82 megosztás

Nekünk hugyoztak – környezeti ösztrogéneket – és azt isszuk (Hatodik rész)

A cikksorozat lezárásaként a férfiegészségről, a férfiasság és azzal együtt társadalmunk jövőjéről szeretnék néhány gondolatot megosztani. Ugyanazok a testi elváltozások, melyek a magas ösztrogénbevitel esetén a nőket sújtják, a férfiakra is sok esetben másfajta következményekkel járnak. Persze, az ösztrogénhatás pszichés hatásai – a fáradékonyság, a szellemi tompulás, döntésképtelenség, defenzív viselkedés – nagyon is jelentkezhetnek, ahogy az elhízás, pajzsmirigyproblémák és cicinövekedés is. „Sörcsöcs” mondta annak idején erre Hofi, az idomtalanul elhízottakra, de ma már azokra a boldog békeidőkre kegyelettel emlékezünk. Géza bátyánk nem volt biokémikus, de jó helyen kapirgált: bizony, a komló egyike a legerősebb fitoösztrogéneknek, és a mértéktelen sörfogyasztás valóban emlőnövekedést okoz. Természetesen a férfiak nem fognak az ösztrogénektől nőgyógyászati megbetegedéseket kapni, sőt, paradox módon a „férfibajok” (prosztatarák, prosztata-megnagyobbodás, prosztatagyulladás, stb.) egy részére ez még jó hatású is. A nemi szerveket érintő fő tünet: spermaszám-csökkenés és impotencia. Egyre fiatalabb korban. Azaz, nem kell megvárni az öregotthont, „aktív korban” lekókad a tulipán.(Józsi bácsi és Feri bácsi beszélgetnek a nyugdíjasotthonban: – képzeld, tegnap megdughattam volna Palvin Barbarát! – Miért? Itt volt? – Azt nem, de felállt!)

A „megfelelő” ösztrogénterápiáját már magzat korában elkezdik a ma születő generációnak, és eléggé régen sejtett, hogy a magzati here működése nagyban befolyásolja a későbbi emberpalánta pszichéjét, viselkedését, testalkatát, szexuális irányultságát. Egy elképesztően perverz brit orvosbiológus az ötvenes években kísérleti nyulakat herélt ki nyuszimamájuk méhében, és a világra jött kisnyuszik már lány testalkattal születtek (csípőarány, koponyaforma). Holott előtte azt hitték: a gyermek nemi szervei totál nem működnek, a magzaté meg még annyira se. Ez hívta rá fel a figyelmet: de. Ugyan, legyinthet erre bárki, ezek hipotézisek, ha emberekről van szó, az igen, de van egy másik adat: a le nem szállt here gyakorisága. A here ugyanis a hasüregben fejlődik (és a hódsrácok felnőtt rágcsi korukban is ott hordják), de mivel a spermiumszintézishez három fokkal alacsonyabb hőmérséklet kell a testhőmérsékletnél, az emlősök többsége hűtött helyre viszi azt, egy külön zacsiba. Nem is túl ritkán előfordul, hogy születéskor ezek a tojáskák még nincsenek a helyükön, de egyébként kétéves korig gyakran spontán leszállnak. Ha nem szállnak le, akkor hormont termelnek ugyan, azaz a fiú még fiú marad, de spermiumot nem: a hasüregben lévő here terméketlen. (Hermafroditákban is többnyire ott tartózkodik a titkos here, ha külsőleg lánynak néznek ki.) Ezt egy aprócska műtéttel meg lehet oldani, célszerű is, mert minél több időt tört a here a lágyékcsatornában, annál hajlamosabb lesz az illető a hererákra, ami finoman szólva se kellemes betegség, még ha túlélik is. Nos, a statisztika arra mutat, hogy az elmúlt ötven évben, lassan, de biztosan egész Európában emelkedik az ilyen esetek száma. Ahogy – ezzel összefüggésben – a hererák esetek száma is emelkedik, mivel ez az egyik legfontosabb hajlamosító tényező. Dániában már egy százalék körüli az előfordulási aránya. Figyelem! Hol? Dániában. Pont ott, ahol a spermaszám drasztikus csökkenését először figyelték meg. Bizonyára véletlenül. Ezen felül gyakoribbá vált a gyerekek között a penis abnormális fejlődése (hypospadiasis), azaz, hogy az aprócska marad. Mint az Apopka-tó krokodiljainál.

Tegye fel a kezét, aki hallott már valaha a yu-cheng (vagy ha úgy jobban tetszik: ju-cseng) betegségről? Igen, a név alapján világos, hogy a sárgasághoz van köze, de ez bizony, nem májgyulladás. A yu-cheng szindrómát először Yusho-ban, Japánban írták le (1968), majd tizenegy évvel később Tajvanon történt ilyen esemény, rizsolajszállítmány szennyeződött némi ösztrogénhatású anyaggal, konkrétan ott és akkor dibenzo-furánnal, amely klímagépkenőolaj-összetevő. Nem nehéz a dolog, pici sérülés a hűtőgépen, és a hűtőköpenytérből a rizsre kerül az olaj. Ezt a rizst megeszi pár tízezer ember, köztük terhes anyák, akik fiút hoznak a világra, csakhogy ez a fiú férfi aligha lesz. A felnőttek megússzák némi ekcémával és gennyes kiütésekkel, pár pszichés zavarral, de a gyerekek a fejlődésben visszamaradnak, mint testileg, mind szellemileg. Heréik aprók maradnak, hímvesszőjük jelzésértékű. Ők (az érintetek) nagy dózist kaptak, míg világszerte tömegek -csak kisebbet. De nem hatástalant. Más kérdés, hogy a „fejlett nyugat” ma már annyira fejlett, hogy számos országban 18 évnél fiatalabbakon, akár kisgyermekeken is lehet végezni „nemátalakító” (magyarul: kasztráló, csonkító) műtéteket (nemátalakítást nem tud csinálni az orvostudomány), és ezek kiegészítésére, illetve megalapozására pl. az Egyesült Államokban vagy Kanadában a liberalizmusba belehülyült bolond szülő jobb sorsra érdemes gyerekét telepumpálhatják ösztrogénnel és tesztoszteron-blokkoló hormonokkal, hogy a kisfiúk nemi érését meggátolják, tehát ma már komoly orvosi tapasztalat van kisgyermekek ilyen jellegű szándékos tönkretételéről.


Az alacsony tesztoszteronszint nemcsak fizikai tünetekben nyilvánul meg, hanem lelkiekben is: a bizonytalanság, a döntésképtelenség, az akaraterő, a koncentrációkészség hiánya, az áldozatvállalás előli elfutás gyakran manifesztálódik üres (politikai vagy magánéletbeli) nagyszájúskodás formájában, helytelen ön-, és világképben, apáink, nagyapáink realitásérzékének és józanságának tagadásával.

Mondhatnánk, hogy a gyerekek 99,99%-ámak szerencséje van, nem alakítják ”transzneművé” vagy ágyneművé, azaz megússza az ilyen fajta kegyetlenkedést, de sajnos, csak a dózis kisebb, amit kap, de nem nulla, ugyanis a gyermek egészségtelen ételekkel és környezeti ösztrogénekkel bőven dúsított ételt fogyaszt. Az anyatej egy dolog, bár az is tele van öszrogénnel, de az sokkal jobb a gyereknek, mint bármi. Édes is (tejcukor tartalma sokkal magasabb, fehérjetartalma alacsonyabb, mint a tehéntejé), de fő előnye a kiváló csomagolás. Ezen kívül azonban a gyermek főleg fitoösztrogéntartalmú zöldségeket fog kapni (marhapörköltet nem adnak az óvodában…) , a kedves szülők pedig agyon fogják tömni csipszel, kólával, csokival. Az eredmény: „figyelemzavaros” és „hiperaktív”, valamint „tanulási nehéségekkel küzdő, diszlexiás, diszkalkuliás” gyerekek tömege. Bocsánat, rossz gyerek, meg rossz tanuló régen is volt, csak nem adtak neki jól hangzó eufémisztikus elnevezéseket. Ellenben nem voltak koffeinnel-cukorral agyontömött, agyonpörgetett gyerekek, és főleg nem mesterséges édesítőszerekkel telepumpáltak, hiszen a mesterséges édesítőszerek – különösen a ciklamát és az aszpartám – úgy rángatják a vércukorszintet, hogy gyakorlatilag megágyaznak a gyermekkori cukorbetegségnek, amelyet a gyerekek elhízása (mert elektronikus kütyük nyomogatásával se edződni, se tanulni nem lehet, e-sport csak a mesében létezik) és puhánysága csak tetéz. Kormányzatunk hiába próbálja meg az iskolákban a mindennapos testnevelést (amely számos gyakorlati pedagógiai problémát okoz), a legjobb szándék ellenére se lehet vele elérni semmit, mert a testmozgást nem rákényszeríteni, hanem megszerettetni kell az embergyerekkel, (bár ez lényegében a többi tantárgyra is ugyanígy vonatkozik), és a tapasztalatok szerint kormányzatokon és iskolareformokon átívelően a gyermekekkel csak a tantárgyak és a tudás megutáltatása sikerül. Mire a felnövekvő generáció eléri a 10-12. életévét, tisztelet a kevés számú (értelmes és felelősségtudatos szülő által nevelt, de a környezeti és a társadalmi hatások sajnos, őket is sújtják) kivételnek, a gyermekek többsége túlféltett, túlkényeztetett, puhány és seggkinyaláshoz szokott jószággá válik, akiktől sem munkát, se erőfeszítést, se akaraterőt nem követelt meg senki.

A folyamat öngerjesztő, mert a fizikailag inaktív ember egyrészt se stressz-, sem örömhormont (pl. fenetanolamint, dopamint) nem termel eleget, ami egyrészt depresszívebb alapállásponthoz vezet, másrészt az alacsonyabb energiafelhasználás miatt még inkább hízik, a gyenge fizikum miatt még inkább visszahúzódó és passzív lesz. Az ülő életmód miatt nincs csontfelépülése (ma 15-30 éves fiatalok csontsűrűsége és érrendszeri állapota gyakran rosszabb az ötvenévesekénél), a passzivitás eleve fokozza az allergiára és a hormonális egyensúlytalanságra való hajlamot. Mind említettük, a heréknek nem tesz jót a meleg, a párnázott székben töltött idő akkor is férfiatlanít, ha nem követi a szűkfarmer-divatot. A valós kapcsolatok, a tényleges közösség hiánya (a közösségi oldal nem közösség), a kommunikációs elégtelenség miatt az emberek izolálódnak, befelé fordulnak, szociális izolációjuk miatt nem tanulják meg sem a közösségépítési, sem a vezetési sem a párválasztási-ismerkedési képességeket. 24 éves ifjú kollégám egy rövid beszélgetés szemtanújaként csodálkozva jegyezte meg „hogy tudsz így fűzni nőket, hol lehet ezt megtanulni?” – sehogy, mondom, nem igaz, hogy erre születni kell, hanem ehhez önbizalom kell, önbizalmat pedig akkor tud szerezni az ember, ha megtanul teljesíteni. Alfának nem születünk, azzá válunk. Ez az, ami egyre inkább eltűnőben van. A társadalmi hatás, kezet fogva a külső kémiai behatásokkal elvégzi a teendőket, fizikailag és lelkileg gyermeteg, önállótlan és férfiatlan generáció nő fel. A szociológus pedig csodálkozik, hogy a fiatal „férfi” harminc évesen is mamahotelben lakik, és mindenki úgy tesz, mintha a kifogások (önálló lakás hiánya, alacsony jövedelem, sok teendő) valósak lennének, hiszen ötven-száz évvel ezelőtt kolbászból fonták a kerítést, és az embereknek nem kellett például az ötvenes években, a világháborúk vagy a nagy gazdasági világválság idején nehézségekkel szembenézniük.

Tegyünk józan megfontolás tárgyává még egy tényezőt: tudjuk, tapasztaljuk, hogy teher alatt nő a pálma. Ez nem vonatkozik mindenkire, de a többség egészséges mértékű stressz alatt jobban teljesít, mint a nélkül. Ha van egy férfias közeg, tele agresszív kanokkal, az embernek igyekeznie kell felvenni a versenyt, a fordulatot. Ez nemcsak a börtöncellára és a sorkatonai körletre vonatkozik, hanem az élet minden területére, csak ott látszik a maga nyersességében. Soha senki nem publikálta, lehet, mert az alegységparancsnokok között nem gyakori az endokrinológiai vénával megáldott biokémikus, de nekem meggyőződésem – és tapasztalatom -, hogy a „Sanyika pöcs gyerekként vonult be, mikor megkapta a behívót, és a néphadsereg minden f.szsága ellenére két év múlva férfiként jött vissza”, vélekedés igenis megalapozott. És nem csak azért mert egy 18-19 éves emberke sokat tud érni „magától” is két év alatt, hanem azért, mert ha bekerül 40-50-100 fiatal férfi közzé, ahol vannak kicsit idősebb (21-25 éves) sorkatonák is, na meg, hivatásosok, a 18 évesnek egyszerűen össze kell kapnia magát, különben vége. Ez részben tudatos, részben a hímekkel zsúfolt közegben alapból emelkedik a tesztoszteronszintje, és fizikailag és pszichésen is fejlődni kezd. Tudjuk, hogy van egy olyan spanyol mondás, hogy a brittek akkor tűnnek el Gibraltárról, mikor a majmok (Gibraltáron él Európában egyedül – az emberen kívül – főemlősfaj).Ezt az ángliusok is tudják, és ezért importálnak időnként Marokkóból – életerős hímeket (mármint majmokat, na). Legyen egy kis versengés. Minden valamirevaló erdész elmondhatja: abban az erdőben, ahol a satnya selejtes villás nyolcas szarvasbika párzani tud, na az az állomány vérfrissítésre szorul. Hozzanak pár öreg lapátost, és menten a helyiek is elkezdenek „bikulni”. „Manapság” a fiatal hímegyedek között kevés a férfi, így a többi nincs rákényszerülve, hogy férfiasodjon. Ezért találunk 26-28-30 éves fiúkat megkapóan éretlen gondolkodással, akiket, mint az alsósokat, csak a foci és a baromkodás érdekel. Miért akarjon felnőni, ha a nők, jobb híjján, (csakis akkor! – ez fontos!) kisfiúkkal is szóba állnak?

Megfigyelhető-e összefüggés az ösztrogénexpozíció és a homoszexualitás, a transzszexualitás terjedése között? A logika azt mondatja, ha nem is, kapcsolatnak lennie kell, hiszen egyrészt az állatok viselkedéséből ösztrogénhatás alatt lehet levonni ilyen irányú következtetéseket, másrészt, míg a homoszexuálisok nem emelkedtek a liberális „vitakultúra” és „demokrácia-értelmezés” társadalmában a védett, nem kritizálható, és tárgyilagosan, objektíven nem vizsgálható csoportok közzé (van még pár…) az azt megelőző idők pszichológiai és szociológiai vizsgálatai feketén-fehéren mutatták meg, hogy a férfi homoszexuálisok magasan felülreprezentáltak az elvált szülők gyermekei, az apa nélkül felnőtt gyermekek, az árvák, az állami gondozottak, a terhelt családok a pszichésen sérült anya által nevelt gyerekek körében (pszichés, nevelési behatás) a gyermekkorban pedofil által megrontottak körében (kriminális behatás) – egyébként a pedofilok körében magasan felülreprezentáltak a homoszexuális pedofilok – körében, tehát genetikai hajlam ide vagy oda, a manifesztálódáshoz környezeti tényező kell, legalábbis fontos a jelenléte.

Ma már persze, ott tartunk, hogy a „fejlett nyugat”-on még gyógyítani megkísérelni szem szabad a homoszexualitást, tehát azt az alapvető emberi jogot, hogy beteg ember orvosi segítséget kapjon, is megtagadják. Itt azonban egészen bizonyos a társadalmi hatások, a médiahatások, az éretlen és zavaros világképű fiatalok befolyásolásának elsődlegessége. Csak egyetlen példa: a mainstream nyugaton már-már kötelező ünnepelni, ha óvodások nem kalózkapitánynak vagy gőzhajónak képzelik magukat, hanem ellenkező neműnek. Naponta olvashatunk olyan cikkeket, melyek „megmagyarázzák”, hogy milyen nagyszerű, ha a pelenkából alig kinőtt apróság „majd eldönti”, (mondhatnám, hogy ilyen alapon kamion volánját is rábízhatnák, vagy agy atomreaktort, vagy adhatnának pisztolyt a kezébe, de az USA-ban egyébként utóbbit simán megteszik) hogy milyen nemű: az emberi agyatlanság határtalan, különösen, ha a gonoszság is dolgozik. Elrettentő példa ebben a női magazin cikkben. A pszichológus mondja: az ötéves fiúcska valójában azért akart lány lenni, mert hétéves nővére beteg volt, mindenki a kedvét kereste, és ő gyermeki eszével levonta a következtetést.

Nem nehéz levonni a következtetést, hogy túl a testi tüneteken, az oligospermián, az impotencián, a rákos megbetegedéseken, a nagy tömegeket érő pszichés változások az egész társadalmak életerejét, aktivitását, döntésképességét ássák alá, de a fizikai ellenállóképességet is. Ez olyan apró jelekből már megfigyelhető, hogy egy hosszú hétvége előtt megrohamozzák a boltokat, mert az átlagember háromnapi előre tervezésre is képtelen. Miért gondoljuk azt, hogy megértene évtizedekre előre látó, komplex összefüggéseket, és férfiként ne áldozza fel a pillanatnyi előnyt a hosszú távú jövőért?

Mit tudunk tenni? Az összemberiségért – ezen a téren is- sajnos, keveset. Magunk, fiaink, gyermekeink egészségéért leginkább annyit, hogy nem fogyasztunk magas ösztrogéntartalmú élelmiszereket, elsősorban szóját, sört (vagy csak keveset..) másodsorban műkajákat, nem érintkezünk műanyagba csomagolt élelmiszerekkel, természetesen élünk, tudatosan edzük testünket és lelkünket, nem dohányzunk, minél több időt töltünk a természetben, étkezésileg pedig antiösztrogén hatású élelmiszereket – diót, mandulát, kesudiót és ezek növényi olaját, ligetszépeolajat, fokhagymát, továbbá keresztesvirágúakat: torma, mustár, karalábé, kelbimbó – fogyasztunk. Hogy a bioélelmiszer drága? Annak igen, aki nem magának termeli, de a koporsó is drága egyébként.

Zárszóként, bár a téma nincs kimerítve: Interneten olvastam kommentvéleményként: tessék megnézni, hogy ma már az úgynevezett demokrácia hol tart. Ez már a végjáték. Csak bohóckodás, cirkusz, uszítás az egész, és bohócokat, dilinyósokat választanak meg (nem átvitt értelemben, legutóbb Ukrajnában szó szoros értelmében is). Hol vannak az államférfiak? Hová tart Európa? Hová tart a világ? Lehetséges hogy befolyásos politikai vezetői kuszafogú elmebetegek, ál-isiászos degeneráltak, bevallottan pedofilok? Hol áll férfi állam élén? Ja, tudom: Oroszországban. Európában már egy remegő-görcsölő Merkel is férfinek számít. Hogy kerülhetnek Justin Trudeu-hoz, Sebastian Kurzhoz, vagy Emanuell Macronhoz hasonló, feminim, vizisiklóvállú, kislányos arcú, jópofizó, zavaros világnézetű, zavaros nemi identitású, nemistudommicsodák komoly államok, civilizált népek élére, választott vezetőként? Száz évvel ezelőtt ilyen emberek, ha szószékre álltak volna, kiröhögik őket. Periklész korában az athéni népgyűlés elé vajon odaállhatott volna egy ilyen két lábon görnyedve botorkáló antifittneszklubtag, akire, ha erősebben ráröfög egy sündisznó, elsírja magát? Ugyan.

Ha hamarosan nem történik gyökeres változás a környezetvédelem, mondhatjuk úgy is, a teremtésvédelem, a bolygó megóvásának és jövőnk biztosításának terén, menthetetlenül apokaliptikus jövő elé nézünk. Malíciózusan azt is mondhatnám, hogy a terméketlenség miatti kihalás úgysem valósul meg addig, míg a globális felmelegedés úgyis lakhatatlanná teszi a bolygót, és ebben az összefüggésben vizsgálva a népességszaporulat drasztikus csökkenését okozó tömeges terméketlenség nem is feltétlenül hátrány. Ha azonban arra gondolunk, hogy küszöbön állnak a nehéz idők, hamarosan emberi közösségeknek, államoknak, régióknak, de az össz-emberiségnek is kemény, férfias próbatételekkel kell szembenéznie, nehéz és felelősségteljes döntéseket kell hoznia, akkor töketlenek társadalma ezen a próbán – menthetetlenül el fog bukni.

Post Author: Tóth György Károly

f Facebook
82 megosztás


79
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
15 Egyéni hozzászólás
64 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
21 Hozzászólások szerzői
György Károly Tóthdeltazgy001common manAsidotus Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
wittukind
Olvasó
wittukind

Amig a globális fölmelegedés miatt lakhatatlan lesz a bolygó, még kell kb. 500 millió év…nem biztos hogy megérem…hogy ez a társadalom egy adott pontban eltünik az holtbiztos, hogy mi jön helyette, már nem érdekel…ammedig még föláll és amig még egyedül tudom kitörölni a seggemet, nincs problem, aztán majd mi lesz, majd möglátom, ahogy a vak is mondja.

Blackur
Olvasó
Blackur

Miért kellett 6 cikk ahhoz hogy megtudjuk mekkora alfa vagy?
A szennyezett rizsből juthatott hozzánk 66 ban? Mert akkor tudom az enyém miért kicsi s használhatatlan.
A homoszexualitás eredete nem bizonyított ha jól tudom ha tévedtem akkor bocs.
Amúgy jol lezártad a sorozatot emlttettem hogy az IPM meg a Nat Geo is közölt hasonló cikkeket de azok nem voltak ennyire részletesek a végső konklúzióval lehet vitatkozni de kétségtelen elgondolkodtat.
Összeségében gratulálok és köszönet !

Blackur
Olvasó
Blackur

A katonaság részét is vitatnám aki puhapöcsként ment be az is maradt nax ők szivatták öregkatonaként a gumit meg a kopaszt a FERFI ezen felülemelkedett.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

míg a globális felmelegedés úgyis lakhatatlanná teszi a bolygót,

No, ez faszság……, már csak a CO2 üvegházhatású, az ember okozza a felmelegedést/klímaváltozásos még nagyobb faszsággal lehetne megfejelni….

hunbagira
Újságíró

És Tóth úr azt írta, hogy a felmelegedésnek ez az oka? Ami, ha nem követik el a legpofátlanabb csalást, miszerint egyszerűen más eredményeket írnak be az évenkénti statisztikába, akkor TÉNY. Mr szalmabáb. :D
Amúgy látom, ha a vajda kiadja a jelszót miszerint tagadni kell a birka(menetnek) – no nem a hollókosztot. :D- de a klímaváltozást igen, akkor birkák engedelmesen bégetnek. :D
Persze libsi influenszarok ugyanilyen viccesek, de ők nem kommentelnek a férfihangon.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Tóth úr azt írta, hogy “a globális felmelegedés úgyis lakhatalanná tesz a bolygót”, ami faszság…..

A klímahisztinek meg semmi köze a klímaváltozáshoz, pontosan azért, mert az embernek ahhoz kurvára nincs köze……., mármint a klíma változásához…..

Ja, meg már gondolom ideje volt már az Orbánfóbiádat hangoztatnod, mert már rég volt……

Blackur
Olvasó
Blackur

Akkor szerinted mitől van nyugat Európában 40 fok nyáron vagy Szibériában 30 ? Meg mitől olvadnak ilyen gyorsan a gleccserek? A töbiről nem írtam mert az lehet akár hülyítés de ezek mért adatok.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A klimának van egy olyan tulajdonsága, hogy állandóan változásban van. A 40 fokos mérés(betondzsungelben )-l egyetemben hízik az Antarktisz jege…
A klíma mindig is változott, akkor is, amikor nem volt még ember, akkor is mikor nem volt ilyen mértékű a CO2 kibocsátás(hanem ennek a többszöröse….ember nélkül)…ami mellesleg mindig is felmelegedés “kísérője” következménye és soha nem az oka.
A 80-as években jégkorszakra készültek és az volt a nagy klímahiszti, hogy leáll a Golf áramlat és megfagyunk….
Kurvára nem az embertől függ….

Ja és a klímahesztiből vegyük ki a környezetvédelmet, mert a kettő összemosása a legnagyobb orbitális faszság

Blackur
Olvasó
Blackur

A CO 2 kibocsájtás következméby és nem ok erre mutatnál forrást? Hogy ált. és középsuliban átvertek az lehet de egyetemen csak nem.

György Károly Tóth
Olvasó

Ha gondolja, szívesen szentelek egy cikket ennek a témának. Beleértve azt is, miért nem f.szság az, hogy az antropogén klímaváltozás a bolygót lakhatatlanná fogja tenni, hanem nagyon is reális forgatókönyv és fenyegető veszély. Ez félmondatokkal és féligazságokkal, három sorban – nem intézhető el. Ennél – ezt feltételezem, önnek is nyilvánvaló – komplikáltabb. Sokkal.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ha gondolja, szívesen szentelek egy cikket ennek a témának. Beleértve azt is, miért nem f.szság az, hogy az antropogén klímaváltozás a bolygót lakhatatlanná fogja tenni, hanem nagyon is reális forgatókönyv és fenyegető veszély.

Szívesen venném és egyuttal előre is köszönöm, ha megírja(miért magázódunk???)

Blackur
Olvasó
Blackur

Abban a cikkben ki kellene térni arri is hogy a co2 növekedés az ok és nem következmény.

Asidotus
Olvasó
Asidotus

én is elolvasnám

rgs
Olvasó
rgs

plusz egy fő. csak legyen tárgyilagos, ahogy eddig (lesz miért utánaolvasnom ha vitakozni akarnék :-) ), előre is köszönöm

hunbagira
Újságíró

Ügyesen mem reagáltál a tajgán a 35 fokokra. Mr szalmabáb.

Hunn
Újságíró

Én a klíma-parát a következőképp látom: amióta az eszemet tudom, a következőkkel riogatták már a jónépet, hogy 1. jön az új jégkorszak, mind megfagyunk – ez nem jött be, 2. jön a globális felmelegedés, mind megsülünk – ez se jött be, 3. jön a klímaváltozás, mind megdöglünk benne valahogy.

Anélkül, hogy magáról a globális klímaváltozásról akár csak egy szót is ejtenék, én azt látom, hogy a klímaporpagandát a következőkre használják jelenleg fel: 1. paráztatják a gyerekeket és a serdülőket, 2. a fehér embert arra biztatják, hogy a “nagy ökológiai lábnyomuk” miatt ne legyenek gyerekei és 3. ami a legfontosabb: azt állítják, hogy a tömeges migráció a harmadik világból úgymond a klímaváltozás miatt van, amiért pedig a fehér ember a hibás, tehát kötelességünk befogadni a migránsok tömegeit.

És ennyi. Arról, hogy pontosan mi is történik a klímával, és hogy konkrétan mi is lenne ezzel kapcsolatban az egyéni és társadalmi teendő (ha van ilyen) arról egy büdös szót sem. A hosszú távú célja a klímapropagandának szemmel láthatólag az, hogy elfogadtassák a fehérekkel a tömeges színesbőrű migrációt Európába, a többi pedig csak porhintés.

wittukind
Olvasó
wittukind

És az a szemétség hogy ezt a klimahisztit egy autista kislánnyal reklámozzák, és még nem akadt egy férfi aki lekeverjen neki egy atyait, megmondva hogy mars haza…de a tanár úr irása nem erről szól hanem arról, hogy többek közt, a dohányzás miatt kispöcsüek a férfiak….ez még nem volt a nyakunkba varrva…

Hunn
Újságíró

Őszintén szólva ez engem is kiakaszt. Hogyan süllyedhet egyáltalán egy társadalom odáig, hogy úgy gondolják, hogy jó ötlet, ha a politikai és gazdasági döntéseket 15 éves, autista kislányok diktálják??? Végülis mi baj lehet belőle, lol

Kalman
Újságíró

Mai OMGWTF élményem ez a cikk:

“Swedish behavioural scientist Magnus Söderlund has suggested that eating other people after they die could be a means of combatting climate change.”

http://www.breitbart.com/europe/2019/09/06/swedish-scientist-proposes-cannibalism-fight-climate-change/

dailystormer.name/sweden-scientist-says-cannibalism-necessary-to-stop-global-climate-warming-change/

Tudtam, hogy amikor már kezdjük megszokni a gyerekek faszlevágását, akkor a progresszívek újra valami mellbevágóval fognak előállni. De erre még én sem számítottam. Ott voltak a listák, hogy melyik tabut fogják következőként lebontani, de hogy a kannibalizmus lesz az… Na, erre nem számítottam. Még mindig meg tudnak lepni. Mi lesz ebből?

Hunn
Újságíró

Nagyon úgy tűnik, hogy a liberálbolsevikok a klíma-parában felfedeztek egy új pszichológiai csodafegyvert: a klíma-parára hivatkozva bármilyen sátáni dolgot el lehet adni úgy, hogy aki hallgat rájuk és van olyan hülye, hogy meg is csinálja, amit mondanak, az szentül meg lesz győződve róla, hogy milyen jó ember is ő, aki pedig ellenzi, az meg mind gonosz és rosszat akar…

hunbagira
Újságíró

Akkor a Führer ezen a téren is megelőzte a korát..amikor a Söderlundokat szappannak, bőrdzsekinek, lámpaernyőkén hasznosította?! :D

Reszet Elek
Újságíró
wittukind
Olvasó
wittukind

Azt hittem, valami hoax ez a hir, de megjelent sok helyen, tehát igaz….nos, a sok ösztrogén vagy micsoda helyett a kedves vegánok nekiállhatnak egymást megenni…..kezdhetik evvel a …valamivel….

hunbagira
Újságíró

Miután a mai jobboldal átengedte a témát (már, ha a orsós, trampli, kgbmatrjoska vezette troll/tahó bandát jobboldalnak tekintjük) a kaviárlbsiknek….
Pedig a modern politika első természetvédője- vonatkozó jogszabályokkal- nem meglepő módon a Führer volt. :D

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Az biztos,hogy hamarabb kipusztít a túlnépesedés-élelmiszerhiány ,ivóvízhiány, a szemét felhalmozás, a levegő minőségének rohamos romlása (és ezzel kapcsolatos légúti betegségek) stb,mint a globális felmelegedés.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Nehéz mit mondani erre a cikksorozatra, mert alapjaiban véve jó és fontos a téma. A baj az vele, hogy sokszor innen-onnan kimazsolázott, kétes értékű, megkérdőjelezhető tényekre alapoz, másrészt tele van szemetelve a szerző megint csak vitatható világnézeti meglátásaival és következtetéseivel, aminek nem lenne helye egy tudományosnak szánt cikksorozatban.

wittukind
Olvasó
wittukind

“tele van szemetelve a szerző megint csak vitatható világnézeti meglátásaival és következtetéseivel”-ez a meglátás a szemüvegtől függ, ha ferde akkor a meglátás is olyan, ha már megszoktad, ha le is veszed, ugyanolyannak látod…444!-nek….

György Károly Tóth
Olvasó

Ez a cikk alapvetően nem tudományos dolgozatnak készült, hanem nagyközönségnek, szélesebb közönségnek szánt, tájékoztató jellegű írásnak. Ezért – és a cikk folyamán ezt több alkalommal hangsúlyoztam, világosan leírtam – nem volt célja adattömeg és mérési eredmények, valamint biokémiai vizsgálatok részletes magyarázatának felvonultatása, azt a legminimálisabbra és legszűkebbre igyekeztem szorítani, hogy e témában nem jártas átlagos olvasó számára is érthető és követhető legyen. Hasonlóképpen világossá tettem azt is, hogy megállapításaim jelentős része feltételezés, illetve következtetés, amelyek természetesen – ellentétben a tényekkel – valóban megkérdőjelezhetőek. A tények, bár Sztálin szerint is makacs dolgok, nyilván szintén megkérdőjelezhetőek, más kérdés, hogy jobb helyeken a tények megkérdőjelezését megmosolyogják. Megkérdőjelezni álíltásokat, véleményeket, következtetéseket szokás tényeket – tényként elfogadott állításokat – csak felettébb alapos indokkal és felkészültséggel. A történelmi és tudománytörténeti tapasztalatok szerint egyébként sokszor az is eléggé tragikus vagy konfliktusos következményekkel szokott járni.
Tekintettel arra, hogy éppen tájékoztatásnak szántam, nem hinném, hogy véleményem e cikkben szemetelésnek számítana, hiszen éppen ez a célja. Naív dolog azt feltételezni, hogy bármely természettudományos megfigyelés elemzése és következtetései egy bonyolult rendszerben egzaktak lesznek, és nem függenek magától a megfigyelőtől, illetve a feldolgozótól. Ugyanabból más és más személy más következtetést fog levonni. Magam többször dolgoztam bíróságoknak, biztosító cégeknek eseti szakértőként – egy szakértőtől ritkán várják azt, hogy adathalmazt tegyen le: azt várják, hogy azt az adathalmazt fordítsa le történésekre. Mondjon igent vagy nemet. A jogban járatlan átlagember ezért is tartja igen bosszantónak, hogy ugyanarról az esetről két szakértő homlokegyenesen ellenkező véleményt fogalmazzon meg, horribile dictu úgy, hogy egyik se hazudik egyébként. Pedig ez sokszor előfordul, mondhatni, természetes. Vélelmezem, önt sem véleményem megléte és ténye zavarja, hanem tartalma, amivel nem ért egyet.

Szent Ágoston, aki mielőtt püspök lett, sikeres ügyvéd volt, tehát olyan ember, aki sejtett ezt-azt a retorika és a meggyőzés tudományáról, írta egykoron, hogy bármely ember véleményét a független szemlélők egy része el fogja fogadni, más részük nem. Aki elfogadja, aki belátja, hogy a leírtak helytállóak, az minden esetben helyesli? Éppenhogy – nem! Jelentős részük éppen hogy dühödten fog ellene tiltakozni, és követelni fogja, hogy nevezett fogja be, itt és most, lehetőleg örökre, és amit nevezett állít, az szemét, és márpedig kuss!. Ennek ezer s egy oka lehet az ellenérdekeltségtől a sértettségen át a büszkeségen és megbántottságtól keresztül egyszerűen a szónokkal szembeni oktalan és irracionális antipátiáig. A véleményéhez mindenkinek joga van – legalábbis abban a világban, ahol a jogot és az erkölcsöt erkölcsös és értelmes emberek …írják? Nem. Pusztán csak közvetítik.

Blackur
Olvasó
Blackur

Ha valaki ír egy cikketvne lepődjön meg ha komment jön rá. Ha többet járna ide látná hogy kinek milyen szintű kommentre telik. Kémia így is sok volt benne, a többiről írtam fennt. Szép napot !

TiborM
Olvasó
TiborM

A Bp-i Demográfiai Csúcsról nem akartok egy cikket?
Érdekelne, h ki mit gondol a megéri gyereket vállalni, házasodni témakörről, különös tekintettel a megéri válni témakör és a NŐK40 viszonylatában.
A nyugdíjkorhatár emelése és annak hatásai a férfiakra téma is érdekelne, h ki mit gondol erről.

További szép napot Nektek!

wittukind
Olvasó
wittukind

Persze, láttam én is azt a csajszit(valami miniszter ott nálatok) aki beszélt erről meg arról, de….hogy van az hogy ott a szahél-ban meg a shudd-ban semmiféle ilyen program nélkül már lekerülták az itteni patkányokat is gyerekszülésben? ezt még nagyokos nem magyarázta meg….

Kalman
Újságíró

Én abból indulok ki, hogy az életben ránkbízott feladatunk van, ami elsősorban az, hogy továbbadjuk az örökölt génjeinket, az életet a további generációk számára. Eközben minden lehetséges módon segítsük a nemzetünket, hogy túlélhessen. Ebben a felfogásban nem kérdés, hogy megéri-e: ez a dolgunk és kész. A férfi princípiuma az, hogy elvégzi a feladatát és nem keresi a kibúvókat.

A nőmentes MGTOW-ok persze erre mondhatnák, hogy a pina bűvöletében vagyok, meg kiszolgálom a minket elnyomó nőket. De ha belegondolsz egy életed van, és ha ebben az egyben nem szaporodsz, akkor a vérvonaladnak vége van és kész. Nincs második esély. Abban a világban kell boldogulnod, ami van.

6 év házasság és két gyerek tapasztalatai alapján a Red Pill tanítások működnek, kellemes párkapcsolatot lehet fenntartani a használatával. Ha felismerted a shit-teszteket, és bátran lecsapkodod őket, akkor nyeregben tudsz maradni. Néha kicsit be kell keményíteni egy kis dread-game-mel, ami kellemetlen, de hát az élet nem habostorta. Többnyire jól érzem magam a bőrömben, örömmel jövök haza. Kell ennél több?

A bajok persze 7 év és a harmadik gyerek után szoktak jönni, szóval még bármi lehet. Bízok Istenben és szárazon tartom a puskaport :-)

TiborM
Olvasó
TiborM

Sok sikert a küldetéshez!

Emlékeztetsz magamra kb. 10-15 évvel korábbról. Aztán eljött az igazság pillanata. Van annak már vagy 10 éve. Akkor álmomban sem gondoltam volna, h mára itt fogok tartani. Jó volt kicsit visszaemlékezni. Feldobtad a napom!

Kalman
Újságíró

És mi történt azóta? Már azt is megbántad, hogy megpróbáltad?

tomgal
Olvasó
tomgal

Kellemes párkapcsolatot ? És kinek kellemes …neked, vagy nektek? Mert ha csak neked és nő az elégedetlenség a másik oldalon…az régen rossz. Nem mondom,hogy nem kell nyeregben maradni, keretet adni ,a Red Pill tanításokban is van némi igazság,de Szentírásnak nem lehet venni. Ha már egy nőn dread-game-et kell alkalmazni, ott már igen nagy bajok vannak.

Kalman
Újságíró

> Ha már egy nőn dread-game-et kell alkalmazni, ott már igen nagy bajok vannak.

Olvastad a dread game pontjait? Nem az a kérdés, hogy alkalmazod-e, hanem hogy hányadik pontig mész el.

> Mert ha csak neked és nő az elégedetlenség a másik oldalon…az régen rossz.

Már miért nőne az elégedetlenség? Ha rendesen megkapja a neki járó dread game-t, akkor sosem lesz elégedetlen. Elégedetlen akkor lesz, ha nem kap stimulációt.

tomgal
Olvasó
tomgal

Természetesen olvastam. Ennyire hinni abban,hogy ezzel mindent kézben tartasz hatalmas önbizalomra vall. Én kívánom , hogy minden ok legyen , félre ne érts ,csak ettől még érhetnek meglepetések. TiborM válaszára én is kíváncsi vagyok.

TiborM
Olvasó
TiborM

Ez a poszt nem rólam szól, de mivel ketten is kíváncsiak vagytok… bárcsak korábban növesztettem volna tököket.


Hunn
Újságíró

TiborM, ezzel nem vagy egyedül. Bárcsak én is korábban elkezdtem volna növeszteni a sajátjaimat, sokkal beljebb lennék…

TiborM
Olvasó
TiborM

Most már csak tréningelek. Take True(!) Red Pill every day! :D

https://csajokespasik.blog.hu/2019/09/06/nem_akarok_elvalt_ember_lenni?full_commentlist=1#comments

Hunn
Újságíró

A csajokéspasik blog cikkei és kommentszekciója számomra már régóta és minden kétséget kizáróan azt jelzik, hogy Magyarország egy Red Pill-ben járatos, tökös férfi számára egy kibaszott párkapcsolati és szexuális aranybánya lehet…

Hunn
Újságíró

tomgal, Red Pill csajozási tanácsok a linkelt cikkben, neked: :)

https://femina.hu/kapcsolat/charles-manson/

tomgal
Olvasó
tomgal

Hunn, te kevered a szezont a fazonnal,a pélód a faszommal…:) Nekem van csajom (sőt több is ő annál). Komolyra fordítva a szót,Manson “barátodról” olvastam már nem kevés cikket,de ez a mostani is csak megerősíti,hogy a manus a defektes,alapból lelki sérült ,családi problémás bigéket vonzotta be,sőt tudatosan rájuk utazott. Ezeket a nőket meg alapból,bottal sem…
A nők,meg nem a pszichopátiát , a gyilkolászást bírták benne (bár a sérült elméjük biztosan izgalmasnak találta ezt is, hogy veszélyes ),hanem a karizmatikus , domináns, kiválóan manipuláló személyiségét.Idióta ,sérült lelkű nők mindig lesznek,de egyébként elenyésző azon veszélyes-gyilkos fazonok száma,akikre ilyen mértékben buknak a (a maguk is elmebeteg) nők . (ha összesen van vagy 5 ).

” Agresszív volt, veszélyes, mégis határozott, domináns, okos, karizmatikus, és rendkívül jól manipulálta az embereket.”

” Tudatosan vadászott a bizonytalan, magányos, családi problémákkal küzdő nőkre, akik éheztek a szeretetre, a törődésre, és arra vágytak, hogy tartozhassanak valakihez. A férfi a gyengeségeiket kihasználva manipulálta őket, elhitette velük, hogy megértő, gondoskodó, és mindent megad nekik, amiről csak álmodnak.”

” Ezenkívül gyakran drogokkal és szexszel manipulálta partnereit. “.

stb, stb, stb.

Hunn
Újságíró

tomgal, a Charles Manson nekem nem a barátom, nem is ismertem, ugyanis messze lakott, ráadásul már akkor sitten volt, amikor megszülettem.

Mindent elárul a nőkről, hogy egy ilyen fazonnak, mint Charles Manson, minden ujjára jutott egy, míg a tisztességesen tanuló és dolgozó srácok meg verhetik a farkukat a pornóra. Amit a cikkben figyelmen kívül kell hagyni, az a feminista világnézet, hogy a női valamiféle áldozatok lettek volna, akiket így meg úgy manipulált, mert ilyen-olyan hatalma volt fölöttük.

A nőknek ugyanannyi hatalma volt felette: arról, hogy a fiatal nők szexuális hatalommal bírnak a férfiak fölött, arról a feministák mindig kényelmesen megfeledkeznek, amikor a férfiak és nők közötti állítólagos hatalmi “egyenlőtlenségekről” beszélnek, amiket a már a feminizmus első hullámával is feltétlenül “orvosolni kellett”. Valójában férfi és nő akkor egyenlő, amikor a nőknél van a szexuális hatalom, a férfiaknál pedig minden egyéb hatalom.

A PUA tanulság a Charles Manson csajozási technikájából az az, hogy úgymond “tudatosan vadászott” olyan típusú nőkre, akiknek ő az esete volt, tévedhetetlenül ki tudta szúrni őket a nők tömegéből, és nem vesztegette az idejét olyan csajokra, akiknek nem ő volt az esete. Charles Manson kiválóan kalibrált.

tomgal
Olvasó
tomgal

” Amit a cikkben figyelmen kívül kell hagyni, az a feminista világnézet, hogy a női valamiféle áldozatok lettek volna, akiket így meg úgy manipulált, mert ilyen-olyan hatalma volt fölöttük. ”

Vicces,hogy csak a feministák által alkalmazott felmentés és áldozati szerepkör zavar, miközben te pontosan ugyanezt teszed magaddal ,mint ők,mindenki más a hibás,te nem tehetsz semmiről. Ez egy folyamatos feloldatlan ellentmondás nálad és elképesztő,hogy mennyire nem veszed ezt észre.

” Valójában férfi és nő akkor egyenlő, amikor a nőknél van a szexuális hatalom, a férfiaknál pedig minden egyéb hatalom.”

Szexuális hatalom és monetáris ,fizikai hatalom között azért lényeges különbség van. Ráadásul egy bizonyos női rétegnek nincs szexuális hatalma, ha van is, limitált időben. Egy 60 éves nőnek nem igazán van szexuális hatalma, egy 60 éves férfinak meg még bőven lehet monetáris és fizikai értelemben is.

” Charles Manson kiválóan kalibrált.”

Így igaz.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Vicces,hogy csak a feministák által alkalmazott felmentés és áldozati szerepkör zavar, miközben te pontosan ugyanezt teszed magaddal ,mint ők,mindenki más a hibás,te nem tehetsz semmiről. Ez egy folyamatos feloldatlan ellentmondás nálad és elképesztő,hogy mennyire nem veszed ezt észre.

Hm….
Azt hiszem téged is meg fog fenyegetni…

Hunn
Újságíró

Tudod tomgal, számomra pedig az az elképesztő, hogy millió egyszer leírtam már, hogy azt, hogy én miben vagyok felelős és miben vagyok hibás, azt már ezer éve feldolgoztam magamban, változtattam amin kellett, és számomra ez lezárt téma. Ezek egyéni dolgok, nem tartoznak annyira a közre, tehát nem ezekről beszélek. Ti pedig, eskü nem értem miért, úgy csináltok, mintha a falnak beszélnék, kényelmesen figyelmen kívül hagyjátok ezt. Nem értem miért.

Én nem áldozati szerepkörben tetszelgek, én megmondom mi a helyzet, és megmondom miért rossz, és megmondom, mit kellene tenni ellene. Elmondom, hogy mik voltak azok a dolgok, amik – túl a saját hülyeségemen – negatívan befolyásolták a saját gondolkodásomat, életemet, a nőkkel való sikertelenségemet. Ugyanis – szemben az egyéni szocproblémákkal – társadalmi szintű dolgokat nem tudok megoldani egyedül.

Persze, hogy van különbség szexuális, monetáris és fizikai hatalom között. Szexuális hatalma a nőknek van, fizikai hatalma a férfiaknak, a monetáris, a politikai, és minden egyéb hatalom fölött pedig megy a küzdelem. Épp ezért nem helyes, férfiszemmel nézve, ha a szexuális hatalmon kívül bármi más is a nőknél van, hiszen a szexuális hatalmuknál fogva eleve hatalmuk van felettünk. Vagyis azzal, ha minden más hatalom nálunk lenne, azzal lennénk kábé egálban, de még úgy is feléjük billegne a mérleg.

Mondok egy példát. Minap dumálgattam egy írástudatlan, kristályozás által pusztított fogú, igénytelen, vézna és lepusztult, két pulyával rendelkező, szabolcsból származó cigány prostival. Napi 5-6 vendége van, 15,000 huf/kopf, átlagban heti 400,000-et keres adómentesen. Én diplomával és felsőfokú nyelvtudással havi ennyit sem. Nekem tanult, kulturált, dolgozó emberként azért, hogy egyáltalán legyen valamiféle szexuális életem, azért véres verítékkel meg kell küzdenem. Ő meg, ha szexre vágyik, csupán annyit kell tennie, hogy kissé széjjelebb rakja a lábait, és ha úgy dönt, hogy pénzt is akar érte, akkor keres vele. Nekem meg napi 8 órában dolgoznom, és utána adóznom kell. Ennyi.

És ez a nő a női nemnek a legeslegalja. Na, ennyit az “egyenlőtlenségekről”. Nagyon a nők felé lejt a pálya egy feminista, nőközpontú társadalomban… És egyre inkább úgy látom, hogy ez nem a nők hibája, ők csak élnek a lehetőségekkel, és csodálkoznak hogy mi ezt hagyjuk, de úgy vannak vele, hogy aki hülye haljon meg. Akik hibásak mindezért, azok az idióta manginák akik ezt anno megengedték nekik és akik ma is hagyják, és akik visszatartják a normális férfiakat attól, hogy tegyenek ellene, pl. megakadályozzák, hogy a feminizmus összes hullámának az összes elért “eredményét” eltöröljük…

wittukind
Olvasó
wittukind

“millió egyszer leirtam már, hogy azt hogy én miben vagyok felelős és miben vagyok hibás, azt már ezer éve feldolgoztam magamban, változtattam amin kellett és számomra ez lezárt téma.”-evvel a szösszenettel kit kivánsz itt hülyiteni, azokon kivül, akik beveszik?

a cigányos meséd fergeteges….hol olvastad?

Hunn
Újságíró

Igen, wittukind, pontosan erről beszéltem. Mondom mi van, ti meg úgy csináltok továbbra is, mintha meg sem szólaltam volna. Ez egy idő után roppant fárasztó tud lenni. Nincs érdemi kommunikáció, tehát pazaroljátok az időmet. Ilyen kommentekkel persze a sajátotokat is, de ez legyen a ti bajotok.

Nem mintha bármit is számítana, vagy bármit is változtatna az én dolgaimon, hogy ti mit hisztek el belőle vagy mit nem. Felőlem aztán azt hisztek, amit csak akartok, csak azt nem értem, hogy nekem mi közöm ehhez???

A cigánylány? X. kerület, Őrs vezér tértől busszal kifelé, nem számoltam pontosan hanyadik buszmegállónál strichelt. Miért érdekel, megdugnád?

Tudod egyébként mi az, ami miatt nagyon ki tudok akadni mostanában, wittukind? Hogy a prostituáltak online hirdetései tele vannak helyesírási hibákkal…

wittukind
Olvasó
wittukind

Miért vagy arra kiakadva? nők már nem érdekelnek?

Hunn
Újságíró

Csakis olyan nők érdekelnek, wittukind, akik betartják a magyar helyesírás szabályait. Ez az egyik legfontosabb alapkövetelmény, amit a nőkkel szemben támasztok. Hiába, nyelvtan náci vagyok, nem tagadhatom meg önmagamat. Szerintem egy olyan nőre, aki helyesírási hibákat vét, nekem már föl se állna. Most fogadjunk, hogy azt hiszitek viccelek. Pedig nem.

wittukind
Olvasó
wittukind

engem meg olyanok akik jó háziasszonyok és ha lehet, kedvesnővér is..és nem is viccelek….

sRPd
Olvasó
sRPd

“Kellemes párkapcsolatot ? És kinek kellemes …neked, vagy nektek?”

Mindkettőtöknek az lesz.

Hunn
Újságíró

Én amit eddig olvastam és hallgattam róla, az nagyon megmelengette a szívemet. Hogy végre megélhettem, hogy Magyarország vezetői magyar politikát folytatnak. Hogy végre nem olyan emberek vannak hatalmon, akik tízmillió rohadt fasisztának tartanak minket, és ezt kommunikálják felénk 24/7. Hanem olyanok, akik értéknek tartják a magyarságot, és azt akarják, hogy megmaradjunk. Olyanok, akik a mieink, a mi kutyánk kölykei.

Én a házasság 2.0-hoz úgy állok hozzá, hogy a jelenlegi feltételek mellett kösz, de nem. Nem tartom magamra nézve kötelezőnek, hogy bármiben is együttműködjek a feminista rendszerrel, a nőközpontú társadalommal, és a modern, feminista nőkkel. Én magam vagyok a patriarchális reakció. :)

Én már csak a saját játékomat vagyok hajlandó játszani, saját szabályok szerint. Családot alapítani is ennek a keretében fogok. Mert azt viszont ki nem hagynám semmi pénzért. Nem tudom, hogy fog-e ez így menni, és jól fog-e végződni, vagy pedig elbukom és megszívom. De nem tehetek mást. Ez a sorsom. Férfiként követnem kell a meggyőződéseimet. Félni nem vagyok hajlandó többé már semmitől ebben az életben.

Viszont azt már most tudom, hogy ha nem lesz gyerekem, akkor teljesen feleslegesen éltem, nem kell ehhez a halálos ágyamig várjak, hogy rádöbbenjek. Ha nincs családod és gyerekeid, akkor férfiként 40 éves korod felett egyszerűen már úgy vagy vele, hogy nincs értelme egyáltalán felkelni és bemenni dolgozni pusztán azért, hogy az ember fenntartsa önmagát, mert nincs motivációd még szimplán túlélni sem. Saját tapasztalat…

Blackur
Olvasó
Blackur

Az itteni 30 % nak van gyereke 70% nak nincset elfogadnánk akkor a 70 % ne is éljen? Utód nélkül is lehet sőt kell élni lehet értelmet találni a létnek szerintem.

Hunn
Újságíró

Blackur, én csupán annyit mondtam, hogy én azon kaptam magamat az utóbbi években, hogy így érzek, ezt gondolom a témáról saját magammal kapcsolatban. Azt nem tudom, hogy mindenki így érez-e, ezt gondolja-e hasonló cipőben és hasonló életkorban, de nem lennék meglepve. Ha mégsem, nekem úgy is jó.

Barnabás Pincés
Olvasó

Drága öreg bajtársam, muszáj volt ezt így elhúzni?
Amúgy jó kis iromány, de nem ártott volna lektoráltatni egy humánossal.
Tudod: akinek nem mindegy, hogy a Himnuszban mit énekelnek: hozz reá avagy hozz rá víg esztendőt…
Egyébként nálunk itt a víz uszonyatos. A szomszéd kénytelen a három tacskójának palackos vizet venni, mert a csapból nem isszák meg…

Reszet Elek
Újságíró

Kedves szerző! Amiről a cikk elején írsz korántsem hipotézis. A fiú magzat a hatodik hét magasságában kezd androgéneket termelni. Ebben az időszakban több androgént termel, mint későbbiekben a pubertásig bármikor. Ennek hatására nem csak a nemi szervi változások (azok kifejlődése) történnek meg, de mindazon változások alapja megtörténik ami a későbbiekben fiúvá ill. férfivé teszi a megszületett fiúgyermeket. Nem győzöm eléggé hangsúlyozni a tényt, hogy hormonális hatásra ebben az időszakban strukturálódik át az agy is. Közismert tény hogy a férfiak és a nők agya felépítésében jelentősen különbözik és a különbség egyes agyi funkciók jellegében és fejlettségében is tetten érhető. Tulajdonképpen minden magzat lányként “indul”, de aztán a hatodik héttől kezdve a bő fele a hormonális hatásokra “fiúvá válik”.
Bizonyos szervi betegségek ill. korábban egyes gyógyszerek hatásaként fiú magzatok kevesebb androgént kaptak, egyes lánymagzatok pedig többet a kelleténél. A fiús lányok és a lányos fiúk esetei mögött gyakran ilyen hormonális magzati múlt van.
A tárgyban született esettanulmányok talán nem annyira ismertek, mégis évtizedek óta léteznek.
A témában magyarul is megjelent: https://www.antikvarium.hu/konyv/anne-moir-david-jessel-agyszex-26867
Több mint ismeretterjesztő irodalom és a hivatkozási jegyzékét is érdemes böngészni.

György Károly Tóth
Olvasó

Egyetértek, visszaolvasva valóban úgy fogalmaztam meg, mintha ez csak valamiféle feltételezés lenne.
Valami ilyesmit kellett volna írnom: hetven éve ismert állatkísérletek által egyértelműen bizonyítva, hogy a magzati here működik, éspedig ez a működés értelemszerűen befolyásolható, amely a magzati fejlődésre döntő befolyású. Hipotézis? Nem az, hanem egy régebbi feltételezés cáfolata, ugyanakkor más példáink si vannak, pl. a fiúcsecsemők le nem szállt herével történő születésének gyakoriságának szignifikáns emelkedése…

Reszet Elek
Újságíró

A hozzászólással két dologra próbáltam felhívni a figyelmet. Egyik részről, hogy a magzati “átalakulás” gyakorlatilag minden fizikai és pszichikai jellemzőt érint, azaz a magzati ösztrogénhatás nem pusztán bizonyos elváltozásokat jelent. Másik részről pedig azt, hogy nem pótolható, ha kimarad vagy részlegesen történik meg, akkor az a vonat már elment, függetlenül attól hogy utána milyen életmódot él, mit eszik, milyen környezetben tartózkodik a gyerek.

György Károly Tóth
Olvasó

sajnos

sweetlou6
Olvasó
sweetlou6

a mesterséges édesítőszerek – különösen a ciklamát és az aszpartám – úgy rángatják a vércukorszintet, hogy gyakorlatilag megágyaznak a gyermekkori cukorbetegségnek

ezt vitatnám, elég egyszerűen le lehet tesztelni egy vércukor mérővel is, de ugye hivatalosan a vénából vett vérből nézik az inzulin szint emelkedésével együtt. nem véletlen, hogy pl. a cukorbetegek vagy inzulin rezisztensek cukor helyett ilyen mesterséges édesítőszereket tudnak fogyasztani anélkül, hogy megbolygatná a vércukrukat. mert a méz, gyümölcscukor, barna cukor stb hiába természetes, ugyanúgy hatalmas inzulin választ idéz elő az ilyen emberekben. ráadásul az általánosításod a hízásról is elég nagy butaság, mikor a saját bőrömön és a környezetemben tapasztalom, hogy az inzulin rezisztencia ugyanúgy járhat nagymértékű fogyással (és azt ugyanúgy fokozza a rengeteg gyors szénhidrát, ami a közvélekedés szerint – és szerinted – ugye csakis hízlal).

amúgy kíváncsi lennék a véleményedre, hogyha szerinted a homoszexualitás egy betegség (amit lehet gyógyítani), akkor hogyan lehetnek állatok is homoszexuálisok.

hunbagira
Újságíró

Cikk sorozat erre is választ ad. 1. Állatok is ezen telehugyozott vizet isszák. 2. Ez inkább behodoló, dominancia jellegű…Ennyi.

rgs
Olvasó
rgs

megint jönnek a pingvinek. tökviccesek. zindex is megmondta, na. Kíváncsi lennék hány pár hagyott ott félkész fészket a sziklákon folytatás hiányában. Nem lesz róluk hosszú film, mint ahogy a felfalt zebrákról sem.

rgs
Olvasó
rgs

“a rengeteg gyors szénhidrát, ami a közvélekedés szerint – és szerinted – ugye csakis hízlal” nem. az arra hajlamosoknál hizlal. Ott viszont kurva gyorsan. A többségnél, a mindennapokban. Egészen addig nem gond amíg eszi a szervezet – utána betegség lesz belőle. Hétköznapok.

György Károly Tóth
Olvasó

Valóban könnyen lehet igazolni, és igazolható is, annyira nem nehéz, ugyanis egy gyereknél – de számos felnőttnél is – az édes íz önmagában, pusztán reflexszerűen képes kiváltani a vércukorszint emelkedését. A legrosszabb kombináció gyerekre nézve a koffeintartalmú, de cukor nélküli szénsavas lötty, amely édes ízével reflexszerűen kiváltja a vércukorszint emelkedését, a koffein központi idegrendszeri izgató hatásával ismételten képes tartósan fokozni a vércukorszintet (meg a vérnyomást is…), csak mivel egy 10-12 évesnél fiatalabb gyerek esetén glikogéltartalék a májban és az izomzatban is édeskevés, ez meglepően gyorsan el is fogy. Ekkor jön az éhségroham, amelyet szinte minden kisgyermekes szülő ismer, mikor aztán a gyerek sütit kap, és zabálni kezd, majd eltellik, és rendes étkezéskor nem hajlandó enni. Mivel az anyagcsere jó közelítéssel nem a testtömeggel, hanem a testfelszínnel arányos, egy kisgyereknek sokkal kevesebb a “puffere”, és vércukorszintje is nagymértékben ingadozik. Hozzátéve, hogy a fejlődő idegrendszert ez jobban megviseli. Egy kisgyermek esetén természetes körülmények között is jellemző a vércukorszint ingadozása, ezért nem volna szabad ezt még inkább rángatni. Ha tudjuk, hol van egy rendszer gyenge pontja, nem oda kellene túlterhelni, kivéve, ha éppen hadat viselünk, és az ellenségről van szó. De elég szerencsétlen dolog, mikor valaki a gyerekét ellenségnek tekinti.
A gyerek nem feltétlenül a mesterséges édesítőszertől lesz cukorbeteg, általában károsodott – hiperaktív, “sajátos nevelési igényű”, elhízott, allergiás, pszichésen sérült, stb. Sokkal inkább attól a környezettől, ahol túltömik műkajákkal, de rendes étkezést nem kap, bekapcsolják neki a tévét meg a villogó kütyüket, de egyébként nem foglalkoznak vele, ahol stresszes környezetben stresszes szülők türelmetlenül és szeretetlenül bánnak vele. Hiba azt feltételezni, hogy a betegségek “önmagukban állnak” (a nyugati orvoslás alapvető tévedése), mélyebb összefüggések meglátására nem képes egyének halálra cinkelték a szakminiszter vonatkozó kijelentését, amelyben teljesne igaza van, hogy a megbetegedések nagy része, túlnyomó többsége, legalább háromnegyede megelőzhető lenne, ha az emberek hajlandóak lennének megtartani és szívből megtartani a tízparancsolatot. Nem zabálnának, nem dohányoznának, nem idegeskednének, nem gonoszkodnának egymással és önmagukkal, felülemelkednének saját és mások hibáin és a szeretetlenségen. Mivel a betegségek nagy többségének indítóoka – bármennyire hihetetlen, sok esetben a daganatos megbetegedések esetén is – pszichés eredetű, a dolgok főleg fejben dőlnek el.

Kapcoslódó: a mesterséges édesítőszerek óriási piac. Rengeteg pénz van benne, a piaci szereplők gyakran nem éppen etikus módon fúrják egymást. Mindig fog tudni szerezni jól fizetett tanulmányt arról nézve, hogy nem kérem, a cégünk által gyártott édesítőszer nem káros az egészségre, de a másik cégé igen. Plasztikusan szólva, ha a szacharingyár szponzorál, a ciklamát rákkeltő lesz, ha a ciklamátgyár szponzorál, a szacharin rákkeltő lesz. Ezért célszerű minden, a témában megjelenő nemcsak kommersz, akár még szakmai cikket is gyanakvással kezelni, és a fiziológiai alapok szintjén gondolkodni, mert véletlenek viszont – nincsennek. Példát írok: az, hogy az aszpartamtól hogy nő valamely kísérleti kígyónak lába, vagy kap kopoltyúelégtelenséget tőle a kísérleti zebradárió, a legcsillogóbb kutatótól is fenntartással fogadom, mert nem tudhatom, hogy milyen hátsó szándékkal íródott. De hogy az aszpartam lebomása végén ott marad egy molekula metilalkohol (vagy formaldehid) az nem mese, az a valóság, és ezért az ártalmatlan nem lesz. Mert a tények makacs dolgok, ahogy Sztálin elvtárs is mondotta.

Reszet Elek
Újságíró

Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence.” – John Adams

sRPd
Olvasó
sRPd

Miért mindig a sör van feltüntetve negatív színben? Engem nem hízlal, és nem tapasztalom a férfiasságomon a negatív hatásokat. Sőt még olyat sem hallottam, hogy valaki buzi lesz, ha sok sört iszik.

wittukind
Olvasó
wittukind

A vikingek miatt van…azok vedelték a sört és irtották az ábrahámistákat…most már nincsenek vikingek de vannak sörivók…nem lehet mindig a dohányosokat basztatni, kell a változatosság…

György Károly Tóth
Olvasó

De olyat bizonyára már tetszett hallani, hogy hatalmas sörpocakja nő, elkényelmesedik, magas lesz a vérnyomása.
Nálamnál tapasztaltabb emberek állapították meg helyesen – Avicennával kezdődően, hosszú sorban – hogy egészségtelen étel (ital) nem létezik. Egészségtelen életvitel van, annak minden következményével. Tessék fellapozni a katekézist, szól-é a főbűnök között a sörfogyasztásról? Nem szól. A mértéktelenségről ás a torkosságról szól. Nem véletlenül.

common man
Olvasó
common man

Kedves szerző! Most már egy ideje itt van ez a cikk,lenne egy kérésem ,kérdésem.Ezt a kibaszott képet nem lehetne valami másra cserélni? Rámegyek a férfihangra és ha kell ha nem bámul a pofámba.Értem én miért de jómagam és gondolom más sem igényel ilyen elrettentést.Első idetévedőként ,..nem tudom.Esetleg egy halott vagy degenerált ivarsejtre lecserélni..?Kösz.

Reszet Elek
Újságíró

Már korábban is felmerült hogy leírom, a kép láttán nekem is viszketni kezd a tenyerem, hogy egy fejszét ragadjak és véres-pépes húscsomóvá verjem az undorító féreg travi fejét.

Hunn
Újságíró

A kép engemet is irritál. Egy hasonlattal tudnám legjobban érzékeltetni a dolgot: én pl. ha csak meghallom Gyurcsány Ferenc hangját, egyből ökölbe szorul a kezem, és legszívesebben addig verném, amíg mozog. Hasonlóképpen érzek olyankor is, amikor meglátom ennek a médiában futtatott transzveszcicának a fejét.

common man
Olvasó
common man
zgy001
Olvasó
zgy001

common man
Olvasó
common man

Hányféle hatóanyag van? Tud a hatóanyag koncentrálódni? Mondjuk ha rizst vagy tésztát főz valaki.Mi van az öntözővízzel abból mennyi kerül át egy répába? Mi van a szinergiákkal?

György Károly Tóth
Olvasó

“- ne féljetek fiúk – szólalt meg Ödön – hiszen ezer golyóból csak egy talál! -AZ éppen telált – meleltte egy fiatal honvéd rogyott össze. Ödön nem veszté el lélekjelenlétété: De ha talál, az a legszebb halál! – Éljen a haza! – Zúgták erre a katonák.”
(Jókai Mór: A kőszívű ember fiai)

A vízművek ügyesen csúsztat, és okosan érvel. Azt már ugye, nem teszi hozzá, hogy az ibuprofen mellett még ezerféle más gyógyszer, ezerféle peszticid és ezernyi ipari szennyező kimutatott mennyiségét is mellétehetné. Sok kicsi pedig sokra megy ám.
Mindemellett pedig egész életre szóló, évtizedeken átívelő expozícióról beszélünk. A gyakorlatilag ártalmatlan, biológialag gyorsan lebomló ibuprofennél sokkal veszedelmesebb anyagokkal, olyanokkal, mint pl. a DDT, mely több száz évig velünk marad. És ez a mennyiség egyre csak több és több lesz. És az expozíció forrása nem kizárólag az ivóvíz.
Bagatelizálni mindent és bármit lehet, ahogy pánikot kelteni is felelőtlenség, csak szokták volt mondani, hogy értelmes ember nem zuhanás közben, hanem még megcsúszás ELŐTT, a szakadék szélétől megfelelő távolságra gondolkodik.

karika
Olvasó
karika
common man
Olvasó
common man

Mondjuk konkrét nem derül ki a cikkből csak a” lehet, hogy” .Aztán azt is vizsgálni kéne,mit okoz a fölösleges mindentől való félelem vagy a veszélyeket teljesen semmibe vevő ,védekező közöny.