Toplak Zoltán
0 megosztás

Férfiak és az ő érzéseik – részlet a Privilegizált vagy lecsúszott c. férfijogi könyvből

Warren Farrell amerikai férfijogi pszichológus írása alapján.

Azt várom, hogy férfitól, hogy legyen érzékeny. Sírjon, amikor megütöm.” ­– mondja a népszerű mémen egy agresszív küllemű nő. Nos, valóban érzékenységet és érzelmeket várunk egy férfitól? Szavak szintjén, igen. De miért jutalmazzuk a családban, a társadalomban őket? Valójában az erejükért. Azért ha elhordozzák a családjuk igényeit anyagilag. (99)

Vannak nők, akik ha a férfiak érzelmi problémái kerülnek szóba, ezt kérdik: „de hát, ha érzelmi problémáik vannak, miért nem mennek pszichológushoz? Miért nem beszélik ki a barátaikkal?”

Ez éppen olyan, mintha a hetvenes években megkérdezünk egy nőt: „Ha vezető akar lenni, miért nem alapít saját vállalkozást?” A probléma része, hogy nem tudunk a problémáról. Onnan következtethetünk csak rá, hogy a börtönviseltek, szenvedélybetegek és öngyilkosok közt rendkívül magas a férfiak aránya.

A nők érzéseiről, életéről szólnak a magazinok, tévéműsorok, mozifilmek és a feminizmus. A férfiak még egymás közt is igen gyakran az „öt mankó” téma közül beszélgetnek:

*üzlet

*sport

*nők mint a szépség és szex tárgyai

*napi témák

*berendezések és eszközök

A férfiakat a szerepeik eltávolították az érzéseiktől. Védeni, robotolni és gyilkolni (katonáskodni) könnyebb a személyes érzésektől távolságot tartva.

A nőket a szerepeik, a társadalom és a családjuk közelebb vitte az érzéseikhez. Azért jutalmazták őket, ha gondoskodtak, megértettek, támogattak.

Amíg az életünk a túlélésről szól, addig érthető, ha a kemény, erős férfiakat részesítjük előnyben, akár társadalmilag, akár a családban. Egy biorobot jobb kapitány, jobban teljesít a szénbányában, és hal meg korábban az övéiért, mint aki érez, érzékeny és becsüli magát.

Amikortól viszont kiteljesedettek és boldogok akarunk lenni, a férfiak, mint érző lények (akik örülnek és sírnak, megsértődnek és kibékülnek) válnak fontosakká.

A férfiak fizetése teszi lehetővé, hogy az anyák a családjukkal legyenek. Amerikában a 90’ – es években a nők 135 – ször gyakrabban voltak távol a munkából a családjuk miatt, mint a férfiak. Az arány hazánkban is hasonló lehet. Igaz, hogy a kettős megfelelés terhe a nők vállát nyomja (jónak lenni otthon és a munkahelyen), de egyben a gyerekek hálája, szeretete és ragaszkodása is az övék.

Míg a nők számára érzelmi támaszul ott a párjuk, a gyerekeik, a barátnőik és gyakran a kollégáik is, a férfiaknak általában csak a feleségük van. Ezért aztán inkább mindig mindenben egyetértenek velük, nehogy megkockáztassák, hogy elhidegülnek tőlük.

A fiúk válás esetén férfiszerep minta nélkül maradnak. Az óvó néni, tanár néni és az anyjuk sem tudja ezt megadni. Gyakran bandákba verődnek, hogy férfiszerep mintát tanuljanak. Ez a jómódú fiúkra is vonatkozik. Kutatások szerint annyira erős a férfiminták hatása, hogy mind a fiúk, mind a lányok jobban nőnek fel, ha egyedüli szülőként (ha ezt hozza a sors) az apjuk és nem az anyjuk neveli fel őket. (100)

A férfiaknak fontos a munkájuk, ám a munkahelyieknek nem fontosak az ő érzéseik. Míg egy nő, ha támaszt keres, a barátnőjének akár egy órán át is sorolhatja a panaszait, aki megérti és megerősíti őt, a férfiaknál ez nincs így. Eleve kevesebb barátjuk van, és ha a munkahelyükön panaszkodnak, arra néhány percük van. Utána azonban megveregetik a vállukat, és irány tovább dolgozni. A főnökük egyenesen jobb, ha nem tud a problémáikról, mert ezzel a következő előléptetésüket kockáztatják. Erőt kell mutatniuk akkor is, ha gyengék.

Nagy különbség a női munkakörök és a férfi munkakörök közt, hogy a nők által betöltött állások nagy része az anyai szerep kiterjesztései (tanárnő, óvónő, ápolónő, stb.) tehát gyakran viszontszeretettel jár, míg a férfiak tipikus munkakörei (építőmunkás, sofőr, tetőfedő, mérnök) nem szólnak közvetlenül más emberekről. Ha egy nő lesz dühös a munkahelyén, támogatást kap, ha egy férfi, akkor rásütik, hogy nem tud uralkodni magán.

 

Egy segítséget kérő nőre mindig jut egy megmentő; egy segítséget kérő férfi viszont nem vonz senkit. Pláne, ha a problémája miatti haragját, frusztráltságát is kifejezi. Ilyenkor ugyanis fegyelmezettséget és nem természetességet várnak egy férfitól.

A kormányzati védelem kizárólagos alanyai pedig: a nők. Nincsenek férfiak számára öngyilkos segélyvonalak, bántalmazott férfiak számára biztonságos szállások, gyermekeik visszaszerzésére irányuló programok, sem férfiügyi osztály a megfelelő minisztériumban.

Nagyon nagy szükség volna férfiklubokra, ahol ellazulhatnak és kiengedhetik a gőzt a férfiak. Ahol igazán önmaguk lehetnek és nincsenek jelen nők. Ennek fordítottja is igaz a nőkre, de most a férfiakra fókuszálunk. Nagyon kellenek a megtartó férfibarátságok. Ha egy nő meghal, a párja tízszer valószínűbben lesz öngyilkos, mint fordítva.

Nos, nincs segítség a férfiak számára? De igen, van, és ezek pedig a férficsoportok, melyek hetente – kéthetente jönnek össze és megbeszélik az ügyeiket, félelmeiket, érzéseiket. Az egyik legnagyobb felfedezés az ilyen csoportba járó férfiak számára, hogy nincsenek egyedül. Mások is átélik a vereség élményét, aggodalmaik nem csak rájuk jellemzőek.

E nélkül a rendszeres élmény nélkül a férfiak eltűnnek. Egy távirányító, az egér, egy üveg mélye, az újság olvasása mögött. Megpróbálnak biztonságos teret kialakítani, valamit, ami még működik.

Nagyon fontos, ha azt akarjuk, hogy egy férfi megnyíljon, akkor dicsérnünk kell. Akkor is, amikor épp a fájdalmát éli át. Amikor önmagával küzd. Időt és figyelmet kell, kapjon.

Az az igazság, hogy ünnepeljük, amikor a megmentő férfi. Milliók nézik azokat a történeteket, amikor a megmentő elveszi a bajba jutott hercegnőt. De a megmentő nem lehet nő. Amikor ugyanúgy ünnepeljük, hogy a Teréz anya megmenti Hajléktalan Harryt és aztán hozzámegy, akkor értünk el oda, hogy egy férfi lehet sebezhető is, és valóban vállalhatja az érzékenységét.

Persze kérdés a férfi, ha ennyire felvállalja az érzéseit megőrizheti – e a saját maga, a férfitársai és a nők által is elismert férfias karakterét? Ez a jövő kérdése. Egyelőre fontos lenne, hogy a férfiak is foglalkozzanak önmagukkal is, és az érzéseikkel, élményeikkel. Ne csak a megoldandó feladatokkal. Megmentendők is merjenek lenni, ne csak megmentők.

Warren Farrell kis kézikönyvet állított össze a férfiakhoz, pontosabban az érzéseik megfejtéséhez. Amikor egy férfi nem tudja szavakba önteni az érzéseit, akkor érdemes a következő hat jelzőfényre figyelni a műszerfalon:

* izomfeszülés

* lélegzetvétel

* rosszkedv

* ivás, dohányzás

* pénisz

*álmok

Ez a rész most inkább a női partnereknek szól (vagy homoszexuális férfiaknak).

Biztonságos környezetet kell teremteni ahhoz, hogy a férfi érzelmileg megnyíljon. Le fogja venni a páncéljait. Bíznia kell a másikban.

Az izomfeszülés kezelésének legjobb kezelése egy alapos masszázs, az arcot sem kifelejtve. Érdemes odafigyelni, hogy a legfeszültebb részek mikor feszültek meg, visszaemlékezni, hogy mi történt akkor, amikor a feszülés kialakult. (Fizikai munka és sport nem számít. Pszichés hatások a fontosak.)

A lélegzetvétel változása is sokat elárul az éppen zajló érzelmi változásról. Fontos jelezni, amikor megváltozik, és rákérdezni, mit élt át a férfi.

A rosszkedv általában felhalmozódott érzések következménye. Egyfajta szituációs depresszió.

Fontos, hogy ha úgy érezzük, mindez ellenünk van, se váljunk ítélkezővé, vagy elutasítóvá. Egy jó alkalom veszhet el, hogy a párunk érzéseihez közel kerüljünk.

Ivás, dohányzás esetén érdemes rákérdezni, hogy van – e különbség a normális szokásai és a jelenlegi között. Alap esetben ez lehet a lazítás eszköze. Veszekedés helyett – hagyja abba az ivást, dohányzást – amennyiben biztonságos környezetet teremtünk, ezzel relaxáló hatást érünk el, és csökken a szerhasználat.

A puha pénisz olyan, mint a radar. Jelzi, hogy a férfi nem érzi jól magát. Belefeledkezett valamibe, fél, feszélyezett, fáradt – valami zavarja. A valódi érzésekkel kell foglalkozni, ezek a fontosabbak, nem a szex. Kivéve, ha valamilyen betegség áll a háttérben – pl. cukorbetegség.

Végül az álmokkal érdemes komolyabban is foglalkozni. Elmesélni őket, félelem nélkül, tudva, hogy a jelen pszichés helyzetünkről tudósítanak a legtöbbször. Elfojtott érzések, vágyak, félelmek, stb. Adott élethelyzetünk lenyomatait adják.

Meg kell említeni, hogy a nők is szexuálisan a sikeres férfiakhoz vonzódnak. Vagy akik ezt a viselkedésükkel előrevetítik (határozottak, magabiztosak, céltudatosak, stb.)

A férfiak szextárgyakhoz kötődnek, és ha a feleségük párnákat növeszt, az érdeklődésük csökken. A nők éppígy vonzódnak a sikertárgyakhoz, és ha a teljesítménye, a munkája romlik egy férfinek, az ő érdeklődésük is csökken.

Azok a férfiak, akik az önismeretet, az önelemzést jelentik, akik megelégednek az alacsonyabb ranggal, a kisebb fizetéssel, azok kevésbé keresettek a nők között. Bár ők jobban tudnak szeretni, paradox módon őket kevésbé szeretik.

Végezetül: ha a férfiak azt tapasztalják, hogy az emberségükért szeretik őket és nem az erejükért, emberségesebbekké válnak.

 

Hivatkozások: 

(99) Warren Farrell: Miért nem értik a nők, amit a férfiak nem mondanak ki, avagy ki védi meg a férfiakat? (Kossuth kiadó, 2012.)

(100) Warren Farrell – Father and Child reunion (Tarcher, 2001)

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
0 megosztás


39
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
7 Egyéni hozzászólás
32 Válasz hozzászólás
4 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
11 Hozzászólások szerzői
Toplak ZoltánBarnabás PincésHunncsakafociAdam Bogomolov Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
tomgal
Olvasó
tomgal

A cikkben sok igazság van, de azért ebben korrigálnék :

” A kormányzati védelem kizárólagos alanyai pedig: a nők. Nincsenek férfiak számára öngyilkos segélyvonalak, bántalmazott férfiak számára biztonságos szállások, gyermekeik visszaszerzésére irányuló programok…”

De vannak, csak sokan nem tudnak róla, nem veszik a fáradtságot, hogy utánanézzenek (vagy mentálisan-lelkileg nincsenek abban az állapotban),sokszor linkeltem már ezeket .

Természetesen nincs külön “férfi lelki segélyszolgálat” de mivel az öngyilkosok többsége férfi (és elég sok férfi-egyetemista pszichológia szakra járó van a vonalak végén , pl a párom kisebbik fia is önkénteskedik így és mondta, hogy sok férfi kollégája van , sőt lehet kérni is, ha inkább egy férfival beszélne a hívó), ezért erre a vonalak végén fel vannak készülve, hogy férfiak hívják őket. Itt vannak a számok :

https://www.ppk.elte.hu/tanacsado/sos

Itt a h24 hívható ingyenes szám : https://www.kapcsoljegybol.hu/o/17_lelki_elsosegely_telefonszolgalatok

És vannak bántalmazott férfiak számára otthonok, ugyanis a nőket befogadó intézmények kétharmada befogadja a bántalmazott férfit is (amiről sokan nem tudnak) , illetve van külön fiatal férfiaknak menedék ház (35 éves korig) :

https://www.menedekszolgalat.hu/fiuotthon/

A gyermekével menekülő, krízisbe kerülő édesapákat is több helyen várják az otthonok :

https://www.bmszki.hu/hu/csaladok-atmeneti-otthona

(egyszer kigyűjtöttem az összeset, de erre nincs időm most)

Továbbá akár gyermekek visszaszerzésére (ha nem tartja be a másik fél a láthatást) és a láthatás betartatására van másfél éve jogszabály és gyorsított eljárás nem gyámügyön, hanem bíróságon keresztül és ez igenis működik, mert a lenti kutyás csapatban egy apának (akinek én ajánlottam hogy így próbáljon érvényt szerezni jogainak) sikerült.

https://birosag.hu/hirek/kategoria/ugyfeleknek/gyermekek-erdeke-legfontosabb-marciustol-birosagtol-kell-kerni

” Ha valaki visszatérően és súlyosan megszegi a kapcsolattartási szabályokat, akkor a bíróság elrendelheti a rendőrség közreműködését is, így a gyermek átadásakor a gyámhivatal és a végrehajtó mellett jelen lesz a rendőrség is. A bíróság azzal is fordulhat a gyámhatósághoz, hogy az indítson pert a szülői felügyeleti jog rendezése vagy a gyermek harmadik személynél történő elhelyezése iránt. A bíróság végső eszközként büntető feljelentést is tehet kiskorú veszélyeztetése vagy a kapcsolattartás akadályozása miatt.”

Szóval ezt nem kritikaként, hanem segítségként írtam (újra, többedszerre) , pont azért, hogy akit érint és ide téved, tudjon róla…

Ez is egy hasznos link kifejezetten bántalmazott férfiaknak :

https://24.hu/elet-stilus/2021/04/11/bantalmazo-parkapcsolat-eroszak-abuzus/

Ebben találtam a szintén h24 hívható Országos Kríziskezelő központ számát, itt mindennel lehet jelentkezni ( bántalmazás, menekülés, lelki segély ) : http://bantalmazas.hu/

(segíteni is csak azon lehet, aki maga is akarja, az a legfontosabb, hogy egyáltalán KÉRJEN segítséget )

Horvath Anton
Olvasó

Hát akkor hátradőlhetünk ismét, probléma megoldva. Ha esetleg a nők elvárásai túlzóak (főleg hogy a semmire), akkor meg hívhatják az emelt díjas számot. Ja, mindenre van megoldás.

tomgal
Olvasó
tomgal

Persze emelt díjas, a 80-as számok ZÖLD számok, ingyenesen hívhatóak, legalább ennyit tudhatnál, mielőtt leírsz ilyesmit. Ja és ez megint a tök pozitív hozzáállás , amúgy szívesen , (ha segíteni próbál az ember az a gond, ha nem ír semmit, akkor a nők le sem szarják, tipikus.)

” A bántalmazottak segélyvonala
Országosan hívható ingyenes szám 0-24 “

Horvath Anton
Olvasó

Én nem az általad említett segélyhívó számokra céloztam ezzel, de mindegy :D Mindeközben a multikulti fővárosában: https://index.hu/kulfold/2021/09/25/egyesult-kiralysag-london-28-eves-tanarno-sabina-nessa-gyilkossag-nok-elleni-eroszak/
2019-2020 között 200 nő, azon már azért elgondolkodnék valamelyik politikus helyében

tomgal
Olvasó
tomgal

Melyikük emelt díjas ? Mindegyik 80-as ingyen hívható szám ahogy látom.

Horvath Anton
Olvasó

Javítva

hunbagira
Újságíró

Két olyan ügyünk is volt, ami során 2 évbe került mire a bírónöcske kiadta a “rendkívüli” “azonnali” végzést és 3,5 mire döntést hozott!!!!

tomgal
Olvasó
tomgal

Az szép ! Akiről én tudok, annak elég volt ezt a rendelkezést belengetni asszonykának és ment minden rendben.

hunbagira
Újságíró

Itt a hipergám, golddigger exasszonyka (újférjének) volt pénze, jó kapcsolatokkal rendelkező ügyvédre.

hunbagira
Újságíró

Miután 3 éves korában rabolta el (gyakorlatilag ) a kurva, így idegenként mutatkozhattak be egymásnak.
És legalább 3 hasonló történet van a közelemben, csak ott nem volt penz ügyvédre. (és nekünk is ki kell fizetni a villanyszámlát)

hunbagira
Újságíró

És persze megy a hazudozás a gyereknek, hogy apád lépett le és ő nem kíváncsi rád. :P:D

tomgal
Olvasó
tomgal

De azért nem ez az általános időtartam -gondolom Covid is lassított-de azért általában ahogy olvasom fél év alatt rendeződik. Az meg egy külön jogi mocsadék, aki elvállalja pénzért, hogy hogyan akadályozzon egy láthatást, egy kapcsolattartást. (nyilván kivéve ha veszélyes a gyerekre nézve)

hunbagira
Újságíró

Covid előtt volt.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ez valóban nagyon hosszúnak tűnik , elég szomorú, hogy egy “jó” ügyvéden múlik , hogy eddig húzhassa az időt. Lesz majd nagyobb az a gyerek, rakjon el apuka minden iratot (nyilván el fogja) és mutassa meg mennyit küzdött érte, lesz olyan korban a gyerkőc ,amikor már kérdéseket tesz fel, sőt…
Szemét rohadék az ilyen ,aki ezzel visszaél .

hunbagira
Újságíró

Meg a szemét és/vagy gyáva bírónőcskéknek, akik nem mernek/akarnak döntést hozni (ami a munkájuk lényege)

hunbagira
Újságíró

Olyan storym is van, hogy az asszonyka kiment 2 hónaposan ámerikába…és elfelejtett visszajönni. :D…és mind ismerősi, barátikörből. Nem hallottam valakitől, aki mástól hallotta…:D
Ott mondjuk írtunk egy gyönyörű levelet a szabadság térre, meg is indult az eljárás (mert sima vízumnélkül ment és felejtette kint magát) csak közben megszült és jött biden…szerencséjére.

hunbagira
Újságíró

Ui: dőntés és úgy lett, hogy elszakadt nálunk(is) a cérna és megkerestük a törvényszék elnökét. Magánjogi, jogbiztonság magyarországon…a parlament “szöveggyárként” működik, de pénz nincs a végrehajtásra. :D
“Lyukas papírbakancsban, szószerint kilógott seggel “ezredes úr, ne vezényeljen hátraarcot, mert kilóg a picsám” skuló nélkül rohamparancs”

tomgal
Olvasó
tomgal

Ezek szerint vele kell kezdeni….

hunbagira
Újságíró

Ennek meg van a hátulütője…mondjuk egy feljelentés hivatali visszaélés, vesztegetés címén…az elnök úr is először a biztonságiakkkal akart kidobatni…csak volt benne annyi, hogy ezek után, csak utánanézett a dolognak. Gondolom a nem zörög a haraszt címen..

Reszet Elek
Újságíró

A cikk kapcsán egy kissé olybá tűnik, hogy Farrell a férfiak konfliktusmegoldó mechanizmusait valamiféle társadalmi hatás eredményeként szemléli. A férfiak a saját érzelmi problémáikat egyszerűen azért nem a cikkben leírt módon próbálják kezelni, mert nem nők.
Egy férfinak tér kell, idő és tevékenység, hogy ezeket lerendezze magában. A gond ott van, ha ezeket nem képes önmagának megteremteni. Lásd pl. a nőpárti állami beavatkozásokat, ahol az állam gyakorlatilag a nők verőlegényének a szerepét játssza el..
Ha pedig ezek a lehetőségek nem állnak rendelkezésre, akkor társadalmi szinten nem lesz hajlandó férfinak lenni. Ez persze érthető is. Az öszvér sem húz, ha csak ütleget kap, de répát már nem. Megteremti magának a fenti hármat egyedül és marad is úgy.

magor
Olvasó
magor

Spoiler

A férfiakat a szerepeik eltávolították az érzéseiktől. Védeni, robotolni és gyilkolni (katonáskodni) könnyebb a személyes érzésektől távolságot tartva.

De most majd ebbe az új világba meg lehet választani a “nemet” is, mivel ezek a szerepek már nem kötelezőek, szóval lehet nyugodtan sírni és áldozatszerepben fetrengve jogokat követelni.

A nőket a szerepeik, a társadalom és a családjuk közelebb vitte az érzéseikhez. Azért jutalmazták őket, ha gondoskodtak, megértettek, támogattak.

Ha nem így tettek volna, hamar kihalt volna a vérvonaluk, vagyis kiszelektálódtak.
Megint keverve van az ok és okozat, hamis dilemmát generálva.

Az életünk most is a túlélésről szól, ha faji szinten nézzük, akkor túl sokan is vagyunk már így is, a Gresham törvény értelmében a jólét és az egészségügyi ellátás következtében a selejt korcsok aránya szignifikánsan megnőtt.

Spoiler

Amikortól viszont kiteljesedettek és boldogok akarunk lenni, a férfiak, mint érző lények (akik örülnek és sírnak, megsértődnek és kibékülnek) válnak fontosakká.

Lehet, hogy csak én olvastam a nemzeti és a világirodalmat szelektíven, de még egyetlen egy esetben sem találkoztam azzal, hogy azt mondanák a férjhez menő nőnek, hogy tedd boldoggá a férjed, miközben ennek az ellenkezője nemhogy mindig elhangzik, de annyira boldoggá kell tennie a nőt, hogy az “tenyéren legyen hordozva”.

A nőnek e gyerekszülés és utódgondozás és a férfi ellátása volt a legfontosabb feladata.
Cserébe a férfi a tenyerén hordozta, boldoggá tette etc.

Lehet követelni ugyanazt a jogot, csak akkor meg ne sírjanak az incelek, hogy nem kellenek senkinek, mert minden, csak nem vonzó az a szerencsétlen, és mivel a nő nincs rákényszerülve, így megy a vinnyogás a szopóágon.

A férfiak fizetése teszi lehetővé, hogy az anyák a családjukkal legyenek.

Csakhogy ez már nem igazán szempont, hiszen apuci is otthon lehet amíg anyuci karriert csinál és kúratja magát a kevésbé balfaszokkal, és ha már nincs szüksége a férfiatlan apuci pesztrálására, ki is rúgja azonnal.

Igaz, hogy a kettős megfelelés terhe a nők vállát nyomja (jónak lenni otthon és a munkahelyen), de egyben a gyerekek hálája, szeretete és ragaszkodása is az övék.

A gyerek már csak ilyen, geci nők:).

Míg a nők számára érzelmi támaszul ott a párjuk, a gyerekeik, a barátnőik és gyakran a kollégáik is, a férfiaknak általában csak a feleségük van.

Hogy lehetne ezt egyensúlyba hozni? Vegyük el a nőktől a támaszaikat?
Adjunk a férfiaknak ugyanolyan támaszokat, mint a párjuk, gyerekeik, barátaik, kollégáik?
Ja, várjunk csak, ki tiltja ezt meg nekik?:)D
Lehet hogy senki, de ők, a férfiak nem akarják, mert talán ebben megakadályozzák a geci nők, vagy a kormány, a társadalom, vagy esetleg a főnökük?:)D

Ezért aztán inkább mindig mindenben egyetértenek velük, nehogy megkockáztassák, hogy elhidegülnek tőlük.

Ez nem az előzőből következik, hanem a BluePill-es balfaszságukból.

A fiúk válás esetén férfiszerep minta nélkül maradnak. Az óvó néni, tanár néni és az anyjuk sem tudja ezt megadni. Gyakran bandákba verődnek, hogy férfiszerep mintát tanuljanak.

Vagyis férfi nevelés nélkül is képesek a férfimintákat produkálni? Vagy annyira okosak, hogy rájönnek, hogy bandába verődve megtanulhatják a férfiszerepeket? Egymástól? Vak vezet világtalant?

Ez a jómódú fiúkra is vonatkozik. Kutatások szerint annyira erős a férfiminták hatása, hogy mind a fiúk, mind a lányok jobban nőnek fel, ha egyedüli szülőként (ha ezt hozza a sors) az apjuk és nem az anyjuk neveli fel őket. (100)

Minél “jobban”, mi a mérce? Ezt, csak úgy, “elhányva”?
Mi a viszonyítási alap, aminél jobban?

Eléggé gáz ez a –jobban nőnek fel– szófordulat, olyan mismásoló faszság.

Arról nem is beszélve, hogy max 10%-át nevelik a férfiak, (mert a többi lepasszolja?), és azért a 90%-ban sokkal nagyobba a szórás, ennél valószínűbb, hogy “még jobban nőnének fel” azok a gyerekek, akiket buzik/leszbik nevelnek fel, hiszen olyan kevesen vannak, hogy az a pár kenterbe veri még a jobbakat is.

A férfiaknak fontos a munkájuk, ám a munkahelyieknek nem fontosak az ő érzéseik.

A munkahelyieknek épp elég a nők hisztije és hormonváltozásaikból adódó szarok elviselése, egy férfi lepicsásodását már tényleg nem tudnák elviselni, már csak azon egyszerű okból kifolyólag, hogy még vizuálisan is visszatetsző és zavaró lenne.

Míg egy nő, ha támaszt keres, a barátnőjének akár egy órán át is sorolhatja a panaszait, aki megérti és megerősíti őt, a férfiaknál ez nincs így.

Geci nők, de tényleg, ja és geci férfibarátok, mert nem lehet a vállukon sírni.Meg geci fű, mert zöld , geci eső, mert esik, meg a többi hasonló, sok sok geci…..

Eleve kevesebb barátjuk van, és ha a munkahelyükön panaszkodnak, arra néhány percük van. Utána azonban megveregetik a vállukat, és irány tovább dolgozni. A főnökük egyenesen jobb, ha nem tud a problémáikról, mert ezzel a következő előléptetésüket kockáztatják. Erőt kell mutatniuk akkor is, ha gyengék.

Szegény férfiak, pedig milyen jó lenne, ha őket is nőként kezelnék a geci férfitársak, nem?

Nagy különbség a női munkakörök és a férfi munkakörök közt, hogy a nők által betöltött állások nagy része az anyai szerep kiterjesztései (tanárnő, óvónő, ápolónő, stb.) tehát gyakran viszontszeretettel jár, míg a férfiak tipikus munkakörei (építőmunkás, sofőr, tetőfedő, mérnök) nem szólnak közvetlenül más emberekről.

Pedig egyszerű a megoldás, elég ha szólsz, hogy “holnaptól kezdve hívjatok Lorettának” és lehet a “viszontszeretetes” munkakörökben tobzódni.

Ha egy nő lesz dühös a munkahelyén, támogatást kap, ha egy férfi, akkor rásütik, hogy nem tud uralkodni magán.

Lorettára már nem, főleg ha hormonkezeléseket is kap.

Egy segítséget kérő nőre mindig jut egy megmentő; egy segítséget kérő férfi viszont nem vonz senkit.

Szemét, diszkriminatív társadalom, de ez már Lorettát nem érdekli.

Pláne, ha a problémája miatti haragját, frusztráltságát is kifejezi. Ilyenkor ugyanis fegyelmezettséget és nem természetességet várnak egy férfitól.

Így van, Loretta hisztizhet nyugodtan.

Nagyon nagy szükség volna férfiklubokra, ahol ellazulhatnak és kiengedhetik a gőzt a férfiak.

Ájvé, betiltották a kocsmákat? Mióta?

Ahol igazán önmaguk lehetnek és nincsenek jelen nők.

A férfi hobbik 90%-a ilyen.

Nagyon kellenek a megtartó férfibarátságok.

Tüntetést kellene szerveznil, petíciózni, ezek mindig bejönnek….

Nos, nincs segítség a férfiak számára? De igen, van, és ezek pedig a férficsoportok, melyek hetente – kéthetente jönnek össze és megbeszélik az ügyeiket, félelmeiket, érzéseiket. Az egyik legnagyobb felfedezés az ilyen csoportba járó férfiak számára, hogy nincsenek egyedül. Mások is átélik a vereség élményét, aggodalmaik nem csak rájuk jellemzőek.

:)

Nagyon fontos, ha azt akarjuk, hogy egy férfi megnyíljon, akkor dicsérnünk kell. Akkor is, amikor épp a fájdalmát éli át. Amikor önmagával küzd. Időt és figyelmet kell, kapjon.

Ne hagyjuk itt abba, érdemtelenül , 0 teljesítményért is. Simogassuk is meg. Sirassuk meg a vállunkon, és mindig, miután szopikázott egyet, büfiztessük is meg.

Hiszen ő is értékes, csak várnia kell a lelki társára, aki várja valahol kint, és csak idő kérdése, hogy mikor találnak egymásra.

Amikor ugyanúgy ünnepeljük, hogy a Teréz anya megmenti Hajléktalan Harryt és aztán hozzámegy, akkor értünk el oda, hogy egy férfi lehet sebezhető is, és valóban vállalhatja az érzékenységét.

Ha már eljutunk idáig, akkor már remélem csak “elemek leszünk a gépek által működtetett -Mátrix- ban”.

Persze kérdés a férfi, ha ennyire felvállalja az érzéseit megőrizheti – e a saját maga, a férfitársai és a nők által is elismert férfias karakterét? Ez a jövő kérdése.

Pedig a válasz az itt van. Pontosan annyira lesz férfi , amennyire Loretta az.

Ez a rész most inkább a női partnereknek szól (vagy homoszexuális férfiaknak).

Az itteni homoszexuális “férfiak” most nagyon hálásak, jólesik nekik, hogy rájuk is gondoltál:)

Meg kell említeni, hogy a nők is szexuálisan a sikeres férfiakhoz vonzódnak. Vagy akik ezt a viselkedésükkel előrevetítik (határozottak, magabiztosak, céltudatosak, stb.)

Húh, akkor Loretta már csak a buzikban bízhat, kár, pedig mennyit dolgozott rajta, hogy érzékeny legyen….

Azok a férfiak, akik az önismeretet, az önelemzést jelentik, akik megelégednek az alacsonyabb ranggal, a kisebb fizetéssel, azok kevésbé keresettek a nők között.

Geci nők, szegény férfiak.

Bár ők jobban tudnak szeretni, paradox módon őket kevésbé szeretik.

Ez mekkora faszság, te JÓ ÉG!!!!!!!!
Mint a rosszfiú-jófiú baromság.

Végezetül: ha a férfiak azt tapasztalják, hogy az emberségükért szeretik őket és nem az erejükért, emberségesebbekké válnak.

És meghalnak utód nélkül és magányosan, de legalább boldogan:)D, az emberségük tudatában………….baszki, szekunder szégyenérzet kínoz…..

Horvath Anton
Olvasó

Az megint kimaradt neked hogy nem csak húszéves nők vannak, és ha már gyerek is van akkor köztudottan még inkább megcsappan az érdeklődés. Kúrásra lenne jelentkező, de azt nem lehet kitenni a facebookra úgy hogy “kapcsolatban”, tehát sérti az önérzetüket, így az nem jó mégsem. Egyébként viszonylag hamar feloldották a román határzárat :D :D

hunbagira
Újságíró

Vagy nem kellett volna kiengedni az opniból/imeiből. Ezrével gyártja a regeket, tor alapról, csak, hogy leírja ugyanazt és bullyngolhasson.

magor
Olvasó
magor

Anton:
Amit írtál az kiegészítés, nem ellenkezik azzal, amit írtam.

caudino
Olvasó
caudino

“Azt várom, hogy férfitól, hogy legyen érzékeny.” – ez nem egy typo? Úgy értelmesebb lenne, hogy Azt várom egy férfitől …

Adam Bogomolov
Újságíró

Köszönöm a cikket!

Szerintem a világ nagyon rossz irányba tart. Itt most nem arra gondolok, hogy előiesedik a világ (bár a sok ösztrogén, ami a kajába kerül, probléma), hanem arra, hogy mintha a feje tetejére állna minden, amit valaha normálisnak hittek az emberek.

Mire gondolok?

Szobrokat döntenek le,
gyermekeket műttetnek át másik nemre,
parlamenti képviselőknek számolgatják a lábuk közti szervét, hogy 50-50% minimum meglegyen (az alkalmasság sokadlagos),
listáznak,
megkülönböztető jelzést aggatnak egyes csoportok tagjaira politikai alapon…

Sorolhatnám még, a párhuzamot csak az nem érti, aki nem akarja!

Azért van ennyi beteg férfi és nő, no meg gyermek, mert olyan lett a világ körülöttünk, ami alkalmatlan arra, hogy éljünk benne. És ami a legszörnyűbb, hogy az ember maga teszi élhetetlenné saját maga számára!!!

Amíg csak a 13X13cm-es kijelzőn éli a nép a világát és megmondóemberek utasításai alapján tengődnek egyik napról a másikra, egyik reklámtól a másikig, addig semmi nem fog változni. Jó irányba legalábbis biztos nem.

Nem csak azért van annyi depressziós ember, mert jaj, a férfi és női szerepek cserélődnek, meg kiüresednek, hanem szerintem azért is, mert a világ, amit megélnek, nem valódi, hanem valami virtuális sz*r, ami meg se közelíti a valóságot!
Ez a virtuális szemét az, ami megtölti az emberek lelkét, ezért üresednek ki. Mert a virtuális tér nem létező dolog, semmi! Ha valaki ezzel a semmivel lakik jól (=az vagy, amit megeszel), maga is semmivé foszlik. Ezt érzik az emberek, ezért lázadnak. Csak maguk se tudják mi ellen és hogyan, ezért a sok aberráció. Kemény időszaknak kell jönnie, hogy újra előjöjjön az életösztön. Addig marad ez és romlik a helyzet egészen odáig, míg az új Odoaker le nem zárja ezt az elkorcsosult korszakot.

A valóságban az emberek egymással szemben leülnek és beszélgetnek. A férfi a nőt, a nő a férfit megérinti és ez hormonok felszabadulásával jár együtt…
Mivel a virtuális térben nincs érintkezés, hát ki akarják terjeszteni a valóságra is (nem érinthetsz meg senkit, mert erőszaktevő vagy, ott tartunk).

Amíg a közösségi net irányítja a népeket és hagyjuk, hogy ott formálják a véleményeket, addig nem lesz változás, mert nem tud változás lenni, hiszen az egy kontrollált közeg!

Mi, férfiak elég erősek vagyunk önmagunkban is, de ha összefogunk, akkor igenis tehetünk még az ellen, hogy barmok módjára az egész kultúránkat (férfiastul-nőstül-gyerekestül) a vágóhídra tereljenek!

Mert ébresztő, barátaim, éppen ez zajlik körülöttünk mind politikailag, mind társadalmilag, mind pedig a virtuális érában!

Доброе утро!

magor
Olvasó
magor

olyan lett a világ körülöttünk, ami alkalmatlan arra, hogy éljünk benne.

Fenéket, csak épp a jólét természetes velejárója, hogy a korcs és degeneráltak aránya megnő, de azért a szelekció így is működik, látva a sok pináért áhítozó “incel”-eket.

Amíg csak a 13X13cm-es kijelzőn éli a nép a világát és megmondóemberek utasításai alapján tengődnek egyik napról a másikra, egyik reklámtól a másikig, addig semmi nem fog változni.

Hogyan tudod az embert önmagától megmenteni?
Ha nem érdemes arra, hogy megmentsék?
Ha nem igényli?
Ha nem hogy semmit nem tesz érte, de nem is hajlandó egyáltalán foglalkozni vele?
Ha csak álló nap hisztizik mint a fürdőskurva és jogokat követel?

a világ, amit megélnek, nem valódi, hanem valami virtuális sz*r, ami meg se közelíti a valóságot!

De ez nekik így jó.

Ez a virtuális szemét az, ami megtölti az emberek lelkét, ezért üresednek ki.

Egy nagy lófaszt, az már inkább igaz, hogy az “üreslelkű” embereket bármilyen szarral meg lehet tölteni.

Ha valaki ezzel a semmivel lakik jól (=az vagy, amit megeszel), maga is semmivé foszlik.

Talán mert megérdemlik.

Ezt érzik az emberek, ezért lázadnak.

Persze persze, aztán ha egy kis eső kerekedik, akkor a nagy lázadásból egy kiadós kocsmázás lesz…….

A valóságban az emberek egymással szemben leülnek és beszélgetnek. A férfi a nőt, a nő a férfit megérinti és ez hormonok felszabadulásával jár együtt…

Erről az “incel”-ek mennyit tudnának mesélni…….., ja, mégsem…..

Amíg a közösségi net irányítja a népeket és hagyjuk, hogy ott formálják a véleményeket, addig nem lesz változás, mert nem tud változás lenni, hiszen az egy kontrollált közeg!

Akiket meg irányít, azok szerint meg azok, akiket nem irányít, azok meg birkák, megvezetettek:)

Mi, férfiak elég erősek vagyunk önmagunkban is, de ha összefogunk, akkor igenis tehetünk még az ellen, hogy barmok módjára az egész kultúránkat (férfiastul-nőstül-gyerekestül) a vágóhídra tereljenek!

Persze persze, “incel”-lázadás, bikacsordák, tüntikézés, jogkövetelés, hisztizés, ezek mind mind egyrészt férfias, másrészt menő dolgok, lásd a cikket:
A Férfiak és az ő érzéseik…..

Adam Bogomolov
Újságíró

Hááát most volt olyan ebben a hozzá (be-)szólásban, amivel nem értek egyet. :-]

Az első felével viszont igen, valóban sok olyan ember van, akit nem érdemes megmenteni főleg önmagától, s lehet, hogy pont ezért nem is lehet. Kell valaki a gyehennára is, hogy ki ne aludjon a tűz.

A lázadásos rész viszont nem incel-lázadásra buzdít és még csak nem is a férfi-női kapcsolatok mentén értettem, amit írtam, ez így most kapufa volt, de majd legközelebb!

Összességében köszönöm a hosszú hozzászólásodat, örülök, hogy foglalkoztál a kommentemmel! Adok is egy zöld markost! :-D

magor
Olvasó
magor

A lázadásról meg annyit, hogy egyszer valaki azt mondta a szar és a puliszka nem robban, de ő ezt a románokra értette, no, én meg a magukat “incel”-nek hívókra.

A hozzászólásban a momentum generációs , “eljött a mi időnk” érdemteleinre gondoltam.

hunbagira
Újságíró

És írja ezt egy olyan oláh, aki netezni is max tor alól mer..:D
De végül is felfoghatjuk önkritikának. :))))

Adam Bogomolov
Újságíró

Igen-igen értem, csak az eredeti hozzászólásom nem a férfi-női kapcsolatok forradalmára utalt, nem is férfi jogi felkelésre, hanem nemzeti ébredésre a globális folyamatok negatív része ellen. Így igazából az incelezés nem értem, hogy hogy jött ide, de a momentumos fiulányokkal kapcsolatban egyetértünk. :-]

Horvath Anton
Olvasó

“Fenéket, csak épp a jólét természetes velejárója, hogy a korcs és degeneráltak aránya megnő, de azért a szelekció így is működik, látva a sok pináért áhítozó “incel”-eket.”

Azért maradnak aztán a macskákkal egyedül, mert olyan kurva jól működik a szelekció, igaz vénkurva? Aztán a pártod és kormányod meg nem tudja miért kerül forintmilliárdokba az, ami korábban teljesen természetes volt.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Egy érdekes cikk. Hol vannak női mérnökök? https://alapblog.hu/hol-vannak-noi-mernokok/

Horvath Anton
Olvasó

Majd a gendertanszék szakértője megmondja, úgy látom úgyis ért mindenhez :D :D : https://divany.hu/eletem/catcalling-utcai-zaklatas/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Nem tudom amúgy ki az a minden harmadik, én nem tudok senkiről akinek ilyen szokása lenne, én sose csináltam még ilyet. Igazából egyre kevesebb nő van aki után érdemes lenne fütyörészni egyáltalán. Kinek éri meg ilyen baromságokért fizetést adnia valakinek, az nem fér fejembe.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Én ugyan nem füttyögettem soha nő után, de nem látok ebben semmit, sőt. Egy kolléganőm rendszeresen felemlegeti, még most is, hogy mit szóltak be neki az utcai munkások 10 évvel ezelőtt, amikor még jó nő volt. Nem írom le a pontos szöveget, mert egy egyedi szexista beszólás, és ha olvassák a kollégáim simán beazonosítanak, mert szállóige lett a cégnék a munkatársnőim körében. Mind nevet rajta, a kolléganő meg nosztalgikusan gondol rá, hogy egykor milyen jó nő volt.

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, a téma a már ezerszer lerágott csont. Nem, a füttyögés, de csinoska vagy , ejha stb “beszólás” nem zaklatás, van olyan nő akinek jólesik, van akinek kevésbé (nem vágyik erre a fajta elismerésre), de ilyesmivel valóban baromság foglalkozni.Pláne cikket írni róla.
A hű de megbasználak/kinyalnálak/kurva jó csöcseid vannak , stb beszólások már bizony sértőek lehetnek, bunkóság, (de még mindig nem “rendőrségi kategória”), ha fizikális akció is megvalósul, alád nyúlnak, melledbe markolnak, elállják az utadat , na azt már nem szabad hagyni, mert ehhez senkinek nincs joga. Ennyi, szerintem nem nehéz meghúzni és megérteni a határokat.
Az a nő, aki a két utóbbi kategóriára szívesen emlékszik vissza , primitív -aberrált (esetleg nimfomániás, vagy ribanc, közönséges és/vagy ),de az átlag nők nevében nyilatkozva, a többség nevében, az elsővel semmi gond nincs, ez higgyétek el így van.

Hunn
Újságíró

Tehát, ha jól értem, az anti-feminista férfiak számára egy olyan kiváló feszültség-levezető, ráadásul a modern, emancipált, feminista nők közérzetére is valódi negatív hatással bíró tevékenység lehetne ebben a férfiellenes, feminista közegben, ha minél többen elkezdenénk bunkón szexista beszólásokkal operálni a hétköznapokban. Különösen ha azt ijesztő, paráztató viselkedéssel, netán fizikai akcióval is tetéznénk, amiről a nő nem tudhatná biztosra, hogy mi fog vele történni a következő pillanatban, és akár már a legrosszabbra is gondolhat… Nyilván részünkről természetesen sohasem túllépve az élet törvényes kereteit, de persze ezt csak mi tudhatjuk előre, ők nem. Uraim, jegyzeteljünk: addig is, amíg valahogy visszaállítjuk a patriarchátust, ami vagy megtörténik előbb-utóbb vagy nem történik meg sohanapján, szóval addig is valahogy azért csak le kellene verjük a nőkön a ránk kényszerített feminista rendszer kiváltotta gyűlöletet… Ez a módszer ennek egyik kiváló módja lehetne. Szerintem jó, hogy erre a dologra feminista újságírónők felhívják a figyelmünket, mert mivel többségünknek volt gyerekszobája és úriemberek vagyunk, ilyesmi magunktól sose jutott volna eszünkbe. Magam is csak a rengeteg, a témában íródott feminista cikk segítségével dolgoztam ki ezt a lehetséges taktikát.

Barnabás Pincés
Olvasó

Jójó. Én pedig azt várom el a nőtől, hogy legyen épeszű.
Ne provokáljon veszekedéseket, ne hisztériázzon, ne kúrjon félre, ne akarjon kizsákmányolni.
Azt fölöslegesnek tartom leírni, hogy sírjon, amikor megütöm (nyitott tenyérrel, nevelő célzattal).
Bőgni fog, az tuti.