Alter Ego
930 megosztás

Gyereklányok ezrei tesznek esküt, hogy nem szülnek a klímaváltozás miatt – Ide vezet a gőzerővel terjedő ökofeminizmus

Már több mint ötezer tinédzser lány írt alá egy olyan online esküt, amelyben kijelentik, hogy nem szülnek gyereket, amíg a világ kormányai jelentős, szemmel látható lépéseket nem tesznek a klímaváltozás megfékezésére. 

A kezdeményezést állítólag egy 18 éves tinédzser, Emma Lim indította útjára. Az online kampány neve #No Future, No Children (#Nincs Jövő, Nincs Gyerek). Ez egy veszélyes fenyegetésnek hat, de csak annyira, amennyire a saját életüket tehetik tönkre, ha a megsavanyított lelkű tinilányoknak időközben nem jön meg az esze. Emma Lim egyébként elmondása szerint nyaranta bébiszitterként dolgozik, és  másra sem vágyott jobban, mint egy saját gyerekre, olyannyira, hogy már listát is készített a szóba jöhető nevekből. De aztán pár hónappal ezelőtt valami gyökeresen átalakította a gondolkodását: egy iskolai foglalkozáson (!) szembesítették vele, hogy “mekkora veszélyben van a bolygó jövője”.  Hirtelen “megvilágosodott” és rádöbbent, hogy mennyire “borzalmas anya az, aki gyermeket hoz egy ilyen világra”. Ekkor vált az internetes mozgalomnak a vezéralakjává, amely immár egyre nagyobb számban fiatalkorú-kiskorú gyermekeket szippant magába. Az online esküt tevők között a legfiatalabb egy 13 éves gyereklány! – A kislányok együtt keseregnek azon, hogy összetört a szívük, mert íme esélyük sincs rá, hogy családot alapítsanak, nem énekelhetnek majd a saját gyermekeiknek, nem foghatják a kezüket, nem láthatják őket felnőni, mert itt a világvége. – Arról egyáltalán nem szólnak a hírek, hogy kiterjedt vizsgálatok indultak volna, hogy kik és miképpen “érzékenyíthetnek” vagyis riogathatnak és vonhatnak veszélyes befolyás alá kiskorú gyermekeket iskolai foglalkozások keretében, pedig igencsak indokolt lenne.

Az ökofeminizmus nem egy új irányzat, hanem a feminizmusnak egy olyan régebb óta létező radikális ága, amely a nőt és a természetet egységben szemléli-ábrázolja, és szembeállítja a “természetromboló férfival”, a “toxikus maszkulinitással”. Az irányzat az elmúlt időszakban kapott igazán nagy erőre, amikoris a feminizmus által már teljesen zombivá alakított Svédországban a saját szülei segítségével egy mentálisan sérült (asperger szindrómás) gyermeket (a 15 éves Greta Thunberg-et) állítottak ki a mozgalom reklámarcaként. Kisvártatva már olyan mondatokat adtak a gyermek szájába, hogy “a férfiak sokkal jobban pusztítják a természetet, mint a nők” és világszerte arra biztatták a gyerekeket, hogy távolmaradással, iskolai mulasztásokkal tüntessenek a “fenyegető klimakatasztrófát” előidéző politikusok ellen. A módszerek újak, a feminista ideák és célok szemmel láthatóan azonosak: mindent egyértelműen áthat a férfiellenesség, a társadalomfelforgató szándék, a gyermekvállalás és családalapítás ellenes hülyítés. Mindezt megspékelik olyan pánikkeltő üzenetekkel, mint például a Greta Thunberg New York-i beszédében elmondott mondat, miszerint „elloptátok az álmaimat és a gyermekkoromat az üres szavaitokkal… A tömeges kipusztulás kezdetén vagyunk…” – A felvirágzó új ökofeminizmusnak embertelenül felelőtlen és veszélyes eleme, hogy a társadalom egyik legkönnyebben befolyásolható és hiszterizálható rétege (a nők) mellett immár a gyermekkorúakat, a kislányokat is célkeresztbe állítja.

A jelenség egyre többeknek szúr szemet. Gregory Roose francia, jobboldali gondolkodó egyenesen petíciót indított Greta Thunberg manipulálása és kihasználása ellen. Véleménye szerint az Asperger-szindrómás lányt bizonyos érdekcsoportok politikai és gazdasági haszonszerzés céljából használják fel, és ezzel veszélyeztetik testi és lelki épségét. A V4NA hírügynökségnek nyilatkozva így fogalmazott céljairól:

A fellépésem nem a fiatal Greta személyének támadása. Ő az első áldozata annak a színjátéknak, amelyet a felelőtlen szülők szerveztek, akik számára az ideológiai küzdelem elsőbbséget élvez a gyermekük fizikai és erkölcsi egészségével szemben. Ők a petícióm igazi célpontjai.

Általában a “Greta Tummberg jelenséget” a következőképpen írta körül:

Kormányzók, hírességek, de még tudósok is úgy viselkednek a lány előtt, mint egy csapat butuska fruska a prepubertás korban lévő bálványa előtt. A tömeg követi, táplálja, támogatja, terjeszti a lány szavait, abban a hitben, hogy magában hordozza a változás magjait. A Greta Thunberg-jelenségben minden az érzelmekre apellál a negatív üzenetek közvetítése céljából. Gerjesztésről, vagy kényszerítésről van szó? A remény üzenetéről vagy félelemkeltésről? A kísérteties Greta egy apokaliptikus üzenetet közvetített Davosban, a Világgazdasági Fórumon megtartott beszédében 2019 januárjában, amikor azt mondta: azt akarom, hogy pánikoljatok!

Ami a pánikkeltést és a bálványozást illeti, Gregory Roose meglehetősen pontosan fogalmazott, ha számításba vesszük, hogy Greta Thunberg-et Nobel békedíjra is jelölték, és egyike azon négy személynek, akik idén megkapták a Helyes Életért Díjat (Right Livelihood Awards), melyet alternatív Nobel-díjnak is neveznek. Az agyhalott Svédországban pedig az evangélikus egyház egy döbbenetes twitter bejegyzést is közreadott: “Közlemény! A názáreti Jézus mostantól kinevezte utódját, Greta Thunberget!”

A körülajnározás ellenére is Greta Thunberg egy olyan játszma részese, amely veszélyezteti mentális egészségét. Gregory Roose  petíciójának szövege felhívja a figyelmet, hogy Svédország elsőként ratifikálta a gyermekek jogairól szóló ENSZ nemzetközi egyezményt, amit viszont Greta Thunberg esetében nem tartanak be, hiszen a 32. cikkely elismeri a gyermeknek a gazdasági kizsákmányolással szembeni védelemhez való jogát, és azt, hogy gyermekek semmiképp sem végezhetnek olyan munkát, amely veszélyezteti oktatásukat, mentális, szellemi, erkölcsi fejlődésüket vagy társadalmi érdekeiket. Roose felszólította az ENSZ közgyűlését és Svédországot, hogy tegyen meg mindent Greta Thunberg jogainak védelméért az egyezmény alapján.

Szemmel láthatóan sokan nem veszik kellőképpen komolyan azokat a súlyos társadalmi veszélyeket, amelyeket a gyermekeket befolyásoló ökofeminista politikai mozgalom rejt magában, pedig egyértelműen a #No Future, No Children kezdeményezés is úgy születhetett meg, hogy iskolákban gyermekeket riogathattak és vonhattak befolyás alá az ökofeminista politikai aktivisták. Greta Thunberg-nél már csak Emma Lim veszélyesebb. Ha a szülőknek van mitől félteniük a gyermekeiket az internetes térben is, akkor az a mozgalom honlapja, amely egy sokkal élőbb veszély, mint például az elhíresült “Kék bálna”. – Hazánkban sem ártana egy kicsivel jobban vigyáznunk, hiszen több feminista szervezet aktivistáit is rendszeresen beengedik az iskolákba a gyermekek közé, hogy sajátos áltudományos, feminista badarságaikkal gyermekeket indoktrináljanak-hűlyítsenek, ráadásul pont a szexualitással kapcsolatban. – Erről egy későbbi cikkben.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
930 megosztás


216
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
21 Egyéni hozzászólás
195 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
36 Hozzászólások szerzői
BaltonAlter EgoSzivlapatbnycs istvan Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
ggwp
Olvasó
ggwp

Ijesztően korán megtanulják a pinával zsarolás módszerét.
A nők problémamegoldó képességére tipikus példa, kinyírják a saját fajtájukat #nochildren.
A jó probléma megoldja önmagát, ez is ilyen, a hülyék kihalnak :)

wittukind
Olvasó
wittukind

A nagy jólétben elbutult és ellustult nyugati fehér ember megérett a pusztulásra…úgy látszik hogy azok a bizonyosak akik ezt eltervezték, jól saccoltak….hát legyen…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Egyetértek, meg is érdemlik, vastagon, a muzulmánok majd besegítenek nekik, hogy még “élvezzék is”…….


Roose felszólította az ENSZ közgyűlését és Svédországot, hogy tegyen meg mindent Greta Thunberg jogainak védelméért az egyezmény alapján.

A szardobálásban, felszólításban,hisztiben, mártírkodásban etc. mindig is nők/balosok/libsik voltak előnyben, ugyanazzal a hülyeséggel nem lehet “harcolni” a “másik oldalnak”, mert az erősnek /férfinek az áldozatszerepben való tetszelgés még mindig nem vezet jóra……

Naooo
Olvasó
Naooo

A muzulmán mind korcs köcsög, haljon meg mind az utolsó szálig.

György Károly Tóth
Olvasó

Adja magát a hülye álnaív kérdés, hogy nevezett lelkesen nem szaporodó rettegők közül hány a fehér, európai, jólétben élő példány, és hányan vannak például a mauritániai vagy a nigeri lányok, amely országokban a népesség 1960 óta az 5-7-szeresére nőtt, és ahol a termékenységi ráta még mindig úgy van 5 körül, hogy egyébként ezen országoknak nagyjából nulla népességeltartó-képessége, azaz nem is nagyon csinálnak titkot belőle, hogy a tönkretett talajú, túllegeltetett, szárazsággal küzdő országokban a gyerekeket arra szánják, hogy menjenek Európába, és csináljanak belőle második Afrikát. Pedig őket keményebben sújtja a KÖZVETLEN klímaváltozás, mint pl. Svédországot, ahol, ha a Glóbusz átlaghőmérséklete mondjuk három fokot nő, esetleg a továbbiakban megteremne… például bármi, a málnán, az árpán és a rénszarvastejen kívül, és esetleg lehetne fürödni a tengerben annak júliusban, aki keményebb gyerek. Aztán más kérdés, hogy nemcsak a tenger önti őket el, hanem a bevándorló is, de ezt maguknak köszönhetik, mivel fegyverük van, pénzük van.
Ahogy azonban az ősi bölcsesség mondja, aki hülye, haljon meg. Ez nemcsak egyénekre, komplett népekre, kultúrákra is igaz.
Meg kell jegyezni, sokadszor, de soha nem lehet elégszer és elég helyen, hogy Afrika népességrobbanásáért elsősorban a talaját és agyát vesztet nyugati fehér ember a felelős, mert álhumanizmusában csak öntötte beléjük a segélyt, hogy 30-40 év múlva háromszor annyi éhezőt kelljen segélyezni, vitt nekik oltást meg vöröskeresztes csomagot, de óvszert már nem, agyat még kevesebbet, és a kalasnyikovot megtanította kezelni nekik, de a csavarhúzót vagy számítógépet már nem. Nem tudom, de engem a nyugati ember önkorlátozó ökoöntudata jórészt és nagyobb mértékben Orwell állatfarmjára emlékeztet, ahol a disznó főelvtársak dőzsölnek, pazarolnak, mindenből hiány van, és Rózsi, a lelkes, vén kanca levonja a következtetést, hogy neki sokkal keményebben kell dolgoznia a jövőben, ha azt akarja, hogy eljöjjön a fényes jövő.

hunbagira
Újságíró

Hát uram, a számítógép komolyabb használatát az arra jellemző kb 70 IQ miatt eleve képteleség megtanítani. Szerintem eleve ez az oka, hogy a kalasnyikov terjedt el arr, (a gringo fegyverkereskedők bánatára), nem az ar15 és egyéb NATO gépkarabélyok, ugyanis a kalast az igénytelenség miatt alig kell takarítani, szétszedni az utóbbiakkal ellentétben.

Marcell
Olvasó
Marcell

Attól függ, mi a komolyabb használat. Bár ott inkább okostelefont használnak csak.
A “nigériai csalást” pl. jól elsajátították, persze nagyon primitív, de a nagy számok törvénye alapján működött. Lehet, hogy a 70 IQ a jellemző ott, de mégsem kell lebecsülni túlzottan őket, élelmesek, és pl. nyelveket kiválóan tanul egy nyugat-afrikai feka, jobban mint egy ázsiai, akiknek állítólag a legmagasabb az átlag IQ-juk. Persze csak azért, mert jók az utánzásban, mint a majmok és a kisgyerekek, és a szókincsük kimerül a hétköznapokban számukra szükséges dolgokban (pl. “add ide a didit”). A nigériaiak sokan vannak, és motiváltak, ha nem is feltétlenül okosak, tele vannak fiatal férfiakkal, akik mind meggazdagodásról álmodoznak.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Öregem, lehet, hogy két különböző fordítást olvastunk, de szerintem az Bandi, az öreg csődör…. kanca nem dolgozik. Rózsi csak Bandi barátja.

common man
Olvasó
common man

Hujjon a férgesse.Mi az hogy nem szülnek dögöljenek meg ők is mind.Máskor olyan fasza világ volt hülye kis buta picsák mégegyszer dögöljön meg mindKapjanak co2 fehérjemérgezést glutén és laktózhalált a fagyott hullájukat meg élvezze egy csapat néger uff

Naooo
Olvasó
Naooo

A niggerek ne élvezzenek semmit, hanem haljanak meg kínhalállal mind.

Naooo
Olvasó
Naooo

Inkább dögöljön meg az összes zsidó.

Kalman
Újságíró

Ez defetizmus. Nem a nők a probléma. Ők csak azt teszik, amire születtek: követik a divatot és próbálnak megfelelni a társadalom elvárásainak.

A probléma az, hogy mi férfiak nem kontrolláljuk őket úgy, ahogyan kellene. Az ősbűn az volt, hogy szavazati jogot kaptak, aztán a többi idióta “egyenlőséget”. Ezzel átadtuk a kontrollt a saját nőink felett az ellenségnek, akik a (((médiával))) irányítják őket.

Nem szabad tehát haragudnunk a nőkre, hanem össze kell szednünk magunkat, és korrekt shaminggel vissza kell kényszeríteni őket a helyükre: a konyhába szülni.

Minden egyes meghülyített feminizmus-áldozat fehér gyermektelen fehér nő egy-egy tragédia. A fehér rassz traédiája. Sajnos nem menthetjük meg mindet, de feladni a harcot sosem szabad.

sRPd
Olvasó
sRPd

“Ez defetizmus. Nem a nők a probléma. Ők csak azt teszik, amire születtek: követik a divatot és próbálnak megfelelni a társadalom elvárásainak.”

Én azt gondolom, hogy a nők minden hülyeségéért a nők a felelősek. A te szereped a történetben legfeljebb annyi, hogy a feleséged de legfőképpen a lányaid életét normális mederben próbálod tartani. De kiskorú kanadai feminista rémségek minden lelki nyűgje miért lenne a világ férfijainak felelőssége. Talán van apja, anyja mindenképpen, fájjon az ő fejük!

“Nem szabad tehát haragudnunk a nőkre, hanem össze kell szednünk magunkat, és korrekt shaminggel vissza kell kényszeríteni őket a helyükre: a konyhába szülni.”

Ezzel egyet tudok érteni.

Marcell
Olvasó
Marcell

Sajna ezek az eszmék hozzánk is begyűrűznek a nyugati kultúrával együtt, a fiatalabb korosztály, főleg a nagyvárosokban egyre inkább liberális itt is. Nem tudom Romániában mennyivel jobb a helyzet, gondolom ott még kevésbé előrehaladott a folyamat, de arra halad nyilván, és nem “visszafelé”.

Delin
Olvasó
Delin

Többről van itt szó, mint női hisztiről, vagy zsarolásról. Ezek a lányok/gyerekek/fiatal nők félnek, félnek a jövőtől. Nem tudom, hogy fajulhatott el idáig ez a dolog, mindenféle tudományos megalapozottságot nélkülözve. Ki, vagy mi gerjeszti ezt a hullámot, folyamatosan manipulálva az erre fogékonyakat (nem csak nőket), használva a médiát és most egy fiatal, beteg lányt.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Egyszerű, kibaszott jódolgukban unatkoznak ……………….
Félnek a faszt, csak jó buli, meg lehet melldöngetve visitozni, tüntikézni, hogy valakiknek érezhessék magukat….
Az a társadalom, amelyik egy retardáltat maga fölé emel, csodálja/követi, az menjen a jó édes kurva anyjába…..nemszülős tinipicsákkal egyetemben…

Naooo
Olvasó
Naooo

Ennek a sok hülyének eszébe se jutna ilyesmi, ha a zsidók nem bujtogatnák őket.

Gejza
Olvasó
Gejza

“Többről van itt szó, mint női hisztiről, vagy zsarolásról. Ezek a lányok/gyerekek/fiatal nők félnek, félnek a jövőtől. ”

Miért félnek?
Nem lesz majd szeflizős telefon?
Nem lesz insta/fb/twitter, stb-stb?
Nem lesz net, hogy ezeket elérjék?
Szabályozva lesz, hogy havi szinten nem dugathatják meg magukat tíznél több emberrel?
Kihalnak a macskák?

Szóval várom azokat az abnormális degeneratív dolgokat még a felsorolásban, ami ma a női társadalom nagy részét foglalkoztatja és élteti és ami miatt félelem lehet bennük.

common man
Olvasó
common man

Azért még vannak normális macskák is ne bántsd őket kérlek.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Férfi nem tart macskát.

common man
Olvasó
common man

Nyilván az ismereteid a tv reklámokból származnak. Pitcat ,vérmacska 1-2-3 azért egész más kategória.Amúgy nálunk a család tartja őket meg a kutyát is.

hunbagira
Újságíró

– kihalnak a túltenyésztett kutyákra (ne adj Isten) farkasokra, nyomokban emlékeztető pudlik…
– megszünnek a májkelkorszok, guccsik. vapijánosok..:)

common man
Olvasó
common man

A gazdától is függ mert ha jön az összeomlás és nem lesz a boltokban macskatáp én merek majd nekik egeret fogni még talán ők is maguknak…

common man
Olvasó
common man

Ki, vagy mi gerjeszti ezt a hullámot, folyamatosan manipulálva az erre fogékonyakat (nem csak nőket), használva a médiát

Az használja a médiát akié a média.Eddig is manipulálásra használták most is.Bűntudatkeltés.Az eddigi már erősen veszít a hatékonyságából.Hiába a sok kötelező megemlékezés nem érzem magam bűnősnek.Nem is vagyok.Az új nemzedéknek mindig új “zene” kell.Kik csinálják? Mindegy(majdnem) a személyük a lényeg a tömegek manipulálása kihasználása.

Naooo
Olvasó
Naooo

“bűnős”

Nősnek lenni bűn.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ne tedd már a tudatlant, hát a zsidók, ki mások.

bny
Olvasó
bny

Szia Delin! Ebben a cikksorozatban minden kérdésre megtalálod a választ: http://www.wrongkindofgreen.org/2019/01/17/the-manufacturing-of-greta-thunberg-for-consent-the-political-economy-of-the-non-profit-industrial-complex/
Elég hosszú, de érdekes.

Hogy mi van Greta és a klímahiszti mögött? Komoly pénzek, politika, hatalom, zsidók, szélsőbaloldali aktivisták.

Azzal egyet értek, hogy a mértéktelen fogyasztást korlátozni kell (ez megoldás lenne a legtöbb környezetszennyezéssel kapcsolatos problémára), illetve a Föld túl van népesedve – de ne a fehérek vállaljanak kevesebb gyereket, hanem a színesbőrűek.

Ez egy szuper videó klímás témában: https://mobile.twitter.com/prageru/status/1169376592398835713?fbclid=IwAR0N1-WSy-OGkzOU7PGbFT5jfmKjgdz4_En4ZGnZOnUmPdXrFmdAehLTKKc

Szivlapat
Olvasó
Szivlapat

Globális felmelegedési Svindli? Klímahiszti? Klíma”koszt”?

https://youtu.be/e93Hn1BoAUw

common man
Olvasó
common man

Tudtam ,hogy te vagy de ebben teljesen egyetértek veled.

bny
Olvasó
bny

Ó ez ugyanaz az aranyos bácsi aki a másik videóban is szerepel. Köszi a linket.

common man
Olvasó
common man

Németül van meg automatikus felirattal+fordítás de akkor is érthető annak aki belemélyül.Van kb 40 kép abból sok kiolvasható .
https://www.youtube.com/watch?v=5HaU4kYk21Q

Szivlapat
Olvasó
Szivlapat
Delin
Olvasó
Delin

Szia bny! Koszi a linkeket, a cikkbe beleneztem, a videokra majd kesobb ranezek.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Srácok, a Borkai ügyről férfi-nő viszony relációban nem akartok egy posztot írni? Nagyon kíváncsi lennék rá, hogy ugye egy családos ember, és mellette szexpartikat nyomatott kurvákkal (már explicit képek is vannak, nem lehet letagadni). Mi ennek a lélektana.

Fornesh
Olvasó
Fornesh

Épp kampány van, jó sztori.

De ha már lélektan, válasz: Esther Vilar – A férfi joga két nőre

Aztán lehet kideríteni, hogy melyik vágy nem volt kielégítve, az ivadékgondozási vagy a szexuális ösztön. Én utóbbira tippelek, a többi meg már csak “körítés” meg “szélsőségesség”.

Naooo
Olvasó
Naooo

Demokratának csak a halálra van joga, dögöljön meg az összes.

xcsakx
Olvasó
xcsakx
csakafoci
Olvasó
csakafoci

Hát ha szerinted kamu az hogy konkrétan egy szőke gádzsit kefél akkor te még a szokásos fideszvakságnál is vakabb hívő vagy.

wittukind
Olvasó
wittukind

Te 444!, te! megen idejössz kampányolni? feleséged még kivel baszik seggbe? azér is a zorbán a hibás?

Naooo
Olvasó
Naooo

Olstejn minimum 30 éve veszi át az utasítást a páholyból, tehát albűnös mindenben.

wittukind
Olvasó
wittukind

Nen te kellett volna ideirj az én kommentemre, én tudom, miben bűnös a zorbán de az átkeresztelkedett nem tudja…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Revidiálnom kell az álláspontomat, tényleg rajtakapták a fickót, és ugye itt sem az a gond, hogy mit csinál/csinált, hanem hogy ez (az álszent Disney cukormázas világban) “fényt kapott”………

Visszatérve az eredeti kérdése(i)dre:

…..a Borkai ügyről férfi-nő viszony relációban…….

Csak a szokásos, ő megengedheti magának hogy éljen és visszaéljen a lehetőségeivel, mint bármelyik 5 pont fölötti nő…..
Ez ugye emberi tulajdonság és nem „nemspecifikus”.
Álszenten horkantgatni annak, akinek erre nincs lehetősége, a „kényszerből erényes/erkölcsös” és siránkozó „áldozat” köpködése mindig is szánalmat és viszolygást váltott ki (és egyben érdemelt is), jogosan……..

Nagyon kíváncsi lennék rá, hogy ugye egy családos ember, és mellette szexpartikat nyomatott kurvákkal (már explicit képek is vannak, nem lehet letagadni). Mi ennek a lélektana.

Én meg arra leszek kíváncsi, hogy ennek ellenére is megválasztják-e?, (szerintem igen)
Ahogy nyugaton az összes szemetet beengedő pártot és formációt, (élen a Merkelmuttival) a tények és a tapasztalatok ellenére újraválasztottak, úgy szerintem itt sem lesz másképp.
Arról nem is beszélve, hogy szóban elítélik, a valóságban pedig irigylik, (mármint) a férfiak:) , a nőknek meg még vonzóbb, mert hozzátartozik az „alfa-státuszhoz”. -Ha már a lélektanáról is beszélünk……..

common man
Olvasó
common man

Revidiálnom kell az álláspontomat, tényleg rajtakapták a fickót,

Rajtakapták? Kik? Hol ? Kit? MIn?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

https://168ora.hu/itthon/borkai-zsolt-orgia-korrupcio-fidesz-gyor-onkormanyzati-valasztas-2019-unios-tamogatas-ikerpar-175254

A helyzet az,hogy ha rászállnak egy politikusra ,kb 90 % -ban előbb-utóbb lehet találni valamit.

Ettől függetlenül ilyen kampány időszakban (és nem bármikor máskor ) előállni ezekkel gyomorforgató (bármely párt részéről ). Borkai azért nagy csalódás -emlékszem hogy drukkoltam neki az olimpián,milyen büszke az ember,amikor a hazánk fia/lánya nyer valamit- és az ilyesmitől érdemei mellett akkor sem tud elvonatkoztatni az ember. Nyilván nem látunk bele egyetlen család életébe sem,de szép családja van, a felesége is nagyon normálisnak és helyesnek tűnik.
Főleg ez a támogatásos ikerpár story elég gáz. Nem az a gáz önmagában ,hogy mit művel ( nekem mondjuk az is, de a felesége dolga,hogy ezt elnézi-e vagy sem ) ,hanem az álszent családos kampány része. Én is kíváncsi leszek megválasztják-e…

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Bocs, attól, hogy seggberak egy szőke kurvát, attól még olimpikon. A teljesítmény megtörtént. Másrészt, ahogy Wittinghoff esetén is leszarom, hogy félrelép, és mit csinál, úgy itt is.

Amiatt nem fogok ellenzéki jelöltre szavazni, merr a Fidesz kanjai tágítják a ribancokat. A számok többet nyomnak a latban, mint, hogy ki lop. Mivel mindenki.

Reszet Elek
Újságíró

No azért itt többről van szó és nem csak egy-két kurva seggéről meg egyéb testnyílásairól.
Több napra több kurvát kibérelni – az adriai hajóról nem is beszélve – nem olcsó mulatság. Akár volt kokó, akár nem, az ilyesmire nem telik polgármesteri fizetésből. Ha valaki ilyesmit csinál, közhírré teszi hogy lop és csal, a hatalmával visszaél.
Az meg hogy olimpikon semmit sem jelent, a legtöbbjük nem éppen penge fejben és erkölcsileg sem tesz fejlettebbé, erősebbé a sportsiker.

rgs
Olvasó
rgs

Nekem tetszenek az ikrek:
https://maivalosag.com/elokerultek-borkai-jachtos-lanyai-egyikuk-a-tv2-n-is-szerepelt/
Kis ártatlanok… Izé. Tele kihívással. Kell a pénz menyasszonybótra. Meg a járulékos veszteség forintba átszámolva. Az is kell. Kutyák vagytok ti is nők, ír és mond.

Reszet Elek
Újságíró

Központilag belassították az érintett oldalakat. Ez nagyon gáz. Minden más normálisan bejön csak ez a két oldal nem. Nem gondolnám hogy a pornhub nem tud kiszolgálni ennyi felhasználót. Sávszélesség, proci kapacitás, memória minden rendben van és csak ez a kettő okoz gondot.
Ez valahol már a cenzúra hatását súrolja! Nézzen rá még más is, neki bejönnek ezek a tartalmak?

common man
Olvasó
common man

Azt honnan lehet tudni ,hogy kurvák voltak? Egy eseményen volt egyszerre több nővel(kurvák) vagy több esemény volt egy-egy de mindig más nővel(kurvák)?

már explicit képek is vannak

Látszik a faszán az ” I ♥ fideszmagyarpolgáripártgyőriszervezete” tetoválás? Nem kurvára nem vagyok fideszes csak örülnék ha a kibaszott ellenzék meg a csahosai valami lényegit próbálnának kínálni az istenadta népnek a hülyeségeik helyett.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Bödőcs jól mondta: “Nézem a Netflixen a külföldi kollégákat, a Chappelle-t meg a Bill Burt, ők mással küzdenek: ott PC-fasizmus van, itt sima fasizmus, meg ott feminácik vannak, itt nácik.”

common man
Olvasó
common man

Volt egy kollegám, egy cigánygyerek,Ignác de mindenki csak nácinak hívta.Nem tudom él-e még.

Naooo
Olvasó
Naooo

Hol van itt sima fasizmus? Hülye ez mind.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Na te csak hallgass. Az ilyen faszok mint a fenti, az ilyen faszokat mint te tudják felmutatni, az ilyen faszságaik bizonyítására.

hunbagira
Újságíró

Ha itt nácik lennének bödöcske már egy meszes gödörbe feküdne egy sárga csillaggal…:D mondjuk igény volna rá. :D de minimum a pofáját befogva leledzene egy gettóban.

ulomenen
Olvasó

Bödőcs nem is zsidó…. vagy igen?

hunbagira
Újságíró

Viselkedése (felesleges nácizás pl), haveri köré, “munkahelye” alapján erős a gyanú. De ha nem is az, akkor egy tipikus sábeszgoj.

wittukind
Olvasó
wittukind

“sima fasizmus”, “itt nácik”-hol van ez az “itt”? és milyen az a sima fasizmus? jó ez az átkeresztelkedés de neked halvány segédfogalmad sincs arról a “sima fasizmus”-ról…

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Nem nem mondta jól. Egy fia nácit nem látok itt, sem fasisztát. De tényleg rossz helyen vagy ehhez, öregem.

Marcell
Olvasó
Marcell

Bödőcs egy idióta, az hogy egy egyébként Izrael-barát maffiaállam van, az nem fasizmus meg nácizmus. Kik a fasiszták meg nácik, a zorbán? Vagy a Borkai-féle alsóbb szintű fideszesek? Vagy Farkas Flórián? :)

hunbagira
Újságíró

jaj common a zsidesz rémhírtv meg wittinghoflackner kokainos kurvás házibulijáról visszhangzik.
Csak nem a balliberálisok hirdettek keresztes hadjáratot álszenten a drogok ellen. Dehát az áljobboldal tahó/troll ágától (orbán-putyin-trump) mit is várunk.

common man
Olvasó
common man

Mostanában ritkábban nézek tv-t.Inkább olvasni szoktam.De így most már hallottam innen ,hogy vannak ezek az ügyek.
Csak hát ilyesmi (legalábbis ami kihallatszik) már sokszor sok helyen volt.Engem talán a téma elővezetésének stílusa bosszantott fel.Nagyon szívesen politizálok meg arról is szívesen beszélgetek ,hogy vajon egy magas pozícióban lévő házas ember miért vesz rész egy szexpartin vagy többön,miért tart szeretőt gyereke lesz a titkárnőtől stb. Csak ebben az elővezetésben volt egy adag hülyének nézés meg egy kis buzis hátulról jövés.Mondja ki egyenesen ne buzuljon itt.

https://www.ferfihang.hu/2019/10/04/gyereklanyok-ezrei-tesznek-eskut-hogy-nem-szulnek-a-klimavaltozas-miatt-ide-vezet-a-gozerovel-terjedo-okofeminizmus/#comment-118948

common man
Olvasó
common man

Mi ennek a lélektana.

Még nem kívántál meg soha(más) nőt? Mert akkor nehezen fogod megérteni a lélektanát.

hunbagira
Újságíró

Neked és csakszinek ebből a szempontból, hogy értékelitek lacknerwittinghof ügyet. :D Egyébként, egészen -nem meglepően- de elképesztően reagálta le a hírtvatv tandem a dolgot. :D Egyik a borkaitól volt hangos a másik a wittinghoftól, miközben a másikról nem vett tudomást.

Kalman
Újságíró

A férfi evolúciós parancsa: minél több nővel minél többet kefélni. Lehetőleg szépségi sorrendben “lefelé” kifulladásig.

Mi ebben a bonyolult? Egy gőzkiengedős kurvás buliban a férfiak 99%-a benne lenne, ha biztos lehetne benne, hogy senki nem fogja tudni, és nem kap el semmi betegséget. A maradék 1%-nak túlságosan súlyosak a hormonproblémái.

hunbagira
Újságíró

Ok, ok, csak eme evolúciós parancs végrehajtását átlagjánosok esetében, igen megnehzíti, csaknem lehetetlenné teszi az az “elit”. Ráadásul meg is szégyenítik az átlagjánost farízeus módon, ha az próbálkozik. Szóval nem mi vagyunk az álszentek, hanem ezek a férgek.
Különösen a vérnarancszsidesz férgek, ugyanis így is sikerült összehozniuk Európa legszigorúbb drogtörvényét (amit a vajda még tovább szigorítani tervez) nos azon yachton minden van, ami “szem, szájnak ingere” ilyen téren.
De a fő probléma az, hogy mi álljuk nekik a bulikat.

Blackur
Olvasó
Blackur

Ez régen is így volt, a római császár a magyar törzsfő, a király, a gyáros mindig többet s jobbat dugott mint a plebsz, nem változott semmi. Az utolsó mondatod a lényeg.

common man
Olvasó
common man

Fizethették a baráti üzleti körök is.Ha lenne két három jachtom az Adrián meghívnálak benneteket oda egy találkozóra (lehet) De max alkohol! Aki rendetlenkedik azt vízbe dobatom mobiltelefonok zsákba.(amúgy komolyra fordítva: közvetve valószínűleg mi )

Marcell
Olvasó
Marcell

Jobb helyeken az is korrupció, ha “baráti üzleti körök” fizetnek valamit egy politikusnak. Ugyebár nem önzetlen barátságból szoktak.

common man
Olvasó
common man

Na ezért nem pályázok én semmi ilyesmire.Még a sógoromékhoz se mehetnék egy szalonnasütésre csak ha számlával igazolom.(és nem hamissal)Ja és azt honnan tudni ,hogy a csajok prostik voltak(kurvák)? Lehet,hogy tiszta igaz szerelemről van szó.(elméletileg)

rgs
Olvasó
rgs

Erősebb kutya… Irigylem a jómunkásembert a gruppenért, jó lehetett. Napfény, hajó, buli. Szvsz így-úgy csak a közösből nyúlta le hozzá a pénzt. Kirakatember, pozíciíóban, valamiféle celeb volt/van/lesz, mint egy szaros kólareklám. Csináljunk belőle póóógármestert. Egy pillanatig sajnáltam a családját, de gondolom kaptak nyaralást, magánsulit és kiba’ nagy okostévét wifivel. Akkor tulajdonképpen rendben is van, lehet takarodni, család pipa, mehetnek misézni. Korbáccsal verném ki a templomból a szarházit.

common man
Olvasó
common man

nos azon yachton minden van, ami “szem, szájnak ingere” ilyen téren.

Tényleg és akkor mi van ha nemzetközi vizeken voltak mondjuk holland vagy jamaikai zászló alatt? (ezeket az országokat csak gondolom) Egy kérdés, hátha te tanultad vagy tudod valahonnan:kokainnal jobban esik a baszás?

Marcell
Olvasó
Marcell

Konkrétan arról van képi bizonyíték, hogy drogoztak? Mintha csak írta volna a leleplező, ahogy a korrupciós vádakat is. Na nem mintha meglepne, ha igen.

tomgal
Olvasó
tomgal
hunbagira
Újságíró

Jah szokásos (mint wittinghof, lackner esetében). 1. Nem én vagyok a felvételen, manipulált. 2.Ok én vagyok, de a drog manipulált.Ok én vagyok, de régen készült. Jah és szemét zsidesz/összefosás…
Miért nem öljük meg őket?! :)

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Bocs, nem értek egyet. Van önbecsülés is a világon, ahol magam miatt nem leszek állat, nem engedek utat az ösztönös késztetésnek. Nem kell szentnek lenni, de a “gőzkiengedős, kurvás buli” azért a másik véglet, rendes lealjasodás.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Titkon reméltem,hogy lesz ilyen vélemény is.

common man
Olvasó
common man

Én örülök , hogy örülsz és nem is az ünneprontás a célom.De van egy fotelvélemény meg van egy cselekvés ott és akkor.Azért merek így beszélni mert én is ilyen “jó gyerek” nevelést kaptam és lehet is tartani ehhez magát az embernek de nem minden fekete és fehér és a részletekig szerintem egyikünk sem ismeri a történetet.Szó volt itt valami kábítószerről is.Nekem a legerősebb tudatmódosítóm a pálinka meg a mákos tészta volt nem tudom.. ,jobbnak érzik a szexet általa vagy azért szedik,hogy elviselhessék?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Tudod ez olyasmi,hogy annak örülök igazán, hogy van, aki nem kényszerítésből, a lehetőség hiányából adódóan ,a lebukástól való félelemből nem tesz ilyesmit,hanem van erkölcsi tartása. MAGÁTÓL.
Nem örülnétek olyan nőnek,aki azért nem száll fel a faszkörhintára,mert nem AKAR? (miközben lazán megtehetné ,mert rendelkezik olyan külső adottságokkal) ,aki azért marad veled és tart ki melletted jóban-rosszban ,mert szeret és nem azért,mert nem adódik jobb lehetősége ?
Én ebben a mai korhoz viszonyítva nagyon ”maradi”, konzervatív gondolkodású vagyok. Szerencse,hogy nem most vagyok fiatal. Ezzel a mentalitással igen nehéz lenne ma élnem fiatal lányként. A lányom szenved is.

common man
Olvasó
common man

Azért ne szenvedjen a lányod mert az előbb-utóbb árt a szépségnek.kiüt az arcvonásokon…Módosítani kell a keresési feltételeket.Az átlag az nem vetíthető vissza egyenként minden jelöltre mert az tévedéshez vezet.Biztos,hogy vannak mindkét oldalon csak össze kell boronálni őket.Csináljunk társkeresőt…

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Tudod hányszor gondoltam már rá, hogy valami normális, hagyományos értékrendet képviselők társkeresőjét meg kéne alkotni,ahol az a tényleg normális -sajna mára már úgy tűnik kisebbség- fiúk-lányok körében egymásra találhatna ?

common man
Olvasó
common man

Kisebbség vagy csendes többség? Vagy ha kisebbség is azért nem annyira.. de mennyire? honnan tudható?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Jók a kérdések…. :)

Reszet Elek
Újságíró

Én már ajánlottam a farmer keresőt. Ott van egy rakás hagyományosan gondolkodó redneck.
https://www.farmersonly.com/?sigred=3b01b96139e09a710e8f3c8b9064743ba50adfe4

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Itt, ezen az oldalon a férfiak 99%-a “normális, hagyományos értékrendet képviselő”….., nem is kell messzire menni, csak kitenni a fotóját és elérhetőségét….

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

He-he :) és a 99%-a sem korban ,sem erkölcsi kérdésekben (húségről való vélekedés- sajna én itt azért sok véleményt elolvastam) nem passzol….

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Légy üdvözölve a való világban……

Blackur
Olvasó
Blackur

A hagyományos értékrenddel rendelkező pasik kerülnek a barátzónába vagy már oda sem.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

A 22-32 éves korosztályban NINCS (pedig a 32 éves már 11 évvel idősebb lenne) hagyományos értékrenddel rendelkező férfi. Persze az unikornis gyakoriságával nyilván előfordul . Egy tőle szintben jóval lejjebb lévő pacákot meg képtelen választani.Pedig neki nincsenek teljesíthetetlen elvárásai. Pl külsőben egyáltalán nem finnyás,kifejezetten tetszenek a macisabb külsejű srácok (na azért nem vészesen elhízott),nem zavarja,ha valaki kopaszodik, stb. De azért tetszenie kell. Nem anyagias (ki is tagadnám :) ), nem vágyik egy superman-re , meg ”IGAZI FÉRFI ” -ra ,de normális,tényleg hagyományos ,erkölcseiben szilárd pasi ebben a korosztályban gyakorlatilag nincs (max olyan,akinek semmi esélye nőhöz jutni,mert annyira gáz ,de annak sem meggyőződésből megy a nagy erkölcsösség ).

common man
Olvasó
common man

És egy +30-ashoz mit szólna?(mármint hozzá képest)

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Lehet ebben a korosztályban találna normálisat, de sajna a hozzá képest +20-as-30-as korosztály minden érdemük elismerése mellett már apai korkülönbség. Ez neki sok. Nemrég beszélgettünk erről, olyan +12 év a határ,nagyon nagyon ideális esetben harminc közepe a max. Sorry…

common man
Olvasó
common man

Hát azért megpróbáltam…És lett volna még egy fiatal anyósom is.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

:)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

De azért tetszenie kell.

Magyarul: “Meglegyen az a fránya kémia……..”

Köszönjük………, emese…….

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Miért ? Olyannal kéne lennie, aktől hány, vagy egyáltalán nem kíván ?!

Te meg tudsz dugni egy olyan nőt, akit egyáltalán nem kívánsz ?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ne terelj, Maléna……
Előbb előadtad a “szeretet hatalmát”……. nagy mellénnyel…….., kiemelve, hogy a vágy már elmúlt……

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Terelni?! Itt kb mindenki tudja hogy a terelés, összemosás, kiforgatás nagymestere te vagy . Két teljesen különböző élethelyzetet mosol épp össze.
Egy ismerkedési szakaszt , egy 20 éves esetében, amikor igenis nagyon fontos , hogy meglegyen a “kémia”. Miért ne legyen ,? Ha nincs, össze sem jönnek. És igen, attól, hogy szimplán jófiú valaki, nem lesz szexuálisan vonzó, de nem is kizáró tény ! Nagyon nehéz körvonalazni, hogy kinek mitől lesz vonzó szexuálisan valaki. Van egy barátnőm, ( igazi 2 van), nagyon hasonló értékrendünk, világlátásunk van. A természetünk is hasonló. Kb egy korosztály is vagyunk. Konkrétan kiráz a hideg a mostani (2. ) férjétől. Nem a külseje miatt, az rendben van, de én egy napot sem bírnék ki vele.

Tehát egy hosszú kapcsolat, lenyugodott szakaszát ne hasonlítsuk már egy épp még csak ismerkedési fázishoz !

Ki írt olyat, hogy a vágy már elmúlt ?! Én ugyan nem. Azt mondtam a szerelem már elmúlt, a helyes szóhasználat amúgy lanyhult. Mindenki tudja ( aki utánanézett), hogy az ún. szerelemhormonok max 2-3 évig termelődnek ugyanazzal az elánnal. De ez nem jelenti azt, hogy a vágy elmúlik végérvényesen. És azt sem jelenti hogy nem szereted a másikat.
Én 8 éve vagyok párkapcsolatban az élettársammal.Nagyon jó szexuális életünk van,mind korunkhoz mind kapcsolati éveink számához mérten. És ez egy tény ( ami attól sem fog megváltozni , hogy ha valaki kételkedik benne) . Szóval én tapasztalatból beszélek .

Még annyit, hogy nyilván igen más a környezetünk, de én egy halom nőt ismerek ( ok, inkább saját korosztályomból) aki a bajban segíti, vagy kiáll a férje mellett, ellenben férfit alig , aki elbírja a terhet és nem futamidik meg, ha a feleséggel, gyerekkel van valami, mégpedig azzal a felszólalással, hogy egy életem van ! Sajnos pl beteg gyerek esetében csak környezetemben kettőről tudok, ahol pillanatokon belül távozott kedves apuka. ( az egyik esetben amúgy az apuka hibájából bekövetkezett baleset miatt lett maradandó károsodása a kislánynak ).
Erről ennyit. Egyébként személyes véleményem, kb. ezerszer hangoztattam, hogy emberi gyarlóságok ezek, nem nemi jellegűek. Férfiak- nők esetében is van ilyen is , olyan is. Én több bajban kitartó nőt ismerek, mint férfit. Ez az én tapasztalatom.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Terelni?! Itt kb mindenki tudja hogy

Hm….
https://a.te.ervelesi.hibad.hu/kozvelekedesre-hivatkozas

Egy ismerkedési szakaszt , egy 20 éves esetében, amikor igenis nagyon fontos , hogy meglegyen a “kémia”.

Neked is megvolt:) És milyen jól sült el…..

Ha nincs, össze sem jönnek.

A „jófiúk”(vesztesek…) keserve:)….

És igen, attól, hogy szimplán jófiú valaki, nem lesz szexuálisan vonzó, de nem is kizáró tény !

„Persze, hogy nem számít a méret, csak hosszú és vastag legyen….”

Nagyon nehéz körvonalazni, hogy kinek mitől lesz vonzó szexuálisan valaki.

Azért vannak objektív skálák, amik ezt elég jól „belövik” mindkét nem részére…., ösztönszinten…….

Konkrétan kiráz a hideg a mostani (2. ) férjétől. Nem a külseje miatt, az rendben van, de én egy napot sem bírnék ki vele.

Vagyis a nőnek még így is megéri, neked meg nem……
(AKA: https://a.te.ervelesi.hibad.hu/anekdotikus-bizonyitas)

az ún. szerelemhormonok max 2-3 évig termelődnek ugyanazzal az elánnal. De ez nem jelenti azt, hogy a vágy elmúlik végérvényesen.

Persze hogy nem, az majd a villanykapcsoló hatáskor teljesül, és az azért sokat nem késik a „szerelem/vágy” elmúltával….., és igen ez (is) nemspecifikus…..

És azt sem jelenti hogy nem szereted a másikat.

Persze hogy nem, az ember szereti a szüleit, gyerekeit, kutyáját, macskáját, stb. de (jó esetben) nem dug velük…….
Na, innen fuss neki mégegyszer…..

Szóval én tapasztalatból beszélek .

Igen, a saját „tapasztalatodból”, magas lovon, álszent körítéssel és önámítással……

Attól hogy van „rajongótáborod”, még a valóságot és a tényeket nem írja felül….

d

e én egy halom nőt ismerek ( ok, inkább saját korosztályomból) aki a bajban segíti, vagy kiáll a férje mellett, ellenben férfit alig , aki elbírja a terhet és nem futamidik meg, ha a feleséggel, gyerekkel van valami, mégpedig azzal a felszólalással, hogy egy életem van !

Az újbóli anekdótikus érvelést leszámítva, ezek a „szemetek” biztos, hogy nem a „híd alatt végzik”, nem véletlenül……

Egyébként személyes véleményem, kb. ezerszer hangoztattam, hogy emberi gyarlóságok ezek, nem nemi jellegűek.

Persze hogy nem, vannak “közösek” és vannak „nemspecifikusak”, bármennyire is kapálódzol ellene……

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

A mostani páromnál is megvolt a kémia és milyen jól sült el…ja tényleg jól. Bocs.

Egy kalcsolat nem attól fog jól működni, mert volt kémia. Az az alapja. Anélkül esély sincs, hogy jól működjön

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Egy kalcsolat nem attól fog jól működni, mert volt kémia. Az az alapja. Anélkül esély sincs, hogy jól működjön

Azért van a “pénz”(és a pénz behelyettesíthető bármilyen “egyéni, női fixációval” ), ami “meghozza” a hiányzó kémiát…….
De komolyra fordítva a szót, ha már nincs kémia, akkor annak a kapcsolatnak biztos lőttek, mert a nőnél bekövetkezik a villanykapcsoló hatás (és előbb mint utóbb)……
Amint van jobb lehetősége ( vagy ha semmit nem veszít ha kilép), azonnal megteszi……., ilyen a természete, hiába kapálódzól, te sem vagy kivétel, és a lányod sem…..

wittukind
Olvasó
wittukind

Székelyfődön igy járja:
-Te, Áron, te, szeretsz-é még engem? Kérdi az asszon a ház előtti patkán pipázó embert.
Semmi válasz, az asszon erre kijő és mégegyszer megkérdezi:
-Áron, te, nem hallottad, mit kérdeztem?
-Hallottam, asszony, egyszer már mondtam, ha változik valami akkor szólok…most hagy békén, mert dógom van…

tobbneju
Olvasó
tobbneju

https://www.youtube.com/watch?v=t5SlUmCdXf0 Kellemetlen ez a videó, mert az összes nő az énekessel baszna. Ez a lányod baja is. Ő is csak az énekessel baszna.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Te már csak tudod, hisz ismered. No meg a videón is így van, akkor egyértelmű…

common man
Olvasó
common man

Én húsz nőt kapásból megbasznék(persze pihenővel),még a tér is tetszik.

Delin
Olvasó
Delin

Vivi, ez a mai fiatalok milyenek, bezzeg az èn lànyom mese, azèrt valahol gàz, fura, hogy nem èrzed. Egy nő, ha nem egy bànyarèm fiatalon, egyetlen ok miatt nem talàl magànak pasit: erősen vàlogat. Tegyük fel igaz, hogy nem külső ès stàtusz (ebben a korban ez inkàbb nèpszerűsèg, csoport alfa) szerint vàlogat, mint az àtlag. Kizàròlag erkölcsi, konzervatìv gondolkodàs alapjàn vàlaszt, olyat aki kitart mellette jòban-rosszba, hűsèges, nem hazudik, nem agresszìv, stb. (Kàr, hogy ez a kèmiàra nincs hatàssal, de legyen, valamièrt a lànyodnak a biztonsàg az elsődleges, ami elèg red flag ebben a korban.)

Mègis honnan tudja biztosan a lànyod milyen èrtèkeket vall egy korabeli fìù pàrkapcsolatban, ha nem is kezd velük? Sehonnan…Van pàr jel, de ez a gyakorlatban derül ki. Csakszinak kicsit nyers a stìlusa, de èn inkàbb nem reklámoznàm azt a pàrkapcsolati mintàt, amit àtadtàl a lànyodnak. A meglèvő màtìr attitűdöd is elèg kàros (leginkàbb magadra, ha a lànyod àtvette közvetve rà is), ez se előny, vagy erèny, inkàbb kerülendő. Több van itt a hàtterben annàl, hogy a mai fiatalok ilyenek-olyanok, ne ragadj le itt, mert elfedi a valòdi problemàt ès erősìti a màtìr attitűdöt.

Első lèpès: nem èn vagyok a különleges, erkölcsös hòpihe a vilàgban, akihez senki nem èr fel. Pont.

Màsodik: mi az, amièrt senki nem felel meg nekem? Konkrètan mi? Mi zavar?

Harmadik: Ez tuti ìgy van? Miből gondolom? Mièrt veszem 100%-ra?

Negyedik: Ez mièrt baj? Mièrt kizàrò ok nekem pàrkapcsolatban?

+1 magasabb szint kèsőbbre: Mitől fèlek? Mièrt nem merek elköteleződni valaki mellett? Mièrt keresem a màsikban, hogy mièrt nem elèg jò? Mitől pròbàlom megòvni magam?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Delin, kezdem azzal, hogy többször leírtad a mártír szót velem kapcsolatban, amit nem értek. Azért nem értem, mert soha életemben senki nem tartott annak. Tartottak beképzeltnek, mert magabiztos vagyok . Tartottak már nyersnek , durvának, mert egyenes, határozott vagyok. Én mindig őszintén írtam le a velem megesett dolgokat, érzéseimet. A találkozókon sokat beszélgettem sokakkal, vannak, akikkel az összesen találkoztam, vannak , akikkel levelezek ( barátilag). Tényleg kíváncsi vagyok, van olyan , akinek a mártír szó eszébe jut rólam ? Elég furcsa …ezzel még nem “gyanusított “meg senki.

Delin, hány 20 év körüli lányod/fiad van , akitől és akinek környezetéből első kézből kapod a konkrét infókat? Én bírom az analitikus látásmódodat, csak ebben az esetben egyszerűen nem releváns . Egy 3 kisgyerekes bezárt világból ( te magad panaszkodtál erre, hogy a szociális életed kb 0) nincs rálátásod tapasztalati alapon az épp most zajló folyamatokra.

Szóval, senki nem mondta, hogy a lányom nem kezd velük, vagy nem ismerkedik . Pont ez az elkeserítő , hogy ennek ellenére nagyon gyér a felhozatal. Megbízható, komoly kapcsolatra vágyó ,nem drogozó , piázó , aki nem önmagába szerelmes , szinte nincs.( kiemelkedő mennyiségben fordul elő lányok-fiúk körében egyaránt ebben a huszonéves korosztályban a narcisztikus viselkedés)
Szóval nem is a pontjaiddal van a baj, csak azzal, hogy ez azon a tényen nem segít , hogy gyér a felhozatal. A FH-on is ezt olvasni állandóan, milyen kevés a normális lány a fiatalok között. Én csak azt állítom , hogy a fiúk között sem jobb a helyzet.
Sajnos lehet , hogy gáz , hogy kimondom az igazat, de sajnos a mai huszonéves korosztály értékrendjével, hozzáállássával (pl munkahelyen ragyogóan érzékelhető) teherbírásával, mentális állapotával, ambíciójával , elköteleződésével, önzőségre hajlamosságával komoly bajok vannak. Természetesen nem általánosítok , tehát ez egy korkép, de nem.mindenkire érvényes, ís mindenkitől elnézést, aki itt ezen az oldalon olvas ebből a korosztályból és nem ilyen . De sajnos én ezt látom, ezt tapasztalom. ( az, hogy milyen társadalmi folyamatok vezettek idáig egy külön cikk terjedelmű kb )

Szóval, ha úgy gondolod, hogy azzal finnyás a lányom, vagy túl sokat válogat, ha egy nem drogozó , piázó,( értsd nem alkoholista) nem narcisztikus, nem agresszív , némi jövőképpel rendelkező , határozott, lehetőleg nem ( teljesen) ateista , külsőben azonos, vagy kicsit lejjebb lévő, komoly kapcsolatra is hajlandó fiút keres. Majd meglátod15- 20 év múlva, amikor a te gyermekeid lesznek hasonló cipőben.

Még egy jó tanács. X a vitatkozás kedvéért vitatkozik. Képes pár hónappal később homlokegyenest teljesen ellentétest vallani mint korábban, 180 fokos fordulatot véve. Ő egy anarchista , teljesen lényegtelenek a tények, az, hogy igaz-e , ő mindenkibe beleköt. Természetesen nála is előfordul, hogy valamiben igaza volt, de azért mert kétszer egyetértett veled, meg megdícsért , annyira ne legyél odáig érte, mert a pacák beteg. És ez nem az én kizárólagos véleményem.

Gejza
Olvasó
Gejza

” A FH-on is ezt olvasni állandóan, milyen kevés a normális lány a fiatalok között. Én csak azt állítom , hogy a fiúk között sem jobb a helyzet.”

A probléma ezzel a dologgal az, hogy te/ti mint ők, a felső 20%-ról beszéltek, vélhetőleg a szemüveges nyugis otthonülő, nem piáló/bulizó emberke nem a férfi kategória.
És itt jön a bukó a szövegedben, míg a férfiak a női nem egészéről beszélnek – minimum a 80%-ról, addig ti szóba sem álltok, nem is látjátok a többi 80%-at a férfiak között és így mondtok véleményt, ami így nem a valóság.

Delin
Olvasó
Delin

Gejza, èn ùgy vettem èszre FH-n, hogy a 30 felletti, gyerekes, vagy döncike nők fèrfiaknal se igen jàtszanak. Ez a 80% kicsit sok lesz…

Blackur
Olvasó
Blackur

Delin egy 30s , gyerekes döncike előbb talál párt mint egy 30s elvált átlagjózsi. Lehet a 80% túlzás de egy társadalmi jelenséget megmutat.

Blackur
Olvasó
Blackur

Akárhányszor előkerül az alsó 80% téma egy hölgy sem reagál rá. Lehet tudni miért:)?

Delin
Olvasó
Delin

Blackur, èn rèszemről màr pàrszor leìrtam, h kb igaz a 80%, de nem abszolut èrtelemben, hanem relatìvan. Neked is van gyereked, volt felesèged (ha jòl emlèkszem), pedig àllìtàsod szerint nem vagy benne a top 20%-ban…

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Már bocsánat, de én kb fél éve is reagáltam és meg is küldtem a ksh adatokat és egy friss felmérésről szóló cikket is. Ezt egyébként az évek alatt megfigyeltem , ha alátámasztok valamit számokkal, adatokkal, történelmi dokumentumokkal, akkor utána kb a nagy csend következik, eltelik x hónap és megint jön ugyanannak a inkorrekt információnak a mantrázása. Ilyen pl. ez a 20-80% arány. Az, hogy Magyarországon a rohadt nagy nőmozgalmak hatására , meg a nők akaratából álltak tömegesen munkába ( miközben számtalan történelmi dokumentumot másoltam be, ami alapján tételesen benne volt, hogy Szovjetúnió paráncsára melyik évben hány százezer! nőt kell bevonni a munkába stb)

Tehát, igen, mi nők valóban többet válogatunk és ez tény, ez egyszetűen a hipergám ösztöneiknek tudható be. Az elérhető legjobbat ketessük. Pont. Ez mindig így volt és így is lesz. A férfi poligám ösztönei miatt egyszerre többet is választana, neki több is megfelel ( akár egyszerre is) . Valóban van némi eltérés , de ez igen messze esik attól a bizonyos 20-80%-tól! Gondoljatok bele ez fizikálisan lehetetlen ! A lakosság hány százaléka házas és abból mennyi a férfi és a nő ? És akkor az élettársi kapcsolatokról még nem is beszéltünk . ( kisebb hányada regisztrált, mint ami nem, pl én is ilyenben élek) .
Emásolom a linket az adatokkal megint. Itt aztán korcsoportok, teljes lakosság létszáma, regisztrált élettársi kapcsolatok száma szerint lehet adatokat találni. Pl a 36-40 éves házas lakosság aránya férfi nő viszonylatban 43-57%. Igen, a nők többet válogatnak, de hol lehetne párkapcsolatban az összes házas, vagy élettársi kapcsolatban élő nők ( kb a 15 éven felüli nők 60 %-a , a többi hajadon, elvált, özvegy ) a férfiak 20 %-val ?

Szóval ez lehet így érződik férfi szemszögből , de sokkal helyesebb lenne az a megfogalmazás, hogy a nők, a férfiak top 20%-ból SZERETNÉNEK választani, de ez nyilván soha nem fog összejönni túlnyomó többségük számára. Van ott még egy kb 50% sáv, akit igenis választanak.

http://www.ksh.hu/nepszamlalas/tablak_demografia

Reszet Elek
Újságíró
common man
Olvasó
common man

“4000-8000 évvel ezelőtt drámaian visszaesett a genetikai sokszínűség a férfiaknál-valószínűleg az anyagi jólét gyakoribbá válásának eredményeképpen

Na ez itt nem következik semmiből ez egy prekoncepció,bármi más lófasz is lehetett az ok.Na ettől még a nőknek azok kellenek akik…

Hunn
Újságíró

Azért nem reagálnak rá, Blackur tesó, mert a nők számára a férfiak 80%-a láthatatlan. Ez ebben az esetben is így értendő, majdhogynem szó szerint: LÁT-HA-TAT-LAN!

Logikus: nincs is mire reagáljanak. Hiszen attól még, hogy te írsz róla pár sort, a dolog – vagyis a férfiak 80%-a – továbbra is láthatatlan maradt a számukra…

Ehhez férfiként szerintem a következő a helyes hozzáállás: kizárólag azokra a nőkre szabad koncentráljunk, akik nagyon bejönnek. Csakis olyanra, aki nagyon az esetünk. Akit meg akarunk ragadni a hajánál fogva, és berángatni a barlangunkba, hogy a magunkévá tegyük.

A többi nőt pedig tekintsük mi is láthatatlannak. Feminizmus van: ők akarták. Maguk vannak, magukra utalva: mi közünk hozzájuk? A véleményüket – pláne a rólunk, mint férfiakról alkotott véleményüket – pedig aztán tényleg feldughatják magunknak, mi az nekünk?

Szerintem nagyon igazam van. Nem?

common man
Olvasó
common man

A többi nőt pedig tekintsük mi is láthatatlannak.

És így lehet , hogy elhalasztasz egy csomó jó lehetőséget.Aztán meg panaszkodsz…

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem ez a 20%-80% dolog egy kicsit félrevezető. A már fentebb körbeírt értelmezést célszerű egy kicsit kiegészíteni. A nők hajlandóak lehetnek lejjebb menni a 20%-nál, ha a felhozatal nem megfelelő, de csak egy bizonyos szintig, de kevésbé, mint mi férfiak.
Mondjuk úgy kb 50%-60%-ig. Az így elkelt férfiak élete azonban hosszú távon ritkán rózsás. A felhozatali körülmények megváltozása ki fogja kezdeni a kapcsolatot, azt a női hipergámia tönkre fogja tenni. Ha meg is maradnak együtt, női részről a szexualitás, intimitás, odaadás el fog tűnni.
Nekem nincs bajom a jelenséggel, csak elfogadom mint megváltoztathatatlant. Ugyanúgy mint a magam ösztönkésztetéseit. Ez utóbbi miatt a javaslatod nem is megvalósítható férfiak számára.

Delin
Olvasó
Delin

Elek, màr megint visszajutottunk a maradèkelvű kapcsolatokhoz. :)

Reszet Elek
Újságíró

Férfi szemszögből ez valóban maradékelvű megközelítésnek számít, de női oldalról egyáltalán nem. Egy nő képes meggyőzni magát a partnerével kapcsolatosan nagyon sok dologról de az ilyesmi csak időleges. A valóság azért az ilyen önbecsapást viszonylag hamar kikezdi.

common man
Olvasó
common man

Ha viszont mondjuk a Hunn azt mondja , hogy neki olyan aranyos filigrán csaj kell? Hát azok sincsenek 20%-nál többen.És ha még a szüzességi igényeket is belevesszük….Az igaz ,hogy az ember egy csomó nőt megbaszna de ha belegondolok akit elvennék feleségül az sincs több 20%-nál.

Reszet Elek
Újságíró

Még annyi sem. A belső tulajdonságok is fontosak, ha olyanról van szó, akit a “nevedre veszel”.

Delin
Olvasó
Delin

Egy nőnek pedig ez a mèrce, hogy a fèrfi elköteleződne-e vele hosszù tàvon, vagy sem. Az, hogy bevàllaljàk-e egy èjszakàra, vagy sem az egy dolog, önmagàban fiatalon nem nagy kaland.

Valòszìnüleg a nők ösztöne mèg nem alakult àt a fogamzàsgàtlò hatàsàra, ìgy èl a program, hogy szex = gyerek, ahhoz pedig a legjob gènek ès/vagy stàtusz kell, hogy biztosìtva legyen az anya es a gyerek lète.

A nők ilyen szempontbòl előszűrnek, amìg a pasik utòlag, mivel ma van szex elköteleződès nèlkül is.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Néha azért nem árt kicsit pontosítani…….

Egy nőnek pedig ez a mèrce, hogy a fèrfi elköteleződne-e vele hosszù tàvon, vagy sem.

Csak az maradt ki, hogy „azok közül”(!), akivel már megvan a „kémia”…….,

Az, hogy bevàllaljàk-e egy èjszakàra, vagy sem az egy dolog, önmagàban fiatalon nem nagy kaland.

Ha nincs meg a „kémia”, akkor tuti nem vállalják be, kivéve, ha a nő „ezzel fizet”, de általában ennek meg metoo a vége, mert a sok hülyepicsa túlértékeli a pináját és visít, amikor ezzel szembesül….……

Valòszìnüleg a nők ösztöne mèg nem alakult àt a fogamzàsgàtlò hatàsàra, ìgy èl a program, hogy szex = gyerek, ahhoz pedig a legjob gènek ès/vagy stàtusz kell, hogy biztosìtva legyen az anya es a gyerek lète.

Pontosan és nem valószínű, hogy valaha át fog alakulni, mert amint megtörténik, kihalt az emberiség…….

A nők ilyen szempontbòl előszűrnek, amìg a pasik utòlag, mivel ma van szex elköteleződès nèlkül is.

Majdnem, a metoo (lehetősége) megmutatta, hogy nők is „szűrnek utólag” (keserű szájízzel), no meg az „elköteleződés nélküli szex” férfi részről elég „vékony sáv” kiváltsága, míg a nők részéről minimum dupla „’széles” ez a „sáv”, ha nem több…..

Hunn
Újságíró

A legfőbb problémát abban látom, common man, hogy megfigyeléseim alapján a nők 99%-a idióta. Amióta elmúlt lázas ifjúságom, azóta a nők ezen 99%-át nem dugnám meg.

Az aranyos,. filigrán csajok sincsenek 2%-nál többen, bárcsak 20%-nyi lenne belőlük…
Lényeg az, hogy még így is van 1%-nyi aranyos filigrán csaj, aki idióta és csak 1%-nyi normális.

És még így se jön ki matematikailag, mert ez azt feltételezi, hogy az 1%-nyi normális nő mind aranyos és filigrán. A helyzet még annál is sokkal rosszabb, mint azt az előbb gondoltam.

A helyzet reménytelen.

common man
Olvasó
common man

Hát ,ha a százalékok százaléka a végén egynél kisebb szám akkor tényleg reménytelen a helyzet.
Kiszámoltad? Mennyi jött ki? (ellenőrizted az eredményt visszaszorzás stb?)

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Százalékok…én is számolgattam (egyébként azon röhögök,hogy a lányom meg a férfiakról állítja-jelenleg ugyanezt, mint Hunn-,persze azért túlzással ,hogy akikkel ő találkozik,kommunikál ,szinte mind idióta ). Ja,még korábbi kérdésedre válaszolva, nem olvassa a FH-ot,de tud róla és szoktam neki küldeni cikkeket,meg véleményeket,szóval azért kivonatosan mégis…

Tehát, normális lány oldalról. Induljunk ki abból, hogy a lányom SMV-je 7-es (szerintem 8-as, minden tényezőt figyelembe véve,eddigi partnerek száma, külső,belső tulajdonságok stb),de vegyük azt ,hogy anyai elfogultság lenne már a 8 -as. Ez azt jelenti,hogy a nem nős, nem komoly kapcsolatban lévő ,számára földrajzilag elérhető ,tőle max ,nagyon max 15 évvel idősebb férfiak,fiúk 30%-a van azonos,vagy felsőbb szinten. Neki még megfelel a picit lejjebb,ami azt jelenti, hogy 40%. Ebből kiesnek a drogosok ( a marijuana is az számára),a piások (az már az alkoholizmus alapja,ha valaki minden hétvégén leissza magát,nem a ritka alkalomról,meg némi sörözésről van szó) .Kiesnek a más rasszok és vallásúak. Kiesnek a narcisztikusok,értelmileg nem azonos szinten lévők, agresszívak,bunkók. A legnagyobb szűrő, és itt esik ki kapásból azon 40% 90%-a,hogy akarjon,vagy legalábbis ne zárkózzon el komolyabb kapcsolattól. Nem csak úgy élünk a nagyvilágba ,együtt lógunk,meg majd meglátjuk,meg először kipróbállak,kapásból összefekszünk ,ha az első randin nem fekszel meg, már mész is a levesbe,meg írogatok,találkozgatok még tízzel közben stb. És akkor a már említett kémiánál még nem is tartunk,mert az is kell,legalábbis bizonyos mértékig mindenképp.
Ezután már csak a ”jó lenne ha” kategória jön ,de ebből már lehet engedni:
Jó lenne ha, nem dohányozna. Jó lenne ha,szintén filmbuzi lenne,vagy legalább valamennyire érdekelnék a filmek,lehetne vele moziba járni. Jó lenne,ha nem lenne ateista,vagy legalább elfogadná,hogy ő hisz Istenben és tisztelné a hitét.

Na ,ezek után mennyien maradnak?! Szóval itt sem lesz magasabb,mint 1% sajnos. (egyébként a lányom beletartozik a 2% filigránba )

common man
Olvasó
common man

Na neked is meg a Hunnak is most látom ,hogy nem úgy fogalmaztam ahogy gondoltam.A végén az az egy az nem százalék akar lenni hanem “darab”.

Blackur
Olvasó
Blackur

Vivien vezessük végig a gondolatsort a másik oldalról. Van az átlagjózsi 6-7 s és kb akit keres : legyen ápolt a 2 kg smink nem játszik, ne igyon ne drogozzon [ igen a nők is szoktak] , ne 20 kg súlyfeleslege legyen , lehessen beszélgetni vele, ne épp 2 fütyi között leesett legyen és még kiesnek az általad említett rasszok. Aki marad mint pasi mint nő az otthonülős láthatatlan kategória. Irónia nélkül kérdem, aki nem a mai átlaghoz tartozik hol keresgéljen?

common man
Olvasó
common man

A Common Vivien társkeresőn.(külföldiül Vivien Common.)

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

CSak most láttam. Ez jó….:)

common man
Olvasó
common man

Mondanám ,hogy az utcán meg azt ,hogy ez régen is így volt de akkor legalább nem bújt bele mindegyik a kütyüjébe.De hát helyettük nem ….hatjuk meg mindet főleg ,hogy némelyiknek már nagyapja lehetnék(na énrajtam nem múlna de maradok reális).Azért ne kelljen már mindent helyettük elvégezni oldják meg maguk.Így is ki van nyalva a picsájuk (majdnem)mindent a szülők végeznek (átlag tendencia, tisztelet a kivételnek)

ulomenen
Olvasó

@ VivienLeigh: nálam minden kritérium pipa, jöhet a lányod száma :)

common man
Olvasó
common man

Most kiderülhet a kiscsaj valódi nagysága.Anélkül,hogy láttuk volna lett hirtelen 3 “kérője” a 20-60 korosztályból… Ezt azért tudni kell kezelni.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ez nagyon megtisztelő , de meg is ölne, ha megtudná, hogy én itt leányvásárt rendezek ( nem ez volt a cél) , hanem , hogy felhívjam a figyelmet, hogy a lányoknak sem könnyű normális párt találni, ha nem faszkörhintára, meg egyéjszakás, felületes kapcsolatra vágynak. . De valóban tényleg figyelemreméltó , hogy látatlanban ennyi “kérő ” jelentkezett.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Azért volt olyan kritérium is, hogy nem komoly kapcsolatban élő… Emlékeim szerint komoly barátnőd van ( aki nagyon örült, amikor megmondtad neki, hogy már kizárólagosan vele randizol stb :) )

Hunn
Újságíró

Szerintem a 20%-80% dolog több okból is félrevezető, Reszet Elek. Többek között azért is, mert ez csak egy elv, mégpedig a Pareto-elv alkalmazása a szexualitásra, nem pedig valamiféle kasztrendszer férfiak számára.

Férfiként azzal, ha elfogadjuk a 20%-80% “jogosságát”, vagyis azt, hogy csak a férfiak top 20%-nak járna/jutna nő a nők kívánsága és elképzelései szerint, minden más férfi pedig törődjön bele az incel-lét jelentette szexuális nyomorba,. azzal tulajdonképpen hozzájárulunk a női szexuális stratégia elsőbbségéhez és mindenekfölöttiségéhez, és ezzel párhuzamosan a férfi szexuális stratégia teljes háttérbe szorításához és figyelmen kívül hagyásához.

Férfiszemmel nézve a helyes szexuális stratégia az, hogy egyrészt magasról teszünk arra, hogy a nők mire vágynak, és arra is, hogy mi magunk a 20%-ba vagy a 80%-ba tartozunk-e. Másrészt csakis és kizárólag azokra a nőkre koncentrálunk, akiket mi magunk a legvonzóbbnak tartunk.

Magyarul célirányosan “vadászunk” azokra akik nekünk az eseteink, és az összes többi nőt – pláne az összes többi nő rólunk alkotott véleményét LOL – maximálisan figyelmen kívül hagyjuk, és leszarjuk őket. Én személy szerint legalábbis ezt találtam a magam számára legcélravezetőbbnek mostanában.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

ha elfogadjuk a 20%-80% “jogosságát”,

Mivel ez objektív tény,” elfogadástól”, moralitástól függetlenül létezik, nem igazán érdemes szubjektív érzelmeket hozzá csatolni, mert csak tévútra visz.
Inkább azzal kéne foglalkozni, hogy egy egyén az általa meg nem változtatható/objektív valóságggal mit tud kezdeni a saját „hasznának növelése” érdekében.
Amíg a moralizálással, meg nem létező felsőbbségi pozícióból, érzelmi viszonyulás történik egy objektív tényhez, addig mindig szopás az illető egyén számára a végeredmény……..

Férfiszemmel nézve a helyes szexuális stratégia az, hogy egyrészt magasról teszünk arra, hogy a nők mire vágynak, és arra is, hogy mi magunk a 20%-ba vagy a 80%-ba tartozunk-e.

Még mindig nem világos, hogy te mit értesz „szexuális stratégia” alatt? Ha jól értelmezem, akkor a nő megszerzésének és megtartásának a „receptjét”.
Ha igen, akkor ebben az esetben azt állítod, hogy nem érdekel téged, ha esik a hó/eső, ha fúj a szél, de te juszt is ruha/ernyő nélkül flangálsz, mert leszarod……

Másrészt csakis és kizárólag azokra a nőkre koncentrálunk, akiket mi magunk a legvonzóbbnak tartunk.

Ezt hipergámiának hívják, csak épp az vele a bökkenő, hogy egy férfi részéről ez (a nedves álmodozáson és a vágyvezérelt és) előre kódolt csalódáson kívül semmi eredményre nem vezet, de ha valaki mazochista, hát istenem……(Quod licet Iovi, non licet bovi….)

Magyarul célirányosan “vadászunk” azokra akik nekünk az eseteink, és az összes többi nőt – pláne az összes többi nő rólunk alkotott véleményét LOL – maximálisan figyelmen kívül hagyjuk, és leszarjuk őket.

Sok az eszkimó és kevés a fóka, épp te sírtad el pár hsz.-al ezelőtt , hogy a vágyaid alanya jó ha 1 a 100-ból és azt még meg kéne „hódítanod”…….. Ezzel a “stratégiával” semmivel sem tartasz előrébb, mint a “szomszéd jófiú”, aki arra vár, hogy észrevegyék /felfedezzék az ő szívének a „jóságát” az ő „értékeit” és beleszeressen a vágyott nő (aki nem mellesleg ugyanígy epekedik az őt megkúró, de dobó 2+ szinttel fölötte lévő pasikra…….)

Hunn
Újságíró

A 20-80% fetisizálása valóban tévútra visz, kedves blackfriday, ezt mondom én is. Ez csak egy elv, amit érzésem szerint sokan, akik a 80%-ba tartoznak, csak annak alátámasztására használnak, hogy miért felesleges próbálkozniuk a nőknél.

Évek óta kommentelsz a férfihangon, de nem tudod mit jelent a férfi és női szexuális stratégia? Kevesebb észosztást, több odafigyelést javaslok számodra, és te is beljebb leszel az életben.

Amit az is bizonyít, hogy nem, NEM ezt hívják hipergámiának, amire a kommentedben utalsz.

Te szoktál csajozni is mostanában, vagy csak kommentelgetsz? Mert én gyakorlati tapasztalatból mondom amit mondok, és ezt a dolgot úgy hívják, hogy kalibrálás.

Azt nem szeretem benned, blackfriday, hogy kicsit olyan vagy, mint a nők: az esetek többségében arról írsz, hogy szerinted hogyan kéne működnie a világnak, és nem arról, hogy megfigyeléseid és tapasztalataid alapján hogyan működik.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A 20-80% fetisizálása valóban tévútra visz,

Én nem ezt írtam, de ha neked ez kényelmesebb…..

Ez csak egy elv,

Majdnem, inkább tapasztalati tény….

amit érzésem szerint sokan, akik a 80%-ba tartoznak, csak annak alátámasztására használnak, hogy miért felesleges próbálkozniuk a nőknél.

Az az ők egyéni és szubjektív önámításuk és az egójuk integritásának védelmére szolgál….

Évek óta kommentelsz a férfihangon, de nem tudod mit jelent a férfi és női szexuális stratégia?

Nem, a sok hülyeség közt ritkán akadok gyémántra, és homályos emlékeim szerint ez is egy tőled eredő oltári baromság volt, ti. te a hipergámiát átnevezted “női szexuális stratégiára” és ezzel párhuzamosan sehol nem “definiáltad” azt, hogy te mit értesz “férfi szexuális stratégián” csak hivatkoztál rá….mire is? Ezért kérdeztem rá, de úgy látszik hülyén fogok meghalni,……

Kevesebb észosztást, több odafigyelést javaslok számodra, és te is beljebb leszel az életben.

Amikor én fogok panaszkodni , akkor nyomhatod ezt a lekezelő dumát, de amíg te állsz a fasznak a rossz végén, addig disszonáns…..

, NEM ezt hívják hipergámiának, amire a kommentedben utalsz.

Azt hiszem, igazad van, a hipergámia nem volt jó szó rá, a „valóságtól elrugaszkodott és statisztikailag 0 valószínűséggel bekövetkező esemény” jobban illett volna rá, de ezt meg túl hosszúnak ítéltem, de tény, hogy nem volt pontos, így módosítanám engedelmeddel.

Mert én gyakorlati tapasztalatból mondom amit mondok, és ezt a dolgot úgy hívják, hogy kalibrálás.

Hány éve „kalibrálsz” már?( nem is tudtam , hogy az „ötcombú nőt” „kalibrának” hívják…..)

Azt nem szeretem benned, blackfriday, hogy kicsit olyan vagy, mint a nők: az esetek többségében arról írsz, hogy szerinted hogyan kéne működnie a világnak, és nem arról, hogy megfigyeléseid és tapasztalataid alapján hogyan működik.

Ezen felnevettem:) Made my day:)

Hunn
Újságíró

Igen, hülyén fogsz meghalni, kedves blackfriday.

Velem akkor gyere vitatkozni, ha majd már konkrétan tudod is, hogy miről beszélsz, de előbb ne. Beismerem, az én hibám, hogy komolyan vettelek, amikor feltételeztem, úgy te is úgy állsz le vitatkozni, hogy ismered te is mindazokat a témákat amikről itt a férfihangon beszélgetni szoktunk, de legalábbis az alapokkal mindenképpen tisztában vagy. Tévedtem, mea culpa, mea maxima culpa.

Csak az idegesít, hogy egy olyan embert vettem komolyan személyedben, hogy egy olyan ember gondolatainak megértésére tettem kísérletet, aki csak a levegőbe beszélt totál fogalmatlanul. Sebaj, tanultam belőle: ez nem fog még egyszer előfordulni ebben az életben.

Hogy hány éve kalibrálok már? Most egy pillanatig úgy teszek még, mintha komoly és értelmes beszélgetést folytatnék valakivel, és ezt a kérdésedet még megválaszolom. Egészen pontosan hat éve találtam rá a Red Pill-re, tehát hat éve indultam az abszolút nulláról, az incel-létből.

De akkor már ne csak rólam beszélgessünk, mert én nem a nőknél elért sikereimmel és nem a farkammal dicsekszem, mert ahogy azt Berger bácsi is megmondta, bolond ember az mind, aki a farkával dicsekszik.

Akkor beszélj inkább te. Mester! Te milyen technikával csajozol mostanában? Mi alapján választasz? Hogy fűzted be a legutóbbiakat? Írj egy field report-ot, természetesen név nélkül és diszkréten, hiszen úgyis a csajozási technika a lényeg. Ha jónak tűnik, mi is alkalmazni fogjuk és hálásak leszünk neked, és a végén még azt is elmondhatjuk majd, hogy legalább valami hasznodat is vettük…

wittukind
Olvasó
wittukind

Azt a nemszűzmárikáját aki a nibirun lakozik!!! csajozgatni kezdtél, Hunn? a faszbukkon-e vagy a tuitteren??? mit kalibrálsz? hogy befér-e a pixelbe? ez a világ pedig működik kb. ahogy Naooo leirta..attúl függ hol laksz…nem mindegy hogy Kerguelen vagy Ngwane-n vagy Pitcairn-on….az óra miatt, nem másért…..helll, ilyen nincs, egyszer összeszedem az összes hsz-edet és pdf formátban kiadom….

Hunn
Újságíró

Nem, wittukind, semmiféle internetes, online csajozásnak nem látom értelmét. Az online tér torzítja a férfi-női dinamikát, a szociális média meg aztán pláne. Szigorúan csakis és kizárólag élőben fűzögetem a kisasszonykákat.

És hogy mit kalibrálok? Azt kalibrálom, hogy igyekszem kiszűrni a magam számára azokat a nőket, akiknél szemmel láthatólag van keresnivalóm, és nem pazarlom az időmet olyanokra, akiknél nincsen. Plusz nem pazarlok agyi energiákat arra, hogy kitaláljam, hogy akiknél nincsen, azoknál miért nincsen.

Azért ez nem atomfizika, már ne is haragudjatok, úgyhogy nem értem miért kezelitek ezt a dolgot úgy, mintha egy művészfilm forgatókönyvét magyaráznám nektek…

Delin
Olvasó
Delin

“Megbízható, komoly kapcsolatra vágyó ,nem drogozó , piázó , aki nem önmagába szerelmes , szinte nincs.”

+ a kèmia, amit a fentebbi kommentedben fejtegetsz, hogy az kell a kezdèsnèl. Ez kicsit ellentmond a koràbbiaknak, hogy a külső ès a stàtusz nem szàmìt. Ìgy màr elèg magasra lett tève a lèc. Nekem nincs bajom azzal, ha egy nő vàlogat (èn is azt csinàltam anno), csak arra kell figyelni, hogy ha jön egy olyan pasi, aki megüti a mèrcèt, akkor mi is megüssük nàla.

Mondtam màr, hogy nem vagyok bezàrva a 4 fal közè 0/24-ben mostmàr. Egyetemi közegben mozgok, ott pedig elèg sok a 20 èv körüli. Èn nem làtom, hogy nagyon màsabbak lennènek, mint az èn korosztàlyom 10 ève. Sőt, a vicces, hogy csalàd/gyerek nèlkül a mai 30asok ùgy èlnek, mint a mai 20asok csak több a pènzük. :) Ezèrt igaz, hogy 30 az ùj 20 ès 40 az ùj 30 (ha nincs gyereked). A fiatalok ilyenek-olyanok közhelyektől pedig kiràz a hideg. Olyanok pontosan, mint 10-20-30 ève, keresik a helyüket a vilàgban. Ez a “nekem van 20 èv körüli gyerekem, nem neked” magas röptű logika azt hittem nem a te szinted. :D

Màrtìrkodàsròl: nem tudom, nekem kommenteken keresztül ez jön le. Lehet csak az maradt meg, amikor arròl ìrtàl, hogy egyedül vitted haztartàst, miközben èjszakaztàl, te mindig mindenkinek jòt akarsz, addig vàrtàl a vàllàssal amìg beteg nem lettèl masok miatt, hogy neked vissza kellett menni dolgozni, pedig nem akartàl, stb. Tùl sok itt a kell ès kevès az èn.

Tùl sokat foglalkozol Csakszival, inkàbb kezeld a helyèn. Nem tèged tàmad szemèlyesen, hanem, amit ìrsz.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Delin:

” + a kèmia, amit a fentebbi kommentedben fejtegetsz, hogy az kell a kezdèsnèl. Ez kicsit ellentmond a koràbbiaknak, hogy a külső ès a stàtusz nem szàmìt.”

Soha nem volt szó arról,hogy a külső egyáltalán nem számít. De valamennyire mindenképp számít. Ez az azonos,vagy csak kicsit lejjebb szint mondjuk . Tehát,nem arról van szó,hogy egyáltalán nem és persze,hogy kell a kémia,naná. De egy nőnek a szemében a kémia nem egyenlő kizárólag külsővel. (és nem,nem csak pénz ,meg hatalom a kémia növelő ). Az más kérdés,hogy a szemében a mackós alkat,meg szemüveg,meg kopaszodás nem ”red flag ”.

” Mondtam màr, hogy nem vagyok bezàrva a 4 fal közè 0/24-ben mostmàr. Egyetemi közegben mozgok, ott pedig elèg sok a 20 èv körüli. Èn nem làtom, hogy nagyon màsabbak lennènek, mint az èn korosztàlyom 10 ève. ”

Valóban egyetemi közegben sok huszonéves lehet,ez tény. De biztos vagyok benne,hogy nem párkeresési,magánéleti kérdésekben szoktatok konzultálni,hogy milyen gondokkal küzdenek ilyen téren a lányok és a fiúk

”Ez a “nekem van 20 èv körüli gyerekem, nem neked” magas röptű logika azt hittem nem a te szinted. :D”

Nem szántam sértésnek,elnézést,ha úgy hatott ,én valóban komolyan gondoltam ezt (nevezzük Csakszis nyers megnyilvánulásnak). Tényleg úgy érzem ,hogy egészen máshogy fogod látni majd,ha te gyermekeid kerülnek ilyen életkorba és ha ők mesélnek,panaszkodnak neked. Van baj. Hidd el. Sokkal nehezebb most,mint régebben a párkeresés-találás,majd lejjebb részletezem százalékos lebontásban Common-nak és Eleknek válaszolva.

” Màrtìrkodàsròl: nem tudom, nekem kommenteken keresztül ez jön le. Lehet csak az maradt meg, amikor arròl ìrtàl, hogy egyedül vitted haztartàst, miközben èjszakaztàl, te mindig mindenkinek jòt akarsz, addig vàrtàl a vàllàssal amìg beteg nem lettèl masok miatt, hogy neked vissza kellett menni dolgozni, pedig nem akartàl, stb. Tùl sok itt a kell ès kevès az èn. ”

A mártír (ha eltekintünk a szó valós jelentésétől persze) sajnáltatni akarja magát. Ha ez jött le,akkor valóban nagyon félre kommunikáltam valamit,ugyanis egyáltalán nem ez volt a cél. Sőt kifejezetten rühellem ,ha sajnálnak. Célom a megértetés volt, az elfogadtatás,a másik nézőpontjának közlése. (persze főleg férfiak irányába). A háztartási melókról ilyen részletességgel egyszer írtam. El akartam magyarázni a férfiaknak, miért nem lehet egyetlen ember nyakába akasztani az összes melót egy nagy házban, több emberes háztartásban,miközben teljes munkaidőben dolgozik. Továbbra is fenntartom azt a véleményemet ,ami most remekül működik is amúgy, hogy akkor várhatjuk el egy személytől egy teljes (nem egy fős) háztartás rendben tartását,ha tudjuk/akarjuk biztosítani ,hogy az illető htb legyen. Ellenkező esetben csak megosztással működik.
Az,hogy addig vártam a válással ,amíg beteg nem lettem, az egyértelműen az én hibám volt.Hamarabb kellett volna.
Az,hogy vissza kellett mennem dolgozni a lányom 16 hónapos korában,az egy olyan sérelem,amit sosem fogok elfelejteni. Bokros csomag…aminek nem volt semmi értelme. Na ezt valóban sokszor emlegettem. De ez düh,még mindig 20 év után is. Nem tudom megbocsájtani az akkori kormánynak ,mert azokat a hónapokat ellopták tőlem,tőlünk és sosem fogom visszakapni. Tudom neked nehéz lehet elképzelni,hogy valaki szívesen maradna otthon a gyereke 2-3 éves koráig ,de én boldog voltam akkor otthon, messze a stressztől stb. Nyilván nem örökre terveztem én sem az otthon maradást,de egy részmunkaidőnek nagyon örültem volna.

” A fiatalok ilyenek-olyanok közhelyektől pedig kiràz a hideg. Olyanok pontosan, mint 10-20-30 ève, keresik a helyüket a vilàgban.”

Persze,természetesen minden időben megvolt a maga” bezzeg a mai fiatalok ” mantrája,minket is szidtak,hogy csöves farmert hordunk,bezzeg melltartót nem, milyen szemtelenek vagyunk és üvöltős zenét hallgatunk,meg hosszú a haja a fiúknak,az milyen már stb.

DE. Pontosan 30 éve tanítom be,képzem ki az éppen aktuális fiatal korosztályt. Az elmúlt 2-3 év katasztrofális. Nagyon komolyan az. Kérem, akármelyik korosztályból ,ha bárki nem ezt tapasztalja amit én,írja le, munkahelyen, napi életben stb. Hangsúlyozottan elnézést kérek minden normális,nem ilyen fiataltól ,mert tudom,hogy nem mindenki ilyen. Most az elmúlt 2-3 év alapján azt mondom viszont ,hogy 10-ből 7 sajnos a következő tulajdonságokkal (egy,vagy több egyszerre-inkább több) rendelkezik. Én nevezzük ügyfeleknek és kollégák körében is sok fiatallal találkozom,minden iskolázottsági rétegből.
1. Zéró kötelességtudat
2. Mindent és mindenkit leszarok látásmód.
3. Állóképesség hiány
4. Önzőség,a másik leszarása ( felmondok,mert nem cserélt senki velem és különben nem tudok elmenni a Balaton Sound-ra,ja sms-ben mondok fel és be sem jövök,ja emiatt a szabadságáról kell visszahívni valakit-s ez kétszer előfordult az elmúlt 2 éven)
5. Pontatlanság ,koncentráció hiány,szövegértés elképesztő hanyatlása. Egyszerűen képtelenek időben dolgozni járni. (Nálunk percre pontosan kell és nem véletlenül.)
6. Nem olvasnak híreket, fogalmuk nincs alapvető dolgokról,földrajzilag (ez nálunk fontos) tényleg zéró a tudásuk. Nem tudják mi az,hogy Schengen, hogy EU stb.

Sajnos én ezt naponta tapasztalom. Lehet ott Angliában,az egyetemi közegben mást látsz és ebben nem is kételkedem. Itt Magyarországon én ezt látom. Sajnos az elmúlt 2-3 év különösen elkeserítő.
És még valami,ugrásszerűen nőtt (nyilván erről nem tehetnek ,meg a fentebb felsorolt dolgokról is főleg az őket ”nevelő” társadalom és szülők,iskola stb tehet ) a szorongó,pánikoló, kényszeres fiatalok száma. Komolyan,én nagyon érzékelem. Tényleg,ha valaki nem ezt tapasztalja (itthon) írja meg,de én komolyan ezzel szembesülök nap mint nap.

” Tùl sokat foglalkozol Csakszival, inkàbb kezeld a helyèn. Nem tèged tàmad szemèlyesen, hanem, amit ìrsz.”

Dehogyis, már jóval kevesebbet ,mint régebben évekkel ezelőtt :),már nagyon ritkán reagálok neki. De,nagyon nagyon sok esetben támadt személy szerint engem,meg persze mást is. Mindenki,aki nem fér bele az ő általa hangoztatott keretekbe (pl AWALT ,ami engem azért háborított fel ,mert ne vegyen már senki egy kalap alá,a lehúzós, megbízhatatlan, hazudozós , megcsalós , hipergámiájukat kordában tartani nem tudó,hisztis ribancokkal ),az egy utolsó hazug,álszent. De igazából ezen is már csak röhögök ,ahogy állandóan mantrázza az AWALT-ot.
A legemlékezetesebb személyeskedése (több éve,még bőven nem voltál az oldalon ) az volt egyébként ,amikor elkezdett leszólni, hogy milyen már ,hogy bezzeg a mostani páromnak eszembe sem jut szülni,most már jó a béta jófiú stb. De gyereket azt nem akarok tőle. Azt hiszem,egy értelmes és normális embernek elég,ha olyan választ kap, hogy megvan a nagyon nyomós (orvosi ) oka és,hogy közös döntés volt. De nem neki. (amúgy sincs semmi köze hozzá lássuk be),de bármi valós ok , ismeret nélkül állítani valamit ,mint tényt,na ez nagyon megy neki. (lásd alkoholizmus,megerőszakolás,anyagi helyzet-mondjuk most életében először ”megkövetett” ,ami fejlődés,vagy jó napja volt ).

Mivel fontos kérdésről van szó és sajnos nagyon aktuális, mert nagyon sok 40-60 közötti férfit-nőt érint (sőt sajnos fiatalabbakat is) a környezetemben sok eset fordul elő, egyre többet. Embólia, stroke,agyvérzés. Nagyon sok ember megy el idő előtt. Ezért osztom meg most így évekkel később,mert fontos lehet,ha a jeleket tapasztaljátok.Pont amikor gyermeket terveztünk a párom egy nagyon súlyos stroke-ot kapott. Hatalmas szerencsénk volt,mert ekkora stroke-nál,az orvosok szerint nem volt több esélye, mint 5 % a teljes felépülésre. Napokig élet-halál között,inkább nem részletezem. A szerencse a szerencsétlenségben,hogy miután otthon összeesett fel tudott hívni ,az artikulálatlan,szinte érthetetlen beszéd miatt egyből stroke-ra gyanakodtam. A mentő kiküldésével 37 percen belül kórházban volt és megkapta a vérhigítót. Ezen múlik. Szinte csodával határos módon teljesen felépült. De gyereket már nem mertünk ezután vállalni. A lényeg,ha telefonon hív titeket valaki és szédülésre, rosszullétre panaszkodik,ájulásra ,de alig értitek,azonnal küldjetek mentőt !

xcsakx
Olvasó
xcsakx

” A fiatalok ilyenek-olyanok közhelyektől pedig kiràz a hideg. Olyanok pontosan, mint 10-20-30 ève, keresik a helyüket a vilàgban.”
Persze,természetesen minden időben megvolt a maga” bezzeg a mai fiatalok ” mantrája,minket is szidtak,

Amit a jelen, itthoni fiatalokról írsz, az szerintem helytálló, de ezen nem is lehet csodálkozni, mert jólétben nőttek fel, (liberális) „szabadságban”, követelmények és következmények nélküli, de annál több joggal rendelkező/kérkedő világban, amiben a keretek fellazultak.
Egyik meghatározó tényező ebben, hogy a szüleik (is) vastagon beletették ebbe a magukét…. „Neked jobb legyen”, „Te boldogabb légy” stb. stb. bullshites (ön)felmentő szövegekkel/”védelemmel”….

(pl AWALT ,ami engem azért háborított fel ,mert ne vegyen már senki egy kalap alá,a lehúzós, megbízhatatlan, hazudozós , megcsalós , hipergámiájukat kordában tartani nem tudó,hisztis ribancokkal ),

:) Minél inkább kapálódzól ellene, annál igazabb:)

mondjuk most életében először ”megkövetett” ,

Ne hazudj, Maléna….., amikor tévedek és tudatosul, mindig megtettem, eddig is és remélhetőleg a későbbiekben is.

Pont amikor gyermeket terveztünk a párom egy nagyon súlyos stroke-ot kapott.

„Isten útjai kifürkészhetetlenek.”

Reszet Elek
Újságíró

“Továbbra is fenntartom azt a véleményemet ,ami most remekül működik is amúgy, hogy akkor várhatjuk el egy személytől egy teljes (nem egy fős) háztartás rendben tartását,ha tudjuk/akarjuk biztosítani ,hogy az illető htb legyen.” – A mai háztartások nem igényelnek egy teljes embert. Én azt mondanám hogy hat órás, gyerek megléte esetén pedig négy órás részmunkaidős foglalkoztatás lenne indokolt.
A dologtalan kéznek az ördög ad munkát – mint tudjuk – arról nem is beszélve, hogy szükség van arra, a nőnk ne csak egy életszíntérhez kösse az egész életét és ne csak az ennek megfelelő szerepben nyilvánuljon meg.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

A részmunkaidő tökéletes. Én mindig erre vágytam. Azzal már el lehet az otthoni munkát is végezni. Picit attól is függ ,hogy milyen munkarendben persze,mert aki kétnapozósban nyomja,az 9-10 órát dolgozik 0,75-ben,6 -7órát 0,5-ben,de akkor van 2 szabadnap. De az már sokkal jobb pozíció az biztos.

common man
Olvasó
common man

A mai háztartások nem igényelnek egy teljes embert

Ezt már többször mondtad de ennek előfeltétele,hogy meglegyen.

Delin
Olvasó
Delin

Vivi, ebbe a kèmia dologba kezdesz belezavarodni. A fèrfiassàg, dominancia, hatarozottsàg, magabiztossàg ès mèg egy csomò màs is idetartozik, amiket ha hozzàadsz az eredeti listàhoz elèg tetemes. A huszonèves fiùk àltalàban nem kopaszodnak ès csak az alsò 30% pocakos, ezt nem is èrtem mièrt szempont. :)

Èn nem sèrtődtem meg, mert spontàn gagyi a neked nincs 20 èves gyereked èrv, de làtom te nem èrzed annak. A màrtìron màtìrt èrtek, nem azt, amit elkezdtèl belemagyaràzni. Az előbbi kommentemben leìrtam.

A mai huszonèveseknek sok szempontbòl nehèz ma (is), nagy a nyomàs minden honnan ès nincs mintàjuk, ami segìtenè őket (ez igaz a 30asokra is egyèbkènt). Van, aki bìrja a versenyt, a többsèg nem.
(A verseny több fronton zajlik: egzisztencialis – munka/karrier/tanulàs, pàrkapcsolati – talàljuk meg ès tartsuk meg a legjobbat, fogyasztàs – ugyanaz, mindenből a legjobb, legùjabb, legizgalmasabb, èlmènyek hajszolàsa stb. Ha nem vagy ott lemaradsz, ha nem hozod a szintet lùzer vagy. Ez a nyomàs az, amit az àtlag 20as/30as nem bìr el ès nem tudja a helyèn kezelni. Ez mutatkozik meg ma minden tèren. Ezt hozza magàval a gobalizàciò, a fogyasztòi tàrsadalom ès az individualizmus. Mindegy hol èlsz a “nyugati vilàgban”, ez mindenhol jelen van (MO-t is beleèrtve).

A Bokros csomagot külföldi közgàz egyetemeken tanìtjàk, mint mintapèlda, annyira szar volt…nem a kormànyt kell itt okolni, az embernek mindig van vàlasztàsa, csak èletszìnvonalat nem szeretünk lentebb adni. Ìgy kell egy bűnbak. Mègis mire elèg ma a GYES? Főleg, ha hozzàveszed, hogy nagy esèllyel anyànak nem lesz munkahelye utàna, semmivel se jobb a helyzet ma, mint anno. Nem az àllamtòl kell vàrni a megoldàst, màr nem Kàdàr rendszer van. Senkinek semmi sincs garantàlva, ha nem tudsz dolgozni, nincs felhalmozott megtakarìtàsod/tőkèd szìvàs (mindegy hogy egyedülàllò/kisgyerekes/gyerekes/beteg/nyugdìjas vagy).Azt pedig halkan jegyzem meg, hogy eltudom kèpzelni milyen otthon lenni a gyerekekkel 2-3 èvig. Csak többre èrtèkelem, ha az elkövetkező 10-15 èvben is àtlag napi 4 òràt/suli időt vagyok tőlük tàvol, nem pedig 10+ òràt.

Csakszi tèmàra màr tènyleg csak azt tudom mondani, hogy ne szemèlyes pèldàkat hozz fel, mert ùgy nyìlvàn, ha kritika èri, amit mondasz, azt nem lehet elvàlasztani a szemèlyedtől. Kicsit megnehezìtik az objektìv vitàkat a szemèlyes pèldàk, ez a lànyod esetèben is most teljesen nyìlvanvalò (kivève neked, mert èrintett vagy). Az AWALT-ot is tùlsàgosan magadra veszed, a passzolò kèmia maga a hipergàmia megtestesülèse női rèszről. Mindegy, hogy az adott nőnek milyen egyèb termèszete, erkölcsi, vallàsi nèzetei vannak, vagy milyen habos-babos cukormàzzal fessük le az ösztönös szexuàlis vonzòdàsunk adott fèrfihoz. Ez az AWALT, nem a körìtès.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

“”Èn nem sèrtődtem meg, mert spontàn gagyi a neked nincs 20 èves gyereked èrv, de làtom te nem èrzed annak. A màrtìron màtìrt èrtek, nem azt, amit elkezdtèl belemagyaràzni. Az előbbi kommentemben leìrtam. ”

Úgy tűnik mégis. Már a sértődés részére gondolok,de lentebb sajnos folytatnom kell a “gagyi” érveimet,amik pedig igenis nyomósak. A belemagyarázás meg nekem nem esik jól,mert az “el” volt,nem “bele”. De mondjuk egy igekötőn nem fogunk összeveszni. :)
A mai huszonévesek nehézségeivel amúgy egyetértek,mert amiket írtál versenyről, nyomásról az egyértelműen igaz. De sajnos a magyarországi helyzetkép is igaz volt,lehet valamennyit alakítani,elmagyarázni,segíteni,de csak annak,aki akarja. Sajnos sokszor az akarattal is baj van.

“A Bokros csomagot külföldi közgàz egyetemeken tanìtjàk, mint mintapèlda, annyira szar volt…nem a kormànyt kell itt okolni, az embernek mindig van vàlasztàsa, csak èletszìnvonalat nem szeretünk lentebb adni. Ìgy kell egy bűnbak. Mègis mire elèg ma a GYES? Főleg, ha hozzàveszed, hogy nagy esèllyel anyànak nem lesz munkahelye utàna, semmivel se jobb a helyzet ma, mint anno. Nem az àllamtòl kell vàrni a megoldàst, màr nem Kàdàr rendszer van. Senkinek semmi sincs garantàlva, ha nem tudsz dolgozni, nincs felhalmozott megtakarìtàsod/tőkèd szìvàs (mindegy hogy egyedülàllò/kisgyerekes/gyerekes/beteg/nyugdìjas vagy).”

A Bokros csomag idején,Te 8-10 éves kislány lehettél,tehát személyes tapasztalataid nincsenek. Bármennyire gagyinak érződik ez a “nem tapasztaltad meg”, “nem élted át”,”neked nincs ennyi idős gyereked”,ez egy valós és nyomós érv arra, hogy csak nagyon elméleti síkon vannak elképzeléseid. Én gyakorlati ember vagyok és sokkal nagyobbra tartom a gyakorlati ,átélt tapasztalatot,mint az innen-onnan hallott ,olvasott dolgokat.
Szóval, DE igenis, ha a fejem fölött hoznak egy törvényt ,ráadásul egy olyan kormány ,amire én nem szavaztam,az nem bűnbak keresés,hanem bűn.Abban az időszakban ez nők és családok százezreit érintette.(éves 95 ezer szülés),nem egy kolléganőm volt hasonló cipőben,mai napig emlegetjük.Hatalmas tévedésben élsz,ha azt gondolod,hogy itt csak életszínvonal csökkenésről volt szó.Itt effektíve arról volt szó,hogy ki tudod-e fizetni a fűtést,vagy tudsz-e normális mennyiségben és minőségben kaját venni ! Nem arról,hogy csak a Balatonra tudunk menni Horvátország,vagy a francia riviéra helyett és nem tudom 3 évente cserélni a kocsimat. Egyáltalán tudom-e üzemben tartani a kocsimat.

Történelmileg alátámasztva elmagyarázom (és nem bele). Tudom,hogy ez neked furcsa,mert egy nagyon okos,intelligens nő vagy ,de bizony te sem tudhatsz mindent,olyan nincs is ,aki mindent tud és mindenről átfogó ismerettel rendelkezik.
Kezdjük ott,hogy nem a GYES elvétele,hanem a GYED és a családi pótlék elvétele volt a legnagyobb érvágás. A GYED a gyermek 2 éves koráig járt és alap napi bér 70%-a (kb táppénz összeggel). ma jelenleg (max ) 149.000 ft/hó. Azért az egy családi háztartásban nagyon nem mindegy jelenleg sem és még hozzájön a családi pótlék. Én minimum a lányom két éves koráig otthon akartam lenni. Nem tudtam.

A nem az államtól kell várni a megoldást nagyon jó érv és imádom , (engem ilyenkor ráz a hideg) amikor angolszász országok gyakorlatával hasonlítják össze,mondjuk egy Magyarország történelmi hátterével rendelkező ország családi támogatásait. USA-ban a legtöbb helyen 6 héttel szülés után nincs támogatás. vagy előre takarékoskodsz,vagy a férjed el tudja tartani a családot,vagy részmunkaidőben nyomod és szerencséd van,van bölcsi a munkahelyeden. Magyarországon azért alakult ki az állami támogatás rendszere,mert a már az unalomig ismételt , 2. vh utáni időszakban ,az olcsó munkaerő megszerzése ,valamint a Szovjetunió kifejezett parancsa (melyik éven hány százezer nőt kell bevonni,milliószor linkeltem róla) miatt kétkeresőssé alakították a családokat. Nagyon kevesen voltak abban a helyzetben,hogy egyedüli keresőként el tudják tartani a családjukat. Ez a dolog a mai napig kísért. A mai napig nem képes egy ember megteremteni a legtöbb családban a szükséges anyagiakat (persze itt már vannak eltérő igények is életszínvonal be-bejátszik ,de nem minden esetben ) .
Az,hogy a 90-es években,vagy akár jelenleg Magyarországon nem vagy képes előre annyit összetakarékoskodni,amennyi 2 évre elegendő lenne ,az nem a leendő szülők hibája. Valamennyit emelkedik a fizetés,de jelenleg is jóval kisebb bérért dolgozunk,mint az EU túlnyomó többségében . ha én össze tudok spórolni előre 500 ezret,az tőlünk nyugatabbra több millió. és annyival nem drágább az élet,mint amennyivel többet lehet keresni. Menjen mindenki külföldre ? Én nem csodálkozom és ítélem el,aki ezt teszi ,de azért nem ez a megoldás. Tehát egy ILYEN történelmi háttérrel rendelkező országban,a fizetések emelése nélkül meghozni egy ilyen döntést,az bizony bűn volt.És én ezt a saját bőrömön tapasztaltam.

Ezt az egészet tényleg ne támadásnak vedd,azt sem ,hogy úgy érzem, te egy kicsit üvegbúra alatt élsz, távol a nagy magyar valóságtól.(pláne a 90-es évek valóságától) Mint említettem,nagyon okos és művelt nőnek tartalak,de ebben az esetben úgy formálsz véleményt,hogy nincs meg sem a kellő tapasztalatod és ismereted sem a témában.

Ja, igen AWALT témában még annyit, hogy ha ezt kizárólag hipergámia,kémia téren emlegetnék,akár igazat is adnék. De itt azért többektől ment AWALTOZÁS egészen más témában és tulajdonságokban is. amit én visszautasítok., abból az egyszerű okból kifolyólag, mert nem igaz. Annyira nem igaz, mint ahogy az sem, hogy minden fétfi erőszakoló, hazug és hűtlen.

Delin
Olvasó
Delin

Vivi, te mondtad, hogy a Bokros csomagnak semmi èrtelme nem volt. Közgazdisàgilag volt, ez független attòl, hogy az egyènek hogy èlik meg a sajàt szintjükön. GYES/ GYED/ vàmok/közszfèra bèrek/ csökkent a gyògyszertamogatas, nyugdìjkorhatàr megemelèse, ès mèg sok màs is a rèsze volt a csomagnak, kit mi èrintett jobban, lusta voltam kiìrni. Egyèbkènt a GYES/GYED se szűnt meg teljesen, de nem jàrt alanyi jogon mindenkinek. A mai 30asok egy rèszenek nem veletlenül annyira fontos az önàllò ezisztencia megteremtèse gyerek előtt. Nem akarjàk àtèlni a szüleik fusztraciòjàt ès kiszolgàltatottsàgàt màsok felè (pl Bokros csomag). Ennyire nem èrzèkelt semmit ebből egy gyerek…

A rèszmunkaidőt/flexi munkaidőt nem ajàndèkba szokta kapni az ember, elèg tudatos döntèssorozat, tervezès ès munka eredmènye. (Igen vannak protekciòsok, de most nem ròluk beszèlek.) Külföldön se elèg egy fizu az àtlagnak (ezt honnan veszed?), csak ha lentebb adjàk az èletszinvonalat. A nagy hàz felfűtèse/meglète/minősegi kaja vs. otthon legyek a gyerekkel/ + x gyerek dilemmàk tìpikus èletszìnvonalbeli kèrdèsek. Ezek nem csak a Bokros csomag idejèn voltak jellemző dilemmàk, ma is azok es mindig is azok voltak (èltem MO-on is az elmùlt 2 èvben + làtom tesòm es uncsitesòim anyagi problemàit gyerek kapcsàn). Ezek sose könnyű kèrdesek, senki se szeret vàlasztani, vagy sokat tàvol lenni a szeretteitől. Hazudhatunk persze magunknak, hogy kellett/kell/nem mi döntöttünk ìgy, de ez csak hàrìtàs ès önfelmentès.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Vivi, te mondtad, hogy a Bokros csomagnak semmi èrtelme nem volt. Közgazdisàgilag volt, ez független attòl, hogy az egyènek hogy èlik meg a sajàt szintjükön.”

“Az ország a kamatfizetést szolgáló export kitermelésére lett átállítva. 1995-ben már nagyrészt eladták, vagy csődbe juttatták az államadósság fizetését lehetővé tevő állami termelő vagyont. Az adósság azonban nem lett privatizálva, csak az a vagyon, amelyre felvették, amely kifizetésének a fedezete lett volna. Így nem maradt más lehetőség a kamatok fizetésére, mint a további eladósítás, és rákényszeríteni a nemzeti vagyonból nem részesülőket a kamatterhek viselésére, saját életszínvonaluk feláldozásával, a szociális juttatások drasztikus megvonásával, az egész társadalmat fojtogató gazdasági megszorításokkal. A pozícióban lévő elit magához ragadta a közvagyont, de a vagyont terhelő adósságot meghagyta köztulajdonban. Az állam pedig csak további súlyos eladósodás vállalásával tudta teljesíteni az adósságszolgálati terheket. Ezt a többlet terhet pedig áthárította a közvagyonból nem részesülő, bérből, fizetésből és nyugdíjból élő vesztes rétegekre. A nyertesekhez átkerült vagyon terheinek a vesztesekre való áthárítása volt a Bokros-csomag.”

Delin
Olvasó
Delin

Ez a vèlemèny (akàrhonnan is van) a magas àllamadòssàgi deficit okait tàrgyalja, nem a csomag eredmènyeit minősìti, amire utaltam koràbban. (Diagramok + konklùziò a pdf-ben, ha valakit èrdekel)

https://is.muni.cz/do/econ/soubory/aktivity/obzor/6182612/47540864/2014_1_4_Zidek.pdf

Naooo
Olvasó
Naooo

A csomag eredményei a szegények szegényedése, a gazdagok gazdagodása. Bokrost már rég fel kellett volna akasztani emberiségellenes bűnökért.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Pontosítok Delin.Én kifejezetten arra gondoltam , hogy a Bokros csomag gyermektámogatást elvonó intézkedéseinek nem volt semmi értelme és haszna sem pénzügyileg.Nem gondoltam volna , hogy valaha ennyire egyetértek majd Naooo-val ( ok Drezda bombázásával kapcsolatban is) .
Egyébként Bokros még arra sem volt képes, hogy magától találja ki ezt a f.szságot, ezt a briliáns csomagot is az USÁ-tól lopta.Azzal a történelmi háttérrel és fizetésekkel , ez bűn volt. Az ember ezt mindig szubjektíven fogja szemlélni és nem gazdadági szakemberként. Egyébként emlékszem , amikor egy nálunk részmunkaidőben dolgozó egyetemista fiúval beszélgettünk vagy 7-8 éve a témában, ugyanis ő járt Bokros óráira és nagyon felnézett rá, mint szakemberre. Azt kérdeztem tőle: ” vegyük azt, hogy valóban szükség volt ezekre a lépésekre, mindenkinek áldozatot kellett hoznia Magyarország, a hazája érdekében . Én meghoztam. ( meg még sokszázezren ) Ő, Bokros milyen áldozatot hozott, miről mondott le ?! ( meg az a jópár politikus, meg oligarcha).

Delin
Olvasó
Delin

Vivi, èrtem az indulatod, azèrt se beszèlek àltalaban politikai/gazdasàgi kerdèsekről neten. Ez is olyan, mint a vallàs es a sport tèmàk. Ennyire nem ismerem a rèszleteket, hogy àtlàssam konkrètan mekkora összeget tett ki a csalàdtàmogatàs a 176 milliàrdos hiànycsökkentèsből, ill. mivel lehetett volna pòtolni konkrètan. Ha erről van infòd èrdekel, meggyőzhető vagyok. Nekem kb hasonlò a hàtterem, mint annak az egyetemista fiùnak, bàr èn csak előadàsàn voltam Bokrosnak. Nagytudàsù, vilaglàtott embernek tartom èn is. Kèrdèsedre vàlaszolva Bokros nem gyengèn meg lett hurculva szakmailag ès politikailag is MO-on, nem vèletlenül èlt ő hosszù ideig külföldön ’95 utàn. Gyakorlatilag egy szemèlyben vitte el a balhèt egy olyan szarkupac miatt, amit nem ő okozott, csak eltakarìtott. Te (ès sokan màsok is) őt anyàzod mèg 20 èv utàn is. Nekem a leegyszerűsìtett, totàl èrzelemmentes vèlemènyem a csomagròl:

1. Ő felel a ’95 előtti gazdasàgi àllapotokèrt? Nem.
2. Felkèrtèk, hogy megoldjon egy nagyon komplex gazdasàgi problèmàt? Igen.
3. Eredmènyesen kezelte az àllamcsőd közeli helyzetet nemzetgazdasàgi szinten? Igen. (adatok a koràbban linkelt pdf-ben)
4. Lett volna rà màs mòd? Talàn.
5. Őt okoljàk kizàròlagosan a laikusok mai napig mindenèrt? Kèrdőjelezik meg szakmai/etikai/emberi minősègèben? Igen.
6. Jogos ez? A fentiek tükrèben szerintem nem.

common man
Olvasó
common man

Delin! Aztán azoknak a sajtója akik az egészet elbaszták istent akart csinálni belőle.Ez ellen még annak a lelke is tiltakozott aki nem is volt közvetlenül érintve.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Bocs Delin , hogy csak most reagálok, meg még mindig ezen rúgózok, csak most lett időm és ezt még mindenképp le szerettem volna írni, – mindenféle oldalak linkelése nélkül , mivel tömegével fellelhetők az infók. Egyértelműen kifejezetten a megvont családi támogatásokból befolyó összegek ( Bokros csomag esetében) elenyészőnek, jelentéktelennek lettek titulálva . Tehát értelme, anyagi haszna, az államháztartási hiány csökkentésében szerepe szinte nem volt. Ellenben jó alaposan negatív hatással volt a gyermekvállalási kedvre. 1994-ben még 115.598 gyermek született, 95-től meredeken csökkent a születések száma, 99-re 94.645 volt már csak. A Bokros csomag ” kifutásával” újra emelkedni kezdett a szám.

A 95 előtti állapotokért minden politikus 89 előtt és után felel , no meg a Szovjetúnió , egyébként a Horn kormány a halogató politikájával és rossz tárgyalási mószereivel kőkeményen benne volt az állapotok kialakulásában.

Ugye senki nem képzeli, hogy Bokros ingyen adta az arcát és nevét a dologhoz. Előre borítékolható volt a nagy ” népszerűség”. Maguk között meg kitüntették és bizony biztos vagyok benne , hogy anyagilag is dotálták a várható és be is köszöntő unszimpátiát. Egyetlen politikusról sem tudok aki ( amolyan Széchenyi módra) felajánlott volna bármennyit is jövedelméből, jó példával elöljárva , hogy baj idején minden Ft-ra szükség van. Jó szorosra húzták MÁSOK nadrágszíját.

Delin
Olvasó
Delin

Vivi, en csak szamokkal tudok vitatkozni ilyen teren. Az akkori szuletesszamcsokkenes beleillik a csokkeno trendbe, nem latom, hogy kiemelkedoen magas lenne (ksh adatok lent). Nem hiszek gyerekvallalas teren az anyagi osztonzokben, mint ahogy abban sem, hogy az elvonasok jelentosen hatnanak az atlag gyerekvallalasra. Statisztikailag nincs nagy hatasuk. (Akkor sem, ha a szomszed Marika azt mondja bevallalta volna ha tobb penzt kap, vagy van olyan ma, aki a CSOK miatt szul, teljes szuletesszamot tekintve lenyegtelen.)

https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_wdsd001a.html

“Ugye senki nem képzeli, hogy Bokros ingyen adta az arcát és nevét a dologhoz.”

Nem gondolom, hogy barkinek is ingyen kellene dolgoznia. Szerinted igen?

Ettol fuggetlenul nem zarom ki, hogy a csaladtamogatas nem adott hozza tul sokat a deficitcsokkenteshez (hiteles forrasnak, szamokkal/diagramokkal alatamasztott erveknek hiszek), szakmailag a vam es kamatpolitikajaval foglalkoztak inkabb kozgazdasz korokben, az volt igazan megoszto (kozvetve sokkal tobbet is vett ki az emberek zsebebol, mint a csaladtamogatasok megvagasa).

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Delin, én azért úgy látom , hogy ha egy görbével ábrázolnánk a születésszámokat ( én is innen vettem az adatokat) ,akkor Bokros csomagnál azért egy gödör van. A tendencia valóban csökkenő volt , de ott azért igen mély lett hirtelen az a gödör és utána , sajnos 100 ezer felémár nem ment vissza , de felfelé ívelt újból…

Én arra céloztam , hogy Bokros a zsíros pénzügyminiszteri fizetésén felül kapott szép prémiumot a csomagért. Azért kapott egy halom pénzt, hogy másoktól elvegyenek, mások szükölköjenek.

Reszet Elek
Újságíró

Az APEH is az elvárt szint feletti adóbehajtásra fizet prémiumot a dolgozóinak.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

És ez így etikus ? De ők nyilván olyat nem hajthatnak be, ami amúgy nem jogos. Itt azért nem amúgyis fizetendő adóról van szó, hanem megszorításról. Ezért pénzt zsebrerakni, különösen hányingert keltő

Balton
Olvasó
Balton

Miért ne lenne etikus, célprémiumot adnak. Az adó-elkerülés neadjuram adócsalás bűncselekmény, legenyhébb esetben is mulasztásos adóelkerülés áll fenn. Van nekik kitűzve egy bevételi sáv, ami fölött ha teljesít a hivatal, kapják a célprémiumot.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Mint látod, magam is erre a következtetésre jutottam, hogy ők jogos követelést hajtanak be, szóval ez ok. Viszont megszorításokért, mások anyagi helyzetének ellehetetlenítéséért családtámogatásának elvételéért prémiumot fizetni, na az nem etikus. A vezetőknek és gazdagoknak kell jópéldával elől járni takarékosság idején.

Delin
Olvasó
Delin

Van egy rossz hìrem Vivi, a deficitcsökkentès arròl szòl, hogy “pènzt vesznek ki az emberek zsebèből”. Ha tudsz rà màs mòdot, nagy esèllyel palyàzhatsz a közg Nobel dìjra. :)

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Azt hiszem nagyon messze kerültünk az eredeti témától. Te nyilván közgazdász szemmel, én nyilván a megszorításokat megtapasztalt egyén szempontjából látom a dolgokat.
Egyébként kezdhették volna az elfolyó pénzek, ablakon kidobott pénzek, felesleges állami állások ( némi létszámcsökkentés történt) minisztériumi fizetések csökkentésével, vagyonadóval stb. Illetve az IMF-el korábban és normálisan tárgyalni…
De én nem ezért kapom a fizetésem, hogy ezt megoldjam. Én a magam munkáját ( igaz nem csillagászati fizetésért) maximális színvonalon ellátom. Nekem továbbra is az a véleményem, hogy a családi támogatások elvétele felesleges és rossz döntés volt több szempontból. Okosabb és hamarabbi döntésekkel, intézkedéssel,nem, vagy messze nem ennyire fájó megszorításokat lehetett volna foganasítani. És ez az ő munkájuk. Csillagászati fizetésért. Noch dazu, én még csak nem is választottam őket.

Delin
Olvasó
Delin

Vivi, az a baj, hogy nem szàmolsz az alternatìv költsègekkel. Abban a helyzetben a csalàdok àllami tàmogatàsainak elvètele, vagy a gazdasàg egyèb csatornàin törtènő jövedelemcsökkenèse kvàzi elkerülhetelen volt. A kèrdès egyedül az volt mennyire fog fàjni, mert egy esetleges àllamcsőd rövid tàvon sokkal drasztikusabb lett volna. Nem vèletlenül nem linkeltél egy hiteles forràst se tèmàval kapcsolatban, mert jelenleg a szakma nem tud jobb mòdszert. Nincs posztszocialista mòdszer, ami nem fàj senkinek ès èrintetlenül hagyja a fenntarthatatla szociàlis rendszert. Neked ez fàjt, màsnak màs, ez ilyen. Bokros marketing hibàja volt igazàn a cst, ha közvetve vonja el ugyanazt/ vagy nagyobb összegeket nem szòl èrte egy laikus, mert nem fogja fel (pl kamat/vàm). Azt pedig elèg naiv elkèpzelès feltètelezni, hogy gazdasàgpolitikai kèrdèsekben a közgazdàszè az utolsò szò, fejètől bűzlik mindig a hal, főleg a politikàban.

Reszet Elek
Újságíró

A csomag pontjainak túlnyomó többségét hónapokon belül eltörölték. A bokros-féle restriktív, csak és kizárólagosan az államháztartás hiánya csökkentésére fókuszáló neoliberális gazdaságpolitika zsákutca, az volt már akkoriban is. Soha egyetlen országban sem volt még középtávon sem eredményes. Bokros nem volt reálpolitikus, de még “reál” közgazdász sem.

Delin
Olvasó
Delin

Elek, ezt nem is allitotta senki. Ez egy egyszeri, rovid tavu kiigazitas volt, egy eredmenyes tuzoltas. Nem is volt mas a celja, amint Bokros hozta a deficit szamokat, el is koszontek tole. Ez kicsit olyan, mint a cegeknel, amikor felvesznek valakit, hogy levezenyelje a tomeges letszamleepites. Amint “kirugta” a “rossz ember” az ott dolgozok egy reszet elerve a kivant koltsegcsokkentest, a vezetoseg mossa kezeit: “rossz ember” tavozik, akit mindenki utal termeszetesen, a vezetes pedig learatva a baberokat foglalkozik a kozep/hosszu tavu dolgokkal, hagyjuk magunk mogott a multat, koncentraljunk a jovore felkialltassal.

Vivinek a negativ erzeseit megertem. Kemeny dilemma, amikor a csaladnak/anyanak/apanak a materialis eletszinvonala (haz futes) vs. emocionalis dolgok (maradjak-e otthon a gyerekkel) donteseket kell meghozni. Ezt mindenki meghozza a maga szintjen a mai ketkeresos modellben es a tobbseg az elso mellett dont. Ez mindig az egyen/csalad dontese, meg akkoris ha nem fer bele az idealizalt vilagkepunkben. Van az a kisebbseg, aki a masodik mellett dont, erkolcsi alapon kizarolag nekik van jogalapja megkerdojelezni az elso csoport donteset. Azzal viszont, hogy bemagyarazzuk magunknak, hogy mi tulajdonkeppen a 2. csoport vagyunk, csak hat a korulmenyek ugye, az egy kenyelmes kis hazugsag maguknak. A tenyen viszont nem valtoztat, mi bizony az elso csoporthoz tartozunk, nem a masodikhoz.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Adtam rá egy like-ot,de annyi kiegészítéssel élnék,hogy soha nem állítottam ,hogy a második csoportba tartozom,hisz visszamentem dolgozni, én mindig annyit állítottam,hogy szerettem volna otthon maradni,minimálisan a gyerekem 2.életévéig,de ha lehetett volna 3 éves koráig. Ha nincs Bokros csomag,ez így is alakult volna. Egyéb kényszerítő tényezők is fennállhatnak egy nő esetében ,mi van ha a férje munkanélküli lesz egy időre, megrokkan, ne adj Isten meghal. Igenis ,amikor az egyik fizetés teljesen,vagy jelentős részben kiesik az bizony kényszer. A gyerekeket és persze magunkat is etetni kell, nem árt ha van fűtés ,a számlákat ki kell fizetni. (víz, áram,csatorna,fűtés) Ezek alap dolgok, nem életszínvonalbeli kérdés ,hanem szimplán az alapja egy normális családi életnek. (és Európához kell viszonyítanunk,hisz itt élünk,nem 3. világbeli országokhoz) Számomra az életszínvonalbeli kérdés,hogy hova menjünk nyaralni, hány csatornás tv csomagot válasszunk,milyen kocsink van , van-e mobilunk….

” Van az a kisebbseg, aki a masodik mellett dont, erkolcsi alapon kizarolag nekik van jogalapja megkerdojelezni az elso csoport donteset. ”

Ezzel picit vitatkoznék. A családban történt egy szomorú esemény, a nevelt lányom rokonságában. Nagynénje 4 gyermekes htb. Fiatalon házasodtak,a legnagyobb fiú 22-23 éves egyetemista,mellette dolgozik is persze nem teljes munkaidőben. A másik három gyerek 18 (még érettségiig másfél év) 15 és 8 évesek. Sajnos az édesapa idén nyáron meghalt,még 50 sem volt,egy nagyon gyors lefolyású betegség következtében. A férfi jövedelme arra elég volt,hogy eltartsa a családot ,de arra nem ,hogy jelentős tartalékokat halmozzanak föl,csak pár hónapra futotta az árvasági,meg családi pótlék mellett. Anyuka nem képes felfogni,hogy vissza kell mennie dolgozni. Teljesen az egyetemista nagyfiúra akar mindent tolni ,hogy vegye át a családfő szerepet,hogy ő maradhasson otthon. Miközben egyértelműen el kellene mennie legalább részmunkaidőben dolgozni, ráadásul adót sem kell fizetnie ugye,de csak siránkozik, meg adósodik ”elfele”. Én ezt elítélem, ebben a helyzetben össze kellene kapnia magát ,nyilván racionálisabb költségvetéssel és persze a gyerekek segítségével (suli melletti meló a nagyobbaknál ),de nem kizárólagos rájuk hárítással igenis munkába állnia. (van szakmája,de ma Magyarországon nem nehéz munkát találni-Bp-en élnek)

Delin
Olvasó
Delin

Vivi, ùgy tűnik az èn életszìnvonal definìciòm kicsit tàgabb, de ezen nem veszünk össze. Anno èn is ezt magyaràztam a full htb pàrtiaknak, hogy szèp ès jò az egykeresős model (főleg kisgyerek mellett), ha a csalàd megelègszik az adott anyagi szinttel ès nincs apàval semmi baj, van biztos munkàja. Azonban ez hatalmas kockàzat egy olyan hosszù tàvù (20 èv+) projektnèl, mint a gyerek. Ha beüt a gebasz, amit pl ìrsz, nagy anyagi nyomàs nehezedik az anyàra, amit nagy valòszìnůsèggel vagy nem bìr el egyedül, vagy rànyom a gyerekeire. Simàn benne van egy ilyen a pakliban, csak ezzel a 2. csoport àltalàban nem szàmol.

common man
Olvasó
common man

Lehet ,hogy a leánynak is keresnie kellene az illetőt és máshol mint eddig.Ott hevernek a csiszolatlan gyémántok.Szokta olvasni a férfihangot?
Nőkre is vonatkozhat:
https://www.youtube.com/watch?v=CeIsKBBU76Q

common man
Olvasó
common man

Bár a cikket szerintem megint egy nő írta attól még lehet ilyen tartalmú eredeti levél is.
https://velvet.hu/randi/2019/10/13/tarskereses_hol_vannak_a_normalis_ferfiak/

wittukind
Olvasó
wittukind

Csodálatos, empatikus. konzervativ VivienLigh!! miért “szenved” a kedves lánya?? nem kap, vagy pedig túl sok van?? a mama nem birja meggyőzni erről:
-senki ne magyarázza, mi a jó
majd beleharapok magam
és ha kitörnek is a fogaim
legalább magamnak csináltam
-igy akarom

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Csak bemásolni tudom X -nek írt válaszomat :

”Egyébként a lányom sok mindenben olyan,mint én-főleg az erkölcsi alapjait nézve,hisz én neveltem és nehéz dolga van,pont ezért ,mert kevés a korosztályában hasonlóan gondolkodó”

xcsakx
Olvasó
xcsakx

van, aki nem kényszerítésből, a lehetőség hiányából adódóan ,a lebukástól való félelemből nem tesz ilyesmit,hanem van erkölcsi tartása. MAGÁTÓL.

Hm…….

Nem örülnétek olyan nőnek,aki azért nem száll fel a faszkörhintára,mert nem AKAR?

Érdekes dilemma, „ingyen disznóhús”………
És mint tudjuk, az ingyenesség levét mindig kamatostul és minimum duplán kell megfizetni……., ha máskor nem, hát utólag……

(

miközben lazán megtehetné ,mert rendelkezik olyan külső adottságokkal) ,aki azért marad veled és tart ki melletted jóban-rosszban ,mert szeret és nem azért,mert nem adódik jobb lehetősége ?

A szerelem már az 1. pont, elmúlik, mindig……. mert a biokémiai folyamatok sem tartanak örökké…..
De ha visszalépünk a 0. pontra, vagyis a szerelmnek a „kiváltó okára”, akkor az mindig mese habbal, hogy egy nő valaha is a férfit önmagáért, a saját lényéért (belső tulajdonságaiért:) szeretne, és a többi „lényegtelen dolgok”, mint pl fizikai adottságok, potenciál, egzisztencia, háttér stb. stb. nem számítana, ami idővel „erodálóhat” , változhat és megszűnhet………
Ha ez megtörténik, ami 99 %-ban biztos, akkor meg jön a villanykapcsoló effektus és Csipkerózsika “felébred”, hogy hogy is tudta ezt a @&#><&@, megváltozott, átverte őt stb. stb. stb….. és ehhez elég ha pl. a fickó elveszti a munkáját, akár időlegesen, vagy beteg lesz etc………

Én ebben a mai korhoz viszonyítva nagyon ”maradi”, konzervatív gondolkodású vagyok.

Viszont a lányod nem te és meg fog lepni, hogy mennyire a mai kor gyereke……

Szerencse,hogy nem most vagyok fiatal. Ezzel a mentalitással igen nehéz lenne ma élnem fiatal lányként. A lányom szenved is.

Te sem voltál jobb a deákné vásznánál, gyerekkel, idősebb, egzisztenciával rendelkező, agresszív, durva és ha jól emlékszem, alkoholistához mentél feleségül (és ha már metoo, akkor meg is erőszakolt házasságon belül nem is egyszer ……..) aztán „hirtelen feleszméltél”……hogy „megváltozott” és te nem is ilyen lovat akartál……….

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Csak erre reagálok. (egyébként a lányom sok mindenben olyan,mint én-főleg az erkölcsi alapjait nézve,hisz én neveltem és nehéz dolga van,pont ezért ,mert kevés a korosztályában hasonlóan gondolkodó )

”Te sem voltál jobb a deákné vásznánál, gyerekkel, idősebb, egzisztenciával rendelkező, agresszív, durva és ha jól emlékszem, alkoholistához mentél feleségül (és ha már metoo, akkor meg is erőszakolt házasságon belül nem is egyszer ……..) aztán „hirtelen feleszméltél”……hogy „megváltozott” és te nem is ilyen lovat akartál……….

Már ne haragudj,de honnan veszel ilyen baromságokat ? A féligazságok a legveszélyesebbek.
Soha,de soha nem írtam egyszer sem,hogy az exférjem ivott/alkoholista lett volna. Még a sört sem szereti…
Nem is egyszer megerőszakolt ?! Egyszer fordult elő,amit én erőszakként éltem meg és pont a nemi erőszakos cikkben (Mennyire rossz a nemi erőszak) feszegettük,hogy vajon az volt-e. Én annak éreztem. Voltak ilyen és olyan vélemények is,de soha nem fordult elő többször és bocsánatot kért később. Ettől még nem fogom szentté avatni,de a tényeket sem fogom megmásítani.
Egzisztenciával rendelkező ? A 40% gyerektartás levonása után,lakáshitellel a nyakában? Évekig én kerestem jobban,aztán jött egy külföldi lehetőség,már bőven házasok voltunk,ezt előre tudni nem lehetett….
Agresszív és durva valóban volt ,a bipoláris hangulatváltozásai és hullámokban szociopata viselkedése miatt.Ezért nem bírtam tovább.(no meg a megcsalások miatt) És valóban rosszul választottam,ez tény,de viszonylag rövid ismeretség után mentem férjhez. Soha nem tagadtam,hogy ez a része,hogy nem láttam előre (pedig biztos voltak jelek) ,az én hibám.

Megkérdezhetem, miért írsz le olyasmit szinte tényként,ami még csak közelében sincs az igazságnak ?

UI: ” Miközben lazán megtehetné ,mert rendelkezik olyan külső adottságokkal) ,aki azért marad veled és tart ki melletted jóban-rosszban ,mert szeret és nem azért,mert nem adódik jobb lehetősége ?

A szerelem már az 1. pont, elmúlik, mindig……. mert a biokémiai folyamatok sem tartanak örökké…..”

Azt írtam SZERET, nem azt,hogy szerelmes beléd…a kettő nem ugyanaz,jobb párkapcsolatokban létezik a nagyon erős mély szeretet,a szerelem elmúltával is. Ez akkor derül ki igazán,amikor baj van,hogy odaáll melléd,kitart melletted,na ezért NAGYON lehet szeretni egy embert,mert az az igazi társ. De minek magyarázzam ?! Úgysem érted. Én már ezt megtapasztaltam oda-vissza…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ja , az alkoholban nem voltam 100%-os , rég olvastam már és nem volt se türelmem, se kedvem kibogarásznii……., bár amikor „(meg)erőszakolt” téged emlékeim szerint ivott, ha mégsem, akkor és megkövetlek és elnézésedet kérem ezért, a többi viszont áll…..

én erőszakként éltem meg

a tényeket sem fogom megmásítani.

épp ez a lényege……, a villanykapcsoló hatásnak……

Egzisztenciával rendelkező ? A 40% gyerektartás levonása után,lakáshitellel a nyakában?

Ez meg ugye téged minősít……, a lányodnak kiváló minta……

Amúgy a fickónak csak gratulálni tudok, ha Malénát így be tudta forgatni….

És valóban rosszul választottam,ez tény,de viszonylag rövid ismeretség után mentem férjhez.

Fogadd gratulációmat……
(Like mother, like daughter.)

Soha nem tagadtam,hogy ez a része,hogy nem láttam előre (pedig biztos voltak jelek) ,az én hibám.

Hm….

Azt írtam SZERET, nem azt,hogy szerelmes beléd…a kettő nem ugyanaz,

Persze, ha a férfi (már) impotens, akkor ja, egy bejárónő kell neki, de ha a nő nem szerelmes belé, akkor nem kívánja, ha nem kívánja, akkor meg szopóágon van a faszi, a nő összes „szeretetével” együtt……

Ez akkor derül ki igazán,amikor baj van,hogy odaáll melléd,kitart melletted,

A nő pontosan a bajban hagyja ott a fickót, nem véletlenül…..

na ezért NAGYON lehet szeretni egy embert,mert az az igazi társ.

Igen, amikor meg tudod fogalmazni,hogy miért szereted, akkor már rég nem szereted……

Ijk
Olvasó
Ijk

Nők elvei olyan sziklaszilárdak mint a sivatagi dűne homokja a szélben. Ezeknek a kiscsajoknak pár hónap múlva már teljesen más lesz a világproblémája.

ulomenen
Olvasó

“A mozgalommal teljes mértékben egyetértek. A célterületet kívánnám csak pontosítani, ugyanis Európában és Észak- Amerikában a termékenységi ráta mindössze 1,4 körül mozog, míg a Közel- Keleten 4, Afrika egyes országaiban pedig a 6- 7 pontot is eléri. Logikusnak tűnik tehát, hogy az erre világra nem szabad több gyereket szülni mozgalom ifjú élharcosnői inkább ezekben a régiókban próbálják meg felvilágosító munkájukat végezni, ahol a népesség drasztikusan és kezelhetetlenül túlnépesedik. ”

Teljes szöveg: https://perszeusz.blog.hu/2019/10/05/tinilanyok_lazadasa

wittukind
Olvasó
wittukind

Annyit a “mozgalom’-ról, hogy ennek az autista kiscsajnak a szüleit, azokat akik engedték hogy világszerepeljen, no azokat piszkavassal kéne agyonverni…ezeket az unatkozó tinilányokat pedig odaszállitani a shudd-ba vagy a szahelbe csórén és hirdessék ott az “igét”

Naooo
Olvasó
Naooo

Piszkavassal vernéd agyon a zsidókat? Nekem tetszik.

wittukind
Olvasó
wittukind

egyenként.

Naooo
Olvasó
Naooo

A klímaváltozás természetes. Aki a természet ellen harcol, az buzi.
A zsidók ezt miért nem a szarszínűeknek reklámozzák? Mert fehérgyűlölő tömeggyilkosok (Drezda), azért.

Rokapapa
Újságíró

A problémakeltés tipikus esete ez is.
Annó a feministák erőszakolták ki, hogy szegény afrikai éhezőket támogatni kell amivel az ottani öslakosok számát többszörösére emelték. Mivel a térség erőforrásai korlátozottak maradtak feszültségek és háborúk alakúltak ki. A 20-30 éve megtámogatott és ezálltal életben maradt népesség most a mi kapuinkat döngeti.
Egy gondból többet csináltak amolyan női módon.
Most hiába nem szülnek attól még a klímaváltozás nem fog megállni, csak a népesség fog még jobban megcsappanni.
Egy újabb példája annak miként csinálnak a nők egy problémából többet.

Nincs gondom az ökofeminizmussal csak rosszúl közelitik meg a problémát. Egy élhető bolygó helyett egy élettelen bolygót menedzselnek.
A klímaváltozás ellenszere a női egyenjogúság teljes felszámolása. Ha nincs női munkaerő több lesz a gyerek akik még mentálisabban is egészségesebbek. Ha nincsennek női autóvezetők az autók környezetszennyezését több mint 50%-al lehetne visszaszorítani. Megszünne a túltermelés mivel nem is lenne annyi munkaerő amellyel ellehetne érni a túltermelést. Tehát az ipari szennyezés mértéke is lecsökkenne több mint a felére, továbbá az ipar visszaesése további logisztikai visszaesést is magával hozna ami tovább csökkentené a közlekedési szennyezést. A nyugati kultúra a bolygó gyilkosa. Igen tényleg a férfiak felelőssek a kialakult klimaváltozásért mert engedtek és engednek a női terrornak ahelyett, hogy a természet álltal kijelölt női pályára kényszerítenék őket erővel is ha szükséges.

hopelesshun
Olvasó
hopelesshun

Amúgy a cikk nem teljesen pontos. Nem a svéd evangélkus egyház nevezte a kis klímaszörnyeteget Jézus utódjának, hanem csak az egyik gyülekezete, valami kisváros, egy-két tucat fős agyhalott egyházi csoport.

Kalman
Újságíró

Greta Thunberg metált küldök mindenkinek, aki szereti: https://www.youtube.com/watch?v=rbrdRcwZE6Q

Az benne a zseniális, hogy mind a klímarettegők, mind a klímaszkeptikusok élvezhetik. Egyikük doom hangulatban, a másik meg ironikusban :-)

Mindjárt el is olvasom a cikket, elöljáróban csak annyit mondok, hogy ez a klímahiszti is a fehérek elleni népirtás szerves része. Ha a fehér lányok nem szülnek, akkor nem lesz fehérember. Ilyen egyszerű ez. Teherbe kell baszni őket – természetesen csakis konszenzuálisan – , különben nincs jövőnk.

wittukind
Olvasó
wittukind

Nekem tetszik, elég average death-black…semmi info róla még a M.A-n sem…

bence02
Olvasó
bence02

Gusztustalan, hogy a legsebezhetőbb életkorban lévőket használják fel a pánikkeltésre. Mert a cél ismét csak az, hogy megosztott, idegbeteg társadalmak jöjjenek létre. Nyugaton már teljes sikert arattak ezek a felforgatók (feminizmus, média agymosása, a fehér faj önvédelmi mechanizmusának kipusztítása).

Kíváncsi lennék, vajon mennyi fehér, illetve fekete bőrű lány írta alá ezt az online esküt. Nem lennék meglepve, ha többségük fehér volna…

Egyébként rengeteg nő önös érdekből nem vállal gyereket, magasról tesznek a klímaváltozásra. Csak magukkal törődnek…

Kalman
Újságíró

Na, elolvastam a cikket is. Lájkolom, jó cikk lett.

Amit hozzátennék: A modern elnyomó rendszer működésének alapeleme az, hogy a gyerekeket nem a szülők nevelik, hanem az “állam” a szervein keresztül. Így lehetséges családellenes ideológiával beoltani még a normális szülők gyerekeit is.

Az agymosás ellen aktívan tenni kell, meg kell védenünk a gyermekeinket. Ami talán működhet az az, ha a saját ideológiánkat még az iskolai indoktrináció előtt átadjuk a gyerekeknek. Például már óvoda előtti korban mondogatom a lányaimnak, hogy ti majd ugyanúgy szülni fogtok ahogy anya, és milyen jó lesz, hogy lesznek saját gyerekeitek.

Nem úgy mondom ahogy ma szokás: hogy talán ha akarod, akkor lehetnek gyerekeid. Hanem befejezett tényként: ha felnőttök megházasodtok és szülni fogtok. Hogy érezzék ez az élet rendje, ez az az alapvetés amitől nem lehet eltérni.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Az volt a megdöbbentő, vagy 6-7 éve mikor rádöbbentem, hogy folyamatosan ellen kell tartani a mindenhonnan a gyerekeimre ömlő agitatív szarnak, amire, hogy, hogy nem, főleg a lányom rezonál. Egyfolytában ütköznöm kell vele a buzik, a négerek, a fogyasztás témájában, de kb. mindenben. És ez a mostani Magyarország, ami a globalisták szégyenpadján van, így feltehetően a gyerekeket elérő hulladék mennyisége kevesebb mint az ultrahaladár Svédországban, vagy Németországban…
Nem lehet egy pillanatra sem lankadni, mert kb. mindenhonnan rejtett agitprop bújik ki, mindenből, amit a gyerekeknek adnak, legyen az üdítő, vagy tinisorozat.

Taki
Olvasó

comment image

tomgal
Olvasó
tomgal

Minél több helyen megosztani ! (láttam máshol is) Ezzel azért Boylan-ra is felhívjuk a figyelmet…

Balton
Olvasó
Balton
Asidotus
Olvasó
Asidotus

Hátőőő … most tényleg komolyan kell venni, és el kell gondolkozni azon, amit tinilányok mondanak?
Nőkről beszélünk, sőt, inkább gyerekekről, nehogy már komolyan vegyük, amit mondanak.
Ma ezt mondják, holnap meg azt.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

A mögötte megbúvó tőkét, melynek politikai céljai vannak, na azt érdemes komolyan venni, és figyelni. Mint a medvét, ha felszáll a buszra és leül veled szemközt újságot olvasni. Attól még medve.

wittukind
Olvasó
wittukind

Inkább a medve mint a tetves cigány a rühös manelista phone-jával(amely lopott, természetesen)

wittukind
Olvasó
wittukind

Persze nem kell komolyan venni de odafigyelni igen, mert nem maguktól szerepelnek, és a megoldást már leirtam fennebb…

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

OFF

R.I.P. Nyugodjék békében, én nagyon tiszteltem és az egyik legkiválóbb gyermekpszichológusnak tartottam és tartom továbbiakban is :

https://www.life.hu/kultura/20191009-elhunyt-vekerdy-tamas-pszichologus-iro.html

common man
Olvasó
common man

Jókat mondott meg egyéniség is volt nem tudok most hirtelen hasonlót(még élőt) mondani.Remélem azért majd még felnőnek többen is.

tomgal
Olvasó
tomgal

így igaz. Mindenkinek ajánlom figyelmébe:

https://igenyesferfi.hu/eletmod/10-zsenialis-gondolat-vekerdy-tamas-tanar-urtol.php

Ezt emelném ki :

” Nem az teljesít majd igazán jól a “kemény, versengő, taposó” felnőttéletben, akit már gyerekkorában is “kemény, versengő, taposó” körülmények között neveltek. Éppen ellenkezőleg. Az fogja jól bírni az élet megpróbáltatásait és az lesz eredményes, aki gyerekkorában jól érezhette magát a bőrében, érzelmi biztonságban nevelkedett, önbizalmát megerősítették, nem hagyva, hogy a külvilág (esetleg az iskola) tévesen értelmezett fölösleges követelményekkel túl korán megtörje. Akit megvédtek a külvilággal, igen, ha kell, az iskolával szemben is.”

Maximálisan egyetértek.

wittukind
Olvasó
wittukind

Ez a rész hogy:”nem hagyva, hogy a külvilág (esetleg az iskola) tévesen értelmezett fölösleges követelményekkel túl korán megtörje”-nem valabilis arra az időre mikor én voltam iskolás(1-8)- ha lesz cikk erről, majd elmesélem miért..itt lehet elkallódik , pedig nem hülyeség amit irni szeretnék….

common man
Olvasó
common man

Írd le most.

Gejza
Olvasó
Gejza

A világ nem csak napfény és szivárvány. Ez egy kegyetlen, undok hely, és bármilyen tökös srác vagy, térdre kényszerítenek, ha hagyod, és soha nem engednek felállni. (…)
Senki nem tud olyan nagyot ütni, mint az élet. De nem az számít, mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni. Bírni kell a pofont, és muszáj menni tovább. Csak így lehet győzni. Ha tudod, hogy mit érsz, menj és küzdj meg azért, ami jár és közben viseld el a pofonokat. Ne mutogass másra. Ne mondd, hogy nem Te vagy a hibás, hanem ő vagy ő vagy akárki, ez gyáva duma, és Te fiam nem vagy gyáva. Te jobb vagy annál!”

https://www.youtube.com/watch?v=gl_vsL5nrvg

Marcell
Olvasó
Marcell

Szerintem eléggé a szésőliberális agymosást terjesztette Vekerdy tanár úr, szerinte a gyerek jobban tudja mit kell tanulnia, mint a tanár, nem szabad semmire kényszeríteni a gyereket, mert az bűn, a gyerek dolga a játék, és nem a tanulás és hasonlók. Szerintem Popper Péterhez, Ranschburg Jenőhöz hasonlóan inkább a kártékony liberális agymosás képviselője volt, és nem a kiválóságé. Persze a másik szélsőség sem helyes. Az sem véletlen, hogy az említettekkel együtt nagy rajongója volt Ferenc testvérnek, bár tudom, ez offtopic.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Egyetértek.

common man
Olvasó
common man

Hát ha a párt megbízható bürokratái ezt mondták akkor ez így is van.Ha esetleg arra is kíváncsi vagy mit mond a valódi szakember:
https://www.youtube.com/watch?v=u5f05qWgKcE

(hol mondja? mit mond?)

Somogyi József
Vendég
Somogyi József
Dániel Sinkó
Olvasó

Azért megnézném ezen lánykák arckifejezését, ha az anyjuk eléjük állna azzal, hogy ezzel a csinos féltéglával most agyonveri őket, mert amikor még kő fogantak, azt hitték, apu nem teszi tönkre a bolygót, de már látják, hogy tévedtek.
Ez is csak egyél több érv lesz az anál mellett, mikorra a Föld már egy fikarcnyit sem érdekli őket.
Nem a szülés kell bojkottálni, hanem arra használni a kertet amire való, meg megtanulná varrni keziccsókolom, aztán már feleennyi Pazarlás sál egybekötött környezetpusztítás nem lenne.

Naooo
Olvasó
Naooo

A bolygót a zsidók teszik tönkre.

Dániel Sinkó
Olvasó

Vivien. Mennyi idős is a lányod? Én még lehet, bele is férnék.

Naooo
Olvasó
Naooo

Sokan beleférnének.

cs istvan
Olvasó
cs istvan

Én sem akartam sohesem gyereket. A világban ( a jelenlegi világpolitikai helyzettől függetlenül ) túl sok a szenvedés ahhoz , hogy erkölcsi jogom legyen bármiféle utódok létrehozásához. Egyébként erededetileg nem erről a témáról akartam szólni .
Hanem arról hogy az úgynevezett Index fórumon van egy úgynevezett Feminista topik , ahová több mint tíz éven keresztül írtam a nőkkel kapcsolatos problémáimról. Nemrégiben aztán jött egy új , úgynevezett “moderátor” , aki azzal szórakozik hogy személyesen engem mindenféle mondvacsinált ürüggyel kitiltson a fórumról , pusztán csak azért mert nem vagyok szimpatikus neki. Egy jó ideig még próbáltam egyfajta szélmalomharcot folytatni hogy továbbra is megszólalhassak az adott fórumon , de most már lesz*rom. Legyen neki sekély e kéj.

Naooo
Olvasó
Naooo

Megszűnhetne már az ócska zsindex.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

https://cimlap.blog.hu/#//index.indavideo.hu/video/Jottek_Lattak_Haraptak Majd lesz nekik gyerek helyett kutya/macska/sok üzemanyag elégetését igénylő utazgatás/légkondis üvegirodákban karrierépítés, mert ezek biztosan jobban kímélik a Földet. Röhögnöm kell ezeken az ürügyeken, alapvetően meglep, hogy azért még mindig éreznek kényszert a gyerektelenség megmagyarázására. Túl kellene már ezen lépni, nem kellene ezt közügyként tálalni, hogy pl. sok gyerekesként én rosszul érezzem magam……. Igaz, hogy 2003 óta nem ültem repülőgépen, de én vagyok a Föld tönkretevője, mert vannak gyerekeim. Vicc már ez az egész ezzel a sok hülye gyerekkel.