61 megosztás

A nő helye és szerepe a párkapcsolatban

Néhány hete olvasgatom a Férfihangon megjelent írásokat, és nagyon érdekesnek találom mind a cikkeket, mind a hozzászólásokat. Kicsit úgy érzem, mintha eddig lehunyt szemmel jártam volna, és annyira elmerültem a saját életem történéseiben, hogy bizony sok olyan dologról fogalmam sem volt, amelyek akár ezen, akár más, hasonló jellegű oldalon napi rendszerességgel jelen vannak. Arra gondolok például, hogy férfi is lehet áldozat egy bántalmazó kapcsolatban, vagy hogy a mai társadalom és média hogyan tágítja a szakadékot észrevétlenül a nők és férfiak között.

Azt hiszem, azért történhet ez meg, mert sem a nőknek, sem a férfiaknak nem tanítják meg azt, hogy milyen az eredendő férfi és női működés. A férfiak részét nem igazán szeretném érinteni, azt majd a férfiak tudják, a női oldalról szeretnék kicsit többet beszélni. Amit leírok, az a szubjektív nézőpontom, ami egyrészt a saját tapasztalataimon, másrészt azon a lelki – védikus – tudományon alapszik, amit olyanoktól tanultam, akik nálam előrébb járnak az úton.

A nőknek gyerekkoruktól kezdődően valahogyan észrevétlenül adagolják azt, hogy pusztán a nőnek való születés jogán jár nekik a férfiak figyelme, törődése, szeretete. Több fórumhozzászólásban, cikkben olvastam már, hogy „a férfinak az a dolga, hogy a nőt a tenyerén hordozza”. Ezeket természetesen elsősorban nők írják, azonban úgy látom, hogy sok férfi valamiféle rosszul értelmezett lovagiasságból mellé áll ennek a szemléletmódnak, és tovább hizlalja a nők egóját. Pedig nem. Szerintem a férfinak nem az a „dolga”, hogy a nőt maga fölé emelje és rajongjon érte, hanem az, hogy az Istentől kapott teremtőerejét arra a tevékenységre fordítsa, amire a veleszületett képességei alapján leginkább alkalmas. (A nőnek a dolga pedig az, hogy ebben a férfi társa legyen, de az, hogy mi lenne a nők dolga, valahogyan sosem merül fel kérdésként.)

Sajnos azonban pontosan ezt a női egófényesítést erősítik azok a párkapcsolati vagy nőiesség tanácsadók, coach-ok, akik azt tanítják a nőknek, hogyan viselkedjenek „királynőként”. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy hogyan kell a férfival köröket futtatni azért, hogy „megnyerje a a nő kegyeit”, míg ha „alkalmatlannak találtatik, akkor elbocsáttatik”. A probléma ezzel – többek között – az, hogy a nők sokszor „alkalmatlannak” találják azt a férfit csak azért, mert az nem teljesíti az elvárásaikat. Holott lehet, hogy „csak” másképpen mutatja ki a szeretetét és törődését, mint ahogyan azt a női elme elvárná. Ezért a nők inkább szakítanak akkor is, ha a szívük beleszakad és akár szó szerint belebetegszenek – mert hát a büszkeség, meg az önbecsülés, ugye… (Egyébként azt hiszem, hogy ez a játszmázás egy ideig azért remekül tud működni, mivel a férfiaknak is van olyan korszaka, amikor kifejezetten élvezik a „lovagi tornát”, hiszen sokkal értékesebb zsákmány az, akiért olyan sokat kell küzdeni.)

Ez a fajta királylány-attitűd hozza magával sajnos azt a hihetetlen mértékű arroganciát és lenézést, amit néhány nő tanúsít a férfiak felé, és amit sokszor nőként is szomorú olvasni.

A nőknek fogalmuk sincs, mekkora öngólt rúgnak magunknak ezzel a királylányos szerepjátékkal, ugyanis nem tud tartós, valódi boldogságot hozni egy olyan kapcsolat, ahol a nő fújja a passzátszelet, a férfi pedig megpróbál megfelelni az elvárásoknak, akár erőn felül is. Mert nem ez a férfi és nő alapvető, eredendő természete. Ha ez boldogságot hozna, csupa boldog párt látnék magam körül. A nőknek nem versenyezni, meg vitatkozni kellene a férfiakkal, hanem békét hozni és begyógyítani azokat a sebeket, amiket a férfiak egymásnak okoznak.

Mi, nők azt hisszük, hogy az a férfi a társunk, aki imád minket, akiknek mi vagyunk a „királynő” meg a világ közepe – pedig nem. A nőnek az a férfi az igazi társa, akit a NŐ rajongásig szeret, aki az ő számára a FÉRFI, aki felé nem tud nem menni. Akit a nő ösztönösen tisztel. De ez nem egy despota kényúr elnyomása miatt érzett félelemből jövő tisztelet, hanem a férfi tulajdonságai, képességei iránt érzett csodálat. És olyan jó úgy érezni a férfi szeretetét, ahogyan „férfi módra” mutatja ki: gondoskodik és védelmez, mindezt úgy, hogy egyenes gerinccel áll a lábán, és nem hagyja magát lenyomni. És ebbe az erőbe nagyon jó érzés belebújni.

Itt szeretném megjegyezni, hogy tulajdonképpen a Férfiak Klubja nevű Youtube-csatornáról találtam ide. Nem vitatom a Férfiak Klubja alapvetően nemes szándékát, és a fő célkitűzéssel egyet is értek: erős férfi-nő szövetséget létrehozni – azonban az eszközeivel általában nem tudok azonosulni. A Férfiak Klubja sajnos szerintem közvetve a nők egóját szolgálja ki azzal, hogy a férfiakat arra a viselkedésre próbálja presszionálni, hogyan feleljenek meg a nők elvárásainak. Elég megnézni ehhez a videók alatti lelkes női hozzászólásokat, már-már a személyi kultusz jeleit látom kibontakozni.

Azonban én hiszek abban, hogy változhatnak a dolgok, és a két nem valóban közelebb tud kerülni egymáshoz, aminek az egyik kulcsa az, hogy a nők megértsék egyrészt a férfiakat, másrészt önmagukat.

Post Author: Simon Bea

f Facebook
61 megosztás


158
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
20 Egyéni hozzászólás
134 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
31 Hozzászólások szerzői
borkutaGábor FarkasLeelooDallasBlackurSzergej55 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Horvath Anton
Olvasó

Valószínűleg akkor nem véletlen, hogy én még erre a “Férfiak Klubjára” sohasem találtam rá. A fenti mondandó pedig megegyezik azzal amit itt szinte naponta megállapításra kerül. Amolyan füstbe ment szavak, az érintettekhez pont nem jut el soha.

Anime
Olvasó
Anime

Mind szép és jó, empatikus meg minden, hájjal kenegeti a megfáradt és elkeseredett férfi ego-t, de azért itt is vannak nem kis félreértések.
Hiába tanítanak bármelyik nemnek is akármilyen elfogadást, türelmet, toleranciát, megértést, empátiát, attól még az ösztönkésztetései az egyénnek felül fogják írni az egészet, és ha van lehetősége a nőnek kiélnie a hipergámiáját, akkor nincs az az isten, vagy nevelés, amitől ő kevésbé jót választaná, az ösztönei ellenébe és rá venné magát hogy a kevésbé jó iránt vágyat érezne, beleszeretne-
Mert vannak az PC álmok, meg a mesék, és van a rideg valóság.
Ha nem adagolják, és ha soha nem hívják fel rá a figyelmét, akkor is érzi minden nő, hogy az iránta való kereslet nagyságrendekkel nagyobb, mint fordított esetben, az meg a nő egyedi tragédiába hajló traumája, hogy ez a kereslet legnagyobb része szinten aluliaktól jön.
Így hiába sok a lovag, ha maximum a barátzónáig jut el, viszont az a királyfi, aki neki kéne, az vagy le sem szarja, vagy jó esetben egy dugás után köddé válik.
Nemcsak a coach-ok, hanem az apjuk, és az összes felhőztetett nyálcsorgató hímnemű ácsingozó abban erősít meg, hogy ő bizony királynő, és minél nagyobb udvartartással rendelkezik, annál inkább elszáll a földről.
Senki nem erőszakolja meg a férfiakat, hogy köröket fussanak, saját akaratukból és örömmel futkorásszák ezeket a köröket, mint a szamár, akinek az orra elé kötötték a répát, a remény reménye elég hajtóerő számára és hajlandó a .semmi reményéért is mindenét odaadni, önként.
Bármennyit is erőlködik egy olyan, aki nem dobogtatja meg a nő szívét, pontosan úgy, mint egy interjú során, ha nem vált ki belőle érzelmet, ami érdekes módon lehet pozitív, vagy éppen nagyon negatív, akkor ott már a kémia nem fog kialakulni, sőt, minél jobban erőlködik az illető, annál jobban erodálodnak még a nem lévő esélyei is.
Meg kellene érteni, hogy aki alkalmatlan egy nő számára, az bármit tehet, soha nem válik alkalmassá, vagy érdemessé, ezt milliószór és még több formában megénekelték, Petőfi Barangó vitéze talán az egyik legdurvább de legegyértelműbb példája ennek.
Egy szárazbarát bármilyen módon is mutatja ki a szeretetét meg a törődését, egy szikráját sem fogja kiváltani abból a nőből akiben nincs meg az iránta való kémia, mint az a rosszfiú, aki semmi ilyenre nem törekszik, sőt, adott esetben még meg is alázza, de akiért mindent hajlandó feláldozni, mert olyan szinten nedvesíti a bugyiját, ami mindent felülír, és mivel bármit megtehet büntetlenül, ezért mindig ezen történetek 90%-ában az illető királynő a sorban álló x-edik ribanc lesz, mintsem, hogy az érzései ellenében megalkudna.
A nő nem azért nézi le az utána eredménytelenül kaparó szerencsétleneket, mert rossz ember lenne, hanem azért, mert nem származik belőle semmilyen hátránya.
Örök matematikai paradoxon, hogy a 80 és a 20 keresztmetszete, a sorbaállást és megalkuvást is beleszámítva, 30 körül jön ki.
Ha megalkuszik egy szárazbaráttal, ahol bizony ő fogja fújni a passzátszelet , mert ennek ez a velejárója, akkor azért nem lesz boldog, ha x-edik a sorba akkor meg azért.
Nincs, vagyis nagyon ritka a tartós boldogság, bármit is hazudjanak az emberek.
A nő azzal a férfival versenyez és vitatkozik, aki nem elég férfi ahhoz, hogy behódoljon, felnézzen rá, hogy eszébe se jusson versenyezni, vagy vitatkozni vele, régen úgy fogalmazták meg, hogy tudta, hogy hol a helye.

Bizony, a nőnek az a férfi az igazi társa, akit a NŐ rajongásig szeret, aki az ő számára a FÉRFI, aki felé nem tud nem menni.
Csakhogy ebből meg kevés van és sok a versenytárs, vagyis a sok kis ribanc, aki el akarja csábtani, ha pedig tényleg olyan jó, akkor meg válogathat és a nő megint csak egy lesz a sorban.
Érdekes, hogy leírod őszintén, ahogy fogalmazol, egy férfi tulajdonságai és képességei az ő igazi értéke. A tulajdonságait nem részletezed, aminek nagy része valószínűleg veleszületett, mint pl a testi adottságok, míg a képességei az a potenciál, ami kiemeli a társai közül.
Nem a belsőt, a tiszta, jó lelkét szereted meg egy sánta, alacsony, kövérkés, szőrös, félszemű púposban, nem véletlenül.
Védelmez, vezér, erős.
A nők pontosan értik önmagukat, de ha zsigerileg csak limitált mennyiségű férfira vágynak, akkor mindegy, hogy még hány megértő meg férfiszopató, a férfi ábrándkergetést megerősítő cikk születik és mindegy, hogy milyen nemű tollából.

Barnabás Pincés
Olvasó

“A nők pontosan értik önmagukat…”
Muhahahahááá!!!
A nőket a jóisten sem érti, és hogy mit is akarnak, azt senki nem tudja – legkevésbé ők maguk.
“…nyálcsorgató hímnemű ácsingozó…”
Tudod mit?
Cserélj elemet és várakozz a nagy Ő-re.

Anime
Olvasó
Anime

Erre gondoltál?

comment image

Gábor Farkas
Olvasó

Az összes nőnek az kell, ami “még” nem elérhető… Soha a büdös életbe nem lesz jó semmi. Ha pedig úgy tűnik, hogy minden rendben, addig fúrnak, csavarnak, kutatkodnak, esetleg még provokálnak is, h ez ne így legyen… Mert egyszerűen lételemük h folyamatosan teszteljék a férfit. Amíg a férfi nem áll bele teljes mellszélességgel egy kapcsolatba, addig kaparnak, ha beleáll, vége… Csak ennek a körforgásnak egyszer időapu közbeszól, mert nem lesz “látszólag jobb”. Nyilván ez a felszínes viselkedés, hogy ma Józsit, holnap Sanyit szeretem, ez mindent elmond egy emberről. Nekik teljesen mind1, csak legyen meg az életérzés. Ezért van, hogy a válásokat, vagy a kapcsolatok felbontását 80%-ban szerintem nők igénylik.Kivéve, ha egyéjszakás cuccról van szó vmi donkihótéval. Ebből meg jönnek a “minden férfi szemét” cikkek. Ők nem egy személyt szeretnek, mint egy anya a gyerekét, hanem egy életérzést. Ha megvan, oké, de akkor majd még több kell. Majd még több, majd még több… Ezért lép le a donkihóta az első akció után. Kell neki a fájás? :) Persze… A nőknek az igényeik soha nem lesznek telítve. Pont ugyanaz, mint a politikusok zsebe. Pártfüggetlenül, de melyik mondaná azt, ha adsz x mennyiségű pénzt, többet nem fog “lopni”? Egyik sem. Visszatérve a nárcizmusról, és a nők nárcizmusáról. Válogat, válogat, az illúziót megadja nekik a tinder és társaik, azt a buta kis fejével nem jön rá, a másik fószer sem lesz jó, mert maga az adott nő nem képes többre, nem képes személyt, ember szeretni, csak rányomja a bűnbakot az épp aktuálisan ott lévő emberre, ezzel mentve magát a szembesüléstől…. Női oldalakon már olyat is lehet olvasni, hogy macskás férfiak…… Nem tudom meddig lehet tovább hazudozni…
https://erdekesportal.com/8-ok-amiert-a-mai-pasik-orokre-agglegenyek-maradhatnak/
És még csak kommentet sem lehet írni alá, mert törlik. Ez a kő kemény liberalizmus.

Horvath Anton
Olvasó

Úgy tűnik nem volt túl hosszú életű ez a cikk :D Egyébként a kutya-macska mánia tipikus női hóbort, egy férfinak nincsen szüksége babusgatni való pótlékokra. Minden rendelkezésre áll tulajdonképpen egy férfi igényeinek kielégítéséhez. A nő pedig mindig pénzbe kerül, mindegy hogy a kurvát fizeted ki vagy a vacsorával egybekötött kúrás előtti kötelező köröket. Utóbbihoz persze fel kell venni a szupermenköpenyt is, nekem személy szerint az már eléggé kényelmetlen, meg nem is áll jól.

tomgal
Olvasó
tomgal

“ Ezért van, hogy a válásokat, vagy a kapcsolatok felbontását 80%-ban szerintem nők igénylik”

Csak az ismétlés kedvéért, nem, rosszul gondolod, csak 66%-át és a tendencia több éve tart, egyre több férfi adja be a keresetet. Nemrégiben volt egy nagy kivesézés válás témában, ahol még iskolázottsági szempontból is vizsgáltuk a kérdést ( többeket meglepett, hogy a diplomásoknál egyáltalán nem magas a nöi válókereset, ellenben a nök által benyújtott keresetek 75 %-át az érettségivel nem rendelkezö iskolázatlanabb réteg nyújtja be két fö vezetö okkal: alkohol és ebböl adódó agresszió és /vagy pénzügyi gondok, valamint hütlenség. )

A gyakorta emlegetett hipergámiából adódó , nök által kezdeményezett válások léteznek, de számuk jóval elmarad a két elöbb említett ok mögött.

“Az összes nőnek az kell, ami “még” nem elérhető… Soha a büdös életbe nem lesz jó semmi.”

Az összes nőnek azért “enyhe”túlzás, mivel a házasságok kb fele ( szerencsére 2015 óta folyamatosan csökken a válások száma) végzödik válással, amit 34%-ban férfiak kezdeményeznek. Tehát azért vannak jócskán akik elsö, esetleg második házasságukban megtalálják azt , akivel le szeretnék élni az életüket. Itt az oldalon is vagyunk akiknek évtizedes párkapcsolata van és nem elégedetlenkedünk, nem tervezünk “ váltást”.

Én tudom, mivel magad írtad le korábban (1-2 éve), hogy a feleséged az általad leírtak mintapéldája volt, egy tipikus parazita, semmi soha nem volt elég jó neki.
De azt is leírtad, hogy utána találtál egy rendes, normális, gondoskodó lányt. Nem értem, hogy miért nem rá koncentrálsz, miért nem ennek örülsz? Miért rágódsz még mindig azon a hülye luvnyán ? ( az hogy eszedbe jut idönként természetes, de miért keseríted meg a mostani boldogságodat vele ?)

Hülye, szemét, kihasználó, hazug emberek léteznek. ( van nöben, van férfiban). Ha sikerült beléjük botlani minél hamarabb elszakadni tölük , tanulni a hibákból és ha sikerült normálisat találni arra koncentrálni, megbecsülni azt. Ez az én “ receptem”.

Bela
Olvasó
Bela

Jó, hogy pontosítasz, ettől még nem mondhatjuk, hogy “csak”.
A nők pont kétszer annyi válást indítanak, mint a férfiak, a házasságok fele felbomlik.
Ez minden, csak nem “csak”.

Reszet Elek
Újságíró

Ha belegondolsz, egyenlő lenne a válási arány, ha minden hatodik válást férfi nyújtana be (vagyis minden negyedik női válást). Ez a jelenlegi viszonyok között nem is olyan nagy különbség. Minimum ennyivel rosszabbul is jár egy férfi válásnál. Anyagilag, gyermekekhez való hozzáférésben stb.
Amíg az egyik fél válásnál határozottan többet veszíthet, addig a válási hajlandóság is nemenként eltérő lesz.

Reszet Elek
Újságíró

Viszont amíg ilyen törvényekkel próbálják visszafordítani az idők kerekét, addig ez a tendencia nem fog változni, sőt rosszabb lesz: https://www.origo.hu/itthon/20210511-novak-katalin-egyszerusitjuk-felgyorsitjuk-es-hatekonyabba-tesszuk-a-tartasdij-behajtasat.html

Ezek az idióták láthatóan megint fordítva ülnek a lovon, egyben az is látható, hogy mennyire elszúrt módon látják a nemek viszonyát és a férfiak társadalmi szerepét. A népességnövelő intézkedésekkel totálisan ellentétes hatással járnak az ilyen ostobaságok. A férfiak kedvező helyzetbe hozása nélkül nem lesz gyerekpotyogtatás.
Azt kell mondanom, hogy ez a Novák egyszerűen hülye, feltéve hogy nem megrendelésre szállítja a módosítást.

Bela
Olvasó
Bela

Miután a nyugdíjba vonulással kapcsolatos népszavazást nem engedték az alaptörvényre hivatkozva, nem kell csodálkozni semmin.
Az alaptörvényben a családok védelme is ott van, viszont az ő olvasatukban ennek nem része a férfi (apa). Ha az lenne, akkor lehetett volna szavazást tartani.

Írtak a tartásdíjról már februárban is, úgy látszik, fontos kérdés számukra:
https://haszon.hu/megkeresni/ado/tartasdij-behajtasa/fizetok-nemfizetok-titkolozok

Novák nem hülye, csak egy nő, aki pontosan követi az európai trendeket.
Nem érdemes pozitív változást várni mostanság…

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem a “csak”-on volt a lényeg ( egyébként amikor leírtam tudtam, hogy valaki bele fog kötni), a csak viszonyító szó volt a 80%-hoz képest és nem annak a jelzöje, hogy ez kevés. Itt a tendencia a lényeges, hogy a kereset beadások aránya férfi-nö viszonylatban évröl évre közelít egymáshoz. Egyébként volt ez az arány kb 20 éve 75–25 % is.

Horvath Anton
Olvasó

Egyetértek veled, de ebből is látszik hogy a fő probléma kiidulópontja a nők hozzáállásán túl a férfiak hozzáállásán is múlik. Azt elhiszem ugyan, hogy egy jó este reményében a csillagos eget is leígérik egyes férfi egyedek, azt már viszont nem, hogy a mai világban az ilyen végtelenségig tartó udvarlás lenne a mérvadó. Ilyesmi a modern nő fejében legfeljebb a média propaganda következtében létezhet, de ugyanakkor a férfiak is sokkal öntudatosabbak lettek, és ha tetszik ha nem, sokkal többet törődnek magukkal, és sokkal kevesebb időt, energiát és pénzt akarnak pazarolnak valakire, aki annyiban különbözik tőlük, hogy repedés van a lába között. Csak hát persze erről nem dübörög propaganda. Így sok női egyed ezzel csak akkor szembesül, mikor az utcán szembejön neki a valóság.

common man
Olvasó
common man

Ha ez így van sajnos akkor minden elveszett. Én, átlagos férfiként hiába szeretem a tiszta, jólelkű sánta alacsony kövér szőrös púpos félszemű nőket ha ők mind fiatal sudár gazdag daliát akarnak helyettem.

Zoom
Olvasó
Zoom

Alapvetően ìgy van Common, de a helyzetet àrnyalja a nő sajàt SMV-je. Tudatalatt a nők èrzik a sajàt szintjük ès mi az a szint, amire lőhetnek fèrfiak körèben. Reàlisan egy nő se kap a sajàt SMV-je felett +2 szint felett fèrfit mèg szexre sem, ha a fèrfi jòzan, pàrkapcsolatra pedig plàne nem. Nem csak bizonyos fèrfiak làthatatlanok adott nőnèl, hanem a nők is adott fèrfinàl. Tudom az arànyok nem ugyanazok, de ezt bővebben kifejtette Anime.

Somogyi Jòzsef
Olvasó

A kedvencem amikor a bálnák kigyúrt kockás hasú kanokról álmodoznak mert az nekik jár, max a szívlapát :D

Horvath Anton
Olvasó

Ez még nem is a legnagyobb baj, hogy arról álmodoznak, hanem hogy komolyan is gondolják. Aztán jön a minden férfi szemét fejezet. Pedig ez pont olyan mint ha én kijelenteném hogy csakis pornósztárszerű, párductestű nőkkel vagyok hajlandó leállni, meg adva a pontos mellbőséget. Az alatt semmi. Nyilván ilyenkor te röhögnél egy jót rajtam, teljesen jogosan. De ők nem veszik észre már sokszor saját magukon, hogy egyszerűen röhejesek. Nem, ők ezt tök komolyan gondolják, centiben megadva a magasságot, adott esetben még a hajszínt is sokszor, és röhögni tilos, hiszen ő nő, a femcsi sajtó meg hetente megírja hogy a férfiak milyen felszínesek a társkeresésben. Na itt kezdődnek a bajok, és ez már nem társkeresési probléma hanem agykapacitás kérdése, a józan paraszti ésszel való gondolkodás teljes hiánya, röviden életképtelenség. Ezen belül ez a fajta hozzáállás a férfiakhoz egyúttal jelzi a tartós kapcsolatok kialakítására való képtelenséget is.

Reszet Elek
Újságíró

Viszont te férfiként meg is kapod, ha virítod a lét (minimum alkalmilag). Egy koca viszont még akkor sem. Mert az a férfi, aki a pénzért elmenne valójában nem férfi.

Zoom
Olvasó
Zoom

Tùl komolyan veszitek az online paramètereket. Lehet, hogy online nem fog egy nő ismerkedni egy alacsony pasival, de ha èlőben vèletlenül összeakad egy magabiztos, jò kisugàrzàsù, alacsony pasival, akkor nem azon fog kattogni az agya hàny cm ez a pasi. Nèzzètek meg Pitbullt, mindig van csaja, van 6 gyereke innen-onnan, biztos egzisztenciàja, mindezt annak ellenère èrte el, hogy kopasz, alacsony, alacsony stàtuszù, migràns csonkacsalàdbòl szàrmazik. Ezeken nem tud vàltoztatni, mègis hoz minden alfa elemet, amit csak lehet. Belsőre: egyensùlyban van, magabiztos, èlvezi az èletet, azt csinàl amit akar ès teljesen ő irànyìtja a körülötte lèvő dolgokat, az emberek felnèznek rà, pèldakèpnek tekintik. Külsőre: a testèből/öltözködèsèből kihozza amit lehet, figyel magàr nem azon pörög hogyan nem nèzhet ki. Stàtusz, pènzügyek: az magàèrt beszèl, ràadàsul mindezt önerőből.

Hunn
Újságíró

Kiváló példa, Zoom. De ha a Pitbull a Tesco-ban dolgozna árufeltöltőként, ugyanezzel a külsővel és ugyanezzel a személyiséggel, akkor is mindig lenne csaja, és azok ugyanazok a csajok lennének? Maradjunk annyiban, hogy általános törvényszerűségekre példaként csak hétköznapi emberek számítsanak, nem pedig a kivételek.

Zoom
Olvasó
Zoom

Hunn, vehetsz pèldàt az ismerősi körödből is, nekem van olyan alacsony ismerősöm, akinek mindig van nője. Olyan akinek van/volt hosszù tàvù pàrkapcsolata ès csalàdja kifejezetten sok van. A Tescoban dolgozò àrufeltöltőknèl inkàbb az a baj, hogy hiànyzik az ambìciò, nem az hogy alacsonyak.

Visszatèrve Pitbullra, az a fajta èletszeretet ès leszarom mentalitàs a nők irànyàba a latinok többsègère mèg ma is jellemző, pedig köztük sok az alacsonyabb fèrfi ès sokukat csak az èdesanyja neveli. A lènyeg, hogy ők nem azzal foglalkoznak, hogy alacsonyak, hanem azzal, hogy nekik a hosszù combù, formàs nők jönnek be ès pont. Ha ez a nő magasabb, akkor magasabb, ez nem az ő problèmàjuk, ezzel ők nem foglalkoznak. Ezt a magabiztossàgot pedig a nők megèrzik, ès ösztönösen vonzza őket. Tulajdonkèppen te is erről szoktàl beszèlni önfejlesztès cìmèn, vagy tèvedek?

Horvath Anton
Olvasó

Leszarom mentalitás,mi? A lóvé mama, ezt már így megmondom anélkül hogy amúgy halvány lila fogalmam lenne róla hogy kiről van szó. Pénzzel a kinézet mindig kompenzálható, már fentebb is szóba került. Ahol lószar van ott van veréb is

tomgal
Olvasó
tomgal

Vannak kivételek:

https://blikkruzs.blikk.hu/galeria/meg-mindig-szerelmes-a-legfurcsabb-magyar-par/6krf0jf

https://www.google.hu/search?q=short+men+with+tall+women&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwid6c6p34fwAhXns4sKHUu1Ah8Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1366&bih=608

És a tuti tipp -férfi oldalról- alacsony(abb) férfiaknak, valóban a fellépés, a személyiség számít, no meg nem szabad rágódni a centiken… (nyilván nem minden nőnél jön be, de azért akadnak jócskán akiknél igen) :

https://www.themodernman.com/blog/women-who-like-short-men.html

Horvath Anton
Olvasó

Én ennél hétköznapibb ellenpéldát hozok neked: például amikor más gyerekét kellene felnevelni. Olyankor egyszer csak hirtelenjében kevésbé számítanak ezek a dolgok. Persze a meglévő gyerek az egy alfától lesz, mielőtt kérdeznéd.

tomgal
Olvasó
tomgal

20 éves korom körül volt alacsonyabb barátom (én 175 cm vagyok), senkinek a gyerekét nem kellett nevelgetni, egyszerűen észre sem vettük, ja és én kerestem jobban, ő még fősulira járt és mellékállása volt. Egyébként a 170 cm feletti nők szerintem nem annyira finnyásak, mert nőben már magasabbak az átlagnál. Engem pl. nem érdekelt soha, hogy “valakihez” felvehetek-e magassarkút, vagy sem.

Horvath Anton
Olvasó

És te mikor voltál húsz éves, 30 éve? Ezzel most jól megvígasztaltad a mostani fiatal generációt :D Szerintem még kellene egy-két hatvanas nő is ide a fórumra, azok mégjobban átlátják majd a dolgokat. Ezek igazából olyan ellenpéldák, mint amikor egy csiga árbrájával szeretnél a gyorshajtásról előadást tartani.

tomgal
Olvasó
tomgal

Szerintem meg pont ez nem változott sokat az elmúlt évtizedekben, ugyanis ez nöi részröl ösztönös viselkedés. ( Pesten elég gyakorta látok fiatalokat kézenfogva, ahol a csaj a magasabb) . A férfi oldalról belinkelt cikk sem tünik réginek és ezt támasztja alá , hogy igenis van esélye az alacsonyabb férfiaknak is, ha a személyisége határozott, vicces, biztonság érzetet keltö stb(ezt nem én, ezt férfiak mondják és egyetértek).
Szóval ha te Anton alacsonyabb férfi vagy, akkor a személyiségedet kell fejleszteni, mert inkább az nem jön be a nöknek, nem a magasságod.

“If a short guy is confident, funny, cool and successful in life, or if a guy has confidence and purpose in life and he’s on his way to becoming successful, then he’s got the type of alpha qualities that make him a sexually attractive man to almost all women.

However, if a short guy lacks confidence and is shy, nervous and awkward around women, he is seen as a lower ranking male and therefore he becomes a much less sexually attractive man in a woman’s eyes.

Sure, some women will reject a short guy even if he has everything else going for him, but many women won’t. The majority of women are much more flexible about what they find attractive in a man than most guys realize.

For most women, it’s not a guy’s height that decides his attractiveness; it’s his personality and potential. Women are attracted to confident men who feel secure in who they are and what they’ve got to offer now and in the long run.“

georg1945
Olvasó
georg1945
Balton
Olvasó
Balton

Én kérek elnézést vivi helyett, ő most szépen keretekbe foglalt mondanivalójában, le anyagiaskúrvázta a nőket…

“Ha egy alacsony srác magabiztos, vicces, menő és sikeres az életben, vagy ha egy srácnak van önbizalma és célja az életének, és úton van a siker felé, akkor megkapta az alfa tulajdonságokat, amelyek szexuálisan vonzó férfivá teszik őt szinte az összes nő számára….
A nőket vonzzák a magabiztos férfiak, akik mellett biztonságban érzik magukat, akiknek van mit kínálniuk most és hosszú távon is.”

Komolyan kérdem elolvasod amiket linkelsz meg képeket ideteszel? Pénz csillogás meg a mozivászon, ez kell egy magas nőnek az alacsony fasziból?
Egyébként nem rossz 2 köteg pénz , csak ráállsz és máris nincs magasságkülönbség…

Ja és hamár, idézet (nem tudom kitől) én értem hogy a menő kocsi miatt jöttem be a csajnak, de nem BMW kipufógóját szopkodja le esténként…

tomgal
Olvasó
tomgal

Balton, te itt valamit nagyon félreértettél, gyakran jutsz olyan következtetésekre amelyek tévútra visznek. Attól, hogy egy nö hosszú távra sikeres és anyagilag is stabil , magabiztos, vicces férfit keres még nem lesz “ anyagiaskurva”. Milyet keressen, cél és munkanélküli ( most nem idöszakos értelemben), visszahúzódó, sótlan, magabiztosságot nélkülözö fickót?

“ Azonban, ha egy alacsony srác önbizalom híján van, visszahúzódó, idegesen és furcsán viselkedik a nökkel, alacsonyabb rangú hímnek látszik és kevésbé lesz szexuálisan vonzó a nök szemében “

Mitöl is lenne vonzó ?! Miért akarna egy nö megismerkedni valakivel, aki férfiatlanul viselkedik ( és még alacsony is).

Megfordítom, van két nö, akinek mondjuk nem olyan szép az arca, kicsi a melle, vagy görbék a lábai, vagy nagy/lapos a feneke ( nem az összes egyszerre, lehet választani)

Az egyik ultra kedves, nöies , tisztelettudó , láthatóan vonzódik hozzád , nevet a vicceiden, áhítatosan meghallgat, amikor magyarázol.

A másik ugyanilyen paraméterekkel, nagypofájú , közönséges, mindenkit leszóló , nöietlen . Melyikkel ismerkedsz, töltesz idöt inkább ?

A férfiak többsége a nöies viselkedést szereti a nökben. A nök többsége a férfias viselkedést díjazza a férfiakban , amihez igenis hozzá tartozik, hogy egy férfinak legyen célja, potenciálisan alkalmas legyen egy családföi szerepre. Ez nem kurvaság. Ez nagyon régi dolog.

Szó nem volt amúgy arról, hogy csak a pénztárcája számít. A személyisége és a potenciál , ilyesmiröl meg hol olvastál :

“Pénz csillogás meg a mozivászon, ez kell egy magas nőnek az alacsony fasziból?
Egyébként nem rossz 2 köteg pénz , csak ráállsz és máris nincs magasságkülönbség…“

Ezt miért nem fordítottad le ?

“ A legtöbb nö számára nem a srác magassága határozza meg a vonzerejét, hanem a személyisége és a benne rejlö potenciál. “

Ha a nö hosszú távra tervez , igenis fontos, hogy a jelölt bizony ha kell, el tudja tartani a családját, ha ö kiesik, netán htb lesz, jönnek a gyerekek. Itt nem milliókról van szó ( hol olvastál te ilyet, még csak nem is említett a cikk gazdagságot, , stabil biztonságot, célt, sikert igen. De lehet sikeres könyörgöm egy jó asztalos, pék, vagy mérnök is)

Ezt a kettösséget már megfigyeltem többször itt a FH-on , ha dolgozni akarsz család mellett, akkor karrierista ribanc vagy, ha nem , akkor aranyásó kurva.( miközben a nök túlnyomó többségébek nincs igazán választása).

Tehát ha egy férfinak van egy nem annyira elönyös külsö tulajdonsága, ( egyébként ez nökre is igaz)akkor bizony a személyiségével ( és nem, ez nem a pénztárcája elsödlegesen , az hogy legyen stabil normális munkája meg ne legyen már akkora nagy felháborodást keltö dolog) kell kompenzálnia, ami egyébként gyakran meg is történik.

Végezetül egy újabb lefordítatlan rész:

“ Biztosan lesznek nök akik visszautasítanak egy alacsony srácot akkor is , ha egyébként minden más férfias tulajdonsága megvan, de a nök többsége sokkal rugalmasabb a férfiak kinézetét illetöen abban, hogy mit találnak vonzónak , mint a srácok gondolnák. “

BlackPill
Olvasó
BlackPill

Együtt van a kettő, karrierista is, aranyásó is, ribanc kurva mind.

Balton
Olvasó
Balton

“Miért akarna egy nö megismerkedni valakivel, aki férfiatlanul viselkedik ( és még alacsony is).” – megint kimondod, a nők le se szarják a kicsit kevéssé felszínesen menőnek tünő arcokat…
Mert ha valaki már csalódott vagy bizonytalanabb vagy simán csak introvertáltabb, n+1-edszer elküldték varánuszarccal, az már férfiatlan lúzer, ugye?
Megint ellentétekkel operálsz, kinem szarja le hogy én mit választok-választanék, vagy a férfiak éppen mit hogyan csinálnak. A női ösztönös viselkedést beszélgetjük.
Te magad definiálod le a női hipergámiát, és magyarázod a bizonyítványt, az utolsó töltényig védve megint. És csak is saját magadból kiindulva, a radnipiacról évtizedre kiszakadva, linkelgetsz ide-meg odavágó dolgokat.
A hipergámia, akkor szerinted aztán abszoulut nem jellemző a nőkre? Bár lehet te még nem randiztál-próbáltál nővel randizni. És nem igazán relevánsak a te tapasztalataid, mert az ide kommentelő férfiaké nem feltétlenül egyezik meg azzal: hogy Pesten látni véltél sok magas nőt-alacsony férfivel.
Honnan a pitsából döntenéd el egy fasziról aki mondjuk kicsit bizonytalan kevésbé rámenős, hogy az nem fogja tudni eltartani a közös családodat? Máramúgy éppen pont hosszútávra tervezgetve?
Sehonnan, nézitek a külső jegyeket és válogattok,mint az áruházban (nem te régen, hanem mások most). Aztán jön a pofára esés 30 után, és nem releváns hogy Te éppen milyen kapcsolatban élsz kivel, mióta.
A férfi nem kompenzál, már megint a női attitűdöket vetíted ki a férfiakra, férfiként hangsúlyoznám átlagférfiként, beállsz a kirakatba és várod hogy valamelyik fanyalgó “megvásároljon” nem téged hanem a közös jövőtöket.
Ja és csak mondom, lehet hogy régen a te idődben a nők többsége még hosszú távra tervezett, de ez már kurvára nem jellemző. Főleg ha a húspiacon van fenn, és még fiatalabb alkupozícióban. Nem kell már azt csinálniuk, hogy ránéznek a faszira és megpróbálják megbecsülni hogy mi lesz majd belőle, hanem most azonnal legyen meg minden. Beleülni a készbe egyszerűbb, hosszótávú tevezés meg a f..om.
Kérem amikor azt írtam, hogy karrierista-aranyásó stb, ne általánosíts! Dolgozó nővel élek együtt, bár jelzem felajánlottam neki a háztartásbeli lehetőséget, de nem kívánt vele élni. Mondjuk szarban is lennénk, ha egyedül kellene eltartanom a családot.

Reszet Elek
Újságíró

Közvetlen családi körömben is van példa arra, hogy a testmagasságot lehet pótolni egyéb személyi jellemzőkkel (és nem pénzre gondolok).

Az általam ismert legtöbb alacsony férfi folyamatosan kompenzál.
A hipergámia igencsak jellemző nőkre, de a nők párválasztási stratégiája jóval összetettebb, mint a férfiaké. A miénk elsősorban a termékenységre hajt és ennek testi jegyeire. A nőknél a potenciálisan jó férfi, férj és apa ismérvei jóval összetettebbek, a képet ráadásul az adott nő korábbi élettapasztalatai is árnyalják. Milyen mintákat hozott, mik a társadalmi elvárások, milyen saját tapasztalatai voltak férfiakkal stb.
A nők párválasztását általánosságban pusztán a testmagasságra redukálni erős túlzás és gyanúsan önmentegetésnek tűnik.

Számos fórumon találkoztam már a kérdés taglalásával és ott is gyanúsak voltak “az alacsony férfiak bukottak mert a nők olyanok” témában elítélően megszólalók. A téma olyasmi a férfiaknál, mint a kövér nőknél “az igazi férfi nem rág csontot” kijelentése.

BlackPill
Olvasó
BlackPill

Igen, amikor megkérdezik Julcsit, hogy milyen lovagra áhítozik, akkor egy sem mondja azt legelső kritériumként, hogy ne magas legyen.
Ami alatt azt érti, hogy legalább 180 fölötti legyen, hogy még ha 160-as nőként felvesz egy 10 cm-es topánkát, még mindig fel tudjon nézni rá.
Milyen lehet azzal a nővel élni, aki megalkuszik a legfontosabb preferenciájával, és ezzel minden nap szembesül?

Reszet Elek
Újságíró

Nem az a lényeg mit mond, hanem hogy mit csinál. Álmodozni lehet a magas, szőke hercegről vastag erszénnyel és nagy farokkal. Ezért miért sértődne meg az ember? Nekünk férfiaknak is vannak elrugaszkodott vágyképeink. A lényeg ott van, hogy kit választ ki magának, mi valósul meg.

Balton
Olvasó
Balton

Na igen, a te vágyképeid csak annyi hogy ne legyen a párod előélete annyira mintás, plusz lehetőleg jól nézzen ki. De ez már társadalmilag szexistának minősül.

Reszet Elek
Újságíró

Nem gondolnám, hogy itt bármelyikünk beérné egy bányarémmel, csak ne legyen múltja.

BlackPill
Olvasó
BlackPill

Sokkal többen választanák a múlttal rendelkező, de vonzó csinost, mint a múlt nélküli bányarémet.
Hamis dilemmát írtál.

Balton
Olvasó
Balton

szerk: Nem azt írtam.
Na de most őszintén Elek, ki beszél itt bányarémről? Akármilyen incel meg kitudja mi az ember, egyértelműen nem a bányarém opcióról beszél. És akármennyire is konzervatív felfogása van az embernek, nem elvárás a szüzesség mindenáron már egy kapcsolatba belépve.
Ne relativizáljunk, értelemszerűen egy átlag férfi nem a Malénák és a gonosz bibírcsókos banya között fog választani. Hanem egy teljesen átlagos és normális női csoportba “fog beleudvarolni”.
Az a hamis dilemma hogy vonzó vs. bányarém.

Reszet Elek
Újságíró

Igen, én is hamis dilemmát írtam, hogy rámutassak mennyire abszurdan leegyszerűsítő a megközelítésetek a férfiakat illetően. Egyedüli ismérvként a testmagasságot, mint értékes tulajdonságot feltűntetni ill. negligálni a mai fogyasztói társadalom férfiakat is megrontó, gyakran igencsak elrugaszkodott vágyképeit, meglehetősen leegyszerűsítő.

A hozzászólásaitokat lefordítva körülbelül ezt mondjátok: A nők rohadékok, semmi sem elég jó nekik, alapban elutasítanak mert alacsony vagyok, függetlenül egyéb pozitív tulajdonságaimtól. Nekem bármilyen normális és átlagos nő is jó lenne, de még azok is szemetek és aránytalanul válogatósak. Mert a nők alapban ilyenek.

Balton
Olvasó
Balton

Elek: tehát nem jogos az, még akár csak ius murmurandi szinten se, hogy akármit is negligáljunk a modern fogyasztói társadalom elvárásaiból? Vagy csak kifoogásoljunk belőle?
Tehát ha valakinek személyes tapasztalataiból, kialakul egy preiudkciója, akkor az csak egy hamis dilemma?
Amit egyén szinten tapasztalsz, az nem vetíthető ki a társadalom egészére, de mi a helyzet a társadalmilag tapasztalható folyamatokra, amik ráhatnak ez egyénekre-rád?
Amúgy szerintem a nők nem rohadékok, és még alacsony se vagyok, és elutasítva se vagyok.

Reszet Elek
Újságíró

Nyilván. Magam is kifogásolok számos dolgot. Viszont a fenti általánosítás akadályává válik bármilyen változtatásnak, személyi változásnak.

Balton
Olvasó
Balton

Ebben 100%-ban egyet értünk, nem a személyi változtatások szükségességének az ellenzője vagyok.
Kicsit protestáló jelleggel próbáltam felhívni, lehet bénán, a kevésbé veretes hozzászólások több-kevesebb valóságtartalmára, a figyelmet.
Amúgy meg az Uccsó Cserkész óta tudjuk, hogy a fű zöld az ég kék, a nők…

Horvath Anton
Olvasó

Persze mert a mai nőnek nem a jó szex a lényeg, hanem a kirakatvilág. Ezért fontos hogy magassarkúban is lehessen topogni valaki mellett, mert amúgy egyébként kurvára tökmindegy kúrás szempontjából az egész. Csak olyan hapsi jöhet szóba, akivel lehet villogni a barátnők előtt, meg a Facebook, Instagram profilokon. Ennyi a modern nő boldogsága, egyszerűek mint a faék. A maiak már kislánykorukban a social media világában nevelkednek, tehát ez a jövőben csak rosszabb lesz. A mai fiúkra a videójáték, a lányokra meg az instagram a veszélyes.

BlackPill
Olvasó
BlackPill

Százakárhány évvel ezelőtt is daliás hercegről álmodozott mindegyik, nem törpe púposról.

Reszet Elek
Újságíró

Ezt hívják hamis alternatívának. Mintha csak ez a két véglet létezne. Ha így lett volna, az emberi faj kipusztult volna.

BlackPill
Olvasó
BlackPill

Dehogy pusztult, hiszen még a rosszabb alternatíva is életképes, ugyanis a múlttal rendelkező bányarémek is kapnak férfit, mert nagyobb irántuk a kereslet, mint fordítva.

Reszet Elek
Újságíró

Már eléggé elrugaszkodtunk a valós viszonyoktól.

Hunn
Újságíró

Egyetértek. Az, hogy holdvilágos éjszakán miről álmodik a lány, az egy Red Pill férfi életében egyszerűen nem lehet tényező…

Két mondattal helyre lehet tenni bármelyik nő fejét, a szépségkirálynőét és a bányarémét is, és onnan újra indul a stopper.

A női hipergámia kielégíthetetlen, ezt tudjuk, ezen siránkozni felesleges időtöltés.

Csak azzal kell foglalkozni, hogy személy szerint mi milyen nőre vagyunk vevők, és hogy legalább nekünk ne lehessen használt pinát újnak az árában eladni.

Hogy aztán a többiek mit csinálnak, legyen szó akár a többi férfiról, akár a többi nőről, az nem a mi dolgunk. Nagyfiúk és nagylányok, megoldják nélkülünk.

tomgal
Olvasó
tomgal

“Mert ha valaki már csalódott vagy bizonytalanabb vagy simán csak introvertáltabb, n+1-edszer elküldték varánuszarccal, az már férfiatlan lúzer, ugye?”

Miért gondolod, hogy mindenkinek alanyi jogon jár egy vonzó nö, anélkül, hogy bármit is tenne érte? Miért gondolod, hogy egy nö dolga, kötelessége , hogy a sarokba megbúvó , ráadásul nem a legelönyösebb külsövel rendelkezö férfiról próbálja kitalálni mi baja van, esetleg aranyszíve van e neki és kezdeményezni nála.

Figyelj, nekem introvertáltabb, nem adonisz, átlagos külsövel rendelkezö párom van , aki 5 cm-el magasabb igaz tölem, de egy normálisabb cipöben már én vagyok magasabb, ami nem érdekel. Tehát NEM az én választásaimról van szó.

Nem tudom elhinni, hogy ennyi év FH-on jelenlevés után még mindig itt tartunk és ezen sírdogálnak egyesek , hogy a nök többsége nem a csendes jófiúkhoz vonzódik , aki ráadásul mondjuk még alacsonyabb is ! Ezt hányszor, hányféleképpen megfogalmaztátok már itt !?Mire volt jó a sok red pill, ? Most te tényleg azon háborodsz föl, hogy a nök többsége hipergám ?! Én sosem tagadtam , hogy a nök jelentös része hipergám , azt írtam le többször, hogy ez bennem sosem volt erös , amit írtál is, hogy nem releváns.

Most tényleg , az felháborító, hogy egy elönytelenebb külsövel rendelkezö férfinak ( de nönek is) , hogy észrevegyék kompenzálnia kell a személyiségével ?
Hogy miért nem olyan angyaliak a nök, hogy kíváncsiak legyenek a szürke, introvertált, alacsony fickóra a sarokban ?

És miböl gondolod, hogy akinek színes, érdekes a személyisége, az “felszínesen menö “? Az eszedbe sem jut, hogy esetleg tenni akar valamit azért, hogy ismerkedjen, kapcsolatot létesítsen ?

Lehet itt sírdogálni , hogy a nök felszínesek, meg aranyásók , meg hipergámok, de az, aki alacsony ( vagy bármi más miatt elönytelenebb külsejü) férfi létére meg sem próbál kitünni, tetszeni egy nönek, ( magabiztosság, humor, müveltség, titokzatosság, dominancia-nem bunkóság és eröszakosság) az bizony ne csodálkozzon ha nincs nöje és legalább annyira hibás a dologban, mint a “ felszínes nök”.

És bizony ebben Hunnal kell egyetértenem :

“Két mondattal helyre lehet tenni bármelyik nő fejét, a szépségkirálynőét és a bányarémét is, és onnan újra indul a stopper.

A női hipergámia kielégíthetetlen, ezt tudjuk, ezen siránkozni felesleges időtöltés.“

Ebben, meg Elekkel:

“ Az általam ismert legtöbb alacsony férfi folyamatosan kompenzál.“

“ Számos fórumon találkoztam már a kérdés taglalásával és ott is gyanúsak voltak “az alacsony férfiak bukottak mert a nők olyanok” témában elítélően megszólalók. A téma olyasmi a férfiaknál, mint a kövér nőknél “az igazi férfi nem rág csontot” kijelentése.”

Horvath Anton
Olvasó

“férfi létére meg sem próbál kitünni, tetszeni egy nönek”

Ugyebár itt adódik egy kérdés kapásból. Tulajdonképpen miért is akarna tetszeni bármelyik férfi is egy ilyen evolúcióban lemaradt ösztönlénynek? Mi férfiak használjuk a legtöbbet a technológiai újításokat (igaz, nagyobb számban még mindig férfiak is találják fel ezeket), mi haladunk a korral, itt nyilvánvalóan a nők azok akik nem képesek ezzel lépést tartani, a saját idióta álomviláguk miatt. Mondanám azt, hogy esetleg a szex miatt megpróbálnál tetszeni egy nőnek, de a nők meg nem ilyen egyszerűek, náluk mindig jön következő rész, hogy márpedig komoly kell, márpedig gyerek kell, márpedig autó kell, márpedig nagy ház kell… Az összes femcsi oldal azon siránkozik hogy “hová lettek a férfiak?” De egyik sem teszi fel a kérdést, hogy hová (vagy inkább mivé) lettek a nők? Én az ő szempontjukból megértem azt a régi világból ismert férfi hiányát, csak az hogy a férfiak változtak, annak egyetlen oka van: maguk a nők. Amíg ezt nem sikerül felismerniük addig nehéz lesz megérteniük a dolgok miértjét. Egy férfira ma is ugyanazok az elvárások vonatkoznak mint 50 éve, miközben a mai nőre az 50 évvel ezelőtti kötelezettségek talán 5%-a ha vonatkozik, és sokuknak még azzal is problémáik vannak. Mindezt áttekintve, most komolyan azt hiszed hogy ez motivál bárkit is arra, hogy megpróbáljon tetszeni egy nő elvárásainak? Mára a népesség nagy része az internetnek köszönhetően jól kiismeri magát a témában, akár férfi, akár nő. A lapok nyíltan az asztalra vannak kiterítve, csak az nem nézi meg aki nem akarja. Az ilyen agyhalott elvárásoknak való megfelelni nem akarást a férfiak részéről már nem tudja a femcsi média a férfiak hibájaként beállítani. Ehhez már túlságosan átlátni a szitán. Ez a fajta folyamatos férfihibáztatás már bizony már egyre több józan paraszti ésszel szerelt nőnek is feltűnik. Ha a későbbiekben a férfiak még nagyobb százaléka visszavonul majd ez elől az agyrém elől, akkor meg amúgy sem lesz a témának semmi jelentősége.

Balton
Olvasó
Balton

Miért ne gondolhatnám? Elvégre is fogyasztói társadalmoan élünk nem? Miért ne járjon alanyi jogon, egy balfasz férfinek a hercegnő? Ha balfasz vagyok, miért ne rinyálhassak szabadon?
Miért csak a nőknek járjon, a mert te megérdemled szlogen? Most akkor ha faszi vagy takarodj vissza a sarokba és még csak ne is álmodozz?
Te most tényleg azt is megtagadnád, hogy nyünyörögjön erről akármelyik férfi?
Tehát ha valaki személyes indíttatásból leírja a panaszát vagy neadj isten a tapasztalatát és férfi, azt le kell söpörni?
Nem tudom megérteni hogy ennyi éves férfihangos jelenlevés után, még mindíg le akarod söpörni ha véletlenül valakinek más a nézőpontja.
Wumen bad: a nők nemigen választják, az alacsony faszikat, söprés: te sok magas nőt látsz Pesten… the wumen not bad!
The men not bad: Ha valaki, alacsonyabb-introvertáltabb, akkor is szeretne – söprés, mármiért is járna neki?… men bad.
Ha le merészelem írni a véleményemet, vagy vannak olyan gondolataim ami nem egyeznek meg egyesekével, akkor egyből mennie kell a söprésnek. Mindíg-mindenáron.
Nettóban annyi a mondanivalóm, amit nem értem miért akarsz mindenáron kiírtani, hogy ius murmurandi. Attól mert valakinek balfasznak tűnik a véleménye, koránt sem biztos hogy balfasz is, sem ő sem pedig a véleménye.

Bár nem értek egyet itt nagyon sok mindenki (haha) mondanivalójával, azért még véletlenül se írnám le senkinek hogy ennyi FH tartózkodás után, még csak itt tartasz… Mert ez csakszi stílusa, szerintem…

tomgal
Olvasó
tomgal

“Miért csak a nőknek járjon, a mert te megérdemled szlogen? Most akkor ha faszi vagy takarodj vissza a sarokba és még csak ne is álmodozz?
Te most tényleg azt is megtagadnád, hogy nyünyörögjön erről akármelyik férfi?“

Dehogynem, álmodozni szabad ! Bárkinek. Csak mi értelme ? Én egy meglehetösen “ két lábbal a földön “ típus vagyok. Mindig azt nézem, hogy racionálisan mire van lehetöség, mi visz elöre, minek van értelme. Utoljára kb 16 éves koromban álmodoztam David Coverdale-röl akkori nagy idolomról. Azóta nem, mert felnöttem. Egyébként egy halom nö is csak álmodozhat, mert semmi realitása nincs annak amire-akire vágynak.

Dehogy akarom én megtagadni a siránkozást, vagy álmodozást bármelyik férfitól , jó eséllyel ezt az eszmecserét félre is értettem, azt hittem változtatni szeretnének egyesek, párkapcsolatot stb.
Ezért is linkeltem be arról a férfi oldalról a férfiak által írt angol szöveget. Ha csak nyünyörgés a cél, akkor valóban teljesen felesleges volt.

Épp ezért lepödtem meg, hogy “alap igazságok “ ekkora meglepetést okoznak. Ok , igazad van “a még csak itt tartunk” mondatomat visszavonom , kissé lobbanékonyan írtam le, nem sértésnek szántam, csak öszintén megdöbbentem.
Álmodozni, panaszkodni, “ nyünyörögni” nyilván mindenkinek szabad, de ezt szimplán jó szándékból jegyzem meg, a legtöbb nö szemében ez nem kifejezetten vonzó. ( de mivel nem a vonzás a cél ugye, így tök mindegy ).

( még annyi, hogy én nemigen szoktam általánosítani, sosem szoktam olyat állítani, hogy nök jók, férfiak rosszak, az , hogy megjegyzem vannak nök akiknek nem a magasság számít igazán, nem azt jelenti, hogy a nök egy jelentös részének nem számít. És azt sem állítom, hogy az introvertált visszahúzódó férfi rossz-ilyen a párom könyörgöm-csak azt, hogy ne csodálkozzon senki, hogy a nők többségének ez nem jön be .)

Balton
Olvasó
Balton

OK.
Értelemszerűen, a férfimeber még ha tapasztalatlan is, ösztönösen igyekszik a nőnemű társaságban nem panaszkodni és hasat behúzni.
Még az ember élete párja is hajlamos kancsalul rádnézni, ha elkezdesz mondjuk panaszkodni, és teszi ezt úgy hogy megkér hogy mégis mi bánt? Mondjuk ezen jót szoktam mulatni magamban.

hunbagira
Újságíró

+100

Hunn
Újságíró

Tény, hogy a párkeresés is egy tanulási folyamat. Az is tény, hogy az önfejlesztést nem lehet megúszni. Tény, hogy a férfinak kell aktivizálnia magát, különben amit szeretne az nem fog megtörténni. Tény az is, hogy csak az a nő lesz az övé, akit meghódít.

Régen ez egy nyílegyenes tanulási folyamat volt minden férfinak. Az “approach anxiety”-n való túllépés volt a belépő a párkereséshez. Az introvertált srácoknak kicsit lassabban ment, az extrovertáltaknak meg gyorsabban. De azért előbb-utóbb mindenki levágta, hogy mi az ábra. Meg ott voltak az idősebb férfiak akiktől tanulni lehetett, és akik az igazat mondták a nőkről.

Itt jött be a képbe a feminizmus és a szexuális forradalom. A korábbi férfigenerációk elnyomóként “démonizálva”, a nőkről igazat mondani “szexizmusnak” számít. A feminizmus hazudik reggel, délben, meg este, hogy egy klasszikust idézzek.

A feminizmus azt tanítja, hogy a korábbi férfigenerációktól nincs mit tanulni, a nők gyűlöltek minden pillanatot amit velük töltöttek, szörnyűséges elnyomásban… A feminizmus azt tanítja, hogy a nők semmit sem gyűlölnek jobban, mint a klasszikus férfias viselkedést… A feminizmus azt sugallja, hogy a “nőelnyomást” elutasító, új típusú férfiakat viszont imádni fogják a nők… És a nemi egyenjogúság meghirdetésével a nő 50%-ban elébük jön majd a párválasztás útján…

Az úgynevezett szexuális forradalom pedig egyenesen 100%-ban a passzív szerepet osztja (elvileg) a férfira. A női szerepet: a férfiszépségével kell bevonzania a nőt, más típusú párkapcsolat pedig “nem érvényes”, “nem az igazi”… (Ehhez ráadásként hozzájön még anyáink saját – női – példájukból kiinduló, ezért alapból téves tanítása, hogy “csak várni kell, amíg megjön az ég által nekünk rendelt nő, aki felismeri azokat a csodálatos értékeinket”…)

Csapjuk ehhez hozzá az úgynevezett “szexuális zaklatás”, a #metoo vádjától való félelmet… Én azon csodálkozom néha, hogy van még a világon olyan férfi, aki egyáltalán odamegy egy nőhöz a feministák által meghatározott kereteken belül…

Nem lenne itt semmi gond, ha a feministák nem tömnék hülyeségekkel a férfiak fejét… Ha nem szándékosan pont az ellentétes dolgokat tanítanák a férfiaknak, mint ami a sikerhez vezet…

Én nem tekintem panaszkodásnak a srácok részéről az általuk felsorolt dolgokat. Arról van szó, hogy ők hoztak mindent a papírforma szerint, ahogy azt nekik a feminizmusban tanították, és felismerték, hogy a másik oldaltól nem kapnak ezért cserébe semmit. Igen, át lettek baszva.

Nyilván egy nő abszolút nem kíváncsi egy férfi semmilyen problémájára, úgyhogy magam sem látom értelmét elmondani a nőknek ha van… Viszont ebből az is logikusan következik, hogy nemcsak hogy a feminista nőkkel, de az úgynevezett normális nőkkel is teljesen felesleges tárgyalnunk a feminizmus túlkapásaival kapcsolatban és arról, hogy ez minket férfiakat milyen negatívan érint…

Vagyis a megoldást NEM a nőkkel egyeztetve, a nőkkel egyetértésben fogjuk megtalálni a feminizmus gerjesztette problémákra sem. Ez egy tévút a férfimozgalmak számára- A patriarchátust nekünk kell saját magunknak megcsinálni, és pontosan ezen okok miatt – menet közben legalábbis mindenképpen – a nők akaratának ellenére.

tomgal
Olvasó
tomgal

“Nyilván egy nő abszolút nem kíváncsi egy férfi semmilyen problémájára, úgyhogy magam sem látom értelmét elmondani a nőknek ha van… Viszont ebből az is logikusan következik, hogy nemcsak hogy a feminista nőkkel, de az úgynevezett normális nőkkel is teljesen feleslegesen tárgyalunk a feminizmus túlkapásaival kapcsolatban és arról, hogy ez minket férfiakat milyen negatívan érint…“

Ezzel vitatkoznék. Igenis kíváncsi egy nő egy férfi problémájára, amennyiben az a férfi a férje, szerelme, fia , apja stb. Egy vadidegen férfiéra többségében valóban nem . De a férfiak többsége sem kíváncsi a számukra “ nem látszó” nők problémáira. Sőt , sajnos úgy általában az emberek egyre jobban szarják lefele a másikat.
Engem pl. annyira érdekelt a dolog, hogy megpróbáltam hasznos tanácsot keresni (
direkt férfiaktól származót , hogy ne érje szó a ház elejét ugye), ami esetleg segíthet. De segíteni is csak azon lehet , aki maga is akarja, nem realizáltam, hogy itt szó nincs arról, hogy változtatni szeretnének. Tőlem ez a mentalitás nagyon távol áll, számomra nehéz átérezni, hogy jólesik időnként “ szimplán panaszkodni” , anélkül, hogy igazán bármi változást akarnánk elérni, vagy tennénk érte, hogy ne így legyen.

( pontosan ez volt amit írtam, ez azért lejön ugye, hogy segítségnek szántam :

És a tuti tipp -férfi oldalról- alacsony(abb) férfiaknak, valóban a fellépés, a személyiség számít, no meg nem szabad rágódni a centiken… (nyilván nem minden nőnél jön be, de azért akadnak jócskán akiknél igen) :

https://www.themodernman.com/blog/women-who-like-short-men.html )

Blackur
Olvasó
Blackur

Lásd lölő várkonyi páros

Bela
Olvasó
Bela

A következő példa ki lesz? Andy Vajna vagy Shmuck Andor?
Elhízott, ronda fejű disznónak is lehet topmodell, 30 évvel fiatalabb csaja. Ha filmrendező, vagy politikus, persze. A kőműves Józsinak kevésbé.
Hagyjuk már ezt a celebvilágot, az égvilágon semmi közük nincs a valósághoz. Mindig csodálkozom, ha értelmes ember ilyenekkel példálózik.
Annyiban persze igazad van, hogy az ilyen igényeket le kell tojni. Én azt mondom, lehet gátlástalanul hazudni, ha már a nők sem tesznek mást. Online belefér a 195 cm, van photoshop, filterek, stb. 30 alatti nők döntő többsége nagyokat hazudik ezeken a felületeken, csak példát kell venni róluk. Aztán, ha összejön a találkozó, ott már nem ezen fog múlni. Már aki egyáltalán csajozik online… Nekem nem jön be.

Zoom
Olvasó
Zoom

Bela, azèrt pèldàlòzok ismert emberrel, mert ott jòl kijön az adott tulajdonsàg amire utalni akarok. Ha egy ismerősömrōl ìrok kisregènyt azzal előrèbb vagyunk? Nem hiszem.

Ha èrdekel, ez egy jò interju Pitbulllal, kb minden benne van mi teszi őt sikeressè (FH-n is sokszor szòbakerülnek ezek).

https://youtu.be/e8HK3ahedhg

Online randizàsban nem vagyok otthon, de annàl nagyobb csalòdàst nem okozhat egy nő egy szemèlyes randin, mintha rosszabbul nèz ki a kèpeinèl. Akinek van egy kis esze az egy közepes kèpet tesz fel ès èlőben odateszi magàt, hogy nagyobb legyen a hatàs. Persze, ha tènyleg ismerkedès a cèl, nem online egotuning.

hunbagira
Újságíró

Csak, delin a latin pasikról (nagyrészt hamisan) a popkultúra azt terjesztette el, hogy ők a jó szeretők így ők helyzeti előnyben vannak itt is.
Rólunk meg az andantját, kegyetlen (nem tiszteletteljes mint az olasz) bűnözők, morózus zsoldosok/gyilkosok…

Reszet Elek
Újságíró

pandantját?

hunbagira
Újságíró

Igen..:)

Zoom
Olvasó
Zoom

Bagira, nem arròl beszèltem, hogy jò szeretők, hanem arròl, hogy magabiztosan nyomulnak. A latinon inkàbb dèl-amerikait èrtettem, mint olaszt, bàr a dèl-olaszokra lehet passzol a leìràs, az èszak-olaszokra kevèsbè. A vèlemènyem pedig nem a mèdiàra alapozom. ;)

common man
Olvasó
common man

Melyik a pitbull? A vörös zakós vagy a kék?

Hunn
Újságíró

A Pitbull természetesen a kék zakós úriember, common man… :)

Amúgy tuti, hogy te is hallottál már tőle zenét, csak nem tudtad, hogy tőle van.

Zoom
Olvasó
Zoom

Common, itt egy pèlda.

https://youtu.be/e8HK3ahedhg

Reszet Elek
Újságíró

Sosem hallottam róla, sosem láttam egy klipjét sem, rá kellett keresnem. Semmit sem jelent számomra. Elég szomorú, hogy ez érték manapság.

Horvath Anton
Olvasó

Ami a társkeresést illeti, ezzel kapcsolatban soha nem szabad egy nőtől tanácsokat megfogadni. Ez olyan mint a miniszterünk: “soha ne arra figyeljenek amit mondok, hanem arra amit teszek.”

Somogyi Jòzsef
Olvasó

Àlomvilàgban élsz, ideje felébredned. Ezt a blue pilles marhaságot meg felejtsd el.

Hunn
Újságíró

Ha jól tudom, Somogyi József, a Zoom nevű kommentelő egy nőnemű lény (lány). És, mint az közismert, a nők, mint olyanok, úgy általában egyszerűen nem látják a férfiak 80%-át, csak a legfelsőbb 20%-ot…

Ezen keresztül értelmezve a kommentjét, Zoom valójában arra hívta fel a figyelmet, hogy látott már a legfelsőbb 20%-ban is olyan férfit, aki kivételesen pont rendelkezik egy olyan tulajdonsággal, amit a férfiak maradék 80%-a kifejezetten hátrányként él meg a párválasztás során…

Én amúgy a relatív alacsonyságomat úgy hozom szintbe a maradék 80% életvalóságával (poén amúgy, hogy anno Szálasi alkotott ilyen szavakat, lásd: rögvalóság), mely körbe magam is beletartozom, hogy elsősorban a még nálam is alacsonyabb és vékonyabb nőket tekintem párválasztási célpontnak, a többit meg figyelmen kívül hagyom, mint nőt. És akkor magasabb is vagyok meg izmosabb is vagyok a nőnél, tehát hozom az elvárásokat…

Blackur
Olvasó
Blackur

Mint amikor az átlagjózsi a poszteren lévő nőről álmodozik, ua.

hunbagira
Újságíró

A különbség átlagjózsi és átlagmarcsi között, hogy józsi megmarad az ábrándozásnál marcsának meg ténylegesen elvárássá válik a poszteren szereplő… Szóval nem, nem ua.

Gábor Farkas
Olvasó

Tisztelt Idióta :)
Érted fusson köröket az, akinek 2 anyja van. Szerintem 2 nullával több van a bevételeink között havonta, nincs problémám semmilyen téren, s neked kellene picsogó kiskutyaként viselkedni, hogy egyről a 20-ra léphess. Te elvársz, én teremtek. Ha kell valami, idetolod a képed azt eldöntöm ér-e annyit a személyed, hogy te beülhess a királynői székbe. Ekkora különbséget te fel sem tudsz fogni, mert élsz az álomvilágodban, meg húzkodod jobbra balra a “számodra” elérhető idiótákat. Ebből véleményt nyilvánítani… Jó vagy te úgy, ahogy vagy, ilyen tömeg senki. Valakinek jó egy ilyen ember is valamire….
“A nők pontosan értik önmagukat, de ha zsigerileg csak limitált mennyiségű férfira vágynak”
Mindig arra, amit épp még nem ugrottak meg… Ez önző szarrágó viselkedésre utal.

Tina74
Olvasó
Tina74

Nagyon jó ez az írás, teljesen igaza van.

Meske
Olvasó
Meske

Jó cikk, finoman kritikus, irányt mutat, amin érdemes volna messzebbre menni.
Nő helye és szerepe a párkapcsolatban végül nem került kibontásra.

Viszont a királylányos analógiával jól meg lehet közelíteni a témát.
Ki a királylány? A hajadon lány, aki még nem köteleződött el.
Meddig „királylány” egy lány? Amíg kapcsolatba nem kerül, el nem köteleződik. Onnantól kezdve viszont a helyzete már megváltozott és nem ugyanabban a királylányi szerepben van, mint annak előtte (igazság szerint onnantól már királynéként kellene magára és szerepkörére gondolnia, ami ugyebár nagyon más attitűdöt kíván). Amíg királylány valaki, addig nincs benne a kapcsolatban.

Én úgy látom, sok nő királylány akar maradni még párkapcsolatban is, gyakran házasságban is és nehezen/vonakodva vállalja a folyamatosan változó női szerepeket.
Sok nő azt is nehezen viseli, ha a gyerekek „nénizik” vagy „lecsókolomozzák” őket. „Tegezz nyugodtan, nem vagyok én még olyan „idős”.
Igazából… de.

“A nőnek az a férfi az igazi társa, akit a NŐ rajongásig szeret, aki az ő számára a FÉRFI, aki felé nem tud nem menni. Akit a nő ösztönösen tisztel.”

Ez szerintem inkább a nő (aktuális) viszonyulásáról szól… mert ha “igaziról” van szó, akkor a nő ezt csak egyszer érezhetné…
Mert mi történik, ha ez a viszonyulás idővel változik? A férfi ugyanaz marad, de már nem lesz “igazi”? (Hogyan tudná a férfi fenntartani a nőnek ezt az “ösztönös”/vonzalmon alapuló viszonyulását? Úgy hogy nem változik? Vagy épphogy változik? Vagy hogy?)
Ahhoz, hogy ez a viszonyulás fennmaradjon, a nőnek le kéne mondania (tudatosan) a jövőbeli rajongást/ösztönös tiszteletet és vonzalmat keltő, párjának konkurenciát jelentő FÉRFIAKRÓL.

Azonban nézhetjük az állítást férfi szemszögből is, (mint a nő párjaként):
a férfinek az a nő az igazi társa, aki NŐ őt rajongásig szereti, aki az ő számára a NŐ, aki a férfi felé nem tud nem menni. Aki nő őt ösztönösen tiszteli.

aminek az egyik kulcsa az, hogy a nők megértsék egyrészt a férfiakat, másrészt önmagukat.

Egyetértek. És némileg árnyalnám (női szempontból): a nő önmagáról alkotott képe csak a férfi nézőpontjával válik teljessé. Ezért, ha a nő nem ismeri a férfiakat, nem igen ismerheti meg önmagát sem.

Anime
Olvasó
Anime

Döglött lovat próbáltok életre kelteni, ráadásul még fordítva is ültök rajta, felcserélitek az okot és az okozatot.
A nők megértik a férfiakat, de pontosan a megértés a vágy akadálya.
Nem lehet úgy tüzet csiholni, hogy a jeget dörzsöljük, addig, amíg lángra nem kap.
Annak a nőnek a hörcsöge, aki kíván egy férfit, aki véletlenszerűen a rosszfiúk kategóriába tartozik, azt nagyon hamar internálja, racionalizálja, egyszóval megérti őt, viszont az még a büdös életben nem fordult elő, hogy a bamba, nulla szikrát sem kiváltó jófiút megértve vágy gyúljon benne iránta.
Másik részről, a nő hiába érti meg önmagát és adott esetben eljut addig , hogy tisztán látja az ösztönkésztetéseit, annak korlátlan kiélhetőségének minden negatív következményeivel együtt, ha van rá lehetősége, és a léte nem kerül veszélybe, mindig az ösztönei után megy, mert biológiai szempontból ez a racionális.

Se - se
Újságíró
Se - se

Anime
Nézzétek férfihangúak : itt a mi ellenségünk.
Aki azt magyarázza nekünk hogy hiába változunk, sose lehetünk sikeresebbek mint voltunk.
Figyeljétek és jegyezzétek meg hogy mit mond és hogy hogyan mondja.

Erről megismerhetitek és kérhetjük a következő cserép”savazás” -t.

Bela
Olvasó
Bela

Örülök, hogy másnak is feltűnt.

Hunn
Újságíró

Miért, talán valami mást vártál az xcsakx-től, Se-se? Neki ez a mondanivalója. Alfahímnek/rosszfiúnak születni kell, mert különben elbuktad, és akkor csak abban reménykedhetsz, hogy majd a következő életedben több szerencsével jársz… Erre neked befolyásod nincsen, ez egy olyan valami, amit csak a nők látnak rajtad. Az, hogy alfa vagy-e, annak tehát az az egyetlen bizonyítéka, ha van egy jó nőd. Viszont ha sikertelen lesz ez a párkapcsolat, az visszamenőlegesen is érvényteleníti azt, hogy valaha is alfa lettél volna… Valamint ha nincs egy jó nőd, akkor akkor a továbbiakban már ne is erőlködj, mert ez önmagában is azt bizonyítja, hogy nem vagy alfa, és ezen nem is tudsz változtatni. Kell még valamit mondanom, Ildikó?

karika
Olvasó
karika

Az biztos, hogy negatív és irritáló a stílusa, de az ellenkezőjére van példád?

Bela
Olvasó
Bela

Ezer példa van az ellenkezőjére. Mindig lehet fejlődni vagy módszert váltani. Az lehet, hogy a huszonéves fitness modell nem a miénk lesz, de értelmes férfi nem ezzel foglalkozik, hanem kihozza magából a legjobbat. Egy biztos, azzal senki nem megy semmire, ha száznyolcvanhatodjára is regisztrál ez a majom, és önti a megváltoztathatatlan “tényeit”, a “mindenki szar” dumáját.
Ha igaz lenne, amit ez a redves feminista ír, akkor a férfiak jó része soha nem dugna, nem lenne gyerekük, és rég kihalt volna az európai ember.
De gondolom, te is az vagy, úgyhogy tök mindegy, mit írok.

common man
Olvasó
common man

Az biztos, hogy negatív és irritáló a stílusa, de az ellenkezőjére van példád?

Ellenkezőjére? Pozitív és kedves biztató szavakra a hozzászólásaiban? Lehet,hogy volt ilyen sor eldugva az oldalak közt.

Hunn
Újságíró

Sajnos, karika, nincs példám arra, hogy ne negatív vagy irritáló lett volna a stílusa…

karika
Olvasó
karika

Félreérted, példa arra, hogy nincs igaza, ahogy Béla ezer ellenpéldáról beszél.
Te jó példa lennél, ha megerősíted , hogy benne vagy ebbe az ezerbe, megváltoztál, sikeres vagy.

Se - se
Újságíró
Se - se

Hunn
Igen, azt vártam hogy észreveszi hogy ez a mondanivaló nem való ide. Egyedül ilyen a csalódott férfi, de ebben a közösségben minden tudás megvan ahhoz hogy javulhasson aki javulni akar. És erre én vagyok az egyik jó példa.

Emlékszel az “Én szerelmem ” című írásomra? Pláne a második részére? Egy erősebb nőhöz tartozásra vágyó férfi írása volt.
Aztán a saját gödröm legalján egyszer csak elkezdett működni a világom.

Okos ember a faszával nem dicsekszik, mert még az a tehetség is múlandó – de amikor tavalyelőtt az akkori két barátnőm egyike felhívta a másikat, és nem szájkaratéztak hanem születésnapomra őket kettejüket kaptam egy ágyban.. hm.
Szóval nem ok nélkül változtattam meg a nickemet.

Nem alfahím akartam lenni, hanem sikeres a nőknél. És még nem vagyok, de lassan megvan az utolsó lépcsőfok is : tudni kell hiányozni a nőnek.
Nem elég tudni ismerkedni, és nem elég tudni nagyon jó férfinek lenni. (..nak? mindegy) Tudni kell elválni amikor elég a tesztjeiből – és ha OLYAN-t adtál, akkor majd hiányozni fogsz neki. Akkor vagy sikeres amikor neked kell ő kevésbé.

És én se rumos nem vagyok, se piskóta.. most már. Saját magam szerint sem.
És itt tanultam a hozzávalókat.
Csak csinálni kell.

Anime
Olvasó
Anime

Pontosan, javulni lehet, sőt, ha van alap, legalább minimális minőség, azt lehet, az adott egyén fizikai korlátain belül javítani.
Ha az hiányzik, akkor a szart hiába javítod, az akkor is szar marad.

Senkit nem lehet megmenteni önmagától.

https://rb.gy/tr9bmm

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Ilyet senki nem állít, a mumusunkon kívül, hogy ne lehetne javítani. Rengeteget lehet, általában csak az önsajnálat a visszatartó erő. Javítani meg általában azt szokták az emberek, ami “szar”, vagy sokkal jobb is lehetne.

Admin
Admin

A Férfihang.hu szabályzatának megsértése, korábbi kitiltás kijátszására tett kísérlet miatt letiltottuk Anime (XcsakX) felhasználói fiókját.

hunbagira
Újságíró

Bent van még, hab és (újra) flagellumdei, illetve anna32 néven.

Reszet Elek
Újságíró
common man
Olvasó
common man

A csajok azóta állandóan csak ezt hallgatták
https://www.youtube.com/watch?v=77g8TFd40J0

az egyik férje meg véletlen ide tévedt.Aztán átállították a jelzőt pirosra.

Naooo
Olvasó
Naooo
Reszet Elek
Újságíró
Naooo
Olvasó
Naooo
Reszet Elek
Újságíró
Naooo
Olvasó
Naooo

Ezt jó sokáig írhatta, biztos bealudt közben.

Se - se
Újságíró
Se - se

common man
Szép új névjegyed lett.

Humorral magyaráztad meg a dolgot, de sajnos nekem nem jutott az utóbbi időben ilyen hangulat. Most éppen mélyrepülés van.. hát ez is része ennek az életformának.

Se - se
Újságíró
Se - se

Reszet Elek
Ha tőlem kérdezed barátom, akkor én Almásfüzitőm csak gumikeréken és átutazóban szoktam előfordulni..
A működési területem a délipart, ott meg nem verekszenek a vezérrel hanem integetnek neki – mint a boldog békeidőkben.

Blackur
Olvasó
Blackur

mi már beszéltünk személyesen örülök ha előrejutsz , de van aki sokszoros hátrányból indul.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Új regisztráló, ugyanaz a mondanivaló. Semmit se változik. Ellenségnek nem nevezném, a szúnyog sem az, attól még, hogy idegesít, meg elbújik ha lámpát kapcsol az ember. Ha legközelebb kólázást szervez a Tisztelt Férfihang, akkor Legyenek nagyon figyelmesek, biztosan látni fognak egy lámpapózna mögül kikandikáló fejet. Részemről, ha van nekem olyan, minden cserepemet előre erre használnám fel, meg se kell kérdezni. Repüljön csak a csíkszemcsakszimadár. Remélem előtte még azért válaszol nekem meg lehúzza a kommentemet. Nagyon zaklatott lélek lehet. Elfogadom az ellenszenvüket, de én nagyon sajnálom szegényt.

Hunn
Újságíró

Nem ellenség az xcsakx. Én kifejezetten aggódom érte (mármint abban az esetben, ha ő tényleg férfitársunk, és nem egy feminista nő), mert nagyon bele van ragadva ebbe a negatív tripbe… Nem tudom hogyan lehetne kihozni belőle. Alighanem csakis személyesen, így interneten keresztül nem valószínű, hogy sikerülne, mert online eddig sem igazán tudtunk hatni rá… A baj ezzel ott van, hogy – hacsak nem nagyon szerencsés kézzel válogatta meg korábban a baráti/ismeretségi körét (viszont akkor eleve nem is került volna ebbe az állapotba) – személyesen elsősorban Blue Pill arcokkal kerül kapcsolatba az ember fia. Az meg nem lesz neki valami nagy segítség neki… Egy viszont biztos: kitartó a fazon, úgyhogy legalább egy olyan férfitulajdonsága van, amivel viheti valamire az életben, akár a csajozásban is…

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Akkor is megérdemli az aggódást, ha feminista nőről van szó, pedig azok aztán a kártékony jószágok, de csak erős férfira vágynak, aki vezeti őket, teljesen természetes női késztetés. Sajnos ezt a mentális betegséget nem tudjuk gyógyítani, vagy legalábbis nem akarjuk, mert hát ugye a női igények kielégítése hatalmas haszonnal jár a nagytőkéseknek, korábban már írtam erről.
Kedves Hunn, én úgy vagyok vele, hogy semmi sem történik ok nélkül, mert varázslatok nincsenek. Minden úgy történik, ahogy kell. A jó az nem szubjektív, csak a rossz. Ha valami velem történik, és az jó, akkor részemről az jó, más szempontjából, aki emiatt járt rosszul, annak értelemszerűen rossz. De, a természetbeni folyamatok mind “jók”, mert úgy történnek, ahogy történniük kell. A világmindenséget nem érdekli, hogy mi mivel, mikor, hogyan történt. Nem fogja senki sem levámolni a folyamatokat, csak annyit kér, amennyi éppen a lételeme és éppen elég neki. Az ottani reakciókhoz képest viszont, a tudat kialakulásával, egy ember képes ezeket a folyamatokat, amik amúgy minden érdektől mentesek, irányt adni nekik.

Ez olyan különleges a tudatban. És sajnos az ember hajlamos levámolni a folyamatokat, többet vehet el, mint amennyi a megvalósuláshoz kéne, illetve befektethet energiát, amivel a természetes irányt megváltoztatja. Hosszútávon fenntarthatatlan dolgok kivitelezésére képes, úgy, hogy nagyobb energiát fektet valamibe, mint amennyit visszakaphatna tőle. Ezért mehetnek a társadalomban olyan eszement dolgok, mint például a feminizmus, aminek kialakulási esélye zéró lenne, a fenntarthatatlansága miatt. Mindössze csak néhány nagytőkésnek jó, de össztársadalmilag ez egy elég deficites dolog. Ez viszont az eszmék hatalmas veszélye. Az ember amiben hisz, ingyen is tesz azért. Olyan dogokat, amiket amúgy pénzért sem tenne meg.

Szóval adott a férfi szexuális vágya a nőre, amit a nagytőkések levámolnak, növelik a férfiakban a nők iránti késztetést a női lét értékének felemelésével, a férfiak értékének csökkentésével, női elvárások növelésével. Így tehát, egy átlag férfi hatalmas összegeket fizethet ki egy szexuális együttlétért, egy kedves női szóért. A nők egóját meg az egekbe repítik eközben, elég szomorú tény azonban, hogy mindegy mekkora a női egó, de pénzben kifejezhető. Ami a nőt “értékessé” teszi, azt maga köré gyűjti. Szép ruhák, parfüm, smink, arcápolók, szép ruhák, stb. A férfi ezzel szemben azokat a dolgokat, amik “értékessé” teszik, magán kívül helyezi el. Találmányok, hatalmas épületek, kultúra, stb. Hatalmas különbség, nem? De hát ilyenek vagyunk, férfiak és nők, más késztetésekkel, és értékekkel.

Szóval én speciel nem haragszom a nőkre, mert gyerekként viselkednek. Sajnos ilyenek. Nekünk kell irányítani őket. Saját tapasztalat. A nő mindig keresi a kibújási lehetőségeket, mindig teszteli az aktuális férfit. Mindig be akarja törni. Ezt a nők önérvényesítésnek nevezik, pedig nem az. Folyamatosan meggyőződnek arról, ösztönösen, hogy jó kezekben vannak-e az adott férfinál. Mert az önérvényesítése akkor adott, ha megfelelő kezekben tudja magát, mert ez a léte. A nő nem akar győzni, dehogy. Éppen, hogy távol áll tőle, az erős férfitól akarja azt a garanciát, hogy neki sose kelljen küzdenie, harcolnia. És ha a nő legyőzi a férfit, akkor megkeseríti a férfi életét, amennyire csak tudja. Ez az ő “nyeresége” azért, amiért tévedett a férfi irányítóval kapcsolatban, és legyőzte őt. A férfinak meg ez a vesztesége a versenyen, amin tulajdonképpen részt sem vett, de elvesztett.

Csakszi barátunkra visszatérve, ő ilyen, nekünk kell tudnunk bánni vele, ha hagyjuk, hogy itt legyen, lelakja az oldalt a kínai 50 ft-os szerencsesütikben található idézetekhez hasonlítható kaliberű bölcseleteivel. Rajtunk múlik, hogy mit engedünk meg neki. Sajnos ilyen, elmondása szerint egy sikeres, férfi vállalkozó, aki természetesen egy macsó, több gyereke is van, rengeteg milliója, és a láncfűrészt vagy fűnyírót elsőre berántja a téli kihasználatlansága után. Persze attól is függ, hogy melyik felhasználójával jelentkezik be. Valamelyiken ugyanis nő, de persze abból is sikeres. Eszméletlen tudathasadás lehet, nagyon egyértelmű jelzéseket adott ezzel kapcsolatban felém is. De nem utálom őt, mert a szöveg elejére visszautalva, ő “jól” működik, úgy, ahogy neki kell. Nem tehet róla. Az őrült is mindent okkal csinál. A normális embereknek nem racionális, de azért lát dolgokat egy mentálisan beteg ember, vagy hall hangokat, vagy csinál számunkra értelmetlen dolgokat, mert a folyamatok, amik erre késztetik, így jók, így kell működniük.

Én már túl vagyok azon, hogy gyűlöljek egy embert azért, amit tett, vagy mert amilyen. Extrém példa lehet itt, de jöhetek bűnözőkkel, tolvajokkal, gyilkosokkal, őrültekkel, stb., hogy alátámasszam a mondanivalómat. Amit tesznek, az rossz és elítélendő, természetesen. De ha én lennék az ő helyükben, ugyanazok hatottak volna rám, akkor én is megtenném azokat, amit ők. Mert hiába a tudat, a kiváltó okok felismerése, a folyamatok célzott módosítására való képesség, de én is úgy működök, mint a természetbeni folyamatok. Bármi amit teszek, okkal teszem, mindegy, hogy mennyire józan, vagy őrült. Mert nem tehetek mást, nem tehetem másképp. Nyilván, ha a hozzám közelállókat fenyegetné valaki, mindent megtennék, bármit, hogy elhárítsam a veszélyt. Nem vagyok álszent, bármit megtennék, de ez nem jelenti azt, hogy érvénytelen lenne az, hogy akik rosszat tesznek, vagy akarnak tenni, azok pusztán csak saját működésük áldozatai. Dönthet az ember, hogy rosszat tesz, vagy nem, természetesen. De mindenkinél más a határ. Aki tehetne rosszat, de inkább nem teszi, az azért van, mert neki megvan erre a lehetősége, a gyöngébb embernek meg nincs.

Úgy érzem, hogy ezzel az előbbi szövegrésszel nagy ellenszenvet fogok kiváltani, mindenképpen igyekszek megmagyarázni azt, ami nem érthető. Nem célom a provokáció, tévedhetek, de jó szándékkal írtam ezeket le, változtatok, ha szükséges. Az emberek is csak emberek, a különbségek, amiket megtapasztaltunk, vagy amikkel születtünk, azok határozzák meg, hogy kik vagyunk, vagy egy adott kiváltó okra hogyan reagálunk. Én látom magam egy bűnözőben, de egy miniszterelnökben, vagy egy híres tudósban is. Mert lehetnék bármelyik, attól függ mindössze, hogy mivel születtem és mik hatottak rám. Vannak az állatkísérletek, amiben azt vizsgálják, hogy melyik képes felismerni magát a tükörben. Összefoglalva a mondanivalómat az alábbi módon tudnám: fejlett az az éntudat, amelyik felismeri magát a tükörben, de sokkal fejlettebb az, amelyik felismeri magát másokban.

Üdvözlettel, Miklós

kalap-kabat
Olvasó
kalap-kabat

Sok mindent értek, és egyet is értek, de az nem megy a fejembe, hogy a nagytőkések (zsidók?) levámolják és egyúttal növelik a férfiakban a nők iránti szexuális vágyat?
Ezt így hogy?
A nők iránti vágy nem egy ösztönös dolog?

Blackur
Olvasó
Blackur

Itt sincs akkor is téma, valamit tudhat.

Somogyi Jòzsef
Olvasó

Dehogy érti meg a két nem egymást ebben a témában már könyv is született: John Gray
A ​férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek.

Meske
Olvasó
Meske

Somogyi József,
és vajon mi célból írták azt a könyvet (azon túl, hogy hozzon valamit a konyhára)?

Somogyi Jòzsef
Olvasó

Gyìkemberek ìrtàk.

Naooo
Olvasó
Naooo

Sztenonihoszauruszokat vittek el innen, azokból lettek a reptiliánok, aztán beirányítottak ide egy aszteroidát, mégiscsak körülményes lett volna egyesével legyilkolni a többi dínót, hogy megint tiszta legyen a terep a következő kísérlethez, az ádám-éva édenkertlaborhoz.

Meske
Olvasó
Meske

.Anime,
“A nők megértik a férfiakat,”
Biztos vagy ebben?

„Másik részről, a nő hiába érti meg önmagát és adott esetben eljut addig, hogy tisztán látja az ösztönkésztetéseit, annak korlátlan kiélhetőségének minden negatív következményeivel együtt, ha van rá lehetősége, és a léte nem kerül veszélybe, mindig az ösztönei után megy, mert biológiai szempontból ez a racionális.”
Nem vitatom. Van rá tapasztalat…

Anime, én itt teljesen gyakorlati dolgokra gondolok. A nők és a férfiak eltérő módon gondolkodnak…
Ha a nő (a férfiak által) felismeri, hogy valamit nem jól gondol/csinál, vagy a dolgokhoz másképpen is hozzá lehet állni, mint eddig tette (mondjuk nem egyoldalúan a saját “működéséhez” igazít vagy aszerint értékel) akkor van lehetősége változtatni (ha tud vagy akar). Ha pedig jól csinálja, abban megerősítést nyer.
Jó dolog az (ön)reflexió – annak aki vállalja – minden kellemetlenségével együtt.
„Hiába fürösztöd önmagadban,
Csak másban moshatod meg arcodat.” (J.A.)

TiborM
Olvasó
TiborM

common man
Olvasó
common man

Bea neked ez az igazi neved?

Se - se
Újságíró
Se - se

Simon Bea, ez nagyon jól sikerült írás lett.

A női miértekről mi “férfihangúak” csak találgatunk, vagy jobb esetben a tapasztalatainkból levonjuk a következtetéseinket.
És meg kell tanuljuk a mellettünk boldogan ábrándoző nőnket hallgatva tévedésnek minősíteni azokat az ábrándokat, mert a valóság úgyis az lesz amit száz vagy ezer férfitársunkkal együtt mi magunk is tapasztaltunk már az előző elromlott házasságunkban.
Én nem vagyok jó az elméletek kialakításában, úgyhogy csak annyit tettem az itteni tudástárba amit én megtapasztalhattam – de ezt amit írtál, ezt én csak tanulhatom.. sose fogom tapasztalni.

Jó írás volt, sokat fog segíteni a következő nőmmel való békés egymás mellett élésemben.

Ismered azt a szólást, hogy amilyen az adjonisten.. ?
Hát akkor vedd ezt tőlem fogadjistennek Simon Bea

Reszet Elek
Újságíró

Egy nő lehet királynő egy kapcsolatban, de csak úgy ha van királya.
Hagyni egy nőt magunk fölé rendelődni a legbiztosabb útja a női lenézésnek, megvetésnek és a boldogtalan (no meg igencsak rövid) párkapcsolatnak.
A mellérendelődés sem igazán működik, kevés nő képes kezelni (talán 5-10%). Egy nő mindig felfelé igyekszik választani, ez majdhogynem létszükséglete. Egy mellé- vagy fölérendelődő nő számára a kapcsolata azt jelenti, hogy nem az igazit találta meg. Ha nem tud felnézni a férfira, akit választott, ha nem tartja magánál többre, okosabbnak, ügyesebbnek stb., akkor a választásánál gyakorlatias volt, az eszére hallgatott az ösztönei helyett. Az ilyen kapcsolatokat kikezdik a nő ösztönei. Hamar eltűnik a szexuális vágy, a tisztelet és a lojalitás is (kb. ebben a sorrendben).
Ugyanez a forgatókönyv valósul meg akkor is, ha a nő túlnövi a férfit. Újabb iskolák, sikeresebb karrier stb. A másik variáció, ha a férfi csúszik le, pl. fizikailag elhagyja magát (vagy lerokkan), munkanélkülivé válik vagy csak kevésbé sikeres/jövedelmező tevékenységbe kezd. Ilyenkor is borítékolható, hogy hacsak külső kényszerítő tényező nincsen odébb fog állni.

A cikkben leírni próbált nők mentalitása a legrövidebb út a boldogtalanságba. A nők alapjában véve is narcisztikus lelkülete a mai virtuális valóságban még rakétákat is kap, aminek a végeredménye egy boldogtalan, a férfiakat boldoggá tenni sem tudó, nőnek kinéző emberi lény. Csak egy szánalmas karikatúra.

common man
Olvasó
common man
Hunn
Újságíró

Talán az az egyik legnagyobb probléma a férfiakkal a mai világban, Reszet Elek, hogy minket a feminizmus már születésünktől fogva arra nevelt, hogy a nők bizony a nemi egyenjogúságon alapuló, mellérendelődő kapcsolatra vágynak… Ennek érdekében mi önként elnyomjuk a férfiasságunkat, hiszen a pinahiány nagy úr.

Aztán erre meg szépen sorra kiderül, hogy a nők a mellérendelődést, mint olyat, a férfi részéről alárendelődésként érzékelik és értelmezik…

Magyarul úgy lettünk béták, hogy valójában nem is vagyunk azok, hanem ez csak egyfajta tanult bétaság… A jó hír az, hogy ezt le lehet vetkőzni, a rossz beidegződésektől meg lehet szabadulni. A rossz hír az, hogy – a manoszférát kivéve – minden arról szól, hogy nehogy erre rájöjjünk.

Reszet Elek
Újságíró

A magam részéről elsősorban a saját viszonyom számít a nőkkel kapcsolatosan. Mindig voltak béták, akit meg nem a kihasználásra szánt a sors, a megfelelő pofonszám után elkezd válaszokat keresni, ami az internetnek köszönhetően rendelkezésre is fog állni. A változás pedig bekövetkezik az adott férfi életében nevelés ide vagy oda.

Adam Bogomolov
Újságíró

Köszönöm a cikket! Érdekes volt női oldalról is olvasni a férfiak által már sokszor megközelített kérdéseket! :-]

Naooo
Olvasó
Naooo

“de az, hogy mi lenne a nők dolga, valahogyan sosem merül fel kérdésként”

Szülés?

Rokapapa
Újságíró

Határozottan meglepett ez a cikk és még ennél is jobban a szerző “neme”.
A legtöbb cikk esetében erős fenntartásaim vannak és nem is szoktam finomkodni a kritikák megfogalmazásakor.
Sokszór az váltja ki az ellenérzéseimet, hogy a szerzők mások – akár párszáz éve halott emberek – szavait írják le és nem vagy csak kevés saját véleményt használnak. Viszont most más a helyzet.

Kicsit úgy érzem, mintha eddig lehunyt szemmel jártam volna, és annyira elmerültem a saját életem történéseiben

Azt hiszem ez a rész majdbem mindanyiunkra igaz lehet itt. Csak éltük az életünket amibe bele születtünk és csak akkor nyílt fel a szemünk mikor valamiféle sokk ért minket.

Tetszett az a rész mikor azt ecsetelted mit “kellene” jelentenie egy férfinak a nők szemében. Félek kevés férfi tapasztalja meg ezt az élete során.

Tökéletesen igazad van abban, hogy a nőket félrevezetik. Hazudik a média, a politika és ma már hazudik a család is.
Sajnos a család rákényszerűl a hazugságra hisz a férfiak egyre inkább átveszik az élet területén a női becstelenséget – ezt nem sértésnek szánom pusztán a női természet szabadjára engedésének természetes velejárója – így minden szülőnek férfias életre kell biztatnia a lányokat hisz nincs garancia arra, hogy talál olyan férfit akire támaszkodhat. A dolog visszássága pedig az, hogy ezzel a neveléssel pedig ha talál is megfelelő férfit elüldözi.

Ezzel ellentmond a cikk vége.

Azonban én hiszek abban, hogy változhatnak a dolgok, és a két nem valóban közelebb tud kerülni egymáshoz, aminek az egyik kulcsa az, hogy a nők megértsék egyrészt a férfiakat, másrészt önmagukat.

Félek a hit ide kevés.
A nők napjainkban nem is akarják megérteni a férfiakat másrészt talán egy nő sem képes arra, hogy megértse önmagát.
Egy nő mindig azt akarja amit mások akarnak. A gond nem is ezzel van hanem azzal, hogy nem egy adott férfi mondja meg egy nőnek mit is akarhat – nem azt mit akar – így adva némi választást is a nőnek a férfi álltal nyújtható keretek között.

Ma bebeszélik a nőknek, hogy mindent akarjanak amit a férfiaknak lehet, méginkább azt amire csak a férfiak képessek és ha megkapnak ebből valamit akkor sírnak miatta. Valamiért azonban nem nagyon látni olyan nőt aki legalább ekkor ráébredne arra mekkora “öngólt” rugott.

georg1945
Olvasó
georg1945

Esther Vilar: AZ IDOMÍTOTT FÉRFI örökbecsű alkotása: http://www.huffnagelpista.com/uploads/7/0/9/2/709291/esther-vilar-az-idomitott-ferfi.pdf

Meske
Olvasó
Meske

De jó! Köszönöm, hogy linkelted.

Sára
Olvasó
Sára

Már vagy 4 éve követem ezt az oldalt. Viccből olvasgatom, mert mindig találok rajta teljesen nonszensz, és ostoba tartalmat. Ilyen témákról nem lehet így értekezni. Ennyire szűklűtókörűen mindenféle megismerés vagy megértés vágya nélkül. Nem az antimfenisita közhangulat a problémám hanem a lexikai tudás teljes hiánya. Ajánlom itt mindenkinek Jordan B. Petterson videóit a YouTube-on, pszichológiai könyveket, és szorongás- valamint dühkezelést.
Arról hogy te egy utolsó lúzernek tartod magad, és a nők meg messziről elkerülnek, senki nem tehet rajtad kívül. Kíváncsi lennék, hogy vajon a férfiak elkerülnek-e. Kinek van itt a kommentszekcióban mély emberi kapcsolata másokkal, sok barátja, felszabadult nyugodt élete.
Mégha a feminizmus, és a nők sok faszságot is csinálnak, mondanak, hihetetlen érzelmi éretlenségre vall erre fogni minden szart.

Horvath Anton
Olvasó

Amíg valaki nem akar a nők hülyeségeinek megfelelni, addig általában nem érzi magát lúzernek sem, tehát amíg nincs nő addig lehet sok barátja és akár nyugodt, felszabadult élete. De még ha lúzernek is gondolja magát és úgy érzi, hogy emiatt elkerülik a nők, attól még ugyanúgy nem tehet róla hogy a feminizmus és a nők általában sok faszságot csinálnak. Sajnálom, hogy még 4 év után sem sikerült megfordítani a dolgokat, hogy a másik oldal szemszögéből is megismerd mondjuk.

tomgal
Olvasó
tomgal

Egyébként ez is egy érdekes meglátás a mai viszonyokat tekintve az elözö cikk írójától.Ez a jófiúk unalmasak úgy tünik a jókislányokra is igaz…, ha jól emlékszem DennisVT írta anno , hogy a nök rosszfiúkra vágynak akik csak velük jók a férfiak meg jólányokra akik csak velük rosszak.És igen, a családi példa sokat nyom a latban :

https://she.life.hu/herself/20210208-kamu-hogy-a-ferfiak-normalis-nore-vagynak.html

LeelooDallas
Olvasó
LeelooDallas

Eleg tipikus hibaba esik sajnos a she.hu cikket iro no. Egyreszt tenyleg szep es jo mindaz, amit leir magarol, vagyis hogy karos szenvedelyektol mentes es (szerinte) nincs nehez termeszete. Ettol fuggetlenul lehet elviselhetetlen vagy unalmas vagy zero noies kisugarzasa. De mar az is eleg, ha pl. nincs humora. Vagy csak messzirol sut rola a gorcsos akaras, ezt rengeteg non/ferfin latom es a legszomorubb, hogy tenyleg tok ertekes embereket tesz ez lathatatlanna vagy kerulendove a “piacon”. De tegyuk fel, hogy ez nem igaz es egy kedves, jofej lanyrol beszelunk. Irta, hogy egy elso randin a srac kessel-villaval ette a pizzat, majd elmeselte, hogy otthon leginkabb kezzel szereti tenni ugyanezt a teve elott ulve (skandalum!). A lanyt ez arra kesztette, hogy elgondolkodjon, hogy mennyi mindenben jatsza meg meg magat ez a fiu… Talan artatlan kis tortenetnek tunik ez, pedig valojaban ha tenyleg igaz, akkor ez a csaj total merev es fantaziatlan, az, ami miatt o “normalis nonek” tartja magat, egyaltalan nem szamit.

A masik dolog, ami felotlott bennem, hogy valoszinuleg o se a magafajta jofiukra indul be, hiszen egyebkent meg se szuletett volna ez a cikk, szoval eloszor is egy komolyabb onvizsgalattal kene kezdenie ahelyett, hogy osszejon nala szabadabb szellemu ferfiakkal, akiktol aztan tanitonenikent varja el, hogy megfeleljenek az o normainak. (Ami ha megvalosulna, boritekolhato lenne reszerol a kiabrandultsag.)

Horvath Anton
Olvasó

Dehogy, a nők hibátlanok, főleg a (már évek óta) társkereső fajta. A média minden nap elmondja nekik, mint az imát. De ha ez nem lenne elég, majd jön a Müllerpetya aztán megírja nekik 120-dik könyvében hogy ők a világ és az istenesség közepe, Jézus is nő volt. Persze én megértem őt, a kevés nyugdíjat is ki kell egészíteni valamivel, na.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Én személyesen szeretném megköszönni neked, hogy 50+ témakört 16 sorral megoldasz, ezzel megváltva minket a további gondolkodás és problémamegoldás terhétől! Nélküled nem sikerülhetett volna, de most, hogy 6 videó megnézése kiváltja a napi programunkat, azt hiszem, belépek egy horgolóklubba. :D

Bela
Olvasó
Bela

Azt hittem, az eleve elrendelésben hiszel: úgysem kap nőt a balfasz, hanem csak a felső 20%
Vagy az nem te vagy?
:-D

Hunn
Újságíró

Kösz, kedves Sára, hogy ennyi idő után vetted a fáradtságot, és regisztráltál csak azért, hogy elmondd nekünk, hogy természetesen mindenért a férfiak a hibásak – mármint így, az egyénekre lebontva – és hogy a feminizmus csak a bűnbak szerepét tölti be nálunk… Ez egy váratlan és meglepő női vélemény volt.

Nem tudom pontosan, hogy minek a megismerését vagy megértését hiányolod? Talán a nőkét? Hidd el, jobban értjük őket mint ők saját magukat… Milyen lexikális tudás lenne az, aminek ne lennénk a birtokában? A feminizmusról többet tudunk, mint maguk a feministák… Ami pedig Jordan Petersont illeti, a mestert és munkásságát is jól ismerjük és elismerjük.

Hiányolod a felszabadult, boldog, nyugodt életű embereket? Hát, hiányuk a feminizmus egyik könnyen felismerhető “eredménye”… Biztos vagyok benne, hogy ha nagyon akarnánk, találnánk olyan pszichológusokat és főleg olyan pszichológusnőket, akik szívesen megszabadítanának minket a “toxikus maszkulinitásunktól”, az Amerikai Pszichológiai Társaság, a pszichológusok legnagyobb amerikai és kanadai tudományos és szakmai szervezetének erre vonatkozó előírásai szerint… De szerintem mi ezt inkább kihagyjuk.

Se - se
Újságíró
Se - se

Hunn
Ami nem öl meg, az megerősít.
Az hogy nem ölt meg a személyre szóló kínzás, azt eredményezte hogy most nem dühödten vagdalkoztál.

Jó felé fejlődsz, szívesen olvasok úri humorral megírt riposztokat.

Hunn
Újságíró

Szerintem ez azért van, Se-se, mert középkorú vagyok… Korábban fiatal voltam, és fiatalon valóra vált minden, amitől féltem… Viszont azóta rájöttem, hogy már nem vagyok fiatal, és már nem is leszek az, soha többé… Nem tudok rámutatni a pontos dátumra, hogy ez mikor is történt. De egy ideje egyszer csak már más volt, mégpedig visszamenőlegesen is, igaz az csak egy rövidebb időszakot tekintve…

De a lényeg, hogy mostanra már nem igazán maradt időm a hülyeségre. Se a feministákéra, se a nőkére úgy általában, de még a sajátoméra sem. Lehet még egy picikét itt tesze-toszáskodni, de nem sokat, hogy egy klasszikust idézzek.

Van a Narcos sorozatban egy kedvenc szereplőm, Don Chepe Santa Cruz, a Cali cartel New York-i főembere. Neki van egy olyan – szerintem 100%-ig Red Pill mondása, hogy: “Gentlemen, part of being an adult is accepting things that you wish weren’t true.” Magyarul: “Uraim, a felnőtté válásnak része elfogadni olyan dolgokat, amikről azt szeretnénk, ha nem lennének igazak.” Mit tehetnék még ehhez hozzá? Tényleg ez van…

https://www.youtube.com/watch?v=GoJF9lfY_ds

Se - se
Újságíró
Se - se

Hunn
Figyellek.

Reszet Elek
Újságíró

Petersonnak tényleg jó videói vannak, többször és többen is hivatkoztak már rá. Abban igazad van, hogy önmagában a feminizmus elutasítása még nem tesz jó vagy értékes emberré.

tomgal
Olvasó
tomgal

No, ez itt aztán mindent elmond magasság és cm témában. Maximálisan egyetértek a cikk írójával, teljesen a múltkori témához vág és ez a reális helyzet. ( kitér ám a felületes idióta nökre is, meg a saját maguk által kisebbségi komplexust kialakító férfiakra is- hozzátéve , hogy azért náluk az idióta nök is rásegítenek erre). Nagyon jó cikk, igen léteznek felszínes, buta libák és igen léteznek, értelmes , nem csak a külsöségeket nézö nök is. ( mint maga a cikket író). A férfiak meg sok esetben már elöre saját maguk predesztinálják a kimenetelt azzal, hogy te úgysem, meg magassarkúban már magasabb lennél stb…kit érdekel a felszínes buta liba vélemênye ?! Elküldtek emiatt 19x? A 20. nem fog. A többi meg várjon a 190 magas szöke hercegre, biztos mindenkinek jut :)

https://she.life.hu/herself/20210423-tenyleg-a-centik-szama-hatarozza-meg-a-szerelmet-1.html

Horvath Anton
Olvasó

Köztudottan a társkereső oldalak és Appek használata a férfiak 80%-ának csak felesleges időtöltés, ennek ellenére legalább kétszer annyi férfi van fent ezeken mint nő. De, hogy idézzem a cikkíró hölgyeményt: “nehéz”. És akkor még nem is említettem, hogy ahogy a való életben úgy a levelezős társkeresőkön többnyire a férfiak kezdeményeznek, mégis: “nagyon nehéz”. Szerintem be kellene tölteni ezeket az adatokat egy számítógépbe, hogy a mesterséges intelligencia mint független szerv kiértékelje végre, hogy akkor mégis ki a hülye.

tomgal
Olvasó
tomgal

Azt is el kell amúgy ismernem , hogy a cikket olvasva valóban úgy tünik, hogy a mai fiatal nök körében ez fontosabb, központibb “ kérdés” , mint 20-30 éve. Úgy értem sokszor döntésükben nagyobb szerepet játszik a külsö, a magasság, a státusz, mint anno. Én arra vágytam 18-20 éves koromban , hogy legyen egy férjem aki szeret , akivel EGYÜTT fel tudunk építeni valamit. Vágyaimban minimum 2 gyerek és egy kis kertesház szerepelt ( nem nagy, csak egy olyan régi kocka-ház), hogy lehessenek kutyáim ( imádom a nagytestü kutyusokat, a kicsikkel sincs bajom, van egy szálkásszörü tacskóm , de nekem a juhász-pásztor kutyák a szívem csücskei), szóval a kertesház is inkább csak a kutyusok miatt.
Manapság úgy látszik nagyon elszálltak az igények. Azt azért hozzá kell tegyem, hogy a média hatására, a nök felé irányuló kívánalmak is negatív irányba fordultak. Csak a “ tökéletes “ jó ( nyilván vannak kivételek), de hallok olyan megjegyzéseket, igényeket fiatal srácoktól, hogy csak pislogok.

Reszet Elek
Újságíró

Ez egyrészt a fogyasztói társadalom hatása, másrészt viszont az, hogy egyre több nő képes anyagilag függetlenedni, így a hagyományos férfiértékek közül több leértékelődik, míg a külsődlegesek pedig hangsúlyosabbá válnak.

Blackur
Olvasó
Blackur

Mivel 95% válaszra sem méltat, annyi tisztesség sincs benne,hogy egy percet rászánjon a válaszra.

Bela
Olvasó
Bela

Azért vigyázz, nehogy rákapj erre a szélsőséges feminista oldalra!
Elhiszem, hogy találsz benne részigazságot, de az egészét nézve rendkívül káros…

tomgal
Olvasó
tomgal

Én soha nem nézem , ha elolvasok egy cikket, hogy milyen portál hozza le. Mindig az igazolható tényeket nézem és azt – ha véleményröl van szó mennyire tudok egyetérteni vele. A She. Hu egy érdekes portál ilyen szempontból, messze több normális , férfiak szemszögéböl is elfogadható, vagy nöi önbírálatot tanusító cikk van rajta, mint az átlag nöi oldalakon. Mindazonáltal tavaly összel ha jól tudom teljes staff váltás volt , a régebbi cikkek jobban tetszettek, ez meg is lepett, hogy az új gárdában is vannak azért értelmesebbek.

Pl ez is egy ilyen:

https://she.life.hu/herself/20170721-parkapcsolat-szerelem-elvarasok-szeretet-parkereses.html

És foglalkoznak a férfi elvárásokkal is :

https://she.life.hu/herself/20180528-tul-magas-ferfi-elvarasok-gyorfi-andras.html

Bela
Olvasó
Bela

Nekem gyakran felhozza a face, így beleolvasok.
Az általad linkelt cikkekben lehet igazság.
Az írások nagy része viszont vagy feminista, vagy a női ostobaság bizonyítéka. Az üres fecsegésekkel nem lenne gond, viszont rengeteg önigazoló, “azért csaltam meg, mert” , “nem tehetek róla, hogy hipergám vagyok és 120 kiló” típusú cikk jelenik ott meg.
Összességében nézve vadfeminista oldal, színvonala elég gyenge.
Gyurcsány Ferenc is mond néha igazat, mégis jobb, ha távol maradunk tőle.

Hunn
Újságíró

Én nem vagyok meggyőzve. Szerintem a She.hu-n rengeteg olyan cikk van, amit én automatikusan tennék be kabaréba, stand-up comedy-be… Csakhogy tudom, hogy a cikket a szerzője nem viccnek szánta, hanem komolyan gondolja…

Csak egy példa:

https://she.life.hu/nofilter/20201103-kozel-40-evesen-miert-nem-talalok-egy-ferfit-sem-akinek-szulhetnek.html

“Közel 40 évesen miért nem találok egy férfit, akinek szülhetnék?”

És ezt halál komolyan kérdezi és ezt halál komolyan nem érti… Hihetetlen! Ennyire el vannak a nők ma már tévedve? És úgy tűnik, hogy igen…

Na, a mai anyáknak a feminista baromságok, meg az ilyen “az a fontos kislányom, hogy erős, emancipált nő legyél” – féle hülyeségek helyett azt kellene beleverniük, szó szerint sulykolniuk már a kamasz meg tizenéves lányaik fejébe, hogy pontosan miért is nem fognak közel 40 évesen soha a büdös életbe’ találni egyetlen olyan férfit se, akinek szülhetnének…

tomgal
Olvasó
tomgal

Pont az a lényeg, hogy a She.hu-n gyakorta teljesen szembenálló, szinte “ két véglet” cikkek jönnek le. Van ilyen is, olyan is . Vannak hülye és nagyon okos női vélemények ( sőt férfi is). Én csak azt állítom, hogy az időnként lehozott femi baromságok mellett sokkal nyitottabbak más véleményekre és nem férfi ellenesek. Idézet az egyik múltkori ( nem is általam , Blackur általt linkelt, lásd lentebb ) cikkből ( és ehhez hasonlók vannak bőven, magyarul erre is , arra is linkelgethetetünk példákat napestig)

“ Szóval szeretnék elnézést kérni:

– mert a kislányokra nem szólunk rá, ha sírással és hisztivel manipulálnak, de a kisfiúkra igen.

– nem értékeljük, hogy mekkora bátorság kell ahhoz, hogy odalépjetek hozzánk. Ehelyett sokszor flegmán bunkózunk , pedig simán lehetnénk kedvesen is visszautasítóak .

– És aztán utána fűnek-fának elmeséljük mennyire nevetséges volt a próbálkozásotok.

– mert rengeteg csaj nemcsak gesztusértékű szinten várja el , hogy a férfi állja a cehhet , hanem belealáznak a földbe , ha nem maxoljátok ki a puccparádét.

– mert hol azt kérjük ki magunknak, hogy előre engedtek az ajtón, hol azt, hogy nem “

Stb, stb stb hosszú a lista , érdemes elolvasni, szóval vannak önkritikus fèrfi támogató cikkek is, hiba, ha valaki egyoldalúan mindig csak a rosszat, negatívumokat látja.( persze az mindig feltűnőbb)

https://she.life.hu/herself/20171010-ferfiak-nok-viselkedes-kulonbsegek-petras-lilla.html

Bela
Olvasó
Bela

Tomgal, én összességében nézem a portált, eszerint bőven feminista. Az önkritikus írások ellenére.
A színvonala mélyen a Nő lapja alatt van, a cikkek többsége fecsegés, ami sehova sem vezet. “nem találok párt, mert hülye vagyok” – Ne légy az,és akkor nem kell ilyen cikkeket sem írni, sem olvasni.
Sajnos több százhúszezer magyar nő követi a face-n, egyáltalán nem veszélytelen.

tomgal
Olvasó
tomgal

Bela, pontosan ezt teszem én is, összességében nézem. A Nök Lapját is ekézik itt gyakran rendesen, mert idönként jelennek meg nöközpontú, feminista írások is benne, pedig egyetértve veled, messze az egyik legtöbb férfi támogató írás nöi lapban ott van. Én a Nök Lapja után a She.hu-n találkozom a 2. legtöbb önkritikus , vagy férfiakat méltató írással. Tény, hogy van feminista is. De legalább nem egyoldalúan férfi ellenes, egyszerüen ez nem igaz. Abban azért igazat adok, hogy a 2020 október elötti írások ( amikor a nagy staff váltás volt) több jó, önkritikát és férfiakat méltató józan írást tartalmazott. De még nem telt el olyan sok idö. De tegyünk egy próbát, ha most ebben a pillanatban felmegyünk az oldalra milyen cikkeket találunk a címoldalon:

https://she.life.hu/index.html

“ A sok agyalással fosztom meg magam a szerelemtöl”

Filozofáló, önkritikus, magábanézös írás.

“ Valóban darabjaira törhet a szíved a bánattól- a Takotsubo szindróma”

Ezt vehetjük nöi nyavajgásnak, lelkizésnek , de a szindróma adott esetben érinti a férfiakat is ( biztos van itt a FH-on olyan, akinek fájt már úgy valami, hogy úgy érezte megszakad a szíve , még ha férfiként a legtöbben úgy érzik ilyesmiröl nem szabad beszélni- könyörgöm a férfi is érzö lény)

“Hiába szeretnéd azt hinni nem biztos, hogy szerelmes vagy – íme a jelek. “

Erre mondhatnánk talán, hogy bugyutácska , de adott esetben a kapcsolatfüggö, vagy “ szerelembe szerelmes” nöknek azért lehet egy támpont.

“Összeszorul a szívem a gondolattól : egyszer az én szüleim is meghalnak “

Igen ez is lelkizös ( de egy NÖI oldalról van szó), teljesen irreleváns feminizmus tekintetében.

“ Betegen jöttem rá, hogy ö az igazi !”

Egy teljes mértékben férfit méltató írás! ( igaz összehasonlít korábbi nem pozitív példával is).

“Az ajtót kinyitottam, a szívem bezártam előtted”

Ez igazából a “ női oldala” egy szakításnak , ez az amit férfiak sokszor villanykapcsoló hatásként élnek meg. Lehet azt mondani rá, hogy tipikus női hozzáállás, de ezt férfi úgysem fogja átérezni. Ezt is lehet lelkizésnek felfogni, de a feminizmushoz vajmi kevés köze van.

“ A párkapcsolat nem egy börtön “

Meglepöen ön és általánosan is kritikus írás a mai fiatalok “ ki kell élnem magam elkötelezödés elött “ világlátásáról .

“ Szex szülés után – mi van ha fáj ? “

Kifejezetten egészsegügyi és lelki jótanácsok , hogy a párkapcsolat jól működjön, kimondottan figyelembe veszi ,a férfiak szükségleteit.

“ Férfivèlemény: valóban “ nincs időnk” a szerelemre ?

A cím magáért beszél.

Melyik írást tartod feminista hangvételűnek és veszélyesnek ? Mert én egyiket sem.
Találtam jópár lelkizőst, van egy férfi dicsérős, egy férfivélemény, egy egészségügyi, meg egy társadalmi kritika .

Nem a She.hu a legveszélyesebb portál, hidd el! ( attól függetlenül, hogy néha itt is előfordul feminista cucc)

Blackur
Olvasó
Blackur

Anime kommentje jobb mint a cikk.

Blackur
Olvasó
Blackur
Blackur
Olvasó
Blackur
tomgal
Olvasó
tomgal

Azért ez sem egy vadfemi írása, sőt kifejezetten férfi pártoló és nagyon igaz…

Blackur
Olvasó
Blackur
Reszet Elek
Újságíró
borkuta
Olvasó
borkuta

A fenti sorok említője köszönje meg Bedő Imrének és hűséges női szolgálójának Király Eszternek, akinek áldásos és pusztító tevékenysége évek óta jelen van a Férfiak Klubja förmedvényen, és amit férfiak ezrei vakon követnek mintha bárki is erre kényszerítené őket.

tomgal
Olvasó
tomgal

Lövésem nem volt ki az a Király Eszter, de rákerestem, az első vele való interjúban pl ezt olvasom tőle ( mi ezzel a gond amúgy ?!):

“Világjobbító célom a fent említett értékteremtés, a férfi-nő szövetségének megerősítése. Férfias férfiak igenis léteznek, de ahhoz, hogy valóban lássuk egymást, felszínre kell csalogatnunk a bennünk rejtőző nőt. A párkapcsolatban a nő a feminin oldalát kell, hogy csillogtassa, ez az ősi gén van belénk kódolva. Szükségünk van a férfi jelenlétére, a segítségére, a támogató, inspiráló szerelmére és nem azért, hogy támaszkodjunk rá, hanem hogy kiteljesedjünk vele. A férfi hódít, a nő csábít. Engedjük a férfiakat udvarolni! Egy lehetséges kapcsolat sok esetben már felborult szerepekkel indul. Akkor mi marad a férfiaknak? Pedig szükségük van a hódítás édes ízére, a nőknek pedig arra van szükségük, hogy meghódítva érezhessék magukat.“

libbynewsome21
Olvasó
libbynewsome21

A nők helye a kibaszott konyhában van, de egy idő után kaja se kell az alkesz fasziknak csak sör.

Reszet Elek
Újságíró

Tehát azt mondod, hogy az ideális nő sörfőző?

libbynewsome21
Olvasó
libbynewsome21

Nem tudnád Bea egy kicsit kritikusabban nyalni a férfiak faszát, mert így csak a seggnyalás jön át.

libbynewsome21
Olvasó
libbynewsome21

“hogy pusztán a nőnek való születés jogán jár nekik a férfiak figyelme, törődése, szeretete.”
Jó, akkor a te kedvedért én lemondok erről az igényemről, ami eddig is kb szarba se volt nézve. Akkor most örlj és szophatod tovább a faszokat. Hülye kurva.