Alter Ego
18 megosztás

Az új országgyűlésben még a Lászlók is közel annyian lesznek, mint a nők

Ezen kesereg cikkében a Telexen Janecskó Kata. Áttekintésében képet kaphatunk arról, hogy mindez hogyan viszonyul a világátlaghoz. - Aztán végül muszáj lesz saját kútfőből levonnunk a konzekvenciát, hogy miért is lesz ez mégiscsak jó nekünk.

Mindenek előtt tudatja velünk a cikk, hogy a női országgyűlési képviselők  aránya az elmúlt választási ciklushoz mérten lényegében semmit sem változott. Eddig 26 nő volt a 199 képviselő között, most pedig 27-en szereztek mandátumot. Ezen a ponton szögezi le ironikusan az újságírónő, hogy még a László keresztnevű férfi képviselőkből is 15 lesz, ami alig marad majd el a bármilyen női keresztevet viselő összes képviselőnők létszáma mögött.

Fotó: Csuzi Attila – Férfihang.hu

A kissé zavaros logikájú cikk egyebek mellett arra a következtetésre szeretne kilyukadni, hogy az ellenzék győzelme esetén mindez egészen másképp lenne:

A Fidesz nagyarányú győzelme a nők arányát is nagyban alakította. Az egyéni jelöltek között az összefogott ellenzéknél nagyjából minden ötödik nő volt, míg Fidesznél csak minden tizenötödik.

Kicsit belegondolva a dologba; lehetünk néhányan, akik ezt nem is annyira bánjuk, elég ha Szél Bernadett, Kunhalmi Ágnes, Szabó Tímea, Gurmai Zita hisztérikus közéleti performanszaira és szellemileg fékezett habzású feminista akcióikra gondolunk.

Nézzük tovább az analitikát:

Magyarország az eddigi 13 százalékkal a 151. helyet foglalta el nem egészen kétszáz ország közül a női képviselők parlamenti arányát nézve. Most elő fogunk lépni egyet a 150. helyre, megelőzve a 13,4 százalékos Máltát,

Európában a svédeknél, a finneknél és a norvégoknál valósul meg ezen a téren a legteljesebben az egyenlőség, ezekben az országokban megközelítőleg ugyanannyi férfi és nő van a parlamentben (46,1, 45,5 és 45 százalék a női képviselők aránya). 40 százalék fölötti arányt találni a spanyoloknál, a svájciaknál, a belgáknál, az osztrákoknál és a hollandoknál is. Az európai átlag körülbelül 31, a globális 26 százalék.

Ezeket az adatokat látva pedig okkal erősödik meg a hitünk, hogy a női képviselők jelenléte egy ország vezetésében egyenesarányban áll a férfigyűlölet és az eszetlenség burjánzásával. Gondoljunk csak a fenti felsorolásban prominens pozícióban lévő Spanyolország “nőminisztériumára”. Az “Isztambuli Egyezmény” kísérleti telephelyének párját ritkító férfiellenes terrorjára. És Svédország hallatán sem csak csupán a kötelezően nemsemleges vécék és más gender-abszurditások juthatnak eszünkbe, hanem az a férfigyűlölet köré szerveződő politikai és “társadalom tudományi” szcéna, amely még a fiúgyermekek módszeres abortálásának és a férfiak kiirtásának gondolatával is képes olykor elkacérkodni egy-egy “könnyed” konferencia erejéig.

Szóval köszönjük, jó lesz ez nekünk így is, legalábbis mindaddig, amíg a női politikai kultúrának legalább egy hajszálnyival sikerül meghaladnia a béka feneke által kijelölt színvonalat.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
18 megosztás


7
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
6 Egyéni hozzászólás
1 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
7 Hozzászólások szerzői
ReactorToplak ZoltánAlter EgoAdam Bogomolovschwarzwald Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Barnabás Pincés
Olvasó

Nohát, felfedeztem a meleg vizet és a kanálban a mélyedést!
Elég volt megnézni a Brian életét.
Ezentúl a Lászlókat hívjuk Lorettának, és biztosítsuk számukra a jogot, hogy hordhassanak szoknyát tűsarkú cipővel és szülhessenek gyerekeket is. Majd kihordják egy szatyorban.
Jaaaj… Elképzeltem Kövér Lászlót a pamacsbajuszával rózsaszínű bikiniben…

Meske
Olvasó
Meske

Gondoljunk csak a fenti felsorolásban prominens pozícióban lévő Spanyolország “nőminisztériumára”

“(2022.) Április 6-án, szerdán, a Szenátus a spanyolországi büntető törvénykönyv módosításáról döntött. Ennek értelmében három hónaptól egy évig terjedő szabadságvesztéssel vagy közérdekű munkával büntethetők azok az életpárti aktivisták, akik aktívan győzködik az abortuszon gondolkodó nőket szándékuk megmásításáról. Az az aktivista számíthat büntetésre, aki nyomásgyakorlását „bosszantó, offenzív, megfélemlítő vagy egyéb fenyegető módon” hajtja végre. (…)
A gyakorlatban a jogalkotó tehát az abortuszklinikák környékén végrehajtott abortusz elleni nyomásgyakorlást akarja megfékezni, de fókuszában állnak az abortuszklinikákon tevékenykedő életpárti egészségügyi dolgozók is.”
https://precedens.mandiner.hu/cikk/20220407_spanyolorszag_bunteto_torvenykonyv_abortusz_aktivizmus

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Nem értem, hogy mi ez a hisztéria-hablaty. Tágabb környezetemben minden nő kurv@ra jól érzi magát. Rendelkeznek mindenek felett! Az anyagiak 85-90%-át is ők igazítják. Abban, hogy kit engednek magukhoz közel, 100%-ban döntenek. Ész nélkül is… Most akkor mi a problémosz? Nekem édes mindegy, hogy hogyan arányulnak a nők a törvénykezésben, mert a férfiakat ennél lejjebb már lehetetlen hová taszítani. Nő munkatársaimtól hallottam, hogy germóskodásban messze az asszonyok vezetnek… (0 kockázatnál bármelyikük félredugna. Mondjuk ez örök érvény…) Az meg régi elvem, hogy közszereplőnek egészséges elméjű ember eleve nem áll. A legnagyobb állatság a magánszférád beáldozása egy eleve veszett ügyért. A vidékre delegált választási liberátor társaság véleménye, ha valós volt, na azon az agyam dobtam el. Hát igen. Nagyon más az élet ott, ahol az maga a kihívás és más, ahol a kutyaszarba lépés a lagnagyobb kockázat. Tényleg valós az, hogy a XXI. század a pina örjöngése. Az usa ehhez mint óvónéni asszisztál ráadásként. Ez az elkorcsosult fos társadalom, inkább kussoljon, mert pipa leszek. VICCELTEM! Há’ de B+! Számszakilag mitől lenne több képviselőnő, ha eleve nem is indulnak?? Ettől törtle a bili füle? Nem hiszem. Most eszembe jutott egy régi jelenet. Egy magyartanárnőnk (háromból kettő elmebeteg volt) feltette azt a roppant kockázatos kérdést, hogy mi a kedvenc tantárgyunk. Reflexből vágtam rá, hogy a matek és a természettudományos egyebek… Kiborult mint a szél. Mert ugye mire gondolt a költő!? Az a bemindenezett balek ugyan mire? 1928-ban… Hagyjuk.

Adam Bogomolov
Újságíró

Pihenésképp átjöttem erre a cikkre olvasgatni. Ez egy jól megfogalmazott (jó hangvételű) cikk volt, tetszett, köszönöm! :-]

Toplak Zoltán
Újságíró

Mintha bármit is jelentene a nők aránya a fejlettség és demokrácia szempontjából. Semmi jóra nem garancia. Ahogy a cikkíró is írja a fékezett habzású akciókat. (Ahogy semmi rosszra sem garancia, egyszerűen nem a neme dönti el, hogy jó – e valaki abban amit csinál.)

Reactor
Újságíró

Telex…Zsindex mentőcsónak. ‘Nuff said.

Ugyanolyan hitvány legalja viccoldal mint a Zsindex, és nagyjából annyira is vehető komolyan.