Borisz
7 megosztás

Ígéret

– Nem kérek! – fintorgott kelletlenül, és elhúzta a fejét.
– Nem kérni kell. Meg kell enni.

Úgy nézett rám, mint aki ölni akar. Ismertem ezt a nézést – ó, de még milyen jól ismertem!

Megkevertem egy kicsit a spenótot, hogy érezze az illatát. Reflexszerűen összerándult a gyomrom az undortól, de ahogy ránéztem az arcára, elégedetten láttam, hogy őt sokkal jobban megviseli. Merítettem egy jókora kanállal.

– Mondjad szépen! Ááááá….

Összepréselt szájjal szuszogott, nem akarta, nagyon nem akarta. Megfogtam hátul a nyakát, szorosan tartottam. Elhúztam az orra előtt a kanalat. Úgy tett, mintha öklendezne, de a száját továbbra se nyitotta ki.

– Finom spenót! – már-már szeretetteljes hangon mondtam neki, hogy jobban átmenjen a tanulság – Nézd csak… hamm, bekapjuk!

Dacosan összeharapta a fogait, tompa koccanással állt meg a kanál. Hát jó. Akkor máshogy csináljuk. Az orrához toltam. Vinnyogva húzta el a fejét, de túl gyenge volt az ellenállás. Belemerítettem, mindkét orrnyílása eltűnt az undorító zöld masszában.

Visszatartotta a lélegzetét.
Tudta, hogy győztem. Én is tudtam.

Hamarosan ki kell nyitnia a száját.

Megpróbálta váratlanul felkapni a fejét, hogy legalább egy korty levegőhöz jusson. Azonnal éreztem, amint megfeszültek az izmok, úgyhogy sajnos gyorsabb voltam: mire becsukta volna a száját, már félig benne volt a kanál. Próbálta kitolni, esélytelen volt, fújni sem tudott, nem volt mit kifújnia, hiányzott neki a levegő. Egy pillanat alatt benn volt az egész rakomány. Gyors mozdulattal kihúztam, kicsit felfelé emelve a kanalat, hogy biztosan bennmaradjon a cucc, aztán befogtam a száját, valamennyire az orrát is. A kezem csupa spenót lett. De nem bántam. Épp ellenkezőleg, szinte örültem neki.

– Most szépen lenyeljük! – mondtam mosolyogva, lassan, tagoltan.

Vonaglott, de nem volt esélye a menekülésre. Gyűlölködő pillantása találkozott az én higgadt, kérlelhetetlen tekintetemmel. Megvártam, amíg kényszeredetten nyel egy nagyot. Akkor lazítottam a fogáson.

– Megmondtam, ugye?

Végig a szemébe néztem. Láttam, hogy még mindig nem érti. Nem érti, hogy ki vagyok és miről beszélek. Nem emlékszik, nem emlékezhet, sok-sok év telt el azóta. Előrehajoltam, egészen közelről néztem bele a szemébe. Tisztán, érthetően formáltam minden egyes szót:

– Megmondtam, hogy visszajövök, ugye, Marcsi néni?

Post Author: Borisz

Borisz
Informatikus, amatőr újságíró, lélekbúvár, párkapcsolati tanácsadó. Szabadidejében kifejezetten szeret utazni, ezért évek óta ki se mozdul a városból, és nézi, hogy mikor lesz szabadideje. Megrögzött ateista. Nőtlen, de nagyon szereti a nőket, minden látszat ellenére.
f Facebook
7 megosztás


128
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
16 Egyéni hozzászólás
112 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
27 Hozzászólások szerzői
tcrexhunbagiraBlackurHunnKocka Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
wittukind
Olvasó
wittukind

Egyszerüen nem értem, miért van ez a nagy spenótellenesség? énnekem most is az egyik kedvenc kajám, már 3 éves korom óta szeretem, főleg tükörtojással….és persze a csihányspenót is nagyszerű, minden tavasszal kötelező nálam…

Asidotus
Olvasó
Asidotus

Ha van érthetetlen dolog, akkor az a spenót szeretete.
Remélem, soha nem leszek olyan éhes, hogy még azt is megegyem

wittukind
Olvasó
wittukind

vannak még más érthetetlen dolgok is de most nem szeretnék politizálni…

rgs
Olvasó
rgs

Nem turmixolva hanem darabosra szelve és jó fokhagymásan… Plusz tükörtojás és fasírt.

Naooo
Olvasó
Naooo

A tükörtojás meg a fasírt azért van rajta, legyen mit megenni róla.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Pontosan, a világ legjobb kajája.

Naooo
Olvasó
Naooo

Soha.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én is szeretem, nagyon:)

Naooo
Olvasó
Naooo

Hatóságilag tiltatnám be ezt a szart.

Naooo
Olvasó
Naooo

A spenót ehetetlen, tökfőzelék, resztelt máj jöhet, még a disznóagyvelő tojással, vagy a sült vér hagymával is finom, amennyire emlékszem, már nem eszem ezt a két undorítóságot, de a spenót az rossz ízű, ehetetlen.

Tina74
Olvasó
Tina74

Ha tejes zsemlével van elkészítve, akkor nem az…

Naooo
Olvasó
Naooo

Akkor ehetek tejes zsemlét tükörtojással és fasírttal is.

rgs
Olvasó
rgs

Príma ötlet… mifelénk csak sima szikkadt zsemlével sűrítik.

Kalman
Újságíró

Fú, az oviban én is utáltam a kaját tukmáló néniket, de azért hogy visszamenjek bosszút állni, az nem jutott eszembe még. Igaz, engem nem is kínoztak így, csak egyszer nem mehettem ki játszani, mert még egy pár percig belém akartak diktálni valami disznómájat. De nem sikerült.

A disznómájat azóta sem szeretem. hmmmm

wittukind
Olvasó
wittukind

Májat semmilyet nem eszek, nem szeretem a szagját se….egyébként megkivántatta velem Borisz úr, úgyhogy ma spenótot eszünk….

Naooo
Olvasó
Naooo

Köpöd ki.

Reszet Elek
Újságíró
wittukind
Olvasó
wittukind

Azt az oltáron csicsonkázó tapsifüles ferencpápáját én neki….eléltem eddig hiába…de most már ugyse változok semmit…

György Károly Tóth
Olvasó

Súlyos. Az a leginkább szomorú, hogy majdnem biztosra veszem, hogy nem pénzért adja elő, hanem valóban el is hiszi, amit ír.

Hunn
Újságíró

A legszomorúbb az, hogy ezt a sok baromságot a mezei feminista nők többsége valószínűleg komolyan is gondolja. Hogy ők a feminizmussal tulajdonképpen JÓT tesznek velünk, férfiakkal is. Az anyjuk picsáját…

wittukind
Olvasó
wittukind

Hunn, merlek zavarni azzal hogy a mezei csajok(legalábbis az a 4 jószomszédom) legfennebb röhögnek egyet…az egyik, akinek megmutattam, aszondta hogy na, ez se fogott még fakanalat a kezibe, a másik pedig hogy..mennyire hiányzik neki az az apai amit kapnia kellett volna(persze más szavakkal, de szégyenlős vagyok)…

herceg
Olvasó
herceg

Az alkotó:
comment image

egyéb kérdés?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ő még szerintem messze nem egy szélsőséges darab. És valóban elhiszi,amit ír (ez szememben pozitívabb,mint aki fröcsög,meg bértollnok,meg pénzért stb). Pl ez az írása nagyon normális és pont az elkényeztetett királylányoknak íródott, szerintem ő olyan nő,aki beleszületett a feminizmusba és lehetne vele értelmesen beszélgetni erről a feminizmus dologról,neki még talán fel lehetne nyitni a szemét egy-két dologra,ami mellett most hitet tesz.
Érdemes ezt is elolvasni,nem ő az” ellenség”. Ő a mai kor (szerintem még bőven normális) lánya ,aki ebbe született és elhitt dolgokat :

https://www.she.hu/herself/20171005-parkereses-parkapcsolat-onzes-saray-dorottya.html

wittukind
Olvasó
wittukind

Az a normális kapcsolat olyan mint amilyen normálisak az “elkövetők”. lehet annyiféle hogy nem irom ide le, hiszen 8 éve a Férfihangon ki lett elemezve minden “normális” kapcsolat(kedvencem a felőrölt) kivéve a “misszionárius” kapcsolatot….arról csak egy cikk van(lányok az egyetemen), de ott olyan pfújjogtattás ment végbe hogy a szerkesztőség is bocsit kért…..

Naooo
Olvasó
Naooo

Cet.

bny
Olvasó
bny

“ahol a párok megosztják a házimunkát, jobb a szex. Ennek fő oka, hogy a több tisztelet és a közös munkavégzés csökkenti a házimunka okozta keserűséget, a munkamegosztás miatt pedig kevésbé fáradtak a nők.”

Ettől kivagyok. Sose fogják ezt elengedni?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Nem, jobb nem lesz tőle a szex. Több lehet tőle. De annyira egyszerű ez szerintem,ahol nem htb a nő (sok esetben nem is tudna ,mert fizikai lehetetlenség eltartani nagyon sok férfi számára egy családot ),ott nyilván nem szakadhat egy ember nyakába az összes házimunka. De szerintem a legtöbb férfi , főleg manapság nem is veszi ezt annyira tragikusnak,hogy néha megfogja a porszívót,leviszi a szemetet,elvégzi a bevásárlást, beindítja a mosogatógépet. A lényeg ,hogy a munkamegosztás képességek,lehetőségek és arányos terhelésen alapuljon.
Ha tényleg egy emberre marad minden és hulla fáradtan esik be az ágyba ,akkor a kedv is csökken ,ez igaz és ekkor a gyakoriság látja kárát. De sem jobb,sem rosszabb nem lesz tőle a szex,ez hülyeség.

Gejza
Olvasó
Gejza

“De annyira egyszerű ez szerintem,ahol nem htb a nő (sok esetben nem is tudna ,mert fizikai lehetetlenség eltartani nagyon sok férfi számára egy családot ),ott nyilván nem szakadhat egy ember nyakába az összes házimunka. De szerintem a legtöbb férfi , főleg manapság nem is veszi ezt annyira tragikusnak,hogy néha megfogja a porszívót,leviszi a szemetet,elvégzi a bevásárlást, beindítja a mosogatógépet”

Édes Istenem.
1. ezek összessége hatalmas fizikai aktivitást igényel, én is szoktam csinálni, baromira nehéz tologatni a bekapcsolt porszívót, elmosogatni, vagy levinni a szemetet. Persze jogos, ha kastélyban lakom és 20 gyerekem van, akkor azért szívás. Na mindegy, ezeket amit felsoroltál, az nem munkavégzés, aki ezt nem képes megcsinálni, az egy csökevény. Főleg úgy, hogy minden szét van már gépesítve.
2. Ezt úgy adtad elő, mintha minden nap ezeket meg kellene tenni: naponta teljes bevásárlás a hétre, minden nap kidobni a szemetet, minden nap felporszívózni és felmosni, minden nap beindítani a mosógépet, beledobni a ruhát, bekapcsolni, majd kiteregetni. Tényleg, elképesztő ez a rabszolgaság, mondom ezt úgy, hogy én heti szinten porszívó+mosás kombó illetve elmosogatok.

És most, hogy újra és újra leírom ezeket, elképedek, hogy olyan szinten vannak a nők ostobaságukba, annyira bevették meg nyomják ezt a mantrát ész nélkül, tényleg abszurd, amit te is előadsz.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Az a baj,hogy fingod sincs semmiről. Majd,ha hajnali 3-kor kelsz és lenyomsz 12 órát stresszben és este 7-re érsz haza és alig élsz a szabadnapjaidon, majd ha végiggányoltál egy nagy családi házat úgy 16 éven keresztül teljes munkaidő mellett ,hogy MINDENT neked kellett csinálnod,majd ha nem is állandóan ,de igen gyakran 3 gyerekről kellett gondoskodnod,tanulnod velük, takarítanod,főznöd ,mosnod ,teregetned,vasalnod, szendvicset,vacsorát,reggelit, ebédet csinálni,elmosogatni, (sokáig mosogatógép nélkül,mert minek az,sok áramot és vizet fogyaszt ),elraknod, megvarrni,ünnepekre előre készülni,mert dolgozol épp,na majd akkor bírálhatsz bárkit is. Ostoba kizárólag te vagy ,mert olyan dolgokról beszélsz ,amit még csak tized részben sem tapasztaltál meg . Nem ,most már nem vagyok házi rabszolga (nem is panaszkodom mostani létemre és mutasd már meg melyik sorommal utaltam fentebb arra ,hogy az vagyok,idézd már mivel panaszkodtam bármire is ?!),de most nem is kell egyedül viselnem a terheket (és a gyerekek is kirepültek) és erről van szó, ha nekem dolgoznom kell teljes munkaidőben (és soha nem kaptam olyan ajánlatot senkitől,hogy ne kelljen,a fizetésem mindig jól jött, mindenkinek) ,akkor nem elvárható,hogy mindent egy személy csináljon. Vagy szerinted ez az igazságos és elvárható? Gondolom egyedül élsz…

” Tényleg, elképesztő ez a rabszolgaság, mondom ezt úgy, hogy én heti szinten porszívó+mosás kombó illetve elmosogatok. ”

Akkor meg mi bajod van ? Erről van szó ,mindenki vállaljon részt ,semmi több.Voltam rabszolga és vagyok egy jól működő kapcsolatban munkamegosztásban társ.

wittukind
Olvasó
wittukind

ne, ne, sokáig mosógép nélkül…a mosogatógép pedig most is kétkezű, ha már arra is gép kell, húzz innenn a francba…

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

” Sokáig mosógép nélkül ?” Mi van ?

” sokáig mosogatógép nélkül,”: Elmosogatni 5 főre, miközben aznapra is és másnapra is előre főzöl ,napi 3x-i étkezés mosogatógép nélkül, kb 10 éven keresztül. Egy leányálom. Erre gondoltam.

Egyébként lánykoromban,amíg egyedül laktam (albérlet,szálló), kézzel mostam magamra több éven keresztül .

wittukind
Olvasó
wittukind

azt akartam mondani hogy 2002-re lett meg a ma is működő mosógépünk amelyik egy 1989- ben gyártott AEG….én pedig mosogattam 34 főre is és mégse esett le a rangom….

Tina74
Olvasó
Tina74

Nem lehetett volna a három gyereket, (legalább a nagyobbakat) bevonni a házimunkába? Most olyan természetes, hogy a gyerekek nem csinálnak semmit… :-(

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Elméletben igen,nos gyakorlatban ez nem olyan egyszerű. Ott kezdődik ,hogy nekem a lányom 16 hónapos korában vissza kellett mennem dolgozni (Bokros csomag,eszembe nem lett volna,de a nagy ház fűtését csak így lehetett kifizetni, nem volt GYES, GYED, sőt még családi pótlék sem,soha nem fogom megbocsájtani annak a kormánynak),egy másfél éves,egy hat éves és egy 9 éves (aki fiú és ugye apja által arra nevelve ,hogy neki lányos melót nem kell,sőt szabad végezni ) A gyerekek által elvégzett munkáról,főleg ilyen kis korban,meg megvan a véleményem. (tudjuk nagyon jól ,hogy sokszor inkább agyvérzés ,mint segítség). Nyilván a vidd ki a szemetet,vagy etesd meg a kutyát még kisebb korban is működik, de sem főzést, sem minőségi takarítást, sem vasalást,sem bevásárlást,sem a pici ellátását nem lehet rájuk bízni.És ehhez ugye 2 ember kell szülői részről és ha nem ”saját szülésűek ” a gyerekek-a 2 nagyobb – akkor bizony ez egy állandó konfliktus forrás. És ebbe bizony belefásul az ember egy idő után. Ráadásul ha 2 napozó (2x 12-őt dolgozol,-jó esetben-kettőt nem),akkor bizony sokszor a szabadnapjaid hétköznapra esnek ,tehát akkor kell megcsinálni a dolgokat. Kamaszkorban meg mit tudsz tenni ,ha azt mondja nem csinálja, vagy fogja magát és a falnak fordulva alszik ?! Nem a sajátomról van szó,őt beneveltem ,ha nem is tetszett neki,de csinálta,bár eleinte véres harcot kellett vívni,de utána kialakult.Szóval elméletben szép ez a bevonom a nagyobbakat a házimunkába,gyakorlatban már nem olyan egyszerű…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

de a nagy ház

hm…., most pnaszkodsz, vagy dicsekszel?……

egy másfél éves,egy hat éves és egy 9 éves

Milyen potenciált „láthattál” a fickóban, ha még a koloncaival is kellett…..

(aki fiú és ugye apja által arra nevelve ,hogy neki lányos melót nem kell,sőt szabad végezni )

Nocsak, itt egy pozitív példa, nevelte az apja a fiút…..

ha nem ”saját szülésűek ” a gyerekek-a 2 nagyobb – akkor bizony ez egy állandó konfliktus forrás.

Ez viszont a te döntésed következménye…..

Szóval elméletben szép ez a bevonom a nagyobbakat a házimunkába,gyakorlatban már nem olyan egyszerű…

Senki nem „koloncokról” beszélt, ami önmagában is „örömforrás”, hanem a sajátokról volt szó……

Jó kérdés, hogy mit tudhatott a faszi, ha ezzel a „csomaggal” is kellett neked…..

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Egy nagy ház fűtés számlája sok mindenre ad okot,csak nem örömre ,mert hogy a nagy ház, mint jelző,arra vonatkozott.

” aki fiú és ugye apja által arra nevelve ,hogy neki lányos melót nem kell,sőt szabad végezni )

Nocsak, itt egy pozitív példa, nevelte az apja a fiút…..”

Issza is a levét rendesen, ugyanis 30 évesen az apjával él fél éve ,egy idegösszeomlás és kórházi kezelés után és egy zacskós rizst nem tud egymaga elkészíteni (tényleg),az exférjem meg kiszolgálhatja 58 évesen ,´íme a ”pozitív” nevelés eredménye. (mielőtt bárki azt gondolná kárörvendek,nem és sajnálom is a srácot,amúgy jóban voltam vele és mindkét szülő,anyuka,apuka benne van vastagon,hogy úgy alakult,ahogyan alakult az élete ).

Reszet Elek
Újságíró

A sütés-főzést felnőttként is meg lehet tanulni, ahogy a mosást, vasalást, takarítást is.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Igen,ez így igaz, de ha valaki már gyerek,vagy inkább kamaszfejjel megtanulja az alapokat,hozzászokik ,hogy nem ”csinálódik meg” semmi magától ,az lényegesen kevésbé fájdalmas és könnyebb később. Ez persze lányokra is bőven vonatkozik.
Volt egy 25 éves kolléganőm,leszakadt a szoknyájának a felhajtása, szóltam neki,azt hittem nem vette észre. Ja, ő azt nem tudja hogy kell megvarrni ,ő életében nem fogott tűt, cérnát. Én mutattam meg a kis zsebvarrókészletemmel ,hogy kell egy szoknya hajtását visszavarrni. Azért egy gombot,egy hajtást tudjon már bárki (fiú, lány) megoldani.

UI : ebből a szempontból mindenképp előnyös volt a sorkatonai szolgálat fiúknak,mert ott kénytelenek voltak alapvető önellátó funkciókat elsajátítani.
És gyakorlati foglalkozáson (ált.suliban) mi még anno tanultunk főzni,varrni, kötni…

Delin
Olvasó
Delin

Sose tudom eldönteni, hogy azokat, akik a htb dolgokon őszintèn pörögnek (ki mit tud/nem tud, tanìtottàk/neveltèk, jòl csinàlja/nem csinàlja, szereti/nem szereti stb) sajnàljam, vagy inkàbb irigyeljem. Izgalom a köbön.

wittukind
Olvasó
wittukind

Delin naccsága, nem kell sem sajnálni, sem irigykedni…ha magának az, ami van, jólesik, kinek milyen dolga kéne legyen vele?

Blackur
Olvasó
Blackur

Kedves Vivien!
Azért a régi sorkatonaságot nem kell visszasírni szerintem. A 8 általánost végzett őrmi boldogan ugráltatta az újoncot fókázzon mérnök ur felkiáltással, alkoholista századosokra voltak bízva emberek. Az öregkatona szívatta az ujoncot stb tb,, ebből szerintem nem sokat lehetett sem honvédelemből sem emberségből tanulni. Ha már katonaság a svájci modell nekem tetszetősebb, rövid tartalmas kiképzés, nincs 1- 2 év semmiért bennt töltött idő, 2 naponta őrszolgálattal, vagy 1 hét tűzraj ( ld 24 óra fekvés) .

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Hát a szoci sereget semmiképpen nem sírnám vissza. A diplomások/egyetemre felvettek ostoba, kisebbségi komplexusokkal küzdő őrmesterek általi szívatását meg végképp nem, az annak a rendszernek a sajátja volt. Eszembe jut a Tűzszekerek című film egyik jelenete, ami az egyetemi kollégiumba való beköltözéskor volt: – Portás: – Oda tegye a bőröndjét fiam. – Mr. Abrahams: – Mióta megjártam a frontot, azóta engem senki nem szólít fiamnak. – Portás: – Uram, legyen szíves odatenni a bőröndjét. – Mr. Abrahams: – Köszönöm. És az a hadsereg még arról szólt és egy diplomás embernek nem parancsolgathatott egy őrmester, különösen nem nevezhette fiamnak. De azok nagyon más idők voltak.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

A Tűzszekerek a top 3 filmjeim egyike.És nekem is az egyik kedvenc mondatom belőle az általad idézett. Az a mentalitás,a sport teljesen tisztán sportról szólt ,az a lovagiasság és becsület időszaka volt. Éltem volna akkoriban,engem mindig lenyűgöz ez a film,akárhányszor látom.

Ha már kedvenc film idézetek (eredeti Hét mesterlövész )

Chris a földműveseknek (akik elhozzák a nagy nehezen összekuporgatott kis pénzüket,meg egy -két értékesebb tárgyat):

“Sokat ajánlottak már a munkámért. Mindent még soha. “

Reszet Elek
Újságíró

Mi a másik kettő?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Legyen másik 3,mert ezek nálam egy szinten vannak…
Alien (1), Ben Hur, SW IV-VI, Tűzszekerek -kifjezetten ABC sorrendben felsorolva (ok,igazából ez már 6 film összességében,de jó,hogy az SW trilógiával lehet így játszani ) :)

UI: ha tényleg csak 3db filmet vihetnék magammal egy lakatlan szigetre,az a Ben Hur, A Birodalom visszavág és Tűzszekerek lenne. De soha ne kerüljek ilyen helyzetbe :)

wittukind
Olvasó
wittukind

semmilyen filmet vagy zenét nem vihetsz Bouvet-re mer nincs áram ottan….legfejjebb könyvet…(a Bouvet az egy reális sziget)…..

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Dehogy sírom vissza, pontosan így fogalmaztam :

” EBBŐL A SZEMPONTBÓL mindenképp előnyös volt a sorkatonai szolgálat fiúknak,mert ott kénytelenek voltak alapvető önellátó funkciókat elsajátítani.”

Tehát kifejezetten “ezen a téren-t” értettem alatta. Tudom, emlékszem,hogy sok szar volt, előfelvételisek szívatása ,még most is emlékszem ilyen szempontból ikonikus helyekre: Lenti, Marcali.
A bátyámnak szerencséje volt a nyelvtudása miatt a HÖR vitte ,igaz a nyugati határra,ahol a “vasfüggöny miatt ” azért nem volt móka kacagás az élet,nagyon fárasztó volt,de legalább nem volt szívatás.

Igen, a svájci modell szerintem is jobb lenne.
Egyébként létezik önkéntes ,tartalékos kiképzés,6 hét. Én ezt minimum kötelezővé tenném.(lányoknak is akár,nekik sem ártana ).

Delin
Olvasó
Delin

Gejza, èn azon röhögök mindig, ha a hàzi munka semmi, akkor mièrt akadnak ki egyesek, ha csinàlni kellene? :)

Egyèbkènt màr megint egy kalap alà van vève egy egyszemèlyes hàztartàs, egy többszemèlyessel. A kettő nagyon nem ugyanaz, főleg, hogy ez elsőnèl csak a sajàt igènyeket kell figyelembe venni.

Több, akàr minősègibb szex akkor lesz osztott hàzimunkàval, ha alapvetően a vonzalom megvan. Ha nincs, akkor szex szempontjàbòl mindegy ki mennyi hàzimunkát csinàl. A nők, amikor elmèletben beszèlnek erről feltètelezik, hogy van vonzalom egy hosszù tàvù kapcsolatban is, a valòsàgban azonban ez a többsègnèl elmùlik.

Èn ùgy vettem èszre, hogy azokban a kapcsolatokban, ahol van aktìv szexuàlis èlet ez a hàzimunka megosztàs sose tèma. Vagy együtt csinàljàk, vagy fizetnek èrte, de semmikèppen nem egyedül csinàlja a nő (mèg full htb esetben sem, ha van gyerek). Màr csak azèrt sem, mert egy fèrfi se egy lestrapàlt, àtlag takarìtònő külsőt kìvàn meg, neki se èrdeke, hogy egy kifacsart nő legyen mellette.

Hunn
Újságíró

Támadt is egy jó ötletem.

Hirdessük meg és nyomassuk teljes erővel minden lehetséges fórumon, hogy ha egy nő a házasságban a klasszikus női szerepet és tevékenységeket viszi, az a férfiak számára szexivé és kívánatossá teszi őt. Ha pedig egy nő elvárja, hogy fele-fele arányban vegye ki a férfi is a részét az otthoni női feladatokból (hangsúlyozom: a női feladatokról beszélünk) arra hivatkozva, hogy a nő is dolgozik, akkor azzal a férfi számára lelombozóvá, szexuálisan taszítóvá válik.

Ugyanazt a technikát alkalmaznánk tehát, mint amit a feministák. Tuti hogy vannak olyan férfiak, akik beszopták azt a feminista kamut, hogy jobb lesz otthon a szex, ha férfiként önként és dalolva megcsinálják a női házimunkák felét. Úgyhogy ez a fajta propaganda simán működhet a másik irányban is.

Van itt ész! :)

wittukind
Olvasó
wittukind

Egyszerre csak egyre koncentrálj mert úgy jársz mint a mesebeli feleség amelyik egyszerre akart mosni meg vajat is köpülni….

Hunn
Újságíró

Ebben most nincs igazad, wittukind, az ötletem a klasszikus “répa és bot” motivációs technikán alapult. Az üzenetem első fele a répa, a második fele a bot.

wittukind
Olvasó
wittukind

Nem föltétlenül erre a hsz-edre gondoltam, Hunn, hanem úgy, általában….hülyitetted a hiszékeny népet itt az ázsiai “hóditásoddal” hogy kiderüljön hogy csak egy redves cigány….és hasonlók….

common man
Olvasó
common man

Nem voltam itt de a csaj nem azeri?

Hunn
Újságíró

Tudod, kedves wittukind, ha jól emlékszem te vagy az, aki a kommentjeiben folyton román nyelvtudását csillogtatja. (Ha nem te vagy az, akkor ez úton kérek elnézést, amiért lustaságból baszok utánanézni.)

Javasolnám, hogy mielőtt kommentelni kezdesz, legalább olyan szinten sajátítsd el előbb a magyar nyelvet is, különös tekintettel az értő olvasásra és a szövegértelmezésre. Hiszen ha a magyar nyelvet is olyan készségszinten elsajátítottad volna, mint a románt, akkor még számodra is nyilvánvaló lenne, hogy két különböző nőről van szó.

Az általam említett ázsiai nő ugyanis az egyik kis azeri kolléganőm, akinek nem a “meghódításával” dicsekedtem, hanem azon elmélkedtem, hogy érdemes-e vele próbálkozni. Az általam említett másik nő pedig egy redves cigány prosti, aki strichelése során egy külterületi buszmegállóban szólított le, és akinek a “meghódításával” akkor se dicsekednék, ha lennék annyira elmebeteg, hogy belérakjam a farkamat.

No, nem mintha a valóság, a tények, az, hogy szó szerint mit is írtam le, az valaha is zavart volna téged meg a hozzád hasonlókat bármiben is olyankor, amikor a denunciálásomba kezdetek. De ez már olyan szinten kirívó, hogy az szinte direkt fárasztásnak hat. Erről ennyit.

wittukind
Olvasó
wittukind

Bleib wo der pfeffer wächst, Hunn

Hunn
Újságíró

Nekem magyarul mondd, ha valami mondandód van.

wittukind
Olvasó
wittukind

Umarim cabucak iyileşirsin.

common man
Olvasó
common man

Össze tudnánk írni(kinek) mi is tartozik a házi munka címszó alá és az mennyi idő.Aztán annak megosztási módjait és annak esetleges eredményét.
Ezt csak ötletnek:

Több, akàr minősègibb szex akkor lesz osztott hàzimunkàval, ha alapvetően a vonzalom megvan

Míg Béla elhozza a gyerekeket elmosogat kitakarít tanul addig Marika elvan a Lacival(ha megvan a vonzalom..)

Naooo
Olvasó
Naooo

“Az egyenlőség magasabb szintjét elérő társadalmak jobban működnek.”

Aha, összeomló Svédország a feministák imádott illegálisaival.

bence02
Olvasó
bence02

Meglepően higgadt hangnemben írta meg a cikket a szerző, nem pedig a feminácikra jellemző vagdalózó stílusban. De vannak fájdalmas tévedései:

“Ma már nem feltétlenül a férfinak kell eltartania a családot.”
De igen. Meggyőződésem, hogy azért van ennyi szétszakadt, tönkrement család, mert a nők teret kaptak a munka világában, s egyszerre két fronton képtelenek maximálisan teljesíteni. Nem foglalkoznak eleget a háztartással, gyerekekkel, közben a munkahelyükön ugyanolyan eredményeket kell fölmutatniuk, mint a férfiaknak. Iszonyatos teher ez, de hát ők akarták…

“Tanulmányok szerint, ha több női vezető van a munkahelyeken, az ideálisabb egyensúlyt hoz létre a munka és a magánélet között…”
Butaság. A munkahelyemen többségben vannak a női vezetők (áruházvezető, osztályvezetők, stb.), és mondanom sem kell, káosz uralkodik. A nők egyszerűen képtelenek érzelmek és indulatok nélkül komoly döntéseket meghozni. Az ebből fakadó ingerültséget hazaviszik, otthon pedig folytatódik a hiszti.

“Ma már teljesen normális, hogy nem csak a férfi fizet.”
Mindig mi fizetünk. Gyerektartás, autó, nyaralás…

“A feminizmus hatására lett elfogadott, hogy nő is követhet el nemi erőszakot férfi ellen…”
Nemi erőszakot? Azért ahhoz milyen férfinak kell lenni, hogy egy nő megerőszakoljon? Inkább a verbális erőszak jellemző a nőkre, ami nem fizikailag, hanem mentálisan küldi padlóra az embert. Láttunk már ilyet.

“Bontópereknél a bírósági gyakorlat is egyre többször kedvez az apáknak.”
A bíróság az esetek 99%-ában a nők javára dönt. Nemrég cikk is jelent meg egy férfi esetéről itt a Férfihangon.

“Egyre elterjedtebb az iskolai zaklatás intézményes kezelése.”
Lófaszt. Csak sok gyerek nem mer szólni otthon, vagy a tanárainak. Iskolai erőszak, zaklatás mindig is volt, lesz is.

“A kulcs a szabad választás lehetősége.”
Ha valaki benéz a lába közé, akkor a szabad választás lehetősége inkább a beletörődés lehetőségévé kell, hogy változzon.

Pozitívum viszont a szerző hangneme. Legalább nem vádaskodik, nem kritizál, nem gúnyolódik. Sok femináci példát vehetne róla. Na meg sok nő is.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Ha valaki nem ismerné a spenót című klasszikust a hazai internet hőskorából, akkor ideje pótolni: https://www.youtube.com/watch?v=Y9GHkXP7WH4

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ez egy nagyon jó kis “színes “. Szeretem aminek csattanója van, meg a “karma” visszanyal.

Amúgy a spenót kb. az egyetlen főzelék,amit képtelen vagyok megenni. Nekem fűfőzelék (akkor is,ha anyukám csinálja fokhagymásan,tejszínnel,akármivel). Ami érthetetlen,hogy ettem egyszer darabosan,félig- meddig nyersen ,töltött pizzában (na nem mostanában,mert ilyesmi tiltott jelenleg) ,úgy viszont nem volt rossz. A sóskát viszont imádom. Ízlésről nem lehet vitatkozni ugye.

Naooo
Olvasó
Naooo
tobbneju
Olvasó
tobbneju

Valahogy nekem nem a szeretem/nem szeretem a spenótot kérdéskör jön le ebből a sztoriból. Hanem inkább az, hogy valóban a teljes gyerekkorom nekem is abban telt el, hogy mások (tanárok, szülők, stb.) még teljesen lényegtelen kérdésekben is – mint pl. az, hogy megeszem-e a spenótot – rám akarták kényszeríteni az akaratukat. Mert akkor éreztek egy kis hatalmat az életükben, ha én megettem azt a spenótot. Mert úgy lett, ahogy ők akarták, az pedig a hatalom alapköve. A spenót szerintem rohadtul nem érdekelte őket, valószínűleg ők is utálták gyerekkorukban. Talán szaporodik majd azért lassan azoknak az embereknek a köre, akik nem a “megeszed azt a spenótot, mert én úgy akarom” szellemben nőttek fel. Mert az ilyenekkel nyomasztó bármiféle együttműködés, mert mindegyiknek megvan felnőttként is a maga kis “spenót témája”. Ami általában teljesen lényegtelen, de azt remekül demonstrálja, hogy a dolgoknak úgy kell lennie, ahogyan ő akarja, mert akkor érezheti a hatalom illúzióját. Aztán néha vissza is nyalhat a fagyi a saját elcseszett gyerekeik révén is akár, akik aztán ugyanúgy leerőltetik az öreg torkán a saját lényegtelen “spenót témájukat”.

rgs
Olvasó
rgs

Rossz esetben ez valóban elnyomás. Mindemellett a gyereknek meg kell tanulnia hogy meddig mehet el és fel kell készíteni arra hogy lesznek helyzetek amikben nem ő dönt és muszáj megenni a spenótot is (pont ezért támogatom a katonaságot, DE csak akkor ha valóban hasznos tudást ad – praktikusan ne csak a piálásról szóljon mint ahogy az a munkásőrkorszakban ment) Engem jobban nyomasztanak azok a fiatalok akik most azt gondolják hogy a puszta létezés jogán jár nekik bármi: nem fog. Nincs alanyi jogon safe space,; ha gebasz akkor mindenki megjárja.

wittukind
Olvasó
wittukind

Nincs olyan hogy “elnyomás”. A gyereknek 14 éves koráig hallgass a neve, akkor beszél, ha kérdezik…

rgs
Olvasó
rgs

Végülis… igazad van. 14 évesen valóban csak gyerek a gyerek.

Hunn
Újságíró

Gyerekek, van egy érdekes hírem: a hollywoodi zsidók az idén készítettek egy filmet az incel/alt-right jelenségről!

A film címe: Cuck! :))))

A trailerbe belenézve egyértelmű, hogy a valóság helyett annak liberál-bolsevik szemüvegen át nézett, SJW-propaganda karikatúráját kapjuk. No, nem mintha másra számítottam volna…

https://www.youtube.com/watch?v=NpOWaT31wKY

Előre megtippelem a film mondanivalóját: mi, fehér férfiak, rosszul látjuk a dolgokat. Amit látunk az nincs is itt, ami itt van, az nem az amit látunk. Rasszisták vagyunk, antiszemiták, nőgyűlölőek és homofóbok, és a mi hibánk minden. Rosszak vagyunk. Nagyon, nagyon rosszak. És hogy attól vagyunk csak igazán “cuck”-ok, hogy hagyjuk, hogy az alt-right/Red Pill indoktrináljon és radikalizáljon minket…

A propagandacélok is világosak: egyszer egy üzenet a normie-knak, hogy elmebetegek vagyunk, meg se hallgassanak minket, egyszer egy üzenet a liberális ifjúságnak, hogy nekik van igazuk, jogosan gyűlölnek és néznek le minket, egyszer pedig egy üzenet nekünk, hogy úgysincs semmi esélyünk, meg se próbáljuk.

“And then one day, for nor reason at all, people voted Hitler into power…”

Kalman
Újságíró

“Cucked” címmel már készült művészeti alkotás, de ezt nem hollywoodi zsidók készítették.

Youtube-ról valamiért törölték, de Bitchuteon fenn van küldöm mindenkinek aki szereti: Mr. Bond – Cucked https://www.bitchute.com/video/39slGTDmFXfe/

Reszet Elek
Újságíró
Hunn
Újságíró

Támadt egy jó ötletem (legalábbis szerintem az). Kéne írni egy listát film- és olvasmányélményeink alapján, hogy melyik magyar író, illetve melyik magyar könyv és film az, mely Red Pill üzenetet tartalmaz, és ezért érdemes megnézni vagy elolvasni. Mégpedig a teljes magyar irodalomra és irodalomtörténetre vonatkozóan, kezdve a “Halotti beszéd és könyörgés”-től, Janus Pannoniuson ésTinódi Lantos Sebestyénen át, Arany Jánoson és Mikszáth Kálmánon keresztül, Wass Albertig és napjainkig bezárólag.

Tényleg érdekes lenne ebből a szempontból végigmenni a magyar irodalmi kánonon, megvizsgálva az írók és költők nőkhöz való viszonyát is. Például számomra József Attila a leggázabb, nem is tudom, hogy Blue Pill Bétának vagy omega incelnek tekintsem őt. De Petőfi Sándor is igencsak hajlamos volt a One-itisre… Ady Endre viszont, Csinszka miatt, tiszteletbeli alfahím státust kap annak ellenére, hogy eladta magát a zsidó progrersszíónak… Szóval nem tudom, érzitek-e, hogy mekkora poén lenne a magyar irodalmi kánont ilyen szempontból végigelemezni. Lehet hogy valakinek érdemes lenne írni egy cikket a témában…

Onnan jutott mindez eszembe, hogy mostanában megint belefutottam Kolozsvári Grandpierre Emil könyveibe. Ő nem annyira közismert író, de nagyon Red Pill írásai vannak. Keresztény és magyar, a mi kutyánk kölyke, ráadásul nagy pick-up artist volt egy olyan korban – a magyar szocializmus idején – ami évtizedekkel PUA-jelenség megjelenése előtt volt.

Ha tudtok hasonló írókat, szóljatok.

wittukind
Olvasó
wittukind

-Göre Gábor biró úr
-Csilicsali Csalavári Csalavér
és még két könyvcim-semmi csajdologgal
-Fiúk a gáton
-Jó szelet, Kapitány!
no, meg vers is:
-“Szerelem Átka”-Petőfi Sándor vers
-A Helység Kalapácsa-legjobb magyar hősköltemény

Hunn
Újságíró

Pont, hogy olyan olvasmányokra gondoltam a magyar irodalmi kánonból, melyekben a nők és a szex ábrázolása még a legkényesebb Red Pill ízlést is kielégíti. Olyanokra, melyekből a csajozást, a nőkhöz való férfias hozzáállást tanulni lehet.

A költészetet úgy, ahogy van, talán hagyjuk is. Az elmúlt ezer év magyar szerelmi költészete nem más, mint omega incelek One-itise rímekbe öntve…

A prózára visszatérve: talán Göre Gábor bíró úr beakasztja akár csak egy nőnek is a görbe farkát a történet folyamán? Látatlanba is azt hiszem, hogy nem. (Félreértés ne essék, imádom Gárdonyi Gézát, ajánlom is mindenkinek.)

A “Fiúk a gáton” mondjuk így címre elég perverznek tűnik, olyan mintha maga Kovi adta volna ezt a címet egy 90-es évekbeli, Budapesten forgatott pornónak. Vagy ez a gát nem az a gát lenne, amire én most gondolok?

wittukind
Olvasó
wittukind

Még műveletlen is vagy tetejibe…..sivár gyerekkorod lehetett….

Hunn
Újságíró

Bedobok egy jó témát, ami akár érdekes és izgalmas is lehetne mások számára is, te meg hülye személyeskedéssel félreviszed az egészet. Ez részedről szándékos, kedves wittukind?

wittukind
Olvasó
wittukind

No, persze, ha már a “redpill”-ről lenne szó. olvastad-e vaegyszer a Szerelem Átkát? nem kivülről tudni, hanem csak olvasni…

Hunn
Újságíró

Most elolvastam, ebben a kurva percben, csak azért, hogy érdemben válaszolhassak a kommentedre, és hogy egy Red Pill-szemszögből megírt verselemzéssel legyünk gazdagabbak mindannyian:

https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Verstar-verstar-otven-kolto-osszes-verse-2/petofi-sandor-DFB2/1845-E82B/szerelem-atka-EBA3/

A vers főhőse, Barangó vitéz a bétahímek esszenciája, aki a jövőbeni – esetleges – puncihoz jutás reményében kész a nő által felállított összes random követelést komolyan venni, azokat teljesíteni. Miközben Ildikó az alfahímé, a tökös és vagány Keve vitézé lesz, aki ahelyett, hogy lehozná neki a csillagokat is az égből, egyszerűen csak legyőzte az “approach anxiety”-jét, és bátran eszkalált fizikailag.

A nő egyértelműen Keve vitézé hiszen ő fűzte be, bármiféle Ildikó és Barangó közti “szerelem” csak Barangó fejében létezett. A vers vége is pusztán a bétahím fejében lejátszódó, képzeletbeli bosszú, ami a valóságban nem manifesztálódik. Mindazonáltal nekem úgy tűnik, hogy Petőfi egyértelműen a bétahímmel, Barangó vitézzel azonosul – gondolok itt a Keve, mint “gaz csábító” kitételre.

A verdikt: Petőfi béta AF.

wittukind
Olvasó
wittukind

mondtam én hogy müveletlen vagy….

Hunn
Újságíró

Igazából én vagyok a hülye már megint, hiszen ha jól emlékszem, pont te vagy az az idióta, wittukind, aki azt sem tudja, hogy a Red Pill-t eszik-e vagy isszák, és még büszke is rá, hogy olyanról okoskodik és mond baromságokat, amiről fogalma sincs. Az, hogy értelmes és érdekes párbeszédet vártam tőled is a felvetett témával kapcsolatban, az tényleg engem minősít. Én kérek bocsánatot, hogy túl sokat várok az élettől.

De hol vannak ilyenkor az értelmes kommentelők, akikkel egy jót lehet beszélgetni a felvetett férfi-témáról? Hol van pl. Kálmán, amikor a hazának és a magyar irodalomnak szüksége lenne rá? Hol van common man, hogy tartalmas hozzászólásaival tegyen hozzá az életünkhöz? Hol vannak a hozzájuk hasonló, értelmes kommentelők? Miért hagytok egyedül ezzel a románul makogó idiótával???

Kalman
Újságíró

Engem hívtál, hát itt vagyok! Csak le kellett vakarnom magamról a nőstényeket, hogy a billentyűzethez férjek. (Kevésbé jól hangzik, hogy altatni kellett a kislányaimat.)

Igazi Red Pill költő??? A Nemzet Csótánya, Nagy Feró jutott elsőre eszembe, a költeményeiben van egy béta érzés is, de szerintem csak irónia. Ezekre gondolok: lángosképű állat a babám, jöjjön hozzám minden ronda lány. Szerintem Feró érti és érzi a dolgokat, dugott sokat, de legbelül azért van benne pici béta is, tud érzelmeskedni is. Láttam a zenés életrajzi sztoriját is, azért gondolom.

Aztán a kultúrmarxi szekereket toló Kiscsillag! Na az Red Pill As Fuck! Emlékszem egyszer vittem haza egy kiscsajt kocsival, és a rádióban a “Van-e szándék” ment. Na, az 100% Red Pill alfa! De ha megnézed a fél életmű arról szól, hogy mekkora alfák vagyunk, minden kiscsaj minket akar. És be is jön nekik. Meg néha a hallgatónak is bejön, ha jól játssza ki a kártyáit. A kiscsaj is elkezdte énekelni a refrént, akkor már tudtam, hogy meglesz. Úgy is lett.

Régebbről nem jut eszembe. Szerintem a kultúresztéták kitörlik a red pill verseket a történelemből. Az is lehet, hogy aki csinálta, az nem írt róla, mert eleve nem akart botrányt. Ha meggondolod a Kiscsillag/Kispál/PUF triót is megkövezték volna – nagyon helyesen – egy évszázaddal ezelőtt.

Még gondolkodom rajta, de egyelőre ennyi.

Ja, persze: a néplélek! A nép értette mindigis a Red Pillt! Nem véletlen alakultak ki az együttélés szabályai úgy, hogy amennyire lehet megszelidítsék a nők ösztöneit, és produktív irányba tereljék a férfiét. Lásd házasság 1.0.

https://www.ferfihang.hu/2018/08/15/elment-a-madarka/

Hunn
Újságíró

Kispált képtelen lennék hallgatni, de a Kiscsillaggal teszek egy próbát.

A Pál Utcai Fiúk viszont vitathatatlanul Red Pill. A Fiatal lányok szinte Red Pill-himnusz :)

P.U.F.: Fiatal lányok

Fiatal lányok, rátok nézek,
Rátok nézek, és semmit nem látok.
Fiatal lányok! Miért tettétek?
Nem is volt soha, mégis elvesztettétek.
Vége a dalnak, ó fiatal lányok,
Ettől a szerelemtől semmit nem várok.
Nem, nem, nem, nem megyek fel,
Nem kell a testetek!
Nem, nem, nem, nem megyek fel,
Egyedül élvezek!
Fiatal lány vagy torkom a késeden,
A fiatalságod bilincs a két kezemen.
Segítség! Segítség! Izgató kegyetlenség!
Egyedül nem bírhatom! Segítség! Segítség!
Jóleső izgalom. Egy kicsi-kicsi fájdalom.
Nem kell, hogy védekezz, erőszak önmagadon.
Térdelj le, ha kell az életed,
Ne hagyd, hogy végezzek veled!
Térdelj le, ha kell az életed,
Szerelmem, használd a testedet!
Fiatal lány vagy torkom a késeden,
A fiatalságod bilincs a két kezemen.
Segítség! Segítség! Izgató kegyetlenség!
Egyedül nem bírhatom! Segítség! Segítség!

https://www.youtube.com/watch?v=OqFzT1YKy7g

Utóirat:

Sajnálom, de ez a Kiscsillag hallgatása című dolog nekem nem fog menni. Most próbáltam, nem ment, képtelen vagyok rá. Ezt a Lovasi Andrást én képtelen vagyok elviselni. Inkább a cölibátus, mint hogy őt hallgassam. Számomra ő ránézésre is a Soy Boy Bétahím élő példánya… Ránézésre ütném. Mindig is így voltam vele, már így fejre. Ösztönösen.

Maradok inkább a P.U.F.-nál, ahhoz legalább fiatal korom emlékei is fűznek. Iskoladiszkó, osztálybulik, stb…

Kalman
Újságíró

Meg tudom érteni ezt a viszolygást Lovasitól, de mégis hatalmas sztár, szerintem jut neki is pina rendesen. Ő a sikeres költő-művész típus, az egyetlen akinek bejön ez a stílus.

Hunn
Újságíró

Távol álljon tőlem, hogy elirigyeljem a Lovasi András farkáról a rá jutó puncikat. Minden férfi azokat a nőket dugja, akiket megszerez magának. Lovasi András is megdolgozott érte, hogy ne 50 éves incelként rója Pécs városának kies utcáit.

Nem tudom, a magánéletben ő mennyire vagány, mennyire tökös és mennyire férfias, de bennem soy boy béta benyomást kelt így fejre, és azok közé a csávók közé tartozik, akiket ránézésre ütnék. Persze lehet, hogy a hiba bennem van… :)

Kalman
Újságíró

Petőfiről jut eszembe, hogy mostanában láttam ilyen elemzéseket, amik szerint a 48-as forradalom irányítói szabadkőművesek voltak. Például Kossuth is.

Adott a kérdés: valóban szabadkőművesek voltak?

A szabadkőművesek már akkor is a “globalisták” zsebében voltak, ahogy ma gyanítható?

Mit jelent ez a forradalom és szabadságharc megítélésében?

Hunn
Újságíró

Ez úgy jött elő, Kálmán, hogy a régi Jobbikban még a vége felé volt egy kísérlet egy ilyen legitimista, Habsburg-párti irányzat kialakítására, és onnan került be a téma jobboldalon a közbeszédbe.

Tény, hogy ideje lenne teljesen megszabadulni a kommunista, osztályharcos történelemszemlélettől, és objektíven megítélni a Habsburg uralkodóinkat, mint magyar királyokat.

Mai életünkből nézve az, hogy 1848-ban ki volt szabadkőműves és ki nem, gyakorlatilag szinte mindegy. Viszont a modern magyar identitásnak olyan szinten része már az 1848-49-es forradalmi és szabadságharcos hagyomány, hogy hiba lenne azt kukázni és mostantól sörrel koccintani október 6.-án…

Sokkal fontosabb lenne tudatosítani, hogy 1848-49-ben a harcok nagy része a szerbek és a románok meg a szlovákok ellen zajlott, akik szinte egy korabeli Trianonra tettek kísérletet, mert szinte mindenki csak az osztrákokról meg az oroszokról tud. És akkor mindjárt érthetőbb lenne, hogy később miért volt olyan a magyar kisebbségpolitika, amilyen. Mert állítólag annak köszönhettük Trianont, hogy “rosszul bántunk velük”. Azokkal a kisebbségekkel, akik 1848-49-ben tömegével gyilkolták a magyart…

common man
Olvasó
common man

Nemzetiség szerint vegyes hadseregünk volt.

hunbagira
Újságíró

Common!
A rác és az oláh magyargyilkolás és az erre adott válasza a honvédségnek tény. Szlovákok esetében (amelyek így még akkor sem léteztek) felemás volt a helyzet valóban. A cseh határhoz kötel élők (nyitra megye) adták a magyar ellenes szlovák nemzetőrséget a mai kelet-szlovákiai tótok és az alföldön élők meg egy emberként léptek be a honvédségbe élén egy Petőfi/petroviccsel.

hunbagira
Újságíró

Kalman!
1. Nem voltak azok. (Kossuthot jóval a szabadságharc után, amerikai körútja során léptették be egy páholyba. De azon egyetlen napon kívül, amikor rögtön mester címet is megkapta nincs forrás, hogy valaha is részt vett páholy”munkán”. Mindkét részről egyszerű haszon maximalizálásról szólt a dolog. Az adott chicagoi/clevelandi páholy nyert egy ” sztárt”. Kossuth pedig fel akarta használni a szabadkőművesség befolyását hazája érdekében. Ő neki csalatkoznia kellett.)
2. Erre a válasz egy inkább igen. Weishaupt kiadta a jelszót saját illuminátusainak, hogy lépjenek be a szabadkőművességbe és sajátítsák ki mind politikai, mind gazdasági mind filozófiai téren. Azt a szabadkőművességet ami addig egy gnosztikus/rózsakeresztes testvériség volt. De 1850-es években még léteztek nem illuminizálodott páholyok főleg skandináviában.
3. Meglátásom szerint semmit illetve annyit, hogy a magyarság megpróbált felülni egy valóban jakobinus.illuminátus ihletettségű vonatra, hogy egy kis gesztenye neki is jusson. De a delikvensek gyorsan világossá tették, hogy nekünk ott nincs hely, sőt….
A kilövési engedélyt ránk a (bécsi) rothschildok adták ki a kossuthbankó (ez önmagában cáfolja Kossuth “beütöttségét) és a felvidéki ércbányák miatt (windischgratz még pest-buda előtt ezeket szállja meg, nem véletlenül)

common man
Olvasó
common man

Inkább valami könnyebben fogyasztható dolog a slágerszöveg.Bár ugye annak idején ezeket a sanzonbizottság cenzúrázta.Én ráadásul redpill szakértő sem vagyok.Talán a néhány régi szám nekem annak idején azt mutatta meg ,hogy a nők nem csak istennő formában létezhetnek (hogy azok arra nagyságrendileg több példát lehetne hozni de az most nem érdekes az jön úgyis úton-útfélen)
https://www.youtube.com/watch?v=YYljdeSlRk8

https://www.youtube.com/watch?v=2KeRFIaAhXU

https://www.youtube.com/watch?v=eoGHWCNAdYc

https://www.youtube.com/watch?v=ZzgqTv1fFx8

https://www.youtube.com/watch?v=411Nf2QO6ds

Ezeket mind az akkori hősszerelmes “meghalok érted” környezetben kell elképzelni.Az utolsó egyébként a “szövegében” megelőzte a Police és Trio zenekarokat!

wittukind
Olvasó
wittukind

A Carnivore szuper együttes volt, nem is értettem minek kellett Peter Steel-nek azt a siránkozós trupát elkövetnie…a MOTÖRHEAD az pedig alap..

common man
Olvasó
common man
Hunn
Újságíró

Uraim, ha egy férfi nagy nyilvánosság előtt téved és hülyeségeket beszél, akkor az a helyes, ha ezt őszintén bevallja, és kijavítja a tévedését. És én tévedtem, nem kicsit: nagyon. Mégpedig Petőfi Sándorral kapcsolatban.

Most olvastam ki ugyanis Petőfi Sándor életrajzát. Vicces, hogy azzal a prekoncepcióval álltam neki az olvasásának, hogy a költő életrajza biztos bizonyítani fogja az ő bétaságáról szóló, fenti elméletemet.

Nem is tévedhettem volna nagyobbat. Petőfi Sándor egy igazi, klasszikus, oldschool alfahím volt, minden tekintetben. Engedtessék meg nekem, hogy ez úton megkövessem őt. Petőfi Sándor egy férfias, Red Pill gondolkodású férfi volt.

A végső verdikt: Petőfi Sándor alfa AF.

Más.

Beszéltünk fentebb “Red Pill” könyvek ajánlásáról a magyar irodalomból. Ebben ragadnám meg itt a kezdeményzést.

Mindenkinek csak ajánlani tudom Szilvási Lajos méltatlanul elfeledett műveit. Egy-egy Red Pill remekmű mindegyik. Leginkább az Apassionata című könyvét tudnám szívből ajánlani az értő férfi olvasóközönségnek.

Kalman
Újságíró

A Szilvási nem ilyen kommunista propagandákat írt? Megvolt a teljes sorozat, a nagyszüleim hagyatékában és apám dühből kibaszta az egészet. Érdekes, mert sosem láttam előtte és utána sem ilyennek, hogy könyvektől ennyire meg akart volna szabadulni. Mármint csak a Szilvási könyvektől. De attól mindtől és dühből.

Emlékszem, hogy egyet visszacsempésztem, és eltettem belőle, hogy beleolvasok: miért haragszik rá ennyire. De aztán persze nem olvastam el, biztos megvan valahol bedobozolva.

Írj Szilvásiról lécci! Lécci lécci lécci!

Hunn
Újságíró

Tény, hogy Szilvási Lajos eredetileg kommunista volt, de a magyar fajtából, szóval azért a mi kutyánk kölyke is. 1956-os és azutáni viselkedése kifogástalan volt. Emiatt Kádár idejében a könyvei inkább a megtűrt, semmint a támogatott kategóriában voltak.

Eredetileg írt pár könyvet a magyar antifasiszta ellenállásról kalandregény formában, amit anno a kutya se olvasott el (és amelyeknek a példányaiért a gyűjtők ma súlyos pénzeket hajlandók kiadni). De aztán elkezdett írni a saját baráti társaságáról és az akkori magyar hétköznapokról. És nagyon jól írt, az olvasók tényleg szerették, és tömegesen vették a könyveit.

Manapság Szilvásit az irodalompolitika valamiért Berkesi Andrással emlegeti egy lapon, pedig Berkesi egy magyargyűlölő ávós zsidó volt, Szilvási pedig nem, és csak annyi a hasonlóság, hogy sok könyvet írt mindkét ember.

Én azt mondom, olvass el egyet a Szilvási könyvek közül, és ítéld meg az írásait saját magad. Én az Apassionata-t szerettem legjobban, a Vízválasztó is nagyon tetszett, a Néma is nagyon bejött. Én a Némát olvastam el tőle először életemben, az is totál vörös pirulás sztori volt, nem pedig vörös csillagos… :)

Kalman
Újságíró

Köszönöm! Felvettem az olvasólistámra. Ha megtalálom elolvasom amim van (szerintem a Bújkál a Hold van meg), vagy szerzek egy Apassionata-t kezdésnek.

Amióta megkaptuk a nyugati világ áldásait is a nyakunkba, azóta egyre kevésbé haragszom a kommunistákra :-). Végülis a vasfüggöny meg is védett valamitől minket ugye.

Sőt! Játsszunk el a gondolattal, hogy a mai napig működött volna a kommunizmus, és ma nyitnák csak ki a határokat! Vajon akkor is rajonganánk a nyugati kultúráért, zabálnánk a filmeket meg a zenéket? Vagy ha abból a távolságból most lépnénk ide, akkor már feltűnne az átlagembernek is a nyugati kultúra degenerációja, és inkább nem kérnénk belőle? Tudod, mint az ilyen időutazós filmekben. Képzeljük el, hogy 89-ben kómába esik Kiss Pista, és ma felkel. Vajon mit fog szólni ahhoz amit lát?

Kár, hogy Thürmer nem kapta meg a kellő aláírásokat. Ha hozzám jön, adtam volna neki egyet, de nem is tudtam, hogy indult.

hunbagira
Újságíró

Hát visszaalszik. Sokan a mi fajtánk közül is már nosztalgiával, gondol a vasfüggönyre. Ha másra nem is, illetve a zsdanovista komcsiknak igazuk volt -ha másban nem is-a nyugat degeneráltságával kapcsolatban.

common man
Olvasó
common man

Ki olvas ma?

wittukind
Olvasó
wittukind

például én, olvasok itt okos hozzászólásokat…mindenből lehet valamit tanulni, még ha hülyeség is…

common man
Olvasó
common man

De te már vén vagy…A fiatalok közül?

Kocka
Olvasó
Kocka

Könyvet, általánosságban, vagy szépirodalmat?

Jelenleg elsősorban ugyan könyveket olvasok, amelyeknek tartalma egyenesen alkalmazható a gyakorlatban; főleg pszichológia és ön-segítés témakörében.
Lásd “married red pill sidebar”.

common man
Olvasó
common man
Dániel Sinkó
Olvasó

“UI : ebből a szempontból mindenképp előnyös volt a sorkatonai szolgálat fiúknak,mert ott kénytelenek voltak alapvető önellátó funkciókat elsajátítani.
És gyakorlati foglalkozáson (ált.suliban) mi még anno tanultunk főzni,varrni, kötni…”

Vivien. (Én már nem voltam katona) Nekem tudod, hogy mi kellett hozzá ? Ovis koromban rányitottam édesanyámra, mikor a ruházatunkon eszközölt kisebb-nagyobb javításokat én pedig feltettem az ominózus kérdést, hogy “anya, mit csinálsz?”. Nos, elmondta, hogy mit csinál és megmutatta, hogy hogyan csinálja. De ezzel betaláltam apámat is alkalom adtán. Az eredmény az lett, hogy az iskolában technikaórán én varrtam, szőttem, forrasztottam, blankoltam a fél osztály szarjait, mert mindkét szülőm vette arra a fáradságot, hogy szülő legyen, ha már én, mint gyerek, minden fáradság nélkül, gyerek voltam és érdeklődtem, mint a gyerekeknél ez szokás. Nem katonaság kell ide, hanem, hogy anyunak ne derogáljon azt tudni, amit egy nőnek kutya kötelessége, apu meg azt, ami egy férfinak, ami meg végképp ne legyen számukra terhes, a saját szájbavert gyerekük. Ha majd a fiad/lányod nem tud középiskolás korára főzni, mosni, takarítani, szerelni, szántani, vetni, sebeket ellátni, beteget ápolni (ezeket tanultam tőlük addig), az bezony a te felelősséged szülőként.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Pontosan. Az én lányom tud is (jó , szántani,vetni nem). A főzést,sütést nyűgként élte meg (tinikorában) ,de most 21 évesen már szívesen-szívesebben csinálja.Szóval nekem szülőként tiszta a lelkiismeretem.

A sorkatonai szolgálat pedig azoknak volt hasznos ,akikkel nem foglalkoztak ennyit a szülei, mint veled,netán elkényeztetésben részesültek,mert nem mindenki olyan mint te,hogy óvodás korában érdeklődik ilyesmi után,a szülők tetemes része meg már jó ideje magasan leszarja a kölykét.

wittukind
Olvasó
wittukind

Nekem a sorkatonai szolgálat egész másér volt hasznos, nem voltam soha elkényeztetve, sőt, már voltam 10 évesen egy pionirtáborban ami a rendet tekintve elég hasonló volt…

common man
Olvasó
common man

jó , szántani,vetni nem

Betüt vetni?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Elég rondán ír lány létére,de azért az megy … :)

Dániel Sinkó
Olvasó

A spenótot el is felejtettem. Nem tudom elképzelni, hogy az nem finom, de ez a sóskára is igaz szerintem. Bár ebben a kérdésben nem hiszem, hogy mérvadó egy olyan ember véleménye, aki mindent szeret…a pacalt nem tudom egyedül, mert úgy eláztam, hogy nem emlékszem, hogy milyen volt, de biztos nem lehetett rossz :D.
Amúgy az ilyen befogom a száját/orrát dolgot nagyon elítélem/felháborít, mert simán megfulladhat a gyerek, annyit meg azért csak nem ér az a kurva spenót.
Meglepett, hogy senki nem írta be, hogy a spenótban és az anális szexben az a közös, hogy egy életre elmegy az ember kedve tőle, ha óvodás korban erőltetik.

common man
Olvasó
common man

Most ezt nem értem.Úgy értetted ,hogy megetetik a spenótot és aztán anális szex? És óvodás kor után már megy?

Dániel Sinkó
Olvasó

ovis-kisiskolás korban még minden szar érdekli a kölköket, ha ahogy írod, nem hanyagolják el őket vagy maguk a szülők egy fokkal érdekesebbek, mint aminek kijelzője van. A másik mikor a szülők kénytelenek a belüket kidolgozni ugye, aztán a gyerek általában le van jobb esetben. Nehéz, nehéz, de gondolj bele, hogy régen a századfordulón is nehéz volt és előtte is, mégis a férfiak férfiak voltak, a nők meg nők, még mielőtt elvitték volna őket katonának vagy feleségek lettek volna. Ami változott, az a tömegek vélekedése az “emberhez méltó” életről….azt mire az átlag Béla és Béláné megteremtik idő, a gyerek meg, ha lesz egyáltalán, két felnőttet lát, akik totál ki vannak égve, úgy bele vannak buzulva a világi hívságok és az “emberhez méltó” élet, (jelentsen ez bármit) hajszolásába, hogy a kurvanagy igényeket leszámítva semmit nem tanul a szüleitől, sokszor jómodort se.
Pedig, ha belegondolunk, mi kell az emberhez méltó élethez….zoxigén, víz, állandó maghőmérséklet, alvás, később dugás, szerető család, szabadság, példa arra mire való a szabadság és végül, hogy azért témánál maradjunk, egy tál, gőzöldő, jó fokhagymás spenót, esetleg bundáskenyér hozzá. A többi csak a sallang. :)

common man
Olvasó
common man

Megyek csinálok egy kis sajtos bundás kenyeret.Rakok rá spenótot meg egy kis piros aranyat.

Kalman
Újságíró

Nem tudom ki mennyire követte a PewDiePie vs ADL ügyet, de mindenkinek aki tud angolul tudom javasolni E Michael Jones összefoglalóját: https://www.youtube.com/watch?v=6aDkQrTmZ1w Informatív!

Bár én szeretném azt hinni, hogy 5D sakkjátszmát láttunk Pew-tól, de ez is lehet, hogy valóban utólag döbbent rá, hogy mit tett majdnem. Szerintetek?

Hunn
Újságíró

Epic Trolling volt, szerintem.

bny
Olvasó
bny

Nem igazán kísértem figyelemmel ezt az egészet, nem tudtam, hogy az ADL tulajdonképpen micsoda (bar név alapjan volt ötletem). Vicces, hogy a “hate speech” csak akkor hate speech, ha:
Zsidók
Feketek
Aberraltak
Nők
Migrik
Liberálisok
Kövérek ellen irányul. Nem is kell hate speechnek lennie, elég ha az igazságot mondod. A gyűlöletbeszed mindaddig nem az, ameddig: keresztények, fehérek, férfiak, konzervatívok ellen irányul. Hiszen őket lehet mocskolni. Ekkora szar hipokrata embereket…

Én szeretném azt hinni, hogy trollkodott, és ezt arra használta, hogy egy jó ügyet előre mozditson és felhivja a figyelmet arra, mi is folyik a színfalak mögött. De sajnos nem lepődnék meg, ha pár hónap múlva “öngyilkosságot” követne el, esetleg gyógyszermergezesben meghalna….

Hunn
Újságíró

Az ADL nem más, mint az Anti-Defamation League nevű zsidó civil szervezet/NGO hivatalos nevének a rövidítése.

A honlapjuk:

https://www.adl.org/

Hírhedten fehér-ellenesek, férfi-ellenesek, hetero-ellenesek és keresztény-ellenesek. Zsidó kultúrmarxista banda, hatalmas politikai és médiabeli befolyással. A fehér, keresztény, hetero férfiakat pedig az Isten óvja tőlük. Ha ők vádolnak antiszemitizmussal Amerikában, akkor a megélhetésednek és a karrierednek lőttek.

wittukind
Olvasó
wittukind

Aszhittem, ez is egy betegség mint az ALD….de rosszabb annál…miért nem ezeket bombázza az “al-quaida”?

common man
Olvasó
common man

Tudtam én ,hogy lesz a Hunnal közös nevezőtök.Még ha nem is sok de van.

Hunn
Újságíró

Az “al Qaeda’ amúgy egy érdekes téma. Anno 9/11 után az “Al Qaeda” és az “Oszama bin Láden” videókat a SITE IntelGroup nevű, nyilvánvalóan a Moszadhoz bekötött cég csinálta. A “jó hír” az, hogy úgymond a “fehér extrémizmusnak” is ők az egyik fő megfigyelői és szakértői Amerikában…

hunbagira
Újságíró

Ezek a költői kérdések wittukind. Pont azért, mert egyetlen wahhabita pszichopata brigád sem támadott soha zsidó érdekeltségeket, viszont a szír kormányerők rendszeresen találnak a hulláik mellett izraeli felszereléseket. Nem beszélve arról, hogy a wahhabita olajmonarchiák minden izrael ellenes arab háborúból látványosan kimaradtak. És akkor most a szaúd család származásáról keringő legendákról (ami sok mindent megmagyarázna) abszolút ne. :)

wittukind
Olvasó
wittukind

Hát, sajnos ugy van…a wahhabita irányzat az iszlám mainstream vonala jelenleg, úgy mint a kultúrmarxizmus a “nyugati” féltekén…ezért kéne egy odalista irány amely mindkettőt fölszámolja…vagy pedig jöjjön már az a nagy aszteroida…

Kalman
Újságíró

Mellesleg az ADL “szakértőként” “segít” (irányítja) a Facebook és a youtube cenzúráját.

Lényegében szabályzó szelepként működnek: ha túl nagy lenne a “goyim knowing”, akkor letiltanak néhány információs videót. Érdekes, és bizakodásra ad okot, hogy ebben az esetben Pewdiepie rajongóinak jelentős része pontosan tudta mi az az ADL és akinek nem volt vesztenivalója, az jelezte is a felháborodását. Ez az, amit E Michael Jones észrevett, és “revolution in consciousness”-nek nevezett. (a tudatosság vagy a valóság felismerésének forradalma).

rgs
Olvasó
rgs

Nem tudom ez a téma miért merült fel a spenótos cikkhez – mindenesetre különösebb magyarázat nélkül két link:
https://tev.hu/a-magyar-kormany-500-millio-forintot-fordit-az-europai-antiszemitizmus-elleni-kuzdelemre/
https://tev.hu/eves-jelentesek-2/

Reszet Elek
Újságíró
Blackur
Olvasó
Blackur
tcrex
Olvasó
tcrex

pfff…nagyon leült ez az oldal…2 hét alatt csak ez a spenótos cucc bírt megjelenni…az alfák lementek alfába:))))

wittukind
Olvasó
wittukind

Az a férfi aki egy pohár 53-as pálinka után megeszi a spenótot tükörtojással és egy jó szelet disznósültel és még fell is áll miközbe szól a Warlord….mindig férfi marad….sajna azoknak akik nem szeretik a spenótot….