Férfihang.hu
4 megosztás

A férfiellenesség kulturális megnyilvánulásai 2/1. rész

Jelen írás részlet Toplak Zoltán: “Férfisors 2.0 – A férfiak ellen hangolt társadalom” c. művéből. (Szerzővel kapcsolatot keresni az eposzegy@gmail.com email címen lehet. Kommenteket nem nagyon olvas. Ehhez túl feminin a pszichéje – vallja ő.)

 

Újságok, könyvek, blogok,  internetes portálok

 

Ebben az alfejezetben több idézet is lesz, mivel cikkekkel főleg Deansdale szokott vitába szállni, és okos, fordulatos stílusát kár lenne nélkülözni.

Egyelőre azonban nézzük az általános jellemzőket.

Hírekben pl. ha férfiak kerülnek pozitív módon említésre, akkor ők mindig „emberek”, „rendőrök”, „tűzoltók”, „orvosok”, stb. Soha nem férfiak.

Ha nők kerülnek a hírekbe hasonló módon, akkor ők „nők”.

Hasonlóképpen, pl. terrortámadásoknál az áldozatok mindig „emberek”, de a nőket és gyerekeket kiemelik ezekből, így: „A terrortámadásnak tizenkét áldozata volt, közülük három nő és két gyermek.”

Ha rossz színben lehet feltüntetni férfiakat (rablás, gyilkosság, erőszak), akkor a tettes nem „rabló, gyilkos, erőszaktevő, bűnöző”, hanem „férfi”. (57)

Azt a legtöbb magyar ember tudja, hogy kb. hetente lehet hallani nőkről, akiket férjük/élettársuk bántalmazott, esetleg megölt. Miközben nők is bántalmaznak férfiakat (ld. OKRI kutatás, megjelent: Családi iszonyok, 2005) ennek nincsen hírértéke.

A férfiak problémáira szokás úgy hivatkozni, hogy ők „frusztráltak”, ami szinonimája a „hisztisnek”. (58)

Deansdale ír arról, mi nem nőellenesség, noha a média annak címkézi:

Csak a fogalmak tisztázása végett szúrnám ide, hogy semmi köze a nőellenességhez, ha valaki szimplán csak nem emeli a nőket piedesztálra, nem tartja őket különbnek a férfiaknál, realisztikusan látja a hibáikat és gyengeségeiket, vagy mondjuk elítélően nyilatkozik egy (azaz 1) nőről. A modern média ezeket nagy előszeretettel címzi nőellenességnek, ami persze egyértelmű jele annak, hogy a média nőpárti.” (59)

Egy másik idézet Deansdale – től, amelyben arra mutat rá, hogyan is hangolja a nőket a férfiak ellen a média.

És ha már a csapból is az folyik, hogy itt hegemón maszkulinista macsóuralom van, akkor mi a fenét keresnek olyan cikkek a főoldalon, hogy “A sok fiú árthat az anya egészségének“? (60) Ami amellett, hogy tudományosan teljesen védhetetlen ökörség (valójában az iparosodás kora előtti időkre vonatkozó alaptalan antropológiai eszmefuttatás), értelmetlenül fokozza a férfiellenességet, és paranoiát okozhat a szülés előtt álló nőknek (ezáltal egészségügyi kockázatot jelentve, ami az irónia netovábbja).” (61)

Népszerű ezoterikus író hazánkban Müller Péter, aki rendszeresen írt a bántalmazott, elnyomott nőkről és az elnyomó férfiakról. Ez egyébként nem baj, mert sajnos ez a jelenség létezik, beszélni kell róla. Azonban a művész úr, a feministákhoz hasonlóan, egyedi példákból általánosít, és kollektíven az egész férfinemet állítja be bűnösnek és bűnözőnek.

Ő írta a „Férfi élet – női sors” című könyvet. (Rivaldafény, 2013) (62) Már a cím megmutatja azt a fajta elfogultságot, ami az egész könyvön végigvezet. A férfinak élete van, a nőnek sorsa.  A borítószövegen az író azt írja, hogy épül az új világ, amelynek a nők tiszteletére kell épülnie. Felmerül a kérdés: nem a két nem egymás iránti, kölcsönös tiszteletére kellene épülnie?

Egyáltalán: miért evidens, hogy a férfiak megkapják a tiszteletet manapság? A nyilvánosság előtt aligha, menő lett reklámokban, filmeken, sorozatokban gyerekesnek és idiótának ábrázolni őket (erről később bővebben). A magánéletben pedig egyre inkább megjelenik ez a fajta feminista gyökerű viszonyulás a nők részéről. Sőt, sok férfi is átveszi, és ellenséges, gúnyos lesz saját férfitársaival szemben, ha azok nem követik a feministák „haladó” nézeteit.

Amerikában sorra lehet olyan képeslapokat kapni, melyek a férfiak kárára viccelődnek, csúfolódnak. Az egyiken pl. rágcsáló ketrecben van két férfi, egyikük a lépcsőn igyekszik kifelé, a másik a mókuskeréken fut. Fentről egy óriási nő néz érdeklődve rájuk. A felirat: „Persze, szórakoztatóak egy darabig, de aztán fárasztó mindig takarítani utánuk.” (63)

Visszatérve egy pillanatra Müller Péterhez (és általában a feministákhoz), ők minden, a történelem során hozott rossz politikai és gazdasági döntés okainak a férfiakat tartják. Mi (a férfiak) tehetünk arról, hogy a világ a szakadék felé sodródik.  Nem a vezetők, a politikusok, a királyok, a főurak és hadurak. A férfiak, kollektívan. Azokat a férfiakat előszeretettel hagyja figyelmen kívül, akiket pl. a Katolikus Egyház szentté avatott emberszeretetük miatt, vagy akik aktivistaként valamely jó cél mellett küzdenek napjainkban. Ők is férfiak, nem csak a hatalom csúcsán lévők. Akik egyébként szintén nem mind bűnösök. Voltak jó királyok is, akikről a népi hagyomány a mai napig megemlékezik.

A múlt vélt, vagy valós hibáinak szüntelen felemlegetése – méghozzá generációkkal ezelőtti hibáké – állandó feminista eszköz. De ezt újságok, blogok és pl. Müller Péter is, rendszeresen megteszik. Rajtunk, ma élő férfiakon kérik számon pl. a középkor, vagy az ókor férfiközpontúságát. Mi közünk van nekünk mindehhez? Mi már rég nem élünk férfiközpontúan, sőt egyre inkább és egyoldalúan nőközpontúvá vált az életünk.

Érdekes, és gyakorlatilag elmondható, hogy ha valahol a nőknek nehéz volt, ott általában a férfiaknak még inkább. (64) Ha háború dúlt, a frontokon férfiak harcoltak. Az ina szakasztó és veszélyes munkákat a mai napig férfiak végzik.

És egy újabb idézet Deansdale – től:

Az csak a nőközpontú felfogás csökevénye, hogy a férfiak bármely problémája lényegtelen és per definitionem illegitim, s ha egy férfi mégis foglalkozik velük, akkor nyilván csak egy nyafogó lúzer, akinek fel kéne nőnie. A férfiaknak igenis vannak valós társadalmi gondjai, amikkel ugyanolyan joguk foglalkozni, mint a nőknek a női problémákkal.” (65)

A feministákra és Müller Péterre is elmondható, hogy szapulnak, szapulnak és szapulnak. Nem tudom, ki mondta nekik, hogy a céljaiknak szidással és lelki „rugdosással” kell a férfiakat megnyerni. Már Konfuciusz is tudta, hogy egy csepp mézzel több legyet lehet fogni, mint tíz hordó ecettel. Tiszteletet és elfogadást kellene képviselniük a férfiakkal szemben, nyitottan az erényeikre. Majd ezután és ezzel együtt kellene építő kritikát megfogalmazniuk.

Még az egyébként humánus Nők Lapja újságra is jellemző, hogy ha férfiakról ír, akkor leginkább átnevelné őket. Van valamilyen liberális idea az újságírók fejében egy nőközpontú, empatikus, háztartási munkát felében elvégző, de mégis jól kereső, önértékelésében erős férfiról – aki Magyarországon alig létezik. Talán a belpesti értelmiség termelheti őt ki, de mi köze ehhez a reggeltől estig hajtó vidéki és budapesti külvárosi átlagférfinak? A társadalom és sajátmaga is munkateljesítményt vár el tőle, ettől érzi ő önmagát, (a környezete pedig őt) erősnek és tiszteletre méltónak. Erő érzete és tisztelet – biztosítsák ezt a férfiaknak és hajlandóak lesznek változni.

Nem lehet pszichésen és önértékelés terén abból megélni senkinek, hogy a környezetével, a saját genetikai örökségével és neveltetésével szembemenve haladó újságíróknak akarjon megfelelni. Nyolc év egyoldalú levelezésből tanultam ezt meg, ajánlom mindenki figyelmébe. Inkább hallgassunk a mikrokörnyezetünkre, saját késztetéseinkre, inspirációinkra és csak ezután bárki más véleményére.

Amennyiben kinyitnák a szemüket a fent említettek, rájöhetnének, hogy sok megbízható, dolgos, jóindulatú férfi van a világban. Akkor Müller Péter sem írna olyat a „Férfiélet, női sors” – ban, hogy önfeláldozó, megbízható, erős férfiakat ma nem lehet találni. Ha nem lát, az elsősorban az ő szégyene. Ne a sorból kitűnő, karizmatikus férfiakat keresse, azok mindig is kevesen voltak. Az egyszerű, szerető szívű, otthon és a világban helytállókat nézze inkább.

 

Hivatkozások:
(57) Warren Farrell – The Myth of Male Power (Simon and Schuster, 1993)

(58) Deansdale – Frusztrált férfiak 2. (Deansdale, 2016.08.03. <blog.hu –s blog>)

(59) Deansdale – Mi a helyzet a fiatal férfiakkal? (Deansdale, 2016.06.01. <blog.hu –s blog>))

(60) Index – A sok fiú árthat az anya egészségének (Index, 2013.02.28.)

(61) Deansdale – „Patriarchális” média (Férfihang, 2013.03.01.)

(62) Toplak Zoltán – Müller Péter: Férfiélet, női sors – olvasói beszámoló (Férfiak Lapja, 2013.11.26.)

(63) Warren Farrell – Miért nem értik a nők, amit a férfiak nem mondanak ki, avagy ki védi meg a férfiakat? (Kossuth kiadó, 2012)

(64) Deansdale – Mi a helyzet a fiatal férfiakkal? (Deansdale, 2016.06.01. <blog.hu –s blog>))

(65) Deansdale – Mi a helyzet a fiatal férfiakkal? (Deansdale, 2016.06.01. <blog.hu –s blog>))

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
4 megosztás


39
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
35 Válasz hozzászólás
32 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
13 Hozzászólások szerzői
schwarzwaldgeorg1945HunnabrekJoe Don Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Adam Bogomolov
Újságíró

Karácsony előtt elég demoralizáló szembesülni azzal, hogy “Nyugaton a helyzet változatlan”, sőt nálunk is egyre rosszabb ezen a téren.

Biztos jó ötlet volt a szerző e-mail címét így kiírni egyben az oldalra? Nem fogják megtámadni a spam-robotok?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Hírekben pl. ha férfiak kerülnek pozitív módon említésre, akkor ők mindig „emberek”, „rendőrök”, „tűzoltók”, „orvosok”, stb. Soha nem férfiak.

Logikus, mint ahogy egy takarító(nő), ápoló(nő), ovó(nő) stb esetén is egyértelmű, hogy ezek “női szakmák,” ahogy az előbb felsoroltak is “férfi szakmák”.

A vinnyogásod paradoxona, hogy épp kontraproduktív a sírámod célja.

terrortámadásoknál az áldozatok mindig „emberek”, de a nőket és gyerekeket kiemelik ezekből

Száz évvel ezelőtt is a geci feministák kiabáltak a Titanic-on: “először a nők és gyerekek” :)

Ha rossz színben lehet feltüntetni férfiakat (rablás, gyilkosság, erőszak), akkor a tettes nem „rabló, gyilkos, erőszaktevő, bűnöző”, hanem „férfi”

Ez már paranoia, de pl. ha egy “ember”/”felnőtt” megerőszakolt egy gyereket, akkor tuti, hogy az az “ember” férfi, ha kiírják, ha nem, és ritka, kivételes esetben írják ki, hogy nő, ha tényleg nő:)

kb. hetente lehet hallani nőkről, akiket férjük/élettársuk bántalmazott, esetleg megölt. Miközben nők is bántalmaznak férfiakat

Persze, persze, ahogyan gyerekek is bántalmaznak felnőtteket, csakhogy egy férfi “megszűnik férfinak lenni”, ha egy “gyengébb legyőzi”, akkor ő nem “áldozattá” válik, hanem egy töketlen lúzerré, amire nincs (“külső) orvosság”, csak max undor és megvetés, mert ilyen geci az emberi nem:)

A férfiak problémáira szokás úgy hivatkozni, hogy ők „frusztráltak”, ami szinonimája a „hisztisnek”.

Kurvára nem , de te azért folytatólagosan bizonyítod, hogy bizony, vannak hisztis férfiak, is.

a média nőpárti.”

Jó reggelt kívánok, mikor, melyik korban nem volt nő(/gyerek)párti?

Millió dolláros kérdés:)

A férfinak élete van, a nőnek sorsa.

Müller egy barom, de abban viszont igaza van, hogy a férfinek élete van(lehet), míg egy nőnek sorsa(ilyen, vagy olyan), ebbe azért beletrafált.

Abban viszont igazad van, hogy a lúzer férfinak “sorsa” lesz, a nőnek, pedig ha nagyon szabad és nagyon emancipált (mnél inkább) “férfivá válik” , akkor bizony lehet neki (elbaszott:) élete.

az író azt írja, hogy épül az új világ, amelynek a nők tiszteletére kell épülnie.

Mi a gond vele, hoszen a BluePill-es barmok kajálják, ahogyan az “idomított férfi” is:)

Felmerül a kérdés: nem a két nem egymás iránti, kölcsönös tiszteletére kellene épülnie?

A saját tapasztalatod nem elég, hogy ilyen faszságokon rugózz, miközben aki nem teljesen hülye, az már ezen az oldalon is olyan tárházát találja a “nő-férfi”relációk és kapcsolatrendszerek valós képéről és magyarázatáról, hogy tényleg elvakult hülyének kell lennie, ha még mindig vissza próbál mászni a “Mátrix”-ba.

Egyáltalán: miért evidens, hogy a férfiak megkapják a tiszteletet manapság? A nyilvánosság előtt aligha, menő lett reklámokban, filmeken, sorozatokban gyerekesnek és idiótának ábrázolni őket (erről később bővebben).

Miért érdemelne egy balfasz és/vagy mangina tiszteletet?
Arról nem is beszélve, hogy aki hisztiszik és “követeli” a tiszteletet, az minden, csak nem tiszteletre méltó.

Amerikában sorra lehet olyan képeslapokat kapni, melyek a férfiak kárára viccelődnek, csúfolódnak. Az egyiken pl. rágcsáló ketrecben van két férfi, egyikük a lépcsőn igyekszik kifelé, a másik a mókuskeréken fut. Fentről egy óriási nő néz érdeklődve rájuk. A felirat: „Persze, szórakoztatóak egy darabig, de aztán fárasztó mindig takarítani utánuk.”

Miért szidod a tükröt?
(Gondolom, hogy a szőkenős, “rasszista” “viccek” is ugyanígy kiborítanak és kilóméteres ömlengéseket produkálsz, csak épp olyankor fehér-lovagként:)DDD)

„Az csak a nőközpontú felfogás csökevénye, hogy a férfiak bármely problémája lényegtelen és per definitionem illegitim, s ha egy férfi mégis foglalkozik velük, akkor nyilván csak egy nyafogó lúzer, akinek fel kéne nőnie. A férfiaknak igenis vannak valós társadalmi gondjai, amikkel ugyanolyan joguk foglalkozni, mint a nőknek a női problémákkal.”

Egyetértünk, ugyanakkor :

„Az csak a BluePill/lúzer felfogás csökevénye, hogy a férfiak bármely problémájának “kiteregetése”, a rinyálás és hisztizés, megfejelve az áldozatpózban való fetrengéssel, az nem kontraproduktív és ne hozna még szarabb eredményt. A férfiak valós társadalmi gondjaira ez a viselkedésmód és hozzáállás, pontosan annyira segít, mint a nők (nem létező:) problémáin a “mégtöbb: feminizmus, jog, kvóta etc.”

A feministákra és Müller Péterre is elmondható, hogy szapulnak, szapulnak és szapulnak. Nem tudom, ki mondta nekik, hogy a céljaiknak szidással és lelki „rugdosással” kell a férfiakat megnyerni. Már Konfuciusz is tudta, hogy egy csepp mézzel több legyet lehet fogni, mint tíz hordó ecettel.

Azért kissé viccesek ezek a szemrehányások egy szemrehányó szájából:)

Tiszteletet és elfogadást kellene képviselniük a férfiakkal szemben, nyitottan az erényeikre.

Ja, csakhogy az ösztönkésztetések mindig felülírják a pátoszos faszságokat, és lehet megint fizetni a kasszánál vinnyogva:)

Majd ezután és ezzel együtt kellene építő kritikát megfogalmazniuk.

Naiv:)(csak, ha jóindulatú vagyok:)

Talán a belpesti értelmiség termelheti őt ki, de mi köze ehhez a reggeltől estig hajtó vidéki és budapesti külvárosi átlagférfinak?

Geci belpesti értelmiségiek, hajrá vidéki és külvárosi “átlagférfiak”:)
Édes jó istenem, de komolyan:)

Erő érzete és tisztelet – biztosítsák ezt a férfiaknak és hajlandóak lesznek változni.

Remélem, hogy amikor ezt leírtad, akkor még toppantottál is a lábacskáiddal:)

Ja, ahogy Hunn se lesz az a szaralak ami, ha itten “patriarchátus” lesz bevezetve.

Ez tényleg a nyomorult “kéregetők” meleg akla, beszarás.

Nem lehet pszichésen és önértékelés terén abból megélni senkinek, hogy a környezetével, a saját genetikai örökségével és neveltetésével szembemenve haladó újságíróknak akarjon megfelelni.

Hú baz+ ezt azért párszor el kellet nekem olvasni, de még mindig nem tudom, hogy mi a kínod?
– nem sikerül megfelelned a haladó ujságíróknak?
– nem akarsz nekik megfeleni?
– meg akarsz nekik feleni?
– miből szeretnél megélni, a meg(nem)felelésből?
– mivel mész te szembe?
……..
– mi ez a tömény szar?:)

Nyolc év egyoldalú levelezésből tanultam ezt meg, ajánlom mindenki figyelmébe.

Hú baz+, a kitartásod az egyetlen pozitívum, de mivel a szart erőlteted állandóan, így nehéz lesz.

Amennyiben kinyitnák a szemüket a fent említettek, rájöhetnének, hogy sok megbízható, dolgos, jóindulatú férfi van a világban.

A gecik, hogy nem tudnak értékelni:)

*****
Van egy olyan érzésem, hogy ez a sok faszság amiket most már rendre, a “hiánypótlására”, “cikk”-két itt produkálsz az a te egyéni “terápiád”, és ha az, akkor nagyon kis lépésekben és nagyon szar irányba haladsz.

csakafoci
Olvasó
csakafoci
xcsakx
Olvasó
xcsakx

létezik olyan kategória, hogy biztatási kár. Ez annyit jelent, hogy valakit azzal hitegetek például, hogy hozzámegyek feleségül, ezért ő megvesz nekem bizonyos dolgokat, de végül kiderül: soha nem akartam igazán a házasságot, csak a javakat, akartam megszerezni –

Nehéz világ jön az aranyásókra:)

Geri P.
Olvasó

Na pont az ilyen ostoba fajankókra célzok mikor azt mondom hogy csupa megalkuvó selejt igénytelen paraszt a magyar férfitársadalom legnagyobb része.
A cikk végig olvasása után arra gondoltam hogy ez a Csaba egy igazi tíz emelet magas lúzer béta Béla és remélem még jó Meg is szopatják az ügyészség részéről ahol elmegy egy csomó ideje és pénze feleslegesen.

eleve interneten pinát összeszedni a legnagyobb lúzerség amit ki lehet találni, ott legfeljebb csak egy patronra alkalmas lukak fordulnak elő, az ilyen online húspiacos társkeresők kártékony hatásairól már tanulmányt lehetne írni. Itt is volt róla szó korábban számtalan cikkben de hatékonyságát illetve használt nem tudta megerősíteni senki.

Amúgy a legnagyobb selejt semmirekellő pszichopata ribancok kénytelenek interneten pasit fogni, mert a tágabb környezetük régen tudja hogy pszichopata reménytelen barmok. Nyilván a figura több év reménytelen keresgélés után ezzel az egyetlen lukkal bírt eljutni a személyes találkozóig. Tekintettel mennyire látványosan ostoba naiv pöcs ezen még csak nem is lepődök meg…
Na de most ennek a gyereknek is volt egészen pontosan 5 éve arra hogy az egyértelmű jeleket felismerje, De még ez sem volt elég, a húgyagyú belefektetett egy csomó pénzt és időt aztán még jó pofára is ejtették.
viszont legalább a gyerek ott maradt a nyakán azt elmondhatja hogy nem vette el tőle a pióca.

De legalább annyi esze van hogy önmaga hülyeségét az egész ország előtt reklámozza, legalább pár magához hasonló ökör tanulhat belőle.

common man
Olvasó
common man

Na pont az ilyen ostoba fajankókra célzok mikor azt mondom hogy csupa megalkuvó selejt igénytelen paraszt a magyar férfitársadalom legnagyobb része

Az ,hogy a főhősünk ostoba abban egyetértünk vagyis szerintem az volt de minimálisan megjött az esze a végére. Amit nem tudok de szerintem te sem .hogy miként számoltad ki azt a “legnagyobb részt”? Így megint olybá tűnik mintha ismét csak egy jó kis magyarozás lett volna az összes célod.

Geri P.
Olvasó

Fater most Elhiszed hogy én leszek az utolsó ezen az oldalon aki magyarázkodni akar közismert tényekről neked vagy bárki másnak?
nyisd ki a szemed aztán Nézzél szét a tágabb környezetedben vagy dugd a fejed a homokba, aztán higgyél azt amit akarsz én pont leszarom ;)
De csak egy kérdés
Szerinted Hány olyan ehhez hasonló eset van ami nem kerül nagyobb nyilvánosság elé, és a faszikám címeres barmot csinál magából valami ostoba hülye picsa miatt aki a pináján kívül semmi mással nem tud hozzájárulni a kapcsolat sikeréhez?
Nem kell válaszolnod a kérdésre, pontosan tudom hogy nagyjából mennyi az annyi. Nem véletlenül nem nősültem meg és nem is tervezek…

common man
Olvasó
common man

Fogalmam sincs mennyi a balfaszok aránya a magyar férfitársadalomban.De nem is állítottam se azt ,hogy a legnagyobb része az se azt , hogy a legnagyobb része nem az.Te viszont állítottad.Én meg megkérdezem honnan az adat az arányra? Közismert tény? Vagy a te képzeled formálta azzá? Én csak kérdezek.Persze ha nem tudsz válaszolni mondhatod azt is ,hogy nem akarsz. Hogy nem nősülsz azt megértem. Nem könnyű választás. Szerintem se az igen se a nem.És tényleg nem vagyunk egyformák.Ha te így döntesz felnőtt emberként ,te ismered legjobban magadat,így a helyes.De te is tudod mások azok mások.Lehet majd hetven körül meggondolod magad….Hehehe

tomgal
Olvasó
tomgal

Teljesen egyetértek. Az ilyen kijelentésektől tudok én is agyvérzést kapni (na jó, azért ne örüljön senki, nem szó szerint ) : ” csupa megalkuvó selejt igénytelen paraszt a magyar férfitársadalom legnagyobb része.”

Mert miért is ? És honnan tudjuk, hogy legnagyobb része ? Egyébként meg magyar nőként én utasitom vissza ezt, egy olyan embertől, aki nem él itt, nem itt fizeti az adóját, és eddigi ”munkássága” csak a fikázás, lenézés, pocskondiázás az oldalon. Egyébként ”nyugaton” lényegesen több a balfasz , mert ugyan a fizuja nagyobb, de sokkal többet is veszitenek egy válásnál, sokkal nagyobb a nők támogatása arrafelé (igen, Magyarország európai szinten messze nem kiemelkedő ebben).

És itt van egy kis valós számokon alapuló statisztika, hogy mely országokban ”balfaszabbak” válási statisztikák alapján az emberek: USA, Belgium, Svájc,Dánia, Finnország, Portugália, Svédország, hogy csak a ”nyugatibb” országokat emlitsük (nem beszélve a Csehekről, Oroszokról, Litvánokról stb).

https://www.wf-lawyers.com/divorce-statistics-and-facts/

És boldog karácsonyt minden magyar férfinek !

Geri P.
Olvasó

Na még itt a végén megígérjük hogy az oldal ügyeletes femináci női jogvédője elkezd a férfi társadalom legnagyobb támogatója lenni csak azért mert per pillanat ellenem ágálhat :D

common man
Olvasó
common man

Tomgal! Becsaptál.Nem mondtad,hogy femináci vagy! Most nagyon haragszom rád.

tomgal
Olvasó
tomgal

Mea culpa , most már tudod, hogy a megtévesztés mestere vagyok :D

Geri P.
Olvasó

Nagyjából ismerem és látom a te meg a környezetemben élőknél a még nem elváltak helyzetét is, hogy a faszi mekkora papucsot csinál magából csak azért hogy azt a bugris lotyót megtartsa maga mellett akit annak idején sikerült leakasztania magának, mert a csaj dekoratívabb és értelmesebb barátnője éppen nem ért rá.
A válást egyébként is általában a nők kezdeményezik mint ahogy itt is számtalanszor ki lett tárgyalva, és azt is csak akkor amikor a liánozás valamilyen sikeres eredménnyel járt, nyilvánvalóan két hülye közül józan ésszel mérlegelve nem fogja a már bejáratottat lecserélni egy bizonytalan újra egyik se.

Persze lehet Te magadról nem érzed így hogy különösebben aránytalan áldozatot hoznál az aktuális mellett de erre azt mondom ki ahogy érzi, olyat se nagyon ismerek aki azt mondaná magáról hogy arányaiban kevesebb ész jutott neki mint másoknak ;)

Naooo
Olvasó
Naooo

Na mert nem interneten milyeket lehet? Na ugye.

Geri P.
Olvasó

Az arányokról van szó, élőben egy idő után általában kibukik hogy ki az akihez érdemes odamenni azzal hogy hétvégén nincs e kedve ilyen olyan társas tevékenységre.
míg Az internet az egy igazi aknamező ahol idő kérdése hogy belefussál egy két lábon járó pinával élő katasztrófába. az ilyenek eleve úgy kerülnek oda hogy a belátható ismeretségi körükben nagyjából mindenki elkönyvelte őket reménytelen esetnek és a macska évek óta az egyetlen szociális társaságuk

Ilyenkor jön az internet aztán keresnek egy vállalhatóra sikerült Öt tíz évvel ezelőtti képet magukról aztán egy kis diszkrét Photoshop kezelés után ha feldobják magukat Tinderre vagy más hasonló nyomorult húspiacra aztán várják az első bekopogtató naiv balekot.

common man
Olvasó
common man

élőben egy idő után általában kibukik hogy ki az akihez érdemes odamenni azzal hogy hétvégén nincs e kedve ilyen olyan társas tevékenységre.

Na de az internetes ismerkedés nem az élő előszobája? Hát előbb-utóbb annak is a társas tevékenység a célja.

az ilyenek eleve úgy kerülnek oda hogy a belátható ismeretségi körükben nagyjából mindenki elkönyvelte őket reménytelen esetnek és a macska évek óta az egyetlen szociális társaságuk

Ez lehet ,hogy így van de mi van akkor ha az ismeretségi kör a rossz? A hölgy egy angyal csak rossz a környezete? (mindenféle faszfejek,gonosz irigy szarrágók.bűnözők,pszichológiai esetek stb,)

Ilyenkor jön az internet aztán keresnek egy vállalhatóra sikerült Öt tíz évvel ezelőtti képet magukról aztán egy kis diszkrét Photoshop kezelés után

Ne feledd,hogy olyan is van aki élőben sokkal jobban néz ki mint a fotón.Nem beszélve a kisugárzásról,kedvességről szerénységről. Lehet találni jó minőségű használt autót kevés kilométerrel “szép állapotban” csak nem könnyű.(kurva nehéz)

Horvath Anton
Olvasó

Az internetes ismerkedés az a feleslegesen elpazarolt szabadidő előszobája, na meg az ablakon feleslegesen kibaszott pénz villája vagy inkább palotája. Bár mára már ugyanez igaz a nőkkel való ismerkedés összes létező formájára. Boldog Karácsonyt!

Joe Don
Olvasó

ne magyarázd a lehetetlent baszkikám, senki nem vevő rá ;)

common man
Olvasó
common man

A bennem genetikailag beépített jóindulat és segítőkészség(ami messze nem azonos a gyengeséggel és az együgyűséggel) nem enged mást mondani:fel a fejjel srácok, mindig van remény,a nappalok már elkezdtek hosszabbodni ,usgyi ki a depresszióból!

abrek
Olvasó
abrek

Eletemben ketto novel talalkoztam, aki meztelenul jobban nezett ki, mint amit ruhaban mutatott. Es masik kettovel, aki kb ugyanugy. Az osszes tobbit (mar akit lattam puceran) lejjebb pontoztam volna a 10es skalan. Mivel neten nem ismerkedem, igy a fotokrol nem tudok nyilatkozni, de azert sanszos, hogy ott is az elonyosebbet valogatjak zommel. A kedvesseg, kisugarzas ellenben tenyleg tud dobni a dolgokon.

common man
Olvasó
common man

igy a fotokrol nem tudok nyilatkozni, de azert sanszos, hogy ott is az elonyosebbet valogatjak zommel

Ez így van illetve inkább az általa vagy barátnő stb által előnyösebbnek tartottat.Ami sokszor kurva szar.De ez mindjárt utal is az agyi képességekre.Ha viszont minden ténykedésünket az átlag az átlaggal való kalkuláció határoz meg…szerintem az hosszú távon csökkenti a színvonalat.

Geri P.
Olvasó

a fotókon minden csaj szigorúan jobban néz ki, de alapszabály hogy a legszarabb képet kell alapul venni és még abból is durván 1,5 pontot levonni.
az a 2 pina a kivétel volt ami erősíti a szabályt hogy a szart is be lehet szépen csomagolni, és ehhez is értenek a nők többnyire, annak a 2-nek simán születetten fos ízlése volt az öltözködéshez.

különben élőben is erősen manipulatív a dolog, egy jó smink és a félhomály csodákra képes, a randa kusza fogakat nem villogtatják, majd ha csak másnap meglátod őket magad mellett fekve szétcsúszott fejjel akkor tűnik fel milyen kurva randák :D

common man
Olvasó
common man

különben élőben is erősen manipulatív a dolog, egy jó smink és a félhomály csodákra képes, a randa kusza fogakat nem villogtatják, majd ha csak másnap meglátod őket magad mellett fekve szétcsúszott fejjel akkor tűnik fel milyen kurva randák :D

Le kell venni a napszemüveget legalább arra a rövid időre amíg megnézed kicsit alaposabban.Ha meg látáshomályosító szereket használsz akkor a reggel csodájában te is tettestárs vagy.

Geri P.
Olvasó

persze az ismeretségi kör a rossz, így szokott az lenni naná
8-15 fő közti társaságból mindenki hülye csak a csóri félre értett depis kiscsaj a helikopter, pusztán hülyéket gyűjt maga köré puszta hobbiból, akik még félre is értik ;)
azért te se lennél a 100-as izzó a csillár szalonban apafej…

common man
Olvasó
common man

Hát bizony van olyan amikor tényleg adottság a rossz társaság a rossz környezet.Nem véletlenül megy a válogatás az iskolák az óvodák között.Jó környék rossz környék stb. Azért van ilyen(is).
Hogy ezt annak idején iróniának szánták-e vagy követendőnek vagy csak bemutatásnak azt nem tudom
https://www.youtube.com/watch?v=R0ODq1ALhC4

Geri P.
Olvasó

Nem mondták még ha születetten kevés eszed van abból nem tanácsos folyamatosan osztani másoknak?

common man
Olvasó
common man

Ezt az üzenetet most olvasom életemben először.Hallani sem hallottam.Te viszont kívülről fújod….
Nem tudom ,hogy ez segít-e az önértékelési zavarodban de mindenesetre érdekes:
https://www.youtube.com/watch?v=_eN9roQbkHY

Geri P.
Olvasó

Túl sok a magad féle cinikus fasz akinek már el kellett mondanom… Talán ezért
akarsz még szellemeskedni?

common man
Olvasó
common man

Köszönöm,hogy szellemesnek szánt megjegyzésemet szellemesnek nevezted.Lehet ,hogy a cinikusságod csak álarc.Ennek örülök. Végül is mindannyian a világbékéért küzdünk.

georg1945
Olvasó
georg1945

A férfi minden szeret lenni csak ÁLDOZAT nem.
Leginkább hős szeret lenni, de életben akar maradni és egyre jobban élni.
Még a legtargikusabb körülmények között is mindenképpen HŐS szeretne lenni, mert annak alapján lesz majd megítélve úgy női, mint férfi oldalról is.
Egy férfi leszkadásának az oka elsősorban a maga tehetetlensége és a körülmények .
Ez a leszakadás a férfi végét jelenti. Ez maga a borzalom. Tán rosszabb, mint a halál.
Hogy ettől megóvja magát, megfelelő barátokra kell szert tennie, akik megbíznak benne.
De a bizalmat csak egyszer lehet elveszíteni.
A férfi élete egy örökös harc egész életén keresztül.
Nem igaz az, hogy minden férfi fizikai harcos, veszekedő, összeférhetetlen, bár vannak olyanok, akik kimondottan ilyeneknek születtek és javíthatatlanok. Önmaguk csapdái ezek.
A nők irigységből utálják a férfiakat mégpedig a férfi szabadsága miatt. Valóban, a rátermett, betanult férfi tényleg szabad vagyis meg tudja magának teremteni a maga szabadságát. Erre a szabadságra éheznek a nők, de soha nem fogják elérni, mert a nő valójában a férfi tulajdona, ha azt a férfinak sikerült magáévá tennie.
A nő ez elől menekül. És ez a menekülés egész életében kisérti, elő-elő tör belőle, menne, maga sem tudja hová.
A tényleges férfi nagyon vigyáz a szabadságára és nem adja el azt soha egy nőnek, mert a nők ezt a szabadságot meg tudják venni egy férfitól. Az a férfi, aki eladja szabadságát, önmagát adta el egy valóban megbízhatatlan személynek, akitől soha többé nem tudja addig vissza venni, amíg vele együtt él.
Ezért olyan sok a válás.
Na, de milyen férfi az, aki eladja magát egy nőnek ? Annak rabszolgája lesz, minden kívánságát teljesíti. És ezt egy életen át ?
Akik erre képesek, azok ne csodálkozzanak, ha ez megtörténik velük, csak azért, hogy kibiztosítsa magának egy életre a mindennapi pinát. Ezért minden megalázást eltűr, mindenről lemond, amit parancsol neki a nő.
Minden nő valójában feminista.
Ha nem az, akkor nimfomániás, – aki viszont később szintén feminista lesz.
Okos férfiak azonban túl tudnak járni a feministák eszén, bár ez egy roppant nehéz eljárásmód.
Ehhez sokat kell tapasztalni, tanulni, tudni kiismerni a hölgyet, már a rövid első ismeretségből.
A naiv férfiak azonban fennakadnak a horgon, és majd szenvedni fognak tán egy életen át.
A férfi csak egyszer tud életében szerelmes lenni, míg a nő számtalanszor.
A férfi poligám, míg a nő monogám, már éppen azzal az aktuális pasival, akivel együtt él.
A férfi számtalan nőt tud megbaszni az élvezet miatt, de a nő élvezése annyira összetett, hogy arról egy külön hosszú értekezés kellene.
Tehát azt okummálhatjuk ki ebből, hogy a férfinak tanulnia kell, tapasztalnia kell, de úgy, hogy soha ne legyen áldozat.
Továbbá meg kell tanulni egyedül élni, élvezni a magányt.

A hosszú házasság titka, ha minden családtagnak van külön szobája, akár zárható is. Ha minden házastársnak van külön bankszámlája.

Ne ellenséget csinálj magadnak a másik férfiból, hanem barátot. Meglásd, jól fogsz járni vele.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ezért olyan sok a válás.

So-so, csak a válással kapcsolatos okfejtésed ott fut vakvágányra, hogy 80%-át a nők kezdeményezik……

Minden nő valójában feminista.

Igazán a férfiak is. Ösztönszinten kódolt.

Okos férfiak azonban túl tudnak járni a feministák eszén,

Sokat nem érnek vele.

A férfi csak egyszer tud életében szerelmes lenni, míg a nő számtalanszor.

:)

A férfi poligám, míg a nő monogám, már éppen azzal az aktuális pasival, akivel együtt él.

Kivéve, ha mással is kefél:)

Időnként irigylem az egyszerű világodat:)

georg1945
Olvasó
georg1945

ISTEN a SAJÁT KÉPÉRE teremtette az EMBERT.
Tehát az Isten férfi.
Mert, hogy a férfi ne legyen egyedül a Paradicsomban, kivette egyik oldalbordáját és abból alkotta meg a nőt.
Manapság ez a nő a férfi ellen lázad.
Isten ezt bizony előre látta, tudta, mert Ő mindent tud, mert Ő maga a tudás, és az Idő.
Ám úgy gondolhatta Isten, hadd küzdjön meg az EMBER ezzel a társával, amit teremtett neki.
Mivel a Paradicsomban nem volt halál, így ÖRÖKÉLETŰ volt az EMBER, de a Sátán, az ősellenség, a minden rossz, a tagadás maga, a rend mindenkori bomlasztója tudta, hogy az EMBERT (a férfit) nem tudja Isten ellen fellázítani, hát akkor a férfi társát a nőt rontotta meg a mindentudás ígéretével, aki aztán rávette a férfit a bűnre.
Minél több tudása lett a férfinak, annál nagyobb lett a gyötrelme.
Végül Isten a férfi ellenségévé tette a nőt.
De bizony szaporodniuk kellett, mert már nem a Paradicsomban éltek, ahol erre nem volt szükség, mert ott örök élet volt. Új ember alkotásához pedig a nőre lett szüksége a férfinak, aki az ő utódját világra hozta és hozza ma is, de a nő csak ellensége maradt a férfinak.
Így aztán manapság minden nő feminista és valójában férfigyűlölő, ám férfi nélkül nem élhet, mert valójában a férfi tulajdona volt és maradt.
A nő manapság is minden alkalmat kihasznál, hogy ártson a férfinak.
Meg is teszi, de a szülés a feladata életének.

Horvath Anton
Olvasó
Joe Don
Olvasó

az ilyen kiherélt metroszex mentálisan és fizikailag impotens degeneráltakat ne keverjük már a történetbe.
ezek a seggfej japcsik eleve nem voltak sose normálisak, amit a történelmük során többször láthattunk is. először évszázadokig saját magukkal háborúskodtak egyik megye a másikkal, aztán erőszakkal rájuk kényszerítették a civilizációt, amivel azóta se tudnak mit kezdeni, csak leginkább gusztustalan dizájnú ipari selejtekkel árasztják el a világot a beteges munkamániából kifolyólag, aztán a háború alatt silány kardokkal az oldalukon öngyilkos merénylőt játszottak, míg 2 atomtöltet lehiggasztotta a kedélyeiket, most meg matt alkesz a legtöbb, bugris pasik nőnek öltözve motyognak magukban, kapszula szállókba menekülnek a saját életük elől ahol pacsinko játékba ölik a bánatuk este pedig tini lotyók használt fehérneműjére rejszolnak amit automatákból lehet megvenni.
én magam mindig is tartózokodtam ezektől a beteg majmoktól, és mindentől amit ezek készítenek. Sok szívástól mentettem meg magam.

Hunn
Újságíró

Mi szóltok az Orbán-féle boomer-feminizmus legújabb megnyilvánulásához? Ahhoz, hogy Magyarországon a jobboldalnak köztársasági elnökjelölt-nője van Novák Katalin személyében? Anyucija lesz a nemzetnek, aki az összes magyar férfiak fölött áll majd státuszban?

A legfőbb baj az egésszel, hogy Orbán a feministáknak akarna ezzel megfelelni. Holott a feminista nőknek a liberál-bolsevik oldal elmebeteg feminizmusa eleve sokkal többet igér a férfiak kárára… Úgyhogy hiába teper ezzel a lépéssel, sem a feministáktól nem kap dícséretet Orbán, sem plusz feminista női szavazatot nem kap majd a Fidesz…

Horvath Anton
Olvasó

Sok jóra nem kell számítani. Mindeközben kicsivel arrébb: https://index.hu/kulfold/2021/12/26/hadkotelesse-valnak-a-nok-ukrajnaban-karpatalja/

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Pusztán egy (profi) hatalomtechnikai húzás, ezt az összefosás se lenyelni, se kiköpni nem tudja, mert a torkán akadt és kénytelen volt a szopórollerre rágyógyúlni:)

Ha nem lenne az összefosás, mert egymással marakodna a zellenzék, és sima lenne a Fidesz győzelme, akkor Trócsányi, vagy Kövér lenne a jelölt.

common man
Olvasó
common man
schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

“Holott a feminista nőknek a liberál-bolsevik oldal elmebeteg feminizmusa eleve sokkal többet igér a férfiak kárára…”
Azért szerencsére akik tényleg erre gerjednek, azok egy elég szűk halmaz tagjai. Fiatalok tömegei nem úgy indulnak, hogy a férfiak kárán érvényesüljenek. Idővel állnak át csupán, csalódottság, életképtelenség és egyéb egyéni zavarok miatt a véresszájúak táborába. Na ezeket kellene idejében lehalkítani…

Nekem tök minegy, hogy a bábszínházban király vagy királynő a góré. A lényeget, a mondókáját így is úgy is a szájába adják és ennyi.

A méltatlanok és az alkalmatlanok marakodása amit látok. Immár 31 éve…