Férfihang.hu
21 megosztás

A nők és a gyermekek kizsákmányolása ellen emelt szót Ferenc pápa Thaiföldön

Tegnap érkezett Thaiföldre Ferenc pápa, katolikus egyházfő, aki a mai nap folyamán találkozik a thai királlyal, X. Rámával, majd azt követően misét mutat be a bangkoki stadionban, ahova mintegy 55 ezer embert várnak.

A délelőtt folyamán a miniszterelnöki hivatalban kormánytisztviselők és diplomaták előtt mondott beszédében  menedékkérők befogadására buzdított, elítélte a nők kizsákmányolását, továbbá hangsúlyozta, hogy a gyermekeknek meg kell adni a jogot a méltóságteljes jövőhöz. Anélkül, hogy országokat nevezett volna meg, kiemelte: napjainkban a nők és a gyermekek különösen kiszolgáltatottak, az erőszakkal, és a kizsákmányolás minden formájával kell szembe nézniük, beleértve a rabszolga sorsba taszítást és más jellegű súlyos emberjogi visszaéléseket.

Lépéseket sürgetett a térség legnagyobb megpróbáltatása, az emberkereskedelem ellen, amely szítja és táplálja a kényszermunkát és a szexipart. Arra szólított fel mindenkit, hogy irtsák ki a gonoszságnak ezt a formáját és állítsák helyre az áldozatok méltóságát. Egyúttal nagyobb nemzetközi összefogást is sürgetett az általa felvázolt problémák megoldása érdekében. Ugyanakkor méltatta a thai hatóságok eddigi erőfeszítéseit az emberkereskedelem elleni küzdelemben.

Ferenc pápa beszédében érintette a migráció globális problémakörét is, amelyet napjaink fontos etikai kérdésének minősített. Kifejtette, nem az emberek migrációja a probléma gyökere, hanem az a helyzet, amely arra kényszeríti az embereket, hogy otthonaikat hátrahagyva meneküljenek. Hangsúlyozta, Thaiföld egykor azzal szerzett hírnevet, hogy menekülteket fogadott be. Kifejtette, minden országnak felelőssége, hogy szembenézzenek azokkal a gondokkal, amelyek embereket kényszerít menekülésre hazájukból.

Forrás: Az MTI és Hirado.hu tudósítása nyomán

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
21 megosztás


4
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
1 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
4 Hozzászólások szerzői
Reszet ElekEl BandiAlter EgoNaooo Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Naooo
Olvasó
Naooo

Ha meglát egy niggert luciferi egyből lábon csókolja.

Alter Ego
Szerkesztő

Ha Ferenc pápa kiemelten a nőkről szólt az emberkereskedelemmel kapcsolatban, akkor sajnálatosnak érzem, hogy a migrációval összefüggésben pedig nem emelte ki a férfiáldozatokat, hiszen a háborús cselekmények elsődleges áldozatai mindig a férfiak; beleértve a halottakat és menekülni kényszerülőket is.

El Bandi
Olvasó
El Bandi

Menjen a francba ez az illegalis bevandorlo simogato idiota. Csak azert tettek a nyakunkra, hogy segitse a Europa iszlamizalasat.

Reszet Elek
Újságíró