Férfihang.hu
110 megosztás

Beszélgetés Toroczkai Lászlóval, a Mi Hazánk Mozgalom elnökével

Mi a Férfihang Civil Társaságnál azt valljuk, hogy a férfimozgalomnak nem lehetnek pártpolitikai megfontolásai, ellenben minden pártnak szükségszerűen foglalkoznia kell a férfipolitikával is. Tehát minden olyan politikai erővel örömmel folytatunk párbeszédet, amely a megoldás igényével fordul a férfiak érdekképviseletei irányából érkező problémafelvetések felé. Ennek jegyében korábban is pártállástól függetlenül készítettünk interjúkat a politikai élet különböző szereplőivel. Ezúttal Toroczkai Lászlónak, a Mi Hazánk Mozgalom elnökének tettük fel kérdéseinket. 

Az alábbiakban megtekinthető videóban beszélgettünk többek között az Isztambuli Egyezmény magyarországi jövőjéről a lehetséges választási eredmények tükrében, szót ejtettünk az Alaptörvény és a családjogi törvények diszkriminatív voltáról, a családtámogatással összefüggő társadalompolitikáról, a válás utáni gyermekelhelyezés jogi és jogalkalmazási problémáiról, valamint a férfiak korkedvezményes nyugdíjba vonulásának tilalma és az abortusz lehetséges jövőbeli újraszabályozásának felvetése is terítékre került. Csupa olyan fontos témával kapcsolatban tettünk fel tehát kérdéseket Toroczkai Lászlónak, amelyek az utóbbi időben rendre háttérbe szorultak, noha alapjaiban határozhatják meg a magyar társadalom jövőbeli helyzetét. A Mi Hazánk Mozgalom viszonyulása példaértékű a nők és a férfiak jogegyenlőségével összefüggő kérdésekhez; a beszélgetés egyúttal nyilvánvalóvá teszi, hogy csakis ilyen alapokon állva építhető fel méltányos társadalompolitika, amely mindkét nem megelégedésére szolgálhat és alapja lehet a nemek kölcsönös megbecsülésének. Bizakodunk benne,  hogy a Férfihang Civil Társaság ebben a fontos társadalmi párbeszédben ezúttal is sikeresen töltötte be a katalizátor szerepét.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
110 megosztás


28
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
10 Egyéni hozzászólás
18 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
15 Hozzászólások szerzői
habBeta ImreBelaHunnNaooo Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
hunbagira
Újságíró

Végre egymásra találtunk/találtatok?! Gratula…

Halasz Geza
Szerkesztő
Halasz Geza

Végre :)
Köszi!

Reszet Elek
Szerkesztő

Örömteli meglepetés volt ez a bejegyzés. Gratulálok! Géza ha erre jársz, te gyúrsz amúgy?

Halasz Geza
Szerkesztő
Halasz Geza

Örülök, ha tetszett. Igen, előfordul súlyzó meg ilyesmi a kezemben, hobbi jelleggel.

Toplak Zoltán
Szerkesztő

Bevallom, elbizonytalanodtam, hogy maradjak-e Fidesz szavazó.

hunbagira
Újságíró

Ne maradj. -Vagy oszd meg pártlistán mi hazánk, egyéniben fidesz.

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, én már ezt a döntést hoztam. Szerintem is a Parlamentben a helyük !

Deadpool
Újságíró

Édes Istenkém… Szerintem most már tarts ki. Ha eddig nem vette semmi a kedved a narancstól (többévi férfimozgalmárkodás – értsd fideszes szar takarítás – sem), akkor most már ne hagyd magad: ha lúd, legyen kövér… A feltétlen hűség, a szolgaság ebben az országban amúgyis erény.

jdomotori
Olvasó
jdomotori

Szép napot!
Halász Gézával miképp lehet kapcsolatot teremteni?
Lenne néhány kérdés, és javaslat, amit egy vált férfi fel vetne, és segítséget kérne.
Köszönöm.

Halasz Geza
Szerkesztő
Halasz Geza

Kedves jdomotori, írtam neked emailt arra az emailcímedre, amivel itt az oldalon regisztráltál.

Adam Bogomolov
Újságíró

Végignéztem a videót. Mind a ketten szimpatikusak, egyet is lehet érteni az elhangzottakkal!

Toroczkai Úrban az a jó, hogy nem csak ül az íróasztal mögött, hanem sok dolognak utánamegy és kérdéseket tesz fel. Nem tűnik hagyományos politikusnak, ami szerintem nagy dolog a mai politikai palettán.

Mivel jelenleg a jobboldalon kábé senki nincs (pl. Fideszék újra akarják nyitni Csillebércet :-D) a MH tagjai hiánypótlóak ugyan, de kevesen vannak. Azok számára, akik nem akarják se a Gyurcsány-klánt, se Orbánékat, se a nyugatmajmoló Momentumot, nekik a MH jó alternatíva lehet, de szerintem a legtöbben úgy vannak vele, hogy jaj, ha kisebb pártra szavaznak (pl. Munkáspárt, Mi Hazánk, stb.), elveszik a lehetőség, hogy jó irányba menjen az ország, mert nem lesz elég szavazat a jókra, a régi nagyok közül meg úgy is a rosszabbik rossz fog akkor nyerni. Ezért elmennek a DK-ra, vagy a Fideszre szavazni és minden marad a régiben.

Javaslatom: legyen egy új rubrika a szavazólapon. “A felsoroltak közül egyik sem”. Ha ebből jön ki a kétharmad, írjanak ki új választásokat úgy, hogy az előző listáról senki se indulhasson újra, legalábbis az érintett ciklusban. Ez megoldaná a politikai dinasztiák élősködését rajtunk. Legalábbis egy kis időre…

Toroczkai Úrnak még bizonyítania kell, hogy állja a szavát: ha bejut a Parlamentbe, minden ígéretét próbálja meg keresztülvinni! Ehhez viszont a nép akarata/segítsége kell.
Én még nem tudom, hogy kire fogok szavazni (pontosabban: akarok-e részt venni a cirkuszban), de sok sikert kívánok neki jövőre! Jusson csak be a Parlamentbe!

:-]

ui.: érdekes volt az abortuszos rész a videóban, pont jókor jött, mert most készül a III. rész, ami a jogalkotással foglalkozik… :-]

Alter Ego
Szerkesztő

Mint férfijogi aktivistának ez a rész áll majd leginkább az érdeklődésem középpontjában, azonban az egész cikksorozat nagyon informatív, nagyon értékes. Köszönet érte!

Adam Bogomolov
Újságíró

Köszönöm a dicséretet, ezek alapján már megérte nekiállnom! :-]
Lehet, hogy kicsit többet kell majd várni rá, mint az eddigiekre, mert nagyon sok dolognak utána kell néznem, hogy minden valid legyen.
Bízom benne, hogy a munkám picit hozzá tud majd tenni a férfijogi küzdelemhez!

Kalman
Újságíró

> pl. Fideszék újra akarják nyitni Csillebércet :-D

Volt ilyen hír? Lemaradtam róla.

Mi a baj ezzel? Mármint én úgy tudom, hogy Csillebérc egy gyerektábor gyönyörű környezetben. Miért baj, ha újra használni fogják?

Adam Bogomolov
Újságíró

Semmi baj vele, én személy szerint örülök neki. Magyar Nemzetben írták.
Csak arra akartam utalni, hogy ahelyett, hogy készülne egy olyan hely a gyerekeknek, ami a mostani gyermeki igényeket szolgálja ki (és sok munkahely teremtődne), egy régi komenista, lerobbant területet újítgatnak-alakítgatnak. Értem, hogy olcsóbb, csak ez így olyan felemás, nem? Mármint értem, hogy Erzsébet tábor lesz a neve, de énekelni is fognak róla ugyanúgy? Csillebérc helyett Erzsébet lesz a dalban? :-D :-]
Bár tény, hogy maga a kezdeményezés jó és örülök is neki!

tomgal
Olvasó
tomgal

Szerintem ez pont egy jó kezdeményezés. Csillebérc egészséges, gyönyörű környezetben van teljesen meg és felújítják. Az Erzsébet-program az egyik legnormálisabb kormányprogram, több szegény kisnyugdíjas ismerősöm és általam ismert szerényebb környezetből valósi, rászoruló gyermek jutott színvonalas nyaralási lehetőséghez eddig is az Erzsébet program keretében. ( tehát nem a tábor neve lesz Erzsébet, hanem a már meglévő program keretében résztvevő táborokat fogja gyarapítani, ez is egy “ Erzsébet-tábor” lesz)

“ A jelenleg megújuló zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborok mellett a mintegy 50 hektáros csillebérci táborhely – újjáépítés után – évente több tízezer gyermek táborozására ad majd lehetőséget – emelte ki.
Hozzátette: az ellenzék nem támogatta a gyerekek táborozását lehetővé tevő döntést.
„Azon leszünk, hogy mihamarabb megszülessen a döntés, és megkezdődhessen a csillebérci Erzsébet-tábor teljes megújítását szolgáló beruházás, amely a táborozó gyermekek mellett a hegyvidéki polgárok számára is előnyös, hasznos lesz” – írta a miniszter.“

Naooo
Olvasó
Naooo
Adam Bogomolov
Újságíró

Köszönet a linkért! :D

Kalman
Újságíró

Gratulálok! Én is örülök, hogy létrejött ez az interjú, hogy a Férfihang gondolatai eljutnak Toroczkaihoz és így az MH-hoz és követőihez is! Ez nagy előrelépés a nyilvánosságban.

Egyelőre még csak az elejét nézem, de Géza máris szimpatikus a megjelenésével.

Hunn
Olvasó
Hunn

Sosem volt kétségem afelől, hogy mondanivalóját tekintve jelenleg a Mi Hazánk az a párt, amivel a legjobban egyet lehet érteni.

Bela
Olvasó
Bela

Nagy szükség van erre a pártra, már csak ezért is:

https://mandiner.hu/cikk/20210429_kende_agnes_tanulmany_romak_intezmenyes_rasszizmus?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=mandiner&fbclid=IwAR0daOU5a8uqSLwtFnSQTFYGpakWwzsMgq4lm7c2Sh-6epAkA0rxQFH5ZTc

Ez épp az “intézményes rasszizmus”-ról szól. Máskor a “strukturális nőelnyomás” vagy a “migránsokat verő rendőrök” a divatos téma.
A kultúrmarxista oldal a kezében lévő médiában egyre erőszakosabb, meg kell akadályozni, hogy bármennyi politikai hatalomhoz jussanak.

Beta Imre
Olvasó
Beta Imre

Gratulálok Halász Géza Úrnak az interjúhoz, és elismerésem, hogy így névvel és arccal ki mert állni a férfijogok mellett – főleg egy olyan pártnál, amelynek általános üldöztetése zajlik a mai eltorzult világban.
A Mi Hazánk Mozgalom számomra a legjobb alternatívának tűnik a jelenlegi politikai kínálatból, én mindenképpen rájuk fogok szavazni.
Sajnos attól tartok, hogy mire az emberek is rájönnek, hogy az egyetlen járható út az a szélsőjobboldali politika, addigra késő lesz. De ne legyen igazam!

Halasz Geza
Szerkesztő
Halasz Geza

Köszönöm, Csuzi Attila nevében is, közös munka volt. :) Toroczkai László hozzáállása is példaértékű volt, olyan volt az egyeztetésekkor is meg élőben is, mint amilyen képet mutat magáról- sőt, még jobb fej!
És hát muszáj kiállni azért, amiben hiszünk, mert már nincs hova és nincs miért hátrálni- semmilyen dologban sem.

Beta Imre
Olvasó
Beta Imre

Nem leszek népszerű, de erre muszáj reagálnom néhány mondatban:
“És hát muszáj kiállni azért, amiben hiszünk, mert már nincs hova és nincs miért hátrálni- semmilyen dologban sem.”
Először is, szerintem Magyarországnak meg úgy eleve az egész fehér európai civilizációnak néhány évtizeden belül vége.
Másodszor pedig úgy gondolom, hogy meg is érdemlik a pusztulást.

Eleve látjuk, hogy a magyarok jelentős része egyszerűen teljesen közömbös a politika iránt. Még arra sem veszi a fáradtságot, hogy legalább egy kicsit tájékozódjon, megismerje a különböző oldalak álláspontját, véleményt alkosson és elmenjen szavazni.
A fennmaradó része meg birka. Komolyan, 2021 van, és még mindig ott tartunk, hogy “baloldal vs. Fidesz”. Holott én teljes mértékben egyetértek azzal, hogy az egyik a gyors halála a nemzetnek, a másik a lassú halála. Elég csak például a cigányságra gondolnunk. Én nem érzem, hogy a Fidesz túl sokat tett volna a probléma megoldására. A cigányság gombamód szaporodik, és folyamatosan foglalják el a magyarok életterét. Most még “csak” a falvakat sajátítják ki, és változtatják NO-GO zónává, de hamarosan eljutnak majd a nagyobb városokba is. Egyre gyakoribbak és egyre súlyosabbak a bűncselekmények, még ha erről a médiában nem is szoktak beszélni.

Aztán szóba jöttek a családtámogatások. Most komolyan, bárki is elhiszi, hogy a CSOK meg a többi az valódi segítség?! Az összes ilyen ingatlanpiaci manipulációval csak azt érték el, hogy a lakásárak a többszörösre emelkedjenek. Persze vannak, akik a pénzért bevállalnak három gyereket (majd meglátjuk azok mennyire stabil kapcsolatok lesznek), de sokkal több olyan lett, aki pont a jövőkép hiánya és az elérhetetlen egzisztencia miatt inkább letett a családalapításról. Mert hát vagy mocskosul el kéne adósodni még egy ócska panelhoz is, vagy marad az albérletrabszolgaság.

Bőven tudnám sorolni a problémákat, de szerintem aki akarja, az érti mire gondolok. Egy normális világban a Mi Hazánknak valahol a középúton kellene lennie a politikai életben. Helyette meg ott tartunk, hogy Orbánt tartják valami jobboldali diktátornak (ő meg a jobboldaliság pffff), a Mi Hazánk pártot meg valami neonácinak. Röhejes!

A férfi-nő rendszerről meg ne is beszéljünk! Én személy szerint rühellem a bevándorlókat, de el kell ismerni, hogy a feketéknél/araboknál stb. tisztázottak a nemi szerepek, és hogy kinek hol van a helye. Primitív, agresszív és barbár kultúra, de ők azért mégis képesek a reprodukcióra. A fehér társadalom meg szép lassan elöregszik, nincs utánpótlás, az emberek agyát folyamatosan mossák, mérgezik a fiatalokat az elmebeteg liberális eszméikkel és mindent megtesznek, hogy életképtelenek legyenek.

Mire is lenne szüksége egy társadalomnak, hogy életképes maradjon?
– Isten (azaz erkölcsi normák)
– Haza (azaz nemzettudat)
– Család (azaz normális férfi-nő keretrendszer)

Na ebből már mind a hármat sikerült éppen eléggé kicsinálni.

Valóban nincs már hová kihátrálni. Valóban nincs miért kihátrálni. Valóban muszáj kiállni, amiben hiszünk. Én magam is osztozom ezeken az elveken. De racionálisan nézve viszont úgy látom, hogy már késő. A vereség már elkerülhetetlen, legfeljebb áltathatjuk magunkat.

Naooo
Olvasó
Naooo

A nemzetiszocializmus nem szélsőség, a demokrácia a szélsőség.
Akkor ki ne pusztuljon? A valláskárosodott buzlim csőcselék?
Minek tenne a zsidó fidesz a zsidó cigányok ellen bármit is, mikor haverok?
Azok úgy képesek a reprodukcióra, hogy a zsidók ellopják a pénzt, aztán egy részét odatolják nekik szaporításra.
Isten? https://www.youtube.com/watch?v=C9AOuedvOnI

Halasz Geza
Szerkesztő
Halasz Geza
Reszet Elek
Szerkesztő

Ha valódi politikai paletta lenne ill. normális értékszemlélet uralkodna, az általa elmondottak lennének a közepes, mérsékelt irányzat. Sajna balra tolódott el a világ.

hab
Olvasó
hab