Alter Ego
15 megosztás

Nőnapi körkép – 2022

A privát szektor feminizmusáról tartott előadást Emanuel Macron meghívására a magyar Gránit Bank elnök-vezérigazgatónője

Hegedüs Éva, elnök-vezérigazgató a francia elnök, Emanuel Macron meghívására előadást tartott a privát szektor felelősségéről a női egyenjogúság erősítésében. A panelbeszélgetést moderáló Élisabeth Moreno, esélyegyenlőségért felelős miniszteri megbízott elismerő szavakkal szólt elnök-vezérigazgató asszony beszédéről.

Hegedűs Éva és Emanuel Macron

A skót kormány nevében bocsánatot kért a boszorkányüldözés áldozataitól a skót kormányfő

Nicola Sturgeon miniszterelnöknő posztumusz kért bocsánatot azoktóla nőktől, akiket boszorkányság címén ítéltek el vagy öltek meg a 16-18. században Skóciában. A kormányfő szerint a skóciai boszorkányüldözés „kolosszális igazságtalanság, amelyet – legalább részben – a nőgyűlölet motivált a szó szoros értelmében”. A Witches of Scotland egyesület két éve küzdött azért, hogy az egykori áldozatokat posztumusz megkövessék és kegyelemben részesítsék, és azért, hogy emlékmű emlékeztessen az oly sokáig el nem ismert tragédiákra. A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy még ma is vannak a világnak olyan részei, ahol nők és lányok az üldöztetést, sőt a halált kockáztatják, ha boszorkányság gyanújába keverednek. „Skóciában a boszorkányüldözésról szóló törvény talán már rég a múlt részévé vált, az azt motiváló mély nőgyűlölet azonban még távolról sem” – vélte Nicola Sturgeon.

Nicola Sturgeon

Az immár felnőtt nővé cseperedett, 19 éves klímaaktivista, Greta Thunberg is megosztotta gondolatait  a nőnapról

„A nemzetközi nőnap nem ünneplésre való. Arra való, hogy tüntessünk és hívjuk fel a figyelmet a tényre, hogy még mindig elnyomnak vagy máshogy kezelnek embereket a nemük miatt” – írta ünnepi írásában.

Greta Thunberg

„Jaj, de jó a nőnek/ Biztonságban van, ha lőnek / És csak lábat és hónaljt borotvál”

Fenti a dalszövegű pamflettel nyitotta online rendezvényét a Bibó István Szabadegyetem online rendezvénye.  A valamivel az Orosz-Ukrán háborús események kitörése előtt íródott dalszöveget alátámasztotta az élet, (így immár cseppet sem vicces, cserébe viszont általában, alapvetően is roppant mód ízléstelen) ennek ellenére a dalt a rendezők valamiért mégsem kívánták törölni a programból. A rendezvényen politikusok és civilek részvételével panelbeszélgetéseket tartottak. Ennek keretében megszólaltatták Márki-Zayné Vincze Felíciát is, aki szülésznőként került kapcsolatba eredetileg a női érdekérvényesítő közeggel. Azt mondta: akarta, hogy a programban (amelynek bemutatására eddig nem került sor, többszöri halasztás történt) külön fejezete legyen a nőügyeknek, és ez sikerült, így is lesz. A résztvevő civilek semmilyen radikális nőjogi követelést nem tudtak megfogalmazni – tudósított az eseményről a Telex.

Széplábi Bori

Rohamrendőrök verték szét a nőnapi tüntetést Isztambulban

A török rohamrendőrök összecsaptak a nemzetközi nőnap “megünneplésére” összegyűlt nőkkel kedden Isztambulban, és könnygázzal oszlatták fel a több ezer fős tömeget. Az isztambuli hatóságok hétfőn közölték, hogy korábbi zavargásokkal kapcsolatos tapasztalataikra alapozva nem engedélyezik a felvonulásokat, tüntetéseket a város központi Taksim tere környékén. Az erős rendőri jelenlét mellett gyülekező tiltakozók fütyültek, fáklyákat gyújtottak, és azt skandálták, hogy „nem félünk, nem hajtunk fejet”. – Adta hírül a Reuters nyomán a Telex. „Láthatják az ország állapotát és mindazt, amivel a nőknek nap mint nap szembe kell nézniük. Mindennap félelemben járok az utcán. Azért jöttem ide, hogy félelem nélkül sétálhassak” – mondta az egyik tüntető.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
15 megosztás


11
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
8 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
6 Hozzászólások szerzői
IcedetinabrekGábor FarkasTina74hunbagira Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Horvath Anton
Olvasó

Meg ez is volt még nőnapon https://m.hvg.hu/elet/20220308_Patent_Egyesulet_nonap_plakat
Azt gondolná az ember hogy ilyenkor az ilyen szervezetek azoknak a sok gyerekeivel menekülő ukrán nőnek ajánlanak fel valamilyen támogatást, de szemmel láthatóan a propaganda fontosabb volt,inkább plakátokra költötték.

hunbagira
Újságíró

Amúgy mit szóltok újdonsült közt.elnök “asszonyunk” beszédéhez. Mi szerint egyszerre kell nobeldíjasnak lennie és ablakot pucolnia.
Ehh tényleg jól megépítette steindl azt az épületet, hogy nem szakadt rá/rájuk.
A picsáról köztudomású, hogy életében munkát nem végzett (jó ez mondjuk nem újdonság politikuséknál és a mai modern nőknél, különösen a fidesznél) . Golddigger kurva/feleségként kezdte a karrierjét, majd beült a parlamentbe. :)))
Ez is tipikusan az a fajta, “aki megjeleníti majd a nemzet egységét “:D és “kiváló főparancsnoka lesz a hdsnek”, különösen így háborús időkben.:D
Szergejsojgu sírva fogja tőle is a fejét rettegéstől a stavkán. :D

hunbagira
Újságíró

Még volt olyan kósza gondolatom, hogy egyéniben (hányingerrel) behúzom a fideszre, de mára ez is elszállt.

abrek
Olvasó
abrek

Szabad ember nyíltan választ – a la Rákos mezeje.

A passzív választójognak (választhatóságnak) ill. bármilyen közjogi tisztség viselésének előfeltétele kellene hogy legyen a nyílt családfa (ősfa). Kb. 1750-ig mindenkié kikutatható.

Nem véletlenül osztogatják ingyen a szavazati jogot. Semmi nem dől el a választásokon.

Tina74
Olvasó
Tina74

Az ellenzék is tele van hülyébbnél hülyébb nőkkel…

Icedetin
Olvasó
Icedetin

A hülye nő, hatalommal a kezében, oldalfüggetlen…

Horvath Anton
Olvasó

A Fidesz bólogató kutyája, viszont így a választások előtt a nyugati matriarchátusban már kellett villantani egy női államfőt. Mert hogy sem az eddigi “munkássága” vagy “tehetsége”, sem az életkora nem indokolta a jelölést. Itt az indok csak az volt hogy nő, meg hogy a női választókat is valahogy megszólítsák.

abrek
Olvasó
abrek

Mindegy, én már megnyugodtam. A német rendőrség már vadászik azokra “az idős férfiakra, akik lakást és pénzt kínálnak fiatal ukrán nőknek”, akik menekültként érkeznek. Az a német rendőrség, amelyik pont leszarta, amikor sáskazabálók fogdosták, zaklatták a német nőket közterületen. Kottából megy minden.

Gábor Farkas
Olvasó

Putyin vagy valamelyik csatlósa megmondta: Nyugat, ccc…. Feministáktól kell félni? A nyugat gyenge, a véleményük nem mérvadó, Biden meg “szellemileg alkalmatlan”. Vicc az egész ami itt megy. Ezzel csak az a baj, hogy az ilyen “feminista gyökerekek” miatt ráhuzza még az értelmes férfi is az “összes nőre”, hogy rakás szar önimádó önérzetes senkiházi, mert helyettük (is) nyilatkozik… Pláne ha még megfűszerezi ezt a tapasztalatot 1-2 társkeresői, youtube véleménynyilvánító, esetleg “konfligtus” tapasztalattal… Azonnal jön az ilyen, hogy “de én szegény törékeny nő vagyok”… A nagy büdös lófszt vagy te törékeny ember az ilyen pozícióban.
ui: cseréljetek már szervert, mert elérhetetlen sokszor az oldal, a backend totál szr, alig enged hozzászólni a cikkekhez. Nagyon csorbítja a “férfi tökéletességet”.

Horvath Anton
Olvasó

Félóra kell egy komment beírásához bejelentkezéstől számítva. Kíváncsi leszek mi lesz a sok autóbuzival most így az energiakrízisben, na meg a sok anyósülésen díszelgő picsával. Vagy ezután mi lesz a menő, akinek napeleme van otthon? :D Amilyen szánalmasak tudnak lenni egyes modernkori nőstények simán kinézem belőlük :D

Icedetin
Olvasó
Icedetin

A nőnap kommunista ünnep. Normális ember nem ünnepli.