Halász Géza
238 megosztás

Beszélgetés Toroczkai Lászlóval, a Mi Hazánk Mozgalom elnökével

Mi a Férfihang Civil Társaságnál azt valljuk, hogy a férfimozgalomnak nem lehetnek pártpolitikai megfontolásai, ellenben minden pártnak szükségszerűen foglalkoznia kell a férfipolitikával is. Tehát minden olyan politikai erővel örömmel folytatunk párbeszédet, amely a megoldás igényével fordul a férfiak érdekképviseletei irányából érkező problémafelvetések felé. Ennek jegyében korábban is pártállástól függetlenül készítettünk interjúkat a politikai élet különböző szereplőivel. Ezúttal Toroczkai Lászlónak, a Mi Hazánk Mozgalom elnökének tettük fel kérdéseinket. 

Az alábbiakban megtekinthető videóban beszélgettünk többek között az Isztambuli Egyezmény magyarországi jövőjéről a lehetséges választási eredmények tükrében, szót ejtettünk az Alaptörvény és a családjogi törvények diszkriminatív voltáról, a családtámogatással összefüggő társadalompolitikáról, a válás utáni gyermekelhelyezés jogi és jogalkalmazási problémáiról, valamint a férfiak korkedvezményes nyugdíjba vonulásának tilalma és az abortusz lehetséges jövőbeli újraszabályozásának felvetése is terítékre került. Csupa olyan fontos témával kapcsolatban tettünk fel tehát kérdéseket Toroczkai Lászlónak, amelyek az utóbbi időben rendre háttérbe szorultak, noha alapjaiban határozhatják meg a magyar társadalom jövőbeli helyzetét. A Mi Hazánk Mozgalom viszonyulása példaértékű a nők és a férfiak jogegyenlőségével összefüggő kérdésekhez; a beszélgetés egyúttal nyilvánvalóvá teszi, hogy csakis ilyen alapokon állva építhető fel méltányos társadalompolitika, amely mindkét nem megelégedésére szolgálhat és alapja lehet a nemek kölcsönös megbecsülésének. Bizakodunk benne,  hogy a Férfihang Civil Társaság ebben a fontos társadalmi párbeszédben ezúttal is sikeresen töltötte be a katalizátor szerepét.

Post Author: Halász Géza

Halász Géza
f Facebook
238 megosztás


670
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
14 Egyéni hozzászólás
656 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
32 Hozzászólások szerzői
Vivi2Incelvagyokkalap-kabatrcsabaJózsef Váradi Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
hunbagira
Újságíró

Végre egymásra találtunk/találtatok?! Gratula…

Reszet Elek
Újságíró

Örömteli meglepetés volt ez a bejegyzés. Gratulálok! Géza ha erre jársz, te gyúrsz amúgy?

József Váradi
Olvasó

Először is köszönjük Géza a fáradozásod. Én abszolút Mi Hazánk szimpatizáns vagyok. Persze 52 évesen már nehezen hiszek a mesében. De konzervatív keresztény emberként, csak egy utam van. Viszont általam tisztelt Toroczkay úr szájából ezen interjú alkalmával azt hallom, miközben őt is elhagyta nem akármilyen felesége – szóval azt hallom ,hogy ártatlan nő, meg, hogy áldozat nő. Ma amikor a Marxista feminizmus tombol. Amikor a bírói kar kicserélődött 50 év alatt – azaz 90% ban nő ítélkezik ma már csak , érzékenyített feminista nő, bírónő. No akkor kevésnek és nem reálisnak tartom Toroczkay úr hovatartozását azaz e téren szavait.

kalap-kabat
Olvasó
kalap-kabat

Szimpatizánsként mi a véleményed erről:

https://bendeguz.info/print.php?news.703

?

Dobrev Klára illusztris felmenőkkel hülyíti a népet, Toroczkai ehhez még nevet is váltott?

hunbagira
Újságíró

Rövinden: szar, primitív, zsideszes, propganda. 12, egy tucat..kb: “ha magyarországra jössz nem veheted el a magyarok munkáját” :D amit megért az 50iqs csokos kőmíves kisvállalkozó tipikus zsideszes szavazó.
Hosszabban. 1. A Zsideszeseknek nem kellett sokat oknyomozniuk, hiszen toroczkai tette nyilvánossá vagy 20 éve, önként 2. Toroczkai a vonatkozó őséből semmit nem profitalt, ellenben klárika és sok más rovottmúltú ősökkel rendelkező zsideszes igen, kezdve novákkatikaval :P ui: belső felméréseitek szerint túl jól áll a mi hazánk ezért megérkezett a kilövési parancs?!

hunbagira
Újságíró

Jah, most nézem. Hogy ez nem hivatalos propaganda anyag, hanem valami, szorgalmas 50iqs által készített cucc még 2019ből. :D

Toplak Zoltán
Újságíró

Bevallom, elbizonytalanodtam, hogy maradjak-e Fidesz szavazó.

hunbagira
Újságíró

Ne maradj. -Vagy oszd meg pártlistán mi hazánk, egyéniben fidesz.

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, én már ezt a döntést hoztam. Szerintem is a Parlamentben a helyük !

Deadpool
Újságíró

Édes Istenkém… Szerintem most már tarts ki. Ha eddig nem vette semmi a kedved a narancstól (többévi férfimozgalmárkodás – értsd fideszes szar takarítás – sem), akkor most már ne hagyd magad: ha lúd, legyen kövér… A feltétlen hűség, a szolgaság ebben az országban amúgyis erény.

jdomotori
Olvasó
jdomotori

Szép napot!
Halász Gézával miképp lehet kapcsolatot teremteni?
Lenne néhány kérdés, és javaslat, amit egy vált férfi fel vetne, és segítséget kérne.
Köszönöm.

Adam Bogomolov
Újságíró

Végignéztem a videót. Mind a ketten szimpatikusak, egyet is lehet érteni az elhangzottakkal!

Toroczkai Úrban az a jó, hogy nem csak ül az íróasztal mögött, hanem sok dolognak utánamegy és kérdéseket tesz fel. Nem tűnik hagyományos politikusnak, ami szerintem nagy dolog a mai politikai palettán.

Mivel jelenleg a jobboldalon kábé senki nincs (pl. Fideszék újra akarják nyitni Csillebércet :-D) a MH tagjai hiánypótlóak ugyan, de kevesen vannak. Azok számára, akik nem akarják se a Gyurcsány-klánt, se Orbánékat, se a nyugatmajmoló Momentumot, nekik a MH jó alternatíva lehet, de szerintem a legtöbben úgy vannak vele, hogy jaj, ha kisebb pártra szavaznak (pl. Munkáspárt, Mi Hazánk, stb.), elveszik a lehetőség, hogy jó irányba menjen az ország, mert nem lesz elég szavazat a jókra, a régi nagyok közül meg úgy is a rosszabbik rossz fog akkor nyerni. Ezért elmennek a DK-ra, vagy a Fideszre szavazni és minden marad a régiben.

Javaslatom: legyen egy új rubrika a szavazólapon. “A felsoroltak közül egyik sem”. Ha ebből jön ki a kétharmad, írjanak ki új választásokat úgy, hogy az előző listáról senki se indulhasson újra, legalábbis az érintett ciklusban. Ez megoldaná a politikai dinasztiák élősködését rajtunk. Legalábbis egy kis időre…

Toroczkai Úrnak még bizonyítania kell, hogy állja a szavát: ha bejut a Parlamentbe, minden ígéretét próbálja meg keresztülvinni! Ehhez viszont a nép akarata/segítsége kell.
Én még nem tudom, hogy kire fogok szavazni (pontosabban: akarok-e részt venni a cirkuszban), de sok sikert kívánok neki jövőre! Jusson csak be a Parlamentbe!

:-]

ui.: érdekes volt az abortuszos rész a videóban, pont jókor jött, mert most készül a III. rész, ami a jogalkotással foglalkozik… :-]

Alter Ego
Szerkesztő

Mint férfijogi aktivistának ez a rész áll majd leginkább az érdeklődésem középpontjában, azonban az egész cikksorozat nagyon informatív, nagyon értékes. Köszönet érte!

Adam Bogomolov
Újságíró

Köszönöm a dicséretet, ezek alapján már megérte nekiállnom! :-]
Lehet, hogy kicsit többet kell majd várni rá, mint az eddigiekre, mert nagyon sok dolognak utána kell néznem, hogy minden valid legyen.
Bízom benne, hogy a munkám picit hozzá tud majd tenni a férfijogi küzdelemhez!

Kalman
Újságíró

> pl. Fideszék újra akarják nyitni Csillebércet :-D

Volt ilyen hír? Lemaradtam róla.

Mi a baj ezzel? Mármint én úgy tudom, hogy Csillebérc egy gyerektábor gyönyörű környezetben. Miért baj, ha újra használni fogják?

Adam Bogomolov
Újságíró

Semmi baj vele, én személy szerint örülök neki. Magyar Nemzetben írták.
Csak arra akartam utalni, hogy ahelyett, hogy készülne egy olyan hely a gyerekeknek, ami a mostani gyermeki igényeket szolgálja ki (és sok munkahely teremtődne), egy régi komenista, lerobbant területet újítgatnak-alakítgatnak. Értem, hogy olcsóbb, csak ez így olyan felemás, nem? Mármint értem, hogy Erzsébet tábor lesz a neve, de énekelni is fognak róla ugyanúgy? Csillebérc helyett Erzsébet lesz a dalban? :-D :-]
Bár tény, hogy maga a kezdeményezés jó és örülök is neki!

tomgal
Olvasó
tomgal

Szerintem ez pont egy jó kezdeményezés. Csillebérc egészséges, gyönyörű környezetben van teljesen meg és felújítják. Az Erzsébet-program az egyik legnormálisabb kormányprogram, több szegény kisnyugdíjas ismerősöm és általam ismert szerényebb környezetből valósi, rászoruló gyermek jutott színvonalas nyaralási lehetőséghez eddig is az Erzsébet program keretében. ( tehát nem a tábor neve lesz Erzsébet, hanem a már meglévő program keretében résztvevő táborokat fogja gyarapítani, ez is egy “ Erzsébet-tábor” lesz)

“ A jelenleg megújuló zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborok mellett a mintegy 50 hektáros csillebérci táborhely – újjáépítés után – évente több tízezer gyermek táborozására ad majd lehetőséget – emelte ki.
Hozzátette: az ellenzék nem támogatta a gyerekek táborozását lehetővé tevő döntést.
„Azon leszünk, hogy mihamarabb megszülessen a döntés, és megkezdődhessen a csillebérci Erzsébet-tábor teljes megújítását szolgáló beruházás, amely a táborozó gyermekek mellett a hegyvidéki polgárok számára is előnyös, hasznos lesz” – írta a miniszter.“

Naooo
Olvasó
Naooo
Adam Bogomolov
Újságíró

Köszönet a linkért! :D

Kalman
Újságíró

Gratulálok! Én is örülök, hogy létrejött ez az interjú, hogy a Férfihang gondolatai eljutnak Toroczkaihoz és így az MH-hoz és követőihez is! Ez nagy előrelépés a nyilvánosságban.

Egyelőre még csak az elejét nézem, de Géza máris szimpatikus a megjelenésével.

Hunn
Újságíró

Sosem volt kétségem afelől, hogy mondanivalóját tekintve jelenleg a Mi Hazánk az a párt, amivel a legjobban egyet lehet érteni.

Bela
Olvasó
Bela

Nagy szükség van erre a pártra, már csak ezért is:

https://mandiner.hu/cikk/20210429_kende_agnes_tanulmany_romak_intezmenyes_rasszizmus?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=mandiner&fbclid=IwAR0daOU5a8uqSLwtFnSQTFYGpakWwzsMgq4lm7c2Sh-6epAkA0rxQFH5ZTc

Ez épp az “intézményes rasszizmus”-ról szól. Máskor a “strukturális nőelnyomás” vagy a “migránsokat verő rendőrök” a divatos téma.
A kultúrmarxista oldal a kezében lévő médiában egyre erőszakosabb, meg kell akadályozni, hogy bármennyi politikai hatalomhoz jussanak.

Beta Imre
Olvasó
Beta Imre

Gratulálok Halász Géza Úrnak az interjúhoz, és elismerésem, hogy így névvel és arccal ki mert állni a férfijogok mellett – főleg egy olyan pártnál, amelynek általános üldöztetése zajlik a mai eltorzult világban.
A Mi Hazánk Mozgalom számomra a legjobb alternatívának tűnik a jelenlegi politikai kínálatból, én mindenképpen rájuk fogok szavazni.
Sajnos attól tartok, hogy mire az emberek is rájönnek, hogy az egyetlen járható út az a szélsőjobboldali politika, addigra késő lesz. De ne legyen igazam!

Reszet Elek
Újságíró

Ha valódi politikai paletta lenne ill. normális értékszemlélet uralkodna, az általa elmondottak lennének a közepes, mérsékelt irányzat. Sajna balra tolódott el a világ.

hab
Olvasó
hab
inorad
Olvasó
inorad

Ezeket a videókat minden férfinak kötelező megnéznie! Tökéletesen elpusztítják a feminista érveléseket! Statisztikák, tudományos kutatások, bizonyítékok. A videó leírásában vannak a linkek a forrásokhoz. Az iskolákban is kötelezővé tenném a fiúknak hogy nézzék meg ezeket.

Ezek MGTOW videósok, tartalomkészítők, de ti MRA férfijogi aktivisták is felhasználhatjátok. Komoly segítséget, muníciót ad nektek is a feministák ellen.

Colttaine
The Matrix Behind The Matrix

Ez a valaha készített legjobb videó a világon, ez a legjobb videó amit valaha feltöltöttek az internetre. A YouTube-on is fent van jó minőségben (rendesen olvasható a szöveg a videóban), de korhatáros cenzúrával. Ezt a videót küldjétek el Toroczkainak is!

The Matrix Behind The Matrix

https://www.bitchute.com/video/fx-3lK_6ZQc/

Tartalom
Statisztikák, tudományos kutatások, törvények, … Nagyon sok mindenről beszél, ezért csak néhány dolgot sorolok fel: gyilkosságok, öngyilkosságok, hajléktalanság, családon belüli erőszak, nemi erőszak, hamis nemi erőszak vádak, mellrák prosztatarák, nőközpontú társadalom, a társadalom 90%-a feminista, Red Pill Blue Pill definíciója, feministák és tradicionális konzervatívok definíciója, a nőknek mindig könnyebb az élet (még háborúban és társadalmi összeomláskor is)

____
Erre a videóra válaszolt Turd Flinging Monkey (örülök neki, mert így Colttaine csinált egy újabb szuper videót). Nem rossz videó ez sem.

Hot Take Response to Colltaine’s “The Matrix Behind The Matrix”

https://www.bitchute.com/video/VEpMJ2wYzKw/

____
Erre Colttaine viszontválaszt adott.

Of Monkeys And Men

https://www.bitchute.com/video/BqiSwahrfZE/

Tartalom
Statisztikák, tudományos kutatások, törvények, … Nagyon sok mindenről beszél, ezért csak néhány dolgot sorolok fel: házasságok, élettársi kapcsolatok, monogámia

30:38 -tól tökéletesen elmagyarázza a társadalom szerkezetét, a nők gyerekek alfahím bétahím felállást, hogy a társadalomban a nők a férfiak fölött vannak, és csak egy kevés alfahím van legfölül, feministák és apex fallacy, 80/20 szabály, PUA, Briffault törvénye, nem valószínű, hogy létezik vagy létezett valaha patriarchális társadalom, a patriarchizmus az valójában burkolt matriarchizmus, …

45:21 -től végig
Ez a legtökéletesebb Red Pill / MGTOW megfogalmazás / hozzáállás amit valaha hallottam.

____
És ha ez még nem lett volna elég, itt van még egy:

The Greatest Lie Ever Told (Exposing Gynocentrism)

https://www.bitchute.com/video/gL0YO06V5WUQ/

____
Ezek a videók szintén a legjobbak között vannak, ezeket egy MRA / MGTOW férfi, ManWomanMyth készítette. Kötelező megnézi mindet:

Misandry – Men Don’t Exist

https://www.youtube.com/watch?v=m9De0sVb8bU&list=PLjMscr0TpRqhGadn27XAzBcwXchJ2EvYp&index=22

Misandry – Men Are Disposable (1 of 4)
(a további részek a lejátszási listában vannak)

https://www.youtube.com/watch?v=1pz_Y7XVWIw&list=PLjMscr0TpRqhGadn27XAzBcwXchJ2EvYp&index=22

____
Nem elég elkerülni a házasságot, hiába nem házasodsz, a nő akkor is el tudja lopni a vagyonodat állami erőszakkal és élősködik rajtad asszonytartással, élettárs tartással (alimony, palimony). Ezt úgy hívják, hogy élettársi kapcsolat (common law marriage, de facto relationship).

Avoiding Marriage Is Not Enough

https://www.youtube.com/watch?v=0XwVpz0paOk

MGTOW is the Only answer
https://www.bitchute.com/video/xYxc1pvxtCwr/

____
Ezeken kívül van itt még egy rakás link, tudományos kutatás, statisztika:

https://web.archive.org/web/20200709014925/http://www.realsexism.com/

https://menarehuman.com/citations/

tomgal
Olvasó
tomgal

Nos, biztosan rengeteg hasznos adat, igazság van a videókban, linkekben , ezt nem kétlem. De azért egy pontra felhívnám a figyelmet, a törvényekre ! Az angolszász országok törvényei és törvénykezése merőben eltér a hazai ( és sok európai ország) gyakorlatától.

Eleve arra buzdítani , hogy ne házasodjunk, ne vállaljunk gyereket véleményem szerint hazaellenes, de ez az èn szubjektív véleményem. De mindezt úgy tenni, hogy Magyarországra teljességgel nem vonatkozó szabályokra, törvényekre hivatkozunk , pedig tudatos félrevezetès , becsapás is. Eleve nem létezik olyan fogalom, hogy “ asszonytartás “ , házastársi tartás létezik, de ez olyan szinten le van szabályozva, hogy szinte kb senki nem kapja ( az egyetlen általam ismert, aki kapja- teljesen jogosan-pl pont egy férfi, aki baleset következtében lett rokkant és a felesége elvált tőle ) . Ilyen tartást ma Magyarországon akkor lehet igényelni, ha baleset, betegség stb következtében a házastárs képtelen ellátni magát önhibáján kívüli okból. De ha van vagyona, ingó-ingatlana ami pénzzé tehető , már nem ítélik meg ! És ráadásul nem kötelezhető tartásra , ha azzal saját maga tartását veszélyezteti.

https://erthetojog.hu/csaladjog/kinek-es-mikor-jarhat-hazastarsi-tartas/

Szóval ez ne tartson vissza senkit sem, mert ilyen, hogy asszonytartás nem létezik Magyarországon ( élettársi tartás pedig ugyanolyan feltételekkel mint a házastársi-kb nyakig bénult állapotban- és közös gyereknek is kell lennie!)

“Nem elég elkerülni a házasságot, hiába nem házasodsz, a nő akkor is el tudja lopni a vagyonodat állami erőszakkal és élősködik rajtad asszonytartással, élettárs tartással (alimony, palimony). Ezt úgy hívják, hogy élettársi kapcsolat (common law marriage, de facto relationship).“

tomgal
Olvasó
tomgal

Egyébként itt van a legrészletesebben leírva az egész szabályozás , ha valakinek megítélnek némi házastársi tartást, az tuti jogos is, annyi mindennek kell megfelelni:

http://drbakonyililla.blog.hu/2017/09/21/hazastarsi_tartas

Vagy tán annak a férfinak ne járjon, aki balesetben deréktól lebénult, a felesége meg elhagyta ? ( vagy akár fordítva)

inorad
Olvasó
inorad

“Eleve arra buzdítani , hogy ne házasodjunk, ne vállaljunk gyereket véleményem szerint hazaellenes, de ez az en szubjektív véleményem.”

Többnyire a tradkonok (tradicionális konzervatívok) és nacionalisták szokták ezt mondani.

De létezik asszonytartás, és majdnem mindig a nők kapják. Több nőtől is hallottam, hogy váláskor megkérdezte tőle a bíró, hogy kér-e asszonytartást.

“De mindezt úgy tenni, hogy Magyarországra teljességgel nem vonatkozó szabályokra, törvényekre hivatkozunk , pedig tudatos félrevezetes , becsapás is.”

Tudomásul kell venni, hogy ami ma van a nyugati országokban, Amerikában ugyanaz lesz itt is pár évtized múlva vagy hamarabb. Attól, hogy ha most az egyik országban tolerálhatóak a törvények (itt nem tolerálhatóak), ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem fogják megváltoztatni a törvényeket hogy még inkább feministává tegyék. Csak a tendenciát kell nézni. Mi a tendencia? Egyre jobbak, igazságosabbak vagy egyre rosszabbak, feministábbak, férfiellenesebbek a törvények? Hogyan változnak a törvények? A válasz az, hogy csak és kizárólag egyre rosszabbak, férfiellenesebbek, feministábbak mindenhol a törvények.

News: Common Law and Culture (TFM 42O)

https://www.bitchute.com/video/eaQwsgCiMo8/

Például Orbán gondolt egyet és bevezette az élettárs tartást. Megteheti, hogy megint gondol egyet és ratifikálja az Isztambuli egyezményt vagy eltörli a házassági vagyonjogi szerződést, mint ebben a videóban:

News: Australia Abolishes Prenups (TFM 42O)

https://www.bitchute.com/video/629xPLB7NkI/

Vagy ami még rosszabb, hogyha a DK -féle feministák hatalomra jutnak.

A nő megteheti azt is, hogy kimegy külföldre egy olyan országba ahol még inkább feministábbak a törvények és azon törvények alapján lopja el a férfi vagyonát.

News: Prenups Are Useless (TFM 42O)

https://mgtowmirror.is/watch/?v=jzZzogY33JM

De ez lényegtelen, mert a mai magyar törvények is férfiellenesek. A végtelen mennyiségű más indokok mellett ez is elég indok arra, hogy nem szabad házasodni, se gyereket csinálni. Arra buzdítani a férfiakat hogy hagyják figyelmen kívül ezeket a tényeket és házasodjanak, csináljanak gyereket na az a tudatos félrevezetés, becsapás.

Horvath Anton
Olvasó

Üdvözlet errefelé cimbora! Szeretem az ilyen tisztánlátó embereket, végre valaki gondolkodik errefelé is, és nem a politikában látja a nem létező megoldást, hanem egyéni törekvésekre hívja fel a figyelmet. A piros pirula nyilván nem ízlik mindenkinek. Nincs bajom az itt kommentelő 50+-os megvilágosodott hölgyekkel, de talán szerencsésebb lenne ha mindenki élethelyzetének megfelelően hozná meg a döntéseket, nem hallgatva senkire sem, csak saját magára. Utolsó bekezdésed az amit igazán nem nehéz megtenni, és amit már én is régóta hangoztatok. Arról hogy a kacsa nem tud úszni, nem a víz tehet.

tomgal
Olvasó
tomgal

Kedves Anton!

Még van egy hónapom 50-ig , szóval még 49…

tomgal
Olvasó
tomgal

“De létezik asszonytartás, és majdnem mindig a nők kapják. Több nőtől is hallottam, hogy váláskor megkérdezte tőle a bíró, hogy kér-e asszonytartást.“

He-he én meg több férfitól is halottam , hogy váláskor megkérdezte a bíró akarja e gyerekeket…

Na ez kb ugyanolyan parasztvakítás.

Való igaz, mindenki maga dönti el , hogy szaporodik, nősül , férjhez megy -e stb, ( egyébként sajnálom , de számomra az MGTOW mozgalom lelkes hívei valahogy olyan “ savanyú a szőlő “ érzést keltenek bennem. Le sem szarom a nőket , persze mert egyik sem akar tőlem semmit… nem akarlak titeket, mert engem sem akartok) Nekem ugyan nem fáj , hogy ti kikerültök a “ piacról” , DE

ne valótlanságokkal alapozd, magyarázd a
mozgalmad filozófiáját.

NEM ítélnek meg ma Magyarországon házastársi, élettársi tartást kérésre. Komoly körülményeknek kell fennállnia ahhoz , hogy bárkinek ezt megítéljék.
Én belinkeltem a jogi hátteret. Te meg “ hallottad “ .

Azt miből gondolod , hogy ezt bevezetik itthon ? Nekem inkább úgy tűnik kelet felé és nem nyugat felé tendálunk.

“Vagy ami még rosszabb, hogyha a DK -féle feministák hatalomra jutnak.“

Na ebben egyetértünk legalább !

Azt is aláírom, hogy vannak férfiakat negatívan diszkrimináló törvények nálunk is,ami ellen igen küzdeni kell, de ha mindenki így gondolkodna , azzal Magyarország és a nemzetünk , a hazánk sírját ásnánk csak meg. Még gyorsabban. Ennek tudatos terjesztése nagyobb bűn , mint amit a DK, MSZP , LMP és társaik együtt képesek elkövetni. Én így látom. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy gondolkodás nélkül , óvintézkedések nélkül ( pl házassági szerződés , gyerek esetére is), ugorjon fejest mindenbe. Távolról sem!

Kíváncsi lennék Toroczkai László mit gondolna a témában… ( ha már a Mi Hazánk és FH egymásra találásáról szóló cikke alatt buzdítasz ilyesmire).

Nem azzal van a baj, hogy felhívod a valós igazságtalanságokra a figyelmet…

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Bármelyik fejlett ország házassági és válási statiszikája már magában erős érv a mgtow mellett. A legtöbb esetben az illetővel valóban a keserűség mondatja ezt a filozófiát, de ha jól megnézzük, nekem sincs semmilyen garanciám arra, hogy nem fogják szétbarmolni az életemet családalapítás után, kormányzati támogatással. A válás megviseli a gyerekeket, márpedig felelős ember nem szeretne egy rakás idegroncsot fel( vagy inkább fél)nevelni, és ehhez még asszonytartás sem kell. Szerintem attól sem jogtalan félni, hogy több ostobaság fog nyugatról begyűrűzni, ezzel kapcsolatos aggályaimnak már én is nem egyszer hangot adtam. Tényszerűen nyilván igazat adok neked, ha most nézzük a helyzetet, viszont olyan szinten kaotikusak a társadalmi folyamatok a nyugati országokban, hogy arra sem mernék tippelni, holnapután mit fognak kitalálni, főleg amíg itthon a kormány is inkább csak szavakban hős szabadságharcos (az ellenzéki kretenizmust pedig inkább hagyjuk is), de bármit megszavaz és bevezet, ami a hatalmát szavatolja.

tomgal
Olvasó
tomgal

A félelmeket megértem , de úgy gondolom nem lehet ez a “ megoldás”.

Zoom
Olvasó
Zoom

Vivi, èn az MGTOW-t modernkori evoluciòs szelekciònak tekintem. Nincs ezzel semmi baj, a termèszet mindig visszaigazolja van-e egy adott mozgalomnak lètjogosultsàga, vagy sem.

tomgal
Olvasó
tomgal

Azt hiszem ebben igazad is van. Nincs nekem ezzel bajom amúgy “ egyén” szinten, jó eséllyel jobb is ha egyesek MGTOW -k lesznek, de hogy valaki úgymond erre buzdítsa a férfiakat és tömeg-mozgalmat próbáljon csinálni belőle, hogy ne vállaljanak gyerekeket! ( pláne olyan háttér információkkal amelyek adott esetben nem is igazak ). Felhívni a figyelmet a buktatókra, red flag-ekre, megtenni minden óvintézkedést , ( házassági, élettársi szerződések, gyerekek esetére is pl) ez rendben. Egyébként ha most senki nem “ csinálna” gyereket, pont a mostani fiatalok szívnák meg a legjobban idős korukra. És csak úgy halkan megjegyzem , hogy 30 év múlva több roma gyerek fog már ígyis születni.
Szóval egyenes út a magyarság eltűnéséhez.

Hunn
Újságíró

Magyarul fel kell fogni, hogy feminista keretek között élve el fog tűnni a magyarság és pont. Ezen egyéniben a férfiak nem tudnak változtatni.

Ez viszont még nem ok arra, hogy használt pinájú roastie-kkel házasodjunk amikor úgy érzik, hogy 30 fölött már megkomolyodtak, és mi lehetünk a szerencsés tízezredik, hogy aztán tíz éven belül válásnál nekik adhassuk a vagyonunk felét. Nem, ezt még a Haza üdvéért sem. Sorry.

A patriarchátus bevezetése lehet az egyetlen megoldás, mégpedig a nők megkérdezése és egyetértése NÉLKÜL, sőt, leginkább kifejezetten annak ellenére. Mégpedig minél előbb.

Hunn
Újságíró

Az MGTOW csak annyit jelent, hogy: “Feminista keretek között nőként nem vagy akkora baszott nagy ajándék egy férfi számára, mint ahogy azt te magadról képzeled. Úgyhogy keress magadnak más balekot. Nem vonom kétségbe, hogy találsz majd ilyet, de egy biztos, hogy nem én leszek az. Ha mégsem találtok, akkor meg öregedjetek meg és dögöljetek meg egyedül.”

Ez még nem jelent a férfi számára automatikusan cölibátust, sőt, gyermektelenséget sem feltétlenül. Ez azt jelenti, hogy ami a párkapcsolatot, házasságot illeti, feminista keretek között köszönjük, de NEM KELL.

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen alap esetben ezt jelenti. Én nem is az MGTOW ellen ágállok elsösorban, én erröl beszélek :

“ mellett ez is elég indok arra, hogy nem szabad házasodni, SE GYEREKET CSINÁLNI”

( azt , hogy valaki kivel vállal gyereket, milyen kapcsolatban, jogilag hogy szabályozva az mindenkinek saját döntése és nem is kell ebbe beleszólni)

Tehát a tömeges “ ne vállalj gyereket”- ellen tiltakozom. Ennyi.

Horvath Anton
Olvasó

Még a nőknek is jobb ez így, nincsen utólagos pofára esés ami rendszerint a családon belüli, nőket érintő erőszak melegágya, hanem tiszta szabályok vannak lefektetve. Ehhez persze egy nőnek is agyat kell növeszteni, meg felébredni az álomvilágból. Egyedül az ebből élő femcsi szervezeteknek jelent kevesebb bevételt.

tomgal
Olvasó
tomgal

Csak idézni tudom önmagam :

“ Családok, gyerekek nélkül egy társadalom, egy nemzet halálra van ítélve.“

És ha már ezen cikk alatt kommentelünk:

https://www.youtube.com/watch?v=ZR0v0nvPpVM

Hunn
Újságíró

Hagyományos családokat akartok, a nemzet fennmaradását? Fel kell számolni a feminista kereteket, és meglesz. Feminista kereteken belül akarjátok a hagyományos családmodellt és a nemzet fennmaradását? Nem fog megtörténni, a férfiak sem hülyék.

common man
Olvasó
common man

Hagyományos családokat akartok, a nemzet fennmaradását? Fel kell számolni a feminista kereteket, és meglesz.

Így igaz. És ha te létrehozol és fenntartasz egy hagyományos családot az éppen a legjobb út a feminizmus elleni harcban.

common man
Olvasó
common man

Ha a feministák egyik célja a hagyományos családmodell szétverése akkor nekem úgy tűnik a férfiak közt is igen jó szövetségeseik vannak…

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, ezt én is így látom, csak nem tudtam ennyire velösen és lényegretöröen megfogalmazni ( ez is férfi erény )

Hunn
Újságíró

Tény, hogy vannak férfi feministák is, de ne keverjük már össze a reakciót a szövetséggel, common man… Az, hogy a férfiak reakcióinak a következményei sajnos ugyanabba az irányba mutatnak mint amit a feminizmus megcélzott, az a kiindulópont által leszűkített lehetőségekből adódik.

A hagyományos családmodellnek feminista alapokon nincs semmi értelme. Ezt nem lehet a férfiakon számon kérni. Igen, értem én, hogy a nők azt akarják, hogy a férfiak továbbra is a régi keretek között működjenek és gondolkodjanak, míg ők élvezik a feminizmus előnyeit. Csak ez nem fog menni, ez nem így működik.

Blackur
Olvasó
Blackur

Nem én találtam ki , itt az FH-n jelenlévő axióma a pasik 50-60% a egyedül él. Vagy mert keserű tapasztalatok vannak vagy mert nem jut nőhöz de jobban hangzik a savanyú a szőlő helyett a MGTOW.

common man
Olvasó
common man

De gyereked tudtommal neked is van(talán egy lányod?) és egy jó darabig együtt is éltetek?(ha jól emlékszem…)Ez azért nem azonos az eleve semmit és ti se csináljatok eleve semmit magatartással.

Blackur
Olvasó
Blackur

Így igaz. De nagy összegben mernék fogadni arra,hogy az egyedülállók igencsak kisebbsége a dughatnékbármennyitdejusztse . A nemi ösztön igen erős ha pasi odajut dug is. A többségnek nem jut a miértek már ki lettek tárgyalva itt. Arra meg emlékezz én fevállalltam azt hogy sikertelen vagyok és segítséget kérek, sokan ehelyett ideológiát gyártanak.

caudino
Olvasó
caudino

Blackur: “A nemi ösztön igen erős ha pasi odajut dug is.” – 100% jogos, de valóban nem nagyon jut normális, csak esetleg bányarém. :(

Horvath Anton
Olvasó

Azt ugye tudod hogy ez a “leszarom a nőket mert ők is leszarnak, csak nekem jobban fáj” a tipikus és egyben egyetlen femcsi érv a témával kapcsolatban? Ha valaki gondolkodik és nem ugrik bele ilyen baromságokba mint a gyerekgyártás meg a házasság, még nem jelenti azt hogy ne lehetne kapcsolata, de ti mindig összemossátok sikeresen. Ma ezt úgy hívják hogy MGTOW többek között, de ha nem így hívnák akkor is egy egyértelmű konklúzió lenne érdemes férfiak körében. Ha a szex csak házasságon belül lenne lehetséges akkor egy mai nő harminc éves korára már 200 váláson lenne túl. A 49 amúgy tényleg jobban hangzik mint az 50 :D

tomgal
Olvasó
tomgal

Mondta bárki is, hogy ne gondolkodjon , hogy óvatlanul ugorjon fejest bárki is ? A társadalom alapja viszont a család. Ez egy tény. Családok, gyerekek nélkül egy társadalom, egy nemzet halálra van ítélve.

common man
Olvasó
common man

Mondta bárki is, hogy ne gondolkodjon , hogy óvatlanul ugorjon fejest bárki is ?

Ehhez már döntésképesség kéne,saját tetteinek vállalása.Ehelyett egyszerűbb mindent ráfogni a feministákra.Aztán megszületnek a mindenféle magyarázatok…De gyerekek azért lesznek,ők azok maradnak 49 sőt 50 éves korukban is és itt most nem a lélek játékosságára,szabadságára gondoltam.

Hunn
Újságíró

Megszületett a döntés, common man. A döntés az, hogy feminista keretek között NEM.

Nem a hagyományos család van elutasítva, nem a gyerekvállalás van elutasítva. Épp ellenkezőleg, pontosan azért utasítjuk el ezeket feminista keretek között, mert hagyományos családra és gyermekekre vágyunk…

És pontosan tudjuk, hogy ez feminista keretek között nem működik, nem működhet, mert a feminista keretek biztosítják, hogy ne működhessen. Ennél többet nem kell ebbe belelátni, ez nem arról szól, hogy a férfiak nem akarnak felelősséget vállalni, mert lélekben gyermetegek maradtak. Ez utóbbi ugyanis pont a hamis, feminista magyarázat a jelenségre…

common man
Olvasó
common man

Ez nem a feminista magyarázat hanem az egyik feminista cél…De neked is írom: az igaz,hogy a férfiaknak reálisan még jóval nagyobb esélye van( ha mégis meggondolják magukat) 50-60 körül a családalapításra mint egy nőnek 10 évvel fiatalabban. De szerintem jobb ezt a maga idejében.De ha nem nem.Lehet ábrándozni is.

Hunn
Újságíró

Ezzel mondjuk egyetértek, common man. Én speciel ha az 50. születésnapomon arra ébrednék, hogy továbbra sincs saját magam által alapított családom (feleség, gyerekek), és az azt a napot megelőző 10 évben sem volt se szeretőm, se barátnőm, és a szexuális életemet továbbra is kizárólag prostituáltakkal éltem annak ellenére, hogy tiszta erőből adtam az önfejlesztésnek és ezerrel próbáltam becsajozni…

… akkor az lesz az a kurva nap, amikor lemegyek az utcára egy gépkarabéllyal… Tíz év múlva kiderül.

Horvath Anton
Olvasó

De még egyszerűbb persze mindent a férfiakra fogni, az ő hibájuk végülis hogy nem hagyják magukat átbaszni. Ismerős duma ez is már…

tomgal
Olvasó
tomgal

Ki tett ilyet? Senki nem állított ilyesmit. Ebben a dologban kollektív felelössége van a társadalomnak, férfiaknak , nöknek egyaránt! Az egyénnek nyilván joga úgy dönteni ahogy akar. De agitálni , manipulálni, befolyásolni ( véleményem szerint fél-igaz, vagy helyenként hamis állításokkal alátámasztva) semmivel sem jobb ês hasznosabb , mint azon femik akik arra biztatják a nöket, hogy ne szüljenek gyereket és egyáltalán semmilyen kapcsolatot ne tartsanak fenn férfiakkal a nök. Ha a férfiak tömegesen nem vállalnak gyereket, a femik elérték a céljukat és még csak nem is látjátok, hogy pont ez volt a cél.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

A kijelentésed morálisan lehet, hogy megállja a helyét. De: ez kicsit olyan, mint ha társasjáték közben az ellenfél felrúgná az asztalt, a képedbe röhögne és nekiállna ütögetni téged, te pedig azt a biztatást kapod, hogy csak játssz tovább, ne is ügyelj rá, a társadalomnak szüksége van rád. A férfi nem örök problémája úgyis az, hogy habár lenne hatalma, de sokszor lényegében önszántából eldobja az egészet, és halálra gürcöli magát nulla megbecsülésért. Miért ezt folytatná most bárki, főleg hogy még annyit sem kap vissza, mint korábban? Fontos, az életünket érintő jelenségek mellett nem lehet behunyt szemmel elhaladni, ez teljes ostobaság. A nemi szerepek rendeződéséhez mindenkinek a saját szemével kell látnia, miért működésképtelen már középtávon is a mai felállás. Ennek legjobb eszköze a patriarchális maradványok megszüntetése, ergo tűnjenek el azok az előnyök, amik még mindig fenntartják ezt a struktúrát. Utána majd lehet gondolkodni.

common man
Olvasó
common man

De: ez kicsit olyan, mint ha társasjáték közben az ellenfél felrúgná az asztalt, a képedbe röhögne és nekiállna ütögetni téged,

Nem nem olyan.Olyan mintha a társaddal társasjátékot játszanál és egy kívülálló kibic feminista kezdené el az asztalt lökdösni.

Deadpool
Újságíró

Szergej mondja jól, common…

Balton
Olvasó
Balton

Nem nincs igaza max morálisan, mert akkor jön majd az anarchia. Most akkor legyen egy szar struktúrálatlan társadalmunk, mint mondjuk egy blm-negyednek az usa-ban? Jelezném hogy a morális igazságot nem tudjuk megzabálni, a zabáláshoz társadalmi keretek kellenek…
Lehet magyarázni, hogy boruljon a bili, mert hehhe mindenki szaros lesz, és akkor utána majd jól meglátjátok.
Ott megy a társadalmi kísérlet az usa-ban most, és az arra adott társadalmi reaciókat kell figyelemmel kísérni. Közben meg kurvára ugrásra készen kell a puskaport szárogatani…

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Én nem azt mondom, hogy boruljon, hanem hogy borulni fog, akkor is, ha fejre állunk. Morálisan pedig pont Delinnek adtam igazat én is, csak azt sajnos a hajunkra kenhetjük.

Balton
Olvasó
Balton

Szerintem meg nem fog, mert most az usa-ban élesben tesztelik hogy mi lenne ha…
És ezt a kézivezérelt Eur társadalmak, nem fogják csak úgy átvenni… még a kurvára liberálisok sem…
Már vannak ennek nyomai, pl. a tábornokok levele Macronnak, ez egy burkolt állj! egy olyan társadalomtól, amelyik kicsit túltolta a balkanyart…

Szergej55
Olvasó
Szergej55

A békaemberek ürgebőrben tesztelik? Bocs a cinizmusért, de ezek társadalmi-kulturális folyamatok, lehetetlen irányítani őket, bármennyire is jól esne akár csak konteó formájában is, hogy minden megzabolázható valaki által. Pont az volt a probléma, hogy egy csomó mindent elterveztek 50-60-100 éve, amik csak részlegesen valósultak meg (nők “”””felszabadítása””””, bevándorlók, hogy ne kelljen kellemetlen munkákat végezni, szemetet termelő ipar, hogy a végtelenségig fogyasszunk stb.), a mostanra jelentkező hátrányait pedig senki nem látta, nem láthatta előre. Sodródunk.

common man
Olvasó
common man

Így van. Nekem elég ha te mondod érv nem is kell.

Blackur
Olvasó
Blackur

Kezdem elveszíteni a fonalat. Nők ne szüljenek, férfiak ne vállaljanak ergo nemzehalál ahogy fenntebb írtad. Ez a femi cél?

Horvath Anton
Olvasó

Hajrá gyerekek, akkor rohanjatok házasodni, a feltételek egyre jobbak lesznek a jövőben is úgyis:
https://hvg.hu/itthon/20210511_tartasdij_kormany_torvenyjavaslat_egyszulok

common man
Olvasó
common man

Mi itt az összefüggés? Tartásdíj önmagában még alapvetően jogos is lehet.Ha a saját gyerek után fizeted és őrá költik.

Hunn
Újságíró

Igen, Blackur. A kultúrmarxista, feminista cél az, hogy a fehér, keresztény emberfajta pusztuljon ki úgy ahogy van, utódok nélkül. Te is, én is, mi itt mindahányan.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

A család a társadalom alapja, de nem a csonka család, meg nem a patchwork család. Normálisat pedig minimális eséllyel tudsz fenntartani még addig is, amíg legalább a gyerekek nagykorúvá válnak, ezért teljesen megértem, ha sokak számára ez lehetetlen küldetéssel ér fel. Csak azért én sem tenném kockára az idegzetemet, a vagyonomat és a gyerekeimet, mert egy szép eszme szerint a család fontos. És nem, 10-20 évvel előre még normális(nak tűnő) emberekről sem lehet biztonsággal megmondani, ki fognak-e tartani melletted. Mivel pedig egyéb garanciák nincsenek (nincs egymásra utaltság, nincs valódi felelősség egyik fél részéről sem), marad a tenyérjóslás, de erről már úgyis sokszor volt szó, nem akarom magamat ismételni vég nélkül. Ez a rendszer csak önfelszámolással érhet véget, hogy ez mikor és milyen módon következik be, majd meglátjuk.

Reszet Elek
Újságíró

Érdekes a vita. Nekem személy szerint fenntartásaim vannak a MGTOW-val kapcsolatban. Természetellenes állapotot propagál. Hosszú távon boldogtalanná tesz férfit és nőt egyaránt és gyakorlatilag bővítve újrateremti az eredeti problémát.

Sokkal inkább preferálom a TRP-jellegű megoldásokat. Azaz megtanulni felismerni a red flag női jellemzőket a kapcsolatot megelőzően illetve amikor a megfelelő személy bejött a képbe, akkor a kapcsolat ütőerén tartani az ujjaidat.
Ha meglövöd a nyuszit, akkor az már nem fog elugrálni. Egy gyerekkel még lehet hogy viszonylag könnyen le tud lépni egy nő, de többel már sokkal inkább meggondolja a dolgot. Szóval néhány gyereket kell a hasába tenni. Ha meg nem akarsz gyereket és családot ne is vegyél magadhoz nőt. Minek? Cseléd és prosti összességében olcsóbb.
A másik oldalról ügyelni, hogy az anyagi függése megmaradjon és hogy jobb választása se legyen nálad (azaz nem hagyni magunkat leereszteni és nem is túlontúl szabadra engedni nőnket). Meg persze megmaradni a kapcsolat irányítójának. Ha ezeket jól összerakod és a megfelelő szeretettel és törődéssel elegyíted, egy normális nő nem valószínű hogy lelépne.

Balton
Olvasó
Balton

Elek, teljesen egyetértek a mondandóddal.
Annyi kiegészítést biggyeztenék rá, hogy a jelenkor 2020-as évek hímjének, rá kell ébrednie arra ha működő családot akar maga mellé, nem szabad egy pillantra sem lankadnia a figyelmének. Kicsit olyan mint oroszlán a szavannán, ha nem figyelsz…

Zoom
Olvasó
Zoom

Balton, szerinted ez règen nem ìgy volt?

Balton
Olvasó
Balton

De így volt, volt egy társadalmi konszenzus, amit mostanában divatos szarnak nevezni. Csakhát ugye a társadalom egyikfelének a keretei a feminizmus eredményeképpen kitágultak, vele együtt a lehetőségei is. A másiknak meg annyit sem mondtak, hogy hello oldalról nagysebességgel előznek.

hunbagira
Újságíró

Vivi, Delin, lehet egy személyes kérdesem?
Ti néha szoktátok okítani 20as évekbeli női hozzátartozóitokat? Tehát, amikor felsorolják a férfiakkal szekbeni -sokszor egymásnak is ellentmondó- elvárás halmazt. Akkor visszakérdeztek, hogy ok-ok, de cserébe te mit tudsz nekik ajánlani, egyáltalán, akarsz valamit?!

Zoom
Olvasó
Zoom

Bagira, èn nem. Nem lehet. Az èn elvàràshalmazom szinten a csillagos egekben volt/van. Egyet tehet egy nő: maximalizàlja az SMV-jèt, hogy elèg jò legyen egy olyan fèrfinak, akit elkèpzelt. Ez kinek nehezebb, kinek könnyebb. Vagy ez, vagy a kompromisszum, ha a nő gyereket/csalàdot akar. Nincs màs ùt, csak a vènlànysàg, bocsi szinglisèg, ahogy most hìvjuk. :)

Amit max mondani szoktam (ha kèrdezik), hogy minèl hamarabb talàlja ki mit akar, mik a prioritàsai, mire vàgyik. Sok mindent nem lehet mondani, az emberek nem befogadòak. A pèldamutatàsban jobban hiszek.

tomgal
Olvasó
tomgal

Én épp ma reggel okítottam és beszélgettem nagyon hasonló témában :)
Szerintem nincs olyan hét, hogy ne jönne szóba a kölcsönösség, az hogy csak úgy várhatunk el bármit is, ha magunk is nyújtunk valamit. Igazából most aktuális is, jelenleg azt tudja nyújtani legjobban, hogy mellette áll, hogy támogatja lelkileg, hogy erőt ad (és időnként főz is:)). Egyébként sosem volt irreális elvárása.

Nevelt lányommal is szóba került többször. Ő sajnos hajlamos “link” alakokba botlani ,de most neki is van egy végre stabilnak tűnő kapcsolata. Viszont alapból nagyon gondoskodó (a betegápoló nővérség számára hivatás) , szóval nincs gond azzal, hogy ő is nyújtson valamit, nála inkább az a gond, hogy többször kihasználták , túlságosan megbízik az emberekben.

Más huszonéves lány nincs nagyon most a családban.

hunbagira
Újságíró

Nem a családtagokra gondoltam, mert azokra megelőlegeztem a “jó” hátast(es most hagyjuk is abba a puncinyalást), hanem kollegináidra stb.

tomgal
Olvasó
tomgal

“Ti néha szoktátok okítani 20as évekbeli női hozzátartozóitokat?”

Én ezért gondoltam a családtagokra… (a hozzátartozó az családtag, vagy nem ? De lehet használják másra is… )

Jelenleg nincs huszonéves közvetlen kolléganőm (elkoptak, kirúgták, kiléptek- fiúk vannak csak huszonosok).Ha visszaemlékszem azért voltak ezt taglaló beszélgetések régebben. Voltak nagyon hülyén, de normálisan is hozzáállók emlékeim szerint.
Szóval vegyes a tapasztalatom. Általában minél jobban nézett ki, annál nagyobb volt az elvárás. Ami talán nem meglepő….

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ez esetben kellemes szívrohamot kívánnék 60 éves korára mindenkinek, ha nem lenne ilyen morbid. Azt gondolom, ha már a régi rendet felrúgtuk, ne térjünk ugyanoda vissza, hanem teremtsünk új konszenzust. Mindegyik eléggé reménytelen próbálkozás, de akkor szerintem már inkább ezt kellene szorgalmazni.

Balton
Olvasó
Balton

Szép gondolat a konszenzus, de hogyan kivitelezed? Amikor verseny van (neked ca. most szóltak), ja és te csak feleannyit se nyomd ám a gázt…
Nem kötekszem, hanem gondolatkíséret vigyük tovább.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Leginkább a nagyon mélyen alvó férfiak kicsit tovább ébresztése a fontos szerintem is, illetve a fehérlovagizmus felszámolása, bár ez nagyjából annyira tűnik lehetségesnek, mint egy kutyából kiűzni az ugatást. Én annyiban mennék tovább, hogy nem a régi rendet akarnám visszahozni, ami társadalmilag talán nyugisabb, de a férfiak nagyrésze ugyancsak azért él benne, hogy meghaljon. Inkább emelné fel magát kissé jobban, mikor a nők nagyjának tényleg fogalma sincs arról, mire fel az egész áldozat, amit a férfiak hoznak, talán ez volt az a rész, amit Esther Vilar is tökéletesen megragadott. Egész életünkben a p**a után szaladgálunk, ez a befektetés pedig messze nem éri meg. Túlárazzuk a magunk számára a szexet, pedig ennél sokkal több volna bennünk. Ezt a tudatosságot tartanám fontosnak hangsúlyozni, és számomra a tiszta red pill épp ezért kicsit olyan, hogy hajtsuk továbbra is a négy betűset, csak ha ugyan más módon is, de feccöljünk bele még több energiát.

Reszet Elek
Újságíró

A szex nem különösebben drága. A normális kapcsolatnak és a családnak van meg az ára. A gond az, hogy sokan összekeverik a kettőt.
Egy cselédet, aki hetente eljön és kitakarít, találsz bagóért. Egy átlag házas férfi 8-10 év után) talán ha kétszer-háromszor kefél havonta a feleségével. Szóval cseléd+prosti kombóval ez kihozható havi 80-100e forintból. Élhetsz egyedül és nem egy szeméthegy tetején, a pöcsödet meg egészségügyi okokból rendszeresen csapolják. Ez az MGTOW út. Egészségetekre…

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Tehát akkor választhatok a 2 heti kefélés mellett úgy, hogy közben amúgy is lóg a belem, és a prostik között. Nem mintha bármelyik szimpatikus lenne, de a red pillt másnak ne ezzel reklámozd majd, mert lehet, hogy nem találja meggyőzőnek. :D

Reszet Elek
Újságíró

A TRP inkább “A normális kapcsolatnak és a családnak van meg az ára” részhez tartozik. Ez nem csak annyit jelent, hogy annyit szexelsz, amennyit kívánsz,

Blackur
Olvasó
Blackur

Havi 80-100 ezret igencsak jól kereső pasi tud kiadni. Vidéki nagyvárosban élek , nem tesco árufeltöltős munkakörben de nem férne bele. Egy középvégzettségű fizu vidéken jó ha van 200, ergo a MGTOW s csak a jómódúak kiváltsága, az átlagjózsinak marad a magam uram ha szolgád nincs…most épp egy tó mellett napozva, úszva valósítom meg magam.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Van egy jobb kérdésem: minek adnál ki erre akármennyit?

Blackur
Olvasó
Blackur

Elek költene, nekem nem törik le a kezem a melótól….

Reszet Elek
Újságíró

A MGTOW része, hogy hogyan “valósítsd meg önmagad”, hogyan legyél kellően vastag, hogy szabadon éld ezt a nőmentes életet. Másrészt egy feleség és gyerek simán elvisz ugyanennyit.

Blackur
Olvasó
Blackur

Jobb esetben 2 keresetből, másrészt a csóróság is kimondatlan válóok mikor felszáll a rózsaszín köd.

Blackur
Olvasó
Blackur

Elek tudnék mit kérdezni de nem illik a magyar valóság nem ez amit írsz.

Reszet Elek
Újságíró

Ezért is zsákutca az MGTOW és butaság a magyar viszonyokra ráhúzni az elképzeléseit. Azt is mondhatnám hogy adaptálhatatlan, ha pedig mégis megtennék az a nemzethalállal lenne egyenértékű.

Horvath Anton
Olvasó

Akkor irány a tinder, ott aztán jókat lehet ismerkedni. Siessetek nehogy MGTOW-k legyetek aztán nemzethalál lesz a vége.

tomgal
Olvasó
tomgal

Értelmes ember nem a tinderen keresi a gyermekei anyját…

Horvath Anton
Olvasó

Egyértelmű. Mindjárt felállok, itthagyom a munkát aztán már megyek is le az utcára asszonyért. Oh wait…

Reszet Elek
Újságíró
Reszet Elek
Újságíró
tomgal
Olvasó
tomgal

Ez a legoptimálisabb változat Elek amit tehetsz és én is minden szavaddal egyetértek.

Zoom
Olvasó
Zoom

Szergej, règen is a csalàdok jelentős rèsze csonkacsalàd ès patchwork csalàd volt. Mindenkorban màs àldozatot kell meghozni az utòdokèrt, a modernkor szerintem mèg ugyan baràti a koràbbiakhoz kèpest. Mindkèt nem meghozza a maga àldozatàt, nincs garancia semmire.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Annyiban nem értek egyet, hogy régen ugyanez volt. Nem, csak más volt a probléma, azt nem állítom, hogy akkor nem volt, nem is lenne értelme. A mgtow nem lehet más, csak átmeneti megoldás, de ez a red pilles mentegetés nekem kicsit olyan, mint amikor a ránk gyulladó házat vízipisztollyal próbáljuk meg oltani. Társadalmi, strukturális (ez tényleg az, nem úgy, mint a nőelnyomásos víziók) problémákra dicséretes próbálkozás egyéni szinten próbálkozni (bár kb. reménytelen), de a történelem közben írja magát, nagyjából nélkülünk. Hanyatlóban vagyunk erősen, persze nem biztos, hogy véglegesen, de jelen formájában a társadalomnak majdnem a lehető legkevesebbet kívánnék nyújtani. Nekem sok veszítenivalóm van, így nyilván nagyon meg fogom válogatni, kit engedek be az életembe. Sajnos irtózatosan alacsony a normális emberek aránya a populációban, mindig elrettent, mennyire. Az alappal pedig sem red pillel, sem blue pillel, sem késsel-villával nem lehet semmit kezdeni szerintem.

Zoom
Olvasó
Zoom

Szergej, egyetèrtek, amit ìrsz. A sajàt helyzeted te làtod àt a legjobban, te ismered a prioritàsaid. Elek kifejtette mièrt termèszetesellenes àllapot az MGTOW, valahol ellentmond az emberi termèszetnek. A fèlelem a bizonytalantòl èrthető, ez önmagàban nem ùj, a kèrdès az, hogy ez elèg ok-e arra, hogy valakinek ezèrt tudatosan ne legyen gyereke. Gyakorlatilag ezzel valaki önszàntàbòl nemet mond az èletre, a jövőre. (Csak hogy nőies lòzungokat hasznàljak, ez egy ilyen nap. :) )

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Pontosabban kell kifejeznem magam: én időszakosan követem ezt, addig, amíg valaki olyan nem ígérkezik, akit beengedek az életembe. Lehet, hogy ez soha nem fog eljönni, nem tudom. Prostikra és hasonlókra nincs szükségem, szóval így nem fog meg senki. Viszont vannak igényeim, és magas igényeim vannak, szóval aki ezeknek nem tud eleget tenni, az mehet nyugodtan máshová.

Zoom
Olvasó
Zoom

Szergej, nekem ezzel a felfogàssal nincs bajom (ez nem klasszikus MGTOW), alapvetően èn is ilyen vagyok. A kèrdès az, hogyha nem jön el, akire vàrunk, akkor lesz-e olyan pont, amikor az ember hajlandò lentebb adni az igènyeit a csalàdèrt, hajlandò kompromisszumokat kötni. Ha nem, akkor az ellentmond valahol a termèszetnek, győz az egyèni ego.

Hunn
Újságíró

Zoom, a “kompromisszum” amit úgymond “meg kell kötni” az az, hogy feleségül vegyünk 30+os nőket akikben előttünk benne voltak már ezren, és akik 10 éven belül állami segítséggel simán elvihetik a vagyonunk felét ha épp arra van kedvük! Ennek semmi köze az egóhoz. Én nem hiszem, hogy lejjebb kellene adni az az iránti igényeinket, hogy ne tehessenek tönkre minket széjjelhasznált ringyók.

Blackur
Olvasó
Blackur

Sokadszor írod a használt p…u nőket. A pasié se legyen használt vagy az nem gond? Tételezzünk fel egy 50-50 fős “társadalmat” 50 50 fiu lány, jön a serdükőkor majd 50 50 ffi nő. A nők nem adják senkinek esküvő előtt ergo lesz 50 szűz pár , érdekes szexuális életük lesz. Vagy a pasik 1 2 3 n valahogy tapasztalatot gyűjtenek , belőlük lesz a pasik által elhasznált rostie, ….melyik legyen?

common man
Olvasó
common man

Jó felvetés.Akkor most csak szűz lehet a leendő társ?

common man
Olvasó
common man

hogy feleségül vegyünk 30+os nőket akikben előttünk benne voltak már ezren

Hunn!De ezt te honnan az apám faszából tudod? Minek alapján állítod? Mármint az ezret.

hunbagira
Újságíró

Most direkt stuffoljátok magatokat a valósnal is szarabb helyzetbe. Nem véletlenül ismert az ágivagyon fogalma. Ahhoz a házas/élet.társnak semmi köze. Max öröklés esetén, ha nincs ágiörökös.

hunbagira
Újságíró

Csak az “aprócska” különbség, hogy egy átlagférfinek a -hipergámiátok miatt- nem kompromisszumot kell kötnie (azt nektek kell(ene)) hanem kőkeményen megalkudnia..azaz belemenni egy olyan kapcsolatba ahol ő semmit sem kap. Nektek meg max a pénzről vagy a kockáshasról kell.
Jah és az alsó 30%,nak még ez sem játszik..ők jobb, ha felkötik magukat.

Zoom
Olvasó
Zoom

Bagira, a nők alsò 30%-a se nagyon jàtszik, sőt egy nő 30 felett, vagy tùlsùlyosan ugye màr hibàs àru alapbòl. Kicsit egyoldalùan làtod ezt a dolgot, a pènznèl ès a kockahas csak egy bizonyos nőtìpusnàl alapelvàràs. Mèg mindig az IBS környèkèn ismerkedsz? :)

Hunn, kaphatsz màst is, de ahhoz neked is hoznod kell azt a szintet, amit az àltalad ideàlisnak gondolt nő elvàr.

Lehet hogy nem tetszik, de ez igenis ego kèrdès, ami felülìrja a gyerek/csalàd utàni vàgyat. (Ugyanez igaz a nőkre is, minket se kell ilyen tèren fèlteni.)

tomgal
Olvasó
tomgal

Én is ego kérdésnek érzem. Az egyik legnagyobb probléma manapság és ezt férfi-női berkekben egyaránt érzékelem.

Hunn
Újságíró

Nem tudom, Zoom. Diplomával, nyelvtudással, nemzetközi munkahellyel és a magyar átlagnál jobb fizetéssel, átlag normális (jóképű?) fejjel, testalkattal és faszmérettel vajon hozom-e a szintet, anya? Vagy ez még nem az a szint ahol egy férfinak bármiféle elvárásai lehetnének?

Horvath Anton
Olvasó

Az még nem az, feminizmus van, nők ugyanilyen kvalifikációról indulnak, szóval ehhez neked kell egy raklap pénz is havonta. Szóval húzzál bele mert aztán MGTOW maradsz :D

Hunn
Újságíró

Az a baj, Horvath Anton, hogy a feminista alapokon nyugvó párkapcsolat lehetősége nem motivál különösebben arra, hogy bármi többet igyekezzek elérni annál, mint amit kisujjból kirázok. Az pedig ennyi.

hunbagira
Újságíró

Költői kérdésedre a költői válasz: Nem, nem hozod. Ezzel max annyit értél el, hogy nem méla undorral néznek rajtad keresztül, mint egy melós srácon.
Ezzel már lehetsz a barátzónás, táskahordozójuk.

Zoom
Olvasó
Zoom

Bagira, a csalàdos melòs sràcok nem 30 èv fölött kötelezōdtek el ès vàllaltak gyereket. 30 fellett a fèrfinak is virìtania kell, ahogy ìrod, ahogy mondani szoktàk 30 èv fölött màr ott tartasz az èletedben, amit addig beletettèl. Vannak persze kivètelek, de a többsèg nem vèletlenül tart ott, ahol. Ez mindenen àtjön: külső, karrier, pènz, pàrkapcsolat. Ez megint nem a pènzről szòl, hanem az adott ember kvalitàsairòl, reàlis önkèpèről ès màsok/vilàg felè valò reàlis elvàràsairòl.

Horvath Anton
Olvasó

Köszönjük Emese! Pontosan lehet látni a 30 év feletti nőkön is ám, hogy éppen “hol tartanak az életben”.

hunbagira
Újságíró

Delin, egy hónapja még arra hoztál forrást, hogy pont a prekárius (ejj milyen szíp neomarxista terminus technicus volt a részemről) osztály áll “családilag” a legrosszabbul.
Illetve Vivink/mrs starisztikánk erre hozott forrást. :D.
Szóval gyorsan ezt beszéljétek át, mert keresztbe vágtátok egymást.

Zoom
Olvasó
Zoom

Bagira, elvesztettem a fonalat. Ki àll csalàdilag a legrosszabbul?

Most nem arròl beszèltem, hogy a melòsok hàny szàzalèka hàzas, hanem hogy aki hàzas az hàny èvesen hàzasadott ès vàllalt gyereket. Erre a tippem, hogy a többsèg 30 èv alatt. Ez minek mondd ellent?

tomgal
Olvasó
tomgal

Bocs Bagira, ezt most én sem értem, pontosan melyik statomra gondolsz ?
Egyébként soha nem szoktunk egyeztetni hogy melyikünk mit ír, miért tennénk ? Volt már többször is , hogy nem értettünk egyet valamiben.

Hunn
Újságíró

Valójában, hunbagira, magasan fölötte állok a nők kábé 80%-nak…

Zoom
Olvasó
Zoom

Hunn, ez ìgy alapvetően elèg àtlag vagy az alatti SMV-jű nőnek, felette màr nem biztos. Azonban egèszsèges vilàgkèp ès jò mentàlis egèszsèg a legtöbb nőnèl elengedhetetlen, nàlad rengeteg red flag van mentàlisan kommentjeiden keresztül. Ez lehet kizàrò ok.

Hunn
Újságíró

Ez valóban akár Red Flag is lehetne, Zoom… Csakhogy az anonim kommentelés az egy dolog. De azt ugye nem gondolod komolyan, hogy a való életben, férfiként, én majd őszintén fogok beszélgetni a nőkkel arról, hogy miről mit gondolok valójában, vagy – már maga az elképzelés is sértő – arról, hogy mit érzek??? Ne nézz madárnak!

tomgal
Olvasó
tomgal

Hunn, ehhez a nök legtöbbjének kiváló orra van és kiszagolják. Ösztönösen érzik , hogy valami “ nem gyere be” . Kérdezz meg egy kolléganöt, ismeröst, aki feltehetöen öszintén válaszolna , hogy szerinte miért nem lépnek veled hosszú távú kapcsolatra a csajok. El sem tudod képzelni milyen kis nüanszokból képesek messzemenö következtetéseket levonni a nök. Egy grimasz, egy orr alatt elmormogott megjegyzés, egy mozdulat, szóhasználat , stb.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ja hát a nők gyűlölik az őszinteséget, azzal ellentétben, hogy ezt hazudják, már ebből látszik imádják, ha hazudnak nekik, hazudj rangot, palotát, aranyat, nagy pofát.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem , nem azt imádják, ha hazudnak nekik, csak imádják elhinni …

Hunn
Újságíró

Ez érdekes, tomgal: én is ösztönösen érzem, hogy a nők 99%- a már ránézésre sem szimpatikus nekem… A mentális állapotom pedig szigorúan annak a függvénye, hogy a megelőző 24 órában leszoptak-e…

Nőtől nincs értelme ilyesmit kérdezni, mert a nők mindig magukból indulnak ki. Mi értelme lenne megkérdezzek egy olyan nőt, akit nem választanék, hogy ő amúgy miért nem választana engem???

Reszet Elek
Újságíró

A maradék egy százalék pedig a nőrokonok.

common man
Olvasó
common man

De azt ugye nem gondolod komolyan, hogy a való életben, férfiként, én majd őszintén fogok beszélgetni a nőkkel arról, hogy miről mit gondolok valójában,

Pedig lehet,hogy ezt kéne tenned.Így lenne valami esélyed megtalálnod azt aki hozzád való.Ja és az állandó feszültség is csökkenhetne…

Hunn
Újságíró

Kizárt dolognak tartom, hogy a nőkkel való őszinte kommunikáció bármiféle pozitív eredményre vezethet egy férfi életében, common man. Az ilyesmi maximum csak arra jó, hogy amikor egy nap a nő úgy ébred hogy éppen olyanja van, akkor felhasználja ellened amit megtudott rólad. Másra nem nagyon.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Én is inkább az őszinteség híve vagyok. Túlzásokba is hajlamos vagyok esni, kicsit sokat koptak a gátlásaim az évek alatt pár területen. Valószínűleg eljutottam oda, hogy megengedhetem magamnak, hogy ne hallgassak el dolgokat és füllentsek magammal kapcsolatban. Be szokott egyébként jönni, úgy általában is egyébként, nekem legalábbis.

Reszet Elek
Újságíró

Az őszinteség lehet sokkolóan pofátlan és egyben vonzó is. Főleg manapság, amikor a legtöbb nő leginkább férfiatlanul bizonytalan hamukázással meg mellébeszéléssel találkozik.

Reszet Elek
Újságíró

Hosszú távon mindig kidőlnek a csontvázak a szekrényből. Amíg a jobbik éned mutatod, addig rendben van, de ezen túl már minden kapcsolati időzített bomba.

common man
Olvasó
common man

Elek+Hunn

Amíg a jobbik éned mutatod, addig rendben van, de ezen túl már minden kapcsolati időzített bomba.

Ráadásul ez nem is a jobbik énje hanem a rosszabbik.Csak egy játszott szerep.Ahogy a csajok mondták ezt ők már messziről kiszagolják.
Hát ha te antifeminista forradalmár hazafi vagy akkor keress olyan nőt akinél ez jön be.Ennyi.

Hunn
Újságíró

Ahogy mondani szokták, a nő a farkadért szeressen, common man…

De ezen túlmenően is: én speciel a hazafias, antifeminista, forradalmi patriarchális reakció kérdését nem őszintén és mélyrehatóan meg- és átbeszélni szeretném a szívem esetleges választottjával.

Hanem a párkapcsolatok feminista kereteit, mint olyat, teljességgel felszámolni társadalmi szinten, és az újonnan, a nők megkérdezése nélkül létrehozott, és adott esetben akár erővel is rájuk kényszerített patriarchátus keretein belül, szimplán csak éldegélni vele: kefélni mint a nyulak, élni mint hal a vízben, amíg csak meg nem halunk… Ezen nincs mit különösebben megbeszélni a nőkkel.

Azért a jobbik énem nekem is jobb… Ráadásul azt el is felejtettem említeni a kiinduló kommentemben a tulajdonságaim között, hogy jó vagyok az ágyban…

Bela
Olvasó
Bela

“Diplomával, nyelvtudással, nemzetközi munkahellyel és a magyar átlagnál jobb fizetéssel, átlag normális (jóképű?) fejjel, testalkattal és faszmérettel ” – Tehát átlagos kinézettel, viszont átlag feletti jövedelemmel rendelkezik, tehát felette áll a közepesnek. És ez csak átlag, vagy az alatti nőnek jó? Tudod mit, ábrándozzatok csak búvalbaszott fejjel majd 45 évesen, a kutyátokat csókolgatva arról, hogy egyszer majd eljön értetek a vizilabdázó testű bankvezető!
“egèszsèges vilàgkèp ès jò mentàlis egèszsèg a legtöbb nőnèl elengedhetetlen” Hűha! Ez az a két dolog, ami a nők 90%-nál eleve nincs is meg… Nulla világkép, vagy ha van is, az az aktuális divatirányzatokra épül. Nem véletlenül épül rátok a fogyasztói társadalom… Mentális egészség? Érdemes körülnézni bármely munkahelyi, közösségi vagy baráti társaságban, hogy mennyi mentális sérült van… zömük a nők között. Paranoia, nárcisztizmus, testképzavar, önbecsülés hiánya vagy kóros többlete, stb. És ezekhez tartozik viselkedés is: fúrás, irigység, kavarás, együttműködés hiánya, rémes kommunikáció.
Úgyhogy csak akkor várjatok mentálisan egészséges embert, ha ti is azok vagytok.

Blackur
Olvasó
Blackur

Ezen én is lehidaltam…..érdekelne akkor mégis mit várnak el…

Blackur
Olvasó
Blackur

igaza van Bélának
Diplomával, nyelvtudással, nemzetközi munkahellyel és a magyar átlagnál jobb fizetéssel, átlag normális (jóképű?) fejjel, testalkattal és faszmérettel ” – Tehát átlagos kinézettel, viszont átlag feletti jövedelemmel rendelkezik, tehát felette áll a közepesnek. És ez csak átlag, vagy az alatti nőnek jó? Ezen kívűl mi kell még? Írtad,hogy magasak az elvárásaid …..
cserébe írd le légyszíves mivel rendelkezik egy átlag nő abból amit Hunn írt a testméretet nyilván fordítsd nőire.

http://users.atw.hu/fittonia/?Viccek:Egy_n%F5t_nem_neh%26eacute%3Bz_boldogg%26aacute%3B_tenni

Zoom
Olvasó
Zoom

Blackur, Hunn 18 èves szűz làny akar, ebbe mi az àtlagos? Vannak ilyen lànyok, de nem sokan ès jellemzően nem 40 èv körüli pasik a cèlközönsèg.

Ezek a paramèterek amiket megadott, nem jelentenek automatikusan àtlag feletti jövedelmet Budapesten, főleg diplomàsok körèben nem. Elèg szèles a skàla. A jövedelem egyèbkènt is csak egy dolog.

Blackur
Olvasó
Blackur

Amire reagáltál abban szó nincs 18 évesről. Simán közölted, hogy ez kevés amit kérdeztem az átlagnőről az válasz nélkül maradt.

Bela
Olvasó
Bela

Te is tudod, hogy nem konkrétan Hunn-ról van szó, ahogy Blackur is írja.

Ha ő azt mondja, hogy átlag feletti a jövedelme, akkor hidd már el, és ne magyarázd meg, hogy mégsem az. Főleg, hogy “csak egy dolog”. Vagy mégsem “csak”?

tomgal
Olvasó
tomgal

Szerintem mivel Hunn írta le, nem igazán lehet elvonatkoztatni töle, hisz mi azért ismerjük valamennyire a rejtett énjét is. Önmagában amit leírt szerintem elég egy átlag nönek, tán egy picit jobb , mint átlag nönek is. Nála nem ezekkel a paraméterekkel van a baj.

Bela
Olvasó
Bela

Delin nem azt írta, hogy Hunn kevés, hanem a Hunn által leírt paraméterek nem elegendőek általánosságban.
Utána kerülte is a témát.

tomgal
Olvasó
tomgal

Szerintem ezt nagyon nehéz meghatározni , hogy mi elég egy átlagos nönek, mert valahol mindenképp beleviszed a saját elvárásaidat. Nekem pl. elég lett volna anno, amikor fiatal voltam és az átlag nötöl jobb nö voltam ( legalábbis külsöre olyan7-8 körül, persze ez ízlés kérdése is , meg elég házias, támogató fajta ) , én ettöl a meghatározott szinttöl lejjebb választottam valamivel. De FH-os ittlétem alatt rá kellett döbbennem, hogy nem igazán vagyok hipergám, legalábbis az átlag nöhöz képest nem. Szóval nem tudom mennyire lehet ezt a dolgot “nem szubjektíven” megítélni.

Zoom
Olvasó
Zoom

Bela, ezt ìrtam: “, ez ìgy alapvetően elèg àtlag vagy az alatti SMV-jű nőnek”

Àtlag felettinek màr nem biztos, hogy elèg, sok mindentől függ. Megint a pènzből indultok ki, az bèta game.

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, ezt én is benéztem, tényleg azt írtad, hogy elég az átlagos nönek.

Bela
Olvasó
Bela

Minden béta game az olyan hipergámokkal szemben, mint te :-D
A “pénzt” te magad fejtegetted másik hozzászólásodban, ebből feltételezhető, hogy fontosabbnak tartod más paramétereknél.
De ha nem így van, majd biztos kifejted, hogy mire gondolsz a “sok mindentől függ”-ben.

A bármiben (fizetés, test, hivatás, stb) átlag feletti férfi nem kaphat átlagosnál jobbat? Ezt el kéne már felejteni. Egyenjogúság van, egyik nő sem érdemel saját magánál jobbat. Milyen jogon?

tomgal
Olvasó
tomgal

Lehet, hogy nekem van valami fogalmi zavarom. A hipergámia nem az, hogy mindig jobbra vágyik, többre és soha senki nem elég jó neki ?

Az mitöl hipergámia, hogy egy férfiak szemében felsö kategóriás nönek magasak az elvárásai ? Ami nem azt jelenti , hogy ha megtalálta aki megüti a mércét akkor még jobbat keres, csak amīg megtalálja, addig válogatós, nem egyszerü megfelelni neki. Ezzel az erövel Szergejt is hipergámnak hívhatnánk , mert magasak az elvárásai, szerintem a hipergámia és a magas elvárás nem ugyanaz.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Némi fogalmi zavar valóban érezhető az erőben. A hipergámia úgy tudom, arra vonatkozik, amit te is írsz, Tomgal, bár a valóságban azért ezt sem mindig látom megjelenni. A nők nagyja közel sem a legjobbat keresi, ha így lenne, 90%-ban nem link/ ostoba seggfejeket találnának maguknak, akiket meg akarnak változtatni, vagy életképtelen nyomikat, akiken lehet anyáskodni. Én nagyon hipergám vagyok viszont <3 :D.

Horvath Anton
Olvasó

A hipergámia azt jelenti hogy ami a hosszú távú elköteleződést illeti a nő mindig felfelé választ, soha nem házasodnak lefelé, a férfiakkal ellentétben. Tehát az lesz vonzó aki felette áll, kinézetben, magasságban, beosztásban, fizetésben… meg még a mindenben is. Egy vagy több ilyen szempont keveréke is lehetséges, ez már viszont egyénfüggő. Ja hogy mindig van esetleg (legalább egy szempontból) jobb? Van hát

Reszet Elek
Újságíró

Az ellentmondás a nők önértékelésének furcsaságaival oldható fel. A nők hajlamosak felülértékelni önmagukat. Mindenki találkozott már pl. párkereső női önértékelésekkel és hasonlókkal. Gyakran repedezik a mennyezet. A jelenség groteszkségét pedig leginkább az adja, amikor a nagyralátó igények leírásán átsüt a belső bizonytalanság is.
Nyilván ez a hozzáállás segít is nekik feljebb választani vagy legalábbis megpróbálni. A nincs egy jó pasi sirám leginkább az utóbbiból eredeztethető. Noha azt is el kell ismerni, hogy a férfianyag minősége is romlott (a jövő zálogai egyre értéktelenebbek).
A férfiak szemében felsőkategóriás nőnek legtöbben el is nézik az igényességet. A gond inkább az, hogy legtöbbször nem a férfiúi értékítélet adja a mértéket.
Mindenkinek lehetnek magasak az elvárásai. Az pedig kiderül, hogy mennyire megalapozottak. Hosszú évek egyedül, objektív akadályozó tényezők nélkül (hosszú betegség, alulfizetettség és hasonlók) árulkodóak lehetnek, hogy az egyéni igények túlzóak. Szóval mindenki azt hisz magáról, amit akar, a puding próbája úgyis az evés.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Úgy tűnik, mintha felülértékelnék magukat, de ha ezt készpénznek vesszük, csak beugrottunk a látszatnak. A nők 99%-a önbizalomhiányos és bizonytalan (ami nem véletlen, mert mindenkivel ez történik, aki a semmiért cserében részesül előnyökben és hímek validálásában), ezt pedig lehet gőggel palástolni, de ahogy írod, ez igen átlátszó. Semmilyen nárcisztikus tendenciának nem kell felülni, mert egyébként a klinikai nárcisztikus személyiségzavar mögött is mindig hihetetlen lerongyolódott, üres, értéktelennek érzett önkép van. Továbbra is fenntartom, hogy a nők nagyon sokszor ténylegesen nem választanak felfelé, rengeteg esetben pedig az önbizalomhiány miatt ez egyáltalán nem is céljuk. Az egyetemet végzetteknél kifejezetten megfigyeltem ezt, (szinte) mindig omegahímekkel (férfiatlan, unalmas, jellegtelen és ugyancsak bizonytalan srácok) állnak össze, mivel őket le tudják uralni, és úgy érzik, aki alattuk áll, nem fog lelépni majd. Ez az önészlelés rendkívül alacsony szintjét is mutatja, de hát a legtöbben nem pszichológus zseninek születünk, na. A nők persze soha nem elégedettek semmivel, de ez a probléma könnyedén áthidalható azzal, ha ügyet sem vetünk rá, pláne nem kezdünk el kapálódzni, hogy szegénykének jobb legyen, de ezt úgyis tudjátok.

caudino
Olvasó
caudino

Szergej55: nagyon érdekes komment! De néhány kérdés felvetődik.

“A nők 99%-a önbizalomhiányos és bizonytalan (ami nem véletlen, mert mindenkivel ez történik, aki a semmiért cserében részesül előnyökben és hímek validálásában)”

Látom én is az önbizalomhiányt, illetve az aktiv szociális média jelenlét, pontosabban a képek kirakása instára stb. és a lájkok, szivecskék begyűjtése is, lehet nem csak a hiúság legyezgetése miatt van, hanem a bizonytalanság csökkentésére. Ezzel együtt a logikád nem világos; hogyhogy a semmiért cserében részesül előnyökben? Párválasztási fronton, ha egy helyes pofikája és/vagy nagy dudái vannak, akkor az nem “semmi“, hanem valós értékes paraméterek! Hogy tenni esetleg nem kellett semmit érte, mert genetika stb, értem de ez akkor sem semmi.
Meg hát a helyes, magas fiú is részesül előnyökben – gondolom ő nem is önbizalomhiányos?

“Az egyetemet végzetteknél kifejezetten megfigyeltem ezt, (szinte) mindig omegahímekkel (férfiatlan, unalmas, jellegtelen és ugyancsak bizonytalan srácok) állnak össze, mivel őket le tudják uralni, és úgy érzik, aki alattuk áll, nem fog lelépni majd”

Nagyrészt OK, a lelép a faszi félelem 100% adom, de; szerintem az is a kinjuk, hogy az értelmes, intelligens – vagy csak magát annak tartó :) – csaj nem szivesen áll össze olyan férfival, akit intelligencia szempontjából alább valónak tart.
Az meg, hogy egy faszi külsőre “helyespasi”, és még intelligens is, vág az esze mint a borotva, az nem lehet túl gyakori.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Köszi, örülök, ha új szempontot sikerül behoznom, ez a fő célom.
A semmit arra értettem, amit nagyjából írsz is, hogy az adottság, azért nem kell tenni. Nem kell művelődni, félelmet legyőzni, sportolni, tanulni, dolgozni érte, hanem rajtad van. A szépség általában nem véletlenül majdnem teljesen fordítottan arányos az önbizalommal. Azok a lányok is érdekesebbek szoktak lenni, akik nem igazán modellnek születtek, mert ha előnytelenebb a külsejük, ott már kompenzálni kell valamivel, és az munka.
Az intelligenciával kapcsolatban jót írsz, én mindig magamhoz kellett, hogy viszonyítsak (mert ilyen kis szerény vagyok), ami torzítja az én észlelésemet is, de lényeges, hogy attól, aki értelmes és jóképű is volt, sokkal jobban tartott a legtöbb lány, akit ismertem, amennyiben a döntéseket nézzük. Azért jóképű és értelmes a suliban mellettem is volt, és valakinél ketten is parkolópályára kerültünk így (én pl. egyértelműen tetszettem neki, aztán mikor kezdeményeztem, hebegett-habogott valamit, hogy miért nem jó, de a válasz nem volt, ezt egyértelműen kifejezte, én meg nem erőltettem, a pua taktikákban nem hiszek). A másik srác nem tudom, elment-e eddig, de nem is ő lett a választás végül. Akkor nem értettem az egészet, de mikor leesett pár évvel később, jót röhögtem a sztorin utólag. :D

tomgal
Olvasó
tomgal

Ebben van valami Szergej, ezt aláírom. Ezt én úgy fogalmaztam meg mindig, hogy aki “ túl jó” , az mindig gyanus, túl szép, hogy igaz legyen . Kapásból azt feltételeztem mindig , hogy egy ilyen pacák ezer % , hogy megcsalna ( nekem a párkapcsolati hüség nagyon fontos , nem vagyok az az osztozkodó fajta – E. Vilar is megmondta, hogy “a valódi szerelem önzö”), hogy egy tényleg, igazán jóképü és intelligens fickóhoz nem lennék azért elég , hiába voltam az átlagtól jobb nö, de azért annyira mégsem éreztem magamat szupernek, hogy egy ilyen férfit “ bevállaljak”.(lett volna rá lehetöség).
Így, mivel az intelligencia nagyon fontos ( azért egy tartós kapcsolatban nem árt, ha beszélgetni is tudnak a felek, van legalább némi közös érdeklödés) inkább átlagos külsövel rendelkezöt választottam többször is , aki azért nyilván tetszett.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Bánatos is lennék, ha nem írnád alá, mert ez az életem. :D Tudom, hogy baromira szerénytelenül hangzik, mindenesetre az adottságaimmal születtem, nem én választottam őket és tennem sem kellett értük, ez mindenképpen hozzátartozik a
képhez. 4-5 éve azért is találtam ide, mert nem értettem, miért nem nagyon akar összejönni az a kevés legalább, mikor valaki értelmes és szimpatikusra akadtam a másik nemen belül, de rá kellett ébrednem, hogy az itteni kép valahogy nem teljes, ha az én szememmel nézem.

tomgal
Olvasó
tomgal

Vannak böven, akiknek a nagyon jó külsö inkább teher , lásd Kásás Tamás nyilatkozatai.
Én meg voltam gyözödve, hogy egy Pierce Brosnan nöfaló és csapodár. Aztán kiderült, hogy távolról sem ( még akkor sem amikor meghízott a felesége, igaz igen tragikusan fiatalon halt meg az elsö felesége és ez azért sok mindent megváltoztat az ember fejében).

Reszet Elek
Újságíró

Jó példa Henry Cavill is. Eszméletlen, hogy mi minden női köcsögséghez kell udvariasan jó képet vágnia.
pl.https://www.youtube.com/watch?v=UkJY9cecLwA

common man
Olvasó
common man

Szergej!
Ez a nagyság átka.

Meske
Olvasó
Meske

Arra gondoltam, Elek, e jelenséggel kapcsolatban, miben különbözik egy magabiztos és egy önbizalomhiányos nő kommunikációjában, megjelenésében.

Akinek van önbizalma, az nyugodt (vagy legalább is nyugodtabb), figyel… és a végeredménytől függetlenül ekképpen is kommunikál.

Akinek nincs önbizalma, szorongó, feszengő (a hiány végett), esetenként, hogy ezt leplezze, „játszik” (itt a játszik nem játékosságot jelent). Ez a „játék” ilyen értelemben egy kompenzáció. (Ráadásul ma már remekül kitanulható a könnyen elérhető “ego-coachok”, „személyiségfejlesztő tréningek”, stb. segítségével, melyek a valódi problémát ugyan nem oldják meg, inkább a hiányt elkendőzve egy új „sikerpróbált” perszónát kölcsönöznek, ami téves énképhez is vezethet) A „játék” viszont – ha rögzül – elvonja az értő figyelmet a partnerről.
Ezt a „látszatot” neten keresztül lehet a legkönnyebben fenntartani, hiszen van távolság és a kontrol a nő kezében van. Amint találkozóra kerül sor, a rizikó is felerősödik, ez ismét szorongást eredményez, amit megint csak kompenzál (ami vagy bejön vagy már rövid távon is kiderül a működésképtelensége).
A sikertelen „játék” is kiprojektálható.
A „sikeres játék” pedig játszmává válhat a későbbiekben.
Persze, ez mind általános megfogalmazás, esetszinten mindig – jóval – árnyaltabb a történet.

Reszet Elek
Újságíró

Éppen az egyénszintű mivolta miatt a jelenség felismeréséhez gyakran idő kell. Pláne ha az illető évtizedek óta gyakorolja ezt a “kompenzációt”.

Nőnél az önbizalom megléte az egyik legkritikusabb tulajdonság, amit egy férfinek figyelembe kell vennie. Sokkal mélyebb jelentéstartalma és jelentősége van.
Ez nyilván férfiaknál is ugyanennyire fontos (de most mi a nőkkel foglalkozunk, férfiként számunkra ők az érdekesek), az ilyen férfiak ugyancsak tönkrevágják (ha más módon is) a partnerük életét.

A megfelelő önbizalom egy nőnél azt eredményezi, hogy megvan az alapvető meggyőződése önnön objektív értékességéről, hasznosságáról, és ami férfi szempontból a legfontosabb, az egészséges önbizalma, hogy másokkal bizalmi alapon, érzelmileg és egzisztenciálisan is függő viszonyt létesítsen. Értsd, valódi párkapcsolatot.

Egy alacsony önértékelésű nő nem képes erre az alapvető bizalomra, (gyakran tudattalan) meggyőződése saját alacsonyabb értékéről bántalmazó kapcsolatokba és kiszolgáltatott társadalmi kapcsolatokba vezeti, amelyek képesek megerősíteni önmaga értéktelenségének a tudatát. Folyamatos megerősítést igényel és külső kényszerítő pressziót saját keretei fenntartásához.

Egy normális önbizalmú nő is tesztelni fog, ha potenciális partnernek tekint, de ő az értékeidre lesz kíváncsi, míg egy alacsony önbizalmú nőnél a veszélyességed felmérése lesz az elsődleges. Ebből adódik, hogy az utóbbi számára egy jól manipulálható és irányítható ember vonzóbb lehet, hiszen veszélytelenebb. A sors fintora viszont, hogy az egészségesebb ösztöneit hosszú távon nem fogja jóllakatni.

Meske
Olvasó
Meske

A megfelelő önbizalom egy nőnél azt eredményezi, hogy megvan az alapvető meggyőződése önnön objektív értékességéről, hasznosságáról…

Igen, igaz.
Ehhez nem kevés idő kell. Az értékek és a hasznosság, mint meggyőződés az élettapasztalat mentén érik meg (valós emberek között változó élethelyzetekben – most a netes világ pont ezzel ellentétes hatást generál).

Mindezzel együtt a későbbiekben még egy sarkalatos tudás is kialakul(hat) önmagáról: nem tagadja el/fel meri vállani a hibáit és a hiányosságait.

Spoiler
Szerintem ez egy nagyon fontos tudás (beismerés=önmagába látás/belátás ismerete), mert:
aki csak a képességeit ismeri, de a korlátait nem, az nehezen hagyja magát vezetni (néha még akkor sem, amikor szüksége volna rá/indokolt lenne)
már tud vele kezdeni valamit (nyilván hiányosságának minőségétől, mértékétől függően)
az ok megismerése segít abban, egyáltalán van-e létjogosultsága annak a „hiánynak” (szükségtelenül magára vonatkoztatta vagy a ”szükség(állapot)” már elmúlt)
a korrigált „hiba/hiány” valaminek a lehetőségét jelenti,
ha nem tagadja el, akkor nem kell a játék
esetleg elfogadóbb (elfogadóvá válhat) más hibáival/hiányosságaival szemben
Az egyes élethelyzetek gördülékeny megoldásában a képességei játszanak szerepet, a nehezebb élethelyzetek a hiányosságra mutatnak rá, lehetőséget adva a korrigálásra ( „a „hiba” azt mutatja meg, hol kell ügyesebbnek lenni”).
Ha egy ilyen „hiba” sajátosságánál fogva már egy adott időtartamot túllép és a mindennapi életet megnehezíti/nagyban csökkenti az életminőséget (teljesít bizonyos diagnosztikai kritériumokat), akkor érdemes/szükséges vele foglalkozni.
(Ugyanakkor nem minden „hiba” „oldható meg”, van amelyiknek komoly „funkciója” van – pszichiátriai tartomány).

Az a nő, aki híján van az önismeretnek, az önmagáról kialakított hiedelmek mentén ítéli/értékeli önmagát – ahogy írtad – lefelé is és felfelé is. Sem a túlértékelés, sem az alábecsülés nem jó, mert önmaga környezetére gyakorolt hatását emiatt gyakran konfliktusokon keresztül éli meg/ki.
Párkapcsolat, mint élethelyzet elkerülhetetlenül magában hordja a hibákkal/hiányosságokkal való szembesülést. Ez a megoldástól függően jelenthet fejlődést, elkerülést, további önbizalomvesztést (tovább a kisebbrendűségi komplexus, társfüggőség, stb. felé) kihátrálást a kapcsolatból.

Éppen az egyénszintű mivolta miatt a jelenség felismeréséhez gyakran idő kell.

Családi körülmények között (a nő családjánál vagy a férfi családjánál) ez a „játék” nehezebben fenntartható, időnként maga a kompenzáció oka is megmutatkozhat, ha onnét ered. Beszédes, hogyan mozog ilyen környezetben az egyén.
Az egyén, ha egyedül él is, mindig egy család (vagy közösség) része.
Párkapcsolat szempontjából a családi háttér nagyon meghatározó (közvetlenül/genetikai/-közvetve /érték, nevelés, hagyományok stb/). A családi anamnézis, a családtörténet, komoly információforrás arra vonatkozóan, milyen „örökséget” hordoz magával az adott család, amit akár tovább örökítenek, akár hanyagolnak, tagadnak, mindenképpen hatással bír (és ebben a folyamatban az új családtagnak milyen szerep jut(hat)).
Megfelel-e? Vállalja-e?

Blackur
Olvasó
Blackur

A nőket kislány koruktól hercegnőként kezelk, ergo sok a túlértékelt nő, a fiúk a ne panaszkodj old meg szférába kerülnek majd serdülőkortól még a fennt említett hercegnők is rugdossák őket ergo lesz egy halom önbizalomhiányos pasi.

common man
Olvasó
common man

Nem ettől lesz.Te is tudod ,hogy ez már a mi óvodás és kisiskolás korunkban is így volt.Akkor is voltak hercegnők.Magas éles bíráló hanghordozással gúnyos kacajjal.Én pont itt tanultam meg kezelni amiért itt oly sokan sírnak.(többek között én ezért nem vagyok a koedukáció ellensége)
Hogy mitől lesz? Csak tippjeim vannak: túlzott idomítás és idomítottság a fiúknál, cukros üdítők műkaják műanyagok hormonokra gyakorolt hatása.

Blackur
Olvasó
Blackur

IS meg a sorozatos megalázó visszautasításokról.

common man
Olvasó
common man

Fentebb írták többen az a visszautasítás sok esetben a saját gyengeségének,önbizalomhiányának az álcája.De ha te még nála is gyengébb vagy akkor mit akarsz?

BlackPill
Olvasó
BlackPill

Ha nem kezelik hercegnőként, akkor is rájönnek egy időpont után, hogy gyakorlatilag azok, és kinyílik a csipájuk.

Blackur
Olvasó
Blackur

Béla láthatod a terelés, magyarázkodás megy sem a Te sem az én kérdésemre nem lesz válasz.

Zoom
Olvasó
Zoom

Blackur, ezt a temàt màr elèg sokszor kitàrgyaltuk. A legtöbb alfa szemèlyisègjegy vonzò a nőknek (hatàrozottsàg, önbizalom, cèltudatossàg), ugyanakkor csalàdalapìtàskor fontosak egyes bèta tulajdonsàgjegyek is (mennyire gondoskodò, mennyire empatikus, hol vagyunk a fontossàgi skàlàjàn, mennyi időt szàn rànk). Rengeteg tulajdonsàgot idevehetsz (humor, inteligencia, èrdeklődèsi kör, intro/extroveltàlt), de a nők ìzlèse nem mindenben egysèges.

Azonban itt is fontos milyen az ember àtlagközege. Ha valaki pl olyan helyen dolgozik, mint Hunn, ott a diploma, nyelvismeret, àtlag feletti fizu a belèpőszint. A külső pedig elèg relatìv, kinek mi a jòkèpű, jò test, stb. A pènz szempont, de alapvetően a nők libidòjàra nem az hat. (Mielőtt ezzel jöttök, nem az arànyàsòkèra sem hat, pontosan ùgy hat ràjuk is, mint a prostikra.)

Blackur
Olvasó
Blackur

Zoom a válasz a kommentnek szól nem Neked de megint felsoroltál egy valag elvárást Hunn által soroltak mellé. A kérdésem továbbra is az mit ADTOK ti bele a közösbe mert elvárások azok aztán vannak.
https://www.ferfihang.hu/2017/08/03/mar-megint-a-ferfiakat-nem-talalja-valaki/
Ld első komment.

common man
Olvasó
common man

Már meg akartalak kérdezni mire kéred a választ.Most akkor az a kettő az összes nő képviselője? A kommentben szereplő meg a statisztikai átlag? Valahonnan 30 év előttről lehet kimásolva a 200e miatt.Hogyhogy mit ad? A szexi seggét a jó megjelenését annak aki mellé kell egy ilyen bútordarab.Lehet még diplomája is van….

Blackur
Olvasó
Blackur

Common, azt kérdezném amit Béla is : Zoom az átlagnők nevében nyilatkozott (nem a 10 /8 9 az átlagnő akármennyire hiszik sokan na ők tényleg nem adnak semmit)az elvárásokól közölte h amit a Hunn által vázolt pasik kínálnak az kevés erre kérem akkor mit adnak az átlagnők …

common man
Olvasó
common man

Ha minden áron üzletként fogod fel akkor fogadd el a piaci szabályokat.Egyébként azt tudod meghatározni,hogy neked mi kell.Aztán,hogy létre jön-e a cserekereskedelem az már sok mindentől függhet.

Blackur
Olvasó
Blackur

Nem mondanám üzletnek de egy párkapcsolatba mindkét fél beleadja ami tőle elvárható ha csak egyik ad az nem kapcsolat….Common de nézhetjük úgy is,hogy az élet legkememényebb üzlete.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ebben Blackur teljesen igazad van!
És legyen is elvárása a férfiaknak a nök felé ( és viszont).

common man
Olvasó
common man

Itt még csak a kapcsolat indulásáról ,létrejöttéről volt szó érzésem szerint.A “megkapás” és a “megtartás” más kvalitásokat igényel.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem azt mondta , hogy kevés, hanem azt, hogy az átlagnak (és nyilván alatta) elég , átlag felettinek NEM BIZTOS, hogy elég.

Ha a Hunn által felsorolt tulajdonságokat nöire fordítjuk , miszerint egy helyes arcú csinoska , házias, kedves ( házias, kedves a jó állással rendelkezöt helyettesíti) nöröl van szó akkor még csak “ partyban” van a férfivel. Ez van akinek elég és van akinek nem ( ugye” nem biztos, hogy elég”). A nök jelentös része azért választ felfelé , mert fel kell néznie valamiben, vagy több mindenben a férfira. Egy átlag nönél ez megvalósul, hisz az átlagtól valamivel jobb férfira már felnézhet, egy átlag fölöttinél, ha kb egyenlö szinten vannak nem. Itt már neveltetésen, személyiségen sok mindenen múlik, hogy elegendö e az azonos szint. Nekem pl elég az azonos szint ( még az is belefér , ha bizonyos dologban picit lejjebb van, ha van más terület -ez lehet müveltség, szaktudás, türelem akármi- feljebb és ezáltal középre konvergál) .
Az, hogy sok nönek feljebb “kell “választani ösztönös késztetés, kb mint a férfiaknak a poligám ösztönök. Ismerek monogám férfit , de nem ez a jellemzö ( inkább olyat akinek nem annyira nehéz uralkodni a poligám ösztönein).

Szóval egy nö tudja adni a külsejét , támogatását, kedvességét , háziasságát , gyerekeket, szexet ( esetleg még akkor is ha fáradt). Ez minden szinten így van, igazából a külcsín és az értelmi szint a változó . ( magyarul nem kell kevésbé háziasnak, kedvesnek lennie egy nönek, mert kevésbé jóképü a párja, hisz maga sem bombanö.)

Viszont egy 4-5 körüli pacák nem tud 8-9-es nöket bevonzani ( most aranyásókon kívül , lásd Sarka Kata és új férje, de a linkelt komment is ez a kategória ). Ez már túl nagy különbség .

Tehát az azonos szint, ( átlagtól picit jobb szinten) azért nem elég sok esetben ( nem mindenkinél) mert a nönek ösztönösen jobbnak , picit felette állónak kell éreznie a férfit a férfi-nöi dinamika miatt , ami azért eléggé a régmúltban gyökerezik.

Annak, hogy a jelen korban elmondásotok alapján sok esetben megfeledkeznek arról a nök, hogy nekik is adni kéne valamit a külsejükön kívül , sok oka van ( média, túltolt feminizmus, liberalizmus, családi minták hiánya, elkényeztetés, laza erkölcsök -ebböl sok minden amúgy a kommunista-szocialista idöszak büne, a túltolt feminizmus, liberalizmus, média meg a nyugatié)

UI: az a nö , aki ezekröl nem felejtkezik meg ( már hogy neki is adnia kell, nyújtani valamit), bizonyosan nincs egyedül sokáig és legtöbb esetben hosszú párkapcsolatban él és nem sírja tele az összes portált, hogy “hova tüntek az igazi férfiak “. ( azért a huszonéveseknél nem egyszerü ennyire a helyzet -úgy értem ha egy huszonéves fiúról van szó).

Zoom
Olvasó
Zoom

Blackur, közben Vivi rèszben vàlaszolt.

“egy nö tudja adni a külsejét , támogatását, kedvességét , háziasságát , gyerekeket, szexet”

Ezt Elek ùgy fogalmazta meg, hogy prosti ès cselèd, amit ezek nem adnak a szeretet, törődès, intimitàs. Ma màr az anyagiakhoz is hozzàjàrulnak a dolgozò nők, amit nem csak magukra költenek)

Nyàlasan màsok ùgy szoktak fogalmazni, hogy egy nő teszi a helyet, ahol a fèrfi lakik otthonnà, megadja neki sajàt csalàdot/gyerekeket, egy közössèget, amihez tartozhat. Az add szò itt nem is teljesen jò, megadja a lehetősèget, hogy ezt együtt lètrehozzàk.

Èn ìrhatok ilyen listàt, hogy mit adhat egy nő a kapcsolatba, de most a többsèg csak legyint rà, kiforgatja amit ìrok, vagy elkezd bunkozni. Jobb, ha màs pàtkapcsolatban èlő/èlt fèrfit kèrdezel, hogy mit kap ő egy nőtől a kapcsolatban. Neki mièrt èri meg kockàztatni.

Vissza is kèrdeznèk, ha màr belekezdtünk. Szerinted egy fèrfi mit ad/ mit tud adni egy nőnek pàrkapcsolatban?

Horvath Anton
Olvasó

Egy férfinak a mai napig ugyanazt kell(ene ha kellőképpen hülye lenne) adnia mint 50 évvel ezelőtt is, nagyjából mindent. Ugyanakkor a “támogatását, kedvességét , háziasságát” bekezdést egy mai huszonéves emancipált nő esetében teljes nyugalommal ki is húzhatod a listából, kivétel nélkül.

tomgal
Olvasó
tomgal

“… kivétel nélkül.”

Ismered tán az összeset ? Én az általánosításokat nagyon rombolónak tartom. ( “ minden férfi ez meg az “, -lásd Pauline H baromságai, “ minden nö …”)

Hány huszonéves növel éltél együtt ?

A szimplán munkahelyi tapasztalatok nem relevánsak , mert munkahelyen sokszor meröben más arcot mutatunk, mint az otthoni ( én pl szigorú, katonás fegyelem szinte amit közvetítek , azért némi humorral vegyítve, otthon sokkal lágyabb, kedvesebb vagyok )

Kérdezzük meg Adamot ( Bogomolov) , fiatalok , házasok, most várnak babát – saját elmondása itt a FH-on( vagy tán meg is született) , biztos vagyok benne, hogy nem egy hárpiát vett el.

Nem azt kétlem, hogy van sok ( és a számuk az SMV-vel egyenesen arányosan nö) elkényeztett, “ rajongjatok körül , mert szimplán megszülettem és körbenöttem a vaginámat “ típusú nö, mert van. De azért ez még a mai viszonyok között sem igaz mindenkire. Ebben az esetben sajnos a külsöre vonatkozó elvárásokból lehet lejjebb adni. ( nyilván nem bânyarém szintig)

Horvath Anton
Olvasó

Azért kivétel nélkül Tomgal mert ebben az agymosásban nőnek fel. Mikor én voltam huszonéves akkor a velem egykorú lányok értelemszerűen 30+-os csávókkal kavartak, akkor az volt a normális még. Igen 10-15 éve még háziasabbak voltak, nem volt ennyi szexésnewyork meg szürkeötven, nem ötvenes kivénhedt kancák keresgettek huszonéves szeretőket a férjük mellé mint manapság. Nem volt MeeToo, se gender, se ennyi transzi meg buzi, pedig nem volt olyan régen. Nekem most kellene egy mostani huszonévessel együtt élnem, tehát én a mostaniakról beszélek, ég és föld a különbség…

common man
Olvasó
common man

Helyes 17-18 éves csajok.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Kedves Anton!

Szerintem jóval többet ad, mint régen, Akkor nem voltak ennyire elkapatva, és nem volt ekkora felesleges, szórnivaló vagyon, amiből királykisasszonyos-alattvalós játékot játszottunk volna, a saját kárunkra. A nő államosításával pedig akár akaratlanul, vagy a tudta nélkül támogatja a férfi a női emancipációt, fejlődést, hatalomnövekedést.

Ameddig a férfi nem jön rá, hogy amiről azt hiszi, hogy a nő jólétéért tesz valamit, és az elég lesz, vagy netán még meg is hálálja, az téved (tisztelet a kiételnek!!) A női igény nem kielégíthető. Mert ami hiányzik neki, és megkapja, az csak mélyíti az ürességérzetét. Észre kell már venni a férfiaknak, hogy a nő folyékony. Nincs tényleges “formája”. Állandóan szabályok közé kényszeríti a nő saját magát. Szép ruhák, smink, partyk, csiripelés-csacsogás, kávézgatás, manikűr-pedikűr, netflix, bulikázás, stb… a végtelenségig stb… A nő próbálja meg saját magának megalkotni a tartós alakot. Amit a férfiak nagy része nem enged. A nő csak szabályokat akar, hogy boldog lehessen, hogy egybe maradhasson. A shit-tesztek sem a rombolásra irányulnak, csak megnyugtatást akarnak maguknak, hogy biztonságban vannak valaki mellett, aki folyamatosan legyűri ezeket a teszteket.

A női kommunikáció nagyon veszélyes a többi nővel, mert egymás értékét csökkentik a társaságukban. A megtört női egó pedig a kollektív férfi nem felé, vagy párkapcsolat esetében a saját élettárs felé fog irányulni, követelésként, hogy ezt a törést helyre kell állítani. És Uraim, meg is van a lavina, részemről ennyi a mizériának az oka. Észre kell venni, hogy a nő nem akar magának semmi extrát, csak nem akar a többi nőnél kevesebb lenni. Elég lenne egy fogpiszkáló is az egyiknek, ha a többinek nincs, és máris többnek érzi magát. A nőkre szakosodott iparágak pedig pont ezt a hullámot lovagolják meg. Amíg látja a nő, hogy más nőnek mi van, addig ő mindig kevesebbnek fogja érezni magát, és a fehér lovag meg mindig a nyakába veszi ezt az adósságot, és fizet, amíg bele nem rokkan, vagy meg nem jön az esze.

Üdvözlettel, Miklós

Blackur
Olvasó
Blackur

Zoom csűrhetjük-csavarhatjuk a pasinak kell tenni h nőhöz jusson . Anton megírta a választ. Minden kell a pasi egója, pénze , tehetsége ,szorgalma, munkaereje …ha viszont ennyire kiadja magát unalmassá válik, ördögi kör. De az is igaz amit Elek írt a pasik is “romlanak”/van olyan pasi aki egy sörrel ledöglik a tv elé de sok hasonló kvalitású nő is/. Adjátok a külsőt sexet ez genetika Anton írta ezen felül amit TENNI is kellene, na azt várhatjuk a nők többsége a netről rendelve főz, nem tud bekapcsolni egy mosógépet stb stb.A mai nők a pasit centrire dekára megmérik, s ha belefér a keretekbe jöhet a “kapcsolat” amíg nem talál jobbat azt hátat fordít s eldobja mint egy követ s ha vizet ér még a loccsanásra sem néz vissza.

Zoom
Olvasó
Zoom

Blackur, szòval mit adhat konkrètan egy fèrfi egy nőnek pàrkapcsolat soràn? Ha jòl èrtem közvetve csak a pènzt emlìtetted?

Blackur
Olvasó
Blackur

külsejét , támogatását, kedvességét , háziasságát , gyerekeket, szexet” tehát nekünk kötelesdégünk észrevenni ezeke te a mondanivalómból a pénz szót láttad meg a többit nem ergo számodra értéktelen férfitulajdonságok. Alul tudod még ezt múlni?

tomgal
Olvasó
tomgal

A “tehetsége, szorgalma, munkaereje” közvetve mind pénz. Az otthon elvégzett munka , szerelés, cipekedés pénz spórolás. ( ahogy az egyéb házi munka, takarítás, fözés is az). A szorgalma a munkahelyén elöbb-utóbb elöléptetést , fizuemelést eredményez. Az ego pedig szintén a haladáshoz, a ranglétrán való feljebb jutáshoz szükséges.

Nekem és szerintem sok nönek ilyesmire is szükségünk van : egy férfi is adhat szeretetet, támogatást, segítséget, védelmet, biztonságot , bizony nönek is jó szexet , hangulatjavító humort ,önbizalomnövelést és még sorolhatnám. És persze gyerekeket, akiknek gondoskodó édesapja.

Ezeket meg sem említetted. No comment.

Blackur
Olvasó
Blackur

VIdám perceket szereztek :) a pénzt már ketten említitek. Amiket írtál ha a pasi megadja megy a barátzónába s amket ti adnátok arról ne is álmodjon az egóját megtöritek ld bétásodási folyamat önbizalmatok amúgy is az egekben , ld jó reggelt csipkerózsika cikk nem linkelem be az egész FH t minden mondatotokra szinte van itt anyag .

tomgal
Olvasó
tomgal

Örülök , hogy vidám perceket szerzünk. Nem, a pénzt TE említeted folyton, “ tehetsége, szorgalma, munkaereje “ a te felsorolásod. Erre reagáltunk , hogy ez bizony közvetve mind CSAK pénz.
( konkrétan nekem semmi szükségem a másik pénzére, külön kasszán vagyunk , amit itt a FH-on amúgyis kultiválnak és szerintem is így igazságos , ahol nincs közös gyerek stb).

Az az érzésem, hogy sikertelenségedet , az elutasításokat most rajtunk akarod “leverni “, mi vagyunk kéznél. Be akarsz állítani olyannak,amilyenek nem vagyunk !
Ezt próbálom betudni a pandémia, karantén idöszak depressziójának , ne feledd kb egy – két éve nyilvánosan bocsánatot kértem töled azon szemét, undorító nök nevében, akik bunkó módon utasítottak el még az udvariasságra sem ügyelve ( pedig nem az én bünöm).
Mi ( reményeink szerint) megadjuk a párunknak azt amire vágyik, szüksége van. Nem mi vagyunk az ellenség , de most úgy kezelsz.
Szóval számomra érthetetlen ez a támadás részedröl.

Blackur
Olvasó
Blackur

mertem írni egy kommentet, óhh, s tulajdonságokat Te váltottad pénzre….

tomgal
Olvasó
tomgal

Megvallom Blackur nagyot változott a stílusod és hozzáállásod is az elmúlt hónapokban , vagy nagyon kiakadtál mostanában, de még az is eszembe jutott, hogy átadtad csakszinak a regedet kommentelésre…( ö akarta mindenàron olyannak beállítani az embert amilyen nem , meg kifordítani a szavait).

Blackur
Olvasó
Blackur

Érdekes ha n em értek egyet Veled a válaszod érvek helyett alaptalan vádaskodás amit vagy bizonyíts vagy vond vissza legyél szíves !!
Valamint a kérdésem ua mint Zoom hoz alul tudod még ezt múlni?

tomgal
Olvasó
tomgal

Nyilván nem tudom bizonyítani, de az , hogy Blackur anno nemmel szavazott Xcsak kitiltására és olyan szintü stílus és szóhasználat váltás ment végbe mint nálad ( nem csak nekem ordít amùgy a dolog) bizony arra enged következtetni , hogy itt valaki “ megoldotta” a sorozatos kitiltást. Ez természetesen feltételezés , de nem vonom vissza, mert bizony erös a gyanum , hogy igazam van. ( egyébként ilyet is csak az ír “ bizonyítsd, vagy vond vissza”, akinek van takargatnivalója, aki “ ártatlan “ az felháborodottan tagad)

( egyébként ahhoz, hogy nem értesz velem egyet ennek semmi köze,.ez már egy ideje felmerült bennem , csak most kifejezetten érezhetöbb volt a dolog. )

Lássunk egy kis ízelítöt:

“mertem írni egy kommentet, óhh, s tulajdonságokat Te váltottad pénzre….” (ez az óhh annyira X stílusa)

” Ezen én is lehidaltam…..érdekelne akkor mégis mit várnak el…” (a “lehidaltam” annyira nem Blackur , ez is olyan X-es)

” Sokadszor írod a használt p…u nőket. A pasié se legyen használt vagy az nem gond? Tételezzünk fel egy 50-50 fős “társadalmat” 50 50 fiu lány, jön a serdükőkor majd 50 50 ffi nő. A nők nem adják senkinek esküvő előtt ergo lesz 50 szűz pár , érdekes szexuális életük lesz. Vagy a pasik 1 2 3 n valahogy tapasztalatot gyűjtenek , belőlük lesz a pasik által elhasznált rostie, ….melyik legyen?” ( no ki volt aki idönként a pasikat nöket egy platformra helyezte ?)

“Jobb esetben 2 keresetből, másrészt a csóróság is kimondatlan válóok mikor felszáll a rózsaszín köd.” (a rózsaszín köd-öt is X emlegeti gyakorta)

“A mai nők a pasit centrire dekára megmérik, s ha belefér a keretekbe jöhet a “kapcsolat” amíg nem talál jobbat azt hátat fordít s eldobja mint egy követ s ha vizet ér még a loccsanásra sem néz vissza.” (ezek a hasonlatok !)

“ te a mondanivalómból a pénz szót láttad meg a többit nem ergo számodra értéktelen férfitulajdonságok. Alul tudod még ezt múlni?” (ez az “alul tudod ezt múlni” ez is annyira olyan mint csakx, meg ez a kiforgatás :ergo , beállítja Zoomot , mintha neki csak a pénz szâmítana , miközben pont nem, mindezt úgy, hogy ö sorolt fel kifejezetten pénzhez köthetö tulajdonságokat)

” Így igaz. De nagy összegben mernék fogadni arra,hogy az egyedülállók igencsak kisebbsége a dughatnékbármennyitdejusztse . A nemi ösztön igen erős ha pasi odajut dug is. A többségnek nem jut a miértek már ki lettek tárgyalva itt.“ (ez az egybeírt “dughatnékbármennyitdejusztse” hát igencsak hajaz az ő stílusára).

” Havi 80-100 ezret igencsak jól kereső pasi tud kiadni. Vidéki nagyvárosban élek , nem tesco árufeltöltős munkakörben de nem férne bele. Egy középvégzettségű fizu vidéken jó ha van 200, ergo a MGTOW s csak a jómódúak kiváltsága, az átlagjózsinak marad a magam uram ha szolgád nincs…most épp egy tó mellett napozva, úszva valósítom meg magam.” (átlagjózsi- nagyon X által használt,vidéki nagyváros- valóban ott lakik).

Nekem ez már egy ideje több mint feltünö.
Mint mondtam bizonyítani nem tudom , de még azt sem tartom lehetetlennek, hogy felváltva kommenteltek Blackurként.
Másik lehetöség, hogy baromira beverted a fejedet és pár nap kómából ébredvén megváltozott a személyiséged.

Blackur
Olvasó
Blackur

Újra írom h megértsd 1 ne vádaskodj
2 nem szavaztam sehol x hétig nem olvastam FH t , a szavazás eredményét is csak láttam.
3 nem érdekel mit hiszel vagy mit sem semmi jogod elszámoltatni, az Admin látja milyen ip ről honnan írok , Neked semmi közöd hozzá ha ezt az agymenésedet elhiszi Ő megkérdezhet de ismétlem számtech eszközökkel sokmindent lát.
4 látom idézni tudsz idézd a saját ellentmondásaidat légyszi.
5 reges téma részemről lezárva.

tomgal
Olvasó
tomgal

Sem felelösségre nem vontalak sem nem vádaskodtam , leírtam a gyanumat és azt is, hogy ez egy feltételezés a részemröl.( te kérted, hogy bizonyítsam amúgy, ezért hoztam az idézeteket). Nem kell agytrösztnek lenni ahhoz, hogy tudjuk, hogy bizony lehet IP címet hamisítani, elrejteni stb. Lehet egymással számos módon kommunikálni, megkérni , hogy ezt meg azt idönként kommentelje be ( csak egy jobb click és másolás), szóval számos megoldás van. És most figyelj, mert most jön a lényeg:

Nem is az a fontos, hogy Blackur segít-e csakszinak , vagy sem ( egyébként az is érdekes, hogy számos még létezö és ismert regjével kussol épp) , hanem az, hogy ha valakinek a személyisége , stílusa, hozzáállása ekkora fordulatot vesz ( és itt most nem a konkrét véleményröl van szó), akkor az az ember kifordult önmagából. És nem egy bétából lett alfa, hanem egy alapvetöen normális szimpatikus emberböl támadó, szavakat kiforgató , direkt az embert “ másmilyennek “ beállító , lekezelö és mások bünei – hibái miatt minket büntetö ,, rajtunk bosszút álló “ valaki. És ez igen szomorú.

Téma részemröl is lezárva.

Blackur
Olvasó
Blackur

Mertem más véleményen lennii, hüpp hüpp.

tomgal
Olvasó
tomgal

Tökéletesen tisztában vagy vele, hogy nem erröl van szó . Szókiforgató, támadó és mások bünei miatt minket hibáztató voltál. Nem a véleményeddel van baj. Nekem azzal nincs gondom, ha valaki más véleményen van. Számtalanszor elöfordult. Két dolog tud kiakasztani, ha valótlan adatokat, történelmileg valótlan eseményeket mantráznak és ha kiforgatják a szavaimat , olyannak akarnak beállítani, amilyen nem vagyok, olyan dolog miatt támadnak, amihez semmi közöm. Ez pontosan olyan érzés, mint azoknak a fiúknak, férfiaknak, akiktöl elvárják, hogy más hímnemüek által elkövetett dolgok miatt kollektíve bünösnek érezzék magukat és kérjenek bocsánatot. Az ironikus az, hogy korábban veled ( vagy az általam igazi Blackurnak ismert kommentelövel) én ezt gesztusként megtettem. Soha többé nem fogom. És nem is kell , se férfinak, se nönek, se fehér embernek, ugyanis mindenki, kizárólag egyénileg a saját büneiért felel egy másik ember, embercsoport által elkövetettért nem.

( amúgy ez a hüpp-hüpp is )

hunbagira
Újságíró

Blackpill néven továbbra is köztünk van, bár valóban takaréklángon.

Zoom
Olvasó
Zoom

Oke, Blackur, utoljàra mèg fussunk neki a kèrdèsnek. Vivi ès èn vàlaszoltunk a női rèszre, szerintem ezt màr nem ròhatod fel tovàbb. Rèszedről mi a vàlasz a mit adhat a fèrfi egy nőnek pàrkapcsolatban kèrdèsre?

Eddig ezt ìrtad:
“Minden kell a pasi egója, pénze , tehetsége ,szorgalma, munkaereje.”

Van màs gondolatod is ezzel kapcsolatban, vagy ez a vègleges vàlaszod a kèrdèsre?

Meske
Olvasó
Meske

A “tehetsége, szorgalma, munkaereje” közvetve mind pénz. Az otthon elvégzett munka , szerelés, cipekedés pénz spórolás. ( ahogy az egyéb házi munka, takarítás, fözés is az).

Elnézést, hogy itt közbe szólok, de nem tartom jó iránynak az emberi képességek „forintosítását”.

A pénz a társadalom számára értékkel felruházott csereeszköz, melynek értéke mindig relatív, számos változó függvénye, számok halmaza mögöttes „fedezettel” (a magyarok esetében ráadásul inkább inflálódik). Ezen az úton halad a „like” is.

Ember és pénz között sajátos kapcsolat van (érdekes evolúcióval), ami közel sem jelenti azt, hogy ez az emberi találmány csereszabatos lenne feltalálója/alkalmazója képességeit illetően. Jó irány az, ha az emberek egymást absztrakt értékekké alakítják?
Mindenki beárazható? Akkor minden képesség/adottság beárazható (az otthoni láthatatlan munka erről szól), ennyi erővel az egészség is, mert nem kell gyógyszert venni. stb. ?

Az életet, az emberi egzisztenciát ennyi erővel egy folyamatosan elkerült deficitnek is tekinthetjük (mint negatív kondicionálást).

És ez az érték hűen tükrözi az illető kvalitásait vagy inkább pillanatnyi élethelyzetének/körülményeinek mutatója? (hiszen remek képességekkel rendelkező emberek vannak a legkülönfélébb okokból kifolyólag az „egyéb” területeken is. Másik, hogy elég, ha változik az a rendszer, amihez alkalmazkodott)
Ráadásul a képességek/tulajdonságok a környezet függvényében tudnak megmutatkozni, illetve nyerik el a „hasznos” vagy „haszontalan” jelzőt.
Hányszor van olyan, hogy valaki nem jut „magasra”, viszont képes többször újrakezdeni, akár a semmiből is.
A férfi tulajdonságok akkor is jelen vannak és hatékonyak, ha pénz nincs.

A gond az, hogy ugyanakkor az embert mégis „beárazzák”, számokhoz rendelt értékek halmazává alakítják, mi által lassan alig lehet látni a teljes embert. Ez meg rohadtul fáj, mert mindenki érzi, hogy ő nem azonos az őt „reprezentáló” „értékekkel”.

tomgal
Olvasó
tomgal

Itt nem erröl volt szó Meske. Túlfilózod, ( maga a filozofálásod külön magában megállja a helyét)

Számodra egy férfi tehetségén, szorgalmán, munkaerején kívül nincs másra szükséged egy párkapcsolatban? Neked mi a fontos , mit nyújtson egy férfi ? Mert nekem messze nem ez a legfontosabb és nagyon rokon tulajdonságok . ( és bizony köthetö mind a pénzhez is)

Meske
Olvasó
Meske

Számodra egy férfi tehetségén, szorgalmán, munkaerején kívül nincs másra szükséged egy párkapcsolatban?

Még csak nem is utaltam ilyenre.
Pont azért vontam górcső alá a téma e részét, mert ez egy általános és nagyon negatív tendencia, amitől – úgy tűnik – igen nehéz elvonatkoztatni.

és bizony köthetö mind a pénzhez is

Attól függ, milyen “rendszerben” teszed fel ezeket a kérdéseket…

Neked mi a fontos , mit nyújtson egy férfi ?

Idő kell és lehetőség, hogy a képességek megmutassák magukat és élni lehessen velük (mert nincs kész ember, se férfi, se nő).
Fontos, hogy a nő milyen hatással van a férfira: ha nincs vele, mire képes; ha vele van, akkor mire képes. Tudja-e őt motiválni, inspirálni… és hogyan?
A nő ebben a férfit mindig úgy segíti, ahogy a helyzet (idő/élethelyzet) kívánja (legalábbis ez volna üdvös – melyben alap volna a bensőségesség, szeretet).(Mit nyújt a férfi, az a nőtől is függ, mert ezt bizony ketten főzik)

Zoom
Olvasó
Zoom

Meske, amit ìrsz igaz, azonban olvastad az egèsz komment folyamot? Az egèsz tèmakört Blackur hozta fel ùjra ès ùjra, hogy mit adhat egy nő egy fèrfinak, itt eddig nem tulajdonsàgokròl beszèltünk elsősorban. A női rèszre szerintem elèg rèszletest leìràst adtunk tomgallal, a kontra kèrdèsre, hogy mit adhat egy fèrfi egy nőnek pàrkapcsolatban, leginkàbb ciripp-ciripp volt a vàlasz. (Azaz nem vàlaszolt rà senki.)

Reszet Elek
Újságíró

Védelmet, biztonságot, kalandot, életcélt. Ennyi elegendő?

Zoom
Olvasó
Zoom

Elek, ez nem arròl szòl, hogy elegendő-e. Ha konkrètan engem kèrdezel nekem mèg fontos az intimitàs is ès az èrzelmi biztonsàg is, bàr lehet ezek nàlad beletartoznak a biztonsàg kategòriàba. Köszi, te voltàl az első, aki vàlaszolt a kèrdèsre.

Blackur
Olvasó
Blackur

Válaszoltunk többen is olvass vissza.

common man
Olvasó
common man

Most visszamentem kb,103 kommenttel följebb van egy kiugrás ott szergej és zoom után már minden egymás alatt van igazán nem eldönthető ki mire válaszol.Mondjuk nekem vindóz 7 van lehet hogy csak nálam van így a kapzsi miatt….

Reszet Elek
Újságíró

Bele.

common man
Olvasó
common man

Azaz nem vàlaszolt rà senki.

Aszittem ez csak a Blackurral egy párbeszéd.

Ráhajthatja a fejét a vállamra,rám mindig számíthat.
Ja és megjavítok(majdnem) mindent.

Zoom
Olvasó
Zoom

Common, szerinted itt van olyan, hogy kèt ember pàrbeszède? :)

Abban igazad van, hogy a legutolsò kommentem a tèmàban konkrètan Blackùrnak szòlt fèlreèrthetetlenül, előtte lèvő első kèrdèsfeltevès pedig, mint mindig, mindenkinek. Màr valòban kezd gordiuszi csomòra emlèkeztetni a kommentfolyam, főleg, hogy az elejèn pàr embernek nem sikerült èrtelmezni egy 10 szavas mondatot, amire èpült 20 màsik komment. Èn telefonròl nyomulok, ìgy mindig a friss kommentekből indulok ki, egyèbkènt esèlytelen.

Blackur
Olvasó
Blackur

Te vetted semmibe tomgal tette pénzzé Hunn által írtakat innen indult…

Meske
Olvasó
Meske

Zoom,
Végig követtem a beszélgetést. Én sem tulajdonságokról (amik megkülönböztetnek) beszélek, hanem képességekről (lehetőséggel, erővel, eszközökkel rendelkezés; adottsággal, illetve tudással rendelkező ) és adottságokról (a sikeres életet segítő – akár sajátos – képesség, mely vele született).

Amit a kommentelő férfiak felsoroltak, mind az adottság (hozott) és a képesség (szerzett és kibontott) tartalmakat lefedik (ide spoilerezem a beszélgetés vezérfonalára fűzött reagálásokat, ezek mentén haladtam gondolatban):

Spoiler
Hunn:
Nem tudom, Zoom. Diplomával, nyelvtudással, nemzetközi munkahellyel és a magyar átlagnál jobb fizetéssel, átlag normális (jóképű?) fejjel, testalkattal és faszmérettel vajon hozom-e a szintet, anya? Vagy ez még nem az a szint ahol egy férfinak bármiféle elvárásai lehetnének?

Zoom:
Hunn, ez ìgy alapvetően elèg àtlag vagy az alatti SMV-jű nőnek, felette màr nem biztos. Azonban egèszsèges vilàgkèp ès jò mentàlis egèszsèg a legtöbb nőnèl elengedhetetlen, nàlad rengeteg red flag van mentàlisan kommentjeiden keresztül. Ez lehet kizàrò ok.

Blackur:
igaza van Bélának
Diplomával, nyelvtudással, nemzetközi munkahellyel és a magyar átlagnál jobb fizetéssel, átlag normális (jóképű?) fejjel, testalkattal és faszmérettel ” – Tehát átlagos kinézettel, viszont átlag feletti jövedelemmel rendelkezik, tehát felette áll a közepesnek. És ez csak átlag, vagy az alatti nőnek jó? Ezen kívűl mi kell még? Írtad,hogy magasak az elvárásaid …..
cserébe írd le légyszíves mivel rendelkezik egy átlag nő abból amit Hunn írt a testméretet nyilván fordítsd nőire.

Zoom:
Bela, ezt ìrtam: “, ez ìgy alapvetően elèg àtlag vagy az alatti SMV-jű nőnek”

Àtlag felettinek màr nem biztos, hogy elèg, sok mindentől függ. Megint a pènzből indultok ki, az bèta game.

Blackur:
Zoom csűrhetjük-csavarhatjuk a pasinak kell tenni h nőhöz jusson . Anton megírta a választ. Minden kell a pasi egója, pénze , tehetsége ,szorgalma, munkaereje …ha viszont ennyire kiadja magát unalmassá válik, ördögi kör. (…)

Zoom:
Blackur, szòval mit adhat konkrètan egy fèrfi egy nőnek pàrkapcsolat soràn? Ha jòl èrtem közvetve csak a pènzt emlìtetted?

Tomgal:
A “tehetsége, szorgalma, munkaereje” közvetve mind pénz. Az otthon elvégzett munka , szerelés, cipekedés pénz spórolás. ( ahogy az egyéb házi munka, takarítás, fözés is az). A szorgalma a munkahelyén elöbb-utóbb elöléptetést , fizuemelést eredményez. Az ego pedig szintén a haladáshoz, a ranglétrán való feljebb jutáshoz szükséges.

Nekem és szerintem sok nönek ilyesmire is szükségünk van : egy férfi is adhat szeretetet, támogatást, segítséget, védelmet, biztonságot , bizony nönek is jó szexet , hangulatjavító humort ,önbizalomnövelést és még sorolhatnám. És persze gyerekeket, akiknek gondoskodó édesapja.

Amit én láttam ebből a beszélgetésből (nagyjából összefoglalva):

A férfiak elmondása szerint – a testalkaton túl – olyan értékekkel kell rendelkezni egy kapcsolat kezdeményezéséhez, mint: „egó, pénz, tehetség, szorgalom, munkaerő”.

Ezek rövid címszavai annak, hogy a férfi teljes személyiségével (ami ő maga minden élménnyel/tapasztalattal/céllal/tervvel), kitartó megismerés, törekvés, igyekezet, teherbírás, (meg)alkotás/alakítás során javakat (Javak: emberi szükségletek kielégítésére, nem csak pénzt jelent) szellemi és/vagy kulturális „terméket” hoz létre.
(Az utóbbi kettő (is) nagy jelentőségű – ráadásul közösségformáló -, mégis ritkán hozza meg a méltó anyagi kompenzációt).

Ez mind az alkotó férfi leírása, mely teljesen megfelel azoknak az elvárásoknak, ami a mostani élethelyzetben általában teljesülhet (nincs háború, van mód anyagi/szellemi gyarapodásra stb.).
Ezek a képességek szükségesek ahhoz, hogy a férfi önmaga hatékonyságát megtapasztalja. Ez a tekintély alapja, mely feljogosít a „keretek” tartására.

„Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort;
Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derül!

(Kölcsey F.)

Ami női részről elhangzott igény a férfiak irányába:

„szeretetet, támogatást, segítséget, védelmet, biztonságot , bizony nönek is jó szexet , hangulatjavító humort , önbizalomnövelést és még sorolhatnám. És persze gyerekeket, akiknek gondoskodó édesapja”

Igazából ez itt a női princípium klasszikus jelzőinek leírása (védelem, biztonság valamennyire az otthonnak megfeleltethető, ahol a férfi „erőt gyűjt”). Nagyjából ezt várná el a férfi a nőtől. Erre van szüksége ahhoz, hogy a fent megfogalmazott férfi képességek által kibontakozó/teremtett életteret fenntartsa/gyarapítsa.
Érdekes…
Persze a két nem nem választható ennyire szét, de tudod az archetípusok nagyon erősek… és Jung szerint minden férfiban/nőben ott van az anima /animus…:) Így a kapcsolatban később a “finomabb” képességek is megmutatkozhatnak.

Végül is jól ki lett bontva a téma, azonban maradt még valami a kérdéssel kapcsolatban:

mit tud adni egy nő egy párkapcsolatban (amivel rendelkezik/amire képes)?

vagy mit hajlandó adni egy nő egy párkapcsolatban ( képességeit tekintve külső kényszer nélkül mibe egyezik bele/működik együtt)?

Mert – szándék szerint – megadni, lehet, hogy megtudná, amire egyébként képes volna, de nem biztos, hogy hajlandó; viszont van olyan eset is, hogy hajlandó volna megadni, viszont nem tudja, mert nem képes rá (fizikailag képtelen vagy mert nem tanulta).

Mire képes egy nő, nagyban függ attól, hogy milyen tudást (és az azzal járó gyakorlatot) sajátított el korábban, ezzel kapcsolatban viszont volt e számára elérhető tudás/példa, volt-e ami efelé motiválta vagy kényszerítette.
Kérdés: van-e hajlandósága?

Ám mi motiválna egy mai fiatal nőt a gépesített, kiszolgáló környezetben arra, hogy (otthonteremtő?) képességeit fejlessze/tudását gyarapítsa?

Ha már korábban szóba került, néhány gondolat a pénzről (túl az anyagi biztonságon):
Pénz=idő=boldogság? Boldogít-e a pénz? (bár szerintem ennek az elméleti hátterét ismered)
https://www.youtube.com/watch?v=0LouGY-elPU
Ha az ember önmagában nem képes az örömre, hanem a “boldogságát” valaminek a függvényében értelmezi, mondjuk a másiktól/körülményeitől várja, az előbb-utóbb csalódni fog.

Zoom
Olvasó
Zoom

Meske, csak fura volt elsőre, hogy az extra szempontokat nem az eredeti kèrdezőnek cìmezted, akitől a kèrdès szàrmazott. Hirtelen a kontrakèrdès helyessège lett a tèma, ami koràbban az eredeti kèrdèsnèl nem volt problèma, most hirtelen az. (Igazàbòl nem lènyeges, csak fura.) Konkrètan Blackur kommentje kapcsàn nem làtom èrtelmèt talàlgatni mit akar jelenteni, majd kifejti, ha akarja. Ha megnèzed az eredeti kommentje kontextusàt ès nyelvezetèt, nem igazàn a konstruktìv beszèlgetès volt a cèlja. Mondhatni a tèma teljesen lènyegtelen volt màr ennèl a pontnàl.

Visszatèrve a tèmàhoz:
“Végül is jól ki lett bontva a téma, azonban maradt még valami a kérdéssel kapcsolatban:
mit tud adni egy nő egy párkapcsolatban (amivel rendelkezik/amire képes)?”

Erre szerintem àltalànosan vàlaszoltam màr, a többi kèrdèsed valòban ùj szintre hozza a tèmàt. Az a baj, hogy az egyèn hajlandòsàga, kèpessège màr nagyban függ az adott nőtől, illetve közvetve az adott fèrfitòl is, akivel pàrkapcsolatban èl, ìgy nem tudom àltalànossàgban hogyan lehet viszonylag röviden a többi kèrdèsedre vàlaszolni.

“Ám mi motiválna egy mai fiatal nőt a gépesített, kiszolgáló környezetben arra, hogy (otthonteremtő?) képességeit fejlessze/tudását gyarapítsa?”

Szerintem az otthonteremtèsnek nincs köze a technikàhoz, a technika csak egy eszköz, ami időt/energiàt spòrol az embernek az operatìv rèsznèl. Itt mire gondolsz pontosan? Mire van konkrètan hatàssal a technika az otthonteremtèsnèl? Hogy függ ez össze a nők motivàciòjàval?

Balton
Olvasó
Balton

Ha perdefinem a technikát mondod, akkor a háztartási gépekre teszed a hangsúlyt. De értelmezzük a fogalmat tágabban: az is technikai vívmány (nem perdefinem) hogy fogod és a mobilappon keresztül kaját rendelsz magadnak.

Így mondjuk fiatal nőként, csökkent motivációd van hogy főzz, és lassan már ott tartunk hogy főzni is megtanulj. Iszonytatóan frusztrálóan hat az emberre, az amikor az újdonsült mittudni milyen állapotú kapcsolatban elővillan az hogy a kiszemelt hölgy a konyhában, max enni szokott, mást nem. És ez a probléma már nem annyira újkeletű, mert a mostani késői 30-asok, akinek még udvaroltam, közül nem egyről lehetett gyakorlatilag lefőzni a bugyit.
Akkori énem minimális főzési tudással, tudott a buli-királynőknél ezzel sikert aratni. Már ha nálam voltunk, náluk általában üres volt a hűtő, és gyorsan rendeljünk valamit.
Viszont inni azt jobban tudtak nálam cserébe.

Zoom
Olvasó
Zoom

Balton, nekem ez is csak egy eszköz. Elmèletben igazad van, a gyakorlatban èn mèg nem làttam olyan nőt, aki a rendelős appok miatt ne fōzött volna. Magyarorszàgon nem is tudom ez hàny embernek napi szinten lehetősèg. Az màr èrdekesebb kèrdès, hogy a 20as, de akàr 30as korosztàly “otthonteremtèsènek” feltètele-e a hàzi kèszìtèsű ètel, vagy sem. Azt tudom, hogy az itt kommentelôk nagy rèsze ezt igènyli otthon, a környezetemben màr vegyes a kèp.

Meske
Olvasó
Meske

Zoom,
“Ám mi motiválna egy mai fiatal nőt a gépesített, kiszolgáló környezetben arra, hogy (otthonteremtő?) képességeit fejlessze/tudását gyarapítsa?”

Egy képesség (vagy “tudás”) több életterületen is megmutatkozik.
A gépesített környezet/kiszolgáló környezet gátolja a képességek kialakulását/fejlődését (a meglévőket pedig kiváltja, csökken a tapasztalatszerzés) az ember gyakran részfolyamatok eredményeivel dolgozik csak (vagy már azzal sem).

Amíg valamely képesség/készség nem kerül kibontásra, addig nem lehet rá építeni, fejlesztés nélkül nem lehet specializálni.
Amíg nincs rá szükség, nem szembetűnő a hiánya. Amint az élet próba elé állítja az embert, a hiányos képesség bizonytalanságot (hosszabb idő esetén szorongást)/kudarcélményt eredményez. Ha ezt nem kerül korrigálásra, akkor idővel megjelenhet az elkerülő viselkedés (kudarckerülés).

Ez a gépesített/kiszolgáló környezet szorosan hozzájárul az ember komfortzónájához, idővel adaptálódik az adott szinthez- későbbiekben az lesz az alap (melyre, ha örömforrásként tekintünk, elmondhatjuk, hogy kialakul a “tolerancia”). Ebben ő maga a felhasználó, ám amint a komfortban zavar keletkezik/kikerül belőle, (a ki nem fejlesztett képességek híján) az ember kiszolgáltatottá válik.

Gyerekként könnyebb a tanulás (ha hagyják elsajátítani/tanítják), a képességeket és velük együtt a (megerősített) élményt egyszerűbb előhívni, mint felnőttként szükség mentén kialakítani/tanulni (főleg tanulás/munka/gyereknevelés mellett). Ez nem jelenti azt, hogy nem menne, megy az, ha van hozzá idő/akaraterő/pozitív visszajelzés/kényszer (nagyban függ, ki minek fogja fel) – szóval keret. Kérdés: van-e?

Ugyanakkor a gépesített/kiszolgáló környezet megbontja az ok-okozati összefüggések látható láncolatát.
Sok gyerek úgy nő fel, hogy nincs tisztában alapvető folyamatokkal (mi miből lesz/mivé válik és hogyan), mert az életnek ezek immár nem a látható/aktívan koordinálható részét képezik. Természetes lesz neki, hogy a dolgok „maguktól” eltűnnek vagy elkészülnek– neki nem kell érte tenni „semmit” (nem kell részt vennie a folyamatban)/ vagy keveset is elég tenni, hogy legyen eredmény (pl.:benyom egy gombot).
Azt, hogy ez a jelenség mennyire általános és időszerű, mutatja a háztartások felszereltsége és a környezetben fellelhető szolgáltatók száma (ételkészítés kapcsán pl.: a gyros/kebab/oazis/mcdonald’s/bking/étkezdék/kifőzdék/pizzériák/készételek stb. interneten rendelhető ételfutárcégek egyre növekvő száma.)

Szerintem az otthonteremtés/háztartás vezetése olyan gondoskodás, melyben a végeredmény mellett a „hogyan” is fontos, hiszen ez mutatja meg, milyen a kapcsolatunk magunkkal/szeretteinkkel/a közvetlen környezetünkkel (akár tárgyi környezetünkkel).

Zoom
Olvasó
Zoom

Meske, ez igaz, amit ìrsz, de ez hogy függ össze az alapmotivàciòval? Szerintem az alapkèrdès az, hogy valaki èrez-e kèsztetèst a fōzèsre vagy sem. Erre lehet hatàssal a gyerekkori èlmèny, de nem a technikàn keresztül, hanem a szocializàciòn keresztül. Szerintem itt több motivàciòs szint van, ami első sorban sajàt magunkhoz ès màs emberekhez kapcsolòdik, a technika, a “hogyan” csak màsodlagos. Ha nem akarok főzni valaki, teljesen mindegy milyen eszközök àllnak rendelkezèsre, milyen meglèvő kèpessègei vannak/hiànyoznak. Ha megvan a motivàciò, az ember megtalàlja hozzà a megfelelő eszközt is. Ahogy ìrod, ha koràbban nem tudta, majd megtanulja, de ez nem fog bekövetkezni motivàciò hiànyàban.

Ha màr megvan a motivàciò a fōzèsre, akkor lehet szempont a “hogyan”. Azonban, hogy ez mit takar elèg vàltozatos, függ az adott ember/csalàd elkèpzelèsètől, a rendelkezèsre àllò időtől ès egyèb erőforràsoktòl. Nincs egysèges definìciò arra milyen az ideàlis otthon, milyen az ideàlis hàztartàsvezetès. Ez egyèni, ami neked fontos szempont, lehet màs csalàdnàl teljesen lènyegtelen.

Meske
Olvasó
Meske

A motiváció természetesen függ a szocializációtól és valóban több szintje van.
Itt írtam a hiányáról, amikor gépesített/kiszolgáló környezet okán kimarad belőle:

„Sok gyerek úgy nő fel, hogy nincs tisztában alapvető folyamatokkal (mi miből lesz/mivé válik és hogyan), mert az életnek ezek immár nem a látható/aktívan koordinálható részét képezik.
Természetes lesz neki, hogy a dolgok „maguktól” eltűnnek vagy elkészülnek– neki nem kell érte tenni „semmit” (nem kell részt vennie a folyamatban)/ vagy keveset is elég tenni, hogy legyen eredmény.”

Ez lehet nevelési kérdés is.
Ha nem vonják be ezekbe a tevékenységekbe (még szemlélő szintjén sem)/vagy nincs ilyen tevékenység/ vagy bevonják, de rossz élmény társul hozzá, akkor a motiváció csökken/nincs.
Ha tevékenység során a visszajelzés megerősítő (örömérzettel társul), akkor a tevékenység végzése egyre gyakoribbá válik – ha kisgyerekkortól részese a gyerek e tevékenységnek, akkor természetes lesz számára.
Ez a kondicionálás.

A képességek és a készségek tanulás és gyakorlás mentén fejlődnek már a kezdetektől. A pszichológia számtalan tanuláselméletet dolgozott ki eme képesség tanulmányozására.
A cselekvés/tudás/képesség/motiváció egybetartozik (a motivációt mindig valamilyen szükséglet “hajtja”/eredményezi)

Ha alapmotivációt nézünk, akkor a legelemibb szint az elsődleges motiváció (drive).

Spoiler
Hőszabályozás
Éhség
Szomjúság
Szexuális
Alvási
Salakanyagok ürítése
Védekezésre irányuló
Általános aktivitási szükséglet (akkor lép fel, ha a szervezettől egy időre megvonják a mozgás lehetőségét)
Kutató vagy explorációs drive (kíváncsiság)

A másodlagos motivációk (drive-ok), amelyeket tanulással, kondicionálással sajátítunk el.

Ezek a másodlagos hajtóerők alapvetően úgy alakulnak ki, hogy mindazok a tárgyak, helyzetek, amelyek az elsődleges motívum kielégítésében szerepet játszanak, maguk is motívummá válnak.
Fontos, hogy a környezet/eszköz (pl.: kiszolgáló/gépesített) milyen szerepet játszik a szükséglet kielégítésében +
itt kerül sor a szocializációra (érzelmi szükségletek), mely természetesen családonként változik.

Nincs egysèges definìciò arra milyen az ideàlis otthon, milyen az ideàlis hàztartàsvezetès. Ez egyèni, ami neked fontos szempont, màs csalàdnàl teljesen lènyegtelen.

Igen, ezért írtam, hogy “szerintem”.

Zoom
Olvasó
Zoom

Meske, ùgy èrzem lecserèlted a legutòbbi kommentjeidben a “fiatal nőt” egy bàrmilyen nemű gyerekre az eredeti kèrdèsedhez kèpest. Van összefüggès a kettő közt, de ez màr egy sokkal tàgabb tèmakör, leginkàbb a generàciòs különbsègekre, ill. különböző èletviteli, èletvezetèsi stìlusokhoz köthető.

Eredeti kèrdèsed:
“Ám mi motiválna egy mai fiatal nőt a gépesített, kiszolgáló környezetben arra, hogy (otthonteremtő?) képességeit fejlessze/tudását gyarapítsa?”

A rövid vàlaszom erre az emberi tènyező (a sajàt belső igèny, vagy/ès ha van kinek főzni/otthont teremteni). Ez szerintem mindig is ìgy volt, csak az eszközök/lehetősègek vàltoztak.

Meske
Olvasó
Meske

Zoom,
a gyerekkor meghatározó, fontos, hogy a nő mit “hoz”, mivel ” gazdálkodik”, milyen a szemlélete/”beállítottsága”, mihez szokott, ehhez képest milyen helyzetben kell(ene) helyt állnia. Mindenki különböző módon szocializálódik. Ehhez hozzátartozik a szocializációs környezet is. A motiváció gyökere felé indultam, mert a hajlandóság, “belső igény” onnét ered. (A tudás/képesség/tapasztalat pl. hajlandóságot támogató tényező-e).
Az “emberi tényezőre” keresem a választ az illető múltjában, körülményeiben, ami befolyásolja, milyen döntéseket hoz a jelenben (+van-e kényszer vagy megengedheti, stb), ezért az összefüggés.
Motivációnak tartom továbbá a vonzó példát/ebben támogató közzöséget, társaságot (ha van), illetve a megváltozott (élet)körülményeket, mely a motivációt közvetve/közvetlenül érinti.
U.e. férfi-nő kontextusban már tettem említést.

Zoom
Olvasó
Zoom

Meske, a kiindulò pobtunk a technika vs. nem főz egy fiatal nő kèrdèskör volt: “Ám mi motiválna egy mai fiatal nőt a gépesített, kiszolgáló környezetben arra, hogy (otthonteremtő?) képességeit fejlessze/tudását gyarapítsa?”

Ha visszaolvasod ezt a kommented, akkor làthatod, hogy teljesen figyelmen kìvül hagytad ennèl a pontnàl az emberi tènyezőt, szocializàciòt, gyerekkort. A vèlemènyed màr a kèrdèsfeltevès mòdjàban megjelent. Àrnyalhatod a vèlemènyed idővel, az okè, de azèrt ne csinàljunk ùgy, mintha innen indìtottàl volna. Arròl nem is beszèlve, hogy mèg mindig abbòl az axiomàbòl indulsz ki, hogy egy fiatal nőnek elengedhetetlen főznie, ahhoz hogy otthon teremtsen adott fèrfinak. Erre hangsùlyozhatod megint, hogy “szerintem”, csak akkor nem èrtem nekem mièrt kellene ezt ùgy kezelnem, mint egy axiòmàt. Ezzel teljesen figyelmen kìvül hagyod az adott nő ès fèrfi igènyeit, felteszed, hogy a sajàt vèlemènyed àltalànosan èrvènyes mindenkire függetlenül az èletkortòl, lakòhelytòl, èletviteltől, egyèni èrtèkrendtől.

Reszet Elek
Újságíró

Alapvető dolog, hogy valaki tudjon főzni magára. Más főztjét enni alsó hangon is pazarlás, készételek kapcsán még egészségkárosító is lehet. Ha egy nő a családjának főz az takarékoskodik, egészségesen táplálja a szeretteit, anyagi értelemben is tudatos, nem pazarol az ételekkel, azaz nem dob ki rendszeresen megromlott ételeket stb. Az én szempontomból messze értékesebb dolgot tesz a családjáért, mintha heti negyven órában megkeresné az árát annak hogy más főztjét egyem, bolti készételek megvásárlásához meg esetleg egy bejárónőre is telne, hogy takarítson helyette.
Ha jól emlékszem az angoloknál vagy. Nem tudom mióta, de ha már jónehány év van ott mögötted csak gondolj vissza arra, hogy a kezdetekkor ha vásárolni mentél, mennyi helyet foglaltak el a boltokban az alapvető élelmiszerek és mennyit manapság.
Az embereket leszoktatják az alapvető öngondoskodásról és ezzel nagyon sok egyéb készség is a süllyesztőbe kerül. Olyasmik, amelyek a normális emberi életéléshez szükségesek lennének. Ennek a jelei már itt nálunk is fellelhetőek, nálunk is megkezdődött a folyamat.

Bela
Olvasó
Bela

Nekem az is elég szomorú, hogy a kertes házban élők is leszoknak bármiféle növény termesztéséről… és már nem is értenek hozzá.
Inkább fejfájós munkaórákat áldoznak szolgaként arra, hogy meg tudják szerezni a fűmagot, megfizessék a kertészt, meg tudják venni a fűnyírót, amit aztán hetente végigtolnak a telken, egészen addig, amíg ki nem ég a fű, és akkor kezdődhet minden elölről.
Hagymát, krumplit, paradicsomot vagy gyümölcsöt meg majd vesznek télen-nyáron a teszkóban.

Reszet Elek
Újságíró

Fűmag, járókő, betonozás, mindegy csak eltűnjön a termőfelület.
A netnek köszönhetően viszont újratanulható a dolog annak aki akarja.
A vidék meg kiürülőben van, azaz ha találsz egy nem elcigányosodott falut, akkor eléggé jó áron jutsz egy messze kevésbé kiszolgáltatott életlehetőséghez. Napi 2×30-50 percet meg panelból is sokan ingáznak.

Naooo
Olvasó
Naooo

Össze kell szedni az összes cigányt és deportálni budára meg belpestre, ott úgyis szeretik őket, hát legyenek boldogok együtt.

Blackur
Olvasó
Blackur

Ez akkor ok ha teljesen ellátod magad de ha bejársz melózni -az 50 perc megnőhet napi 2 v több órára- az éves szinten 4-500 óra utazás…..

Blackur
Olvasó
Blackur

Bejött a multik meg az eu taktikája anno dömpingárakkal ellehetetlenítették a kiskerteket ” ennyiért nem kínlódok” a tsz eket meg Antallék verték szét. Pedig a helyünkből adódóan mg nagyhatalom lehetnénk. A konzervgyárak kuka Nagyatád Szigetvár, cukorgyárak tejüzemek stb, többen rabok dolgoztak ,az oroszok meg vittek mindent. Lassan megtiltják a háztáji állattartást is.

Bela
Olvasó
Bela

Valüban nagyhatalom lennénk, mint ahogy pl. sertéstenyésztésben azok is voltunk a rendszerváltozásig. Az EU keretein belül ez nem lehetséges… sőt, direkt ezért létezik maga az Unió. Valóban szomorú, hogy ma már a falusi emberek is a városba járnak be dolgozni, csicska, összeszerelő, lélekromboló melót végezni, ahelyett, hogy maradnának a természetes közegükben… Változott valami is a falurombolásban a komcsikhoz képest? Hát nem, sőt…

A másik része, hogy nem lehetetlenítette el senki a kiskerteket, az állattartást, a lakosság maga mondott le ezekről… kényelmesebb bemenni a teszkóba, mint görnyedni az ágyásban. Vannak idióta szabályok persze, de az élelmes magyar ember ezeket mindig át tudta játszani… ha akarta.

Ami ezekből következik, az a szabadidő megnövekedése: az átlag munkahelyeken ugyanannyi a munkaidő, úgyhogy rossz duma a “nem érek rá kapálni”. Ezt a szabadidőt igyekszünk minél haszontalanabbul eltölteni: facebook, shopping, kutyázás, nőknek műkörmös és egyéb felesleges dolgok, férfiaknak sör+meccs kombó.
És ehhez kapcsolódik az eredeti téma, hogy kell-e tudnia főzni egy nőnek (férfinak)? Kell, de ilyen keretek között minek tenné?

hunbagira
Újságíró

Nem, rohadtul nem annyi a munkaidő, hanem több. És nincsen kapun belüli munkanélküliség, mint a szocko idején, amely mellett volt energia és idő “háztájizni”.

Bela
Olvasó
Bela

Hol több a munkaidő? Közszférában nem, betanított munkában nem, max. kicsivel.

hunbagira
Újságíró

Maradjunk annyiban, a közszféra is vegyes. Valóban a cociologus, traininget szervező manager kisasszonyoknak jó dolguk van. A jogi, módszertani, döntésthozó osztályokon viszont a beled kidolgozod..különösen mióta zsidesz van.

hunbagira
Újságíró

Szóval a szockóból itt maradt tudatállapotot itt is el lehet felejteni.

Bela
Olvasó
Bela

Nem a tudatállapotról van szó, és nem is a szockó időszak jellemzőiről.
Inkább arról, hogy milyen napi tevékenységre költöd az idődet: bevásárlással, Ikeaval, insta és egyéb értelmetlen oldalak, tévé bámulásával, vagy valami hasznossal, ami hozzátartozik magához az élethez, a fennmaradáshoz pár ezer éve.
Akarat kérdése, semmi más.

common man
Olvasó
common man

És nincsen kapun belüli munkanélküliség, mint a szocko idején, amely mellett volt energia és idő “háztájizni”.

Ja
Ebből azt gondolhatná az ember,hogy azért háztájiztak mert a munkahelyen nem dolgoztak és tele voltak fölös energiával….Ez téves.Mert valóban volt kapun belüli munkanélküliség de aki link munkahelyen dolgozott az nem biztos ,hogy a munka hőse volt aki csak arra várt ,hogy otthon a háztájiban végre kidolgozhassa magát.Inkább volt jellemző ,hogy azok háztájiztak illetve azok kiskerteztek akik a munkahelyükön is sokat dolgoztak.Volt a fizetés ami még a maitól is sokkal szabályozottabb(kevés) volt és ehhez volt egy hozzágürizési lehetőség.Jellemzően tudok kiskertes kohászokat,bányászokat ebből az időből akik ugye azért még a gépesítés mellett is eléggé megdolgoztak a pénzükért.Ja és minden második szombat volt szabad….Lehet,hogy 10éve hallottam de állítólag 4 órát tv-zik az átlag magyar naponta.Na ebből napi fél óra kertre fél óra főzésre fél óra fitneszre lecsípve marad 2,5 óra.Ebből még mindig le lehet csípni fél órát +pihenésre, fél órát + szexre(kétnaponta egy óra).Még mindig marad 1,5 óra ha valaki minden áron butítani akarja magát….
Rövidebben: alapvetően mindenkinek arra van ideje amire ő akarja.

hunbagira
Újságíró

Értem, a “házonbelüli munkanélküliség” fogalmát én találtam ki most. Jól van..
Illetve “gémákában, háztájiban” a melót pihenjük ki bent, jelenséget.

common man
Olvasó
common man

Volt ilyen mint ahogy én is írtam fentebb…De akkor is volt választási lehetőség a munkahelyek között.Még vidéken is Budapesten meg főleg ott el is szálltak a fizetések a vidékiekhez képest.Szocializmus ide vagy oda.A géemká az már később kezdődött az volt az iparban dolgozók “háztájija”.A magyar ember sosem volt lusta.A munkahelyen belüli nem dolgozásnak a munkaidő nem teljes kihasználásának praktikus okai voltak.Még egyszer mondom ez nem a lustaság volt.Mondjuk nem volt 8-as csavar meg ilyenek.És ez a Leányvállalat-szakcsoport-Tsz melléküzemág-kft stb korban is így volt.És hiába dolgozott a delikvens mondjuk 2 szer annyit a több fizetés reményében nem kapott többet vagy csak egy kicsivel.Aki a tsz ben x számú állatot el kell ,hogy lásson azt el kell látnia háztáji ide vagy oda.A traktoros se mondta ,hogy nem szántok mert háztájiztam.A gyári gmk meg sokszor annyi volt ,hogy ugyan ott folytatta csak gmk keretek közt több pénzért.Még szép hogy motiváltabb volt.

Naooo
Olvasó
Naooo
hunbagira
Újságíró

Common, itt most nem cáfolsz, hanem magyarázod miért volt a “főállásban” “lazább” munka. Tehát nem a dolog tényét.
Nem azt írtam én sem, hogy lusták voltak, hanem azt, honnan volt idő/energia magángazdaságot fenntartani. Ami már -egyes szerencséseket- kivéve kurvára nincs így.

common man
Olvasó
common man

Azt írod:

És nincsen kapun belüli munkanélküliség, mint a szocko idején, amely mellett volt energia és idő “háztájizni”.

Most ez cáfolat vagy nem azt nem tudom ,talán pontosítás a legjobb szó.
Igen volt kapun belüli munkanélküliség.Volt ahol nem dolgozták ki rendesen a munkaidőt.De nem mindenki és nem mindenhol.Akik pl háztájiztak vagy gmkáztak azok nem azért tették mert kurva pihentek voltak a munkahelyi semmittevéstől.Arra akartam rámutatni,hogy ezek az emberek a munkahelyen is kidolgozták az idejüket és még utána ráhúztak +4órát. Vannak ma is ilyen emberek .Napi12-13 óra munka.Ma annyival könnyebb ,hogy sokkal több alternatív lehetőség van nem csak a gürizés mint akkor.

hunbagira
Újságíró

Minőséggel is gondok voltak/vannak. Pl pont gyümölcs/zöldségnél (ami pont a legmunkaerő igényesebbek)

common man
Olvasó
common man

Otthon amit termelsz arról tudod ,hogy mit kapott.A bótiról meg mindig kiderül valami… Bizonyos fokú vágy azért a gyepes-tujásokban is van a valódi kert iránt.A barkácsáruházak kert részlegén lehet kapni cserepes dolgokat(pari,eper stb) amik sose hozzák be az árukat de megveszik.

Bela
Olvasó
Bela

Pedig de, elengedhetetlen… Mi mással teremtene “otthont” a nő? Festeni, bútort pakolni, csempét rakni nem tud. A férfi sem biztos , de a haverjaival és szakemberrel meg tudja oldani ezeket, a nő a barátnőivel (:-D) nem.
Az adott férfi és nő igényei persze lehetnek olyanok, hogy nem kell főzni otthon. Ez esetben nincs szükség konyhára sem, és mindenféle drága berendezésre. Ez egészen addig működik, amíg nincs gyerek. Ha megszületik, akkor bizony illik az anyának főzni a picire, és – mivel otthon van – az apucira is.

Reszet Elek
Újságíró

Tápszerek később meg készételek, hogy jó kövér meg hormonzavaros legyen a gyerek. A modern nő így csinálja.

Zoom
Olvasó
Zoom

A fiatal nők többsègènek nincs gyereke, vagy ideveszitek a 30-as nőket is?

Bela
Olvasó
Bela

Igen, idevesszük az összes nőt.

Zoom
Olvasó
Zoom

Okè, màr megijedtem, hogy ilyen papik voltatok fiatalon. :D

Meske
Olvasó
Meske

Zoom,
“(otthonteremtő?) képességeit fejlessze/tudását gyarapítsa”

nem csak a főzést fedi le. Az otthonteremtés/háztartásvezetés komplex és kreatív terület, túlmutat a konyhán. Az ételkészítést vs. szolgáltatás-ra hoztam példát fentebb, de főzésre leszűkíteni a fenti kontextust nem elég.

Arròl nem is beszèlve, hogy mèg mindig abbòl az axiomàbòl indulsz ki, hogy egy fiatal nőnek elengedhetetlen főznie, ahhoz hogy otthon teremtsen adott fèrfinak.

Hol írtam ilyet?

Ha visszaolvasod ezt a kommented, akkor làthatod, hogy teljesen figyelmen kìvül hagytad ennèl a pontnàl az emberi tènyezőt, szocializàciòt, gyerekkort.

“Mire képes egy nő, nagyban függ attól, hogy milyen tudást (és az azzal járó gyakorlatot) sajátított el korábban, ezzel kapcsolatban viszont volt e számára elérhető tudás/példa, volt-e ami efelé motiválta vagy kényszerítette.

Ebben benne van az emberi tényező a gyerekkorral, szocializációval, mintakövetéssel … és feltűnik benne a keret is.

Nem árnyaltam a véleményemet, hanem elkezdtem kifejteni, kibontani, körüljárni a témát.

“Szerintem az otthonteremtés/háztartás vezetése olyan gondoskodás, melyben a végeredmény mellett a „hogyan” is fontos, hiszen ez mutatja meg, milyen a kapcsolatunk magunkkal/szeretteinkkel/a közvetlen környezetünkkel (akár tárgyi környezetünkkel).”

Itt sem a főzésről van szó… és nincs minősítve a “hogyan”, csak kiemelve, hogy van jelentősége. (Bár tudom, nem mindenkinek…)
Ebben nincs benne, hogy nem számítanak a férfi/nő igényei, hiszen a “hogyan”-t ők határozzák meg (és ez a határozás/döntés egy tükör)

Városban mindezt egyszerre könnyebb és nehezebb kivitelezni/megélni: könnyebb, mert az ember független a természetes környezettől és nehezebb, mert az ember független a természetes környezettől. A természet is keretet ad.

Zoom
Olvasó
Zoom

Meske, mi konkrètan a főzèses kèrdèsedről beszèlünk, fiatal nő motivàciòja vs. technika, a kèrdèsed pedig önmagàban feltètelezi, hogy a fōzès fontos rèsze egy fiatal nő otthonteremtèsènek. Elèg zavarò, hogy mindig vàltoztatod a tèmàt. Vàltoztathatod, csak akkor kèrlek ne nekem cìmezd a kisregènyeid.

Visszatèrve, mintha te se “fiatal nőkről” ìrnàl. Egy mai àtlag fiatal nőnek nincs gyereke ès nem lakik sajàt ingatlanban. Jobb esetben van egy tartòs kapcsolata, elköltözött màr a szüleitōl, az otthonteremtèse rà ès adott fèrfira korlàtozòdik, az otthonuk pedig egy koliszoba, vagy albi, ahol vagy egyedül, vagy màsokkal együtt laknak. Ezt jelenti ma “fiatalnak” lenni, ezek a keretek a többsègnek.

Horvath Anton
Olvasó

Nyilván nem önállósodnak annyira, eleve nagyon kevés fiatal nő él egyedül, egymaga fizetve az albérletet. Ugyanis szegény elnyomott nőknek azért fiatalon mindig van egy ugrásra kész kandúrbandi kéznél, általában autóval szerelt hogy a fuvarozási céloknak is megfeleljen, lesi hősnőnk minden kívánságát itt a nagy emancipáció közepette. Persze kandúrbandink kiváltságos helyzetben érzi magát, mivel mégis csak egy fiatal ropogós kerekseggűt kúrogathat, a neten legfeljebb a balzsamozott negyvenes múmiák állnának vele szóba, ugyanezen szolgalelkűséget elvárva, heti kettő ungabungáért. Aztán mikor hősnőnk lezárja a tanulmányait akkor egy nagy fordulat következik be. Vagy megmarad a jól bevált kandúrbandi mellett, vagy a kandúrbandi hagyja ott inkább. Mivel kandúrbandi kötelezettségei nem hogy csökkennének hanem inkább nőnek, az esküvő, házasság, gyerek és hasonló lózungokkal amivel hősnőnk traktálni kezdi, avagy megindul a béta-rabosítás folyamata. Kandúrbandi itt általában lelép. Hősnőnk persze önálló jövedelemmel már önállósodik, adott esetben eleve többet is keres mint a kandúrbandi, így aztán nem hogy a főzés meg a háztartás felé nem fog érdeklődést mutatni, de egy férfira is csak annyi szüksége lesz mint a halnak a biciklire (kandúrbandi szolgáltatásai hamar feledésbe merülnek). Ezután megkezdődik a macskásodási folyamat a tökéletes férfira való várakozás részeként, a már jól ismert szkenárió. Háztartás helyett pedig ott van az utazgatás, pénz már van rá, illetve a faszkörhinta ami szintén a tökéletes férjjelölt felkutatásának a része. Ez a novellám szerintem szépen rámutat, hogy a mostani világban miért maradnak háttérben az általatok hosszan vitatott otthonteremtési fejlemények.
Férfiként ezzel szemben az elejétől a végéig semmilyen segítséged nincsen, magadra vagy utalva teljes mértékben, az állam szintúgy leszarja a fejed. A fentiek tükrében látszik hogy egy modern nővel is csak egy plusz terhet veszel a nyakadba, mert a modern emancipált nő már semmilyen értéket nem ad hozzá az életedhez. Ez a fajta elhagyatottság az amit a nők többsége soha nem él át, csupán megállapítják mikor a férfiak véleményét olvassák hogy hmm, “manapság sok a sérült férfi”.

Se - se
Újságíró
Se - se

HorváthAnton
Ez a novellád egy nagyon jó összeállítás.
Ugyan “házgyáriak” a paneljei, de az eredmény tökéletesen támasztja alá a megfigyelésedet hogy miért maradnak a háttérben az otthonteremtési fejlemények.

És azért nem elég rá csak egy pluszjel, mert nem a panelekkel hanem az otthonok hiányának a miértjével értek egyet.

tomgal
Olvasó
tomgal

“ nagyon kevés fiatal nő él egyedül, egymaga fizetve az albérletet.“

Ahogy nagyon kevés fiatal férfi él egyedül fizetve az albérletet.

Felmérések igazolják azt is, hogy a mai fiatal generáción belül több a “ mamahoteles” férfi, mint a nö.

https://www.azenpenzem.hu/cikkek/miert-annyira-jellemzo-a-mamahotel/6945/

“A 25–34 éves férfiak csaknem fele, a nők közel egyharmada nem hagyta még el a szülői fészket 2019-ben. Közben azért leírják azt is, hogy a szülőkkel élő 25–34 évesek 72 százaléka teljes, 4,5 százaléka pedig részmunkaidős állást vállalt 2019-ben.“

Akik nem párkapcsolatban élve albérletet fizetnek, legtöbbször más fiatalokkal összefogva teszik.

“szegény elnyomott nőknek azért fiatalon mindig van egy ugrásra kész kandúrbandi kéznél, általában autóval szerelt hogy a fuvarozási céloknak is megfeleljen, lesi hősnőnk minden kívánságát itt a nagy emancipáció közepette.”

Nem, nincs mindig , söt a többségnek nincs.

Az általad felvázalt “ életút” bizony csak egy kisebb hányadra jellemzö, ugyanis még pluszban hozzájön az is, hogy nem minden fiatal nö ropogós , kívánatos pipihusi , akinek csak csettintenie kell ( max kb 6-ostól felfele), az emberek túlnyomó többsége SMV alapján 4-6 között van ! Ezek a fiatal nök semmivel sincsenek elönyösebb helyzetben , mint férfi társaik , max, ha megelégszik egy vele azonos, vagy alacsonyabb szinten lévövel ( és ezt tudjuk nem igazán teszik , de a TRP szerint is ajánlatos hogy a férfi 1-2 szinttel magasabban legyen). Egy 6-7 közötti fickó pedig már kb topmodellre vágyik , egy 5-ös nö neki nem igazán jön be, azért nem fog ugrálni.

Te magad is csak a “jó csajokról “ beszélsz, a többi nem is létezik :

“ mégis csak egy fiatal ropogós kerekseggűt kúrogathat,”

Tehát a leírt helyzet a fiatal nök 20-30 %-ra igaz maximum, a többi otthon lakik , vagy más fiatalokkal albérletben , vagy 7-es szinten aluli.

Horvath Anton
Olvasó

Jaaj ne mond már, egy férfi nem tud dekoltázst villantani. Egy férfi mindig a saját tudása és tehetsége alapján lesz megítélve, nem tudja bekúrni magát sehova, nincsen OTP-és lehetőség(OdaTettemaPicsámat), sem felszopni nem tudja magát semmilyen pozícióba sem. Ezért vagytok komolytalanok mikor párkapcsolati erőszak kapcsán kollektív bűntudatot akartok kelteni a társadalomban, azon belül is leginkább minden egyes férfiban. Amikor ilyesmi történik, vagy például egy terhesség, na ezek azok az események amikor egy nő szembesül azzal a felelősséggel, ami alól az egész futamidő alatt fel volt mentve.

tomgal
Olvasó
tomgal

Én nem mondom, hogy egy férfi nem tud dekoltázst villantani :), tud-de minek. ( látom közben javítottad) Az átlagtól jobban kinézö pacákok ugyanúgy kivételezésben részesülnek nöi fönök, nöi tanár részröl. ( nyilván több a nöi kivételezett, mert többen tanulnak tovább)

Szóval nem, egy jobb testi adottságokkal rendelkezö jóképü férfi sem mindig tudása és képességei szerint lesz megítélve, ha a “ döntést hozó “ nö ( vagy buzi).

Úgy tünik a te agyadban kizárólag a 7 -es és azon felüli nök léteznek , a többség nem az!
A nök nagyobb része nem tud akkorát villantani, testi adottságait kihasználni). Egy kisebbségröl beszélsz.

Horvath Anton
Olvasó

Fentebb te magad leírtad a kérdésedre a választ: “több a mamahoteles férfi mint nő”, no komment. Férfiként milyen állami támogatás is jár? Jah, semmi. A jóképűséggel önmagában nem jutsz anyagilag messzire. És tartom hogy fiatalon a nők 80%-a vonzónak számít, a férfiak közel se olyan válogatósak. Ez inkább a lányok saját igényeitől függ hogy milyen lehetőségekbe mennek bele. Kockahas nem jár automatikusan nekik se.

tomgal
Olvasó
tomgal

Én nagyon és többször nem ezt tapasztaltam itt , miszerint a fiatal nök 80 %-a vonzó nektek. Ezt csak mondjátok , de amikor volt konkrét példa képpel, úgy le lett degradálva az átlagos csaj , hogy csak lestem ( túl vastag a combja, nincs dereka, nem elég nagy a melle stb).

Egyedülálló nöként milyen állami támogatást kapsz, sorold már el légyszi ! ( nem elvált több gyerekesként). Hajadon fiatal nöként! Mert hogy erröl beszélünk.

A mamahoteles jelenségnél azért vegyük figyelembe azt, hogy a nök átlagosan 2-3 évvel fiatalabbak amikor férjhez mennek és bizony állítom már a 90-es években is önállóbbak voltak, mint a velük egykorú férfi társaik. Ez az eltérés pedig egyre csak nö.

hunbagira
Újságíró

A tinder kiadta a statit. Nálatok átlagosan 80-90%unk repül a levesbe, fordítva 30-40…(saját tapasztalat ugyanez, amikor a kocsi hátuljábol figyeltem a büdösszájú miskolci prolipicsát)
Szóval, megint trp-alapokkal vitatkozol.

Horvath Anton
Olvasó

Hát ezért nincsen semmi értelme az online társkeresőknek, máshol meg már ismerkedni úgy se lehet egy átlagos dolgozó polgárnak.

tomgal
Olvasó
tomgal

Kezdjük ott , hogy szerintem értelmes, magára valamit is adó nö nem ismerkedik tinderen. Az hogy azon nökkel akik jelen vannak ott ez a tapasztalat egyrészt mentalitásuknak, de jóval nagyobb mértékben ( szintén egyszerü matek) a két nem mennyiségi arányának köszönhetö.

Budapesten 110 ezer felhasználó van. Ebböl 85 ezer férfi és csak 25 ezer nö! Ez 77-23%-os nemi megoszlás. Ugye nem kell magyarázni, hogy ha van választék válogatsz, ha nincs lejjebb adod. Egyszerüen kevés a nö és pluszban a férfiaknak sokkal fontosabb a szex. Na ezért nem válogattok annyit, mint a nök, szeretnétek, “ de a kényszer rávisz” , hogy “megelégedjetek a moslékkal.” Ezt nem én mondom, bizony én ezt még a “ kezdetekkor” itt a FH-on olvastam férfitól.

https://funzine.hu/hu/uj-korszak-nyilt-a-tinderezok-vilagaban/

És azért arról se felejtkezzünk el, hogy az aktívan tinderezö réteg (110.000) csak egy kisebb hányada a 20-40 éves korosztálynak ( kb 600.000 fö , Bp lakosságának 35 %-a
http://www.ksh.hu/nepszamlalas/docs/tablak/teruleti/01/01_1_1_2_1.xls
)

Tehát egy 18-20% -i réteg szokásai alapján pontos következtetést levonni, ahol ráadásul 77%-ban férfiak vannak jelen nem igen lehet.
Ezek tények.
Nem azt állítom, hogy a nök nem válogatósabbak , mint a férfiak, mert de azok. Csak nem olyan mértékben mint gondoljátok.
( amúgy hogy is élne a lakosság több mint 60%-a házasságban 35-45 közötti lakosságra vetítve? Az élettársi kapcsolatokról nem is beszélve).
Én mindig úgy gondoltam, hogy az adatok, tények a férfiaknak egyértelmübbek , jobban figyelembe veszik , mint a nök , de megvallom sokszor mégsem ezt tapasztalom.

Horvath Anton
Olvasó

A lakosság mondjuk már megvolt a tinder meg egyéb szarságok előtt is, az a 60% házasság sem a tinder 2013-as megjelenése után lett 60%. De abban sokat segíthet majd, hogy olyan 20% alá csökkenjen, többek közt az is.

Blackur
Olvasó
Blackur

Anton egyre több mamahoteles ember lesz köszönetően annak hogy a “támogatások”azonnal beépülnek az ingatlanárakba, nézz rá 2 év alatt hová szaladtak az árak. Ráadásul ha átmegy a törvény akkor radikálisan átalakul az önkormányzati lakásrendszer ami szintén az önállóság ellen hat.

Horvath Anton
Olvasó

Nekem nem kell megmagyarázni a jelenséget Blackur, tisztában vagyok vele. Olyan nővel pedig főleg nincsen dolgom amelyik a mamahoteles férfiakat szidja, az én lakásom küszöbén biztosan nem kell átlépnie.

common man
Olvasó
common man

Már maga a mamahotel szó ma már vagy egy hibásan használt kifejezés vagy egy szándékosan bántó igazságtalan általánosítás.

Hunn
Újságíró

A “mamahotel” kifejezés arra a jelenségre vonatkozik, amikor – az amúgy semmiféle saját ingatlannal nem rendelkező – nők felróják a férfiaknak, amiért azok nem rendelkeznek még saját ingatlannal…

Amit amúgy a váláskor lenyúlhatnának.

Elmondom mi a “mamahotel” jelenségének a kiváltó oka:

Nem az ingatlanárak. Persze azoknak is van némi szerepe. Hanem az, hogy a feminista kereteken belüli párkapcsolat lehetősége a mai használt pinájú ringyókkal egy férfit nem motivál különösebben arra, hogy előbbre jusson az életben, ebbe beleértve a saját lakás megszerzését is.

Nem maradt rá motiváció, egyszerűen nem éri meg rá törekedni. Ezt személyesen tanúsíthatom.

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem az ingatlanárak és az önnön elrugaszkodott igények leginkább. Elég idióta az a férfi aki nem saját magának hoz létre (vásárol, épít, felújít, bővít) önálló lakhelyet (barlangot, odút, menedéket).

Összeköltözni meg olyannal kell, akinek gyereket is akarsz csinálni. Az hogy egy nő odatartja a pináját nem elég, tartsa oda a méhét is!
Ha nem akarsz tőle gyereket, akkor nem gondolod komolyan, olyannal meg nem tervez az ember közös jövőt. Ha meg mégis komolyan gondolod, két-három gyerek után nem fog nagyon ugrálni. Feltéve ha biztonságban érzi magát és kap némi figyelmet is. Két-három gyerekkel szinte kiírja magát a párkapcsolati piacról (most az esetleges kúrásokat hagyjuk, de ezeknek nem is sok értéke van a nők legtöbbjénél), másrészt válásnál és vagyonmagosztásnál a kivételes kevesektől eltekintve nem fog nagyságrendben érdemi tulajdont szerezni vagy lenyúlni. A legtöbb férfi nem Andy Vajna (és még ő is tett róla hogy Timike ne basszon el mindent), nem áll úgy anyagilag.

Másik ok az összeköltözésre a költséghatékonyság lehet. Egy háztartás kevesebb összköltséget termel, mint kettő. Ilyenkor meg feleződnek a költségek. Ha ez nem történik meg, akkor gyakorlatilag pinatartás van. Pinatartásnál meg ha megvan a józan eszed, akkor vásárlóként a te szavad a döntő. Te fogadod el vagy utasítod el az árat. Pinatartásban persze nem csak a szex, de a feministák által “cselédmunkának” nevezett tevékenységek is benne lehetnek. Szóval ne keverjük a szezont a fazonnal.
Azért meg kár sírni, hogy aki hülye az megszívja. Mert a nők már csak ilyenek meg olyanok. A cosmo pasasok kinevelik a cosmo csajaikat és fordítva (tyúk és tojás)

Blackur
Olvasó
Blackur

Anton mikor én írtam tudásról, tehetségről megkaptamh csak a pénz érdekel. Az miért gond h a 7s feletti nők érdekelnek? Hogy a nők az alsó 80 %t nem látják az természetes.

tomgal
Olvasó
tomgal

Dehogy gond, nyugodtan érdekeljenek , de az is tény , hogy minél magasabb SMV-jü nö érdekel, annál kevesebb az esély . ( nem lehetetlen , csak az SMV-vel fordítottan arányos az esélyed). Egyébként a 35-69 közötti lakosság valamivel több, mint 60 %-a házas és még legalább 10-20 % élettárs. Akkor hogy is van az , hogy meg sem látnak a nök 80 %-nyi férfit? Csak hozzámennek, összeköltöznek velük.

hunbagira
Újságíró

Hát Anton a “sugardaddynél” lakó kisasszonyokról írt kis egypercest, te meg rohadtul nem erről hoztál statit.
Persze nagy valószínűséggel nem is lenne ilyen, hiszen “kultúrmarxista” rendszerünkben a “védett csoportokról” eleve nem lehet olyan statisztikát készíteni ami a “védett csoportot” rossz színben tüntetheti fel. (Kezdjük a sitten lévő etnikai arányokkal)
Illetve albértletpiac azon hirdetéseiről ne is beszéljünk, amiben kikötik, hogy egyedülálló férfiak ne…plusz ahol nem kötik ki, de ez a helyzet. Eme megint egy negatív diszkrimináció ami a fiatal férfiakat éri a “patriarchátusban”.
Persze anno volt itt egy ferfihangos vezérkommentelő, aki még büszkélkedett is ezzel. Amiután elirányítottuk azóta nem kommentel. Szóval a változást magunkon kell kezdeni, mint mindig.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ez az Bagira ! Nehogy már a sugardaddysek legyenek az átlag, a többség !

Az igaz, hogy albérletet szívesebben adnak ki nönek, mint férfinak, ezt aláírom. Sajnos ez viszont rossz tapasztalatokra vezethetö vissza ( volt már ezzel kapcsolatban vita a FH-on)

hunbagira
Újságíró

Sugardaddy fogalmának használata valóban enyhe költői túlzás volt. Viszont tapasztalatom szerint a pasihoz költözés, az “albi” pénz megspórolásáról szól…minden esetben. Ez a válasz, Delinnek is.)
(Amúgy en sem várnám el a delikvenstől, ha én vettem rá, hogy hozzám költözzön)

Zoom
Olvasó
Zoom

Bagira, ha csak arròl szòl, azt nyugodtan hìvhatod prostinak vagy aranyàsònak.

hunbagira
Újságíró

Nos én a “hímsoviniszta” ezeket nem tartom annak. Nálam a munkakerülőknél kezdődik eme fogalom.

Zoom
Olvasó
Zoom

Bagira, ha odaköltözik a pasihoz, mert jòl el van vele/ szereti, de nem fizet albit, az egy dolog. Azonban ha csak az ingyen albièrt költözik oda, az nàlam màr kimerìti ezt a kèt kategòriàt.

Tènyleg, te most milyen korosztàlyra hajtasz? Csak a tiktok cicàk jöhetnek szòba, vagy mèg belefèr a kozmo korosztàly? :)

hunbagira
Újságíró

A kozmo korosztályra…:P viszont unokahugaim révén elég sokat találkozok az utóbbival. Most -gondolom- csalódást okoztam. :)))

Zoom
Olvasó
Zoom

Bagira, èpp ellenkezőleg, csak ìgy màr kezdem kapisgàlni mièrt rosszak a tapasztalaid. A baj, hogy az olyan nők többsège a kozmo korosztàlyban, akit keresel màr hàzas, tartòs pàrkapcsolatban èl, vagy nagyon magasak az elvàràsai.

hunbagira
Újságíró

Ez ügyben szintén érdeklődj körbe lányaid korosztályánál…:) te el sem tudod képzelni (ezek szerint) hogy a 80 után született kozmo/szexésdzsújork illetve az instán/tikktokkon szocializálodott 90/00 után született korosztály, hol tart erkölcsileg.

Bela
Olvasó
Bela

Tessék, az általad védett portálról:
https://she.life.hu/nofilter/20210517-egy-aranyaso-vallomasa-igy-lett-fontosabb-a-penz-sajat-magamnal.html

Minden benne van. A hülye kurva.

Hunn
Újságíró

Az ostoba, mindenre alkalmatlan, buta kurvája… Minden rosszat megérdemel minden ilyen nő, ami csak megtörténik velük. Szenvedjenek!

Horvath Anton
Olvasó

Károlyunk mindenesetre még ha durván is, de helyén kezelte a dolgokat. Pénzért vett asszonyt valahogy így lehet csak kordában tartani, a látszatra meg adott, hogy ne tűnjön fel a valóság senkinek se.

Hunn
Újságíró

Szerintem nagyon fiatal és naív srácnak kell lenni ahhoz, hogy valaki a cikkben szereplőhöz hasonló aranyásó nőket sajnálja… Az ilyen nőket alázni kell, szenvedjenek. Nekik nem jár emberség, bennük sincs.

Horvath Anton
Olvasó

Fiatal srácnak ilyenkor a fordított helyzetre kell gondolnia, mikor is ő udvarolgatna egy ilyen elvarázsolt királykisasszonynak. A következmények pedig a következőek: shit teszt minden mennyiségben, felhőztetés, barát zóna. Egyik kiszolgáltatottabb helyzet sem jobb a másiknál.

tomgal
Olvasó
tomgal

Már bocs Hunn, de volt aki sajnálta, védte ?
A cikk sem sajnálatért íródott, hanem elrettentés végett…

Hunn
Újságíró

Elrettentés, tomgal? Mondjuk ki nyíltan: a cikkben szereplő Károly jobbat érdemelne… Elrettentő, hogy még gazdag, sikeres férfiként is arra kell számíts, hogy a mindenre alkalmatlan fiatal picsák úgy érzik, hogy jobb sorsot érdemelnének annál, mint hogy te kúrogatod őket…

Na, ezért mondom én azt, hogy a mai feminista világban nem maradt már semmi motiváció egy férfi számára arra, hogy erőlködjön azért hogy bármit is elérjen ebben az életben…

Valahol komoly gond van a társadalomban, ha azt mondjuk, hogy milyen szörnyű dolog is az egy amúgy mindenre alkalmatlan fiatal picsa számára, ha egy sikeres és gazdag felnőtt férfi kúrogatja… Ezt max egy tetves nőközpontú, feminista társadalomban lehet “probléma”…

Gondolom a feminista női olvasó számára a cikkben szereplő kishölgy el van nyomva, a Károly pénze neki alapból “járna” anélkül hogy cserébe bármit is nyújtana kelljen neki, és milyen szörnyű dolog is már az hogy szét kell érte tennie a lábát…. Meg gondolom a feminista tanítások szerint az is “járna” neki, hogy egyenlőként kezeljék mert nő…

Én amondó vagyok, hogy mára már ebben a nőközpontú, feminista világban egy férfi számára az lett a helyes kiindulási alap bármelyik nő felé, hogy: “a kurva anyádat”. Innen indulunk, erről az alapról, ez a kiindulási pont.

tomgal
Olvasó
tomgal

Károly teljesen tudatosan választott egy szép, de erkölcsileg finoman szólva is sekélyes nőt, aki még a perverzióit is hajlandó eltűrni a gazdagságért pénzért cserébe. Károly nem is akar jobbat, neki ez pont megfelelő, neki egy bábu kell, akivel azt csinál, amit akar, nem vágyik kedves, okos nőre, nem vágyik gyerekre, ez kell neki és ez színtiszta üzlet. Egyiket sem sajnálom, pontosan megérdemlik egymást.
Elrettentés a nők irányába értendő, hogy ha pénzre, csillogásra vágysz, bizony ez lehet az ára.
Mindenki maga dönt, a Károly-félék és (nem emlékszem a névre) a csajhoz hasonlók is. Ez az élet senkinek nem kényszer.

És ki mondja ezt ? :

” ha azt mondjuk, hogy milyen szörnyű dolog is az egy amúgy mindenre alkalmatlan fiatal picsa számára, ha egy sikeres és gazdag felnőtt férfi kúrogatja…”

Én egyetlen ilyen kommentet sem olvastam.

Horvath Anton
Olvasó

:D Indulási alapnak jó lesz :)

tomgal
Olvasó
tomgal

És biztos nagyon gyümölcsöző :)

Horvath Anton
Olvasó

Szerencsére ma már nem kötelező feleségül venni egy hülyét se. Néha a belvárosban vagy annak környékén lehet látni ilyen vagy ehhez hasonló párocskákat. Olyankor a teraszon ülve hátradőlve kortyolom a sört,teljes nyugalomban (azáltal hogy én az ilyenekből kimaradok) figyelem a színházi darabot amit az ilyenek előadnak. Nem csak magyarok szoktak lenni, mindenféle nemzet, de mindig ugyanaz a színház. Ahogy nézem a vergődésüket mindig arra gondolok, hogy bizony az emberiség nem sokat fejlődött a középkor óta.

Hunn
Újságíró

Hogy gyümölcsöző-e? Kit érdekel? Mint már említettem, férfiként nem maradt már különösebb motivációm sem békés együttműködésre, sem bárminek az elérésére… Mi marad hát? Az, hogy lángoljon ez a tetves feminista világ, pusztuljatok, legyenek minél többen a megerőszakolt nők és a halottak…

Reszet Elek
Újságíró

” ebben a nőközpontú, feminista világban egy férfi számára az lett a helyes kiindulási alap bármelyik nő felé, hogy: “a kurva anyádat”. Innen indulunk, erről az alapról, ez a kiindulási pont.” – Ezen jót nevettem. Javaslom a linkelt könyv letöltését és áttanulmányozását, hogy még teljesebb legyen az életérzés.

hunbagira
Újságíró

:D …és eredményes a dolog, hunn? Eme alapról indulás?! :D

tomgal
Olvasó
tomgal

A pénzért vett asszonynak valóban teljesen jogosan kuss van.( mit vesz fel, milyen a haja, mit eszik stb). Viszont az a férj igencsak “ beteg” , aki azt szereti nézni , hogy mások kúrogatják a feleségét. ( ha tulajdonának tekinti pláne).

common man
Olvasó
common man

Na jó ez nyilván egy fiktív történet bele kellett írni valami szörnyűt a mérleg rossz oldalára.
Én egyébként egy kicsit sajnálom a csajt.Amikor ott a kirakatüvegbe nézve sajnálni kezdte magát a sorsa másképp is alakulhatott volna.
“És akkor odalépett hozzám egy srác a szemembe nézett és azt mondta gyönyörű vagyok és egész eddigi életében csak arra vágyott,hogy engem megtaláljon.Ekkor bevallom elsírtam magam.Ő ekkor átkarolt,izmos karjaival határozottan és mégis nagyon lágyan magához húzott és csak ennyit mondott:szeretlek.Így kezdődött a kapcsolatom Karesszal….

Na de ezek a Karcsik csak nyígnak…

Bela
Olvasó
Bela

Előkerült a lány utóirata: ” Én nem értem, hogy mi rosszat tettem, miért néz megvásárolt tárgynak Karcsi. Csak követtem a barátnőim és a női (és férfi…) magazinok jótanácsait. Van ugye ez az ALAPVETÉS, miszerint mindig felülről kell választani, hisz ez a boldogság kulcsa.Én a 7-8-as sjw-mel nem állhatok le egy 7-es férfivel! Laci is ilyen volt… Átlagon felüli bér egy nemzetközi cégnél, átlagos kinézet… Udvarolt, de rájöttem, hogy nekem ez nem biztos, hogy elég…. Neki sajnos az átlagos nők juthatnak… Nekem viszont! Nem tehetek róla, evolúció, nőkben ösztönként benne lévő hipergamia stb…. Szóval igenis megjár a milliomos fickó, ő boldoggá fog tenni!
A tenyerén is hordozott… Csak az a szadomazo hardcore party ne lett volna…

Horvath Anton
Olvasó

Az a helyzet hogy így vagy úgy de minden nő pénzbe kerül, ezért is van ez a jól ismert mondás hogy minden nő kurva lényegében. Én egy szép napon úgy döntöttem hogy nem akarom megvenni egyiket se, így lettem MGTOW, ennyi a sztori.

tomgal
Olvasó
tomgal

Hát még a kölkök , a kis ribancok és kurafik, azok mennyibe kerülnek ! Nehogy már le kelljen mondanom valamiröl a családom miatt !!!

Egyébként anyukádról, ha van lánytesvéred, róla is ugyanezt gondolod? Soha nem kaptál egyetlen nötöl sem semmit , egy ajándékot , akármit? Én elhiszem neked , ha így van, végülis akkor tökre érthetö ez a hozzáállás.

Úgy végiggondoltam valaha szüleimen kívül kerültem-e pénzbe valakinek, költöttek-e rám pénzt, amit én elvártam , a viselkedésemmel “ kizsaroltam”. Arra a konklúzióra jutottam, hogy én anyagilag egy balek vagyok , soha senkitöl nem kaptam “csak úgy “semmit, mindenért megdolgoztam, megharcoltam, ha kaptam is valamit ( ajándékot, figyelmességet) a többszörösét adtam vissza. Biztos bennem van a hiba.

Horvath Anton
Olvasó

Hát hogy kaptam volna, kitől, mit? Nyilván párkapcsolati témába az ember a saját anyját vagy rokonságát nem keveri bele. Olyan volt hogy én vittem ajándékot meg virágot, nem is fordul elő többet. Akkor még én is úgy voltam vele mint Hunn (mértékegység: megakurvaanyád), mostanra fel sem bosszantanak az ilyen dolgok, olyan szinten immunis vagyok már.

Hunn
Újságíró

Én meg úgy vagyok vele, hogy muszáj alkalmanként szexuálisan kielégüljek, már ha nem akarom a sitten végezni amiatt, hogy random nőket lövök le az utcán. Tehát ki kell fizetnem a pináért amit alkalmanként kizsarolnak az ezen élősködők. Szívem szerint megerőszakolnám őket vagy késsel venném vissza a pénzt utólag, de azzal megint ott lennék a böri kapujában… Szóval ha gyűlölöm is őket ezért, és magamat még jobban, a pénzt kénytelen vagyok kifizetni a nőknek. De emberi szóra, emberi hozzáállásra egyik nő se számítson tőlem, mert én se kaptam tőlük soha ilyesmit… És ha valaha is úgy alakul az életem, hogy mindezt vissza tudom adni a nőknek, az összes megaláztatást és rossz élményt, akkor esküszöm kamatostul visszakapják…

Blackur
Olvasó
Blackur

Tesó evvel a gondolattal nem tudok egyetérteni. Ha mindenki ámokot futna akinek nincs párja, nem lenne már ember a földön.

Hunn
Újságíró

Nem ez a legrosszabb, Blackur tesó. Hanem az, hogy – a látszat ellenére – valójában már kezd kiveszni belőlem a tűz. Hogy kezdek beletörődni, hogy kezd nem érdekelni. Számomra ez az, ami sokkal ijesztőbb, mint egy esetleges ámokfutás lehetősége…

Horvath Anton
Olvasó

Én már eldöntöttem mi lesz: keresek majd egy manager vagy ügyvédnőt, férjül megyek hozzá, aztán háztartásbeli leszek. Ha netán elromlik valami akkor meg majd szívesen fogadom otthon a szőke villanyszerelő hölgyeket a “javításokhoz”.

Blackur
Olvasó
Blackur

Megszüntetik a szeleped csöpögését pl :D

Reszet Elek
Újságíró

Inkább leföldelik a kábelét.

Blackur
Olvasó
Blackur

Na ez igaz. Nem tudhatod mi lesz később, párkapcsolatban vagy egyedül is élhetsz tartalmas életet. De ha lóvöldözöl, fejet levágsz csak MAGADDAL cseszel ki.
nem vagyok megmondóalfa de fogadd útravalónak
“múltat eltörölve, a jövőre koncentrálva,
A jelennel nem törődve, a semmi partján állva.
Sokan élnek mintha sosem halnának meg,
És úgy halnak meg egyszer, hogy soha nem élnek.
Sokszor van, hogy a nevedben mások döntenek,
De senki nem fog álmodni, élni helyetted.
Úgy élj minden percet, hogy ez legyen a legszebb,
Minden egyes áldott órát, napot, hetet, évet.
Nem tegnap, nem holnap, ma jött el az óra,
Legyen meg a most hatalma, életed legszebb napja.
Megjelöl az élet, aztán megöl téged,
Nem félek a haláltól, teljes szívvel élek.
Nem számít, hogy mennyi év van az életedben,
Csak az fontos, hogy mennyi élet volt az éveidben.
Úgy élj minden percet, hogy ez legyen a legszebb,
Minden egyes áldott órát, napot, hetet, évet.
Nem tegnap, nem holnap, ma jött el az óra,
Legyen meg a most hatalma, életed legszebb napja.”

Hunn
Újságíró

Azt honnan veszed, Blackur tesó, hogy én nem saját magammal akarok elsősorban kicseszni?

A másik amit mondani akarok az sokkal érdekesebb dolog. Már nem azért vagyok nem kicsit befordult, mert nincs nőm. Hanem azért, mert rájöttem, hogy a nők igazából már nem tudnának nekem mit nyújtani… Korábban talán ért volna valamit, de most már késő.

Horvath Anton
Olvasó

Na ez a hozzáállásod már jól hangzik, persze hogy nem tudnak nyújtani semmit se. A mai nő már csak egyvalamit nyújthat, de mint írtad azt az egyet meg eddig se nagyon akarták. Ezt nem értik a házasságpártiak se, ha van egy játék amiből te csak vesztesként kerülhetsz ki, akkor minek mennél bele? Ez nem MGTOW-sdi, hanem józan paraszti ész basszátok meg. Minél kevesebb nő kezdi el a gondolkodást, mert úgy érzi nincsen szüksége rá, neki áll a világ (főleg még fiatalon), annál több férfi fogja elkezdeni azt.

Balton
Olvasó
Balton

Most egymást szopkodjátok?
A legnagyobb kincs a világon a család, change my mind…
Mit gondolsz miért azt akarják a társadalom-mérnökségen szétb..szni először?

Blackur
Olvasó
Blackur

Abból,hogy régebben testi lelki önfejlesztésről írtál az jobban tetszett.

Hunn
Újságíró

Mi mást mondhatnék erre, Blackur, mint hogy van bennem egyfajta kettősség. Hogy néha optimista vagyok, néha meg pesszimista. Tök hullámzó ez az egész.

Néha úgy vagyok vele, hogy legfontosabb célunk az életben az, hogy önmagunk lehető legjobb verziójává váljunk. Néha meg úgy, hogy á, úgysincs semmi értelme az egésznek, inkább lőjük szét tankkal a várost aztán gyújtsuk fel…

Reszet Elek
Újságíró
Hunn
Újságíró

Borderline személyiségzavar? Vagy, ahogy a viccben a boszorkány mondja: határeset, elfogadjuk? Nem tudom.

Mennyire biztos az, hogy a bevitt helyes inputot az agyam tévesen dolgozza fel, és azért helytelen az eredmény?

Az nem lehet, hogy a bevitt input a téves, amit az agyam amúgy helyesen dolgoz fel, és ez okozza az eredmény helytelenségét?

A végeredmény mindkét esetben lehet teljesen ugyanaz is.

Incelvagyok
Olvasó
Incelvagyok

Rossz érzés az embernek amit ezek a ártatlannak tűnő állatok (nők) csináltak vele, de ha már mgtow lesz a férfi és nem házasodik, nem csinál gyereket, családot se. Távolságtartóan közönyösen viselkedni velük emellett átnézni rajtuk, úgy kell hozzájuk állni, mintha valami kéregető hajléktalanok lennének, az már jó, megvonni tőlük a figyelmet és a támogatást, nem szolgálni őket. Ha beszél az emberhez akár el is lehet szaladni otthagyni, vagy elfordulni és arrébb sétálni. Ha kérdeznek valamit nem kell válaszolni rá. Nem kell rájuk nézni, mintha ott se lennének. Ha engem kizártak mindenből akkor én is kizárom őket a világomból és szarok rá, hogy mit akarnak, az elvárásikra, meg az egészre, tehetnek egy szívességet, majd fizetős szolgáltatóval megoldom a szexuális vágyam kielégítését, azon kívül teljes mértékben nélkülözhetőek.

Horvath Anton
Olvasó

Nekem semmi bajom nincsen a hivatásos lányokkal, azok legalább őszinték, megmondják minek mi az ára. A társkeresőkkel ellentétben az ráadásul egy valódi piac, ha túlárazza magát baszhatja, mert akkor mész a konkurenciához. Az aranyásók a valódi ordas kurvák, az emberiség legalja. Egy gyík a kertben hasznosabb tevékenységet folytat rövid élete során, mint egy aranyásó egész életében.

Hunn
Újságíró

Szerintem valójában mindkettő egykutya, Horvath Anton.

Ugyanis minden nő szabadon választva eldöntheti, hogy a normális emberi és szexuális viszonyok azok, amit ő akar a férfiaktól, vagy pedig pénz.

Jelentsük ki nyíltan: amelyik nő úgy dönt, hogy számára a férfi pénztárca/atm, amelyik nő úgy dönt, hogy ő igenis élősködni kíván a férfiak szexuális vágyain, az a nő egy féreg, az a nő nem tekintendő emberi lénynek, és az a nő onnantól nem érdemli meg a férfiaktól, hogy azok a továbbiakban bármikor is nőként és emberi lényként kezeljék őt. Nem jár neki a továbbiakban semmiféle tisztelet, sem szeretet, sem emberi bánásmód. És pont.

Ha egy nő egyszer ezt a döntést meghozta, onnantól egyetlen dolgot kérhet a férfiaktól: pénzt. Azt is csak addig, ameddig. És onnantól pedig semmit. És öregedjen meg egyedül, és pusztuljon el magányosan.

hunbagira
Újságíró

Anton. Ez nem 2 különböző halmaz, a legtöbb “szakmabeli” akkor hagyja ott a dolgot (a kiöregedést nem számítva), ha sikerül találni egy gazdag balekot.

Horvath Anton
Olvasó

Cuckold fétis, ami azt illeti ez pont olyan “beteg” mint amikor az asszony szeretné többesbe, azért erre is akad bőven példa.

tomgal
Olvasó
tomgal

Pontosan, minden benne van és valóban egy hülye kurva, megérdemli a sorsát. Pont ennek az aranyásólétnek a kritikája ez a cikk. Felhívja a figyelmet, hogy mekkora árat fizethet valaki, ha ilyen útra lép. Mi bajod a cikkel ? Ez nem reklámozza, elítéli az ilyesmit.

hunbagira
Újságíró

Életút: Statit a vonatkozó dolgok miatt, nem tudok hozni. De környezetemben a külön költöző lánykák, kivételnélkül a pasijukhoz költöztek. Ée biztos vagyok, hogy nálatok is ez a helyzet.

Horvath Anton
Olvasó

Végtelen mennyiségű “Vajna Timi” példát lehetne hozni, de Vajna Tibit egyet se tudsz, na ennyi a lényeg :D

tomgal
Olvasó
tomgal

Dehogynem tudok , holnap nekifekszek , ha akarod :) , de most elmegyek fözni a gépesített konyhába…

Horvath Anton
Olvasó

Na majd arra kíváncsi leszek. Addig is dolgozok én meg a sportos testemmel tovább, mert átlagjulcsi nem fizeti be helyettem a sárga csekket az a helyzet

tomgal
Olvasó
tomgal

Tudod az átlag magyar ember esetében és ebbe nök is tartoznak jócskán , senki nem fizeti be a sárga csekket helyettük ! ( ezért is kétkeresös a családi modell többsége, ha nem dolgozol éhen döglesz , nem jut minden nönek sugar daddy, vagy gazdatest távolról sem és azért van az a réteg aki már csak büszkeségböl sem igényli)

Amúgy a puncs.hu saját felmérése ( egyet sem ?! ), persze jóval kevesebb nö 500 vs 15.000 , de átlagosan nagyobb a vagyonuk , mint a férfiak átlaga ! Azon meg nyilván senki sem lepödik meg , hogy ennyivel több a férfi , mert ugye a férfiaknak jóval fontosabb a szex. ( egy nö lazán megoldja egy vibrátorral, ha nagyon kell, csak emiatt ritkán tartanak “ pasit “)

https://www.borsonline.hu/aktualis/a-hazai-sugar-mommyk-gazdagabbak-mint-a-sugar-daddyk/155082

“A puncs.hu a felmérését az oldal belső oldalain regisztrálók önbevallása alapján készítette, és ezek alapján Magyarországon jelenleg több mint 15 ezer sugar daddy és közel 500 sugar mommy keres társat.”

Ezt így egy habarás és egy panírozás között.:)

Horvath Anton
Olvasó

Nem kell ehhez egyáltalán puncsosnak lennie egy fiatal nőnek, hogy a kandúrbandija által bizonyos anyagi vagy egyéb más előnyökhöz jusson. Egy sima párkapcsolat elég ehhez.

hunbagira
Újságíró

Pontosan! Nemcsak a puncs (vagy újabban milliomosok.hu) hirdetői közül kerülnek ki a delikvensek. Hanem ezen hirdetők, csak egy apró (valóban leggátlástalanabb) részhalmaza a nagy egésznek. Javarészük dolgozólány/nő, aki csak “okosba’ ” megoldja a lakásbérletet.

tomgal
Olvasó
tomgal

De akikkel “okosba megoldják” csak nem teljesen szobanövények… nyilván tisztában vannak ezzel, de valamiért csak megéri nekik, ez akkor egy amolyan “ üzlet” , ingyen lakhatsz, nekem meg van állandó pina , esetleg kaja.

De azt azért ne akarjátok bebeszélni , hogy a nök többsége ( akik 4-6 SMV -sek) így él.

hunbagira
Újságíró

Nem is, azt állítottam, csak azt, hogy bőven többen laknak “pasinál/sugardaddynél”, mint amennyi nő nem lakik otthon a férfiakhoz képest. Tehát, aki segítséggel oldja meg a lakhatását azok közül bizony több a nő, ha a “mamahotel” mellé hozzávesszük a “sugardaddy” hotelt.
Amúgy érdekelne eme stati módszertana, mert a környzetemben kb 100%:0 a férfiak javára. Tehát pl kanalasdzseniéket/márióékat is beleszámolták?! Mert akkor érteni vélem a dolgot.
Amúgy mi számít “mamahotelnek”, hugom “mamahotelezik” , ha otthon lakik, de különlakrészben/lakásban? Fizetve a rezsit, bár albit így valóban nem kell. Vagy unokahugomék, akik külön házban, de mégis egy telken az apjáékkal a helyzet hasonló.
Egyáltalán, baj ez? Mikor nagyjából mindig így ment?! Vagy megint egy szar, hazug, rágalmazó, feminista propaganda a családok szétbomlasztására, a nemek összeugrasztására?!

hunbagira
Újságíró

Amúgy meg miről vitatkozunk?! Vissza a TRP-alapokhoz, ez a jelenség nem más, mint a gazdasági hipergámia gyakorlati megjelenése.

tomgal
Olvasó
tomgal

Én nem vitatkozom, én eszmét cserélek jelenleg :)

Igazából Se-se fogalmazta meg velösebben kommentjében , hogy Anton leírása “ házgyári”.
Igaz amit leírt, mert valóban van egy olyan réteg, aki így él, de a nök többsége vagy nem igazán kiemelkedö smv-je miatt, vagy neveltetése , büszkesége miatt, vagy élethelyzete miatt ( kisgyerekes elvált stb) nem él így. Lehet nem is akart általánosítani, de a leírás egy kisebbség életvitelét jelenítette meg.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem, véleményem szerint , önmagában az, hogy valaki a szüleivel lakik még nem mamahotel. ( elég sok esetben kényszer).Ha valaki eltartatja , kiszolgáltatja magát pluszban , na az a mamahotel.
Magyarul ha a rezsi, kaja ráesö részét fizeti, saját kiadásait fedezi és nem törik le a keze, hogy bekapcsolja maga után a porszívót, elmosogat , kajáját megoldja , ruháit képes bedobni a mosógépbe stb, az akkor nem mamahotel. Ettöl függetlenül, ha tartós párkapcsolat adódik ( meg egy bizonyos kor után amúgyis) sokkal egészségesebb, ha “ kirepül”.

Blackur
Olvasó
Blackur

Ez top komment. Fenntebb írták páran,hogy sokan lenézik a mamahoteleseket, nyilván nincs ráírva senkire,hogy beszáll a költségekbe s dolgozik a háztartás fenntartásán vagy élősködik felnőtt emberként -keresete ellenére- a szülők pénzén, erre én más jelzőt írnék. A szülők ezt miért hagyják ez más kérdés.

Blackur
Olvasó
Blackur

A nőknek nem számít a pénz ők mást visznek a kapcsolatba mint ki lettem oktatva pár napja :)

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem Blackur, mi nem állítottuk , hogy nem számít a pénz ( vannak nök akiknek csak az számít, ez sem tagadtuk), mi azt mondtuk, hogy NEM CSAK a pénz számít ( és ehhez szervesen köthetö tulajdonságok), hanem sokkal több minden !

Hunn
Újságíró

Elmagyarázom nektek a “nőknek a pénz számít/nem csak a pénz számít” félreértés lényegét, mert látom sok férfi nem érti ezt. Mármint hogy női szempontból.

Szóval. Kell hogy legyen pénzed, lehetőleg sok. De nehogy emiatt azt képzeld már magadról, hogy…

Na, kapisgáltjátok már?

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Kedves Hunn!

Ezért volt akkora félreértés a kommentfolyam sorám, ahol a női kommentelők jelezték, hogy minden a pénz körül forog, elképzelésünk szerint, mert minden visszavezethető arra. A férfi aktív módon keresi ősidők óta az erőforrásokhoz való hozzáférés és megtartás lehetőségét (terület, élelemforrás, női forrás szaporodási célból, támogatók keresése, fizikai kondíció, technológia, folyamatok fejlesztése, energia- és időhatékonyság növelése). A nő meg tulajdonképpen ezeknek a feltárására szakosodott szonda. Így nem csoda, ha mindenben a pénzt látták ( mert az ezeknek a képességeknek, vagy legalábbis részüknek elég erős minőségi mutatója, kizárt, hogy értik, de valahogy felismerték a nők ezt). Az, hogy legyen pénze a férfinak, jól mutatja korábban bemásolt link, amiben a munkás férfi megszívatja az előkelő királykisasszonyt. Ha van pénz, női szempontból az egy lencse, ami felnagyítja a számára porszem méretű férfit, annak tényleges emberi jellemét “érdekessé” jelentékennyé teszi. ( A nő saját maga által meghatározott, szubjektív, erősen eltúlzott önértékéhez képest porszem a férfi).

Jogos a felvetés, hogy “De nehogy emiatt azt képzeld már magadról, hogy…” mert a nő ezzel kompenzál, érzelmileg lebullyingol a saját, egyszerű értékrendszere mentén, érzelmi zsarolással a ténylegesnél jóval alacsonyabb szintre, ami őnála azért, tegyük hozzá, hogy még így is fényévekkel feljebb van. Persze ezt úgy állítja be a nő, mint ha azért tenné, hogy ne legyen elszállva a férfi magától. Az igazság az, hogy a nő a férfi erőforrásához így jóval nagyobb mértékben tud hozzáférni, mert elhiteti a férfival, hogy nemhogy nem bőven nagyobb a nőhöz képest, hanem épp fordítva van a helyzet. Tudja, hogy ez a pénz elég lenne még soksok párhuzamos szeretőre is, és a háremösztön miatt így lehetetleníti el a többi női vetélytárs felbukkanásának lehetőségét. Ekkora pofátlanságot, zseniális. Ez megy a médiában is, az egész világban is, a nő lezülleszti a férfit a saját szintjére, a sajátját meg az egekig emeli. Csak erkölcs, és józan ész híján azt se tudja a nő, hogy aki prosti alá fekszik, kevesebb a prostinál, aki koldustól kér, szegényebb a koldusnál. Csak ebben az elnyomásban olyan minőségben gyakorolhatja a nő a saját értékrendszerének megvalósítását, hogy ilyen mértékben kifejlődhetett. A férfi, már tulajdonképpen beleszületik a válás utáni helyzetbe, nagyon fiatal korban rombolja a nő az önértékelését, és veszi el az erőforrásait.

Kedves Hunn, részemről a felvetése jó, alá is támasztottam, hogy egyértelmű. Szerintem ez nem titok, ahogy írta (kapisgáljátok már), itt valószínűleg mindenki tisztában van ezzel. Mert ha ez tényleg titok lenne, és csak kevesek tudnák, na, az lenne ám az igazán szomorú. De a globális idiotizmus azt mutatja, hogy talán mégsem olyan egyértelmű.

Üdvözlettel, Miklós

tomgal
Olvasó
tomgal

És ha ezt a kandúrbandi örömmel és önként szolgáltatja , akkor mi van ? Commonnal egyetértve, ki tart vegyvert a pacák fejéhez, hogy ö ezt szolgáltassa, ki kötelezi rá hogy hagyja magát kihasználni ? A saját döntése. Kihasználni csak azt lehet aki hagyja magát, ha neki megéri, hogy szexért cserébe szolgáltat , az ö dolga. Én ugyan sajnálni nem tudom, mint az aranyásó csajt sem a cikkböl. Saját döntésük! Nem kötelezö beállni a sorba…

Horvath Anton
Olvasó

Fentebb már megírtam: “Persze kandúrbandink kiváltságos helyzetben érzi magát, mivel mégis csak egy fiatal ropogós kerekseggűt kúrogathat, a neten legfeljebb a balzsamozott negyvenes múmiák állnának vele szóba, ugyanezen szolgalelkűséget elvárva, heti kettő ungabungáért”

tomgal
Olvasó
tomgal

Én sem állítottam, hogy nincs ilyen , csak a csajoknak a kisebb százaléka ropogós kerekseggü pipihusi (6-ostól felfele)

Horvath Anton
Olvasó

Te már csak tudod :D

tomgal
Olvasó
tomgal

Van szemem…no meg logikus, ha a legtöbb 4-6 közötti ,akkor csak kevesebb lehet a 7-10 (10-es meg olyan szinte nem is létezik,tehát ezer % hogy a 7-9-es nő kevesebb, mint akik lejjebb vannak, szimpla matek).

Reszet Elek
Újságíró

A 10-es szubjektív, gyakorlatilag objektív kilencesek.
A skála meg kb. olyan eloszlású, mint a legtöbb dolog a természetben, azaz normális eloszlást követ.
Amúgy is 8-9-est okos férfi nem vesz el, legfeljebb szeretőnek tart. Másrészről egy született 8-9-es tíz év alatt (hacsak nincsenek meg a megfelelő személyiségjegyek és minták) simán leharcolja magát 7-re. Életmód, szülések stb. Persze fejben marad az ami volt és el is kezdődnek a gondok.

hunbagira
Újságíró

…..magyarországon, “hála” a “magyar” konyhának és mentálhigénének. Észak- kelet európában más a helyzet ilyen téren. Észak- európán természetesen a nordikus, “bennszülötteket” értem. Nem mürkülmama “újgermánjait”.

Reszet Elek
Újságíró

Az ógermánok egy tekintélyes része is csak tésztaseggű, káposztazabáló, wagneri rondaság mürkülmamáéknál.

hunbagira
Újságíró

Ne a bajor/osztrák beltenyesztett korcsokra gondolj, hanem a valódi nordikusokra saschenlandban és a macklenburgban, illetve a hollandusokra.
Értem, arra dolgozó, vendegmunkás , magyar nőhöz szokott , ismerőseim is kitalálták őket, hogy hátulró olyanok, mint egy “formásseggű” kisfiúk. Illetve heidklumra, schifferre, giselleblümchenre stbre tipikusan ez a jellemző. :D

common man
Olvasó
common man

A Rajna mellett született rövidtávfutó:
https://hu.pinterest.com/pin/565201821990172504/

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Kedves Tomgal!

Azért szolgáltatja örömmel, mert a csapból is ez folyik, hogy így kell tennie. Ezt pedig a férfi tartja fent, saját magának állít fel szabályokat a női sirám csillapítására, és tartja magát hozzá. Oktatni kéne a a valós női jellemet fiatalkorban, az iskolában, de már óvodában is. És akkor biztosan nem így mennének a dolgok. Ez, amit leírtam, tulajdonképpen a fordítottja annak, ami most megy a világban. Csak ha a nő jár jól vele, akkor az nem is probléma. Pedig jelenleg nincs is ennél nagyobb probléma. Ez a baj a női egyenlőséggel, hogy egysíkú, A nő olyan teremtés, aki saját maga jólétéhez viszonyítja az egész világot. Ha neki rossz, a világ szar. Ha neki jó, akkor a világnak jó, pedig a világ szenved.

tomgal
Olvasó
tomgal

Sok irracionális ötletet olvastam már, de ez mindenképp dobogós:

” Oktatni kéne a valós női jellemet fiatalkorban, az iskolában, de már óvodában is.”

Aha, majd a 99%-ban női óvodapedagógus, meg a 75%-ban szintén női iskolai pedagógus (alsó tagozatban ez kb. 90 %) biztosan rávehető lesz erre.
És ki dönti el mi a valós női jellem ? Az oktatásügyi miniszter, egy bizottság, a FH ?És mi alapján általánosít? A jó párkapcsolatban élők összecsapnak a csalódottakkal , mert merőben más ám a vélemény még sokszor ezen az oldalon is.

És itt nem azt kétlem, hogy lenne miről mesélni nekik, mert mindkét nem esetében lenne bőven érdekesség…

Egyébként amolyan nemi felvilágítás keretében lehetne külön férfi és női párkapcsolati szerepekről, buktatókról tartani órákat, ezt aláírom, hogy mit ne szúrjunk el, mire vigyázzunk nőként és férfiként.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Kedves Tomgal!

Sajnálom, hogy irreálisnak gondolja, de mint korábban írtam, nem kell kompromisszumokat keresni. A nők közügyekbe beleszólása modernkori betegség, korábban nemhogy viccként, de semmilyen formában nem fordulhatott elő. Őseink még tudták, hogy kinek hol a helye. A nőnek maximum a család ügyeibe volt beleszolása, és ott is úgy, ahogy. Erre a jelenlegi állapotra csak muló hóbortként kell tekinteni, nem pedig egy tartós jelenségként. Nem releváns az sem, hogy milyen a pedagógusok nemi eloszlása egyes területeken. Ha 99% a női óvodapedagógusok aránya, nem számít akkor sem, hogy tetszik vagy sem, ez van, így kell lennie, mert ez csak mostani, múló hóbort. Nincs egyenlőség, nem lehet, azért ugyanannyit is kell tenni.

Hogy ki dönti el? Természetesen a férfi, aki felépítette a világot, olyan jót, hogy majd megvesznek érte a feninisták a csodálatban és irigységben. Nem azt mondom, hogy ránk kell hagyni, hanem azt, hogy nincs is opció. A férfi az aktív fél, eddig jól vigyázott a nőre, védte, ellátta minden jóval, de attól, hogy neki ez megy, nincs egyenlőség, nem jelenti azt, hogy a nőnek is menne. A feminizmust és nőjólétet is mi tartjuk fent 99%ban, a maradék 1% női részről az állandó panaszkodás, hogy megtudhassuk, hogy milyen hiányzik még. Néma gyereknek anyja se érti a szavát.

Továbbá, nem bánom, de a nő ne neveljen a mi pénzünkön, vendégként ellenünk konkurenciát, mert csak egy pillanat mindössze ebből az állapotból egy 180 fokos fordulat kivitelezése. A nőnek nem kell ezen aggódnia, hogy mit tegyen még a világban, az a mi dolgunk, mi kompetenciánk, és köszönjük szépen, mindenki a sajátján kapirgáljon. Továbbá a koedukált tartós együttlét sem indokolt, mert a férfit a női igények előtti behódolásra és kielégítésére idomítja, ami evolúcióellenes. Felkészíti a fiút a közös szociális életre, ami nem a családon belülre korlátozódik, mint régen, hanem már minden területen. Ami tarthatatlan, és mindenáron meg kell akadályozni, mert evolúcióellenes.

tomgal
Olvasó
tomgal

Kedves Miklós1!

Most nem térnék ki társadalmi és történelmi változásokra, amelyeknek egyenes következménye a jelenkori helyzet, esetleg arra, hogy pl. a pedagógus pálya ilyen fokú elnöisedése ( elárulom semmi köze a feminizmushoz, sok mindenröl tehet a feminizmus, de erröl pont nem) sokkal inkább a kommunista rezsimhez köthetö, amelynek egyik elsö intézkedése volt a szellemi foglalkozásúak fizetésének harmadára csökkentése ! a 2. vh után. Egyébként erröl nagyon részletesen cseréltünk eszmét többekkel nem is olyan régen itt a FH oldalain. ( sok-sok történelmi dokumentumot tartalmazó linkkel).

Szóval erre vonatkozna a kérdésem :

“mert csak egy pillanat mindössze ebből az állapotból egy 180 fokos fordulat kivitelezése. “

Pontosan hogyan is képzeli ennek kivitelezését?
Hogyan óhahtja visszaállítani a “ régi szép idök” patriarchális világát? Hogyan tud visszatuszkolni egy szellemet a palackba ?!

Eröszakkal? A saját férfi társai lesznek az elsök (80 %-ban ), akik elkapják és felkötik az elsö fára , ha mondjuk akár egy 2-3 ezres “ tömeget” össze tudna szedni , ha bármilyen eröszakos cselekményt kivitelezne.( többek között a Mi Hazánk “ gárdistái” sem maradnának tétlenek és ök elég tökösek))

A rendörség tétlenül nézné , no meg az épp aktuális kormány is biztosan, hogy a szavazóikat bármiben korlátozzák.( és bizony
akár jobb, akár bal , mindkét oldal nyal a nöknek , ez nem tagadható), szóval nem tud eljutni oda , hogy a nök ne szavazzanak, már itt kezdödik.

Továbba a 2 millió nöi munkavállaló fele ipari, termelö tevékenységet végez , ha ezen nök nem dolgoznak kb leáll a mezögazdadág, élelmiszeripar, egészségügy, tömeg és nemzetközi közlekedés, a gyógyszeripar , az oktatás és még sorolhatnám. Emlékezzünk Izlandra, amikor a nök 90 %-a nem állt munkába
( https://www.bbc.com/news/magazine-34602822)

Én nem állítom azt, hogy jó minden úgy ahogy most van, mert ez nem igaz. A család, az erkölcs népszerüsítésére minden lehetséges és reális eszközt meg kell ragadni . Igenis reális cél küzdeni a férfiak és apák jogaiért, ahol azt negatív diszkrimináció éri . Reális cél a többet bántalmazott és elhanyagolt fiú gyermekekre jobban odafigyelni.

Az ön általt felvázolt opció nem reális cél . Egyszerüen abszurd és ezt minden racionálisan gondolkodó tudja. Egyetlen esetben válhatna valóra ez az “ álom”, ha sikerülne egy olyan világégést összehozni, ahol az emberiség 80-90%-a kihal ( végülis nem lehetetlen, mert ugye sikerül már kisebb eredményeket elérni, lásd Covid) és kb. Mad Max világába csöppennénk , de sajnálom, nem valószínü, hogy az egyetemi tanárok élnék túl, mert a megmaradó készletekért durva fizikai háború dúlna, ahol csak a legerösebbek, legtökösebbek maradnának életben és azok nem a filozofálgató fajták. ( és a szemét nök megint a legerösebb , legtöbbet nyújtani tudókhoz mennének ) . Ez van , sajnálom.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Kedves Tomgal!

Sajnos nem rémlik, hogy az elnőiesedett oktatást a feminizmusra kentem volna, az elnőiesedett egyetemi oktatást viszont már bátran merném arra kenni. Az óvodákban, iskolákban lévő szinte kizárólag női pedagógiai jelenlét attól függetlenül káros, mert nem tudnak bánni a gyerekekkel, az oktatás színvonaláról ne is beszéljünk. A gyerekeken, és leginkább a fiúkon élik ki életük összes hibájából adódó bosszúvágyukat. Az egyetem pedig a nőnek csak sminkként funkcionál, amivel az “értékét” szépségét emelheti, és nagyobb kaliberű férfiak erőforrásához férhet hozzá, ennyi.

Óriási nagy félreértésben van, kedves Tomgal! Nem kérem ki magamnak, műfelháborodást generálva, de ahogy próbál bemutatni engem, az nem én vagyok, hanem az, amit “megértett” velem kapcsolatban. Én nem akarok nőket akasztani, nem akarom a vérükkel oltani a szomjamat, sem verni őket. Hadsereget se akarok ellenük toborozni, nem is tudom, hogy honnan szedi ezeket, merthogy még célozni se céloztam rá. Azt írtam, hogy a gyerekek megcsonkításáért akasztás járt volna, és úgy gondolom, hogy olyan súlyos bűncselekményről van szó, ami súlyosabb a brutális gyilkosságoknál is. Attól, hogy ez főleg női tett, az már nem az én hibám.

A nők ilyen pofátlan öntúlértékelése, gyerekessége, romlottsága mind annak az eredménye, hogy a férfi kielégítette a vágyait, a nő meg szellemileg, nagy általánosságban, képtelen felfogni, hogy a haladása nem önnön felsőbbrendűségének, eszének az eredménye, hanem az általa támadott és lenézett férfiak segítségének kizárólagos terméke. Sehogy sem akarom kivitelezni, nincsenek tévképzeteim, ráadásul szerintem a világon nem tudnék összesen 2-3 ezer embert ilyen célra összecsődíteni. De, nem is akarok, majd megmagyarázom, hogy miért. Azért írtam, hogy csak egy pillanat lenne a 180 fokos fordulat, mert ez az igazság. A férfiak adják a jogokat, ami nem alanyi jogon jár a nőnek, mert egyébként nem is tudná ezeket megtartani, bármilyen, vonatkozó képességét tekintjük is. Nélkülünk, illetve a segítségünk nélkül csak annyi lenne a nőnek, amennyi járna. Fényévekkel lemaradva az aktuálistól. Én is írtam már többször, hogy a saját férfitársak lennének, akik az ilyenre próbálkozó férfit megölnék. Ezzel elismeri Tomgal is, hogy a nőjólét csak a férfiakon múlik. Nahát, mekkora katyvasz ez, hogy az elnyomó férfi megvédi a nőt attól a férfitól, amelyik a nő ellen menne. Milyen gerinctelen, szánalmas, velejéig romlott teremtés képes ezt a saját hasznára fordítani? Csak egy feminista.

Szóval én nem akarom, ahogy írta, a “szemét” nőket büntetni. Én tudom, hogy ilyen a nagy részük, nem is várok mást tőlük. Amit ír, azt a feltételezést kelti, hogy a női részről valamilyen önállóság van. Pedig nem, ösztönös a cselekedetük, és egyszerű. Ugyanígy a szellem a palackba hasonlat is önállóságot sugall. Gazdasági érdek van a nők jogokkal való felruházására, mert az igényeik kielégíthetetlenek, és a férfiak termeléséből finanszírozzák azokat. Ha a top férfiak gazdasági érdeke úgy kívánná, akkor a nő még utcára se mehetne egyedül, amit csak el tud képzelni. Semmiféle szellem nincsen itt, óriási túlértékelés, a nő ott van jelenleg, ahol engedélye van, és nem akarok ellenük semmit se szervezni, de ha a férfiak eldöntenék, hogy a nőnek mostantól se internet, se szavazás, se beleszólás, se semmi, akkor higgye el, hogy úgy is lenne, nem számítana a női ellenállás, akármekkora legyen is. Ahogy írtam, ez az, amit meg tud lovagolni a nő, ezt a férfi hozzáállást, és ezt használja ki.

Ha a nők nem dolgoznának hirtelen, akkor se lenne semmi probléma, a technológiát úgy felfejlesztettük, hogy hamar találnánk megoldást a keletkezett “űrre”.Ellenben, ha a férfiak döntenének így, akkor viszont aligha tudnának a nők bármit is kezelni, mert a készbe beleülni nem jelenti azt, hogy tudnak is bármit a dolgok működéséről, vagy hogy kezelni is tudják a problémákat. Ezek fejében már értheti, hogy igen is teljesen reális a gondolkodásom, mert semmit nem akartam én itt összeverbuválni. Nem utálom a nőt, ahogy az írásomból önnek az lejön. Nem vele van bajom, hanem a helyzetével. A nőnek megvan a helye, maradjon ott, mert lezülleszti a kultúránkat (pl a mai szintre, de van ám lejjebb is). A baj azzal van, hogy a feminizmust fenntartó férfiak önként tartatják be a női jogokat, saját maguk ellen, szexért cserébe, vagy legalábbis egy kedves szóért tőlük. Na, a baj itt van. A hústorony mozgalmárok, akikkel példálózott, lehet, hogy férfiasak néhány nemi jelleget tekintve, de az ostobaság nem férfi jellemző, illetve a tökösségük ott vesz el, hogy úgy mennek a női parancs után, mint a pincsik. És ez a nőnek sem férfias ám, sőt, egyenesen hányingert keltően visszataszító számukra.

Végül pedig, a Mad Max-es világra reagálva, az ész mindent felülmúl, a fizikai pedig csak eny nagyon alacsonyrendű dolog. Férfi technológiával a nő is el tud intézni egy elefántot, vagy akármit. Ez emelte fel az embert (némelyiket minden bizonnyal) az állatok közül. Pont a filozofálgatás eredménye lett mindez. Tehát ez sem állja meg a helyét. Arról a hordáról, amiről írt, azt is meg kellett ám regulázni, ezért alkottuk a törvényeket, az okos emberek írják a világ forgatókönyvét, nem az eszetlen hústornyok, akinek minden hatalma abban merül ki, hogy “megcsaplakegyszeraztösszeesel”. És az sem helytálló, hogy a nő a legerősebb, legtöbbet nyújtóhoz menne. Megint önállóságot sugall. Azok a majomhordák, akikről írt, elkapják a nőt, nincs rózsa, romantika, ajándék, udvarlás, extra jogok, csak a női erőforrás szabad rablása. De a majomhordát elkerülve egy ma gyíknak titulált csontkollekció is juthatna nőhöz, pont mint a mai világban, csak a férfiak korlátozását kell kikerülni. Slussz passz. Egy férfinak annyi nője lenne, amennyit fenn tud magának tartani a többi férfival szemben. Abba viszont a nőnek semmi beleszólása se lenne, ezt el kell ismernie. Nem még választana, meg jönnének a shit tesztek. Menne a nő a hárembe a többi nővel együtt, és nulla beleszólása lenne a dolgokba. Ez a játszma ma is nőtől független, és ha olyan háború alakulna ki, azt mutatná meg, hogy mennyi extra joga van/volt a nőnek, amit mindössze csak megkapott. Ha ráadásul csak a férfiak 90%-a halna ki, akkor a férfiakon csökkenne a kompetíciós nyomás, mert megritkultak a vetélytársak. Ezzel azonban a női jogokat fenntartó fehér lovagok is odalennének, tehát megint csak ott járunk, hogy a maradék férfiak osztanák el maguk között az összes nőt, és nem menne érte a háború. Esetleg más erőforrás miatt, de a nő így már nem lenne értékes “hiánycikk”.

Remélem, hogy sikerült tisztázni magam a vádak alól. Amiket írtam, mindössze csak a valóságot próbálják összefoglalni. Leginkább azon tengelyek mentén, amit ön írt nekem, Tomgal, de mindenféle vérszomjas “álom” vagy tényleges megvalósítási igény nélkül.

Üdvözlettel, Miklós

tomgal
Olvasó
tomgal

“Az egyetem pedig a nőnek csak sminkként funkcionál, amivel az “értékét” szépségét emelheti, és nagyobb kaliberű férfiak erőforrásához férhet hozzá, ennyi.”

Igen, ezt bizonyítja pl. az orvosként dolgozó nők sokasága.( az orvosok 57%-a nő ! ma Magyarországon , egyébként ortopéd sebészetben, bőrgyógyászatban , rehabilitációs területen nemzetközileg is sok elismert női orvosunk van)
Az összes egészségügyi dolgozót tekintve még ettől is nagyobb az arány 70 %-ot közelít)

https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_ege0006.html

Továbbá a műszaki területen ( valamilyen mérnökként dolgozó ) nők (27 %).

A pénzügyi- gazdasági területen (40-45 %) női dolgozó.

Nekik mind sminkként funkcionált az egyetem ( egyéb kutatókról, tudósokról nem is beszélve, bár ott kétségtelen jóval több a férfi )

De néhány név és szakterület a MTA soraiból:

Ádám Veronika: idegtudományok, neurokémia

Albert Réka: rendszerbiológus

Barnabás Beáta: növényi szaporodásbiológia

Bitay Enikő: Anyagtudomány Műszaki tudományok

Buzás Edit : immunbiológia ( egyébként nagyon sok immunbiológus nő van az MTA-n belül)

Csákiné Michéli Erika : talajtan ( agrártudományok )

Csépe Valéria: kísérleti pszichológia

Csörnyei Marianna : matematikus ( geometriai mértékelmélet)

E. Kövér Katalin : kémikus

(és még csak az E betűnél járok és kihagytam a nyelvészeket, irodalmárokat, történészeket).

“ Ha a nők nem dolgoznának hirtelen, akkor se lenne semmi probléma, a technológiát úgy felfejlesztettük, hogy hamar találnánk megoldást a keletkezett “űrre”

(Azért ez az úgy “ fejlesztettük” vicces , mit is fejlesztett ön pontosan ? Megfigyeltem legtöbbször azok hivatkoznak a férfiak ( valóban elismerendő-ez nem kétséges- de azért egy kisebbség által) feltalált, kitalált dolgaira, akik maguk semmivel sem tettek többet a világ előrehaladásáért, mint mondjuk a nők -túlnyomó többsége).

Na ezért hívom abszurdnak az ötleteit. Irracionális és teljesen nevetséges, ahogy azon erőlködik, hogy a nőket általánosan nélkülözhető és munka szempontjából értéktelennek állítja be. Mégis hogyan gondolná pontosan betölteni az űrt?
Egyszer csak eltűnne az orvosok 57%-a, az egészségügyi dolgozók 70%-a, a mezőgazdasági dolgozók 40 %-a, a konzervgyárakban dolgozók-élelmiszerfeldolgozók 80%-a.
A gyógyszergyárakban dolgozók 50%-a és akkor az óvodákban, bölcsődékben, alsó tagozatban dolgozók 95%-ról nem beszéltünk.

“ Ellenben, ha a férfiak döntenének így, akkor viszont aligha tudnának a nők bármit is kezelni, mert a készbe beleülni nem jelenti azt, hogy tudnak is bármit a dolgok működéséről, vagy hogy kezelni is tudják a problémákat.”

Ahogy az pl. a 2. vh alatt és után be is bizonyosodott.

Konkrétan álomvilágban él , magát nyugtatgatja azzal a tudattal, hogy “ csak akarnunk kéne” és lehetne máshogy. Ez a lényeg : de a többség nem akarja !
Így teljesen irreleváns “ mi lehetne” . Persze lehetne béke a Földön mindenütt, meg eloszthatnánk igazságosan a hatalmas vagyonokat a szegények között, meg lehetne a fegyverekre költött pénzeket élelmiszerre, gyógyszerre költeni, de NEM AKARJÁK azok akiknek a kezükben van a döntés.

A Mad Max-es világban csak a fizikailag erős, kíméletlen ÉS okos emberek maradnának életben. Ha bármelyik hiányzik, elpusztul. Ez a realitás. Az, hogy valaki fizikálisan erős, nem zárja ki, hogy eszes is.

Végezetül , azt kéne megérteni , hogy soha, semmilyen körülmények között nem vezet semmi jóra a másik nem lenézése, degradálása, emberi jogainak megfosztása ( és most igen erősen gondolok a túltolt feminizmusra is). Személy szerint amúgy végtelenül hidegen hagy, hogy az elefántcsonttornyában önnek mi a véleménye
úgy általánosságban a nőkről ( érezhetően egy bizonyos szegmensükkel találkozik csak).

De majd gondoljon arra , amikor ha ne adj Isten kórházba kerül és egy ápolónő ápolja, egy orvosnő meggyógyítja, ha egy gyógyszertárban kikeveri a gyógyszerét a patikusnő , tiszta a munkahelyén a wc, az asztalán a csirkemell finom ( ki tollazta, bontotta), a friss magyar eper milyen csodálatos ( ki szedte le ) , stb. Én ugyanis hálával gondolok a dög melegben nyáron arra a férfira aki kitalálta légkondit, aki learatta a búzát, aki megsütötte a kenyeret , aki mondjuk megalkotta anyukám gyógyszerét stb. Kölcsönösség, nem lenézés és lekezelés.
Csak a nemek közötti kölcsönös tisztelet és elismerés vezet eredményre.

Horvath Anton
Olvasó

“Igen, ezt bizonyítja pl. az orvosként dolgozó nök sokasága.( az orvosok 57%-a nö!” Az esetleg eszedbe jutott már, hogy ez pont a családok és kormányok által agyontámogatott női nem hozadéka? (Szemben például a fiúkkal.) “Mégis hogyan gondolná pontosan betölteni az ürt?” Digitalizáció illetve a robotizálás majd betölti azt, ahogy a szexpiacon is helyettesíteni fogja a hús-vér nőt.

Reszet Elek
Újságíró

A digitalizáció és robotizálás ugyanúgy hátrányosan foga érinteni a hagyományos férfiszerepeket is, szóval ne örüljünk neki túlságosan. Szexrobot meg nem emberi lény.

Horvath Anton
Olvasó

Ez igaz, na de vannak még “hagyományos férfi szerepek”? Vagy inkább csak olyan van, ami a férfiaknak jut, mivel oda a nők nem óhajtják bekvótázni magukat, mivel szar az egész ahogy van, az anyagi megbecsülésről meg már nem is beszélve?

tomgal
Olvasó
tomgal

Magyarországon nincs kvóta ! Hozz rá példát kérlek, hogy hol, milyen helyen van.

A nők átlagbére pedig jóval elmarad a férfiak átlagbérétől. Ez persze nem azért van, mert ugyanazon munkáért kevesebbet kapnak-mint amit a femik hazudnak- (eltekintve néhány topvezetői állástól), hanem mert a nők hajlandóak (család miatt, időbeosztás miatt, biztonság miatt, képesítés hiánya miatt, könnyebbség miatt) elvállalni alulfizetett melókat.

Hunn
Újságíró

Vajon a nemek közti átlagbér összehasonlításában benne vannak az úgynevezett “szexmunkások” is, tomgal? Vagy ezt a nők kényelmesen figyelmen kívül hagyják?

Egy átlagos férfi diplomával, nyelvtudással, több mint 10 év munkaviszonnyal, nemzetközi cégnél, többet keres mint a nagy magyar átlag… Legyen ez mondjuk nettó négyszázezer forint, adózás után.

Ezzel szemben egy átlagos iskolázatlan, semmihez sem értő nő prostiként elkér egy óráért mondjuk húszezer forintot, amiért ráadásul nem is kell adóznia.

Ez azt jelenti, hogy ez a nő pontosan 10 óra alatt keresi meg azt a pénzt, amit a példában szereplő férfi 160 munkaóra alatt… Tehát összehasonlításképpen: ami jövedelmet a nő megszerez egy 8 órás munkanap + 2 óra túlóra alatt (mert ahogy mondani szokták a feministák, a szexmunka is csak ugyanolyan munka, mint a többi), az a férfinak 20 napon át végzett napi 8 órányi munkájának felel meg a jövedelem terén…

A végzett munka valós értékéről pedig még nem is beszélünk…

Úgyhogy esküszöm, ha még egyszer ebben az életben valaha is meghallok egy nőt az úgynevezett “gender pay gap” miatt panaszkodni, akkor én azt úgy vágom szájba, hogy csak nyekken….

Reszet Elek
Újságíró

A hivatásos kurvák a népesség kis hányadát adják (most az amatőröket hagyjuk, mielőtt valaki előállna vele). Egy jó kurvának ügyesnek kell lennie, oda is kell egyfajta szaktudás.
A kuncsaftokat meg senki sem kényszeríti oda, hogy kifizessenek ilyen összegeket (meg többet).

tomgal
Olvasó
tomgal

Szerinted benne van ? És szerinted benne van a kábítószer kereskedők, kábítószer termesztők, prosti futtató stricik, áfa csalók, mindenféle feketén dolgozók, jövedelmet nem bevallók jövedelme ?

Szerinted ez az általános ? A lakosság vajon hány százaléka él kurválkodásból? Anton bejelentett fizetős melókról beszélt….

Ja és ki panaszkodott, mert pl. én sosem.

Hunn
Újságíró

Rendben, tomgal, hagyjuk a feketegazdaságot. Nézzük az átlag, nem prostituált nőket csak.

És őket nézve egyből fel is merül a következő kérdés a feminista nők irányába: a nemek közötti jövedelemkülönbség arányait vizsgálva ugye figyelembe veszik mindazokat az összegeket, amit a férfiak (amúgy a saját jövedelmükből) a nőkre költenek udvarlás vagy párkapcsolat során?

tomgal
Olvasó
tomgal

Ki kötelezi, kényszeríti öket erre? Lehet úgy indítani, hogy én tényleg az egyenjogúságban hiszek, nehogy lekötelezve érezd magad , vagy bármi elvárást érzékeljél, mindenki fizeti a magáét , ha rendeltek,ha nyaralni mennek 50-50 stb.
Miért van az, hogy az én környezetemben van egy csomó nö -lány aki fizeti a magáét? Te meg néhányan csak kizárólag ilyen anyagias nökkel találkoztok ? Ez megint akkora általánosítás Hunn, aminek egyszerüen nem lehet felmérni a mennyiségi valós alapját. Amúgy erröl a férfi vélemények itt a FH-on ierösen megoszlanak. Egyesek szerint “ no way”, hogy egy nö bármit is fizessen, ha így áll hozzá valaki, akkor utána ne sírjon. Ha meg nem akarja így, akkor van szája, szóljon.

Egyébként nem a feministák azok, akik kikérik maguknak, hogy elöreengeded, meg kifizeted stb ? Az aranyásó, lehúzós , elvárós lánykák ( ezt 3 kategóriának szántam) nem igazán szoktak vérfemik lenni…

Egyébként ha egy nö csak drága ajándékok, vacsorák, nyaralások árán van veled, akkor az is prostitúció.

Eg-egy szál virággal , vagy tábla csokival is lehet udvarolni, ha már mindenképp adni akar valaki valamit, lehet felváltva fizetni kávézóban, étteremben stb.

Hunn
Újságíró

Azt hittem, tomgal, arról beszélgetünk, hogy milyen konkrét jövedelemkülönbség van a férfiak és a nők között, mert ebből lett megállapítva a nők hátrányos helyzete, nem pedig arról, hogy ki mit miért csinál…

Ha létezik a “láthatatlan munka” amiről a feminista nők annyit panaszkodnak, akkor sokkal inkább létezik ez a fajta “láthatatlan jövedelem” is, amihez a nők úgy jutnak hozzá, hogy nem is ők dolgoztak meg érte, és sok esetben nem is nyújtanak érte cserébe semmit.

Reszet Elek
Újságíró

Legközelebb gyere el kólázni. Ide a bökőt, hogy Vivi csak azért is fizet neked egy sört, hogy jól érezd magad.
Egy nő társaságát megfizetni mielőtt bármit is nyújtott volna, a legnagyobb lúzerség egy férfi részéről és egyenes út hogy ne kapd meg a nőt.

tomgal
Olvasó
tomgal

Akár kettöt is, csak hogy javítsam a nök renoméját :)

Horvath Anton
Olvasó

Kolléga nem erről beszélt szerintem, hogy a nőnek kellene meghívnia a férfit, hanem hogy egy férfinek se Kelljen meghívnia, mint egyfajta feltételrendszer bármihez is egyáltalán. Tehát akkor inkább fizesse mindenki a magáét. Én elég sok guccsipicsát látok itt a városban, akinek már a ruházatán látszik, hogy örülne a leszólításnak, csak az nem történhet ingyen persze. Amikor ki van rakva minden akkor kikerül az árcédula is egyben.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem is kell, szerintem ebben igazad van, ez csak “ gesztus “ szinten volt értendő , az eddigi női elvárások, meghívatások ellensúlyozására. ( szívesen fizetek neked is egy bambit ha eljössz a szokásosan Elek által szervezett kólázásra , augusztusban szokott lenni)

tomgal
Olvasó
tomgal

Ja, Egyébként a prostitúció is adóköteles, szóval, ha legözelebb nem kapsz számlát, nyugtát, nyugodtan felnyomhatod a NAV-nál!
https://ado.hu/ado/a-sugar-kapcsolatok-is-adokotelesek/

hunbagira
Újságíró

Amikor volt szó ilyesmiről, hogy a NAV/rendőrség “végigraziázza” a 13/11.kerületi “lányos házakat” (kiemelve a marinát és a kondorosit, hiszen már a lakók panaszkodnak, ami ezen helyeken folyik)jött a femkó szervezetek vad titakozása, hogy az állam a legfőbb strici. Jó nyilván a politikus urak, sem akarják túlzottan ezt.
Ahogy szerintem te sem láttál olyat a reptéren, hogy a dubai/zürichi járattal visszaérkező kisringyókat kiállították volna tüzetes vámvizsgálatra.

caudino
Olvasó
caudino

hunbagira
“a NAV/rendőrség “végigraziázza” a 13/11.kerületi “lányos házakat” ”
nem tudod esetleg, volt is ilyen razzia, vagy csak szó volt róla?

hunbagira
Újságíró

Csak szó volt róla.

Horvath Anton
Olvasó

Na majd a femcsik felmérgelik most még a kurvákat is:
https://index.hu/gazdasag/2021/06/01/prostitucio-emberkereskedelem-sved-modell-egyenloseg-modell-noi-erdek/
A svéd (sosem működött) modell, a heteró férfiak szórakozása nem fér ám bele a libsibuzilmbtgqnéger propagandába.
Az meg gondolom nincsen tervben, hogy ezeket a kurvákat is betiltsák:
https://hvg.hu/gazdasag/20210601_Varkonyi_Andrea_whitedog_nyereseg_beszamolo

Hunn
Újságíró

Gyönyörű. Ha jól értelmezem, a feminista svéd egyenlőségmodell kimondja, hogy:

1. Amelyik férfi nem “jó pasi”, annak tilos szexuális életet élnie, és pont. Ilyesmit még pénzért se kaphat.

2. A férfiak magányán, intimitás utáni vágyán és szexuális nyomorán gátlástalanul és lelketlenül élősködő prostituáltat ugyanúgy tisztelni kell, mint egy normális feleséget és családanyát, hiszen nőnek született és neki is vagina van a lába között.

3. Kötelező úgy csinálni, mintha a sok. minden másra alkalmatlan, buta nő, nem a saját döntése alapján venné el a férfiaktól fejenként a kápét baszásér’ cserébe , és hazudjuk azt, hogy amit a férfi a prostitúció igénybe vétele során csinál, az valójában “nemi erőszak”…

Pluszban javasolnám, hogy vezessük be a prostitúció során is a feminista “consent theory”-t: egy prostituált aktus során is indoklás nélkül, bármikor visszavonhatja a “beleegyezését”, természetesen a pénzt minden ilyen esetben is megtarthatja…

Maradjunk annyiban: a prostitúció során a férfiak vannak szexuálisan kizsákmányolva, nem a nők.

Mondjuk ki nyíltan: ha egy nőt elrabolnak az utcán vadidegen stricik, megerőszakolják és megverik, majd terrorral arra kényszerítik hogy nekik rodázzon, az a nő báncselekmény áldozata, akit a társadalomnak kötelessége kiszabadítani. Az összes többi viszont csak egy büdös kurva, nyugodtan nyeljék csak a gecit vödörszámra.

Horvath Anton
Olvasó

Egyetemről frissen kipördült nulla élettapasztalattal rendelkező femcsik naivan azt hiszik, hogy ezzel megszűnik az “ősi mesterség”. Történt egy szép napon Bécsben is, hogy illegálissá tették és beszüntették az utcai kurválkodást. Az egykori piros lámpás negyed egyik nagy fejese nyilatkozott a sajtónak később. (Mostanra az összes egykori főstrici kihalt ott egyébként, egyszerűen megöregedtek már). Azt mondta hogy a piros lámpás negyed egyáltalán nem tűnt el, csak átalakult. Az ő idejében ismerték a rendőrök az összes futtatót személyesen, tudták a szabályokat. Amíg nem bántották a lányokat, nem voltak visszaélések, addig engedték az üzletet. A rendőröknek voltak besúgóik is, tudtak gyakorlatilag mindenkiről mindent. Mi van ma? Online világ, ázsiai, kínai “masszázs szalonok” ahol a stricik Kínából vagy Thaiföldről irányítják a dolgokat. Egy lány se védett már az erőszaktól vagy az emberkereskedelemtől, a rendőröknek semmilyen ráhatása nincsen már a prostitúcióra. Ha bármi történik lehet nyomozni ismeretlen tettes után a végtelenségig. Egy újabb kontraproduktiv femcsi vívmány, avagy hogyan basszunk ki magunkkal sorozat, következő évad.

Hunn
Újságíró

Megszűntetni??? Szerintem pontosan itt értjük félre azt, amit a feministák mondanak és akarnak, Horvath Anton.

Szó sincs a prostitúció felszámolásáról, megszüntetéséről. Még csak a betiltásáról sem. Látsz ilyet abban, amit mondanak, ha figyelmesen végigolvasod? Ugye, ugye?

Hiszen a prostitúció illegálissá tétele hátrányosan érintené az abban résztvevő nőket!!! A feministák nem akarnak semmi ilyesmit.

Amit mondanak, az a következő: büntetni kell azokat a FÉRFIAKAT, akik igénybe veszik a prostitúciót, mint szexuális szolgáltatást! Ennyit mondanak, és nem többet.

Bela
Olvasó
Bela

Nem csak ennyit mondanak:
“a teljes mértékben a közös megegyezésen alapuló szexuális kapcsolódást támogatja, illetve azt, hogy mindenki szabadon rendelkezhessen a saját teste és a szexualitása felett, beleértve a másik szexuális közeledésének visszautasításának mindenkori lehetőségét;
“Például a svéd kormány a közelmúltban aszerint módosította az iskolai tanterveket, hogy minél hangsúlyosabb legyen az üzenet: a szexuális érintkezés kizárólag a felek kölcsönös beleegyezésén alapulhat.”

Van egy gyanúm, hogy ez az egész nem a kurvákról szól, hanem minden férfi-nő kapcsolatról: “beleértve a másik szexuális közeledésének visszautasításának MINDENKORI lehetőségét”. Ebből alakult ki a metoo is: egyes ribancok rájöttek, hogy 20 évvel ezelőtt mégsem akartak lefeküdni a kiszemelt alfával – tehát az erőszakot követett el. Egy pár fej hullott már emiatt.
Ebből könnyen lehet az, hogy a hétköznapi emberek kapcsolatainál is szóba kerül, például válásnál, pereskedésnél. Nem volt közös megegyezés a szex – tehát a férj erőszakos volt, tehát mindene az enyém. Még jobban, mint eddig.

Hunn
Újságíró

Már hogyne mondanák, Bela? Azt mondják, szó szerint idézve:

1. “Az escortként, bordélyházban vagy az utcán dolgozó prostituáltakat dekriminalizálja, azaz megszünteti a büntethetőségüket, nem őket vonja felelősségre.”
2. “Miközben felelősségre vonja a szexvásárlókat.”

Lefordítom: nőket NEM büntetünk, férfiakat IGEN.

Bela
Olvasó
Bela

“Nem csak ennyit mondanak” – írtam fentebb.

Hunn
Újságíró

Meg kellene tanuljak olvasni: valamiért odahallucináltam egy vesszőt is a “nem” szó után, amitől alapjaiban változott volna meg a mondatod értelme. Én kérek elnézést, Bela.

Horvath Anton
Olvasó

Igazad van Hunn, tegnap nem olvastam át eléggé alaposan a cikket. Ugyanakkor azt is elismerik, hogy az lmbtq vagy mi a faszom, esetleg buzi, vagy színesbőrű is igénybe veszi prostituáltak szolgáltatásait. Adódik a kérdés, vajon őrájuk is lecsap a svéd törvény ezen (jobb híján) bal(oldali) keze?
(Egyébként brutál lasssú lett az oldal, azt meg lehetne oldani hogy ne fél óráig tartson egy hirdetés bezáródása?)

Hunn
Újságíró

Én elég feltűnőnek találom a megfogalmazásból, Horváth Anton, hogy (idézem):

“a prostitúció igénybe vevői máig elsősorban férfiak, a másik oldalon pedig fokozottan sérülékeny csoportok, nők, gyerekek, LMBTQ emberek válnak emberkereskedelem, szexuális kizsákmányolás áldozataivá.”

Tehát a melegprostitúciót igénybe vevő melegek FÉRFIKÉNT vannak meghatározva, ezzel szemben a meleg prostituáltak LMBTQ EMBEREKKÉNT…

Ebből szerintem az következik, hogy a feministáknak eszük ágában sincs komolyabban belekötni a meleg közösségek köreiben zajló prostitúcióba. Ezt inkább meg fogják próbálni valahogy oldalról becsatornázni az általános férfiellenességbe.

Ami a színesbőrűeket illeti, rengeteg példa van már rá nyugaton, hogy pl. amikor a színesbőrű migránsok megerőszakolnak és/vagy megölnek egy nőt, akkor az nőellenes férfierőszaknak van elkönyvelve, és olyankor úgy általánosan a férfierőszak ellen tüntetnek a feministák, amihez úgymond semmi köze a bőrszínnek… Tehát ezt sem fogják így külön kiemelni, hogy a színesbőrűek is kurváznak. Arról pedig garantáltan nem fognak szólni egy szót se, hogy ma már az igazán brutális stricik azok a fiatal fehér lányokat futtató színesbőrű stricik…

Horvath Anton
Olvasó

Ha lesznek is hírek a brutális stricikről a bőrszín említése természetesen elmarad majd. Azok is csak “férfiak” lesznek. Ez a naivitás a legszebb egyébként a libsi irányvonalon: azt hiszi hogy az az eltérő kultúra/vallás/szexuális irányzat melyet elfogad és teret enged neki, az pontosan ugyanolyan elfogadó lesz vele szemben is.

hunbagira
Újságíró

Ez egyébként pont nem igaz, Anton. Azzal, hogy a volt német birodalmi területeken( hollandiától, ausztriáig)teljesen legálissá tették tisztult a piac.
Csak egy dologra nem voltak a németek felkészülve a büdös cigányokra és a hasonló szarszínűekre. Tehát, hogy ezeknek a bordélytulajdonoson kívül van egy “szerelmük” “menedzserük”, akik elvesznek tőlük mindent. Ők a szabályozást a szarrágó, anyját is két fillérért megbaszó, világféreg fehér nőkre, a “karenekre” találták ki.
Feministák (egy része) meg erre hivatkozva akarnak még jobban kibaszni velünk.
Bár ez vita náluk, (a transzik mellett) hogy basznak ki velünk jobban, ha aranyárban de mégis engedélyezik, vagy, ha teljesen betiltják.
Most az utóbbi bandát hallhattuk.