Alter Ego
27 megosztás

Magyarország nem támogatta a nőket és az “LMBTQI személyeket” kivételezett státuszba helyező EU-s irányelvet, de minősített többséggel elfogadták

A HVG kritikus hangvételű cikkben bírálja a magyar kormányzatot, amelyben arról számol be, hogy Magyarország nem szavazta meg Brüsszel migrációs és gender akciótervét. A 27 tagállam közül Magyarország, Lengyelország és Bulgária mondott nemet arra az előirányzatra, amelyet a Tanács végül minősített többséggel fogadott el.  A tervezet egyébként a következő címet viseli: “Az elnökség következtetései a nemek közötti egyenlőségre vonatkozó cselekvési tervről (Gender Action Plan – GAP) III 2021-2025”.  Alcíme pedig: “Ambiciózus menetrend a nemek közötti egyenlőség és a nők szerepének erősítése érdekében az EU külső fellépéseiben”. – A dokumentum angol nyelven, az EU hivatalos internetes oldalán ezen címen a tekinthető meg.

A HVG cikke felidézi hogy már idén októberben az uniós csúcstalákozón jelentősebb vita tárgyát képezte a dokumentumban használt “gender equality” kifejezés, amely szó tartalmát tekintve valószínűleg nem pontosan azonos a “nemek közti egyenlőség” fogalmával. Minden bizonnyal ez a tartalmi tisztázatlanság volt riasztó Orbán Viktor számára is, akit a tagállami vezetők jelentős része egy háromnegyed órás, sikertelen vitában arról győzködött, hogy nincs abban semmi rossz, ha a dokumentum ezzel a szóval írja le a célokat. Orbán azt mondta: “Magyarországon mi nem használjuk azt a kifejezést, hogy gender equality, mert ez egy túlideologizált szó.”  

Az elfogadott EU-s előirányzat kivonatosan a következő állásfoglalást és cselekvési tervet tartalmazza:

  • Mélységesen aggódunk amiatt, hogy az instabilitás, törékenység, konfliktusok, éghajlatváltozás, környezetromlás, természeti és ember okozta katasztrófák, kényszerű lakóhelyelhagyás és a közelmúltban a COVID-19 járvány súlyosbítja a meglévő nemek közötti egyenlőtlenségeket és fenyegeti a nehezen kivívott előnyöket.
  • A COVID-19 utáni helyreállításnak lehetőséget kell adnia a strukturális egyenlőtlenségek kezelésére, valamint befogadóbb és nemekkel egyenlőbben bánó társadalmak felépítésére.
  • A nemek közötti egyenlőség kulcsfontosságú a szegénység csökkentésére, a fenntartható növekedésre, a békére, a biztonságra, az emberi jogokra, a demokráciára, a jogállamiságra, valamint a befogadó és ellenálló intézmények és társadalmak kiépítésére irányuló erőfeszítések sikere szempontjából.
  • (A tagállamok) Együttműködnek a partnerekkel a szexuális és nemi alapú erőszak, valamint a megkülönböztetés többszörös és egymást keresztező formáinak kiküszöbölése érdekében, ideértve a káros gyakorlatokat, különösen a gyermek-, korai és kényszerházasságot és a női nemi szervek megcsonkítását.
  • Elkötelezik magunkat és felkérnek minden partnert, hogy vegyenek részt a nemek közötti egyenlőség globális megvalósításában, a nők és a lányok minden emberi jog teljes körű érvényesülésének megerősítésében, valamint felhatalmazásuk biztosításában.

Jól láthatjuk az előirányzat a radikális feminzmus jegyében fogant, nem lehet más jelzővel leírni, ha valaki a női nemi szervek megcsonkításáról beszél, de még csak említést sem tesz a férfi nemi szervek megcsonkításáról, holott az EU-ban valójában csakis ez fordul elő. Pont így átüt a bigott femnista világszemlélet a “strukturális egyenlőtlenség” feminista mítoszának emlegetéséből és abból a törekvésből, hogy még a COVID-19 járványt is “a nők érvényesülése és felhatalmazása” érdekében kívánják kihasználni. – Fontos észben tartani, hogy mindezek az irányelvek még csak nem is az EU belső működésére kívánnak szabályozást adni, hanem azokra a szempontokra, amelyek alapján az EU még más államok szuverén ügyeibe is beleszövegelni akar. (Lásd az alcímben: “…az EU külső fellépéseiben”). Magyarázatra sem szorul, hogy a belső relációkat még ennél is “ambiciózusabb menetrend” írja elő a 2020-2025 közötti időszakra kitűzött EU-s “nemi egyenlőségi stratégiában”.

Természetesen biztosak lehetünk benne, hogy az irányelvek visszautasítására a genderideológia és az LMBTQI személyek új keletű jogainak kétségbevonása adott okot, nem pedig a férfiak jogaival és esélyegyenlőségével kapcsolatos fenntartások. A HVG két mondatot is említ, amely feltehetően nem fért bele a regnáló magyar kormányzat világnézetébe:

“Mély aggodalmunkat és sajnálatunkat fejezzük ki, hogy a nemek közötti egyenlőséget, a nők és a lányok szerepvállalásának erősítését, valamint az emberi jogok – köztük a szexuális és reproduktív egészség, valamint az LMBTIQ személyek egyenlő jogainak – teljes körű érvényesülését fenyegetik, megkérdőjelezik és visszaszorítják.”

“Különös figyelmet kell fordítani azokra a nőkre és lányokra, akik sokféleségükben szembesülnek a megkülönböztetés sokféle és egymást átfedő formájával, például az LMBTQI személyek többszörös megkülönböztetésen alapuló helyzetével.”

Tehát túl nagy illúzióink egyelőre ne legyenek. A magyar férfitársadalom csak két rossz közül választhat: az EU ultraprogresszív irányelvei még az LMBTQI személyeket is kivételezett státuszba emelik a férfiakkal összevetve, a magyar kormányzat pedig “csak” a konzervatív feminizmus jegyében sérti meg a  férfiak egyenlő bánásmódhoz  fűződő  alapjogait. Lásd a Nő-Központokat, a diszkriminatív nyugdíjazási feltételeket, a férfiak reproduktív és apai jogainak semmibevételét, a bármely hátrányos törvényi megkülönböztetésére lehetőséget teremtő diszkriminatív alkotmányt, és az azon alapuló tucatnyi, a férfiakat diszkrimináló jogszabályt és társadalmi szolgáltatást… – Sok dolga van még a férfiak egyenlőségi mozgalmának. Az EU trendeket szemlélve meg még annál is több…

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
27 megosztás


177
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
168 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
22 Hozzászólások szerzői
Mesketomgalcaudinogpeterszthe hermit Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
tobbneju
Olvasó
tobbneju

Igazából Orbán a tettei alapján (kiléptek az isztambuli egyezményből, ezt meg nem fogadták el) komolyan gondolja azt, amit mond is: “Magyarországon mi nem használjuk azt a kifejezést, hogy gender equality, mert ez egy túlideologizált szó.” Igazából jobb lenne, ha Orbán maradna a kormányfő. A magyar politika tömbösödött, nincsenek már sajnos rétegérdekeket megjelenítő pártok. Sok minden nem tetszik a Fidesznél, de maradt kettő tömb a politikai porondon. Illetve a harmadik a nihil, a “nem megyek szavazni, mert minek” mentalitás, de ez nem opció egy sorsáért felelősséget is érző férfinak.

Naooo
Olvasó
Naooo

Én meg a rossz zsaru helyett a jó zsarura se fogok szavazni.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Egy korrupt államnak mindig megvannak az állandó haszonlesői. Ezek nem a migránsok és nem is a távolba szakadt testvéreink. Ezek azok, akiknek semmiért sem kár. Az érdemi teljesítmény nélkül mások vérén és verítékén művészkedő fajtájúak. Hazátlanok. Pedig NEM, mert befogadók voltunk anno. Lássátok, ilyen az mikor a kéretlen vendég kezd el diktálni, ill. próbál. Ez is igaz, meg az is. Ezen a libi, akarom mondani zsibikókán billeg a kormányunk. Mindenki megkapja a saját kis szedáló koktélját DE aztán kuss legyen! Na ezt a magyar, a Magyar szív nem veszi be sokáig! Így is késésben vagyunk… Ez a Brezsnyevi pangást idéző állapot és annak a fenntartása, kiknek is kedvez? De szar vicc ez. Aludj el kisember, középen Solymár; kussoljmár! A többit tudjuk. A legszégyenletesebb indikátor, hogy Hofi Géza a mai napig aktuális. Nagyjából ennyit fejlődött a morál. A vidék, a falu döglődik. Régiókat beharácsolt urak diktálnak. Negyed magyarországnyi területet jártam közel másfél évtizeden át. Minden csak rosszabb lett. Lehet mást hazudni de csak egy életünk van. Az is már félig elbaszva. És itt kanyarodunk a blog főcsapásához. Negyven+ alig évesként ez nekem már nem sütemény. Nekem megvolt a classic 7 év családi kör, mire 39 lettem meghalt anyám is. Ezt méégegyszer nem! Ahol az abnormis is üdvözlendőbb, mint bármi… hányinger. Csapongok, mert ittam. Hú igen! Végül kívánok mindenkinek áldott és békés ünnepet! (Akinek nem tetszett a rizsám, az csókolja meg a képszeletbeli seggem! Biztosan finom lesz!)

ulomenen
Olvasó

Harmadik útnak ott a Mi Hazánk. Toroczkai a magyar politika leghitelesebb és legönazonosabb szereplője. Kormányváltó erőnek (egyelőre) nem, de a mérleg nyelvének már most esélyesek.

Marcell
Olvasó
Marcell

A parlamenti bejutásuk is kérdéses, tömbösödés van, az emberek vagy-vagy fognak szavazni.

hunbagira
Újságíró

Nem, Marcell messze nincs olyan tömbösödés mint 2002 előtt.
Ennyi embertől még nem hallottam pláne 2002 előtt, ha a 2 féregnyulványra orbánra/gyurcsányra “kell” szavazni, akkor vagy nem megy el vagy “beixel” egy kívülálló pártot.
Szerintem 22-ben lesz a legalacsonyabb részvétel -és ennek segítségével is- bejutnak a kutyák és a mihazánk.

common man
Olvasó
common man

És aki nincs beoltva az is szavazhat?

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Most, hogy a Jobbik közös listán lesz Gyurcsánnyal, a Fidesznek már nincs szüksége a Mi Hazánk és Toroczkai megerősödésére. A Fidesz gyakorlatilag átvette teljesen a korábbi Jobbik sok programpontját, a Jobbik 2018-as szavazóinak mostanra már egyáltalán nem esik nehezére a Fideszre szavazni. Toroczkaiék innentől már nem kapnak médiafelületet sehonnan, be sem fognak jutni 2022-ben. Lehet 1-2 % elvakult aki Toroczkaira szavaz, akinek még a Fidesz is kevés, de azért a Fidesz cigány/migráns/buzi/gender/multi témakörben hoz egy régi Jobbik light szintet, ami azért a volt Jobbik szavazók jelentős részének már elég. Magam is elmerengek azon a közös listán, ami így fog kb. kinézni: 1., Gyurcsány F., DK 2., Jakab Péter, Jobbik, 3., Gurmai Zita MSZP, 4., …XY….. Momentum. Szivárvány zászló, Pride felvonulás, európai egyesült államok, PC beszédmód, gender kérdés újratöltve, stb. Borsódzik tőlük a hátam….

hunbagira
Újságíró

Vagy rájuk szavaznak -a kétfarkúak mellett- akiknek nem kell sem az orbán, sem a gyurcsány pereputty. Tehát ez az elbaszott áporodott, penészes kétpárt rendszer, 20 éve (édes istenem és tényleg ennyi) ugyanazon főszereplőkkel.
Mondjuk ehhez nekik is keményebb rendszerellenes hangot kellene megütni, akár utcai összecsapások kiprovokálásával, a kétpárt rendszerrel szemben.
Amúgy áldott karácsonyt mindenkinek.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mondjuk ehhez nekik is keményebb rendszerellenes hangot kellene megütni, akár utcai összecsapások kiprovokálásával, a kétpárt rendszerrel szemben.
Amúgy áldott karácsonyt mindenkinek.”

Mit ne mondjak, ez a két mondat, így, egymás után, gyönyörű…..

Se - se
Újságíró
Se - se

többnejű
Jinjangológus mondta egy másik cikk alatt hogy a baloldaliság mozgatórugója az irigység.. ennek alapján mondom én azt hogy a kétpártrendszer alapja a koncentrálódó erő.
Minél több párt, annál kevesebb az erő, annál többféle nyíltan hangoztatott érdeket kell elfogadnunk a sajátunkként, és védelmeznünk a még annál is rosszabb érdekekkel szemben.
Akkor inkább a tisztán hangzó hazugságok… a háttérmutyikkal meg rontsák el a gyomrukat a rokonjaik.

Nekem is a Toroczkaiék a rokonszenves irány, de Gyuribácsi civil harcosai ellen az egységes fideszhatalom a súlyosabb.
Szóval lopjanak csak tovább a fideszék.

hunbagira
Újságíró

Gyuribácsi civilharcosai továbbra is élnek is virulnak, sőt állami támogatásban is részesülnek.
Szóval itt is érvényesül az orbáni “ne azt nézzék, mit mondok, hanem amit teszek” jelmondat.
Ceu sem költöztette el a “karait” azok továbbra is ott basszák az anyjukat a mérleg és aranyjános utcában. A vajda annyit ért el, hogy az igazgatóság ment el bécsbe. Tehát azon kevés dolog, amiből hasznunk volt. Ilyen az “orbáni szabadságharc” testközelből. :D

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A Jobbikot a “tehetetlenség” tartja még ott, ahol van. Amióta “balra” tolódtak, übereltek minden “erkölcstelenségi” mélységet, amihez képest a liberális Fidesz “konzervativizálódása”, vagy az SZDSZ “elkomunistálódása” még “fényként” világít.
A jobbik mindig is a szélbalból (egykori Gyurcsány-MSZP-ből “kiábrándult”) és a széljobból (egykori Miép-Fkgp-Fidesz, megszűnt/kiábrándult) söpredékéből jött össze.

A “szélbaliak”-nak nem okoz akkora lelki törést gyurcsibohócra szavazni, azok is alkotják jelenleg a Jobbik erodált “gerincét”, a széljobbosok meg ebben a felállásba eddig sem, de ezután végképp nem mennek el szavazni, mert közben bár az orbánfóbiájuk “túlhaladta” a gyurcsányfóbiájukatm azért ennyire nem köpik szembe magukat.

A kutyapártra szavazók pontosan azok a “belgák”, akik azt kérdik, hogy hova álljanak, amikor a vallonokat a jobb, a flamandokat a bal oldalra ülteti szét a sofőr, a vicc szerint.

A moslékkoalíció fog valamit “hozni”, ahogyan az önkormányzati választásokon is, mert adott nagyvárosokban, “szűkebb” választási kerületekben van olyan koncentráció, amivel egyedi, helyi posztokat elhappolhatnak, ahogyan azt a Márk-Zay ezt első esetben megmutatta, aztán jött a nagy feldemhedésre a méretes szopás….., ugyanis ezek a helyi/nagyvárosi “koncentrált moslékerők” nem sokat érnek országos yálasztás idején.

Orbán azért kényszerítette bele ezeket a balfaszokat a moslékba, mert így gyurcsibóhóc bűzét semmiképpen nem lehet lemosni, főleg a Jobbikot próbálja ezzel “kinyírni”.

Igazán erre nincs is már szükség, mert “saját akaratból” már meg fog ez valósulni.
Abban a pillanatban, amikor a jobbikos a moslékra szavaz, utána már a megszűnő Jobbik helyett könnyebben “csapódik” a ballibsikhez, hiszen már (legalább) egyszer megtette.

Nem véletlen, hogy 18 óta a felére/harmadára csökkent a “támogatottsága”.

A “kvóta népszavazás” megmutatta, hogy kb 3,4 millió van, aki biztos, hogy nem a moslékra szavaz, ha tényleg kurva nagy a tét.
Ebből maximum 2,5-2,6M az, aki a legnagyobb mozgósítás hatására hajlandó elmenni szavazni egy választáson a Fideszre.

A választást az fogja eldönteni, hogy adott oldal mennyire tudja mozgósítani a sajátjait, és hogy adott választókerületekben mekkora ezeknek az aránya.

Hogy (egyes) nagyobb városok moslék túlsúlyát tudja-e a “vidék” ellensúlyozni/legyőzni?

A billegő/bizonytalan, “meggyőzhető” meg ilyen faszságokat el lehet felejteni, nem létezik olyan, hogy valakit el lehetne téríteni, maximum az dönt, hogy elmegy-e szavazni, vagy sem.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Erről a mostani ellenzéki összeborulásról a 2010-es MDF-SZDSZ “összeborulás” jut eszembe…… Más volt a választási törvény, az origo.hu még nem volt a Fideszé. De vannak azért alapvető törvényszerűségek, mind az SZDSZ, mind az MDF eltűnt 2010-ben. Most a Jobbik, LMP, MSZP fognak eltűnni ebben a nagy összefogásban. Lehet lesznek ilyen nevű pártoknak képviselői még 2026-ban is a Parlamentben, de ezek a pártok de facto 2020. karácsonya előtt megszűntek ténylegesen létezni. https://www.origo.hu/itthon/20100202-valasztas-2010-az-mdf-szdsz-egyuttmukodes.html

hunbagira
Újságíró

Gnómork 2002ben is ekkora volt az arc, aztán lett pofára esés. :) és most nincsenek lelkes fiatalok, akik segítségével majdnem fordított vitya.
Cigányokat meg nem lehet az egész országban “leláncszavaztatni” (mint történt tiszavasvári/szerencsen) ráadásul, ahol már a moslék a főnök, ott ő fog élni eme lehetőséggel.
És a munkájukat vesztett dolgozóknak gyurcsányozhattok így 10 év után.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én még arra is emlékszem, hogy Márki-Zay győzelme után milyen örömtüzeket gyújtogattatok, aztán jött a szopás, és hogy “csalt” a Fidesz, vinnyogtatok akkor is mint a veszett kutyák…….majd amikor az akkori moslékkoalíció összeállt és regionálisan, helyileg képesek voltak jópár polgármesteri széket megkaparintani, akkor meg mindenről volt szó, csak épp arról nem, hogy a győztes csalt volna……

A cigányszavatos, “ukrán buszozás” és a hasonló baromságok soha nem jönnek elő, ha a moslékod nyer. A “láncszavatos” humbug is jól hangzik, mint a “butamagyar, aki M1-et néz” , meg a “megvezetett aljanép” szavaz a Fideszre mantrák is arra jók, hogy legyen mivel vinnyognotok egy egy szopás után.

hunbagira
Újságíró

Amúgy gnómork, te mit tolsz? 3 napja még az mszp szavazók otthon maradtak 2010-ben,szerinted!
Most ennyire szét vagy esve vagy ennyire gátlástalanul hazudsz?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A 2006-os MSZP-SZDSZ 2,68 M-ból 2010-re 1M maradt az MSZP-ben(amiből 14-re a DK “kiszakított 0,3-0,35M), legalább 0,6-0,7M tőlük átvándorolt a Jobbikhoz, és pár az LMP-be, amibe a megszűnt SZDSZ átkonvergált, és igen kb-0,7M otthon maradt.

Vonyíts kutya.

A moslék mindig ugyanazon a ball(b)ibsi, semmirekellő “táboron” osztozik, ami valójában kicsivel több mint 50%, csak a Fidesz szerencséje, hogy egy része a saját táborát is jobban utálja.

Az utóbbi önkormányzati választások megmutatták, hogy a körzetek nagytöbbségét tekintve a Fidesz még mindig nyeri, hiába vannak részben moslékos túlsúlyos “koncentrátumok”.

Lásd a megyei közgyűlések összetételét, ami egy az egyben “leképezi” az országgyűlési választásokat:

https://24.hu/app/onkormanyzati-valasztas-2019/?content=results&tab=county

Taiko
Olvasó
Taiko

Hunnbagira, te a családod révén (apád, anyád, lánytestvéred révén) legalább 15-20 éve a FIDESZ-KDNP asztaláról
eszel. Az adta nektek a szőlőket, házakat, ingatlanokat a faludban és a városodban. Szóval azt a vagyont, ami mögül ma ugathatsz.
Hagy kérdezzem már meg tőled
M. F., hogy miért szarsz arra az asztalra, ahonnan eszel?
Ezzel jobb magyar leszel? Heil Hitlert köszöntve miközben kirepülsz a repülőből jobb magyarnak érzed magad mint egy született magyar?
És ha igen, mitől? Mi adja neked ezt a jobb érzést?
Nagyobb magyar pöcsöd lesz tőle? Vagy mi az ami téged ilyenkor motivál?

hunbagira
Újságíró

Tintás!
1. Rosszul nyomoztál.
2. Ezzel mi a célod, hiszen felfedni úgy sem mered magad? Elég sokan vadásznak rád így is.
Amúgy látom, se kutyád, se macskád, hogy szenteste is bebaszva ütöd a klaviatúrát, gnómork haveroddal.
Amúgy jelzem a tor sem biztosít teljes védettséget.:P

hunbagira
Újságíró

Gnómork! Szólok, hogy, akik leszavaztak kvóta ellen, azok simán elmentek/mennek a vajda ellen szavazni az önkormányzatin
Ugyanis az emberek tudathasadtak, a protest szavazókról nem is beszélve.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Hát igen, a Jobbiktól 2018. tavaszán még a magyar férfi választók 29%-a várt valamit, mert a férfi választók 29 %-a rájuk szavazott. A nők körében csak 16% szavazott a Jobbikra. Ábránd volt ez akkor is már csak inkább, pedig a férfi választók még reméltek tőlük valamit.comment image

xcsakx
Olvasó
xcsakx

a Jobbiktól 2018. tavaszán még a magyar férfi választók 29%-a várt valamit, mert a férfi választók 29 %-a rájuk szavazott.

Ez, így, ebben a formában nem biztos, hogy igaz. Nem tudjuk, hogy szám szerint mennyi nő és férfi szavazott ténylegesen, mert erről tudomásom szerint nincs valós adat, max csak közvélemény kutatásból eredő “statisztikai becslés”.

Ha például kétszer annyi nő szavazott ténylegesen mint férfi, akkor meg abszolút értelemben még több is lenne a jobbikra szavazó nők száma, mint a férfiaké.

Ha egyenlő lenne a két szám, még mindig nincs arról információ, hogy a férfi lakosság nem szavazó rétegében mennyi lenne a Jobbik támogatottsága.

Marcell
Olvasó
Marcell

Orbán úgy gondolja, hogy ezzel több szavazót nyer meg, illetve tart meg, vagy legalábbis tántorít el a DK-Momentumra szavazástól (az “összefogás” többi pártja említésre sem érdemes, meg sem ugorná az 5%-ot egyedül indulva, csak karácsonyfadíszek a Very Fery Fán). De az érzékenyítő propaganda nálunk is célt ér a fiataloknál, akik a Facebookon és a Youtube-on influenszerek által alakítják ki a véleményüket, meg a HBO és a Netflix sorozatai alapján. Náluk célt ért az LGBTQ agenda, a többségük az összes posztmodern kultúrmarxista baromságot átvette már, ha nem is tudja, hogy azok azok. Felületesen, divatkövetően. Lengyelországban is hasonló a helyzet, az egykor katolikus Írország meg ma már egy kultúrmarxista-feminista disztópiára kezd hasonlítani, igen gyorsan felszaporodtak a színesbőrűek (egyik már miniszterelnök is lett), a katolikus egyházat ma a többség gyűlöli a két-három évtizedes kitartó egyházellenes médiakampány után (ami a pedofil papok, a Magdaléna-mosodák és egyéb ügyek mentén zajlott). Mondjuk Ferenc pápát és a hozzá hasonló papokat elnézve nincs is mit védeni ma már a katolikus egyházon, gyakorlatilag elnyeli a balliberális világrendszer, betagozódik abba, lelkesen szorgalmazva a nyugati civilizáció maradványainak lebontását és a népességcserét. Lehet, hogy pont karácsonykor nem szép dolog ezt leírni, de ez a helyzet.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Szerencsére nem lesz annyi eszük, hogy a magyar vidéknek is elfogadható figurát jelöljenek majd miniszterelnök-jelöltnek. Az előválasztási bohóckodásuk meg csak arra lesz jó, hogy a Fidesz megoldja azt, hogy az legyen a miniszterelnök-jelöltjük, aki a magyar vidék szempontjából a legtaszítóbb. A választók nagy része meg alapvetően két bites: ha a Fidesz látja a baloldali miniszterelnök-jelölteket, akkor azt fogja a legerősebben támadni majd, aki tulajdonképpen a legalkalmatlanabb a magyar vidék megnyerésére. Az egyszeri baloldali előválasztó meg mit lát: hát őt támadja legerősebben a Fidesz, tőle fél a legjobban, ő az alkalmas ember. Közben pedig nem…… Akit pedig nem támadnak erősen, azt azért nem támadják, mert az a Fidesz rejtett ügynöke. Közben pedig nem…… De ez Fidesz által erősen támadott figura lesz majd a jelöltjük, a magyar vidék hány majd tőle és marad Orbán. A saját kupac szarjukba (előválasztás) fogja beletolni a Fidesz majd az arcukat.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A választók nagyrésze egybites, ha szavaz, akkor biztos, hogy a “kedvencére” teszi. Az “ellenoldalra” soha, (bármilyen szart is tesz a kedvence és bármilyen jót az ellenoldal, mivel ilyen a buborékján belül nem képzelhető el, így )max nem megy el szavazni.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én úgy vélem, hogy a korábban, (pl. az utóbbi önkormányzati választások alkalmával) “jól működő” , adott esetekben “vegyes” és körzetenként “eltérő” koalíciókat/társulásokat egy közös moslékba kényszeríti, így hátha “rá tudja égetni a (különböző) bélyeget” a moslékra, hogy ugyanaz adott helyen “náci”, másik helyen Gyurcsánybérenc, harmadik helyen meg “vidékgyűlölő” Momentum-ra lehessen kihegyezni a “kampányt”. Mert ez adott körzetekben sorsdöntő lehet a saját tábor mozgósítása, ezzel párhuzamosan pedig az ellentábor otthonmaradása.

hunbagira
Újságíró

Csak a vajda kihagyja a számításból a mostani válság miatti protest szavazókat, akiket az eu-ban (sőt európában) egyedülálló módon, telibe szart. Még szerbiában is van valami rendkívüli segély. Bár, ha szóltak neki felülről, hogy el kell buknia a választásokat, akkor érteni vélem a dolgot.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Csak a vajda kihagyja a számításból a mostani válság miatti protest szavazókat, akiket az eu-ban (sőt európában) egyedülálló módon, telibe szart.

Lényegtelen, mert egyik oldal sem tudna olyat csinálni, hogy a másik oldali “szimpatizáns” átcsábuljon.

Mindig is a saját oldal mozgósításán és az ellenoldal passzivitásán múlik, főleg ilyen forma-forma aránynál.

Még szerbiában is van valami rendkívüli segély.

Hadd legyen. Egy biztos, a lumpen/proli/cigány/semmirekellők stb. “támogatása” soha nem vezetett és ezután sem vezet semmi jóra.

Bár, ha szóltak neki felülről, hogy el kell buknia a választásokat, akkor érteni vélem a dolgot.

Persze, persze….

hunbagira
Újságíró

Értem, tehát a komplett idegenforgalmi/vendéglátóipari/ utasforfalmiszektorban, proli semmirekellők dolgoznak.–MODERÁLVA– Szemükbe mernéd mondani?!
–MODERÁLVA–
GYALÁZKODÁS, SZÁJKARATE. SAJNOS NEM NYERT.
Moderátoroknak, meg nem tudom mi a céljuk a megtűréseddel, itt?!

xcsakx
Olvasó
xcsakx

–MODERÁLVA–
GYALÁZKODÁS. SAJNOS NEM NYERT.

hunbagira
Újságíró

–MODERÁLVA–
GYALÁZKODÁS, SZÁJKARATE. SAJNOS NEM NYERT.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

–MODERÁLVA–
GYALÁZKODÁS. SAJNOS NEM NYERT.

hunbagira
Újságíró

–MODERÁLVA–
GYALÁZKODÁS. SAJNOS NEM NYERT.

Se - se
Újságíró
Se - se

Tudjátok miért a ku.va anyját szidjuk annak akire haragszunk?
Mert az hozta a világra. Ha az nem lett volna, vagy nem lett volna olyan, akkor nem lenne probléma – de VAN.

Szóval a krrrva anyját a nőhatalomnak. :-(

Jinjangologus
Újságíró

A gyökeréig viszem a szálat: a káromkodás (anyázás, de nem csak), tágabban még a szimpla csúnya beszéd is nem más, mint az “integrálhatatlan információ”, a valóság vehemens tagadása. Így etikailag sosem helyes, max megérthető, elnézhető.

common man
Olvasó
common man

tágabban még a szimpla csúnya beszéd is nem más, mint az “integrálhatatlan információ”, a valóság vehemens tagadása.

Ha rábaszok az ujjamra a kurva kibaszott kalapáccsal azzal hol tagadom a valóságot? Talán ha szídom a kurva annyát, könnyebb elviselni a fájdalmat cihológiai szempontból…

Jinjangologus
Újságíró

Kösz a kérdést Common, egész jó felvetés.

Oldalról közelíteném meg. Ugye a fájdalom néha kiváltja a sírást, gyengébb lelki alkatú egyéneknél gyakrabban és könnyebben. Ez nem egyenesen arányos a fájdalomküszöbbel, mivel nem fiziológiai hanem pszichológiai válaszreakció. Ha pl jó kedved van és úgy csapsz az ujjadra, kevésbé fogod szidni az eget, talán csak egy másodperc alatt lefut az egész. Ha viszont alapból rosszul indult a napod, akkor a szomszéd tömbházban is hallani fogják a “véleményed”.

Extrém példa: Tűzben égve (szerintem) senki sem káromkodik, mert ott maga a fájdalom (fiziológia) felülírja a személyiségi aspektusokat (pszichológia). Helyette minden szerencsétlenül járt (boldog vagy boldogtalan) artikulátlanul ordítani fog.

Taiko
Olvasó
Taiko

Jinjang, nem, nincs igazad. Gyerekek között dolgozom, tanító-tanárként. A 6-8-10-12-14 éves kisfiú ugyanúgy elsírja magát, ha lelki vagy fizikális trauma éri mint a lányok. A fiúk között olyan bullying megy, hogy gyakrabban látok könnyes szemű fiúkat mint lányokat. A könnyek nem azért vannak, hogy megsajnáljanak, hanem azért, hogy a belső traumáinkon ott és hirtelen könnyítsenek. Különben beledöglenénk.

Taiko
Olvasó
Taiko

Jinjang, A fájdalom mindig kiváltja a sírást, és nem, nem csak gyenge lelkialkatúaknál. Ezért látsz te gyakran olimpikonokat is sírva levonulni a pályáról, és nem csak fizikai megsemmisülésnél, azaz balesetnél vagy veszteségnél hanem örömnél is. A felfokozott öröm is lehet lelki trauma, hirtelen és felfoghatatlan belenyesés a komfortos életedbe, ezért törik el a mécses a nőknél és a férfiaknál egyaránt. Ezt úgy hívják, hogy meghatódás. Az az amerikai katona, Afganisztánból megérkezve, aki sírva fakad, hogy megérkezéskor a felesége, kicsi fia és kutyája ugrik a nyakába (no meg anyja, apja és a testvérei), szerintem nem gyengébb lelki alkatú, hanem az igazi ember.
Ott a hiba benned, hogy fiziológiailag az ember könnyekkel válaszol mind a fájdalomra, mind az örömre és te nem tudsz közöttük különbséget tenni.
Bocs, de én a hozzád hasonlókat nevezem autista genetikai hulladékoknak.

common man
Olvasó
common man

hogy fiziológiailag az ember könnyekkel válaszol mind a fájdalomra, mind az örömre és te nem tudsz közöttük különbséget tenni.

Talán még(az én időmben biztosan létező) a főleg lányok által gyakorolt érdeksírásal lehetne kiegészíteni a felsorolást.

common man
Olvasó
common man

Az az amerikai katona, Afganisztánból megérkezve, aki sírva fakad

Mindjárt én is sírva fakadok.Akkor is bőgött amikor az esküvői menetet szétlőtte géppuskával?

common man
Olvasó
common man

Bocs, de én a hozzád hasonlókat nevezem autista genetikai hulladékoknak

<
Bocs de milyen pedagógus vagy te? Szerinted megérti ha tényleg autista? Ennyi erővel miért nem buziztad le inkább ha már mindenáron sértegetni akartad?(így szentestén..)(remélem a gyerekeknek nem okozol maradandó lelki sérüléseket)

Taiko
Olvasó
Taiko

Common man, ami kicsi, sárga, hápog és úszik a vízen, az bizony kacsa. Akkor is ha karácsony van, vagy húsvét. Az érzelemre nem képes ember, húsvétkor, mindszentkor és karácsonykor is csak egy fárasztó genetikai hulladék, akiről titokban azt kívánjuk, hogy végre akassza már fel magát ne a mi vérünket szívja halálig.
Sajnálom ha betalált neked, de az a normális emberektől a nem PC reakció: fogj egy kötelet és ígérem, hogy mindenki krokodilkönnyeket fog hullajtani a PC nevében. (amúgy meg megkönnyebbülve fog röhögni a taknyos-könnyes zsebkendőjébe.
Ez az igazság.

Taiko
Olvasó
Taiko

Common man, az autista genetikai hulladéknak semmi keresnivalója nincs egy normál iskolában, ott ahol a normál szülők normál gyerekét minden nap bántalmazza fizikailag és pszichésen reggel nyolctól négyig. December van, és nyolc normális gyereket vettek már ki szeptember óta, és még kb. tíz-tizenkettőt akarnak az elsőből elvinni, mert van az osztályban minimum 3-4-5 elmebeteg genetikai hulladék, aki úgy kezdi a napot reggel fél nyolckor, hogy a fiúkat és a lányokat kékre rugdossa. Tudod normális emberként, tanárként eljön nálad is az a pillanat, hogy ez a pár kis aspergeres-autista (indigó-gyémánt) szardarab hulljon, ne a normálisak.
Van a nézetem ellen kifogásod?

common man
Olvasó
common man

De az ottani tehetetlenséged miatti frusztrációdat ugye nem a “szegény” jing janggon akarod levezetni? Amúgy ezt szerintem akkor baszták el amikor megszüntették a kisegítő iskolákat és elkezdték az integrációs felzárkóztatós baromságukat.Emlékeim szerint az szdsz de lehet,hogy már előttük is…Mikor köztudott hogy inkább ők húzzák a többieket lefelé mint fordítva.

Jinjangologus
Újságíró

Szerintem megbízták a lészbosziak, hogy a mítúig ne adja fel. Hagyjuk kibontakozni, jó reklám lesz.

hunbagira
Újságíró

Múltkor még jogász voltál. :D

Horvath Anton
Olvasó

“Mélységesen aggódunk amiatt, hogy az instabilitás, törékenység, konfliktusok, éghajlatváltozás, környezetromlás, természeti és ember okozta katasztrófák, kényszerű lakóhelyelhagyás és a közelmúltban a COVID-19 járvány súlyosbítja a meglévő nemek közötti egyenlőtlenségeket és fenyegeti a nehezen kivívott előnyöket”

Milyen “előnyöket” is?

“A COVID-19 utáni helyreállításnak lehetőséget kell adnia a strukturális egyenlőtlenségek kezelésére, valamint befogadóbb és nemekkel egyenlőbben bánó társadalmak felépítésére.”

Mi köze ennek a Covidhoz?

“A nemek közötti egyenlőség kulcsfontosságú a szegénység csökkentésére, a fenntartható növekedésre, a békére, a biztonságra, az emberi jogokra, a demokráciára, a jogállamiságra, valamint a befogadó és ellenálló intézmények és társadalmak kiépítésére irányuló erőfeszítések sikere szempontjából.”

Az erőfeszítéseknek megvan a “sikere”, csak a társadalomnak nincsen haszna belőle. Fenntartható növekedés pedig nem létezik.

“(A tagállamok) Együttműködnek a partnerekkel a szexuális és nemi alapú erőszak, valamint a megkülönböztetés többszörös és egymást keresztező formáinak kiküszöbölése érdekében, ideértve a káros gyakorlatokat, különösen a gyermek-, korai és kényszerházasságot és a női nemi szervek megcsonkítását.”

Itt most gondolom Németországra gondoltak, hiszen ott vannak még ilyen szokások az EU-on belül, vagy éppen Hollandiában. Ja bmeg, mégsem.

“Elkötelezik magunkat és felkérnek minden partnert, hogy vegyenek részt a nemek közötti egyenlőség globális megvalósításában, a nők és a lányok minden emberi jog teljes körű érvényesülésének megerősítésében, valamint felhatalmazásuk biztosításában.”

Milyen felhatalmazás? Most akkor az EU-ról szól ez a döntés, vagy az EU már az egész világot is Frau von der Leyen óhatja szárnyai alá venni?

Hát lehet hogy csak én maradtam le pár újdonságról, de igazából ilyen jellegű magyarázatokon ugyan mit is kellene elfogadni?

Horvath Anton
Olvasó

Valószínűleg ezen döntés következményeként az elvtársak már rá is kapcsoltak a propagandára, mégpedig egy “magyar” tv csatorna közreműködésével, gondolom ezzel óhajtanak Boldog Karácsonyt kívánni a heteró nézőközösségnek:

https://youtu.be/wXLuhRgihog

A nem tetsző kommentek természetesen az IKEA-hoz hasonlóan itt is törlésre kerülnek.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ezen a videón konkrétan behánytam:)

Az i-re a pontot az utolsó mondat tette fel:

“Egyedülálló” buzi neveli a “gyerekét”…..

OMFG!

Horvath Anton
Olvasó

Engem igazából az időzítés fogott meg ebben, a cikk szerint amelyik a videóhoz vezetett 21-óta nyomatják ezt “társadalmi hirdetésként” a TV-ben. Mivel én nem nézek TV-ét így csak most értesültem az idei média által küldött “karácsonyi üzenetről”. Én ellenben kívánok mindenkinek feminista-, és buzi-, meg egyéb propagandamentes Boldog Békés Karácsonyt!

Hunn
Újságíró

“Szivárványcsaládok”, mi? A meleg párok által nevelt gyermekek vajon honnan fogják megtanulni, kitől fogják ellesni a később felnőttként, heteroszexuális kapcsolat kialakításához és fenntartásához szükséges férfi-, illetve női mintákat? Vagy kis buzikat nevelnek belőlük? A gyerekeknek talán nincs joguk hozzá, hogy ne buzik neveljék őket?

common man
Olvasó
common man

Majd eldönti…. akar-e harmadik-negyedik átoperálást.

Horvath Anton
Olvasó

Az a legjobb, hogy végig meg akarják győzni a népet hogy ez nem propaganda, de közfinanszírozott “társadalmi hirdetésként” jelenik meg TV-ben. Főleg hogy tíz éve még maga a fogalom, “szivárványcsaládok” se létezett.

Taiko
Olvasó
Taiko

Hunn, most kemény leszek veled. Neked állításod szerint van egy macsó, alfa apád. Te elsajátítottad tőle a férfi mintákat? Át tudott, át akart neked adni valamit? Nem, mert saját bevallásod szerint szart rád, nem foglalkozott sem veled, sem a testvéreddel.
Mire és miben akarsz garanciát kapni? Negyven évesen okoskodsz visszafelé, pedig te sem álltál apád elé a vézna kis öklödet rázva öt-tíz-tizenöt éves korodban, hogy neked tanítsa meg, hogy hogyan kell férfinak lenni.

Taiko
Olvasó
Taiko

És nem, nem pártolom a buzikat, nekik a legnagyobb fájdalmuk, hogy nem képesek egy nőnek gyereket csinálni, mert nem áll fel nekik rájuk, pedig szeretnének gyereket. Nagyon. Talán jobban mint te. Ezzel szemben itt vannak olyanok, akik képesek lennének rá fizikailag, csak pszichésen nem akarnak gyereket vállalni. Mert ahhoz kéne nekik 20 évre egy szolgálólány-dada is, arra meg egyre inkább nem akad jelentkező…
Vagy hogy van ez?

common man
Olvasó
common man

nekik a legnagyobb fájdalmuk, hogy nem képesek egy nőnek gyereket csinálni

Ez meg honnan? Azt nem tudom mi a legnagyobb fájdalmuk de számos buzi élt korábban álca családi életet gyerekkel feleséggel.(vszeg ma is)

common man
Olvasó
common man

nem képesek egy nőnek gyereket csinálni—- Ezzel szemben itt vannak olyanok, akik képesek lennének rá fizikailag, csak pszichésen nem akarnak

Lehet a szándékuk a vágyaik nem annyiból állnak ,hogy gyereket csináljanak egy nőnek hanem naivan olyan családról ábrándoznak ahol közösen nevelhetik a közös gyerekeiket.Erre már nem olyan könnyű partnert találni lehet innen(is) a pszichés gát.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Baromság.
A legtöbb meleg nem akar gyereket.
Ezekben a propaganda alkotásokban pont az a “szép”, hogy a kisebbség kisebbségét tolják előre.

Hunn
Újságíró

Nekem, állításod szerint veled ellentétben, kedves Taiko, volt normális apám. Úgyhogy apákkal meg az általuk átadott férfimintával kapcsolatban a te véleményed, mint olyan nem mérvadó. Mindenesetre még egyszer ne vedd az enyémet a szádra.

Taki
Olvasó

Hát érted, ez a kollektív bosszúállás, szopjanak ők is a nemi identitásukkal mint egy szigorú keresztény családba született és onnan a nemi diszfóriája miatt kitagadott lmbtq.

Adam Bogomolov
Újságíró

Az egészhez csak annyti tennék hozzá, hogy véleményem szerint az EU-nak most a legkisebb gondja is nagyobb kellene, hogy legyen az ideológiákkal való bajlódásnál. A brüsszeli vezetők homokba dugják a fejüket? Vagy nem tudnak kinézni az ablakon? Egész Európában rengeteg problémát kellene megoldani, a fent vázoltnál lényegesen sürgősebbeket és fontosabbakat. Erre ráérnének akkor is, amikor a tényleg nagy gondokat már elhárították. Miért olyan sürgős ez?

Kicsit úgy tűnik nekem innen “kívülről”, hogy ezek a semmirevaló bürokraták (igen, mind egy szálig ott Brüsszelben) érzik, hogy a mostani kaotikus világban senki se foglalkozik az ideológiáikkal, meg úgy általában velük ott Brüsszelben, hiszen minden ország a maga problémáira összpontosít. A világ többi része nem csak elfordul az EU-tól, de egyenesen hiteltelennek is tartja. Sajnos az olyan kifejezések, mint Európa, vagy európai, jelentősen inflálódtak az utóbbi cirka 10 évben. Ezek a gyökerek meg, hogy tovább fontoskodhassanak (ez valamiért lételeme ott minden idiótának), ilyen, és ehhez hasonló marhaságokkal jönnek elő.

A munkaerőpiacon mind éhenvesznének, mert az ármánykodáson kívül a világon semmihez se értenek…

Olyannak tűnnek, mint a hisztis gyerek az ovi homokozójában: “Valaki figyeljen már oda rám! Épp most döntöttem szét mindenkinek a homokvárát! Ha nem hallgattok rám, meghúzom a hajatokat is!”

Nem kívánom senki halálát (Szenteste pláne nem), de remélem, hogy az egész bandát eltakarítja, méghozzá nagyon gyorsan a népharag! Így is lesznek olyan európai országok, amelyeknek már mindegy lesz…

Soyuz Yevropeyskiy sotsialisticheskiy federal’nyy – szép új világunk

A fentiek ellenére Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek, jó pihenést, meg jó egészséget! :-]

Taki
Olvasó

Van pofája annak az egyenlőség szót leírni aki egyszerűen beismeri hogy erről szó sincs!!” és fenyegeti a nehezen kivívott előnyöket.” – ne csak hogy fenyegesse, hanem törölje el a picsába az előnyöket! Valódi egyenlőséget ne genderfasizmust.

tomgal
Olvasó
tomgal
hunbagira
Újságíró

A gyerekbaszás dohos pincékben a germánoknál fajtajelleg. :P
https://gyuloltellensegeink.blog.hu/2010/12/20/a_danok?layout=5
https://gyuloltellensegeink.blog.hu/2009/11/12/az_osztrakok?layout=5
https://gyuloltellensegeink.blog.hu/2011/02/21/a_norvegok?layout=5
Amihez mürkülmama “újgermánjai” csak pluszban hozzátettek

Naooo
Olvasó
Naooo

Ez csak egy ócska zsidó zugoldal.

hunbagira
Újságíró

Prostisrácokon nyomják a srácok. Amúgy utolsó bejegyzéseikben már zsidóztak rendesen. Csak,amíg a zsindexblogon nyomták nem lehetett. Szóval nyugi Naoo.

Naooo
Olvasó
Naooo

Csak alibiből zsidózhatnak.

hunbagira
Újságíró
common man
Olvasó
common man

És miért nem néger?

Hunn
Újságíró

Ebben a gyermekműsorban, tomgal, gyakorlatilag gúnyt űznek a férfiakból és a férfi nemi szervből a gyermekek előtt…
A “nem létező” feminista kondicionálást nem lehet elég korán kezdeni…

Meske
Olvasó
Meske

Gendersemleges megszólítás és transznemű kormánytag: már első napján a genderlobbinak kedvezett Joe Biden

https://www.origo.hu/nagyvilag/20210122-megagyazott-a-genderideologianak-biden.html

Dr. Rachel L. Levine
“Az újdonsült miniszterhelyettes transznőként határozza meg magát, 2011-ig még férfiként élt, Richard néven, de akkortól kezdődően – valamilyen mértékben – nemet váltott.”

****
Olvasó
****

—MODERÁLVA—
FÉRFIMOZGALOM LEJÁRATÁSÁRA TETT KÍSÉRLET- OLYANTÓL, AKINEK ITT SEM KELLENE LENNIE, HA LENNE BENNE MINIMÁLIS GERINCESSÉG.

SAJNOS NEM NYERT.