Csuzi Attila
157 megosztás

Magyarország kilép az Isztambuli Egyezményből?

Expressz gyorsasággal, mindössze egyetlen nappal a benyújtást követően az Országgyűlés tegnap nagy többséggel  (115 igen, 35 nem és 3 tartózkodás mellett) elfogadta azt a három KDNP politikus által beterjesztett “politikai nyilatkozatot”, amelynek célja, hogy felszólítsa a kormányzatot, ne tegyen további lépéseket az Isztambuli Egyezmény ratifikálása iránt, és az Európai Unió intézményeiben is azt az álláspontot képviselje, hogy az EU ne csatlakozzon a nemzetközi egyezményhez. Mindezt az ellenzéki képviselők demonstációval hálálták meg; a képviselőnők táblákkal és hátat fordítással tüntettek a parlamentben, és a mai napon az ellenzéki sajtóban cikkek garmadája szól az Isztambuli Egyezmény ügyéről.

Az elfogadott politikai nyilatkozat az Országgyűlés archívumában részletesen olvasható erre a linkre kattintva. A ratifikáció elutasítását lényegében a következő érvekkel indokolta a három beterjesztő (Dr. Vejkey Imre, Juhász Hajnalka, Nacsa Lőrinc):

  • Az Isztambuli Egyezmény a társadalmi nem definícióján alapuló megközelítést ír elő rendelkezéseinek átültetése során, miközben a Magyar Kormány nem kívánja a magyar illetve az EU jogrendszerének részeként látni a társadalmi nem fogalmát és az egyezményben is megfogalmazódó általános genderszemléletet.
  • Az egyezmény nemi alapon a háborús menedékjoghoz hasonló, kötelező bevándorlási jogot biztosítana a nőknek, ha arra hivatkoznak, hogy hazájukban nőként üldözik vagy csak egyszerűen megkülönböztetik őket. Az Isztambuli Egyezmény rendelkezései ellentétesek a jogellenes bevándorlással szembeni hatékony fellépést biztosító magyar jogszabályi környezettel.

A Férfihang Civil Társaság a saját munkájának sikereként is üdvözölheti, hogy a kormányzat végre egy jelentős lépést tett abba az irányba, hogy Magyarországot megóvja a feminista, férfigyűlölő sztereotípiákra épített, nemi alapon súlyosan diszkriminatív, csalárd módon a bujtatott bevendoroltatás eszközéül is szolgálni hivatott Isztambuli Egyezménytől. A Férfihang Civil Társaság az egyezmény ratifikálásának előkészítésekor a kötelező társadalmi vitához csatlakozva küldte meg az Országgyűlésnek az állásfoglalását, amely erre a linkre kattintva is olvasható, sőt még a parlament előtt is tartottunk csendes demonstrációt. A magyar civil szférában egyedüliként mutattunk rá akkor, hogy az az Isztambuli Egyezmény, amelyet a Fidesz-kormány határtalan figyelmetlensége és megfontolatlansága következtében aláírt, nem csak radikális feminista alapokon nyugszik, penetráns módon férfigyűlölő, így súlyos társadalmi katasztrófa veszélyét hordozza, hanem ráadásul  összeegyeztethetetlen a kormányzat bevándorláspolitikával és a genderideológiával kapcsolatos saját álláspontjával is.

Tehát most kifejezetten örülhetünk, hogy megszületett egy olyan országgyűlési határozat, amely a kormányzat passzív, néma ellenállása helyett immár országgyűlési szándékként deklarálja a ratifikáció elutasítását. Azonban ha kellően figyelmesen és kritikusan értékeljük az új fejleményt, akkor beláthatjuk, hogy a korábban kialakult politikai helyzethez és szándékokhoz képest tulajdonképpen semmilyen lényegi előrelépés nem történt. A politikai nyilatkozat csupán a ratifikáció elkerülésére szólítja fel a kormányzatot (ami eddig is fennállt), de korántsem arra, hogy lépjen ki az Isztambuli Egyezményből az abban lefektetett megfelelő jogi utat követve. A most megszavazott politikai nyilatkozat csak egy exlex állapotot tartósít továbbra is, de nem óvja meg Magyarországot egy olyan elképzelhető politikai fordulattól sem, hogy kormányváltás esetén az ellenzék pusztán egyetlen tollvonással Magyarországra szabadíthassa az Isztambuli Egyezmény férfigyűlölő poklát.

A kormány most új frontot nyitott az Isztambuli Egyezményt szívügyének tekintő brüsszeli balliberális politikai elittel szemben, és egyben egy fricskával adott választ a politikailag vezérelt fakenews-gyáraik vádaskodására is, miszerint Magyarországon már nem is működik a Parlament, mert íme bizony működik, és szépen el is kaszálta Magyarországon egy időre az Isztambuli Egyezményt, sőt a parlamenti határozat az EU szintjén is szembefeszülni hivatott azokkal, akik eltökélten összeurópai érvényt akarnak szerezni az Isztambuli Egyezménynek. Csakhogy ez így egy apró fricskának is épphogy elegendő, mert bizony annyira nem voltak bátrak a parlamenti többséget birtokló kormánypárti politikusok, hogy az Isztambuli Egyezmény felmondására szólítsák fel a kormányzatot. Nem véletlenül áll a cikk címének végén kérdőjel, merthogy sajnos egyelőre konkrétan nincs szó az egyezményből való kilépésről. Következésképpen a magyar férfijogi és apajogi szervezetek öröme sem lehet maradéktalan: továbbra is követeljük, hogy Magyarország haladéktalanul lépjen ki az Isztambuli Egyezményből!

Post Author: Csuzi Attila

Csuzi Attila
Informatikával, reklámmal, írott és audio-vizuális művészettel foglalkozom már évtizedek óta. Elkötelezetten hiszek a tehetség, az autodidaktizmus és a civil kezdeményezések erejében. Mindezek talaján állva régi ideám az online alkotói közösségek szervezése. A Férfihang.hu magazint tartom a legsikerültebb projektnek. A sors kegye folytán, miközben csak egy szűkebb tematika (férfimozgalom, férfijog) mentén szerveződött, mégis sokkal jelentősebb dologgá nőtte ki magát; egy olyan internetes férfimagazinná, mely tartalmas, gondolatokkal teli internetes újságírást valósít meg. Leginkább arra vagyok büszke, hogy egyik kezdeményezője lehettem ennek az alkotói közösségnek, amely pusztán az önszervezés erejéből építkezve elképesztő lendülettel halad előre. A hajtóerő szerzőtársaim elismerésre méltó írói tehetsége és társadalmi elhivatottsága.
f Facebook
157 megosztás


125
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
18 Egyéni hozzászólás
107 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
30 Hozzászólások szerzői
FluidHorvath AntonBelaulomenenhab Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Deadpool
Újságíró

Úgy akarnak majd lobbizni az Isztambuli Egyezmény ellen az EP-ben, hogy ők írták alá, és még mindig a részesei vagyunk? Az aztán nagyon hiteles lesz! :D

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Szépen alá fognak állni, kezdve Sargentini-től Verhofstadt-ig az össze marha és mint a kvóta és kecskeszerelők elosztásával, megint szopni fognak. De nem tehetnek mást, ilyen a természetük.

Deadpool
Újságíró

Bizony! Hamarosan indul az újabb kamu-szabadságharc Brüsszel ellen! Ezúttal vajon megmenekül a haza, vagy végleg elmerülünk a liberális fertőben?!? Izgulsz már, jobbágy? Én tűkön ülök! :D

Alter Ego
Szerkesztő

Megértem a politikai szkepszisedet, csak a sok hazugság mellett léteznek a valódi veszélyek is, még a “liberális fertővel” kapcsolatban is… Ha a genderideológiával és férfigyűlölettel kibélelt Isztambuli Egyezményt egyszer is elolvastad, akkor azért neked sem kellene úgy tenned, mintha minden “libsizés” csak üres kitaláció volna. – Már ha jól értem, hogy mit is akartál mondani…

Egyébként meg a valódi liberális és az Isztambuli Egyezményt írogató identitáspolitikus, a szélsőségeket (csakis) önmagának elnéző “balliberális” (amúgy igazából se nem bal, se nem liberális) gyűlöletpolitikus még véletlenül sem keverendő össze.

Deadpool
Újságíró

Ne fussunk felesleges köröket, Alter. Még véletlenül sem keverem össze. :)
És azzal is pontosan tisztában vagyok, mi az ügy súlya. Itt pusztán csaxi szemszögéből igyekeztem szemlélni a világot. De ugye, te meg azzal tisztában vagy, hogy kis túlzással erre a cirkuszra akár már holnap pontot lehetne tenni? Viszont ez senkinek nem érdeke. Politikai valóságshowt kell ebből is gyártani, és mivel a Parlamentben egy képviselő sincs (kinek érné meg?), aki a fejükre merné olvasni, hogy hogy lehetett ezt egyáltalán aláírni, van egy olyan gyanúm, hogy a következő választásokon még kampánytéma is lehet az IE.

Alter Ego
Szerkesztő

Oké, előre jeleztem is, hogy nem biztos, hogy értettem a közlendődet. :)

Én attól tartok, hogy még csak nem is a politikai cirkusz kedvért, hanem gyáva opportunizmusból nem rendezik rövidtávon a problémát… – és annak sokkal rosszabb vége is lehet, mint egy kis cirkusznak.

György Károly Tóth
Olvasó

Az isztambuli egyezmény ellentétes az európai joggyakorlat alapelveivel, a törvény előtti egyenlőséggel, az ártatlanság vélelmével és vádhatóság bizonyítási kényszerével. Pont.
Ennek megfelelően civilizált államban fel sem merülhet, hogy elfogadják. Jellemző, hogy “támogató” csak hisztizni és gyalázkodni képesek, érvelni nem.

Naooo
Olvasó
Naooo

Melyik ági vetkőzzön?

Steganos
Újságíró

Sziasztok! Hát igen, ez most nagy kérdés… Én csak ma láttam a teljes szöveget, de eléggé megijedtem tőle. Hogy lehet, hogy ez átcsúszott egy csomó ország jogászainak a vizslató tekintetén? Hogyan írhatja alá, és főleg hogyan ratifikálhatja ezt egy olyan ország, aki valamit is ad az egyenlőség elvére, és igazságosan akar ítélni? A cikkíróhoz hasonlóan én is azt gondolom, hogy helye van az éles kritikának. Sőt, szerintem is ki kellene lépni az egész egyezményből. Szerintem minden országnak ki kellene lépnie. Olyan, mintha szándékosan dühíteni akanák a férfiakat. És kicsit ilyen megkeseredettek. Mondjuk melyik feminista tollnok nem az.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Hogy lehet, hogy ez átcsúszott egy csomó ország jogászainak a vizslató tekintetén?

Hát úgy, hogy a férfiak alapvetően nem feministák, mind okos, felvilágosult, képes átlátni a bibsi ármányon és és nem teszik vakká az ösztönei. Ja, de, mégis, mert kondicionálva van, a szabadkőműves, kultúrmarxista háttérhatalom által…..

Hogyan írhatja alá, és főleg hogyan ratifikálhatja ezt egy olyan ország, aki valamit is ad az egyenlőség elvére, és igazságosan akar ítélni?

Ilyenkor egy kis kétely nem merül fel egy okos fejében sem, hogy pl. Törökország, ahol alapvető vallási okok miatt ugye, nem nagyon beszélhetünk sem feminizmusról, sem “egyenlőségről”, ráadásul a Németországi albán bevándorlok x-edik generációja is egyre “radikálisabb”, és Albánia is az elsők között ratifikálta ezt a mételyt, aminek következtében azóta azóta már mindkét államban a genderek és a nők át kellet volna vegyék a hatalmat és azóta a férfiakat szolgasorba taszították, ha jól értelmezem?

Ha nem, akkor vajon miért nem? Mert szart sem ér az egész sajtpapír, női kvóta, meg hasonló huncutságok, amíg a társadalom magasról leszarja ezeket.

A cikkíróhoz hasonlóan én is azt gondolom, hogy helye van az éles kritikának. Sőt, szerintem is ki kellene lépni az egész egyezményből.

A jelenlegi hatalom nem fog, hiszen mindig is azzal kampányolt, hogy a benne lévő “jó” szabályozás (benne a feminista, nővédelemi “egyenlőség”) már eleve megvan a magyar törvényekben, minek kétszer, a genderszart meg nem akarja, tehát minek?

Szerintem minden országnak ki kellene lépnie.

Szerintem meg világbéke kéne és az állam utaljon ki minden jóravaló férfinak nőt, ingyen sört meg hasonló alapdolgokat……

Olyan, mintha szándékosan dühíteni akanák a férfiakat.

Fenét, a társadalom 99%-a, benne a férfiak magasról leszarják az egészet, ahogy a CEU szart, meg az össze többi politikai “témát” is, mert nem érdekli, és halvány fogalmuk sincs arról, hogy ezeket eszik-e vagy isszák.

Ha nem hiszed, akkor random módon kérdezz meg 10 embert holnap az utcán, az Isztambuli Egyezményről, meg a benne lévő, férfiakat diszkrimináló részről, és ha egynek is fogalma lesz arról, amiről itt nagyban megy a “vita”, akkor esküszöm, megkövetlek.

Alter Ego
Szerkesztő

Könnyen lehetséges, hogy nem érdekli a férfiaknak egy jelentősebb részét a politika, és per pillanat fogalmuk sincs arról, hogy az Isztambuli Egyezményt “eszik e vagy isszák”, csakhogy ez a többé-kevésbé igaz érved nem alkalmas arra, hogy megtámogasd vele azt a másik egyértelmű hazugságodat, hogy az egyezmény csak egy veszélytelen sajtpapír.

A spanyol férfiak sem tudták, hogy mi az Isztambuli Egyezmény, egészen addig a pillanatig, amíg nem indult naponta(!) 400 büntetőügy férfiak ellen, annak ellenére is, hogy ezek 90 százaléka hamis vádnak bizonyul és amig nem lehetett a feleségük egyetlen telefonhívásával egy koszlott konténerbe vagy a híd alá száműzni őket.

Na, azóta pontosan tudják, hogy mi az az “egyenlőség minisztérium” és az Isztambuli Egyezmény:

https://www.ferfihang.hu/2017/03/11/igy-rombolja-le-az-isztambuli-egyezmeny-a-jogrendszert-es-a-tarsadalmat/

Csak a kormánnyal szembeni súlyos elfogultságod miatt igyekszel kisebbíteni azt a fideszes “böszmeséget”, amivel szépen belesétáltak az Isztambuli Egyezménybe, de úgy, hogy azóta kikeveredni sem tudnak (mernek) belőle.

Felettébb kártékony az igyekezeted amivel abba a hamis nyugalomba akarod ringatni a férfiakat, hogy ez a “sajtpapír” úgysem jelent semmit, úgysem fogják elverni rajtuk a port. Pedig nem viccből találták ki és erőltetik az egyezményt; pontosan be akarják majd hajtani annak minden szavát. És van az a pillanat, amikor már késő lesz tiltakozni ellene.

Nem az a fontos, hogy az utcán hányan tudják felsorolni, hogy milyen radikális feminista, gender-őrült, férfigyűlölő és diszkriminatív intézkedéseket irányoz elő az egyezmény, hanem az, hogy a férfiak érdekképviseletei értik-e (szemben a Fidesz-kormánnyal, amely valószínűleg úgy írta alá, hogy mégcsak el sem olvasta figyelmesen) és megfelelően cselekszenek-e a tudatlan férfiak helyett is. A magadfajta (ál)naív (de amúgy valódi) ostobák, hülyeségig elfogult párthívek helyett is.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Könnyen lehetséges, hogy nem érdekli a férfiaknak egy jelentősebb részét a politika, és per pillanat fogalmuk sincs arról, hogy az Isztambuli Egyezményt “eszik e vagy isszák”,

Jelenleg ez az alaptény, úgyhogy lehet itt vágyálmokat felfűzni szellemi maszturbáció keretében de a sok szócséplésen kívül nem sok eredménye van.

csakhogy ez a többé-kevésbé igaz érved nem alkalmas arra, hogy megtámogasd vele azt a másik egyértelmű hazugságodat, hogy az egyezmény csak egy veszélytelen sajtpapír.

Hát persze, ez az ördög irománya, kurvára senkit nem érdekel, pár feminista picsát és még kevesebb antifeminista “harcost” kivéve, de ez a vég , meg az apokalipszis.

A spanyol férfiak sem tudták, hogy mi az Isztambuli Egyezmény, egészen addig a pillanatig, amíg nem indult naponta(!) 400 büntetőügy férfiak ellen, annak ellenére is, hogy ezek 90 százaléka hamis vádnak bizonyul és amig nem lehetett a feleségük egyetlen telefonhívásával egy koszlott konténerbe vagy a híd alá száműzni őket.

És erre válaszul kitört az antifeminista forradalom, vérrel áztatva az utcákat és végül kivívták az “egyenlő jogokat”………,
A sok felháborodott antifeminista elsöpörte a feminizmus írmagját……..

Vagy talán mégsem, a “jogfosztott”, “kisemmizett” férfiak tömegei a napi 400 üggyel, ami azóta, ha jól számolom, és tényleg minden nap, 400X3284=1.313.600, valódi munkanappal számolva 400X2270=908.000 esetet jelent a mai nappal bezárólag.

Pontosan olyan adat, mint hogy a nők 20-30-40-50 stb százalékát megerőszakolták, most is erőszakolják, vagy ajövőben meg fogják…..

Na, azóta pontosan tudják, hogy mi az az “egyenlőség minisztérium” és az Isztambuli Egyezmény:

https://www.ferfihang.hu/2017/03/11/igy-rombolja-le-az-isztambuli-egyezmeny-a-jogrendszert-es-a-tarsadalmat/

Külön érdekesség, hogy a kormányfő férfi, aki feminista, és csupa nővel töltötte fel a kormányát és ez igazán senkit nem izgatott se akkor, sem most, a sok bősz “antifeminista” jogfosztott a fasorba sincs, azóta sem.

Csak a kormánnyal szembeni súlyos elfogultságod miatt igyekszel kisebbíteni azt a fideszes “böszmeséget”, amivel szépen belesétáltak az Isztambuli Egyezménybe, de úgy, hogy azóta kikeveredni sem tudnak (mernek) belőle.

Ja, nehezen megy az értelmezés: NEM AKARNAK KIKEVEREDNI BELŐLE, soha nem is akartak, ez nem opció, fegyverként használják és szopatják vele a nagyonhaladó seggfejeket, ahogy a metoo-val meg a hasonló szemetekkel, amivel a libsibal időről időre megpróbálkozik, aztán csodálkozik, hogy nagyrészt mindig a fasz rossz oldalán végzi.

A nedves álmaitokban “probléma” ez a jelenlegi kormány számára, és ha egyrészt a nagyonhülye ellenzék nem verte volna állandóan a tamtamot a kezdetektől, hogy fogadják már el, akkor már rég ratifikálták volna, de akkor, még dafke sem.

Aztán, idővel (az ellenzék állandó ugrándozása miatt) valószínű, hogy közülük és került olyan, aki végigolvasta ezt az “apokaliptikus szörnyűséget” és felfedezték benne a gender szart, ami mellé még a migráns picsák szemetét is be lehetett csatornázni és egy olyan politikai fegyvert kreáltak belőle, ami jobban üt majd mint a CEU szar.

Túlkombináljátok, ezt is. De majd az “az erő, ami elsöpri ezeket a semmirekellőket”, az majd a kívánságotok szerint fog eljárni és kilép, sőt ,az összes példányt el fogja égetni, hogy írmagja se maradjon, élen a DK-val:)

Felettébb kártékony az igyekezeted amivel abba a hamis nyugalomba akarod ringatni a férfiakat, hogy ez a “sajtpapír” úgysem jelent semmit, úgysem fogják elverni rajtuk a port.

Ja, pedig egy ilyen “megtűrt pondróra”, a légypiszokra, senki nem figyel, hiszen a sok okos mellett ki az az épeszű , értelmes, antifeminista, aki egy ilyen semmirekellő mondataira egyáltalán odafigyel?
Arról nem is beszélve, hogy ezeket a nagyonokosokra egy ilyen nímand, mint én nemhogy hatni tud rájuk, hanem egyenesen nyugalomba ringatja, a szirénhagjával:)

Pedig nem viccből találták ki és erőltetik az egyezményt; pontosan be akarják majd hajtani annak minden szavát. És van az a pillanat, amikor már késő lesz tiltakozni ellene.

Pedig ennél még nagyobb vicc, hogy a bevezetői/propagálói/megszavazók vezetői férfiak, akik fenntartják, követelik és elfogadják, annak minimum fele, de, mivel tudjuk, hogy még nem valósult meg a 50%-os női kvóta , ezért jóval nagyobb arányban szintén férfiak……..and so on…..

Nem az a fontos, hogy az utcán hányan tudják felsorolni, hogy milyen radikális feminista, gender-őrült, férfigyűlölő és diszkriminatív intézkedéseket irányoz elő az egyezmény,

Persze, kurvára senkit nem érdekel, még így sem, hogy jelenleg politikai expozé alatt van, elég nagy mennyiségben, de ez nem lényeg:)

hanem az, hogy a férfiak érdekképviseletei értik-e

Ja, azok meg értik, tehát ez a része ki van pipálva:)

(szemben a Fidesz-kormánnyal, amely valószínűleg úgy írta alá, hogy mégcsak el sem olvasta figyelmesen)

Hásze épp erről hadoválok már egy jó ideje, hogy magasról leszarják, mert amivel eddig “védekeztek” a ratifikálás (amit a “zelenzék” erőltetett) ellen, már benne van jelenleg is a jogszabályainkban, tehát már rég “vészkorszak” van itten, nem is kell hozzá Isztambuli Egyezmény:)

és megfelelően cselekszenek-e a tudatlan férfiak helyett is.

Ja, a sok (balfasz) vakot valakinek át kell vezetni a zebrán…….és ennek a “sikerrátája” nagyon imponáló……

A magadfajta (ál)naív (de amúgy valódi) ostobák, hülyeségig elfogult párthívek helyett is.

Ja, én vagyok a métely:), a fideszbirka, a cigányvajda veje/csicskája, a gnóm, a nímand, semmirekellő, feminista, férfiközösségromboló etc. etc…., hogy már a parazita szalonnácit megkíméljem a felsorolástól:)

Bazinga
Újságíró

“amivel eddig “védekeztek” a ratifikálás (amit a “zelenzék” erőltetett) ellen, már benne van jelenleg is a jogszabályainkban, tehát már rég “vészkorszak” van itten, nem is kell hozzá Isztambuli Egyezmény:)”

Legalábbis ezt mondja a propaganda, amit naivan el is hittél. Ha elolvastad volna az egyezményt, ez nem fordulhatott volna elő.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Például? A genderszaron, meg a migrációs faszságon kívül?

Alter Ego
Szerkesztő

Szóval tényleg nem olvastad el és magyaráztatnád magadnak… De vedd a fáradságot… – ha nem is a hosszan áradó, bicskanyitogató eredetit, akkor legalább a kritikáját, amit mi írtunk.

Úgy pontos a kijelentés, hogy ami épeszű dolog van az egyezményben, az létezik a magyar jogban, csak előbb ki kell vonni belőle a tonnányi emberellenes eszetlenséget, aljasságot, diszkriminációt, például konkrétan csak a lányoknak-nőknek járó állami áldozatvédelmet,az azonnali (értelmes vizsgálat nélküli) távol tartást, a genderoktatást, a férfigyűlölő feminista társadalomszemléleti demagógiát, az iskolai férfiellenes uszítást… – és akkor a kevéske elfogadható maradék már tényleg megvan a magyar jogban…

De olvasd el, aztán írd le ide, hogy nem számít, te akkor is ilyen módon szabályozott világban akarsz élni, meg ezt aláírni az egyenesen egy “bölcs politikai fegyver” volt és amúgyis jó ez így, ez kell a sok hülye, birka, ostoba férfinak. – És aztán szépen kiváglak megint egy hónapra. :) Csak legyünk már gyorsan túl ezen az aktuson is, mert kezdem már megint nagyon unni a nagyon kitekert és nagyon végtelenített butaságaidat. :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Szóval tényleg nem olvastad el és magyaráztatnád magadnak… De vedd a fáradságot… – ha nem is a hosszan áradó, bicskanyitogató eredetit, akkor legalább a kritikáját, amit mi írtunk.

Ez erről szóló, itteni cikk amikor megjelent, akkor elolvastam, de azóta nem, akkor sem izgatott különösebben, az apokaliptikus víziókon akkor is mosolyogtam.

A mostani hisztin meg már röhögök.

írd le ide, hogy nem számít,

te akkor is ilyen módon szabályozott világban akarsz élni,

A vicc az, hogy szabályozás nélkül is jelenleg itt tartunk. A metoo-val sokkan nagyobb horderejű szopatások vannak, az azt támogató jogszabályok nélkül is. És az sem igazán izgat szinte senkit, 100-ból talán ha kettő ismeri ezt a kifejezést és abból talán egy az akinek még valami halvány fogalma is van róla, nagyjából.

meg ezt aláírni az egyenesen egy “bölcs politikai fegyver” volt

Valójában lényegtelen.11-ben írták alá, 13-ban volt a “vakkomondor” és hát lófaszt és esti fényt jelentett, egy nyomorult nem volt egyetlen oldalról sem aki erre hivatkozva ekézte volna “családi erőszakoló palit”.

és amúgyis jó ez így, ez kell a sok hülye, birka, ostoba férfinak.

Azokra a DK-s, MSZP-s, LMP-s, Momentumos “férfiakra” gondolsz, akik követelik a ratifikálását?:) a Ballik meg próbálja elsunnyogni?:)

Alter Ego
Szerkesztő

Bocsánat, nem értem: milyen hisztin röhögsz te?

Bazinga
Újságíró

“szemben a Fidesz-kormánnyal, amely valószínűleg úgy írta alá, hogy mégcsak el sem olvasta figyelmesen”

Kizártnak tartom, hogy erről lenne szó.

2011. május – megszületik az Isztambuli Egyezmény.
2013. november – a kormány felállít egy munkacsoportot. “A munkacsoport feladata, hogy előkészítse a csatlakozást az Európa Tanács által elfogadott, a nőkkel szembeni erőszak és a háztartáson belüli erőszak elleni küzdelemről és azok megelőzéséről szóló egyezményhez.”

“A munkacsoport 2013 novemberét követően több ülést tartott, majd 2014 januárjában döntést hozott arról, hogy az egyezmény aláírására sor kerülhet.” Ahogy ezt Völner Pál említette.

2014. február 3 megjelenik a Magyar Közlönyben a kormányrendelet az Egyezmény elfogadásáról (tehát a Főnök aláírásával): “A Kormány egyetért az Európa Tanácsnak a nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak elleni küzdelemről és azok megelőzéséről szóló, Strasbourgban, 2011. május 11-én kelt Egyezménye (a továbbiakban: Egyezmény) bemutatott szövegével

Ezután elkezdődtek a folyamatok a minisztériumok bevonásával. Dolgoztak is rajta, mert 2017. február 14-én elkészült a mű (dátum alapján kikereshető). Igen, az Isztambuli Egyezmény ratifikálásra szánt magyar változata, ami ellen éppen most szavaztak a parlamentben. https://www.kormany.hu/hu/dok?page=10&source=5&type=302&year=2017#!DocumentBrowse

Persze azóta valahogy mégse ment át a törvényhozáson, mert időközben (3-4 év munka után) “rájöttek”, hogy mégis csak genderideológia, meg brüsszel, feministák stb. vannak benne :D :D

Miért kellett akkor aláírni, belépni az egyezménybe és évekig dolgozni rajta, ha egyszer mégse ratifikálják? A válasz az ellenféltől jön, egy feminista bloggertől. https://iphigeniablog.wordpress.com/2017/03/08/navigare-necesse-est/

Hosszú írás, de a lényeg: a volt vitorláscégből (!) lett “Családbarát Ország Nonprofit Kft” kapta meg azokat az EU-s milliárdokat, melyeket az Isztambuli Egyezmény bevezetésével kapcsolatos feladatokra küldött az EU. Érdekes egy szervezet na :) Itt is írnak róla: https://blog.atlatszo.hu/2017/03/a-kormany-6-milliard-forintos-unios-fegyvert-vet-be-a-csaladokert-vivott-haboruban/

Nekem így már összeáll a kép, mire ment ki a dolog.

common man
Olvasó
common man

“szemben a Fidesz-kormánnyal, amely valószínűleg úgy írta alá, hogy mégcsak el sem olvasta figyelmesen”

Kizártnak tartom, hogy erről lenne szó.

Pedig ahogy az autógyárak(szerintem mindegy melyik)valóban nagy tudású szakemberei hátuk mögött a felhalmozott több évtizedes tapasztalattal azért mindig kihoznak valami típushibát valamelyik modelljüknél, úgy (bármelyik) kormányunk ugyan olyan vagy még szigorúbb válogatáson átesett szakemberei is elnézhetnek dolgokat vagy csak később látják meg az eldugott problémát.A legtávolabb áll tőlem bármilyen(kormányközeli céges is) lopás támogatása.De ha két rossz között választanom kell inkább a kisebbik.Azon ,hogy a kormány ezt a feles,lavírozó(hehehe, vitorlázás)megoldást választotta nem is értem miért csodálkozik akárki is.(mármint aki nem a genderfaszság híve)Nyilván a normál emberek látják a veszélyt ,mi lesz ha a másik oldal győz…a normál egyszerű ember kilépne.De ők politikusok.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Köszönöm, hogy összeszedted.

Marcell
Olvasó
Marcell

Kétlem, hogy erre ment ki eleve a dolog, a pénz eltérítése már csak utólagos ötlet lehetett. Valószínűleg rájöttek, hogy ezt az egyezményt ratifikálni mégsem lesz olyan jó ötlet.

hunbagira
Újságíró

Így van magyarország az albánia/törökország, mondjuk vajdádnak “hála” az orszag egyre több része, úgy néz ki.:D te hülye repedtbelű…:D de én nem emlékszem arra, hogy áttértünk volna az iszlámra.

Alter Ego
Szerkesztő

No igen, pont az a legabszurdabb aljasság az egyezményben, hogy amíg az iszlám társadalom megreformálásához valóban csak egy darab röhejes sajtpapír, addig az európai férfi végső tönkretételéhez bőven elegendő tömegpusztító fegyver.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Akkor csak a shariá-t kell bevezetni és megoldódott minden problem:) Minek ide “valódi egyenlőség” ha van egy egyszerűbb, rövidebb és célravezetőbb út?

Alter Ego
Szerkesztő

Michel Houllebecq meg is írta ezt víziót a “Behódolás”-ban, miszerint úgyis annyi iszlám bevándorló lesz, hogy minden európai férfi is a sharia szerint fog élni. – Három feleség pont jól jön majd mindenkinek, teszi a végére lényegében ezt a fricskát… :)

Fanyar iróniának elmegy, de nekem a végsőkig jogfosztott, kiherélt európai férfiról szóló disztópia valószínűbbnek tűnik. Már csak épp egy összeurópai Isztambuli Egyezmény hiányzik hozzá…

Serathis
Olvasó
Serathis

Hogyan kap “mindenki” 3 feleséget? Nem csak nekem, hanem a főnököm főnökének se jutna, mert az ő főnökénél lenne minden nő.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A “logika”, meg a “levezetés” az egyik erősségük…….

hunbagira
Újságíró

Irónia volt, csakszi.

hunbagira
Újságíró

1.Úgy, hogy telibe szarja ezeket az elveket, ezek fügefalevelek az uralmon lévők számára.
2. Szolgalelkű szarokként megszokták, hogy azonnal alá kell írni/ bele kell menni, amit uraik eléjük tesznek egy nemzetközi fórumon, erre vannak szocializálva. martonyi, szt tiszt, bilderberg, “elfelejtettünk a társasági tvhez,össszeférhetetlenségit írni” elvtárs különösen, aki külügyminiszter volt akkoriban, emlékeim szerint.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

nem óvja meg Magyarországot egy olyan elképzelhető politikai fordulattól sem, hogy kormányváltás esetén az ellenzék pusztán egyetlen tollvonással Magyarországra szabadíthassa az Isztambuli Egyezmény férfigyűlölő poklát.

Ezért rágja tövig a körmét a Fidesz/Orbán-fóbiás ballibsi antifeminista, mert akkor mivel fogja tudni a kognitív disszonanciáját oldani?:) Mennyire ballibsi és mennyire antifeminista, melyik fog győzni, a vágy, vagy a gyűlölt ellen bukásának álma?

A kormány most új frontot nyitott az Isztambuli Egyezményt szívügyének tekintő brüsszeli balliberális politikai elittel szemben, és egyben egy fricskával adott választ a politikailag vezérelt fakenews-gyáraik vádaskodására is, miszerint Magyarországon már nem is működik a Parlament, mert íme bizony működik, és szépen el is kaszálta Magyarországon egy időre az Isztambuli Egyezményt, sőt a parlamenti határozat az EU szintjén is szembefeszülni hivatott azokkal, akik eltökélten összeurópai érvényt akarnak szerezni az Isztambuli Egyezménynek.

Pontosan, a CEU kapcsán ugyanezt végigjátszották, csak ismétlik a forgatókönyvet.
Hogy még a migrációs faszságot is rá tudták húzni, az meg gyémánt a koronán:)

Csakhogy ez így egy könnyű fricskának is épphogy elegendő, mert bizony annyira nem voltak bátrak a parlamenti többséget birtokló kormánypárti politikusok, hogy az Isztambuli Egyezmény felmondására szólítsák fel a kormányzatot.

Mert igazából magas ívből tesznek rá, nem szívjóságból, hanem kemény politikai szempontból teszik azt, amit és a komplett ellenzékből megint hülyét csináltak, most már menetrendszerűen.

Nem véletlenül áll a cikk címének végén kérdőjel, merthogy sajnos egyelőre konkrétan nincs szó az egyezményből való kilépésről.

Meg lehet nyugodni, mert nem is lesz. De az, ami benne van,t az ki fogják maxolni és ráégetik újra a zellenzékre…….., megint megérdemelten……

hunbagira
Újságíró

Te grafomán, gnóm,kis köcsög. Tudom a magadfajta egydimenziós kis primitív tágra baszott végbelű képtelen felfogni, hogy egyesek nem csak vajda/fletó pontokban tudnak gondolkodni. Amúgy kezdesz szétesni repedtbelű, ha kutyát nem érdekli a dolog, akkor miért használja a vajdád politikai fegyverként? Formállogika 0 :D Amúgy hülye vajdádnak a játékát egyre többen látják át, ez vezetett az őszi zakótokhoz.
Ui: szerinted nem tök mindegy egy valódi jobboldali számára, hogy magukat vállaló kultúrmarxisták vagy áljobboldaliak vannak hatalmon?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

hogy egyesek nem csak vajda/fletó pontokban tudnak gondolkodni.

Persze, lehet az ufókban is gondolkodni……..
De tudom, neked ott van a példaképed, jelenleg az üvöltő dervis.

ha kutyát nem érdekli a dolog, akkor miért használja a vajdád politikai fegyverként?

Épp ez a lényeg, te nagyonokos, mert pont ennyit lát belőle a “célcsoport”, hogy genderfaszság, az pedig már egyszer fel volt vezetve a CEU kapcsán, szóval van hova kötnie.

Amúgy hülye vajdádnak a játékát egyre többen látják át, ez vezetett az őszi zakótokhoz.

Ja, a vásárhelyi Márki-Zay jelenség, ugyanilyen feldemhedés volt akkor is, csak most a jelenlegi válságból valósznű, hogy még jobban jön ki a Fidesz és ezzel is szerencséje lesz, arról meg nem is beszélve, hogy a balfasz karigeri lassan úgy jár mint Megyó, bedaraálják a beszart pofájával együtt. És hasonló sors vár a többi “ellenzéki” vezetésre is.

szerinted nem tök mindegy egy valódi jobboldali számára, hogy magukat vállaló kultúrmarxisták vagy áljobboldaliak vannak hatalmon?

Az, hogy ki és mivel címkézi a saját buborékját, valódi nem valódi, igaz, nem hamis csakaz egyedülálló, legigazibb, meg hasonló faszságok, végül, a kevés fanatikust kivéve, a többség úgyis “megalkuszik” és a számára legkevésbé rosszra szavaz, ha meg az is túl sok neki, akkor el sem megy szavazni.

Döntő lesz, hogy a szétesett MSZP -szurkolóiból mennyi (nem) megy el szavazni , de a döntő az a szintén széteső Ballik táborának otthonmaradása lesz.

the hermit
Olvasó

ki volna az üvöltő dervis? Hadd tippeljek… Jakab?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nyertél egy hangszórót:)

hunbagira
Újságíró

2002ben is ekkora volt az arc, aztán lett pofára esés..:D. Ugyanis a miépesek fele és az azontúliak otthon maradtak. Ahogy a konzervatív liberálisok megcsinálták (vagy más nekik) a centrum pártot. Ott is azt hittétek a belső közvéleménykutásokból, hogy majd megalkudnak. Nem így lett. Pedig az a zsidesz és a mai között ég és föld a különbség.

Naooo
Olvasó
Naooo

Fityisz volt “hatalmon” mégis megsemmisítették szavikat, nehogy újra legyenek számolva és még a végén tovább kelljen maradniuk, nem ezt a parancsot kapták, hiszen mindent bevetettek, hogy a maszop nyerjen, még a miépet is átszámolták a szadeszhez.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Kicsit olyan ez a vita, mintha egy állam képviselői azon vitatkoznának, hogy hadat üzenjenek-e egy másik államnak, miközben már 2 millió katona átlépte az államhatárt és lőnek is már. A jogrendünk (nyugdíjrendszer, családjog, öröklési jog) a nőknek kedvez, férfiként te csak akkor “uralkodhatsz” egy nőn, ha vannak erőforrásaid és azokhoz a nő hozzá akar férni. A legtöbb férfinak azonban nincsenek erőforrásai, sok nőnek pedig akkora vagyona van ma már, hogy nincs is szüksége egy férfi erőforrásaira. Amit tehetsz férfiként az annyi, hogy megkeresed a veled legkisebb anyagi ráfordításért kefélő nőt, akivel élvezed is a szexet. Ha gyerekeket szeretnél, akkor meg azt, amelyik nem akar egy gyerek megszülése miatt rögtön “luxusfeleség” lenni. A “nők elnyomása” a mi kultúránkban kb. annyit tesz csak, hogy nem vagy hajlandó azt az árat megfizetni, amit egy nő a pinája használatáért/gyerek szüléséért elvár tőled. A női vágyakat és álmokat láthatjuk a kereskedelmi tévékben, aki szerint az a nőknek járó ár, arra férfiként nehéz és küzdelmes élet fog várni, jó esetben korai halállal. Ez az egyezmény kb. Afrika és Ázsia szegényebb országaira van méretezve, nem is értem, hogy itt Európában miért kellett nekünk ezzel egyáltalán foglalkozni. Kizárólag a bevándorlás témaköre miatt ellenzi a Fidesz is, mert belépve sok mindenen változtatni kellene.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A jogrendünk (nyugdíjrendszer, családjog, öröklési jog) a nőknek kedvez,

Amit a nők/a feminizmus/zsidók/kultúrmarxisták/szabadkőművesek/kabbalisták stb. stb. “kényszerítettek” szegény férfiakra……….

férfiként te csak akkor “uralkodhatsz” egy nőn, ha vannak erőforrásaid és azokhoz a nő hozzá akar férni.

Pontosan, a nő is akkor “uralkodik”, ha a másik fél részéről nagyobb iránta a kereslet, amihez az adott férfi/férfiak hozzá szeretnének férni.

A legtöbb férfinak azonban nincsenek erőforrásai, sok nőnek pedig akkora vagyona van ma már, hogy nincs is szüksége egy férfi erőforrásaira.

Ez pontosan így van. Ezért “boldogok és elégedettek” ezek a nők:)

Amit tehetsz férfiként az annyi, hogy megkeresed a veled legkisebb anyagi ráfordításért kefélő nőt, akivel élvezed is a szexet. Ha gyerekeket szeretnél, akkor meg azt, amelyik nem akar egy gyerek megszülése miatt rögtön “luxusfeleség” lenni.

Ez, elvileg igaz, csak ezt sem lehet általánosítani, mert mindkét nem korlátai és főleg az egyének egymáshoz képesti, egyedi szintkülönbsége kissé behatárolják ezt a “piacot”.

A “nők elnyomása” a mi kultúránkban kb. annyit tesz csak, hogy nem vagy hajlandó azt az árat megfizetni, amit egy nő a pinája használatáért/gyerek szüléséért elvár tőled.

Ez sem pontos teljesen. Ugyanis a “hajlandósághoz” alapfeltételként rendelkezni kéne azzal az árral/erőforrással amit meg tudok “tagadni”. A sírás-rívás 99%-ban a férfi részéről azon megy, hogy “csupasz seggel”, a kényszerből erényt próbálva kovácsolni, ámítja magát és hisztizik, áldozatszerepben fetrengve, közben meg öntudatosan “elutasítja”/”nem fizeti meg az árát annak”, amihez nem is képes hozzáférni. (pl. friss, ropogós, fiatal, romlatlan csibehúsról álmodozik, miközben az általa lesajnált roastiek-akiket ő elméletben nagyon elutasít:) – is leszarják magas ívről.)

A női vágyakat és álmokat láthatjuk a kereskedelmi tévékben, aki szerint az a nőknek járó ár, arra férfiként nehéz és küzdelmes élet fog várni, jó esetben korai halállal.

Jár, nem jár, amíg sorba állnak, hogy így is megfizessék, illetve a nő nincs rákényszerülve, hogy megalkudjon, addig ezek a feltételek. Erre kell/lehet reagálni és az, hogy kinek hogy megy ez, milyen sikerrel/sikertelenséggel, annak függvényében meg a polémia.

Ez az egyezmény kb. Afrika és Ázsia szegényebb országaira van méretezve,

Ezt nem értem, úgy véled, hogy ott a férfiak “elnyomják” a nőket és szükség lenne nekik a “feminizmusra”?

nem is értem, hogy itt Európában miért kellett nekünk ezzel egyáltalán foglalkozni.

???????

Hásze Európa (tágabban a “keresztény alapokon” nyugvó, Nyugati világ) ennek a “csodának” a “bölcsője”, hol máshol kelhetne ki az ez a “tojás”?

Kizárólag a bevándorlás témaköre miatt ellenzi a Fidesz is,

Most már igen, de az elején azért, mert a zellenzék állandóan verte a tamtamot. (Időnként, nem biztos, hogy tudatosan, de azért hasznosak tudnak lenni ők is, a maguk módján:)

mert belépve sok mindenen változtatni kellene.

Csak a genderszaron, meg a migrinők beengedésén. A többi már nagyjából benne van, sőt, itt már az alaptörvény/alkotmány/tákolmány is ki volt vesézve ebből a szempontból, ha jól emlékszem.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

https://index.hu/kultur/media/2020/05/06/felesegek_luxuskivitelben_viasat3_teve_reality/ “A harmadik évadra úgy alakult a szereplők viharos magánélete, hogy a hét nőből jelenleg csak hárman élnek házasságban. A többiek vagy elváltak, vagy soha nem voltak férjnél, így luxusfeleségnek semmiképpen nem nevezhetőek.” Azért a vágyak (luxusfeleség szeretnék lenni) meg a valóság (ehhez kellene egy pénzes balek is) már nem pont úgy van, ahogyan azt te feltételezed cs002. Nincs korlátlan ára a pinának és a kívánt árért sor se áll férfiakból. Hogy ingyen minden férfi megbaszná ezeket a nőket, akik szerepelnek ebben a műsorban? Ezt a tényt azért ne értékeld túl, mert akkor túlértékeled ezeket a nőket.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Azért a vágyak (luxusfeleség szeretnék lenni) meg a valóság (ehhez kellene egy pénzes balek is) már nem pont úgy van, ahogyan azt te feltételezed cs002.

Én nem feltételeztem semmit.

Egy 7 vagy a feletti nőnek, gyakorlatilag nem sok felső határ van, sőt, ha exRogán Cecíliát nézzük, akkor egy sokkal szarabb nő is “kikupálódhat”.

Mindig az a kérdés, hogy van-e rá fizetőképes kereslet. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden nőnek lehetőség, csak azt, hogy nem ritka.
Balek meg azért akad, szép számmal.

Nincs korlátlan ára a pinának és a kívánt árért sor se áll férfiakból.

Én ilyet nem állítottam soha. De aki nem jut pinához, annak a kereslete “végtelen”, ha csak sóvárgásba is merül ki.

Mivel a férfiak jó részéről nincs “fizetőképesség”, így marad a sírásos-rívásos jogkövetelés , merengeni a dicső múlton és a “restaurációs” vágyálmok, ahogy ők azt elképzelik.

Hogy ingyen minden férfi megbaszná ezeket a nőket, akik szerepelnek ebben a műsorban?

Azért ennyire ne vagánykodjunk, akik ott szerepelnek, azoknak vastagon tejelnek/tejeltek férfiak. Savanyú a szőlő effektus, ennél már csak az a nagyobb lózung, ha egy öntudatos nagyon MGTOW “incel” még azt a “fokozást” is beveti, hogy “ingyen se”:)

Ezt a tényt azért ne értékeld túl, mert akkor túlértékeled ezeket a nőket.

A piac eldönti, mint mindig, és mivel ez a piac “szabad” , így ezek a lehetőségek és az arányok.

Alter Ego
Szerkesztő

Ugyanis a “hajlandósághoz” alapfeltételként rendelkezni kéne azzal az árral/erőforrással amit meg tudok “tagadni”. A sírás-rívás 99%-ban a férfi részéről azon megy, hogy “csupasz seggel”, a kényszerből erényt próbálva kovácsolni, ámítja magát és hisztizik, áldozatszerepben fetrengve, közben meg öntudatosan “elutasítja”/”nem fizeti meg az árát annak”, amihez nem is képes hozzáférni.

Csak egyetlen vetületét látod a társadalmi jelenségeknek. Bár egyes férfiakat értelmezhetsz úgy is, ahogyan leírtad, de annyira ne legyél vak, hogy nem akarsz tudomást venni a japán fűevőkről, az amerikai mgtow-król és a más, néven nem nevezett mindenféle agglegényekről, akik már eredendően arra rendezkedtek be, hogy nem akarják megfizetni sem az egyéni sem a társadalmi árát a szexre és családra vonatkozó vágyaiknak, Huffnágel Pista szavaival élve a “túlárazott pinának”. Lényegtelen is, hogy kinek valójában csak egy kicsit, másnak meg nagyon kellene képletesen szólva “kigyúrnia magát”, egyszerűen a férfiak jó részének már kedve sincsen erőlködni. És bár nagy adag eufemizmussal és a férfiakkal szembeni gyűlölethullámokkal, de lényegében erről szólnak a nők sirámai évek óta:

https://www.ferfihang.hu/2012/04/26/gyermetegge-valtak-a-ferfiak/

És bizony népszerű női sirám ez ebben az országban is…

Nem azt akarom mondani, hogy akkor most végleg legyőzte a feminizmust a férfiak néma engedetlenségi mozgalma, sőt azt sem, hogy az nagyon jó mindenkinek, csak szólok, hogy egyszerű, eltagadhatatlan tény, hogy a feminizmus terjeszkedésével arányosan egye csak esik-esik a “pina-részvény” árfolyama… Persze azért még mindig van hova lejjebb… – És az elhibázott, a nőknek kegyeket, egyebeket osztogató, de a férfiakat nyomorgató fideszes társadalompolitika sem fogja még véletlenül sem vonzóbbá tenni a jogfosztott, kisemmizett (Isztambuli Egyezménnyel végképp kicsinált) férfi és családapa szerepkörét…

Most már igen, de az elején azért, mert a zellenzék állandóan verte a tamtamot. (Időnként, nem biztos, hogy tudatosan, de azért hasznosak tudnak lenni ők is, a maguk módján:)

Vicces, ha valóban csak azért világosodtak meg, mert gyanússá vált, hogy az ellenzék mennyire akarja… Vagy azt akarod mondani, hogy pusztán csak ostoba gyermeki dacból, dafke nem ratifikálják? – Az egyik megoldás viccesebb és degradálóbb, mint a másik. Ügyesebben kellene védened pártodat :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

annyira ne legyél vak, hogy nem akarsz tudomást venni a japán fűevőkről, az amerikai mgtow-król és a más, néven nem nevezett mindenféle agglegényekről,

Még az utódnélküli kibicek “szektáját” ki ne felejtsd:)
Ki nem szarja le a nyomorukat? Emlékszem még, jó harminc éve a pókhasú, afrikai csontsovány gyerek képekre, hogy lám azok éheznek, mi meg kidobjuk az ételt/válogatunk. És ettől érezzük rosszul magunkat, legyen bűntudatunk……, várj, ez olyan “női fegyver”…….

akik már eredendően arra rendezkedtek be, hogy nem akarják megfizetni sem az egyéni sem a társadalmi árát a szexre és családra vonatkozó vágyaiknak,

Ez olyan jól hangzik, hogy “arra rendezkedtek be”, a kényszerből erényt kovácsoló szerencsétlenek, akiket vigasztal az a “tudat” a buborékjukban, hogy legalább a “morális fölényük megmaradt:)DDDDD

Huffnágel Pista szavaival élve a “túlárazott pinának”.

Szörnyű, de komolyan:) Aztán ki veri fel a pina árát? A nők, ők lennének a bűnösök? A férfiak, akik hajlandóak megfizetni-egymásra licitálni? A fantom “feministák”, a kulturmarxisták? Bilderbergék? Szabadkőművesek? A Zsidók?:)

Lényegtelen is, hogy kinek valójában csak egy kicsit, másnak meg nagyon kellene képletesen szólva “kigyúrnia magát”, egyszerűen a férfiak jó részének már kedve sincsen erőlködni.

Ez szörnyű, de tényleg, hát mivel tudnánk ezeket a “férfiakat” jobb kedvre deríteni, hogy nem morcizzanak? Hogy visszajöjjön a kedvük. Mivel kéne nekik kedveskedni, kedvezni, milyen jogoktól lennének boldogok?

És bár nagy adag eufemizmussal és a férfiakkal szembeni gyűlölethullámokkal, de lényegében erről szólnak a nők sirámai évek óta:

Ha a nők “gyűlölik a férfiakat”, akkor bizony a pináról lemaradott férfiak amikor rínak, pontosan annyira “gyűlölik a nőket”, szóval ebben az esetben a “valódi egyenlőség” már meg is valósult.
Kis győzelem, de azért győzelem, büszkének kéne lennünk rá.

És bizony népszerű női sirám ez ebben az országban is…

Akkor itt is megvalósult az “egyenlőség”. Mindkét nem sír valamiért.

Nem azt akarom mondani, hogy akkor most végleg legyőzte a feminizmust a férfiak néma engedetlenségi mozgalma, sőt azt sem, hogy az nagyon jó mindenkinek, csak szólok, hogy egyszerű, eltagadhatatlan tény, hogy a feminizmus terjeszkedésével arányosan egye csak esik-esik a “pina-részvény” árfolyama…

Újabb győzelem, ha így folytatjuk, akkor lassan már készülni kell a Kánaánra, mert mindjárt a nyakunkba szakad.

Persze azért még mindig van hova lejjebb… – És az elhibázott, a nőknek ostobán osztogató fideszes társadalompolitika sem fogja még véletlenül sem vonzóbbá tenni a jogfosztott, kisemmizett (Isztambuli Egyezménnyel végképp kicsinált) férfi és családapa szerepkörét…

Ja szörnyű ez a fidesz, gonoszorbán, férfivesztő KDNP stb. stb. , ellenben az alternatíva az majd “feljebb viszi”, visszadja az elvett értékeket, jogokat, ők majd nem fognak hibázni, elveszik a nőknek ostoba módon osztott pénzt és a férfiaknak adják majd, visszaállítják a férfiak jogait, a “kisemmizetteket” teszik a sor elejére, azok kapják majd a legtöbbet és feltöltik tartalommal a férfi és családapa szerepkörét (a kibicek lesznek ennek a legnagyobb nyertesei:), legalábbis a “keresztény képződményeket” mindenképp:) DDDDDDD

Most már igen, de az elején azért, mert a zellenzék állandóan verte a tamtamot. (Időnként, nem biztos, hogy tudatosan, de azért hasznosak tudnak lenni ők is, a maguk módján:)

Én legalábbis nem is tudnék olyan ellenzéki megmozdulást, ötletet és cselekedetet, ami ne lett volna hasznos……., (a jelenleg regnáló kormány számára…….)

Vicces, ha valóban csak azért világosodtak meg, mert gyanússá vált, hogy az ellenzék mennyire akarja…

Szerintem is vicces, de nem, nem világosodtak meg:) Épp ez a lényeg, hogy kurvára nem érdekli őket és nem is látják a te szempontjaidat, látom, még mindig nem esett le, de ez meg már röhejes.
(Vagy Viktor ezt válaszolta a hozzá intézett nyílt leveleidre?: )

Vagy azt akarod mondani, hogy pusztán csak ostoba gyermeki dacból, dafke nem ratifikálják?

Bizony, eddig ezért nem ratifikálták, most meg megtalálták benne a genderszart és a migrópicsa kiskaput és már varrhatják is a kabátot a gombhoz. És innen a CEU forgatókönyv szerint fog menni a buli. Még jó, hogy nem kapkodták el:)

– Az egyik megoldás viccesebb és degradálóbb, mint a másik… :)(Időnként, nem biztos, hogy tudatosan, de azért hasznosak tudnak lenni ők is, a maguk módján:)

Ja, holnap össze is fog dőlni a világ és meg is fog bukni emiatt a kormány (menetrendszerint, mint minden kedden:)

Alter Ego
Szerkesztő

Válasz nélkül hagytad a fenti kérdésem?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Egy kérdést láttam, de arra válaszoltam.

Vagy azt akarod mondani, hogy pusztán csak ostoba gyermeki dacból, dafke nem ratifikálják?

Bizony, eddig ezért nem ratifikálták, most meg megtalálták benne a genderszart és a migrópicsa kiskaput és már varrhatják is a kabátot a gombhoz. És innen a CEU forgatókönyv szerint fog menni a buli. Még jó, hogy nem kapkodták el:)

Volt más is?

Alter Ego
Szerkesztő
xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ja, ok.
Speciel a zellenzék sivalkodásán:

https://index.hu/belfold/2020/05/05/parlament_ellenzeki_tiltakozas_isztambuli_egyezmeny/

Azt hiszem ez egyértelmű. Miért, te mire gondoltál?

Alter Ego
Szerkesztő

Nem annyira, mert sajnos nekem úgy tűnik, te gyakran röhögcsélsz a férfijogi aktivisták által megfogalmazott, elvi és tárgyi súllyal is rendelkező követeléseken, például azon, hogy ne kerülhessen a magyar jogrendszerbe nemi alapon diszkrimináló, férfigyűlölő elveket megfogalmazó egyezmény. Pedig rendes ember ilyesmin nem röhög…

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

OFF
Az igazi férfiak nem lehetnek “boldogok” hiszen az női privilégium.
A férfiaknak szíve sincs mivel az női privilégium.
A férfi nem érez. Csak harag, morgolódás és düh vezérelheti, esetleg a győzelem, az ejakuláció vagy a pia mámora.
A férfit nem kell megbecsülni és tagadni kell a létezését is annak, hogy lehetnek problémái.
A férfi csak szolgál, harcol és várja a golyókat ami erőssebbé teszi vagy megöli.
Ezért nem kell a férfiak gondjaival foglalkozni, csak a nőkével a társadalomban, mert a férfi attól férfi, hogy legyőzhetetlen vagy halott. Amelyik férfi nem viselkedik férfiként az növesszen tököt. Ez a hazai férfiszféra lényege.

Ennek mond ellen a női portál friss cikke:

https://she.life.hu/herself/20200505-hogyan-tedd-boldogga-a-ferfit-peldaul-becsuld-meg-balogh-orsolya.html

Legalább léteznek még olyan nők akik kimondva megbecsülik jótetteink és nemcsak végtelen elvárásokat sugároznak.

Nekem olyan nő kéne másodiknak mint Balog Orsolya ha többnejű arab sejk lennék.
Bár lehet csak fordította és leadta a cikket, de akkor is egyetérthet vele.
Gratulálok a pasijának, férjének, hogy jól választott nőt, mert akadnak még érdemesek.
ON

comment image

Serathis
Olvasó
Serathis

Lehetséges hogy Balog Orsinak jó kapcsolata volt az apjával? Hihetetlen.

Kih
Olvasó
Kih

A férfiaknak szíve sincs
Juhász Gyula összes

Ady Endre
Add nekem a te szemeidet

https://mek.oszk.hu/05500/05552/html/av0106.html

https://irodalommindenkinek.eoldal.hu/cikkek/koltemenyek/a-vilagirodalom-legszebb-szerelmes-versei.html

Ja bocs, 1 nő van közte!

Serathis
Olvasó
Serathis

Hobbim az egyezmény előszavának átírása, a férfi-nő szavakat kicserélése burzsoá-proletár illetve zsidó-árja szavakra. Nem szokták díjazni, de vicces. Ahogy Puzsér mondá.
“ez egy gender Mein Kampf… Vagy Kommunista Kiáltvány. Kinek mi.”

common man
Olvasó
common man
xcsakx
Olvasó
xcsakx

“Az az érvelés, hogy ez már a magyar jogban rendezve van……”

https://youtu.be/cG6ot8CaioQ?t=511

8:49-nél meg:

“És ez tény”…

9:18:

“A jogalkalmazás szintjén nem feltétlenül valósul meg az, ami le van írva a jogban”

12:42:

“Én azt gondolom, hogy egyetlen demográfia van, ami nem szeretné, ha hatékonyabban fellépne az állam ezek ellen a dolgok ellen, és ezek az elkövetők. A jó hír az, hogy azért ők nincsenek olyan sokan. …….”

Ami “véletlenül kimaradt” /elsunnyogta, az a genderszar meg a migripicsák ………………………………

zgy001
Olvasó
zgy001

Naooo
Olvasó
Naooo

A fidesz most is ugyanúgy liberális, megetted a nagy büdös dumát, ha nemzetinek képzeled.

Hunn
Újságíró

Nem tudom, Naooo. A Kádár-rendszer végén született generációkból sokan megtették ezt az ideológiai fejlődési utat – liberálisból nemzetibe – mint amit a Fidesz és amit konkrétan Orbán is. számomra ez ugyanolyan hiteles, mint anno az öregektől az MDF-típusú politika.

Naooo
Olvasó
Naooo

Antall ügynök tolatta át orbánnal a fideszt a széthulló emdéef helyére, nehogy valódi nemzeti oldal erősödjön meg.

zgy001
Olvasó
zgy001

Naooo
Olvasó
Naooo

Fidesz sose volt szoci, mindig is liberális kapitalista volt, mint ahogy a ’80-as évek emeszempéje is kapitalista volt már.

zgy001
Olvasó
zgy001

Naooo
Olvasó
Naooo

Te nyomod a hülyeséget.

Hunn
Újságíró

De hát pont ez lenne a populista jobboldal lényege, nem? Hogy a vezetés azt csinálja amit a nemzet szeretne. A férfimozgalom tevékenysége meglátszik az Isztambuli szerződés elutasításán. Tehát jó úton járunk. Győzzük meg magyar férfitársaink többségét arról, hogy a patriarchátus mindenkinek jobb lesz, és onnantól csak annyi a dolgunk, hogy a kormánynak is tudomására hozzuk, hogy a nép ezt akarja. Ha jól csináljuk, Orbán Viktor 10 éven belül bejelenti a patriarchátus felállítását az országban…

zgy001
Olvasó
zgy001

Naooo
Olvasó
Naooo

Na te Hitlerista.

Alter Ego
Szerkesztő

“Annak idején ők írták alá. Most meg harcolnak ellene? LOL”

De úgy harcolnak ám ellene, hogy ki azért mégsem lépnek belőle! LOL? ROTLOFMAO!

zgy001
Olvasó
zgy001

Hunn
Újságíró

Erre a videóra konkrétan elélveztem… :)

https://index.indavideo.hu/video/Rendori_intezkedes_a_Bartok_Bela_uton_1

Az alábbi cikk alapján kurvára meg is érdemelte:

https://index.hu/belfold/2020/05/16/athajtott_a_piroson_majd_rendorautora_tepertek_egy_biciklis_not_budapesten/

Gondolom a kultúrmarxista Isztambuli Szerződés megvédte volna ezt a hülyepicsát is afasiszta magyar patriarchátus kék ökleitől. Ha a kormány aláírta volna.
De nem írta.
KEK KEK KEK

Kalman
Újságíró

Általában nem szívlelem a kékeket, de ha valóban átment a piroson és igazoltatáskor megrúgta a rendőrt, akkor tényleg megérdemelte, hogy előállították.

Reszet Elek
Újságíró

Nekem csak a trafizós, lehúzós rendőrökkel van gondom. Rendkívül aljas amit művelnek.

Blackur
Olvasó
Blackur

Tudom közellenség leszek de nem gond.
A totalcaron van 2 cikk arról, hogy. más országokban hogyan. működik a sebességmérés, érdemes elolvasni , azokhoz képest itt kánaán van. Amúgy ha a kresz szerint közlekedsz nem tudnak lehúzni. . .

Reszet Elek
Újságíró

Az abszolút gyorshajtás a balesetek elenyésző számánál játszik közre.
Magyarországon a rendőrség költségvetésébe alapban beleszámítják a bírságokból befolyó összegeket.
A kitelepített rendőrautók csak különleges esetben és központi engedély birtokában hagyhatják el a mérési helyüket, még akkor is, ha a közvetlen közelben éppen bűncselekmény történik. (ellenkező esetben fegyelmi vétséggel felelősségre vonják őket).
Az hogy máshol is rossz és nem csak nálunk, nem leszek boldogabb.

Blackur
Olvasó
Blackur

az életemet tettem volna erre a válaszra. Akkor pár példa : M rics, rezesova zombánál motor 1 keréken pest megye bmw s srác kettészakadt az autóval mind jóval 130 felett, ez. mind lakott területen-kivűl-belűl absz gyorshajtás s még sorolhatnám. . . nyilván vannak más baleseti okok is de ahol betartják-betartatják a szabályos tempót sokkal jobbak a baleseti statok.

Balton
Olvasó
Balton

Szerintem nem eklatánsak a példáid, tekintve hogy az említettek alkohol és/vagy drog befolyásolásában tették amit tettek, legalább is emlékeim szerint.
Az meg nem releváns nem jellemző gyorshajtás, az már halmozott.

Blackur
Olvasó
Blackur

Gyorsan ment, hogy miért az más kérdés. Aki szerint a gyorshajtás nem baleseti ok beszélgessen el egy műszaki mentővel v egy baleseti helyszínelővel. Tisztában vagyok vele, hogy mióta levizsgáztam sokminden változott és a kresz elavult de amíg nincs jobb eszerint kellene. közlekedni. A fizikát nehéz megizélni, többször bebizonyosodott már. Nem ismerem a teljes magyar úthálózatot csak amerre járok de errefelé. a korlátozó táblák indokolt helyeken vannak kinnt. Amit Elek említett sunyi trafit én nem tapasztaltam, Pécsen, Baranyában kilóméterekről látszanak.

Deadpool
Újságíró

Ha ekkora probléma, és ennyire veszélyes, hogy egy autó 180-al megy, akkor miért úgy van gyártva, hogy mehessen 180-al? Gyárthatnának olyan autókat is, amiknek a végsebessége 100 km/h, és nem az autósokat kellene szétbüntetni. Hm? Ha már szerinted csak ezen múlik a biztonságos közlekedés, akkor nem itt kellene változtatni?

Reszet Elek
Újságíró

Mondjuk +20% éppen a balesetek elkerülése okán még lehetne, de csak rövid távon anélkül, hogy a gép le ne szabályozna.

Blackur
Olvasó
Blackur

ezt jópár autós portál témája évek óta, én nem tudom sajnos a választ.

Marcell
Olvasó
Marcell

Ki venné meg az ilyen leszabályozott autót? Max. ha kötelezővé tennék, de jönne a “chiptuning” itt is, hogy kiiktassák.

Reszet Elek
Újságíró

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/anekdotikus-bizonyitas

Én ellenben statisztikát hozok: https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/baleset/baleset15.pdf
Figyelmedbe ajánlom a 2.3.14-es táblát.

2015: Járművezetők hibája: 15.138, ebből az előírt sebesség meg nem tartása: 133!!!
Azaz még 0.9% sincsen!!!

A valós baleseti okok közül a három leggyakoribb:
1, Nem az útviszonyhoz megfelelő sebesség megválasztása
2, Elsőbbség meg nem adása jelzőlámpa ellenére
3, Követési távolság be nem tartása.

Ezeket viszont a trafi értelemszerűen nem méri.

Szóval nagy gazemberség és lehúzás az egész. Valójában az a legundorítóbb benne, hogy a rendőrök trafizás szükségességénél állandóan a balesetekre hivatkoznak, ami egyszerűen hazugság!

A VÉDA rendszerre pl. 15 milliárdot szartak el és a számokból látható, hogy semmilyen statisztikailag mérhető eredménye nem volt.

Még egy megjegyzés: A 2015-ös év után már nem találtam KSH évkönyvet a témában csak statisztikai tükröket, amelyekben a szemérmesen megválasztott “a sebesség nem megfelelő alkalmazása” címszóval teljesen elfedik a lényeget, azaz összemossák a relatív és az abszolút gyorshajtást a balesetek okaként. Végső soron a KSH is csal.

A rendőrség lehet hogy ebben a tekintetben is szolgál és véd, de az is biztos hogy nem minket állampolgárokat.

Blackur
Olvasó
Blackur

1 pontod : gyorshajtás mind relatív mind abszolút. 2 s pont legtöbbször sebességtúllépéssel párosul 50-l 13, 9 m/s többit lehet kiszámolni 3 pontod minél nagyobb tempóval mész annál kisebb idöd van reagálni. főbb kok még jobbkéz szabály be nem tartása telefonra figyelés tiltott helyen előzések-ezek nyilván nem gyorshajtva-. Abban igazad van hogy a trafi csak tempót. mér, ahol ott van ott nyugi van azt mennek tovább. Hatékonyabbak a mozgó kamerás rendőrautók de gondolom Te ezt is lehúzásnak tartod. Norvégiában 90 a max nézd meg a baleseti mutatóikat. Ha mindenki egy tempóban haladna , legyen ez 70 vagy 150 akkor az biztonságos lenne de mivel ez nem fog megvalósulni ezeregy ok miatt kell egy szabályrendszer. engem 2x vettek ki forgalomból , elismertem a hibát mindkétszer figyelmeztetés lett belőle.

talán hiszel ennek balesetmentes utat!

https://youtu.be/YiiTNeHa2-0

Reszet Elek
Újságíró

“1 pontod :gyorshajtás mind relatív mind abszolút” viszont a táblázat ezt lebontja és az abszolút a 4-es alpont 124 balesete.

“2 s pont legtöbbször sebességtúllépéssel párosul 50-l 13, 9 m/s többit lehet kiszámolni” – Meglehet de a baleset oka itt nem a sebesség hanem hogy szembejönnek veled.

“Norvégiában 90 a max nézd meg a baleseti mutatóikat” – Szerintem a norvég mentalitásnak is igencsak lehet szerepe.

tomgal
Olvasó
tomgal

Teljesen jogosan intézkedtek így, minden állampolgárnak ez jár, aki azt hiszi rá nem vonatkoznak a törvények. Akkor is ha nő, idős, fiatalkorú.

Steganos
Újságíró

Hm. Úgy látom, itt is vannak fizetett trollok. Direkt azért, hogy ne lehessen normális kommunikációt folytatni.
Ezeket nem szoktátok kirugdalni innen?
Vagy azért van ilyen számozott nevük?

Reszet Elek
Újságíró

Az alábbi, az Isztambuli Egyezményt és általában a gender-elméletet elutasító petíció aláírását javaslom mindenkinek.
https://stopgenderconvention.org/hu/

hunbagira
Újságíró
xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ja, csak ugye ebben is a csuti patást “másolják”, mert ők is a “genderszarra” hivatkozva lépnének ki, ugyanakkor semmi bajuk nincs a :

“a családon belüli erőszak és a nőkkel szembeni hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem”-el……….

Mocskos, feminista lengyelek………..

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nocsak, épp Sztambul fog kilépni a róla elnevezett egyezményből?:)


Több ezer nő tüntetett Törökországban azért, hogy a kormányuk ne lépjen ki az isztambuli egyezményből

https://444.hu/2020/08/06/tobb-ezer-no-tuntetett-torokorszagban-azert-hogy-a-kormanyuk-ne-lepjen-ki-az-isztambuli-egyezmenybol

hunbagira
Újságíró

Ezzel megint sikerült eddigi hülye narraríváidnak, adni egy pofont, te szerencsétlen barom.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Osztán miért? Okostóni…..

hunbagira
Újságíró

Görgess feljebb! :)
De akkor újra. Eddigi érved abból állt, hogy nem számít az aláírás, hiszen muszlim országok is aláírták. Sőt egyik -a nevezett- biztosította a helyszínt.
Erre belököd hírként/eredményként, hogy a törökország formailag is kilép eme szarból.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Eddigi érved abból állt, hogy nem számít az aláírás, hiszen muszlim országok is aláírták.

Miért hazudsz?

Nem azért nem számít az aláírás, mert muszlim országok is aláírták, hanem azért, mert hiába írták alá , szarnak bele.

Én azt írtam, hogy az aláírás meglétének/nemlétének a ténye lófaszt sem számít , ha a “társadalom” szarik bele, márpedig a muszlim országokba szarik bele.

Sőt egyik -a nevezett- biztosította a helyszínt.

Nagy valószínűséggel azért, mert “remélt érte cserébe valamit” amit nem kapott meg, ráadásul annyira belebuzult Erdogan az iszlámba, hogy kezd kínossá válni, főleg most, hogy a Hagia Sophiát is mecsetté alakítja……

Erre belököd hírként/eredményként, hogy a törökország formailag is kilép eme szarból.

Nagyon is logikus lépés, és kurvára nincs köze ahhoz, amit én ezzel kapcsolatban mondtam, antagonisztikus viszonyban meg végképp nincs.

De ugye, az is lehet, hogy funkcionális analfabéta vagy, és nem vagy képes értelmezni azt amit mondtam, a másik lehetőség, hogy az irántam érzett ellenszenved nem bírja ki és minden szart, vagy annak látszót (még ha nem is igaz) megragadj és rám kenj…….., ebben az esetben elhúzhatsz a mea culpa-ba, de mivel ahhoz gerinc is kéne, erre nem igazán fogadnék……

Meske
Olvasó
Meske

Ide másoltam:
Szia Alter! Témában nem igen tudom beilleszteni, de ezt nagyon fontosnak tartom. A “mesekönyv” körül kialakult helyzet a tágabb szakmát is érinti. A téma jelentősége most gyűrűzik ki a köztudatba (Remélem, a mesekönyv olyan rossz húzás volt, ami kellően elidegeníti az egyébként jószándékú, nyitott embereket). A ronda számok a ti nézőpontotokat igazolja vissza (és talán most kéne nyíltan kommunikálni erről, mert már érzékenyebb erre a lakosság):

https://www.origo.hu/itthon/20201015-elemzes-a-magyarok-tobbsege-szerint-nem-valo-az-ovodakba-es-az-altalanos-iskolakba-az-lmbtq.html

!!!!!! Alapjogokért Központnál van a téma:
https://www.origo.hu/itthon/20201009-magyarul-is-megjelent-a-meseorszag-mindenkie-ellenkonyve.html

https://www.origo.hu/itthon/20201016-bagdy-emoke-reagalt-a-szemelyet-ert-tamadasokra.html

common man
Olvasó
common man

Meseország mindenkié. Én meg nem akarok buzis mesét .Esetleg olyat ,hogy gyerekek vigyázzatok mert az ott egy mocskos buzi…De még ilyet sem.Nem vagyok kíváncsi az ideológiájukra főleg nem ilyen sunyi alattomos módon.Semmilyen módon.Már nem büntetik ,van saját majálisuk mi kéne még?

Meske
Olvasó
Meske

Hír Tv.n a folytatás.
Riport a gender elméletről és arról, hogyan támadják azokat, akik nem támogatják a meghonosítását:
(A cikk alján van a műsor)
https://www.origo.hu/itthon/20201017-veszelyt-jelentenek-a-gyerekekre-a-gendermesek.html

Hunn
Újságíró

Amiért a gender mesekönnyvet be akarják vezetni, Meske, azt úgy hívják, hogy “grooming”. És ezt egy teljes következő generációval meg akarják most csinálni.

hab
Olvasó
hab
ulomenen
Olvasó

Van annak egy diszkrét bája, hogy Törökország kilép az Isztambuli Egyezményből. :D
Monnyuk eleve nem értem, minek írták alá, sőt, ők ratifikálták is, elsőként.
Orbánék kb. 6 év után jutottak el odáig, hogy el is olvassák, mit írtak anno alá, ezért utasították vissza a ratifikálását. Ez viszont kevés, Mo- nak is ki kellene lépni belőle. Ha ’22- ben netán veszítenek, az új kormány egyik legelső dolga lesz ratifikálni az IE-t.

Meske
Olvasó
Meske

Az Isztambuli Egyezményt az Európai Tanács szavazás nélkül fogadta el (korábban nem is csináltak ilyet), mert rövid idő állt rendelkezésre. Oka ennek, hogy a Miniszteri Bizottság élén Törökország elnöklése a végéhez közeledett és szerették volna még abban a ciklusban elfogadtatni az Egyezményt, a női egyenjogúság melletti elköteleződés ezáltal jó pontnak számíthat, pozitívan befolyásolná Törökország Uniós csatlakozását – gondolták anno a “törökök”. Ez is egy “szép” csomó a sok közül az előttük húzogatott “mézesmadzagon”.

ulomenen
Olvasó

Az Isztambuli Egyezményt az Európai Tanács szavazás nélkül fogadta el

A résztvevő országoknak eszerint nem volt mérlegeli vagy döntési lehetőségük az aláírással kapcsolatban?

hunbagira
Újságíró

Tekintve, hogy ez valóban tanácskozó szerv, ami nem alkot jogot (nem összekeverendő az európai unió tanácsával) így ezt megtehették, hiszen nincsen a csatlakozó államokra nézve “kényszerítő” ereje.
Amúgy ebből a szarból is ideje lenne kilépni.

ulomenen
Olvasó

Magyarul akkor Orbánéknak nem volt “kötelező” aláírniuk ezek szerint.

hunbagira
Újságíró

Így van, csak bilderberg, 3/1-2-3 “mosonyi” martonyit úgy nevelték ki, hogy mindent aláír, amit a nemzetközi aktorok- különösen atlanti barátai- elétesznek.

Hunn
Újságíró

Ez az egyik oka, amiért 2022-ben mindenképp a Fideszre fogok szavazni, ulomenen. Nem tökéletesek ugyan, de amikor a liberál-bolsevikok azzal vádolják őket, hogy antiszemiták (lásd: Soros-kampány), rasszisták (lásd: a migráns-kérdés), és macsó hímsoviniszták (lásd: “vak komondorozás”, Isztambuli Egyezmény, stb…) az már azért valamilyen szinten a minőség garanciája… Egyetlen dolog aggaszt csak: a nyilvánvaló részvételük a Covid-ra hivatkozó Új Világrend kiépítésében…

ulomenen
Olvasó

Hunn, a Fidesz- kormányzás 10 éven át a kisebbik rossz volt, egyensúlyozva vitathatatlan eredményeik és vitathatatlan hátrányaik között. Politikát, gazdaságot még csak- csak lehet logikusan kezelni, de- mint az tavaly óta kiderült- az egészséget és a félelmet politikai beállítottságtól, tanultságtól és világnézettől függetlenül csak nagyon kevesen tudják, kormányunk sem tartozik ezek közé. Egy év alatt tönkrevágták 10 év gazdasági eredményeit.
Olyannyira nem antiszemiták, hogy valójában Izrael- barátok és Rothschild- partnerek. Olyannyira nem rasszisták, hogy 10 éve söprik szőnyeg alá a cigánykérdést. Olyannyira nem macsók, hogy a CSOK- ot a nőkkel való megegyezésként kezdték, elutasították a férfi40-et, stb.
Ha valóban feminizmusellenes, zsidóellenes, új világrend- ellenes, migránsellenes pártot keresel, akkor az a Mi Hazánk.

Reszet Elek
Újságíró

Sok tekintetben politikai túlélési okokból kellett ugyanarra az útra lépniük, mint a tőlünk nyugatabbra levő országoknál.
A Mi Hazánknál is van néhány hülyeség, de ezzel együtt is a legközelebb van a valóban nemzeti és konzervatív irányhoz.

hunbagira
Újságíró

Mondjuk pont nő-férfikérdésben balról előzik a fideszt.
Ebben a kérdésben Budaházy Eddáék, Schittl Eszterék viszik náluk a prímet, hanem nem túl meglepő módon a Novák család.
De én is őket támogatom. Régebben kacérkodtam, hogy egyéniben a fideszt, de kezdik nálam végképp elgurítani a narancsot.

ulomenen
Olvasó

Nekem szimpatikus volt, hogy a várható politikai veszteség ellenére elkezdték feszegetni az abortuszkérdést a szívhangtörvénnyel, tudva, hogy az abortusz Magyarországon ” szent tehén”.

Hunn
Újságíró

Olyan természetesen fel sem merült bennem, ulomenen, hogy esetleg a bal-liberális ellenzékre is szavazhatnék. Előbb vágatnám le a kezemet! Mind a kettőt.

Én a magyar szélsőjobboldalban a Jobbik befalsulása és kifordulása után – párt szinten – már nem bízom. Igen, a Mi Hazánk gondolkodása áll hozzám is a legközelebb. De pont a Jobbik szomorú és tragikus történetéből levont tanulságok miatt már nem hiszek abban, hogy egy szélsőjobboldali párt hatalomra kerülése megoldás lenne a haza összes problémájának orvoslására, és elhozná a magyarság számára a szebb jövőt.

Jelenleg ennek a lehetőségét ugyanis már a kulturális háború megnyerésében látom. Ha elérjük, hogy a hazaszeretetben, a nemzeti érdekekben, a teljes 15 milliós magyar nemzetben és Nagy-Magyarországban való gondolkodás legyen a magyar politikában a nemzeti minimum, akkor gyakorlatilag mindegy lenne, hogy melyik párt melyik politikusa kerülne hatalomra.

hunbagira
Újságíró

Értjük Hunn, a vad filoszemitizmus és cionizmus a “nemzeti” érdek, hogy csak a legexplicitebb dolgot említsük.
Nem vagy te is egy kicsit tudathasadt, amikor eközben antiszemita gondolataidat leírod? :)))

Hunn
Újságíró

Nem éppen, hunbagira, kifejezetten zavar. Meg az is disszonáns a füleimnek, amikor a kormányközeli, jobboldali média olvassa rá a régi Jobbikosokra az egykori antiszemitizmusukat… De abban sem hiszek, hogyha antiszemita vezetést választanánk meg demokratikusan, hogy akkor ne bombázná vissza a NATO az országot az őskorba…

Reszet Elek
Újságíró

Nincs valódi szélsőjobboldali párt nálunk. A jobbik nem volt az és a Mi Hazánk sem az.

Kalman
Újságíró

Én úgy vagyok ezzel, hogy:

* Csak kisebb rossz van, nincs olyan párt ami az általad is vázolt ideálist hozná: “hogy a hazaszeretetben, a nemzeti érdekekben, a teljes 15 milliós magyar nemzetben és Nagy-Magyarországban való gondolkodás legyen a magyar politikában a nemzeti minimum” – bár a Mi Hazánk nincsen messze ettől.
* Azért kell a leginkább nemzeti oldalra szavazni mindig, hogy a kormányra kerülő lássa, hogy ott van megszólítható szavazó, illetve ha nagyon ellenségesen viselkedik, akkor ezek fognak bepöccenni. Tehát mennél többen kell lenni a radikális nemzeti oldalon. Az egy dolog, hogy a jobbik becsicskult, de attól még az üzenet, hogy legalább 10% hajlandó “radikálisra” szavazni, az megmaradt. Én ezért fogok a Mi Hazánkra szavazni mindenképpen. (Nyilván kivéve, ha becsicskul addig.) És ha megjelenik egy radikálisabb verzió, akkor arra.
* A Mi Hazánk egyébként nem teljesen vírustagadó, de az egyetlen lezárásellenes párt, és érdemes Torockai évértékelőjét meghallgatni: beszél a Great Resetről is jócskán. Tehát ő képben van, egyértelműen a legjobb választás.
* A Mi Hazánk a kötelező oltás ellen is felszólalt! Ami ugyan még csak várható, de már mosz szólni kell ellene, nagyon helyes! Ebben is egyetértek velük.
* A Mi Hazánk Trianon kérdésében is feszegeti a határokat. (Bevallom, hogy a Trianoni határok megváltoztatása szerintem is esélytelen ma: csakis hosszútávú tervnek van értelme. Ez pedig a magyarok _szaporodása_ és kulturális térnyerése lehet csak. Határon belül és határon túl is a magyarok szaporodását kellene valahogy elérni. Aminek a módja szerintem csakis a kultúra megváltoztatása lehet, a pénzbéli támogatásosdi keveset ér, és a hatása egy tollvonással megszüntethető. Arany János Walesi Bárdok-féle átkát kell visszafordítani: igenis szűlj rabot, te szűz, anya szoptass csecsemőt! És akkor 1-2-3-4 generáció után már nem lesznek rabok a leszármazottaid, mert újra sokan lesznek és erősek lesznek!)
* Várhatóan bármi ha hatalomra jut, akkor vagy becsicskul, vagy lebombázzák. Ezért nem lehet bízni abban, hogy demokratikus úton valódi fordulat lesz. De ettől még a legradikálisabbra kell szavazni.
* Valóban először a kulturháborút kellene megnyerni, hogy komoly többség támogassa az antifeminista, anti-kovidista álláspontot. Erre viszont csak egy intelligens és tájékozott kisebbség lesz alkalmas, a többség tuti, hogy birka marad.
* A tömegek elérése esélytelen, marad a szellemi szintű ellenállás egyelőre, és a világosság terjesztése ahol lehetséges.

Meske
Olvasó
Meske

Harcosok Klubja – Puzsér Róbert és Toroczkai László vitája
1. EU – kapcsolat kritikája esetleges kilépés
2. Büntetőjogi javaslatok: halálbüntetés, szibériai bérrab-tartás, kémiai kasztrálás
3. Emlékezet – politikai blokk
4. Képes-e, önálló pólussá tud-e válni a Fidesz mellett a Mi Hazánk
https://www.youtube.com/watch?v=nVUVhhHnUKY

Reszet Elek
Újságíró

Trianon kapcsán ostoba a hozzáállásuk (nem érzelmi alapon kellene politizálni). Kezdjük el felülszaporodni az ottani nem magyarokat, erősítsük meg a honi gazdaságot, maradjunk meg magyarnak és ha mindez sikeredik, akkor lehet valamit kezdeni. Ezek nélkül esélytelen.
Ez a mondjuk fel, keressük meg az ENSZ-t és hasonlók teljesen értelmetlen és kontraproduktív elképzelések.

Bela
Olvasó
Bela

A vírust csak ne tagadják, sajnos létezik. Ha nincs lezárás, még több beteg lenne. Erről ennyit.
A határon túliakat jobban kevésbé lehetne támogatni, mint a jelenlegi kormány. Nincs terület, ahol ne segítenének. A határok megváltoztatása, az autonómia nagyon szépen hangzik, de egyáltalán nem reális – az utódállamok, és a nagyhatalmi viszonyok miatt. Szavazót szerezni ezzel persze lehet, de ettől még nincs rájuk esély.
A kultúrháború szerintem összetettebb kérdés. Az említett “tömeget” ez nem érdekli, és élete során nem is érinti. A konzumidióta fogyasztóvá nevelés sikeres volt, még itt, Európa kevésbé gazdag felén is – nekik aztán mindegy, hogy milyen történelemszemlélet uralkodik, vagy milyen hagyományok élnek-halnak. Ez a korosztály költözik ki külföldre jelentős számban… nekik mit számít a hazaszeretet? Legyen Netflix, műköröm, okostelefon, meg csipsz. A kultúrmarxisták ehhez igazodnak is: komoly témák helyett a zsigeri és emocionális dolgokra helyezik a hangsúlyt: ki milyen nemű, színű, ki hogyan érzi magát, “hogy éli meg” az életet… A lényeg, hogy övön aluli témák legyenek napirenden, illetve minden, ami a régi “tudás”-hoz kapcsolódik, az eltörlésre ítéltetik.
A jobboldalnak nem ezt kell követni, hanem saját magát. És ez az, ami nehezen megy. A Fidesz gazdaságpolitikája, külpolitikája jóval nemzetibb, mint a rendszerváltozás után bármikor, viszont a kultúrához még mindig nem mer keményen hozzányúlni. Ismétlem magam, de fájó pont: nagy történelmi filmet az Egri csillagok óta nem sikerült készíteni, a Hunyadi is lekerült a napirendről. Megvették magunkak a tv-őt, mint szennycsatornát, erre mi van fő műsoridőben március 15-én? Exatlon és a Z világháború. Borzalmas.
Az okok ismertek: a 60-as évektől fogva az egész kulturális közeget elfoglalták a komcsik, volt ÁVH-sok és társaik, a kihaltak helyére tanítványaik léptek. Film, színház, könyvkiadás… ezeket képtelen megszerezni a konzervatív oldal.És nagy hibákat követnek el azzal, hogy még támogatják is a libsi szerzőket…
Szóval, ez utóbbi kemény falat… apró lépéseket már lehet látni, de sokkal erőteljesebbnek kell lenni!

Bela
Olvasó
Bela

Egy friss példa:
https://mandiner.hu/cikk/20210320_toth_krisztina_magyarorszag_mergezo_orszag?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202103

Itt van ez az ajvékoló, feltehetően zsidó írónő, aki kikelt Az arany ember nőábrázolása miatt, ezúttal pedig az egész országot gyalázza. Természetesen férfiuralom, rasszizmus és társai mind szerepelnek a hányásában.
Nos, neki több verse is szerepel az állami tankönyvekben, teljesen feleslegesen, mivel gyermekversekből (is) van épp elég jó a 20. századból. Középiskolában ajánlott olvasmány, szerepelt érettségi tételként is. Ezáltal is lett felkapott író.
Kár, hogy a demokrácia azt is jelenti, hogy azokat is kell támogatni, akik nemhogy köszönetet nem mondanak, hanem Ausztrián keresztül támadják a kenyéradójukat.

ulomenen
Olvasó

Ha valóban rasszista a magyarok többsége, akkor még van remény :D

Kalman
Újságíró

> Ha nincs lezárás, még több beteg lenne.

Egyrészt ez nem bizonyított, másrészt pedig lehet, hogy kicsit többen meghalnának, de legalább szabadok (szabadabbak) maradnánk. Nem szabad így gondolkodni, hogy félünk a haláltól, ezért nem merünk semmit normálisan csinálni.

Hunn
Újságíró

Nekem azt magyarázza már meg valaki, hogy jelenleg miért aköré építik fel és szervezik meg ezt az egész kurva életet, hogy a sok ezer halálos betegség, és egyéb mindennapos életveszély közül nehogy véletlenül ebben az egyetlen konkrét vírus okozta betegségben haljunk meg?

Úgy értem, minden másban frankó ha elpatkolunk, senkinek a szeme se rebben, a lőtéri kutyát nem érdekli élünk-e halunk-e, de a Covidban tilos meghalnunk ha úgy dobja a gép, és ez mindennél fontosabb. Gyakorlatilag ma ez a létező leges-legfontosabb dolog a világon.

Miért???

És azt amúgy ki mondta, hogy érdemesebb így, éveken át non-stop vesztegzárban élni, mintsem inkább normálisan élni a hétköznapi életünket, kockáztatva a Covid-ot, és az összes többi kibaszott betegséget ami az embert az élete során fenyegeti?

Meske
Olvasó
Meske

Hunn, egy lehetséges válasz a Tóth Krisztinás cikk alatti komment-szekcióból:
Az illető innét vehette az infót:
https://www.vg.hu/kozelet/egeszsegugy-kozelet/a-pfizer-vezetoi-szerint-evente-szukseg-lehet-egy-kiegeszito-oltasra-3618997/

,,Amint a járvány folyamatosból szezonálissá válik, jelentős lehetőség áll előttünk” – mondta el Frank D Amelio, a Pfizer pénzügyi igazgatója, aki hozzátette: az, hogy esetleges emlékeztető dózisok is szükségesek lehetnek, „jelentős lehetőség lesz a vakcinánk számára klinikai profilját tekintve, mind kereslet, mind az ár szempontjából.,,

A Moderna és a JésJ is arra tett ígéretet, hogy a járvány idejére elérhető áron adják a vakcinákat, de befektetőknek már jelezték, hogy még idén visszatérnének a ,,kereskedelm,, árak felé. A két cég vakcinájának fejlesztését az amerikai kormány állta, kb. 600 milliárd forintnyi támogatást nyújtottak nekik, ugyanennyiért vásároltak a Pfizertől vakcinákat, akiknek partnere, a BioNTech 150 milliárdot kapott a német kormánytól.,,

Vajon az EU mekkora összeggel és melyik gyártót támogatta?
Miért nem hozzák nyílvánosságra a szerződéseket?
Az uniós pénzek nem közpénzek?”

Ezek jó kérdések, a gazdasági oldalát tekintve a covid több szempontból is „haszonjárvány”.
Másrészről, ami az oktatást illeti, kiváló lehetőség nyílik a Microsoftnak/Gates álmainak realizálására (nők-lányok tekintetében kiváltképp):
https://www.youtube.com/watch?v=Hrd0NiWMIjk
kieg. :5G mobilrendszerről – UPC szintén Bill Gates tulajdona)

olasz vélemény:
https://www.youtube.com/watch?v=A-X9pJWUPtA

Félelem és tehetetlenség közepette az ember könnyen irányítható/manipulálható, különösképpen, ha nemcsak önmagáról, de a szeretteiről (jólétükről vagy haláltusájukról) van szó.

Horvath Anton
Olvasó

Az hozzátartozik mondjuk hogy most a legtöbb haláleset a vírus szövődménye lesz. Maguk a lezárások következményei is ide tartoznak természetesen.

Meske
Olvasó
Meske

Film, színház, könyvkiadás… ezeket képtelen megszerezni a konzervatív oldal.És nagy hibákat követnek el azzal, hogy még támogatják is a libsi szerzőket…
Szóval, ez utóbbi kemény falat… apró lépéseket már lehet látni, de sokkal erőteljesebbnek kell lenni!

Igen, ezek a médiumok mind “üzenethordozók”, ugyanakkor “védi” őket a “művészi szabadság”/szabad alkotói véleményformálás. Ezért sem egyszerű őket propagandával címkézni, pedig nemegyszer nyilvánvaló a közvetített szándék.
Sok magyar kisfilmes került ki a nyílt porondra. Kéne hozzá saját hazai alap/tőke, mert nemzetközi viszonylatban elkezdődtek ezen a téren is a szankciók. 2024-től már csak feltételekkel lehet “labdába rúgni” az Akadémiánál. Remélem, hogy ez nem terjed ki általánosságban, különben akkor gyakorlatilag ellehetetlenedik a filmkészítés, mint művészeti ág.

Spoiler
Az Akadémia a filmművészeti alkotások esetében 2024-től már nem a művészeti, hanem a társadalmi szempontokat veszi figyelembe:
https://roadster.hu/oscar-dij-uj-szabalyok-kisebbseg/
A jelöléshez a filmnek a következő négy kritériumból kell kettőt teljesítenie:

„1. A filmvásznon:

a film szereplői között legyen legalább egy főszereplő vagy jelentős mellékszereplő, aki valamilyen faji/etnikai kisebbségből származik

a szereplők legalább harminc százaléka két „alulreprezentált” kisebbségből származzon (ez a nőket, a fogyatékkal élőket és az LMBTQ+ közösséget jelenti)

vagy a film témája, központi története egy ilyen kisebbség valamilyen ügyével foglalkozik.

2. A gyártási munkálatok során:

a film készítői között legalább két vezető szerepben alulreprezentált csoportokból érkező emberek dolgoztak (legalább egyikük nemi, faji vagy etnikai kisebbséget képvisel)

legalább hat másik stábtag tartozik nemi, faji/etnikai kisebbséghez

a stáb harminc százaléka valamelyik alulreprezentált kisebbségi csoport tagja.

De a gyakornokok, tanoncok (3) és a filmek marketinges/kommunikációs stábjának (4) kiválasztásánál is ilyen sokszínűségi kritériumoknak kell érvényesülnie.”

Azonban nemsokára jön a Toldi:
https://www.valaszonline.hu/2021/02/22/jankovics-marcell-toldi-interju-2/
“A pozsonyi csata” visszhangja sem jutott el felénk. Itt olvastam róla először.

Meske
Olvasó
Meske

A másik e témával kapcsolatban: “Legyen Netflix…műköröm, okostelefon, meg csipsz”
“A Netflix törölte a múltat, de kaptunk helyette gyerekprostitúciót”
https://www.youtube.com/watch?v=wyAB1i1L6HE

És egy újabb “csoda”:

https://vasarnap.hu/2021/02/07/dokumentumfilmet-csinalnak-az-lmbt-jezusrol/

“Egy készülő dokumentumfilm a katolikus ikonográfiát kívánja revideálni azok kedvéért, akik nemi identitásukat a „megszokottól eltérő” formákban vélik megtalálni. Mi több, a produkció még magát a megváltót, Jézus Krisztust is az LMBTQ+ közösség tagjaként és/vagy propagátoraként jeleníti majd meg. A blaszfémikus forgatókönyvben természetesen megjelenik a jezsuita James Martin is…”

A dokumentumfilm rendezője, a homoszexuális „házasságban” élő, zsidó származású Yuval David szerint a film példátlan lesz…”

És… vajon… Mohamedet mernék…még egyszer?

Fluid
Olvasó
Fluid
Horvath Anton
Olvasó

A femcsi főközpontból is volt most látogatás, természetesen a legégetőbb problémák kitárgyalása miatt: https://index.hu/kulfold/2021/04/27/svedorszag-annlinde-szijjarto-diplomacia-kkm/