Csuzi Attila
41 megosztás

“Mi nem akarunk háborúzni, mégis viszik a gyerekeket katonának.” – Miért tűri a magyar kormány, hogy magyar férfiakat sorozzanak be és öljenek meg idegen érdekek szolgálatában?

Immár napok óta tömegek menekülnek Ukrajnából az egyre súlyosabb mértékben eszkalálódó Orosz-Ukrán háborús konfliktus miatt.  A magyar kormány kinyilvánította, hogy mindenkinek menedékjogot biztosít, aki el akarja hagyni az életveszélyes háborús övezetet. A magyar állam figyelme minden apró részletre kiterjedt:

“A magyar állategészségügyi hatóság felkészült a tulajdonosukkal hazánkba érkező, az érvényben lévő állategészségügyi előírásokat nem teljesítő (mikrochip-el nem jelölt, oltatlan, vérvizsgálat nélküli) társállatok érkezésére – közölte a NÉBIH. (…) Magyarország veszettség mentes státuszának fenntartása érdekében a fentiek szerint beléptetett kutyák, macskák és görények hatósági felügyeletét a területi állategészségügyi hatóság biztosítja majd.”

Sajnálatos módon úgy tűnik, hogy (a görényeken túl) éppen csak arról az “apróságról” feledkezett meg a kormányzat, hogy magyar férfiak ezreit ejtette túszul és vonja éppen kíméletlen kényszersorozás alá az Ukrán állam. Csak remélni tudjuk, hogy kormányunk nem tekinti másodrangúnak, a figyelem és a védelem hatókörén kívül esőnek férfi nemzettársainkat sem. A magyar nemzet fiait készülnek éppen “golyófogóként” felhasználni egy olyan konfliktusban, amelyhez a – Kárpátalján az etnikai gyűlöletkeltés következtében már egyébként is sokat szenvedett – magyarságnak semmi köze! A magyar identitású férfiak túszul ejtésére egyébként az Ukrán kormány két napja kelt rendelete biztosít kereteket, amelyben megtiltották, hogy az ország területét elhagyják a 18-60 év közötti hadra fogható férfiak. A helyzetet jól szemlélteti egy Kárpátaljai menekült, egy idős magyar édesanya a köztelevíziónak könnyek között adott nyilatkozata:

“A fiam is ott maradt. Nem jött át a határon. Nem bírok megnyugodni, hogy hogyan jöjjön át, hisz magyar polgár. De nem tud átjönni, nem engedik. Mindegyiket viszik katonának. De mi nem akarunk háborúzni! Nekünk gyerekeink vannak, nekünk élnünk kell és egymást szeretnünk! És ők meg ezt csinálják! Ezt nem lehet! Ezt nem lehet! – Segítsenek az emberek, hogy ne legyen háború!”

A kialakult súlyos helyzetet jól foglalják össze Lesku Miklós, Záhony alpolgármesterének szavai is: “Döntő többségben csonka családok érkeznek, tehát gyerekek, feleségek, nagyszülők, és hogy mikor fognak tudni találkozni a párjukkal, az rejtély még számunkra.”

Elképesztő, hogy az a magyar állam, amely a legkülönfélébb nemzetek számára nyitott humanitárius folyosót, eszközölt ki külön védelmet, majd a nemzetközi vitarendezés középpontjába pozicionálja magát, éppen csak arról a magyar (férfi) kisebbségről feledkezett meg, amelynek biztonságát elsők között kellett volna szavatolnia. Minden bizonnyal nemzetközi figyelemre is számot tartó visszaélés, amikor egy korábban is rendszeresen vegzált kisebbség tagjait vonják kényszersorozás alá, főleg egy kétes morális indoklással rendelkező, egyebek mellett etnikai gyűlöletkeltés következtében kirobbantott háborúban.

Az az Ukrán kormány, amely a nagyon mély orosz-ukrán közös gyökerek ellenére elkülöníti saját nemzeti identitását, szuverenitását, érdekeit, az kiválóan képes lehetne felismerni, hogy a Kárpátalján élő magyar kisebbség fiai nem az ő katonáik, viszont az Ukránokétól jól elkülöníthető szabadságjogokkal rendelkeznek, és nem vonhatóak kétes háborús cselekményekben katonai szolgálatba. Főleg ne rójon egy ország hadkötelezettséget olyan kisebbségi állampolgáraira, akiket alapvető állampolgári jogaikban – például a szabad nyelvhasználat jogában – korábban korlátozott.

Hogy ez a vélemény mennyire egybecseng a Kárpátalján élő magyar kisebbség véleményével, azt kiválóan bizonyítja Ádám Rebeka Nóra a Mandiner lapjain közreadott cikke, körinterjúja is, amelyet különböző magyar menekültekkel készített:

Ez nem a mi háborúnk! Ahogy a nyolc évvel ezelőtti sem volt a miénk, mégis sok kárpátaljai odaveszett. Akkor is féltünk, de tartok tőle, hogy ez a mostani annál nagyobb és rosszabb lesz.

Nem mentek át nyugatra a férfi családtagjaim, mert félnek itt hagyni mindent. Sajnos azt hallottam, hogy állítólag már elkezdték egy lista alapján összeszedni azokat, akik voltak már katonák, illetve a katonaköteles korú férfiakat.”

„Megszedték magukat rajtunk, soha sem támogattak minket, évtizedek óta csak nyomorgunk, most pedig a nyakunkra hozták a háborút. Ilyenkor bezzeg kellenek a fiaink, férjeink és apáink!? Miért?! A kormány nem biztosított nekünk semmit, még megélhetést sem, és most küldik őket a halálba.”

„Kérdem én, mi jogon zárják le a határt a férfiak előtt? Mert nem szeretnének egy nem létező, hamis országért harcba menni? Ezek az emberek soha semmit nem kaptak az államtól, amiért érdemes volna feláldozniuk magukat. Menjen az elnök úr és a majmai – a képviselői és a rokonai, akik a mi bőrünkön gazdagodtak meg.”

Valóban igaz a hír, már elkezdték kiküldeni a behívókat. Ez a gyakorlatban úgy működik a településeken, hogy az önkormányzatoknak megmondják, pontosan hány behívót kell kiadniuk. Ők hívják be az embereket. Keresztapám például kapott behívót.

„Olyan is előfordul, hogy megáll egy autó vagy busz a településen a házak előtt, és gyűjtik össze a férfiakat. Volt, akit menekülés közben vittek el, és olyanról is hallottunk, hogy valakit felöltözni sem hagytak, házhoz mentek hozzá, felkiabáltak érte, beültették a buszba, és elvitték. A férfi kérte, hogy legalább a kabátját hadd vegye fel, de nem engedték neki.” 

A Férfihang Civil Társaság petícióban fog fordulni a Magyar Kormányhoz, hogy intézkedjen a Kárpátaljai magyar kisebbséghez tartozó férfiak kényszersorozásának beszüntetése és az erőszakkal besorozott magyar férfiak szabadon bocsátása érdekében. Magyarország követelje meg, hogy Ukrajna nyisson humanitárius folyosót, hogy mindazok a magyar nemzetiséghez tartozók elhagyhassák az országot, akik menekültstátuszért kívánnak folyamodni a Magyar Államhoz, az anyaországhoz, ebbe beleértve a férfiakat is. Ha szükséges, a Magyar Állam folyamodjon nemzetközi segítségért is ennek kieszközölése érdekében. Okkal-joggal kérheti mindezeket a Magyar Állam arra való tekintettel is, hogy Magyarország kötelességén túl is eljárt Ukrajna érdekében nemzetközi színtéren. Kérünk minden nemzeti érzületű politikai erőt, hogy tevékeny politikai fellépésével támogassa ezt a kezdeményezést a Kárpátaljai magyar férfi nemzettársaink életének megmentése érdekében.

Post Author: Csuzi Attila

Csuzi Attila
Informatikával, reklámmal, írott és audio-vizuális művészettel foglalkozom már évtizedek óta. Elkötelezetten hiszek a tehetség, az autodidaktizmus és a civil kezdeményezések erejében. Mindezek talaján állva régi ideám az online alkotói közösségek szervezése. A Férfihang.hu magazint tartom a legsikerültebb projektnek. A sors kegye folytán, miközben csak egy szűkebb tematika (férfimozgalom, férfijog) mentén szerveződött, mégis sokkal jelentősebb dologgá nőtte ki magát; egy olyan internetes férfimagazinná, mely tartalmas, gondolatokkal teli internetes újságírást valósít meg. Leginkább arra vagyok büszke, hogy egyik kezdeményezője lehettem ennek az alkotói közösségnek, amely pusztán az önszervezés erejéből építkezve elképesztő lendülettel halad előre. A hajtóerő szerzőtársaim elismerésre méltó írói tehetsége és társadalmi elhivatottsága.
f Facebook
41 megosztás


35
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
30 Válasz hozzászólás
2 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
16 Hozzászólások szerzői
Miklos1georg1945hunbagiraBarnabás PincésLanybaszo Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Adam Bogomolov
Újságíró

Ahogy a cikk is írja, szörnyű, ami a magyarokkal, a magyar férfiakkal odaát történik. Valóban kellene tenni valamit, de nehéz megállapítani, hogy pontosan mit.

Nem szabad csak egy perspektívából nézni a dolgokat!

Ha Magyarország akármilyen katonai formában (pl. csapatok odavezénylése) beavatkozik, akkor az – miután NATO tag – felérne a harmadik világégésre való felhívással. De legalábbis elveszítenénk a NATO egyébként is csak szavakban létező támogatását. S amilyen szomszédaink vannak, sok reményt nem fűznék ahhoz, hogy sokáig meg is maradna az ország. Kb. minden irányból lezúznának minket, mint Putyin csatlós-csicskás országát. Eddig is ezt mondogatták ránk, függetlenül attól, hogy melyik félnek adunk igazat (orosz-ukrán). Mivel konzervatív nép vagyunk, egy Ukrajna elleni akármilyen fellépés azonnal ellenséggé tenne minket, segítségre pedig sehonnan sem számíthatunk!

Végeredményben a libsi kormányzatot ültetnék a mostani helyébe, ami még rosszabb lenne, mint ami most van (plusz ott maradna egy letarolt ország). A beavatkozással óvatosan kell bánni, mert azt is vegyük figyelembe, hogy az itteni férfiakat is halálos veszélybe sodornánk.

Ugyanez igaz a “szerezzük vissza a Kárpátalját!” szlogenre is, nincs szükségünk arra, hogy Ukrajna mellett a NATO is megtámadjon minket. Még ki kell várni, mert ez nem a legalkalmasabb nap.

Szerintem az egyetlen megoldás az lenne, ha a háború napokon belül véget érhetne. Mivel az oroszok előbb-utóbb amúgy is nyerni fognak (puszta túlerővel is), talán nem kellene nyugati fegyvereket odaküldeni, ami a végeredményt nem változtatja meg, de elhúzza a háborút, még több áldozatot hátra hagyva.

Utána fog kiderülni, hogy ha lesz új ukrán kormány, az mennyire tudja a békét és a tisztességet garantálni. Putyinnal egyetértek abban, hogy a mostani ukrán vezetés eltűrte a kisebbségek elleni vegzálásokat, bár nem tudom, hogy ettől nácik lettek-e tényleg, elnézve a vezetést…

the hermit
Olvasó

Szerintem az egyetlen megoldás az lenne, ha a háború napokon belül véget érhetne.

Putyin pár nap alatt lerendezi ezt…

Lanybaszo
Olvasó
Lanybaszo

Nem mindegy,te birka,hogy milyen kormány van??? Ugyanaz a kettő,nem két oldal,hanem egy csapat és a magadfajtákat hülyítik.

Hunn
Újságíró

Hát te meg miért választottál ilyen primitív nick-nevet magadnak? Sérti a jóízlést. A magyar férfimozgalom nem bunkó prolik gyülekezete. A stílus maga az ember, ahogy azt mondani szokták…

Adam Bogomolov
Újságíró

Szerintem ő a “tudjukki”, a Férfihang weboldal el chupacabrája!
:-D

Adam Bogomolov
Újságíró

Az ordenáré hangvételben megfogalmazott csicskaságodra nem vagyok kíváncsi! Szedd össze normális hangon a mondókádat és akkor esetleg érdemben tárgyalhatunk a te nézőpontodról is. Addig pedig tartsd meg a személyeskedő és sértő hangvételedet, mert átnyúlok a szádért! :-]

ui.: tényleg nagyon gáz a névválasztásod.

Se - se
Újságíró
Se - se

Amikor a magyar hivatalos politika támogatta Ukrajna önálló állami létét, akkor azzal ehhez az ukrán politikához is hozzájárult.
Akinek pedig ott a hazája, annak az ottani politika mondja meg hogy mi a dolga.
Mi csak sajnálhatjuk őket.

Még annyit az olvasóktól : ugye te is tudsz olyan kisebbséget akiktől elvárnád hogy egy háborúban legalább melletted jöjjenek a tagjai? Nem előtted, mert nem vagy náci – de melletted..
Na ezen is gondolkozz még.

tomgal
Olvasó
tomgal

Azért azt nem hinném, hogy olyan kisebbségtől elvárható, hogy az anyaországgal együtt menjen háborúzni egy harmadik fél ellen, amely finoman szólva nem becsülte meg, nem támogatta ( sőt) szart a fejére korábban.

https://www.google.com/amp/s/www.szabadeuropa.hu/amp/ukran-magyar-konfliktus-nemzetepitesek-ha-talalkoznak-kissebsegi-jogok/31070206.html

( egy évvel ezelőtti cikk)

Se - se
Újságíró
Se - se

tomgal
Sziaszia.
Szerinted melyik kisebbség érzi úgy, hogy neki most már pont jó ?

Elárulom neked : a svábok. Mert azoknak a kisebbségi léte nem függvénye külső támogatásnak. Önálló egyéniségek összetartó közössége.

Szóval kisebbséginek lenni bonyolult.

Ja, egy netcím a meggyőződésed támogatására :
https://www.szilajcsiko.hu/single-post/szamosvari-zsolt-az-orosz-ukran-haboru-magyar-vonatkozasu-elozmenyei-tisztelt-olvaso

tomgal
Olvasó
tomgal

Szió, azért van több ország is, ahol nem panaszkodnak a kisebbségek ( pl Ausztria), de Magyarországon sincs egyáltalán rossz dolguk…., Ukrajna meglehetősen rondán bánt a kisebbségeivel ( egyébként a legjobban érintett keleti területen az oroszokkal is). Ettől függetlenül a háború nem megoldás, annak mindig csak vesztesei vannak és általában a kis, közemberek, az egyszerű , többségében békében élni akarók szívják meg a legjobban a nagyhatalmak játszadozását és mértéktelen hatalomvágyát.

Se - se
Újságíró
Se - se

tomgal
Nyugati nempanaszkodás.. hm.. de a kérdésem az hogy gyakorlatilag mit is tehetnénk egy más állam polgára érdekében? Szerintem csak a miénkből adhatunk nekik.

A háború pedig igenishogy megoldás.. végső megoldás. És nem a pillanat emberei kedvéért játsszák.
A holnapiak nyernek majd rajta, de ők már nem fognak törődni vele.

the hermit
Olvasó

Miért tűrik a gazellák, hogy levadásszák és megegyék őket az oroszlánok?
Már bocsánat, de mit tehetne a magyar állam jelen pillanatban? Ez a háború a fejünk felett zajlik, nekünk nem osztottak lapot.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ez a friss helyzet a határról, MINDENKIT beengednek, mindenkinek segítenek, ettől többet valóban nem tehetünk. Hogy lehet megakadályozni azt innen, hogy besorozzák a magyar nemzetiségű , de ( egyben) ukrán állampolgár férfiakat ? Hogyan érjük el, hogy kiengedjék az ukrán oldalról őket? ( mert a beengedéssel nincs gond).

https://metropol.hu/aktualis/ukran-magyar-hatar-menekultek-hirek-626607/?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

Se - se
Újságíró
Se - se

tomgal
Kiengedés : pénzzel.. euroval.

common man
Olvasó
common man

Olyasmire gondolsz mint amikor a német állam kivásárolta a romániai németeket ? Az mondjuk békeidőben volt.Aztán meg az előző ukrán kormány is korrupt volt de ez a mostani csak rosszabb lett.Az öreg Csaucseszku majdnem ,hogy angyal volt ezekhez képest.Azt nem tudom biztosan(lehet tévedek) de mintha az ukrán kormányban lennének olyan származással bírók is akiknek se az ukrán se a magyar nem számít embernek.Akkor meg a béke az amit legkevésbé akarnak.Én csak egyet mondok :se Amerikának se Oroszországnak ne üzenjünk hadat és semmiképpen se álljunk a németek mellé….

georg1945
Olvasó
georg1945

Sürgősen, ki kell lépni a NATO-ból és az EU-ból !
Semmi hasznunk, érdekünk nincs belőlük.
A NATO a világ oligarcháinak a katonasága és egy gyilkos bűnszervezet.
Az EU pedig semmilyen haszonnal nem jár valójában, csak folyton védekeznünk ellene, sőt ott pofáznak Magyarország ellen a kis, hülye, kellően baszatlan libák, akik még inkább súlyosbítják a sorsunkat.
Mára már nem származik előnyünk az EU-ból.
Ausztria legalább nincs benne a NATO-ban, és nincsenek ilyen gondjaik.
Mára már az egész világ, amely már teljesen megőrült, ellenünk ordítozik.
A PÉNZ számít, na meg a pina.

ANDREW ANGLIN:
„A tény az, hogy amikor jogokat adsz a nőknek, akkor mindent elpusztítanak körülöttük, függetlenül attól, hogy milyen más változók vannak benne… Még ha te leszel is a végső alfahím, egy hülye b—– akkor is tönkreteszi az életedet.”
“Brad Pitt lefogy és elméje, miután W—- a felesége tönkretette az életét”

(Andrew Anglin-tól olvashattok cikkeket az UNZ MAGAZINE-ban (USA))

Miklos1
Olvasó
Miklos1

„A tény az, hogy amikor jogokat adsz a nőknek, akkor mindent elpusztítanak körülöttük, függetlenül attól, hogy milyen más változók vannak benne… Még ha te leszel is a végső alfahím, egy hülye b—– akkor is tönkreteszi az életedet.”

Persze, mert a nők nem erre vannak kitalálva, hogy jogaik legyenek a társadalom szövevényes, bonyolult rendszerében. A női jogok anarchiához vezetnek, fejetlenséghez. Ez nekik sem jó, túl büszkék, illetve fejletlenek ennek beismeréséhez, de a kényszeres fontoskodásuk, illetve hatalomvágyuk sem segíti őket előre. Majd akkor lesz jó, amikor minden férfi, vagy legalábbis minőségben/mennyiségben a maradékon már túltevő részünk ezt felismeri, és megtartja a jogokat annak, akik érdemesek rá. A férfinak, és önmagának. Nem vesszük észre, hogy a saját kultúránkat marcangoltatjuk szét a női beengedésével, mindenünket átadjuk így nekik, azt, amiért őseink küzdöttek, alakítottak ki és adtak át nekünk. Ez a Mi identitásunk, erre azt kell hallgatni, hogy a nő hogy el van nyomva, milyen szemetek a férfiak, dögöljünk meg, de támogassuk is a nőket. A jogegyenlőség önmagában csonka mutató, attól, hogy két embernek ugyan úgy lehet fegyvere, egyik véd vele, másik meg rosszra használja. Utóbbi a női verzió… Egyoldalú, hígagyú és elítélendő.

AVE
Olvasó
AVE

A címbeli kérdésre válaszolva röviden: azért mert O1G.

Bővebben: mert ebben a kérdésben nekünk nem osztottak lapot, és ha játszani szeretnénk, akkor biztos, hogy ráfázunk, ez még akkor is bekövetkezhet, ha az ellenzékünk és annak vezéralakjai nem bírják tartani a szájukat.

Külön érdekesség, hogy metamorfózis történt nagyon rövid idő alatt: a szemét buszoztatott ukrán szavazók hirtelen magyar kisebbséggé változtak, és az ellenzék fájdalmára, valószínű, hogy a választásokig nem kell buszoztatni őket, mert itt szavazhatnak, a sors furcsa fintora során még be is lesznek jelentve.

Szégyen, hogy egy ilyen cikk itt megjelenhetett.

Halász Géza
Szerkesztő

Szégyen, hogy valaki nem érti, mi az, hogy kárpátaljai magyar kisebbség. Még nagyobb szégyen, ha ezt valaki szándékosan nem érti – jópáran megtették ezt már eddig. Mi nem tartozunk közéjük, ezért a cikk.
Orbán pedig akkor úgy tűnik, kihagy egy ziccert, hiszen a 18-60 év közötti kárpátaljai magyar férfiak “kikövetelésével” még több szavazót lehetne a választásokra hazahozni…

AVE
Olvasó
AVE

A “demokratikus ellenzék”, beleértve a jelenlegi jobbikot is, jópár éve ukránozik, az viszont gyomorforgató, ha olyant kérnek számon akár személytől, akár párttól, akár kormánytól, ellenzéktől, amire nincs ráhatása.
A cikk ezért szégyen, mert politikai kérdést csinál abból, ami nem az, és soha nem lehet az, mert hiányzik a hozzá szükséges hatalom és befolyás.
És kiváltképpen azért is undorító, mert nem képes arra, hogy megmondja, hogy konkrétan mit kellene tennie a mindenkori kormánynak abban az esetben amikor nem tehet semmit, de ugyanolyan számonkérő, mint a feministák, egy antifeminista oldalon.

De, hamár itt tartunk, tisztelt Mi Hazánkos képviselő úr, mit kellett volna tennie a magyar kormánynak és mit kellene tennie a továbbiakban?

Várom megtisztelő válaszát.

Halász Géza
Szerkesztő

Nagyon sokszor csak a politikai akarat hiányzik, ha az megvan, érdekes módon út is kerül hozzá. Lám, Ukrajnát egy háború közepén soron kívül kívánják egyesek felvenni az Európai Únióba – ha ez kivihetőnek tetszik, akkor egy olyan csekélység, mint a kárpátaljai magyarok kényszersorozásának megszüntetése, igazán nem feladat.
Szíjjártó Péter nyilatkozata szerint a kormány részt vesz jordánok és indiai diákok kimenekítésében, ha ezt meg tudják oldani, akkor a magyar férfiakért is fel tudnák emelni a szavukat- ha akarnák.
Ha az angol és a svéd külügyminiszter kijelentheti, hogy nem tudnak Ukrajnából bevándorlókat fogadni, mert nincsen kapacitásuk, akkor Magyarország is megtehetné ugyanezt, annyi kiegészítéssel, hogy amíg Ukrajna nem szünteti be a kényszersorozást Kárpátalján, addig csak a magyar menekülteket van kapacitásunk befogadni.
Izrael érdekes módon elérte, hogy az alijaengedélyt megkapott zsidó férfiak kivándorolhassanak, legalábbis az erről szóló zsidó híradásokban lévő képeken bizony zsidó férfiak is láthatóak. Tehát van itt lehetőség, csak úgy tűnik, nem egyforma az érdekérvényeítő képesség és szándék.
Személy szerint utaltam pénzt a Református Szeretetszolgálatnak, felszólalok ma egy tüntetésen az ukrán nagykövetség előtt, cikket írunk, petíciót indítunk- teszem, amit tudok. Mindenkinek ezt kellene, a magyar kormánynak is.

AVE
Olvasó
AVE

Köszönöm, nincs több kérdésem. Ha tényleg ez a Mi Hazánk hozzáállása, akkor már inkább a DK, mert lehet hogy hülyék, de arról legalább tudom, hogy meggyőződésből olyanok, amilyenek.

common man
Olvasó
common man

felszólalok ma egy tüntetésen az ukrán nagykövetség előtt, cikket írunk, petíciót indítunk- teszem, amit tudok. Mindenkinek ezt kellene, a magyar kormánynak is.

A magyar kormánynak azt kell tennie,hogy senki se tudja belerángatni Magyarországot ebbe a konfliktusba,Provokációk vannak már most is és lesznek.A nyugatra vajon számíthatunk? Amerika mennyire támogatta ,hogy a jugoszláviai magyar fiatalokat ne sorozzák be egy másoknak se de a magyaroknak aztán tényleg cél nélküli háborúba.A nyugat élén amerikával simán elnézett minden fölött ami valóban és a valódi kisebbségek ellen zajlott zajlik.Miközben a nemváltók… nem is folytatom.Amire ki akarok lyukadni biztos kell tenni valamit de az nem a keménykedés.Ha békeidőben azt tették amit tettek vajon mit tennének most?Melyik a jobb? Nem mondom ,hogy semmit sem lehet csinálni de nagyon korlátozottak a lehetőségeink.Ja és szerintem bárki bármekkora gecinek is van tartva,háborús helyzetben nem a sajátjainkat kéne támadni.

Barnabás Pincés
Olvasó

Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi kormánynak esze ágában sincs kiállni a magyarokét, megszüntetni a bűnözést, javítani a közállapotokon, felszámolni a korrupciót, előremozdítani a gazdaságot, és még sorolhatnám.
Aki ezt nem tudja felfogni, annak értelmi szintje megrekedt valahol a papucsállatka és a fonálféreg között.
Ellenben mindent megtesz, hogy ami nemzeti, ami magyar, ami jó és szép, amire büszkék lehetünk (urambocsá hasznos), azt ellehetetlenítsék.
Mi a fő céljuk? A zsebük megtömése (most pedig sorolhatnám a stróman milliárdosokat).
Mit tehetünk ellene?
Demokratikus eszközökkel körülbelül semmit. Elnézést a vulgaritásért, de ez szó szerint így hangzott el:
A demokrácia jelenleg arról szól, hogy négyévente megkérdeznek: a következő négy évben ki szarjon a fejedre.
Másrészről: szar dolog a harag hatalom nélkül.
Márpedig kérem, itt van az eb elhantolva. Ha egy országnak nincs katonai és/vagy gazdasági ereje, az csak annyit tehet, mint a 95 éves tolókocsis nagypapi a kuplerájban: tátott szájjal csodálkozik.
Az elvtársak a gengszterváltás óta ezen munkálkodtak folyamatosan.
Igen, ebben a tekintetben mindenki elvtárs. Az Antall kormány kezdte a privatizációval, utána folytatódott az Orbán-Horn-Gyurcsány kormányokkal: szétverni a gazdaságot, szétzavarni a hadsereget, lopni-csalni-hazudni, rontani a közállapotokon, úgymint egészségügy, oktatás, tűzoltóság, rendőrség, jogszolgáltatás, úthálózat, mezőgazdaság, feldolgozóipar, nehézipar…stb.
Jelenleg ott tartunk, hogy tökmindegy, ki nyeri a választásokat: süllyedő tengeralattjárón, vagy zuhanó repülőgépen elég nehéz navigálni bárkinek is. Főleg ha nem is akar…
Egyébként ha feltehetek egy maliciózus kérdést: a jelenlegi kormány mennyire magyar?
Emlékszem, egyszer valaki felvetette, hogy nem ártana összeírni hogy a tisztelt képviselőknek kinek és milyen kettős állampolgársága van. Lett is olyan sivalkodás, ami a Hóreb hegyéig is elhangzott…

hunbagira
Újságíró

Pontosan. Mondjuk az illető a ballikosodás óta nem mondott ilyet. :)))

Hunn
Újságíró

1. Ha a magyar kormány tökös lenne, akkor a magyar honvédségnek most azonnal be kellene vonulnia és visszacsatolnia Kárpátalját. Arról nem is beszélve, hogy a kárpátaljai magyarok többségükben felvették a magyar állampolgárságot, úgyhogy a magyar honvédségnek kötelessége lenne ugyanúgy őket is megvédeni, mint ahogy minket.

2. Ha a magyar kormány csak egy kicsit is tökös lenne, akkor ugyanúgy, ahogy az ukránok Kijevben osztják a fegyvert minden jelentkező civilnek, fegyvert adna minden olyan önkéntesen jelentkező, nemzeti érzelmű magyar kezébe, aki hajlandó átmenni a határon, és megvédeni az ottani magyarokat. Mennék én is…

3. Ha a magyar kormány csak egy minimálisan is tökös lenne, akkor teherautószámra fegyvert küldene át a határon és kiosztaná a kárpátaljai magyar férfiaknak, hogy meg tudják akadályozni, hogy az ukrán hadsereg elvigye őket, és meg tudják védeni a családjaikat. Esetleg kikiálthatnák a független Kárpátalját is…

AVE
Olvasó
AVE

Ahogy ez Budapestről látszik, azaz 100.000-nyi magyar, amiből jó eséllyel hadrafogható 20.000 férfi visszafoglalja az 1.200.000 fölötti , 90%-ban ukrán nemzetiségű többségtől.
Újabb dilettáns kártékony barom.

Hunn
Újságíró

Azt azért vágod, hogy Kárpátalját egyszer már visszacsatoltuk? Nagyapám ott volt. Ha egyszer lehetett, akkor lehet kétszer is. Hagyjuk már egyszer s mindenkorra abba ezt a “merjünk kicsik lenni” című liberál-bolsevik faszságot…

Lanybaszo
Olvasó
Lanybaszo

Nem bolsevik,hanem kapitalista,imperialista!!! R
Tudjuk már miket beszélünk.

Lanybaszo
Olvasó
Lanybaszo

Igen,de a nőket sorozzák be,ha már egyenjogúak akarnak lenni!!! Ne a férfi csináljon mindent!!