Halász Géza
43 megosztás

Férfiak 40 a Mi Hazánk nyugdíjprogramjában

A közelmúltban készítettünk interjút Toroczkai Lászlóval, amely beszélgetésben a legfontosabb családjogi illetve férfijogi kérdésekből tekintettünk át néhányat. A férfiakat diszkrimináló Nők 40 program kapcsán is kérdeztük a Mi Hazánk elnökét, aki kérdésünkre elmondta, hogy indokoltnak gondolja a 40 év munkaviszony utáni korkedvezményes nyugdíj lehetőségének kiterjesztését a férfiakra is.

A Férfihang által kezdeményezett társadalmi párbeszéd eredményének is betudhatjuk, hogy Erős Erzsébet, a Mi Hazánk képviselőjelöltje, egyben a nyugdíjas kabinet szervezője nyugdíjprogramjuk ismertetése során kijelentette, “a nehéz fizikai munkát végző férfiak idős korukra már nem tudnak úgy helyt állni. Ezt figyelembe kell venni”, ezért a Mi Hazánk a Nők 40 program mellett diszkriminációtól mentesen a férfiaknak is megadná ugyanazt a választható kedvezményt. Emellett Erős Erzsébet a “kommunista luxusnyugdíjak” visszavonásának szükségességéről is szót ejtett, továbbá részletesebben beszélt a párt differenciált nyugdíjrendszer kialakítására irányuló programjáról. Ez férfijogi szempontból is jelentőségteljes, hiszen a tervezet szerint az alapnyugdíjon felül további juttatásokat kapnának azok, akik több gyermeket neveltek fel, az egészségügyben láttak el feladatokat, veszélyes munkakörben dolgoztak, illetve több időt töltöttek munkában. Mivel az utóbbi két körülmény főként a férfiak munkaéletére jellemző, így a differenciált nyugdíjrendszer olyan pozitív változást eszközölhetne, amely nem feledkezne meg a férfiak társadalmi érdemeiről sem.

A magyar férfimozgalom folyamatosan hangoztatja, a férfiak megbecsülése nélkül nem képzelhető el az ország hosszú távú jövője. A Toroczkai László pártelnökkel folytatott beszélgetés és az Erős Erzsébet által frissen bejelentett nyugdíjprogram is rámutat arra, hogy a férfiak érdekképviseletei a Mi Hazánk Mozgalomban olyan erős szövetségesre lelhetnek, amely pozitívan rezonál a férfiak felől érkező felvetésekre, azokat kész a társadalmi párbeszédben képviselni és akár programjában is valóra váltani.

Forrás:  A Magyar Jelen cikke

Post Author: Halász Géza

Halász Géza
f Facebook
43 megosztás


9
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
4 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
5 Hozzászólások szerzői
tomgalReszet Elekcommon manGyörgy Károly TóthHorvath Anton Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Horvath Anton
Olvasó

Még egy bő harminc év, és a férfiak is egyenrangúak lesznek a nőkkel.

György Károly Tóth
Olvasó

Mint régebben cikkben is kifejtettem, jelenleg ennek a lépésnek inkább szimbolikus, mint gyakorlati jelentősége lenne, ha megvalósulna. Tekintettel arra, hogy azok, akik a közeljövőben nyugdíjba mehetnének, igen valószínűleg igen-igen nagy számban feketén, szürkén, járulékfizetés nélkül dolgoztak 1990 és 2010 között, viszonylag hosszú időszakot, eleve tömegével fognak megjelenni hamarosan a nyugdíjkorhatár kapujában olyan emberek, akiknek nincs megfelelő szolgálati idejük, ezért igencsak szerényke nyugdíjra számíthatnak, nemhogy 40 év, és a felsőfokú végzettségűek pedig a jelen nyugdíjszabályok mellet maximum 1-2 évet nyerhetnének vele átlagban.
.Más szavakkal, a költségvetést nem terhelné éppen túl, és e mellett demonstrálná, hogy a dogozókat az állam megbecsüli. Nemtől függetlenül. Bár gondolom, ez eléggé utópisztikusan hangzik.
….
Más kérdés, hogy bezzeg, a “fejlett nyugaton” már alanyi jog, hogy valaki nőnek képzelje magát, és ha azt el lehet érni, hogy a sokszorosan rovott múltú bűnöző kijelenti, hogy ő márpedig transznő (tudnám, mi az…), és ezért zárják női börtönbe, amit meg is tesznek, és nem meglepő módon végigerőszakolja a cellatársakat, akkor előre, elvtársak. Hivatkozás itt:
https://444.hu/2018/10/12/noi-bortonbe-kuldtek-mert-transznemunek-mondta-magat-aztan-elkezdte-eroszakolni-a-rabtarsait
Szóval, ki tudja, merre fordul a világ, nagyon nem szeretnék ilyet, de ha mifelénk is bejön ez a fajta ideológiai elmebaj, legalább annyi haszna lesz, hogy 40 év munkaviszony után tömegével dönthetünk úgy, hogy márpedig innentől (vén)kisasszonykák vagyunk. És ha valaki nem hiszi, hogy nők lettünk, az kapja be…

Horvath Anton
Olvasó

Hát az esetből láthatjuk hogy működik az elméleted. Gyakorlatilag elég csak nőnek hazudnod magad, máris megkapod az azzal járó többletjogokat is.

common man
Olvasó
common man

Annak idején (állítólag) felmentést adott a sorkatonaság alól ha valaki buzinak adta ki magát.Na most ha ezt valaki megteszi az már több mint gyanús.

Reszet Elek
Újságíró

Ha jól emlékszem anno az ilyennek nyoma maradt és elkísért, szóval nem sokan merték bevállalni.

common man
Olvasó
common man

Így, a mai állapotok mellett lehet,hogy inkább szimbolikus intézkedés lenne.Ha viszont bármi bekövetkezik a korhatár drasztikus emeléséről szóló hírekből akkor lehet gyakorlati jelentősége is.(Már sokaktól hallottam hihetetlenül magas számokat lehet sima álhír, választási álhír, de láttam én már sok mindent…)

Horvath Anton
Olvasó

Ha így mennek a dolgok akkor itt aligha lesz férfiak 40 program: https://index.hu/gazdasag/2021/06/03/fenntarthatatlan-nyugdijrendszer-nepessegfogyas-gyermekvallalas-reform/

A gyöpös agyúak még mindig nem fogják fel, hogy alapvetően nem csak az van, hogy “nem éri meg gyereket vállalni” ahogy írják, hanem hogy egy ilyen feminista nőközpontú társadalomban nem éri meg egyáltalán házasodni se, egyetlen férfinak se. A másik, leírja hogy 1970 óta fenntarthatatlan a rendszer, de a gyerekgyártás növelésével igyekezne elérni ugyanennek az elbaszott rendszernek a fenntartását. Márpedig 50 éve nem működik már, és ha ettől az évtől el is érnénk a 2,1-es születési rátát akkor is még 25-30 évre lenne szükség mire a mostani újszülöttekből adófizetők lesznek, tehát addigra már 80 éves lesz az elbaszott rendszer, már ha fenn bírna addig maradni. Természetesen nem, arra sincsen garancia hogy a 2,1-es rátával születő emberek majd éppen Hungaryba fognak dolgozni és adót fizetni. A nyugdíjkorhatár növelésével pedig csak elveszik a pályakezdő fiatalok elől (is) a helyet.

Horvath Anton
Olvasó

Ma tovább vergődtek a témával: https://index.hu/belfold/2021/06/04/csodafegyver-a-nyugdijrendszer-fenntartasahoz-/

Először:

“Sürgős intézkedésekre lenne szükség a nyugdíjrendszer fenntarthatósághoz, ennek egyik eleme a gyermekvállalás évekbeli elismerése, amely akár megoldást jelenthet a mostani demográfiai problémákra is”

Aztán nem sokkal utána a következő megállapítás:

“Az esemény elején elhangzott, a múlt században, Roosevelt által a 30-as, 40-es évek fordulóján bevezetett folyó finanszírozású nyugdíjrendszerek idejétmúltak, hiszen nem kalkulálták bele az azóta folyamatos népességnövekedést.”

Akkor a népességnövekedés problémájára népességnövekedés a megoldás. Világos

tomgal
Olvasó
tomgal