Alter Ego
41 megosztás

A féltékenység tette tönkre az orosz katonanő karrierjét

A feminista toposz állandó mumusa a "hímsovinizmus" és a "hegemón  maszkulinitás", amely állítólag erőnek erejével tartja távol a nőket a munkában való kiteljesedéstől, a sikertől. Anna Khramtsova, hivatásos katona szerint is nőisége miatt rúgták ki az orosz nemzeti gárdától. Csakhogy szó sincs a férfi kollégák szakmai irigységéről, sokkal inkább a kolléganők féltékenységéről.

Anna Khramtsova rendvédelmi foglalkozást űző családból származik, apja 30 évig szolgált katonaként, rendőrként és édesanyja is egyenruhás. Mint mondta, büszke rá, hogy folytathatta a családi hagyományt és katonai karrierje szépen is alakult, egészen addig, amíg kolléganői el nem kezdték sokallni, hogy nem csak jó katona, de még szép is. Anna Khramtsova  ugyanis nem csak a lövészetben teljesített jól, hanem a fitnessben is, még “A Nemzeti Haderő Szépe” szépségversenyt is megnyerte.

A hivatalos indoklás szerint a nőt azért menesztették, mert internetes profilján egy olyan videót is közzétett, amin látható volt egy szolgálati helyiség, ahol dolgozott, amivel szabályt sértett. Viszont Anna Khramtsova szerint ez csak ürügy, mert valójában akkor fagyot meg körülötte a levegő, akkor kezdték el kolléganői fúrni őt, amikor szépségversenyt nyert és szexi, bikinis fotói is ismertté és felettébb népszerűvé váltak az interneten. Anna Khramtsova  elmondta, hogy fellebbezni fog a döntés ellen, amely mögött kolléganői szexista előítélete, irigysége és tevékeny rosszindulata áll.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
41 megosztás


121
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
11 Egyéni hozzászólás
110 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
24 Hozzászólások szerzői
common mankerhani2schwarzwaldcsakafociAdam Bogomolov Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Naooo
Olvasó
Naooo

Inkább szájkisebbítést kéne csinálni, ne legyen ennyi vastag szájú förmedvény.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Nézd meg jobban, nincs semmi baj a szájával, természetesen dúsak az ajkai, a szláv lányokra jellemző.

Naooo
Olvasó
Naooo

Focival is bajom van.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

A focival mi a bajod, nincs labdaérzéked? :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Dehogynincs, bármelyik focibuzit fejen rúgom.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Jól teszed, én is utálom őket.

Horvath Anton
Olvasó

Na ja, bár mondjuk ha valaki hivatalos személy (rendőr, katona) lógó fasszal szerepel a neten azt se szokták nagyon másképpen díjazni. Sőt, az igazán profik ugye az ereszcsatornán másznak egy szál faszba, szóval nem egyedi eset. Azt viszont el tudom képzelni hogy az ottani honvédség nem örül annak ha szolgálati helyen készülnek ilyen fotók. Nyilván a katonanő indoklása se kitalált jelenség, ezt csak úgy hívják szaknyelven hogy “nők egymás közt”.

Taiko
Olvasó
Taiko

Szerintem meg a katonanők, akik felemelték a hangjukat a luvnya ellen igenis hogy normálisak. Ez az Annuska tartsa csak meg a pinájának és szopósra deformált szájának mutogatását a stricijének és a fizetős vendégkörének, de ne keverje ezt a “munkáját” a valódi hivatásával.
Ez nem féltékenység, hanem normalitás és józanság.

Meske
Olvasó
Meske

Alexander Sladkov interjúja jól körbejárja a katonanők szolgálatával kapcsolatos kérdéseket:
https://www.youtube.com/watch?v=GHh9kVuO5E4

T. Vinogravoda elmondása alapján a hadseregben szolgálni egy életforma.
Egy ilyen szolgálat nem arra van, hogy személyes sikerek érdekében pozicionálja magát általa bárki is (Pózolás fegyverrel, pózolás neccben… szexi a nő, de csak azért érdekesebb/feltűnőbb a többi nőnél, mert ő katona).
Ha valaki – férfi/nő – rendvédelmi (vagy bármilyen közszolgálati, állami, oktatási, egészségügyi stb.) munkakörben tevékenykedik, annak nem ajánlatos magát privátban reklámozni:
“The National Guard is the internal military force of the Russian government.
It has a mission to secure borders, take charge of gun control, combat terrorism, defeat organised crime, protect public order and guard important state facilities.”
Ha meg jogot is tanult, akkor nem értem, miért követte el kétszer is azt a hibát (1. levideózta, 2. feltöltötte egy nyilvános oldalra), hogy a munkahelyéről információkat oszt meg.
https://howafrica.com/president-vladimir-putins-guard-wins-russian-army-beauty-contest/

X Y
Olvasó
X Y

Akár életforma akár nem életforma, a katonaság nem nőknek való, mert a nő akármilyen maskarába bújik, mindig nő marad: egy töketlen pina katonaruhában, és a pina életformája nem a katonaság, hanem a kurvaság. Ezért a katonaruhás nő az csak katonanő lehet és nem katona, mint ahogy a királynő sem lehet király.
Szép dolog elképzelni és bemesélni magunknak, hogy ezt az életformát a nők át tudják érzeni és magukévá tudják tenni, de a valóság ezzel ellentétes, mert nem. Persze lehet játszadozni a homokozóban, de aztán ideje lesz felnőni is.

A nő nem azzal szolgálja a hazáját, ha katonaruhában és fegyverrel a kezében, kirúzsozva és harisnyában pózolva fényképezteti magát (másra pedig nem nagyon alkalmas a katonaságon, kivéve maximum takarítani és irodai munkára, de inkább arra sem), hanem ha hazamegy és otthon letérdelve jól leszopja a férfit. Ez a valódi női szolgálat, nem a katonaságon való picsamutogatás és szexuális karrier építés.

Tehát a katonanő nem katona, és a úrnő nem úr.

Taiko
Olvasó
Taiko

Meske, és az ilyen helyzetben lévő férfi pózolása is nevetség és megvetés tárgya és a testület lejáratásához vezet. Természetesen itt a neccharisnyát helyettesíthetjük egy zoknival kitömött bokszeralsóval is akár…
Ha meg jogot is tanult?
Minderre példa lehet Hunbagira….. :)

Meske
Olvasó
Meske

Taiko, valóban… sok szakma van, ahol csínján kell bánni a privát élet tartalmainak megosztásával. Nem kell sok, hogy az emberből troll-csemege legyen.

hunbagira
Újságíró

`Tényleg, cefréském? :D

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

SI faktor!
(világos, hogy csaj vagy!)

Meske
Olvasó
Meske

Szia, laposgutta.
Utánakerestem, mit jelenthet ez a SI faktor… ez volna az irigység?
Ha igen… akkor nem irigylem sem azt, amit elért, sem azt, ahogyan elérte. Nincs hiányérzetem, amiben az irigység fészket rakhatna.

orenisi
Olvasó
orenisi

Itt ez a nő, rendben van, átlagos (vagy annál kicsit jobb), kimegyek az utcára percenként jön szembe hasonló. Ha elmegy katonának, rendőrnek, akkor onnantól katona, rendőr. Nem ribanc. Ha elkezd magáról ribancos szelfiket kiadni, akkor valóban ki kell rúgni a picsba. Szerintem egy magyar rendőr kommandós az átlag férfihoz képest jobban néz ki a nők szemében. Kigyúrt test, kicsit esztergált fej, de elég férfias. Ha egy ilyen elkezdene magáról macsós képeket kirakosgatni mindenféle felületekre, meg elindulni ország buzija versenyen, akkor a felettese helyében megragadnék minden lehetőséget, hogy kibas…szam, mint macskát szarni.
Fel kéne már a nőknek is nőni végre és felnőttként gondokodni. Legalább azoknak, akik ilyen pozícióba kerültek.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Fel kéne már a nőknek is nőni végre és felnőttként gondokodni.

Senki és semmi nem kényszeríti erre őket, sőt…..
Nézd meg, hogy mekkora palávert csapnak Novák Katalin utolsó kijelentése során, nemtől függetlenül a megnyilatkozók……

Taiko
Olvasó
Taiko

Alter Ego, ha te a miniszteri irodádban kefélsz a titkárnőddel és ez a videó napvilágra kerül, akkor repülsz.
És nem féltékenységből.
Az intimitás lényege, hogy megvédjen bennünket attól, hogy mások kiszolgáltatott helyzetben lássanak bennünket, nem véletlenül volt tabu évezredeken át a szexuális aktus.
Ha látott már téged nő egyszer is álló farokkal pucéron vagy orgazmus közbeni eltorzult arccal, utána már nem várhatod el, hogy tisztelettel nézzen rád. Szeretettel igen, tisztelettel soha.
Csak akkor, ha ez kettőtök titka marad: ezt nevezzük intimitásnak. A tudatosan kirakott, világ elé tárt lógó/álló fasznak és széttárt pinának nem jár az intimitásnak ez a ki nem mondott, soha sehol le nem írt védelme. Ezt a belénk kódolt, íratlan törvényt hágta át ez az Annuska, akit a férfiak is innentől szabadon baszható ringyóként kezelhetnek.
Annuska lehet, hogy kemény leány, de végtelenül ostoba. A fotói alapján igazi “szőke nő”.
Nem sajnálom, pusztuljon.

Hunn
Újságíró

Érdekes elképzelés, Taiko. A valóság ezzel szemben az, hogy ha csak egyszer is beletetted az álló farkadat egy nőbe, onnantól minden olyan elképzelés, hogy ti “egyenlők” lennétek, a továbbiakban megszűnik…

Te nő vagy, ugye? Adok neked egy tippet, amivel komoly segítségedre leszek hátralevő életedre… A férfiakkal ne azért bánjál tisztelettel, hogy mennyire jól vagy nem jól néznek ki ruha nélkül. Azért tiszteld, mert nagyobb, erősebb, gyorsabb és agresszívabb mint te, és ha úgy dönt, akkor azt csinál veled, amit csak akar, és ez ellen nem tehetsz semmit… Az, hogy a férfiak nem élnek vissza ezzel, az önmagában tiszteletet érdemel… és nem mellesleg alapból érvényteleníti a feminista “nőelnyomás” narratívát…

szombathk
Olvasó
szombathk

Hun
Véleményem szerint nem jár tisztelet általában a férfiaknak sem a nőknek sem az anyáknak sem az apának. Tisztelet annak jár aki mint ember tiszteletre méltó.
Tisztelem édesapámat és édesanyámat mert felneveltek :irányt és példát mutatták. Tiszteltem és szerettem a férjemet mert fantasztikus ember volt. Tisztelem a volt matek tanárnőmet mert meg tudta mutatni a matematika szépségét Tisztelem az első vezető ovónomet aki megtanitotta a szakmát. Tisztelem a volt férfi kollégáma aki óvodapedagógus volt és zseniàlis szakember. és szembe tudott menni a mai napig is létező előítéleteknek. Lenne meg sok mindenki akit ide sorolhatnèk.
A nemi hovatartozasunkat kapjuk amikor megfogantunk. Ezért nem jár tisztelet

Hunn
Újságíró

Maradjunk annyiban, szombathk, hogy általában véve az emberek társadalmi együttélését és együttműködését megkönnyíti bizonyos illemszabályok betartása, és igencsak megnehezítheti ennek hiánya… Jobb társaságban pedig egyenesen elvárt a kulturált, udvarias viselkedés.

Az, hogy egy vadidegenhez, vagy valakihez akit csak felületesen ismersz, normálisan szólsz hozzá és megelőlegezve neki a tiszteletet – nem pedig úgy, ahogy a hangulatod éppen diktálja vagy a kedved tartja – az szerintem alap.

Azt én is tudom, hogy a nőknek ezen a téren is elnéznek sokminden olyat is, amiért férfiként már megvernének… De az azért eléggé irritáló szokott lenni látni és hallgatni, amikor egy nő ezzel éppen visszaél…

Se - se
Újságíró
Se - se

Hunn

Úriember az, aki velem úriemberként viselkedik.

Hunn
Újságíró

Ez így van, Se-se. Mi több, egy úriembernél az a kiindulási alap, hogy mindenkivel úriemberként viselkedik. (Amíg ki nem hozzák belőle az állatot.) :)

Se - se
Újságíró
Se - se

Hunn

Ez egy vonzó életforma. Tisztítgyógyít-méregtelenít. :-)

szombathk
Olvasó
szombathk

Hun
Szerintem:adot tàrsadalomban a kornak megfelelő kommmunikacios szabályok betartasa sem a tiszteletből szól. Az írott és íratlan szabályok be nem tartás akár férfi akár nő mindig elitelendő vagy kisebb esetkeb koznevetseg vagy kivetetseg a vege

Se - se
Újságíró
Se - se

szombathk
Hadd vitassam a kijelentésed egy részét : Tisztelet igenis jár ab ovo a szülőknek.
Mindkettejük kellett ahhoz hogy te vagy én itt lehessünk, és én az enyémeknek te a tiednek továbbadhassuk az életünket.
Az édesapáknak és édesanyáknak általában és mindenekfelett jár tisztelet.. és szeretet.

Nem a mostoháknak, nem a hűtleneknek – de az édesszülőknek igen.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Bizony, a tiszteletet (csak) ki lehet érdemelni, és abban a pillanatban elvész, amikor valaki próbálja kikényszeríteni……

Se - se
Újságíró
Se - se

Etanol

Lehet hogy a SzépÚjVilág -ban már csak így van, de én az ántivilágban még azt láttam hogy a tiszteletet a nyers erő ki is kényszeríti – és az úgy is a helyes.
Sőt, erre mifelénk mind a mai napig így van.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Kevered a félelmet a tisztelettel, ahogy Hunn is, azt hiszi ha elég hatalma (lenne)/elég félelmetes, ha tartanának tőle, akkor tisztelnék……, közel sem………

Se - se
Újságíró
Se - se

Etanol

Ne magyarázd meg nekem hogy én mit csinálok – hidd el tudom hogy nem azt, aminek te látod.

hunbagira
Újságíró

Megint segghülye vagy, gnómork.
A tisztelet alapja legtöbbször a hatalom, azt meg általában az erőszak alapozza meg.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A tisztelet alapja legtöbbször a hatalom, azt meg általában az erőszak alapozza meg.

Épp ez a paradoxon, hogy ha valakit a hatalma/erőszakossága miatt “tisztelnek” (vagyis inkább tartanak tőle és félelemből úgy tesznek mintha “tisztelnék”), akkor ha ezeket “elveszíti”, akkor mi marad a “tiszteletből”?

Nem véletlen, hogy egy nő “dobja az elértéktelenedett férfit”, hiszen a nő “tisztelete” pont addig “tartott”………., vagyis nem az embert tisztelte, hanem valamilyen “tulajdonságát”……..

Hunn
Újságíró

De érdekes módon, kedves Etanol, ha a nő tudja előre, hogy adott esetben hülyére lesz pofozva, ha meg meri csinálni, akkor nem “dobja”, és tiszteli tovább az “elértéktelenedett férfit”… A stricik sokat tudnának erről mesélni…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

“Kedves” Hunn,

Szerintem következetesen keveritek a tekintély fogalmát a tisztelet fogalmával.

Merthogy kurvára nem számít, hogy “tiszteli”-e a kant a nő, sőt, éppenhogy általában kontraproduktív.

A státusz nem mindig jár együtt az érdemmel, és mindig a státusz számít.

Bármennyire tisztelhet egy “jófiút”, azzal nem fog dugni.

A tekintélyre/státuszra nedvesedik, az még plusz “bónusz”, ha még “tisztelheti is”, de fordítva nem működik.

Reszet Elek
Újságíró

A tekintély és a státusz nem ugyanaz. A tisztelet és a tekintély jelentésében jóval közelebb van egymáshoz.

szombathk
Olvasó
szombathk

Elek
Ugy gondolom a tekintelyhez több kell mint a tisztelethez. Magasabb rendű tudás, élet út, tapasztalat stb.

Se - se
Újságíró
Se - se

szombathk
Hunbagira fogalom-meghatározása ebben a pillanatban közvetlenül a te hozzászólásod alatt van – de el fog csúszni sajnos.
Lényeg hogy az általad tekintélyként írt fogalmat a szeretet/vonzalom alapú nagyrabecsülésként írja le, az alapvető tiszteletet pedig a félelem/rettegés alapú érzésként.

szombathk
Olvasó
szombathk

SE -se
Köszönöm hogy reagáltál mert valóban a vita közben tisztázni kell a fogalmakat . Különben elbeszélünk egymás mellet.

Nem is reagáltam Bagirára mert másról beszél. Hatalom és az ahoz való viszonyulásról .Szerintem ennek sincs köze a tisztelethez. PL :nem tisztelem a mai politikusakat hiába vannak hatalmon sőt nem egyet közülük kifejezetten bunkónak tartok.Csak betartom a törvényeket.
Értelmező szótár szerint:
https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/search/?list=eyJmaWx0ZXJzIjogeyJNVSI6IFsiTkZPX0xFWF9MZXhpa29ub2tfMUJFOEIiXX0sICJxdWVyeSI6ICJ0ZWtpbnRcdTAwZTlseSJ9
https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/search/?list=eyJmaWx0ZXJzIjogeyJNVSI6IFsiTkZPX0xFWF9MZXhpa29ub2tfMUJFOEIiXX0sICJxdWVyeSI6ICJ0aXN6dGVsZXQifQ
Így értelmeztem a két fogalmat.

szombathk
Olvasó
szombathk
Hunn
Újságíró

Nem, a Stockholm-szindróma nem ez, szombathk. Ugyanis a stockholmi túszok nem a saját választásuk alapján kerültek kapcsolatba a bankrablókkal/túszejtőkkel. A párkapcsolatok során viszont mindig a nő választ!

Arról van csak szó, hogy a mai nőközpontú, feminista világban a nők szimplán át akarják hárítani a férfiakra a felelősséget a saját rossz párválasztásuk negatív következményeiért. Ez egyébként a példámban említett erőszakos stricik esetében is igaz. Hiszen ma már nem nagyon van olyan, hogy egy nőt akarata ellenére elrabolnak és prostitúcióra kényszerítenek. Vagyis ilyen helyzetben is legtöbbször a nő választott. Úgyhogy én ma már egyetlen nőt sem sajnálok semmiért, kábé mindegyik megérdemli a rosszat ami történik vele…

Szóval van olyan, hogy a nőt veri az a férfi, akinek szétrakja a lábait? És ez komoly, hogy azoknak a férfiaknak kéne ezért sajnálnia és megmentenie a nőt ettől a gonosz, hímsoviniszta elnyomótól, akiket ugyanez a nő valószínűleg vagy le se köpne, vagy rosszabb esetben megmetoo-zná, netán kétlábon járó pénztárcának nézné?

Hát bocsi, de nem. Feminizmus van, a lovagiasság emiatt már a múlté, a nők már egyenlőek és emancipáltak, tehát oldják meg ezt a fajta problémájukat is egyedül ha tudják. És ha nem tudják, kit érdekel? Engem biztos nem. Én speciel már úgy vagyok vele, hogy amelyik nő saját döntése alapján (hiszen mindig a nő választ) nem az én szeretőm, azzal tőlem azt csinál a többi csávó amit csak akar…

Ha pedig a többiek úgy döntenének, hogy elnyomják őket rendszerszinten és strukturálisan, ahhoz lelkesen tapsolnék és magam is hozzájárulnék ami csak erőmtől telik…

szombathk
Olvasó
szombathk

Hun
Mondta valaki neked ,hogy mentsd meg bármelyiküket? Nem is tudnád .Léteznek erre szakmai szervezetek ahol segítséget kaphatnak.
Stricik által erőszakkal tartott lányok a szexipar legalja. Ezek a lányok nagy többsége állami gondozásból vagy nagyon zűrös családból kerül ki. Zéró élet tapasztalattal.
Stockholm szindróma nem csak túszejtőknél fordul elő. Pl: Nárcisztikus problémákkal küzdő személyek gyakran bontják le a társuk önbizalmát olyan szinten hogy elhiteti vele hogy értéktelen önállótlan.Izolálja teljesen .Eléri, hogy se barátaival se a családjával ne tudjon kapcsolatot tartani.Nagyon nehéz felismerni a kapcsolat elején mert mesterien álcázza magát. ezért veszélyesek. Nőknél is előfordul nem csak férfiaknál.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Eléri, hogy se barátaival se a családjával ne tudjon kapcsolatot tartani.

Persze, persze…….

Erre a “családra” gondolsz, ahonnan “erednek”, ahogy pár sorral feljebb írod:

Ezek a lányok nagy többsége állami gondozásból vagy nagyon zűrös családból kerül ki.

Nagyon nehéz felismerni a kapcsolat elején mert mesterien álcázza magát. ezért veszélyesek.

Ja, nehéz felismerni, mert “sármosak” és arra nedvesedik a bugyi, ahogy Vivi már előadta….

Nőknél is előfordul nem csak férfiaknál.

Pontosan mi is?…..

hunbagira
Újságíró

Gnómork!
Eme kérdésnek Macchiavelli az Ilprincipiben külön fejezetet szentel (nyilván max a nevét hallottad a delikvensnek műveletlen primitívseged folytán)
Ott világosan leírja, hogy a szeretet/vonzalom alapú tisztelet addig tart, amíg fut szekér. És tadam pont ezt látjuk ribanckurva nőstényeinknél.
De a rettegés/félelemalapú az örök. :D
Nah olvassgassál, nem sok 200 oldal…még lehet neked is menne. Pszichopataként tetszene is…bát Machiavelli is leírja az elején felhívásként (ezt nem szokták idézni tőle a pszichopaták) hogy csak egy szent cél érdekében alkalmazd eme módszereket. Számára itália egyesítése és a keresztény világ megszabadítása volt a muszlim/zsidó hordáktól (nyilván ezért sem idézik ezt tőle :D)

hunbagira
Újságíró

Gnómork. Ezt Machiavellivel és a pszichológusokkal stbvel beszéld meg. Illetve saját pszichopata éneddel. :) már megint ellentmondasz a lényednek is, te szerencsétlen szardarab.
Apropó, holnap debrecenben tárgyalok, ha gondolod kifejtheted élőben is a “létfilozófiádat”. :D

X Y
Olvasó
X Y

Az egyenlőség jegyében sajnos a nők mindenhová beszivárogtak ahol eddig csak férfiak voltak, és ezeken a helyeken ezáltal egyből meg is indult a bomlasztás és a züllés.

Egyedül talán még a vonuló tűzoltóságra nem jutottak be szerencsére, de az irodákban ott is ahol lehet nők meresztik már a picsájukat.

A katonaságon semmi hasznuk, sőt károsak, egyrészt mivel állandó szexuális ellentéteket szítanak a férfiak között, másrészt nem tudják a férfiak munkáját elvégezni, ezért állandóan segítségre szorulnak és sok más ember munkáját ezáltal lekötik és elbasszák. Gyakorlatilag ugyanaz megy a katonaságon is mint civilben, csak ezek a kurvák katonaruhában vannak és katonának nevezik magukat, és ennyi a különbség.
Megjegyzem még, hogy egyetlen esetről tudok, amikor egy alacsony rangú katonanő egy magával azonos rangú katonával házasodott össze, ennek kivételével minden más katonanő kizárólag magánál magasabb rangú katonát választott párnak vagy ment férjhez. Pedig elég nagy a választék. Ennyit a női érzelmekről.

Ez az eset is tisztán bizonyítja, hogy a nők mindig a pinájuk által akarnak érvényesülni, akármilyen maskarát is viselnek. Egy katonaruhát viselő nő nem katona, hanem csak egy katonaruhát viselő kurva, aki mindenhol a picsáját mutogatja, és leszopja az első ellenséget aki fenyegetően eléáll, vagy a saját főnökét az irodában, ha előrébb akar jutni a ranglétrán. Egy katonanő nem más, mint egy katonaruhába bújtatott, de alatta bugyit hordó pina, vagyis egy katonai maskarás kurva.

Ezért ez a hír nem meglepő, hanem a női természet valódi működését mutatja, mert ilyenek a nők, és pontosan ezért nem alkalmasak a nők katonának.
Bár a jogegyenlőség jegyében joguk van hozzá, hogy azok legyenek, de az meg a lezüllött katonaság szégyene, hogy a felvételinél nem zárják ki a nők jelentkezését. De ennek politikai okai vannak, vagyis a katonaság bomlasztása és lezüllesztése, amit ezen a módon remekül el is végeznek.

A rendőrnők még rosszabbak, mivel az utcákon fegyverrel járkálva mutogathatják a hatalmukat, de ha bármi baj van, akkor a férfiak mögé bújva a férfiak fogják megvédeni őket. Az okok szintén ugyanazok: fegyveres hatalmat a nőknek, és a biztonsági férfiszervezetek lezüllesztése.

Ez az egész csak addig tart, amíg lehet ilyeneket játszani a társadalmi homokozóban, mert nincs komolyabb következménye, de ha komolyabbra fordulnak a dolgok, akkor hamar lekerül a maskara, és ott maradnak a kurvák.

Az egyik katonaruhás kurva csinálta magának a hírverést, a többi katonaruhás kurva meg nyilván irigykedett rá, mivel ők nem csinálhatták, és így rontotta az ő üzletüket és ezért kifúrták.

hunbagira
Újságíró

Jah, ezt én is tapasztaltam. A rendőrnőket én (és apám) védte meg a cigányhordától.
Amikor rákérdeztem, hogy ugyan mi a faszomnak van a “csúzli” az oldaladon, ha elő sem mered venni. Válasz: “eszembe sem jutott, úgy megijedtem” Nesze bazdmeg…Mondjuk legalább őszinte volt.

Jinjangologus
Újságíró

A katona, rendőr, építőmunkás, stb lányok nagysodrású reklámba kerülése volt az első komoly, globális jele az “intimitás devalválódásának”.

Mivel a legtöbb (kiéhezett) férfi szinte csak a formákat nézi, nagyrészüknek elkerülte a figyelmét ezen újonnan közénk csöppent “hősnők” sajátos arckifejezése: mindegyikük határozottan, mitöbb nemritkán szúrósan, szigorúan néz, egyértelműen a férfias tántoríthatatlanságot imitálva “csábít”. Már akit. Ha esetleg mosolyog, akkor az leginkább kaján, a tenyérbemászó kivagyiságot sugározza. Már akinek.

A Tomb Raider nőstény, halandó nevén Angelina Jolie (talán a való életben sem jobb vagy több) az archetípusa ennek az abszurd létformának.

Taiko
Olvasó
Taiko

Jingjangológus, elmentettem a fenti hozzászólásodat, imádkozz, hogy ne mutassam meg senkinek. Részeg vagy fiam, aludd ki magad…
Angelina Jolie egy színésznő, az a munkája, hogy a pszichopata gyilkostól a szürke irodakukacon át a mártír hatgyerekes anyáig mindent eljátsszon. Sajnálom, hogy te is leköpted volna élőben Larry Hagmant, mert milyen szemét kan lehetett talán a magánéletében is. Ismerem a blogodat, szégyen, hogy Alter Ego téged is felkért cikkírónak.

Naooo
Olvasó
Naooo

Megbasszalak?

Jinjangologus
Újságíró

Igyekszem nem reagálni a nívótlan provokációkra, itt azonban “lejárató kampány” szagot érzek, a zsarolási kísérleteket meg elég komolyan veszem.

Imádkozás helyett inkább felkérnélek, hogy posztold ide szépen a “blogomat”, ha már ilyen jól ismerjük egymást.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Ha egy nő munkaerőként akar érvényesülni és nem rest dolgozni se, akkor nem nézhet ki így. Egy ilyen nő nem akar dolgozni, hanem csak a pináját akarja odatartani a megfelelő faszoknak a munkahelyén. Vagy előléptetés/prémium érdekében vagy csak azért, hogy ne kelljen nagyon dolgoznia semmit. Ez nyilvánvalóan más női munkavállalókat zavar, mert ez a picsa a pinája odatartása miatt jut előre. De zavarja a férfi munkavállalókat is, mert nem őket nevezik ki/nekik kell a picsa munkáját is megcsinálni. Az efféle nők jelenléte két személynek hasznos csak: a semmittevő picsának, meg az őt kúró vezetőnek. Nem kell e köré túlzott összeesküvés elméletet keríteni, mint ez a picsa teszi.

Hunn
Újságíró

A hadseregben két alapvető női típus található. Az egyik, aki baszik mindenkivel, aki fiatal, jóképű és izmos, a másik, aki baszik mindenkivel akinek magasabb rendfokozata van. Viszont olyan nő nincs, aki alkalmas lenne katonának.

Egy biztos. Alacsony önbizalmú, átlagos nő, ha laktanya mellé költözik, többet fog kefélni, mint egy szupermodell. Ezért felesleges beöltözni katonának.

A nők a hadseregben, az tipikusan az a feminista szcenárió, amikor mindenkinek kötelezően el kell játszania, hogy a nők is pont ugyanolyan jók, mint a férfiak, pedig valójában nincs ott semmi keresnivalójuk. Azt nem tudom, hogy ezt a nők is tudják-e, vagy pedig elhiszik amit feminista nyomásra a környezetük kötelezően eljátszik nekik…

Mindenesetre ez békében még úgy-ahogy elmegy, de háborúban katasztrófához fog vezetni.

hunbagira
Újságíró

Igen, ezt tudják is. Elit és/vagy “első lépcsős” alakulatokba (szóval olyanokba, amiket visznek élesbe) nincs nyitott ajtó számukra. Még abban a beteg USA-ban sem. Az USSOC (united states special operation command) honlapján piros betűvel, hogy a válogató tanfolyamokon nők nem vehetnek részt.

Balton
Olvasó
Balton

Az izreli hadsereg letesztelte élesben a konfliktusaiban, a megsebesült/meghalt katonanők gyakorlatilag demoralizálták a férfitársaikat, és kimentésük a tűzvonalból irreális cselekedetekre sarkalta az átlagos katonát, adott esetben parancsmegtagadásra is. A Nato-kontingensek misszióiban idönként felbukkannak női veszteségek is, egész magas tiszti rangban is. Azonban ezek inkább a háborús övezetként nyilvántartott zónákban, de nem az explicit éles harci missziókban. Sokkal jobban igyekszik kerülni minden épeszű parancsnok, a női élőerő veszteséget, ui. a nyugati sajtóban sokkal nagyobb publicitást kapnak, erőteljesebben heroizálva az adott eseményt, mint az élőerő vastagabbik végén lévő féri veszteségek esetében.

Jinjangologus
Újságíró

Igen, s remélhetőleg nem az lesz a jövőbeli antifeminista társulatok alaptörekvése, hogy kiölje a férfiakból ezeket a természetes érzéseket az arra “érdemtelen, mocsok” nők iránt, hanem inkább arra fog törekedni, hogy ezek a téveszmés, vakbuzgó xenák ne kerüljenek a harctérre.

Balton
Olvasó
Balton

Próféta szóljon belőled!

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Az izreli hadsereg letesztelte élesben a konfliktusaiban, a megsebesült/meghalt katonanők gyakorlatilag demoralizálták a férfitársaikat, és kimentésük a tűzvonalból irreális cselekedetekre sarkalta az átlagos katonát, adott esetben parancsmegtagadásra is.

Biztosis, hogy a “feminista és a kultúrmarxista kondicionálás” miatt, és véletlenül sem azért mert “így születtek”…….

Hunn
Újságíró

Komolyan mondom, Etanol/csakszi, én az ilyen kommentjeid alapján kezdtem először gyanakodni arra, hogy lehet hogy nő vagy.

Áruld már el, hogy mégis, mi köze lehetne az általad idézettekhez a feminista, kultúrmarxista kondicionálásnak, te szerencsétlen? Te tényleg ennyire fogalmatlan vagy?

Reszet Elek
Újságíró

Ha jól emlékszem, az USA tengerészgyalogságnál is csináltak ilyen vizsgálatot, hasonló eredménnyel.

Hunn
Újságíró

Pedig az a helyzet, hunbagira, hogy a Pentagonra például hatalmas nyomást igyekeznek gyakorolni Amerikában a feministák, hogy egyrészt a különleges erőkhöz is suvasszák be a nőket, másrészt hogy női katonák is harcolhassanak élesben a frontvonalakon.

Ahhoz, hogy megértsük, valójában mi is történik, ahhoz azt is érteni kell, hogy a feministák NEM nemzetbiztonságban és honvédelemben gondolkodnak!!! Hiszen sose felejtsük el, hogy a feminizmus az egy kultúrmarxista ideológia!!!

Gyakorlatilag arról van szó, hogy a feministák – nyíltan nem hangoztatott – célja a következő: gonosz, elnyomó, hímsoviniszta patriarchákat (a.k.a. férfiakat) akarnak legyilkoltatni felfegyverzett nőkkel a jövő háborúiban. (Mégpedig, ha lehet, minél többet…)

Valójában EZ az elérendő céljuk. Ennyi. Se több, se kevesebb.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Az nagyon gáz, hogy mocskosul nem érdekel?
Ha egyik pina kiutálja a másikat? Mit keres ez itt?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Há ugye, hogy mekkora gecik a nők, hogy egymást is kikészítik, mire nem képes már a feminizmus……..

Adam Bogomolov
Újságíró

Több dolog is összefut itt és nem egyszerű állást foglalni. Megpróbáltam magam is utánanézni ennek a nőnek. Szerintem ahogy az lenni szokott, most is valahol félúton az igazság.

Kezdjük ott, hogy a szépség önmagában nem erény. Viszont az is igaz, hogy a szimmetrikus és arányos arcnak, testnek (amit ugye legtöbben szépnek hívunk) bizony van evolúciós haszna, mivel a másik fél el tudja dönteni, hogy milyen utódok kihordására / milyen utódok nemzésére alkalmas, már ha alkalmas az elemzett.

Egy haderő, véleményem szerint, mindegy, hogy melyik országé, azért van, hogy az adott ország értékeit megóvja, a lakosságot megvédje, vagy éppen fellépjen a nép/állam/stb. érdekeiért. Mivel ez gyakorlatilag túlmutat minden máson (nyilván a hadseregen belül), így ennek megfelelően kell a saját belső értékrendet kialakítani.

Ha egy haderő képes ellátni az összes feladatát és minden képességét ki tudja fejezni, akkor előkerülhetnek olyan pótcselekvések, amik olykor nem a haderő berkeibe tartoznak, de kitöltik az üresjárati időt. Most nem az árvíz-, vagy járványvédelemre gondolok, hanem arra, amikor pl. ünnepi felvonulás van, vagy filmforgatásban vesznek részt (pl. Egri csillagok). Ha ezek az orosz fegyveres erők egyre nagyobb számban fogadnak be nőket, akkor nyilván oda is figyelnek rájuk is.

Ha odafigyelnek rájuk, akkor már rá is fordultunk a célra: szépségversenyt rendeztek a nőknek.
Ki szervezte?
Milyen célból?
Kik indultak el? -> gonosz leszek: azok a férfiak is indulhattak, akik nőnek vallották magukat?
Akik elindultak, maguktól indultak, vagy mások nevezték őket (pl. hadosztály, ezred, mittudomén)?
Mit ért a győzelem, járt-e valami további felelősséggel (pl. elutazni a csukcs árvákhoz és kenyeret, meg vodkát vinni nekik)?

Amit a kommentekben is láttam, hogy keveredik a magamutogatás és a fegyveres erőknél való szolgálat, vagy hogy nőknek nincs helye a seregben, szerintem sok esetben releváns, de ahogy megtanultam az életben, nem szabad általánosítani. Szerintem a nőket is tök jól lehet foglalkoztatni a seregben, a megfelelő területeken (pl. hadtáp, logisztika, vagy éppen elsősegély szolgálat). Ha valaki teljesíti a pszichikai és fizikai limitet, nemtől függetlenül miért ne lehetne harcos? Persze ehhez az kellene, hogy minden katonát katonaként is kezeljenek, mert a katonák sajnos megsebesülhetnek, meghalhatnak, stb. Ha elkezdődik a kivételezés, már borul a bili…

Ebben a fenti esetben a helyzet megítélését nehezíti, hogy nincs elég infónk, de feltételezem, hogy a nőt valóban érhették irigységből fakadó retorziók. Gondoljunk csak bele, ha a felettesei között csak 1-2 férfi is volt, aki másként szólt hozzá, mint a többi nőhöz, vagy ismerték más századokból és akár előre köszöntek/integettek/mosolyogtak neki a “hírneve” miatt, már elég hozzá, hogy másokban ez irigységet keltsen. Pláne, ha ez őt hozzásegítette a gyorsabb előmenetelhez, vagy legalábbis könnyebben kapott eltávot, meg ilyenek.

A másik oldala a dolognak, hogy ha katona vagyok, akkor a fegyvert forgatom és felemelem az elesettet, meg szolgálom a Hazámat, nem pedig magamat fényképezgetem. Bár ez utóbbi amúgy is divat most. Azzal a kommenttel egyet értek, hogy a mai világban egy átlag strandon tényleg durvább dolgokat is látni, de ez nem menti fel őt az alól, hogy egyszerre két lovat akart megülni egy seggel. Ez majdnem lehetetlen és Sztálin óta senkinek se sikerült (ő zseniálisan volt egyszerre beteg állat és ravasz politikus).

Azt gondolom, hogy a mai tendenciák mellett egyre több nő kezd el hasonlóan viselkedni, mert ez a “divat”. Ez a nő elfelejtette, hogy ő tulajdonképpen katona és mellette más is akart lenni, míg végül az a más lett belőle. Véleményem szerint ezért rúgták ki. Ehhez valószínűleg tényleg csak ürügyet kerestek. Mellesleg ha sok negatív kritika is érte (nem tartom lehetetlennek), az árthatott az orosz fegyveres erők reputációjának, ami azért egy nagyhatalom esetében elég fontos.

Ezek a fenti együttállások okozták azt, amit. Szerintem szükségtelen pálcát törnünk felette, vagy védelmeznünk, mert a természet teszi a dolgát nélkülünk is. :-]

Más szakmákat űző emberekkel is történik ilyen, csak nem ennyire felkapott, mert nincs akkor hírértéke, mint egy orosz katonanőnek…

Érdemes lenne olvasni egy új és a 2020-as tendenciákhoz igazított cikket arról is, hogy mi motiválja a nőket a szépségversenyeken való elindulásban, illetve hogy aki nem indul el, őnála mi áll a háttérben. Mennyire tudatos és mennyire evolúciós? Tényleg csak eladni akarják magukat, vagy ez is egyfajta “nők egymás közt” ahogy korábban írta Anton?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Kezdjük ott, hogy a szépség önmagában nem erény. Viszont az is igaz, hogy a szimmetrikus és arányos arcnak, testnek (amit ugye legtöbben szépnek hívunk) bizony van evolúciós haszna, mivel a másik fél el tudja dönteni, hogy milyen utódok kihordására / milyen utódok nemzésére alkalmas, már ha alkalmas az elemzett.

Vagyis inkább érték, mégpedig a szexpiacon, ott viszont elég nagy érték…..

Ha odafigyelnek rájuk, akkor már rá is fordultunk a célra: szépségversenyt rendeztek a nőknek.
Ki szervezte?
Milyen célból?
Kik indultak el? -> gonosz leszek: azok a férfiak is indulhattak, akik nőnek vallották magukat?
Akik elindultak, maguktól indultak, vagy mások nevezték őket (pl. hadosztály, ezred, mittudomén)?
Mit ért a győzelem, járt-e valami további felelősséggel (pl. elutazni a csukcs árvákhoz és kenyeret, meg vodkát vinni nekik)?

Hiába az “egyenlőség” meg a “mindenre képesek, is”, mindig visszakanyarodnak oda, hogy mi is a valódi “értékmérő”-jük ….(és ezt minden nap, minden nő csinálja, mármint minden pillanatban “szépségversenyen indul”, amikor kisminkeli magát, amikor pushupot, szexi ruhát vesz fel, amikor szebbnek, fiatalabbnak, arányosnak, egészségesebbnek, termékenynek, “nőiesnek” stb. stb., egyszóval “értékesebbnek” szeretne “látszani” , mert a látszat mindennél fontosabb……., genetikai, ösztönös örökség……

Ha valaki teljesíti a pszichikai és fizikai limitet, nemtől függetlenül miért ne lehetne harcos? Persze ehhez az kellene, hogy minden katonát katonaként is kezeljenek, mert a katonák sajnos megsebesülhetnek, meghalhatnak, stb. Ha elkezdődik a kivételezés, már borul a bili…

Márpedig a sok nem (ösztönösen) feminista (csak kondicionált:), hímnemű harcostársak “vészhelyzetben” elvesztik az eszüket és “ösztönösen” olyan szintű hülyeségeket követnek el, amivel nem csak magukat, hanem a többi társukat is kinyírják……a feminista kondicionálás miatt, úgy ám, a geci biboldó kultúrmarxisták manipulációja miatt…..

Érdemes lenne olvasni egy új és a 2020-as tendenciákhoz igazított cikket arról is, hogy mi motiválja a nőket a szépségversenyeken való elindulásban, illetve hogy aki nem indul el, őnála mi áll a háttérben. Mennyire tudatos és mennyire evolúciós? Tényleg csak eladni akarják magukat, vagy ez is egyfajta “nők egymás közt” ahogy korábban írta Anton?

Tényleg, mert ez ösztönös, evolúciós örökség.

Hunn
Újságíró

Kedves Etanol/csakszi, én őszinte jótanácsként javaslom neked, hogy ne használj olyan kifejezéseket, amiket nem értesz. Például szemmel láthatólag nem tudod értelmezni a “feminista kondicionálás” jelentését, ráadásul ez folytonosan visszaköszön a kommentjeidben. Ebből következően úgy beszélsz ostobaságokat, hogy érződik, hogy közben azt gondolod, hogy milyen frappánsan fogalmaztál…

Meske
Olvasó
Meske

Keringett néhány gondolat a fejemben és végül Anna történetét végig gondolva végül eljutottam a „saját magunkkal” kapcsolatos nézetek és hiedelmek táborába, ami pedig visszavezetett a Bedő féle könyv vitájához.
https://nkerepo.uni-nke.hu/xmlui/bitstream/handle/123456789/12841/Web_PDF_Katona_no_katonano.pdf?sequence=1
Utolsó előtti fejezetből
„Az egyenruha felvételével kapcsolatos probléma különösen igaz a gyakorlóöltözetre. A katonanők testi élmény szintjén is megélik katonai mivoltukat, a rájuk adott külső reakciók révén pedig a környezet is erre erősít rá. (…) Viselése a nők esetében ambivalenciát eredményez, mert megváltoztatja a mozgást, a testképet, mindezek révén pedig a viselkedést. A katonanők egy része arról is beszámol, hogy az egyenruha
felvételével lényegesen férfiasabb mozgást és viselkedést tapasztalt önmagán, mint civil öltözetben.”
„Emellett a női nemi szerephez, a női mivolthoz való viszony újra rendeződése is törvényszerűen be kell, hogy következzen, hiszen a férfias közegben végzett munka során sokkal több visszajelzést kapnak a nők, aminek hatására a nemi identitás általában végletes ingadozást mutat: vagy teljesen felerősödik, vagy teljesen háttérbe szorul, különösen a pályaszocializációs folyamat első szakaszában. Mindezt persze erősen befolyásolja a nő személyisége, illetve a beosztás, amelyet betölt.”

Ugyanakkor nem marad egy-egy ilyen karrier „hagyaték” nélkül.
http://www.betegszoba.hu/hirek/a_veteran_katonanok_gyakrabban_lesznek_ongyilkosok/
Azok az emberi testek, amiket a háború megevett és kiköpött (esetenként civilekkel, gyerekkorú sérültekkel és áldozatokkal) visszatérő PTSD alakjában kísértik a veteránokat. Nagy a rizikófaktor és ami változást mindez előidézhet… nos az gyakran maradandó.
Mégis, miért e pálya, miért a fegyveres erők – abban az esetben, mikor a szolgálat önkéntesen választható és nem kötelező?
Összefüggésben állhat-e mondjuk a „hatalom megélésének” érzésével? Utasításokat, egy hierarchikus rendszer parancsait követem, ám ebben a rendszerben én is végrehajtó vagyok mások fölött.
Force – erőt, erőszakot és kényszerítést is jelent. Érzékletesebben fejezi ki, mint a magyar sereg/hadsereg/honvédelem/haderő.
Korábban XY- nal beszélgettünk az „erő” és „erőszak”, „hatalom” szavak jelentéséről és összefüggéseiről. Az „erőszak” szó szerinti definíciója azt jelenti, hogy az erő= változást okozó hatás szak=(alkalmazásának) ideje.
Vagyis egy olyan törekvést ölel fel, melyben az egyén megtapasztalhatja, milyen változást előidéző hatással van (önmagára, környezetére).
Tehát amellett, hogy „önmegtapasztalás”- mire vagyok képes, hol vannak a határaim?- (mert befelé hat), alakító, befolyásoló hatása egyértelműen kifelé irányul, hiszen máson alkalmazza.
Aki ilyen pozícióban van, megélheti a másik felett való rendelkezés/irányítás érzését (hiszen éles helyzetben más ember élete felett dönt). Az, hogy a sikeres küldetések esetében ez az érzés később milyen érzelmi színt (esetleg mentális kórképet) kap, az már más kérdés.
Az egyik cikkben (már fogalmam sincs melyikben) elhangzik, hogy „Anna elsősorban katona és másodsorban nő”. Anna megjelenése azonban nem éppen ezt sugallta. Erre a sorrendi ambivalenciára reagáltak a kolléganői. ( Egyébként olyan munkahelyeken, ahol több/sok nő dolgozik együtt, állandóan jelen van valamilyen szintű és „témájú” rivalizálás. )

Más megközelítésből a téma:
Nézhetjük ezt a helyzetet (amikor valaki szebb, jobb, ügyesebb stb, mint az illető) különböző nézőpontokból:

Ha az ember magához képest ítél/értékel másokat:
Anna szebb NÁLAM. (Nem jelenti azt, hogy nem vagyok szép – Ebben a kontextusban mindkettőnknek jutott szépség, Annának valamivel több – én vagyok az alap- Anna pedig alap+ (plusz) többlet, amivel rendelkezik). Ez esetben a másik értéke hangsúlyozódik, anélkül, hogy én leértékelődnék.

Ha az ember másokhoz képest ítéli/értékeli meg magát:
ANNÁNÁL csúnyább vagyok /Nem vagyok OLYAN SZÉP, mint Anna. (Itt Anna az alap és én alap – (mínusz) vmi vagyok). Ezáltal az én értéktelenségem hangsúlyozódik ki.

Az emberek (a nők különösen) a második gondolkodási sémát alkalmazzák gyakrabban: ezáltal valamilyen „deficit érzést kapcsolnak” magukhoz, fókuszban mást (külső célt, gyakran ideát ) helyeznek el, amit a „deficit érzés” miatt megközelíteni is nehéz, nemhogy példaként/mintaként integrálni.

Az első esetben, ha „Annát” egy követendő MINTÁNAK tekintem (minta, mint útmutatás, ami irányt ad, de nem célt), és teszek az ügyért valamit, akkor egyre közelebb kerülök ahhoz, amit Annában, mint MINTÁBAN látok. A találkozásokkor ennek a kettőnk közti (egyre csökkenő) különbségét mérhetem le. Vagyis alapra építek.
A második esetben, mivel mínuszból indulok ki, arra törekedhetek, hogy elérjem „Anna” alapszintjét. Azonban akárhányszor találkozunk, mindig azt látom, hogy nem értem el az alapot. Így a kettőnk közti különbség fog dominálni, mert Anna nem minta, hanem CÉL.

Megindul az önértékelés csökkenése, kisebbrendűség érzés mellett az irigység élénk sárga színe is felerősödik (különösen, ha az alap – vagyis Anna – ott van kontrasztnak.)
Ez olyan belső feszültséget eredményez, amitől az ember azért igyekszik minél hamarabb megszabadulni.
Ebbéli igyekezetében törekedhet arra, hogy (ha az első szemléletmódot ignorálta):

a „(vélt?) feszültségforrást” (pl. Annát), eltűnteti a képletből (vélt?= Mindegy, kire projektálja rá, ha az önértékelés menetében van a hiba, Anna szerepét bárki betöltheti).

passzív „megoldásokat”, kerülőutakat keres:
ha nem tud eltávolodni vagy magát eltávolítani a „feszültségforrástól”, akkor magát a feszültséget kezdi el csökkenteni (alkohol, drog, egyéb kompenzációk – akár viselkedési is- formában)
torzítja a valóságot
leértékeli a másikat is (deficitet rendel hozzá, -a helyzettel kapcsolatban (?)- hiányosságokat keres a konkurenciában)
stb.
Mindez attól is függ, milyen élettapasztalattal bír, milyen megküzdési stratégiákat illetve én-védő mechanizmusokat alkalmaz az illető.

Ezt azért tartottam fontosnak megemlíteni, mert már Bedő és Kassai témakörénél is megfogalmazódott bennem, csak nem ilyen matekos nyelvezettel.
Kassai „összpontosítás – koncentráció” megkülönböztetését ide vetítve:

A MINTA (úgy tegyem, oly módon, egy törekvés)– kb. mint az összpontosítás –Minden, ami magammal kapcsolatos, összerendezett módon uralom, irányítom és így haladok az irányba, irány felé (ami szintén nem lehetőségeket kizáró konkrét cél). Magamra formálom/alakítom a „helyzetet”.
Itt az út a fontos. Aki ezen jár, megérkezett.

A CÉL (olyanná legyek, azzá váljak)- kb. mint a koncentráció – a figyelmemet egyetlen dologra szűkítem le, minden mást (még azt is, ami magammal kapcsolatban egyébként alap lenne/lehetne) igyekszem kizárni – így a lehetőségeim és a megszerezhető tapasztalataim (száma, minősége) is korlátozottak lesznek. Én formálódok a „helyzethez”.
Itt a cél a fontos. Aki ezen jár, mindig úton lesz (valahova).

Ez foglalkoztatott korábban. Ám ez csak egy réteg…

Hunn
Újságíró

A katonanőkkel a következő dolgok jelentik a legfőbb problémát, Meske, mégpedig háború esetén. És ez a lényeges. Mert a katonák munkája a háború. A hadseregben a béke csak felkészülés a háborúra.

1. Szexuális feszültséget visznek be egy olyan férfi közegbe, ahol annak nincs semmi keresnivalója. Háborúban élet-halál kérdése a feladat-orientáltság, a küldetésre koncentrálás. Az, hogy a céltól semmi se terelje el a figyelmet és a fókuszt.

2. Szexuális versengést okoznak egy olyan férfi közegben, ahol annak végzetes következményei lehetnek az együttműködésre nézve. Márpedig háborúban a túlélés első számú feltétele a csapatkohézió, az összetartás, a bajtársiasság. Az, hogy a harcosok feltétlenül számíthassanak egymásra és bízhassanak egymásban.

3. Szexuális izgalmat visznek be egy olyan férfi közegbe, ahol fizikailag a topon lévő fiatal férfiak minden nap a halállal néznek szembe. Bármelyik percben meghalhatnak, ami felerősíti a túlélési és a szaporodási ösztönt. Garantált a #MeToo.

És akkor legyen egy negyedik pont is, hogy ne csak azt nézzük, a férfiakra miért jelent ez hátrányt.

4. El tudod te képzelni, hogy az ellenséges katonák mit fognak csinálni egy foglyul ejtett katonanővel??? Az, hogy csoportosan mind megerőszakolják, az csak a kiindulási alap, az első 30 perc, amolyan bemutatkozás-féle, amikor még igyekszenek a jobbik oldalukat mutatni… Persze lehet, hogy a katonanők csak úgy vannak az ellenséggel, hogy: “-Á, azok is csak pasik, igazából nincs félnivalónk, a legrosszabb ami történhet velünk az az, hogy megdugnak, na bumm…”

Meske
Olvasó
Meske

Köszönöm, Hunn, az összefoglalást, különösen a 4. pontot. Világos volt eddig is… de most már vakít.

Hunn
Újságíró

Army Holds Annual Bring Your Daughter To War Day

https://www.youtube.com/watch?v=5CqpEacxdS0

Több ilyen kezdeményezésre lenne szükség…

(The Onion, szóval csak poén, de annak nagyon jó…)

hunbagira
Újságíró

Hát a farmon töltött időszakban a kaja és alvás megvonás miatt, nem igazán gondoltunk a szexre. A reggeli merevedés is elmúlt. A beszélgetések is a kajáról, alvásról szóltak. Szóval a szervezet leállította a felesleges ösztönt.
És ugrások illetve ringbe való felmenetel előtt sem voltam kanos…sőt kb a stressztől pöcsöcske méretűre ment össze.

Hunn
Újságíró

De gondolom nem is voltak nők a Farmon, hunbagira…

Mondok viszont még pár pontot kiegészítésképpen a fentiekhez.

A nők általában úgy vannak vele, hogy azzal a férfival vannak egy szinten, aki megdugja őket… Tehát ha egy katonanő lefekszik az őrmesterrel, akkor ő már a saját fejében onnantól kezdve az őrmesterrel van egy szinten, nem pedig a többi közkatonával… Ha őrnaggyal fekszik le, akkor meg azzal… Ha pedig egy katonanő lefekszik egy tiszttel, mondjuk Kovács László őrnaggyal, akkor az a tiszt onnantól számítva neki már csak “a Lacika” lesz, és nem pedig őrnagy úr… Más lesz a hozzáállása. Na most, tegyük fel, van egy másik katonanő is, akinek szintén tetszik a “Lacika”, és féltékeny lesz, és elkezd szokás szerint kavarni a hátuk mögött… Vagy mondjuk Szabó István alezredesnek is megtetszik az a katonanő, akit már elcsábított a “Lacika” és tudja, hogy ha a “Lacika” elesik a harcmezőn, akkor az a katonanő valószínűleg hozzá megy majd vigasztalódni… és ezt figyelembe is veszi a legközelebbi roham kidolgozása során, amikor is “Lacika” egységét olyan helyre küldi, ahonnan nehéz visszajönni… Ezek a közös férfi és női részvétel esetén elkerülhetetlen dolgok mind-mind ki fognak hatni a katonai szervezet működésére, és nem pozitív irányban… Hát kell nekünk ez?

A háborúba azért a férfiak mennek, hogy megvédjék az otthon maradó gyermekeket, a nőket és az öregeket… Nos, gyerekkatonák már vannak, most már a nők is élesben akarnak katonáskodni… ha még valahogy az öregeket is rá tudjuk venni erre, vagy kizavarjuk őket a frontra, akkor mi férfiak akár már otthon is maradhatunk, mert semmi szükség ott ránk a továbbiakban…

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Egy apróság zavar csupán. Mégpedig az, hogy a katonai pálya csak úgy sacc/kb, hol is tartalmaz karrier lehetőséget a nők számára? Mondhatom marha nagy karrier egy büdös kaszárnyában bezárva, napi nyolc órában mereszteni az egyre nagyobb valagat! Mert kb. eddig terjed a lehetőség. Meg még az, hogy látszólag egészséges férfiak között lehetnek, válogathatnak közülük… Aztán itt kifújt. Elképesztően nagy karrier! Ennél még a rendőrség is érdekesebb, bár az agyatlanját ott is levarrja az összes hím, aztán meg megér találni egy nyomorék kívülálló balekot, esélyesen már 1-2 zabifattyú mellé.

common man
Olvasó
common man

Nem voltam itt lehet ,hogy már kitárgyaltátok.A megkéselt rendőr járőrtársa állítólag nő volt? Mert akkor minden tiszteletem az övé.(persze előbb is lőhetett volna de ez csak elmélet meg a másik is talán túl jóhiszemű volt de ezt nyilván nem tudhatom innen.)

Horvath Anton
Olvasó

Nő volt, igen. Bár a részletek még nem tisztázottak, de szerintem túl gyorsan történt minden, hamarabb aligha tudott volna bárki is reagálni.

hunbagira
Újságíró

Ha tényleg így történt, akkor 10%nyi kivétel. És kell a telefonszáma. :)

Hunn
Újságíró

Nem lepődnék meg, ha az derülne ki, hogy a férfi rendőr a rendőrnőt fedezte a testével, amíg az elővette a fegyverét…

Horvath Anton
Olvasó

Tekintettel arra hogy a nő 10 lövést adott le, abból öt találta el a támadót, szerintem nem lehetett túlságosan közel. A srác ment előre, abban egyszer biztos vagyok, a támadó lehet nem is tudta, hogy ketten is vannak.