Férfihang.hu
128 megosztás

Egyre nagyobbra duzzad a botrány az IKEA egyoldalú családon belüli erőszak kampánya körül

Mint arról korábbi cikkünkben hírt adtunk, több férfiszervezet egyhangúan tiltakozott az IKEA családon belüli erőszakról szóló kampánya ellen, mert kampányfilmjük említést sem tesz a fiú-férfi áldozatokról, diszkriminálja és démonizálja a férfiakat. Jelenleg is több száz hozzászóló árasztja el tiltakozásával az IKEA YouTube és Facebook videója alatt a hozzászólásmezőt; mindannyian a férfiellenes hangütés és a családon belüli erőszakkal kapcsolatos valósághamisítás ellen emelnek szót, diszlájkolnak és bejelentést tesznek gyűlöletkeltés miatt a videószolgáltatónál, és az IKEA elleni bojkottra buzdítják férfitársaikat. Nagyobb országos lapok is figyelmet szentelnek az ügynek.

Fontos tudni, hogy az Országos Kriminológiai Intézet kutatása már egy 2005-ben közreadott tanulmánykötetében leszögezte, hogy a családon belüli erőszak elsődleges áldozatai a fiúgyermekek és a férfiak:

“A családon belül elkövetett, kiemelkedően súlyos bűncselekmények körében (emberölés és kísérlete) öt áldozat közül három férfi – a férfi áldozatok aránya 65%. Kiskorú veszélyeztetésének áldozatává a fiúk kétszer gyakrabban válnak, mint a lányok (65%-35%), vagyis a gyermek sértettek kétharmada szintén fiú.”

Nemzetközi kutatások az elkövetők tekintetében is a közkeletű, hamis sztereotípiáknak teljesen ellentmondó tényeket tisztáznak: a zömmel fiú gyermekek terhére családon belül elkövetett bűncselekmények elsődleges elkövetői 60-70 százalékban a nők-anyák, egyedül vagy társtettesként.

Ilyen viszonyok között különösen méltánytalan, hogy az IKEA családon belüli erőszak elleni programjának főpartnereként egy olyan nőszervezetet választott, amely már alapszabályzatában is kizárja a férfiakat tagjai közül és alkalmazottainak szigorú utasítással megtiltja, hogy férfinemű áldozatoknak-sértetteknek nyújtsanak segítséget.

Az IKEA körül kibontakozó botrányra felfigyelt az ország egyik legnagyobb internetes hírportálja, az Index.hu is és egy cikkben igyekezett megszólaltatni mindkét oldalt. Újságírói kérdésre válaszolva Toplak Zoltán, a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság elnöke leszögezte, hogy leginkább a NANE egyesület részvételét tartja elfogadhatatlannak az IKEA családon belüli erőszakkal kapcsolatos programjában, és a szervezetről alkotott véleményét sem rejtette véka alá:

“Egyértelműen egy szélsőséges, férfifóbiát és férfigyűlöletet terjesztő, társadalomromboló radikális feminista szervezet.”

Sajnálatos módon egyoldalúnak tűnnek az IKEA törekvései: kísérletet sem tettek arra, hogy a férfiak érdekvédelmével foglalkozó, a férfiáldozatokat képviselő férfiszervezeteket is bevonjanak programjukba.

Az Index.hu megkereste az IKEA-t is és feltette nekik a kérdést, hogy mit szólnak a bojkotthoz, a férfiszervezetek kérésének engedve elhatárolódnak-e a radikális feminista szervezetektől és újraforgatják-e kampányfilmjüket? Az Index újságírója arról számol be, hogy ezekre a kérdésekre semmilyen választ sem kaptak, mindössze annyit mondtak: “az erőszak összes formája elfogadhatatlan számukra, így az áldozatok minden csoportjának – nőknek, férfiaknak, időseknek, gyermekeknek – védelemhez és támogatáshoz kell jutni.” – Ezt az üres frázist ismételgetik vég nélkül a botrány kipattanása óta minden felületükön, de a szavak mögött mindeddig semmilyen konkrét-valós tartalom nem áll, hiszen főpartnerükkel a NANE egyesülettel együttműködve kizárják a fiú és férfi áldozatokat segítségnyújtó programjukból.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
128 megosztás


47
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
14 Egyéni hozzászólás
33 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
22 Hozzászólások szerzői
tomgalxcsakxAdminNaooogpetersz Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Tzimisce
Olvasó
Tzimisce

Lehetne kapni hivatkozást a Kriminológiai Intézet tanulmányára? CSak hogy tudjam idézni megfelelően. A Férfihangos cikknek nem hisznek.

Alter Ego
Szerkesztő

Az Országos Kriminológiai Intézet által közreadott “Családi iszonyok” című tanulmánykötetben találhatóak az ügyészségi akták statisztikai feldolgozásával végzett empirikus kutatás adatai: Kiadta: Kjk Kerszöv, Budapest, 2005

comment image

A cikkben idézett rész a 164. oldalon található. Erről egy fotó:

comment image

Gábor Németh
Olvasó

Első kiemelés, utolsó mondat: “gyermek sértetek kétharmada szintén fiú.” Sértettek – második két t ! Köszi.
Egyébként remek cikk! Csak így tovább!

Alter Ego
Szerkesztő

Köszönjük a hibajavítást és az elismerést is.

Horvath Anton
Olvasó

Igaz ugyan hogy a negatív reklám is reklám a nagyvállalatok számára, de én azért mégis örülök hogy így kibújt a szög a zsákból. Az persze nyilván eléggé erős jelzés, hogy a “polgármester úr” szavai után már egy viszonylag népszerű áruházlánc is az én személyes létem ellen indít propagandát. Egyik reggel arra ébredsz hogy te vagy a szarember. Ez akkor így nem gyűlöletkeltés és rasszizmus?

ulomenen
Olvasó

Jaj, dehogy az. Látszik, hogy képzetlen vagy ideológiailag. Pedig nem bonyolultak a szabályok:
Egyrészt vannak azok, akik támogatják, tapsolják, pozitívan diszkriminálják az lmbtqstb kisebbségeket (emelt szint, ha ők maguk is azok), ők az ún. jók.
És vannak, akik nem tapsolnak ennek az egésznek, nem ujjonganak, esetlegesen kritikákat fogalmaznak meg- ők a rosszak a játékban. A játék célja, hogy a jók felragasszák a rossz címkét azokra, akik nem értenek egyet velük, ezzel a törvényen kívül helyezik a címkézetteket.
A címkézett rosszakkal ezután bármit meg szabad- sőt, a szabályok szerint meg is kell- tenni: kirúgni az állásukból, iskolából, ellehetetleníteni, nyilvánosan megalázni, vagy legalább további címkéket ragasztani rájuk, úgymint: homofób, gyűlölködő, náci, kirekesztő, fasiszta, stb. Amit mondanak, azzal pedig végképp nem szabad foglalkozni.
A játék akkor ért véget, amikor az összes egyet nem értőn rajta van az összes címke, ekkor börtönbe zárják őket, de egyéb tetszőleges kimenetel is belefér a játék kereteibe.

the hermit
Olvasó

szimpla dehumanizálás.

György Károly Tóth
Olvasó

A nagyvállalatok számára a negatív reklám nem reklám.
Marketingszempontból a negatív reklám annak lehet előnyös, (lehet: nem mindig az), aki ismertségi problémával küzd. Annak, akinek nincs akkora tőkéje, médiafelülete, tematizáló hatalma, hogy saját magára fókuszt irányítson. A tőkeszegény, kevéssé ismert, emelkedni akaró politikai vagy gazdasági szereplő számára lehet előnyös a negatív reklám, mert úgy jelenik meg a sajtóban, hogy az egy fillérjébe se kerül, és ráirányul a figyelem. Innentől kezdve van lehetősége saját üzenetét továbbítani.
Hiába mond és tesz valaki okosakat, ha senki sem figyel rá. Ha ráirányul a figyelem, BÁRHOGY, akkor kapott egy esélyt.
Ezt egy ókori történet alapján a legendás Diogenész is eljátszotta, mikor geopolitikai és filozófiai kérdésekről beszélt a korinthoszi piactéren, de igazság szerint nagyjából 3-4 ember, ha hallgatta. Ekkor felugrott egy asztalra, és elkezdett harsányan bohóckodni, menten röhögő tömeg vette körül. Akkor megfordult, és jól leb.szta a körülötte állókat_ lám, a hülyeségre mennyire fogékonyak vagytok, de a komoly dolgokhoz se kedvetek, se időtök….
….
Ha (a kis szereplő) meg tudja csinálni azt, hogy az emberek gondolkodásra képes rétegének (amely kb. az összlakosság legfeljebb 20-25%-a, sokszor ennél is kevesebb) a figyelem ráirányulása után el tudja juttatni a saját üzenetét, akkor ha egy brutális negatív kampánnyal XY. politikai vagy gazdasági szereplő az ismertségét 1%-ról 90%ra tudja feltornázni, a népszerűségét pedig fél százalékról akár 20-25%-ra is. EZ utóbbi pedig kiváló alap a továbblépéshez, mert innentől valószínűleg nincs tőkeszegénység.
Ahhoz, hogy a negatív kampány jó kampány legyen, szükséges előfeltétel annak viszonylagos tervezettsége és előkészítettsége, hogy a (negatív) fókusz után célba tudjon juttatni pozitív üzeneteket (amely, mint említettem, jellemzően csak az emberek kis részéhez jut el, de éppen eléghez, hogy az illetőt feltegye a térképre).

EGy nagyvállalatnak a negatív kampány nem jó. Ismertségét nem kell emelnie, mert az közel maximális, a renomájára pedig vigyáz.
A történtek arra világítanak rá napnál világosabban, és EZ A LÉNYEG EBBEN AZ ESETBEN, hogy jelenleg az IKEA vezetése ott tart (és megkockáztatom, ez általánosan jellemző a nyugati világban) hogy az ég adta egy világon semmiféle kockázati tényezőt nem lát abban, ha ilyen, szélsőségesen elfogult marketingtevékenységet folytat. Emlékeztetnék a két évvel ezelőtti Coca-Cola homokosnépszerűsítő kampányára: a cég központjában a legnagyopbb meglepetésként hatott, hogy a “mucsai, retardált” kelet-európai környezetben ez a kampány nagyon erős visszatetszést szült. Szabó Magda Abigélje jut az eszembe, mikor a kollégiumigazgató őszinte csodálkozással és kikerekedetett szemekkel néz a síró Ginára: hogy lehet, hogy valaki ITT, EBBEN AZ ISKOLÁBAN nem érzi jól magát? Olyan nincs! Sajnos, ezen cégek már egy olyan (pusztuló, értékvesztett) társadalmi közegben vannak beágyzózdva, ahol az számít teljesen normálisnak, amire egy ép erkölcsi érzékű és értelmű ember összeráncolja brezsnyevi szemöldökét.
Bizony, itt tartunk.
És ez az igazán nagy baj, nem maga az ikea kampánya. Plasztikusan fogalmazva: Móriczka, nem az a baj, hogy beszartál, hanem az, hogy olyan közegben laksz, ahol senkinek nem szúr orrot a szaros gatyád!

caudino
Olvasó
caudino

Mocsok tróger IKEA

Hunn
Újságíró

Helyes. Viszont a DK meg a teljes ellenzék is beszállt, nem a mi oldalunkon. Mármint nem az IKEA-történetbe, hanem amiről ez az egész szól. Ez ellen is fel kellene lépni:

https://dkp.hu/hirek/5493/a-demokrata-ellenzeki-szovetseg-partjainak-hetpontos-intezkedesi-terve-a-nok-elleni-eroszak-megszuntetesere

Érdekes egyébként, hogy közvetlenül a férfi világnap után van a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja…

hunbagira
Újságíró

Tiszta “ámerika” az emberek gazdasági problémák helyett identitárius kérdésekkel foglalkozzanak.
Mindkét csapat, a rohadt narancs és a moslék is ebben érdekelt, mert gazdasági kérdésekben mindkettő a ” neolib””agendát” követi.
Nah annyi a különbség, hogy a rohadt telaviv grapefruit be akarja cápázni az alsó alvállalkozói szintet, és kidob némi koncot a felsőközéposztálynak.

Hunn
Újságíró

Nézd, hunbagira, a mi életünket érintő pozitív változás – akár a feminizmus kérdésében, akár a gazdaság kérdésében, szó szerint bármiben – akkor lesz, ha végre nem közvetetten, a választott képviselőinken keresztül akarjuk majd az ügyeinket intézni, és nem tőlük és a pártjaiktól várjuk azt. Hanem ha mi magunk vesszük kézbe a sorsunkat, és mi magunk cselekszünk. Senki sem fog nekünk patriarchátust csinálni a mi nevünkben, a mi érdekünkben, helyettünk….

Tény, hogy jelenleg a gazdaság kérdése a prioritás. És – pont ezért – én speciel úgy vagyok vele, hogy a baloldali identitáspolitika erőltetése már akkor is az agyamra ment, amikor még pörgött a gazdaság… De a jelenlegi világgazdasági válsághelyzetben ugyanez konkrétan már tűrhetetlen és elviselhetetlen…

X Y
Olvasó
X Y

Tiszteletre méltó a férfiszervezetek tiltakozása a férfiellenes kampány ellen, köszönöm hogy helyettem is megteszik, és ezt komolyan gondolom, mert mindig tiltakozni kell ha bántanak minket.

De azt látom, hogy nem fogják fel, hogy itt egyértelműen kifejezett feminista világpolitikai szándékról van szó, tehát a férfiszervezetek internetes tiltakozása és levélírogatása kb. annyi, mint a bolha a vízilónak (bár a víziló sokkal értelmesebb, mint a feminista világszervezet).
Ez a videó teljesen nyilvánvalóan előre gondosan kitervelt és megrendezett férfiellenes akció, és gondolom a válaszreakciókra is számítottak, de ez kurvára nem érdekli őket, mivel pontosan azért csinálták ezt, hogy a feminizmust vagyis a nők férfiellenes világuralmának eszméjét terjesszék, és így ez üzenet el is jutott oda ahová akarták.
Kb. annyira érdekli őket a férfiak véleménye, mint a rómaiakat a legyőzött barbároké. Látják, hogy a papucsok néha egy kicsit lázonganak, de ennél nem tesznek többet, és így látják azt is, hogy a férfiaknak semmi hatalma sincs. Ez semmi más mint politika és háborús uszítás a férfiak ellen.
Ami ellen az elnyomottak tiltakozhatnak, ami viszont az elnyomókat kurvára nem érdekli.

Ezek nem jó dolgok, viszont ilyenkor az ellenség is megmutatja magát, mikor ilyen nyíltan a hatalmát fitogtatja. amivel viszont a saját bukását készíti elő.

Hunn
Újságíró

De hát te is felfogod, X Y! Miből gondolod, hogy a férfiszervezetek nem látják ugyanezt? Miből gondolod, hogy a férfiszervezetek nem tudják halál pontosan, hogy a feminizmust a globális, kultúrmarxista világhatalom nyomja le erővel a torkunkon?

Haladunk. Lassan, de haladunk. A feministák már több, mint 100 éve szabadon formálják a kultúrát és az emberek tudatát, befolyásolják az emberek viselkedését. Eddig ezt ellenállás nélkül tehették. Ennek visszafordítása, az okozott károk felszámolása – még ellenszél nélkül is – legalább ugyanennyi idő lenne…

Békés, demokratikus keretek között ez egy sikeres ellenakciónak számít! Hogy miért? Tíz évvel ezelőtt meg sem mert volna szólalni senki. Kritizálni egy multicég feminista, CSBE-ellenes kampányát? Ugyan már…A feministák tettek volna róla, hogy minden aláíró elveszítse az állását, pellengérre legyen állítva, el legyen lehetetlenítve egy életre, és ki legyen közösítve a társadalomból. És mindenki megtapsolta volna ezért a feministákat, nehogy ők is úgy járjanak, amiért nem tapsolnak…

Ezek az ellenkampányok arról szólnak, hogy kimondjuk azt, amit rengeteg férfi titokban maga is gondol, de nem mondja ki, mert azt látja maga körül, hogy a feminizmussal – látszólag – mindenki egyetért… Sokszor elég egyetlenegy ember, aki merje kimondani bátran az igazat. Hogy a királynő meztelen… Legközelebb talán már a többiek is meg fognak szólalni, mert már tudják, hogy nincsenek egyedül. Tehát ez egy lassú folyamat. Ráadásul a sikeres végkimenetelre sincsen garancia.

Gyors és radikális változás akkor lenne lehetséges, ha az antifeministáknak végre annyira tele lenne már a töke az egésszel, hogy hajlandóak lennének akár erőszakhoz is folyamodni azért, hogy a feminizmusnak végre legyen már vége, egyszer s mindenkorra… Egyébként pontosan erre lenne szükségünk. Tessék: egy ember már kimondta…

X Y
Olvasó
X Y

>MODERÁLVA<

Alter Ego
Szerkesztő

Ha valóban az androfóbiát-férfigyűlöletet terjesztő, uralomra törő radikális feminista szervezetekkel összefüggő közügy indított a kritikára, akkor le kellene írnod azt is, hogy szerinted milyen módon kellene keményebben, hatásosabban fellépni ebben a fontos közügyben. Már csak azért is érdemes lenne ezt megtenned, mert így nagyon könnyen a férfiszervezetekkel szembeni burkolt lejáratási kísérletnek nézheti a hozzászólásodat egy moderátor, és akkor a moderációs alapelveinknek megfelelően hamarosan kénytelen lesz törölni a hozzászólásodat. Szintén a kemény fellépés jegyében.

X Y
Olvasó
X Y

>MODERÁLVA<

Alter Ego
Szerkesztő

Sajnálom, hogy moderálni kellett a hozzászólásodat. Erre azért van szükség, mert a kétkedés magvait, a nihil és ellenségesség érzetét elültetni (barátban és ellenségben egyaránt) egy férfimozgalmi akcióról szóló cikk alatt gyakorlatilag a létező cselekvéssel szembeni destrukció. Ezt beláthatnád , de nekem van egy olyan gyanúm, hogy valójában ezt te magad is nagyon jól tudod…

Ha esetleg valóban radikálisabb fellépést sürgetsz a feminista társadalomrombolással szemben, akkor javaslom, hozd létre azt a férfimozgalmat, amely a szerinted megfelelő, kellően kemény eszközöket alkalmazza. Ha az itteni végtelenített szómenés és destruálás helyett erre fordítod azt a rengeteg időt és energiát, akkor egészen biztosan hamar elsöprő eredményre fogsz jutni. A lehető legőszintébben mondom: ehhez én szurkolok neked.

Hunn
Újságíró

Tudod, Alter Ego, szerintem ma már nagyon sok olyan srác van, akinek tényleg tele a töke az egész nőközpontú, feminista világgal. Olyan, aki tényleg reménytelennek látja a férfiak helyzetét és jövőjét (benne a sajátját is). Olyan, aki már nem látja értelmét a feminista rendszerrel és annak képviselőivel való párbeszédnek. Olyan, aki alig várja, hogy boruljon már végre ez az egész, és inkább lángoljon a világ, minthogy az folytatódjon, ami most van… Mert úgy érzi, hogy ebben, ami most van, férfiként nem érdemes élni…

Én is ezek közé tartoztam. Illetve miket is beszélek? Közéjük tartozom tulajdonképpen mind a mai napig is… Engem a férfimozgalmi akciókkal kapcsolatosan az győzött meg, hogy úgymond élőben láttam, ahogy a férfiszervezetek normális cselekvéssel is tudtak eredményeket elérni bizonyos dolgokban! Én többek között ezért is támogatom maximálisan ezeket férfimozgalmakat!

Nem hiszem viszont, hogy a fentiek közé sorolható srácok kommentjeit a férfimozgalmak demoralizálására irányuló szempont vezérelné… Sokkal inkább a frusztráció. Lélekben már az új patriarchátusban szeretnének élni, hiszen az idő megy, az életünk rövid és véges, viszont holnap is egy nőközpontú, feminista társadalomban ébredünk…

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Nem jó ómen az adminnak beszólni, de engem érdekelt volna, hogy mit ír (míg ellenben Naooo nyomokban értelmet tartalmazó, kontraproduktív, 2 sorosai meg sokszor nem).
De egyszer pont te basztál le, hogy te nem fogsz itt senkit cenzúrázni, hogy ezek a srácok kell, hogy valahol elmondhassák, amit gondolnak.

Erre most ez? Nincs itt valami ellentmondás?

Naooo
Olvasó
Naooo

Hát ne olvasd el.
Nem kötelező.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Jól mondod, át szoktam ugrani. EZ viszont meglepően értelmes komment volt részedről, emelem kalapom.

Naooo
Olvasó
Naooo

Már megint elolvastad.
De hülye vagy.

Admin
Admin

Sajnálom, ha tényleg annyira érdekel a mondandója, akkor esetleg barátkozzatok össze, találkozzatok, levelezzetek. :)

Jinjangologus
Újságíró

Metafizikai síkon, a nagyvonalakat tekintve egyetértek veled.

Ott pontosítanék, hogy a valódi feminizmus (mint ideológia) bizony egy és ugyanaz a marxizmussal, röviden “unisex”. Ami most fut “feminizmus” néven az már “posztfeminizmus”, ahol a hatalomra jutott nők feladták az eredeti, egyenlőségen (számomra egyformaságon) alapuló eredeti elvet. Emiatt a mai férfiak (és nők) zöme, akik antifeministának vallják magukat végülis nem a feminista ideológia ellen tiltakoznak, hanem az idővel hozzákapcsolódó sajátos korrupciót ekézik. Ez tagadhatatlanul egy fontos probléma és nagyon könnyű is észrevenni, mert ez van a felszínen. Legtöbben ezt látják, emiatt elégedetlenek.

Hozzád hasonlóan én is a “természet rendjének” híve vagyok, ezt meg dogmamentesen, a józan észre fókuszálva igyekszem képviselni. Úgy vélem, hogy szimplifikálva két, hasonlóan nagy problémával állunk szemben és mindegyiken dolgozni kell (kéne): egyik harc a jogi, a másik a kulturális szférában zajlik.

Jómagam az utóbbiban vagyok érdekeltebb, talán te is.

X Y
Olvasó
X Y

Jinjangologus:

A szavak értelmezéséről is szó van, ki mit ért egy szón.

Nálam a feminizmus vagy “nőizmus” szó nőuralmat jelent, amit az emberi társadalomban a természeti renddel ellentétesnek tartok. A feminizmus pedig azóta létezik, mióta nő létezik.

Esther Vilar zseniális könyvében leírta, hogy a férfiakat a nők az idők kezdete óta idomítják a maguk önző céljaira, és pontosan ez a feminizmus, ami ösztönösen múködik és nem mai találmány.

Hogy ennek a szónak ki, melyik ember vagy melyik csoport milyen értelmet ad, az más kérdés, és minden értelmezés esetén más dolgokról beszélünk.

Azt olvastam, hogy marx nem maga találta ki az elméletét, hanem őt is kiképezték, mindenesetre akárhogy is volt, marxizmusról marx óta beszélhetünk.

Ezek a dolgok összekapcsolódnak, de minél mélyebbre megyünk, annál inkább ugyanazokat a dolgokat fogjuk találni: vagy egy természetes rend és ezzel ellentétesen van egy természetellenes ellen-rend. Ezek megvannak a világ kezdete óta, mint erő és ellen-erő, a kérdés csak az, hogy melyik uralkodik és melyik szolgál, mert mindig van úr és szolga, csak ezeknek a szerepek elosztásában vannak néha viták, és erről szól a történelem is.

Ennek a harcnak mindenféle vetületei vannak, melyek egymással összefüggenek, ezért szerintem minden területen dolgozni kell ezeken, de legelőször is az embernek saját magában és magán kell ezt a munkát elvégeznie, mert onnan indul ki minden tovább cselekvési lehetőség.

Jinjangologus
Újságíró

Erre való a kultúrált dialógus, hogy tisztázzuk a kevésbé egyértelmű fogalmak értelmezését.

Az alapproblémát én abban látom, hogy sokszor már nem nüanszolásról van szó, hanem homlokegyenest ellentétes jelentésekről, amik igencsak nagy gubancokat okoznak, főleg feldúltabb lelkiállapotú egyéneknél.

Megemlíteném itt a rengeteget használt “nőközpontúság” kifejezést. Ez sokaknál már a természetes, ösztönös férfi (nő)védőszerepet is magában foglalja és ők ezt teljességgel dekonstruálni, kiradírozni igyekszenek a saját viselkedésmintájukból. Az már kevésbé “érdekli” őket, hogy ezáltal magát az egészséges lelki kötődést is kukába dobják. Túlságosan haragszanak, nem számít. A lényeg, hogy szex legyen.

Én itt vonnék egy éles határt: a férfi igenis nővédő és ez pont így van jól. A (poszt)feminista, aljas törekvések férfiak általi támogatása viszont NEM nővédelem, éppen ellenkezőleg: ezen védelem megszünése.

Alter Ego
Szerkesztő

A napnál is világosabb szerintem, hogy a jószándékú antifeminista ember nem a nők és nem a humanista társadalmi vívmányok ellen lép fel. Bár lehet a feminizmus problémáját sokféleképpen körülírni, lehet mindenféle bonyolult politikai és társadalomfilozófiai elméleteket gyártani és megvitatni, és akár mindegyik elmélet egyszerre igaz is lehet a maga keretei között, de a probléma megoldásához praktikusan egyszerűbb filozófiák is megfelelőek.

A helyzet az iskoláinkban eluralkodó borzalmas állapotokhoz hasonlít leginkább. Mivel a modern, humanista társadalomban a pedagógusnak szűk mozgástere van a fegyelmezésre, ezért egyre több dolgot megtehetnek a mentálisan sérült, beteg, szadista, retardált hülyegyerekek. Amíg a nagy szabadságnak köszönhetően egyesek összeverhetik az osztálytársaikat, összetörhetik az osztálytermet, addig viszont a pedagógusnak korlátozottak a lehetőségei. Még ha a felvilágosult pedagógus végső elkeseredésében radikálisabb eszközökhöz nyúlna is, valószínűleg önmagát is morális kétségek közé taszítaná, hogy helyénvaló dolog e egy valóban terroristához hasonló, de valószínűleg korlátot belátó- és felfogó képességű, mentálisan beteg gyereket amúgy istenesen felképelni.

A semmire sem vezető végtelenített társadalomfilozófiai töprengés helyett egyszerűbb a mára teljesen elvadult feministákat is hasonlóképpen szemlélni. Miután az önmagukból kivetkőzött őrjöngésük játszóterévé tették a társadalmi intézményéket, miután összetörték az iskolatermeket és félholtra rugdosták a társaikat és a tanárokat, most már ideje lesz iskolaőrséggel, karhatalommal kivezettetni, elmekórtani szakértő, mentálhigiénés asszisztens vagy egy börtönpszichológus szakértő gondoskodására bízni őket. Nincs túl sok értelme a mélyebb filozofálgatásnak.

Jinjangologus
Újságíró

A kulturális doménium a jogi területtől részben teljesen függetlenül létezik. Ez mégcsak nem is filozófia, legalábbis nem feltétlenül.

A humanista vívmányok teljes tiszteletbentartásával is lehet mondjuk egy 150 centis fiatallal megértetni, hogy jobb zsoké lenne belőle, mint NBA játékos. Ez nem jogtiprás, csak a józan ész.

Korlátozni nem, irányt mutatni viszont szükséges.

Alter Ego
Szerkesztő

A kérdés ilyen esetekben már nem az, hogy zsoké vagy NBA játékos, hanem az, hogy tisztességes ember vagy börtöntöltelék. Szerintem az analógiám ebben a tekintetben is pontos: a radikális feminista szervezetek tevékenysége büntetőjogi kategóriákat merít ki: csalás, zsarolás, társadalmi csoporttal szembeni uszítás, esetenként garázdaság áll a bűnlajstromukon.

Jinjangologus
Újságíró

Hogyne, egyetértek ezzel. Fel is kell lépni ellene, nincs vita.

Én a másik féltekén okfejtettem, ahol az oldscool baloldali irányvonalat képviselők szűrőjén átcsúsznak bizonyos inkonzisztenciák, mivel mindent a jogi harctéren próbálnak megoldani.

A zsokés példát tovább ragozva, nyilvánvaló, hogy ha a domináns kulturális trend a kosárlabdázókat isteníti, akkor a másfélméteresek is folyton ott fognak (egyre frusztráltabban) ugrándozni a palánk alatt, hiszen a zsokéság “nem menő”. Az alacsony ember viszont nagyon jó lovas vagy barlangász lehetne, ellentétben a langalétákkal. Nem abszolút értelemben hátrányosabb helyzetű, testreszabottságról van szó. Ergo fontos a kulturális minta is.

Nos, ezt az aspektust az oldscool feminizmus (úgy értem, amit te nem ellenzel) nemigen vette figyelembe, így nem is “reklámozta” a zsokéság nagyszerűségét, hanem minden nőt az NBA-ra ösztönzött.

Tehát jogi beavatkozások nélkül is lehet társadalmi szinten rosszat tenni, erre céloztam.

Alter Ego
Szerkesztő

Értem… és természetesen igazad van: nem csak a jogilag is tetten érhető túlkapások, hanem a kultúra és a közmorál felől nézve is ártalmas bármiféle feminizmus, amely – az elvárható szerepével tulajdonképpen teljes ellentmondásban – nem ismeri fel illetve devalválja a nőiség valódi értékeit. És valóban erről is kell beszélni, ebben is lehet irányt mutatni…

Marcell
Olvasó
Marcell

A “feminista világszervezet” ennyire buta lenne, ugyanakkor ennyire erős?

DennisVT
Újságíró

Amúgy azt tudjuk, hogy ez nemzetközi kampány volt, és sok országban megcsinálták, vagy csak minket tiszteltek meg vele?:)

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Ez érdekelne engem is. Rákerestem, és kb. mindenhol, angol nyelvű weben a csehekhez rakják. Mintha mi bónuszban kapnánk… a nemzetközi sajtó persze körbeszopja az ikeát…

https://musebycl.io/advertising/ikeas-horror-ad-remind-us-many-home-isnt-safe-place

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

A napokban megkérdeztem néhány közvetlen munkatársam a témával kapcsolatban. Némelyikük történetén picit meglepődtem. A családon belüli “erőszak” így nézett ki náluk: Igazán durva esetet nem hoztak fel, de azért ez is beszédes lesz! Érdekesség még, hogy minden esetben fiú-lány testvérpár felállásról beszélhettünk. A verés, a pofon volt a kérdésem lényege, a kérdezettek életkora 24-50. Nem volt mindenhol szokás a fizikai fegyelmezés de ahol igen, ott nem kellett sok hozzá, hogy bekapcsoljon a pofonofon… Most jön a csavar: A nők és a férfiak is arról számoltak be, hogy az anyjuktól, egy esetben nevelőanyjuktól rendszeresen kapták a sallert, van aki csak egyet-egyet de akadtak, akiket már 7-10 évesen “hülyére” pofozott az édesanyjuk. Visszaemlékezésük szerint néha minden különösebb ok nélkül is! Pillanatnyi idegállapot, frusztráltság levezetése képpen. Ezek az anyai viselkedések sokuknál megmaradtak a kora felnőtt korukig. Milyen már az, amikor egy fiatal nőt pofoz az anyja és a bátyja indul a segítségére, elkapva az anyjuk csuklóját, ami elreped és csak akkor áll le a retkes nőszemély!? Az is különös, hogy a szülők között nem volt jellemző az erőszak. Katona és rendőr édesapa is volt a sztorikban de különös módon tőlük nem kaptak minden ok nélkül, kiszámíthatatlanul. Fegyelem volt de apucinak nem kellett otthon kompenzálnia a vélt nyomorát. Tudom, hogy voltak és vannak vadállat apák (is) de azért azon megütköztem, hogy tíz kérdezettből kilenc ilyen anyuciról számolt be. Az meg már hab volt a tortán, hogy még a legfiatalabb, lány kolléganőm is azt vallotta, hogy egy hisztérikus hülye libát másképpen nem is érdemes helyére tenni, mint egy jólirányzott pofonnal! Ennyit erről a métely kampányról… (A kérdezettek közép és felsőfokú végzettségüek…)

hunbagira
Újságíró

Igen, a gyerekeket általában anyjuk verik. Mondjuk ők is vannak velük.
Illetve azért emögött is megbújhat szociopata férfi, aki biztatja.

X Y
Olvasó
X Y

Pontosan erről van szó, alapvetően és döntően a nők a családon belül erőszak fő elkövetői, és a gyerekek az elszenvedői. Aminek egész további felnőtt életükre és viselkedésükre káros kihatása van.

Ez a valóság, és ezt kellene nyilvánosságra hozni minden fórumon, ez alapvető információ, amivel önmagában is le lehet győzni a feminista hazugságokat.

Alter Ego kérdezte, mit lehetne tenni, hogy lehetne komolyabban fellépni.

Nagyon egyszerű: pl. erről az alapvető témáról lehetne forgatni egy vagy több hatásos és profi videót vagy dokumentumfilmet, (statisztikákkal, személyes élményekkel, pszichológusokkal), amit bármikor be lehetne és be kellene vetni, amikor családon belüli erőszak vagy nők elleni erőszak a téma. Ugyanígy hasonló témákról is lehet videókat, filmeket készíteni és köztudatba vinni.

Minden támadásra egy még erősebb ellentámadással kell válaszolni.

Pontosan ezt lehetne és kellene tenni a férfiszervezeteknek is.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

A gyermekek elleni erőszak 73%-a anya forrás. Kb fele arányban ebből a társsal egyetemben, felében egyedül.

Érdemes Erin Pizzey nevére rákeresni, akit azóta kitagadott a feminista szekta, mert vallja, hogy a családon belüli erőszak kétszereplős (tapasztalatból, az első ilyen menhelyet üzemeltette, és férfiakat is fogadott). Hogy a nők legalább annyira erőszakosak mint a férfiak, és, hogy az erőszak, és az azt kiváltó frusztrált élethelyzetek megszüntetése a cél és nem a férfiak megbüntetése…

Na ma már utánaköpnek a feminácik. Nekünk meg ilyen szövetségesek kellenek. Bár már elég idős.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Csak vigasztalásul…. A facebook nekem is betolta ezt az IKEA “reklámot”. Nem túl népszerű, a hozzászólások még a nőktől sem pozitívak. Túllépett már ez egy határon.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Kellene csinálni egy videót ellenkező felállásban, ahogy egy nő veri a fiúgyerekét. Engem pl. anyám hol szíjjal, hogy vasalózsinórral vert, pedig nem voltam egy megátalkodott kölök, szerintem az átlag fiúknál még nyugisabb is voltam. Emlékszem, hogy olyan komoly dolgokért már verés járt, hogy kaptam egy hármast valamiből (kitűnő tanuló voltam sokáig). Volt hogy tornaórára nem mertem levetkőzni, mert hurkás volt a vasalózsinortól a hátam. A verés addig tartott, amíg fizikailag nem váltam kb. egyenrangúvá vele, és egyszer csak nem fogtam le a kezét, talán 13 év körül lehettem. Onnan kezdve nem kaptam. Nem haragszom rá, betudom annak, hogy más világ volt, szegény sorból jöttünk, ez volt módi. Apám jó ember volt, soha nem bántott volna, jobban is szerettem. Ma már csak anyám él. Szerk: Bazz, megy a háttérben a TV és most ment le az IKEA reklám – igaz kicsit rövidebbre vágva – a TV2-n….

Hunn
Újságíró

A CSBE-ről mint olyanról csak annyit, hogy az az igazság: nem ártott volna meg nekem, ha annak idején édesapámtól kaptam volna egy-két nevelő szándékú, atyai pofont a megfelelő időben…

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Jönnek majd az ikea lapraszerelt bontóperes ügyvédek! Menyjenek már a… A válások hadát a nők kezdeményezik, egyszeri mondhatnám pitiáner indoklásokkal. Pl. öt év után megunta a Józsi pofáját, akit amúgy 12 éve ismer és egyebek. 1-2-x gyerekkel is lazán. Az, hogy ezt az elszenvedő felek: gyerek, férj szintén eröszaknak éli meg, már senkit nem érdekel. A házassági szerződés alap! Vigyázni kell a bizonytalan előéletű kiszemeltekkel! (Az egész 30+ nőtársulat) Mert ami nekik csak egy epizód az életükből, következmények nélkül, előnyöket szerezve, az egy férfit lepadlózhat több értelemben is! VESZÉLY! És akkor még jön az erőszak kártya…

Horvath Anton
Olvasó

Na kérem, letiltották a kommenteket a Youtube videó alatt. Odáig jutott az IKEA, hogy jobb lesz az ősrégi kommunista módszereket elővenni, mert az egyének véleménye nem lehet eltérő a sajátjuktól, egy hangyafasznyit se. Baszadék állatok tehát, akik a saját felelősségükkel sem hajlandóak szembesülni. Már komolyan érdekelne, honnét van egy bútorgyárnak ekkora érdekeltsége egy számára amúgy totál irreleváns témában? Jahh tudom, ismét bebizonyították…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Vajon ez egy “családi metoo”, vagy tényleg megerőszakolta az apja a lányát?

https://index.hu/sport/2022/09/18/szilagyi-liliana-uszas-szexualis-eroszak-zaklatas-uszoper-becsuletsertes/

Az orrpiercing-ről meg mindig a az orrkarikás malackák jutnak az eszembe……..


https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aP7zeEw_700bwp.webp

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem erőszakolta meg, de nem is ez a vád, hanem szexuális zaklatás, visszaélés. (a szexuális erőszak cselekménybe besorolható, de nem történt közösülés). A többi viszont jó eséllyel megtörtént, kérdés mi bizonyítható.

https://index.hu/sport/uszas/2022/09/16/sz-zoltan-szilagyi-liliana-per/

https://nlc.hu/sztarok/20220919/19-tanu-bizonyithatja-hogy-igazat-mond-szilagyi-liliana/

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A jog ismeri a “szexuális zaklatás” fogalmát, vagy csak a zaklatás-t?

Szerk:

Közben megtaláltam, 2006-ban módosították a vonatkozó jogszabályt és belerakták a szexuális szót is.