Szujó Flórián
158 megosztás

Az iskolai szexizmus egy különösen undorító példája Ausztráliából

A Warrnambooli Brauer Collegeban a fiúknak bocsánatot kellett kérniük a nemük nevében az egyik iskolai foglalkozáson. Az ausztrál iskolákban a szexuális zaklatás problémáját széles körben tárgyalják, a diákoknak kötelező részt venniük a szexuális beleegyezés témakörével foglalkozó órákon.

Egy anya a közösségi médiában fejtette ki, mennyire undorítónak tartja, hogy az iskolában a fiú tanulókat arra utasították, hogy álljanak fel és kérjenek bocsánatot a lány társaiktól. Danielle Sheppard az NCA NewsWire-nek nyilatkozva elmondta, fia  “összezavart és mérges” lett egy iskolai foglalkozás során vele történt esemény miatt. Egy videót néztek a szexuális beleegyezésről és a végén fel kellett állniuk és bocsánatot kellett kérniük a másik nemtől a saját nemük nevében.

“Ő nem tudta, hogy miért, csak azt, hogy fel kellett állnia és olyan dolgokért kellett bocsánatot kérnie, amit nem követett el. Mérges emiatt – és most olyan tévhite van, hogy mindenki úgy néz rá és a többi fiúra, mint valamiféle ragadozóra vagy olyan valakikre, aki folyton azon töri a fejét, hogy hogyan ártson másoknak. – Most komolyan, ő csak 12 éves…”

– panaszolta az anya a sajtóban.

Post Author: Szujó Flórián

Szujó Flórián
Fontosnak tartom, hogy a nemi alapú igazságtalanságok megváltozzanak, és hogy legyenek erre adott válaszok a férfiak esetében, valamint létrejöjjenek olyan civil kezdeményezések, amelyek ezeket az ügyeket képviselik. Szeretném, hogy a nemekkel és a nemek közötti egyenlőséggel foglalkozó a nők és a férfiak létező problémáira adjon megoldást, a férfiak és a nők egységét teremtse meg és igazságosabbá tegye a társadalmunkat. Ehhez azt gondolom, hogy feltétlenül szükséges az, hogy ennek kialakításában a nők és a férfiak is részt vegyenek és a gátlástalan érdekérvényesítés helyett legyen törekvés a másik megértésére is.
f Facebook
158 megosztás


105
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
14 Egyéni hozzászólás
91 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
21 Hozzászólások szerzői
Miklos1common manschwarzwaldSzergej55Meske Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Mistary Man
Olvasó
Mistary Man

“Jó, bár nem tudom, hogy miért, de elnézést kérek. Egyúttal most megfogadom, hogy tíz év múlva mindannyiótokat megerőszakolom azért, amit ma velem tettetek!

:-]

Se - se
Újságíró
Se - se

+1 !

hunbagira
Újságíró

+2
Üdvözlettel Tedbundy, Csikatilo, hasfelmetsző jr..

Meske
Olvasó
Meske

.

David
Olvasó
David

A liberalizmus győzelme.

Balton
Olvasó
Balton

Itt az eredeti cikk: https://7news.com.au/news/education/outrage-after-brauer-college-in-warrnambool-forces-boys-to-apologise-to-female-students-for-sexism-c-2436295

A legjobb benne, az iskolai-tartományi-kormányzati hozzáállás… Lehet hogy ez most egy kicsit félrement, de a program kötelező lesz mindenhol.

Bela
Olvasó
Bela

https://7news.com.au/news/education/vic-mandates-consent-classes-in-schools-c-2400607

“Consent classes” – Tudja valaki, hogy ez pontosan mit jelent? Nyilván valami agyament érzékenyítés, de kíváncsi vagyok, mivel mossák arrafelé az agyakat.

tomgal
Olvasó
tomgal
Bela
Olvasó
Bela

A dugáshoz való beleegyezés. Ha nincs ilyen, az nyilván erőszak.
A cikkben ott a példa a részegen dugásra – nem biztos, hogy beleegyezett :-D :-D
A másik is jó, amikor a sok szopás után végre seggbe bassza az egyik buzi a másikat. Azt taglalja, hogy ha a szopásba beleegyezett, az még nem jelenti azt, hogy másba is. Ez egy folyamat, bla bla bla.

Hihetetlen, hogy mennyi pénzt lehet keresni ilyen értelmetlen szemeszterekkel. Nyilván a semmi másra nem jó, baszatlan öreg tyúkok, vagy feminista ocsmányságok tanítják ezeket.

Arra inkább kíváncsi lenék, hogy manapság a magyar egyetemeken milyen érzékenyítés folyik? Politizálás van, mindig is volt, de nem tudom, hogy ezek a mainstream témák (meetoo, feminizmus, zöld baromság) mennyire terjednek.

hunbagira
Újságíró

Igen, most ezek terjednek. Ahogy a 2000-2010es között mindenki jobbos volt. Úgy most orbán szemétsége/hülyesége miatt mindenki “balos”. És erre jönnek még gyuribá ösztöndíjai, és a tömedmédia indokrinációja.

Zoom
Olvasó
Zoom

Volt pàr ciki esete mostàban az ausztràl kormànypàrti politikusoknak, amibe a kormàny könnyen belebukhat a következő vàlasztàsokon. Gondolom pròbàljàk menteni a mèg menthetőt az iskolai kampànyokkal.

https://www.bbc.com/news/world-australia-56178290

Bela
Olvasó
Bela

Igen, ez még szánalmasabb. Részegen lefeküdt a főnökével, és persze nemi erőszakkal vádolja. Nem is érdemes már ezeket a híreket követni.

Zoom
Olvasó
Zoom

Làtom megint kèpben vagy. ;)

Bela
Olvasó
Bela

Igen, megint, bár nem tudom, mire célzol.
Igen, nem hiszek el egy szót sem ebből a kultúrmarxista, feminista metoo kampányból, ha a BBC írja, úgy pláne.
Részeg nő a parlamentben ébred… Ne haragudj, de ezen visítva röhögök. Ebből kormányválságot kreálni nem meglepő, de annál inkább szánalmas.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ez agyrém ! Nem létezik bünös nem, nép stb. Bünös emberek léteznek.

György Károly Tóth
Olvasó

“Kérj bocsánatot, amiért zsidó vagy, és zsidóként szennyezed itt a levegőt!”
(Szabó István: A napfény íze)
Már a nyugat eljutott ugyanoda, ahol erkölcsileg száz, kétszáz éve is tartott, csak közben még meg is hülyült.
Ezek nem veszik észre magukat? Nem, nem veszik észre. Ahogy a régi grafitti tartja, aki hülye, azt nem zavarja, hogy hülye, mert hülye. Csak a környezetét zavarja.
Hol a pofátlanság határa? Mégis, mit képzelnek ezek magukról? A nyugati világban már TÉNYLEG mindenki meghülyült? Már bocsánat, de több száz gyerek között egyik szülője sem ment be abba az iskolába, és taposta ki a belét annak gyökérnek, aki ezt tette a gyerekével? Annak az iskolának fenntartója van. Ott létezik állam, létezik önkormányzat. Létezik rendőrség, létezik bíróság. Sehol nincs egyetlen józan gondolkodású ember? Sehol sincs senki, aki megálljt parancsolna ennek az őrületnek, vagy legalább ezt megpróbálná? Nagyon jól tudjuk, hogy diktatúrákban ez sosem egyszerű, és minden, csak nem kockázatmentes. Nagyon jól tudjuk, hogy családos ember ritkán akar hőssé válni. De én mégis inkább azt vallom, amit a japán szamurájok: az igaz ember egyszer meghal. A gyáva senki mindennap meghal.

Adam Bogomolov
Újságíró

Nemsokára fizikailag is bántalmazni/inzultálni fogják a férfiakat, akár fényes nappal a nyílt utcán is? Ezek után bármit kinézek haladárékból…

Azért megveregetem a saját vállamat, hogy nem csak a fegyvertartási, de a viselési engedélyt is megszereztem…

Elszomorító ez a világ! :-[

hunbagira
Újságíró

Nem kell fegyver, csak muszlim fegyvertársainktol kell tanulni. Balta, kés, auto stb is lehet fegyver..

Naooo
Olvasó
Naooo

Büdös buzlim az nem fegyvertárs, hanem egy buta valláskárosult ellenség.

hunbagira
Újságíró

Hát charliehebdos dolgoknál nem tudtam nem nekik szurkolni. Illetve amikor a zsidókat/jenkiket robbantják. Én nem változtam meg.

Naooo
Olvasó
Naooo
hunbagira
Újságíró

Naoo, mi újság akkor a Waffen SS muszlim hadosztályiaval?! :D

Adam Bogomolov
Újságíró

Azok kollaboránsok lehettek, mint a francia, holland, meg norvég SS-ek.
:-]

ulomenen
Olvasó

@Adam Bogomolov hogy sikerült a fegyverviselelési engedélyt megszerezni? Azt kb. senkinek sem adnak.
Ha nem publikus, akkor írj kérlek az ulomenen gmail com – ra.

Adam Bogomolov
Újságíró

Nem mondanám, hogy nem publikus, bár talán azt se, hogy az.

Rendőréknél-katonáéknál aránylag könnyebb megkapni, ha van engedélyed az állományilletékes parancsnokodtól…

Vagy ha igen-igen magas rangú katonatiszt vagy, aki saját magának is engedélyezheti, vagy hoztál haza magaddal Vietnámból… (na jó, itt most csak hülyülök) :-D

Lehetsz még nyugdíjas bíró, nyugdíjas nyomozó, vagy valami ilyesmi, bizonyítottan életveszélyes helyzetben lévő személy. Elég tág a kategória, de ezt alaposan vizsgálják is.

Innen meg a lényeg, ami esetleg érinthet, ha már kérdezted:
Ha tagja vagy sportlövő klubnak, vagy érvényes és sikeres vadászvizsgád van, akkor jó az esélyed megkapni a viselésit. Egyébként mezei civil nem kaphat, mert mindenki védje családját, magát és otthonát kövekkel, meg botokkal az állam álláspontja szerint.
:-]

Egyébként sok papírmunkával jár, mert ami a tartásihoz kell, értelemszerűen érinti a viselésit is.

Ha eljövök hazulról, nincs nálam más, csak riasztópisztoly. Éles fegyvert, ha elsütsz az utcán, nagyobb bajba kerülsz, mintha nem is lett volna nálad fegyver!! Sokszor egyébként is elég az elrettentés önmagában. Arra meg jó egy sima gáz-riasztó pisztoly is, határozott fellépéssel. Aki nem tudja pontosan, hogy mi a különbség az éles, meg a riasztó között, az jobb, ha egyikkel se néz farkasszemet… Ha meg kaptál már szembe könnygázt, vagy paprikát, akkor nem becsülöd le a riasztóstukkert se… :-D

Zombiapokalipszis esetén pedig alapból felejtősek a tűzfegyverek.
Amúgy akár hiszed, akár nem, konfliktuskerülő ember vagyok.

Nem tudom, hogy ez így elég-e, vagy részletesebb infók is kellenének? Mert akkor írok szívesen privátot is, de ennél hatékonyabb elmenned vadász-vizsgázni szerintem… :-]

hunbagira
Újságíró

Nem-nem még azt sem leheted. Magyarországon golyóállómellény, testpáncél is engedélyköteles. Az ejtőernyő meg légijárműnek minősül, ahogy a légidronok is teljesítménytől függetlenül (már várjuk, hogy a sárkány eregetést mikor tiltják be):D. Ezekben egyedülállóak vagyunk a világon.Komolyan a “magyar” politikai “elitnél” szánalmasabb, kicsinyesebb, gyávább, jóllakott óvodások nincsenek még. Fideszkével az élen.

Reszet Elek
Újságíró

Mintha az infra távcsöveknél és látcsöveknél is lenne korlátozás, van az a szint, ami már katonai cuccnak számít.

György Károly Tóth
Olvasó

Ha egy állam retteg a polgáraitól, annak alapos oka van.
Magyarországon ennek az oka 1956. Akkor jött rá a kommunista hatalom, hogy jé, harap a birka. Ezt a mentalitást azóta pártpolitikai színezettől függetlenül minden vezetés megtartja, ezt hívjuk “lex kussolj, paraszt!”nak, mert ez kényelmes, mert ez számukra hasznos. Alapelv: “tilccccsuk be, abból baj nem lehet”. Nem csodálható, mert ezzel viszonylag keveset kockáztat, mert Kádár Jancsi bácsi vánnyadt f.szán felnőtt az a proliréteg, amely természetesnek fogadja el alattvalói státuszát, és egész életvitelét, gondolkodásmódját erre rendezi be. Ez összefoglalható a kifelé jó képet vágok – befelé mindenkit gyűlölök mentalitással. Az embereket immáron 70-80 éve arra trenírozza a hatalom, hogy joga van morgolódni, és négyévente leszavazni, és utána két hétig örülni, hogy a politikai rubikkockát másik irányba rakta ki, és az “elit”, a kétarcú egypárt másik színe van éppen felfelé. A lakosság műveltségi, erkölcsi, mentális és szellemi színvonala lehetővé teszi, hogy a kicsinyes proli meglehetősen egyszerű, kisded játékainak alászalmázzanak. Az a csekély létszámú réteg, amely pedig szeretne felelős polgárként, felelősséggel és széles látókörrel dönteni, mind saját életében, mind közügyekben, könnyen leküzdhető – ízlés és kedv kérdése, hogy erővel vagy lekenyerezéssel.
Az államhatalom 70-80 éve nem szereti az önszerveződő polgárt. Nemcsak a magánkézben lévő lőfegyvertől retteg, de fóbiásan, de az állampolgárok legcsekélyebb szerveződésétől, és mindentől, ami hatására egy szavazópolgár képes lenne felkelni a tévé vagy a fosbuk elől, és a böfögő-fingó-tespedő-IQnulla életvitelét aktívra cserélné. Ahol csak tud, az állam mindenhol és mindenkinek keresztbe tesz. Mit szeretnél? Barlangászni? Motorozni? Kvadozni? Siklóernyőzni? Drónozni? Amatőr csillagászkodni? Ásványt gyűjteni? Evezni? Halászni? Vadászni? Íjászkodni? Üveget fújni? Kardot készíteni? Edzeni? Úszni? Sportolni? Teljesen mindegy, minden tilos! Légy alkoholista, befordult, elhülyült, depressziós panelkutya. Egyedül azt szabad. Ezt ugyan nem mondják ki, nyíltan nem tiltják be , csak mindent és bármit ellehetetlenítenek. Remek példa erre a jelenlegi “járványvédelmi” intézkedések, amelyek gyakoratilag tönkreteszik a turizmust, bezárták az uszodákat, edzőtermeket, még a gyógyfürdőket is, de még a könyvtárat is, a koronavírus kivételével mindenkinek ártanak, az köszöni szépen, jól van.
Menj a fal mellett, ne csörgesd a láncot.
Mondjuk, a saját lgikájuk szerint igazuk van. Bohócrendszert csak bohócokkal, bohócoknak lehet játszani, ha máról holnapra váratlanul feltalálnák az önérzetet, váratlanul kitörne az átlátóképesség, csúnyán felkavarodna az állóvíz…a fejekben.

hunbagira
Újságíró

+100…mint mindig.

ulomenen
Olvasó

Az EU már tervezi az ólomlövedékkel szerelt lőszerek polgári használatának betiltását, környezetvédelmi okokra hivatkozva.
Nem tudom, mi lehetne a helyettesítő anyag, ami hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint az ólom, de tartok tőle, hogy mindenképpen sokszorosára növeli a lőszer árát, ellehetetlenítve a soprtcélú polgári lőfegyverhasználatot (vadászat, sportlövészet, szituációs lövészet, stb) az átlagember számára.
Nyilván ez is a cél.

hunbagira
Újságíró

“Szegényített” urán..:D mint gringoknál.
A lényeg, hogy minél nagyobb tömeg(számú) elemből kell állnia. Mert ugye az f=M×v. De nem akarom Tóth úr kenyerét elvenni.

common man
Olvasó
common man

A frekvencia (f) azt adja meg, hány periódusa megy végbe a rezgésnek adott idő alatt

F=ma

Reszet Elek
Újságíró

Jól hangzik de kételkedem.
Mutass olyan európai országot, ahol az elmúlt harminc évben az utcáról megdöntötték a kormányzatot. Most a valódi polgári kezdeményezésekre gondolok (nem mint pl. az ukránoknál). Nem magyar sajátosság ez a “puhapöcsűség”.
Ami a felsorol tevékenységeket illeti nem tilos, hanem halálra szabályozott, meg engedélyekkel körbe bástyázott. A szabályozás mániája gyökere pedig nem Kádárnál vagy Rákosinál van. Ami azt illeti, az EU szabályozása sem potomság. Érdekes lenne végig venni, végig gondolni, hogy is vált a rendszer részévé nálunk.

hunbagira
Újságíró

Tótoknál kvázi szabadfegyverviselés van, nem öntöltő vadászfegyverekre (ahogy a skandinávoknál is, igen a vadfemkó svédeknél) ahogy mi is odajárunk ejtőernyőzni.
Tehát szlávajkú testvérnépünknél is rohadtul más a helyzet, Elek…Ennyit a szokásos magyaros védekezésről.
Adamnak merg ulomenek üzenem, ez a megoldás, ha venni akarnak cuccot..csak a hatarnál figyeljenek így pandémia idején. Illetve ne bukjatok be vele.

Reszet Elek
Újságíró

Ez a két ország lenne Európa? Másrészt nem a fegyverviselésről volt szó abban a bekezdésben, hanem mindenféle engedélykötelessé tett polgári tevékenységről.
“Barlangászni? Motorozni? Kvadozni? Siklóernyőzni? Drónozni? Amatőr csillagászkodni? Ásványt gyűjteni? Evezni? Halászni? Vadászni? Íjászkodni? Üveget fújni? Kardot készíteni? Edzeni? Úszni? Sportolni?”

hunbagira
Újságíró

Skandinávok azok nem egy ország..:P

Reszet Elek
Újságíró

A vadfemkó svédek igen, de nem ez volt a lényeg a fentebbi hozzászólásaimban.

common man
Olvasó
common man

gombázni,virágot szedni,csipkebogyót gyűjtögetni…

Reszet Elek
Újságíró

Mit szerettél volna mondani?
A természet javai nem korlátlanul állnak rendelkezésre. A gyűjtögetéshez huszadannyi ember kellene hogy legyen. Passzióból meg nem kellene csinálni. A legtöbb embernek fingja nincsen, hogy mit és hogyan kellene szedni, közben sok kárt okoz, jelenlétével terheli a környezetet stb.

common man
Olvasó
common man

A természet javai nem korlátlanul állnak rendelkezésre

Nem bizony.Ezért jobb ha csak néhány megbízható ember kezében van.

Reszet Elek
Újságíró

Én inkább a közösségre szavaznék.

György Károly Tóth
Olvasó

Az nagyon rég volt, pajtás. Nem ad az állományilletékes parancsnok, miniszteri utasítások tiltják, BM-ben is, HM-ben is, persze, csak “informálisan”. Már 2005-ben sem adtak. Ez az állam a saját rendőreiben és katonáiban sem bízik meg.

Reszet Elek
Újságíró

Mégsem akkora hülyeség, hogy odaát ez alkotmányos jog. Egy normális keretek között működő, azaz homogén származású és értékrendű országban ez nem jelentene problémát.

Se - se
Újságíró
Se - se

GyörgyKárolyTóth
Majd veszünk valamit, és elássuk – amikor szükség lesz rá akkor úgyse kéri a papírokat senki.
Mondjuk akkor már a piacon sem lesz.

common man
Olvasó
common man

Egy kis oktatás nehéz időkre:
https://www.youtube.com/watch?v=AG0a-AB5oG8

Meske
Olvasó
Meske

György Károly Tóth,
Szeretnék érdeklődni, hogy az erdészek esetében hogyan áll az itthoni helyzet. Arról hallottam, hogy Erdélyországban is bevezetnék, csak a rendszer annyira bürokratikus, hogy gyakorlatilag ellehetetleníti a hatékony alkalmazást. Nálunk is ilyen nehezített volna?

György Károly Tóth
Olvasó

Vadászfegyvert szerezni nagyjából csak pénz kérdése, de nem olcsó. A legtöbb vadásztársasághoz ma már nem lehet “csak úgy” belépni, csak ha az ember földet, vadászterültetet visz be.
A hivatásos erdész, természetvédelmi őr természetesen kap vadászfegyvert, ahogy katona, rendőr is visel szolgálati fegyvert, de természetvédelmi őrnek bejutni nehezebb, mint államtitkárnak. A státuszok száma nagyon alacsony.

Meske
Olvasó
Meske

Köszönöm a választ.

ulomenen
Olvasó

@Adam Bogomolov köszi a választ. Úgy tudom, sportlövőként (versenyző vagyok) és vadászként is csak fegyvertartási engedélyt adnak, azaz otthon lehet szabályok szerint tárolni, valamint versenyre/vadászatra vinni (fegyvert és lőszert külön csomagolva). Viselési engedélyt, tehát hogy tkp. utcán lehessen viselni töltött fegyvert, sem “sima” sportlövő sem “sima” vadász nem kaphat.

Ha van még plusz infód, jöhet emailben, köszi előre is.

Adam Bogomolov
Újságíró

Közben rájöttem, hogy marhaságokat beszéltem itten! :-D
Kevertem a szezont a fazonnal egy kicsikét.

Hazaértem melóból, elő is kerestem a papírjaimat. Hááát…. nekem is csak tartási engedélyem van, a viselésim csak a riasztó fegyveremre terjed ki. Otthon lehet tartani, de ki nem vihető pl. a melóba. Igazi pisztollyal nem mehet senki csak úgy az utcára, lehet akár vezérőrnagy is… TGY Karesznek igaza van! :-]

Mondjuk soha eszembe se jutott volna, de ezentúl se viszek éles fegyvert utcára. Erre egyébként oktatáson is felhívják a figyelmet. Meg amúgy is büntetik, megnéztem, fegyverrel való visszaélés, meg jogszabálysértés….

Szóval ebben az “éles fegyvert legálisan viselni” kérdésben mégsem tudok segíteni. Ehhez korábban kellett volna kelnem. Bocsánat a fenti félreérthető és pontatlan kijelentésemért.

Férfiasan elismerem a tévedésemet! :-D

Naooo
Olvasó
Naooo

Cigányokat a komcsikra.

Adam Bogomolov
Újságíró

Talán nem is kell használni, a mihasznábbja ellen elrettentésnek is elég egy tűzfegyver. A balta tényleg jó, egyszer láttam, hogy élesben hogyan forgatja egy igazi erdész harcos (jobbára a nyelével hadakozott, nem a fejével, de így is durván odakent vele ellenségeinek, akik sorban estek össze a csapások alatt).

Igazából arra is szerettem volna utalni fentebb, hogy már a riasztófegyver tartást is szigorítani akarják az EU-ban, ahogy a valódi tűzfegyverek viselését is. Lényeg a lényeg, hogy ki leszünk szolgáltatva, mert a becsületes ember nem védheti meg magát. A bűnözőket meg ugyan nem fogja érdekelni, hogy milyen szabályok léptek életbe… ugyanez migráncséknál pepitában.

György Károly Tóth
Olvasó

Majd ha a muzulmán szellemóriások rájönnek , hogy egy siklatót egy harmadosztályú lakatos fél óra alatt legyárt , és a TGV-k háromszázzal mennek, a vasúti pályát meg nem őrzik, akkor lesz vicces. Szerencsére szellemileg a késelés szintjén állnak….

hunbagira
Újságíró

Magyarországon még messze vagyunk a TGV-től..:D

Se - se
Újságíró
Se - se

hunbagira
Azéé 160 -ról a ralijet, meg 120 -ról a szilis ícé is nagy eséllyel bekerülne a szíenennes hírek közé..

hunbagira
Újságíró

Te vagy a szakértő, amúgy hány vonal bír el ekkora sebességet?

Horvath Anton
Olvasó

Részben elbírna már több vonal is 160-at, de még nincsen készen hozzá a biztosító berendezés, meg aztán az 50 éves járműveket is le kell cserélni még.

Se - se
Újságíró
Se - se

Hunbagira
Az engedélyezett sebesség egy vonalszakaszon nem vonatkozik minden járműre, tehát az Ausztia felé vezető vonalon sem mehet egy átlag belföldi vasútijármű (se mozdony, se kocsi) 160 -nal.

Az biztos hogy Ahmed Matuska most is inkább valami jóképű völgyhidat keresne, nem az engedélyezett legnagyobb sebességet próbálná kideríteni.

Horvath Anton
Olvasó

Az IC-ék mennek annyit, viszont hozzátartozik hogy azok nagyrészt GySEV szerelvények, tehát azért. Persze 160 az csak Tata-Almásfüzitő és Komárom-Hegyeshalom szakaszokon lehetséges. Aztán Hegyeshalom után Burgenland területén is 140 a tempó többnyire Bécsig. Igaz onnét a Railjet sebessége 230 St. Pölten-Linz-Attnang-Puchheimig végig szinte. A gyorsvasúti részen a német ICE-k talán 250-et is mehetnek, de azok Linz után Passau felé lépnek át németbe.

Reszet Elek
Újságíró

Majd építünk kínai hitelből…

Adam Bogomolov
Újságíró

Ezen én is gondolkodtam már… Sokkal több kárt okozhatnának, bár szerintem még fogunk látni éjjeliőrt nappal meghalni…. :-[

Hunn
Újságíró

Ez valami iszonyat. Ez tipikusan az a dolog, amit feminista kondicionálásnak neveztem el.

A látszat egyébként csal: mi férfiak már régóta nem vagyunk részei ennek a nőközpontú, feminista társadalomnak. Csak azért tűnik úgy, mintha, mert helyileg itt vagyunk, és mert sokaknak még nem esett le a dolog.

hunbagira
Újságíró

Ezek tényleg egy az egyben bolsevikek. Ott volt divatban, hogy 2 kínzás, agyonlövés között kellett nyilvános “önkritikát” gyakorolnod…

Reszet Elek
Újságíró

A szülők meg marha mérgesek lettek, ahogy olvastam több helyen.
Azt kellene megérteni, hogy egy nép a saját torkát vágja el, ha hagyja hogy az értelmiségét túszul ejtse a baloldal. Kezdődik a felsőoktatással, utána jönnek a tudományos intézmények és az Akadémia, aztán jön a könyvkiadás, sajtó, tanárképzés és oktatás.
Elég megnézni mit csinált a francia baloldali értelmiség vagy éppen a német. Az USA-t már nem is említve. Látható hogy hol tartanak most. Hogyan verik szét a nemzetállamokat a honos állampolgárai akarata ellenére.
A kormányzatnak sokkal határozottabban kellene fellépnie nálunk is a témában és nem puháskodni egyetlen felsőoktatási intézménnyel a Színművészetivel. Az állami támogatásokról nem is beszélve, amivel még meg is tolják ezeket a köröket a tudomány és a művészetek támogatása címén. Nálunk a kérdést még ráadásul súlyosbítja is egy etnikailag idegen elem.

Adam Bogomolov
Újságíró

Ebben a részletben minden benne van, ami éppen történik:
“A múltat végképp eltörölni, rabszolgahad indulj velünk, a föld fog sarkából kidőlni, semmik vagyunk s minden leszünk. Ez a harc lesz a végső, csak összefogni hát, és nemzetközivé lesz holnapra a világ!”

hunbagira
Újságíró

Még, ha valóban a “rabszolgákért” harcoltak/harcolnának…

Adam Bogomolov
Újságíró

Jó példa erre szerintem a BLM, ami azt képzeli magáról, hogy még mindig a XVIII-XIX. századi rabszolgák felszabadításáért küzd. Akik támogatják, maguk is ezt hiszik. Értelmet nyernek a szobordöntögetések, a rasszizmus megfordítása, meg a többi. Nyugaton kábé a bolsevizmus forgatókönyve zajlik.

hunbagira
Újságíró

Csak tudod, orbáneknak ez is kizárólag a hatalomról és az üzletről szól. Nem az értékekről.
11 éve hatalmon vannak, de egy történelmi film nem készült. A királysírok rendberakását is Kásler kezdte el.

Bela
Olvasó
Bela

A kultúrához nem nyúl a Fidesz, sőt, az ellenségeit pénzeli, ezt már kifejtette Szakács Árpád remek cikksorozatában.
Megdöbbentő pénzek vándorolnak a saját hazájukat gyalázó libsi-kozmopolita művészekhez. Az világos, hogy ezek egyszerre tudnak zöldek, homokosok, vagy feministák lenni, úgyhogy nagyon nem nekünk dolgoznak – és az állami támogatásuk sem minket szolgál. Mindig szörnyülködök, amikor egy jobboldali műsorban ezeket becsmérlik, ahelyett, hogy szólnának a saját házuk táján a pénzek elosztójának.
A könyvkiadás mindig is a világpolgárok kezében volt, ahogy az online sajtó is, ebben is balfasz a kormány.
Nekem gyanús, hogy van egy paktumszerű megállapodás, miszerint a gazdaságot elfoglalhatta a Fidesz, a kultúrához viszont nem nyúlhatott. De az is igaz – mivel tömegpárt – van bőven libsi köztük is.
A filmekről annyit, hogy a Honfoglalást és a Sacra Coronát nézve inkább ne is csináljanak semmit. A Hunyadit inkább levették a napirendről, nehogy meg kelljen csinálni, persze, előtte eljátszották, hogy odaadják egy vérszomjas zsidónak, aztán elveszik tőle… had csámcsogjon a nép, legyen elégedett a nemzeti is, hogy elvették a parazitától. Aztán nem lesz semmi.

hunbagira
Újságíró

Jah, duró által ledarált förmedvényről is kiderült, hogy nka támogatással jelent meg…
Utána vicces volt a fideszes appartcsikoknak milyen mellébeszéd szertornát kellett bemutatniuk..:D megint..

hunbagira
Újságíró

Honfoglalás gyulusék idején készült. Igaz koltayval. Szóval ilyen téren hornék is verik a fideszt..:D

Bela
Olvasó
Bela

A csúcs ez volt: https://www.origo.hu/itthon/20160315-kossuth-dijjal-a-hona-alatt-ment-tuntetesre-nemes-jeles-laszlo.html

A kísérleti, nézhetetlen holofilm rendezője így köszönte meg a támogatást.

hunbagira
Újságíró

:D

hunbagira
Újságíró

Vannak azért, még “finomságok”. Pl a “német megszállási emlékmű” története.

hunbagira
Újságíró

A legújabb Bela…szintén szakács tollából.
https://m.kuruc.info/r/2/227397/

Bela
Olvasó
Bela

Semmi meglepő… Sejthetjük kik vannak a filmes szakmában. Aki nem szemita, az csak filoszemita.
Pedig ott van a követendő példa: lengyelek, csehek, szerbek, de még a románok is …

Reszet Elek
Újságíró

A követendő példájú országokban bizonyos események másképpen történtek a nagy H kapcsán.

hunbagira
Újságíró

Amúgy a dolog, csak folytatása a blm niggerek cipőjének a csókolgatása illetve a közös térdeplés után. Bár ott még, csak az “önkentességet” várták el (a primitív, szolgalelkű szaroktól) nem kötelezték az embert.

Amúgy2: fogadjunk, hogy a fajáruló, fehérringyó tanitónőcske, csak a fehér kisfiúkat “érzékenyíti”. A többit nem meri.

Balton
Olvasó
Balton

Azért az önkéntes térdelgetésről: hogy ha a Mob arra tévedt, ott aztán kemény tökű gyereknek kellet lenned hogy ne térdeltessenek le. Vagy bokáig fegyverben.
Bár most rájár a rúd a BLM-re mert elkezdték az alapító tagok, ingatlan-vásárlásait és az el-eltünedező támogatások összefüggéseit piszkálni.
Előbb az újságírok (gonosz jobberek), aztán a tásalapító is. Persze miután kiderült, hogy olyan környékra költözött az egyik alapító (aki egy leszbikus kapcsolatban élő, non csigender mia fakk [nő]), ahol ca. 3% alatti a feketék, és 17% körüli a kissebbségek aránya.

Bela
Olvasó
Bela

Leninék sem munkások voltak.

hunbagira
Újságíró

Pontosan. A ” forralmi élcsapatban” nem sok “éhes proletár” volt. Hanem javareszt zsidó középosztálybeliek.

common man
Olvasó
common man

pártmunkások…

georg1945
Olvasó
georg1945

Ez egy nagyon felháborító hír volt.
A férfiak eddig is önmagukat tették a nők rabszolgáivá – boldogan.
Mindig abban reménykednek, hogy majd boldog baszást kapnak a rabszolgatartójuktól, a nőjüktől.
A mai napig sok férfi nincs tisztában azzal, hogy a nők 90%-a NEM ÚGY ÉLI MEG A NEMI KAPCSOLATOT, MINT EGY FÉRFI.
A nők nagy többsége azt sem tudja, hogyan működik a nemisége. Ha ezt kutatják a férfi szakemberek, akkor össze-vissza tudósítják őket. A nőket különben sem érdekli a tudomány. Tehát képtelenség tudományos képet alkotni a nő kívánságairól.
A férfiak a nők rabjai.
Csak azért a kis büdös lyukért.
Tehát semmi javulást ebben az irányban nem remélhetünk mi férfiak. Sőt még rosszabb lesz a helyzet.
Megérett a világ egy általános összeomlásra. Amit a nők fognak előidézni, de a férfiak fogják végrehajtani.
Az egyik férfinak a másik férfi csak ESZKÖZ. Mint egy kalapács, mint egy véső vagy fűrész.
A nőknek minden férfi szintén csak egy eszköz, amivel eléri a biztonságos kényelmes életét.
Ezek után vajon ki szereti a férfit ?
Senki.

Kötelezően olvassátok el ESTHER VILAR : AZ IDOMÍTOTT FÉRFI (1971) című írását, amit egy NŐ írt a nőkről.
Biznyára máig számtalan nőtársa átkaiba foglalta, mert meg merte írni a véleményét a saját neméről.

http://www.huffnagelpista.com/uploads/7/0/9/2/709291/esther-vilar-az-idomitott-ferfi.pdf

Se - se
Újságíró
Se - se

georg1945

Ez egy nagyon fontos megállapítás.

Sok vélemény elhangozhat még, de legfeljebb ezt árnyalhatja – ez a hozzászólás minden férfitapasztalatot összegez.
Sapka le.

georg1945
Olvasó
georg1945

Megéltem már jópár évet.
Láttam, tapasztaltam már mindent.
Következésképpen már semmin sem csodálkozom.
Ám ez a trend felháborító és aljas.
Úgy gonosz, ahogy van.
Nem elég bajuk van a férfiaknak, hogy születésüktől kezdve egy örök háborúban kell élniük, még ez is.
Még az sem támogatja, akit eltart.
A klasszikus család ma már halott. Nincs többé. A férfiakat a nők rendszerszínten váltogatják és merészem válogatnak közülük. Olyan három, négy évenként lecserélik a rabszolgájukat, mert a rabszolga, értsd férfi, állása bizonytalanná vált, vagy van munkája vagy nincs.
De bizony egyenjogúság van és a nő is elkezdett “dolgozni”. És bármi furcsán hangzik is sokuk többet keres a munkájával, mint a férfi.
Egyszerűen már nincs szükségük egymásra a férfinek és a nőnek, de ezt inkább a férfiak neheztelik, mert nekik/nekünk szükségünk van a rendszeres nemi kielégülésre vagyis magyarán szükségünk van baszni, ám amit a vállalat ehhez biztosít gyakran kényelmetlen és bizonytalan.
Hát barátaim, meg kell tanulnunk hozzászokni ezekhez az új körülményekhez, mert a kényszerítés ennek nem a megoldó módszere.
Magunk főzünk vagy vásárolunk ennivalót magunknak, magunk mosunk a mosógépünkön, magunk porszívózunk és így tovább.
De mily meglepő, több pénzünk marad egyéb dolgokra.
Ezt az új helyzetünket kell tehát megszerveznünk magunknak.
Biztos sikerülni fog a szorgalmasoknak, a lusták meg sopánkodnak.
Valósítsd meg magad.
E mellett meg is nősülhetsz, gyereket is csinálhatsz, de a “családi” felállások, már egészen másmilyenek, mint régen voltak.
Nem csüggedni, hanem mosolyogva örülni annak, ha megteremted magadnak a meleg lakást, élelmet és még a magánorvost is tudod fizetni.

Horvath Anton
Olvasó

Nekem ez már kevésbé új helyzet hogy őszinte legyek, de az előnyeit ugyanakkor egyre inkább érzékelem, szemben egy mostani egy- vagy két gyerekes apával. Még akkor is előnyösebb helyzeteben vagyok, ha egyébként őt nem cserélte le az asszony, mert én még viszont mindig magam döntöm el -vele ellentétben- hogy mikor mit csinálok, vagy hogy mikor mire költök.

tomgal
Olvasó
tomgal

No igen, sokan nem örültek. Egy zseniális interjú 75-böl Vilarral ( angol felirat beállítható ). Érdemes végignézni .

https://www.youtube.com/watch?v=m6OWA80zUkk

És nagyon tetszik, hogy így kezdi írását:

“Ezt a könyvet azoknak ajánlom, akikrol nem esik szó benne: annak a néhány férfinak, aki nem hagyja magát idomítani, annak a néhány nonek, aki nem adja el magát – és azoknak a szerencséseknek, akiknek nincs piaci értékük, mert túl öregek, túl csúnyák vagy túl betegek.“

Tudta elöre , hogy igazából csak ök fogják megérteni, elfogadni és elismerni a müvét.
A többiek tagadni fognak körmük szakadtáig.

Horvath Anton
Olvasó

A véleménye azóta sem változott, de már persze nem is olyan fiatal mint anno: https://www.youtube.com/watch?v=_wjR8ETF3Yo

tomgal
Olvasó
tomgal

85 éves , szellemileg teljesen friss és láthatóan jó börben van. Szeretnék ilyen lenni 35 év múlva :)

( és nagyon szépen, érthetöen beszéli a németet, szóval nem perfekt tudással is élvezhetö az interju )

Reszet Elek
Újságíró

Egy ideig nem volt fenn angol felirattal, aki teheti töltse le, mert valamikor úgyis törlik.

Horvath Anton
Olvasó

Elég sok verzióban megvan már ez. Majd egyszer lefordítom magyar feliratra ha ráérek, az a baj viszont hogy nem nagyon érek rá…

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Elolvastam, és köszönöm! Úgy hallottam, a stílust az is magyarázta, hogy Vilar a korabeli feminista irományokat karikírozta vele. Ettől függetlenül zseniális lett, sőt, ma sokkal igazabb és aktuálisabb, mint 50 évvel ezelőtt volt. A férfi legnagyobb börtöne tényleg saját beállítottsága és ösztönei, de hát ezek sajnos nem olyan gátak, amiket könnyű, vagy akár lehetséges lenne áttörni. A nők hihetetlenül buták, a férfiak pedig elképesztően hülyék, valahogy így lehetne leírni általánosságban. Jól kiegészítik egymást, ha valaki pedig ennél többre hivatott, az bajban van.

Meske
Olvasó
Meske

Rendkívül aljas dolog… mint ahogyan az is, amit a “gyerekek szexuális nevelése” címén tesznek:

Az átfogó szexuális nevelés programja gyerekeknek
https://www.youtube.com/watch?v=yQJXFmJnYrg
„Az „Ez mind egy” című tananyag, amit az International Planned Parenthood is népszerűsít, felfedi a rengeteg manipulatív taktikát, amiket a gyerekek indroktinálására és szexualizálására használnak az átfogó szexuális nevelésen keresztül.
A program hamis állításokra épül más szexuális nevelési programokhoz hasonlóan.
Az „Ez mind egy” többek között azt állítja, hogy bizonyítékra alapozott, átfogó, az emberi jogokat és a nemeket tiszteletben tartja, és kulturálisan helyénvaló oktatási anyag, ami növeli a fiatalok felelős döntéshozatalát, csökkenti a kamaszkori terhességi mutatókat, valamint a nemi úton terjedő fertőzéseket, beleértve ebbe a HIV-et.
Azonban „Ez mind egy” a legtöbb szexuális nevelési programhoz hasonlóan csak ügyesen álcázott abortuszjogokat és szexuális élvezeteket népszerűsítő tananyag az emberi jogokról, nemi, szexuális és reproduktív egészségről szóló oktatásnak álcázva.”
http://shfpa.org.au/
https://www.ippf.org/countries/australia

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Megnézném azt a tanári kart és az igazgatókat is! Inkább zavarták volna ki fél napra focizni az összes kölyköt, fiúkat és lányokat vegyesen, az többet ért volna. Ha belegondolok, hogy apai dédapám még tanítóképzőt vezetett Erdélyben,…

Beteg, korcs, nyomorúságos szemléletűek. Az ilyet pusztítani kell!

hunbagira
Újságíró

És az őrület folytatódik angolszászzsidó óceánia, másik területéről…
https://m.kuruc.info/r/4/227500/

Reszet Elek
Újságíró

Magam is hüledeztem amikor találkoztam a téma fejleményeivel.
Ide vezet a társadalmi dekonstrukció, látható a következménye annak ha kivesszük a társadalom kezéből a normaszabás lehetőségét és kötelezettségét valamint annak betartatását.
A rombolás ma már a humánum legalapvetőbb pilléreit veszélyezteti.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Nem meglepő egyáltalán. Aki nem egy burokban él, annak minden lehetősége adott, hogy észrevegye ezeket. Mire várunk? Mikor veszik észre már az emberek, hogy igenis ez megy, az a folyamatosan ömlő ellenpélda mind csak hazugság? Írtam már korábban, hogy feministáék a nyílt utcán csapnák a földhöz a földhöz még a fiúcsecsemőket is. Még titkolni se titkolják a szándékaikat. Állandóan elnyomással vernyognak, segítséget követelnek, háborút vízionálnak, és nyertesként kiáltják ki magukat. A média képes megmutatni azt, ami még nem jöhet létre a valóságban, de megmutathatja, akármilyen beteg is, hogy milyen lenne/lesz a valóság, idővel, vagy ha lehetőség lenne rá. Cseppenként véreztetik el a bizonyos kritériumnak megfelelő férfiakat ( fehér, keresztény, heteró, szorgos, intelligens, igaz), úgy, hogy ellehetetlenítik őket, vagy hamis vádakkal bebörtönöztetik őket. Semmi érzékük a harchoz, azt se tudják, hogyan kell azt. Látszik, mert aki ésszel próbal nyerni ( a nők ezt mutatják, pedig mi sem áll távolabb tőlük), az nem provokál nyíltan, nem iszik folyamatosan előre a győzelemre. Gőzük sincs róla, hogy mi az oka az ő haladásuknak. Nem a tehetség, ész, ügyesség, csak azt hiszik. Látszik a férfiak teremtő ereje, mennyit bírnak el igazan, mert alkalmatlanok tömegeit képesek berakni döntő pozíciókba, és a világ, bar remeg, de még mindig all. Ez nem a női alkalmasságot mutatja, hanem a férfiét. Csak ösztönlényként sosem érthetik meg ezeket igazán, nagy általánossagbana nők. Nincs érzékük az ok-okozat észleléséhez.

A gyöngesegüket mutatja, hogy még egy jó ideig csak álom lehet számukra a férfiak nyílt legyilkolása. Nem tévképzeteim vannak, pusztán csak összerakom a dolgokat, és csöppet meghoszabbítom. Tudom, hogy hova fog vezetni. Az ilyen tulajdonságokkal rendelkező, posvány emberek lesznek gyilkosokká. Vicces, hogy mennyire hangoztatják a girlpowert, és egyertelmű céljuk a férfiak kivégzése, de a tényleges hatalmakhoz képest, amelyek valóban úgy ölték az embereket, rövidtávon (pl. nácik), ahogy a nők csak szeretnék, azoknak legalább megvolt az erejük hozzá. Ez is mutatja, hogy milyen gyöngék a feministák. Szánalmas senkiháziak. Ezért tartom károsnak a szolidaritás hirdetését a nemek között. Csak a férfi agymosása, mert az veszi komolyan. A nő meg sosem fogja ezt komolyan venni, vagy akár megérteni. Kár a gőzért. Úgy tűnik, hogy a nők ordítanak azért, hogy a szolgálólány meséje a valóságban is megtörténjen.

És válaszolva arra a kérdésre, hogy egyetemen mennyire megy ez? Nagyon. A szexizmust akár tananyagba is lejet foglalni. Láttam, és menő egyetemen. A férfiakat hímnemű egyedként feltűntetve benne, plusz minden negatív dolgot odahányva még. És az órát tanszékvezető tartja, és a diasort is ő állította össze. Ezért, és millió ilyen tapasztalt példán okulva, látom azt, hogy a nőnek nincs helye az oktatásban. Semmilyen formában. Ha kikerül a komfortzónájából, csak kárt okoz, mi, ferfiak, ne neveljük már ki a saját ellenségünket… Rengeteg a nőszexizmus az egyetemeken. Ami nem is szexista, mert szexista csak férfi lehet. Es ebből következik, hogy az igazság szexista. Ergó a nő nem lehet szexista, csak ostoba hazudozó. Szexista csak férfi lehet, mert az igazságot jelenleg (is) büntetik keményen. Mellesleg a női oktatók körében minden egyes szünetben megy a trécselés a férfiak lenézéséről, körömlakkokról, gyerekekről, stb. Tudományos időben. Szóval az adófizető férfi a saját keresetéből finanszírozza a saját kárhoztatását.

Én őszintén megmondva, nem értem, hogy miert gondolják a nőt bonyolultnak. Le lehetne írni ténylegesen őt, pár oldalas cikkben. Azért nem ertik a férfiak a nőket, mert latják a valóságot, de azt nem akarják elfogadni. És innentől nehéz megmondani egy pohárról, hogy mi az, ha nem lehet rá azt mondani, hogy pohár…

Üdvözlettel, Miklós

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

És ezt a szanaszétbaxxott dinamót hajtják már erő felett! Egyszer szétrepül, mint az M-63 Diesel Gigant-é de abban nem lesz köszönet! Engem most azért gyűlöl két kollegina, mert véleményem volt… Meg jóban vagyok egy számukra utálatos munkatársunkkal.Ó!! Itt fog elválni a szar a májától, hogy egyikük még nincsen tisztában azzal, hogy nem én vagyok túl érzékeny, hanem csupán nem tűröm el azt ami náluk otthon standard. Vannak még tisztességes nők! 16-18 éves koruk között a zömük. 30+ szinglik, vagy magukat annak hazudók között már csak ezreléknyi szinteken. Ezek ítélkeznek felettünk! Ezek mételyezik meg a sorsunkat és a gyerekeinkét, akár visszamenőlegesen is. Viccparádé…

common man
Olvasó
common man

Engem most azért gyűlöl két kollegina, mert véleményem volt… Meg jóban vagyok egy számukra utálatos munkatársunkkal

Ha jó kolléga lennél ha igazán szeretnéd őket akkor te sokkal jobban utálnád azt a harmadikat.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Az a hibám, hogy én nem tudok ilyen pitiáner irigy szarcsimbók módon élni. A munkahelyre meg nem szeret/kez/ni járunk be, hanem elvégezni a feladatot. Ez a mérce, a többi hiszti csak energiapazarlás.

Bela
Olvasó
Bela

Ne foglalkozz velük. A két kollégina úgyis összeveszik majd egyszer, akkor más lesz az ellenség.
Sok éve én is komolyan vettem ezeket, de ma már leszarom, beleértve a főnökasszonyokat is, túléltem hármat… Ők is ugyanolyan gyerekek és patkányok egyszerre, mint egy átlag mai nő. A kivételek ezt csak erősítik…
A saját tapasztalatom az, hogy a nők egyáltalán nem alkalmasak sem főnöknek, sem munkatársnak, mivel hiányzik belőlük az, amit az előnyükre szoktak felhozni: empátia, együttműködés és jó kommunikáció. Ezek a tulajdonságok is inkább a férfiakat jellemzik.
Elnézve a nő politikusokat, ott sincs másképp.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Magasról, nagyívben tojok rájuk. Marják, eszik egymást, a maroknyi épkézláb munkatárssal jókat röhögünk rajtuk. Menthetetlenek. A barátok a hobbik és a természet bőven kárpótol!

Reszet Elek
Újságíró

A nők jórészének ez a természetes állapot. Végtelen harc a közösségi térben elfoglalt jobb pozícióért. Folyamatosan kavargó káosz.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Én őszintén megmondva, nem értem, hogy miert gondolják a nőt bonyolultnak. Le lehetne írni ténylegesen őt, pár oldalas cikkben. Azért nem ertik a férfiak a nőket, mert latják a valóságot, de azt nem akarják elfogadni. És innentől nehéz megmondani egy pohárról, hogy mi az, ha nem lehet rá azt mondani, hogy pohár…

“Halvány fogalmunk sincs, milyen volna az a világ, amelyben a férfiak mindazt a képzelőerőt,
amelynek a segítségével most még gyorsabban forrósodó gyorsfőző edényeket, még fehérebbre mosó
mosószereket, még színtartóbb velúrszonyegeket és még csókállóbb ajakrúzsokat gyártsanak, valódi
problémáik megoldására fordítanák, amelyben – ahelyett, hogy gyermekeket nemzenének (akik majd
újabb gyermekeket nemzenek), és így egyre arrébb tolják az életet – maguk élnének. Amelyben,
ahelyett, hogy egyre a nő “rejtélyes” pszichológiáját akarnák felfedezni – ami csak azért tûnik olyan
rejtélyesnek, mert rejtélyes módon nincs benne semmi, amit fel lehetne fedezni -, a saját pszichéjüket
fedeznék fel, vagy más bolygók esetleges élőlényeinek pszichéjére volnának kíváncsiak, és azon
gondolkoznának, miképpen lehetne ezekkel érintkezésbe lépni.”

Esther Vilarnak nagyon sok helyütt igaza volt (pl. a fentebbi idézetben), de ami a legfontosabb, hogy szerintem jól látta, a nősovinizmust igazából a férfiak terjesztették el és tartották/ tartják fenn. Szomjas béták önmegalázása könyörp*náért, nagyon röviden és tömören. Így amíg a társadalom férfijai nem kényszerülnek megváltozásra, a nők is maradnak olyanok, amilyenek. Mondjuk ők mindig sokkal kevesebbet tudnak változni, mert beállítottságuk miatt nagyrészt szűkebb határok között mozognak.

common man
Olvasó
common man

Láttam, és menő egyetemen

Melyik vót az?