Férfihang.hu
80 megosztás

Az Apák az Igazságért apajogi szervezet nem hagyja annyiban

A Férfihang Civil Társaság szövetségese, az Apák az Igazságért Közhasznú Egyesület elnökségének tagja, Kalmár László György nyílt levelet írt az Országos Bírósági Hivatal Elnökének.  Az ok: egy információs anyagon az elvált családokat mélyen sztereotíp módon ábrázolták, azt sugallva, hogy válás után a család = anya és gyermekek, valamint az apa, de ő külön, mintegy leszakítva a családi fényképről, kirekesztve az összképből és a család fogalmából egyaránt.

Alább ezt a levelet közöljük:

 

Nyílt levél dr. Senyei György Barnának, az Országos Bírósági Hivatal Elnökének

Tisztelt Elnök Úr!

Az Önök által működtetett és fenntartott Magyarország Bíróságai (https://birosag.hu) oldalon elérhető tájékoztató füzetecskék között található és letölthető egy a házasság felbontásáról szóló rövid „szamárvezető” PDF formátumban.

Az internetes elérhetősége:

https://birosag.hu/sites/default/files/2021-02/hazassag_felbontasa_tájfüz2021_jav0211.pdf

Ennek 4. oldalán az alábbi „illusztráción” akad meg az ember pillantása:

Gondolkozó, az európai normákat és ajánlásokat ismerő embernek szükségtelen magyaráznunk, hogy mi ebben a felháborító, az Európán kívüli, a posztkommunista sztereotípiákat idéző, ami ma már a Balkánon is idegen és ami határozott álláspontunk szerint már legalább 20-30 éve nem fordulhatna elő egyetlen európai bíróságon sem…

A válás a család szétszakadása, ami az Önök posztkommunista/marxista/feminista, a való élettől elrugaszkodott nézőpontja szerint az illusztráción látható szituációval azonos: a szétszakadt család egyik fele az apa, a másik fele pedig az anya a gyerekekkel.

Szinte sugallja, hogy amennyiben válni akarsz, akkor a gyerekek „természetesen” az anyához tartoznak: a válás az apa távozását jelenti a családból.

Ennél stílusosabb és az Önök „bíró érzékenyítő” tréningeken feminizált gondolkodásmódját jobban tükröző illusztráció már csak az lehetett volna, ha a kép baloldalát kiegészítik egy lakással, egy nyaralóval, egy autóval és egy bankszámlával, míg a jobboldalán az apát egy híd alatt felállított sátor mellett ábrázolják a lába előtt egy kalappal, vagy mondjuk egy szívlágyító kis keverék kutyussal, „Éhesek vagyunk!” felirattal ellátott kisvödörrel a nyakörvén…

Az illusztráció alá pedig mondjuk elhelyezik a Bírónők Egyesületének néhány PATENT-közeli prominensének végtelenül szimpatikus arcképeit egy világos és őszinte útbaigazítást adva a szájukba:

„Apa! Amíg minket látsz, hagyj fel minden reménnyel! Amíg mi ítélkezünk, biztosan ide fogsz jutni! Mert mi így ítélkezünk.”

Javasoljuk, hogy vegyék fontolóra ezt az ötletet! Ha egyszer eltökéltük, hogy kiírjuk magunkat a civilizált Európából, akkor ne végezzünk félmunkát! Kapcsoljunk magasabb fokozatba!

Ne csupán az unokáinknak legyen egyszer majd lehetősége élvezni az Önök által elképzelt szép matriarchális világ áldásait valamikor a távoli jövőben, hanem – követve az Önök rendíthetetlenül a jövőbe néző tekintetét! – esetleg a mi életünkben eljuthassunk még az Önök által nekünk kínált marxista/feminista gyönyör kapujáig…

Kiváló tisztelettel:

Kalmár László György – az Apák az Igazságért Közhasznú Egyesület elnökségi tagja

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
80 megosztás


14
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
7 Egyéni hozzászólás
7 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
MeskeHunnRokapapaschwarzwaldNaooo Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
csakafoci
Olvasó
csakafoci

Hát, erre a levélre még aludni kellett volna egyet.

common man
Olvasó
common man

Miért?

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Komolyan magyaráznom kell? Ha valóban partnernek tekintem a másikat, akkor nem gúnyolom ki. Ez egy arrogáns, kioktató levél. Ha te ilyet kaptál valaha is, akkor az belőled milyen reakciót váltott ki? Hirtelen kompromisszumképesebb lettél? Nem, épp az ellenkezője. De gondolom ez nem is volt cél, ebben a levélben az apajogi szervezet a saját támogatóinak mutogatja, hogy na most ő aztán jól beszólt a bíróságoknak, a probléma csak ürügy.

common man
Olvasó
common man

Azután a kép után nem kioktatás jár hanem a kurva anyjába elküldés(annak is aki védi őket) úgyhogy a levél nem arrogáns hanem visszafogott.

Alter Ego
Szerkesztő

Gyakorló férfijogi aktivistaként elmondhatom, hogy a férfiszervezetek-apaszervezetek irányából bármely közéleti szereplőhöz elküldött megkereséseink 99 százaléka abszolút megválaszolatlan marad. A lehetséges legudvariasabb hangvétel ellenére is. A létező legjobb eset, ha esetleg valamilyen üresen udvarias, mellébeszélő szöveget rögtönöznek, esetleg némi időt kérnek, aztán minden megy tovább ugyanúgy, ahogyan a panaszt megelőzően is, mintha mi sem történt volna. A sajtó szintúgy nem kívánja semmilyen figyelemmel kitüntetni a férfimozgalmat. Úgy látszik, valamilyen ignorálandó, elhallgatandó és elhallgattatandó “rémisztő képződmények” vagyunk. – Akkor legyünk is azok! Ha már egyszer lehetetlen a férfijogi mozgalmat másképpen művelni, legfeljebb csak botrányújságírásként.

Szerintem az egyébként mindig nagyon óvatos és bárgyún udvarias (bocs!) Apák Az Igazságért Egyesülettől ez egy formabontóan új hangvétel. Úgy látom, Kalmár László György személyében végre megértették hogy másképpen úgysem megy ez, szóval félre a konformizmussal! :)

Horvath Anton
Olvasó

Alapvetően jó ötlet ez a PDF-ben letölthető kisokos, meg maga az illusztrált kép is. Probléma csak az, hogy rossz helyre van feltöltve. Ezt az összes házasodás előtt álló birkának meg kellene küldeni tanulmányozás céljából, hogy ne a bíróságon a váláskor szembesüljön vele először.

Incelvagyok
Olvasó
Incelvagyok

Nem kell feleség, nem kell gyerek, nem kell család és nincs probléma ezzel. Mai társadalomban a férfi egy értéktelen eldobható azonnal levágható igavonó haszonállat csak, aki olyan tudatlan és ostoba, hogy bedől ezeknek a normális nő álarca mögé bújt prostituáltaknak az megszivja majd. Egyedül arra használhatóak hogy a szexuális vágyainkat a testükön és a testnyílásaikon éljük ki azon kívül haszontalan élősködő parazita élőlények csak.

Horvath Anton
Olvasó

Az élősködés ezen formája viszont államilag támogatott a jogrendszer útján. A társadalmat viszont mi alkotjuk, tehát nekünk embereknek kellene a jogrendszert is úgy alakítani ahogy a többségnek megfelel. Nem pedig valakik által meghozott elbaszott jogrendszer alapján eljárni, korrupt bíróságokkal ilyen és ehhez hasonló döntéseket meghozatni.

Rokapapa
Újságíró

Ez bizony így van. Van persze még akit nem rontott meg a jelen társadalmunk de ők tűk a szénakazalban és nem is lehet tudni mikor válnak fertőzötté hisz a femináci vírús éjjel nappal támadja őket.

Naooo
Olvasó
Naooo

A rajz szerint működnek a bíróságok, legalább beismerték ezzel.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Az átlag apa nem fog ugrálni, viseli sorsát. Hajt, tűr és nyel. Amíg fel nem fordul. Örül, ha kaját löknek elé néhanap. Örül, ha szerény igényű asszonya van és nem kell második, harmadik kocsi meg háromszintes házikó.

Az átlagnál szikrányival tehetségesebb jó eséllyel férfiként vénül meg, méltósággal. Még ehhez is marha nagy szerencse kell!

Mindegyiküknek, mindegyikünknek gigantikus vesztenivalóink vannak!
A biztonságát féltve, a még meglévő baráti körben jönnek szóba esetleg a súlyos dolgok-témák.

Sokaknak homályos, hogy népes munkahelyeken mi is megy már hosszú évek óta. (Hivatalok, egészségügy, HM, BM, üzemek, kereskedelem stb.)

Régen is voltak nyomulós emberkék mindenhol de mára a technika maximalizálta a csatornáikat. (A szándékuk egyértelmű.)
Egy átlag Mari napi szinten kapja az ajánlatokat (Normálisnak mondhatókat, durvákat, pöcsfotókat, meg amiket még elképzelni sem tudnánk sokan…). Mindegy, hogy lány vagy asszony, tekintet nélkül. A döntés természetesen az ő kezében van. Ha kell, ha nem plüntyög a mobil, 18-50+ között. Ha csak kicsit is unja a banánt otthon, egy másodperc alatt felülírja azt, amit tegnap gondolt. Be van biztosítva. Vesztenivalója? Ugyan!

Jó részük így lép le. Jó esetben csak a gyerek/ek/kel és személyes cullangokkal. Örömteli eset…

Ezeknek hinni… ezekért küzdeni?

Rokapapa
Újságíró

Elég sok nyílt levelet olvastam már ezen az oldalon de ez volt az első aminek talán volt is értelme.
Az eddigi tisztelettudó levelekkel csak azt tudatták, hogy mára már teljesen becsicskult minden férfi. Azonban most végre a kifogások olyan stilúsban lettek leírva ami képes lehet akkora érzelmi reakció kiváltására az illetékes emberekben amely hatására legalább foglalkoztatni fogja őket a téma pár napig. Több hasonló levélre van szükség annak érdekében, hogy ne csak foglalkoztassa őket a levél tartalma hanem a döntéseiket is befolyásolja a hasonló levekektől való félelem.

Ez a módszer persze nem a férfiak sajátja hisz a feminizmus is ebben a stilusban kommunikál bár sokkal durvább hangvételben.

Hunn
Újságíró

*

Meske
Olvasó
Meske

“Letért az útról és nekiütközött az orosz nagykövetség épülete előtti kerítésnek egy autó Bukarestben, a sofőr a helyszínen meghalt. Nem zárták ki, hogy szándékos támadásról volt szó, mert egyes források szerint a sofőr felgyújtotta, mielőtt belerohant volna az épületbe, a Le Figaro pedig azt írja, az ütközés következtében gyulladt ki az autó, amiben bennégett a sofőr.
A digi24-ro azt írja, az áldozat bizonyos Bogdan Drăghici ügyvéd, az apák diszkriminációja ellen fellépő TATA szülői egyesület elnöke, akit a volt felesége három évvel ezelőtt azzal vádolt meg, hogy szexuálisan zaklatta a kislányát.
Az öngyilkosság oka az lehet, hogy a férfit kedden első fokon 15 év és 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték – írja a Maszol.ro portál.

https://www.origo.hu/nagyvilag/20220406-megtamadtak-az-orosz-nagykovetseget-bukarestben-egy-ember-halalra-egett.html