Alter Ego
80 megosztás

Még több bevándorlót akarnak a svéd feministák

A svédországi Feminista Kezdeményezés (Feministiskt Initiativ) nevű radikális feminista, szélsőbaloldali párt kampányt indított, hogy a Törökországban tartózkodó migránsok közül minél többen induljanak Svédországba, mert ott szívesen látják őket. A párt elnöke, a líbiai születésű Farida al-Abani véleménye szerint a skandináv államnak kifejezetten jót tenne, ha megismétlődne a 2015-ös migrációs válság.

Farida al-Abani bevándorláspárti kampánya az ugyancsak svéd Jimmie Åkesson, a Svéd Demokraták elnökének akciójára válaszol, merthogy a jobboldali politikus a napokban ellátogatott a görög-török határra, és ott szórólapokat osztott a migránsoknak, azzal az üzenettel, hogy “Svédország már megtelt”, így a svédek nem tudnak sem pénzt, sem lakást biztosítani az újonnan érkezőknek.  Farida al-Abani szerint azonban ez nem igaz, sőt

“…most az lenne Svédország feladata, hogy megnyissa a határait és újabb tartózkodási engedélyeket bocsájtson ki.

Örvendetes lenne, ha megismétlődne a 2015-ös migrációs válság, amikor a hivatalos adatok alapján egy év alatt 163 ezer migráns érkezett a skandináv országba.” 

A svéd közvélemény nem éppen osztatlan lelkesedéssel fogadta a felvetést. A kipattant botrány jelzi, hogy a svédeknek végképp elege lett a bevándorlókból. Az újabb időkben már migrációs hátterű vezetőkkel is bőségesen rendelkező, de egyébként nagy múltú, férfigyűlölő, radikális feminista párt, a Feminista Kezdeményezés politikusainak nevéhez újabban számos közéleti botrány kapcsolódott. Bár a szélsőséges férfigyűlölet szítását évtizedeken keresztül elnézték nekik, de az viszont már tiltakozást váltott ki,  amikor a párt egyik volt képviselőjelöltje, az iráni származású Oldoz Javidi 2018 szeptemberében azt mondta, hogy

Izrael területéről a zsidókat Amerikába kellene deportálni, hogy így legyen hely a palesztinnak nevezett araboknak.”

A nők “magasabb rendű erkölcsének és szelídségének kiváló bizonyítéka”, hogy a Feministiskt Initiativ volt elnöke, az ugandai származású Victoria Kawesa ellen 2017-2018 között több eljárást is  indítottak, mert kiderült, hogy plagizálta a doktori disszertációját, majd a stockholmi metróban megütött egy ellenőrt, amikor az a jegyét kérte tőle, végül mindezt még azzal tetézte, hogy kollektíven rasszizmussal és szexizmussal vádolta meg a svéd társadalmat.

Svédországban az elmebeteg feminizmusra, a férfigyűlöletre korábban szép politikai karriert lehetett építeni, azonban amikor a férfigyűlölet ügye összeért a balliberális politikai elit újabb “világmegváltó” szociológiai projektjével, a migráns invázióval, akkor a végképp próbára tett svéd és általában az európai társadalomban is végre felderengett valamiféle felismerés. Tehát szerencsére a feminizmus tekintetében is új szelek kezdenek fújni. A svéd Feminista Kezdeményezés is több súlyos kudarcot könyvelhetett el az elmúlt időszakban: tavalyelőtt a párt már nem tudott bekerülni a stockholmi parlamentbe és 2019 májusában kiesett az Európai Parlamentből is. Tehát nem véletlen, hogy a radikalizálódásban látnak fantáziát, főleg ha hagyományosan is csak ezt az egy politikai modellt ismerik.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
80 megosztás


226
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
14 Egyéni hozzászólás
212 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
21 Hozzászólások szerzői
BlackurKockathe hermittomgalAK-47 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Naooo
Olvasó
Naooo

Akinek ilyen szar feje van az akassza fel magát.

xcsakx
Olvasó
xcsakx
zgy001
Olvasó
zgy001

common man
Olvasó
common man

akkor vajon ilyen zsidógyűlölő kijelentések hogyan is lehetnek előtérbe tolva?

Itt te látsz bármiféle ellentmondást? Hány éves vagy szőke herceg?

zgy001
Olvasó
zgy001

Naooo
Olvasó
Naooo

Sajnáltatják magukat.

common man
Olvasó
common man

Zgy!
Egynél többet is lehet ám forogni.Akinek lassú a szeme annak az agya is ahhoz alkalmazkodott vagy fordítva? Mindegy, képes példa:

https://www.youtube.com/watch?v=UNCyPQa1IzA

zgy001
Olvasó
zgy001

Naooo
Olvasó
Naooo

Ne mosdasd a zsidókat.

Hunn
Újságíró

Nagyon igazad van, zgy001! Ahhoz, hogy pl. a zsidókérdésről szóló társadalmi vita egyáltalán érdemi vita lehessen, ahhoz az egyik legfontosabb dolog azt tudatosítani az emberekben, hogy a zsidókat az úgynevezett “antiszemiták” nem találomra vádolják mindenféle kitalált és zagyva dologgal. Hanem valójában az “antiszemitizmus” nem más, mint teljesen természetes, logikus, és normális emberi reakció a zsidók viselkedésére és tetteire.

Magyarul bizonyítékokra van alapozva. Mégpedig a zsidóknak az általunk felismert és bizonyított, ellenünk irányuló cselekedeteiből és kijelentéseiből indul ki az egész. Plusz tudatosítani kell azt is, hogy maguk a zsidók azok, akik úgy próbálják megmagyarázni a tömegeknek az antiszemitizmus jelenségét, mintha az valamiféle irracionális dolog volna részünkről, ami csak ostoba, műveletlen, primitív, ok nélkül gyűlölködő emberek képzelgésein alapulna…

zgy001
Olvasó
zgy001

Naooo
Olvasó
Naooo

Ja nincs is zsidó háttérhatalom, mi, mert nem mondták be a kapitalista tévébe.

Naooo
Olvasó
Naooo

Izraelt már valójában feladták, szegény zsidókat csak báncsák mindenhol, muszáj lesz nekik ide migrálódniuk a zsidó lakóparkokba, hiszen itt zsidó röneszaansz van.

common man
Olvasó
common man
Naooo
Olvasó
Naooo

“De nem is azokat a zsidókat szoktuk ám mi becsületesnek nevezni, akik tényleg azok. Az ilyenek nemigen törtetnek kegyeinkért, s nyíltan fajuk emberének vallották magukat. A mi „becsületes” zsidónk az a zsidó, aki átkeresztelkedik, ha kell, naponta kétszer, aki azt sem tudja, hova legyen a magyarságától, úgy köpik, mintha népszínműben volna, aki zokog a magyar határon, mint a vajszívű Vázsonyi, aki a nemzetiszínű határcövek láttára majdnem fizikai zsidóságából is magyarrá integrálódott. Ez az a zsidó, mely abban a pillanatban, hogy a csehek Lőcsére beléptek, dühös csehhé, s Kolozsváron az első oláh katona láttára felgerjedt oláhhá lett.” – Szabó Dezső

zgy001
Olvasó
zgy001

Naooo
Olvasó
Naooo

Fáj a fejed?

hunbagira
Újságíró
Marcell
Olvasó
Marcell

Most a koronavírus után úgyis felszabadul majd egy csomó lakás és eddig nyugdíjra fordított pénz, jöhetnek… A svéd állam több más nyugat-európai országgal együtt úgy határozott, hogy hulljon a férgese, a svédek a számokat sem közlik ezentúl, tesztelni sem fognak senkit már “feleslegesen”. Beleillik ez a járvány a globalista agendába, a csődbe ment cégek ezreit majd felvásárolják néhányan, a csődbe ment államoknak mentőcsomagra lesz szükségük. A fasiszta, xenofób idősebb fehér őslakosok megtizedelődnek, a többnyire libsidióta millennial fiatalok pedig lelkesen oldódnak majd fel az új multikultiban. Az újabb hasonló járványok elkerülésére hivatkozva könnyen el lehet majd fogadtatni a totális társadalmi kontrollt, társadalmi kreditrendszert. Greta Thunberget megteszik a felálló új világkormány vagy világegyház fejének stb.

Geri P.
Olvasó

a balfasz svédek alapjáraton is egy degenerált alkoholtól skizofrén népség, ezt több sok éve oda menekült elbaszott életű magyar ismerősöm is megerősítette.
ezek után én már semmin nem lepődök meg ami ezekkel kapcsolatos. na lapozzunk

Reszet Elek
Újságíró

Az összes skandináv fura népség.
https://www.youtube.com/watch?v=bVZP56ypwuE

Hunn
Újságíró

A koronavírus jelentette halálos fenyegetés minden férfi számára azzal a felismeréssel kell járjon, hogy az ellenségeinknek valójában nincsen hatalmuk felettünk. Csupán annyi, amennyit mi adunk nekik. Feministák, nők, buzik, komcsik, zsidók? Hát kik ezek? Ezek tényleg ránk tudnák kényszeríteni az akaratukat onnantól, hogy mi azt elutasítjuk? Csak a belénk kondicionált, hamis, kulturális marxista világképből következett az, hogy eddig mi magunk adtunk, akaratlanul is, hatalmat nekik magunk fölött.

De a tömeges halál ránk is vonatkozó lehetőségének közvetlen közelsége ébresztőnek kell hasson. Az időnk véges, és kezdünk kifutni belőle. Ma még itt vagyunk, holnap lehet, hogy halottak vagyunk. És ennyi. Isten kezében vagyunk. És innentől kuss van az ellenségeinknek, mert mi viszont igenis rájuk tudjuk kényszeríteni az akaratunkat, ha egyszer úgy határozunk. És rájuk KELL kényszeríteni az akaratunkat. És ha egyszer eldöntjük, hogy fehér, keresztény férfiként igenis irányítani akarjuk az asszonyainkat, az országainkat, az életünket, és emellett tudatosul mindenkiben, hogy a döntésünk mellett életre-halálra kitartunk, akkor legázolunk mindenkit, és nem állhat meg az utunkban senki sem.

A jövő megváltozott. Minden borul. Tömeghalál esetén a társadalmi rend is, mint olyan, borulhat.Egy történelmi időpontot élünk át, egy olyan paradigmaváltást, amit legutóbb 9/11 okozott. Egy globális trauma az, ami jelenleg az emberiséggel történik. És férfiként arra születtünk, hogy amikor összedől a világ, akkor harcoljunk és túléljünk, és szaporodjunk és gyarapodjunk egy ellenséges világban, minden akadály ellenére. Erre vagyunk programozva, ez létünk lényege. Ezek vagyunk mi.

Győzni fogunk.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Eddig sem kényszerítette senki rád, semmilyen hatalmát.
A te fejedben léteznek ezek a kényszerek, amiket mindig könnyebb másra, a gonosz világra, zsidókra, feministákra, nőkre buzikra etc. fogni, egyszerű projekció , amit művelsz.

Nagy “legázolásban” azt hiszem, hogy egyedül vagy, és ha tényleg nekiállsz hőbörögni, akkor vagy kiröhögnek, vagy lecsuknak, de ha még durvábban tolod, akkor lelőnek, mint egy kutyát.

Nincs tömeghalál, csak kurva női hiszti, amihez most az aktuális kormányzat is behúzva a farkát, behódolt az ellenzéki női vinnyogásnak.

Pont azt a 20-25%-nyi időseket kellene elszeparálni, karanténban tartani, ha tényleg meg akarjuk őket óvni, e helyett fele biztos, hogy meg fog fertőződni, mert a gyereket nem lehet másra bízni.

Semmilyen globális trauma nincs, csak a kibaszott hiszti, mert mindig kell valami, ami válságot okoz, most meg ez épp kapóra jött.

Min a 70-80%-a így is, úgy is, át fog esni rajta, ennek meg a 90%-a észre sem fogja venni, hogy beteg volt.

De te nyugodtan álmodozz és gameld a nem létező vágyálmaidat.

Off

Ennyit a hit “erejéről”:

https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/03/16/a_maga_nemeben_csodalatos_ahogy_a_vilag_templomai_reagaltak_a_jarvanyra/
On

Naooo
Olvasó
Naooo

“most meg ez épp kapóra jött”

Látom te se fejlődsz, megrekedtél végleg az elmaradott minden csak véletlenül történik téveszmén.

Kalman
Újságíró

Alan Watt idevágó igazsága, halgassátok végig:

https://www.youtube.com/watch?v=xFLVMD99_88&t=255

hunbagira
Újságíró

Csaxi!

Szerinted, te nem ugyanúgy járnál (mint akit céltáblának használsz) ha a hőbörgéseidet élőben előadnád? :D ebben is sorstársak vagytok. :D

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nyugi szalonnáci, élőben is előadom.

Csak nem fogom a világra, háttérhatalmakra meg hasonlókra a saját szaraimat.

hunbagira
Újságíró

Persze- persze, gnóm, kis köcsög. :D
Amúgy ezt a nácizást nem értem-nem mintha sértenél vele- de te is az vagy. Szó szűk és tág értelmében is. Szóval kezeld a skizófréniádat.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Te csak bujkálj Jakab seggébe, szalonnáci.

Reszet Elek
Újságíró

comment image

rgs
Olvasó
rgs

Egy darabig kicsit érdekes/mulattató volt a sok okoska. Most már nem igazán.Kitartás mindenkinek.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Bírom, amikor a konteósok összevesznek azon, ki mond nagyobb hülyeséget. :)

“Min a 70-80%-a így is, úgy is, át fog esni rajta, ennek meg a 90%-a észre sem fogja venni, hogy beteg volt.”

Már jönnek is ezek a seggből előrángatott statisztikák. Ez az újfajta koronavírus az emberek többségénél közepesen erős tüneteket produkál. Érted, hogy ez mit jelent? Azt, hogy 2-6 hétig dögrováson vagy, bele nem halsz, de nem lesz kellemes. Ahogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az emberek 20%-ánál viszont komolyabb tünetekkel megy le, szóval nem vicces, ha nem kapsz rendesen levegőt egy hétig, komolyan megterheli a szervezetedet, úgyhogy az egy dolog, hogy túléled, de maradandó nyoma marad, nem csak a tüdődet és a szívedet, de egyéb belső szervedet is károsítja a nem megfelelő oxigénellátás. Én személy szerint már kaptam el vírusos tüdőgyulladást, úgy 5-6 hét volt belőle felállni, szóval szarjon sünt mindenki, aki szerint az ilyesmi csak “női hiszti”. (Ezt sem ártana ésszel felfogni, hogy nem csak az a veszélyes, ami megöl.)

Az sem igaz, amit hangoztattok, hogy “csak olyan, mint egy influenza”, annál erősebb, veszélyesebb és jóval fertőzőbb. Ezek csak tények. Ahogy úgy látom, hetek alatt sem jutott el oda a konteós réteg, hogy nem azért kell a karantén, mert csak az öregek halnak bele (eleve is jó fejség nem védeni őket, csak mert te még nem vagy az), hanem azért, mert ha hagyod szabadon terjedni, akkor szétbassza az egészségügyet még a legfejlettebb országokban is, ezért fontos, hogy inkább lassabban menjen le, de irányítottan. Pedig ezt sem olyan nehéz megérteni.

A legjobb megoldás egy durva karantén, akkor megy le a leghamarabb, ezt együttesen ismeri el mindkét oldal médiája, még a fityiszé is. Onnantól, hogy kijárási tilalmat rendelnek el, gyakorlatilag napról napra javul a helyzet értelemszerűen, már csak ki kell várni, hogy a fertőzöttek meggyógyuljanak. Amit Magyarország jelenleg csinál, a szarnak egy pofon, nem lassítja le, és ha nem mernek komolyabb döntéseket hozni napokon belül, akkor itt is robbanni fog, egyik napról a másikra ezresével kell fertőzöttekre számítani, amit a kibaszottul gyenge magyar egészségügy nem fog tudni kezelni. (Ez szerintem mindenképp megtörténik már, ettől függetlenül minden nap számít, szóval sosem késő a legszigorúbb intézkedéseket meghozni).

Persze lehetnénk Dél-Korea, ahol nem kellett iskolákat bezárni, ahol mindenkit teszteltek, aki begurult egy-egy ellenőrző pontra és heteken belül megállt a vírus terjedése, csakhogy az európai ember nem szabálybetartó, illetve most kell megtanítani olyan alapdolgokra is, mint a kézmosás. Utána lehet olvasni ennek, hogy Dél-Koreában és Tajvanon hogy rendezték, mert az emberek bírnak viselkedni és azt teszik, amit mondanak nekik.

Röhejes és felelőtlen lerázni annyival a válladról, hogy “női hiszti”, csak mert még nem érzed a bőrödön. A struccpolitika nem fog beválni, továbbá biztos vagyok benne, hogy a magabiztos duma ellenére nem mernéd szándékosan megfertőztetni magad.

Naooo
Olvasó
Naooo

Te biztos nem vagy konteós, mivel ott dolgoztál binládenen az afgán barlangban, ahonnan leépítette a két tornyot, elsőkézből tudod bizonyítani.

common man
Olvasó
common man

Nem csak karantén kell , ügyelni kell az egyéb fertőzési lehetőségekre is.Én már a válság kitörése előtt is csak higiénikus robotok által szedett spanyol naranccsal,mandarinnal,olasz levélzöldséggel tömtem a fejem.Kínai cuccot szinte alig vettem a számba..

Kalman
Újságíró

Nem akarom elvenni az optimizmusodat, de én úgy látom, hogy nem most fogunk nyerni. Semmi jelét nem látom, hogy tömegesen ébredeznének a férfiak. Itt vagyunk páran, meg még itt-ott 1-1 fehér holló, aztán annyi.

Kocka
Olvasó
Kocka

Egy sokk/trauma/fenékbebillenés végül hozhat nagy pozitív változásokat. Életemben megtörtént már párszor.

A közeljövőben a széthullott világképű emberek talán nyitottabbak lesznek arra, amit a fehér hollók mondanak.

Pash Cutter
Újságíró

“A párt elnöke, a líbiai születésű Farida al-Abani véleménye szerint a skandináv államnak kifejezetten jót tenne, ha megismétlődne a 2015-ös migrációs válság.”

Farida szerintem inkább muszlim, mint feminista. Vagyis: ha Svédországban végbemenne az iszlamizálódás, és átvenné a hatalmat egy muszlim politikai elit, Farida valószínűleg az elsők között lenne, aki önként és dalolva öltözne be hidzsáb-ba, s tenne hitet Svédország új urai előtt. Nem véletlenül igyekszik több muszlim migránst importálni a hazájába – hiszen a valódi cél nem egy “nyitott társadalom”, hanem egy muszlim társadalom kialakítása Svédországban. Higgyétek el nekem, ez a csajszi többször forgatta a Koránt, mint a feminista szakirodalmat.

“az iráni származású Oldoz Javidi 2018 szeptemberében azt mondta, hogy “Izrael területéről a zsidókat Amerikába kellene deportálni, hogy így legyen hely a palesztinnak nevezett araboknak.”

Na, akkor Oldoz egyszerre harcol a patriarchátus és a judeokrácia ellen – vagyis a férfi uralom és a zsidó uralom ellen. Amúgy az sem zavarja, hogy a palesztinok kifejezetten maszkulin iszlám államban gondolkodnak. De hát miért is zavarná? Hiszen muszlim ő is.

“Victoria Kawesa (…) a stockholmi metróban megütött egy ellenőrt, amikor az a jegyét kérte tőle, végül mindezt még azzal tetézte, hogy kollektíven rasszizmussal és szexizmussal vádolta meg a svéd társadalmat.”

Mármint az a Victoria Kawesa, aki sziklaszilárdan hisz a feketék felsőbbrendűségében és aki előszeretettel uszít a fehérek ellen? Bírom, amikor szexista és rasszista emberek vádolnak másokat (általában nem-szexistákat és nem-rasszistákat) szexizmussal és rasszizmussal.

Micsoda aljas szar emberek ezek!

Az megvan, hogy a svéd feminista kormány női tagjai hidzsábba és csadorba öltözve utaztak Szaud-Arábiába?

http://www.hetek.hu/eletmod/201705/kendozetlen_igazsagok

Működnek azok a muszlim mémek. Sajnos!

Hunn
Újságíró

Én azt mondom, gyerekek, itt a koronavírus árnyékában, hogy lejárt az idő.
Nincs több idő a bénázásra, különben elmegy az életünk.
És lehet hogy már el is ment, csak még nem tudunk róla.

Csak a túlélés és a szaporodás számít.

Nem maradt időnk kigyúrni magunkat és meggazdagodni, pláne “alfahímmé” válni.
Nincs idő a legjobb pasivá válni, akire az n+1 ribanc őszintén gerjed és magától nedvesedik.
Ki a faszt érdekel ma már ez, amikor lehet, hogy holnap mind megdöglünk?

Amint vége a vesztegzárnak, aki túléli a járványt közülünk, az mindenki szépen kezdjen el odamenni az összes neki tetsző jó nőhöz, szépen egymás után, férfiasan, macsó módon, agresszívan és tökösen, egyértelmű szexuális céllal. Meglesz az eredmény, szerintem a csajok is érezni akarják majd, hogy még élnek.

Nem lehet itten teszetoszáskodni, gyerekek, most már tényleg nincs idő a baszakodásra.

A feministákat innentől meg baszkodjuk szépen pofán, ha megszólalnak a közelünkbe bárhol. Mert arra, hogy még az ő hülyeségeiket is hallgassuk, pláne elviseljük, már nem maradt a mi életünkben idő.

Nem is olyan rossz ez az egész helyzet, ha jobban belegondolunk… :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Jól mondod, tesó, nincs mire várni.

Szaporodjunk, dugjunk meg mindenkit, akit csak tudunk.

Neked könnyű, mert már nem vagy incel, de mi mit tegyünk?

Bár gyáva vagyok, de most ünnepélyesen megígérem, hogy nem fogom kigyúrni magam, nem fogok meggazdagodni, hanem követve a példádat, férfiasan, macsó módon, agresszíven és tökösen megmondom nekik, hogy mnost meg fogom dugni őket.

Szerintem is meglesz az eredménye, mert ezek a járvány után kiéhezett csajok csak ránk, incelekre, a megmaradt kemény fickókra vágynak, tulajdonképpen könnyű dolgunk lesz.

Aki próbál feministáskodni, meg kondicionálni, az meg pofán baszom, ilyen egyszerű.

Már várom, hogy akcióba lépjünk, köszönöm, hogy segítesz nekünk, gyakrabban tedd, mert nélküled nem tudjuk, hogy mit csináljunk ilyen vészterhes időkben.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

“We will not go quietly into the night! We will not vanish without a fight! We’re going to live on! We’re going to survive! Today we celebrate our Independence Day!”

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Hunn azért ne fossál már. Majdnem felröhögtem, mikor ezt a cikket olvastam. 79,5 év az olaszoknál koronavírusban meghaltak átlagéletkora. Ebben lehet még vagy 30 fő 50 év alatti öngyilkos is benne van, akikből ki tudták mutatni a vírust. De azoknál meg a depressziójuk volt az öngyilkosság oka, mert maguk sem tudhatták, hogy vírushordozók. Mindjárt beszarok a rettegéstől. Meg igazából azt is kétlem, hogy a 85 éves halottakat az olaszok koronavírusra tesztelik. Megy a hattyú halála, meg az államcsőd. https://index.hu/kulfold/2020/03/18/olaszorszag_halal_eletkor_koronavirus/

common man
Olvasó
common man

Hunn azért ne fossál már

Akkor nem csak nekem tűnt úgy… Persze nem tudhatjuk mennyire legyengült az immunrendszere.

az elhunytak mindössze 0,8 százaléka nem szenvedett semmilyen betegségben

Ez,remélem jól állnak a nullák,az összes megbetegedettnek a 0,00067-d része.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Elmondása szerint exdrogosként, nem valószínű, hogy a topon van.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Egy kis stat még részletesebben a cikkből, ami talán nyugtatólag hat: az olaszoknál a 3000 elhunytból mindössze 17-en voltak 50 év alattiak, abból is csak 5-en 40 évnél fiatalabbak (mindannyiuk krónikus beteg volt már előtte is). Ez persze nem jelenti, hogy egy fiatalabb ember nem lehet tőle komolyabban beteg (azért kórházba vagy az intenzívre fiatalok is kerülnek), de annyi biztos, hogy nagyon csekély az esélye, hogy egy nem idős ember belehaljon.

(Azt én is tudtam eddig is, hogy az elhunytak átlag életkora 80 körül van, de így még szemléletesebb, ha látjuk a pontos számot, hogy 3000-ből 5-en voltak 40 év alattiak.)

Hunnon én is érzem a parát nagyon, lehet, hogy úgy véli, a múltja miatt az ő immunrendszere nem olyan erős, de még így is nagyon kicsi az esélye (mondhatjuk, hogy szinte nulla), hogy el kelljen temetni. Inkább esetleg az várható, hogy durvábban ledönti a lábáról a vírus, míg mondjuk mások szinte tünetmentesen átvészelik. (A fiatalok között nagyon sok a pusztán hordozó.)

Bár gyorsan nem épít erős immunrendszert, de azért sosem késő elkezdeni némi vitamint szedni. Mi 1000-s, lassú felszívódású C-vitamint tolunk most kiemelten a normál multivitamin mellett, valamire csak jó. :)

Félni nem kell, viszont az idősek védelmében azért tegyünk már meg mindent, hogy lehetőleg ne kapják el, vagy legalábbis ne terheljük túl az eü-t. A fiataloknak nagyobb problémája ebből a várható (sőt már folyamatban lévő) leépítések, elbocsátások meg minden egyéb, ami ennek a nemzetközi pániknak a következménye lesz.

Jinjangologus
Újságíró

Tények így, tények úgy. Ezt a gondoskodó “alterodat” jobban kedvelem.

Nem kötelező bóknak venni :)

Reszet Elek
Újságíró

Az szinte semmi, placebo. Az immunerősítő készítmények is kamusak. Javaslok D-vitamin bevitelt (5e egység) illetve néhány gyógynövénynek van igazoltan immunerősítő hatása (pl. lapacho kéreg, macskaköröm stb.). Életvitelben kiadós pihenések, mozgás természetben és napon. Ezek segítenek.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A “szinte semmi” még mindig jobb a semminél. Meg ha jól tudom, a dohányosoknak eleve sem árt több C-vitamint bevinniük az átlagnál, mert az szívja le vagy valami ilyesmi. D-vitamin is van mindegyikben. :)

Jingjang: ez gondoskodás? Szerintem ebben az óriási információdömpingben csak nem árt néha egy reality check, amire tök jók ezek a statok, persze emellett helyükön kell kezelni őket, tehát nem szabad félvállról sem venni a problémát. Én ezért vagyok úgy, hogy félni nem félek kifejezetten, de betartok minden ajánlást, hordok maszkot, gumikesztyűt, kerülöm az embereket, ritkán járok ki, csak akkor, ha tényleg szükséges, gyakran fertőtlenítek, áttörlöm a dolgokat (telefon, laptop, kilincsek, bútorok egy része) stb. Lehetek akár tünetmentes hordozó is, szóval ez nem feltétlenül rólam-rólunk szól, a saját lelkiismeretem dolgozik ilyenkor, hogy miattam aztán nehogy meghaljon vagy csúnyán megbetegedjen valaki. Ezért is kúrják fel az agyam azok, akik meg a kijárás jogáért óbégatnak és ellen is állnak minden erős ajánlásnak, mert “a szabadság fontosabb, otthon meg lehet őrülni”. Ez egy rettenetes hozzáállás, ha már társadalmi szinten gondolkodunk, és amennyi energiát a lázadozásba beleölnének, azt inkább fordíthatnák arra, hogy kitalálják, mihez is kezdjenek magukkal otthon, hiszen amúgy is el fog jönni a kijárási tilalom időszaka is, amikor már nem lesz választási lehetőségük. Aki már két nap után nem bírja, az inkább azon aggódjon, mi lesz vele még úgy 18 hónapig, ne a kiskapukat keresse.

common man
Olvasó
common man

Kijárás joga nem a hülye jogvédők miatt kell.A szabadban tartózkodás eleve erősíti az immunrendszert.Mondjuk nincs is nálunk megtiltva.Hál’ istennek…

Naooo
Olvasó
Naooo

Mi az, hogy nyugtatólag?
Fiatalok között tarol a buzipropaganda, meg a klímakurvulás, értéktelen selejtek csupán.

tomgal
Olvasó
tomgal

Még mindig sokan vannak sajnos azon az állásponton, hogy ez túltolt influenza hiszti. Nem az. Ezt Olaszország és nemsokára Spanyolország példája igazolja. (részletes összehasonlítás: https://www.sciencealert.com/the-new-coronavirus-isn-t-like-the-flu-but-they-have-one-big-thing-in-common ) Sajnos bebizonyosodott, hogy az emberek nem veszik komolyan a sima felhívásokat, az értelemre hatni akaró ismeretterjesztést.
A helyzet az , hogy ha a bevezetett (igaz későn és rosszul) szigorú intézkedések mellett, már több mint 600-an halnak meg naponta Olaszországban ( és tudósok március 23-25 közöttre “várják” a tetőzést ), akkor mennyi lenne az áldozat ezek nélkül ?! (több tízezres bizonyos helyeken, és Kínában semmi annyi az áldozat,amit hivatalosan állítanak, ebben biztos vagyok )
A fiatalok, meg 60 alattiak pedig arra gondoljanak, hogy bizony abba is bele lehet halni ( és jelenleg főleg ebbe is halnak bele ,már Belgiumban is), hogy ellátás nem jut az egyszerre jelentkező súlyos (de alapvetően kezelhető) eseteknek és ebbe már kerülhet eléggé vegyes életkorú felnőtt,vagy egy-egy asztmás gyerek, stb. És mindenkinek vannak idősebb hozzátartozói ,szerettei. Ha élhetne nagyanyám 90-100 évig (most 85 ), ne egy idióta fiatal csapat miatt haljon meg hamarabb, akik nem hajlandóak pár hétig a seggükön ülni otthon.

Ez egy nagyon jó link életkorra, nemre és betegségekre kivetített statisztikával :

https://www.bbc.com/news/health-51674743

UI: és SS 19-én írta a 3000 áldozatot, másfél nappal később már 4000-en felül van Olaszországban.

the hermit
Olvasó

Baszhatod a vitamint, ha autoimmun bajod van, mint nekem. Alapból gyengítik az immunrendszeremet az injekcióval.
Persze most otthon csücsülök.

common man
Olvasó
common man

Neked akkor alapból kerülnöd kell a tömeget buszt plázát stb.

common man
Olvasó
common man

Most láttam egy műsort állítólag Kínában vénásan is adták a betegeknek a nagy mennyiségű C-vitamint.A faszi egyébként ugyan azokat javasolta mint itt többek is,C-D vitaminok szabad levegő mozgás ja meg heti két három emelkedő hőmérsékletű forró fürdő közben hársfavirág teát iszogatni aztán irány az ágy.Persze szív stb betegeknek nem..Másik műsorban az egészséges bélflóra fontosságát hangsúlyozták.Harmadik műsorban az intervallumos koplalást(vagy böjtöt) az autofágia jelenség beindulását elősegítendő,ez különösen “zabálja” a vírusokat.Mellette egy csomó más előnye is van.

Hunn
Újságíró

Nagy esélyt adok annak, hogy az úgynevezett koronavírus-járvány csupán egy médiaesemény, melynek célja a szokásos társadalom-mérnökösködés. Tömeges trauma-alapú elmeprogramozás (mint anno 9/11), az emberek gondolkodásának és viselkedésének mesterséges megváltoztatására.

Valamint annak a világgazdaságbeli paradigma-váltásnak az előrehozására, amit a klímahisztivel nem sikerült elérni. Olyan válság lesz – sőt, már van – amilyet még nem éltünk át soha, amihez képest 2008 kutya fasza. A jövő ismét megváltozott. Tömeghalál esetén pedig borulhat a társadalmi rend, eljöhet az átmeneti káosz, majd egy új rend.

Minden információnk a koronavírus-járványról a médiából jön. Minden információ. Mindenki annyit tud csak – illetve vél tudni – amit a média mond. Annyit ismételget csak mindenki, amit a tévében hallott vagy az interneten olvasott, semmi mást. Nem személyes tudást vagy személyes tapasztalatot. Ezt érdemes észben tartani.

Ugyanakkor nem lehet tudni, hogy az egésznek az alapja mennyire valóságos, és butaság lenne az életünket kockáztatni. Úgyhogy azt mondanám, hogy tartsuk be a nemzeti kormány által hozott védekező intézkedéseket. És imádkozzunk Istenhez. Pestis idején sincsenek ateisták. És ne dőljünk be az idősebb korosztály, az öregek, a nyugdíjasok elleni hangulatkeltésnek. Ők a mi szüleink, nagyszüleink. az ősök.

És amint vége a veszélyidőszaknak, mindenki csajozzon ezerrel, szerezzen magának asszonyt és alapítson családot, vállaljon gyermekeket. Ne a semmiért szenvedjünk, legyen jövő. Szerintem fejben mindenki pörög, a szaporodási ösztönt igencsak előhozza a halál közelsége, az élet mindig utat tör. Mint a katonáknál a front után. Ne nyomjuk hát el magunkban a szexuális énünket, a koronavírus meghozza az incel-világ végét! Ha Isten velünk, ki ellenünk?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ne a semmiért szenvedjünk, legyen jövő. Szerintem fejben mindenki pörög, a szaporodási ösztönt igencsak előhozza a halál közelsége, az élet mindig utat tör. Mint a katonáknál a front után. Ne nyomjuk hát el magunkban a szexuális énünket, a koronavírus meghozza az incel-világ végét! Ha Isten velünk, ki ellenünk?

OMFG!!!:)
DDDDDDDDDDDDDDDD

Hunn
Újságíró

Ütős egy gondolat volt ez a részemről, ugye cs002?
Nekem is nagyon tetszik, azért is írtam le.
Soha nem éreztem még ennyire elevennek és szabadnak magamat, mint most, a lehetséges tömeghalál árnyékában, ami rám is lehet, hogy ugyanúgy lecsaphat holnap, mint akárki másra!
Soha eddigi életem során nem éreztem még így át, hogy az én életemben is minden mennyire, de mennyire élesben, életre-halálra megy!
Mintha erre a pillanatra vártam volna egész életemben!
Mintha erre születtem volna!
Mintha megvilágosodtam volna, kitisztult az elmém, megtisztultak a gondolataim, kikristályosodtak bennem a dolgok.
Semmi nem számít, csak túlélni és szaporodni, és ha ez megvan, akkor gyarapodni, bármi áron!
És ebben emberi lény nem, csakis és kizárólag a halál állhat egy férfi útjába!
Magyarul: győzelem vagy halál, nincs harmadik opció!
Érzem, ahogy a tüdőmbe beáramlik a levegő, ahogy lüktet az ereimben a vér…
ÉLEK!
Élek, basszátok meg!
És nem félek a haláltól: élet vagy halál számomra már egyre megy!
A halált úgysem lehet kicselezni, hiszen mindenképpen csak a halál lehet az életünk vége!
Nem számít, nem érdekel már!
Felnőtt férfi vagyok, némi gyúrással meg pénzkereséssel ugyan növelhetem még a vonzerőmet, de sokkal jobb pasi már nem leszek.
Úgyhogy ez van, ezt kell szeretni: farkam van, ennek elégnek kell lennie!
Magyarul: én vagyok A Férfi, akinek az elvárásainak a nőknek meg kell felelnie!
És a picsába a feminizmussal és a feministákkal is!
Eljött az idő. Most már én jövök!
Az elkövetkező 10 évet nagyon szigorú csajozással fogom tölteni!
Baszok én a #MeToo-ra, baszok a nők hipergám elvárásaira, baszok az összes férfiszexualitással kapcsolatos paráztatásra!
Baszok én már mindenre! :)))))

tobbneju
Olvasó
tobbneju

https://www.blikk.hu/galeria/mintha-nem-is-lenne-jarvany-szentpetervaron-ugyanugy-tomve-van-a-varos-koronavirus/xcgej8p Oroszország semmit se csinál ebben a járvány hisztériában, ugyanúgy élnek, mint eddig. Pedig Oroszország egy rendőrállam, ott szeretik szétzavarni a tüntetéseket, a kijárási tilalmat, most remek lehetőség lenne ott rendőrnek/katonának fontoskodni a “haza megmentése a járványtól” ürügyén. Az oroszok most megpróbálják megroggyantani Szaúd-Arábiát olajfronton, komoly pénzügyi tartalékaik lehetnek és szarnak erre a koronavírus hisztériára. Ha volna bármi valós alapja közegészségügyileg ennek a koronavírus hisztériának, az orosz rendőrállam elsőként zárna be mindenkit a lakásába és ott még lehet lőnének is, ha kimennél az utcára, amikor kijárási tilalom van. Az oroszok nem hülyék, pontosan tisztában vannak azzal, hogy ez nem közegészségügyi probléma. Ez egy gazdasági hitelválság, amikor országok fognak megrogyni, amikor piaci részesedéseket lehet megszerezni a csődbe jutóktól. Az oroszok dolga most Szaúd-Arábia bedöntése, és valószínű hogy ez csak idő kérdése.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Épp friss:

https://nepszava.hu/3071021_bezarnak-a-moszkvai-iskolak-majusig-nem-fogad-kulfoldieket-oroszorszag

“Bezárnak a moszkvai iskolák, májusig nem fogad külföldieket Oroszország”

Azért nincs akkora szigor egyelőre, mert ott hivatalosan még mindig csak az első fázisban (imported cases only) jár a járvány, tehát nincs lokális átadás, úgyhogy pár héttel “le vannak maradva”, ezt a WHO honlapján is olvasni a napi jelentésekben. A szigorítások akkor jönnek, amikor a kettes fázisba lép, azaz már az állampolgárok egymásnak kezdik átadni (local transmission), nem pedig kintről viszi be valaki. Magyarország is ekkor zárta le a határait és rendelte el az iskolabezárásokat, úgyhogy Moszkva ennyiből még parázósabb is, ott semmi sem indokolná egyelőre.

Ez pl. a tegnapi jelentés, meg lehet nézni minden egyes ország státuszát, így érthetőbb, ki miért szigorít, és miért vannak még mindig olyanok, akik nem.

https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/situation-reports/20200321-sitrep-61-covid-19.pdf?sfvrsn=f201f85c_2

“Russian Federation 253 54 0 0 Imported cases only”

Míg Magyarország már:

“Hungary 85 12 43 Local transmission” (ezt pár napja sajtótájékoztatón jelentették be)

Konteók helyett érdemes a tényeket alapul venni inkább, és érteni, mikor mi és miért történik.

tomgal
Olvasó
tomgal

Jelenleg megkezdte Oroszország a kb százezres nagyságrendű orosz túrista, , egyéb okok miatt külföldön tartózkodók azonnali evakuálását külföldről haza.

Most már lassan minden kormány komolyan veszi ( persze Észak-Korea nem, hisz ott nincs járvány és nem is lesz)

https://www.startlap.hu/utazas/hat-geppel-evakualjak-az-oroszokat-pestrol/

common man
Olvasó
common man

Konteók helyett érdemes a tényeket alapul venni inkább

Na igen.És mik a valódi tények?

common man
Olvasó
common man

Na egy erre vonatkozót is láttam a rövid lényeg a faszi szerint: itt is él a 80:20 szabály.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

https://hvg.hu/vilag/20200326_svedorszag_koronavirus_kiserlet_korlatozas_karanten A svédek nagyjából leszarják a koronavírust, kb. élnek mint általában. Majd figyeljük őket, mert ha két hét múlva nem lesz fél Svédország halott, akkor talán itt is véget kéne vetni a “nagy rettegésnek”.

tomgal
Olvasó
tomgal
tomgal
Olvasó
tomgal

Svédországról még ennyit: egy 5x akkora területen él kb annyi ember, mint Magyarországon ( picit több) és van közel tízszer annyi igazolt megbetegedés és 7x akkora halálozás, mint nálunk Itt folyamatosan követni lehet a ” live” adatokat országokra lebontva és totalban is:

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

tobbneju
Olvasó
tobbneju

“Egy fiú kell, ki egy kicsit szexi, s ha nemet mondok, újra kezdi.” Két sör után kellemes ez a kis zene, meg fasza a szövege is. :-) Lazuljatok, nincs senki veszélyben, csak innentől majd abból élünk kb. amit meg fogunk keresni meg amit eddig spóroltunk. 5 millió önerő mellé nem lesz 20 millió hitel. Kit érdekel, majd adják olcsóbban. Ennyi. https://www.youtube.com/watch?v=GqKu9xPBaZ0&list=RDSODd9ezH5h8&index=2

Blackur
Olvasó
Blackur