Alter Ego
68 megosztás

Nem jobbak a nők a figyelemmegosztásban – Állapította meg egy német kutatás

Az Aacheni Egyetemen Patricia Hirsch vezetésével egy kutató csoport 48 férfi és 48 nő részvételével végzett teszteket. A Plos One tudományos folyóiratban is megjelent tanulmányukban a kutatók ismertették, hogy nem találtak különbséget a nemek között. A kutatás eredményeként megállapították, hogy mindkét nem egyaránt lassabb és kevésbé pontos, ha az a követelmény, hogy egyszerre két dologgal foglalkozzon.

Hirsch a kutatásban három kategóriát állított fel: a munkamemória frissítése, az egyik feladatról a másikra váltás és az irreleváns információ kiszűrése. Példa lehet ezekre autóvezetés közben egyik sebességzónából a másikba való figyelmes átlépés, váltás az e-mail írásról a telefonálásra illetve a közlekedési lámpánál a kanyarodási lehetőség figyelmen kívül hagyása, ha egyenesen kell tovább haladnunk.

A tesztek során például arra kérték a résztvevőket, hogy képernyőn feltűnő betűkről és számokról állapítsák meg, hogy magánhangzók vagy mássalhangzók illetve párosak vagy páratlanok. Egyes tesztekben ráadásul egyszerre kellett a két feladatot elvégezni, máskor gyors egymásutánban váltakoztak a betűs és számos feladatok.

Habár néhány résztesztben a nők bizonyultak jobbnak, másokban viszont a férfiak, de az eltérések nem értek el szignifikáns mértéket, így nem igazolódott, hogy a nők jobbak lennének a megosztott figyelem terén. A tanulmány elkészítésében részt vevő Lutz Jaencke, a Zürichi Egyetem neuropszichológusa rámutatott, hogy az evolúció szempontjából sem lenne logikus, hogyha eltérés lenne a két nem között:

Genetikailag nem igazolható, hogy a homo sapiens női egyedei 150 ezer évvel ezelőtt úgy lettek volna beprogramozva, hogy alapvetően jobbak legyenek a megosztott figyelem terén, mint a férfiak. Ez teljesen értelmetlen.

Kérdés, hogy miként válhatott mégis elterjedt sztereotípiává, hogy a nők jobbak a fegyelemmegosztás terén. Jaencke felhívta rá a figyelmet, hogy a korábbi tanulmányok közül azok, amelyek bizonyos különbséget találtak a nők javára, nagy visszhangot kaptak, amíg azok, amelyek két nem közötti különbséget cáfolták, sokszor nem is kerültek nyilvánosságra.

Nyilvánvaló, hogy a nőket mindig örömmel ünneplő feminista beállítottságú média, a nők csodás képességeiről zengő női magazinok segítettek ennek az öntömjénező klisének a terjedésében, annak ellenére is, hogy sokszor tapasztalhatjuk, hogy egyetlen visszakérdezés is igazolja, hogy a nőknél nem érnek célba a közlések, ha mással is el vannak foglalva. A csacsogás, körömlakkozás, miegyéb közbeni érdemi tevékenység csökkent értékű eredményhez vezet, még akkor is, ha a nő kifogásként fennhangon hirdeti, hogy “én nő vagyok, tudok több felé is figyelni”. Tegyük hozzá, hogy például a mobiltelefon nyomkodás közbeni beszélgetés nem csak csökkenti a megértés lehetőségét, hanem súlyos tiszteletlenség is.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
68 megosztás


296
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
19 Egyéni hozzászólás
277 Válasz hozzászólás
2 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
34 Hozzászólások szerzői
Geri P.szombathkDeadpooltomgalrgs Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
wittukind
Olvasó
wittukind

Fölfedezték ezek is a meleg vizet…a nők még egy dologra is nehezen koncentrálnak, nemhogy többre…shit…

György Károly Tóth
Olvasó

Mondhatnám, hogyha egy dologra sem tudnak, akkor a második világháború nagyszámú és eredményes szovjet női mesterlövészének titokban bizonyára farka volt…Itt ugyanis egy-két hölgyről beszélünk, hanem több százról, igaz, a merítés is nagy. Más kérdés, hogy a mesterlövész szakma egy részben koncentráció, nagyobb részben türelem és precizitás. De nem mondom, mert ez kiragadott példa, és sokkal több meg cáfolja ugyanezt.
Maga az alapvetés, hogy “a nők több dologra tudnak egyszerre figyelni, mert evolúciósan így alakultak ki, hiszen táplálékszerzés közben egymásra és a gyerekre is figyelni kell” logikus, és egyébként igaz is. Évezredeken keresztül egy háziasszony úgy szokott meg, hogy egyszerre foglalkozik. A gyakorlatban tapasztaljuk is, hogy a nők, akár, ha egymás között társalognak, akár, ha tevékenykednek,párhuzamosan csinálnak több mindent. Férfilogika szerint: több dologra koncentrálnak egyszerre. Ha azonban megfigyeljük, hogy mit csinálnak: úgy csinálnak párhuzamosan több dolgot, hogy egyikre se koncentrálnak igazán. Megjegyzem, véleményem szerint ez nem nemfüggő, senki sem tud ténylegesen megosztott figyelmet eredményesen hosszabb ideig gyakorolni, csak olyan ember állítja azt, hogy ő képes egyszerre több dologra figyelni, aki nagyjából azt se tudja, mi az , hogy figyelem. Ez plasztikusan szólva az “én mindent tudok” kategória, ez a kijelentés annyit bizonyít: öcsém, te azt se tudod, mi az, hogy tudni. Rommel is azt írta emlékirataiban, hogy a mozgó gépesített hadviselés esetén elengedhetetlen egy jól szervezett parancsnoki törzs (egyébként is…) elsősorban a parancsok döntéstámogatásához: priorizálja, hogy mivel kell a parancsnoknak foglalkoznia, mert egyszerre több mindennel nem lehet. Pedig Erwin Róka a közmegegyezés szerint nem volt hülyegyerek.

wittukind
Olvasó
wittukind

Tanár úr, ezzel a hsz-el nekem biztos nem mondott ellen…és amit irt, biztos úgy van…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Valahogy így…..
A “több dolgot egyszerre végez” nem egyenlő azzal, hogy egyszerre több dologra is képes egyidőben, ugyanolyan intenzitással koncentrálni, hanem azt, hogy
1.Általában mindegyiket szarul csinálja,
2.Mivel a monoton , automatikus (sok észt nem igénylő ) műveletsort megkővetelő tevékenységeket tényleg jobban tűrik/elviselik, ezért képesek egy “fő feladat” mellett, mellékesen mást is elvégezni, de ez megfigyelhető pl. minden gyakorlott autóvezető esetében is, hogy miközben vezet, képes mást is csinálni, pl. (kihangoított) telefonon beszélgetni, rádiót hallgatni stb. , feltéve, ha a “forgalom megengedi” ………….
Ezek közül talán az egyik “legkiemelkedőbben” tapasztalt példa a nő részéről, amikor dugás közben képes fejben megtervezni egy összejövetel teljes menetrendjét/ összeállítja a bevásárlólistát stb…., persze, a dugás minőségére alaposan kihatnak ezen “párhuzamos” tevékenységek, de kicsire nem adunk…..pl. szopás közben kb kurva mindegy mire “gondol”….

Oldm4n
Olvasó
Oldm4n

György, én lövész vagyok. (Hobbista, már nem hivatásos) Nem véletlen, hogy a lövész pálya nincsen tele nőkkel. Itt teljesíteni kell, a hibbant liberális, nemi alapú kvótarendszer nem működik. A szovjet női lövészek azért voltak nők, mert hadra fogható, használható férfiember akkorra már nem maradt a dicsőséges Szovjetunióban. Ha volt valaki, akit érdemes megjegyezni név szerint a korszakból, akkor az Simo Häyhä volt, na ő letett valamit az asztalra a finn-orosz háborúban, ő mai napig a világ legjobbja. Nem. Ő sem nő volt. A katonai támogató lövészek egyébként nem egyenlőek a mai rendőrségi lövészekkel. (Hmmm, ott sincsenek nők. Miért?)

A katonai támogató lövész elsődleges feladata a demoralizálás. Lődd le a parancsnokot! Mindegy, hogy tüdőn, szíven, fejbe, vagy gyomorba kapja azt a golyót. A lényeg, hogy megkapja. (Azaz nem a sebészi precizitás a fő szempont, mint a modern rendőrségi lövészeknél.) Ebből egyenesen következik, hogy a koncentráció a rendőrségi lövésznél arra terjed, hogy tűzparancs után 2 mp-en belül leadja azt az egy db lövést, ami egy cm-en belül oda csapódik be, ahova kell. Akár a túszba, ha úgy adja ki a parancs… de csak egy dologra figyel.

Katonáéknál a lövésen és az azt megelőző felderítésen kívül arra, hogy a lövés leadása után ne kapjanak el, ne vegyenek észre az ellenséges élőerők. A sebészi precizitás itt másodrangú. Lövész-lövész, de egészen más a kettő.

Az okfejtés lényege – Egy jó katonai támogató lövész multitaskban fut, azaz odafigyel a környezetére, az ellenséges erők mozgására, szokására, felépítésére, felismeri a célpontot, szükség esetén megvédi magát és a közvetlen környezetét folyamatos pásztázással ellenőrzi. Sok mindenre figyel, nem alakul ki a valódi buborék. (Ezt nehéz elmagyarázni, érezni kell, mi az, de a lövés előtt a lövész egy kb 2-4 méteres buborékba kerül, ebben megszűnik létezni a külvilág. Nincsenek ingerek, hangok, zajok, szagok, érzékelések, semmi. Szó szerint egy buborék, amiben csak te vagy, meg a puskád. Meztelen, nagycsöcsű csajok salsa-t táncolhatnak benne, azt sem vennéd észre.) A rendőrségi lövésznek megmondják, hogy ez a rosszfiú, kapjon egy golyót. Ide és ide. A lövésznek semmi másra nem kell figyelnie.

Tehát – ha az állítás igaz lenne, hogy a nők több dologra figyelnek egyszerre, akkor kizárólag női katonai támogató lövészek lennének, de legalábbis erősen jelen lennének a szakmában. Nos, én egyet sem ismerek. Hírből sem. (48 vagyok.)

ulomenen
Olvasó

Kimondottan érdekes téma, amit írsz. A lövészetről nekem csak a Battle for Sevastopol c. (szerintem remek) film van meg, Ljudmilla Pavlicsenko- ról. Én egyébként úgy tudom olvasmányélményekből, hogy a Szu-ban férfi és női lövészek egyaránt teljesítettek szolgálatot az elejétől, ráadásul a nők egy része legalább olyan jó volt, néhány pedig jobb, mint az átlag férfi lövészek.
Azt gondolom, hogy az emberek megsebesítését, megölését kívánó katonai v rendőrségi lövész szakmában nem feltétlen az osztott v nem osztott figyelem miatt nincsenek nők, hanem mert maga a pálya sem igazán vonzó számukra…

common man
Olvasó
common man

Hát azt az embert ott tényleg le kell lőni.Bár egy csirke nyakát egy falusi asszony simán elvágja de disznóvágáson inkább férfi a végrehajtó.Kéne összehasonlítás a céltáblás meg a valódi eredmények között de gondolom ezt nem kötik az orrunkra.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Nekem ugyanez jutott eszembe, hogy maga a ”meló” nem vonzó érzelmileg egy nőnek. Kevésbé tudják érzelemmentesen kioltani valakinek az életét. Én párszor lőttem (éles fegyverrel is ), jól ment ,de ha ott egy élő ember lett volna,hát akkor ez nem ment volna egykönnyen. Ha önvédelem,vagy valaki védelmében,nincs más mód akkor ok,akkor meg tudnám húzni a ravaszt,de egyébként nagyon nem szívesen.

common man
Olvasó
common man

akkor meg tudnám húzni a ravaszt

na és ezt is gondolod aztán mi lenne az megint más,lehet így is meg úgy is

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ezt tudom magamról,ismerem magam annyira. Ha önvédelemről,vagy többek védelméről lenne szó , nem remegne meg a kezem. (talán a támadás miatt is tudom magamról, hogy az első 2 mp ocsúdás után kapásból védekeztem és ütöttem, nem filóztam,meg sopánkodtam). De nagyon nem szívesen csinálnám ezt az (emberre) lövészetet úgy foglalkozás szerűen. A háború az azért egy teljesen más helyzet. Egyikünk sem tudja igazán hogy is viselkedne.

Balton
Olvasó
Balton

A modern folklór(internet) ha belenézünk, egyből Pavlicsenkot, szovijet mesterlövész-nőket, illetve kurd mesterlövész(esetleg jazidi) nőket emel ki. Hallani még a Szír-hadseregben; valamint biztos vagyok benne az izraeli hadseregben is vannak női mesterlövészek szép számmal. Bár nem tesznek különbséget, valódi mesterlövészek és csapat-szintű kiemelt lövészekről. Ők azok akik nem mesterlövész szintű fegyverrel felszereléssel, hanem egy egyszerűbb változattal (pl. Dragunov) vannak felszerelve. HA jól emlékszem akkor a VSz hadseregeiben, különösen szoviet oldalon, támogatták szakasz? szinten legalább egy lövész magasabbszintű lőkiképzését. De lehet nem jól emlékszem már.

Geri P.
Olvasó

ersze hogy képtelenek egyszerre több dologra figyelni, elég megnézni mennyire tehetségtelen nyomorék a legtöbb nő a vezetéshez, arról nem beszélve hogy hány női légiforgalmi irányítót láttál és hány férfit?
Arra nem lehet azt ráfogni hogy nem egy kivételesen nagy koncentrációt igénylő feladat ahol legalább 5 felé kell figyelni egyszerre

Rokapapa
Újságíró

Lehet, hogy a két nem között nincs eltérés. Ami még is azt érzékelteti, hogy a férfiak jobbak lennének (Azt sose tapasztaltam, hogy a nők több dologra tudnának figyelni) talán a nők százfelé figyelésének köszönhető aminek eredményeképp soha semmire nem tudnak kellőképpen odafigyelni. A férfiak mintha tudnák hol vannak a határaik és emiatt nem akarják a figyelmüket sok felé megosztani.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Szociopata nőismerősömmel pár hónapja végérvényesen megszakítottam a kapcsolattartást. Annyira nem tudott egynél több dologra eredményesen koncentrálni, hogy ez buktatta le őt széria szerűen: Előfordult, hogy nekem háttal, vagy félig elfordulva beszélgettünk miközben tett-vett, csinált valamit. Ha ennek a cselekvésnek a bonyolultsága elérte a mosogatás komolyságát, elfeledkezett a hanglejtésére ügyelni közben és módszeresen észrevehető volt számomra, hogy ordas nagyokat hazudik. Ezt csak szemtől szemben tudta gyakorolni, odafigyelve, a laikus számára észrevétlenül. A telefonbasztatás permanens volt természetesen. Kb 20 éve ismerjük egymást, nincs is takargatnivalónk és mégis… Nem a figyelmét, hanem a pináját tudta csak sikeresen megosztani. Ez a jellemzőbb általában. Nálam az tette be a kaput, hogy tudomásom szerint csak “ketten hárman látogattuk”, végül kibukott, hogy ez csak óvatos becslés volt. Komoly kapcsolat reményében ismerkedik így a harmincas szingli populáció. De egy 65 ezres városban!? Hahaha!

Geri P.
Olvasó

Őszintén mire számíthat egy öregedő 30-as elhanyagolt picsa? mert a többség úgy elhanyagolja magát hogy egyesek 40 felett jobban tartják magukat mint sok 30-as. Naná hogy mindenki csak alkalmi dugogatást akar az ilyenektől, ezek meg fasz körhintáznak míg van rájuk kereslet, még utoljára jól profitálni akarnak az egyetlen tehetségből ami a lábuk közé nőtt.
Te meg barom vagy hogy minimálisnál többet herdáltál arra a kurvára, ezeknek nem szabad semmit feleslegesen adni, nincs meglepi, rezsi támogatás ingyen taxizás, lófaszt!

Amúgy ha már kibukott a dolog és a luksógorok előkerültek adtam volna a formának és össze szedem a többi hapit azt hárman reggelig ájultra basztam volna utána meg lepedőbe csavarva jól megrugdalom és otthagyom. had legyen emlékezetes a ringyónak mivel jár ha nem egyenes úton jár.

varhato_ertek
Olvasó
varhato_ertek

Ez eddig is könnyen tapasztalható volt: miközben a nő nézi a kedvenc szappanoperáját, mondj neki valami nem kapcsolódót. Hirtelen oda a többfelé figyelés és jön a dühös válasz, hogy “had nézzem már”.
Én is tudok egyszerre több dolgot csinálni, feltéve hogy azokat a dolgokat elég csak elindítani és várni, hogy jelezzék, befejeződtek…

ulomenen
Olvasó

Én is tudok egyszerre több dolgot csinálni, feltéve hogy azokat a dolgokat elég csak elindítani és várni, hogy jelezzék, befejeződtek…

A gép forog, az alkotó pihen… :) amúgy ez nem többfelé figyelés.

ulomenen
Olvasó

Hááát… nekem kissé más a véleményem. Egyrészt a polkorrektség azt kívánja, hogy ne higgyünk a sztereotípiáknak, ez a kutatást is befolyásolhatta.
Másrészt a kísérletben mondott feladatok nem igazán életszerűek…
A nők a való életben lévő feladatoknál tudnak egyszerre többfelé figyelni. Ehhez egyrészt az kell, hogy a feladat ismerős legyen (a kísérlet feladatai nem azok), másrészt valóban ne haladjanak meg egy bizonyos bonyolultsági fokot. Ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor a nők nagyobb része képes a multitasking- ra.

Pl sms- írása közben megbeszéli a férjével, mi legyen a vacsora. A férfiak többségét idegesíti, ha egy adott feladat közben meg kell osztani a figyelmét- pl. ha sms írás közben kérdezik arról, mi legyen a vacsora. :) A férfiak nagyobb része egy dologra tud koncentrálni igazán jól, de arra olyan figyelmesen, ahogy a nők többsége nem képes.

ulomenen
Olvasó

Ez a téma amúgy érdekes, mert akik nem képesek a multitasking-ra, azok meg vannak róla győződve, hogy olyan nincs is, az nem lehet. Mint aki nem tudja mozgatni a fülét, azt se győzöd meg arról, hogy ez lehetséges, amíg meg nem mutatod neki- de sokszor még akkor se. Sem a multitasking, sem a fülmozgatás nem igazán tanulható- a már meglévő képességet lehet tovább fejleszteni, de ha nincs meg hozzá az idegzettség, akkor soha nem fog menni.

wittukind
Olvasó
wittukind

Persze hogy érdekes, főleg hogy egy idegen szót használva hülyézed le a magamfajta barmot….pedig én a mindennapi megfigyelés alapján irtam amit, engem nem érdekel hogy egy nő ismeri a 2-odfokú egyenletet vagy tud sms-ezni menstruálás közben…de én még nőt rendesen takaritani nem tapasztaltam, pl.

ulomenen
Olvasó

Hát, nézd el nekem, de rád pont nem gondoltam a hozzászólásaim írása közben, plusz senkit sem hülyéztem le, szándékosan végképp nem.

Gejza
Olvasó
Gejza

” A férfiak többségét idegesíti, ha egy adott feladat közben meg kell osztani a figyelmét- pl. ha sms írás közben kérdezik arról, mi legyen a vacsora. :) ”

De te egyébként elgondolkodtál rajta, hogy ez nem azért van, mert nem TUD, hanem mert nem AKAR több dologgal foglalkozni egyszerre éppen, mert nem tarja fontosnak?
Érted a különbséget?

Nem az a baj, hogy a figyelmet kell megosztani, hanem az, ha azt én akarom vagy nem, mert érdemes és ezáltal értelmes vagy szükséges dolognak tartom-e avagy nem.

Egyébként az megvan, hogy a legtöbb cégvezető – aki férfi – pont ezt gyakorolja, ezerrel logisztikázik ide-oda?
Szerinted ez hogyan lehetne lehetséges, ha nem úgy, hogy a férfi is tud több dologra figyelni, ha akar illetve szükséges?

ulomenen
Olvasó

Van, aki nem akar, sokan viszont nem tudnak. A férfiak egy része tud többfelé figyelni, nyilván ők lesznek sikeresebbek olyan munkakörben, ahol ez szükséges.

Gejza
Olvasó
Gejza

Még mindig pörög a lemez.
Nem érted, hogy ez a te szubjektív véleményed nőként?
Én meg elmondom a realitást férfiként.

Be tudod fogadni ezt az infót, át tudod dolgozni, vagy a dafke női mentalitás nem érti meg, amit leírtam, hogy nem a képesség, hanem akarat hiánya az, hogy a mindennapi életben szelektálunk?
Még egyszer tehát: mert nem érdekes, nem szükséges a célunk eléréséhez az, ami a körítés.

Amit te ebből látsz, az a végeredmény amire jön a te megmásíthatatlan tapasztalatod, a “miért-et” meg hiába magyarázza a “bennfentes”, neked cáfolni kell, hisz te a másik oldalon jobban tudod, mit miért teszünk.

ulomenen
Olvasó

Nem érted, hogy ez a te szubjektív véleményed nőként?
Én meg elmondom a realitást férfiként
.”

Egyrészt a mondandóm igazságtartalmának semmi köze ahhoz, hogy férfi vagyok-e, vagy nő. Másrészt a tiédnek sincsen.

nem a képesség, hanem akarat hiánya az, hogy a mindennapi életben szelektálunk

Ha valamit könnyedén megteszek, akkor egyszerűbb megtennem, mint nem megtennem. Ha tudok sms-ezés közben a másikkal beszélni, akkor magától értetődőbb és egyszerűbb megtennem, mint rászólnom, hogy “most hagyjál”. Tudod, mikor szólok rá? Ha zavar. Akkor zavar, ha nem tudok rá is figyelni könnyedén. Ilyen egyszerű.

És mivel nemcsak logikátlan vagy, de a “nő vagy, ezért mondod ezt” szinten vagy képes érvelni, így befejeztem a veled való beszélgetést. Semmi értelme.

Ja, és férfi vagyok. Csak mondom. Ha nem hiszed, írj egy mailt nekem az ulomenen(kukac)gmail(pont)com-ra, egyeztetünk egy időpontot és találkozót, ahol nagy örömmel baszlak szájba.

Ne örülj, nem a faszommal, hanem visszakézzel, jó néhányszor.

Gejza
Olvasó
Gejza

” A férfiak egy része tud többfelé figyelni, nyilván ők lesznek sikeresebbek olyan munkakörben, ahol ez szükséges.”

De ha tovább viszem ezt az újabb logikai vonaladat, akkor nyilván a férfiak jobban tudnak mégiscsak több dologra figyelni, azért van több férfi ilyen munkakörben.
Saját magadnak mondasz ellent és észre sem veszed.

ulomenen
Olvasó

…nyilván a férfiak jobban tudnak mégiscsak több dologra figyelni, azért van több férfi ilyen munkakörben.”

Abban az esetben lenne igazad, ha kizárólag, vagy nagyobbrészt a többfele figyelés képessége lenne szükséges egy ilyen pozíció eléréséhez és sikeres műveléséhez. Viszont ez nyilvánvalóan nincsen így, a logikád emiatt téves.

Gejza
Olvasó
Gejza

“Másrészt a kísérletben mondott feladatok nem igazán életszerűek…”

Irreleváns és logikátlan válasz illetve nincs olyan, hogy nem életszerű, mert a “figyelemmegosztás” definíciója az, hogy egyszerre több dolgot tud az ember csinálni.
Mindegy miről van szó, mikor és hogyan, a fogalom nem ezt takarja.

Illetve teljesen logikátlan ez a mondatod illetve értelmetlen.
Hülyeség.

ulomenen
Olvasó

“De amíg élek, nem tudok rájönni, hogy egy ilyen… ember… hogy lehet GÉZA!!!” :)

Delin
Olvasó
Delin

Ulomenen, egyetèrtünk. Vannak emberek nők ès fèrfiak egyarànt), akiknek megy ès van, akiknek egy dologra is nehèz koncentràlni, főleg kitartòan. Annyiban nem èletszerű a dolog, hogy a nők (szerintem a többsèg) a valòs, kèzzelfoghatò aktivitàs mellett fejben minimum màsik 2-3 dolgot megtervez, vagy csak agyal valamin. Pl miközben főz/mosogat stb, közben agyal, hogy este hova megy/mit vesz fel/ mit mondott a gizi/ anyja hogy van/ gyerekkel kapcsolatos dolog, ezèrt nincs azonnali reakciò, ha valaki hozzàszòl. Keze jàr, fejben màshol van. Az màr nem a màsodik dolog, hanem a 4., vagy sokadik, ha valaki hozzàszòl. A jobbaknak belefèr parhuzamosan több tevèkenysèg, amit időzìteni kell, szerintem ez IQ függvènye. Ha kisgyerek van otthon, akkor az anyàk többsège tuti multitaskingol, kivève, ha van otthon cselèdsèg. :)

wittukind
Olvasó
wittukind

“miközben főz/mosogat”-ezért kell a levest a kutyának adni és az edényt újra elmosni…
“multitasking”-attől hogy valami idegen szóval nevezünk meg valamit, nem lesz mindjárt operábilis…..

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Alá tudom támasztani az általad írtakat (olyan helyen melózom,ahol jól dolgozni lehetetlen szinte megosztott figyelem nélkül). Egyébként fejleszthető a dolog ,sőt aki több éven dolgozik ilyen környezetben ,hogy állandóan ki van téve ennek,az fejlődni is fog, mindenki.
A nők nagy részének ez jóval könnyebben megy nálunk (lazán számol, beszél ügyféllel,közben felveszi az sos telefont ) A fiúk (mert főleg huszonéveseink vannak ,egy van 40 felett ) teljesen kikészülnek attól,ha csak hozzájuk szólunk ,ha csinál valamit. Pedig ez itt elkerülhetetlen . Otthon ugyanez ,a párom kész van ,ha hozzászólnak aközben,ha csinál valamit,én meg csodálkozom,hogy ez tényleg ennyire nehéz neki ? Az is tény,hogy a férfiak egy bonyolult problémára sokkal elmélyültebben tudnak koncentrálni.
Egyébként a 40 felettinek,aki kb 25 éve csinálja,annak megy,mert kifejlődött ez a képessége.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Kérdés, hogy miként válhatott mégis elterjedt sztereotípiává, hogy a nők jobbak a fegyelemmegosztás terén.”

Nem is ez terjedt el.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Nekem, részben, ilyen a munkaköröm. Nem 8-10 órában de úgy 55%-ában több felé kell figyelnem. Ezt meg lehet tanulni de a fáradsággal rohamosan csökken a hatékonysága, és jöhetnek a kisebb bakik, gebaszok. Logisztika, szállítás irányítás stb-t kell elképzelni+ raktári folyamatok ellenőrzése, figyelme. Ez inkább hapsi meló, viszont a monotóniát a nők jobban bírják, illetve később dőlnek ki tőle, utálják meg. Nem kell jobb bizonyíték: A légi irányítók java hím. Nem véletlen ám ez sem!

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

A légiforgalmi irányítóknál nem itt véreznek el a nők ,NEM a multi tasking résznél. A fokozott pszichés terhelésnél, amikor stressz helyzetben kell döntéseket hozni,nyilván szimulálva,de nagyon kemény teszt van rá.
A polgári repülésben tesztelt női eredmények jobbak (bár jóval kevesebb női pilóta van ) ,mint a férfiaké. A vadász,katonai stb esetben a férfiak sokkal jobban teljesítenek,ráadásul a fizikai megterhelést is jobban bírják.

Balton
Olvasó
Balton

A polgári repülésben tesztelt női eredmények jobbak – erre lécci kérlek idézz forrást, mert én nem így hallottam. A stressz az stressz polgári katonai, ebben az esetben nincs különbség.
Kb. 2 óra múlva egy gyerekkori barátommal találkozom, aki pont a polgári légiforgalmi irányításnál dolgozik (külföldön), előtte katonai irányító volt, őt megkérdezem majd.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Erről a tesztről emlékeim szerint RedGreg linkelt valamit, még évekkel ezelőtt. Ha lesz időm nekiállok megkeresni.
Nem tudom a légiforgalmi irányítók mennyire tájékozottak ezen a téren.(pilóta tesztek) Egyébként tizen x éve én is jelentkeztem irányítónak . Át is mentem ( Feast1, 2 pszichológia ),engem az orvosi alkalmasságin szórtak ki a Gilbert szindrómám miatt . Ugyan ez az enzim rendellenesség a mindennapi életet nem befolyásolja (kicsit idegesebb vagyok,ha éhes vagyok és nem ihatok sok alkoholt -de nem is szeretem,talán a szervezetem tudja,hogy nem tesz jót nekem),szóval ezért kiszórtak,pedig jó lettem volna :

” A konjugáló enzim működését számos hatás befolyásolja. Különböző fizikai és lelki megterhelések hatására, betegség alatt vagy stressz helyzetekben olyan anyagok képződnek, melyek az amúgy is csökkent enzimműködést még jobban visszaszorítják.”

wittukind
Olvasó
wittukind

phiii! ez kell a nők figyelméhez? elszállni? és otthon ki takarit?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Nyugodj meg, mindig én takarítottam és főztem is és most sem dolgozom jobb munkarendben ,csak egy ”kissé” több pénzt kereshettem volna ebben a munkakörben. A családnak.Ha már mindig dolgoznom kellett,akkor legalább jó/jobb pénzért tettem volna. Már nem bánkódom,mai napig szeretem amit csinálok,de egy kicsit rossz,hogy az orvosi miatt nem sikerült.

common man
Olvasó
common man

Meg van olyan figyelemmegosztás is ahol a két dolog nem egyenrangú.Van ami nem is megosztás csak esetleg annak látszik mert a figyelem egy dologra irányul csak gyorsan átvált ide oda.Aztán lehet egész sok dologra is egyszerre figyelni lásd karmester+szimfonikus zenekar.Vagy a táncos aki egy zene több független szólamát mozogja külön egyidőben. A sztereotípia inkább a szeretésből alakulhatott ki.A férfiak talán jobban szeretik a dolgokat egyenként egymás után elvégezni a nők meg gyakrabban nekiállnak több dolognak egyszerre.Mondjuk ez még nem az a figyelemmegosztás ami a kísérletben volt de köznyelvileg figyelemmegosztás ez is.

Huffnagel Pista
Újságíró

És ezt egy olyan gendernáci államban sikerült a femcsiknek összehozni, ahol évtizedek óta női kvóta van, ratifikálták a rettenetesen káros és diszkriminatív Isztambuli Egyezményt és a “todományos” kutatások eredményeit a gender ideológiához igazítják. #HELLOFEMCSI

bny
Olvasó
bny

Egyetértek, bár soha nem is hangoztattam, hogy többfele tudok figyelni. Azaz tudok, de nem ugyanolyan intenzitással. Igazán koncentrálni egyszerre egy bonyolultabb dologra tudok. És igen, ami rutin vagy egyszerű feladat, ott megy a munkamegosztas (pl főzés közben berakok egy mosast és kiporszivozok majd kiteregetek, közben telefonalok :D). Szégyen, de nekem az autovezetes is ilyen (bar csak 1.5 éve van jogosítványom), de valószínűleg/remélhetőleg csak a rutin hiánya miatt – a vizsga óta nem vezettem autót. Figyelni a gyalogosokat, a többi autót, a forgalmat, a táblákat, közben váltani stb stb… Nekem ez remalom :/

wittukind
Olvasó
wittukind

“főzés közben berakok egy mosást és kiporszivózok majd kiteregetek, közben telefonálok”- ez az, ezekből a telefonálás az, ami egyszerű, a többi ha nem is sikerül mindig van egy valaki aki rendesen elvégzi….

Marcell
Olvasó
Marcell

Hát minél előbb jó lenne megszerezni azt a rutint, mert a végén úgy jársz, mint az a nőismerősöm, akinek van jogosítványa, megszerezte már anno 18 évesen, de már nem mer vezetni, vagy tíz éve nem vezetett szerintem autót, persze ebben a férje is közrejátszik, aki úgy tűnik finoman szólva nem bátorítja ebben (van kocsijuk). De az ő dolguk…
Autósiskola az édeskevés tapasztalatnak, viszont ha van már valamennyi rutinod, több éves kihagyás után is gyorsan visszajön, ahogy az úszást vagy a biciklizést sem felejti el az ember.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

“Szegény” női sebészorvosok, a karrierjük során az árral szemben úsznak……

Kedvenc mondatok a cikkből:

….”mi történik akkor, ha egy sebész váratlanul sikeres műtétet hajt végre?” ……(sic!)

….”Például lehetséges, hogy a női sebészek inkább olyan területekre specializálódnak, ahol átlagosan alacsonyabb kockázatúak a műtétek, és így egy haláleset megítélése is szigorúbb. ”

Magyarul, még azt is elbasszák…..

Az fel sem merült, hogy a nők 90%-a nem alkalmas erre, a “diszkrimináción” van a hangsúly!

Hasonló kutatásokat várok, hogy a niggerek, cigányok, meg a többi söpredék mennyire van “diszkriminálva” a “sebészorvosi karrierjük során”………különös tekintettel az utóbbi években “(Európába) menekült “agysebészeket” és “nyugdíjbányászokat” a fókuszba emelve…..

https://index.hu/gazdasag/defacto/2019/08/30/a_noi_sebeszorvosok_karrierjuk_soran_az_arral_szemben_usznak/

bence02
Olvasó
bence02

A nők nem figyelnek egyszerre több dologra, hanem egy időben több dologba is belefognak. A kettő nem ugyanaz…

Ezzel szemben a férfiak egyszerre csak egy dolgot művelnek, ám azt valószínűleg jobb eredménnyel, mint a nők.

Egyébként nem csoda, ha az a szemlélet alakult ki, hogy a nők jobbak a figyelemmegosztásban. Műkörömépítgetés, körömlakkozgatás közben nem túl nagy agyi munka mással is foglalkozni (mondjuk csacsogni). Ugyanez van a női fodrászoknál is: a fodrász (általában hölgy) vág egyet-kettőt, festeget, fésülget, közben megy a locsifecsi. Ezekben a munkakörökben nem meglepő, ha jut idő csevegésre, vagy a telefon nyomkodására.

common man
Olvasó
common man

Azért kell beszélgetni ,hogy az egyéniséghez illő legyen az elkészült mű.
https://www.youtube.com/watch?v=vIaTt3ydJuo

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Dehogynem, rengetegszer figyelünk (a férfiak is ,csak ők kevésbé szeretik ezt,mert szeretnek elmélyülni a dolgokban )egyszerre több dologra. Nagyon könnyű két dolgot egyszerre csinálni,amennyiben az ellentétes “agyféltekét” dolgoztatja. Egy inkább fizikai műveletet,ami rutinból jön, lazán lehet egy inkább “szellemi” összpontosítást igénylő feladattal egyszerre csinálni. Példák : főzök,sütök,vasalok (azért valamennyire ugye kell közben figyelni, mennyiségek,le ne égjen,túl ne sózzam,mennyi ideig főzöm,sütöm stb), porszívózok és közben telefonon instruálom (nem csevegek,hanem pontos adatokat ,inputokat közlök,megoldok )az új kollégát a munkahelyemen. Vagy ugyanez (én főleg főzés közben csináltam ), a gyerekkel tanulok,felmondatom a leckét,verset, angol (vagy más tanult nyelv) szavakat,példamondatokat kérdezek ki,nyelvtant magyarázok. Ellenben két főleg szellemi tevékenységet,pláne fizikai tevékenységet csinálni egyszerre ,na az valóban nehéz. (pl számolni és mellette egy tök más szellemi koncentrációt igénylő ügyben, beszélni-nem beszélgetni, vagy pl dobolni is ezért nehéz,jóval nehezebb mint gondolnánk,mert mást csinál a jobb kéz,a bal, és a láb is adott esetben ) A nők a napi teendők,folyamatok megszervezésében ,a mindenre gondolásban jók még (általánosítva ). A férfiak a komolyabb, nagyobb erőfeszítést igénylő ,komplikáltabb problémák megoldásában jobbak, mert ők nem zsizsegnek másfele, hanem egy adott dologra igen elmélyülten képesek koncentrálni.

Egyébként ez is jelzi,hogy a férfiak és nők kiegészítik egymást,mindenki csinálja azt,amiben jobb. Ha össze kell szerelni az új bútort,ne baszogassuk közben hülye kérdésekkel,meg hogy holnap ne felejtse el,hogy ő megy a gyerekért úszás után-majd utána közöljük. Vagy miközben magyarázza a fizika példát a gimis gyerekünknek, ne akkor kelljen azonnal válaszolnia,hogy mi legyen holnap az ebéd,milyen színű legyen a tapéta , vagy hova menjünk nyaralni.Mi megszoktuk ,hogy miközben csinálunk valamit lazán ilyesmit megbeszélünk,de mivel sem a szekrény és valószínűleg a fizika példa megoldása sem lenne általunk olyan szintű,hagyni kell elmélyülni és koncentrálni abban,amiben jobb.

wittukind
Olvasó
wittukind

És ezt az egészet csak igy, többesszámba?

Franklyn
Olvasó
Franklyn

A nők nem csak ezerfelé figyelnek és őserdőket mentenek meg, hanem a legnagyobb pénzügyi zsenik. Egy férfi előjön olyannal, hogxy állampapír, tőzsde, ingatlanbefektetés, vállalkozás, de a nő ennél sokkal jobban és gyorsabban megtérülő üzletet ismer. Szerezz pasit! Házasodj jól! Aztán láthatjuk a sok 20-as 30-as picsát a legjobb autókat vezetni. Ház van, biztonság van. Mutass ennél gyorsabb, jobb, leglális befektetést ! :) Szóval ki is az ügyesebb vállalkozó? Ráadásul kockázatmentesen. :) A képünkbe röhögnek úgy, hogy a nyilvánvaló taktikájukat sose verik nagydobra.

wittukind
Olvasó
wittukind

Ez az! ez az egyetlen amit jól tudnak és nem is kell koncentrálni rá mert valahogy beléjik van kódolva…hogy időnként kifognak vaegy férfit aki ezt kezelni tudja, az egyszerű véletlen…

31Anna
Olvasó
31Anna

A közgazdászok, pénzügyi szakemberek nagy része nő, megy nekik az állampapír, tőzsde, ingatlanbefektetés és társai. A 20-30 éves férfiak nagy része sem a saját keresetéből vette az autóját, hanem a kedves szülei pénzén jutott hozzá. A kommentelő “picsa” kifejezése után nevezhetjük őket mondjuk “herének”.

Vicces, hogy egyes férfiaknak azokkal a nőkkel baja van, akik a férjük pénzéből élnek. (Mellesleg mi az, hogy a taktikájukat sose verik nagydobra? Vannak házasságok, ahol így rendezkednek be, a férjek beleegyezésével, sőt sok esetben az ő kifejezett akaratukból.) De azokkal is bajuk van, akik sok évig tanulnak, dolgoznak, hogy saját keresetük legyen, önálló egzisztenciát teremtsenek.

wittukind
Olvasó
wittukind

“A közgazdászok, pénzügyi szakemberek nagy része nő”- a légy is a szart szereti

egyébként fáj valahol, harmincegy?

Franklyn
Olvasó
Franklyn

“közgazdászok, pénzügyi szakemberek nagy része nő”

Harmincegyes, ezt mégis melyik klotyófalon láttad leírva? Forrás?

Nem mondtam, hogy kifejezetten baj ez. Akkor van baj, ha hiányzik az alázatosság, a tisztelet, odaadás a férfiak felé.

Chump
Olvasó
Chump

közgazdászok, pénzügyi szakemberek nagy része nő”
Harmincegyes, ezt mégis melyik klotyófalon láttad leírva? Forrás?

Tessék, forrás. :D

Magyar női közgazdászok (11 személy):
https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Female_economists_from_Hungary
Magyar férfi közgazdászok (105 személy):
https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Male_economists_from_Hungary

Academic economists are overwhelmingly male. According to information from university websites, about 20% of Europe’s senior economists are women. In America, 15% of full professors are women.
https://www.economist.com/christmas-specials/2017/12/19/women-and-economics

In the US, only about 13% of academic economists in permanent posts are women; in the UK the proportion is only slightly better at 15.5%.
https://www.bbc.com/news/business-41571333

The average percentage of female PhD students at the top 20 European economic departments is 35.13%. Nevertheless this is below the 47% average for all fields of study
The portion of women in the overall academic staff (non-full professors) is slightly lower, with 25.86% being female, while the portion of women that work as administrative staff in the top 20 economics departments is 79.41%.
https://bruegel.org/2018/03/how-many-female-economist-professors-in-top-european-universities/

Természetesen a szexuális zaklatás miatt maradnak távol a nők ettől a pályától, ha valakinek kétséges lenne. :(

31Anna
Olvasó
31Anna

Butaság. Szerinted 116 pénzügyi és közgazdász végzettségű ember él Magyarországon, aki tudja, mi az hogy részvény, kötvény. befektetés, stb. :) Esetleg nézd meg, az egyetemek, főiskolák mennyi embert képeznek évente ebben a szakirányban.
De, mennek a pályára csőstül a nők. :)

Chump
Olvasó
Chump

Butaság. Szerinted 116 pénzügyi és közgazdász végzettségű ember él Magyarországon

Valóban butaság, ha így értelmezed a Wikipédia bejegyzését. Szerinted a Wikipédia az összes magyar közgazdászt sorolja? Nem bizony, csak az ilyen-olyan szempontból nevesebbeket, és már itt is kiütközik, hogy mennyire nem igaz az állításod, hisz nem csak pár százalékos különbség van, hanem erős többség a férfiak javára, akkor is, ha csak a a 20. században születetteket vesszük figyelembe.

Esetleg nézd meg, az egyetemek, főiskolák mennyi embert képeznek évente.

Esetleg próbáld felismerni, hogy a felsőoktatásban ezen a pályán tanulók, és a valóban ott dolgozók két külön fogalom.

De, mennek a pályára csőstül a nők. :)

Az eredeti állításod nem ez volt, hanem: “A közgazdászok, pénzügyi szakemberek nagy része nő”, amit a fenti statisztikák erősen cáfolnak. :)

31Anna
Olvasó
31Anna

A Wikipédia, mint forrás… :D
Nem, szerintem a Wikipédia nem az összes közgazdászt sorolja, ezért butaság ezt a forrást idézni, mikor a közgazdászok, pénzügyi szakemberek arányáról beszélünk.
Te talán tudod, hogy milyen arányban hagyják el a pályát a diplomás emberek ebben a szakirányban, és ezek közül mennyi a férfi és mennyi a nő? Miből gondolod, hogy több nő hagyja el a pályát?
A fenti statisztikák egyáltalán nem cáfolják az állításomat. Azok azt mutatják, hogy a férfiak között több az ilyen-olyan szempontból neves közgazdász. No igen, üvegplafon… De nem erről vitatkozunk!

d4n13l
Olvasó
d4n13l

Nincs olyan statisztika, de meg teny se, ami cafolna az allitasodat. Tudod miert? “Csak.”

Chump
Olvasó
Chump

A Wikipédia, mint forrás… :D

31Anna, mint forrás. :D

Nem, szerintem a Wikipédia nem az összes közgazdászt sorolja, ezért butaság ezt a forrást idézni, mikor a közgazdászok, pénzügyi szakemberek arányáról beszélünk.

Nem, a magyarországi közgazdászok egy bizonyos rétegről lehet így képet kapni, nem az összesről, ami akkor neked is egyértelmű volt. A magyarországi összes dolgozó közgazdász arányára te is annyi forrást hoztál, mint én. :)

Te talán tudod, hogy milyen arányban hagyják el a pályát a diplomás emberek ebben a szakirányban, és ezek közül mennyi a férfi és mennyi a nő?

Nem, de nem is állítottam ilyet. Te írtad, hogy “közgazdászok, pénzügyi szakemberek nagy része nő”, amit azzal akartál alátámasztani, hogy hányan jelentkeznek felsőoktatásban ilyen szakirányra, pedig a kettő nem ugyanaz.

Miből gondolod, hogy több nő hagyja el a pályát?

Ilyet sem írtam sehol.

A fenti statisztikák egyáltalán nem cáfolják az állításomat. Azok azt mutatják, hogy a férfiak között több az ilyen-olyan szempontból neves közgazdász.

Butaság, egyáltalán nem ezt mutatják, még vastaggal ki is emeltem a fontosabb részeket. Szó sincs arról, hogy ki milyen neves lenne.

Egy brit felmérés szerint is a férfiak vannak többen. Bal oldalt a nők, jobb oldalt a férfiak aránya.
comment image

Amerikai statisztika 1950-től kezdve. 2000-ben volt a legmagasabb az arányuk, de még akkor is több volt köztük a férfi.
comment image

A közgazdász nincs benne az 1950-től vizsgált, 10 leginkább elnőiesedett szakmában sem:
https://www.bizjournals.com/bizwomen/news/latest-news/2017/09/the-jobs-now-dominated-by-women.html?page=all

Az 20 OECD országról készült felmérésben látható, hogy nincs az első 10 szakma között, ahol túlnyomó többség nő lenne:
http://www.oecd.org/sdd/37964549.pdf
Mielőtt ezt is félreértenéd, ez utóbbi két adat önmagában nem zárja ki, hogy több nő lenne ebben a szakmában csupán árnyalják a képet.

Oktatással kapcsolatos adatok:
“Among first-year doctoral students studying economics, the share was 32 percent in 2017 — barely changed from 33 percent in 2000”
“The share of undergraduate women who major in economics peaked in the mid-to-late 1990s, I have found, and it has drifted downward since. In 2016, only 35 percent of economics majors were women”
comment image
https://www.nytimes.com/2018/02/02/business/why-womens-voices-are-scarce-in-economics.html

“Only 13% of tenured economic faculty spots go to women.”
https://qz.com/1165891/why-there-are-so-few-women-economists-according-to-princeton-economist-anne-case/

Twenty five years ago around half of the students studying Year 12 economics were female. Today it is only around one third. In universities, only about 20% to 30% of undergraduate economics students are female. In the public sector, one third of the economists in senior management roles are women.
http://theconversation.com/why-women-in-economics-have-little-to-celebrate-112859

“Among the top 100 US universities that train most of our graduate students from US institutions, there are more than two undergraduate men majoring in economics for every one woman. But the ratio of males to females who earn bachelor’s degrees from these institutions is actually below 1:1, so we lose a lot of women at the start; when they are undergraduates, they don’t major in economics to the same degree males do. There are two males for every female PhD, three males for every female assistant professor and associate professor, and six males for every female full professor.
https://review.chicagobooth.edu/economics/2019/article/why-are-there-so-few-women-economists

comment image
comment image
comment image

No igen, üvegplafon… De nem erről vitatkozunk!

No igen, lassan talán eljutunk az “zaklatások miatt dolgozik bizonyos szakmákban kevesebb nő” mantráig, ahogy írtam.

Delin
Olvasó
Delin

Chump (& többiek), nagyon nem akarok most belefolyni ebbe a beszèlgetesbe, de a közgazdàsz külföldön nem pènzügyes, egy totàl különàllò szakma. Az csak MO-on van, hogy minden egyetemet vègzett pènzügyes közgazdàsz is egyben, de fordìtva nem igaz itthon se. Ha statokat kerestek hàny női közgazdàsz van, keressetek rà az “economist” szòra. Ha pènzügyön vègzettek èrdekelnek a “finance”-re. Itthon azonban a GTK szakok is beletartoznak a közgazdàsz kategòriàba (az eredeti KTK szakok mellett), ami javìtja a nők arànyàt.

Pènzügyben egyèrtelműen fèrfi többsèg van, màs GTK szakoknàl előfordul nèhàny helyen női többsèg (pl szàmvitel, vagy marketing), de àltalànosan ott is fèrfi többsèg van, hagyomànyos KTK szakoknàl pedig egyèrtelmű a fèrfi többsèg ma is.

Bàr sokra ezzel nem mentek, mert a pènzügyön vègzettek nagy rèsze nem kereskedik sajàt pènzből èrtèkpapìrral, kis tètelben ritkàn èri meg. Arròl nem is beszèlve, hogy a laikus többsèg, aki sajàt pènzen trükközget abszolut nem èrt hozzà. Fogalma sincs mire vàllal kötelezettsèget ès milyen kockàzatokat fut. Boldog tudatlansàg ès èszosztàs a semmire, ami jellemzi àltalàban ezeket a befektetèsi szakikat. Valamièrt nem bànom, hogy belőlük kevesebb a nő. ;)

31Anna
Olvasó
31Anna

Chump, mint forrás! :)
Mielőtt az ember nekilát a “mélyreható” kutatásnak, nem állt definiálni a fogalmakat, mert különben időpocsékolás az egész. Te ezt elmulasztottad. Én ezt írtam: a pénzügyi vagy közgazdasági végzettségű embereknek – akik tudják, mi az az állampapír, tőzsde, ingatlanbefektetés, vállalkozás – nagy része nő.

Nem értelmezted helyesen, kik a pénzügyi vagy közgazdasági végzettségű emberek, akik tudják, mi az az állampapír, tőzsde, ingatlanbefektetés, vállalkozás.
És azt sem, mi a jelentése a “nagyrészt” szónak.

Mellesleg olvasva, hogy csak ez alatt a cikk alatt mennyi alaptalan, negatív előítélet szerepel a női munkavállalókkal szemben, vicces, hogy valaki tagadja az üvegplafon létezését.

Chump
Olvasó
Chump

Chump, mint forrás! :) (…)

Én az állításaim forrásait megjelöltem, te viszont a saját állításaidra nem hoztál semmilyen forrást, úgyhogy ennek a mondatodnak semmi értelme, de aranyos, hogy így próbáltál visszaszólni. :)

Az írásod többi része is süket duma, feljebb megtalálod, hogy azt jelentetted ki:
“A közgazdászok, pénzügyi szakemberek nagy része nő”.

Mellesleg olvasva, hogy csak ez alatt a cikk alatt mennyi alaptalan, negatív előítélet szerepel a női munkavállalókkal szemben, vicces, hogy valaki tagadja az üvegplafon létezését.

A wikipedia-n felsorolt közgazdászok nem visznek közelebb a szakma nemi arányának vizsgálatához, de egy fórumon, ismeretlen pozícióban dolgozó kommentelők hozzászólásai már bizonyítják az üvegplafon létezését. XD

31Anna
Olvasó
31Anna

És te milyen forrás alapján állítottad, hogy pénzügyi, közgazdasági ismeretekkel csak férfiak rendelkeznek? Ezt melyik klotyó falán olvastad?
Persze, ha az alázatosság, tisztelet, odaadás kölcsönös, az jó dolog. De akkor miért beszélsz ilyen lenézően, lekezelően ezekről a nőkről?

Amikor regisztráltam, az Anna név már foglalt volt, ezért elé biggyesztettem egy számot. Hogy kisegítselek, leírom, hogy a 31 nem név, viszont az Anna az. Az embereket nem számmal szokás megszólítani.

wittukind
Olvasó
wittukind

aszondja harmincegy “képeznek”- miket mire? és homosapienseket igenis lehet számmal megszólitani.

Hunn
Újságíró

Ez nem vicc, hanem ez a feminista rendszer miatt van így, kedves 31Anna, hogy férfiszemmel nézve egyik opció sem jó. Az adott, feminista keretek között mindegy mit csinál a nő, az a férfinek lesz rossz.

31Anna
Olvasó
31Anna

Aki mindenképpen alárendelt, anyagilag, erkölcsileg kiszolgáltatott feleséget akar, annak a férfinak tényleg egyik opció sem jó. Aki társnak tekinti a feleségét, annak ezzel nincs baja.

Franklyn
Olvasó
Franklyn

A nő nem képes társnak lenni. Vagy alárendelődik, vagy folyton a férfi fölé akar NŐni.

31Anna
Olvasó
31Anna

Aha. Mert a férfiak nem akarnak a nő fölé nőni. Lennének ők társak, csak azok a fránya nők nem képesek rá.
Az emberek kapcsolatainak jó része mellérendelt kapcsolat. Testvér, barát, munkatárs, stb. Ha valaki nem tanult meg felnőtt korára megegyezni, kompromisszumot kötni, annak nem való a férj, feleség, pár.

Franklyn
Olvasó
Franklyn

A kompromisszumos kapcsolat nem is kell. Milyen pl egy kompromisszumos szex? :)

Hunn
Újságíró

Amelyik pedig nő felnőtt nő korára nem jött még rá, kedves 31Anna, hogy a feminizmus baromságokat tanított neki, az maradjon is egyedül egész életére, és ne tegye tönkre még egy jobb sorsra érdemes férfi életét is a hülyeségeivel.

31Anna
Olvasó
31Anna

Amelyik férfi még nem jött rá, hogy hiába szeretne kiskirályként uralkodni a párja felett, az már nem fog neki összejönni, maradjon egyedül, és ne tegyen tönkre egy jobb sorsra érdemes nőt a hülyeségeivel. :)

Franklyn
Olvasó
Franklyn

Ilyenkor annyira várom már az iszlám térhódítást..

Naooo
Olvasó
Naooo

Én a nácikat várom.

Hunn
Újságíró

Franklyn, NE az iszlám térhódítást várd, hanem a Patriarchális Reakciót. Ha a színesbőrű kecskebaszók helyre tudnák rakni ezeket a picsákat, akkor minket pontosan MI IS TART VISSZA ETTŐL????

31Anna
Olvasó
31Anna

A normális gondolkodású emberek. A közvélemény. A társadalom. :)
Csak hülyítitek egymást, és azon versenyeztek, ki tudja jobban sértegetni a nőket. :) Hányszor fordul elő, hogy bármi pozitív dolgot írtok a nőkről, és nem megalázni való ellenségként kezelitek őket?

Hunn
Újságíró

Tévedés, kedves 31Anna. A feminista kondicionálás az agyban. Ez az egyetlen, ami visszatartja a férfiakat, sőt, képessé teszik őket arra, hogy azokat a férfiakat, akik sikeresen megszabadultak ettől, erőszakkal is visszakényszerítsék a feminista csordába. De semmi sem tart örökké, a feminizmus meg ez a fene nagy női egyenlőség sem.

31Anna
Olvasó
31Anna

Nagyon gyenge az a férfi, aki olyan előnyöket követel a társadalomtól, amivel eleve függő helyzetbe tudja kényszerítse a nőt. Mert pontosan tudja, hogy egyébként nincs olyan tulajdonsága, ami a nő fölé helyezné.

A normális férfiakat nem a “feminista kondicionálás” tartja vissza, hanem az igazságérzet, a morális érzék. Semmi sem tart örökké, a patriarchális társadalom sem. Szerencsére.

Naooo
Olvasó
Naooo

Kiskirálylány.

Hunn
Újságíró

Elmondom én, mi a te bajod, kedves 31Anna. A tied is, meg az összes többi feminista elvtársnődé is, úgyhogy az alábbiak nekik is szólnak.

Te nem tudsz bánni a férfiakkal. Lövésed nincs róla, hogy nőként hogyan kell viselkedned, mit kell tenned, vagy mit és hogyan kell ahhoz mondanod, hogy a férfiak jól érezzék magukat veled. Hogy férfinek érezzék magukat veled. És cserébe mindent megtegyenek azért, hogy TE IS jól érezd magadat velük, és nőnek, mi több, jó nőnek érezzed magadat, amikor velük vagy.

Lövésed nincs.

És ahelyett, hogy megtanulnál bánni a férfiakkal, ahelyett elvárod, hogy a feminista rendszer kényszerítse őket rá, hogy úgy viselkedjenek veled, ahogy azt te elvárnád és elképzeled anélkül, hogy akarnál adni valamit is cserébe.

31Anna
Olvasó
31Anna

Egész felnőtt életemben párkapcsolatban éltem. :) És te? Történetesen te nem tudod, hogy működik egy felnőtt párkapcsolat. Nem tudsz bánni a nőkkel. Lövésed sincs, mit kell tenned, mit kell mondanod, hogy a nők jól érezzék veled magukat, és cserébe mindent megtegyenek érted, mi több, vonzó férfinak érezd velük magad. Te önző módon közeledsz egy nőhöz, önző a képzeletbeli szereted is.

Te mit is akarsz adni a nőknek? Azt írtad, szerelmet. Én is ezt adok a szeretett férfinak. Szerelmet. Emellett tiszteletet adok és kapok. Segítünk egymásnak. Örülünk egymás sikereinek. Amikor a másiknak valami miatt húzós időszaka van a munkahelyén, otthon tehermentesítjük egymást. Egy értelmes férfira nem a feminista rendszer kényszeríti rá, hogy segítsen a párjának, hanem a szeretet, a emberség, az empátia. Látja, hogy a párjának sok a dolga, ezért segít. Normális emberek segíteni szoktak egymásnak még egy munkahelyen, baráti társaságban is, nemhogy a családban, ami elvileg az elsődleges közösség. A feminizmus ehhez annyit tesz hozzá, hogy érzékenyít, beszédtémává teszi a dolgot, ráirányítja az emberek figyelmét a problémára, és aki korábban bele sem gondolt a dologba, ennek hatására empatikusabbá válhat. Gondolkodást formál, hogy egyre inkább természetessé váljék ez a fajta gondolkodás.
A szerelem, amit te adni akarsz, kevés egy párkapcsolathoz. Te még ott tartasz, hogy egy nőben csak a szexuális partnert látod, nem az embert, aki elfárad, akinek céljai vannak, aki olykor a segítségedre szorul, akinek a segítségére neked is szükséged van.

Hunn
Újságíró

Én pedig nem önkéntes cölibátusban éltem le a felnőtt életemet, egészen pár évvel ezelőttig, kedves 31Anna. Mégpedig azért, mert valóban lövésem sem VOLT, hogy mit is kellene tegyek, hogyan is kellene valójában viselkedjek a nőkkel ahhoz, hogy ez ne így legyen. Hiszen mindent pontosan úgy csináltam, ahogy azt a feminista nők mondták és tanácsolták, mégse lett belőle semmi, és erre ment el a fiatalságom. És ezzel nem vagyok egyedül: egyre több, a feminista rendszer által felnevelt fiatal férfinak jut ez a sors.

Szilárdan hittem az összes feminista hülyeségben, amivel azóta tömték a fejemet, amióta csak megtanultam beszélni. És mindig úgy viselkedtem a nőkkel, ahogy azt a feministák javasolták. Ha volt valaha a világon rendes, kedves srác, nőket piedesztálra emelő és tisztelő, fehér lovag mangina, az én voltam. Sőt, feministának is tartottam magamat fiatal férfiként, bármennyire is szégyellem ezt itt és most leírni. De hát csakis a könyörtelen őszinteség vihet előbbre egy férfit.

Ez a nőközpontú, a nők igényeit és kívánságait leső, a nők elvárásainak megfelelni kívánó, feminista hozzáállás az én részemről összesen 0 nőt és 0 sikeres párkapcsolatot eredményezett nekem. Szerencsére még a halálom napja előtt rátaláltam a Red Pill-re, az anti-feminista és PUA oldalakra, és a többi, ahogy azt mondani szokták, már történelem.

Azóta büszkén vallom és hirdetem a patriarchális reakciót, mert jó lenne megelőzni, hogy továbbra is férfiak tömegei járjanak úgy, mint én. Mert ha a nőkön és a nők segítségén, pláne a feministákén múlt volna, akkor én továbbra is élhetném az incel-életet…

Úgyhogy dugjátok fel magatoknak az összes igényeteket, elvárásotokat, és főleg a tetves feminizmusotokat!

Balton
Olvasó
Balton

Azt írtad párkapcsolatban élsz-éltél, innen a tapasztalatok? Szerintem az apukák jó eséllyel már kibasztak volna a lakásból, a nagy egalitáriánus mivoltoddal. Szerintem te ne szülj kb. soha, ha már szültél add örökbe inkább a gyereked.
Azért válnak mert megtehetik, majd 30-40 éves korukban, amikor lepasszolják éjjelente a gyerekeiket, a bárban félrészegen, most megtaláltam az igazit sóhajtással, szobáramennek és b…tják magukat egy wannabe dj-vel egy koszos lakásban. Reggel meg elmosódott sminkkel, mennek haza a legközelebbi biztos bejön felkiáltással. Ezek biztos neked is megvannak, van 1-2 ilyen barátnőd….

wittukind
Olvasó
wittukind

“azt irtad párkapcsolatban élsz-éltél”-és még irt másokat is, pl. a SS-vel folytatott dumában kifejtette hogy milyen rossz a szex és hogy utálja….nem kell komolyan válaszolni csak hagyni beszéltetni, a kutyám értelmesebb mint ez a harmincegy….

31Anna
Olvasó
31Anna

Vagy szimplán hazudozol, vagy csak buta vagy, és nem fogod fel az olvasottakat. De az is lehet, hogy egyszerűen impotens vagy, és kivetíted a szexuális problémáidat másokra. De bármelyik is igaz, a fentebbi vitához egyiknek sincs köze.

Balton
Olvasó
Balton

Nagyon impresszív, és cseppet sem személyeskedő. Ügyes vagy, kiengedtek?

31Anna
Olvasó
31Anna

Ha személyeskedő hozzászólást akarsz olvasni, a sajátjaidat ajánlom a figyelmedbe.

31Anna
Olvasó
31Anna

Lássuk csak, mi a “bűnöm”! :) Az, hogy szerintem kölcsönösen jár a tisztelet, az alázat a házastársak között.
Szerintem az anyukák teszik ki jó eséllyel a szűrödet! Szerintem ne vállalj gyereket, mert szinte biztos, hogy a potenciális anyuka az első adandó alkalommal megszabadul tőled. Aztán majd tökrészegen egy bárban egyedül kurvázhatsz, vagy felszedhetsz egy alkoholista hölgyeményt egy éjszakára. Aztán reggel kicsit kijózanodva, “majd legközelebb biztos bejön” felkiáltással nekivághatsz az újabb részeg napodnak. Miközben a gyerekeidet az anyjuk neveli, ő gondozza. Szerencsére.

Balton
Olvasó
Balton

Mellé ment Húsom, a gyerekem anyja üdvözöl.

31Anna
Olvasó
31Anna

Ami késik, nem múlik. :)

Balton
Olvasó
Balton

Ezzel nyugtatod a petesejteidet is?
Vagy arra célzol, hogy majd te így csinálod, és a gyerekkel lelépsz a nagyszerelmedtől?
Esetleg arra hogy a válást a nők kezdeményezik 80%-ban?
Mit mondott a doki egyébként, gyógyítható?
És még annyi: te most magadat lájkolod?…

31Anna
Olvasó
31Anna

Ezt a sztereotípiát messze nem a feminista média találta ki, hanem olyan férfiak, akik lusták foglalkozni a gyerekeikkel, és azt a lehető legnagyobb mértékben az anyákra akarják bízni. A gyermekre vigyázó anyának ugyanis közben dolgoznia kell, muszáj többfelé figyelnie. Természetesen a férfiak is simán meg tudnák ezt csinálni, de egyszerűbb azt mondani az anyukáknak, hogy erre csak a nők képesek, ők tudnak többfelé figyelni. Mert ugye anno a barlangban a tűzre meg a gyerekekre is az anyáknak kellett vigyázni, élelmet gyűjteni, és a nők a többfelé figyelésben jobbak. Ez férfiszöveg, a “nők jobban értenek a mosáshoz, főzéshez, takarításhoz, drágám, én nem tudom megcsinálni”-hoz hasonlatosan.
A figyelem tartóssága és terjedelme egyénfüggő, nem az illető nemével függ össze. Úgyhogy kedves apukák, nyugodtan lehet a főzés, porszívózás, mosás mellett vigyázni az 1-2-3 gyermekre is, képesek vagytok rá!

wittukind
Olvasó
wittukind

És jó a konexió ott a barlangban, harmincegyes?

31Anna
Olvasó
31Anna

-1-gyes, szerinted?

Hunn
Újságíró

Ebben viszont el kell ismerjem, neked van némi igazad, 31Anna. Miközben az asszonyka főz, porszívózik és mos, közben néha mi is ránézhetünk a fotelból újságolvasás közben a gyerekekre.

31Anna
Olvasó
31Anna

No igen, igazad van, ez a munkamegosztás sok családban. Apa újságot olvas, anya közben házi munkát végez és gyereket nevel. Érdekes, hogy sok apában a váláskor támad fel a vágy, hogy foglalkozzon a saját gyerekével, addig inkább újságot olvas – szerinted. Ez esetben ne csodálkozzon a kedves férj, ha a feleségének elege lesz abból, hogy kihasználják őt, és válik.

wittukind
Olvasó
wittukind

harmincegy, nálatok nincs net otthon?

31Anna
Olvasó
31Anna

Kedves -1, a neten társalgunk. Ha elég éles logikával bírnál, kérdés nélkül is tudnád választ.

wittukind
Olvasó
wittukind

harmincegy-ammennyire frigid, annyira vagy hülye, hiszen te ismerted be az előbbit és számozod is magad….a logikát ne bánsd mert nem vétett ellened semmit..

31Anna
Olvasó
31Anna

Kedves -1, amennyire impotens vagy, akkora butaságokat írsz!

wittukind
Olvasó
wittukind

harmincegy-én nem számozom magam, mit jelent nálad az a -1? és az “impotenciával” csak a takarmányt a fejecskédben illetheted , én biztos nem hozom elé de ezen az oldalon ismerted be frigidséged..és most a szemtelen hülyeséged…

Balton
Olvasó
Balton

Rájöttem azért 31, mert ennyi a száma az illegalitásban. Ő forradalmárnő, legalábbis ezt gondolja magáról, este amikor előveszi a „barátját” a fiókból.

wittukind
Olvasó
wittukind

Engem igazán nem érdekel mit jelent az a szám, felőlem lehet a vakbélmérete is, igy jelentkezett be, igy hivom….

31Anna
Olvasó
31Anna

Ha nem érdekel, minek töröd rajta a fejed? 31 Anna néven jelentkeztem be, kedves 00. Már megint előjött az olvasási problémád!

31Anna
Olvasó
31Anna

Történetesen te képzeled magad nagy forradalmárnak, aki a férfimozgalom keretein belül harcol szegény férfiak elnyomása ellen. :)

Balton
Olvasó
Balton

Baszki 2 hónapod volt majdnem… ennyire futotta?

31Anna
Olvasó
31Anna

Neked csak egy ilyen üres közhelyre futotta? :) Gondolod, hogy te olyan filozofikus mélységű hozzászólást írtál, amire PhD dolgozat terjedelemben illett volna válaszolnom?

Hunn
Újságíró

Magyarázz meg nekem valamit, kedves 31Anna, légy szíves. Nem irónikusan kérdezem: halál komolyan.

Én egy házassághoz feleséget keresek. Nem lakótársat, nem barátot, nem lelki társat. És magasról leszarom a feminista ideológia minden tanítását és törvényét a nőkkel kapcsolatban. Én feleséget, asszonyt keresek.

Mihez kezdjek olyan nővel, aki nem kíván feleségként tevékenykedni? Aki azt kívánja, hogy én, a férj tevékenykedjek feleségként 50%-ban, mondván hogy ő is dolgozik? Mit kezdjek egy olyan nővel, aki eleve nem kíván egy férfi elvárásainak megfelelni? Aki a kedvemért nem hajlandó feleségként viselkedni? Aki azért, hogy nekem örömet szerezzen, nem kíván semmit sem tenni?

Miért akarjak ilyen nővel párkapcsolatot, házasságot? Te azt propagálod, hogy mi az ilyen nőkért tegyük össze a két kezünket, örüljünk ha egyáltalán szóba állnak velünk, és ha hozzánk jönnek feleségül akkor a seggük nyalását abba se hagyjuk 24/7 az év 365 napján. És bár ők nem hajlandóak értünk feleségként semmire, mi megfeszített erőfeszítéssel igyekezzünk jó férjek lenni, mind a klasszikus, mind a feminista nemi szerepek szerint? Nem érzed, hogy ez kibaszott nagy LOL, és férfiként kizárólag az lehet az egyetlen válaszunk, hogy: -“Hess picsába!”???

d4n13l
Olvasó
d4n13l

Engedd meg, hogy valaszoljak: “majd ha a ferfiak is megfelelnek a mi elvarasainknak, akkor mi is megfelelunk az o elvarasaiknak!”

¯\_(ツ)_/¯

Rokapapa
Újságíró

Végig olvastam ezt a párbeszédsort. Eleinte nem akartam belefolyni de azért még is muszáj véleményt alkotnom.
Elsőként megjegyezném, hogy érzelmileg és anyagilag kiszolgáltatott nő régen a férfiakat is érintő társadalmi nyomás miatt nem létezett ma pedig a családjogi törvények miatt nem létezik.
Ha otthagynám a feleségemet aminek gyakorlatilag semmiféle jövedelme nem volt az elmúlt tizenöt évben simán rámvernék az asszonytartást. Gyakorlatilag csak a férfi lehet a mai világban kiszolgáltatott.

A nők dolgoznak, házimunkát végeznek és gyereket nevelnek míg a férfiak újságot olvasnak. Na ezen sírtam a nevetéstől. A legtöbb családcentrikus férfi korábban kel fel reggel és megy dolgozni mint a felesége, este pedig sokkal késöbb ér haza a munkából. Már csak azt nem értem mikor lenne időm az újságot olvasni pláne olyan emberi időben mikor az asszony még házimunkát végez.

Megfelelni a nők elvárásainak lehetetlen.
Egyrészt az első elvárásotok az, hogy a férfinak ne legyenek elvárásai mert ha vannak az nőgyülőlet. Másrészt egyetlen nő sem tudja mit akar ezért a feminista “ez kell minden nőnek” hazugságokat importálja a sajátjaihoz. Ha a férfi megfelel ezen elvárásoknak akkor a nő szembesül azzal, hogy ez neki nem jó aminek persze a férfi az oka. Ha pedig a férfi nem tud és persze nem is akar megfelelni az értelmetlen elváŕásoknak akkor azért hibás a férfi mert nem tudja a nő elérni az elképzelt céljait.

Mutass már nekem egyetlen olyan nőt aki munka mellett gyereket is nevel. Egy sincs!!! Ha a nő dolgozik a gyerekeit csak a férfi neveli – idejéhez képest – meg az állami intézmények és a baráti kör. A nő pusztán ellátja a gyerekét – azt is csak részben – és fegyelmezni próbálja de a nevelés nem ezekből áll.

31Anna
Olvasó
31Anna

Rád verné a feleséged az asszonytartást. Miből él, míg a bíróság ezt megítéli? Mit csinál, ha feketemunkát vállalsz, és nincs látható jövedelmed? Mit csinál, ha lebetegedsz, meghalsz, másik nőtől gyereked születik, így neki kevesebb jut a fizetésedből? Az asszonytartást a bíróság akkor ítéli meg, ha a feleséged bizonyíthatóan keresőképtelen. Ha a feleséged egészséges, nem fog asszonytartást kapni. Piti pénzért fog dolgozni, vacak munkahelyen.

Szeretitek a felméréseket. Keress rá, a felmérések szerint mennyivel több munkaórát dolgozik egy átlag nő, mint a férfi.

Ez a bekezdés úgy, ahogy van, butaság: “Egyrészt az első elvárásotok az, hogy a férfinak ne legyenek elvárásai mert ha vannak az nőgyülőlet. Másrészt egyetlen nő sem tudja mit akar ezért a feminista “ez kell minden nőnek” hazugságokat importálja a sajátjaihoz. Ha a férfi megfelel ezen elvárásoknak akkor a nő szembesül azzal, hogy ez neki nem jó aminek persze a férfi az oka. Ha pedig a férfi nem tud és persze nem is akar megfelelni az értelmetlen elváŕásoknak akkor azért hibás a férfi mert nem tudja a nő elérni az elképzelt céljait.” Hiába írod ide a Red Pill kézikönyv passzusait, ez ettől még marhaság. Miből gondolod, hogy egy felnőtt ember nem tudja eldönteni, mi jó neki, mik a érdekei?

“Mutass már nekem egyetlen olyan nőt aki munka mellett gyereket is nevel. Egy sincs!!! Ha a nő dolgozik a gyerekeit csak a férfi neveli – idejéhez képest – meg az állami intézmények és a baráti kör. A nő pusztán ellátja a gyerekét – azt is csak részben – és fegyelmezni próbálja de a nevelés nem ezekből áll.”
Ugyan, alaptalan dolgokat állítasz, légből kapott ostobaságok. A dolgozó nők nem nevelik a gyereküket? Csak az apák? Ez még ahhoz képest is marhaság, hogy te írtad. :D.

Rokapapa
Újságíró

Ez nagyon tetszik.

Ha a feleséged egészséges, nem fog asszonytartást kapni

Nem egészségi állapotra adják hanem munkatapasztalatra és képzettségre. Lehet a nőnek három diplomája is ha tíz év kimaradt a munkából sehová nem vennék fel emiatt utómatikussan jár neki az asszonytartás ami nem csak jövedelem alapú. Az asszonytartás amint megítélték alanyi jogon jár amit állambácsi garantál. Állam utalja a pénzt a nőnek és a férfi jövedelméből leemeli, ha a férfi jövedelme kiesik az asszon akkor is megkapja míg a férfira ráverik mint adótartozás.

Engem sose érdekeltek a felmérések pláne azóta nem, hogy a KSH már többszáz felmérés ügyében beismerte, hogy mások igényeihez igazították – MEGHAMISÍTOTTÁK – az eredményeket illetve jelenleg is közel ezer felmérésük ügyében nyomoz a rendőrség.

De nincs is szükség felmérésekre. Csak lekel venned a feminista szemellenződet és magad is láthatod, hogy az átlag heti munkaóra nők esetében kb. 40 férfiak esetében pedig ennek közel a duplája kb. 72. Arról nem is beszélve, hogy az átlag nő munkavégzése mennyire tekinthető egyáltalán munkának egy átlag férfi munkavégzéséhez mérten.

Hiába írod ide a Red Pill kézikönyv passzusait, ez ettől még marhaság. Miből gondolod, hogy egy felnőtt ember nem tudja eldönteni, mi jó neki, mik a érdekei?

Hízelgő, hogy Red Pill passzusoknak ítéled az írásaimat! Pedig soha semmiféle ilyen tartalmat nem olvastam. Éreztem én mindig, hogy heves érzelmeket táplálsz irányomba amiket eddig negatívnak tekintettem az efféle beszólásaid miatt –“Ez még ahhoz képest is marhaság, hogy te írtad. :D.” – de lehet tévedek mert a Red Pill hasonlatod arra enged következtetni, hogy számodra én vagyok a férfiideál! :)

Amúgy egy felnőtt ember általában tudja mit akar azonban egy felnőtt nő csak annyit tud, hogy az adott érzelmi állapotában – ami sajnos akár percenként is változhat – mit akar.

“Azért, mert ez a téma. A házimunkáról beszélgetünk, innen indult a vita. Végezd el te a házimunkát éveken át, aztán minősítsd a dolgot.
Az általad felsoroltak a te tévképzeteid. :)”

Nem-nem. A vita Hunn nőkkel szembeni elvárásaiból indult ki, egyedül te vagy az aki ebből csak annyit ért, hogy a nő feladata a házimunka.
Agglegény koromban végeztem elég házimunkát, jelenleg nincs is rá időm ellentétben a feleségemmel. Akkor miért is én végezzem?!?!?!
Az általam lentebb felsorolt pontok pedig nem tévképzetek hanem igazolt kutatások eredményei.
Minden egyes pontjának első fele egy nő tényleges elvárását tükrözi míg a második fele a feminista hazugságokból importáltakat tükrözi. Megértem, hogy kissé zavaros hisz két ellentétes elvárást lehet megfigyelni minden pontban amelyek a nő érzelmi állapota aszerint dominálnak.
Ezek persze nem végleges elvárások, a lista messze nem teljes pusztán azokat tartalmazza amely minden nőnél megfigyelhető.

Ugyan, alaptalan dolgokat állítasz, légből kapott ostobaságok. A dolgozó nők nem nevelik a gyereküket? Csak az apák?

Tartom magam a korábbi állításomhoz. A férfiak nevelési tevékenysége elsősorban közvetett példamutatáson alapul. A férfi már azzal is neveli gyermekét, hogy eljár dolgozni, pénzt keresni. Ezzel ellentétben a dolgozó nő csak elhanyagolja a gyermekét amellyel gyakorlatilag bántalmazza is. Tetszik vagy sem de minden gyermek ösztönösen mást vár el az anyjától és mást az apjától. Ennek a ténynek a figyelmen kivűl hagyása komoly társadalmi károkat okoz mint pl. a bűnözés terjedése, a drogfogyasztók és szenvedélybetegek számának növekedése de nem utolsó sorban még az öngyilkosságok számának emelkedése is.

31Anna
Olvasó
31Anna

Esetleg nézz utána.hány esetben ítélt meg “asszonytartást” a bíróság Magyarországon. Egy egészséges, dolgozni tudó nőnek nem ítélnek meg csak azért tartást, mert elvált. Csak le kell venni a férfisoviniszta szemellenződet, és nem fogsz valótlanságokra hivatkozni. Persze, hogy nem érdekelnek a felmérések, ha nem a te fantazmagóriádat támasztják alá. De ha “nem hiszel” a felméréseknek, higgy a saját tapasztalataidnak. Hány olyan nő él a környezetedben, akinek házastársi tartási ítéltek meg? Nekem pl. egy sem.

“Csak lekel venned a feminista szemellenződet és magad is láthatod, hogy az átlag heti munkaóra nők esetében kb. 40 férfiak esetében pedig ennek közel a duplája kb. 72.” Ez marhaság. Semmi alapja egy ilyen állításnak.
“Arról nem is beszélve, hogy az átlag nő munkavégzése mennyire tekinthető egyáltalán munkának egy átlag férfi munkavégzéséhez mérten.” :D :D Savanyú a szőlő, ugye?

“Amúgy egy felnőtt ember általában tudja mit akar azonban egy felnőtt nő csak annyit tud, hogy az adott érzelmi állapotában – ami sajnos akár percenként is változhat – mit akar. ” Nőgyűlölő hazugság, buta előítélet.

“Agglegény koromban végeztem elég házimunkát, jelenleg nincs is rá időm ellentétben a feleségemmel. Akkor miért is én végezzem?!?!?!” Ha te így állapodtál meg a feleségeddel, és nektek ez megfelel, az a ti dolgotok. De a ti megállapodásotokat miért kellene evidensnek tekinteni a társadalom egészére? Sok más családban közel egyforma a két felnőtt ember munkahelyi leterheltsége. Mellesleg ha a feleséged pl. megbetegedne, túlóráznia kellene, tovább tanulna, és már kevésbé érne rá a házi munka elvégzésére, koszosan járnál, nem ennél és szemétdombon élnél, vagy esetleg hirtelen tudnál időt szakítani ezekre a dolgokra?

Ha a Férfihangot olvasol, itt kikerülhetetlenül olvasol Red Pill tartalmakat. Mellesleg én sem szoktam feminista oldalakat olvasni. Ha számodra az én reakcióim irányodban a “heves érzelmek”, igen silány az érzelmi életed.

A vita onnan indult ki, hogy szerintem nem igaz, hogy a feministák találták ki, hogy a nők inkább képesek többfelé figyelni, mint a férfiak. Miután ennek a sztereotípiának az alapja sokak szerint az, hogy a nőknek a barlangban a munka mellett a gyerekekre is figyelni kellet, így került a képbe a házi munka.

“Az általam lentebb felsorolt pontok pedig nem tévképzetek hanem igazolt kutatások eredményei.” Te a felméréseknek nem hiszel, már pedig ezek a kutatások felméréseknek alapszanak. Kutatások igazolják, hogy amiket írtál, azok alaptalan sztereotípiák.

” A férfi már azzal is neveli gyermekét, hogy eljár dolgozni, pénzt keresni. Ezzel ellentétben a dolgozó nő csak elhanyagolja a gyermekét amellyel gyakorlatilag bántalmazza is. Tetszik vagy sem de minden gyermek ösztönösen mást vár el az anyjától és mást az apjától. Ennek a ténynek a figyelmen kivűl hagyása komoly társadalmi károkat okoz mint pl. a bűnözés terjedése, a drogfogyasztók és szenvedélybetegek számának növekedése de nem utolsó sorban még az öngyilkosságok számának emelkedése is.”

A nőre is igaz, hogy már azzal is neveli a gyermekét, hogy eljár dolgozni és pénzt keres. :D Magyarán szerinted a férfinak nem dolga a gyerekkel való foglakozás, nem kell őt gondoznia, nevelnie, játszani vele, elvinni az edzésre, naponta időt szánni rá, stb. Nem is értem, akkor mi baja néhány elvált apának azzal, hogy keveset látja a gyerekét. Elvégre szerinted elég, ha eljár dolgozni s adja a pénzt. Szerencsére a férfiak többségének ennél többre van igénye. Szerintem meg a két szülőnek egyformán joga és kötelessége a gyerekét nevelni, gondozni, osztozni az örömökben és gondokban. Nem csak a válás után kellene követelni a váltott elhelyezést, hanem a házasság időtartama alatt is törekedni kellene a “váltott elhelyezésre”, azaz a gyermek közös nevelésére, gondozására. Már akiben ez az igény megvan.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ez a házastársi tartás engem is érdekelt,még korábban utánanéztem ( nem magamnak :), hanem pont egy ismerősöm rokonának a feleségét! kötelezték házastársi tartásra , rokkant férjét hagyta el és meg is ítéltek -egy nem túl nagy-összeget.

https://www.drdobozylilla.hu/a-hazastarsi-tartasrol-a-penzcentrum-es-a-bors-napilapban/

“Magyarországon még viszonylag ritka a házastársi tartás megítélése

– mondta a Pénzcentrumnak dr. Dobozy Lilla ügyvéd. A tévhittel ellentétben egyébként nem csupán asszonytartásról beszélhetünk házastársi tartás címén, ugyanis mind a férj, mind a feleség jogosult a másiktól házastársi tartást követelni. Ezt a típusú tartást a házastársak a házasság felbontásakor vagy az életközösség megszűnése esetén követelhetik egymástól, tehát akár élettársi viszony felbomlásakor is, amennyiben magukat önhibán kívül nem képesek eltartani. Vagyis olyan esetekben merülhet ez fel lehetőségként, ha valakinek nincs havi bevétele, és nem rendelkezik olyan vagyontárggyal sem, amelyet értékesítve esetleg pénzhez juthatna. Az, hogy önhibáján kívül valaki rászorulóvá válik, olyan esetben fordulhat elő, ha valakinek olyan tartós betegsége van, ami miatt teljes vagy részleges munkaképesség csökkenés következik be, vagy ha az illető GYES-en vagy GYED-en van.

Tehát ha valaki a házasság vagy élettársi kapcsolat alatt háztartásbeliként volt otthon a gyerekekkel, de alapvetően egészséges és munkaképes, csak azért nem fog a bíróság számára tartásdíjat elrendelni, mert az utóbbi években nem dolgozott. Csak olyan esetben reménykedhet valaki házastársi tartásdíj megállapításában, ha mindent megtett annak érdekében, hogy önmagát (és a gyerekeit) el tudja látni, ám képtelen erre. Ha valakinek van egy kis lakása, vagy autója, vagy valamilyen értékes tárgyat, esetleg festményt örökölt, akkor sem érdemes a tartásdíjban bízni.
Önmagában a munkanélküliség nem ok, ha pedig van valamilyen vagyontárgy, amelyet értékesítve pénzhez juthat az illető, szintén nem fognak tartásdíjat megítélni számára “

Hunn
Újságíró

KEK KEK KEK

31Anna
Olvasó
31Anna

És valóban, Hunn kizárólag a saját elvárásairól írt. Konkrétan egy szót sem írt arról, ő mit nyújt a feleségének. Miért éri meg Hunnhoz hozzámenni feleségül egy nőnek? Tényleg azt gondolod, hogy ördögtől való, ha egy felnőtt ember a párkapcsolatban nem kizárólag azért l, hogy másik ember érdekeit szolgálja, hanem a saját igényeit is meri érvényesíteni?

Rokapapa
Újságíró

Hunn egyáltalán nem a saját elvárásairól írt hanem arról, hogy miért kellene megfelelnie egy olyan nő elvárásainak aki nem akar megfelelni az ő elvárásainak.

Ezzel még is hívnálak egy egyszerű tesztre. Nekünk férfiaknak gyakorlatilag kevés elvárásunk van és ezek szinte minden férfinál azonossak.
Te vajon tudod e mik a férfiak álltalános elvárásai egy nővel szemben párkapcsolati szempontból?

31Anna
Olvasó
31Anna

De, a saját elvárásairól írt. A házimunkáról értekeztünk, amire ő ezt válaszolta:
“Mihez kezdjek olyan nővel, aki nem kíván feleségként tevékenykedni? Aki azt kívánja, hogy én, a férj tevékenykedjek feleségként 50%-ban, mondván hogy ő is dolgozik? Mit kezdjek egy olyan nővel, aki eleve nem kíván egy férfi elvárásainak megfelelni? Aki a kedvemért nem hajlandó feleségként viselkedni? Aki azért, hogy nekem örömet szerezzen, nem kíván semmit sem tenni?

Engem az érdekel, hogy az én páromnak mi az elvárása, ami nyilvánvalóan más, mint például a tied vagy épp Hunné. :) Az emberek mások, az elvárásaik is mások. Egyáltalán nem igaz, hogy ezek azonosak. Az sem, hogy kevesek. :)
Te tudod, hogy mik a nők elvárásai egy párkapcsolatban?

Hunn
Újságíró

Nem a saját elvárásaimról írtam. Arról írtam, hogy mi a fenének akarnék én egyáltalán feleségül venni egy olyan nőt, aki úgy gondolkodik a házasságról és a férfiakról, mint te és a feministák, vagyis ellenségként. Én ezt kérdeztem.

Te azt hiszed, hogy én és a hozzám hasonló férfiak el akarnák nyomni a feminista nőket? Ez hatalmas tévedés. Mi nem akarunk az ilyen nőktől semmit, maximum azt, hogy egyedül dögöljenek meg. Egy percet sem akarok rájuk pazarolni az életemből.

31Anna
Olvasó
31Anna

Idéznél egyetlen mondatot tőlem, ami alapján szerinted én ellenségnek tekintem a házasságban a férfit! :) Történetesen a kölcsönös tiszteletről, közös teherviselésről írok.
Na, most a feminista nők tömegei a kardjukba dőlnek! Hunn nem akar tőlük semmit! .D .D . Nyitott kapukat döngetsz!

Rokapapa
Újságíró

Te magad írtad, hogy minden ember elvárásai különbözőek. Akkor, hogy tudná leírni mit tudna tenni azért a nőért egy kapcsolatban akit még nem is ismer?

Önmagadnak mondasz ellent ismét!

Tökéletesen beillesztetted, Hunn azon elmélkedését, hogy miért is kellene olyan nővel foglalkoznia aki magasról tesz az ő elvárásaira. Nem az elvárásait fogalmazta meg hanem arra célzott, hogy a kapcsolatok lényege adok-kapok de a feminizmusban női oldalról jelenleg úgy működik, hogy csak a férfinak kell adnia, majd még többet adnia amiért nem kap semmit és a számonkérés percében a nő szerint a férfi semmit nem is adott.

Engem az érdekel, hogy az én páromnak mi az elvárása, ami nyilvánvalóan más, mint például a tied vagy épp Hunné. :) Az emberek mások, az elvárásaik is mások. Egyáltalán nem igaz, hogy ezek azonosak. Az sem, hogy kevesek. :)
Te tudod, hogy mik a nők elvárásai egy párkapcsolatban?

Ha a te kapcsolatodban minden elvárás kölcsönösen tisztelt lenne akkor te nőként a feminizmust se ismernéd, a férfihangról meg azt sem tudnád eszik e vagy isszák. Ezzel ellentétben folyamatosan a feminista hazugsággyár termékeit mantrázod. Ne is haragudj de minden hozzászólásodból kivehető a frusztráltságod és az a tény, hogy nőként fogalmad sincs hová sorold önmagad ami megkérdőjelez bármiféle olyan párkapcsolatot ami érzelmi stabilitást adna.

Az emberek tényleg mások de vannak alap elvárások férfiak és nők részéről a másik nem tagjaival szemben amely minden azonos nemű embernél jelen van. A kevés elvárás pedig nagyon igaz. A férfiak elvárásai nőkkel szemben kevesek míg a nők elvárásai végtelenek és az adott érzelmi állapotuk szerint változó is.
Igen tudom mik a nők “alap” elvárásai lejjebb össze is írtam négy pontba. Persze azt sem tudod elfogadni. Nem tudtál belekötni így szimplán csak az én téveszméimnek nevezted őket hátha a másik idiótának való beállításával megnyerheted a vitát.

31Anna
Olvasó
31Anna

Te magad írtad, hogy minden ember elvárásai különbözőek. Akkor, hogy tudná leírni mit tudna tenni azért a nőért egy kapcsolatban akit még nem is ismer?
Önmagadnak mondasz ellent ismét!

Eddig sem, és most sem mondtam magamnak ellent. Jó esetben az ember tudja nagy vonalakban a világnézetének megfelelően, hogy mit tud, mit hajlandó nyújtani az esetleges jövendőbeli párjának. Nyilván egy kapcsolat akkor jöhet létre, ha a két ember elvárásai a másikkal szemben, és az amit adni tudnak a másiknak, alapvetően összeegyeztethetők.

“Nem az elvárásait fogalmazta meg hanem arra célzott, hogy a kapcsolatok lényege adok-kapok de a feminizmusban női oldalról jelenleg úgy működik, hogy csak a férfinak kell adnia, majd még többet adnia amiért nem kap semmit és a számonkérés percében a nő szerint a férfi semmit nem is adott.”

Egyáltalán nem igaz, amit írsz. A feminizmus női oldalról a közös teherviselést szorgalmazza. Történetesen azon vitatkozunk, ha a családban mindkét felnőtt ember dolgozik, nem igazságos, ha házi munka terhét csak az egyik viseli.

“A számonkérés percében …..” .Ostobaság. A számonkérés percében vannak emberek- nemtől függetlenül , akik szerint a másik semmit nem adott nekik. Történetesen te írsz alaptalan antifeminista mantrát, amit az antifeminista hazugsággyár terjeszt.

“Ha a te kapcsolatodban minden elvárás kölcsönösen tisztelt lenne akkor te nőként a feminizmust se ismernéd, a férfihangról meg azt sem tudnád eszik e vagy isszák. Ezzel ellentétben folyamatosan a feminista hazugsággyár termékeit mantrázod. Ne is haragudj de minden hozzászólásodból kivehető a frusztráltságod és az a tény, hogy nőként fogalmad sincs hová sorold önmagad ami megkérdőjelez bármiféle olyan párkapcsolatot ami érzelmi stabilitást adna.”

Most nem hiszed el, de az ember lánya nemcsak a saját párjával áll szóba, hanem sok helyen, sok szerepben kommunikál férfiakkal,. Pl munkahelyen. Senki nem úgy jelentkezik egy munkahelyen, csókolom, nőgyűlölő vagyok, aki képtelen és/vagy nem hajlandó érdemben nőkkel együtt dolgozni. Különböző reakciókból, szóhasználatból, stb lehet az ilyen embereket kiszűrni, amelyek megismerésére adott esetben a Férfihang is egy lehetőség. Én inkább a te hozzászólásaidban veszem észre a frusztráltságot, mert bizony manapság egy férfisoviniszta élete elég nyomasztó lehet. Az a sok nő, aki sikeresebb nála… Nyugodt lehetsz, tökéletesen tudom, hova soroljam magam, és világéletemben érzelmi stabilitásban éltem. :)

“A férfiak elvárásai nőkkel szemben kevesek míg a nők elvárásai végtelenek és az adott érzelmi állapotuk szerint változó is.”
Antifeminista mantra, amivel egymást hülyítitek.

“Igen tudom mik a nők “alap” elvárásai lejjebb össze is írtam négy pontba. Persze azt sem tudod elfogadni. Nem tudtál belekötni így szimplán csak az én téveszméimnek nevezted őket hátha a másik idiótának való beállításával megnyerheted a vitát.”

Bocs, nem találkoztam a négy pontoddal, így nem tudok belekötni.

31Anna
Olvasó
31Anna

Jó esetben a feleséged barátod, lelki társad s lakótársad is. Miért menjen hozzád egy nő? Mit kezdjen veled, ha te annyit látsz benne, hogy az a dolga, hogy örömet szerezzen neked, de te nem figyelsz az ő örömére? Miért akarjon veled egy nő párkapcsolatot, házasságot? Tegye össze érted egy nő a két kezét, mert nagy kegyesen megengeded neki, hogy kiszolgáljon téged? Hogy 24/7 nyalja a seggedet? Nem érzed, hogy nőként erre kizárólag az lehet az egyetlen válasz, hogy – “Hess picsába”?

Ha a feleségként viselkedés valamely férfi számára azt jelenti, hogy a háztartási munkát kizárólag a nő végzi, hogy a derék férjnek örömet okozzon, míg az illető elégedetten újságot olvas, az maradjon az anyukája szoknyája mellett. Ugyanis a felnőtt kapcsolat kétirányú dolog, oda-vissza működik.

Nyilván vannak még nők, akik nem szeretnének kereső tevékenységet folytatni, és azért, hogy eltartsd őt, szívesen vezeti a háztartásodat. Nincs ezzel semmi gond, ha egy házaspár így akar élni, ebben közösen megegyeznek. Csak tudatában kell lennie a nőnek, hogy igen nagy kockázatot vállal, mert sok emberből nem a legjobbat hozza ki, ha a párja ennyire függő helyzetbe kerül tőle. Mellesleg ha a férjet valami komoly baj éri, betegség, munkanélküliség, stb, az egész család helyzete meginog másik kereset híján. Egy szeretőről már nem is beszélve…

Hunn
Újságíró

Akkor elmondom neked érthetően még egyszer, kedves 31Anna. Én az asszonyomnak elvileg a férje lennék, a szerelme és a szeretője, a gyermekei apja, a férfi aki mellett boldogan le akarja élni a hátralevő életét.

Nem pedig a kibaszott ELLENSÉGE.

Ha pedig mégis úgy gondolkodik rólam , mint férjről és mint férfiról, és a velem való házasságról, mint ahogy te meg a többi kibaszott feminista gondolkodik, akkor azt mondom, hogy bazmeg, eleve nem kellesz, a faszom se akar tőled semmit, ott dögöljél meg ahol vagy te hülye picsa.

Így már érthető a szitu?

31Anna
Olvasó
31Anna

Ahogy a nőnek is a férje a szerelme, a szeretője, a gyermekeinek anyja akar lenni, és vele akarja leélni az életét. Nem az ellensége.

Tőled olvastam, hogy milyen dolog az már, hogy egy férfi nem pofozhatja meg a feleségét, nem erőszakolhatja meg, ami a régi férjeknek megadatott. Ha nem akarsz az ellensége lenni, ne gondold azt róla, hogy akarat nélküli báb, aki verhető, megerőszakolható. Ne tedd a saját magad ellenségévé. Bocs, de ezen az oldalon gyakorlatilag kizárólag ellenségként kezelik a nőket.

A közös élet hétköznapokból áll, amikor a gyereknek be kell fizetni az ebédjét, farsangi jelmezt kell varrni, el kell kísérni edzésre, naponta többször meg kell etetni, és minden nap négy órakor várni kell az iskola előtt. Továbbá ki kell mosni a kádat, és a virágos kertet sem árt kigyomlálni. stb. stb. Ezeket a terheket ha nem osztják meg a felek, előbb-utóbb kikezdi a nagy szerelmet.

Tehát te szerelmet adsz a feleségednek. És a feleséged is szerelmet ad neked. De a nagy szerelemadás közepette ki végezze a fentebb felsorolt dolgokat? Úgy gondolod, te szerelmet adsz, és ezzel részedről ennyi, de a szerelmed tárgya a viszontszeretés mellett azért teljes körűen szolgáljon ki? Nagy esélyed van rá, hogy ilyen aránytalan feltételekkel eleve nem kellesz a nőknek, semmit nem akarnak tőled, dögölj meg, ahol vagy, hülye here. :)
Mi lenne, ha a kedves feleséged gondolná úgy, hogy ő imád téged, cserébe légy szíves gondoskodj már a háztartásról, mit szólnál hozzá?

Hunn
Újságíró

Most őszintén? Egyre inkább leszarom, hogy mit gondolnak a nők. Leszarom, hogy mit akarnak, vagy mit szeretnének. Hogy mit éreznek, azt meg pláne. Ha lesz egy feleségem, azt is, hogy ő mit gondol és mit érez. Tulajdonképpen már most leszarom, pedig még nem is ismerem. :) Tetves feministák, kit érdekel az elképzelésetek a világról meg a férfiakról, a házasságról, meg hogy annak milyennek kellene lennie?

31Anna
Olvasó
31Anna

Ha leszarod a nőket, miért csodálkozol, hogy ők meg leszarnak téged? Ilyen mentalitással ne csodálkozz, hogy egyedül öregedsz meg, és macskás szingli leszel.

wittukind
Olvasó
wittukind

Tudtál te ennél meredekebbet is, harmincegy a kézcsókos cikknél, úgy látszik kihagy a kézügyességed, vagy már harminckettő lettél és már vén vagy…

31Anna
Olvasó
31Anna

Dupla nulla, te nyilván 190 cm magas, szexi, kigyúrt huszonéves vagy, aki után csorog a nők nyála. Vagy nem?

wittukind
Olvasó
wittukind

mîncami-ai pula umplută cu mintea ta căcată în pizda lu măta futută degeaba!

31Anna
Olvasó
31Anna

Ezzel azt akarod mondani, hogy öreg vagy és löttyedt? Nem szégyen az, nyugi… :)

wittukind
Olvasó
wittukind

Wotan-ra mondom, kimegyek a kert végébe, kiverem és ami reggelig kinő ott, okosabb mint te….hai,pa…elegem van a férgekből amik másnak képzelik magukat…..választ csak behinül fogadok el….

Rokapapa
Újságíró

Ebből a hozzászólásodból az derül ki, hogy nem tudod sőt nem is érdekel téged milyen elvárásai vannak egy férfinak. Pusztán azon lovagolsz, hogy a házimunka a nő rabszolgatevékenysége.

Mivel is tehetne egy férfi a nő kedvére?!
1. Legyünk magabiztos határozott macsók akik lesik minden kivánságotokat és naphosszat kényeztessünk titeket.
2. Keressünk sokat sok munkával miközben sok időt töltsünk otthon veletek és a házimunkával is törödve.
3. Hozzuk meg a család írányításahoz szükséges döntéseket miközben fogadjuk el, hogy csak ti hozhattok döntéseket.
4. Legyen tekintélyt parancsoló megjelenésünk akire feltudtok nézni de fogjuk be a szánkat és csendben engedelmeskedjünk nektek.

31Anna
Olvasó
31Anna

Azért, mert ez a téma. A házimunkáról beszélgetünk, innen indult a vita. Végezd el te a házimunkát éveken át, aztán minősítsd a dolgot.
Az általad felsoroltak a te tévképzeteid. :)

31Anna
Olvasó
31Anna

Ja, megvan a négy pont.
1._DDDD Épp azon vitatkozunk, hogy nem igazságos, hogy hasonló munkahelyi megterhelés mellett a nő végezze a házimunkát. Erre ideírsz egy ilyen butaságot. Történetesen te várod el a nőktől, hogy egész nap kényeztessék, kiszolgálják a férfiakat. Miért is? Mert csak.
2. Ahogy a nőktől is elvárják, hogy járuljanak hozzá a családi kasszához, amellett otthon is dolgozzanak, gyereket neveljenek, és legyenek szépek és kívánatosak. Itt a Férfihangon a htb-ket azért szidjátok, mert élősködnek a férfin; a dolgozó nőket pedig azért, mert nem törődnek eléggé a férjükkel, a családdal. Mindenki olyan párt keressen magának, akivel a saját elképzelései szerint tud élni a munka és a magánélet egyensúlya tekintetében.
3. Ostobaság. Antifeminista hazugsággyár terméke; buta, alaptalan általánosítás.
4.Lásd fentebb. Akik csak alá-fölé rendelő viszonyban tud gondolkodni, és nem sikerült elsajátítania a mellérendelő kapcsolatok működtetéséhez szükséges viselkedési formákat, nemhogy házastársnak, de barátnak, munkatársnak sem valók. Nyilván vannak olyan kapcsolatok, ahol valamelyik fél sokkal dominánsabb és nekik ez így megfelel. Ha nekik így jó, az ő dolguk.

Rokapapa
Újságíró

Jó esetben a feleséged barátod, lelki társad s lakótársad is

Na itt már komoly gondok vannak. Ha egy ember társa a barátja lenne vagy épp a lakótársa akkor abban a kapcsolatban érzelmi sivatagról lehet beszélni.

Mit kezdjen veled, ha te annyit látsz benne, hogy az a dolga, hogy örömet szerezzen neked, de te nem figyelsz az ő örömére? Miért akarjon veled egy nő párkapcsolatot, házasságot? Tegye össze érted egy nő a két kezét, mert nagy kegyesen megengeded neki, hogy kiszolgáljon téged? Hogy 24/7 nyalja a seggedet? Nem érzed, hogy nőként erre kizárólag az lehet az egyetlen válasz, hogy – “Hess picsába”?

Köszönjük! Tökéletesen leírtad mit is ér egy feminizmussal fertőzött nő! Persze némi identitás zavar azért becsúszott mert női szemszögből írtad mikor a férfiak vannak jelenleg ilyen helyzetben.

Ha a feleségként viselkedés valamely férfi számára azt jelenti, hogy a háztartási munkát kizárólag a nő végzi, hogy a derék férjnek örömet okozzon, míg az illető elégedetten újságot olvas, az maradjon az anyukája szoknyája mellett. Ugyanis a felnőtt kapcsolat kétirányú dolog, oda-vissza működik.

A kedvenc vesszőparipád. :) Adok-kapok helyes következtetés csak azt nem értem miért kifogásolod akkor a férfiak azon elvárását, hogy kapni is akarnak. Miért nem vagy képes elfogadni, hogy a férfiak igénye nem azt jelenti, hogy azt is a férfinak kell a nő számára nyújtania. A férfiak egyik legalapvetőbb elvárása a nőkkel szemben az a háziasság, a házimunkák elvégzése amellyel gyakorlatilag egy lakhelyből otthont varázsolhat a nő. Mióta világ a világ ezt a nők végezték és ameddig emberiség lesz addig az ő feladatuk is marad. Mint már írtam egy nő sose fogja azt érezni, hogy ő bármit is kapott volna hisz azt sem tudja mit akar. Ezt a hozzászólásaiddal tökéletesen példázod is hisz csak azon tudsz lovagolni, hogy a férfiak elvárásai számodra elfogadhatatlanok.

Nyilván vannak még nők, akik nem szeretnének kereső tevékenységet folytatni, és azért, hogy eltartsd őt, szívesen vezeti a háztartásodat. Nincs ezzel semmi gond, ha egy házaspár így akar élni, ebben közösen megegyeznek

A feminizmus kényszeríti a nőket munkára amit a nők közel 100%-ka ellenez!!! A nők nem akarnak dolgozni. Amint dolgozni kezdenek olyan kapcsolatot akarnak amelyben eltartottak lehetnek vagy mielőbb szülhetnek, hogy azzal is megússzák a munkát. Pár gyerek és pár év után pedig visszatérve a munkába csak a férfiakat tudják szidni amiért nekik is dolgozniuk kell és azt számolgatják minden nap mikor mehetnek már nyugdíjba.

Mellesleg ha a férjet valami komoly baj éri, betegség, munkanélküliség, stb, az egész család helyzete meginog másik kereset híján. Egy szeretőről már nem is beszélve…

Már megbocsáss de az egykeresős családmodell nem a kis jövedelmű, alulképzett emberek hobbija. Akik megengedhetik maguknak, hogy a feleség csak háztartásbeli legyen azok bebiztosítják magukat ilyen esetekre. A szerető kérdése meg mindig és kizárólagosan a feleség hibája!!!
A szerető tartásnak két oka van. Az első a férfi alapból kicsapongó jellem – a nő választotta magának, éljen együtt a tévedésével. A második a férfi elvárásainak figyelmen kívül hagyása – A nő megtagadja a férfitól azon dolgokat amelyekre annak szüksége van így máshol pótolja azokat.

31Anna
Olvasó
31Anna

IS. Jó esetben a feleséged barátod, lelki társad s lakótársad is. Szerinted nem kell, hogy egy házaspár egy lakásban éljen? Nem kell, hogy barátként is meg tudják beszélni a dolgokat? Ezek nélkül beszélhetünk érzelmi sivárságról.

Én azt írtam le, mit vár egy ember, legyen férfi vagy nő, a szerelmétől, a vele együtt élő embertől. Miért is baj, ha kölcsönösen meg akarnak felelni egymás elvárásainak, nemcsak a férfi várja el, hogy neki megfeleljenek? Miért baj, ha egymásra odafigyelve, egymást segítve élnek? Miért lenne az elfogadható, hogy a férfi elvárja, hogy az “ő seggét nyalja a felesége 0-24-ben”, de ha a nő áll elő hasonló elvárással az ő valagának a kinyalatása tekintetében 0-24-ben, az már felháborító?

A kedvenc vesszőparipád :) :
“A férfiak egyik legalapvetőbb elvárása a nőkkel szemben az a háziasság, a házimunkák elvégzése amellyel gyakorlatilag egy lakhelyből otthont varázsolhat a nő. Mióta világ a világ ezt a nők végezték és ameddig emberiség lesz addig az ő feladatuk is marad. Mint már írtam egy nő sose fogja azt érezni, hogy ő bármit is kapott volna hisz azt sem tudja mit akar. Ezt a hozzászólásaiddal tökéletesen példázod is hisz csak azon tudsz lovagolni, hogy a férfiak elvárásai számodra elfogadhatatlanok.”

A társadalom változik. Sok mindenre mondták, hogy amíg világ a világ, nem fog megváltozni. És lám, megváltozott. Ott vannak a nők az egyetemeken, a munkahelyeken, pedig hányan mondták, hogy míg világ a világ…. :D Semmi olyan nincs a férfiak genetikai felépítésében, ami gátolná őket abban, hogy a házimunkát végezzenek. A közös háztartásban elvégzendő munka közös érdek, közös feladat. Te meg csak ezen tudsz lovagolni, hogy női feladat, mert csak. A női elvárások számodra elfogadhatatlanok. Mellesleg mi alapján nyilatkozol minden férfi nevében?

“A feminizmus kényszeríti a nőket munkára amit a nők közel 100%-ka ellenez!!! A nők nem akarnak dolgozni. Amint dolgozni kezdenek olyan kapcsolatot akarnak amelyben eltartottak lehetnek vagy mielőbb szülhetnek, hogy azzal is megússzák a munkát. Pár gyerek és pár év után pedig visszatérve a munkába csak a férfiakat tudják szidni amiért nekik is dolgozniuk kell és azt számolgatják minden nap mikor mehetnek már nyugdíjba.”
Ostobaság. Ezt mi alapján írod? Ez a te képzelgésed. A nők hosszú éveket tanulnak azért, hogy dolgozhassanak, azt a munkát végezhessék, amit szeretnek. Hány érettségiző lány mondja, ő ugyan nem akar tovább tanulni, dolgozni, ő bizony a htb pályára vágyik? Gyakorlatilag 0. Semmivel nem panaszkodnak többet a munkára a nők, mint a férfiak. A férfiak semmivel sem szeretnének kevésbé nyugdíjba menni, mint a nők. Van olyan ember, aki alig várja, hogy nyugdíjba menjen, van aki tovább dolgozik az öregségi nyugdíjkorhatárnál, de ez nem nemfüggő. És honnan veszed, hogy a nők a férfiakat szidják, mert dolgozniuk kell? :) Rengeteget kell fantáziálnod, hogy az ábrándjaihoz hazugságokat gyárts.

“Már megbocsáss de az egykeresős családmodell nem a kis jövedelmű, alulképzett emberek hobbija. Akik megengedhetik maguknak, hogy a feleség csak háztartásbeli legyen azok bebiztosítják magukat ilyen esetekre. A szerető kérdése meg mindig és kizárólagosan a feleség hibája!!!
A szerető tartásnak két oka van. Az első a férfi alapból kicsapongó jellem – a nő választotta magának, éljen együtt a tévedésével. A második a férfi elvárásainak figyelmen kívül hagyása – A nő megtagadja a férfitól azon dolgokat amelyekre annak szüksége van így máshol pótolja azokat.”

Megint csak fantáziálsz. :) Vagy bebiztosítja magát és a családját a felsorolt esetekre a derék családfő, vagy esetleg kiderül, hogy csak adósságot halmozott fel, és egy vasa sincs. Ha valaki nem tudja eltartani a feleségét, milyen alapon várja el, hogy őt mentesítsék az otthoni közös teher alól, és így a felesége sokkal többet dolgozzon?
Nyilván akkor is így gondolod, ha a nő tart szeretőt. A férfi hibája, amiért kicsapongó nőt választott. És nyilván szegény nő nem kapja meg otthon, ami jár neki. Vagyis szerinted bármit elkövet a házastársunk, az a mi hibánk, mert őt választottuk, éljünk együtt a tévedésünkkel. Butaság. :) Azért, mert az ember fiatalon rosszul választott, nem kell, hogy az egész élete tönkre menjen.

Te mit szólnál ahhoz, hogy egy nő pl. a házasságkötés előtt derék htb-nek mutatja magát, aztán kiderül róla, hogy egyetemre akar járni, dolgozni akar? Bizony, vannak ilyen elvetemültek.

31Anna
Olvasó
31Anna

Kedves Hunn! Az, hogy mit jelent feleségként tevékenykedni, feleségként viselkedni, nincs kőbe vésve. Kinek mit jelent. Azért házasodsz össze egy másik emberrel, mert szereted, szeretnéd vele tölteni a mindennapjaidat, szeretnél vele feküdni és vele kelni. Ha neked ez azt jelenti, hogy a feleséged kiszolgál téged, és esténként legyez egy pálmalevéllel, nyilván a te dolgod. Keress magadnak egy olyan nőt, aki hajlandó ezt megtenni.

Miért akarjon egy nő a feleséged lenni, ha te nem akarsz neki örömet szerezni, nem akarsz az elvárásainak megfelelni? Mit kezdjen veled, ha nem törődsz az ő kívánságaival?

“Te azt propagálod, hogy mi az ilyen nőkért tegyük össze a két kezünket, örüljünk ha egyáltalán szóba állnak velünk, és ha hozzánk jönnek feleségül akkor a seggük nyalását abba se hagyjuk 24/7 az év 365 napján.”
Ezt honnan veszed? Ez a te képzelgésed. Én azt “propagálom”, hogy a feleség-férj szerepet sokféleképpen meg lehet élni, a lényeg az, hogy a párok hasonlóan gondolkodjanak ebben a kérdésben. Ha valaki htb akar lenni, legyen, nyilván olyan férfi oldalán, aki szeretne klasszikus családfő lenni, aki eltartja a feleségét. Ha a mindketten dolgoznak, fontosnak tartják életükben a munkát is, akkor abban kell megállapodniuk, hogy a magánéletben is közös a teherviselés. Te miért azt propagálod, hogy a nőknek kellene a te seggedet nyalni 0-24-ben? Ez miért érné meg egy nőnek? Erre mi más lehet a válasz, mint “Hess, picsába?”

Hunn
Újságíró

Abban tévedsz, kedves 31Anna, hogy azt feltételezed: a párkapcsolatok során, elejétől végéig, mindig, minden helyzetben, minden életkorban, csakis és kizárólag a nők diktálják/diktálhatják a feltételeket. Ennek a felettünk gyakorolt (látszólagos) női hatalomnak alapja a szex, pontosabban a puncitulajdonosi létformából fakadó, fiatalkori – félreélrtett – tapasztalatok.

Egy huszonéves lányra ugyanis bármilyen feminista hülyeségét mosolyogva és “‘egyetértve”‘ ráhagyják a férfiak, mert meg akarják dugni őket, és a konfliktus elkerülése látszik ehhez a leggyorsabb útnak. Ugyanazok a feminista baromságok egy harminc feletti nő szájából hallva gyakorlatilag elviselhetetlenek, és nincs is semmi okunk elviselni őket.

És egyre többen úgy vagyunk mi férfiak az általatok diktált, feminista feltételeitekkel, melyek a modern, feminista házasság 2.0 kereteit adják, hogy – szex és punci ide vagy oda – a válaszunk az, hogy NEM!!! Hogy köszönjük a nagylelkű ajánlatotokat, de a válaszunk: NEM, NEM kívánunk élni vele, dögöljetek meg egyedül…

ulomenen
Olvasó

…” anno a barlangban a tűzre meg a gyerekekre is az anyáknak kellett vigyázni, élelmet gyűjteni…”

Igen, a férfiak meg számítógépeztek. Ja, nem: vadásztak, megvédték a törzset a vadállatoktól és a többi törzstől.

“…kedves apukák, nyugodtan lehet a főzés, porszívózás, mosás mellett vigyázni az 1-2-3 gyermekre is…”

Szuperjó lesz a családnak, ha a férfi keresete kiesik, mert ő otthon házimunkázik. Plusz valóban minden nő olyan férfiról álmodik, akit ő tart el, miközben az porszívózgat otthon.
Vagy netán a kedves apukák vezessenek háztartás és vigyázzanak a 3 gyerekre munka mellett? Dehát ezt a nők sem teszik: ott az óvoda, az iskola, napközben az vigyáz a gyerekre, ha az anya visszamegy dolgozni.

Ostobaságokat beszélsz, te nőszemély.

31Anna
Olvasó
31Anna

Most nem hiszed el, de az iskola, óvoda után a gyerekek otthon szoktak lenni, és akkor vigyázni kell rájuk. A házimunkát pedig akkor is el kell végezni, ha a család mindkét felnőtt tagja dolgozik. Manapság anyuka és apuka egyaránt kereső tevékenységet folytat, és Hunn a munkaidő utáni helyzetet vázolta fel: anyuka végzi a házi munkát és foglakozik a gyerekekkel, míg apuka töltődésképpen újságot olvas. Persze ez ellen az igazságtalan munkamegosztás ellen az anyukák évekig egyre hangosabban morgolódnak, aztán pedig megelégelve, hogy apuka kihasználja őket, elválnak. Szerintem az apukák nagy eséllyel ugyanezt teszik-tennék, ha nekik kellene a háztartási munkát végezni és a gyereket ellátni, míg anyuka ül és olvas a hosszú munkanap után pihenésképpen.
Ostobaságokat beszélsz, férfiszemély!

Rokapapa
Újságíró

Bocsi de megkérdezték a nők egyáltalán a férfiakat mikor a munkahelyeket követeltek maguknak, hogy átvállaljuk e a házimunka felét?! Ne a férfi viselje a nők saját ostobaságából eredő túlhajszoltságából adódó terheket.

Hunn
Újságíró

PON-TO-SAN!

31Anna
Olvasó
31Anna

A-KI NEM SZE-RE-TI A FE-LE-SÉ-GÉT. ÉS NEM ÉR-DEK-LI, CSAK A SA-JÁT ÉR-DE-KE ÉS Ö-RÖ-ME, NE HÁ-ZA-SOD-JON!

Hunn
Újságíró

Mi köze a szeretetnek ahhoz, hogy az ember nem kívánja a női szerep 50%-át eljátszani egy házasságban? Ez nekem magas.

31Anna
Olvasó
31Anna

Háztartási munkát végezni nem női szerep. Pontosan melyik tulajdonsága hiányzik szerinted a férfiaknak ahhoz, hogy házi munkát végezzenek?
Hogy mi köze van a szeretetnek ahhoz, hogy valaki közösen viselje a a vele együtt élő emberrel a közös terheket? Hogy ne használja ki? Ne nézze láblógatva, hogy a másik nap-mint nap dolgozik otthon a közös háztartásban? :D

wittukind
Olvasó
wittukind

“Háztartási munkát végezni nem női szerep”-pont ezért a nevetek “feleslegesség”-még seperni sem tudtok rendesen, ha nem lenne pinátok, francokat se érdekelne a létezésetek, nyugodtan ki halhattok felőlem…..

szombathk
Olvasó
szombathk

wittukind
Csak egy kis kötözködés a feleség felesleg összefüggésében.
https://mek.oszk.hu/16900/16910/16910.pdf-55 old

wittukind
Olvasó
wittukind

Nagyi, nem te voltál a célpont hanem a harmincegy…ezt pedig, amit linkeltél, úgy hivják hogy 404

Balton
Olvasó
Balton

Ez mit jelent? belaggolt a processzorod? Ennyi szót szótagolva nagy betűvel, leírva már sem humorost sem pedig kioktató stílust nem tudsz visszaadni. Ezek szerint még vicces sem vagy? találós kérdés? mi nincs a feministáknak: humorérzéke tán?

31Anna
Olvasó
31Anna

AB-BAN A FOR-MÁ-TUM-BAN ÍR-TAM, MINT HUNN, MERT NE-KI VÁ-LA-SZOL-TAM. Már ha magadtól nem jöttél rá. De szívesen kisegítelek a magyarázattal, bár szerintem nem sok logikai érzék és találékonyság kellett volna hozzá, hogy a választott írásmódot okát megfejtsd.

Nem célom itt a humorérzékem csillogtatása. Neked igen? Te azt gondolod, hogy a hozzászólásaid alapján vicces vagy és humoros?Hát nem. Ezek szerint antifeministáknak nincs humorérzéke.

Balton
Olvasó
Balton

Közben meg rájöttem, hogy igazad van buta vagyok és magyaráznod kell. Annyira profin csinálod egyébként, hogy le vagyok nyűgözve. De miért kelett erre ennyit várnom, hogy megkaphassam?

31Anna
Olvasó
31Anna

Aki nem vállalja át, ne csodálkozzon, hogy előbb-utóbb lapátra teszik! Hosszú távon nem szeretik a nők, ha kihasználják őket. Ha megnézed, egyre több férfi részt vesz a házi munkában, mert ők is érzik, hogy nem igazságos mindent a nőkre terhelni. Mondjuk azért, mert szeretik a párjukat, és jót akarnak nekik. Van ilyen. Csak sok esetben még mindig nőé a több munkaóra, a felelősség.
Egyébként mi a házimunkában olyan borzalmas, ami miatt a férfiak a család érdekében képtelenek elvégezni?

Hunn
Újságíró

Nem érzel pici ellentmondást, 31Anna? Nem azért vesznek részt azok a papucs férfiak a házimunkában, mert úgy tartják igazságosnak, hanem mert tudják, hogy ma a nők kénye-kedvére megy a válás, a saját gyermekeik és a vagyonuk elvesztése. Ti rákényszerítitek a férfiakat a házimunkára, és még azt is elvárjátok, hogy mosolygó pofával azt hazudják, hogy ez szerintük is így helyes.

Nos, értem én azt, hogy ebben a feminista társadalomban a nők mögött ott áll kényszerítő eszközként a törvény és annak fegyveres ereje a férfiak ellen. Hogy van olyan férfi, akinél ezzel a fenyegetéssel a hátatok mögött el tudjátok érni a céljaitokat. Hiszen ki szeretné elveszteni a gyerekeit és a vagyona felét, lenullázva látni a jövőjét és az élete értelmét?

De nálam ez már nem működik. Se fenyegetés, se paráztatás, se sírás, se semmit. Én pont akkora semmit nem kaptam a nőktől életem 13 és 35 éves kora közötti, incel időszakom alatt, hogy én úgy érzem, úgy hiszem és úgy vallom, hogy cserébe én a hátralévő éveimben aztán már tényleg kibaszottul nem tartozom nektek, nőknek, SEMMIVEL, akár lefekszetek velem, akár nem, akár feleségül jöttök hozzám, akár nem. Egyikőtöknek sem, semmivel.

Főttkrumpli
Olvasó
Főttkrumpli

Ez a házimunka – mint a feministák folytonos vesszőparipája – eléggé túl van tupírozva. Miből áll az a gonosz cudar házimunka, amikor van mosógép, szárítógép, mosogatógép, hűtő, gáztűzhely, mikró, porszívó esetleg robotporszívó? Már nem a patakra jársz mosni, nem kell vizet hordani, kemencét fűteni, sepregetni, állatokat etetni, stb. A házimunka ma már főként szervezési kérdés, amiben sajnos a nők tapasztalatom szerint gyengébbek. Emellett ott van a férfiak házimunkája, ami a nők számára láthatatlan, figyelembe sem veszik mint ha nem is létezne, mert jobbára képtelenek elvégezni.

Hozzáteszem, hogy egy család együttműködő egység, bármennyire is próbálják a feministák a nemek harcára felfűzni ezt is. A gyerek tud rendet pakolni, port törölni, ha nagyobb akar porszívózni, anya csinál vacsorára egy rántottát vagy egy szendvicset, apa kiviszi a szemetet vagy betesz egy mosást. Vagy fordítva, ki mit szeret, de a lényeg, hogy kis ésszel senki nem gebed bele, nem kell áldozati szerepben tetszelegni. Mindez csak megbeszélés, beosztás és együttműködés függvénye. De hadd legyek sztereotip, hiszen a házimunkával példálózók is azok: ha apa reggeltől estig dolgozik, mert anyának nagyok az igényei, és hazatérve nem kedvességet, hanem folyamatos szellemileg és egészségileg mérgező kárálást és követelőzést kap csak, akkor az asszony ne várjon mást.

31Anna
Olvasó
31Anna

Ha a házimunka annyira bagatell dolog, némely férfi számára mégis miért olyan borzasztóan nehéz elvégezni?
Mellesleg ez sok-sok dolgozó nő problémája, nemcsak néhány feminista aktivistáé.

“Hozzáteszem, hogy egy család együttműködő egység, bármennyire is próbálják a feministák a nemek harcára felfűzni ezt is. A gyerek tud rendet pakolni, port törölni, ha nagyobb akar porszívózni, anya csinál vacsorára egy rántottát vagy egy szendvicset, apa kiviszi a szemetet vagy betesz egy mosást. Vagy fordítva, ki mit szeret, de a lényeg, hogy kis ésszel senki nem gebed bele, nem kell áldozati szerepben tetszelegni. Mindez csak megbeszélés, beosztás és együttműködés függvénye”
Ugyanarról beszélünk, ennyire van szükség. Mindenki dolgozzon a közös háztartásban a család érdekében. Csak sok férfi nem teszi be a mosást, mert az számára olyan megalázó.

” ha apa reggeltől estig dolgozik, mert anyának nagyok az igényei, és hazatérve nem kedvességet, hanem folyamatos szellemileg és egészségileg mérgező kárálást és követelőzést kap csak, akkor az asszony ne várjon mást.” Így igaz.

Hunn
Újságíró

Hogyhogy “Így igaz”? Hát te magad propagálod és hirdeted itt a leghangosabban ezt a fajta női viselkedést, kedves 31Anna!!! EZ TE VAGY!!!

Vagy úgy érted, hogy tudatosan teszitek tönkre a férfiakat, hogy magad is pontosan tudod, hogy mit csinálsz, és az egész szándékos???

Mondom én, basszátok meg, hogy a Dunába kéne lőni az összes feministát, mert ezek pontosan tudják, hogy mit csinálnak, és pontosan tudják, hogy amit csinálnak az kártékony és férfiellenes, és pont ezért csinálják…

wittukind
Olvasó
wittukind

Hunn! minden, de tényleg, minden nő feminista, de ez a feminizmus hogy miben mutatkozik ki azt a férfi tudja kezelni, tehát férfi, nem egy szaros mangina…..

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ebben az esetben Anna egyetértett Fottkrumplival,igazat adott neki munkamegosztás terén és abban is,hogy ha egy nőnek nagyok az elvárásai és éjt-napallá téve hajtja az “urát” több pénzért , ráadásul nem kedves,kárál,akkor ne várjon el még házimunkában is teljesítést,meg empátiát.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

” Hozzáteszem, hogy egy család együttműködő egység, bármennyire is próbálják a feministák a nemek harcára felfűzni ezt is. A gyerek tud rendet pakolni, port törölni, ha nagyobb akar porszívózni, anya csinál vacsorára egy rántottát vagy egy szendvicset, apa kiviszi a szemetet vagy betesz egy mosást. Vagy fordítva, ki mit szeret, de a lényeg, hogy kis ésszel senki nem gebed bele, nem kell áldozati szerepben tetszelegni. Mindez csak megbeszélés, beosztás és együttműködés függvénye. ”

Ez így van, valami félrekommunikálás van itt a dologban,ezzel szerintem mindenki egyetért , Anna is. (legalábbis én így látom). ha mindenki kiveszi a részét (tudása,ideje és adottságai szerint),akkor minden ok,működik ,megy a szekér…Lehetnek ráadásul olyan időszakok ,amikor kénytelen az egyik fél átvenni a másik szerepét is egy időre (betegség,baleset, pl egy veszélyeztetett terhesség, munka elvesztése stb ).

A helyzet az,hogy valóban a gépesítésnek köszönhetően ,jóval könnyebb ma elvégezni a feladatokat (de az is igaz,hogy amikor a patakra jártak mosni ,akkor minden lassabb volt,az élet is,no meg ugye htb-ék voltak ) ,de idő betölteni ,kivenni ,elrakni,teregetni, vasalni,megfőzni,gyerekkel tanulni,rendesen takarítani-sosem fog egy takarítógép tökéletesen ,ahogyan a wc-ét , zuhanykabint és a csapot sem fogja soha gép takarítani, (legalábbis az én életemben) stb.
Én úgy gondolom,hogy az a férfi,aki el tudja és el is akaraja tartani a családját,jogosan várja el,hogy a házimunkával ő ne bajlódjon. Akinél részmunkaidőben dolgozik az asszony,ott is nagyobb rész jut jogosan a nőre. Ahol viszont a nő dolgozni kényszerül és/vagy a férj nem akarja eltartani a nőt is ,sok már az ilyen hang a fiatalok között, hogy ők erre nem vágynak ! Akkor a munkamegosztásnak is közösnek kell lennie. Azonos idő jusson mindenkinek munkára,pihenésre szórakozásra. És nem minden nők által munkahelyen végzett munka körömreszelgetés…Itt az idő faktor a lényeg. A megosztás már a férfi-nő pároson múlik. Van ahol a férfi főz ,mert szeret és jobban tud is,van ahol a nő vágja le inkább a füvet. A lényeg,hogy időhöz,képességekhez és akár “szeretem csinálni”-hoz alkalmazkodva kb egyenlően legyenek elosztva a terhek.

Ne jöjjön senki azzal,hogy mi akartunk dolgozni menni. Én ugyan sosem akartam,én ezért nem harcoltam és rengeteg nő van (sokkal több ,mint hinnétek),akik szívesen lennének htb-ék,vagy legalább részmunkaidősök .
Magyarországon és a környező “keleti blokk” országaiban a női munkaerő alkalmazása állami döntés volt,nők elenyésző számban akarták azt. A kétkeresős családmodell akkor alakult ki , (2. VH után,amikor szükség volt az olcsó , tetemes mennyiségű munkaerőre) ,ami azóta is keményen kitart,akár akarjuk,akár nem . Jelenleg a férfiak zöme képtelen lenne eltartani egy családot (nem az ő hibájuk),de a nőké sem. Ez a történelmi örökségünk még mindig sajnos. Sokszor nincs választás.
http://www.archivnet.hu/politika/politika_es_noi_egyenjogusag.html

” 1945-ben kiemelt problémát jelentett az ország újjáépítése. Mindehhez új munkaerőforrásokra volt szükség. A megoldást a mezőgazdaságban dolgozók áttelepítése az iparba, illetve a háztartásbeli nők bevonása a termelőmunkába jelentette.

Az 1948 után a gyors iparosítás lett a gazdaságfejlesztés központi célja, ezen belül is kiemelt fontosságot tulajdonítottak a nehéziparnak és a hadiiparnak. Ennek érdekében további munkaerő bevonására volt szükség. Ebben a folyamatban a nők életének átalakulását alapvetően befolyásolták a nemzetközi erőviszonyok változásai, a szovjet modell követése, a tervgazdálkodás bevezetése, a külföldi és a magyarországi munkásmozgalmi irányzatok, illetve a pártpolitika alakulása.

Az 1949-1950-ben 100 000, addig nem foglalkoztatott asszony munkába állítását irányozták elő hazánkban. A korszak hivatalos propagandájának gyakori szereplői lettek a munkásnők. Az alacsonyabb iskolai végzettségűek alkalmazása elsősorban a kereskedelemben, illetve az iparban, ezen belül is az építő- és textiliparban volt jellemző. A magasabb iskolai végzettséggel rendelkező nők általában az irodai adminisztratív munkahelyeket foglalták el. A szükségletekhez igazodó munkaerő termelés jegyében indították el a különböző rendkívüli – gyorstalpalónak nevezett – képzési formákat. ”

Szóval én nem látom,hogy Anna másról beszélne,pontosan ugyanazt mondja,mint Fottkrumpli,munkamegosztást és ez így helyes,amennyiben mindkét fél dolgozni kényszerül,vagy a férj a “dolgozzon munkahelyen az asszony is” álláspont képviselője.

wittukind
Olvasó
wittukind

Ki az az “Anna”?

ulomenen
Olvasó

Amíg apuka dolgozza a többet, nehezebbet, jövedelmezőbbet, stresszesebbet, addig neki jár a több pihenés.

Nincs is olyan, hogy “férfiszemély”. Mondom én, hogy ostobaságokat beszélsz.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

És mi van,ha fordított a helyzet ? Manapság ez is gyakorta előfordul…
Szóval,az ,aki többet,nehezebbet, stresszesebbet dolgozik,valóban több pihenésre jogosult. Viszont ez nem mehet el olyan irányba és mértékig,hogy a másiknak ezért SEMENNYI pihenés ne jusson és egy perce se legyen pihenni.

wittukind
Olvasó
wittukind

A “forditott” helyzet az mi? az lenne ha az aki semmit nem csinál egész nap baszadéknyomogatáson kivűl, megérdemel pihenést….kb.ez lenne “forditott”

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

:)

Blackur
Olvasó
Blackur

A 31Anna mögött biztos nő van ? Már többször megfigyeltem hogy CSAK akkor kerül elő ha lanyhul egy poszthoz a hozzászólási kedv. Azonnal 40-50 hozzászólást produkál a pontosan adagolt provokációival. Szerintem a Ferfihang hozzászólásgeneráló ügynöke. :)

wittukind
Olvasó
wittukind

Öcsike, ez nem biztos hogy igy van, a Tanár úr utolsó pisilős cikkénél semmi komment és nincs generáló se….ez csak egy harmincegy amelyik időnként unatkozik

Balton
Olvasó
Balton

És akkor ki lenne? Ennyire Alter sem perverz:) talán…
Mondjuk az igaz, hogy az igazi nagykönyvbeli feminista aktivista, aki nem érti meg mikor csinál magából hülyét, és mikor válik nevetségessé az “érveivel”. Meg az hogy tény azt nem ismeri el.
Egy igazi feminsta-troll, és ezért nem hinném hgy a szerkesztők kamunickje.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem akarok belefolyni a „vitába” ami a 31(éves)Anna és a férfiak közt zajlik, mert semmi értelme.
Talán olyan „féloff” jelleggel leírnám azt, amit „látok” ezzel kapcsolatban……..

A férfiak részéről: hiába a RedPill, annak akár „tökéltes ismerete”, nem sokat számít, mert 99%-a „visszaesik” arra a szintre, hogy első körben meg akarja „mutatni”, majd „magyarázni” aztán meg „értetni” a nővel, hogy „hibás úton jár” és azt reméli, hogy ha a nő „felvilágosul”, és logikailag átlátja, akkor „változni” fog és a világ happy lesz, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak….

Nem, nem fog megtörténni. Egyetlen nővel sem. Beleértve Delint, Vivit, meg a többi nőt, akik jó esetben értik, sőt, tudják is, továbbmegyek „érzik is” azt, amiről itt nagyban szó van, de ez a „döntéseiket”, az ösztönös reagálásukat nem igazán befolyásolja. Nem mondom, hogy nem gondolkodnak el, ne ismernék el, vagy nem értenének egyet adott esetekben, de a való világukban, pontosan ugyan olyan AWALT-ak, mint bármelyik random nő.

Hozzátenném, hogy az itteni „kevésbé feminista” hölgyek azért már korban is, tapasztalatban is túl vannak már egy pár dolgon, kettőjüknek már van gyereke is…….., hogy finoman fogalmazzak, az ő „ugrálási lehetőségeik” azért egyre jobban behatároltak és az idő előre haladtával még jobban szűkülnek………

Nem lehet egy nőt „rábeszélni” a szerelemre/kémiára…….és semmi másra……
Egy csoki/édesség imádó (és nem elhanyagolandó szempont, hogy azt általában 99%-ban meg is kapó!) gyereknek hiába „magyarázod”, hogy az neki nem jó, mert leszarja (akkor is, ha szétrohadt már a fogsora ), pontosan úgy, ahogy az alkoholista a „jó tanácsokat”, a dohányos a „tüdőrákos cigarettaborítót”, a drogos a „felvilágosítást” meg a szentbeszédeket….stb.

Anna (legalábbis úgy gondolja, hogy ) jelenleg a csúcson van, nem véletlenül tévedt ide, megvan neki is a „keresztje”, és mint sok más előtte (és még fognak jönni, utána is:), valahogy úgy van vele, hogy ha itt sikerül „megvívni” a „harcot”, akkor a külvilágban, a valóságban is menni fog neki…..

Nem érti, és nem fogja fel, ő sem, hogy hiábavaló, kidobott idő és energia a „kiábrándult”/felvilágosult férfiak „visszatérítése”……

(Azért tegyük hozzá, hogy amikor ő férfiakról beszél, akkor mindig a számára elfogadható/kívánatos 20%-ról beszél…., persze, „elvitatkozik” ő a 80%-nyi, számára „láthatatlannal is” -mert azért alapjába véve:), jó szíve van:)- de igazán irreleváns…..)

Az egyik legnagyobb emberi tévedés az, ha azt hiszi valaki, hogy egy másik ember „meggyőzhető” , ha „jól csinálják”…….és közben meg hajlandó arról elfeledkezni, hogy őt sem győzte meg igazán soha senki, legalábbis „kívülálló”/”vitapartner”/”ellenfél” stb. stb…..
Az ember mindig saját magát győzi meg, a nőknek ott a racionalizáló hörcsögük, evolúciós „örökség”(és jópárszor „előny”), hogy „hajlik, mint a nád”, megvan ez a férfiaknál is, csak az náluk általában frusztráltsággal, reménnyel és illuzórikus „jövőképpel” párosul…. és köztük azért több az, aki inkább „törik”, mintsem „hajlik”……

Delinnél és Vivi-nél még „hatással volt” a korábbi nemzedék „irányvonala”, annak az írott és íratlan szabályai , a dolog jellegéből, „tehetetlenségéből” adódóan, még „értik” és jó esetben „átlátják” azokat a dolgokat amiről itt szó esik, viszont már az Anna korosztálya(nem beszélve az utána következőkről!), amelyik beleszületett a jelen „szabadságába”, akiknek a szüleik már teljesen „felrúgták a hagyományokat”, az (sok esetben egyetlen) „gyerek az első” faszságokkal, meg hogy „boldog legyen”, „kíméljük”, „jobb élete legyen”, „adjunk meg mindent, ami tőlünk telik”, ami nekünk nem jutott, ne legyen olyan „sanyarú” sorsa mint nekünk stb. stb. stb………..azt eredményezi, amit jelenleg is tapasztalunk, hogy tehetetlenek vagyunk, nincs hova „visszatérni”, és senki nem akar sehova sem visszatérni, (leszámítva a Mátrixból „kilökődött/kiszakadtakat” akik viszont hiába igyekeznek, RedPillel vagy anélkül, de már nem térhetnek vissza a „boldog tudatlanságba”….)

Nincs értelme időt és energiát ölni a nőkkel való „vitatkozásba”, a „meggyőzésükbe”, esetleg a „nevelésükbe” stb. stb……. korlátozottak (és egyben „korlátoltak” ) ők is, meg a „lehetőségek” is……..

wittukind
Olvasó
wittukind

Pont ezt irtam én is csak egy kicsit rövidebben-de te honnan tudod hogy az a szám az az? ismered véletlenül?

és arra, hogy itt jóérzésű férfiak irogatnak neki, van egy jó román szólás: “A strica orzu pe gîşte”…

sRPd
Olvasó
sRPd

Tudsz te, ha akarsz! A meggyőzhetőségről alkotott véleményedet osztom. Senkit sem lehet meggyőzni, sok ember inkább beleszalad a pofonba többször is, de nem hallgat senkire sem. Még a saját apjára sem, pedig lenne értelme.

Anna keresztjére az én elméletem az, hogy egy papucshoz ment hozzá, vagy egy annak idején jó kiállású fiatalembert teljesen átnevelt papuccsá. Itt próbálja meg racionalizálni, hogy az ide írogató férfiak mennyire szemetek, de az ő párja mennyire rendes, és hogy neki személy szerint mennyire igaza van. Habár biztosan érzi, hogy valami nincs rendben, ha már ide írogat vasárnap éjjel.

A rossz hír az, hogy ahogy a nők sem különböznek egymástól, a férfiakat is ugyanazok az ösztönök, rugók mozgatják. Vér nem válik vízzé, az ő férje sem különbözik tőlünk, legfeljebb domesztikáltabb ideig-óráig.

wittukind
Olvasó
wittukind

Az a “férj” olyan mint a Tom Sawyer bátyja…

sRPd
Olvasó
sRPd

Vagy mint Columbo felesége.

Hunn
Újságíró

Bassza meg, egy logikus és értelmes hozzászólás blackfriday-től, aminek minden szavával egyetértek! Mi van veled, ember??? Mi a fasz történt, megtáltosodtál? Ha te tudsz ilyet is, akkor máskor miért pont az ellenkezőjét csinálod, öreg?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én úgy gondolom, hogy mindig ezt csinálom, csak van, amit pl. te nem szeretnél hallani, van olyan, amit más nem szeretne…….., kinek mik a “fájó pontok”….

Ugyanis mindenki dédelgeti a kis egójának a buborékját és nem engedi azt “kipukkadni”, mert akkor a világa azonnal összedől, legalábbis azt hiszi, valójában pedig ez a “kezdet”, amíg ez meg nem történik, addig esélye sem lesz elkezdenie egy (közel sem biztos, hogy “jobb” , de talán ) “valósabb” életet…..

A Mátrix csalóka (általunk vélt ) “kiszámíthatósága” , a reményeink, vágyaink és a “jó elnyeri végül a jutalmát” kondicionálása olyan mélyen belénk ívódik, hogy ha kiszakadunk belőle, akkor nem illatokat, hanem szagokat érzünk, nem lila, hanem büdös ködben botorkálunk, nem jók vagyunk, hanem sokszor kicsinyesek, szemetek, kegyetlenek, önzők stb. stb……., egyszóval – “rosszak”

Amíg megmagyarázuk másoknak, de leginkább magunknak, hogy adott kínjainkért ki a hibás és ki/mi a felelős, addig (jó esetben) egy helyben “toporgunk”, de megtörténik (elég gyakran) , hogy “visszaesünk”, mert nem akarjuk a tükröt, túl sokat kéne feladnunk és nem hisszük el igazán, hogy a romokon jobbat, egyáltalán valamit fel tudunk építeni, mert erre nincs garancia……

Amíg mástól várjuk a “megmentésünket” addig hiába “küld Isten ezer csónakot”, mert egyikben sem fogjuk felismerni a “megmentőt”, hiszen annyira önteltek vagyunk, hogy személyesen Istent várjuk, hogy saját kezével húzzon ki a bajból, elvégre hozzá imádkoztunk…..

Hunn
Újságíró

Sokkal inkább arról van szó, blacfriday, hogy van, amikor faszságokat beszélsz, máskor meg nem. Ez mindenkire igaz amúgy, rám is, rád is, a többiekre is. Nem vagyok a személyed irányába negatívan részrehajló: simán elismerem, ha amit mondsz az úgy van és úgy igaz, és nem mondok ellent pusztán azért, mert azt te mondtad. De ugyanígy nem rejtem véka alá azt sem, ha hülyeségnek tartom amit írsz.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mndenki a saját “buborékjának” a foglya.
Az, hogy írok faszságokat, tuti. Hogy ezekből ténylegesen mi a valódi “faszság” és mi az a mi nem az, de az illető “szemléletébe” nem fér bele, mert esetleg “fájdalmas” lenne és egyúttal veszélyeztetné annak integritását, az már egy érdekesebb kérdés……
Ugyanígy az sem számít, hogy ki mit tart hülyeségnek, főleg ha az illető az egójához, a buborékjához szeretné “hajlítani” a valóságot és az nem nagyon akar hajolni……, akkor kénytelen úgy oldani az ellentmondást, hogy “hülyeség”., legalábbis a saját (virtuális) “világát”, buborékját illetően…..

wittukind
Olvasó
wittukind

Az hogy faszságokat még irunk, igy helyes, eleget picsálkodnak a nők…..

Blackur
Olvasó
Blackur

Üdv Blackfriday!
Egyetértek Hunn al érdekes dolgokat érdekes tónusban írtál le. Viszont ezzel a hozzászólással tévedhetetlennek állítod be magad. Miért gondolid, hogy amit Te álllíasz az a valóság s ha valaki nem ahhoz igatítja a buborékját akkor az az ő baja. Ahány ember annyi sors, hogyhogy az általad leírt a ” valóság”?
Irónia nélkül komolyan érdekel , de csak akkor válaszolj ha ue tónusban sikerül :)))

wittukind
Olvasó
wittukind

egy kicsit szerkezd át, öcsi, mert összevissza vannak a betűk…

Blackur
Olvasó
Blackur

Ha tőlem szeretnél valamit van egy itt használatos nevem meg az a minimális tisztelet amit én is megadok. Köszi, a te román betűid rendben vannak mindig.

wittukind
Olvasó
wittukind

aki engem “agyhalott”-nak nevezett, ahhoz semmi tiszteletem nincs…maradsz számomra csak a Hunn – mostmár nem “öcsikéje” hanem “pincsije”- fthagn nahn yogh shothoth!

Blackur
Olvasó
Blackur

:DDDDD

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Viszont ezzel a hozzászólással tévedhetetlennek állítod be magad.

Idézd azt a részt…

Blackur
Olvasó
Blackur

Idézni te szoktál a teljes szövegből kiragadva mondatokat s a saját buborékodhoz hajlítani, s igy már mást jelent mintba teljes szöveg. Írtad hogy írsz faszságokat DE… ebben a de ben ott van minden.. ahogy valaki próbálja a buborékhoz a valóságot hajlítani úgy te is ezt teszed. Honnan tudod melyik a valódi valóság?

Hunn
Újságíró

Egy pillanat, blacfriday. Az lehet, hogy mindenkinek megvan a maga “buborékja” – ezek szerint neked is, jegyezném meg halkan – de az, hogy valami része ennek a “buboréknak”, az még nem jelenti automatikusan azt, hogy az a dolog nem igaz, hogy az eleve tévedés vagy hazugság lenne.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Az lehet, hogy mindenkinek megvan a maga “buborékja” – ezek szerint neked is, jegyezném meg halkan

Persze, senki sem kivétel, én sem.
Ezt elég gyakran szoktam is jelezni…….

de az, hogy valami része ennek a “buboréknak”, az még nem jelenti automatikusan azt, hogy az a dolog nem igaz, hogy az eleve tévedés vagy hazugság lenne.

Ez is igaz.
Az viszont a legnagyobb tévedés, hogy ha van igaz a buborékban, akkor a teljes buborék igaz…… Tudom, kényelmes álláspont, de “tranzitív hiba”….

Hunn
Újságíró

Ez oké, blackfriday, de akkor ez egyben azt is jelenti, hogy attól még, hogy a “buborékban” van hamis elem, az még nem jelenti automatikusan azt, hogy minden hazugság benne.

Delin
Olvasó
Delin

Csakszi, kb egyetèrtünk, max kiegèszìtenèm. Az okè, hogy ösztön szinten kb minden nő AWALT, de SMV-től függően nagyon màsok a lehetősègeik, teljesen màs fèrfiaknàl rùgnak labdàba, màshogy kezeli őket ùgy altalàban mindenki. A nők sem egy ligàban jàtszanak ès ez mindenre kihat. (Vivi ès èn, ahogy levettem SMV 7-8 körül mozogtunk gyerek előtt, aminek elèg sok pozitìv hozadèka van, felènk első körben a legtöbb fèrfi a jobbik oldalàt veszi elő. Ilyen szinten egy nőnek több negatìv tapasztalata van màs nőkkel, mint a fèrfiakkal. Egy SMV 5 ès alatti nőnèl ez inkàbb fordìtva van ès ők a többsèg, főleg idősebb korban.)

Màsrèszt az egy dolog, hogy pl “kèmia”, vonzalom meglète ösztön szinten mozog, az AWALT, de hogy hogyan kezeli egy nő az ösztöneit az màr korànt sem. Itt jön be a nő egyèni felelőssège (igen van olyan a nőknèl is) ès egyèb szemèlyisèg jegyei, ami màr elèg nagy skàlàn mozog. Felőlem tekinthetitek a nőket ösztönszintű gyereknek, aki nem tudja magàt korlàtozni, ìgy nincs felelőssège. Azonban ez csak akkor működik, ha a màsik oldalon ott az erős fèrfi, aki megadja a kereteket, amolyan bölcs uralkodòkènt. Erre ma a fèrfiak többsège alkalmatlan, vagy nem vàgyik ilyen szerepkörre.

Annàval szerintem èn kb egy korosztàly vagyok, a vilàgkèpünk nem itt tèr el. (Van pàr tippem mi a különbsèg ès mièrt ezeket a dolgokat hangsùlyozza, amit, mert pàr felvetèse jogos, ha ez az itt lèvőknek nem is tetszik.)

A minden nő feminista tèzis, igaz, ha az első hullàmot is beleèrted (vàlasztòjog, tanulàshoz valò jog, önàllò keresethez valò jog, “szabad pàrvàlasztàs” joga, stb).

wittukind
Olvasó
wittukind

Delin naccsága! a választójogon kivül(ami a férfiaknak sem volt meg) mi az amihez nem volt joga egy nőnek a szüfrazsetthiszti előtt?? nem ettől feminista minden nő hanem azért mert egyszerüen nő…ennyi…csakis a férfiaktól függ hogy ez a feminizmus miben nyilvánul meg…

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Bemásolom neked a kb 1,5 évvel ezelőtti kommentemet, nagyon nem mindegy ,hogy a “szüfrazsetthisztit ” hol és milyen társadalmi rétegnél vizsgáljuk. Az angliai munkásosztályba születve, tuti szüfrazsett lettem volna. Ha Magyarországra születek ,abba a társadalmi rétegbe ,ahonnan apai ágon származom, egy időnként lázadozó ,de a kereteket jobbára elfogadó nő lettem volna :

Bevallom,ha a XIX századi Angliában (vagy inkább XX. század elejei Angliában) éltem volna én bizony jó eséllyel szüfrazsett lettem volna.És pedig az egyenlőség-igazságosság mániám miatt. Elképesztően nagyok a különbségek,hogy pl a XX. század elejei Magyarországról,vagy pl. Angliáról beszélünk. Nem véletlen ,hogy a szüfrazsett mozgalom onnan indult ahonnan. Magyarországon messze nem volt olyan rossz a helyzet jogilag (női szempontból),mint Angliában. Persze a paraszti,főleg jobbágyi és cseléd sorban élők helyzete nem volt fenékig tejfel,de messze nem voltak a munkás rétegek annyira elkeseredve,mint Angliában.

Remek összefoglaló a két alábbi link a nők magyarországi helyzetéről:

http://mindennapoktortenete.blog.hu/2014/09/14/noi_munkavallalas_kezdetek

http://emberijogok.kormany.hu/nok

Angliában viszont valóban nagyon egyenlőtlen és elkeserítő volt a helyzet. Nálunk az olcsó munkaerőre inkább a 2. VH után volt szükség.A textilipar rohamos fejlődésével Angliában viszont jóval korábban. Ehhez remekül asszisztáltak a szegény ún, “dologházak”. Angliában a nőknek SEMMI joguk nem volt,teljesen ki voltak szolgáltatva a férfiaknak. Nem volt tulajdonhoz joguk,sőt még a saját gyermekükhöz sem !!! (ha akarta a férj-apuka a nő megkérdezése nélkül örökbe adhatta a gyereket). Gondoljatok bele,milyen rossz érzés ma,hogy az apáknak általában kevesebb jogot biztosít a törvény és egyszer csak ez a mostani abba váltana át,hogy SEMMI jogod nincs. Nincs láthatás,nincs közös felügyelet,akár örökbe adhatják másnak a gyerekedet stb. Angliában elsősorban a munkásosztály női követelték a szavazati jogot (persze néhány tehetősebb, magasabb osztálybéli támogatóval). Sokan nincsenek tisztában azzal,hogy a szüfrazsettek mit is követeltek a szavazati jogukkal. Nem az általunk manapság ismert egyenjogúságot. A legtöbbnek dolgozni KELLETT nehogy éhen dögöljön,sokszor a kisbabájával a hátán,a gyerek megörökölte a szülők dologházi szinte ingyen munkáját. Sokan azt hiszik,hogy a nők a munkához való jogért küzdöttek.(nyilván volt egy elenyésző számú ilyen törekvő is) Egy nagy frászt ! A munkakörülményeik javításáért,hogy a pici babával pl. NE kelljen (annyit) dolgozniuk. Azért követelték a szavazati jogot ,hogy szavazhassanak egy olyan képviselőre,aki az ő érdekeiket figyelembe veszi,aki őértük és nem csak a férfiakért harcol a parlamentben. Eszükbe nem volt,hogy ők képviselők legyenek,egyszerűen elviselhetetlen volt a helyzet-legalábbis Angliában. Szóval a szüfrazsett mozgalom (időnként vitatható eszközökkel harcolva ,bár sosem sérült meg senki,ami inkább a szerencsének volt köszönhető) ezért alakult ki ANGLIÁBAN ekkora erővel. Íme az eredeti szüfrazsett kiáltvány,hogy miért is akarnak szavazati jogot,szimplán némi érdekképviseletet kértek,íme a korabeli leghíresebb kiáltvány:

Ajánlom figyelembe főleg a 4. pontot

http://www.bl.uk/learning/images/21cc/society/large1207.html

Szóval minden igazságérzetem azt diktálja ,hogy akkor ,ott Angliában ! igenis ennek a mozgalomnak létjogosultsága volt. A nők helyzete abban a régióban,azon törvények között elnyomott és igazságtalan volt. Magyarországon messze nem volt ilyen rossz a helyzet,szóval nagyon nem mindegy ,hogy nőmozgalmakról milyen régiókban beszélünk. Pontosan azért lettem volna ott és akkor szüfrazsett ,amiért most egyetértek azokkal a férfiakkal,akik harcolnak a férfiakat sokszor elnyomó ,hátrányosan megkülönböztető események,jogszabályok,intézkedések ellen.Mert igazságtalan. Igazságtalan ami volt akkor a nők ellen és igazságtalan,ami most van gyakran a férfiak ellen. Valahol középen kellett volna megállni….

wittukind
Olvasó
wittukind

Nem a “working woman’s right” volt a lényege a hozzászólásomnak, annak nem is tetszet ellentmondani, VivienLeigh…és igazolt is hogy minden nő feminista csak a szint különbözik…

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Csak a “szüfrazsetthiszti” pont a working women’s rights-ról szól elsősorban. De Magyarországon is, a választó jogon kívül, az iskolázottsághoz-főleg magasabb szinten , a magántulajdonhoz való jog később jött,de messze nem volt annyira elkeserítő a helyzet,mint Angliában. Én a jogi egyenlőséget hirdetem.Törvény előtt,tulajdonjog, érjen annyit a szavam,magyarul legyek egyenlő állampolgár. És igen,valamilyen szinten minden nő feminista ,ezen az alapszinten én is ,de azt hiszem ez azért nem nevezhető feminizmusnak, mert én NEM akarok TÖBB jogot SEMMIBEN a férfiaktól. Én nem akarok pozitív megkülönböztetést , nem akarok férfiakat sújtó rendelkezéseket, ez mitől feminizmus,ha jogi egyenlőséget akarok ? Én az EGYFORMA JOGOKBAN ÉS FELELŐSSÉGBEN hiszek. Lássuk be,a jelenlegi társadalmi viszonyok között ez a maximum ,ami elérhető férfi oldalról. És szerintem így igazságos. Nem keverendő ez az egyenlőség a nemi szerepekkel,az már más terület.

wittukind
Olvasó
wittukind

Akarjon, VivienLeigh, akarjon, valaki megállitja ebben az igyekezetben??

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Én mindig hangoztatom,hogy már elértük,teljesen felesleges -legalábbis ebben a régióban tovább küzdeni,mert már rég elértük a célt,még születésem előtt. Én inkább azt látom,hogy bizonyos területeken a férfiak nem egyenlők. Már azért kell küzdeni.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

mi az amihez nem volt joga egy nőnek a szüfrazsetthiszti előtt?? nem ettől feminista minden nő hanem azért mert egyszerüen nő…ennyi…csakis a férfiaktól függ hogy ez a feminizmus miben nyilvánul meg…

Hall of F(l)ame kategória…..

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Egyetértek Delin. Igen jelentős különbség van , a véleményem szerint neveltetésből (jó példát követő ) eredő ösztönkezelésben nő-nő között. Na ez korántsem AWALT. Én pl már fiatal koromtól tudatosan korlátozom magam, ami tudom ,hogy hosszú távon az érdekemet szolgálja. Na ilyen téren elképesztő különbségek vannak azért.
A másik, megváltoztatni valóban nem fogjuk egymást. Senki nem változik meg, véleménye sem gyökeresen pár komment miatt, de ha olvassuk egymást,elgondolkodunk a másik nézőpontján,netán kicsit képesek vagyunk beleképzelni magunkat a helyébe,igenis árnyalhat a dolgon és elfogadóbbak lehetünk. Rajtam változtatott az ittlét,sőt nem egyszer segít nekem,hogy könnyebben kezeljem az időnként feltörő tipikus női oldalamat,nem egyszer megjelennek lelki szemeim előtt kommentek,mondatok és erőt merítek abból ,hogy helyesen,vagy helyesebben döntsek. Hogy feleslegesen ne lovagoljak dolgokon,hogy türelmesebb, megértőbb legyek.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én egyetértek veled, elég sok mindenben:)

Màsrèszt az egy dolog, hogy pl “kèmia”, vonzalom meglète ösztön szinten mozog, az AWALT, de hogy hogyan kezeli egy nő az ösztöneit az màr korànt sem. Itt jön be a nő egyèni felelőssège (igen van olyan a nőknèl is) ès egyèb szemèlyisèg jegyei, ami màr elèg nagy skàlàn mozog.

Ez a “felelősség” jópár éve már nem igazán van „tartalommal feltöltve”, hogy finoman fogalmazzak…..
Neked még ezeknek a szavaknak van jelentésük és értelmük, és az „eredeti” értelemben használod, viszont egy 30 vagy az alatti nő (és férfi esetében is!, ez a nagyobb tragédia) már nem ugyanazt, vagy semmit nem jelentenek, mert olyan világba születtek, olyan körülmények közé és olyan (elbaszott) „nevelést” kaptak, aminek eredményeként nincs igazán semmi jelentése……..

Felőlem tekinthetitek a nőket ösztönszintű gyereknek, aki nem tudja magàt korlàtozni, ìgy nincs felelőssège.

Tekinthetjük bárminek, ha a valóságban így „viselkednek”…… Mindig a tettek számítanak a végén, nem a hagymázas elméletek…

Azonban ez csak akkor működik, ha a màsik oldalon ott az erős fèrfi, aki megadja a kereteket, amolyan bölcs uralkodòkènt. Erre ma a fèrfiak többsège alkalmatlan, vagy nem vàgyik ilyen szerepkörre.

Ugyanazok a szülők, ugyanolyan elbaszott neveléssel, ugyanolyan körülmények közt, eléggé életképtelen „balfaszokat” „neveltek” ráadásul…….., így igen, alkalmatlanok, őket még az ág (többszörösen) is “húzza”…..

Annàval szerintem èn kb egy korosztàly vagyok, a vilàgkèpünk nem itt tèr el. (Van pàr tippem mi a különbsèg ès mièrt ezeket a dolgokat hangsùlyozza, amit, mert pàr felvetèse jogos, ha ez az itt lèvőknek nem is tetszik.)

Anna jó egy tízessel fiatalabb mint te….. , 31 éves, a neve alapján, no meg a “porbléma felvetési”, a “vitakultúrája”, “érvrendszere ” és a “lilaködös Disney világképe” is ezt támasztja alá….

A minden nő feminista tèzis, igaz, ha az első hullàmot is beleèrted (vàlasztòjog, tanulàshoz valò jog, önàllò keresethez valò jog, “szabad pàrvàlasztàs” joga, stb).

Én azt állítom, hogy minden férfi is feminista, (úgy születik:) aztán meg amikor már az „feje lágya is benőtt”……., akkor meg már azért, mert ez nem számít(felső 20%), vagy azért mert ezzel reméli, hogy pinához jut (és megtarthatja, ha már valahogy hozzájutott)…..

Delin
Olvasó
Delin

BF, nem tudom honnan gondolod, hogy 40es vagyok, èpp, hogy 32. Pont arra az emancipàlt kaptafàra kèszültem, mint Anna.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Hm….. Érdekes…..

Ezek szerint mellélőttem, 40 vagy a fölöttinek tippeltelek.

wittukind
Olvasó
wittukind

Nekem akkor is naccsága marad…férj is van, meg 3 gyerik(még ha lombikban is)….săr’mîna doamnă..a..şi o ţîţă!!

Delin
Olvasó
Delin

BF, ilyen ez, ha valami nem illik az elmèletedbe. ;)

Wittukind, nem unod mèg ezt a lombikot? Nagyon beragadt a lemez. Ha 43 èvesen akarnàm az első gyereket összehozni tuti lombikoznèk, de ebből, nem következik, hogy erre volt szüksègem 26-27 èvesen.

wittukind
Olvasó
wittukind

Ezer bocsánat, Delin naccsága…annyira odavót hogy milyen nagyszerű a lombikgyártás hogy azt hittem….bocsi, többet nem emlitem…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Attól, hogy vannak “kivételek”, még nem jelenti azt, hogy nem igaz.
Arról nem is beszélve, hogy a gyakorlatról értekeztem és nem az “elméletről……

Delin
Olvasó
Delin

A korosztàlyos eszmefuttatàsod nem jött be, arra èrtettem.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A korosztàlyos eszmefuttatàsod nem jött be, arra èrtettem.

A kettőnek nincs köze egymáshoz, mert te “speciális” helyzetben vagy….

wittukind
Olvasó
wittukind

Veszem megen észre hogy valaki itt minuszózik…na neki ajánlom azt a bizonyos OVERKILL számot…

Reszet Elek
Újságíró
Delin
Olvasó
Delin

Mièrt is lennèk speciàlis helyzetben? Engem elkerült gyerekkènt a feminista kondicionàlàs, vagy a szüleim “speciàlisak”? A helyzet, hogy àltalanosìtasz egy elèg erőset ès azt veszed kiindulasi alapnak.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mièrt is lennèk speciàlis helyzetben?

Ok, akkor “profilozzunk”:

Ha jól emlékszem:
– Külföldön élsz,
– 3 gyereked van

A te “lehetőségeid”, egy Magyarországon élő, “azonos adottságokkal rendelkező” nőtől gyökeresen eltér.

Ott neked, finoman fogalmazva eléggé “behatároltak a kereteid”. “Ugribugri” kizárva, hiába keresel/keresnél “elég jól”, úgy, hogy nem nélkülöznél, ha a férjed nem “tartana” el, bár elméletben semmi nem korlátoz, a gyakorlatban pedig azért elég sok minden.

A 3 gyerek sem véletlen, hiszen ez neked, ott, “biztosíték”.
Te nem engedheted meg magadnak azt, amit itthon megengedhetnél, gyakorlatilag kvázi büntetlenül.

Az sem véletlen hogy idekeveredtél, az itteni léted segített/segít, hogy “megbékélj” a “helyzeteddel”.

Probáltál te azért ugrándozni, de annyi eszed azért van, hogy nem szívasd meg magad.

És igen, “behódoltál”, mert nő vagy és alkalmazkodtál a keretekhez, hajolsz, mint a nád.

Mivel elég ideje vagy kinn, a gyökereket eléggé “elveszítetted”, nem sok biztos pont/kapaszkodó maradt a férjeden kívül. Mindegy hogy hol vagy és mindegy, hogy látszólag mennnyire becsülnek meg, mindig is betolakodó “idegen” leszel, ezt te is pontosan tudod és ez soha nem fog változni….

Igen, elég “speciális” a helyzeted, amihez nincs köze semmilyen “feminista kondicionált” faszsághoz, a szüleidhez inkább, de mivel róluk elég kevés információm van, így erről nem igazán tudok nyilatkozni.

Delin
Olvasó
Delin

Az èn esetemben a külföld csak helyrajzi kèrdès, nem függök jobban itt a fèrjemtől, mint màshol. Az euròpai nők mindenhol nèpszerűek a vilàgban, a meglèvő gyerek pedig mindenhol hàtràny. Az apànàl valò bebiztosìtàshoz elèg egy gyerek is, nem kell 3… (nem mintha a legtöbb nőt ez motivàlnà gyerekszülèsnèl, anyagilag nem èri meg ma gyereket szülni. A gyerek a vilàg legdràgàbb hobbija.)

Viszont most èpp azt fejtegeted, hogy egy nő speciàlis esetben kèpes korlàtozni az ösztöneit, tehàt nem AWALT a viselkedèse…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Az èn esetemben a külföld csak helyrajzi kèrdès, nem függök jobban itt a fèrjemtől, mint màshol.

Hát persze…..
Csak épp a „mozgástered” van kissé beszűkülve, nem véletlenül szültél 3 gyereket….
És ugye a „függés” az nem (csak) az anyagiakra vonatkozik….

Az euròpai nők mindenhol nèpszerűek a vilàgban,

A legjobb kurvák….

a meglèvő gyerek pedig mindenhol hàtràny.

Ott sokkal jobban, itthon kevésbé….

Az apànàl valò bebiztosìtàshoz elèg egy gyerek is, nem kell 3…

Ez is egy lényeges „adalék” a te esetedben, hogy neked nem volt elég egy……

(nem mintha a legtöbb nőt ez motivàlnà gyerekszülèsnèl, anyagilag nem èri meg ma gyereket szülni. A gyerek a vilàg legdràgàbb hobbija.)

Irreleváns az anyagi rész, és ez is azt támasztja alá, amit mondtam….

Viszont most èpp azt fejtegeted, hogy egy nő speciàlis esetben kèpes korlàtozni az ösztöneit,

A „rákényszerül” szó az, amit kerestél……, amúgy az ezzel kapcsolatos „képességét” sem vitatta senki, épp arról volt mindig is szó, hogy ha a keretek „kényszerítik”, akkor „mindenre képes”(hajlik, mint a nád), mert kénytelen, ahogy a keretek „lazulnak”, úgy annál jobban szarik erre a „képességre”….., nem hülye, hogy önmagát korlátozza „erkölcsi”/”morális” stb okokból…

tehàt nem AWALT a viselkedèse…

Dehogynem, épp azt bizonyítod, hogy már csak az „áron vitatkozunk”…..

Delin
Olvasó
Delin

Azzal szűkült be a mozgàsterem, hogy van 3 gyerekem…Viszont nem èrtem mire cèlozgatsz. Mit tud 3 gyerek, amire egy nem elèg?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Azzal szűkült be a mozgàsterem, hogy van 3 g kőyerekem…

Nem (csak) azzal, hanem hogy idegen vagy egy idegen országban……

Viszont nem èrtem mire cèlozgatsz. Mit tud 3 gyerek, amire egy nem elèg?

Nem céloztam semmire, tény, hogy 3 gyereket szülni egy férfinak az a férfi értékét is emeli, no meg az elkötezettségét is, amire neked szükséged van, föleg “idegenben”.Alapösztönök.

Arról nem is beszélve, hogy a 3 az neked , ott, az egyik legjobb stratégiád, neki meg “kvázi biztonság”… eléggé lefoglalnak…

Delin
Olvasó
Delin

Egy gyerek utàn szerintem az elkötelezettsèg mèrtèke nem nő jelentősen, viszont egyèb tèren sokkal inkàbb jelentkezhetnek problèmàk. Ha csak a gyerekeimmel kellene foglalkoznom elèg laza időbeosztàsom lenne. :)

Visszakanyoradva az eredeti tèmàhoz, ez a “specialitàs” totàl lènyegtelen, mert csak a jelenlegi helyzetemet èrinti, a külföldre költözès előttit nem. A vilàgkèpem ès főbb attitűdjeim màr kialakultak 26 èves koromra, ugyanazok a hatàsok èrtek, mint bàrkit a korosztàlyomban.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

.. ez a “specialitàs” totàl lènyegtelen, mert csak a jelenlegi helyzetemet èrinti, a külföldre költözès előttit nem.

Ha már kinn szülted a harmadikat (amit én betippelnék:), akkor épp hogy nagyon is lényeges…..

A vilàgkèpem ès főbb attitűdjeim màr kialakultak 26 èves koromra, ugyanazok a hatàsok èrtek, mint bàrkit a korosztàlyomban.

Igen, a szüleidről nem sokat tudunk, én azt feltételezem, hogy nem a “liberális” nevelést részesítették előnybe nálad…

Delin
Olvasó
Delin

Kevered a liberàlis nevelèst a korlàtok nèlkülisèggel, ami kvàzi a gyerek elhanyagolàsa. Az, hogy valakit nem autorikusan nevelnek, nem zàrja ki, hogy ez az ember felnőttkènt csalàdcentrikus legyen. A csalàdcentrikussàg azonban pl totàl független attòl, hogy egy nőnek anyagilag függenie kell-e a fèrfitòl, vagy neki kell-e vinnie a napi hàztartàsi feladatok jelentős rèszèt (amiről szò volt koràbban).

Ezt az emancipàlt “ùj” vilàgrendet kezelte a mai 55+ generàciò elèg vegyes sikerrel, ne csodàlkozz, ha egy mai yermèkeny korban lèvő nő vagy fèrfi 20x meggondolja ki mellett köteleződik el gyerekek àltal. Ma mikrocsalàdok vannak a többsègnèl, a szèlesebb csalàd nincs jelen àllandò jelleggel. Az egyetlen ember, akire egy nő napi szinten szàmìthat az a gyerekei apja. Ezèrt mindegy hol èlsz a vilàgban, ez nem vàltozik akkor se, ha ugyanazon a települèsen èlsz a csalàddal/règi baràtokkal. A többsèg azt làtta a szüleitől, hogy ő hogyan NEM akar èlni, de a hogyanra nincs mintàja. Ugyanùgy, ahogy a szüleinek se volt, arra hogyan alkalmazkodjon a rendszervàltàs utàni vilàghoz.

Egyèbkènt visszajutottunk az eredeti önellentmondàsodhoz, miszerint az èn generàciòm egysèges, homogèn halmaz. Ìrtòra nem az, nagyon eltèrőek erre a mintanèlkülisègre, ùj keretekre adott vàlaszok. Tùl sok a speciàlis eset ebben az elmèletedben…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Kevered a liberàlis nevelèst a korlàtok nèlkülisèggel, ami kvàzi a gyerek elhanyagolàsa.

Van egy rossz hírem, a liberális nevelésnek a “lényege” a korlátok nélküliség……
Az „elhanyagolás” sincs igazán definiálva, így ezt is sok mindenre rá lehet húzni….. Amúgy ez az egyik kedvencem, mert 100 évvel ezelőtt, szerintem, a maihoz képest egy gyerek sokkal jobban el volt “hanyagolva” mint ma a leg elhanyagoltabb gyerek….

(O tempora, o mores)

Az, hogy valakit nem autorikusan nevelnek, nem zàrja ki, hogy ez az ember felnőttkènt csalàdcentrikus legyen.

Csak kurvára kicsi az esélye,……… arányok, arányok, arányok……., és ne feledkezzünk meg a másik „mantráról”: minta, minta, minta…..

A csalàdcentrikussàg azonban pl totàl független attòl, hogy egy nőnek anyagilag függenie kell-e a fèrfitòl, vagy neki kell-e vinnie a napi hàztartàsi feladatok jelentős rèszèt (amiről szò volt koràbban).

Ha nem függ/”van ideje”/kénytelen dolgozni, akkor az kurvára erodálja a családcentrikusságot, ahogy fogalmazni szoktak, a „minőségi ídő” egyre inkább pénzben lesz „megváltva”……, mert ilyen a dolgok természete……
Arról nem is beszélve, hogy olyan “döntési lehetőségei” adódnak, amivel egyre inkábban él, mert megteheti, büntetlenül….

Ezt az emancipàlt “ùj” vilàgrendet kezelte a mai 55+ generàciò elèg vegyes sikerrel, ne csodàlkozz, ha egy mai yermèkeny korban lèvő nő vagy fèrfi 20x meggondolja ki mellett köteleződik el gyerekek àltal.

Ez már sokszor hangoztatott bullshit. Ne a felső 20%–ból indulj ki amikor férfi „elköteleződésről” beszélsz, mert azok viselkedési mintája nem sokban különbözik egy „átlag” nőétől. És azért a „termékeny korban” se csúsztass, ugyanis a „termékeny korban lévő nő” limitált időszakot jelent, amíg ez a férfinél nem.

Amíg a nő döntése és és 100%!-ban az ő tényleges függvénye a gyerekszülés, addig bullshit minden „férfiúi elkötelezettségi” szarság, ugyanis ha megszületik a gyerek, a jelen kor társadalma magasról szarik arra, hogy az adott,(időnként csak), megnevezett „apa” el akar -e köteleződni, vagy sem, így vagy úgy, de tejelnie kell.

Amióta a fogamzásgátlás széles palettája rendelkezésre áll és ennek a 90%-a a nők kezében van, azóta a férfiúi „elkötezettség” ebben a témakörben értelmezhetetlen fogalom.
(Persze az, hogy a csak fasztarisznyának használt körhintázó picsákat csak a gumiban hajlandó az „áhított bredpitt” megdugni és ugye, így „nem köteleződik el” az a kevés x százalék, ami nem igazán releváns……, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor a szerelmes hp, “hogy el ne veszítse a kandurt”, még abortuszra is hajlandó, az is eléggé ki volt már vesézve….., de ez sem a férfiúi elkötelezettség hiánya, hanem hogy “ezzel a nővel” nem akar “elköteleződni”, ahogy egy nő is “szereti” a felhőztetett “barátját”, de nem úgy….)

Ma mikrocsalàdok vannak a többsègnèl, a szèlesebb csalàd nincs jelen àllandò jelleggel. Az egyetlen ember, akire egy nő napi szinten szàmìthat az a gyerekei apja.

No meg a bölcsőde, óvoda, iskola……, bejárónó, bébiszitter, vagyoni helyzettől függően……

Ezèrt mindegy hol èlsz a vilàgban, ez nem vàltozik akkor se, ha ugyanazon a települèsen èlsz a csalàddal/règi baràtokkal.

No -no, a te példád is azt támasztja alá, hogy számít, nem is keveset…..Minél “tágabbak” a keretek, annál “emacipáltabbak” a nők….

A többsèg azt làtta a szüleitől, hogy ő hogyan NEM akar èlni, de a hogyanra nincs mintàja.

A többség leszarja a szüleit. A hogyanra meg még “emancipáltabb” és még “felvilágosultabb” /liberálisabb/SJW szarságokat eröltet….

Ugyanùgy, ahogy a szüleinek se volt, arra hogyan alkalmazkodjon a rendszervàltàs utàni vilàghoz.

Mindig is azt mondtam, hogy elbaszott szülők , elbaszott gyerekei még inkább elbasszák a saját gyerekeiket……, ebben a jólétnek vastagon benne van a „keze” ahogy a többi, már unalomig ismételt összetevőnek is……., de végső soron, mindig az „egyén húzza meg a ravaszt”……

Egyèbkènt visszajutottunk az eredeti önellentmondàsodhoz, miszerint az èn generàciòm egysèges, homogèn halmaz.

Én ilyet sehol nem állítottam. én azt állítottam, hogy a megváltozott, adott keretekben a tapasztalatok és valóság tényei alapján, ezen kezdeti peremfeltételek ezt a kimenetelt “determinálják”…..

Azért, mert van kivétel, attól a „sokaságra tett megállapítás” érvényes, az ellenpélda létezése nem negálja a 80%-90% -ra „érvényes szabály”-t, csak annyit jelent, hogy vannak kivételek……., minél kisebb az arányuk, annál irrelevánsabbak……, legalább is jelenleg, a “jóléti világban”….

Ìrtòra nem az, nagyon eltèrőek erre a mintanèlkülisègre, ùj keretekre adott vàlaszok.

A valóság azt mutatja, hogy nem, épp, hogy „konvergálnak” ahhoz, amit mondtam……..

Tùl sok a speciàlis eset ebben az elmèletedben…

Te vagy „speciális esetben” , és hibás módon a sokaságra vetíted…..

És hogy tisztázzuk újra, nem „elméletet” állítottam fel, hanem a tényekről, és a valóságról beszélek……
Majd szólok, ha hipotetikusan, „elviekben” , esetleg „találgatok” , meg „elméletezgetek”……..

Delin
Olvasó
Delin

Kicsit ùgy èrzem vàltogatod a nèzeteid.

1. Koràbban nem a pènz volt a lènyeg a gyereknèl, most hirtelen az adja a fèrfi elköteleződèsènek alapjàt.

2.Koràbban azt ìrtad nem szàmìt a csalàdi minta, most hirtelen kulcsfontossàgù. Bàr egyben azt is ìrod, hogy mindenki leszarja a szüleit.

3. Most a nő dönt 100%-ban a gyerekvàllalàsròl, koràbban azt ìrtad hajlik, mint a nàd, mert az adott keretek formàljàk, azaz a fèrfi (aki ugye alakìtja a nő körülmènyeit).

4. Azt pedig màr vègkèpp nem tudom, hogy nekem tàgak, vagy szűkek a kereteim szerinted, ill. emancipàlt vagyok, vagy sem.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Kicsit ùgy èrzem vàltogatod a nèzeteid.

Akkor keversz valakivel….

Koràbban nem a pènz volt a lènyeg a gyereknèl,

Most sem, bár jó ha van, ha bétának szül a nő, akkor meg elengedhetetlen, nem a gyerek (költségei) miatt, hanem neki ennyi az ára az adott esetben, annál a férfinál. ……

most hirtelen az adja a fèrfi elköteleződèsènek alapjàt.

Hol írtam én ilyent?
Attól hogy a 20%-nyi „alfa” megengedheti magának, hogy hipergám legyen, nem jelenti, hogy egyben kurva is lett, és pénzért „köteleződne el”……Ő a minőségi punciért és a valószínű, hogy extra jó genetikával rendelkező utódért „köteleződik el”, ha már itt tartunk, ahogy a nő is a minőségi férfiért, aki azért nem árt ha gazdag,. de ha nem ,. akkor viszont elengedhetetlen, hogy legyen nagyon kiváló a „genetikája”……

De mivel ez a „réteg” a „látókörön kívül esik”, így térjünk vissza a földre és a maradék/általános/átlag 60%-ról beszéltünk és beszéljünk….

Koràbban azt ìrtad nem szàmìt a csalàdi minta,

A 60% szempontjábol igazán indifferens….., az alsó/felső 20% -ban erősít/gyengít…”devianciákat”…

most hirtelen kulcsfontossàgù.

ezt te állítod, hogy én mondtam……
Az „elbaszott szülök”-ben van „elbaszott mintakövetés” x százalékban, a többi nyomor az már “saját kútfőből” ered a szülőnél…… de írtam ezekről is, a hamis társadalmi „hitekről”….

Bàr egyben azt is ìrod, hogy mindenki leszarja a szüleit.

Pontosan, , de az nem zárja ki, hogy (és általában nem tudatosan) ne követné el ugyanazokat a „hibákat”ráadásul még megfejeli a “saját kútfőből” adódó hülyeségeivel is….

Most a nő dönt 100%-ban a gyerekvàllalàsròl,

Jelenleg igen, minden „engedélye és lehetősége” és büntetlensége (vagyis a férfi büntethetősége, ha mégis „kényszerítene”….) megvan rá….

koràbban azt ìrtad hajlik, mint a nàd,

Pontosan, genetikai/ösztönszintű „adottság”…….

mert az adott keretek formàljàk,

Helyesebben: „kordában tarják”, de, mivel a jelen esetben a felpuhult keretekből szinte minden „korlát” eltűnt, így „egyre „keményebbek” és már ott tartunk, hogy „diktálnak”…

azaz a fèrfi (aki ugye alakìtja a nő körülmènyeit).

Majdnem, valamikor létkérdés volt, de nma már a jelen kor férfiainak a 70%-a nem alkalmas rá, nem alakít az semmilyen körülményt…….

Azt pedig màr vègkèpp nem tudom, hogy nekem tàgak, vagy szűkek a kereteim szerinted, ill.

Adottak, és a „váltás”/”ugrándozás” szempontjából a mozgástered „szűkebb”…..

emancipàlt vagyok, vagy sem.

Van annyi “eszed”, hogy ebből is azért elég sokat „kihozz”……, mert az agyad „férfi huzagolású” és azért az itt eltöltött idő és információ a „racionális” agyaddal együtt segített neked abban, hogy „jól hajolj”, akkor, amikor szükséges….

Delin
Olvasó
Delin

“De mivel ez a „réteg” a „látókörön kívül esik”, így térjünk vissza a földre és a maradék/általános/átlag 60%-ról beszéltünk és beszéljünk….”

Alapvetően kèt szàlon fut a beszèlgetèsünk.

Szerintem az kicsit sarkos, hogy minden bètànak jò anyagiakkal kell rendelkeznie, de ùgy àltalàban mondjuk, hogy igaz. Ha nem jut a top 20%bòl adott csoporton belül egy nőnek (bàr ez relatìv, a nők se tudnak pl sokkal fentebb vàlasztani maguknàl hosszù tàvra, ìgy kinek mi az elèrhető top 20%), akkor legalàbb biztonsàgot kapjon az adott pàrkapcsolatbòl (ez nem csak anyagi). Ettől mèg nem kurva ès a fèrfi se csak szexet akar tőle. Bàr tèny, hogy sokkal gyengèbb alapokon nyugszik a kapcsolat, èn ezt hìvtam maradèkelvnek.

Az èn esetem max annyiban speciàlis, hogy nekem jutott a felső 20%bòl hosszù tàvra, ìgy màs a kapcsolati dinamikàm, mint egy maradèkelvű kapcsolatnak. Ez az èn specialitàsom, a külföld ezèrt nem szàmìt, mert ezen a szinten hosszù tàvù partnert talàlni màr az emberlànyànak 20as èveiben is nehèz, kèsőbb, plàne gyerekkel, ez esèlytelen. (Làtod arra jò a fèrfihang, hogy felfogjam, hogy a fèrfiak mennyire leìrjàk ezt a kategòriàt, mint ami ma vagyok.) Egyèbkènt a gyerekszàm is független ettől, max annyiban befolyàsolja, hogy nàlam minden adott, hogy a kislànykènt elkèpzelt 3-5 sajàt gyerek megvalósuljon. A magas gyerekszàm egy mai àtlag fèrfit inkàbb elriaszt (mindegy, hogy alfa, vagy beta), tùl nagy ennek az àra (nem csak anyagi). Ezzel ma egy nő màr semmit nem tud magànak bebiztosìtani, ha valaki nagyon menni akar, el fog menni, mindegy hogy egy, vagy több gyerek van.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A 70%-nyi gyerektelen nem a gazdag kategóriából kerül ki,…..
Ha nem jut a top 20%bòl adott csoporton belül egy nőnek, akkor nagy valószínűséggel „nagyobb városba költözik”, bővíti az ismeretségi körét, , csoportot vált etc….
Elviekben a szex a nő „döntése” a „hosszútávú kapcsolat” pedig a férfié, így a nő „hosszútávra való választása” nem lenne értelmezhető, viszont a jelen gyakorlatában a kapcsolatok jó nagy része „maradékelvű” és emiatt válik valósággá, hogy maradékelven ugyan, de tényleg a nő választ hosszú távra (is)(gyakorlatilag szül neki gyereket) és így már indulásból szopatóágon van az (átlag)férfi……
A kapcsolatok nagyrésze egy nő részéről megalkuvás, ami sokkal nagyobb frusztrációval jár, mint a „kényszer”, főleg ha az a „kényszer” az alapszocializációjának a része és igazán soha nem kérdőjelezte meg, mert természetes volt mindig is a számára …..

Elfogadva igaznak ,amit magadról, a férjedről írsz, és ő tényleg 9-es, mivel te 7-es vagy, eléggé valószínűtlen, hogy melletted ne kúrogatna mást (is)……és ennek fényében a „kapcsolati dinamikád” felkeltette az érdeklődésemet……,

Ez az èn specialitàsom, a külföld ezèrt nem szàmìt, mert ezen a szinten hosszù tàvù partnert talàlni màr az emberlànyànak 20as èveiben is nehèz,

igen, érdekes is, hogy te mivel „fogtad meg”….

(Làtod arra jò a fèrfihang, hogy felfogjam, hogy a fèrfiak mennyire leìrjàk ezt a kategòriàt, mint ami ma vagyok.)

Arról azért ne feledkezz meg, hogy a „férfiakban” a te férjed is benne van….

A magas gyerekszàm egy mai àtlag fèrfit inkàbb elriaszt (mindegy, hogy alfa, vagy beta), tùl nagy ennek az àra (nem csak anyagi).

Egy férfi számára a magas gyerekszám, az „fegyvertény”,. az értékét nagyban növeli….., ha még (nagyon) tehetős is, akkor meg pláne…

Ezzel ma egy nő màr semmit nem tud magànak bebiztosìtani,

Mivel apuci nem nagyon tud „elbújni”, azért nem fog nyomorogni anyuci a gyerekekkel….

ha valaki nagyon menni akar, el fog menni, mindegy hogy egy, vagy több gyerek van.

Ezért is kérdés, hogy egy 9-es miért „hűséges” hozzád?…….

Vagy épp ezért találtál ide, erre az oldalra…..

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Fel szeretném hívni a figyelmedet BF (mint egykoron 7-8-as) és bocs,hogy “belepöntyögök itt a dologba, hogy 9-es kategóriájú pacák,aki elköteleződik szinte az unikornis kategória. Egy csúcspontján 8-as nő,max azonos,vagy kicsit lejjebb választ,mert erre van reális esélye. Ez még nem jelenti azt,hogy megalkuszik,ugyanis lehet olyan egyéni tulajdonsága az illetőnek,ami a szemében 9- 10-essé teszi,de másnak nem jelent semmit,vagy keveset. Amúgy,mint olyan 10-es kategória nem létezik,mert az szubjektív. Olyan ember nem létezik,akire egyformán mindenki 10-est mondana. Én 8-asan,24 évesen hozzámentem egy kb 6-oshoz. Nem emiatt váltunk el.Harminc végén pedig kb egy szinttel lejjebb volt a mostani párom smv-je is. Most kb azonosak vagyunk. És boldogan élünk 8 éve. Tehát durva általánosítás,hogy az SMV a férfinál mindig feljebb van egy tartós kapcsolat esetében.
Az ok,hogy melyik nő miért téved ide igen különböző lehet. Általában egy máshol is megjelenő cikk kapcsán vetődünk erre az oldalra. És itt ragadunk,mert érdekes,és érdekel minket a férfiak világa,véleménye. Legtöbbünk nem igazán kommentel női oldalon,mert alapból racionálisabb a huzagolásunk,nem elégíti ki a tipikus női oldalak csacsogása az ilyenforma igényeinket. Itt több értelmes dologról lehet diskurzust folytatni.
Nem akarok Delin helyett válaszolni,de az ő esetében szinte biztos vagyok,hogy az otthonlét 3 kisgyerekkel ,egy olyan aggyal megáldott nőnek mint ő,nem könnyű,szüksége van a tekervényei megmozgatására ,hogy érveljen,hogy vitatkozzon,hogy fogalmazzon stb. Nem azért jövünk ide,mert megcsalnak minket és választ keresünk.Nem is emlékszem ilyen női kommentelőre,tán egy nő volt aki szétment épp valakivel és nem értette,régen egy helyes csaj,aki képet is rakott ki. De ő pár hét után tovatűnt…
Szóval ne láttass ,sugallj olyan dolgokat,amire semmi alapod .

Balton
Olvasó
Balton

Akkor ne válaszolj Delin helyett, pláne ne ilyet hogy azért jött ide mert az agytekervényeit akarja megmozgatni. Ne adj ennyire béna és lassú labdát.
Ezzel most csakszi sakkot adott…

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Nem válaszoltam hElyette, leírtAm mi a személyes meggyőződésem. Bármikor megcáfolhat.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

leírtAm mi a személyes meggyőződésem

Mindig a tettek számítanak, úgyhogy a “személyes meggyőződésed”, ha nem vág azzal egybe, akkor az bizony csak pipafüst…..

tomgal
Olvasó
tomgal

Érdekes, Delinnel kapcsolatban Vivihez hasonlóan nekem is ez a megérzésem. Ráadásul V részéről ez amolyan megelőző csapás volt a troll felé , nem mintha Delin rászorulna. Nem hülye, hogy kiadjon ennyire privát dolgokat. BF sosincs sakk helyzetben. Maximum saját szemszögéből. Mindenki helyén tudja kezelni az általa írottakat.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

PoNtosan. :)

Delin
Olvasó
Delin

Vivi, kb ez a helyzet, azt leszàmìtva, hogy èn nem vagyok full htb. Elèggè agyi tevèkenysèget csinàlok hàzon kìvül. Az önàllò tàrsasàgi èletem egyenlő gyerekek òta a nullàval, lehet azt pòtolom itt. Ehhez elèg a telòt nyomkodni, bàrhonnan lehet. :)

Hmm, kicsit irìgyelek, nekem nem ment anno külsőre lefelè vàlasztani, 1x-2× pròbàltam, de zavart…

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Akkor örülök Delin,hogy nem lőttem igazán mellé a kommentemmel. :)

” Hmm, kicsit irìgyelek, nekem nem ment anno külsőre lefelè vàlasztani, 1x-2× pròbàltam, de zavart…”

Ezt én nem megalkuvásként éltem-élem meg , sőt,de mindjárt elmagyarázom.

Azért azt tudni kell rólam, hogy annyira a külső sosem volt a legfontosabb,vagy elsőrangú fontosságú számomra. Ez nem azt jelenti ,hogy ápolatlan, büdös, teljesen elhízott stb férfiak is szóba jöhettek,de egy 5-6 -os körüli átlag férfi lazán. Nekem mindig komoly fenntartásaim, (nevezhetjük előítéletnek ) voltak,vannak a túl jóképű,túl jó külsejű férfiakkal szemben. Kapásból elkönyvelem őket (mint ahogyan a többségük az is,bár kétségtelenül igazságtalan a kivételekkel szemben) narcisztikus, beképzelt, öntelt,önző ,de minimum csapodár embereknek. Nagyon ritkán találkoztam kiemelkedően jó külsejű férfival ,aki nem ilyen lett volna. Szóval nekem, aki “nagyon jó pasi ” kapásból minimum gyanús és valahol mínuszból indul. Bár volt (az igen kevés partnerem közül) ilyen barátom, aki rácáfolt erre, ott más dolgok miatt lett vége a kapcsolatnak.
Számomra egy 5-7 közötti férfi rengeteg más egyéb tulajdonsággal fel tudja tornázni azt a bizonyos SMV-ét és ez nem a pénz. Bőven elég,ha nekem vonzó a külseje,de nem kell,hogy “tökéletes legyen” és az sem érdekel,hogy más nők mit gondolnak róla.

A két leghosszabb kapcsolatomban ezek a tulajdonságok,amik az én szememben kifejezetten SMV növelők voltak,mégpedig jelentősen (ami megcáfolhatatlan,ugyanis hosszú éveket töltöttem-töltöm épp velük,16 és most 8 és nyilván nem lettem volna,nem lennék velük ennyit,ha nem így volna ) a következők:
Exférjemnél (mert nem fogom azt sem letagadni ami jó volt és amiért beleszerettem):
-Biztonságérzet. Soha senkivel nem éreztem magam annyira biztonságban külső világ,bármi,bárkivel szemben ,mint vele. Az egész családját oroszlánként-az is a csillagjegye (bár ezzel soha nem foglalkozom,de rá nagyon jellemző)-védelmezte/védelmezi.
-Nőként tekintett rám, anyának,feleségnek szánt,tartott, voltak klasszikus régimódi számomra szimpatikus szokásai (pl apukámtól kérte meg a kezem)
-közös érdeklődés,jó humor.
-határozottság,tudta mit akar.

Élettársam SMV növelői számomra :
-igen magas intelligencia és műveltség
-jó humor,hasonló érdeklődés
-nagyon jó a szex-nagyon önzetlen (bár ez következménye is valahol a számomra emelt SMV-nek)
– és aki akarja bluepillesnek tarthatja,( magasan teszek rá),szóval az hogy, “jó ember”. Jószívű,nekem ez fontos. (nyilván csak ez nem elég )

Szóval ez az aláválasztás ,azért nem megalkuvás,hanem számomra teljesen elfogadható és működő dolog.

Delin
Olvasó
Delin

Vivi, tudom, hogy neked ez nem megalkuvàs, azèrt mondtam, hogy irigyelek. Fiatalabb koromban a külső SMV független volt minden màstòl, 7es alatt zavart. Pàrkeresèsnèl ez elèg nagy hàtràny, pàrkapcsolatban inkàbb elôny (kevesebb a külső kìsèrtès).

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ok,ha tudod :),csak mindenképp tisztázni akartam. Egyébként a párkapcsolatban is csak viszonylagos előny,a nem kiemelkedő SMV.Aki félre akar lépni,erre van “huzagolva” ,az csal 4-esen is ,más kérdés ,hogy milyen szintű nőkkel teheti ezt meg.Akinek elvei vannak,tartja magát a szavához,esküjéhez, elveihez,az meg 9-esen is hűséges marad. (tény,hogy ebből igen kevés van).

Még ehhez akartam a múltkor pár szót írni :

“Nàlunk ez màr nagyon az elejèn tisztàzva lett, hogy a megcsalàs nem fèr bele, nincs szünet, nincs egy kis időre se nyitott kapcsolat, mert ilyen szempontbòl mindketten tùl büszkèk vagyunk. Akaratlanul is azonnali kiàbràndulàs a màsikbòl, ha kiderül. Ha meg is csalt, nem vettem èszre, tènyleg. ”

Én is ilyesmiben hiszek. Nálam is csak így működhet a dolog.
Ha megcsalna, észrevennéd. Ez biztos. Eleve nem gondolom,hogy hozzámentél volna egy alapból mesterien hazudozó pacákhoz. Ennyi idő alatt rég kiderült volna. Ha valakit nagyon szeretsz,azon megérzed a változást,a viselkedésében akár rezzenésnyi allűröket. Ha hazudik,azt is tudnád. Én amúgy a ritkán, random ellenőrzés,tesztelés híve vagyok. De ugye nálam már azért volt visszaélés a bizalmammal rendesen a házasságom alatt.

Delin
Olvasó
Delin

Vivi, èrdekes kèrdès a monogàmia hosszù tàvon, kvàzi 20-30-40+ èvről soha nem volt szò eddig a törtènelemben, az emberek a magas halàlozàsi aràny miatt viszonylag gyakran cserèltek pàrt, a tehetősebb, jobb kiàllàsùbb fèrfiak akkor se nagyon tartottàk (csak nem vàlhattak el, ìgy jogilag beszèlhetünk csak monogàmiàròl). Ebből a szempontbòl nem tudom mennyire reàlis ma ezt elvàrni, főleg, hogy az idő mùlàsa nem a nőknek kedvez. A nők akàrmit tesznek öregszenek, amìg egy fèrfi tud sàrmosabb lenni. Racionàlisan lehet jobb lenne baràtkozni a gondolattal, csak ez a piros pirula nekem kicsit nehezen emèszthető egyelőre.

Reszet Elek
Újságíró

Idősebb pasihoz kell hozzámenni, akivel együtt esik az SMV. Így a kecske is jól lakik és a piros pirula is megmarad.

Delin
Olvasó
Delin

Elek, ezt màr buktam, de sose tetszettek az 5+ èvnèl idősebb pasik…Te nem ìrtàl olyat règebben, hogy 10-15 èv utàn neked egy nő màr kevès? :)

Reszet Elek
Újságíró

Kell hozzá szem. A legtöbb nőnél nincsen a +5 év limit. Nem tudom hogy írtam-e, de a legtöbb férfi így van ezzel. https://en.wikipedia.org/wiki/Coolidge_effect

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

A XIX-XX. században azért igen gyakoriak voltak már a 30+ éves házasságok. (mivel jelentősen javult az orvosi ellátás,most a nagy háborúkat leszámítva ) . Nekem az ismeretségi körömben és családban elég sok ilyen 30+-os házasság van/volt. A szüleim 39 évig voltak házasok (ezt nem hiszem,ezt tudom és 1000% ) a szüleim soha nem csalták meg egymást,igaz, ők ezt az Isten előtti esküt nagyon komolyan vették (és szentségnek is tartották a házasságot ) .
Én úgy gondolom,hogy ha valaki a szavát adja, megígéri, esküt tesz,az kötelez. Mindenben. Én,ha valamit megígérek,akkor,ha cigány gyerekek potyognak is az égből…(természetesen,ha az egyik fél ezt az ígéretet megszegi,akkor a másik féltől sem elvárható,hogy hülye módjára egész életében egy másik fél által megszegett ,felrúgott egyezség rabja legyen)
Ne ígérjen,pláne ne esküdjön és főleg ne hazudozzon,ha valaki képtelen erre. Ehhez önismeret kell,semmi más. Én ilyen tekintetben nagyon szigorú erkölcsi nézeteket vallok,de ugye ilyen példát is láttam. Én ilyesmiben nem tudok és nem is akarok megalkudni. A lányomnak már sokkal nehezebb a helyzete. Szenved is tőle. Viszi a vérében és nevelésében ezt az erkölcsi normát ,ami nagyon megnehezíti a helyzetét.
Eleknek igazat adok , valóban jobb,ha legalább 5+ év van a férfi javára .

Delin
Olvasó
Delin

Vivi, ez okè, most nem is megcsalàsròl beszèlek. Hanem, hogy fèrfiaktòl elvàrhatò-e reàlisan a monogàmia, vagy ha a màsik nyìltan előàll egy ilyen igènnyel (ami azèrt sok èv utàn mondhatni nem meglepő), akkor àtgondoljuk-e a koràbbi kizàròlagossàgot, vagy nem, rendezze le magàban ahogy akarja, akàrmekkora fusztràciòt is okoz ez szàmàra.
Ez az önismeret pedig most elèg furàn hangzott. Te tudtad, hogy fogsz èrezni 45 èves korodba, amikor 25 èves voltàl?

Reszet Elek
Újságíró

Ezért jó ha egy nő biszex.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Tudom,hogy állítólag minden nőben van valamennyi biszexualitás,de mit csináljak,ha belőlem ez teljesen hiányzik ? Én ettől heteroszexuálisabb nem is lehetnék….:)

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Én mindig azon az állásponton vagyok, hogy kölcsönösen működik minden,ami jól működik. Csak annyira várható el a férfiaktól a monogámia, mint a nőktől a hipergámia mellőzése. Az a nő,aki korlátozza az ösztöneit hipergámia téren,joggal várja el (már ha van egyáltalán ilyen elvárása) a monogámiát. Ez egy csere-business, ha profán módon akarok fogalmazni. Én,mint feleség biztosítalak arról,hogy jóban-rosszban ,betegségben melletted állok,megteszek mindent,hogy kívánatos maradjak, szexuális téren-mindkettőnk örömére elsősorban,de akár szeretetből akkor is,amikor nekem nincs annyira kedvem kielégítelek, gyermekeket szülök és nevelek, igenis korlátozom magam ,hogy nem csábulok el egy jobb lehetőség, egy nehéz helyzet esetén sem, cserébe azt kérem,hogy légy monogám,ne alázz meg (mert megalázó ám,ha az embert csalják) ,ne kockáztasd a család egységét, ne vonj el anyagi javakat a családtól-pláne nem más nőtől gyermek nemzéssel és tartsd be az adott szavad. Így elvárható.Ha a nő viszont ezt nem hossza és nem “kétoldalú” az egyezmény és annak betartása ,akkor nem várhatja el ,jobban mondva ne csodálkozzon ,ha nem tartják be.

Igazából én már 18-20 éves koromra elég határozott egyéniséggel és elvekkel rendelkeztem. Az elveimből soha nem engedtem, nyilván a pontos mostani érzéseimet a tapasztalat is alakította,de pl,amit fentebb írtam ,azt pontosan így gondoltam 20 évesen is. (bár a hipergámia kifejezést biztosan nem használtam :))

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én mindig azon az állásponton vagyok, hogy kölcsönösen működik minden,ami jól működik.

Ez a jelenkor egyik “rákfenéje” a “kölcsönösség”, ami az “egyenlőség”, “egyenrangúság”, “szerepmegosztás”, “egyenlő jogok” stb feminista szarságok újabb leképezése….

Csak annyira várható el a férfiaktól a monogámia, mint a nőktől a hipergámia mellőzése.

A férfiak 60%-tól értelmetlen monogámiát elvárni, mert igazán esélyük sincs megcsalni a nőjüket, már ha egyáltalán akad nőjük….

Te megint a felső 20%-ról beszélsz, ami a többség számára irreleváns……

Az a nő,aki korlátozza az ösztöneit hipergámia téren, joggal várja el (már ha van egyáltalán ilyen elvárása) a monogámiát.

Már a keretek nem kényszerítik, önmagát pedig nem hülye korlátozni senki sem ,aki büntetlenül szinte mindent megtehet……., hacsak nem agyilag rokkant….

Ez egy csere-business, ha profán módon akarok fogalmazni.

Egy nő mindig is csak “üzletben” tud gondolkozni-létezni…..

Én,mint feleség biztosítalak arról,hogy jóban-rosszban ,betegségben melletted állok,megteszek mindent,hogy kívánatos maradjak, szexuális téren-mindkettőnk örömére elsősorban,de akár szeretetből akkor is,amikor nekem nincs annyira kedvem kielégítelek, gyermekeket szülök és nevelek, igenis korlátozom magam ,hogy nem csábulok el egy jobb lehetőség, egy nehéz helyzet esetén sem,

Persze, tudjuk hogy van unikornis, csak soha nem találkozunk vele……
(Aki ismer élőben ilyent, az szóljon……)

cserébe azt kérem,hogy légy monogám,ne alázz meg (mert megalázó ám,ha az embert csalják)

Jól fogalmaztál, ha az „embert” csalják….és ugye ez is bredpittre vonatkozik….
(Bár a csalás „definiciója” is megérne egy misét, hogy ki, mit ért alatta……)

,ne kockáztasd a család egységét, ne vonj el anyagi javakat a családtól-pláne nem más nőtől gyermek nemzéssel

A nő atavisztikus félelme…..

Megint a kevés számú és arányaiban irreleváns mennyiségről értekezel…..

Ilyen „problémái” nincsnek egy átlagos férfinak….

Ha a nő viszont ezt nem hossza és nem “kétoldalú” az egyezmény és annak betartása ,akkor nem várhatja el ,jobban mondva ne csodálkozzon ,ha nem tartják be.

Amúgy mind szép és jó, csakhogy a villanykapcsoló hatás szintén AWALT és olyan gyorsan „írja át a múltat”, hogy még pislogni sincs az embernek ideje……szóval, ha nagy ritkán létezne is ilyen “egyezmény”, az nagyon gyorsan “felülírják” és pontosan megmagyárázzák, hogy miért is van joguk “megszegni”, ami nem is megszegés, hiszen őt már eleve , a kezdetektől fogva “becsapták”…..

És mivel mindig arra hivatkozik, hogy „szerinte” megváltoztak/nem voltak igazak az egyezmény megkötésekor az adatok, így bármikor és bárhogyan, de felrúghatja “jogosan”….……

Delin
Olvasó
Delin

Vivi, mondjuk itt megint kezdesz összemosni dolgokat. Nem màs nőtől valò gyerekről van szò, mèg csak nem is feltètlen àllandò szeretőről. Az is okè, hogy fiatalon az ember megnegedheti magànak az ilyen fekete-fehèr elveket. Ne haragudj, de neked se sikerült ebből tùl jòl kijönnöd első hàzassàgodnàl, ùgyhogy àbràndozhatunk itt, hogy ilyen lètezik, persze elenyèsző szàzalèkban biztos, de èn most a realitàsokròl beszèlek. Az èn szüleim is kb ùgy èlnek, mint a tieid, de hozzatennèm, hogy egy kisvàrosban elkènyelmesedve, enyhèn szòlva erősen ingerszegèny környezetben, ahol apàm 30 ève ugyanazt a 3 Marika nènit nèzi minden nap az irodàba.

Egyelőre ez nàlunk sem problèma, de ez nem jelenti azt, hogy kèsőbb se lesz az. Azonban, ha egyszer felmerül az igèny, nem àrtana felnőttesen kezelni ezt a kèrdèst, nem egobòl, ùgy hogy közben sajàt magam (ès a gyerekeim) szivatom. Mièrt is? Mert anno megmondtuk, oszt jò napot.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Delin, nem mondanám,hogy összemosni,inkább idő hiányában zanzásítottam. Ez is egy lehetséges kimenetele annak ,ha valaki félredug. ( lásd ,mint leghírhedtebb példa ,csak az utcán meglátta,megkívánta ,ez lett belőle: https://velvet.hu/celeb/2011/04/07/kovacs_lazar_exnoje_havi_ketszazhuszezres_gyerektartast_kovetel/ )
Természetesen nem minden alkalmi kapcsolatból,vagy akár szeretői viszonyból lesz ilyesmi,de a lehetősége fennáll,minél értékesebb a férfi a vele félrelépő nő szemében,annál nagyobb az esély. Az alkalmi félrelépéseknek is megvan a nagy veszélye, soha nem lehet tudni,hogy az akivel csal a pasi,mennyire veszi komolyan,képzel bele mást,áll bosszút a pacákon (amiért ő csak ”arra” kellett),az így elkapható betegségekről nem is beszélve.

Az első házasságomban a megcsalások-főleg a vége felé,már csak hab volt a tortán , a fő probléma az exférjem bipoláris és hullámzóan szociopata viselkedése volt. 23 évesen rosszul választottam,a saját családi példámon felbuzdulva azt hittem,hogy szinte minden férfi olyan rendes, családközpontú,tisztességes, hűséges stb,mint az édesapám és csak elvétve akad egy-egy kivétel. Itt nagyot tévedtem,ez az én naivságom volt. De a váláshoz nem az én fekete-fehér elveim vezettek,hanem az a tény,hogy ráment volna az egészségem (csomókban hullott a hajam,az állandó gyomoridegtől tönkrement az emésztésem, belázasodtam ok nélkül stb ,majdnem rámentem).

Amúgy valóban nagyon szigorú elveket vallok (azért elvek ugye),de én azért más korosztály is vagyok,ne felejtsd el, ráadásul ilyen téren szigorú (de szerető) nevelésben részesültem. Számomra a legszélsőségesebb esetben ,amit el tudok képzelni,mint megalkuvást ilyen téren,ha elvétve prostihoz jár az illető férj. De ezt is úgy tegye,hogy nem tudok róla, maximálisan ellenőrzött egészségügyi körülmények között és saját zsebpénzéből -kitermelt feleslegéből fedezi. Ez tiszta sor. Nincs esélye érzelmeknek, bosszúnak, gyereknek stb. Én így vallom-látom.

Amúgy az a legnagyobb probléma ezzel a megcsalással (és tényleg őszintén remélem,hogy soha nem fogod megtapasztalni ) ,hogy hiába nyomod le erőszakkal a torkodon és próbálod racionálisan látni,meg legyinteni rá,ha igazán szereted (és a szerelem önző- Esther Vilar is hosszú fejezetet szentel ennek a témának a valóban kiváló írásában,érdemes elolvasni : https://docplayer.hu/18021224-A-ferfi-joga-ket-nore.html ),akkor ez akkora csalódás,akkora bizalomvesztés,hogy szinte lehetetlen kijutni belőle,túlélni. És soha nem lesz olyan a kapcsolat mint volt és soha nem tudod már pontosan úgy szeretni, mint előtte.
Ezért mondom mindig,hogy tök mindegy ,hogy a férfinek valóban csak egy numera volt , hogy csak szex és semmi más,mindig az számít,hogy a feleségnek ez mi és ha neki összeomlik a világ,akkor nagyot lehet veszíteni. Az az egyik legborzalmasabb érzés,hogy ha akár csak arra a fél órára is,de mást választott,mást ”szeretett” és ez felfoghatatlan és igazából feldolgozhatatlan, elfelejteni sosem lehet,még ha meg is bocsájtod.

Delin
Olvasó
Delin

Vivi, kb hasonlò elveket vallunk, azonban nem tudom, hogy ez ma mennyire elrugaszkodott elkèpzelès. Az tèny, hogyha belèp egy 3. fèl az màr egy màs jellegű kapcsolattà alakul àt ès tudatos szintre lèp a megèri/nem èri meg maradni jàtèk.

Azèrt ezen a “sajàt zsebpènz” kifejezèsen jòt mosolyogtam. (Tudom, hogy èrted, anya is ezt hasznàlja otthon, ha apa a sajàt dolgaira költ a “közösből”.) Csodàlom, hogy ezen felnőtt fèrfiak nem akadnak ki. Zsebpènz…

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

A saját ”zsebpénz” kifejezést :) azért használtam,mert a legtöbb helyen , család esetében közös kassza van (ezen a módon anno nekem is csak egy kis zsebpénzem volt a házasságomban,amit saját belátásom szerint költhettem el,persze nem egyszer ez is a közösre ment el, pl közös mozira,gyerekre stb, mivel nem járok kozmetikushoz, műkörmöshöz,szoláriumba stb-fodrászhoz is évente 2x -3x) .
Ezért jó a külön kassza,a közös kiadások feletti résszel mindenki maga rendelkezik. Én ezt nagyon támogatom. Nincs vita és ugye a ”hosszú barátság alapja a pontos elszámolás ”.

Igen a megéri/nem éri meg játék. Ilyenkor az ember mérlegre tesz valóban. Ha több benne a rossz ,mint a jó ,akkor nem éri meg. Természetesen a gyerekek érdekeit figyelembe véve,az ő érdekük egy nagyon fontos érv. Ezért nem váltam az első megcsalás után (pedig akkor kellett volna) . Utána minden tönkrement,de mint mondom, nálunk igen komoly más problémák is voltak emellett.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Jut eszembe , az a bizonyos ”villanykapcsoló hatás”, sok esetben (persze nem mindegyikben ) pont egy ilyen 3. fél beléptekor történik meg-már amikor a férfi félrelépett , erről hajlamosak a férfiak elfelejtkezni. Ami eddig szép és jó volt,az egyszer csak varázsütésre elmúlik,már bizony nem olyan szemmel,lelkesedéssel néz rá az asszony , már mindenben hibát talál a nő, bizalom zéró stb. Aki ilyen 3. feles történet után tapasztalja ezt, az ne csodálkozzon. Természetesen nyilván sok esetben valóban villámcsapásként jön a dolog és a férfi nem tehet róla. Érdekes lenne kifaggatni ilyenkor a nőket,hogy mi náluk a nagy kiábrándulás oka… Nehéz elképzelni,hogy egyik napról a másikra hopp tegnap szerettelek,ma már nem. Fura.De tudom,hogy van ilyen,mert volt osztálytársam is beszélt róla (ráadásul egy nagyon rendes, normális pacák, még csak nem is full béta,némi alfa jegyekkel ).
Persze ugyanez a villanykapcsolós dolog jöhet,ha a nő csal, hipergámiától késztetve . (ilyenkor jön a ”szív szava” , ”nem tehetek róla, beleszerettem” és hasonlók ).
Ebből is látszik milyen káros dolog -családok, gyerekek sorsa múlhat azon-ha nem uralkodunk az ösztöneinken.

wittukind
Olvasó
wittukind

De jól elvagytok itt, igy kettecskén…”full béta, némi alfa jegyekkel”- ez meg házifeladat csakszinak, ugye?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Azért nem mindegy ,hogy ” full béta”, vagy ”még csak nem is full béta ”… (ugye a jereváni rádióból idézve : nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.)

wittukind
Olvasó
wittukind

Számomra totál mindegy, nem voltam soha jó a görög ábc-ben, legyen az ó vagy új….és első ránézésre mi különbség van egy Mercedes és egy Zsiguli közt? és milyen Mercedes?

Hunn
Újságíró

Hát, VivienLeigh, tény, hogy “az a nő,aki korlátozza az ösztöneit hipergámia téren, joggal várja el (már ha van egyáltalán ilyen elvárása) a monogámiát”. :)))

Csakhogy a halvány probléma az, hogy a hipergámia az egy ÖSZTÖN, és még nem született olyan nő, aki azt korlátozni lett volna képes. De ez nem is elvárás. A manoszférában az írások fele arról szól, hogy emiatt sírni felesleges, ez van.

A női hipergámiát ugyanis a társadalom korlátozza. Nem véletlenül mondjuk egyrészt, hogy a korlátlan hipergámia a feminista társadalmi rendszer következménye, másrészt hogy jóindulatú patriarchátusra lenne szükség.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Hát Hunn,akár hiszed ,akár nem ,de a poligámia is egy ÖSZTÖN ugyanúgy és érdekes módon született olyan férfi ,aki ezt tudja korlátozni,na nem sok,de akad. Ugyanis az ösztönökön való uralkodás (ez különböztet meg az állatoktól ugye ) ,illetve az ,hogy van aki tud rajta uralkodni az egy emberi adottság és nem férfi-női kérdés. Lehet,hogy te azt hiszed,hogy nem találkoztál ilyen nővel,de bizony akad szép számmal (az tény ,hogy a tendencia nem erre megy,sajnos egyre kevésbé ). Minden nő,aki nem csábul el egy jobb lehetőség,vagy annak tűnő irányába, uralkodik bizony nap mint nap a hipergám ösztönein. És fénykorában, (20-40 között mondjuk) pláne,ha jobban néz ki az átlagnál,napi szinten ! kap lehetőséget ennek bizonyítására. El nem tudom mondani ,hogy csak a saját esetemben milyen sok ilyen alkalom volt,hogy uralkodni kellett bizony (bár azt hiszem nekem annyira nem nehéz,mert nagyon tudatos vagyok ) ,de volt olyan eset pontosan 10 évvel ezelőtt,a már erősen haldokló házasságomban , agyoncsalva ,megalázva és mégsem tettem meg. Egy bizony ultra módon kiemelkedő lehetőségem lett volna. De mégsem. (kíváncsi vagyok ,hogy mi a tipped,miért nem ).
És engem már a társadalom ugyan ,sőt senki és semmi nem korlátoz,nem korlátozott.

Szóval én úgy tartom,hogy az ösztöneiket korlátozó nőknek és férfiaknak kijár a hasonló társ,akik meg nem uralkodnak rajta ,azok is találják meg egymásban (ideig-óráig) a boldogságukat.

Deadpool
Újságíró

Ha korlátozol valamit magadban, az olyan mintha szőnyeg alá sepernéd. Ha valamit szőnyeg alá sepersz, az nem megoldás a problémára, csak a probléma tovább tolása. Inkább azt mondanám, hogy szinkronba kell kerülni önmagaddal. Ha megismered az ösztöneid és berögződéseid, mármint TÉNYLEGESEN felismered magadban mit miért csinálsz, ugyanúgy ott fognak maradni, csak mivel te már tudod azt, hogy ezt és ezt xy ösztön, akármi hozza ki belőled – azaz megértetted – már dönthetsz úgy is, hogy nem annak megfelelően reagálsz (már nem a robotpilóta vezeti a gépet, hanem a pilóta) – ez nem korlátozás.

Reszet Elek
Újságíró
VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Igazad van. A kontrollálás a megfelelő szó. Inkább erre is gondoltam.

Deadpool
Újságíró

Még kontrollálásnak sem mondanám. :) Úgy hangzik, mintha ez valami külön odafigyelést igényelne. Ha tudatosan csinálsz valamit (ha nem zsigerből jön, akkor még nem nem érett meg benned annyi információ, hogy összefüggésekben is láss, még nem akkomodáltad le a megfelelő mennyiségű igazságot hogy valóban elhidd) még nem érzed trivilálisnak, de már tudod, hogy igaz. A megfelelő mennyiségű és milyenségű felismerés után már a zsigereidben van. Inkább arról van szó, hogy összhangba kerül benned az ember és az állat. Tudatosabb leszel, vagy “magasabb fokú” öntudatra ébredsz.

Ha mondjuk bekapcsol az ösztön, nem kezdesz el a “programnak” megfelelően viselkedni, mert tudod, hogy az csak egy program, és akkor irányít, ha nincs egy tudat ami látja hogy mi az valójában (másképp fogalmazva: a tudat nem akar felelősséget vállalni). Tehát, ha te meglátsz a jelenlegi párodtól egy “férfibbat”, akkor nem fogsz csapot papot otthagyni, hogy kövesd az “érzelmeid”, mert van eszed és belátod, hogy valószínűleg jóval nagyobb kockázat mint maradni, oda a stabilitás kényelem, és egyébként is csak a hormonok dolgoznak (Van aki ezt egy másodperc alatt végig tudja gondolni, mások hetek után sem képesek mérleget vonni)… Ennek fokozataiban (“ember-állat %”) élünk. Ki milyen gyorsan képes belátni és elfogadni vagy alkalmazkodni a valósághoz…

rgs
Olvasó
rgs

“Még kontrollálásnak sem mondanám. :) Úgy hangzik, mintha ez valami külön odafigyelést igényelne.”:
Én ezt rutinnak hívnám: kellő mértékű gyakorlás után rögzült készség. Mégis jobban szeretem a “kontroll”-t (vagy még inkább a kettő egyensúlyi helyzetét) mert az feltételezi a folyamatos ellenőrzést az esetleges akaratlan cselekvéssel szemben.

Delin
Olvasó
Delin

Szerintem kb igyanazt èrtitek tudatossàg ès kontroll alatt. Tudatosan nem engeded szabadjàra az ösztöneid, ergo kontrollàlod.

Delin
Olvasó
Delin

Csakszi, ez a megcsalàs SMV 8+ fèrfinèl ùgy működik, mint egy àtlag nőnèl fènykoràban. Megtehetnè, jelentkező lenne, de nem teszi. Blue pill àlmok magas SMV-vel. :) Van, aki elvi ember, nem akar hazudni, unja a vadàszatot, sajnàlja rà az időt/energiàt, stb. Jobb indokot nem tudok. Nàlunk ez màr nagyon az elejèn tisztàzva lett, hogy a megcsalàs nem fèr bele, nincs szünet, nincs egy kis időre se nyitott kapcsolat, mert ilyen szempontbòl mindketten tùl büszkèk vagyunk. Akaratlanul is azonnali kiàbràndulàs a màsikbòl, ha kiderül. Ha meg is csalt, nem vettem èszre, tènyleg.

Ha esetleg van itt olyan fèrfi, akinek elèg egy nő is, pedig lehetne több is pàrhuzamosan, leìrhatnà a mièrt választja inkàbb a monogàmiàt.

Hogy mivel fogtam meg csak talàlgatni tudok, elvileg a fèrfi agyammal, viszonylag fiùs lànybòl kevès van, aki nèz is ki valahogy. + A magasabb IQ-jù embereknek nehèz pàrt talàlni, az àtlag IQ-jù ember nekik tùl lassù ès fàrasztò. A többit a fantàziadra bìzom, màr ìgy is tùl sokat dumàlok magamròl.

Ide unalomůzèsből kezdtem jàrni anno, anyatejes babàk sajàtja, hogy òràkig a fotelhez van az anya làncolva. Itt ragadtam azòta.

Hunn
Újságíró

Senkit nem kerül el a feminista kondicionálás. Minden olyan tévéfilm és minden olyan mozifilm, amit a feminizmus és a szexuális forradalom győzelme után készítettek, eleve és szándékosan hamis férfi-női dinamikát mutat, hamis férfiképet, hamis nőképet.

Ha csak egyetlen filmet is megnéztél az elmúlt 40 évben, és ha a film amit láttál bármilyen érzelmet vagy gondolatot kiváltott belőled a férfiakkal, nőkkel, párkapcsolatokkal vagy a szexualitással kapcsolatban, akkor már a feminista kondicionálás hatása alatt vagy.

Azért emeltem ki külön az érzelmet, mert azt még tudatos tévénézőként sem tudod befolyásolni. És ez mindegyikünkre vonatkozik természetesen.

wittukind
Olvasó
wittukind

Ez a te nyomorod, Hunn, más lehet kimaradt belőle…

Hunn
Újságíró

Egyre jobban látom én azt, wittukind, hogy nem biztos, hogy te vagy a legélesebb kés a fiókban. Tájékozatlan vagy, figyelmetlen a nagyvilágban körülötted zajló dolgok iránt, nem veszel észre olyan folyamatokat, amiket más igen. Ráadásul abból, hogy nem veszel észre dolgokat, arra következtetsz, hogy azok biztos nincsenek is. És emiatt tévesen azt gondolod, hogy azok, akik mégis észreveszik, biztos csak hülyék és képzelődnek…

wittukind
Olvasó
wittukind

Köszi szépen, de ahhoz hogy ilyeneket irj rólam, hamarébb kellett vona felkelned…

Hunn
Újságíró

Semmi gond, wittukind, nem lehet mindenkiből a tudományos akadémia levelező tagja. Nem te vagy az első buta ember, aki azt hiszi magáról, hogy mindenkinél okosabb.

wittukind
Olvasó
wittukind

Igy van, Hunn, nem vagyok az első ilyen buta, sőt, én nem hiszek magamról semmit, annyira buta vagyok….de te, látom úgy igazából sose ütötted meg a bokádat még a rövid életetben, ezért mindenki buta aki nem a te weltanschaung-odat komálja….van ilyen, engem igazából nem is zavar, lehet hogy igy könnyebb….

Hunn
Újságíró

Méghogy én nem ütöttem meg a bokámat??? Szopattam én már be magamat annyiszor a saját hülyeségemmel újra és újra, hogy az tíz embernek is sok lenne. Hiába no, későn érő típus vagyok. De mostanra legalább pontosan megtanultam, hogy merre hány az óra.

wittukind
Olvasó
wittukind

Az amit te mondasz annak, nekem egészen mást jelent…képzeld el hogy olyan helyen éljél hogy szinte minden szempontból kissebség vagy…az én nevemet sehogysem lehet románositani, pl. ezért volt elég bajom, főleg az Elvtárs idejében…”roachăr” is vagyok, ahogy annak idején a szekus mondta, és mikor visszamondtam hogy nem az hanem metálos, aszondta hogy sátánista vagyok(apropó a kommunisták ateizmusáról..akit még meghallok ilyet mondani, stembeköpöm)….ami nekem jól jött az volt neked a rossz….azt akartam itt mondani hogy én nem voltam elkényeztetve soha…tehát nem unatkoztam hogy kelljen drogot szedjek hogy szálljak valamerre….most olvastam egy itteni oldalon hogy minél több romániai fiatal(16-tól), depressziós…vajon miért? én nem irom ide de lehet találgatni…

wittukind
Olvasó
wittukind

“ha csak egyetlen filmet is megnéztél az elmúlt 40 évben”
mondok hármat:

-The Hills Have Eyes
– Evil Dead
-Cactus Jack

hol van itt az amiket irtál?

rgs
Olvasó
rgs

Lazuljatok néha: “Csapd le csacsi”:
https://www.youtube.com/watch?v=nUtYcqKoGTA

Hunn
Újságíró

Van benne Blue Pill-es, feminista kondicionálás? Ha nincs, akkor megnézem. :)

Napi kínzó kérdés: a munkásőrök vajon alfahímek voltak???

Blackur
Olvasó
Blackur

Lehet hogy megköveztek ezrért de annyi tipp van itt a nökkel való bánásmódról , erre akármelyik a 3 ból megjelenik dróton rángat Titeket. Ilyenkor hol a tudomány?

wittukind
Olvasó
wittukind

Nincs semmiféle tudomány csak egypár jóérzésű férfi, akik megint nekiálltak megnevelni a harmincegyet…..immár hatodszor…eredmény: telik a kommentszekció..

Rokapapa
Újságíró

Személy szerint én nem kivánom megnevelni. Szórakoztat a szűk látása és az a tény, hogy bármit ír nem tudja alátámasztani semmivel ezért aztán mindig egy biztos ponthoz ragaszkodik ami jelenleg a házimunka.

wittukind
Olvasó
wittukind

Veszed észre, rókamóka, hogy nincs több semmi? aszondta a szomszéd csajom hogy ezt a valamit hozd már ide hogy dolgozzon a kertbe, hátha kigyógyúl a hülyeségéből…

TiborM
Olvasó
TiborM

“Shaming To Get You Back On The Plantation” címszónál. :D

Hunn
Újságíró

Én még mindig abban reménykedek, hogy talán a nőket is rá lehet ébreszteni arra, hogy a feminizmus hazugság, és arra, hogy a férfiak nem olyanok, mint amit a hazug feministák tanítanak nekik rólunk…

Szívem szerint viszont már rég a patriarchátust, valamint a patriarchális reakcióval kéz-a-kézben járó szexuális ellenforradalmat és szexuális fehérterrort csinálnám ahelyett, hogy feminista picsákkal mint egyenjogú és egyenrangú felekkel vitatkozzam az interneten.

Férfitársaim: én már rég kész vagyok arra, hogy akár holnap reggeltől bejelentsük, hogy a feminizmusnak innentől egyik percről a másikra vége, hogy a férfiellenes, feminista törvények innentől érvénytelenek, hogy a feminizmus minden “eredménye” – természetesen ebbe a feminizmus első hullámának pusztításait is beleértve – innentől el van törölve, és hogy innentől átmenetileg elnyomjuk a nőket egy ideig, amíg csak úgy nem érezzük, hogy tanultak a leckéből, és értékelni fogják a jóindulatúan hímsoviniszta patriarchátusunkat.

De ez egyedül nem megy. Ez nélkületek nem fog menni. Ehhez én egyedül kevés vagyok. Ehhez kelletek ti is.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én még mindig abban reménykedek, hogy talán a nőket is rá lehet ébreszteni arra, hogy a feminizmus hazugság, és arra, hogy a férfiak nem olyanok, mint amit a hazug feministák tanítanak nekik rólunk…

Van egy rossz hírem, nem lehet, illetve annyit pontosítanék, hogy mindegy, hogy lehet-e, vagy sem, mert nem számít, többek közt azért is, mert az átlagember életének nagyrésze „hazugság” , ezért is ragaszkodik a „Mátrixhoz”, még aki felfogja, az is, nemhogy a „tudatlanok”…….

Ezek nem értelmi/logikai döntések, hanem emocionális és ösztönszintűek……Mivel nincs vagy elég kevés a „korlát” , így büntetlenül „kiélhető” a jelenben a nő feminizmusa, a féárfiak teljes asszisztálása mellet……..

Senki nem olyan hülye, hogy visszafogná magát, ha nincs korlátozva, sőt ,ehhez még intelligencia sem kell, tudatosság meg pláne nem, akár növényi-állati szinten is addig „növekszik” az adott populáció, amíg lehetősége van rá……

Szívem szerint viszont már rég a patriarchátust, valamint a patriarchális reakcióval kéz-a-kézben járó szexuális ellenforradalmat és szexuális fehérterrort csinálnám ahelyett, hogy feminista picsákkal mint egyenjogú és egyenrangú felekkel vitatkozzam az interneten.

Jelenleg egyedül az iszlám alkalmas erre, a maga beszűkült és merev „kereteivel”………

F

érfitársaim: én már rég kész vagyok arra, hogy akár holnap reggeltől bejelentsük, hogy a feminizmusnak innentől egyik percről a másikra vége, hogy a férfiellenes, feminista törvények innentől érvénytelenek, hogy a feminizmus minden “eredménye” – természetesen ebbe a feminizmus első hullámának pusztításait is beleértve – innentől el van törölve, és hogy innentől átmenetileg elnyomjuk a nőket egy ideig, amíg csak úgy nem érezzük, hogy tanultak a leckéből, és értékelni fogják a jóindulatúan hímsoviniszta patriarchátusunkat.

Soha nem fognak „tanulni a leckéből”, mert fel sem fogják, hogy ez „lecke”, A BluePill egyik legnagyobb “átka”, hogy hiába veszi be valaki a Piros Pirulát, ha a „régi keretek” és narratívák közt él továbbra is..….

A sósnak nem az édes az „ellentéte”, hanem a sótalan….

De ez egyedül nem megy. Ez nélkületek nem fog menni. Ehhez én egyedül kevés vagyok. Ehhez kelletek ti is.

Nem fognak tolongani, megkockáztatom, hogy egyetlen egyet sem fogsz találni, még itt sem….

Hunn
Újságíró

Pedig olyan könnyű lenne, blackfriday. Minden olyan hatalmas akadálynak érzékelt dolog, ami miatt a patriarchátus bevezetése irreálisnak van tekintve, valójában csakis és kizárólag a mai férfiak fejében létezik. Mintha egy általános és tömeges pszichózis kerítette volna hatalmukba a mai férfiakat.

A feminizmus trónfosztása és a patriarchátus bevezetése csakis és kizárólag a férfiakon, a férfiak kollektív akaratán és kollektív döntésén múlik. A nőkkel még csak konzultálni sem kell a témáról, ha nem akarunk, hiszen mi vagyunk az erősebbek.

Itt van például az általad is említett iszlám példája: ők sem szavaztatják meg az asszonyaikat, hogy feminizmus legyen-e inkább, vagy pedig az, amit anno Mohamed a Korán szerint mondott…

wittukind
Olvasó
wittukind

De gyerek vagy te még, te Hunn! itt vagy a Férfihangon már 4 éve és még mindig ezt nyomod? na, nem baj, majd fölnősz egyszer és meglátod hogy mitől döglik a légy….

de mégis, nem olvasol kommenteket itt? főleg a nem annyira feminista nick-ekét…nem vettél észre semmit??,

Hunn
Újságíró

Én már életem végéig a patriarchális reakciót és a szexuális ellenforradalmat fogom nyomatni, wittukind. Az egy dolog, hogy az ember a jelenleg adott keretek között kell megoldja a szexuális életét és a párkapcsolatait. A PUA például kiválóan alkalmas a szexuális forradalom utáni feminista világrendben való sikeres csajozáshoz. Van, akit ez kielégít. Engem nem. Férfiak vagyunk, nekünk kellene rákényszerítenünk az akaratunkat a világra, nem pedig a kultúrmarxisták és a feminista picsák által kitalált és ránk erőltetett kereteket adottnak és megváltoztathatatlannak ítélve lavírozgatni az élet hullámain.

wittukind
Olvasó
wittukind

Te vagy-e Hunn aki minuszozik vagy az öcsikéd?? az a PUA amit emlitesz, most sem értem mit jelent de , ismered ezt:”But That’s the way I like it baby, I don’t wanna live forever”- amiket ide irtál megen…háát ha könyvből olvastad ezeket, úgy kelett neked…mi a faszt erőltetetett rád akárki???? neked mi van a fejedben takarmányként????

Hunn
Újságíró

Nem tudom, hogy melyik családtagom mit csinál, wittukind, de nekem már nincs olyan sok időm hátra ebből az életből, hogy akár csak másodperceket is internetes like-olásra vagy dislike-olásra pazaroljak. Ha pedig te ilyesmi figyelésével töltöd az idődet, akkor úgy kell neked.

Az azért még mindig meglep, amikor a tájékozatlanságodat valamiféle erényként próbálod meg beállítani. Én legalább nem szoktam nagy arccal és nagy mellénnyel hozzászólni olyan témákhoz, amikről azt sem tudom, hogy eszik-e vagy isszák. Javaslom, te se csinálj bohócot magadból, férfinak az ilyesmi nem áll jól.

Olyanról hallottál-e már, hogy pszichológiai hadviselés? Szerinted ilyet csak háborúban alkalmaznak? Szerinted azok a technikák, melyeket pszichológiai hadviselés során használnak, melyeket direkt úgy fejlesztenek ki, hogy hasson az emberekre, azok rád nem hatnak, mert te olyan okos vagy? Csak azért kérdezem, mert ha így gondolod, akkor mégsem vagy annyira okos, mint amennyire gondolod. És azok az emberek, akik észreveszik, hogy ilyen technikákat alkalmaznak velünk szemben, azok nem biztos, hogy butábbak nálad, főleg ha te észre sem veszed.

wittukind
Olvasó
wittukind

És te most piszológus hadviselést alkalmazol ellenem? úgy vetted észre mintha ellenséged lennék? rám utoljára ilyensmik 12 évesen hattak…de már metálkondicionált voltam. tehát nem ment…és semmi olyat nem állitok be erénykényt amiről nincs tudásom .. te látom ismered ezeket a nagybetüs nemtudommiket…én fel sikerült nőjek nélkülük…neked mikor sikerül?

Hunn
Újságíró

Nem ÉN alkalmazok pszichológiai hadviselést ELLENED, wittukind, hanem a zsidó kultúrmarxisták (köztük a feministák is) alkalmaznak pszichológiai hadviselést a fehér, keresztény, heteroszexuális lakosság ellen, elsősorban a kezükben lévő média felhasználásával.

Tőlem mondjuk aztán csinálhatsz, amit csak akarsz, de azért hitelesebb és meggyőzőbb, ha az ember tudja is, hogy miről van szó, mielőtt automatikusan rávágja valamire, hogy ez hülyeség. Mert anélkül, hogy tudnád, miről van szó, anélkül csak így kb. érzésre mondod, hogy valami hülyeség-e vagy sem, ez pedig még a nőktől is idegesítő, férfi esetében viszont az ilyen vélemény értékelhetetlen.

wittukind
Olvasó
wittukind

Ez az, Hunn…ezért álltál te rá a szerre nekem pedig soha nem volt szükségem rá…

Hunn
Újságíró

Nézd, wittukind, tőlem akár beszélgethetünk arról is, hogy miért állnak rá fiatal férfiak tömegei a szerekre kb. ugyanabban az életkorban, amikor apáink és nagyapáink családot alapítottak. És ha kicsit megkapargatjuk a felszínt, ott fogjuk találni a feminizmust is, meg az identitások kultúrmarxista dekonstrukcióját is, a médiáról nem is beszélve…

wittukind
Olvasó
wittukind

Nem megy, Hunn, én édesszájú vagyok, nem érdekelnek a drogok, inkább meg kellett vona nézned a Kojak-et….ja, bocs, nem voltál még megszületve mikor a tv-ben ment…

Blackur
Olvasó
Blackur

Az én időmet is többre tartom annál,hogy a dolgaiddal foglalkozzak. A cikkek írói is elviselik a kritikát , írj olyant, hogy ne kapj mínuszt.

wittukind
Olvasó
wittukind

de azért is csak olyat irok, amiért nem kaphatok csak minuszt…ez is egyfajta dicséret..

wittukind
Olvasó
wittukind

Veszem észre hogy az éjjel valamelyik harmincegy dolgozgatott itt….

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Ezt az egész baromságot egyértelműen cáfolja minden olyan cselekvés ahol az osztott figyelem létfontosságú (élet-halál kérdés). Pl. a gépkocsivezetés. Igen,vannak nők akik JÓL vezetnek pl. be tudnak tolatni egy utánfutóval egy garázsba (de csodájára járunk) és vannak férfiakakiknek fakanál vagy hímzőráma való a kezükbe.
De a statisztika az statisztika.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

A nők nem azért vezetnek,parkolnak rosszabbul ,mert nem jó az “osztott figyelmük” ,hanem ,mert kimutathatóan rosszabb
(az esetek többségében) a térlátásuk,meg hamarabb pánikolnak. A megosztott figyelemhez ennek semmi köze.

https://www.lokal.hu/2017-04-ki-a-rosszabb-sofor-a-ferfiak-vagy-a-nok/

https://www.origo.hu/tudomany/20010202nemi.html

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

El kell keserítselek!
A nejem 30 éve vezet, MINDIG biztató, támogató társként viszonyultam hozzá és annyira jól vezet, hogy ha vendégségben vagyunk én iszom (azt a korsó sört) és ő vezet, mert ő utálja a piát és NYUGODTAN rábízom a kocsimat. Viszont már a párhuzamos közlekedésben zavarba jön. Nem tudja paralel figyelni a három sávot, a saját sávban előtte és utána haladót, a cikázó motorosokat. Ilyenkor én vagyok a harmadik, negyedik és ötödik szeme.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

És mert a te feleséged ilyen,ezért minden női sofőrre ez vonatkozik :)
Egyébként honnan tudod ,hogy nem a térlátással van problémája ? Nem az a gondja,hogy jönnek mellette, mögötte ,hanem mert nem látja,hogy MENNYIRE, milyen sebességgel,milyen távolságra jönnek mellette és ettől pánikol. Magyarul nem tudja felmérni a másik jármű térbeli elhelyezkedését és sebességét Ez nem igazán az osztott figyelem kérdése,inkább az én általam írtakat támasztja alá. A parkolásnál is ez a legfőbb gond,nem érzik a mélységet,távolságot,az autót térben.

Egyébként én meg 30 éve ugyanott dolgozom,nagyon sok kolléga megfordult mellettem minden korosztályból és nemből (abból a kettőből ami igazán létezik :)). Nálunk kell tudni többfelé figyelni. Ez fiúknak,férfiaknak sokkal nehezebben ment és megy-legalábbis az elején ,de idővel ők is sokat fejlődnek, kb. egy év ”gyakorlás” után mindenki elsajátítja valamilyen szinten.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Nem.
A látásával semmi baj. Egyszerűen a budapesti forgalom túl sokfelé irányuló, pillanatonként változó NAGYON intenzív figyelmet igényel, és ez a sok neki.
Ezért veszek neki egy olyan kocsit, ami jelzi neki. ha a szomszéd sávban túl közel van egy másik, és a távolságtartó radar miatt nem kell félnie egy ráfutásos balesettől!

common man
Olvasó
common man

Vannak(?) ezek az extra tanpályák ahol csomó mindent szimulálni tudnak vidd el hátha megtanul.Sokan(férfiak is) egyáltalán nincsenek tisztában az autó viselkedésével.