Toplak Zoltán
49 megosztás

Teremtő tűz – leigázott tűz?

Karácsonyra jelent meg Bedő Imre: Teremtő tűz - a férfimotiváció könyve című alkotása. Nagyon tisztelem Imre munkásságát, elhivatottságát, korunk egyik nem vallási prófétájának tartom. DE... Most erről a DE - ről fogok írni.

Imre férfihibáztató? Érti vajon mit jelent a legtöbb férfinak a szexuális frusztráltság, a tisztelet és a felnézés hiánya? És erre rögtön azzal jönni, hogy ezért nyújtani is kell valamit, csak azt az érzést kelti bennem, hogy NEM, nincs meg a szándék a férfiakban megbízni, nincs szándék értékelni őket, csak ostorozásra telik és ez még engem is az incelség felé sodor, vagy a sértődött mgtow – ság felé. Ahol nem akarják megérteni és orvosolni a társadalomtól való sebzettségemet, ott én miért akarjak beállni a sorba? Komolyan: jobb törni-zúzni és lázadni, mint beállni a sorba és kiszolgáltatni magam egy nőnek, aki elutasítja az én férfias igényeimet. Pedig egyébként tetszene amit Imre ír. Vágyom a szövetségre. De valódira, ahol nem csak teljesíteni kell, de megnyugodni és igen – kielégülni is. Testileg, lelkileg, szellemileg.

Hogyan lehet ilyen vakon és feltétel nélkül bízni a nőkben? Ennyire feltétel nélkül, csak adni akarva, alá és odarendelődni melléjük? Hogy lehet, hogy a nőknek semmit sem kell bizonyítania, az ő térfelükön hogyan lehet hinni, hogy minden rendben van? Vagy ha nem hiszi, hát szót nem ejteni róla?
Igenis az a véleményem, ha a nőknek és a társadalomnak, a családoknak ennyire szüksége van a férfiakra, mint azt állítod, Imre, akkor mutassanak fel valamit velük szemben. Tiszteletet, segítőkész figyelmet, együttérzést, megértést. Ezek után lehet szó róla, hogy visszaálljunk a sorba teljesíteni évezredes kötelességünket.
Azt mondod Imre, ébresztő? Nem, én mondom neked, hogy ébresztő! Mert neked egy angyali, szerető és áldozatkész feleséged van, még nem jelenti azt, hogy minden nő ilyen! Csak vegyük azt az alaptételt, hogy az egyenjogúság bizonyos vonatkozásában lábbal tiporják a férfiak családi vezetésre és tekintélyre vonatkozó vágyát. Már az alapokkal van gond.
A társadalmi szerepvállalást nem érintem, szerintem ott legyen férfi és nő egyenjogú. De a családban ne, vagy legalábbis ne ugyanolyan! Ma a legtöbb nő már ezt tagadja, és akkor hogyan legyen nekem közös alapom a családalapításra velük? Tudod, mikor éri meg lemondani erről az elsőbbségről? Ha cserébe felszabadulok olyan tevékenységekre, melyek kárpótolnak érte. Pl. kevesebb családi teher és vezető szerep, de több tevékenység a szélesebb közösségért.

Szinte semmi szó nem esik arról a könyvben – általában Imre könyveiben -, mit kellene egy nőnek adnia, tiszteletben, hozzásimulásban egy férfi számára ahhoz, hogy vonzó legyen a férfi számára a családi és házaslét. Állítom, csak munkamániásoknak való az a családkép, amit Imre felvázolt. Ha szeretsz látástól-mikulásig dolgozni, akkor ez a családmodell neked való. Itt a nő milyen áldozatot hoz érted az szóba sem kerül. Neked mire van szükséged, szóba sem kerül. Kötelesség, kötelesség, kötelesség és cserébe önigazultság. EZ a fizetséged. Tulajdonképpen nincsen is szükséged a nőre, mert az csak kellék, hogy alkotó, dolgos hatalmad kinyilvánítsad.

Imre! Most hozzád szólok. Én sebzett férfi vagyok. Az én ideáljaimat a feminizált társadalom sárba tiporta, és félkarú és féllábú óriás vagyok, aki csak így, saját nyomorultságán keresztül képes közeledni a témához. Ahhoz kevés, hogy a fellépésemmel lenyűgözzek egy nőt, ahhoz sok, hogy ezzel meg tudjak alkudni. Ezt kell, hogy értsd, amikor olvasod a recenziómat. Én becsüllek és szeretlek, de gyűlöllek is.

Mert nem adsz orvosságot a fájdalmamra, csak követelmény listával lépsz elém. Én ezt mind akartam, amit a könyveidben leírtál. Cserébe a fejemre nőtt egy nő, aki tévézett, amikor én a munka és a plusz munka után a gyerekeinkkel játszottam, aki a mai napig a pénzemre pályázik (persze én nem tagadom meg tőle, és majd a leendő párom fog ezért hülyének tartani – egy másik nő) aki sértegetett, és érzelmileg bántalmazott, úgy hogy már félve vártuk haza őt a munka után. Akinél az esőben sírva tereltem anyámékhoz a gyerekeinket, mert ott legalább béke volt. Aki mellett megértettem, hogy miért szeretnek egyes férfiak inkább a kocsmában lenni, mint otthon. Szerencsémre én kocsma helyett hívő közösségbe kerültem, ahol értelmes férfiak értettek meg, és segítettek. Talán így bírtam ki ép ésszel a válásomig.

Érted, Imre, hogy sót és homokot szórsz a sebeimbe, mikor vigasztalás és felemelés helyett, megértés helyett ostorozol és követelsz? Megvető jelzővel illetsz minden férfit, aki nem úgy él, ahogy szerinted kellene – de ennek nem lehet más oka is, mint hogy gyermetegek és bugyuták mind? Egyre több férfi beszél a házasság 2.0 – ról, amit emancipált (nem feminista – CSAK emancipált) nők akarnak létrehozni férfiakkal. És ez egyre több férfi számára nem vonzó. A patriarchális házasság igen. Ezért hozatnak aztán keletről nőt maguknak. Egyszerűen az európai és magyar nők el fognak veszíteni minket, ha nem akarnak visszalépni legalább pár lépést a patriarchális viszonyok közé.

Felvilágosult, bécsi fiatalember ismerősöm mondta nekem, hogy boldog, mert afgán lányt vett el feleségül, és ő még tudja hogy kell bánni egy férfival! Tisztelet, elsőbbség, alázat. Nem mint egy mai, osztrák, progresszív nő, aki tele van jogokkal és tesz a kötelességeire, vagy csak azokat tartja meg ami szimpatikus. A gyerekeivel való kötelességeit. A férjével szemben nincsenek ilyenek. Szexelnek, mikor ő akarja, neki kijár a női mivolta miatt a lovagiasság és romantika, de az elsőség, a férje iránti felnézés, tisztelet az nem! Hiszen ő nem elmaradott és középkori!

Bár a jövőképed engem egyébként lángra lobbant, annyira gyönyörű, mélyről fakadó, ősi és igaz. Mert AZ, Imre. A férfi-nő szövetségé a jövő.

De tisztelet, tisztelet, tisztelet és tisztelet a férfiak felé, már csak a lehetőségeik miatt is, amit ki kéne bontakoztatniuk. És a nők férfiak felé való tisztelete hiányzik elsősorban. Enélkül mi értelme van? Önigazult életet élhetek mgtow-ként és incelként is. A magam vállát meglapogathatom így is. Ehhez nem kell család. Sokkal többet kellene beszélni arról, mi kell egy férfinak, és mire van szüksége, mint pusztán arról, mit várnak el tőle. Etetni kell azt az állatot, amelytől munkát, húst, tejet és szőrmét várnak.

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
49 megosztás


239
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
231 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
29 Hozzászólások szerzői
Reszet ElekKalmantobbnejuBaltonLeelooDallas Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
X Y
Olvasó
X Y

Mi kell egy férfinak?

Gyerekeinek egy gondoskodó anya, neki pedig egy kurva az ágyban. Minden mást maga is meg tud csinálni a férfi, még főzni, mosni és takarítani is.

Fontos, hogy a kurva olcsó legyen (pénzért bárki vehet kurvát, de az anyának alkalmatlan), az ideális nő: ingyen kurva és jó anya.

Mi kell a nőnek?

Gyerek akiről jó anyaként gondoskodhat, és egy férfi, akinek a kurvája lehet, akit szexuálisan szolgálhat és akit családfőként és szellemi vezetőként tisztelhet.

A tapasztalat és a logika szerint a férfiak viselkedéséből következik a nők viselkedése. Ha a férfi tiszteli magát és uralkodik magán, akkor a nő nem tud rajta uralkodni. Ellenkező esetben a nő a férfi fejére nő, és elromlik a kapcsolat, aminek a gyerekek a szenvedői a leginkább.

Tehát a férfiak feladata és felelőssége elsősorban felelőssége a nők és a gyerekek helyes nevelése is.

Esther Villar leírta, hogy idomítják a nők a férfiakat, gyerekkoruktól fogva. Ugyanúgy a férfiak is idomíthatják a nőket a saját céljaikra, a különbség annyi, hogy a nők öncélúak, a férfiak céljai viszont az egész család és közösség boldogulását segítik.

Tehát a férfiaknak uralkodniuk kell magukon és hasznos cél érdekében megfelelően kell tiszteletre nevelni a nőket, és ez a családi és társadalmi béke titka.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ugyanúgy a férfiak is idomíthatják a nőket a saját céljaikra, a különbség annyi, hogy a nők öncélúak, a férfiak céljai viszont az egész család és közösség boldogulását segítik.

Persze persze, csakhogy ehhez a faroknak kéne csóválni a kutyát, az meg ugyebár elég nehéz……

Az még külön pikáns, hogy a férfi pina utáni vágyának biztosítása milyen “nemes tetté” lett emelve:)

X Y
Olvasó
X Y

Gondolom te a moon és egyéb neveken kitiltott női kommentelő vagy, könnyen felismerhető ugyanaz a stílus, ezután ezen a néven akarod itt rontani a levegőt?

common man
Olvasó
common man

Gyerekeinek egy gondoskodó anya, neki pedig egy kurva az ágyban

Ha a szex oldaláról nézzük egy normális barátnő vagy egy feleség messze magasabb szintet tud biztosítani mint egy kurva.Ha nem mi értelme? Tehát nem igaz az a mondat,hogy kurva kell az ágyban.Na a probléma a meddig.Nem tudom ,hány barátnőd és feleséged volt de ez mindkettőnél hasonló. Vagy te unod meg vagy ő vagy kölcsönösen.Ha szerencsés(is) vagy ez lehet akár 50 év.Persze ez nagyon ritka.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Bedő egy full blue pill figura. Foglalkozni sem kell vele.

common man
Olvasó
common man

Én itt hallottam róla először de amikor láttam inkább egy olyan “szíjjal jól elverem az asszonyt” embernek tippeltem. Persze lehet, hogy a világ legnagyobb papucsa csak így álcázza…

TiborM
Olvasó
TiborM

Minden férfi ‘álma’ egy bántalmazó kapcsolatban halálra dolgoznia magát. Ha véletlenül mégis megéri a nyugdíjat, akkor pedig joga van a garázsban szöszmötölni; majd pedig aludni és enni bemenni a házba, amit a két kezével felépített. Feltéve, ha egész életében ‘jól’ viselkedett! Máskülönben marad a híd alja.

Eszembe jut ez a kép a társadalomról:
.. ..
comment image

Egy bizonyos intelligencia-szint felett a férfiak nem fognak belemenni olyan játszmákba, amiben nem nyerhetnek, vagy nem win-win. (A kulcsszó az intelligencia. Így lesz érthető, miért a hetero, fehér férfi a legnagyobb ellenség jelenleg, szerintem. A házasodási kedv pedig mélyponton.)

Persze minden csak felfogás kérdése. Ha Forest Gump-ként önfeledten élem az életem és nincs bennem semmi negatív blokk, akkor tiszta lélekként ‘élvezhetem’ az életet.

Ezúton kérem a tanult olvasókat, h vizsgálják meg egy megvilágosodott és mégis intelligens élet lehetőségét a világban, társadalomban. Örömmel vennék több cikket is, amik ezeket a lehetőséget járják körül. Jelen pillanatban úgy érzem, h ez valamiféle GYOW lehet, ahol pont annyira vagyunk a társadalom részei, amennyire feltétlenül szükséges. A maradék energiát pedig a spirituális fejlődésre fordítjuk, azokkal az emberekkel – férfiakkal és nőkkel -, akikkel win-win a kapcsolat. Ha pont nincs ilyen, akkor egyedül.

Horvath Anton
Olvasó

Ezt úgy hívják egyébként hogy MGTOW, aminek minden férfi születik, akkor is ha megházasodik, akkor is végül a maga útját járja, csak jóval nagyobb kötöttségekkel, mint anélkül. Maga az egész legtöbbször amúgy sem választás kérdése ma már. Találsz ma olyan nőt akivel a házasságig úgy eljutsz, hogy te magad is ezt szeretnéd a leginkább? Nyilván és egyértelműen: NEM.

TiborM
Olvasó
TiborM

Találsz ma olyan nőt akivel a házasságig úgy eljutsz, hogy te magad is ezt szeretnéd a leginkább? Nyilván és egyértelműen: NEM.

Számomra már az összeköltözés is ‘gond’. Megbeszéljük, találkozunk, jól érezzük magunkat és mindenki megy a dolgára a végén. Jól érzem magam a saját kis kuckómban, világomban. Meggondolom 2x is, h kit és mennyi időre engedek ide be. ;)

Horvath Anton
Olvasó

Nem is értem miért, de valahogy sok hozzászólásban hasonló következtetéseket találni :)

Horvath Anton
Olvasó

Nem emlékszem már, lehet hogy erről is itt olvastam először, de ilyen témánál ez a videó mindig eszembe jut:

https://youtu.be/OpR2T1fnYRE

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Az egyik „rákfenéje” az áldozatszerepben tetszelgő/siránkozó/jogkövetelő stb. „férfilétnek”, hogy amint sikerül (pár %-nak) kilépni belőle és bármilyen (mozgalmi) „vezetővé” avanzsálnia, abban a pillanatban már „státuszt” szerzett és ez vonzza a nőket.

Ha már „kitört” az „incel létből”, akkor már nehéz neki visszabújni, mert nem hülye, hogy elveszítse a „megszerzett javait”, így meg vagy hagyja a fenébe az egész brotherhood-os (nem létező és egymás faszát szopogató) „bikacsordát” és éli világát, vagy kénytelen ő is a valóságról beszélni, ami az „incelek” számára eléggé kényelmetlen és kellemetlen, mert mindig az a végkövetkeztetés, hogy „bizony, annyit érsz, amennyid van, és nem véletlenül tartasz ott ahol, hanem mert ennyire voltál eddig képes” és ennek ez a “hozama”.

És akkor jön a vinnyogás/maszatolás, hogy ez „férfihibáztatás” és „árulóvá vált”.

Mindkettő (lehetne) igaz, ha a továbbra is a „sanyarú sorban tengődők” szemszögéből nézzük, akik a „mannát” a „segítséget várják” (jogtól, társadalomtól, államtól etc.) és nem értik, hogy miért „árulta el az, aki egy volt közülük”?

Nem bírják felfogni, hogy pont azért lett „vezéralak” mert képes volt kimászni a szarból, egyedül, mert ez még mindig „egyéni sportág”.

Hogy kevés hely van a „dobogón”, és azért bizony egy férfinak nem elég (csak) létezni és vinnyogni, hogy a (szemét) sors a „rossz ujjával mutatott” rám és én ezért kárpótlást kérek/követelek, hiszen „megérdemlem” ……

A jogkövetelők/vinnyogók/elnyomottak etc “prolik” nem fejlődni és a csúcshoz vezető (egyéni) úton akarnak végigmenni, hanem helyet szeretnének cserélni az általuk „szerencsésebbnek tekintett” -ekkel.

Pontosan úgy, mint a kommunisták, mint a kvótázó nők………csak annyi a különbség, hogy ezt nehéz a foltelból megcsinálni, és ráadásul ami a legfájóbb, hogy nincs „zsaroló potenciáljuk”, ezért csak a karavánt ugatják, azt is messziről, mert ha túl közel merészkednek, akkor a “fakó” is az oldalukba kap….

És itt általában véget is ér a dal, és kezdődik újra a lemez a vinnyogásról/követelőzésről etc. etc.

Ahol nem akarják megérteni és orvosolni a társadalomtól való sebzettségemet, ott én miért akarjak beállni a sorba?

A okok kellemetlenek, de pofon egyszerűek:
– Nem igazán érdekli azokat, akik nem ebben a cipőben járnak
– A társadalom igazán a nők, és azok empátiája „nem terjed ki” a hímnemű „áldozatokra” , ha véletlenül mégis, akkor maximum „szánalmat” érez iránta, ami pluszban megalázó egy férfi számára….
– Egy (életerős) férfi részéről a („lelki”) sebek „mutogatása” és “áldozatszerepben való fetrengés” mindig kényelmetlen érzést, ha túltolják, akkor meg biztos undort vált ki a társadalom minden tagjából, evolúciós örökség
– Továbbá hibás a kérdés, mert nincs „sor”, amibe be lehetne állni, ha „beállnál” garantálná azt, amire vágysz, mert még a keményén „munka” sem garancia erre, egy „sorbanállás” meg pláne nem.

Komolyan: jobb törni-zúzni és lázadni, mint beállni a sorba és kiszolgáltatni magam egy nőnek, aki elutasítja az én férfias igényeimet.

Hamis dilemma, mert egyrészt kéne egy nő, akinek kellenék, és utána verhetem én a mellem, hogy de én juszt sem, másrészt meg így ez szalmabábcsépeléssé válik.

Vágyom a szövetségre. De valódira, ahol nem csak teljesíteni kell, de megnyugodni és igen – kielégülni is. Testileg, lelkileg, szellemileg.

Ő (bredpittként) megteheti, hogy ilyen baromságokat hordjon össze, mert ebből nem származik kára, átlagjózsi viszont rábaszik, ha ezzel próbálkozik….(Jupiter vs. kisökör)

Szinte semmi szó nem esik arról a könyvben – általában mre könyveiben -, mit kellene egy nőnek adnia, tiszteletben, hozzásimulásban egy férfi számára ahhoz, hogy vonzó legyen a férfi számára a családi és házaslét.

Nem véletlenül, hiszen ha arra „érdemes vagy”, akkor ezt természetes módon megkapod, kérned sem kell, sőt.

Ha nem vagy rá „érdemes”, akkor meg lényegtelen, hogy milyen kívánságaid és elvárásaid vannak, mert semmit nem fogsz belőlük kapni.

Szar ügy, de a szituáció az „vagy-vagy”, nincs „átmenet”, „megbeszéljük”, „párterápia” , „kapcsolat rendbehozatal” meg ehhez hasonló baromságok, csak idő, és energiapocsékolás , arra jók, hogy a „villanykapcsoló hatás” után örökre „bebetonozza” az új „Status quo”-t.

Kötelesség, kötelesség, kötelesség és cserébe önigazultság. EZ a fizetséged.

Bizony, evolúciós/Isteni örökség, ki-ki reklamálhat a világnézete szerint annál, akinél jólesik.

Tulajdonképpen nincsen is szükséged a nőre, mert az csak kellék, hogy alkotó, dolgos hatalmad kinyilvánítsad.

Már megint a nyuszi próbálja vinni a vadászpuskát és nem akarja észrevenni, hogy maximum a szíjat lóbálja, de az a puska bizony soha nem volt a birtokába, csak ámítja magát továbbra is.

Nem képes semmilyen „külső” tényező „orvosságot adni.

És éppen ez a 22-es csapdája, amíg kívülről valakitől/valamitől várom addig biztos, hogy nem fogom megkapni, ugyanis a „béna gyereknek az apja veri ki a faszát” , csakhogy kevesen fognak „apának” jelentkezni….., „anyának” még kevésbé…..

Cserébe a fejemre nőtt egy nő, aki tévézett, amikor én a munka és a plusz munka után a gyerekeinkkel játszottam, aki a mai napig a pénzemre pályázik

Sajnálatos dolog, ha “engeded”, akkor ez így működik, mert a „nőtartás” az bizony „veszélyes üzem”, mert megvannak a korlátaik és hülyék lennének „önként” lemondani a „kényelmükről”/”előjogaikról”/”lehetőségeikről” etc. etc.

sót és homokot szórsz a sebeimbe, mikor vigasztalás és felemelés helyett, megértés helyett ostorozol és követelsz?

Ha hazudna e helyett és ámítana, az jobb lenne? Nincs elég „sorstársad”, „közösséged” akik ezt megteszik és lehet egymást „körbekurkászni”? Volt annak bármilyen valós eredménye a pofázáson és síráson kívül?

A vigasztalás használ? Ki/Mi „emelhet fel” téged és hova? Oda ahol ő tart? Talán őt valaki szintén „felemelte”?
Ha nem, akkor te milyen jogon követeled, hogy téged is? Hova lehet még lesüllyedni?
Miért vársz el olyat tőle, amire nem képes, aztán meg ostorozod és szidod ezért?

Mindenki úgy éli az életét, ahogy tudja és amire képes, illetve hajlandó.
A „szeretnék” és „vágyom”-ért keményen meg kell dolgoznia egy férfinak, mindig, minden nap.
A férfinak a léte önmagában semmi értéket nem hordoz, nincs mit „áruba bocsátani”, nincs „zsarolási potenciálja”, nincs rá objektív „kereslet”, csak a „kiemelkedőkért”, viszont ezért (általában) tenni kell, hogy a kevesek közé tartozz.

A vesztesek/balfaszokban egy dolog mindig közös: tökéletes magyarázatot, okot és indokot képesek prezentálni arra, hogy a nyomorukért miért nem ők a felelősek.

Meg kellene érteni, hogy senkit nem érdekel az, hogy egy férfi számára mi az, ami „vonzó”.

Az európai és magyar nők nem „elveszítenek”, hanem nem kellünk nekik, legalábbis az emancipált “egyenlő”-knek “kevesek vagyunk”. “Mint halnak a bicikli”……. Kurvára nagy különbség.

A létünk önmagában nem érték, a BluePill az kontraproduktív, kivéve ha bredpitt csinálja(mert ő megengedheti magának), minden más esetben csak szopást eredményez.

Ezek objektív tények és törvényszerűségek.

Felvilágosult, bécsi fiatalember ismerősöm mondta nekem, hogy boldog, mert afgán lányt vett el feleségül, és ő még tudja hogy kell bánni egy férfival! Tisztelet, elsőbbség, alázat. Nem mint egy mai, osztrák, progresszív nő, aki tele van jogokkal és tesz a kötelességeire, vagy csak azokat tartja meg ami szimpatikus.

Pontosan, mert megvan köztük a szintkülönbség: vagy ennyivel jobb vagy, vagy a keretek kikényszerítik és a nőnek nincs jobb lehetősége.
Már egy jó ideje van és ez csak fokozódik……

A férfi-nő szövetségé a jövő.

Az egyik legnagyobb BluePill-es baromság.

Nem tudsz egy gyerekkel „szövetségre lépni”, egy hipergám ösztönnel megáldott lénnyel nem lehet, csak (társadalmi) „kényszerrel” tudod a szabályokat „betartatni”.
Minél okosabb, annál hamarabb és keményebben vág át.

Ha “egyenlő félként” tekintesz rá, akkor mindig, kivétel nélkül rábaszol. Ha ez objektíven is bekövetkezik (mármint az egyenlőség), akkor meg nagyon rábaszol.

A tisztelet az nem követelhető ki, nem vehető meg etc…… Viszont olyan, amit el lehet bukni……. Az olyan, mint a „kémia”…… , vagy van, vagy nincs, nem lehet kicsit, meg fokozni, meg átmenet stb…

Sokkal többet kellene beszélni arról, mi kell egy férfinak, és mire van szüksége, mint pusztán arról, mit várnak el tőle.

Napestig ez megy itt. A belterjes körbenyalogatásnak épp ennyi a hatása és értelme.

Etetni kell azt az állatot, amelytől munkát, húst, tejet és szőrmét várnak.

Kivéve, ha képes magát ellátni és ingyen, a „remény reményébe” is mindenét odaadni, mert objektív tényként ekkora a részéről a kereslet, és nagyon szűk számára a kínálat….., és még így is “megéri” neki, legalábbis a kereten nem hajlandó/nem képes változtatni….

Nem a vágyai tárgyával kell neki megküzdenie, hanem jobbnak kell lennie a „versenytársainál”, és remélheti, hogy „érdemesnek” találják és jobb esetben „elfogadható” egyed(ek)…..

common man
Olvasó
common man

A metanol találóbb név lett volna…

Alter Ego
Szerkesztő

Igen, az kifejezné, hogy mennyire mérgező. Senki se higgye el, hogy csak ennyi lehetősége van férfiként! Ez az ember valódi méregkeverő. Fél adag RedPill-hez, egy rész mérget kever. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

„bizony, annyit érsz amennyid van, és nem véletlenül tartasz ott ahol, hanem mert ennyire voltál eddig képes”

Lázár, most lebuktál.

Deadpool
Újságíró

https://youtu.be/QOazxjSKUI8?list=PL_m5i4Bl8okl97ZM0zPHZl2Vwi7GNcEoT&t=2182

“Boldogok azok, akik a felebarátjuk zsebéből az utolsó fillért is kilopják. Boldogok azok, akik sosem elégedettek, de mindig többet és többet akarnak.” :)

karika
Olvasó
karika
Alter Ego
Szerkesztő

Kivéve, ha képes magát ellátni és ingyen, a „remény reményébe” is mindenét odaadni, mert objektív tényként ekkora a részéről a kereslet, és nagyon szűk számára a kínálat…

Ez nem hogy nem objektivitás, hanem a férfiak degradáslása. Lényegét tekintve a férfigyűlölet egyik formája.Nyilvánvaló, hogy a férfiak intelligenciája, munkaképessége, eltartó képessége,sokszor mindezekből következően felhalmozott vagyona, egy olyan érték, vagy potenciálisan a jövőben olyan értéket teremt, amellyel nem hogy passzív elszenvedői lehetnek a női párválasztásnak, hanem minden a férfi körül fordul meg. Ha a férfi mindezzel tisztában van, önmagát a valóságnak megfelelő értéken kezeli, akkor ura lehet a párválasztásnak és az életének. Hiába akarnak a nők egész életükre egy kiemelkedően intelligens, potens, magas életminőséget nyújtó férfit, ha azok a férfiak nem őket választják. Pina van millió. Pontos a megfogalmazás, hogy a férfiak az elköteleződés kapuőrei. Ha a férfiak mégis úgy érzik, hogy nehezen találnak nőt, az csak abból származik, hogy a nők egy nagyon jelentős része nem is keres férfit, amíg ezt megteheti, mivel nincs igénye a férfiakkal való intimitásra, szexre, (családalapításra). 50 százaléknyi aszexuális, frigid, férfifóbiás, stb nő esetén ez azt jelenti, hogy a “randipiacon” fele akkora a kereslet faszra, mint pinára. (Szándékosan nemi szervekről beszélek (vulgárisan) és nem férfiról-nőről, hogy ne teremtsek téves értékrelációt a két nem között.) Ez egy biológiailag determinált helyzet, ami felfokozott versenyt teremt, de nem értékteleníti el a férfiakat, egyiket sem. Ezt a tényt tudomásul kell venni, elszenvedni a hátrányokat, de véletlenül sem „remény reményébe mindent odaadni”, mert akkor egy ócska pináért odalökted az egész életed. Rossz esetben lehet pina nélkül is élni, egyedül. Hogy mást ne mondjak, elég elnézni a macskás-szingli picsák tömegeit, ők önként élik a nyomorult férfifóbiás életüket egyedül. Jobb híján menni fog a férfiaknak is ugyanez. :) (Cinikus mosoly.) Lásd a japán “fűevő” mozgalmat.

Akik a csaxi féle férfigyűlölő férfiak (nők?) és általában a női társadalom manipulációjának köszönhetően elhiszik saját értéktelenségüket, azok végül rossz üzletet fognak kötni. Pont mint a bennszülött, aki aranyat cserél üveggyöngyre.

Az nem RedPill, hanem mezei hályogkovácslás (adott esetben tetten érhető férfigyűlölet), ha valaki arról győzködni a férfiakat, hogy értéktelenek, és ki vannak szolgáltatva a nők kényének kedvének, a “pina hatalmának”. Aki erről győzködi a férfiakat, az nyilvánvalóan lelkileg meg akarja nyomorítani őket, káros életvezetési tanácsokkal tönkre akarja tenni őket.

Csaxi, mindegy, hogy egy balfasz hájogkovács vagy egy rosszindulatú picsa vagy, és mindegy hogy mi a motivációd, ezt semmiképp sem szeretnénk itt látni, mert mint mondtam, ez a férfigyűlölet egyik formája. Vagy változtatsz a “bölcselkedésed” és “tanácsadásod” irányán, formáján vagy még szigorúbban fogunk érvényt szerezni a kitiltásodnak, mert ezt itt nem fogjuk eltűrni. Hiába ez a kedvenc játékod, el fogjuk venni tőled; véget vetünk a férfiakat degradáló, férfigyűlölő, ostoba kommentáradatodnak.

Running Man
Olvasó
Running Man

Ez egy biológiailag determinált helyzet, ami felfokozott versenyt teremt, de nem értékteleníti el a férfiakat, egyiket sem.

Persze, csak nem sokat érnek azok az értékeim, ha azokat a külvilág, a társadalom nem ismeri el vagy semmilyen módon nem „jutalmazza”. Ha egyszerűen nincs visszaigazolása annak, hogy ezek valóban értékek. Mert biztos vagyok benne, hogy az ember nagyon sok értéket tudna magában felsorolni, csak szart se ér vele, ha azt tapasztalja, hogy a főnöke nem tartja kompetensnek, a kollégái kerülik, a barátai szánják, a nők meg átnéznek rajta. Tisztában lehetsz te az értékeiddel, ha abból külvilág semmit nem igazol vissza, akkor a helyzet két lehetséges irányt vesz: 1. saját magadat kezded el értéktelennek tartani és nem kellenek ehhez mások, sőt ezen általában mások vígasztalása vagy segítsége, az ellenkezőjéről való meggyőzése sem segít, vagy 2. tisztában vagy az értékeiddel, pont emiatt nem érted, hogy miért vagy szopóágon és ezen filózol. (Ha valaki időben kapcsol, a körülményekből és a tapasztalataiból hamar felismeri a mintázatokat és hogy mennyit ér a piacon, akkor nagyon gyorsan gyűrűt húz a számára elérhető legjobbra, aki minden esetben egy 6-osnál semmiképpen sem jobb nő.)

Valamint, tisztázni kéne két fogalmat és az abból fakadó distinkciókat. Az egyik az érték, a másik pedig a skill (úgy érzem angolul kifejezőbb). A Blue Pill egyik legnagyobb tana és ezáltal a férfiak egyik legnagyobb félreértése a nőkkel kapcsolatban az, hogy azt hiszik az értékeik számítanak. Mindenki pontosan tudja, hogy miről beszélek, hogy ő egy normális férfi, normális élettel és hobbikkal és még ehhez csupa-csupa jó dolog, ami másban talán meg sincs: őszinte, becsületes, nyitott, kulturált, optimista, megbízható, hűséges etc. Adott viszonyok között, ha ezek megvannak egy emberben, azok valóban értékek. A probléma (a hazugság) ott van, hogy férfiak azt gondolják ezek a jellemzők kellenek a nők vonzalmához is. Jó dolog, ha férfiként tisztában vagy az értékeiddel (a pozitív önértékelés és énkép megtartásában szerepet játszhat), csak azt kellene tudni felismerni, hogy ezektől a tulajdonságoktól még kurvára nem lesz nőd, mert ezekre bizony egyáltalán nem nedvesedik a punci. Illetve egy esetben, ha a nő már 30 fölött van és pólyát akar, akkor igen, te vagy az ő embere, olyankor (már) pont erre vágyik és erre is van szükség. De ha azt keressük, hogy mi az, ami valójában a nőzéshez kell, azok a skillek. A skill pedig mindaz, ami ahhoz tevőlegesen hozzásegít, hogy javítsd a tudásod, a képzettséged, az életkörülményeidet, társadalmi státuszod, a megjelenésed, a fellépésed, a testi és lelki egészséged. A skill tkp. bárminek a képessége, ami ezekhez vagy ezek javításához hozzásegít, kezdve a legegyszerűbb dolgoktól. Minden más pozitív tulajdonság, amely ezeket nem segíti (és sok esetben a nők számára éppenhogy taszító) az pedig érték (klasszikusan belső értéknek is szokás nevezni). A megállapodni vágyó és apajelöltet kereső nő az értéket keresi egy férfiban, a szexre vágyó pedig a skillek megfelelő számú birtoklását „érzékeli”.

Felesleges azzal jönni, hogy ki milyen dehonesztáló kifejezéseket tesz a férfiakra, mert az incelek nincsenek kisegítve azzal, hogy tisztában vannak az értékeikkel, pont ugyanannyi nő fog rajtuk keresztül nézni, mint eddig. Mentálhigiénés szempontból lehet szerepe, hiszen ennek tudata szükséges lehet a pozitív énképhez, ill. erre az alapra rá lehet építeni a skilleket. Furcsa paradoxon, de skillek nélkül az ún. értékek önmagukban semmit nem érnek. Világosan kirajzolódik a képlet: 100 érték 0 skill = teljesen normális (béta) férfi szopóágon. 0 érték 100 skill = az értékeid teljes hiánya ellenére ajánlják fel magukat a nők, akár csak egy szopásra is.

Akit érdekel, az alábbi videónál semmi nem tudja jobban szemléltetni a jelenséget (angol): https://www.youtube.com/watch?v=MSq54f2JT_U

Az nem RedPill, hanem mezei hályogkovácslás (adott esetben tetten érhető férfigyűlölet), ha valaki arról győzködni a férfiakat, hogy értéktelenek, és ki vannak szolgáltatva a nők kényének kedvének, a “pina hatalmának”. Aki erről győzködi a férfiakat, az nyilvánvalóan lelkileg meg akarja nyomorítani őket, káros életvezetési tanácsokkal tönkre akarja tenni őket.

Nem ő állítja, hogy a(z átlag) férfi értéktelen, hanem arra világít rá, hogy a nők szemében (!) „bizony, annyit érsz, amennyid van, és nem véletlenül tartasz ott ahol, hanem mert ennyire voltál eddig képes” és ennek ez a “hozama”. Szóval azért férfigyülölő, mert látja és megfogalmazza azt, hogy valójában a nők hogyan viszonyulnak a férfiakhoz, ill. hogy egy szopóágon lévő férfinak mi a saját felelőssége a kialakult helyzetéért? Ez egészen elképesztő, főleg annak fényében, hogy a többség nap, mint nap megmérettetik a piacon és a visszajelzésekből (annak hiányából) pontosan látja, érzékeli azt, hogy a nők így működnek. De ha ennek nem hazudod az ellenkezőjét, akkor férfigyülölő vagy. Nem véletlenül ez a végtelenül hazug, arrogáns és tagadó attitűd az, amely mérgezi a férfiközösséget? Az empirikus tapasztalataink tagadása, a saját felelősségünk hárítása és annak mormolása, hogy igenis értékes vagyok, én jól látom, jól csinálom, de ezt a társadalom, a nők nem látják és nem értékelik, a végkövetkeztetés pedig nem az, hogy talán valamit változtatnom kéne (az „áldozathibáztatás”, férfigyűlölet), hanem a világ szar, mert nem veszi észre, hogy mennyi csodálatos, értékes férfi jár közöttünk, következésképpen meg kell változtani a világot. Számomra ez a hozzáállás egyéni szinten csak konszolidálja a problémát, ahogyan ezt tette is egész életemben és gyanítom, hogy másokkal is ezt teszi. Ez a káros és nem az, hogy valaki megfogalmazza, hogy egyrészt, hogyan tekintenek a nők a férfiakra, másrészt mi az egyén felelőssége a kialakult helyzetéért és hogyan lehet tenni az ellen, hogy ez változzon.

Alter Ego
Szerkesztő

Köszönöm, hogy rászántad az időt, hogy ennyire részletesen kifejtsd a véleményedet, mert így van mit megvitatnunk. Megértettem a megközelítésedet, amit úgy lehet tömören összefoglalni, hogy “a nyers, kínzó igazság felszabadít és lehetővé teszi a probléma megoldását és a fejlődést”. Csakhogy ez bármennyire igaz azokra az emberekre, akik már elvégezték magukban a szükséges mentálhigiénés munkát, pont annyira nem igaz azokra, akik megrekedtek ebben a feladatban. Vegyük például Csaxit. Ő – ha nem egy rosszindulatú nő – akkor valójában egy olyan ember, aki megrekedt egy pocsék lelki állapotban: kudarcot vallott abban, hogy megbékéljen önnön lehetőségeivel, pont ő nem tudta elengedni a csalódást, még ha titkolja is, és ezt a mérhetetlen csalódottságát nihilizmussal és cinizmussal akarja elgőzölögtetni. – Ha megdöglött az ő tehene, hát dögöljön meg Hunn tehene is. Nem segíteni törekszik bárkinek is (nincs is abban a lelki állapotban, hogy képes legyen rá), hanem saját kiüresedett, megsavanyodott pocsolyájába akar lehúzni mindenki mást is, a saját létállapotával akar megmérgezni mindenkit. Arra, hogy a nyers igazságokkal való szembenézés önmagában mennyire nem segít az emberek egyik részének, arra ő a legjobb példa, a saját feldolgozatlan problémájával. Az erőltetett “főnix pszichológia”, ha elfelejt megújulást, építő katarzist kínálni, akkor csak égető méreg. Láthattam jól, hogy milyen rombolást végzett Csaxi mások lelki nyugalmában. Még a jószándékkal együtt is – hát még Csaxi rosszindulatával párosítva – csak egyszerű, primitív sértegetés, bullying lesz abból, ha valaki sokkoló, megsemmisítő “objektív igazságokat” vagdal a másik ember arcába. Sőt ez az ő esetében csak igazmondásnak álcázott romboló sértések sorozata. Több kommentjét elolvasva előtted is kirajzolódhat ténykedésének romboló vektora. Ez az, aminek nem akarunk teret adni a Férfihangon. – Remélem, hogy talán így jobban érted, hogy miről van szó.

És akkor ez még csak a probléma egyik része, a másik az, hogy mennyire “objektív” az az igazság. Például a te véleményeddel szemben is én mást gondolok, még akkor is, ha a fejtegetésednek egy jelentősebb része valóságszerűnek, és objektívnek tűnik… első nekifutásra. De az ördög a részletekben rejlik – mint mindig. De erről majd egy másik hozzászólásban.

hunbagira
Újságíró

Csak csaxika haveroddal pont ez a baj, hogy nem azt írja, hogy lehet változtatni. Hanem -szerinte- ez jó söt még PLUSZBAN gázolajt önt az égőházra, sósavat a sebbe. Majd kijelenti, hogy ez így jó.
Tehát egy fokkal rosszabb annál is, akivel itt cyberbullinget nyom, ugyanis az a delikvens bosszúból akarja örjőngésszerűen felgyújtani a világot egy jobb reményében. Csakszika/gnómorkocska meg a “romlás virága” akar lenni.
Arról nem is beszélve, hogy csakszikának sem áll jó ez a kemény szöveg-mint ellenségének- ugyanis Spártában ő is Thaigetosz alján végezte volna..:D

Hunn
Újságíró

Szokás szerint baromságokat beszélsz, kedves Etanol/csakszi. Őszintén megmondom, nem olvastam végig a kommentedet onnantól, hogy rájöttem, megint te vagy az új néven.

Elmondom hol hazudsz, hol viszed tévútra azt, aki van olyan hülye, hogy beengedje a fejébe a gondolataidat.

Kereslet és kínálat a párválasztási piacon, ki mennyit ér, blabla bla és azon a nők értékesek, a férfiak meg nem, akár tetszik, akár nem, blablabla… Csakhogy a “piac” egyrészt csupán metafóra, másrészt az egyik legnagyobb tévedés, ami miatt félremegy sok embernél a dolog, hogy ezt a metafórát komolyan veszik…

Ennek a metafórának a komolyan vétele okozza azt, hogy egyre több férfi ad a nőknek egyre többet egyre kevesebbért… Helyezi őket maga fölé és értékeli alul saját magát… Ennek a metafórának a komolyan vétele okozza azt, hogy nullánál is kevesebb, “trainwreck” nők érzik úgy, hogy ők többet érnek, mint akár százezer sportos, jóképű, diplomás, jó munkával rendelkező pasi…

Ennek a metafórának a komolyan vétele vezet oda, hogy mindenki megalázkodik és a nők seggét nyalja… Ennek a metafórának a komolyan vétele maga a BLUE PILL!!!

Felecsd el… Aki a “párválasztás egy piac ahol kereslet és kínálat van” alapján áll hozzá, az rábaszik… Pláne az, aki véletlenül magáévá tenné azt a csakszi-féle baromságot, hogy ez egy egyoldalú, kínálati piac, amire a keresleti oldalnak nincs semmi befolyása… Csak egy példa: ha a férfiaknak a házasság 2.0 nem kell, akkor hiába kínálják, még akkor sem, ha egy használt pinát is bedobnak csalogatónak a roastie-k… És a nők se maradnak örökké 25 évesek…

Sokkal nagyobb hatalmunk van a nők felett, mint azt a feminista kondicionálásunk alapján gondolnánk… Aminek az egyik fő célja pontosan az, hogy ezt ne ismerjük fel… Pedig logikusan végiggondolva a dolgot, a nők nem győzhetnek… Csak ezt fel kell ismerni.

Két eset van, csakszi.

Az egyik, hogy férfi vagy. Ez esetben te vagy az egyik leginkább Blue Pill-lel fertőzött idióta, akit valaha megnyilatkozni láttam.

A másik, hogy nő vagy, és a Blue Pill-t akarod továbbra is lenyomni a torkunkon, kiforgatott Red Pill szóhasználattal álcázva…

Én az utóbbira tippelek.

Jinjangologus
Újságíró

Csaxi nem nő.

Az is meggyőződésem, hogy nem a logikájával van a baj. Szigorúan tényként elemezve-értelmezve nemritkán igaza van, persze távolról sem mindig, ahogy ő hiszi (vagy próbálja elhitetni).

A probléma a motivációjával és az ebből következő degradáló tendenciájával van.

Ő nagyon haragszik a világra, mert úgy érzi, hogy a saját sikertelenségéről, általános életkudarcáról a sok “béta(béna)-béla” tehet. Ezért “ezeken” az alanyokon (lehetősége és kapacitása függvényében) bosszút áll, virtuálisan megrugdossa őket. Nem hisz a pozitív változásban, így ez a max ami kielégülést tud neki nyújtani. Ideig-óráig, inkább csak percekig…

Hitetlenségéből kifolyólag valóban nem akar segíteni senkinek. Szerintem ezt a legtöbb ember (fórumtag) zsigerileg érzi benne.

tomgal
Olvasó
tomgal

Maximálisan egyetértek , kiegészítve azzal , hogy én konkrétan tudom ( ehhez némi szerencsén kívül , kis oda nem figyelés is kellett és a foglalkozása is megvolt – mindenki hibázik), hogy nem nö. Tudom a nevét , címét, a cég nevét , söt még az anyja nevét is . Természetesen a személyiségi jogok miatt nem vagyok hülye, hogy kiposztoljam , de nekem már maga a tudat egy elégtétel.

Hunn
Újságíró

Ez esetben csakszi egy férfitársunk, aki kábé bármelyikünknél jobban a Red Pill segítségre szorulna. Még nálam is jobban. Remélem egy nap megjön az esze.

Eszedbe se jusson kiposztolni, hogy ki ő. Soha, semmilyen esetben, semmilyen körülmények között. Ez egy anonim fórum.

tomgal
Olvasó
tomgal

” Eszedbe se jusson kiposztolni, hogy ki ő. Soha, semmilyen esetben, semmilyen körülmények között. Ez egy anonim fórum.”

Mint írtam, nem vagyok hülye… , szóval felesleges aggódnod.

Alter Ego
Szerkesztő

Nekem nem sikerült ugyanezt ennyire tömören és találóan megfogalmaznom. Ha legörgettem volna a te reggeli kommentedig, akkor lehetséges, hogy neki sem álltam volna megpróbálni ugyanezt délután. Bár abban nem vagyok biztos, hogy a többi béna-bétát vádolja is vagy csak önmagára haragszik, önmagát utálja – bennük, rajtuk keresztül. Nyomtam egy lájkot….

Running Man
Olvasó
Running Man

Ennek a metafórának a komolyan vétele okozza azt, hogy egyre több férfi ad a nőknek egyre többet egyre kevesebbért.

Tévedésben vagy, ez nem Csakszi hibája, hanem az egyén balfaszsága, hogy a jelenségből rossz következtetéseket von le. Azt hiszi az a baj vele, hogy nem nyújt eleget, csakhogy félreértelmezi ennek az „irányát”, a „hogyant”. Ennek következtetében ő többet nyújt át tálcán, ami kontraproduktív, mert nem érti azt, hogy ez azt jelenti, hogy ő nem nyújt személyében (!) eleget. Emiatt a figyelme és a cselekvése nem befelé (önmaga fejlesztésére), hanem kifelé, a nő felé fordul és így „nyújt” többet. Ez rossz értelmezés és következtetés eredménye, de emiatt nem azt kell hibáztatni aki az állítást tette, amit aztán az egyén nem tudott megfelelően „feldolgozni”.

Aki a “párválasztás egy piac ahol kereslet és kínálat van” alapján áll hozzá, az rábaszik… Pláne az, aki véletlenül magáévá tenné azt a csakszi-féle baromságot, hogy ez egy egyoldalú, kínálati piac, amire a keresleti oldalnak nincs semmi befolyása…

Ahogy Alternek is írtam, lehet itt mormogni, tagadni a jelenséget és ezáltal konszolidálni a problémát. Uraim, ki lehet menni az utcára, lemenni egy klubba vagy feltenni magad egy randi appra; a nők, a piac napi szinten beáraz és megmutatja, mennyit érsz a szemükben, mindenki megtapasztalhatja a saját bőrén, a nők elvégzik ezt a munkát, nem szükséges hozzá semmilyen férfigyülölő, férfiellenes bomlasztó szabotőr, hogy kimondja mi a helyzet, hiszen érzitek a saját bőrötökön magatok is.

Nemrég egy randiappon belefutottam egy profilba. Egyetlen rossz minőségű, közeli a kép a csaj arcáról, amin a fele sem látszott, az adatlapján szerepel, hogy túlsúlyos. A leírásban az állt, hogy idő kell neki mire válaszol, mert a postaládája tele van üzenetekkel. Írja ezt egy ilyen csaj. Miközben tök normális férfiak tucatjai szopóágon. Miről beszélünk? Biztos nem torzít a piac a kereslet irányába? Többször beszéltünk már arról, mennyivel több lehetősége van egy átlagos nőnek, nem is értem ezt a heveny tiltakozást.

Alter Ego
Szerkesztő

“Ahogy Alternek is írtam, lehet itt mormogni, tagadni a jelenséget és ezáltal konszolidálni a problémát.”

Jó lenne, ha nem kellene többször hangsúlyoznom, hogy Csaxi kiebrudalása nem bármiféle jelenség tagadásáról szól, hanem mások célzatos lelki sanyargatásáról, a bullyingról, a hangsúlyok olyan elcsavarásáról, ami alkalmas a férfiakat leértékelésére. Nagy különbség van aközött, amikor valaki (estleg te, ha jól értelek) azt mondja, hogy “ember, önmagadban is értékes vagy csak rossz a PR-od, pár apró reklámtrükkel talán még aranyáron is eladhatod magad”, és amikor ő azt mondja, hogy “szart se érsz a nemek piacán, esetleg odaadhatsz mindent ingyen, a remény reményébe, mert objektív tényként ennyit érsz, ekkora rád a kereslet”.

Az előbbi esetet RedPill gondolatokra alapozott mentorálásnak nevezhetjük, az utóbbit csak kútmérgezésnek. Vagy talán magad is ilyen férfigyűlölő nézeteket vallasz? Mert akkor Csaxival közös kötelet ragadjatok és “keressetek egy jó erős gerendát magatoknak a pincében”. (Ha már itt korábban is felmerültek a politikai beszédekkel kapcsolatos párhuzamok.) – Istenem, nem is gondolnám, hogy ennyire nehéz megérteni ilyen elemi dolgokat. Ennyit tud a RedPill “bölcselők” teljes teamje?

Hunn
Újságíró

Félreérthettél valamit, Running Man, amit idéztél tőlem, én azt nem úgy értettem, hogy “ez csakszi hibája”… Azt a mondatot általános érvényben fogalmaztam meg, a férfiakra vonatkozólag. Ez egy olyan hiba, amibe a férfiak mostanában – nagy általánosságban – beleesnek.

Csakszi hibája az, hogy másokat akar úgymond tanítani és kioktatni ahelyett, hogy megkeresné saját magában azokat a dolgokat, amik önfejlesztéssel beljebb vinnék őt az életben és a nők terén, és azt, hogy mi miben tudnánk neki segíteni…

Nem tudom mi az ő hibakódja, de hogy személyében nem egy nőknél sikeres férfiút tisztelhetünk, az bizonyos. (Mert akkor a stílusából fakadóan gizdulna vele…)

Alter Ego
Szerkesztő

“Biztos nem torzít a piac a kereslet irányába?”

Mint mondtam már, biológiai sajátosság, a nők szerényebb nemi vágyaiból, a frigiditásból adódik.

“Többször beszéltünk már arról, mennyivel több lehetősége van egy átlagos nőnek, nem is értem ezt a heveny tiltakozást.”

Nem ismered a nőket, ez egyértelműen kiderül. Teljesen mások az igényeik. Túlkínálat van álló fasszal tülekedő, nyersen nyomuló férfiakból. Csakhogy kilencven+ százalékuk valami mást akarna. Elköteleződni kész, családalapítást, életen át tartó biztos gondoskodást kínáló “Igaz férfiakat” akarnak. Azt meg nem kaphatják meg, mert fel sem képesek ismerni és azt sem tudják hogyan csábítsák, fogják be a szolgálatukba őket, nem tudják mert eszköztelenek, frigidek. Ha szinte semmi közöd nem lenne az intimitáshoz, szexhez, akkor mire építenél fel egy funkcionáló párkapcsolatot?

Ha ismernéd a nőket, tudnád, hogy valójában legalább annyi párválasztási problémával és magánnyal küzdenek, mint a férfiak. A férfiak a szexuális kiszolgáltatottságot, a kiéhezettséget állítják fókuszba, a nők meg az elköteleződni nem akaró, csélcsap férfiak problémáját.

hunbagira
Újságíró

Dehogy frigidek, csak 80-90%unk szart sem ér a szemükben. Hiába őmaga egy rusnya/primitív szenesvödör akkor is mesebeli herceget akar. A mesebeli herceg, viszont megteheti, hogy “csélcsap” legyen.

Se - se
Újságíró
Se - se

hunbagira
..dehogynem frigidek.

Alter Ego
Szerkesztő

Jelentős részük azért ér rá akár a végtelenségig is várni a mesebeli hercegre, mert nincsenek sürgető szexuális vágyaik. Ha volnának, akkor már régen teherbe estek volna, és a párválasztási problémájuk megszűnt volna létezni. :)

hunbagira
Újságíró

Az a bajuk, hogy a szexuálist és az anyagi vágyaikat nem tudják egyszerre kielégíteni. :P
És a beteg fehér nőstény mindent IS akar.
Ők a gazdag alfahím egyetlen “szerelmei” akarnak lenni. Csak épp elfelejtik, hogy nem ilyen a természet. Ezért gyűlölnek mindent-mint egy sértett gyerek- főleg minket férfiakat.
Nem akarják elfogadni, hogy vagy a gazdag/alfa háremhölgyei vagy a bétabéla egyetlen szerelmei legyenek.

Alter Ego
Szerkesztő

Ellenbizonyítás is van a tarsolyomban: férfiak tömegei, akiket sürgettek a szexuális vágyaik (nem is az apai ösztön, ami nem létezik) és nem vártak a hercegnőre, ők teherbe ejtettek egy egyébként társnak alkalmatlan nőt, akivel csak a gyors válásig jutottak, és most fizethetik a társadalmi sarcot… A nő meg tovább keresgéli az “IGAZIT”, a herceget kezében a pénzes tarisznyával.

hunbagira
Újságíró

Igen, a férfiak nem várnak hercegnőre, max alig szarabbra mint maguk…
Nem mi hipergámkodunk. Aztán valamivel többünk, mint 40% kiegyezik egy ótvarral. Aminek valóban válás a vége.
Ahogy írtam első hszemben.

Alter Ego
Szerkesztő

Persze, ehhez el kell hinni egy torz önképet, társadalomképet is a nők értékéről, azt semmiképp sem vitatom… sőt… Viszont sajnos a férfiak személyes közrehatását is észre kell venni a képletben… Emiatt is gondolom, hogy az önleértékelő szemléletmód az egyik legnagyobb ellensége a férfiaknak…

Hunn
Újságíró

Még csak nem is az a legnagyobb baj, hogy frigidek-e, hunbagira, hanem hogy önzők. Egyik nőnek sem esik le az aranygyűrű az ujjáról, ha odateszi magát az ágyban. De a mai nők nagy része szinte erre a minimumra sem képes már a férfiak kedvéért… Pedig ez csak döntés kérdése számukra, semmi köze a férfi értékéhez vagy külsejéhez.

Se - se
Újságíró
Se - se

Hunn
A frigiditást nem nehéz gyógyítani, ha már összebújhattál a tulajdonosával – de az önzőséget csak nagyon lassan (ha egyáltalán).
A saját álmaiban csalódott nő tisztában van a róla szóló szomorú valósággal. Amelyiket meg tudod mosolyogtatni, azt egyéb dolgokra is rá tudod venni… ha van rá időd és türelmed. (ezért könnyebb becsajozni nősen vagy idősebben)
Aztán ezzel a türelmes módszerrel a mosolyogtatásra vágyakozóból élvezkedésre vágyakozót is lehet alakítani.

De az önzőből önfeláldozót.. hm.. ezt nekem még nem sikerült.

common man
Olvasó
common man

A leírásban az állt, hogy idő kell neki mire válaszol, mert a postaládája tele van üzenetekkel. Írja ezt egy ilyen csaj.

Persze,hogy azt írja.Te meg el is hiszed.Szaladj mert a kínai morzsagyűjtő robotból már csak öt példány van raktáron…

Alter Ego
Szerkesztő

És még ha van is: 100-ból minimum 95 úgy kezdődik, hogy “szúrnálak baby”. :D Ami ráadásul a nagy nehezn összeerőlködött póznak és és a nagy műgonddal összefilterezett fotónak szól és nem is neki. :D

common man
Olvasó
common man

Hát igen a szüreti bálban vagy a discóban azért közelebbről volt érezhető mindkét nem számára a másik kisugárzása(+ illata, tapintása) Kisebb volt a választék mint az interneten de valóságosabb.

common man
Olvasó
common man

Írja ezt egy ilyen csaj. Miközben tök normális férfiak tucatjai szopóágon. Miről beszélünk? Biztos nem torzít a piac a kereslet irányába?

Tegyük fel tényleg tele van a postaládája.Na de ugyanazok a faszik töltik meg a Marikáét Kingáét,és így tovább.Hol itt a torzítás?A delikvensek megbasznák mindegyiket. Jó néhányat meg is.Ebből te a torz arányokra következtetsz?Régen is(nagyobbrészt) a férfiak udvaroltak a nőknek nem pedig fordítva.Ma is így van csak elektronikusan.

kerhani2
Olvasó
kerhani2

Egyetértve sok mindennel abból, amit leírtál – irtó nagy tévedés és ferdítés azt sugallni, hogy csak a Brad Pittek kaphatnak nőt. Ennek a fórumnak pont az kellene, hogy legyen az egyik legfontosabb célja, hogy azoknak segítséget nyújtson, akiknek eddig rossz stratégiájuk volt. Véleményem szerint az itt sokat emlegetett átlag férfi viszonylag könnyen szerezhet magának átlag nőt, ha megismeri, hogy a nők mire buknak, mi a Brad Pittek titka. A nők a KÜLSŐSÉGEKRE, a LÁTSZATRA buknak, és nem a valódi értékekre, így nagyon könnyű becsapni őket, ezért tudnak nagy sikereket elérni a “zsidós” értéktelen férfiak egyszerűen jól kiöltözve, jó dumával, nagy udvarlással, valami értéktelen tánc/ zene tudással, egy csillogó, de értéktelen BMW-vel. Nem kell az országos vizilabda csapatba illő testtel, és a Rotchildok pénzével rendelkezni ahhoz, hogy egy nő bukjon egy férfira, egyszerűen egy jó látszatot kell sugároznia magáról, és ez nem is olyan bonyolult, ha tudja, hogy mi a célja. Ha azzal próbál operálni, hogy az IGAZI jó férfi tulajdonságait, értékeit méltányolják majd a nők, az nagy valószínűséggel csalódás lesz, mert a nők ezt a kérdést csak családanyaként a lányuk leendő férjével kapcsolatban fogják feltenni.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

irtó nagy tévedés és ferdítés azt sugallni, hogy csak a Brad Pittek kaphatnak nőt.

Ezt senki sem állította, és még csak nem is sugalltam.

A “valódi” bredpittek (vagy annak látszó egyedek) is maximum 1-2% körül mozognak, mármint az abszolút számukat/arányukat tekintve a férfiakon belül, ennél sokkal többen vannak az “annak látszó”, vagy legalábbis “relatíven” a “többi fölé emelkedve” a 15-20% -nyi “felső tízezezer”, amelyik tartalmazza a “valódiakat” is.

És van még egy 10%-nyi, amelyik “felküzdi magát”, legalábbis arra a szintre, ahol már nem “disznó”, hanem már “maci”.

A többi férfi meg vagy megalkuszik kritikán alulival, vagy igyekszik kaparni, hogy az áhított “felsőbb” kategóriába jusson.

Ennek a fórumnak pont az kellene, hogy legyen az egyik legfontosabb célja, hogy azoknak segítséget nyújtson, akiknek eddig rossz stratégiájuk volt.

A “stratégián/módszeren” 10% múlik, 90% meg az “emberen”, az a nehezebb, mert amíg “átlagjózsi(ként)” próbál “bredpitteskedni”, addig mindig csak egy “zaklató” lesz.

Egyetlen módszer/stratégia sem fog változtatni senkin, maximum a benne rejlő lehetőségekhez ad segítséget, hogy abból kihozza a maximumot, jó esetben.

Nem véletlen, hogy Hunn is a “módszert”, a “mintát” az instant mannát/”fegyvert” keresi/várja és siránkozik érte.
A “tanítástól” reméli azt, amit ő nem hajlandó megtenni, mert ugye őt “kívülről rontották el”, hát “kívülről szeretne javítást/megoldást” és mivel az nem létezik, így marad konstans szopóágon.

A gond az lehet, hogy ha az illető kihozta a lehetőségeihez képest a maximumot és az neki nem elég, akkor lennének a “valódi” bajok, de ide kevesen “jutnak el” , mert ebben túl sok “munka van”, és ez azért tömegeket nem fenyeget…..

Véleményem szerint az itt sokat emlegetett átlag férfi viszonylag könnyen szerezhet magának átlag nőt, ha megismeri, hogy a nők mire buknak, mi a Brad Pittek titka. A nők a KÜLSŐSÉGEKRE, a LÁTSZATRA buknak, és nem a valódi értékekre, így nagyon könnyű becsapni őket, ezért tudnak nagy sikereket elérni a “zsidós” értéktelen férfiak egyszerűen jól kiöltözve, jó dumával, nagy udvarlással, valami értéktelen tánc/ zene tudással, egy csillogó, de értéktelen BMW-vel. Nem kell az országos vizilabda csapatba illő testtel, és a Rotchildok pénzével rendelkezni ahhoz, hogy egy nő bukjon egy férfira, egyszerűen egy jó látszatot kell sugároznia magáról, és ez nem is olyan bonyolult, ha tudja, hogy mi a célja.

Pontosan leírtad/körülírtad a PUA-t és annak lényegi elemeit.

Viszont tévedés, hogy az “átlag férfi” “könnyen szerezhet magának “átlag nőt”, (még nehezen sem nagyon), ugyanis az átlag nőnek az átlag férfi (nagyon) nem pálya, min 1 de inkább 2-es szintkülönbség szükséges ehhez:

https://steemitimages.com/p/2bP4pJr4wVimqCWjYimXJe2cnCgnMLLCcQu2ZWhPgBQ?format=match&mode=fit&width=640

A nők a STÁTUSZRA, a POTENCIÁLRA , az átlagtól eltérőre, az IZGALMASRA buknak.

Ez nem csak Ukrajnában igaz:
https://www.youtube.com/watch?v=mV9SZRAb2Oo

Arról meg nem is beszélve, hogy a “csóró melós” aki “kivakarodik” jóval magasabb a nőnél, pénz nélkül sem az “átlag ” kategória.

Ezért mondtam, hogy kemény munka, mert nem elég a technikát/stratégiát “megtanulni”, hanem “azzá kell válni”, na erre (különböző okokból kifolyólag) nem képes a 90%-a.

Ha azzal próbál operálni, hogy az IGAZI jó férfi tulajdonságait, értékeit méltányolják majd a nők, az nagy valószínűséggel csalódás lesz, mert a nők ezt a kérdést csak családanyaként a lányuk leendő férjével kapcsolatban fogják feltenni.

Igen, annak akit “meglátnak”, akin meg átnéznek, mint az üvegen, az lehet akármilyen “IGAZI”, megsütheti azt magának, otthon.

kerhani2
Olvasó
kerhani2

irtó nagy tévedés és ferdítés azt sugallni, hogy csak a Brad Pittek kaphatnak nőt.

Ezt senki sem állította, és még csak nem is sugalltam.

Szinte minden beírásoddal ezt sugalmazod, például itt és most is.

Lehet, hogy Red Pill és egyéb professzor vagy olvasottságból, de a gyakorlatban nem hiszem, hogy ilyen tapasztalt vagy. Saját tapasztalat és magam körül is azt látom, hogy aki akar az talál nőt magának, és nem is valami rusnya saját magánál kategóriákkal rosszabbakat, legalább is kinézetre. Sokkal inkább azt látom, hogy a mai 20-30-as férfiak inkább fiú(cskák), gyámoltalanok, nem bíznak magukban, félnek a nőktől. Benn van ebben a dologban az is, hogy tudják, a mai modern nővel hosszú távon nem lehet tervezni, felborultak a hagyományos szerepek, családtervezés merő kockázat, és inkább kan-buliznak vagy alkalmi kapcsolatokat keresnek, de ettől még igen félszegnek látom őket a nőkkel szemben.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mi az, hogy akar? Futkos utána, mint egy pincsikutya?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

hogy aki akar az talál nőt magának,

Nagyon helyes, az itteni picsogók meg csak “mérési hibák”….

Alter Ego
Szerkesztő

Hangos kisebbség. Te meg a soraikból kikerült, legtöbbet picsogó, de azt bölcselkedésnek álcázó rossz tanácsadó. – Leegyszerűsítve. De amúgy sajnos növekvő kisebbség a társadalmi problémáknak köszönhetően. Ezért is nem szabad a magadfajtákra bízni őket.

hunbagira
Újságíró

Értem, tehát megint megtudhattuk, hogy a hipergámia nem létezik. És a KSH is hazudik. Jól van.:D
Én tapasztalatom pedig tökéletesen egyezik a biológiával KSH-val és az itt leírtakkal.
Ha átlagférfi vagy akkor 2 lehetőség van
Bevállalsz egy nálad legalább 2 osztállyal rusnyább/primitívebb/alacsonyabb statuszú nőt (igen, mindet egyszerre) vagy valami exbárcást a fattyaival.
Az összes átlagos haveromnál ez a helyzet.
Ui: a félénkséget és a sztoikus belenyugvást ne hozzuk már egy szintre. Mi van, ha az átlagpali tudatosan mondja azt, hogy bocs, de ezt nem vállalom így?! Ez így nem “biznyic”.Hogy, csak nekem kell adnom és kapni nem kapok semmit. Tehát tudatosan vállalják az agglegény életet?
És, akik bevállalják előbb-utóbb alkoholisták (illetve modern korunkban drogosok) lesznek és/vagy találnak egy hobbit, hogy minél kevesebbet kelljen a “jóasszonnyal” együtt tölteni.

hunbagira
Újságíró

Jah, meg is feledkeztem, hogy közép-kelet európában vagyunk, ahol a nők minimum 10% kurválkodik/golddiggerkedik nyugaton. Ráadásul ez a 10% 7es szint felett “sűrűsödik”.

kerhani2
Olvasó
kerhani2

Örülj neki, hogy nem minket boldogítanak. A többségük egyébként cigány, a többi proli.

hunbagira
Újságíró

Meg külföldi ösztöndìjasok faszát szopó és erasmusszal kint ragadó/aupairkedő közép/felsőközéposztálybeli echte magyar “lányka”. :P
Tehát a golddigger vonal..:P

ulomenen
Olvasó

Milyenek az “átlagos haverjaid”? Sőt, milyen az “átlagférfi”? Hogy néz ki, hogy viselkedik, mennyit keres, mennyi tapasztalata van nőkkel?

hunbagira
Újságíró

Szakmunkások/kisvállalkozók. 180 felettiek, kisvárosi srácok.
Tapasztalatuk nyilván, nem sok. Nem úgy nevelődtek, hogy csajozógépek legyenek. Ez nem volt szempont, normális társadalomban nem is kellene annak lennie.

kerhani2
Olvasó
kerhani2

Nézd, ezzel én is így voltam, mikor huszonx évesként rájöttem, hogy senkit nem érdekelnek a belső-külső értékeim, nem fognak felajánlkozni a nők maguktól, és át kell menni aktív módba.
Ha meg valaki olyan szókinccsel és kifejezőkészséggel van megáldva, mint az itteni siránkozók, és valóban “átlagos”, nem testi hibás, és össze tud kaparni egy félmillás autót, akkor azért bőven vannak lehetőségei, ha nem itt éli ki magát.

Sajnos az a protestáns mentalitás kimúlt, mikor a férfi gürizik, de közben épül-szépül minden, a boldog anyuka és a gyerekek otthon várják. Sőt ez is túlzás, mert tulajdonképpen a társadalom nagy részének még ez az álma, ezért él, egészen a mai negyvenes vidéki generációig él a nők megrontottságával együtt, de egy negyvenes nő már nem nagyon tud ebből kitörni ha akarna se, jobban jár ha marad a seggén.

Naooo
Olvasó
Naooo

30 milliós béemvé alatt csak csúfság akad.

Hunn
Újságíró

És ez a feminista nevelés, a non-stop feminista kondicionálás eredménye, kerihani2. Ide vezet a férfiak hosszú távú, folyamatos lelki kiherélése. Engem az lep meg, ha valaki csodálkozik ezen…

hunbagira
Újságíró

Persze-persze. Mert a kurva nő nem veszi le rögtön, hogy megjátszás. Mondjuk az első “ott alvás” után. :D

kerhani2
Olvasó
kerhani2

Ne vesz le semmit, mert a sok hülye huszonéves libának ez éppen elég ahhoz, hogy hercegnőnek érezhesse magát.

hunbagira
Újságíró

Jah biztos nem veszi észre, hogy a rózsadomb helyett egy pesterzsébeti szobakonyhában van…:D

common man
Olvasó
common man

Jah biztos nem veszi észre, hogy a rózsadomb helyett egy pesterzsébeti szobakonyhában van…:D

Hát ha valaki nem Pösti…

hunbagira
Újságíró

Akkor ugyanezen vidéki megfelelői.
Újszeged vs cserepes nagyerdő vs “józsa” tapolca vs avas…stbstbstb
Igy már tetszik? :D

common man
Olvasó
common man

Úgy értettem a csaj.Honnan tudná…
Még nagyon régen pesten lakó vidékiként sétáltam a vidéki barátnőmmel Budán.Kérte ,hogy mutassam meg a Rózsadombot.Elmentünk.Ez jött ki belőle:
Ez a rózsadomb?

hunbagira
Újságíró

De azt csak tudta, hogy az ingatlan árak, nem ugyanazok…

Naooo
Olvasó
Naooo

Mikor a lány kibújik az anyjából, már ösztönösen tudja a trabant nem ferrári.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

40 plusszos kolléganő egész életében faszkörhintázott. 7-8 éve próbálja megtalálni a férjnek valót, kis molett, malacképű hölgyemény, fiatalon se volt szép, de önbizalma az egekben. Néha sztorizgat ifjú korából, és hát, szó szerint a fél várossal lefeküdt, még sztárokkal is. Szép teljesítmény egy max 5 pontos nőtől, főleg az ő igényeivel. A csaj 165 magas, de neki minimum 185 legyen a pasi, undorodik a szőrős manusoktól, és elvárja hogy izmos legyen az úriember. Na, most össze is jött egy 36 éves, magas hivatásos katonával, sportos fazon, most jött ki egy elbaszott házasságból, és épp a sebei nyalogatja, szerintem még nem akar kapcsolatot, de a kollegina rányomul, ő meg végül is amíg nincs jobb alapon kezelgeti. És basszus a nő elhitte, hogy alakul a kapcsolatuk. Hiába mondtam neki, hogy Emese, nézz már körül a te korosztályodban a 40-50 éves pasik között, akiknek te érték vagy, ennek nincs jövője, van köztetek 5-6 év az ő javára, miért akarna egy negyvenes nőt egy ilyen pasi, amikor kap harminc éveset is amennyit akar. Mit képzelek én, egy 50 éves férfi teste undorító, nem fog vénemberekkel kezdeni (én pont annyi vagyok,le sem esik neki miközben ezt mondja) és ez pár év nem számít. Persze a fickó dobta pár hete, és most megy sápitozás, hogy mekkora szemét. Ez a nő soha nem volt olyan pasival, akinek ő érték lett volna, mindig fölfelé kapaszkodott, olyanokra, akik bármikor kaphattak volna jobbat, és akik alkalomadtán kaptak is jobbat. Tökéletesen elhibázott stratégia, és nagyon sok nő ezt csinálja, nem ereszkedik le egy átlagoshoz, inkább egyedül marad.

Horvath Anton
Olvasó

Hát. De hisz ennek ez a rendje, módja,nem?

:D, :D, :D

Jah, mégse

Se - se
Újságíró
Se - se

csakafoci
Na ez élettapasztalat. Ezekből a tapasztalatokból kell véleményt alkotni, és nem a női tanításokból és a mindenki más véleményéből.

Amit most te írtál, az a lényeg a női párkapcsolati ösztönökről – mindegy hogy mit mond bármelyik Emese ennek a történetnek az elolvasása után.

hunbagira
Újságíró

Gnómork! Abszolút nem korrekt, hogy a 623 regedről pontozod magad, te narcisztikus pszichopata.
Moderátorok meg nem baszkodják ki őket…

Adam Bogomolov
Újságíró

Nyugodtan blue pillezzetek le, de szerintem nincs szükség másra, mint kölcsönös tiszteletre és szeretetre. Ezt fel lehet fűzni aztán egy biztonságos tengelyre, ami minden kapcsolatnak a sajátja lehet (vallás, hasonló világnézet, közös ellenség közös szeánszos gyűlölete, stb-stb…) és ez irányt mutat a továbbiakra. Ebből kifolyólag – legalábbis véleményem szerint – már magától következik a “kapcsolaton belüli szerepek” leosztása is (valójában azt értem alatta, hogy ki mit végez el természetszerűen úgy, hogy attól nem hasonlik meg és önmaga marad, identitása konzerválódik, vagy erősödik). Mivel a rendszer aztán minden résztvevőre egyformán érvényes, így mindenki elfogadja a maga helyét a kapcsolatban és kialakul egyfajta dinamika (ki főz, ki csinálja meg a gyerekkel a matek és ki a magyar leckét, ki tölti fel a kocsiban az ablakmosót és persze, hogy este ki veszi fel a combfixet…) :-]

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Sajnos lassan meg kell állapítanom, hogy a Fidesz világképe áll a legközelebb a ferfihang.hu-hoz. Csak ne lopnának annyit. https://hvg.hu/elet/20201214_Novak_Katalin_uzenete_a_noknek_Ne_zavarja_oket_hogy_kevesebbet_keresnek_mint_a_ferfiak

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Még a végén itt szenté fogják avatni a mozgalmárok……

Hunn
Újságíró

No igen. Az, hogy a feministák a Fidesz-kormányt macsóuralomnak mondják, különösen kedvessé teszi őket a szívemnek…

Ha bevezetnék a patriarchátust az se izgatna, ha az EU által küldött összes pénzt egy az egyben ellopnák…

Deadpool
Újságíró

Ezt a fajta hitvány gondolkodást mélyen szégyellni kellene, nem felvágni vele. Épeszű ember nem tapsol annak, ha pénzt lopnak tőle…

Kalman
Újságíró

Adót fizetsz?

Deadpool
Újságíró

Mire akarsz kilyukadni? Én vagyok a hülye, ha adózok? Amúgy van olyan ember ebben az országban, aki nem adózik valahogy? Beleértve a turistákat is.

Jinjangologus
Újságíró

Néha nehéz nem örülni a kisebbik rossznak, akár még akkor is, ha az is nagyon rossz.

Én is mulattam, mikor Trump nyert 2016-ban, attól még tudtam, hogy egy bohóc. A mai politika sajnos nem arról szól, hogy kit szeretsz, hanem, hogy kit utálsz jobban. Ilyen alapon Hunnt is meg lehet érteni.

Deadpool
Újságíró

Ilyen alapon bármit meg lehet érteni. Te mióta vagy a cinizmus pártolója?

Jinjangologus
Újságíró

Megvan a ciniznusnak a helye egy jó szándékú, törekvő ember életében is. Részemről inkább öriróniának hívnám. Helyzeten és főleg arányokon múlik a használata. A túlzott idealizmus talán még a nihilizmusnál is kártékonyabb tud lenni. Nem kell annyira haragudni senkire.

Deadpool
Újságíró

Ühüm. Túlzott idealizmus, ha valaki nem tud választani egy tányér hányás és a hígfos között. Milyen lehet akkor a “natúr” idealizmus? Amikor jóizűen bekanalazod a hányást és büszkén megvallod, hogy te biza’ nem vagy szarevő? :)

Jinjangologus
Újságíró

Igen, pont ez a túlzott idealizmus. Azt hinni, hogy egy “választás” életre-halálra megy, a világ sorsa függ tőle. Különben Hunn is pont ilyen, sors iróniája.

Bort szoktam inni, abból is csak jót :)

Deadpool
Újságíró

“Azt hinni, hogy egy “választás” életre-halálra megy, a világ sorsa függ tőle.”

Akkor ezek szerint nagyon félreérthettél és félreismertél, mert kb. pont az ellenkezőjét gondolom. A választásokon nagyjából arról döntesz, hogy ki lopjon meg a következő 4 évben. A többi javarészt maszlag, parasztvakítás.Tolvajok és tolvajok közt válogathasz. És ha szerinted az a szélsőséges gondolkodás, hogy valaki egyik tolvaj-szélhámos közt sem tudja meglelni a neki “tetszőt” (mivel ez egy hamis dilemma), akkor mint “jinjangológus” csúnyán leszerepeltél. Nálam biztosan. Azt meg csak jelzem, hogy ez a “felőlem a fotelt is kilophatják alólam, csak az én kedvenceim legyenek a tolvajok” magasröptű “bölcselkedés” a szektás droidok cinikus “erkölcse”, nem civilizált embereké, főleg nem topértelmiségié, mint aminek most gondolja magát.

Jinjangologus
Újságíró

Ha eddig esetleg nem, most már biztos elbeszéltünk egymás mellett.

Úgy értettem, hogy te képzeled úgy, hogy vérre KÉNE menjenek a választások, de a sok selejt nem akar az “etikus elvárásaidhoz” igazodni, mert mindenki gagyi, kétszínű, lusta stb. Vagyis képtelen vagy elfogadni, hogy az emberek bizony pont olyanok, amilyenek. Irreális elvárásokat támasztasz a világ felé, ezért folyamatosan csalódsz. Meg kéne értsd, hogy nem a saját kertedről van szó, ahol kialakíthatod a kis “Shangri La”-dat. A társadalomnak azok az egyének is részei, akiket nem kedvelsz, esetleg gyűlölsz is. Ez nem megkerülhető, nem tudod őket megváltani. Törekedni kell, de mértékkel. A jót keresd az emberekben, a valós értékeikből próbálj építkezni.

Deadpool
Újságíró

Ezúttal sem sikerült a fejembe látni. Viszont buktad minden hiteled.

Jinjangologus
Újságíró

Csak ha ragaszkodsz hozzá.

Hunn
Újságíró

Tudod mit, Deadpool? Vizsgáljuk meg férfi-szempontból, hogy milyen opciók lesznek elérhetőek számunkra a következő választásokon, top értelmiség ide vagy oda.

Az egyik választási lehetőség: a jelenleg ellenzékben lévő kultúrmarxista banda.

Róluk tudjuk, hogy megválasztásuk esetén bevezetik az Isztambuli Egyezményt. Hogy fullba nyomják majd a feminizmust, a gender-ideológiát, a meleg-propagandát, és a színesbőrű iszlámista bevándorlást (többségében katonakorú férfi bevándorlókkal). Hogy nem magyar politikát folytatnak.

Ezen kívül lopnak.

A másik választási lehetőség: a jelenlegi kormánypárt.

Róluk tudjuk, hogy már kukázták az Isztambuli Egyezményt. Hogy nem feministák, hogy elutasítják a gender-ideológiát, a meleg-propagandát, és a bevándorlást. Hogy magyar politikát folytatnak.

Ezen kívül lopnak.

Ki kell jelentenem, hogy ÉRTÉK ALAPÚ a választásom, mely a jelenlegi kormánypártot tünteti ki a bizalmával.

Deadpool
Újságíró

Szét tudod választani a szart a fostól. Ez dícséretes. Akkor most már csak az igénynek kell feltámadni benned, hogy rendes ételt is ehess. Akkor talán egy nap majd lesz is rá esélyed. A szar felmagasztalásával ez nem valószínű…

Hunn
Újságíró

Mondd csak, Deadpool, lehet hogy lemaradtam volna valamiről??? Hogy is hívják azt a pártot, amelyiknek az ezek szerint a bennünk még ugyan csak szunnyadó, de a benned már feltámadt igénynek megfelelően – nyilvánvalóan – alapítója és szervező tagja vagy, és amelyik csupa feddhetetlen emberrel van tele, garantáltan magyar politikát fog folytatni, bevezeti a patriarchátust, és indul a következő magyarországi választásokon?

Kérdés: hajlandó vagy-e harcolni, hajlandó vagy-e embert ölni és ha kell, meghalni azért a célért, hogy te és az a politikai csoport, amelyiknek tagja vagy, hatalomra kerüljön azon a területen ahol éltek és azok fölött az emberek felett akik ott laknak, hogy hatalomra jutva olyan rendszert vezessetek be, amilyenben élni akarsz? Ha a válaszod erre a kérdésre nem egyértelmű, határozott, és lelkes IGEN, abban az esetben nem igazán értem, hogy mi alapján fikázol másokat, akik a valóságban adott lehetőségek közül választanak a politikában…

Jinjangologus
Újságíró

Az én életemben a politika minimális szerepet tölt be. A szociális tevékenységem mondhatni kizárólag a kulturális aspektusokra fókuszál. Ezen belül a férfi-női komplementaritást tartom a nukleuszok nukleuszának. A férfihangos nickemet szigorúan ezen lényegi kritérium szerint választottam.

Látsz te abban bármiféle disszonanciát (amoralitást vagy logikai bukfencet), hogy a hagyományos családmintát támogató erőket előnyben részesítem az azt tagadó vagy nyíltan támadó bármiféle más törekvésekkel szemben? Magyarázd el nekem, Hunn, hogy a túróba szerepelhettem itt le “jinjangológusként”? :)

Hunn
Újságíró

Én, Jinjangologus??? Hát én azt honnan tudjam? Ne engem kérdezz, nem én mondtam ezt.

Jinjangologus
Újságíró

Persze, hogy nem. De kéne értsd a célzást.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Róluk tudjuk, hogy már kukázták az Isztambuli Egyezményt.

Nem igaz. Lusták voltak a vonatkozó jogszabályokat megváltoztatni a ratifikáció érdekében, és mivel a “zellenzék” annyira ragaszkodott hozzá, csakazértse, de mivel a ballibsik nem bírták elengedni, hát elolvasták tüzetesebben, felfedezték benne a genderszart meg a migrisimogató faszságokat és most már erre hivatkozva, dafke nem fogják ratifikálni.

Hogy nem feministák,

De, azok, mind egy szálig. Így születtek. Ráadásul megtehetik.

Hunn
Újságíró

Trumpban az volt a jó, Jinjangologus, hogy előre lehetett tudni: ha nem tesz az égvilágon semmit sem, még az is összehasonlíthatatlanul jobb lesz bárminél, amit Hillary tenne.

Jinjangologus
Újságíró

De Deadpool büszke indián és csak Jézus vagy Buddha eljövetele tudja derűssé tenni…

Reszet Elek
Újságíró

feltéve hogy legalább egy jointot is hoznak neki…

Deadpool
Újságíró

:))

Neked ezúttal is csak a gúnyolódásra van eszed, Elek… De ha már ideböfögtél, árulj már el nekem valamit. Hunn lépten-nyomon azt hangoztatja, hogy ő jobboldali, keresztény és újabban értelmiségi is. A fentebbi kis “reálpolitikai” “szakértésének” mennyi köze van a jobboldalisághoz, a nemzeti gondolathoz, a nemzet szeretetéhez és tiszteletéhez; és mennyi köze van a kereszténységhez, a keresztény szellemhez, a tízparancsolathoz? Azt, hogy mennyi köze van egy értelmiségihez, a kultúrához, inkább ne firtassuk… Várom érdemi válaszod, te minta-jobboldali. :)

Jinjangologus
Újságíró

Ezek a gyarló álértelmiségiek, pfúúúj…

Deadpool
Újságíró

Úgy érzem, te minden illúziót le akarsz rombolni bennem veled kapcsolatban, 1 füst alatt. Ha lúd, legyen kövér, mi? :)

Hunn
Újságíró

Valamit benéztél velem kapcsolatban, Deadpool.

Nem újabban vagyok értelmiségi, hanem lassan több, mint 20 éve…

Az idézett reálpolitikai szakértésem pedig anti-feminista volt. Képzeld, az is vagyok.

Még valami. azt felejtsük már el, hogy a baloldali, progresszív emberkék mondhatják meg nekünk, hogy mit jelent nemzetinek és kereszténynek lenni, aztán számon kérhetik rajtunk, hogy betartottuk -e a szerintük erre vonatkozó szabályokat… Ez a játék már egy ideje nem így működik…

Deadpool
Újságíró

Tényleg benéztem? :) Nem te vagy az, aki évek óta itt picsog a feminizmuson, az Isztambuli Egyezményen, majd elmész és leszavazol azokra, akik aláírták és a mai napig nem hajlandóak kilépni belőle? Majd tovább picsogsz és gyűlölködsz, majd újra rájuk szavazol? És újra? Azokra, akik a diszkriminatív alkotmányunkat írták, akik bevezették a nők40-et – és most csak az antifeminista vonatkozású disznóságokat mondtam, hiszen te antifeminista IS vagy… Csak akkor minek picsogsz, ha újra és újra ezt szavazod meg? És mindemellett a bölcs Jingjang azt akarja nekem beadni, hogy ebben a történetben nem te vagy a félkegyelmű és “elvtársaid”, hanem én… :)) Szerintem nincs itt semmi benézve: Egy balfasz jobbágy vagy, aki forradalmárnak hiszi magát.

“Még valami. azt felejtsük már el, hogy a baloldali, progresszív emberkék mondhatják meg nekünk, hogy mit jelent nemzetinek és kereszténynek lenni, aztán számon kérhetik rajtunk, hogy betartottuk -e a szerintük erre vonatkozó szabályokat…”

Mondanám neked, hogy semmi közöm a baloldalhoz (sokadjára), teljesen feleslegesen, de azt már egy ideje látom, hogy ez a ballibsizés nálad nem a logikus gondolkodás eredménye, hanem egy automata panel, amivel ész nélkül cimkézel fel bárkit, aki nem veled van egy véleményen.

Hunn
Újságíró

Ezt most úgy mondod, Deadpool, mintha egyedül az én személyem és az én politikai tisztán nem látásom/forradalmi inaktivitásom lenne az oka annak, hogy nem egy olyan párt van hatalmon, amelyik bevezeti a patriarchátust, a Dunába lövi a zsidókat, és visszafoglalja Nagy-Magyarországot…

A jelenlegi választási opciók közül az a jobbik verzió, ami most van kormányon. Ha prezentálva lesz egy ennél még sokkal jobb opció is, eskü leszavazok majd arra is… De addig, amíg a másik opció még ennél is szarabb, addig pedig a jelenlegi folytatására szavazok… Jelenleg ez van, és ennyi.

Utóiratként csak annyi, hogy nem elég nem libernyáknak lenni, annak sem kell látszani.

Amúgy meg ha a klasszikus keresztény-nemzeti-polgári értékrendű és ehhez hű mindennapi viselkedésű embereket keresed, 40 év kommunizmus és 20 év liberalizmus után, akkor csalódni fogsz: ezeket rég kiirtották… Jelenleg mi vagyunk ezen a vonalon az elérhető legjobbak, és azzal a sereggel kell vívni a háborút, amelyik felsorakozik. A klasszikus nyugati polgári konzervatizmus meg már amúgy halott, ugyanis lefeküdt a kultúrmarxistáknak. Szóval olyanok meg nem is akarunk lenni. Fasiszta csőcselék vagyunk, és kész.

Deadpool
Újságíró

A fogyasztói társadalom ideális fogyasztói zombija vagy. Neked minden kell, és az is azonnal a szádba legyen téve, de ha nincs… akkor megeszed a szart is. Aztán itt picsogsz minden héten hogy a szarnak szar íze van, majd rákéred a repetát… :D De tegyél fel magadnak egy egyszerű kérdést: Ha te pártot akarnál alapítani, mennyi értelmét látnád belefektetni a szabadidődet, energiádat, esetleg a pénzed is, ha azt látod, hogy az emberek nem igazán akarnak mást, elégedettek a jelenlegi bagázzsal? -> a szavazatuk ezt bizonyítja. Mennyi értelmét látnád elindítani mondjuk egy olyan pártot, aminek az brandje, hogy ők nem lopnak, miközben az emberek jól láthatóan le sem szarják, hogy meglopják őket, sőt egyes félkegyelmeűek még azt sem bánnák, ha többet lopnának tőlük? Hogy alakuljon meg egy egy új formáció, egy jobb, ha igény sincs rá?

“Utóiratként csak annyi, hogy nem elég nem libernyáknak lenni, annak sem kell látszani.”

Na majd itt az fogja megmondani, hogy ki a jobboldali, akinek elvei sosem voltak, csak ösztönkésztetései. Meg aki Gyurcsányra szavazott… Nagyon el vagy te tévedve.

“Fasiszta csőcselék vagyunk, és kész.”

Mondja az “értelmiségi.” Lehet hogy te nem tartod többre magad, egy önző fasiszta ösztönlénynél, de ne magadból indulj ki. Más még tarthatja.

Hunn
Újságíró

Alapvető tévedésben vagy a világ működésével kapcsolatban, kedves Deadpool…

Szereted rendet, szeretsz törvényes keretek között, szervezett államban élni? Na, erőszakkal fenyegetve már el is lopták a pénzed egy részét.

Ezt úgy hívják, hogy adó.

Aki rendelkezik felette, fog belőle nyúlni a saját maga számára? Fog, bárki is legyen az. Hogy miért? Hát mert emberek csinálják a dolgot.

Az érdekes kérdés az, hogy a maradékot mire költik: direkt a te elpusztításodra, vagy a közös érdekekre? Mert jelenleg ez a választás az ellenzék és a kormány között. 2006-ban megpróbáltuk a forradalmat, nem jött össze, most ez van.

Ennek pedig semmi köze a fogyasztói társadalomhoz… Nekem, kis barátom, tökéletesen megfelel a jelenlegi szitu. Te vagy az, akinek nem tetszik, nem én.

Számomra a valódi értelmiségiek elismerésénél az egyik kulcskérdés az, hogy átlátja-e, mivel hülyítik a világot és hol basznak át mindenkit a zsidók? Ha átlátja, akkor valódi értelmiségi aki képes az eszét is használni, ha nem, akkor meg nem.

Jinjangologus
Újságíró

Deadpool,

Bölcsesség ide vagy oda, a képlet szimpla: aki folyton dühös, azzal baj van. Ne hidd el, jöjj rá.

Másfelől, ha már ilyen “semleges” vagy, egy kérdés:

Tudnád idézni akár egyetlen férfihangos hsz-edet (de tőlem rögtönözhetsz is helyben), amiben a férfi és női psziché jó értelmű (komplementer) különbözőségéről teszel “tanúbizonyságot”? Mert hát ugye ez lenne az a bizonyos “jinjangológia”, pontosabban ennek elvont, metafizikai háttere.

Amit én eddig láttam tőled az a tipikus lázongó viselkedés: szemrehányások és kérdőrevonások hosszú sorozata. Lehet azt okosan és művelten is csinálni. Szándékosan vagy sem, de szinte kivétel nélkül a fórum jobboldali képviselőit támadod, nem kis vehemenciával. Altert leszámítva, dehát ő a “főnök”, belefér.

Helyette meg a sorozatkurvát véded meg konzultálod. Ha kivonom a perverz agymenéseit a képletből, hát… eléggé hasonlíttok. Cáfold, ha kedved tartja.

Reszet Elek
Újságíró
Deadpool
Újságíró

Egy árva, önálló gondolatra sem futotta? Bezzeg a pálya széli beköpködésben jeleskedsz. Többedik alkalommal tapasztalom. A te csizmád különösen büdös…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Be is indult a verkli:

Bocsánatkérést követel Novák Katalintól a szakszervezeti szövetség nőtagozata

https://index.hu/belfold/2020/12/15/novak_katalin_bocsanat_maszsz/

tomgal
Olvasó
tomgal

Leszámítva azt a baromságot, hogy a nök még mindig kevesebb pénzt kapnak ugyanazon munkáért , ebben igazuk van ( pedig én bírom Novákot) :

“ Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszternek fogalma sincs arról, hogyan él a magyar családok, a nők, az anyák 90 százaléka. Eláruljuk: dolgoznak. Nem azért, mert így akarnak »kiteljesedeni«, hanem azért mert nincs más választásuk”

“…a nők többsége nem úri passzióból megy hajnalban a gyárba, műszakba, szolgálatba éjszaka, hétvégén és ünnepnapokon is,
hanem azért mert csak így tud megélni ő és a családja. Ezek a nők is szeretnének kötetlenül, tetszés szerint dönteni az életükről, arról, hogy otthon kényelmesen sütögetnek-e, vagy „halálra” dolgozzák magukat, de nem tehetik.”

Horvath Anton
Olvasó

Én ezt nem bánom, hogy ha ez ügyben most legalább végre egy vita tört ki. Mindkét oldalon vannak az állításokban igazságok meg baromságok is. Ami viszont közös, hogy a parlamenti Madame, meg ezen alakulatok is elméletben a nők érdekeit képviselik, mégis olyan témát feszegetnek most, amiről többször volt már szó férfiszervezetek részéről is ugye. Persze utóbbit könnyű egy legyintéssel elrendezniük, de itt szemmel láthatóan még az “egy oldalon harcolók” között sincsen meg az egyetértés.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nekem sem azzal van bajom amit mond , hanem azzal hogy ki, milyen pozícióból mondja. Szerintem sem kell “ versenyezni” csak ez egy bruttó 3 millát keresö nö szájából ( aki jó eséllyel többet visz haza, mint a férje) enyhén szólva visszatetszö.

A legtöbb helyen ( messze a legtöbb dolgozó esetében) bérsávok vannak és már nagyon régen nincs nemi megkülönböztetés ( azonos évben, azonos munkakörbe felvett dolgozó tök ugyanazt keresi) így van ez már régóta . Lênyegesen kevesebb az olyan munkakör , amit megpályáztatnak és ha nö , akkor ESETLEG kevesebbet ajánlanak. Összességében meg azért keresnek kevesebbet a nök , mert jóval több közöttük a részmunkaidös és hajlandóak rosszabbul fizetö munkákat elvállalni ( ami vagy könnyebb, vagy jobban illeszkedik munkaidöben a család menetrendjéhez)

Szóval a legtöbb dolgozó nö esetében nem is tudnának ( hisz bérsávok vannak) és nincs is miért versenyezni és nem is nagyon akarnak. Csak akkor sem szerencsés ilyesmit hallani egy messze top fizetéssel rendelkezö felsö tízezres nötöl.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nekem sem azzal van bajom amit mond , hanem azzal hogy ki, milyen pozícióból mondja.

Márpedig ha igazat mond, akkor lényegtelen………..

Szerintem sem kell “ versenyezni” csak ez egy bruttó 3 millát keresö nö szájából ( aki jó eséllyel többet visz haza, mint a férje) enyhén szólva visszatetszö.

Miért lenne az?
Épp az a visszatetsző, hogy aki nem teheti meg, az a takaróig nyújtózzon.

Csak akkor sem szerencsés ilyesmit hallani egy messze top fizetéssel rendelkezö felsö tízezres nötöl.

A női irigységnek nincs párja……

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem , a politikusok pofátlanságának, tájékozatlanságának , érdektelenségének nincs párja, ugyanis a sok kis hangya adójából kaphatják a messze túlárazott fizetésüket ( Nováknál nem a pofátlanság , hanem a tudatlanság “ miért nem esznek kalácsot” ala M Antoinette játszik )

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem , a politikusok pofátlanságának, tájékozatlanságának , érdektelenségének nincs párja,

Szar ügy, de ilyen az élet, az emberek pofátlanok, a hatalommal rendelkezők, ezen belül a politikusok meg azzal arányosan többet engedhetnek meg maguknak.

A “tájékozatlanságuk és érdektelenségük” meg megint a “proliperspektívából” tűnik fájdalmasnak.

ugyanis a sok kis hangya adójából kaphatják a messze túlárazott fizetésüket

Ez ugyanakkora baromság, minthogy valaki azon ágál, hogy mire költik az “Ő (Sic(!)) adóját”.

A “túlárazott”/”érdemtelen” stb. pontosan úgy levezethető a te “seggmeresztő”/”ingyenélő” stb “hivatali” semmittevésedre is, főleg ha állami szektorban “dolgozol” egy melós “szemszögéből”, te is túl vagy “árazva”.

Mindig van olyan “hangya”, akinek épp a te szinted, a “hatalmas és érdemtelen” kereseted szúrja a szemét, pontosan olyan proli mentalitással, ahogy neked csípi a szemed, az általad “érdemtelennek” tartottak fizetése.

( Nováknál nem a pofátlanság , hanem a tudatlanság “ miért nem esznek kalácsot” ala M Antoinette játszik )

Pont Novák a sok politikai liba közt az, aki kurvára “megdolgozott” azért, ahol van.

A maximum 4-es SMV-jén picit a nagy csöcsei dobnak, de azonkívül semmi extra.

Selmecivel ellentétben, 3 gyerekkel pont hogy nem M Antoinette “játszik”.

Ezen kívül “jól mutat” 3 gyerekes anyaként családügyi miniszternek.

Se nem pofátlan, se nem tudatlan, csak épp tisztában van a valódi értékeivel.

A vicc az, hogy épp ő mondta ki azt, amire kivétel nélkül az itteni “hardcore” mozgalmárok és a patriarchátusért síró/rívó/könyörgők vágynak.

Nem tudsz kibújni a bőrödből, hiszen mégsem egy “betti gazda” akit lehetne propagálni:)
(Az azért vicces, hogy az ominózus mondata előtt Novákra is pont olyan büszke lettél volna, mint a tenyeres talpas “bezzeggazdára”:)
Hogy mekkora álszent vagy, te jó ég……

tomgal
Olvasó
tomgal

Mint mondtam nekem nem unszimpi a nö és az sem amit alapvetöen képvisel , én magam linkeltem a múltkor a nöi tagozat hitvallását és emeltem ki , hogy bizony ez más , mint amit a legtöbb feminista nöi szervezet nyomat, akkor természetesen lefeministáztad , meg semmiben sem különböznek stb szöveget nyomtad. Pont te vagy a legnagyobb álszent , mert mindig abból a szempontból ítélsz meg valakit , ahogy az “érdeked” kívánja ( meg a “mindennel vitatkozom “bekattanásod ), csak olyan hülye vagy , hogy sokszor nem emlékszel , hogy pár hónapja a szöges ellentétét állítottad valaminek . De ezt már sokan tudjuk rólad ( meg mást is) .

Egyébként de, tudatlan, mert láthatóan fogalma nincs arról ( és nekem ezzel a mondatával van a legnagyobb bajom ), hogy a htb-ség a nök 90 %-nak nem lehetöség és nincs szabad választás :

“Ne higgye el, hogy nem dönthet szabadon, vagy azt, hogy egy nő ne élhetné meg a kiteljesedést sokgyermekes anyaként úgy, hogy »csak« a családjának él. “

Az pedig nem álszentség, hogy ha valakit kedvelünk , vagy tisztelünk , de hibázik, elismerjük , nem mentegetjük. Ebben a helyzetben és pozícióban a kijelentései bizony erös visszatetszést szültek attól függetlenül, hogy a tartalmának egy részével egyetértek ( a szabad választással nem )

És egy érdekes novella Nováktòl 10 évvel ezelöttröl :

https://terezanyu.hu/projektek/terezanyu-palyazat/terezanyu-palyazat-2010/terezanyu-hangja-kulondij-novak-katalin/?fbclid=IwAR0hyfq8EgKg8Kk7oujPvYYesNExpGc8-OT0-vsRdbLAKl1d2QTnTZF-Xpw

Láthatóan döntött , azóta kb mindent a férje csinál otthon :

https://hvg.hu/itthon/20181008_Novak_Katalin_sajat_csaladjaval_nepszerusiti_a_csaladokat_az_Emmi_oldalan

Ezért tünik enyhén szólva“ bort iszik és vizet prédikál”- nak az egész ügy.
A nök ne versenyezzenek, nem kell sok fizu , de ö elmegy a három gyerek mellett milliókért és bétàsítja, htb-síti a férjét. Nem is ez az akció a nagy gond, hanem hogy töle utána nem hiteles ezt hallani

ulomenen
Olvasó

Eleve ostobaságnak találom a család vagy karrier nevű áldilemmát. A nők döntő többségének semmilyen érdembeli karrierlehetősége sincsen – és a férfiaknak sem. Ez persze természetes is, nem lehet mindenki igazgató meg topmenedzser. A képzeletbeli sakktáblán a többség bizony gyalog, esetleg főgyalog, és annyi. Ne az legyen már az anyasággal és családdal szembeállított “karrier”, hogy Mucika irodistából öt év múlva csoportvezető lesz…
Valódi karrier a nők és férfiak döntő többségének nem áll a rendelkezésére, egész egyszerűen azért, mert igencsak kevés számú pozíció van. Botorság ezt nőelnyomásnak vagy egyenlőtlenségnek beállítani.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ez pontosan így van. Viszont abban sincs a túlnyomó többségnek ezen nöi gyalogok között szabad választása , hogy dolgozik, vmi melóhelyen , vagy htb-ként “ nyomja”

ulomenen
Olvasó

Ami visszavezet oda, hogy ha a nők többsége nem dolgozhatna mukahelyen, máris meg lenne oldva a probléma, nem ketten keresnék meg az egy normális fizetést, hanem a férfi egyedül.

tomgal
Olvasó
tomgal

Persze, csak sajnos ez a 2. vh utáni történelmi örökségünk és jelen keretek között lehetetlen megvalósítani. Arról nem beszélve , hogy nem tudsz egy millió férfi munkavállalót elöteremteni a semmiböl ( kb 2,2 millió nö dolgozik) ugyanis nem csak a fizu megemelése szükséges, hanem bizony a szükséges munkakör betöltése is gond. ( most eltekintve a Covid helyzettöl) . Tehát kevesebb nö tudna htb lenni akkor is , ha a férfiak fizuját duplájára emelnék , mert nem lennének elegen. Súlyos problémák merülnének fel az élelmiszeriparban, egészségügyben, oktatásban, tömegközlekedésben.

kerhani2
Olvasó
kerhani2

ulomenen, tomgal: Mindkettőtöknek igazatok van, ezek a folyamatok már javíthatatlanok, és mennek előre a maguk útján, gravitálnak a még súlyosabb problémák felé, mert ez a természetük.

Hunn
Újságíró

Már csak azért is, ulomenen, mert jelenleg olyan, hogy karrier, olyan nincs. Gazdasági világválság van, előre láthatatlan következményekkel. Akinek eddig volt is karrierje, ma már annak sincs azóta, hogy a gazdaságot először leállították a vírus miatt. Élettörténetük lesz az embereknek az elkövetkező 10 évben, de karrierjük nem. Csak ezt sokan még nem vették észre.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nekem viszont unszimpi, és még nem is szép.
Baromságot képvisel, mert az egész családi pénzosztás semmi másra nem jó, csak arra, hogy az amúgy is szülő nőket jutalmazza, viszont amiért az egészet csinálták, mármint hogy “generálja”, sőt “növelje” a születésszámot, az biztos hogy nem pénzen múlik.

Most is azt mondom, hogy feminista, ab ovo, és egy jottányit sem változott, AWALT és semmiben nem különbözik a többi nőtől, bármilyen “igazságot” is mondott ki.

A htb-ség az bizony lehetőség minden olyan nőnek akit hajlandóak a pináért és az utódokért eltartani és még neki is megfelel. Lenne is rá jelentkező, dögivel, csak “azon a színvonalon” neki bizony nem kell, ha “szabadon” , kötöttségek nélkül “jobb élete is lehet”, aztán meg jön csak az a bizonyos “herceg”, akinek majd ő szül (max) egy gyereket……..
Az más kérdés, hogy “nem a zsemle kicsi, hanem a pofa(meg különösen az étvágy) nagy”

Szóval nem a “szabad választással” van baj, hanem a “nagyobb igénnyel” és az mindig, minden korban felülír más egyebet, hiszen nőkről beszélünk ……

Lényegtelen a helyzet és a pozíció.
Pontosan egyértelmű a “valódi értéke”, keressen bármennyit és legyen bármilyen pozícióba.

Csúnya de mivel ez “elég” a férjének, a nő meg szerintem “kimaxolta” a benne lévő potenciált, így nyugodtan “miniszterkedhet”.

És azt hiszem, hogy még fénykorában sem volt 4-nél jobb, csak nagyok voltak a csöcsei.

Horvath Anton
Olvasó

Annyi igazság persze van a dologban, hogy vannak még mindig olyan munkaadók, akik rákérdeznek a bérigényre, és a statisztikák kimutatták hogy a bértárgyalásokon a nők kevesebb bérigényt adnak meg mint a férfiak (ennyit a versenyezni akarásról). Ez a gyakorlat egyébként megint csak egy olyan dolog a sok közül, ami Hegyeshalom után elmúlik. Nyugatabbra az összes álláshirdetésben meg KELL adni az adott munkára vonatkozó minimum bruttó bér összegét, és a műszakpótlékok bruttó összegét is, amennyiben több műszakos munkavégzésről van szó. Eltérés persze lehet, szakmai tapasztalat, végzettség és megbeszélés alapján. Ezt egy sima törvénnyel idehaza is be kellene vezetni véleményem szerint, hogy ebben is legyen előrelépés, illetve hogy tiszta képet adjon az állítólagos férfi/női bérkülönbségekről. Ez sokkal inkább a parlamenti Madame feladatai közé kellene tartozzon, mint ez az észosztás, amit a videóban produkált.

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, ez valós, ezt írtam én is , hogy ez elöfordul, de azért a munkák többsége nem ilyen . Azzal is egyetértek , hogy törvényileg tiltani kéne az ilyen HR akciókat, minden pozíciónak meghatározott bérrel kéne rendelkeznie.

ulomenen
Olvasó

Ezt nem teljesen értem. Állami szektorban kötöttek, tudhatók és nemileg egyenlőek a bérek.
A magámszektorba pedig ne szóljon bele az állam ilyen mélységekben. Nyilván bosszantó a sok összeg nélküli álláshirdetés, de ezt nehogymár törvénnyel szabályozzuk. A magánszektor százféle helyzetű cégének ugyanazon nevű pozícióit megintcsak nem kellene egy kalap alá vonni.

Horvath Anton
Olvasó

A törvény nem az összeget szabályozza, hanem csak azt hogy meg kell adni a felajánlott bruttó bért is az álláshirdetésekben. Sok helyen adnak meg egy egész éves bruttó bért, az sem tilos.

tomgal
Olvasó
tomgal

Pontosan , én sem arra gondoltam, hogy elöírják az összeget, hanem hogy minden álláshírdetésben meg kellene adni kötelezöen a fizetést, amit a munkâltató ajánl, aztán a jelentkezön múlik , hogy ez neki ok, vagy sem.

ulomenen
Olvasó

Ahogy írtam is fentebb, nyilván bosszantó a sok összeg nélküli álláshirdetés, de nem tartanám szerencsésnek, hogy az állam törvényileg szabályozza, hogy egy magáncég mit ír egy másik magáncég által üzemeltetett állláskereső oldalon a hirdetésébe.

Horvath Anton
Olvasó

Nyilván a magyar rendszer (ebben is) sokkal jobb, hogy az állásinterjú utáni telefonhívásnál derül ki hogy mennyi az a bér amit a munkaadó kínál. Aztán kikötnek egy féléves próbaidőt, amely időn belül a munkavállaló ugyanúgy váltani fog egy olyan helyre ahol jobb fizetést ajánlanak, amennyiben neki ez lényeges szempont. Nyilván nem vagyunk egyformák. Csak ilyenkor a cég kezdheti előről a keresést amivel időt veszít, a munkavállaló meg szintén időt veszít a felesleges állásinterjúkra pazarolt ideje miatt. Ausztriában ezek az adatok teljesen nyilvánosak, maga az Arbeitsmarktservice online bázisában bárki számára elérhetőek ingyen és bérmentve az álláshirdetések a fizetésekkel együtt és a hirdető cégek neveivel együtt, ami például egyáltalán nem egy privát állásoldal. De a fizetős honlapokon szintén ez a helyzet. Persze ott már a kilencvenes években a faliújságra kitűzött állashirdetésekben is meg volt adva a bér, akkor még Schillingben. Most itthon 30 év kapitalizmus után meg még mindig itt tartunk. Az asztalos Józska magyarán megmondva a neten hamarabb megtudja, hogy mennyi fizetés várja Rosenheimben mint asztalos, mint mondjuk Nyíregyházán.

tomgal
Olvasó
tomgal

Rossz volt a szóhasználatom, nem a bér összegének kellene meghatározottnak lennie, csak feltüntetni lenne kötelezö, hogy mennyi az annyi azért a melóért.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

“…a nők többsége nem úri passzióból megy hajnalban a gyárba, műszakba, szolgálatba éjszaka, hétvégén és ünnepnapokon is,
hanem azért mert csak így tud megélni ő és a családja.

Megkönnyeztem, komolyan.

Mert a “többség”-nek lehetősége volt és van gyárba menni, műszakba, szolgálatba éjszaka, hétvégén és ünnepnapokon, és az igazság kedvéért azt is tegyük hozzá, hogy 20 kilónál többet nem emelhetnek, és ennél nehezebb, vagy (Isten bocsássa meg, de,) “produktívabb” munkára nem alkalmasak/nem képesek.

Azt is tegyük hozzá, hogy ezek a nők bizony 4, vagy az alatti kategóriába tartoznak, akiknek (ha van, ) a max 6-os férjüknek szintén megvan a(z üveg) “plafonuk”.

A körülményekből és a lehetőségeikből ez a maximum, amit kihozhatnak.

https://youtu.be/v_pQ7KXv0o0

Ezek a nők is szeretnének kötetlenül, tetszés szerint dönteni az életükről, arról, hogy otthon kényelmesen sütögetnek-e, vagy „halálra” dolgozzák magukat, de nem tehetik.”

Márpedig az élet “kegyetlen”, és az “eklézsia (még:) annyira nem gazdag”, hogy a saját értékükhöz képest, (jóval) túlfizetett nőket kezdjük sajnálni.

Az egészben az a disszonáns, hogy ha a nő helyett “embert”, vagy “férfit” írunk, akkor az “érzelmi sokk faktornak” a tizedét sem váltaná ki.

És ezzel az erővel “rá is fordulhatnánk a cigányokra, majd a homlessekre, hogy milyen szar nekik és milyen igazságtalan az élet blablabla és ez mind a férfiak hibája:), ki másé lenne:)?, és tényleg:)

Ami külön furcsa, hogy az itteni nagyhangú “antifeministák” csak úgy sunnyognak és még hozzá se mernek szólni:)
Ez egyrészt vicces, mert ahogy a filmekben megjelenő kutya/gyerek -től ösztönösen “beérzelmesedik a néző”, úgy itt pillanatokon belül becsicskulnak még a véresszájú, patriarchálist követelő fotelhuszárok is………

tomgal
Olvasó
tomgal

“ Mert a “többség”-nek lehetősége volt és van gyárba menni, műszakba, szolgálatba éjszaka, hétvégén és ünnepnapokon, és az igazság kedvéért azt is tegyük hozzá, hogy 20 kilónál többet nem emelhetnek, és ennél nehezebb, vagy (Isten bocsássa meg, de,) “produktívabb” munkára nem alkalmasak/nem képesek.“

Írja mindezt egy h24 íróasztal mögött ülö :), mert te sem a bányából kommentelsz X 2 csilletologatás között !

Egyébként tegnapelött egy 23 kg-os ( a szervíz könyvben rajta volt a súlya) b…ott nagy nyomtatót emelgettem , mert a Xeroxos uriemberek hétvégén nem dolgoznak és megdöglünk kb nyomtató nélkül és egy többszáz méterre levö használaton kívüli irodából kellett átcígölnöm . Férfi , sehol…, volt egy meleg fiúcska még szolgálatban , szkanderban simán lenyomom. Szívesen átadtam volna a feladatot , de nem volt kinek. Fogalmad sincs , hogy mi mindent megcsinálunk , mert muszáj ! Nem szeretjük, nem szeretnénk, de sokszor kénytelenek vagyunk .

Az hogy smv szerint valóban hanyasok járnak, müszakba, meg gyárba dolgozni meg teljesen irreleváns , meg netto faszság ( persze a millió körüli iparban és termelö munkát , fizikai munkát végzö nök mindegyike 4-es és alatti)

Balton
Olvasó
Balton

Node Vivien, mi ez a womensplaining? Honnan tudod hogy a melegfiút lenyomod szkanderben?
Tudom hogy tűsarokban és hátrafele, meg minden de azért NA!
Benne van a munkaköridben, hogy max.20 kg-ig anyagmozgathatsz, erre te 23 kilózol? Megemeled magad, kijön a sérved, oszt mi lesz? Perelni akarod a céget, mert a megengedetten túl kellett emlegetned? Vagy ez a cél talán?
De látszik a női logika, eszedbe se jutott gondolom hogy a melegfiút, bármilyen csünyt, megkérd hogy KÖZÖSEN emelegessetek? Helyette inkább egyedül erölködtél, ha jól értem? …
Azért a fentiek fényében, kicsit csipkelődve mondom, a kénytelenből oly sok mindent megcsiniló herione-nak, mielőtt nekikezdesz gondolkodni még sosem ártott előre.
Arról már nem is beszélve, hogy az ekkora nyomatatók általában kerekeken gurulnak, mint itt a mellettem lévő, bár tény hogy a felső rész leemelhető… Nyugtass meg hogy nem “skalpoltad meg” a nyomtatódat

tomgal
Olvasó
tomgal

Hidd el ,2 fejjel magasabb és 15 kg-al minimum több vagyok , a bicepszem kb dupla vastag , egyébként nem értem rá , sem várni, sem keresgélni merre jár. SOS helyzet volt.
És ha nem is tü, de valóban magassarkúban nyomtam :). Én egyébként sem vagyok az a kényeskedö fajta, megszoktam , hogy kivegyem a részem a fizikai részéböl is , de ez nem jelenti azt , hogy nem adom át szívesen a lehetöséget egy nálam erösebbnek , amit nagyon szépen meg is köszönök természetesen. De jártam már úgy, hogy megkértem egy ( szerintem nálam erösebb) férfi kollégát , hogy a 19 literes vizesballont legyen kedves kicserélni. Az volt a válasz, hogy ö hoz saját innivalót , ö abból nem iszik, na azóta nem kérek meg legalábbis erre senkit. Bele bírom rakni, igen , akkor mire várjak ?
Amugy több ettöl függetlenül a pozitív élményem ( a múltkor lesegítettek a vonatról ! Nyilván le tudok szállni egyedül is , de megköszöntem, eskü örült a férfi !) Én amúgy nagyon értékelem , ha valaki udvarias és mindig meg is köszönöm , ha elöreengednek stb.

Ez nem gurult és nem, nem skalpoltam meg :) , eléggé idö szükében voltam, hidd el kértem volna segítséget , ha van rá idö . Egyébként nálunk pontosan azért, mert vannak extrém helyzetek és az idöfaktor is számít , egyszerüen nem ér rá a dolog , amíg jön vki erösebb, nekünk balesetvédelmin kifejezetten oktatják hogyan emeljünk …

ulomenen
Olvasó

tomgal
Olvasó
tomgal

Hát combra lenne még mit gyúrnom az biztos : )

Jinjangologus
Újságíró

tomgal
Olvasó
tomgal

:)

ulomenen
Olvasó

Akkor már az örök klasszikus – aki “nem buzi” :) –is idekívánkozik:

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Írja mindezt egy h24 íróasztal mögött ülö :), mert te sem a bányából kommentelsz X 2 csilletologatás között !

Miért, mi köze van az állításom igazságtartalmához annak, hogy én mit csinálok, ugyanaz az álszent számonkérés, mint a Novák Katalin esetében?

Ha megtehetem, hogy így dolgozzam, akkor miért lennék hülye csilléket tologatni?

Ha csak csilléket tologatni lennék képes, akkor köpdöshetném az íróasztal mögött dolgozókat?

Milyen elbaszott szocializáció eredménye ez?

Egyébként tegnapelött egy 23 kg-os ( a szervíz könyvben rajta volt a súlya) b…ott nagy nyomtatót emelgettem , mert a Xeroxos uriemberek hétvégén nem dolgoznak és megdöglünk kb nyomtató nélkül és egy többszáz méterre levö használaton kívüli irodából kellett átcígölnöm . Férfi , sehol…, volt egy meleg fiúcska még szolgálatban , szkanderban simán lenyomom. Szívesen átadtam volna a feladatot , de nem volt kinek. Fogalmad sincs , hogy mi mindent megcsinálunk , mert muszáj ! Nem szeretjük, nem szeretnénk, de sokszor kénytelenek vagyunk .

Újra elsírtam magam, de megint nem tudom eldönteni, hogy most dicsekszel, vagy panaszkodsz?

Az hogy smv szerint valóban hanyasok járnak, müszakba, meg gyárba dolgozni meg teljesen irreleváns ,

Kurvára nem az. Mert ha csúnya is, de esze van, nem kell “csilléket tologatnia”. Ha meg 5 vagy a fölötti, akkor szintén nem, hacsak agyilag csak arra képes.

meg netto faszság ( persze a millió körüli iparban és termelö munkát , fizikai munkát végzö nök mindegyike 4-es és alatti)

Bizony. Az alja arra “alkalmas”, ha esze sincs máshoz…..

hunbagira
Újságíró

Van erre egy roppant egyszerű válasz (nem, nem a vesszőparipád), gnómork.
Egyszerű, téged mindenki utál, mint a szart. :) szóval, ha pl guminéni stb jönne ide személyesen ,akkor állnánk melléd. :D

tobbneju
Olvasó
tobbneju

https://toplakzoltan.blog.hu/2020/12/21/amire_bedo_imre_tanit_teremto_tuz_masodszor “Könnyű szexuális kielégüléshez jutni (ld. pl. pornográfia) másrészt nehéz nőhöz jutni. Ugyanis a nők java része a legjobb férfiakat választja, és a férfiak java részére csak kevés nő jut.” Toplak Zoli végre a lényeggel is foglalkozik 2 mondat erejéig. Kb. ennyi a válasz Bedő fantáziálására.

Horvath Anton
Olvasó

Olvastam már ilyen törekvést párszor, hogy a pornót be akarják tiltani. Érdekes módon a prostitúció betiltását ugyanezen csoportok nem említették : D Egyébként japánban van ahol tv műsorban főműsoridőben is elérhető már ez a műfaj. Az ottani adók szerint ez egy jó megoldás a szexuális erőszak/zaklatások visszaszorítására, ez volt az érvelésük emellett, amit be kell lássunk igaz is.