Férfihang.hu
2 megosztás
Címkék: ,

Egy apa története

Sokszor írtunk, beszéltünk róla, hogy mennyire másodlagosként kezelik Magyarországon az apaságot, az apai jogokat. Az elvi nyilatkozatoknál és a jogi okfejtéseknél sokkal inkább tükrözik a rideg valóságot a személyes példák. Ilyen valós történetet közlünk ezúttal. Az alábbi videót a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság készítette.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
2 megosztás


49
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
11 Egyéni hozzászólás
38 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
17 Hozzászólások szerzői
HunnrgsKalmanDelinGeri P. Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Alter Ego
Szerkesztő

Esetleg a nagyokosoknak ez alatt a videó alatt is lehet bölcselkedni, hogy “egy férfi nem panaszkodik”…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Elég kevés információ áll a rendelkezésünkre, de ami biztos, hogy a fickó egyrészt “beleválasztott”, másrészt pedig otthagyni egyedül az asszonyt, jó messzire utazva, soha nem jelentett jót, még az álmoskönyvek szerint sem…….

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Tisztelt Férfihang!

Kérem töröljék az XcsakX, BlackFriday, Bf provokátort, mert értékes hozzászólókat űz el az oldalról (például Hunn) és szemlátomást azt akarja bizonyítani, hogy egy férfi sohasem panaszkodhat, morgolódhat, kritizálhat, mert az nem férfias és ez itt a PlayBoy, az egész világ rólunk szól. De legfőképpen azt akarja bizonyítani ittlétével, hogy a férfi egymásnak csakis ellensége vagy versenytársa lehet és közös célokat nem érhet el a nők bevonása vagyis feminizálódás nélkül. Ez a legegyszerűbb példa arra, hogy egy antiszociális elmebeteg mert ezt állítja egy tönkretett apáról is.

“másrészt pedig otthagyni egyedül az asszonyt, jó messzire utazva, soha nem jelentett jót,”

Még a videót se hallgathatta végig, ugyanis az asszony verte szét a családot és költözött el 300 km-re a gyerekkel nem az apa. Az apa a hatóságoktól kért segítséget és jogi akadályokba ütközött, oldja meg maga mert férfi egy problémamegoldó ösztönlény, nem kell segíteni rajta. Egy vérbeli feminstának még ebben az esetben is a “férfi a hibás”, és egy nő felelőssége sosem vethető fel. Na éppen ezért történnek tömegével ilyen esetek és azonnal felbukkan a férfihibáztatás, meg a csakis kettőn áll a vásár mérce, emiatt ezek az emberek elbújnak szégyenükben és nagyon kevés mer csak megszólalni közülük. Ime a példa, hogy egy férfigyűlölő feminista még ezeket a szerencsétlenül nőt választott apákat is alázza akik a saját gyerekükért harcolnak.

Mentem. Majd benézek.

Reszet Elek
Újságíró

A fickó 300 km-re dolgozott amikor a nő elvitte a gyereket. A srác szolgálata miatt egy hétig még haza sem tudott menni.
Önmagában gond hogyha messze van a férfi, mert a legtöbb nő nem önjáró és rendszeres kontrollt igényel. Viszont látható hogy a nő emberileg nincsen a toppon. Nem csak a gyerek láthatása körüli trükközések, a gyerek elidegenítése miatt, hanem mert úgy tűnik annyira azért nem kellett a gyerek, amennyire a külföldi munka. Isten mentsen az ilyen nőszemélyektől!

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Még a videót se hallgathatta végig,

Végig is néztem. Össze van vágva, nem tudjuk a másik fél hogyan vélekedik róla, elég sok mindent elmond a nőről (is), hogy egy évig nem engedte még a gyerrek közelébe sem , most m,eg lemond róla és átadja, csak úgy mert ő “megy külföldre dolgozni” -ez azért kissé hasba akasztós parasztvakítás.

az asszony verte szét a családot és költözött el 300 km-re a gyerekkel nem az apa.

Mindig is a sok eszed, az értelmező képességed volt a “vonzerőd”, ez azóta sem változott…

a csakis kettőn áll a vásár mérce,

Főleg itt, bizony “beletenyerelt” a fickó elég rendesen…….

a szerencsétlenül nőt választott apákat

Ugyan az a narratíva a másik oldalon is, hogyaszondja “nem látta előre” hogy ez ilyen szemét fickó , és azt hitte stb. kamudumák…..

UPongi
Olvasó
UPongi

Vagy éppen azért tűnik el valaki, mert látja, hogy bf-t milyen véleményekért zárják ki, mások meg sokkal vállalhatatlanabb vélemények miatt is megtűrtnek számítanak…

Reszet Elek
Újságíró

Bf kitiltogatása amolyan sporttá vált itt a Férfihangon, de láthatóan esély sincsen ellene…

Apa35ev
Olvasó

Nem tudom lehet panaszkodni vagy akkor már nőnek számítok?

Engem a bírónő kiröhögött amikor ügyvéddel kértem az igazságszolgáltatástól, hogy az anya félúton adja át gyereket. Nekem 200 kilométerre rabolta országon belül az utódom. Közölte a taláros bíró, hogy mutassunk olyan jogszabályt amivel kötelezhető az anya ilyenre. Nincs ilyen és igazából nem is folyik erről semmilyen hivatalos vita, mert dübörög a gazdaság. Igazából azért kértem ezt Magyarországtól, hogy érdekeltté tegyem az anyát abban, hogy a gyerek közelebb lakjon hozzám. Külföldre költözésnél azért kérik a “különélő szülő” hozzájárulását is a “nevelő szülő” státuszútól, de országon belül bevált trükk az apa ilyen ellehetetlenítése, hogy csak tartásdíjat fizessen, mert az könnyen behajtható és a legostobább gyámügyesnek sem kihívás.

Két-háromhetente hozom el a világomba a fiamat kétszáz kilométerről majd két nappal később vissza, de egyre kevésbé bírom az embertelen utaztatást és az egészségem bánja. Nem kérek az olyan “jótanácsokból”, hogy tartsam szkájpon a kapcsolatot a fiammal, több 100 esetet tudnék felsorolni miért szükséges, hogy a közelében vagyok. Amikor felvetettem neki, hogy lehet lesz féltestvére a jövőben, akkor szó szerint ezt mondta: “de őt is csak háromhetente láthatom”.
Szóval a kurva anyját a magyar társadalomnak és annak a “családcentrikus” felfogásnak, hogy a gyermek a nő tulajdona és a szövetcsomója! A lófaszt a picsátokba.

Megkérdezném a nemi, de inkább jogi egyenlőséget kritizálókat, hogy melyik a fontosabb egy 15 éves lány vagy fiú gyereknek? Az anyja vagy az apja? De akár az ország vezetőit is meg lehetne erről kérdezni.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Nem,nem annak. Majd erről a panaszkodásról és nem panaszkodásról is leírom a konkrét véleményem,de a te esetedben,ez nem panaszkodás,hanem jogos sérelem. Egészen más ,ha valaki egy őt ért sérelem, jogtalanság miatt panaszkodik-inkább hallatja a hangját, mintha azért sírdogál folyamatosan ,hogy neki nem jut alanyi jogon nő. (most csak egy példát hoztam).

A helyzet az,hogy valamelyest változott a PTK a kérdésben. Igaz, közös megegyezés hiányában ,csak peres úton lehet érvényesíteni ,de lehet és egyre több esetben hoznak ilyen határozatot,egyáltalán nem esélytelen és mivel mind anyagilag ,mind egészségileg érzed a hatásait,erre lehet is hivatkozni.

Volt kolléganőm esetében pl kapásból úgy hoztak határozatot ,hogy az apa lemegy a kisfiáért, elhozza és az anyának kell érte jönnie.

“Az új Ptk. szerint a gyermek elvitelével felmerülő kiadások – ha a bíróság vagy a gyámhatóság eltérően nem rendelkezik – a kapcsolattartásra jogosultat terhelik.

Egy közelmúltban történt jogi módosítás értelmében lehetőség nyílt arra, hogy a láthatás költségeit a két szülő közösen viselje. Korábban ugyanis gyakran azzal nehezítette meg a láthatást a szülő, hogy olyan messzire költözött, hogy a különélő szülő anyagi okokból nem tudott elmenni a gyermekért. Most a bíróság dönthet úgy, hogy ne teljes egészében a különélő szülő fizesse a költségeket, hanem a szülők ezt akár meg is oszthassák egymás között.”

https://valasikerdesek.hu/valas/mit-erdemes-tudni-a-lathatasrol

Reszet Elek
Újságíró

Ez csak a költségre vonatkozik, az időre viszont nem. 400-500 km alsó hangon is 5-7 óra. Tömegközlekedéssel pedig jóval több. Ez jelentős idő, egy kisgyereknél meg már túlontúl is sok.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ezért említettem az ismerősöm esetét,ezt is lehet kérelmezni ,hogy ne csak anyagi felezés,hanem az utazás is legyen egyenlően elosztva. Ebben az esetben egyforma a menetidő,fáradtság és anyagi ráfordítás is. A gyermek életkorától függően lehet ezt is módosítgatni. Én biztosan a kapcsolattartó szülő esetében inkább az anyagi felezést választanám (ha időm és egészségem engedi),mert akkor legalább a visszaúti időt is a gyerekemmel tölthetném. (persze ez is megegyezés kérdése,ha az anyuka akkor jöhet a gyerekért csak ,amikor át kéne adni a másik helyen a gyereket,akkor nyilván nem ) .

Apa35ev
Olvasó

Az utazások költségei felezhetők igen. Egy munkatársam gyerekét Brüsszelbe vitte ki az anyja Magyarországról és a repülőjegy árát felesben vizetik az apának. Havonta egyszer megy, ami semmi.

Az egyik gondom (panaszom), hogy mindig meghatározzák a gyerek átadás-átvételének helyét, ami jogggyakorlatban az “anya mindenkori lakhelye”. Ennélfogva, ha válás után pár évvel még messzebre költözik az új pasijával, akkor semmi nem védi már az apát, legfeljebb kap pár ezer felajánlott forintot a “költségekre”.

Ami a legbetegebb, hogy mikor a bíróságon felajánlottam mivel nem tudom biztonságosan utaztatni öt városon keresztül a kelet magyarországi útviszonyokat és baleseteket is figyelembe véve a gyereket és az anya városában keresnék szállást a kapcsolattartásra, akkor közölte a bírónő, hogy oda kell vinnem a gyereket ahol korábban is élt, és amit már megszokott, hogy ne sérüljön. A “kényelmi szempontokat” nem veszik figyelembe. Tehát 4X200 km hétvégenként országon belül, de az hajt, hogy a gyerek felnő és önszántából költözik vissza az ország közepére ahol a megélhetése is biztosított lesz és nem nekem kell eltartanom 25 évesen is. Ha az anya tartásdíjemelést kérne, akkor azonnal kezdeményezem a gyerek áthelyezését és ezért is dolgozok új gyereken, hogy legyen is esélyem rá, mert kisgyereket vagy anyánál vagy teljesértékű családban helyezik csak el.

Tehát próbálnak minket lefárasztani és befogatni a szánkat, a legtöbbekkel sikerül is márpedig azért mert a férfi nem panaszkodhat, mivel az nem “férfias” és mindenről csakis a férfi tehet. Ezt nem fogja a nálam sokkal gyengébb férfiak többsége annyiban hagyni a jövőben mert marad nekik az alkohol vagy öngyilkosság. Mivel nincs erős apa- és férfiérdekérévényesítés Magyarországon ezért egyenként vadásznak le minket és egyedi esetekként kezelnek. Nemhiába vagyunk a válók és alkoholisták országa amit a kormányzat természetesen tagad és kidobta új hazug KSH statisztikáját, hogy csökken az alkoholisták száma, úgy, hogy tele vannak alkohollal a boltok. Lenne miről beszélni mégsem tesszük valamiért.

Azért vannak jelek, hogy az apák is számítanak a világban és nemcsupán a mosogatásra hanem a gyerekek védelmezésére is. Lásd az új és megérdemelt sikerű Mandalorian sorozat második-harmadik epizódját, ahol a főszereplő kellően férfias (harcol és kussol) mégis szerető (pót)apaként is viselkedik egyben.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

mert a férfi nem panaszkodhat,

De, olvasd már el Vivien kommentjét:
https://www.ferfihang.hu/2019/11/19/gondolatok-a-2019-es-nemzetkozi-ferfinap-alkalmabol/#comment-120041

És jó lenne ha nem lenne a továbbiakban keverve a rinya a jogos igénnyel , “panaszkodás” címszó alatt! Elég probléma, hogy a nők állandóan a relativizálással élnek, nem kell ezt még a másik oldalról is folytatni.

Ha viszont célzott az “összemosás”, akkor ne csodálkozzon senki, hogy ugyanolyan “értéken lesz kezelve” a férfi rinya/hiszti is , mint adott esetben a női.

Geri P.
Olvasó

AZAZA bazdmeg, te vagy az élő példa arra a típusra aki módszeresen szembe pisál a szélell és nem tanul az első esetből se, és abban bízik hogy mi lesz majd 10-15-akárhány évvel később :D
Menthetetlen vagy faszikám, de sebaj, csinálj egy újabb tenyész kocának gyereket, hajrá ;)

Geri P.
Olvasó

na látod fater, ezzel megtudtad egyúttal azt is hogy miért dönt egyre több veled egykorú hapi hogy kicsit megkésve se válall be gyereket valami labilis mentalitású parlagon maradt picsától, pláne nem egy előtte már korábban mástól gyereket szült és egyedül hagyott single mommy típusú nőtől, egyik szarabb alternatíva mint a másik.
Amelyik nem élte ki magát 25 éves koráig és szült az majd 10 évvel később fogja felfedezni hogy még van lehetőség az aszott testében és a pinájában igaz már nem annyi mint előtte, de baszni akar még pár keményet, ahogy te is jártál valaki jó eséllyel leveri a kezedről, csak egy kics rádumálás hiányzik.
Persze abban biztos lejhetsz hogy pár év és az utódod is dobni fogja mert ráun a hülyeségeire, a gyerekeid meg elkallódnak mert nem tudsz figyelni rájuk. Ez van ezen már nem tudsz sokat segíteni, max ha főiskolára a közeledbe fog járni a gyerek és megengeded hogy nálad aludjon, de ott meg már a kis faszingernek azon fog járni az esze hogy minél több ribancot megdugjon a szaktársak közül, dehogy fog az apjával foglalkozni. Sőt seggfejnek fog tartani és elkerül.

Ez van, én ezért nem bánkódok hogy se visító házisárkány se ordító kölök, amúgy se lenne egzisztenciális alap amire itthon nagyon ilyet lehet vállalni, minek ide újabb generációra való bérrabszolga? Aztán komoly eséllyel 40 évesen pofára ejtenének és lenullázzák az embernek az addig összekapart egzisztenciáját, meg emellé mentálisan is kikészíti a legtöbbet a tudat hogy beintett neki az a kurva akinek gyereket csinált és számított rá. Mindegy is, ebben az országban csak a naiv idióták maradtak…

tobbneju
Olvasó
tobbneju

A gyámügy, meg kb. minden nők által működtetett hely (bíróságok, önkormányzatok, iskolák, stb.) kvázi működésképtelenek, nagyjából a “szabaduljunk már a szerencsétlentől” alapelv szerint működnek. Egyre szarabb érzés bármilyen ügyet intézni bárhol is és nézni ezeknek az érdektelen nőknek az arcát. Nekem ne mondja senki, hogy jobb lett attól a világ, hogy gyakorlatilag 100 %-ban nőktől kell kérnem ma már bármit is, ha bármit is kérnem kell. Döntésképtelenség, időhúzás, “hátha nem jön vissza többet” mentalitás van, a “megoldom a problémáját” gyakorlatilag eltűnt. Már csak egy nagyot sóhajtok, amikor egy-egy kissé bonyolultabb kérésem megoldásához egy nő hívja a férfi kollégáját………

Reszet Elek
Újságíró

Nekem az a kedvencem amikor nekiállnak jogértelmezni meg saját eljárásokat kigondolni. Mindenféle szükségtelen, törvényileg nem igényelt dokumentum időt rabló és költséges beszerzését követelni mindezt a saját seggük védelmében (meg esetleg az aktuális hangulatuk okán). Ez gyakorlatilag minden olyan esetben megtörténik, amikor valamilyen döntést kell hozni aminek következménye lehet. Lásd. pl. hagyatéki-, gyámügyi de akár sima közüzemi ügyintézés.
Az ügyintézés emiatt annyira nyomasztóan ultraszar Magyarországon.

Tina74
Olvasó
Tina74

Ahogy másutt is az…

Gejza
Olvasó
Gejza

Tegnap hallgattam délután a rádiót munka közben.
Vagy péntek volt, nem tudom, kicsit összeolvadtak a napok.
A lényeg egy hír: újszülöttet hagytak egy inkubátorban egy kórház előtt és hogy milyen nevet is kapott.

Ami eszembe jutott megint, mint kettős mérce és nemi megkülönböztetés és hátrány.
Az anyaságról való lemondás még a szülés után is, ellenben azzal, hogy:
– a nő nem köteles szólni az apának, hogy várandós – nem élnek együtt, szakítottak vagy bármilyen ilyen helyzet – és önhatalmúlag dönthet
– a nőnek lehetőséget ad a jog anonim(!) lemondani az újszülöttről – is – egy férfinek ez a joga nincs
– A jog a férfi számára nem biztosít a férfi számára semmilyen ellenvetést az apasággá válás vagy nem válás esetében, ez kizárólagosan a nő szabad és nem számonkérhető döntésén múlik.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mert a nő képes szülni, ezen objektív biológiai okból értékesebb, ráadásul a jelenben minden “jog ” és lehetőség a kezében van, hogy teljes mértékben kontrollálja/determinálja az utódnemzését.

Ami a férfinak a Playboy, az a nőnek a Forbes magazin…..

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Egyébként meg…… Pár év, és férfiként rájössz arra is, hogy a saját gyereked számára is csak egy bankjegy automata vagy. Aki nem köti feltételekhez a pénzadást, mint egy bank és nem is kéri a pénzt vissza. És azt is észreveszed, hogy szégyell téged és a te életedről mindent tud a volt feleséged, míg te semmiről sem tudsz. És minden (költözés, iskolai felvételi, stb.) titok lesz előtted, amiről a saját gyereked se szól neked semmit. A dolgok pedig nélküled történnek, nem hogy a döntésben nem vehetsz részt, hanem még tájékoztatást is csak utólag kapsz, te maximum utólag jó pofát vághatsz hozzá. Vagy nem, de akkor meg nem vagy jópofa, ami főbenjáró bűn. Ha ez az ember megkapja azt a kisgyereket, akkor összeteheti a kezét. A legtöbben csak nézhetjük, ahogyan a gyerek anyja meg a “rendszer” gyúr valamit a gyerekedből, akihez neked lassan már semmi közöd. Nem érted, nem a te értékrendedet sajátítja el a gyereked, de még is fizetned kell. Ez a katona még nagyon a dolgok elején van…..

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ennyit a példáról/nevelésről, mintáról……

sRPd
Olvasó
sRPd

Lehet, hogy elvált apukáknak nem fog tetszeni a gondolatom. Ha válnék (párszor már eljátszottam a gondolattal), nem küzdenék a gyermekekért. Nem akarok egy olyan játékban részt venni, amiben eleve csak vesztes lehetek. Ha nem nyerhetsz egy játékban, az egyetlen megoldás a vesztés elkerülésére az, hogy nem játszunk. Tudom, hogy ez nagyon hideg, és túl racionális.

Van egy olyan sejtésem, hogy az elvált nők konokságból és bosszú miatt szívatják az apukákat a gyerekkel, és csak azért, mivel semmi mással nem tudják. Ha nem vennének részt a játékban, lehet, hogy nem játszmáznának, és önként hoznák a gyereket, csak hogy az új pasijukkal nyugodtan tudjanak hancúrozni, ha van.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Egyetértek. A nő “szintjén harcolva” biztos a bukta és maximum bankautomatának lehetsz jó, ahogy korábban tobbneju is leírta.

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem ez a kapcsolat jellegétől és a személyiségjegyektől függ.

sRPd
Olvasó
sRPd

Persze, minden eset más, viszont vannak folyamatosan visszatérő mintázatok.

Apa35ev
Olvasó

Osztom aggodalmad mivel átéltem. Szó szerint azért mentem ügyvédhez, hogy megtudjam, “hogyan mondhatok le a gyerekről”, mert lehetetlen helyzet elé állított az “édesanya” azzal, hogy több száz kilométerre költözött az anyjához, barátaihoz, a régi életébe. Ugye ez a szabad akarat és emancipáció, mindenki odamegy ahová akar és az állam ebbe nem avatkozhat. Tőlem úgy vált el puszi-puszival, hogy elmegy látogatóba az anyjához pár napra, de soha többet vissza nem jött. Valójában átvert amikor gürcöltem az első családi autónkért és csak gyerek kellett neki tőlem a pénzes, jóképű, magas pasitól, mert nem sokkal később gyerekelhelyzési pert indított az utcájukban lévő bíróságon ahová járogatnom kellett, hogy ne tegyenek mégjobban tönkre mivel irreális tartásdíjat követelt. Meg volt tervezve és nem vettem észre időben. Egy családsegítő barátnője segített neki aki velem soha nem beszélt, ezzel szabályt is sértett, de persze semmi következménye nem lett stb, stb. A bíróságon pedig úgy nekem jött, hogy azt már soha nem tudom megbocsájtani. Ugye el kell lehetetleníteni a másik felet a gyerekfelügyeleti jogért Magyarországon, mert nincs közös felügyelet csakis egyezség esetén. Ő nem egyezséget akart, hanem szabadságot és tartásdíjat.

Amikor teljesen váratlanul beperelt az forgott bennem, hogy mit kezdjek egy másfél évessel, majd ha felnő felveszem vele a kapcsolatot. Az Ügyvéd beszélt le erről, mert a gyereknek szüksége van az apaképre, ekkor erőmőn felül elkezdtem menni érte és megszerettem a saját kisfiamat, ő pedig megismert engem és a világom, nem tudtam és azóta se tudom abbahagyni a kapcsolattartást. Külön regény lenne milyen most a kapcsolatunk, de 1 senkit nem érdekel, 2 még nem tudom mi lesz a vége, ha lesz egyáltalán és nem tudok sok biztosat mondani. Tény az, hogy az egész miatt a túlélésért küzdöttem és elvesztettem a legtöbb barátomat is, de rájöttem arra is, hogy ezáltal sokkal erősebb lettem és ezt az erőt át tudom adni a fiamnak. Valószínűleg váratlanul fogok meghalni, balesetben vagy szívrohamban, de előtte felkészítem a fiam az életre. Kötelességem. Nem lesz belőle udvarias mangina mint ami voltam mert megkaptam a jussom érte, de tahó alkoholista paraszt se. A jó útat fogja járni tudva van sötét oldal is amire könnyű rátérni ha rossz társaságba kerül valaki.

Nem viccből mondom mégegyszer próbáljátok értelmezni az új Mandalorian Star Wars sorozatot, mert eddig feminizmustól mentes és hatalmas siker. A fiammal együtt néztem.
Ha lenne a férfihangon több értelmes ember biztosan cikk is készülhetne róla, mert főleg a fanok és fiúk kedvelik.

Röviden spolieresen ahogy látom eddig a filmet:
Egy kemény fejvadász begyűjti zsákmányát és elviszi leadni. Begyűjti a jutalmat érte, majd elrabolja. Elsősorban azért, hogy megmentse a haláltól, másodsorban, mert a gyermek mentette meg őt korábban. Haláláig harcolna fogva a gyereket a vég küszöbén megjelennek Mandalorian fajtársai és segítenek neki a menekülésben. A bátorsága és példamutatása miatt segítenek neki férfitársai és azért, hogy felszabaduljanak a Birodalom (mondjuk a feminák) elnyomásától. Nem vagyok írástudó, talán valaki olvassa ezt és érti miért is sikeres ez a sorozat. Fiúknak (példamutatás) való és lányoknak (cukiYoda, hős apakép) is, nem kell semmi GirlPower a Star Warsba. Egyik legérdekesebb, hogy Mandónak látszólag nulla érzelmei vannak, tehát férfias és a maszkban nem látni egy rezdülését se mégis van lelke, mert a “gyerek” játéka miatt váltott át terminátor módba. Deansdale lenne a legjobb erről cikket írni, bár tudtommal ő se apa és mostanában inkább a sorosozással és étkezéssel van elfoglalva.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Valójában átvert amikor gürcöltem az első családi autónkért és csak gyerek kellett neki tőlem a pénzes, jóképű, magas pasitól,

Ezek szerint az “alfák” élete sem fenékig tejfel, vagy legalábbis nem mindegyiké….

…….

felkészítem a fiam az életre. Kötelességem. Nem lesz belőle udvarias mangina mint ami voltam mert megkaptam a jussom érte, de tahó alkoholista paraszt se. A jó útat fogja járni tudva van sötét oldal is amire könnyű rátérni ha rossz társaságba kerül valaki.

Hajrá, de azért nyugtával dicsérjük a napot…..

sRPd
Olvasó
sRPd

Az emberek nagy része ugyanúgy döntene a helyzetedben, ahogy te tetted. A gyerekneveléshez erőt, egészséget kívánok!

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Ha nem lennék szégyenlős, én is elmesélhetném egy ilyesmi videóban, hogy mit éreztem akkor, amikor egy idegen ember magatartását én helytelennek/erkölcstelennek minősítettem a gyerekeim előtt, a volt feleségem pedig az általam elítélt ember védelmére kelt….. És igazából sajnos tök mindegy, hogy a női magazinok értékrendje szerint nekem vagy a volt feleségemnek volt igaza. Mert a volt feleségem nevetségessé tett, mert nem volt velem szolidáris. Mert maximum négyszemközt közölhette volna velem, hogy ezzel ő nem ért egyet. Mert bárki más megpróbálhatta volna megvédeni azt az általam elítélt embert a gyerekeim előtt nyilvánosan, szembeszállva az én véleményemmel. Egyedül a feleségemnek nem lett volna ezt szabad megtennie. De megtette. Már nem a feleségem.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

A férfi ne panaszkodjon!? Miért is??? Nincs két egyforma eset, nem mindig az apa a hülye és csinál meggondolatlan lépéseket a kapcsolat végéhez vezető úton. Ismerek pár apát akik mellől az asszonyka lépett le a gyerekét gyerekeit hátrahagyva. Nem ez a jellemző de azért létezik ilyen is. Szó nem esik róluk, az apa részére maximum együtt érző hümmögéssel vegyített sajnálkozás szokott érkezni, az anyát meg jelzőkkel illetik, aztán ennyiben marad a dolog. Aztán az anya vagy kíváncsi a gyerekére vagy classic módon kezd “új” életet a régit beszüntetve, akár évekre is felszívódva. Ott az analógia a láthatásért küzdő apák és az előbb leírtak között, hogy sok a gyermekkel lelécelő anya elvárná ezt a gyerekétől megfosztott exétől is, szinte alanyi jogon. Most nem az agresszív veszélyes emberszabásúakra gondoltam, akik mellől menekülni kell, hanem a csendes többségre. Szóval ne panaszkodjon az, akinek pillanatok alatt rántják ki a talajt a lába alól, kényszerítik egy olyan életbe, amire a legrosszabb esetben sem számított stb. pont attól akiben azelőtt vakon megbízott. A marhája… Tűrje el, kezdjen újra mindent és felejtse el az egészet, 3 vagy 13 évről is van szó. De! A gyerektartást azt csengesse erő felett! Gusztustalan dolog ám az összes ütőkártyával a kézben genyóskodni a kiszolgáltatottabbal! Ezt így kimondani nem lehet, mert jaj még felháborodás lesz a végén! A nagy francokat! Szar világnak nézünk elébe, ha ez a tendencia folytatódik. Sajnos törvényes keretek között.

Delin
Olvasó
Delin
VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Igen, ezt én is olvastam. Véleményem szerint ez gyermekrablás. Nemre való tekintet nélkül nagy árat fizetne nálam, ha bíró lennék , aki ilyet tesz. Az is röhej, hogy csak politikus, befolyásos ember úszhatja meg -egyelőre- ennyivel , ha férfi. Nem azt akarom mondani ezzel, hogy más férfiaknak is ezzel kéne próbálkozni,hanem azt, hogy vannak férfiak ,akiktől konkrétan elzárják a gyerekeiket , akadályozzák a láthatást ahol csak tudják, de ha befolyásos ember vagy, bármit megtehetsz. Hányás.

Reszet Elek
Újságíró

A pacák befolyásos ember lenne? Hol derül ez ki?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Én tegnap itt olvastam a hírt.. Persze mint tudjuk és ismerjük a médiát , ettől még bármi igaz lehet (lehet,hogy LMP-és és egyáltalán nem magas beosztású…. )
https://ezalenyeg.hu/kozugy/magas-rangu-fideszes-szakithatott-el-anyjuktol-ket-kisgyereket-1189

Reszet Elek
Újságíró

Itt a lényeg: “A tárgyaláson a gyermekjóléti központ munkatársa azt mondta, amíg nem születik megállapodás a kapcsolattartásról, addig egyik fél sem lesz elégedett. Szerinte a probléma nem a rács, hanem a két szülő közötti konfliktus.”

Ami a Gyámhivatalt illeti, ez alapján úgy tűnik, hogy nem részrehajló. Sokkal inkább csak nem szeretnek dolgozni a tisztviselői és pláne nem szeretnek dönteni. Az előző fárasztó, az utóbbi meg kockázatos.

Mit lehet az esetből tanulni? Ne légy jóhiszemű, állítsd kész tények elé a házastársad, legyen pénzed ügyvédre és bástyázd körbe az ügyet mindenféle jogi procedúrákkal hogy ne is haladjon egy tapodtat sem.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ezek szerint, ezeknél az “elhelyezési vitáknál” az kerül “nyeregbe”/”ki győztesen” aki hamarabb “elrabolja és elzárja” a másik elől a gyereket, “nemtől függetlenül”.

Delin
Olvasó
Delin

35 nègyzetmèteres lakàsban lakik az apa a kèt gyerekkel, bàr ettől lehetnek kapcsolatai, a cikkből nem derül ki. A kèpeket ès az anyàt elnèzve, meglepődnèk, ha valami nagy kutya lenne a pasi.

Èn is inkàbb afelè hajlok, hogy itt a rendszer töketlen ès a gàtlàstalanabb fèlnek àll a dolog, mivel a hivatalos szervek mossàk kezeiket. Nonszensz, hogy közös felügyelet esetèn se a gyàmhivatal, se a rendőrsèg szerint nem problèma, hogy az egyik fèl hònapokig fizikàlisan akadàlyozza a làthatàst.

Apa35ev
Olvasó

Mit akarsz a feminista portállal (minden baloldali feminista, bár Orbán is csak kevésbé)?
Ezt olvasgasd, mert ez a neked való:
https://hvg.hu/elet/20191212_Generaciorol_generaciora_teremtjuk_ujra_az_eroszakot_csaladon_beluli_eroszak_bantalmazas_NANE

“A szakértő egy új eszközre is felhívta a figyelmet, ami a szülői elidegenítés szindróma (parental alienation syndrome, rövidítve: PAS). Amikor a gyermek nem akar kapcsolatot tartani bántalmazó apjával, ahelyett, hogy az apa vállalná a felelősséget az erőszakos viselkedéséért, az anyára hárítja a felelősséget, és azzal vádolja, hogy az anya „elidegeníti” a gyermeket. ”

Most mit lehet emögőtt?
Szerintük minden férfi valós vagy potenciális erőszaktevő és azért zárja el az “édesanya” az apától, hogy megvédje attól. Hiszen akinek u.n. “láthatása” van azt ugye felügyelik nehogy például leejtse vagy “bántalmazza” a 10 éves gyereket :) Láthatás, láthatás, láthatás mondogatni kell, mivel kommunista diktatúrában korban élünk.

Egyébként meg jófeminista vagy elváltpicsa módjára te is tudod csak nem közlőd, hogy ha nincs ideiglenes elhelyezés se, akkor lehet rabolni sőt célszerű is mert végül annál helyezik el a gyereket véglegesen akivel többet volt és nem merült fel probléma, hiába alkalmas mindkét szülő az egyiknek kell adni. Így döntenek ezek a majmok az országunkban.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Láthatáson voltak a gyerekei a győri férfinél, aki agyonverte őket….

https://index.hu/belfold/2019/12/16/lathatason_voltak_a_gyerekei_a_gyori_ferfinel_aki_agyonverte_oket/

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Én csak arra vagyok kíváncsi,hogy a börtönből épp szabadult fickóhoz,aki egyébként már kalapáccsal álmában a nőre támadt korábban ,milyen bíróság kötelezi a nőt ,hogy a gyerekeit elvigye hozzá ? Vagy önként,s dalolva? Szerencsétlen 6 éves meg végignézte…

Kalman
Újságíró

Nem lennék meglepve ha csak a legkisebb lett volna biológiailag is az ő gyereke. Még úgy is jócskán kattant, de érthetőbbé tenné a sztorit.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh
Reszet Elek
Újságíró

A pacáknak mentális zavarai voltak, amit a sitten ki kellett volna szúrni.De sajna teljesen leépítették Mo-on a pszichiátriai hálózatot. Nem véletlenül egyre több a futóbolond.

rgs
Olvasó
rgs

Egyértelműen szabadulni próbált tőle az ún. igazságszolgáltatás. Előzőleg sniccerrel és kalapáccsal támadt a feleségére, elintézték beszűkült tudatállapottal, mert az volt az egyszerű magyarázat. Nem kedvencem az usa, de nem véletlenül vannak külön profile részlegek az ilyen esetekre: már a puszta adatmennyiség miatt lényegesen nagyobb a tapasztalatuk. Nem, az ilyen pszichotikus ember alapjaiban nem változik meg. Ez a pár év csak arra volt jó hogy a dühét koncentrálja és kivárja az első adandó alkalmat. Az igazságügyi elmeorvosi “szakértőink” meg nyugodtan alszanak továbbra is, felelősségük nincs. Végülis, statisztikailag csak párszor fordul elő ennyire kirívó eset, minek ugrálni – rohadt dolog kimondani de ár-érték arányban úgy tűnik nem éri meg az országnak.
HA lenne mo-on normális szakértő most azon agyalna hónapokig hogy a két megfojtott gyermek mellett a harmadik miért úszta meg. Meg hogy miért nem pl. kést használt.
Nem annyira nehéz ezekre a kérdésekre választ találni – és én biztosan nem engedtem volna szabadon pár év után a delikvenst. Ez lett a vége.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Itt van pár válasz ( itt a nő hibázott abban ,hogy azt hitte békésen mehetnek majd a dolgok), tegnap láttam a nagymamát (az anya édesanyja) nyilatkozni,egyszerűbb,de normális ,fehér vidéki néni ,korábban is folyamatosan verte a feleségét az ürge. Egy erőszakos , agresszív és vagy mentálisan labilis emberrel nem lehet “fair”-nek lenni,túl nagy a kockázat.

http://www.borsonline.hu/aktualis/csaladirtas-gyorben-a-takaro-ala-bujt-igy-elte-tul-a-6-eves-kislany/188867

rgs
Olvasó
rgs

“Mind az asszony, mint a szakemberek úgy hitték: a férfi szereti a gyermekeit, ragaszkodik hozzájuk. Ám úgy tűnik, Gábor mindenkit átvert, és csak a bosszú vezérelte.”
Milyen meglepő. Amúgy a cikkel egyetértek. Nem pillanatnyi düh vezérelte hanem szépen eltervezte (“elveszem tőled amit szeretsz”), a saját halálával együtt. Vért nem akart látni mert azt nem tudta volna végigcsinálni, marad a fojtás (őszintén bocsánatot kérek ha érzéketlennek tűnök, de a két kisembert már megkönnyeztem). A kislány nagy szerencséjére kifogyott belőle az adrenalin. (Vagy ahogyan kissé hibásan fogalmazni szeretik: “kitisztult a feje” – inkább elfáradt.)

Hunn
Újságíró

Mindent elárul a nőkről, hogy míg én világéletemben becsületesen tanultam és dolgoztam, és ezért engem a nők az incel-léttel jutalmaztak, addig ennek a fasznak meg gyereke van… vagyis volt. Komolyan mondom, én már egyetlen nőt sem tudok sajnálni, bármi is történjen vele.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

míg én világéletemben becsületesen tanultam és dolgoztam,

Hm….

és ezért engem a nők az incel-léttel jutalmaztak,

Ja, biztos, hogy ezért, a szemetek……

Eddig tartott a nagy “sértődöttség”, de ugyanonnan folytatod, ahol “abbahagytad”, semmit nem tanultál……….