Toplak Zoltán
35 megosztás

A Férfihang szerzőjének új könyve megjelent

Toplak Zoltán, a Férfihang egyik szerzőjének új könyve nemrégiben megjelent. A Férfisors 2.0 A férfiak ellen hangolt társadalom című könyv a legelterjedtebb feminista hazugságok (patriarchátus van, a nők egyenlő munkáért nem kapnak egyenlő bért, általános a férfierőszak, stb.) után megy, és leleplezi azokat. Az író munkásságában a Férfihang szerzőire is támaszkodott, mint pl. Deansdale, Alter Ego vagy Viruenzola.

A könyv kitér az Isztambuli Egyezményre is, mint a társadalmat súlyosan veszélyeztető egyezményre. A nemrégiben történt parlamenti leszavazás is érthetőbbé válik a fejezet elolvasásával.

Végül egy cikket közöl Szujó Flórián Zoltántól, a Valódi Egyenlőségért Egyesület alelnökétől, aki cikkében azt fejtegeti, hogy milyen jogi hátrányok érik a férfiakat a nőkkel szemben.

A könyv az eposzegy@gmail.com email címen rendelhető meg.

Egy részlet a könyvből:

“1.2 Férfierőszak

 

A férfiak uralmukat a nők felett erőszakkal tartják fenn, szól a feminista mantra. Például: „a nőkkel szembeni erőszak a nők és a férfiak közötti, történelmileg kialakult egyenlőtlen erőviszonyok megnyilvánulása, amelyek a férfiak részéről a nők feletti uralkodáshoz és a nőkkel szembeni megkülönböztetéshez, valamint a nők teljes érvényesülésének megakadályozásához vezettek” – Isztambuli Egyezmény, Preambulum (3) (Az egyezményt később részletesebben is ki fogom tárgyalni, mint veszélyesen férfiellenes nemzetközi egyezményt.)

A feministák szerint a kapcsolati erőszak 95% – át férfiak követik el nők és gyerekek ellen. Ehhez még KSH adatokat is felmutatnak. Viszont azt nem teszik hozzá, hogy a KSH olyan ügyészségi adatokat használt ehhez a statisztikához, amelyek enyhén szólva sem megbízhatók. Az Egységes Nyomozóhatósági és Ügyészségi Bűnügyi Statisztikából (ENYÜBS) táplálkozik a Központi Statisztikai Hivatal.

Az ENYÜBS – sel kapcsolatban viszont a Legfőbb Ügyészség már jelezte 2010 – ben az akkori belügyminiszternek, hogy büntetőjogi következményei lesznek, ha a rendőrség továbbra is hamisítja a statisztikákat. Az akkori legfőbb ügyész, Kovács Tamás leveléből idézek: „több jel is utal arra, hogy az eljárási, az iratkezelési szabályok megszegésére az adatszolgáltatás szándékos torzítása érdekében kerül sor”. (4) Tehát a 95% – os adat teljességgel megbízhatatlan. (Melyet amúgy sokáig meg sem hivatkoztak a feministák, mindezt csak úgy állították, amit a két szép szemükért el kellett hinni.)

Másik adat, amivel operálnak, az, hogy a férfiak 20% — a bántalmazza partnerét. Sajnos, a feminista adatszolgáltatás, statisztika egy külön kategóriává vált manapság. Rossz adatfelvétel, a tárgykörhöz nem tartozó adatok odacitálása, jól működő statisztikából teljesen téves következtetések levonása – ez mind jellemzi. Tamási Erzsébet, az Országos Kriminológiai Intézet munkatársa, férfikutató számára például a „feminista statisztika” egy ilyen teljesen önálló, a tényekkel gyakran semmilyen összefüggést nem mutató tényezővé vált. Így is szokta emlegetni, mint külön kategóriát.

Amúgy is nagyon feltűnő, és a férfimozgalom képviselői által évek óta hangoztatott igazság, hogy a hazai feministák adatai és rangos hazai és nemzetközi kutatások adatai között olyan feltűnő az eltérés, hogy ez megkérdőjelezi az adatok hihetőségét.

Ezen kitérő után lássuk azt a bizonyos 20% – ot! Tegyük fel, hogy igaz. Ennek fényében bátran kijelenthetjük, hogy a férfiak 80% – a semmilyen erőszakot sem alkalmaz a partnerével szemben. Tekintve, hogy a feminista statisztikák a nő sminkjére tett kedvezőtlen megjegyzést is nők elleni, strukturális erőszakként kezel, ezért a fennmaradó 80% – a a férfiaknak teljesen szelíd, báránylelkű partnernek kell, hogy legyen. Akkor hol az általános erőszak?

Mivel a média (még az amúgy rangos Nők Lapja is kritika nélkül hozta sokáig a feminista adatokat) egyoldalúan és időről időre, visszatérően lehozza ezeket a férfiakra nézve kedvezőtlen adatokat, és a békés, szorgos, támogató férfiakról (a többségről) szót sem ejt, olyan kép alakul ki az emberekben, hogy a férfiak mind erőszakosak és veszélyesek.

Mindennek következtében a férfiak fiatalabb generációja (főleg, ha apáikkal, illetve apáik nemzedékének tagjaival nem tudtak elegendő és minőségi időt eltölteni, vagyis betöltődni az ő építő, pozitív mintájukkal) bűntudattól gyötört, saját férfias természetétől tartó, „kiherélt” nemzedék lesz.

Támasz és minta nélkül kell boldogulniuk egy nagyon átalakult társadalomban, ahol a nők piedesztálra vannak emelve. Ez még nem lenne baj, ha a férfiakkal is megtörténne ugyanez, vagyis ezek a folyamatok nem lennének veszélyesen egyoldalúak. Nagyon nagy szükség van a férfiak összefogására, egy építő, támogató, és az igazságot kimondó, megjelenítő férfimozgalomra.

Megrendelés: eposzegy@gmail.com

A Youtube-ra is felkerült egy rövid promóciós videó.

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
35 megosztás


36
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
10 Egyéni hozzászólás
26 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
17 Hozzászólások szerzői
tobbnejuSomogyi JózseftomgalReszet ElekMarcell Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nagyon nagy szükség van a férfiak összefogására, egy építő, támogató, és az igazságot kimondó, megjelenítő férfimozgalomra.

Mint a viccben amikor kérdik a székely bácsit, hogy náluk, a faluban van-e rasszizmus, akkor azt feleli, hogy “még nincs, de igény , az vóna rá” ?

(Olyan “White (man) life matters”-es, tütikézős mozgalomra gondolthatott a költő?)

hunbagira
Újságíró

A költő nem tudom mire gondolt. Én egy ilyen IRA-KKK – SA/SS átmenetre..

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

Erre legalább igaz, hogy “igény, az volna rá” :)

Se - se
Újságíró
Se - se

Férfimozgalom : van.
De eltérni az ösztönöktől csak az álmaikban csalódott férfiak képesek.. még ők is csak kiskanállal és porcukrozva bírják elkezdeni “fogyasztani ezt a kosztot”.
Csalódás nélkül az álmairól nem mond le senki.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

De eltérni az ösztönöktől csak az álmaikban csalódott férfiak képesek..

Milyen ösztönökre gondolsz amiktől el kéne térni?

Se - se
Újságíró
Se - se

Szevasz itteni nemisbarátom.
A kérdésedre röviden annyi a válasz hogy a harci ösztönöktől.

Karinthy óta tudható hogy a nő megjelenése alakít az addíg semlegesen viselkedő emberből férfit.
De ha nem egy hanem több addíg semlegesen viselkedő ember közé érkezik a vonzó NŐ – akkor ott harc lesz. Ha az emberek FÉRFIAK, akkor köztük sorrend kell.
Ezért.. hm.. többek között ezért is nem működnek együtt a férfiak. Az emberek igen, ennek az együttműködésnek az egyik csúcsa az államszervezet – de amikor ez az államszervezet a férfiak ellen fordul akkor kell az egymás közti sorrendről szóló harci férfiösztönt félretenni.
Amíg nem csalódott az egyén a saját álmaiban, addíg képtelen erre.

És nem ez az érdekes, hanem az hogy a piros pirulát habarcsként használva újjáépített álmok (a beteljesült álmok!) mennyire teszik férfi-közösség ellenessé az addíg “idevalósi” férfit. Tehát a siker visszavisz-e engem az ösztönösséghez..

Hunn
Újságíró

Szia Se-se, nem tudom erről mi lesz a véleményed, de – szerintem- a mai világban a csajozás során a nőknél való sikerhez elengedhetetlen, hogy az ember szimplán figyelmen kívül hagyja a férfihierarchiában a többi férfihoz viszonyított helyét. Régen, a klasszikus társadalmakban ezt az ember fia nem tehette meg, még akár száz éve is az ilyesmi akár halállal is végződhetett. Ma viszont nem fenyeget – vagy csak nagyon ritkán – ilyen veszély.

Se - se
Újságíró
Se - se

Szia Hunn, egyetértünk : a hétköznapokban nem kell figyelni arra hogy ki vetett szemet rajtad kívül arra a bizonyos NŐ -re.
..általában.
De ma is ha egyszerre érkezel zümmögni egy nálad jóval erősebbel, az nem a csajjal próbál kirúgatni hanem megveret a kutyáival és a füledbe súgatja hogy hess annak a virágszálnak a környékéről. (drogdealer, államtitkár, menő strici..)

Hunn
Újságíró

Számomra az a mondat lohasztja le, automatikusan, akár a világ legjobb nője iránti szexuális érdeklődésemet, amikor a csaj azt mondja, hogy: “a cigány pasim hamarosan szabadul a böriből”. Megtörtént eset. :) A nő persze nem a világ legjobb nője volt.

Naooo
Olvasó
Naooo

Vagy csak így akart lekoptatni.

Hunn
Újságíró

Egy rövid hajú, 30-as, szénné tetovált, fehér csajszi a VIII. kerületből? Esze ágába se volt lekoptatni, én mondtam neki, hogy maradjunk inkább csak barátok… (Azóta már megbántam. Lyuk, lyuk.)

Se - se
Újságíró
Se - se

Hunn
Én úgy mondom hogy téved a szemének a rabszolgája, amikor a világ legjobb nőjét (élő nőjét) márványból és gyémántból alkotottnak képzeli.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

De ha nem egy hanem több addíg semlegesen viselkedő ember közé érkezik a vonzó NŐ – akkor ott harc lesz. Ha az emberek FÉRFIAK, akkor köztük sorrend kell.

Azt a nő valószínűleg élvezi, de a jelen korban megteheti, hogy leszarja, a „győztest”, mert megteheti, hogy bármelyiket válassza, és ez nem biztos, hogy épp a férfihierarchia csúcsán lévő férfi lesz……..

amikor ez az államszervezet a férfiak ellen fordul akkor kell az egymás közti sorrendről szóló harci férfiösztönt félretenni.
Amíg nem csalódott az egyén a saját álmaiban, addíg képtelen erre.

A csalódottak 80%-a is képtelen.

És nem ez az érdekes, hanem az hogy a piros pirulát habarcsként használva újjáépített álmok (a beteljesült álmok!) mennyire teszik férfi-közösség ellenessé az addíg “idevalósi” férfit. Tehát a siker visszavisz-e engem az ösztönösséghez..

„Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni,
Ottan kell azt megtanulni, hogyan kell a dudát fújni….”

Se - se
Újságíró
Se - se

Óóóó, jeee.. te vagy az. ..a szálazgatós stílusoddal együtt.

Az első részválaszodban megfogalmazott vitatás nem az én kijelentésemre irányul, szerintem a tiéd nagyon mellékes mellékszál…

A második mellékszál jobb. A csalódottak muszáj hogy észrevegyék azt hogy van a jelenüknél sokkal szebb jövő is – és ha szerencsések akkor itt olvasgatva tanulják meg hogy a férfiasabbakat nem csak irigyelni lehet.

A harmadik mellékszáladat nem értem.

És most egy mellékes szál tőlem is : ha emlékszel, magánban is azért hagytam abba a veled írogatást, mert te akartál megtanítani engem túlélni a csalódottságomat – és nem te akartál tanulni az én tapasztalataimból. Egy darabig olvastam az itteni munkásságodat, de nem láttam hogy emelkednél – ezért azóta átlépek a válaszaidon mert nem tanulhatok belőlük. Ez még nem is volna érdekes, csakhogy megtaláltam a párhuzamot közted és egyik Index -es nick között, és szerintem jó a párhuzam. Ő egy provokátor.. és nagyon jól csinálja. Annyira jól hogy muszáj voltam találgatni kezdeni hogy vajon miért is játszik a tűzzel ennyi durva égési sérülés után. Hát szerintem pénzért. (és nem az Index fizeti)
..neked nem kell látnod párhuzamot. :-)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

ha emlékszel, magánban is azért hagytam abba a veled írogatást, mert te akartál megtanítani engem túlélni a csalódottságomat – és nem te akartál tanulni az én tapasztalataimból.

Ja, hogy te vagy az a „piskóta”. Én kérnék elnézést, ha tudom, nem is reagálok rád.
Amúgy meg akart a bánat tanítani téged, én biztos nem…….., arról nem is beszélve, hogy ez meg pláne nem “hoci-nesze” alapon történik…..

Egy darabig olvastam az itteni munkásságodat, de nem láttam hogy emelkednél – ezért azóta átlépek a válaszaidon mert nem tanulhatok belőlük.

Ez legyen így a későbbiekben is, én is át fogok lépni a tieiden, ha hamarabb szólsz, hogy ki vagy, akkor nem is reagáltam volna rá, a későbbiekben biztos nem teszem.

Az Indexe-es „mellékszált” nem igazán értem , de nem is érdekel.

Tudomásom szerint, részemről veled kapcsolatosan (már rég) befejeztem minden fajta kommunikációt és nem is szerettem volna újrakezdeni, de megtévesztett az új/ál neved, elnézést kérek érte.

Se - se
Újságíró
Se - se

Rendben.
Maradunk ennyiben.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ez viszont engem érdekel, mert hogy én oda írok, szóval szerinted milyen nicken fut ott ő?

Se - se
Újságíró
Se - se

Tudom hogy ott is vagy, már beszéltünk pár szót a második topikomon – de most félreértettél.
Nem őt találtam meg, hanem egy olyan nicket aki nem és nem tanul abból ami a viselkedése következtében történik vele. (pedig ami a fórumon elhangozhat azt neki már elmondták, megígérték, lekövették és mindent ott nyilvánosan a szemére is vetettek) Szerintem aki ennyitől nem változik meg, az nem szórakozásból fórumozik hanem feladatot teljesít.
Ezt a hasonlóságot említettem meg – nem ráismertem.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Tiéd az N.V.? :)

Se - se
Újságíró
Se - se

A kezdőbetűk stimmelnek – de ennyiből vajon hogyan jöhettél rá..?
..hm.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem sok topikba írok, és a többinek más a nyitója, szóval kizárásos alapon. :)

Se - se
Újságíró
Se - se

..gyere át..

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

“Kit anya szült, az mind csalódik végül,
vagy így, vagy úgy, hogy maga próbál csalni.”
Egy zseniális meglátás a magyar irodalom egyik kiemelkedő költőjétől.
Bár épp itt jelentette ki valaki nemrég (nem ugyanebben a formában, de ezzel az jelentéstartalommal), hogy aki lemond az álmairól, az “selejtes”.

Razide
Újságíró

A könyv ára valahol lemaradt.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Hmmm… én hagytam volna a magyar 95%-os statisztikát, mert ez ragad meg az olvasóban, és ez teljesen fals.

http://www.parity-uk.org/male_dom_abuse.php

https://www.cdc.gov/violenceprevention/datasources/nisvs/men-ipvsvandstalking.html

Egyébként köszönet és abszolút dícséretes a könyv létrejötte!

ulomenen
Olvasó

Megvettem, jó könyv, gratulálok ezúton is a szerzőnek!

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Nem győzött meg a rövid leírás, sőt. Nem értem, miért kell nyilvánvalóan hamis számszerűsített statisztikákat beemelni a szövegbe úgy, hogy nem teszünk azt cáfoló számokat mellé. Most nem ásom elő, de itt a fórumon többször előkerültek valós statisztikai adatok, amelyek azt bizonyították, hogy semmi különbség a két nem erőszakossága között, egyedül a súlyosság tér el, egyszerűen azért, mert a férfi fizikai erőfölényben van. Így fél lábon áll az egész. A youtube ajánló színvonala meg egyszerűen borzalmas, ok hogy férfiak vagyunk, de kócosan, egy elnyűtt pólóban, mögöttünk fellógatva egy gyűrött lepedő???? Ez megint mi?? Ha nem telik többre sétáljunk ki a Duna partra, vagy valami szép köztérre, akár olyan helyre ami a témával összecseng, nem kerülne semmibe, de ez így egyszerűen szánalmas (ezt most sem késő lecserélni).

Ettől eltekintve minden a témával kapcsolatos ismeretterjesztő munka hiánypótló, így köszönet a szerzőnek!

Horvath Anton
Olvasó

Hát nem randira készült a videóval, na. Nekem nem mondana semmi újat ez a könyv, akiknek ezekre az infókra szüksége lenne azok pont hogy nem férfiak szerintem. De a másik oldalt ingyen se érdekelné, nem hogy fizessen is érte.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Szvsz, akiknek a szemét felnyitni szándékozik, azok ezt látván messze elkerülik. Akik még a mátrixban vannak, azokat ez, így, nem fogja vonzani.

Marcell
Olvasó
Marcell

Megint kiderült, mi kell a nőknek, persze ez nem tetszik a feministáknak:

https://index.hu/kultur/media/2020/06/18/365_nap_netflix_lengyel_erotikus_film_kritika/

hunbagira
Újságíró

Off: Tegnap, mi volt az oldallal?

Reszet Elek
Újságíró

Valaki ránk küldte a biboldó átkot…

tomgal
Olvasó
tomgal

Ma sem tökéletes, szombat délelöttöt ír, miközben írom ezt vasárnap 18.28-kor

Somogyi József
Vendég
Somogyi József

“Azoké a boldogság, akik megelégszenek önmagukkal”

tobbneju
Olvasó
tobbneju

30 fölött, elhízva, a “falig” jutva nyomatja a szokásos feminista rizsát, amit a kereskedelmi tévét néző nők nyilvánvalóan szeretnek is nézni, különben mondanák neki, hogy inkább ezt ne, mert a nézettség az első, azt meg nem nézik, ami nem tetszik nekik. Beszarok, hogy milyen álomvilág alakult itt már ki a nők körül. https://24.hu/szorakozas/2020/07/02/hazasodna-a-gazda-rtl-klub-nadai-aniko-bobe-szereplo-szerelmi-csalodas/

hunbagira
Újságíró

És a dagadt riherongy még büszke is a kettős mércére a viszonossági erkölcs felrúgására.