Szujó Flórián
18 megosztás

Német szövetségi egyenlő(tlen)ségi alapítvány

Németországban a kormány egy szövetségi egyenlőségi alapítvány létrehozását tervezi abból a célból, hogy az elősegítse a kutatást és innovatív intézkedések kidolgozását a nemek közötti egyenlőség területén. Az eredeti terv szerint ennek a szervezetnek a vezetője mindig egy nő és egy férfi lett volna.

A tervezetet a Női Ügyvédek Szövetsége és Zöldek Nőpolitikai szóvivője, Ulle Schauws megtámadta. Véleményük szerint a német alkotmány csak strukturális hátrány esetében ad lehetőséget kvóta alkalmazására, azonban az, hogy a nemek közötti egyenlőséggel foglalkozó területeteken több nő van, mint férfi, szerintük nem strukturális hátrány, így meggyőződésük szerint nem lehet az egyik pozíciót fenntartani a férfiaknak. Ami aligha felel meg a valóságnak, hiszen ez az egyenlőtlenség alapvetően, strukturálisan hozzájárul ahhoz, hogy a férfiak szempontjai nem jelennek meg megfelelően a nemek közötti egyenlőséget célzó társadalompolitikai intézkedésekben.

A vita eredménye végül az lett, hogy az eredeti javaslatot módosították és egy olyan döntés született, hogy a két vezető közül egynek mindig nőnek kell lennie, míg a másik bármilyen nemű lehet. Vagyis végül női kvóta lett férfikvóta nélkül egy olyan területen, ahol a nők alapvetően is felülreprezentáltak.

Miközben Európában vita zajlik arról, hogy elfogadható-e a nemek szerinti kvóta vagy sem, arról nem igazán esik szó, hogy amennyiben alkalmaznak nemi kvótákat, akkor azt a nők és férfiak strukturális hátrányainak megszüntetésére egyaránt alkalmazzák-e, vagy a férfiakéra nem. A kvóta vajon a nemek egyenlő reprezentációjának elősegítésére szolgál, vagy a férfiak kiszorítására? A férfiak jövőbeli egyenlősége szempontjából ezek kiemelten fontos kérdések, hiszen egyértelműen látszanak olyan tendenciák – amint ez a példa is mutatja -, hogy a kvótákat sok esetben nem a nemek közötti egyensúly megteremtésére használják.

Forrás: Der Spiegel

Post Author: Szujó Flórián

Szujó Flórián
Fontosnak tartom, hogy a nemi alapú igazságtalanságok megváltozzanak, és hogy legyenek erre adott válaszok a férfiak esetében, valamint létrejöjjenek olyan civil kezdeményezések, amelyek ezeket az ügyeket képviselik. Szeretném, hogy a nemekkel és a nemek közötti egyenlőséggel foglalkozó a nők és a férfiak létező problémáira adjon megoldást, a férfiak és a nők egységét teremtse meg és igazságosabbá tegye a társadalmunkat. Ehhez azt gondolom, hogy feltétlenül szükséges az, hogy ennek kialakításában a nők és a férfiak is részt vegyenek és a gátlástalan érdekérvényesítés helyett legyen törekvés a másik megértésére is.
f Facebook
18 megosztás


47
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
39 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
13 Hozzászólások szerzői
common mangeorg1945BelaSe - sehunbagira Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Alter Ego
Szerkesztő

Erre még Orwell is elégedetten csettintene.

“A kvóta vajon a nemek egyenlő reprezentációjának elősegítésére szolgál, vagy a férfiak kiszorítására?”

Szerinted? – Ugye nem hittél el bármi mást? :)

Egyébként bármely kvótával kapcsolatban komoly veszélyként merül fel, hogy végül az érdemteleneket juttatja helyzetbe az érdemesültek rovására…

Horvath Anton
Olvasó

Eddig is voltak ilyen alapítványok németben egyébként, csak nem államiak. A cél mindenesetre ugyanaz amit hirdetnek, női kvóta a felső- és középvezetésben, számszerűsítve hol és hány fő, és persze nem az autópálya fenntartás, építkezés vagy csatornahálózat karbantartó területen. A legnagyobb és legbefolyásosabb német konszernek vannak a célkeresztben. (Eközben az átlagnő és problémái továbbra is le vannak szarva persze.)

György Károly Tóth
Olvasó

Ez a kvóta lényege.

Hunn
Újságíró

A női kvóta annyit jelent, hogy férfiként te már nyíltan és hivatalosan is másodrendű állampolgárnak számítasz, az amúgy férfiak által létrehozott világban és társadalomban… A női kvóta annak az egyértelmű kijelentése, hogy a modern államnak jelenleg az az egyik legfőbb, meghatározott feladata, hogy a nőket úgymond “felszabadítsa” a te úgynevezett “elnyomásod” alól, téged pedig megbüntessen azért, amiért “több ezer éven át elnyomtad” és ma is “elnyomod” a nőket…

georg1945
Olvasó
georg1945

A nők ezzel csak próbálkoznak, de a végeredmény a vállalat, vállalkozás, párt, állam bukása lesz.
A világ elsőrendű polgárai, legfőbb élőlényei mégis csak a férfiak, bármi is történjen.
A nők szerepe a szaporodásban jelentős – még.
Egyébként a férfi mindent meg tud csinálni magának, ÉS NEM FOGJA MAGÁT HAGYNI, ha arra kerülne a sor.
A lombikbébit is a férfi találta ki.
Mi tehát a feladatunk ? Erély és türelem.

Horvath Anton
Olvasó

A német médiában körülbelül egy hete folyamatosan téma az anyák napja miatt a családon belüli erőszak.
Ausztriában ebben az évben kapcsolati erőszak keretein belül már 11 nőt öltek meg, tehát a femcsik megkongatták a vészharangot. Természetesen olyan, mint a hiteles tájékoztatás arról hogy az elkövetők között mennyi a bevándorló, milyen vallású vagy nemzetiségű arról semmi hír, pedig jó eséllyel nem eredeti osztrákok voltak. Mi tehát a konklúzió? A jövőben az ilyen esetek megelőzésére kell koncentrálni, tehát jelenleg ott tart a dolog mint a pandémia, anyagi határ ez esetben sincsen. A védelembe belevették a gyerekeket is, ami jól hangzik, csakhogy a szóvivő emelkedett hangnemben folyamatosan az isztambuli egyezményre hivatkozott, ami nekem kapásból szemet szúrt. Tehát ismét csak a fehér és heteroszexuális férfiak korlátozásáról szól a történet, miközben az elkövetők kiléte, vallási hovatartozása nem ismert a nyilvánosság előtt (tehát jó eséllyel muszlim). Lényeg hogy a nők hülye döntéseiért amiért ők erőszakos férfiakkal állnak össze, vagy olyan férfiakkal akik elhagyják őket hogy mint egyedülálló anyák neveljék gyerekeiket, ezért legyen az egész társadalom felelős. Ergo egy felnőtt nőnek ma már semmilyen felelőssége ne maradjon döntései, tettei iránt. Így mondjuk érthető az is, miért számítják a gyerekeket is bele a védekezésbe, mert hiszen egy szinten vannak velük kezelve. Mindeközben viszont a gyerek az aki ténylegesen nem tehet a kialakult szituációról, addig a nő nagyon is tehet a saját elbaszott döntéseiről.

https://orf.at/stories/3211743/

common man
Olvasó
common man

Valamelyik feminista aktivista szájából meg valami olyasmi hangzott el és ez a mocskosság,hazugság,ferdítés bennük ,hogy ” azért kellett meghalniuk mert nők voltak”Holott nem.

Horvath Anton
Olvasó

Csodával határos módon ma reggel már közreadták az elkövetők állampolgárságait is: egy német (valszeg csak az aktuális állampolgársága német), a többi szerb és török, valamint egy “ismeretlen állampolgárságú” személy. A gyanúm bevált, egy darab osztrák nincsen köztük, ugyanakkor persze a femcsik szerint ez társadalmi probléma most Ausztriában. Valóban társadalmi probléma, csak hát éppen nem az osztrákoké, így ezt az eurómilliók sem fogják természetesen orvosolni. Mindössze arra jó az egész, hogy kitömje a femcsi szervezetek zsebét. Így működik ez kérem szépen. A szarember meg persze továbbra is a fehér férfi.

György Károly Tóth
Olvasó

Lehet, furcsán hangzik, de egyébként van egy átfogó társadalmi, gazdasági, erkölcsi, jogi, életvezetési és tudományos ideológia, amely több ezer éves, és hatékonyan, konzekvensen és támadhatatlan belső logikával képes olyan emberi és társadalmi viszonyokat felvázolni és ajánlani, amelyben nincs nemek vagy rasszok szerinti megkülönböztetés, se harácsolás, se aljaskodás, amely a tudást, a szorgalmat, a munka becsületét, a teremtett környezet védelmét és megbecsülését állítja első helyre, amelyben rend és igazságosság van, amely működőképes, stabil és fenntartható társadalmat és gazdaságot jelent, és amely, szemben a XVIII-XXI. század progresszív ideológiáival, ténylegesen összhangban van az emberi természettel, pszichével és igényekkel, amely a gyakorlatban is működőképes, mindössze nem kell nagypofájú öntelt hülyékre bízni, és akkor működik, amit már a gyakorlatban be is bizonyított.
Egyébként kereszténységnek hívják. Nagyon furcsa, hogy ennek alkalmazásba vétele fel se merül Nyugat-Európában.

BlackPill
Olvasó
BlackPill

Ami a tied, az közös, ami közös, az az enyém, ami az enyém, az csak az enyém.
Lehet oszolni, nincs itt semmi látnivaló.

Reszet Elek
Újságíró

Mit jelent ebben a kontextusban a strukturális hátrány? Nem igazán tudom értelmezni.

Adam Bogomolov
Újságíró

Nem kár a németekért, elég kárt okoztak már nekünk, magyaroknak, ezért régóta ideje, hogy a történelem szeméttelepén végezzék. Kíváncsian várom, hogy a többi hasonszőrű, magát felsőbbrendűnek tartó népség (pl. francia, luxemburgi, svéd, svájci) mikor megy utánuk…
:-]

Naooo
Olvasó
Naooo

Ha a magyart meg a németet eltüntetik visszaazuhantok a kőkorba.

Adam Bogomolov
Újságíró

Idézet Hitler, asztali beszélgetésekből, 1945-ből: “A java már elhullott, csak az értéktelenebbje maradt…”
És ezek most “Németország”. Ezekért nem kár szerintem.
Ki az a marha, aki a magyart el akarja tüntetni?

hunbagira
Újságíró

Maradjunk annyiban, hogy a “führer” hangulatától függően mondott/írt ilyeneket meg annak az ellenkezőjét is. :D nem mondom amúgy, hogy nekem nincs ilyen megérzésem néha, ha a mai németeket összehasonlítom egy Waffen SS hadosztály díszfelvonulásán készült képekkel.De amíg nem látom ezt a te szakmád által bizonyítva…

Adam Bogomolov
Újságíró

:D:D Csak trollkodni akartam egyet Naooo irányába, mert úgy vélem az eddigi kommentjeiből, hogy nem veti meg az akkori eszméket.

Egyébként az SS-be biztos, hogy a legjobb versenylovakat vették fel (amíg voltak). Egyébként szerintem nincs ilyen vérvonalbeli romlás, de a kis lelkemet megnyugtatja, hogy ha néha beszólhatok valamit a németekre…

(én azon kevesek közé tartozom, akik az amerikai háborús filmekben a németek ellen szurkolnak) :D

Naooo
Olvasó
Naooo

Ez már a te szégyened.

Adam Bogomolov
Újságíró

A náczikat a Veres Hadsereg megette reggelire… :D

hunbagira
Újságíró

Amúgy a szovjetunió népei arányában ugyanakkora veszteséget szenvedtek (ott is szinte minden családban meghalt egy fiú/férfi/legény/apa) még sem gondoljuk ezt.

Adam Bogomolov
Újságíró

Mert torzítja a véleményünket az, hogy a Szovjetunióban több nemzet volt és hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az a sok halott is megoszlott. Nem érezzük talán annyira az arányokat. Meg amúgy is, az első vh óta tudjuk, hogy muszka sok van, hiába halt meg sok ezer, maradt még éppen elég…

Bár érdekes belegondolni, hogy a Szovjetunió, mint gyűjtőtégely, genetikailag mennyire más volt, mint Brazília, vagy az USA ugyanannyi évesen. :-]

hunbagira
Újságíró

Igen, pontosan tudom, hogy a “szovjet testvériség” ellenére az NKVD jobban szerette “erőszakos felderítésre” küldeni (értsd: neki hajtani a német aknamezőknek és villámgéppuskáknak) az ázsiai szszkkból származó alakulatokat, mint az oroszokat. :P Ezért pl az akkor 5 miós kazahsztán férfiaiból 500.000 elesett. Azaz az akkor szaporodni képes férfi generáció az eltűnt. És a “fejlett” “szocialista családjog” ellenére újra bevezették a többnejűséget.

Naooo
Olvasó
Naooo

A ’20-as évek olyanok voltak, mint a mai ’20-as évek, mégis tudott a sok buta kommunistából embert faragni.
Nem tudtad kell a hely újizraelnek?

Adam Bogomolov
Újságíró

Hitler csak eszköz volt a német nép akaratának kinyilatkoztatására és a haragjának elszabadítására az őt megalázó csigazabálókkal és angol kalmárokkal szemben! Az ostoba komenistákat már akkor is utálta az értelmesebbje (a nép többi 99%-a). Egyébként egyetértünk, most tisztára olyan minden, mint száz éve volt. Jön újra a világháború tíz éven belül, csak most nem lesz Churchill, Hitler, Sztálin, Roosevelt, Hirohito… Sőt sajnos Horty se…

Lesznek helyettük: Biden, Merkel, Putyin, Macron, Johnson, Naruhito, meg Orbán. A felsoroltak közül kettőnek van töke (akár egyet értesz velük, akár nem), a többi bábu.

Ha csak bábok vannak államemberek helyett, akkor mindenki eldobható. Tűzvész lesz, aranyapám. Ha most lennének náczik még (nem a dísz-fasisztákra gondolok, akik az első ágyúdörrenésre futnának mindenfelé, mert csak a késforgatáshoz értenek), akkor most komolyan utcára vonulnának rendet tenni!

Ehelyett csak annyit látok, hogy az utcán néhány balos idióta macskaköveket dobál a rendőrökre, mert igénylik a kígyóvállúak a könnygázt…

Szerinted Hitler hogy reagálna most a helyzetre? Sztálint tudom, hátradőlne és röhögne a bajsza alatt a rondája…

hunbagira
Újságíró

Csak tudod Adam az eltüntetők, nem németet stbt látnak, hanem fehér férfit, tehát nem állnak meg a németeknél.Németeket pont azért tették első helyre, mert ők a múlt század közepén majdnem a nyakukra léptek.

Se - se
Újságíró
Se - se

AdamBogomolov
Te ennél sokkal szélesebb látókörű vagy Adam.
A németséget nem csak úgy odapottyantották vagy kinevezték.. azt az a környezet, az az éghajlat.. hm.. szóval a létezésnek az ottani feltételei termelték ki.
A rend és a fensőbbség feltétlen tisztelete, a takarékosság és a saját eredmények nagyra.. minden másfélénél nagyobbra becsülése nem ok nélkül odavalósi tulajdonság. Azt az ottani világ eredményezte. Az éghajlat, a talaj, a tenger..

Az a szándék hogy egy értékmérő eszköz (a pénz) próbálja meg a saját hasonlatosságára egyforma értékűvé tenni az embereket, az muszáj hogy beleütközzön az életterek különbözőségéből következő emberi különbözőségekbe.

Tehát a németség nem múlik el.. se a franciaság, se a magyarság, se a többi hazafiság.
A hazájuk alakította ki őket, a hazátlanság nem tüntetheti el.

Adam Bogomolov
Újságíró

Nekem nem egy-egy emberrel van bajom, sőt soha nem is volt ilyen. Nekem, mint németek, nem jönnek be, mert nagyon sok kárt tettek a családomban (mielőtt félreértés lenne, nem vittek el senkit táborba). Akár háborúban nézem, akár békében. Több nagyszülőmet, de még dédszülőmet (fiatalon szülnek a nők a családomban) is vesztettem el a háborúban. Később aztán az úgynevezett békeidőben gazdaságilag tették tönkre egy-egy családtagomat a “nagy németek”, akik kutyába se vesznek senki mást, aki nem német. Ha kell, törvénytelenül is, mert mit számít nekik Magyarország törvénye… Ezen kiborulásomnak adtam hangot fentebb. Ez a német rendszer, ami most van, megérdemli, hogy kihunyjon, jöjjön helyette új, jobb, kevésbé bolsi. Mert ez odafelé tart.

Egyébként a magam részéről az összes nyugati nemzetet rablóbandának tekintem, akik attól élnek most olyan jól, hogy évszázadokon keresztül végigrabolták, gyilkolászták, fosztogatták a bolygót. Most meg osztják az észt a szabadságról, szeretetről, keresztényi kötelességről, meg a többiről. Persze módjával kell fogalmaznom, mert a most élők nem tehetnek arról, ami száz meg száz éve volt, de a nemzeti memória azért megmaradt mindenhol… :-]

A németeknek csak eszme kell és elpusztítják (vagy legalábbis megpróbálják) a világot. Nem szeretem őket együtt, mint nemzetet, jobb volt, amíg több országra osztották őket. A kultúrájuk amúgy sem egységes, de szerintem az identitásuk is más-más annak megfelelően, hogy ki melyik előd-államból származik (pl. bajor-száz-porosz).

Ezért mondom, hogy Németország szörny birodalom. Vesznie kell, vagy pusztulást (értsd bolsevizmust) hoz Európára!
:-[

Bár ne lenne igazam…

Bela
Olvasó
Bela

A nyugati rabló “mintaállamok” kapcsán ez a vélemény már politikai szinten is megjelent a V4-ek körében az utóbbi években. Feltehetően most jöttek rá, hogy az EU-csatlakozás egy jó nagy átbaszás volt, gyarmatosítás az ősnépek kiirtása nélkül.
Kőkemény agymosáson esik át minden gyerek, aki iskolába jár és történelmet tanul. A római birodalomtól a “nagy földrajzi felfedezések”-en át a francia forradalomig számos olyan esemény van pozitívan tálalva, ami milliós hullahegyeket hozott. A “szent” Nyugat, USA létrejötte, stb.
Eközben a magyarok menekülés közben telepedtek le a Kárpát-medencében, “kalandoztak”, vesztes csatákat vívtak (melyiket is kell kötelezően tudni a 900-1000 közötti időszakból?), mindig “rossz” oldalon álltak.
Utóbbiban pozitívan változik a szemlélet, viszont a nyugatmajmolás megmaradt. “Európai értékek”: ősnépek kiirtása, teljes kirablása, a talpra állásuk megakadályozása évszázadokon át, bolsevizmus, stb. Na, hát nem így tanítják ma sem.
Emiatt is megy a magyar mosogatni a germánokhoz a szaros bölcsész diplomájával…

Ami a németeket illeti: minket a “honfoglalás” óta támadnak, katonai, hatalmi vagy eszmei módszerekkel. Ide sorolom a kretén Habsburgokat is, akik konkrétan a Szent Korona ellopásával szerezték meg az utódlást. És ezeknek vannak szobraik hazánkban… mondjuk Szulejmánnak is van.
Túl sok jót nem hoztak nekünk, ahogy te is írod.
Viszont nem fog veszni… soha nem veszett el, talpra állt két vesztes világháború után is (más kérdés, hogy milyen úton). Érzésem szerint így lesz a migráns–gender áradattal is… Majd feltalálják magukat, emberek kiirtásához nagyon jól értenek… ma már elég ide-oda telepíteni népeket, ebben is van tapasztalatuk.
Szóval, én nem nagyon hiszek abban, hogy ők szívják meg… inkább mi, a lengyelek, meg a balkániak.

hunbagira
Újságíró

Alapvetően egyetértve, amit írtatok. DE a nyugati gyarmatosítás alapvetően saját parasztságuk “gyarmatosításával” kezdődött. Ők lettek a “bekerítések” során elzavarva a jobbágy/paraszt telkeikről majd dologházba, adósok börtönébe zárva, “beverbunkolva” a hadseregbe, vagy a gyarmatokra zavarva a közvetlenül vagy közvetve (behurcolt betegségek által) kipusztított őslakosság helyére. Szóval a parasztemberből prolivá tett angol johnny pláne az ír fritzpatrickon elverni azt amit a city elzsidósodott elitje tett, hatalmas arány tévesztes. És akkor most az átlag jürgenről még inkább ne beszéljünk hiszen a németországnak alig voltak gyarmatai és azt is gyorsan elszedték tőlük. A köcsög habsburgokat meg a németek is úgy utálják, mint mi.

Bela
Olvasó
Bela

Nem is akarja senki elverni a port a “népen”, bár azok is jobb, ha tudják, miért élnek azon az életszínvonalon, és miért menekül hozzájuk több millió kelet-európai – elvégezve helyettük a piszkos munkát. Ha igazak a hírek, a német vagy az angol már nem áll be mosogatni az étterembe vagy szemetet szedni – jók vagyunk arra mi is.
Vajon nem ezért tartják mesterségesen a minimálbért az összes posztkommunista országban? Ők is tudják, hogy az innen kivándorlók tudnak dolgozni, a niggerek pedig nem fognak…
Szóval a port verjük el a politikusaikon és az idetelepülő multikon. Semmi erkölcsi alapja nincs egyik nyugati politikusnak, filozófusnak, vezetőnek demokráciáról, jogállamról és hasonlókról papolni nekünk.
A németekről csak annyit, hogy más fegyverrel csinálják ugyanazt… Mert az kissé gáz, hogy a 80-as években sertéstenyésztésben még a világelsők között lévő Magyarországon ma már német termékek sorjáznak a polcokon.
A magyar média jelentős szelete is az övék: a néphülyítő Rtl klub legalább annyi kárt okozott nekünk, mint Bokros Lajos. És mindegy, hogy német, vagy német zsidó.

hunbagira
Újságíró

És úgy gondolod, hogy az Rtl csoport “német”tulajdonosai megkapnák a 3. Birodalomban a fajtisztasági oklevelet?! :))
Neked is, fenntartom, hogy a németnek (mármint az igazinak) a legkevésbé gyarmati stílusú a gondolkodásmódja a nyugati népek közül illetve a többi germán testvéreinek…a köcsög angolszászokat én nem tartom annak, de tudtommal ők sem magukat.

Horvath Anton
Olvasó

A mai Németország lakossága meg a fajtatisztaság így egy mondatban már önmagában egy vicc.

Reszet Elek
Újságíró

Haldokló nép. Ők fogynak, de nagy tömegben beengedtek olyan kultúridegen elemeket, akik viszont nem. A német a jóléttől elpuhult, dolgozni már nem szeret csak másokat dolgoztatni. Nekik már lőttek, onnan már nincsen visszaút. Éder mester már halott, helyette Ahmed van a kebabos meg Babatunde a segílyből élő.

http://viccmagazin.com/media/5/hu/u_hu_5_1306.jpg

A mi térségünkben annyiban más a helyzet, hogy fogyás van, de nincsenek idegen elemek (eltekintve a cigányoktól) ill. az elpuhító jólét is messze van. Azért az utóbbi kapcsán megjegyzendő, hogy már megjelentek az első keleti fecskék pl. mint mezőgazdasági idénymunkások.

hunbagira
Újságíró

És, honnan tudod, hogy elpuhult? Nemcsak arról van szó, hogy éhbérért/kalóriapénzért (sem) nem akarja bevállalni az égészségét legkésőbb 10 évenbelül szétbaszó melókat.
Amúgy a “román” idénymunkások már a rendszerváltás óta itt vannak. Az újdonság az, hogy már az őshazából indiából is jönnek közvetlenül.

Reszet Elek
Újságíró
Adam Bogomolov
Újságíró

Szeretném remélni, hogy nekünk magyaroknak még nem késő, még meg lehet fordítani a demográfiai adatokat összefogással…

hunbagira
Újságíró

Dritte reich-ről beszéltem.

hunbagira
Újságíró

Szóval pont a németeken leverni a nyugat bűneit a legnagyobb hazugsággal felérő arány tévesztés. 90-ben is a németek akarták szanálni kk-európa adósságát a deutche bankon keresztül és egy mai helyzetnél messze jobb paritásos helyzetet kialakítani. Csak szerencsétlen Herrhausent a RAF felrobbantotta a hivatlos verzió szerint…igaz az ismert RAF tagok mindegyike tagadta, hogy közük lett volna a dologhoz és a félnémet terrorelhárításnak is sok volt a nyomozás ilyen irányba terelése és felmondtak.

Adam Bogomolov
Újságíró

Azért ne mentsük fel a németeket, mert nem szívjóságból akartak segíteni, hanem mert hasznot akartak húzni a régió talpra állításából. Abban igazad van, hogy a németek se rosszabbak, mint a többi “hatalmi” nép, nem jogos csak őket utálni. :D

hunbagira
Újságíró

Én, azért ennél is továbbmegyek németek a nyugatiak között a legkorrektebbek…nekik -legalábbis az előző generációjuknak- voltak olyan “eretnek” gondolataik, hogy morzsákat a másik félnek is hagyni kell. Ellenben az angolszászzsidókkal, akik csak gyarmati módon tudnak gondolkodni. Most a nácik legbetegebb részét hagyjuk ki…

Adam Bogomolov
Újságíró

Végül is egyet értek. Most itt fenn a cikk épp a németek ekézésére adott troll-lehetőséget, de az igazat megvallva az angolszászok szerintem is rosszabbak egy dimenzióval. Ők egyébként most is gyarmati módon gondolkodnak, csak máshogy nevezik…

hunbagira
Újságíró

Egyetértünk.

Hunn
Újságíró

Németországot és a német népet a II. világháború során legyőzte a nemzetközi zsidóság. Azóta ők uralkodnak rajtuk (is). Az egyszerű német polgárnak nem sok beleszólása van a dolgok alakulásába…

Az identitásukat, az önazonosságukat elvették tőlük. Tartok tőle hogy ebből már sohasem fognak talpra állni. Hiszen már ahhoz is, hogy a talpra állást egyáltalán megpróbálhassák, már ahhoz is meg kellene tudni nevezniük a problémát… Ami számukra tilos.

Erre a tilalomra neveltek minden német generációt a II. világháború után… És nem csak a németeket. Az egész nyugati világot, minket magyarokat is beleértve, arra neveltek, hogy a zsidókérdésnek már a felvetése is antiszemitizmus.

Ma arra nevelnek minket, hogy ha a saját néped és a zsidók között bármiféle konfliktus merül fel, akkor neked emberi és erkölcsi kötelességed a zsidók mellé állni a saját fajtád ellen, csakis és kizárólag akkor számítasz értelmes, jó, és erkölcsös embernek…

georg1945
Olvasó
georg1945

Teljesen egyetértek !
Így van !
Olyan nemezeteknek, amelyek valamiben egyedülállóak, tömörek, mint amilyen a magyar, itt a zsidó soha nem fog győzni. Mindig alsóbb értékűnek fogja tekinteni őket a magyar társadalom. A zsidó szó a magyarok között szitokszó. Képesek a kereszt mögé bújni. Az a magyar, akinek zsó rokona van, letagadja, családi botlásnak tekinti.
Ezért REJTŐZKÖDNEK, nem engedik megszámláltatni magukat, eltitkolják eredetüket, úgy minősítik magukat “mintha” magyar emberek lennének.
Soha nem lesznek magyarok !
Magyar CSAK keresztény lehet !
Csakhogy a zsidók még arra is képesek, hogy megkeresztelkedjenek (ezek a moronok, ilyen például Erdő Péter), de otthon továbbra is zsidóként élnek.

common man
Olvasó
common man

Ezért mondom, hogy Németország szörny birodalom

Persze mert már szinte teljes a zsidó befolyás.

hunbagira
Újságíró

Féreg, femkók, magyarfehérgyülölők megint lukra futottak…
https://telex.hu/belfold/2021/04/27/zugloi-keseles-gyerek-szemtanu-letartoztatas

hunbagira
Újságíró

Jah, a másik hétvégi 2 meg ómigráns volt…

georg1945
Olvasó
georg1945

Ha a társadalom férfiai úgy gondolják egy vállaltról, pártról vagy egy államról, hogy MENJEN TÖNKRE, de őket ne gyanúsíthassák, akkor annak a vállalatnak, pártnak, államnak, – országnak az élére NŐT választanak.
Az eredmény garantált !
Ez a menekvésünk, ez az erőnk.
Hát tegyék, alkalmazzák a kvótát !

Leírt társadalmi csoportok:
-Európai Unió
-Németország
-Német hadsereg
-IMF
stb, ahol NŐ a vezető.