Toplak Zoltán
35 megosztás

“A nők ereje a gyengeségük látszata, a férfiak gyengesége az erejük látszata”

Fenti idézet dr Warren Farrelltől, amerikai pszichológustól és férfijogi aktivistától van. Miért idézek tőle? Mert az eheti (2021/4) Nők Lapjában Jónap Rita: A nők ereje című írása jelent meg. Ehhez szeretnék hozzászólni, vitázni vele.

Jónap írása afféle számot vető, buzdító írás: lám, erősek a nők, van politikai, társadalmi súlyuk. Felvázolja a jövő feminista generációját is. Ez mind szép és jó, legyen a nőknek közéleti hatása, küzdjenek igaz ügyekért, legyenek aktívak. Mi a gond? A célok. Ezzel vannak gondok, és a célok mögötti rejtett érzésekkel, tartalommal.

Míg Jónap írása végig pozitív hangvételben tárgyalja a feminizmust, addig tény: a mozgalom alapvetően már önzésbe fordult, egyenlőségre hivatkozva többletjogokért, kivételezésért harcol, és amikor kiáll a nők mellett (pl. kapcsolati erőszak) akkor azt burkoltan vagy nyíltan férfiellenesen teszi. A XXI. század bűnbakja, áldozata a férfi, főleg ha fehér és heteroszexuális.

Hatalmas a kettős mérce férfiak és nők között. Ha egy nő elköhinti magát az utcán, abból újságcikk lesz, ha Stiller Ibolya félrevezeti a hatóságokat gyermekeik apját illetően, akkor simán félre tudja vezetni az elfogult női sajtót is. Így lesz egy békés, intelligens, kompromisszumkész férfi képéből őrült gyerekbántalmazó, aki gyilkossággal (saját gyermeke megölésével) és öngyilkossággal fenyegetőzik. És a nőklapja.hu nem jár utána, lehozza a történetet a ravasz és gátlástalan anya szemszögéből, az apát meg sem kérdezve. Akit egyébként már rúgatott ki munkahelyéről a NANEMÁR. Kiszolgáltatott helyzetben van, éjt nappallá téve gürizik, hogy fizethesse az ügyvédet, a szakértőt és az anya hamis feljelentései nyomán rá várható börtönt el tudja kerülni. Ennyi a bűne: szereti a kislányait és küzd értük. A kisajátító anyuka pedig feminista segítséggel, manipulációval és hazugsággal apátlanítani akar két ártatlan kislányt.

A feminizmus az egyenlőségért küzd, de valahogyan tesz a férfiak problémáira, ha az egyenlőségben ők vannak hátrányban. (Ld. a férfiak hátrányos helyzete a felsőoktatásban.) Miközben igaz és szent céljai után lohol, közben férfigyűlöletet szít, állandóan patriarchális világról és a nők strukturális elnyomásáról beszél. Még Jónap Rita is, akit pedig haladó, felvilágosult, művelt újságírónak gondoltam eddig. Nincsen patriarchátus, – bizony nincs. A nők évezredek óta privilégiumokat kaptak a férfiaktól, pl. a könnyebb munka lehetőségét (Afrika bizonyos területein, ahol valóban patriarchátus van, a nők végeznek minden munkát. Na, az patriarchátus. Nem az, ahol az élet szinte minden területén könnyített terep várja a nőket, csak mert nők.)

Lovagiasság, udvariasság a nőkkel szemben, biztonságos munkahelyek, könnyű munkák (irodai munka, ill. szolgáltató ipar), szüléskor CSED, GYED és társai, három gyerek után szja mentesség élethosszig, sorolhatnánk. Privilegizált helyzetben vannak a nők a férfiakhoz képest. Szükségük van rá? Nem vitatom. De a férfiaknak is szükségük lenne könnyítésre, segítségre. Korábban halnak, mint a nők, kevesebben diplomáznak le belőlük, rosszabb az egészségi állapotuk, a válástól fogva az apasága másodrendűvé válik (holott a válásig teljes értékű szülőnek számított), a média folyamatosan kritizálja és járatja le, miközben a nőket az egekig magasztalja… Lehet sorolni a férfiak hátrányait.

Jó példa a nőszervezetek férfiellenességére, hogy dr Dessewffy Alice ügyvédnő a férfiak kedvezményes nyugdíjba vonulásának biztosítása miatt tervezett népszavazást nőjogi szervezetek kezdeményezésére torpedózta meg. Adódik a kérdés: nem végtelen öncélú a feminizmus? Sőt: ellenségesen, irigyen önző?

Kivételt a konzervatív feministák jelentik, akik jellemzően önmagukon túl a férfiakra és a gyermekekre is gondolnak.

Apropó gyermekek, mennyire önellentmondó, hogy egyrészt együttérzően nyilatkozik a posztabortusz szindrómán átesett nőkről Koronczay Lilla, tán egy éve, majd most Jónap Rita ebben a cikkében pl. a Lengyelországban a “nők reprodukciós jogáért” tüntetőket élteti? Magyarul az abortusz jogáért síkra szállókat? Hirtelen nem fenyeget a posztabortusz szindróma? Amúgy is olyan kérdést, ahol a nők reprodukciós képessége és társadalom népszaporulati érdeke ennyire fedi egymást, ha esetleg az érdekeik ütköznek is, kizárólagosan a nők magánügyeként tárgyalni – azért ez abszurdum.

Jónap cikke szerint ugyanis a nők három ügy mentén szállnak főleg síkra és mennek ki tüntetni az utcára. A reprodukciós jogot említettem, a második a gazdasági cél, mint a láthatatlan munka értékelése vagy az egyenlő bérezés. Jut eszembe, láthatatlan munka – hallott valaki a férfiak láthatatlan munkájáról? Nos, ha nem, akkor itt az ideje.  Csak, ugye a férfiak ezt felajánlják és elvégzik, míg a nők tüntetnek miatta az utcán. Így persze könnyű úgy tenni a médiában, mintha a férfiak ledolgoznák a nyolc órájukat a munkahelyen, aztán le is tudták az összes kötelességüket. Holott már az otthonon kívüli munkavégzéssel több idejük megy el, mint a nőknek. (Ld. Warren Farrell: Miért nem értik a nők, amit a férfiak nem mondanak ki? Kossuth, 2012. 119.old) A teljes munkaidőben dolgozó férfiak heti 11 órával dolgoznak többet, mint a teljes munkaidőben dolgozó nők.

Az egyenlő bérezés nevetséges mítoszáról már beszélt Alter Ego bőven. Hét éve! Érti, Jónap Rita? Hét éve. Ma pedig a színvonalas és minőséggel fémjelzett, patinás Nők Lapjában az egyenlő bérezésért folytatott küzdelemről kell olvasnom, jelen időben. Tájékozottság? Igazságszeretet?

A harmadik ügyről, a politikai célokról múlt időben beszélt, szerencsére, mert ma a férfiakat különböztetik meg hátrányosan jogszabályok. A nők az egyenlőségüket nem csak kivívták, (illetve megkapták, egyetlen köszönöm nélkül a férfiaktól) de már előnyben vannak a férfiakkal szemben.

Vass Virág, aki nem régen vette át a Nők Lapja főszerkesztését, fél éve egy cikkében még azt írta, hogy van benne szeretet a férfiak felé. Magyarul remélhetjük, hogy novemberben, a Férfihónapban (Movember mozgalom és Nemzetközi Férfinap ideje) rendszeresen fognak férfiak problémáival foglalkozni? Hogy támogató cikkek is, és nem csak kritikus hangvételűek fognak születni a férfiakról?

Mert egyelőre csak női önimádatra futotta.

 

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
35 megosztás


91
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
12 Egyéni hozzászólás
79 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
25 Hozzászólások szerzői
Pash Cuttergeorg1945MeskeFőttkrumpliBalton Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
ulomenen
Olvasó

Kár a Nők Lapjáért.

György Károly Tóth
Olvasó

A coccilista rendszerben is elfogult, mozgalmi lap volt, igaz, akkoriban nagyon mást nem is engedtek kiadni, leszámítva a filatériai szemlét és a magyar horgászt.
De internetes kiadása is “hozza” az alapvető “toleráns” világlátást, bármely, higgadt, kultúrált ellenvélemény azonnal, gondolkodás nélküli végleges kitiltást ér a felületen. Közmondásos, hogy a liberális bármit tolerál, kivéve az ellenvéleményt, főleg, ha az összeszedett, megindokolt és pontos.
Az már a liberalizmus tragédiája, hogy az egzakt, pontos, logikus és valóságot tükröző vélemény az valahogy pont az ellenkezője annak, amit ők hirdetnek. Erről akár el is gondolkodhatnának – bár vélelmezem, túl jól vannak fizetve ahhoz, hogy ne kelljen gondolkodniuk.

Wang B
Olvasó
Wang B

A liberális kaftán alatt mindig egy pufajka lapul.

Reszet Elek
Újságíró

A pufajka meg azért van még mindig fenn, ha az illető a napra menne, ne jöjjenek elő a sárga csillagok.

hunbagira
Újságíró

Felesleges a sorrenden vitatkozni. :D

Barnabás Pincés
Olvasó

Nem akarom sokáig itt rontani a levegőt; Isten éltessen névnapod alkalmából sokáig erőben és egészségben.
Egy rééégi bajtárs.

hunbagira
Újságíró

Nem rontod. Úgy, hogy maradj…

Gábor Farkas
Olvasó

Egyenlő bérezés? Sajnos több olyan nővel kerültem kapcsolatba, akik azt állították, hogy a férfiak ugyanazért a munkáért többet kapnak, mint a nők. De vhogy konktrétumot egyik sem tudott felhozni. Valahogy mindig előjött belőlük, hogy én miért viszek haza 1-2-3-4M-et, s a nő miért nem kap ennyit a tilitoli aktatologatásért? Rendszerint szakítás lett belőle, mikor közöltem, hogy én 16 éves korom óta azt csinálom amiből most a pénzem van. Hétköznap hajnalokig programoztam, tanultam fejlődtem, péntek szombat bebszás. Most bevállaltam családi házak építését, viszem a felelősséget, az üzleti vonalat. Azt se tudják mi az a felelősség. A nő mit csinált 16 évesen? Vagy 26 évesen? Józsit vagy Sanyit hajkurászta, péntek Sanyi, Szombat Józsi. Hétköznap meg hülyülés a barinőkkel. Azt pont ezek a fickók hordják nekem a téglát, akik anno kizárólag bulizgattak csak. Ők 10-15 éven keresztül ezt a “munkatapasztalatot” szerezték meg. A nők meg azt, hogy elbszták. Csak ezzel senki nem szeret szembe nézni. De ezzel még mindig nincs baj, mert mikor azt mondom sok ilyen semmirekellőnek, kapsz havi nettó 500at, ha megcsinálod az interface-t az otp simpleplay apihoz, springboot app-ot benyomod maven-be, aztán átadod a tesztelőnek. Anyagokat, leírást, dokumentációt itt találod: xyz. Csak néz boci szemekkel, hogy nem érti. Hát de mondom ezért kap más is annyit amennyit, mert ő érti. Az h kávét főz valaki azt nem fizetik meg, kivéve ha odafekszik a főnök alá. Az h az életét több tíz évig semmitevésben élte (bulika ez az), azt nem fogja tudni bepótolni. Tenni érte h jobban keressen? áááááá. Inkább az irigység, a követelőzés, a mutogatás, a lopás, pontosan úgy mint a cikkben. Mire fel nem egyenlő a bérezés? Melyik ostoba némber kap kevesebbet ugyanazért a munkáért mint egy férfi? Hangsúlyozom ugyanazért a munkáért! Egy nagy humbuk az egész. Nem akarnak dolgozni, csak tengeni lengegeni továbbra is, 5kor felkelni a tilitoli mögül, hazamenni izaura tv-t nézni, vagy épp barinőzni ha nincs vírus. Egy értelmes férfi meg fejleszti magát, éjszakákon át dolgozik azért h kiszámítható jövőképe legyen. Ezek a dögök meg csak irigykednek. Én azt nem értem senki nem kérdez ezeknek vissza? Hogy mégis mit tudnak? Mint nők, 90%-uk egy rántottát nem tud megcsinálni, mit akarnak ezek? Rendelgetni? Arra meg nincs pénzük. Akkor most hogy is vagyunk? Pont ugyanez a helyzet sporttal, aki 10-20 éve rendszeresen edz, jön vmi épkézláb aki azt hiszi 2 hónap alatt majd úgy fog kinézni mint egy adonisz… Azt nyúl a “segédeszközökhöz”. Kezet foghatnak egymással, de abból szaporulat nem lesz :)

Horvath Anton
Olvasó

Legyen egyenlő bérezés, tehát egy nő se kereshessen akkor többet a férfiaknál ugyanabban a munkakörben, vagy ne lehessen belőle vezető csak mert nő, és az adott cég ezzel akarja fényezni magát a külvilág előtt (pl: kiváló vezető és nagyszerű családanya is egyben, bla, bla, bla, szokásos feminista reklám). Plussz a kvótarendszer ugyebár…

Zoom
Olvasó
Zoom

.

Hunn
Újságíró

Az a helyzet, Gábor Farkas, hogy mivel a “gender pay gap” nem más, mint a szokásos feminista hazugság, ezért egyből lehet is tudni, hogy a feminista nők – szokás szerint – a semmire akarnak kapni valamit. Ismét, a jóféle női szokás szerint, a férfiaktól követelnek valamit, amiért nem kívánnak nyújtani semmit cserébe.

Hunn
Újságíró

Nekem néha az a sanda gyanúm, hogy mi, férfiként, már rég nem is vagyunk részei a társadalomnak. A nehézségi erő, a reflexek viszik csak tovább a dolgot, a berögződés, a beidegződések. Hogy továbbra is úgy csinálunk mintha a tagjai lennénk. De már rég nem vagyunk azok. (Ugyanúgy, ahogy a párkapcsolatok tekintetében már régóta új szabályok működnek, amikkel a nők teljesen tisztában vannak és annak megfelelően is viselkednek, a férfiak közül pedig sokan még mindig a régi szabályok szerint próbálnának élni…)

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Volt pl. a Jobbiknál annak idején a 40 ledolgozott év utáni nyugdíj biztosítása a férfiaknak is. Úgy mint a nőknek. 40 ledolgozott év az sok. Ha fizikai melós vagy akkor 17-18 éves korodtól tart a 40 év 57-58 éves korodig, ha főiskolát/egyetemet végeztél, akkor meg 22-23-tól 62-63-ig. Egyébként meg 65 év a nyugdíjkorhatár, de sok van olyan a 65 évesek közt is, akinek addigra sincs meg a 40 éve. 40 év az sok, ha jár a nőknek, járnia kellene a férfiaknak is. Egyszer egy kőművestől hallottam: ő még nőt olyan helyen nem látott dolgozni, ahol 20 kg-nál többet kell emelni és/vagy 0 foknál hidegebb van. Aztán kirúgták azokat, akik ezt tolták (pl. Varga-Damm Andreát, akit ez a csatolt cikk is említ) és azóta azok is hallgatnak. A Jobbik meg most bedugta a fejét Gyurcsány seggébe, szerintem ott ez a férfiak 40 meg nem lehet téma, az ott egy tabu. Dühít, hogy ennek a méltánytalan dolognak gyakorlatilag ma semmiféle politikai képviselete nincs. Van a Fidesz, meg ezek a szivárványzászlós, női kvótás, 100-et az oltásért hülye gyerekek. A Fidesz benyalt a nyanyáknak a nők 40-el, a nem nyugdíjas férfi korosztályok kegyeit meg senki nem keresi. Azok nagyjából le vannak szarva. Dolgozzanak, a megkeresett pénzből fizessék be az adót, aztán az adót kiosztják az állam csecsén lógóknak, hogy az iparosnak kifizethessék azt az államtól kapott pénzt a munkájáért, amit előtte tőle vett el az állam el. És a dolog egyre nyomasztóbban nem működik, mert olyan helyen ahol a bobcat bármilyen okból nem tud ásni, már csak akkor lesz közműárkod/alapod, ha kiásod magadnak. És megértem őket: amíg van könnyebb munka, addig senki nem akar árkot ásni. A pénz meg nem tud árkot ásni. https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdij-ferfiak-40-et-surget-a-jobbik.669005.html

Horvath Anton
Olvasó

Hát ez a baj, hogy ameddig a mostani feminista N(y)ERes kurva lesz ott a képviselő addig ezt a férfiak 40-et ezer % hogy még csak kérdésként sem fogják feltenni maguk között. Ez most csak a nőket nyomatja előre mindenben, de főleg anyagilag. Márpedig az esélyegyenlőség erről is szól, ha a nők eldönthetik, hogy 40 év munkaviszony után folytassák-e, akkor dönthessék el a férfiak is. Vagy ne legyen kedvezmény egyiknek se. És akkor még ráadásul ő ott az igazságügyi miniszter is. Na hát addig igazság itt nem lesz, csak nőpártolás.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Lehet, hogy az Orosz Bernadett ügy sem az, aminek a média alapján látszott:
https://www.judytailor-tukorszirmok.hu/l/kinek-a-szegyene-hogy-orosz-bernadett-atverhette-az-egesz-orszagot/

Horvath Anton
Olvasó

Tehát jó eséllyel egy áldozatszerepet játszó ordas nagy kurva, ahogy már megszokhattuk.

hunbagira
Újságíró

+vadgyurcsányista proli..

Hunn
Újságíró

Hogy érted azt, hogy “lehet”, Szergej55? Az első pillanattól látszott, hogy ez az egész Orosz Bernadett-ügy nem más, mint egy feminista CSBE médiaprojekt!

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ez volt az egyetlen forrás ilyen irányból, és amíg több nem derül ki, nem szeretek biztosra mondani semmit.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ezt nagyon helyesen teszed Szergej, ez egy magán blogger bejegyzése, aki oknyomozó riporternek képzeli magát, csak épp a tényeket nem veszi figyelembe. Pl az orvosszakértő maga meg sem vizsgálta a nőt , az elkövető meg “ nem emlékszik” , hogy mi történt.
El tudom képzelni , hogy a verésre ( ami megtörtént, ehhez nem fér kétség!) rátett Bernadettke egy lapáttal ( magyarul a képeken még brutálisabbnak akarta láttatni a verést, pedig épp elég lett volna az eredeti is) ez benne van a pakliban , de próbáljunk már a tényekre koncentrálni, ne egy önjelölt feltünési viszketegségben szenvedő -lásd cím, csak ő állít ilyet- Ms Columbo agymenéseire alapozni ! A két díszpinty főszereplő meg csak perelgesse egymást, remélem mindkettő rácseszik valahogy.

https://hvg.hu/elet/20200303_orvosszakerto_velemeny_orosz_bernadett_bantalmazas

https://www.borsonline.hu/aktualis/exkluziv-interju-orosz-bernadett-tamadojaval-k-istvan-nem-emlekszem-semmire-elsirtam-magam-a-kepek-lattan/192733

“ Két nappal később, november 11-én küldték át a sajtóban is megjelent képeket. Összeszorult a szívem, és elsírtam magam, amikor megláttam. Nem akartam elhinni, hogy ezt én okoztam. Ha így van, azt nagyon sajnálom, és természetesen vállalom érte a felelősséget. Azt azonban már akkor elképzelhetetlennek tartottam, hogy Bernadett életére törtem és fojtogattam volna, hiszen mindennél jobban szerettem.“

( végülis ez a legjobb megoldás bárki bármit elkövet: “ nem emlékszem”, problem solved) -persze ettől még az is bűncselekmény, ha valaki súlyosabbnak láttatja a sérüléseit, de azért van egy kórházi hivatalos látlelet.
( a saját vonatos támadásos esetem alapján viszont tudom, hogy van olyan amit nem rögzítenek , nálam is csak a fejsérüléseket, otthon vettem észre , hogy fekete! a mellem , észre se vettem, hogy “ harc közben” belemarkolt a támadó )

Egyébként az gyönyörű ahogy egymásra mutogatnak , ki kit csalt meg, mindkettő ártatlan bárányka …

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/nem-ez-az-igazsag-orosz-bernadett-szerint-kizart-hogy-a-tamadoja-ne-
emlekezzen-a-veresekre/

Szerintem a “ zsák a foltját” tipikus esete . Mindkettő megéri a pénzét…

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Mondjuk bármi is a valóság, a nőci sztorijában az elejétől fogva kételkedtem, mert látszódott, hogy ő sem százas.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ezt nem is vitatom :) ( hat gyerek, hány apától ?), ezért mondom, hogy zsák a foltját.

Blackur
Olvasó
Blackur

Akármi is történt melyik indokolja a verést? Kicsit off : a fickónak több nője is volt+van, a lúgos orvosért barátnő kampányol a neten a tsz s B L gyilkost barátbő várja kinnt, tényleg ez kell?

Hunn
Újságíró

Az az igazság, tomgal, hogy teljesen mindegy, hogy megverte-e ezt a nőt a csávó, vagy sem. Ugyanis – hacsak nem a nyílt utcán/egy sötét sikátorban támad meg egy vadidegen férfi egy általa ismeretlen nőt (és ez esetben sem ez történt) – minden egyéb esetben a nőket általában olyan férfi agyalja meg, akinek korábban a faszát szopta az illető nő…

Márpedig a nők téves párválasztási stratégiái nem jelentenek össztársadalmi-, illetve közügyet. Hanem egyéni szoc problémát. Miért érdekeljen ez a társadalomban pl. olyan más férfiakat, akiket az illető nő még csak le sem szopott? Ha megmentjük és igazságot szolgáltatunk neki, akkor vajon lecidáz minket cserébe?

Na ugye. Sőt, sokkal valószínűbb hogy legközelebb is az agresszív állatot választja. Mi közünk tehát hozzá? Illetve – hogy teljesen végigvigyem a logikát – miért ne legyünk mi is agresszív állatok a nőkkel, ha ez így működik?

hunbagira
Újságíró

:)

hunbagira
Újságíró

Megvetted gerilla könyvet, hun?
A szerzője nemcsak “fasiszta”, hanem meggyőzödéses antifemkó.
Zoé(és anna) karakterével külön a karaktert állít, a mai síkhülye, erkölcsi 0 nőnek.

ulomenen
Olvasó

én megkaptam ajándékba a bátyámtól :D pedig nem is beszéltünk róla. Jó nekem. :)

hunbagira
Újságíró

Jó fej a bratyó..:)

Hunn
Újságíró

Elolvastam a “Gerillá”-t, hunbagira. Már csak azért is, mert lelkes olvasója voltam a könyvet magyar nyelvre lefordító Ofella Balázs idegenlégiós blogjának… Annak idején ugyanis az idegenlégió volt kamaszkori kalandvágyam egyik netovábbja. Mindent elolvastam a légióról amit csak akkoriban – a rendszerváltás környékén – Magyarországon lehetett, kezdve Szűrös Ivánnnak, a Szűrös Mátyás fiának a könyvével (“Megszöktem a légióból” címmel, Szathmáry Imre álnéven), természetesen a kihagyhatatlan Rejtő Jenő összes művein át, egészen az Aszódy János által írt “A pokol zsoldosai”-ig. (Szűrös könyvéből vettem anno azt a “zseniális” ötletet, hogy elmenjek kurvázni, mert a légiósok is kurváznak. Hiába, no: 13 évesen az emberre főleg a hülyeség ragad :) ) Mindenesetre nagyon tisztelek mindenkit, aki a való életben is megvalósította azt, amiről én anno csak álmodoztam…

A “Gerilla” nem volt rossz könyv, de az irodalmi értékeitől nem voltam elájulva. Ezt a könyvet sokkal jobban is meg lehetett volna írni. Amire bizonyíték a második része, a Gerilla 2., ami sokkal jobban lett megírva, valahogy sokkal kiforrottabb… Ami eszembe jutott róla, az a Matthieu Kassowitz: “La Haine”, azaz “A gyűlölet” című filmje, még a 90-es évekből, ami nekem anno nagyon bejött, és amit nemrég néztem újra. Ami a film újranézésekor megdöbbentett az az, hogy a főszereplőket annak idején jó fej, laza fiatal srácoknak láttam, akikkel akár azonosulni is lehet… mostani szemmel nézve pedig a fejemet fogom, hogy hogyan is szophattam be annak idején ezt az átlátszó komcsi propagandát (ugyanis a főszereplők tipikusan olyan alakok, akiket le kellene lövetni, akiket eleve be sem lett volna szabad engedni Európába…)

Könyv témában mostanában fedeztem fel a kortárs magyar írók közül Köttner Tamás munkásságát. Csak ajánlani tudom a könyveit mindenkinek. Modern magyar témák magyar szemmel. Nagyon jól ír. Én éppen a “Nem kijárat – Apró hazugságok egy férfi életéről” című könyvébe kezdtem bele, tök véletlenül akadt a kezembe. Másnap már mentem is vissza a könyvesboltba, hátha jelent már meg tőle más is. Szerencsém volt: jelent. Mit mondjak: ő sem feminista… :)

hunbagira
Újságíró

Szóval nem tudtál Vincenttel azonusulni? :)

Hunn
Újságíró

Felnőtt fejjel nézve a filmet csak a francia zsarukkal tudtam azonosulni, hunbagira. Anno fiatalként viszont vagánynak láttam a három főszereplő srácot… Ebből is látszik, hogy nagyon jól megcsinált migráns-simogató, komcsi propagandafilmet csinált a rendező zsidógyerek. Ráadásul multikulti fantasy: Vincent, a kopaszra nyírt, kemény zsidógyerek a banileue-ből, akinek a legjobb haverja egy arab meg egy néger… na persze.

hunbagira
Újságíró

Jah ezt lehet en is láttam. Nem nagy dávid-csillag volt a gyerek mellére tetoválva?!

Hunn
Újságíró

Ez a tetovált Dávid-csillag nekem nem ugrik be, hunbagira, nekem egy Dávid-csillagos nyaklánc rémlik… Fekete-fehér film, 1995-ös, a “Vincent” nevű zsidógyereket Vincent Cassel játszotta benne, ez volt az első filmszerepe a színésznek ha jól tudom.

Hogy a Férfihang oldal fő iránycsapásánál maradjunk, ide linkelem a filmből a méltán híres csajozós jelenetet (ez az egy csajozós jelenet van a filmben: Azt hiszed te vagy a Nívea reklámcsaj? :) – hátha erről beugrik neked ez a mozi:

https://www.youtube.com/watch?v=ZUc9vuNbGQw

hunbagira
Újságíró

Pedig, ha máshonnan nem a Kassowitz név mögül, ki kellett volna kandikálnia a kaftánnak. :D

caudino
Olvasó
caudino

Köttner-től sajnos nem olvastam semmit, TV-ben meg youtube-on láttam, különböző műsorokban, beszélgetésekben, mindenesetre szimpi volt, és volt is egy érzésem, hogy nem feminista. :)

Pash Cutter
Újságíró

“Ami a film újranézésekor megdöbbentett az az, hogy a főszereplőket annak idején jó fej, laza fiatal srácoknak láttam, akikkel akár azonosulni is lehet… mostani szemmel nézve pedig a fejemet fogom, hogy hogyan is szophattam be annak idején ezt az átlátszó komcsi propagandát”

Fiatal korodban sem sikerült megértened a filmet. Meg felnőtt fejjel sem. Matthieu Kassowitz egyáltalán nem hősöknek szánta a főszereplőket. Sőt, olyan fiatalembereket mutatott be a film, akik képtelenek felülemelkedni önmagukon, képtelenek szembenézni a démonaikkal, képtelenek az önkritikára és az öngyógyításra – ezáltal képtelenek kitörni a környezetükből. Nem magukban keresik a hibát, hanem másokban. Frusztráltak; táplálják magukban a dühöt és a gyűlöletet. Vonzódnak az erőszakhoz.

OLYANOK, MINT TE!

“Felnőtt fejjel nézve a filmet csak a francia zsarukkal tudtam azonosulni”

Fiatalként a bűnöző fiatalokkal. Felnőttként a korrupt zsarukkal.

A “Gyűlölet”-ben amúgy nincsenek azonosulható karakterek. Mindenki egy féreg. Szándékosan. Vagyis jobban teszed, ha nem azonosulsz benne senkivel. :P

“ugyanis a főszereplők tipikusan olyan alakok, akiket le kellene lövetni”

Mondom, hogy nem értetted meg a filmet. A film címe sem véletlenül az, hogy GYŰLÖLET. Ami a te lelkedben is lakozik masszívan. Amit eddig láttam belőled a Férfihangon, azt kell mondanom, több közöd van a filmbeli srácokhoz, mint a rendőrökhöz. A filmben a Vincent által játszott srác rendőrt akar ölni; te meg már többször jelezted a kommentszekcióban, hogy feministát. Ha így folytatod az “önfejlesztést”, el is jutsz erre a lejtőre.

“jól megcsinált migráns-simogató”

Nincs is a filmben migráció propaganda. Hasonlóan, mint az “Ütközések”, bemutatja a multikulturális társadalom csődjét.

Mindegy.

Hunn
Újságíró

Szerintem neked nem sikerült megérteni a filmet, Pash Cutter.

A filmnek pontosan az a célja, hogy azonosulj a három főszereplővel, aki ugyanúgy bandáznak, füvet szívnak, bénán csajoznak, keménykednek és csibészkednek, mint te fiatalon. Hogy olyanok, mint te.

A film nem multikulti csődjét mutatja be. Azt mutatja be hogy arabok, négerek és zsidók boldogan és békében meglennének egymással Franciaországban, csak azok a rohadt rasszista franciák ne lennének…

tomgal
Olvasó
tomgal

Neked persze, hogy mindegy, sőt nekem is mindegy , büntetőjogi szempontból nem mindegy. Ha nem büntetik meg azért, amit csinált, holnaptól szabad a vásár, bármilyen pszichopata , szociopata megverhet bárkit, ha úgy tartja kedve. A büntetőjog nem válogat, hogy párkapcsolaton belüli a verés , vagy ha a nő olyan hülye, hogy nem ér el egy szintet akkor ez nem vétség…

No meg ezen az alapon, ha a férfi olyan hülye, hogy egy semmirekellő nővel áll össze , vagy bízik meg benne és kicsalja , ellopja a nő a pacák összes pénzét ,azt se büntessék, hülye volt a faszi, kész passz ?

A bűncselekményeket nem a kapcsolati viszonyok határozzák meg.

hunbagira
Újságíró

Ez is ül(ne) ha valóban büntetnék ezt…

tomgal
Olvasó
tomgal

Ehhez nem fér kétség :) ( de te is tudod, hogy azért van , hogy büntetik :) )

Hunn
Újságíró

Én azt nem értem elsősorban, tomgal, hogy az állam, vagy akár leszűkítve a dolgokat: a büntetőjog, mégis, mióta és milyen alapon szólhat bele abba, hogy egy férfi mit csinál az asszonyával? Az ántivilágban azért nem volt ez mindig így…

hunbagira
Újságíró

Hunn, szaúd-arábiában sem ölheted meg az asszonyt, amikor épp kedved szottyan..

tomgal
Olvasó
tomgal

Elég, hogy a többség érti :)

Te amúgy melyik korszakot hívod ántivilágnak ?

Hunn
Újságíró

Szerintem a férfiak nagy többsége ma még nem érti, hogy mi is a nagy helyzet, tomgal. Vagy még nem került olyan szituba, hogy rá kellett döbbenjen: a mai szabályrendszerrel eleve megszívatták… Különben nem törődnének bele ennyire könnyedén.

Sajnos a legtöbb férfi a mai napig abban a tévképzetben él, hogy a feminizmus számára a MÁS férfiak jelentik az ellenséget (olyan képzeletbeli alakok, akik pl. minden ok nélkül terrorizálni akarnák a nőket, stb…) de Ő személy szerint NEM, mert Ő mindig is normálisan viselkedett a nőkkel…

És mivel az ilyen férfi nem fogja fel, hogy a feminizmus nem ezeket a (képzeletbeli) MÁS férfiakat tartja ellenségnek, hanem az ÖSSZES férfit kivétel nélkül, amibe Ő is ugyanúgy beletartozik, ezért még úgy is gondolhatja, hogy Ő a feminizmus oldalán áll a képzeletbeli MÁS, “nőelnyomó” férfiakkal szemben (amiért is a nők ŐT speciel mégjobban szeretni fogják, szemben azokkal a gonosz, nőelnyomó MÁSOKKAL, akik ellen minden eszköz megengedett)… Na, ezekre a férfiakra még vár egy nagyon nagy szopás az életben, és egy nagy rádöbbenés…

Ántivilágként pedig a feminizmus előtti korszakra utaltam.

Ervinrommel
Olvasó
Ervinrommel

“Miközben igaz és szent céljai után lohol, közben férfigyűlöletet szít ”

Részben már ezek a feminista céllok önmagukban is hazugok, hibásak. De ennél nagyobb baj, hogy ezekben a femináci szervezetekben gyakran, pszihopata elmebetegek probálnak maguknak politikaii karriert felépíteni a meglévő férfigyülőletre alapozva. És ezért nem elég semmi sem, hanem tudatosan, szervezetten fokozzák a férfigyűlőletet. Tehát jorészt az öncélú karriervágy hajtja a tásadalmakat az egyre durvább férfigyűlőletbe.
Ha bárki mondjuk zsidó , vagy cigánygyülőletből probálna karriert építeni, azt hamar leállítanák, a nemialapú gyűlőlet viszont teljesen normálisnak számít, szinte már elvárás.Törvényben kéne korlátozni a nemialapú gyűlőletkeltést, mielőtt még tömeggyilkoságba torkollik.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Kedves Ervinrommel!

Elnézését kérem, hogy beleszólok.

A nők ilyen pofátlanul nagy sebességű térnyerése a szerintem mindössze 3 alapfeltét tökéletes kombinációján alapul. Leginkább a kuncsorgáson, hisztin, sajnáltatáson. Érdekesség, hogy szánalmat akarnak kelteni saját maguk iránt, adományokért cserébe (pl.: szegény nők így, szegény nők, meg talán még amúgy is, stb). Az “ellenfélt” szidják, hogy elnyomják őket, tehát azok emberi, gondoskodó, lelkiismeretes lényét próbálják meg támadni, nagy sikerrel. Ilyet szerintem csak az ostoba, gerinctelen csalók csinálnak, semmi újdonság, semmi “brilliáns” sincsen a női oldalon, mindössze ennek a jól kidolgozott koreográfiának a képességekhez mért, egyszerű változata. A második lépcső, ami az előző szánalomkampány korrekciója, szintén egy egyszerű, semmiféle kreativitást és agyat igénylő módon, ennek a szégyenérzetnek a feloldása.

Olyan módon, hogy úgy állítják be a koldulásból összetarhált javakat, mint ha azt kemény fellépéssel, határozottsággal, tudással, felsőbbrendűséggel érték volna el (médiában a szupernő, a félkézzel20macsótelverőizzadtsunaszagú nő). Tulajdonképpen mint ha én tettetném, hogy sánta vagyok, ezért kapnék segítséget, meg meg mindenféle juttatást, aztán azzal menőznék, hogy nekem milyen egyszerűen megy a pénzkeresés. Ennyi, pont, semmi extra, semmi komoly, egyszerű mint egy tetőcserép. Aktívan itt csatlakoznék be az Ön mondanivalójába. Semmiféle szervezettségről, és tudatosságról nincs itt szó a (fe)ministák részéről, pusztán megértették azt a modellt, amit képesek még tán éppenhogy felfogni, hogy hiszti=ingyenminden. A ministák, ezzel a nők nagy része is olyan pozíciókba juthatnak, amit amúgy soha az életbe nem lettek volna képesek hasznos tettekkel elérni. Hacsak az nem például egy tó csapkodása egy bottal, hogy a fejbevert halat hazavihesse megenni.

Azért gondolom egyszerűnek, szervezetlennek, mindenféle stratégiától mentesnek, mert hát ők maguk sem hiszik el, hogy az elért dolgokhoz bármi közük lenne a hisztin kívül, mert folyamatosan győzelmet kiáltanak, erőszakot, és szánalmat sugároznak a tulajdonképpeni feléjük ételt tartó kéz tulajdonosa felé. Nem becsülik meg a helyzetüket, kultúrát rombolnak, züllesztenek, bemocskolnak. Csak azért nem jött még el a feminista (rém)álom, mert a nők tömeges elhelyezése hatással bíró pozíciókba gazdaságilag rohadtul nem kifizetődő, a világ még nem önfenntartó, ezért sincs minden nő vezetői pozícióban. Innen is látszik a külső segítség, az állandó incselkedésükből, erőszakosságukból. Túl ostoba egy ilyen brigád, lényegében túl hülyegyerek még ahhoz, hogy felfogja, hogy a gyerek hiába kap meg mindent a szülőtől, nélküle sehol se lenne.

A harmadik összetétel, amit tudjukki (akinek annyi neve volt már itt, ami vetekszik a legtöbb jelentésű szavunk (izé) terjedelmével is) próbált megakasztani, mindenfélével. Ez pedig a férfiak fogékonysága a női hisztire. Ha nem lennénk fogékonyak, akkor semmi sem lenne itt a minista valóságból. Szerintem sosem a nő dönt a társadalomban, soha, mindössze az engedélyezett pályán belül mozoghat. Ha a nők elleni erőszakot a férfiak holnaptól máglyahalállal akarnák ítélni, úgy lenne. Ha a nők akarnák ezt, az csak akkor lehetne, ha a férfiak akarnák így. A női hatalom és önállóság mértéke tehát egyenlő a férfi által átadott mennyiségről, és semmi több.

Tudom, hogy elég gyűlölködő stílusban írtam, próbáltam mindössze csak a szerintem objektív valósat megfogalmazni. Konkrétan a nőkkel nincsen bajom, addig, amíg nem válnak elkényeztetett gyerekké. Vannak rendesek is, akikért egy férfi élhet, és szívesen meg is halna, de a túlnyomó többség, ha nem is radikálisan, de ingyen akarja fenntartani magának a luxust, élni a fantáziavilágában, hogy ő egy kis királykisasszony, és aki ebben megakadályozza, illetve próbálja felébreszteni, azt rögtön kivégzik.

Üdv, Miklos

Hunn
Újságíró

Szia Miklós1.

Érdekes jelenségnek tartom, hogy mióta az ókori görögökre hajazó, demokratikus cserépszavazással kitiltottuk innen a csakszit, azóta sorra regisztrálnak újabb és újabb kommentelők, érdemi mondanivalóval…

Az általad fentebb írtakra reflektálva: a feministák – a hisztin kívül – alapvetően három érvvel érték el “történelmi győzelmeiket”… Természetesen a valóságban soha nem volt semmiféle néven nevezhető “összecsapás”, “küzdelem” a feminista nők és az “elnyomó patriarchátus” képviselői között…

A három fő érv, amivel anno a férfiakat megfogták, pedig kábé a következő volt: 1. öregedő édesanyátoknak kényelmesebb és nyugodtabb lesz a hátralévő élete, 2. a feleségetek/barátnőitek még az eddiginél is sokkal jobban fognak majd szeretni titeket ezért, és 3. a lányaitok és a lányunokáitok élete sokkal könnyebb, boldogabb és biztonságosabb lesz, és ezért nagyon-nagyon hálásak lesznek majd nektek, a férfiaknak – ha a feminista elképzelések teljesítésre kerülnek…

Az eredeti “nőelnyomás” mértékéről is ad némi tájékoztatást az a tudat, hogy kábé ez volt a feministák három legfőbb érve, amivel a legjobban hatni tudtak a “nőelnyomó patriarchákra”… Meg az is jellemző, hogy mit kaptunk valójában cserébe, mit kapunk cserébe nap mint nap…

Meske
Olvasó
Meske

Kedves Miklós,
kicsit letérő gondolatmenettel szeretnék reagálni, nem az Ön által megfogalmazott pontokra, inkább arra, hogyan tudnak ezek a pontok minden elrugaszkodottságuk ellenére mégis érvényre jutni a valóságban.
Ez nem szakmai okfejtés és elsősorban hazánk szempontjából nézném a dolgokat.
A rendszerváltást követően a politikai éra több olyan tekintetben is rossz döntést/változtatást hozott, mely a jelen helyzet kialakulásáért felelős: többek között olyan területekről vont el támogatást (emellett természetesen jelen volt a privatizáció is) illetve nehezítette meg a szakmai párbeszédet/ a szakma érvényesülését, mint az egészségügy, az oktatás, könnyűipar, vegyipar, élelmiszeripar stb…
Sok területről a férfi munkaerő lassan elszivárgott, lásd pl.: az oktatást, szociális ellátórendszert, stb. melyben így a szakmán túl óhatatlanul női szempontok is érvényre jutottak/fognak jutni.
Ez a helyzet, mely mára igen nagy kihívást jelent, már régen nem csak az érintett területek szakemberei számára, de az egész társadalomnak, a mai napig sincs érdemben a helyén kezelve. A létrejött feszültség pedig alkalmas arra, hogy további táptalajt adjon olyan szemléletmód létjogosultságát igazolandó, mint amilyen a feminizmus ma (többek között abból a “logikából” kiindulva, hogy azokat a döntéseket férfiak hozták- nem vezettek eredményre – tehát, ha nők is érdemben részt vesznek a döntéshozatalban – akár kvóta alapon – , akkor majd működőképesebb lesz.) Nyilván nem a nő-férfi mivolt jelenti a “problémát”, hanem a politikai viszony/állásfoglalás és személy(ek), kapcsolatok, viszonyok kontextusa.
Mivel ez a hangvétel már a legtöbb médiumot kellően átitatta (hagyják/támogatják), így mára nehezített lett objektív képet kialakítani a témával kapcsolatban illetve megvédeni az objektivitást.

A másik, lényeges szempont, hogy a feminizmusnak van tőkével rendelkező támogatottsága, mely tőke már nem kizárólagosan csak a női fogyasztói kultúrára épül. Így könnyeben tudnak olyan projekteket megvalósítani, mely diszkriminatív ugyan, viszont levesz némi terhet az állam “hiányos” költségvetési támogatásából/kötelezettségeiből (talán ezért is hagyják – gondolom), ugyanakkor ezáltal változásokat idéznek elő a társadalomban.

Konkrétan az Ön gondolatmenetére reagálva:

“Konkrétan a nőkkel nincsen bajom, addig, amíg nem válnak elkényeztetett gyerekké.”
Tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy ez esetben ki kényezteti el a nőket/ vagy ki hagyja, hogy elkényelmesedjenek?
Egyetértek Önnel abban, hogy a férfi feladata a határok kijelölése és a keretek megtartása (önmagának és főleg a nőnek). Azonban látva jelen helyzetet és a felnövekvő nemzedék “határokhoz” való hozzáállását (amit tévesen sokszor még “önmegvalósításnak” is gondolnak), mi kellene ahhoz, hogy ez a belső tartás, erő és irányítóképesség érdemben, felelősségteljesen és üdvösen meg tudjon mutatkozni?
Üdvözlettel.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Kedves Meske!

Nagyon köszönöm a válaszát!

Nos, az Ön által felvetett álláspontot emlékeim szerint már jó páran, jó párszor felhozták, levezették. Így én csak a következő módon tudnék reagálni az írására:

A hazai szemlélet szerintem túlságosan leegyszerűsíti a gondolatmenetet, a tények alakulását. Valóban voltak rossz döntések, és mindannyian a múltunk eredményei vagyunk. Magyarország annyira csekély mértékben szól bele a világ történéseibe, de mégis, valahogy ugyanazok a motívumok tűnnek fel mind a hazai, mind a nemzetközi oldalon is egyaránt. Szóval, lehet hogy a rossz döntésekkel lehetne magyarázni a kialakult helyzetet, de a mi helyzetünk valahogy a kulturális változás szempontjából teljesen fedi a nyugati, gazdagabb országok változásának alakulását. Az egészségügy, oktatás, HR, stb valóban nagymértékben elfeminizálódtak, illetve a nőket nagy erőkkel terelik jelenleg is a férfiak által irányított területekre. Ez nem csak hazánkban van, hanem úgy általában a fejlettebb országokban. Ezért sem tudok leragadni mindössze Magyarország történelmi múltjánál. Ami akkor volt, elmúlt, a technológia fejlődik. Ideiglenes megoldások mindig jól jöhetnek, kellenek is, de maradjanak csak ideiglenesek, mondjuk amint elmúlt a probléma.

Inkább egyfajta globálisan kiterjeszteni, ráerőltetni kívánt kultúra, irányítási rendszer törekvése érződik számomra. Egész egyszerűen azért nem terjedhetett el nálunk a feminizmus, mondjuk svéd, vagy francia szinten, mert nincs elég vagyonunk arra, hogy ezt fenntarthassuk. Nem unatkozunk annyira, nem engedhetjük meg ezt a hóbortot. Nincs pazarolni való pénzünk erre. Persze a különböző felzárkóztatási programok által elnyert támogatásokkal, fejlesztési juttatásokkal ezeket a kulturális kötelezvényeket is fel kell vállalni. Innentől számomra egyértelmű a külső, és nem pedig a belső, természetes alakulási mozgatórugója magának a feminizmus elterjedésének. A nagytőkések támogatják ezeket, nekik megéri, a nőknek is megéri, de valakinek ezt a rengeteg követelést teljesíteni kell. Lehet építkezni a fellegekig, de azért legyen építőanyag, plusz kivitelező is. Úgy gondolom, hogy a feministák mindössze csak az abszolút hatalomra törekednek, mögöttes, tényleges megteremtő, építő tartalom nélkül.
Csak annyi kell, hogy: ezt akarom, és legyen ez. Csinálja meg más nekem, ingyen, tapsolva. És rá se nézhet, miután megcsinálta nekem, és nem beszélhet róla, hogy ő csinálta meg, és nem én. Mert így lehet fenntartani egy látszatot. Csak az kevés, hogy valaki többet akar, mint amennyi jár. Mert amennyi jár, azért tettünk mindössze. Nem számít, hogy szerencse, bűnözés, vagy kemény tanulás által. Amink van, az kifejezi, hogy mennyire vagyunk alkalmasak a világ ránk gyakorolt folyamatainak kihasználására. Hogy kinek mi fér bele, szintén rajta múlik, de a kialakult eredmény ennek az alkalmasságnak csak bizonyos időterjedelmig kifejező mutatója.

A támogatás a feministák mögött meg a jó öreg, “segítsük a nőket” férfitermészetből fakad. Ez az itt sokat hangoztatott “béta” hozzáállásból következik (vagy inkább erre épül). Gazdasági részről pedig tulajdonképpen a kemény munka által megteremtett javak könnyű szerű kicsalása a cél, valami borzasztóan hatékony módon. Na ez már teljesen független a béta hozzáállástól, itt tényleg csak a színtiszta haszon a lényeg. Valahogy mindenki megkapja a “magáét”. A nagytőkés férfiak a hatalmat, pénzt, a nők a hatalom és felsőbbrendűség látszatát, míg a férfiak a nőjóléti ösztönük kielégítését.

Az “ők hozták a döntéseket, és nem vezettek eredményre” hozzáállás borzasztóan redukcionista. Eltekint a lényegtől, kiemel apró részeket, és felfújja. Attól, hogy valaki egyszer megbotlik, még nem jelenti azt, hogy nem tud járni. Illetve, a szűklátókörűséget és kapzsiságot az is mutatja, hogy meg sem említik azt az összes többi más döntést, amire konkrétan az egész modern világ felépült. A hibák akkor sem jogosítják fel a nőket arra, hogy most már önkéntesen át akarják venni a hatalmat (itt főleg a feminista beállítódottságúakra gondolok). Ha nem tetszik valakinek valami, egy másvalaki házában, akkor ne kritizálja, az már az általam említett összes negatív tulajdonság emberi megnyilvánulása. Ha nem tetszik, akkor menjen el, építsen magának. Mert ez így tulajdonképpen inkább egy”felépítettétek a házat, most már átvennénk” jelleget mutat. A kvóta ilyen térű felhasználása sem jogos szerintem. A férfiak és nők különböznek, mentálisan legalább annyira, mint testileg. Így például a hadseregben hogy lehetnek vezetők nők, mikor férfiak életéről van szó. Megmondóembernek könnyű lenni. Nő csak a hadsereg női részét irányíthassa, mert szerintem így jogos. Nincs vesztenivaló, nem az ő élete van veszélyben az ilyen vezetőnek.

Ilyen kapcsolat csak abban az esetben valósuljon meg, ha a kvótás résztvevők szimbiózisban élnek a többi személlyel, nem pedig mindössze kihisztizett jogok alapján, amik az “ellenfélnek” nevezett támogatók kárára megy.

Remélem érthetően fejtettem ki az álláspontomat, ha valami nem érthető, nagyon szívesen megfogalmazom másként. Nem az Ön, vagy bármelyik kedves olvasó hibája, mindössze rengeteg dolgom van, és a fáradtság is megvisel néha, így egyéni szociális problémám befolyásolhatja az írásom értelmezhetőségét.

Üdvözlettel, Miklós!

Meske
Olvasó
Meske

Kedves Miklós,
köszönöm a válaszát, értettem az álláspontját és a magam részéről tovább is gondoltam.
Valóban, gazdasági és kulturális szempontból ez egy jóval összetettebb történet, a külső hatásra/befolyásolásra sajnos számos olyan példa van, melyek még csak nem is rejtik véka alá törekvéseiket.

A támogatás a feministák mögött meg a jó öreg, “segítsük a nőket” férfitermészetből fakad.

Igen, ez benne van. Akad azonban más is, ezt osztanám meg. Az alábbi megjegyzéséből indultam ki:

„Egész egyszerűen azért nem terjedhetett el nálunk a feminizmus, mondjuk svéd, vagy francia szinten, mert nincs elég vagyonunk arra, hogy ezt fenntarthassuk. Nem unatkozunk annyira, nem engedhetjük meg ezt a hóbortot. Nincs pazarolni való pénzünk erre.”

Régen nálunk másabbak voltak az életkörülmények, ebből fakadóan nem voltak a problémákra kész megoldások – legalábbis az embereknek többet kellett gondolkodniuk (nyilván nem mindenki tette ezt).
Kevesebb egérút állt rendelkezésre (ezalatt értem azokat a szolgáltatásokat és lehetőségeket, amik – már – az alapvető emberi kompetenciákat is kiváltják: nők esetében pl.: főzés, varrás stb. bár többféle példát hozhatnék, itt nem is a tudás –az tanulható -, hanem az igény ritkulása/eltűnése aggasztó), ma már másra fordul a felszabadult idő.

Az ok-okozati összefüggések, a tett és annak következményeinek nem ismerése/fel nem vállalása.

Gyakran egyszerűbb/kényelmesebb nem cselekedni vagy nem gondolkodni (nem tudomást venni a dolgokról), a helyes helyett a könnyebb utat, a kisebb ellenállást választani és nem konfrontálódni:
mert van más, aki gondolkodik/”megoldja” a problémát
mert amit nem végez el/nem tesz meg, azt nem csinálhatja rosszul, ergo abban a hiszemben marad, hogy a mulasztásért neki nincs felelőssége
mert van “vesztenivalója”.

A jólét bizonyára katalizálhatja a folyamatokat. Azonban ahhoz, hogy egy nőközpontú szemléletmód gyökeret verjen/terjedjen, szükséges az, hogy a férfi átadja (önmagától vagy „hiszti” hatására) a döntési pozícióját és az irányítást (ráhatást) az események felett – többek között a fentiek okán – rábízza a nőre vagy bizonytalansága/befolyásolhatósága/kényszer okán enged a „meggyőzésnek” (Kit mivel lehet meggyőzni…).

És van az Ön által említett túlsó oldal, aki mindezt meglovagolja:

„Na ez már teljesen független a béta hozzáállástól, itt tényleg csak a színtiszta haszon a lényeg. Valahogy mindenki megkapja a “magáét”.”

Mindegy milyen áron, de menjen az a szekér (Aki maradt, az húzza – de mi az irány?):
https://www.youtube.com/watch?v=oimRW1p7npU

A kérdés az, mi kell ahhoz ( mi a forrás és a motiváció), hogy a férfiakban a belső tartás, erő és irányítóképesség érdemben, felelősségteljesen és üdvösen meg tudjon mutatkozni az eltérítő/ellentétes hatások és törekvések ellenére is (és ez hogy nyilvánul meg a gyakorlatban)?

May the force be with you.

Üdvözlettel

hunbagira
Újságíró
Reszet Elek
Újságíró

A lábasfejűek osztályába.

Hunn
Újságíró

Én azt mondom, hunbagira, hogy ha utánaszámolunk, mostanra már vannak olyan fiatal felnőttek, akik születésüktől fogva a kultúrmarxista párhuzamos álvalóságot kapták a tömegmédián keresztül. Akik már a genderideológián nőttek fel és nevelkedtek, akiknek a fejében már ez az úgynevezett “valóság”! Ez is már ennek az eredménye lehet szerintem! Ezért baszottul veszélyes az, amit a gyerekekkel művelnek a kultúrmarxisták!

hunbagira
Újságíró

És a jelenségről? A kígyó megint a farkába harapott..stb

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, egyértelmű, hogy a jelen idők feminista aktivistái mindenkinek ártanak, férfiaknak , nőknek egyaránt. Kicsit olyan, mintha direkt ki akarnának szúrni kb mindenkivel. Vagy olyan mélységesen hisznek benne , hogy nem látják a fától az erdőt és hogy mi az a pont, amin még nekik sem lenne szabad túllépni. Vagy tudják , hogy ez már nagyon gáz, de képtelenek bevallani , hogy nem ezt akartuk, kiszabadult a szellem és nem lehet már megregulázni . Szerintem kb mindhárom opció létezik , kinél mi.

hunbagira
Újságíró

Jó, csak, ha ez a jelenség tömeges lesz, akkor pont a női sportnak “kampó” (hogy egy klasszikust idézzek)

hunbagira
Újságíró

Egy újabb (érdemes megnézni a youtubeon milyen “mészárlást” visz végbe a védők között)
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7811843/Transgender-AFL-player-vents-fury-kicked-Australias-womens-handball-team.html

tomgal
Olvasó
tomgal

Hát ez az! Ezt minden szinten ( egyetemi-olimpia) tiltani kéne, mert így az lesz a vége, hogy transzgender kézi, kosár csapatok, úszók ( bár ugye ilyesmi már volt anno az NDK-ás úszónők esetében, hogy a sok adagolt férfi hormon miatt később visszafordíthatatlan folyamat ment végbe) stb fognak csak sportolni. Mindenki kizárólag születési nemében szerepelhessen ! Aki nemet akar váltani, az így járt. Van ilyen , ki nem szarja le a kis lelküket!

hunbagira
Újságíró

Csak az NDK-s (mások is nyomták, csak nem annyira durván) “kokszos” nők mégis csak nők voltak, női csontozattal. Ez az “aprócska” különbség.
Amúgy a feministák kussolása ebben a témában -IS- vicces. És itt derül ki, hogy dehogy a nők vélt vagy (esetleg) valós sérelmeinek képviselete a céljuk, hanem a fehér társadalom szétrohasztása.

Deadpool
Újságíró

Szerintem itt felesleges bármifajta tudatosságot feltételezni. Ahhoz némi előrelátásra lenne szükség. :)

common man
Olvasó
common man

Akik pénzelik azokban lehet tudatosság.Előrelátás akár hosszabb időre is.

Deadpool
Újságíró

Tehát, valakik (a tudjukkik) előállatak a genderideológiával, hogy aztán mások kispapukat találva rajta visszaéljének vele, ezzel járatva le a genderistákat és a tudjukkiket… Szerinted ezt valaki így tervezte meg előre? :)

common man
Olvasó
common man

Ezt magadtól kérdezd .Ezt te állítod.Én ezt amúgy tiszteletben tartom.

Deadpool
Újságíró

Miért magamtól kérdezzem? Nem én feltételezek itt tudatosságot, te célozgatsz rá. Én csak a szokásos önzést látom, valakik megint hatalmat/megélhetést/ingyenélést akartak facsarni abból hogy a jónépet egymás ellen hergelik, játszák ki. Ami, mint minden eddigi -izmus, menetrendszerűen megbukott a puding próbáján. A tudatosság itt legfeljebb addig terjed, hogy “én kérem a hatalmat”.

ulomenen
Olvasó

Megbukott a turizmus, eladó egy pár 43-as túrabakancs… :D :D

ulomenen
Olvasó

Volt egy ilyen “gendernő” korábban, ketrecharcban. Az ellenfél csajt koponyatöréssel meg hasonlókkal vitték kórházba…

hunbagira
Újságíró

Abba is beengedték őket?! Az tényleg beteg, nagyon..

Balton
Olvasó
Balton

Ott egy kicsit más volt a helyzet, mert egy zömmel női külső jegyekkel rendelkező (nevezhetjük nőnek) indult az MMA-ban. Aminek köszönhetően, a címmérkőzésen már az aktuális bajnőknővel szemben nettóban alulmaradt, majdnem esélytelen volt.
A két linkelt cikkben meg két hogyismondjam férfias külső szemilyiségjegyekkel, rendelkező “nő” indul el női számokban. Itt aztán lehetsz te akármilyen menő atlétanő vagy sprotolónő, be se tudsz kanyarodni a célvonalba, amikor ezek már isszák a pezsgőt a dobogó tetején…
szerk: megjelent egy újabb irány a transzgender-sportolóknál, olyanok akinek a “nemváltása” mögött már direkt sport célzati irányok vannak.
Sajnos a Biben-adminisztráció egyik első lépése volt, hogy visszavonta a korábbi Trump-adminisztrációs tiltást arról hogy transzgender sprotolók indulhassanak a női nemzeti szövetségek versenyein.

Balton
Olvasó
Balton

Itt lehet nézegetni az új trendet.
comment image

caudino
Olvasó
caudino

“Természetesen a feministák tapsvihara mellett.” – zárul a cikk.

Szerintem ez ennél árnyaltabb, legalábbis olvastam, hallottam megrendült feministákról.
Feminista nő, aki otthagyta a “mozgalmat”, mert nem tetszett neki, hogy férfiak bemehetnek a női mosdóba (female safe space-t emlegetett).
Más feminista arról irt, hogy a gender mozgalom lényegében azt kérdőjelezi meg, hogy létezik biológiai nő.
Aki a harry potter könyveket irta, az a nő, pedig eléggé feminista, szóval arra is rászálltak a gender-esek, pár éve volt téma.

És én ennek örülök – a feminizmus nonszensz őrületét mintha kezdené meghaladni egy még nagyobb nonszensz baromság.

Ami a sportot illeti, ott engem zavart, amikor egyenlő zsét (úgy értem, annyit, amennyit a férfiak kapnak) követelt a serena williams meg az amerikai női foci válogatott. Alapvetően, bár ez nem túl PC, úgy érzem, hogy a női sport eleve hülyeség. Kicsit olyan, mint a para-sport. Szerintem legyen szimplán csak sport – ki a legerősebb, leggyorsabb, stb. Ha férfi, férfi, ha nő, nő. Ha igy működne a sport, szegény ce-ce telfer sem folyamodott volna hormon kezeléshez. :P

tomgal
Olvasó
tomgal

Kedves Zoltán !

Én nagyon tisztellek és azt is tudom , hogy miken mentél keresztül , hogy mennyire fájdalmas tapasztalások vannak mögötted, de kénytelen vagyok némi kritikával, inkább “józanság irányába terelgetéssel“ élni.

Amivel egyetértek : Jónap írása a Nők Lapjában valóban tartalmaz konkrétan hülyeségeket , inkább a feminista aktivisták állandóan sulykolt hazugságainak gyümölcsét, saját tapasztalataim alapján ezen a téren érték el a legnagyobb eredményt, az általános hülyítéssel, miszerint a nők ugyanazon munkáért kevesebb bért kapnak .
Tény, hogy összességében a nők összkeresete kevesebb, mint a férfiaké ( szerintem kb minden országban , nyilván eltérő mértékben ).
Ez abból adódik , hogy a nők hajlamosabbak az alacsonyabb bérezésű munkákat elvállalni, ami adódhat szakképzettség hiányából, kényelemből, a család napirendjéhez jobban passzoló beosztásból , érdeklődési körből, vagy fizikai teljesítő képességből, részmunkaidőből stb.
Viszont sehol, de sehol ( mutasson rá példát aki ezt állítja) nincs olyan, ahol bérsávok, előre meghirdetett fizetés van , hogy ugyanazon munkáért, ugyanannyi ideje ott dolgozó ( ugyanazon végzettséggel) rendelkező nemi alapon többet, vagy kevesebbet kapna.
Talán nagyobb multiknál, vagy magán szektorban, ahol nem bérsáv van, de ott is inkább magasabb pozíciókban lehet különbség , pláne ahol neked mint jelentkezőnek kell a fizetési igényedet megjelölni, de a munkahelyek túlnyomó többségében ilyen nincs ( egészségügy, oktatás, rendvédelem, közlekedés , élelmiszeripar, betanított munkák , ügyfélszolgálat stb)

A Nők40-ről rengetegszer beszéltünk, megállapítottuk , hogy nemi alapon diszkriminatív és igazságtalan ( és elemeztük korábban, hogy miért éri meg az államnak mégis fenntartani ezt).

Kis korrekció, szja mentesség 4 gyerek után jár ( 3 után még csak tervezik), de ez azért a családoknak kedvez, nem kizárólag a nőknek és mivel a nőket kell “ rávenni” hogy szüljenek , ezért őket motiválják( hátha ez is egy kis lökést ad, hogy bevállalják a negyediket ,vagy majd 3-at). Általában nem az apa dönt-nincs egyenlő szavazata inkább így fogalmaznék ( sajnos nincs abban a pozícióban ), hogy megszületik-nem születik az a 3-4. gyerek.

Ezt írod a cikked végén:

“ Vass Virág, aki nem régen vette át a Nők Lapja főszerkesztését, fél éve egy cikkében még azt írta, hogy van benne szeretet a férfiak felé. Magyarul remélhetjük, hogy novemberben, a Férfihónapban (November mozgalom és Nemzetközi Férfinap ideje) rendszeresen fognak férfiak problémáival foglalkozni? Hogy támogató cikkek is, és nem csak kritikus hangvételűek fognak születni a férfiakról?
Mert egyelőre csak női önimádatra futotta.“

Nem védeni akarom foggal-körömmel, de a női magazinok közül messze a Nők Lapja hozza le még viszonylag a legtöbb férfiakat támogató és elismerő cikket!

Minden éven megemlékeznek az Apák napjáról és a Férfinapról. Foglalkoznak bizony férfi egészségügyi-lelki gondokkal. ( itt jegyzem meg, hogy a legtöbb esetben-ezt már többen itt az oldalon is megerősítették- maguk a férfiak tehetnek róla, hogy bizony nem hajlandóak szűrővizsgálatokra járni, vagy csak akkor mennek, amikor már késő, több a dohányzó és alkoholista férfi , kb egy éve csokorba lett szedve, hogy ugyanannyi államilag támogatott vizsgálat és szűrés létezik férfiak, mint nők számára , az hogy ki él vele , már egyéni döntés kérdése)

Igen, becsúszik olykor egy-egy feministább hangvételű cikk, de könyörgöm ez Nők Lapja ! Tényleg egy nőknek szóló laptól várod, hogy RENDSZERESEN foglalkozzanak férfi problémákkal? Kb mintha én azt várnám , hogy a Players , vagy a Férfiakkubja , vagy akár a Férfi Hang rendszeresen női témákat, problémákat feszegessen! Az, hogy időnként igenis legyenek cikkek, támogató írások jogos és elvárható ( vannak , lásd lentebb, csak ez nem tűnik fel , a “jó dolog “sosem hír) , de hogy folyamatosan ?!

“ A Nők Lapja elsősorban nőknek szóló hetilap, melynek első száma 1949. október 20-ánjelent meg. A nőket hagyományosan érdeklő témákat dolgozza fel.“

https://hu.wikipedia.org/wiki/N%C5%91k_Lapja

És íme a férfiakkal “nem “foglalkozó Nők Lapja:

https://www.noklapja.hu/cimke/nemzetkozi-ferfinap/

https://www.noklapja.hu/fontos/2020/06/21/unnepeljuk-az-apakat/

https://www.noklapja.hu/ajanlo/2017/11/15/hangolodj-rank-foszerepben-a-ferfiak-a-legujabb-nok-lapjaban/

https://www.noklapja.hu/hetilap/2021/01/20/nok-lapja-tema-szinglihelyzet-magyarorszagon/
( férfiak helyzetét vizsgálja legfőképp)

https://www.noklapja.hu/cimke/ferfiak-erzelmei/

https://www.noklapja.hu/cimke/ferfi-szemszog/

https://www.noklapja.hu/cimke/bedo-imre/

http://ferfiakklubja.hu/rolunk/mediamegjelenesek/van_ertelme_erosnek_lenni_nok_lapja

Szóval kérlek Zoltán , ne csak a rosszat vedd észre, de a jót is !

caudino
Olvasó
caudino

“ahol neked mint jelentkezőnek kell a fizetési igényedet megjelölni”

Csak ehhez a már-már mellékszálhoz szeretnék hozzászólni. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a bérkülönbségben ez is benne van. Szóval bérigényt kell mondani egy csomó helyen. Persze vannak fizetési sávok, de gondolom kisebbet mondani lehet, mint ahova a cég sorolna :) Alap női óvatosság, (férfiakénál) kisebb kockázat-vállalási hajlam miatt gondolom sok nő kisebb összeget mond, megkapja az állást, aztán puffog, hogy a férfi kolléga biztos többet kap. (Nem a mérnök férfit meg a kávéfőző nőt vetem össze, hanem mondjuk 2 mérnököt.) És szerintem ez nem fair! Az nem a férfi hibája, ha a nő túl óvatos volt, vagy alul-értékelte magát.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ebben igazad van, valóban nem fair, nem a férfiak tehetnek róla, hanem a cég. Én egyébként ( erről már korábban is volt szó) alapból azt nem tartom fair-nek , hogy a jelentkezőnek magának kell adott esetben fizetést megjelölni . Miért nem lehet minden beosztásnak megadni legkésőbb a személyes interjú során a bérét ?
Ez senkinek ( max a cégnek jó), a férfiaknak azért nem, mert adott pozícióra lehet azért nem őt veszik fel, mert a nő kevesebbet mondott, a nőnek azért nem , mert így valóban kereshet kevesebbet akár mint egy tőle képzetlenebb , vagy ugyanolyan képzettségű azonos munkát végző férfi-vagy akár nő. Tehát nem arra kötelezném a cégeket hogy mennyit kell fizetniük ( nyilván nem is lehet a bérminimumot leszámítva), hanem hogy közölni kell a jelöltekkel mennyi az annyi.

Zoom
Olvasó
Zoom

Vivi, ez nyugaton multiknàl a következőkèppen működik:
1. Van egy bèrsàv minden munkakörre, mindenki tudja kb mennyi (10-20%-os különbsèg van a minimum ès maximum elèrhető bèr közt).
2. Kivàlasztjàk a potenciàlis jelölteket az interjùra, majd mindenkivel előre egyeztetik a bèrigènyèt, hogy beleesik-e az adott sàvba.
3. Ha beleesik, mehet interjùra, többet bèrigèny a kivàlasztàsi folyamatnàl nem kerül szòba.
4. Ha megkapja emberünk a melòt, akkor a szerződès kiküldèse előtt van mèg lehetősèg kicsit fentebb nyomni a bèrigènyt. Egy pròbàt megèr, a munka màr biztosan a jelöltè.

Ebben a rendszerben senki nem tud alàìgèrni senkinek, az egyetlen, ami szàmìt, hogy van-e az adott emberre budget, vagy nincs.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nálunk nem tudom , hogy így működik e, attól tartok nem. De soha nem is voltam ilyen helyzetben szerencsére.

Zoom
Olvasó
Zoom

Annyibòl lènyeges megèrteni ezt a rendszert, mert a vèlemènyvezèr femik, àltalàban ezekre a cègekre gondolnak gender paygap kapcsàn. Itt lehet a legtöbbet keresni, az alkalmazotti rèteg felső rètege itt összpontosul egzisztenciàlis szempontbòl. Az összes màs tìpusù munkahely szàmukra làthatatlan, csak akkor veszik figyelembe, ha az össz nők àltal keresett fizura hivatkoznak a fèrfiakkal szemben.

A màsik lènyeges kèrdès ezeknèl a cègeknèl az alap fizetèsen tùl, hogy mennyi a bònusz. Ez azèrt èrdekes, mert az azonos munkakörben dolgozòk bònusza közt elèg nagy különbsègek lehetnek. Ez pedig àltalàban nem csak objektìv mèrcèk alapjàn hatàrozzàk meg.

Nàlunk is vannak nagyobb külföldi cègek, amik ìgy működnek, szintèn a top helyek fizu szempontjàbòl. Persze van ezeknèl egy kis magyaros turpissàg olykor, de kb tartjàk ezt a mintàt. Szerintem ez nem rossz rendszer alapjaiban, hatèkony ès transzparens, a felek nem vesztegetik egymàs idejèt feleslegesen.

Főttkrumpli
Olvasó
Főttkrumpli

Az a baj, hogy a médiában a fősordrású kommunikáció annyira sűrűn ismétli ezeket a témákat kész tényként és evidenciaként, hogy a nagy többség fejében ezekkel az állításokkal szemben a kétség szikrája sem merül fel.

Legújabb a témában, index főoldalas hír. Tele olyan állításokkal, amik minimum vitathatóak, de kész tényként vannak tálalva. Emellett az egész cikket áthatja egy olyan világ és történelemszemlélet, ami nagyon torz és egyoldalú gondolkodást sejtet.

https://index.hu/kultur/2021/02/01/a-nok-elismerese-nem-ferfigyulolet/

karika
Olvasó
karika

„Ha nem a saját életedet éled, akkor bárkinek az elvesztésébe belehalhatsz”

https://www.youtube.com/watch?v=XKBTBlGpgo8

https://www.youtube.com/watch?v=x8YRPUMX068

Blackur
Olvasó
Blackur
Horvath Anton
Olvasó
Blackur
Olvasó
Blackur

Ilyenkor osztom a fecén az FH s cikkeket válaszul, írtam a liba oldalára is de vagy röhögő jelet vagy tiltást kapok :)

Blackur
Olvasó
Blackur

Természetesen aki írta ezt a csodaesszét Budai Lotti tiltott az oldaláról s törölte a bejegyzést miután kapott pár FH s cikket.

Horvath Anton
Olvasó

Nem számít. Mennyi idős lehet ez a bölcs asszony, 25éves? Had szokja még.

hunbagira
Újságíró

Szokásos női hozzáállás a szólásszabadsághoz(is). Komolyan, ha egyszer bevezethetnék a teljes matriarchátust az olyan diktatúra lenne, amilyet a legdepressziósabb disztópia író sem tudna elképzelni

Blackur
Olvasó
Blackur

Így van, ezzel is bizonyította mit gondol az egyenlőségről.

Blackur
Olvasó
Blackur

Bocs az off ért ezt látnotok kell, egy mondat különösen kiakasztott : A nő egész teste erogén zóna, a férfinak csak egy bizonyos pontja…. no comment a cikk
https://kepmas.hu/hu/a-szex-nem-fejben-dol-el-kulonben-minden-intelligens-ember-szuper-szereto-lenne-dr-rusz-edit

common man
Olvasó
common man

Néhány hülyeségen kívül van igazságtartalma is az írásnak.Én még ezt az öreglányt is megbasznám.Igaz ,hogy most sörözök…A szexológusok ,hogyan basznak?Elengedik magukat vagy tanulmányoznak végig?
Mi van ha kettő egymással csinálja?

georg1945
Olvasó
georg1945

Ideális helyzetben és a nők megelégedettségére a nő a férfi tulajdona (“Az uram”).
De sajnos nem minden férfi képes tulajdonos lenni. Ezeket aztán jól kihasználják a nők, aztán meg panaszkodnak ezek a férfiak.
Ez mindig így volt. Sok férfi csak a házasságban (kényszerített vagy szerelmi) tanul meg olyan tulajdonos lenni, ahol a legfontosabb tulajdona a felesége, a nő.
Bizony lelki, szellemi és fizikai szempontból is meg kell felelnie annak a férfinak, aki ilyen tulajdonos akar lenni.
Csak az igazi férfiak jó tulajdonosok és annak legönzetlenebb tulajdona, a felesége lesz a legjobb társa az életben.
Egy igazi férfinak vannak értékei, amit a tulajdona szeret értékelni benne.
Okosság, türelem, önzetlenség, bizalom, szeretet, határozottság és nem makacsság, önzés és kegyetlenkedés.
Az igazi férfi képes áttekinteni minden adott helyzetét és annak megfelelően cselekedik.
Ilyen férfiak nemigen vannak itt a fórumon. Máshol vannak.
Nem, nem a kocsmában.
Okos ember nem kocsmázik rendszerszerűen, nem.
A nevelhetetlen asszony, amit hozott magával, a férfi pokla. Jobb minél hamarabb elválni az olyan fúriától.
Sajnos ma már egyre több a “hercegnő”, “királylány” akikkel nem tud egy értelmes férfi mit kezdeni, de ne feledjük , hogy abból a kislányból pont egy férfi csinált “hercegnőt” vagy még rosszabb “királylányt” vagy kutyás hölgyet – aki esetleg most az após. Vigyázzunk férfitársaim, mert könnyen megjárhatjuk a jövendő vagy netán a jelen “tulajdonunkkal” !

common man
Olvasó
common man

Okosság, türelem, önzetlenség, bizalom, szeretet, határozottság és nem makacsság, önzés és kegyetlenkedés.

Ezt itt kiemelem nehogy valaki elsikoljon fölötte.

tomgal
Olvasó
tomgal

Na, ha ezek megvannak, akkor tud egy férfi úgy dominálni, hogy a nö észre sem veszi és önként, dalolva …( és még magában is “ uramnak “ hívja :))

Persze igazi, normális nökröl van szó ( és nem a pár százaléknyi hübrosztifíliásról) ) és a férfi sem papucs, hisz okos és határozott.

Zoom
Olvasó
Zoom

Megint sikerült körbeìrnunk a pàrkapcsolatra alkalmas alfàkat, akiket a nők önkènt ès dalolva követnek. :)
Èrtük mèg a hercegnők ès kiràlylànyok is megtanulnak viselkedni ès összekapjàk magukat, emiatt nem kell aggòdnia egy fèrfinak addig, amìg a nő szemèben megmarad “jò alfànak”, “erős bètànak”. Ki minek nevezi ezt a fèrfi kategòriàt RP terminologiàban.