Alter Ego
36 megosztás

Blog-Vlog – Fókuszcsoport: “Az a gond a nőkkel…”

A címadás  megtévesztő, mert rövid úton kiderül, hogy a vloggernek nem a nőkkel van gondja, hanem azokkal, akiknek merészel gondja támadni a nőkkel. Sietve “tollvégre” is tűzi Varga Zola RedPill tanácsadó csatornáját és mintegy mellékesen a Férfihangot. A szövegkörnyezetből kiderül, nem is először teszi ezt, rendszeresen igyekszik “a nők védelmezője” szerepében tetszelegni, miközben a férfiakat degradálja és a férfi identitásmozgalmakat ócsárolja, aminek eredményeként a redstyleschool.blog.hu blog nemes egyszerűséggel már neki dedikálta “az évtized szarfaszú manginája” díjat.

Nem számít különösebben nagy szellemi bravúrnak Fókuszcsoport Ádám azon felismerése, hogy a férfi gondolkodási irányzatokat a férfiak személyes és társadalmi sérelmei hívják életre. Mindenki tényként tartja számon, hogy a férfijogi mozgalmat, a férfi identitásmozgalmakat, szellemi irányzatokat a férfiak egybecsengő személyes rossz tapasztalatai és adekvát reakciói formálták meg. Kézenfekvően merülhet fel bárkiben is a kérdés, hogy vajon milyen társadalmi változások eredményezték, hogy ezek a jelenségek egyre szélesebb mederben áramlanak? – De a mi kritikus vlogerünk már nem akar eljutni ehhez a lényegi kérdéshez, ehelyett csak makacsul ismételgeti: “Milyen körökben mozogsz? Milyen körökben mozogsz?” – És tulajdonképpen ezzel le is leplezi saját inkompetenciáját, mert hol él az az ember, aki nem látja az egyre inkább kiüresedő, elanyagiasodó, egyre elváráselvűbbé váló nemek közötti viszonyokat? Hol él az, aki nem látja a radikális feminizmus, a férfifóbia, a férfigyűlölet előretörését sem? – Milyen személyes buborékban ücsörögsz te, kedves Ádám?

Tényleg nem értem, hogyan képes valaki feltenni a kérdést, hogy “ki mondta, hogy boldogtalanok a nők?”, miközben női magazinok százai ontják magukból a sirámokat, hogy “a nőket rendszerszinten elnyomják”, hogy “az  üvegplafon tartja vissza a nőket a sikerektől” és egyébként is “szarok a férfiak, legjobb szinglinek lenni” vagyis a régi klasszikussal élve “úgy kell a nőnek a férfi, mint halnak a bicikli” és “minden férfi csak kihasználja a nőket”, és így tovább végtelenítve… – Kedves Ádám, mi ez, ha nem boldogtalanság? Szoktál te egyáltalán nőkkel beszélgetni vagy csak így távolról ajnározod őket? Vajon mi ad neked kellő alapot ahhoz, hogy marginálisnak tekintsd, relativizáld ezeket a jelenségeket?

Ha a világot nem túlzottan érti maga körül, aligha várhatjuk el, hogy a RedPill-t ismerje és értse. Ádám nyilvánvalóan azt gondolja, hogy a RedPill tanácsadók azért léteznek, hogy saját “alfaságukat” kinyilvánítsák és ezzel őt, Ádámot, az első (számú) férfit arra ingereljék, hogy izibe’ pöcs- és jövedelemversenyt rögtönözzön és jól visszarugdosson mindenkit a helyére. Minden erőlködése ellenére nehéz lenne őt mintaférfiként szemlélnünk, ha valójában nem igazán látunk férfimódra végigvitt érvelést, körbeérő gondolatokat, csak üres show elemekkel megtűzdelt fikázást, egy langyos Ricky Martinként a mikrofonját buzeráló, a nagy akarásban a rúdon pörgő kissrácot. Ez az izzadt, önérvényesítésbe majd beleszakadó attitűdje is megvilágítja, hogy mennyire nem érti a RedPill és a férfimozgalom mögött álló lojalitást, a többi férfi felé irányuló segítőszándékot. Valószínűleg fogalma sincs erről, de ez a fajta emberi jószándék, lojalitás az, amiben ő a legnagyobb hiányt szenvedi. – Vagy az van, kedves Ádám, hogy csak a nőkkel szemben vagy képes ezt gyakorolni?

“Annyi helyről látom már ezt a mindset-et meghonosodni, hogy félelmetes” – mondja a férfiak szükségszerűen énközpontúbb irányba forduló attitűdje láttán a vlogger, de úgy látszik, még soha nem próbálta a társadalmi jelenségek okait végiggondolni, helyette inkább felszínes, öntelt kritikát mond róla. – Arra az emberre emlékeztet leginkább, aki fordítva hajt fel az autópályára, aztán azt ordibálja, hogy “itt minden hülye szembe hajt a forgalommal”.

És végül: mi másnak is nevezhetnénk valakit, mint férfigyűlölő manginának, ha egy sosem látott férfimagazint megnyitva az az első gondolata, hogy csakis a “nőgyűlöletról” szólhat? – Bár nem feltétlenül kell elhinnünk neki, hogy első ízben látogatott el a Férfihangra “a felvétel kedvéért”, ha utána előadja azt az ősrégi, igaztalan viccet, miszerint “a Férfihang a gender (avagy a nőgyűlölet) kurucinfója”. – Nos, kedves Ádám, ha a rovatok láttán feltört belőled, hogy “pszichológia, baszdmeg”, akkor kérlek, alkalomadtán olvasgasd is! Rád fér!

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
36 megosztás


175
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
12 Egyéni hozzászólás
163 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
23 Hozzászólások szerzői
Moderator-03hunbagira31AnnaMiklos1tomgal Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
László Kopácsi
Olvasó

XD

Adam Bogomolov
Újságíró

Ez a csávó egy beképzelt kretén, kretén tartalmakkal a csatornáján, sokszor feleslegesen túlpolitizálva. Majd megnézem ezt a videóját is, talán méltatom hozzászólásra. :D
Komolyan mondom, gyerekek…….

victus
Olvasó

Méltatod hozzászólásra? Mégis ki az anyádnak képzeled te magad?

Mister Drebin
Olvasó
Mister Drebin

Hogy pattog ez a köcsög mangina. Lábhoz kutya menj vissza a gazdihoz.

victus
Olvasó

Elgépelted a neved. Debil lesz az. Bár Frank Drebin hadnagy legalább vicces, te pedig csak szimplán röhejes.

Adam Bogomolov
Újságíró

Pontosan, méltatom, méghozzá kulturáltabb hangvételben, mint ahogy te itt most nekem beszóltál… Ő a Youtube felületen abból él, hogy méltatják megnézni a tartalmait és méltatják/illetik hozzászólásokkal.
Attól hogy te oda vagy ezért a libsi csávóért, még egy beképzelt kretén marad. :-]

Látod, téged is méltattalak egy hozzászólásra, pedig te is csak egy utolsó senki vagy, aranyapám! ;-]

victus
Olvasó

Mert te aztán hatalmas valaki lehetsz. Látom megy a libsizés. Gondolom hamarosan jön a zsidózás és a buzizás, mert az ilyen alacsony szókinccsel rendelkező szerencsétleneknek kb. ennyire terjed ki az agykapacitása. A kutya le se szarja, hogy te hova kommentelsz vagy hova nem.
Még ahhoz is hülye vagy, hogy a Youtube-ból élj meg. Itt lenne a nagy lehetőség terjeszteni az igét, de csak ilyen Zola-féle roncsokat tudtok előbányászni. Gratulálok!

Adam Bogomolov
Újságíró

Ecsém, rég röhögtem ennyit, mint ma este a kommentjeidet olvasgatva. Köszönöm szépen! A nevetés a legjobb orvosság minden betegségre. +10 évet adtál.

Egyébként igen, én vagyok valaki – veled ellentétben -, mivel a fröcsögésen kívül van értelmes mondanivalóm is; ráadásul – megint csak veled ellentétben – én felvállalom a véleményemet, mivel a profilképen én vagyok és a valódi nevemet használom. Te csak egy üres, ugató profil vagy itt, aki nélkül ugyanúgy felkel és lenyugszik a nap, mint már oly régóta. Hiába pattogsz, attól még kis csicska maradsz, mint a pincsi a szöszi néni székének lábánál. Figyelmet nem fog soha eleget kapni, hiába ugrál, meg ugat.

Több időt nem pazarlok el rád, írkálj ide, amit csak akarsz, nem érsz annyit, hogy elolvassam a további anyázásaidat, így is túl sokat foglalkoztam veled, elmeroncs…

Békélj meg önmagaddal és a világgal, akkor egyszer értelmesen is lehet beszélgetni. Addig pedig nevelkedjél még!
:-]

victus
Olvasó

Erőlködj csak.

common man
Olvasó
common man

Alter ! Csodálom hősiességedet,hogy ezt végig tudtad nézni nekem 2 perc valamennyi volt a tűréshatárom.

georg1945
Olvasó
georg1945

Én is szenvedtem, mire a végére ért az “értékelés”

georg1945
Olvasó
georg1945

Egy darabig meg-megnézegettem és meghallgattam ennek az Ádámnak a semmitmondó gondolatait, de épp a napokban töröltem, mert túllépett önmagán, unalmassá vált és nagyon egyhangú. A leglényeg, hogy UNALMAS.
Nem is csodálkozom már rajta, mert tényleg olyan, mintha egy buborékban élne Belpesten. Ilyenek és így is fognak még inkább jó megröegedni a negyedik vagy az ötödik feleség után, néhány gyerekkel, amelyeknek mindnek másik anyja van.
Ez a tipikus budapesti férfi.
Ezek azok, akik valahogy elpárolognak a házasságból, felszívódnak, eltűnnek.
Számtalan ilyent ismerek.
És nem jó barátok.
Olyan meztelencsigaszerűek, olyan rágógumi típusok. Olyan gerinchúrosak, de nem gerincesek.
Érdekes, hogy az ilyeneknek valamicske jövedelmük azért mindig van. Lehet hogy a fajtársak által ?
Ilyenekből tevődik össze az úgynevezett ellenzék megmondói.
Határozatlanság. Lesz valahogy.
Borzalmas lehet velük együtt élni. Még belegondolni is rossz. Szegény nők, akik ilyent találnak társnak. Vagy pont az a nő megérdemli az ilyent, aki maga is ilyen ködszerű élőlény ?

Ezek olyanok, mint a kádár-korban a fiatal elégedetlenkedők, akik valójában maguk sem tudták, hogy hogyan is képzelik el, hogy belevarázsolódjon Magyarország a Nyugatba vagy, hogy ide elhozzák a Nyugatot. Persze megélésről szó sem volt az akkori fiatalemberek fejében, azt hitték, hogy Nyugaton nem is kell dolgozni, hanem csak úgy jön a jólét. Egyik azt mondta, – emlékszem – hogy utolsó támaszom az OTP (Országos Takarék Pénztár)-

Ezek a mai ilyenek nem is akarnak alfák lenni. Ők a nők szoknyáján lógva élik le az életüket. És nem ám jó emberek, hanem eléggé gonoszok, irigyek és pletykások. Titkot nem tudnak tartani. Nyálak.

Korom miatt ismerem ezt a típusú “férfit”.
Ezek megszokták, hogy őket mindig a nők irányították ( anyuka, óvónéni, tanítónéni, tanárnéni, feleség anyuka) és jól érzik magukat a Mama Hotelban.

Béták, manginák, ginofilok.

Szegény Varga Zola, aki próbálkozik, hogy egy férfit az önálló, határozni tudó emberré nevelje, erre jön egy ilyen Ádám, akinek fogalma sincs az életről.

Gábor Farkas
Olvasó

” erre jön egy ilyen Ádám, akinek fogalma sincs az életről.”, és nem is lesz soha a büdös életben sem. Egyébként “nőszerzéshez” ez kell. Légy gyökér, nagy ívben szrj az egész világra, nyomd az észt ezerrel, csak a te véleményed számít, blablabla… Emberi pszichológia. Aki melletted van előbb utóbb átveszi a véleményed, és el fogja hinni ezeket. Ez is ezt csinála, észt oszt, de úgy, hogy saját magának sincs. Tipikus kettősmércés nyomorult. Mit prédikál Zola? “Olyanok, amilyennek vezetve vannak”. Nem ez történik ott a gyökér csatornáján is? Akkor mi is az igazság? Ha ezeket bírálják megsértődnek, de nekik lehet, sőt… A hozzászólások döntő része meg vicc.. Azt írja vmelyik gyökér nőstény, hogy általában a nők tartják el a férfiakat, stb stb… Hát kérdezzük meg a kúrián a válópereseket, min is vitatkoznak épp… De a bizonyítékokra a hibbant proli már nem kíváncsi. Ezeknek a liberál hibbantaknak a valóság mindig más mint az igazság, s mindig úgy alakítják, hogy ők a szegény áldozatok, ők a jók, ők megérdemlik. Valahogy sajnálom ezeket az embereket, mert nincstelenek, vergődnek, egymás között játszák a jampit, egymás között szaporodnak, 8 gyerek 8 anyától, ezek között én nem érezném jól magam, de gondolom ez kölcsönös.

Joe Don
Olvasó

súlyos tévedés, az ilyen készségek pont az ilyenek mellé passzoló vérproli perspektívátlan pesti ribancokhoz kell, akik csak vannak de maguk se tudják mégis minek estek ki az anyjukból és mit akarnak kezdeni.
na az ilyeneknek kell valami 5 emelet magas barom aki úgy tesz mint aki mindig mindenkor tudja hogy merre van az előre, de amúgy meg egy kupac szar, csak ugye az ilyen ostoba picsáknak igazándiból mindegy, csak legyen valaki, akkor se vennék észre hogy épp fejjel mennek a falnak ha ordítva integetne előttük valaki.

De különben ki nem szarja le, az ilyenek az a nem kevés hányada a társadalomnak akiket hülyére vesz a maffia kormány, és aki tud az nézi ezeket és jót szórakozik hogy ekkora barmok is vannak.

victus
Olvasó

Mert neked aztán kurva nagy fogalmad van az életről. Az ilyen Zola féle idegroncsoknak terápia kéne, nem az, hogy a fasságait osztogassa a neten. Bár szerencsére a többség le se szarja.

Gábor Farkas
Olvasó

Semmit nem mondtam, hogy én mit tudok az életről és mit nem, az meg nem érdekel másik ember mit szar le és mit nem. Egyet viszont tudok, amíg ostoba primitív alfahímnek adtam ki magam, döglöttek utánam, az első randin mind megfeküdt. A mentalitás megegyezett a pocskondiázó videót készítő megélhetési majoméval. Amint rájöttek, jééé, ez “ember és még értelmes is”, megváltozott a dolog. Nem 2 vagy 3 a tesztalanyok száma, hanem 60-70 nő. És nem csak magamon láttam ezt. Szóval az arányok, az értelem meg a hozzáadott értékek… Életemben magam részére 3x építkeztem, nem is kis putrikat. Szerinted hány tartott ki a végéig? :) Elárulom, egy sem. Amint elkészült, szerinted hány bútorozott volna oda? Elárulom, mind. Valahogy mindig oda lyukadunk ki, hogy okokat keresünk arra, miért telhetetlenek, feleősséghárítók az emberek, jelen esetben a nők. De nőkről “negatív kritikát” nem lehet mondani, mert akkor pfuuuu… Számomra nincs mit ezekben az emberekben tisztelni (1-2 kivétellel), szóval én nem fogok kettősmércést játszani. Ez a kapcsolatosdi, válási arányok, zabi gyerekek nevelése, stb… meg azért ilyen trágyadomb manapság, mert a döntéshozóktól bűzlik az egész, az meg nem a férfi ebben az esetben. Ha a férfi dönt a kapcsolatokról és a szexről egyedül, azt nemi erőszaknak hívják. (feltételezve win-win szituációt)

31Anna
Olvasó
31Anna

Kedves Gábor!
Lenézően, emlegeted azokat a nőket, akik az első randin “megfeküdtek”. Nos, te is megfeküdtél az első randikon, neked sem volt igényed ennél tartalmasabb kapcsolatra, azaz semmivel nem vagy különb náluk.

Rengeteg nő végigcsinálja az építkezést a párjával/barátjával/élettársával. Vagy szerencsétlenül választottad ki a nőket, vagy te nem kezelted higgadtan a helyzetet, és nem bírtak a nők melletted megmaradni.

Mellesleg sok lakással nem rendelkező férfi igyekszik úgy megoldani a problémáját és kiszabadulni az albérletből/mamahotelből, hogy lakással rendelkező párt igyekszik keríteni magának. Ez a mentalitás nem nemfüggő.

victus
Olvasó

De nőkről “negatív kritikát” nem lehet mondani, mert akkor pfuuuu…

Mást se csináltok. Az oldal is elve ezért jött létre.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“Bár szerencsére a többség le se szarja.”

Ez a ti legnagyobb szerencsétek, abban biztos lehetsz.

Horvath Anton
Olvasó

Kicsit olyan volt mint az L. Simonkó nemrég, mikor rácsodálkozott a magyar egészségügy állapotára.

AVE
Olvasó
AVE

Ha a két személyt összehasonlítjuk, csak kép alapján, akkor egyértelmű,hogy Nagy Ádám sokkal jobb genetikai adottságokkal bír, ami azt is jelenti, hogy ő nem az átlag férfi kategória, hanem a felső 10%. Zolához képest egyértelmű a szintkülönbség. Erre még rájön az esetleges státuszkülönbség is, ami számomra egyik fél részéről sem ismert.

A videó alatti kommentek, legalábbis amiket végigpörgettem, nemtől függetlenül egyetértenek Ádámmal.Ez nem bizonyíték, de elég jó indikátor arra tekintettel, hogy mennyire feminista a társadalom, nemtől függetlenül, zsigeri alapon.

Soha nem az számít, hogy mit mond valaki, hanem az, hogy ki mondja. Mert az emberek a alapvető szocializációjukkal összhangban, a genetikai örökségük és ösztönkésztetéseikből adódóan, de mindig érzelmi alapon döntenek, foglalnak állást, még akkor is, ha ez ellentétes a tapasztalataikkal.

Ezt a paradoxont csak úgy tudják feloldani, ha még erősebben foglalnak állást az egyik fél mellett, és egy ponton túl bármi áron(Noár).

Mind a két személy, Ádám ,illetve Zola között olyan árok, törésvonal van, amit nem lehet sem betemetni, sem megbeszélni, sem kompromisszumot kötni, sem félúton találkozni.

Csak áttérni lehet, megtagadva az az előtti valómat.

victus
Olvasó

Ja biztos a feminista társadalom az oka, nem az, hogy Zozóka faszságokat mond.

AVE
Olvasó
AVE

A férfi értékek válsága a XXI. században:

https://www.youtube.com/watch?v=zPu0YToXk84

Meske
Olvasó
Meske

Megelőztél… amíg írtam.

Utólagosan kiegészítve:
Engem nagyon elgondolkodtatott, amit Bánki Beni mondott a végén, hogy nem kötődnek igazán a tradiciókhoz, a fiatalok identitása nem annyira a múltból táplálkozik, inkább a jelen-jövő formálja (közben arra gondoltam, hogy azok a szakmák- elfoglaltságok, amik az embereket inkább a földhöz kötik, jobban fenn tudják tartani a kapcsolatot a tradicióval, pl.: mezőgazdasági szakirányok).

Szintén egy jó felvétel, ahol megmutatkozik, mi a különbség közöttünk és a jelen ifjai között – természetesen férfi kontextusban:

A férfi útja és a férfiasság pszichológiája – Kassai Lajos és Bíró Bence pszichológus beszélgetése.
https://www.youtube.com/watch?v=wwqGyTESogM

Szívesen, Alter.
Szerintem azért is fontos a nyílt beszélgetés és vita, mert a blogolással ellentétben ez nem monológ, nagyon jó és lényegre törő kérdések és reflexiók hangzanak el.

Barango
Olvasó
Barango

Ez azért érdekes, mert minden fiatalra igaz, minden korban, hogy nem a múltból táplálkozik, hanem a jelenből, kivétel nélkül.
Az is igaz, hogy minél merevebbek a keretek, minél szigorúbbak az élet feltételei, minél inkább bünteti a kilengést, és olykor drasztikusan és visszavonhatatlanul, annyira fog az új generáció is betagozódni és idomulni, simulni az előzőhöz.
Kassai fogalmazta meg azt, hogy olyan szinten felgyorsult minden, és annyira képlékennyé és következmények nélkülivé és büntetlenné váltak a lehetőségek kipróbálásának a fokai, hogy megszűntek a generációk közti kapcsolati kötelékek, minél újabb generáció születik, annál gyökértelenebbé válik.
A legtökéletesebb fogalom, amit tőle halottam először az a “mintha követés”, mert már rég nincsenek minták. Ez már nyugaton lezajlott, a nagyvárosainkban is, és elkerülhetetlenül lefele szivárog. Egyre kevesebb a sziget.

Meske
Olvasó
Meske

Igen, Kassai rendszerszinten tudta megfogalmazni a témával kapcsolatos gondolatait, és erre a rálátásra szükség van. Nekem mindez sokat segít, az improvizált analógiákkal (eketalp-betegség is ilyen) teljesen jól vissza tudja adni a probléma lényegét. Gyakran utal vissza Ken Wilber elméletére, különösen a szintekre.

mert minden fiatalra igaz, minden korban, hogy nem a múltból táplálkozik, hanem a jelenből, kivétel nélkül

Valóban az ifjúság gyakran megkérdőjelezi az elődöket, meg „lázad”, amiből aztán jó esetben valami új is kibontakozhat. Azonban eddig még nem volt olyan társadalmi / kulturális rendszer, amely ilyen erőteljes belső disszociációval, érték-és fogalomzavarral nézett volna a jövő elé, ráadásul mindezt olyan nagy léptékű technológiai támogatással, melyet az emberiség nemigen tud mentálisan lekövetni.

Beni úgy fogalmazott az elején, hogy „a férfi értékek nem tűnnek el, csak átalakulnak” és példának az érzelmek megélését-kifejezést hozta, ami valóban jó irány, meg is beszélték miért. De: Kérdés, hogy a fiatalok mit kapcsolnak még e fogalom tartalmához, nekik mi fér még bele: érzelgősség/ érzelmek kiélése (nem áll szándékában/ nem tudja kontrollálni, az érzelmei vezetik és ezt elfogadhatónak tartja, ezáltal viszont még könnyebben válik manipulálhatóvá). Ez persze sok más példával végig lehetne vinni, kezdve az apasághoz, családhoz való hozzáállással, stb… egyáltalán, ők mit tekintenek értéknek és jó változásnak?
Elhangzik, hogy a fiatalok „tiszták” illetve a kommunikáció, meg nem értés hiánya miatt is feszültség keletkezik. Én ezzel kapcsolatban szkeptikusabb vagyok, látva a figyelemtartási – értelmezési – érzelmi kontroll képességeknek elmaradását így évről-évre. Ez sem áll éppen az önismeret vagy a vitakészség, megértés szolgálatában.

Itt tenném hozzá, hogy ha a mainstream vonalon behozták a toxikus maszkulinitást, akkor nyugodtan beemelhetnék a köztudatba a toxikus feminitás fogalmát is. Ennek pl.: már szinte szaga is van: https://www.youtube.com/watch?v=FHz4RTVl390
(Láttam már nagyobb városi iskolában karácsonyi műsor vendégfellépőjeként hipphoppolós táncosokat tverkelni… karácsonyfa és jászól előtt. Én szégyelltem magam.)
A toxicitást a túlzásokban látom ( ha valami nincs a helyén, túl hangsúlyosan van jelen, illetve ha a különbségek figyelmen kívül vannak hagyva). Az ingerküszöb pedig folyamatosan emelkedik.

Másik, Kassai kérdésére reagálva, hogy mi lehet a közös keresztmetszete a férfi értékek devalvációjának és az ukrajnai háború kapcsán tapasztalható kulturális szankcióknak.
Arra gondoltam, hogy mindkét esetben ugyanaz a kommunikációs narratíva zajlik (ezek egybevágása azonos háttérből fakadhat): a biztos támogatás tudatában az áldozatszerep feljogosít az agresszor/elnyomó elleni szankciókra és a felelősség tabusítására, a tényleges áldozatok eszközként szolgálnak a (idővel kiterjesztett) nyomásgyakorlásra. Mindkét esetben fellelhetők a progresszív célok, értékek, melyek esetében csak a támogató attitűd fogadható el, a semlegesség is ellenséges állásponttá minősül. A jelenség egyoldalúan bemutatott, az erre adott reflexió pedig nehezített/el van lehetetlenítve.
Te mit gondolsz?

Mi a véleményed arról, hogy „fehér, keresztény lovasíjász vagyok és ez sokat módosít ezen az állásponton” hozzáállásról? Neked ez mit mond? Lehet ez irány?

Barango
Olvasó
Barango

Kassai nem a múlt, hanem a régmúlt, de talán inkább az “ős-múlt”.
Alaptézise, hogy “azt kövesd, amit az ősök követtek”, amiben azért implicite benne van, hogy ez nem biztos, hogy azt jelenti, hogy az ősöket követjük.
A gond az, hogy már igazán senkit sem érdekel, hogy mit követtek az ősök, ugyanis ezeket az ősöket is (és nem azt, amit azok követtek), már a mi közvetlen őseink is csak “hézagosan” követték.

Kassaira visszatérve, ez csak ott értelmezhető, ahol lakik, vagyis távol az emberektől, közel a természethez, rezervátumban.

Már a saját korosztálya számára is csodabogár, nemhogy a következő generációk számára, a legújabb pedig fel sem fogja, hogy miről beszél.

Igazán egy színfolt, mint a Dalai Láma, mélyen tudod, hogy ez lenne az igazi, de a valóságban még addig sem jutsz el, hogy legalább egytized részét kövesd annak, amit ő követ, és azt sem biztos, hogy jól csinálod.

Innen mi is megfogalmazzuk a Nyugat jelenlegi betegségeit és elcseszett állapotát, ott is van egy értékelhetetlenül kis mennyiségű kisebbség, aki érti , látja és egyetért ezzel, de még nem is látszik a jelenléte, olyan kevesen vannak, hogy semmi hatásuk sincs a folyamatokra.

A mindenkori ifjúság mindig is megkérdőjelezte az elődöket, hiszen ez az egyik lényege, ezzel semmi baj nincs, a baj ott van, hogy a jelenlegi ifjúságnak a szülei hülyültek el annyira, hogy igazán együtt lázadnak a normalitás ellen, mert nincs semmilyen retorzió, büntetlenül megtehetik, mindketten nőként/gyerekként viselkednek, igazán ez az, amiből látszik a társadalom “elnőiesedése”, a többi csak a tünet, de nem az ok.

És igen, erre jön rá a virtualizáció, a technikai fejlődésből fakadó társadalmi lehetőségek tárháza, olyan “instant drog”, ami felülír mindent, és azért veszélyesebb, mint bármilyen vallás, izmus, vagy irányzat, mert nem kell hogy erőszakos legyen, előbb utóbb mindenki behódol neki.

A férfi értékek nem nagyon alakulnak semmivé, hanem igazán megszűnik ez a fogalom.

Az érzelmi megélés szintén női lehetőség, picsogó férfi mindig is nyomorult, és kizárt hogy férfi legyen, vezető meg pláne nem, hacsak nem elbutult zombikat kell vezetnie.

Ezekben a dimenziókban az érték, a jó fogalmát mindig a pillanat és a most határozza meg, gyakorlatilag “visszabutulunk” az idiocracy szintjére, és nem a proli réteg, hanem paradox módon épp, hogy a tehetősebb réteg.

A fiatalok tisztasága akkor lenne érték, ha ez a tisztaság mögött lenne valamilyen valóságos, erkölcsi, morális vezérfonal, a naivitás és a bambaság nem az. A lázadás, a mi nem kevés akkor, amikor nem tudom, hogy mi akarok lenni. Ha valami ellenében határozom meg magam és nem valamiért, akkor annak vagyok kiszolgáltatva ami ellen meghatároztam magam, hozzákötöttem mindenemet, az határoz meg.

Én a jelen fiatalsága és szüleik közt nem feszültséget látok, hanem mindketten azon vannak, hogy az azokat megelőző generációs értékeket közös erővel legyőzzék, és egyelőre ebben sikerrel járnak.

Én ezzel kapcsolatban szkeptikusabb vagyok, látva a figyelemtartási – értelmezési – érzelmi kontroll képességeknek elmaradását így évről-évre. Ez sem áll éppen az önismeret vagy a vitakészség, megértés szolgálatában.

Nincs rá szükségük, mivel mindegyik egy egyéniség, egy angyalka, a legfontosabb a világon és nem érheti sérülés, mert mindent megkap, ami csak a szülőtől telik.

A feminizmus és hasonló hívságok csak tünetek, nem okok, hanem következmények, a nem a gyomokkal van a gond, hanem a föld lett meddő, a gyomirtás már mit sem ér.

Én azt gondolom, hogy Kassai igazán arra kérdezett rá, hogy basszus, van-e még ennél is lejjebb?

A ki nem mondott válasz pedig az, hogy hogyne, sőt. Mert nincs senki, aki pofán vágná a hülyéket és visszazavarná a hülyepicsákat(nemtől függetlenül) oda, ahová valók, mert nincs a sok tiszta közül egy sem, aki átvehetné a helyüket és jobban csinálná, csak abban versenyeznek, hogy ki tudja jobban elcseszni még az elcseszhetetlent is.

Mi a véleményed arról, hogy „fehér, keresztény lovasíjász vagyok és ez sokat módosít ezen az állásponton” hozzáállásról? Neked ez mit mond? Lehet ez irány?

Az a véleményem, hogy kevés a lovasíjász és azt is felzabálja a moslék.

Meske
Olvasó
Meske

Ádám itt olyan, mint a fagyöngy a felfelé törekvő Zolán. Ugyanakkor egyikük sem “érett”.
A téma pedig fontos, melyet érdemes volna nem csak a neten keresztül lereagálni, hanem (személyes?) vita vagy párbeszéd formájában jobban kibontani.
Érdekes, hogy mennyire átszűrődik a jellem a véleményen, a látásmódon és a megjelenésen keresztül.

Nemrég volt egy körbeszélgetés a férfi értékek válságáról, örülök, hogy a különböző nézőpontok mellett a fiataloké is helyett kapott:
Ez itt a kérdés, 2022. április 22. – A férfi értékek válsága a XXI. században
https://www.youtube.com/watch?v=zPu0YToXk84

Hunn
Olvasó
Hunn

Semmi meglepő nincs abban, hogy egy mainstream youtuber továbbra is a Blue Pill elképzeléseket nyomatja… Vagy talán a tömegmédia és szociális média tulajdonos cégek vezetői bejelentették volna valahol, hogy a Red Pill mindenkit ráébresztett a valóságra, ezért hivatalosan is megszűnik a férfiak feminista, Blue Pill kondicionálása minden elérhető platformon?

victus
Olvasó

Téves a címkézés, mert a kurucinfos nevű szennyoldal néha képes cikkeket publikálni, míg a fh nevű moslék még erre is képtelen. A pöcegödör kifejezés találóbb lenne.
Ez a Zola nevű szerencsétlen tanácsadó? Jó ég? Mégis mihez ad tanácsot? Ahhoz, hogy hogyan legyünk ilyen búvalbaszott kretének? Miért nem kérítek meg, hogy legyen a szennyoldalatok reklámarca? Tökéletes választás lenne, mert egy megkeseredett, nőgyűlölő, általánosító, szűk látókörű balhere, aki mérhetetlenül leegyszerűsíti a világot – az összes nőnek csak a pénz kell – amivel a saját felelősségét és életképtelenségét próbálja elhárítani. Csodálkoztam, hogy nem bőgte el magát a videóban. Bár gondolom kamerán kívül megtette, mert a szemét, mocsok nők le se szarják.
Milyen érdekes, hogy akinek van normális (szexuális)élete, és egészséges lelkivilága, ezáltal állandó nője, az nem veri a nyálát, hogy mekkora aktivista, nem gyűlölködik és nem definiálja magát férfijogi aktivistának. Ha már itt tartunk. A legutóbbi tüntikézésetekre, amit azért tartottatok, mert itt mennyire elnyomják a férfiakat, mégis hányan mentek el? Egy kisbusz megtelt legalább? Mert még a köztudottan színvonaltalan szennymédia sem számolt be róla soha az életben. Ennyit rólatok.

Nevetséges, szerencsétlen, gyűlölködő roncsok vagytok ti mindannyian, akiket még arra sem méltatnak a nők, hogy leszarják, mert szimplát láthatatlanok vagytok a számukra. Gondolom ettől érzitek keménynek a mikropöcsötöket, hogy itt veritek a nyálatokat ezen a moslékoldalon, amit kb. a kutya le se szar, mégis komoly tényezőnek hiszitek magatokat.
Ha ennyire frusztráltak vagytok szexuálisan, miért nem cummantjátok le egymást az ún. olvasói találkozókon? Bár gondolom meg is teszitek.
Ha ennyire szeretitek a görög ábécét, akkor az omega írna le a legjobban titeket. Ezt a megtiszteltetést nektek adom, ti nyomorult incelpatkányok. Mocskoljátok a feministákat – holott csak szimplán balfaszok vagytok – miközben semmivel sem vagytok különbek. A világ sosem fogy úgy felfordulni, hogy bármelyik nő is rátok fanyalodjon. Szerencsére mindig akad sült oldalas, így nem kell beérniük a szar vizezett Tesco-parizerrel, vagyis veletek.

Hosszú életet kívánok mindannyiótoknak. Remélem kihúzzátok 90 éves korotokig úgy, hogy egyetlen nő sem méltat titeket még csak arra se, hogy leköpjön titeket és szépen lassan bekattantok. Bár gondolom ez már megtörtént.

Zombi Papa
Olvasó

Érvelés helyett mocskolódás.
Intellektuálisan gyenge, emberileg szánalmas.

victus
Olvasó

Fuss neki még egyszer. Az ilyen köcsögökkel nem lehet és nem is kell normálisan bánni. Az ún. férfi elnyomás elleni tüntetésnek talán volt haszna? Beszámolt róla a szennymédia?
Ez a rideg valóság.

Zombi Papa
Olvasó

Feltéve, de nem megengedve, nem kell normálisan bánni. De akkor mit vársz a reakciódtól?
Csak még jobban benyomod azokat egy védekező pozícióba, akik itt vélt vagy valós sérelmeiket adják közre.
Érvek jobbak lennének szerintem.
Amúgy a tüntetés – amelyről tényleg nem számolt be a média, de erről a tüntetők nem tehetnek – haszna / haszontalansága hogy jön ide?

victus
Olvasó

Az oldal elvileg önmagát férfijogi aktivisták gyülekezetének tartja. Szerintük itt komoly joghátrányok érik a férfiakat és erre egyre többen ébrednek rá, nő a közösség. Ezért kellett tüntetést szervezni. Talán nem is egyszer, hanem többször. Hányan vettek részt rajta? Hogyhogy az első számú férfiak jogaiért kiálló oldal, melynek folyamatosan gyarapodó közössége van nem tudta ezt úgy leszervezni, hogy annak hírértéke legyen? Most akkor mégse akkora a közösség, vagy még sincsenek annyira elnyomva a férfiak?

Zombi Papa
Olvasó

Erre akkor tudnék érdemben válaszolni, hogyha végig interjúznám a válóperes ügyvédeket.
A néphit szerint a bíróság nőpárti. Én is úgy tapasztaltam, hogy lehet benne valami.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Az. Ezt bírótól is tudom, ő is ugyanezt látta.

hunbagira
Újságíró

Még mindig többen, mint a femkó tünciken. Ahol kb a blogírók szoktak megjelenni, de azok is kellő távolságban egymástól. Mert különben köpködés és szatyorral verekedés és egymás feljelentgetése a vége…:D

victus
Olvasó

Mennyi, az annyi, faszfej? Konkrét számokat mondj már, ne csak mellébeszélj, mert a süketelés nagyon megy. Egy kilencfős kisbusz megtelt legalább? Vagy az se?

hunbagira
Újságíró

Szétbaszott kiöregedett ringyó, igen megtelt…ellenben hányan szoktatok megjelenni a tüncikéiteken?! Arról beszélj, pedig ráadásul sorosgyuribácsi finanszírozza is a dolgot..;)

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Még mindig minek trollokkal vitatkozni? Ráadásul annak is legfeljebb másodvonalbeliekkel?

victus
Olvasó

Szóval megtelt a kisbusz, akkor tehát összejött a 9 ember. Remek, gratulálok. Jaja, Gyuri bácsi a főmumus. Egy 90 éves vén szaros. Lehet, fel kéne emelned a tetves picsádat és nem egész nap a hazug, moslék, fideszes propagandát bámulni. Bár ez pont a te színvonalad.

hunbagira
Újságíró

Köcsögringyó, igen a szennymédia pont attól, szennymédia, hogy arról számol be és úgy, ahogy neki tetszik. Örülök, hogy segíthettem.

victus
Olvasó

Min segítettél, be barom? A szennymédia azért szenny, mert minden lényegtelen szarról beszámol, ami a kutyát nem érdekel, de titeket még erre sem méltattak.
De akár lehetne jobban terjeszkedni a virtuális térben, ahol több emberhez el lehet jutni, de még erre is képtelenek vagytok.

hunbagira
Újságíró

Bírom az ilyen “szakmából” kiöregedett ringyókat…akik miután eljött a fal elkezdik gyűlölni a férfiakat, hogy már nem húzhatják le őket. És megtudják, milyen amikor már őket is levegőnek nézik.
Igen, a női nem nagy tragédiája (itt a posztfehér világban), amikor eljön a fal…és megtudják (no persze, akkor sem teljesen) milyen, ha férfinak születtek volna.
Ilyenkor válnak egy mocskosszájú (mondjuk eddig is azok voltak, csak elnézték nekik) gyógyszerre piáló, láncdohányos, és így már nemcsak mocskos, de büdösszájú roncsokká (akik, csak azért nem drogoznak mert még ahhoz is gyávák) így maradnak a legális tudatmódosítók. :D

victus
Olvasó

Az ilyen frusztrált köcsögök, mint te mégszánalmasabbak. Gyűlölöd a nőket, mert egész életedben le se szartak – illetve dehogynem – és még csak annyi örömöd sem volt, hogy legalább megbaszhasd őket, ezért az idő múlásával még idegbetegebb, még rosszindulatóbb, még agresszívebb leszel.
Egész életedben levegőnek néztek, úgyhogy ideje lenne már hozzászokni a láthatatlansághoz. Neked már rég eljött a fal, te szerencsétlenség. Te már alapból egy emberi roncs vagy, baszod, csak neked még jó éveid sem voltak, hanem egyből jött a szopóág. Tökéletesen jellemezted saját magadat.

hunbagira
Újságíró

Köcsögringyó. Az nálatok jó életnek számít, hogy aranyeresre/egylukra baszták, ami valaha 2 volt. :D
De, azért örülök, hogy bevallod, hogy nem vagytok többek egy szar geciputtonynál..nagyjából ennyit “tesztek” hozzá a világhoz.
Esti pelenkázás megvolt, hogy a véresszaroshugyos mocskot, ami amúgy is vagy belül, az legalább kívülről (annyira ne látszódjon) ?:D

victus
Olvasó

És nálad jó életnek számít, hogy kéztőgyulladást kapsz a sok faszveréstől, mert más nem ápol le? És ti mit teszel hozzá a világhoz, faszkalap? Azon kívül, hogy majd ha felfordulsz, jó leszel takarmánynak. Ha véres, szaros, húgyos, mocskot akarsz látni, nézz tükörbe. Már ha képes vagy rá és nem hányod el magad. Gratulálok, lassan Hunngarocel haverodon is túlteszel, mert ő néha képes embermódjára viselkedni, de pedig csak egy őrjöngő kis szaros vagy.

Moderator-03
Szerkesztő
Moderator-03

Victus felhasználót véglegesen kitiltottuk közösségrombolás miatt.

Se - se
Újságíró
Se - se

Kár hogy ennyit kellett bizonygatnia a szándékait.

hunbagira
Újságíró

Még hajnalban is itt őrjöngtél, gyógyszeres, alkoholista, szétbaszott, geciputtony, szardarab?! :D Enyire fáj azaz aranyér, ami életmódod miatt, összeköti picsádat a lyukaddal?! :D

Horvath Anton
Olvasó

Amikor a femiknél elfogynak az érvek,. általában akkor jön elő ez a “hány nővel voltál már” szindróma. Az ő faék egyszerű gondolkodásukban ennyi a lényeg: ha kevéssel akkor azért szar minden, ha sokkal akkor viszont semmi gond nincsen. Akkor nem is létezhet semmilyen társadalmi egyenlőtlenség, meg semmilyen nőtolás ugyebár, meg az aztán a biztos jele annak is, hogy amúgy a férfiaknak ugyanolyan jogok vannak biztosítva mint a nőknek. Legalábbis az ő kis fejükben ez ilyen kurva egyszerű.

Zombi Papa
Olvasó

Ebben a cikkben kevés az érvelés és sok az alázás.
Amúgy, ha Varga Zola a mintaférfi én inkább nem szeretnék az lenni.