Toplak Zoltán
95 megosztás

Egyszerűen csak élni és másokért alkotni akarunk mi, “toxikus” – nak nevezett férfiak

Természetesen nem akarok én minden férfi nevében beszélni. Feminista szokás minden nő nevében szónokolni, holott számos nő nem szereti a szélsőséges és hangos feminizmus szexizmusát, agresszivitását, mindenen megsértődő mentalitását. Biztos vannak férfiak, akik nem akarnak másokért élni. Ők tudják, én nem ítélem el őket, egyszerűen sajnálom, és velük nincs is több dolgom.

Mi, többiek, azok, akik életünk értelmét, célját és küldetését látjuk abban, hogy dolgozni menjünk a gyerekeinkért, a társunkért; akik nagy kockázatot vállalva, és végletesen megbízva egy nőben, akit szeretünk, családot alapítunk; esetleg még a tágabb közösségért is teszünk, önkéntes munkával, pénzzel, nos, mi kijelentjük: szeretni akarunk. Vagyis alkotni, tenni mások és a magunk javára.

De miért érzem úgy, hogy ezt a nyilvánvaló tényt le kell írnom? Mert a társadalom nem így áll hozzánk. Nyugaton az a szó, hogy „férfi”, szinte szitokszóvá változott és ma, Magyarországon még alig akad valaki, aki a hasonló irányba tartó tendenciákat gátolni akarná. Vádak, vádak és megint csak vádak zuhognak a nyakunkba – de észreveszi valaki is, hogy mi még állunk, még küzdünk? Építjük a társadalmat, épületeket, utakat húzunk fel, gépeket alkotunk, amelyek könnyebbé teszik a közösség életét, és ma már az otthoni terhekből is egyre inkább kivesszük a részünket. Statisztikailag kimutatható, hogy az utóbbi évtizedekben nőttek a férfiak vállát nyomó terhek, míg a nőké nem változtak, vagy enyhültek. Hiszen hagyományos tevékenységeiken, szerepeiken osztozunk velük.

Mi már együtt akarunk lenni a párunkkal, minőségi időt töltve vele, játszani és tanulni akarunk a gyerekeinkkel, nevelni akarjuk őket. Mégis az apaság az egyik legkevésbé becsült szerep idehaza. Az anyák több juttatást, adómentességet, támogatott munkahelyeket, és szabadidőt kapnak, mint mi, apák. Nem valamivel többet, hanem magasan, kiemelten többet. Alig van például apaszabadság idehaza, bár azt azért el kell ismerni, a GYES-re már mi is elmehetünk. Ez fontos, nem is akarom eltagadni ennek a jelentőségét. Viszont az apa sokszor csak amolyan „kelléknek” tekintett valaki a családban – főleg a hivatalok részéről. Az a szerep, ami által anyagilag gondoskodik egy férfi a családjáról, sincs a helyére téve. Dr Warren Farrell szavaival élve: anyagi méhet alakít ki a férfi a családja körül, amiért legtöbbször kárhoztatva van – miért nincs többet a párjával, miért tölt olyan kevés időt a gyerekeivel. Vagyis állandó kárhoztatásban (a szórakoztatóipar filmjei által, a nőmédia, a feministák, stb. által) kell elmennie a munkahelyére, miközben az őt kárhoztatók semmit sem tesznek azért, hogy a munkahelyek jobban becsüljék az apaságot, és pl. ne követeljenek túlórát a gyermeket nevelő férfiaktól. Semmit sem tesznek azért, hogy ne kelljen termelési kényszerben élnie a családos férfinak, csak az elvárásaikat zúdítják ránk, teljes egészében egyedül hagyva a problémával. Nem lobbiznak például hat havi apaszabadságért sem, amit a gyermek 18. éves koráig lehetne kivenni, hogy az apa és gyermeke együtt legyen. Sem „Férfi 40”–ért a nyugdíjba vonulás terén.

Mi szeretni akarunk. De hogyan tehetjük ezt meg, ha a méhében fogant élettel egy nő bármit megtehet, akár a társa tudta nélkül is? Amikor nem léteznek az úgynevezett reprodukciós jogok a férfiak számára. Amikor a bíróságok sorozatban ítélik a gyerekfelügyelet jogát a nőknek váláskor méltánytalanul is. Bár talán ez most változni fog – lásd a váláskor már csak az egyik szülő által igénylése esetén is megítélhető az osztott szülői felügyelet jogát – viszont MÉG nem változott.

Éretlennek, elköteleződni képtelennek titulálnak minket a nők – tisztelet a kivételnek –, miközben bele sem gondolnak, hogy egy velük élethosszig megkötött szövetséggel ma mennyit kockáztat egy férfi. Amikor a nő részéről elmúlik a szerelem, vagy egyszerűen ráun a partnerére, vagy megjelenik egy csillogóbb „alfahím” a láthatáron, a mellette lévő férfi érzelmi és anyagi kiszolgáltatottsága teljessé válik. A nő jóindulatától függ, hogy a válás után láthatja–e a gyerekeit, hogy mennyire fosztják őt ki esetleg a válóperben anyagilag is, érzelmileg is. Sok férfi legnagyobb krízise ilyenkor, hogy már nem érzi magát szerethetőnek. A válás után családját kiirtó és aztán önmagukkal végző férfiak lelkében is talán ez játszódik le, hiszen az érzelmi biztonságát jelentő nő kidobta és megfosztotta az emberi értékét fenntartó második legfontosabb támaszától is – a gyermekei szeretetétől.

Egyébként itt kell tennem egy önvizsgálatra felszólító kitérőt. Túl sok férfi függ érzelmileg túlságosan is attól a nőtől, akihez hozzákötötte önmagát. Tényleg kihagyhatatlan lecke az élettől: egyedül is megállni érzelmileg a saját lábunkon, egyedül is jól érezni magunkat, akár egy egyedül töltött karácsonyt is teljes szívvel megünnepelni. Nem gyászolni, hogy nincs velünk senki, nem a múlt pillanatain rágódni és magunkat marcangolni, hogy a szeretetéhségünket nem tölti be senki, hanem megadni magunknak azt, amit leginkább pont mi tudunk adni önmagunknak: énidőt, sajátmagunk, szükségleteink, vágyaink, érzelmeink ismeretét, és valamilyen elérhető módon betölteni mindezeket az igényeket, és kezelni a közben átélt érzéseinket. Időt kell tölteni magunkkal, megismerve mi jó nekünk, és mi nem jó. Egyébként egy ilyen belsőleg stabilizált férfi mellett később a párja is jobban és szabadabban érezheti magát.

De egy megjegyzés erejéig visszatérve a nőkkel kötött szövetség kockázataihoz, pár szó a szexről is. Amikor egy férfi elkötelezi magát egy nő mellett, akkor fel kell készülnie rá, hogy csak akkor lesz szexuális élete, amikor a választott nőnek kedve van hozzá. Megoldható probléma, de két ember kell hozzá. Manapság olyasmit szóba hozni, hogy „házastársi kötelesség”, szinte káromkodás számba megy. Ha egy nő büntetni vagy egyszerűen hatalmaskodni akar, gyorsan a szexmegvonás eszközéhez nyúlhat. Így meggondolva, még istenhívő szemmel is van értelme a pornó iparnak: végső mentsvár az elutasított férfiaknak.

A felvázolt kockázatok és a társadalmi megbecsültség hiánya ellenére is azt mondom: akarjunk másokért élni – és a legtöbb férfi ma még akar is. Bár a férfiak világát gyakran faék egyszerűségűnek állítják be, a férfiszexualitást pedig mocskosnak, a férfiasságot leginkább már csak „toxikusnak”, mégis az az igazság: tenni akarjuk a jót mi, a legtöbben. Belső igényünk ez, és talán nem is feltétlenül azért, mert erkölcsileg olyan magasrendűek vagyunk.

Egyszerűen csak át akarjuk élni, hogy hasznosak vagyunk, hogy volt értelme reggel felkelni.

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
95 megosztás


147
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
14 Egyéni hozzászólás
133 Válasz hozzászólás
41 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
27 Hozzászólások szerzői
victusReactorIncelvagyokMiklos1xcsakx Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Krump Lee
Olvasó

“Mi, többiek, azok, akik életünk értelmét, célját és küldetését látjuk abban, hogy dolgozni menjünk a gyerekeinkért, a társunkért. ”
Hogy lehet valaki ennyire mangina?Jézusom… Jó, hogy meghalni nem akarsz egy nő kedvéért…
Le kell szarni a nőket. Én ezt mondom. Jól jegyezze meg mindenki:a férfi a nő számára csak egy másodrangú állampolgár. Ez az idomított férfi c. könyvben olvasható. És mennyire igaz. Még társkereső oldalakon is basznak visszaírni a nők…
Nőkkel nem szabad semmiben sem közösködni! Mert csak baj lesz belőle!

Horvath Anton
Olvasó

Ebben természetesen igazad van, de már az elején leszögezte viszont: “Természetesen nem akarok én minden férfi nevében beszélni.”

Adam Bogomolov
Újságíró

Jó ez a nickname! :D

Joe Don
Olvasó

mégis többnyire megteszik a pinasóvár papucsok, jelentős részük rá is baszik, pedig mennyire egyszerűbb dugópajtást keresni, vannak sokan akik hajlandóak szépen független háztartásban csak a lényegre koncentrálni.
a lotyóknak is kell azért a kolbász, olyan áron is ha nem jön mellé a többi hozadék, ha általánossá válna hogy mindenkinek jár egy szoba garzon meg a lehetőség hogy álljon meg a maga lábán egyből átértékelnék ezt a férfiakhoz viszonyuló dolgot.
Rengeteg műfaszt adnak el de azért sokan vannak akiknek az nem elég ;)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

akik nagy kockázatot vállalva, és végletesen megbízva egy nőben,

Úgy látszik, hogy még mindig nem elég a pofonokból…., vannak, akik képtelenek tanulni, és hiába esnek pofára, hajkurásszák továbbra is a kék madarukat…….

Mert a társadalom nem így áll hozzánk.

Klasszikust idézve:

-“Miért, mert én cigány vagyok?
-“Miért, mert én zsidó vagyok?
-“Miért, mert én nő vagyok?
-“Miért, mert én néger vagyok?
-“Miért, mert én magas/alacsony/szemüveges/kövér/sovány etc vagyok?”
……

(Nem bazdmeg, hanem azért, mert geci/hülye/tolvaj/balfasz stb. vagy)

azért áll így hozzád a társadalom, mert saját magad kasztráltad, azután a tökeidet meg tálcán felkínáltad és most meg áldozatszerepben fetrengsz, és panaszkodsz, hogy : “anyuciííííííííííííí, bánt a cúnya világ, töröld ki a seggem, mert már nagy bánatomban arra sem vagyok képes……”

Nyugaton az a szó, hogy „férfi”, szinte szitokszóvá változott és ma, Magyarországon még alig akad valaki, aki a hasonló irányba tartó tendenciákat gátolni akarná.

Meg kell a szívnek szakadnia, de tényleg, sírókórusokat meg tünciket kéne szervezni…..

Építjük a társadalmat, épületeket, utakat húzunk fel, gépeket alkotunk, amelyek könnyebbé teszik a közösség életét, és ma már az otthoni terhekből is egyre inkább kivesszük a részünket.

Ja, csupa szívjóságból meg altruizmusból:), ingyen:) Mond, te rajtad kívül még kit szeretnél hülyíteni?

Bölcsészként milyen épületet/utat húztál te fel?
Milyen gépeket alkottál?
És hol maradtak a “bányászok”/”kohászok”?:)DDD

Isteni szerencse, hogy az egész rinyát ezzel a mondattal kezdted:
“Természetesen nem akarok én minden férfi nevében beszélni.”

Statisztikailag kimutatható, hogy az utóbbi évtizedekben nőttek a férfiak vállát nyomó terhek, míg a nőké nem változtak, vagy enyhültek. Hiszen hagyományos tevékenységeiken, szerepeiken osztozunk velük.

Geci nők, növelni kéne a terheiket, hogy egálba legyünk…..

Mi már együtt akarunk lenni a párunkkal, minőségi időt töltve vele, játszani és tanulni akarunk a gyerekeinkkel, nevelni akarjuk őket.

Persze persze, mint a jelen “momentumos” fiatalsága, hogy aszondja: “most mi jövünk”……épp csak a lényeg sikkad el útközben, és a júzer nem érti, hogy miért esett pofára?. hát azért, mert “érdemtelen” rá…. , egyenként a “piac beáraz mindenkit”, és a jelen” keretei” ezt tudják adni….

Mégis az apaság az egyik legkevésbé becsült szerep idehaza. Az anyák több juttatást, adómentességet, támogatott munkahelyeket, és szabadidőt kapnak, mint mi, apák.

Elég hülyén nézne ki, ha ez fordítva lenne.
De, a vágyálmaid egyre nagyobb mértékben teljesülnek ott, ahol az átlag IQ lemegy a 80 alá, ott az apákat megbecsülik, a nőknek meg kuss van.

Alig van pl. apaszabadság idehaza, bár azt azért el kell ismerni, a GYES – re már mi is elmehetünk.

És, mikor az istenbarma elmegy GYES-re, csodálkozik, hogy utána páros lábbal rúgják ki……

Viszont az apa sokszor csak amolyan „kelléknek” tekintett valaki a családban – főleg a hivatalok részéről.

Geci hivatalok….

Az a szerep, ami által anyagilag gondoskodik egy férfi a családjáról, sincs a helyére téve. dr Warren Farrell szavaival élve: anyagi méhet alakít ki a férfi a családja körül, amiért legtöbbször kárhoztatva van – miért nincs többet a párjával, miért tölt olyan kevés időt a gyerekeivel. Vagyis állandó kárhoztatásban (a szórakoztatóipar filmjei által, a nőmédia, a feministák, stb. által) kell elmennie a munkahelyére, miközben az őt kárhoztatók semmit sem tesznek azért, hogy a munkahelyek jobban becsüljék az apaságot, és pl. ne követeljenek túlórát a gyermeket nevelő férfiaktól. Semmit sem tesznek azért, hogy ne kelljen termelési kényszerben élnie a családos férfinak, csak az elvárásaikat zúdítják ránk, teljes egészében egyedül hagyva a problémával. Nem lobbiznak pl. hat havi apaszabadságért, amit a gyermek 18. éves koráig lehetne kivenni, hogy az apa és a gyermeke együtt legyen. Sem Férfi 40 – ért a nyugdíjba vonulás terén.

Úgy látszik, hogy nehéz felfogni: a jelenlegi keretek közt, bármennyire is ugráltok, meg síránkoztok, nem lehet a “férfiakat dotálni”, ugyanis a nagy “egyenlőségben” meg a “minőségi-idős” szarságokkal, még mindig “le vannak maradva a nők”, hiszen nekik jelenleg két helyen kell “helyt állniuk”:), szopnak a melóhelyen és “megnemfizetettházimunkával” gürcölnek otthon…..

Hogyan szeretnél a férfiakkal kedvezni, amikor a nők sokkal nagyobb rinyálók, eleve ők “találták ki” :) az áldozati pózban való fetrengést, és ami egy nőtől/gyerektől természetes, az egy férfitól töketlenség, balfaszság és a társadalom minden rétegéből undort vált ki?

Mi szeretni akarunk.

Persze, persze:) de ezt ugye távolról is megteheted, lehetsz Teréz anya, semmi nem akadályoz meg ebben:), baszki, még annyira sem vagy tökös, hogy a valódi vágyaidról beszélj, inkább mismásolsz:)

De hogyan tehetjük ezt meg, ha a méhében fogant élettel egy nő bármit megtehet, akár a társa tudta nélkül is?

Teccetek volna nem “leszedni a nőkről a láncokat”, vagy ha ez elkerülhetetlen, akkor ezzel együtt a tökeiteket nem kellett volna saját magatoknak levágni és átnyújtani örömmel a (geci) nők felé:)

Amikor nincsenek olyanok, hogy reprodukciós jogok férfiak számára.

Pedig “Nyugaton” már egy férfi is szülhet……

Amikor a bíróságok sorozatban ítélik a gyerekfelügyelet jogát a nőknek váláskor. Bár talán ez most változni fog, (ld. a váláskor már csak az egyik szülő által igényelten is megítélhető az osztott szülői felügyelet joga) viszont MÉG nem változott.

Az lesz a röhej, hogyha a törvény meghozatala után kiderül a valóság, hogy tulajdonképpen semmi nem változott, mert egy férfi még mindig nem alkalmas “anyának”, ha meg alkalmas lenne erre, akkor meg nincs olyan nő, aki egy ilyennek szülne:)
A törvény sem fog azokon a tényen változtatni, hogy egy férfi nem alkalmas pesztrának, ha meg igen, akkor meg az illető nem férfi.
Semmivel sem fognak több időt tölteni velük, mint most.
Paradox módon, az elvált férfiak nagy része több időt tölt a gyerekeivel a válás után,, mint a válás előtt:)

Éretlennek, elköteleződni képtelennek titulálnak minket a nők – tisztelet a kivételnek –, miközben bele sem gondolnak, hogy egy velük élethosszig megkötött szövetséggel ma mennyit kockáztat egy férfi.

Geci nők, “bele sem gondolnak”:)DDDDDD, szörnyű, de tényleg:)

Amikor a nő részéről elmúlik a szerelem, vagy egyszerűen ráun a partnerére, vagy megjelenik egy csillogóbb alfa a közelében, a mellette lévő férfi érzelmi és anyagi kiszolgáltatottsága teljessé válik.

Evvan, ilyen az élet, amióta van a nőknek választási lehetőségük, hülyék lennének önként szopni egy férfi mellett, akit nem is kívánnak.

Egy férfi sem lenne hülye, és ezt az alfák tökéletesen bizonyítják is, hogy ha számolatlanul, jobbnál jobb kategóriájú nőket kaphatnak meg, miért ragadnának le egy (szürke kisegér)nél?
Miért feltételezik a “férfiak”, hogy a nők (ennyire:) hülyék?

A nő jóindulatától függ, hogy válás után láthatja – e a gyerekeit, hogy esetleg mennyire fosztják őt ki egy válással anyagilag is, érzelmileg is.

Jó esetben ez volt az “ára”, hogy a férfi génjei fennmaradnak.
(A sok sírás közben azért tény az is, hogy még így is megéri a férfinak, egyik sem választaná azt, hogy ne legyen inkább gyereke, kivéve az szükségből erényt kovácsoló legalját, akiknek egy nő sem hajlandó szülni és ezzel vigasztalják magukat)

Sok férfi legnagyobb krízise ilyenkor, hogy már nem érzi magát szerethetőnek.

Pedig egyszerű a megoldás: epilálás, smink, pushup, magassarkú, paróka, etc…..
Lásd Alekoszt, annak elég volt csak elhintenie, hogy a buzik közt próbál szerencsét, és úgy ragadtak rá a “rajongók”, mint a legyek a légypapírra, sőt, még így is fogalmazott ha jól emlékszem, hogy “mennyi sok szeretetet kapott a buziktól rövid idő alatt, többet mint a nőktől egész életében”:)DDD

Sok, válás után, családját kiirtó és aztán önmagával végző férfi lelkében ez játszódik le, hiszen az érzelmi biztonságát jelentő nő kidobta, és megfosztotta az értékességét bizonyító második legfontosabb támaszától is – a gyermekei szeretetétől.

Lófaszt:) ez pontosan akkora faszság, mint a “hirtelen radikalizálódó” muszlim szemét:), csak úgy, “hirtelen” megtörtént:) és ennek semmi köze sem volt az iszlámhoz:), hanem eccerűen csak megkergült, és rájött a hoppáré:)

A családírtó/gyerek-asszonyverő degenerált ,az ab ovo degenerált, mindegy, hogy kire, vagy mire fogjuk a tetteinek okát-indítékát.
Csak alkalom és idő kérdése, hogy mikor éli ki a valós énjét.

Tényleg kihagyhatatlan lecke az élettől egyedül is megállni érzelmileg a saját lábunkon, egyedül is jól érezni magunkat, akár egy egyedül töltött karácsonyt is teljes szívvel megünnepelni. Nem gyászolni, hogy nincs velünk senki, nem a múlt pillanatain rágódni, és magunkat marcangolni, hogy a szeretetéhségünket nem tölti be senki, hanem önmagunknak megadni azt, amit leginkább pont mi tudunk adni sajátmagunknak: énidőt, önmagunk, szükségleteink, vágyaink, érzelmeink ismeretét, és valamilyen elérhető módon betölteni mindezeket az igényeket, és kezelni a közben átélt érzéseket. Időt kell tölteni magunkkal, megismerve mi jó nekünk, és mi nem jó. Egyébként egy ilyen belsőleg stabil férfi mellett később a párja is jobban és szabadabbnak érzi magát.

Ezzel kellett volna kezdeni és itt be is lehetne fejezni.
Mi értelme volt az ez előtti rinyafolyamnak?

Amikor egy férfi elkötelezi magát egy nő mellett, akkor fel kell készülnie rá, hogy akkor fog szexelni, ha a nőnek kedve van hozzá.

No, ezért balfasz a balfasz:) és ezért fizet (meg bármit) a szexért és minél többet fizet, annál kevesebbet kap, és egy pont után “elfogy a valuta” és nem érti, hogy miért nem kap semmit, pedig ő már mindenét odaadta és nem fogja fel, hogy abban a pillanatban baszta el, amikor első alkalommal “fizetett” érte…..
Amíg ezt gondolja egy “férfi” addig tuti, hogy {jó esetben:), mert valamennyi ideig lesz valami csurranó-cseppenő:) szex, de biztosan} rá fog baszni, mindig, kivétel nélkül .

Megoldható probléma, de két ember kell hozzá.

Lószart mama, vagy annak a nőnek olyannyira kritikán alulinak kell lennie, hogy nem lenne más, aki legalább bottal megpiszkálná……., minimum 1, de inkább 2 pontnyi szintkülönbség szükséges, de az sem garancia…

Manapság ilyesmit szóba hozni, hogy házastársi kötelesség, szinte káromkodás számba megy.

Mert ez a fogalom ma már nem létezik, jóreggelt kívánok.

Ha egy nő büntetni, vagy egyszerűen hatalmaskodni akar: megvonja a szexet.

Tegyük azt azért hozzá, hogy akivel szembe ezt megteheti, az meg meg is megérdemli, ez van……

Belső igényünk ez, és nem is feltétlen azért, mert olyan erkölcsileg magasrendűek vagyunk.

Evolúciós örökség….

Alter Ego
Szerkesztő

“…Nem bazdmeg, hanem azért, mert geci/hülye/tolvaj/balfasz stb. vagy…

…épp csak a lényeg sikkad el útközben, és a júzer nem érti, hogy miért esett pofára?. hát azért, mert “érdemtelen” rá…. , egyenként a “piac beáraz mindenkit”, és a jelen” keretei” ezt tudják adni….”

A panaszkodó, kiábrándult idealista férfi érdemtelen “rá”. A naív férfi érdemtelen “rá”. A tisztességes férfi érdemtelen “rá”. A dühöngő, radikális maszkulinista férfi érdemtelen “rá”.

Egyszer azt is leírhatnád – mások folyamatos lekicsinylő ekézése helyett – , hogy melyik férfi érdemes “rá”? No persze rajtad kívül. – Ha esetleg mégis véletlenül férfi volnál és nem egy gyűlölködve nyálfröccsentő, nősténysoviniszta, férfigyűlölő öregasszony… :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A panaszkodó, kiábrándult idealista férfi érdemtelen “rá”. A naív férfi érdemtelen “rá”. A tisztességes férfi érdemtelen “rá”. A dühöngő, radikális maszkulinista férfi érdemtelen “rá”.

Rossz a megközelítés, hasonlóan, mint a “jófiú-rosszfiú” esetében:

Ha valaki kell a nőnek, akkor elvisel (rövidebb-hosszabb ideig:) szinte bármit, amit negatívumként fel lehet sorolni az akart férfire vonatkozóan, lásd:
“Egy fantasztikus férfi kell neki, aki elfogadhatóan bánik vele”

Ha nem kell a nőnek, akkor nem számít, hogy milyen jó, vagy rossz tulajdonságai vannak.

De, ritka az, hogy a panaszkodó/balfasz/töketlen-t elviselnék hosszú távon( egyéb, veleszületett előnyök/skillek miatt), ha igen, akkor nagy valószínűséggel elég rövid ideig.

Pontosan annyira számít egy nő számára a férfi-ra vonatkozóan felsorolt (belső) tulajdonságaid, amennyire egy férfinek az, hogy pl. hány diplomája van egy rusnya nőnek.
Persze, itt is vannak kivételek, igénytelenségi szinttől függően, amint a te példád is mutatja, de azért nem ez az általános.

Egyszer azt is leírhatnád – mások folyamatos lekicsinylő ekézése helyett – , hogy melyik férfi érdemes “rá”?

Egyrészt saját magát ekézi itt mindenki, te is, én is, a “lekicsinylés” is objektív tény, nem vélemény, vagy hozzáállás kérdése.

Másrészt eléggé ki volt vesézve már eddig is, hogy elsőrendű szempontok: a genetikai adottságok, a státusz, a vagyoni helyzet, pozíció, hatalmi szint, potenciál, erő, dominancia, önbizalom, magabiztosság, pszichopátia, kitartás és ezek szinonimái, no meg a az illető mennyire kell a többi nőnek, ami lehet abszolút/relatív rangsor is.

Az összes, eddig felsorolt tulajdonságok után következik valahol a sor legalján az, hogy az előbbiek (valamilyen kombinációja!)miatt vágyott illető: panaszkodik, idealista, naiv, tisztességes, dühöngő, radikális, maszkulinista, jófiú, rosszfiú etc., de ez már csak max “színesít”, de igazán nem számít, mert nem ezekért(!) , hanem ezzel együtt is “megéri” a nőnek.

Fordítva viszont, ha “nincs meg a kémia”, akkor bármilyen “jó” is lehet az illető, nem fog kelleni a nőknek, és nem azért, mert jó, hanem attól függetlenül, nem rendelkezik azokkal a vonzó tulajdonságokkal, vagy azok valamely vágyott kombinációjával, amelyek korábban fel lettek sorolva.

Hunn is a “tuti receptet” keresi, ami van, de mégsincs:), mert nem képes kilépni a veleszületett hiányosságaiból, állíthat fel bármilyen elméletet, mert pl. ő az, aki minden rendszerben vesztes, egyszerűen a gyávasága okán.

Mint a kalahári majom, akinek kell a só, benyúl a kis lyukon, szorítja is, de a becsukott öklét nem képes kihúzni a lyukon, és e miatt állandó fogságba marad, a saját általa épített börtönben.

No persze rajtad kívül.

A személyem abszolút lényegtelen ebből a szempontból, ezek tőlem független tények.

Alter Ego
Szerkesztő

Mami, nagyokat ásítottam, mert bölcselkedésedben (butálkodásodban) semmi olyat nem mondtál, amire ne kezdene minden férfi gyanakodni legkésőbb a tizennegyedik életévének betöltése után: a nőknek csak az erő, hatalom, pénz, potenciál számít. (Egyébként nagyon vicces, hogy mindeközben minden feminista a férfiakat vádolja efféle szellemi sekélyességgel.) No akkor ennyit a nőkről, “szakavatottan”, sikeresen le is írtad őket.

Viszont marad egy probléma: mégis mi a retardált retekért gondolod, hogy minden a Férfihangon fellelhető közéleti vagy egyéb férfiúi megnyilatkozást, megszólalást a nőkkel összefüggésben, a nők véleménye felől nézve kell mérlegre tenni?

Magad is rájöhetnél: a férfiak jelentős részének van egy nők számára fenntartott privát attitűdje, amivel a nőkkel kommunikál, és annak semmi köze ahhoz, hogy hogyan ír meg egy cikket egy civil lapban, milyen véleményt mond el, milyen arculatot mutat egy közösségi térben, mit mond el egy bizalmas férfibeszélgetésben…

Személyesen rólad is szót ejtenék, ha már a hibbant, primitív női agyaddal csak a személyes életterek problémájáig vagy képes ellátni. Bevallom, én hányingerkeltően visszataszítónak érzem, ahogyan folyton mások privát szféráját kukkolod, kémleled, értékelgeted. Olyan vagy, mint egy rossz csoroszlya házmesternő, aki “mindent tud”, akinek mindenkiről van véleménye. Pfejjj!

Mondd, miért gondolod, hogy az rendben van, hogy te itt unos-untalan előpattansz mérőszalaggal a kezedben és mindenkinek a faszát méricskéled, a férfiasságát “fitymálgatod”? :) Mami, tudom, hogy téged csak a fasz érdekel(ne), de ez azért lényegében mégiscsak egy férfifórum, szóval talán inkább beszélgessünk a pináról! Mi a helyzet nálad hüvelygomba fronton? :)

Hunn
Újságíró

Ez azért van így, Alter Ego, mert az xcsakx egy buta picsa, akinek – mint ahogy azt mostanában párszor említettem is – fogalma sincsen a férfiak gondolkodásáról és működéséről…

Az idiótája eddigi élete során arra sem jött rá még (legalábbis a kommentjeiből egyértelműen csak erre következtetünk), amiről te a fenti kommentedben írsz, mármint hogy a férfiak kábé mindegyikének valóban van egy, a nők számára fenntartott, privát attitűdje, amivel a nőkkel kommunikál…

Egyértelműen azt hiszi például, hogy az itt olvasott kommentjeinkből következtethet erre az attitűdre, illetve hogy az az attitűdünk egy-az-egyben megegyezik azzal, ahogy itt a kommentjeinkben megnyilvánulunk… Mert kábé annyi esze van, mint egy-egy butább baromfinak a tyúkólban.

Reactor
Újságíró

Másról se nagyon. Az energiás cikk alatt olyan bődületes légvárakat épített magának faszságokból, hogy komolyan elkezdtem gondolkozni, egy ennyire ostoba ember miért nem fullad meg, mert elfelejt levegőt venni.
Tisztán-szépen látszik, hogy iskolában a koszon kívül más nem ragadt rá…

victus
Olvasó

Mert neked aztán kurva nagy fogalmaid vannak a férfiak gondolkodásáról. Ezért lettél egy 40 éves lecsúszott idegroncs, akinek se kutyája se macskája, nője meg pláne nincs. Gratulálok!

Horvath Anton
Olvasó

Megszólalt a “sikeres” nő :D

Alter Ego
Szerkesztő

e miatt állandó fogságba marad, a saját általa épített börtönben.

Csak mellékesen mondom: helyesen “emiatt” és nem “e miatt”. Helyesen “fogságban” és nem “fogságba”, helyesen “saját maga által” és nem “saját általa”.

Egy mondatban ennyi hibát ejteni! Egy felnőtt nőtől azért ennél többet várnánk, ezzel a teljesítménnyel alsóbb osztályokban is simán megbuknál…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Igazad van, már nem tudom az eredeti helyén javítani:

Mint a kalahári majom, akinek kell a só, benyúl a kis lyukon, szorítja is, de a becsukott öklét nem képes kihúzni a lyukon, és emiatt állandó fogságban marad, a saját maga által épített börtönben.

Elnézést kérek a helyesírási hibákért.

Hunn
Újságíró

Kedves xcsakx, kommented rám vonatkozó része újabb kiváló példáját és bizonyítékát adja, hogy sem általában véve nincs fogalmad arról, hogy hogyan is gondolkodnak és működnek a férfiak, sem az egyénekre lebontva. (Ilyen az, amikor egy buta picsa okoskodik.)

Milyen tuti receptet keresek én??? Mert erről én is most hallok először, hogy én ilyet keresek… Bevallom kíváncsivá tettél, bár nagyon meglep, hogy ezt pont tőled kellett megtudnom…

Ami azt illeti, kábé már a legelső, velem foglalkozó kommentedben (és azóta szinte az összes többiben is) egyértelműen utaltál arra, hogy nekem személy szerint van valamiféle rejtélyes, csak általad látható, “velemszületett hiányosságom”, ami sorsszerűen és a változtatás lehetőségének minimális reménye nélkül teszi lehetetlenné számomra mindörökre a sikeres csajozást…

Nos, eddig még sosem árultad el, hogy ugyan mi is lehet ez a rejtélyes “velemszületett hiányosság”, pedig már többször is rákérdeztem erre. Így hát rákérdezek újra, hátha ezúttal elárulod. (A “gyávaság” nyilván nem lehet az, hiszen felnőtt férfinél a viselkedés döntés kérdése.) Kíváncsian várom.

common man
Olvasó
common man

Persze, persze:) de ezt ugye távolról is megteheted, lehetsz Teréz anya, semmi nem akadályoz meg ebben:), baszki, még annyira sem vagy tökös, hogy a valódi vágyaidról beszélj, inkább mismásolsz:)

Miért olyan hihetetlen számodra ,hogy másokban van szeretet? Csak nem azért mert benned nincs?(állítólag az is tanulható) Amúgy meg a szeretet adásának és kapásának az igénye nem zárja ki más vágyak létezését.Amiket te valódinak neveztél.Szóval megállapíthatjuk ,hogy a szeretet adásának és kapásának vágya szerinted nem valódi vágy? Vagy csak őnála? Mert akkor honnan tudod?

Alter Ego
Szerkesztő

Gagyi-mami szerint egy férfinak ne legyenek érzései (elégedetlenek főleg ne), vagy ha mégis, akkor azt illik elhallgatnia, sőt kifejezetten tilos kifejezésre juttatnia… – Különben ő (az önkéntes mérvadó és minden hozzá hasonló nő) majd jól a nyelvére veszi… – Hadd ne írjam le, hogy mit vehetne inkább a nyelvére…

Joe Don
Olvasó

De most őszintén, van aki végigolvasta ezt a szánalmas demagóg fröcsögést? :D

georg1945
Olvasó
georg1945

Ez egy hatalmas sirám.
Direkt rosszul éreztem magam és egyre rosszabbul, ahogy ennek, ennek a kisfiúnak az írását olvastam, úgyhogy a végén már csak a pornó említésére kaptam fel az agyamat.
Ilyen egy éretlen férfi.
Az ilyen anyát keres az életben, aki továbbra is a kis elégedetlen, dacos kisfiú minden kívánságát teljesíti. No de ez az anyuka aztán mindig hagyja is magát megbaszni, mert az az ajándék a “jó cselekedetekért”.
Sirám, sirám hátán !
Borzalmas !
Aki ezt írta, biztos abban, hogy ő, úgymond: férfi ?
Tapogassa meg magát.
Csupa panasz, csupa szomorúság ! Talán vissza kellene menni a mamához (ha az még megvan).
Ez a fajta férfi ugyan tudja, hogy rajta kívül vannak még férfiak, főleg alfák, de ő az áldozat, ő a szenvedő férfi, akit a csúnya nők nem akarnak maguknak, nem akarnak vele párzani, mert őt a Nagy Ő kirúgta.
Ez az a férfi vagyis ezek azok a férfiak, akik miatt van feminizmus, akik hagyták elburjánzani a női egyenrangúságot, egyenlőséget, ezek hagyták idáig fajulni a nők egyre hangosabb nyafogókórusát. Ezek miatt jutott ide a társadalom, ahova eljutott.
Az ilyen férfiak női aggyal gondolkodnak. Képesek, tényleg komoly dolgokról vitatkozni a nőkkel, miközben nem akarják észrevenni, hogy a nők csak szórakoznak a szófosás ideje alatt. Komoly témákban órákig elbeszélgetnek a nőkkel, mintha azok tényleg azonosak lennének a férfiakkal, és egyáltalán érdekelnék őket a téma.
Ez nyilván azért történhet, mert őt más férfiak nem hajlandók meghallgatni, mert igenis hülyeségeket beszél, a véleménye nőies és úgy hülyeség, ahogy van. Ezek, az ilyen férfiak, elhiszik, hogy tényleg van Mikulás, tényleg van járvány, hogy tényleg van ezotéria és mind ezt nem a saját hasznukra, hanem tényleg. Ők ilyenek. Vagyis nehezek gondolkodásilag, legalább is nekem. Tehát naívak.
Egy naív férfi sajnálatos élőlény. Nincs önálló határozata. Nem tud önállóan élni, neki “anya” kell támasznak. Ha ez a második anya kirúgja, mert már elviselhetetlen, akkor teljesen elveszettnek érzi magát a világban. Vége ! Nincs tovább ! Satöbbi.
Most egy ilyen “férfit” ugyan ki tud elviselni ? Borzalmas !
De azért a jó pornók a segítségére sietnek, hogy elviselhetővé tegyék számára a létezés nehézségét.
Ő meg akarta érteni a feleségét, vitázott is vele, de mégis kirúgta, tehát még saját lakása sincs. Csinált gyereket a nőnek, amit persze nem neki ítélt a nőkből álló bíróság – és így tovább, tovább, tovább…….
Sirám.
Hol romlott el ennek a balfasz férfinak az élete ?
Ilyennek született vagy a nevelés során ?
Az ilyen “férfi” csakugyan toxikus – a társadalomra, szerintem.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ilyennek született vagy a nevelés során ?

Both…

georg1945
Olvasó
georg1945

Most azt nem tudom, hogy a Toplak úr önmagáról írt volna vagy általában ?

Mert, ha önmagáról, akkor olvasva az előző írásait, valahogy nem sikerült az eszmét valóra váltani. Gondolom az időbeli fejlődését: feleség, két gyermek. És most ?

A másik szembeszökő állítása, hogy vallásos, amit hangsúlyoz.
Amit nagyon hangsúlyozunk, akkor annak esetleg az ellenkezője is igaz lehet.
A vallás nagyon egyéni jelenség vagy mindenkinek úgy kell vallásosnak lennünk, ahogyan Ön jegyzi ?
És akkor a pornós önkielégítés ?
Szóval nem értem ezt a misszionáriánusi felállást.
Nem gondolja, hogy ellentmondásokat ébreszt az olvasóban ?

A mai világban és főleg a férfiak világában, a rövidebb, célratörőbb írások jobban megfogják a férfi olvasót.
A nők szeretnek minden porszemet analizálni a saját világnézetük szerint, tehát a hosszas értekezéseket kedvelik.
Lásd: női írók, női regények.
Vagyis azt akarom mondani ezzel, hogy az írás túl hosszú. Az előzőbb mondat nem húzza az érdeklődést a következőre, röviden: fárasztó.

Kérnék egy pontos meghatározást a MANGINA jelzőre, amit nem Ön írt, de mintha Önre értelmeznék.
Milyen hát a mangina gondolkodású férfi ?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Milyen hát a mangina gondolkodású férfi ?

https://www.ferfihang.hu/2016/04/14/manginak-a-nok-hasznos-hulyei/

Bela
Olvasó
Bela

Mi, többiek, azok, akik életünk értelmét, célját és küldetését látjuk abban, hogy szüljünk 3-4 gyereket, mert ez a dolgunk; akik nagy kockázatot vállalva, és végletesen megbízva egy férfiben, akit szeretünk, családot alapítunk; esetleg még a tágabb közösségért is teszünk azzal, hogy nem építünk kvóta-karriert mások letaposásával, sőt, gyermekeink érdekében lemondunk ösztöneink kielégítéséről, a túlfokozott anyagi javakról és nem “megélni akarjuk nőiségünket”, hanem anyaként kívánunk tevékenykedni: nos, mi kijelentjük: szeretni akarunk.

Kedves Zoltán! Majd ha egy ilyen írás megjelenik bármelyik női magazinban, oldalon, akkor talán lenne értelme az írásnak. Így, önmagában inkább káros.

Persze tele van igazsággal, a férfiak többsége valószínűleg így gondolkodik. Látható is az eredmény a válások nagy, a gyermekek kis számával.

Ettől még nem szabad balfasznak titulálni, mint george tette. Átlagos mangina, vagy béta gondolkodásról van szó. Ami az első magányos Karácsony, vagy a válás utáni albérlet-keresés, stb, után könnyen megváltozhat.

Bela
Olvasó
Bela

Remélem csakszit akarta végre törölni az admin. Érthetetlen, hogy miért kap újra szót.

Alter Ego
Szerkesztő

Ezerszer ilyenebb (meg olyanabb) írások jelennek meg minden női magazinban… hetente háromszor-négyszer.

Gondoltam szólok…

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Ez egy őszinte írás, nem értem mit kell kritizálni valakit az őszinteségért. Inkább becsülni kellene. Nem ismeritek az életútját, ő valószínűleg olyan szerencsés volt, hogy fiatalon és naivan házasodott, és ez a házasság sokáig működött, ezért azok a szerepek és értékek nem kérdőjeleződtek meg, amit egy házasság előtt sok kapcsolaton edződött férfi már máshogy kezelt volna. Amikor az embernek ezek a szerepek már a vérévé válnak, nem fog megváltozni, azt a régi típusú boldogságot fogja keresni ami elveszett. Én hasonlóan jártam, több mint 20 év után estem pofára, és utólag addig egy mesevilágban éltem, szinte szóról szóra úgy ahogy a szerző is leírja hogy kéne. És boldog voltam benne, minden szerep a helyén volt. Azóta megedződtem, voltak kapcsolataim, de már egyhez sem úgy álltam, ahogy a régihez, egyszerűen elveszett az egésznek az értéke. Én elmúltam 50, és már a büdös életben nem leszek olyan boldog mint a húszas éveimben, mert az amit akkor hittem, és amire építettem az életem már nem létezik, és nem is fog számomra. Persze, vannak a nők, de én igazán irigylem azt aki meg tudta rázni magát, és egy pillanattól kezdve úgy tudott élni, hogy eddig kettőnkért és a gyerekekért éltem, de ezentúl a prioritás a saját életem, és valaki vagy csatlakozik hozzá vagy nem. Őszinte leszek, nem tudom, hogy ez az élet tud -e olyan boldog lenni, mint az amit mi, béták éltünk, a családért éléssel. Most van saját életem, most évente négyszer-ötször megyek külföldi túrákra, a haverokkal itthon is csatangolunk, annyit “élek” egy év alatt, mint régen 10 alatt. De mégis, amikor kicsit lassabb időszak van, akkor sokszor magamba szakadok, és elfog az érzés, hogy az egésznek semmi értelme. Az én életem is úgy volt teljes, hogy volt kivel megosztani és tudtam valakit előítélet nélkül szeretni. Készülök USA-ba egy nagy túrára, nemzeti parkokba, mammutfenyők stb. Nagyon régi vágyam, most megengedhetem magamnak. De pár hete rádöbbentem, hogy annyira nem is érdekel már, semmi értelme. Tényleg irigylem azt aki már fiatalon úgy alakítja az életét, hogy ő a központ, a nő meg kíséri az életét. Elhiszem, hogy ez működhet, meg azt is, hogy ez kifizetődőbb, de aki nem így kezdte, annak ez már nem fog működni. És azt sem hiszem, hogy ez minden férfinak járható út lenne, mert ez a típusú élet feltételez egy anyagi vagy társadalmi státust, amiért a nőnek megéri csatlakozni, de ez az átlagférfinek mindig is elérhetetlen lesz, meg egy átlagos férfinek nem is ez a lelki beállítottsága. És tényleg nem hiszem, hogy egy ilyen egocentrikus boldogság ugyanolyan szintű, mint a lesajnált béta “önfeladás” a családért.

Se - se
Újságíró
Se - se

csakafoci
Nekem nincsen USA-túra, nincsen bakancslista.. de van egy velem feszt harcolós, picike de feleslegesen erős csajom.
(nénim, baxxus.. múlik az idő)

És érdekel, és látom értelmét.. és ahányszor kifektetem, annyiszor bontom lefelé a nőhatalmat őbenne is és a példájával mások vágyaiban is.

abrek
Olvasó
abrek

Oda se neki, hogy 50 múltál, csakafoci. Egy nő kb. 30 évesen érezheti azt, amit Te.

Én 45 leszek, másfél éve külön élek. Feleségem már látja, hogy rossz vásárt csinált, hogy visszaköltözött 70+-os anyósomhoz. Pár hónapig próbáltam helyrehozni a kapcsolatot, noha az asszony még megnevezni se tudta, hogy voltaképpen mi a baja velem. Aztán elengedtem.

De megfogadtam, hogy jól fogom érezni magam a bőrömben. Mindenki azt mondja, megfiatalodtam. Nőfronton sincs probléma. :) De ez kb. századrangú kérdés kell, hogy legyen egy férfinak.

Ha van gyerek, különösen ha fiúgyerek, látnia kell, hogy egy asszony nem küldheti a férfit padlóra. És látnia kell, hogy legalább az egyik szülő képes újrakezdeni és normális életet élni, esetleg új párkapcsolatot építeni.

Az meg az ősökkel szembeni kötelesség, hogy ha eljött idáig a vérvonal – sokszor válságos korszakokon keresztül -, hogy egy asszony hisztije vagy magasetudjamibaja miatt az ember ne kerüljön a földre. Ha mindent megtettél, míg családban éltél, akkor nyugodt lehet a lekiismereted. Előbb-utóbb úgyis elhagyjuk ezt a testet. A karmát-bűnöket (mindenki hite szerint) meg vigye tovább az, aki felelős értük.

Én is teszem a kötelességemet, hiszen van egy fiam, nagyon vigyázok arra, hogy jól érezzem magam a bőrömben, és nem csak a megjátszás szintjén.

Persze, most nekem is más a felállás, de igyekszem a legjobbat kihozni belőle. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy amikor ‘egocentrikusan boldog vagy’, akkor is a családodat szolgálod, mert ezerszer inkább ilyen legyél, mint egy megkínzott, összetört férfi.

georg1945
Olvasó
georg1945

Minekutána végig bukdácsoltam életem eddigi útját, klasszikus házasságban élve, még mindig van mit tanulnom a jelen társadalmából merítve ismereteimnek bővítéséhez.
Elsőként említhetem, hogy a klasszikus házasság halott, kiment a divatból és azt találtam, hogy max hét évig tart a “holtomiglan-holtodiglan”. Második megállapításom, hogy aki elsőre nem jó férj, az sokadikra sem lesz az. Továbbá, csak azok a férfiak maradnak egy kényszerházasságban, akik számítanak, hogy “jó példával” járjanak elől a nem számítottaknak.
Ilyen archaikus kapcsolat, mint házasság már csak talán a bétákat érinti komolyabban.
Az a férfi, aki egy családi összeomlás után képes szingli életet élni, amit a saját javára használ ki, nem kell, hogy féljen, sőt örülnie kell, hogy egy újszerű élet szinte fiatalítólag hat majd rá. Ne féljen, csak programozza át az életét.
Ez egy intelligens férfinak biztosan sikerül.
Ajánlom a Don Jonn című film megnézését. Tanulságos.
Én ötven éve még mindig ugyanazzal a feleséggel élek. .
Azt viszont nem tudom, hogy én most alfa, béta vagy netán gamma, esetleg delta vagyok-é.
A férfinak elsősorban saját magát kell szeretnie !
Aki szereti önmagát, az tud szeretni másokat is. Az ad magára, Vigyáz megjelenésére, viselkedésére. Tapintatos, de tud megálljt parancsolni önmagának és a vele együtt lévő nőnek is. Semmit sem szabad túlzásba vinni, csak a szexet, ha igény van rá vagy ha bírja a gyűrődést a párja is.
Mindig a békét kell megtalálni és megőrizni. Mindig.
Fel sem merüljön a frusztráltság, a feszültség és az önmarcangolás.
Minden mindig legyen egyensúlyban, mert akkor van lelki boldogság, ami a legfontosabb az életben.
Ne búslakodjon az a férfi, aki úgy gondolja, hogy nem kell egyetlen nőnek sem, mert ez nem igaz ! Minden férfi kell valakinek. Ha nincs kedve keresgélni, akkor élvezze a boldog magányt.
Egy szinglit más nem csalhat meg, csak önmaga önmagát.
Minden férfi értékes a maga nemében és ne várja, hogy szeressék, mert a férfit valójában és utoljára csak az édesanyja szerette, amíg kisfiú volt.
Tehát: fel a fejjel testvéreim !

abrek
Olvasó
abrek

100%ig egyetértek. Mindenki magáért felelős és kötelessége szeretni magát, mert ezzel szolgálja a családját és áttételesen a többi férfit, sőt a nőket is.

Érdekes amit a klasszikus kategóriákról írsz. Én is voltam alfa, béta, omega, szigma, incel, MGTOW már minden ebben a negyvenegynéhány évben. :)

Adam Bogomolov
Újságíró

Köszönöm az írást! Ahogy előttem már írtak, őszinte volt. Ezt az őszinteséget külön megköszönöm. Jó olvasni olyan cikkeket, amikben nincsen képmutatás.

Szerintem az a mai világban a legnagyobb gond, hogy a férj és a feleség is csak “iparcikké” silányult, akit el lehet dobni, ha nem olyan csili-villi, mint amikor “megvettük” kilóra. Ósdi duma, hogy a reklámokból, meg a tévéből is az jön le, hogy csak az új mindenből/mindenkiből, de valahogy mégis mindig újra, meg újra megállja a helyét. Mindig oda jutunk, hogy ez megy. Ha valakinek nem jön be az élet, az könnyen keresheti a hibát a világban, vagy önmagában. Voltaképpen nem biztos, hogy a világban keresni a hibát a baj. Szerintem nagyon rossz irányba tartunk (és most nem a feminizmussal kapcsolatos dolgokra gondolok, hanem a nagyobb összképet nézve). Baj, ha a gyermek egy “kapcsolatban” tartozék és nem a család oszlopos tagja…

Különösen érdekesnek tartom azt, hogy ha most itt megjelenik egy másféle, nem klasszikus “red pill” szöveg itt az oldalon és máris nekitámad a közönség egy része. Olyanok is, akiktől nem is várnám a korábbi kommentek alapján. Meglepő. Nem feltétlenül gáz, vagy ilyesmi, de meghökkentő. Ha szeretnénk változást kiharcolni, akkor szerintem van néhány alapvetés, ami mellett nem lehet elmenni a saját itteni közösségünket figyelembe véve:

– Legtöbbünknek itt nem az a célja, hogy a nőket megalázzuk, vagy megsemmisítsük és jogilag-erkölcsileg-anyagilag ellehetetlenítsük, vagy kisemmizzük, bizonygatva, hogy mennyire rosszak is ők. Sokkal inkább a valódi egyenlőség megteremtése lenne a jó cél. Könnyen belátható, hogy a valódi egyenlőség mindenkinek jó lenne, minden egyéb megoldás – szerintem legalábbis – jórészt megvalósíthatatlan parasztvakítás.

– Attól még, hogy van egyfajta retorikai fősodor itt a Férfihangon, szerintem illik elfogadnunk a más véleményeket is. Akkor is, ha nem értünk velük egyet. Ezt azért fontos betartani, hogy ne legyünk a feministák reciprokai. Ha tényleg jobbnak, vagy többnek akarjuk érezni magunkat náluk, akkor ideje felhagyni az utánzásukkal.

– Amikor valakivel nem értünk egyet, akkor hívjuk fel a figyelmét arra, hogy melyik pontokban téved és igyekezzünk kiigazítani, mindezt úriember módjára. Jelenleg még nem dúl a polgárháború, nincs szükség egymás alázására. Mi magyarok alapból kevesen vagyunk, a férfiakat eleve nem pártfogolja a lőtéri kutya se, legalább egymással szemben itt ne vonjunk ki kardot. Ha szétverjük a saját alkotó közösségünket, akkor nem marad semmi, amiért harcolni indultunk el.

– Néha örömmel olvasnék olyan cikkeket is, amik a férfiakat tényleg érdeklik, csak pusztán azért, hogy a jogi harc mellett emberi arcot is adjunk küzdelmünknek (pl. történelem [korábban több jó cikket is olvastam itt a témában], szerintem az autók is jó téma, film-könyv-zene, család, barkácsolás, testmozgás…). Legyünk kreatívak! Szeretnék autós cikket hozni a közeljövőben magam is egy olasz primadonnáról! :-]

Attól nem fog változni semmi, ha lebalf*szozunk valakit a véleményéért, vagy világnézetéért. Szerintem megváltoztatni se kell. Egyszerűen arról szól a történet, hogy megértsük azt, hogy miért írta mindezt a Kedves Szerző. Mert van előzménye, ahogy mindennek van, ami történik. Ezt kellene megértenünk, ha egy közösségnek érezzük magunkat. Ha erre képtelenek vagyunk, vagy lusták vagyunk foglalkozni vele, akkor nem kell. De akkor meg kár a gőzért…

Maga a cikk alapvetése akárhonnan nézem, helytálló: a férfi továbbra is férfi fog maradni, bármi is történik, akárhogyan is csűrik-csavarják a férfi definícióját. Akármi is történik a világban, egy igazi férfi igazi férfi marad.

És nem mellesleg én se attól lesz senki igazibb férfi, hogy beszól annak, aki máshogy látja, meg lehülyézi. Ez már a kocsmában se divat (ott most a fidesz-ellenzék, oltott-oltatlan a menő vita), ne züllesszük le ezt az oldalt és az értékeket, amiket képvisel!

A szerzőnek annyit üzennék, hogy olvassa vissza még egyszer ezt a cikket és nézze meg, hogy melyik megállapításai váltották ki az ellenreakciókat! Utána érdemes lenne olvasni tőle még egy cikket az általa tapasztalt eredményről és arról, hogy mit gondol, miért kapta az “ívet”.

:-]

Köszöntem a hozzászólási lehetőséget!

ui.: mivel nagyjából mindannyiótokat bírlak így a kommenteken keresztül, ezt most ne odacsapásként értékeljétek ki, hanem gondoljátok át, hogy igazam van-e és ha rájöttetek ti is, hogy igen, akkor vegyünk egy mély levegőt és lássunk munkához, mert sok dolgunk van még, hogy elérjük a célt, amiért – szerintem legalábbis – az oldal létrejött anno!
:-D

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Szerintem az a mai világban a legnagyobb gond, hogy a férj és a feleség is csak “iparcikké” silányult, akit el lehet dobni, ha nem olyan csili-villi, mint amikor “megvettük” kilóra.

Igazán a legnagyobb gond az, hogy “meg lehet venni kilóra”:), és van akinek nincs rá elég “pénze”, hogy “megvegye”:)

Ha valakinek nem jön be az élet, az könnyen keresheti a hibát a világban, vagy önmagában. Voltaképpen nem biztos, hogy a világban keresni a hibát a baj.

De, az. Megakadályoz abban, hogy kilépj abból a szarból, amiben tapicskolsz.

Szerintem nagyon rossz irányba tartunk (és most nem a feminizmussal kapcsolatos dolgokra gondolok, hanem a nagyobb összképet nézve). Baj, ha a gyermek egy “kapcsolatban” tartozék és nem a család oszlopos tagja…

Pár érdekesség:

“A fiatalság ma szereti a luxust. Rossz a modora, megveti a tekintélyt, nem tiszteli az időseket s cseveg, ahol dolgozni kellene. A fiatalok már nem állnak fel, ha egy idősebb lép be a szobába. Visszabeszélnek szüleiknek, fecsegnek a társaságban, nyelik az asztalnál az ételt, lábukat keresztbe teszik és zsarnokoskodnak szüleik felett.” /Szókratész, i.e. 469 – i.e. 399/

“A fiatalság velejéig romlott. A fiatalok elvetemültek és semmirekellők. Sohasem lesznek olyanok, mint a régi idők fiatalsága. A mai fiatalok nem lesznek képesek megőrizni kultúránkat.”
/Babilon romjai között találták egy 3000 évvel ezelőtti, égetett agyagtáblán./

A fiatalok szemtelenek, mocskos szájúak, cinikusak, erkölcstelenek, ellenállnak minden rendnek, nincs emberi tartásuk és nem tudnak különbséget tenni az igazság és a puszta fantázia között. Szenzációra vágynak, a munkát kerülik, lődörögnek a piacokon, jelentéktelen dolgokról vitatkoznak a fürdőkben, táncosnőkkel folytatnak viszonyt s gátlástalanul átadják magukat a szerelmi élvezeteknek, a játéknak s az evés-ivásnak.”
/Arisztophanész, i.e.446 – i.e. 386/

Különösen érdekesnek tartom azt, hogy ha most itt megjelenik egy másféle, nem klasszikus “red pill” szöveg itt az oldalon és máris nekitámad a közönség egy része.

A RedPill-nek nincs “nem klasszikus ága” , mi ez a baromság???

Olyanok is, akiktől nem is várnám a korábbi kommentek alapján.

Radikalizálódnak:)

Meglepő.

Nem, csak épp nem maradtak abba a szarba, amiben kezdték. Felismertek pár dolgot és a nyavalygás már őket is irritálja.

– Legtöbbünknek itt nem az a célja, hogy a nőket megalázzuk, vagy megsemmisítsük és jogilag-erkölcsileg-anyagilag ellehetetlenítsük, vagy kisemmizzük, bizonygatva, hogy mennyire rosszak is ők.

Hunn és a többi “incel” -t elnézve, azért vannak kételyeim….

Sokkal inkább a valódi egyenlőség megteremtése lenne a jó cél.

Oximoron, főleg a RedPill tudás birtokában.

Könnyen belátható, hogy a valódi egyenlőség mindenkinek jó lenne, minden egyéb megoldás – szerintem legalábbis – jórészt megvalósíthatatlan parasztvakítás.

A legnagyobb BluePilles parasztvakítás, ennyi idő és (tan)anyag után még tényleg itt tartunk?

– Amikor valakivel nem értünk egyet, akkor hívjuk fel a figyelmét arra, hogy melyik pontokban téved és igyekezzünk kiigazítani, mindezt úriember módjára.

Logikai hiba, attól, hogy valamivel nem értünk egyet, az nem jelenti azt, hogy a másik téved, csak annyit jelent, hogy más a véleményünk, ettől a másiknak lehet igaza, a kettő közt nincs összefüggés, persze, vannak kivételek, ha pl. Isten(Admin:)/Moderátor:) jelzi, hogy nem ért velünk egyet, akkor neki ab ovo igaza van/lesz:)

Jelenleg még nem dúl a polgárháború, nincs szükség egymás alázására.

De mit tegyünk akkor, ha valaki a saját homlokára tetoválja, hogy lúzer/balfasz és ezt még propagálja is? Ilyenkor már rég túl van az (saját maga ) alázásán, a körbenyalogatás meg a safe-space csak kontraproduktív, de biztos, hogy nem fog rajta segíteni, sem a hasonszőrű vonyítókon.

Ha szétverjük a saját alkotó közösségünket, akkor nem marad semmi, amiért harcolni indultunk el.

Nem kell azt szétverni, a belterjes mag, ha eléggé visít, akkor a moderátorok “akcióznak” és mehet tovább az egymás körbenyalogatása:)

Attól nem fog változni semmi, ha lebalf*szozunk valakit a véleményéért, vagy világnézetéért.

Fordítva értelmezed, nem a véleménye miatt van lebalfaszozva, hanem balfasz és ez a (fals ) véleményét is meghatározza, nem mindegy az ok-okozat.

Egyszerűen arról szól a történet, hogy megértsük azt, hogy miért írta mindezt a Kedves Szerző.

Ez meg viszonylag elég egyszerű, mármint megérteni: belemerevedett a nyomorába és így ventilál, állandó szélmalomharcba vezeti le a frusztrációját, azt a képzetet keltve, hogy valahová halad, miközben csak ugyanabba a posványba toporog, évek, lassan évtizedek óta.

Mert van előzménye, ahogy mindennek van, ami történik.

A fentiek fényében lényegtelen, de ha a szerző még mindig az előzményekben “él”, vagy szeretne ott élni, vágyakozik vissza, akkor produkálja ezeket a szimptómákat.

a férfi továbbra is férfi fog maradni, bármi is történik, akárhogyan is csűrik-csavarják a férfi definícióját. Akármi is történik a világban, egy igazi férfi igazi férfi marad.

Bizony, de aki soha nem volt férfi, az nem nagyon fog azzá válni, gyáva oroszlánnak nem lehet bátor szívet adni, ha hiányzik belőle a férfi, akkor azt nem lehet sem belenevelni, sem ráerőszakolni.

És nem mellesleg én se attól lesz senki igazibb férfi, hogy beszól annak, aki máshogy látja, meg lehülyézi.

Persze hogy nem:), ahogy nem lehet adni, úgy el sem lehet venni valakitől a férfi voltát, csak ha az önként mond le róla, de ennek vajmi kevés köze van a lehülyézéshez.

Fel kéne már végre fogni, hogy a “másként látja”=” más véleménye van” irreleváns a valóság, a tények tükrében.

A szerzőnek annyit üzennék, hogy olvassa vissza még egyszer ezt a cikket és nézze meg, hogy melyik megállapításai váltották ki az ellenreakciókat! Utána érdemes lenne olvasni tőle még egy cikket az általa tapasztalt eredményről és arról, hogy mit gondol, miért kapta az “ívet”.

Volt már ilyen, korábban is, de a tények eddig nem tudták megingatni a “hitét”:), kétlem, hogy ez most másképp lenne.

Horvath Anton
Olvasó

“Hunn és a többi “incel” -t elnézve, azért vannak kételyeim”
Aztán most a te kommentelésed tart vissza mindenkit ilyesmitől, csak azért nem mertek tenni még semmi hasonlót :D :D Csak nem a nőket félted miközben a cikkírót manginázod? :D

Hunn
Újságíró

Az xcsakx-nek “azért vannak kételyei”, mert ő egy magát kurva okosnak képzelő, ámde a férfiakról semmit sem tudó, a férfiak gondolkodásával és működésével kapcsolatban semmit sem értő, buta feminista picsa. Ő az élő példa arra, hogy miért kell elvenni a nőktől az összes jogaikat, ebbe beleértve természetesen a szólásszabadság jogát is.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Bezonyám… Ilyesmi okokból nincs a hajókon demokrácia. Az van, amit a kapitány mond, parancsol. Mert ha nem az történne, káoszba fulladna a mutatvány. Csak idő kérdése, hogy mikor. A mai családokban tulajdonképpen folyamatos “káosz-szelidítés” játszódik. Kevés a kivétel! A férfi a kötelességeinek megfeleve teper (gondolja ő). Ideig óráig elég is ez. De! Hozzá képest a nő bármit megtehet. 0 felelősségérzettel, hárítva mindent, mindenki másra. Mert az ő álomvilága fontosabb bárki életénél. Itt sokszor még a gyerek is háttérbe szorul. Természetesen mindezt törvényesen megtámogatva, meg még a franc sem tudja mennyi módon. Ebben a telibevarrt mai világban, ha egy nő szarul érzi magát, akkor megsúgnám, hogy azt elsősorban saját magának köszönheti.

georg1945
Olvasó
georg1945

Pontosan !
Túl sok mindent megengedtünk a nőknek. Vagyis mi nem fékeztük, hogy manginák mindent megengedjenek nekik.
Rosszul vagyok amikor például Németország védelmi miniszerét kell látnom.
Meleg miniszterek bohóckodnak bizonyos minisztériumokban.
A nők rohannak simogatni a migráns fiúkat, mert különleges fasz kell nekik, szinte már szemérmetlenül.
Meddig feszegetik még ezek a fejércselédek a férfiak idegszálait ?
Mindent megkapnak, most még a végtelen szabadságot is.
Hihetetlen társadalom alakult ki.
Bizony ennek okai a férfiak, a manginák, akik abban reménykednek, hogy ezért majd jutalmul pinát kapnak.
Ilyenek miatt zuhantunk a boldogtalanság mélységébe.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Túl sok mindent megengedtünk a nőknek. Vagyis mi nem fékeztük, hogy manginák mindent megengedjenek nekik.

Kíváncsivá tettél, mivel, hogyan tudnád akár a nőket, akár a manginákat “megfékezni”?

Hunn
Újságíró

Szerinted? Természetesen erőszakkal. Sőt, egy idő után bőven elég az erőszak fenyegetése is, pláne nők esetében, természetesen egy-két hatásos példa statuálása után, amiből látják, hogy komolyan gondoljuk. Ahogy például a talibán is csinálja ugyanezt. Ami kiválóan működik is: a hírek szerint 2022-ben már biztosan elmarad a kabuli SlutWalk… Nem kell újra feltalálni a spanyolviaszt, azért nem akkora fejtörő, nem mission impossible ez.

Ami a manginákat illeti, a legszebb dolog az egészben, hogy mindenki csak addig mangina, amíg rá nem jön, hogy nem jut vele semmire… Ez a pillanat pedig előbb-utóbb minden férfi életében eljön. Egyvalamit garantálok viszont: ha holnap bevezetnénk a patriarchátust és elvennénk a nők jogait, nem tüntetnének milliós mangina-tömegek az utcán a nőkkel szolidaritásban. Mert a feminizmussal úgymond egyetértő férfiak általában mindig egy-egy konkrét pina reményében értenek egyet a feminizmussal, az adott nővel való beszélgetés közben, nem pedig elvi alapon.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Természetesen erőszakkal. Sőt, egy idő után bőven elég az erőszak fenyegetése is, pláne nők esetében, természetesen egy-két hatásos példa statuálása után, amiből látják, hogy komolyan gondoljuk.

“Mangina korodban” ez kimaradt…. , ha veled kezdték volna, már előrébb tartanánk:)

Ami a manginákat illeti, a legszebb dolog az egészben, hogy mindenki csak addig mangina, amíg rá nem jön, hogy nem jut vele semmire…

Neked hány évedbe került?

Ez a pillanat pedig előbb-utóbb minden férfi életében eljön.

Biztos, csak 99%-a el is engedi ezt a pillanatot és marad mangina….

Egyvalamit garantálok viszont: ha holnap bevezetnénk a patriarchátust és elvennénk a nők jogait, nem tüntetnének milliós mangina-tömegek az utcán a nőkkel szolidaritásban.

:)D, Ja, az előbb említett 99% belezne ki, te “Patriarcha”:)

Mert a feminizmussal úgymond egyetértő férfiak általában mindig egy-egy konkrét pina reményében értenek egyet a feminizmussal, az adott nővel való beszélgetés közben, nem pedig elvi alapon.

A sok-sok tévedésed közt ez is csak az egyik, de a rajongóid így szeretnek:)…

Horvath Anton
Olvasó

Érdekes módon afgánban sem “beleztek ki” senkit emiatt, meg úgy enblock a muszlimok között se soha. Megint férfiaggyal próbáltál gondolkodni mamesz, ezúttal se jött össze. A te megoldásod meg annyiból áll, hogy elmész szavazni a fideszre, aztán azt hiszed meg van oldva minden. Lényeg hogy a férfiak szerencsétlen manginák, és nem tesznek soha semmit.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Lényeg hogy a férfiak szerencsétlen manginák, és nem tesznek soha semmit.

Attól függetlenül, hogy csakszi barátunk munkásságát nem a legtúlzottabb mértékben szívelem, ez az állítás csont nélkül igaz a férfiak legalább 90 százalékára sajnos.

Horvath Anton
Olvasó

A legtöbbet egyébként az MGTOW-ék tesznek az ügy érdekében. Ennek megértéséhez viszont egy bizonyos IQ határérték elérése szükséges.

Hunn
Újságíró

“A férfiaknak legalább 90%-a mangina?” Semmi gond.

A talibán 100%-ban férfiakból áll. Ha a férfiaknak legalább a 90%-a mangina, akkor ez azt jelenti, hogy a talibán is legalább 90%-ban manginákból áll.

Ezek szerint a legalább 90%-nyi manginával is simán lehet olyan kiváló nőelnyomó patriarchátust létesíteni, hogy öröm nézni!

Magyarul mindössze a férfiak 5-10%-án múlik, hogy lesz-e patriarchátus: azokon, akik hajlandóak tenni érte valamit. Ezek pedig mi vagyunk, és nem ők. A manoszféra pedig mostanra már simán felöleli globálisan a fehér férfiak 5%-át, de valszeg lokálisan is.

Fiúk, ha kicsit ráhajtunk, a patriarchátusunk 10 éven belül meglesz!

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Brilliáns(, ha nem lenne tele logikai hibákkal:)!

hunbagira
Újságíró

És mi benne a logikai hiba csaxika?! Valahogy mindig eloldalogsz ama kérdés után, hogy a 3.világbeli férfiak miért nem manginák/eunuchok? :D
Nah gyerünk, te kis szőröstalpú, transzi!

xcsakx
Olvasó
xcsakx

3.világbeli férfiak miért nem manginák/eunuchok?

De, azok, semmiben nem különböznek az itteniektől, sőt, ott még arányaikban még nagyobb az eltolódás az “alfa”-lúzer közt, kb 10%-90% arányban ott az itteni 30%-70%hez képest.

Paradox módon, de az általatok bő nyállal szopkodott “legpatriarchálisabb” társadalmakban van a legtöbb “incel”, ott még pénzért sem tudnak a Hunn félék pinát venni, nem véletlenül kecskebaszók, kevés kiválasztottnak adatik meg, a kasztrendszer eléggé elkülönül, szigorúbb szabályokkal, persze, saját társadalmon belül, mert a hitetlenek azok “szabad préda”.

Nem véletlenül voltak a Kölni esetek is, mégis, ahhoz képest elég “lightosak” voltak, hogy milyen “patriarchális” hatalmat vizionáltok a muszlim kecskebaszó “kemény” férfiaknak, ugyanolyan manginák, amikor pinához jutnak, akár itt, akár otthon, ha a “kemény külső keretek” hiányoznak, pont olyan balfaszok, mint az itteniek.

De én őszintén azt kívánom, hogy legyetek “patriarchák” egy kecskebaszó muszli/talibán társadalomban:)

Horvath Anton
Olvasó

“nagyobb az eltolódás az “alfa”-lúzer közt, kb 10%-90% arányban ott az itteni 30%-70%hez képest.”
Azt erre honnét van megint forrásinfód, Dexter laboratóriumából? :D :D

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Még egy “adalék”:

A muszlim belterjesség gyakorlata katasztrofális eredményeket hozott. A lényege, hogy a vallás miatt, családon belül házasodhatnak csak az unokatestvérek. Ez a gyakorlat a keresztény világban a vérfertőzés miatt tilos. Az átlagembernek azonban nem kell kereszténynek sem lenni, hogy az értékrendjében kialakuljon a másik nemhez való vonzódás családon, rokonágon kívül!

https://hir.ma/18-2/megtalalta-a-dan-pszichologus-a-magyarazatot-a-muszlimok-kegyetlen-viselkedesere-beltenyeszet/612598

hunbagira
Újságíró

“Keresztény világban a belterjesség miatt tilos”. Erre pont a “legkeresztényebb” habsburgok a legjobb ellenpéldák.:D
Minden törzsi/nemzetségi/falusi társadalom belterjes, csak a szintje más. Ez is mellé, csakszika..

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Olvasd el a cikket végig, az angol királyi családnál is szopás, a többi “kékvérnél” is szopás, viszont a muszlimoknál “intézményesített a szopás”……

hunbagira
Újságíró

Igen, ebben kivételesen egyetértünk. Az iszlám erejét pont az adja, hogy az ősi patriarcha, törzsi szokásjogot (ami mindenütt jelen volt a vilàgon) konzerválja/konzerválta.
Míg a kereszténység lerombolta.

AVE
Olvasó
AVE

Az iszlám erejét pont az adja, hogy az ősi patriarcha, törzsi szokásjogot (ami mindenütt jelen volt a vilàgon) konzerválja/konzerválta.

És egyúttal erős gátat is jelent, mivel semmi nem kérdőjelezhető meg és a keretek merevek, nem lehet kilógni, mindenkit utolér a (kemény) törvények szigora.
Ezzel be is korlátozták magukat egy üvegplafon alá, ilyen mentalitással és szokásjogokkal a kevés “úttörőt” is a többség lehúzza maga közé, vagy kivégzi.

Míg a kereszténység lerombolta.

Talán nem elhanyagolhat a két “tábor” közti “intelligencia-különbség”, míg az egyikből az magasabb intelligencia képessé tesz arra, hogy a babonáikból és a bigottságból valamilyen szinten “kiszababduljanak”, úgy a másiknál ez esélytelen.

Az iszlám ha összefonódik a 80 alatti átlag IQ-val rendelkezők tömegével, az idők folyamán a struktúráikból adódó belterjes degeneráltsággal párosítva eredményezi ezt a különbséget.

A kereszténység ( ami kevésbé korlátoz mint az iszlám), hívei képesek voltak “kinőni” a vallási babonaság korlátait, a magasabb átlag IQ segítségével, a muszlim szemét ezzel szemben két objektív okból is korlátok közt van, esélyük sincs.

Pl. a cigók átlag 70-es IQ szintje olyan korlát amin nem tud segíteni még a kereszténység, vagy annak hiánya sem.
A muszlimok azok a cigányok, akik még ráadásul terheltek is az iszlámmal. Sakk-matt.

Horvath Anton
Olvasó

Abba a 70-es IQ-ba beletartozik pedig országunk élén álló hőn szeretett vezéred is akkor pedig, származásánál fogva.

AVE
Olvasó
AVE

Abba a 70-es IQ-ba beletartozik pedig országunk élén álló hőn szeretett vezéred is akkor pedig, származásánál fogva.

Egészségedre.

Horvath Anton
Olvasó

Mi az? Ezt nem írta meg még az origó? :D

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“És egyúttal erős gátat is jelent, mivel semmi nem kérdőjelezhető meg és a keretek merevek, nem lehet kilógni, mindenkit utolér a (kemény) törvények szigora.
Ezzel be is korlátozták magukat egy üvegplafon alá, ilyen mentalitással és szokásjogokkal a kevés “úttörőt” is a többség lehúzza maga közé, vagy kivégzi.”

Persze, hogy erős gátat jelent, ezek a szabályok, amik mindenütt érvényesek de ezek nélkül nem is lehetne rendszer. Hülyeség, hogy nem lehet kilógni, és hogy semmi sem kérdőjelezhető meg. Amint láthatod, fejlődünk (technológia szempontjából mindenképpen), mert a paradigmákat ha nehezebb fenntartani, mint megdönteni, akkor nincs mese, váltani kell, ez már nem a középkor. Van változás, csak lassan. Ezért háborúztak és háborúznak a férfiak, hatalomért, hogy kinek a normái legyenek mérvadók. Ha gyönge vagy, buta, és ügyetlen, nem a tieid fognak érvényesülni, hanem másé.

“Talán nem elhanyagolhat a két “tábor” közti “intelligencia-különbség”, míg az egyikből az magasabb intelligencia képessé tesz arra, hogy a babonáikból és a bigottságból valamilyen szinten “kiszababduljanak”, úgy a másiknál ez esélytelen.”

Valamilyen szinten? Hol van ez a szint? mi az, ami biztosan és soha sem lesz megismerhető? A két tábort ha összehasonlítjuk, akkor a férfiak és nők táborát miért nem? Hiszen a nők babonásabbak, imádják a horoszkópokat, csekély kivételtől eltekintve nem érdekli őket a tudomány, és a fake news mesteri és hatékony terjesztői. Szóval a bekorlátozottság, alacsony intelligencia ellenére egyik “tábor” se könyvelhető el véglegesen, vannak meglepetések.

“A kereszténység ( ami kevésbé korlátoz mint az iszlám), hívei képesek voltak “kinőni” a vallási babonaság korlátait, a magasabb átlag IQ segítségével, a muszlim szemét ezzel szemben két objektív okból is korlátok közt van, esélyük sincs.”

Ez a “kinőni” annyit jelent, hogy kellett valami olcsó, és hihető amivel lehet az embertömegeket irányítani, adót beszedni általa, háborúzni érte. Mivel a tudomány még messze nem volt olyan szinten, hogy abból nagyobb hasznot lehessen húzni, ezért egyszerűbb és hatékonyabb volt fenntartani a vallás megkérdőjelezhetetlenségét, mint dobni azt. De ez nem jelenti azt, hogy az egyház ne tudta volna, hogy humbug, amit állítanak. A követők nem baj, ha vakok, de a vezetők viszont már nem lehetnek azok.

hunbagira
Újságíró

Szerinted miért híresen rondák az alpesi német nők (osztrákok, svájciak, dél bajorok) mert a hegyi völgy (thal) lakói csak egymás között házasodtak. A führernek az anyja egyben másod nagynénje is volt.
Külön pincéket építenek, hogy vérfertőzhessenek ld amstetteni fritzl. :D
Jó mondjuk az alpi típus eleve nem szimmetriájáról híres a kevés nordikus vérfrissítés nem sokat hatott.

hunbagira
Újságíró

Mostmár a fingot reszeled, a tény még mindig az, hogy lehet “kemény külső kereteket” adni a nőknek (már-már irracionálisan) csak akarat kérdése. Általad is elismerve.
Az, hogy a férfiak ott ugyanúgy osztják el a nőstényeket, ahogy az állatvilágban az más tészta.
A lényeg az, hogy egyik esetben a férfiak “elitje” döntött így, nem a nők kurva pszichéje.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

a tény még mindig az, hogy lehet “kemény külső kereteket” adni a nőknek (már-már irracionálisan) csak akarat kérdése. Általad is elismerve.

Soha nem tagadtam, csak épp az “akarat” hibádzik a 90%-nál, mert nem állnak fenn azok az objektív feltételek, amelyben ez az “akarat” létszükséglet (volt).

Az, hogy a férfiak ott ugyanúgy osztják el a nőstényeket, ahogy az állatvilágban az más tészta.

Ezért mondtam, hogy Hunn ott is csak farokverő szopóroller lenne, az általa vágyott “patriarchátus csúcsán”:)

A lényeg az, hogy egyik esetben a férfiak “elitje” döntött így, nem a nők kurva pszichéje.

Tessék reklamálni a férfiak “elitjénél”, no meg a sok “birkánál”, akik ezt “elfogadták”:)

Hunn
Újságíró

Ha jól emlékszem, az arab világban a “Hunn-féle incelek” megcsinálták az Iszlám Államot, ahol a megerőszakolt nőket szexrabszolga-piacon árulták… Bármit meg lehet csinálni. Amit a srácok meg tudtak csinálni ott, azt meg tudjuk csinálni mi is itt. És pont. Ez nem is kérdés.

A te tévedésed ott van, hogy összetéveszted azt, hogy a férfiak 90%-a kényszerből, jobb híján betartja a jelenlegi mesterséges, feminista társadalmi konszenzust azzal, hogy azt hiszed, azért tartják be, mert egyetértenek vele, vagy mert azt valamiféle “velük született hibájukból” (“manginaság”) fakadóan egyszerűen képtelenek volnának megszegni, és emiatt képtelenek is lesznek mindörökké…

A legszebb az, hogy pont az objektív feltételek változtak meg az utóbbi 10-20 évben, és ezt egyre több férfi ismeri fel… Nem csoda, hogy fostok, mami. A te kommentjeidből süt a félelem, nem véletlenül akarod te férfiaknak bemagyarázni, hogy az nem is úgy van, ahogy ők gondolják, lol… Ha nem fordulsz fel addig, nyanya, akkor még megéred te is a patriarchátust, hogy befogatják veled a pofádat…

A feministák azt mondják: -“The future is Female”, azaz a jövő nőnemű… Én azt üzenem nekik, Orwell-t parafrazálva: „Ha el akarjátok képzelni a jövőtöket, kedves feministák, képzeljetek el egy csizmát, amely egy női arcon tapos”…

AVE
Olvasó
AVE

Ha jól emlékszem, az arab világban a “Hunn-féle incelek” megcsinálták az Iszlám Államot, ahol a megerőszakolt nőket szexrabszolga-piacon árulták… Bármit meg lehet csinálni. Amit a srácok meg tudtak csinálni ott, azt meg tudjuk csinálni mi is itt. És pont. Ez nem is kérdés.

Álmodozzál:)

a férfiak 90%-a kényszerből, jobb híján betartja a jelenlegi mesterséges, feminista társadalmi konszenzust azzal, hogy azt hiszed, azért tartják be, mert egyetértenek vele, vagy mert azt valamiféle “velük született hibájukból” (“manginaság”) fakadóan egyszerűen képtelenek volnának megszegni, és emiatt képtelenek is lesznek mindörökké…

Szar ügy, kapálózhatsz az ösztöneid ellen, próbálkozol is, csak sikertelenül, mert a veled született gyávaságod mindig megakadályoz.

A legszebb az, hogy pont az objektív feltételek változtak meg az utóbbi 10-20 évben, és ezt egyre több férfi ismeri fel…

Lófaszt ismeri fel, aki meg felismeri, annak 90%-a ugyanúgy visszaesik. Te meg szeretnél a 10%-ba tartozni, csakhogy képtelen vagy magad “meghaladni”, így marad a vinnyogás, meg az álmodozás:)

A feministák azt mondják: -“The future is Female”, azaz a jövő nőnemű…

Már ezt rég túlhaladtuk, le vagy maradva pár körrel, a “The future is gender and black”, frissítsd a brossúrákat…..

Hunn
Újságíró

Az én “velemszületett gyávaságom” pontosan annyira akadályoz engem bármiben is, amennyire az iszlámista inceleket akadályozta a “veleszületett gyávaságuk” abban, amit csináltak…

AVE
Olvasó
AVE

Ne általánosíts, te vagy gyáva, épp ezért meg is érdemled a sorsod, hiába próbálod a saját szarodat megint szétkenni:)

Hunn
Újságíró

Jaj, nem általánosítani próbálok, kedves xcsakx, csak azt hittem, hogy végre arról a “velem született hibáról” beszélsz, amiről állandóan ugatsz, és a problémáimat okozza, és sok év után én is megtudom végre, hogy mi az… Erre kiderül, hogy nem.

Mert azt tudod, ugye, te rühes, hogy nem csak én, egyedül vagyok abban az élethelyzetben, amiben? Hanem vagyunk még egy páran?

És ha én annak köszönhetem a helyzetemet, hogy gyáva vagyok, akkor ennek sajnos univerzálisnak kellene lennie a többi ugyanilyen helyzetben lévő férfinél is, ennek kell lennie a közös nevezőnek, különben nem érvényes a magyarázatod, hogy ez emiatt történik, te nagyon hülye.

Ne erőlködj, ez a magyarázat nem jött össze neked… De ideje volna most már lassan valakinek a való életben is a szádba lépnie. És úgy általánosságban is, ideje lenne átvinni a kulturális háborút a valós hétköznapokba, és leszámolni a velünk baszakodó feminista emberekkel és feminista szervezetekkel, az a véleményem. Végső megoldásra gondolok, valahol a Duna-parton…

AVE
Olvasó
AVE

Mert azt tudod, ugye, te rühes,

Tudom, kenőccsel kezelem:)

hogy nem csak én, egyedül vagyok abban az élethelyzetben, amiben? Hanem vagyunk még egy páran?

De érdekes módon, a balfaszok “sokaságából” mégsem jön össze legalább egy “bikacsorda”, még egy kis csordácska sem, hamár bikák, per defitionem, nincsenek köztetek:)

És ha én annak köszönhetem a helyzetemet, hogy gyáva vagyok, akkor ennek sajnos univerzálisnak kellene lennie

Egyrészt nem, hamis érvelés a saját nyomorodat kivetíteni a sokaságra, szopsz is pluszba még ezek miatt miatt a légvár és ábrándozások miatt is:)

a többi ugyanilyen helyzetben lévő férfinél is, ennek kell lennie a közös nevezőnek,

Hamis következtetés, a hibás kiindulásból.

különben nem érvényes a magyarázatod, hogy ez emiatt történik, te nagyon hülye.

Egy szóval sem mondtam, hogy minden balfasznál ez van, én azt állítottam, hogy téged biztosan akadályoz:)

ideje volna most már lassan valakinek a való életben is a szádba lépnie.

Te korábban bicskázást, majd legújabban nyúzást és a koponyám rugdosását vetítetted előre, a szarszájú büfészakos szalonnáci cimboráddal egyeztess, mert annak is ilyen ábrándjai vannak.

” Végső megoldásra gondolok, valahol a Duna-parton…”

Ezért is vagy a férfihang reklámarca…….

Hunn
Újságíró

Tudod, kedves xcsakx, ha valóban a gyávaságom miatt voltam sikertelen fiatalon (és vagyok most is) a nőknél, az bizony hatalmas problémát jelent.

Hatalmas problémát. Egy olyan problémát, ami személyesen TE vagy!

A Férfihang ugyanis egy olyan férfiközösség, amely kifejezetten azért jött létre, hogy a mai nőközpontú, feminista világban a férfiakat érintő kihívásokról, problémákról nyíltan beszélve azokra megoldást találjon. A közösség értékeibe beletartozik a bajtársiasság, az egymás segítése. A legjobb szándékú tanácsadás, mely az eltévedt báránykákat az önfejlesztés és a siker útjára terelgeti…

És az egyik, rengeteg mai férfit érintő kulcsprobléma az “approach anxiety”. Ami valóban (az egyik) oka volt a nőkkel való sikertelenségemnek.

Nos, ha azt mondtad volna, te féreg, hogy idefigyelj, Hunn, bátran küzdd le az “approach anxiety”-ben megnyilvánuló “gyávaságodat”, és látni fogod egyből, hogy beljebb leszel az életben, azt konkrétan még meg is köszöntem volna neked… De hát szó sem volt ilyesmiről a részedről, ugye, te rühes féreg?

Mert te azt szajkózod, te folyamatosan és ismételten azt próbálod sulykolni nekem mindenáron, hátha befolyásolni tudsz és elhiszem – és akkor garantáltan, biztosan félresiklik a hátralévő életem is, ugye te rühes – már legalább az ezredik hozzám címzett kommentedben, hogy nálam – és ebből logikusan következően MINDEN férfinál, aki szintén az “approach anxiety”-vel küzd (és hiába próbálsz utólag úgy csinálni, mintha csak személyesen nekem írnál, és nem egy szélesebb olvasóközönségnek, akikről pontosan tudod, hogy ugyanúgy elolvassák majd a kommentedet, és ha hasonló élethelyzetben vannak, akkor abban reménykedsz, hogy esetleg magukra veszik) – hogy az “approach anxiety” az valamiféle olyan “velünk született hiba” amit lehetetlen korrigálni, amiből nincs és nem is lehetséges a kiút… Tehát nincs értelme számunkra az önfejlesztésnek, az önmagunk legjobb verziójává válásra való törekvésnek, vagy bármiféle cselekvésnek, egyáltalán: semminek! Mégpedig azért nincs, mert mi “ilyennek születtünk”, tehát így jártunk.

Vagyis te a férfiak iránti feminista gyűlöletedből kifolyólag SZÁNDÉKOSAN próbálod eleve pokoli élethelyzetben lévő férfiak gondolkodását olyan negatív irányba befolyásolni, ami garantáltan rontaná az életminőségüket! Te rühes, te féreg, te szemét szar, te EZÉRT érdemelnél halált, nem pusztán azért, mert egy hülye feminista picsa vagy, te rühes féreg, te!!!

Tisztelt Férfihang!

Ha nem takarítjátok el innen mindörökre ezt az xcsakx nevű rühes féreg feminista picsát, aki szándékosan próbál férfiakat tönkretenni, tudatosan káros irányba próbálván befolyásolni őket (és akit ráadásul már rég kitiltottunk innen közmegegyezéssel), akkor én megyek el innen végleg… Ez nem ultimátum részemről, nem “fenyegetés”, nyilván mindenki nyugodtan élné tovább az életét az én kommentjeim nélkül is. Csak gondoltam szólok, hogy nekem elfogyott a türelmem.

Mert ez nem az ő szólásszabadságának a kérdése, hiszen attól sajnos még sem őt, sem a többi nőt nem tudjuk megfosztani (bár igény az lenne rá): az ő szólásszabadsága ugyanis rengeteg más internetes oldalon simán megnyilvánulhatna a továbbiakban is… Hanem annak a kérdése, hogy kötelesek vagyunk-e az ő férfiellenes, feminista szabad szólásának platformot biztosítani kifejezetten a mi férfiközösségünkben? Nincs szükségünk “safe space”-re, de vajon az utcán vagy az otthonunkban eltűrnénk, hogy férfigyűlölő feminista picsák büntetlenül ugathassanak nekünk?

AVE
Olvasó
AVE

ha valóban a gyávaságom miatt voltam sikertelen fiatalon (és vagyok most is) a nőknél, az bizony hatalmas problémát jelent.

Jó reggelt kívánok.

A legjobb szándékú tanácsadás, mely az eltévedt báránykákat az önfejlesztés és a siker útjára terelgeti…

Sokan és sokféleképpen próbálták ez már veled, de te menthetetlen vagy.

És az egyik, rengeteg mai férfit érintő kulcsprobléma az “approach anxiety”. Ami valóban (az egyik) oka volt a nőkkel való sikertelenségemnek.

Igen, lehet a gyávaságot ilyen cirkalmasan nevezgetni, de a valóság az, hogy annyira beszari vagy, és kudarckerülő, hogy képtelen vagy rá, és ezt a nyomorodat kivetíted másra is, mert ha sikerül szétkenned, akkor megint alkothatsz valami önfelmentő szarságot, és újra álmodozhatsz egy olyan rendszerről, amiben te király lehetnél, de sajnos te minden rendszerben csak lúzer vagy.

idefigyelj, Hunn, bátran küzdd le az “approach anxiety”-ben megnyilvánuló “gyávaságodat”, és látni fogod egyből, hogy beljebb leszel az életben,

Mindegy, mert mint most is, kívülről várod a segítséget, miközben pontosan tudod, hogy mi a valódi gond, de a helyett, hogy ezekkel szembenéznél, elkezdesz légvárakat meg álomvilágokat vizionálni, ahol te milyen “sikeres” lennél, miközben te is tudod, hogy semmi esélyed.

akkor garantáltan, biztosan félresiklik a hátralévő életem is,

Ennek már nincs hova “félre siklania”, több int öt éve a “tudás birtkában” vagy de ugyanott tartasz és 10 év múlva is ugyanott fogsz tartani.

Amíg nem vagy képes arra, hogy saját magadnak bevalld, hogy nem a cúnya világ, a környezeted, meg a “feminizmus ” tehet a te nyomorodról, hanem kizárólag te, addig mindegy, hogy ki és mit mond neked, mit és hogyan álmodozol, maradsz abba a szarba amiben megrekedtél.

Hiába próbálod a nyomorodat újból és újból szétkenni, egy két hozzád hasonlón kívül nem nagyon találsz támogatóra, mert lassan nincs itt olyan , hogy a “munkásságod láttán ne fogná el egy “szekunder szégyenérzet”.

– hogy az “approach anxiety” az valamiféle olyan “velünk született hiba” amit lehetetlen korrigálni, amiből nincs és nem is lehetséges a kiút…

Te legalább 30 éve kínlódsz vele, a drog szétcseszte a maradék eszed, olyan mélyen kudarckerülő, gyáva és beszari vagy, hogy számodra már nem igazán van sok kiút.
Te voltál, vagy, és ahogy őrjöngsz, a jövőben is te leszel önmagad legnagyobb akadálya.

Tehát nincs értelme számunkra az önfejlesztésnek, az önmagunk legjobb verziójává válásnak, vagy bármiféle cselekvésnek, egyáltalán: semminek azért, mert mi “ilyennek születtünk”, tehát így jártunk.

Benned “ennyi van”, ez a te “legjobb verziód”, ennél már csak rosszabb lehetőségek vannak, így jártál, szidd a feministákat ás álmodozz a Kánaánt elhozó “patriarchátusodról”.

EZÉRT érdemelnél halált, nem pusztán azért, mert egy hülye feminista picsa vagy, te rühes féreg, te!!!

A gyávaságod ráadásul párosul a dühkezelési problémáddal, gyakorlatilag te folyamatosan a DÜH fázisában toporogsz és képtelen vagy önmagad legyőzni.

akkor én megyek el innen végleg.

Hagyjuk már ezt a süketelést, harmadjára, vagy negyedjére “fenyegetőzől” azzal, hogy te elhagyod ezt a meleg aklot?:)
Na, ne röhögtess:)
Mindig visszakuncsorogtál és ezután is meg fogod tenni, mert neked ennyi maradt, ráadásul hisztizel mint egy pisis, szánalmas vagy, komolyan.

Hunn
Újságíró

Kedves xcsakx, te rühes féreg, te azért lettél nemegyszer már innen közmegegyezéssel kitiltva, mert mindenki számára régóta nyilvánvaló már az a szándékod, hogy az itt kommentelő férfiak gondolkodását megpróbálod negatívan befolyásolni, hogy még véletlenül se javíthassanak az életükön, hanem lehetőleg tovább romoljon az életminőségük és a mentális állapotuk, te utolsó szemét szarházi feminista féreg, te alja hulladék, te! Ez már jóideje nyilvánvalóvá vált az itteni férfiak számára, hiszen erről szól minden kurva kommented, minden egyes kibaszott megnyilvánulásod! Random példa: a fenti kommented. Takarodj innen, te gátlástalan, pitiáner féreg, takarodj és másszál vissza a jó kurva anyád pinájába, mert te még feminista nőben is a legalja vagy, nőnek és emberi lénynek pedig a létező legpitiánerebb, te utolsó, szánalmas szardarab!

AVE
Olvasó
AVE

az itt kommentelő férfiak gondolkodását megpróbálod negatívan befolyásolni,

Szar ügy, ha a tények és a valóság esetleg ilyen hatással tud lenni az itt kommentelő “férfiakra”, de hát ez esetben ezek a “férfiak” talán meg is érdemlik…

hogy még véletlenül se javíthassanak az életükön, hanem lehetőleg tovább romoljon az életminőségük és a mentális állapotuk,

Nyugi, mivel a saját magad által épített börtönöd rácsait hiába rázod, és ha üvöltve vinnyogsz, hogy engedjenek ki onnan, miközben nálad van a kulcs …., arra már nagyon nincsenek jelzők…..

Hunn
Újságíró

Van egy jó hírem számodra, kedves xcsakx. Elkezdtem utánanézni és utánajárni, hogy fel tudunk-e lépni törvényesen ellened. Egy régi osztálytársam büntetőügyvéd, már le is beszéltem a közös ebédet vele a két ünnep között.

A tervezett vád ellened szexuális zaklatás lesz, amolyan kifacsart #MeToo… Ha a feministáknak lehet, akkor nekünk is. A zaklatás, mint olyan, egyértelmű, hiszen már sokszor szóltunk, én is, mások is, hogy a jelenléted és a hozzánk intézett kommentjeid nem kívánatosak, azokra nem vagyunk kíváncsiak, te mégis folyamatosan és ismétlődően ránk erőlteted őket. A szexuális zaklatás pedig nyilvánvaló, hiszen egyértelműen a szexualitás témájában, mégpedig egészen pontosan az én szexuális életem hiányára vonatkozóan írogatsz nekem személyesen, újra és újra, immáron sokadszor

A kérdés már csak az, hogy hogyan szabályozza az ilyen helyzeteket a törvény, amikor a szexuális zaklatás anonim módon, egy internetes oldalon történik… Én arra tippelek, hogy a hatóságok kikérik az internetszolgáltatótól a zaklató IP címét, az alapján megtalálják, és eljárást indítanak ellene… De nem vagyok jogász, ezért megyek biztosra az ismerős ügyvéd megkérdezésével.

Úgyhogy remélem megbasznak a kurva anyád hátán, mégpedig szerény személyem kezdeményezésére. A két ünnep között kiderül, hogy mik a lehetőségek erre. Jó éjszakát.

Incelvagyok
Olvasó
Incelvagyok

xcsakx = elmebeteg , sérült , repedtsarkú , ronda ,

AVE
Olvasó
AVE

A tervezett vád ellened szexuális zaklatás lesz, amolyan kifacsart #MeToo…

OMFG:)DDDDD

common man
Olvasó
common man

Bíró: Az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntetem.Mindkettőjüket pénzbírság megfizetésére kötelezem.
Még egy tanács de ezt már csak magánemberként:talán házasodjanak össze…

Horvath Anton
Olvasó

“de hát ez esetben ezek a “férfiak” talán meg is érdemlik…”
Csak éppen leszarják, ha még nem jöttél volna rá. Főleg az olyan
“tényeket” amik mindössze a te saját véleményedre alapulnak.

hunbagira
Újságíró

Ezt a “dicső, felszabadító” szovjet hds harcosai is megtették.

Horvath Anton
Olvasó

Ami a szexrabszolga-piacot illeti a mostani rendszerben is van ilyen, legjobb példa ez: https://index.hu/fomo/2021/12/18/ilyen-volt-az-elet-a-playboy-villaban/
És ebben a hölgyemények önként és dalolva saját maguktól mentek bele, persze ehhez kellet a pénz, csillogás, meg némi hazugság is (akárcsak bármilyen randizás esetén), de a hipergámia kielégítésre került. Persze most ebben a cikkben már vinnyognak (mert ez tényleg az) a valszeg mostanra múmiává vált résztvevők, hogy ez nem is volt mindig olyan fasza, de ez már a lőtéri döglött kutyát nem érdekli. Az öreg úgy pihen 2 méterrel a föld alatt hogy az összes kereseggűt végigdugta, akikre a többiek csak kiverhették legfeljebb, ha az újságot megvették, aminek az árából ő meg ezt az egészet fenntartotta. Itt sokkal inkább megvolt a 90/10-es szabály, mint bármelyik iszlám államban valaha is.

common man
Olvasó
common man

Amit a srácok meg tudtak csinálni ott, azt meg tudjuk csinálni mi is itt.

Még a muzulmán kollégáim szerint is izraeli ügynökök a “srácok”, legalábbis a vezetők.A csőcselék részről meg: rabolni ,fosztogatni, erőszakolni,gyilkolni….. szerintem nem becsületes dolog.

Hunn
Újságíró

Az érdekes dolog ebben a dologban az, common man, hogy például anno az “Al-Qaeda”, nos, az például egyértelműen egy globális izraeli pszeudo-terror projekt volt. A projektnek volt egy gyakorlati ága, és egy média ága, és nyilván logikailag az következik ebből, hogy mindkettőt a Mossad koordinálta.

Az “Al-Qaeda” projekt gyakorlati része során a nagyvilágban valós terrorcselekményeket végrehajtó “Al-Qaeda” terroristák, azok az úgynevezett Mista’aravim különleges egységekhez tartozó izraeli hivatásosok voltak. Ezek a mista’aravim katonák arab terroristákat személyesítsenek meg, ezeknek konkrétan és gyakorlatilag pszeudo-terrorizmus a feladatuk, erre képzik ki őket. (Hivatalosan persze a terror-elhárítás keretében, az “Al-Qaeda” projekt viszont nyilván egy black op volt…)

https://en.wikipedia.org/wiki/Mista%27arvim

Az Al-Qaeda” projekt média részét, ami annak idején elsősorban ugyebár lefejezős meg fenyegetős videókat jelentett, azt pedig a SITE IntelGroup nevű, privát biztonsági cég intézte. Ők az USA-ban dolgoznak, a tevékenységük fókusza ma már elsősorban az internet. Rita Katz nevű cégvezetőjük és rajta keresztül a cég hivatalosan és elismerten a Mossad-hoz van bekötve, és az amerikai médiával és amerikai titkosszolgálatokkal működnek együtt.

https://ent.siteintelgroup.com/

https://en.wikipedia.org/wiki/Rita_Katz

Volt olyan, hogy szakértők megállapították: a SITE Intelgroup logója előbb került rá a fenyegető videóra, mint az “Al Qaedáé”, LOL… Meg hírhedtek az Oszama Bin Laden-es videóik, ahol pl. látszik, hogy 9/11 után már egy teljesen másik ember játssza el Bin Laden szerepét, mint korábban… Meg volt valami amerikai zsidógyerek (ezt nem én találtam ki róla, saját bevallása szerint is az), aki úgymond “áttért az iszlámra és radikalizálódott”, akit szintén nagyon szerettek “Al-Qaedás” fenyegető videókban szerepeltetni. (De mert ez már régen volt, az ő neve, meg a nom de guerre-je nem jut eszembe, pedig itt van a nyelvem hegyén…)

Szóval engem se lepne meg különösebben, ha kiderülne, hogy az ISIS vezetése szintén ezekből a körökből került volna ki…

Egy érdekes adalék, hogy a SITE Intelgroup azóta már felvette a tevékenységi körébe a fehér, keresztény, jobboldali radikálisok monitorozását, megfigyelését is, a fehér nacionalistáktól kezdve az MRA-kon és az anti-feminista Manoszférán át az incel terrorizmussal bezárólag…

Itt van például egy Rita Katz által írt cikk egy incel lövöldözőről:

https://ent.siteintelgroup.com/Far-Right-/-Far-Left-Threat/site-director-rita-katz-giving-analysis-of-hanau-germany-shooter-tobias-rathjen.html

Szóval ez egy olyan zsidó brigád, akiken érdemes rajta tartania a szemét mindenkinek a mi oldalunkon, hogy miben sántikálnak… Mert globális tényezőt jelentenek, és nem a barátaink.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Szerintem sokkal inkább környezeti feltételek kérdése, milyenek a keretek. Egy szegény ország kénytelen jóval több szigort alkalmazni, mivel sokkal lényegesebb szempont a túlélés, mint nálunk, ahol egy igazi járvány is utoljára 50-60 éve volt csak, és az utóbbi 2-3 generáció háborút sem látott. Ott meg kell fogni a népességet, mert nem engedhetők meg kilengések, nincsen hozzá kellő tartalék. Nálunk már az ellenkezője történik. Éhezés, létbizonytalanság nemigen van, nyugatabbra meg pláne nincs. Ekkor jön az elpuhulás, ráadásul a teherbeesések is megelőzhetők, ez pedig így együtt nagyjából 101% valószínűséggel vezet elbalf*szuláshoz, amire már jó néhány példát láttunk a történelemben. Hogy reformmal megfogható-e, vagy nagyjából ennyi volt a játék, később kiderül.

hunbagira
Újságíró

Ennek pont ellentmond az arab olajsejkségek esete. Mesés gazdagság és wahhabizmus, ami tőlük indult. Pont a legszegényebb arab országban (egyiptom) van a legnagyobb “liberalizmus”.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Az iszlám érdekes kategória, mert hiába van benne nyugatról átvett infrastruktúra, a társadalmi reflexek egyáltalán nem európaiak, nem “fejlődtek fel”. Így legfeljebb átmenetben vannak, bár az nyugaton is legalább 2-300 évbe került.

AVE
Olvasó
AVE

Nem, nincsenek “átmenetben”, Szaud-Arábia 16 millió “uralkodó osztályát” 9 millió nem állampolgár, “szolga” képes fenntartani, jó sok pénzért. Bármennyire gazdagok, képtelenek működtetni az infrastruktúráikat, ez sem új keletű, a gyarmattartók kivonulásával a “szabadok” visszasüllyednek oda, ahol eredetileg is tartottak.

hunbagira
Újságíró

Tehát, akkor mégsem a gazdasági/környzeti kényszer/tényező, határoz meg (csak).

AVE
Olvasó
AVE

Tehát, akkor mégsem a gazdasági/környzeti kényszer/tényező, határoz meg (csak).

Egyrészt de, az határozza meg, az objektív külső feltételek, amik és amíg fennállnak, pl. az emberi életnek nincs igazán értéke, mert annyi veszély leselkedik rá, hogy még “békeidőben is ” nagyon nagy a halandóság és nincs igazán “garancia”, még a vagyon és státusz sem képes a veszélyek 90%-tól megvédeni, nemtől, kortól, státusztól függetlenül.

Ha kapcsolódik hozzá elbaszott bigott “vallás”, ami egyben az életmódot átható és azt meghatározó rendszer is, akkor dacára a külső , kényszerítő feltételek esetleges “lazulásának”, vagy a jólét növekedésének, nem igazán releváns, “lassú” a “fejlődés” mint pl a keresztény, 90 fölötti átlag IQ-val rendelkező népességben, de konzerválódik biztosan a 80 alatti átlag IQ-val rendelkezőknél, mint pl. az araboknál, a niggerekről meg nem is beszélve.

Ha az átlag 70 alatti az IQ szint, akkor még vallás sem kell hozzá, elég a degeneráltság mint pl. a cigányoknál.

Ők pl. képtelenek más struktúrában élni, és ahogy a muszlim szemét kihasználja a nyugati fehér “liberális öntökönszúrásait”, úgy a cigány már rég rájött erre és rég pumpolja az arra “érdemeseket”, ráadásul mindkét tetűcsoport ezért még le is nézi a “fehér” hülyéket.

Update: A kínaiak, japánok is példa rá, hogy ha lazulnak a keretek, és ez párosul a jóléttel, ráadásul a nők számára kinyílnak a választási lehetőségeik, akkor hamar utolérik a fehér termékenységet, sőt, még alá is mennek.

hunbagira
Újságíró

Amúgy az állatvilágban, erre a nőstényvédelemre (főleg az emlősöknél) milyen példák vannak?! :))

Hunn
Újságíró

Ha valóban tele lett volna logikai hibákkal, akkor nem győztél volna egyesével rájuk mutatni, és szokás szerint soronként kielemezve egy kb. A/4-es oldalnak megfelelő mennyiségű szövegben kommentálni, kedves xcsakx, LOL A szimpla ráolvasás nem működik, az ilyesmi nem bemondásra megy…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A cikkírót nem én “manginázom”, ez ugyanis egy egyértelmű tény.
A nőket sem féltem, nem ők vinnyognak.

Horvath Anton
Olvasó

Idézet saját magadtól: “Hogyan szeretnél a férfiakkal kedvezni, amikor a nők sokkal nagyobb rinyálók, eleve ők “találták ki” :)”

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Az “idézet” önmagában egy helyes állítás, hiába próbálod antagonisztikus kontextusba helyezni.

A kettő közt az a különbség, hogy ha egy nő rinyál, akkor minimum tucatnyi férfi ugrik, hogy a kívánságait teljesítse, míg ha egy férfi rinyál, akkor azt meg majd mindenki “leköpi” (közben meg undorral vegyes szekunder szégyenérzetet érezve), nemtől, kortól, rassztól függetlenül.

Alter Ego
Szerkesztő

NEM hiába helyezted “antagonisztikus kontextusba”. Egyébként ez a cikornyás, önmentegető kifejezés egy béna eufemizmus arra, amit köznyelvien úgy mondanánk, hogy “szarszagúan bűzlő önellentmondás”…

Adam Bogomolov
Újságíró

Nem veszem beszólásnak a kommentedet, hanem örülök neki, mert a mai világban már az is igazi kincs, ha valaki végigolvassa a másik mondanivalóját. Nem hogy még ki is elemezze azt! :D

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem beszólás volt, legalábbis nem szántam annak.
(Érdekes tény, hogy a férfiak tényleg érzelmesebbek, mint a nők, ezért is hoznak érzelmi döntést, amit majd próbálnak racionális érvekkel -a gombhoz a kabátot :) – alátámasztani, míg a nők racionális döntéseket hoznak, amit az érzelmeikre fognak:)

Adam Bogomolov
Újságíró

Akkor rendben is vagyunk! :-]

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mindig rendben voltunk:)

Reactor
Újságíró

Ekkora bődületes faszság hogy jöhetett ki 1 db emberből?
És a vicc az, hogy te ezt komolyan is gondolod…nők mint racionálisak, aha…április elseje már rég elmúlt!

georg1945
Olvasó
georg1945

A fiatalok (gondolom itt a fiúkra, legényekre gondoltak a régiek) ma semmivel sem rosszabbak, mint 3000 évvel ezelőtt vagy az ó-görögöknél !
Akár milyennek is tekintik manapság a fiatalokat, szeretni kell őket, hiszen ők az utódaink.
Mi sem, voltunk jobbak.
Mindenki , úgy jól gondoljon bele, a saját fiatalkorába és őszintén hasonlítsa össze önmaga fiatalságát a jelen fiatalságával.
Na ugye !
Örüljünk a fiataljainknak és okosítsuk őket tapintattal ott ahol csak tudjuk !
Érezzünk minden fiatalt sajátunknak és szeressük őket úgy, hogy azt érezzék is.
Nem halat kell adni az éhezőknek, hanem meg kell tanítani őket halászni.
A saját hibáinkból okulva, tanítsuk a fiataljainkat az ÉLETRE !

Horvath Anton
Olvasó

Fiatalon mások a prioritások. Azért ez is érdekes hogy amikor a “mai fiatalok” téma előkerül, akkor kapásból mindenki a fiatal srácokra gondol, pedig a nők se 60 évesen lesznek a legnagyobb ribancok.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ha lehetne 2x lájkolnék .( ez Adam hosszabb kommentjére vonatkozott)

Adam Bogomolov
Újságíró

Köszönöm szépen!

Jinjangologus
Újságíró

Zoli későn érő típus. Ő csak mostanság, középkorúan kezdett szembesülni a jellegzetes serdülőkori problémákkal. Ez nem annyira ritka jelenség vallásos közösségek esetében, kiváltképpen izoláltabb felekezeteknél (pl amisok, mormonok).

Az őszintesége értékelendő, maradjon is meg. Egy férfiassági alap, amire már bátran lehet építkezni, felfele törekedni. A gyermeki engedelmességet, szolgalelkűséget viszont mielőbb meneszteni kéne. Jobb későn, mint soha.

Se - se
Újságíró
Se - se

Adam Bogomolov
Jó az okfejtésed Adam.
Ugyan hosszan, de precízen írtad meg azt hogy ejjnye-bejjnye.

Adam Bogomolov
Újságíró

Kösz!
Igyekeztem, talán túlságosan is.

tomgal
Olvasó
tomgal

Toplák Zoli írása ékes példája annak, hogy az emberek nem egyformák. Bizony vannak férfiak és nők között is idealisták, racionálisak, romantikusabb és kevésbé romantikus beállítottságúak. Zoli egy mélyen érző, érzékenyebb típus. ( és igen, vallásos). Sajnos élete tragédiája ( ezt többször ő maga írta le ), ami az első házasságában történt ( arra most konkrétan nem emlékszem, hogy azóta megnősült-e, de tudom, hogy együtt él egy sokkal normálisabb nővel- ezt is maga tette közzé itt) -és ez azt hiszem olyan mélyen érintette , sokkolta anno, hogy képtelen kitépni a szívéből azt a fájdalmat. Ez egyébként pont azt bizonyítja, hogy bizony egy férfi is tud nagyon erősen és mélyen szeretni. Tehát az, hogy ha egy férfi romantikusabb, idealistább, ne adj Isten monogám, ettől nem rossz, vagy gyenge, csak más, amit a nem ilyen emberek nem fognak megérteni. Szerintem is becsülendő az őszintesége , én csak annyit üzennék neki, hogy a múlton már nem változtathatsz, de a jelenedet és jövődet már te alakítod, éld meg a pozitív dolgokat és merj boldog lenni !

Se - se
Újságíró
Se - se

tomgal
Megint minden megjavult!
Köszönöm a remény-segélyt, eztán a kólaszámládat én állom.
Minden jót neked.

tomgal
Olvasó
tomgal

Na, akkor már csak ezt a mostani állapotot kéne valahogy konstanssá tenni. Őszintén drukkolok és örülök. Neked is :)

Se - se
Újságíró
Se - se

tomgal
Konstans.. hm.. tudod sajnos csak egy varázspálcám van, és assse bodza. :-)

Deazééé köszönömjól.

Meske
Olvasó
Meske

Egyszerűen csak át akarjuk élni, hogy hasznosak vagyunk, hogy volt értelme reggel felkelni.

Zoltán, kifejtenéd kérlek, neked mit jelent a fenti mondat.

common man
Olvasó
common man

Szerintem pont azt jelenti neki mint ami benne van.

Se - se
Újságíró
Se - se

Meske
Azt az élményt hogy nem kellek, csak az teheti lassanként semmissé, hogy ma is hasznos voltam/vagyok.. akkor aznap már volt értelme reggel felkelnem.

(kíváncsi vagyok, hogy elfogadna-e szinkrontolmácsnak Zoli)

Meske
Olvasó
Meske

Common man, Se-se, úgy vélem, hogy ez a mondat fontos igényt fogalmaz meg, azonban önbecsülés nélkül legfeljebb csak ideiglenesen hoz megelégedést… bármilyen – családi, vallási, egyéb – kontextusban nézed. Legalábbis ezt tapasztaltam.
Kérdés, hogy az önbecsülés mennyire függ a környezettől?
Köszönöm a tolmácsolást :)

Horvath Anton
Olvasó

Ez már inkább ilyen életközepi válságra utaló jel, amikor ilyen faszságokon agyal valaki. Lehetne rosszabb is, például egy betegség. Az egész viszont a fejben dől el, ki hogy látja. Én azért kelek fel mert szól az ébresztő, de ha az ki is van kapcsolva majd zúg meg zörög más helyette, lényeg hogy így is-úgy is felkelsz. Aztán hasznos volt a nap ha este teljes nyugalomban meg bírsz inni egy jó sört, vagy egy jó pohár bort, kinek mi. Minden nap persze nem tudja az ember ezt a teljes nyugalmat elérni estére, de ezt viszont reggel még nem tudhatod :D

Se - se
Újságíró
Se - se

HorvathAnton
Lehet hogy életközepi válság.. és biztosan lehetne rosszabb is.
De ha már ez VAN befogva a tokmányba, akkor ezt KELL szépre esztergálnia – nem..?

Te azért kelsz fel, és attól érzed hasznosnak a napodat amit írsz.
Oké. Írj belőle egy csak fele ekkora terjedelmű írást mint Zoli – és ha Attila nem is, de az én indextopikomon én közzéteszem.. és lássuk hogy a te írásod mennyire gondolkoztatja el az olvasókat. És pláne hogy mi jut eszükbe az írásodról.

Nem fogsz írni. Pláne nem fogsz soha arról írni hogy mitől érzed helyrehozhatónak a nőkről szóló álmaidat.
Zoli azt írta le.

Horvath Anton
Olvasó

Gyanítom nagyon sokakat érdekelne a napjaim leírása :D Az viszont tény, hogy az általad a másik kommentedben említett önbecsülés, amennyiben az a nő(k) értékelésétől függ, akkor a kudarcélmények sorozata garantált.

Se - se
Újságíró
Se - se

HorváthAnton
Ha az elhárításhoz jelentkeztél anno, akkor ez a sokaktól érkező érdeklődés teljesen természetes.
:-)

Egyetértünk Anton, az önbecsülés csakis külső forrásból táplálva.. hm.. elég ingatag érték lenne.

Hunn
Újságíró

Hát igen, ha egy férfi ahhoz köti az önbecsülését, hogy a ringyók szétrakják-e neki a lábukat hogy hozzáférhessen a használt pinájukhoz, vagy sem, az bizony komoly torzulásokhoz vezethet az illető valóság-érzékelésében. Úgyhogy lehetőleg tartózkodni kell ettől, mert komoly hiba. (Ez a figyelmeztetés saját magamnak is szól, mert sokáig én is hajlamos voltam elkövetni…) Valójában egyszer szétrakják, máskor meg nem rakják… Ez van. Ebből még nem lehet különösebb következtetéseket levonni. Max. annyit, hogy ügyesen alkalmazza-e az illető a csajozási technikákat vagy sem.

common man
Olvasó
common man

Ez már inkább ilyen életközepi válságra utaló jel, amikor ilyen faszságokon agyal valaki

Nem biztos ,hogy válság.Még ötven körül is él benne a fiatalos, világot megváltani akaró lendület.

common man
Olvasó
common man

este teljes nyugalomban meg bírsz inni egy jó sört, vagy egy jó pohár bort

Mind a kettőnek megvan a maga szépsége.Keverni nem szabad attól rosszat lehet álmodni.

Horvath Anton
Olvasó

Ha már keverésre kerül sor az már nem teljes nyugalomban történik, sőt sok esetben valamilyen problémából kifolyólag. Férfiak esetében igen nagy százalékban ez a probléma egy nőhöz köthető, a problémákat pedig a forrásuknál lehet csak megszüntetni. Ezzel a kör be is zárult.

Hunn
Újságíró

“Életközépi válság”, mint olyan, nem létezik. Az “életközépi válság” is csak egy afféle csinált, kamu kifejezés, mint például a “rasszizmus”… Ezt a kifejezést elsősorban a feminista média meg a feminista pszichológusok használják, a középkorú férfiak teljesen normális gondolkodásának és viselkedésének a leírására. Hogy miért? Hát azért, mert azt akarják, hogy azt hidd magadról, hogy biztosan valami baj van veled…

Pedig nincsen.

Az, hogy a nők lecsaptak rá, és általában imádják használni ezt a kifejezést, meg olvasni róla a Nők Lapjában, az egy dolog. Ez azért van, mert arra utal, hogy van bennünk, középkorú férfiakban valami hiba, hogy velünk van valami probléma…. Mert ebben a korban a férfiak általában bekeményítenek a nőkkel szemben. Ugyanis egyre kevesebb a motivációjuk arra, hogy alájátsszanak a nők álomvilágának, és folyamatosan a seggüket nyalják a szex reményében. És általában a nők ringyóskodása, mint olyan, egyre kevésbé imponál nekik.

Úgyhogy javaslom, hogy legalább mi, férfiak ne használjuk ezt a kifejezést, jó?

Horvath Anton
Olvasó

Szerintem viszont pont az egótuning feminmédia használja ezt a kifejezést okafogyottan. Az egy válság ha az embernek ilyen gondolatai támadnak, amire viszont te gondolsz, -és ők ezt “életközépi válság”-nak írják le- az mindössze a fal eljövetele. A fal érkezése pedig egy természetes folyamat, köze sincsen semmilyen válsághoz.

Hunn
Újságíró

Csakhogy az úgynevezett “életközépi válsággal” kapcsolatban mindig csak férfiakról beszélnek, sosem a nőkről… Ami a nőket illeti, az egy dolog, hogy a Fal a világ legtermészetesebb dolga, de a nők válságként élik meg. És nem lepődnék meg, hogy ha kiderülne, hogy – szokás szerint – egy, a saját magukra vonatkozó dolgot vetítenék ki tudat alatt a férfiakra ebben az esetben is.

Meske
Olvasó
Meske

Itt van egy egészen jó és rövid összefoglalás:
https://avomed.hu/eletkozepi-valsag

Érdekes látlelet: életközép válság, mint kulturális termék
“Nemcsak, hogy nem betegség, de nem is univerzális jelenség az életközépi válság. Nem minden kultúrában van jelen, kifejezetten a fiatalság, a tökéletes test, a gazdagság és szépség köré szerveződő fogyasztói társadalom jellemzője.”

abrek
Olvasó
abrek

Hunn! De még itt is csak 10%ot írnak, mármint, hogy ennyi embert érint. Nincs életközepi válság, szerintem sem, max annak, ami csinál magának. Férfiaknál még a FAL-ban sem nagyon hiszek, szerintem a legtöbb férfi meg sem éli a FALat, mert kb 100 évesen jönne… :)

Meske
Olvasó
Meske

Valahol azt írják, hogy mindenki átmegy rajta, valahol meg mást.
Sok mindentől függ, egy válságot ki hogyan él meg. Aki nagy fordulatot vesz és/vagy “rossz” irányba tér (depresszió, stb) az valószínűleg jobban látható a statisztikában is.
Itt van egy másik az eredetéről (azért csak fenntartással):
https://divany.hu/eletem/2018/06/11/igy-szuletett-az-eletkozepi-valsag/

“És ez csak egy pár könyv és diskurzus, ami a témában született – ezer és ezer cikk, könyv, előadás szólt az elmúlt évtizedekben az életközepi váláságról. Mit szólt ehhez a fogalom megalkotója, Jaques? Elképedve nézte. Ő már régesrég elvesztette az érdeklődését a téma iránt, talán mert túlesett az élete közepén, és a munkahelyi kapcsolatok kutatásában mélyült el, amiről húsz könyvet is írt. Sosem foglalkozott többet a harmincas-negyvenes emberek lelkivilágával,”

common man
Olvasó
common man

A szerző 30 az énekes 22.
https://www.youtube.com/watch?v=uMwJa3RkI4Q

Hunn
Újságíró

Ha úgy vesszük, a férfiaknál is van Fal, csak ők a másik irányból közelítenek felé… Fiatalon, csórón és kigyúratlanul ott magasodik előttük. A két nem egymáshoz viszonyított SMV-görbéje magáért beszél. Krisztusi korban áttöri az ember, aztán vissza se néz.

A velük egyidős nők pedig megőrülnek ettől… Ezért próbálják a férfiakat ilyenkor megszégyeníteni, meg bedumálni nekik, hogy tévednek. A nők igazságtalannak érzik ezt a helyzetet, csak azt felejtik el, hogy nekik fiatalon állt a vásár, a férfiaknak meg nem.

Valójában ez így igazságos az élettől. Mégis, mikor álljon a vásár a férfiaknak, fiatalon se, meg később se? (A poén ráadásul az, hogy – a fiatal nőkkel ellentétben – a férfiaknak nem elég pusztán elérni egy bizonyos életkort…)

abrek
Olvasó
abrek

Innen nézve, igazad van.
Amolyan alfa alá alá voltam világ életemben, most már inkább sigma. Párszor az életben magam csesztem el egy kapcsolatot azzal, hogy piedesztálra emeltem az adott nőt, amit nagyon nem kellett volna… :D

Pénzem, státuszom, magasságom-testalkatom (birkózóként) mindig megvolt, már huszonévesen is, de a kedvességemmel és a belém nevelt udvariassággal valami hihetetlenül ronthattam az összképet… :D

Megkaptam a pofonjaimat, hála Istennek hatottak. Mióta külön élek, megváltoztam, érzik a nők is. Amióta teszek rájuk, ugyanakkor minden egyéb megvan, le se tudom vakarni némelyiket. És ugyanez volt a házasságom előtti jó pár évben is.

Ha nem kellenek, pláne nem mindenáron, akkor kábé nyertél… Nincs fegyverük ellened. Most amolyan Sigma-MGTOW hibrid vagyok, de lehet, más ezt hívja életközepi válságnak… Egészségére, én jól elvagyok.

Bela
Olvasó
Bela

A feminista “tudomány” és az azt kiszolgáló média szerint a férfiak gyakorlatilag egész életükben válságos helyzetben vannak.
A kamaszfiúk “később érnek”, mint a lányok. A fiatal felnőtt férfiak “sokáig vannak mamahotelben”. Aztán jön az “életközépi válság”, végül a korábban eljövő halál. Az utóbbi még igaz is.
Valójában a lányok nem érnek korábban, csak előbb kezdik kiélni ösztöneiket, előbb kezdik el másolni a felnőtteket. Egy mai középiskolás lány nőként öltözik, műkörmöshöz jár, “céljai vannak” :-D :-D Magyarul előbb lép be a konzumidióta fogyasztói létbe, előbb kezd el ribanckodni. Ugye, hogy nem baj, ha a fiúk lassabban érnek?
A mamahotel is ugye a férfiaknál gond. Hát inkább éljen egy huszonéves fiú az anyjával, mint egy korcs kutyával, mint a mai fiatal nők tömkelege. Gyakran halljuk, hogy “nem nőnek fel a fiúk”. Mihez? Hogy ész nélkül költsék mások pénzét a plázában, mint a felnőtt, céltudatos picsák? Na ez is meg van cáfolva.
Az életközépi válság – ahogy írod – bizony a nők válsága.

Reszet Elek
Újságíró

A nők biológiailag valóban korábban érnek.
A nőknek nem mamahotelük van, hanem papahotel. Ők korábban költöznek el, de szinte mindig az aktuális pasasuk biztosította helyre és körülmények közé. Nagyon kevés nő van, aki egyedül elindul a nagybetűsbe és magának teremti meg a dolgokat. Az ilyenek előtt le is a kalappal.
A nőknek nem életközépi válságuk van, hanem FAL-uk. Nem lehet kellemes érzés amikor a férfiak elkezdenek átnézni rajtuk és a fiatalabb nőket tüntetik ki a figyelmükkel.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nagyon kevés nő van, aki egyedül elindul a nagybetűsbe és magának teremti meg a dolgokat. Az ilyenek előtt le is a kalappal.

Még jobban megnehezítik a dolgukat, az alfaözvegységhez hozzásegíti nagyban őket.

Balton
Olvasó
Balton

Gratula, hosszú idő után visszajöttél egy olyan kommenttel észrevétellel, amiben ca. 100%-ban megmondod a “tutit”. Éz meg a köv. 2 kommented is király. Stilisztikailag-logikailag a “ringyóskodást” lecserélném mondjuk hipergámkodásra vagy egy másik lehet jobb fogalomra a játszmázásra. Bár férfikor és státusz, párkapcsolati helyzet kontextusából nézve igaz aktuálisan mindegyik.
Tudom hiszen ebben a korban lévén, egyre jobban idegesít engem is, amikor látom hogy erőlködik amikor affektálva-variáva próbál irányítani…
De a férfiemberen ilyenkor már végigment ilyen vagy olyan úthenger egyszer vagy többször, és nem hülye…
Zolit meg ne bántsátok, értem az érzelmeit, sőt tudok osztozni az igazságában.
Csakxi meg tudjuk hogy szociopata, hagyjuk meg ezt a szerepet neki :)

Se - se
Újságíró
Se - se

Meske
Hm.. kinek hogy.
Azt hiszem hogy nekem az önbecsülésem attól jó, hogy jónak érzem magam. A hasznosság pont olyan érték, ami újra kialakítja az elveszett önbecsülést, férfiként inkább az alkotó munka a ránk jellemző tevékenység.. hm.. szóval szerintem Zoli kérdéses mondata nagyon jól fogalmazza meg, hogy miért az aznapi hasznosság érzése kell ahhoz este hogy nnna ma is érdemes volt fölkelni.

És az ideiglenesség ha itt állomásozik bennem (csak feleannyit mint a szovjet csapatok), akkor az már hozzám tartozik.

Az önbecsülés mennyire függ a környezettől.. hm.. az is lélekfüggő. A nőies lélek inkább a környezetének akar tetszeni, a férfias lélek meg magának.. hm.. magával akar békét. Az önbecsülés terén is.
Csak az a baj, hogy vegytiszta nőies és vegytiszta férfias lelkek alig vannak – de az ilyen vélemények olvastán mindenki “vegytisztítózik” magában.
(aztán bétakirekesztő megmondóalfa lesz belőle)

Meske
Olvasó
Meske

Se-se, Common man

Az önbecsülés mennyire függ a környezettől.. hm.. az is lélekfüggő. A nőies lélek inkább a környezetének akar tetszeni, a férfias lélek meg magának.

jó meglátásnak tartom és szerintem mindkettőre, a külső-belső megfelelésre is szükség van, élethelyzettől függően, rugalmasan, a megerősítést és a kritikát is mérlegelve. A szélsőség gyenge illetve merev jellemet hoz magával.

A hasznosság pont olyan érték, ami újra kialakítja az elveszett önbecsülést, férfiként inkább az alkotó munka a ránk jellemző tevékenység…

erre gondolok én is, viszont a hasznosság vágya mögött jó tudni, hogy mi a valós késztetés. Azért említettem az „ideiglenességet”, mert önbecsülés nélkül könnyen és (olykor észrevétlenül) kihasználáshoz vezethet (common mantól):
a ”segítséget kapó” által a segítő személy gátlástalan kihasználása, magyarul hülyének nézése is gyakran megeshet.
Azonban, ha valóban azt az irányt nézzük, amin változtatni lehet (a környezeten ugyebár alig), az csak az illető emberben magában keresendő. Vagyis az az ember, aki nem becsüli meg magát, az nem tud nemet mondani/konfrontálódni (nem védi meg magát, a határait), esetleg azért teszi, amit tesz, hogy (viszont)szeressék (megfelelni akarás)…

ami újra kialakítja az elveszett önbecsülést

Amit írtál, azon túl talán még a megmérettetés és a konfortzóna elhagyása is – ha sikerrel vagy tanulsággal jár.

common man
Olvasó
common man

Meske, az önbecsülés mennyire függ önmagunktól? Mert akkor a környezet már kevésbé játszik.Itt inkább arról van szó ,hogy egy olyan ember aki alapból másokért akar tenni és sokat és mindig az nem biztos ,hogy ebbéli vágyait elképzeléseit maradéktalanul teljesíteni tudja.És sokszor nem is rajta múlik.Az egyszerű,a bármikor a semmiből előbukkanó objektív akadályok mellett még a segítség elfogadásának hiánya ,rosszabb esetben a”segítséget kapó” által a segítő személy gátlástalan kihasználása, magyarul hülyének nézése is gyakran megeshet.Aztán,hogy az ilyen helyzeteket ki,hogy kezeli az már az egyéntől függ.Hogy mennyire örökölt ,belé nevelt, változtatható-nem változtatható na azt én nem tudom.Valaki azt mondja: segítettem 2 emberen jól végeztem a dolgom ,a másik: csak két emberen segítettem mikor tíz is lehetett volna ,mondjuk én annak is tudok örülni ha saját magamon segítek….(és becsülöm önmagamat ezáltal,,,meg egyébként is)

Meske
Olvasó
Meske

,mondjuk én annak is tudok örülni ha saját magamon segítek….(és becsülöm önmagamat ezáltal,,,meg egyébként is)

:) Ezt a ma napig tanulom.

arról van szó ,hogy egy olyan ember aki alapból másokért akar tenni és sokat és mindig az nem biztos ,hogy ebbéli vágyait elképzeléseit maradéktalanul teljesíteni tudja.

Ha az adja az önbecsülést, hogy másokért tesz, akkor az ebbéli vágy teljesül.
Azonban más esetben aki az igényeit/szándékát/vágyait már nem csak mások érdekéhez igazítja, inkább gyakrabban alárendeli, az az ember lassan „eltűnik” abban a kapcsolatban, családban, közösségben.
Nem túl nagy “rizikó” ez?

Alter Ego
Szerkesztő

“Belső igényünk ez, és talán nem is feltétlenül azért, mert erkölcsileg olyan magasrendűek vagyunk.”

DE IGEN!

Hunn
Újságíró

Amíg mi, férfiak, itt egy normális életről álmodozunk, addig a feministák már rég gyakorlati útmutatót készítettek az anti-feministákkal történő vitatkozáshoz, nehogy visszaterelhessük az életet a normalitás medrébe, hogyaszongya:

Állítsuk meg az antifeminizmus!
SZÓBELI ÖNVÉDELMI ÚTMUTATÓ FEMINISTÁKNAK

https://www.wave-network.org/wp-content/uploads/SelfdefenseHU_36p_200725_web.pdf

Meggyőződéses nyelvtan-náciként ugyan zavar a címben a “té” bötű hiánya, de ettől függetlenül úgy vélem, nem árt tudni, hogy az ellenség milyen taktikát alkalmaz velünk szemben…

És ők nem csak dumálnak, hanem kifejezetten aktívak, hogyaszondja:

Egy ellenzéki törvénymódosítás büntetné a női nem elleni uszítast

https://hvg.hu/itthon/20211123_Egy_ellenzeki_torvenymodositas_buntetne_a_noi_nem_elleni_uszitast

Az MSZP-s Gurmai Zita Btk.-módosítója szerint 5 év börtön járna annak, aki „a női nem elleni erőszakra vagy gyűlöletre uszít”.

Nomármost, azt mindannyian tudjuk, hogy az ő szótárukban a “nők elleni gyűlölet” és a “nők elleni uszítás” szimplán a feminizmus kritikáját, az anti-feminizmust jelenti… És nehogy félreértsétek a helyzetet, uraim: a magyar manoszféra összes honlapjának – köztük a Férfihangnak – üzemeltetője és összes anti-feminista kommentelője automatikusan megy a sittre, ha ezt a törvénymódosítást megszavazzák… Úgyhogy én azt mondom, hogy nagyon figyeljünk oda, hogy mi lesz ennek a törvényjavaslatnak a sorsa.

Javaslatom, hogy ha elkerülhetetlen, akkor egy megelőző csapással addig kössük fel az összes magyar feministát, amíg még nem késő! Nem viccelek: ezek nekünk nagybetűs, halálos ELLENSÉGEINK! Nem csupán olyan vitapartnereink, akikkel nem értünk egyet. Nem pusztán ellenfeleink. Nem! Ezek azt akarják, hogy pusztuljunk, és hogy amíg kinyírnak, addig is uralkodhassanak felettünk… Ha ezzel a véleményemmel nem értetek egyet, netán túlzásnak érzitek, akkor kérlek, bizonyítsátok be, hogy tévedek – természetesen figyelembe véve azt a nem elhanyagolható tényt, hogy a feminista törvényjavaslat szerint ez a bekezdése a kommentemnek pontosan 5 évet jelentene nekem a sitten…

common man
Olvasó
common man

na de akkor én nőnek fogom érezni magam és megyek a női börtönbe

Horvath Anton
Olvasó

De bezzeg a (heteroszexuális fehér) férfiak elleni uszítás nem probléma, abból akár TV reklámokat is lehet gyártani sorozatban. Ezzel a törvénnyel megint csak ez a legnagyobb baj, hogy kiemel egy csoportot, diszkriminálva egyúttal másokat, na de a komcsiktól nem is kell többet várni. Az is szégyen hogy olyan mint az MSZP egyáltalán még létezik.

common man
Olvasó
common man

Na attól ,hogy az írás műfaja “sirám” még lehet igazságtartalma. Akár magas is. Meg tanulsága is.

Alter Ego
Szerkesztő

Természetesen, ez nem is kérdés… – legfeljebb az akarhatja ezt kérdéssé tenni, akinek nem nem tetszik az igazság és a tanulság….

common man
Olvasó
common man
Se - se
Újságíró
Se - se

Jó ez az írás.. jól jelzi az itt összegyűltek elfogadásra való képességeit.

Georg1945 -ön csodálkozom leginkább, mert az eddígi írásai nem a lenézésről szóltak – ellenben csakafoci bőven pozitívabb mint a nickneve sugallja.

Pedig a csalódásunkból való kigyógyulásunk lépcsőfokai között sehol nincsen olyan, hogy aki nem tartja velünk a szintet az nem ér annyit mint mi.

Hunn
Újságíró

Elképesztő! Ez egyszerűen elképesztő! Az előbb olvastam a hírekben, hogy a briteknél mostantól már szexuális zaklatásnak minősül az, és rendőri intézkedést foganatosítanak és büntetőeljárást indítanak ellened, mint férfi ellen, ha csak rá merészelsz nézni egy nőre és végigméred, illetve ha netán szemezni próbálsz vele!

https://www.rt.com/uk/543286-british-police-women-guide/

Idézet: “Officers have been advised to pursue criminal charges or apply preventative strategies for a list of offences, including (…) leering and persistent staring.”

Tehát, ahogy azt korábban már megjósoltam volt, hogy előbb-utóbb eljutunk oda, hogy feminista Úrnőink fogják eldönteni, hogy ki nézhet rájuk, vagy hogy rájuk nézhetünk-e egyáltalán… Nos, miképp a példa mutatja, valahol nem is olyan messze ez már történik is, mégpedig jelen időben. És ha a magyar feministákon múlik, akkor nálunk is EZ LESZ!

Szép, új, kőkeményen elmebeteg, és – figyelmezzetek a szavamra: előbb-utóbb brutális erőszakkal fenntartott – feminista diktatúra felé haladunk, és ez lassan már kurvára nem vicces, uraim. Hanem iszonyat.

Lassan de biztosan eljutottunk odáig, hogy most már feltétlenül és komolyan tennünk kell valamit a feminizmus és a feministák ellen, fel kell számoljuk a feminizmust és annak minden úgynevezett eredményét és összes következményeit, hogy egyszer s mindenkorra véget érjen ez az elmebeteg őrület.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Nem értem, hogy mi a haszna ezeknek az intézkedéseknek? Hogyan térülhetne meg bármelyik nőket védő, segítő intézkedés? Hogyan viszi előre ez akármelyik társadalmat? Már csak férfi büszkeség szempontjából is elítélendő akármi, ami a nőt felé helyezi, úgy, hogy a nő a síráson kívül semmit nem tesz, és persze nem is tud(na) tenni a megvalósításért. De persze élvezi az ingyen, és soha ki nem érdemelten kapott hatalmat, hisz neki ez jár, mert vaginája van, illetve fel lett ruházva (mivel kizárólag kívülről) a döntés lehetőségével. A feminizmus felszámolása akkor is gyerekjáték lenne, ha egy férfire 100 nő jutna. Nem is velük van a gond, hanem azokkal a hímekkel, akik szent küldetésüknek érzik a női jólét biztosítását, persze ellenszolgáltatás nélkül is. Ezek így se, úgy se fognak hozzájutni a nőhöz, akikért (bőven) annyit tesznek, amennyit nem is érnek, de a nő egyszer sem fogja cserébe azt a szexet megadni nekik, ami amúgy ingyen is lehetne, ha ezek a férfiak úgy akarnák. És olcsóbb is lehetne, mint egy pohár víz.

Ezek azok a Vilar által tanulmányozott egyedek, akik miatt van feminizmus. Ők azok, akik visszahúzzák a férfiakat a nőkért folytatott versenyben. Csak nehezítik a terepet, visszahúznak, az egekbe csapják az értéktelennek az értékét. És sosem fogják megkapni a hőn áhított női lábközit, de visszahúzni mást könnyebb, mint nyerni. Ezekkel van a baj, a kartonpáncélos lovagokkal. Ha a férfiak többsége (nők számától függetlenül) nem akarná, sose lett volna feminizmus. A femidióták demonstrációin is szép számmal vannak “férfi” aktivisták, akik az életüket adnák, valamint más férfiak életét vennék el, mindössze annyira csekély “jutalomért”, mint a női jólét, ami női felsőbbrendűségként fog megnyilvánulni.

Ilyen jó helyzete van a nőnek a társadalomban, versenyezhetnek alkalmatlanként, saját maguknak könnyítéseket vinnyognak ki, és bár mindezekkel a temérdek könnyítésekkel is alacsony az esélyük a nyerésre, de azt mind a saját, felsőbbrendű képességeiknek tudják be, pedig hendikepesek. És még arra sem lehet, célozni sem, hogy kizárólag a könnyítések miatt jön az eredmény, mert a gyermeki egójuk nem tudja elviselni. Korlátozni kell a nők kommunikációját, mert egymásra fokozottan hülyítő hatással vannak, a férfiak meg fogékonyak a hisztijükre, és segítik őket. Mindenkinek jobb lenne így.

Horvath Anton
Olvasó

Pedig úgy néz ki hogy megszűnnek a női börtönök is majd, mindenki kegyelmet kap. Lépni kíván egyet előre a femcsi rendszer úgy nézem: https://index.hu/belfold/2021/12/21/novak-katalint-jeloli-a-fidesz-koztarsasagi-elnoknek/

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Hatalomtechnikailag sakk-matt a mosléknak.