Férfihang.hu
20 megosztás

Meghalt Oravecz Éva Csilla írónő

Az írónő egyik legfontosabb könyve a “Tűsarkúban hátrafelé” című esszé, amelyben objektivitásra törekvő, kritikus szemüvegen keresztül szemlélte a nőmozgalom eredményeit és hátulütőit is.  A nők és a férfiak helyzetével, a két nem egymáshoz fűződő kapcsolatával foglalkozó írásaiban nyitott volt a férfiak nézőpontjára, a férfiak által megélt tapasztalatokra is. A magyar sajtóban elsőként (már 2014-ben) adott közre átfogó áttekintést a magyar férfimozgalomról. “Ellenkultúra – Szárnyait bontogatja a férfijogi mozgalom” című cikkében részletesen elemezte a férfimozgalmi irányzatokat és személyesen kérdezte azok magyarországi képviselőit is, köztük az akkortájt induló Férfihang.hu férfimagazin főszerkesztőjét is. Munkáját akkor ebben a Férfihang cikkben mutattuk be. A két nem és a nemi mozgalmak közötti megértés nagykövetét tisztelhettük benne. –  “Okosan és bátran használta személyisége női és férfi regisztereit”.

Az írónő 13 éven keresztül volt a Nők Lapja újságírója.

“Halála nemcsak mély tragédia, hanem valódi veszteség a Nők Lapjának, a magyar újságírásnak – mindannyiunknak. Isten veled, Éva!”

– Áll a Nők Lapja nekrológjában. – A Férfihang Férfimagazin is múlhatatlan szeretettel és hálával emlékezik meg róla.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
20 megosztás


2
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
0 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
2 Hozzászólások szerzői
ReactorHorvath Anton Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Horvath Anton
Olvasó

Egy józan gondolkodásra képes nővel kevesebb ezek szerint, béke poraira.

Reactor
Újságíró

[sóhaj]
Sokkal jobb lenne, ha ilyen témák helyett mondjuk Stephen King nyomdokaiba akarnának lépni. Igen kellemesen érintene, ha egy írónő is tudna olyan jó könyveket írni, mint ő.