Férfihang.hu
47 megosztás
Címkék:

Apák napja 2021

A magyar férfimozgalom egyik legnagyobb sikereként tarthatjuk számon, hogy hazánkban sikerült meghonosítani a Férfinap és az Apák Napja megünneplését.

A mai napon a legtöbb televízió csatorna és egyéb médiumok is méltatták az apák családi szerepvállalását és felhívták a figyelmet az apák megbecsülésének és az apák napja megünneplésének szükségességére. Ezek sorából alábbiakban a közszolgálati televízió apák napi anyagát idézzük:

Továbbá említés méltó a Talented Children gyermekek közreműködésével felvett, szívmelengető Apák Napi köszöntője:

Ha mégis azt tapasztaltad a közvetlen környezetedben a mai napon, hogy megfeledkeztek az apák megünnepléséről, h úgy érzed, volna még tennivaló, akkor légy része te is a férfimozgalomnak és emelj szót magad is az apák és általában a férfiak társadalmi megbecsülésének szükségességéről!

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
47 megosztás


17
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
12 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
eznemtelefonAdminLeonidászHunnSzabi Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
georg1945
Olvasó
georg1945

Aki nem apa, annak ez nem ünnep ? Igen, annak ez nem ünnep.
Egy egyedül élő férfi csak ama bizonyos FÉRFINAPra számíthat ? Ha egyáltalán tudja, hogy ,mikor is van FÉRFINAP.
Én konkrétan nem tudom és nem is érdekel.
Marhaság az egész !
És ezt is a nők csavaros agya találta ki, hogy ellensúlyozza azt a számtalan, róla megemlékező, őt dicsőitő napot, amely egy évben van: nőnap, anyák napja, születésnap, névnap, házassági évforduló napja, karácsony, új év.
A férfi nem tehet mást, ha békét akar és “egyebet” is, minthogy beleegyezik a nő bolondériáiba. Tehát hadd legyen. Neki úgysem nem kell virág, meg egyéb kütyü. Mi kell neki ? Megbecsülés, de az egy életen át, már ha azt kiharcolja magának.
Ám a nők bolondériáiban egyes, sőt sok férfi beleszövi magát és maga is csinálja, “annak” reményében. Egy ideig, aztán függetlenedik és bizonyos HOBBIKNAK kezd élni: kertészet, kosárfonás, banális fafigurák készítése, vasútmodellezik, gyűjtő munkát végez: bélyeg, régi pénz, régi hanglemezek, filmeket vesz fel lemezekre, pendrájvra satöbbi, satöbbi, satöbbi.
Végül a halála után, a rengeteg gyűjtemény többségében megy a szemétbe.
Vannak költők, írók, tanulmányokat írnak, esszéket, analíziseket, festenek, zenéket próbálnak szerezni és így tovább.
Többségükben ezek az alkotások értéktelenek, de ezt egy világért sem szabad nekik mondani, mert örök ellenségük leszünk.
Aztán vannak a pecások. Édes Istenem, minden nap halat ? Jaj, ne !
Sakkoznak, kártyáznak csak úgy céltalanul, hogy valamit csináljanak. politizálnak és okoskodnak olyan területeken, amelyeken nagyon amatőrök és megsértődnek, ha nem adunk nekik igazat. Szóval sorolhatnánk a végtelenségig. Még feltalálók is vannak közöttük, de olyanok is akik akkurátusan kötögetik a pulóverekek, gobelint varrnak………………………..
Akkor jelentkezik a baj, amikor a férfi kényelemből vagy feledékenységből egyszer csak elfelejt szexelni.
A férfi legnagyobb örömét a sikeres szexuális aktusnak kell képeznie.
Ha meg már úgy nem megy, akkor is menjen.
Rengeteg férfi prosztata panaszokkal él, de valahogy nem keresi az okát, nem is akarja keresni, azt hiszi, hogy az természetesen jön a korral. Hát nem, kedves férfitársaim. Gondolkodjatok.

Visszatérve: úgy az APÁK NAPJA, mint a FÉRFINAP valójában két nagy hülyeség és dőreség.

tomgal
Olvasó
tomgal

Gratula Georg ! Sikerült a szokottnál is “alább múlni” önmagadat. Jól leszóltál kb.minden férfit.
Én kifejezetten díjazom, ha egy férfinak van hobbyja, “ mániája” , esetleg sakkoznak, gyűjtenek vmit stb. Legalább valamilyenek. Egy sikeres férfi nem egy baszógép. ( nyilván a kielégítő és jó szexuális élet hozzátartozik az ember fizikális és nentális egészségéhez) . Szóval éljenek az édesapák és a “ valamilyen” férfiak ! Nem csak apák napján és férfinapon !

Blackur
Olvasó
Blackur

Háát Geog kommentjén nem tudom sírjak v röhögjek. Van abban igazság ,hogy sok gyűjtemény , vers , festmény a szemétben végzi de jópár fennmaradt szerencsére. Baromi sok ember él egyedül ha nincs hobbija ámokfusson? Ez tárgyaljuk épp másik cikknél…

Reszet Elek
Újságíró

Én humorosnak találtam a bejegyzését. Tény és való, a ma embere számos kényszercselekvést végez egyszerűen azért mert a régiekhez képest időmilliomos a létfenntartáshoz szükséges időt tekintve.

tomgal
Olvasó
tomgal

Eddigi kommentjei alapján szerintem nem viccnek szánta…
Vannak “ értelmes kényszercselekvések “ is amelyek segítenek kikapcsolni, stresszt oldani, testileg-lelkileg karbantartani.

Reszet Elek
Újságíró

Értelmes kényszercselekvések azok amelyek segítenek egyben tartani a pszichét. Viszont ha megakadályozzák a problémákat eredményező eredeti okokat felszámolni… akkor amolyan élethazugságok, amelyekkel igyekszik nem szembesülni korunk embere (sem) vagy pedig olyan passzió amellyel léte értelmetlenségét próbálja betölteni, míg az élete homokja végleg lepereg. Erre Ibsen A vadkacsa című műve ugrik be elsőre. Tudott valamit Ibsen…

tomgal
Olvasó
tomgal

Ez így valóban igaz..

Horvath Anton
Olvasó

Némi kis naivitást vélek felfedezni ebben, miszerint majd ha nővel él együtt akkor nem megy a kukába minden, dehogynem, gyakorlatilag még a férfi is. Mint látható, ez alól a hírességek sem kivételek, mit szóljon akkor az átlag Jóska? :

https://index.hu/fomo/2021/06/22/szakitas-palik-laszlo-marsi-aniko-gyerekek/

A jó öreg piros tablettás tudás ismét igazolta önmagát, nincs új a nap alatt…

Meske
Olvasó
Meske

Georg1945

Végül a halála után, a rengeteg gyűjtemény többségében megy a szemétbe.

Hm, megérintett az írásod melankolikus fordulata: a visszatekintés, amikor az ember mérlegre teszi, az élete során mi mindent tett és abból mi az, ami valóban „érték”. Volt-e értelme, megérte-e az időt, figyelmet, ráfordítást… nem lett volna helyette valami fontosabb, nem-e valami más helyett tette ezeket?
Az ember akkurátusan alkot, alakít, rendez, gyűjtöget, épít… s ebben a tevékenységében tükröződik ő maga is és az is, amit a világból „lát”. Olykor nem is az eredményért teszi… lehet magáért a tevékenységért.
Ez a tevékenység is lehet egyfajta rituálé…
Nem mindig számít, van-e „értelme”… egyszerűen jó tenni, mert örömöt, biztonságot ad, megnyugtat, elevenít… Mint a szeretkezés… lehet, vannak, akik, pont ezért teszik szerelmeskedés helyett/híján.
Az eredmény sem mindig látható, mérhető, hiszen a lényeg sokszor nem is kívül mutatkozik meg, a változás – ha van- gyakran belül történik.
Annyi képet/tárgyat készítettek, annyi dalt írtak már, énekeltek el, stb. felfoghatatlanul sok írást, fényképet őrizgetnek az emberek válogatás, megfontolás nélkül…
És annyi remekmű készül nap, mint nap… szükség van-e még egyre: egy újra vagy másra? Szerintem, amíg az ember nem csak „kifelé”, de „befelé” él, addig tud „értéket” adni ezekhez a tevékenységekhez.
Mi marad végül mind ebből?
Az, hogy el kell engedni a végén.
https://www.youtube.com/watch?v=BgYbryGBGWc
Jó dolog az ünnep, a megemlékezés, ha az ember tud hozzá kötődni, ha többet jelent számára, mint protokoll.
Máshogyan ünneplek már én is, mint korábban: a derű megmaradt, ám a csapongó lelkesedés eltűnt belőlem… Most így van jól…

Meske
Olvasó
Meske

A cikkel kapcsolatban azon gondolkodtam, hogy apának – különösen jó apának – lenni igen kemény megmérettetés, számos döntési helyzettel és vállalással jár. Akár az édesanyával együtt, akár külön vagy egyedül neveli a gyereket/gyermekeket, felelős lesz annak életminőségéért és hatással lesz az életpályájára. Bár egyértelmű, hogy az apai jelenlét (minőségétől függően)/hiány nagy hatással van a gyerekek fejlődésére és a családra, jelentőségét csak nemrég tették kutatás tárgyává… alig találni róla tudományos igényű anyagot.
Nem mindegy, hogy az apa mit tesz a gyereke “hátizsákjába” és azt hogyan teszi. Mindebbe „bele kell tanulni”. Hogyan viszonyul a férfi az apasághoz, az függ többek között attól:
mit gondol arról, milyen apának lenni, milyen tartalmakkal tölti meg az „apa” fogalmát és ebből mi az, ami eleven (a többi mind spekuláció marad)
be kívánja-e tölteni/”alkalmas-e” rá, hogy betöltse, vállalja-e a kötelezettségeket
mennyire támogatott az apai szerep az anya (tágabb család) részéről (vannak-e átfedések az anyai/apai feladatok között és azok milyen mértékűek, hagyja-e az anya őt nevelni), stb.
milyen a viszony a saját apjával (mint minta)
milyen a viszony a saját gyermekével (milyen a személyisége, értékrendje, nevelési stílusa és mindez hogyan hat a gyerekre illetve a gyermek jellemzői/képességei/tulajdonságai hogyan hatnak vissza rá), – illetve későbbiekben is a már felnőtt fiával/lányával

Szép is tud lenni ez az út, meg fontos is és rögös is… miközben a gyermek tükröt tart…

Leonidász
Olvasó
Leonidász

Off

Tud valaki apasági perekben jártas ügyvédet ajánlani? (azaz nem az én gyerekem) Elöre is köszönöm!

On

Hunn
Újságíró

Én a magam részéről sajnos nem ismerek ilyen ügyvédet, szerencsére még sosem volt szükségem rá. Viszont én a helyedben azon túl, hogy itt tőlünk – kommentelőktől – ezt megkérdezed, még felvenném a kapcsolatot konkrétan a magyarországi férfijogi társaságokkal is. Mert ha valaki, akkor ők biztos fognak tudni ilyen ügyvédet ajánlani.

Leonidász
Olvasó
Leonidász

Melyik férfijogi társaság? Linket kérhetek? Köszönöm!

Admin
Admin

Például az Apaszív Egyesületet ajánlanánk, melynek vezetője ügyvédként kiterjed tapasztalatokkal rendelkezik az említett perekben.

https://www.google.com/search?q=apasz%C3%ADv+egyes%C3%BClet

Leonidász
Olvasó
Leonidász

A neten fellelhető telefonszám nem jó.

libbynewsome21
Olvasó
libbynewsome21

Muszáj neked te faszkalap még jobban szétcseszni az életem? Nem? Nem elég bazmeg? Értetlen köcsög.

tomgal
Olvasó
tomgal

Apák napja 2023. Bokdog Apák napját !

Én ezzel a cikkel emlékezem az édesapámra, amelynek minden szava tűpontos.

https://www.bien.hu/dolog-amit-csak-akkor-erthetsz-szuper-apukad-volt-oszd-vele-raismersz/?utm_source=Hirkereso.hu&utm_medium=promoted_article&utm_campaign=Hirkereso&r=202306180707