RedGreg
36 megosztás

A piros pirula

A Piros pirula. Jelképpé vált. Az igazság jelképévé. Az öntudatra ébredésé. Sok helyen használják, sokan sok mindent értettek alatta. A férfi szférában ez jelenti a pillanatot, amikor ráébredsz, a nők nem angyalok. Amikor felismered, amit eddig gondoltál teljesen téves. A felismerés fájdalmas, az ébredés nem kevésbé.

Valahogy ez az egész olyan dühítő. Elkeserítő, hogy minden, amit idáig hittél tévedés. Nem is akarod elhinni, tagadod, mentegeted az eddigi gondolataid. De mégis, érzed, tudod, hogy igaz. Átvertek. És a gyűlölet az első, ami fellobban benned. Erőt, ad, kitéped magadból a csöveket, világpusztító haragodban megpróbálod megragadni a sötétséget. A sötétséget, amit el akarsz pusztítani magadban. Hiszen nem érezhetsz haragot, az olyan rosszfiús. De az ősi ösztönök fellobbantják ezt a tüzet. Érzed, hogy a vér mint új tűz száguld az ereidben. És hatalmasnak érzed magad. Most, hogy bevetted a pirulát tiéd lesz minden hatalom, minden nő a lábaid előtt fog heverni. És amikor mégsem így lesz, még jobban haragszol. Pedig nem szabad. Hiszen, évekig, évtizedekig nem voltál más, csak egy drótokon élő, etetőtálba zárt szerencsétlen. Nincsenek még meg az izmaid, akaratod, akár a tested elsorvadt. Nem vagy te se erős, se szép, se okos. Elfelejthetsz mindent amit eddig hittél. Fuldokolsz, még levegőt venned is nehéz… – Szóval most gyászolsz. Gyászolod magad, önsajnálatba merülsz. Pedig nem szabad. Ez a másik dolog, amit felejts el gyorsan. Igen tudom, ez a folyamat szerves része. De lépj tovább. Az izmok fejleszthetők, az erőd növelhető. És a lelkedre is ugyanez igaz.

Nem csak a testi, hanem a lelki dolgokban is fejlődnöd kell. Sőt főleg azokban. A tested lehet a való életben erőtől duzzadó, vagy satnya. Nem számít. Amíg a belsőd nem rakod rendbe, nem is érdemes arra koncentrálni. Állj meg a tükör előtt, és nézd meg mit látsz. Minek látod magad? Egy rakat szerencsétlenség? Egy lúzer? És egy csomó mondat arról, hogy mi nem vagy. Jó, de akkor most kérdezd már meg magad, hogy mi vagy. Mert értem én, nem vagy nagy harcos, nem vagy szerető, nem vagy sikeres, és sok minden más sem. De mi vagy valójában? Mit szeretsz? Mi határoz meg téged? Keresd meg ezeket a válaszokat. Ha már megvannak, továbbléphetünk. De figyelmeztetlek, ez nem egy este lesz. Nem is hétvégés program. Hónapokig fog tartani. Vagy még tovább. Fájdalmas lesz. Az egész folyamat fájdalmas. Rég elsorvadt reflexíveket élesztesz fel, és rég berögzült hibás sémákon vágod keresztül magad. Akár ha egy gumikötéllel küzdenél. Az eleje könnyen megy, de minden egyes lépésed nehezebb és nehezebb lesz. És a legnagyobb erőt pont az elszakadás előtt fejti ki. Vagy úgy is írhatnám, hajnal előtt a legsötétebb az ég. Szóval ne aggódj, senkinek sem megy könnyen. De ha itt vagy, már kezdődhet is az önfejlesztés.

Mielőtt megkérdezed, hogy eddig mi volt? Eddig csak a vázat építetted fel. Most erősítsd is meg a kereteid. Legalább két olyan területet kell választanod, ami létszükség. A többi opcionális. De úgyis rá fogsz jönni, hogy mi is az, ami neked fontos, és segít, és mi az amit nem tartasz annak. Na de nézzük a fontos dolgokat. Az első a sport. A legtöbb helyen azt fogják neked mondani menj gyúrni. De ez nem szükségszerű. Biztos van olyan mozgás, amit szeretsz. Jó, a söröskorsó emelgetése nem számít. Azt most hagyjuk. De hidd el, napi 2 km séta csodákra képes. És ha hiszed ha nem, egy tánctanfolyam is szépen helyrehozza a külsőd. Igaz, nem fogsz duzzadni az izmoktól, de olyan mozgáskultúrát és tartást kaphatsz, ami ezt ellensúlyozza. Azért ha más ötleted nincs, a napi 30 fekvőtámasz is segít valamit. Miért kell a sport? Erőt, kitartást ad. Ha olyan dolgot csinálsz amit szeretsz is, örömet okoz, és az önbizalmad is növeli. Szóval hajrá. Találd meg a neked való sportot.

Szociális aktivitás. Igen tudom, az antiszockodás jó dolog. Ki nem szeret néha csak elbújni a bunkijába, és egyedül lenni? Na de ha nem fejlődsz ebben, hogy akarsz nőzni? Na ugye. Szóval hajrá. Most már tudod mit szeretsz. Keress ehhez társaságot, és irány a nagyvilág. És nem, nincs olyan, hogy túl kocka, vagy, hogy nem megfelelő hely. Hidd el, pont ugyanolyan jól fejleszt, ha lanpartit nyomsz a haverokkal, mint ha bulizni mennél. De ha az előbbit élvezed, ott majd meg is mersz szólalni. Míg a buliban csak állsz a sarokban kukán, és vedeled a sört. Az nem közösségi aktivitás. Jó, persze, ha szeretsz bulizni az más. De nem az a lényeg mit csinálsz. Hanem, hogy csináld. Fejlődj. Mozdulj ki a komfortzónádból. Igen tudom, ez olyan veszélyes dolog. De megéri.

Most szólok, sokáig tart míg ez eredményt hoz. Igen, évek is lehetnek. Szóval türelem. Semmi kapkodás. Ha akarod néha sajnáltasd magad. Néha legyél depis. De hidd el, neked is menni fog. Aztán, ha elérted a célt, megtalálod azokat a helyeket is, ahol te leszel a király a társaságban. És a nők is észre fognak venni. Mindegy, hogy sci-fi találkozó, vagy a Fogasház. Amelyik hozzád jobban illik. Most nevetsz. De komolyan. Jártál már con-on? Nagyon is szép nők vannak ám ott. Főleg, mert a hungarocon nem csak sci-fi, hanem anime találkozó is. Szóval ne sírj, ha kockának néznek, mert el tudod énekelni a Khales fiait. Klingonul. Hanem fogd azt a bat’lehet, csapd a fejedre a rohamosztagos sisakot, tűzd fel a Battlestar Galactica jelvényét, és szedd fel azt a csinos orioni rabszolgalányt. – Rövidebben: az a lényeg, olyan helyre menj, ahol jól érzed magad. Ott feszengés nélkül lehetsz önmagad. És ez meg fog látszani a testbeszédeden is.

A végére pedig jöjjön talán a legfontosabb gondolat. A red pill azt is jelenti, hogy önálló, független, és valódi férfivá válsz. De ennek van egy nagyon fontos pontja. Az elején meghatároztad, hogy te ki vagy. Ez változhat, és változni is fog. De magad miatt változz. Ha férfinak érzed magad, ne foglalkozz a nőkkel. Ők olyanok amilyenek. De ez téged ne érdekeljen. Magadra koncentrálj. Mert Te vagy a férfi. Nem egy szánalmas csajozógép. Vagy egy szánni való kékpirulás figura. Hanem A FÉRFI. Te döntesz. Te vagy az úr a háznál. Igen, tied a felelősség is ezzel. Ez az ár, amit meg kell fizetned. Nem lehet elkerülni. De mivel magad miatt lettél az, aki vagy, így nem kell megfelelned másnak, csak magadnak. Ami önbizalmat ad. És az önbizalom látszik. Minden mozdulatodban benne lesz. És végső soron ez az ami számít. Hogy saját magad légy, és saját magad találd meg a neked optimális utat. Ebben segíthetnek a PUA és RedPill anyagok. De azok valakinek az útját mutatják be. Nem a tiédet. Így ideje, hogy felkelj, és megtaláld a magad útját.

Post Author: RedGreg

RedGreg
Túlélő. Furcsa egy szó ez. Furcsa életformát vonz. Tudni, hogy te nem harcos vagy. Egy harcosoktól hemzsegő világban, nem tartozni se a fény, se a setét birodalmához. Hallgatni, hogy a küzdelem tulajdonképpen jó. Mosolyogni a fény harcosain, akik önzetlenül másokért élnek, és mosolyogni a setét seregein, akik a maguk hatalmát növelnék a világban. Lehetnek ők jó emberek, sikeresek is. Harcolnak nap mint nap, és közben haladnak előre. Csatákat vívnak, sokszor nyernek, és sokszor veszítenek. Életelvük, hogy ha harcolsz, elbukhatsz, ha nem harcolsz vesztettél. De tudni azt mégis, hogy nincs igazuk. Igen az élet harc. Harc a nagy eszmékért, harc a nagy szavakért, és harc a jövőért. De miközben a hatalmas eszmék szolgálatában csatasorba állnak, zászlaikon szebbnél szebb jelszavakkal elfelejtenek valamit. Túlélni. Pedig egy csatát úgy a legkönnyebb túlélni, ha részt se veszel benne. Ha ezt felismerted, már közel állsz a túlélő léthez. De ez nem elég. Mert nem szabad elfelejtened, hogy bár igaz, hogy ha nem harcolsz nem veszíthetsz, de ha hagyod, hogy földbe döngöljenek, nem is élhetsz túl. Ezért neked is szükséged van fegyverekre, és harcokra. Túlélőnek lenni tehát nem azt jelenti, hogy gyáván elbújsz, hanem azt, hogy csak azokat a csatákat vívod meg, amit feltétlenül muszáj. De ha harcba szállsz már nem korlátoznak a fény, vagy a setét berögzült sémái. Mert túlélő vagy, és ha kell leszállsz az éj szívébe, ha kell fúziós fáklyaként fénylesz. Csak így érheted el, hogy ne kényszerítsenek folyton harcra. Hogy kiszámíthatatlan légy, és akkor csapj oda, amikor nem számítanak rá. Folyton mozogni, és kitérni az ütések elől, mert nem tesz senkit naggyá, ha állja az ütéseket. Fontos az is, de legalább olyan fontos, hogy el se találjanak azok. Így sokkal több csatát nyerhetsz meg. Ha a fény fegyvereivel csapnak le rád, vágj vissza a fény hatalmával, ha a sötét harcos készül ellened csapj le a sötéttel. Vagy csapj rá a fénnyel. Mindegy, csak meglepd vele. Túlélő, aki tudja, hogy aki 5 percig hős, az utána örökre halott. Aki viszont a harcból megmenekül később fegyvert foghat. Na így éltem régen, és most újra fel kell fedezni ezt. Mert ez az egyetlen nagy jelszó, amiért harcolni érdemes.
f Facebook
36 megosztás


100
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
15 Egyéni hozzászólás
83 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
22 Hozzászólások szerzői
Laszlo AndorBaltonulomenenherceggeorg1945 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Se - se
Újságíró
Se - se

Szia Greg.
Jó írás lett, hiányzik is néha hogy ne a mindennapok felszínét kapargassuk. Igaz hogy ez az információ valahol régen már megjelent itt – de ez a tapasztalat az ami összetartja az itt összetartozókat, és elválasztja tőlünk a nem idevalókat.

Írni tudni kell (erről is).. nem elég hogy megélted, nem elég hogy talán el is tudod mesélni.. jól megírni nem könnyű.
Elolvasni, meglátni a hibákat és véleményt mondani róla igen.
Hát én az értékeit mondom el : régen jelent már meg a közösségünket összetartó élményről írás és jó hogy nemcsak a probléma van leírva hanem a megoldási lehetőségek is.

Horvath Anton
Olvasó

A RedPill ezeken túlmenően még egy lényeges dologra világít rá, mi szerint téged mint férfi a modern kori társadalom szarba se vesz. Így aztán egy dolgod van az íratlan társadalmi elvárásokkal szemben is: szarba se venni őket.

herceg
Olvasó
herceg

A harag fázis.

tomgal
Olvasó
tomgal

Kiváló írás! Gratulálok !

Ezt külön kiemelném:

” Miért kell a sport? Erőt, kitartást ad. Ha olyan dolgot csinálsz amit szeretsz is, örömet okoz, és az önbizalmad is növeli. Szóval hajrá. Találd meg a neked való sportot.”

Naooo
Olvasó
Naooo

Mondjatok egy olyan sportot, aminek van értelme.

common man
Olvasó
common man

Én már hallottam olyat is , hogy egyesek sportot űznek a baszásból.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

A legjobb önvédelmi sport:
FUTÁS!

Naooo
Olvasó
Naooo

Legjobb védekezés a támadás.

orenisi
Olvasó
orenisi

Minden sportnak van értelme. A versenyszerű sportolásnak viszont csak erősen áttételesen vagy sokszor semennyire szerintem.

Laszlo Andor
Olvasó

Súlyzós edzés kombinálva valamilyen küzdősportal és sportlövészettel, az egész világ lassan egy nagy safari parkká változik ahol a bűnöző gang-ek uralják az utcákat a hatóságok közben meg elfordítják a fejüket, vagy megvéded magad vagy eltaposnak ,csak magadra számíthatsz.

ulomenen
Olvasó

Az USA- ban ezért is övezi hatalmas figyelem a 17 éves Kyle Rittenhouse esetét. A tét nem csak annyi, hogy mi lesz a sorsa a 3 BLM tüntetőt lelövő milicista tinédzsernek: a tárgyalás és a bírói ítélet annak lesz a próbaköve, hogy (nem blm és antifa tüntetőként) egy fehér férfinek joga van-e az önvédelemre.

https://kuruc.info/r/7/217344/

https://youtu.be/pbsOIoqcit4

hunbagira
Újságíró

…..illetve nekünk kiirtandóknak, azt (még) szabad vagy már azt sem….
Mondjuk a zsidó kultúrmarxista világsajtó már meghozta az ítéletét.
Kíváncsian várjuk, hogy a bíróság szembe mer-e ezzel menni.

ulomenen
Olvasó

Úgy gondolom, hogy nem adnak neki életfogytiglant vagy más nagyon súlyos büntetést, ugyanakkor fel sem mentik minden vádpont alól. Szerintem ezek helyett egy “maszatolós” pár évet fog kapni (ami persze mindkét oldalon felháborodást kelt majd).

hunbagira
Újságíró

Jah valószínű “kimaxolják/kitchibozzák” az illegális fegyverviselésért adhatót.

Blackur
Olvasó
Blackur

akkor valami nekem hiámyzik, sport , közösség kimozdulás hobbi munkahely megvannak . Többször írtátok mit próbáljak mégsem jutok előre.

Reszet Elek
Újságíró

Kerülj ki a komfortzónádból.

Blackur
Olvasó
Blackur

ezért is jó lett volna eljutni a találkozóra írásnál nem megy át a gesztus, megbeszélni pár perc lenne.

Naooo
Olvasó
Naooo

Az ember nem azért teremt komfortot, hogy patakba mosdjon.

orenisi
Olvasó
orenisi

Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. A legtöbb embernek azért van szüksége a komfortra, mert már túl sok egyéb, érdekes (vagy kevésbé érdekes) dologgal foglalkozunk ahhoz, hogy legyen időnk és kedvünk folyamatosan csak a minimális igényeink kielégítésével tölteni a napot. Ettől függetlenül szinte mindenki szeret időről időre, vagy gyakran olyan helyzetbe kerülni, amikor a minimális igényeink kielégítése lefoglalja az ideje nagy részét. Ilyen például a patakban fürdés is. Ez azonban leginkább csak akkor működik, ha tudod, hogy csak egy meghatározott ideig tart, addig el tudod felejteni a szokásos, egyéb hétköznapi dolgaidat, meg tudod magad “mérni” kissé, hogy mire vagy képes, majd visszatérhetsz a megszokott “komfortzónádba”.
Ha valaki a permanens szopást szereti, akkor elmegy idegenlégiósnak vagy valami hasonló munkakörbe, habár felteszem, hogy ott is a legtöbben nem élethossziglan szeretnék azt az ipart űzni, hanem hosszabb-rövidebb idő után “megtérni” valamilyen kényelmesebb állapotba.

hunbagira
Újságíró

Hadseregbe (különösen azok harcoló alakulataiba) 3 okból csatlakoznak (illetve a 3 ok keveredéséből) Ez az adrenalinfüggőség (ebből van a legtöbb) pszichopata (aki ölni/erőszakoskodni akar büntetlenül, ezeket próbálják kiszűrni) a romantikaja miatt (zászló, egyenruha, fegyver)
Szóval senki nem a szopásért megy..

orenisi
Olvasó
orenisi

Te már megint szándékosan félre akarsz érteni! :)

hunbagira
Újságíró

Miért tennék veled ilyet? :) még csakszikával sem tenném.

orenisi
Olvasó
orenisi

Nem azért megy el valaki katonának (általában), hogy szopjon, de ha elmegy, akkor bevállalja a permanens szopást is ezzel :)

georg1945
Olvasó
georg1945

Azért gürcöltem 52 éven keresztül, hogy meglegyen a komfortzónám.
Nem mozdulok ki belőle.

common man
Olvasó
common man

Többször írtátok mit próbáljak mégsem jutok előre.

Varázsigéket nem tudunk.Meg tényleg csinálni kell.

Blackur
Olvasó
Blackur

A másik cikk alatt sok tanácsot kaptam,ezeket emészteni beilleszteni a világképembe nem egy pillanat. Ha ennek ellenére elakadtam nagyon csúcsbalfasz lehetek , de hidd el kiadni még mélyebben nem könnyű.

Reszet Elek
Újságíró

Az ilyesmi hetekig, hónapokig és bizonyos szempontból évekig tart. A kulcsa pedig a tevékenykedés. Az első fázisban nyilván az agyalás, de aztán csakis a cselekvés visz előbbre, a helyes útra. Utóbbi nélkül nagyon lassan változik, később pedig megreked a belső világod változása.

common man
Olvasó
common man
Reszet Elek
Újságíró

Csak egy dolgot tennék hozzá.
A külső és a belső világunk folyamatosan hat egymásra. A változások leginkább hatékony módja, ha nem csak a belső világunkra vagyunk hatással, hanem a külső környezetünket is megváltoztatjuk olyan módon, hogy annak hatásai megerősítsék a jó irányba haladásunkat. Ennek kezdete lehet, hogy rendet teszünk magunk körül, kitakarítunk, új szokásokat hozunk létre, megváltoztatjuk környezetünk szín- és fényviszonyait stb. Gyakorlatilag ez egy végtelen történet.
Ha valaki elég bátor akkor olyan drasztikus változásokat eszközöl, amelyek a komfortzónáján kívülre kényszerítik. Elköltözés, új munkahely stb. Az ilyen történések hihetetlen változásokat indukálhatnak.

A sport szerepe azért kiemelten fontos, mert hasonlóan hat a belső világodra. Ahogy változik a tested, változik a viszonyod a környezeteddel, önmagaddal és így a saját belső világoddal is. Ezek egymásra hatva és az élettani változásokkal karöltve már-már egy teljesen új embert eredményeznek néhány év alatt.

Blackur
Olvasó
Blackur

örül az ember ha van munkahelye, a költözés is miliókat igényel a többivel egyetértek.

Reszet Elek
Újságíró

Számos helyen keresnek számos embert. Ha nincsen kapós végzettséged, az 1-2-4 év alatt megszerezhető. A költözéshez pedig nem milliók, hanem néhány százezer forint kell. Úgy érzem kissé hárítasz.

Reactor
Újságíró

Ingatlanlufi van; néhány százezerért maximum kartondobozt kapsz a Margit-híd alatt. A legócskább, lakhatatlanul romos putri is 10 milliónál kezdődik.
Persze, borsodi zsákfaluba olcsóbb valamivel, csak ott meg munka nincs…

Naooo
Olvasó
Naooo

Ott a kert, ásd fel. Ott az udvar, tele tyúkkal.
Pesten mi van? Iroda, nem munka, eladó, nem munka, miniszter, nem munka.

Reszet Elek
Újságíró

Albérletről van szó. Hacsak nem közelít a nyugdíj, nincs értelme ingatlanba ölni a szabad forrásaid (kivéve ha nagyon sok van).

Naooo
Olvasó
Naooo

Annyi pénzt kifizetnek albérletre, amiből budai villát vehetnének.

Taiko
Olvasó
Taiko

Az albérlet olyan csak, mint egy átmeneti szállás vagy egy munkásszálló. Itt nem szokás évtizedekre lakást kiadni, mint az USA-ban.
Tíz év alatt két gyerekkel hétszer költöztünk az asszonnyal, és soha nem a mi nemfizetésünk miatt, hanem a házigazda családi kurvultsága miatt: vagy ő nősült, vagy ő vált, vagy a gyerekének kellett a lakás, vagy eladta és horgásztanyát vett az árából stb., de olyan is volt, hogy rájött hirtelen, hogy ő fél éven belül Új-Zélandon akar új életet kezdeni, ahhoz meg el kell adnia a fejünk felül a lakást. És ezt Fapofával jelentette be, hogy sorry, de neki két hónapon belül kellene, hogy kiürítsük a lakást.
Hogy a fenébe íratod be a gyerekedet bölcsibe vagy oviba, ha azt sem tudod, hogy meddig fog odajárni? Évente neked háziorvost, meg gyerekorvost is váltani albérletezés közben, minden ősszel húzni kiságyastul, szekrényestül, konyhacuccostul, matracostul, babakocsistul , hű de nagy móka, igaz?
Gondolod te, Elek.

common man
Olvasó
common man

Na jó de a Blackur most is lakik valahol csak változtatásról volt szó.Meg hát már ő sem huszonéves…Bár még összejöhet egy 35 évvel fiatalabb csajjal….Gyerek unoka együtt játszhat a homokozóban.

Reszet Elek
Újságíró

Egyedülálló emberről beszélünk. Vagy tévednék? Férfiember nyilván nem ugrál úgy ha családja van.

orenisi
Olvasó
orenisi

Taiko: Magyarországon hagyományosan, ahogy írod, nem divat a lakásbérlet (helytelenül albérlet). Ennek vélhetően fő oka az, hogy (tradicionálisan) az ingatlanban (földben) látják az egyetlen stabil vagyont, amelyet nem lehet könnyen elveszteni, nem értéktelenedik el és egyértelműen örökölhető. Ha az embernek egyik napról a másikra nem lesz bevétele, nem marad tartaléka, akkor is legalább van hol laknia, vagy legrosszabb esetben pénzzé tehető és kisebbre, olcsóbbra cserélhető. Megvan ebben az óvatos, létbiztonságot nem igazán adó társadalomban élő ember rációja. Alapvetően nem is lenne ezzel gond, viszont mégis okoz több problémát is. Egyrészt az ingatlanok az ország különböző területein nem egyformán értékesek és nem egyformán tartják az értéküket. Olyan településeken, amelyek korábban gazdaságilag túlságosan egy lábon álltak, azaz kifejezetten kötődtek (vagy kötődnek) egy ipari vagy mezőgazdasági üzemhez, termeléshez az ingatlanok gyakran pillanatok alatt elértéktelenedtek (elértéktelenednek), ha az adott termelés megszűnik (vagy ha elszaporodnak a cigányok). Emiatt (is) áll elő az a “furcsa” állapot, hogy bizonyos országrészek, városok elnéptelenednek, mások pedig túlnépesednek (legalábbis az ország lakosságának a számához képest). Ilyen pl. Budapest és vonzáskörzete, amelyik már szinte élhetetlen “vízfej” lett, különböző felkapott üdülőhelyek, pl. Balaton, Velencei tó és környéke, vagy pl. a nyugati országrész. Itt az ingatlanok árai az egekbe mentek és nem is várható, hogy közel- vagy távol jövőben ez a tendencia megfordulna, azaz a itteni ingatlanok elértéktelenedjenek. Ezért akinek csak lehetősége van itt próbál meg ingatlant vásárolni, ezzel pedig a gazdaságilag lemaradt régiók még jobban lecsúsznak, az ott lakók pedig még jobban elszegényednek.
A másik nagy probléma a “röghöz kötöttség”. Akinek valahol van saját ingatlana, az már oda is köti magát mindenben, de leginkább a munkában. Hiába kapna egy jó állást egy akár sokkal élhetőbb helyen, ha a (esetleg még hitellel terhelt) háza, lakása az ország másik felében van. Ez megint tovább gerjeszti az előbb leírt problémát, egyes területek egyre népesebbek, fejlettebbek lesznek (legalábbis gazdaságilag), míg más területek “lecsúsznak”, elnéptelenednek, gazdaságilag lemaradnak.

Ahhoz, hogy ez ne így legyen egyrészt olyan fizetések kellenének, amelyek fedezik a lakásbérlet és a napi megélhetés költségeit is, és még maradna bőven tartaléknak is.
Másrészt ki kellene hozzá építeni a megfelelő hátteret, a nyugaton is meglévő bérelhető lakásokat, házakat. Na ez nincs, legfeljebb a Taiko által említett, magánszemélyek által így vagy úgy hosszabb vagy rövidebb távra kiadott lakások.

Reszet Elek
Újságíró

Az ingatlanárak és bérleti költségük egyenesen arányosak a munkalehetőségekkel. Az általad leírt problémát csakis területfejlesztéssel, térségfejlesztéssel lehetne kezelni.
Nonszensz valahol, hogy fogyatkozó népességnél növekvő lakássállomány jár.

hunbagira
Újságíró

Nem nyert, ugyanis rengeteg piac torzitó hatás van felfelé/lefelé. Ld orenisi ált említett büdös cigány hatás lefelé, airbnb piac felfelé.
Az a tragédia, hogy az átlagos whiteflag kelet-magyarországi lakos egyszerre részesül mindegyikből. Sajàt miskolci lakását sem kiadni, sem eladni nem tudja. Viszont a belvarosi ingatlan egy pest-megyeinek is sok annakellenére, hogy el/kitudja adni a lakását/házát.

Naooo
Olvasó
Naooo

Dehogy, deportálással.

georg1945
Olvasó
georg1945

Hős vagy !

Running Man
Olvasó
Running Man

Ennek kezdete lehet, hogy rendet teszünk magunk körül, kitakarítunk, új szokásokat hozunk létre, megváltoztatjuk környezetünk szín- és fényviszonyait stb.

Pontosan ezt tettem én is a tavasszal. A lakás egyes részei még mindig úgy voltak, ahogyan beköltöztem és azt éreztem egyáltalán nem ad vissza semmit az én személyiségemből. Ezért kifestettem pl. a szobám (teljesen más színűre), új ágyat, bútorokat vettem, egyes részeit teljesen átrendeztem, rengeteg felesleges dologtól megszabadultam. Az átalakított környezetnek egyrészt lett egy otthon-, ill. üdv az én világomban-feelingje, ahova szívesebben, bátrabban invitálok át másokat is. Szóval mélyen egyetértek a leírtakkal.

Úgy érzem kissé hárítasz.

Azt csinálja. A balfaszság egyik ismertetőjele, ha valaki úgy mutat rá egy hegyre: na ezért nem mászom meg. Blackur régi önmagamra emlékeztet, amire apám hívta fel a figyelmemet egy hasonló nyavalygásom után:
– Fiam, te azt nézed valamit miért nem lehet megoldani. Én mindig azt nézem, valamit hogy lehetne megoldani.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nagyon jó cikk, nem sok mindenbe tudnék „belekötni”, inkább „kérdés” , illetve „pontosítások” lesznek.

Átvertek.

Ez azért picit kérdőjeles…..Ki/kik „vertek át”, remélem, hogy nem a „feminista kondicionálás”-hoz lyukadunk ki……

A tested lehet a való életben erőtől duzzadó, vagy satnya. Nem számít.

De, számít, bekorlátoz, Quasimodo “messzire” nem nagyon ”nyújtózkodhat”……Ne hülyítsük már mi is, mert ez pont olyan mint a másik oldalon a „szép vagy/jó vagy és aki ezt nem látja az szemét/nem érdemel meg” hazug faszság……

De hidd el, neked is menni fog.

Ez sem igaz, a „felvilágosultak” min 80-90%-a „megbukik”, ezen is……, nem véletlenül……

– Rövidebben: az a lényeg, olyan helyre menj, ahol jól érzed magad. Ott feszengés nélkül lehetsz önmagad. És ez meg fog látszani a testbeszédeden is.

Hiszen épp azért tart ott , ahol, mert „önmaga volt”, jelentsen ez bármit……, Bár ha az „új önmagára” érted, akkor ok, csak azért ez már az út „vége”….

A red pill azt is jelenti, hogy önálló, független, és valódi férfivá válsz.

Ez sem igaz, azt jelenti csupán , hogyvan rá lehetőséged (a saját „korlátjaidon belül) de a valóságban max a 10% , jó, ha ténylegesen eljut idáig……

A zárógondolattal teljesen egyetértek és talán ez a legfontosabb mind közül:

Ha férfinak érzed magad, ne foglalkozz a nőkkel. Ők olyanok amilyenek. De ez téged ne érdekeljen. Magadra koncentrálj. Mert Te vagy a férfi. Nem egy szánalmas csajozógép. Vagy egy szánni való kékpirulás figura. Hanem A FÉRFI. Te döntesz. Te vagy az úr a háznál. Igen, tied a felelőség is ezzel. Ez az ár, amit meg kell fizetned. Nem lehet elkerülni. De mivel magad miatt lettél az, aki vagy, így nem kell megfelelned másnak, csak magadnak. Ami önbizalmat ad. És az önbizalom látszik. Minden mozdulatodban benne lesz. És végső soron ez az ami számít. Hogy saját magad légy, és saját magad találd meg a neked optimális utat. Ebben segíthetnek a PUA és RedPill anyagok. De azok valakinek az útját mutatják be. Nem a tiédet. Így ideje, hogy felkelj, és megtaláld a magad útját.

common man
Olvasó
common man

Ez sem igaz, a „felvilágosultak” min 80-90%-a „megbukik”,

Majd átmegy másodszorra.De jól néz ki az a 80-90%.Kik azok a felvilágosultak? Ők hány százalékot képviselnek.Mit gondolsz a nem megbukó (általad megadott szám) 10-20 %-ról? Mi lehet az ő titkuk?Ők ki tudtak törni balfaszságuk bétaságuk rossz testi adottságaik stb. ellenére?Egyszer elemezhetnéd őket.Olyan széles a látóköröd…Ha a szokásos mennyiség tizedét vagy ötödét írod…szerintem segíthetnél pár százalék balfaszon.Miért? Jobb lehetne a világ.Akár általad is.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mit gondolsz a nem megbukó (általad megadott szám) 10-20 %-ról? Mi lehet az ő titkuk?

Képes arra, hogy kilépjen a “mások, körülmények hibáztatásából”, hajlandó kimozdulni a komfortzónájából, +szorgalom, +kitartás, “töknövesztés”……., a realitás talaján, addig gyakorolják amíg sikerül….

Ők ki tudtak törni balfaszságuk bétaságuk rossz testi adottságaik stb. ellenére?

A saját “kereteiken” belül, “önmaguk legjobb verzióját létrehozva”.

Taiko nemrég linkelte :

https://www.youtube.com/watch?v=wK896bDUeG4

Running Man
Olvasó
Running Man

Kiváló írás, hiányzott már egy hasonló, ami ezzel foglalkozik, én 2.5 éve ismerem a TRP-t és nagyjából ugyanezen mentem végig, így jómagam is fontosnak tartok ezekkel kapcsolatban néhány dolgot leszögezni, ill. megosztani.

És hatalmasnak érzed magad. Most, hogy bevetted a pirulát tiéd lesz minden hatalom, minden nő a lábaid előtt fog heverni. És amikor mégsem így lesz, még jobban haragszol. Pedig nem szabad.

Mert az ember így működik. Amikor rálel a „Szent Grálra”, azt hiszi, hogy az automatikusan elhozza a számára a „megváltást”, mindezt persze úgy, hogy neki a kisujját sem kell mozdítania. Ezt hitték/remélték a különböző ideológiáktól, vallásoktól, vezetőktől, manapság a legtöbb fogyasztói terméktől, fogyókúrás tablettáktól, a technológiai fejlődéstől, az internettől, a közösségi médiától, a Tindertől. Mindegyiktől azt reméli az ember, hogy elfedi, kiváltja, kompenzálja etc. a hiányosságait, a problémáit. Aztán mindig -és szükségszerűen- jön a pofára esés, majd kiderül, hogy az egyént saját maga helyett, úgysem tudja megváltani senki és semmi. Ugyanez megy végbe a TRP-vel is, azt hiszik az „hal”, pedig csak egy „háló”.

Állj meg a tükör előtt, és nézd meg mit látsz. Minek látod magad? Mi határoz meg téged? Keresd meg ezeket a válaszokat.

Annyi különbséggel, hogy ezt ne a tükör előtt tedd meg, hanem azt képzeld el (és kérdezd meg magadtól), hogy ki akarsz lenni? Milyennek látod az ideális énedet, akivé válni akarsz? Ha pedig az megvan, mit kell tenned ahhoz, hogy azt elérd? Majd cselekedj is a szerint, változtass a szokásaidon! Gondolat, szó, tett. Ezek így függnek össze ebben a sorrendben és ebben a három dologban következetesnek kell lenned, máskülönben pofára esés lesz a vége, újra és újra.

Most szólok, sokáig tart míg ez eredményt hoz. Igen, évek is lehetnek. Szóval türelem. Semmi kapkodás.

Számomra ez volt az önfejlesztési folyamat legnehezebb része. Az ember olyan, hogyha befektet valamibe, akkor várná, hogy megtérüljön az eredmény. Például elkezdesz sportolni és egy fél év múlva azért már várnád, hogy jöjjenek az „eredmények”. Itt jönnek az első pofonok, mert nem jönnek. És ahogy a szerző írja, nem érted, hogy miért és ettől dühös vagy. Akár az is megfordul a fejedben, hogy „nem működik”, hiábavaló erőfeszítés, úgysem térül meg. Elveszted a motivációt, elkezdesz kimaradozni, akár le is állsz az edzéssel vagy az egész folyamattal. Velem pontosan ez történt, mert a kezdeti „sokk” után nem volt aki lebasszon két pofont és emlékeztessen, ez egy hosszútávú befektetés, amelyről nem tudod mikor térül meg. Illetve elfelejtettem a lényeget, miszerint ezt az egészet magamért csinálom. Tudom, hogyha végig kitartottam volna és meg lett volna a konzisztencia, már sokkal előrébb tartanék és jóval elégedettebbnek érezném magam. A saját hibámból fakadóan azt tudom tanácsolni: soha ne hagyjátok abba. Még akkor se ha azt érzed, folyamatosan csak teszel bele, de semmi nem jön vissza. A türelem gyakorlása az egyik legfontosabb, amelyet el kell sajátítani, számomra legalábbis ez volt a legnagyobb lecke.

Nem csak a testi, hanem a lelki dolgokban is fejlődnöd kell. Sőt főleg azokban.

Ez kissé megfoghatatlan így, ebben a formában. Két dolgot fűznék hozzá. Ott van szorongás, ahol nincs cselekvés. A lelkedet azzal tudod a leginkább megnyugtatni, ha elmondhatod magadról, hogy a fejlődésed érdekében ma is megtettél mindent, amit te úgy gondoltál, hogy szükséges megtenni ahhoz, hogy elérd a célt, vagyis azt aki lenni akarsz (igazából önmagad legjobb verzióját). Az ember ekkor tud nyugodtan aludni. A másik, ami a pszichéhez köthető: a félelem. Egy blue pillesnek legtöbbször az a legnagyobb baja, hogy a félelem határozza meg a nőkhöz való viszonyát. Félelem attól, hogy nem fog összejönni. Félelem, hogy nem vagyok elég jó, menő, vonzó, szerethető. Ez pedig lerí valakiről és a nők nagyon jól kiszagolják. Ezen próbáljon meg az egyén változtatni, ne a félelem irányítsa a nőkhöz való viszonyát. Szabadítsd fel az elméd ez alól. Hogyan? Ez szerintem mindenkinek személyre szabott, mindenesetre van jó pár tipp ezen az oldalon.

A tested lehet a való életben erőtől duzzadó, vagy satnya. Nem számít. Amíg a belsőd nem rakod rendbe, nem is érdemes arra koncentrálni.

Nem igazán értek egyet, szerintem a kettő kéz a kézben jár, minél többet tesz, cselekszik az ember a valóságban (az anyagi térben), annál inkább fejlődik a psziché (a szellem). Abban egyetértünk, hogy bicepsszel nem fogsz felszedni 7/8-as nőket, ha belül egy roncs vagy.

Azért ha más ötleted nincs, a napi 30 fekvőtámasz is segít valamit.

Igaz, de „ha más ötleted nincs” (hagyjuk már) 100 inkább segít. Lenyomni 20-at napi ötször azért nem nagy kunszt, ez is csak akarat kérdése, mint a káros szenvedélyekről való leszokás.

Miért kell a sport? Erőt, kitartást ad.

Nem csak ezért. A sportos/sportoló férfit nem kicsit vonzónak találják a nők. Felébreszti bennük az evolúciós ösztönt, amikor az erő még a túlélés záloga volt. Ha sportos vagy, mindig előnyből fogsz indulni azokkal szemben, akik nem azok. Az egyik legjobb dolog amit tehetsz magadért, ha sportolsz valami olyat, ami meg is látszik rajtad. Nem elfeledve: a lényeg a rendszeresség, a konzisztencia.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Jók a kiegészítések, egyetértek velük.

Névtelen Szerző
Olvasó

Sziasztok! Remek írás lett. Nem tudom ki hogy van vele, nekem most jókor jött ez a cikk. Volt egy függőségem, abból nemrég kezdtem el kigyógyulni (írtam is az impresszumos címre, ha kikerulhet ide a dolog, az külön öröm lenne nekem).

Most kezdtem el az önállósodás es az önfejlesztés útján elindulni. Újra elkezdtem rendszeresen olvasni, költségvetés szerint élek, főzök magamra, felkerestem egy személyi edzőt, informatika tanfolyamra járok. Apróságok. De végre azt érzem, hogy haladok. Hogy én irányítom az életem. Eddig el kellett jutni. Voltak pofonok. De most végre azt érzem, hogy halad valahová az életem.

Egyszóval jó lett a cikk! ;)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Gratula, csak így tovább!

tomgal
Olvasó
tomgal

Na, ö is bevette a piros pirulát , rendkívül öszinte , nyers párkapcsolati elemzés . Ha sikerült becsajozni és együttélésre kerülne a sor, ez alapmü , hogy mire vigyázzunk:

https://lifetilt.hu/a-megbaszodott-parkapcsolatok/

Reszet Elek
Újságíró
tomgal
Olvasó
tomgal

Természetesen, nagyon jó cikkek voltak, de soha nem lehet elégszer ismételni! A red pill-röl is sokszor volt már szó. Egyébként újraolvasva cikkeidet és összevetve az általam linkelt személyes szemszöggel és tapasztalattal igencsak megerösíti az általad írtakat és meg is magyarázza a miérteket.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Első olvasatra egy szuper írás, de amikor elolvastam, időnként, közben is, de a végén mindenképpen disszonáns érzéseim voltak.

Nem igazán értettem a Facebookos faszságot, vagyis hogy hogyan a kapcsolódik a párkapcsolat szétbaszásához, de biztos van köztük kapcsolat…..

Ami mindenképp zavaró, hogy „ideális kapcsolattal indít”, vagyis a nő az „jó nő” a férfi meg „felső 20%-ból való”.

„MEGTARTANI A MEGFELELŐ FÉRFIT MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT.”

WTF????
A „MEGFELELŐ FÉRFIT”???

Mire „megfelelőt”? Kúrásra?Tenyészbikának?Eltartónak?Gazdagnak?Bétának? Alfának? Mindegyiknek? Egyszerre?:)DDD

Úgy beszél a férfiről, mint aki alig tudja levakarni magáról a nőket, ahogy fogalmaz

„hány kis kurva vagy éppen kívánatos nő szaladgál az utcákon”…….

Ez biztos, hogy nem „átlagjózsi” „terepe”……

„Mert végtére is minden férfi boldoggá akarja tenni azt a nőt, akit szeret, akit társának választott.”

Inkább azt , aki hajlandó volt hozzámenni, nem?:) Ha már átlagjózsiról beszélünk….

„mert ha egy férfi nem érzi magát férfinak, akkor ahhoz sem lesz kedve, hogy más nőknek csapja a szelet.”

Igen, ez akkor érvényes, ha a férfi – gazdag/kurva jó genetikával rendelkezik vagy ezek kombinációja…..de ez sem az átlagjózsi kategória….

És számomra a legproblémásabb:

„az egykor még bájos és aranyos barátnőjük helyett az anyjukkal kell szexelniük.”

WTF? Nem a nő „testét” dugja a férfi?

„a férfi már kurvára nem akar szexelni. A kedve is elmegy a sok basztatástól, az ingerenciája sincsen már meg, hiszen a nő ekkorra már sikeresen kasztrálta a férfit, és az i-re a pontot a szexualitás szóban a nők az örökös basztatással teszik fel, amikor a férfi szemében már nem a társát látja, hanem az anyját.”

Ez azért kissé elborult logika(perverzió?:), hogy azért nem kívánom a (tegyük fel, hogy jó testű ) nőmet, mert az anyámat látom benne
(Arról nem is beszélve, hogy akkor meg Öidipusz hol van?:)DDDD
Ez úgy baromság, ahogy van……

A nő ezek után nem érti, hogy ha a kapcsolat kezdetén mindennap szexeltek naponta többször is, akkor most miért van, hogy konkrét hónapok maradnak ki mindenfajta együttlét nélkül, és a férfiban a szexuális vágy szikrája sincs már meg.”

Nem mondom, hogy ez nem fordulhat elő, de azért 1 az 1000-hez ennek az aránya, míg ennek az ellenkezője 1000:1-hez……..

Ezzel szemben a valóság a következő mondatban van:

„A probléma csak az, hogy ilyen állapotában már a nőnek sem kell ez a férfi, mert nem tud rá felnézni, nem tudja tisztelni, ……… a nő szemében már férfi sem lesz többé.”

És az kimaradt, ami a legfontosabb, hogy a nő ezt a fickót már biztosan nem fogja kívánni, és biztosan a fickói lesz ennek is az oka:)
És nézegeti a „jobb lehetőségeket”…..

Egyrészt az volt az érzésem, hogy ketten írták, főleg az egyes szám első személyben lévő részeket, „amit a nő mond, azt egy férfi írta”, míg „amit egy férfi mond, azt egy nő írta”…..

És a végén az a kicsengés, hogy szegény, ártatlan (és balfasz férfiakkal) a geci nők milyen keményen elbánnak……, „szegény férfiak”, ők csak „áldozatok”…..….

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

“… MEGTARTANI A MEGFELELŐ FÉRFIT MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT.”
WTF????
A „MEGFELELŐ FÉRFIT”???

És mi az, hogy “ízletes ebéd”?

MonkWarrior
Olvasó
MonkWarrior

Hello. Köszi az olvasmányt. Új vagyok még a red pill témában de már nagyon megfogott (persze sokat kell még tanulnom meg fejlődnöm). Egyik kedven youtuberem (már nem emlékszem melyik videójában) beszélt Rollo Tomassi – Rational Male c. könyvéről, amit kb egy hónapja el is olvastam. Hát voltak bennem örjÍtő indulatok, meg áll leesések, de úgy látom ez az egész folyamat velejárója (“-Miért fájnak a szemeim Morpheus? -Mert még nem használtad őket!”).

Arra lennék kíváncsi, hogy létezik-e magyar nyelvű blog mint például a r/theredpill subreddit ahol témákat lehet felhozni és más hasonló mentalitású férfiakkal megbeszélni dolgokat?

Reszet Elek
Újságíró

Nincs olyan jellegű. Itt van kb. 15-20 cikk és a majd’ annyira fontos kommentek ezrei. Elszórva találni még néhány cikket és fordítást.
Az itteniek éppen elegendőek hogy bármelyik férfi elinduljon az úton. Ha Rollot eredetiben tudtad olvasni neked nincs is szükséged magyar nyelvűre. Angolul meg minden van. Az itteni kommentekben találsz pontos TRP hivatkozásokat angol cikkekre. Ez éppen az angol nyelvű “szakirodalom” túlzó bősége miatt jó. A sok bába között gyakran elvész a gyerek.

Horvath Anton
Olvasó

Német nyelvterületről is van már fent rengeteg Youtube videó RedPill, feminizmus és MGTOW témában, ahogy észrevettem a RedPill gyakorlatilag a Dating Coach-ok egyik alaptézisévé vált. Sajna annyi szabadidőm nincs, lefordítgatni ezeket, de lényegében nem is szolgálna sok új információval már.

georg1945
Olvasó
georg1945

Nem írok semmilyen véleményt, mert engem azonnal töröltök.
Okultam az előbbiekből.
Kösz.

common man
Olvasó
common man

Nem lehet ,hogy te törölted le magad véletlenül? Aztán mást okolsz..A horgászatnál is a szemét fürdőzőkre kened?

ulomenen
Olvasó

Szerb Antal fia az író halála után fogant meg

Miután az író, Szerb Antal 1944- ben meghalt, a felesége “Klára nem ment férjhez újra. Haláláig Szerb Antal felesége maradt, viselte a nevét is, de nem tudott azzal a tudattal élni, hogy nem születhetett gyereke tőle. Egy családi barátját kérte meg, hogy legyen az író gyermekének biológiai apja. 1951-ben megszületett Szerb János, akit Szerb Antal szülei adoptáltak, hogy felvehesse a vezetéknevüket. “

Gyönyörű, szóhoz sem jutok. Csak három baj van a dologgal:
1. egy halottnak nincsen felesége, özvegye van
2. nincs olyan, hogy biológia apa, apa van, meg nevelőapa. A gyerek nem az író gyereke.
3. Szerb János még nevében sem Szerb Antal gyereke, mert a vezetéknevét sem tőle, hanem a mostohaapjától kapta. Ebből következik az is, hogy ő nem Szerb Antal gyereke, hanem a mostohatestvére.
+1 a “családi barátját kérte meg” igazán meseszép megfogalmazás…

Hogy nem süti ki az eufemizmus rózsaszín levében áztatott egyetlen agysejtjét a kognitív disszonancia az ilyen “újságírónak”…

https://divany.hu/offline/2020/08/27/szerb-antal-szerelme-halala/
.

.

“ó ha 100 év múlva is lenne faszom, mit leszophatnátok!”

Szerb János

Balton
Olvasó
Balton

Az eufémizmus a társadalmilag tabunak tekintett dolgokra vonatkozik. az már több annál is szerintem.
Legalább az Írónak annyi köze lehetett volna a gyerekhez, hogy mondjuk tudja vagy nem tudja hogy az övé. Itt ez sem áll fenn.
A gyerek nem az író gyereke – sőt még csak köze sincs hozzá, nincs az a logikai-elméleti vita fordulat hogy hozzárendelhető legyen. ezt csak a női hörcsög tudja kitalálni, és a női hörcsög tudja(próbálja) magyarázni.

A család barátját kérte meg – nos ezen kiakadtam végképp… Ehhez még csak akaratlagos rosszindulat sem szükséges, .hogy messzemenő következtetést vonjon le az ember, a korábbi női erkölcsökre vonatkozólag.

Ahhoz milyen lelkialakat kellene, hogy Petőfi barátjaként megcsináljam Szendrei Júliát, még ha Petőfi akként is akarta hogy dobja el a fátylat, Júlia meg végképpen szeretné. Hahh a végén meg, hogy akkor fiat piscis!

Az az utolsó idézetnek tűnő dologot, azt az író “fia” írta?

ulomenen
Olvasó

Igen, ő írta, azért írtam oda nevét :)

Itt elérhetőek a “versei” : https://web.archive.org/web/20160827000923/http://szerbjanos.blog.hu/

Balton
Olvasó
Balton

Hát elolvastam néhányat, mindegy… nem vagyok iradalmilag esztéta, sem pedíg aztészta.
De “kikefélten nominált” költőisége, hmmm hogy is mondjam szemmel-hallható. hogy is írja oly lyukba szeretne lenni mint Arany-Petőfi, nem biztos hogy nem kisebb járna neki.
És különben is “fulladjon meg Ady Endre lehetőleg máma még”.

ulomenen
Olvasó

Nyolc év börtönre ítélt egy partnereit életveszélyes koktéllal elkábító és kifosztó nőt a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletével – tudatta a törvényszék a honlapján egy közleményben.

https://magyarnemzet.hu/belfold/nyolc-ev-bortonre-iteltek-a-partnereit-elkabito-es-kifoszto-not-8610618/

ulomenen
Olvasó

Ezt ma kaptam Fb- on egy nőtől hozzászólásban. Nem tudom, hogy sírjak- e, vagy nevessek…

De amúgy nem is ez a lényeg, hanem az, hogy – mint ezt társadalomtudósok is elmondhatják – az emberi kultúrák nem a biológián alapulnak, hanem úgynevezett társadalmi evolúció zajlik. Az, hogy egyes férfiak a náluk fiatalabb nőket preferálják, nem elsősorban arról szól, hogy gyereket akarnak csinálni nekik, hanem arról, hogy a fiatal nő vonzóbb a számukra, mert kultúránk a fiatalságot jobban értékeli, mint az életkort (szemben sok más kultúrával).

Reszet Elek
Újságíró

Az a társadalom, amely nem a természeti törvények (biológia) alapján áll, felszámolja önmagát. Elég csak körülnézni mi folyik manapság.

ulomenen
Olvasó

Az “öregedéskutató” nő kifejezetten csodákat mond ebben a másik gyöngyszemben:

https://hvg.hu/elet/20190112_Zavarba_hozta_a_vilagot_az_50_eves_ferfi_akinek_nem_jonnek_be_az_50_eves_nok

Reszet Elek
Újságíró

“Az öregedéskutatással foglalkozó Tisza Kata társadalomkutató, író, coach szerint a különbséget főként a fennálló társadalom teszi azzal a klasszikus szexista szerepleosztással, hogy a nő értékét a külső megjelenéséhez és reprodukciós képességéhez köti, a férfiét azonban a státuszhoz, pénzhez és hatalomhoz.” -A történelem hajnalától minden társadalom ilyen volt. Manapság annyi a coach meg a szakértő…

Reszet Elek
Újságíró

Amúgy az is a társadalom szétesésének a jele, hogy ilyen parazitoid léhűtők is meg tudnak élni.

tomgal
Olvasó
tomgal

He-he …, biztosan csak másodállásban nyomja. Föállása pék, asztalos, esetleg mérnök, feltaláló :)

ulomenen
Olvasó

Az “öregedéskutató” nő Tisza Kálmán ükunokája.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tisza_Kata

Reszet Elek
Újságíró

A CEU azért ott figyel a múltjában. A linken odaböfögött szarságaival csak szégyent hoz az őseire.

hunbagira
Újságíró

Katz vonalra nem éppen. :) Sőt azt a szellemiséget ápolja. :D
De látom sikerült megismerkednetek katikával..

Reszet Elek
Újságíró

Ezért sem jó dolog a keveredés.

Naooo
Olvasó
Naooo

Kalmika idején dúlt a galíciai zsidójárás, aztán 1-2 millió magyar kitántorgott, én ilyen orbánfélékre nem lennék büszke, szóval szégyent nem hoz alapból szégyenekre.

hunbagira
Újságíró

Meg az oláhcigány. Szóval a magyar ment amerikába és romániába szolgálni. Helyükre galíciai zsidók és oláh/beáscigányok. Az évszázad üzlete volt.

ulomenen
Olvasó

Már megint a “ki érti a nőket” duma… egy kis RedPill- es műveltséggel mindegyik üzenetváltás eléggé érthető:

http://egyhelyen.info/2020/07/13/13-parbeszed-amely-megmutatja-hogy-a-nokon-tenyleg-keptelenseg-kiigazodni/

Reszet Elek
Újságíró

Az első háromtól eltekintve inkább poén.

****
Olvasó
****

—MODERÁLVA—
FÉRFIMOZGALOM LEJÁRATÁSÁRA TETT KÍSÉRLET- OLYANTÓL, AKINEK ITT SEM KELLENE LENNIE, HA LENNE BENNE MINIMÁLIS GERINCESSÉG.

SAJNOS NEM NYERT.

hunbagira
Újságíró

“Szexuális közgazdaságtan diszciplinája” ejj milyen szép új körmondat a prostitúcióra…:D de legalább elismerik, hogy micsodák vagy úgy érzik eljött a pillanat, hogy már tagadniuk sem kell azt, hogy micsodák…