Toplak Zoltán
22 megosztás

Apa lássa el a háztartást, míg anya pénzt keres?

Cumisüveg és fakanál címmel jelent meg a 2020/39. Nők Lapjában cikk a családi szerepek változásáról. Jó ez férfi szemszögből? Jó, ha anya hozza haza a pénzt, míg apa pelenkáz, játszik a gyerekkel és takarít, főz?

A.K. Zs. (furcsán hat, ha valaki nem vállalja a nevét a cikkéhez) és Soós Réka jegyezték a cikket. Az írás egyértelműen afelé tolná el a családi szerepeket, ha azok akár meg is fordulnának. Legyenek a családfők a nők, és a házitündérek a férfiak! Több példát is hoz a szerzőpáros erre, persze mindegyik ideiglenes, megnyugodhatunk, könnyen fogyaszthatók, hiszen végül minden visszaáll a régi felállásba. Olyan, mint a cukorba ágyazott keserű gyógyszer? Gyógyszer ez a férfiaknak, akik mereven pénzt akarnak keresni, tekintélyt szerezni, ahelyett, hogy otthon tüsténkednének? Vagy inkább méreg, ami a férfiasság férfiak szerinti maradékát is kiölni igyekszik a férfiakból, hogy feláldozza azt az elnőiesedés oltárán?

Egyébként szóba hozzák egy bekezdés erejéig a nők önértékelését is, miszerint többet kell dolgoznia egy, a férfihoz képest magát értéktelenebbnek érző nőnek. Nos, az attól függ. Ha a nő kompenzál, akkor igen. Ha a teljesítményével akarja kivívni mások szeretetét, akkor igen. Ha azonban a környezetén csügg érzelmileg, követelőzik és “vámpírkodik”, akkor a csekély önértékelés egy házisárkányt eredményez, nem pedig egy szende áldozatot. Pszichológus segíthet ezen.

De ha emögött megint a férfiak rejtett nőelnyomását hozza a szerzőpáros szóba (ugye csak én vagyok paranoid?), akkor ez egy SZALMABÁB! Hol releváns ez ma Magyarországon? A cigány kisebbségnél? Ott is csak a hagyományaik szerint élőknél? Vagy az eldugott, alig egy-két létező tanyán? HOL NYOMJÁK EL A NŐKET MA HAZÁNKBAN? Hogy kerül egy ilyen kérdés terítékre egy országos magyar hetilapban? Kis nyomásgyakorlás az olvasóra, hogy féltse magát, mert a patriarchák köztünk élnek, és jobb, ha felkészül rájuk? Micsoda, teljesen szükségtelenül, a férfiak ellen hangoló dolog ez már?

Remélem, ez a kirohanás csak az évtizedek óta mantrázott “Nő-el-nyo-más” feminista kliséjére adott válasz a részemről, a Nők Lapja szimplán arra gondolt, egyszerűen vannak nők, akik alul értékelik magukat, és ez nem jó nekik. Én mondjuk egyet sem ismerek, de ez legyen az én bajom, biztos túl kevés a kapcsolatom, és nem “vonzom be” a rossz önértékelésű nőket az életembe. Az ellenkezőjével sokkal többször találkozom, a magát túlértékelő nővel. Aki nem tudja, mi az alázat és szerénység. Bezzeg nekem tudnom kell, mi az áldozatkészség és lovagiasság, udvariasság a nőkkel szemben. Mert egyenlőség van, tehát nekem vannak pszichológiai kötelességeim a nőkkel szemben, de a nőknek nincsenek ilyenek velem szemben.

Arra most ki sem akarok térni, hogy patriarcháéknál kötöttebbek a nemi szerepek, de egyben a nő tisztelete, kiszolgálása ugyanennyire kötött. Keresztényéknél legalábbis így megy. Ezek az én köreim, erről tudok nyilatkozni. Úgy vélem, egy patriarchának sokkal több dolga van, mint feleségének, hisz felelőssége is több. Én pl. ezért sem fogok így élni, holott hívő közösségemben szabály ez a minta. Én szabad akarok lenni a férfimozgalmárkodásra, nálunk emancipáció lesz. Ha ugyan nem matriarchátus, ahol anyunak majd naponta köszönöm meg, hogy viszi az otthoni dolgokat, hogy én szabadon segíthessem férfitársaimat, a pénzkereset és gyereknevelés mellett.

Egyébként egy csúnya csúsztatásra is felhívnám a figyelmet, mielőtt továbbmegyünk. A cikk sárga keretben hozza azt az adatot, hogy a nők többet foglalkoznak háztartási munkával, mint a férfiak, illetve gyerekneveléssel is. Ez így nem igaz, ráadásul indokolatlanul lustábbnak állítja be a férfiakat. Warren Farrel óta tudjuk, hogy egyrészt a férfiak pénzkeresettel több időt töltenek, mint a nők, különösen ha a munkába járás idejét is ideszámítjuk. Másrészt a férfiak házimunkái kifelejtődnek a felmérésekből. Az időszakos munkák (hólapátolás) alkalmi (duguláselhárítás) munkák egyáltalán nem szerepelnek, illetve a ház falain kívüli munkák sem. Vagyis szinte az összes. Fűnyírás, kerítésfestés, kidőlt fa elhárítása, ecsetek kimosása, tűzrakóhely megtisztítása, betonozás otthon, kertfelásás, stb. Erre tessék odafigyelni! Igen, ott, a Nők Lapjánál – is.

Gyereknevelésre a reggeltől-estig gürizés mellett, jó ha van egy fél órája a férfinek, és akkor ő még sehol nincs, hogy egy sört nyitni jó lenne és kicsit bámulni a tévét.

Én értem a cikk alapvető szándékát: több szabadságot a nőknek, hogy legyen idejük magukra, legyenek saját anyagi erőforrásaik, hogy ne legyenek kiszolgáltatva egy férfinak, aki ma még szerelmes és gondoskodó, holnap meg ugyanez, csak a szomszéd Mariskába, és a pénzét is oda vinné elkölteni. Tény: egy férfinak is könnyebb, ha nem egyedül gondoskodik a családról. Nagyon nagy lelki felelősség, teher. Volt, aki pánikbeteg lett tőle. Történjen vele egy baleset, és éhezik az egész család.

De van itt egy fontos kérdés, ami mellett a feministák, és még a méltán népszerű Nők Lapja is rendre elmegy. A férfi tekintélyének kérdése. Mert ma annak van tekintélye, aki pénzt keres, aki gazdaságilag gyarapítja a családját. Túlélni – ez volt a kód hosszú-hosszú ideig a társadalomban, ennek legbiztosabb módja pedig a szüntelen gyarapodás.

Aki gyarapít, azt tiszteljük. A tisztelet pedig alapvető kulcs a férfi lélekhez. Add meg a tiszteletet neki, és megnyitja a szívét előtted!s2700001.JPG

 

Lehet-e tisztelni egy otthon pelenkázó, a női ügymenetet vivő férfit? Tiszteli őt a párja, sajátmaga és a társadalom? A nő talán még megteszi. Közel sem az összes. Persze, az ígéret megvan az elején, aztán elkezd tipikusan úgy viselkedni, ahogy gyűlölte, ha vele tették: nem értékeli a rendet, a tisztaságot, a lefektetett gyereket, az ételt az asztalon. Mert ez a minimum, egyébként, ő is hajt a munkahelyén, ahol még főnök is van, meg kibírhatatlan kollégák, és határidők. Esetleg ő maga a főnök, mi az, hogy otthon nem? Valójában neki járna a tisztelet, nem igaz?

De tudja – e tisztelni magát egy férfi, ha ő marad otthon? Azért ezt tartósan végezni, nagyon kemény lehet lelkileg. Hiszen semmi sem táplálná az ő férfias identitását. Nem használja az erejét, nem ugratják egymást a kollégákkal, a pénzt nem ő teszi le az asztalra. Talán ha terepet talál férfias attitűdjei kifejezésére, fejlesztésére. Férfias sportot űz, haverokkal sörözik – gondolkodom, mi segíthet.

Remélem, érződik, hogy nem vagyok ellensége a szerepcserének, főleg, ha nem tartós. Tényleg, jót tesz az apa-gyerek kapcsolatnak, rálátást enged a párja életére, terheire, és jó önismeretet adhat.

Tartósan végezve viszont lelkileg kiherélheti a férfit. És ez is számítson már, a mindenit! Mert a társadalom nem fogja érteni. És én nem is hibáztatom a társadalmat érte. Ideig-óráig jó ötlet cserélni, de tartósan? Az otthon melegét, az OTTHONT  én is a nőtől várnám. Ez egyszerűen nem a férfi területe, egy nőtől elém tett leves jobban esik, mint egy férfitól, pedig azt is értékelném. Egész egyszerűen a VILÁG az a hely, ahol egy férfinak meg kell nyilvánulnia, és az OTTHON az, ahol a nőnek. Miért nem olyan egyértelmű ez manapság? Évezredekig az volt.

Van helye némi átmozgásnak, ideig-óráig szerepcserének, de ne állítsuk a feje tetejére a világot! Már az Ősközösségben is a férfiak vadásztak és a nők őrizték a tüzet. Ne akarjunk annyira okosak lenni, hogy most mindent másképp akarjunk végezni. Egyedi esetekben működhet, de össztársadalmi szinten káoszhoz vezetne. Persze liberáliséknál semmi sem drága, ha az elméleteiket akarják kipróbálni, akárkit szívesen feláldoznak érte. Lásd LMBTQ.

Könnyítsünk a nők terhein, de előbb vegyük észre, hogy a férfiak keze is tele van munkával! Ezt csak ideszúrom, mert ez így igaz, és nem úgy van, ahogy a feministák állítják, hogy nő és férfi 8-8 órát lehúznak, aztán minden a nőre marad. Ezt hívják Ordas Nagy Hazugságnak. És már elég a hazugságra épülő bűntudatkeltésből és manipulációból.

s2700002.JPG

A részmunkaidőt említi még a cikk, ami szerintem is jó ötlet. A nők jobban helyt tudnak állni otthon, és egyben ki is szakadnak otthonról, lesznek kapcsolataik és jövedelmük. Viszont erre a férfiakat is fel kellene készíteni. A párjuk sokkal jobban függ majd tőlük anyagilag. És ez teher, amiről nem a nő tehet. Nagy türelem és megértés kell ehhez, annak megértése, hogy az is fontos tétel lehet egy bevásárlólistán, ami nem feltétlenül szükséges, csak új fűszer, alapanyag, tisztítószer, mert hallotta a nő és ki akarja próbálni.

A férfi által megkeresett pénz már nem az övé, hanem a családé. A nő egyszerűen nem tud ugyanennyit hozzátenni. Fontos a tiszteletet és a felkarolás lelkületét ekkor is megőrizni.

Másrészt egy nőnek is tudnia kell engedni. Elfogadni a férfi tekintélyét, mert alapvető gond, hogy ilyen otthon szinte alig létezik. Nem igaz, hogy a férfiak tekintélyének súlya alatt nyögnek a nők. Akkor lépnek ki egy kapcsolatból, amikor csak akarnak, és ezt nagyon sokszor meg is teszik. (Válások aránya 60% fölötti, élettársi kapcsolatokban még magasabb. A nők egyszerűen NEM SZÁMÍTANAK szilárd alapnak egy tartós együttéléshez. Nem megbízhatók.)

Visszatérve az “engedjen a nő” témára: ha valamire nem jut, és ezt felvázolta a férfi, hogy miért, akkor ilyen kérdésnek már nincsen helye: “de miért”? Pláne ezerszer. Amit korábban elmondott a férfi, azért.

Maga a cikk is felhozza a sorok között a nőelnyomást, de a férfiak családfőségének akadályozásáról, a férfielnyomásról szót sem ejt. Félti a nőket, mert ma nem újságíró, pláne nem haladó, aki nem félti őket. Ugyanakkor a férfiak családfői szerepének – ami több, mint pénzt letenni az asztalra – elnyomásáról szót sem ejt. Hogy bűntudatot kell(ene) érezzen egy férfi, ha ő vezetni akarja a családját, hogy ő maradinak, mucsainak van ilyenkor beállítva. Igazságos ez? Nem inkább vastagon előítéletes? Holott a belé programozott kódot követné csak a férfi, azt, amit az ősei is végeztek évezredeken keresztül.

Persze erről beszélni kellene, tanítani, példát adni rá. Cikkeket írni, filmek témájává tenni, reklámokban szerepeltetni. Mert: egy VALÓDI családfőség mézesmadzag lehetne a fiatal férfiak felé – akiket mi, idősebbek tanítanánk meg ennek felelősségére – a családalapításra. Hogy családfő és ne MGTOW vagy fűevő legyen.

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
22 megosztás


445
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
20 Egyéni hozzászólás
425 Válasz hozzászólás
4 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
37 Hozzászólások szerzői
bgSzivlapatgeorg1945moonHunn Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Rokapapa
Újságíró

Támogatom a szerepcserét de akkor 100%-ban.
Mi dolgozunk otthon de akkor a munkahelyeken is miénk a könnyű munka ha dolgoznunk is kell.
A nőknek meg sipirc a bányába. Ha jól válogatják oda a dolgozokat akkor azt is megtudhatjuk igaz e a mondás, hogy magától feljön a szén.

Komolyan mondva elfelejtik, hogy nem az a munka ha ülnek egy légkondizott irodában hanem az a termelő tevékenység amire a nők biológiailag alkalmatlanok.

31Anna
Olvasó
31Anna

Nincs olyan ember, aki minden munkára alkalmas. Ha neked azt mondanák, hogy mert alkalmatlan vagy agysebésznek, tolmácsnak vagy kubikosnak, akkor más munkát sem végezhetsz, mit szólnál hozzá? Azt gondolod, csak mert férfi vagy, minden munkára alkalmas vagy?

Minden ember olyan munkát végezzen, amire alkalmas. Attól még, hogy a nők biológiailag alkalmatlanok arra, hogy bányászok legyenek, lehetnek nagyszerű gyógyszerészek, orvosok, ügyvédek, szakácsnők, stb.

Naooo
Olvasó
Naooo

Szakácsnő mehet, mars a konyhába.

Rokapapa
Újságíró

Minden ember olyan munkát végezzen, amire alkalmas.

Végre van köztünk némi egyetértés. Tehát akkor te is elismered, hogy a házimunka 100%-ban a nők dolga.
Amúgy ismerek pár doktornőt de csak rossz tapasztalataim vannak az ügyvédnőket pedig egyszerűen gyűlölöm.
Hiába lehetnek jó orvosok vagy ügyvédek ha nem lesznek azok soha. Elismerem, hogy jó a memóriájuk, sokat tanultak (magoltak) csak azt nem tudják mit is tanultak és a legfontosabbat nem tudták megtanulni…
…ember módjára viselkedni.

szombathk
Olvasó
szombathk

Nem is fogsz taláni jó női szakbert mert prkoncepcióval közelitesz.Majd visszaigazolod magad.

31Anna
Olvasó
31Anna

Szerintem számodra savanyú a szőlő! :) :)

Félreértetted, épp arra utaltam, hogy a férfiaknak olyan széleskörű a jó tulajdonságaik tárháza, hogy tökéletesen alkalmasak a házimunka ellátására.

Az általam közelebbről és távolabbról ismert nőnemű szakemberek többsége igen jól végzi a munkáját és nagyon emberséges. Legalább olyan arányban, mint a férfi szakemberek.

Naooo
Olvasó
Naooo

Jól varrnak?

hunbagira
Újságíró

Léhütő női,ringyó-golddigger munkakerülés csak kiszólt 40eskéből…:D.
“A munkához való viszonyom megvan, csak a szervezetem nem bírja”..:D
https://youtu.be/BDpxL4I0rZo
Az űrutazás, atom hasítás korában -“talán”- tudnánk kisebb kéziszerszámokat gyártani, ha lenne igény.:)

tomgal
Olvasó
tomgal

Ideje lenne valami mást kitalálnunk, ma Magyarországon egyetlen ! mélyművelésű bánya létezik, maroknyi bányásszal.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/az-utolso-mukodo-foldalatti-magyar-banyaban-jartunk/

Esetleg kőbánya, felszíni, de azért azzal tisztában van mindenki , hogy nem csákánnyal , kézi erővel működnek már ott sem a dolgok.
Mondjuk aszfaltozás, útfelbontás, kőműves , asztalos melók, költöztető rakodók stb , na ott aztán nem látni nőket. Kukások között sem.

Már többször linkeltem , nem fogom x.- szerre , az iparban dolgozó , termelő munkát végző nők száma millió feletti. Akár tetszik , akár nem ez egy tény. Nagyon sok nő dolgozik mezőgazdaságban, állattenyésztésben, konzervgyárakban ( ez szakterületem), vegyiparban, bőr és textiliparban, gyógyszergyárakban , híradástechnikai, finommechanikai műszerészként , nem irodai, hanem termelő melót. Sőt a pékségekben ( nagyipari, nem magán) is kb harmada női dolgozó ( nem eladó, az kereskedelmi tevékenység).

hunbagira
Újságíró

Igaz, akkor legyen az építőipar. :)
Állattenyésztésben?

Rokapapa
Újságíró

Már többször linkeltem , nem fogom x.- szerre , az iparban dolgozó , termelő munkát végző nők száma millió feletti. Akár tetszik , akár nem ez egy tény.

Félek valahol hibásak a számok.
Ma Magyarországon kb. 1 350 000 nő dolgozik összesen és ebben benne vannak a gyeden, gyesen és szülési szabadságon lévők is. Ennek a számnak pedig több mint 70%-ka szellemi dolgozó.
Nézz utána nyugodtan, ezek 2020 és 2019-es adatok.
A több mint 4 milla dolgozó embernek 33,1%-ka nő.
A termelő munkát végző nők száma nem millió feletti hanem 400 ezer alatti megközelítőleg.
A pékség meg rossz példa (ez meg az én szakterületem). Eleve Magyarországon a teljes pékárúk 15%-át állítják elő nagyüzemek.
Nők nem kezelhetik a dagasztó és sütő berendezéseket egy pékségben sem, az ő munkájuk leginkább a tésztafeldolgozó gépek figyelése ezen üzemekben vagy az apró pékárúk számolása.
Kisebb üzemekben is dolgoznak nők de ők ott is csak a könnyű és egészségre nem ártalmas munkákat végezhetik el méghozzá a nehéz és egészségkárosító munkát végző férfiakkal azonos bérekért.
Gyakorlatilag amit felsoroltál egyik se jó példa hisz ezen területeken elsősorban gépek végzik a termelő munkát.
Ami pedig nehéz és gépek nem tudják elvégezni azt meg férfiak végzik.
Egy gép gombjainak nyomogatása nem termelő munka. Talán csak a híradástechnika állja meg a helyét bár már az is nagyon kezd beszűkülni hisz ezen területekre inkább megváltozott munkaképességű férfiakat alkalmaznak.
A varrónők viszont tényleg termelő munkát végeznek ezt elismerem.

tomgal
Olvasó
tomgal

Egyelőre csak ennyire van időm, aztán majd a részletes ágazati bontást is kikeresem neked.

Honnan veszed az 1.350 000-es számot ?

Két millió felett van a női munkavállalók száma. Linkeld már be honnan jött ez a szám.

(2019-es adat)
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qlf006.html

tomgal
Olvasó
tomgal

Szóval, ma Magyarországon (2019-es év végi adat) 4.519.600 munkavállaló van (ez 2020 II. negyedév végére-június) Covid miatt lecsökkent 4.408.200 főre . De augusztusra újból meghaladta a 4,5 milliót :

https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/fog/fog2008.html

Ebből férfi : 2.487.400 fő
Ebből nő : 2.032.200 fő ( honnan jött ez az 1.350.000 női munkavállaló és a 33,1 %-os adat ? )

Ez akárhogyan is számolom (és ebben jó vagyok) 45 % . Tehát a női és férfi munkavállalók aránya 45-55%.

A Covid miatt szinte egyforma mértékben (sőt a férfiaknál egy ezressel többen! ) veszítették el állásukat a dolgozók ,a nőknél 2020 júniusára 55 ezerrel, a férfiaknál 56 ezerrel dolgoztak kevesebben. Ebből is látszik ,hogy feminista hazugság, hogy több nő veszítette el az állását a vírus miatt, ez nem igaz !

Még egyszer linkelem :

https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qlf006b.html?down=2538

A fizikai munkát végző dolgozók aránya:

Nőknél : 906.500 (bocsánat, valóban nem haladja meg az egy milliót, millió körülire emlékeztem)
Férfiaknál : 1.606.200.

https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qlf054b.html?down=1501

Tehát a női munkavállalók majdnem fele, nem légkondis irodában ül , körmöt reszelgetve…

Nem körömreszelgető munkakör a fogorvos, a gyógyszerész, gyógytornász, szociális munkás,gyógypedagógus , szülésznő, védőnő sem és a tanári-nevelői hivatását jól gyakorló dolgozóé sem (én ismerek kiváló és nagyon szar pedagógusnőt is, de valóban túl sok nő van a pályán- véleményem szerint is, de férfiak nem is nagyon akarnak ), ekkor már millió fölött járunk.(ezek mind diplomás melók már)

Egy biztos , az élelmiszeriparban (ez meg az én szakterületem ), konzervgyárakban, hűtőházakban, szalagsor mellett 80%-ban nőket látok. A 15-fokos munkahelyen 8 órát állva- szendvicset és egyéb csomagolt élelmiszert gyártva 99%-ban csak nőket látok, idősebbeket főleg. A közétkeztetésben, ételkiszállítók konyháin túlnyomó többségben nők dolgoznak, férfi szakácsok csak jobb helyeken, magánszektorban vannak nagyobb számban.

A legutóbbi (ipari) pékségben tett látogatásom alkalmával meglepően sok nőt láttam, meg is kérdeztem, hogy hányan vannak és kb (legalábbis ott) közel harmada nőnemű volt. Ettől még máshol lehet kisebb az arány.

Én rühellem a csúsztatásokat, hamis adatokat. A feministák állandóan torzított adatokkal próbálnak hatni a médiában (több nő veszítette el a munkáját a vírus miatt, hetente megöl egy nőt kapcsolati erőszak keretében a faszija stb) éppen ezért nem megengedhető, hogy hasra ütött,becsült adatokat szajkózzon az ember.

Aki elvégzi rendesen, becsülettel a munkáját én megbecsülöm és tisztelem. Bármilyen hasznos tevékenység legyen is az ,ha maximálisan odaadással végzi, Salute! Szerintem nem igazán üdvös egy kalap alá venni mindenkit , pláne ,ha a dolgozó nők fele hasznos munkát végez. A másik feléről már lehetne vitatkozni, de én kb 500 ezerre becsülöm a felesleges , reszelgetős, máshogyan is megoldható munkák számát. A többi így-vagy úgy de hasznos, szükség van rá és nincs másfél millió férfi, akit valahonnan leakaszthatsz és helyettesíthetnéd velük a nőket,de ez már régi történet és jó ideje nem értünk egyet.

hunbagira
Újságíró

De a pedagógus/szociális munkás beletartozik bőven a “körömreszelgető” fogalmába.(az utóbbi hatványozottan)
Arról, hogy nem választják a férfiak eme “hivatásokat” bőven benne van szintén a női prostitució. Kb egy randin azonnal esne ki a pixisből prostinál, a közalkalmazotti bértáblás fizetésével.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem a szociális munkás az (de lehet rosszul tudom),aki időseknek bevásárol, gyógyszert vesz, postára megy, meg vidéken, tanyákon ugyanez, hajléktalan szállókon , menedék otthonokban , étel, ruhaosztásnál segédkezik stb ? Egyébként közöttük meglepően sok férfi van- a szar fizetés ellenére (ennyit arról,hogy a férfiak nem empatikusak), lehet a szociális gondozóval kevertem…

Malena
Olvasó
Malena

V, ennek az empátiához semmi köze sincs, a más lehetőség hiányához annál több, a “kényszerből erényt kovácsolás”-al ne hülyítsünk már.

A köztük lévő “férfi” az csak a nemére utal, nem a státuszára.

hunbagira
Újságíró

Te kevered őket a gondnokokkkal, az önkormányzati/kormányhivatali szocialis irodával. A szoc.”munkások” a “jelzőrendszer” működtetésért felelősek. Azaz kimutatásokat írnak/szerkesztenek. :D “beleszakadnak” a ‘munkába” :D Persze nincs kizárva, hogy a lelkiismeretesebbek azt is elvégzik, amit írsz, ÖNKÉNTESEN.

Adam Bogomolov
Újságíró

Kedves Zoltán!

Nagyon szeretem olvasni a cikkeidet, mindig van bennük valami plusz, amitől nem fekete-fehér, hanem megfelelően árnyalt a mondanivaló. Külön köszönöm (szerintem valamennyi olvasótársammal egyetemben), hogy nem erőltetsz saját értékítéletet és megpróbálod a másik oldalt is megérteni.

Nagyon fontos, hogy lássuk, ez az egész férfi-nő szembeállítás nem más, mint aljas politika. Mivel a mindenféle kisebbségek, mint pl. az LMBTQ tagjai együtt is alig mérhető arányt adnak a társadalmunkban, kell még valami a kalapba, amitől többnek tűnnek. A nőelnyomás és a nők elleni patriarchátus is csak addig lesz napirenden, amíg az aberráció győz a normális felett (remélem, soha). Egyébként eleve több nő van, mint férfi, szóval ha őrájuk sikerül rásütni az elnyomott szerepet, akkor máris többségben vannak a “fehér-hetero gazember” férfiakkal szemben. Aztán lehet “alkotni” új társadalmat a múlt eltörlésével…

A keresztény értékrend az, ami ma útban van a liberalizmusnak. Ennek jelképe (vagy mártírja) a fehér férfi. Mondjuk véleményem szerint érdekes, hogy a liberálisok a társadalomnak éppen abba a részébe törlik a lábukat, amelyiktől enni kapnak és amelyik rendben tartja körülöttük a világot. Ha a férfiakat sikerrel kiszorítják a világból (legalábbis a fehér-heterokat), akkor ki vezeti majd a vonatokat Európában? Ki viszi el a szemetet a ház elől? Ki fogja felhasogatni a téli tüzelőt? Ki javítja meg az autót? stb.stb.stb…

Amúgy nem értem ezt a nagy anti-kereszténységet sem, mivel 1) akármelyik statisztika alapján sincs több pedofil a katolikusok között, mint ahány a társadalom többi részében előfordul [érdekes, hogy a többi felekezet ilyenkor hol van?]; 2) a kereszténységben semmi gonoszság nincs: “szeresd úgy felebarátodat, ahogy elvárod, hogy téged szeressenek!” -> aki szerint nem ez a kereszténység lényege, az egyszerűen hazudik! 3) aki magát nem tartja kereszténynek, milyen jogon várja el mástól, hogy a keresztény értékrend szerint bánjon akárkivel? (gondolok itt a pride nevű huncutság elfogadásáról).

Ha egyedül rajtam múlna, már írtam valahol korábban, elhajtanám dolgozni a sok lusta ingyenélőt a felforgatás helyett…

Józan paraszti ésszel élve annyival zárnám az agymenésemet, hogy azok a feminista nők, akik nem állnak ki az iszlám világban elnyomott nőkért (pl, akiket bebörtönöztek autóvezetés és szabadabb női ruházat melletti tüntetések miatt), illetve akik ezt tudatosan elhallgatják, nem többek egyszerű lusta, ingyenélő, élősködő hazugoknál, akik többet ártanak a nőknek, mint akármelyik ténylegesen elnyomó bozótvágós férfiember! Lásd ilyenek az általad felhozott “cikk” megszerkesztői is.

Még egyszer köszönöm az írásodat!

Hunn
Újságíró

Nem érted azt a nagy anti-kereszténységet, Adam Bogomolov?
Arra gondoltál-e már esetleg, hogy akik ezt a nagy keresztény-ellenességet propagálják, a médiában is, meg kint a való életben is, azok esetleg azért teszik ezt, mert zsidók? Zsidók, akik úgy gondolják, hogy az európai keresztény történelem elkerülhetetlenül vezetett el végül a Holokauszthoz? Zsidók, akik úgy gondolják, hogy a kereszténység eltörlésével a következő Holokausztot előzik meg?
Szóval ha erre nem gondoltál még esetleg, akkor mostantól gondoljál. Ugyanis ez tényleg ennyire egyszerű.

hunbagira
Újságíró

Vagy a fordítottja, Hunn.
Azáltal, hogy a hellenizmus során kialakult megváltás/feltámadás kultuszt/neopitagorius filozófiát zsidó mesébe, “üdvtörténetbe” illesztették megágyaztak a zsidók kivételezettségének.
Tehát mégsem ennyire egyszerű.

Reszet Elek
Újságíró

A meghaló és feltámadó istenek jóval korábbiak, mint a hellenizmus.

hunbagira
Újságíró

De akkor válnak kvázi főistenné.

Reszet Elek
Újságíró

Mithrász? Zsidóknak nem sok közük volt hozzá és korábban jelentőssé vált keleten. Attisz, Ozírisz sosem volt főisten.

hunbagira
Újságíró

Az általad említett kultuszok mind a hellenizmus/római kor termékei illetve kultuszaik akkor válnak egyeduralkodóvá/kivételessé.
Amúgy nincs vita köztünk Elek. Jézus lett a zsidó mesékkel körülágyazott meghaló és feltámadó isten/”mém”.

Reszet Elek
Újságíró

Ez nem csak a kereszténység kapcsán van így. Gyakorlatilag minden eszmét amely képes embereket összekötni. Mert az egyén semmi, de egy közösség már az elpusztításukra törhet. Ez már annyira zsigerivé vált náluk, hogy mindenre kitejed, ami minden normális ember számára érték lehet. Ezért vannak ott a jó sírásóiként minden ideológia mögött, amely pusztít. Legyen az a kommunizmus vagy éppen a liberalizmus. Ez az ők gettómentalitásból és a felsőbbrendűségi hitükből fakadó örökös önkirekesztettségükből fakadó következmény.

Marcell
Olvasó
Marcell

A kereszténységet ide sorolod-e? Mivel közülük indult az is…

Reszet Elek
Újságíró

Viszont nem általuk lett azzá ami. A liberalizmust és a szocializmus sem ők találták ki.

Deadpool
Újságíró

Édes Istenkém… Te tényleg ennyire egyszerű vagy… mutogatni lehetne valami náci-freakshow-ban.

Hunn
Újságíró

Nézd, Deadpool, nekem most esett le végleg, hogy miért ugrasz rá pavlovi reflexszel, automatikusan ezekre a komentekre.
Apukád az, vagy anyukád? Esetleg mindketten?

common man
Olvasó
common man

Én már találkoztam (legalábbis látszólag)meggyőzhetővel közülük.

Deadpool
Újságíró

Bármikor meggyőzhető vagyok. Kezdhetnétek a bizonyítékokkal. :))

common man
Olvasó
common man

Vannak azért vélemények,számomra elég meggyőzőek, melyek szerint a kereszténység(értve ezalatt elsősorban a római ágat) már jó ideje a kezükben van.(kb 500 év)

hunbagira
Újságíró

A rákos sejtet/virust stbt. érdekli, hogy a gazdatest elpusztításával ő is elpusztul? Ilyen a természetük.

Reszet Elek
Újságíró

Az evolúciót viszont igen.

common man
Olvasó
common man

Hát még a gazdatestet [persze ha van(még) saját tudata..]

Horvath Anton
Olvasó

Én kiválóan alkalmazkodtam ehhez, már megfordítottam a szerepeket. Nem udvarolok a nőknek, azoknak kell udvarolniuk nekem. Mondjuk nem tudom mi a lófaszt tudnék kezdeni egy csokor virággal, még megfőzni se lehet :D

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ez a cikk sok igazságot tartalmaz, csak az a kérdés, hogy kinek és miért íródott?
Ha a nőknek, vagy azok meggyőzésére, akkor fölösleges idő és energiapocsékolás volt.

Taiko
Olvasó
Taiko

A világ és az otthon már összemosódtak, nem szeparálódnak. Zoli, mit nevezel külvilágnak? A karantén alatt milliók dolgoztak otthonról, még az orvosok is telefonon rendeltek. Bármilyen szolgáltatást online intézünk ma már, mit nevezel külvilágnak? A külvilág bekúszott az otthonunkba, vagy az otthonunk csúszott ki a külvilágba, ma már nincs éles határ. Én tudom, hogy a hited miatt éles határt kell húznod nő és férfi között, de a hitetlen világban biztos hogy ezzel érsz célt?

Nem szeretek saját példával előhozakodni, de kíváncsi vagyok a véleményedre: tegnap én hoztam el a suliból a gyerekeket és mentem lakógyűlésre, mert a feleségemnek hosszú napja volt a munkahelyén, tavaly pedig ő vett részt, mert én nem értem rá aznap. Összehangoltuk tavaly is és idén is a tennivalókat. Most akkor melyikünknek van szerinted kompetenciája a lakógyűléshez? Az kintinek számít vagy bentinek? Melyikünk tekintélye csorbul a másik előtt? A közös otthonukról van szó.

W. Farrell meg egy idétlen troll, amikor azt olvastam tőle, hogy az kemény férfimunka, ha az apa az udvaron labdázik a gyerekekkel, mert megrándulhat a dereka, és még keményebb háztartási munka lehozni a karácsonyfa-díszeket tartalmazó dobozt a padlásról, mert a férfi kitörheti a lépcsőn a nyakát, ne haragudj, de itt hangosan felröhögtem.

Nem való idehoznod a hatvanas-hetvenes évek amerikai farrelli-mintát, mert az itt soha nem volt érvényes. Anyáink, apáink mind keményen dolgoztak a nagy világégés óta (ami Amerikában kimaradt), itt egészen természetessé vált, hogy a nők is kubikoltak és három műszakban az iparban dolgoztak. Itt más munkakultúra alakult ki. Anyám három műszakban dolgozott egy cukorgyárban, amellett sok gyereket gondozott és nevelt, plusz megtermelte itthon a kertben a betevőt, disznókat, nyulakat és baromfit tartott. Vasárnap hajnalban felpakolta a hátára batyuban az élő baromfit meg a zöldséget és elvitte árulni a hat kilométerre lévő piacra, gyalog. Akkor még nem volt szabad szombat.

Apám iskolai karbantartó volt, motorral járt és mindig fáradt volt. Én egy szelet zsíros kenyérre sem emlékszem amit az apám adott volna a kezembe, ehelyett élénken emlékszem, hogy évente hatszor a kádba akarta fojtani anyámat, amit véres harcok árán mi, kicsi gyerekek akadályoztunk meg.
Volt ám “tekintélye”, amit te hiányolsz mostanában a férfiak iránt, el is temettük 18 év gondozásunk után 76 éves korában, DE AZT A MINDENIT, egyikünk sem hiányolja egy másodpercre sem. Anyánkról szeretettel beszélünk, de apánk mintha nem is létezett volna. Szó szerint temetjük a múltat.

Apai, családfői tekintélyről beszélsz, de nem határozod meg a tekintély fogalmát, tiszteletről beszélsz, de elfelejted leírni, hogy mit értesz tiszteletre méltó alatt. Ez így nekem zavaros.

Zoli, ha megengedsz egy személyes kérdést: hogy lettél katolikusból protestáns pünkösdista? Mi ez a pálfordulás nálad?

tomgal
Olvasó
tomgal

Nagyon szimpatikus és értékelendő , hogy megosztottad életed ilyen személyes vonatkozásait. Nekem is hasonló a tapasztalatom a családom és környezetemben élő nőivel. Szerencsére nálunk ( egy kivétellel), a férfiak, köztük apám is dolgos, rendes emberek.

Malena
Olvasó
Malena

Az az egy kivétel meg a lányod apja…….

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Ha neked bántalmazó apád volt, azt kár kivetítened minden apára. Szomorú, hogy így jártál, de ettől még nem lesz igazad. Warren pedig troll? Mi túrót keresel itt akkor?

Balton
Olvasó
Balton

Farrell trolkodásáról csak annyit, hogy a feminizmust is tekinthetjük egyfajta trollkodásnak. Kb addíg mennek el ameddíg lehet-engedik, vagy amit mostanában élőben tapasztalhatunk: a társadalom kibír. Nem a társadalmak összessége, hanem a nyugati-jóléti-fogyasztói. Amiben élünk. Jól látható hogy a farelli világ, mikor gyűrűzik be ide, hány évtized múlva is?
A tekintély nem nálad csorbul, te viszed a gyereket az oviba-iskolába, mert az asszony aki szokta, pont nem ér rá, ő meg elmegy helyetted lakógyülésre kölcsönös adok-kapok elvek alapján. Személyes példáid semmilyen behatással nincsenek, és nem is lesznek a társadalmi és szociális folyamatokra, az enyém sincs mi is fel tudjuk osztani a házimunkát és a családi feladatokat.
Viszont a cikk amit Zoli írt, arra kérdez rá hogy hol látsz te Magyarországon nőelnyomást amit a férfitekintély alapján történik? Hol látsz te olyan össztársadalmi mintát, ahol a nők a munkára koncentrálva lényegesen többet keresve, el vannak nyomva a férfiak sörivós-fotelbenülős-meccsnézős rövid szünetekben, házimunkára kényszerítve a csaldért élő anyákat? Tudom hogy van egy ilyen lumpenproli sztereotípia ami végtelen egyszerű és könnyű ráhúzni a magyar társadalomra, de hidd el nekem NEM MINDEN férfi ilyen.
A femista narratívát tolod vissza, mivel neked bántalmazó apaképed van, édesanyád meg dolgos asszonyként a csaldért élt, ezért hát logikus hogy mindenkinek ugyanez volt. Pedig nem mindenkinek, de ismerek olyanokat akiknek meg igen, de korántsem vonok le olyan következtetést mint Te. Hogy férfúi tekintély=toxikus maszkulinítás.

31Anna
Olvasó
31Anna

Kedves Szerző!

A férfi családfősége el van nyomva? Mi ennek a családfőségnek az alapja manapság? Régen egyértelmű volt, a férfi kereste a pénzt, ő tudta elvégezni a nehezebb férfimunkák. Adott esetben védte a családot, illetve “szükség esetén “az asszony verve jó” tétel szerinti rendszabályozás is benne volt a levegőben, meg ha nem is minden férfi élt ezzel a lehetőséggel.

Manapság a megélhetéshez éppúgy hozzájárul a nő is. A nehezebb férfimunkák a sorházakban, panellakásokban igen ritkán fordulnak elő. A védelmet a férfi is a rendvédelmi szervektől várja. A nap nagy részét távol töltik a családtagok egymástól, esély sincs arra, hogy a kedves férj védelmet nyújtson. Ugyan mitől kellene megvédenie a családot? Mennyivel van nagyobb biztonságban egy feleség, mint egyedülálló nő?

Tehát mi az alapja manapság annak, hogy a férfi a családfő? Okosabb? Tájékozottabb? Nem feltétlenül. Kezdeményezőbb? Nem feltétlenül. Életrevalóbb? Nem feltétlenül. Ha valaki ragaszkodik egy alap nélküli vezető szerephez, abból csak görcsös erőlködés, kínkeserves játszmázás lesz, amit nem lehet hosszú időn át fenntartani. Talán társnak kellene tekinteni a nőt, együtt hozni a döntéseket, alárendelt viszony helyett mellérendelő kapcsolatban gondolkodni.

A férfinek hiányzik a tekintély. A nőnek nem? Mi az alapja a tekintélynek?

Horvath Anton
Olvasó

A nőnél mi legyen akkor a tekintély alapja (manapság)?

Adam Bogomolov
Újságíró

Kedves 31Anna!

Véleményem szerint egy egyedül élő embernek (legyen nő, vagy férfi), mindig kevésbé lesz biztonságos az élete. Most nem csak arra gondolok, hogy betörhetnek hozzá és bántalmazhatják, de érheti baleset, megbetegedhet, stb. Ilyenkor nincs kire támaszkodni és ez biztosan nem jó. Arról nem is beszéltem, hogy érzelmi alapon se mindegy, hogy egy üres házba ér-e haza az illető, vagy van aki/vannak akik várja/várják.

Azzal a résszel egyetértek, hogy nem szükségszerű, hogy valaki “uralja” a családot. Egy férfi lehet attól még férfi, hogy a szerelmének (feleségének) kikéri a véleményét és együtt hoznak az egész családot érintő döntéseket és egy nő is lehet nő, ha nem csak a saját feje után megy.

Talán eleve azzal van baj, hogy “kell” egy főnök a családba? Ez természetes úton miért nem tud kialakulni? Mármint a harmónia és a kooperáció. Úgy értem, hogy akit szeretek, arról tudom, hogy miben jobb nálam és egyszerűen magától értetődőnek veszem, hogy azokban a kérdésekben az ő szava a súlyosabb. Én pl. tradicionális falusi családban nőttem fel és a Feleségem is. Ezért mi kompetenciáink szerint osztjuk fel a feladatokat, de segítjük egymást. Mi a komoly döntéseket mindig együtt hozzuk meg. Mert érdekel a másik véleménye…

Szerintem tök jó, amikor a favágásból, fűnyírásból, építkezésből vége beérek a konyhába és friss étel illata árad mindenfelé. Ezt egy egymaga élő nehezen tudja átélni (nem tud egyszerre kint és bent is dolgozni).

Kevés itt a hely kifejteni, de a Szerző szerintem nem azon problémázik, hogy a nőknek is helye van a döntések meghozatalában, hanem azon, hogy egyesek szeretnék a nők számára kisajátítani a döntési jogot. Ez a férfiakat ugyanúgy kiakasztja (jogosan), mint ahogy a nőket az, hogy őket sokáig ezekből a döntésekből kihagyták. Vannak országok, ahol most is. Én a saját környezetemben azt látom, hogy együtt hozzák a döntéseket és ez valamiért egyeseknek igen nagy baj. Lehet, hogy szerencsés vagyok, hogy ilyen a környezetem, de magam körül én ezt látom (Barátaimat magam válogatom).

A fő gondot az okozza szerintem, hogy a háborúk miatt a munka pénzbeli értéke annyira lecsökkent, hogy egy fizetésből nem lehet fenntartani egy családot. Minden további ebből jön szerintem…

Kölcsönös tisztelet és szeretet kell, akkor általában minden megy gördülékenyen!
:)

tomgal
Olvasó
tomgal

“ A fő gondot az okozza szerintem, hogy a háborúk miatt a munka pénzbeli értéke annyira lecsökkent, hogy egy fizetésből nem lehet fenntartani egy családot. Minden további ebből jön szerintem…

Kölcsönös tisztelet és szeretet kell, akkor általában minden megy gördülékenyen!
:)“

Maximálisan egyetértek , amíg nem kellett két fizetés a megélhetéshez egy családban ,addig senki nem háborgott a szerepek ellen. A két fizetéses családmodellel ( hála kommunizmus) sikerült ilyen téren is szembeállítani nőt – férfit, apát-anyát .

Az utolsó mondatod meg a lényeg summázva !

31Anna
Olvasó
31Anna

Egy nő nem csak azért dolgozik, mert egy fizetés nem elég egy családban. Egyrészt azért is, hogy anyagilag ne legyen kiszolgáltatott senkinek, másrészt azért, mert szereti a munkáját.

Az nem igaz, hogy addig senki nem háborgott a szerepek ellen. Sok nő életét tönkre tette, hogy anyagilag nem volt független, és alkoholista, erőszakos, verekedős, őt nem tisztelő férfival kellett leélnie az életét. Nem dönthetett a saját vagyona felett, nem volt lehetősége arra, hogy az őt érdeklő munkát végezhesse, stb. stb. Persze volt, aki boldog volt a régi családmodell leosztásával, de sok ember egyáltalán nem. Ha a nőkben nem lett volna meg a természetes igény egyrészt arra, hogy anyagi függetlenségre törekedjenek, másrészt arra, hogy a családon kívül is megtalálják a hivatásukat, simán visszarendeződött volna a helyzet a korábbi állapotra.

Gondolod hogy régi családmodell nem állította szembe a férfit és a nőt? Mindenki elégedett volt a szereposztásával? Nem hiszem. Rengeteg szépirodalmi mű született pl. ennek az ellenkezőjéről.

Nyilván vannak olyanok is, akik szívesen otthon maradnának a családdal, de nem tehetik meg.

“Kölcsönös tisztelet és szeretet kell, akkor általában minden megy gördülékenyen!” És erre volt/van lehetőség mindkét családmodellben, a megvalósítás csak a két emberen múlik.

Naooo
Olvasó
Naooo

Hanem azért jár munkahelyre dugatni magát?

Adam Bogomolov
Újságíró

Nem is az egyenjogúsággal van a baj, hanem azzal, hogy ezt megpróbálják kifordítani, hogy anyagi érdekből szétválasszák a családokat, egymás ellen hangolják az embereket!

Félre ne értsd, nem dicsőítem a nők elnyomását, csak azt mondom, hogy az se megoldás, ha mindent teljesen a visszájára fordítunk. Az soha sehol se volt jó. Az arany középutat kellene megtalálni. Ahogy írtad is, csak két emberen múlik egy házasságban/együttélésben.

Úgy vélem, hogy aki a maga lábán akar megállni és független akar lenni, annak legyen meg erre a joga és lehetősége. Ugyanígy azoknak is, akik meg társsal képzelik el ugyanezt. Sőt szerintem ahol ez családon belül van meg (mindenki független) és így boldogok, azok is legyenek békén hagyva!

Véleményem szerint egyik csoportnak se kéne erőszakosan a másikra ráerőltetni a saját akaratát és világnézetét (akár kommunista, akár liberális, akár feminista, akár náczi, akár muszlim, akár katolikus, stb.).

Itt a komment-folyamban volt egy megjegyzés az erőszakosságról és hogy a nők mégis az erőszakoskodó “férfiak” mellett maradnak. Ez messzire vezet, de ezeknél a nőknél nem érzem, hogy önállóságra képesek lennének, mert akkor már rég leléptek volna. Ez talán a családi nevelés (hozott kép), vagy társadalmi nyomás (barátnők-barátok, rokonok) kérdése, de biztos, hogy az erőszakosság se elterjedt minden családban. Nem hinném, hogy akár csak a többségre jellemző lenne. Ettől még probléma, de ne tüneti kezelést alkalmazzunk, hanem az okot szüntessük meg.

Ezzel nem kívánom felmenteni azokat az iszákos állatokat, akik a feleségüket, gyerekeiket bántják. Az ilyennek eltörni a kezét szilánkosra, aztán méhkaptárba vele! Ha túléli, elmehet beszélő szerszámnak, embernek ugyanis hitványnak bizonyult…

tomgal
Olvasó
tomgal

Minden mondatoddal egyetértek A.B.

Adam Bogomolov
Újságíró

Köszi, akkor már ketten vagyunk! :-]

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Pár BluePill-es mítosz:

1. Az arany középút nem létezik. Ugyanis azt feltételezi, hogy egy nő képes az ösztönei ellen cselekedni, és magát visszafogni akkor, amikor kvázi büntetlenül szinte bármit megtehet. Még egy férfi (alfa) számára is elég nehéz kihívás ez, pedig őt azért a többi férfi igyekszik keményen megbüntetni, ha rajtakapják.
2. Soha nem volt és nem is lesz egyenjogúság. Mindig kettős/többes mérce van, bár különböző területeken, és a nőknek a fellazult keretekkel eléggé kinyílt a pálya, de a férfiak számára is akad, még ha annak csak a felső 20%-ra is igaz ez általában.
3. Nem igaz, hogy két emberen múlik a házasság/együttélés “boldogsága”. Ugyanis ha így lenne, akkor csak a “megfelelő”/”ideális”/”igazi” stb. “felet” kell megtalálni és konstans öröm és boldogsággá merevedik meg az idő……

Ezzel szemben a valóság az, hogy ahogyan változnak a külső keretek, illetve a belső, egymáshoz képesti szintkülönbségek/erőviszonyok, ne adj isten csapások/betegség/siker/önmegvalósítás stb. stb. úgy “értékelődik újra” a nő számára, és automatikusan megtörténik a villanykapcsoló hatás+ ehhez még hozzájön Briffault törvénye és az ahhoz kapcsolódó kiegészítések:

A nőstény határozza meg a család összes feltételét. Ha egy nőstény nem tud hasznot húzni egy adott hímmel való kapcsolatból, akkor az a kapcsolat nem fog létrejönni.

Következtetések:

a) A hím által adott múltbéli „haszon” nem biztosítja a jövőbeli kapcsolatot, vagy a jelenlegi fenntartását.
b) Bármilyen egyezség amiben a hím egy aktuális „haszonnal” kecsegtet egy nőstényt a jövőbeli kapcsolat reményében, azonnal semmissé válik amint a hím átadja azt a “hasznot”. (lásd 1. következtetés)
c) A jövőbeli “haszon” reménye csak korlátozottan hat a jelenlegi/jövőbeli kapcsolatra. A hatás erőssége fordítottan arányos a „haszon” megszerzéséig eltelt idő hosszával, és egyenesen arányos a nőstény hímbe vetett bizalmának mértékével (ami egyáltalán nem biztos).

Amelyik nő megáll a maga lábán és függetlenné válik, az biztos, hogy felülértékeli magát, és ha nem tartozik legalább az 5, de inkább a 6 vagy a fölötti kategóriába, akkor nagy valószínűséggel alfaözvegy lesz.
Ennek egy része a falnál bepánikol és hozzámegy egy relatív gazdagabb bétához, szül neki max egy gyereket aztán megkeseríti mindkettejük életét.
A másik opció, hogy addig hajszolja a kék madarát amíg gazdag/sikeres (macskás) szingli/vénlány lesz, aki már lekésett a gyerekről, max dugásra jó, de otthonra már nem kéne.

Az is tévedés, hogy az önállóságra képtelen nők kötnek ki erőszakos férfi mellett.

Ráadásul az a férfi akinek van (jó) nője és “erőszakos”, az csak a BluePill-es szemlélő szerint erőszakos, a nő számára viszont természetes/elvárt, hiszen többek közt ezért kell neki.

Ha az iszákos állatoknak van feleségük és gyerekeik, míg az őket kívülről kritizáló “jófiúnak” csak a pornó marad, akkor az az “iszákos”
valami olyat tud(vagy tudott), amire a jófiú képtelen.

Hogy az iszákosságával és/vagy erőszakosságával is kell a nőnek, az nem az ő hibája, hanem a nőnek még így is megérte/megéri.

31Anna
Olvasó
31Anna

A Red Pill marhaság. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Feminizmus marhaság.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Nyílván. Mit csinálsz itt? Kő kóla?

Adam Bogomolov
Újságíró

Bírom a nicknevedet! :)

A mondanivalód nagyjával egyetértek, de volt benne pár dolog is, ami szerintem nem feltétlenül állja meg a helyét mindig és mindenhol. Az biztos, hogy egy kapcsolatban a helyzet változásával nagyon sok minden felülíródik.

Az utóbbi 2-3 évben érdeklődési/próba szinten belementem én is ebbe a red pill dologba. Mivel a munkahelyemen aránylag sok nő van (egészségügy), így nem mindegy, hogy milyen hatékonysággal követik az utasításaimat. Azt vettem észre, hogy a red pill bizonyos momentumai nem minden nőre hatnak és nem mindegyikre egyformán. Van azonban egy nőtípus (szerintem ezt kb úgy lehetne lefordítani, hogy 10-es skálán 6-tól felfelé eső nők csoportja), amelyikre 99%-ban igaz. A többi intervallumban ebben már vannak diszkrepanciák. Az ok-okozatokat is most nem tárgyalom, elég sok cikk van erről akár itt a Férfihangon is, hogy ez miért lehet így…

Mivel én nem felszedni akarok ezzel senkit (más a célom vele), így azt látom, hogy a módszer és eszköztár kiválóan működik is. Feleségemmel 10 év után is megvan a tűz (lehet róla vitatkozni, hogy mit hogyan csinálok red vs blue pill, hogy ez így maradjon, de szerintem felesleges). Viszont maga a módszer ebben az egészségügyi közegben és az általam kiválasztott céllal jól működik.

Azonban arra a felismerésre még nem sikerült rájönnöm, hogy ez mindig minden nőnél ugyanúgy működne és mindig minden nő “csak ösztönlény” lenne. Ezt keresztényi nevelésem következtében sem tudom és nem is akarom elfogadni. Egy hibrid valóságképem van a kettő kombinációjából. Ez nekem elég, mert így boldog vagyok. Ha a helyzet egyszer változna (nem úgy fest, hogy ez megtörténhet), akkor ráérek elgondolkodni ezen.

“Ha az iszákos állatoknak van feleségük és gyerekeik, míg az őket kívülről kritizáló “jófiúnak” csak a pornó marad, akkor az az “iszákos” valami olyat tud(vagy tudott), amire a jófiú képtelen.
Hogy az iszákosságával és/vagy erőszakosságával is kell a nőnek, az nem az ő hibája, hanem a nőnek még így is megérte/megéri.”

-> Ezzel nem értek egyet. Ha valaki erőszakos embertársaival (férfiakkal, nőkkel és gyerekekkel), az számomra továbbra sem éri el az emberi minősítés minimális szintjét. A gyermekeket bántalmazó állatokat én nagyon komolyan büntetném. Arra az én szememben nincs mentség! Ha valaki idővel lesz erőszakos, akkor ott szerintem nem a “még megéri” kategóriáról, hanem akaratgyengeségről beszélünk.

Testvérem családsegítőként dolgozott, Ő mesélte, hogy az ilyen erőszakos családokból kilépni merészelt nők, amikor menhelyre kerülnek (férfiaknak miért nincs ilyen????), akkor kora reggel mindenkinek kávét főznek, mindenkire takarítanak, stb. Kicsit mindenkinek egyből alárendelik magukat (nőknek is). Mi ez, ha nem akaratgyengeség és öngyűlölet?

Azok a nők, akik erőszakos férfiak mellett vannak, felnőtt emberek, az ő döntésük, nem siránkozok miattuk, mert nem érdekelnek, csak próbáltam megfejteni, hogy mi lehet nekik egy ilyen helyzetben a jó? Ez talán egy, az ő fejükben kialakult kép arról, hogy milyen a jó alfa hím? Végül visszatalálnak az eredeti fickóhoz, vagy másik erőszakos mellett kötnek ki? Van közöttük, amelyik kilép ebből? Csak kérdések…

Vajon az ilyen férfiak és a red pill ajánlás között mennyi az átfedés (vélhetően igen kevés)…

Asszem ennyi, a többi mondanivalódat elfogadom és még elgondolkodom rajta! :)

tomgal
Olvasó
tomgal

“…mesélte, hogy az ilyen erőszakos családokból kilépni merészelt nők, amikor lmenhelyre kerülnek (férfiaknak miért nincs ilyen????)”

Van. Az egyik legnagyobb probléma, hogy a férfiak kapásból azt feltételezik , hogy nincs , pedig bántalmazó nő mellől gyerekkel ugyanolyan lehetőség van otthonba kerülni, mint a nőknek. Az anyaotthonok legtöbbje ( nem mindegyik ) befogadja a bántalmazott férfit is. Viszont a legtöbb férfi büszkeségből, szégyentől tartva, vagy tudatlanságból kifolyólag nem él vele, nem néz utána.
Ez pl.minden krízis helyzetben lévő családot, vagy egyedülálló szülőt ( nemre való tekintet nélkül), befogad:

https://www.bmszki.hu/hu/csaladok-atmeneti-otthona

Itt egy lista, az összes közül tán kettő , ami kizárólag anyákat fogad:

https://gyerekkel-egymagam.reblog.hu/csaladok-atmeneti-otthonai-budapest

Egyedülállóként persze nehezebb, de úgy meg legyen már képes mindenki egy albérletet kivenni , meg melózni. Most is lehet ám munkát találni, csak lehet nem olyat ami tetszik, meg nem képesítésednek megfelelőt, de ha dolgozni AKARSZ , akkor tudsz.

Adam Bogomolov
Újságíró

Köszönöm a linkeket, lehet, hogy a siránkozás helyett megkérdezhettem volna Tesómat ezekről, Ő benne van még valamennyire.

Amúgy teljesen egyet értek veled, kiváltképpen az utolsó bekezdéssel! Aki annyira nagyon akar dolgozni, az 99%-ban tud is. Néha egyébként jobb szerintem olyan munkát is elvégezni, ami más, mint amit az ember 5-10 év alatt “megszokott”. Segít a kiégés ellen. Persze ez is végzettség/munka/munkahely függő, bár ha belegondolok, én is dolgoztam már a végzettségemhez képest hajmeresztő helyeken. :-D

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Az első linken 21 lakás van. Ami országosan nem sok.

A másodikon honnan veszed, hogy csak kettő fogad be kizárólag anyákat? Magyarán: honnan az infó, hogy a többi befogad apákat?

Gyorsan átfutva a listát: a legtöbb helyen egyedi elbírálás van (intézményvezető, team stb. dönt). Vagyis: nekem nem evidens, hogy befogadnak, pláne ha a legtöbb helyen a név anyaotthon… Van, ahol ki van emelve, hogy fiúgyermeket max 14 éves korig… nyílván, akkor apát sem…

tomgal
Olvasó
tomgal

Hívd végig őket és akkor megtudod. Egy cikkben olvastam , hogy a legtöbb anyaotthon apákat is befogad ( kikeresem neked). Nem, nem logikus, hogy ahol fiúgyermeket 14-16 éves korig csak, ott apát kisgyerekkel nem . Fel lehet hívni őket.
Az Ökomenikus Segélyszervezet krízisambulanciái országosan fogadnak és ellátnak bántalmazott férfiakat is ( egyébként az általam linkelt lista csak BP-re vonatkozott) . Ha valaki AKAR , van hova fordulnia. Persze a szégyen, az előítélet, a tudatlanság sokszor nagyobb akadály, mint találni segítséget nyújtó szervezetet, már ha valaki kér.

https://abcug.hu/nem-akarnak-utni-ezert-fordulnak-segitsegert-a-bantalmazott-ferfiak/

Továbbá:

http://bantalmazas.hu/

Az Áldozatsegítő Szolgálaton ( állami szerv) keresztül pedig pénzügyi és lakhatási segítség is igényelhető nemtől és lakóhelytől függetlenül.

Ebben a cikkben pedig leírják hogy országosan 29 intézmény van ( minden megyében van) krízisotthon, vagy menedékház és sosincs teljesen tele, nem fordulhat elő, hogy komoly bajba jutott áldozatot ne tudnának elhelyezni.

https://m.magyarnarancs.hu/lelek/titokban-menekulni-126420

Hidd el, ha akar valaki, akkor talál…

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem úgy 80-90%-ra igaz a nők közül a Red Pill. Viszont ezek közül kb felénél tipizálható az output. A másik felénél is ugyanezek az okok vannak, azaz ugyanazért csinálják csak másképpen. Náluk ez akkor lesz egyértelmű, ha jobban megismered a személyiségüket, az előzményeiket, korábbi párkapcsolataikat, családi viszonyaikat.

Adam Bogomolov
Újságíró

Hm… akkor itt lehet a “hiba”, mert annyira nem vágyom rá, hogy még jobban megismerjem ezeket a munkahelyi személyeket. Lehet, hogy ezért is nem voltak egyértelműek bizonyos reakciók… Ez alapján tényleg magasabb lehet a vörös pirula hatékonysága, mint én feltételeztem. Ezt le fogom tesztelni! :)

31Anna
Olvasó
31Anna

Hogy lehet, hogy annyi Red Pill lovag mégis egyedül tengeti az életét, és sehogy sem jön neki össze a vágyott szemrebegtető, bólogató feleség, ha ennyire hatékony ez a fantasztikus agyszülemény? Hogy-hogy a sok, férfiúi határozottságtól elkápráztatott hölgyemény egyike sem hajtja igába a fejét a férfiagy teremtő erejének e bámulatos megtestesülése előtt, amikor az illető a Red Pill “tanításai” alapján kommunikál vele?

hunbagira
Újságíró

Hogy lehet, hogy 50-100év totális feminista nyomulás ellenére, macskás szingliként, beállva hisztiztek tömegével? És évről-évre egyre többen.:D
Ui: te kevered a “redpill” és a “pua” fogalmát. 40eske…

31Anna
Olvasó
31Anna

És a Red Pill ellenére hányan hisztiznek ezen az oldalon, macskátlan szingliként?

Nem keverem. :)

kerhani2
Olvasó
kerhani2

Arról mesélj inkább, neked mi jött össze, és mit keresel itt?

Hunn
Újságíró

Kérdésedre, hogy ez hogy lehet, kedves 31Anna, a válasz a feminizmus. Nem véletlenül szeretném én se agyonlövöldözni az összes feministát… Feminista keretek között ugyanis NINCS ÉRTELME egy nővel sem párkapcsolatra lépni. Az a lyuk a lábuk között nem ér annyit, mást meg egy feminista nő ha akarna se tudna nyújtani egy férfinak. De feminista keretek között leginkább az se kell. Inkább adok tízezret egy baszásért, aztán felejtsük el egymást, dögöljön meg mindegyik picsa egyedül… (Jaj, most jut eszembe: te nőként biztos azt gondoltad, hogy azért fizetek mert biztos csúnya vagyok és máshogy nem menne? Ha igen, ki kell, hogy ábrándítsalak.)

31Anna
Olvasó
31Anna

Nem, te vonzó vagy, csak neked a feminista nők nem kellenek, inkább kurvázol. Értem én. Egészségedre.

Horvath Anton
Olvasó

Pont most sikerült elárulnod, hogy lövésed sincsen a témában. Ha úgy tetszik a “RedPill” mindig is létezett, maximum a kocsmában beszélték ki ezeket a témákat a férfiak egymás között, ma ugyanez az interneten is mehet, mint bármi más. Ha nem esett volna le eddig, nincsenek RedPill lovagok. Az a valóság, amit mindenki magában átgondol, én vajon hová tartozom, nekem mi éri meg. A feminizmus a krokodilt próbálja átszoktatni füvet legelni, a RedPill ezzel szemben elfogadja nőket olyannak amilyennek, és hát pont nem a feleségszerzésre helyezi a hangsúlyt, hanem ellenkezőleg. Ezt nehéz lehet neked elfogadni mondjuk, mert mint fő feminista minden második hozzászólásod a házasság-gyerek kombó körül forog, amin a Redpill már régen túllépett. Érthető, ehhez kellenének férfiak is, csak ehhez azt is meg kéne érteni, hogy a férfiaknak soha nem a családalapítás volt a mozgatórugója, és soha nem is lesz az.

31Anna
Olvasó
31Anna

Az itteni hozzászólások forognak a házasság-gyerek kombó körül, én mindössze erre reagálok. Nem folyamatosan azon megy sránkozás, hogy a nők túlértékelik magukat huszonévesen, keveset és későn szülnek, stb, stb. Ha férfiaknak nem a családalapítás a mozgatórugója, akkor miért ez a téma folyamatosan?

A feministák nem a krokodilt próbálják átszokatni füvet enni. Sokáig azt mondták a krokodiloknak, hogy nem tudnak úszni. A feministák szólnak nekik, hogy tudnak.

Horvath Anton
Olvasó

Nyilván nem vagyunk egyformák, viszont ez pontosan igaz az egész nyugati világban, hogy a fiatal nők kevesen és későn szülnek, többek közt a tökéletes Mr. Szexire váró hiábavaló várakozás miatt is, ami kivetítődik a demográfiai adatokon. Csak amíg ezt a társadalom lerendezi azzal, hogy “ilyen az élet”, addig erre a RedPill pontos magyarázatot ad, és az bizony a női viselkedésminták megváltozásában látja a problémát. Engem ez személy szerint nem érdekel, de a példákat látva nyilván igazat adok neki, ha úgy tetszik máris világossá vált a népességfogyás egyik valódi oka. Nem a családalapítás a férfiak fő mozgatórugója, hanem a szex. A gyereket a családot bevállalják azért a nőért, akit szeretnek és egyben az anyaságra alkalmasnak tartanak. Mivel alig van eleve ilyen nő, plusszban az apaság és/vagy házasság olyan előnytelen helyzetbe hozza a férfiakat a mostani gynocentrikus rendszerben, hogy az számukra csak hátrányt jelenthet a hátralévő életükre, így nyilván egyre kevesebben lesznek akik ezt még beválallják. A nők igényei a feminista agymosás hatására egyre csak növekednek, míg az alkalmasságuk a férfiak szemében egyre csak csökken. A feminista agymosás szerint ugyanis a férfiaknak nincsenek igényeik, pedig hát vannak, még a sok balfasz ellenére is, akik bármit bevállalnak. Nyilván aki férfiként is mindenképpen családot akar, annak egy pofára esés a mostani berendezkedés. Ezért segíthet hát a RedPill, mert szól neki, hogy helló, a világ bizony megváltozott, és nem feltétlenül te vagy a balfasz.

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Akik bevállalnák, azok nem kellenek a nőknek,akik meg nem nagyon vállalják be, azokra meg ragadnak.
Ilyen igazságos az élet, mint Isten, kiegyenlíti a dolgokat: a sántának is pont annyival rövidebb az egyik lába, mint amennyivel hosszabb a másik…….

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

keresztényi nevelésem következtében sem tudom és nem is akarom elfogadni.

Az objektív tény attól nem fog változni.

Adam Bogomolov
Újságíró

Elfogadom az álláspontodat, sőt átgondolom a sajátomat is még egyszer, hátha nekem is kitűnik, hogy a fenti megállapításnak mennyi a valóságalapja (nem tudok ígérni semmit).

caudino
Olvasó
caudino

“a munkahelyemen aránylag sok nő van (egészségügy), így nem mindegy, hogy milyen hatékonysággal követik az utasításaimat. Azt vettem észre, hogy a red pill bizonyos momentumai nem minden nőre hatnak és nem mindegyikre egyformán. Van azonban egy nőtípus (szerintem ezt kb úgy lehetne lefordítani, hogy 10-es skálán 6-tól felfelé eső nők csoportja), amelyikre 99%-ban igaz.”

Tisztelt Adam Bogomolov, tudnál erre 1-2 példát mondani? Hogy red-pill szellemben adsz utasitást, és mennyire hat a kolléganőkre? Hogy néz ez ki? Ha nem titok persze; érdekelne.

Adam Bogomolov
Újságíró

Talán egy-két példa idefér. :)

Sajnos sokszor a nők a munkahelyükre bevisznek olyat is, ami nem biztos, hogy oda való.

Van pl. egy csinos kolléganőm (ő egyébként a “beosztottam”), akit sokat szekál a többi osztályról a nők egy “ebédlős” csoportja amiatt, hogy otthon hogyan öltözködik, meg hogyan neveli a gyermekét. Már kora reggel nekiállnak csesztetni szerencsétlent…

Egyik reggel ez a kolléganőm úgy jött be eleve dolgozni, hogy megkérdezte tőlem: “szerinted ez a mai ruhám így most tényleg kihívó?” (fehér köpeny felvétel előtt)

Gyorsan és hanyagul végigszkenneltem. Neki is látnia kellett, hogy felmérem, de nem időzök el vele. Volt az egész kb 0,5 másodpercz…

Ennyit mondtam: “Mint egy középkori madám egy bordélyházban!”

Ezt követően levettem a tekintetemet róla és nem is érdekelt tovább, csináltam a dolgomat tovább (igen, én egy órával előbb kezdek a többieknél), oda se figyeltem rá.

Majd amikor észrevettem, hogy még mindig ezen gondolkodik, akkor erélyesen rászóltam:
“A PCR nem méri össze magát, Madám!” – és ide a legvégére már egy pici mosoly is befért még, de nem több, ez is csak azért, hogy ne paraszt legyek, csak reflektáljak a korábbira.

Az aznapi mérésünk lett a héten a legjobb és a leghamarabb elkészült (mindenki tudott a feladatra figyelni).

Azt gondolom, hogy a fenti példa kimeríti a red pill bizonyos elemeit. Szerintem legalábbis…

Egy másik esetben egy másik osztályról egy doktornő szólt oda nekem, hogy koszos a közösen használt mikroszkópunk UV-hez használt objektívje. Erre én kapásból megmondtam neki (közben végig a szemébe néztem), hogy ha nem tetszik neki, akkor tisztítsa le magának, mi ugyanis már 2 hete nem használtuk (nem volt FISH teszt), így csak az ő asszisztensei koszolhatták össze. Azzal faképnél hagytam. Nem érdekelt, hogy kivel pöröl tovább, vagy mit hoz ki ebből, de érdekes módon délután egy régebbi FISH-t (FISH= fluoreszcens in situ hibridizáció) mégis csak meg kellett néznem, s láss csodát, az objektív csillogott-villogott, mire odaértem…

Szerintem ezt a merev kiállást egy orvossal szemben is a red pill-nek köszönhetem, legalábbis hogy megtanított arra, hogyan kell tököt növeszteni bizonyos nőkkel szemben.

Sok ilyen van még, de már így is hosszú a komment. :-D

Naooo
Olvasó
Naooo

Minden jobb alakú nővér feszes fehér nadrágban járkál, hátha fognak valami sebész faszit.

Adam Bogomolov
Újságíró

Tökéletes és tűpontos látlelet, Doktor!

caudino
Olvasó
caudino

:) Nagyon jó és érdekes példák, köszönöm!

Hunn
Újságíró

Tisztázzunk valamit a párkapcsolatok során bántalmazott nőkkel kapcsolatban, Adam Bogomolov!

Azokon a – Magyarországon meglehetősen ritka kivételnek számító – kirívó eseteken kívül, amikor az apjuk adta el őket 13 éves kislányként a jövendőbeli férjüknek három tevéért plusz egy maréknyi üveggyöngyért és fél liter pálinkáért, minden egyéb esetben MINDIG a nő választ/választott.

Vegyél egy párkapcsolatban bántalmazott nőt. És vedd saját magadat, aki soha nem bántalmaznál nőt párkapcsolatban. Az a nő is simán megtehette volna azt, hogy inkább téged választ. Hogy neked adja a fiatalságát és a szépségét, hogy neked okoz gyönyört a testével nap mint nap az ágyban, és emellett neked szül három szép gyermeket.

Nem téged választott, magasról leszart téged. Magasról leszarta, hogy kívánod őt, hogy magányos vagy, hogy szexuális nyomorban élsz – nem feltétlenül személyesen rólad beszélek, hanem általában az úgynevezett rendes srácokról. Tudod, azokról, akik soha nem ütnének meg egy nőt.

Szóval le se szart téged, mást választott, annak a faszát szopta. Akkor te most mégis mi a faszt sajnálsz rajta? Mit érdekel téged az, hogy agyonütik-e vagy sem? Annyit törődj velük, amennyit ők törődtek veled.

Adam Bogomolov
Újságíró

Kedves Hunn!

Való igaz, hogy mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti. Ez nálam alapból szállóige. :)

Én a gyerekeket sajnálom az ilyen kapcsolatban. Illetve továbbra sem értem, hogy miért kell fizikailag egy másik embert megverni (férfit, nőt, itt most mindegy). Attól még, hogy nem ver agyon senkit, még lehet valaki alfa, meg menő, legalábbis szerintem.

Mielőtt elfelejtem, köszönöm, hogy rendes gyereknek titulálsz így ismeretlenül is, csak a kommentek alapján. Jól látod, Feleségemet soha egyszer se ütöttem meg és nem is szándékozom. Azt mellé kell tenni, hogy okom se lenne rá (ha lenne is okom, inkább válás, de ettől messze vagyunk, mint ide a Galaxis túlsó széle). Igaz elismerem, hogy fiatalok vagyunk nagyon, alig 10 éve vagyunk ebben az “együtt előre” dologban.

Arra akarok utalni, illetve akartam feljebb is, hogy talán ez csak a nők egy szegletére igaz, mármint, hogy az erőszakos ficakok mellett kötnek ki, nem az összesre (hiszen a saját családomban nem ezt látom).

Vagyis voltaképpen hidegen hagy, hogy mi lesz velük, mert maguknak választották az utat. Nekem nem kell minden nőre koncentrálni, csak arra, aki énrám viszonzásként.

Elismerem, hogy szerencsés vagyok. De a Te eddigi kommentjeidet olvasgatva (attól, hogy csak nem régóta szólogatok itt, már kezdetek óta olvasó vagyok) látom, hogy bizony komoly társadalmi problémák érik a férfiakat, különösen a fiatal férfiakat.

A magam részéről én se vagyok egy “minden nő álma”, de ugyanakkor ennek soha nem is akartam megfelelni. Ha egy nő nem képes önmagamért szeretni, akkor visszafelé ezt hogyan is várhatná el?

Ebből kifolyólag nem is ment egyik napról a másikra, hogy megtaláltam a másik felemet, hosszú magányosság után értem el ide, pontosan tudom, mit érez az, akinek csak visszautasítás az osztályrésze.

De basszus, férfiak vagyunk, nekünk nem a női magazin igazgatja a sorsunkat (ezt nem minden nőre értettem, mielőtt valaki belém állna emiatt), mert azt mi a saját kezünkbe vesszük, ahogy őseink is tették/teszik évszázadok óta!

Elmondom a saját példám egy kis részét:
Mivel a nők nagyja szerintem nem érdemelte meg, hogy foglalkozzak velük, egy idő után fel is hagytam a nőzéssel és azokkal az egyéb dolgokkal kezdtem foglalkozni, amik igazán érdekeltek. Elmerültem a biológiában. Tettem ezt autodidakta módon kőműves-segédmunkásként napi 9 óra munka után. A végeredmény egyetemi felvételi (mellette munka), majd PhD. Közben hogyan-hogyan nem, megismertem a Feleségemet. Pedig akkor még csak kis csicskagyerek voltam, megtehette volna, hogy nagyobb f*rkú csókát választ. De látszott rajtam, hogy határozott vagyok és megvannak a magam céljai vele, vagy nélküle.

Hálás vagyok érte, hogy most már együtt járunk az úton, de nem felejtem el, hogy ez honnan indult el.

Remélem, hogy nem értesz félre Hunn, mert tényleg csak segítségnek szántam a fenti novella hosszúságú kommentet!

Kívánom Neked a legjobbakat és jó egészséget!

Üdv:
Bogomolov

Hunn
Újságíró

Én úgy látom ezt a dolgot, Adam Bogomolov, hogy viszonylag ritka az a férfi, aki azért veszi feleségül élete szerelmét, mert drága a boxzsák, amit ok nélkül püfölhetne…

Az egy dolog, hogy egy férfi ne üssön meg egy nőt.

De a minimum, amit a nők nevelése során meg kellene tanítani nekik az az, hogy a férfi az erősebb, tehát hogyan kell úgy bánni velük, viselkedni velük, beszélni hozzájuk, hogy az ember ne érezze úgy, hogy ez maradt számára az egyetlen eszköz, amivel még férfi maradhat.

A mai nőknek viszont azt tanítják, hogy ők bizony nyugodtan mondhatnak és tehetnek bármit, függetlenül attól, hogy az a férfiakat hogyan érinti, és a férfiaknak kutya kötelességük eltűrni. Már csak a korábbi “nőelnyomás” miatt is…

Sajnos a fiatal férfiakat érintő társadalmi (és személyes) problémák engem már nem érintenek. Engem azok a problémák érintenek, amik azokat a középkorú férfiakat érintik, akiket a fiatal férfiakat érintő ilyetén problémák érintettek fiatal korukban…

A küzdelem pedig leginkább bennem, a lelkemben zajlik. Szerintem kábé mostanra értem be, lehet későn érő típus vagyok. De jobb később, mint soha. Csak a semmire elvesztegetett fiatalságomat sajnálom, a jövőbe optimistán tekintek. Mostanra álltak össze a fejemben a dolgok.

Nem értettelek félre, és köszönöm az emberi szavakat!
És én is a legjobbakat kívánom neked.

Adam Bogomolov
Újságíró

Az ilyen “bármit megtehetek” feminista nőket el kéne küldeni nyaralni egy-két hónapra a Klingon Birodalomba! :)

Reszet Elek
Újságíró
Adam Bogomolov
Újságíró

Erre a részre már nem is emlékeztem, pedig nem volt rossz! :]

31Anna
Olvasó
31Anna

Úgy vélem, hogy aki a maga lábán akar megállni és független akar lenni, annak legyen meg erre a joga és lehetősége. Ugyanígy azoknak is, akik meg társsal képzelik el ugyanezt. Sőt szerintem ahol ez családon belül van meg (mindenki független) és így boldogok, azok is legyenek békén hagyva!

Ez természetesen így van. Ez a család belügye. A baj ott kezdődik, ha a társadalmi előítéletek beleszólnak a szerepek leosztásába, és a választás nem önkéntes, hanem kényszerként éli meg valamelyik fél.
Ugyanezek ez előítéletek működnek a munkahelyeken. Ha férfi vagy, biztosan számodra az első helyen a munkahelyed érdekei vannak, a családot háttérbe szoríthatod, azaz terhelhető, megbízható munkaerő vagy. Ha viszont nő vagy, 4-re rohanni kell az iskolába, beteg lesz a gyerek, nem tudsz túlórázni, stb. Ezek előítéletek, amik nagy hatással vannak a munkahelyi előmenetelre, a feladatok kiosztására, stb. Aminek a család belügyének kellene lennie, az az élet minden területére kihat.

Itt a komment-folyamban volt egy megjegyzés az erőszakosságról és hogy a nők mégis az erőszakoskodó “férfiak” mellett maradnak. Ez messzire vezet, de ezeknél a nőknél nem érzem, hogy önállóságra képesek lennének, mert akkor már rég leléptek volna. Ez talán a családi nevelés (hozott kép), vagy társadalmi nyomás (barátnők-barátok, rokonok) kérdése, de biztos, hogy az erőszakosság se elterjedt minden családban. Nem hinném, hogy akár csak a többségre jellemző lenne. Ettől még probléma, de ne tüneti kezelést alkalmazzunk, hanem az okot szüntessük meg.

Ez a “nők szeretik, ha ütik őket” ostobaság közkedvelt marhaság az oldal kommentelői között. :)
Sok családban sem a férfi, sem a nő nem tudna magának önálló egzisztenciát teremteni, és ha rosszul választottak párt maguknak, együtt gyötrik egymást egy életen át. Nagy nehezen összehozták a ház árát, berendezték. Mindent ott kellene hagyni, gyerekkel nincs hova menekülni. Ráadásul az ilyen állatok a nő megölésével fenyegetnek, ha az el akarja hagyni őt. A legtöbb családon belüli gyilkosság akkor következik be, amikor a nő elhagyja az illetőt. Az a nő, aki teljes mértékben lemond, arról, hogy önálló keresete legyen, vállal egy bizonyos kockázatot.

Nem gondolom, hogy az erőszakosság elterjedt lenne minden családban, nem gondolom, hogy a többségre jellemző lenne. Az a baj, ha rámutatunk, hogy ilyen esetek léteznek, egyesek rögtön az egész férfitársadalom nevében megsértődnek. Pedig azért pl. mert elismerjük, hogy van bűnözés, nem azt jelenti, hogy minden embert automatikusan bűnözőnek néznénk. De fel kell lépni ellene. Akit rendszeresen vernek, és folyamatos halálfélelemben él, annak a tüneti kezelés akár az életét is megmentheti. Kérdés, mit értesz tüneti kezelésen és a probléma mélyebb megoldásán.

Adam Bogomolov
Újságíró

Egy kicsit egyébként most a klasszikus családmodellt támogattad! :)

Miért van az, hogy a gyerekért a nőnek kell 4-kor rohanni, a férfi meg a munkahelyén marad(hat)?
Úgy gondolom, hogy a munkahelyek is hibásak, mert elvárják, hogy mindenki 100%-ig a munkájának éljen a munkaidőn túl is. Megtehetik, mert mindenki helyére egyből lép 5 másik (és nem érdekli a munkaadót, hogy az az 5 másik mennyit is ér az előzőhöz képest). Munkaidőben oké, hogy ha ott vagyunk azzal foglalkozzunk, ami a dolgunk, de vannak rendkívüli esetek (betegség a családban, hogy csak egyet említsek), amikor toleranciára lenne szükség (Istenem, hogy inflálódott a tolerancia szó jelentése az elmúlt 5 évben!).

Az erőszakosságra is reagálok, a tüneti kezelés alatt azt értem, hogy a bunyósokat beviszik a rendőrök, a gyerekeket meg intézetbe…

A gyökere az egésznek a társadalmi lecsúszás és a fiatalok körében elterjedt alkoholizmus felnőttkori tovább dicsőítése. Valahol olvastam (lehet, hogy pont itt), hogy az egyetemisták kb negyedére ráilleszthető az alkoholista kifejezés, mert minden kritériumnak megfelelnek.

Sokaknak annyiból áll a kikapcsolódás, hogy “elmegyünk oszt beb*szunk” jól! És mielőtt bevádolnának a nők, hogy hímsovén vagyok, álljon itt példa a női alkoholizmus mellett is: bizony, főiskolán-egyetemen nem egy lányt láttam, aki lazán leitta a fiúkat ilyen alkalmakkor…

Akinek csak ennyire van szellemi igénye, attól nem várom el, hogy ne verje otthon a családot, illetve hogy a másik oldalon álljon ki magáért és merjen váltani.

Sokan ugyanígy a lélekölő munkahelyet se merik elhagyni, 20-30-40 éveket töltenek el benne kiégve. Ezt a kiégést viszik haza frusztrációként. Csak azért, nem mernek odébbállni, mert “mi lesz, ha ott még rosszabb lesz”. Ugyanez a félrement családok esetében is fennáll “mi lesz velem egyedül”->kapcsolatfüggőség. Ez utóbbi betegség és lehet kezelni.

Első lépésként két dolgot kéne keresztülvinni: “az alkohol segédeszköz a jókedvhez, nem maga a jókedv!” -> ezt kéne már a fiatalok fejébe beleverni ahelyett, hogy nem foglalkozunk a kérdéssel, mert kényelmetlen.

Akik hozzám jönnek továbbképzésre és piás leheletük van, egyszerűen elküldöm őket a laborból, mert nem tud (szerintem nem is akar) figyelni az ilyen. A napi rutin betegellátás mellett ilyenekre nincs időm/időnk. Mindenki idejét rabolja az ilyen!

A másik, hogy az emberekben tudatosítani kellene, hogy ami javíthatatlanul tönkrement (munkahelyi, vagy családi dolgokra gondolok), azt el kell engedni. Főleg, ahol gyerekek is sérülnek. Ott mindenki felelős, ezért erre komolyan oda kell figyelni! Társadalomtudósokra lenne szükség az objektív és konstruktív problémamegoldáshoz, mivel én most csak hasra ütés szerűen irkálok ide és nem is vagyok szociális mérnök. :)

31Anna
Olvasó
31Anna

Egy kicsit egyébként most a klasszikus családmodellt támogattad! :)

? Én mindkét családmodellt támogatom. Az előítéleteket nem támogatom.

A munkára nem lélekölő dologként utaltam, épp ellenkezőleg. A család mellett az emberi élet kiteljesedésének lehetőségeként említettem. Persze az sem baj, ha jó a fizetés.

Hunn
Újságíró

Rossz irányból nézed a dolgokat, Adam Bogomolov. A lélekölő munkahelyen kiégetten eltöltött 40 év még mindig sokkal jobb, mint az utcán hajléktalan csövesként.

Az csak a filmeken van, hogy az ember beint a főnöknek az irodában, mindent hátrahagyva felmond és odakint a napsütötte kék égre felnézve mosolyogva szippant a friss levegőből, mert várja a szabadság, az önmegvalósító munka amiben végre kiteljesedhet.

A legtöbb ember azért dolgozik ott, ahol, mert ahhoz ért, olyan a végzettsége, arra a munkára fizetnek neki, másra nem, a sárga csekkek pedig nem fizetik be saját magukat…

Arra gondoltál-e már, hogy a hétköznapi munka lélekölőként való ábrázolása a médiában szándékos propaganda ami arra irányul, hogy rosszul érezzük magunkat az életünkben, azt szürkének és unalmasnak lássuk és gondoljuk?

Adam Bogomolov
Újságíró

Akár hiszed, akár nem, én most a kiégés előtt beadtam a felmondásomat és beintettem mindenkinek. Nagyképűség nélkül mondhatom, hogy nagyon jó vagyok abban, ami a szakterületem, máris megvan a következő helyem, járvány ide-oda. Nem követem a médiát (utalva a kommentedre), megvannak az okai annak, hogy eddig bírtam, de egy ideje már felmértem a lehetőségeket, így csak az időzítés volt hátra.

Akárki akármit is mond, ha valahol már csak kínlódsz, akkor körül kell nézni, hogy van-e más, mert azzal senkinek se használsz, hogy ha kiégsz és szarul csinálod a dolgodat a munkahelyen. Legyen az bánya, építkezés, kórház, vagy autóműhely…

Még gyerekkoromban kaptam egy teleszkópot a helyi plébánostól, ha annyira elunom magam (ez ritka), akkor az ég felé irányítom. Ha az embernek van elég fantáziája, akkor otthon nehezen ég ki. A munkahely más:
Amire Te utalsz az az, hogy előkészítik a migránsoknak a terepet -> mindenki könnyen cserélhető a munkahelyen, érezd, hogy elmehetsz könnyen, de emögött az is ott van, hogy Téged is könnyen le lehet cserélni…

Ha tényleg az utcára kerülnél az aktuális munkahely megszűnése révén (ilyen is van), az nehéz helyzet, kemény dió. Ilyenkor hosszú előkészítés kell és erősebb utánajárás. Ettől függetlenül nem gondolom lehetetlennek. Ismerek olyan embereket, akiknek nem volt könnyű, de tudtak fordítani a sorsukon és most már tök jól állnak. Nem milliomosok, de nem is kell sarkítani.

:-]

Hunn
Újságíró

Ha van fix helyed, ahova mehetsz, az egy dolog, akkor ne tartson vissza semmi, Adam Bogomolov. Én viszont a klasszikus, kiégtem úgyhogy beintek aztán lesz ami lesz, mert olyan még nem volt hogy ne lett volna sehogy – verziót követtem el. A rákövetkező két év munkanélküliséget legszebb férfikorban, na azt nem kívánom senkinek. Bár az is tény, hogy rendkívül tanulságos időszak volt.

Adam Bogomolov
Újságíró

Egyedül annyi a kérdés, hogy utólag visszatekintve és a teljes életedre kivetítve a felmondás és a rá következő két év tanulsága összességében hasznos volt-e, megérte-e, több/jobb ember lettél-e a tanulságtól? Ha igen, akkor nincs itt semmi látnivaló, kérem! :-]

Hunn
Újságíró

Nem tudom eldönteni, Adam Bogomolov.

Annyit tanultam meg, hogy ebben az országban nincs közösség és nincs kegyelem, mindenki egyedül van és csak magára számíthat. És hogy mindenki csak egyetlenegy lépésre van a munkanélküliségtől és a hajléktalanságtól.

És ha ez bekövetkezik – és, mint mondtam, mindenkinek bérelt helye van az utcán – akkor beszoptad. Egy szál cigit nem adnak, dekkezhetsz a buszmegállóban a szemetes kis fém hamutartójából.

Annyi előnnyel biztos járt a dolog, hogy felismerem amikor valaki kukából dekkezik, de nem akarja hogy az utastársai felfigyeljenek rá. Az ilyeneknek mostanában mindig adok egy-egy szál cigit, mert tudom, milyen az.

Adam Bogomolov
Újságíró

Amennyire áldás, hogy mi magyarok színes genetikai világgal rendelkezünk, ugyanannyira sajnos átok is. Részben emiatt voltunk – véleményem szerint – széthúzóak a történelem során mindvégig.

Most ehhez adjunk hozzá ~150 év Török, ~300 év Habsburg, ~1-2 év Náczi és ~50 év Szovjet megszállást. Ez utóbbi ideológiailag mind a mai napig hat ránk.

Ezért olyan rossz a helyzet minálunk. Amíg ráadásul a dekadens Nyugatnak hajbókolunk, nem is lesz változás, mert az EU kábé az új gyarmatbirodalom. Csak most nem feltétlenül nyersanyagra mennek (arra ott vannak az afrikai hűbéreseik), hanem piacra és olcsó munkaerőre.

Ami most már körülvesz minket, az rohadtul nem kapitalizmus és még inkább nem demokrácia (globálisan beszélek róluk). A legszörnyűbb, hogy nem is lehet nagyon mit tenni ez ellen, mert nincs összetartás.

Nem sok út van számunkra. Szerintem az alábbiak történhetnek meg:

– A nyugati kultúra megsemmisíti magát, mint anno a rómaiak; helyünkre más népek telepednek a saját kultúrájukkal. Kérdés, hogy az általunk hátrahagyott technikát miként használják fel (pl. csinálnak-e atomháborút)…

– Polgárháború lesz a régi konzervatív és az új liberális világrend között. Ez esetben nem lehet előre kiszámítani, hogy mi fog történni, de párszor tízmillió emberrel kevesebben lakják majd a Galaxist, mire véget ér…

– Valamilyen előre nem látható nemzetközi fordulat következik be a világban, amit ürügyként használva lehet csinálni egy mocskos III. világégést. Akkor mindenkinek befellegzett…

Talán a legelső forgatókönyv a “legbékésebb”, itt csak simán eltűnünk. Minden más esetben totális háború lesz, rasszok, vallások, etnikumok, stb szerint.

Hihetetlen, hogy az emberiség ennyire elhülyült a második világháború óta.
Furcsán is fog hangzani, amit mondok, de Hitler, meg Sztálin forognak a “sírjukban”, ha látják, hogy ők hiába próbáltak változtatni a világon, az még mindig tök ugyanolyan, mint a háborúsdijuk előtt volt…

Körforgásban vagyunk, a történelem ismétli önmagát, mert a társadalom képtelen felfogni, hogy rossz irányba húzza a szekeret.

Ez vetül ki ránk is, egyéni szinten.

Persze, lehet velem vitatkozni ezen, mivel ez csak az én véleményem. :)

Amit az utcára mondasz, van benne valami, de eszembe jut egy régi mondás:
“Adj neki halat és jóllakik, adj neki halászhálót és soha többé nem éhezik!”
Manapság nincs, aki halászhálót adjon/készítsen, a segélyek világa jött el, meg az uzsoráé (és igen, érzelmi alapon is, ebből táplálkozik a feminizmus)…

hunbagira
Újságíró

Egyes libsibolsi hazugságok tényleg kitörölhetetlenek. Ez pl a magyarok genetikai sokfélesége. Megjegyzem egyáltalán nem vagyunk azok, a középmezőnybe tartozunk ezzel. (Mármint a haplocsoportok számát illetően a populációban) Ha az “újeurópaiakat” is hozzávesszük akkor a lekevésbé kevert harmadba.
Megosztás, csak politikai alapon vagyunk azok. Mások meg régiós-származási alapon.
Viszont politikai alapon- lehet -a legjobban. A zsidók valamiért minket különösen gyűlölnek, minket valamiért jobban el akartak törölni, mint a többi népet. És így az ellenerő is jobban hat.

Adam Bogomolov
Újságíró

Ehhez ha lenne forrásod, mármint, hogy a középmezőnybe tartozunk, azt szívesen elolvasom! Nem vagyok haplotípus szakértő. :)

A haplocsoportok és mitokondriális tesztek mellett szerintem érdemes lenne megvizsgálni az SNP-k előfordulási mintázatát és a különböző ncDNS szakaszok repetitív szakaszainak a kópiaszámát, és/vagy további egyedi eltéréseket.

Az epigenetikai mintázatokat is felvenném egy tanulmányba, legalább ugyanennyi, ha nem több adattal szolgálna arról, hogy van-e egyáltalán színesség és ha van, akkor mekkora/mennyi/milyen.

Ha csak azt számolom össze, hogy hány népcsoport kisebb-nagyobb része olvadt belénk eddig, akkor szerintem még a középmezőnyben is jól állunk színességben. Erre szerintem jó példa, ha kinézek az ablakon, fenotípusra nem vagyunk mind egyformák, van közöttünk mindenféle haj-szemszín, stb…

Politikai alapon egyetértek veled, ennek a gyűlöletnek nem értem az okát, az iskolában erre nem kaptam felkészítést. :)

hunbagira
Újságíró

Ugye te biológiával foglalkozol, Adam?
Nos akkor nyilván tudod, hogy a biológiai és kulturális/politikai fogalmak nem ugyanazok/csereszabatosak. Tehát(kezdjük messziről) ha egy holland beleolvad egy észak-németbe (vagy fordítva) egy svéd a norvégba stb. Ebből egy genetikus/antropologus nem fog észlelni semmit. Egy régész is alig.
Tehát azzal, hogy egy magyar összeolvad egy kunnal vagy fordítva erre ugyanez a helyzet.
De vissza a biológiára, a magyar etnikum y-kromoszómás haplocsoportokat tekintve a maga 5 fő komponensével az echte közép mezőnyben van. A legkevertebbek már etnikai szinten, a keleti-szlávok és kelet-balkániak (románok, bulgárok)
A forrás pedig: eupedia.com
Ui: antropólogusok (lipták, kiszely, hankó) szerint még annyira sem. Itt vita van a két biológiai segédtudomány képviselői között.De valószínű itt bejön a közeg a “táj” /környezet nem tisztázott szerepe.
Pl: egy tengeri emlős (cetek) sokkal jobban hasonlítanak a halakra, mint szárazföldi rokonaikra és mégsem halak.

Adam Bogomolov
Újságíró

Én már csak annyit tennék hozzá, hogy nekem ez alapján nem az tűnik ki, hogy nem vagyunk kevert genetikájúak, hanem csak az, hogy Európában mindenki kevert (ezen se lepődünk meg).

Nem tartom magam libsi-bolsinak, de szerintem a halas példa a végén nem teljesen pontos. Genetikailag egyértelmű a cetek és a halak evolúciós távolsága.

Egyébként vannak nemzet specifikus SNP-k, amiken keresztül jól lehet követni a keveredési folyamatokat, egyesek genetikai ujjlenyomatnak is nevezik.

Ettől függetlenül hajlandó vagyok elfogadni, hogy nincs bennünk annyi vari, mint amire fentebb utaltam, de azért ennek utánamegyek, ha lesz időm.

Újabban tök jó kérdéseket feszegetünk! Köszönöm!
:-]

hunbagira
Újságíró

Ez eddig is így volt. Hazabeszélés nélkül a ferfihangon van a legintellektuálisabb színvonal a blogszférában. Talán a régi-régi index egyes tematikus topikjaiban volt hasonló. :)
Ui: tudom, hogy nem vagy az, nem is ezt írtam. Csak, hogy még teljesen te sem törölted ki a libsibolsi mákonyt a szemedből.

kerhani2
Olvasó
kerhani2

Hát igen, az evoluóciót itt is a többség elfogadja ahogy látom, pedig ez is egy marxista-darwinista fétis.

Hunn
Újságíró

Nem hinném, hogy az emberek tényleg elhülyültek volna a 2. Világháború után, Adam Bogomolov. Az emberi agy térfogata ugyanakkora, a működése sem változott.

Az input változott meg. Azok az információk változtak meg, amik bekerültek az emberek agyába, amelyeket felhasználva az emberi agy dönt cselekvésről, beszédről, viselkedésről.

És ha megvizsgáljuk, mi volt az inputot érintő leglényegesebb változás, ami azóta történt, akkor az bizony a tömegmédia megjelenése. Itt van a kutya elásva.

Hunn
Újságíró

Ti feministák ott tévedtek, kedves 31Anna, hogy azt várnátok el, hogy a nőknek a párkapcsolatban ne az adott férfi elvárásainak kelljen megfelelni, hanem a feminizmusénak. Nem fog megtörténni. És amúgy nem titeket ér valamiféle társadalmi nyomás, hanem konkrétan ti próbáljátok a feminizmust rákényszeríteni a férfiakra.

Azt kell mondjam, hogy amit te a fenti kommentedben “előítéleteknek” nevezel, azt a férfiak úgy nevezik, hogy “az élet tényei”, illetve “magad, uram, ha szolgád nincsen”. Még sosem hallottam olyanról, hogy egy férfit bárki is sajnált, támogatott, és különleges bánásmódban részesített volna pusztán azért, mert annak megoldandó problémái merülnek fel élete során…

Amikor a feministák anno követelték a nők munkába állítását, akkor elfelejtették volna talán előbb végiggondolni, hogy pontosan mivel is fog járni ez, hogy mik lesznek a következmények??? Hát ez ezzel jár, bazmeg. Nekünk sem segít senki, ti pedig most már egyenlőek vagytok velünk, nem igaz?

Amúgy egy olyan feminista világban, ahol a nőt az állam ereje támogatja abban, hogy kényére-kedvére válással vehesse el a férfi jelenlegi és jövőbeni vagyonának a felét, foszthassa meg a saját gyermekétől/gyermekeitől, ott a férfinak tényleg nem marad más hátra, mint a nő megölése. Ugyanis mi már látjuk, hogy mi történt az előző generációban azokkal a férfiakkal, akik mindezeket a dolgokat szó nélkül hagyták és eltűrték, hogy megtegyék velük…

Miért, ti mit hittetek, hogy ti egy férfival most már bármit megtehettek innentől következmények nélkül, és most már ez lesz örök időkig? Tönkretehetitek az életét, elvehetitek a jövőjét amiért egész életében dolgozott, hajtott és küzdött, és kutya kötelessége tőletek mindent eltűrnie? Érnek majd még titeket nagy meglepetések a közeljövő történelme során, hülye picsák.

31Anna
Olvasó
31Anna

Én is így gondolom.

Naooo
Olvasó
Naooo

El.
Hogy az alsórendű nő ne szórja a pénzt hülyeségeire.
A cigányoktól, meg a zsidó kölcsönöktől.
Sokkal.
Ő végzi a piszkos munkát, amíg a nő csak dőzsöl.
Sokkal.
Pláne, mivel sokkal kevésbé dől be a libsibibsi propagandának, mint a buta libák.
Életrevalóbb bizony, nem cigányszintű, mint a nők legnagyobb része.
Nővel együtt hozott döntések csak a nő javát szolgálják, a nőt mindenféle döntésből ki kell zárni.
A tekintélynek az az alapja, hogy nem papucsul be a szukájának.

31Anna
Olvasó
31Anna

No, ennyit arról, hogy a régi családmodell nem állította szembe a két nemet. Szerintetek abban az esetben, ha a férfi ennyire lenézi a nőt, akit élete párjának választott, az megfelelő leosztás? Ez megfelelő alap az együttéléshez? Egy nő jól érzi magát egy ilyen helyzetben?

Naooo
Olvasó
Naooo

Jól érzi bizony, a nők imádják, ha uralkodnak felettük, pláne ha még meg is vannak alázva, ezért szopják a főnöküket az irodába.

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

Az örökzöld klasszikus, amikor Pippantós Hanyattka rojtosra egyenesítette a főnöke cerkáját, az meg ezért kiegyenesítette a karrierkáját. Máris megvolt az aláírása a továbbtanulási papírra, a cég meg fizette a fél millát szemeszterenként a fizetős főiskolára, és emiatt egy családos embert ütött el a továbbtanulás lehetőségétől. Hanyattkánk eleresztette egyszer, hogy neki csak nyamvadt negyvenesek jutnak. Hamar önállósult, hiszen már korán férjhez ment (először) egy nála alig 15 évvel idősebb munkatársához, akit vonzóvá tett annak saját lakása és autója. Onnantól kezdve már csak várnia kellett, hogy jól válhasson. Ez már csak egy ilyen bolygó.

A Nők Lapja ittmaradt az előző évezredből. Sok cikkét a nullaötös -nullahetes szorzóval kell olvasni, mert a fele sem igaz. Nézzétek kiknek szánják ezt lapot! A negyven, vagy még inkább ötven feletti vidéki korosztálynak. Úgy írják, hogy nekik tetsszen, mert el kell adni az újságot. Ők simán beszippantják a médiahazugságot, főleg ha el is akarják hinni azt. A még idősebbek meg úgy cocializálódtak, hogy igaz, mert megírta az újság, mutatták a tévében. Nekik még a bemondta az internet is ugyanaz a kategória.

31Anna
Olvasó
31Anna

Ha a főnök ennyire alkalmatlan vezetőnek, talán egy hölgyet kellett volna helyette választani, akit nem lehet ilyen módon befolyásolni.

Örökzöld klasszikus, amikor Béna Béla is és egy hölgy is jelentkezett egy kitűnő állásra. A főnök úgy gondolta, hogy a hölgy úgyis hamarosan szülni fog, a gyereke nevelése fontos lesz számára, nem lesz elég elkötelezett a cég felé. Béna Béla megkapta a vezetőállást, de nevéhez híven a tehetsége kimerült abban, hogy a női munkatársaitól szexet zsarolt ki, és ha azok nem álltak kötélnek, elüldözte őket vagy ellehetetlenítette szakmai életüket.

A Red Pill a negyvenes vagy még inkább az ötvenes sikertelen férfiaknak íródott, hogy nekik tetsszen,. Ők simán beszippantják annak féligazságait és hazugságait, főleg, ha el is akarják hinni azokat. A még idősebbek meg úgy cocializálódtak, hogy igaz, mert látják leírva.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ott vannak a zuniós női vezércselédek, röhög rajtuk a fél világ mekkora bohócok.

Horvath Anton
Olvasó

Nyilván nem, de amit kifelejtesz hogy a mai nő éppúgy nem tiszteli a férfit se. A médiában a csapból is az folyik hogy az erőszakos szar-szemét férfiak, ami nem tiszteletet szül hanem félelmet. Ezen alaphelyzetből tessen akkor épkézláb családmodellt összehozni.

31Anna
Olvasó
31Anna

Míg régen a csapból is azt folyt, hogy a nő nem alkalmas másra, mint feleségnek és anyának. Ez sem volt igaz.

Egyáltalán nem igaz, hogy csak az folyik a médiából, hogy szar-szemét férfiak.Vannak olyan férfiak, akik valóban szar-szemetek a családjukban, akik ellen fel kell lépni. Ez messze nem azt jelenti, hogy minden férfira vagy a férfiak többségére igaz lenne a dolog. Ne büntessük pl. a gyilkosokat, mert maga a törvény megléte azt a sértő feltételezést jelenti, hogy minden ember gyilkos?

Nyilván messze több a családját szerető, rendes, dolgos férfi, akik szintén megjelennek a médiában.

Mister Drebin
Olvasó
Mister Drebin

—MODERÁLVA—
TARTALOM NÉLKÜLI SÉRTŐ MEGJEGYZÉS. SAJNOS NEM NYERT.

31Anna
Olvasó
31Anna

Mindig jó jel, ha a vitában a másik fél elkezd személyeskedni. Azt jelenti, hogy nincsenek érvei, és csak ostoba sértegetésre képes. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Mért te nem személy vagy csak robot?

Naooo
Olvasó
Naooo

Kurvának is alkalmas?

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

A nő alkalmas másra is, mint feleségnek és anyának, viszont a probléma ott jön elő, amikor kiderül, hogy egyszerre nem lehet egy seggel több lovat megülni, mert az szopással fog járni, általában neki is, ha nem is érzékeli közvetlenül, de áttételesen mindenképpen, másrészt a környezetének.
Rövid távon persze ez nem látszik, mert a lila köd sok mindenre képes, de előbb -utóbb felszáll és jönnek a bonyodalmak.

A férfinak állandóan küzdenie kell a szintkülönbség fenntartása miatt, ha eleve nem egy vállalhatatlan, 3 szinttel, vagy az alattival él együtt, illetve ha a szerencsés 1-2%-ba tartozik.

Mivel egyrészt a nőnek lehetősége van választani, és gyakorlatilag büntetlenül megtehet bármit, így a pontosan úgy viselkedik mint egy kamasz, (elő)jogokat követel, de ha gáz van, akkor arra hivatkozik, hogy ő gyerek/nő, így nem, vagy nagyon enyhén büntethető, ráadásul ha még szülő korban is van és elég jól néz ki, akkor szinte érinthetetlen.

Szeretnék mindig a “jót, olcsón, gyorsan” hármast megkapni, de ebből maximum csak kettő lehet egyszerre az övék, ha elég jól néznek ki, de a nagy részének jó, ha ebből legalább az egyik meglesz.

31Anna
Olvasó
31Anna

A Red Pill marhaság.

A férfinek is születik gyereke, van családja. Azaz ő is egy fenékkel ül meg két lovat.

“Mivel egyrészt a nőnek lehetősége van választani, és gyakorlatilag büntetlenül megtehet bármit, így a pontosan úgy viselkedik mint egy kamasz, (elő)jogokat követel, de ha gáz van, akkor arra hivatkozik, hogy ő gyerek/nő, így nem, vagy nagyon enyhén büntethető, ráadásul ha még szülő korban is van és elég jól néz ki, akkor szinte érinthetetlen.”

A férfinak is lehetősége van választani. Minden embernek lehetősége van választani. Előjogokat követel a nő? Nem jobban, mint a férfi, aki előjogának tekinti, hogy neki nem kell foglakoznia a gyerekekkel, a családdal. Pontosan milyen gázra gondolsz, amikor a nő kamaszként viselkedik, visszalép, hivatkozik és nem kap büntetést szerinted? Mi az, hogy a nő érinthetetlen?

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

A RedPill a valóság.
Kezdjük ott, hogy nincs a “nő” és nincs a “férfi” , hanem mindkét nembeli egyén a saját nemének objektív skáláján “tartózkodik” és a másik szemében van egy bizonyos értéke, vagy értéktelensége.
Mindkettőnek megvannak a lehetőségei, illetve az igényei.

A férfinak nem kell “változnia”, pláne elveszteni-e a férfiasságát, vagy annak egy részét, ha “kárriert” akar csinálni, nem kell semmit sem feladnia ezért, sőt, ha minél inkább képes rá, akkor annál jobban nő az értéke.
Egy eléggé sikeres férfinek mindig van legalább egy nője, aki hajlandó biztosítani és átvállalni a gyereknevelés szinte minden “kötelezettségét”.
Ha elég sikeres, akkor még több is.

Fordított esetben ez nem így van.

Soha nem halljuk azt a mondatot, hogy “egy férfi is képes arra, amire egy nő”, nem véletlenül, ugyanis tényleg nem képes rá. De nem is akar. Nincs kisebbrendűségi érzése, hogy nem tud szülni, hogy nem tud “nőként viselkedni, működni”. De úgy is mondhatjuk, hogy nem is akar képes lenni rá, nincs rá igénye. Az irigység, kivagyiság és cicoma alapvetően alapvetően női “érték”, a “szebbnek-jobbnak-értékesebbnek látszani”.
A férfit objektív dolgok mérik.

A pushup-os nőt simán megdugják, ha vetkőzés során kiderül, hogy csak
két gomb van a melle helyén, míg a pici faszú férfi ebben az esetben nem fog dugni.

A “férfinak” csak akkor van elehetősége választani ha a felső, ritka kategóriába tartozik.
Azok pedig elég kevesen vannak, bár tény, hogy a lehetőségeik miatt időnként “elkorcsosulhatnak”.

Nincs minden embernek lehetősége választani, csak választási pozícióban lévőnek van lehetősége választani, ez pedig a nők 50-60%-ára, míg a férfik 20-25%-ára igaz, bizonyos “megkötésekkel”. De azért ez is egyéntől, és “keret”-től is keményen függ.

Igazad van, rosszul fogalmaztam, a nő nem előjogokat követel, hanem “ugyanolyan jogokat”.

A férfinak természetes, hogy neki nem kell foglalkoznia a gyerekekkel, a családdal, egy bizonyos hatókörön belül, mert ez a nő reszortja.
Ha a kényszer ráviszi, akkor kénytelen ellátni, de magától nem fogja. Ahogy a nő sem fog nehéz (fizikai) munkát végezni, ha a kényszer rá nem viszi.

Pontosan milyen gázra gondolsz, amikor a nő kamaszként viselkedik, visszalép, hivatkozik és nem kap büntetést szerinted? Mi az, hogy a nő érinthetetlen?

Pontosan arra, hogy ha lebukik, akkor sem ő viszi el a balhét, vagy eléggé “kesztyűs kézzel” történik a bünti. Hívhatod kettős mércének, sokszoros mércének is, de ez egy természetes dolog, amiért itt felhorkan ugyan férfiközösség, de ez is egy objektivitás, ami ellen küzdeni botorság.

Hunn
Újságíró

Úgy is mondhatjuk, Flagellum Dei, hogy a feminista nők azt követelik, hogy nekik ne kelljen megfelelniük a férfiak elvárásainak, ezzel szemben a férfiaknak legyen kutya kötelességük megfelelni a feminista nők elvárásainak. És ha a férfiak ebbe önként és dalolva nem mennének bele, akkor kényszerítsék őket hatalmi úton.

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

A férfiak önként és dalolva belemennek, úgy , hogy fingjuk sincs arról, hogy ezt bárki követelné tőlük, senki nem támaszt semmilyen elvárást feléjük, “maguktól cserélik a kereket”.
Nem kell kényszeríteni egy férfit sem. A feminista nőkről 90%-ának fogalma sincs, a feminizmusról meg még annyi sem.
Szállj már le a földre, az isten szerelemére.

Hunn
Újságíró

Ezt úgy állítod be, Flagellum Dei, mintha már legalább 3 férfi generáció nem a tévé előtt nőtt volna fel, és nem onnan szerezte volna a világról – és benne többek között a nőkről, valamint a férfiaktól elvárt viselkedésről – szóló ismereteit.
És mintha a tévében sugallt dolgok semmi hatással nem lettek volna rájuk, hanem mindegyikük cselekvése belülről, lelkük legmélyéről fakadna…
Mondjuk érdekes, hogy őseink, akik tévé nélkül élték le az életüket, még teljesen másképp viselkedtek, és tudtak is bánni a nőkkel. Amit az is bizonyít, hogy korábban nem halt ki az emberiség.
Nézzél már körül, az isten szerelmére…

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

őseink, akik tévé nélkül élték le az életüket, még teljesen másképp viselkedtek, és tudtak is bánni a nőkkel.

Egyrészt az “őseink” nem voltak ennyire balfaszok, mint a jelenlegi szerencsétlenek, akik próbálják a nyomorukat a környezetre, azok hatásaira kenni, másrészt mások voltak akkor a keretek: a nő ki volt szolgáltatva a férfinak, minimális “szabadságfokkal” rendelkezett, nem volt fogamzásgátlás etc. etc.

Ironikus, hogy ha mégis, egy csoda folytán:) egy csapásra visszaállna a “régi rend” (aminek jelenleg 0 a valószínűsége), akkor a jelen balfaszai ugyanúgy nem jutnának nőhöz, mint most. Mert a hiba nem a környezetükben, a TV-ben stb. van, hanem a saját életképtelenségükben….

hunbagira
Újságíró

Tévedsz csakszi! Európai népek nagy találmánya pont a monogám, elrendezett házasságos modell volt. (A magántulajdon mellett, tulajdonképpen eme 2 dolog adja az európai “kultúra” lényegét)Tehát a balfaszok is kaptak asszonyt, hogy ne váljanak “vadfasszá” mint a szarszínűeknél. És így megússzák a konstans belháborúkat (már amennyire.a többihez képest) Jó erre a szarszínűek kitalálták a dzsihádot, ìgy el/ levezetésnek és asszony/földrablásnak ideológiai célt/látszatot adtak.

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Tehát a balfaszok is kaptak asszonyt,

Kiutalták nekik?……

hunbagira
Újságíró

Az elrendezett házasságokat így is fel lehet fogni.

Naooo
Olvasó
Naooo

Kiutálták nekik.

common man
Olvasó
common man

akik próbálják a nyomorukat a környezetre, azok hatásaira kenni

Persze engem is bosszant ha valaki mindig másban keresi a hibát de ettől még lehet másban(is) a hiba.
Például itt van ez a jó harmincéves versike:

Százados a bakák iránt
szeretetet tettetett
ám reggelenként italukba
rút szereket tetetett

hunbagira
Újságíró

Engem meg mindkettő…

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Persze engem is bosszant ha valaki mindig másban keresi a hibát de ettől még lehet másban(is) a hiba.

Persze, csak a más hibája az az én szempontomból egy rajtam kívül álló adottság. Az én saját nyomoromhoz max pillanatnyilag van köze, viszont az, hogy én hogyan reagálok erre, az már rajtam áll.
Ha a nyomorom “rendszerszintűvé” válik, akkor mindegy, hogy ebben mikor és mennyi szerepet játszott a külső általam nem befolyásolható tény, az eltelt sok idő alatt az számít, hogy én mit tettem/nem tettem.

hunbagira
Újságíró

Ne hazudozz, Csakszi. Te a másik szélsőséges állaspontot képviseled.
Amilyen cinikus, hazudós, ….vagy. Odamennél a bénához megkérdezni, hogy miért nem indul futóversenyen.

Hunn
Újságíró

Valóban, Flagellum Dei?
Ennyire más lett volna a környezet, és ennyire mások lettek volna a keretek, amikor kisgyerek voltam?
Tévedsz!
Ja, hogy te azt hitted, hogy én évszázadokkal ezelőttről beszélek?
Nem.
Egy generációval ezelőttről beszéltem.

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

És a kortársaid mind ugyanolyan balfaszok, mint te…., Ja, nem , csak te maradtál az, csak téged, meg pár hozzád hasonló nyomorultat szopatott meg a “feminista kondícionálás”, fölöttébb érdekes……

Hunn
Újságíró

Csak egy páran vagyunk, igaz Flagellum Dei? Az egész Manoszféra max. egy tucat emberből áll össze, igaz Flagellum Dei? Emberke, neked egy árva gondolatodat nem lehet komolyan venni.

X Y
Olvasó
X Y

31 Anna Veled nem foglalkozott eleget apád, anyád hordta otthon a nadrágot, azért is lettél ilyen. Most kivetíted a gyerekkorodat az egész világra. Fogalmad sincs a férfiakról. De inkább otthon reklamálj anyádnál meg apádnál, ideje lenne felnőni, a gyerekkor elmúlt.

31Anna
Olvasó
31Anna

Ostobaság: :) Hiteltelen személyeskedés, sértegetés.

common man
Olvasó
common man

Valami újat!

hunbagira
Újságíró

Csakszit kiegészítve, egy gyakorlati példán bemutatva. Pl még ha gyilkoltok is, megússzátok annyival, amit egy KÖZÉP(mégcsak nem is nagy) kategóriás férfi gazdaságis/díler szokott kapni.
Amúgy 40eske, párszor, már felvilágosítottalak, a magadfajta léhütő fehér nőstény, ne hivatkozzon a gyerekre a 0, valahanyas átlagos gyerekszámával.

Hunn
Újságíró

Kedves 31Anna, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a feminista tanításokat alkalmaztad a férfiakkal való minden kapcsolatodban, így a párkapcsolataid során is.

Mire jutottál vele?

Abból a tényből ítélve, hogy felnőtt nő létedre ennyi időd van itt kommentelgetni, gondolom semmire. Amiből 100%-ig biztos vagyok benne, hogy azt a következtetést vontad le, hogy a hiba a férfiakban van, és még véletlenül sem a feminista tanításokban.

Ti nyugodtan elbaszhatjátok az életeteket a feminizmussal, de mi nem akarunk és nem is fogunk így élni.

Ha mégis ránk akarjátok kényszeríteni, akkor viszont ne lepődjetek meg, ha erőszakkal válaszolva állunk ellen a feminizmusnak abban az esetben, ha a szép szóból nem értetek. És sajnos nem értetek.

common man
Olvasó
common man

mint a férfi, aki előjogának tekinti, hogy neki nem kell foglakoznia a gyerekekkel, a családdal.

Ezt a baromságot a cejun taniccsák? A sok robotoló túlórázó nem a családjáért teszi te idióta! Igen személyeskedek.Te buta barom!

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

Mutatják is őket a kertévék délelőtti műsorsávjáikban. Többszörös vendéglőtulajdonosok, színészek, menedzserek, zenészek, táncosok, egyszeri adriai versenyvitorlástulajdonosok, tehetségkutatók nyertesei, profi élsportolók, autóversenyzők, borászok, szóvivők, bankárok, ingatlanfejlesztők, politikusok, nagykereskedők, főrendőrök. főgázszerelők, kórházvezetők, stb. Mozdonyvezetőt, villanyszerelőt, kamionsofőrt, CNC-st viszont alig látni.

X Y
Olvasó
X Y

31 Anna A családfő azt jelenti, hogy a családnak a feje.
Neked nincs saját családod, mivel nincs olyan normális férfi, aki gyereket csinálna neked a férfiellenes – és egyben családellenes – feminista felfogásoddal. De nem is neked való, hiszen láthatólag nem érzed magad jól a férfiak társaságában, és nyilván ők sem a tiédben. Szexuálisan sem izgatnak téged a férfiak, és te sem őket. Tehát fölösleges ezzel erőlködnöd, nem neked való ez a téma, nem is értesz hozzá.

Ha az apa a család feje, akkor te nőként a család hasa vagy segge lehetsz. Ez a te szereped, ami alárendelt szerep az apai szerephez képest, mivel egyik magasabban a másik alacsonyabban van.
A természet egyszerre működik mellé- és alárendelő rendszerben. Ez azt jelenti, hogy a férfi és a nő emberként egyenjogú, de szexuálisan nem egyenrangú. A nő szexuálisan alsóbb rangú a férfinál, amit te nem vagy képes elfogadni, ezért is hiányzik belőled a nőiesség, és ezért nincs senkid a háziállataidon és feminista leszbi társaidon kívül.

Azt hiszed, hogy mert városban laksz, ahol ki van nyalva a picsád minden műszaki kényelmi eszközzel (amiket mind férfiak terveztek és építettek és adtak neked – a házadat, a kocsidat, a ruhádat, a számítógépedet és mindent amit csak használsz, beleértve az élelmedet, az ivóvizedet is), és nincs szükséged férfira a megélhetéshez, mert a kényelmes állásodban elég pénzt keresel, azért most már te lettél a király.
A korlátozott agyadig nem jut el, hogy mindez a sok kényelmes dolog egy nagy krízisben egy perc alatt összeomolhat a városkádban, és akkor te elmehetsz a megélhetésért kurvának, vagy vissza a földekre kapálni a megélhetéséért, és akkor megértheted, hogy honnan van az élelmiszer és az ivóvíz, és ki termeli azt meg, és ki adja azt neked, hogy a szádba tömhesd és a hájadat hizlalhasd.

Egyébként minden mondanivalód lényege, hogy neked nincs szükséges férfira, mivel semmire sem tartod őket. Elmondom neked, hogy a férfiaknak sincs szükségük a hozzád hasonló nőkre. Tehát ha olyan okos vagy mint amilyennek hirdeted magad, akkor levonod a következtetést és élj nyugodtan egyedül vagy feminista leszbi barátnőiddel, senki sem fogja megakadályozni. Itt ordibálnod és provokálnod a férfiak ellen teljesen értelmetlen, hiszen neked nem kell férfi, és te sem kellesz a férfiaknak.

A régi férfiak bölcsessége “a nő verve jó” mondás. Egy régi férfi megnevelt volna téged,
hogy megmutassa hol a helyed, és megtanultad volna tisztelni az uradat, és megérhetted volna a tekintély szó jelentését, hogy mi a munka értéke, és honnan jön az ennivaló. Neked erre kevés az esélyed. Sok hozzád hasonló nőietlen nő van ma Magyarországon, de szerencsére, ha viszonylag kis számban is, normális nők is léteznek. A normális férfiak pedig őket fogják választani, és velük fognak családot alapítani, ahol nem kérdés hogy ki a családfő, és kinek mi a szerepe és hol a helye.
Hogy te nem tartozol ebbe a csoportba, az a te bajod, harcolj csak továbbra is a férfiak és a természet törvényei ellen, annak csak az lesz a következménye, hogy ott maradsz pofára esve. És a férfiak könnyen túllépnek rajtad, mivel nem akarsz és nem tudsz nyújtani semmi hasznosat a férfiak számára.

De mivel te amúgy sem tervezel férfiakkal semmilyen párkapcsolatot, gyereket vagy családot, hát neked ez tökmindegy. És a férfiaknak is. Úgyhogy ezt folytatnod csak fölösleges és értelmetlen szócséplés. Szájkaratéban hiába próbálod legyőzni itt vagy máshol a férfiakat, nem érsz el vele semmilyen eredményt, és csak egy szánalmas lúzer nő maradsz, aki beképzelten pofázik és nyomja magát a férfiaknak.

Ez gyerekkorodba vezethető vissza, a normális apai és anyai minták hiányára, de ez már egy másik történet.

Ha így folytatod, pontosan az fog történni amit leírtam, nagy pofával belefutsz a falba (meg fogod érdemelni), úgyhogy most – mivel ilyen rendes vagyok – megspóroltam neked egy komoly pszichológiai rendelést, aminek a díját felajánlhatod pl. ennek az oldalnak a javára.

31Anna
Olvasó
31Anna

Neked nincs saját családod, mivel nincs olyan normális férfi, aki gyereket csinálna neked a férfiellenes – és egyben családellenes – feminista felfogásoddal. De nem is neked való, hiszen láthatólag nem érzed magad jól a férfiak társaságában, és nyilván ők sem a tiédben. Szexuálisan sem izgatnak téged a férfiak, és te sem őket. Tehát fölösleges ezzel erőlködnöd, nem neked való ez a téma, nem is értesz hozzá.

Fogalmad sem lehet arról, hogyan élek, nyilvánvalóan sértegetsz, hazudozol, személyeskedsz. Semmit nem ér a szavad. :) Hiteltelen ember vagy.

X Y
Olvasó
X Y

31 Anna Pontosan melyik része nem igaz annak amit leírtam rólad így ismeretlenül is? Mindez könnyen kiolvasható a szavaidból, csak te hiszed azt, hogy olyan ravasz vagy, hogy ezeket eltitkolod mások elől, ezt mindenki látja rajtad. Ideje tükörbe nézni. Nagy és fájdalmas lesz a pofon, amit kapni fogsz az élettől, de neked arra van szükséged.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Hát….. Én éldegéltem ilyesmi helyzetben. Gyakorlatilag egész nyáron én voltam a 3 gyerekkel a hétvégi házban, én hoztam/vittem őket óvodába/iskolába. Ez azért a sok pénz termelését lehetővé tevő munkavégzést erősen korlátozza, abból azért nem lehet hosszú időt kiesni és csak 8-16 óra között tevékenykedni. Ennek ellenére a havi kb. 400 nettó még így is megvolt éves átlagban. De az asszony elkezdett többet keresni nálam és meg is kaptam tőle kb. heti rendszerességgel: én tartalak el téged. Ez egy nettó faszság, nem működik, kb. az alábbi a menetrend: 1., A nő “kiábrándul” belőled. 2., Valakivel elkezd félrekefélni és ettől szerelmes lesz. 3., A nő elköltözik vagy felszólít, hogy költözz el. És ezt követően már nem nagyon van visszaút. Vagy aki engedi az ilyen nőt visszatérni, annak már nem lesz igazán normális élete vele.

Horvath Anton
Olvasó

Nice Guy szindróma, gyereket nevelő otthon maradt apuka nem lesz vonzó a nő szemében. Ha tudat alatt is, de abban a fázisban ahol a nők szexuális aktivitása megnő egy időre, ott bizony a maszkulinitás felé kezd vonzódni. Ez megint egy olyan alapvető természetes dolog a nemek dinamikájában amiről csak feminista felfogás nem hajlandó tudomást venni, sőt egyre inkább erőltetnék az apai Gyest. Nyilván hangoztatják, hogy mennyire örülnének egy ilyen apának, de a nőknél is ugyanaz a helyzet mint az Orbán Viktornál: “soha ne azt figyeljék amit mondok, hanem azt amit teszek.” Így a sportos Béla ágyában köt ki végül, míg a béta Béla otthon lelkesen neveli a gyereket. Aztán utána meg pislog majd a béta Béla mint a hupikék törpikék a bokorba, mikor az asszony beadja a válást, mert nem érti hol rontotta el. Eléggé kivesézett téma ez is már, sajna nincs se időm se kapacitásom ilyen tudományos bemutatások lefordításához, pedig sokaknak jól jönne:

https://youtu.be/z7HIKZJoLtM

31Anna
Olvasó
31Anna

Mindenféle hülyeséget összeolvastok . :) Bírom a Red Pill-nek ezeket az áltudományos megfogalmazásait, amit lebutítva fogalmaznak meg, hogy mérsékelten értelmesek is átrágják magukat rajta :). Mellesleg néhány hónapról, egy évről szól gyed/gyes a férfiak számára.

Szerintem szomorú, hogy a férfiakban ennyire nincs meg az igény, hogy neveljék, gondozzák a saját gyerekeiket, sőt sokan szégyennek tartják azt.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Hát 31Anna, itt fogalmazásod szerint “mérsékelten értelmes” olvasók vannak csak. Szívesen olvasnánk értelmes kutatási anyagokat gender tanszékektől is, küldjél ilyet nekünk, talán azt is megértjük. Pl. kutatási anyagot arról, hogy hogyan alakul a megszerzett összes női jövedelem 45 éves korig/megszült gyermekek száma 45 éves korig grafikon? Mert mi itt mérsékelten értelmesként azt gondoljuk, hogy ha nagyobb (3+ gyerek) családot szeretnénk, akkor olyan nő alkalmas erre, aki a jövedelmi grafikon alsóbb régióiban lesz 45 éves korára. De cáfold, ez csak mérsékelten értelmesek megérzése. Ha pedig van összefüggés a nő jövedelme/megszült gyerekek száma között, akkor az biztosan csak a véletlen műve lehet. Illetve tudományos kutatás nélkül mérsékelten értelmesek szűk mintán alapuló téves következtetése. Legalább is szerinted biztosan.

Hunn
Újságíró

Nézd, többnejű, a 31Anna úgy gondolja, hogy ő az az okos feminista nő, aki idejön és megmondja sok buta, primitív, szánalmas, nőgyűlölő férfinak a tutit. Maximálisan számít rá, hogy a legokosabbak köztünk hirtelen rádöbbennek, hogy mennyire igaza is van ennek a rendkívül okos nőnek, és önként elszégyellik magukat. A többieken pedig csak szánakozni tud, hogy milyen ostobák, pláne hogy azok is akarnak maradni ahelyett, hogy magukévá tennék az ő zseniális gondolatait és elképzeléseit…

Ez a nő egy VICC.

De arra viszont ő is kiváló példa, hogy ha férfi vagy, akkor miért nem szabad őszintén elmondani egy nőnek, soha, semmikor, semmilyen körülmények között – pláne egy feminista nőnek – azt, hogy mit gondolsz, mit csinálsz, mit érzel, mi bajod van, egyáltalán azt, hogy mi történt/történik veled. Mert a többi nő – pláne feminista nő – is ugyanilyen, nehogy kétségeitek legyenek, hogy ő esetleg valami különleges állatfaj lenne…

31Anna
Olvasó
31Anna

No, beszerezted már a baltákat? :) Olvasva a hisztijeidet, te melyik kategóriába sorolod magadat?

Te nem azért írsz ide, hogy a zseniális gondolataidat, elképzeléseidet a többiek magukévá tegyék? Ha nem, akkor miért?

Szerintem is jobb, ha nem beszélsz nővel, tekintettel arra, hogy rendszeresen nőverésről, családon belüli erőszakról, baltás gyilkosságról írogatsz. Kíváncsi vagyok, ha az ide írogató Red Pill lovagok lánya ilyen gondolatokat dédelgető férjjelölttel térne haza, mennyire lennének boldogok jövendőbeli apósként.

Egy Red Pill lovag ki mellé áll, ha a lányát a férje összeveri?

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

Hunn harcos alkat. Még Buda várát is védte. A turisták, a migráncsok és a zsebes dzsippók ellen. Jobb ha nem szállsz vele szembe, főleg, ha nem tudsz grízes tésztát főzni és kék lekvárral tálalni.

szombathk
Olvasó
szombathk

Ha megyurom és kifőzöm a tésztát megpiritom a grizt és kap rá kék(na jó kékeslila – áfonya) lekvárt vitatkozhatok?

Hunn
Újságíró

Egyszerűen érthetetlen a feminista gondolatmeneted, kedves 31Anna! A gonosz, elnyomó férfiak védjenek meg titeket a más gonosz, elnyomó férfiaktól??? Egyenjogúság van, bazmeg, hát védjétek meg saját magatok saját magatokat az esetleges férfi erőszakkal szemben, ha tudjátok, lol!

Azért védjenek meg titeket férfiak, hogy utána tovább folytathassátok a feminizmussal a tönkretételüket? Csak azokra a butább férfiakra számíthattok ilyen esetben, akik még nem jöttek rá arra, hogy amikor a feminista nők a gonosz, elnyomó férfiakról és hímsoviniszta patriarchátusról beszélnek, akkor nem MÁS férfiakról beszélnek, hanem MINDEN férfiról, így RÓLUK IS!

31Anna
Olvasó
31Anna

Legalább is szerinted biztosan.

Te látnok vagy, vagy gondolatolvasó, hogy tudod, mi az én véleményem? :) Hiteltelen személyeskedés.

Mondd, honnan tudod egy fiatal lánynál, hogy majd 45 éves korában a jövedelmi grafikon alsóbb régióiban lesz?

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Vagy ott lesz és boldog lesz a gyerekeivel (vagy nem) vagy feljebb lesz és boldog lesz a macskáival (vagy nem). Neked már van cicád? Esetleg kutyus?

Horvath Anton
Olvasó

Addig jó míg ezeket az “áltudományokat” csak olvasgatják, nem pedig személyesen szembesülnek ezekkel, mikor már késő.

31Anna
Olvasó
31Anna

Addig jó, amíg ezeket az áltudományokat csak olvasgatjátok, és nem szembesültök vele, mekkora marhaság, amikor más késő lesz.

Horvath Anton
Olvasó

Az lehet, hogy nálam már késő, ha úgy tetszik. Amit abban olvastam azzal először bizony szembesültem, csak még nem értettem miért vannak így a dolgok. Azelőtt épp oly tudatlan balfasz módjára ismerkedtem, én kis naiv évekig voltam társkeresőkön is. Tíz éve még sehol se volt a gender marhaság, alapvető volt hogy az ember asszony után néz, aztán majd közösen lesz valami. Csak hát ugye nem lett semmi, a társkeresőkön le se szarták a fejemet, az évek meg telnek, nekem meg csak egy életem van. Így hát magam vettem kézbe a dolgokat. Persze így nem volt CSOK-os hitel, hanem csak piaci alapon ment minden. Menet közben mégiscsak lett egy fővárosi lakásom ahol azóta élek, és gondolom nem árulok nagy titkot, hogy nem egy nagycsaládnak való méretben, ugyanis ezen terv kilőve, az a hajó nálam már elment. Ha nekem előállna most egy nő, hogy ő itt gyereket meg családot szeretne, akkor az lenne a minimum, hogy pofánröhögöm. A keresgélést is meguntam már rég, csak annyit kívánok ezeknek a válogatós kutyás-macskás feminkurváknak, hogy ha én nem is akkor legalább bassza meg őket a váltóáram, legyen az életbe egyszer orgazmusok is valamitől.

caudino
Olvasó
caudino

Felettébb ismerős történet :)

31Anna
Olvasó
31Anna

Valóban, a munkavégzést, a pénzkeresést erősen korlátozza, ha az ember csak 8-16 óra között tevékenykedik.
Szerinted a nőknek jó, ha heti rendszerességgel megkapják a párjuktól, hogy ő tartja el?

Naooo
Olvasó
Naooo

Jó, sőt én naponta mondanám.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Azért éld bele Naooo magad a következő helyzetbe: munkavállaló vagy és a főnököd naponta mondogatja neked, hogy becsüld meg magad, mert ő tart el téged. Ha tökös legény vagy, sokáig úgy sem maradsz ott. Ennyi öntudat egy veled együtt élő nőnek is megengedhető. :-)

Naooo
Olvasó
Naooo

Csakhogy a munkavállaló tartja el a főnököt és nem a nő tartja el a férjét, hanem fordítva, sőt a munkavállaló tartja el a főnök kurváját is.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Tudtam, hogy rajtad nem lehet fogást találni……

gpetersz
Olvasó
gpetersz

1) Naooo egy barom 2) nagyon bénán akartál fogást keresni

Naooo
Olvasó
Naooo

Gépetersz egy zsidó.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Nyílván. A kis egyszerű világodban mindenki az, csak te nem. XD

Naooo
Olvasó
Naooo

Aki nyalja a zsidókat, az zsidó, tehát zsidó vagy.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Nyílván. Csak nehogy beszegedicsanádosodj. Nem élnéd túl. Vagy de, rabbiként.

Naooo
Olvasó
Naooo

Na végre elismerted zsidó vagy, nagy szégyen az.

Olajfalo
Olvasó
Olajfalo

Egy régi szép történet a futárcégnél. Az újonnan belépett motoros futár beérkezik, amikor a női főnökhelyettes nulláról a fejébe ordít 120 db-el, egy olyan dolog miatt, amiről még nem is tudhatott, de ha tudott róla, akkor sem ő a felelős. Főszereplőnk leveszi a fejéről a sisakot és egy gyors mozdulattal hozzávágja az ugató negyvenes zsírdisznóhoz. Fiatalon kézilabdázott, jól tudott dobni. A sisak lepattan az ugató nőről, és végigpattog a folyosó cementlapján , mint egy pingponglabda. Odaér hozzám.Felveszem. Egy karcolás sincs rajta, nemhogy repedés. Jó anyagból van. Hiszen életet kell mentenie. Megérte az árát.
A malaclány hozzá volt szokva az üvöltözéshez, mert tudta, hogy legtöbbször védekezés sincs, nemhogy ellentámadás.Most tévedett.

Hunn
Újságíró

Női főnökök és női kollégák… Olajfalo, én lassan begolyózok attól, hogy a hatalmi, döntési helyzetbe került bétahímek ránk kényszerítik ezeknek az elviselését…

Sose akarjatok segíteni a hibázó, használhatatlan női kollégáknak! Minap megtettem (nem is olyan könnyű az embernek megölnie magában a bétát, bárki bármit is mond), rá is basztam keményen. Köszönet helyett kaptam a női kollégától egy olyan levelet, ami azt implikálta, hogy kábé én vagyok a hülye, ő meg az okos.

Mikor a válaszlevelemben rávilágítottam, hogy ez nem egészen így van, megsértődött és panaszt tett a női főnökömnél. Kettőt találhattok, hogy a női főnök kinek adott igazat és kit baszott le… Mégpedig – nem viccelek – szó szerint azzal, hogy amit a kolléganőnek írtam, az nem “politikailag korrekt”…

A legszebb az egészben az, hogy az “okos” kolléganőm a sértődésre és a panaszételre talált elegendő időt, de arra már nem, hogy kijavítsa azt a hibát, amit elkövetett… Aztán elkövette még egyszer, pontosan ugyanazt a hibát…

Végül is mindössze csak fél évet késett a beszállító kifizetése a kolléganő hibájából, de nyilván nekik is be kell látniuk, hogy a mai világban a feminizmus a prioritás.

31Anna
Olvasó
31Anna

Vajh ezt a történetet a másik fél hogyan mondaná el?

Naooo
Olvasó
Naooo

Így: “Ez a kis hülye szerelmes belém, de lepattintottam, most meg bosszúból engem fikáz mindenhol.”

Hunn
Újságíró

Ki nem szarja le, 31Anna, te hülye picsa, hogy mit kamuzna az az ostoba kurva? Nőnek eleve semmi dolga férfiak között egy munkahelyen. Megnéztük ezt az egyenjogúság dolgot, nem jött be, mindent vissza. Erre kell nevelnünk a következő férfi-generációt, ha már minket megszopattak apáink-nagyapáink a bétaságukkal, akkor legalább a fiam ne szenvedjen majd.

31Anna
Olvasó
31Anna

A kiskamaszok szoktak szitkozódni, mikor felnőttnek akarnak látszani. :)

A fiad, ha lesz, mondjuk 20-30 év múlva lesz dolgozó felnőtt. Mennyi az esélye annak, hogy addigra a gazdaság olyan helyzetben kerül, hogy nélkülözni tudja a nők munkáját? Szerintem nagyobb az esélye van sok helyen annak, hogy azon férfiak húzzák a rövidebbet, akik a női munkatársaikkal nem tudnak együtt dolgozni, képtelenek kommunikálni velük,

Hunn
Újságíró

Igen, természetesen a férfiak húzzák a rövidebbet a feminista munkahelyeken, és ma már minden munkahely feminista. Örülök, hogy ezt végre beláttuk.

Azért ha a rövidebbet húzom és utcára kerülök munkanélküli férfi hajléktalanként, akkor elsősorban nyilván a munkahelyükről kitipegő, feminista nőket fogom kirabolni, mégiscsak ők a könnyebb áldozatok, nem igaz? Nyaklánc leszakítva a nyakból, táska kitépve a kézből, ökölcsapás az arcába hogy ne az arcom megjegyzésére figyeljen a pina.

Úgyhogy ha azt hiszitek, hogy a férfiak kitúrása a munkahelyekről jó ötlet, és hogy utána majd ti dirigáltok, akkor van ez a rossz hírem. Szerintem nem gondoltátok végig a dolgot hogy mi mivel jár, baszd meg.

Baszki, rájöttem, hogy miért válaszolok annak ellenére, hogy felesleges és megírtam hogy nem fogok. Azért, mert akarom, hogy ti feministák lássátok leírva a gyűlöletet ellenetek. Hogy érezzétek, hogy mivel jár az, mit vált ki az, amit csináltok.

Hogy tudjátok meg hogy nem vagytok biztonságban. Hogy a körülötettek levő férfiak, akik kénytelenek eljátszani, hogy egyetértenek veletek, azok közül sokan mit gondolnak valójában. Hogy alig várják, hogy boruljon a rend, és indulhassanak levágni a fejeteket. És nagyon nem én vagyok egyedül így ezzel, hanem sokan vagyunk már, szerte a világon. Vannak páran, akik agyon is lövöldöztek már pár feminista picsát. Azt mondom: kevés.

Ezért válaszolok még mindig.

31Anna
Olvasó
31Anna

Most 15 percig bírtad, hogy nem válaszoltál. :)

Azok a férfiak húzzák a rövidebbet, akik nem munkatársként tekintenek a nőkre, hanem eleve elutasítják őket.

A feministák “azt csinálják”, hogy nem akarják, hogy a nők jogfosztottak legyenek. Legyen nekik lehetőségük tanulni, képességeik szerinti munkát végezni, biztostani a saját megélhetésüket, kiteljesedni a hivatásukban, biztonságban élhessék az életüket. Az igazságtalan előítéleteket akarják megváltoztatni, amelyek máig nagy hatással vannak az emberek életére, befolyásolják az emberek mindennapjait a családban és a munkahelyen egyaránt. Nem a férfiak ellen dolgoznak, hanem a nőkért.

Ugye, tudod, hogy a gyerekes hisztid az erőszakról nem félelmetes, hanem megmosolyogtató? :)

common man
Olvasó
common man

Azok a férfiak húzzák a rövidebbet, akik nem munkatársként tekintenek a nőkre, hanem eleve elutasítják őket.

Teljesen igazad van.A strici sokkal jobban jár mint a kuncsaft…

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Azok a főleg afrikai társadalmak állnak egyelőre “nyerőre”, ahol a nők nagy része nem dolgozik fizetett munkahelyen és sok gyereket szülnek. És nem, nem halnak éhen, éppen csak szegények és ide Európába szeretne jönni közülük sok. Mi se halunk éhen, még is Nyugaton melózik sok magyar. Az ugyanis nem “nyerő” hogy itt Európában a nők fizetett munkahelyen dolgoznak, gyereket nem nevelnek és 50 év múlva egy átlagos magyar kisváros házainak fele üresen fog állni vagy afrikai bevándorlók fognak bennük lakni. A következő években leginkább azon kell itt törnie bármilyen politikusnak a fejét, hogy a fizetett munkahelyre a nők ne vágyálomként tekintsenek és otthon is jól érezhessék magukat. Jelenleg a “dolgozzon minél több nő, mert az tetszik nekik” a fő szlogen, de ennek változnia kell.

kerhani2
Olvasó
kerhani2

Remélem a politikusoktól nem vársz semmit, vagy csak rosszat és egyre rosszabbat, mert ez a valóság. Konzervatív, jobboldali elveket nem képvisel egyik párt sem, esetleg tesz néhány felszínes gesztust, de alapvetően szavazatmaximalizálnak. A szavazók meg nem konzervatívok, nagyvárosokban kifejezett libsi banda az egész, a falusi hagyományos földműves réteg 70 éve felszámolás alatt van.

hunbagira
Újságíró

Ennél azért bonyolultabb a kérdés. Inkább ügyek mentén bomlik a dolog. Pl a magyar népesség többsége egyszerre abortuszeutanázia és halálbüntetés párti. Az előbbieket libsi az utóbbit konzervatív “értéknek” tekintjük. Tehát akkor mi a magyar népesség?

ulomenen
Olvasó

Érdekes kérdés, a magyar népesség leginkább katyvaszos :)
A magyar népesség nagy része valóban abortuszpárti, még a magukat kereszténynek vallók (vallásukat gyakorlók) egy része is sajnos. Szerintem az eutanáziával viszont az emberek többsége nem foglalkozik. Ráadásul elvileg itt van kétféle, passzív eutanázia (lekapcsolják a gépet, ami életben tartja), és aktív eutanázia (méreginjekcióval megölik azt, aki magától még élne, de csak szenved). És a magyarok valóban jellemzően halálbüntetés- pártiak.

Elviekben a konzervativizmusnak és a kereszténységnek kéz a kézben kellene járni. Azaz egy konzervatív egyben keresztény is, vagy legalább szimpatizál vele, egy keresztény pedig csak konzervatív nézeteket vallhat(na) a fenti kérdésekben (is).
A gyakorlatban ez azt jelentené, hogy egy keresztény- konzervatív ember ellenzi az abortuszt, ellenzi az aktív eutanáziát és a halálbüntetést is, ugyanazon okból: mivel mindhárom emberölés.

kerhani2
Olvasó
kerhani2

Igen, pontosan ezért hazug a demokrácia, ahol a döntéseket úgymond demokratikus, egyenlőségi alapon “hozzuk”. Csak a hülye nem tudja, hogy a döntések a média propaganda révén születnek, olyan szavazók szavazatai alapján, akik teljesen képzetlenek politikailag, nincsenek elveik, így érzelmi alapon befolyásolhatók.
A magyar népesség épp olyan, mint a világ bármelyik népessége, ahol a többség teljesen inkompetens bármilyen döntéshozatalban. Így a magyar népesség többsége olyan amilyenre a média formálja: liberális, demokratikus, baloldali és sodródik az aktuális áramlatokkal amit előre megrágtak nekik.

hunbagira
Újságíró

Hát az említett halálbüntetés esetében egyáltalán nem, és faji kérdésekben (nagyrészt) nem sikerül az érzékenyítés. Különösen a szarbőrűek/kamposórruak irányában. És “különösen-különösen” a cigányok esetében.

hunbagira
Újságíró

Igen valódi keresztény emberként mind a 3at el kell utasítani, ahogy az egyházak teszik is.
A jenki eredetű puritán és/vagy cionista szekták kivételével, akiknek fontosabb az ó”szövetség” mint az új. Ugye nekik az ószövetség értelmében a halálbüntetéssel nincs bajuk. Ezért van annyi kivégzés a “bibliai övezetben”, amivel iránnal/szauddal is pariban vannak.

hunbagira
Újságíró

Feminizmusban is érdekes a magyar nőstény hozzáállás. Feminizmust akarnak, de a feminista hangadókat legszivesebben meglincselnék. Mint guminéniék, gyerekmentes övezet stb..
:D

netuddkki
Olvasó
netuddkki

Az eutanáziával kapcsolatban: egy kereszténynek egyenesen segítenie kell, szeretnie kell annyira az embertársát, hogy az illető óhaját teljesíthesse, hogy az ne szenvedjen tovább. Az pedig a témakörben egyenesen gyomorforgató, hogy egyesek azon rugóznak, hogy adott esetekben az illetőnek szüksége van-e az eutanázia aktív formájára (a tehetetlensége okán), ill. hogy ez megengedhető-e.

ulomenen
Olvasó

Téves elképzeléseid vannak a kereszténységet illetően. A szeretet nem azt jelenti, hogy segítünk a másiknak bűnt elkövetni, márpedig az öngyilkosság (eutanázia akarása) bűn. Mint ahogy a másik ember megölése is.

Még a világi törvénykezés is bűncselekménynek tartja az öngyilkosságban való segítségnyújtást (Btk. 162.§ 1-5 év). Még a világi törvények szerint sem rendelkezünk magunkkal teljesen szabadon, pl. nem mondhatunk le az emberi jogainkról.

A keresztény erkölcsiség pedig egyértelmű ebben: Istentől kaptuk az életünket, így nem dönthetünk róla.

Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg;
(1Kor 6,19)

Nincs kétféle eutanázia. Amit “passzív” – nak hívunk, az valójában az emberi beavatkozás megszüntetése valakinél, aki már meghalt volna magától. Az “aktív” pedig tevőleges megölése valakinek, aki még élne.

Horvath Anton
Olvasó

Hát lehet hogy te Indiából írogatsz, de erre nyugatabbra ebben a rendszerben élünk már vagy 60 éve aminek láthatod a következményeit is. Amiket írsz az már rég történelem bogaram. A ti törekvésitek már évek óta a női felsőbbrendűség felé húznak, közel sem az egyenlőség felé.

Hunn
Újságíró

Mondom én, kedves 31Anna, hogy nincs miről tárgyalni veletek, feministákkal. A hasznos idióták köztetek talán még el is hiszik ezt a nagyon átlátszóan kamu “társadalomjobbító szándékot”, úgyhogy velük azért nem érdemes szóba állni. Azokkal, akik pedig tudatosan kifundálják az egész kamut, azokkal meg azért nem érdemes.

Úgyhogy lehet, hogy tényleg csak 15 percig bírtam, de most már valóban nem maradt mire reagáljak a továbbiakban. Viszont nem hiszem, hogy a reakcióm különösebben megmosolyogtató lenne. Mármint figyelembe véve hogy tőlünk nyugatabbra, Amerikában, ahol már sokkal rosszabb körülményeket kényszerítettek rá a feministák a férfiakra, ott az én erőszakról álmodozó szavaim egyre gyakrabban válnak véres valósággá, egyelőre még csak egyéni erőszakként…

E felé haladunk mi is. Nem az a kérdés, hogy nálunk is lesz-e ilyen, hanem csak az, hogy mikor. Meggyőződésem, hogy mivel a feminizmust ránk kényszerítik anélkül, hogy minket megkérdeztek volna, ezért a feministák ellen jogos az erőszak. Úgyhogy feldughatjátok magatoknak az Isztambuli Szerződést!

A feministák azt mondják, hogy ezt a szép, új, feminista világot vagy önként és lelkesen elfogadjuk, vagy előbb-utóbb kénytelenek leszünk beletörődni és megszokni, de nem tehetünk ellene semmit. Azon mosolyogtok, hogy azt hiszitek, nem hagytatok nekünk kiutat?

Tévedtek. Elfelejtitek, hogy a férfiak számára mindig is ott lesz az erőszak lehetősége, mint végső megoldásé, ha nem maradt más kiút. Ami ellen viszont ti tényleg nem tudtok, és soha nem is fogtok tudni tenni semmit… Marc Lépine szelleme előttünk jár, és mutatja az utat!

Én pedig mindent, ami csak erőmtől, lehetőségeimtől, elszántságomtól és tudásomtól telik, de tényleg mindent el fogok követni egész hátralévő életemben azért, hogy letöröljük az arcotokról azt kibaszott a mosolyt, kedves feministák!!!

ulomenen
Olvasó

Elfelejtitek, hogy a férfiak számára mindig is ott lesz az erőszak lehetősége, mint végső megoldásé, ha nem maradt más kiút.

Írtam erről korábban egy novellát:

https://perszeusz.blog.hu/2017/03/17/ferfilaz

Hunn
Újságíró

Olvastam a novellát, ulomenen. Nagyon tetszett!

Több dolog is eszembe jutott az olvasása közben. Az egyik az, hogy ha megvalósulna egy ilyen feminista disztópia, akkor a lázadás közbeni leszámolások során a jó nőket bizony megtartanánk szexrabszolgának. És meggyőződésem, hogy arányaiban sokkal több nő jutna erre a sorsra, mint ahány a fűbe harapna… A másik az, hogy ami nagyon ütős gondolat volt, az az, hogy pár másodpercig egymásra nézve minden férfi azonnal tudta egymásról, hogy ki hol áll, ki melyik oldalon van. Igen.

Szinte várom, hogy mikor kezdjük el… :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Álmodik a nyomor.

Hunn
Újságíró

Annyi van csak, kedves moon, hogy jelenleg még nem tart ott az akaratunk ellenére ránk kényszerített feminista társadalmi rendszer, ahova a novellában leírt disztópiában már eljutott. De már nagyon erősen afelé haladunk. És az erőszakos ellenállás is megjelent már, jelenleg ugyan még csak az egyéni terror szintjén, de egyre több magányos elkövető esetében.

De a passzív ellenálláshoz sem kell olyan sok minden. Szimplán, élből elutasítja az ember a feminizmust, elutasítja a feminizmus összes eddigi úgynevezett “eredményeit”. Valamint az ember eldönti, hogy a feminizmus elvileg rá (is) vonatkozó következményeinek elfogadására kizárólag konkrét fizikai erőszakkal kényszeríthetik rá, és akkor is csak átmenetileg: amíg ott vannak és verik…

Ezzel meg is tettük az első lépést a helyes irányba.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

No, addig állj féllábon……

Hunn
Újságíró

Meddig álljak fél lábon, kedves moon? Én már konkrétan aszerint élek egy jó ideje, amit a második paragrafusban leírtam. Működik.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Amíg ki nem tör a lázadás.

hunbagira
Újságíró

20-30 éve polgárháború és/vagy totális gettósodás lesz itt. Szóval az átlagnő örülhet, hogy aznap durva erőszak nélkül megúszta a napot. Magadfajta meg valószínű már a föld alatt lenne régen…

Marcell
Olvasó
Marcell

A feministák azt hiszik, hogy azzal, hogy átveszi a férfiak hagyományos funkcióját az egyre terjeszkedő és egyre több mindenbe betolakodó állam, megoldották a problémát. Az állam majd megvédi őket, ha totális megfigyelőállam, társadalmi pontrendszer (ennek a szimulációja már megy pl. a facebook “világában”, vagy utalhatnék a Black Mirror idevágó részére) lesz, akkor nem kell majd félniük (annyira). Nanny state, schoolmarm state. Ahhoz, hogy egy nő “megálljon a saját lábán” egy olyan társadalom, ökoszisztéma kell köré, amelyik ezt lehetővé teszi. Persze nem tagadható, hogy nekünk férfiaknak is nem kis részünk életképtelen lenne nélküle.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Feministák alatt kiket értetek?
A nőket? A feminista szervezeteketet, vagy azok (nő)tagjait/aktivistáit?
A manginákat, fehér lovagokat, a “nővédőket”, a nőket “kiszolgáló” férfiakat? A döntéshozókat?

Gyakorlatilag ki nem feminista?

tomgal
Olvasó
tomgal

Mondjuk ez megjelent lelki szemeim előtt és egy nagyot vigyorogtam, legközelebb meggondolja ,hogy kapásból rikácsoljon-e, már ha maradt foga…

Reszet Elek
Újságíró
Hunn
Újságíró

Uraim, ha hivatalosan kijelentjük, hogy a “Béta Provider Game” nem működik, nemhogy csajozásnál, de már a házasságban sem, akkor mást KELL csináljunk.

Én a “Pimp Game”-et javaslom helyette:

Teljesen rendben van, ha a nő dolgozik, még az is, ha többet keres, mint a férfi.

A megoldás az, hogy el kell venni a nőtől a pénzét, és ha ez nem tetszik neki, akkor adni neki két pofont és helyre tenni.
Még soha nem hallottam egyik stricit sem arról panaszkodni, hogy a nő semmibe veszi vagy megcsalja, amiért többet keres nála, holott a srác nem keres egy vasat se.

Tényleg el kell felejtenünk a feministák által propagált, férfi-női egyenlőségen alapuló párkapcsolatot.
Többet mondok: ha csak ilyen feminista alapú párkapcsolat lenne lehetséges férfi és nő között a mai világban, arra azt mondanám: akkor NEM KELL.

31Anna
Olvasó
31Anna

És szerinted miért maradna meg egy nő egy olyan kapcsolatban, ha elveszik a pénzét és megpofozzák? :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Rengeteg cigánnyal összeállt fajáruló kurvát elvernek naponta, mégis szopják a kokerót tovább.

Hunn
Újságíró

Pontosan ugyanazért, amiért más nők is megmaradnak a kapcsolatukban, akiknek szintén elveszik a pénzét és akiket szintén pofoznak. Ráadásul ha mindenki ezt teszi, akkor pedig nem is marad értelme a kérdésnek.

Ami a legfontosabb: ha kiderül, hogy feminista a nő, akkor ütni-verni alázni kell, nem pedig a seggét nyalva alájátszani.

Tudom, hogy túl fogjátok tolni a feminizmust annyira, hogy előbb-utóbb visszaüt.
Én vagyok az első fecske aki azt mondja, hogy ha bármit csinálunk a feministák úgyis azt mondják, hogy elnyomjuk a nőket, hát akkor nyomjuk is el őket, úgy istenigazából!

Az első fecske.

31Anna
Olvasó
31Anna

:)

Naooo
Olvasó
Naooo

Hogy tetszik pannának, erre várt hogy jól le legyen uralva.

X Y
Olvasó
X Y

31 Anna Azért, mert a nők arra vágynak, hogy megverjék és megalázzák őket, mert szeretnek szenvedni. Ezért basznak a “rosszfiúkkal” és ezért maradnak évekig a bántalmazójukkal. De a rosszfiúk valóban rosszak, és a bántalmazók is valóban rosszak. A nők mégis velük maradnak, amíg csak lehet, mert nekik ez az izgalmas. De a nők még ezt is elbasszák, hiszen egy “jófiútól” is megkaphatnák a terápiás verést, de nekik mindenből a legrosszabb kell, aminek szükségszerűen elbaszott vége lesz. Ilyen a nők természete.

31Anna
Olvasó
31Anna

Ostobaság.

X Y
Olvasó
X Y

Ostobaság, ostobaság – mondogatja az ostoba.
Ez a jelző magadból jött és téged jellemez.
Hiába tanultál az iskolában, beképzelt ostoba vagy, és nyomod itt az ostobaságodat.
Nem ismered sem magadat, sem a férfiakat. Nagy hangon ordibálsz ostobaságokat.
Ha segítségre van szükséged, kérdjél finoman, nőiesen, udvariasan, tisztelettudóan.
Ha nem tudsz úgy viselkedni, akkor ostoba maradsz.

31Anna
Olvasó
31Anna

Kedves XY!

Tényleg kedves vagy, hogy ennyi időt, energiát öltél abba, hogy rólam ábrándozz, és megírd a hosszúra nyúlt tévképzeteidet.. Kulturáltan vitatkozni tudó ember nem személyeskedik, nem sérteget, te pedig ezt teszed. :) Azért nem válaszoltam az írásaidra, mert azok nem ütik meg az értelmes kommunikáció szintjét. Kommentjeid téged, a te lázálmaidat tükrözik, nekem semmi közöm hozzájuk. :)

Nevetséges, mikor egy derék villanyszerelő, szakács, gazdálkodó, stb elolvas néhány Red Pill cikket és máris hatalmas lélekbúvárnak, párkapcsolati szakértőnek hiszi magát. :)

Marcell
Olvasó
Marcell

Érthető módon a feministák gyűlölik a Red Pillt, ahogy gyűlölik pl. az evolúciós pszichológiát is (igazából a biológiát is, mert az is elnyomó, valójában az egész “woke” (felébredt, így hívják magukat ezek az új jakobinusok/bolsevikok, akik a jelenlegi amerikai “forradalom” ideológiáját adják) jelenségben vastagon benne van a “biológiailag hátrányos helyzetűek” lázadása, így a ronda és/vagy dagadt nőké, vagy azoké a béta férfiaké, akik azt hiszik, hogy erényvillogtatással valamiféle társadalmi rangemelkedést érhetnek el, és így tovább). Mert felvilágosítja a férfiakat, igen, a villanyszerelőt, szakácsot, gazdálkodót stb. is arról, amiről a feminizált világban, sokszor apa nélkül felnőve fogalmuk sem volt. A Red Pill nem valami “új találmány”, évtizedekkel ezelőtt mindenki tudta magától az alapjait. Nálunk is, ha nem is tudták volna tudományoskodó zsargonba önteni. Aztán jött a feminizmus, a genderelmélet, az a tan, hogy a fiú és a lány egyforma üres palatáblakánt születnek, a hagyományos nemi szerepek – sőt a nemek is – tisztán csak társadalmi konstrukciók. Szóval ez az egész posztmodern, kultúrmarxista katyvasz, ami megfertőzte az ún. társadalomtudományokat, részben a pszichológiát is, de már lassan az egész tudományos életet Nyugaton. Persze most már szembe kell nézzetek vele, hogy fehér nőkként ti nem vagytok az áldozati totemoszlop tetején. Ott mások vannak (“LGBTQI emberek”, sötétbőrűek), ti csak “szövetségeseik” lehettek. Ha rosszul viselkedtek, ti is megkapjátok ugyanazt a bánásmódot, amit a ciszheteró elnyomó fehér férfiak, egyből Karenek vagy Beckyk vagytok.

Taiko
Olvasó
Taiko

Marcell, szerintem minden nő feminista, és meglátásom szerint nem gyűlölik a red pillt, hanem egyszerűen csak férfihisztinek tartják. Én ezt tapasztalom a nőismerőseimnél.

Marcell
Olvasó
Marcell

Mi meg a feminizmust női hisztinek. Egyébként persze, van benne igazság. A hiszti, panaszkodás férfiatlan, a szavakban igen “egyenlőségpárti” nők számára is eleve taszító a panaszkodó férfi, mert ugye a férfi az legyen sztoikus, kerekedjen felül a nehézségeken, oldjon meg mindent, ne siránkozzon.
Elhiszem hogy a nőismerőseid csak férfihisztit látnak benne és inkább szánalmasnak tartják, de az ideológiai megszállottak számára igenis megsemmisítendő dolog a redpill. Számukra nem hiszti, hanem olyan férfiak, akik nyilván a Szolgálólány meséje világát (ami egy feminista írónő leplezett szexuális vágyfantáziája) akarnák megvalósítani, és/vagy potenciális incel ámokfutók.

Hunn
Újságíró

Az az igazság, Marcell, hogy bár antifeminista, Red Pill-gondolkodású férfiakként tartjuk számon magunkat, mégis elkövetjük azt az alapvető és teljesen felesleges hibát, hogy képesek vagyunk nőkkel – mi több, feminista nőkkel – leállni vitatkozni ezekről a témákról…

Úgyhogy joggal merül fel a kérdés: minek? Miért csináljuk ezt, minek, mi értelme van ennek? Ennyire hiszünk a férfi-női nemi egyenlőségben, hogy úgy érezzük, meg kell győznünk a nőket az igazunkról? Annyira, hogy szükségünk van rá, hogy a nők rábólintsanak, és azt mondják nekünk, hogy: -“Bocsi fiúk, igazatok van, mi lányok tévedtünk, állítsátok vissza a patriarchátust!”???

Az, hogy nőkkel vitatjuk meg azt, hogy igaza van-e a Red Pill gondolatoknak vagy sem, az csak azt bizonyítja, hogy még nem öltük meg teljesen magunkban a bétát, aki a nőktől kapott engedélyre és buksisimire vágyik.

Ha rajtam múlna, antifeminista/Red Pill fórumon nő meg sem szólalhatna. Nem azért, mintha attól félnék, hogy az antifeminizmus és a Red Pill nem állja ki a rosszindulatú kritika próbáját. Hanem azért, mert ezeknek egyszerűen nincs mondanivalójuk számunkra, semmi olyan, amit meghallgatva bármiben is beljebb lennénk.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Ez viszont nem faszság. 101%-os komment.

Marcell
Olvasó
Marcell

Igen, szükség van, lenne olyan férfi terekre, “safe space”-ekre, ahol a férfiak egymás között megbeszélik az ilyen dolgokat, ahogy a nőknek is vannak ilyeneik. Hagyományosan ilyen férfi terek a kocsma, a horgászat stb. :) A feministák egyik törekvése, hogy minden ilyen teret megszüntessenek, hiszen azok a “toxikus maszkulinitást” terjesztik a szemükben. Ezért is akarnak mindnehol “arányos női képviseletet”, na jó a bányászok között speciel nem…

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Mondták már, hogy milyen kifinomult vitakultúrád van?

caudino
Olvasó
caudino

Hogy szeretnek szenvedni, lehet, én abban vagyok 100% biztos, hogy inkább szenvednek, csak hogy érzelem legyen – sokkal jobb (nekik), mint az érzelmek hiánya.
Férfi üzemanyag: kaja + pia
Nő üzemanyag: kaja + pia + érzelem :)

Hogy a rosszfiúkat szeretik: 100 % .

Amúgy ez az Anna vagy ki, amennyiben tényleg nő, persze hogy azt mondja, hogy ostobaság! A legtöbb nő ezt mondaná. 2 alverzió van:
– tudja, hogy neked van igazad, de nem ismeri el
– tényleg őszintén azt gondolja, hogy ostobaság – amig össze nem jön egy bántalmazó jó-pasival, akitől megkapja, amiről irsz, és élvezi… :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Fasz pénz rang.

X Y
Olvasó
X Y

Hunn, jól látod a helyzetet.
Induljunk ki abból, hogy minden nő gyakorlatilag kurva, ilyen a programozása. Erre ellenpéldát még nem láttam.
Egy kurvával szemben a férfinak három választása van:
– nem törődik a nőkkel
– az ügyfele lesz a nőnek (a legtöbben)
– a stricije lesz a nőnek
Ha a kurva ügyfele leszel, akkor lúzer vagy. Ha a stricije leszel, akkor menő vagy.
Ezért a kurvák kihasználják és megalázzák a lúzerokat, és behódolnak a striciknek.
Minél keményebben bánik a strici a kurvával, minél jobban megveri és megalázza, annál jobban fog hozzá ragaszkodni a kurva. Ez így működik, mert ilyen a női pszichológia. Mert a nő szexuálisan szolgának születik, és szükséges van egy hímre, aki erővel uralkodik rajta, és akinek alárendelheti magát, mert attól nedvesedik a pinája.
Ez a tapasztalat hiányzik a feministák életéből, ezért nem bírnak férfiakkal élvezni, mert nincsenek elnyomva és megalázva az ágyban, amitől élveznének. Ezért provokálnak folyamatosan, hogy egyszer hátha megkapják azt a stricipofont, és akkor helyükre kerülnek a dolgok, tisztázódnak az erőviszonyok. Ez a feminizmus történetének vége és egy új történet kezdete.

A profi striciskedés bűncselekmény, de itt most nem a profi stricikről beszélek, a bűnözőkről, hanem a hozzáállásról. Arról hogy tudod hogy minden nő kurva, és a kurváknak strici kell, mert az izgatja fel őket, míg a lúzerokat és akik elhiszik az egyenrangúság-dumát, lenézik. Hazudnak, mert a hazugság a fegyverük. De nem kell elhinni a hazugságaikat, ha megfordítod azt amit mondanak, akkor megkapod az igazságot.
Tehát nem kell bűnözőnek lenned ahhoz, hogy eljátszhasd ezt a férfi szerepet, mert ezt legálisan is eljátszhatod a nőkkel szemben.

Ezt mondták úgy a régi férfiak, hogy “a nő verve jó”, ami ugyanaz, mint ha azt mondjuk, hogy “a kurva verve jó”. És persze mindezt legálisan kell csinálni, a törvényes és egészséges keretek között, mert igazából ez egy terápia a nő számára, és a férfi a terapeuta, aki visszaállítja a normál működést, amit a nők elbasznak. Mert amit a nők elbaszhatnak, azt el is basszák.

Naooo
Olvasó
Naooo

Akkor a nők olyanok, mint a kőművesek?

31Anna
Olvasó
31Anna

Nőgyűlölő ostobaság. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Ne hisztizz pancsika.

X Y
Olvasó
X Y

31 Anna Férfigyűlölő ostoba vagy, aki nem kell egy normális férfinak, mert semmit sem tudsz nyújtani neki és nem is akarsz.

Egyébként úgy “gondolkozol”, mint egy anyagias önző kurva, és így könnyű téged megérteni, mivel nálad mindent pénzre és számokra lehet lefordítani.

A te egyik problémád az, hogy elég pénzt keresel (valószínűleg valós értéket nem termelő, de jól fizető munkával), hogy ne legyen szükséged más pénzére a túléléshez. Ezért nincs szükséged férfira sem anyagilag – tehát más szempontból sem. Hiszen egy kurvának a férfi csak a pénz szempontjából kell.
Viszont azért lehet hogy gyerek kéne, mert a társadalmi elvárás, hiszen nálad normálisabb nőknek van gyerekük, neked meg nincs, pedig elég idős vagy már, kezdesz kifutni az időből.
A gyerekhez viszont kéne egy férfi, aki megbasz téged, és aztán feleségül is vesz. Ilyen férfi viszont nincs, gyereket szülni egyedül nem akarsz, és nem igazán érted hogy mire van szüksége egy gyereknek és egy férfinak, öncélú felfogásod miatt. Ha esetleg egy lúzer mégis megbaszna és feleségül is venne, akkor is pokollá tennéd az életét, szexuálisan nem kívánnád és nem elégítenéd ki, és a gyereknek is rossz lenne egy hozzád hasonló nőietlen nővel felnőnie, mert az ő nevelését is elbasznád, mint ahogy a tiéd is el lett baszva. Mindez a felfogásodból fakad, ami számodra igaz lehet, kívülről nézve viszont hamis a logikád, aminek megjósolható a végkimenetele.
A férfiakkal kapcsolatban pusztán racionális, érzelmektől mentes a felfogásod, ezért olyan vagy mint egy számító és kiszámítható gép, és ha nem teszel szert érzelmekre, akkor maradsz azon a primitív, negatív érzelmi szinten ahol most vagy.

Tehát mostani felfogásod alapján a férfi, a gyerek és a család nem neked való. Igazából te nem is akarod ezt, de mivel elvárás (látod hogy más nőknek is sikerült, neked pedig “valamiért” nem), próbálod megmagyarázni magadnak és másoknak, hogy azért nem, mert te olyan különleges vagy, hogy nincs olyan férfi, aki hozzád méltó lehetne. Ez szép magyarázat, csak hamis, de igazából senkit sem érdekel, egy férfigyűlölő vénlánnyal több az országban, és ennyi a történeted.

Persze változtatni mindig lehet, de az csak rajtad múlik, és ahhoz előbb szembe kell nézni a valósággal. Amíg azt nem teszed meg, addig olyan primitív maradsz mint most.

31Anna
Olvasó
31Anna

Ostobaság. Hiteltelenek a szavaid. :)

Meske
Olvasó
Meske

Arra gondolsz, hogy vannak mazochista hajlamú nők, akik csak akkor érzik “érzelmileg kiegyensúlyozottnak” magukat, ha megtalálják a hozzájuk leginkább illő szadisztikus partnerüket?
Mert így az a késztetés, amit ők nehezen tudnak uralni, így külső kontroll alatt tud maradni?
És ezt akár egy normális férfiből is kiprovokálnák, arra kényszerítve, hogy úgy viselkedjen, ahogy egyébként nem biztos, hogy viselkedne, de a partnerével szemben ez célravezető?

Zsák a foltját.
Ez azonban egy szerepjáték lesz az érzelmekkel és a hatalommal. Nem biztos, hogy hosszútávon kifizetődő. Főleg, mikor a felvállalt mazochista – szadista szerepek lassan átváltanak elnyomó – áldozat formába. Bűntudatkeltésbe, újabb provokációba, hogy a reakció következtében a kapcsolat eme (patológiás?) dinamikája megmaradjon.

Vagy arra maszkulin erőre gondolsz, mi által határozottan tartod és betartatod a kereteket, amin belül a nő biztonságosan mozoghat, ami védelmet jelent neki és egyben lehetőséget is arra, hogy a kapcsolatban rejlő potencált általad, veled (érted) élje meg és kamatoztassa?

Reszet Elek
Újságíró

Egy mazochista nem szükségszerűen szubmisszív. Leginkább persze igen, de azért vannak ún. “bottom”-ok.
Szerintem inkább az önkép számít. Az önértékelés. Egy negatív énképű nő vagy áldozattá válik (ez a passzív, alárendelődő típus) vagy megfélemlítővé, megrontóvá (ez az agresszív típus).
Mindkettő megkeresi magának a megfelelő partnert. Az előbbi egy agresszív bántalmazót, az utóbbi meg a saját áldozatát. Aztán a kör újra indul, hiszen az ilyen párok a gyerekeikben újra kinevelik ugyanezeket a típusokat.
Ördögi kör.

Meske
Olvasó
Meske

Köszönöm, hogy árnyaltad a képet. Talán a szexuális tartalom miatt jutott el a gondolatom a szadomazochista irányba.

Hunn
Újságíró

Igen, X Y, pontosan erről van szó.

Természetesen nem a striciséget, mint szakmát propagálom. Hiszen a többségünk azért továbbtanult. Nem szorulunk rá arra, hogy a nőnket – már akinek van – apróért megosszuk a nálunk jobban kereső férfiakkal.

Ezért is írtam úgy, hogy amire én gondolok, az “Pimp Game”. Egyfajta striciszerű hozzáállás. Vagyis ha a striciktől át lehet valami olyat venni, ami a saját “Game”-ünket előbbre viszi, akkor azt kell tegyük. Sosem szégyen a jobbaktól tanulni, és azért az oldschool stricik értettek a nőkhöz.

Taiko
Olvasó
Taiko

Hunn, hányféle game-t akarsz még kipróbálni, hogy biztosan ne kapj nőt?

Hunn
Újságíró

Egyetlen egy “Game”-em van, Taiko, azt fejlesztem folyamatosan a nőktől érkező visszajelzések alapján. (Ennek a legújabb fejezete a “pimp game”. :) ) Nőktől kapott visszajelzés alatt természetesen NEM a feministák reakcióit értem, amit egy-egy elképzelésemre, kommentemre reagálnak. Hanem a környezetemben élő valós, hús-vér nőktől érkező visszajelzésekre, akikkel személyes kapcsolatba kerülök életem során.

Mint egyre inkább kiderül számomra, korábban valóban én basztam el a dolgot. Én nyomtam el magamban a maszkulinitást, a szexuális lényemet, mert az – elsősorban a médiából érkező – feminista kondicionálásomból fakadó téves elképzeléseim alapján azt hittem, hogy a nők ezt várják el tőlem. Hogy kifejezetten ezt fogják díjazni. Tévedtem. Ők pont az ellenkezőjét várták volna tőlem, és emiatt még csak értelmezni sem tudták, hogy mégis mit a faszt csinálok, úgyhogy a velük való viselkedésem alapján elkönyveltek lúzer bétának.

És azt tapasztalom, ha sikeresen törlöm a fejemből mindazt, amit valaha is a tévében láttam, mindazt amit a feministáktól valaha is hallottam, és saját magamra, a saját ösztöneimre és meglátásaimra hagyatkozom, arra a nők nagyon-nagyon pozitívan reagálnak. Annyira, amennyire mindig is szerettem volna, de már remélni sem mertem. Úgyhogy nekem most már mondhat akárki akármit, nem hallgatok én már senkire, hacsak nem Red Pill-kompatibilis a mondanivalója, mert a kibiceknek semmi sem drága, főleg nem az én életem…

Én ha feministákat hallgatok, vagy a hülyeségeiket olvasom, azt érzem, hogy nő bennem a gyűlölet a nők iránt. Erre nekem semmi szükségem. A feministák ugyanis – egyértelműen szándékosan – téves képet alakítanak ki a férfiakban a nőkről, arról hogy a nők mire vágynak, mit akarnak a férfiaktól. Magyarul a feministák miatt sokszor olyanért érzünk gyűlöletet a nők iránt, amihez a nőknek valójában semmi közük. Sok esetben, amikor a nők kibasznak velünk, az azért történik, mert mi feminista prekoncepciókból indulunk ki, ők pedig ezt nem tudják értelmezni, bétaságnak látják, és büntetnek. Pedig magunktól nem is úgy csináltuk volna, csak beszoptuk a feminista maszlagot…

caudino
Olvasó
caudino

Nagyon sok mindenben egyetértek, egyedül ebbe a mondatba kapaszkodnék bele:

“A feministák ugyanis – egyértelműen szándékosan – téves képet alakítanak ki a férfiakban a nőkről, arról hogy a nők mire vágynak, mit akarnak a férfiaktól.”

Ez valszeg ennél bonyolultabb. Szerintem is van egy ilyen része a dolognak. A rusnya feminista nő nem akarja, hogy a nagyobb húspiaci értékű nő boldog legyen, ezért kavarja a sz**t, hülyiti a nőt és a férfit egyaránt.

Viszont: alapvetően azért minden nő feminista, bármekkora hülyeségnek is hangzik ez.

Aztán: ha belegondolsz, a női szexualitás, a nők pár-választása, egy hatalmas tabu a mai napig. Miért szeretik a rosszfiúkat, meg hasonlók. Ez tabu. Nem akarnak a nők erről hallani, nem akarják leirva látni. Ezért jobb a ködösités: a férfi csak egy fokkal legyen szebb az ördögnél; tiszteld a nőt, az a te bajod, azért nem találsz nőt, mert nem tiszteled a nőket. Ez szerintem nem feminista szöveg, ez női szöveg!

Végül: az adott nő maga tudja, hogy mire vágyik? Bevallja egyáltalán magának?

Sorry, ha zavaros lett.

Hunn
Újságíró

Egyáltalán nem zavaros, caudino. Én nem fogalmaztam pontosan.

Amikor azt írtam, hogy: “A feministák ugyanis – egyértelműen szándékosan – téves képet alakítanak ki a férfiakban a nőkről, arról hogy a nők mire vágynak, mit akarnak a férfiaktól.”, akkor én a hivatalos feminista propagandára gondoltam, nem pedig az önmagukat feministának tartó kiscsajokra.

Az átlag nő természetesen boldogan visszaél a feminizmus nyújtotta igazságtalan előnyökkel, érzékeli hogy ezek megléte a férfiakkal szemben neki kedvez, ezért esze ágában sincs a feminizmust megkérdőjelezni. És valóban önmagától is ködösít a saját érdekében, és valóban az évezredes női szövegeket nyomatja. Ebben semmi meglepő sincs, hiszen nőként a saját szexuális stratégiájukat követik. Viszont ezek a nők a lelkük mélyén mind-mind igenis vágynak férfira.

A hivatalos feminizmusnak viszont célja a női boldogtalanság is, ugyanúgy, ahogy a férfiak tönkretétele. Ennek egyik eszköze, hogy mind a férfiakban, mind a nőkben igyekeznek téves képet kialakítani a másik nemről, a másik nem elvárásairól, a másik nem gondolkodásáról. Én erre gondoltam.

caudino
Olvasó
caudino

Ebbe már nem tudok belekötni. :)

Taiko
Olvasó
Taiko

Hunn, én itt feladom. Sok sikert a strici színjátékodhoz!

Hunn
Újságíró

Te már megint miről beszélsz, Taiko? Milyen “strici színjátékról” van szó? Te tényleg azt hiszed, hogy ha férfiként csak valamilyen színjátékot játszol el a nőknek, akkor előbb-utóbb nem fog kilógni a lóláb???

Taiko
Olvasó
Taiko

Hunn, ne sértődj meg, de én nálad méretes nyúllábat látok kilógni. :)

Hunn
Újságíró

Ezen egyáltalán nem csodálkozom, Taiko. Én egész életemben elnyomtam magamban a férfiasságot, a szexuális lényt, a valódi énemet.

Mégpedig abból a téves elképzelésből fakadóan, hogy én értéktelen vagyok, és emiatt az egész társadalom – de különösen a nők – ezt várják el tőlem. Emiatt úgy gondolkodtam és úgy is viselkedtem, mint egy kis köcsög. Nem álltam ki magamért. És ebből az emberek azt a következtetést vonták le, hogy én ilyen vagyok a lelkem legmélyéig.

Meg fogtok lepődni, bazmeg. És ennek most már örökre vége van. Most már kiállok magamért. A férfiakkal szemben is, a nőkkel szemben is. Fogok én még jópár embernek kurva nagy meglepetéseket okozni.

Feltételezem az emberek egy része azt fogja majd gondolni, hogy “kilóg a nyúlláb”, hogy elkezdtem megjátszani magamat, hiszen nem ilyennek szoktak meg. Lesznek olyanok is, akik megpróbálnak majd mindenáron visszatuszkolni a korábbi szerepembe, annyira zavarni fogja őket ez a változás.

Nem számít. A lényeg itt van a fejemben. Mindig is itt volt, nem a külvilágban.

31Anna
Olvasó
31Anna

Idős férfi elvesz egy fiatal csinos nőt. A nászéjszakán a nő elkezd sopánkodni:
– Úgy is meghalunk, úgy is meghalunk!
Mire a férj:
– Már miért halnánk meg?
– Hát – mondja a nő -, te az erőlködéstől, én meg a röhögéstől

Marcell
Olvasó
Marcell

Ezen legalább elmosolyodtam :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Elmegy a skinhead a kocsmába
– Jó napot! Szolgálnak itt ki cigányokat?
– Hogyne, kérem.
– Akkor adjon kettőt a kutyámnak.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

A sikeres, gazdag üzletasszony férjül veszi a szép de szegény csippendélfiút.
A nászéjszakán felsóhajt: Ugye drágám, bennem is van szép?
Igen, de mindjárt kihúzom!

Meske
Olvasó
Meske

“…és azért az oldschool stricik értettek a nőkhöz”.
“Nem szeretem ezt a szót. A stricit. Én menedzser voltam.”

https://videa.hu/videok/film-animacio/a-vilag-masodik-legjobb-gitarosa-teljes-film-UN4PzahLQjIhPOQ8

Kedves szösszenet egy különc és oldschool striciről Woody Allen rendezésében. A hang egy kicsit csúszik.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Ez egy faszság. A nőkre kondícionált igazságüggyel hamar a börtönben leszel. De tégy ahogy akarsz. Ja, ha nem erőszakkal veszed el? Hanem? Te vagy Brad Pitt?

tobbneju
Olvasó
tobbneju

A “szakmai” anyagról volt itt már korábban jó cikk: https://www.ferfihang.hu/2015/06/09/bevezetes-a-piros-pirulaba-4-briffault-torvenye/ Ha a férfi otthon marad, akkor jó eséllyel kevesebb pénzt fog keresni a nőnél. Egy nő nem marad meg olyan kapcsolatban, amiből nem származik anyagi előnye. Baszni baszik nála csóróbbal is, de együtt élni túl sokáig nem fog vele. Leginkább egyáltalán nem fog. Ha meg az együtt élés alatt következik be a férfi anyagi lemaradása, akkor is érvénybe lép a Briffault szabály.

31Anna
Olvasó
31Anna

És te mindent elhiszel, amit leírva látsz?

Mellesleg a családdal valakinek törődni kell, a gyerekeket valakinek gondozni, nevelni kell. Aki ezt megteszi, annak nyilvánvalóan kevesebb lehetősége van a pénzkeresésre. Épp ezért tekintik a házasság alatt szerzett pénzt közös vagyonnak. Ami ellen viszont gyakran ágál a jól kereső fél, feledve azt, hogy a párja tette lehetővé számára azt az időt, amikor volt lehetősége pénzt keresni.

Senki nem szereti, ha eltartottnak tekintik, és nem tisztelik a munkáját, erőfeszítését. A férfiak sem. És a nők sem.

Mister Drebin
Olvasó
Mister Drebin

—MODERÁLVA—
TARTALOM NÉLKÜLI SÉRTŐ MEGJEGYZÉS. SAJNOS NEM NYERT.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Azért a te kommented tartalma is elég kevéske Frank!

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Nem 31Anna én csak azt hiszem el, amit te leírsz. Ennek ellenére érdekes módon sokkal stabilabbak azok az együtt élések, ahol a férfi keres többet. Esetleg számolj be nekünk arról, ha valamelyik gender tanszéken elemezték együtt élő párok esetén a szétköltözésük előtti évben a pár jövedelmi arányait/ingatlan, egyéb vagyonuk arányát. Meglepő adatok lennének ezek neked. De nincs ilyen kutatás, hiszen csak a szerelem számít, arról meg mindenki azt mond amit akar.

31Anna
Olvasó
31Anna

Nevetségesnek tartottam , ahogy egy ilyen fércmű, mint a Red Pill megpróbál megalapozott tudománynak látszani, és úgy idézed az egyik világrengető megállapítását, mint egy axiómát. :)

Nem létező kutatásra felesleges hivatkoznod. A válások nagy száma alapján szerintem a válások messze többségénél a férj keres többet.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Egy komoly és végzetes hiba van az érvelésedben: én együtt élésekről beszéltem, míg te házasságokról. Alapvető tétel, hogy a házasság a férfiakra nézve igen előnytelen jogintézmény. Minden aranyásó irigykedve nézte Rogánné válását, újabban meg a Mészáros Lölőné válását. Ezek a nők azért váltak el, mert házastársként annyit szakíthattak, hogy nagyon megérte nekik elválni. Közismert bon mot: ettől a férfitól én is szívesen válnék. Élettársként/házassági vagyonjogi szerződéssel ezek a párkapcsolatok nem bomlottak volna fel. És ebben tökéletesen igazad van: a házasságok jelentős része azért bomlik fel, mert a szakított pénzzel a nő már jól elvan egyedül is, nincs már szüksége a férje jelenlétére. Nem veri őt senki, csak unja magát és újra szeretne orgazmusokat átélni jó faszikkal, anélkül hogy a férje ebben zavarná. Ha a gender tanszékek pl. azt is kutatnák, hogy házasságok bontása esetén hogyan alakult a jövedelmi/vagyoni helyzet a felek között a házasság időtartama alatt, annak itt mi nagyon örülnénk. Hogy ne csak a megérzéseink támogassák a valóság leírását. Mert meglepő adatok lennének azok, nekem elhiheted.

Hunn
Újságíró

Kedves 31Anna! Pusztán önmagában az a tény, hogy a Red Pill-t egy fércműnek nevezed bizonyítja azt, hogy a leghalványabb segédfogalmad sincs arról, hogy miről beszélsz, csak beszélsz itt össze-vissza. Én a helyedben meg sem szólalnék. (A Red Pill az nem egy könyv, te ostoba liba! Fércmű, LOL)

31Anna
Olvasó
31Anna

Te ostoba tyúk, honnan veszed, hogy a Red Pill-t én egy könyvnek gondolom? Miből gondolod, hogy fércmű csak könyv lehet?

Naooo
Olvasó
Naooo

Kötés horgolás megy?

Hunn
Újságíró

Milyen ostoba tyúk??? 31Anna, te hülye picsa, neked még az sem esett le, hogy én férfi vagyok???

Főttkrumpli
Olvasó
Főttkrumpli

Kedves Anna,

Engedd meg, hogy pár gondolatot megosszak veled a témában. A Red Pill nem próbálja meg magát tudománynak beállítani, ellenben a Gender Studies kényszeresen próbálja azt hazudni magáról, hogy tudomány. Ennek leleplezésére tudom ajánlani brainwash című filmet, amit egy volt szociológus humorista forgatott egykori kollégáival. A film hatására egy pár évre bezárták “átszervezték” a gender tanszékeket Norvégiában.

Sajnos csak angol felirattal találtam meg neked, de szerintem már itt a férfihangon is volt linkelve korábban magyarul:
https://www.youtube.com/watch?v=E577jhf25t4

Szóval a Gender Studies hazudja magát tudománynak. Lehetne valós tudomány, ha valós társadalmi kutatásokat végeznének, valós statisztikák és működő modellek alapján – férfiak és nők társadalmi helyzetére egyaránt kitérve. De ehelyett az történik, hogy pár szociológus bölcsész valóságtól elrugaszkodott elméleteket gyárt, majd erről konferenciákat szerveznek és vitatkoznak. A valóságból csak azokat a tényeket hajlandóak befogadni ami az elméletükbe passzol, minden mást elvetnek (innen a dolog nem tudomány). Erre mutat rá a fenti film. Még ez sem lenne baj, ha:
1. nem a mi adónkból akarnák mindezt finanszírozni,
2. nem akarnák ezután az elefántcsonttoronyban hozott megállapításokat mint “tudományos eredményeket” a társadalomra ráerőltetni, amit sokat társadalom-mérnökösködésnek hívnak.

A red pill nem tudomány, de nem is akar az lenni. A red pill – ahogy az utalással nevéből is adódik – arra pillanatra utal, amikor valakinek felnyitják a szemét a valóságra, az addigi világképével szöges ellentétben. A red pill ennyi akar lenni, nem több és nem kevesebb. És hidd el, nagyon sok férfi számára, akiket pici gyerekkortól egy álomvilágra nevelnek a nőkkel kapcsolatban, pontosan így hat. Nem csak a “villanyszerelő, szakács, gazdálkodó” (sic!) egyedekre, hanem mindenkire, aki követte a mindenhonnan folyó “jófiús” vonalat és arra jött rá, hogy társadalmilag megvezetik. Nem csak a csúnyák és bénák, hanem mindenki.

Ha érdekel, szívesen írok még a dolog hátteréről is, de már így is hosszú lett…

31Anna
Olvasó
31Anna

Végigfutottam a Férfihang témával kapcsolatos cikksorozatán.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Esetleg olvasd is el, futás után.

Hunn
Újságíró

Egy nőnek teljesen felesleges magyarázni a Red Pill-t, feminista nőnek magyarázni pedig olyan, mint sajtreszelővel rejszoni.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Norvégiában elvégezték az elemzést.
Rossz hírem van.
IGAZ!

Naooo
Olvasó
Naooo

Nő kezébe még mindig nem való a pénz, hanem a fasz.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Hé Zoli, ez már majdnem olyan volt mintha bevetted volna a Red Pilit. Még nem, még csak szopogatod… de jó úton jársz! :-)

LeelooDallas
Olvasó
LeelooDallas

Gondolom abban mind egyetértünk (és a cikk is említi), hogy nagyon kevés magyar család engedheti meg magának azt, hogy egy keresetből éljen. A feminista retorikával ellentétben a szülő nők többsége arra vágyik, hogy otthon maradhasson a babájával és megélhesse az anyaságot. Az én ismerőseim/barátaim mind dolgozó, nagyon jól kereső nők és mégis kivétel nélkül otthon maradtak babázni, illetve akinek éppen úton van a gyermek, az is így tervezi. Egyszerűen ezt nem tudja elképzelni az, aki nincs benne, de minden más olyan lényegtelennek tűnik hirtelen. Az amerikai és francia ismerőseim, akiknek röhejes pár hét, illetve pár hónap áll rendelkezésükre szülés után, ha nem akarják elveszíteni a munkájukat, nagyon szenvednek ettől a helyzettől, a babákról nem is beszélve. Én azt sokkal inkább tartom elnyomásnak.

Szerintem a szerepcsere ritka és általában a kényszer szüli, vagyis a nő annyival többet keres, hogy nem eshet ki a bevétele a családi kasszából. Egy ilyet nagyon közelről végignéztem a gyakorlatban is. A barátnőm jóval többet keresett a férjénél, bőven ötjegyű havi fizetése volt és nyilván nem forintban. Ráadásul a férj egy leépítés áldozata lett a babavárás alatt, úgyhogy megbeszélték, hogy ő lesz az, aki tovább otthon marad. Mivel külföldön élnek, alapból egyébként is talán csak két hónap járt volna a barátnőmnek, de a cég nagyon akarta őt, így kialkudott magának majdnem egy évet és még pár extrát. Szóval egy évig egyikük sem dolgozott, hanem otthon babáztak együtt, majd amikor visszament, még egy darabig támaszkodhattak a férj idejére. Azért azt mondta nekem a barátnőm, hogy nem akar hosszútávon háztartásbeli férfit csinálni a férjéből, mert szerinte az kicsinálná az önbecsülését, meg ő se akar ennyit robotolni. Szerencsére ez megoldódott, azóta a férj is el tudott nagyon jól helyezkedni és mivel már két gyerekük van, a barátnőm is kialkudott magának egy részmunkaidős home office-t. A férjjel beszélgettem múltkor és azt mondta, hogy életük legjobb időszaka volt az az egy év, amit a család együtt tölthetett és nagyon sajnálja, hogy a második babával nem lesz meg ez az ő saját kis privát időszakuk. Nekem az a tanulság, hogy mint kb. mindenhez, ehhez is egy jó kapcsolat kell, magas önismeret és jó sok beszélgetés. (A barátnőm szerint az is hasznos volt, hogy így volt idejük jó sokszor ágyba bújni pont abban az időszakban, amikor általában a friss szülőknek a fogmosás is egy komoly projektet jelent ;))

Reszet Elek
Újságíró

Ez jó kis komment.

Deadpool
Újságíró

Ne haragudj, de eddig bírtam ki. Muszáj megkérdeznem: ugye te Delin vagy? :)

LeelooDallas
Olvasó
LeelooDallas

Ciki vagy nem, de rákerestem, hogy mi az a “delin” :) Aztán rájöttem, hogy valószínűleg egy személyre gondolsz, de nem vagyok az. Vagy ő.

Kalman
Újságíró

Ezt csak belinkelem ide – TikTok videó, amin vicces módon előadja egy lány, hogy mit is szeretne: https://twitter.com/mattwalshblog/status/1309551522355785729

Hunn
Újságíró

Ezek a fiatal nők annyira édesek, amikor nyíltan kijelentik ország-világ előtt, hogy ők bizony férfiakat akarnak az életükbe, nem pedig feminizmust! Hát lehet őket nem szeretni?

LeelooDallas
Olvasó
LeelooDallas

A motiváció viszont nem mindegy. Mert ha ez a lány simán csak egy figyelemhiányos kamasz, aki utálja az iskolát, akkor simán mondhat ilyeneket, miközben fogalma sincs, hogy miről beszél.

Hunn
Újságíró

LeelooDallas, hát persze, hogy a szülő nők többsége – a feminista retorikával szemben – valójában arra vágyik, amit te is írsz. Ugye nem gondoltad te is azt, hogy a feminizmusnak valaha is célja lett volna az, hogy a nőknek jobb legyen, hogy a nők boldogabbak legyenek?

A feminizmus nem azért biztosít igazságtalan előnyöket a nőknek, hogy a nőknek jobb és boldogabb élete legyen, hanem azért, hogy le legyenek kenyerezve, és cserébe szó nélkül hagyják, illetve támogassák a férfiak tönkretételét.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Off egy kicsit…. Itt ez a szép, 39 éves színésznő, a Kerekes Vica. Néhány filmben láttam is. Most az anyjával kettesben időz – színház és szerepek hiányában – Füleken, a szülői házban. És itt a modern nő filozófiája is a cikkben: “Voltak kapcsolataim, amelyeknek az alakulása vagy a lezárása fájdalmat okozott, de aztán mindig új lehetőségek nyíltak. Ha nem ért volna véget az egyik párkapcsolatom, nem ismerkedhettem volna meg más csodás férfiakkal. El tudom képzelni, hogy lobogó, szőke hajjal, fehér paripán feltűnik az utca másik oldalán a herceg…” Minderről mindjárt 40 évesen, anyámmal kettesben a szülői házban…. Akit ez a nő “hercegnek” tartana, az már soha nem fog felbukkanni az ő életében. https://168ora.hu/kultura/szep-kerek-eletet-eltem-191895

Hunn
Újságíró

Korához képest jól tartja magát, úgyhogy megdugni azért meg fogják.

Én úgy szoktam ezt a helyzetet megmagyarázni az ilyen csajoknak, hogy: -“Emlékszel még a legjobb pasira azok közül, aki 20 és 25 éves korod között szívesen elvetttek volna feleségül? Na, ő volt a nagy Ő.”

LeelooDallas
Olvasó
LeelooDallas

Manapság egy szép 39 éves nő simán találhat magának jó minőségű párkapcsolatot, még gyerekkel is. Az más kérdés, hogy ez az ezotéria + “anyukámmal élek” kombó elég végzetesnek tűnik párkeresés szempontjából. Még férfiaknál is.

Reszet Elek
Újságíró

Család nélküli kapcsolat nem lehet jó minőségű. Gyerek nélkül meg nincsen család. Negyven fölött szülni nehéz történet.

Horvath Anton
Olvasó

Sőt, még negyvenesen is… Na pont ez az a feminista duma, amibe sokan befürödnek, aztán mennek 35 plusszosan a lombik programba. Mert ugye addigra megvan az anyagi jólét az anyasághoz, meg mivel ekkorra leadják a kurva nagy igényeket is ami a férfiakra vonatkozik, így még találhatnak is ténylegesen egy apa donort. Aztán jön a pofára esés, mikor a sok befektetett lóvé ellenére se jön az a gyerek, vagy még rosszabb ha kiderül hogy már nem is lehet. Én nem szívesen öregednék meg egy ilyen nővel, aki nagyon akart gyereket, csak kiderült hogy a saját tökéletesre várakozó életmódja, az ezáltal feleslegesen elcseszett idő miatt nem lehetett végül neki.

LeelooDallas
Olvasó
LeelooDallas

Nem mondtam, hogy helyes, csak azt, hogy így van.

31Anna
Olvasó
31Anna

Mint ahogy arra is rengeteg példa van, hogy egy nő fiatalon feleségül megy, szül több gyermeket, aztán x év után tönkremegy a kapcsolata, mondjuk lecserélik egy fiatalabbra, megcsalják, semmibe veszik, házicselédnek tekinti a
kedves férj feleség helyett. És ott állt középkorúan, minimális szakmai tapasztalattal, megalázottan. Dolgozhat éhbérért.

Mindkét esetre van jó és rossz forgatókönyv.

Hunn
Újságíró

Rengeteg példa, kedves 31 Anna? MINDIG a nő választ, és ezen rengeteg példa során is mindig a nő választott. Te most tényleg a nők rossz választásának felelősségét akarod rátolni a férfiakra??? Tipikus feminista, baszod. Megérdemeltek minden rosszat, ami valaha is történt, történik, vagy történni fog veletek. Dögöljetek is meg éhen, megalázottan, egyedül megöregedve.

31Anna
Olvasó
31Anna

A párok egymást választják. Közös a felelősség. Te tolod a felelősséget csak a nőkre. :)

Hunn
Újságíró

Tudod mit, 31Anna? Szexi fiatal nők esetében mi férfiak úgy szoktunk csinálni, mintha kíváncsiak lennénk a véleményükre. Meghallgatjuk a hülyeségeiket, néha bólogatunk is, meg mondogatjuk, hogy igen, igen, miközben legtöbbször valami másra gondolunk.

Ezt abból a megfontolásból tesszük, hogy így valszeg előbb meg fogjuk tudni őket baszni, mint ha konfliktus lenne – ebben amúgy tévedünk. Tőlük sem lenne szabad elviselnünk a faszságaikat.

Te szerintem már nem tartozol bele ebbe a körbe. Magyarul a véleményed semmiben sem számít, úgyhogy akár meg is tarthatod magadnak. Semmi okunk nem maradt elviselni a hülyeségeidet, egyáltalán meghallgatni a gondolataidat, vagy úgy tenni, mintha érdekelne minket amit mondasz, mintha valamit is számítana nekünk a tetves véleményed.

Tulajdonképpen egy olyan nővel, akit nem megbaszni akar az ember, nincs is értelme leállni egyáltalán beszélgetni, úgysem fog mondani semmi olyat, amit érdemes lenne meghallgatni.

Részemről ezzel az utolsó kommentemmel be is szüntettem a továbbiakban mind ezen az oldalon, mind a való életben a feminista nőkkel történő bármiféle vitát, egyáltalán: bármiféle kommunikációt, mégpedig egész hátralevő életemre. Nincs mit megbeszélni velük. Nekem erre nincs elpazarolni való időm. Beszélgessen, cseréljen eszmét veletek a hóhér, vagy a béták hadosztályai. Nekem dolgom van.

Az oldalnak pedig javaslom a nők végleges kitiltását a kommentszekcióból, ugyanezen okokból.

31Anna
Olvasó
31Anna

És a főnöknődet hogy fogod elkerülni, te nagy alfa? :)

Hunn
Újságíró

Maradjunk annyiban, hogy amíg amúgy is azt csinálom, amit magamtól is tennék, addig eljátszom, hogy ő a főnököm. Aztán ha átlépné ezt a határt és véletlenül komolyan venné a dolgot, akkor elküldöm a jó büdös kurva anyjába. Téma lezárva.

31Anna
Olvasó
31Anna

10 percig sem bírtad, hogy csendben maradj. :D

Blackur
Olvasó
Blackur

Hunn annyi sört igyak ahányszor ezt megfogadtad. Mégis a 3 ból akármelyik idetéved Te vagy az első aki parttalan vitákba bocsájtkozva felcseszi magát. Miért?:)

Hunn
Újságíró

Azért, Blackur, mert a fenti kommentemben kifejtett gondolatok most nyertek csak bennem végleges formát. (Amiért akár örökké hálás lehetnék – de nem leszek – 31Annának, hiszen az ő negatív behatása nélkül sose vittem volna végig a logikus végkifejletig azt a gondolatot, hogy a feminista nőkkel teljesen felesleges egyáltalán leállni beszélgetni bármiről is…

Plusz poénból még egy választ is írtam neki, miután leírtam, hogy soha többé nem válaszolok, mert tudtam, hogy úgyis felemlegetitek majd korábbi hasonló kijelentéseimet. Azok során még nem jutottam el ezekig a jelentős végkövetkeztetésekig, mint amikhez fentebb eljutottam. ez a válasz a miértre.

Két dolog biztos: 1. nem látom értelmét a feministákkal, feminista nőkkel történő bármiféle kommunikációnak férfi részről, és 2. nem látom értelmét semmiféle, nő vagy nők hozta szabálynak alávetni magamat (legyen szó akár feministákról, akár nem, és legyen szó az élet bármely területéről). Én a továbbiakban tényleg ehhez kívánom tartani magamat.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Kár, hogy a gender tanszékek nem nagyon foglalkoznak semmivel LeelooDallas. Pl. kutatni kellene a következő kérdést: – Válását követő 15 évben egy gyerekével/gyerekeivel élő nő hány évig élt együtt férfival közös lakásban? Mert ilyen kutatás nélkül súlytalan a mondatod, miszerint “Manapság egy szép 39 éves nő simán találhat magának jó minőségű párkapcsolatot, még gyerekkel is. ” Mert milyen a jó minőségű párkapcsolat? A felesége mellől pl. motorozni induló alfa hím szombat délelőttönként az elvált férj kapcsolattartási ideje alatt jól megdöngeti anyukát, aki 3-szoros orgazmust él át? Együtt élés nélkül a “jó minőségű párkapcsolat” nem is értelmezhető. Az max. szabadidő partnernek nevezhető, ha elmennek együtt mondjuk színházba. De inkább csak kúrópajtinak kell az ilyen nő.

LeelooDallas
Olvasó
LeelooDallas

Én abszolút együttélésre gondoltam és a tágabb ismeretségi körömből indultam ki, ami nyilván nem reprezentatív, de nekem akkor is az a tapasztalatom, hogy nem kerülnek kilátástalan helyzetbe a harmincas, negyvenes nők válás után. Mondjuk ezek az emberek egzisztenciálisan magasan a magyar átlag fölött vannak, ami valószínűleg szintén nem mindegy. Nem válnak a gyerek-munka-válás háromszögben leharcolttá. Azt pedig továbbra is tartom, hogy aki szép, annak nagyon sokáig nagyon jók a párválasztási esélyei. Nem azt mondom, hogy igazságos, hanem hogy így van.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Akkor örülünk az “egzisztenciálisan magasan a magyar átlag fölött” lévő ismerősnőid válás utáni boldogságának, ami azért kb. a Sarka Kata – Rogánné tengelyen értelmezhető csak. A valóság meg kb. a következő: egy válással keletkezik egy 2 gyerek után 40 % tartásdíjat fizető nyomorgó férfi, meg egy hétvégente a gyerekek távollétében társkeresőről/innen-onnan kúrogató nő. És a facebookon általában az ilyen nők rohadt boldogok, míg a férfi meg borítóképnek beállítja a gyerekei fotóját és nem tűnik annyira boldognak. Én meg ezt látom. De a gender tanszék szerint én egy hímsoviniszta disznó vagyok csupán, ha ezt veszem észre a világból. https://index.hu/gazdasag/2019/03/11/oriasi_hazat_epit_a_svabhegyen_sarka_kata_uj_parja/

LeelooDallas
Olvasó
LeelooDallas

Nem tudom, hogy min porogtel be, egy konkret not hoztal fel peldanak, erre irtam oszinten, hogy egy ilyen szep no 39 evesen is talal maganak parkapcsolatot, akar gyerekkel is, de hozzatettem, hogy az, hogy ezoterikusan megkattant es az anyjaval el, nyilvan nem valik elonyere.

En elhiszem neked azt, amit az atlagrol irsz, de valojaban nem tudom, nem sok ilyet ismerek. Tartosan es egyaltalan nem megallapodot tobbet, mint elvaltat. Ferfit es not is.

Marcell
Olvasó
Marcell

Ismerek ilyeneket, elvált 35-40 éves MILF-ek, valóban nem leharcoltak még. Állandó pasija egyiknek sincs, aki össze is költözne velük. Csak motorral, autóval pár órás látogatásra vagy 1-1 éjszakára érkező lovag (esetleg el is mennek együtt valahová néha wellnessezni vagy mittomén). (A lakókörnyezetemből – elég sok jómódú lakik ebben a “lakóparkban”, az átlagnál jobban kvalifikált és jobban kereső nők is – vettem a példákat, a többségükkel csak köszönő viszonyban vagyok, de látni látom amit, főleg amióta home office-ban vagyok:))

kerhani2
Olvasó
kerhani2

Miért nem dugod őket te? Nem is kell messzire menni.

Marcell
Olvasó
Marcell

Csóró is vagyok meg csúnya is. :D Na jó, egyikre majdnem nyomultam, lett is volna talán esélyem, de már elköltözött :D

kerhani2
Olvasó
kerhani2

Akkor verd őket, lehet, hogy az bejön :) Nem azért vagy ezen az oldalon, hogy alfásodj?

Marcell
Olvasó
Marcell

Nem, már nem azért.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Ahhoz azért vagy nagyon jól kell kinézni, vagy kimondottan jól kell kinézni… hogy hump and dump mehessen.

Marcell
Olvasó
Marcell

Nem feltétlenül , de természetes alfának kell lenni hozzá lehetőleg.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Én upoltalak, de: “párválasztási esélyei”, írod. Nem igazán, szerintem. Kúrási esélyei. A párválasztás az családot feltételez, legalábbis szerintem. Gyerekkel, otthonnal. Lesz neki valaki, de max olyan valaki, akinek már a gyerek (akár elváltan) megvan.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

“Kúrási esélyei” – ez jó. Kissé részletesebben: “kúrási esélyei olyan férfival, akitől még orgazmusa is van”. Mert mikor már csak olyanok jelentkeznek kúrni is, akikkel nincs kedve, akkor már “kúrási esélyei” sincsenek. Lenne aki Kiszel Tündét is megbaszná még, de ahhoz az emberhez már Kiszel Tündének nincs kedve. És akkor Kiszel Tünde “kúrási esélye” egyenlő a nullával már vagy 20 éve. https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/nem-elegedettek-a-rajongok-kiszel-tunde-uj-naptaraval/vj7vxk0

LeelooDallas
Olvasó
LeelooDallas

Kiszel Tünde 60 éves és valószínűleg elmebeteg, akin mindenki csak nevetni szokott. Épeszű férfinek régebben se kellett ő szerintem. Nem jó példa. Viszont ha már példák, ott van Szekeres Nóra, aki két gyerekkel, elváltként összejött egy tök sikeres, jóvágású pasival és még szült is egyet neki. Az unokanővérem három gyerekkel maradt negyven évesen egyedül és végülis lett párja és nem valami “csóró és csúnya” (az egyik hozzászólót idézem), hanem kifejezetten jóvágású és vagyonos férfi (bár tény, hogy kevésbé, mint az unokatesóm családja). A két nőben az a közös, hogy kellemes a személyiségük, gyönyörűek és jómódúak. Ez utóbbit csak azért hozom fel mindig, mert azt el tudom képzelni, hogy a pénz, azaz annak hiánya akadály lehet, valószínűleg én se szívesen tartanám el más gyerekét.

kerhani2
Olvasó
kerhani2

Hát kedves Dallas, én is tudok olyanról, hogy a faszi elvette a 30-as évei végén járó 3 gyerekes jó bőr anyukát, és csinált még neki egy gyereket, de ezen az ember csak szánakozik. Én 25 évesen is tudtam, hogy más levetett babájával nem fogok családot alapítani, mert ha az ember egy kicsit keres, talál normális nőt. Nem tudom mi vesz rá jóképű, kulturált, intelligens embert, hogy összeálljon egy ilyen nővel, de erősen kétségbe vonom az elmeállapotát.

LeelooDallas
Olvasó
LeelooDallas

Szanakozhatsz, szived joga, en nem minositettem ezeket az eseteket, pusztan jeleztem, hogy leteznek. Csak valamiert ez a teny itt mindig felpaprikaz nehany embert. Marmint az, hogy nem minden, a taplaleklanc csucsan levo ferfi valaszt huszoneves gyermektelen partnert es sokszor nem is torekszenek ra. Illetve nem minden elvalt anyuka ocska ribanc, akire magany es szenvedes var elete vegeig.

kerhani2
Olvasó
kerhani2

Gondolkodó ember bizonyos mintákból összeállít magának egy összefüggést. Pl: nyáron meleg szokott lenni, cigányban nem bízok meg. Kiérdemelhet egy cigány is bizalmat, de nem egyszerű, és sose lesz felhőtlen. A gyerekek meg a liberális nők nem vonnak le következtetéseket, és náluk mindenki tiszta lappal indul.

Reszet Elek
Újságíró

A liberális nőknek is megvannak a sztereotípiái. A gond csak az, hogy ezek nincsenek beszélő viszonyban a valósággal. Ezért önveszélyesek bizonyos vélekedéseik. Mint az a bizonyos félhülye úr, aki kígyót melengetett a keblén.

tomgal
Olvasó
tomgal

Sok ilyen eset van, több,mint gondolnánk, közvetlen környezetemben unokatesóm is harminc végén ment újra férjhez két gyerekkel és egy elég tehetős , sármos pacákhoz (neki is van gyereke). A “celeb világ ” teli van ilyenekkel , (pedig aztán ők válogathatnának a fiatal pipikből) ez fel is tűnt a nyáron. Közös nevező,hogy a nőnek kurva jól kell tartania magát-akkor a gyerek-gyerekek sem akadály és valóban az sem árt, hogy legyen némi egzisztenciája. (jó eséllyel a szubmisszívabb, kedvesebb természet is segít)

Ha valaki alfa kategória, akkor az a Noszály Sanyi :

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/noszaly-sandor-pall-orsolya-parkapcsolat-titkolozas-szerelem/vpkp9ph

Több fotó Orsikáról :
https://player.hu/sport-3/pall-orsi-rudtanc-anyuka-instagram/

De itt van ő is, félfeka , két gyerekkel :

https://femina.hu/hazai_sztar/onyutha-judit-parja/

A 44 éves Bereczki miért a 48 éves Pokornyit vette el (kamaszgyerekkel) ?

https://www.fecsego.eu/2018/07/14/bereczki-zoltan-felesegul-vette-pokorny-liat/

stb, stb, stb.

Van az a kor, állapot, tapasztalás, amikor már tényleg csak az számít, (a kívánatos külső mellett),hogy hogyan értik meg egymást hosszú távon.

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Ja, sok ilyen eset van:)

És ugye a végkövetkeztetés, hogy:” amikor már tényleg csak az számít, (a kívánatos külső mellett),hogy hogyan értik meg egymást hosszú távon.”

Mármint a nőre érvényes a “kívánatos külső”:)DDDD

Vagyis előfeltétel, hogy “a nő kurva jól nézzen ki”, akkor őt a férfi “megérti”, cserébe a férfi elég gazdag legyen, amit meg “a nő érti meg” :)DDDDD

Noszály Sanyi nem nagyon volt soha alfahím, teherbeejtett véletlenül egy csajt, azért van egyszem lánya…… a jelenlegi kurópartnere meg rúdtáncos, elbűvölte a sok eszével ezt az “alfát”:)

A “félfeka” bétabuxáról ne is beszéljünk….

Bereczki sem vette el Liát, csak a színpadon:), ezt sikerült benézni:) csak kúrogatja, amúgy meg Berecki “értékét az adta”, hogy Szinetár Dóra férje volt:)

tomgal
Olvasó
tomgal

Senki nem vonta kétségbe , hogy jól kell a nőnek kinézni, ki beszélt itt észről ?

Azért elég röhejes, ahogy Noszályt “leminősíted” ( savanyú a szőlő ? )
Akit teherbe ejtett,az a felesége volt ,de hívhatjuk csajnak.

A félfeka bétabuxa elég patriarchális bétának :

” Minden nőnek fontos, hogy egy férfi milyen édesapa, és rajta azonnal láttam, hogy tökéletesen bánik csemetéivel. Következetes, és ha kell rám szól. Irányítás szempontjából ő a főnök, mellette bátran hátradőlhetek. -mondta Judit a HOT! magazinnak ”

Bereczki valóban nem vette el Pokornyit,csak együtt élnek, de nem is kizárólagosan házasságról volt szó , hanem hogy tartós együttélésre párt találnak.

De vannak itt még érdekességek :

https://femina.hu/hazai_sztar/polyak-lilla-eskuvo/

https://femina.hu/hazai_sztar/detar-eniko-parja-hazassag/

Malena
Olvasó
Malena

…….már megint kivénhedt kurvákat promotálsz.

tomgal
Olvasó
tomgal

Pont erről van szó, hogy bizonyos esetben még a kivénhedt kurvák is :)

Dehogy promotálom,csak jelzem ,hogy van ilyen , létezik a jelenség.

Malena
Olvasó
Malena

Malena, Malena……

tomgal
Olvasó
tomgal
Malena
Olvasó
Malena

Ne terelj, Malena……

Naooo
Olvasó
Naooo

Van az a pénz.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ezt az oldalt értjük, de miért éri meg a pénzes faszinak egy harminc vége, vagy negyvenes (több)gyerekes nővel tartós kapcsolatra lépni ,miközben kaphatnának a pénzükért sokkal fiatalabb, gyerektelent is ?

Logikus lenne a fiatalabb, nem gyerekes, a jelenség mégis létezik.

Malena
Olvasó
Malena

Az a helyzet Vivi, hogy kérdéseid elárulják a “női lélek” dilemmáit, hogyaszongya : “miért éri meg neki”???

Nehéz elképzelnie még egy felvilágosult, “középen álló” nőnek is azt a “koordináta rendszert”, amiben nem szerepel a “megéri” kifejezés.

Ez egy nő számára értelmezhetetlen.

És ilyenkor jön az, hogy megint a saját szemszögödből kiindulva, az általad “alfának látott” (de valójában csak számodra azok) egyedek viselkedését szeretnéd megérteni és a végén oda lyukadsz ki, hogy hát azok a nők “ilyen sokat érnek”, hogy lám, az “alfák” is hajlandóak velük leállni. És ugye beindul nálad ilyenkor a kivénhedt ribancokra vonatkozó “Promote ON” üzemmód….

Hozod a példákat a “bezzegribancokra”, miközben csak annyiról van szó, hogy ezek az “alfának látszó tárgyak” itt ki is maxolják a lehetőségeiket, kúrnivaló milfekkel “megelégszenek”, miközben a “valóban alfák” minimum egy húszassal az alatti, tényleg “értékes(ebb)” nőket kúrnak.

Encike gyerektelen balfasza mint etalon, Polyák Lilla toyboy-a meg hasonló a Görög Laci -Hernádi Judit, dugom , amíg kívánom, olyan Demi Moore-Ashton Kutcher utánlövés, de amikor kikúrja magát és kikupálódik akkor fiatalabb után néz…., ha gyereket akar.

tomgal
Olvasó
tomgal

X ,megint beindult a leplező, konteó nyomorod, hidd el az lesz a vége , hogy senki nem áll veled szóba te pöcs :)
Ezért mintha már néhány regeddel ki lettél volna tiltva . De leszarom, ha téged ez szórakoztat, a kutyát sem érdekli a véleményed.

Egyébként pont arról szól a kommentfolyam, ( már ha bírnál értelmezni), hogy a férfiak számára érthetetlen, hogy miért állnak össze ilyen korú gyerekes nőkkel nem béta kategóriájú férfiak . ( tudom, neked Noszály, meg az azeri-orosz milliárdos csak béta)

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Ajjaj, buli van.

Malena
Olvasó
Malena

V, kissé több méltóságot, ha lebuksz.
Ez a pöcsözés bántóan vérszegény, ahogy a fenyegetőzésed is:)

Ráadásul csúsztatsz, egyetlen férfi számára nem volt kérdéses, hogy miért, de a hörcsögödnek muszáj racionalizálnia, így az általad “alfának” látottak “rangon aluli” választása így nyer értelmet, hogy ezek a leharcolt ribancok “egyéb értékeit” szeretik, és így promotálhatod őket megint.

31Anna
Olvasó
31Anna

Ahogy elnézem, a te hörcsögöd racionalizál. :)

31Anna
Olvasó
31Anna

Mert nem méricskélni való félállatoknak tekintik a nőket, hanem társnak. :)

Meske
Olvasó
Meske

Talán látja a nőben és a családjában a lehetőséget (ami mellett más elsiklott).
Talán, mert a legtöbben fiatal nőt választanának, ám ő mégsem a többség, (ha mindenki a sportkocsit tartja menőnek, ő akkor nem azt fogja választani, hanem saját szempont szerint dönt).
Talán a túl nagy korkülönbség a közös fiatalkori nosztalgiát lehetetlenné teszi, ezért olyat választ, aki tudja, mit jelent az, hogy a mi időnkben.
Talán túl feszített volt az élete és a gyerekekkel újra élheti, játszhatja azt, ami korábban kimaradt (előveheti a gyerekkori bakancslistát és nem kell megjátszania magát)
Talán mert egy ilyen nő a családjával tud olyan meghitt hangulatot teremteni, mely felidézi benne az ő egykori családjának otthonát (ha volt ilyen családi hangulat) vagy végre megélheti ezt az érzést, ha korábban nem volt rá lehetősége.
Talán a nő nagycsaládja összetartó, támogató és hasonló értékeket vall, mint ő (apóssal-anyóssal jól, esetleg valóban jól kijön.)
Talán a nő nem zárkózik el a közös gyerektől, így a család mellett lehet vér szerinti apuka is.
Talán így megéri, hogy “unokája” lesz.
Talán azért, mert ha van lehetősége, miért ne tehetné meg?

Ha fonákul nézem:
Talán jó érzéssel tölti el az, hogy segít (mert önzetlen, szolidáris, altruista, stb vagy annak érzi, szeretné érezni magát) ugyanakkor megerősíti a viszonzott hála.

Talán (mindez vagy ennél több egyszerre), talán ebből egyik sem… Ki tudja?
Talán az illető egyszerűbben válaszolna.

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

A sok talán helyett inkább az van, hogy ennyire képes, ennyi a max amit elérhet, vagy ennyire balfasz.

Meske
Olvasó
Meske

Volna olyan férfi, aki ha döntési pozícióba kerül, akkor nem azt választja, ami számára a legkedvezőbb, amit a legjobbnak tart?
Ezek a nők (a családjaikkal együtt) tudhattak valami olyan pluszt, ami az objektív érveken is túlmutatott. Valamiért csak megérte őket választani.

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Volna olyan férfi, aki ha döntési pozícióba kerül, akkor nem azt választja, ami számára a legkedvezőbb, amit a legjobbnak tart?

Volna olyan nő, aki ha döntési pozícióba kerül, akkor nem azt választja, ami számára a legkedvezőbb, amit a legjobbnak tart?

Ezek a nők (a családjaikkal együtt) tudhattak valami olyan pluszt, ami az objektív érveken is túlmutatott. Valamiért csak megérte őket választani.

Persze, az adott egyén számára, szubjektíven, az adott férfi képességei, valós “értéke” és megalkuvási hajlandósága mellett.

Ezek azon ritka esetek amikor a férfi “választ”, vagy, ami valószínűbb, hogy felismerte a valós értékeit és ez a legjobb amit “választhat”.
X gyerekes, kivénhedt (még ha 5-10 évig a dugnivaló kategória) ribancra rászorulni az nem a nő “értékét” , hanem bizony az őt “választó “, “alfának” titulált “férfi” értékét és a számára elérhető “elvárásait” mutatja.

Hunn
Újságíró

Másként fogalmazva, Flagellum Dei, egy feminista társadalomban egy férfi alfaságát NEM az ebben a feminista társadalomban elért társadalmi helyzete határozza meg – legyen az bármilyen magas vagy alacsony – hanem csakis és kizárólag a nőkkel szemben való viselkedése, ideértve természetesen a párválasztását is!!!

Tovább megyek: önmagában az, hogy egy férfi feminista társadalomban kell éljen, automatikusan teszi értéktelenné az ebben elért bármféle társadalmi státuszt, legyen az bármilyen magas, a legeslegfelsőbb szintekig bezárólag!!! Figyelem: nem azt állítom, hogy az elérése nem jár bizonyos előnyökkel, hanem azt, hogy összességében véve mégis értéktelen.

És mindez kiválóan látszik abból, amit nap mint nap láthatunk a médiában arról, hogy hogyan is bánnak, mi mindent megtehetnek azokkal a férfiakkal, akik a mai, feminista társadalomban magas státusszal rendelkeznek… Látható, hogy ezek a férfiak teljesen feleslegesen fektették bele az energiát, hogy elérjék azt.

Természetesen feminista társadalomban magas társadalmi státuszra csakis olyan férfi emelkedhet, aki együttműködik a feministákkal és kiszolgálja őket! Alfahím tehát feminista társadalomban eleve nem kerülhet magasra. Maximum annak ellenében!

Amúgy az mgtow pedig szerintem pontosan ezeknek a megkerülhetetlen tényeknek a belátását jelenti. Nem a világtól vonulunk el, csak a feminista társadalomtól, és vele párhuzamosan létezve harcolunk ellene.

Mert a fentiekből látszik, hogy feminista társadalomban nincs értelme státuszra törekedni. Annak van értelme ha kigyúrjuk magunkat, mert pina azért csak kell az embernek, baszni néha muszáj, de semmi több részvételre nincs szükség.

Magukra kell hagyni a feminista nőket, működtessék ők a szép új feminista világukat, oldjanak meg ők minden problémát, ehhez mi nem kellünk. És öregedjenek meg és dögöljenek meg egyedül, magányosan.

Viszont ez természetesen nem azt jelenti, hogy ennyiben hagyjuk a dolgokat. Ahol csak a leghalványabb lehetőség is nyílik erre, ott vissza kell vágni, keményen és brutálisan.

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Az “alfaság” egy összetett fogalom, semmi köze a “feminista társadalomhoz”.

Olyan , mint a “jó nő” fogalom. Azt sem a divatvilág, vagy a reklámok döntik el, hogy egy férfinak milyen nőre lesz erekciója, hanem a férfi ösztönei.

Pl. reklámozzák a kövér disznókat, szinte minden férfi hajlandó lenne megdugni őket párszor (nagyon kiéhezve és ha ez számára az elérhető legjobb), viszont nagyságrendileg többször dugna meg egy manökent ( most speciel a dagadtakra gerjedőket ha kivesszük).

Alfa az, akihez vonzódnak a nők, akik felé minimális vagy nagyon kevés feltételt támasztanak, gyakorlatilag “ingyen” felkínálják magukat.

Ennek lehetnek fokozatai, viszont alapvetően a női ösztönök reakciója dönti el, hogy kit tartanak vonzónak, az már szocializációs kérdés, no meg keretrendszer függvénye, hogy ezeknek az ösztönkésztetéseknek mennyire “engedelmeskednek”.

Az “alfaságnak” vannak abszolút és relatív összetevői.

Abszolút összetevő pl. a magasság, testfelépítés, szimmetria, hang, kibocsátott feromon stb.

Relatív összetevők mint pl. vagyon, státusz, viselkedés, önbizalom, kiállás, “kisugárzás” stb.

Mindkét összetevő kategóriában vannak olyan elemek amelyek adottak, “determináltak”, és vannak olyanok, amelyek formálhatóak, fejleszthetőek, változtathatóak.

A férfiak “scannelése” gyors, “azonnali” és adott esetben “látványos”.
A nőké kissé lassabb, több “összetevős”, és sokkal “rejtettebb” .

A férfi nőkkel, vagy speciel az adott nővel “szemben való viselkedése” egy a sok összetevő közül.

Hiába próbál a béta alfaként viselkedni, csak egy “balfasz zaklató” lesz a végeredmény.

Ámíthatod magad, de egy nő számára a státusz az bizony az aduász, az ösztöneiben van a “méricskélés”, az “összehasonlítás”, kinek milyen, mekkora stb….

A te véleményed ebből a szempontból pontosan annyira releváns, mint az MGTOW-ok öntudatos maszturbációi.

Korábban a “feminista kondicionálás” volt a kötőszavad, most azt a “feminista társadalom”-ra cserélted le, de ugyanott tartasz, ugyanúgy jársz körbe-körbe.

Attól hogy (hamis) magyarázatokkal ámítod magad, és hárítod a felelősséget, meg elméleteket gyártasz amelyek felmentenek, ellenben a gonosz cúnya világot, nőket, feministákat, társadalmat etc. teszed felelőssé, addig bizony savanyú marad az a szőlő.

A fotelből való, önfelmentő “elméletgyártás” az nem “harc”.

Többes számban beszélsz, de valójában te nem kellesz a “feminista világnak”, és Esther Vilar óta tudjuk, hogy mindig akad, aki működteti ezt a világot, még a viszonzatlan remény sem szükséges érte, mert ilyen a férfi természete, a nők nem maradnak soha magukra, csak válogatnak, aztán ha már nem jut, akkor hoppon maradnak, de ez a te szempontodból irreleváns.

Mivel “vágsz vissza”, “keményen meg brutálisan”? Elküldöd Annát a picsába, meg megfenyegeted, hogy levágod a fejét, vagy ha őt nem találod, akkor majd random nőnek a fejét, ha eléggé “kiborulsz”?
,

Hunn
Újságíró

Bocsi, Flagellum Dei, láttam itt már tőled pár egészen kiváló hozzászólást mostanában, ezért is bíztam benne, hogy ha valaki, akkor te valószínűleg érteni fogod, hogy miről is beszélek.

Ez a kommented nem tartozott azok közé. De nem para, senki sem tökéletes.

Erre a kommentedre – mégpedig elsősorban a személyemre vonatkozó kitételekre – viszont sajnos csak azt tudom válaszolni, hogy: egy lófaszt, komám.

Elárulom neked, hogy én azokat a férfiakat gondolom a legfárasztóbb köcsögöknek, akik meg akarják magyarázni nekem, hogy ha én sem tetszenék azoknak a nőknek, akik egyáltalán nem kellenek nekem, az bármiféle revelenciával bír rám nézve.

Ne vetítsd ki rám a rólam alkotott téves elképzeléseidet, ne akarj meggyőzni róla, hogy én az vagyok akinek te elképzelsz. Én amióta sikeresen megszabadultam a feminista kondicionálás által a fejembe elültetett, a nőket középpontba helyező és piedesztálra emelő látásmódtól, a női szexuális stratégiát és hipergámiát kiszolgálni vágyó összes gondolattól, azóta olyan sikereim vannak a nőknél, amilyenekről korábban álmodni sem mertem.

Ha neked kell ez a feminista világ, ám legyen, akkor valóban nem beszélhetünk a mi kettőnk esetében többes számról. De ez esetben különösebb megbeszélni valónk sem marad, onnantól a te véleményed számomra semmi.

Annyit azért még elmondok, hogy a magánéletemben jelenleg nincs szükségem a nőkkel szembeni brutalitásra, mert azt tapasztalom, hogy az a férfias viselkedés, amit eddig a feminista kondicionálás hatására elnyomtam magamban, az bőven elég ahhoz, hogy a velem kapcsolatba kerülő nők a tenyeremből egyenek.

De társadalmi szinten viszont rendkívül fontosnak gondolom a feminizmussal szembeni erőszakos fellépés mielőbbi elkezdését. Igen, akár fizikai erőszak alkalmazását is a gyenge feminista nőkkel szemben. Igen, akár halálos erőszakét is.

Sőt, nem csak ellenük, hanem a feminista társadalomban “sikeres” és “státusszal rendelkező”, magukat “alfának” képzelő idióta bétahímekkel szemben is. Amilyen én úgymond soha nem leszek, nyilván mert “nem vagyok elég jó”, ezért ez számomra “nem releváns” lol…

Elárulok egy nagy titkot, amire nemrég jöttem rá: az, hogy én megbaszhatok-e egy nőt vagy sem, az sem semelyik másik csávón, sem annak a csávónak a hierarchiában hozzám képest akár a csávó által elképzelt, akár a ténylegesen elfoglalt helyén nem fog múlni. Mert ha nem az elsők vagyunk a nő életében, akkor ez nem oszt nem szoroz. A lényeg az mindig a 1:1 köztem és a nő között…

Úgyhogy nekem aztán magyarázhattok, öreg…

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Igazán senkit nem érdekel, hogy te kinek, hogyan, miért nem tetszenél, vagy adott személyek neked ki miért és hogyan nem tetszik.
Az is irreleváns, hogy te mit gondolsz bárkiről is.
A tények makacs dolgok, hiába ideologizálod meg és “találod” a külső környezeteben a nyomorod okait, a kulcs tényező korábban is te voltál és a későbbiekben is te leszel.

Ha sikeresen megszabadultál a “feminista kondicionálástól”, akkor miért tartasz még mindig ugyanott?

Ja, és a kurvázás nem siker. Ahogy az sem, hogy nagylegénykedsz velük.

Nem csak én, de nem hiszem , hogy lenne itt valaki, aki közösséget vállalna veled.

a velem kapcsolatba kerülő nők a tenyeremből egyenek.

:)DDDDDD

De társadalmi szinten viszont rendkívül fontosnak gondolom a feminizmussal szembeni erőszakos fellépés mielőbbi elkezdését. Igen, akár fizikai erőszak alkalmazását is a gyenge feminista nőkkel szemben. Igen, akár halálos erőszakét is.

Igen, te vagy az MRA “reklámarca”…….

Sőt, nem csak ellenük, hanem a feminista társadalomban “sikeres” és “státusszal rendelkező”, magukat “alfának” képzelő idióta bétahímekkel szemben is.

Minden idióta azt gondolja, hogy mások akadályozzák abban, hogy ő “boldog legyen”:)

hogy én megbaszhatok-e egy nőt vagy sem, az sem semelyik másik csávón, sem annak a csávónak a hierarchiában hozzám képest akár a csávó által elképzelt, akár a ténylegesen elfoglalt helyén nem fog múlni.

Persze hogy nem, az a nőn fog múlni, akinek te nem kellesz….. és így a kör bezárult.

Hunn
Újságíró

Ja, Flagellum Dei, hogy te az xcsakx vagy, lol

Fel kellett volna ismerjelek, amikor elkezdted szajkózni azt a hülyeségedet, hogy én a saját hibáimért úgymond mindent másokra kenek és semmiért nem vállalok felelősséget, valamint hogy a világ tökéletes, és minden az eleve elrendelés alapján történik velünk pusztán azért, mert balfasznak születtünk, és semmin sem lehet változtatni.

A “tény” kifejezés pedig szótárilag azt jelenti, hogy “bármi, amit az xcsakx éppen elböfög.”

Igen, igen. Természetesen csakis a mások véleménye számít mindenben, különösen a nőké, az én véleményem viszont még a saját dolgaimmal kapcsolatban sem számít, hát nincs mese, ehhez kell tartanom magamat…

Na húzzanyádba!

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Te nemcsak annak születtél, hanem az is maradtál…

Hunn
Újságíró

Ha te mondod, kispofám, akkor biztos úgy is van…

Mit is mondtál, Flagellum Dei, te hány éves is vagy, és mit is értél el eddig az életben? Hány nővel is állsz jelenleg szexuális vagy párkapcsolatban? Már nem emlékszem mit mondtál erről, kérlek frissítsd fel az emlékezetünket. Csak hogy tudjuk, ki akarja megmondani nekünk a tutit…

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Ne erőlködj “game bajnok”, csak szeresd a jobbkezed…

Hunn
Újságíró

Lefordítom a válaszodat, kedves Flagellum Dei, hogy mindenki számára érthető legyen.

Abból, ahogy erre és az ehhez hasonló korábbi kérdésekre vagy nem válaszoltál, vagy csupán ilyetén terelésféleképpen, ahogyan most is tetted, egyértelműen kiviláglik az, hogy ha válaszolnál, és kiderülne, hogy hol is állsz tulajdonképpen hozzánk képest az életben, akkor soha többé senki sem venne téged komolyan. Nagyon kilóg nálad a lóláb, csakszika.

Mert ezek szerint te is pontosan tudod, hogy ha érdemben válaszolnál, akkor mi többiek csak dermedten néznénk egymásra, hogy: úristen, és mi ezt a csávót vettük valamennyire is komolyan, ennek a gondolatairól vitatkoztunk? Hogy ez akarta megmondani nekünk a tutit? Tudod, hogy csak körberöhögnénk, és elküldenénk a francba. Mert akkor egyből tudnánk, hogy egészen biztosan semmi olyat nem tudsz mondani, ami bárki számára is használható lenne. (Mint ahogy egyébként nem is mondasz soha semmi olyasmit. Amit mondasz, amögött nincs tartalom)

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Nem kell túlspilázni, elég, ha körberöhögsz és tovább “game”-eled a kezed…….:)

Hunn
Újságíró

Uraim, ugye nektek is levágós, amit eggyel fentebb csaksziról írtam?

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Persze hogy “levágós” nekik, nyugi, ne ess kétségbe, rengetegen támogatnak, nem kell parázni:) Mindig is safe space volt ez neked:), hamarosan “likeözönben” részesítenek:)

Hunn
Újságíró

Te meg miről beszélsz már megint, Flagellum Dei? Ja, értem. Továbbra sem az elért eredményeidről és a nőkkel való kapcsolatodról, hogy megtudjuk, mit ér valójában az, amit mondasz. Hanem jött a terelés, a random beszólás. Értem.

Meske
Olvasó
Meske

Szia Flagellum Dei!

“Ezt az oldalt értjük, de miért éri meg a pénzes faszinak egy harminc vége, vagy negyvenes (több)gyerekes nővel tartós kapcsolatra lépni ,miközben kaphatnának a pénzükért sokkal fiatalabb, gyerektelent is ?

Logikus lenne a fiatalabb, nem gyerekes, a jelenség mégis létezik.”

Én ezen gondolkoztam el, erre próbáltam reagálni. A ritka eseten, amikor a férfi választ. Valószínűleg -ahogy mondod- teljesen szubjektíven.
Nem állítom, hogy ez a helyzet sűrűn fordulna elő. És azt sem, hogy minden 30+ nőre és családjára igaz.
Abban is igazad van, hogy a nőnek is van lehetősége választani, akkor ő is a legjobbat választja (vagy legalábbis akit annak vél), azonban igyekeztem szorosan a témánál (a férfi választásánál) maradni.
Valóban vannak olyan nők és olyan családok (tarka-cifrás mozaikcsaládok), ahol a férfi egy ideig beleáll egy nehezen, bajosan működő “férj-családfőnek” fenntartott pozícióba, amiben aztán nem is feltétlenül találja meg a helyét.
Tudom, hogy a férfiaknak fontos, milyen a feleségük, mert szeretnek/ szeretnének büszkék lenni rá – hiszen a feleség valóban őket is minősíti (hogyan tud vele megjelenni, csomagolt-e a felesége ételt neki a munkahelyre… vagy süteményt, háziszörpöt stb. amit el tud osztogatni, feltud kínálni, prezentálni… milyen stílusban beszél a felesége, milyen témái vannak és hogyan viselkedik az emberekkel nyíltan és a hátuk mögött… Ez érthetően mind fontos. Mindkét félnek.)
És sajnos nem egyszer láttam azt is, milyen érzés a férfinak, amikor hiába keresett. És hiába talált.

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Tudom, hogy a férfiaknak fontos, milyen a feleségük, mert szeretnek/ szeretnének büszkék lenni rá – hiszen a feleség valóban őket is minősíti (hogyan tud vele megjelenni, csomagolt-e a felesége ételt neki a munkahelyre… vagy süteményt, háziszörpöt stb. amit el tud osztogatni, feltud kínálni, prezentálni… milyen stílusban beszél a felesége, milyen témái vannak és hogyan viselkedik az emberekkel nyíltan és a hátuk mögött… Ez érthetően mind fontos.

Édes jó Istenem……..

Meske
Olvasó
Meske

Mielőtt imába kezdesz…
A feleség tulajdonságai befolyásolják a férj presztízsét, megítélését vagy sem?
Jó-e a férfinak, ha a felesége házias?
Lehet szaknyelven kéne fogalmaznom, hogy ne szaladjon fel a szemöldököd a külsőségeken.
Kérlek fejtsd ki, mi a problémád, hadd tanuljak tőled.
Háziszörpért és sütiért…

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

No, akkor bővebben:

Ezt a kérdést :

“Ezt az oldalt értjük, de miért éri meg a pénzes faszinak egy harminc vége, vagy negyvenes (több)gyerekes nővel tartós kapcsolatra lépni ,miközben kaphatnának a pénzükért sokkal fiatalabb, gyerektelent is ?

Logikus lenne a fiatalabb, nem gyerekes, a jelenség mégis létezik.”

férfi nem teszi fel.

A ritka eseten, amikor a férfi választ. Valószínűleg -ahogy mondod- teljesen szubjektíven.

A “ritka eset” az az alfákat jelenti, akik tényleg választhatnak, mert sorba állnak értük.

Akiről viszont V. értekezett, azok nem “választottak”, hanem megalkudtak.

igyekeztem szorosan a témánál (a férfi választásánál) maradni.

Olyan kevesen vannak ebbe a helyzetbe, hogy az az átlag férfi számára irreleváns.

Valóban vannak olyan nők és olyan családok (tarka-cifrás mozaikcsaládok), ahol a férfi egy ideig beleáll egy nehezen, bajosan működő “férj-családfőnek” fenntartott pozícióba, amiben aztán nem is feltétlenül találja meg a helyét.

Mert rájön, hogy ennyit azért “szíve hölgyének” a pinája/szája/háziassága/sütitudománya etc. nem ér meg…..

Tudom, hogy a férfiaknak fontos, milyen a feleségük, mert szeretnek/ szeretnének büszkék lenni rá – hiszen a feleség valóban őket is minősíti (hogyan tud vele megjelenni, csomagolt-e a felesége ételt neki a munkahelyre… vagy süteményt, háziszörpöt stb. amit el tud osztogatni, feltud kínálni, prezentálni…

Vannak itt elvetemült BluePill-esek, de azt hiszem, hogy a “virtuális pálma” a tied. Ennyire sűrítve ritkán látni a balfasz férfi “kvintesszenciáját” megfogalmazva, mint amit te erről leírtál.

Azt azért elképzeltem, hogy Józsi bemegy a szerelőcsarnokba és elkezdi mutogatni az esküvői képeket a haveroknak, hogy ő milyen büszke rá, hogy milyen szép a Mari, aztán előveszi az asszony által szívecskés szalvétába csomagolt finomságokat, azt a sok irigy tekintet előtt jóízűen megeszi, és közben meg dicséri Marit, hogy milyen finoman főz, dagadó májjal hallgatja, ahogy a melós társai panaszkodnak a sajátjukra.

Aztán amikor jóllakott, előveszi a sütit, a háziszörpöt(sic(!!!),, baszki, nálam itt azért a röhögőgörcs bejátszott:)DDDD), elkezdi osztogatni, “prezentálni”(sic(!!!)), itt dobtam a következő hátast…….

A Mari “beszédstílusán”, “témáin”, meg a “viselkedésén” már csak “levezettem”….

Írtál te már ide meredek dolgokat, a “friss húsok” sajátja az álomvilágba való élés, de azt hiszem ezzel übereltél mindenkit….

Az ember azt hinné, hogy van, amit nem lehet fokozni, de neked sikerült:)

A feleség tulajdonságai befolyásolják a férj presztízsét, megítélését vagy sem?

Nemet tévesztettél, de kurvára…..

Jó-e a férfinak, ha a felesége házias?

Huszadrangú a “fontossági” sorrendben……………,

( bár ugye:

Két pecás ül a folyóparton.

– Neked nem ma van a nászéjszakád?

– De igen.

– Akkor miért nem otthon szeretkezel a nejeddel?

– Nem lehet, folyása van.

– Akkor orálisan?

– Nem lehet, szájpenész.

– Akkor a kezével…

– Nem lehet, ekcéma.

– Akkor miért vetted el?

– Ezt nézd, mekkora gilisztákat szarik!
)

Ehhez képest a “háziasság” már tényleg “etalon”…..

Kérlek fejtsd ki, mi a problémád, hadd tanuljak tőled.

Nincs nekem problémám, csak épp feldobtad a napomat:)

Ha eleget forgolódsz itt, és nem vagy rest elolvasni a “kötelezőt”, megtanulod majd te is magadtól, ha másként nem, akkor a saját károdon……

Meske
Olvasó
Meske

Szívesen…
“Azt azért elképzeltem, hogy Józsi bemegy a szerelőcsarnokba és elkezdi mutogatni az esküvői képeket a haveroknak, hogy ő milyen büszke rá, hogy milyen szép a Mari, aztán előveszi az asszony által szívecskés szalvétába csomagolt finomságokat, azt a sok irigy tekintet előtt jóízűen megeszi, és közben meg dicséri Marit, hogy milyen finoman főz, dagadó májjal hallgatja, ahogy a melós társai panaszkodnak a sajátjukra.”

Szépen kiszínezted, elismerem, sokkal jobb lett, mint az enyém.

Valóban vicces volna, de a jelenség létezik.

Időnként durvább formában is látni ilyet. Nem írnám, ha nem találkoztam volna vele.
És miért tenne ilyet egy férfi (még mielőtt megostoroznál, nem mindegyik)?
Miért kompenzál a hozzá közelállók teljesítményével, képességével?
Miért érzi magát ettől értékesebbnek(?).
És innentől kezdve, ha belegondolsz, talán már nem is olyan vicces.

Talán félrevezető voltam korábban.

“A feleség tulajdonságai befolyásolják a férj presztízsét, megítélését vagy sem?
Nemet tévesztettél, de kurvára…..”
Korábban ezt írtad:
“Ezek azon ritka esetek amikor a férfi “választ”, vagy, ami valószínűbb, hogy felismerte a valós értékeit és ez a legjobb amit “választhat”.
Vagyis a férfi választása őt, a férfit is tükrözi. Jól értem? Vagy nem?

Háziasság: “Huszadrangú a “fontossági” sorrendben”
Lehet, nem olyan fontos, de rajta van a listán.
Egy házasságban, ahol a feleség nem házias (nem is akar az lenni), ott idővel könnyebben keverednek-borulnak a női-férfi szerepek. Ennek fontosságáról szól Zoltán cikke, meg az “Akadjunk már le a láthatatlan munkáról” szóló cikk.

A háziasság alatt azt értem, hogy “otthon szívesen segítő (személy), aki szeret a családja körül foglalkozni, otthon ülni; aki szívesen és jól végez háztartási munkákat.”

Köszönöm, hogy időt szántál rám és megmostad a fejem.
Valószínűleg tisztábban látok ezután.

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Valóban vicces volna, de a jelenség létezik. Időnként durvább formában is látni ilyet. Nem írnám, ha nem találkoztam volna vele.

Nem csak vicces, de szánalmas is.

Vannak férfiak (még mielőtt megostoroznál, nem mindegyik), aki nem tud (nyilván megvan az oka hogyan lett ez) büszke lenni a saját “teljesítményére” (vagy nem érzékeli annak értékét) és ezért kompenzál.
Ettől érzi magát kiegyensúlyozottnak (?).

Ez még már a szánalmas “alatt” van.

És innentől kezdve, ha belegondolsz, már nem is olyan vicces.

Igazad van, az dicséret lett volna…

Korábban ezt írtad:
“Ezek azon ritka esetek amikor a férfi “választ”, vagy, ami valószínűbb, hogy felismerte a valós értékeit és ez a legjobb amit “választhat”.
Vagyis a férfi választása őt, a férfit is tükrözi. Jól értem? Vagy nem?

Nem véletlenül volt idézőjelben a választás, mert az inkább megalkuvást jelent. Nem is, hanem a férfit tükrözi.

Háziasság: “Huszadrangú a “fontossági” sorrendben”
Lehet, nem olyan fontos, de rajta van a listán.

Hát, ha listán rajta van, akkor az úgy egészen más….

A háziasság alatt azt értem, hogy “otthon szívesen segítő (személy), aki szeret a családja körül foglalkozni, otthon ülni; aki szívesen és jól végez háztartási munkákat.”

Van az a férfi, akiért megéri háziasnak lenni, nem atomfizika, tanulható, persze, ez is csak egy dísz a pina körül, ezért is hátul kullog a rangsorban….

Köszönöm, hogy időt szántál rám és megmostad a fejem.

Mindig meglep, ha valaki a saját irományát ért kritikát személyes sértésnek veszi, és magára vonatkoztatva megsértődik.

Vannak férfiak (még mielőtt megostoroznál, nem mindegyik), aki nem tud (nyilván megvan az oka hogyan lett ez) büszke lenni a saját “teljesítményére” (vagy nem érzékeli annak értékét) és ezért kompenzál.
Ettől érzi magát kiegyensúlyozottnak (?).

Ez azért minősíti azokat a “férfiakat”.

És innentől kezdve, ha belegondolsz, már nem is olyan vicces.

Igazad van, inkább röhejes.

Meske
Olvasó
Meske

Látom, téged sok minden jókedvre derít.

“Mindig meglep, ha valaki a saját irományát ért kritikát személyes sértésnek veszi, és magára vonatkoztatva megsértődik”
Anna 31 is mindig ezt írta…
Én nem sértődtem meg. Megköszöntem, hogy tisztáztad a dolgokat, amiket esetleg nem jól látok.
És kicsit jobban megismertelek…

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Látom, téged sok minden jókedvre derít.

Pedig időnként sírni volna kedvem….

Én nem sértődtem meg.

Persze, persze, az ál naiv szemmeresztgetés is csak véletlen…

És kicsit jobban megismertelek…

Akkor megvan az öröm..

Meske
Olvasó
Meske

Úgy érzed, olyat mondtál nekem, amin meg kellett volna sértődnöm?

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Úgy érzed, hogy én úgy érzem?

Meske
Olvasó
Meske

“Mindig meglep, ha valaki a saját irományát ért kritikát személyes sértésnek veszi, és magára vonatkoztatva megsértődik.”

“Van az a férfi, akiért megéri háziasnak lenni, nem atomfizika, tanulható, persze, ez is csak egy dísz a pina körül…”
Édesanyádnak is ezt mondtad, mikor ételt tett eléd az asztalra, vagy csak simán megköszönted?

Deadpool
Újságíró

Ő nem az a fajta férfi, akiért megéri háziasnak lenni. :)

Meske
Olvasó
Meske

Optimista vagyok és gyakran naiv. Van mit csiszolnom.

Deadpool, kérlek segíts!
Hogyan tudok máshonnét szöveget beemelni, úgy, hogy kék színű legyen párhuzamos vonalpárral kísérve?
Válaszodat előre is köszönöm.

common man
Olvasó
common man

szöveg

szöveget beilleszt-kijelöl-blockquote>gombot megnyomott a fölső sorban

Meske
Olvasó
Meske

Na, újra, mert másodjára már nem enged szerkeszteni.

Meske
Olvasó
Meske

szöveget beilleszt-kijelöl-blockquote>gombot megnyomott a fölső sorban

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Édesanyádnak is ezt mondtad, mikor ételt tett eléd az asztalra, vagy csak simán megköszönted?

Nem csak neki, bárkinek megköszöntem és ma is megteszem, ha ételt tesz elém az asztalra, nemtől függetlenül.
Amúgy meg bármikor el tudom magamnak is készíteni.

Az ő korosztályának még ez “alapfícsör” volt, vagyis minimum elvárás, az “alapcsomag része”, mindentől függetlenül.

De azóta azért lazultak a keretek, mivel egy szint fölött egy lány/nő megengedheti magának, hogy “választható” opcióként, “extra” kiegészítőként szerepeljen a “portfóliójába”, már rég nem alapkövetelmény.

Én sem követeltem meg, gyerekkorom óta képes vagyok ellátni magam, nem is szerepelt ez az elvárási listámon, és mivel tanulható, a gyerekeim anyja is a születésük után szépen beletanult, …….(mint említettem korábban, ez azért nem igényel atomfizikai képességeket.)

Meske
Olvasó
Meske

Így mindjárt más beszélgetni veled. Így jó érzés.
Tudom, sok hiányosságom van. Hibákat vétettem, és fogok is véteni, mert sok mindent másképp látok és másképp fogalmazok meg. Ám azért is vagyok itt, hogy tanuljak.
Érdekel, hogyan gondolkodnak a férfiak, valójában hogy érzik magukat, milyennek látják a helyzetüket.
Azért próbálok beszélgetni, tájékozódni, hogy ezt jobban megértsem.
Azt nem tehetem meg, hogy az utcán leszólítok férfiakat, vagy beszélgetést kezdeményezek egy témáról általam ismert vagy félig ismert emberekkel, férjekkel, apákkal. Ez nem életszerű és nem is nézné senki sem jó szemmel itt a környezetemben.
Elnőiesedett szakmában dolgozom rengeteg gyerekkel.
Ez nyilván erősen érződik a hozzáállásomon, az írásomon is.
Ezen szeretnék javítani.
Mivel én vállaltam ezt a helyzetet, tudva, hogy sok mindent nem tudok, nem sértődök meg semmilyen kritikán (csak ne legyen ironikus vagy szarkasztikus, mivel még optimista vagyok és naiv, az nem jön át, csak összezavar).
(Majd ha egyszer visszatekintek a hozzászólásaimra, biztosan én is nevetni fogok és becsülni fogom azt a toleranciát, amivel az itt lévők fogadták a hülyeségeimet. Igazából már most törölném néhány kommentemet, de nem lehet, így marad az tanulságul).
Értékelem a hozzászólásodat, legyen bármilyen is a hangneme. Kihámozom belőle azt, ami épít, mert sok építő gondolat van benne.
A későbbiekben is számítok rád, szólj, ha úgy gondolod, hülyeséget írtam, hadd gondoljam újra…
Legyen szép estéd.

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Most kétségeim merültek fel a nemedet illetően, mert eddig úgy gondoltam, hogy férfi vagy, most meg már meginogtam ebben a vélekedésben.

Érdekel, hogyan gondolkodnak a férfiak, valójában hogy érzik magukat, milyennek látják a helyzetüket.

Itt azért elég keserűen szokta a döntő többség…..
Bár ezt egy férfi általában saját magán kezdi…..

Azért próbálok beszélgetni, tájékozódni, hogy ezt jobban megértsem.

Magadat? A többieket? Miért? Kíváncsiságból?

Azt nem tehetem meg, hogy az utcán leszólítok férfiakat, vagy beszélgetést kezdeményezek egy témáról általam ismert vagy félig ismert emberekkel, férjekkel, apákkal. Ez nem életszerű és nem is nézné senki sem jó szemmel itt a környezetemben.

Szerinted miért?

Elnőiesedett szakmában dolgozom rengeteg gyerekkel.

Miért? Te választottad? Vagy ez „maradt”, jobb híján?

Ez nyilván erősen érződik a hozzáállásomon, az írásomon is.
Ezen szeretnék javítani.

Úgy érted, hogy „férfiasabbá” válni?

nem sértődök meg semmilyen kritikán (csak ne legyen ironikus vagy szarkasztikus, mivel még optimista vagyok és naiv, az nem jön át, csak összezavar).

Ok, utólagosan is elnézést kérek.

Namaste:)

Meske
Olvasó
Meske

Nő vagyok, Flagellum Dei. Férjnél vagyok és van egy kiskamaszunk is.
A szakmámat magam választottam és szeretem. Pedagógus vagyok azon a településen, ahol élek, ennél fogva minden gyereket és szülőt, nagyszülőt ismerek a környezetemben, hátránya, hogy mindenki ismer és alig van határ a magánélet és a munka között.
Ilyen helyzetben nehéz beszélgetést kezdeményezni az utcán vagy bárhol, főleg, hogy ez a közösség elképesztően pletykás (a szélessáv gyorsasága sehol sincs ahhoz képest, amilyen gyorsan itt a “hírek” terjednek).
Sok minden nem működött jól körülöttem és nem értettem miért.
Ekkor feltettem magamnak néhány kérdést, többek között azt is, mit jelent a “jó nőnek lenni” ” a férfiak szerint milyen a jó nő”. Mert ezt nem tudtam. Nem is éreztem.
Viszont a kérdésre szinte csak női válaszokat kaptam, pedig szerintem egy férfi tudja elmondani, mit tart fontosnak, értékesnek egy nőben.
Nem akarok férfiasabbá válni (a munkahelyemen sokáig a nők között én voltam a legférfiasabb, Isten ments ettől az állapottól), nőiesebbé szeretnék lenni, de ehhez nem nők kellenek, hanem férfiak.
Sokat változtam, ezt a férjem is, a családom is és a környezetem is értékeli.
Ugyanakkor ahogy változtam, egyre többet/jobban figyeltem. Azt kezdtem el figyelni, hogy viselkednek a nők, a lányok és erre hogy reagálnak a férfiak, fiúk. Azt láttam, éreztem, hogy valamilyen disszonancia van, de nem tudtam mitől. Voltak elképzeléseim, ezekről beszélgettem a férjemmel, a sógorommal is. Ám teljesebb képet szerettem volna.
Nekem fontosak a férfiak, én sokat köszönhetek nekik.
Na, szóval ez az én ugródeszkám.
Ezért a sok hasas.
Most már tudod.

common man
Olvasó
common man

Vannak ott nálatok nekem való facér csajok?

Naooo
Olvasó
Naooo

Csak pénzér nem faszér.

common man
Olvasó
common man

Pénzt nem adok viszont rettenetesen rendes srác vagyok.Lányos anyák álma.

Naooo
Olvasó
Naooo

Először a lányát, azután az anyját.

Meske
Olvasó
Meske

Én itt a településen “bevándorló” vagyok, számomra kibogozhatatlan a helyiek kapcsolatrendszere. Azt tudom, hogy facér nők erre kevesen vannak, mivel a házat és a terciát is fenntartani, ellátni nehéz munka. Ezért a legtöbben felköltöznek a városba és általában akkor jönnek vissza, ha már van emberük. Bár attól még itt is megbújhat a családjánál egy-két gyöngyszem.

kerhani2
Olvasó
kerhani2

Kibírható csajokért legközelebb Koszovóba kell menni, de ahhoz neked is fasza gyereknek kell ám lenni…

Reszet Elek
Újságíró

Moldova kb ugyanannyi. Meg Ukrajna nyugatibb fele.

hunbagira
Újságíró

Most sikerült felsorolnotok európa azon területeit- amelyek populáció arányosan- európa legtöbb prostituáltját adják. :D szinte teljesen kiszoritva hazánk ronda nőit a piacról.

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Köszönöm, volt egy disszonancia érzésem veled kapcsolatban már az elején, olyan dolgokat és úgy írtál amit még a „legbétábbak” sem nagyon, de ha nő vagy, akkor érthető.
Érdekes kérdés, hogy vajon hogyan és miért találtál erre az oldalra.
Mit szeretnél? Megérteni a férfiakat? Megérteni magad?
A „kisközösség” eléggé korlátozó keretet tud teremteni, ami „hasznos” lehet egy férj számára.

Sok minden nem működött jól körülöttem és nem értettem miért.

Pl.?

Ekkor feltettem magamnak néhány kérdést, többek között azt is, mit jelent a “jó nőnek lenni” ” a férfiak szerint milyen a jó nő”. Mert ezt nem tudtam. Nem is éreztem.

A „jó nő” fogalma igazán egyszerű: ha sokan szeretnének megdugni, akkor jó nő vagy, minél többen, annál jobb:), ha ezen kívül még feleségnek, anyának is szeretnének, akkor még egy szinttel feljebb léptél, „ideális nő” is vagy.
Minél nőiesebb vagy, annál jobb.
Persze ez mindig lokálisan, relatív és adott közösségi közegen belül érvényes.

Viszont a kérdésre szinte csak női válaszokat kaptam, pedig szerintem egy férfi tudja elmondani, mit tart fontosnak, értékesnek egy nőben.

Egy férfi ha rád néz, az azért érződik:)
Karinthy szerint:
„Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.”

Sokat változtam, ezt a férjem is, a családom is és a környezetem is értékeli.

Pontosan miben?

Ugyanakkor ahogy változtam, egyre többet/jobban figyeltem. Azt kezdtem el figyelni, hogy viselkednek a nők, a lányok és erre hogy reagálnak a férfiak, fiúk. Azt láttam, éreztem, hogy valamilyen disszonancia van, de nem tudtam mitől.

Pedig a (kevés) alfára „rezonálnak” a nők, a (béta) férfiak meg nők jóval nagyobb, többszörös százalékára.

A jó/rossz hír az, hogy mindegy, hogy racionálisan mit vagy képes felfogni/értelmezni/megérteni, úgy is az ösztöneid határozzák meg a cselekedeteidet, „döntéseidet”.
Mindig az aktuális keretek, lehetőségeid és a szintkülönbség szerint fogod „választani” a számodra „elérhető legjobb lehetőséget”.

(Ami meg a kiemelést illeti, azt úgy tudod megtenni, hogy a kiemelni kívánt részt kijelölöd és rákattintasz a |b-quote| “gombra” a válasz ablak felső menüsorába)

Meske
Olvasó
Meske

Azért jó, ha az emberek beszélgetnek, mert a kérdések és válaszok mentén meg lehet ismerni a témát, a beszélgetőpartnert és saját magadat is jobban. Ez kész nyereség. Mégsem beszélgetnek az emberek. Csak ritkán. Engem gyakran olyan dolgok érdekelnek, amik másokat inkább irritálnak vagy sértenek, eleve elítélik és nem is akarnak hallani róla. Itt sűrűn felvetődnek olyan témák, amik feszültséget keltenek. Érdekel, ki hogyan áll hozzá, hogyan oldja fel az ambivalenciát, hogyan képviseli saját nézőpontját. Mindezt férfi módra. Mert a férfiak teljesen máshogy kommunikálnak. Ha kapok megjegyzést akkor, persze először felszökik a pulzusom, de aztán elkezdek arra figyelni, hogy ez miért is esett nekem rosszul. Mit láthattak belőlem, mit mutattam én magamból? Lehet nem is az jön át a gondolataimból, amit valóban mondani szeretnék. Ezt teszem az életben is. Szakmai ártalom ez a folytonos önreflexió.

Érdekel az is, hogy az itt tevékenykedő hölgyek hogyan viszonyulnak mindehhez.
Nekem tetszik, ahogy itt zajlik-morajlik az élet (egy kis szelete).

Szeretem ezt az idézetet Karinthytól. Én is így tapasztalom.

Egyszerű életet élek. Valamiért sosem vonzott “a legjobb” ígérete, szerettem a nehéz, küzdelmes helyzeteket, embereket, simán beköltözök oda, ahonnét mindenki más menekül.
Én nem igazán látom az alfákat, de látom azt, aki soronként emeli a téglákat s keze nyomán úgy terül a vakolat, hogy még a surló fény sem botlik meg benne, aki éppen nehéz bútort rakodik, mégis van annyi ereje, hogy elengedje maga előtt a járókelőt, akinek a szemében monitor tükröződik, míg fejében egy probléma megoldásának algoritmusát tervezi, akinek keze egykor erős volt, háta egyenes…

Azonban, hogy beszélgetésünket kölcsönössé tegyem, átadnám neked a szót és megkérdezném tőled, hogy téged mi szél hozott erre, mi volt az a jel, élmény, hatás, ami erre terelt és mi az, ami most is itt tart. A küzdelmek ellenére is.
Családod a változások gyümölcse?
Ha szabad érdeklődnöm.

Meske
Olvasó
Meske

Köszönöm az idézettel kapcsolatos instrukciókat, amint lehetőségem nyílik rá, alkalmazom.

Meske
Olvasó
Meske

Két nappal ezelőtt az egyik kollégám ezen akadt ki:
https://www.origo.hu/itthon/20201003-meseorszagmindenkie-lmbtq-cimlap.html

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem csodálom, én is kiakadtam. És még el is magyarázza a hülye picsa ebben , hogy ez miért helyes és jó ( nálam a háromfülű nyúl még belefért, hisz az hogy valaki fogyatékkal születik, vagy baleset, véletlen folytán kerül ilyen helyzetbe legtöbbször nem rajta múlik), de a buzi cigánygyerek, meg a kövér bula és a gebe zsidócsaj, meg a legszebb a transgender story ! És a magyarázat, priceless, de ők valóban itt élnek közöttünk ! Az a fő gond , hogy ez is azt akarja lenyomni a torkunkon, hogy ez így tök normális , ez teljesen helyes …, ja és ez egy mesekönyv kisgyerekeknek.

https://index.hu/kultur/2020/10/03/isten_hozott_nalam_ocsem_ez_a_valo_vilag/

Reszet Elek
Újságíró

Nem a könyvet kellene ledarálni, hanem a szerzőjét. Akkor nyugalom lenne.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mégse szűnt meg ez a szennyzsindex?

„Amerikában nincsenek független újságok, kivéve talán egy-két vidéki lapot. Tudom és minden újságíró tudja, hogy senki sem mer közülünk igazán őszintén írni, mert ha megtennénk, ezeket a cikkeket sohasem nyomtatnák ki. Nekem 150 dollárt fizetnek, hogy ne közöljem eszméimet abban a lapban, amelyikben írok, hanem őrizzem meg azokat magamnak. Ha ragaszkodnék saját véleményem megírásához, illetve megjelenéséhez, 24 óra alatt kitennének állásomból.
Az az ember, aki elég esztelen lenne saját gondolatait nyíltan megírni, rövid idő múlva az utcán találná magát és más foglalkozás után nézhetne. A newyorki újságíró feladata: — hazudni, fenyegetődzni, görnyedezni Mammon lábai előtt, eladni országokat és fajokat, fizetésért, azaz a mindennapi betevő falatért.
Vazallusai és eszközei vagyunk a gazdagoknak, akik a háttérben húzódnak meg. Marionettek vagyunk; ők rángatják a zsineget, mi pedig táncolunk. Időnk, tehetségünk, munkabírásunk és életünk, ezeknek az embereknek tulajdonát képezi. Szellemi prostituáltak vagyunk.”

hunbagira
Újságíró

Nem, hogy nem szűnt meg, hanem osztodott, Naoo.
Persze, eddig is tudhattuk, hogy zsidótól könnyen nem lehet szabadulni.

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Milyen értelemben? Támogató vagy ellenző módon akadtak ki?