Szujó Flórián
18 megosztás

A diszkriminatív sorkatonai kötelezettséggel kapcsolatos társadalmi elégedetlenség miatt indítottak petíciót Dél-Korában

Dél-Koreában több mint 300 ezren írták alá azt a petíciót, amely követeli hogy a sorkatonaság nemsemleges legyen - ez átlépte azt a küszöböt, amikor a kormánynak kötelezően válaszolnia kell 30 napon belül.

Dél-Korában jelenleg a férfiak 2 évig hadkötelesek, ami miatt a húszas éveikben meg kell szakítaniuk tanulmányaikat, ráadásul a munkaerőpiacon is jelentős hátrányból indulnak.  Ezzel a helyzettel szemben egyre növekszik a társadalmi elégedetlenség a fiatal férfiak körében, akik a petíció fő támogatói. A közvéleménykutatások szerint a kezdeményezést a teljes koreai lakosságnak legalább fele támogatja, még a 20-as éveikben járók (vagyis a leginkább érintettek) többsége egyetért azzal, hogy a törvények ne tegyenek különbséget a nemek között, a nőkre ugyanúgy vonatkozzon a hadkötelezettség, a kötelező sorkatonai szolgálat.

Ne felejtsük el, hogy Magyarországon is van sorkatonai kötelezettség, hadkötelezettség  – szintén csak a férfiakra vonatkozóan -, viszont az jelenleg fel van függesztve. Ennek aktiválása olyan súlyos nemi alapú igazságtalanságokhoz vezethetne, mint azt Dél-Korában vagy Ukrajnában láthatjuk manapság. Ne várjuk  meg ennek esetleges bekövetkeztét, már most lépjünk fel a férfiakat súlyos életvezetési hátrányba taszítani képes diszkriminációval szemben!

Források:

Post Author: Szujó Flórián

Szujó Flórián
A Valódi Egyenlőségért Civil Társaság alelnöke vagyok. Fontosnak tartom, hogy a nemi alapú igazságtalanságok megváltozzanak, és hogy legyenek erre adott válaszok a férfiak esetében, valamint létrejöjjenek olyan civil kezdeményezések, amelyek ezeket az ügyeket képviselik. Szeretném, hogy a nemekkel és a nemek közötti egyenlőséggel foglalkozó a nők és a férfiak létező problémáira adjon megoldást, a férfiak és a nők egységét teremtse meg és igazságosabbá tegye a társadalmunkat. Ehhez azt gondolom, hogy feltétlenül szükséges az, hogy ennek kialakításában a nők és a férfiak is részt vegyenek és a gátlástalan érdekérvényesítés helyett legyen törekvés a másik megértésére is.
f Facebook
18 megosztás


80
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
10 Egyéni hozzászólás
70 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
19 Hozzászólások szerzői
Szergej55Admin****georg1945Tina74 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Hunn
Olvasó
Hunn

Igazából nem az erőltetett “nemi egyenlőségre” volna szükség az élet minden területén. Hanem arra, hogy az élet minden területén visszatérjünk a józan paraszti ész használatához…

Hunn
Olvasó
Hunn

Annyit tennék még hozzá a fenti kommentemhez, hogy az úgynevezett “nemi egyenlőség” kikövetelése olyan területeken is, ahol azt a feministák – ilyen-olyan okokból – nem követelik, pl. hogy akkor harcoljanak a nők is a fronton ha háború van, vagy hogy pl. legyen 50%-os női kvóta, de nem ám csak a kiemelkedően jól fizetett topmenedzseri posztokon, hanem akkor már legyen női kvóta a nehéz, veszélyes, és rosszul fizetett fizikai munkások között is – nos, az ilyesfajta követelések abszolút hibásak, és totális tévutat jelentenek-jelentenének a férfimozgalmak számára!

Igen, érezne az ember egyfajta kárörömöt, ha ezek a dolgok megvalósulnának… Afféle: -“Ti akartátok a nemi alapú egyenlőséget, hülye picsák, hát akkor nesztek, és majd meglátjuk, hogy mennyire fog nektek ízleni”-alapon… De ez mégis nagyon súlyos tévút lenne!

Egyrészt azért, mert ez az opció elfogadja kiindulási alapnak, axiómának tekinti a feminista nemi egyenlőséget! Elfogadja azt helyesnek, valami olyasminek, amire igenis törekedni kell, és amit tényleg be kell vezetni, csak igazságosabban, mint eddig! (Hiszen eleve erre az érvre alapozva történnek-történnének ezek az indítványok, pl. mint amiről a fenti cikk is szól…)

Másrészt ezek megvalósulásával semmivel sem kerülnénk közelebb egy patriarchális rendszer bevezetéséhez… Épp ellenkezőleg. És csak időt, energiát, és erőforrásokat pazarolnánk hülyeségekre, a nagy semmiért… Úgyhogy csakis és kizárólag a feminista tanok és “eredmények” totális elutasításával térhetünk vissza egy élhető – és élni érdemes – élethez a férfitársadalom számára! Valamint a józan paraszti észre (amit a manoszféra Red Pill-nek is nevez) alapozott, jóindulatúan szexista patriarchátus bevezetésével…

Alter Ego
Szerkesztő

Teljesen mindegy, hogy te milyen axiomákat akarnál elfogadni, ha máris benne élsz a nemi egyenlőségben, sőt a férfiak jogfosztásában és a férfiellenes diszkriminációban. Amíg ki nem tör a patriarchális-forradalom, addig maradjunk csak a nők jogegyenlőséggel való szívatásánál, mert annak jelenleg több esélye van… No meg tényleg vicces dolog nézni a pofáraesésüket és a riadt vonaglásukat. Arról nem is beszélve, hogy ezen az úton sokkal könnyebben kiderülhet számukra is, hogy tévesek azok az axiomák. Merthogy tudhatjuk: “a feminizmus csak addig tart, amíg fel nem kell vinni a hűtőt a negyedikre”.

Aztán ha valakinek lesz még majd kedve patriarchátust is csinálni, hát csak tessék… Sőt folyhat párhuzamosan is a próbálkozás, mert ha az egyik megközelítés nem vihető sikerre, akkor jobb híján jól jöhet még a másik is. Már elég régen arra jutottam, hogy a lehető legértelmetlenebb dolog a férfimozgalom egyes ágai között hosszú elvi vitákat vívni. A végén majd még odáig is eljuthatnánk, mint a magyar feministák, hogy valami baromság miatt nejlonszatyorral püföljük egymást. :D

Aki jogegyenlőséget akar, az beszéljen csak arról a nőknek, aki meg patriarchátust, az győzze meg a többi férfit, hogy végre emelje fel érte a seggét. Baj csak azzal lehet, ha valaki éppen a cselekvő MRA-k lába alatt akar lenni a patriarchátus ügyével. Szerintem nyilvánvaló, hogy nem az MRA-kat kell meggyőzni az ilyen-olyan-bármilyen férfimozgalomról, hiszen jelenleg csak egyedül ők csinálnak (társadalmi színtéren is) cselekvő férfimozgalmat. Viszont akad bőségesen bluepill férfi, aki elegendő kihívást és munkát adhat bármely lelkes patriarchának. :D

Hunn
Olvasó
Hunn

Rendben, Alter Ego. Ebbe nem tudok belekötni. Legyen így.

Nem célom, hogy bárki is keresztbe feküdjön az MRA mozgalmaknak – én meg aztán pláne nem fogok -, akik ha minden jól alakul, talán el is érhetik, hogy visszatérjünk az eredeti jogegyenlőséghez. Mert már az is haladás lenne, és sokkal jobb lenne, mint ami most van.. Maximálisan támogatom őket ebben.

Én valami olyat szeretnék képviselni az MRA mellett, ami valami olyasmi, hogy politikai analógiával éljek, ami pl. a magyar szélsőjobb a Fidesz-kormány mellett. Maximális támogatás, megértve a gyakorlati lehetőségek korlátait, ugyanakkor folyamatosan emlékeztetni azokra a témákra, pl. Trianon, amire pragmatikus okokból hivatalos politika nem vállalkozhat, és nyomást gyakorolni az Overton-ablakra, hogy ezek a témák bekerüljenek a mainstream-be és emiatt előbb-utóbb a hivatalos politika számára is felvállalhatók legyenek.

Képletesen szólva és az analógiánál maradva, az MRA célja egy virágzó Csonka-Magyarország (=férfijogok) , az enyém pedig egy visszahódított Nagy-Magyarország (= patriarchátus).

Szerintem így már talán érthető a hozzáállásom és a mondanivalóm lényege..

georg1945
Olvasó
georg1945

Én csak azt mondom, ha már így állunk, akkor hagyjuk a nőket katonának menni.
Ahol férfiak és nők együtt vannak, az már nem katonaság.
El tudom képzelni fülledt fantáziámmal, hogy mi mehet ott, amikor éppen pihenőidő van.

Öröm lesz katonának menni: etetnek, kvártélyoznak és még nőt is biztosítanak az embernek.
Hát nem ?

tomgal
Olvasó
tomgal

“A sorkatonai szolgálat elrendelésére az Alaptörvény lehetőséget ad, de csak két esetben: rendkívüli állapot idején vagy megelőző védelmi helyzetben.

Rendkívüli állapotot hadiállapot kinyilvánítása vagy idegen hatalom fegyveres támadásának közvetlen veszélye (háborús veszély) esetén hirdethet ki az Országgyűlés a parlamenti képviselők kétharmadának szavazatával. Megelőző védelmi helyzetet szintén az Országgyűlés rendelhet el külső fegyveres támadás közvetlennek nem minősíthető veszélye esetén vagy szövetségi kötelezettség (NATO) teljesítése érdekében, ugyancsak a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazatával.”

Szóval jelenleg nincs sorkatonai kötelezettség.(nem felfüggesztett ,nem bármikor visszaállítható) És nem is valószínű, hogy a közeljövőben lesz (remélhetőleg nem lesz olyan helyzet) .

“Addig ennek alkotmányos korlátja van, ahhoz ugyanis békeidőben az Alaptörvény módosítása szükséges.

A honvédelmi kötelezettség ugyanis az Alaptörvényen alapul. Márpedig az Alaptörvény – és a hatályos honvédelmi törvény – értelmében jelenleg Magyarország önkéntes honvédelmi tartalékos rendszert tart fenn, ennek következtében a Magyar Honvédség személyi állománya hivatásos, szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonákból áll.”

A nők túlnyomó többsége nem alkalmas (sajnos már a férfiak egy része sem ) katonának. Teljesen felesleges energia és
pénzpazarlás az egyenlőség nevében ilyesmivel foglalkozni. A férfiak többsége nem alkalmas csecsemőgondozónak , bölcsibe, oviba dolgozni (és nem is akarnak, valamennyire nyilván megtanulható, mint valamennyire nyilván a nők is megtanulnának némi hadászatot, lőni stb, de minek is ?! , van aki sokkal jobban tudja).

Arról nem is beszélve , hogy a pandémiás időszak elmúltával , az amúgyis munkaerőhiányos területekre milyen hatással lenne egy ilyen ? A ráköltött milliárdokról nem is beszélve.

Alter Ego
Szerkesztő

Azért csak-csak fel szokott merülni párbeszédekben, vitákban, hogy kellene ezeknek a mai “szir-szar pasiknak” egy kis sorkatonaság. Sőt, mintha egyre hangosabbak lennének ezek a hangok. Persze akinek volt része benne úgy igazán, az nem kívánná az ellenségének sem, nem is lehet véletlen, hogy szinte csak nőket látok ezügyben osztani az észt. Ezért talán érdemes beszélgetni róla, no nem hadtudományi értelemben, hanem – ahogyan manapság leginkább felmerülni szokott a kérdés – amúgy népnevelési célzattal.

Képzeljük csak el, hogy ezeknek az alkalmatlan leánykáknak is ki lehetne találni valami olyan szolgálatot, amelyet teljesíteni tudnak a haza érdekében. Futkározni, lőni és önvédelmet tanulni a maguk szintjén (már csak jól felfogott saját érdekből is), dolgozni az országért nulla forintért, zsíros kenyérért és vízért, “fegyelmet tanulni”, bezárva lenni valami ócska kóterba, egy-két évig elfelejteni az összevissza baszást, ezt simán megtehetik ők is, nem kell ehhez extra képesség. Tehát ha egyesekben egyre gyakrabban feléled a sorkatonaság intézménye iránti nosztalgia, akkor én azért indítványozom, hogy gondoljunk csak bele, hogy bőven ki lehetne hozni a “kisasszonyokból” is valami haszno(sabba)t, nem csak a fiatal férfiakból…

Bela
Olvasó
Bela

A besorozott lányok egymást “ölnék” meg a laktanyában :-D Úgyhogy legyen csak.
Tényleg ki kellene próbálniuk csak fél évig, milyen insta, tinder, műkörmös, kiskutya és egyéb gyerekes dolgok nélkül létezni. Helyette takarítási és főzési ismeretek napi 10 órában. Mert a nő az főzzön!!!

hunbagira
Újságíró

Izraelben sem ölik. Igaz, az izraeli hds nagyjából egy fegyveres cserkészcsapat. Szóval ott megy a pozőrködés/prostitúcio az instán/tiktokon/onlyfanson. Pucsítás, hanyagul átvetett Ar-15el a hátukon, főleg a csini orosz korcsok részéről.

Bela
Olvasó
Bela

Ha ez mind be lenne tiltva számukra, akkor talán ölnék :-D

Reszet Elek
Szerkesztő

Valamikor egyfajta utolsó társadalmi nevelőhely volt a hadsereg. Talán ez az egyetlen funkció ami miatt visszahoznám természetesen normálisan megszervezve (amire nem sok esély lenne nálunk).
Vannak kemény csajok, ez inkább társadalmi probléma. Egy társadalom értékességét a felnövekvő fiatalok emberi, nemi stb. minőségén lehet lemérni.
Elég összehasonlítani egy itteni tizennyolc éves bulizós cafatot egy pesmerga harcosnővel.
Férfiként is inkább csinálnál gyereket az utóbbinak, mint az előbbinek (most tekintsünk el attól, hogy nem kérne belőlünk).
Inkább egy ilyen? https://www.youtube.com/watch?v=G99Guw2NKFA (a zene azért jó)
Vagy egy ilyen? https://youtu.be/TGVbpsGmLVo?t=54

Hunn
Olvasó
Hunn

Nem tudom miért, Reszet Elek, de nekem valahol mindig az volt az érzésem, hogy ezeket az emancipált pesmerga harcos amazonokat leginkább a feminista nyugati televíziósok kedvéért parádéztatták elsősorban… Érdekes módon a nyugati tévének nyilatkozó, meg AK-val lefilmezett pesmerga kiscsajok mindegyike nyugati szemmel nézve is kifejezetten szép arcú, szexi huszonéves lányka… Szóval az egyik lehetőség az, hogy Kurdisztán annyira tele van jó nőkkel, hogy már meg is unták őket, örülnek ha megszabadulnak tőlük, és erre a helységharcot látták a legalkalmasabbnak… Vagy az van, hogy azért nem hülyék a kurd PR-osok sem, valszeg tudták, hogy a feminista nyugatnak ezt a témát lehet eladni úgy, hogy népszerű erkölcsi támogatást kapjanak, amiből minden egyéb következik. De nagyon meglepődnék, ha roham során őket hajtanák ki legelőször az aknamezőre…

Meske
Olvasó
Meske
hunbagira
Újságíró

+100

Reszet Elek
Szerkesztő

A kép ennél jóval összetettebb. A kurd női milíciák alapban feministák és szocialisták. Az YPJ-nek (is) még a jelvényében is ott a vörös csillag. Ez a feminizmus viszont sok tekintetben nagyon más, mint az itteni. Egy olyan közegben született, ahol még van női körülmetélés, elrendezett kora pubertáskori házasságok, a nők sok tekintetben ki vannak zárva az oktatásból, nincsen valódi védelmük a családon belüli erőszakkal szemben. És mindezeket nem himi-humi itteni módon kell érteni.
Másrészt a börtönben levő fő ideológusuk, Öcalan (ha gondolod küldhetek könyvet tőle angolul) összekapcsolta a nők felemelését (és a szocializmust) a kurdok függetlenségi törekvéseivel. Öcalan végső sorban anarcho-szocialista (ennek tükrében is érdekes szemlélni a szíriai háború kapcsán Rojavában meghozott intézkedéseket). Persze a szocializmusukat sem itteni módon kell értelmezni. Szóval adott egy rakás igen fiatal nő (vagy inkább lány), akik jobbára iskolázatlanok. Ezek kerülnek (szöknek) kiképzőtáborokba, ahol az idejük tekintélyes részében ideológiai képzést kapnak (persze fegyverest is). Szóval kellően fanatikusok is. Emellett jobbára szegény családok gyermekei, akik hozzászoktak a szűkös körülményekhez és a hegyi terephez. Olyan helyekről jönnek, ahol kurd mivoltukért folyamatos hátrányt szenvedtek, anyanyelvi oktatásban sem részesülhettek. Nem csoda ha erősen nemzeti érzelműek és elkötelezettek (pláne nő létükre), hogy bármilyen áldozatot meghozzanak a közösségükért. Ezekben a táborokban gyakorlatilag egy új társadalom tagjait gyártják le.

A hadseregük milícia jellegű (és több tízezer nőt számlál), nehéz harci értékben összemérni bármivel is, lévén az ottani Iszlám Állam elleni háború is sajátos volt másrészt a fegyverzetük is hagy kívánnivalót maga után (a jó minőségű fegyverekkel való támogatásuk évekkel ezelőtt megszűnt). Mindenesetre számos kiemelkedően bátor egyéni tettet is kötnek a nevükhöz.
Szóval harci értékben kérdéses hogy hol helyezkednek el, az viszont bizonyos, hogy odaadásban és áldozatkészségben a Waffen-SS szintjén vannak, ami a kiemelt ideológiai képzés és a fiatal életkoruk velejárója. Lásd pl. őt: https://en.wikipedia.org/wiki/Arin_Mirkan
Az YPJ (ez a kurd női milícia) veszteségeiről nehéz adatokat találni mert leggyakrabban az YPG-vel (ez meg a férfi milícia) együtt szerepeltetik.

A nyugati sajtó szerette őket az általad leírt módon előre tolni, meg kiemelni a feminizmusukat (de itt mint írtam nagyon másfajtáról van szó). Ami a szépséget illeti, nem csak rövid szerkesztett képriportokat találni róluk, szóval azért látni a felhozatalt, az átlagot is. Számomra tekintélyes részük nem szép, de a szépek viszont kiemelkedően azok.

Még egy dolog beugrott. Ezek a női milíciák túllépnek a nemzetiség és a vallás határain is. Léteznek iszlám, jezidi, keresztény csoportosulások is, ahogy kurd és arab nemzetiségűek is, de még asszírok is. Illetve még fontos, hogy ahol ők biztosították, alakították ki a katonai védelmet, fejlett önkormányzati rendszert vezettek be (nemi paritásos alapon).

Persze az a környék alapban mélyen van. Olyan alap dolgokkal kell megküzdeni, mint a becsületgyilkosságok meg a korrupció társadalmiasultságának a megszüntetése és hasonlók.

A térségben lesznek még fejlemények és kérdéses, hogy a körülményekre való tekintettel bármilyen társadalmi modernizáció végbe mehet-e. Másrészről kérdés hogy Öcalannak igaza van-e. Végső soron egyetlen érvvel, az etnikaival lehet igazán hathatós sikert elérni, pláne akkor, ha katonailag gyengébb vagy, mint a szomszédaid. A kurdok lélekszáma folyamatosan nő, fertilitási rátájuk magasabb, mint pl. a törököké (3,41/2,09 ami nem is tetszik Erdogannak). A nők felemelése, iskoláztatása,egy társadalom életkörülményeinek javulása viszont mindig csökkenti a népességszaporulatot.

common man
Olvasó
common man

A kurdok lélekszáma folyamatosan nő,

ilyen névvel…

hunbagira
Újságíró

Így már igaz a dolog.

Reszet Elek
Szerkesztő

Nem sok értelmét látom a dolognak. A nők nem alkalmasak katonának. A modern hadseregek amúgy sem tömeghadseregek. A technikai fejlődés túlhaladottá tette a sorkatonai szolgálatot. Manapság, az aszimmetrikus hadviselés idején amúgy is nagyon más módon kellene megközelíteni a kérdést, pláne egy kis országnak.

Adam Bogomolov
Újságíró

Dél-Korea azért nem olyan kis ország és elég népes is. A hadkötelezettség felkészítheti őket az aszimmetrikus hadviselésre és a partizánháborúra is, nem feltétlenül tömegtámadásban kell gondolkodni.

Egyébként szerintem ez a kis létszámú modern hadsereg doktrína csak porhintés. Véleményem szerint a Föld országai rájöttek, hogy minél hatékonyabb fegyvereik vannak, annál drágább ezek fenntartása is (ergo nem lehet belőlük sok). A kis létszámú hadsereg pedig, ahogy éppen az aszimmetrikus hadviseléssel összefüggésben láthatjuk, nem képes egész országokat hatékonyan megszállni. Ez a gond Irakban, Szíriában, Afganisztánban, Dél-Szudánban, Szomáliában… Mióta nincs tömeghadsereg, hatékonyabbak a partizánok, elvégre nem jut minden négyzetkilométerre X számú megszálló erő, aki kifüstölhetné őket (a modern cuccok ugye ehhez túl drágák). A modern, kis létszámú haderő könnyedén eléri a katonai győzelmet, de megtartani már nem tudja, mert az olcsó AK-val, meg házi bombákkal mindig tudnak annyi kárt tenni bennük, hogy megérezzék. Egy milliós tömeghadsereg erre gyakorlatilag immunis lenne. Valahol a kettő között kellene lennie az egyensúlynak. Majd megnézem a Hadtudományban, vagy a Honvédségi Szemlében, hogy foglalkoztak-e ilyesmivel mostanság. Az abortusz után ilyesmivel is szívesen foglalkoznék.
:-]

Reszet Elek
Szerkesztő

Igen, ez érdekes téma. A délszláv háború is jó bizonyítéka az általad leírtaknak. A sorkatonai szolgálaton azt a fajta hagyományos kiképzést értettem aminek évszázados múltja van.

Hunn
Olvasó
Hunn

Viszont azt mondanám, Adam és Elek, hogy az asszimetrikus hadviselésre történő, hatékony kiképzés is a klasszikus tömeghadsereg keretei között lehetséges elsősorban. Akkor lehetséges asszimetrikus háborút vívni, ha a tömegek tisztában vannak az alapokkal, és profik vezetik őket. Irakban is a szélnek eresztett szunni katonatisztek adták a partizánmozgalom gerincét, az átlag iraki férfi pedig volt katona. 1956-ban is azért tudtak harcolni a magyar fiatalok, mert volt katonai képzés iskolában, egyetemeken, és persze a sorkatonaságnál.

hunbagira
Újságíró

Pont az asszimmetrikus hadviselés kiokítására (is) lenne célszerű fenntartani egy kiképzőközpontként funkcionáló sorkatonai szolgálatot “területvédelmi” egységeket. (Bár nyilván a mindenkori “elitnek” nagyon nem érdeke olyan emberek tömege, akik otthon össze tudnak barkácsolni egy bombát, harcigázt, mert könnyen ők lennének a célpontok)

Reszet Elek
Szerkesztő

Aki akarja most is megteheti, azaz ez meglehetősen szűk látókörű hozzáállás.

hunbagira
Újságíró

Igen, van erre szakosodott kísérleti telepek, lemaradtam valamiről?!

Reszet Elek
Szerkesztő

” otthon össze tudnak barkácsolni egy bombát, harcigázt,” – az internet csodái…Ha van 3d nyomtatód gépkarabélyt is tudsz csinálni.

Adam Bogomolov
Újságíró

Szerintem meg az áll a háttérben, hogy rájöttek, ha az északiak megindulnak kínai elvtársaikkal együtt, akkor vajmi kevés esélyük lesz. Kelleni fog a női katona is. Persze, persze… közülük kisebb arányban kerülnek ki a jó frontkatonák, de azért egy sor logisztikai és egyéb feladatot el tudnak látni, segítve férfi kollégáik munkáját. A hadkötelezettség nem feltétlenül jelent fegyveres szolgálatot, sok mást is csinálhatnak (I. VH -> lőszergyártás). Véleményem szerint Dél-Korea abban az esetben, ha ilyeneken problémázik, máris elvesztette azt az esetleges háborút.
:-/

Alter Ego
Szerkesztő

Szerintem nem Dél-Korea problémázik ilyesmin, hanem valóban a fiatal férfi állampolgárok. Az ország totálisan amerikanizálódott, szóval az efféle felvetések mögött minden további nélkül állhatnak állampolgári elvárások. És egyébként szerintem teljesen igaz és méltányolandó a férfiak felvetése. Én voltam sorkatona; 18 hónapot raboltak el az életemből fiatal férfiként. Miközben az azonos korú csajok a munkahelyükön pénzt kerestek, a diszkóban táncikáltak és összevissza basztak, addig engem bezártak, szopattak és nulla forintért dolgoztattak halálra. Aki ezt igazságos és jó dolognak gondolja, az magyarázza már el nekem, hogy miért is…

Szóval ha manapság egy nő előáll a szólamokkal, hogy ezeknek a “neveletlen, elpuhult fiatal férfiaknak” kellene egy kis sorkatonaság, akkor mindig kapásból válaszolom, hogy egyetértek, de csak akkor, ha a neveletlen, elkurvult lányokat is viszik. A legfélelmetesebb, hogy még gondos magyarázat után sem akarják érteni…

Szóval részemről mélyen tudok azonosulni a Dél-Koreai férfiakkal, akik elindították ezt a petíciót.

Adam Bogomolov
Újságíró

Valóban, gyakorlatiasan közelítettem meg a kérdést és a túlélés felől közelítettem meg a dolgot, mint ahogy Izraelben teszik. Lássunk csodát, ott jól működik. Máshol miért ne lehetne?

Talán a megfogalmazásom nem volt túl szerencsés, de én támogatom a nemtől független katonaságot, ahol nem nemi alapon döntik el, hogy kinek mi a dolga, hanem rátermettség alapján. Én nem csinálnék pl. külön fizikai alkalmasságot férfiaknak-nőknek, mert az ellenséget se fogja érdekelni, kit lő le. Hozza a szintet a delikvens, vagy nem. Ennyi. Aztán felőlem csillámf*szláma is lehet, ha jól tudja a dolgát. :-]

Egyetértünk abban is, hogy igazságtalan az, hogy csak a férfiaknak kell szolgálatot tenni a hazáért. Ebből kizárják most a nőket, ráadásul eleve kevesebb ember is fog rendelkezésre állni (a nők picivel többen vannak).

És a katonaságnak, ha újra kötelező lesz, ne az legyen a célja, hogy ostoba, tanulatlan tuskók szívatják a fiatalokat (fiúkat, lányokat), hanem gondosan az életre és a hadviselésre neveljék őket, ahogy a csatában is az lesz a lényeg, hogy gyorsan tudod-e orvosolni a karabély elakadását, ugyanakkor senkit se fog érdekelni, hogy a laktanyában élre simítottad az ágy szélét…

Annyit még hozzátennék, hogy annyit látok innen Koreából (Délről beszélek), hogy nagyon elpuhányodtak a mostani fiatalok. A férfiak még sminkelik is magukat egyik-másik, a nők meg tiszta hisztis-mimózalelkű nebáncsvirágok. Ilyenekre alapvetően nem lehet rábízni egy ország védelmét, mert elsírják magukat az első ágyúdörrenésre. Bár ezekre az ország békeidős működtetését se lehet rábízni… Ezért is mondom, hogy kétélű a dolog, itt nem csak a nemi egyenlőtlenségről van szó, még ha az a fajsúlyosabb része is a dolognak.

Horvath Anton
Olvasó

Ez igaz, viszont másfelől meg pont ez a cél: sminkelő, elnőiesedett férfiak, ezért dübörög a szivárványzászló diktatúra. Az ilyen férfiakat nehéz lesz a frontra küldeni, de még a barikádokra se, vagy egy tüntetésre. Ideális lakosság tehát egy nagyhatalom számára.

hunbagira
Újságíró

Mondjuk ezzel megint kijutottunk az örök tyúk vagy a tojás vitához, hogy a külső tényezők vezettek az “elbuzuláshoz” vagy a belső.
Én azért vagyok olyan optimista, hogy azt mondjam, hogy még kpop fiúcskák többségéből az első csata után férfi lesz…:D
Boys, boys, too many boys..-The first battle “returnument” a man..:D
https://youtu.be/8JDkdc246QQ
Szóval, ha ebbe a gerantokrata, degenerált, matriarchátusban esélyt sem kapnak, hogy férfiként éljenek.

Balton
Olvasó
Balton

@Alter: két részre szedve a dolgot:
– azzal a résszel egyetértek, hogy azokat a női egyedeket akik hajtanák a férfiakat katonának, évente 1 hétre én is elküldeném, mondjuk a gátakra homokzsákot pakolni-tölteni, majd visszább vennének az arcukból.
– DE már meglévő Izrael-i arci tapasztalatokból kiindulva, éles fronthelyzetben, egy sebesült, haldokló, vagy éppen halott szakasztársnő kimentéséért, a férfi katonák irreális kockázatot is képesek felvállani, még a parancsmegtagadás is jellemző az ilyen esetekben. Valamint a sérült katonanő kiabálásánál-sírásánál nincsen demoralizálóbb dolog a világon, talán csak ugyanez gyerekeknél. A nőknek nincs helye a háborúban, mégha a jazid-kurd harcosnők előtt meg is kell hajtani a férfiembernek a fejét.

Alter Ego
Szerkesztő

Szerintem valójában nincs értelme két részre szedni a dolgot, merthogy Magyarország és a világ egy elég nagy része azokhoz a szerencsésekhez tartozik, ahol semmilyen háborús veszély nem áll fenn, így nagy létszámú hadsereget sem kell fenntartani. ilyen viszonyok között a sorkatonaság kérdése legfeljebb csak a társadalmi igazságosság felől nézve merülhet fel komolyabban. Szerencsére.

Tehát ilyen társadalmi párbeszédekbe felesleges is belekeverni a harci alkalmasság és a hadi hasznosság szempontjait. Mondom ezt még akkor is, ha az afféle érvelések egy jelentősebb részével akár magam is egyetértek. Én pacifista, humanista lévén szerencsés dolognak is érzem, hogy valódi harci kérdésekkel nem kell komolyan foglalkoznunk. Aki mégis testhezálló dolognak érzi az efféle problémákat, nos nekik való a hivatásos hadsereg. Férfimunka; tiszteletre méltó, hazafias kihívás.

Viszont újra hangsúlyozom: a Férfihangon felvetett vita a sorkatonaságról nem hadtudományi, hanem úgymond “társadalomtudományi” kérdés. :)

Hunn
Olvasó
Hunn

Semmilyen háborús veszély, Alter Ego? A kilencvenes években a déli határ túloldalán pár kilométerre ment a gyilkolás, Amikor a NATO-bombázás megindult azért lőtték szét első körben a hidakat a Dunán, hogy ne tudjanak feljönni hozzánk tankkal a szerbek, mert Milosevicsék eredetileg azt tervezték megtorlásképpen… Jelenleg Ukrajnában, a határ keleti oldalán megy az adok-kapok… Ki tudja mi lesz holnap?

Minden körülöttünk lévő országban jelentős magyar kisebbség él, akik ma már szerencsére magyar állampolgárok is. Akiket viszont a magyar államnak, a magyar hadseregnek kötelessége megvédeni ha valami történik, ezt ne felejtsük el!!!

És gondolom említenem se kell, mert mindannyian tudjuk, hogy ebben az úgynevezett “békeidőben” az országunk területének a 2/3-a jelenleg is épp idegen megszállás alatt van… A történelemnek nincs vége Kelet-Európában sem. A túlélésünk záloga egy erős magyar honvédség.

Alter Ego
Szerkesztő

A kilencvenes évek már régen volt. Magad is rámutattál: Magyarország NATO tagállam, ami érinthetetlenné teszi. Ha a saját védelmi képességeinkre kellene hagyatkoznunk, akkor finoman szólva is nagyon nagy bajban lennénk, olyanba, amibe jobb bele sem gondolni.

Őszintén sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de az “idegen megszállás alatt” álló területekre már régen keresztet vethetünk, ha valakinek nem tűnt volna fel az elmúlt száz évben. A történelemnek természetesen nincs vége, de annak a jövőnek semmi esélye sincs amit te – feltevésem szerint – kívánatosnak tartanál. Még ahhoz sincsen senkinek bátorsága, hogy a trianoni szerződés jogfolytonosságát megtagadja és azt a magyar törvényekből törölje. Ha valamilyen véletlen folytán mégis megvalósulna az az eléggé valószínűtlen politikai jövő, hogy Toroczkaiból miniszterelnök lesz, ez akkor sem valósulna meg nagy valószínűséggel, mert amint csak éppen finoman beleszagolni engednék bizonyos (egyikünk által sem ismert) katonai-titkosszolgálati aktákba, vagyis a nagy büdös realitásba, szerintem azonnal elmenne a kedve tőle…

Azért annyit szerintem mi is sejthetünk, hogy egy ilyen aktus a NATO szövetség, az életünket jelentő védelem elvesztésének komoly kockázatát is jelenthetné. Szóval szerintem ne nagyon álmodozz semmiféle történelmi fordulatról… Nagyon nagyon kicsik és erőtlenek vagyunk mi ahhoz (és leszünk is még jó ideig), hogy ez másképp történhetne.

És szögezzük le azt is, hogy a magyar “haderőre” még a játékhadsereg kifejezés is dícséret ahhoz a huszonegyedik századi, magas fokon ütőképes, automatizált, robotizált haderőhöz képest, amit manapság katonai erőnek szokás nevezni. Remélem olyan jövőről még te sem álmodozol, amelyben nagy magyar gerillaháborúk és öngyilkos merényletek kapnának szerepet. Szóval szerintem nyugodtan passzolhatná mindenki az (nemszívesen mondom, bocs, de) irreális, gyermekded militáns fantáziálgatást.

Hunn
Olvasó
Hunn

Értem én, hogy NATO, de azzal még messze nem vagyunk kint a vízből.

Az egyik az, hogy ammennyire szívesen halnánk mi magyar honvédként hősi halált mondjuk azért, hogy a balti államokat ne foglalják el az oroszok, pont annyira szívesen fog harcolni Magyarországért bármelyik másik NATO állam katonája is… A NATO-tagság maximum egy világháború esetén lehet érdekes, asszimetrikus háborút, magyar gerillaháborút pedig akkor vivnánk, ha egy nagyhatalom szállná meg az országot.

Igen ám, de első körben azt kell megnézzük, hogy vannak-e Magyarországnak ellenségei. Olyanok, akikkel fegyveres konfliktus elképzelhető. Igen, vannak, mégpedig az egykori kis-antant maradéka: Szlovákia, Szerbia, Románia, mindez Ukrajnával is súlyosbítva.

Arról nem is beszélve, hogy ezek közül 2 ország már NATO-tag. NATO-n belüli konfliktus esetén magunk vagyunk. Sőt, még parázhatunk is, hogy a NATO esetleg a másik fél mellé áll, vagy kötelez minket a békekötésre. Kétélű fegyver ez a NATO-tagság, én azt mondom.

Tehát a magyar haderőnek nem kell feltétlenül azon a szinten mozogni, ahol a huszonegyedik századi nagyhatalmak ultramodern hadseregei. Annyi a lényeg, hogy a szomszédokat agyon tudjuk ütni, leginkább a románokat.

A trianoni szerződés régóta nem él, sikeresen visszavettük 22 év után az országunk jelentős részét. Ott van hát előttünk őseink példája, hogy ez simán lehetséges, soha nem szabad lemondanunk róla. Az más kérdés, hogy az 1947-es párizsi békében ezeket a területeket újra elvesztettük… Szerencsére mindig van legközelebb.

De nem mondhatunk le a hazánk részeiről, amiket őseink ránk hagytak. Ha ezekről lemondunk, akkor ennyi erővel önként lemondhatnánk a maradékról is, ha úgy alakul… És tulajdonképpen le is mondunk, ha nincs erős hadseregünk.

Tina74
Olvasó
Tina74

Pedig mit hirdetik, hogy a nők milyen karakánok… ;-)

hunbagira
Újságíró

“Jó, de ők gyerek(ek) et szülnek majd..” ez volt erre a kamuválasz..:D:D:D láthatjuk mennyire…

Adam Bogomolov
Újságíró

És ezek a nagyszájúak már tele is szülték az országot, akárhová lépünk, mindenütt felsíró csecsemőkbe botlunk… Ja, nem.
:-D

hunbagira
Újságíró

Azért főni, a szockó “néphadseregek” milleujét és egy valódi hivatásosét, ne hasonlítsuk össze. Ezek a “néphadseregek” hűen tükrözték azon államok valóságát, ami létrehozta őket. Kb, mint a vietnámi amerikai expediciós hds, csak itt a drog helyett az alkohol dominált. Nyilván voltak kivételes egységek jellemzően nem magyarországon (ezt a szovjet elvtársak a második vh és 56 miatt nem is nagyon erőltették) de valóban az egész a tartós rohadás képét mutatta. Mondjuk a “szuper” jugo (szerb) hdseregről is kiderült gyorsan, hogy valójában egy papírtigris.

Bela
Olvasó
Bela

A nők döntő többsége nem alkalmas katonának, de háttérmunkásnak, logisztikusnak sem.
Az általuk uralt közszférában látottak alapján azt gondolom, a hadseregnél még az adminisztrációs feladatok sem nekik valók (máshol sem, de a seregben nagyobb a tétje). Miért? Mert képtelenek egymással együtt dolgozni még a legjelentéktelenebb dologban is. “Nem küldöm tovább a mailt Julinak, mert utálllóóóm! ” Azt sem szeretném látni, amikor a menszesze miatt különösen érzékeny nő hoz döntést mondjuk egy szállítmány ügyében. A baszatlanakról inkább nem is szólok.

common man
Olvasó
common man

A baszatlanakról inkább nem is szólok.

Megoldáscentrikusan gondolkodva:A laktanya mellett sétálva némi füttyögés után kikiabálnának ,hogy papa nem ugrasz fel egy gyors menetre? Ha éppen nem lenne tele a hasam átpattannék a kerítésen, az őrnőt elintézném azzal ,hogy leszophatna ,föl a körletbe az eredeti feladatot elintézni,aztán pucolhatnák a lányok tovább a krumplit,apríthatnák a sárgarépát a húslevesbe,reszelhetnék az uborkát a saliba és így tovább.

Balton
Olvasó
Balton

Aztán ha nem elégedettek? Többen vannak elkapnak, és belereszelik az uborkádat a saliba…

common man
Olvasó
common man

Te is feminista befolyás alatt vagy… Egy nőstény oroszlánt vagy akár kettőt is simán sarokba szorít egy nőstény hiéna csapat.Ám egy sörényes hím ellen semmi esélyük.

Rokapapa
Újságíró

Teljesen egyetértek veled Bela!

A nők alig alkalnassak valamire a családon kívűl. A szellemi munkakörökben “naplopók” is csak panaszkodnak, hogy sok és nehéz munkájuk van de a valóságban csak sokat magoltak az iskolában egy felesleges képesítésért hisz a napi munkájúk többnyíre max 1 óra adatrögzítés, míg azt a munkát amire képesítést szereztek a számítógépek végzik el. Gyakorlatilag egy tíz éves gyerek is eltudná végezni a muniájúkat ha 2-3× megmutatnák nekik.
Vagy ott van a tanári munka is ahol mára már bizonyították, hogy a férfi tanárok nagyságrendekkel jobbak. Tovább haladva az óvobácsikat is erőssen dicsérik míg a bölcsödék társadalmunk szégyenfoltjai, aki oda teszi a gyerekét annak kár volt megszűlnie.
De az annyira felkapott női munkákban is mint az egészségügy a férfiak jobban telhesítenek akár orvosi, ápolói vagy épp háttér és admibisztrációs munkáról legyen szó.

Rokapapa
Újságíró

A sorkatonai szolgálat nemi alapú megkülömböztetése igen is, hogy fontos dolog. Sokkal inkább a női jogokat kellene megnyírbálni az áhÍtott egyenlőség érdekében.
Jó példa lehet erre, hogy csak a katonaságon átesett férfiak mehetnek felsőoktatási intézményekbe és így értelem szerűen nők nem mehetnek. Ezzel ismét szinvonalas képzést nyújthatnának és megszünne az a jelentős számú női réteg is akik elvannak szállva maguktól mert diplomájuk van de az inteligenciájuk szánalnassan alacsony.

Manapság a fiatalok igen magas százaléka csonka családban férfi mintával nem is találkozva nő fel.
A sorkatonaságra mostanság pont a férfi minták hiánya miatt nagyon nagy szükség van.
Ott tudnák a fiatal férfiak azon férfias viselkedési mintákat “elsajátitani” amikkel manapság nem is találkoznak.
Becsület, tisztesség, magabíztosság, kitartás, bátorság, lojalitás, önállóság, stb.
Persze ez sem pótolja a férfiminta minden hiányosságát de sokkal dolgosabb és “férfiasabb”, az apaságra és a párkapcsolatokra alkalmasabb férfiakká válnának.

hunbagira
Újságíró

Egyetértve és kiegészítve. Egyben visszahozni a leányneveldéket, magdolna mosodákat…

György Károly Tóth
Olvasó

“Dél-Korában jelenleg a férfiak 2 évig hadkötelesek, ”
Ennél rövidebb idejű hadkötelezettségnek semmi értelme, ez a minimum, hogy egy készségszintű kiképzettség és egy szervezeti kötődés kialakuljon. A középkorban az apródi szolgálat első hat évében csak szokta a srác a légkört, még vívni se tanult (6-tól 12 éves koráig). A spártaiak hét évig (10-17) nevelték fegyveres küzdelemre a srácokat, előtte csak fizikai felkészítés volt.
“miatt a húszas éveikben meg kell szakítaniuk tanulmányaikat, ráadásul a munkaerőpiacon is jelentős hátrányból indulnak”
Logika 1.0. Ha MINDENKI hadköteles (nincs kivételezés) akkor nem képződik hátrány, mert nem tud kivel szemben hátrány képződni.

1. nők nem alkalmasak ÁLTALÁBAN fegyveres katonai szolgálatra. Ebben semmi meglepő sincs, mert egyébként egy civilizált társadalomban a sorkatonai szolgálatra berángatott férfiak 70%-a is csak golyófogó
(lásd: ezekről a témákról írt cikksorozatok, ugyanitt)
2. női sorkatonai szolgálat , egyfajta vész/pót megoldásként, csak súlyosan militarizált államokban létezett és létezik. Ezt még Sztálin sem vezette be (általánosan). Mivel Észak-Koreában van, nyilván Délen is vannak olyan hangok, hogy ez kellene, de valójában ostobaság, a XXI. században a nyers élőerő tömegnek nincs katonai jelentősége.
3. Majd, ha a férfiak szülnek, a nők menjenek katonának. Mondjuk, agybeteggé vált nyugaton már erről- mármint a férfiak szüléséről – is álmodoznak az elmebetegek. Szerintem meg mindenki csinálja szépen a saját dolgát, az egyenlőség nem egyformaság.

Rokapapa
Újságíró

Szerintem meg mindenki csinálja a saját dolgát, az egyenlőség nem egyformaság.

Ebben az egy mondatban benne van a lényeg.
Azonban ez addig kivitelezhetetlen ameddig nincs nemi alapon eltérő jogi szabályozás mivel jelenleg csak női többletjogok vannak.

Jó példa a házasságok működésképtelensége. Ameddig mindenki ugymond mindent csinál addig képtelenek kiegészíteni egymást. Az egész társadalmunkben is megfigyelhető mindez, a két nem képtelen kiegészíteni egymást mivel azonos területen mozgunk aminek folyamatos konfriktus és a másik hibáztatása a végeredménye.

György Károly Tóth
Olvasó

Pontosan. Ahogy az ősi mondás tartja, két dudás nem fér meg egy csárdában. Főleg, ha az egyiknek két dudája is van. Kiegészíteni azok tudják egymást – azok se mindig, csak ha a képességek és a belátás lehetővé teszi – akik egymásba kapcsolódnak, és nem ugyanazért a pozícióért küzdenek, teljesen értelmetlenül. Az épeszű , normális ember nem várja el egy házikacsától, hogy úgy repüljön, mint egy fecske, csak rettenetesen haladóék azok, aki a valóságot a saját szörnyszülött képzeletük mintájára akarják taposni.

Zoom
Olvasó
Zoom

Az, hogy ma keverednek a hagyomànyos nemi szerepek (főleg a fiatalabb, vàrosi generàciòknàl), nem jelenti automatikusan azt, hogy egy adott pàrkapcsolatban kèt dudàs van. A fecskènek nem valò kacsa ès a kacsànak se fecske. Èrtelemszerűen èn ùgy gondolom, hogy mindkèt nem tagjai lehetnek fecskèk ès kacsàk is, ez egyèni kèrdès, nem nemi alapù. Egy pàrkapcsolatban a kulcs mindig az egymàshoz valò viszonyulàs, az egymàshoz mèrt relatìv ès alap tulajdonsàgok, ill. a közös cèlok/èrtèkrend, a többi màsodlagos.

Rokapapa
Újságíró

Ezzel legfeljebb akkor tudnék egyetérteni ha egy olyan kapcsolatban ahol a nemi szerepek felcserélődtek a felek jólérzenék magukat.
Azonban a nő elvárja a férfitól, hogy férfi legyen a férfi meg a nőtől, hogy nő legyen. Ebben a felállásban elégedetlenek a felek és ez az elégedetlenség főként a nőknél látványos. Ez a kapcsolatok zömének a végét jelenti de akik jól tűrik a saját nyomorukat azok is csak a saját boldogságuk ellenségei.

Zoom
Olvasó
Zoom

Nem ìrtam, hogy felcserèlődnek a nemi szerepek, csak keverednek egyes operatìv dolgok, amit hagyomànyosan női, vagy fèrfi feladatnak tekint a tàrsadalom. (Pl pènzkeresès csak a fèrfi dolga, amìg a kisgyerek nevelès/napi hàztartàs főleg a nőè.) Ez szerintem önmagàban az adott nő ès fèrfi közti kapcsolati dinamikàn nem vàltoztat. Ez persze nem zàrja ki, hogy adott pàrnak a hagyomànyos felàllàs passzol jobban.

Horvath Anton
Olvasó

Mindegy a társadalom hová tekintget, amíg a faszkörhintáról lepördült rostie Rozik házasodnak többnyire, addig a házasságok nagy része megy is a kukába, ott már hosszú távon semmilyen kooperáció nem fog összejönni. Ha meg felcserélik a szerepeket, akkor meg azért megy a levesbe az egész.

Rokapapa
Újságíró

Valójában lényegtelen, hogy felcserélődnek vagy keverednek a nemi szerepek. Mindkét esetben a végeredmény azonos: Ellenségeskedés!

A mai világunkban mindent igyekeznek szigorúan és részletessen szabályozni (ez az a nagy szabadság amiért már 1956-ban is értelmetlenűl ölték egymást az emberek). Azonban elfelejtik nemi alapon lefektetni a jogokat és kötekezettségeket kivéve persze a nőknek járó előjogokat. Így aztán az ember értékét nem a mivolta és a neme szerinti erényei és érdemei határozzák meg hanem a pénztárcája vastagsága és persze a női mivolta.

Zoom
Olvasó
Zoom

Nem lènyegtelen, mert az egyik ellehetetlìniti az emberek többsègènèl fèrfi-női dinamikàt, amìg a màsik nem. Az ellensègeskedès alatt nem tudom pontosan mit èrtesz, de feltètelezem az oka elèg sok tènyezős. Alter a mùltkor összeszedte a női előjogokat, a poèn, hogy a többsège èpp a te àltalad preferàlt hagyomànyos női/fèrfi szerepeket tàmogatja. Pl nemi alapon van eldöntve ki foglalkozzon egy kisgyerekkel, vagy ki a hadkötelezett. A pènz jelenlegi helye a tàrsadalmi èrtèkrendben nem ùj jelensèg, a stàtusz ès materiàlis javak mindig is meghatàrozòak voltak. Tudsz olyan időszakot mondani a törtènelemben, amikor ez nem ìgy volt?

Horvath Anton
Olvasó

Ejha de faszán átláthatatlanná lett ez a komment szekció. Mindkettő ellehetetleníti a férfi-női dinamikát Zoomi, legfeljebb az egyik hamarabb kibukik majd mint a másik. Milyen hagyományos női/férfi szerepet támogat a nők 40? Vagy a diákhitel elengedése csak az anyák esetében? Vagy a CSOK hitel, hogy azt is az anya kapja, az apa meg beszállhat törleszteni? Ezek a hagyományos patriarchátus családi jellemzők? Ne röhögtess már, nemvéletlen hogy aki ma gyereket vállal az is 80%-ban csak a támogatásokért cserébe…

Admin
Admin

Szerverhibával küzdöttünk, melynek a javítása ma megtörtént. Köszönjük mindenkinek a türelmet!

hunbagira
Újságíró

Ez az “adatbázis hiba” kiírás is ennek köszönhető időnként illetve amikor nem töltődik be az oldal?

Alter Ego
Szerkesztő

Igen, ennek volt köszönhető az is. Dolgozunk egy még biztonságosabb szerverkörnyezet kialakításán.

Hunn
Olvasó
Hunn

A férfi vagyona mindig is meghatározó tényező volt a nők szemében a párválasztás során, Zoom, ez így igaz… Mára viszont a feminizmus ebben is teljesen tönkretette a férfi-női dinamikát.

Régen a vagyonos férfira úgy tekintettek, mint egy értékes férfira. A vagyon férfias tulajdonságnak számított. Kimenni az ellenséges világba, és sikeresen megszerezni, ami kell? Már hogy ne lenne alfa… Ráadásul meg is osztja a nővel a pénzét? Főnyeremény a srác.

Volt.

Ezzel szemben ma?

A mai nők elképzelései szerint a vagyonnal rendelkező férfi pusztán “egyenrangúvá” válik velük. Neki megengedik, hogy hozzájuk szóljon, hogy esetleg fűzhesse őket… De azért ne képzelje már magát ettől jó pasinak… Azért ettől még nehogy azt képzelje, hogy… Nehogy már emiatt azt higgye magáról, hogy… Ismerős, ugye? Hallottuk már nem egy nő szájából. A férfi pénze az csak simán jár a mai nőnek. És örüljön, hogy neki legalább megengedik hogy fizethet, és hogy cserébe leereszkednek hozzá és szóba állnak vele. És ennyi.

Na, ezért nem éri meg különösebben ma már egy férfinak a pénzért hajtani…

Horvath Anton
Olvasó

A pénzért SE, egészen pontosan.

****
Olvasó
****

Egy rakás szar lett a kommentszekció, miközben elég nagy kuss van a jópár napja tartó “pedofiltörvényes botrány” kapcsán.

Semmi kormánygyalázó cikk, Magyarország betérdeltetése/kizárása/rendszabályozása kapcsán?
Mindeközben hálás Orbán Viktornak Észak-Rajna-Vesztfália nyíltan meleg képviselője:

https://www.youtube.com/watch?v=c_aPkI8Q7gY

De egy mások gyöngyszem: “Soros radikális baloldali feministái “lázadó” 13 éves lányokat is várnak a nyári táborukba”

http://www.origo.hu/itthon/20210713-soros-abortusz-radikalis-baloldalisag.html

És haladva ezen az úton:

“5 éves gyerekeket tanítottak maszturbációra New Yorkban a genderórán ”

https://www.origo.hu/nagyvilag/20210710-ot-eves-gyerekeket-maszturbalni-tanitani-szexualis-bantalmazas.html

Alter Ego
Szerkesztő

Aztán mégis miből gondolod, hogy annyira fáj itt bárkinek is, hogy a Labrisz leszbikus-feminista gittegylet nem járhat ezután az iskolákba “érzékenyíteni”?

Én inkább akkor akarnám “letérdeltetni” őket, ha ne adj isten a szokásos feminizmusukat elővéve, a leszbosziakat – elvégre a “nőügy” mindig is fontos volt ennek a kormánynak – kvalifikálnák arra, hogy ők ezt mégiscsak megtehessék…

Hunn
Olvasó
Hunn

Szerintem kormánygyalázó cikk írását a témában tőlünk ne várd, ****. Meglepődnék, ha bárki itt közülünk nem értene egyet azzal, hogy korlátozni kell a fiatalok kultúrmarxista agymosását… A gyerekeknek szóló homoszexuális propaganda és a transz-propaganda betiltását csak maximálisan támogatni lehet.

Remélem, előbb-utóbb eljutunk a feminista propaganda tiltásáig is, mint ahogy azt mostanában Kínában teszik a kicsi, sárga, vágott szemű patriarchák. (Ami egyben bizonyíték arra nézve is, hogy igenis lehet kicsi fasszal is alfahímnek lenni.) Mert, miként az alábbi példa is mutatja, az is van olyan káros, mint a meleg-propaganda…

A „Lázadó lányoknak” hirdet tábort a Patent Egyesület – című cikk nekem is szemet szúrt, és csak a kommentszekció pár napos összekuszáltsága miatt nem linkeltem még.

https://mandiner.hu/cikk/20210709_patent_egyesulet_tabor_lazadas_belfold

Erre nagyon oda kellene figyelni ám!!! Mert a feministák már a tinilányokat is lázítják a fiúk és a férfiak ellen! Azt használják fel, hogy a tinilányok izgulnak, hogy vajon kelleni fognak-e a férfiaknak, ami miatt van egy bizonyos alapvető félelem és ellenérzés bennük – persze csak amíg rá nem jönnek, hogy megnyugodhatnak, mert igenis kellenek az ellenkező nemnek – és erre a pszichológiai alapra építik fel a feministák az egészet.

Nemrég olvastam egy angol cikkben (most hirtelen nem találom, pedig linkelném), hogy náluk már az iskolákban az van, hogy ha egy fiú bepróbálkozik egy neki tetsző osztálytársnőjénél, akkor az nem kívánt szexuális közeledésnek számíthat (unwanted sexual advances, sexual harrassment) – persze csak ha nem tetszik a lánynak, mint az közismert Red Pill körökben – és büntetik, ügye lehet belőle!!!

A lányokat pedig arra biztatják a feministák, hogy “lázadjanak” az ellen, hogy 1. tetszeniük “kell” a fiúknak, illetve 2. hogy a nekik esetleg nem tetsző fiúknak is lehetőségük van “nem kívánt szexuális közeledésre” irányukban (=azaz nekik is joguk van beszélni hozzájuk, reménykedve abban, hogy esetleg tetszenek a lánynak…)

Magyarul, a feministák mindezzel a fiatal fiúkban amúgyis meglévő hatalmas szorongást, “approach anxiety”-t akarják a végletekig fokozni. Amit azzal erősítenek, hogy a lányokat meg arra biztatják, hogy reagáljanak ellenségesen a közeledésükre. Gyakorlatilag INCELEKET NEVELNEK a fiúkból. Szándékosan.

És ez valami iszonyat. Ha ettől legalább a magyar fiatalok megmenekülnének, már az is valami lenne… De, mint látjuk, a PATENT megkísérli ezt az őrületet most behozni Magyarországra is.

https://magyarnemzet.hu/poszt-trauma/konnyed-nyari-agymosas-tinilanyoknak-10078304/

Idézet a cikkből:

“Az ízléstelen plakáton túl a táborban elhangzó gondolatokkal kapcsolatban további problémát jelenthet, hogy szexuális felvilágosítás címén ezek a szervezetek gyakorlatilag egy ideológiai képzésben részesítik a jelentkező gyermekeket. A NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület) honlapján részletesen megismerkedhetnek a szülők a tervezett programmal, ahol felsorolják a témákat és a különböző foglalkozásokat. A „Társadalom és nemi szerepek” menüpontban például rögtön megismertetik a gyerekeket a „patriarchátus” fogalmával. „A patriarchális társadalom a férfiak valóságát helyezi a középpontba, a férfiak szükségleteire reagál, a nők valóságát, igényeit, szükségleteit eltüntetve. A nők és a férfiak eltérő helyzete a társadalmi hierarchiában eltérő mindennapi tapasztalatokkal jár” – olvasható a honlapon.”

Ez valami iszonyat. Ez a 13 éves lányok FEMINISTA KONDICIONÁLÁSA.

hunbagira
Újságíró

Oda kell menni a táborhoz és…..

hunbagira
Újságíró

És ugyanezek mekkora hisztit csapnának egy pl…nemzeti szocialista nyári tábor hirdetésén
Emlékezzünk, csak a leányfalusi villanyszerelők esetére. :)))https://444.hu/2020/07/27/a-rendorseg-szerint-villanyszerelok-irtak-ki-az-unnepeltnek-hogy-44-a-jarokelok-szerint-ss-jelvenyt-logattak-ki-leanyfaluban

Horvath Anton
Olvasó

A srácok pofára esése gyakorlatilag elkerülhetetlen, de szerintem ma már tanulnak majd a netről is, a saját eseteiken túl. Ha rátalálnak a Red Pill-re és az MGTOW alapokra, akkor patenték úgyis elballaghatnak a büdös picsába, méghozzá kézenfogva. Most is beszoptak nemzetközi patenték egy ügyet, több horvát srácot perelt be egy osztrák leányzó, hogy nyaralása alatt megerőszakolták őt horvátba. A pert több hónappal az eset után indította persze ellenük, mikor felkerült egy videó a netre az esetről. A bíróság megállapította hogy a gangbang bizony közös megegyezésen alapult, egyedül a videó közzététele volt amibe viszont a leányzó nem egyezett bele, a szokásos “nemi erőszak” feminista kártya ezúttal sem működött. Ha nem lett volna a leányzó hót részeg, vagy esetleg droghatás alatt, akkor lehet hogy észrevette volna hogy valaki kamerázik is.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Mondjuk azon mindig elgondolkodom, hogy mekkora emberi hulladéknak kell ahhoz lenni, hogy valaki ilyen bepiálós-bedrogozós mindenki mindenkivel undormányon részt vegyen. Egy ideális világban az összeset a Holdra lövetném ki.

hunbagira
Újságíró

Átlagos félállati szinten lévő nő (vallások tudják ezt, ezért vannak máig kizárva bizonyos szint felett a szertarásokból) tulajdonképpen, csak a lényeget adja. (Jellemző, hogy az írásaik nem szólnak másról, mint saját szexualitásukról vagina monológok, ugye). És hát a férfiak 70%a is egy söpredék..de ugye ez még mindig istenes a nők 95%hoz képest.
Szóval 2 eset forog fent utólág keveselte az összeget és/vagy olyanok is megkefélték akiket józanul, nem valami “alfa” (akiért megtette) barátikörébe tartozva levegőnek néz…
Aztán reggel rájött, hogy őt tulajdonképpen megerőszakolták. :D

Hunn
Olvasó
Hunn

Egy újabb bizonyíték arra, hogy a feministákat gyakorlatilag nem érdekli a fiatal lányok sorsa:

https://mandiner.hu/cikk/20210713_osztrak_feministak_tamadas_media

Horvath Anton
Olvasó

Pontosítanom kell a cikket Hunn, idehaza a média mindenkit lemigránsoz. Nem, a migráns az aki már beilleszkedett az adott országba, nem az aki pár hónapja egy hátizsákkal megérkezett oda. Ebben az ügyben ugyanis a bűntény mellett az robbantotta ki a botrányt, hogy ez elkövetők mindegyike illegálisan érkezett az országba, és az erről szóló határozatot már meg is kapták korábban. Tehát az elkövetés időpontjában már nem is szabadott volna Ausztriában tartózkodniuk. Konkrétan tehát a kiutasítás miatt jelentek meg itt is a femcsi-libsi “jogvédő” szervezetek, mert igen, ez nekik bizony fontosabb ügy még egy kislány halálánál is. Ebben a körben van a Patent meg a NANE is természetesen.

hunbagira
Újságíró

Te kis köcsög, inkább ezzel foglalkozz! https://m.kuruc.info/r/2/230985/
Persze nem újdonság, hogy mszmp/kisz/miszot útodok lényegi kérdésekben (zsidók szarának kievése a végbelükből, hazánk kiszolgáltatása a multiknak és persze a parasztok/prolik totális elnyomása) tökéletesen egyetértenek. A parlamentben és kívül zajló bohóckodás ennek a leplezésére szolgál.

Meske
Olvasó
Meske

Örülök, hogy a gyerekek szexuális nevelésével kapcsolatban a kormány intézkedéseket tett, azt viszont sajnálom, hogy ezek az intézkedések/törvénymódosítások még elég „kidolgozatlanok” és túl nagy támadási felületet hagynak a kritikusoknak.

A pedofil nevelők, gondozók nyilvántartásával kapcsolatban lehet “aggályokat” megfogalmazni (teszik is, van jó pár cikk róla), viszont ugyanez elmondható az eddigi “gyakorlatokra” is, ahol is az intézményvezetők/táborszervezők/egyesületek stb. kénytelenek informális értesülésekre hagyatkozni.

„9/A. § (1) A nevelési-oktatási intézmény saját pedagógus-munkakörben foglalkoztatott alkalmazottján és az intézményben iskola-egészségügyi szolgálatot ellátó szakemberen és az intézménnyel kötött együttműködési megállapodással rendelkező állami szerven kívül más személy vagy szervezet tanórai vagy egyéb, tanulók részére tartott foglalkozás keretében szexuális kultúrával, nemi élettel, nemi irányultsággal, szexuális fejlődéssel, a kábítószer fogyasztás káros hatásaival, az internet veszélyeivel és egyéb testi és szellemi egészségfejlesztéssel kapcsolatos foglalkozást (e § alkalmazásában a továbbiakban: program) csak akkor tarthat, ha jogszabályban kijelölt szerv nyilvántartásba vette (…)”
… végre.

A kulcs végül is a gyerekek/fiatalok szexuális nevelése lesz… ? Ha erre tudnának kidolgozni egy jól működő (szóval működik is és jól is) keretrendszert, akkor az ilyen jellegű feminista táboroztatást is, tartalmi szabályozás alá lehet vonni, (mint ahogyan teszik azt pl.: az Erzsébet gyerekprogramok kapcsán). Viszont igen körülményes a magánból finanszírozott táborok ellenőrzése, ám nem lehetetlen.

Ugyanakkor miért ilyen fontos az, Magyarország hogyan viszonyul ehhez a témához…
Az LMBTQ jogok a genderlobbi része, azt értem, viszont a felhajtás és vele járó szankciók mértéke egyszerűen nem arányosak. Miért pont ez az „ellenálló zug”, bír ekkora jelentőséggel? Az Európai Unió „közös értékrendje” (mely egyenjogúságot hirdetve is diszkriminál) ekképpen tudja öndeffiniálni magát, hogy talál egy ellenpontot, aminek újra és újra neki tud feszülni? Az „ellenpont” pedig mindezt a maga javára fordítva igazolja egyéb játszmáit? E nélkül nem megy?
Ha azt nézem, hogy milyen fontos és valós problémák vannak, amik összefüggésben állnak egymással, akkor ez a gender (teljes ideológiai pack minden agymenésével) meg sem közelíti ezeket (viszont problémákat kreál).
Olyan, mintha a valós problémák egy kötélen lennének és a politikai közeg, ami rájuk reflektál, a kötél két végét rángatná: bal oldalon a zöldek, liberálisok, egyenjogúságot stb követelők, klimavédelemmel, a másik végén a „konzervativizmust is meghaladó” (szélső)jobb a migrációval.
Látványos kötélrángatás az „emberi jogok védelmében”, minek rostjait gazdasági érdekekből szőtték…

A harmadik linkelt cikk jól rávilágít a szabályozások ambivalenciájára:

„az iskola egészségügyi tantervének részeként a Gender & Bodies (nemek és testek) órák életkornak megfelelő tananyagot tartalmaznak, melyek összhangban vannak az országosan elismert módszertanokkal és szabványokkal.”

Akkor most hány felé is oszlik a felelősség?
„Private” is the new „Public”.
Fontos a gyerekek testtudatának fejlesztése, de nem az ilyen módon megfogalmazott „szexuális nevelés”, ( bár nem ismerem a teljes nevelési programot-, a fentiek tükrében túl didaktikusnak, korainak és erőltetettnek tartom).
Nem csak azért, mert nem veszi figyelembe a gyerekek különböző mentális-szellemi érettségét, hanem azért is, mert figyelmen kívül hagyja a szemérmességet, amit pl. egy ország-közösség kultúrája, szokása, vallási elképzelései és klimatikus viszonyai stb. is meghatároznak, röviden, nem lehet úgy valamit tanítani, hogy kiemeled a közösség értelmezési (szokások) kontextusából és általános érvényűként tekintesz rá. A másik, hogy az ilyen jellegű – nem csak intim – témákat nem helyes nyíltan a gyerekek elé tárni, nem jó ha közvetlenül szembesítik őket az érintettségükkel.

A nagykamaszoknál pedig, ha „szexpozitív” oktatásról van szó, akkor szintén elengedhetetlen a kulturális kontextus. koronként hogyan változott az emberi testhez való viszonyulás. Akkor, mint résztéma, még belefér a pornográfia… ám a pornót felhasználói oldalról közelítve, kritika helyett relativizálva a pornográf tartalmakat, nagykamaszok/fiatalok körében gyakorlatilag reklámnak minősül. Vajon esett szó arról, hogy – professzionális kontextusba ágyazva – milyen rendszer van a színfalak mögött?

megkötözött meztelen nőkről is mutatott képeket, hogy bemutassa a pornó és a művészet közötti különbséget

Ezt a határt a posztmodern már felszámolta. Egyébként érdekelne, hogy a hölgy mi alapján ítél valamit művészetnek és mit nem… esztétikai szempontok?, milyen szintű élvezetet nyújt?, vélt valós „üzenet” alapján támogatja/támadja a „szexpozitivitást” (ha alárendelődés érződik, akkor az már nem művészi)?

Meske
Olvasó
Meske
common man
Olvasó
common man

Honnan szeded ezeket a faszság videókat…Amúgy még annak idején a Hair c filmben (nem tudom mennyi volt a valóságalapja) Még a buzikat nem vonultatták be.Lehet ezt kell kiverni a közgondolkodásból.Amúgy ha olyan helyre mennek nekem mindegy.. Csak ide ne jöjjenek se homók se heterók se akárminekisnevezikőkeket..
Azért nem minden rossz ami amerikai nekem ez ment a háttérben:
https://www.youtube.com/watch?v=V0pNRJv6zN8

Horvath Anton
Olvasó

Készülnek a jövőre lehet, elvégre a férfiak között lassan csak incel lesz vagy buzi. Bár a mostani nőket elnézve lassan megértem hogy egyre többen inkább homók lesznek. Rendesen kiharcolták ezt (is) a nők maguknak az utóbbi években :D. De persze lehet hogy visszajön még a pina is a divatba, sose lehet tudni.

****
Olvasó
****

Vagy, mint a férfihang oszlopos incelje, aki időnként buzinak áll, csöcsike perlője, VV -Alekosz, az incel-buzi.

hunbagira
Újságíró

Jaj köcsög, mert az eunuch, balek, mézgagéza az magasabb létforma, mint az incell. Nem hiszem, hogy Anton -ha akarná- nem tudná, hozni ezt, ahogy te élsz…:; :D

****
Olvasó
****

A te létformád az igazi, a szarszájú, magtalan, büfédiplomás szalonnáci a menő.

hunbagira
Újságíró

Jaj, kis köcsög már párszor fel volt ajánlva a személyes találkozó (miattad kitértem debrecenbe) szóval hagyd a szájkaratét kis majomgeci…