Toplak Zoltán
1 megosztás

XI. parancsolat: Ne apátlaníts!

Apátlanítás – nem tűnik olyan szörnyű szónak. Persze, nem jó kizárni a gyerekei életéből az apát, de végül is, úgyis a munkájának él. A férfi élete az alkotás, a termelés, biztosan túléli, ha ezt az életet a gyermekei nélkül éli le. Kormányunk sem értékeli annyira az apaságot, mint az anyaságot – amikor nagy családról beszél, ami üdvös volna a jövőnk szempontjából, mindig az anyák felelősségét emlegeti. Mintha egy józan  nő nekiállna szülni anélkül, hogy nem áll mellette egy erős és megbízható férfi, aki támogatja a – nos a KÖZÖS tervet. Mert normális esetben nem a nő akar családot, hanem a férfi és nő közösen.

Rengeteget hallunk azokról a fiúkról/férfiakról, akik nem vállalnak felelősséget. Akik videojátékba, pornó fogyasztásba, pénzhajhászásba, vagy mindig másik nő karjába menekülnek. Érdekes hozzáállás ez a témával foglalkozóktól, úgy fókuszálnak rájuk, mintha ők lennének a követendő példák. Mivel a köztudatban szüntelenül ők forognak, így nem meglepő, hogy egy újságírónő évekkel ezelőtt a Nők Lapja Café weboldalon ilyen mondatot írt le:

„De vannak páran, igen kevesen, akik helytállnak. Akik hajtanak a kimerülésig a munkahelyen, aztán pedig igenis szeretik az övéiket, örülnek egy pohár bornak a kedvesükkel késő éjjel az erkélyen, mikor már végre elaludtak a gyerekek…”

Ez a figyelmes újságírónő mennyivel közelebb járna a valósághoz, ha kevesebb újságot olvasna, de többet beszélgetne az emberekkel. Ugyanis még mindig több a helytálló férfi, mint a kiugrott vagy a nagy kalandba bele sem kezdett. De ő legalább észrevette őket! Milyen végtelen természetesnek vesszük, ha egy férfi teljesít és áldozatot hoz, és hogy felháborodunk, ha kilép a sorból, és menekülőre fogja!

Végül pedig ott vannak ők, akik belevágtak a családalapításba, majd a terveik kettétörtek, és ha már férjek nem, legalább apák szeretnének lenni. Kevesebb apaszabadsággal, (születéskor 5, ikrek születésekor 7 nap, hol van ez az anyák kedvezményétől! De hát egy apa dolgozzon, tudjuk a mantrát) kisebb társadalmi presztízzsel, mint egy gyermeket vállaló nő, de mégis, akkor is: gondoskodó, szerető apák akarnak lenni.

De nem tehetik, mert az anyák úgy döntöttek, hogy a gyerekekhez csak nekik van joguk. Képesek ismeretlen lakcímre költözni, akár külföldre menni a közös gyerekekkel, és a hatóságok nagyon sokszor asszisztálnak ehhez. Nagyon ritkán van következménye az ilyen lépéseknek, sőt, bizonyos idő eltelte után a bíróságok megjutalmazzák embertelen tettéért az anyát: mivel a gyerekek már biztos megszokták ezt a kifacsart helyzetet, hát maradjon így. Kapja ő a kizárólagos szülői felügyeleti jogot.

Egy esetről hallottam, amikor az édesapa a sarkára állt. Miután kizárták a közös házból, és rendszertelen, rövid és kontrollált kapcsolattartást biztosított az anya neki (egyik alkalommal az anya által kihívott rendőrjárőrnek sírta el (szó szerint), hogy azért így borzasztó nehéz apának lenni) kockáztatott és lépett.

Mivel ez az apa tudta, hogy a bíróság várhatóan ezt a gyerekrabló anyát meg fogja jutalmazni tettéért, és kizárólagos felügyeleti jogot biztosít majd neki, úgy döntött, mindent egy lapra tesz fel és ő is él a meglévő jogával – hazaviszi a kicsi lányait.

Nem mesélem el az egész történetet. Most már a börtönbüntetés rémével küzd, csak mert élt törvényes felügyeleti jogával. A sajtó egy kegyetlen védelmi intézkedése miatt ízekre szedte – hogy idegen férfiak erejét igénybe véve a volt párja ne tudja elvinni a kislányokat, bezárt rács mögött biztosított napi(!) kapcsolattartást az édesanyának. Tudom, kegyetlenül hangzik – de ezt az anya egyes egyedül csak sajátmagának köszönhette. Ha hajlandó megállapodni a közös gyereknevelésről, hogy az a gyerekeknek is, az apának is és neki is jó legyen, adhatott volna ő továbbra is otthont a kislányoknak. Ma már tudományos kutatások bizonyítják, hogy a gyermekeknek legalább az idejük 35% – ban szükségük van arra a szülőre is, aki kevesebbet van velük. Ezek tények. Persze a sajtót teljesen lekötötte a rács, ami nekünk, felnőtteknek szörnyű szimbólum – de mi az két kis kétéves lánykának? Különösen, ha a túloldalán akár naponta és akár órákra ott van szerető édesanyjuk. Aki lehetne a rács azonos oldalán is, ha tisztelné a lányai apa szükségletét. (Az apa nélkül felnövekvő gyermekek sokkal valószínűbben tesznek felnőttként törvénybe ütköző tetteket, valószínűbb a drog használat, az alkohol fogyasztás, a különböző függések kialakulása, a korai terhesség és még lehetne sorolni az elborzasztó tényeket.)

Ne apátlaníts! Ha találsz olyan férfit, aki vállalja a felelősséget és helyt akar állni a családjáért: becsüld, támogasd, beszélj róla! Tedd példává, hiszen a legtöbb nő ilyen férfira vágyik. A szíve mélyén a legtöbb fiú ilyen férfivé akar válni, amíg a kulturális kódok ezt felül nem írják. És a társadalomnak legfőképpen ilyen férfiakra van szüksége.

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
1 megosztás


11
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
7 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
8 Hozzászólások szerzői
Se - seBlackurReszet Elekcaudinotomgal Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Horvath Anton
Olvasó

Menekül a faszom. Az apaság bevállalásához olyan nő is kéne, meg olyan törvényi keretek amelyek éppen egyáltalán nem léteznek. Ennyi.

Adam Bogomolov
Újságíró

Köszönöm a cikket! Mindig olyan szépen és ívelten fogalmazol, hogy az egész cikknek lesz fel és egy leszálló ága, meg lesz neki végső csengése is. :-]

Ugyanaz igaz a válásra is, mint ami az abortusznál elő-előjön: a nő tárgyként/dologként kezeli a gyereket, akivel bármit (is) megtehet, hogy a saját érdekeit érvényesítse általuk.
Természetesen tisztelet a kivételnek, mert ismerek ám olyat is!!

Az egész nemzetünk gondolkodását nem lehet és nem is szabad megváltoztatni, de a köznevelés és oktatás több figyelmet kellene, hogy fordítson az egymás tiszteletére és felebarátaink szeretetére!

конец комментария

common man
Olvasó
common man

Találtam egy érdekesnek tűnőt. Még nem néztem végig.

https://www.youtube.com/watch?v=drOHsK-svls

Érdekes volt(ha az első pár percet átvészeljük) ,a kommenteket is érdemes elolvasni bár szinte várhatók voltak.

tomgal
Olvasó
tomgal

Végig szenvedtem részletekben…Nehogy bárki elhiggyen bármit ennek a kóklernek. A természetgyógyász úr akkora baromságokat állít , hogy leszakad az ég! Mivel környezetemben vannak (genetikai szempontból érintettek) ezért meglehetősen sokat tudok a prosztatarákról.

Aki nem akarja , hogy kialakuljon, vagy mindent meg szeretne tenni annak érdekében,hogy megelőzze :
-45 év (de ha lehet 40 év fölött ) járjon szűrésre
-tökmagolajat tartalmazó készítmények fogyasztása
-zsírszegény étrend
-kadmium hatás mellőzése (galvanizálás, akku-elem gyártás-főleg genetikai érintettség esetén)
-használja a “szerszámot” minél többet ! Legalább hetente, ha nincs kivel ,akkor önkielégítés, lényeg, hogy ürüljön!

Ez a ” férfiaknál azért alakul ki, mert férfiatlanítják őket, egy baromság, persze, azért, mert a nők megmondják, hogy vedd le a cipőd, meg hogy a nők többségének a 2-4 perces aktusok nem “elegek”. Tuti ezért alakul ki.
Véletlenül sem azért, mert nem járnak szűrésre, egészségtelenül étkeznek, genetikai hajlamuk van rá…

A legelképesztőbb állítása, hogy a női nemi hormonok növekedése miatt alakul ki, komolyan mondom és egy ilyen előadást tarthat , egy sarlatán, kókler. Pont, hogy nem a tesztoszteron szint csökkenése, hanem pont az átlagtól magasabb tesztoszteron szinttel rendelkezők vannak nagyobb veszélyben. Szóval azért igazi orvosoknak és ezzel foglalkozóknak a szavára adjunk, ha szeretnénk elkerülni a dolgot :

http://daganatok.hu/prosztatarak/a-prosztatarak-kialakulasaban-szerepet-jatszo-kockazati-tenyezok

” Genetikai tényezők

A prosztatarák kialakulásában a genetikai tényezőknek biztosan fontos szerepe van. Megfigyelték ugyanis, hogy prosztatarákos egyén (apa, nagyapa, nagybácsi) vér szerinti férfi rokonaiban háromszor gyakoribb a prosztatarákos megbetegedés”

“A foglalkozásuk során kadmium hatásának kitett férfiakban (pl. forrasztás, galvanizálás, akkumulátor- és elemgyártás során) magasabb a prosztatarák kifejlődésének kockázata, csakúgy, mint a gumigyári munkásokban. ”

” Tény, hogy rágcsálókban (patkányok, egerek) hím nemi hormon, tesztoszteron tartós adagolásával prosztatarák idézhető elő. Ismert az is, hogy olyan férfiakban, akiket kasztráltak (eunuchok) prosztatarák kifejlődését soha sem észlelték. Arra is vannak adatok, hogy a prosztatarákos egyének tesztoszteron-szintje magasabb, mint a
hasonló korcsoportba tartozó egészséges vagy a jóindulatú prosztata megnagyobbodásban szenvedő egyénekben.”

( ezzel az erővel meg a mellrákot a férfiak okozzák, mert sokat stresszelünk miattuk, meg sokat markolásszák a mellünket, ilyen baromságot !)

common man
Olvasó
common man

Nem lehet ,hogy a kommunikáció provokatív külalakja bosszantott fel? Amiket te mondasz azt a doki is említette.A tesztoszteront is csak mint tévtanítást.

caudino
Olvasó
caudino

tomgal, comman man

“A legelképesztőbb állítása, hogy a női nemi hormonok növekedése miatt alakul ki, komolyan mondom és egy ilyen előadást tarthat , egy sarlatán, kókler.”

A bácsi nem szimpatikus, nem birtam végignézni, és abban is igazad lehet, hogy magas tesztoszteron -> prosztatarák magasabb esélye, de, általában azt mondják, hogy a női hormon növekedése a férfiban az nem jó, nem vezet jó dolgokhoz. Ha nem úgy értetted, hogy női-hormon-a-férfiban, akkor árnyékbokszoltam, sorry :) mondom végignézni nem akartam.

Érdekesség, hogy a magas teszto szintnek a hajhulláshoz is köze lehet. Főleg a DHT-t gyanusitják, ami a teszto egyik formája. De azt is mondják, hogy csak ha és amennyiben a hajhagyma túlságosan érzékeny a DHT-ra, akkor van gond. Viszont ha érzékeny – és ez genetika – akkor az probléma. De lehet a férfi azt mondja, legyek inkább kopasz, de menjen a szex. Prosztata rák cserébe, persze már túl nagy ár lehet.

“-használja a “szerszámot” minél többet ! Legalább hetente, ha nincs kivel ,akkor önkielégítés, lényeg, hogy ürüljön!”

Ez viszont igaz lehet, nem is értem a no-fap “nekibuzdulásokat”, lehet amúgy, hogy szellemi tisztaságot vagy egyéb spirituális örömöket hoz, de testi szinten hogy nem jó, abban elég biztos vagyok.

A tökmagolajnak utána olvastam, nagyon jónak tűnik, valszeg a prosztatától függetlenül is. Főleg a zsirsav-profilja miatt, de a benne lévő ásványi anyagok is jól jöhetnek. Némi hátrány, hogy nem olcsó, és gondolom érdemes hidegen sajtoltat venni.

Reszet Elek
Újságíró

A taoisták szerint életkortól függő mennyi időnként kell üríteni. Mivel a sperma életesszencia ezért öregedéssel egyre ritkábban. Ami nem a szex elhagyását jelenti mert abból minél öregebb az ember, annál több kell szerintük.
Nem szabad ostobán elfolyatni a jangot de a nőtől minél több jinre van szükség.

Vizsgálatok szerint az ejakuláció elhagyása 12-14 napig a tesztoszteron szintjében emelkedést hoz, de utána az erősen esni kezd.
Tökmagolaj valóban egészséges a férfiaknak.

Blackur
Olvasó
Blackur

Akkor nekem már nulla közelében járhat…

tomgal
Olvasó
tomgal

Ebben igazad van,amit leírsz, de prosztata szempontból (és most csak arra koncentrálva) a rendszeres ondó ürítés bizony hasznos :

” A prosztata rendszeres kiürítése – azaz az aktív nemi élet – jó hatással van a prosztata egészségére. Megfigyelték például, hogy a többnejűséget engedő közösségekben jóval ritkábbak a prosztatabetegségek!”

https://www.egeszsegtukor.hu/ferfitukor/aktiv-nemi-elet-egeszseges-prosztata-.html

De a szakember urológus is ezt tanácsolja (és még pár fontos dolgot) :

https://www.urologiaikozpont.hu/hireink/5-tanacs-prosztatarak-ellen-az-urologustol

Reszet Elek
Újságíró

A taoista elgondolást annak érdekessége és nem tudományos alátámasztottsága miatt írtam. A kérdésben nem hinném hogy igazuk van vagy legalábbis nem teljesen. A hagyományos kínai orvoslás is sok hülyeséget művel úgyhogy nem szükségszerűen igaz ez a dolog sem.

Se - se
Újságíró
Se - se

Ne apátlaníts.. hm.

Kinek íródott a cím? Az itt olvasgató kormányzati szakértőnek?
Az itt talán olvasó nőjogi anyatámogató családrombolónak?
Az itt biztosan nem olvasó, és apátlanításon gondolkozó anyának?

Vagy az itt szintén biztosan nem olvasó, és apátlanításon gondolkozó apának?