Alter Ego
134 megosztás

Hamarosan az idősebb nők irányíthatják a világot – Adta hírül a Divány.hu női magazin

A közkedvelt magyar női magazin cikkében a Massachuses Technológiai Intézet (MIT) “szakértőjének” véleményét idézve fejti ki a feminista szerzőnő, hogy hamarosan az idősebb nők fogják irányítani a világot, mert ők azok, akik az egyre inkább növekvő élethosszban és a társadalom átalakulásában képesek felismerni a saját hasznukra fordítható üzleti potenciált és a hatalom lehetőségét.

Palpatina, a világ ura – A dívány.hu fényképének felhasználásával készült karikatúra

A feminista szerzőnő szerint a most középkorú nőkre “már jelenleg is sok felelősség hárul, akár szeretnék, akár nem”. Cikkében a  MIT vezető kutatójára, Dr. Joe F. Coughlin-ra hivatkozva kifejti, hogy “leginkább a nők hozzák meg a családot érintő egészségügyi döntéseket, menedzselik akár 3-4 generáció mindennapi jóllétét, vezetik a háztartást, tartják számon a kiadásokat és felügyelik a megtakarításokra szánt összegeket”. – Ami a pénzköltését illeti, abban nehéz lenne vitatkozni; valóban több kutatás is azt mutatja, hogy a férfiak egyre inkább átengedik saját jövedelmeik felett is a rendelkezési jogot a nőknek. A nők költik el a férfiak pénzét is? – tette fel a költői kérdést már korábban a Férfihang.hu szerzője is.

Kissé talán ellentmondásos, de a nők lebírhatatlan világhatalmáról szóló ömlengés  előtt azért még egy jóízűt panaszkodik a szerzőnő az elesett, üldözött nők szerepében is:

Általában te vállalod fel a válás kezdeményezését, mert manapság még mindig ez a lépés van démonizálva, miközben a legtoxikusabb házasságok felett is szemet huny a társadalom. Rengeteg élettapasztalatod van, ugyanakkor gyakran azt élheted meg, hogy láthatatlan vagy a munkahelyeden és az üzleti életben.

A férfiellenes hangulat megalapozása után viszont már következhet is a “szakember” véleménye a nők jövőbeli diadalmenetéről: a MIT “AgeLab” részlegének igazgatója azt igyekezett vizsgálni állítása szerint, hogy a globális demográfia, a technológia, a folyamatosan változó generációs viselkedési trendek miként alakítják át a jövőben a társadalmat és a gazdaságot. Joe F. Coughlin néhány évvel ezelőtt megjelent könyvében egyenesen azt állította, hogy az 50 év feletti nők azok, akik az innováció jelenleg leginkább alulértékelt forrásai, de ez nem lesz már sokáig így. Mindez leginkább egy ügyes Müller Péteri szólamnak tűnik, amelynek a lényege, hogy meséld be a nőknek, hogy mennyire okosak, ügyesek, erősek és tökéletesek, mondhatni az Isteni teremtés mindenek felett álló csodái (akiknek egyenesen a kezébe kellene adni a világuralmat) és máris annyi boldogtalan, elismerésre vagy hatalomra kiéhezett szociopata nő fogja megvásárolni a könyvedet, hogy abból remekül el lehet éldegélni akár a kiöregedett nők világuralma után is. – Nincs a földkerekségen nagyobb mozgatóerő (és jövedelmezőbb dolog) a női hiúságnál. No de, tekintsük át mélyebben, hogy miként is építi fel az idős nők uralmáról szóló vízióját Dr. Joe F. Coughlin.

– A nők felkészültebben érkeznek az idős korba és tovább élnek

Napjainkban a nagy számok szintjét tekintve a nők képzettebbek, mint eddig bármikor a világtörténelemben – állítja Coughlin. Ezen a ponton máris közbevethető a kétkedő, kritikus kérdés: vajon a nyugati világban eszement mértékben megszaporodott “büfé-ruhatár” szakos diplomák valóban elegendőek lesznek e a világuralomra vagy csak a “képzettség” üres illúziójával kábítanak? Coughlin szerint az egyetlen gondot mindeddig az okozta, hogy a nők, “nyilvánvalóan” sosem engedhették meg maguknak azt a luxust, hogy minden kapacitásukkal a munkájukra koncentráljanak. “Nyilvánvalóan” a “hülye család” tartja távol őket a világuralomtól. Véleménye szerint emiatt sok nőben felgyülemlett egyfajta “kognitív éhség”. (Frusztrált hataloméhség?) Coughlin úgy hiszi, a nők nagy jártasságot szereztek egy sor olyan feladat ellátásában, amit a társadalom sajnálatos módon nem tekint munkának, viszont valójában komoly szervezői készséget igényel a napi szintű ellátásuk, és ez adhat alapot arra, hogy a nők irányító és önérvényesítő képességének nagy jövőt jósolhasson.

Coughlin szerint a csodálatos irányítói képességeken túl a legtöbb nő ráadásul magabiztosan mozog az online térben, bármilyen információt képes megtalálni az interneten. Nyilvánvalóan arra akar célozni, hogy a nők az információk magabiztos urává váltak.  – Azért megjegyzem, ha valaki képes az interneten felkutatni a legújabb divat és illatszer trendeket, és a Facebookon a rég nem látott “barinőket”, az korántsem biztos, hogy a világuralomig fogja őt repíteni. Ahogyan azt az erősen nőkritikus Esther Vilar már sok évtizeddel ezelőtt is kifejtette: a nőknek már régen nem az szab korlátokat, hogy el vannak zárva az információktól, az oktatástól, hanem sokkal inkább az, hogy a ruhákon, divaton, parfümökön és egyéb hívságokon-hiábavalóságokon túl alig érdekli őket valami, és mindazoknak a megszerzéséhez sem a tanulást, innovációt, vállalkozást tartják a legcélravezetőbb eszköznek, hanem a férfiakon való élősködést.

Coughlin közlése szerint immár a korábban hagyományosan a férfiak által bonyolított vásárlások nagy része is a nők kezébe került, így például manapság már az autóvásárlási döntések jelentős részét is a nők hozzák meg, illetve maguk bonyolítják le a tranzakciókat. Mindemellett  már régen minden egészséggel, jóléttel kapcsolatos termékre, szolgáltatásra elköltött 1 dollárból 80-90 cent felett szintén csakis a nők rendelkeznek. – Nyilván ide érthetjük az ilyen-olyan természetgyógyászati “csodaszereket”, a fitnesst, a wellnest, és a mindenféle illatos, színes varázskencéket… – Coughlin szerint tehát

…a nők lesznek azok, akik a leginkább átlátják, hogy milyen kihívásokkal és lehetőségekkel jár az időskor, és ők lesznek azok is, akik hosszabb ideig fognak élni várhatóan magasabb életminőségben.

Dr Coughlin ezzel a kijelentésével azonban valójában semmilyen látnoki képességről  nem tesz tanúbizonyságot, merthogy ez már évmilliók óta így van: azok a nők, akik a férfiakkal szemben mindig önmaguk biztonságára, jólétére és kényelmére gondoltak elsősorban, akik a másik fél erőforrásait is a maguk hasznára fordították, azok mindenféle történelemhamisító feminista állítás ellenére a múltban is nagyobb biztonságban, jobb életminőségben és hosszabb ideig éltek, és ez nyilvánvalóan így lesz a jövőben is.

– A nők jobban feltalálják magukat nyugdíjas korukban

Coughlin kifejti, hogy amikor férfiakkal beszélget arról, hogy mit várnak a nyugdíjas évektől, szinte mindig azt hallja tőlük, hogy pihenni szeretnének és több időt tölteni a feleségükkel. A nők viszont rendre arról számolnak be, hogy tulajdonképpen nem is ismerik azt a férfit, aki “a korábbi munkája helyett most mindennap itt ül a kanapén, és a feleségét kérdezgeti arról, hogy mihez kezdjen magával”. – Vessük közbe: egy kicsit sem vet jó fényt a nőkre, ha nem ismerik a saját férjüket, hiszen akkor nagyon kevés energiát fektethettek a megismerésébe, ember helyett legfeljebb igavonó baromként tekintettek rájuk évtizedeken keresztül… – A társadalomkutatások tanúsága szerint a férfiak a nőknél lényegesen több időt töltenek munkával, túlórával, másodállással, távol a családjuktól, leginkább a nőkről és a gyermekekről való gondoskodás érdekében; ergo nincs abban semmi meglepő, hogy idős korukban inkább a családjukkal és a pihenéssel szeretnének több időt tölteni, mégis a napi rutinjaik, a munkájuk nélkül talajvesztetté válnak. Persze Coughlin is tudja ezt, mert ha lesajnáló éllel is, de arra figyelmezteti a férfiakat, hogy ne szűkítsék le az életüket a munkájukra, akkor sem, “ha ez kiváltság” (szép kis kiváltság) és a kenyérkeresői szerephez kapcsolódó társadalmi elvárás. Ha évtizedeken keresztül nem fordítanak időt arra, hogy ápolják az emberi kapcsolataikat és a munkán kívüli is legyen “jelentésteli” tevékenységük, akkor a nyugdíjba vonulással könnyen légüres térben találhatják magukat, ami elmélyítheti a szakaszváltással járó krízist. – Azért annak a kifejtését nyilván sokan szívesen látnánk, hogy miféle “jelentésteli” tevékenységet kellene még folytatnia annak, aki a lelkét kitéve gürcöl a családjáért. Coughlin intelmét leginkább talán így lehetne közérthető és hasznos mondatokra fordítani: vigyázzon minden férfi, mert amint az egész életében végzett családfenntartói munkája megszűnik, egy pillant alatt megfeledkezhet mindenki a meghozott áldozatokról, a korábbi érdemekről és nagy ívben leszarhatja az egész családja azt a tökismeretlen embert, aki évtizedeken keresztül leginkább csak arra volt való, hogy hazalapátolja a zsetont…

– A nőknek se idejük, se kedvük beszállni a mókuskerékbe

Coughlin szerint az emberek fiatalkorukban általában csatlakoznak egy nagyvállalathoz és elfogadják a játékszabályokat: kicsit fulladoznak a hierarchiától, de azért elkezdenek egyre feljebb kapaszkodni a szamárlétrán. Véleménye szerint, viszont amikor a nők 40, 50, 60 évesen szeretnék megvalósítani a saját ötleteiket, “miután felneveltek egy egész családot, vezettek egy egész háztartást, több diplomát és üzleti tapasztalatot is szereztek” (nyilván mindezt egyedül csakis ők valósították meg saját természetfeletti erejükből), akkor se energiájuk, se kedvük nem lesz már relatíve alulról kezdeni. Ráadásul a cégek sem kapkodnak az idősebb női munkavállalók után, ami egyébként Coughlin szerint óriási hiba a részükről. Tehát szerinte ezek a folyamatok azt eredményezik majd, hogy az idősebb nők más utakat választanak a céljaik elérésére: saját kreatív vállalkozásokat hoznak létre, ahol a maguk urai leszek és azokkal fognak együtt dolgozni, akikkel ők szeretnének. – Mi mást lehetne erre mondani: Hajrá!!!

Konklúzióként Coughlin azt javasolja a nőknek, hogy halmozzanak fel annyi kapcsolati és anyagi tőkét, amennyit csak képesek. – Valószínűleg egyébként ezt mondani sem kellene nekik, mert a nők valójában ebben sosem voltak rosszak. Coughlin azt tanácsolja, készüljenek fel, mert az 50 feletti nők várhatóan nagyobb szerepet kapnak a jövőben. Közbevetőleg azért megjegyzi (jó feminista módjára), hogy egy kicsit a férfiak szerepeit is át kell alakítani (minél inkább házimunkára fogni őket) és megvárni amíg a gyerekek kirepülnek, de véleménye szerint a nők felkészültebbek az időskori kiteljesedésre. A nők a rájuk háruló gondozási feladatok ellátásából adódóan jobban ismerik az öregedéssel járó speciális nehézségeket, és ők azok, akik jóval tovább élnek, mint a férfiak, ráadásul általában rengeteg ötletük van és ki vannak éhezve az önmegvalósításra. A nőknek 60 évesen jó eséllyel még az életük egyharmada hátravan – mondja – így nem kell lehúzniuk a rolót, hanem szélesre tárhatják a kapukat az új lehetőségek előtt. – Megjegyzem, csökött egy gondolkodás az, amely ennyire nem lát tovább a saját buta, feminista hablatyolásánál: én azért megnézném azokat az idősödő nőket, akiket a jó eséllyel bekövetkező korai megözvegyülés sem tántorít el az időskori önmegvalósítástól… – Bár lehet, hogy csak bennem él valamiféle felesleges idealizmus a nőkkel kapcsolatban, és oktalanul feltételezem, hogy kicsit talán hazavághatja a nagyi-wellnest egy kiadós megözvegyülés… De lehetséges, hogy a nők számára valójában nem is annyira nehezen kiheverhető világfájdalom az, ha a tökismeretlen fazon egyszercsak lezuhan a kanapéról… – Kirepültek a gyerekek, megdöglött a kivénhedt, haszontalanná vált igavonó, lehet nekilátni az önmegvalósításnak! – Vegyük észre, mennyire önleleplező, sötét feminista akcióterv az, amit a férfiak kihalására alapoznak! Mennyire kínosan szégyenteljes, hogy a férfiak korai halálozásának megakadályozása még csak kósza gondolatként sem merül fel ezekben a feminista fejekben…

Nos, így jön majd el az a korszak Coughlin és a feminista újságírónő állítása szerint, amikor az időseb nők irányíthatják a világot. A sok mellébeszéléssel és a jövőbe helyezett karrier- és hatalmi kilátásokkal szemben az igazság az, hogy számos társadalmi vonatkozásban a nők hatalma kortól függetlenül már régen megvalósult. Valahogy mégsem látjuk, hogy kellőképpen elégedettek lennének; annak ellenére sem, hogy kevesebbet dolgoznak, de mégis nagyságrendekkel többet költenek a saját egészségükre, jóllétükre, kényelmükre, szórakozásukra, mint a férfiak, és ennek megfelelően sokkal tovább is élnek. Nem fogalmaztam pontosan, amikor fentebb a női hiúságot nevezetem a világ legnagyobb hajtóerejének. Van annál nagyobb és elvakultabb erő is: a nők hatalomvágya és önzése – és főként az idősödő feminista újságírónők és olvasóik önzése és hatalomvágya. Ha nem így lenne, akkor ilyen kétes értékű cikkek sem szülhetnének, amelyeket aztán milliónyi idősödő, hataloméhes, idióta nő olvasgat lelkesen. Alapvetően úgy tűnik, hogy a korunkban egyre telhetetlenebbé és önzőbbé váló nőket talán csak a korlátlan világuralom tehetné boldoggá – illetve valószínűleg még az sem…

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
134 megosztás


40
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
32 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
15 Hozzászólások szerzői
georg1945VivienLeighcommon manApa35evherceg Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Naooo
Olvasó
Naooo

“Általában te vállalod fel a válás kezdeményezését, mert manapság még mindig ez a lépés van démonizálva, miközben a legtoxikusabb házasságok felett is szemet huny a társadalom.”

Lószart mama, akadt egy pénzesebb bak.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

A fejlett világ elvénülése miatt igazából most is már az 50+os nők kegyeit keresi minden politikai párt. Pl. a házastársak örökölnek egymás után: szépnek tűnik, de miután a nők jellemzően maguknál néhány évvel idősebb férfihoz mennek feleségül és a férfiak hamarabb is halnak, ezért eszméletlen vagyonok szakadnak vénasszonyokra. Egy korlátozott öröklés (jómódban maradhasson azért a vénasszony) lenne korrekt, de nem így van. Pl. válás esetén a nőé a házasság alatt szerzett vagyon fele: jellemzően a nők náluk sokkal jobban kereső férfihoz mennek hozzá, így 15-20-30 év házasság után a 40-50+os vagy idősebb nők eszméletlen pénzeket szakítanak le a férjeikről válással. De hogy maradjunk az “átlagos” vénasszonyoknál: őket 17-18 éves koruk (szakmunkás bizonyítvány, érettségi megszerzése) + 40 év után, 57-58 éves korában nyugdíjba engedjük. Most szavazták meg, hogy a 18,5 %-os egységes egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékot a nyugdíjas után nem kell fizetnie a munkáltatónak, így egy nyugdíjas munkavállaló – főként a nyugdíjával is a háttérben – jóval kevesebbért alkalmazható. Ez annyit tesz, hogy jóval kedvezőbb alkalmazni, mint egy aktív korút, aki családalapítás előtt áll, esetleg már családja van. De igazából kinek jó ez is? Miután a magyar férfi munkavállaló átlagosan 64 évesen egészségügyi okokból már munkaképtelen, ezért ez is a vénasszonyoknak kedvez a valóságban. És igazából kié a hatalom: aki a több pénz felett rendelkezik. Ezek pedig egyre inkább a vénasszonyok lesznek. Abban azért kételkedem, hogy a seggük kinyalása végett a tényleges politikai hatalom megszerzése is szükséges a vénasszonyoknak: a mi Orbánunk is csontig nyal nekik a kurva nagy családbarát politikájával, ami valójában kurvára nem családbarát.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem tudom, hogy valaki halgatta-e, de azt hiszem, hogy “profilba vág”:

https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/
2019.12.11, Szerda, 11:32-tol, Vendég a háznál, Apák a pálya szélén-

+1: mi történt Sixx-el? Berúgott???:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2019/12/12/charlie_angyalai_kristen_stewart_filmkritika_szexizmus/

Reszet Elek
Újságíró

Az IMDB-n 4-es osztályzata van, azaz annyira szar, hogy még ők sem tudják eladhatóságig feljebb nyomni.

Kalman
Újságíró

OMFG, mi történt Kristen Stewarttal? Amit tudni kell, hogy lassan 10 éve kerülöm a mainstream médiát, tehát a folyamatot nem kísértem végig, akkortájt láttam őt utoljára. Írjátok be: “kristen stewart” és “kristen stewart 2005”. Tegyétek egymás mellé a két ablakot!

Mi lett ezzel a lánnyal? Idő előtt letarolta a kamionja nagyon durván.

rgs
Olvasó
rgs

Leszbikus a hölgy és évek óta fiúsodik. Már a vámpírfarkasos korszakában is olyan arca volt mint aki citromot szopogat szájszag ellen.

herceg
Olvasó
herceg

“Mi lett ezzel a lánnyal?”

Hollywood.

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

Ennek van realitása, már alig várom. Olyan jó lesz, hogy beretyózunk.

Running Man
Olvasó
Running Man

Kár ezért a gúnyolódó hangnemért, ami az egész cikket végig kíséri, már csak az azért is, mert a probléma valós potenciállal fenyeget. Miért teheti meg egy nő, hogy 40/50 évesen új karrierbe kezdjen (akár családosként, akár elváltként)? Mert a pénzügyek és a kiadások feletti rendelkezést megkapta. Kik engedték át nekik? A férfiak. Bizony, ezúttal leírom én, hogy ne másnak kelljen: ezt a problémát (is) a férfiak idézték elő azzal, hogy átengedték a pénzügyeiket a nőknek. A jelenség extrém esetben azzal is járhat, hogy a nőnek a saját keresetéből alig vagy egyáltalán nem kell költenie, mert megélnek a férfi keresetéből. Ismerek ilyen embert, a srác konkrétan egy az egyben leteszi a pénzt az asztalra aznap, mikor megjön a fizetése -mondván- úgy is az asszony intézi a bevásárlást. Mindig így kezdődik. A folytatás szépen le van írva a linkelt cikkben (A nők költik el a férfiak pénzét is?), kiválóan mutat rá. Vagy esetleg a nők hibája, hogy már az autóvásárlások 65%-ában is nők döntenek? Ez szégyenteljes a „modern” férfira nézve!

A Red Pill sorozat 5. része a szól a férfiak kereteiről, annak alkalmazásáról, véleményem szerint ebben az esetben is arról van szó, hogy a (béta) férfiak, nem ismerik és/vagy nem alkalmazzák megfelelően a kereteiket. Mivel sosem árt az ismétlés: A keret nem a külvilág felé projektált inger, mely jelzi aktuális pozíciónkat a társadalmi ranglétrán a külvilág felé, hanem egy belső megfontolás, ami az önuralomra, dominanciára valamint második félhez történő alkalmazkodásra való képességünket demonstrálja. (…) A saját kereteit széttörni hagyó férfi nem vonzó a nők szemében, és a társadalom is palimadárhoz méltó módon kezeli. A saját identitását védeni nem tudó férfira ragasztható legrelevánsabb jelző talán a „gyenge jellem”, az ilyenek ideális áldozatai az apasági csalásnak, piramisjátéknak, átverős nyereményjátéknak, és számtalan más káros folyamatnak.

A saját barátnőd/feleséged számítását semmiképp sem szabad lebecsülni, a linkelt cikkben van egy mondat, amelyet fontosnak tartok kiemelni: te hagyod magad becsapni? Mert hagyod magad – és a nők kódexe szerint akit be lehet, azt be is kell. Ez nagyon fontos mondat, amelyet soha nem szabad elfelejteni, erről is hallom a sztorikat, hogy a haverjaimnál, hogy próbálkoznak be a csajok levenni őket pénzzel, mindössze néhány hét ismertség után (vagy aki olvasgatja innen a csajok és pasik blogot az tudja miről beszélek, tele van a net állatorvosi lovakkal). Arról van szó, hogy iszonyat sok palimadár van gyenge jellemmel és a nők látják, felismerik, hogy érdemes próbálkozni. Az erős keretekkel rendelkező férfivel viszont ezt nem lehet megcsinálni, ebből fakadóan a nő idősebb korában is arra lesz utalva, hogy veled maradjon, nem akar majd „önmegvalósítani”, mert túl sok lesz a „veszteni valója”.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nálam elképzelhetetlen, hogy egy nő irányítsa a pénzügyeimet. Olyannyira, hogy még kék pirulásként is abszolút így voltam vele, akkor is mikor épp volt csajom. Úgy látszik ez valahol mélyen a kereteimbe ivódott, talán némi önteltség lehet az oka, de ebből sosem engedtem és szörnyülködve nézem azokat a férfiakat, akik ilyen szinten átadják az irányítást, még ha elsőre úgy is tűnik, hogy ezzel még ők dobnak le plusz terhet a vállukról, amivel nem kell foglalkozni.

Visszatérve a cikkre, illetve az első mondatomra. Kissé zavarban vagyok. Jó lenne végre eldönteni, hogy probléma-e, hogy a nők képzettebbek mint valaha, ezáltal lassan, de biztosan kiszorítva a férfikat az állami szektorból, a munkaerő piacról és az egyéb döntéshozói helyekről vagy nem probléma? Probléma-e, hogy az egyetemi hallgatók már több, mint 60%-a nő vagy gúnyolódunk ezen? Probléma-e, hogy Mo-on jelenleg 200 ezerrel több diplomás nő* van, mint férfi vagy legyintünk erre? Lehet jönni a „büfészakkal”, biztos van benne igazság, bár itt megjegyezném, hogy nekem is voltak büfészakra járó egyetemista fiú haverjaim, pl. andragógia, bölcsész. A Férfihangon is volt cikk arról nemrég, hogy hatalmas az iskolákban a fiúk lemorzsolódása. Ha a folyamat így folytatódik, akkor bekövetkezhet, hogy a jövő középosztályát egyre nagyobb mértékben a nők a fogják alkotni, akiknek egyrészt nem lesz olyan minőségű férfipartnerünk amelyet szeretnének, mivel az iskolázottabb férfi számszerűleg kevesebb lesz (jobb híján a legtöbb férfi megmarad egyszerű szakmunkásnak), ill. ezeknek a nőknek valóban lesz megtakarításuk ahhoz, hogy 50 évesen „önmegvalósítsanak”. Hogy boldogabbá fogja-e őket tenni az más kérdés, de én látom ebben a valós problémát, ebből fakadóan nem értem a szerző/fordító bagatell-hozzáállását sem.

Általában te vállalod fel a válás kezdeményezését, mert manapság még mindig ez a lépés van démonizálva, miközben a legtoxikusabb házasságok felett is szemet huny a társadalom.
Érti valaki, hogy ebben a gondolatmenetben mi a logika? A válás démonizálva van, tehát te léped meg. Miért is? Hogy önfeláldozólag ne a férjed, hanem inkább te lépj a démon szerepébe, megóvva ezzel a férjed jó hírét, akitől el akarsz válni? Vagy én nem értem a mondatot, vagy a saját logikátlanságában bukfencezik el a szerző. Arról nem is beszélve, hogy ez az állítás egyszerűen hazugság. Sokat lehet hallani ezekről az ún. „toxikus házasságokról”, ahol a válást/szakítást valahogy mégsem lépik meg a nők, hanem maradnak a velejéig szar, langyos kapcsolataikban -legalábbis addig mindenképp, amíg fel nem tűnik egy jobb hím, aki hajlandó hosszútávon átvenni az illető nőszemélyt. Én azt tapasztalom, ha a szakítás után nincs hova dobbantani, akkor a nőnek még mindig jobb a „toxikus kapcsolat”, mint újra szinglinek lenni és adott esetben újra egyedül fenntartania magát. A biztonság vagy kockázat (szabadság) között, a legtöbb nő előbbit fogja választani és inkább siránkozik az áldozat szerepben, valamint okolja a férfit a „boldogtalan” élete miatt. Jómagam egy 14 éves kapcsolat széthullásában vállaltam nem kis szerepet, amely -a beszámolók alapján- tényleg nagyon szar lehetett, de azért a csaj lehúzott vele 14 évet. Summa summarum: a válás bekövetkezik, ha a nő számításai szerint nyereségesen jön ki belőle. Egyébként nem.

*forrás: https://eduline.hu/felsooktatas/Diplomas_nok_szama_Magyarorszagon_C3EFQH

common man
Olvasó
common man

Mert a pénzügyek és a kiadások feletti rendelkezést megkapta. Kik engedték át nekik? A férfiak

Most erre van valami vizsgálat vagy statisztika? Én meg ismerek olyat aki nem adja le a fizetését az asszonynak…(pl én se)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Közben Finnországban:

Meleg szülők gyereke, pékségben is dolgozott, és ő a legfiatalabb kormányfő…..

https://index.hu/kulfold/2019/12/10/finnorszag_minszterelnok_legfiatalabb_rekord_sanna_marin/

xcsakx
Olvasó
xcsakx

“Oktatás”: pénzügyi hűtlenség?!
“okleveles online mentálhighiénés tanácsadó”
https://e-mental.reblog.hu/penzugyi-hutlenseg-karacsonykor-valas-az-uj-evben?source=pulzus

Kalman
Újságíró

Zseniális cikk! Kösz a linket, magamtól soha nem találtam volna rá.

A legszebb benne, hogy van benne némi igazság morzsa is: a férfi feladata a család anyagi biztonságának megteremtése és őrzése. És ha ebben hibázik – pláne ha a saját hibájából, akkor a nő jogosan érezheti magát átverve.

Még a hűtlenség kifejezés is valamelyest passzol, mert a férfi oldaláról az anyagi gondoskodás a női hűségnek a duális megfelelője.

Amitől súlyos lesz a cikk, az a kivitelezés. Ilyen szabályokkal őrületbe lehet kergetni akármelyik férfit. A leírás és a kivitelezés kísértetiesen hasonlít a túlzottan féltékeny béta férfi viselkedésére, aki folyton a nőjét ellenőrizgeti: vajon mikor és hol csalja meg. Nem lepődnék meg akkor sem, ha paródia lenne. De már azon sem lepődök meg, hogy valaki komolyan gondolja.

“a szülőknek is legyen zsebpénzük, amelyet minden hónapban szabadon elkölthetnek arra, ami a szívük vágya. A számlát azért ne dobják ki…”

Ti szoktatok számlát kapni a kurváktól? LOL

Reszet Elek
Újságíró

Ha egy páros ilyen szinten van akkor már ketyeg az óra. A mentálhigiénés “szakértőnek” érdekes neve van.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Én elég sok (működő ) kapcsolatban hallok arról,hogy kisebb (nem külön számla ,meg nagy dolgok,ingatlanok stb ) összegeket eltitkolnak egymás elől,mert nem akarnak “balhét”. Ezért is jó a külön kassza,nincs vita. Háztartás, gyerekek közös költség,a többi meg szabad felhasználású ,mondjuk egy közös vésztartalék,nyaralás stb alapot azért érdemes üzemeltetni.

Idevág (szóval jó vigyázni ezzel a titkolózással,legalábbis nagy volumenekben) :

https://hirado.hu/belfold/cikk/2019/12/16/vadat-emeltek-egy-ferfi-ellen-aki-eltitkolta-lottonyeremenyuk-maradekat-a-felesege-elol

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A fickó hülye volt, hogy ha nem tudta “eltüntetni”, meg is érdemli…..

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Azért ekkora összeget nem olyan könnyű nyom nélkül eltüntetni. Kíváncsi lennék, ki lottózott, ki adta fel a szelvényeket…(ettől még házasság alatt a nyeremény közösen szerzett tulajdon) és azért a feleség sem volt egy észlény, vagy teljesen megbízott az ürgében,hogy kizárólag a férje által hozzáférhető számlákra utaltatták a pénzt…

xcsakx
Olvasó
xcsakx