Bull War

10 mondat, amit a macskádnak mondhatsz, a párodnak nem

A fenti címmel adta közre “szórakoztató” cikkét, férfifroclizó pamfletjét az nlc.hu. Talán a női lapok, a női újságírás színvonaltalanságának egyik újabb mélypontját akarták felvillantani. Ilyen mondatokat sikerült összegyűjteniük:

– Dundi, szőrös és lusta vagy, de te így vagy tökéletes.
– Cuki, ahogy lelóg a hasad a földre.
– Imádom, ahogyan cuppogva, csámcsogva eszel, te kis éhenkórhász!
– A szemem is bepárásodott, hát hogy tud egy ilyen cuki lény ennyire büdöset kakálni?
– Vedd ki a farkadat a levesből!
– Ne a járólapon húzd végig a szaros seggedet!
– Ha még egyszer a fotel alá pisilsz, veled törlöm fel!

Mint tudjuk, a humoron nem érdemes megsértődni, tehát lássuk meg az írás igazán vicces oldalát. A tipikus “macskás nő” humora csillan itt meg. Ő az az egyre gyakrabban látható nőtípus, aki totálisan “inkompatibilis” a férfiakkal, aki egész életében csak kudarcot kudarcra halmozott a kapcsolataiban, amíg végül megtalálta az önmagához illő és méltó társat: a macskát. Mindezt jól szemlélteti az is, hogy kapcsolódó ajánlatként további ilyen  cikket is olvashat a nagyérdemű: “Macskáival kötött házasságot a kiábrándult nő”.

Ha valaki mégis azt mondaná, hogy ennek a fele sem tréfa, és inkább felháborító, hogy ilyen a női újságírás, akkor az ő kedvéért tehetünk egy ellenpróbát is. Nézzük meg, milyen benyomást keltene, ha egy mainsteam férfilapban, például a Férfihang.hu hasábjain, a “jó példán felbuzdulva” olyan mondatokat kezdenénk gyűjteni, amelyeket a kutyádnak mondhatsz, de a nődnek nem. Rögtön ajánlok is két ilyen mondatot, és “akinek kedve van hozzá, folytathatja a sort”:

– Ne ugass!
– Lábhoz!

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 1 olvasó átlagosan 5,00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

Post Author: Bull War

Bull War

23
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
10 Egyéni hozzászólás
13 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
13 Hozzászólások szerzői
IjkHunnladycommon manherceg Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
ulomenen
Újságíró

– ha megint tüzelsz és megdugatod magad az első szembejövő kannal, ketrecbe zárlak
– hiába nyüszítesz, nem tudsz meghatni
– hányszor mondjam, hogy ne igyál a wc- ből
– rövidre vágatom a körmeidet, ha tetszik, ha nem
– éjszaka aludni akarok, szóval kussolj

Blackur
Olvasó
Blackur
ulomenen
Újságíró

5. Aki azt gondolja, hogy hálátlan vagyok, mert nem köszönöm meg neki, hogy ilyen rendes srác:
Elnézést, uram, de kilátszik az egója. Egyetlen nő sem tartozik köszönettel azért, mert rendes vagy – ez kellene legyen az abszolút minimum.

Ez a modern, feminista nyugati nő egyik legalapvetőbb tévedése, egyben viselkedésének magyarázója is

herceg
Olvasó
herceg

A legjobb ez a részletke belőle:

” jó eséllyel azt hiszed te is, amit a többiek, jelesül, hogy alanyi jogon járnak neked dolgok”

Projection, thy name is woman.

Hunn
Olvasó
Hunn

Igen, herceg, nekem is ezen akadt meg a szemem, mert ez a legviccesebb rész.
Nem vagyok biztos benne, hogy pontosan miért is járna ennek a hölgynek alanyi jogon, hogy ne azt mondjuk neki, amit gondolunk vagy amit akarunk?
Miért járna neki alanyi jogon, hogy figyelembe vegyük a tetves véleményét és érzéseit?
Miért is járna neki alanyi jogon, hogy 10 pontban szabályozhassa mint mondhatunk neki, és mit nem?

Ezek idióták, bazmeg. Nem szabad meghallgatni se, elolvasni se, amit mondanak és gondolnak.

Ha jól értem, a nők elgondolása a következő:
1. Ők azt csinálnak amit csak akarnak, függetlenül attól, hogy az minket hogyan érint.
2. Nekünk férfiaknak viszont kötelezően be kell tartanunk az ő (feminista) szabályaikat.
Amire csak ennyit tudok reagálni: LOL

Szóval nekik nincsenek kötelezettségeik a velük egy közösségben élő férfiak irányába, de a férfiaknak van irántuk? Tévedés. Ebben az esetben nekünk sincsen semmiféle kötelezettségünk irántuk. Még csak annyi kötelezettségünk sincs ebben az esetben, hogy ne erőszakoljuk meg őket ha éppen arra támad gusztusunk. Ez ennyi,

Reszet Elek
Szerkesztő

A szokásos ballibsi kifordított logika. A rólam szóló beszélgetést, véleményalkotást én szabom meg, amihez a környezetemnek idomulnia kell. A második lépés pedig, ennek ellentmondásaként pedig nyilván az, hogy ennek érdekében jogom van a másokról szóló véleményalkotást is magamévá tenni és meghatározni.

lady
Olvasó
lady

A vège a legjobb:
“Egy nő aki egyszerűen csak szeretné ha békèn hagynàk.”
Ezért kàr volt ennyit ìrni előtte!

Meske
Olvasó
Meske

Egy közösség normák szerint működik. Ezek a normák a kultúrát alkotó hagyományokból és szokásokból építkeznek, melyek által a közösségi élet élhető, a közösség tagjainak viselkedése, motivációja érthető és kiszámítható.
Ez nagy stressztől és frusztrációtól mentesíti az embert, nem kell folyton azon agyalnia, hogy jó-e, amit csinál, illetve ki tudja következtetni, mi lesz tetteinek a következménye.
A közösség (minél kisebb, zártabb, annál inkább) azonban úgy is működik, mint egy tükör: folyamatos visszajelzést küld az embernek önmagáról.
(Két ember között ezt mentalizálásnak nevezik: emberi képesség, mely által látom a másikat belülről, illetve azt, hogy a másik milyennek lát engem).
Ez esetben Samantha (és a “nők”) folyamatos visszajelzést kapnak arról, hogy milyennek is látják őket a közösségük ( városuk, stb) férfi tagjai, ám ez a visszajelzés nem esik egybe azzal az elképzeléssel, amit ők magukról gondolnak.
Lehet, hogy Samatha (és a “nők” ) eltért a normáktól?
Nem a kora, neme, egészségi állapota, közössége jóízlése szerint öltözik, viselkedik?
Látják benne azt, amit ő inkább rejtegetne (Miért nem mosolyogsz?)?
Próbálják kiugrasztani nála a nyulat a bokorból?
Stb…
Szóval a közösség (ahol él, annak a településnek a férfiközössége ) észreveszi, nem tekinti láthatatlannak. Ami szerintem fontos. Az sokkal kétségbeejtőbb állapot, amikor az ember mindegy, mit csinál, senki sem törődik vele.
Ugyanakkor Samantha elmondja magáról, hogy ő felnőtt, tudja mit csinál és joga is van azt csinálni, ugyanakkor mégis elege van, fáradt, láthatatlan akar lenni. (Akkor valamit nem jól csinál, ha azt csinálja, amit akar és nem boldog tőle).
Én megértem Samanthát: van az ember lányának olyan időszak a lelkében, mint ahogy Keresztes Szent János leírta azt a bizonyos Sötét Éjszakát. Lehet, hogy valamiért, ő sem tudja hogyan, de eltűnt egy fontos szín a palettájáról.
Remélem, hogy azóta Samantha már jobban van, elérte célját és békén hagyták. Remélem azóta megerősödött lélekben, kivirult testben… és a férfiak jelzéseire határozottan, de kedvesen kacér humorral válaszol.

Ám Samantha megírta ezt a felhívást. Nem a magyar férfiaknak írta, annak a férfiközösségből kiszemezgetett és összegyúrt férfiösszességnek írta, akire azon az estén nagyon jó érzés volt haragudni, akire kiprojektálhatta felhalmozott sérelmeit, kudarcait, gátlásait, frusztrációit…. lehet, hogy nem több, mint tíz férfira.
Ám ez a levél kikerült a nagyvilágba és valaki úgy gondolta, ezek a keserű gondolatok megfelelő motivációk lehetnek a magyar női közönség számára és persze remekül lehet vele kellemetlen szomatikus tüneteket előidézni a férfi honfitársaknál.
Így került Gábriél képernyőjére. Onnét meg Blackurhoz, aztán meg ide.
El kell azért ismerni, a net egyik leghatékonyabb üzemanyaga a provokáció.

A kérdés az, hogy aki ezt a levelet magáénak érzi, vajon melyik megoldást látja élhetőbbnek, megvalósíthatónak:
-nem szereti a hullámokat, fél a fulladástól, ezért küzd keserűen, akár az árral szemben is
-ismeri a lassú és a gyors vizeket, ha kell, átadja magát és élvezettel sodródik bennük, nem fél a magas víztől sem mert tudja, a nagy hullámokon lehet igazán jól lovagolni.

Hunn
Olvasó
Hunn

Ezek nagyon okos és nagyon fontos gondolatok, Meske. Köszönet értük.

Ami például az én életemben a legnagyobb problémát jelentette – így visszatekintve – az az emberi közösségtől érkező hamis visszajelzés, majd később a visszajelzés hiánya, és emiatt a korrekció lehetőségének a hiánya.

Nekem nagyon fiatalon – gyakorlatilag tizenévesen – az volt az egyetlen visszajelzés az emberi közösségtől, hogy elhitették velem, hogy férfiként és szexuális lényként értéktelen vagyok ÉS nem is fogok tudni ezen változtatni soha, ÉS az elmúlt 30 évben nem akadt olyan visszajelzés, ami alapján ezt korrigálhattam volna.

Lehetne mondani, hogy ez biztos nem volt véletlen, hogy biztosan úgy is volt, ahogy azt közösség visszajelezte nekem. Sajnos nem. Bárcsak tényleg úgy lett volna. Gyakorlatilag felnőtt fejjel, saját magamnak kellett rájöjjek arra, hogy ez nem is így volt, én pedig egy tévedésre, egy hazugságra építettem fel az egész életemet és a viselkedésemet. Hogy korrigálnom kell.

Az emberi érintés hiányára ki se térek.

Gyűlölöm az emberi közösséget azért, mert fiatalon hamis visszajelzést adtak, és gyűlölöm azért is, mert később nem adtak olyan visszajelzést, ami alapján korrigálhattam volna. Gyűlölöm azért, hogy emiatt jelen pillanatban nem tudom felmérni, hogy mit érek, sem azt, hogy milyen valós lehetőségeim vannak, sem azt, hogy az esetleg most érkező visszajelzések igazak-e, vagy hamisak.

Gyakorlatilag teljesen el vagyok veszve, és nincs külső segítség. És tudom, hogy nem is lesz soha. Jelen pillanatban úgy vagyok vele, hogy teszek még egy utolsó, nagy erőfeszítést a korrekcióra, mert a remény hal meg utoljára. Van rá max. 10 évem, talán. A fentiekből következik, hogy ezt nem igazán tudom megítélni. Ha nem sikerül, akkor tudni fogom, hogy mindennek vége, és meghalok.

De hogy ne így legyen, előtte meg kell tegyek mindent, hogy önmagam legjobb verziójává váljak. Legfontosabb a sport, az edzés, mert minden más mostanra gyakorlatilag rendben van, de fizikailag gyenge vagyok még és ezért mentálisan is. Remélem hogy ami maradt az életemből, azzal kezdeni tudok valami olyat, ami ér is valamit. Kiderül.

György Károly Tóth
Olvasó

A cikk szerzőjének (nem ennek a cikknek, hanem a tollhegyre tűzött nlc firkálmány szerzőjének) szellemi szinvonalát és valóságismeretét tökéletesen jellemzi, hogy láthatólag fogalma sincs arról, hogy a macskák, ha akarnának, se tudnának csámcsogni. Szájpadívük nem sima, a nyelvük kicsi, nagyméretű szemfogaik miatt nem esznek őrölve, mint egy növényevő, vagy mint egy mindenevő. A macska úgy ad ki csámcsogásszerű hangot, hogy túl nagy, a szájüregébe be nem férő falatot forgat be. A csámcsogást az ajkak és a nyelv/szájpad nedves felületelválása okozza, ezt meg tudja tenni egy disznó vagy egy disznószerű kulturális szinten lévő ember, de egy cicus nem.
Persze, semmi meglepő nincs abban, hogy egy tyúkeszű liberális nagyjából semmihez se ért.
Egyébként nevezett nlc szélsőliberális, agybajos szellemisége megdöbbentő mértékű, különösen kedvenc témájuk a manapság gyakorlatilag kötelező homoszexualitás-imádat végletegig történő eltúlzása. Akinek erős az idegzete, és van kedve méllyen lesüllyedni a szellemi pöcegödör legmélyebb bugyraiba, az olvassa el az alábbi cikket, ha látni akarja, hogy milyen társadalmat, jövőképet gondol ideálisnak ez a társaság:
https://nlc.hu/csalad/20200310/homoszexualis-gyerek-reakcio/
Erre szoktuk mondani , hogy van itt baj, nem kevés….

Meske
Olvasó
Meske

Tiszteletem.
Az eredeti cikket nyilván humornak szánták. Azonban, hogy ki mit ért éppen humor alatt, az már egy más kérdés. Mielőtt elkezdtem volna szorgalmasan kattogtatni a klaviatúrát, gyorsan utánanéztem, mit is jelent a “humor”:

„A humoros stílus tulajdonképpen olyan, mint a szivárvány, mely minden színben játszik és a napsugár megtörését a felhős levegőben utánozza. A humor a borúra derűt hoz. Majdnem úgy látszik, mintha e németes definíció összhangban volna a régi magyar népi természettel, mely szerint «sírva vigad a magyar». E szerint a magyar nép volna a valódi humoros nép. Mi a humoros stílust, ellentétben a német fölfogással, inkább úgy határoznánk meg, hogy alapja a szeszély, amennyiben ez vidámságból búba és gyászból derültségbe, pajkosságba szokott átcsapni. Tehát a bús, bánatos elemet elismerjük, mint a humor szükséges alkotó részét. A bú és bánat azonban inkább alanyi hangulat, a szerzőnek szomorkodása a világ rossz folyása, a sors igazságtalanságai, a társaság rikító ellentmondásai fölött. Egészben véve oly humor, melyben nem a derültség a főelem és mely nem tud megnevettetni, humornak nem nevezhető. Hamarább mondjuk humorosnak még azt is, ami csupán nevettet, minden szomorító mellékíz nélkül. De ez a humoros nevetés nem tévesztendő össze azzal a kárörvendő nevetéssel, melyet a gúny, az élc idéznek elő, sem azzal a röhögéssel, melyet néha a legízetlenebb tréfa, a komikum minden neme kelt. A humor a kedély nevetése, mely míg megpirongat, egyszersmind megbocsát; míg gáncsol: tanít és javít, a fullánkot rögtön kiszedi és a sebekre írt önt. A humor fenséges, jólelkű, melegszívű ócsárlás, oly stílus, mely ellentétekben világítja meg az életet, az embereket, a problémákat.” (A Pallas nagy lexikona)

Ezekután elgondolkodtam, hogy humoros vagyok-e én még egyáltalán, de aztán megnyugodtam, mert minden előzetes ismeretem ellenére is elnevettem magam “A Pallas nagy lexikonán”. Nekem ennyi jött át a humorból.
Szóval, hogy szavamat ne felejtsem, ha valaki elém állna azzal, hogy “figyelj, kitaláltam tíz vicces dolgot, ami nem te vagy… de hidd el, tényleg nem te vagy… meg hát én nem is mondanék, nem is mernék ilyet egy az egyben a szemedbe mondani… ezért jól figyelj, mert most elmondom azt, ami nem vagy… figyelj, mert jót fogsz majd nevetni !” És ezt követően elkezd olyan dolgokat sorolni, amik már azzal sértenek, hogy egyáltalán összefüggésbe hozta velem, pl.: márványsajtot a lábammal, énekhangomat a flexxel, hajamat a hóviharral, ölelésemet a krakennel, stb. Akkor lehet, hogy csak utólag jutna eszembe, hogy jobb lett volna először sajnálni az illetőt.
Ilyen fekete-humorral eddig csak esküvőkön találkoztam, amikor a vőféllyel elszaladt a ló és a nem irgalmazott a násznép egyetlen tagjának sem.

Ami az idézett “kedvességet” illeti, arról egy herélt, miskárolt, vaszektómiát átélt macska képe jut eszembe.
Velünk él egy 6 éves kandúr. Ronda nagy harcos. A kapuoszlopról szokta ijesztgetni a járókelőket.
Nálunk ilyen mondatok hangzanak el vele kapcsolatban:
“Ha három egér egy farhát és egy patkány az négy egér, akkor hány madarat nem szabad elkapni ahhoz hogy májat is kaphass a csirkenyak mellé?”
“Vörös nap virradt, vért ontottak az éjjel. Mondd, Bajusz, tünde szemed mit lát a tetőről?” “Disznótort tartanak a szomszédban, Gazdám! Ha jól látom, már végeztek az abálással.”
“Figyelj, nem tudom ez mi. Ezt a macska már megette vagy még meg fogja enni?” “Nos, ez az, amit ez a macska a reklám ellenére sem fog megenni.”

Szóval, Uraim, fej a fejjel! Bizonyára lesz ez még így se.

Rokapapa
Újságíró

Nekem is első gondolatom a kutyás folytatás volt.
Ám mondat helyett én inkább szót használnék.
Mondjuk 10 szó amit egy kutya pár hét iskolával megtanul de egy nő még két évtized iskolába járással sem.
Pl.: ül, fekszik, marad, lábhoz stb.

Reszet Elek
Szerkesztő

Nem különösebben szimpatizálok a cikkel. Ezzel az amilyen a mosdó olyan a törülköző mentalitással gyakorlatilag beáll a kultbalos narratívába.
A lényeg az lenne, hogy szakítsunk vele, ne pedig felhasználjuk a feminizmus és a pc eszközeit, a stílusát, a terminológiáját és az érvelési módját.

Alter Ego
Szerkesztő

“Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.” – Régi népi bölcsesség. Csak tudtak valamit az elődeink, akiknek még volt töke is. :) – Pedig őket még véletlen sem lehetne azzal vádolni, hogy holmi megveszekedetten hisztérikus feminista vagy éppen ellenkezőleg, erőtlen PC narratívát használtak volna. “Humorra” humorral felelni szerintem helyénvaló dolog…

Egyébként úgy érzem, egyre inkább kezd kimenni a divatból ebben az országban a feminista vagdalkozás, sértegetés, őrjöngés és botránykeltés… Lassan úgy kell keresgélni a témát, ha valami szaftos gúnyiratot akar írni az ember. Még a végén munka nélkül maradunk. (Úgy legyen!) Lehet, hogy balga, hiú ábránd, de úgy vélem, hogy ebben nagy szerepe volt annak, hogy itt minden odavetett szónak megkapták a párját… Ugye, épp az lenne a písziskedés, ha ezután másképp tennénk…

Persze nem baj, ha nem értünk egyet, hiszen azért csoportmunka a férfimozgalmi újságírás, hogy eltérő nézőpontok súlyozzák a végeredményt. Elek, kérlek írj egy szerinted megfelelő hangvételű cikket, és máris közelebb leszünk az ilyen-olyan vektorok kívánatos közös eredőjéhez. ;)

Reszet Elek
Szerkesztő

Szerintem pedig átmentek indirektbe mert rájöttek hogy a nyugati stílusú túllihegés kontraproduktív. Most inkább a lassú víz partot mos módszer van használatban, a béka lassú megfőzése. Mindenhol ott tenyésznek a radar alatt és ha a környezeti hatások változnak elkezdenek gombamód szaporodni.
Három alapvető dolog kellene hogy folyamatosan és hosszú távon is kordában tarthatóak legyenek.
1, megrendszabályozni a nagy szociális média szolgáltatókat
2, elvágni a külföldi anyagi forrásokat minden civil szervezettől
3, leváltani a magát a felsőoktatásba, a tudományos- és kulturális életbe beevő balos értelmiséget

Amíg ez a három dolog nem történik meg, addig Damoklész kardjaként ott lebeg fölöttünk a kultbalos fenyegetés társadalmat szétverő, nemiséget-, nemzetet gyalázó veszélye, amely politikai változások esetén lesújtva leszalámizza a közép-európai országokat is.

“Ugye, épp az lenne a písziskedés, ha ezután másképp tennénk… ” – Másképpen is teszünk. A régiek adtak volna két pofont, súlyos esetben kirekesztették volna a közéletből, társadalmilag ellehetetlenítették volna az illetőt.

hunbagira
Újságíró

Én is így látom. De szerintem ez a zsindex/munk “művésznő” kiesése miatt van. Ugyanis a vad feminizmust a zsindex vitte a kultúrmarxista/balliberális “flottában”. A többi saját pozicióját féltve, nem mer(t) annyira ebbe beleállni.

common man
Olvasó
common man

Cuki, ahogy lelóg a hasad a földre.

A macska (mármint egy normálisan tartott) egy arányos izmos állat.Semmiféle lelógó hasa nincs.

Dundi, szőrös és lusta vagy, de te így vagy tökéletes.

https://www.google.com/search?q=csupasz+macska&rlz=1C1VSIB_huHU779HU779&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=VjNy1kKxguTlsM%252CH5sZAVqnVWsIVM%252C%252Fm%252F0h5fb&vet=1&usg=AI4_-kScH3i3ral6_VXMqjnsp2YNhhZmZg&sa=X&ved=2ahUKEwjBwrWTn_LrAhWBw4sKHfctA-MQ_B16BAgSEAM#imgrc=VjNy1kKxguTlsM

lady
Olvasó
lady

A normàlisan tartott az olyan természetes életmóddal . Nàlunk sincs lógó hasú és fele sem igaz amit ìrnak a macskàkról. Itt nem jönnek be hàzba vagyis nem szabad nekik bejönni kint van az igazi életük. Vadásznak ,még a patkânyt is megfogjàk . Rend és fegyelem van a macska is nevelhető .

Meske
Olvasó
Meske

Egy kis segítséget szeretnék kérni (inkompetens vagyok a kommentelés világában):
Hogyan tudnék valakinek a hozzászólásához hozzászólni?
(Inkább kérdezek, minthogy elkezdjek ide-oda kattintgatni)
A választ előre is köszönöm.

Blackur
Olvasó
Blackur

Ahogy én most neked. Minden komment alatt van ilyen, hogy “Válasz”, katt arra.

Meske
Olvasó
Meske

Köszönöm, elkerülte a figyelmemet, de megtaláltam…

Ijk
Olvasó
Ijk

Amelyik nővel mocskosan, degradaloan kellene beszélni azzal nem beszélek. Soha nem sullyednek olyan alacsonyra hogy így beszéljek a párommal.
Aki nem tiszteli a párját az magát nem tiszteli, mert még vele van.

Reszet Elek
Szerkesztő

Ámen!