Alter Ego
7 megosztás

Egy óriási gumimellel tiltakozott a nők egy csoportja a Facebook központja előtt

Kivételesen nem a női mell látványának szabadságáért küzdő, a #FreeTheNipple hashtag “védjegye” alatt működő csoportosulás megmosolyogtató exhibicionizmusáról van szó, hanem sokkal szomorúbb dologról. Vicky Martin terápiás célú tetoválásokat készít, de képeit rendszeresen tiltotta a Facebook, holott nem “pornográf” célzatú ábrázolásról, magamutogatásról van szó, hanem egy esztétikai beavatkozás lehetőségének bemutatásáról, propagálásáról. Emiatt tiltakozott az érintett nők egy csoportja.

 

 

Vicky Martin olyan nőkkel dolgozik, akik főként a mellrák miatt szükségessé vált masztektómia következtében elveszítették a mellüket. A tetováló művész élethű mellbimbót tetovál a beteg nők testére, hogy azok természetes hatást keltsenek és így enyhíthessék a testet szükségszerűen csonkító műtét miatt fellépő pszichés szorongást, önértékelési zavart. A művész úgy fogalmazott:

“Ezek a nők átestek egy nagyon komoly műtéten, ehhez képest a tetoválás semmi, mégis rengeteget számít: szeretnék megmutatni egymásnak és a világnak, hogy gyönyörűek műtét után is.”

Jó érzésű ember aligha mondhat erre mást, minthogy félre a prüdériával, s kapjanak meg minden segítséget ezek a nők, hogy a helyreállító beavatkozás lehetőségét propagálják illetve a probléma megbeszélésével és önmaguk bátor felvállalásával lelki enyhüléshez juthassanak.

A Facebook képviselői nem kívántak találkozni a tetoválóművésszel, de a sajtónak nyilatkozva mentegetődzve elmondták, hogy ezen tartalmak tiltása valójában nem esik egybe szándékukkal, “sajnálatos tévedés” történt.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
7 megosztás


1 thought on “Egy óriási gumimellel tiltakozott a nők egy csoportja a Facebook központja előtt

    Marcell

    (2019. november 18. hétfő - 15:50)

    Jó, hát akkor ne tegyen ki képeket a facebook-reklámjaiba, meg lehet oldani anélkül is. Ha valaki pénisznagyobbítást hirdetne képekkel, vagy heregolyó implantátumokat a baleset vagy műtét miatt félig vagy teljesen kasztrált férfiaknak azt is letiltaná a facebook.

Vélemény, hozzászólás?