George Herceg
49 megosztás

Nő – gyerek – karrier

Minap az indexen érdekes interjú jelent meg Heal Edinával az Egyenlítő Alapítvány vezetőjével. A beszélgetést ezen a webcímen olvashatjátok el eredeti formájában. A felvezetett témák a női problémák szokásos felsorolása volt: Több nő végez a felsőoktatásban, mégis kevés a nagyvállalatoknál a felsővezető nő (17%), a nők kevesebbet keresnek, mint a férfiak, a 3 éves GYES megtöri a nő karrierjét, rossz az anyának, rossz az apának, rossz a gyereknek, a férfiak jobban érvényesüknek a céges világban, mert összetartanak, stb…

Az interjú olvasása közben végig azt éreztem, hogy a felsorolt problémák valósak ugyan, de nem abban a kontextusban, ahogy beszéltek róla. Mivel általánosságban a nőkről volt szó, úgy éreztem egy homogén masszának tekintik az összes hazai nőt, akiknek ugyanaz és ugyanúgy fáj, ha a női esélyegyenlőségről van szó. Vegyük a női karrierproblémákat. Heal Edina nem tartja jónak a 3 éves GYES-t, mert mint mondta:

”Az, hogy három évig otthon maradnak a gyerekkel, sok esetben kicsinálja a nőket. Valami őrült propaganda, hiedelem folytán elhisszük, hogy csak az a jó anya, aki évekig összenőve otthon marad a gyerekével. A magyar gyakorlat egyfelől világviszonylatban is példátlan, másfelől a történelem folyamán sem volt jellemző. Sehol. Gondoljunk csak a nemes asszonyokra, a legnagyobb természetességgel adták oda a szoptatós dajkáknak, nevelőnőknek a gyerekeiket.

Vagy gondoljunk a mai napig természetben élő törzsekre, ahol a szülés után azonnal tovább dolgozik az anya, a gyerekre az egész törzs vigyáz, gondozza közösen. Arról nem is beszélve, hogy két gyerek és hat év otthonlét után, mire visszamész dolgozni 36 évesen, addigra már a karriered egy jóval magasabb pontján kellene lenned, ha egyáltalán visszavesznek. Miközben ez már rég nem az az iparág, ahonnan távoztál, már rég nem értesz hozzá. Keveseknek sikerül, a vezető pozíciókban lévő anyák nagy része nem használja ki a három évet.”

Na, most a nemesasszonyokat és a természeti népeket példának hozni, mikor a társadalmak elenyésző kisebbségét alkották nem igazán meggyőző érv. A felső osztályoknak most sem probléma „kiszervezni a gyereknevelést” a karrier érdekében. Ugyanakkor nem hiszem, hogy a nők többségét alkotó Tesco pénztáros Marcsi úgy gondol a 3 év GYES-re, hogy az őt visszaveti a nem létező karrierjében és inkább lemondana a babázásról, csakhogy nettó 120 ezerért gyorsan visszamehessen a pénztárgép mögé. A felvetett probléma kifejezetten a középosztálybeli nők gondja, akik nem elég gazdagok, hogy állandó gyerekfelvigyázót alkalmazzanak, viszont a munkájukban számít, ha kiesnek 3 évre. A probléma tehát valós, csak a nők egy kis részére igaz. Az viszont gyomorforgató, hogy ezt a helyzetet Heal Edina szerint a férfiak kihasználják: „Hány olyan családot ismerünk, ahol visszaélve a helyzettel apuka azt gondolja, hogy ő akkor megy haza, amikor akar, anyuka otthon úgyis mindent ellát? Tényleg annyira jól működő példa, mutogatni való családmodell ez?” Biztos van ilyen is, csak tegyük mellé azt, hogy hány férfi gürcöl rossz munkakörülmények között, rossz fizetésért, hogy anyuka nyugodtan babázhasson.

A javasolt svéd modell adaptálása a hazai viszonyokra abban az esetben lehetséges, ha a svéd életszínvonalat is sikerülne adaptálni. Ha a férfiak kevesebb munkával, kevesebb stresszel, rugalmasabb munkaidővel és más hozzáállású munkaadókkal tudnák eltartani a családjukat, többségük szívesebben szállna be jobban a gyereknevelésbe és a háztartásba. Ha a nőket akarjuk segíteni a család és a karrier egyensúlyának megtalálásában, az csak úgy fog működni, hogy a férfiakat is segítjük, aztán a párok majd eldöntik egymás között, ki milyen területen mennyit tud és akar vállalni. A lényeg, hogy a lehetőség legyen adott.

Aztán ott van a cégen belüli érvényesülés kérdése. Megint úgy van bemutatva a társdalom, mintha itt mindenki multinál dolgozna iroda munkán és nem lennének nők, akik egyéni vállalkozók, közalkalmazottak, fizikai dolgozók, cégtulajdonosok, szellemi szabad foglalkozásúak. Az viszont megmosolyogtató, hogy a nők érvényesülését többek között az is akadályozza, hogy a férfiak elhívják a főnököt focizni, ahol elmondhatják az ötleteiket. Így pedig jobban érvényesülnek. A nők ezt nem teszik. Akkor kérdem én, ez miért a férfiak hibája? A nők egy részét szerintem nem kell félteni, ha a vezetőhöz dörgölőzésről van szó, az, hogy ilyenkor nem szakmai kérdések kerülnek előtérbe általában az már egy másik kérdés.

Előkerül természetesen a nők kevesebbet keresnek toposz is, bár itt kellemes csalódás ért, amikor egyedüli okként nem az elnyomó férfi patriarchátus lett megnevezve, hanem az, hogy a nők általában alulértékelik magukat és kevésbé  sikeresek a bértárgyalásokon. Én ehhez még hozzátenném, hogy más munkahely választási stratégiát alkalmaznak a nők, mint a férfiak. Számukra más dolgok fontosak, amikor eldöntik, hogy elfogadnak egy adott pozíciót. Kivételek persze vannak, mindkét oldalon.

Az interjú tanulságos volt, számomra érdekes volt, hogy ugyanazokat a kérdéseket mennyire másképpen látom, de elgondolkodtató az is, hogy egy férfi oldalú megközelítésben is be lehetne mutatni a vélt vagy valós társadalmi igazságtalanságokat.

Post Author: George Herceg

George Herceg
Amerika felfedezése után pontosan 484 évvel születtem meg a New Yorktól légvonalban 7043 km-re fekvő Budapesten. Apám tervezőként szennyvíztisztítókon dolgozott, míg Anyám Apámon, így 7 hónappal később egy februári napon egy szülészorvosnak sürgős esethez kellett sietnie. Kapcsolataim a nőkkel már ekkor megkezdődtek. Először Anyámmal érintkeztem, majd a nővéremet is megismertem aminek gyermekkoromra jelentős hatása volt. Felnövekedvén iskolákba és lányok után jártam. Később megtettem az első lépést a válás felé: megnősültem, ami után 5 évvel szabad lettem. Jelenleg a világegyetem két nagy kérdésével, az őskáosszal és a női lélek működésével foglalkozom.
f Facebook
49 megosztás


161
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
17 Egyéni hozzászólás
144 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
34 Hozzászólások szerzői
Miklos1****MeskeAdminBalton Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Horvath Anton
Olvasó

Az Indexen már folyamatosan csak ilyen feminista szarságokat olvasni, azt hiszem itt az ideje hanyagolnom ezen “hírportál” látogatását.

Toplak Zoltán
Újságíró

Nagyon jó cikk, gratulálok, George!

Adam Bogomolov
Újságíró

Ha elhinném egy pillanatra a feminista lózungokat, akkor a középkorban sok-sok nemesember élt, meg elvétve 1-1 nemesasszony. A társadalom többi része cselédlányokból, meg zsellér-jobbágy asszonyokból állt. Később meg, amikor jött az iparosodás, csak a nők dolgoztak kemény munkában, hiszen a férfiak mind egy szálig gyárigazgatók voltak. Ma is ez van, hiszen minden férfi igazgató, milliókat visz haza (meg körmöt reszel, kávét főz, aktákat tologat, stb.), mert a nők közben robotolnak a melóhelyen, előteremtik a GDP-t (ők azok akik építik a házakat, elviszik a szemetet, megjavítják a villamos vezetékeket, üzemeltetik az erőműveket, stb.).

Mára már azt is elmondták nekünk, hogy az első világháborúban nem a lövészárokban megdögleni volt a rossz, hanem otthon várni az étel fejadagot! Mert éhezni a lőszergyárban és várni haza a férjet sokkal rosszabb volt, mint kidöntött belekkel vonaglani két sárral-hullákkal borított bombatölcsér között…

Bocsánat, elragadott a hév.

Amit viszont kiemelnék, hogy minden feminista ajnározza a kommunális nevelést, társadalmat, életvitelt. Sokan közülük a bennszülöttekre mutogatnak, mert az ő életvitelük picit hasonlít a kommunizmusra. Vagy csak én látok a kettő között párhuzamot? ? ?

A cikk meg nagyon bejött, egyetértek a konklúziókkal is!
:-]

Horvath Anton
Olvasó

Én már ezen túlestem az eredeti cikk olvasásakor. Személy szerint nem csak a hazai médiákból informálódok, ezért elmondhatom hogy például az a svéd modell (csak egy a feminista lózungok közül) az olyan mint egy új laboratóriumi felfedezés. Ott a laboratóriumi körülmények között működik, a való életben viszont életképtelen. Ezeket a tudósok rendszerint kénytelenek elvetni, bármilyen szuper ötletnek is tűnik. Számtalanszor bizonyított tény, hogy amikor a férfi marad otthon a gyerekekkel, akkor az megszűnik férfinak lenni a nő szemében, már csak azért is mert evolúciós szempontból a férfi szerep homlokegyenest más, tehát ezzel megtagadja az illető saját férfiasságát, és a nő akaratát helyezi fölé. Persze hogy teljesen logikusan hangzik, hogy ha a nő keres többet, akkor ő menjen vissza dolgozni, de mint írtam így a férfi már nem lesz vonzó számára egy idő után, szintén evolúciós okokból. Ekkor minden más férfi maszkulinabb lesz a férjénél, főleg az adott periódusban majd, az otthoni szex megszűnik. Egyenes út a váláshoz, ahol az emberünk aztán áll mint a kivert fasz, mert nem érti mi van vele, mit csinált rosszul, ő mindent a család és a gyerekek érdekében tett. Ez persze ott kezdődik, hogy rossz nőnek csinált gyereket, de ez már egy másik téma. Lényeg hogy például a svédek és még ahol ezt kipróbálták eddig köszönik szépen, de nem kérnek belőle. Kisregényt lehetne írni már a tapasztalatok alapján az eredeti cikkben felsorolt összes feminista lózungra.

György Károly Tóth
Olvasó

Túl azon, hogy adja magát a kérdés, hogy nevezett Heal Edina egyébként mikor látott ipari munkahelyet, iparágat, és picsogáson kívül mikor csinált életében bármit is, szükséges megjegyezni, hogy Magyarországon nem azért van hároméves GYES, hogy bárkit is elnyomjanak, hanem elsősorban azért, mert sok más családpárti intézkedés mellett az állam kézzel-lábbal igyekszik a népességfogyást megakadályozni. Az, hogy megy a virnyákolás azon – részükről – hogy jaj, hát de mégis ezt hogy kellene, kicsit ahhoz hasonlítható, miközben ég a ház, valaki azon vekeng, hogy milyen színű tapétára lenne szüksége. Öcsém, semmilyenre, ha leég a házad.
Nem tudom felfogni ép ésszel, hogy elvarázsolték mit nem képesek azon a rendkívül egyszerű képtelen megérteni, hogy az a társadalom, amely kihal, ahol nem születnek gyerekek, ahol a nők nem szülnek és nem nevelnek gyereket, annak totálisan mindegy, hogy mennyire progresszív, igazságos és haladó, mert csakis egy irányba halad: a megsemmisülés irányába. Ahol nincs gyerek, nyolcvan év múlva semmi sem lesz, és a “probléma” önmagától megszűnik. Mindig ugyanarra a következtetésre kell, hogy jussunk: ennyire ostoba és korlátolt valaki egész egyszerűen nem lehet. Ezek festik magukat.

Zoom
Olvasó
Zoom

A GYES-t èpp a gyerekszàm csökkenès miatt kritizàljàk sokan. Egyfelől jò a 3 èv GYES, mert anyuka/csalàd dönthet ùgy, hogy legàlisan otthon van a gyerekkel 3 èvig. Ugyanakkor a munkaerőpiaci szempontbòl ez egy negatìvum, mert minden 35-40 èv alatti nő alapbòl benne van a “hamarosan kisgyerekes lesz” kategòriàban, ami àllàsinterjùn, cèges előmenetel szempontjàbòl egyèrtelműen hàtràny. Ez egy kètkeresős csalàdmodelnèl elèg sarkallatos pont, mert a GYES miatt a csalàd egyik tagjàt, csupàn a nemèből kifolyòlag negatìvan diszkriminàl sok munkahely, közvetlenül csökkentve a csalàd bevètelèt màr a gyerekszületès előtt (közvetve utàna is). Ez pedig negatìvan hat a gyerekvàllalàsi kedvre. Ezt a logikàt követve, a GYES egy olyan eleme a csalàdpolitikànak, ami gàtolja a nèpessègnövekedèst, ergo csalàdellenes.

Horvath Anton
Olvasó

Diszkrimináció, hogy nem kell 3 évig dolgozni, amely idő egyébként még a nyugdíjba is beleszámít, beszarás :D Akkor hát menjenek a férfiak GYES-re, azokat lehet diszkriminálni? :D Femcsi logika. Egyébként kurvára nem tartanak senki fejéhez fegyvert, hogy azt a 3 évet tényleg otthon kell tölteni, ha valaki megteheti már jóval korábban is munkába állhat. De ezekben a kérdésekben a femenek is már teljesen egymásnak feszülnek, azon oknál fogva is amit itt már jópárszor leírtak: egy seggel, egy lovat, több nem megy. A femcsik csak polírozzák jó pénzért a szart, hazavágva ezzel komplett, jól felépített társadalmakat.

Zoom
Olvasó
Zoom

Anton, mivel egy àtlag cèg szàmol egy termèkeny korù nőnèl a GYES-sel, függetlenül attòl, hogy akar, nem akar gyereket, mikor akar, egyàltalàn igènybe veszi-e 3 èvig, stb. Innentől kezdve ez egy fekete pont, egy negatìvum a nők munkaerőpiaci helyzetèt tekintve. Minden olyan intèzkedès/törvèny, ami csak az egyik nemre van szabva, a nagy könyv szerint nemi diszkriminàciònak minősül. A GYES, ilyen szempontbòl mindkèt nemet diszkriminàlja, mivel (ha jòl tudom) MO-on, egy apa nem mehet ugyanolyan feltètelekkel GYES-re, mint egy anya. (Külföldön vannak olyan orszàgok, ahol erre nincs külön kitètel, a szülők döntik el ki veszi igènybe a “parental leave”-t.) Bàrki veszi igènybe, annak ez munkaerőpiaci, anyagi szempontbòl negatìvum, màs szempontokat mèrlegelve lehet pozìtìvum.

A problèma èpp az a gyerekvàllalàsnàl, hogy kèt lò van: munka ès csalàd. Egy seggel lehetetlen hosszù tàvon egy embernek megülnie, egyes csalàdoknak sikerülthet (kisebbsèg), de az nagyon melòs ès nagy összhangot igènyel anya ès apa közt. Amìg a rendszer nem alakul ùgy àt, hogy legyen egy kocsi (ez maga a rendszer), ahol a kèt lovat egy ember (vagy legalàbb egy csalàd) egy seggel össze tud hangolni, addig èn nem vàrnèk semmilyen komoly vàltozàst gyerekvàllalàsi kedvben.

Horvath Anton
Olvasó

Na most az hogy a cégnek ezzel úgymond számolnia kell, az már nem biztos hogy konkrétan a GYES mint családtámogatási forma hibája. Ez a része sokkal inkább tartozik a munkaerőpiaci törvényekhez szerintem, vagy mint olyan a cégek adózási kötelezettségének körébe, tehát ha ezen változtatni szeretnénk, akkor nem pont a GYES rendszerén kellene kezdeni szerintem. Valahogy a multik például nem rugóznak ezen, csak a tipikus magyar cégek. Ezeknél sokszor a legnagyobb probléma az, hogy sokkal messzebbre akarnak nyújtózkodni mint ameddig a a takaró érne, aztán krízis nélkül is már úsznak az adósságban, de ez egy más téma megint. Pedig jó eséllyel a multiknál se termeli ki az aktív állomány a kieső bevételt, míg mondjuk akár 10% is GYES-sen van éppen

Zoom
Olvasó
Zoom

A GYES-hez, szerintem hozzàtartozik a finanszìrozàsa is, de èrtem mire gondolsz. Nàlunk az àllam szinte egèszèben a vàllalatokkal fizetteti ki a GYES-t (jàrulèk, adò, stb ahogy ìrod), ìgy azonkìvül, hogy kiesik az adott munkaerő, mèg fizetni is kell èrte a cègnek. Persze, hogy ez negatìvum, extra költsèg nekik.

Szerintem a multik, azèrt nem pörögnek rajta annyira, mert a munkaerőtoborzàsi költsègek magasabbak magasan kèpzett munkaerőnèl, nehezebb pòtolni a munkavàllalòt, ill. a gyakorlatban sokszor a multiknàl dolgozòk hamarabb visszamennek dolgozni (tùl nagy lehet a különbözet a maximàlt GYES összege ès a nő règi fizuja közt). 10% àltalàban nincs GYES-en multiknàl, az rengeteg lenne :), ìgy nem olyan jelentős szerintem az àllandò munkaerő költsègeikhez kèpest a GYES utàn fizetendő jàrulèk összege. Multiknak sem kell kifizetniük a nő koràbbi teljes bèrèt, csak egy sokkal kisebb összeget.

Lenne szàmos mòdja hogyan lehetne vàltoztatni a GYES finanszìrozàsàn, ùgy hogy kevèsbè legyen negatìv a nőkre nèzve munkaerōpiaci szempontbòl, vagy a nő/csalàd se jàrjon annyira rosszul a kieső bevètelkülönbözettel. Ehhez azonban àllambàcsinak kemènyen a zsebèbe kellene nyùlnia, arra pedig gondolom nincs lehetősèg/akarat.

hunbagira
Újságíró

És, hogy nézne ki ez az áhított rendszer, delin?

Zoom
Olvasó
Zoom

Bagira, szülői szempontbòl az alàbbi vàltozàsok szerintem pozitìvak lennènek:

1. Igènybe vehesse anya ès apa is azonos feltètelekkel, akàr időben megosztva, felvàltva is. Ìgy megszůnik mindkèt oldalròl a meglèvő nemi diszkriminàciò.

2. Finanszìrozàsi szempontbòl nincs igazàn jò megoldàs, mert valakinek ki kell fizetni. Munkaerőpiaci hatàst tekintve a legjobb, ha mindent az àllam fizet, ìgy a munkàltatò anyagi hàtrànya lènyegesen csökken.

3. Szülői szempontbòl a legjobb, ha a GYES összege nincs felülről maximàlva. Ìgy a GYES-t igènybe vevő megkapja egèszèben a koràbbi fizujàt, nincs anyagi kènyszer màsra bìzni a gyereket.

4. A GYES hossza nem tudom mennyire marad lènyeges szempont, ha az első 3 pont megvalòsul, ìgy ezt első körben èrintetlenül hagynàm.

hunbagira
Újságíró

És eredményesek is? Mert nem igazán rémlik, hogy a feminista “paradicsomban” az “ósvédek” népszaporulata elérné egyáltalán a stagnálást.

Zoom
Olvasó
Zoom

Bagira, èn nem tudok olyan orszàgròl, ahol az első 3 pont a 3 èves időtartammal kombinàlva megvalòsult volna. Az angolszàsz orszàgokban sokkal rövidebb a GYES ès a finanszìrozàs is vàltozò, hogy mennyit àll az àllam ès mennyit a cèg. Abban van előrelèpès, hogy az apa is igènybe veheti. Azonban az ùj kutatàsok szerint a munkaerőpiac az apàkat is sokszor bűnteti, ha elmennek paternal leave-re. Nem akkora arànyban, mint az anyàkat, de lehet negatìv hatàsa utòlag.

hunbagira
Újságíró

Valóban nincs, a vikingek közelítik 480nappal. (még norvégokat nem néztem)

Zoom
Olvasó
Zoom

Azt hiszem a portugàloknàl van 2 èv ès egy-kèt dèl-amerikai orszàgban 1 èvnèl hosszabb. A franciàknàl nem ugrik be mennyi, de ott ingyenes az ovi/bölcsi, ami az angolszàszokra nem jellemző.

Kalman
Újságíró

Túrót! Tudod mi lenne a jó? Az összes létező családsegítést el kellene törölni! Az lenne a jó! Ha csak az erősek és életképesek tudnának szaporodni, az volna a jó!

Ráadásul ugye az adókat is lehetne csökkenteni, és akkor egy férfi simán el tudna tartani egy 5 gyerekes családot is, ha nem finanszíroznának a keresetéből még két léhűtőt is az állami újraelosztáson keresztül.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Most is csak az erősek és életképesek tudnak szaporodni.

Zoom
Olvasó
Zoom

Ne àlljunk meg itt Kalman, csak egy maradhat!

hunbagira
Újságíró

Így van, Delin. A lumpenprolikat és fináncoligarchákat finanszirozó, az ember keresetének 70%át leraboló adórenszer előtt itt éhezők viadala volt. :)

hunbagira
Újságíró

Oh hogyne orbánviktorbólgyurcsányferencbőlmészároslőrincbőlrogántóniból – különösen- matolcsyból stbből, csak úgy dől a héráklészi erő/harcosság és az adoniszi férfiszépség. :D

Hunn
Újságíró

Fejétől bűzlik a hal, hunbagira… Ráadásul ezek a csávók basszák el mindenkinek. Ezek azok a kretének, akik lakást meg havi egymillió költőpénzt adnak az általuk a puncs.hu-ról dugott proli picsáknak, és nincs egy jószándékú, megbízható tanácsadó a közelükben, aki lefogná a kezüket hogy komám, elég lesz ám egy ötezrer forintos bankjegy is… Egy rakat bétahím , akik ráadásul feminista törvényeket hoznak.

hunbagira
Újságíró

Nah ebben viszont tökéletesen egyetértünk.

Deadpool
Újságíró

Lehet, hogy ha a saját pénzükről lenne szó, amit ők kerestek meg – munkával, akkor takarékosabban bánnának vele. De ezek a te pénzedből (adódból) játszák el a kistérségi Hugh Hefnert. Jövőre is sok szeretettel várnak az urnánál. :)

Hunn
Újságíró

Ez még akár vissza is üthet rájuk, Deadpool… Hiszen amíg pörgött a gazdaság, és mindenkinek, aki dolgozni akart, jutott egy kis szeletke a tortából, addig akár minden tanya mellé felépíthettek egy stadiont kormányközeli cégek, milliárdos profitrátával, ez különösebben senkit sem izgatott…

De ha leállítják a gazdaságot egy kamu-gyanús vírus miatt, és százezrek kerülnek az utcára anélkül hogy látnák, hogy zárós határidőn belül rendbe jöhet a jövőjük… Nos, abban a pillanatban sokakat el fog kezdeni marhára irritálni a Mészáros Lőrincek “üzleti szerencséje”…

Persze bármilyen mélyre is süllyedjen a gazdaság, az számomra még nem lehet indok arra, hogy a bal-liberális oldalra szavazzak… De nekem nagyon úgy tűnik a covid-dal kapcsolatos intézkedések vonatkozásában, mintha ez ügyben Orbánék is betagozódtak volna a NWO rendszerébe…

És úgy érzem, hogy velem személyesen is kibasztak. Egyrészt azzal, hogy pont a sportolás megtiltásával “védik az egészségemet” úgymond… Tehát akadályoznak az önfejlesztésben… Másrészt gátolnak a csajozásban, a párkeresésben is, ezzel a kibaszott vesztegzárral…

Természetesen erre az ellenzékre továbbra sem szavazok, soha. De az simán elképzelhető – ha minden így megy tovább – hogy senkire sem szavazok majd, mert el sem megyek a választásokra. Nem akarom ugyanis azt a téves látszatot kelteni a kormányban, mintha felhatalmazást adnék nekik arra, hogy továbbra is szanaszéjjel basszák az életemet erre a szájbakúrt vírus-kamura hivatkozva…

hunbagira
Újságíró

Toroczkaiék/ ecsediék nem pálya?

hunbagira
Újságíró

A világon mindenütt leállították a vonatkozó szektorokat, magyarország abban egyedülálló, hogy telibe szarja eme szektorokban a dolgozókat.

common man
Olvasó
common man

Ezt a logikàt követve, a GYES egy olyan eleme a csalàdpolitikànak, ami gàtolja a nèpessègnövekedèst, ergo csalàdellenes.

Családellenes?Most a gyes kötelező? Mert akkor nem érvényes az ötletem.Ha nem kötelező akkor a nemesasszony nyugodtan fogadjon szoptatós dajkát vagy vigyázzon a törzs a gyerekre.Ezen idő alatt boldogan építheti a karrierjét…

Zoom
Olvasó
Zoom

Common, kis hazànban valòban ez a jellemzō. :) Igazàbòl mindegy, hogy a GYES kötelező, vagy nem. A munkaadò szàmol vele aktìv korù nők esetèn, mindegy, hogy a nő igènybe veszi-e tènylegesen. Erre utaltam koràbban, a legnagyobb negatìvuma női munkaerőpiaci szempontbòl, hogy mèg arra is negatìvan hat, akinek mèg nincs gyereke ès talàn nem is tervez belàthatò időn belül.

György Károly Tóth
Olvasó

Kérem, valamit lássunk tisztán. SEMMI köze nincsen a családpárti jóléti juttatásoknak ahhoz, hogy számos cégvezető még a XXI. században is képes azt gondolni (körülbelül ugyanezek a cégvezetők, akik azt hiszik, hogy a dolgozók, ha leordítják a hajukat, majd gyorsabban dolgoznak, ha korlátozzák a munkaközi szüneteiket, majd hatékonyabbak lesznek, ha lenyomják a fizetéseket, akkor növekszik a cég hatékonysága, stb…) , hogy számára hátrányos, hogy a dolgozójának kisgyermeke van. A kettő között semmiféle oksági kapcsolat nincs: ha nem létezne GYES, az ilyen korlátolt, képzeltlen és bunkó ember akkor is megmagyarázná saját magának, hogy a kisgyermekes anya rossz munkaerő. Mert beteg a gyereke, mert családanyai kötelezettségei vannak, mert máshol jár az esze, mert merészel magánéletet élni, stb.
Az ilyen gondolkodásmód szempontjából az is hátrányos, hogy az emberek nem dolgoznak napi 24 órát, képesek aludni. Az ilyen gondolkodásmód csak azt nem veszi figyelembe, hogy a rabszolgatartás, ez bebizonyosodott, gazdaságilag NEM versenyképes.

Zoom
Olvasó
Zoom

Azt is meg kell èrteni, hogy egy cèg nem szociàlis intèzmèny, hanem egy profitorientàlt, lèleknèlküli gèpezet. Minden ès mindenki pòtolhatò, ebből induljunk ki. Minèl nehezebben pòtolhatò valaki, annàl jobb az alkupozìciòja.

Sajnos az a stratègia, amit leìrtàl nagyon is versenykèpes, ez egy versenyelőny a cègnek a többi vàllalathoz kèpest, akik ezt nem tudjàk megtenni. Egèszen addig működőkèpes ez a stratègia, amìg a kiègett munkaerőt tudjàk pòtolni (a multiknak ez jellemzően sikerül).

Hiàba szimpatikus hozzààllàs, amit leìrsz, a valòsàg ezzel a legtöbb munkahelyen köszönő viszonyban sincs.

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, ez sajnos sok helyen így van, kivételt képeznek az olyan helyek ( most a Covidos idöszakot leszámítva), ahol mindig emberhiány van, de ezek a munkahelyek általában nem épp a legnépszerübbek a körülmények és/vagy a nem igazán top bérezés miatt.

Deadpool
Újságíró

Ha így áll a dolog, nem értem a méltatlankodásod. Úgy látszik, te vagy az aki nem akarja elfogadni a valóságot: a cég nem egy szociális intézmény, te pedig nem egy emberi lény vagy, hanem “humán erőforrás”. Fogadd el. Miért a GYES-en méltatlankodsz? A GYES-t hibáztatni kb. olyan, mintha nem a gyilkost hibáztatná a bíró, hanem azt, aki összeszerelte a fegyvert a gyárban, vagy a buszt, ill. annak sofőrjét hibáztatni, aki az áldozatot a tetthelyre vitte…

Zoom
Olvasó
Zoom

Deadpool, ezt nekem ìrtad? Èn nem hibàztatom semmièrt a GYES-t, csak leìrtam mièrt hàtrànyos munkaerőpiaci szempontbòl egy termèkenykorù nőre nèzve. Nekem ùgy tűnik, hogy ezzel sokan nincsennek tisztàban, a legtöbb ember csak a pozitìv oldalàt làtja. Semmi sincs ingyen, ez se. Munkaerőpiaci szempontbòl minden ember humànerőforràs, ebben egyetèrtünk. Nem èrtem miből gondolod, hogy ezt nem ìgy làtom.

Egyedül azt ìrtam szemèlyes vèlemènykènt ezzel kapcsolatban, hogy amìg egy nő/szülő csalàdi èlete nem/nehezen összeegyeztethető a “humànerőforràsi minősègèvel”, addig èn nem vàrnèk növekedèst a gyerekszàmban. Kevès szülő fogja vàllalni ezt az èdes terhet, főleg többet, miutàn belekòstolt, hogy ez mivel jàr.

Deadpool
Újságíró

“Èn nem hibàztatom semmièrt a GYES-t”

Delin…

“…a GYES … gàtolja a nèpessègnövekedèst, ergo csalàdellenes.”

Szerintem inkább azon kellene inkább elgondolkodni, hogy vajon normális-e az, hogy ez a világ erőforrásként tekint ránk…

“Munkaerőpiaci hatàst tekintve a legjobb, ha mindent az àllam fizet, ìgy a munkàltatò anyagi hàtrànya lènyegesen csökken.”

Ez is milyen kényelmes (női) gondolkodás. Az államnak meg annyi pénze van, hogy csak na. Azt se tudja jó dolgában mire költse. Visszafizethetetlen államadósságok törlesztése mellett erre is simán jutna. :) A cég… az szent. Lelketlen és érinthetetlen, szerinted. És miért? Delin, ha már a cég amelyik a munkavállalóját foglalkoztatja nem vállal terhet érte, akkor miért vállaljon az állam? A gyereket tartsa el az apja és anyja, esetleg az a cég, ahol dolgoznak, ne másokkal tartassák el magukat. Inkább legyen kevesebb adó, és jusson több fizetés, amiből az apa el tudja tartani a kieső anyát is. Nem ez lenne a korrekt, logikus?

Zoom
Olvasó
Zoom

Deadpool, te ragaszkodtàl a GYES-hez. Gondold àt: a csalàdnak az a jò, ha a GYES miatt minèl kisebb munkaerőpiaci hàtràny èri anyàt vagy apàt, aki igènybe veszi. Ez pedig csak ùgy èrhető el, ha nem a cèg fizeti. Ìrtam, hogy csalàd szempontjàbòl ez a legjobb, nyìlvàn àllami, adòfizetői szempontbòl ez a legdràgàbb verziò. Bàr össz tàrsadalmi szinten egy gyereknek van haszna, ìgy van pozitìv hozadèka is, nem csak negatìv. Fogdd fel hosszù tàvù àllami befektetèskènt.

Most, hogy àtgondoltad az anyagi vonzatàt màr nem is kell annyira a GYES? :) Lehet kevesebb az adò, de akkor ne vàrj semmilyen àllami “szociàlis juttatàst/szolgàltatàst”, mint az “ingyenes” ovi, bölcsi, suli, egèszsègügy, ilyen-olyan tàmogatàsok. A vègèn te is kapitalista leszel. :D

ulomenen
Olvasó

Több nő végez a felsőoktatásban, mégis kevés a nagyvállalatoknál a felsővezető nő (17%), a nők kevesebbet keresnek, mint a férfiak, a 3 éves GYES megtöri a nő karrierjét, rossz az anyának, rossz az apának, rossz a gyereknek, a férfiak jobban érvényesüknek a céges világban, mert összetartanak, stb… Az interjú olvasása közben végig azt éreztem, hogy a felsorolt problémák valósak ugyan

Itt a hiba. Nem, nem valósak a fenti felsorolt problémák. Merthogy ezek nem problémák. Innentől helytelen mindenféle következtetés, ami ebből indul ki.

Hunn
Újságíró

Bírom, hogy a feministák mindig úgy állítják be a dolgokat, mintha:

1. társadalmi konszenzus lenne arról, hogy egy nőközpontú, feminista társadalomban akarunk élni, amelyben

2. bár a nők minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy nekünk férfiaknak jó legyen és jól érezzük magunkat benne, de

3. mi férfiak még mindig, ennek ellenére sem teljesítjük az ő jogos elvárásaikat.

Elmennek ezek a francba…

Serathis
Olvasó
Serathis

Tudod, a férfi genetikusan van arra kódolva hogy gyűlölje a nőt. A feministák szerint.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Édes jó istenem! Még a végén kikövetelnek maguknak egy direkt felsővezetőképző kart, ahonnan egyenesen a nagyfőnöki székekbe cuppanthatják a valagukat! Az eszem f….m megáll!

Hunn
Újságíró

Én ettől azért nem félnék, schwarzwald…

Ugyanis egy efféle felsővezetői kar elvégzése már valamiféle teljesítményt igényelne a nők részéről.

A feministák pedig bármiféle teljesítmény nélkül, pusztán női mivoltukból fakadó járandóságként, a “történelmi nőelnyomást” helyrehozó társadalmi igazságtételként tekintenek a nők nagyfőnöki székekbe kerülésére!

Gondolom azt mondanom sem kell, hogy a fentiek fényében a vállalatok esetleges jövőbeli sikere vagy kudarca természetesen másodlagos kérdés, ami a vezetés kiválasztásában a feministák számára nem képezi megfontolás tárgyát…

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Természetesen nem komoly az aggodalmam. Ugyanakkor elképesztőnek tartom, hogy ez az alapítványi Edina egy kalap alá véve a teljes magyar populációt osztja az észt a semmiről. Önálló kutatást-fejlesztést végző cég talán tucatnyi van az országban. Ezekben vezető státusz mondjuk 3X ennyi. Az ezekben tevékenykedő nők az érintettek. A többi vagy bérösszeszerelő üzem vagy egyéb multi. A vállalatirányításuk kötött, minimális kreativitást sem tűr, amit a gazda mond azt kell betartatniuk. Ennyi… Közszféra detto. 3-6 év után visszaveszik az anyukát aztán jónapot. Egy átlag melósuknál akkor is két vagy háromszor többet visz haza. Középvezetőként mi kellene még? Ha nem szül és a cégének él 100% akkor feljebb is kiköthet. Ez így volt mindig is. Nem értem, hogy miért kell a normalitással szembe menni? Lánynak született, nővé cseperedett. A másik meg fiúnak, az meg férfi lett. Mindketőjüknél adott a lehetőség, hogy emberré váljanak útközben. Észre kellett vennem, hogy már én is csak a reál végzettségű nőket bírom elviselni a környezetemben. Velük nincs felesleges mese meg egyéb hablaty, súlytalan blabla. A legrémesebb korszak volt, amikor az alkalmatlan tanítónőket nyomták be különböző hivatali státuszokba. Tulajdonképpen négy elemi “szaktudással” bomlasztották a közösséget… broáááf

Adam Bogomolov
Újságíró

Az állandó feminista egymást visszahúzás, meg a versengés, kombinálva a nők összefogásra való képtelenségével (tisztelet a kevés kivételnek) önmagában halálra ítélné a felső vezetést képző kart. Férfiak elve nem taníthatnának, a nők meg nem fektetnének bele munkát a fentiek miatt. Az egész kábé úgy járna, mint az az amerikai kontinensen valaha létezett feminista újság, ahol csak nők dolgoztak. Most nem jut eszembe az igazgatónő neve, aki cikket is írt a “bukásról”. Tönkre is ment a kezdeményezés, bár szerintem ez nem volt akkora meglepetés… :-]

Szergej55
Olvasó
Szergej55

A törzsi példa a munkával kapcsolatban minimum csúsztatás. A természeti népek egyrészt nem napi 8-12 órát güriznek, hanem ennek kb. a negyedét, másrészt az anya mindig közel van a gyerekhez, pl. a szoptatási idő is sokkal tovább tart, nincs korai leválasztás, így jóval szorosabb az anya-gyerek kötelék.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Én azt mondom, hogy a megszokotthoz képest még nem is vészes a cikk, tesz néhány gesztust a férfiak felé, és nem varr mindent a nyakunkba.

Én épp ma jutottam el arra a pontra, hogy felmondok a munkahelyemen. Egykori főnököm felépített egy céget, kemény munkával, kitartással. Nem sajátja, de úgy kezelte, gyakorlatilag az ő érdeme, hogy 20 éve a piacon vagyunk. Tavaly nyugdíjba ment, és jött egy új főnök, aki a gyengébbik nemhez tartozik. Komolyan, én még örültem is először, mert az öreg egy igazi seggfej volt sok mindenben, de ennél nagyobbat nem eshettem volna pofára. Az igazgatónő mindenen pánikol, hülyeségekkel kell foglalkoznom órákon át, miközben a fontos dolgok szóba se jönnek, az állandó nyafogása, és hisztériája férfiaggyal rémesen lehúzó, és ami a legszebb, a cég is látványosan behúzta a féket, nincs semmi stratégia, cél, csak maszatolás, nem adok nekünk többet 1 évnél, és földbe állunk. Ennyit a női vezetőkről. Beszéltem nőkkel, még ők is mind azt mondják, hogy sokkal jobb egy férfi vezetővel dolgozni, mert akkor kiszámítható, korrekt viszonyok vannak, egy nőnél mindig lesznek érzelmi döntések, klikkesedés, fúrás, pofára kiemelés, vagy szivatás.

Hunn
Újságíró

Ti tudtátok azt, hogy ha ma, Magyarországon, férfiként mondjuk (munkahelyi) szexuális zaklatással vádolnak meg és eljárás indul ellened, akkor:

“Az eljárásban a különös bizonyítási szabályok alapján, az anti-diszkriminációs szabályozásra vonatkozó uniós normáknak megfelelően, a bizonyítási teher megfordul. A kérelmezőnek csupán valószínűsítési kötelezettsége van, nem neki kell bizonyítékokat felsorolnia, elég ha a sérelmet részletesen leírja, és az általa sérelmesnek tartott magatartással összefüggésbe hozza. Az eljárás alá vont félnek kell magát kimentenie a jogsértés vádja alól, vagyis neki kell bebizonyítania, hogy jogszerűen járt el, illetve nem okozott sérelmet.”

Lefordítom a fentieket: az egész bemondásra megy, a nőnek alapból mindent elhisznek. Te viszont alapból bűnös vagy, és neked kell bizonyítanod az ártatlanságodat. Nincs ártatlanság vélelme, és a vádlónak nem kell bizonyítania azt, hogy te elkövetted amivel megvádolt… Mindez a jog és az európai civilizáció legnagyobb dicsőségére!

Bakker, én eddig azt hittem, hogy ez a horror csak az Isztambuli Szerződés ratifikálásával érkezne meg hozzánk!!!

A feministák azt mondják, hogy: “a magatartás (mármint a szexuális zaklatás) következtében a zaklatott fél körül a környezet negatív irányban megváltozik; megfélemlítővé, ellenségessé, megalázóvá, megszégyenítővé vagy támadóvá válik”.

Érdekes, én pedig férfiként például azt tapasztalom, hogy a feminista, szexuális zaklatás-ellenes #MeToo-kampány következtében a heteroszexuális férfiak körül a környezet negatív irányban megváltozott; megfélemlítővé, ellenségessé, megalázóvá, megszégyenítővé vagy támadóvá vált…

Sok okosságot megtudhatunk ezen a honlapon, (én is innen szedtem, az e-book-ból idéztem), az egyik feminista Index-es cikkben találtam a linket.

https://zaklatasmentes.hu/

Érdemes átlapozni, sok olyan háttérinformációt és tartalmaz az pl. Isztambuli szerződésről, ENSZ-es meg EU-s háttérről, amik mozgatják ezt a rendszert. Törvények, stb…

Ja, az Indexes cikk, ahol találtam, az ez volt:

https://index.hu/belfold/2020/10/28/munkahelyi_szexizmus_eroszak_zaklatas/

És azt amúgy tudtátok, hogy a nők adott esetben a rájuk irányuló (férfi)tekintetet vagy a (férfiak beszéde során) a hanglejtés módját is nem kívánatos szexizmusnak élhetik meg??? (Ezt sem az ujjamból szoptam.)
Őszintén, szívből remélem, hogy ebből logikusan következően a nem kívánt férfitekintet is szexuális zaklatásnak fog minősülni. Már úgy értem abban a tarthatatlan esetben, ha esetleg ma még nem számítana annak… Ha már lúd, legyen kövér.

Ezek elmebetegek és a halálos ellenségeink. Ezek minket – fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat – már nem tartanak a társadalom tagjainak, csak olyan másodrendű lényeknek, akiket szabályozni és büntetni kell, de ezen túlmenően nem tartozunk hozzá a társadalomhoz. És valahogy úgy nyomják ránk ezeket a feminista dolgokat, anélkül hogy ellenállásba ütköznének, mintha erről olyan társadalmi konszenzus lenne, aminek a kialakításában és elfogadásában viszont mi is részt vettünk volna…

Horvath Anton
Olvasó

Ezért van az MGTOW-én belül egy olyan réteg, amelyik igyekszik kivonni magát a társadalomból amennyire csak lehet. Mert a nők új férje az állambácsi lett, ha te nem óhajtasz pénzelni egy nőt vagy egy egyedüláálló anyukát se, attól még az állam megteszi ezt a befizetett adód útján. Vagy lásd a szingliadót például, nem kérdés a férfiakat érintené ez is inkább nagyobb számban, mint a nőket. Egyrészről érthető persze, hogy egy kihaló nemzetet a születendő gyerekek számának növelésével lehetne megmenteni. Másrészről a fentiekből is adódik a következtetés, hogy csak az nem mindegy hogy fiúnak születik vagy lánynak az a gyerek. A mostani társadalmi berendezkedésben ha fiúnak születik, akkor kapásból 40%-os hátránnyal indul neki az életnek. Egy nemzetet akkor lehet csak megmenteni, ha annak társadalmi szerkezetében minden tagját egyenlőnek tekintjük. Ezt a nők esetén már sikeresen elérték régen, ma már a mérleg egyértelműen a férfitársadalom hátrányára billent át. Ezért nem hullajtanak könnyeket az MGTOW-ék a születési statisztikákat illetően, ez ugyanis nem csak nálunk, hanem az egész nyugati világban egy megfigyelhető tendencia, a tengeren túlon meg még inkább. A kivonulás egyik leghatásosabb formája olyan bevételi forráshoz jutni amivel a legkevesebb adót kell befizetned a társadalom felé. Mert mint írod is, ha már úgyse vagyunk érdemben részesei ennek a társadalomnak, akkor ne is támogassuk azt anyagilag se.

Adam Bogomolov
Újságíró

Ha ezek miatt aztán kikopnak a “koedukált” munkahelyekről a férfiak, akkor majd meg lehet nézni, hova jut a fene nagy civilizációjuk, meg a k*rva jogállamiságuk, ami inkább már diktatúra a nem degeneráltakra nézve… (szerintem mindenkire nézve az, csak nem mindenki látja be, amíg valódi rabszolgák nem lesznek… egyesek talán még akkor se :-[)

Blackur
Olvasó
Blackur
Se - se
Újságíró
Se - se

Hunn
Egy mai külsős beszélgetés során felmerült bennem hogy vajon te számítasz-e a büntetésre (és mekkorára) ha nyílt utcán felképelsz egy nőt?
Mert arról írtál már hogy “sárkány van nálad, és nem félsz azt használni” – de a kiszabható törvényi maximumot is ismered?

(én nem, nem is érdekelt eddíg – de én nem haraggal kelek és fekszem)

Hunn
Újságíró

Hát Se-se, az a helyzet, hogy mivel ilyen dolog, hogy esetleg így felpofozzak egy nőt, csak hirtelen felindulásból eshet meg velem, ezért ezen még nem gondolkodtam. De az biztos, hogy ha hirtelen felindulásból felképelek valakit, akkor ott és akkor nem mérlegelek, hanem lesz ami lesz… Mindazonáltal egy esetleges rendőri intézkedést nyilván nem várnék meg, sem pedig az adott helyszínen esetleg jelenlévő, önjelölt fehér lovag manginákkal sem állnék meg beszélgetni…

riveroftime
Olvasó
riveroftime

Napi index cikk a femen-ringyók “karrierjéről”. (hogy ne legyek offtopic)

https://index.hu/kulfold/2021/02/03/navalnij-buntetotabor/

A cikkben látható egy illusztráció, “A Vlagyimir Putyin ellen a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban punk imával tiltakozó Pussy Riot orosz feminista punkegyüttes három tagja” kommentárral. (amint a vádlottak padján pihentetik hátsó felüket)

“punk imával tiltakozó” … mit is változott az index? Minden leírt szavukkal mérgeznek továbbra is.

Még egy alapvetően teljesen más témát is sikerült arra terelniük, hogy szegény ártatlan lánykáknak milyen sors jutott….

tobbneju
Olvasó
tobbneju

A kreativitás egy jó vezető jellemzője is egyben. Kreativitás nélkül max. ismételgetni tudom azt, amit valaki más már kitalált helyettem. Az államigazgatási vezető pl. kb. az a terület, ahol egy női vezető ellehet, mert nem nagyon kell ott kitalálni semmit. De még az értékesítési terület is ilyen. Párhuzamot vonnék azonban a kreatív női vezető – női feltalálók jegyezte szabadalmak száma között, mert meglátásom szerint a jó (kreatív) női vezetők aránya hasonlatos lehet a szabadalmakat jegyző nők arányával, mert a tudományos kutatás erős kreativitást igénylő terület. Itt ez a tanulmány, kb. a lényeg: 1., női csoportok nem alkotnak semmilyen szabadalmat, gyakorlatilag együttműködésre képtelenek 0%, 2., Női egyéni szabadalmak 11 %, 3., vegyes csoport 5 %. A nők jelenléte kb. 16 %-os mértékű (egyéni 11 % + vegyes csoport 5%) a szabadalmak terén. Nagyjából ezzel arányos a vállalati vezető szerepük is, én semmiféle igazságtalanságot nem látok a nők vezetői szerepre való alkalmasságát illetően. A tudományos kutatás és a kapitalista vállalatvezetés elég objektív, versenynek kitett területek, a nők kb. ott vannak mindkét téren, amire képesek. Egy női tudóst, női felső vezetőt már a Kádár korban is hangosan ünnepeltek, ma végképp, semmiféle társadalmi korlátjuk nincs a tudóssá vagy felső vezetővé válás útján. Ha nem megy még sem, akkor az a sikeretlen nők magyarázkodása csupán. https://www.hipo.gov.hu/sites/default/files/noifeltalalok_ebook.pdf

Beta Imre
Olvasó
Beta Imre

Az cikk olvasásakor – mint számtalan alkalommal korábban – felmerült bennem a kérdés:
Mi a járható út egy átlagférfi számára?

Mert nyilván jó dolog, hogy így világszinten foglalkozunk a feminizmussal, a liberalizmussal és a többi társadalompusztító eszme torz hatásaival és eredményeivel – de sajnos ugye ettől egyéni szinten nem leszünk előrébb. Mert azért abban talán egyetértünk, hogy változás már nem lesz pozitív irányba. Mint ahogy nem lesz az életben sem egyfajta “férfiak ébredése”, nem fog visszafordulni a folyamat, és nem fogják meggondolni magukat a hatalom gyakorlói sem.

Szóval én erről nagyon szívesen olvasnék cikket – ha már van, akkor linket légyszíves! Milyen életút az elfogadható egy átlagférfinak, mint amilyen az itteni olvasók többsége? Mert be kell valljam azért én eléggé szkeptikus vagyok az MGTOW életmóddal kapcsolatban. Nem hiszem, hogy létezik olyan hobbi vagy érdeklődés, ami egy egész életen át lefoglal; és nem fogja az ember úgy érezni, hogy ez csak létezés, de nem élet!

Horvath Anton
Olvasó

Az MGTOW nem egyenlő a cölibátussal Imre. Az az Incel, abból is a rosszabbik fajta hiszen kényszerű. Egy Incelnek ha nem akar egy nő még alkalmi kapcsolatot se kialakítani vele akkor amúgy se marad más mint a saját út. A munka például nem mindig egy kellemes dolog ugye, mégis lefoglal majdnem egy életen át. Ha akarod ha nem.

Beta Imre
Olvasó
Beta Imre

Horvath Anton:
Félreértelmezted a hozzászólásomat.
NEM állítottam sehol, hogy az MGTOW az egyenlő az Incel kifejezéssel.
NEM állítottam, hogy egy MGTOW nem tud kialakítani alkalmi kapcsolatokat.

Én arra kérdeztem rá a hozzászólásomban, hogy vajon mi a járható út – és ezalatt nyilván olyat értek, amely legalább elfogadhatóan élhető, amely legalább némileg boldoggá tesz.
Oké, a munka valóban lefoglal… de az – ahogy te is írod – nem a kellemes része az életnek.
Alkalmi kapcsolatok? Na efelől is vannak kétségeim, hogy egy egész életen át ez elég egy normális férfinak, és nem akarna többet. Még ha valaki egy igazi alfahím is, hetente váltja a csajokat, nem akarom elhinni, hogy egy-két évtized meg ezer nő után ne vágyna valami többre.
Átlagférfiként meg ugye ez a többségnek nyilván nem elérhető. Átlagférfiakkal nem sűrűn szoktak szexuális kapcsolatokat folytatni. A legtöbb örül annak, ami jut.

hunbagira
Újságíró

Csaxi, végre egy önkritikus/tényszerű név. :)De még mindig ki vagy tiltva.

Horvath Anton
Olvasó

Az alkalmi alatt nem a heti váltásra gondoltam éppen. Persze ha te többet szeretnél akkor legyél hát Rogántóni:

https://m.hvg.hu/itthon/20210209_Rogan_Antal_felesege_Obrusanszki_Barbara_foldvasarlas

Éppen nemrégiben szerezte meg a hazai kurvakitermelő ágazat következő dobogós helyezettjét magának.

hunbagira
Újságíró

Csaxi számára ez természetes -sőt – kívánatos jelenség, ami így van “jól.”
Én sem vagyok naiv az “elitnek” mindig több földje, pénze, ringyója volt.
Csak régen nem tolták a kirakatba. A hárem szószerint -ugye- tiltottat jelent. Ezek a kis köcsögök, meg tényleg a dobbantóról hugyoznak/szarnak a medencébe…

hunbagira
Újságíró

Ki most az első, várkonyiandika? Aki belépett palácsik/vajna timcsi helyére.

Horvath Anton
Olvasó

Nem követtem már, hogy áll a főkurva az örökséggel? Azt mondod visszacsúszott már a második helyre?

hunbagira
Újságíró

Állítólag, várkonyiandika becápázta lölöt…

Beta Imre
Olvasó
Beta Imre

Horvath Anton:
Ha jól tudom, az MGTOW alapja, hogy nem vállalsz gyereket, nem nősülsz (gondolom élettársat se fogadsz), tehát kivonod magad a “rendszerből” ilyen szempontból. Na most ha ezeket kivesszük a képletből, akkor nyilván a nőkkel szexuális-, szabadidőkapcsolat lesz a maximum, amit kialakítasz.
Amikor a lehetséges életutak témáját hoztam fel, akkor például erre is gondoltam. Ez vajon járható út? Ettől boldognak, vagy legalább elégedettnek fogja érezni magát az átlagférfi? Továbbá ezért tettem hozzá, hogy még ha valaki egy nagymenő alfahím, én akkor se tudom elképzelni, hogy a több századik hódítás után ne érezné totál üresnek az életét (átlagférfiakról beszélünk). Na nyilván a béták, akik ennek csak egy töredékét tudják elérni, az a kis szelet nekik elég lenne, hogy jól érezzék magukat a bőrükben évtizedeken keresztül?

Jelen cikk ugye – mint sok másik – megint olyan jelenséget mutat be, amelyből megjósolhatjuk, hogy a világ jobb nem lesz, a feminizmus káros hatásai csak tovább fognak erősödni, a fehér férfiaknak pedig csak nehezebb lesz. De ugye ismétlem magam: mit lehet csinálni a “szokásos” életúton kívül?

hunbagira:
A névválasztás azért van, mert hát ennek tartom magam. Bétának. Mint ahogy itt szerintem a kommentelő férfiak nagyrésze az. Valljuk be, aki alfa, az valószínűleg meg sem találja a Red Pill-t, Férfihangot vagy bármi ilyesmit. Mert neki úgy jó az élete, ahogy van, miért is akarna ilyen témában olvasni? Hiszen neki minden megy ösztönösen, sikereket ér el – mit érdekli őt az elméleti háttér!?

A Férfihangról sem voltam kitiltva soha. Volt más felhasználóm (aminek már nem emlékszek a jelszavára). Sőt, az xcsakx felhasználóval még volt egy kommentháborúm is, (aminek persze semmi értelme nem volt).
Kitiltva pedig a Gyakori Kérdésekről lettem, amikor kifejeztem ellenérzéseimet afelé, ha fehér magyar nő fekete férfival jön össze.

Remélem ezzel le is zártuk a témát.

hunbagira
Újságíró

Ha tényleg így van, akkor mea culpa..

Reszet Elek
Újságíró

“Semmi sem rossz, ami a természet szerint való.”
Az MGTOW hosszú távon boldogtalanságot okoz. Nem lehet a férfiasságot (de a nőiességet sem) a maga teljességében megélni párkapcsolat, család, gyerek nélkül.

Horvath Anton
Olvasó

Élettárs sincsen feltétlenül kizárva, a gazdasági közösségvállalás kerülése a lényeg. Ehhez persze olyan nőt is kell találni, amihez olyan szerencse is kéne, hogy elég kicsi rá az esély. Idehaza a nők nagyrésze még mindig ott tart hogy “komoly kapcsolat”, avagy házasság, gyerek, temető. Ez csak egy olyan döntés mint hogy holnaptól vegetáriánus leszel. Nincsenek szabályok, pontosabban azokat te magad hozod meg.

Hunn
Újságíró

Fontos és jó kérdések ezek, Imre! (Ne haragudj, de én nem foglak le-Bétázni).

Az MGTOW, az férfiak részéről az egyik lehetséges válaszreakció a nőközpontú, feminista társadalmi berendezkedés következményeire (ahogy pl. a PUA is az).

DE!

Nagyon jól látod, hogy feminista társadalmi kereteken belül sajnos nincs – mert nem is létezhet – olyan megoldás, ami egy férfi számára igazán megfelelő lenne…

Ilyet csak a Patriarchátustól várhatunk!

Ami – valljuk be – még igencsak odébb van… A koncepció még csak egy merész álom… Hiszen még a “Red Pill” férfiak közül is sokan ma még csak ott tartanak, hogy elég lenne lenyesegetni a feminizmus túlzásait, és ha végre nem lejtene a nők felé a nemi egyenlőség pályája, az már elég is lenne a boldogsághoz…

Egyéni szinten viszont a következőnek van értelme (és igen, van értelme): önfejlesztés, váljunk önmagunk lehető legjobb verziójává. Sport, tanulás, munka, csajozás. És igen, családalapítás is, ha arra vágyik az ember. Minél erősebb kontroll kialakítása a saját életünk felett.

Beta Imre
Olvasó
Beta Imre

Van Patriarchátus… csak éppen nem a fehér/magyar/európai társadalmakban… sajnos.
És azt is megkockáztatom, hogy pontosan emiatt a fehér kultúra napjai meg vannak számlálva. Erre már több európai országban is láthatjuk a példát, ahogy napról-napra haladnak a teljes megsemmisülés felé.

A sötétebb bőrűeknél (ide most tetszőleges népcsoport behelyettesítendő), nincs feminizmus. Nincs liberalizmus. Nincs “progresszió”. Ott tisztázottak a szerepek, kinek mit lehet és mit nem. Ennek köszönhetően pedig képesek arra, amire a fehér európaiak egyre kevésbé:

Reprodukcióra.

És láthatjuk is az eredményét. A fehér/európai ember ilyen szempontból kollektíven nézve életképtelen. Először csak befogad néhány idegent. Az idegenek szaporodnak. Egyre többen és többen lesznek – ezzel párhuzamosan pedig egyre több és több jogot, kiváltságot akarnak maguknak. Nem kötelezettséget, nem munkát: jogokat akarnak.

A fehér társadalom elöregszik, a “szaporulat” egyre selejtesebb lesz szellemileg. Hiszen a feminizmus-liberalizmus folyamatosan mossa az agyakat, torzítja a népet.
(Javaslom mindenkinek, nézzen kicsit utána például a reklámok témakörének, ahol nyíltan/rejtetten azt sulykolják az emberek agyába, hogy a feketék mindenben jobbak!)

Az idegen társadalomban, ahol visszakézből pofozzák le azt, aki csak a gondolatát is fel meri vetni a feminizmusnak, ott továbbra is megvannak azok a tulajdonságok, amik a fennmaradáshoz szükségesek: a csoportszellem, a nemzetben gondolkodás, a férfi-nő szerepek tisztázása és a szaporulathoz szükséges egységek.

Az eredmény: az idegen társadalom szépen túlszaporodja, bekebelezi és meghódítja a fehéreket.

És mi az, ami az idegeneknek leginkább az útjában áll? Ki a legnagyobb ellenségük?
A fehér-heteroszexuális-keresztény-európai-konzervatív férfi.

Na innen szép nyerni!

Hunn
Újságíró

Ez mind igaz, Imre… Az egyes harcos szintjén viszont – mindentől függetlenül – arra kell törekedjünk, hogy önmagunk lehető legjobb verziójává váljunk. A nőkkel pedig úgy kell viselkedjünk, mintha már most azok volnánk.

Kalman
Újságíró

> Na innen szép nyerni!
A nehéz helyzet a harcost még nagyobb teljesítményre sarkallja. Szerintem van esélyünk a túlélésre. Az átmeneti kisebbségbe kerülés szinte bizonyosan elkerülhetetlen lesz, de vissza lehet fordítani a folyamatot, csak nem 1 napra kell előre tervezni, ahogy manapság szokás, hanem generációkra, ahogy az ellenségeink is teszik.

Főttkrumpli
Olvasó
Főttkrumpli

Nagyon jó a kérdésed, engem is sokáig foglalkoztatott ez. Először sokáig tudat alatt, utána már tudatosan. Azt hiszem találtam is rá egy jó választ, bár ebben a szerencse is közrejátszott. Gondolkoztam rajta, hogy írok egy hosszabb bejegyzést, vagy akár cikket a témában, ha van rá érdeklődés.

Sokáig nem csajoztam egyáltalán, bár most már így utólag visszanézve nem értem, hogy miért nem. Vagyis értem, a balfaszságom okán. Aztán később, a harmadik negyedik nő környékén ösztönösen felötlöttek bennem azok a kérdések, amik tulajdonképpen a redpill alapjai és tulajdonképpen MGTOW lettem, alkalmi szex kapcsolatokkal és a munkámra koncentráltam. Aztán találtam egy alkalmas lányt, most pedig már kiegyensúlyozott családom és három gyerekem van. A történetem, az utam hosszú, az én esetem nem átlagos és a tapasztalataim eléggé egyediek, de szerintem mindenkinek azok.

Azt írtam, hogy röviden válaszolnék a kérdésedre, de most látom, hogy nem lett rövid. Megpróbálom leírni, hogy szerintem mi a helyes stratégia. Először írok pár pontot azért, hogy tudjunk róla hivatkozással beszélgetni. Mindegyik faktor fontos, nyilván mindenki más hozott alappal érkezik, de majdnem minden fejleszthető.

A nők egy férfinél tudat alatt, ösztönösen a genetikai megfelelőséget és a státuszt vizsgálják. Nem is lehet őket ezért elítélni, így alakította ki az evolúció. Én sem szeretném, hogy a lányaim esetleg egy rossz genetikájú, vagy az életben érvényesülni képtelen férfit válasszanak párként. Ezen tulajdonságok fejlesztéséről szól tulajdonképpen a Red Pill.

1. Külső fejlesztése
Nyilván a genetika sok mindent determinál. A magasságodon nem tudsz változtatni, de a testfelépítéseden igen. Járni kell sportolni, nem feltétlenül verseny szinten, nem szabad túlzásba sem vinni. Egészséges külső képet kell mutatni magadról.

Emellett a külső megjelenéssel törődni kell. Legyen legalább 1-2 jobb minőségű, ing, nadrág, zakó, dzseki, kabát. Nem feltétlenül nagyon drága és márkás, de jól kinéző. Ha kell kérj tanácsot egy férfitől akinek van stílusa. Vagy kérhetsz tanácsot akár nőktől is, hogy segítsenek a megjelenést javítani, ebben általában a legtöbb nő partner. Fontos a stílus, haj, frizura karbantartása, fogászati problémák megoldása.

2. Anyagi helyzet, státusz fejlesztése
Ha nem vagy olyan szerencsés, hogy kinézetre a férfiak felső 10, de inkább 5 százalékába tartozol, akkor a csajozás gondot okoz. Persze mindenkinek lehetnek kisebb nagyobb sikerei. Nekem is voltak, de látszott, hogy hosszú távon nem jó a stratégiám. Azzal, hogy a társadalmilag belém ültetett elvárások szerint meg akarok felelni a lányoknak, éppen a kívánt hatás ellentétét érem el. Ezt baromi nehéz elfogadni. Nálam ez egy idő után azt eredményezte, hogy megcsömörlöttem a folyamatos párkeresésben. Ezotériával foglalkozók ezt úgy mondanák, hogy “elengedtem a görcsös párkeresést”, valóságban inkább kialakult bennem az “akkor menjetek ti a büdös picsába” érzés. Most így belegondolva az volt a fordulópont, mikor valamelyik lány kifejtette, hogy te baromi jó leszel férjnek, de mi még most csak bulizni akarunk!

Ez a fordulat azért volt jó, mert elkezdtem a munkámra és a saját anyagi helyzetemre koncentrálni. Műszaki vonalon, mérnöknek tanultam, szerencsére jól ment a dolog, viszonylag jó munkám is lett. Ezután viszont elkezdtem saját cégeket alapítani, ami az elején nehezen ment. Valószínűleg nem mertem volna belefogni ha családom vagy komoly barátnőm van. Pár év után viszont a stabil anyagi háttér és a biztonság szintén nagyot dobott lányok “ismerkedési kedvén”.

Itt persze mindenkinél egyénileg kell kialakítani azt, hogy miben tud jól teljesíteni. De új szakmát tanulni mindig lehet. Vállalkozást szinte bármiben lehet indítani, ha van affinitás. Jól tud keresni egy villanyszerelő, kőműves, burkoló is. Végig kell számolni kockás papíron és nem kell félni belevágni, lehetőleg fiatalon, amikor még nincs nagyon tétje.

3. Személyiség fejlesztése
Ez a pont az egyik legnehezebb. A társadalmi kommunikáció és kondicionálás a férfi önbecsülés ellen hat, egyre erősebben. Itt javaslom a red pill önfejlesztési irodalmat, esetleg a meditációt.

A legfontosabb tanács: tartsd meg a kereteidet, érezd jól magad a bőrödben és ez meg fog látszani rajtad. A “tartsd meg a kereteidet” nálam a harmincas éveim elején jött el, amivel tulajdonképpen kialakítottam az MGTOW egyik puhább formáját. Olyat, ahol nem utasítom el a társadalmat, ha egy nő számára érdekes vagyok az csatlakozhat, de nem rendelem alá sem magamat, sem a saját igényeimet, elveimet a nőnek. Ez nem kompromisszum képtelenséget jelent, csak a saját kereteim tartását és egy idő után belülről jövő határozottságot. Ez a nők számára baromi vonzó.

Az önbizalmat nem lehet megjátszani, az önképet kell átalakítani, hogy elhidd magadról, hogy értékes vagy. Ebben az 1-es és 2-es pontban elért sikerek, vagy akár csak részsikerek nagyban tudnak segíteni.

Egyelőre ennyit a pontokról. Hogyan lesz ebből boldog stabil élet?

Úgy, hogy mindezt, de főleg a 2. pontban foglaltakat megteszed még a stabil együttéléses kapcsolat előtt. A nőknek ez imponál. Mivel sokan vannak, akik szeretnek beülni a készbe, fontos a 3. pontban írt hozzáállás: tartani kell a kereteidet. Ha van egy kisebb/nagyobb vállalkozásod, jól fizető szakmád, amivel már az együttélés illetve házasság előtt rendelkezel, akkor azt váláskor sem tudják elvenni. Illetve házasság esetén nem árt leírni egy papíron, hogy a vállalkozás a tied, ahhoz az asszonynak semmi köze.

Ha eljutsz a fenti pontokból a lehetőségeidnek megfelelő legjobb szintre, 30-35 éves korod környékén ezt már észre fogják venni a nők. Ekkor kell nagyon vigyázni arra, hogy milyen csajokkal alakítasz ki alkalmi kapcsolatot és milyen csajokkal gondolod komolyan a dolgot. Fontos az emberismeret és a szerencse. Fontos tudni azt is, hogy te mit akarsz, mitől lennél boldog.

Ha komoly kapcsolatot és családot akarsz, akkor fontos a másikkal tisztázni a kereteket és a feltételeket. Hidd el megértik és elfogadják, maximum egyik másik hisztizik egy kicsit. De alapvetően még imponálni is fog, hiszen tartod a kereteidet, nem vagy balek. Az elején tisztázni kell azt is, lehetőleg papíron, hogy ha szétmentek, akkor gyerekek esetén közös felügyelet lesz. Bármi történik, a gyerekekről anyagilag gondoskodni kell, de ezt minden normális férfi vállalja is. Az asszony életszínvonalának biztosítása már más tészta, azt biztosítsa ő vagy bárki más.

caudino
Olvasó
caudino

Beta Imre, a teljesen jogos kérdésedre próbálok reagálni. Valszeg újat nem fogok tudni persze mondani.

Ha nem MGTOW, akkor valami nőt kell találni, eddig no-brainer, egyértelmű.
Red pill olvasgatás, preparáció jól jön szerintem; tudni kell, hogy nem vagyunk egy “first choice”, első választás, tehát (bétaként, 80%-ként, stb). azért van velünk a nő, mert a top kategóriának nem kellett. Természetesen mi is azért béta irénkével vagyunk, mert a 10/10-es csaj le se sz***t, de ugye teljesen más a dinamika mégis a férfi-nő különbségek miatt. Tehát felkészülni a shit-test-ekre mentálisan, az esetleges válásra meg ügyvédi dolgokkal, papirokkal.

Amit látok a környezetemben viszont, hogy… Lehet még találni normálisabb nőt. Mit értek normálisabbon: házias. Családra, gyerekre vágyik. Nem karrierista p****. Nem magát akarja megvalósitani, hanem családban gondolkodik, máshogy fogalmazva, család, gyerekek által akar kiteljesedni. Ebből a szempontból úgy érzem, még elég tűrhető a helyzet Magyarországon (már ha a férfi itt él, vagy itt keres párt), mert nyugatabbra a feminista agymosás már előrébb tart.

Azért nehéz, mert a béta ember nagyon örül, ha egyáltalán összejön valami, nem hogy még nézegetni a nő karakterét, és válogatni… De mégis ez működhet. És nyilván, a valamelyik cikk alatt emlitett szőke nő katergória, akit a pumped gabó tolt, tehát hogy “a testem jelez, gyereket szeretnék”, ezt nem összetéveszteni a tényleg házias, “feleségnek való” nővel. Utóbbi egy mentalitás, pumpedné és társainál csak a hormonok tombolnak kétségbeesésükben.

Hunn
Újságíró

Figyelj, caudino, egy szívből jövő, őszinte jótanácsom van számodra: öld meg magadban a bétát!!!

Nem egyszerű, tudom hogy gyakran feltámad, de egyszerűen muszály!
Én is küzdök a bennem lakó bétával, tudom, hogy nehéz ügy, nem megy egyik napról a másikra, de törekedni KELL rá…

Mindegyikünk lelke mélyén ott lapul az alfahím, aki ki akar szabadulni!
Ez alatt természetesen a nőkkel szembeni viselkedést, nem pedig a férfi-hierarchiákban elért helyezéseket értem.
Engedd hát el a láncról, ne rajtad múljon!

Blackur
Olvasó
Blackur

Lehet népszerűtlenné válok de ebben a kitiltott barátunknak igaza van: a béta sosem lesz alfa max zaklatóvá válik ha azt játssza. Annyit tehetünk,hogy önfejlesztéssel kihozzuk a maxot. Az alfából lehet béta – betegség elszegényedés stb-. A felső 20% gyerekkorától az ami, én pl nyernék 1 miliárdot a lottón az sem emelne feljebb .

Főttkrumpli
Olvasó
Főttkrumpli

A saját példámat tudom felhozni. Lehet. Nyilván bétából nem lesz szalonna, de egy boldog teljes élet, család összehozható.
Olvastad a fentebbi hozzászólásomat? Abszolút alja bétából talán “erős béta” simán elérhető.

De mi a béta és mi az alfa?
Olyan tekintetben nyilván nem lesz egy bétából alfa, hogy első látásra őt válassza minden lány. De például saját tapasztalat, hogy amikor nem fékeztek a gátlások – jellemzően alkohol hatása alatt – és éppen nem görcsöltem rá a témára, mert nem az volt a cél, akkor csajozás terén olyan dolgok jöttek össze spontán, amit utólag visszanézve kisebb csodaként is értelmezhetünk.

Blackur
Olvasó
Blackur

Szia! Elolvastam de tavaly mikor elmondtam itt a nyomoromat ki lett/lettem/ tárgyalva :) . Örülök,hogy révbe értél de nem mindenben értek Veled egyet :)

Főttkrumpli
Olvasó
Főttkrumpli

Ne viccelj, azért írtam le, hogy tudjunk róla beszélgetni és jó értelemben vitázni. Hátha épülésünkre szolgál.

Blackur
Olvasó
Blackur

Balfaszból erős béta, ok. Külsőségek, ruházat, sport, ez is. Vállalkozás itt már vannak gondjaim. Az átlagember-én is- egy jó “iparos” tudja amit megtanult , de hogy miben lenne olyan jó, hogy sikeres vállalkozó is lehessen az lehet sosem derül ki. A társadalom zöme amúgy sem lehet vállalkozó, kell bányász, erőművi dolgozó, rendör, közutas, hulladékkezelés, stb stb nélkülük megállna az élet. Az más kérdés , hiába kapnának rendes bért a tesco pénztáros gizi rájuk sem nézne. Piásan csajozni, nem az én utam ha józanul nem kellek, úgyse kelljek az nem én vagyok. De ez is örök téma itt, add önmagad, mész a levesbe vagy hazudj már a kezdetén, játszd el ami nem te vagy …? – Pont erről van itt cikk és komment is-Személyiségfejlesztés…bingó az nekem is kellene. Én kb a Te “menjetek ti a ” stációdnál tartok.

Főttkrumpli
Olvasó
Főttkrumpli

A vállalkozás nem való mindenkinek, nem is azért írtam, csak mint tanács. Sajnos nálunk nem nagyon nevelik bele a józan gazdálkodást a fejekbe fiatalon, pedig tényleg nem bonyolultabb mint pl. kockás papíron beosztani a háztartás pénzét. Ettől függetlenül szerintem sokkal többen vállalkozhatnának mint ma teszik. Egy jó építőipari szakmunkás, ha értelmes és van pár év gyakorlata, vállalkozóként nagyságrendekkel többet tud keresni mint bármelyik alkalmazott.

De aki alkalmazott szeretne maradni, az is sokat tud fejlődni, ha stratégiai gondolkodása van. pl. az autóipari beszállítók folyamatosan keresnek szakmunkásokat, esztergályost, marós, ha CNC gépeket tud kezelni, netán programozni, akkor különösen. Ezeket megtanulni kis érzékkel nem ördöngösség, max. 1-3 év az életedből és minőségileg előre lehet lépni.

Ha pedig valakinek van affinitása a számítógépekhez, programozáshoz, akkor esténként önfejlesztéssel nagyon sokáig el lehet jutni, utána pedig akár vállalkozóként akár alkalmazottként jól el lehet helyezkedni.

Az anyagi stabilitás nagyon sokat jelent, meglátszik az ember jellemén, testtartásán, viselkedésén.

common man
Olvasó
common man

Személyiségfejlesztés…bingó az nekem is kellene.

Még fiatal vagy, van időd a változásra.

Blackur
Olvasó
Blackur

Legyen igazad.

Hunn
Újságíró

Ha van becsületes munkával megszerzett béred/fizetésed, Blackur, amiből ki tudod fizetni hó végén az összes sárga csekket, és esetleg még marad is belőle valamennyi, amit félre tudsz tenni, vagy el tudsz baszni hülyeségekre, akkor már nagyobb király vagy, mint a bolygó lakóinak többsége… Az ilyesmit mondjuk én is sokáig alap dolognak tartottam és nem gizdultam rá, ami hiba volt…

Hunn
Újságíró

Nem kötekedni akarok, de pont az a lényeg, hogy ez nem így van, Blackur tesó! Olyan a világon nincs, hogy valaki eleve a legfelsőbb 20% szerepére, eleve alfahímnek született! Nincs!

A nőkkel szembeni sikeres viselkedés, vagyis az “alfaság” ösztöne, a nő meghódításának vágya és leigázásának igénye minden heteroszexuális férfi lelke mélyén ott lapul! A te lelked mélyén is ott van! Ne mondd azt, hogy nincs, mert ha azt mondod, akkor hazudsz: mert ha nem lenne ott, akkor te eleve nem is lennél itt, és nem beszélnéd át ezt a témát itt velünk!

Régen a férfiak nevelésével erősítették a megfelelő férfiviselkedést, illetve a társadalmi környezet is támogatta ezt… Ma ezzel szemben az van, hogy a társadalmi környezet feminista, magyarul alapból ellenséges a férfiakkal szemben. A férfiak feminista nevelése, kondicionálása pedig szándékosan olyan viselkedés kialakítását célozza meg, amivel a férfiak garantáltan sikertelenek lesznek a nőknél! És mi már ebben nőttünk fel!

Elhitetik velünk, hogy ha nem vagyunk férfiideál megtestesítői, akkor férfiasságunknak és szexuális lényünknek a nők felé történő kimutatásával csak nevetségessé válunk, hogy meg fognak alázni minket érte, hogy kifejezetten ellenséges hozzáállást fogunk miatta megtapasztalni, és legújabban már azt is, hogy a közeledésünket “szexuális zaklatásnak” fogják tekinteni… Ezért ezeket a dolgokat elnyomjuk magunkban, és másként viselkedünk, mint ahogy valójában akarnánk… (Magyarul a feminizmusra neveléssel szándékosan az “approach anxiety”-t is erősítik a férfiakban.)

Pedig a nők valójában a férfias viselkedésre vágynak tőlünk, nem pedig arra, amit a bétáskodással összeszenvedünk nekik… A nők nem értik, hogy a feminizmussal minket már erre neveltek, ők azt hiszik, hogy azért viselkedünk így, mert tényleg ilyenek is vagyunk… Erre a természetellenes viselkedésünkre reakció a részükről az elutasítás…

Ami visszacsatolásképpen bennünk viszont tovább erősíti a félelmeket… Sőt, van jópár olyan férfi is, akit sikerül annyira meggyőzniük, hogy ezek elkezdik azt hinni magukról, hogy a bétáskodó viselkedésük az, ami ténylegesen belülről fakad, és a férfias viselkedésre való áttérés csak megjátszás lenne… Ördögi kör…

Ez az a gordiuszi csomó, amit át kell vágjunk… Persze, sok férfi esetben bőven elég lenne, ha egy jó nő azt mondaná neki, hogy: -“Felejtsd el az összes feminista hülyeséget, bárki bármit mondott, nekem férfi kell, én arra vágyom, hogy te férfi legyél!”… De természetesen még ennyi segítségre sem számíthatunk tőlük…

Az önfejlesztés – minden egyéb pozitív hozadéka mellett – elsősorban önbizalomerősítő, ami segít elhinni saját magunkról, hogy elég jók vagyunk, de a lényeg a viselkedésünkben rejlik! Abban, hogy férfiként hogyan viselkedünk a nőkkel, a minden egyéb részlettől függetlenül!

A feladat az, hogy mindezt felismerjük. Hogy ne fogadjuk el passzívan a nekünk szánt szerepet, sem a feminista társadalomtól általában, sem pedig az egyes nőktől konkrétan! Hogy változtassunk a halálos ellenségeink által nekünk szánt jövőn!

Hogy azt tegyük, amit tenni akarunk!

Blackur
Olvasó
Blackur

Nem kötekedsz, beszélgetünk. Ahogy Incel írja lejjebb a mi íjászegyesületünk vezetője is ilyen. Mi bringa ők motoros túráztak egy cukrászdánál futottunk össze ő a feleségével motorozott. Mkor elindultumk 3 telefonszám volt a motorján, vannak ilyenek. Nem tudom, hogy érte el , nemrégóta ismerem. A kvízcsapatba ahol játszunk ott is egy másik cimbimhez ODAMENNEK, nem szólít le senkit. Nyilván lehet fejlődni ezt nem vitatom, de ha már az itt elfogadott 10s skálát nézzük szvsz max 3t , ha elég lentről indulsz, 7s ből sosem lesz 10s ezt fenntartom. Nagyon sokat számít a gyerekkor, szülők stb ha ott elcseszik vége, de ha ott jók az alapok , ha csak nem quasimodo, 5-6 ról indul. Ha elrontják az alapokat lehet teljesen vállalható külsejű, max 3s….a többi adódik.

Hunn
Újságíró

Oké, Blackur, de mint lentebb a kollégának is írtam, nekem ezek a példák mindössze annyit mondanak, hogy vannak olyan srácok, akiket én nem ismerek, és akik valahol az ország területén sikeresen csajoznak… So what? Áldásom rájuk… Miben változtat az a dolgokon, hogy te személyesen is ismered őket? Nekem attól még nem lenne nőm ha nekik se lenne…

Blackur
Olvasó
Blackur

Ezt a nincsenek ilyen pasikra írtam, a többiben igazad van.

hunbagira
Újságíró

Így van, hunn. Nagyívű -szokott- eszmefuttatásaidra, te vagy élőbizonyíték. Lol. :)))

Hunn
Újságíró

Igen, hunbagira, én vagyok az eszmefuttatásaimra az élő bizonyíték, amit írok azt nem a kisujjamból szopom.

hunbagira
Újságíró

Legyen így.

Balton
Olvasó
Balton

Hát bizony, szar azzal szembesülni hogy fiatalon elég neki ha rövidít a ruháján, felrak egy kis sminket, meg egy nem túl bárgyú mosolyt és már mehet bevetésre. De még ha nem túl fiatal is, és idegesítően vihogva taszítóan sok sminkkel, meg béna ruhával is sikert tud elérni. Neked meg ha nem születtél bele a bársonyba…
Most akkor az a cél, hogy kimész este 11-kor és kifekszel a sinekre, és azt hajtogatod a hajnali 4:30-as vonatig, hogy jajdeszar nekem, mer elüt a vonat?
Azt vágod azért ugye, hogy minden nőnek törzsfőnök kell, de nem fog mindenkinek az jutni, a sima harcos is tud szaporodni? És anélkül, hogy lefeküdne a társadalom “pszeudo-feminista” elvárásainak.
Már megint ott a kezdben a menetrend, és azt böngészed hol nem jön sokáig vonat majd..

Horvath Anton
Olvasó

Az a baj, hogy sok férfi nem tud egyenlőre mit kezdeni ezzel a rászabadult “szabadsággal”. Főleg ha rendes apa, anya családból származik, mert mostanra ugyanannyi idős mint anno az apja volt, de nemhogy családja hanem párkapcsolata sincsen. A világ enyhe kifejezéssel szólva megváltozott azóta, ezért nem kellene az embernek egyfolytában magában keresnie a hibát, senki sem tökéletes egyébként sem. A másik pedig annak a felismerése ami még fontos lenne, hogy ezzel rohadtul nincsen egy férfi sem egyedül, manapság tömegesen vagyunk így, akik akarva vagy akaratlanul, de egyedül élünk. Nyilván a fentiek egyike sem vigasz senkinek, de csak egy olyan probléma miatt a sínekre feküdni amely miatt több millióan hasonló cipőben járnak az egy baromság. Nem lesz mindig ez a kurva járványos állapot, lehet majd a szabadidővel is érdemben valamit kezdeni, addig meg kitartást!

Balton
Olvasó
Balton

Amúgy, amiket Hunn leír, azt tartalmaz igazságot, ezt nem lehet megtagadni tőle. Még a társadalmas szövegei sem 100%-ban égbőlkapottak. Azonban csakszi-hoz hasonlóan, bár más aspektusból, de defetista hangnemben nyillatozik meg szinte minden pillanatban.
A párkapcsolat “elérése” pedig nem szabad, hogy fetisizálódjon, mert a nők egyben sokkal jobbak mint a férfiak. Megérzik rajtad a bizonytalanságot, olyanok mint a ragadozók…
Még annyi is igaz, hogy a magány pokoli, pláne ha akkor a társad amikor a férfi-erőd a horizontján ül és perzsel. És nincs ki társadként, napi verejtéked illatos zsebkendővel itassa homlokodról, miközben közös jövőtöket építgetitek.

Naooo
Olvasó
Naooo

Nővel közös jövőt építeni öngyilkosság, mivel azt lesi állandóan kivel tudna lelépni és mindent vinni.

Balton
Olvasó
Balton

Kivéve ha Kőmíves Kelemenként beépíted a falba? na-na-na?

common man
Olvasó
common man

Van ez is olyan veszélyes mint a sziklamászás..de hát olyan stresszmentes most minden.

Blackur
Olvasó
Blackur

Túlpörgetitek ezt a magány-pokol együttest. Nem mondim, hogy ez a nennyország de pokol sem ,max ha azzá teszed magadnak.”Az élet olyan játék, aminek ha vége,
Akárhogyan játszottál, nem kerülsz ki élve,
De ne sírjon a szád, ha követ dobnak rád,
Tornyot építs a kövekből, erődöt a lelkedből.
Lételem a küzdelem, siker és bukás,
Az éjszakában tudod meg, milyen a ragyogás.
Tedd, amit tenned kell,
Aki elmegy, engedd el.
A folyó nem fordul vissza,
Ami elromlott nem lesz tiszta.
Tedd, amit tenned kell,
Aki elmegy, engedd el.
Élj szívből és ösztönből,
Lélekből és lendületből.
A gyáva sosem kezdi, a gyenge nem ér célba,
Az irigy szemfedője, a győztes célszalagja.
A bolond helyben helyben jár, a nagy csodára vár,
A pokol annak épül fel, ki az álmát könnyen adja fel.”

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Moderálva – Közösségi döntés alapján kitiltott felhasználó hozzászólása törölve.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

“A gyáva sosem kezdi, a gyenge nem ér célba”

Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, azon belül , amit a tőle független, objektív keretek számára határként determinálnak.

Hogy ezt megköszöni, és/vagy örül neki, az már édesmindegy.

A gyáva és/vagy gyenge (mindig) elbukik.

Spoiler
Amúgy meg Alter bekaphatjátok, mert ha nem én mondom a valóságot, akkor más teszi meg ugyanezt:), csak “darabokban, félszegen”:), ironikus módon épp azok, akik ez ellen annak idején zsigerből “ellenáltak”(?:) de ez a lényegen eddig sem változtatott, és ezután sem fog.

hunbagira
Újságíró

Csaxi! Ha legalább konzekvens lennél magadhoz. Most akkor mindenki a maga szerencséjének a kovácsa vagy fogadja el, hogy 70% az esélye, hogy szopóágon volt/van/lesz sőt köszönje meg és örüljön neki.
Amúgy még mindig ki vagy tiltva. Szóval kérném a főnit, a takarításra.

Admin
Admin
Felhasználó kitiltására vonatkozó közösségi döntés megsértésre miatt letiltottuk “bg” felhasználó profilját.
Meske
Olvasó
Meske

Érdekes ez a helyzet, tekintettel arra, milyen fontos neked a Férfihang és mennyire kötődsz hozzá.

Mindenki a saját szerencséjének a kovácsa, a saját határait tekintve a tőle független, objektív keretrendszer korlátain belül.

A gyáva és/vagy gyenge mindig elbukik.

“A gyáva sosem kezdi, a gyenge nem ér célba”

Szép kihívást fogalmaztál meg magadnak.
Mindazt, amit éveken keresztül mondtál a változásról…
most akkor bizonyíthatod.

“Lételem a küzdelem, siker és bukás”

Sikered, ha teljes lesz, senki sem fogja tudni,
Küzdelmedben, míg “Csaxi” vagy, mindig “el fogsz bukni”.

Nos?

Admin
Admin
Figyelmeztetésben részesítjük Meske felhasználót: közösségi döntés alapján kitiltott felhasználóval párbeszéd kezdeményezése vagy fenntartása időleges vagy végleges korlátozást, kitiltást vonhat maga után.
Meske
Olvasó
Meske

Értettem

Blackur
Olvasó
Blackur

Meske ezek nem csakszi gondolatai szokás szerint átvett valamit ha érdekel ez az eredeti
https://youtu.be/l9TWQw239MQ

Blackur
Olvasó
Blackur

Jéé egy dislájk kinek nem tetszenek a TÉNYEK ?:) akinek nem tetszik , miért nem azzal van baja aki lenyúlja más betűit ?:)

Meske
Olvasó
Meske

Tudom, Blackur, lényegét tekintve mindegy, ha a szándék kongruens az idézettel. Köszönöm az eredetmegjelölést, eddig nem is hallottam.

Horvath Anton
Olvasó

Hát mert az egész társadalom nincsen még ehhez hozzászokva, sőt szerintem az egyedülálló vagy szingli nőkhöz már sokkal inkább mint az egyedülálló férfiakhoz. A legtöbb sajtó a szingli alatt az egyedülálló nőket tekinti csak problémaként, miközben ugye sokkal több férfi él egyedül. Én például mindig megtapasztalom mikor valamilyen háztartási gépet, vagy konyhaeszközt veszek, akkor az eladó akár férfi akár nő búcsúképpen odaszól, hogy “használjátok egészséggel”. Olyannyira evidensnek veszik hogy ha egy férfi ilyesmit vesz akkor biztosan nem magának, hanem “azasszonynak” csakis. Márpedig ha nem akar az ember műanyagon élni, akkor jobb ha kiismeri magát a konyhában, nemtől függetlenül.

Blackur
Olvasó
Blackur

Sokan hiszik azt, hogyha egy pasi egyedül él, akkor a jávai előember szintjére kerül.

Hunn
Újságíró

Nem akartam defetistán megnyilatkozni, Balton. Ha mégis így jött le a mondanivalóm, akkor én kérek elnézést. A cselekvésben hiszek, abban, hogy férfiként az a dolgunk, hogy rákényszerítsük az akaratunkat egy ellenséges világra. Az, hogy felismerjük a világ ellenségességét, az szerintem még nem defetizmus. A defetizmus szerintem az lenne, ha azt mondanám, a világ ellenséges, tehát adjuk fel…

Incelvagyok
Olvasó
Incelvagyok

Sziasztok!
Biztos a beképzelt hercegnők is azon vannak, hogy magukból kihozzák a maximumot, hogy megfeleljenek a mi elvárásainknak. Volt egy ismerősöm aki szerintem a felső 20%-ba tartozott, mindenhol próbálkoztak nála a lányok, maguktól mentek oda hozzá beszélgetést kezdeményezni, és egyszer azt mondta nekem, hogy nem fogja mindegyik lányt megdugni mostantól mert unalmas már neki, hanem csak a legjobbakat akik próbálkoznak nála, neki nem kellet semmilyen maximumot kihozni magából, elég volt annyi ha megjelent valahol, nem gyúrt semmi ilyesmit nem csinált csak válogatott a jelentkező lányok közül. Úgy gondolom hogy vagy már fiatalon alapból kellesz a lányoknak / nőknek vagy ha nem akkor megszivtad.

Hunn
Újságíró

Szerintem pont az a lényeg, hogy a földön rengeteg ember él, akikhez semmi közünk (ebbe beletartozik a nők többsége is). Én például nem is ismerem ezt a csávót, és az, hogy mi van vele, hogy minden nap más nővel fekszik-e ágyba, az az én életemet semmilyen szinten nem befolyásolja… Mert nekem tutira nem azért nincs sikerem a nőknél, mert neki van… Igazából saját szempontomból nézve teljesen lényegtelen, hogy a tornasorban előttem álló csávó mit csinál…

Naooo
Olvasó
Naooo

Dehogynem, mivel a nők ovodás szinten vannak és inkább kivárják a sorukat, mint mással legyenek. Ha kinyírják muszáj lesz nekik átülni más faszra.

common man
Olvasó
common man

Úgy gondolom hogy vagy már fiatalon alapból kellesz a lányoknak / nőknek vagy ha nem akkor megszivtad.

Ezt magadra gondolod vagy a hozzád hasonló “konkurencia” önbecsülését akarod letiporni hátha neked több esélyed lesz…(sportszerű hozzáállás)

common man
Olvasó
common man

Lehet népszerűtlenné válok de ebben a kitiltott barátunknak igaza van: a béta sosem lesz alfa max zaklatóvá válik ha azt játssza

Mi abban a zaklatás ha elmegyek a feleségemmel motorral a cukrászdába…?

Blackur
Olvasó
Blackur

Common azt nem arra írtam, légyszi ne légy csakxi .:)

common man
Olvasó
common man

Hát ez az.Nem is kell ide csakszi mert mantrázzátok ti magatoknak…Engem meg bosszant mert hát szerintem (majdnem) mindig van kiút.

Blackur
Olvasó
Blackur

Tavaly felajánlottam egy sört, ha megmagyarázod hogy olvasható ki a kommentenből, a motorozás feleséggel =zaklatás jövök még eggyel :) 2 külön kommentre reagáltam ne mosd egybe.

Reszet Elek
Újságíró

Nem tudom miért vagytok oda az alfa létért. Ha jobban megnézitek ritka kivételtől eltekintve eléggé szívás az életük.

Lehet hogy egy csettintésre szereznek nőt, de megtartani nem igazán tudják őket. Nem értik a nőket és fel sem merül bennük hogy kellene. A legtöbbjüket éppen ezért nem is teszik különösebben boldoggá (ahogy ők sem a nőket). A legtöbb nőt szexuális értelemben amúgy is hamar meg lehet unni és ha mást nem tud nyújtani lapátra kerül. Nem képesek hosszú távon normális családban részt venni, azt fenntartani.

Munkájukban a folyamatos versengés a döntő. Vagy a csúcs felé tartanak mindent beáldozva vagy az tölti le az idejüket, hogy megőrizzék a legfelső pozíciót a hasonszőrűektől. Mindezek miatt hosszú távon boldogtalanok, gyakoribbak a stresszbetegségek és a belőlük következő egészségkárosodás illetve halál. Ez elég komoly súly a mérlegen és aligha egyensúlyozza ki az a tény hogy valamivel szebb és több nőt képesek ágyba vinni (kevesebb munkával), ha akarnak.

A mindenkit meg tud kúrni non plus ultra vágyképe legfeljebb a huszonévesek éretlen vágyképe lehet.

Sokkal hasznosabb erős bétának lenni némi alfa beütéssel. Ez pedig tanult viselkedésmód, tapasztalással sajátítható el. Mivel az ilyen típusú minták igencsak megcsappantak nem a felnövéssel, hanem a kudarcokkal megtanult viselkedés és látásmód. A kudarcokhoz és tanuláshoz pedig idő kell, szóval jó esetben huszonéves kor vége, de inkább harmincas évekről beszélünk. Ha nagyon ráfaragott korábban akkor meg a negyvenes évek eleje is lehet belőle.

Balton
Olvasó
Balton

Abszoulut egyetértek veled, nem értem én sem az alfa-fetisizmust. Azokat támadják kb. legelőször, az élet minden területén.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

“A különlegesen szép férfiak gyakran szerények, kedvesek, nyájasak, előzékenyek. Nyilván nehezen találnak barátokat, legalábbis férfibarátokat. Állandó erőfeszítéseket kell tenniük, hogy mások legalább egy kicsit elfeledkezzenek a felsőbbrendűségükről.” Michel Houellebecq egyik könyvéből rémlett ez a szöveg, de a neten is gyorsan meglett. Komoly igazság van benne. https://www.citatum.hu/szerzo/Michel_Houellebecq/2?r=4

Hunn
Újságíró

Szerintem is erősen félrevihet minket az, ha az “alfa-létet” fetisizáljuk.

Nyilvánvaló, hogy az “alfahímek” – vagy nevezzük őket a férfiak legfelsőbb 20%-ának – vonzóak a nők számára. Mégpedig minden körülmények között. Lett légyen szó akár egy olyan elmebeteg disztópiáról, amit a feministák építenek fel nekünk (ha hagyjuk), vagy egy olyan oldschool patriarchátusról, amilyenről mi álmodozunk, ezek a srácok egyikben sem fogják a puncit hosszabb ideig nélkülözni…

A többségünk számára (pl. az én életemben) viszont nem az a kulcskérdés, hogy hogyan válhatnánk a fentiek értelmében vett “alfahímmé” a punciszerzés reményében… Hanem kizárólag az az érdekes, hogy átlagos, normális, hétköznapi férfiként hogyan szerezzek magamnak és hódítsak meg egy jó nőt. (Az pedig nem válasz, hogy váljál te is “alfahímmé”, különben így jártál, és akkor bele kell törődnöd, hogy rábasztál ebben az életedben…)

Viszont egyre inkább afelé a gondolat felé hajlok, hogy az “alfaság”, mint olyan – és ezt a fogalmat itt most nem a fentiek értelmében, hanem kifejezetten a csajozás témakörére leszűkítve használom – értelmezhetetlen úgy, hogy annak része a más férfiakkal történő, bármiféle összehasonlítás. A csajozás témakörében az “alfaságot” kizárólag a nőkhöz való hozzáállás, a hozzájuk való viszonyulás, a nőkkel szembeni viselkedés tekintetében érdemes vizsgálni…

Ez a fajta “alfa”, tökös viselkedés viszont szerintem minden férfiban ösztönösen ott lapul a lelke mélyén, csak a mai, feminista világban elnyomjuk magunkban… Ha megengedjük magunknak, hogy “alfaként”, magyarul férfiként viselkedjünk a nőkkel szemben, akkor szerintem a problémáink 50%-át már meg is oldottuk…

Hiszen nem az-e a feminizmus egyik fő üzenete a férfiak számára, hogy: -“Mégis, mit képzelsz már te magadról, hogy merészelsz te átlagos férfiként a nőkkel szemben maszkulin módon viselkedni??” Amihez kimondatlanul is hozzájön az a – hipergámiájukból következő – női elgondolás, hogy ilyesmihez csak a legfelsőbb 20%-hoz tartozó “alfahímeknek” lenne joga… Persze a nemi egyenjogúság miatt nekik sincs, de nekik esetleg jóképűségük okán elnézhető…

Pedig a nők sikeres meghódítása (és az abból következő, önkéntes behódolása) valahol itt, ezzel a konfrontációval kezdődik… Lehet, hogy a legfelsőbb 20%-ba tartozó “alfahímeknek” alapból is behódolnak a nők… Bár azért nem vagyok erről teljesen meggyőződve… Nekünk viszont tennünk kell róla, hogy behódoljanak… De ha már behódoltak, onnantól nekünk is pont ugyanolyan jó lesz, mint azoknak a srácoknak ott a legfelsőbb 20%-ban.

caudino
Olvasó
caudino

Bonyolult téma ez.
Igen, a csajozás szempontjából elég vizsgálni.
A tutyimutyi viselkedés biztos nem jön be, ez 100%, ez még a top-pasiknál is negativum (bár meg lehet magyarázni, mint “olyan kis aranyos félénk!”), de náluk, csak náluk, belefér.
A feminizmussal kapcsolatban is igazad van. Nekünk úgy kell felfogni, hogy az csak egy shit test. :) Csak sok férfi elbukik ezen a teszten. Konfrontálódni kell adott esetben.

A nehézségek: a személyiség alapvetően adott, vagyunk, akik vagyunk.
Illetve, sikerek hiányában a magabiztosság is nehezen jön.

caudino
Olvasó
caudino

“Mindegyikünk lelke mélyén ott lapul az alfahím, aki ki akar szabadulni!”

Abszolút, effelől nincs kétségem.

Tina74
Olvasó
Tina74

A gyereknek az első években nagy szüksége van az anyjára. Ha kezdettől idegenek nevelik, akkor nem fog kötődni az anyjához és személyiségzavarnak is nagyobb az esélye. Svédekkel példálózni meg hülyeség, meg lehet látni, hogy a saját sírjukat ássák vele. Arról nem is beszélve, hogy pár évtized szünet után az életszinvonaluk vissza fog süllyedni a régi szintre, és Skandinávia az elmúlt ezer évben nem a jó életszinvonalról volt híres… Azt most csinálták nekik pár évtizedre…

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Érdekes azért a feminista erkölcs is a “női karrier” terén: ha feleségül veszel egy nőt és mondjuk NER tag Mészáros Lőrinc vagy, akkor a Mészáros Lőrinc feleségének jutó koncot nem támadják igazán, az a nőnek jár, ő egy “üzletasszony”, akinek saját karrierje van. Persze ez nem igaz, ezek a nők a férjeik nélkül a mínusz tartományban lennének. Ilyesmi volt az egyéb NER tagok, Andy Vajna – Palácsik Tímea vagy a Rogán Tóni – Cilike, Sarka Kata – új Valton Securitys férje sztorik is. Ezek az ostoba libák unalmukban belekezdtek valami pénzszórásba a férjük NER-ben szerzett pénzén és ettől már “üzletasszonyok” lettek. De ha csak egyszerűen kúrsz egy nőt NER tagként és úgy adsz neki a koncból, akkor a nőt is erkölcstelennek ítélik. Ez volt pl. egy ideig az MNB elnök Matolcsy: amíg csak kúrta a macáját, addig a macát támadták, most hogy feleségül vette a nőt, a nőnek vetett koncot már nem igazán illene bírálni, az az ő karrierje. De most a Mészáros is kúrja Várkonyi Andreát sztoritól is hörögnek, de ha a Lölő elvenné ezt a nőt, ez is inkább női karrier irányban kerülne értelmezésre. Valahogy a házasság a női tisztességtelenséget hivatott ma már törvényesíteni: kúrt macaként ez nem jár neked és szemét vagy, ha kierőltetsz nőként egy házassági anyakönyvi kivonatot, akkor átlényegülsz üzletasszonnyá. Elemezni kellene majd ezt a létező jelenséget………..

hunbagira
Újságíró

Így van papír tesz azzá, ami…
‘Lordkancellár a flottát, Drake “parancsnokolja”. Hogyan felség Francis Drake a kalóz? Nem! Francis Drake őfelsége admirálisa..:)”

Blackur
Olvasó
Blackur

A 2 említett pasi ha tesco árufeltöltő lenne nem válogathatna, de abban a helyzetben amiben vannak elég rámutatniuk valakire. A nők meg miért ne húzzák le őket? Régen is így volt pl Pompadour. Érdemes elolvasni Lorenz Salamon király gyűrüje c könyvét, a csókák alfahím -alfanőstény párhuzama szembeötlő.

hunbagira
Újságíró

Madame Pompadpur(és tsait) nem rakták a kirakatba, ahogy írtam.
Ehh matolcsy, lölö vagy akár fletó mint “alfahím”..:D

Blackur
Olvasó
Blackur

Eddig tudtál szöveget értelmezni:)) ne, írtam,hogy alfa, azt írtam ,hogy ekkora vagyonnal válogathat, de ez is téma itt mitől alfa valaki. Zorán anno a koncert után kimutatott az öltöző elé a maradékból választott a Dévényi egyik sem adonisz de abban a helyzetben megtehették….

Hunn
Újságíró

Fura dolog, tobbneju, de rólam speciel egy nő sem tudja, hogy mennyi pénzem van vagy mennyit keresek… Mondjuk lehet, hogy épp ezt csinálom rosszul, és pont, hogy villogni kellene vele… Nyilván maga az a tény, hogy dolgozok, azért önmagában is behatárolja egy nő szemében ennek a kereteit…

De végülis ha a nőknek ennyire számít a pénz, akkor úgy kell hozzáállni, hogy hiába szexibb egy nő nőként, mint én férfiként, a társadalmi ranglétrán mégis felette állok az átlag magyar nőnek… Szóval nem ő tesz nekem szivességet ha szóba áll velem…

common man
Olvasó
common man

a társadalmi ranglétrán mégis felette állok az átlag magyar nőnek

És ezt tudják is rólad? Ide írom mert nem találom a hozzászólást miért nem ismerkedsz valakivel a munkahelyről?

Hunn
Újságíró

Nem tudják rólam, common man. Én magam sohasem tekintettem valami nagy számnak azt, amit az életben elértem… Talán ez volt az egyik hiba, amit folyamatosan elkövettem… Nekem ugyanis tök átlagosnak és magától értetődőnek tűnt, mivelhogy én csináltam… Mostanában kezdtem csak körbenézni, hogy hoppá, egy csomóan nem tartanak sehol sem hozzám képest… Hogy ez azért mégiscsak valami… Ha gizdulni nem is vagyok rá képes, de azért egy egészséges önbizalmat még adhat a dolog…

Taiko
Olvasó
Taiko

tobbneju, hogy lehet 46 éves kiszikkadt nőként kierőszakolni egy házassági anyakönyvi kivonatot, ha a férfi nem akarja? Itt még arról sem lehet szó, hogy a nő a terhességgel zsarolja.

Taiko
Olvasó
Taiko

hoppá, elnézést, most kerestem rá a hírre és ott írják, hogy Várkonyi, a klimaxos mami terhes volt Lölőtől.
beszarok a röhögéstől.

Taiko
Olvasó
Taiko

Várkonyi Andrea élő cáfolata a hipergámiának, háromdiplomás doktornőként fogott magának egy analfabéta, mucsai gázszerelőt. lol

Naooo
Olvasó
Naooo

Van gusztusa a ribancnak.

hunbagira
Újságíró

Matolcsyénak, még inkább…

tomgal
Olvasó
tomgal

:)

hunbagira
Újságíró

Hogyne tokio, fesőközéposztálybeli ringyóként, nem felfelé lépés az ország-papíron- leggazdagabb embere.
Amúgy lölö annyira nem hülye, mint ahogy beállítja az ellenzéki sajtó, mert a legalja alkesz culágerből, azért nem csinálnak strómant sem.
Andikáról meg sok mindent elmond, hogy a kedves papa végig benne volt az egyetem vezetésében, és életében nem praktizált orvosként. (Lanyom átengedünk a vizsgán, de ígérd meg beteg közelébe nem mész, max háziorvosként :D Szokásos óhaj, amit az ilyen vipes egyetemistáknak és szarszínű “devizásoknak” feltesz a vizsgáztató)
Szóval az értelmi különbség-vélhetően/valóban andika javára-azért nem akkora, mint ami papíron látszik.
Amúgy a hipergámiátok a szép és a gazdag pasit keresi, nem az értelmeset. Per definitonem. Szóval alapvetően ribancok-prostik vagytok, nem szapioszexuálisok, vagy mi..:D

tomgal
Olvasó
tomgal

Hát most mér már….Andikának van három diplomája, Mészárosnak 300 milliárdja , ja nem 400 :)

(egyébként háziorvosként árthatja kb. a legtöbbet, az egyik legnehezebb orvosi pálya jól csinálni , nagyon jó diagnosztának kell lenni)

Ezt kikérem a szapio és demiszexuálisok nevében ! :)

hunbagira
Újságíró

Azért gyakorlatban mégis úgy szokott kinézni, hogy ír egy szakorvosi beutalót a látható tünet alapján és/vagy antibiotikum/fájdalomcsillapító kombot.
(És ezek a lelkiismeretesebbek.) Nos ehhez nem kell orvosi, elég lenne egészségügyi szakközép.

common man
Olvasó
common man

Meg kell védenem itt a környéken az egyik már min. 25 éve csak nagy kínnal ír fel antibiotikumot.

common man
Olvasó
common man

Amúgy a hipergámiátok a szép és a gazdag pasit keresi, nem az értelmeset.

Arcolvasás alapján a faszinak biztos magas az ikuja.Azt meg itt már többször olvastam ,hogy a nőknek nem(biztos) az a szép férfiban akit a férfiak annak gondolnak.Tehát intelligens,gazdag, szép..és valahol ezt is olvastam a jó kapcsolathoz az is kell,hogy a pár tagjainak hasonlóak legyenek a politikai nézetei.

hunbagira
Újságíró

Alapvetően mindkét nemnél az altesti vágyak dominálnak, csak a nőknél sokkal inkább és kétszeresen. Ugyanakkor-ennek ellenére pofátlanul az ellenkezőjét hazudják.

Zoom
Olvasó
Zoom

Bagira, szapio micsoda? Ez eddig kimaradt az èletemből. :)

Az intelligencia pedig tènyleg szexi, csak nem szoktuk hangsùlyozni, hogy kell mellè egy “kis” tesztoszteron is, hogy beindìtson. Hogy ezt a fèrfi hogy èri el, ösztön szinten mellèkes, mert tudat alatt hat rànk.

Horvath Anton
Olvasó

Nektek annyi minden lófasz kell már ehhez, hogy az embernek már csak nyűg egy percig is foglalkozni veletek.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ezért választjuk azt, akinek nem nyüg , hanem jön természetéböl adódóan, esetleg tesz érte:)

Blackur
Olvasó
Blackur

Csak eljutottunk oda,hogy csak nekünk kell tenni érte, nektek nem, kb ez az egyik fősodor a Férfihangon.

tomgal
Olvasó
tomgal

És azt miböl szürted le, hogy nekünk nem kell tenni érte ? Abból, hogy azt választjuk hosszú távra, aki tesz értünk, a kapcsolatért valamit? ( az volt a téma, hogy mitöl találunk egy férfit vonzónak). Már elég régóta kommentelek itt, kb 5 éve, ha ez idö alatt legalább negyvenszer nem írtam le, hogy egy párkapcsolat akkor lehet sikeres ( nekem azért van egy , ami 10 éve müködik) , ha mindkét fél kb. egyformán tesz érte, ha kölcsönösségen alapul, akkor egyszer sem. De akkor leírom negyvenegyedszerre, dehogynem kell a nöknek is tenni a férfiakért, dehogynem lehetnek a férfiaknak elvárásai a nök irányába , kell is hogy legyenek! De attól még a nöknek is lehetnek, a kettö nem zárja ki egymást, söt úgy tud müködni igazán jól, ha mindkét félnek vannak elvárásai és mindkét fél meg is akar felelni ezeknek. Ezt hívjuk kölcsönösségnek.

hunbagira
Újságíró

Számodra -lehet- evidens még/már. De lányod korosztályánál nagyon nem…sőt maga a “nőgyülölet”, ha alkalmasint fel van hívva erre a figyelmük.

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, ezt már sokszor olvastam itt, nem tudom, hogy ezek személyes élményeken alapuló tapasztalatok-e, de olvasni nem sok ilyesmit lehet ( most a véresszájú feministákat hagyjuk ki, mert ök azért mennyiségben eltörpülnek az átlag nök mellett) . Ha elmondtátok egy nönek, hogy nektek arra lenne szükségetek, az tesz boldoggá, ha néha napján föznek-sütnek nektek, ha kedvesek veletek, ha megfelelö mennyiségü és minöségü szex van, stb, elhajtanak a francba, vagy mi ? Az a nö aki igazán szeret, boldognak szeretne tudni és szívesen teszi meg, amivel boldoggá tehet ( persze nem kihasználás, teljes elnyomás szinten) , aki nem akar boldoggá tenni, az nem szeret. Aki szeret, annak meg evidens. De lehet, hogy én a demiszexuális agyammal, csak így tudok gondolkodni.
( és akkor sem írtam egy szóval se olyat az elözöekben , hogy csak a férfiaknak kell tenni a nökért :))

Blackur
Olvasó
Blackur

hogyne, Fekete Pákó, M Ricsi , Balotelli, hogy pár intelligens embert említsek akiknek jut nő bőven….

tomgal
Olvasó
tomgal

A szapioszexuálisok és / vagy demiszexuálisok kisebbségben vannak ez tény, de azért léteznek. És egy intelligens nönek azért ( pláne hosszútávra ) bizony fontos , hogy a társa is az legyen.( még annak is, akinek fontosabb, vagy legalább olyan fontos a külsö is). Egy ilyen nönek elengedhetetlenül szükséges, hogy felnézhessen ilyen téren (is ) a párjára.
A felsoroltaknak biztosan vannak nöik, de könyörgöm milyenek ?! Fekete Pákónál rémlik egy , valami Ágica , na annak a nönek annyi agya van , mint egy marék molylepkének . És bizony egy embert minösít a párja is ( nöt is, férfit is). Az a férfi szememben , akinek alpári, agyatlan ,IQ40 nöje van ( most nem egy alkalmi dugásról beszélek) egy igénytelen és jó eséllyel hasonló intelligenciával “ megáldott” egyed.

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Egy újabb nő, akit ajánlok kedves férfi társaim figyelmébe. Eddig volt a karrier, most jöhet a gyerek, 2021-ben már 42 lesz, kicsit iparkodni kell már vele. De aki képes férfiasan gyors döntésre, az a jelenleg is szingli művésznő vágyait beteljesítheti………. https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/osvart-andrea-eros-ferfira-vagyik-gyermekvallalas/vgqmfg1

Blackur
Olvasó
Blackur

Ennyi erővel felsorolhatod az összes celebfickót aki 60+ s ként elvesz egy 30 évvel fiatalabb nőt majd gyereket csinál neki. Utódja született ergo társadalmilag sikeres de biztos jó az,hogy nagy eséllyel nem éri meg a gyerkőc nagykorúságát? Egyik érintett-ma már felnőtt- gyerek mondta egy interjúban éveket rettegett át reggelente,hogy él-e még az apja….

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Két megjegyzés Blackur: a 60+os kanos fickók nem reklámozzák a párkeresési szándékukat az “újságban” + a karrierjük alapvetően már véget ért. Ezzel szemben Osvárt művésznő…….

Blackur
Olvasó
Blackur

Igazad van de ez is azt bizonyítja,hogy van egy olyan férfiréteg akinek ráugransk a férfiasságára , nem kell keresnie a nőt.

hunbagira
Újságíró

Arról ne beszéljünk-ha egyáltalán sikerül a gyermek- akkor eleve veszélyeztettként indul és a gyereknek nem kis esélye van a rokkantságra.
(Tudom nem reprezentatív, de rokkant ismerőseim egytől-egyig későn jött első gyerekek.)

Meske
Olvasó
Meske

„Az otthoni gondoskodásnak ez a nemzetközi kereskedelme fontos aspektusa a nemzetközi és a regionális munkamegosztásnak. Így például a szegényebb ázsiai országokból a fiatal nők rendszerint gazdagabb ázsiai, közelkeleti, európai és amerikai országokba utaznak, hogy a nemzetközi gondoskodó gazdaság valamelyik ágában dolgozzanak (Heyzer et al, 1994; Chang és Ling 2000). A Mexikóból, Közép-Amerikából és Dél-Amerikából érkező fiatal nők az USA-ba, míg a közép európai és kelet európai nők Nyugat Európába és az USA-ba utaznak. Amennyiben a külföldi (tengerentúli) munkavállalás lehetővé teszi számukra, hogy javítsák gazdasági helyzetüket és hozzájáruljanak az otthon maradott rokonaik jólétéhez, ez a kereskedelem és a vele járó munkamegosztás szerves része a jóléti szolgáltatások finanszírozásának, szervezésének és biztosításának. A gondoskodás-munka nemzetközi kereskedelme az anyagi javak elosztásának alapvető egyenlőtlenségére világít rá, ami a globális fejlődés egyenlőtlenségeinek következménye. Egyben meg is erősíti ezeket azáltal, hogy a gondoskodást mint erőforrást a szegényebb országokban élőktől a gazdagabb országokban élők számára irányítja át. Mint Hochschild leszögezi, a munka, amit a globális gondoskodási láncban lentebb élő felnőttek gyerekeinek gondozása igényel a láncban fentebb elhelyezkedő szülők gyerekire száll. A globális gondoskodás lánc bizonyos szempontból a gondoskodásmunka exportjának és importjának kereskedelmi mechanizmusa. Ugyanakkor kizsákmányolási viszonyokat is eredményez, amennyiben fizikai gondoskodó munkát von ki a szegényebb országokból a gazdagabb országok fogyasztása szolgálatában. Ennek során „érzelmi értéktöbbletet” generál: az USA „anyai” szeretet importja azt eredményezi, hogy a „beverly hillsi gyerekek „többlet szeretet” kapnak” (Hochschild, 2000:136). (…)

„A közpolitikák mélyrehatóan befolyásolják ezeket a kommodifikációs és globalizációs folyamatokat. Ehrenreich (2002) arra a folyamatra hívja fel a figyelmet, melynek során az USA-ban a háztartási alkalmazottakat közvetítő korporációk a munkavállalást elősegítő állami jóléti programoktól nyernek el pénzt, ahol a programok „először dolgozz” elve az olcsó és könnyen elérhető munkaerő forrásává teszi ezeket a programokat. Így, noha a szociálpolitika régóta hozzájárult a fizetetlen reprodukciós munka forrásának fenntartásához, legújabban hozzájárul ennek a munkaerőnek (legalább is egy résznek) a háztartásokba történő kiközvetítéséhez, és a nők megjelenéséhez a fizetett munkaerő piacon. Európában a munkavállalást előmozdító jóléti programoktól és a közpénzekből támogatott fizetett háztartási munka elterjedésétől azt várják, hogy a háztartásokat arra készteti, hogy kiközvetítsék a személyes szolgáltatásokat. A Dán Háztartási Szolgáltató Rendszer például támogatja azokat a cégeket, akik olyan háztartási szolgáltatásokat biztosítanak (pl. bevásárlást, főzést, takarítást, kertészkedést, gyerekekért iskolába menni), amit az ügyfelek egyébként maguk is el tudnának végezni az otthonukban vagy annak környezetében (Platzer, n. d.). Cancedda (2001) a háztartási szolgáltatások potenciális kommercializálódásának mértéket megközelítőleg egy millió személyes szolgáltatást nyújtó állásra becsüli Európában.”
(…)
Mint Anderson (1997, 2000) rámutat, noha a házimunka kiszervezése azt a célt szolgálja, hogy felszabadítsa a nőket a fizetetlen munka javarészének ellátása és a teljes munkaidejű állás megtartása mellett fellépő munkavállalás „kettős terhe” alól, a kiszervezés mégis hozzájárul ahhoz, hogy megkerüljük az egyenlőtlen társadalmi reprodukciós munkamegosztáshoz kapcsolódó nemi (és generációs) konfliktusokkal való szembenézést. A munkaerőt exportáló országokban az elsődleges gondozó külföldi emigrációja a női családi munka-helyettesítő szerepéhez vezet, valamint az ország szegényebb részeiről azoknak a nőknek a verbuválásához, akik túl szegények ahhoz, hogy emigráljanak (Parreñas, 2000).

http://tatkteszt.elte.hu/file/BEVEZETES_A_SZOCIALPOLITIKA_NEM.pdf

Soha semmi sem elég jó…

Vagyis ezáltal a nők nem saját otthonaikban végeznék a háztartási munkát, hanem más nők helyett azok/azon családok otthonaiban (akik szintén máshol végeznek háztartási/egyéb munkát). Így mindenki eljár dolgozni (ugyanazt csinálnák, mint otthon, csak pénzért ). Így a nők nem otthon gondoskodnak, de pénzért (és persze adóznak…)

Szép új világ, ugye, Heal Edina? Se nem „egyenlő”, se nem „igazságos”… legfőképpen, nem otthonos. Miért is volna követendő?

Reszet Elek
Újságíró

Az aki, noha egészséges, nem képes a saját alapvető környezeti szükségleteit önmaga számára biztosítani, nem felnőtt ember.

****
Olvasó
****

—MODERÁLVA—
FÉRFIMOZGALOM LEJÁRATÁSÁRA TETT KÍSÉRLET- OLYANTÓL, AKINEK ITT SEM KELLENE LENNIE, HA LENNE BENNE MINIMÁLIS GERINCESSÉG.

SAJNOS NEM NYERT.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Ez tipikusan olyan eset, mint az a cikk, aminek a témája az, hogy a nőket kiszakítja a karrierük kiépítéséből a gyereknevelés. Ilyen esetekben senkit sem érdekel, hogy az adott nő alkalmas-e a pozícióra, hanem hogy hogyan lehet módosítani a körülményeket ahhoz, hogy ez őket ne érintse “hátrányosan”. Olyan ez, mint a nagyobb erejű találmányok. Vannak, amik számtalan problémát oldanak meg, de a környezet jelentős átalakítása nélkül illeszthető be. Olyan problémát old meg, ami mindenhol ott van, de helyileg könnyen kezelhető, például munkaeszközök, ásó, ceruza, akármi. Vannak azonban olyan hasznos találmányok, amikhez már akár óriási méretű környezeti átalakítást is lehet végezni, mintegy a találmányhoz igazítani a környezetet, mert olyan hasznos, hogy így is belefér. Itt meg hozható az elektromosság, autók, mert sokkal nagyobb a hasznuk, mint a kiesett területekből származó terméscsökkenés, ökoszisztéma-szolgáltatás károsodása. Na most nekem olybá tűnik, hogy ez az egyenlősdi úgy viselkedik, mint ha valamilyen borzasztó nagy hatékonyságú találmányról lenne szó. A környezet megváltoztatása, erőszakos módon pedig nem feltétlenül a hasznosságát mutatja a “belekényszerítendő” komponensnek, hanem lehet, hogy valami használhatatlanról van szó, ami ellen a környezet makacsul tiltakozik. Mint ha bele akarnám erőltetni a kirakósba egy másiknak a darabját, és csodálkoznék, meg vergődnék, hogy milyen hülye már az egész, mert nem fogadja be az én kristálytiszta meglátásaimat az az ostoba mozaikegyüttes. Bár valahogy mégis a józan törvényszerűségek alapján működik.