Borisz
383 megosztás

Ennyiért ne takaríts

Nemrég szembejött egy cikk, ami már megint nem lehet véletlen. Megint ugyanaz történik, mint már annyiszor: valaki, valahol megnyomja azt a gombot, hogy a nők el vannak nyomva, kevesebbet keresnek, és többet dolgoznak. Most ebből éppen azt sikerült, hogy többet dolgoznak.

Gyerekek, tisztázzunk már valamit. Hogy mi is az a munka, amiről annyit beszéltek. Mert van, akinek az a munka, hogy újságot ír, ami gyakorlatilag egy online felületen keresztül magyar szöveg beírását jelenti, és akármelyik blogger megteszi ingyen. Van, akinek az a munka, hogy gyereket szül, és ezt teljesen komolyan is gondolja, és 24 órás elfoglaltságként beszél róla. És van, akinek azt, hogy a házat, ahol lakik, rendben tartja. És ő is komolyan gondolja, mert a munka szerinte az, amit nehéz csinálni, meg amiben elfárad az ember.

Én értem, hogy a munkában is el lehet fáradni, meg abban is, amit csináltok. De az attól még nem munka. Ahogy a kastélynak is van szárnya, de mégse mondjuk rá, hogy madár, úgy az otthon ide-oda menés, dolgok arrébb pakolása, meg a mosógép beindítása is persze hogy nagyon időigényes, de ettől még nem munka. A munka, a szó hétköznapi értelmében, olyan tevékenység, ami vadidegen embereknek hasznos. A tár­sa­dalomnak, a többieknek, a gazdaság többi szereplőjének. Olyanoknak, akik szintén dol­goznak a Nagy Egészért, és ebből neked visszaoszt a társadalom, ezért kapsz kenyeret, ezért kapsz ásványvizet, ezért javítják meg a csapot, hárítják el a dugulást, szerelik meg a redőnyt más, szintén vadidegen emberek. És közben van egy olyan dolog, ami arra kell, hogy mindez megérje nekik, és te is kapsz, hogy neked is megérje – ez ugye a pénz. Tiszta sor.

Mondhatod azt, hogy “jó, ezt mindenki tudja” – de nem. Pont azért fontos ezt tisztázni, mert nincs rend a fejekben. Mert az anyukák, feleségek jelentős része azt gondolja, hogy amikor otthon van és tereget, akkor éppen dolgozik, és teljesen fel vannak hábo­rod­va, ha azt merészeled mondani, hogy nem. Pedig bizony nem.

Az nem munka, hogy teregetsz.

Az egy olyan tevékenység, amit magadért meg a szeretteidért csinálsz, és te döntöd el, hogy csinálni fogod. Ők persze majd azt mondják, hogy jaj de édes vagy, mennyit dol­goztál, de ezt azért mondják, mert udvarias, kedves emberek, és szeretnek téged – való­jában az elvégzett tevékenységed annyit ér, amennyiért a piacon valaki ugyanilyen minő­ségben hajlandó lenne elvégezni, és itt nagyon kevés pénzről beszélünk. Sokkal keve­sebbről, mint amennyibe a te létezésed kerül, amennyit a család együttesen (igen, akár téged is beleértve) kifizet azért, hogy a világon vagy, és tudsz enni, és van hol aludni. Én nem mondom, hogy ezt tekintsd fizetésnek: épp ellenkezőleg, te mondod, hogy munkának akarod tekinteni az otthon végzett mindennapos rutinfeladatokat, te akarod azt kifejezni, hogy ezért te nem kapsz cserébe semmit. Pedig de bizony, kapsz. Lásd fent. Ha az munka, akkor ez fizetés. És akkor te nagyon, nagyon durván túl vagy fizetve.

Természetesen mondhatod erre, hogy “de hiszen te is dolgozol”. Igen, van olyan nő, aki tényleg dolgozik emellett, és nagyon sokat keres, és még így sem felvesz egy házinénit, hanem maga végzi el a szükséges dolgokat a ház körül. Erre lehet azt mondani, hogy szép dolog, mert tényleg szép dolog – valójában viszont senki sem kérte. És amit senki sem kér, az nem munka.

Amit senki sem kér, és te mégis csinálod, az ingyen van.

Félreértés ne essék: ha a családodat annyira szereted, hogy ingyen dolgozol nekik, azzal természetesen semmi gond nincs. Miért ne tennéd? Szereted őket, és szereted, amit nekik csinálsz, hát akkor miért ne! Sőt, ők is tesznek érted egy csomó mindent, és különben sem barterben dolgozol, nem azért csinálod, hogy kapj valamit cserébe, hanem csak adsz, mert szereted őket, és ők is csak adnak, mert szeretnek téged. Szuper! Mindenki boldog.

A baj az, hogy te hirtelen közlöd, hogy nem vagy boldog.

Hogy egyszer csak hangoztatni kezded, hogy ezt, amit otthon csinálsz, tessék hozzá­számolni a munkaóráidhoz. Hogy az ügyvédi irodában 30 rugó az órabéred, és akkor miért kell neked otthon szarér-hugyér takarítanod meg vasalnod, igaz? És még úgy is gondolod, hogy neked most itt teljesen igazad van. Hogy téged a társadalom kirabol. Apránként meggyőzöd magad, hogy mindenki más gúnyosan összenevet a hátad mögött, miközben lehajolsz felszedni az elejtett zoknit, és mindenki más abból él ilyen vidáman, amit te ingyen elvégzel a ház körül. Hogy te tartod össze a családot. Hogy ha anyu nem lenne, mindenki nagy bajban lenne, és megállna az élet.

Sosem gondoltál még arra, hogy a többi ember nem teljesen hülye?

Hogy megoldanák nélküled is?

Sosem gondoltál még arra, hogy amit te otthon csinálsz, azt hányan csinálják még ott­hon, és mennyire nem igényel sem hozzáértést, sem különösebb megerőltetést? Hogy más sem akar egy szemétdombon lakni, ezért más is összetakarít maga körül, és hogy a családon belül a többiek csak addig “lusták” megcsinálni, amíg te úgyis jössz és megcsi­nálod, hiszen akkor minek?

Itt az ideje, hogy elkezdd piaci alapon végiggondolni ezt az egészet. Hogy mit is nyújtasz, és mennyiért, ha már olyan nagyon megy ez a nóta, hogy téged elnyomnak kötőjel kizsákmányolnak. Ha már voltál olyan gusztustalanul inkorrekt, hogy besoroltad a saját választás szerinti jótékonyságodat a fizetett alkalmazotti munkaviszony mellé. És ne kezdj most felháborodni, üljél szépen vissza: de igen, ez rohadtul két külön kategória, ugyanis te nem akárhol takarítasz, te nem a szomszédnál, nem a főnöködnél és nem a postás bácsi köszvényes nagynénjénél takarítasz, hanem a saját lakásodban. Ahogy mindenki. Ha másnál csinálnád, kapnál érte pénzt. Nem furcsa? Hát otthon ingyen csinálod ahelyett, hogy ugyanazért a munkáért pénzt kapnál? Talán mégiscsak van itt valami, ami a te döntésed – talán mégiscsak jobb neked ezt otthon művelni, még akkor is, ha anyagilag rosszabb, igaz?

És ha már így kitértünk erre: vajon tényleg rosszabb anyagilag? Ha a férjed mostantól kifizetné neked a házvezetői átlag órabér kétszeresét, de minden más a te fizudból menne, ami téged érint, boldog lennél? Korrektebbnek éreznéd a mindennapokat? Te is tudod, hogy nem. Te is tudod, hogy sokkal jobb így neked, minden szempontból. Ezért csinálod. Ugyanis senki nem kényszerítene rá, hogy csináld, senki nem tartott fegyvert a fejedhez, és ha olyan magas a szakmai órabéred, még mindig megtehetnéd, hogy nem csinálod – elvileg nyereséges lenne, igaz? -, tehát nincs más ésszerű megoldása a rejtvénynek, mint hogy neked ez így nagyon is megéri.

Nézd, a valóság viszonylag egyszerű, és mi pontosan értjük. Azzal, hogy behozod a kép­be a munkaórákat meg a rémesen fárasztó házi sertepertét, csak ködösíteni próbálsz, de ez nem jön össze. Képzeld, rájöttünk, hogy mit akarsz, és képzeld, arra is rájöttünk, hogy miért, meg hogy az kinek jó.

Kevesebbet akarsz dolgozni, mert utálod a munkát. Nem a konkrét munkádat, hanem eleve azt az általános elvet, hogy dolgozni kell. Teleposztolod a Facebookot azzal, hogy mennyire utálod a hétfőt. A nők túlnyomó részéhez hasonlóan te is minél előbb el akarsz menni szülni, mert azt szereted. Hát nem furcsa?  A dolgozó nők szeretnek szülni menni, a gyermekes anyák meg nem szeretnek visszamenni dolgozni. Ez ám a rejtély, vajon melyiket tarthatják jobbnak? Kevesebb munkáért azonos (vagy jobb) életszínvonal, ez a cél, és ezt márpedig el akarod érni, utána meg nagyon szeretnéd, ha az emberek nem mondanák rád, hogy a könnyebb utat választottad, mert zavar, hogy igazuk van. Mert zavar, hogy pontosan tudják ők is, hogy bárki a volt munkahelyedről azonnal cserélne veled, és hogy a férjed is örömmel kitakarítana meg tologatná a gyerekkocsit, ha te addig átvennéd a helyét – jobb esetben az irodában, rosszabb esetben az útépítésen vagy a traktoron. Hidd el, egy szava sem lenne. Otthon lehetne a gyerekkel, úgy érezné, hogy ellógta a napot, és másnap nagyon szégyenkezve kérne tőled elnézést, és visszamenne dolgozni. Hjajj, ezek a férfiak, mocskos egy népség.

Nem vagy ám olyan rejtélyes.

Kényelmes életet akarsz, és szeretnéd, ha tisztelnének. Ezért csinálod, ezért nyomod a gombot, hogy te igenis megszakadsz a munkában. Ez hazugság, de olyan komoly arccal játszod túl a szerepedet, hogy néhányan elhiszik. Bünteted, fenyege­ted, érzelmileg zsarolod azokat, akik ellent mernek mondani, felháborodva ráteszed a kagylót a saját férjedre, amikor azt mondja, hogy úgyis egész nap ráérsz, intézd már el ezt meg ezt. Követeled magadnak azt az elismerést, ami a dolgozó embereknek jár.

Ne követeld. Dolgozz meg érte. Végezz annyi munkát, és olyan munkát, hogy tisztel­jenek harsány önmarketing nélkül is. És ha valamiért ellenszolgáltatást kérsz, állj készen arra a válaszra, hogy akkor nem kell, amit adni akarsz. Hogy ennyiért köszönjük szépen, de nem kérjük, és igen, lehet hogy be fogjuk szerezni máshonnan, azonos vagy hasonló minőségben, negyedannyiért.

Ne úgy akarj értékes lenni, hogy túlárazod magad.

Annyiért nem kellesz.

Post Author: Borisz

Borisz
Informatikus, amatőr újságíró, lélekbúvár, párkapcsolati tanácsadó. Szabadidejében kifejezetten szeret utazni, ezért évek óta ki se mozdul a városból, és nézi, hogy mikor lesz szabadideje. Megrögzött ateista. Nőtlen, de nagyon szereti a nőket, minden látszat ellenére.
f Facebook
383 megosztás


638
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
28 Egyéni hozzászólás
610 Válasz hozzászólás
2 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
46 Hozzászólások szerzői
BelaHorvath AntonAdminModerator-05ulomenen Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nagyon jó cikk, kötelezővé tenném a htb-k számára, hogy meglássák, mekkora önbecsapás az életük.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Megláttad benne a lényeget………, pont hogy nem a htb rinyál azért, hogy “megfizessék a munkáját”:)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Teljesen mindegy, rinyál-e vagy sem. A lényeg az, hogy a tettei nem képviselnek értéket semmilyen formában, éppen ezért káros is az egész létforma erőltetése.

szombathk
Olvasó
szombathk

Kicsit árnyaljuk. 3-4 gyerek mellett már nem mondanám káros életformának ha valaki főállású anya és htb egyben.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szerintem nem múlik a gyerekek számán, vagy hát annyiban igen, hogy minél több van, annál jobban a porba zúzza az önbecsülést, annál kilátástalanabb a helyzet. Ráadásul az egy dolog, hogy nincstelen és az is lesz egész életében, de ha bármi történik az eltartóval, ott van 50 évesen, hogy 20 Ft-ja nincs, soha nem fizetett tb-t, nem lesz nyugdíja. Elképesztő nyomor, és erre van durván ráébredés öreg korban, meg aztán a visszatekintés, hogy lettek volna lehetőségei, képezhette volna magát, dolgozhatott volna, nem volt ő ahhoz teljesen hülye, és akkor nem 50 évesen kellene “bentlakásos munkát” találni, mert anélkül koldulni kényszerülne a híd alatt. Idős korban felépíteni egy életet, szakmát szerezni, esetleg nyelvet tanulni ahhoz, hogy legalább külföldön vakarhassa némi apróért a szart a budiból, már lehetetlennek tűnik. Szóval mindenhogy káros ez, csapda, és hiába üvölti már a fél világ, hogy ne csináld, gondolkozz, csinálj valamit magadnak, nem értik meg. Okos emberek sem, akik azért összeszedtek lánykorukban legalább egy diplomát, ami lebeg a szemük előtt valamiféle vésztervként, de persze évtizedek múltán, nulla tapasztalattal pont annyit is ér. Senkit sem lehet önmagától megmenteni, viszont mindig hasznos írni róla, mert hátha valaki ettől ébred fel.

szombathk
Olvasó
szombathk

Nem értek veled egyet. A több gyerek nem feltétlenül jelenti a nyomort. A főállású anyaság pedig beszámít a szolgálati időbe. Szerintem hogy valaki otthon marad vagy munka mellett nevelnek gyerekeket -ez az adott pár döntése kell hogy legyen.Egyébként lehet 50 évesen is újra kezdeni. Ha nem veszíted el a kapcsolatot a végzettségeddel. Ma az internet használatával tudsz szakmát ,nyelvet tanulni.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ahol én járok, ott éppen ezzel küzd egy nő. 50 éves, 20 éves korában szült, utána csak a férjét ápolta, aki beteg lett, de még úgy is eltartotta őket otthonról. Aztán meghalt, a nőnek annyi lehetősége maradt utána, hogy bentlakásos ápolóként munkát talált, mert az az egy, amihez ért, és gyakorlatilag nem jut egyről a kettőre, mert miután levonták az ott élés, a saját főztjéből való étkezés árát, nem sok félrerakni való marad. Ez a valóság.
Milyen internet? Milyen szolgálati idő? Milyen újrakezdés? Ott kezdődik, hogy magadtól nincs tető a fejed felett, nincs bevétel, azonnali nyomor van. Neki nincs arra egy éve, hogy otthonról netezgessen és tanulgasson, ez nem életszerű, csak félelmen alapuló igazságtagadás. Elpazarolt életek csúnya, kiábrándító befejezéssel. De még a relatíve jól élő htb-k is bizonytalanok, két mondattal meg lehet fogni őket, mert hát tudják őket, hogy nyomor van, csak jobb híján tekergőznek: nem is olyan rossz ez, vehetek a turkálóból, költhetek olcsó hobbira, elmegyünk szép helyekre nyaralni, ahol főzök, és akkor spórolunk az éttermen.
Feminista retorika a seggem. Elég baj, ha az igazság le van tagadva, csak mert az ellenoldal mondja ki.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

“Ahol én járok”
Uganda?

Naooo
Olvasó
Naooo

Ott a gyereke, költözzön hozzá, problémát megoldottam.

Bazinga
Újságíró

Ahol van a családban vagyon, és a nő mögött is olyan szülők állnak, ott szokott működőképes lenni ez a dolog. Ne a kis keresetűekből indulj ki szerintem, mert ma már evidens, hogy felső-középosztály alatt ez a háztartásbeli dolog nem működik, akkorát változott a világ. Viszont akik megtehetik, azok szerintem nyugodtan csinálják, ha akarják. Van ennek értéke és egyáltalán nem káros, csak ne mindig a rossz példákból indulj ki.

szombathk
Olvasó
szombathk

Seri. Értem hogy sajnálod az ismerősödet.Ahogy most leírod nagyon nehéz élethelyzetben van. De minimum 10 -15 éve van még. Ha tényleg ért a betegápoláshoz és fizikailag is bírja akkor nagyon komoly pénzeket kereshet mint betegápoló , idősgondozó. Ebből Mo-is és tőlünk nyugatabbra is komoly kereslet van.
A tanulást, önképzést pedig nem akkor kellene kezdeni amikor már baj van . Arra kellene felkészülni,hogy bármikor bármi megtörténhet.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Persze, ebben igazad van, és is így gondolom, hogy ha valaki a htb létet választotta, még mindig tanulhat, képezheti magát legalább online, már ha arra lehetősége van és kap rá pénzt. Ugye itt kezdődnek a bajok, hogy bár rengeteg oktatóanyag van fent, ami úgy igazából ér valamit, az legtöbbször fizetős.
Még ismerősnek sem nevezném, egy fórumra írunk, ott osztotta meg az élettörténetét, amiből számomra összeállt ez a kép, értem, hogy nehéz helyzetben van, sőt azt vettem ki, hogy alapvetően nem szereti ezt az ápolói munkát, csak nem ért máshoz. Én is gondolnám, hogy van erre kereslet, csak hát neki ott is kell laknia, mert hajléktalan, szóval úgy meg jóval nehezebb találni egy megfelelőt, ami mellett félre is lehet rakni, nem vonják a pénze jó részét az eltartásra. Szerintem most a külföldre költözésben gondolkodik, azért tanulgat angolul, de nem tudom, mennyi idő alatt lehet összeszedni ebből egy olyan tudást, amivel már neki is vághatna, pénz meg nincs tanfolyamra. Szóval elméletben ezek a válaszok a problémára, amiket te is írtál, én is ezt tanácsolnám, de a gyakorlatban semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik, pláne 50 évesen. Már az agy sem fog úgy, lehet, hogy vannak, akiknél igen, a többségnél nem, tehát még egy nyelvet megtanulni is nehezebb már ennyi idős korban sokaknak. Ez már azért a nyugalom, a biztos egzisztencia időszaka kellene legyen egy ember életében. Újra lehet kezdeni, csak sokkal nehezebb, mint pár tíz évvel korábban.

szombathk
Olvasó
szombathk

Seri. Pont az a jó a feminizmus alap jogaiban hogy dönthetsz. Ha valaki a párjával úgy egyezik meg, hogy otthon marad akkor az az Ő döntése és felelőssége is. Nincs joga sipákolni.Ha valaki nem tartja kézben az életét felkészülve hogy minden változhat azokat csak sajnálni tudom.
Ha egy pár felnevel 3+X számú gyereket úgy hogy az anya otthon van és menedzseli a családot az véleményem szerint nem elpazarolt élet.

Jinjangologus
Újságíró

Ezt aztán magyarázhatod egy olyan perszónának, aki a feminizmusnak épp azt a radikális, skandináv verzióját képviseli, amely külön projektet szentelne a konzervatív nők gondolkodásának dekonstruálására.

De a csúcs nem is ez, hanem a “gaslighting” léptékű képmutatás, ahogy ezzel párhuzamosan játssza itt a buzgó antifeministát.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Aha, olyan sikeresen játszom itt a buzgó antifeministát, hogy feminista beépített ügynöknek tartanak, az indexes feministák meg nőgyűlölő antifeministának. Az arany középutat senki sem érti, legalábbis egy fanatikus sosem fogja. :) (Véleményem szerint az indexen vannak a valódi antifeministák, ami itt van a kommentekben, az nem az, ez itt inkább egy durva szélsőség. Az antifeminizmus a feminista túlkapások ellen szólal fel, a valódi egyenlőséget keresi, nem a nők ellen van úgy általában.)

“Kezdek büszke lenni magamra, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült nyílt önvallomásra bírnom téged, kis “antifeminista” :)”

Ezt a nárcisztikus* önseggnyalásodat meg nem is értem egyáltalán, mert:

1. Nem te írtad a cikket.
2. Nem is kommentelted.
3. Három éve ezt mondom, hogy a nők legyenek anyagilag függetlenek.

Mi a francról beszélsz, ember? Mit szívsz? És miért ugrálsz állandóan a figyelmemért?

*“Nagyzoló elképzelés saját fontosságával kapcsolatban.”

Jinjangologus
Újságíró

Semmi közöd neked az arany középúthoz.

A feminizmus non plusz ultrája vagy. Annyira, hogy még a közönséges feministák is kiközösítettek. Erre te, személyes sérelem által hajtva új fogalmi rendszertant gyártasz és kinevezed magad antinak.

A nőiesség első számú közellenségét látom benned megnyilvánulni és feltett szándékom, hogy ezt itt, a Férfihangon minél többen felismerjék. A suttyó trágárságaiddal csak sietteted a sorsod.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Kiközösítettek? Tééényleg?
Nem tudsz semmit, de okoskodsz, és még büszke is vagy erre az állapotodra.
Megszállott lettél és elképesztő rosszindulat és bosszúvágy van benned, csak mert rávilágítottam, hogy nem valószínű, hogy értesz a pszichológiához. Ezen kívül látom, hogy nem igazán tudsz kapcsolódni, nem reagálnak rád a többiek, így marad számodra az a kitűnési lehetőség, hogy folyton beszólogatsz nekem, mert tőlem megszoktad a választ, vitát provokálsz, agresszív vagy és frusztrált.
Valójában inkább magadat buktatod le.

Jinjangologus
Újságíró

Bízzuk ezt a közönségre.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Miért nem szólsz simán csak Alternek, minek neked ez a drámai showműsor, közönségszavazás? Tényleg nincs más, amivel elfoglald itt magad?

Jinjangologus
Újságíró

Segítek neked. A te valódi hitvallásod az antinőiesség. Ez az egyetlen dolog, amit képviselsz. Miért nem alapítasz saját tábort? Ez itt nem erről szól.

Balton
Olvasó
Balton

@Jang: a magad nevében pls, én szeretek vele kifejezetten eszmét cserélni és vitatkozni. Már ha éppen nem hisztizik be mint múttkor…

Jinjangologus
Újságíró

Oké. Várom a jelentkezőket, akik vállalják, hogy szerintük/ számukra a Férfihang elsődlegesen az antinőiességről szól.

Balton
Olvasó
Balton

Nem ferdítesz, és nem vagy hetes. Legalább is tudtommal nem lettél politikai tiszt.
Tudod mindenki a saját nevében, én az enyémben, te meg hajrá.

Jinjangologus
Újságíró

Habár elég ködösítve fogalmazol, közel jársz, ha arra célzol, hogy nem szeretnék szivárványszínt a Férfihangra, ennek alapelvei és célkitűzései tekintetében. Ennek semmi köze a kommentelői jogokhoz.

Balton
Olvasó
Balton

És azt meg honnan veszed hogy én meg azt akarok, vayg hogy mit akarok?
Talán éppen pont nem a szivárványszínesek akarják a véleményt megsemmisíteni ha neked más mint az övé?
Akkor most jön majd a buzievagy, kezded te vagy tegyem én?

Jinjangologus
Újságíró

Ismétlem: Ne keverd a Férfihang alapelveit és célkitűzéseit a kommentelői joggal. Amire te hivatkozol az az utóbbi.

Azt meg nem bánnám, ha végre elmondanád, hogy mit is akarsz :)

Balton
Olvasó
Balton

Ismétlem: tudtommal nem vagy szakszervezeti bizalmi sem pedig politikai tiszt, még a hetesek közt sem láttalak felírva.
Én Tőled az égvilágon semmit nem akarok, csak annyit hogy a magad nevében nyilatkozz.
Semennyire nem releváns hogy TE mit szeretnél a Férfihang Életmód Magazinnal kapcsolatban.
Arról hogy a fent említett Társaság mit tart irányvonalnak vagy jónak esetleg moderálandónak, majd Alter tájékoztat ha akar, ha meg nem akar akkor nem fog.

Jinjangologus
Újságíró

Pár fekvőtámaszt lenyomhatnál azért. Amíg jön Alter.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Álljatok ki mellette, mert hiszti lesz, már látszik.

Egyébként a múltkor egyszerűen felhúzott, hogy nem lehet úgy leírni egy különvéleményt, hogy ne álljon belém öt ember, pedig nem csak odaböfögtem, hanem érveltem, és továbbra is az a gyanúm, hogy a nőnél volt más is, nem csak sima hisztéria, de persze az is lehet. És akármi is, azt sosem mondtam, hogy a zsaruknak nem így kellett volna eljárniuk vele szemben, nem dolguk diagnosztizálni, egyszerűen elgondolkodtam ezen. Erre fel rögtön el lettem mondva mindennek megint, meg hogy csak magamban motyogok meg mosdatok, meg nárcisztikus vagyok, meg minden is vagyok. Egy szerencsétlen különvéleményért, ami még csak nem is volt provokatívnak nevezhető. Aztán ehhez nem mindig van kedvem, aznap különösen nem volt, és szerintem jól döntöttem, hogy így tettem (szó szerint) pontot a végére a “szedjük szét Serit ma is” műsornak. Amivel még jól is jártatok, mert így azt lehet odaképzelni az üres hsz-ek helyére, amit csak szeretnétek. :)

Balton
Olvasó
Balton

Ha állod a sarat mert a véleményed is állja, akkor nem kell a végén minden áron nyerned – nagypám mondta nem sokkal azelőtt mielőtt kicsinálták a komcsik és agyvérézésben meghalt.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Sajnálom a nagypapit. Már, ha ez nem csak valami morbid vicc volt.

Azért elég szemét módon álltál belém rögtön, sokkal indulatosabban és igen: bizony személyeskedve ahhoz képest, hogy ezt a témát jóval civilizáltabban meg lehetett volna vitatni.

Balton
Olvasó
Balton

Ez a mantrád, hogy személyeskedve. Szerintem meg a véleményed volt hogyismondjam ütköztethető az enyémmel.
Nem szoktam kamuzni, egy személyiség szokatlan tán a cybertérben?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Mit mondjak, ha az volt? Az volt, de ezek szerint nem ugyanazt értjük személyeskedés alatt. Ha rólam, a személyemről beszélsz ahelyett, amit írok, akkor én azt annak gondolom, de biztos én vagyok túl fogalmatlan.

Balton
Olvasó
Balton

Ebben a cipőben járva már pár hónapja, kérdem mi volt a személyeskedés? Milyen fura akkor ott pont jang mondta egyből, hogy nem volt az.

Azt hogy leírtam hogy mantrát daráltál fel (szerintem) sztereotípan nem az.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

És mindezt azért kaptam tőled, mert szerintem a nő pszichózisban volt.

Az is bájos, hogy előtte írta le Hunn, hogy arra a videóra élvezett el, de ha én azt írom, recskaparti, akkor “jönnek a dehonesztáló kifejezéseim”. :)

“Nem-nem, ha az emberek (különösen férfiak) véleménye valamiben elüt az általad konvencionálisnak tartottaktól, akkor jönnek a dehonesztáló kifejezéseid és viselkedésed.
Közös elélvezés-recskaparti-brooterhood. Amit mindenáron le kell törnöd (egyfajta eleve elrendelésed szerint?). Olyan vagy mit egy politikai tiszt a 60as évekből, aki az ellenforradalmi szikrák ütőerén (ekkora képzavart…) tartod a kezed.
És elkezded a lekókasztást és az örömgyilkosságot (te nyomod a pszichorizsát= megbünteted) a gonosz patriarchákat, akik azon örömködnek hogy az egyenlőségesdi néha visszanyalhat.
Ezzel párhuzamosan , ha kell egyedül is addíg kommentelgetsz amíg valaki el nem kűld a fenébe (te nyomod a pszichorizsát=felveszed a mártírszerepet).
Majd az esetek többségében, elkezdesz személyeskedésre hivatkozni (te nyomod a pszichorizsát =nárcizmus) és áldozatként viselkedsz.
Néha olyan vagy mint a Micimackó összes szereplője egyben – szigorúan pszichorizsa szempontból.
Szólj ha tévedek… Tudom szólni fogsz, de félek nem tévedek:)
A valódi igazság az hogy ennek a tehénnek a prodikciójának köszönhetően, a bajerzsótiék tudtak egyet jól konteózni.”

Balton
Olvasó
Balton

Azért mert az Hunn írta, ez az ő véleménye. Számomra nem releváns hunn véleménye mert az övé, akár egyet is érthetek vele és magamévá tehetem.
De nem recskaparti az sem.
Szerintem meg nem volt pszichoban, és ha rávágjuk hogy abban volt felmentjük. és ez volt a lényege az egész cikknek, hogy már a videóban tolongtak a felmentői csapatok, csak a felelősség csak azt ne kelljen.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Erre írtam, hogy ha abban volt, akkor mindegy, hogy az nekünk épp jól vagy rosszul jön, az egyszerűen csak az igazság lenne. Nem felmentés, mert annak durvábbak a következményei a nőre nézve amúgy is, ráadásul a jogit sem kerüli el vele, maximum enyhítő körülmény. Ez olyan, hogy a győri gyerekgyilkos is mentális beteg volt, és ha ezt leírom, azzal felmentem? Na ugye.
Én leszarom a nemét, épp ezért bosszant, ha ti rögtön azzal jöttök, hogy mert nő és akkor én védem. Pasikat is be szoktam, a metoo kapcsán folyamatosan tettem, azt nem jegyeztétek így meg. :)
Hunn meg hát magas labdát adott, amit le kellett csapni, ő komolytalankodott, amit én folytattam, néha megesik.

Balton
Olvasó
Balton

Az a baj hogy “fejlett” nyugati kulturkörökben, a közvélemény által sugalmazott és ebben az esetben felvonultatott (nem csak itt és Te), indokok miatt. Hajlamosabbak enyhébb itéletek születni, jellemzően adott nemű bűnelkövetőkkel szemben. Ez az egyenlőség jegyében, nem szabad hogy általánossá váljék. Erről szólt Alter cikke, számomra amivel egyet is értek. Ez a feminizmus hatására elvárássá kezd válni, lassan de biztosan minden csatornán ezt öntik a pofámba.
És patriarchálisan internalizálásra hajlamos kaukázusi hímként, nem vagyok hajlandó elfogadni. Erről szól számomra a Férfihang.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Én ezt értem, és ezt mondták is elegen. Nekem viszont más jutott az eszembe a videót látva, és szerintem túl lett becsülve ennek jelentősége, meg mögé láttál többek között te is olyan szándékot, ami nem volt ott.

szombathk
Olvasó
szombathk

Seri .Ne állj bele minden pofonba. Nem éri meg. Elég válasznak annyi ,hogy ez a te véleményed.Ezen nem tud senki gyalázkodni.

Margarete
Vendég
Margarete

“nem lehet úgy leírni egy különvéleményt, hogy ne álljon belém öt ember,”

Mondja a véleménydiktátor.

Ha ilyen szar itt, akkor miért nem takarodsz el végre?

Alter Ego
Szerkesztő

Az egy érdekes és értékes vita, ha megpróbáljuk tisztázni, hogy mi a feminizmus és mi az antifeminizmus. Viszont ez egyáltalán nem új keletű vitatéma a Férfihangon. Egészen komoly filozófiai, mondhatni “ontológiai” mélységeket érintett például a “Giordano Bruno” nicknéven író szerzőtársunk cikke, aki addig merészkedett a mélyfilozófiai okfejtésben, hogy “márpedig feministák nincsenek”:

https://www.ferfihang.hu/2014/02/23/feministak-marpedig-nincsenek/

A kommenteket is különösen éremes olvasni, mint a Férfihangon szinte mindig. Erre a cikkre reagált aztán Denasdale azzal, hogy “Feministák márpedig vannak”, és szerintem ezzel az írással követendő programot is adott a magyar férfimozgalomnak:

https://www.ferfihang.hu/2014/02/24/feministak-marpedig-vannak/

Serial Slut feminzmusát illetően: nem kérdés, hogy ő feminista, még akkor is, ha a felvetései, céljai olykor kilógnak az ilyen-olyan feminista irányzatok kereti közül. Saját maga hivatkozza meg büszkén a feminista kapcsolatait, márpedig egy jelentősebb ideológiai és attitűdbeli azonosság mindenképpen szükséges ilyesmihez. Egyébként minden nő feminista, ezt ki merem jelenteni. Serial Slut pedig nagyon is elkötelezett nőpárti gondolkodó, jellemzően elfogult női nézőponttal és nőies vitatechnikával. Mondhatni erősen a szofizmusba (hogy teremtsek egy kis átahallást Deansdale cikke irányába) hajló, szőrszálhasogató módon is hajlamos a női (feminista) nézőpontot képviselni. Lásd utóbbi (önkritikusan?) törölt hozzászólás-folyamát a rendőri intézkedésnek ellenszegülő hisztis picsáról.

Abban a kijelentésben egyébként nincs semmi újszerű, hogy a feministák az esetek jelentős részében még a nőkkel sem tesznek jót, még akkor sem, ha ők úgy képzelik. Franciaországban támadt egyszer egy spontán nőmozgalom, amely a feminista szervezetek tevékenysége ellen tüntetett, és kihangsúlyozta, hogy a feminista szervezetek nem birtokolják a női nem felhatalmazását arra, hogy a nők nevében olyan mozgalmakat működtessenek, amelyek ellentétesek a női identitással és a női érdekekkel. A “Mai Nők” nevű szervezet egy petíciót tett közzé, amelyben egyebek mellett arra figyelmeztettek: a feminista mozgalmak radikális követelései valójában a nők még nagyobb kiszolgáltatottságát eredményezik, már csak azért is, mert a nemek közötti egyenlőségi harc jegyében immár tagadják a nőkre jellemző sajátosságokat.

Viszont jelzem, a nőket férfiasítani vagy hibridizálni akaró feminista nőellenesség semmiképpen sem tévesztendő össze azzal, amikor a férfimozgalom a feminizmus által összezavart és felforgatott társadalmi helyzet egyetlen lehetséges megoldásaként jogegyenlőséget és egyenlő bánásmódot követel. Habár ma már az antifeminizmusnak és a férfimozgalomnak is léteznek irányzatai, fel kell ismerni, hogy ezek az irányzatok között csakis a jogegyenlőségi mozgalom közös nevezőként való felismerésével lehet összhangot teremteni. Az azon túli célkitűzések miatt csak egy sokkal későbbi jövőben állhat be szakadás a jogegyenlőséget követelő férfimozgalmár antifemnisták és a patriarchális berendezkedés elérését célzó radikális antifeministák között.

Jahh, gondolom mindenki sejti, hogy én nem akarok ebben a vitában most semmiféle rendet vágni, legfeljebb hozzáteszem a magam véleményét, ha éppen van…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Csak a lényeg nem derült ki, hogy akkor most kibaszol vagy nem?

Alter Ego
Szerkesztő

Ha ez így tényleg komolyan kérdés, akkor: Nem.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem tudom, hány életem maradt még a 9-ből. :)

Jinjangologus
Újságíró

Balton közbenjárt, a hajad szála nem görbülhet.
Pedig én már kölcsönkértem Botondtól a buzogányt.

Margarete
Vendég
Margarete

“akkor most kibaszol vagy nem?”

Már ideje lenne

Jinjangologus
Újságíró

Kösz a részletes, ugyanakkor kellően mérsékelt választ.

Az egyik alapgond szerintem az, hogy sokak számára a jogi és kulturális állásfoglalások, törekvések egybemosódnak, esetenként akár fel is cserélődhetnek. Ezek elsődleges tisztázására különös figyelmet kéne fordítani. Előtte továbbugorni a nyílt vitákba elkerülhetetlenül félreértésekhez vezet.

Másfelől meg van sok olyan ember, akik mégcsak tisztázni sem szeretnék, hogy konkrétan hol is állnak, mit is képviselnek. Inkább csak konokul kontráznak és folyton kitérnek az ilyen jellegű kérdések elől, “nem a te dógod” indokkal.

Tartok tőle, hogy az ilyeneknek nincs is semmiféle meggyőződésük, vagy az egyedüli az, hogy ne legyen semmi.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Ezért is állítottam valamikor, hogy a feministák egyszerre nő és férfigyűlölők.
Nem hagyják a nőket a férfiakat tisztelni esetleg emberként szeretni legyenek azok akármilyen fenéknyaló manginák.
Egy feminista öncélúan csak eszközként tekint mindkét nem minden tagjára. A ballibek az átlag női szavazók manipulálhatósága és a női önérvényesítés, a jobboldali feministák pedig az anyák mindenhatósága és a háztartás kizárólagos uralma miatt. De nem kell velem egyetérteni, elég gondolkozni.

Itt van például a mélykeresztény Lengyelország fantasztikus vívmánya, hogyan tegye ki a háztartásbeli nő a férfit a házból amit mondjuk őmaga épített a korábban még szerethető, de idővel eltorzult feleségének aki kidobná a férjét mondvacsinált indokkal (négyfal közé nem tud a hatóság se belátni):
https://index.hu/kulfold/2020/05/20/csaladon_beluli_eroszak_lengyelorszag_kiemeles/

Alter Ego
Szerkesztő

Még egy fontos cikk:

https://www.ferfihang.hu/2012/09/23/feminizmusellenesseg-vagy-ellen-feminizmus/

A cikkíró fogalmainak keretei között maradva a Férfihang főként a “feminizmusellenesség” útját járja, amíg a Valódi Egyenlőségért Civil társaság egyértelműen az “ellen-feminizmus” útjára lépett és egyszerre akarja a férfiak és a nők érdekeit képviselni. Lásd Szujó Flórián itt a Férfihangon is megjelentetett cikkét:

https://www.ferfihang.hu/2020/05/02/nopolitika-es-ferfipolitika-egyutt-lehetseges-es-szukseges/

Az elsőként linkelt cikkben is felvetett Nőihang.hu létrejött és lényegében el is bukott; nem régen megszűnt. Többek között azért, mert csak nagyon kevés nő akadt, akinek mondandója lett volna a feminizmus kritikájáról és a nemek együttműködéséről és az ezzel kapcsolatos társadalmi mozgósításról. Ez a fajta civil újságírás nem vonzza sem a szerzőnőket, sem a női olvasókat, és a férfiakat is hidegen hagyja vagy egyenesen taszítja. Ez jól kifejezi, hogy hol tartunk ma a nők és a férfiak viszonyrendszerében és társadalmi párbeszédében, vitáiban…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

“Saját maga hivatkozza meg büszkén a feminista kapcsolatait, márpedig egy jelentősebb ideológiai és attitűdbeli azonosság mindenképpen szükséges ilyesmihez.”

Ez elsikkadt, de röviden azért reagálnék rá: nem, nem szükséges. Ez a magyar feminizmus talán legnagyobb botrányához kapcsolódik, amely során kiderült, hogy épp egy köreikből származó, korábban általuk díjazott blogger a legnagyobb nő- és férfizaklató (aki még egy #metoo-tól sem riadt vissza egy feminista nő férje ellen), akinek százával kerülnek ki az áldozatai, és egyre prominensebb személyek szólalnak fel ellene, állva ki a saját történeteikkel. Több, mint egy év telt el, mióta az indexes antifeminista közösséget is megtámadta, fenyegette, zsarolta, kidoxxolta, személyes adataikkal, facebookról leszedett képeikkel visszaélt ez a nő, és ennek egyre nagyobb visszhangja lett, amelyre felfigyeltek feminista áldozatok is, és hamar kialakult egyfajta véd- és dacszövetség, kiállás a közös ellenség ellen. Nevezhetjük ezt egy nem várt, meglepő fordulatnak, amiből számos jó dolog létrejött azóta, kezdve a “nem értünk egyet, de tiszteljük egymást” mondatoktól a sok ezer ember előtti köszönetnyilvánításokig és egymás támogatásáig. Nekem személyesen is írt számos áldozat, többek között pár férfihangos olvasó is, és egy éve azt csinálom, hogy próbálom az érdekeiket képviselni a háttérben úgy, hogy a személyazonosságuk ne derüljön ki, mert sokan még mindig félnek a meghurcoltatástól, nyilvános megaláztatástól, mert a zaklató apróságokból is rájuk ismerhet és bosszút állhat. Amikor ilyennel keresnek meg emberek, beavatnak a saját megpróbáltatásaikba, gyötrelmeikbe, félelmeikbe, leszarod, hogy ők férfiak vagy nők, feministák vagy antifeministák, jobbosok vagy balosok, belevonódsz érzelmileg, hiszen átadnak neked a sajátjaikból egy adagot, és csak ez számít. Ha te, Hunn vagy akár a szemétkedő bimbam megkeresne hasonlóval, ugyanígy kiállnék bármelyikőtökért, mert a netes csörték egy dolog, a zaklatás meg egy teljesen másik.

Inkább az az érdekes, hogy erre ti még nem figyeltetek fel, pedig nagyon súlyos dolgokról van szó, és az ügy elérte a legkomolyabb szakaszt, a jogi lépésekét. Nincs már messze, hogy ez az egész az index címlapján landoljon, és antifeminista szemmel nézve is akadnak bőven olyan elemei, amik megtöltenének pár posztot. Miért hallgatott mindenki? Mi kellett ahhoz, hogy végre ismert emberek, tömegek mondják ki, hogy egy nő a legnagyobb nő- és férfizaklató? Miért tűrték inkább és ment rá az egészségük? Mi ért ennél többet? Mihez kezdjen az az ismert feminista, aki könyvet ír a #metoo-ról, majd egy kis remélt sajtófigyelemért egy másik feminista 20 év távlatából felidéz egy valószínűleg soha meg nem történt szexuális közeledést az író férje részéről? Elgondolkodtatja ez arról, hogy a #metoo-val mennyire csúnyán vissza lehet élni? Illetve láttuk, hogy igen, de miért egy személyes pofára esés kellett ehhez a belátáshoz? Eszébe jut-e ez legközelebb, amikor egy ismeretlen férfit sanszosan hamisan vádolnak meg valamivel?

Ti alszotok ezen a dolgon, pedig ha kívülről próbálom nézni is csak annyit láthatok, hogy feminista-antifeminista vonalon nincs ennél “forróbb topik” jelenleg. Nektek most elég lenne kólachipsszel figyelni az eseményeket, miközben mi a frontvonalban harcolunk.

Reszet Elek
Újságíró

Kiről beszélsz? Mi a netes neve? Ha már más nem…
Akit kidoxolnak az elég idióta hozzá, hogy túl nagy internetes lábnyomot hagyjon. Az emberi butaságnak meg kell adni a maga büntetését is.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ezt még tavaly készítette Maestro, összefoglalja a kiindulópontot, a többi információt pedig nem nehéz megtalálni meghatározó feminista figurák közösségi oldalain. (Szentesi Éva például nem olyan régen hozta nyilvánosságra, hogy bepereli, és nem ő lesz az egyetlen.)

https://www.captiongenerator.com/1428952/Csao-elvtarsn—A-Bukas

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Seri egy ma magát “feministának” tituláló nő alapvetően család- és gyerekellenes. Mantrájuk a családon belüli erőszak (családellenesség) és az “addig nem szülök, amíg Orbán van hatalmon/a jegesmedvék sorsát nem rendezték/stb.” jellegű érvrendszer (gyerekellenesség). Egy mai “feminista” nézetrendszerének része a homoszexualitás, a nemükben bizonytalan emberek “értékként” való feltüntetése, ami megint csak a család- és gyerekellenesség egyfajta “toleranciába” való burkolása. A Gerle Éva egy érdekes jelenség a blogjával együtt, de 3 gyerek és 2 férj (mind kettő meghalt már, 30 évvel voltak kb. idősebbek a nőnél) után azt a nőt semmiképpen nem nevezném sem gyermek- sem családellenesnek. Nincsenek is ilyen szövegei, sőt mostanra inkább már elege van azokból, akik őt a 3 gyerekével meg a 2 néhai férjével együtt valamiféle idiótának, a Föld ellenségének, férfiak áldozatának tartják. Az látszik a nőn, hogy kellene már nagyon neki egy intelligens férfi (akivel tud beszélgetni) + akitől azért orgazmusa is van. Nehéz dolga lesz, az egyszer szent.

Margarete
Vendég
Margarete

“az indexes antifeminista közösséget is megtámadta,”

Az nem volt antifeminista.

““nem értünk egyet, de tiszteljük egymást” ”

Szánalmasan próbálod megmagyarázni, hogy miért szövetkezel a Gumiszobás nővel :)

” próbálom az érdekeiket képviselni a háttérben”

Most már wannabe ügyvéd is vagy? :d :D

“miközben mi a frontvonalban harcolunk.”

Ti feminista indexes libsik, csak egy képzelt ellenség ellen harcoltok.

Hunn
Újságíró

Nézd, Seri, ha engem valamelyik feminista kidoxxolna, megmetoozna, vagy bármi más módon zaklatva megpróbálna tönkretenni engem a való életben, arra rágyújtanám a házát.

Jinjangologus
Újságíró

A költői túlzás relevanciájától függetlenül díjazom az attitűdöt. De csak ha nem erőszakolsz egyet előtte/ utána :)

Hunn
Újságíró

Esetleg helyette?

Jinjangologus
Újságíró

Úgy sem helyes. Meg disszonáns is egy ellenséggel kéjelegni.

Margarete
Vendég
Margarete

Hunn, többnejű!

Ne hívjátok már Serinek. Nagyon gáz :D

Margarete
Vendég
Margarete

“hogy értesz a pszichológiához. ”

Mondja a kókler :D :D

Margarete
Vendég
Margarete

“Véleményem szerint az indexen vannak a valódi antifeministák,”

Persze, mert olyan libsi balfaszok mint amilyen te is vagy, ráadásul velük körbe tudod nyalatni magadat.

Reszet Elek
Újságíró

Számomra az eredeti és alapvető célkitűzéseken (választójog, bérezés) túli feminizmus a női természet sötétebbik oldalával egyezik meg. A hisztizések, a sunyi manipulációk, zsarolások, az őszintétlenségek, az önbecsapások és még számos hasonló tulajdonság sötét nőalakját jelenti. Azon ismérveket, amelyeket mi férfiak csak eltűrünk (a normálisabbja csak egy ideig és határig) de soha el nem fogadunk.
Mindezekkel SS kapcsán is találkoztam már, de ettől függetlenül nem állítanám hogy tipikus feminista.

Jinjangologus
Újságíró

Elek, te ugye nem vagy “mai gyerek”.

Seri az old school feminizmus, még gyakorlatban ki nem próbált, idealista, “bicepszfeszítő traktorista” mintakép fervens reprezentánsa, fanatikus partizánja. Már amennyiben komolyan vesszük az itteni tevékenységét. Nem a mai SJW, világos. Csakhogy erre kerek perec rá lehet mondani, hogy épp ő a valódi feminista, mert az SJW-k elárulták az eredeti ideológiát. Eddig tiszta?

Másfelől, szigorúan férfiszemmel vizsgálva, legmélyebb ösztöneinkre hagyatkozva tegyük fel a praktikus kérdést: mit is állít ő a személyes kapcsolatáról? Hogy egy olyan pacákkal van együtt sülve-főve, aki nemhogy elnézi neki a kurválkodást, hanem épp egy ilyen nőre vágyott egész életében? Te el tudsz képzelni ennél dehonesztálóbb attitűdöt egy nő részéről a férfi nem irányába? Mit mondd erről a TRP? Van-e egyáltalán lefedése egy ennyire groteszk kórképre? Szerintem egy Anna31 félénk kiscsoportos SS-hez képest.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

A pasimról kattanj le szépen.

Jinjangologus
Újságíró

Majd szól ő, ha zaklatásként éli meg. Ja, hogy te vagy a döntéshozó? Bocs.

szombathk
Olvasó
szombathk

Jinjangologus Ez tényleg kimeríti a személyeskedés fogalmát .Még a párját is felhasználod, minősíted csak hogy a kérdéses igazadat bizonygasd

Jinjangologus
Újságíró

S ha egy sorozatgyilkos jellemét az általa lemészárolt áldozatokkal (párja is köztük lehet) kötöd össze, az is személyeskedés? Nem lehet, hogy inkább tényszerű, sőt akár a legdeterminánsabb összetevő a teljes képhez?

szombathk
Olvasó
szombathk

Egy sorozatgyilkos jellemének feltárása kapcsolati rendszerén keresztül nem egy közlésen keresztül történik. Nem vagyok otthon a kriminál pszichológiában de annyit én is tudok hogy hosszú és alapos munka. Te kiragadsz egy közlést és mint bizonyíték használod. Minősítesz olyan valakit akit nem is ismersz és csak egyetlen tény tudsz – kapcsolatban áll Serivel- . Kb mint a genderfasiszták. Ők is így érvelnek.

Jinjangologus
Újságíró

Elég tisztán körülhatárolta és felvállalta az erkölcstelenségnek egy épeszű ember számára elfogadhatatlan szintjét.

Ne feledd, hogy az innen egyetlen klikkel elérhető blogján bátran reklámozza ezeket a nézeteket. Nincs itt semmi “birtokháborítás”.

szombathk
Olvasó
szombathk

Sok mindent olvastam tőle. Seri szolgáltat . Azért teheti mert van rá igény. Véleményem szerint ha ő erkölcstelen akkor mindazok akik igénybe veszik a szolgáltatásait azok is. Blogját nem kötelező olvasni. Ha nem fér össze az értékrendszereddel ne olvasd el.
De a párját minősíteni,úgy hogy gyakorlatilag nem tudsz róla semmit ez nem érvelés hanem személyeskedés.

Alter Ego
Szerkesztő

Nem mindig szükséges valakit ismerni ahhoz, hogy a leírt viselkedése alapján képet lessen kapni róla. Sőt, olykor talán személyes ismeretség nélkül lehet leginkább tárgyilagosnak maradni; erről szól, például Zombi minap a jól működő bíróságok működésről felvázolt unortodox utópista elképzelése.

Olyan értelemben nem kritizálnám Seri és a barátja között a kölcsönös szexuális érdeklődés alapján kialakított megegyezést, hogy abba bárkinek bele kellene szólnia és lángpallossal ítélkeznie, ha egyszer nekik megfelel, viszont a mögötte álló személyes attitűdöt, kialakuló nő-férfi hierarchiát értelmezni, majd egy beszélgetésben példaként, érvként említeni, önmagában nem sértés, csak egy logikai és morális gesztus.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Azt nem értem, mondjuk ezen 3 év után már túlléphetnék, igazad van, hogy hogy jutottunk el a háztartásbeli lét zsákutcáiról szóló kommentjeimtől a pasimig és a szexuális életemig már megint? Miért téma ez egyáltalán? Ki a faszt érdekel ez és miért? És akkor én vagyok off? Meg én balhézok? Ennyire hiányzik egy majmóca, el van tűnve a csakszi, vagy mi van?

Alter Ego
Szerkesztő

Nagyon leegyszerűsítve is megpróbálom megfogalmazni: a sztoridból azt a következtetést levonni, hogy te viselheted otthon is a nadrágot, egy megkerülhetetlen, de amúgy egyszerű ténymegállapítás. Gondolom rajtam kívül is szembetűnik ez másnak is, ezért válik újra és újra témává.

Ahogyan mindezt Jinjangologus említi, úgy nem hiszem, hogy egy afféle verbális “hatefuck”, mint amikor én mondtam. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ezt már telón megbeszéltük lyukacsos emlékeim szerint, méghozzá elvileg vagy 4 órán át, most akkor az mire volt jó, Alter? Nem haladtunk semerre?

Alter Ego
Szerkesztő

Annyi mindenről beszélgettünk, konkrétan ezt a kérdést szerintem talán csak két mondat erejéig említettük. És nincs is nagy jelentősége, és most is csak megjegyeztem, hogy van az efféle érvelésnek egyfajta létjogosultsága.

Minden bizonnyal sok mindenre jó volt a beszélgetésünk, de arra nem, hogy engem leszoktasson az ellentmondásról. :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nekem két mondatnál több rémlik. Azt mondtad, hogy ha nem akarok kontrollálni, akkor nem is mondok igazat. Én meg erre valami olyasmit feleltem, hogy de hát tényleg nem akarok, nem érzem ezt a vágyat magamban. Aztán a vége valami olyasmi lett, hogy szerinted mégis kontrollálok. De már nem emlékszem, hogy jutottál erre a következtetésre.

Ez még az előtt volt, hogy bőgtem. Amiről kértem, hogy ne mondd el senkinek. De azóta is ciki, úgyhogy elmondom inkább én, és így tutira nem fog vita során feljönni. :)

Jinjangologus
Újságíró

Nem mondta el, s valamiért úgy érzem, hogy soha nem is mondta volna. Nevezd “férfi intuíciónak”.

Te viszont most kapod a lájkot.

Alter Ego
Szerkesztő

Mmmm… Igazán felesleges, mert biztos, hogy ezt soha nem említeném, ahogyan magánbeszélgetésekből soha egy szót sem.

Most majd biztosan azt gondolják egyesek, hogy én kínoztalak verbálisan, amíg sírva nem fakadtál.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Már miért gondolná azt bárki? Nem mondtam, hogy miattad, viszont ilyen műsorok után, mint a mai, jobb nem hagyni támadási felületet. Én így gondolkozom.

Alter Ego
Szerkesztő

Szomorúvá tesz, hogy ha sok mindenre jó is volt a beszélgetés, de arra nem, hogy ennél jóval több bizalmat keletkeztessen benned…

Úgy látom, a metakommunikáció nélkül nem érted, hogy ez most is csak egy beszélgetés, nem háború.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Persze, egy idomárnak a majomugratás mindig csak szórakozás, csak tudod, amikor már a pasimat cincáljátok sokadjára, én nem annyira élvezem ám. Bizalom? Miről beszélünk, Alter? Tudsz rólam azért most már pár olyan dolgot, amit más nem, és soha nem írnám le nyilvánosan, de azért adod alá a lovat úgy, hogy tudjuk, hogy végződnek ezek a kis csínytevések. Bizalom? Hm?

Alter Ego
Szerkesztő

Gondoltam, hogy ha telefonon kedvesen és empatikusan társalgok, olyannyira, hogy azt el sem akarod hinni, és vitás kérdések esetén sem ordítozok artikulálatlan hangon, akkor talán bízol benne, hogy most sem vadul püfölöm a billentyűzetet, miközben a magánközléseid közreadására és a véredre áhítozom. :)

Ez csak egy beszélgetés, egy vita, a szó “szellemi sport” értelmében. Ne láss bele többet… – Egyébként máskor ennél sokkal jobban szoktad tűrni a csínytevéseket…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Mint mondtam, ami az egyik félnek csak egy “beszélgetés”, addig a másiknak jelenthet egész mást. De hogy klasszikust idézzek: a lófasznak is van ám vége! Úgyhogy ha kérhetek tőled egy szívességet, akkor az az lenne, hogy a pasimat hagyd ki a kis csínytevéseidből, bőven elég, amit a jingalang, a lenke meg a sokadik rosszakaró összefantáziál róla. Ezzel még a játékodat sem vettem el, hiszen rólam azt mondasz, amit akarsz.

Alter Ego
Szerkesztő

Rendben. Megbeszéltük.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Köszönöm!

Alter Ego
Szerkesztő

Igazán nincs mit. Sajnálom, ha érzékenyen érintett.

Margarete
Vendég
Margarete

” pasimat hagyd ki a kis csínytevéseidből,”

Magadnak köszönheted, hogy itt emlegetik.

“bőven elég, amit a jingalang, a lenke meg a sokadik rosszakaró összefantáziál róla.”

Senki nem fantáziál róla (fúj). Mindenki tudja, hogy mangina :D :D

Margarete
Vendég
Margarete

“amikor már a pasimat cincáljátok sokadjára”

Minek kezdted el itt emlegetni a manginát?

“Tudsz rólam azért most már pár olyan dolgot, amit más nem,”

Te boldognak-boldogtalannak feltárod magadat privátban? Tényleg egy unatkozó troll vagy.

Bazinga
Újságíró

Off: Jó a műsor, a Paula és Paulina ehhez képest kutya f*sza se volt :D :D

Margarete
Vendég
Margarete

“Jó a műsor, a Paula és Paulina ehhez képest kutya f*sza se volt :D :D”

Ott a pont :D :D

Margarete
Vendég
Margarete

“Ez még az előtt volt, hogy bőgtem. Amiről kértem, hogy ne mondd el senkinek. De azóta is ciki, úgyhogy elmondom inkább én, és így tutira nem fog vita során feljönni. :)”

De, fel fog jönni. Miért bőgtél? Fájt az igazság?

Margarete
Vendég
Margarete

“Ezt már telón megbeszéltük lyukacsos emlékeim szerint, méghozzá elvileg vagy 4 órán át,”

Szóval mégis csak befenyítetted telón az Altert, méghozzá 4 órán keresztül.

Alter Ego
Szerkesztő

Mert aztán Alter pont olyan is, hogy be lehet őt fenyíteni bármi módon is. :)

Margarete
Vendég
Margarete

“Mert aztán Alter pont olyan is, hogy be lehet őt fenyíteni bármi módon is. :)”

Én is az ellenkezőjét gondolnám, de akkor miért ken téged kenyérre ez a feminista, amikor régen ti szidtad őt a legjobban?

Margarete
Vendég
Margarete

“hogy jutottunk el a háztartásbeli lét zsákutcáiról szóló kommentjeimtől a pasimig és a szexuális életemig már megint?”

Úgy, hogy te beszél itt mindig a manginádról :)

szombathk
Olvasó
szombathk

Mi csak annyit tudunk Seri párjáról,kapcsolatukról amit Ő elárul. Egy kapcsolat dinamikáját megítélni egy szemüvegen keresztül téves következtetésre vezethet.

Margarete
Vendég
Margarete

“Mi csak annyit tudunk Seri párjáról,kapcsolatukról amit Ő eláru”

Vagyis mindent.

Margarete
Vendég
Margarete

“Olyan értelemben nem kritizálnám Seri és a barátja között a kölcsönös szexuális érdeklődés alapján kialakított megegyezést, hogy abba bárkinek bele kellene szólnia és lángpallossal ítélkeznie, ha egyszer nekik megfelel”

Érdekes, pont te szidtad őket a legjobban :)

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Ejnye UND bejnye lenkula!
Az irigység a negyedik főbűn!

Margarete
Vendég
Margarete

“Ejnye UND bejnye lenkula!
Az irigység a negyedik főbűn!”

Mi van, téged is behűlyített a Severial, Lapostetű? És ki az anyád fasza az irigy?

szombathk
Olvasó
szombathk

Ha folyamatosan káromkodsz nagyobb lesz az igazad?

tomgal
Olvasó
tomgal

Naná :), sőt megnő tőle a fasza is. Legalábbis ebben reménykedik ez a véglény.

Margarete
Vendég
Margarete

Így is nagyobb, mint a tiéd Serigal :) Mondjuk lehet a tiéd is nagy, csak nem látszik mert befele nő :D :D

tomgal
Olvasó
tomgal

Sejtettem , hogy faszméregetèssel jössz hímringyócska. Nem kéne, csak veszíthetsz kéretlenke! Kurvára senki nem kéri hogy időről időre felbukkanj a faszságaiddal. Még mindig várom , hogy bármi érdemi hozzászólásod legyen , de arra képtelen vagy , egy szellemi ( és szerintem testi) impotens!

Margarete
Vendég
Margarete

Te kezdted buzika. Téged sem kért senki, mégis itt baszod az anyádat. Nincs szükség egy újabb white knightra. Én nem várod a tiedet. Eddig sem volt, ezután sem lesz :(

Margarete
Vendég
Margarete

Nem, de attól még hazudsz.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

(EHHEZ SE ért…)

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Ahh, elalélok!
Repülősót, priznicet!
(a TE anyádnak fasza nőtt? Érdekes családod van!)

Alter Ego
Szerkesztő

Nehéz ezt megfogalmazni. Talán így érthetőbb: nem közvetlenül a sztori szexuális vonatkozása felett akartam lándzsát törni, kritikát gyakorolni akkor sem, mert az a dolog magánügy része, más bonyolultabb (de persze azzal mégis összefüggő) aspektusokra akartam akkor is rávilágítani. (A bikának természetszerűen van háreme, a fordítottjára a méheken kívül én nem ismerek példát.) Arra sem emlékszem, hogy sikerült-e az érvelés vagy alapjaiban romba döntötte az egészet a direkt nyersességre való hajlamom, meg az egész téma eredendő “pikantériája”. De inkább hanyagoljuk a témát, mert önmagam magyarázása vagy mentegetése okán sem akarnám feleleveníteni, már csak azért sem, mert a szavamat adtam nem régen rá.

Margarete
Vendég
Margarete

Hát Alter te magyarázkodsz, zavarban vagy és véded a Surrealt. Kellett történjen valami, hogy így viselkedjél. Az a négy órás telefeonbeszélgetés nagyon gyanús körülmény…:(

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Hangyák, csupasz turkálók, hiénák…

Margarete
Vendég
Margarete

Buzi-e vagy?

Hunn
Újságíró

Lószart, mama, ahogy Gyurácsány Fletó mondta anno, kedves szombathk. A prostitúció a férfiak magányán és szexuális nyomorán való embertelen és lelketlen élősködés. Tudom, a feminizmus szerint a nők a szerencsétlen áldozatok, még ha iskolázatlan picsaként annyit is keresnek egy-két nap alatt pusztán azzal, hogy szétteszik a lábukat, mint egy diplomás, nyelveket beszélő férfi tíz év szakmával a háta mögött keres egy hónap alatt, ráadásul mindezt adómentesen. Úgyhogy egy prosti és egy vendége erkölcseit egy napon emlegetni nevetséges. A férfi akár meg is erőszakolhatná a kurvát, de nem teszi. Igen, a nőközpontú, feminista társadalom a férfit ítéli el, ebben a szituban is, same old, same old. A kurvák palijai pedig, bocsánat, a “párjai” vesztesek és lúzerek – striciket leszámítva – én már csak tudom, egyik volt barátnőm is az volt.

szombathk
Olvasó
szombathk

Van ahol áldozat. Mai napig buktatnak le szervezeteket akik fiatal lányokat kényszerítenek prostitúcióra. Seri önálló független szolgáltató. Nem áldozat. Megerőszakolni pedig azért nem tudod őket mert vagy a futtató vagy a testőrök vernek laposra. Ha ennyire lealacsonyítónak tartód miért veszed igénybe? Nem kötelező.

Hunn
Újságíró

Ezt úgy mondod, mintha én rohangálnék a nők után egy maréknyi dollárral, és győzködném őket, hogy elégítsenek ki. Valójában a nők azok, akik azt mondják nekünk, hogy mi csak járkáló pénztárcának nézzük a férfiakat, ha valamit akarnak fizessenek.

Az azért geci ritka, hogy egy fiatal lányt vadidegen stricik elrabolnak az utcáról és prostitúcióra kényszerítik.

Mondjuk nem vitatom, a prostitúció elég demokratikus, végülis könnyebb egy férfinak egy húszezrest összekaparni mint jóképűnek születni…

hunbagira
Újságíró

Hányszor hallottam tőlük. “Hogy a világban semmi sincs ingyen, ők sem” (‘jó erre én mindig válaszoltam is, aminek hiszti,bőgés, vagy elrohanás lett a világ) akkor vontam le a konzekvenciát, higy mindegyik genetikailag ribanc/prosti, csak a szint és a lehetőség más. De valamilyen szinten mindegyiknek a vérében van. Jó “megáldott” velük, minket az isten/természet.
Mondjuk a mai technikai szinten már semmi szükségünk nem lenne rájuk(ők meg füle botjukat sem mozgatják, hogy meggyőzzenek az ellenkezőjéről)..az utódláshoz sem.

szombathk
Olvasó
szombathk

Sajnos nem annyira ritka ,hogy nem kell vele számolni. Igaz már nem tőlünk viszik elsősorban a lányokat és a “demokrácia” nevében kisfiukat is. De létező üzlet ág..nemzetközi összefonódással.
Prostitúció szolgáltatás .Amíg igény van addig ez létezni fog.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Csaxólok!
A buziprostik kb a női luxuskategória áraiért tartják oda!

Margarete
Vendég
Margarete

“A buziprostik kb a női luxuskategória áraiért tartják oda!”

Tapasztalat?

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Apád mesélte sírva a kocsmában részegen bőgve ordítva, hogy már alig van kuncsaftja és már a sarki cigányluvnya is többet kérhet egy sima dugásért!

Margarete
Vendég
Margarete

“a sarki cigányluvnya is többet kérhet egy sima dugásért!”

Miért mennyit kér anyád? Aktusonként 20 forintot? :)

hunbagira
Újságíró

Csaxolok. :P Hogy a te mondatodban is szerepel luxus szó. Az, hogy egyes férfiak(és nők) jódolguk és/vagy élvetegségük folytán “bebuzulnak” . Az teljesen más tészta, hogy egy átlag férfi a szabadjára engedett női hipergámia és klimax miatt semmilyen szexhez nem jut, és így kell pótolnia.
(És még mielőtt, a homoszexualitás egy pszichés törés egyáltalán nem valami genetikai/hormonális “természetesség”, ahogy a libsik próbálják hazudni, eme 2 esetben is ez egy betegség. De a 95%uk esetében pszichés, valami olyasmi történt/történik velük, ami nem szabadott volna vagy aminek meg kellett volna. Nem véletlen, hogy a börtönökben és a szexiparban sűrűsödnek. Vagy nincs szex, vagy túl sok van. És igen ezért van az, hogy a fehér világban (is) a többnejű társadalmokhoz hasonlóan egyre több lesz. És ezzel visszajutottunk témánk kezdetéhez a női hipergám ribanckodáshoz.)

Hunn
Újságíró

Igazából nincsenek luxuskurvák, csak beképzelt picsák akik több pénzt kérnek magukért mint az normális, és balekok, akik kifizetik nekik. A forgalomban lévő legnagyobb címletű bankjegy a max, amit normális ember hajlandó kifizetni.

Nem ér többet az egész, igazából ennyit sem ér meg, de ez van. A nők találták ki a rendszert, nem mi. Én egyre inkább a nemi erőszak híve vagyok a kurvázás helyett. Ők élősködhetnek rajtunk, de mi nem?

Pontosan miért is van az, hogy ma a nők csinálhatnak bármit, következmények nélkül, függetlenül attól, hogy az minket hogyan érint, mi viszont nem?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én egyre inkább a nemi erőszak híve vagyok a kurvázás helyett.Ők élősködhetnek rajtunk, de mi nem?

És akit megerőszakolsz, az egyből beléd szeret, mert elájul a férfiasságodtól…….

Hunn
Újságíró

Nem látom be, hogy miért ne szeretne belém?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én sem, a nagy szerelmek mindig így alakulnak ki, hogy a férfi megerőszakolja a nőt, vagy fordítva……..

szombathk
Olvasó
szombathk

Amíg van aki megfizeti addig lesznek luxus hölgyek is. Ez éppen olyan mint a benzin ára. Hiába tudod hogy többszörösét fizeted ki mert a nagymama kötőtűjének az árát is beleszámolják mégis megveszed.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

És bemégy a sittre mint Rómeó és kijössz mint Júlia.
Jó üzlet.

Blackur
Olvasó
Blackur

Tesó ebben sosem fogunk. egyetérteni de mindenki saját döntéséből választ hivatásost, nem kötelező.

Alter Ego
Szerkesztő

Szerintem valid megközelítés valakinek a személyes életterét is vizsgálni ahhoz, hogy képet lehessen alkotni az attitűdjéről, világnézetéről, főleg ha valaki önként, nyilvánosan, és egyébként is névtelenül beszélt arról.

Mellékesen megjegyzem: Jinjangologus hozzám képest mindenképpen egy kifejezetten mérsékelt kultúrember; mert én sokkal tahóbb, vérbeli bányászvárosi stílusban fogalmaztam meg ugyanezt. :)

Jinjangologus
Újságíró

Kösz Alter, én adom a lájkot :)

Reszet Elek
Újságíró

Van néhány pasas akinek ilyen fétise van. A legtöbbünk kisajátítja a nőjét, de vannak néhányan akiknek más rugóra járnak az ösztöneik. Önmagában ezért nem ítélem el, más dolgokért igen, de nem a pacák a téma.

SS okos és szeret manipulálni (ez a természete része), gyanítom ezek használata védekezési mechanizmus is nála, korai, meghatározó élmények következménye.

Sok férfi nem szenvedheti ha egy nő intellektuálisan sarokba szorítja, amikor rákérdez a kijelentései gyenge pontjaira, szembesít azokkal. Ilyenkor aztán előtör a sistergős feministázás, személyeskedés. Többször láttam már ezt itt SS-tal kapcsolatosan. Pedig a véleményünk nem mi magunk vagyunk. El lehet engedni a dolgokat, ha groteszkké válik a görcsös ragaszkodás hozzájuk.

SS mellett mindig jól kell megfogalmazni az átgondolt mondanivalót mert biztosan nem hagy ki egy-egy jó labdát. Volt már ilyen nőm. Jó kis csörtéink voltak. Igazán szórakoztató volt.

Jinjangologus
Újságíró

Van bőven elég olyan fétis, ami egy bizonyos szint után már simán a “bár ne lenne” kategóriába sorolható.

A szexuális forradalom relativizálásának köszönhető, hogy manapság a legmocskosabb és leghajmeresztőbb zakkantságok is “egy kis másság” néven futnak, a tolerancia nevében. Erről árulkodik a fétis szó is. Kis ártatlan furaságnak, vicces szerepjátéknak tűnik a közembernek, amíg nem szembesül a vastagával. A népszerűsítő, “tudományos műsorokban” persze, hogy a kis légyütővel suhintást meg a pónilovas sétáltatást fogják prezentálni, nem a cafatokra szaggatott bőrű, saját vérében-vizeletében, állatiasan vonagló-visító szerencsétlent. És igen, elhiszem, hogy még onnantól is fokozódhat a kéjélménye. Csakhogy ez már tömény elmebetegség. Pont olyan, mint egy teljesen félrecsúszott életű hardcore drogos féktelen, önpusztító ámokfutása.

Hogy mindegyik bolondériának megvan a maga pszichológiai háttere, jó esetben egzakt magyarázata, az távolról sem jelenti azt, hogy mindig egészséges lelki életről beszélhetünk. Sőt, a személyiségzavarok szinte mindig szexuális perverziókhoz köthetőek, nem véletlenül. Az, hogy rágerjedsz valamire és történetesen az is visszagerjed rád (kényszerítés nélkül) nem elég ahhoz, hogy kijelentsd, hogy ott valódi öröm és bódottá’ van.

És én még mindig nem beszélnék a jogokról. Kulturális szinten állást foglalni, esetenként meg akár komolyabban fellépni az ilynemű emberi lealjasodás felelőtlen reklámozása ellen viszont nagyon is szükségszerűnek érzem a mai morális káoszban.

Alter Ego
Szerkesztő

Hmm… Ez egy fontos gondolat. Valóban csak a könnyed szerepjátékok és a veszélytelen kellékek jutnak egy átlagember ember eszébe a “fétis” szóról, miközben hallani róla, hogy valóban léteznek az elmebajnak a legszélsőségesebb esetei. Csakhogy normális ember ezt valahogy tudatosítani sem akarja…

“És igen, elhiszem, hogy még onnantól is fokozódhat a kéjélménye.””

Én meg már el sem akarom hinni.

És ezen túl az a kérdés merül fel bennem, hogy a könnyed hülyeség valóban nagy valószínűséggel egyben a leghihetetlenebb, leghajmeresztőbb szadista kegyetlenség reklámja is egyben, amit üldözni szükséges?

Jinjangologus
Újságíró

Minden bizonnyal léteznek lájtosabb verziók is, de szerintem hosszútávon az általános irány mindig ugyanaz: többet és többet. A dopamin-adrenalin-endorfin függőség elképesztő “csodákra” képes. De a heroin is, mint tudjuk.

Üldözni nem üldözném, inkább valamilyen módon komolyabban monitorizálni, szűrni kéne. Orvosi közbenjárással, támogatással. Na meg főleg az általános, hanyag hozzáállást, hogy ez mind szép és üdvös kemény kérdőjel alá tenni a közszférában.

Reszet Elek
Újságíró

“A népszerűsítő, “tudományos műsorokban” persze, hogy a kis légyütővel suhintást meg a pónilovas sétáltatást fogják prezentálni, nem a cafatokra szaggatott bőrű, saját vérében-vizeletében, állatiasan vonagló-visító szerencsétlent.” – Azért jócskán az előbbi az uralkodó. Az utóbbi igazán költői kép.
Ennyire masszív mazo nagyon kevés van, hiba lenne általánosítani.

Fétis bármi lehet és ha az egyéni életélést nem nehezíti el, nincsen különösebb gond vele. A probléma ott kezdődik ha normává válik, társadalmilag presszionált elvárássá. A témában a mai kor igazi problémája az, hogy társadalmunk túl- és átszexualizált. Túlontúl nagy szerepet tulajdonítunk neki, túl sok energiát fordítunk rá, túlontúl hat fontos döntéseinkben. Kicsit olyan, mintha az egész társadalom nemi vágyfokozón élne.

Szexszel adunk el termékeket, de még önmagunkat is. Szexuális tudás alapján választunk partnert, a virtuális világ hatásainak betudhatóan torz a testképünk és a másik nemet illető tűrési küszöbünk stb. Az egész dolog jóval kevesebb problémát okozna, ha visszaűznék oda, ahova való, azaz a hálószobákba.

Jinjangologus
Újságíró

Neten százával találsz olyan klippeket, amelyek sokkal közelebb állnak az én “költői túlzásomhoz”, mint a discovery-s pónisétához. S nem kell a dark féltekén kajtatni hozzá. Hogy az ilyesmi a hálószobákban már ritkább, annak megvannak a jól körülhatárolható praktikus okai. Az extrém fantázia viszont nagyon elterjedt jelenség, másképp nem forgalmaznák tonnaszámra.

Másfelől egy kis elmélkedés a szado-mazo kompatibilitás erkölcsi abszurditásáról: Vajon a szado fél attól gerjed be, hogy a mazo félnek kéjélményt okoz a fájdalom/ alázás? Mert ez így lenne “korrekt”, ugyebár. Így passzolnának ők lelkileg. A realitás viszont más. A szado fél általában bárkin szívesen levezetné a perverzióját, ha megfelelő körülmény lenne rá. Pontosabban fogalmazva: nem az a prioritás nála, hogy a másik élvezze a tortúrát/ alázást. Sőt, ha kicsit belegondolsz, épp a fordítottja kéne neki. Valójában csak szimpla legalizálásra van szüksége, morálisan egy bűnelkövető.

Reszet Elek
Újságíró

“cafatokra szaggatott bőrű, saját vérében-vizeletében, állatiasan vonagló-visító szerencsétlent” még egy ilyen tárgyú klipben sem láttam.

Valóban van különbség a szadista és a mazochista között. Utóbbinál a fájdalomérző központ ingerlése okoz örömérzetet, végső soron van benne anatómiai “logika”. A szadistánál nincsen ilyesmi.
Ettől függetlenül morális bűnelkövetőnek én legfeljebb más antiszociális jegyekkel együtt mondanám, pl. pszichopátiás tendenciák, de akár egy erősen csökkent értelmi képességi szint is elég lehet. Szokványos esetben a szadista is érti az érzelmeket és érdeklik tettei következményei van empátiája. A másik öröme és önkéntes részvétele felmentik a saját negatív érzései alól. Amúgy mindkettő jóval gyakoribb jelenség, mint a legtöbben gondolnák.
Azt az attitűdöt, amit vizionálsz inkább a szexuális bűnelkövetőknél találni.

Az idézetedben szereplő szint amúgy is maradandó testi károsodással jár.

Jinjangologus
Újságíró

Na és ha (gondolatkísérletként) magnifikáljuk egy kicsit a szituációt és a tortúrát gyilkossággal helyettesítjük be? Lássuk csak mit adhat ki az egyenlet a különböző alapesetekben.

Szóval megkér az extrém mazo, hogy a kínzás szessziót tetőzd be az élete elvételével. Sírva-ríva esedezik érte, szerinte ő így a Paradicsomba kerül.
Milyen opciói vannak a másik félnek és hogyan viszonyulnak ezek egymáshoz a morál függvényében?

1: Undorodik, elborzad és otthagyja a kretént.
2: Habár csiklandozza a fantázia, de túlságosan fél a legális következményektől. Kicsit hezitál, de végül passzolja a felkérést.
3: Annyira vonzó az ajánlat, hogy nem tud ellenállni a perverziójának. Morálisan felmenti magát a másik személy “őszinte vágya” indokával, a hosszú börtönévek kockázatát meg felvállalja.
4: Egy beteg állat, csak kap az alkalmon, hogy gyilkoljon. Mivel komplett pszichopata, fel sem tudja mérni a kockázatot, ott helyben bele is kezd a munkába.

Szerinted morálisan melyik áll közelebb melyikhez?
Mert nálam a 3-as és a 2-es is sokkal közelebb áll a 4-eshez, mint az 1-eshez.

Margarete
Vendég
Margarete

“A pasimról kattanj le szépen.”

Hűha. Miért, Bedurvul a mangina? :D :D

Margarete
Vendég
Margarete

“Hogy egy olyan pacákkal van együtt sülve-főve, aki nemhogy elnézi neki a kurválkodást, hanem épp egy ilyen nőre vágyott egész életében?”

Mert egy férfiatlan mangina

Taki
Olvasó

Reszet Elek: Bérezés? Tényleg volt olyan valaha bárhol a világtörténelemben hogy olcsóbb munkaerő lett volna valaki csak azért mert nő? A paygap tudtommal sosem volt valós. Az meg ha fele annyi munkáért nem kap valaki ugyanannyi pénzt minden csak nem paygap, hanem arányosan gyakran még túlfizetés is.
Egyébként nagyon szépen összefoglaltad hogy mi a feminizmus. A valós és rég megvalósult célkitűzéseken felül olyan ocsmány követelőzés és viselkedés amit nem csak a férfiak de a normális nők is megvetnek.

szombathk
Olvasó
szombathk

Volt. Az első és a második világháború alatt tömegesen állították munkába a nőket. Töredékét keresték a férfiak fizetésének.Ez a gyakorlat az 50-es – 60-as években is megmaradt. Igaz a fizetés különbség akkor már kisebb volt. Ami akkor jogos követelés volt ma már felesleges hiszti

zgy001
Olvasó
zgy001

szombathk
Olvasó
szombathk

“Háborús mindennapok – mindennapok háborúja. Magyarország és a Nagy Háború – ahogy a sajtó látta (1914-1918)”
Sajnos nincs digitalizált változata.Könyvtárakban megvan. Ha végre egyszer kinyitnak be fogom tudni szkennelni az ide vonatkozó oldalakat.

zgy001
Olvasó
zgy001

hunbagira
Újságíró

:D annyira sikeres lépés volt, hogy összomlás lett a vége áruhiány és az azt kísérő hiperinfláció miatt.:D

szombathk
Olvasó
szombathk

Melyik válságra gondolsz?1928-32 vagy 45 után kialakult helyzetre vagy 2008 október 9-re amikor leállt a magyar állampapírok piaca?

hunbagira
Újságíró

1945 és az 1918 utánira..

Reszet Elek
Újságíró

Ha a frontra mennek még annyit sem keresnek…

szombathk
Olvasó
szombathk

Pontosítás kedvéért :
Az első világháborúban egy gyári munkás nő átlag heti 16-18 pengőt keresett 11-12 órai munkával két műszakba. Ebből a keresetből fedezték a lakhatást ,étkezést és sokszor a gyerekek szükségleteit
Ápolónők:
“A szolgálat ideje alatt 4 korona napidíj illette meg őket, mely a behívó állomáson történt jelentkezés napjától kezdődően az elbocsátás napjáig járt. (Viszonyításként ez az összeg megegyezett például a Magyar Nemzeti Múzeum gyakornokainak keresetével.) A napidíjakat minden hónap 10., 20. és utolsó napján fizették ki egy összegben. Amennyiben járványkórházban dolgoztak, úgy a napidíjon felül 50% pótdíjat is kaptak.
A szolgálat ideje alatt ingyenesen szállásolták el őket alkalmazási helyükön. A mindenkor megállapított hadiélelem-mennyiség nekik is járt a szolgálat ideje során, ahogy az ingyenes gyógykezelés is. Kórházi kezelés esetén azonban csak az eredeti napidíj negyede járt fenntartási összeg címen, egészségügyi okból történt szabadságolás esetén pedig a fele.
Elbocsátás esetén 14 napi munkabér járt
https://nagyhaboru.blog.hu/2013/06/13/nok_a_fronton_a_monarchia_apolonoirol

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem sok mindent hagytál ki, és szerintem felmondtad a feminista retorikát, “érvrendszert” ezzel kapcsolatban.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Özvegyi nyugdíjról hallottál-e?
Az elhalt férj után maradt ingó-ingatlant ki is örökli? (vagy “haszonélvezi?)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Aztán miből tartod fenn? Miből tartasz fenn egy örökölt lakást, egy házat? A kis özvegyi nyugdíjból? Azt nem csak onnantól adják ráadásul, ha az eltartó már kapta? Elég lesz ahhoz elmenni mellette 50 évesen árufeltöltőnek, takarítónőnek?

szombathk
Olvasó
szombathk

Seri .Egy évig kapja a férje jövedelmének 75%-át. A házastárs halála nagyon sok esetben életszínvonal csökkenéssel jár. Akár dolgozol akár nem.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Örökölt ingatlant? Tán adja el… menjen kisebbe.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem. Akkor nem mondanám, hogy hajléktalan. :)

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

És hol éltek addig? A híd alatt?

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Eladom a svábhegyi villát, veszek egy garzont, a maradékot (nem kevés!) befektetem és élek mint ló a gödörbe!

Naooo
Olvasó
Naooo

A nő dolga a szülés, nem az egyetemen szopás.

szombathk
Olvasó
szombathk

Egyetemi évek alatt is lehet szülni

Naooo
Olvasó
Naooo

Aki egyetemre jár, az még 30 évesen se fog.

szombathk
Olvasó
szombathk

Rengeteg ellenpéldám van soroljam?

hunbagira
Újságíró

Én is láttam már háziasított tigriseket, cápákat, gyilkos orkákat. Ellenben tudom, hogy ők kivételek és nem az általános..:)
Illetve ezekkel sem aludnék együtt. :)
Ha egy téma szóba kerül és negatívan vagytok érintve, előfordulhatna egyszer, hogy nem a kivételes kisebbséggel jöttök? Hanem maradunk a téma elemzésnél.

Margarete
Vendég
Margarete

“Senkit sem lehet önmagától megmenteni,”

Te vagy rá az élő példa.

Alter Ego
Szerkesztő

Újfent azt vagyok kénytelen mondani, hogy száz éve egyenjogúság van, és ráadásul Simone de Beauvoir óta egyre inkább családellenes, feminista szemlélet uralkodik (és az sem tegnap volt), mégsem igazán látni a modern nőktől, hogy határtalan tehetségüket és képességeiket kibontakoztatva mindent letaroló startup vállalkozásokkal uralmuk alá hajtanák a világot.

Reménykedem benne, hogy neked, mint a női önállóság nagy szószólójának jelenleg csak a nehéz körülmények állnak az utadba, és azért van annál jobb ötleted és méltányolhatóbb tehetséged is, mint az, hogy nőként a férfiak vágyainak a megsarcolásából lehet leginkább üzletet csinálni… :)

Ennyi “csínytevés” még belefér? ;)

Margarete
Vendég
Margarete

“Senkit sem lehet önmagától megmenteni,”

Láthatóan téged sem :(

Jinjangologus
Újságíró

Kezdek büszke lenni magamra, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült nyílt önvallomásra bírnom téged, kis “antifeminista” :)

Pezsgőt bontanék, de a vörösbort sokkal jobban szeretem. Prosit!

Margarete
Vendég
Margarete

“A lényeg az, hogy a tettei nem képviselnek értéket semmilyen formában, éppen ezért káros is az egész létforma erőltetése.”

Valaki már megint magából indul ki :)

Hunn
Újságíró

Tényleg jó a cikk, SerialSlut, nagy kár, hogy nem értetted meg, hogy miről szól.

Margarete
Vendég
Margarete

miért hitted hogy bármit felfog belőle?

Margarete
Vendég
Margarete

“mekkora önbecsapás az életük.”

A tiéd még nagyobb cicuka :) Úgyhogy ne erőlködj.

Margarete
Vendég
Margarete

“mekkora önbecsapás az életük.”

Csak a tiéd önbecsapás :)

LeelooDallas
Olvasó
LeelooDallas

Szerintem is jó a cikk, bár nem a htb-k életének értelmetlenségéről szól, hanem arról a nonszensz követelésről, hogy beárazzák az otthon végzett munkájukat. Tapasztalatom szerint egyébként a htb-k, akiknek nincsenek anyagi gondjaik és jó a házasságuk, nagyon is boldogok. És általában nem is ők akarnak ezért fizetést kapni.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nekem erről az egészről egy riport jutott eszembe Koncz Gáborral ( aki azért elég alfa jellemzőkkel bír) . Ő említette többek között a mindennapjait firtató kérdésekre anno : “a lányok körülöttem elvégzik a rabszolgamunkát, amiért én nagyon hálás vagyok “
Fogalmam sincs , hogy a felesége htb volt, vagy sem , de van olyan férfi, aki megbecsüli, valaki meg le sem szarja az otthoni “munkát”.
Nekem ezzel kapcsolatban nagyon egyszerű a képletem:

HTB feleség – minden ( nyilván fizikai erejét nem meghaladó) otthoni meló az övé . Természetesen akkor a férj feladata az összes anyagi és tárgyi feltétel megteremtése, sok hasonló korú gyermek esetén segítség megfizetése.( egyébként egyáltalán nem nézem le, aki ezt műveli, bár manapság kissé rizikós a dolog.)

Részmunkaidős feleség- házimeló túlnyomó többsége az ő feladata, de némi segítségre jogosan tart igényt.

Mindkét fél teljes munkaidőben dolgozik, de feleség lényegesen könnyebb munkát végez, otthoni meló 2/3- az övé.

Azonosan nehéz munka esetén 50-50% az otthoni munkamegosztás. ( azt hiszem az a bizonyos munkahelyen elvégzett munka nehézségének megítélése ami igen eltérő férfi-női részről )

Egy biztos ,házimunka elvégzéséért pénzt várni egy baromság. Megbecsülést, segítséget viszont adott esetben jogos.

szombathk
Olvasó
szombathk

Korrekt.

szombathk
Olvasó
szombathk

A munka, a szó hétköznapi értelmében, olyan tevékenység, ami vadidegen embereknek hasznos. A tár­sa­dalomnak, a többieknek, a gazdaság többi szereplőjének.
Ezzel a gondolattal vannak gondjaim.
Csak a vita kedvéért.
Ha egy család kiköltözik egy tanyára és önfenntartó gazdaságot üzemeltet . Minden családtagnak megvannak a feladatai. De piacra nem termelnek csak annyit ami maguk számára elegendő. Ebben az esetben senki nem végez munkát?

Naooo
Olvasó
Naooo

Ekkor a nav kiküldi a gyámügyet a gyerekekért.

Bazinga
Újságíró

Szerintem a cikkszerző ez alatt a munkaviszonyt, munkajogviszonyt érti, vagyis hogy egy háztartásbeli feleség munkája nem munkaviszony (tehát ne várjon pénzt érte), de ettől még nyilván a feladatok elvégzése munkával jár – háztartási munkával.

A példádnál is egyértelműen munkáról van szó, de nem munkaviszonyról.

szombathk
Olvasó
szombathk

Ok. munkajogviszony értelmezésben már jobb.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ja, és gratula Borisz-nak, mert a cikk kiváló!

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Igazából egy párkapcsolatban azt lehet nézni, hogy a napi munkaórák száma a férfi és a nő esetében is azonos legyen. Ha ez nagyon eltér, akkor ott gondok lesznek. 8 óra kőművesmunka után egy férfitól még otthon is elvárni munkát akkor lehet, ha a nő is dolgozott pl. 8 órát takarítónőként. Ha a nő otthon van, akkor napi 8 órában bőven van ideje megoldani minden otthoni feladatot, kivéve ami meghaladja az erejét/tudását. Ha pedig senki nem akar otthoni feladatokkal foglalkozni, akkor marad a takarítónő/bejárónő, amit sok nő még akkor is elvárna ha ő otthon van. Na ezt nem lehet, kínosan ügyelni kell a munkaórák egyensúlyára. A gond sokszor az, hogy a 40 feletti generáció nagy része családi házakban nőtt fel, esetleg volt kert és háziállat is, ahol volt egyfajta természetes munkamegosztás férfi és nő között. Lakásba költözve a férfi tevékenységek jelentős része megszűnt. Lakásban élni alapvetően nőies dolog, 8 órás munkákból hazaérve nem maradt már szinte semmi olyan háztartási munka, ami nemspecifikus lenne. Lakásban élve nagyjából azt mondanám, hogy ha a férfi bevásárol + ki- és berakja a mosogatógépet, akkor ő kb. eleget tett a rá eső házi munkák óraszámának.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Igazából egy párkapcsolatban azt lehet nézni, hogy a napi munkaórák száma a férfi és a nő esetében is azonos legyen

Úgy, úgy, pontos elszámolás, dugás/szopás egyenérték felállítása, tiszta, átlátható, ellenőrizhető, nyomon követhető könyvelés……., belső ellenőrzéssel, külső/belső audittal, ÁSZ ellenőrzésekkel stb. …….

szombathk
Olvasó
szombathk

Ha szeret főzni (sok pasi szert) akkor az is beleférhet

Hunn
Újságíró

Nekem csak egyetlen kérdésem lenne.

Tegyük fel, elfogadjuk a feminista érvelést, holnaptól a házimunka is klasszikus munkának számít.

Pontosan ki is lenne az, akinek fizetnie kellene érte, ki tartozik a nőknek a házimunka munkabérével?

Bazinga
Újságíró

Na várjál, ahhoz hogy munkabérre legyen jogosult, kell egy munkaszerződés is. Ki lesz a munkáltató? Ki utasíthatja őt és szabhatja meg a munkakörének részleteit? Ha jár a munkabér, akkor a másik oldalon jár a munkáltatói jogkör is, annak minden hierarchikus velejárójával együtt.

Ha a férje lesz a munkáltató, a kettőjük közötti szex az munkahelyi zaklatásnak számít? :D Remek kutatási anyag lehetne ez egy főállású feministának :)

Hunn
Újságíró

Azaz… Meg munkaköri leirás is kell. Meg gondolom a munkáltatónak joga van kibaszni az utcára a nőt ha nincs megelégedve a takarítással és a renddel, vagyis ha a nő nem teljesítette az otthoni házimunka során az elvárt feltételeket. Vagy ha ugat, mármint nem megfelelően szól a munkáltatóhoz, vagy bármi egyéb nem tetszik a munkáltatójának. Akármi. Ahogy a céges munka világban, egyenlő férfiak és nők között szokás, ahol pénzt kapnak a melóért az emberek.

Hmmm… Tudjátok mit? Vezessük be.

Bazinga
Újságíró

“Hmmm… Tudjátok mit? Vezessük be.”

Mekkora lenne már így meghackelni ezt a láthatatlan munka dolgot. Ez lenne a patriarchátus trójai falova :D :D:D

Serathis
Olvasó
Serathis

Pontosan annyi a takarításért járó fizu, mint amennyi a lakbér.

Taki
Olvasó

+ akkor a rezsiért nem is fizetett..

Reszet Elek
Újságíró
Balton
Olvasó
Balton

Ezek szerint a mérgező férfiasság=sztereotípia halmaz?

Reszet Elek
Újságíró

Ha az egyedit mindig általánosítjuk igencsak messze kerülünk a valóságtól.

Balton
Olvasó
Balton

Várjál, a videóban általánosítanak. Ezt mondják toxikus maszkulinításnak (hányok ettől a fogalomtól), amit a feministák találtak ki.
De valóban csak kitaláció, vagy lahat hogy van ilyen? Lehetünk/kell lennünk ebben az esetben önkritikusnak lenni??
Lehet – lenni, kell-lenni?

Reszet Elek
Újságíró

Létezik mérgező férfiasság. Csak pont az ellenkezője, mint amiről a feminácik írnak. A romboló, toxikus férfiasság éppen a férfiasság hiánya. Valójában fizikális-, mentális gyöngeség és hiány. A férfiasnak mondott karakterjegyek hiánya vagy csökkent volta. Ha mérgező férfiasságot akarsz látni éppen a manginák és kritikátlan balos soyboy sjw-k között kell keresned. Nőket és gyerekeket bántalmazni éppen egy törött, férfiasságában csökkent “férfi” szokott.
Már linkeltem (van magyar felirat is): https://www.youtube.com/watch?v=U-kxdyJs6y8 comment image

Jinjangologus
Újságíró

Meg tegyük hozzá azt is, hogy az ilyenek a nőies tulajdonságokból is sokkal inkább a negatívakat teszik magukévá (labilis, zagyva, hamis), mint a pozitívakat (simulékony, kedves, kooperatív).

Ennek komplementere a törtető, feminista nő, aki meg a férfias tulajdonságokból “csipegeti ki” a salakot (arrogancia, erőszakosság, konokság) és nagyrészt mellőzi a pozitívakat (pionírszellem, kompetencia, hidegvér).

Vajon miért…

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Az általánosítással, ha belegondolunk, semmi gond nincs! Ha ábrázoljuk akkor egy haranggörbét kapunk, ami megmutatja, hogy nem tévedhetünk túl nagyot. Az indokolatlan piedesztálra emelés okozza a kóros folyamatok születését, fentartását. Egy mai modern gépesített háztartásban történő házimunka, köszönőviszonyban sincs azzal, amikor “tekenőben”, bádogkádban kézzel mostak és társai, nameg a 2-3 gyerek volt a minimum. Néhai vidéki nagyanyám élete jut eszembe. Egy másfél szobás lakás nagytakarítása is szép munka! Kb egy fél délelőtt… Mielőtt panaszkodnék, legyen az bármilyen eredetű rinya, mindig az öregekre gondolok. Ez lehet, hogy maradi elv de eddig bevált! Minden más csak rizsa.

Taki
Olvasó

Ezt a manginagyűjteményt :)

zgy001
Olvasó
zgy001

31Anna
Olvasó
31Anna

Érdekes meglátása, a cikk szerzőjének, hogy a család, a gyermek nem érték a társadalom számára, nem hasznos az idegen emberek számára. Ahhoz, hogy a család működjön, a gyermek felnevelődjön, hozzátartozik a házimunka. Bizony a gyereket többször meg kell napjában etetni, tiszta ruha kell neki, vigyázni kell rá, szülői értekezletre kell menni, farsangi jelmezt kell varrni, 22-es tornacipő után kell rohangálni, stb, stb. Az a nagy helyzet, ha ezt a szerző által lenézett tevékenységet nem végeznék el, előbb-utóbb nem lenne a társdalom számára – szerinte – sokkal hasznosabb egyéb tevékenységre szükség. Nem kellene többet vízvezetéket szerelni meg házat építeni, stb. Mert nem lenne kinek. Hosszú távon bizony a szerző által oly igen lenézett tevékenység, úgymint a család és a gyerek érdekében végzett házimunka, a a társadalom megmaradása szempontjából épp, hogy a legfontosabb tevékenység. Még akkor is, ha nem kell hozzá egyetemi végzettség, nem kell hozzá OKJ-s tanfolyam.

Remélem, sikerült a Kedves Szerzőnek a családja számára olyan háztartási alkalmazottat találni, aki tényleg az apáhpz, anyához hasonló minőségben, piti pénzért végzi azt az “aljamunkát”, mint a család ellátása, a gyerekek felnevelése.

Kedves Szerző!Háztartást vezetni, gyermeket nevelni nagyon különbözőképpen lehet. Van aki rendeli az ételt, tisztítóba hordja a ruhákat, igyekszik mindent készen megvásárolni, és emellett dolgozik. Így is lehet. Van, akinek nincs munkahelye, de mindennap többször általa elkészített ételt tesz a család az asztalára, ő süti a kenyeret, a péksüteményt, délben hazaviszi a gyerekeit az oktatási intézményekből, és olyan felesleges dolgokat művel velük, mint a közös játék, tanulás, beszélgetés, miközben persze tereget is. Így is lehet.

Kíváncsi vagyok, ha a Tisztelt Szerző kedves felesége egyszer csak rájönne, hogy senki nem tart pisztolyt az ő fejéhez, hogy megcsinálja a házimunkát, és eltűnne a családi otthonból, vajh a Tisztelt Szerző, aki természetesen fél kézzel kiszolgálná a családot, biztosan ugyanolyan színvonalon tudná ellátni a társadalom, az idegen emberek számára sokkal, de sokkal fontosabb fizetett munkáját. Ugyanis sok üzletfél, munkaadó nem rajong, ha 4-re rohan a “a társadalom számára hasznos ember” az iskolába a gyerekért, vagy minden hónapból egy hetet betegállományban van, mert a gyerek oviba, került és minden fertőzést elkap, vagy esetleg az idős szülő betegszik meg és fel se tud kelni az ágyból. Ja, persze, piti pénzért felvesz egy háztartási alkalmazottat, szuper, meg van oldva a probléma.

Kedves Szerző! Bizony a nők olyannyira nem sietnek minél hamarabb szülni, hogy manapság a többség 30 felett szül, és akkor is nagyon átgondolja. Nem azért mennek szülni, mert utálják a munkájukat, és mindenképpen le akarnak mondani a pénzkeresetről, hanem anyák akarnak lenni; és a társadalom számára, az idegen emberek számára olyan haszontalan tevékenységet szeretnének végezni, mint a gyermeknevelés. Férfiak is otthon maradhatnának egyébként, míg kicsi a gyermek, de persze ők fontos munkát végeznek idegen emberek számára, igazán érthető, hogy nem maradnak otthon olyan felesleges dologgal tölteni a drága idejüket, mint a saját gyereküket életben tartani, hovatovább nevelni.

Kedves Szerző! A házimunka nem saját választású jótékonykodás, hanem a család életének az alapja, és mint ilyen a társadalom legértékesebb tevékenységei közé tartozik. Ha egy szülő úgy dönt, hogy ma neki nincs kedve jótékonykodni, és elfelejti megetetnie, felöltöztetnie a gyerekét, annak bizony következményei vannak. Nem egyszerűen kedvtelés, nem csupán önkéntes döntés. Társadalmi nyomásnak kell megfelelni, jön a gyámhatóság, Müller Cecilia, meg a védőnő. És mellesleg jóérzésű ember akkor is ellátja a gyerekét, ha épp nincs jótékonykodó kedvében., és nem tartozik a kedvenc tevékenységei közé feltakarítani a hányást meg a kakis bugyit kimosni.

Bazinga
Újságíró

Szerintem a Kedves Szerző nem a szülői feladatok és a házvezetés “értéknélküliségét” szeretné kommunikálni, inkább azt, hogy ezeket miért hülyeség munkabérre váltani és követelni érte a fizetést. Vagy ha konkrétan nem is követelni, de folyton mások orra alá dörgölni, hogy a múlt hónapban is 80.000 ft értékű “láthatatlan munkát” végzett valaki…

Amúgy egyetértesz ilyen szempontból a Kedves Szerzővel?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Szerintem nem fogta fel a kérdést.
Számára itten a “női nem” van megtámadva és szalmabáb állítástól kezdve az anyai mártirkodáson át a relativizálásig, minden “női vitatechnikát” bevet, hogy “megvédje”, mert “ilyen a természete”.

31Anna
Olvasó
31Anna

Ha találomra elolvasol ezen az oldalon egy cikket, az nagy valószínűséggel a “férfinem megtámadásáról” szól. :)
Itt messze nem csak női nemet támadja a cikk. A családot támadja, a gyereknevelést támadja és mindazokat, akik számára ezek fontos értékek. Ahelyett, hogy általánosságokat puffogtatsz, talán leírhattad volna, miben nincs szerinted igazam.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Szalmabáb érvelésnél milyen “igazságról” beszélsz?

Nem a női nemet/családot/gyereknevelést támadja, ez a te bábod, amit elkezdtél püfölni. De az is lehet, hogy tényleg nem fogod fel, miről szól a cikk és csak így vagy képes “értelmezni”.
(De Isteni szerencse, hogy “tanultál logikát”……..)

31Anna
Olvasó
31Anna

A levegőbe beszélsz, konkrétumok nélkül. Az a te szalmabábod, hogy én szalmabábot püfölök. :)

Történetesen te nem fogtad fel, miről szól a cikk. A szemellenződ nem engedi.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Akkor vissza az alapokhoz, elvileg tanultál logikát és reméljük több agysejted van mint egy tyúknak, szóval ha képes vagy elolvasni , értelmezni és felfogni azt, ami a cikkben le van írva, akkor lehet róla beszélni:

Gyerekek, tisztázzunk már valamit. Hogy mi is az a munka, amiről annyit beszéltek. Mert van, akinek az a munka, hogy újságot ír, ami gyakorlatilag egy online felületen keresztül magyar szöveg beírását jelenti, és akármelyik blogger megteszi ingyen. Van, akinek az a munka, hogy gyereket szül, és ezt teljesen komolyan is gondolja, és 24 órás elfoglaltságként beszél róla. És van, akinek azt, hogy a házat, ahol lakik, rendben tartja. És ő is komolyan gondolja, mert a munka szerinte az, amit nehéz csinálni, meg amiben elfárad az ember.

Én értem, hogy a munkában is el lehet fáradni, meg abban is, amit csináltok. De az attól még nem munka. Ahogy a kastélynak is van szárnya, de mégse mondjuk rá, hogy madár, úgy az otthon ide-oda menés, dolgok arrébb pakolása, meg a mosógép beindítása is persze hogy nagyon időigényes, de ettől még nem munka. A munka, a szó hétköznapi értelmében, olyan tevékenység, ami vadidegen embereknek hasznos. A tár­sa­dalomnak, a többieknek, a gazdaság többi szereplőjének. Olyanoknak, akik szintén dol­goznak a Nagy Egészért, és ebből neked visszaoszt a társadalom, ezért kapsz kenyeret, ezért kapsz ásványvizet, ezért javítják meg a csapot, hárítják el a dugulást, szerelik meg a redőnyt más, szintén vadidegen emberek. És közben van egy olyan dolog, ami arra kell, hogy mindez megérje nekik, és te is kapsz, hogy neked is megérje – ez ugye a pénz. Tiszta sor.

………………………………………..

Pont azért fontos ezt tisztázni, mert nincs rend a fejekben. Mert az anyukák, feleségek jelentős része azt gondolja, hogy amikor otthon van és tereget, akkor éppen dolgozik, és teljesen fel vannak hábo­rod­va, ha azt merészeled mondani, hogy nem. Pedig bizony nem.

Az nem munka, hogy teregetsz.

Az egy olyan tevékenység, amit magadért meg a szeretteidért csinálsz, és te döntöd el, hogy csinálni fogod.
………………………………….

Természetesen mondhatod erre, hogy “de hiszen te is dolgozol”. Igen, van olyan nő, aki tényleg dolgozik emellett, és nagyon sokat keres, és még így sem felvesz egy házinénit, hanem maga végzi el a szükséges dolgokat a ház körül. Erre lehet azt mondani, hogy szép dolog, mert tényleg szép dolog – valójában viszont senki sem kérte.

És amit senki sem kér, az nem munka.

Amit senki sem kér, és te mégis csinálod, az ingyen van.

!%!!!!!!!!!!

Félreértés ne essék: ha a családodat annyira szereted, hogy ingyen dolgozol nekik, azzal természetesen semmi gond nincs. Miért ne tennéd? Szereted őket, és szereted, amit nekik csinálsz, hát akkor miért ne! Sőt, ők is tesznek érted egy csomó mindent, és különben sem barterben dolgozol, nem azért csinálod, hogy kapj valamit cserébe, hanem csak adsz, mert szereted őket, és ők is csak adnak, mert szeretnek téged. Szuper! Mindenki boldog.

A baj az, hogy te hirtelen közlöd, hogy nem vagy boldog.

Hogy egyszer csak hangoztatni kezded, hogy ezt, amit otthon csinálsz, tessék hozzá­számolni a munkaóráidhoz. Hogy az ügyvédi irodában 30 rugó az órabéred, és akkor miért kell neked otthon szarér-hugyér takarítanod meg vasalnod, igaz? És még úgy is gondolod, hogy neked most itt teljesen igazad van. Hogy téged a társadalom kirabol. Apránként meggyőzöd magad, hogy mindenki más gúnyosan összenevet a hátad mögött, miközben lehajolsz felszedni az elejtett zoknit, és mindenki más abból él ilyen vidáman, amit te ingyen elvégzel a ház körül. Hogy te tartod össze a családot. Hogy ha anyu nem lenne, mindenki nagy bajban lenne, és megállna az élet.

Sosem gondoltál még arra, hogy a többi ember nem teljesen hülye?

Hogy megoldanák nélküled is?

Sosem gondoltál még arra, hogy amit te otthon csinálsz, azt hányan csinálják még ott­hon, és mennyire nem igényel sem hozzáértést, sem különösebb megerőltetést? Hogy más sem akar egy szemétdombon lakni, ezért más is összetakarít maga körül, és hogy a családon belül a többiek csak addig “lusták” megcsinálni, amíg te úgyis jössz és megcsi­nálod, hiszen akkor minek?

……………………………………………….

Ha már voltál olyan gusztustalanul inkorrekt, hogy besoroltad a saját választás szerinti jótékonyságodat a fizetett alkalmazotti munkaviszony mellé. És ne kezdj most felháborodni, üljél szépen vissza: de igen, ez rohadtul két külön kategória, ugyanis te nem akárhol takarítasz, te nem a szomszédnál, nem a főnöködnél és nem a postás bácsi köszvényes nagynénjénél takarítasz, hanem a saját lakásodban. Ahogy mindenki. Ha másnál csinálnád, kapnál érte pénzt. Nem furcsa? Hát otthon ingyen csinálod ahelyett, hogy ugyanazért a munkáért pénzt kapnál? Talán mégiscsak van itt valami, ami a te döntésed – talán mégiscsak jobb neked ezt otthon művelni, még akkor is, ha anyagilag rosszabb, igaz?

……………………………………………..

Ugyanis senki nem kényszerítene rá, hogy csináld, senki nem tartott fegyvert a fejedhez, és ha olyan magas a szakmai órabéred, még mindig megtehetnéd, hogy nem csinálod – elvileg nyereséges lenne, igaz? -, tehát nincs más ésszerű megoldása a rejtvénynek, mint hogy neked ez így nagyon is megéri.

…………………………………………………
Végezz annyi munkát, és olyan munkát, hogy tisztel­jenek harsány önmarketing nélkül is. És ha valamiért ellenszolgáltatást kérsz, állj készen arra a válaszra, hogy akkor nem kell, amit adni akarsz. Hogy ennyiért köszönjük szépen, de nem kérjük, és igen, lehet hogy be fogjuk szerezni máshonnan, azonos vagy hasonló minőségben, negyedannyiért.

Ne úgy akarj értékes lenni, hogy túlárazod magad.

Annyiért nem kellesz.

31Anna
Olvasó
31Anna

A szerző leírta, mit és hogyan akar kommunikálni. De, a házi munka és a gyermeknevelés értéktelenségéről írt.
Tudnál mutatni olyan magyar szervezetet, pártot, alapítványt, bloggart, stb. aki komolyan felveti, hogy bárki fizessen a munkabért a láthatatlan munkáért? Nem véletlen, hogy szerző sem linkelte cikket, amire hivatkozott. Más dolog kiszámolni azt, mennyi marad a családi kasszában az által, hogy egy munkát nem idegennel végeztetünk el, és más dolog kérni ennek az összegnek a kifizetését.

Ha a családtagok pl. kifestik a lakást, kiszámolják, hogy kb. 200-300 ezer forintot takarítottak meg. Ha van a családban pl. villanyszereléshez értő ember és áthúzza a vezetékeket a házban, megint csak meghatározható, mennyi maradt így a család kasszájában. De az ritkán jut az emberek eszébe, mennyi marad a család kasszájában, ha nem alkalmaztak házvezetőt és bébiszittert. Pedig ugyanúgy ez a pénz a családnál marad.

A fenti cikk is jelzi, hogy vannak, akik mélységesen lenézik a család ellátásáért, a gyerekek nevelésével járó munkát. Ennek az igazságtalan attitűdnek a formálása a cikkek célja. Téged miért zavarnak ezek a cikkek?

Bazinga
Újságíró

“De az ritkán jut az emberek eszébe, mennyi marad a család kasszájában, ha nem alkalmaztak házvezetőt és bébiszittert”

Annácska drága, szerinted miért nem jut eszébe az átlagembernek, hogy a 60 nm-es lakását és azt a napi pár tányér elmosogatását házvezetőre bízza? Lehet játszani a gondolattal, de annyi értelme van ennek a forintosításnak, mint ha azon elmélkednél, mennyi pénzt spórolsz meg azzal, hogy saját magadnak törlöd ki a fenekedet és nem mást fogadsz fel erre. Mert ugye megtehetnéd elméletben, nemde? De így, hogy magadnak csinálod, máris különleges vagy, amiért “spórolsz” a családnak.

Másrészről. Nagyon szép dolog, ha a család eltudja önállóan is végezni a szakmunkákat, de éppen azért, mert azok általában valamilyen “szak”tudást igényelnek és nem napi rutintevékenységek, ezeknél sokkal inkább működik a forintosítás gondolata. A férj prostihoz is mehetne, ahelyett hogy a felesége elégítené ki, mégse hallasz olyat ,hogy “Házasságon belüli szex világnapja”, amivel a feleségek ezen fizetetlen munkáját ismernék el… Pont azért, mert az az általános közfelfogás, hogy a legszemélyesebb/legegyszerűbb/leghétköznapibb tevékenységeket nem érdemes forintosítani (hiába lehetséges ez elméletben), mivel azok a házas élet és a családi élet legtermészetesebb és legrutinszerűbb velejárói. Azért is alapítasz családot, hogy ezeket a tevékenységeket ingyen végezd a családodnak és persze magadnak, pont az lenne furcsa, amit te és a feministák akartok másokra ráerőltetni, hogy erről ezentúl piaci szempontok szerint gondolkodjunk…

“A fenti cikk is jelzi, hogy vannak, akik mélységesen lenézik a család ellátásáért, a gyerekek nevelésével járó munkát. Ennek az igazságtalan attitűdnek a formálása a cikkek célja. Téged miért zavarnak ezek a cikkek?”

Az még nem lenézés és igazságtalanság, hogy ezekre nem pénzben gondolnak az emberek. Ha te másfajta családi logika szerint élnéd az életed, akkor válassz olyan hapsit magad mellé, akivel kitudod számolni esténként egy papíron, hogy mennyit spóroltál aznap a családnak. Senki nem akadályoz meg benne.Csak ezt az elmeroggyant látásmódot ne akard másokra erőltetni. Ennyi lenne a lényeg. Teccikérteni?

31Anna
Olvasó
31Anna

Annácska drága, szerinted miért nem jut eszébe az átlagembernek, hogy a 60 nm-es lakását és azt a napi pár tányér elmosogatását házvezetőre bízza? Lehet játszani a gondolattal, de annyi értelme van ennek a forintosításnak, mint ha azon elmélkednél, mennyi pénzt spórolsz meg azzal, hogy saját magadnak törlöd ki a fenekedet és nem mást fogadsz fel erre. Mert ugye megtehetnéd elméletben, nemde? De így, hogy magadnak csinálod, máris különleges vagy, amiért “spórolsz” a családnak.

Bazingácska, drága, tehát szerinted a család ellátása, a gyerekek nevelése azonos fajsúlyú dolog azzal, hogy kitörlöd a feneked. No, pont az ilyen bagatellizálás, lekezelő attitűd teszi szükségessé, hogy a láthatatlan munka fontosságára a szerző által említett cikkek felhívják a figyelmet. A családért, a gyerekek felnevelésért minden nap több órát kell dolgozni, méghozzá úgy, hogy ezek a munkák nem elhalaszthatók. Nincs olyan, hogy ma nem érsz rá enni adni a gyerekednek, ma nincs kedved érte menni az iskolába, most túlóráznod kell, és felügyelet nélkül hagyod, nem fekteted le őket. stb. A társadalom számára ezek kevésbé fontos tevékenységek, minthogy ülsz egy portásfülkében , utcát sepersz vagy éppen embereket gyógyítasz, stb. ?

Másrészről. Nagyon szép dolog, ha a család eltudja önállóan is végezni a szakmunkákat, de éppen azért, mert azok általában valamilyen “szak”tudást igényelnek és nem napi rutintevékenységek, ezeknél sokkal inkább működik a forintosítás gondolata. A férj prostihoz is mehetne, ahelyett hogy a felesége elégítené ki, mégse hallasz olyat ,hogy “Házasságon belüli szex világnapja”, amivel a feleségek ezen fizetetlen munkáját ismernék el… Pont azért, mert az az általános közfelfogás, hogy a legszemélyesebb/legegyszerűbb/leghétköznapibb tevékenységeket nem érdemes forintosítani (hiába lehetséges ez elméletben), mivel azok a házas élet és a családi élet legtermészetesebb és legrutinszerűbb velejárói. Azért is alapítasz családot, hogy ezeket a tevékenységeket ingyen végezd a családodnak és persze magadnak, pont az lenne furcsa, amit te és a feministák akartok másokra ráerőltetni, hogy erről ezentúl piaci szempontok szerint gondolkodjunk…

Nemcsak a “szak”munkákért kapnak fizetést az emberek, ez nem indok. Takarítók, gyárakban szalag mellett dolgoznak emberek, segédmunkások, bébiszitterek, stb. A háztartással, gyermekneveléssel járó tevékenységeket elvégzik a családtagok, de sok családban nagyon egyenlőtlenül van elosztva a munka, a felelősség. Annyira természetes, hogy ezeket elvégzi valaki, hogy elfelejtik értékelni az időt, energiát, erőfeszítést, amit belefektetett az illető. Nem véletlenül nevezik láthatatlan munkának: sem a társadalom, és sokszor azok a családtagok sem ismerik el a fontosságát, akikért a munkát elvégzik. Te magad is a segged kitörléséhez hasonlítod.

Az még nem lenézés és igazságtalanság, hogy ezekre nem pénzben gondolnak az emberek. Ha te másfajta családi logika szerint élnéd az életed, akkor válassz olyan hapsit magad mellé, akivel kitudod számolni esténként egy papíron, hogy mennyit spóroltál aznap a családnak. Senki nem akadályoz meg benne.Csak ezt az elmeroggyant látásmódot ne akard másokra erőltetni. Ennyi lenne a lényeg. Teccikérteni?

Ha nem néznék le és nem viszonyulnának nagyon sokan igazságtalanul a láthatatlan munkához, akkor nem lenne szükség arra, hogy pl. a piaci értéke kiszámolásával felhívják rá a figyelmet. A láthatatlan munka forintosításának nem az a célja, hogy minden este leüljön a család és kiszámolja fillérről-fillérre, hogy ki mennyit kapna a házimunkáért. Arra jó, hogy felhívja a figyelmet a láthatatlan munkára, annak szükségességére akár társadalmi szinten, akár a család szintjén. Ne szülessenek ilyen írások, mint a fenti cikk, amelynek a szerzője mélyen lenézi a gyerekekért, a családért végzett munkát. Arra jó, hogy minden felnőtt családtag megértse, nem érdemel kisebb tiszteletet az otthon végzett munka, mint a fizetett munka. Ez vonatkozik arra is, aki több láthatatlan munkát végez a családon belül, és arra is, aki ebből kevesebbet végez, és így tehermentesítve jobban tud koncentrálni a fizetett munkájára. Az az elmeroggyant látásmód, amit te képviselsz: lenézed, bagatellizálod a családért folytatott munkát. Néhány tányér elmosogatása meg a segged kitörlése. Teccikérteni?

Pontosan mi a bajod azzal, hogy kiszámolják, hogy mennyi a családért, a gyerekekért végzett munkának a piaci értéke? Kinek és miért árt szerinted?

Deadpool
Újságíró

“tehát szerinted a család ellátása, a gyerekek nevelése azonos fajsúlyú dolog azzal, hogy kitörlöd a feneked.”

Már az első mondatod bukta. Azt hiszem, nem sikerült értelmezned, amit írt. Vagy nem is akartad. Szó nem volt a házimunka leértékeléséről, azt próbálta neked elmagyrázni, hogy mennyi értelme van azt számolgatni, amit allítólag úgysem akarsz (???) bevasalni a máson.

31Anna
Olvasó
31Anna

Sikerült értelmeznem, csak nem értek vele egyet.
Dehogynem a házimunka lekezeléséről volt szó. Pár tányér elmosogatásán mit lehet számolgatni, ugyebár – mármint a kommentelő szerinte.
Én meg arról írtam, hogy akkor is értelme van kiszámolni, ha senkin nem akarja bevasalni az ember.

zgy001
Olvasó
zgy001

31Anna
Olvasó
31Anna

Lehet, neked vannak más fogalmaid az “értelmezni” kifejezésről, mint más embereknek.

Deadpool
Újságíró

Nem, ezesetben veled lesz a baj.

Ja, és erre az állításra milyen bizonyétékaid vannak:

“Annyira természetes, hogy ezeket elvégzi valaki, hogy elfelejtik értékelni az időt, energiát, erőfeszítést, amit belefektetett az illető.”

Ha már ennyire fárasztó az a házimunka, minek utána még azt számolgatni, hogy az szerinted mennyi ér? Ha már úgysem akarod kiszámlázni? (dehogynem…) Hasznosabban nem tudod elverni a szabadidőd? Könyv, film, bármi?

31Anna
Olvasó
31Anna

Ja, és erre az állításra milyen bizonyétékaid vannak:

“Annyira természetes, hogy ezeket elvégzi valaki, hogy elfelejtik értékelni az időt, energiát, erőfeszítést, amit belefektetett az illető.”

Neked milyen bizonyítékaid vannak, hogy nincs így? :)

Én pl. szoktam beszélgetni emberekkel, akiknek ez a véleménye. Olvasgatok, pl. itt a Férfihangon, ahol nőket parazitáknak nevezik, holott ők vállalják a családért, a gyerekekért végzett munka oroszlánrészét, és emellett legtöbbjük munkahelyen dolgozik.
Más. Épp most olvastam itt egy cikket, ami élettársi vagyonjogi szerződésről szól, és nemes egyszerűséggel elfeledkezik arról, hogy ha a szerződésben szerepel a “ki keres többet” témakör, akkor ebben a láthatatlan munkát is szabályozni kellene, hiszen aki kevesebb munkát végez család, a gyermekek érdekében otthon, több lehetősége van fizető munkát végezni, tehát többet keresni. Ha egy férfi ellenzi vagyonközösséget az élettársával, házastársával, akkor hasonló lehetőségeket kell biztosítani a két félnek a pénz megkeresésére. Vagyis egyenlő mennyiségű otthoni munkát kell végezniük, gyermekszületés esetén a GYED-GYES időszakának egy részében neki is otthon kell maradnia, hogy hasonló hatással legyen a két fél munkahelyi előmenetelére a munkából való távolmaradás. Ha gyermek beteg lesz és otthon kell emiatt valakinek maradni, szintén nagyjából ugyanannyit kell táppénzen lenni a két félnek. Maga az a tény, hogy ezek a dolgok kimaradtak a szerződésből, rámutat arra, hogy a cikk szerzője nem látja be a láthatatlan munka jelentőségét. Eszébe sem jut az, hogy a láthatatlan munkát is szabályozza, pedig ha nincs vagyonközösség, erre szükség van.

zgy001
Olvasó
zgy001

zgy001
Olvasó
zgy001

31Anna
Olvasó
31Anna

Egyelőre ti nyivákoltok még az ellen is, hogy a házimunka értékét pénzben is kifejezzék. :) Még egyikőtök sem tudta leírni, kinek árt ez dolog és miért.

Foglald össze, légy szíves, mit szeretnél közölni, ne linkeket küldözgess!

zgy001
Olvasó
zgy001

31Anna
Olvasó
31Anna

Nem sunnyogok, csak nem akarok x oldalas szövegeket olvasni, mert állítólag ott vannak az érveid. Nem tudod önállóan megfogalmazni a gondolataidat?

Szó sem volt eddig arról, hogy csak a nők által végzett házimunka forintosításáról van szó. Számomra természetes, hogy férfiak is végeznek munkát a családért, a gyerekért.. De egyenlőre sem a felmérések, sem a hétköznapi tapasztalatok nem azt bizonyítják, hogy többet, mint a nők. Minimális azoknak a férfiaknak a száma, akiknek értékes annyira a gyerekük, hogy otthon maradnak velük GYES-en, GYED-en, betegség esetén táppénzen. Nézd meg, kik állnak 4 órakor az iskola előtt, kik vannak szülői értekezleten. Stb.

Ezen az oldalon kórusban rinyáltok, mert megjelent, egy cikk, melyikben kiszámolják a házimunka értékét. Hú, de félelmetes dolog! :) Te is azt mondod, hogy nem árt senkinek. Akkor mi bajod vele? A többieknek mi baj vele? Én annyit akarok elérni, hogy beláttassam, hogy ezzel nincs baj, nem árt senkinek. Ez sikerült, te magad ismerted be, hogy nem árt. H ti semmit nem akartok elérni, minek ez cikk? Minek írtok ide ennyi kommentet?

Megint hülye vagy! :)

common man
Olvasó
common man

Anna, nálad mennyi pénz jött ki? Mennyi jött ki a lovagodnak?(és milyen következtetés majd döntés, bevezetett intézkedések, esetleg a mindennapi életben fellépő ,előre nem látott dolgok miatti változtatások követték.Gondolom,remélem ti már előrébb jártok.Kérlek mutass nekünk jó példát.Az a legjobb pedagógia.

31Anna
Olvasó
31Anna

Személyeskedsz, mert nem tudod megcáfolni, amit írtam. :)

Reszet Elek
Újságíró

A társas együttélést nem lehet forintosítani mert teljesen megmérgezné és szétverné a kapcsolatokat. Éppen ezért nyomatják a feministák.
Sajnos ez a gondolat képtelen gyökeret verni abban az átmosott elmédben.

Többen éppen emiatt nem írnak választ, te egyszerűen képtelen lennél bármit is elfogadni vagy legalább megérteni belőle. Éppen a magadfajták miatt hányinger nőkkel vitatkozni és kerüli el undorodva a legtöbb férfi.

31Anna
Olvasó
31Anna

A társas együttélést nem lehet forintosítani mert teljesen megmérgezné és szétverné a kapcsolatokat. Éppen ezért nyomatják a feministák.

Leírnád ugyanezt a mondatot az élettársak vagyonmegosztását taglaló cikketek alá, ahol azt számolgatja a cikkíró, hogy ki keresett több pénzt az együttélés alatt? Ott valahogy te sem tiltakozol a forintosítás ellen. Ilyen esetben helye van a dolognak?

Miért verné szét, mérgezné meg kapcsolatot, ha egyszer-egyszer ilyen szempontból is végiggondolnák a családtagok az otthon végzett munkát? Szerintem pedig épp az veri szét, mérgezi meg a kapcsolatot, ha a láthatatlan munkát végző erőfeszítését észre sem veszik igazából sem a családtagok, sem a társadalom, annyira természetesnek tartják, hogy neki ez a dolga, megcsinálja.

Történetesen te vagy képtelen felfogni, megérteni, hogy miért kell növelni a házimunka preztizsét, miért kell fel felhívni rá a figyelmet. Éppen a magadfajta férfiakat kerüli el minden nő undorodva, akik igyekeznek nem észrevenni azt a családért folytatott munkát, amit nap mint nap elvégeznek.

Reszet Elek
Újságíró

Láthatóan képtelen vagy értelmezni amit leírtam.
“ki keresett több pénzt az együttélés alatt? Ott valahogy te sem tiltakozol a forintosítás ellen” – Magadnak is ellentmondasz. A pénzt nem lehet nem forintosítani.

Én a nem munkajövedelmi céllal űzött, a kapcsolat számára hasznos tevékenységekről írtam. Mindkét nem részéről. Amúgy pedig válás esetén a közös szerzemények alapban fele-fele felosztásra kerülnek. Elég hülye az a pacák, aki nem várja el, hogy a nője is beletegye a részét a közösbe. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ezek ugyanazokból a tételekből kellene hogy álljanak.

Nekem a pénznél fontosabb, hogy tiszta ház, rendezett gyerek, csinos feleség, megfelelő étel várjon otthon, mint hogy valahol vadidegenek kihajtsák a nőm belét egy kis pénzért. Ha mindezeket beleteszi a nőm a közösbe (no meg persze rendszeres, nekem megfelelő szexet is), akkor úgy gondolom a maga részét megtette, anélkül hogy számolgatni kellene bármit is.

31Anna
Olvasó
31Anna

Láthatóan képtelen vagy értelmezni amit leírtam.

“ki keresett több pénzt az együttélés alatt? Ott valahogy te sem tiltakozol a forintosítás ellen” – Magadnak is ellentmondasz. A pénzt nem lehet nem forintosítani.Láthatóan te nem vagy képes értelmezni, amit én írtam.

Vagyis szerinted az nem árt a kapcsolatnak, ha az egyik előre számolgatja, ő mennyivel keres többet, azaz forintosítja a különbséget. Ellenben az árt, ha egyszer-egyszer végiggondolják, ki mennyi házi munkát végez és ennek mennyi lenne az értéke, ha azt egy idegen embernek kellene kifizetni. Egyik esetben lehet számolgatni, ki mennyit tesz bele a kapcsolatban, a másik esetben viszont húú, de nagyon ártalmas.

Nekem a pénznél fontosabb, hogy tiszta ház, rendezett gyerek, csinos feleség, megfelelő étel várjon otthon, mint hogy valahol vadidegenek kihajtsák a nőm belét egy kis pénzért. Ha mindezeket beleteszi a nőm a közösbe (no meg persze rendszeres, nekem megfelelő szexet is), akkor úgy gondolom a maga részét megtette, anélkül hogy számolgatni kellene bármit is.

Ma kevés férfi tudja eltartani a családját, a családok többségében a nő is teljes munkaidőben dolgozik. A nő is szeret arra hazamenni, hogy tiszta a ház, rendezettek a gyerekek és finom vacsora várja, valamint egy csinos, sármos férj biztosítja a számára megfelelő szexet. Ráadásul sok nő szereti a munkáját, hivatását és/vagy fontos számára az, hogy az anyagi biztonságát saját erejéből érje el. Nem venné a lelkére, ha szeretett férje kihajtaná a belét vadidegeneknek, ezért ő is hozzájárul a család költségvetéséhez, így a szeretett férjnek is több ideje van a gyerekekkel foglalkozni, és finom vacsorát főzni a családnak. Dicséretes, hogy te nem szelíd lenézéssel, lesajnálással közeledsz a saját” nődhöz”, ha htb, hanem tényleg értékeled z erőfeszítését, de sok férfi bizony nem így van ezzel. Pl. parazitának tartja a feleségét, a gyereke anyját, és azt gondolja, ha ő keresi a pénzt, neki egyedül van joga meghozni a családdal kapcsolatos döntéseket.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

mennyi lenne az értéke, ha azt egy idegen embernek kellene kifizetni.

Egy kurva képtelen elvonatkoztatni a „Mastercard”-tól, muszáj „forintosítania”, „nehogy lemaradjon az elérhető legjobbról”……

Egyik esetben lehet számolgatni, ki mennyit tesz bele a kapcsolatban, a másik esetben viszont húú, de nagyon ártalmas.

És a hülyepicsa még az orosz csajok őszinte szövegeit sem képes értelmezni, hogy amit az ő pénze az csak az ővé, ami a pasi pénze, az meg közös:)

Ma kevés férfi tudja eltartani a családját,

Ez sem igaz, mert ahogy egy nő amikor férfiről beszél, akkor mindig az „általa elérhető, felső 20%-ről” beszél, úgy az eltartani az közel sem azt jelenti, hogy fedél&élelem, hanem a „többi(ek)hez képest hol helyezkedik el az élete”…….

a családok többségében a nő is teljes munkaidőben dolgozik.

Jól fogalmaztál, munkaidőben „dolgozik”(eltölti) és ráadásul, általában a (valós) teljesítménye fölött van fizetve, de neki az is kevés….

A nő is szeret arra hazamenni, hogy tiszta a ház, rendezettek a gyerekek és finom vacsora várja, valamint egy csinos, sármos férj biztosítja a számára megfelelő szexet.

Bizony, csak épp van egy icipici, „elhanyagolható” különbség, éspedig az, hogy a felelősség a családért még mindig a férfit „terheli”…….

Ráadásul sok nő szereti a munkáját, hivatását és/vagy fontos számára az, hogy az anyagi biztonságát saját erejéből érje el.

Aztán amikor ez „fontossági sorrend”-é is válik, akkor jön a vinnyogás, hogy a nagy önmegvalósításaban, függetlenségben és a tűsarkúban hátrafele kétszer annyit röhögve végrehajtó, „csúcskategóriás” nő a hamis és valótlan, (de szerinte) „értéke” miatt nincs az elvárásai szerinti, vele „elköteleződésre vágyó”, megfelelő státuszú hím, alfaözvegyként kénytelen megalkudni, ha szeretne gyereket.
Ha nem sikerül, macskás vénasszony lesz belőle, aki bizony elbaszta az életét, ha megalkuszik, akkor meg biztos, hogy bünteti a nyomorultat, kivel kényteen volt megalkudni és ha lehetősége nyílik akkor dobbant-kirugja.

Nem venné a lelkére, ha szeretett férje kihajtaná a belét vadidegeneknek, ezért ő is hozzájárul a család költségvetéséhez, így a szeretett férjnek is több ideje van a gyerekekkel foglalkozni, és finom vacsorát főzni a családnak.

Ez a Disney álomvilág, miközben a valóság épp hogy ennek az ellentéte……
A nő az általad épp az előbbiekben részletezett okok „szereti a munkáját, hivatását és/vagy fontos számára az, hogy az anyagi biztonságát saját erejéből érje el.” miatt „dolgozik”, nem azért, hogy a férje kevesebbet dolgozzon, hasonlóan a felsorolt többi bullshit-hez is…..

ha ő keresi a pénzt, neki egyedül van joga meghozni a családdal kapcsolatos döntéseket.

A jelen valóságában ez sem valósítható meg, még ha ez nagyritkán elő is fordul, hogy (csak) a férfi a pénzkereső és akkor mindenben ő dönt. Bármikor elvállhat és a tartásdíjat simán megítélik neki a gyerekek mellé.

31Anna
Olvasó
31Anna

“Egy kurva képtelen elvonatkoztatni a „Mastercard”-tól, muszáj „forintosítania”, „nehogy lemaradjon az elérhető legjobbról”……”

Mert szerinted kurva az a gyermeket nevelő, teljes állásban dolgozó ember, aki végig meri gondolni, hogy a családért, a gyermekért végzett munkája mennyit érne, ha idegen végezné? Ha te lefested a kerítésedet, és azt mondod, megtakarítottam 150 ezer forintod, mert a festő ennyiért festette volna le, nyilván te is kurva vagy. A családért, a gyerekekért végzett munka piaci értékének csak annyi az értelme, hogy felhívja a figyelmet ennek a munkának a fontosságára, növelje a presztizsét, az azt végzők önbizalmát. Ez miért probléma számodra?

És a hülyepicsa még az orosz csajok őszinte szövegeit sem képes értelmezni, hogy amit az ő pénze az csak az ővé, ami a pasi pénze, az meg közös:)

Nem jelentene gondot számomra téged ugyanilyen súlytalan sértegetésekkel illetni, de itt állítólag kitiltják az embereket a sértegetésekeért. :) Az orosz csajos videó pont az olyan bús képű redpillkárosultaknak szól, mint te, hogy táplálja a az ostoba előítéleteket, fantazmagóriátokat. :)

Ez sem igaz, mert ahogy egy nő amikor férfiről beszél, akkor mindig az „általa elérhető, felső 20%-ről” beszél, úgy az eltartani az közel sem azt jelenti, hogy fedél&élelem, hanem a „többi(ek)hez képest hol helyezkedik el az élete”…….

Agyadra ment az ostoba Red Pill elméleted, képtelen vagy reálisan gondolkodni. :)
Ma Magyarországon a férfiak többsége nem keres annyit, hogy önállóan lakást vegyen, legfeljebb csak akkor, ha már középkorú, és összegyűjtögetette a pénzt. Ez nem attól függ, hogyan gondolkodik róla egy nő, ez a gazdasági realitás. Ha pedig gyerekeket is szeretne, végképp szüksége van a nő keresetére a megélhetéshez.

Jól fogalmaztál, munkaidőben „dolgozik”(eltölti) és ráadásul, általában a (valós) teljesítménye fölött van fizetve, de neki az is kevés….

Ostobaság. Ennek az ismételgetésére van szükséged, hogy a légből kapott, a realitástól messze lévő fantáziaképed össze ne dőljön. Kik nem dolgoznak rendesen? Orvosok, ügyvédek, bolti eladók, takarítók, a kánikulában kapálók, a szalag mellett dolgozók, a tanárok, postai dolgozók, a gyógyszerészek, a közgazdászok, műszerészek, bérszámfejtők, stb.?

Aztán amikor ez „fontossági sorrend”-é is válik, akkor jön a vinnyogás, hogy a nagy önmegvalósításaban, függetlenségben és a tűsarkúban hátrafele kétszer annyit röhögve végrehajtó, „csúcskategóriás” nő a hamis és valótlan, (de szerinte) „értéke” miatt nincs az elvárásai szerinti, vele „elköteleződésre vágyó”, megfelelő státuszú hím, alfaözvegyként kénytelen megalkudni, ha szeretne gyereket.

A Red Pill marhaságaitól kissé szélesebbre tárhatnád az ismereteid tárházát. Mert hogy egy nő szerinted képtelen megfelelően ellátni a munkáját, nem lehet értékes, amit elvégez, csak és kizárólag önámítás lehet. :) Ilyenre csak és kizárólag férfi képes. Te ámítod ezzel önmagad, hogy a szemellenző felvételével valahogy fenntartsd az ostoba világképedet.
Az tudtad, ha egy nőnek gyereke születik, annak a gyermeknek apja is van? Aki szintén dolgozik, szintén önmegvalósít, szintén van sorrendje. Az ő önmegvalósításáért miért nem aggódsz? Neki éppúgy kötelessége nevelni, ellátni, a gyerekét, mint az anyának.

Mint hogy sok az “alfaözvegy” férfi, aki topmodellt szeretne, aztán a tenyeres-talpas szomszéd lányt veszi el a maga 80 kilójával.

Ha nem sikerül, macskás vénasszony lesz belőle, aki bizony elbaszta az életét, ha megalkuszik, akkor meg biztos, hogy bünteti a nyomorultat, kivel kényteen volt megalkudni és ha lehetősége nyílik akkor dobbant-kirugja.

Kimásoltál egy ostoba piros pirulás kézikönyvet? Ez megint mind a két nemre vonatkozhat. Átlag Jóska csorgatja a nyálát a szép lányokra és előszeretettel nevezi bálnának, alázza meg a saját csúnyácska nejét. Bünteti a nyomorultat. Ha lehetősége nyílik rá, félrelép, amiért nyilván kirúgja a felesége. Nagyjából annyi macskás vénlegény van, mint macskás vénasszony. De nem biztos, hogy ők járnak rosszabbul, és nem azok a párok, akik egy életen át gyötrik egymást, mert nincs lehetőségük különválni.

Ez a Disney álomvilág, miközben a valóság épp hogy ennek az ellentéte……
A nő az általad épp az előbbiekben részletezett okok „szereti a munkáját, hivatását és/vagy fontos számára az, hogy az anyagi biztonságát saját erejéből érje el.” miatt „dolgozik”, nem azért, hogy a férje kevesebbet dolgozzon, hasonlóan a felsorolt többi bullshit-hez is…..

Történetesen te élsz egy Piros pirula álomvilágban. Beszélgetned kellene emberekkel, mást is olvasni a Red Pill kézikönyveknél. Tényleg azt hiszed, hogy elolvastál néhány piros pirulás marhaságot, és ezzel szakértőjévé váltál az emberek viselkedésének? Eszedbe sem jut, hogy a dolog bonyolultadbb, sokrétűbb a te két bítes, eleve egyoldalú, ráadásul ostobáknak tovább butított kézikönyvednél.

Bármikor elvállhat és a tartásdíjat simán megítélik neki a gyerekek mellé.

A házasság nem börtön, joga van bárkinek elválni. A saját gyermekét pedig köteles mindenki eltartani. Ezzel mi bajod?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mert szerinted kurva az a gyermeket nevelő, teljes állásban dolgozó ember, aki végig meri gondolni, hogy a családért, a gyermekért végzett munkája mennyit érne, ha idegen végezné?

Nem szerintem, hanem ez tőlem független tény.
Pontosan kompatibilis a „mártír szülő”-vel, és így már forintosítva tud a kurva ezzel „érvelni”.

Ha te lefested a kerítésedet, és azt mondod, megtakarítottam 150 ezer forintod, mert a festő ennyiért festette volna le, nyilván te is kurva vagy.

A relativizálás női technika, ne keverd ide, a család/gyerek érdekében végzett tevékenység nem MUNKA baszki, fogd már fel. Ennyi erővel a seggtörlés is munka, meg az alvás is.

A családért, a gyerekekért végzett munka piaci értékének csak annyi az értelme, hogy felhívja a figyelmet ennek a munkának a fontosságára, növelje a presztizsét, az azt végzők önbizalmát. Ez miért probléma számodra?

Még egyszer, baszki ez nem MUNKA!!!!!!

Az orosz csajos videó pont az olyan bús képű redpillkárosultaknak szól, mint te, hogy táplálja a az ostoba előítéleteket, fantazmagóriátokat. :)

A valóságot nem kell „táplálni” az megáll a saját lábán…..

Ma Magyarországon a férfiak többsége nem keres annyit, hogy önállóan lakást vegyen, legfeljebb csak akkor, ha már középkorú, és összegyűjtögetette a pénzt. Ez nem attól függ, hogyan gondolkodik róla egy nő, ez a gazdasági realitás.

Erre még rájön az is, hogy a nők többsége meg legalább annyit keres, mint ezek a férfiak, így az ilyen irányú szintkülönbségnek lőttek, nemhiába nincs a 40 alatti férfiak 70%-nak gyereke…..

Ha pedig gyerekeket is szeretne, végképp szüksége van a nő keresetére a megélhetéshez.

Ha gyereket szeretne, akkor „nagyon alá kell választania”, vagy kurva jól kinéznie….. és ami még durvább, hogy ha 40-ig nem lesz gyereke, akkor 90%-os valószínűséggel már nem is lesz……

Kik nem dolgoznak rendesen? Orvosok, ügyvédek, bolti eladók, takarítók, a kánikulában kapálók, a szalag mellett dolgozók, a tanárok, postai dolgozók, a gyógyszerészek, a közgazdászok, műszerészek, bérszámfejtők, stb.?

Funkcionális analfabétának mit magyarázzak?

Mert hogy egy nő szerinted képtelen megfelelően ellátni a munkáját

Ne püfölj szalmabábot, én azt állítottam, hogy túl van fizetve a „munkája”.

nem lehet értékes, amit elvégez, csak és kizárólag önámítás lehet. :)

De, lehet, csak ez nem növeli az „értékét”, hanem inkább „rontja”……(ahogyan szép, meg érdekes is lehet egy “férfi fején az agancs”, csakhogy ez se nem “tartozék”, se nem értéknövelő, sőt….)

a gyermeknek apja is van? Aki szintén dolgozik, szintén önmegvalósít, szintén van sorrendje.

Aki akkor ér rá „önmegvalósítani”, ha a kötelezettségeit teljesítette……

Az ő önmegvalósításáért miért nem aggódsz?

Aggódjon érte akinek két anyja van.

Neki éppúgy kötelessége nevelni, ellátni, a gyerekét, mint az anyának.

Inkább érdeke/ajánlott…….

Mint hogy sok az “alfaözvegy” férfi, aki topmodellt szeretne, aztán a tenyeres-talpas szomszéd lányt veszi el a maga 80 kilójával.

Nem vagy tisztába az alfaözvegy fogalmával, ha ilyen baromságokat írsz….. ráadásul egyenlőség ide-oda ez férfiakra nem értelmezhető…., de egy libától mit várjunk el……

Átlag Jóska csorgatja a nyálát a szép lányokra és előszeretettel nevezi bálnának, alázza meg a saját csúnyácska nejét. Bünteti a nyomorultat.

Egyrészt a bálnát nem hívhatja keszegnek, a csúnyát sem szépnek, és elég büntetés neki a bálna és rusnya neje…..

Ha lehetősége nyílik rá, félrelép, amiért nyilván kirúgja a felesége.

De mivel a legjobb amit leakaszthatott, egy csúnya bálna, így maximum egy mégcsúnyább bálnával csalhatná meg, de ennek is nagyon kicsi a valószínűsége.
Ha mégis sikerülne, akkor is ez a legritkább válási ok. Ha a nő válni akar enélkül is talál millió okot, elsősorban azt, hogy a fickó nélkül nem, vagy csak kissé csökkenne az eddigi életszinvonala.
Ha viszont sokat „bukna” rajta, akkor csalhatja a férje, nem fog elválni…..

Nagyjából annyi macskás vénlegény van, mint macskás vénasszony.

Ja, az „incelek”:)

De nem biztos, hogy ők járnak rosszabbul, és nem azok a párok, akik egy életen át gyötrik egymást, mert nincs lehetőségük különválni.

Lehetőség mindig van, csak épp nem biztos, hogy a nőnek megéri…..

A házasság nem börtön, joga van bárkinek elválni.

És ha „megéri” a nő nem is habozik („jóban-rosszban, gazdagságban-szegénységben, egészségben-betegségben, tisztelik és soha el nem hagyják egymást míg a halál el nem választ”)

A saját gyermekét pedig köteles mindenki eltartani.

Ha mégsem teszi, akkor az állam gondoskodik róla….

Ezzel mi bajod?

Semmi, honnan veszed, hogy bajom volna vele?

hunbagira
Újságíró

“Ha te lefested a kerítésed…” Öö eltévedtem és mi keszítettünk “parazita ringyó lehúzás számlálót”? :D
“Orosz csajos videó” ennyire fáj a dolog, hogy vannak őszinte kurva társaid, ezért így nehezebb hazudozni? :) mondjuk szemmel láthatóan nem akadályoz benne még ez sem.
“Átlag jóska is csorgatja a nyálát” oh hogyne átlagjoska vágyainak kiszolgálására kell romkom limonádékat szakmányban gyártani, amiben eljön értük a mesebeli hercegnő..:D projekció rulez

31Anna
Olvasó
31Anna

Senki nem készített lehúzós számlálót, mert ezeknek a számlálóknak a célja nem a lehúzás. Egyetlen olyan magyar szervezetet, alapítványt, feminista bloggert, cikkírót sem tudtatok találni, akik valóst kifizetést kért volna. Aki házimunkát végez, aki a családjáért, gyerekért dolgozik, nem parazita. Nélküle te nem tudnád a te “sokkal fontosabb” munkád végezni. Épp az a célja a számlálónak, hogy minél kevesebb legyen a hozzád hasonló gondolkodású ember, aki lenézi, semmibe veszi, igyekszik nem tudomást venni a láthatatlan munkát. Azok pedig, akik a családjukért, gyerekükért dolgoznak, legyenek tudtában. hogy semmivel sem ér kevesebbet a munkájuk, mint a fizetett munka.

Csak te képzeled, hogy fáj az orosz csajos videó. Ez a ti beteg Red Pill világnézetetekhez készült, akik szerint minden ember egy kaptafára készült. Nem a valóságban éltek, nem azt a sok dolgozó, családot ellátó nőt, tanuló fiatal lányt látjátok, akik körülvesznek benneteket. Tapsoltok egy ostoba videónak, mert végre találtok valamit, ami ” alátámasztja” a nőgyűlölő ostobaságaitokat. :)

Átlagjóskának a pornófilmek, a Playboy meg a millió meztelen nőket mutogató internetes oldalak készülnekl. Ez semmivel sem kisebb üzletág, mint a limonádégyártás. Átlagjóska álmai, de szegény csak a szomszéd Átlagjuliskát kapja.

hunbagira
Újságíró

Mert ugye nektek nem készül pornó?:) kizárólag modell fiúkákkal.
Ellenben nekünk elég tág az ízlés többek között tenyerestalpas “booty” és “chubby” kategóriával. Es a chubbynak/bootynak még milliomosnak sem kell lennie.:) Szóval itt még inkább kijön a hipergám ribanc énetek. :D…ez is mellé.:D
Amúgy a pornó az űrítésről szól, nem a komoly vágyakról.
Apropó, a playboy megszünt ellenben a cosmo/joy és hasonló szuka szarok élnek és virulnak.:D

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nélküle te nem tudnád a te “sokkal fontosabb” munkád végezni.

Ezt a „becsontosodott” bullshitet:)
Az egyedülálló/elvált férfiak nő nélkül éhen halnak, még a cipőfűzőjüket sem képesek megkötni:)

Épp az a célja a számlálónak, hogy minél kevesebb legyen a hozzád hasonló gondolkodású ember, aki lenézi, semmibe veszi, igyekszik nem tudomást venni a láthatatlan munkát.

Az a célja, hogy amit nem lehet Mastercard”-al megvenni azt valahogy forintosítani, „konvertálni” lehessen, mert a feneketlen éhség már sok „indokot” nem talál, amivel a férfit még baszogatni lehetne……

Azok pedig, akik a családjukért, gyerekükért dolgoznak, legyenek tudtában. hogy semmivel sem ér kevesebbet a munkájuk, mint a fizetett munka.

Akiknek meg nincs családjuk, gyerekük, azoknak meg igen……
No, többek közt ezért NEM/SEM MUNKA(!) ez a tevékenység…..

hunbagira
Újságíró

De még egyszer, nekem ezzel nincs bajom. En azon a párton vagyok, hogy mi is készítsünk nektek is hasonlót. :) parazita, kurva , lehúzás, számlálót. :) hadd lássák a férfiak, hogy a mi a világ legköltségesebb hobbija.:)

hunbagira
Újságíró

Az a mondat,”hogy a saját fizetésem az enyém a pasimé közös” ez egy dolgozó nőtől hangzik el.
Amúgy eme mondat deja vu voyage volt szamomra megint. Én ezt többször hallottam előben is. :D
Azon egyszerű oknál fogva, mert így működtök, szóval megkapjátok ti a “láthatatlan munkátokért” a “láthatatlan bért” csak ugye a parazitának semmi nem elég..

Naooo
Olvasó
Naooo
zgy001
Olvasó
zgy001

hunbagira
Újságíró

Belegondolok, mit művelnétek, ha mi elkezdenénk mindent kiszámlázni nektek.:D. Az “úriember” fogalmába tartozó fizetésektől a civilizáció picsátok alá rakásáig.
40eske..:D.
Ui: hogy a többieknek mekkora türelme van hozzád…

31Anna
Olvasó
31Anna

És ha az édesanyád kiszámlázná neked azt, hogy 9 hónapig a testében hordott, aztán tűrte, hogy hónapokig véresre rágd mellbimbóját szoptatás alatt és a saját testéből táplált? Aztán X évig vigyázott rád, nevelt, főzött neked, takarított utánad, aggódott érted. Hány nő tanított, gyógyított téged az évek alatt, az ügyedet intézték, gyógyszert adtak, stb. Te mennyivel tettél le többet az asztalra, mint ezek az általad lenézett nők ? Te mennyivel tettél többet a civilizációért?

Naooo
Olvasó
Naooo

Felszedte a csépét gyedet gyest.

hunbagira
Újságíró

És ezért “cserében” ott leszek vele, amikor gyenge és esendő lesz, az utolsó percig.
De mit tudhat erről a kultúrmarxista zsidók által elhülyített/’feltüzelt alja ringyó nősténye lillithje/kálija.

31Anna
Olvasó
31Anna

Természetesen ott leszel.
Szerinted ő nem vett részt a civilizáció építésében? Innen indultunk, merthogy szerinted nem. De mi tudhat erről egy feltüzelt alja hímringyó antifeminista? :D (Ezekkel a súlytalan, ostoba sértegetésekkel nem sokra mész. Nem pótolják az érvelést. :) )

hunbagira
Újságíró

Nem sértés volt (bár az lenne) szimpla, tény megállapítás,kijelentő módban. Ez a tragédia.

31Anna
Olvasó
31Anna

:D Gondolod, hogy zavar engem, hogy te mit írogatsz?

hunbagira
Újságíró

Magadfajta modern prostituált/kosztümös naplopó nősténynél messze többet…:D

31Anna
Olvasó
31Anna

Eljutottál a sértegetés fázisáig, mert nem tudod érvekkel megcáfolni, amit írok. :D Köszönöm, hogy elismered. Persze sértegetni én is tudok.

.A magadfajta sértett naplopó hímringyónál messze többet tesznek le a nők az asztalra.

hunbagira
Újságíró

Tényleg? :D akkor várom ezen dolgok felsorolását. :D mert ahogy végignéztem a lakasomban hirtelen, egy használati tárgy nincs, amit ti találtatok ki, fejlesztitek,javítjátok..
És ez, csak a lakásom volt..

31Anna
Olvasó
31Anna

Nézz magadra! Hány nő tanított, nevelt, gyógyított, foglakozott veled, míg elérték, hogy ilyen ostobaságokat tudj írni?

Te mit találtál fel?

hunbagira
Újságíró

Egy sem..:D ugyanis az elnőisedett közoktási rendszernek “hála”. Ha valaki sikeres lesz az nem amiatt, hanem annak ellenére..:P
A közoktatást is arra találták ki, hogy tudjátok a picsátokat vakarni illetve engedelmes nőies rabszolgákat csináljatok a gyerekekből, különösen a kisfiúkból..

31Anna
Olvasó
31Anna

Hogyne, magadtól tanultál meg írni, olvasni, tettél szert erre a “magas” műveltségre. . :)
Szóval, te mit találtál fel? Ha körülnézek a szobában, mi az, amit neked köszönhetek?

hunbagira
Újságíró

Mint az óvoda tényleg.
De legyen, írni-olvasni a felmenőimtől és magamtól, majd később magántanártól és szintén magamtól. :D :P . Ahogy általában mindenki…
Figyelj 40eske most férfi/női relációról beszélünk. De raktam össze magamtól erőkaros emelőket (most guglizz egy kicsit..):D

31Anna
Olvasó
31Anna

Történetesen te viselkedsz óvodásként. Tehát szerinted sok férfinek azért derogál a családért, a gyermekekért végzett otthoni munka, mert más férfiak kitaláltak bizonyos használati tárgyakat. Megkér feleséged, menj 4 órára a gyerekért az iskolába, mire te azt mondod: nem megyek, mert én egyszer összeraktam magamtól az erőkaros emelőket. Nem mosogatsz, mert egy másik férfi felfedezte a mosogatógépet. Nem takarítasz, mert egy másik férfi kitalálta a Domestost. Nem főzöl, mert egy másik férfi felfedezte az elektromosságot.

Viszont raktál össze magadtól erőkaros emelőket, és az óriási teljesítmény egész életre felment a gyerekeidről való gondoskodásról. :)

tomgal
Olvasó
tomgal

Csak záróljelben jegyezném meg, a mosogatógépet nö találta fel ( a kevés nöi találmányok egyike)

Hunn
Újságíró

Lényegében véve pontosan erről van szó, kedves 31Anna. A saját családotokért – elvileg szeretetből (mintha a nők tudnának szeretni, lol, hiszen ez a beszélgetés veled gyönyörűen példázza, hogy fogalmatok sincs róla, mi az) és közös érdekből végzett otthoni tevékenységeket akarjátok forintosítani és kifizettetni a – pontosan kivel is? a saját párotokkal? vadidegen férfiakkal a.k.a. a társadalommal?

Na, ezért van hányingerem a feminista nőktől. Ha a zsidó média azt mondja nektek nőknek holnaptól, hogy számoljátok ki fillérre a saját fiaitok felnevelésének költségeit – melybe beletartozik a 9 hónapos terhesség kényelmetlenségeiért felszámított kompenzáció, a szoptatás közben véresre rágott mellbimbók forintban kifejezhető értéke , stb… és amikor felnő nyújtsátok be neki (vagy az apjának? vagy vadidegen férfiaknak, a.k.a. a társadalomnak? ez továbbra sem tisztázott, hogy kinek is kéne fizetnie nektek) kamatostul a számlát, mert ha nem az nőelnyomás, akkor holnaptól mind nekiálltok és csináljátok.

Tényleg hányingerem van tőletek. Undort érzek, semmi mást. Tényleg nem szabad feminista nővel kezdeni, dögöljön meg mind egyedül. Ha emiatt nem lesz soha párom, úgy is jó. Dögöljetek meg, forduljatok fel anélkül, hogy egyetlen férfi is lenne valaha is az életetekben, nagyon őszintén ezt kívánom nektek.

31Anna
Olvasó
31Anna

Kedves Hunn! Mutass Magyarországon egyetlen olyan pártot, szervezetet, bloggert, aki a láthatatlan munkáért járó pénzt ki akarj fizettetni valakivel? Légy szíves, bizonyítsd az állításodat!

Többször leírtam már, hogy ezeknek a cikkek csak annyi a célja, hogy felhívja figyelmet a láthatatlan munka pénzbeli értékére. Mennyi marad a családi kasszában, mert ezt a családtagok végzik el, nem külső személy.

Sok nőnek pedig azoktól a férfiaktól van hányingerük, akik nem tisztelik, lenézik, semmibe veszik a családért végzett munkát.

Hunn
Újságíró

Kedves 31Anna, legközelebb nehezebb feladatot adj, ez így túl könnyű. Nos, soroljam hát fel, kik azok Magyarországon, akik a láthatatlan munkáért pénzt követelnek, illetve akik erre biztatják a nőket? Sorolom:

A FEMINISTÁK!!!

Mondom, tényleg nem volt megerőltető kihívás. De téged nem értelek. Talán a semmiből került volna elő ez a téma, mi találtuk volna ki? Maga a fenti cikk is reakció a feministák ezen követelésére. (Azt, hogy miért kamuzod azt, hogy a feminista cikkek célja csupán felhívni a figyelmet arra, hogy az otthon végzett házimunka érték, azt neked kell tudnod.)

A feministák ezen követelése az apropója annak, hogy itt egyáltalán erről a témáról vitatkozunk. Kicsit fura volt a kérdésed, mintha nem tudnád te is pontosan, hogy a feministák vezették be ezt az elgondolást a mainstream-be és kezdték el követelni a dolgot.

(Nem mellesleg, szintén ők, a feministák mondják, hogy a férfiak semmibe veszik a nők otthon, a családért végzett munkáját, nem a férfiak. De ezt talán hagyjuk is, mert ez már nagyon messzire vezetne…)

hunbagira
Újságíró

Nem erőssége,az egyszerű formállogika sem..:D

31Anna
Olvasó
31Anna

Hozz erre linket, bizonyítékot, hogy Magyarországon van olyan feminista szervezet, aki azt kéri, hogy bárki fizessen a házminunkáért! :)

A cikkek, amire hivatkozol, csupán azt tartalmazzák, mennyi marad a családi kasszában az által, hogy háztartással, gyermekneveléssel kapcsolatos munkákat a családtagok végzik el. A többit már csak ti gondoljátok hozzá. Hisztiztek, túloztok, árnyékra vetődtök. Miért féltek ettől ennyire? :)

Deadpool
Újságíró

“Neked milyen bizonyítékaid vannak, hogy nincs így? :)”

Rendes vagy, hogy emlékeztetsz, csak egy trollal van dolgom, nem egy vitapartnerrel. Aki állít, az bizonyít, cukorborsó. :)

De az értelmetlen vita helyett inkább mesélek neked egy viccet:

Mi a különbség a kurva, a büdös kurva és a feminista között?

A kurva mindenkivel lefekszik. A büdös kurva mindenkivel, kivéve veled. A feminista senkivel sem fekszik le, de mindenkitől követeli az árát.

;)

hunbagira
Újságíró

Ez jó volt deadpool…:D

31Anna
Olvasó
31Anna

Cukorborsó, feladtad? Nincsenek érveid, írod hát a személyeskedéseket, sértegetéseket, konzerv “szellemességet”.

Aki veled nem ért egyet, az csak troll lehet. Írtam egyértelmű bizonyítékokat arra, hogy a nők végeznek láthatatlan munkát, amit természetesen figyelmen kívül hagytál. Te tudsz bizonyítékot írni, hogy ez nincs így, nem a nők végeznek több láthatatlan munkát?

Továbbra sem válaszoltál arra, miért baj az, ha a családért végzett munka fontosságára felhívják az ilyen cikkek figyelmet, például azzal, hogy kiszámolják az értékét. Természetesen nem napi szinten, elég ha egyszer végiggondolják a családtagok, és elismerik ebből a szempontból is ezt a nélkülözhetetlen munkaformát.

Bizonyítsd, légy szíves, hogy egy feminista nem fekszik le senkivel! :) Vagy csak a levegőbe beszélsz?

hunbagira
Újságíró

Te tényleg megrekedtél óvodaszinten. Fogalmazási képed, kb ezt mutatja. :D

31Anna
Olvasó
31Anna

Személyeskedsz, mert nem tudsz mást. A te szinted az óvodás szint. :D

Deadpool
Újságíró

“Nincsenek érveid, írod hát a személyeskedéseket, sértegetéseket, konzerv “szellemességet”.”

Milyen érveim? Egyelőre ott tartunk, hogy állítottál egy hülyeséget, amit alá kellene támasztani. Ezen kívül csak kötekedsz. Azt sem tudom, hogy egyáltalán milyen álláspont ellen vitázom, mert ahhoz is gyáva vagy, hogy kinyögd. Szóval, mikor kezdesz végre őszinte lenni? Mit is akarsz te valójában?

“Továbbra sem válaszoltál arra, miért baj az, ha a családért végzett munka fontosságára felhívják az ilyen cikkek figyelmet, például azzal, hogy kiszámolják az értékét.”

Ki mondta, hogy baj? Ki akadályoz téged (vagy bárki mást), hogy a párodnak kiszámold mennyibe kerül veled élnie? Honnan veszed, hogy mások nem becsülik a házi munkát? (statisztika esetleg?) Várom a magyarázatod. Erre a kérdésre valahogy mindig elsunnyogod a választ. :)

“Bizonyítsd, légy szíves, hogy egy feminista nem fekszik le senkivel! :) Vagy csak a levegőbe beszélsz?”

Látom, nem jött át. Nem baj, van ilyen. ;)
(majd ha egyszer szembe nézel önmagaddal, érteni fogod ;))

31Anna
Olvasó
31Anna

Nem hülyeséget állítottam, és alátámasztottam, amit te nem tudtál megcáfolni. :)
Többször, több kommentben leírtam az álláspontomat. Teljesen őszintén.

Ha nem baj, hogy megjelennek ilyen cikkek, akkor mi ez hiszti, amit itt levágtok? Miért foglalkoztok az üggyel?

Újra személyeskedsz. Nem sunnyogok, csak a téma szempontjából nem releváns az én magánéletem.

Tehát: mi az állításod alapja, miszerint feministával nem fekszenek le a férfiak?
Ezt honnan veszed! Légy szíves , ne általános “bölcsességekkel” próbáld elütni a választ. Ha állítasz valamit, tudd alátámasztani!

Deadpool
Újságíró

“Nem sunnyogok, csak a téma szempontjából nem releváns az én magánéletem.”

Most is csak sunnyogsz és nem válaszolsz a kérdésre. De akkor másképp kérdem, hogy a szándékos félreértést megpróbáljuk kikerülni:

Ki vagy mi akadályozza azt bárkinek is ebben az országban, hogy kiszámolja mennyit ér a házimunkája?

Naooo
Olvasó
Naooo

Már nem egy balektől hallom, hogy a pénzt le kell adni, de az asszony mégse akar baszni, ezek már a kurváknál is rosszabbak.

zgy001
Olvasó
zgy001

31Anna
Olvasó
31Anna

Gondolod, ha beleírod a hozzászólásodba a “hisztizel” szót, akkor igazad lesz? Ha már érvelni nem tudsz, akkor jön az ütőkártya, a dehonesztáló kifejezés, hisztizel, valamint a lekicsinylő becézgetés. :)

szerinted miért nem jut eszébe az átlagembernek, hogy a 60 nm-es lakását és azt a napi pár tányér elmosogatását házvezetőre bízza? Lehet játszani a gondolattal, de annyi értelme van ennek a forintosításnak, mint ha azon elmélkednél, mennyi pénzt spórolsz meg azzal, hogy saját magadnak törlöd ki a fenekedet és nem mást fogadsz fel erre.

Ezt írta a kommentelő. Ennél sokkal-sokkal több a gyerekekért, a családért végzett munka.

A segg kitörléséért nem lehet kiadni bérmunkába. A házimunkát, a bébiszitterkedést igen. Lehet házitanítót fogadni. Van mosoda, lehet ételt rendelni, stb., stb.

zgy001
Olvasó
zgy001

31Anna
Olvasó
31Anna

Te égeted magad, újfent. Azt hiszed, ha becézve írod nevemet, attól okosabbnak látszol. Pedig csak azt bizonyítod, hogy így próbálsz előnyt szerezni, ha már érvekkel nem tudsz.
Társadalmi szinten beszélünk az emberek lehetőségeiről, igényiről A körömreszelést bizony sokan igénybe veszik pénzért, nagyon sok . körmös megél manapság. :) Ha a társadalom nagy többsége rokkant lenne , akkor lenne releváns a párhuzamod. Amíg nincs így, nincs igény a dologra. Hiába hozol olyan munkákra példát, amelyekre elenyésző az igény. A mindennapi családok szükségleteiről beszélgetünk most.

Tehát: szerinted miért és kinek káros, ha felhívják a figyelmet a forintosítással is a házimunka értékére, jelentőségére?

zgy001
Olvasó
zgy001

31Anna
Olvasó
31Anna

Nem sétáltam bele a csapdádba, mert nem tudsz csapdát állítani. :)
Minden 2. 3. nő jár körmöshöz, erre tömegigény van. Miért ne ismerném el a nyilvánvalót? Ellenben rokkant emberek száma, akinek ki kell törölni a fenekét, a népesség egészéhez képest minimális. Most egy átlagos, hétköznapi családban felmerülő valós igényekről beszélgetünk.

Ha nem káros szerinted sem, akkor miért óbégattok miatta ezen az oldalon? :) De legalább haladunk, tehát nem káros.
De miért idiótaság? Miért ne lehetne kiszámolni, hogy egy hétköznapi családban mennyi ennek a munkának az értéke? Ennél bonyolultabb gazdasági kalkulációt is megoldottak már. Gond nélkül számokra lehet fordítani a láthatatlan munka hozzávetőleges értékét, ha azt idegenekkel végeztetnénk.

Bazinga
Újságíró

“Bazingácska, drága, tehát szerinted a család ellátása, a gyerekek nevelése azonos fajsúlyú dolog azzal, hogy kitörlöd a feneked.”

Azért ennyire már ne állj hadilábon az értő olvasással. :)

“sok családban nagyon egyenlőtlenül van elosztva a munka, a felelősség. ”

Szerinted. A valóságban pedig eldöntik a felek, hogy kinek mi a dolga, erről szól az együttélés és nem arról, hogy szerinted mindenhol ugyanazt és ugyanolyan mértékben kell mindenkinek csinálni. Tudom zavaró lehet neked ez a szabadság, hogy mások másképpen is élhetik a családi életüket, de illene beletörődnöd, hogy nem hozzád, a te elvárásaidhoz kell másoknak alkalmazkodniuk. És hogy ami neked “egyenlőtlenség”, az másoknál még nem az.

“sem a társadalom, és sokszor azok a családtagok sem ismerik el a fontosságát, akikért a munkát elvégzik.”

Erre valami statisztikát tudsz mutatni, vagy bármilyen bizonyítékot, hogy a “társadalom” nem ismeri el a fontosságát? Vagy csak a hasadra ütöttél és megállapítottad, hogy szerinted így van? Azt is illene kifejtened – miután bebizonyítottad ezt a széleskörű lenézést – hogy pontosan mi számítana kellő megbecsülésnek, hol van az a pont, ahol már a társadalom ezt szerinted méltó módon megbecsüli?

“Pontosan mi a bajod azzal, hogy kiszámolják, hogy mennyi a családért, a gyerekekért végzett munkának a piaci értéke? Kinek és miért árt szerinted?”

Ha csak egy egyszerű számolásról és gondolatkísérletről szólna a dolog mindenféle ideológiai háttér nélkül, már akkor is hülyeség lenne (lásd a korábbi kommentjeimet és másokét, vagy magát a cikket – bár egyiket sem sikerült helyesen értelmezned…), viszont minden erről szóló diskurzusnak az az alapja, hogy a gaz férfiak elnyomják a nőket a láthatatlan munkával. Ez a baj. Hogy a forintosítás csak a körítés, és a valódi üzenet a femináci férfiszapulás.

Ha beírod a keresőbe, hogy “láthatatlan munka”, pl. rögtön a második találat Antoni Rita cikke, amiben olyan dolgokat állít, hogy: “‘A nemek egyenlőtlensége az otthon falain belül kezdődik, többek között igenis ott, hogy ki mennyit mosogat. Cselédnek tekinteni a másikat, megfosztani egyén mivoltától, egyedüli életécéljának a másokról való gondoskodást tételezni – a bántalmazás kezdete, annak egy formája.”

És ugyanez a femináci mentalitás jelenik meg minden erről szóló cikkben, hol látványosan, hol visszafogottabban. A nők áldozatok, a férfiak elnyomók. Amit éppen te is próbálsz itt burkoltan bizonygatni, lesöpörve minden épkézláb ellenérvet. Nem logikai alapon közelíted meg a kérdést, hanem érzelmi – ideológiai oldalról, talán ezért is igyekszel minél többször szalmabábokkal vitatkozni, ahelyett hogy az itt lévők érveit cáfolnád. :)

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Biztosra vettem, hogy sikerül kiforgatni a mondanvaló lényegét. Két nem létezik, nőnek és férfinak születünk. Ennyi. Ez a harminc felett szüljük az első gyereket meg kapitális ökörség minden szempontból.

George Herceg
Újságíró

Kedves 31Anna

Alapvetően a cikk üzenete az, hogy a házimunkát és a pénzért végzett munkát ne mossuk össze. Én becsülöm a feleségek, anyák házimunkáját, mégse gondolom, hogy nekik ezért fizetés, vagy bármilyen pénz járna. Azzal is egyetértek, hogy a gyerek társadalmi haszon. De!
Az, hogy egy nő vállal gyereket vagy sem, hogy egyet vagy többet, hogy egy lusta fasznak, vagy egy szorgalmas rendes embernek az egyedül az ö döntése és az ő magánélete. De aki utólag 2-3 gyerekkel sír, hogy járjon pénz azért mert a saját gyerekeinek pelenkát cserél és főz annak a következőket tudom mondani:
– nem kell mindenkinek szülnie
– annyi gyereket vállalj amennyit picsogás nélkül fel tudsz nevelni. Ha csak a CSOK miatt, meg azért szültél többet, mert rühelled a munkahelyed, a szakmádat, vagy a munkavégzést, akkor rábasztál, mert a házimunka is van olyan monoton és fárasztó
– jól nézd meg kinek szülöd a purdékat
– már most is kapsz egy csomó támogatást azért, mert gyereket vállaltál, persze nem sokat és nem tudsz belőle a férjed nélkül megélni, de az állam ennyire árazta be a munkád.
– ha semmilyen örömet nem okoz azokért dolgozni akiket szeretsz, nagy baj van veled
– köszönet és tisztelet és segítség és támogatás jár neked a házmunkáért, de ezt csak a közvetlen családtagjaidtól várhatod el, hiszen nekik végzed a házimunkát. Sőt magadnak is, elvégre a gyerek születése előtt is ki kellett mosni a kádat nem? Fizetés, pénz senkitől sem jár ezért.
– gondolj nagyanyádra mennyire nehezebb volt ez neki és adj hálát a technológiának, hogy gépesítette a háztartásod
– ne picsogj, te tervezted a családodat, innen jön a családtervezés fogalma, szóval nehéz a házimunka mégis mindenki elvégzi ki-ki igénye szerint és nem panaszkodik
– minden ami ezt pénzre akarná váltani faszság.
Remélem semmi nőelleneset nem hallasz ezekből a sorokból ki, mert ezek jó része a férfiakra is vonatkozik.

common man
Olvasó
common man

A családban vagy házasságban végzett házi tevékenységet nem szabad(nem is igazán lehet) forintosítani.Akik ezt szorgalmazzák egyértelműen a család szétzüllesztésén iparkodnak.Nyilván vannak agymosott felheccelt nem túl gondolkodóképes követőik is.Mert forintosítsuk a takarítást.Aztán jöhet az összes többi, mosogatás főzés.Szex,gyereknevelés,rám mosolyogtál,beszélgettél együtt néztem veled a tv-t és így tovább.Akkor mi marad az egészből? Semmi.Tehát már az összegszerű értékről való bármely vita már az ő győzelmük felé vezető lépés. Nem és kész.Ha pénzért akarja csinálni vannak megfelelő állások. De a család a házasság az nem egy állás.Szerintem azért jóval több mint ha a lebontott részeit csak úgy összeadnánk egybekutyulnánk.

31Anna
Olvasó
31Anna

A családot a fenti cikkekhez hasonló írások züllesztik, amelyek mélyen lenézik a gyermekneveléssel, a család ellátásával kapcsolatos munkákat és magát az anyaságot. Hogy mi a célja a forintosításnak, fentebb leírtam.

A család, a házasság nem egy állás. De sok minden mellett közös anyagi vállalkozás is, közös felelősség is. Miért baj az, ha végiggondolják az emberek, mennyibe kerülne, ha a család kasszájából ki kellene fizetni egy idegennek a a családért végzett munka értékét?

Hunn
Újságíró

Nem, kedves 31Anna, a nők által végzett házimunkát, az anyaságot és a gyermeknevelést a feministák – köztük te is – próbálják úgy beállítani, mintha az a férfiak számára úgymond “értéktelen lenne”.

VÉGIGGONDOLNI???? LOL Te most komolyan azt akarod itt elsütni több kommentben is, hogy a feministák pusztán annyit mondanak, hogy gondoljuk végig mennyit takarítunk meg családilag azzal, hogy nem kell bejárónőt fizessünk, és közösen örüljünk neki???

Baszod, te azért nem vagy semmi, ekkora link kamugép csajra nem is emlékszem az eddigi itteni női kommentelők közül….

31Anna
Olvasó
31Anna

Kedves Hunn! Olvasd el a fenti cikket! Értékesnek állítja be a gyerekekért, a családért végzett munkát a szerző? Sokan bagatellizálják azt az időt, erőfeszítést, felelősséget, napi szinten nélkülözhetetlen munkát, amit a családért végzett munka jelent. Merthogy annyira természetes az elvégzésük, hogy talán fel sem tűnik. Annak, aki nem végzi.
Neked mi a gondod ezzel, hogy kiszámolják, mennyi lenne a piaci értéke a családért végzett munkának? Miért lenne ez bárki számára ártalmas?

Hunn
Újságíró

Kedves 31Anna, elolvastam a cikket, és nekem az jön le az egészből, hogy mivel te azt akarod belelátni, hogy a férfiak úgymond “nem értékelik a nők által végzett házimunkát” ezért függetlenül attól, hogy ilyesmiről szó sincs benne, te ezt látod bele. Ezzel viszont nehéz vitatkozni, mert emiatt a te esetedben nem arról vitatkozunk, hogy ténylegesen miről szól a cikk.

Nekem az égegyadta világon semmi problémám nincs azzal, hogyha családon belül kiszámolják, mennyit lehet megtakarítani egy bejárónőn. Nekem tökmindegy, hogy odahaza ki milyen matematikai feladványok megoldásával tölti az idejét, ez egy szabad ország. Nekem az a bajom, hogy bár te is pontosan tudod, hogy a feministák kurvára nem arról beszélnek, hogy ezt ki kéne számolni, de mégis úgy csinálsz, mintha pusztán erről lenne szó, és kamu-értetlenkedsz, hogy mi is ezzel a baj.

Kérdés: végeznek-e a férfiak is otthon bármi olyan tevékenységet, ami házimunkának számít, és amiért nem kapnak egy vasat se? És ha igen, és ha a nemi egyenlőség alapján ez a gyakorlat helytelen, akkor a nőknek kéne-e ezért fizetni? Ha egy férfi egyedül van, és magának végzi a házimunkát, azért járna-e neki pénzbeli kompenzáció a női lakosságtól, akinek ezt el kéne végeznie “láthatatlan munkaként” ha az adott férfi házas lenne? Én ilyen helyzetbe vagyok, légyszi utald át nekem a lóvét, megadom a számlaszámom.

31Anna
Olvasó
31Anna

Kedves Hunn!
Hozz bármiféle bizonyítékot, hogy Magyarországon van olyan párt, szervezet, alapítvány, stb. aki azt kéri, hogy a házimunkát bárki fizesse ki! :)

Már elköltöztél anyukádtól?

Nekem több olyan egyedülálló férfiismerősöm van, aki nagyon elfoglalt, bejárónője van. Ezt az összeget te megtakarítod, ha magad végzed el a háztartási munkát. Ennyi. Te gondolod túl az egészet. Természetes dolog, hogy a férfiak is végeznek otthon láthatatlan munkát, aminek szintén van értéke, és a pénz benne marad a családi kasszába.

Hunn
Újságíró

Már megadtam neked a választ: a feministák követelik ezt. Ezen nem változtat az sem, ha te szándékosan hülyének tetteted magad, és úgy csinálsz, mintha nem erről lenne szó. Én sajnos nem követhetlek ebbe a párhuzamos univerzumba, mert szerencsére feministaként azt még nem tudjátok előírni nekünk, hogy kötelezően azt kell hazudjuk, amit ti hazudtok, sem azt, hogy kötelezően úgy kellene tegyünk, mintha nem vennénk észre a hazugságaitokat.

Az, hogy én hol lakok, az ne aggasszon téged. Nem te fizeted a lakbért, úgyhogy a lakhatásommal kapcsolatos bármiféle véleményed akkor sem számít, ha mamahotelben, akkor sem ha albérletben, és akkor sem, ha aluljáróban csövezek. Mellesleg nem látom értelmét saját lakásért erőlködni. Az ilyesmit régen a nőkért csinálták a férfiak, de a mai modern, feminista nőkért két fűszálat nem érdemes keresztbe tenni, nemhogy egy lakásért gürcölni, basszus…

31Anna
Olvasó
31Anna

“Már megadtam neked a választ: a feministák követelik ezt”

Hol? Kik? Melyik az a magyarországi feminista szervezet, aki követeli? Hol vannak a petíciók, előterjesztések, stb. ? Te vádolsz engem hazugsággal, holott nem vagy hajlandó név szerint ilyen magyar szervezetet megnevezni.

“Az, hogy én hol lakok, az ne aggasszon téged. Nem te fizeted a lakbért, úgyhogy a lakhatásommal kapcsolatos bármiféle véleményed akkor sem számít, ha mamahotelben, akkor sem ha albérletben, és akkor sem, ha aluljáróban csövezek. Mellesleg nem látom értelmét saját lakásért erőlködni. Az ilyesmit régen a nőkért csinálták a férfiak, de a mai modern, feminista nőkért két fűszálat nem érdemes keresztbe tenni, nemhogy egy lakásért gürcölni, basszus”

Sok ember nemcsak a pénzért “gürcöl”, hanem az alkotásért, a jó célért, mások segítéséért, egyszerűen azért, mert értelmét látja a munkájának. Dolgozik a rábízott emberekért, gyerekekért, házat tervez, gyógyít, elintézi mások ügyeit, létrehoz valamit, stb. Nemcsak a nőkért dolgoztak régen sem.
Mellesleg szerintem egy önálló élet kialakításáért akkor is érdemes dolgozni, ha valaki egyedülálló.

Hunn
Újságíró

Hogy hol és kik? A tetves feminista újságírónők követelik a tetves feminista cikkeikben a tetves feminista médiában, kedves 31Anna. Milliónyi cikket csatoltunk már bizonyítékként. Ezzel, gondolom, végre le is zárhatjuk azt az álnaiv kérdésedet, hogy kik követelik és mi rá a bizonyíték? Köszönöm.

A kapitalizmusban az ember pénzért dolgozik, kedves 31Anna. A dolognak az a lényege, hogy az ember a munkában eltöltött idejéért cserébe a lehető legtöbb pénzt kapja. Hogy emögött kinek mi az egyéb motivációja, az egyénenként változik. De a lényeg ez.

Taiko
Olvasó
Taiko

Hoppá! De hiszen a férfiak apaságát is fillérre pontosan annyira árazza be az állam, mint a nők anyaságát. A szavaidból kiindulva egy apuka se nyervékoljon, hogy baszékony, fogamzásképes tenyészkancát választott, meg hogy őt nem becsüli meg sem a Zállambácsi, sem a felesége. Csak tudnám, hogy Nagycsaládosok Érdekvédelmi akármijének férfi elnöke miért sír állandóan pénzért, családi támogatásért a kormánytól. Te érted ezt? Szegény nyolcgyerekes fehér hetero apuka ajvékol, hogy nem ismerik el az ő családért hozott áldozatos munkáját, ezért kell neki adóvisszatérítés meg jelentős gázártámogatás stb. (Lásd Kálmánt) Szóval ha az anyuka családért hozott áldozata nulla forint, akkor miért ér tíz és százezreket az apukáé? Mindent meg lehet fordítani amit írsz és így is van igazsága.

common man
Olvasó
common man

Szóval ha az anyuka családért hozott áldozata nulla forint, akkor miért ér tíz és százezreket az apukáé?

Az apuka azért kap százezreket mert elmegy focizni a fiával? Vagy elviszi a lányát az uszodába? Vagy milyen pénzre gondoltál?

szavaidból kiindulva egy apuka se nyervékoljon, hogy baszékony, fogamzásképes tenyészkancát választott

Ezt nem tudom melyik szavamból következtetted.Ha jó nő maradt ki nyervákol? Legfeljebb egy kis változatosságra vágyik a férfi.

Csak tudnám, hogy Nagycsaládosok Érdekvédelmi akármijének férfi elnöke miért sír állandóan pénzért, családi támogatásért a kormánytól.

Nem hallottam mit mondott.De te családi támogatást mondtál.Az a családé nem?(legalábbis elvileg)

Te érted ezt? Szegény nyolcgyerekes fehér hetero apuka ajvékol, hogy nem ismerik el az ő családért hozott áldozatos munkáját, ezért kell neki adóvisszatérítés meg jelentős gázártámogatás stb. (Lásd Kálmánt) Szóval ha az anyuka családért hozott áldozata nulla forint, akkor miért ér tíz és százezreket az apukáé?

Ezt olvasd el magadnak újból mert ez teljesen logikátlan.Az anyuka családért hozott áldozata nem nulla forint ezt te állítod. Én azt mondom ,hogy aki forintosítani akarja az a család szétverésére törekszik.Egyébként a családért hozott áldozat alá te mit sorolsz? Még.

31Anna
Olvasó
31Anna

Az alapvető üzenet ez, csak sok a sallang benne. :)

A gyereket nem csak a nő vállalja, hanem a férfi is. Ketten vállalják. Eleve rossz a felvetésed, hogy a gyermekneveléssel, családdal járó láthatatlan munkát csak a nőknek tulajdonítod. Hiába írtad oda a kommented végére, hogy ez a férfiakra is vonatkozik, a mondataid egyértelműen nőkről szólnak.

Egy előző kommentemet idézem: Tudnál mutatni olyan magyar szervezetet, pártot, alapítványt, bloggert, stb. aki komolyan felveti, hogy bárki fizessen munkabért a láthatatlan munkáért? Nem véletlen, hogy szerző sem linkelte a cikket, amire hivatkozott. Más dolog kiszámolni azt, mennyi marad a családi kasszában az által, hogy egy munkát nem idegennel végeztetünk el, és más dolog valakitől kérni ennek az összegnek a kifizetését.
Ha a családtagok pl. kifestik a lakást, kiszámolják nagyjából, hogy kb. 200.000- 300. 000 forintot takarítottak meg. Ha van a családban pl. villanyszereléshez értő ember és áthúzza a vezetékeket a házban, megint csak meghatározható, mennyi maradt így a család kasszájában. De az ritkán jut az emberek eszébe, mennyi marad a család kasszájában, ha nem alkalmaznak házvezetőt és bébiszittert. Pedig ugyanúgy ez a pénz a családnál marad.
A fenti cikk is jelzi, hogy vannak, akik mélységesen lenézik a család ellátása érdekében végzett, a gyerekek nevelésével járó munkát. Ennek az igazságtalan attitűdnek a formálása a cikkek célja. A forintosítással is növelni lehet ennek a nélkülözhetetlen, a társadalom számára rendkívül fontos munkaformának a megbecsülését, felhívni figyelmet az értékére.

A háztartási munka, gyereknevelésessel járó munka nem hobbi, mint a bélyeggyűjtés. Nélkülözhetetlen a társadalom fennmaradása szempontjából. Biztos vagy benne, hogy az érte járó köszönetet, tiszteletet valóban megkapják az azt végzők a családtagjaiktól? Lásd a fenti cikket. A társadalom szemléletét is formálni kell ez ügyben, amit pl. azzal is lehet, hogy eddig kevéssé végig gondold szemszögből vizsgáljuk a láthatatlan munkát: mennyit kellene kifizetni, ha mással végeztetnénk el. Így talán előbb-utóbb beszivárog a családokba is háztartásban végzett munka fontosságának az elismerése, tisztelete, és azok a családtagok is belátják ezt, akik esetleg korábban lenézték és kevéssé végeztek úgynevezett láthatatlan munkát a család érdekében.

– nem kell mindenkinek szülnie

Nem, manapság sokan nem is akarnak. Rájuk meg azért haragszik a társadalom. :)

– annyi gyereket vállalj amennyit picsogás nélkül fel tudsz nevelni. Ha csak a CSOK miatt, meg azért szültél többet, mert rühelled a munkahelyed, a szakmádat, vagy a munkavégzést, akkor rábasztál, mert a házimunka is van olyan monoton és fárasztó

A gyerekek felnevelését ketten vállalják. Anya és apa. Ketten tartják el őket, Ketten végzik el a gyermekneveléssel járó házimunkákat. “Picsogni” a megélhetés nehézségeiről is mindkét nem szokott. A házimunkát nemcsak azok végzik, akik főállású anyák-apák, hanem a többségnek emellett kereső munkája van, tehát a házi munka forintosított értéke őket éppúgy érinti.
Az a felvetésed, hogy nők azért akarnak anyák lenni, mert lusták dolgozni, méltatlan dolog.

ha semmilyen örömet nem okoz azokért dolgozni akiket szeretsz, nagy baj van veled

Ezt üzend azoknak férfitársaidnak, akik a házimunka örömeit önfeláldozóan átengedik a feleségüknek!

köszönet és tisztelet és segítség és támogatás jár neked a házmunkáért, de ezt csak a közvetlen családtagjaidtól várhatod el, hiszen nekik végzed a házimunkát. Sőt magadnak is, elvégre a gyerek születése előtt is ki kellett mosni a kádat nem? Fizetés, pénz senkitől sem jár ezért.

A család a társadalom alapja. A gyerek a társadalom jövője. Nem csak a közvetlen családtagok ügye, mi zajlik egy családban. Családról beszélünk most, a többi családtag, a gyerekek érdekében végzett munkáról.

gondolj nagyanyádra mennyire nehezebb volt ez neki és adj hálát a technológiának, hogy gépesítette a háztartásod

Azért az vicces lenne, ha a te munkabéredet holnaptól x összeggel csökkentené a főnököd azzal az indokkal, hogy nagyapád korában még nem használtak olyan modern technikát, mint te most.

George Herceg
Újságíró

Kedves Anna!

Sajnos benne ragadtál egy rossz gondolati sémába:

“A háztartási munka, gyereknevelésessel járó munka nem hobbi, mint a bélyeggyűjtés. Nélkülözhetetlen a társadalom fennmaradása szempontjából. Biztos vagy benne, hogy az érte járó köszönetet, tiszteletet valóban megkapják az azt végzők a családtagjaiktól?”

Ez igaz, de senki sem a társadalmi haszonért alapít családot. A gyerekvállalás minden terhe ellenére egy “önző” dolog. Legalábbis én még olyan szülővel nem találkoztam, aki társadalmi célokért vállalt volna gyereket. A család, a gyerek magánügy, hogy a családtagjaid tisztelik-e az értük végzett munkásat, ahhoz a társadalomnak, vagy a kívül állóknak nincs sok köze.

“A gyerekek felnevelését ketten vállalják. Anya és apa. Ketten tartják el őket, Ketten végzik el a gyermekneveléssel járó házimunkákat. “Picsogni” a megélhetés nehézségeiről is mindkét nem szokott. A házimunkát nemcsak azok végzik, akik főállású anyák-apák, hanem a többségnek emellett kereső munkája van, tehát a házi munka forintosított értéke őket éppúgy érinti.
Az a felvetésed, hogy nők azért akarnak anyák lenni, mert lusták dolgozni, méltatlan dolog. ”

Sőt, házimunkát akkor is végzünk, ha nincs se gyerek, se partner. Azt is forintosítsuk? Vannak nők akik ezért szülnek és vannak akik nem. Ez nem általánosítás volt, de azok szoktak picsogni, akik azt hitték, hogy a baba projekt láblógatás lesz a munkahely helyett, majd rájöttek, hogy több energiát vesz ki belőlük, mint a 8 órás munka.

“A család a társadalom alapja. A gyerek a társadalom jövője. Nem csak a közvetlen családtagok ügye, mi zajlik egy családban. Családról beszélünk most, a többi családtag, a gyerekek érdekében végzett munkáról. ”

Ha nincs semmilyen deviancia, bűncselekmény, környezetet zavaró viselkedés, akkor bizony, hogy mi zajlik egy családban, az kizárólag a család tagjaira tartozik. Ez a magánélet “szentsége” Hagyjuk meg a társadalom mérnökösködést a politikusoknak.

“Azért az vicces lenne, ha a te munkabéredet holnaptól x összeggel csökkentené a főnököd azzal az indokkal, hogy nagyapád korában még nem használtak olyan modern technikát, mint te most.”

Tudom, hogy nehéz elfogadni, de a házimunka nem munka, mert nem adnak érte fizetést, és ha minden jól megy, nem is fognak soha.

31Anna
Olvasó
31Anna

Kedves George Herceg!

Ez igaz, de senki sem a társadalmi haszonért alapít családot. A gyerekvállalás minden terhe ellenére egy “önző” dolog. Legalábbis én még olyan szülővel nem találkoztam, aki társadalmi célokért vállalt volna gyereket. A család, a gyerek magánügy, hogy a családtagjaid tisztelik-e az értük végzett munkásat, ahhoz a társadalomnak, vagy a kívül állóknak nincs sok köze.

Senki nem társadalmi haszonért alapít családot, de ez nem azt jelenti, hogy jólesik a családért dolgozó embernek, ha lenézik, bagatellizálják az erőfeszítését. A család, a gyerek nemcsak magánügy, fontos társadalmi érdek. A közvélemény értékítélete befolyásolja az egyes családok belső viszonyait, hozzáállását a családért, a gyerekekért végzett munkához. Ha maga a társadalom igyekszik nem tudomást venni arról, hogy a gyermeknevelés, a háztartás naponta mennyi időbe, energiába, erőfeszítésbe kerül, nagyobb az esély arra, hogy a családon belül is hasonló hozzáállás fog megjelenni.

Sőt, házimunkát akkor is végzünk, ha nincs se gyerek, se partner. Azt is forintosítsuk? Vannak nők akik ezért szülnek és vannak akik nem. Ez nem általánosítás volt, de azok szoktak picsogni, akik azt hitték, hogy a baba projekt láblógatás lesz a munkahely helyett, majd rájöttek, hogy több energiát vesz ki belőlük, mint a 8 órás munka.

Miért ne lehetne forintosítani az egyedülállók esetében a házimunkát? Nekem több olyan férfiismerősöm van, akik nagyon elfoglaltak, a szabad óráikat nem akarják házimunkával eltölteni, házvezetőnőjük van, aki hetente x alkalommal megy hozzájuk. Aki nem költ házvezetőre, nyilván ezt az összeget megtakarítja. Az nyilvánvaló, hogy egy baba megszülése, nevelése, életben tartása az első évben több idő, energia, mint egy 8 órás munka. Ezek nők nem azért “picsognak”, mert ezt nem tudták volna, hanem azért, mert sokan azt hiszik, hogy ez az időszak nekik nyaralás, és csak otthon lógatják a lábukat.

Ha nincs semmilyen deviancia, bűncselekmény, környezetet zavaró viselkedés, akkor bizony, hogy mi zajlik egy családban, az kizárólag a család tagjaira tartozik. Ez a magánélet “szentsége” Hagyjuk meg a társadalom mérnökösködést a politikusoknak.

A család nem egy elszigetelt közösség, ezer szállal kötődik a társadalomhoz, a társadalom része. A társadalmi hatások, attitűdök, sztereotípiák, törvények, stb. természetszerűleg hatnak a családokra. Ha a társadalom változik, a családon belüli viszonyok ezt bizonyos határok között nyilván lekövetik.

Tudom, hogy nehéz elfogadni, de a házimunka nem munka, mert nem adnak érte fizetést, és ha minden jól megy, nem is fognak soha.

Te magad is ezt írod: házimunka. :) Azaz munka. Nincs is rá más kifejezés. Ha a közvélemény munkának tartja a háztartással, gyermekneveléssel járó munkát , mindegy, neked személy szerint mi a véleményed. A munka szó jelentésébe nem csak a fizetett munka tartozik bele.

Szerinted miért baj, ha növelik házimunka presztizsét pl. a piaci értéke meghatározásával?

George Herceg
Újságíró

Még egy kérdés: Csak az értékes, ami pénzben kifejezhető? Anyám gondoskodása forintosítható? Magam ellátásáért számítsak fel magamnak fizetést? Csomó kínzó, megválaszolásra váró kérdés…

31Anna
Olvasó
31Anna

Messze nemcsak az az értékes, ami pénzben kifejezhető. Anyád gondoskodása felbecsülhetetlen, mégis pl. az ide kommentelők egy része értéktelen élősködőnek tartja. Szerinted hány órát szentelt a te felnevelésedre az édesanyád? Mennyit kellet volna fizetni pl. egy bébiszitternek 0-1 éves korodik azért, hogy majdhogynem 0-24-ben rád vigyázzon, érted dolgozzon, életben tartson, stb.? Nyilván megfizethetetlen, bár a cikk tisztelt írója szerint ezt a munkát hasonló színvonalon, piti pénzért végezte volna egy fizetett alkalmazott. Megfizethetetlen, de ha pl. órabérre átváltanád, egész szép összeg jönne ki. Amit nyilván soha, senkitől nem kér el egy anya, de ha belegondolsz a dologba, hátha nem tartod a társadalom élősködőjének.

Bazinga
Újságíró

“Biztos vagy benne, hogy az érte járó köszönetet, tiszteletet valóban megkapják az azt végzők a családtagjaiktól? Lásd a fenti cikket. A társadalom szemléletét is formálni kell ez ügyben, amit pl. azzal is lehet, hogy eddig kevéssé végig gondold szemszögből vizsgáljuk a láthatatlan munkát: mennyit kellene kifizetni, ha mással végeztetnénk el. ”

Ja, hogyne :D Valamilyen bugris feminista kitalálta ezt a “láthatatlan munkát” mert éppen nagyon erőlködött, hogy megtalálja a patriarchális elnyomás jeleit. A női magazinok meg évente párszor lecsapnak a témára, mert hozza a kattintásokat. A nők egy részének (neked is) nagyon jól eladhatók az ilyen áldozati pózt firtató témakörök.

Az a szép ebben a “nem becsülik meg eléggé” vagy “nem tisztelik eléggé” féle
feltételezésekben, hogy hasraütésszerűen lehet puffogtatni őket. Megmérted? Konkrétan miben nyilvánul meg társadalmi szinten? Pontosan mi az a szint, ami már megfelelő megbecsülést jelent? Te se tudod, csak a bejáratott paneleket ismételgeted, mert azok jól hangzanak. Ez arra jó ürügy, hogy még egy irányból lehet csesztetni vele a férfiakat, mert természetesen ez mögött is a patriarchális összeesküvés áll, mi más. Nem valami helyes társadalmi szemléletformálásról van szó, azért kerül elő a téma (ahogy bizonyos más témák is), hogy mindig napirenden legyen egy férfihibáztató toposz.

Az meg hogy attól változna meg valakiben a helytelen szemlélet a házimunkára nézve, hogy azt ezentúl pénzben fejezik ki neki, naiv, együgyű elképzelés. Aki nem becsül egy bizonyos fajta tevékenységet, munkát, az nem azért nem becsüli meg, mert nem tudja, hogy mennyit lehetne vele piaci alapon keresni. Akik pl. lenézik a kurvákat, azoknak nem változik meg a véleményük csak azért, mert hát sok pénzt is lehet úgy keresni… Vagy akik lenézik az ügyvédeket. Vagy a modelleket, vagy focistákat, van sok példa rá. Ezek nem ilyen egybites dolgok, hogy mondasz egy számot, és az ember látásmódja megváltozik, de azért hajrá. Nyilván te hiszel ebben :D

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Lehet úgy is gondolkozni, hogy még mindig jobb, ha lenézik, de legalább megfizetik, mint ha lenézik és meg sem fizetik. :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A lényegen ez nem változtat.

Bazinga
Újságíró

Lehet, de nem mindig érdemes :)

Margarete
Vendég
Margarete

“még mindig jobb, ha lenézik, de legalább megfizetik, mint ha lenézik és meg sem fizetik. :)”

Megszólalt az álkurva.

LeelooDallas
Olvasó
LeelooDallas

Szerintem nem arról szól a cikk, hogy a családért végzett otthoni munka nem értékes. Viszont miért kell mindennek pénzben mérni az értékét? Illetve ha igen, akkor a minőséget is ellenőrizze valaki (ahogy egy normális fizetett munkánál) vagy hogy kell ezt elképzelni? Ha egy ügyvéd, tanár, takarító, stb. rosszul végzi a munkáját, akkor arról kap visszajelzést, megmutatkozik a bevételeiben és esetleg még ott is kell hagynia a pályát. Szülőként és háztartásbeliként ez egyáltalán nincs így és attól, mert valaki biológiailag képes volt gyereket szülni, még nem lesz jobb ember és ezzel önmagában semmilyen plusz elismerésre nem jogosult. Ahogy pusztán attól, hogy valaki férfinek születik, még nem lesz alpha.

Ideális esetben önként vállaltad ezeket a feladatokat, amik nagyon durva érzelmi plusszal járnak, nincs olyan fizetett munka, ami ezt nyújtaná. Hát ja, fizetés nem jár érte, de gondolom tudtad, amikor belevágtál és hát valamit valamiért.

hunbagira
Újságíró

Apropó, kis személyes a női szarrágásról(és, hogy mennyi “pluszt” adnak a női politikusok) Települési önkormányzat választottjai -amiben személyem is benne van- felajánlást tett. Eme felajánlás alól -ha nem is mindegyik- de kizárólag nők húzták ki magukat.

Sára
Olvasó
Sára

Kíváncsi vagyok hogy vajon szoktatok e erről beszélgetni a feleségeddel, vagy kérdezd meg anyádat.. Megosztani a házimunkát, aztán mindenki mehet a dolgára. Napi 40 percnél senkinek sem lesz akkor több. Emellett persze sok nő sértve érezné magát a nőiségében ha a férj segítene, vagy ha a házimunkát bejárónő végezné.Túlkompenzál, mindent magára vállalja, hogy bebizonyítsa milyen csodálatos feleség, aztán átmegy passzív agresszióba.
Kisgyerekkel otthon maradni meg szerintem teljesen legitim. Az pedig, hogy ha valaki otthon marad a gyerekkel, férjének főz, vasal, a társadalom számára is igenis hasznos, vadidegenek számára is. :Több munkahely a férfiaknak→több család jut jövedelemhez, a gyereknevelést szerintem magyaráznom sem kell, a férj közérzete pedig sokat dönt arról hogy fog dolgozni a munkában, úgy hogy igen, ez a társ. számára hasznos, ezért is érdemes a nőknek jutalékokat adni szülés után, ami meg is történeik, szóval az egészét elejét lehet venni azzal, hogy ez már évtizedek óta fizetett munka.

Blackur
Olvasó
Blackur

Sziasztok!
Többször felvetettem a témát érdemi válasz nélkül, megpróbálom újra. Általános jelenség, hogy bármiről szól egy cikk a kommentek eleje szól csak érdemben hozzá. Itt is igen hamar 2 kommentelő társunk. másik cikk alatti vitájuk került elő, ami engem spec nem érdekelt. Már látom a hsz-t tovább lehet görgetni, ez igaz de nem lehetne ezt privát üzenetben rendezni? Nem személyeskedés, egyiküket sem ismerem:)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem fogok egy megszállott gyűlölködőnek privát elérhetőséget adni, hogy ott folytassa, meg vagy te őrülve? Sajnálom, ha ez neked nem tetszik, képzeld, nekem sem, de itt szólásszabadság van, mindenki azt mond, amit akar és addig, ameddig akarja. (- Vivi, Delin és Csakszi).

Blackur
Olvasó
Blackur

eddig Te ágáltál a személyeskedés ellen az épp Te teszed:) no comment. E zsengédből látszik, hogy nem olvastad múltkor mit írtam segítek:
régebben ITT volt privát üzenet lehetőség ezt hiányolom.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ebben mégis mi volt a személyeskedés a részemről? :)
Egyébként hiába ajánlgatod, egy gyűlölködő azt így sem, úgy sem használná, mert nem négyszemközt beszélné meg a problémáit, nem az a célja, hanem a kipécézett személyt nyilvánosan alázni, teccikérteni. Szóval ezt gondold már végig.

Margarete
Vendég
Margarete

“mert nem négyszemközt beszélné meg a problémáit, nem az a célja, hanem a kipécézett személyt nyilvánosan alázni, teccikérteni.”

Valaki nagyon magából indul ki :)

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

dézi, dézi. más is tud NAGYON hüje lenni, de elég ritkán reklámozzák!

Margarete
Vendég
Margarete

“Nem fogok egy megszállott gyűlölködőnek privát elérhetőséget adni, hogy ott folytassa, meg vagy te őrülve?”

Pedig mindenkinek osztogatod az elérhetőségedet.

“de itt szólásszabadság van”

Nem úgy, mint a blognak csúfolt oldaladon :)

Alter Ego
Szerkesztő

(- Vivi, Delin és Csakszi)

Mint korábban is említettem, te magad adtad a kezembe a megoldás kulcsát. Mindig odafigyelek a nők tanácsaira, mert a közhiedelemmel ellentétben a férfiaknak nagyobb a hajlama a moralizálásra, amíg a nőket gyakrabban vezérli a nyers, hűvös praktikum, avagy az “egészséges önzés”… – és ha nekik szabad…

Alter Ego
Szerkesztő

Sajnos a privát kommentelés lehetőségét nem tudjuk a jelenlegi keretrendszer mellett biztosítani. Egyébként is le kell hogy hangoljalak: korábban is csak elvétve használta bárki is a lehetőséget.

Viszont ajánlok egy jó megoldást: A kommentek jobb-alsó szélén találsz egy felfelé mutató nyilat. Ennek a segítségével teljes komment-szálakat zárhatsz össze egyetlen kattintással. Szerintem ezzel a módszerrel kevés fáradsággal kiszűrheted a téged nem érdeklő tartalmat.

Blackur
Olvasó
Blackur

köszönöm a választ a nyíllal még próbálkozom.

szombathk
Olvasó
szombathk

Vissza az eredeti témához.
Tényleg idióta dolog fizetséget követelni a házimunkáért. Viszont számíthatna munkaviszonynak ha valaki ezt az életutat választja.? Hasonló konstrukcióban mint a főállású anyaság.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Viszont számíthatna munkaviszonynak ha valaki ezt az életutat választja.? Hasonló konstrukcióban mint a főállású anyaság.

Ha a cigányokat “ki lehetne vonni az egyenletből” és 3 + gyerek fölött…..

szombathk
Olvasó
szombathk

3+ fölött ha volt már munkaviszonyod már választhatod a főállású anyaságot.Azért már jár nettó 25000 ft.

Reszet Elek
Újságíró

Ha gyerekek nélküli a háztartási munka az manapság már nem tesz ki napi nyolc órát és alapban nem sok társadalmi hozzáadott értéke van. Gyerekekkel már más lenne a helyzet.

szombathk
Olvasó
szombathk

Én is legalább egy gyerekkel gondoltam. Gyerektelen házaspárnál tényleg nem indokolt a mai gépesítés mellett.
Htb. – nek lenni ha nincs komoly anyagi háttér mögötted tényleg életveszélyes lehet. Elég egy komoly betegség ,tartós munkanélküliség de befuccsolhat egy vállalkozás is.Jogviszonnyal van tb és sok mindenbe beszámít a munkába eltöltött idő.
Kicsit be lehetne fogni a sápítozó háziasszonyok száját.

Taiko
Olvasó
Taiko

Helló óvónéni! Elmúltál hatvan, nyugger vagy már, vagy még dolgozol? Hol van a férjed? Róla soha egy szó sem esik. Mikor rúgtad ki? A lányod szült neked egy unokát, a kislánynak megvan még az apja? Mit is keresel te itt?

szombathk
Olvasó
szombathk

Dolgozom. Özvegy vagyok-autóbaleset -frontális ütközés következmény. Nem egy unokám van és van apukájuk, anyukájuk.Ennyit ki is googlizhattál volna ha ennyire érdekel.

common man
Olvasó
common man

Ki állna kivel milyen jogviszonyban?

szombathk
Olvasó
szombathk

Gondolom az állammal kb. mint a főállású anyaságnál-csak nem járna érte pénz.

Hunn
Újságíró

Vannak, akik ezt az életutat választják a piaci viszonyok között is, szombathk. Takarítónőnek hívják őket. Alacsony presztízsű munka, alacsony fizetésért.

szombathk
Olvasó
szombathk

Az alacsony fizetés csak részben igaz. Egy megbízható takarítónő aki családokhoz jár ,havi szinten többet tud keresni mint egy alkalmazott.

zgy001
Olvasó
zgy001

szombathk
Olvasó
szombathk

Munkaviszony’ céljából szülni gyereket?
Ki állította? Részemről egy felvetés volt.Azt viszont állítom ha egy család mögött nem áll komoly anyagi háttér és a feleségnek semmilyen végzettsége,sem munkatapasztalata, sem munkaviszony nincs krach
esetén valóban a nyomor jön.

zgy001
Olvasó
zgy001

szombathk
Olvasó
szombathk

Egyik oldalról érten hogy erősen pigmentált honfi társainkat nem akarod támogatni a gyerekgyártásban.
Másik oldalról pedig európai fehér férfikívánalom elsősorban ,hogy az asszony ne dolgozzon csak a családjának éljen.Nagyon sokan ellenzitek a nők tanulását, munkavégzését. De ha nem tanult nem volt munkahelye akkor persze nem jár semmi. Ezt a nők is tudják-többek között ezért sem választják a htb. életmódot.
Részemről egy felvetés volt esetleg tovább gondolkodásért.

hunbagira
Újságíró

:D megint szépen felmondtad a femcsi hazugságokat. Nem mi a korrekt viselkedést várjuk el tőletek-amire genetikailag képtelenek vagytok-. Tehát, ha választatok valamit akkor a munkával/kötelesség részével együtt válasszátok, de ti ezt mindig ki akarjátok spórolni. És a jogalkotók és a korszellem segít nektek ebben.
Ti nem htbk akartok lenni, hanem golddiggerek és nem dolgozók, hanem irodai seggvakarók.

szombathk
Olvasó
szombathk

A mezőgazdaságban, iparban , vendéglátásban, egészségügyben , kereskedelemben dolgozó nők is irodai seggvakarók?

hunbagira
Újságíró

Már megint a kivételekkel jössz, mint a másik példánál az évi több ezer cigány bűncselekményre marinko volt a válasz.:D. Jah bocs az nem te voltál.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Azért ezeket én nem mondanám kivételeknek. :)

szombathk
Olvasó
szombathk

Én sem de ez már innen ego harc és nem vita.

hunbagira
Újságíró

Szerinted…

hunbagira
Újságíró

Hogy aránylik a nő vs férfi munkavállalók száma az említett területeken? :) pláne, ha súlyozzuk a szakértelemmel?:)
A ruházati ipart is azért (is) kellett távol-keletre kiszervezni, mert nem találtak varrónőt.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Is? Bagira, bakker. :)

hunbagira
Újságíró

Mi van?:)

szombathk
Olvasó
szombathk

Nézd meg a KSH adatait ha erre az adatra szükséged van. A maradék minimális ruházati iparunkat pedig az olcsóbb munkaerő miatt vitték ki.
De az eredeti felvetés nem erről szólt. Csak megint találtál indokot ,hogy a szokásos mantráidat leírhasd.

hunbagira
Újságíró

Érdekes a gépipart nem kellett kiszervezni pl..

tomgal
Olvasó
tomgal

Parancsoljatok , itt vannak az adatok 12 évre visszamenőleg ( már volt ezzel kapcsolatban hosszabb elemzés és vitázás azzal kapcsolatban, hogy meg lehetne-e oldani a nők kivonását a munkaerő piacról – nem lehetne-legalábbis nem rövid időn belül és nem jelentős létszámban és ezt nem azért írom mert akkora női munka támogató lennék, hanem mert ez a realitás) .

Ezen a területen dolgozik több nő , mint férfi ( a 2019-es adatok alapján) és ez valós munka, az adminisztratív, pénzügyi tevékenység a 3. oldalon van :

Textil,bőr,bőrtermék:

N: 40,8 ezer
F: 11 ezer

Kereskedelem :

N:302,4 ezer
F: 267,6 ezer

Vendéglátás:

N: 104,8 ezer
F: 82 ezer

Egészségügy, szociális munka:

N:252,5 ezer
F: 65,7 ezer

Az oktatás és közigazgatási melók 70-80 %-a női.

Jelentős a női foglalkoztatottak aránya még :

Mezőgazdaság, erdő, hal gazdálkodás:

F: 154,1 ezer
N: 56,6 ezer

Gyógyszergyártás:

F: 15,6 ezer
N: 7,9 ezer

Gumi, műanyag, nemesfém , ásványi termékek gyártása:

F: 60,7 ezer
N: 31,3 ezer

Számítógép, elektronikai berendezések gyártása :

F: 51,9 ezer
N: 39,2 ezer

Villamos berendezések gyártása :

F: 32,5 ezer
N: 27,7 ezer

Kifejezetten ipari melót végző nők száma ( kereskedelem, egészségügy, vendéglátás , oktatás nincs benne ) : 402,2 ezer

Ami hatalmas ( negatív ) meglepetés volt számomra a férfiak száma az adminisztratív és szolgáltatást támogató szektorban ( a 3. oldalon talàlható). Persze tudom KSH adatok ( van más ?) de miért is kéne ezeket kozmetikázni egy finoman szólva nem ballib kormány részéről ?

https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qlf005a.html

hunbagira
Újságíró

Ez inkább engem erősít. Mellesleg a statisztika teaor szám és nem konkrét munkakör alapján készült.
Ezért írtam is, hogy súlyozva a szakértelemmel. Pl egy étterem kevesebb pincérrel-igaz jóval nehezebben- de működne, chef nélkül viszont nem.

tomgal
Olvasó
tomgal

Részemről meg arra vonatkozott, hogy 402 ezer ipari dolgozót , ha hozzáadjuk a kereskedelemben, egészségügyben , vendéglátóban dolgozókat , akkor millión felüli számban dolgozót nem lehet kivételnek tekinteni ( és akkor még nembeszéltünk a takarítókról, villamos, metró, troli stb vezetőkről stb)

Reszet Elek
Újságíró

Azért a munkaköröket is látni kellene. Mert olyanok is beletartoznak, mint a mindenféle adminisztrátorok, recepciósok meg hasonlók. Egy TB ügyintéző a textilgyárban nem ugyanaz a kategória, mint a szövőnő a gépek között.

tomgal
Olvasó
tomgal

Az adminisztrációs és szolgáltató, ügyfélszolgálati munkakörökben dolgozók a linkelt adatok 3. oldalán találhatók. De ha az ipari adatokat vesszük alapul , vegyük csak az utolsót, a villamos berendezések gyártását :

Össz dolgozók száma : 60.200 fő

ebből férfi: 32.500
nő: 27.700

Ugye nem gondoljuk , hogy ebből több ezer fő, vagy többségük bérszámfejtő, meg titkárnő ,hogy 60 ezer dolgozóra jut 10-20 ezer adminisztrátor? Pláne hogy ilyen termékeket nem állami, hanem profitorientált cégek gyártanak , ahol elemi érdekük , hogy minél kisebb legyen az adminisztratív nem termelő beosztottak száma. Amúgy rengeteg műszerész csaj van. Főleg kisebb kütyük gyártására, finomabb kisebb a kezük, nagyobb a monotonitás tűrésük.

Alter Ego
Szerkesztő

Ha már villamos berendezések gyártása: Én rosszabb napjaimon (a 2008-as globális válság idején) egy nagy elektronikai-telekommunikációs cégnél is dolgoztam anno. A telefonberendezéseket is gyártó-szervizelő vállalat európai szervízközpontjában mobiletelefon-központ-berendezések számítógépes tesztelését végeztem. Egy alkalommal a dohányzóhelyiségben (akkor még volt olyan) hallgattam, hogy a szomszéd asztalnál körömlakkos picsák (fogalmam sincs, hogy amúgy miféle haszontalan irodában bujkáltak az érdemi munka elől) kávé közben azon heherésztek, hogy annyiért fel sem kelnének, amennyiért Béla dolgozik, akiével mellesleg az én bérem is azonos volt. És ezen felül is egyéb hasonlóan rossz ipari tapasztalataim is voltak, még korábban. – Ha egyszer megszemléled a problémát közelről is, akkor az kicsit másképpen fest, mint amikor üldögélsz egy statisztika felett…

Szóval nézze el nekem mindenki, hogy részemről azt mondom, hogy bár a nőket ma nyilván nem lehetne teljesen kivonni a munkahelyekről, de azért szerintem sokkal nagyobb fenntartással kellene szemlélni a nők munkavégzésének hasznosságát, és “az egyenlő munkáért egyenlő bért” (régen okafogyott) feminista szólam mellett a férfiaknak sűrűben kellene hangoztatniuk, hogy “egyenlő bérért egyenlő munkát”!

hunbagira
Újságíró

Most hadd ne idézzem magamat és reszetet. Illetve én soha sem állítottam, hogy a női munkavállalókat ki kellene vonni. Ráadásul azonnal.
Elég, ha felgörgetsz és láthatod, most sem onnan indult a vita. Ez ügyben rókapapáékkal kisebb mértékben zombival volt vitád.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem, azzal a részével ( női munkaerő kivonással ) nem is rád gondoltam-elnézést, ha úgy jött le, te valóban nem állítottál ilyet- rád csak az vonatkozik, hogy azért elég sok a száma a női “nem irodai , seggvakaróknak “ ahhoz , hogy kivételeknek hívjuk őket. Számomra ez sem “gáz” , hogy elismerjem egy nő valós munkáját , ismerek jópárat, aki keményen dolgozik ( no persze olyat is, aki nem :) )

Steganos
Újságíró

Nagyon érdekes cikk! Jópofa oldalról fogod meg, kedves Borisz, csak bunkó vagy. Gondolom direkt.
Olvasgattam itt a többi cikkedet is. Ott is ugyanezt csinálod. Odamondasz, humorral ugyan, de elég keményeket.
Van ennek valami oka? Rejtett sérelmek esetleg? Gyerekkorból, innen-onnan? Csajoktól?

Oldm4n
Olvasó
Oldm4n

Nem értik. Nem értik, milyen hihetetlenül veszélyes az, amikor a pénz belekerül ebbe a képletbe. Nekem a (volt) asszonyom fel akarta számítani a szexet, mint szolgáltatást. Mondom, oké, de akkor fiatalabbtól kell. Nagyobb mellekkel. Nagyon gyorsan szétmentünk. Most egyedül élek harminc év után és rájöttem, mennyivel több pénz marad így a zsebemben. Ráadásul soha senki nem zsarol p..nával. Sőt… Jól főzök, nagyon igényes vagyok a környezetemre, mosok, takarítok. Hetente másik lány jön hozzám arra a fél órára, órára. Három és fél hónap után azt tudom mondani, hogy havi 100.000.- 120.000 az, amit megspórolok ezzel az életvitellel. Tudod, a vigyélvacsoráznimozibaplázábajajjnincsegygöncömsem…! TUDOD TE IS! Nem érik meg az árat, amit kérnek magukért. Nem kéne ezt a pénz témát feszegetniük.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nekem ez elég sivárnak és kiégett életvitelnek tűnik. De ha téged ez tesz boldoggá ! (?) A (pár)választásainkért kizárólag mi magunk vagyunk felelősek , nekem is volt rossz választásom régen, de tanultam belőle.
Szexet, házi munkát felszámítani egy párkapcsolatban elképesztő baromság. Az egyik mindkettő örömét szolgálja( vagy kéne hogy szolgálja), a másik ( a már korábban levezetett megosztásban) mindkettő kötelessége.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

De hát épp ezért mondom, hogy jó, ha a csajnak van saját keresete és finanszírozza magának ezeket a dolgokat. Aztán erre fel megkapom, hogy feminista duma, pedig csak egy járható út, hogy külön kassza, és akkor egyik sem baszogatja a másikat az anyagiak miatt, nincs kihasználtság-érzés sem.
Ismerősi körből is folyton jönnek a visszajelzések a gyakorlatból, hogy sokkal működőképesebb ez. Ilyen, hogy a közös autójukat a csaj vezette, amikor valaki más belement (tehát nem a nő hibája), de üvöltözés van, hogy összetörte, és a következőt biztos, hogy nem fogja vezetni. Na tudod, mikor. Saját kocsi, saját anyagi kár, senkinek semmi köze hozzá.
Ha mi közös kasszán lennénk, már egy hét után kiakadtam volna, mert ő ezerszer spórolósabb nálam, és bosszantana, hogy mi mindenre nem költhetnék, amire amúgy igen.
Azt látom, hogy férfi oldalról általában azok ellenzik a külön kasszát és a nő pénzkeresetét, akik a pénzen kívül nem tudnak mással hódítani vagy mást adni egy kapcsolatban, mert akkor egyértelmű, hogy mást kell felmutatni.

tomgal
Olvasó
tomgal

Szerintem sem rossz ötlet a külön kassza, főleg amíg csak ketten vannak a felek. Gyerekek esetén már árnyaltabb a helyzet, de akkor is kell férfinak, nőnek saját összeg, amivel csak ő rendelkezik.
A helyzet az, hogy régen elég sok házasságot ( no nem mindet és nem is gondolom , hogy többséget) az anyagi függőség tartott össze. Egy biztos , én nem szeretném , ha a feleségem csak azért maradna velem, mert nincs pénze.

Margarete
Vendég
Margarete

Ebből is látszik, hogy pazarolsz meg pocsékolod a pénzt

“Azt látom, hogy férfi oldalról általában azok ellenzik a külön kasszát és a nő pénzkeresetét, akik a pénzen kívül nem tudnak mással hódítani vagy mást adni ”

Mint a pasid.

hunbagira
Újságíró

Off: https://nlc.hu/csalad/20190612/apa-valas-kapcsolattartas/
Csak a mi irodánkban 3 hasonló ügy van.
Mennyi lehet valósàgban?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Egy “sértett” nő bármire, de szó szerint bármire képes, még akkor is, ha ő is belehal a bosszújába.

hunbagira
Újságíró

Illetve mennyi hasonlót hallhatott a szerkesztőség-hogy a sisterhoodot- felülírva lehozta a cikket.

Főttkrumpli
Olvasó
Főttkrumpli

Nemrég szembejött egy cikk, ami már megint nem lehet véletlen.

Annyira nem, hogy a párja megjelent a wmn.hu-n is. Itt is a számszerűsítés körül pörög az IQ, de megjelenik olyan fogalom is, mint az “érzelmi házimunka”.

“Az érzelmi házimunka alatt azt az időt és befektetett energiát értjük, amit a kapcsolataink ápolására szánunk, a családunk érzelmi életének egyengetésével, illetve a családi élet szervezésével töltünk.”

https://wmn.hu/wmn-life/52905-a-tiszta-ruha-nem-magatol-maszik-ki-a-mosogepbol–a-lathatatlan-munkaert-miert-nem-jar-elismeres

Bazinga
Újságíró

Agyzsibbasztó, pláne a megoldási javaslat:

Az egyenlő(bb) munkamegosztás, a segítői háló kiépítése, illetve a láthatatlan munka munkaként való elismerése is fontos lehet a helyzet orvoslásában. A leghatékonyabb beavatkozás azonban az lenne, ha a döntéshozók olyan megoldásokat vezetnének be akár intézményi szinten, amelyekkel csökkenthető vagy kiegyenlíthető lenne ez a fajta munkavégzés.”

tomgal
Olvasó
tomgal

Beszarok, még kalkulátor is van ! Hát tényleg elmentek ezeknek otthonról. És ha pont fele fele arányban végzik otthon a láthatatlan munkát, kitől kérjék az ellenértékét ? Vagy az a baj momentán, hogy egyáltalán létezik otthoni kötelezettség ? Ha gyereket vállal, családot alapít valaki, akkor ez akkora meglepetés, hogy nem csak ő létezik, hogy a gyerekkel, családdal mindkét szülőnek foglalkoznia kell ?

George Herceg
Újságíró

Milyen kár, hogy nem lehet kommentelni a cikk alá!!!!!!!!!!

hunbagira
Újságíró

Szerinted meggyőzöd őket valamiről? (Most csakszi leszek) Egy nőnek vérében van hazudozás (a kurválkodás mellett) ez volt az evolúció során a túlélésük záloga.
Hogy is írja Gárdonyi a láthatatlan emberben a bizánci hercegnő szájába adva. “Egy nő hazugságok nélkül egy harcosok uralta világban egy napot nem tudna túlélni”..
Közvetlenül és/vagy közvetve a férfiak munkáján elősködnek (tisztelet az 1-10 %nyi kivételnek a magyar nők azok az inkább 1%felé konvergálnak 50 alatt) és hozzák eme áldozatpózban a hazug kamu cikkeket.

tomgal
Olvasó
tomgal

És szerinted mi lenne a megoldás arra, hogy ne a férfiak nyakán élősködjenek ? Lássuk be, annak van rációja akkor amit SS ír, külön kassza , közös költségek egyenlő arányú elosztása. De ez túl feminista. Akkor mi a mindenki , vagy többség szàmára elfogadható megoldás, hogy senki ne érezze kihasználtnak magát , de azért ne teljes anyagi kiszolgáltatottság tartsa össze a párokat ? A fiatalabb generáció ( köztük én is) már nem igazán akarja, vagy tudja eltartani az egész családot.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Akkor már érted, hogy miért nem egyszerű ügy ez, mert ha a pasi pénzén élsz, akkor élősködő vagy, ha a sajátodon, akkor meg túl önálló, tehát irtandó feminista. :)
Egyébként pedig olyan életre kell törekedni, amiben nem függ attól a sorsod, hogy hazudsz-e vagy igazat mondasz, tehát nem mások jó- vagy rosszindulatától. (A mai világban alapvetően amúgy is csak inkább utóbbi létezik.)

hunbagira
Újságíró

Az önnellátó feminizmust én nem ítéltem el…csak jeleztem, hogy kb ez olyan mint columbo felesége, mindig beszélnek róla, de még senki nem látta.
Akik “patriarchális reakció” (vagy mi) hívei azok is ezt az esetet élik el legkevésbé.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ezek szerint nem jársz nyitott szemmel. Nem mondom, hogy túl gyakori, de egyre gyakoribb. Az is probléma, hogy nem ismeritek fel szerintem. Ahhoz, hogy valaki önellátó legyen, először is tanulni kell, valamiféle karriert építeni, jól fizető állást szerezni. Ők azok, akiket viszont elítéltek. Pedig belőlük lesznek az önellátó nők, nem a Tesco pénztáros Giziből, aki 20 évesen már megszülte az elsőt. :)

Szóval ti úgy várjátok el sokszor az önellátást, hogy nem veszitek figyelembe, ahhoz mire van szükség, mi az íve, a menete. Ebből lesz aztán az olyan katyvasz, hogy ne legyen élősködő, de szüljön fiatalon, ami gyakorlatilag olyan elvárás, aminek nem lehet megfelelni, ilyen a valóságban nem létezik, hát hogy létezhetne? Nektek is idő felépíteni egy egzisztenciát önállóan, a nőknek is.

hunbagira
Újságíró

“Nem mondom, hogy túl gyakori, de..
” :D
Itt “asszem” abba is hagyhatjuk. De tudod van az a mondás, hogy evés közben jön meg az étvágy. Tehat kosztümös barbikánsk a hr-ről pofátlanabb elvárasai vannk, mint gizinek a pénztárból. Pláne, ha barbika kamudiplomájának a “megszerzése” alatt is golddiggerkedésből és/vagy hobbikurválkodasból (ahogy mondani szoktad) tartotta fent magát.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Látod, megint csak vagdalkozol. A három évem alatt itt még nem jöttem rá, hogy igazából akkor mi is volna a helyes egy nőtől legalább a fősodor szerint. Nem tök mindegy az neked, hogy miből van pénze, ha nem a tiéd kell neki? Egy csomó férfinek is úgy van pénze, hogy igazán nem szeretnéd tudni, honnan van vagy mit lop, csal, hazudik. Ahhoz képest a kamudiplomás hr-es Barbika teljesen rendben van. Ha az ő munkáját a mai világban megfizetik, márpedig jól meg szokták, akkor örülj neki te is, aztán hadd vegyen autót magának belőle.

hunbagira
Újságíró

N+1szer leírtam itt és privátban is . Ahogy tomgalnak is indirekt ebben threadben.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem a legjobb a memóriám, itt meg csak valami agyműtétet láttam tőled javasolni. :)

hunbagira
Újságíró

A mondanivalóm lényege az volt, hogy neki is megvannak a “pofátlan elvárásai”.
Amúgy beleolvastam kommemtekbe. Egyik picsa otthon van háztartásbeliként, de elérte a papucsnál, hogy az eltartáson felül még mosogasson is. És a geci pofátlan féreg nem is érzi, hogy ez probléma.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem értem, mi pofátlan elvárás abban, hogy arra törekszel, hogy saját pénzed legyen.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mint ahogyan zsidók kezébe, ugyanúgy nők kezébe se való pénz.
Zsidó egyből azt nézi kit tudna uzsoráskodással kifosztani, vagy milyen háborút robbantson ki, a nő meg, hogy milyen idiótaságra verje el.

Taiko
Olvasó
Taiko

Szegény anyád,,,,

Naooo
Olvasó
Naooo

Annak se való pénz kezébe, így van, legyen minden nő szegény.

hunbagira
Újságíró

Arra gondoltam, hogy a delikvens barbikáknak is megvannak az eltártásra vonatkozó elvárásai.

Margarete
Vendég
Margarete

Anyád fasza van rendben. Ne a kurvákat védd és ne a férfiakat démonizáld!

Taiko
Olvasó
Taiko

Ezt a kosztümös barbikás dumát legközelebb vágd oda a jogász kolléganődnek…” oszt ” csak nézd, hogy hogy mos le téged a pályáról a bírósági teremben… Dolgoztál te már szakképzett nőkkel, hunbagira?

hunbagira
Újságíró

:D a női kolleginák -általában- rettegnek a tárgyalótermi melótól…:) tudod ott ütközni kell, gyorsan reagálni, és felelősséget vállalni. Egyik sem fekszik nekik.illetve az összefüggések felismerése sem erősségük.

hunbagira
Újságíró

De “kiváló” jogszabály kikeresők…:)

Taiko
Olvasó
Taiko

Én ügyvéd vagyok harminc éve és nem ezt tapasztalom… a női kollégák kurva kemények a tárgyalóteremben. És kurvakönnyen reagálnak. Szerinted miért fogadnak az emberek manapság inkább női ügyvédet?

hunbagira
Újságíró

Erre valami statisztikát is tudsz -gondolom- prezentálni, nemde?!

Naooo
Olvasó
Naooo

Kurva stimmel.

Taiko
Olvasó
Taiko

Amúgy meg a témánál maradva, biztos, hogy lottyadt farmerben, izzadságfoltos pólóban megfelelsz a tünci, ápolt kosztümös hr-es Gizikének? Jól mérted fel magad? Az olvadt sportszelettel díszített alsónadrág csak egy bizonyos kultúrkörben menő, és az jóval Gizike alatt van.

hunbagira
Újságíró

Figyelj, a személyeskedésnek -pláne neten- nem sok értelmét látom.Amúgy még ezt sem bírod pacekban csinálni. Próbálj egyenesen fogalmazni, káromkodni, úgy legalább szórakoztatsz.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Bagiránál ez azért eléggé félrement, és tényleg tré személyeskedni.

Taiko
Olvasó
Taiko

Ez az én hozzászólásom alá ment, szóval meg kell kérdeznem tőled te prosti, hogy mit is akartál itt írni nekem valami Bagiráról? :)

hunbagira
Újságíró

Most két regről nyomod? :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Háeres gizike a cigányok szintjén van, sokat kap a semmiért.

Naooo
Olvasó
Naooo

Az a fajta ügyvéd vagy tokió, amelyik nagyon hidegben a saját zsebébe teszi a kezét?

Margarete
Vendég
Margarete

“Ahhoz, hogy valaki önellátó legyen, először is tanulni kell, valamiféle karriert építeni, jól fizető állást szerezni.”

Milyen kár hogy neked egyik sincs :D

Margarete
Vendég
Margarete

“Akkor már érted, hogy miért nem egyszerű ügy ez, mert ha a pasi pénzén élsz, akkor élősködő vagy, ha a sajátodon, akkor meg túl önálló, tehát irtandó feminista. :)”

Te feminista is vagy meg élősködő is :)

hunbagira
Újságíró

Hát erre nem nagyon látok megoldást tekintve, hogy ez genetikai program náluk. Ahogy a hálátlanság és az önzőség. Talán génsebészeti eljárással modósítani őket. Bár ez messzire vezető lenne.
Amúgy a külön kassza/közös költségek alapján soha nem lesznek kapcsolatok ld 1-es pont. (És most ne gyertek, hogy láttatok már ilyet, én is láttam 100ből 1 és ott is csak azért mert a pasi smvje kb fényévékkel haladta meg a nőét)

Főttkrumpli
Olvasó
Főttkrumpli

A facebook oldalukon lehet kommentelni, ha valaki ingerenciát érez az iszapbirkózáshoz.

Update: kibányásztam a pontos linket
https://www.facebook.com/wmnmagazin/posts/2620074858270865

Én legutóbb a nemi erőszakos cikk miatt írtam a szerkesztőségnek, hogy javítsák ki a valótlan statisztikai adatokat a cikkben, egyelőre válaszra sem méltattak.

hunbagira
Újságíró

Feszen szokás szerint tiltva vagyok..:) illetve, ha nem lennék éppen gyorsan sikerülne újra
Ismerve a női vamzerkodást (is’) :D

common man
Olvasó
common man

Nekem 144 ezer jött ki (Erika néven) Ki fizesse? Kölcsönből lehetne, majd a gyerekekre ráterhelik.

Somogyi József
Vendég
Somogyi József

csivavákra :D

common man
Olvasó
common man

Jozef!
Nekem igaziak vannak azokra gondoltam.(mármint a gyerekek) Bár ha a csivavák megöröklik a házat(ami a váláskor az asszonyhoz került) arra ráterhelhetik.

Ijk
Olvasó
Ijk

SerialSlut:

Senki nem tart puskát a nő fejéhez hogy szüljön 5 gyereket és legyen háztartásbeli. Lehet szülni 2 gyereket, majd melózni valami lelekolo verseny szferaban. Vagy elmenni kényelmesebb közalkalmazotti szektorba és rinyalni a fizetés miatt.
Vannak választási lehetőségek az eletben, a döntéseknek pedig következményei. Manapság a sírás megy, mert az emberek a döntéseik pozitív hozamát hajlamosak figyelmen kívül hagyni és azt nagyító alá vetni ami negatív, másnak miért jobb.
A feministák vezetői fizetésekert rinak titkárnői felelosegvallalas mellett, az alkalmazottak vállalkozói jövedelemert miközben nem mernek kockázatot vállalni, a csaladanyak karrierert, a karrieristak gyerekért, boldog csaladert.

Margarete
Vendég
Margarete

Jó embernek magyarázod

hunbagira
Újságíró

https://tutiblog.pestisracok.hu/liberalis-no-tarsat-keres-vajon-miert-nem-talalt-eddig/
Sajnos nemcsak a libsikre, hanem minden fehér picsára igaz. Csak a kevés jobbos, nem ilyen hangos..

Reszet Elek
Újságíró
Wolfygirl
Olvasó
Wolfygirl

Kedves Szerző!

Ezzel a cikkel mi volt a célod? Mire szeretted volna felhívni a figyelmet? Milyen megoldást remélsz ezen mondatok papírra vetésétől?

A cikkedet azzal kezded, hogy megpróbálod tisztázni a munka fogalmát, majd az általad kreált – egyébként minden logikát vagy alapot nélkülöző – definícióból vezeted le, az ily módon téves következtetéseidet.

Annyit talán sikerült kihámozni a mondanivalódból, hogy az az álláspontod, hogy a munka alatt a munkaviszony értendő, ahol szerződéses jogviszony keretében áll egymással szemben egy munkáltató és egy munkavállaló és amennyiben a munkavállaló által elvégzett tevékenységért pénz is jár, akkor csakis az a munka. Ugyanakkor, ha bárki ugyanezen tevékenységet magáért végzi el, az máris elveszíti munka jellegét.

Azt szerintem érdemes rögzíteni, hogy a házi munka egy túlbonyolítást nem igénylő hétköznapi jelentéssel bíró kifejezés, amely az olyan jellegű tevékenységeknek a gyűjtő neve, mint a takarítás, mosás, bevásárlás, főzés, stb. A helyzet jelen állása szerint ez egy olyan kifejezés, amely a társadalmi megegyezés értelmében a többségi társadalomban elfogadott jelentéssel bír, ahogyan az is evidencia, hogy ettől még ez nem takar munkaviszonyt és nem keletkeztet munkabér fizetési kötelezettséget sem.

Ettől függetlenül maga a Munka törvénykönyve sem veszi a bátorságot, hogy a munka fogalmát meghatározza, hiszen az élet megkívánja azt a fajta rugalmasságot, hogy maga a piac szabályozza azt, hogy mely tevékenység elvégzésére kerülhet sor munkaviszony keretében és a helyzet jelen állása szerint nincs is most olyan házi munka körébe tartozó tevékenység, amelyet ne lehetne szolgáltatásként igénybe venni (takarító cégek, a házhoz érkező bevásárlás, mosoda és lehetne még sorolni).

A fentiek okán az a megállapításod, hogy a házi munka körébe sorolt tevékenység az nem munka, csak azért, mert az emberek saját maguknak végzik, minden értelmezési szempontból teljességgel téves. Kétségtelenül nem tartozik a munkaviszony fogalmi körébe, de ettől még fogalmilag maga a tevékenység munka jellegű.

Egyébként, ha a te értelmezésed szerint minősítenénk társadalmi szinten a munkát, úgy azon emberek sem dolgoznak, akiknek saját cégük/vállalkozásuk van, hiszen az önfoglalkoztatás a te értelmezésed szerint önös célt szolgál, társadalmi jelentősége/haszna nincs, azaz nem munka, hiszen az önfoglalkoztató rétegtől sem kéri senki, hogy vállalkozzanak. Nem tudom, hogy mit szólnának hozzá a vállalkozók, ha ezt most velük közölve úgy döntene a jogalkotó, hogy ezért a tevékenységért sem jár pénz, aki pénzt akar az mind menjen el munkavállalónak (Kihez is ez esetben? Az államhoz? Hogy gondoltad ezt a fogalmat tulajdonképpen alkalmazni? Mert általánosítani úgy látom kedvedre való volt, de végig gondolni, hogy mit is írsz le már nem volt időd/kedved/agyad?)

Tudod kedves szerző régebben az írástudás csak kivételes emberek kiváltsága volt, akik többek és jobbak voltak másoknál, akik sokat és sokáig gondolkodtak dolgokon, mielőtt azt papírra vetették volna. Az ő gondolataikat évezredek múlva is érdemes olvasni, megfontolni, alkalmazni.

Ma már viszont mindenki írástudónak képzeli magát, amivel gyakorta gondolkodási képesség nem, csak valamit oda okádási vágy párosul, mert ahogyan az a cikk is az, amire te reagáltál, úgy az a tiéd.

Úgy értekezel egyébként ebben a témában, mintha a pénz valamilyen a természet törvényeiben létező jelenség volna, ami bizonyos dolgokért jár és bizonyos dolgokért pedig elképzelhetetlen. A pénz, a gazdaság, a piac, az egész emberi társadalom egy mesterséges és általunk megalkotott intézmény és ily módon folyamatosan változik, pontosan úgy ahogy a társadalom maga. Ha ez nem lenne így még mindig a fán ülve ennénk ki a tetveket egymás hátából.

Most is számos olyan intézmény létezik, amikor pénzt kapnak az emberek (a te általad használt értelmű) munka nélkül (munkanélküli segély, gyes, szociális pótlékok, stb.). Van nők és férfiak számára is, de egyébként, ha a világot a családi kötelék szemüvegén keresztül szemléljük, akkor ezek sem az egyént, hanem a családod támogatják végső soron.

Lehetséges, hogy el fog jönni az a pont, amikor a társadalom úgy dönt, hogy ezt a kört tovább bővíti és az is lehet, hogy nem. Azzal nincsen semmi gond, ha a te személyes álláspontod az, hogy szerinted sem a mosogatásért, sem a fűnyírásért nem jár többlet pénz, amennyiben ezt az ember a saját házában/kertjében végzi, de minek kell hergelni itt a népeket? Miért kell a személyes véleményedet úgy beállítani, mintha az maga lenne az Isteni igazság és azok, akik ezt másképpen gondolják az ördög szolgálatában állnak?

Ha te így látod, nincs más dolgod, mint keresni egy olyan nőt magad mellé, aki szintén úgy go