Alter Ego
57 megosztás

“Egy lépéssel közelebb” – Az Amnesty International nőnapi kampányt indít az egyenlő bérezésért

Az Amnesty International szerint a nők férfiakhoz viszonyított jövedelemhátránya 13 és 18 százalék között van. Már megint egy olyan feminista méricskéléssel álluk szemben, amely pusztán csak arra a tényre koncentrál, hogy összesítve, nagy átlagban a férfiak több munkabért visznek haza. Az  szemmel láthatóan nem zavarja az Amnestyt illetve a hasonló feminista elkötelezettségű szervezeteket, hogy a körtét hasonlítják össze az almával, vagyis például a műkörmös, virágkötő és társalkodó nők jövedelmét a szénbányász, kohász és favágó férfiak jövedelmével. Az soha sem zavarja a feministákat, hogy a két nem által végzett munkákban jelentős különbségek vannak, ők a teljes, átlagos bértömeg viszonylatában akarják egyenlőnek látni a két nemet. Lényegében kommunista egyenlőséget akarnak megvalósulni látni a nők kedvére. Ráadásul még a nők által végzett “láthatatlan munkára” is hivatkozik az Amnesty, ami szerintük még jelentősebbé teszi a “bérkülönbséget”. Warren Farrel munkája nyomán már régen felismerhettük, hogy a férfiak által végzett otthoni munka az, ami tényleg “láthatatlan”, és azt még soha senki nem akarta béresíteni. A családi autó javítása, a házépítő barkácsolás, a személyvédelem, a nehéz terhek pakolása csupa “természetes” szívesség, “apró” figyelmesség vagy szerintük egyszerűen “a férfiakat szórakoztató hobbi”.

Az Amnesty nem csak annyit állít kimondatlanul is, hogy a foglakoztatási körülményektől függetlenül egyformának kellene lennie a nők és a férfinak átlagos jövedelmének, de kijelentik, hogy az “egyenlő munkáért egyenlő bér” elve sem valósul meg a gyakorlatban. Ez pedig bizonyíthatóan egy feminista hazugság: az Egyenlő Bánásmód Hatóság által 2009 és 2013 között az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósított három éves kutatása már régen tisztázta, hogy nem létezik a nemek közötti “bérszakadék”. A nők kedvéért elvégzett költséges és hosszú kutatás végén Sík Endre a TÁRKI Társadalomkutató Intézet vezető kutatója úgy fogalmazott:

“A nők férfiakkal szembeni hátránya az egész világon ismert jelenség, belénk van nevelve. Ezt az illúziót a bérekkel kapcsolatban is elfogadjuk, ezért engem is meglepett, hogy a nők bérhátránya inkább kivétel, mint szabály.”

A kutatás részletei megtalálhatóak a Férihang.hu “Bérkülönbség – A kiirthatatlan feminista hazugság” című cikkében. Arról is írtunk korábban, hogy a férfiaknak már kifejezetten a nagyobb munkabefektetéshez igazodó magasabb bért, vagy “egyenlő bérért egyenlő munkát” kellene követelniük, hogy meggátolják munkaerejüknek ellenszolgáltatás nélküli kizsigerelést. Ahogyan kizsigereli őket az állam is a nyugdíjrendszeren keresztül, amikor nemi alapon diszkrimináló nyugdíjazási feltételeket tart fenn a férfiak kárára. Ennek jegyében megszüntették a veszélyes, egészségkárosító munkákat végző férfiak korkedvezményes nyugdíját, de a nőknek feltétel nélküli korkedvezményt adtak.

Mindezen túlmenően arról is szívesen feledkeznek meg a feministák, hogy a férfiak terhére jelentős mértékű a foglalkoztatási szegregáció, az önkormányzatokban illetve a közszféra mindenféle munkaköreiben 80-90 százalékban nőket alkalmaznak, így a férfiaknak csak a magánszféra sokkal kevésbé kényelmes, embert próbáló munkakörei maradnak. Nem elég, hogy így a férfiak sokkal nagyobb terhelésnek és egészségkárosodásnak vannak kitéve, többet kénytelenek túlórázni, de a feministák még azt a csekély bérelőnyt is sajnálják tőlük, ami összesítve adódik a két nem között, és amely minimális különbség korántsem sem lehet képes kompenzálni a férfiak lényegesen keményebb munkáját.

Zorigt Burtejin, az Amnesty International Magyarország kampánykoordinátora úgy nyilatkozott: „A fizetések átláthatóságának növelése azért fontos, mert először mindenki számára láthatóvá kell válnia a problémának, mert csak így tehetünk további lépéseket az egyenlő díjazás elvének tényleges alkalmazása érdekében.” Brit példát követve olyan jogszabály-módosítást akarnak kikövetelni, amely kötelezné a munkáltatókat, hogy évente nyilvánosságra hozzák a bérekre vonatkozó adataikat egy központi weboldalon, hogy ezek mindenki számára kereshetővé és összehasonlíthatóvá váljanak. Ugyanakkor már most több céget és önkormányzatot kerestek meg, hogy legkésőbb 2021. március 8-ig tegyék közzé a bérekre vonatkozó adataikat.

A következő cégek már csatlakoztak a kezdeményezéshez: Budapesti Közlekedési Központ (BKK), SPAR Magyarország, IKEA Magyarország, Netpincér, UX studio, Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Nőtagozata, Fővárosi önkormányzat, II. kerületi önkormányzat, IV. kerületi önkormányzat, VI. kerületi önkormányzat, XIV. kerületi önkormányzat.

A Férfihang Civil Társaság mind az Amnesty International-t, mind a kezdeményezésükhöz csatlakozókat meg fogja keresni, hogy nyilatkozzanak a foglakoztatási nemi szegregációról is, vagyis arról, hogy milyen mértékben foglalkoztatják vagy éppen mellőzik a férfiakat, és nyilatkozattételre fogjuk szólítani őket arra nézve is, hogy a nagyobb munkabefektetéssel, megterheléssel járó “férfimunkák” esetében megfelelően magasabb bért biztosítanak-e dolgozóik számára. Hiszen a munka törvénykönyve is kimondja, hogy “a munka egyenlő értékének megállapításánál különösen az elvégzett munka természetét, minőségét, mennyiségét, a munkakörülményeket, a szükséges szakképzettséget, fizikai vagy szellemi erőfeszítést, tapasztalatot, felelősséget, a munkaerő-piaci viszonyokat kell figyelembe venni”.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
57 megosztás


28
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
16 Egyéni hozzászólás
12 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
16 Hozzászólások szerzői
BaltonHunntomgalGábor Farkasrigheira Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Se - se
Újságíró
Se - se

Nem is tudom.. abba a kampányba beleállna-e ez az Amnesty társaság, hogy a nők ne kaphassanak sokkal több gyerektartást mint a férfiak?
Mert ez jelentős jövedelmi különbség a két nem között.
Frászt.

Nincsen bajban ez az ország, amíg az ilyen álproblémáknak helyet adnak.

Naooo
Olvasó
Naooo

Sokat írt dolog, ha a nőstények ugyanúgy teljesítenek, mint a faszik, melyik kapzsi kapitalista fog több pénzt adni a fasziknak.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

A női kvóták mellett egy újabb támadás a kapitalizmus alapjai ellen (egyenlő bérezés). Aminek a lényege kb. az, hogy a bolti eladónő kapjon ugyanannyit mint a kőműves férfi. Ami a kapitalizmusban értelmezhetetlen, nem működőképes.

Az a rendszer (szocializmus Magyarországon 1990-ig és a környező országokban) ami kb. ilyesmit szeretett volna, az meg is bukott. De lehet már ezek szerint a feminista szervezetek szerint a bolti eladónőnek ugyanannyit kellene keresnie, mint egy vállalati mérnök férfinak, ami aztán lassan már a kommunizmus követelése.

Még egy munkáltatónál is nehéz megvalósítani az azonos munkakörben végzett azonos óraszámú munka egyforma díjazását. Mert minden munkáltató pontosan tisztában van azzal, hogy melyik munkavállaló ér neki többet és azt jobban is megfizeti, fizetésemelési kérését szívesebben teljesíti. Nem beszélve arról, hogy a cégek között is verseny van, aki jobb munkabért tud fizetni, az jobb munkavállalókat is kap.

A feminista agymenésekkel szemben a valóság ezzel szemben az, hogy pl. egy Aldiban ugyanannyi ledolgozott óráért ugyanannyi jár női és férfi munkavállalónak is azonos munkakörben. A közszolgálati/köztisztviselői szférában meg végképp így van. Ha nőként gyereked van és nem tudsz annyi órát dolgozni, mint a gyerektelen kollégáid, akkor ezért “kárpótol” a neked járó adókedvezmény, melynek révén kb. ugyanannyit fogsz keresni, mint ők jóval több munkaórával. Az adókedvezménnyel nagyjából ez az “igazságtalanság” is ki lett küszöbölve, ami egy családos és egy gyerektelen munkavállaló pénzkereseti potenciáljában (ledolgozható órák száma) reálisan fennáll. És ez meg nemtől független.
Esetleg nyissunk itt egy rovatot a honlapon, ahol a feministák konkrét cég/munkáltató megjelölésével panaszkodhatnak és vállaljuk a minden lehetséges fórumon való képviseletüket.

Ha az Állam beáll ilyen faszságok mögé, akkor ott alapvetően súlyos problémák vannak az egész rendszer működési alapjaival.

György Károly Tóth
Olvasó

– Jó napot kívánok, az álláshirdetésre jöttem. Szakképzett hentes vagyok, tíz év munkatapasztalattal, nagy munkabírással itt vannak a referenciáim: eddig Németországban, Dániában is dolgoztam. Mit tud ajánlani?
– belépéskor 2000 forintos bruttó órabért, ez később felmehet háromezerre, sőt, négyezerre is.
– Jó, köszönöm, akkor majd jövök később.

Így van, ahogy leírtad. Annyit tennék hozzá:
Ezek a nagyhangúak piaci viszonyok között még krumplit válogatni se alkalmasak. Azért (is) degradálják a munka értékét, mert fogalmuk sincs, mi az. Hát hogy feltételezi bárki is, józan ésszel, aki való világban él, hogy egy piaci körülmények között tervező és élőmunkaadó egy fillérrel is többet fizet bárkinek bármilyen munkáért annál, amennyiért neki ezt a munkát azon a szinten el fogják végezni? Hogy valakit egy munkahelyen nem a tudása és munkája értéke, hanem a nemi szerve alapján fizetnek? (Mondjuk, tudunk erre is példákat, de azok jellemzően nem férfiak…)
Az elért bér egy béralku eredménye. Mindig! Jelenleg nincs se kötelező foglalkoztatás, se rabszolgatartás (legálisan…), bárki eldöntheti: elfogadja-e azt a bért, amit kínálnak neki, vagy odébbáll más munkaadóhoz, esetleg feltornázza-ea saját képességeit és készségeit, hogy többet kapjon. Hogy esetleg nem fognak zabhegyezésért , napi fél órában havi tízmilliót fizetni? Nem kérem, mert ezt hívják piacgazdaságnak. A bérmunkás a munkaerejét, munkaképességét adja el. Van egy árucikkje, azzal üzletel. Van, akinek jó az áruja, és sokat kérhet érte, van, akinek silány az áruja, és annyit kap érte. Van, aki jól üzletel, és magasabb értéken adja el az áruját, mint ér, és van, aki nem okosan üzletel, vagy lehet, nem is érdekli az üzlet, és megelégszik kevesebbel, mint kaphatna. Magánügy.

zgy001
Olvasó
zgy001

Naooo
Olvasó
Naooo

A szocializmus célja ha nemzeti; a jólét. A kapitalizmus célja a kizsákmányolás.

Ervinrommel
Olvasó
Ervinrommel

Szokványos férfigyülölő hazug demagogia. Aljas dolog azért támadni a férfikat, mert összeségében több értéket termelnek.

György Károly Tóth
Olvasó

Kohn elmegy a rabbihoz:
– Rabbi! Hát hogy van ez? Hát miért csesz ki velem folyton az Úr? Nézd, hogy nekem is boltom van, a Grűnnek is boltja van a téren. Egyforma boltunk. A Grűn boltja nagyon megy, lásd, milyen háza van, gazdag, elégedett, én meg szegény vagyok, mert nem megy a bolt! Hát miért lehet ez?
– Arra még nem gondoltál, Kohn, hogy a Grán üzlete azért megy jobban, mert az ő boltjával sokan törődnek?Mert lásd: a Grűn üzletét ketten figyelik. Grűn is figyeli, te is figyeled. Közben a te boltodat meg nem figyeli senki….

A nem erkölcsös világlátású, világnézetű, felfogású ember – számos más tévedése mellett – az egyenlőség fogalmát sem érti. Nem egyenlőséget, hanem egyenlősdit akar.
Az egyenlősdi annak jó, aki, képességeit és státuszát tekintve “lent” van. Ő nem tud mit kezdeni az egyenlőséggel – az azonos esélyekkel, az azonos elbánással, az azonos jogokkal – hiszen egyenlő pályán ő nem jut sehová, nemhogy a célba nem, felbotlik a vakondtúrásban. A nagy XVIII. századi felhomályosodás során a vekengő-világmegváltó nagyokosok szépen elkezdték terjeszteni, amelyet a XX. század végére kiteljesítettek, hogyha minden létező társadalmi státusz-, és jogkülönbséget lebontanak nemi, faji, nemzetiségi, etnikai, származási, vagyoni, stb. alapon, akkor majd automatikusan mindenkinek jobb lesz…
Ehhez képest láthattuk, hogy az alacsony státuszú rétegeknek egy nagyon csekély százaléka tudott és tud élni ezzel – az egyébként helyes és igazságos – lehetőséggel. Mi derült ki? Az, hogy a proli 90%-a akkor is proli marad, ha bármit alátesznek. A gonosz középkorban az emberek nagyon nagy, döntő többsége nem azért túrta jobbágyként a földet, mert elnyomták, hanem mert a képességei kb. ezt tették lehetővé. Aki kiemelkedő képességgel bírt, egy Bakócz Tamás, egy Esze Tamás, az ki is emelkedett.
Az a fajta neomarxista-primitív egyenlősdi, hogy nem az elvégzett munka, a tudás, az értékteremtés, a felelősség és képességek alapján osszuk el a jövedelmet, hanem darabra, pontosan ugyanoda fog vezetni, mint a régi marxista kísérlet. Mint ahogy abban a kertben, ahol azonos törődést és elbánást kap a krumpli és a gyomnövény, nem kérdéses, hogy mi fog teremni.
Az az ember, aki helyesli azt, egyetért azzal, hogy “nézzük, meg, kinek a pénztárcájában mennyi pénz van, és osszuk el egyenlően”, akinél százezer forint van, azt vegyük el, és adjuk oda azoknak, akiknek semmijük sincs”, a tévedések elkerülése végett, nem azt árulta el, hogy az ő zsebe üres. Természetesen, azt is elárulta, de ennél sokkal többet árult el. Konkrétan két dolgot: először is, azt, hogy ő maga is tudja, ő maga is tökéletesen tisztában van vele, hogy önerőből, saját munkája, szorgalma, tudása alapján az ő zsebében sosem lesz semmi. Másodszor pedig azt, hogy ő nem elégszik meg azzal, ami képességei, munkája, tudása alapján neki jut. A becstelen, az istentelen, a semmirekellő, a szemétember nem arról ismerszik meg, hogy semmije sincsen. Ez a szegény – javakban és valószínűleg tudásban is szegény – ember ismérve. Az értéktelen ember nem az, aki szegény, nem az, akinek kevés a képessége, kevés a szorgalma, kevés az akarata, hiszen attól még lehet neki a pénznél és szellemi-fizikai képességeknél sokkal fontosabb vagyona: tisztessége. ÉS minden, ami a tisztességgel jár: szerénység, istenfélelem, becsület, igazságérzet és jóakarat. Az az értéktelen ember, akinek tisztessége nincsen, és csak irigysége van: a máséra.
AZ ilyeneknek manapság nagy a pofájuk.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ennél píszíbben nem is lehetett volna megfogalmazni a lényeget, Köszönet érte!

hunbagira
Újságíró

Szokásos heti , hazug, fehér, férfigyűlölet a kultúrmaxista-zsidó ngoknál/médiánál.sorosrockefellerrothschild pénzért meg kell “dolgozni”.
Ui: ha kell segítség, akkor én szívesen vállalom.

DennisVT
Újságíró

“Ugyanakkor már most több céget és önkormányzatot kerestek meg, hogy legkésőbb 2021. március 8-ig tegyék közzé a bérekre vonatkozó adataikat.”

Sztem ez tok jo. Ki fog belole derulni, aminek ki kell.
Persze ha az lesz a konkluzio, hogy ugyanannal a cegnel, ugyanabban a munkakorben ugyanannyi oraba stb stb ugyanannyit keresnek a ffiak es a nok, akkor nem lesz cikk az indexen….

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nesze neked, nőnap:

Örülhet a virágnak a feminista? Mit kérek nőnapra?

https://lanyletedre.blog.hu/2020/03/08/orulhet_a_viragnak_a_feminista_mit_kerek_nonapra

xcsakx
Olvasó
xcsakx
Főttkrumpli
Olvasó
Főttkrumpli

Ez a “gyönyörű” videó az elején felbosszantott, aztán csak röhögtem. Régen a pártállami tévében volt a családi kör című műsor, ott voltak ilyen eljátszott esettanulmány jelenetek.

Szánalmas tényleg. Szerencsétlen “nő” akinek csak gépelés szerepe jut és a kollégái elnyomják. Feje fölött döntik az alapvetően őt érintő kérdést.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

DE, szerintem, ez a csúcs:

Aminek igazán örülnénk nőnapra…

https://leaderbar.blog.hu/2020/03/08/aminek_igazan_orulnenk_nonapra

herceg
Olvasó
herceg

“Több női vezetőnek!”

Azt hiszem a kedvenc női tévképzetem ez, amikor azt gondolják, hogy:

1) férfi vezető elfogultabb a férfiakkal és ami még ennél is viccesebb, hogy
2) női vezető empatikusabb, törődőbb lesz a nőkkel

hát találkoztak ezek már másik nővel?

Főttkrumpli
Olvasó
Főttkrumpli

A probléma alapvetően a világnézettel, gondolkodásmóddal van. Aki ilyet leír, az tényleg elhiszi, hogy a posztokat csak “osztogatják” és azért van kevesebb nő, mert férfiak osztogatják és részrehajlóak.

Főttkrumpli
Olvasó
Főttkrumpli

Van egy megtörtént sztorim. Nagy multinacionális technológiai cégnél cimborám vezető mérnök. Jött a HR-es 26 éves frissen végzett kislány, hogy vegyenek fel több nőt! A srác finoman közölte, hogy fiúkat se tudnak felvenni a kellő mennyiségben, nem azért vesznek fel kevés nőt mert nem akarnak.

Erre a beszélgetés még furább fordulatot vett, mert a kislány ragaszkodott hozzá, hogy kell a diverzitás, legyen több nő! A srác ekkor megunta, hogy egy fekete lyukba beszél és közölte: írásos emailt szeretne kapni arról a HR osztálytól, hogy pontosan hány plusz pontot érjen a felvételi folyamatban az, ha a jelentkező nő. A kislány erre persze kiakadt.

righeira
Olvasó
righeira

Nekem ilyenkor mindig hiányzik a sztori eleje.
Ki, és miért vesz fel 26 éves, minimális élettapasztalattal rendelkező embert ilyen felelős pozícióba??
Mit vár tőle??

Főttkrumpli
Olvasó
Főttkrumpli

Multi környezet, sok a fiatal mérnök, tehát legyen a cég is friss, fiatalos, lendületes, agilis, babzsák foteles vállalat. Lényeg, hogy nagy legyen a pörgés, a coolness factor, a progresszív asszertív megközelítés. A fiatalokhoz pedig a fiatal HR-es ért, gondolta az elnyomó 5x éves fehér patriarcha férfi főnök. Gondolom én.

Naooo
Olvasó
Naooo

Szopást.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A Femen Párizsban feltette a koronát, tüntetnek a patriarchális vírus ellen, csodaszép:

https://www.origo.hu/nagyvilag/20200308-tuntetes-felmeztelen-nok-franciaorszag.html

Gábor Farkas
Olvasó

Volt egy gyökér feleségem. Hogy miért volt feleség? Az most nem lényeg, becsapott, manipulált. Folyamatosan irigy volt, hogy én mennyit, hogyan és miért keresek. 12 éves korom óta csinálom azt amiből most vállalkozásom/pénzem van. Ő abban az időben gondolom bulikázott. Letett egy hr szerű diplomát, egyetemen is csak a bulikázás, a kibújás a tanulás alól (mert majd a fehér herceg ugye…?) azt nézett nagyot h sehova se kell. Nyilván önértékelési zavarai voltak (melyik nőnek nem?), de erről ő saját maga tehetett. Én közben cégről cégre ugráltam, feszegettem a határaim, növeltem bevételeim, fejlődtem, tapasztaltam és álltam a sarat. Természetesen eltartottam, vittem előre a kereket miközben kaptam a pofonokat. Ez így van rendjén egyébként. Amit én kaptam tőle, az a lenézés, a “nekem könnyű”, mert nekem ilyen olyan szakmám van, miért csak ennyit keresel, bezzeg a Jani… (hát a Jani felét se, nah mind1). A kifogások, a bujtatott zsarolások, a lekicsinylések, nah ezeket már egy nézésről kiszűrőm azóta. Annyit mondtam csak, gyere az akkori cégemhez, most azonnal felvesznek, sőt helyet cserélhetünk, én otthon maradok (fekszek egész nap a tv előtt és unatkozok), te pedig bejössz helyettem dolgozni ugyanannyi pénzért mint amit én ott kerestem. Hát az nem, mert az a férfi dolga, meg az nem ugyanaz, ő nem tudja megcsinálni stb… Megtanítom én neki, de ő nem. Kinek kell felelősség nem? Mögöttem 10 év tapasztalat, mögötte 0 semmilyen téren, de irigykedni, sőt szándékosan akadályozni azt az embert akiből ő is élt, meg akinek a lakásában lakott az fair dolog (a nő szemében), hisz szegények el vannak nyomva. Kereshetett volna ugyanannyit? Igen. Akarta a pénzt igen? Akarta a felelősséget hozzá? Nem. Akart megküzdeni érte, mire eléri azt a szintet? Nem.
Történetesen a lényeg, hogy kettős mérce van folyamatosan bizonyos elkényeztetett nők körében (több mint 60-70%-a a nőknek ilyen), az irigykedés, a másik akadályozása (még úgy is, hogy egy a cél…), az önző énjük, a nekem jár, ingyen, mert nő vagyok, különben ütöm az asztalt állam bácsinál, stb… Ez nagyon megy. Ezt még megfejelik egy válással (ha hülye a férfi nincs szerződése), azt akkor röhögnek utána rajta. A nő java része képtelen másik embert szeretni. 1 embert tudnak csak szeretni, de azt nagyon, önmagukat. Tehát a nők többsége a tapasztalataim szerint: gyarló, önző, irigy és kizárólag a saját érdekeik vezérlik. Nem számít józan ész, csak versenyezni akar (nehogy szegény alárendelt legyen, mert irgum burgum…) de a másik tartsa el, hogy jó letudja azt húzni, majd jön az új herceg akit be lehet csapni, azt akkor fról fszra ugrál, de soha a büdös életbe nem fog magába nézni. Nincs erkölcs (kinek kéne az x-edig lehúzott/lezúzott manusz utáni nyomorult). Hibás lesz itt az atyaúristen mikor már nem lesz új lúzer (mondjuk úgy 35 felett), de azért is a férfiak lesznek a hibásak, mert a saját kicsit életük soha a büdés életbe nem lesz disney film. Fel kellene nőni, de nagyon nehéz gondolom, meg a pofont ki szereti nem? Kérdezem én, mit szól ehhez ez az amnesty? Ez fifty-fifty? A válások java részét nők adják be (én itt kivétel vagyok hála isten), vajon miért? Minden férfi alkoholista? Mindegyik drogos? Vagy csóró? Akkor ki fizeti az adót? A gyerektartást? A jólétet? Akkor az utcán csak tátongó fickókat látnék, de vhogy nem ez a jellemző. Egy jónagy hazugság az egész nővédelem, alapból kettősmércével indítanak. Egyébként meg a nő választ, tehát ha nem tetszik neki a fószer, akkor viszont látásra, vagy nem megy oda. Ha a nő szándékosan egy alfabikát (vagy annak látszó idegbeteg állatnak enged) akkor más viselje érte a felelősséget? Nem. A nő dönt, azt mondja oké, veled leszek, akkor ő döntött. Ha én piros suzukit akarok, és olyat vettem, akkor milyen jogon bszom le az eladót h miért nem zöld? Néha az kéne. Keressen a nő 200at, mert nő, a többi meg 50%-50%? Elég lenne? Csomó eset történt, mikor a nő bedrogozva autót vezetett, vagy kárt okozott, elütött embereket, nem történt semmi, nem is fog, de ha én tenném… Felelősség nulla, “ott se vót”, mint a cigányok. Tisztelet a kivételnek, de a párkeresős időszakomban iszonyat sok ehhez hasonló nőbe futottam bele. De rutinosak ám már ezek is. Ha ismered a fajtáját, majd keres olyat aki még nem ismeri a nőket. A férfiak kezdeményeznek (elvárás nem?), amit gyönyörűen kihasználnak ilyen téren. Ez kőkemény megélhetési bűnözés (szerintem). Szóval az amnesty meg a többi szrrágó banda elmehet a jó bdös pcsába.

tomgal
Olvasó
tomgal

Maximálisan egyetértve a gyökér exfeleséged típusú nőkről alkotott véleményeddel ,azért annyit megjegyeznék,hogy :

” Egyébként meg a nő választ, tehát ha nem tetszik neki a fószer, akkor viszont látásra, ”

Nem, nem csak a nő választ.
Házasság esetén ugyanúgy a férfi is választ. Senkinek nem tartanak fegyvert a fejéhez hogy elvegyen egy hülye picsát és viszont ,szintén nem kötelező egy oltári bunkó,agresszív faszhoz hozzámenni és valóban , mindkettő dönthet úgy, hogy a viszontlátásra. Te szerencsére meg is tetted. Az már a férfin múlik,hogy mennyire engedi kihasználni magát. (pl. az általad is említett házassági szerződés stb ).

Az említett drogos ribanc (aki bekokózva halálra gázolta az öregurat) 5 év 6 hónapot kapott-letöltendőt első fokon (kevés), amit megfejelt azzal, hogy a másodfokú tárgyalás előtt (miközben szigorúan örökre eltiltották a vezetéstől), újból drogosan vezetett ,most már házi őrizetben van ( én bevarrnám előzetesbe, hisz bebizonyította,hogy veszélyes a társadalomra) ,szóval számíthat rá, hogy a két ügyet összevonva súlyosabb lesz az ítélet.

Ha jól rémlik most viszont egy rendes, normális barátnőd van, hidd el rá érdemes koncentrálni ,nem az exnejed gyökérségeire , mert csak kikészíted magad miatta, gondolom még friss a dolog.

Hunn
Újságíró

Nem tudom, kollégák, hogy ti hogy vagytok ezzel, de nekem ez a koronavírus-para az utolsó csepp a pohárban.
A “pestis-járvány” tudata az, ami azt hiszem végleg helyre tette a fejemet és a gondolkodásomat.

A halál gondolata.

Nem tudhatjuk, hogy mennyi időnk van még hátra. Bármelyik nap meghalhatunk. Meg is fogunk. Ha szerencsénk van, akkor megöregszünk előtte.

Az időnk véges, és csak egy dolog biztos: az, hogy kevesebb van belőle, mint gondoljuk.

Első feladatunk a túlélés. A második a szaporodás: saját asszony, saját gyermekek.. A harmadik a gyarapodás. A negyedik az, hogy megvédjük, amink van.

A nőknek, a pinának nincs hatalma felettünk, ha mi nem akarjuk és nem engedjük hogy uralkodjanak rajtunk. A halálnak van.

Éljünk hát. Férfiként. Emelt fővel, harcosként. Bátran és büszkén, nem félve senkitől és semmitől.

Történelmi időket élünk, és az életünk rövid.

Élnünk kell.

Balton
Olvasó
Balton

Kérem olvassátok és közben a fejetekben menjen BennyHill Show zenéje…

https://444.hu/2020/03/17/nonapi-tuntetesekkel-szabaditottak-magukra-a-koronavirust-a-spanyolok?fbclid=IwAR026VcsCagT6-NEgQVhaSz-3-PbHDma9MgQkAhFYfTBoNsbj9uFI84wEQo
és mindezt a 444-ről…
kiemelve: “A híresebb, név szerint ismert fertőzöttek közül többen is ott voltak a nagy madridi tüntetésen: Irene Montero egyenlőségügyi miniszter, Carolina Darias regionális politikáért és közigazgatásért felelős miniszter, és Begona Gómez, Pedro Sánchez miniszterelnök felesége is.”
Mondjuk a jobboldali ellentüntetésen is volt 9000 fő, és már ott is betegek a pártvezetők is…

Ki is mondta hogy a társadalmunk megérett a pusztulásra?

Se - se
Újságíró
Se - se

..mindenki. :-)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Az idei március 8.-i nagy, Hősök Tere-i, feminista tüntetésről semmi?

Pedig voltak vagy ezren.

„A férfiaknak is jobb egy olyan világban, ahol jobb a nőknek” – Karigeri megmondta a tutit….

Volt sok okosság:

Vegyük el a hatalom ránk eső részét, vagyis a felét

– mondta Péterfy-Novák Éva a demonstráció nyitó felszólalásában. Azt üzente, legyenek bátrak a nők, álljanak ki egymásért és fogjanak végre össze.

Forrás: https://24.hu/belfold/2020/03/08/nonap-tuntetes-hosok-tere-nok-elleni-eroszak/

Bejelentkezés

Regisztráció | Elveszett jelzó?