Alter Ego
29 megosztás

“Fehér vagyok. Férfi vagyok. És rohadtul előnyben vagyok.” – Így terjesztik a fehér férfiak elleni gyűlöletet

A “Szabad nem” blog a genderizmus, az “interszekcionális feminizmus” és lényegében a fehér férfiak elleni gyűlölet felszításában utazik szemmel láthatóan. Legfrissebb cikkükben egy olyan amerikai írást adnak közre, amely még eredeti társadalmi viszonyai között sem állja meg a helyét, Magyarországon közölni pedig egyenesen értelmetlennek tűnhet. Ennek ellenére a szabadon fröccsenő gyűlölet és értelmetlen, indokolatlan irigység olyannyira megtetszhetett a portál üzemeltetőinek, hogy a közreadásnak nem tudtak ellenállni. Az írásból megtudhatjuk hogy a fehér férfiak akkor is privilegizált helyzetben vannak, ha egyetlen társadalmi- szokás vagy program sincs, amely őket támogatná illetve hozná előnybe más társadalmi csoportokkal szemben, sőt ennek csakis az ellenkezőjével találkozhatunk. Mára valójában világszerte a “fehér férfi” – ha nem kifejezetten fehér bőrszíne miatt – csupán férfiúi mivolta miatt is lehet a társadalom “négere”. És mindez jól tükröződik azokban a törvényekben is, amelyek súlyosan diszkriminálják  a férfiakat. Nem mellékesen az írás tudatja azt is, hogy a fehér férfiaknak ideje feledni az emberi tartásukat és gerincüket, legjobban teszik, ha a diszkrimináció ellen szót nem emelnek, szépen kussolnak, és kérnek engedélyt meghunyászkodni. Az alábbiakban James S. Fel cikke következik, a feminista rasszizmus ékes darabja, Németh Gábriel fordításában, mindkettőjük legnagyobb szégyenére:

A férfiasság túltolása, a sztoikus akcióhős bálványozása, akinek minden nő szétteszi a lábát, tévútra vezeti a férfiakat. Meggyőzi őket arról, hogy másnak kell lenniük, mint akik valójában.

A hóvihar a semmiből jött, én meg atomrészeg voltam. Majd’ egy órán át próbáltam taxit fogni, de mind tele voltak. Végül odamentem egy idegenhez, és megkérdeztem, tudna-e segíteni. A megfelelő irányba tartott, és a hazáig vezető útnak több, mint a felét tehettem meg vele. Onnantól aztán egy másik idegent stoppoltam le, és vele vitettem haza magam.

Taxit hívni nem olyasmi, ami miatt bármikor is aggodalmaskodnék. Nekem mindig meg fognak állni. Hasonlóképp nem hezitálok azon sem, hogy be merjek ülni egy idegen autóba, idegen férfiak közé.
Azon sem őrlödök egyáltalán, hogy meg merjem-e csókolni a feleségemet az utcán. Senki nem fog röhögcsélni rajtunk vagy gyilkos pillantásokat küldeni felénk. Végtére is ő nő és fehér.

Ha el kell mennem valahova, még csak gondolnom sem kell olyasmikre, mint hogy be tudok-e jutni az épületbe egyáltalán. Ha nincs rámpa, én felsétálok a lépcsőn, és kész.

Ha orvoshoz megyek, nem kell attól tartanom, hogy nem fog foglalkozni a tényleges bajommal és egyszerűen csak azt mondja majd, hogy fogyjak le. Nem kell aggódnom akkor sem, ha gyorsétterembe megyek. Senki nem fog összesúgni a hátam mögött, megjegyzéseket téve arra, amit eszek, vagy akár nyíltan számonkérni rajtam, hogy miért eszek annyi szemétkaját vagy édességet.

Amikor vezető marketingesként dolgoztam, soha nem söpörték le az asztalról az ötleteimet. Tudod, mi aggasztott sokkal inkább? Hogy túlságosan is siettek elfogadni az ötleteimet. Úgy éreztem, pusztán csak azért, mert egy diplomás fehér pasas vagyok, az emberek már nem mernek valóban konstruktív kritikával szembesíteni. Jaja, szegény én.

Soha nem rágtam a körmömet amiatt sem, hogy sikerül-e megszereznem azt a munkát vagy azt az előléptetést.

Amikor új házba költöztem, nem kellett azon izgulnom, hogy mikor kezdenek majd arról susmusolni az új szomszédok, hogy na, most aztán jól lezuhannak a környéken az ingatlanárak, és hogy nemsokára kész gettó lesz itt.

Attól sem kellett tartanom soha, hogy a saját szülőhazámban kérdőre vonhatnak, hogy hol születtem – sem attól, hogy esetleg valamikor kidobnak vagy egyensen kitiltanak az országból a származásom vagy a hitem miatt.

Soha nem aggasztott az sem, hogy miből fogom fizetni a lakbért és eltartani a gyerekeimet.

Attól sem kell félnem, hogy politikusok, papok vagy akár gyógyszerészek fognak dönteni helyettem arról, hogy mit tehetek a testemmel.

Repülési tilalom, zaklatás biztonsági őrök részéről? Soha nem kellett azzal számolnom, hogy biztosan meg fognak motozni, mert a sötétebb bőrűeket mindig kiszúrják a szekuritisek. Olyan sem fordult még elő soha, hogy valaki ne mert volna leülni mellém a repülőn, vagy motyogott és méltatlankodott volna amiatt, hogy biztonsági öv-hosszabbítóra van szükségem.

Ha rendőröket látok, az egyetlen dolog, ami miatt ténylegesen aggódok, az, hogy esetleg túl gyorsan hajtottam.

Nem kellett aggódnom amiatt sem, hogy bármely társaságban megszégyenítenének a szexuális partnereim száma miatt. Ha egy bulin teljesen kiütném magam, a legrosszabb, amitől tartanom kellene, az, hogy valaki összefirkál alkoholos filccel. Soha, senki nem csempészne semmit az italomba. Nem kell tartanom attól sem, hogyan fog reagálni valaki – durván vagy akár erőszakosan –, ha elutasítom a szexuális közeledését.

Azt sem kellett mérlegelnem soha, hogy mennyit hagyok fedetlenül a bőrömből. És ha néptelen környéken kocogok, csak négylábú állatokra kell figyelnem.

Szóval, heteroszexuális fehér férfiként mi az, amitől tényleg tartok?

A férfiasság elferdítésétől, eltorzításától, túltolásától. A sztoikus, akcióhős, megváltó keményfiú bálványozásától, akinek minden nő szétteszi a lábát. Attól, hogy ezek az ideálok tévútra vezetik a férfiakat és meggyőzik őket arról, hogy másnak kell lenniük, mint akik valójában.

Rendre visszatérnek a gondolataim az életemnek arra a szakaszára, amikor nem volt meg a kellő erőm ahhoz, hogy elutasítsam a berögzült patriarchális értékeket és a saját, egyéni formámban éljem meg a férfiasságomat, függetlenül attól, hogy mit gondolnak mások.

Aggaszt továbbá a változás üteme is. Félek, hogy két évtizeddel ezután is nagyon sok lesz még a tennivaló.

Hogy te hogyan segíthetsz?

Kezdetnek például felismerheted, hogy egyes embercsoportok előnyösebb helyzetben vannak, mint mások. És ha te a szerencsésebbek között vagy, akkor ismerd el ezt a tényállást ahelyett, hogy #MindenÉletSzámít vagy #NemMindenFérfi-jellegű baromsággal igyekeznél kisiklatni a beszélgetéseket. Ne írj le másokat hisztiző libsikként, ha rámutatnak arra, hogy egyeseknek nehezebb a sora, mint másoknak. Inkább szánj egy pillanatot arra, hogy ténylegesen meg is hallgasd, amit mondanak.

Értsd meg, hogy a szexizmus és a rasszizmus az elnyomás rendszerére épül, és hogy bár lehetséges persze az is, hogy épp egy fehér, heteroszexuális férfi is diszkrimináció, előítéletek vagy gorombaság áldozatává váljon, ezzel együtt mégsincs sehol olyan rendszer, amelyben egy másik embercsoport tartana kollektív elnyomás alatt heteroszexuális fehér férfiakat.

Ez olyan, hogy képzeld el, hogy gyerek vagy. Van három játékod, miközben egy másik gyereknek meg csak egy. Aztán látod, hogy valaki odamegy a másik gyerekhez és ad neki még egy játékot. Mielőtt kiabálni kezdesz, matekozd már ezt végig gyorsan fejben. És inkább ne kezd el méltatlankozdni, hogy „Ez nem ér! Ha neki adsz egy játékot, akkor nekem is adj egyet!” Mert nem lesz igazad.

Láttam valamikor nemrég egy mémet, válaszként arra a felvetésre, hogy miért nincs olyan, hogy „fehér történelem hónapja” vagy csak férfiak számára fenntartott szekció egy konditeremben: „ugyanazért, amiért a Mario Kartban sem kapsz kék teknőket vagy villámokat akkor, ha már eleve az élen vagy.”

Ettől persze még simán lehet, hogy TE személy szerint egyáltalán nem érzed úgy, mintha az élen lennél. De még így is érdemes el- és felismerned mindazt, amit te már alapból megkaptál a születésed jogán, és ami miatt soha nem kellett aggódnod.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
29 megosztás


117
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
14 Egyéni hozzászólás
103 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
25 Hozzászólások szerzői
georg1945common manJeltz Vogon ProstatikusTaikoHunn Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Naooo
Olvasó
Naooo

“Amikor új házba költöztem, nem kellett azon izgulnom, hogy mikor kezdenek majd arról susmusolni az új szomszédok, hogy na, most aztán jól lezuhannak a környéken az ingatlanárak, és hogy nemsokára kész gettó lesz itt.”

Mert a cigánynigger aztán azon izgul, hogy a szomszédok mit szólnak hozzá?

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Én már csak legyintek az ilyenekre. Kínában a fehér férfiak nincsenek előnyben, Indiában sem, sőt egész Afrikában és Ázsiában sem, mert ezek a helyek nem “liberálisak” és nem szeretik az idegeneket letelepedni. Bár ezeken a helyeken nem a fehér férfiak az “urak”, mégsem vonzanak igazán senkit letelepedésre. Valamiért mindenki ott szeretne letelepedni, ahol állítólag a fehér férfiak vannak előnyben (Európa, USA, Ausztrália, esetleg még Dél-Amerika). Nem olyan borzasztó tehát a fehér férfiak uralta világban élni, mert akkor senki se vágyna ide. Ideengedünk mindenkit, aztán meg képesek vagyunk csendben hallgatni is a baromságaikat.

Horvath Anton
Olvasó
ulomenen
Olvasó

“Whyyyy am I a monster????” :D

https://youtu.be/_tEiguYmgxA

ulomenen
Olvasó

– But if by the age of 16 you are still straight white male, we will kill you. Brutally.”

https://youtu.be/XM-HJT8_esM

herceg
Olvasó
herceg

Ijesztő belegondolni, hogy ezt anno, régestelen-rég viccnek szánták, most meg…

zgy001
Olvasó
zgy001

Se - se
Újságíró
Se - se

Tetszenek a felsorolt pontjaid.
De az hogy a cikkben mellékelt, angolból lefordított baromságra hogy nem gyalázkodással hanem úri stílusban megalkotott kiegészítéssel válaszoltál.. hm..
.. ezt irigylem.

zgy001
Olvasó
zgy001

Marcell
Olvasó
Marcell

Ma már nem a fehér férfi a Föld ura (akik jelenleg azok, nem tekintik magukat annak, kiirtandó főellenségüknek tekintik a fehér férfit – senkinek ne legyen kétsége, hogy ők állnak az ilyen propaganda mögött, természetesen nem mindegyikük, de közülük kerültek ki az ezen eszmét eredetileg elterjesztők és a mai terjesztők között is vastagon felülreprezentált az ezen “törzsbeli” jellegzetes hiperaktív, magas verbális intelligenciájú aktivistatípus – ahogy ők adták a forradalmárok, szociális izgatók nagy részét is az elmúlt 150 évben). A fehérek veszte a szélsőséges individualizmus, az altruizmus és a hedonizmus lett.
– az individualizmust hirtető liberális kapitalista ideológia elfogadtatta vele, hogy mindenki gondoskodjon magáról, másokért így a saját törzse többi tagjáért nem felelős.
– az altruizmus (amit a keresztény erkölcs kiterjesztett a más fajúakra is, mert Krisztus előtt mindenki egyenlő), lehetővé tette hogy a felforgatók a fehér ember lelkiismeretfurdalására apelláljanak (amiért ő sikeresebb másoknál).
– a hedonizmus, a fogyasztói társadalom arra ösztönözte a fehér embert, hogy hagyja abba a szaporodást, éljen az élvezeteknek.
Persze ehhez még jöttek az olyan destruktív ideológiák is, mint a marxizmus és a feminizmus. Természetesen ugyanazok “ajándékoztak” meg ezekkel is, mint akik a három “ábrahámita” világvallással is.
A mai nyugati fehér férfiak többsége pedig sajnos távol áll az általad leírtaktól. A jellemző az alacsony spermaszámú, alacsony tesztoszteronszintű, magas hangú “szójafiú”. Akár az antifákról és a négerek előtt térdelő nyomoroncokról beszélünk, akár névtelenül a neten kemény billentyűharcos “új jobboldaliakról”…

zgy001
Olvasó
zgy001

Naooo
Olvasó
Naooo

“A forradalmárok, SZOCIális izgatók az egyik mondatban, majd a következőben meg kapitalisták.

A kapitalista zsidók pénzelték a kommunista zsidókat.

“Egyébként meg mindegy, mit csináltak, mi voltunk azok, akik nem küldtük el őket a halál retkes f@szára. Ergo a felelősség a miénk, nem az övék.”

Ez meg bűnözőmosdatás.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Az öreg Rothschildhoz egyszer beszökött egy öreg, szegény zsidó és egy kis pénzt kért tőle. Mert a fia epilepsziás és nincs pénzük a gyógyszerére, a kisebbik fiának a gyárban egy gyalugép összezúzta a karját, a nagyobbik lánya tüdőbajos, a kisebbuk béna… Rothschild becsöngette az inasát: Mojse kérem, dobja ki ezt a szegény embert, mert megszakad a szívem!
(sapienti sat)

hunbagira
Újságíró

:D a tény pedig az, hogy a “szegény” zsidóknak megvásárolta a palesztin területeket a szultántól, majd őfelsége kormányát rákényszerítette a balfour nyilatkozatra.(sok minden más mellett) Ezért is van tel-aviv egyik főútja róluk elnevezve.
(“Sapienti sat”):D

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Rosszul tudod, a Pápa vásárolta meg Aga kántól a Karmel hegyet, mert hallott valamit a karmeliták miseboráról! És először arabokkal műveltette volna a szőlőket (merthogy azok nem fognak bort lopni) de nem is dolgoztak!

hunbagira
Újságíró

Jól van, te cigányok szemmelverője :D. Ne erőlködj…

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Ezt IS rosszul tudod!
Én a csinos, fiatal cigánycsajokat faszra szoktam volt húzni! Képzeld, még szűz is akadt!

hunbagira
Újságíró

:D ezzel a helyedben nem büszkélkednék.:D viszont kivizsgáltatnám magam.

common man
Olvasó
common man

Attól még lehet valaki nemibeteg ,hogy szűz és mondjuk…az legyen a gutta titka hány éves.

common man
Olvasó
common man

Én a csinos, fiatal cigánycsajokat faszra szoktam volt húzni! Képzeld, még szűz is akadt!

Pedofil.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

hunbagira, common man:
Sok csúfabbnál csúfabb emberi tulajdonság létezik, de a legocsmányabb az IRIGYSÉG!
(a negyedik főbűn! Ihajcs gyónni!)

Naooo
Olvasó
Naooo

Mire irigyek a szaros cigánkurvákra?

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Szaros, büdös, tripperes, mosdatlan, 5 fogú cigóluvnyákkal NEKED van állandó nexusod, mert neked, mint törzsvendégnek visszaadnak a tízesből is a Mélyfúró utcai rapidöröm szolgáltatók!
(és a nemibeteg gondozó portása már húsz lépésről előre köszön neked, mert megbecsülik a bérletes jóvendéget!)
Csak tangenciálisan: Ha az urban legend, népszínmű, Sasjózsi, Torockai (tótlaca) a ciganológiai ismereteid kizárólagos forrásai, akkor inkább csak magadban pufogj mert röhejes vagy!

Naooo
Olvasó
Naooo

“és nincs pénzük a gyógyszerére, a kisebbik fiának a gyárban”

Már ez vicc kategória.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Ja persze, hiszen neked megmondták a hangok, hogy zsidó az csak bankár vagy nagykereskedő lehet!

Naooo
Olvasó
Naooo
common man
Olvasó
common man

Ügynökből ma is sok van.

Naooo
Olvasó
Naooo

A földműves, a bányász, meg a kohász valahogy nem szerepel a listán. A könyvelők népének nem feküdt biztos.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Nem szerepel a drehás, a marós, a gyalus, az asztalos, a kárpitos, ács-tetőfedő, mozdonyvezető, ószeres stb sem, mert 1930-ban valami fatális okból a nehéz, piszkos, veszélyes foglalkozások nem voltak ANNYIRA jó propaganda értékűek.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Te nagyonegyszerű, szerinted a könyvelő a pénzvilág csúcsa?

Naooo
Olvasó
Naooo

Te meg a téesz alja.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Picibutaállatka, NEKED mi a tanult szakmád?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Amíg állam bácsi kezei nem gondoskodtak rólunk, addig valahogy nem volt derogáló segíteni egymásnak.

Ez egy általad sokszor hangoztatott narratíva, amire semmi bizonyíték sincs.
Sőt. A jelen korban, a technikai eszközökkel közölt felhívásokra, bizonyítottan, elég sok „pénz”/”segítség” stb, érkezik „ügyekre”/”alapítványok” egyének megsegítésére stb.

Eléggé „ledegradálod” az emberi fajt(pedig nincs rá szüksége, megy az annak magától is:), hogy ha az „állam bácsi gondoskodása” ilyen hatással lenne rá, hogy „kíírtja a szívűkbül a jóságot”, mert ha így van „nagy léptékben”, akkor kisebb léptékben nagy valószínűséggel szintén és akkor minden „gazdag”/”jómódban” nevelkedett csemete, mivel „gondoskodnak róluk” , ezért szívtelen gecik:)

Most meg, amióta a nyugdíjasról az állam (nyugdíj), a hajléktalanról szintén az állam (szociális ellátás), a tanulásodról az állam (oktatási rendszer), az egészségedről az állam (szociális ellátás) gondoskodik, na azóta valahogy ez megváltozott.

Az föl sem merült benned, hogy ez nem „külső hatásra” következik be, hanem ez egyéni, emberi tulajdonság?
(Azért, mert két dolog korrelál, még nem jelenti azt, hogy egyik oka a másiknak…..)
Nincs bizonyíték arra, hogy „ez azóta megváltozott” volna, mivel se a mostani, sem a „dicső múlt”-ból nem állnak rendelkezésünkre releváns adatok, mármint arra, hogy az egyén, az emberi természet “megváltozott” volna……

Ahol az ember önmagáért (egyén) és egymásért (közösség) való felelősségét egy megfoghatatlan, korlátozó hatalom (állam) veszi át.

Senki nem tiltja ezeknek a „derék, jóravaló, becsületes és segítőkész embereknek”, hogy felelősséget vállaljanak, de nem igazán fűlik hozzá a foguk….

Én még nem tapasztaltam olyat, hogy ha valaki segíteni akar, akkor azt ezért büntetnék….
A valós ok inkább ott „rejtőzik”, hogy „nincsenek egymásra rászorulva” (ma nekem/holnap neked), nincs közösség, ami „számonkérné” a „renitens”-t…..

Elvették a felelősséget, sőt, Mi ADTUK MAGUNKTÓL, mert könnyebb volt felelősség nélkül élni.

Mocskos szemét állam, elvette a „drágaszágot”, és ha elvette, hát csak széttárhatjuk a kezeinket és szidhatjuk azt a szemetet, a geci államot, mert most e miatt szegény egyén nem vállalhat felelősséget, szemét-szemét állam…..

Könnyebb volt azt mondani állam bácsinak, hogy majd az építsen kórházat a pénzünkből, ahelyett, hogy mi tennénk azt.

Belegondoltam, ahogy odaállnak az egyszerű j(l)úzerek az „állam bácsi” elé és „mondják” neki, hogy akkor mostantól építs kórházat a „pénzünkből”(!!!)……., mert mi eddig építettünk, de most már nem építünk a „pénzünkből”(!!!)…..

Könnyebb volt mondani állam bácsinak, hogy gondoskodjon ő a szegényekről meg az öregekről, mintsem hogy mi tegyük ezt meg.

Mert azonnal főbe lőttek volna, ha megtesszük, megakadályozott ebben is az a szemét, szemét állam…..

És állam bácsi jött és átvette tőlünk a felelősséget.

A mocsok, hát akkor vegyük vissza, mint a niggerek a kapitalizmus (ős)hazájába, ne engedjük, hogy a az állam legyen a felelős, legyünk mi azok…….

Ha ez véráldozatokkal jár, (mert ha ez a szemét állam ha nem akarná „visszaadni” a felelősséget), akkor is, minden csepp kiontott vér megéri, hogy újra mi lehessünk a felelősek……

A probléma csak az, hogy a dolgokban mindig az dönt, akié a felelősség.

Ja, mocskos állam, hiszen ő rendelkezik az én általam vállalt/nem vállalt felelőséggel, hiszen „átadtam” neki, ergo, nekem csak annyi maradt, hogy gecizzem a szemetet…..

(Ez egy kissé emlékeztet arra, amikor a nő „átadja a felelősséget” a férfinak, és aztán vég nélkül baszogatja, shitteszteli és még neki áll feljebb:)

Ha nincs felelősséged, az azt jelenti, hogy nem te döntesz az adott kérdésben.

Szemét állam nem engedi, hogy kórházakat építsünk, ahogy a szemét férfiak nem engedték, hogy a nők tanuljanak, alkossanak, zsenik lehessenek, feltalálhassanak, szemét- szemét (elnyomó) állam/(elnyomó)férfiak-(nők?)……..

Magyarán: ha nincs felelősséged, akkor nem vagy szabad ember.

Ezt „alkalmazzák” és „lázadnak” is a “szemét elnyomó rendszer” ellen a niggerek is:)

Ezek szerint akkor nagyon egyszerű a teendő, mert mindenkinek felelősséget „kell” adni, „vissza kell venni” azt a geci „állambácsitól” és hallelúja lesz…..
Vagy, ami a legnagyobb baromság, hogy ha megszűnik az állam felelőssége, akkor az eddigi, “felelősség nélküli, elnyomott egyének” hirtelen, ripsz-ropsz “visszakapják a felelősségüket” és felelős (Istennek tetsző:, vagy amit akartok) döntéseket hoznak?:), esetleg rá lesznek kényszerülve/kényszerítve?
Ha igen, akkor ki által? Ha nem, akkor mi a garancia?

A népességcsökkenésünk valós okát már kifejtettem itt párszor, röviden, pár szóban, miért csökkenünk a stagnálás helyett:
– Szocializmus (jelenleg szociáldemokrácia).
– Feminizmus (diszkrimináció).
– Oktatási rendszer.

+ fogamzásgátlás és a nők „választási lehetősége”, büntetlensége és “számonkérésének hiánya”
Ezek nélkül az előzőek mit sem érnek……

zgy001
Olvasó
zgy001

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem csodálkozom, hogy nem mész végig tétetelesen, mivel az “állam az ellenség” narratívád pontosan megegyezik a feministák által főtételként hangoztatott, “patriarchák az ellenség” narratívájával, csak az “állam” szót kell kicserélni “patriarchálisra”, vice versa és a kettő csere kompatibilissé válik……..

zgy001
Olvasó
zgy001

Marcell
Olvasó
Marcell

“Remélem nem te is a ‘tudjukkik’-re akarod kenni a saját felelősségünket?”

A saját felelősségünk kétségtelen. Caveat emptor.

“Ez azért egy kis kivétel. Az, hogy a média ezt tolja, még nem jelenti azt, hogy a többség egyetért vele. Pláne, hogy ha megnézed az ilyen videókat, akkor a lájkokban meg a hozzászólásokban igen durva elutasítása van. Valahol még talán jó is ez, hogy ilyen erősen tolják, mert egyre durvább ellenérzést kelt. Ha lassabban csinálnák, veszélyesebb lenne.”

Van elutasítása, de úgy tűnik nem eléggé, különben nem tolnák ennyire, hanem vissza próbálnák fogni. Mármint Nyugaton. Nálunk más optikája van a dolognak, mi nem voltunk gyarmatosítók, nem tartottunk rabszolgákat sem, minket nem lehet ezzel bűntudatosítani.

zgy001
Olvasó
zgy001

Hunn
Újságíró

De, a “tudjukkik”, kedves zgy001. Nevezzük néven őket: a kultúrmarxista zsidók.

zgy001
Olvasó
zgy001

Hunn
Újságíró

Nem azért írtam, hogy TE tanuljál belőle, kedves zgy001. Azért írtam, hogy ha valaki, aki gondolkodni is hajlandó, és olvassa a beszélgetésünket, esetleg elgondolkodjon rajta, a te gunyoros “tudjukkik” megnyilatkozásod ellenére – ami implikálja hogy “hülye az, aki valamiféle nemzetközi zsidó összeesküvésben hisz, mint az a zsidók által uralt mainstream-ben úgymond közismert” – hogy miért van az, hogy igenis odaírom, hogy ez a vállalt véleményem, diplomás emberként, magyar értelmiségiként. És tudod miért? Mert nekem nem kell arra vágynom, hogy a mainstream-et irányító zsidók megveregessék a vállamat, hogy milyen okos fiú vagyok. És azt is pontosan tudom, hogy nem attól leszek hülye, ha ők azt mondják, hogy az vagyok.

zgy001
Olvasó
zgy001

Hunn
Újságíró

Már miért gondolná azt bárki is, kedves zgy001, hogy “a zsidók kipusztítják saját magukat, előre tervezetten”? Ezt a baromságot honnan szoptad?

Látom már, hogy te is abban az összeesküvés-elméletben nem hiszel, amit a fejedben kialakítottál arról, hogy mások biztosan abban hisznek, miközben arról, hogy azok a mások ténylegesen miben hisznek vagy nem hisznek, fogalmad sincs. Igazad van, az az összesküvés-elmélet, amit kigondoltál, hogy mások abban hisznek, az tényleg bődületes baromság, és ha azok a mások abban hinnének, akkor valóban idióták lennének.

Ezzel a típusú gondolkodással amúgy nem vagy egyedül. Csak ettől még a konkrét témában nem vagyunk beljebb.

zgy001
Olvasó
zgy001

hunbagira
Újságíró

Nincs a dologban semmi ellentmondás Zombi. Ugyanaz a támadó, mint a megvédő játékot a bűnözők/hatalmasok elég régen kitalálták már.
De ideológia szempontból sincs lényegi különbség a magán-monopolbolsevizmus és az államkapitalizmus között azaz a judeobolsevizmus és judeoplutokrácia között. Mindkettő lényege a totális vagyoni és hatalmi koncentráció, parancsuralommal, oligarchiával.

zgy001
Olvasó
zgy001

György Károly Tóth
Olvasó

Igaz. De. A nyugati fehér férfiak többsége nem csak ma, hanem mindig és mindenkor távol állt a zgy001 által leírtaktól. Csakhogy sem a technikai civilizációt, sem a történelmet nem a többség, hanem az alkotó kisebbség írja. És ez a kivételes, alkotó kisebbség Mózestől Arisztotelészig, Nagy Károlytól Napóleonig, Szent Benedektől Einsteinig, Menész fáraótól Nagy Péterig, Caesartól Newtonig 98%-ban (eltekintve pár nagyon kivételes nőtől és zseniális ázsiaitól) fehér férfiakból állt.
Lothrop Stoddard annak idején nagyon helyesen mutatott rá, hogy egy csoport, egy nép, egy társadalom életerejét, virulenciáját, erkölcsét és jövőjét egyébként nem is a kisszámú zseniális, nem a csekély létszámú államférfi, tudós, hadvezér határozza meg. Azok csak egy keretet adnak.
A modern szociológia is arra hivatkozik: “a széles középosztály”.
A széles középosztály, a 120 és 95 közötti IQ_val rendelkezők, az igényesen dolgozó, alkotó polgárok, azok, akik nem írják, hanem követik a történelmet. Azok, akik nem alkotják, hanem éltetik a civilizációt.
Ehhez viszont tömegekre van szükség.
A civilizáció ezen tömeg nélkül – romlásba megy át, bármiféle kivételes szellem is próbálná ezt felülről akadályozni. AZ alacsony spermaszámú szójafiú a társadalmi jólét múló kisérőjelensége, melyet az első vihar elsöpör.
A történelem ciklikus, a dekadenciát majd felfelé ívelés követi. A mocsárból a világosság mindig apró szigetek formájában emelkedik ki, felesleges azt hinni, hogy a TÖBBSÉG majd valamit tenni fog. A “többség” mindig csak egy csürhe marad. Ezért is súlyos ostobaság még elvi szinten is az általános választójog: elhozza a selejt dőzsölését…míg van kinek a munkájából dőzsölni.
Utána pedig borul a bili, ég a ház, jön a baj, és ki a bajon úrrá tud lenni – az majd megint egy fehér férfi lesz. Nem meglepő módon.

György Károly Tóth
Olvasó

Kihagytad, hogy egyébként pedig szánalmas félmosollyal nézem el, miképpen gyűlölködnek azok, akik egyébként az én munkámból, az általam megtermelt tudásból, szorgalomból, javakból , az általam létrehozott egyetemes kultúra, infrastruktúra és társadalom keretei között élnek, és mentálisan és szellemileg nem állnak azon a szinten, hogy észrevegyék, hogy ezért ha már hálát vagy szeretetet nem is, de tiszteletet azért esetleg megérdemelnék.

zgy001
Olvasó
zgy001

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Jó téma, pont nemrég gondolkoztam ezen, hogy mi a fasz az a privilegizált helyzet, amit mostanában mindenki a másik fejéhez vagdosni. Mindig van, aki jobb helyzetben van a másiknál, de közben az is jellemző, hogy ugyanaz az ember meg ebben-abban hátrányban, ritka, ha valaki mindenben nyerő vagy lúzer. Ez egy fegyver mások ellen, nem több, és nem csak a fehér, heteroszexuális férfiak kapják meg a képükbe, ha vita van, hanem gyakorlatilag bárki, épp azért, mert mindenkinél van szerencsétlenebb ezen a világon. Nekem is ezt mondta egy másik nő (feltételezhetően feminista-sjw) nemrég, hogy én ne ugassak, mert privilegizált helyzet. :)

Balton
Olvasó
Balton

Kíváncsi vagyok milyen kontextusban kaptad Te ezt meg.
Fejtsd ki pls, szerintem nem feltétlenül paralel a cikben leírtakkal, de meggyőzhető vagyok.

Amiről a cikk ír, az egyfajta úszításos jelenség, aminek célpontjául “jogosulttá” váltak a fehér-férfiak. Mostanában ez, egy nem feltétlenül vitán felüli személyiség kétségtelenül tragikus sorsa kapcsán, “normálitássá” vált a lajtántúlon. Erre “szocpolitilag” aztán felfűznek gyakorlatilag mindet, még a Bp-i Churchill-szobor összefirkálását is.
És ha már kettősmérce, a genderélharcosság egyik legnagyobb fő szervezete, a waldízni álatl alapított, kb. legnagyobb grénium. Azé a waltdíznié akihez képest, Naooo laza kezdő egyfajta -izmusban.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Hát tök röviden a szitu az volt, hogy írtam: a nők menjenek el dolgozni, keressenek pénzt, mert annak számos előnye van. Aztán ebből lett a privilegizált helyzet, mert hogy nincs mindenkinek ilyen “érdekérvényesítő képessége”. Szóval hogy nem voltam elég érzékeny.
Persze, nem tök ugyanaz, mint amiről a cikk szól, de ezt a vádat dobálja ma már mindenki mindenkire, és igaz, hogy leginkább a fehér férfiakra, de amint valakinek nem tetszik, amit mondasz vagy gondolsz, te is megkapod, legyél nő, fekete, meleg, fogyatékos, bármilyen egyéb kisebbségi, mert mindig találnak valamit, amire azt mondhatják, előnyben vagy másokhoz képest. Csak ez kevésbé látványos, inkább privátban vagy, viták során, nem születnek róla cikkek azért, de menni megy, senki sem védett tőle. (A J. K. Rowling-ügy kapcsán is bevédte egy transz csaj, mármint hogy szerinte semmi rosszat nem mondott, erre az sjw-k nekirontottak, hogy ő kussoljon, mert privilegizált helyzetben van. Hogy miért, azt nem tudom, de őt is lenyomták.)

Balton
Olvasó
Balton

A J.K. Rowlingos példán átjött De az okai viszont egyértelműek:
Marat-SaintJust-Robespierre vagy Trockíj_Kamenyev-Zinovjev analógiákon keresztül átvezetve, nem lehetsz a permanens világforradalomban eléggé forradalmár sosem… Mindíg van aki forradalmárabb nálad!

Ez így van a feminizmus-SJW-izmus terén is, bár az új hogy lehetsz transzneműbb a másiknál…

hunbagira
Újságíró

Ahogy Che írta, a forradalom olyan, mint a kétkerekű, ha nem mozog akkor elesik..
Apropó Che, a sok idióta, femimista, néger, zsidó, ha olvasták volna mi volt a vélemémye a főninek róluk..:D. Nem viselnék az arcképét. Mondjuk az ramones polós instakurvák után, en már semmin nem lepődök meg.:D
Kubában -kommunizmus ide, kommunizmus oda- úgy bassza pofán az állambiztonság a gettóbűnöző niggert mint annak a rendje. Ezért a legbiztonsagosabb amerikai ország..

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Amerikában ma már teljesen alap, hogy egy fehér híresség (tehát nők is, nem csak férfiak) úgy kezdik a mondataikat, hogy “tudom, hogy én privilegizált helyzetben vagyok, de….”, szóval megvan a sorrend is, tehát oké, hogy a legcsúnyább a fehér férfi, de a második a fehér nő, és hiába küzd ez ellen a feminizmus, mármint venné vissza a rinyálás jogát, kezd végleg elúszni.

Ez mutatkozott meg a Rowling – transzi ügyben is, hogy az írónő ugye egy fehér nő, aki emiatt egy ilyen történetben a privilegizált helyzetben lévő, és esélye sincs a jogvédők ellen. Ha meg egy transz bevédi, mármint állítja, hogy szerinte nem volt bántó, amit mondott, ő is kussoljon, mert azt még mindig fel lehet használni ellene, hogy fehér.

hunbagira
Újságíró

Mondjuk ott volt némi ideológiai affér is (es persze hatalmi) Sztálinnak nem tetszett a túltolt zsidó internacionalizmus, ezért megritkította őket egy kicsit. Erre a trockisiták megvádolták “bonapartizmussal”.

Balton
Olvasó
Balton

A forradalom felfalja saját gyermekeit – na most eszembe jutott.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Most már nem halok meg OLYAN hülyén, végre megtudtam, hogy az ukránok mind zsidók voltak, nem beszélve a krími tatárokról!

Reszet Elek
Újságíró

lásd Moldova Hitler Magyarországon művét! Ott a felélesztett Hitler lesz kispolgári elhajló.
https://konyvtar.dia.hu/xhtml/moldova_gyorgy/Moldova_Gyorgy-Titkos_zaradek.xhtml

Se - se
Újságíró
Se - se

Jó “moldovás” történet.. egy valamikor olyan egyéni és különleges Hitler a ’80 -as évek elején már fel sem tűnik senkinek a mi kis népköztársaságunkban. (vagyis csak Oszkárnak, az antikvárium tulajdonosának)

Az “Akit a vonat füstje megcsapott” nekem jobban tetszett.. :-)

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

A mozdony füstje… csak hogy a lényeghez is hozzászóljak.

Se - se
Újságíró
Se - se

..ha tudnád hogyan nevet most Reszet Elek, én meg csapkodom a homlokomat – és egy-ugyanabból az okból..
Gyere kólázni, majd megmondom. :-)

Reszet Elek
Újságíró

Tudod hogy van ez. Postás, rendőr, vasutas…

Reszet Elek
Újságíró

Az a kisregény egyfajta tükröt tart a pangó brezsnyevi éra magyar viszonyainak. A megváltozott körülmények között Hitler inkább komikus figura.

A Bűn az élet hasonló szociográfia csak a rendőrökről szól. Érdemes elolvasni, ha az ember meg akarja érteni, milyen rugóra jár a rendőrség még ma, évtizedekkel később is.

Marcell
Olvasó
Marcell

Olvastam, felejthető. Modova furcsa figura, kemény komcsi, ma Kádár első számú rajongójaként ismert (Thürmer Gyula mellett), anno szatírákban bírálta a rendszert, lásd pl. az Abortusz-szigetek címűt.

Tina74
Olvasó
Tina74

De számos hátránya is: A nők tömeges munkavállalása óta esnek szét a családok, a gyerekeket szinte az állam neveli, és el is idegenednek a szüleiktől…

Taiko
Olvasó
Taiko

Tina74 Nem a szülők munkavállalása idegeníti el a gyereket, hanem a nevelési/generációs/személyes problémák. Szerintem az ide írogatóknak már mindkét szülője dolgozott (gondolom a tieid is), mégsem ignoráljuk anyánkat vagy apánkat, és nem hogy elidegenedtünk volna tőlük, de szeretjük és tiszteljük őket.

Reszet Elek
Újságíró

Csakhogy akkoriban nem a gyerekekre ellenséges közegben éltünk. Az a társadalom értékrendjét tekintve messze egészségesebb volt, mint a mai.

Taiko
Olvasó
Taiko

Én éltem akkor is most is, semmi különbséget nem látok a szülőkett tekintve. Illetve, de, akkoriban a kulcsos gyerekekre nem jelentett veszélyt pl. egy serial slut féle állat, aki a prostitúciót propagálta nekik mint utat az élet császárává válásához. És a hozzád hasonló férfiak sem éltek, akik tapsikolnak a prostiállat ámokfutásához. Szóval igazad van, a társadalom értékrendjét tekintve tényleg egészségesebb volt a közeg.
Arról már nem is beszélve, hogy te sem akarsz gyereket, mint az itteniek zöme.

Reszet Elek
Újságíró

A bejegyzésed alapján azt gondolom, egyáltalán nem ismersz engem.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

“tekintve. Illetve, de, akkoriban a kulcsos gyerekekre nem jelentett veszélyt pl. egy serial slut féle állat, aki a prostitúciót propagálta nekik mint utat az élet császárává válásához. És a hozzád hasonló férfiak sem éltek, akik tapsikolnak a prostiállat ámokfutásához.”

Szóval hogy is szól az az új szabály, ami szerint nem lehet csak úgy kommentelőket mocskolni?

Reszet Elek
Újságíró

Az állatra gondolsz vagy a tapsikolásra?

tomgal
Olvasó
tomgal

Ki a franc vagy te , hogy tényként állíts bármit is bárkiről ( pl, hogy Elek ne akarna gyereket, az is lehet van neki). Tán te vagy a gyóntatópapja ? És te milyen állatfajba sorolod magad Taiko ? Gondolom minimum szentjánosbogár…, hogy jössz te ahhoz, hogy ítéletet mondj bárki felett ?

Taiko
Olvasó
Taiko

Tomgal, nyugodj le! Attól majd megnyugszol. :)

Se - se
Újságíró
Se - se

Taiko
Te azt mondod hogy nem a szülők munkavállalása miatt idegenednek el a gyerekek – Tina azt mondta hogy a nők tömeges munkavállalása ÓTA esnek szét a családok.
Túl nagy a különbség a két gondolat között.
Szerintem is család-ellenes a nők munkavállalása. Szerintem is gyermeknevelési hiányt eredményez az anyák munkavállalása.
Nem a szülők munkavállalása.

Taiko
Olvasó
Taiko

Tina ostobaságot beszél. Az édesanyád neked is dolgozott, a mi korosztályunkban mindenkinek dolgozott az anyja, mégsem esett szét a család. Amúgy meg egy embertől függővé tenni a család sorsát meglehetős naivitás. Ha az apa nincs otthon sohasem, a család akkor is szétesik, márpedig ha az anya otthon van, akkor az apa soha nem lesz, szóval a család tragédiája borítékolható.

Az én szüleim négy gyereket neveltek munka mellett, egyikünk sem lett bűnöző, sőt most, a covidos időkben főleg ölre mentünk, hogy ki kényeztethesse jobban őket. :) Bár nem tudom hogy agyoncsapással fenyegetni valakit, ha ki mer lépni az ajtón, az mennyire a szeretet jele.

(Szerintem Tinának nincs gyereke.)

Hunn
Újságíró

Én elmondom nektek, gyerekek, mi volt más régen, mint most. Mi volt az az iszonyatos kulturális, sőt, a legkomolyabban mondom, civilizációs változás, ami után egy teljesen új világ, egy újfajta élet jött el, aminek a következménye ezen a téren is nagyon sok minden, ami ma van.

A televízió.

Én még ismertem azt a korosztályt, akinek az életében a televízió nem játszott még semmiféle szerepet. Ég és föld. Egy másik emberfaj – ezt nem a rassz értelemben használom, hanem olyan értelemben, mintha űrlényekről beszélnénk.

Én már sajnos gyerekkorom óta abban a világban élek, amiben van tévé.

Most, középkorúan fogom csak fel, hogy azt, ahogy a világot érzékeljük, ahogy az embereket érzékeljük, amilyen gondolataink vannak, a viselkedésünket, a televízió MINDENT eltorzít az ember fejében. Nem csak amit most nézel: minden, amit eddig néztél. De te ezt érzékeled valóságnak, mert ezt láttad, ezt élted át, ez van a fejedben, ez a valóság amiben élsz. És nem igazán tudod kitisztítani a fejedet, nem tudod ezt törölni belőle.

Régen az emberek élőben, egymást, a valós emberi viselkedést figyelték meg, arra reagáltak és vontak le belőle következtetéseket. Ma naphosszat szándékosan torzított emberi viselkedést látunk képernyőkön. És gyakran ezt vetítjük rá a körülöttünk élőkre. Akik szintén ugyanezt csinálják. A megfigyeléseink, a gondolataink, érzéseink, hangulataink többsége téves. Szándékosan tévútra vezetett. És nagyon sok minden tudatalattiba ment, mesterségesen kiváltott érzések, hangulatok útján.

Mindent ez befolyásol a mai világban.

Ez azért nem volt ennyire feltűnő korábban, mert a vizuális média is monolitikus volt, egy tévéadó, MTV1. Eleinte heti egyszer. Összegyűlt az egész emelet tévét nézni, közösségi élmény volt, mert csak egy-két lakásban volt tévé.Mindenki ugyanazt nézte, ezért akkor még mindenki egy hullámhosszon volt. Torz hullámhosszon, de egy hullámhosszon. Ma, a sok kereskedelmi tévével, internettel stb… egyszerűen nem tudhatjuk, hogy a másik ember fejben hol jár.

Nagyon veszélyes dolgok ezek.

Se - se
Újságíró
Se - se

Hunn
A televízió csak a harmadik volt a virtuális valóság kialakító dolgok sorában.

Mert bizony Gutenberg művét nem ok nélkül nevezték galaxisnak.. A könyvek is mind egy-egy külön világot jelentettek (annak aki nemcsak a betűket ismerte, hanem igazán olvasni is tudott) – én volt hogy hazabiciklizés közben is olvastam.

Kitalálod-e hogy mi volt az első fantáziát pótló dolog?

Hunn
Újságíró

Se-se, ha a könyvek a második virtuális valóságot jelentik, akkor a televízió csak a negyedik, mert közben volt egy időszak, amikor a rádió volt a nyerő. Nem véletlenül ostromolta a nép 1956-ban. Igaz, a Lenin-összest is felgyújtották a könyvesboltok előtt a belvárosban…

Töröm a fejem, de nem tudom mi volt az első virtuális valóság, ha a könyvet másodiknak vesszük, mert én a könyveket tippeltem volna elsőnek. Úgyhogy szabad a gazda!

common man
Olvasó
common man

Nem is igazán a könyvek hanem az újságok.Ott naprakészen lehet hazudni. A könyv is jó de akkor legyen mondjuk kötelező.Pl tankönyv.

Marcell
Olvasó
Marcell

Azóta már az internet vette át a tévé helyét, pontosabban az agymosó sorozatokat, filmeket még nézi a fiatalabb korosztály is, de náluk már a videojátékok is ugyanolyan fontosak. Nem véletlenül tűzték ki a ‘woke’ körök a játékipar és a gamer szubkultúra befoglalását is, volt, van némi ellenállás ezzel szemben, de sajnos haladnak előre ott is.
A közösségi média pedig új szintet hozott a korábbi egyoldalú tömegkommunikáció után. Sajnos nem pozitívat, mert a zsidók gondoskodtak itt is arról, hogy ellenőrzés alatt tartsák a népet, sőt minden korábbinál szorosabb kontrollt tudnak gyakorolni a facebookon és a többin, és azok cenzúráján keresztül a tömegek gondolkodására, nyugaton már feljelentéskultúrát hoztak létre ezek segítségével, ahol figyelik és jelentik egymást az emberek a wrongthinkért, az illetőt meg másnap elbocsátják a munkahelyéről is, ha rosszat írt.

tomgal
Olvasó
tomgal

Az arctalan mocskolódást is tölük tanultad ? Meg gondolom azt is, hogy néhány sor elolvasása után tudod, kinek van, kinek nincs gyereke, söt azt is, hogy ki akar egyáltalán. Lehet bünözök nem lettek a gyerekeikböl, de annyira büszkék sem lehetnek ( legalábbis rád nem).

Taiko
Olvasó
Taiko

Ne hisztizz! :)

Se - se
Újságíró
Se - se

Taiko
Édesanyám korosztályának a munkavállalása volt az utolsó előtti csepp a családi élet poharában.
Annak a korosztálynak még ott volt a háta mögött a nagyanyám korosztálya, aki szeretetben tudta nevelni az unokáit – illetve édesanyámék korosztálya még rá volt utalva édesapámék korosztályára.

Az anya munkavállalása valóban lehetetlenné teszi a család összetartozás-érzésének a kialakulását.. vagy ha már előbb megvolt a család, akkor annak az összetartozásnak a stabilitását.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Kellő mértékben röstellem is magam a privilégiumaimért!
VOLT cipőm, voltak szépen kijavított, megfoltozott ruháim (csak KÉT idősebb unokatestvérem hordta előttem) és nem kellett télen rongyokban, mezítláb iskolába járnom! És HAGYTAK tanulni! És biztattak! És az egész rokonságomban MINDEN gyereket ugyanígy!
És abból az irtózatos nyomorból MINDEGYIKÜNK ki tudta verekedni magát, mindannyian LEGALÁBB felsőfokú technikumi oklevelet kaptunk!
Privilégiumok a javából!

Se - se
Újságíró
Se - se

laposgutta@
Elég sokáig nem is volt megfelelő a plebsz minősége.. :-P
Tudod mit kellett szegény vezetőknek szenvedniük mire az alattvalók mai.. elfogadható elmebéli minőségét össze tudták hozni?

Amiket leírtál, valóban előnyök – hosszútávon.
Nnna ezt a hosszú távra gondolkozás képességét.. a képességek fejlesztését tették át a titkolt tudások közé.

Taiko
Olvasó
Taiko

És az hogy sikerült a frontális, poroszos oktatással? Kaptál körmöst is?

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Meg tenyerest, pajesznél fogva fölemelést (ez utóbbit ÉN éppen nem, mert anyám fodrászolt nullásgéppel), nádpálcát, sarokban térdeplést, tockost stb.
Irigykecc, mi?

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Csúcsra jár a szemellenzőgyár mifelénk!
A beduinoknak a palesztinok, a tuaregeknek a maghrebi arab “söpredék”, a danakiloknak az amharák, a zuluknak a xosák, az ibóknak a hauszák a rosszfiúk, és ez csak Afrika egy kis szelete!

Margarete
Vendég
Margarete

“hogy én ne ugassak, mert privilegizált helyzet. :)”

Így is van.

tomgal
Olvasó
tomgal

Off ( vagy nem is annyira).
Polo rajongóként szeretnék megemlékezni Benedek Tiborról, aki rengeteg felejthetetlen percet szerzett a magyaroknak és óriási dicsőséget Magyarországnak ! R.I.P.

hunbagira
Újságíró

Béke legyen vele…

Wildschwein
Olvasó
Wildschwein

Isten nyugosztalja.

Képzeljük el, hogy azt írnák róla az újságban nekrológként, hogy szép-szép az a sok siker, amit a vízilabda-válogatottal elért, de az lett volna az igazi, ha vannak a csapatában (a magyar válogatottban, ugye) színesbőrűek is. Nehéz elképzelni, hogy valaki ilyent képes írni? A fejlett Nyugaton az ilyesmi mindennapos, ez a mainstream. És nálunk is készen állnak az ideológia harcosai, hogy ezt terjesszék.

Marcell
Olvasó
Marcell

Arról nem is beszélve, hogy a vízilabda és általában a vízi sportok nyilvánvalóan rasszisták, hiszen Eric az Angolna óta nem hallottunk egy színesbőrű nevét sem ezekben a sportágakban.

Adam Bogomolov
Újságíró

Hm… Érdekes, hogy mindenki az egyébként nem létező plusz jogokat irigyli, de senki sem a munkát/kötelességet, ami a fehér heteroszexuális férfiak túlnyomó többségére jellemző. Ha dolgoznak, elismerik őket, ha nem , akkor mire számítanak ezek a lázongók?

Mondjon bárki bármit is, én dolgoztam már olyan helyen, ahol kisebbségiek is voltak, ugyanúgy bánt velük mindenki, mint pl. velem. De ők dolgoztak is ugyanúgy, mint én (szerintem volt köztük aki nálam jobban-szebben dolgozott). Ennyit erről. Az ingyenélőket meg, ahogy Öreganyám szokta mondogatni (Isten nyugosztalja): “Kihajtanám őket kapálni, akkor majd megtanulnák, mit jelent a munka és nem lenne idejük hülyeségekkel foglalkozni a fene nagy jólét-unalmukban!”

Ez a fröcsögés is jól tükrözi egyébként az odaát működő “liberális” gondolkodást: Az elesettnek csak egy játéka van, ezért adnak neki még egyet, akinek meg három van, az ne méltatlankodjon…
Bele se gondol, hogy azt az ajándék játékot ki állítja elő (kvázi kitől kell elvenni)? Ki dolgozik meg a játékért? Az nem csak úgy ott van! Megint ez az “adnak”. Szocialistáéknál mindig a juttatások, segélyek vannak, libsiéknél dettó. Kapni-kapni, dolgozni mindegyiknek derogál (tisztelet a kivételnek, biztos van)…

Nekünk anno már gyerekkorunkban el lett magyarázva, hogy amivel játszunk, azért a szüleink megdolgoztak. Vigyáztunk is rájuk…

Lesz majd cikk arról, hogy Amerikában, meg Nyugaton mi a fene történik? Jó lenne valami okfejtést olvasgatni róla, mert véleményem szerint ugyanígy idevág, mint ez a fenti czikk.
Köszönöm!

Hunn
Újságíró

Aki ma képes olyat mondani/leírni a médiában, hogy “heteroszexuális fehér férfiként privilegizált helyzetben vagyok a mai társadalomban” az mind zsidó. Van is erről egy mém, a “fellow white people”-mém.

Reagálni a mondanivalójára csak annyit lehet: őseink azért dolgoztak, azért harcoltak, hogy privilegizált helyzetben legyünk a saját országunkban – mert mindenhol másutt utolsó senkik lennénk.

Ennek pedig örülnünk kell, büszkének lennünk, és mindent meg kell tennünk, hogy a gyermekeink is ilyen helyzetbe kerüljenek. Nem pedig zsidó propaganda hatására eldobni mindezt magunktól, átadni a hazánkat és utódainkat idegenek prédájának. Akik nem fogják nem kihasználni azt a privilegizált helyzetet amibe azáltal kerülnek, hogy mi lemondunk a saját helyzetünkről.

Mert ők sem hülyék.

Taiko
Olvasó
Taiko

Tudod mi a szomorú, Hunn? Hogy nem kell ehhez zsidónak lenned, hogy eldobd magadtól az ősök örökségét. Itt született, itt élő, magát magyarnak valló szlovák-magyar-sváb ősökkel rendelkező csaj mondja egy fórumon, hogy nem érti, hogy miért kell megtartani a magyar nemzeti ünnepeket, meg úgy egyáltalán, nincs értelme a nemzeti ünnepeknek.

Arra már csak nyelsz egyet gombóccal a torkodban és összeszorított ököllel a zsebedben, amikor a zsidó vénasszony kijelenti, hogy nem lenne azzal semmi baj, ha az afrikai és a közel-keleti Abdullahok seggüket égnek emelve tömegesen imádkoznának Magyarország utcáin, mert hiszen a török hódoltság alatt sem terjedt el itt az iszlám vallás.

Bornírt ötlet, de nézd meg a Hegedűs a háztetőn című muzikelt, az eredetit, Topóllal, és helyettesítsd be az egészbe a mi magyar déd- és ükapáinkat. Nekik (a zsidóknak) fáj a hagyományaik szétfoszlása és elveszítése, de a pofánkba ordítják, hogy a nekünk a miénk ne fájjon.

“Reagálni a mondanivalójára csak annyit lehet: őseink azért dolgoztak, azért harcoltak, hogy privilegizált helyzetben legyünk a saját országunkban – mert mindenhol másutt utolsó senkik lennénk.”

Itt tévedsz, reagálni ma csak annyit lehet és szabad szerintük szemlesütve, hogy: őseink azért dolgoztak, azért harcoltak, hogy privilegizált helyzetben legyetek (ti zsidók) a saját országunkban – mert mindenhol máshol utolsó senkik lennétek.

Egyszer beszélgettem egy zsidó emberrel, hogy oké, hogy most nagyon liberális meg nyílt társadalom párti, de ha ellepi az iszlám azt az országot, ahol most él és az ellenségként kezeli a zsidókat, akkor mit fog csinálni? Őt ez nem zavarja, mondta, mert akkor kiköltözik Izraelbe.

Jaaah, neki van anyaországa….. nekünk nincs.

Reszet Elek
Újságíró
Taiko
Olvasó
Taiko

:) Holnap kiteszek egy keresztet az irodában az íróasztalomra, ha valaki reklamál miatta, a szemébe nézek, összekulcsolom a kezem és elkezdek imádkozni, plusz felmarkolom és megcsókolom a keresztet.
És megkérdezem tőle, hogy mitől fél.

Marcell
Olvasó
Marcell

Nyugaton simán kirúgnának, nálunk csak fideszesnek fognak nevezni.

Se - se
Újságíró
Se - se

Taiko
..érdekes, a hazafias gondolataiddal muszáj egyetértenem.

hunbagira
Újságíró

Egy klasszikus Taiko! https://youtu.be/kVy8FtuQ3x4

Jeltz Vogon Prostatikus
Olvasó

OMG.
Végigolvastam ezt a bullshit halmazt és ezek szerint most kurvára bűntudatok kellene éreznem…

Posztoltam is az eredeti írás alá.

“Lássuk be.
Ez az írás több logikai sebből vérzik mint bármelyik asylum ZS kategóriás film.
“Azon sem őrlödök egyáltalán, hogy meg merjem-e csókolni a feleségemet az utcán.”
Aha szóval ha NEM fehér ember csókolja meg a feleségét az utcán akkor szétkapja a lincselő tömeg?

“Ha el kell mennem valahova, még csak gondolnom sem kell olyasmikre, mint hogy be tudok-e jutni az épületbe egyáltalán. Ha nincs rámpa, én felsétálok a lépcsőn, és kész.”
Ezek szerint a nőknek és a nem fehér embereknek nincs lába…

“Ha orvoshoz megyek, nem kell attól tartanom, hogy nem fog foglalkozni a tényleges bajommal és egyszerűen csak azt mondja majd, hogy fogyjak le.”
Baszki!
Jártál te már Magyarországon kb. bármelyik egészségügyi intézményben?
Gondolom ezért is van az hogy nagyságrendileg több pasi hal meg kb. mindenféle betegségben mint nő.

“Nem kell aggódnom akkor sem, ha gyorsétterembe megyek. Senki nem fog összesúgni a hátam mögött, megjegyzéseket téve arra, amit eszek, vagy akár nyíltan számonkérni rajtam, hogy miért eszek annyi szemétkaját vagy édességet.”
Ilyen hol van?
Speciel ilyet nem láttam de biztos vannak ilyen szektások akik direkt a mekiben állnak lesben és azt nézik hogy a nők esznek-e salátát.

“Amikor vezető marketingesként dolgoztam, soha nem söpörték le az asztalról az ötleteimet. Tudod, mi aggasztott sokkal inkább? Hogy túlságosan is siettek elfogadni az ötleteimet. Úgy éreztem, pusztán csak azért, mert egy diplomás fehér pasas vagyok, az emberek már nem mernek valóban konstruktív kritikával szembesíteni. ”
Tudlak sajnálni.
Gyere hozzánk programozónak, ha hülyeséget beszélsz akkor körberöhögünk.

“Soha nem rágtam a körmömet amiatt sem, hogy sikerül-e megszereznem azt a munkát vagy azt az előléptetést.”
Jó neked. Viszont vagyunk jópáran akik meg igen.

“Amikor új házba költöztem, nem kellett azon izgulnom, hogy mikor kezdenek majd arról susmusolni az új szomszédok, hogy na, most aztán jól lezuhannak a környéken az ingatlanárak, és hogy nemsokára kész gettó lesz itt.”
Valószínűleg Lakatos Rikárdó rendszermérnököt ez izgatja a legjobban…
Ja várjál?
Kurvára nem.
Nekem ugyanis van cigány kollégám aki amúgy programozó (bebe mert nem csak vasgyűjtő cigányok vannak ám hanem olyan is aki járt iskolába). Kurvára nem aggódik ilyen dolgok miatt.

“Attól sem kellett tartanom soha, hogy a saját szülőhazámban kérdőre vonhatnak, hogy hol születtem – sem attól, hogy esetleg valamikor kidobnak vagy egyensen kitiltanak az országból a származásom vagy a hitem miatt.”
Ezt most nem vágom. Mondjuk a csodás országunkban a széljobberek mondtak már ballipsinek és miért nem költözöm izraelbe stb.
Pedig fehér, heteroszexuális férfi vagyok plusz bónusz hogy nemhogy én de az egész rokonságban még egy negyed zsidó sincs.

“Soha nem aggasztott az sem, hogy miből fogom fizetni a lakbért és eltartani a gyerekeimet.”
Szerintem kérdezz meg erről egy olyan fehér heteroszexuális férfit aki most veszítette el a munkáját a koronavírus miatt.

“Azt sem kellett mérlegelnem soha, hogy mennyit hagyok fedetlenül a bőrömből. És ha néptelen környéken kocogok, csak négylábú állatokra kell figyelnem.”
Vajon akkor miért van az , hogy a gyilkosságok áldozati között a pasik eléggé felül reprezentáltak.
Amúgy ha fekete pasiként kocogsz egy kihalt környéken akkor megerőszakolnak a fehér pasik vagy mi?”

Reszet Elek
Újságíró

Az alapvető probléma a cikkbeli mentalitással az, hogy a szubjektumot az objektum elé helyezi. Az egyén érzései és vélekedése önmagáról illetve a világról az egyedüli fontosságú, míg a közösségé egyáltalán nem mérvadó, gát, akadály. Valójában ez korunk legrombolóbb ideája.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Bocs, de azért annyit nem nehéz megugrani, hogy az írás nem csak a színesekről, hanem a homoszexuálisokról, transzneműekről, fogyatékkal élőkről stb is szól.
Azért… hm…. Így ennyit illett volna megérteni belőle első körben.

Marcell
Olvasó
Marcell

Szerintem teljesen felesleges egy kalap alá venni ezeket a csoportokat, persze a kultúrmarxizmus ezt teszi. A kultúrmarxizmus lényege, hogy ami Marxnál a proletár volt, az a kultúrmarxistáknál a felsoroltak, sőt hozzávehetjük a nőket is, mint felszabadítandó csoportok, akik strukturálisan el vannak nyomva (meg persze a migránsokat, a muszlimokat stb.). Pedig a gyakorlatban kevés közös érdekük van, egy tolószékes fehér nem lesz boldog attól, ha a kultúrmarxisták által fellázított feketék verik össze, sem az angol nők attól, hogy barna bőrű muszlim bevándorlók teszik őket szexrabszolgáikká. Vagy a b.zik sem, ha az “interszekcionalitás” jegyében homofób “elnyomottak” verik őket össze homofób fehér heteroszexuális férfiak helyett.

tomgal
Olvasó
tomgal

Épp írni akartam, hogy alaposan félreértelmezte Prostatikus az írást ( gyorsétterem pl a kövérekröl , nem a nökröl, a rámpa cucc a fogyatékosokról stb)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Köztudott, hogy a férfiak felének átlag alatti az IQ-ja. :)

Jeltz Vogon Prostatikus
Olvasó

Akkor légyszíves világítsad meg nekem mint átlag alatti IQ-nak, hogy a gyorséttermi kövéres dolog hogy a büdös francban függ össze azzal hogy valaki fehér férfi?????

Kurvára érdekel.

Jeltz Vogon Prostatikus
Olvasó

A cikk címét sikerült elolvasnod?
Segítek: “Fehér vagyok. Férfi vagyok. És rohadtul előnyben vagyok.”
Az egész arról szól, hogy azért mert fehér férfi vagy egy csomó előnyt élvezel automatikusan.
Miközben felsorol egy csomó olyan konkrét baromságot aminek az égvilágon sem a neméhez sem a bőrszínéhez semmi köze.

Azt aláírom, hogy ha Amerikában sötétebb a bőröd, akkor hamarabb kiszúr a rendőr és igazoltat.
De az hogy könnyebben tudsz bemenni egy középületbe az méretes baromság.
Mért a nőknek meg a feketéknek nincs lábuk vagy nem ismerik az ajtó működését?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Már el lett neked magyarázva egyszer, de akkor újra: az írás a “privilegizált helyzetről” szól, nem a rasszizmusról kifejezetten, hanem mindenről egyben, ami beletartozik a szexuális orientáció, a rassz, a nem, az egészség, a minden is. Ezt nevezik az sjw-k “privilegizált helyzetnek”, amikor a legjobb esélyekkel indulsz, mert gyakorlatilag nem hátráltat semmi.
A nem tudsz bemenni egy középületbe pl. a kerekesszékesekről, akadálymentesítésről szól. A poszt eredeti írója tehát egybemos minden nehéznek ítélt helyzetet, nem csak a bőrszínéhez és férfi mivoltához kapcsolódókat, de tényleg gáz, hogy ezt veled valahogy meg kell értetni, és nem vágom, hogy miért nem jön össze. Az eredeti cikk címe: “I’m White. I’m Male. I’m Privileged As Fuck.”, nem felsorolás, hanem három kijelentés, külön-külön is értelmezhetőek, tehát az “I’m privileged”-be belefér a többi is. A privilegizált nem csak a fehér férfit jelentheti, hanem hogy azon túl még nem is kripli vagy nem buzi.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Off

Azért az elmebajnak nem nagyon van határa……

https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/06/23/szoros_ferfi_furdoruha/

On

tomgal
Olvasó
tomgal

Garantáltan nem fognak kikezdeni vele férfiak a strandon …

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Tessék, ezen most tényleg lehet háborogni: Melinda Gates szerint az USA-ban az eü dolgozók után a színesbőrűeknek kell megkapniuk először a Covid vakcinát, és ez alatt nem csak feketéket kell érteni, hanem mindenkit is, aki nem fehér.

“In the U.S., that would be black people next, quite honestly, and many other people of color. They are having disproportionate effects from COVID-19. From there, people with underlying health conditions, and then people who are older. Those are the ones who all need it first. We also need to think about essential workers who are keeping our grocery stores open for us so we can buy food, or who are making sure that food moves through the warehouses.”

https://time.com/5847483/melinda-gates-covid-19/

Naooo
Olvasó
Naooo

Ezekbe nyomják bele először a mikrocsipet?

ulomenen
Olvasó

A Fehér Ember Bűne

.
.
Tedd a fehér ember bűnét,

oktasd e vad népet,

bár nem beszélik nyelved

és lenéznek téged;

cserébe megtanítják

lányod és asszonyod…

akik érzik, hogy őket

védeni nem tudod.

.
Tedd a fehér ember bűnét,

nehogy nemzz gyermeket,

csak szolgának nevelnéd,

hiszen mi más lehet?

Bármit mondana, tenne,

azzal csak vétene,

és fehér bőre lenne

a világ szégyene.

Rudyard Kipling: A Fehér ember Terhe c. versének mai parafrázisa: https://perszeusz.blog.hu/2020/07/06/a_feher_ember_bune

georg1945
Olvasó
georg1945

Annyit emlegetik a fehér, heteroszexuális, sőt keresztény férfit, hogy KÖSZÖNJÜK A REKLÁMOT !

Csak így tovább Világ és megérik a helyzet, hogy HADSEREGGÉ SZERVEZŐDJÜNK, mint már oly sokszor a történelem során.

Mindenki rajtunk kívül, tudjátok meg, hogy a Világ mindig is a miénk volt, senki másé, mert BÁTRAK VAGYUNK és természetesnek vesszük, hogy Isten azért teremtett bennünket, hogy a Világot irányítsuk.

Mi vagyunk a CIVILIZÁCIÓ, A HALADÁS, A TUDOMÁNY ÉS A MŰVÉSZET !

Mi tudunk kigondolni új dolgokat, ahogy a kereket is mi találtuk fel !

MINDENT MI TALÁLTUNK FEL, HOGY HASZNÁLHATÓ LEGYEN. Még a papírt, a rakétát, és a lőport is. Vagyis MI tudtuk, hogy ezekkel mit kell kezdeni, mire lehet használni.

A VILÁGMINDENSÉGET MI TEREMTETTÜK KULTÚRÁLTÁ !

KÖSZÖNJÜK A REKLÁMOT !