Férfihang.hu
112 megosztás

Meg kell védeni az apákat egyenjogúsító új törvényeket! – Tüntetés lesz vasárnap az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt!

A magyar férfijogi aktivisták már hosszú ideje küzdelmet folytatnak azért, hogy kieszközöljék a különösen elavult magyar családjog reformját. Több férfijogi-apajogi szervezet egységesen követelte, hogy a szülők válása esetén alapértelmezett lehetőséggé váljon a szülői felügyelet közös gyakorlása és a gyermekek váltott elhelyezésének gyakorlata.

Ebben az évben az Igazságügyi Minisztérium jogi szakértők és civilszervezetek bevonásával átfogó családjogi reformok előkészítést kezdte meg. Azonban nem sokkal azután, hogy Magyarország Kormányának nevében dr Varga Judit Igazságügyi Miniszter előterjesztett egy, az apákat kedvezően érintő PTK törvénymódosító javaslatot, a radikális feminista szervezetek (NANE, Patent és a Női Érdek) máris támadás alá vették a szülők egyenjogúságát megteremteni hivatott jogi reformot.

A férfijogi-apajogi szervezetek (Elvált Apák Érdekvédelmi Egyesülete, Apaszív Egyesület, Férfihang Civil Társaság, Valódi Egyenlőségért Civil Társaság, Modern Férfipolitikáért Mozgalom) 2018-ban egyszer már közös demonstrációt tartottak az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt, ahol átadták a kormányzatnak címzett petícióikat.

2021. november 7-én, vasárnap 13 és 15 óra közötti ismét a szülők valódi egyenjogúságáért, a magyar családjog reformjáért kerül megrendezésre egy demonstráció, ezúttal egy szülői demonstráció, amelynek főszervezői olyan szülők, akik maguk is áldozatai az elavult magyar jogi rendszernek és működésképtelen jogalkalmazói környezetnek. Az “Egyenlő szülői jogokat, valódi gyermekvédelmet!” címmel megrendezésre kerülő demonstráció főszervezője Fekete Kálmán, aki saját példáján keresztül tapasztalhatta meg az elvált apákat érintő joghátrányokat.

Fekete Kálmánnal a Férfihang.hu civil újságírója, a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság Elnöke, Toplak Zoltán készített egy 45 perces nagyinterjút, amelyben elmondja, hogy a személyes ügyének igazságáért többször is tüntetve miként vált gyakorlott és sikeres demonstráció szervezővé, és hogy saját ügyének megoldása után is miért és miként áll egy szülői mozgalom élén, amely most az EMI előtt tüntetve kíván érvényt szerezni a szülők követeléseinek.

Felismerve az ügyazonosságot máris több férfiszervezet jelezte, hogy képviselteti magát a demonstráción. “Közösen kell kiállnunk, és megvédenünk a szülők valódi egyenlőségét” – nyilatkozta Toplak Zoltán, a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság (VECT) elnöke, aki elsőként szorgalmazta a magyar férfimozgalom berkein belül a demonstrációhoz való csatlakozást, hogy a férfiszervezetek egyesült erővel megvédhessék a támadás alatt álló, az apákat egyenjogúsító jogreformot.

A tüntetésnek nyilvános Facebook oldalt hozott létre a főszervező, Fekete Kálmán. A rendezvényt az alábbiak szerint hirdették meg:

Egyenlő szülői jogokat, valódi gyermekvédelmet!

A demonstráció célja:
– felszólalunk a válás után “különélőnek” ítélt-megbélyegzett szülők jogfosztásának a megszüntetéséért, és a váltott gondoskodás alapból történő bevezetéséért
– kiállunk a jelenlegi joggyakorlat által válás után hátrányos helyzetbe hozott, “hátramaradt” gyermekekért, valódi, működő gyermekvédelmet szeretnénk a jelenlegi helyett, kérjük a szülői elidegenítés, mint a gyermekbántalmazás egyik formájának törvény általi elismerését
– a kapcsolattartások reformját kérjük
“Tisztességes bírósági és gyámhatósági eljárás kell!”
“Válás után váltott gondoskodást alapból!”
“Valódi, működő gyermekvédelmet!”
“Kapcsolattartások reformját!
“Szülői elidegenítés = Gyermekbántalmazás”

A demonstráció békés, ezért is vasárnapra lett időzítve, mert a minisztérium dolgozóinak munkáját egyetlen résztvevő sem szeretné hátráltatni. Beszédek fognak elhangzani a szülői egyenjogúság fontosságáról, valamint az apák és az apaság kormányzati szintű támogatásának szükségességéről. A demonstráció nyitott, minden, az üggyel szimpatizáló érdeklődőt szívesen látnak a szervezők.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
112 megosztás


3
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
1 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
3 Hozzászólások szerzői
xcsakxtomgalTN Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
TN
Olvasó
TN

Milyen volt? Videó?

tomgal
Olvasó
tomgal

Na, úgy tűnik apák szabadságának ügyében augusztustól nagy változások lesznek. A 10 napos szűlésinek örülök, de hogy a kötelezően , csak apák által igénybe vehető 2 hónapot hogy valósítják meg és egyáltalán hányan akarják majd igénybe venni ( akár azért, mert nem igényli, akár azért, mert fél, hogy elveszíti munkahelyét), az igen nagy kérdés. Jelen helyzetben, mivel nem átadható , úgy tűnik messze túlnyomó többségben a gyermek 2 hónappal hamarabb megy bölcsibe, oviba…
Ennyit a patikamérlegről….

https://dolgozomami.hu/gyed-gyes-utani-visszateres/2022-augusztusatol-jon-a-10-nap-apaszabadsag-es-a-szuloi-szabadsag

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Vagyis a férfijogi aktivisták áldásos tevékenysége során végre “nagy nehezen” sikerült “kiküzdeni”, hogy az apa “anyuci/pesztra” szerepben tündökölhessen, de, ha a végén kiderül, hogy jobb lett volna ezt a csatát “elveszteni”, akkor lesz itt “fogaknak csikorgatása”….., főleg akkor, ha apuci is keresőképtelenné válik e miatt, de erre valószínű az lesz majd erre a “feminista” válasz, hogy “legalább most akkor ők is megtudják, hogy milyen, ha egy nő el van nyomva”:)