Bull War

Felmérés: a nők személyes higiénéje sem sokkal jobb, mint a férfiaké

Közismert a britek vonzalma az élet fontos és kevésbé fontos kérdéseit tisztázni igyekvő  felmérésekhez, kutatásokhoz. Ezért nyilván nem meglepő, hogy jelen cikk témája is egy brit felmérés körül bomlik ki. A kutatást az OnBuy webáruház rendelte meg a két nem fehérnemű viselési szokásairól és a  kérdőívét 2790 ember töltötte ki. A híradást a LadBible című brit portál cikkében olvashatjuk.

Az anonim felmérés a következő eredményre jutott: a férfiak 22 és a nők 18 százaléka ismerte be, hogy nem vesz fel minden nap tiszta alsóneműt. Igazán meglepő az, hogy azok közül, akik hajlamosak több napon át viselni a fehérneműjüket, a férfiak 76, amíg a nők 69 százaléka szokta ráadásul kifordítani is az alsóneműt, hogy tisztábbnak tűnjön. Ebben az esetben talán az a kérdés, hogy kívülről vagy belülről tűnik ilyenkor tisztábbnak? – Leginkább talán sehonnan nézve sem.

Habár a nők szeretik inkább nyilvános témává tenni – például női magazinokban – a másik nemmel kapcsolatos észrevételeiket, de a férfiak is megosztják olykor a másik nemmel kapcsolatos intim tapasztalataikat. Alkalomadtán, bizalmas férfitársaságokban sajnos olyan mondatokat is hallani egy-egy randibeszámolóban, hogy “jó volt a csaj, csak ne lett volna annyira büdös a pinája”. Fenti felmérés ismeretében nem is annyira meglepő, hogy efféle kellemetlenségek is megeshetnek. Márpedig csak a legelvetemültebb telefonbetyár tréfacsinálók állítják magukról, hogy szeretik az ilyesmit, ezért aztán “Ne fürgyé’ le!”. Nyilvánvalóan téves az a női magazinok által kialakított kép, hogy leginkább csakis a férfiak személyes higiénéjével akadhatnak problémák. A divatos ruhák, a változatos kiegészítők, sminkek sokat ígérő meglepetéscsomagolása gyakran furcsa valóságot rejt. Mégis hogyan képesek a nők a látszólagos műgond ellenére – ha nem is kifordított tangában, de – hiányosan tisztálkodva elmenni egy randevúra, ami az intim együttlét ígéretével kecsegtet?

A felméréshez kapcsolódva Dr. Nichola Cosgrove bőrgyógyász kifejtette, a bőr és a külső ruházat között védőréteget képző alsóneműt végülis azért találták fel, mert könnyebb kimosni, mint a teljes ruházatot. Aki nem cseréli minden nap a fehérneműjét, az olyan baktériumok elszaporodását kockáztatja, mint az E. coli, a staphylococcus és a streptococcus. Bár ezeknek a mikrobáknak a jelenléte alapesetben is normális, és mindaddig nem okoznak gondot, amíg nincsenek nagyobb számban jelen. Viszont a nem megfelelő higiénia következtében felszaporodva kellemetlen pattanásokat, keléseket, vagy szerencsétlenebb esetben mélyrehatóbb fertőzéseket, tályogokat is okozhatnak.

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 1 olvasó átlagosan 5,00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

Post Author: Bull War

Bull War

72
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
16 Egyéni hozzászólás
56 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
24 Hozzászólások szerzői
netuddkkischwarzwaldFlagellum Deikerhani2georg1945 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Naooo
Olvasó
Naooo

Ez az egyik leggagyibb telefonbetyárkodás, egyáltalán nem volt vicces ez a nefürgyéle, de hát megvan a proliszínvonal az egész világon.
Na ez már vicces:

https://www.youtube.com/watch?v=FpMFNvYhMs8

Taiko
Olvasó
Taiko

Naooo, ez a nefürgyélle nekem sem volt vicces, inkább undibundi, de a Kambodzsából ketrecben szállított néger gyerekrabszolgákon betyárkodáson most bepisiltem.

Art
Olvasó
Art

Kérdezz meg olyan takarítónőket, akik családokhoz járnak takarítani. Mindegyik, ismétlem mindegyik meg fogja erősíteni, hogy olyan lakásban, ahol csak nők laknak, undorító gané állapotok uralkodnak, plusz reménytelen rendetlenség. Ahol meg csak férfiak, ott max csak annyi a probléma, hogy pl. féltve őrzött gyűjteményekhez (hanglemezek, modellek, hangszerek) nem szabad nyúlni.

Taiko
Olvasó
Taiko

Art, hehehe, lófaszt! Én adtam ki lakást férfi egyetemistáknak, ki kellett utánuk cserélnem a vécécsészét, a kádat, a mosdót és a mosogatót, sőt az egész konyhapultot is. Jogi egyetemre jártak a derék legények, egyszer még a függönyt is sikerült felgyújtaniuk annyira igyekeztek a drágák vizsgaidőszakban, hogy a szomszédok kihívták a tűzoltókat és még engem is riasztottak hajnali fél kettőkor. Én meg majd elsüllyedtem a szégyentől amiatt, amit az albérlőim miatt, a szomszédaimtól és a rendőrségtől-tűzoltóságtól kaptam. Két hónapig jártam a szomszédokat pitizve, hogy ne pereljenek be mint tulajdonost.
Ezek után egyetemista lányoknak hirdettem a lakást próba szerencse alapon… a lányok úgy adták át év végén a lakást, hogy egy szőnyegrojtot sem kellett megigazítanom.
Az, hogy az albérleteket főleg nőknek hirdetik, ma már értem, hogy az nem férfigyűlölet, hanem józan ész és praktikum.

Aki huszonévesen féltve őrzött gyűjteményeket, modelleket, hanglemezeket őrizget, az tapasztalatom szerint nem ismeri fel a vécékefét és mosogatószivacsot. Erről ennyit… meg a seggét kinyaló anyukájáról is. Isten őrizzen minden lakáskiadót az ilyenektől.

common man
Olvasó
common man

Én is inkább csinos fiatal nőket albérelnék…

Alter Ego
Szerkesztő

És akkor fején is találtad a szöget, hogy a férfiellenes sztereotípiák és megkülönböztető gyakorlatok létrehozásában valószínűleg ezen a téren is bőven részt vállalnak a férfiak, mert csak-csak meg kell ideologizálni valahogy egy ilyen döntést…

Marcell
Olvasó
Marcell

Némelyek rossz nyelvek szerint természetben is készek törleszteni a lakbért. De nyilván csak nőellenes sztereotípia. :)

Horvath Anton
Olvasó

Kiadtad egyetemistáknak tehát aztán csodálkozol. Ez ugyanis pont hogy a dolgozó férfiakat diszkriminálja egyébként, akik sokkal nagyobb számban vannak, ha úgy tetszik pályakezdőtől egész a nyugdíjig.

Reszet Elek
Szerkesztő

Ott inkább a jurátusokkal volt gond, nem pedig a nemükkel. Ők a felsőoktatás emberi szarjai.

hunbagira
Újságíró

Köszi..:D

Reszet Elek
Szerkesztő

Te is belülről láttad mi a felhozatal. Amíg az egyetemi kari bulin egy bölcsész borozik, addig egy joghallgató pálinkával indít.

hunbagira
Újságíró

Én nem vagyok egy mundérbecsületét védő típus és csak szegedre van rálátásom. De nem volt különbség karok között a lealjasodás tekintetében. (Ha nagyon ki akarnám centizni akkor pont a bölcsészeket mondanám hiszen nekik volt a legtöbb idejük)Inkább a mikéntjében. Minket szexuális tekintetben tartottak tajparasztnak. ‘Ilyen jössz baszni?” Direkt kérdésekkel csak jogász bulikban találkoztak a lányok, állítólag. :D

György Károly Tóth
Olvasó

Szerintem férfit írt, nem hülyegyereket.

Tina74
Olvasó
Tina74

Attól függ… Nálunk főiskolás lányok hagytak disznóólat, és fiúk rendet…

hunbagira
Újságíró

Ferfihang ide, ferfihang oda. De a női wck mindig kulturáltabbak ezt bármelyik plázában “köztéren” leellenőrizehető.
Eme sztereotípia a vagdalkozáson kívül, onnan eredeztethető, hogy amelyik nő piszkos az viszont tényleg nagyon piszkos. Kb egy hajszál választja el a csövesektől. Ugyannakor nem csöves ez a sokkoló. Tehát itt is kijön, hogy szélsőségesebbek ,mint mi vagyunk. Viszont a csöveseknél lévő férfi többség magyarázza -részben- a férfi köz wck ramaty állapotát.
De fenntartom a nők infrastruktúrát tekintve átlagosan tisztábbak. Hiszen tisztában vannak, hogy arra wcre neki is rá kell majd ülnie.

Reszet Elek
Szerkesztő

Nem szoktak idegen vécére ráülni, csak guggolnak.

hunbagira
Újságíró

Figyelj Elek, nem akarlak meggyőzni nézd meg te. Tényleg ne menjünk már át
férfi gumiszobába. A férfiak mindenben is különbek mint a nők.
Ok, tehát az említett aluljárós férfi csövesek megfürdenek mielőtt a köz wct használják és úgy általában is. Jól van..:D

Reszet Elek
Szerkesztő

A női vécék tisztábbak ez szerintem is tény, legalábbis én is ezt tapasztaltam. Ettől függetlenül a nők idegen vécére nem igazán szoktak ráülni.

Meske
Olvasó
Meske

Vagy kipárnázzák wc-papírral, amit aztán úgy félig-meddig begyömöszölnek a kiskukába.

Alter Ego
Szerkesztő

Huhhh, nektek bejárásotok van a női vécékbe? :) Vagy ezt csak úgy elmondásból?

Én amúgy hallottam a barátnőimtől panaszokat a lehugyozott ülőkékről (épp a rá nem ülés miatt, ugye), belevágott tamponokról, le nem húzásról…

Volt is itt egy cikk az Origo nyomán, amely a parlament női mellékhelységeinek gyalázatos állapotáról szólt (“Wc használati utasítás képviselőnőknek”), pedig ott ugye nem éppen a csövesek…

https://www.ferfihang.hu/2013/10/15/wc-hasznalati-utasitas-kepviselonoknek/

hunbagira
Újságíró

Van, oda szoktam bemenni, ha nagyon gáz a férfi. És azt hazudom, hogy eltévedtem. Ha felelősségre vonnak. :)

Alter Ego
Szerkesztő

Persze! – Ez nem csak magyarázat, hogy szatírkodhass? :D

hunbagira
Újságíró

Nagyon kevés nő van magyarországon akiért megéri szatírkodni. És azok jellemzően nem munkaidőben aktívak. :D

common man
Olvasó
common man

Azért a korrekt számításból nem szabad kihagyni ,hogy a nőknél a piszoár is egyben van a kakilóval…
A koszhoz elég egy-két renitens szerintem pszichológiai esetek ,direkt csinálják valószínűleg nemtől függetlenül van belőlük elég.

hunbagira
Újságíró

“Közwc”-ről beszéltem common.

common man
Olvasó
common man

Alterhoz írtam aztán valahol máshol kötött ki.

common man
Olvasó
common man

Már megint ez a baktériumfélelem.A pinaszag információt tárol.A sok vegyszer még inkább káros.

Alter Ego
Szerkesztő

A cikknek amúgy nem témája semmilyen vegyszerek propagálása, tehát ebben a kontextusban csak akkor vehető figyelembe az érvelésed, ha te azt akarod mondani, hogy “mégse mossunk fehérneműt, és ne fürgyé le, mert a pinaszag fontos információt hordoz”. :)

common man
Olvasó
common man

Persze bennem is megvolt az az előítélet,hogy aki nem cserél alsóneműt az nem is fürdik aki meg)túl) sokat cserél az meg(túl) sokat tisztálkodik.Aztán a mosószer-öblítő-tusfürdő-borotvahab-utáni fertőtlenítő-kovidfertőtlenítő-dezodor illatszinergiából alig lehet kiérezni a basszálmeghormon szerény lesütött szemű árválkodását.

Reszet Elek
Szerkesztő

A pina nem vegyszerekkel tisztítandó.

common man
Olvasó
common man

Meg kell kérdezni az olvasókat nemek szerint.Lányok!Milyen arányban voltak a közeli ismerőseitek között mosatlan büdösfaszúak? Ugyanezt mindenki írja át a másik nemre.Nekem volt egy barátnőm tiszta volt de nagyon érzékeny bőrű(még rendszeres borotválkozásra is vetemedtem miatta)Rendesen tisztálkodott de csak nagyon lájtos szerekkel.Na nála lehetett többféle na de végül is természetes szagokat vagy illatokat érezni.De mosdatlanságbüdösséget soha.
Másik.Már évtizedek óta keresem azt a Kazal -lemezt ahol az egyik dal szövegrészlete:
baszom azt a szarcsimbókos seggedet” Vannak akik ennyire biók…

LeelooDallas
Olvasó
LeelooDallas

Nem talalkoztam ilyennel es mar valoszinuleg nem is fogok, mert a tarsam es gyermekem apja tiszta, apolt es illatos. Nekem ez elkepesztoen fontos es szerencsere neki is. “De jo lanyos illat van!” felkialtassal szokott belepni a furdobe, ha epp a kadban vagy a zuhany alatt vagyok :)

Egyebkent mivel eleg kicsi koromtol laktam lany szobatarsakkal, ugyanis olyan kereszteny iskolaba jartam, ahol bent is laktunk (angoloknal boarding school, nalunk nem is tudom, nem sok ilyen van), van tapasztalatom a nokkel. Nyilvan megvoltak a kamaszosan meguszos feluletes takaritasok, hogy a nevelono a napi ellenorzesen csak atfusson, de a higienia fontos volt. Az egyik szobatarsam egy ponton mentalisan osszeomlott az iskolai terhektol es iszonyatosan elhanyagolta magat testileg. Elviselhetetlen volt vele elni es elegge ki is utaltuk szegenyt. 16 evesen nem lattam meg, hogy mekkora bajban van es ez csak tunet. Na de ami fura, hogy volt egy komoly baratja, akivel egyutt is maradtak meg egy jo darabig, o nem tudom, hogy nem vette eszre. Mar az orakon se akartak melle ulni az emberek.
Szoval o szegeny undorito volt, de azert altalaban a tobbi lany rendezetten nezett ki az internatusban.

Erintolegesen kapcsolodik, de sok peldat latok arra noknel, amikor az igenytelenseget es apolatlansagot frizuraval, sminkkel, mukorommel, ribis ruhakkal fedik el. Es a ferfiaknak ez sokszor vagy nem tunik fel, vagy nem erdekli oket. Szetszokitett haju, szolizott rinocerosz boru, mukormos, push upos nok rohangalnak akkora borkemenyedessel a sarkukon, hogy az valami undorito. Az amerikai csajok 80%at smink nelkul nem ismerne fel a legjobb baratjuk se.

common man
Olvasó
common man

Na most ha itt az a kommentelő aki(k)re gondolok megkapná ezeket a kérdéseket egész biztosan nem írna vissza válogatott hülyeségeket. Egészen biztosan.Ez a felmérés biztos alap bármilyen következtetés levonására.

Alter Ego
Szerkesztő

Jóval erősebb alap, mint a fentebb felhozott szűk “mintakészleted” és a nyilván szintúgy sajátosan elfogult kedvenc kommentelőd véleménye. Erre jók az ilyen reprezentatív felmérésék, statisztikailag igen erősen képesek közelíteni a valóságot, annyira hogy kereskedelmi-üzleti tervet is lehet rá alapozni, mint ahogy ebben a felmérésben is az lehetett a cél.

common man
Olvasó
common man

Vagy egy olyan burkolt ,ösztönzőnek szánt reklámféle volt.Nézzétek ezeket a kulturálatlanokat(még nő-férfi ellentét is belekeverve) De ti ugye nem ilyenek vagytok? Ti felsőbbrendűek vagytok hiszen most vettetek vagy most fogtok venni néhány tucatnyit,mert ugye ti délelőtt és délután is újat húztok.

Adam Bogomolov
Olvasó
Adam Bogomolov

Nekem az egészből az jön le (cikk alapján és saját tapasztalatokból), hogy vélhetően a legtöbbünket kiskorától fogva tisztaságra nevelték (férfiakat, nőket egyaránt), ezért ezt vesszük természetesnek és alapnak. Ezért botránkozunk meg rajta, ha ennek ellenkezőjét látjuk…

Vannak olyan alacsonyabb nívójú emberek, akiknek tök mindegy, hogy tiszták-e, vagy nem (nem a hajléktalanokról van szó, akik sokszor nem tehetnek róla), mert az élet más területein is tudnak taplóságot alkotni. Ezeknek mindegy, hogy a randi hova jut a végén, előre akkor se zuhanyoznak le, mert minek pazarolni a vizet, meg a drága szappant…

Külföldről hazatért kollégáim mesélték, hogy pl. Svájcban (és máshol is bezzegnyugaton) több helyen is látták a szaros WC kefét a mosogatógépben. Aki ezt elkövette, még hencegett is vele, hogy mekkora nagy higiéné, mert a tányérokat, meg poharakat majd utána mosogatja el, nem együtt a kefével, mint az a hülye szomszéd. Meg hogy milyen ostobák a magyarok, hogy hipóval akarják letisztogatni…
Talán jól leviszi a fekáliát a gép, de csak pár kórokozó maradjon vissza, aztán megnézheti magát az istenokosa! :-]

Mindettől és nemtől is függetlenül vannak ápolt és igényes, meg vannak ápolatlan igénytelen emberek. Szerencsére nem az utóbbi a többség. Az meg már, hogy ki mit tart alapnak, újabb vitaforrás. Ismerek pl. olyan embert, aki naponta 200X mos kezet, mindenféle vegyszerekkel, 8 bidé van a házában (gondolom egész nap ott dekkolhat…), mindenféle testrészek mosására specializált cuccokat használ meg ilyenek. Néha poénból megkérdezem tőle, hogy férfi-e, vagy nő. Tudom, hülye kérdés, mert most már akár csillámf*szláma is lehet, ha akar…

Kövezzetek meg, de szerintem simán elég lehet egy jó szappan/tusfürdő és sampon kombó, ha az ember bürkéje egészséges és alaposan megfürdik. Télvíz idején napi 1 is elég lehet belőle. De akkor tényleg legyen alapos!

A cikkhez még annyit, hogy vajon azok, akik nem cserélnek fehérneműt se, meg nem fürcsikéznek, azok fogat/hajat mosnak-e? Ilyen mindenféle sárga fogú népekkel az ember nem szívesen ül le egy asztalhoz, el is megy az étvágya a száj és egyéb szaguktól… :(
Nem is értem, hogy akiről süt le az igénytelenség, azzal hogy lehet randiig jutni? Férfi szempontból ez nálam valahogy így néz ki: egy ápolatlan nőnek elég a hajára ránézni, hogy lássuk, hiába a jó alkat, az biza kevés lesz ide! Szeretek ugyanolyan egészségügyi állapotban távozni, mint ahogy érkeztem, mindenféle numídiai agyparazita veserágó bélamőbák nélkül… :-D

Blackur
Olvasó
Blackur

A szorgos s buja cikk a mi ez a szar komment után 300 feletti hsz-t termelt s már a kábszereknél tart. Kíváncsi leszek eme érdekfeszítő férfijogi probléma mit alkot. De lehet írok én is egy cikket a nők büfi-puki-gyomorkorgás kombó erekcióra gyakorolt hatásáról természetesen mellékelve a retorziók fokozatait a szobafogságtól a kivégzésig bezárólag.

hunbagira
Újságíró

Írjál! :D Tudod a kommentszekció, márcsak olyan, hogy kommentelnek az emberek.

common man
Olvasó
common man

Egész jó téma.Hogy ez nekem nem jutott eszembe..(nyitott gyomorszájat ki ne hagyd)

Alter Ego
Szerkesztő

Ha jól értem, egyszerre kritizálod a hozzászólókat, hogy nem tématartóan kommentelnek és az újságírókat -szerkesztőket, hogy nem a lap tematikájának megfelelően írnak-válogatnak tartalmat. Ami az előbbit illeti: ez a jelenség is jól mutatja, hogy egy ilyen férfiak által dominált társaságban is menyire sokféle dologról szeretnének beszélgetni az emberek. A második probléma annyiban összefügg ezzel, hogy a szerkesztésnek érdemes alkalmazkodni ehhez a sokrétű igényhez, másrészt már a lap indulásakor sem gondolták azt a legtöbben, hogy éveken keresztül meg lehet és meg is érdemes tölteni kizárólag férfijogi kérdésekkel egy férfilapot. A lap jelenlegi alcíme fogalmazza meg legjobban a tartalmi-tematikai célkitűzéseket, amelyek azért nem túl sokat változtak a kezdetektől. Az írói témaválasztás-szerkesztés meg alkalmazkodik ahhoz is, hogy éppen miről beszélgetnek a két nemmel és a viszonyukkal (szűkebb-tágabb) összefüggésben az országban-világban, vagy éppen csak úgy
“l’art pour l’art” kerülnek elő gondolatok…

Egyébként írjál! Ez egy olyan civil lap, ahol az olvasók is újságírók egyben, azzal telik meg a lap, amiről beszélni szeretnétek. De más nem fogja megcsinálni helyettetek, igazából nincs itt senki akitől meg lehetne rendelni a tartalmakat. A szerkesztők is civil igyekezetből dolgoznak és csak segíteni tudnak a tapasztalataik alapján, ha valaki egy cikkben fel akar vetni egy témát. De kell a tartalom, kellenek a gondolatok, témafelvetések, akár a “büfi-puki-gyomorkorgás kombó erekcióra gyakorolt hatásáról” is, szóval hajrá!

Meske
Olvasó
Meske

Szia Alter! Megoldottam. Átpakoltam az írást az Isztambuli egyezményről szóló cikkhez.

Alter Ego
Szerkesztő

Ha rákeresel a jobboldali sáv alján a “gender” szóra, szerintem több oldalnyi cikket találsz, ahová eset illeszkedik. De az sem lett volna túl nagy dráma, ha itt marad. De még jobb lenne – hogy a fenti gondolatmenetet folytassam – ha írnál a “mesekönyv” témáról egy cikket és beküldenéd közlésre. :)

Kalman
Újságíró

Mongyuk én nem szoktam behúgyozni meg beszarni se. Minek cserélnék gatyát?

Alter Ego
Szerkesztő

Idéznék egy régi bölcsességet: “bármennyit rázod, az utolsó csepp mégis mindig a gatyába megy”. :D

hunbagira
Újságíró

Wc papírral ki lehet védeni. :P

common man
Olvasó
common man

Pzs. tisztasági betét….de ha az utolsó csepp már nagyobb mennyiségű akkor rá kell menni valami doktoros oldalra.

common man
Olvasó
common man

Akkor te is tisztában vagy az öntisztulás jelenségével.

Hunn
Olvasó
Hunn

Bárki bármit mondhat nekem a férfiak igénytelenségéről, de bármelyik zárt férfiközösségben, legyen az hadsereg, börtön, akármi, ha nem fürdesz, előbb-utóbb megvernek. És ezt addig folytatják, amíg rá nem szoksz a fürdésre. Kivétel nélkül.

Ha a nőnek úgymond “büdös” ott lent, az gomba. Lehet egyből küldeni orvoshoz.

A -“Ne fürgyé le!” című dolog nekem mindig úgy jött le, hogy a csávó együtt akar fürdeni a kurvával mintegy előjátékként, és ezt az óhaját fejezte ki kissé suttyó megfogalmazásban. Mert a dolgozó nők nem szeretnek feleslegesen pluszban fürdeni, mert a nap folyamán úgyis muszáj lesz azon kívül még legalább tízszer, és kiszárítja a bőrüket.

hunbagira
Újságíró

Csak itt most nem zárt közösségről van szó. Szórakozóhelyen beállva nem igen “céloznak” a férfiak maradjunk annyiban, ahogy a hétköznapokban sem az alja.

common man
Olvasó
common man

Most ide írom de ha igaz ahogy gondolom mármint ,hogy ezeket a dolgokat a családban tanulja meg az ember akkor kb.egyforma arányban kell lenniük nőknek és férfiaknak a “mellészarók”között.Ha a lányomat megtanítom a normál wc használatra akkor a fiamat is .Meg arra is ,hogy ez máshol ugyan úgy érvényes.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Egy haverom hugánál laktak francia cserediáklányok. Hétfőn és csütörtökön fürödtek rendesen, egyébként meg csak olyan macska-mosdás jelleggel. Parfüm az fogyott doszt természetesen! Péntek-szombati bulis este után simán lefeküdtek ruhában, másnap estig nem cseréltek textilt. A lényeg, hogy az egyiknek alapból is jó szaga volt de a másik überelte a madridi halpiac legrothadtabb badelláját is! Penetráns volt na… nem kicsit. Munkahelyi wc témában, meg takarítókkal érdemes konzultálni. 30/70 arányban ffi/nő m.helyen a nőiben többször találkoztak a köv. látvánnyal: Le, vagy felfosott ülőke és fedél, csempe körkörösen barna dalmatamintás!!! Halálforgás vagy mi a túró??? Érthetetlen, hogy van aki még ezt sem tudja normálisan elvégezni! Felnőtt nők!!! A vízszerelő manus egyszer egy akkora bugyogót pecázott ki a rendszerből, mint egy terefere pavilon sátra. Bemutatta a kollektívának, ki is terítette a parkolóban! Hetekig röhögtünk… EÜ főiskola, oda jártunk d—csajozni 90-es évek: volt egy higanymozgású, termetre átlagos csaj, aki a használt betétjeit és tamponjait, bugyiba csomagolva egy szemeteszsákban gyűjtötte a szekrényében. Év végén a takarítók lelték meg, öklendeztek két napig… Ja! Meg középsuliban volt egy jóalakú “lány” osztálytárs, aki nem hordott bugyit. De egy farmerban lehúzott egy-másfél hetet is! Vannak ott gondok, lássuk be!

hunbagira
Újságíró

És úgy gondolod a francia pasikák tisztábbak?

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Szerencsére arról fogalmam sincs!! De sokat utazó ismerősöm szerint, tőlünk nyugatabbra nem mindenhol általános a napi zuhany/fürdés, ahogyan azt itt mi kb megszoktuk.

Reszet Elek
Szerkesztő
common man
Olvasó
common man

Szevasz schwarzwald !
Gyula vagyok.Nincs meg véletlenül valahol a lányok telefonszáma?

tobbneju
Olvasó

Érdekes elvárások vannak azért ma már…. Én még voltam olyan laktanyában, ahol a meleg víz kapacitás heti egy meleg vizes fürdést (zuhany) bírt el az adott létszámra. Hideg vízben lehetett hónaljat/nyakat/farkat mosni a hét többi részében. El lehetett lenni: a túl büdöseket elzavarták mosdani, sok szerintem a katonaságnál jött rá, hogy az ő tisztálkodási szokásaival már kiállhatatlanul büdös.

hunbagira
Újságíró

Tudod olyan katonai alakulatokat, amiket valóban bevetésre tartanak-pl légió- ott van napi fürdés-kötelezően- ugyanis ott naponta többször végigkúszatják velünk a gyakorlópályákat. Illetve rájöttek, hogy nem célszerű, hogy a sárcok különböző légúti/gyomor-bélrendszeri fertőzés miatt “gyenguszon” vannak. Ezért wcből is enni lehet, mindenkinek volt szivacsa és fertőtlenítője amivel át kellett mosni magát és maga után wct. Egyik kis nepálit aki szar maradványt hagyott, a caporal chéf saját kezével kapartatta le, majd szétkenette az arcán, ami után ipari fertőtlenítővel kellett egy hétig zuhanyoznia. Régiek mondták ez már tenyleg a danone légió, ő idejükben verést kapott volna és nem az arcán kenik szét hanem megetetik vele. :D

tobbneju
Olvasó

Biztosan van ilyen. A műholdak és drónok világában addig meg is lehet ezt csinálni, amíg a műholdak fenn keringenek és működőképesek. Az amerikaik csinálták pár évig, hogy Irakba meg Afganisztánba még az ásványvizet meg az élelmiszert is repülőgépen vitték. Nem is értek el semmit, az államadósságuk meg az egekbe szökött. Ma már a Nyugat hadseregei hosszabb ideig tartó konfliktusok megvívására nem képesek, mert egy katona “üzemben tartása” pl. Afganisztánban 100 X annyiba kerül nekik, mint az ellenségeiknek. Elég várni, néha megölni néhány amerikait és úgy is hazamennek. A helyben hagyott bábkormányokat meg rövid úton likvidálják az amerikaiak hazatérése után. Teljesen logikus az amerikai bezárkózás (palaolaj termelés, stb.), katonai módszerekkel (anyahajók, műholdak, drónok, repülőgépes szállítás, stb.) már nem rentábilis a világ túlsó feléből megszerezni nekik bármit is. Az a műfaj, ahogyan én még katona voltam az egy nagy népszaporulattal rendelkező, olcsó katonákat rendben tartani képes hadseregre igaz. Ilyenek ma már csak Afrikában, meg Ázsia néhány országában találhatóak.

hunbagira
Újságíró

Azért nem eszik olyan forrón kását. Mert egy északi világhoz tartozó lövész katona kb 100szor hatékonyabb (2. Faludzsai csatában az amcsik összvesztesége 24fő volt sebesültekkel ellenben megöltek 4500 alkaidást és megsebesítettek közel 10.000t mogadishuban majdnem ugyanez volt a helyzet és ezek a puha jenkik, nem az oroszok vagy a légió), mint szarszínű ellenségei, niggerek esetében különösen.(ui: ezért különösen idegesítő, hogy saját hazánkat meg egy lövés nélkül átadjuk nekik)
És egy nyugat-európai, különösen orosz katona olcsóbb. Amúgy kitalálták a megoldást visszanyúltak a közepkorba. Zsoldosok. A középkor óta nem volt ilyen nagy a zsoldosok aránya blackwater/academi, wagner, sentinel stb.

tobbneju
Olvasó

Már meg ne haragudj…… Ha kiszámolnánk, hogy mibe került a táliboknak megölni egy amerikai katonát és az amerikaiaknak mibe kerül megölni egy tálibot, akkor ég és föld lenne a különbség. Messze hatékonyabb Afganisztánban a tálib sereg mint az amerikai. De alapvetően mindenhol másutt így van ez a világban: a nyugati hadseregek már nem képesek hatékony háborúzásra annyira sokba kerül. Minden háborút hosszabb távon a gazdasági szempontok döntenek el. Teljesen lényegtelen néhány hatalmas költséggel végrehajtott katonai akcióban megvalósuló amerikai/egyéb NATO fölény.

hunbagira
Újságíró

Ezért szervezik ki a dolgot egyre inkább a dolgot a blackwaternek stbnek. Illetve -felfogva azt ami írsz- orgyilkosságokkal meggyengíteni az ellenséges gerilla/terrorcsoportokat.
De azért te is elismered, hogy a delikvensek kerülik a közvetlen összecsapást a jenkikkel pl
Az amcsi veszteségek javarésze útmenti rejtett bombáktól-iedektől- származnak. Nem közvetlen katonai összecsapástól. De amelyek igen, azok sem harc során sérültek meg, hanem öngyilkos merénylet. Amikor sikerült a tálibokat stbket harcra bírniuk, akkor-szinte- veszteség nélkül öltek meg közölük százakat/ezreket.

hunbagira
Újságíró

Összekötve a 2 témát:
https://youtu.be/xm6hC2oW5P8
Becuccozva trashmetalra/technora mindenre lőve, ami mozog…:D

Reszet Elek
Szerkesztő

Azért azt nem értem mire föl az a sok PTSD a hazatérő katonák között. Elgondolom ezeket a srácokat az első világháborús lövészárkokban…

Meske
Olvasó
Meske

Én arra gondolok, de cáfolj meg nyugodtan, hogy amíg tart a helyzet fölötti kontroll tudata, a biztonságérzet és az adrenalin, addig nem engedik magukhoz közel az “élményt”. Mihelyst közelről szembesülnek a maguk ill. mások esendőségével, kiszolgáltatottságával, az mélyen bevésődik/bevésődhet. A bűntudat vagy az áldozattá válás talán csak erősíti a paletta színeit. A halott test látványa, szaga zsigerig hatol. Hazatérve pedig sok szó és cselekedet súlyos jelentéstöbblettel növekedik. Mintha párhuzamosan lenne itt és ott.
Black Hawk Down dokufilm (Nat geos) jó példa erre.
De itt egy rövidfilm, amit egy volt katona készített a leszerelése után (Irak) egy filmes suliban (amerikai szemmel):
https://www.youtube.com/watch?v=NkWwZ9ZtPEI

X Y
Olvasó
X Y

Harc közben a túlélési ösztön dominál, nincs idő gondolkozni, csak cselekedni, vagyis ölni. Megölni más embereket, hogy te legyél a túlélő.

Ha vége a harcnak és az ember túléli és kikerül a pokolból, akkor kezdi feldolgozni a történteket.

A fajfenntartás ösztönében benne van, hogy ne öld meg a fajtársadat, mert az rossz dolog. A legtöbb fejlettebb állatfaj nem öli meg a fajtársát a dominancia harcban, és így marad fenn a faj. Ha megölöd a fajtársadat, az ellentétes ezzel az ösztön szintű elvvel, és bűntudatot okoz, tudat alatt.

Enyhítő körülmény, amikor önvédelemből ölsz, de itt arról van szó, hogy katonák pénzért ölnek, átmennek egy idegen országba, és az ottaniakat kezdik ölni, tehát eleve jogtalan és erkölcstelen háborút folytatnak.

Aztán mikor vége a harcnak, akkor a tudatalattiból kezdenek feljönni ezek a dolgok, a bűntudat, a bűn tudata. Ezért lesznek utána sokan depressziósok, öngyilkosok. A karma törvénye működik, a cselekedeteknek visszahatásuk van az emberre.

Hogy mi a rossz, mi a bűn, az ösztön szinten van kódolva az emberbe, és a bűnért büntetést kell elszenvednie.

Akik visszajöttek az 1. vh-ból, pszichológiailag már nem voltak “normál” emberek, ezt továbbadták a következő generációknak is, és a 2. vh. csak folytatása volt az előzőnek. Mi pedig azoknak az utódai vagyunk, és még mindig háborúzunk a föld ellen, a természet ellen, a férfiak ellen, egymás ellen.

georg1945
Olvasó
georg1945

A nők igényesebbek.
Ez tény.
De nincs utálatosabb, mint egy kikölnizett vagy bármilyen illatosítóval kikent férfi. Az a legjobb, ha a férfinak nincs semmilyen szaga. Azt a nőt sem nagyon tudom elviselni, aki állandóan illatfelhőben libeg ide-oda.
Minden a neveltetéstől függ.
Akit a szülei nem neveltek tisztaságra, az később gyakran kellemetlenül fogja majd magát érezni a szagtalanok körében.
Aki nem látja a szüleinek a tisztaságra törekvő tetteit, nem hallgatja tanításait, az, ha már értelmes lesz, jól teszi, ha követi a tiszták kinézetét, viselkedését, öltözködését egyebeket.
Aki ad magára, az nem lesz büdös, koszos, mocskos és rendetlen.

georg1945
Olvasó
georg1945

A mai fiatalok a szórakozása a szombati, vasárnapi alkohol zabálás, ki lesz részegebb. Rengeteg alkoholista fiatal van manapság, de a különböző drogok is hasítanak.
Talán a fiatalok unatkoznak, talán nincs igazi céljuk, talán irreális céljaik vannak, amit többszöri próbálkozás után sem sikerül realizálni. Az ilyen alkoholista, drogos fazonok fennhéjaznak, adják a nagyot, holott a szerencsétlenek nincsenek sehol. Boldogtalan életet élnek.
Sok boldogtalan ember van manapság Lehet, hogy régen is így volt csak nem tudtuk, mert nem volt internet, nem tudtunk róluk.
Vannak testileg és szellemileg betegek.
Vannak szegények és nem látnak kiutat belőle.
A körülmények is hozzájárulnak a személy igényességéhez.

georg1945
Olvasó
georg1945

Egy igényes, választékos nő ritkán cseréli a kölnijét és nagyon diszkrét vele. Ügyel arra, hogy mindene mindig tiszta legyen és nem kelljen illatosítókkal leplezni esetleges egyéb szagát. A szagot a forrásában kell megszüntetni.
Egy választékos (disztingvált) férfi nem locsolja magára a kölnis üveg tartalmát és egyéb szagosítókkal akarja leplezni a testszagát és egyéb szagokat, hogy ne legyen büdös. Mindig tiszta és a ruházata is mindig tiszta.
Mind a két nembelinek törekednie kell, hogy a WC használata után ne hagyjon maga után “emléket” és egyéb rendetlenséget.
Sajnos a viselkedést is gyerekkorban otthon kell megtanulni és addig gyakorolni, míg az sikeres nem lesz.
Azonban akiknek nem volt “gyerekszobájuk” sokszor igényesebbek lettek, mint akiknek volt.
Meg kell tanulni kultúráltan viselkedni !

kerhani2
Olvasó
kerhani2

Szerintem roppant mód túl van ez lihegve. Manapság a túlzásba vitt higéné inkább probléma, mint a mosdatlanság vagy koszos ruha. Ez a téma esetleg valami züllött alkoholista-drogos esetén merülhet fel. Ma már a putri cigányok se nagyon büdösek. Az olcsó pacsulinok használata meg egyszerűen irritáló. A legjobb parfüm pedig egy kívánatos egészséges nő természetes (nem áporodott) izzadtságszaga.

Rend és tisztaság a lakásban már más tészta, de a cikk nem is erről szól.

netuddkki
Olvasó
netuddkki

A legjobb parfüm pedig egy kívánatos egészséges nő természetes (nem áporodott) izzadtságszaga.

Nagyon igaz. Csak ezt értesd meg egy mai, túlszagosított nővel (nagy-nagy tisztelet a kivételnek!)!

Flagellum Dei
Olvasó
Flagellum Dei

Medveczky Ilona: Hiába volt több száz udvarlóm, egyedül maradtam életem végére

https://hirvilag.hu/article/medveczky-ilona-hiaba-volt-tobb-szaz-udvarlom-egyedul-maradtam-eletem-vegere-4924003?utm_source=magyarnemzet.hu&utm_medium=ottboxcikk&utm_campaign=ott

Biztos büdös volt, azért….

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Nagy dolog… A néhai férjüket 10-20-30 évvel túlélő némberek országában természetes ez a helyzet.