Pash Cutter

Girl power

Girl power. Az erős nő.

Most felesleges vitát nyitni arról, hogy a kultúrában (regényirodalomban, filmművészetben, képregényekben, videó- és PC-játékokban) szereplő férfiverő amazonok kinek köszönhetőek: a feminista esztétikának vagy egy bizonyos férfiréteg szexuális vágyfantáziájának. Egyesek szerint a feministáknak, én inkább hajlamos vagyok a férfiakat megtenni „szülőatyának”. A férfiverő amazon nem az emancipáció terméke, hanem a férfiak fejéből kipattanó szexuális fétisszemély.

Most komolyan, tényleg van olyan, aki azt gondolja, hogy a Tomb Raider Lara Croft-ja a feminista kultúrpolitika egy terméke? Ugyan már! Ezt férfiak találták ki önmaguk szórakoztatására. Az első Tomb Raider-ek pixel kalandornője persze nem kifejezetten vonzó, de az akkori kor technológiájával még csak a háromszögletű csöcs volt az elérhető. A későbbi évek 3D-s Lara Croft-jai viszont teljesen jól néztek ki.

A fantasy regényekben, még a klasszikus hard fantasy (sword & sorcery) műfajban szintén a férfiak szexuális vágyfantáziáját elégítette ki a girl power. A férfi íróknak szexuálisan vonzó volt az a nő, aki fegyverrel aprította fel a fegyveres férfi karaktereket, ez az erotikus vágyfantázia pedig találkozott az olvasók fétisével. Szerző és olvasó együtt élvezkedett azon, hogy Márta, az amazon felaprította karddal Józsit, a bunkó barbárt! Macskanő karaktere a képregényekben és a filmadaptációkban; Mila Jovovich katonákat és élőhalottakat aprít fel a hülye sci-fi akciófilmekben – ők sem azért születtek, hogy hirdessék az emancipáció dicsőségét, hanem azért, hogy szórakoztassák a férfinépet. Nyoma sem volt itt a feminista esztétikának. Hogy a girl power, mint a férfiakat szórakoztató szexuális fétiskarakter jó vagy rossz a különféle etikák szempontjából, lényegtelen. Nekem kamaszként öröm volt nézni Lucy Lawless-t és Renée O’Connort a Xena-ban, miközben micsoda egy trash sorozat volt!

A feminizmus természetesen behatolt a kultúrába. A feminista kritika először még úgy tekintett a girl power-re, mint a férfiak által legyártott szexista termékre. A szüfrazsett inkvizíció szerint igenis szégyelljék magukat azok a férfiak, akiknek örömet okoz Lara Croft a Tomb Raider-ben vagy a bikinis picsák a Dead or Alive-ban! SZEXIZMUS – ez volt a bélyeg, amit rá lehetett nyomni egy csomó férfi homlokára, jelezve, civilizációs szempontból mekkora „nyomorult”!

Aztán hirtelen fordult a kocka. A girl power már nem a férfi szexizmus terméke, hanem a feminista esztétika egyik fontos eszköze lett. A girl power lett a női nézőpont hordozója. A probléma ezzel az értelmezéssel az, hogy a girl power valójában egy férfiszerepben levő nő. A girl power jellemét tekintve egy maszkulin nő. Vonzó karakter volt Lara Croft, de azért valljuk be nyugodtan, hogy valójában az egész karakter nem volt más, mint egy női Indiana Jones! Ha egy girl power-t teszünk meg egy sztori központi karakterének, amit kapunk, az egy maszkulin nő férfias szemszöge. A női akciófigurák cselekedetei a regényekben, a képregényekben, a filmekben, a sorozatokban, a videójátékokban annyi, hogy szanaszét vernek, pofoznak, rugdalnak, vagdalnak, szabdalnak, lődöznek, robbantgatnak, öldösnek és gyilkolásznak férfiakat. Azt érteni vélem, hogy ez sok férfinak tetszik (erekció, kielégülés, egyéb izgalmak), de azt már nem, hogy ez mitől lesz női nézőpont. A női nézőpont ott van a Bronte-növérek, Jane Austin, Louisa May Alcott, hazai téren Kaffka Margit, Szabó Magda, Jókai Anna regényeiben – lehetőség van legyártani ezek 21. századi megfelelőit! (Stephen King egyébként le is gyártotta: Dolores Claiborne, Lisey D. Landon stb.) Az, hogy Marvel Kapitány pofán csapja a földönkívülieket, vagy Jessica Jones elver néhány kemény fiút, nem női nézőpont.

A girl power-rel a legnagyobb probléma, hogy túltermeli az amerikai kultúripar. Szinte dömping van „erős nők”-ből és „kemény picsák”-ból a regényirodalomban, a képregényekben, a filmvásznon, a videójátékokban. Tömeggyártásban jönnek a futószalagról a girl power-ek, és nehéz közülük megtalálni azokat a női karaktereket, amik tényleg eredetiek, érdekesek, izgalmasak. A többség, véleményem szerint, gagyi.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 0 olvasó átlagosan 0,00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

Post Author: Pash Cutter

Pash Cutter
Önmagunk legyőzése a legnehezebb. Az önmagunk feletti győzelem sokkal nehezebb, mint legyőzni egy államférfit. Önmagunk sokkal keményebb ellenfél, mint egy ország legkiválóbb kardforgatója. Tudatában vagyok ennek, hiszen folyamatosan küzdök önmagammal. Az önmagunkkal való küzdelem viszont nem felmentés; juthatunk az őrület határára, de ez a tény nem ad engedélyt a határ átlépésére. Soha nem léphetünk a kísértésbe, soha nem követhetjük el a bűnt, bármilyen bukásra ítélt a nyugati civilizáció, bármilyen dekadencia rágja a nyugati kultúrát, bármilyen káosz bontja fáradhatatlanul a rendet. Önmagammal küzdök... folyamatosan... Az Úr adjon ehhez erőt és kitartást! A katolicizmus egy felnőtt vallás. Köztem és az Úr között dől el valójában, mi bűn és mi nem bűn. A felszínes látásmódnak ez kényelmes hozzáállás, de annak, aki komoly energiákat fektet bele egy katolikus identitás kialakításába, tudatában van annak, hogy kemény meló. A katolikus egyház betartatja velem a vallási előírásokat, és bár ezzel segíti utamat, nem ad útlevelet a mennybe - az én felelősségem, hogy megkapom az isteni kegyelmet vagy sem. A katolikus egyház feladata ebben annyi, hogy nem enged a hagyományok kiüresedésének, és megállít abban, hogy becsapjam önmagam.

80
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
12 Egyéni hozzászólás
68 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
20 Hozzászólások szerzői
ReactorGeri P.gpeterszSerathisRokapapa Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
tobbneju
Olvasó

Idézet: “Az előző elnök, Barack Obama kormányzata 2012-ben – akkor még kísérleti jelleggel – tette lehetővé nők számára is, hogy a tengerészgyalogságnál teljesíthessenek szolgálatot. 2012-ben 32 nő kezdte meg a kiképzést, de egyikük sem volt képes befejezni.” Ennyit erről a faszságról (girl power), hazugságok között élünk. Női szuperhős nem létezhet, még a tengerészgyalogosoknak (akik azért elitkatonának számítanak) előírt kiképzést sem képesek megcsinálni. Vágyképek ezek a női hősök, remélem túl sok nő azért nem hiszi ezt el és a vágyai között sem szerepel. https://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/eloszor-lesz-noi-katonatisztje-az-amerikai-tengereszgyalogsagnak/zqh9fgt

Reszet Elek
Szerkesztő

Mindezt úgy, hogy a nőknek könnyített fizikai felvételi van. Ne legyenek illúzióink, hogy a kiképzés alatt ez másképpen lenne.
Sosem értettem ezt a hülye mentalitást. Megnézném hány nő lenne képes kivinni a hátán 90 kilós sérült bajtársát a tűzvonalból.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem a 90 kg-al van gond. Abba bele lehet edződni, kórházban láttam ötvenes nővért betegeket felkapni (90-100 kg körülit) , nem semmi hát és karizma volt. Az eredeti videót kerestem , de nem találom, amikor az Oktoberfest-es pincér ( inkább) néni lazán felemelt sok Korsó sört, a meghívott bodybuilderek egyike sem bírta.
Itt inkább a mentális teherbírás, no meg a teljes kiképzés összfizikai megterhelése a gond. Az egyetlen nő aki a válogatón átment, meg nem is elsősorban Seal akart lenni…

https://www.youtube.com/watch?v=EqW9Zy-iU8s

Reszet Elek
Szerkesztő

A betegek részleges felemelése is egészségkárosító a nőknek. A háton való cipelésnél viszont a teljes súlyt el kell vinni.

tomgal
Olvasó
tomgal

Konkrétan átemelte az ürgét a tolószékbe. Hát fiatal csajoknak szülés előtt semmiképp…

Tina74
Olvasó
Tina74

Én ismerek olyan nőket, akik nagy súlyokat emelgettek fiatalon, és 70 éves korukra mind pelenka kellett nekik…

Geri P.
Olvasó

mucikám, szerintem 70 éves korra sokan örülnének ha még pelenkát viselhetnek és nem 2 méterre a föld alatt szagolják a saját bomló testüket.

tomgal
Olvasó
tomgal

Előfordulhat hogy képes rá, de hogy ez nem egészséges az tuti : ( az eleje ne tévesszen meg) :

https://www.youtube.com/watch?v=AreZ68wyuk0

Meg egy kis mentés :

https://www.dailymail.co.uk/news/article-3283075/Hilarious-moment-woman-throws-drunk-man-shoulder-carries-safety-refuses-come-river-s-edge.html

Hm. Ez meg meglepett hogy ilyesmit is találni a neten. Talán nincs minden veszve ( tán ez a legkevésbé megterhelő mód)

https://www.youtube.com/watch?v=b-tEVqBS53Q

zgy001
Olvasó
zgy001

Az elsőnél majd’ beszarik. (Mondjuk érthető, mert sokkal könnyebb a faszinál.)
A második oké. (Bár vinni könnyű. Megemelni a nehéz. Ott meg a faszi eleve fent ül.)
A harmadiknál rásegít a csávó. Anélkül nem emelné meg így.

Ha már fent van a háton, lehet vinni a saját testsúlyunknál 2X nagyobb testet is.
De felemelni odáig, pláne egy elernyedt testet, na az nem könnyű.
Terepen meg pláne.

tomgal
Olvasó
tomgal

Én nem vettem észre a 3. -nál, hogy rásegített volna. Egy kiképzett ( tengerészgyalogos kiképzést kapott ) nő képes megcsinálni ( kempózni kevés csaj kempózik, de az a néhány kurva erős – legalábbis normál csajokhoz képest) ,majd megkérem az egyiket hogy próbáljuk ki a 3. alapján . ( 189 cm és 97 kg vagyok) Mondom , nem ezzel van a fő baj , hanem a mentális terheléssel, az állandó stresszel és a több hónapos kegyetlen kiképzéssel , fizikai és lelki gyötrelmekkel . Ha a férfi jelentkezők 80 %-a kihullik, pont egy nő lesz képes. Meg minek is ? A női test , ha férfivé gyúrják elveszti női funkcióit. Túl sok zsírvesztés- elmarad a menstruáció pl. Stb.

zgy001
Olvasó
zgy001

“Én nem vettem észre a 3. -nál, hogy rásegített volna.”
Eleve 0:32-nél kiegyenesíti a térdeit. Lelassítva/kikockázva nagyon jól látszik, hogy nem a nő miatt egyenesedik ki a fószer térde, hanem ő maga csinálja. Még ugrik is egyet a csípője hátrafelé-felfelé.
Utána meg már még egyértelműbb az egész. Egy ájult ember nem fog megállni a saját lábán, hogy te nekiállhass karolgatni meg emelgetni. Azt bizony tartani kell, miközben a kezeiddel próbálsz fogást találni rajta. Itt meg erről szó nincs (0:38-nál tökéletesen látszik, hogy a saját lábain áll). Ájult ember esetében úgy összecsuklana, hogy öröm lenne nézni.

“Egy kiképzett ( tengerészgyalogos kiképzést kapott ) nő képes megcsinálni”
Félelmetes, hogy mennyire tájékozottak az emberek idehaza a tengerészgyalogos kiképzés mibenlétéről. :) Nem bántani akarlak vele, de most komolyan: láttál te már élő tengerészgyalogost? Pláne nőneműt?

“Ha a férfi jelentkezők 80 %-a kihullik”
Ez milyen adat alapján van? Érdekelne.

tomgal
Olvasó
tomgal

Talán igen, ott a térdnél kicsit látszik, de azért ne felejtsük el a vészhelyzet adrenalin löketét , az elképesztő energiákat tud adni pluszban ( csak néhány példa) :

https://www.blikk.hu/hoppa/durva/felemelte-az-ego-autot-hogy-megmentse-az-apjat/9tl9zt3

Hogy ne csak a Blikk változat legyen meg:

https://www.usatoday.com/story/news/humankind/2016/01/12/teen-girl-uses-crazy-strength-lift-burning-car-off-dad/78675898/

http://szalayadam.hu/az-asszony-aki-felemelt-egy-kocsit/

Szóval én azt a részét, hogy ki tudja vinni, fel tudja emelni néhány nő, nem kétlem , mint mondtam ismerek pár igen erős csajt. De nem tartom jó ötletnek akkor sem hogy ilyen pályára menjenek.

A 80 % lemorzsolódást két korábbi linkemben is olvashatod, de kikeresem és a Navy Seals kiképzésre, nem a sima tengerészgyalogosokra vonatkozott. De itt az is volt a feltevés, hogy ha azt a kiképzést képes lenne mégis megcsinálni, hogyan vinné ki a sérült társát a tűzvonalból. Én erre reflektáltam, hogy nem ez lenne a főgond, adott esetben nem lehetetlen, hogy ki bírná vinni, de a több hetes kegyetlen kiképzést nem bírná mentálisan és/ vagy fizikailag.

http://jegyzettar.blog.hu/2018/03/13/amerikai_kulonleges_alakulatok_142

https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Navy_SEALs

Igen találkoztam már élőben tengerészgyalogossal, konkrétan söröztem vele, az USA nagykövetséget rotációban védik , a baráti társaságból egy csaj járt eggyel jópár éve.

zgy001
Olvasó
zgy001

Nem kétlem, hogy fel tudja emelni valaki a kocsit, pláne térdig, avagy félrehúzni egy kézről/lábról. Ezt gyerekek is megcsinálják:
https://www.faithwire.com/2017/03/08/no-other-explanation-8-year-old-boy-credits-angels-with-helping-him-lift-car-off-of-dying-dad/
Az ember súlyemelési képessége pont abban a testhelyzetben a legnagyobb. Igazából a láb/combizommal meg a hát/hasizommal emelsz, ami a legerősebbek közé tartozik. A karod izmai (amivel egyébként egy képzett ember simán kinyomja a testtömegénél nagyobb súlyt is) elég csekély méretű ezekhez képest. Ráadásul nagy magasságra sem kell emelni (főleg egy alacsony nőnek vagy gyereknek – a súlyemelőknél az alacsonyak előnyben vannak, mivel kisebb helyzeti energiát kell leküzdeniük, ha mondjuk fej fölé akarnak emelni valamit). Plusz ugye a kerék felfüggesztése is rásegít. Odáig felemelni a testsúlyunk többszörösét fel tudjuk pár pillanatra. Csak a legtöbben ezt nem tudják. Próbáld ki nyugodtan, hogy a kocsid hátulját arrébb rakod picit. Hidd el, ha jól fogod meg, menni fog. Akár két kocsi közé “beállni” is be tudsz, ha ki akarsz cseszni a mögötted/előtted lévővel.
Az eleje viszont már nehezebb lesz, mivel a legtöbb autó orrmotoros! ;)
De értem, amit írsz. Meg a vészhelyzetben meglévő adrenalin is stimmel.
Csak azt vetettem fel, hogy a linkelt videóknál azért nem egészen olyan egyszerű a dolog.

A több hetes kiképzésnél eleve kivételezni fognak vele, így ‘bírni’ fogja. Ha nem kivételezik vele senki (amit kizártnak tartok), akkor is kibírhatja. Csak rohadt kevés nő van, aki erre képes. Töredéke annak, aki jelenleg katona. De még ez sem vészes. Mert sokkal nagyobb gond, hogy ha nő van a csapatban, akkor a férfiak nem egyenlő társként kezelik, hanem – akár a feladat rovására is – a nőt fogják menteni. Emellett gyakorlásnál csapat és csapat közötti versenynél ha az ellenfél csapatában nő van, akkor nem adnak bele mindent a faszik. Továbbá rettenet sokat ront a morálon a nőkkel való kivételezés (még azok is ezt gondolják, akik egyébként épp kivételeznek velük). Egyedül talán olyan esetben lehet elfogadni a nők jelenlétét, ha külön női alakulatokban vannak, minden helyzetet tekintve elszeparálva a férfiaktól. De én még ott is kételkednék.

orenisi
Olvasó
orenisi

A “férj mentése tűzből” gyakorlat igazából nem hülyeség. Nem csak nőknek, hanem bárkinek érdemes megtanulni, ha olyan helyzetbe kerül, hogy eszméletlen embert kell odébb vinnie. Gondolom tűzoltóknál megtanítják az ilyet.
A probléma alapvetően kettős: Egyrészt ne kelljen egy nőnek ezt csinálnia, azaz 80-100 kg-os embereket emelgetnie rutinszerűen, másrészt attól, hogy ezt meg tudja egyszer csinálni, attól még nem biztos, hogy ha elmegy tűoltónak és rajta van egy 60 kg felszerelés, meg körülötte ég a tűz, füst van, akkor is sikerülni fog neki. Én magam részéről nem örülnék, ha a tűzből egy tűzoltó kvótanő próbálna kicibálni.

zgy001
Olvasó
zgy001
orenisi
Olvasó
orenisi

Nem igazán értem, hogy fegyveres erőknél, fegyveres testületeknél, tűzoltóságnál ugyanarra a beosztásra hogyan lehet különbség felvételi szintben. Vagy mondják ki egyértelműen, hogy nem ugyanaz a munkakör, vagy legyen egységes szint, lehetőség szerint nem a női értékekhez igazítva, aztán aki annak megfelel, az fel van véve első körben.
És akkor még valóban nem vettük figyelembe az adott munkakör egészségkárosító hatásának különbségét férfiak és nők között. Elhiszem, hogy nő is képes egy darabig akár egy átlag férfi szintje felett is teljesíteni, de a női szervezet nem erre van kitalálva.

zgy001
Olvasó
zgy001

“Nem igazán értem, hogy fegyveres erőknél, fegyveres testületeknél, tűzoltóságnál ugyanarra a beosztásra hogyan lehet különbség felvételi szintben.”
Óóó, van ott még durvább is!
Nem csak nemi, hanem bőrszín alapján is mások a követelmények néhol.
Csak hogy nehogy véletlenül el legyenek egyesek nyomva:
https://metro.co.uk/2019/01/28/fire-service-changes-entrance-test-deliberately-harder-white-men-8402291/

orenisi
Olvasó
orenisi

Világ életemben meglehetősen logikusan gondolkodó embernek tartottam magam. Emiatt még inkább érthetetlen számomra a hülyeségnek ez a foka, amit Nagy-Britanniában tolnak mostanában (vagy már nem is csak ott).

ggwp
Olvasó
ggwp

Ne süllyedjünk már a blikk és a dívány szintjére.

Women in the United States Marines
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to navigationJump to search

A Marine officer candidate standing at the position of attention during an organized run, at Marine Corps Base Quantico, 2019
There have been Women in the United States Marines since 1918, and women continue to serve in it today.[1][2] As of 2016, women make up 8% of all active enlisted Marines, and 7.5% of active Officers. These numbers give the Marine Corps the lowest ratio of women in all of the U.S military branches. Women’s presence in the Marine Corps first emerged in 1918 when they were permitted to do administrative work in an attempt to fill the spots of male Marines fighting overseas. It wasn’t until 1948 that women were able to become a permanent part of the Corps with the passing of the Women’s Armed Services Integration Act. However, even with the Integration Act, women were still banned from certain military occupation specialties. It was not until 2016 that Defense Secretary Ash Carter announced that all military occupations will be open to women without exception. As of 2018, there were 92 women serving in the Marine Corps combat arms.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem mindegy , hogy navy ( marine), vagy navy SEALS…itt az igazság, ők már csak tudják ( szerintem nem volt könnyített, ide pont nincs):

https://www.military.com/daily-news/2019/12/11/first-woman-has-made-it-through-seal-officer-screening.html

Reszet Elek
Szerkesztő

Én a “sima” tengerészgyalogságra gondoltam. Ott van különbség. A cikkből nem derült ki hogy ez SEALS. Ott nem tudom mi a helyzet.

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, nem mindegy, hogy általánosan beszélünk tengerészgyalogságról ( ott van pár nő), vagy a legelitebb speciális alakulatáról a SEALS-ről beszélünk ( a férfiak 80%-a sem képes végigcsinálni a kiképzést, pedig oda alapból nem piskóták jelentkeznek)

https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Navy_SEALs

hunbagira
Újságíró

A SEAL-nek semmi köze a tengerészgyalogsághoz (Marine) a flotta alá tartozik, ezért hívják Navy Seal-nek (usaban a tengerészgyalogság és a flotta elvált egymástól és külön fegyvernemet képeznek)
A tengerészgyalogságnak saját különleges alakulata van (egyébként az amerikai hadseregben az első) a Marines “Recon”(issence) Raiders. És kellően utálják egymást a Navy Sealszel hiszen amúgy a kiképzés és a feladatok nagyon hasonlóak. Csak a Navy Seal úgy lett sztár alakulat (részben a nőknek hála hiszen a parti őrség “baywatchai” ból rekrutálódnak, nagyrészt) hogy az első Seal szakaszt a Recon/raider képezte ki. És a katonák tényleg olyanok tudnak lenni, mint a gyerekek/hisztis picsák.
És eme (v)iszony a két alakulat között sok munkát ad a katonai kocsmák kidobóinak és a katonai rendőröknek.:D
A seal és a recon/raider laktanyáinak falát a győztes verekedések után zsákmányolt seal es recon/raider sapkák díszitik, nagyrészt.:)

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, épp most mélyedtem bele a dologba , való igaz , nem a tengerészgyalogsághoz tartozik.

http://jegyzettar.blog.hu/2018/03/13/amerikai_kulonleges_alakulatok_142

zgy001
Olvasó
zgy001

“Nem mindegy , hogy navy ( marine), vagy navy SEALS”

Mit akar jelenteni a “navy ( marine)“?
Csak mert a U.S. NAVY egy fegyvernem. A U.S. MARINE CORPS meg egy másik.
Az egyik a flotta (hosszabb nevén haditengerészet), a másik meg a tengerészgyalogság.
Nincsenek egymás alárendeltségében, mellérendelt viszonyban vannak egymással.
– Az egyik “katonáit” sailornak (tengerész) nevezik.
– A másikat meg marine-nek (tengerészgyalogos – legalábbis mi így fordítjuk magyarra).
Ha a marine-t sailornak nevezed, akkor jobb esetben rosszallóan néz majd rád. Idegesebb hangulatában meg pofán vág. Ugyanígy járhatsz, ha soldier-nek nevezed őt (ugye a magyarban ez simán “katona”-t jelent, ha a szótárat nézed). Ugyanis a soldier megnevezés náluk a U.S. ARMY harcosainak jár, azok meg ugye megint egy újabb fegyvernem. Az airman-ről (légierő, azaz a U.S. AIR FORCE katonája) már nem is beszélve.

/Bár igazából a ‘fegyvernem’ kifejezés, amit használtam is valamilyen szinten pontatlan megnevezés ezekre a szervezetekre, mivel a magyar terminológiában a lövész, a tüzér meg a harckocsizó minősül fegyvernemnek (a szakcsapatokat meg már fel sem sorolom). Miközben ugye az Army rendelkezik ezek mindegyikével, ahogy a tgyalogság is. Csak ugye nem tudok rá jobb kifejezést, ami jobban illene ide. Ők a ‘branch’ kifejezést használják a légierőre, army-ra, stb. Szóval bonyolult ez…/

zgy001
Olvasó
zgy001

Pontosítsunk kicsit:

– Tengerészgyalogos nők már igen régóta vannak. (Mármint papíron tgyalogosok ők is.)
– 2016-tól lehetnek harcoló beosztásban is nők a tengerészgyalogságnál.
– Amiről a cikkben szó van, csak pontatlanul, az az első gyalogos (azaz lövész – infantry) női tiszt, nem pedig az első női tiszt. Tehát nem a sima tgyalogosról, hanem a harcoló beosztású tgyalogos tisztről van szó:
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-41394646

Emellett a női fizikai felmérés a tgyalogságnál is könnyebb (lásd táblázatok):
https://www.marines.mil/Portals/1/Publications/MCBUL%206100%20DTD%2015DEC16.pdf
Vegyük példának a 20 éves korosztály néhány elemét:
+ Húzódzkodás: férfinál 20, nőknél 7 kell a max. pontszámhoz.
+ Fekvőtámasz: férfinál 82, nőknél 42 kell a max. pontszámhoz.
+ 3mérföld futás: férfinál 18:00, nőknél 21:00 alatt kell lefutni a max. pontszámhoz.
/Ez azért elég jelentős különbség, mit ne mondjak./

De idehaza is hasonló van a hadseregben:
https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a1500010.hm&targetdate=&printTitle=
Példa legyen a 25 év alattiak korosztálya:
+ Húzódzkodás: férfinál 20, nőknél 16 kell a max. pontszámhoz.
+ Fekvőtámasz: férfinál sima fekvőtámaszt kell, nőknél térdelő fekvőtámaszt
(Utóbinál nem a lábfején, hanem a térdén van a súly – kb. 30-40%-al könnyebb.)
+ 3200méter futás: férfinál 13:30, nőknél 15:20 alatt kell lefutni a max. pontszámhoz.
/Itt közelebb van egymáshoz, bár régebben még nagyobb volt a különbség nálunk is./

De ez természetes is, hiszen egyenlő munkát végeznek egyenlő bérért.
Vagy nem. … De az biztos.

ggwp
Olvasó
ggwp

Kíváncsi lennék, hogy a katonaságnál, ami természeténél fogva lehet hogy még mindig a legegyenlőbb bánásmódot produkál a nemek között, van e eltérés ilyen téren a fizetésekben.

hunbagira
Újságíró

Amennyiben nem költői volt a kérdésed, ggwp. Akkor a válaszom az, hogy mint minden állami állásnál -így itt is- “zsoldtábla”/bértábla van. Tehát nincs különbség.

zgy001
Olvasó
zgy001

“természeténél fogva lehet hogy még mindig a legegyenlőbb bánásmódot produkál a nemek között”
Nem produkál egyenlőbb bánásmódot. Kb. ugyanolyan, mint civilben.

“van e eltérés ilyen téren a fizetésekben”
– Csak egy bértábla van. Tehát egy nő is tudtommal ugyanannyit kap, mint egy férfi. (Régebben valami bugyipénzt kaptak pluszban, de az nem volt jelentős. Nem tudom, az megvan-e még.)
– Ugyanakkor többségük messze felül van értékelve, sokkal gyorsabban lép elő a létrán, mint férfi társai. (Főleg ha nem bűnronda, ha nem teljesen hülye, meg még inkább ha talál magának egy kant – főleg magasabb beosztásút – akinél letáborozik.) A harcoló beosztásra felvett nők 90%-a pár hónapon, max. 1-2 éven belül már az irodában csücsül, miközben a vele kezdett férfi társai még mindig a gyakorlótéren szívnak, sok esetben alacsonyabb beosztásban (fizetésért).
Tehát ha így nézzük, akkor meg igen, van fizetésbeli különbség.

Reszet Elek
Szerkesztő

Azok a bizonyos, a cikkben hivatkozott férfi fantáziák leginkább beteges szubmisszív vágyképek. Bizonyos szempontból ezért e karakterek groteszksége is.
Az új feminista ikonok ennél is rosszabbak. Míg a régieknek voltak gyenge pontjaik (a valódi női karaktereknek pedig emberi oldala és hibái), addig az új feminista gólemek legyőzhetetlenek, minden valóságtól elrugaszkodottak. Tévedhetetlenek, mindent tudnak stb.
Az eddigiek leginkább feminista csúcsikonja az új és förtelmes Star Wars trilógia Rey karaktere. Ő az igazi Mary Sue.

Balton
Olvasó
Balton

A régiek gyengepontja a hetero-szexualitásuk volt, esetleg zabolátlan biszexualitás mellett, de egyértelmű férfi-irányultsággal. Az újakra előszőr a leszbikus hajlam, vagy kizárólagos leszbikusság, de mostanában az asszexuális hajlam vagy kinézet a jellemző. Erre a legjobb példa Rey karaktere. Aki tulajdonképpen, úgy lány hogy közben fiúnak néz ki…
A girlpower lényege pedig a fejlődésképtelenség a karakterekben, hiszen minek is fejlődni ha grlpw-ből, alapból tudod hozni azokat a képességeket, amiket a férfiaknak karakterfejlődésből is nehezen vagy sokára sikerül abszolválni.

hunbagira
Újságíró

Figyelj egy nő tökéletes, a mai korszellem szerint, akkor minek fejlődni. Pallasz Athéné is kifejletten, teljes fegyverzetben pattant ki, apja fejéből.:D.
Bár nekem egy mai instán/tiktokon pucsító kis kurváról valahogy nem a “bagolyisten” jut eszembe, hanem valami hetera az aphrodité templomokból.:D

Tina74
Olvasó
Tina74

A hetéra értelmesebb volt, mint ezek…

Serathis
Olvasó
Serathis

Végülis ja. A Last of Us-ban sem azért fog kihalni az emberiség mert jönnek a zombik. Hanem mert úgy néz ki hogy a nők 80% leszbi :)

zgy001
Olvasó
zgy001

“Míg a régieknek voltak gyenge pontjaik (a valódi női karaktereknek pedig emberi oldala és hibái), addig az új feminista gólemek legyőzhetetlenek, minden valóságtól elrugaszkodottak.”

Nekem is pont ez az, ami a leginkább nem jön be.
(Leszámítva a rogyásig tolt propagandát.)
Egy valódi hősnek mindig van gyenge pontja.
– Superman: kriptonit
– Hulk: düh, ideg
– Sámson: a saját haja
– Akhilleusz: sarok
És pont azért hős, mert a gyengéi ellenére is képes győzni, meg néha felülemelkedni önmagán.
Vagy ha nagyon nem is mutatható ki gyenge pont, attól még ember marad (pl. Pókember), nem pedig csak egy szimpla csodalény, akiről semmi mást nem tudunk, mit hogy csodalény. Ezek a túltolt, szinte már éteri szupercsodalények már kicsit sem emberközeliek.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Egyetértek a cikkben megfogalmazottakkal, a férfiak húzták a fejükre ezt a szart, ahogyan a “szexuális forradalom”-tól is azt remélték, hogy kötetlen(ebb)ül és többet dughatnak:)DDDDD, aztán meg kiderült hogy most (is:) a nők állnak a fasz “jobbik” részén és a férfiak megint megszopatták magukat…….

LeelooDallas
Olvasó
LeelooDallas

Kicsit túl van bonyolítva ez a kérdés. A játékok főhősei nemtől függetlenül kemény, eszes harcosok, hiszen másképp nem működne a sztori és a gameplay. Annak, hogy emellett vannak női hősök is és azok mindig idealizált arányúak, az az egyszerű oka, hogy a PC/konzol játékosok nagy része még mindig férfi. Ráadásul lássuk be, hogy általában olyan férfi, akinek egy hasonló hús-vér nőnek a 10 km-es közelébe sincs esélye kerülni.

Azt a retorikát én se bírom, hogy a fantasy világ mindenkit agyonverő, keménykedő nőit feminista hősöknek kiáltják ki, de azt se, amikor az ugyanilyen férfit pedig a tökéletes hímnek. A valóságban az egyik egy frusztrált, pengeszájú, b..ogatós nő lenne, a másik meg egy kommunikálni képtelen, dühkitörésekkel büntető férfi. Milyen szép :)

hunbagira
Újságíró

A “fene beléd” :D megelőztél. Kb ezt kezdtem írni. Ezért, megy a minusz pont.:D

LeelooDallas
Olvasó
LeelooDallas

Azt hittem durvább lesz, amikor valaki lepontoz..

Reszet Elek
Szerkesztő

Jól hangzik csak nem igaz. Lásd pl. Luke vs Rey karakterét vagy John McClane vs Captain Marvel.
Nem minden vezető női karakter Mary Sue (pl. Ripley, Furiosa stb.), de manapság nem igen találni a férfi megfelelőjét, mert a férfi karaktereknél van “emberi oldal”, sebezhető pont stb. A nyolcvanas-kilencvenes évekkel a férfi “táp” karakterek kikoptak.

LeelooDallas
Olvasó
LeelooDallas

Én kifejezetten a játékokról beszéltem.

Balton
Olvasó
Balton

Volt egy rövid visszatérésük, az A-kategóriába, Expandables de mára már lassan a B-kategóriába vannak száműzve.
Mondjuk számomra Ripley karaktere nem a grlpw-t jelenti, az még egy másik világban született…
szerk: tudom Elek nekem is.

Reszet Elek
Szerkesztő

Azt írtam, hogy szerintem pont nem az.

tomgal
Olvasó
tomgal

Erről már többször volt szó , Ripley, Sarah Connor , én ide venném Luc Besson Nikitáját is , mind-mind a körülmények “ áldozatai”, úgymond botcsinálta akcióhősök . Hétköznapi nők, akiknek eszeágába nem lett volna “ akciózni”, ha nem hozza úgy a sors és nem kényszerülnek bele egy ilyen helyzetbe. Ezért hiteles a karakterük. Egyik sem magától mindent tudó super woman. Karakterük, fizikumuk hosszas képzés, fejlődés eredménye. Ami közös bennük, hogy elejétől kezdve kitartóak és nagy életösztönnel rendelkeznek ( és sokszor a szerencse is közrejátszik a történetükben) . Ezért szerethetőek és hihetőek karaktereik a férfi néző számára is. És mindegyik békére, családra, nyugodt női életre vágyik sokszor kimondottan, időnként kimondatlanul , ha végre vége lenne az akciózásnak. Egyik sem örül a sors által ráosztott szerepnek. Nekik ez kényszer.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

És különösen Nikita nevetséges, amint 40+kg-al(vasággyal együtt:) leveri a benga, 100 kiló fölötti rosszfiú(ka)t…….

Balton
Olvasó
Balton

Nem beszélve Salt ügynökről, aki egyenesen röhejes amit leművel a filmjében, és csak egy “sorozat” nyitó volt. Ahova beleillenek az ilyen figurák mostanában: Atomszőke, talán Furiosa még határeset ha akarjuk annak látni.

tomgal
Olvasó
tomgal

Konkrétan a karakterre gondoltam, arra hogy ő sem super woman-nek született, hanem a körülmények tették azzá ami…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Az is hazugság, mert a körülmények egy 40Kg-os nőből nem csinálnak Rambót, aki leveri a bengákat, mint Lucy Liu, aki még annyi sincs, ha ráköhögnének, már elájul, de “kungfupicsaként” aprítja az ellent….

zgy001
Olvasó
zgy001

Mondjuk mentségükre legyen mondva, a férfi karakterek között is akad azért olyan, akinél a hitelesség-jelző eléggé alacsony szinten van a filmbéli küzdelmek során. Lásd Steven Segal röhejes aikido-ja (mondjuk melyik aikido nem az), Jean-Claude Van Damme meg a hozzá hasonlók ugrabugrálása, stb.
Bár a kedvenceim mostanában ezek:
https://www.youtube.com/watch?v=GdR28ViDMi0
https://www.youtube.com/watch?v=QUYa5aTdjfI
A régi átlag kung-fu film kutyafasza ehhez képest! :)

riveroftime
Olvasó
riveroftime

Egy dolog feltűnt nekem. Ha figyelembe vesszük, hogy Magyarországon a 2. vh. után több milliónyi férfi nőtt fel apa- és férfi minta nélkül, csonka családban, óvónők, tanárnők, stb. trenírozása alatt, a kötelező feminista propaganda szerint, ami az idő teltével folyamatosan erősödött, közben a lányokat is ugyanaz ideológia mentén nevelték, akkor nem lenne törvényszerű, hogy a két nem között totális ideológiai összhang és „általános boldogság” (LOL) legyen a feminizmus mentén?
De valamiért félresiklott minden…
Ehelyett mindkét nem elégedetlen, és frusztrált évjáratok róják az út porát.
Az utóbbi két évtizedben oda jutottunk, hogy az átlag 20-30-as magyar Sanyinak az lett a választása, hogy kurvázzon vagy otthon recskázzon, miközben átlag Julcsinak az, hogy időnként valami jöttment „alfa”-külföldi-nigger-cigó kúroggasa, avagy együtt éljen a béta-Bélával akit nem szeret – és aztán megkeserítse az életét. A női tömeg láthatóan az előbbi variáció mellett tette le a voksát, ezt nagyon jól mutatják a gyermekszületési adatok, akármennyire is erőlködik a kormány.
Miközben a honleányaink tízezrei-százezrei keresik otthon és külföldön kurválkodásból a napi betevő kenyerüket (drogadagjukat), és a mai fiatal magyar nők elsöprő többségének semmit sem jelent a Haza, a néphez való lojalitás, akkor miért, mi alapján legyek „optimista”?
A mai 30-as generáció még talán megszüli a maradék gyerekeit, akik 15-20 év múltán a transgender helikopter-aligátor-xyszexuális identitásuk mellett fognak vonulgatni, amíg végleg kiiktatják őket.

tobbneju
Olvasó

A Terminátor 1-2. még fiatal korom ikonikus filmjei voltak. A Terminator 1. megmentendő nője (Sarah Connor) aztán öreg korára eljutott a vállról indítható páncéltörő rakétával robotokra lövöldöző öreg asszonyig, aki megvédi magát. A vicc ráadásul, hogy ugyanazzal a színésznővel jutottak el 1984-től, a megmentendő nőtől (Terminator 1. Linda Hamilton, akkor 28 éves, szül.: 1956.) 2019-ig (Terminator 6.), ahol a 63 éves, tényleg öregnek látszó színésznő harcolgat a robotokkal. Hazugságnak is nevezhető illúziók korában élünk. Egyébként gépeket (repülőgép, légvédelmi löveg, stb.) már a II. világháborúban is megfelelően tudtak kezelni nők a szovjet hadseregben. Ugyanakkor sem a volt Szovjetuniót, sem Oroszországot nem mondanám jó helynek attól, hogy a nők egyenjogúsága igen korán kiterjedt az egyetemi tanulmányok végzésére és a katonai szolgálatra is. https://mult-kor.hu/jekatyerina-budanova-a-szovjetek-elso-noi-aszpilotaja-akit-elfeledett-a-trtenelem-20180723

zgy001
Olvasó
zgy001

A Terminator 1-2-ben Sarah egy jellemfejlődést mutat be, ami teljesen okés.
Kezdetben egy megvédendő, ijedt nő, aki a film végére azért összeszedi magát.
A második részben meg már (mivel ideje volt rá) készül/készíti a fiát a háborúra.
Ráadásul jól is játsza a bekattant embert, akit csak és kizárólag a cél érdekel, semmi más.
Eddig ez tökéletesen passzol, érthető, magyarázható, logikus, ráadásul élvezhető – magyarán jó.
Egy kiváló erős női karaktert láthattunk a T2 végéig.

De ami utána jött… Na azt nagyon nem kellett volna ilyen szempontból sem.
Teljesen meggyalázták a korábbi Sarah Connort. :/

Reszet Elek
Szerkesztő

A sorozat viszont szerintem jól kezeli a karaktert.

Balton
Olvasó
Balton

A sorozat nekem is nagyon tetszett, kár hogy elkaszálták anno.

zgy001
Olvasó
zgy001

Bevallom, azt nem néztem. Nem szeretem, ha filmből sorozat lesz.
Ezek szerint mégis megérné?

Balton
Olvasó
Balton

Szerintem igen, még nem volt benne a mostanában divatos sjw-hullám semmilyen hatása. Még ui. hogy női terminátor és Sara Connor a kvázi főszereplők. Kár hogy elkaszálták a 2 évad után.

Marcell
Olvasó
Marcell

A szovjet női egyenjogúság a férfihiány következménye volt elsősorban, a II. vh után gyorsan levetették a nők az egyenruhát. Valamiért a katonai vezetésben nem volt egy nő sem (ami aligha meglepő, más országokban sem volt ilyen), egyetlen női tábornok sem volt. A legmagasabb rangú nő a szovjet politikai vezetésben Jekatyerina Furceva kulturális miniszter volt, de hozzá hasonló magasságig egy nő sem emelkedett rajta kívül.

zgy001
Olvasó
zgy001

“a katonai vezetésben nem volt egy nő sem”
Mert el voltak nyomva, azé!!! Nem tudtad?

zgy001
Olvasó
zgy001

Értem én, hogy sokak szerint elsősorban nem feminista/ballib hatásra vannak “erős” nők a filmekben, stb.
Hanem az ilyen játékkal játszó, ilyen filmet néző, ezt fogyasztó (avagy megíró) férfiak miatt.
/Akik erre recskáznak, mert nincs nőjük. … Ööö, mi van??? Elfogyott a netes pornó, csak nem vettem volna észre?/
De oké, fogadjuk el a felvetést, hogy a balfék férfiak ezt igénylik, mert nincs nőjük.

De akkor valaki megmagyarázná nekem azt is, hogy ugyanez a játék- és filmipar
miért mutogat ugyanilyen növekvő lelkesedéssel négereket?
Netán azok is megtetszettek a játékkonzolon felnőtt béta/omega fiúknak, vagy mifene?

Ne menjünk már át kreténbe, ha kérhetném. Lássunk már ki a fejünkből csöppet és próbáljuk észrevenni, hogy ez bizony propaganda! Persze, nyilván van hatása az omegáknak is erre a jelenségre. De ha az omegák nem kapnának szupernőt a játékban meg a filmekben, attól még ugyanúgy játszanának vele, meg ugyanúgy néznék a filmet is, és nem lenne kisebb a fogyasztásuk sem. (Egyébként ha láttunk már esetleg ilyen játékkal játszó gamert, akkor jól tudjuk, hogy többségük a női karaktert csak a legvégén próbálja ki. Mármint akkor, mikor a nyomorult törpe meg az idióta ork is megvolt, és a sánta gnómmal is legalább kétszer végigvitte a pályát. Na, azután veszi csak rá a lélek, hogy ‘na oké, lássuk mit tud a ribi’.)
Szóval a kiváltó ok bizony ez esetben nem (sem) tőlük jön.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

De akkor valaki megmagyarázná nekem azt is, hogy ugyanez a játék- és filmipar
miért mutogat ugyanilyen növekvő lelkesedéssel négereket?

A kettő közt nincs semmi összefüggés.
Az egyikből létrejött fostengerre “fűzik föl” az sjw/ nigger/ gender/autista/”speciális retardált”-ak stb stb szarokat…….
Csak épp “meglovagolják a hullámot” mert “van rá kereslet”…..

zgy001
Olvasó
zgy001

“A kettő közt nincs semmi összefüggés”
Utána meg írsz egy összefüggést.
Ez lenyűgöző volt… :)

“Az egyikből létrejött fostengerre “fűzik föl” az sjw/ nigger/ gender/autista/”speciális retardált”-ak stb stb szarokat”
És honnan tudjuk, hogy nem éppen az ‘sjw/nigger/gender/autistára’ van felfűzve a másik?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Igazad van, rossz volt a szóhasználat, ok-okozat nincs köztük hiába “járnak együtt”…….

zgy001
Olvasó
zgy001

“ok-okozat nincs köztük hiába “járnak együtt””
Aha. Szóval van egy filmipar, ami teljes erőből nyomja a feminista kliséket, mert a papucs férfiak az erős nőkre verik. (Amire persze nincs bizonyíték, de azért fogadjuk el bemondásra.) Mindeközben ugyanaz a filmipar, ugyanazokkal a rendezőkkel és producerekkel, ugyanazokkal a színészekkel, ugyanúgy nyomja a négereket, mint az erős nőt.
De szerinted még sincs ok-okozati összefüggés a kettő között…

Komolyan le tudsz nyűgözni néha. :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Szóval van egy filmipar, ami teljes erőből nyomja a feminista kliséket, mert a papucs férfiak az erős nőkre verik.

Pont ez a lényeg, hogy a “feminista filmipar” magasról leszarja azt, hogy a gamer-ek mire verik, attól függetlenül nyomatja a “feminista kliséket”.
És ennek a “feminista filmiparnak” olyan “férfiak ” a legnagyobb “feminista szószólói”, mint pl. Robert De Niro és hasonló kaliberű “alfák”…..
Nincs “mert”, mert a lőtéri kutyát sem érdekli, hogy a papucs férfiak kire, mikor, hogyan és mire verik……., pont ez a lényeg.
A kettő független egymástól.

Mindeközben ugyanaz a filmipar, ugyanazokkal a rendezőkkel és producerekkel, ugyanazokkal a színészekkel, ugyanúgy nyomja a négereket, mint az erős nőt.

Nem csak a niggereket, hanem minden “elnyomottat”, retardáltat, kisebbségit etc. etc…
Mindig kell valami “új” (szar), hiszen a fogyasztói társadalmat ki kell szolgálni…..

De szerinted még sincs ok-okozati összefüggés a kettő között…

Mert nincs, magasról leszarják a papucsokat (is), még ha legalább “ellenük” tennék, akkor még lenne is értelme a finghámozásnak, felhördülésnek meg melldöngetésnek, de így csak kínos mosolyt csal maximum ki a “vádolt” félből, ha egyáltalán eljutnak hozzá ezek a “vádak”…..pontosan úgy, ahogy a petíciók/nyílt levelek amiket küldözgetnek a patásnak, legutóbb meg a Nők Lapjának……..az önjelölt “felhördülő hanghallatók” ………..

zgy001
Olvasó
zgy001

“a lőtéri kutyát sem érdekli, hogy a papucs férfiak kire, mikor, hogyan és mire verik……., pont ez a lényeg”</strong>
Akkor mondd, mi ellen vitázol?
Csak mert én is azt mondom, hogy ez propaganda, és nem a papucs férfiak (feltételezett) igényei váltják ki.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem vitázom semmi “ellen”, és ez a szar jó ideje ment propaganda célzat nélkül is, de mivel egy “globális shit teszt” , mindig, apránként, egy egy lépéssel többet és többet “etetnek” meg, ahogy a nők is csak ezt, csak azt, csak amazt és lassacskán az újabb generációknak már az addig “elért szint” lesz az alap, így fokozható, és mivel az éhség nem csillapodik, így már egyre groteszkebb módon képesek ezt a szart nyomatni. “A progresszivitás nem állhat meg”

Ez pontosan olyan “hit”(mármint az előre letervezett, célzott “propaganda”), minthogy a zsidók direkt szopatni akarnák a fehér férfiakat, hogy “kiírtsák őket “című összeesküvés, aztán meg a (fehér(!?) zsidók uralkodnának a szemeten?

Egyiknek sincs racionális, “előre eltervelt” oka, “meglovagolt hullámok” vannak, amik aztán rossz esetben “becsontosodnak”, természetessé válnak és új alapot képeznek az újabb hülyeségekre.
Az újabb és újabb generáció már az előzőleg “elfogadot”/”tolerált”/”érzékenyített” idiokráciában nő fel, és amíg ezt lehet fokozni, addig ezt (vég nélkül) lehet folytatni.

zgy001
Olvasó
zgy001

Akkor ebben egyetértünk.

hunbagira
Újságíró

Értem, csakszi! Tehát “társadalom mérnökösködés” nem létezik. Ahogy az sem, hogy személy/személyek/csoportok az uralmukat több generációra előre eltervezik. Tehát ezer évre tervezett birodalmak nincsenek.
Vagy komolyan tényleg pszichés gátat képes beléd is pakolni a zsidó kultúrmarxista média? Hogy, ha ezer éves világbirodalmak mellett a zsidó szó található, akkor rögtön beindul a tagadó/hárító mechanizmus?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Tehát “társadalom mérnökösködés” nem létezik.

Dehogynem, próbálkozik vele boldog-boldogtalan, kisebb-nagyobb sikerrel…..

Ahogy az sem, hogy személy/személyek/csoportok az uralmukat több generációra előre eltervezik.

Az is létezik, aztán vagy összejön vagy nem, vagy nem úgy, ahogy az eredetileg el lett képzelve…..

Tehát ezer évre tervezett birodalmak nincsenek.

Dehogy nincs, mert minden valamirevaló “vezető” legalább 1000 évre tervez előre, de van amelyik 10000, sőt olyan is kad amelyik 20000 évre előre…….(aztán meg a “Természet”, vagy a nem létező “Isten” majd “bevégzi”…….)

Vagy komolyan tényleg pszichés gátat képes beléd is pakolni a zsidó kultúrmarxista média?

Engem kérem fiatal korom óta “kondicionálnak” a szabadkőműveszsidókulturmarxisták………

Hogy, ha ezer éves világbirodalmak mellett a zsidó szó található, akkor rögtön beindul a tagadó/hárító mechanizmus?

Baszki, ha tényleg át tudják baszni sokszáz (ezer) éve(ke)n keresztül a “jónépet”, akkor meg is érdemlik, ők is, meg a “jónép” is…….., minden hülye (nép) mellé nem lehet rendőrt állítani…

gpetersz
Olvasó
gpetersz

L’art pour l’art vitázik , mert szerintem élvezi.

Jinjangologus
Újságíró

Konkrétan két külön “erővonal” kölcsönhatásáról van szó az amazon-fétis jelenség posztmodern népszerűsége mögött.

Egyfelől bizony a feminista ideológia adta meg hozzá az alapokat. Ugyebár az eredeti eszme egyetlen és szilárd meggyőződése a nők és férfiak pszichéje közti különbség, valamint a genetikailag meghatározott nemi szerepek tagadása. Következésképpen a reprezentatív karakterek mentesülnek minden nőies “hitványságtól” és lekopírozzák a fiktív férfihősök jellemét, viselkedését. Dióhéjban: macsóskodnak.

Másfelől a férfi nem képviselői továbbra is szexuális vágyaik által vezérelve tudnak a nőre tekinteni, még így is, hogy azok meredeken átmentek a férfiimitátor szerepbe. A fiziológiájuk (egyelőre) nem változott, arra még rá tudnak izgulni. De mivel lelkileg nincs már bennük semmi vonzó, a testiség túldimenzionálódik (kompenzáció), a nősténység felülírja a nőiességet. Így veszti el a szexualitás az integritását és devalválódik fétissé. Különben épp ez az annyit emlegetett “tárgyiasítás” dilemmájának pszichológiai háttere is. Egyike a számos feminista öngóloknak.

Tina74
Olvasó
Tina74

Bár izmok, keskeny csípő, abnormálisan hosszú láb nem éppen nőies jellemzők…

Jinjangologus
Újságíró

Jogos a pontosítás, részlegesen már a fizikum is elkezdte követni a lelki struktúrát. Ennek természetes következménye a még extrémebb fokú fetisizálás, mivel egyre szűkebb területekre koncentrálódnak a nemi sajátosságok (így a komplementaritás is). Valószínűleg a nemi szervek maradnak utoljára. De nem muszáj kivárni.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ja, itt van amúgy az első és egyetlen “ nő” , aki a SEALS közelébe jutott. Hát randira nem hívnám…

https://usmclife.com/first-female-marine-to-complete-marsoc-2nd-phase-looking-to-join-army-as-officer/

Reszet Elek
Szerkesztő

Szegénykém teljesen eldolgozta a cickóit (ha volt egyáltalán).

zgy001
Olvasó
zgy001

Nekem is ez ugrott be. Ennek minek melltartó? Mit tart? :)

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Engem nem versz át!
Ez a rubinbéka!

Rokapapa
Újságíró

Amagam részéről világ életemben visszataszítónak tartottam a női akcióhősöket. Én még a az erős és határozott férfiakat magasztaló filmipari remekműveken nevelkedtem.

Nem is tudok már filmet nézni mert műfajtól függetlenűl mást már nem mutatnak mint okos és határozott férfiakat verő vagy nekik parancsolgató nőket és meghunyászkodó, nőknek engedelneskedő, ostoba és gyáva férfiakat.

Én is azt látom, hogy ezek a hányadék filmipari termékek férfiak tömegeinek tetszik.
A probléma győkere inkább abban rejlik, hogy a nők igen ostoba módon elhiszik ők is tudják mibdazt mint a főhősnők. A mai nők viselkedése kisértetiessen hasonlit is már erre. A férfiak meghunyászkodó magatartása is sokban megmutatkozik már de azon férfiakat akik még megmaradtak férfinak törvényekkel igyekeznek meghunyászkodásra kényszeriteni.

Serathis
Olvasó
Serathis

Nem Lara Croftot, hanem Abbyt a Last of Us 2-ből kellett volna használni illusztrációnak. Annyi szteroid a világon nincs :)

Reactor
Újságíró

Azt nem értem, ha ezek az öntudatos turbófeminista nők ennyire hörögnek a szemét szexista videójátékokra, mi tartja őket vissza attól, hogy leüljenek és írjanak egy sajátot? Egy igazán jót, egy listavezetőt?
Minden lehetőség adott: járhatnak a nők is iskolába, tanulhatnak programozást, grafikázást, zeneszerzést, kiskutyafaszát karikára vágva; minden lehetőség adott, hogy jóóóóóóóóóóóóól megmutassák a csúnyarossz férfinépnek, hogy is köll eztet csinálni…

Jaaaa, hogy rengeteg tanulás és munka kell hozzá? Hőbörögve fröcskölődni sokkal egyszerűbb, ahhoz agy sem kell.

Nos, ezért nem lesznek világsiker játékok, amit feministák készítettek. Se most, se máskor.