

Meg az aszteroida is itt lesz nemsokára úgyhogy mindenki élvezze az életet.

Delin
Olvasó
Delin

A diplomàs nők termèkenysègi ràtàja MO-on kb ugyanannyi, mint a csak èrettsègizettekkè. Nem igaz, hogy a magasabb vègzettsègű nők kevesebb gyereket szülnek. Demografia.hu-n vannak erről statok.

common man
Olvasó
common man

én nem is mondtam-oda behelyettesíthető a:még élni akarok szakasz

Naooo
Olvasó
Naooo

Mert mindkettő nulla.

Naooo
Olvasó
Naooo

“annak már azonnal, fősuli után szüljön”

Ja még mindig megy ez az erőltetett női diploma.

common man
Olvasó
common man

Ez a mindenáron diploma ez nem a feminizmus találmánya.A hetvenes évek végétől indult a tendencia,ez volt a jelmondat: lányom (fiam is de ő tanulhatott szakmát is amiből megélt) te csak tanuljál mi megteszünk mindent, csak neked ne kelljen dolgozni mint apádéknak. Hizlalták a disznókat pároztatták napestig a nyulakat kapálták a szőlőt,kukoricát Aztán ezek a mai értelmes diplomák 90-től még rátettek egy lapáttal az egészre.

Naooo
Olvasó
Naooo

Miért, a ’70-es években nem voltak még feministák?
Ezzel elismerték, hogy a diplomások dologtalanok, naplopók.

Captain Admin
Olvasó

Érdekes a történet, és ma nagyon gyakori is. Írtam volna, hogy sajnos, de ez nem sajnos, hanem ez a kapcsolati kifutás a legvalószínűbb ma egy ilyen felállásban. A tanulság és a következtetések levonása az igazán érdekes, ami a cikk végén nem történt meg.

Bár nálunk kikötöttem, hogy a gyerekkel 3 éves koráig otthon lesz az anyja, mert szerintem a gyereknek ez a legjobb, mégis tapasztalatból írom a későbbi évekről, hogy a saját gyerekeddel otthon töltött évek, az örök élmény, soha semmivel be nem pótolható, és nem mellesleg az egyik legjobb hosszú távú befektetés. Én egész ovi és iskola szüneteket voltam otthon a fiammal, nyáron hónapokat, és szerintem az első 10 évében nagyságrendekkel több közös élményem volt vele, mint egy átlag apának aki együtt él a gyerekével. Az elváltakról ne is beszéljünk. :) Szóval ezt a legnagyobb ostobaság kidobott időnek megélni.

Ám látszólag ott van az érem másik oldala, a nő, a nőnk. Régi mondás, hogy akit el tudnak vinni, azt hagy vigyék. Magyarán akit meg tudnak baszni melletted, azért nem kár. Ma már egy nő sem jön kicsit sem zavarba, ha anyaként miközben a gyereke apja a gyerekére vigyáz, ő valaki mással félrekúr. Azért nem, mert ez természetes. Ezt diktálja a legalapvetőbb ösztönük. Az első szülés után a nők szinte bárki mással lefeküdnének inkább mint azzal, akitől már szültek. Ez az evolúciós parancs. Ezért nem lehet őket hibáztatni. Azért már igen, hogy ennek az ösztönüknek nem tudnak parancsolni. És itt, ilyen helyzetben jön képbe az, aminek a fontosságát mindig hangsúlyozom egy kapcsolat életében; a tudatos választást a kapcsolat elején (még véletlenül sem magunk fölé), és a megelőző félredugást a kapcsolaton belüli pozíciónk megerősítése, vagy az előnyösebb pozíció látszata miatt. Ha Sanyi bármelyiket alkalmazta volna, már nem így alakul a története.

Hogyan folytatódik nagy valószínűséggel Sanyi története? Egyszerű. Egy jóval szorosabb kapcsolat alakult ki a gyerekével mint a gyereknek az anyjával. Ez rövid, közép és hosszú távon is CSAK pozitívumokat garantál a számára. Pár év, visszazökken a melóba, ugrik egy két szintet, és gond nélkül dugogathatja a többi Rékát akik alkalmi kalandból alkalmi kalandba vergődve próbálnak megállapodni valakivel, eredménytelenül. Ki járt jól? Egyértelműen Sanyi. Az idő neki dolgozik, mivel már van gyereke (ha mákja van, akkor fia) tét nélkül ismerkedhet, nem veszíthet. Ellenben én ismerek olyan még nem szült top jogászt (egy kurvajó milf), aki világ életében nagy multiknál dolgozott, és 42 évesen azért szed altatókat és iszik minden este, mert nem tudja megemészteni, hogy nemhogy családja, gyereke nem lesz már, de még csak egy normális kapcsolatot sem tudott összeszedni. Amije van, az a sok iskolai papír, a magas egzisztencia, a sok szép emlék a (szerinte) kapcsolatnak indult ismerkedésekről a világ minden tájáról bepróbálkozó magasabb szintű faszikkal. Ebből elmondása szerint volt több száz. Mi a megoldás? Egy újabb neves külföldi egyetemi papír, bele is kezdett nemrég. :D Réka is ezt az utat választotta, dugni/szopni egyre feljebb, még pár évig. Aztán ott a fal, de még előtte a teljes kiégés, lelki összeomlás a sok kudarc után. Hagyni kell, hagy menjen. A férfi attól férfi, hogy bárki próbálja rossz irányba vinni, ő megy tovább arra, amerre szerinte az előre van.

A legfőbb tanulság szerintem az, hogy alkalmazkodva a mai nők rideg, végletekig számító, szociopata mivoltukhoz tudatosítjuk magunkban, hogy minden nő egyforma, bármelyik nő akit mi arra érdemesnek tartunk lehet a gyerekünk anyja ha képes megszülni azt, és a gyerekünk anyja IS CSAK EGY NŐ a sok közül, semmivel, semmiben sem különb. Ha annak tartjuk, akkor az illúziónk áldozatai vagyunk, amiből minél hamarabb ki kell lépnünk.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/egyedul-neveli-kislanyat-vlagyimir-klicsko-hayden-panettiere/cwjb1mq Hát ehhez csak annyit, hogy a 190 centi magas – 100 kg – erős test – nagy vagyon sem garancia már semmire. Nem hallottunk nagy küzdelmet a gyerek elhelyezés során, Klicsko vihette nyugodtan az USA-ból Ukrajnába a gyereket, ennek a nőnek nem nagyon kellett már sem Klicsko, se a gyerek. Egyetlen tanács van, amit írsz: “……a gyerekünk anyja IS CSAK EGY NŐ a sok közül, semmivel, semmiben sem különb.”

bny
Olvasó
bny

Az ilyen, gyereküket elhagyó nőnek megtiltanam, hogy újra szüljön. Mint anya, megbukott.

d4n13l
Olvasó
d4n13l

Hat, ez bmeg, ez most fejen utott….beszaras. Mindenesetre azt hozza kell tenni, hogy a csajnak olyan merteku szules utani depresszioja volt, hogy allitolag veszelyt jelentett a sajat gyerekere is. Azert ez nem altalanos.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nagy valószínűséggel nem így fog Sanyi története folytatódni, ugyanis évek alatt balfasznak lett kondicionálva, és nem csak a neje által, hanem a saját ösztöneit is elnyomta.

Ha fiú a gyerek, akkor a „minta-hívők” szerint még balfaszabb lesz, mint az apja, de az biztos, hogy amikor be nő a feje lágya, és rádöbben az apja töketlenségére, az gáz lesz, és nagy valószínűség szerint finoman fogalmazva , „nem optimális a nőkkel való kapcsolatainak a kilátása”. Vagy teljesen szembe megy és a másik véglet lesz, avagy pont olyan balfasz, de valószínű, hogy a mai korban már utód nélkül.

Ki járt jól? Egyértelműen Sanyi.

Jó esetben tanult belőle, de a valószínűbb az, hogy 90%, hogy megkeseredik és egy fröcsögő, nő/világ/média/ stb hibáztató szerencsétlen marad, (Jelentkezzen az , aki ismer hasonló cipőben lévő „Sanyit” akiből ezek után csődör Casanova lett).

A lehetőség közel sem jelenti azt, hogy meg is akarja/tudja/képes is rá és meg is valósítja. Az “indulási paramétereket” tekintve nagyon kicsi erre az esély. Ezek közül mindegyiknek kell teljesülnie és elég komoly „munkába” kerül , levetkőznie azt a “ruhát” amit x évtizedig hordott és legyen bátorsága “csórén látni magát a tükörben”, aztán y éven keresztül , tudatosan és eltökélten olyanná „öltözni”,. amit te a legjobb opcióként felvázoltál.

A férfi attól férfi, hogy bárki próbálja rossz irányba vinni, ő megy tovább arra, amerre szerinte az előre van.

Pontosan, és ezen definició szerit Sanyi nagyon messze áll ettől, ugyanis fogalma sem volt és most sincs, hogy merre van az “előre” , nem véletlenül tart ott, ahol.

A legfőbb tanulság szerintem az, …..hogy tudatosítjuk magunkban, hogy minden nő egyforma, bármelyik nő akit mi arra érdemesnek tartunk lehet a gyerekünk anyja ha képes megszülni azt, és a gyerekünk anyja IS CSAK EGY NŐ a sok közül, semmivel, semmiben sem különb. Ha annak tartjuk, akkor az illúziónk áldozatai vagyunk, amiből minél hamarabb ki kell lépnünk.

Ez „esszencia” és mint mondani szokás, Hall of Fame-n a helye…..

sRPd
Olvasó
sRPd

Azért annyira nem reménytelen Sanyi helyzete. 1-2 év alatt regenerálódhat, hiszen férfi.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Persze…..(Jelentkezzen az , aki ismer hasonló cipőben lévő „Sanyit” akiből ezek után csődör Casanova lett).

Hány ilyet ismersz?

common man
Olvasó
common man

akiből ezek után csődör Casanova lett

Na most csak véglet van-e ,vagy van-e arany középút-e

sRPd
Olvasó
sRPd

Casanovát tényleg nem, de némi önfejlesztéssel el lehet jutni oda, hogy azért jusson nő, és lehessen még cserélgetni is őket.

common man
Olvasó
common man

Vagy Casanova az öregebb időszakából.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ezek szerint te sem ismersz ilyen “előélettel” Casanova-t……

Ahogy sRPD írja, lehet még odáig eljutni, hogy “jusson nő”, gondolom erre céloztál “arany-középút” alatt(bár a dugás és nemdugás közti “középutat” elképzelni elég nehéz számomra, ha definiálod, akkor megköszönöm…..), …. erre sem sok példa van, de én elhiszem bemondásra, ha valaki azt állítja , hogy személyesen ismer ilyent….

common man
Olvasó
common man

Ismerek csak nem Sanyi..

common man
Olvasó
common man

A dugás és nem dugás közt:petting ,szopatás..

common man
Olvasó
common man

Mert a Casanova az én értelmezésemben (szinte) bárkivel bármikor és a semmi közt vannak fokozatok.

sRPd
Olvasó
sRPd

Jobban belegondolva ismerek egy-két Casanovát. Az egyiknek egyetemista koromban láttam a születését is, igaz ő kétméteres sportoló volt, nála könnyebben ment a dolog.

Nem nagyon vannak elvált barátaim, ezért nem ismerek Casanovává vált Sanyit, de az nem zárja ki azt, hogy nem létezik.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ugye ezért érted a kérdést, és csak vicceltél, mert én arra kérdeztem rá, hogy hány “Sanyiból” /ha úgy tetszik megszopatott balfaszból” lett Casanova, nem azt, hogy te hány ilyen(esetleg születettet) láttál …..

sRPd
Olvasó
sRPd

Értem a kérdést, de a választ nem tudom. Én veled ellentétben azt állítom, hogy nem lehetetlen.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én sem állítottam, hogy lehetetlen, azért arra elég jóindulattal “adtam” 10%-ot, de szerintem nagyon túlbecsültem…..
Én sem ismerek ilyent, ezért várom, hogy legalább egy “volt Sanyiból” mutasson egyet valaki…..és eskü elhiszem, ha nincs akkor tényleg még lennébb kell szállítani az ezt “elérők” százalékát….

common man
Olvasó
common man

Ez a történet már volt valahol.Vagy hallucinálok a sok kávétól…

Reszet Elek
Újságíró

Minden embernek két agya van. Az egyik az intellektusunk, a másikat viszont a lábunk között hordjuk. A két nem között az a különbség, hogy a férfiaknál e kettő egyfelé mutat (a bugyi felé), a nőknél viszont egymás ellen harcol az intellektusuk és az érzelmi énjük. Hosszú távon pedig a női értelmet mindig legyőzi a PINAGY. Az előbbi feminista, emancipációt akar meg egyenlőséget és hasonló butaságokat, de az utóbbi csak alárendelődést, irányítást és azt hogy alaposan “ledominálják” az ágyban. Mindegy hogy milyen okos az a nő (sőt az okos nő még jobban is képes racionalizálni – racionalizáló hörcsög), a pinagy mindig győz.
A minap olvastam róla egy aranyos cikkecskét a redpillen, lehet érdemes lenne közkinccsé tenni.

Reszet Elek
Újságíró
Reszet Elek
Újságíró
d4n13l
Olvasó
d4n13l

Istenem, a virnyogast ide hallom…katasztrofa.

bny
Olvasó
bny

Ez a téma nagyon vesszoparipam… Az összes kolléganőm, aki elment szülni, maximum 1 év után a gyereket bebaszta a bölcsibe és szinte menekült vissza az irodába. A gyerekre mint gátoló tenyezore tekint, egy idegesítő kis valamire ami közte és a “kárrier” között áll (bármilyen mas elfoglaltság behelyettesitheto ide). A férjek ugyan nem mentek gyesre, de sarokba vannak állítva rendesen. Jól eladtak a karrier illúzióját a nőknek. Pedig ez nem karrier, a legtöbb irodai munkát kb bárki képes lenne elvégezni egy bizonyos IQ fölött. És megy itt a nagykepuskodes hogy jajj itt meg ott dolgozom EMEA project managerkent meg kisfaszomkent. Nevetséges.

Reszet Elek
Újságíró

Rossz helyen dolgozol. Az ilyen helyeken elég toxikus lehet a légkör.

bny
Olvasó
bny

Minden cég ilyen sajnos. De szerencsére már gondolkodom alternatíván :)

Reszet Elek
Újságíró

Nálunk tízszer annyi férfi van, így a női szarkeverés nem éri el a kritikus tömeget. Próbálkoznak néha de valamelyik pacák azonnal lerendezi a dolgot.

bny
Olvasó
bny

Szarkeveres az éppen nincs, legalábbis az én csapatomban, de itt is ugyanolyan átlag nők dolgoznak mint bárhol (faszkorhinta-sirankozas stb stb.). Szerencséd van, hogy a kollégád többsége férfi.

Reszet Elek
Újságíró

A témához kötelező film az Apró titkok
https://www.imdb.com/title/tt0404203/?ref_=nm_flmg_act_37

Ijk
Olvasó
Ijk

Nem látok itt olyan nagy problémát, ment már házasság gatyára fordított szerepben is, amikor a férj nem volt otthon soha az üzleti utak miatt. És azt se mondjuk hogy még nem volt arra példa hogy a férj az egyik ilyen üzleti úton megesett numerába beleszeretett és borította a házasságot.
Ami az esetben jellemző probléma, hogy a nő lett a kenyér kereső, ez hosszútávon kivégzi a kapcsolatot, szerintem ez alól nincs kivétel, kivéve ha megalkudnak egy amolyan barátság extrákkal szereppel, és a nő már nem a férjet keresi otthon, hanem Sanyikát. De előbb-utóbb eljön a pillanat amikor megjelenik a Férfi, és Saniykának reszeltek.
Másik dolog hogy egy férfit sokkal nehezebben manipulálnak a barátai, családja ha elégedetlenek a párjával. Nőknek van egyfajta szociális megfelelési kényszerük, ha a barinők, ismerősök pocskondiázzák kórusban a párjukat, akkor előbb utóbb lapátra teszik, mert legfontosabb számukra hogy a közösségben elfogadják őket. Férfiak jobban viselik a közösségből kizártságot.
Ami miatt nem érzem hatalmas problémának hogy a nő akarva-akaratlanul nem áldozta be a gyerekvállalást a karrier érdekében. Persze a gyerek életéből jelentősen kimaradt mint anya, és valószínűleg hiányozni is fog a személyiségéből, amit egy apa nem tud pótolni, de legalább van egy tisztességes szülői háttere, még ha nem is tökéletes családi kép áll mögötte.

Mindenesetre Sanyi hibázott hogy ambíciózusabb nőt vett el mint maga, egy szubmisszív nővel biztos nem lett volna ilyen életszínvonal, de boldogabb, kiegyensúlyozottabb élete igen.
A legnagyobb átbaszása a modern társadalomnak a társkeresés. Nem társat kell keresni hanem nőt, aki mindig egy kicsit szalad utánad. Megvan a szépsége a társkapcsolatnak is egy nővel a férfi kora 20-as éveiben, a borozgatós közös esti filozofálásokban, szexben, de feleségnek hosszútávon biztos ne.

common man
Olvasó
common man

Na és kinél marad a gyerek?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

a nő lett a kenyér kereső, ez hosszútávon kivégzi a kapcsolatot, szerintem ez alól nincs kivétel,

Ez így van, és az a táv nem is annyira hosszú….

De előbb-utóbb eljön a pillanat amikor megjelenik a Férfi, és Saniykának reszeltek.

Mindig…

Persze a gyerek életéből jelentősen kimaradt mint anya, és valószínűleg hiányozni is fog a személyiségéből, amit egy apa nem tud pótolni, de legalább van egy tisztességes szülői háttere, még ha nem is tökéletes családi kép áll mögötte.

Ha „tisztességes” alatt a balfaszt értjük, és annak minden „előnyével”, akkor megnyerte a gyerek a főnyereményt….

Mindenesetre Sanyi hibázott hogy ambíciózusabb nőt vett el mint maga, egy szubmisszív nővel biztos nem lett volna ilyen életszínvonal, de boldogabb, kiegyensúlyozottabb élete igen.

Ez (is) egy közkeletű „tévedés”, egyrészt AWALT, és ennek „folyományaként” ahogy az „erőviszonyok”, „szintkülönbség” változik(módosulnak a keretek), úgy „változik” a „szende szűz” „sárkánnyá”…… , csak alkalom/lehetőség és főleg ha ez “kockázatmentes” (javuljon, vagy legalább ne romoljon a jelenlegi szinvonala, kilátásai -elég ha ezt ő szubjektíven így érzi) legyen számára….

Nem társat kell keresni hanem nőt, aki mindig egy kicsit szalad utánad.

Ez így van, csakhogy van egy kis apróság, az AWALT, ami miattt erre nincs garancia, a pl. kétpontos szintkülönbséget is egyik pillanatról a másikra taccsra vághatja az, ha a férj netán elveszíti a munkáját több, mint egy fél évre, vagy szülnek neki egy gyereket és lemegy kutyába, sokat van távol és ezzel együtt „hazaadja a pénzt”, nem felügyeli senki a menyecskét, illetve az otthonmaradt menyecske kénytelen „helytállni férfias témákban”, (mert a felmerülő problémákat meg kell oldani), aztán meg Sanyi rájön, hogy már rég a fasz rossz oldalán tartózkodik … stb. stb.

sRPd
Olvasó
sRPd

Nálad mindenki balfasz?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Csak az arra érdemesek…..

Gejza
Olvasó
Gejza

“Nálad mindenki balfasz?”

https://www.youtube.com/watch?v=cxRW4-DriOU

Ijk
Olvasó
Ijk

Azért fél év munkanélküliség szerintem túl hosszú idő, ha nem “balfasz” az illető akkor azért munkatapasztalattal legkésőbb 2-3 hónap alatt talál munkát.
Meg persze a férfinak helyt kell állni, és nem úgy működik hogy elértem egy státuszt, jött a nő és hátra lehet dőlni. Nincs ingyen punci, folyamatosan tenni kell érte akár van párkapcsolat akár nincs.
Az esetet illetően nem gondolom hogy balfasz volt a koma, egyszerűen csak átlag férfi aki minden nap tesz, de megelégszik egy szinttel. Szerintem ezzel nincs gond, a baj ott volt hogy rámenősebb csajt talált mint saját maga, és még el is vette. Bukott volt a kapcsolat dinamikája a kezdetektől fogva, és hiába szorították össze a fogukat, kipukkant egy idő után. Szerintem nem történt katasztrófa, a férfi rossz nőt vett el, a nő rossz férfinek mondott igent.

Marcell
Olvasó
Marcell

Én ismerek két példát is, ahol a nő lett a kenyérkereső (apuci “háztartásbeli”), és nem mentek szét. Igaz negyvenesekről van szó és mindkét nő inkább szubmisszív típus, és nem is túl szép.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Ezzel együtt pedig sok érdekes és izgalmas külföldi embert ismert meg.”

Az mind uncsi.

T_T
Olvasó
T_T

Valóban Sanyi volt a hibás, de nem azért, mert ő maradt otthon GYES-en. Hasonló esetben én is ezt tettem volna, mert különben fennáll a veszélye, hogy a GYES után (vagy inkább még azalatt) a nő lelép, és viszi a gyereket.
Sanyi három hibát követett el:
1. Nem vette észre, hogy törtető karrieristákkal nem jövünk össze (max 1-2 dugásra), mert amint anyagilag tartósan és jobban szituáltak, lelépnek.
2. GYES alatt nem képezte magát + teljesen elszakadt a munkájától. Volt itt korábban egy olyan cikk, amikor vidéki lány elment egyetemre a GYES mellett, és leváltotta férjét. Na most Sanyinak is kellett volna kezdenie valamit az életével, mert amint a gyerek elég idős lesz, és már otthon boldogul, úgyis vissza kell mennie dolgozni. Totál nem készült erre! Akkor meg mégis mi a fent fog mondani a nő rokonainak/barátnőinek, hogy ne hangolják ellene???
3. Sajnos nem derül ki a cikkből, hogy hány évig voltak házasok a gyerek mellett, de nem értem, hogy a szertartásos három év után miért nem fogadtak megbízható bébiszitter/nyugdíjas rokont? Bőven volt pénzük erre. Miért nem éltek vele?

Legalább a gyerekét is elvesztette? Elvégre a nagymama is fel tudja nevelni…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Valóban Sanyi volt a hibás, de nem azért, mert ő maradt otthon GYES-en.

Persze, hogy nem azért, az csak a töketlenségének az első bizonyítéka volt, hogy úgy mondjam a történet végkimenetelének a „gyutacsa”……

Hasonló esetben én is ezt tettem volna, mert különben fennáll a veszélye, hogy a GYES után (vagy inkább még azalatt) a nő lelép, és viszi a gyereket.

??????
0 keresettel, “szülés utáni testtel”, kiesve és lemaradva 3 évvel a munkapiacról ?
Biztos?

1. Nem vette észre, hogy törtető karrieristákkal nem jövünk össze (max 1-2 dugásra), mert amint anyagilag tartósan és jobban szituáltak, lelépnek.

A történetből kimaradt a Sanyi meg a nejének az SMV-je , amely (jó esetben) kezdeti különbséget ugye Sanyi keményen letornázott a maga részéről, és végül mivel Rékánál volt a lové, Sanyi meg megtette a kötelességét, törvényszerű, hogy Réka dobta.
Ne feledkezzünk meg az AWALT-ról, a lehetőségek és az esélyek, párosítva büntetlenséggel, nincs garancia arra, hogy „jól választasz”, ha megvan a lehetősége, akkor bármelyik nyusziból lehet karrierista picsa, ugynis ezek sem abszolút, hanem relatív „értékek”.

2. GYES alatt nem képezte magát + teljesen elszakadt a munkájától. Volt itt korábban egy olyan cikk, amikor vidéki lány elment egyetemre a GYES mellett, és leváltotta férjét. Na most Sanyinak is kellett volna kezdenie valamit az életével, mert amint a gyerek elég idős lesz, és már otthon boldogul, úgyis vissza kell mennie dolgozni. Totál nem készült erre! Akkor meg mégis mi a fent fog mondani a nő rokonainak/barátnőinek, hogy ne hangolják ellene???

Ezek szerint akkor te most „áldozathibáztatsz”?
Komolyra fordítva a szót, a Réka milliós fizetésével, ami a kiindulás a gyesre menetel időpontjában, a balek a gyerekpesztra mellett, anyucit játszva milyen „versenyképes” szakmát tudott volna elsajátítani, ami nem hogy überelné de legalább megközelítené Réka álomfizetését?, egyből , a 0-ról , 3 év múlva? Komolyan kérdezem.

3. Sajnos nem derül ki a cikkből, hogy hány évig voltak házasok a gyerek mellett, de nem értem, hogy a szertartásos három év után miért nem fogadtak megbízható bébiszitter/nyugdíjas rokont? Bőven volt pénzük erre. Miért nem éltek vele?

Mert Rékának volt erre pénze, és nem Sanyinak, nem „nekik”.
Nem beszélve arról, hogy akkor Sanyi csak reszelgette volna a körmét? Méga gyerekpesztrára sem lett volna képes?

Legalább a gyerekét is elvesztette? Elvégre a nagymama is fel tudja nevelni…

De legalább megvalósult Zombi álma és a férfi/(jó esetben az apja) „nevelhette”, így kiváló példánya lesz a fajának….

T_T
Olvasó
T_T

Persze, hogy nem azért, az csak a töketlenségének az első bizonyítéka volt, hogy úgy mondjam a történet végkimenetelének a „gyutacsa”……
Nem. A töketlenség a GYES alatti nem-tevékenységével kezdődött. Nagyobb kereseti különbségek esetén (a nő javára) legtöbbször ígyis-úgyis válással végződik a dolog. Max elodázható, amíg a gyerek döntésképes korba lép. (Ha Rékának van egy kis esze, megtartja a gyereket, hogy még Sanyi fizessen utána, és nem az ő fizetésének a vásárlásra szánt részét kelljen odaadnia.)

Ez az SMW meg AWALT telejs hülyeség ebben az esetben.
SMW-re mondtam, hogy nem kezdünk komolyabb kapcsolatot ilyen nőkkel. Törvényszerű a vége.
Ami az AWALT-ot illeti: alap, hogy kevesebb vagy azonos jövedelmű párt választunk. Bár itt fontos, hogy legalább egy lakással rendelkezzünk, mert azzal egzisztenciális fölénnyel bírunk, amikor még csekélye különbség van a fizunk között. Nagyobb különbség esetén a nő előbb-utóbb mást keres. Akár még csere is lehet belőle. Ez csak természetes.
Persze megértem, hogy el vagy tévedve a témában. Ezt egyáltalán nem kötekedés miatt írom (így megkockáztatom, hogy azért te is tudod miről van szó), de a legtöbb ember az amerikai családi filmekből indulsz ki, ahol a férfiakat azért zavarja , hogy a nők az eltartó, mert sérti az egójukat. A való életben azért, mert tudják, hogy rezeg a léc. Sajnos az emberi psziché lassabban fejlődik, mint a társadalom, és a nők szinte minden esetben olyanok, mint Réka. Ez van.

Ezek szerint akkor te most „áldozathibáztatsz”?
Komolyra fordítva a szót, a Réka milliós fizetésével, ami a kiindulás a gyesre menetel időpontjában, a balek a gyerekpesztra mellett, anyucit játszva milyen „versenyképes” szakmát tudott volna elsajátítani, ami nem hogy überelné de legalább megközelítené Réka álomfizetését?, egyből , a 0-ról , 3 év múlva? Komolyan kérdezem.

Egy icipicit gondolkozz, és ne csak mond a magadét.
Magamat ismétlem: ilyen nővel össze sem jövünk tartósabban, nemhogy gyereket vállaljunk vele. (Hacsak nem az volt Sanyi szándéka, hogy a válság után ne legyenek a gyereknek anyagi gondjai.)
Ki nem szarja le, hogy nem talál olyan munkát, amennyi fizetéssel jár? A “semminél” ez is több. Vagy elodázza a dolgot. Innentől két kifejlet van:
1. Nyer pár évet, amíg bekövetkezik ugyanaz, csak azzal a különbséggel anyagi-egzisztenciális szinten stabilabb háttérrel lép ki a válás utáni életbe, és nem kell totál elölről kezdenie.
2. A másik végkifejlet, hogy Réka már nem akar elválni: rájön, hogy a munkahelye nem tarthat örökké, és egyszerűbb megtartani a régi kapcsolatot, minimális jövedelemmel, mint egy mostohaapa jóindulatára bízni magukat. Sanyi persze ez esetben sem ússza meg a verbális bántalmazásokat amiért kevesebbet keres, de kezdeti rózsaszín szivárványos lázálom később tűnik el Rékából. Azalatt pedig értékes időt nyer. Akár ki is húzhatja azt az életkort, amíg a gyerek döntheti el, hogy vele akar élni. (Mivel Réka sokat utazgat külföldre, így Sanyi felelőssége, hogy jobban a gyereke mellett legyen. Különben ugyanott van, és megint csak az ő hibájából.)

Mert Rékának volt erre pénze, és nem Sanyinak, nem „nekik”.
Nem beszélve arról, hogy akkor Sanyi csak reszelgette volna a körmét? Még a gyerekpesztrára sem lett volna képes?

Három év után (mivel férfi) melegen ajánlott visszatérni a munka világába. Vagy viselje a következményeket. Ennyi.
Nem ártott volna három év alatt még kitanulni valamilyen más szakmát is. Végzett közben valamilyen tanfolyamot: mondjuk rendszergazda, vagy szabadidejében elad pár saját mérnöki ötletet a régi kapocsolatain keresztül, stb. stb. stb.
Miután pedig újra el kezd dolgozni, folyamatosan hitetgesse a feleségét, hogy még ez is jobb így mert ha kirúgná valamelyik munkahelyi vetélytársa, akkor még mindig ott van az ő keresete.
Sok nő még akkor is félrekúr, ha a férje rokkantság miatt nem tud visszatérni a munkába. Bár szánalomból ilyenkor kevesebben válnak el.

Amúgy csodálkozom, hogy Sanyit a nőrokona nem figyelmeztették. Mert kétlem. Hova tette akkor a józan eszét? Ez sem derül ki. Vagy azt hitte, hogy “vele majd másként lesz”? Hát nem jött össze.
Anya, nagymama, lánytestvér, unokatestvér, stb. Egy se figyelmeztette? Mit tett akkor? Kényelmesebbnek találta a háztartásbeli életét? Hát akkor ez van.
Ő nem nő. A nők pedig – ösztöneinknél fogva – inkább tartanak házicselédet, minthogy a férjük maradjon otthon.

Aki pedig van olyan hülye, hogy nem csináltat DNS-tesztet (főleg úgy, hogy ő van otthon a gyerekkel), az meg is érdemelik, hogy más fattya után fizessen.

common man
Olvasó
common man

És Sándor? Az ő élete ellenkező utat járt be. A lakás, játszótér, nagymama háromszöget ritkán hagyta el.

Itt volt tényleg balfasz mert egy csomó csinos anyukával összejöhetett volna.Vagy gyerekre vigyázó fiatalabb nagynénikkel..

common man
Olvasó
common man

Bármennyire is liberálisnak és modernek gondolták magukat és környezetüket, valami lassan mégis megváltozott.

akkor meg is érdemeltek mindent

tobbneju
Olvasó
tobbneju

https://blikkruzs.blikk.hu/test-es-lelek/lelki-ugyek/a-gyerek-utan-gallyra-futott-a-hazassagom-egy-anya-oszinte-vallomasa-amely-bejarta-a/35dtz6t?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso A Sanyi témához…… Egyetlen olyan cikket sem olvastam még női magazinban, hogy gyerekként a saját nagyanyáim, nagynénéim, egyéb nőrokonaim rengeteg időt töltöttek velem és segítettek anyámnak, engem meg le sem szar senki, ezért magányos vagyok és megesz a depresszió, ami a nőrokonaim közönye miatt van. Nem, a nőrokonok közönyének következményei is a férj hibája mindig. Mert a nőrokonok közönyéből eredő anyai időhiányt és depressziót is a férjnek kellene megoldania a pénzproblémák megoldása mellett…… Folyamatosan a férfi szerep változásának szükségességét sulykolják, miközben a férfi szerep változása a legtöbb esetben nem szól másról, mint nők által eldobott szerepek (nagymama, nagynéni, stb.) kényszerű pótlásáról.

common man
Olvasó
common man

A gyerek mellett kevesebb idő jut flszbukra mondanám de annyi buta ribancot látni aki ahelyett ,hogy a babájával beszélgetne azt a szart nyomogatja mintha bármi fontosabb lenne rajta.

ulomenen
Olvasó

Amúgy miafenét kell ennyit házimunkázni, ami miatt a cikkben nyavalyog a nő? Mosható pelenkája van a gyereknek, a férje szénbányában dolgozik, ő meg naponta hatszor vált ruhát és nyolcfogásos vacsorát főz minden napra?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Másik gyöngyszem:

“Aztán egyre ritkábbá vált a szex, számonkérés lett a beszélgetésekből, teher lett a közös élet, kötelességgé vált az odaadás. Mások forradalmát kívülről szemlélted, és lassan a saját életedről is lemaradtál.

Hová lett a szárnyalás, ki vágta le a szárnyakat? Azt gondoltad, ő tette. Ő volt, aki gúzsba kötött, ő rabolta el a szabadságodat, amit csak is radikálisan, durván, kíméletlenül szerezhettél vissza.
Forrás: Shutterstock

Csaltál, hazudtál, kigúnyoltad, megaláztad, kidobtad. Pedig ő csak azt akarta, amit eddig is megkapott tőled. De te már nem akartad ezt megadni. Kimerültél. Valld be: halálosan megrémültél attól, hogy olyanok lettetek, mint egy nyugdíjas házaspár. Legyünk túl a szexen, legyünk túl a bevásárláson, a gyerekek gondjain, a hétvégéken. De hová is tartunk? Mik lettünk így együtt? Hová lett az a lángoló férfi és az a lángoló nő?

Kiugrottál. Hónapokig kettős életet éltél. “Látogatói partnerkapcsolat”, így hívja a szakirodalom. Kidobtad, és visszahívtad. Nevettél rajta, ő jött, ment, szenvedett. Te meg azt hitted, ez a szabadság. Egészen addig a napig, amíg be nem jelentette, hogy gyereket vár a barátnője. A kicsodája??? Mit? Gyereket?

Itt kezdődött a mélyrepülésed. Itt kezdődött a józanodásod. Itt kezdtél el beledögleni. Itt jött az igazi megvilágosodás, hogy ezt egy életre és visszafordíthatatlanul elrontottad. Hogy te rontottad el, és ez nem lesz soha másképp. Egy év múlva fordultál segítőhöz. Egy évig tartott, mire felfogtad: egyedül ezt nem tudod feldolgozni.l.”

…………….

Aztán a cikk utolsó mondata a legnagyobb hazugság:

“A legrosszabb már megtörtént veled.”

Nem, cica, igazán csak most kezdődik a szopásod első napja……


https://www.she.hu/herself/20190723-szabad-akartal-lenni-most-megis-beledoglesz-a-maganyba-s-toth-aniko.html

common man
Olvasó
common man

Rendesek ezek a sis újságíró lányok.Ezt a cikket inkább a férfiolvasók lelkivilágának írták.

Merida
Olvasó
Merida

A cikk, az utolsó három bekezdést leszámítva, tökéletesen leírja, hogy miért félnek a nők a gyerekvállalástól. Mert olyan életük lesz, mint ennek a Sanyinak.

wittukind
Olvasó
wittukind

menopauzától már nem félnek azok a “nők”? és te ezeket hunnan tudod?

Oldm4n
Olvasó
Oldm4n

És az igazi vesztes itt is a gyerek… A lelki nyomor így újra meg újra, generációról generációra újratermeli önmagát. Adj hozzá sok pénzt és kész egy komplett pszichopata generáció. Itt tartunk most.
Utóirat – Sanyinak oda kellett volna basznia idejekorán. Sanyika egy valódi papucs. Vesztett.