Férfihang.hu
1 megosztás

“A férfiak is egyenlőek a nőkkel?” – Beszélgetés egy könyve kapcsán Toplak Zoltánnal

A napokban jelent meg Toplak Zoltán: A férfiak is egyenlőek a nőkkel? című férfiemancipációs könyve, mely alapos és erőteljes feminizmuis kritikával él, elemzi a Férfihang Civil Társaság állásfoglalása alapján a veszélyes és férfiellenes Isztambuli Egyezményt, taglalja a fiúk/férfiak legfontosabb problémáit, valamint kitekint a férfispiritualitás és a férfiakat megerősítő közösségek világa felé.

Szerinted miért kellett ilyen sok időnek eltelnie a magyar férfimozgalom kezdetétől, amíg egy átfogó férfiemancipációs könyv jelent meg Magyarországon?

Két okra tudnám visszavezetni ezt. Egyrészt minden mozgalomnak idő kell, míg kifejlődik, megerősödik, gyökeret ereszt egy társadalomban. Megtalálja a maga aktivistáit, szimpatizánsait. Másrészt véleményem szerint ma a világ niggere a férfi, főként ellenszenves “képződmény” ha markáns véleménye és saját igényei vannak, ne adj’ isten még haragos is. Azt várják el tőlünk férfiaktól, hogy mindig-mindenkor “erősek” és “úriemberek legyünk”, de ha merészelünk a kifejezetten férfispecifikus problémáinkról beszélni, “panaszkodni”, sőt még társadalmi megoldásokért is lobbizni, akkor hamar a közutálat céltáblái lehetünk. Ez nyilván  méltatlan és igazságtalan. Tehát ez a helyzet is jól mutatja, hogy nagy szükség lesz a férfiak emancipációjára.

Mi kell értenünk a férfiemancipáció alatt és miért van rá szerinted szükség?

A férfiak külső és belső felszabadításáról van szó. Ugyan van olyan nézet is (például a Modern Férfipolitikáért Mozgalom vallja magáénak), hogy csak külső felszabadításról kell beszélnünk, vagyis a társadalom káros sztereotípiái és hamis elvárásai alól kell felszabadítani a férfiakat. Szerintem azonban az egyénnek is van felelőssége; gondolkodása és tettei kihatnak magára és másokra, tehát mindenkinek önneveléssel, magán kell kezdenie a munkát, például a RedPill férfifilozófia útján felismerni valóságos társadalmi helyzetét és lehetőségeit, majd ezután megfelelő öntudattal szóvá is kell tennie az őt érintő társadalmi visszásságokat. Gyakorlatban persze ezt egyszerre kell végezni. Ez a férfimozgalom álláspontja a férfiak korunkban szükséges társadalmi attitűdjéról. Egyébként ilyen módon jól elhatárolhatjuk a férfimozgalmat például Bedő Imre népszerű férfiklubjától, tekintve hogy Bedő leragadt a férfiak saját felelősségének taglalásánál és az ellenséges környezetből (férfigyűlölet, nemi diszkrimináció, radikális feminizmus) adódó súlyos problémákat nem teszi szóvá, udvariasan hallgat ezekről. Magyarul csak önkritikával él, kritikával már nem. Lehetséges, hogy egyesek szerint ez egy férfias attitűd, de szerintem semmiképpen sem.

A világ változásai teszik szükségessé a férfiak emancipációját?

Egyértelműen igen. Ma már sokkal összetettebb szerepeknek kell megfelelnie egy férfinak, és ehhez szüksége van, hogy a figyeljen magára, másrészt felhívja a világ figyelmét is változó környezetben fellépő problémáira.

Mik ezek a problémák?

Az engem érzelmileg legjobban érintőkkel kezdem: a növekvő férfiellenesség, főleg ha fehér, heteroszexuális, keresztény férfiakról van szó. Mi „képződmények” vagyunk egyesek szerint, ráadásul rémisztőek is. Holott talán csak a férfiakat érő sérelmek  és az azok amiatt érzett dühünk miatt tűnünk rémisztőnek…

Milyen sérelmekre gondolsz?

Főként a minduntalan növekvő igazságtalanságra, amely a nők egyoldalú piedesztálra emeléséből, a férfiak bűnbaknak kikiáltásából, a családfői és apai megbecsülés totális lerombolásából fakad. A magam részéről kedvelem Orbán Viktor politikai nézeteit – mellesleg büszkévé tesz, hogy fehér, heteroszexuális férfiként mennyi mindent érhetett el, ami a jelen körülmények között talán nem is csekélység – de az letaglózó, amikor arról beszél, hogy a családban, a családpolitikában kifejezetten csakis a nőkre, az anyákra lehet számítani. Még ha véletlenül rejlene is ebben bármilyen részigazság, akkor sem érteném, hogy egy olyan messzire tekintő politikus, mint ő, hogyan nem ismeri fel a  férfiasság megerősítésében rejlő lehetőségeket, miért nincs víziója arról a lehetséges versenyelőnyről, amit az erős férfiszerepek megőrzése, rehabilitációja jelenthetne a férfias minőségekben egyre nagyobb hiányt szenvedő nyugati társadalommal szemben. Évtizedes távlatokba tervez, nőt jelöl köztársasági elnöknek, bizonyítva haladó szemléletét, mindeközben ő, a többszörös nagyapa, nem becsüli a családfőket, az apákat és az apaságot. Kiábrándító! Nagyon.

Véleményed szerint milyen problémákkal küzdenek még ma a férfiak?

Például nagy gond van a fiúk társadalmi mobilitásával, vagyis a jövőbeni kilátásaikkal. A társadalom nem támogatja eléggé a fiúk tanulását, mert valószínűleg sokkal prózaibb, egyszerűbb, hétköznapi szerepekre szánják őket. És ha nem kapnak kellő ösztönzést, hogy tanuljanak, hogy szeressék az olvasást, szeressék a műveltséget, a kultúrát, akkor idővel nagyon lemaradhatnak a lányoktól, a nőktől. Talán mondanom sem kell, hogy ez az egyenlőség ellen hat, mégis eltűri ezt a jelenséget a társadalom, miközben a nemek egyenlősége nagyon felkapott, fontos téma már jó ideje. Itt említhetjük még a férfitársadalomban uralkodó magas öngyilkossági arányokat (4:1 a nőkkel összehasonlítva), a szenvedélybetegségek elterjedtségét, a férfiak egészségi állapotának folyamatos romlását, a férfiak rendkívül magas arányát a hajléktalanok és a börtönviseltek között. Általában borzalmas a férfiak mentálhigiénés állapota: a mai társadalom mindenben a nőket tartja szem előtt, ezer módon kedvez a nőknek, és ilyen körülmények között a férfiak lelki életéről végképp a kutya sem akar szót ejteni. Aztán van több száz nőkkel foglalkozó civil szervezet, a két-három férfiszervezet ellenében, és van még milliárdokból létrehozott “Nő-központ” hálózat is, amely a nők ügyes bajos dogaival foglalkozik a munkavállalástól a zabhegyezésig, csak éppen a férfiakkal en bloc nem törődik a társadalom egy percet sem.

A magyar közéletben egy évtizeddel ezelőtt jelent meg komolyabban a férfimozgalom gondolatisága. Szerinted milyen változást hozott ez? Milyen eredményeket sikerült elérni?

Igen. Vannak pozitív jelek is. Konzervatív feministák (Kölnei Lívia, Kóczián
Mária) egyes mérsékelt feministák, hétköznapi nők és a férfiak is kezdenek az ügy
mellé állni. Szerencsére a politikai élet még értékeli a férfiakat, ez látszik abból, hogy a

veszélyes és társadalomromboló Isztambuli Egyezményt nem ratifikálta és úgy tűnik,
nem is akarja a kormánypárt. De nem mondta még fel. Ez gond.
Ugyanakkor a média is lassan-lassan ébredezik Csipkerózsika álmából. Kezdenek
megjelenni cikkek kihasznált és eldobott férfiakról, apákról, akikkel szemben ellen
nevelik a gyerekeiket, vagy épp kapcsolati erőszak férfi áldozatairól. Szóval van
remény.
Magáról a könyvről pár szót mondj, kérlek.

Itt ingyenesen letölthető pdf formátumban:

https://drive.google.com/file/d/1zPXlq02s7q64K6dp3nXGUJoy-8mUb5Au/view?fbclid=IwAR0EWITuDvjFUqG-d_kLDfjQWbONc19SgtYPk4r_mVcdo2KsctpAp6TF1zc

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
1 megosztás


62
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
13 Egyéni hozzászólás
49 Válasz hozzászólás
21 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
19 Hozzászólások szerzői
victusxcsakxLanybaszotcrexcsakafoci Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Se - se
Újságíró
Se - se

Egyetlen kérdés egyik félmondatról :
.. a PirosPirula alapján javulni, változni, fejlődni kell – és az észrevett visszásságokat szóvá tenni.

És saját tevékenységbe kezdeni?

Toplak Zoltán
Újságíró

Persze az önálló cselekvés még fontosabb is mint a “szóvá tétel” önmagában.

Reszet Elek
Újságíró

A könyv címét nem érzem teljesen értelmezhetőnek, jónak.

“A férfiak is egyenlőek a nőkkel?” – Kik még? Összesen két nem van. A férfiak egyenlőek a nőkkel? cím észszerűbb lenne.

Ami azt illeti a cikk címe is fura: “Beszélgetés egy könyve kapcsán Toplak Zoltánnal” – Mivel a címben egy bizonyos könyv címe is szerepel, nem szerencsés a megfogalmazás. Másrészt a szavak sorrendje sem igazán jó, a cikk szempontjából a név fontosabb lenne, mintsem a végén szerepeljen.
Így észszerűbb, logikusabb és az anyanyelvünknek is tetszetősebb: Beszélgetés Toplak Zoltánnal a könyve kapcsán

Flo
Olvasó
Flo

Èn ùgy èrtelmeztem a cìmet, hogy a nők màr most egyenlőek a fèrfiakkal, ès a szerző azt szeretnè, ha ugyanez visszafelè is igaz lenne. Meg se fordult bennem, hogy bàrki is valami LMBT akàrmi dolgot kèpzeljen oda.

Az viszont igaz, hogy a cikk cìmèt nagyon körülmènyesen sikerült megfogalmazni.

Ami pedig a lènyegi rèszt illeti: minden összetettebb problèma esetèn egyarànt van sajàt felelőssèg ès a külső körülmènyekből eredő kihìvàsok. Sajnàlatos, hogy az àltalànos magyar gondolkodàsmòdban mèg nem tudott meghonosodni a kettő közti hatàr felismerèsènek fontossàga, ès nem is olyan règ mèg azzal tudott mèdiasztàr lenni Csernus, hogy minden problèmàt az egyèn hibàjakènt fogott fel.

Horvath Anton
Olvasó

Lehetne egy egyszerű kérdéssel is indítani ami a címet illeti: Van még olyan terület az életben ahol a heteroszexuális férfiak nem kerülnek diszkriminálásra?

Flo
Olvasó
Flo

Kicsit hosszú lesz ez könyvcímnek :)

common man
Olvasó
common man

Ha a borítón a hím=nősténnyel képet nézzük abból félreérthető.Elég lett volna a másik kép bár én egy karos mérlegre raktam volna a férfit és a nőt.

Horvath Anton
Olvasó

Még 40 év, aztán talán ez is megvalósul, hogy a férfiak is egyenrangúak lesznek a nőkkel.

Toplak Zoltán
Újságíró

Igen, még hosszú az út addig. Hosszú menetelésre kell készülnünk.

AVE
Olvasó
AVE

Az emberi hülyeség határtalan?:)


Az okok azonban kijózanítóan prózaiak voltak: akkoriban hatszor több férfi élt arrafelé, mint nő, és a ravasz jogalkotók szavazati jogosultsággal próbálták tenni a szépet, és a vidékre csábítani minél több női telepest. Szerény sikerrel: a párját ritkító, udvarló jogi passzus valamiért nem találta szíven a 21 évesnél idősebb vadnyugati asszonyokat
(ennyi volt a választási korhatár), és nem özönlötték el tömegeik a kies tájat. A szellemet azonban örökre kiengedték a palackból Wyomingban.

https://index.hu/tudomany/til/2022/01/30/tudja-hol-kaptak-meg-a-vaasztojpgot-a-nok-utolljara-nem-ugandaban/

georg1945
Olvasó
georg1945

A könyv szándéka jó, de összesítve ez az egész egy rinyálás.
Egy olyan sirám, hogy miért dobják a nők a férfiakat rendszerint.
Azért, mert rengeteg a béta-hím.

Az alfa-hímek egészen kisfiú koruktól kezdve alfák.
Olyanná is nőnek fel.
Határozottak, vakmerők, rosszfiúk lesznek. Merészek. Ravaszak, okosak, egyenes gerincűek és mindig tudják a saját akaratukat megvalósítani, a saját útjukra hajtani a nőket.
És tudnak uralkodni a nők felett.
A nőkön uralkodnia kell a férfiaknak !
A nő akkor érzi biztonságban magát, ha VAN URA, ha érzi, hogy van gazdája.
Így szabadon, csak kószálnak az életben és semmit sem ér a sok egyetem, a sok fontos állás. Valójában csak gazdátlan némberként, védetlenűl fújja ide-oda a szél.
Ha egy nő maga mellett lát egy bizonytalan, sikertelen, folyton pesszimista férfit, akkor fogja magát és elmegy feministának.
Az alfaságot ugyan lehet tanulni, de igazán olyanná kell szocializálódni, olyan körülmények között kell felnőni.
A fiút férfivá KELL nevelni !
Egyik és legfontosabb elem az optimizmus !
A jövőt mindig úgy kell tekinteni, hogy legyőzhető. A problémák megoldhatók.
Ha erős férfiakból áll egy társadalom, akkor ott nincsenek nőproblémák, következésképpen nincsenek férfi problémák sem.
A nő nem diktálhatja egy társadalom útját. Ezzel tisztában kellene lennie a nőknek.
Ha ezt nem akarják tudomásul venni, és a férfiak hagyják a nők dominanciáját, akkor ilyen problémák adódnak, mint amilyenek mára előálltak.
A nőnek tudnia kell, hogy mi az életfeladata !
Ők ezt valójában tudják is, de ki akarnak bújni a feladat alól, nem tudván, hogy a szakadékba fognak zuhanni.

Tehát férfitársaim, ne síránkozzunk, hanem cselekedjünk. Ne alkalmazzunk nőket vezető állásokba, ne szolgáljuk ki minden kívánságukat, érezzék, hogy mi is egy nő igazi életének az útja a sírig. És ne soroljam.

Ajánlom VARGA ZOLA előadásait a youtube-on !

Horvath Anton
Olvasó

Én személy szerint nem olvastam a könyvet, de ez a cikk azért messze túlmutat azon, hogy a nők kit,mikor, miért dobnak. Itt egy olyan társadalmi problémáról van szó, amely szemmel láthatóan a nőket helyezi előtérbe az élet minden területén, a férfiakat pedig ha el nem is nyomja, de lényegében problémájukat a társadalom telibeszarja. Ezt hívhatjuk akár matriarchátusnak is. Férfiként egyenlőre annyit tudsz tenni ellene, hogy te is telibeszarod a jelenlegi társadalmat a problémáival együtt. Ez persze éppígy nem segít az utánunk jövő férfigenerációk problémáin sem.

Se - se
Újságíró
Se - se

HorváthAnton
Kivonulva csak valami állami megszorítást ér el a magányos férfi – ha már pénzügyileg számottevő létszámú tömeggé válik.

Ifjabb koromban létezett agglegény-adó.

Se - se
Újságíró
Se - se

georg1945
Nemrég azt mondtad hogy az igazi szülő nem vonhatja meg a szeretetét a gyerekétől.
Szerinted egy nő miért nem nevelhet férfit?
(fogalommagyarázat : férfi az, aki után még te is elindulsz befelé az égő házba, vagy kifelé a lövészárokból)
Nő azért nem nevel férfit, mert nem tudja megvonni a szeretetét a gyermekétől. Még időlegesen se, még nevelő célzattal se.

Mesélj kérlek : mi a tapasztalatod, mivel lehet a saját gyereked akaraterejét növelni?

georg1945
Olvasó
georg1945

Az akaraterő növelésének az egyik legfontosabb eszköze a bizalom. Ha tudom, az én gyermekemben megbízhatok abban, hogy egyes dolgokat meg fog tenni vagy nem fog megtenni. Ha ezt a gyerek érzi, akkor úgy is fog cselekedni, ha fiú, akkor meg pláne.
Ha a nevelt érzi, hogy komolyan veszik, tehát van benne bizalma a nevelőnek, azzal a további megoldatlan problémák is rendeződni fognak.
Ezt meg is erősíthetjük, ha azt mondjuk a fiúnknak, hogy hiszem azt, hogy nem vagy ingatag, hanem elhatározásod szilárd és ez élteti bennem a reményt, hogy meg is tudod csinálni a feladatot.
Amit most leírok, azt ki is próbáltam az életben.

Se - se
Újságíró
Se - se

georg1945
Én az enyémekkel szemben a szigorú elvárásokat és az erőmet alkalmaztam.
És az ebből fakadó.. hm.. az ellenem való lázadásuk teszi őket betonkeménnyé.
A nagy még a poklot járja, a harmadik meg készülődik leszállni oda.. talán nem megy.. talán.

Nem vagyok a mindennapjaik része, de elérnek ha kellek – és árát szabok a segítségemnek.. hol a szobájukat kell rendezniük, hol mesélniük hogy mi volt mostanában és mik a terveik.

Erősek.

common man
Olvasó
common man

Nő azért nem nevel férfit, mert nem tudja megvonni a szeretetét a gyermekétől. Még időlegesen se, még nevelő célzattal se.

Egy atyai pofon sem jelent szeretetmegvonást.

Se - se
Újságíró
Se - se

common man
Nem bizony.
De aki nem méltó rá, attól tudni kell megtagadni – különben méltatlan is marad..

common man
Olvasó
common man

Ajánlom VARGA ZOLA előadásait a youtube-on !

Volt már ő itt is. Amúgy az unokád?

common man
Olvasó
common man

Az alfaságot ugyan lehet tanulni, de igazán olyanná kell szocializálódni, olyan körülmények között kell felnőni.Az alfa-hímek egészen kisfiú koruktól kezdve alfák.

Ha erős férfiakból áll egy társadalom, akkor ott nincsenek nőproblémák, következésképpen nincsenek férfi problémák sem.Tehát férfitársaim, ne síránkozzunk, hanem cselekedjünk. Ne alkalmazzunk nőket vezető állásokba A nő nem diktálhatja egy társadalom útját.Azért, mert rengeteg a béta-hím.
A nő akkor érzi biztonságban magát, ha VAN URA, ha érzi, hogy van gazdája.A nőnek tudnia kell, hogy mi az életfeladata !Ezzel tisztában kellene lennie a nőknek.hogy mi is egy nő igazi életének az útja a sírig.

AVE
Olvasó
AVE

Ez a nő akkor kimaxolta a biztonságot, hiszen neki nem is egy, de két ura is van, és annyira nagy az egyenlőség, hogy a nő kezeli a családi kasszát is, no, erre varrjunk gombot:

https://divany.hu/szuloseg/poliamor-csalad-tobbszerelmuseg/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

georg1945
Olvasó
georg1945

Válasz a könyv címét jelölő kérdésre:
NEM !
A férfiak NEM egyenlőek a nőkkel.
És nem is lehetnek, mert egy férfi nem nő és egy nő nem férfi.
A férfi NE akarjon egyenlő lenni egy nővel. Soha.
A nők nagyon is tudják a helyzetüket és játszanak vele, hogy ne mondjam: szórakoznak.
Ha a nők egy végtelen bizonytalanságban akarják leélni egész életüket, akkor csak folytassák gyerekes játékukat.
A nő akkor szerencsés, ha a férfi is az.
A nő akkor boldog, ha a férfiak is boldogok. Relatíve.
Tanácsolom a nőknek, hogy térjenek észhez !
Ugyan akkor tanácsolom a férfiaknak is, hogy, ha már egyszer férfiak, akkor legyenek is azok.
A társadalom vezetése nem a nők feladata, hanem a férfiaké. Ha erre a férfi képtelen, akkor ő egy elveszett ember, amiből ezer baj származik saját és környezete számára.
Játszhatunk mi férfiak mindenféle szexjátékokat, de, ha az életről van szó, akkor abba kell hagynunk a játékainkat és határozottnak kell lennünk. Játszhatunk mi még devianciákkal is, de a normális, biológiai élet megköveteli a megkomolyodásunkat.
Egy férfi mindig gondolja meg ELŐRE, hogy a következő tette mit von maga után. Nem engedheti meg a rossz kimenetelt !

Millió probléma van a társas életben különböző előállott helyzetek következményeként.
A problémákat nem engedheti meg egy férfi vagy legalább számukat csökkentenie kell.

Végül is, ha egy férfi egyedül marad, számára nem fog összedőlni a világ.
Mindig van kiút !
Mindig !
Egy férfi, ha megszületik, akkor a VILÁGOT kapta meg életterének, mindenestől.
Ebben a világban meg kell tanulni élni, jól élni. Ez akkor lehetséges, ha a férfi határozott és tudja milyen eszközei vannak ahhoz, hogy megvalósítsa a jobb életét. Tanulni kell az életet, a lehetőségeket, meg kell tanulni, hogyan legyen szimpatikus, kedves, tiszteletet kiérdemlő, ugyanakkor kellően laza, simulékony, kellemes embertárs.

https://www.youtube.com/watch?v=dV_paVX-KuY

common man
Olvasó
common man

Tanácsolom a nőknek, hogy térjenek észhez !

Hol? Mikor?

tcrex
Olvasó
tcrex

ha egy férfi egyedül marad…akkor nem férfi, hanem egy nemtelen lény…férfivé nő mellett válsz és nővé pedig férfi mellett…az összes deszexualizált ember elveszti a nemi kapcsolódás élményét és hibernált férfi, hibernált nő jelleggel kell beérnie…

szóval de, ha egy ffi egyedül marad, igenis össze fog dőlni számára a világ…a tekintetben, hogy a teljes férfiként élhető kiteljesedésnek csak a töredékét érheti el…

Horvath Anton
Olvasó

Aha, akkor az a világ már párszor összeomlott volna számomra (is), bár nem sok minden van ami összeomolhatott volna benne, mivel semmi sem stabil így sem. Szerintem feküdj vissza, aztán álmodj további szépeket még. Kevered a férfiakat a nőkkel, mi a valóságban növünk fel és abból is indulunk ki, nem az álomvilágból, mint a nők.

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Off: nem is tudom, mikor kommenteltem utoljára, de úgy látom, senki nem említette még itt, hogy pár hónapja Friderikusz egy ilyen felszopó interjút csinált az eszelős gumiszobás némberrel, a blogger/firkász viselt dolgait egy szóval meg nem említve. Sok kommentelő azért szerencsére helyére teszi a dolgokat:

https://youtu.be/EP1VcHgOwIc

Ha valakit érdekel.

common man
Olvasó
common man

Egy darabig néztem de aztán abbahagytam mert bosszantott maga a történet,Amúgy fogalmam nincs ki ez a nő.

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

(bocs, itt most nincsenek ekezetek)

Egy szokasos balos kulturharcos. Itthon szelsoseges feministanak szamit, nyugati mercevel csak atlagos. Itt az oldalon is volt mar nehanyszor szo rola. Keress arra h ‘gumiszoba’.

A video alatt a kommentek zome szokasos normie balos felszopas, de azert paran ravilagitanak a visszassagra, hogy Fridi egyszer se hozza fel a blogger dolgait. Meg megy egy kis feminista cicaharc is.

common man
Olvasó
common man

Persze többen szóba hoztátok már ezt a gumiszobát de a konkrét személyt volt szerencsém nem ismerni. Végigszenvedtem a riportot(mármint az újságcikket):

aki tehát mellém áll és engem követ, az nyilván ezt a hangot akarja hallani, ezt a kíméletlen, őszinte hangot

Ha őszinte akkor az azt jelenti ,hogy igaznak gondolja,Ha ez az összes hamis állítására érvényes akkor más bajok (is) vannak.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ő teljes mértékben igaznak gondolja, hiszi amit ír, amit hangoztat. Nem álszent.
, nem változtat , nem hajlik, ő ezt így érzi, ő ezt tapasztalta. Itt az a gond, hogy összes sikertelensége, tragédiája, megkeseredettsége miatt a férfiakat, a patriarchátust okolja. ( és ugye ennek ellentéte, ami ugyanúgy tévútra visz, ha mindenért a nőket, a feminizmust hibáztatjuk).Évekig elfogadta, fejet hajtott, ha igazságtalanság érte a neme miatt, vagy mert úgy érezte olyan szerepbe kényszerítik, ami nem az övé, nem boldog. De egy pillanatig nem gondol rá, hogy ez ellen maga is tehetett volna, hogy tevékeny részese volt abban, hogy így alakult az élete.
( saját példám, ugyan egy nagyon megtévesztő emberhez mentem nagyon fiatalon hozzá, de miután szépen lassan kiderültek a dolgok és én jóval tovább húztam, mint kellett volna őt nem hibáztathatom- max a megtévesztésért, a hosszú évekért nem)

tomgal
Olvasó
tomgal

Ebből jól kijön, hogy ki is ő. Egy véglegesen megkeseredett nő, aki a sikertelen házassága , majd egyik fia elvesztése kapcsán torz tükrön keresztül látja az életet, vannak részigazságai, de nagyon végletekben gondolkodik, nagyon általánosít és tényleg a legjellemzőbb szó rá a megkeseredettség. Én még korábban láttam ezt az interjút ( volt már korábban szó itt róla). Már ( középső) fia elvesztése előtt hangoztatta, hogy nem szabad a nőknek erre a világra gyereket szülniük.( őmaga 3 fiút szült) Nem tudok elszakadni a gondolattól , miszerint ” jól vigyázz mire vágysz, mert még végül megkapod amit akarsz” . Nem régen meghalt a középső fia , tengerbe veszett. Szerintem van benne szülői felelősség is, mert ugyan egy17- 18 évesnek már nemigen mondhatod meg, mit tehet, mit nem, de vele volt ( elment napokra nyaraláskor anyuka a barátnőjéhez, aki ott élt Máltán ) a 14 éves öccse is, aki hajszálon múlt, hogy megmenekült. Egy jelzetten veszélyes partszakaszon nem hagyod őket úszkálni, pláne erősen szeles időben, ha ott vagy, ha jelen vagy. Ez az én véleményem. Természetesen ettől még a tragédia miatt együttérzek vele, de ott mélyen akkor is bennem van, hogy ez valahol Isten büntetése,vagy a karma- kinek mi- mert annyit panaszkodott az életére, a fiaira, szorgalmazta, hogy a nők ne szüljenek, stb…

https://marieclaire.hu/riporter/2021/08/26/murinai-angela-gumiszoba-10-ok-harag/?fbclid=IwAR0eZLnCXx-4a3Za9evGN7Uw1MvYLYPF2PlZyVGePqfD-XNvfpJ4nYE_PLw

hunbagira
Újságíró

Ha még részigazságai lennének. De az esetek többségében teljesmértékben hazudik. Amikor orra alá dörgölik (még a normálisabb femkók, mint pl. mérő) hogy ha van férfierőszak, akkor cigánybűnőzés is. Erre azt hazudja, hogy nem, mert a cigányok elnyomottak a fehér férfi meg elnyomó. Nos sorosgyuri bácsitól megkérdeznék ( és azokat, akiknek a pénzét forgatja illetve strómankodik minden értelemben, rothschildok), mennyire tartja magát, fehér, kereszténynynek, és mennyire az, hát felröhögne.
És folytathatnám. Pl azzal, hogy az előbb említett etnikum bűneit és a nyakunkba varrják…”hófehér magyar férfiak”..

tomgal
Olvasó
tomgal

A részigazságokat nem a cigány témakörben értettem. Én értem mi bántja, mi a baja a “nőléttel”, de azt nem bírja felfogni, hogy abban, hogy így alakult az élete, ő is tevékenyen részt vett, hagyta , hogy így legyen, de ezért nem hibáztathatja kizárólagosan a másikat, a patriarchátust, pláne nem az összes férfit.

Ha azt akarod, hogy egyenragúként bánjanak veled, úgyis kell viselkedned. Sokszor úgy viselkednek az emberrel, ahogy hagyja, amit kivált a másikból. Aki nem jó számomra, nem az én értékrendemnek megfelelően viselkedik, azzal vagy nem állok szóba, vagy már az elején helyreteszem, hogy mik a keretek – pl munkahely, stb.( ezt én férfinál és nőnél is helyesnek tartom) . Csak azt lehet kihasználni, megalázni, aki maga is hagyja. De az semmiképp nem működik, hogy hagyja évekig, évtizedekig, aztán egyszer csak másokat, férfiakat ( összes férfit) hibáztatva fröcsögni kezd. De ő ott sem volt, ő áldozat.

hunbagira
Újságíró

Amúgy volt már valaki, aki a gyereke halálára épített üzleti modellt, mondjuk az legalább, nem “femkoskodott.
Tibiatátyáéknak céltáblája is volt.

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, ez még különösen szimpatikus adalék a történetben…

common man
Olvasó
common man

Szerintem van benne szülői felelősség is,

Teljes mértékben egyet értek. Kiegészítve ,hogy 18 éves korban ugyan úgy a gyerekem marad…De még szülő-gyerek viszony sem kell.Emberként is felelős vagyok a másikért legalább a figyelmeztetés erejéig.Ha viszont figyelembe veszem azon prédikációit ,hogy ne szüljenek a nők amit ő már megtett… Nekem nagyon rossz gondolataim vannak az egészről de azt itt nem írom le.Talán megvilágítandó: a gyerekemet nem az autópályán tanítom biciklizni,ha vadidegen gyerekek a HÉV síneken labdáznak elzavarom őket,Nagyon jó úszó vagyok. De nem úszok hajóútvonalon, uszálykikötőben, cápák,medúzák,krokodilok,tengeri kígyók közt,bármilyen idegen helyről meg értelemszerű ,hogy tájékozódok.És az ismereteimet megosztom másokkal is.Kezdve azokkal akik a legközelebb állnak hozzám.

tomgal
Olvasó
tomgal

Teljesen osztom a véleményedet.

Bela
Olvasó
Bela

Ebben a cikkben valóban minden benne van, az összes balos-libsi-kaftános közhely a patriarchátustól a klímavédelemen át a “bezzeg Németországban”-ig.
Nem véletlenül szerepelhet ez a nő a médiában, nem véletlenül karolja fel a homokos, izraeli Friderikusz sem. Gyakorlatilag arra buzdít, hogy ne szüljenek a nők, elősegítve ezzel a fehér faj létszámának mielőbbi csökkenését.
Abból a szempontból mondjuk tanulságos, hogy ebben a modern világban, a feminista felépítésű rendszerben a nők is szívnak: ha gyermektelen marad, akkor azért lesz keserű 50 éves korára, ha meg nem képes felfogni az anyaság és a karrier közötti minőségi különbséget, akkor azért. A gond az, hogy ezek lesznek a legnagyobb károkozók.

Viszont több ez, mint egy megkeseredett, búvalbélelt nő siráma. Ugyanilyen lelki, vagy testi nyomorék, pszichopata embereket használtak fel a szocialista diktatúrák (jobb- és baloldali egyaránt) a céljaikhoz. Ők az “átoksori kísértetek”. Ma ugyanez folyik, csak sokkal könnyebben felismerhetőek. Elég megnézni a magyar “ellenzék” tagjainak ábrázatát, főleg a nőket – gyakorlatilag egy egészségeset sem lehet találni közöttük.

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Abszolut. Nem beszelve arrol, hogy aki nyuggerotthonban agytalazik meg gondoz, az sehol nem el szep, rendezett, jomodu kertvarosi negyedben, Nemetorszagban sem. Szoval a nember errol is biztosan hazudik.

Meske
Olvasó
Meske

Ugyanilyen lelki, vagy testi nyomorék, pszichopata embereket használtak fel a szocialista diktatúrák (jobb- és baloldali egyaránt) a céljaikhoz.

Bizony.
A nárcisztikus sérülések gyakori kompenzációja a figyelem felkeltése/az ego hangsúlyozása (itt pl.: „a személyem eggyé válik az üggyel: ha engem kritizálsz, az ügyet kritizálod, ha az ügyet kritizálod, engem is bírálsz”).
Nemrég hallgattam egy másik „gyöngyszemet” is, Dr. Perintfalvi Rita személyében, aki önmeghatározása szerint: „katolikus teológus, Ószövetség-tudós, vallástanár, kulturális menedzser, pszichoszociális megelőzésre specializálódott társadalmi menedzser, publicista, blogger.” Feminista teológusként gyakran nyúl társadalmi témákhoz, például az LMBTQ téma is ilyen.” Ő írta, az Amire nincs bocsánat – Szexuális ragadozók az egyházban című könyvet.

Mit gondolt Jézus a nőkről és férfiakról? I Beszélgetés Dr. Perintfalvi Rita hittudóssal
https://www.youtube.com/watch?v=H8dAmKWjUTc

Súlyos probléma, hogy ezt a vitát átengedtük a jobboldalnak | Betlen Anna és Perintfalvi Rita
https://www.youtube.com/watch?v=2iuv7MPDolU
„a homofób és a transzfób diskurzusok által és a jobboldali diskurzusok által (..) és bejön ez a téma a feminista diskurzusba, mert azt érzem, hogy a feminista mozgalmat és az LMBTQ mozgalmat osztja meg, aprózza fel és ez tulajdonképpen az ellenzéket, a jobboldali popularista tábort erősíti. Valahol annak a felfedezése szerintem újra fontos lenne, hogy a közös ellenség az a patriarchátus.”

A démonizált patriarchátuson túl még a “lekicsinylés” ( is) közös Murinai Angélában és Perintfalvi Ritában.

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Ha egy ferfi veszitene el ugyanigy a gyereket Maltan nyaralason (pl haverjaval kocsmazni megy), egymilliomod reszet se kapna annak az egyutterzesnek, megertesnek, mint ez a nember, az biztos.

Hunn
Újságíró

Az az igazság, uraim, hogy pont a minap döbbentem rá: az egyik itteni idősebb és tapasztaltabb férfitársunk már megadta a kulcsot a nőkhöz az egyik kommentjében. Ott és akkor még nekem se esett le, hogy mekkora végső igazságot közölt, és én magam is átsiklottam felette… (Most pedig nem találom sem a konkrét kommentet, sem azt, hogy ki írta, de szerencsére még emlékszem a lényegére.)

Ez az a kulcs, ami a végső megoldást jelenti. A kulcs mind a csajozáshoz történő megfelelő hozzáálláshoz, mind az “approach anxiety” leküzdéséhez, mind a megfelelő férfiúi önbizalom forrásához. Kulcs mind az elszabadított női hipergámia lehetetlen elvárásainak való megfelelési vágyunkból fakadó paráinkhoz történő, sokkal egészségesebb viszonyulásunkhoz, mégpedig függetlenül attól, hogy hova sorolják be a nők becses személyünket a hipergámia-alapú, ”jópasisági” férfi ál-hierarchiában… Kulcs mind pedig az elmebeteg feminista követelésekhez való, megfelelően elutasító hozzáállásunkhoz; a kulcs, mely megnyithatja számunkra az új, általunk felépítendő, modern Patriarchátusunk mennyországának kapuját.

Ugyanis teljesen mindegy, hogy a nők mit mondanak, mit gondolnak, és mit éreznek!
Teljesen mindegy!
Teljesen mindegy, és maximálisan ignorálható.
És hogy miért?

-“Mert. Miután. Megbasztad. Őket. Akkor. Utána. Már. Valami. Teljesen. Mást. Fognak. Majd. Mondani. És. Gondolni. És. Érezni.”

És ez a modern nőkérdés végső megoldásának a kulcsa, uraim.

Se - se
Újságíró
Se - se

Hunn
Azért még tegyük a kulcskészlethez (nem tolvajkulcs, hanem villáskulcs) – az “ők gyönyörű szörnyetegek” gondolatát is.

Horvath Anton
Olvasó

Logikus, utána összeomlik az összes fejben tákolt álomvilág. Ezt persze te férfiként tudod előre, ők viszont egészen addig nem szembesülnek vele. És ilyenkor döbben rá a már évek óta szingliskedő macskás vénlány is, hogy mit hagyott ki. Csak hát ő meg már nem az a kategória, akivel hosszútávon tervezne bármelyik épeszű ember.

Se - se
Újságíró
Se - se

HorváthAnton
Hoppá.. én nem így értettem Hunn idézetét.

Én pont úgy látom, hogy a teljesen kielégítő szeretkezéseket is lehet dugásnak minősíteni ha azt diktálja az érdekük.
És az a csillogóra és vonzóra tákolt álomvilág omlik össze, amit rólam képzelt – ahhoz hogy legyen kedve velem ágyba bújni.
Mert különben ő már jól el-lett volna anélkül.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Mennyire “jó” sztori, szinte a tökéletes alfa-béta példatörténet:

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/flipper-ocsi-orban-jozsi-gina-szerelem-randevu-muzsa/wbn0wbw

Flipper Öcsi, az úriember Ginának dalt ír, és mert még kiskorú, vár rá, úriember vele – tipikus béta – , míg az alfa Orbán Józsi nem szívbajos, levarrja. A két pasi életútja is tipikus, Flipper szerencsétlen alkoholistaként fiatalon elmegy, Orbánt meg élete végéig tenyerükön hordozzák a nők, annak ellenére, hogy a fél sztárvilágot levarrja. Az érdekes a sztoriban, hogy ránézésre épp Öcsit nézte volna az ember alfának, Orbánt meg bétának, bár az tény, hogy ha van “nagy fasz” energia akkor Orbánból az tényleg sugárzott, élete végéig falta a nőket.

common man
Olvasó
common man

Azért szerintem hamar ítélsz,nem veszel figyelembe sok tényt. Valószínűleg engem nem zavart volna a korkülönbség mint ahogy a Flippertől 14 évvel idősebb és ennyivel bizonyára tapasztaltabb Orbánt sem zavarta.Gondolom a csaj is már alig várta ,hogy megbassza valaki pláne ilyen “együtt alvások semmi sem történikek” után.De azért mégse bétáznám le a Flippert.Olyan önként felajánlkozó nő akit lefektethetett szerintem bármikor akadt neki.Az ,hogy ő(valódi?) szerelemre vágyott,túlzottan romantikus volt vagy naivan azt hitte ezt kinevelheti magának még nem bétaság. Tényleg lehet csak nüanszokon véletlenen vagy tapasztalatlanságon múlott.Kinézetre meg egyik sem tipikus béta.Amúgy meg mi a lófaszt jelent?

tomgal
Olvasó
tomgal

Mondjuk én egyiket sem értem, hogy miért voltak odáig értük annyira a nők-mert azért a Flipperért is ment a visitozás-emlékeim szerint, Orbánról meg nem is gondoltam volna, hogy ilyen nagy kujon volt-nekem ő aztán végképp nem volt egy ideál-mondjuk Flipper sem igazán. Akkor már inkább a Vikidál lett volna, ha egy fejjel alacsonyabb is mint én :) ( akkor voltam tini- fiatal lány, amikor fénykorukat élték) gondolom a zenész imidzs talán ami annyira vonzó, mert anélkül szerintem egyik sem lett volna az átlagtól sikeresebb a nők körében.

common man
Olvasó
common man

Orbán Józsi kb olyan szép mint mondjuk Belmondó. Sok nőnek mégis nagyon bejön az ilyen.Ugye nem tudhatjuk,hogy mi lett volna ha nem lettek volna sztárok. Szerintem könyvelőként vagy karbantartó lakatosként se nélkülöztek volna.Tizedannyi nő is elég lett volna.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem, Belmondo sokkal jobb :) , nekem az arcberendezése, bajusza, pocakos ( kb minden, régi képén is van) testalkata, cigi ki nem esik a kezéből- láncdohányos lehetett, szóval nekem ez nagyon nem. Belmondo fénykorában egy sportos, férfias, kissé törött orrú ( de ettől még jóképű, nem is férfi a férfi egy két vágás, vagy törés nélkül:)) pacák volt.
De tény, hogy tudhatott valamit Orbán is, ha ennyire szerették a nők.

common man
Olvasó
common man

Persze neked a Belmondo de ezt már máskor is kifejtetted.Másnak meg az Orbán Józsi vagy mindkettő.Amit így a nőknek a férfiakról alkotott véleményeik összegzése alapján következtetésként levonhatok a három fasziról: Belmondo és Orbán Józsi semmiképpen nem mondható szépnek viszont sok nő rendkívül férfiasnak tartja őket ill. az ilyen fajta férfiakat. Flipper Öcsi viszont tipikus “szépfiú” típus akik eleve irritálnak sok nőt és férfit viszont tinilányok ezrei szerelmesek beléjük( vagy akár csak a képükbe)

Horvath Anton
Olvasó

A felhőztetett béta tipikus esete volt ez is csak.Miss Ginapicsának ott volt kéznél az öcsi, aki leste minden kívánságát, plusz tökéletes egótuningot biztosított neki, miközben az alfa meg kúrogatta. Az is valószínű, hogy nem olyan hirtelen történt az az “elhagyás”, hanem már akkor is kúrogatta az alfa, amikor “együtt alvások, de semmi sem történt” lemez pörgött. Nincs ez manapság sem másképpen. Az lényegtelen hogy kivel alszik egy nő, erre kell nekik a férj meg a házasság, de valójában az a lényeg hogy kivel baszik.

tomgal
Olvasó
tomgal

Azért Orbán után ő is kúrogatta pár hónapig. Szerintem ezek a ribancok kézről kézre járnak, mindegy, csak ismert, meg mások által vágyott legyen. Tény, hogy Orbán elvette amit akar, Flippernek a nők körében még akarnia sem kellett, mert jöttek maguktól. Öcsi nem feltételezte egy 16 évesről, hogy az is csak egy tinipicsa (mert szerelmes lett belé és felruházta nem létező tulajdonságokkal).

common man
Olvasó
common man

Hihetetlen milyen sablonosan tudsz gondolkodni Anton.Én találkoztam vele élőben(még az alkoholizmusa előtt) sztárság nélkül is kapós lett volna a nők körében(magas,jóképű,kedves(!) hát még így.A féltestvére egy riportban mesélte,hogy ő maga nagyon vallásos nevelést kapott nem tudom ez mennyire volt igaz az öcsire is.Ha ezt figyelembe vesszük meg a tinilányok állandó rohamait akkor azt mondom sokan szeretnének ilyen “béták” lenni.Akkor lett volna felhőztetve ha a nő nem akart volna lefeküdni vele de ez pont fordítva volt.Tévedni biztos tévedett de ki nem?
Szerk: olyasmire gondolok nagyanyám több éve együtt volt nagyapámmal de még nem feküdtek le egymással csak akkor amikor ő elérte a nagykorúságot.Ez a 80-as években szerintem a kiscsajnak biztosan értelmezhetetlen lett volna .

tomgal
Olvasó
tomgal

Szóval ennyire volt béta Öcsi :
(ebből úgy tűnik több nője volt mint Orbánnak és a szerelembe volt szerelmes, úgy látszik vannak férfiban is ilyenek)

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/flipper-ocsi-halal-gyasz-elso-feleseg-siratja-hungaria-zenesz/jnrvnm5

tcrex
Olvasó
tcrex

nyilván nem azért volt akkoriban az a gúnyneve, hogy tripper öcsi…mert nem élt a helyzettel

Lanybaszo
Olvasó
Lanybaszo

A Fidesz egy fehérellenes,férfiellenes banda! Bukjon a Zsidesz!!

Horvath Anton
Olvasó
Toplak Zoltán
Újságíró
xcsakx
Olvasó
xcsakx

Rövid összefoglaló:
– Szegény, szerencsétlen. kiszolgáltatott, áldozat “férfiak”
– Szemét nők, szemét feministáék, szemét társadalom
– Valaki mentse meg a balfaszokat saját maguktól:
— ha a nőknek bejött a feminizmus, márpedig a sok töketlen balfasz lúzer szerint igen, akkor ugyanazzal a módszerekkel küzdve hátha a férfiaknak is “leesik” egy kis alamizsna…, hiszen a nőknek bejött…
— valahogy úgy, hogy kötelezzék a nőket, hogy ugyanúgy szenvedjenek, mint a férfiak, hiszen egyenlőség van….
— valaki, valami valahogy vegye rá a nőket, hogy változtassanak az ösztöneiken, a vágyaikon és balfasz lúzereket szeressék….
— ha az előzőek nem működnek, akkor hisztivel, tüntivel, áldozatszerepben fetrengve hátha megsajnálnak ezek a szemét nők/feministák/társadalom és látva a szenvedéseinket, megkönyörülnek rajtunk és szeretni fognak, önmagunkért…
— törvényileg írjuk elő, hogy ha valakinek szar (és ez általában önhibájából), akkor azt terítsük szét, a proli-lúzer egyenlőség nevében mindenkinek legyen szar, hiszen így “igazságos”….

victus
Olvasó

Ez olyan, mint a sulis kötelező olvasmányok röviden összefoglalva.

victus
Olvasó

Kösz szépen a spoilert.