Alter Ego
37 megosztás

Blog-Vlog – Fókuszcsoport: “Az a gond a nőkkel…”

A címadás  megtévesztő, mert rövid úton kiderül, hogy a vloggernek nem a nőkkel van gondja, hanem azokkal, akiknek merészel gondja támadni a nőkkel. Sietve “tollvégre” is tűzi Varga Zola RedPill tanácsadó csatornáját és mintegy mellékesen a Férfihangot. A szövegkörnyezetből kiderül, nem is először teszi ezt, rendszeresen igyekszik “a nők védelmezője” szerepében tetszelegni, miközben a férfiakat degradálja és a férfi identitásmozgalmakat ócsárolja, aminek eredményeként a redstyleschool.blog.hu blog nemes egyszerűséggel már neki dedikálta “az évtized szarfaszú manginája” díjat.

Nem számít különösebben nagy szellemi bravúrnak Fókuszcsoport Ádám azon felismerése, hogy a férfi gondolkodási irányzatokat a férfiak személyes és társadalmi sérelmei hívják életre. Mindenki tényként tartja számon, hogy a férfijogi mozgalmat, a férfi identitásmozgalmakat, szellemi irányzatokat a férfiak egybecsengő személyes rossz tapasztalatai és adekvát reakciói formálták meg. Kézenfekvően merülhet fel bárkiben is a kérdés, hogy vajon milyen társadalmi változások eredményezték, hogy ezek a jelenségek egyre szélesebb mederben áramlanak? – De a mi kritikus vlogerünk már nem akar eljutni ehhez a lényegi kérdéshez, ehelyett csak makacsul ismételgeti: “Milyen körökben mozogsz? Milyen körökben mozogsz?” – És tulajdonképpen ezzel le is leplezi saját inkompetenciáját, mert hol él az az ember, aki nem látja az egyre inkább kiüresedő, elanyagiasodó, egyre elváráselvűbbé váló nemek közötti viszonyokat? Hol él az, aki nem látja a radikális feminizmus, a férfifóbia, a férfigyűlölet előretörését sem? – Milyen személyes buborékban ücsörögsz te, kedves Ádám?

Tényleg nem értem, hogyan képes valaki feltenni a kérdést, hogy “ki mondta, hogy boldogtalanok a nők?”, miközben női magazinok százai ontják magukból a sirámokat, hogy “a nőket rendszerszinten elnyomják”, hogy “az  üvegplafon tartja vissza a nőket a sikerektől” és egyébként is “szarok a férfiak, legjobb szinglinek lenni” vagyis a régi klasszikussal élve “úgy kell a nőnek a férfi, mint halnak a bicikli” és “minden férfi csak kihasználja a nőket”, és így tovább végtelenítve… – Kedves Ádám, mi ez, ha nem boldogtalanság? Szoktál te egyáltalán nőkkel beszélgetni vagy csak így távolról ajnározod őket? Vajon mi ad neked kellő alapot ahhoz, hogy marginálisnak tekintsd, relativizáld ezeket a jelenségeket?

Ha a világot nem túlzottan érti maga körül, aligha várhatjuk el, hogy a RedPill-t ismerje és értse. Ádám nyilvánvalóan azt gondolja, hogy a RedPill tanácsadók azért léteznek, hogy saját “alfaságukat” kinyilvánítsák és ezzel őt, Ádámot, az első (számú) férfit arra ingereljék, hogy izibe’ pöcs- és jövedelemversenyt rögtönözzön és jól visszarugdosson mindenkit a helyére. Minden erőlködése ellenére nehéz lenne őt mintaférfiként szemlélnünk, ha valójában nem igazán látunk férfimódra végigvitt érvelést, körbeérő gondolatokat, csak üres show elemekkel megtűzdelt fikázást, egy langyos Ricky Martinként a mikrofonját buzeráló, a nagy akarásban a rúdon pörgő kissrácot. Ez az izzadt, önérvényesítésbe majd beleszakadó attitűdje is megvilágítja, hogy mennyire nem érti a RedPill és a férfimozgalom mögött álló lojalitást, a többi férfi felé irányuló segítőszándékot. Valószínűleg fogalma sincs erről, de ez a fajta emberi jószándék, lojalitás az, amiben ő a legnagyobb hiányt szenvedi. – Vagy az van, kedves Ádám, hogy csak a nőkkel szemben vagy képes ezt gyakorolni?

“Annyi helyről látom már ezt a mindset-et meghonosodni, hogy félelmetes” – mondja a férfiak szükségszerűen énközpontúbb irányba forduló attitűdje láttán a vlogger, de úgy látszik, még soha nem próbálta a társadalmi jelenségek okait végiggondolni, helyette inkább felszínes, öntelt kritikát mond róla. – Arra az emberre emlékeztet leginkább, aki fordítva hajt fel az autópályára, aztán azt ordibálja, hogy “itt minden hülye szembe hajt a forgalommal”.

És végül: mi másnak is nevezhetnénk valakit, mint férfigyűlölő manginának, ha egy sosem látott férfimagazint megnyitva az az első gondolata, hogy csakis a “nőgyűlöletról” szólhat? – Bár nem feltétlenül kell elhinnünk neki, hogy első ízben látogatott el a Férfihangra “a felvétel kedvéért”, ha utána előadja azt az ősrégi, igaztalan viccet, miszerint “a Férfihang a gender (avagy a nőgyűlölet) kurucinfója”. – Nos, kedves Ádám, ha a rovatok láttán feltört belőled, hogy “pszichológia, baszdmeg”, akkor kérlek, alkalomadtán olvasgasd is! Rád fér!

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
37 megosztás


284
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
14 Egyéni hozzászólás
270 Válasz hozzászólás
3 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
28 Hozzászólások szerzői
ChumpcsakafociDeadpoolxcsakxBalton Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
László Kopácsi
Olvasó

XD

Adam Bogomolov
Újságíró

Ez a csávó egy beképzelt kretén, kretén tartalmakkal a csatornáján, sokszor feleslegesen túlpolitizálva. Majd megnézem ezt a videóját is, talán méltatom hozzászólásra. :D
Komolyan mondom, gyerekek…….

victus
Olvasó

Méltatod hozzászólásra? Mégis ki az anyádnak képzeled te magad?

Mister Drebin
Olvasó
Mister Drebin

Hogy pattog ez a köcsög mangina. Lábhoz kutya menj vissza a gazdihoz.

victus
Olvasó

Elgépelted a neved. Debil lesz az. Bár Frank Drebin hadnagy legalább vicces, te pedig csak szimplán röhejes.

Adam Bogomolov
Újságíró

Pontosan, méltatom, méghozzá kulturáltabb hangvételben, mint ahogy te itt most nekem beszóltál… Ő a Youtube felületen abból él, hogy méltatják megnézni a tartalmait és méltatják/illetik hozzászólásokkal.
Attól hogy te oda vagy ezért a libsi csávóért, még egy beképzelt kretén marad. :-]

Látod, téged is méltattalak egy hozzászólásra, pedig te is csak egy utolsó senki vagy, aranyapám! ;-]

victus
Olvasó

Mert te aztán hatalmas valaki lehetsz. Látom megy a libsizés. Gondolom hamarosan jön a zsidózás és a buzizás, mert az ilyen alacsony szókinccsel rendelkező szerencsétleneknek kb. ennyire terjed ki az agykapacitása. A kutya le se szarja, hogy te hova kommentelsz vagy hova nem.
Még ahhoz is hülye vagy, hogy a Youtube-ból élj meg. Itt lenne a nagy lehetőség terjeszteni az igét, de csak ilyen Zola-féle roncsokat tudtok előbányászni. Gratulálok!

Adam Bogomolov
Újságíró

Ecsém, rég röhögtem ennyit, mint ma este a kommentjeidet olvasgatva. Köszönöm szépen! A nevetés a legjobb orvosság minden betegségre. +10 évet adtál.

Egyébként igen, én vagyok valaki – veled ellentétben -, mivel a fröcsögésen kívül van értelmes mondanivalóm is; ráadásul – megint csak veled ellentétben – én felvállalom a véleményemet, mivel a profilképen én vagyok és a valódi nevemet használom. Te csak egy üres, ugató profil vagy itt, aki nélkül ugyanúgy felkel és lenyugszik a nap, mint már oly régóta. Hiába pattogsz, attól még kis csicska maradsz, mint a pincsi a szöszi néni székének lábánál. Figyelmet nem fog soha eleget kapni, hiába ugrál, meg ugat.

Több időt nem pazarlok el rád, írkálj ide, amit csak akarsz, nem érsz annyit, hogy elolvassam a további anyázásaidat, így is túl sokat foglalkoztam veled, elmeroncs…

Békélj meg önmagaddal és a világgal, akkor egyszer értelmesen is lehet beszélgetni. Addig pedig nevelkedjél még!
:-]

victus
Olvasó

Erőlködj csak.

common man
Olvasó
common man

Alter ! Csodálom hősiességedet,hogy ezt végig tudtad nézni nekem 2 perc valamennyi volt a tűréshatárom.

georg1945
Olvasó
georg1945

Én is szenvedtem, mire a végére ért az “értékelés”

georg1945
Olvasó
georg1945

Egy darabig meg-megnézegettem és meghallgattam ennek az Ádámnak a semmitmondó gondolatait, de épp a napokban töröltem, mert túllépett önmagán, unalmassá vált és nagyon egyhangú. A leglényeg, hogy UNALMAS.
Nem is csodálkozom már rajta, mert tényleg olyan, mintha egy buborékban élne Belpesten. Ilyenek és így is fognak még inkább jó megröegedni a negyedik vagy az ötödik feleség után, néhány gyerekkel, amelyeknek mindnek másik anyja van.
Ez a tipikus budapesti férfi.
Ezek azok, akik valahogy elpárolognak a házasságból, felszívódnak, eltűnnek.
Számtalan ilyent ismerek.
És nem jó barátok.
Olyan meztelencsigaszerűek, olyan rágógumi típusok. Olyan gerinchúrosak, de nem gerincesek.
Érdekes, hogy az ilyeneknek valamicske jövedelmük azért mindig van. Lehet hogy a fajtársak által ?
Ilyenekből tevődik össze az úgynevezett ellenzék megmondói.
Határozatlanság. Lesz valahogy.
Borzalmas lehet velük együtt élni. Még belegondolni is rossz. Szegény nők, akik ilyent találnak társnak. Vagy pont az a nő megérdemli az ilyent, aki maga is ilyen ködszerű élőlény ?

Ezek olyanok, mint a kádár-korban a fiatal elégedetlenkedők, akik valójában maguk sem tudták, hogy hogyan is képzelik el, hogy belevarázsolódjon Magyarország a Nyugatba vagy, hogy ide elhozzák a Nyugatot. Persze megélésről szó sem volt az akkori fiatalemberek fejében, azt hitték, hogy Nyugaton nem is kell dolgozni, hanem csak úgy jön a jólét. Egyik azt mondta, – emlékszem – hogy utolsó támaszom az OTP (Országos Takarék Pénztár)-

Ezek a mai ilyenek nem is akarnak alfák lenni. Ők a nők szoknyáján lógva élik le az életüket. És nem ám jó emberek, hanem eléggé gonoszok, irigyek és pletykások. Titkot nem tudnak tartani. Nyálak.

Korom miatt ismerem ezt a típusú “férfit”.
Ezek megszokták, hogy őket mindig a nők irányították ( anyuka, óvónéni, tanítónéni, tanárnéni, feleség anyuka) és jól érzik magukat a Mama Hotelban.

Béták, manginák, ginofilok.

Szegény Varga Zola, aki próbálkozik, hogy egy férfit az önálló, határozni tudó emberré nevelje, erre jön egy ilyen Ádám, akinek fogalma sincs az életről.

Gábor Farkas
Olvasó

” erre jön egy ilyen Ádám, akinek fogalma sincs az életről.”, és nem is lesz soha a büdös életben sem. Egyébként “nőszerzéshez” ez kell. Légy gyökér, nagy ívben szrj az egész világra, nyomd az észt ezerrel, csak a te véleményed számít, blablabla… Emberi pszichológia. Aki melletted van előbb utóbb átveszi a véleményed, és el fogja hinni ezeket. Ez is ezt csinála, észt oszt, de úgy, hogy saját magának sincs. Tipikus kettősmércés nyomorult. Mit prédikál Zola? “Olyanok, amilyennek vezetve vannak”. Nem ez történik ott a gyökér csatornáján is? Akkor mi is az igazság? Ha ezeket bírálják megsértődnek, de nekik lehet, sőt… A hozzászólások döntő része meg vicc.. Azt írja vmelyik gyökér nőstény, hogy általában a nők tartják el a férfiakat, stb stb… Hát kérdezzük meg a kúrián a válópereseket, min is vitatkoznak épp… De a bizonyítékokra a hibbant proli már nem kíváncsi. Ezeknek a liberál hibbantaknak a valóság mindig más mint az igazság, s mindig úgy alakítják, hogy ők a szegény áldozatok, ők a jók, ők megérdemlik. Valahogy sajnálom ezeket az embereket, mert nincstelenek, vergődnek, egymás között játszák a jampit, egymás között szaporodnak, 8 gyerek 8 anyától, ezek között én nem érezném jól magam, de gondolom ez kölcsönös.

Joe Don
Olvasó

súlyos tévedés, az ilyen készségek pont az ilyenek mellé passzoló vérproli perspektívátlan pesti ribancokhoz kell, akik csak vannak de maguk se tudják mégis minek estek ki az anyjukból és mit akarnak kezdeni.
na az ilyeneknek kell valami 5 emelet magas barom aki úgy tesz mint aki mindig mindenkor tudja hogy merre van az előre, de amúgy meg egy kupac szar, csak ugye az ilyen ostoba picsáknak igazándiból mindegy, csak legyen valaki, akkor se vennék észre hogy épp fejjel mennek a falnak ha ordítva integetne előttük valaki.

De különben ki nem szarja le, az ilyenek az a nem kevés hányada a társadalomnak akiket hülyére vesz a maffia kormány, és aki tud az nézi ezeket és jót szórakozik hogy ekkora barmok is vannak.

victus
Olvasó

Mert neked aztán kurva nagy fogalmad van az életről. Az ilyen Zola féle idegroncsoknak terápia kéne, nem az, hogy a fasságait osztogassa a neten. Bár szerencsére a többség le se szarja.

Gábor Farkas
Olvasó

Semmit nem mondtam, hogy én mit tudok az életről és mit nem, az meg nem érdekel másik ember mit szar le és mit nem. Egyet viszont tudok, amíg ostoba primitív alfahímnek adtam ki magam, döglöttek utánam, az első randin mind megfeküdt. A mentalitás megegyezett a pocskondiázó videót készítő megélhetési majoméval. Amint rájöttek, jééé, ez “ember és még értelmes is”, megváltozott a dolog. Nem 2 vagy 3 a tesztalanyok száma, hanem 60-70 nő. És nem csak magamon láttam ezt. Szóval az arányok, az értelem meg a hozzáadott értékek… Életemben magam részére 3x építkeztem, nem is kis putrikat. Szerinted hány tartott ki a végéig? :) Elárulom, egy sem. Amint elkészült, szerinted hány bútorozott volna oda? Elárulom, mind. Valahogy mindig oda lyukadunk ki, hogy okokat keresünk arra, miért telhetetlenek, feleősséghárítók az emberek, jelen esetben a nők. De nőkről “negatív kritikát” nem lehet mondani, mert akkor pfuuuu… Számomra nincs mit ezekben az emberekben tisztelni (1-2 kivétellel), szóval én nem fogok kettősmércést játszani. Ez a kapcsolatosdi, válási arányok, zabi gyerekek nevelése, stb… meg azért ilyen trágyadomb manapság, mert a döntéshozóktól bűzlik az egész, az meg nem a férfi ebben az esetben. Ha a férfi dönt a kapcsolatokról és a szexről egyedül, azt nemi erőszaknak hívják. (feltételezve win-win szituációt)

31Anna
Olvasó
31Anna

Kedves Gábor!
Lenézően, emlegeted azokat a nőket, akik az első randin “megfeküdtek”. Nos, te is megfeküdtél az első randikon, neked sem volt igényed ennél tartalmasabb kapcsolatra, azaz semmivel nem vagy különb náluk.

Rengeteg nő végigcsinálja az építkezést a párjával/barátjával/élettársával. Vagy szerencsétlenül választottad ki a nőket, vagy te nem kezelted higgadtan a helyzetet, és nem bírtak a nők melletted megmaradni.

Mellesleg sok lakással nem rendelkező férfi igyekszik úgy megoldani a problémáját és kiszabadulni az albérletből/mamahotelből, hogy lakással rendelkező párt igyekszik keríteni magának. Ez a mentalitás nem nemfüggő.

victus
Olvasó

De nőkről “negatív kritikát” nem lehet mondani, mert akkor pfuuuu…

Mást se csináltok. Az oldal is elve ezért jött létre.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“Bár szerencsére a többség le se szarja.”

Ez a ti legnagyobb szerencsétek, abban biztos lehetsz.

Horvath Anton
Olvasó

Kicsit olyan volt mint az L. Simonkó nemrég, mikor rácsodálkozott a magyar egészségügy állapotára.

AVE
Olvasó
AVE

Ha a két személyt összehasonlítjuk, csak kép alapján, akkor egyértelmű,hogy Nagy Ádám sokkal jobb genetikai adottságokkal bír, ami azt is jelenti, hogy ő nem az átlag férfi kategória, hanem a felső 10%. Zolához képest egyértelmű a szintkülönbség. Erre még rájön az esetleges státuszkülönbség is, ami számomra egyik fél részéről sem ismert.

A videó alatti kommentek, legalábbis amiket végigpörgettem, nemtől függetlenül egyetértenek Ádámmal.Ez nem bizonyíték, de elég jó indikátor arra tekintettel, hogy mennyire feminista a társadalom, nemtől függetlenül, zsigeri alapon.

Soha nem az számít, hogy mit mond valaki, hanem az, hogy ki mondja. Mert az emberek a alapvető szocializációjukkal összhangban, a genetikai örökségük és ösztönkésztetéseikből adódóan, de mindig érzelmi alapon döntenek, foglalnak állást, még akkor is, ha ez ellentétes a tapasztalataikkal.

Ezt a paradoxont csak úgy tudják feloldani, ha még erősebben foglalnak állást az egyik fél mellett, és egy ponton túl bármi áron(Noár).

Mind a két személy, Ádám ,illetve Zola között olyan árok, törésvonal van, amit nem lehet sem betemetni, sem megbeszélni, sem kompromisszumot kötni, sem félúton találkozni.

Csak áttérni lehet, megtagadva az az előtti valómat.

victus
Olvasó

Ja biztos a feminista társadalom az oka, nem az, hogy Zozóka faszságokat mond.

AVE
Olvasó
AVE

A férfi értékek válsága a XXI. században:

https://www.youtube.com/watch?v=zPu0YToXk84

Meske
Olvasó
Meske

Megelőztél… amíg írtam.

Utólagosan kiegészítve:
Engem nagyon elgondolkodtatott, amit Bánki Beni mondott a végén, hogy nem kötődnek igazán a tradiciókhoz, a fiatalok identitása nem annyira a múltból táplálkozik, inkább a jelen-jövő formálja (közben arra gondoltam, hogy azok a szakmák- elfoglaltságok, amik az embereket inkább a földhöz kötik, jobban fenn tudják tartani a kapcsolatot a tradicióval, pl.: mezőgazdasági szakirányok).

Szintén egy jó felvétel, ahol megmutatkozik, mi a különbség közöttünk és a jelen ifjai között – természetesen férfi kontextusban:

A férfi útja és a férfiasság pszichológiája – Kassai Lajos és Bíró Bence pszichológus beszélgetése.
https://www.youtube.com/watch?v=wwqGyTESogM

Szívesen, Alter.
Szerintem azért is fontos a nyílt beszélgetés és vita, mert a blogolással ellentétben ez nem monológ, nagyon jó és lényegre törő kérdések és reflexiók hangzanak el.

Barango
Olvasó
Barango

Ez azért érdekes, mert minden fiatalra igaz, minden korban, hogy nem a múltból táplálkozik, hanem a jelenből, kivétel nélkül.
Az is igaz, hogy minél merevebbek a keretek, minél szigorúbbak az élet feltételei, minél inkább bünteti a kilengést, és olykor drasztikusan és visszavonhatatlanul, annyira fog az új generáció is betagozódni és idomulni, simulni az előzőhöz.
Kassai fogalmazta meg azt, hogy olyan szinten felgyorsult minden, és annyira képlékennyé és következmények nélkülivé és büntetlenné váltak a lehetőségek kipróbálásának a fokai, hogy megszűntek a generációk közti kapcsolati kötelékek, minél újabb generáció születik, annál gyökértelenebbé válik.
A legtökéletesebb fogalom, amit tőle halottam először az a “mintha követés”, mert már rég nincsenek minták. Ez már nyugaton lezajlott, a nagyvárosainkban is, és elkerülhetetlenül lefele szivárog. Egyre kevesebb a sziget.

Meske
Olvasó
Meske

Igen, Kassai rendszerszinten tudta megfogalmazni a témával kapcsolatos gondolatait, és erre a rálátásra szükség van. Nekem mindez sokat segít, az improvizált analógiákkal (eketalp-betegség is ilyen) teljesen jól vissza tudja adni a probléma lényegét. Gyakran utal vissza Ken Wilber elméletére, különösen a szintekre.

mert minden fiatalra igaz, minden korban, hogy nem a múltból táplálkozik, hanem a jelenből, kivétel nélkül

Valóban az ifjúság gyakran megkérdőjelezi az elődöket, meg „lázad”, amiből aztán jó esetben valami új is kibontakozhat. Azonban eddig még nem volt olyan társadalmi / kulturális rendszer, amely ilyen erőteljes belső disszociációval, érték-és fogalomzavarral nézett volna a jövő elé, ráadásul mindezt olyan nagy léptékű technológiai támogatással, melyet az emberiség nemigen tud mentálisan lekövetni.

Beni úgy fogalmazott az elején, hogy „a férfi értékek nem tűnnek el, csak átalakulnak” és példának az érzelmek megélését-kifejezést hozta, ami valóban jó irány, meg is beszélték miért. De: Kérdés, hogy a fiatalok mit kapcsolnak még e fogalom tartalmához, nekik mi fér még bele: érzelgősség/ érzelmek kiélése (nem áll szándékában/ nem tudja kontrollálni, az érzelmei vezetik és ezt elfogadhatónak tartja, ezáltal viszont még könnyebben válik manipulálhatóvá). Ez persze sok más példával végig lehetne vinni, kezdve az apasághoz, családhoz való hozzáállással, stb… egyáltalán, ők mit tekintenek értéknek és jó változásnak?
Elhangzik, hogy a fiatalok „tiszták” illetve a kommunikáció, meg nem értés hiánya miatt is feszültség keletkezik. Én ezzel kapcsolatban szkeptikusabb vagyok, látva a figyelemtartási – értelmezési – érzelmi kontroll képességeknek elmaradását így évről-évre. Ez sem áll éppen az önismeret vagy a vitakészség, megértés szolgálatában.

Itt tenném hozzá, hogy ha a mainstream vonalon behozták a toxikus maszkulinitást, akkor nyugodtan beemelhetnék a köztudatba a toxikus feminitás fogalmát is. Ennek pl.: már szinte szaga is van: https://www.youtube.com/watch?v=FHz4RTVl390
(Láttam már nagyobb városi iskolában karácsonyi műsor vendégfellépőjeként hipphoppolós táncosokat tverkelni… karácsonyfa és jászól előtt. Én szégyelltem magam.)
A toxicitást a túlzásokban látom ( ha valami nincs a helyén, túl hangsúlyosan van jelen, illetve ha a különbségek figyelmen kívül vannak hagyva). Az ingerküszöb pedig folyamatosan emelkedik.

Másik, Kassai kérdésére reagálva, hogy mi lehet a közös keresztmetszete a férfi értékek devalvációjának és az ukrajnai háború kapcsán tapasztalható kulturális szankcióknak.
Arra gondoltam, hogy mindkét esetben ugyanaz a kommunikációs narratíva zajlik (ezek egybevágása azonos háttérből fakadhat): a biztos támogatás tudatában az áldozatszerep feljogosít az agresszor/elnyomó elleni szankciókra és a felelősség tabusítására, a tényleges áldozatok eszközként szolgálnak a (idővel kiterjesztett) nyomásgyakorlásra. Mindkét esetben fellelhetők a progresszív célok, értékek, melyek esetében csak a támogató attitűd fogadható el, a semlegesség is ellenséges állásponttá minősül. A jelenség egyoldalúan bemutatott, az erre adott reflexió pedig nehezített/el van lehetetlenítve.
Te mit gondolsz?

Mi a véleményed arról, hogy „fehér, keresztény lovasíjász vagyok és ez sokat módosít ezen az állásponton” hozzáállásról? Neked ez mit mond? Lehet ez irány?

Barango
Olvasó
Barango

Kassai nem a múlt, hanem a régmúlt, de talán inkább az “ős-múlt”.
Alaptézise, hogy “azt kövesd, amit az ősök követtek”, amiben azért implicite benne van, hogy ez nem biztos, hogy azt jelenti, hogy az ősöket követjük.
A gond az, hogy már igazán senkit sem érdekel, hogy mit követtek az ősök, ugyanis ezeket az ősöket is (és nem azt, amit azok követtek), már a mi közvetlen őseink is csak “hézagosan” követték.

Kassaira visszatérve, ez csak ott értelmezhető, ahol lakik, vagyis távol az emberektől, közel a természethez, rezervátumban.

Már a saját korosztálya számára is csodabogár, nemhogy a következő generációk számára, a legújabb pedig fel sem fogja, hogy miről beszél.

Igazán egy színfolt, mint a Dalai Láma, mélyen tudod, hogy ez lenne az igazi, de a valóságban még addig sem jutsz el, hogy legalább egytized részét kövesd annak, amit ő követ, és azt sem biztos, hogy jól csinálod.

Innen mi is megfogalmazzuk a Nyugat jelenlegi betegségeit és elcseszett állapotát, ott is van egy értékelhetetlenül kis mennyiségű kisebbség, aki érti , látja és egyetért ezzel, de még nem is látszik a jelenléte, olyan kevesen vannak, hogy semmi hatásuk sincs a folyamatokra.

A mindenkori ifjúság mindig is megkérdőjelezte az elődöket, hiszen ez az egyik lényege, ezzel semmi baj nincs, a baj ott van, hogy a jelenlegi ifjúságnak a szülei hülyültek el annyira, hogy igazán együtt lázadnak a normalitás ellen, mert nincs semmilyen retorzió, büntetlenül megtehetik, mindketten nőként/gyerekként viselkednek, igazán ez az, amiből látszik a társadalom “elnőiesedése”, a többi csak a tünet, de nem az ok.

És igen, erre jön rá a virtualizáció, a technikai fejlődésből fakadó társadalmi lehetőségek tárháza, olyan “instant drog”, ami felülír mindent, és azért veszélyesebb, mint bármilyen vallás, izmus, vagy irányzat, mert nem kell hogy erőszakos legyen, előbb utóbb mindenki behódol neki.

A férfi értékek nem nagyon alakulnak semmivé, hanem igazán megszűnik ez a fogalom.

Az érzelmi megélés szintén női lehetőség, picsogó férfi mindig is nyomorult, és kizárt hogy férfi legyen, vezető meg pláne nem, hacsak nem elbutult zombikat kell vezetnie.

Ezekben a dimenziókban az érték, a jó fogalmát mindig a pillanat és a most határozza meg, gyakorlatilag “visszabutulunk” az idiocracy szintjére, és nem a proli réteg, hanem paradox módon épp, hogy a tehetősebb réteg.

A fiatalok tisztasága akkor lenne érték, ha ez a tisztaság mögött lenne valamilyen valóságos, erkölcsi, morális vezérfonal, a naivitás és a bambaság nem az. A lázadás, a mi nem kevés akkor, amikor nem tudom, hogy mi akarok lenni. Ha valami ellenében határozom meg magam és nem valamiért, akkor annak vagyok kiszolgáltatva ami ellen meghatároztam magam, hozzákötöttem mindenemet, az határoz meg.

Én a jelen fiatalsága és szüleik közt nem feszültséget látok, hanem mindketten azon vannak, hogy az azokat megelőző generációs értékeket közös erővel legyőzzék, és egyelőre ebben sikerrel járnak.

Én ezzel kapcsolatban szkeptikusabb vagyok, látva a figyelemtartási – értelmezési – érzelmi kontroll képességeknek elmaradását így évről-évre. Ez sem áll éppen az önismeret vagy a vitakészség, megértés szolgálatában.

Nincs rá szükségük, mivel mindegyik egy egyéniség, egy angyalka, a legfontosabb a világon és nem érheti sérülés, mert mindent megkap, ami csak a szülőtől telik.

A feminizmus és hasonló hívságok csak tünetek, nem okok, hanem következmények, a nem a gyomokkal van a gond, hanem a föld lett meddő, a gyomirtás már mit sem ér.

Én azt gondolom, hogy Kassai igazán arra kérdezett rá, hogy basszus, van-e még ennél is lejjebb?

A ki nem mondott válasz pedig az, hogy hogyne, sőt. Mert nincs senki, aki pofán vágná a hülyéket és visszazavarná a hülyepicsákat(nemtől függetlenül) oda, ahová valók, mert nincs a sok tiszta közül egy sem, aki átvehetné a helyüket és jobban csinálná, csak abban versenyeznek, hogy ki tudja jobban elcseszni még az elcseszhetetlent is.

Mi a véleményed arról, hogy „fehér, keresztény lovasíjász vagyok és ez sokat módosít ezen az állásponton” hozzáállásról? Neked ez mit mond? Lehet ez irány?

Az a véleményem, hogy kevés a lovasíjász és azt is felzabálja a moslék.

Meske
Olvasó
Meske

Ádám itt olyan, mint a fagyöngy a felfelé törekvő Zolán. Ugyanakkor egyikük sem “érett”.
A téma pedig fontos, melyet érdemes volna nem csak a neten keresztül lereagálni, hanem (személyes?) vita vagy párbeszéd formájában jobban kibontani.
Érdekes, hogy mennyire átszűrődik a jellem a véleményen, a látásmódon és a megjelenésen keresztül.

Nemrég volt egy körbeszélgetés a férfi értékek válságáról, örülök, hogy a különböző nézőpontok mellett a fiataloké is helyett kapott:
Ez itt a kérdés, 2022. április 22. – A férfi értékek válsága a XXI. században
https://www.youtube.com/watch?v=zPu0YToXk84

Hunn
Újságíró

Semmi meglepő nincs abban, hogy egy mainstream youtuber továbbra is a Blue Pill elképzeléseket nyomatja… Vagy talán a tömegmédia és szociális média tulajdonos cégek vezetői bejelentették volna valahol, hogy a Red Pill mindenkit ráébresztett a valóságra, ezért hivatalosan is megszűnik a férfiak feminista, Blue Pill kondicionálása minden elérhető platformon?

victus
Olvasó

Téves a címkézés, mert a kurucinfos nevű szennyoldal néha képes cikkeket publikálni, míg a fh nevű moslék még erre is képtelen. A pöcegödör kifejezés találóbb lenne.
Ez a Zola nevű szerencsétlen tanácsadó? Jó ég? Mégis mihez ad tanácsot? Ahhoz, hogy hogyan legyünk ilyen búvalbaszott kretének? Miért nem kérítek meg, hogy legyen a szennyoldalatok reklámarca? Tökéletes választás lenne, mert egy megkeseredett, nőgyűlölő, általánosító, szűk látókörű balhere, aki mérhetetlenül leegyszerűsíti a világot – az összes nőnek csak a pénz kell – amivel a saját felelősségét és életképtelenségét próbálja elhárítani. Csodálkoztam, hogy nem bőgte el magát a videóban. Bár gondolom kamerán kívül megtette, mert a szemét, mocsok nők le se szarják.
Milyen érdekes, hogy akinek van normális (szexuális)élete, és egészséges lelkivilága, ezáltal állandó nője, az nem veri a nyálát, hogy mekkora aktivista, nem gyűlölködik és nem definiálja magát férfijogi aktivistának. Ha már itt tartunk. A legutóbbi tüntikézésetekre, amit azért tartottatok, mert itt mennyire elnyomják a férfiakat, mégis hányan mentek el? Egy kisbusz megtelt legalább? Mert még a köztudottan színvonaltalan szennymédia sem számolt be róla soha az életben. Ennyit rólatok.

Nevetséges, szerencsétlen, gyűlölködő roncsok vagytok ti mindannyian, akiket még arra sem méltatnak a nők, hogy leszarják, mert szimplát láthatatlanok vagytok a számukra. Gondolom ettől érzitek keménynek a mikropöcsötöket, hogy itt veritek a nyálatokat ezen a moslékoldalon, amit kb. a kutya le se szar, mégis komoly tényezőnek hiszitek magatokat.
Ha ennyire frusztráltak vagytok szexuálisan, miért nem cummantjátok le egymást az ún. olvasói találkozókon? Bár gondolom meg is teszitek.
Ha ennyire szeretitek a görög ábécét, akkor az omega írna le a legjobban titeket. Ezt a megtiszteltetést nektek adom, ti nyomorult incelpatkányok. Mocskoljátok a feministákat – holott csak szimplán balfaszok vagytok – miközben semmivel sem vagytok különbek. A világ sosem fogy úgy felfordulni, hogy bármelyik nő is rátok fanyalodjon. Szerencsére mindig akad sült oldalas, így nem kell beérniük a szar vizezett Tesco-parizerrel, vagyis veletek.

Hosszú életet kívánok mindannyiótoknak. Remélem kihúzzátok 90 éves korotokig úgy, hogy egyetlen nő sem méltat titeket még csak arra se, hogy leköpjön titeket és szépen lassan bekattantok. Bár gondolom ez már megtörtént.

Zombi Papa
Olvasó

Érvelés helyett mocskolódás.
Intellektuálisan gyenge, emberileg szánalmas.

victus
Olvasó

Fuss neki még egyszer. Az ilyen köcsögökkel nem lehet és nem is kell normálisan bánni. Az ún. férfi elnyomás elleni tüntetésnek talán volt haszna? Beszámolt róla a szennymédia?
Ez a rideg valóság.

Zombi Papa
Olvasó

Feltéve, de nem megengedve, nem kell normálisan bánni. De akkor mit vársz a reakciódtól?
Csak még jobban benyomod azokat egy védekező pozícióba, akik itt vélt vagy valós sérelmeiket adják közre.
Érvek jobbak lennének szerintem.
Amúgy a tüntetés – amelyről tényleg nem számolt be a média, de erről a tüntetők nem tehetnek – haszna / haszontalansága hogy jön ide?

victus
Olvasó

Az oldal elvileg önmagát férfijogi aktivisták gyülekezetének tartja. Szerintük itt komoly joghátrányok érik a férfiakat és erre egyre többen ébrednek rá, nő a közösség. Ezért kellett tüntetést szervezni. Talán nem is egyszer, hanem többször. Hányan vettek részt rajta? Hogyhogy az első számú férfiak jogaiért kiálló oldal, melynek folyamatosan gyarapodó közössége van nem tudta ezt úgy leszervezni, hogy annak hírértéke legyen? Most akkor mégse akkora a közösség, vagy még sincsenek annyira elnyomva a férfiak?

Zombi Papa
Olvasó

Erre akkor tudnék érdemben válaszolni, hogyha végig interjúznám a válóperes ügyvédeket.
A néphit szerint a bíróság nőpárti. Én is úgy tapasztaltam, hogy lehet benne valami.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Az. Ezt bírótól is tudom, ő is ugyanezt látta.

hunbagira
Újságíró

Még mindig többen, mint a femkó tünciken. Ahol kb a blogírók szoktak megjelenni, de azok is kellő távolságban egymástól. Mert különben köpködés és szatyorral verekedés és egymás feljelentgetése a vége…:D

victus
Olvasó

Mennyi, az annyi, faszfej? Konkrét számokat mondj már, ne csak mellébeszélj, mert a süketelés nagyon megy. Egy kilencfős kisbusz megtelt legalább? Vagy az se?

hunbagira
Újságíró

Szétbaszott kiöregedett ringyó, igen megtelt…ellenben hányan szoktatok megjelenni a tüncikéiteken?! Arról beszélj, pedig ráadásul sorosgyuribácsi finanszírozza is a dolgot..;)

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Még mindig minek trollokkal vitatkozni? Ráadásul annak is legfeljebb másodvonalbeliekkel?

victus
Olvasó

Szóval megtelt a kisbusz, akkor tehát összejött a 9 ember. Remek, gratulálok. Jaja, Gyuri bácsi a főmumus. Egy 90 éves vén szaros. Lehet, fel kéne emelned a tetves picsádat és nem egész nap a hazug, moslék, fideszes propagandát bámulni. Bár ez pont a te színvonalad.

hunbagira
Újságíró

Köcsögringyó, igen a szennymédia pont attól, szennymédia, hogy arról számol be és úgy, ahogy neki tetszik. Örülök, hogy segíthettem.

victus
Olvasó

Min segítettél, be barom? A szennymédia azért szenny, mert minden lényegtelen szarról beszámol, ami a kutyát nem érdekel, de titeket még erre sem méltattak.
De akár lehetne jobban terjeszkedni a virtuális térben, ahol több emberhez el lehet jutni, de még erre is képtelenek vagytok.

hunbagira
Újságíró

Bírom az ilyen “szakmából” kiöregedett ringyókat…akik miután eljött a fal elkezdik gyűlölni a férfiakat, hogy már nem húzhatják le őket. És megtudják, milyen amikor már őket is levegőnek nézik.
Igen, a női nem nagy tragédiája (itt a posztfehér világban), amikor eljön a fal…és megtudják (no persze, akkor sem teljesen) milyen, ha férfinak születtek volna.
Ilyenkor válnak egy mocskosszájú (mondjuk eddig is azok voltak, csak elnézték nekik) gyógyszerre piáló, láncdohányos, és így már nemcsak mocskos, de büdösszájú roncsokká (akik, csak azért nem drogoznak mert még ahhoz is gyávák) így maradnak a legális tudatmódosítók. :D

victus
Olvasó

Az ilyen frusztrált köcsögök, mint te mégszánalmasabbak. Gyűlölöd a nőket, mert egész életedben le se szartak – illetve dehogynem – és még csak annyi örömöd sem volt, hogy legalább megbaszhasd őket, ezért az idő múlásával még idegbetegebb, még rosszindulatóbb, még agresszívebb leszel.
Egész életedben levegőnek néztek, úgyhogy ideje lenne már hozzászokni a láthatatlansághoz. Neked már rég eljött a fal, te szerencsétlenség. Te már alapból egy emberi roncs vagy, baszod, csak neked még jó éveid sem voltak, hanem egyből jött a szopóág. Tökéletesen jellemezted saját magadat.

hunbagira
Újságíró

Köcsögringyó. Az nálatok jó életnek számít, hogy aranyeresre/egylukra baszták, ami valaha 2 volt. :D
De, azért örülök, hogy bevallod, hogy nem vagytok többek egy szar geciputtonynál..nagyjából ennyit “tesztek” hozzá a világhoz.
Esti pelenkázás megvolt, hogy a véresszaroshugyos mocskot, ami amúgy is vagy belül, az legalább kívülről (annyira ne látszódjon) ?:D

victus
Olvasó

És nálad jó életnek számít, hogy kéztőgyulladást kapsz a sok faszveréstől, mert más nem ápol le? És ti mit teszel hozzá a világhoz, faszkalap? Azon kívül, hogy majd ha felfordulsz, jó leszel takarmánynak. Ha véres, szaros, húgyos, mocskot akarsz látni, nézz tükörbe. Már ha képes vagy rá és nem hányod el magad. Gratulálok, lassan Hunngarocel haverodon is túlteszel, mert ő néha képes embermódjára viselkedni, de pedig csak egy őrjöngő kis szaros vagy.

Moderator-03
Szerkesztő
Moderator-03

Victus felhasználót véglegesen kitiltottuk közösségrombolás miatt.

Se - se
Újságíró
Se - se

Kár hogy ennyit kellett bizonygatnia a szándékait.

hunbagira
Újságíró

Még hajnalban is itt őrjöngtél, gyógyszeres, alkoholista, szétbaszott, geciputtony, szardarab?! :D Enyire fáj azaz aranyér, ami életmódod miatt, összeköti picsádat a lyukaddal?! :D

Horvath Anton
Olvasó

Amikor a femiknél elfogynak az érvek,. általában akkor jön elő ez a “hány nővel voltál már” szindróma. Az ő faék egyszerű gondolkodásukban ennyi a lényeg: ha kevéssel akkor azért szar minden, ha sokkal akkor viszont semmi gond nincsen. Akkor nem is létezhet semmilyen társadalmi egyenlőtlenség, meg semmilyen nőtolás ugyebár, meg az aztán a biztos jele annak is, hogy amúgy a férfiaknak ugyanolyan jogok vannak biztosítva mint a nőknek. Legalábbis az ő kis fejükben ez ilyen kurva egyszerű.

Zombi Papa
Olvasó

Ebben a cikkben kevés az érvelés és sok az alázás.
Amúgy, ha Varga Zola a mintaférfi én inkább nem szeretnék az lenni.

Meske
Olvasó
Meske

Off: Rossz a műfajválasztás…

„Frusztrált férfiak tömegeit lehet megmozgatni azzal a tévképzettel, hogy valójában nőuralom van”

https://hvg.hu/kultura/20220531_Schwechtje_Mihaly_Szex_Ujra_El_Orkeny_Szinhaz_eloadas
“Az Örkény Színház legújabb, Szex. Újra. El. című előadásában a rendező a társulattal együtt elképzelt egy világot, amelyben megvalósult a szexuális újraelosztás elmélete. A férfiaknak hol a szexrobotok által, hol az Élő Nő Rendszer segítségével, de alanyi jogon jár a szex, így az incelek (azaz a kényszerű cölibátusban élő férfiak) végre kedvük szerint kielégülhetnek. Schwechtje Mihály rendezőt arról kérdeztük, miért választotta az elmúlt évek egyik nagy közéleti vitatémáját az új előadása alapjául, hogy hogyan fért össze egy ilyen súlyos téma a vígjáték műfajával, és hogy miért foglalkoztatta az élethazugság problematikája.”

tomgal
Olvasó
tomgal

Érdekes ( az oldalt is bírálja rendesen, bár nem írja ki, de egyértelműen a FH-ra gondol).

Tény, hogy van incel kérdés, tény, hogy vannak fiatal férfiak, akiket érint ez a probléma, de az is tény, hogy az erőszakhoz folyamodók , pláne gyilkosságokat elkövetők előéletében, egytől egyig megtalálhatóak a mentális , súlyos problémák. ( részletesen, sokszor linkeltem) Ezek a férfiak( a gyilkosok) igen gyakran az átlagtól előnyösebb külsejű , sőt jó anyagi körülményekkel rendelkező férfiak. Szóval nem, nem azért kattannak be, mert nincs nőjük , hanem eleve zakkantak és ezért menekül tőlük minden nő. És ezt persze a “gonosz nőkre” vetítik ki. Ezt sosem szabad elfelejteni és férfi szempontból meg mindenki gondoljon bele, hogy szívesen venné-e, ha a saját lánya, húga egy potenciális incel gyilkos barátnője lenne…

Az aki valóban szenved a problémától önhibáján kívűl, meg sosem kezd el random ártatlan nőket és férfiakat! gyilkolászni.

Se - se
Újságíró
Se - se

tomgal
A férfimagány is az internet és a jólét túlemelésének az eredménye.
Tehát bele kell nyugodnunk, jól hangzó angol neveken kell neveznünk, meg kell tanulnunk büszkének lenni rá és dicsekedni vele..

Aki élőben bunkózik velem, azt sem nyírom ki.. Nagyon nehéz egy alkalommal annyira megsérteni bárkit. Még a sérelmeket gyűjtögető lélek is csak hosszas tervezgetés után lesz gyilkossá..
szerintem.

Aki meg lehetséges nőgyilkosoknak próbálja hazudni a magányba belezavarodó férfiakat, az az ellenség.. vagyis ő is egy ellenségünk.
..álljon a sor végére, majd szólítjuk..

Balton
Olvasó
Balton

Mivan veled Se-se? Ezt Tőled azért kicsit radikális utolsó mondatként!!

Se - se
Újságíró
Se - se

Balton
Szia, mi volt radikális abban hogy majd szólítjuk? (vagy a sor vége az?)
:-)
Mi van velem.. hm.. dicsekedjek, vagy panaszkodjak?

tomgal
Olvasó
tomgal

Így van Se-se! Pontosan , önmagában az incelség senkit nem tesz gyilkossá, sőt potenciális gyilkossá sem. Az Elliot Rodgerek, Alek Minassian-ok, Scott Paul Beierle-ék alapból súlyos mentális betegségekkel küzdöttek. Szóval ezzel maximálisan egyetértek.

Se - se
Újságíró
Se - se

tomgal
Ezzel a szemmel nézve ez a helyzet – ilyennek látszik.

Balton
Olvasó
Balton

Vivi, megint kezded? Itt vagy ezen az oldalon, lassan már egy évtizede. „A nők problémái a társadalom problémái, a férfiak problémái a férfiak problémái…”
Miért van az, hogy egyszer se jutott eszedbe megkérdezni egyetlen férfit sem az oldalon aki mondjuk incelnek mondja-érzi magát, hogy milyen érzések vannak bennük, amikor ez az incel-téma előjön?
Minden egyes alkalommal, ezt szoktam a fejedhez b…ni, az empátiával kapcsolatban. De csak nem ugrod meg, talán mert leszarod?
Akiket te incelnek gondolsz, azok arányában kb a jéghegy víz feletti részének tetején a sirály sz..rnyi arányt jelentik. De mivel erőszakosak, és a társadalom torkán akadnak (ugye ezt is mondtam már, hogy te vagy a társadalom, amit a véleményeddel képviselsz). Ezért jobban basszák a csőrödet, mint a szomszéd srác, aki informatikus és amióta ismered még nem láttad nővel. Biztos buzi, nem?
Tudod az incel srácok-férfiak sokkal erőszakosabbak, mint azt Te hiszed. Csakhogy amíg az erőszakjuk, SAJÁT MAGUK ellen nyilvánul meg, és rendszeresen a négy fal vagy lúzernek titulált kis társaságokon belül marad, leszarod nem is létezik, nem probléma, stb. Nekem már lett öngyilkos barátom azért, mert nem bírt (lóf…szt csak leszarták és kihasználták a nők) magának összeszedni nőt. De igazad van, menjünk, aztán fossunk a sírjára, ez nem is probléma felkiáltással.
Téged nem használtak lelki szemetesládának, meg szerelőnek, meg anyagmozgatónak az ellenkező neműek, aztán mire x év után összeszeded magad és rákérdezel hogy eljönnél velem mondjuk egyszer randira is? jól kiröhögtek.
Milyen érzés szerinted az amikor a családi ebéden, előjön a téma hogy mindenki az összes unokatestvéred az öcséd a barátaid már becsajoztak, és erről megy a diskurzus, aztán apád vagy anyád viccesen megkérdi, hogy te nem akarsz már becsajozni? lassan kezdjük azt hinni hogy buzi vagy…
Miért nem kérded meg a lányodnak azt az osztálytársát, akiről szokott mesélni hogy mekkora lúzer és hogy szokták szivatni az órák között a szünetben. Tudom nincsen is ilyen…
Miért nem kérded meg hunn-t, hogy milyen érzés volt neki az amikor lapátolták folyamatosan és kukába ment miatta az élete (ahogy legalábbis magáról mondja).
Olvastad az itteni ilyen cikkeket, hogy az íróik amikor leírták azt az érzést amikor az önsajnálatuk önutálattá vált, aztán átcsapott gyűlöletté? Azt utálják már legjobban, amire mindig is vágytak, egy nő érintő közelségére?
A vannak olyan nők is… klisétől kímélj meg lécci. @Csakszi: nem kell ideböfögnöd a szokásos húgy-szagú kliséidet, vedd úgy hogy leírtad én meg szégyellem magamat ezután.

tomgal
Olvasó
tomgal

Balton, itt félreérted az egészet, nem a nő/ barátnőhiánnyal küszködő férfiakról, fiúkról beszéltem. El is ismertem, hogy ez a probléma létezik. Én azt utasítom el maximálisan és bizony bízonyítottam is nem egyszer fotókkal, mentális háttér kórismékkel, hogy önmagában az incelség tömeggyilkossá tud tenni! Itt most nem arról van szó, hogy az amúgy normális, önhibájukon kívűl incel fiúknak milyen szar, hanem arról, hogy nem igaz, hogy ez a nőhiány vezet ezekhez a tömeggyilkosságokhoz! Az csak a ” casus belli” az alapból zakkantaknak ( öröklött, vagy gyerekkori traumákból szerezett mentális betegségek stb).

Nézd meg csak az általam említettek képeit, mentális diagnózisait. Nincs olyan köztük, aki egyszer csak minden előzmény nélkül , barátnő hiány miatt bekattant.(egyébként érdekesség, hogy mindhárman vagy az apjukkal, vagy teljes családban nőttek fel, tehát nem a kizárólagos női nevelés vezetett idáig)

Tehát én egy szóval nem állítottam azt , hogy minden incel potenciális gyilkos, vagy erőszakos, pont az ellenkezőjét állítom!
És pontosan azt állítottam, hogy de , ez probléma, olvasd el még egyszer mit írtam.

Az pedig úgy vélem teljesen érthető, hogy jobban bassza a csőrömet egy erőszakos incel, aki bűncselekményeket követ el, mint a szomszéd magányos informatikus fiú. Miért , fordítva kéne ?

Továbbá nagyon sajnálom, hogy a barátod öngyilkos lett emiatt, senkinek nem kéne ide jutni, egyet nem olvasok sosem, milyen megoldást vártok erre a nőktől? Legyenek barátnői olyan fiúknak, férfiaknak, akit nem szeretnek, nem kívánnak, sőt adott esetben viszolyognak tőlük?

Én egy megoldást látok, mindenkinek dolgozni kell a saját legjobb verzióján, családi, baráti segítséggel akár, de ne a nőktől, lányoktól várjátok, hogy majd kihozza belőletek a tutit, mert ez nem fog menni, ez sajna tény. Ez szembe menne az evolúciós ösztöneikkel, azt meg nem lehet módosítani.

victus
Olvasó

Itt most nem arról van szó, hogy az amúgy normális, önhibájukon kívűl incel fiúknak milyen szar,

Hogy lehetne egy incel normális? Hogyhogy önhibájukon kívül? Talán egy laktalan szigeten élnek? Megint hol marad az egyéni felelősségvállalás?

hanem arról, hogy nem igaz, hogy ez a nőhiány vezet ezekhez a tömeggyilkosságokhoz! Az csak a ” casus belli” az alapból zakkantaknak ( öröklött, vagy gyerekkori traumákból szerezett mentális betegségek stb).

Sokan pedig felcserélik az okot az okozattal és el akarják hitetni, hogy ezek a nyomorultak azért kattantak be, mert leszarták őket a nők, holott pont fordítva van. Ráadásul áldozatnak, mártírnak állítják be őket.

milyen megoldást vártok erre a nőktől? Legyenek barátnői olyan fiúknak, férfiaknak, akit nem szeretnek, nem kívánnak, sőt adott esetben viszolyognak tőlük?

Igen. A nőktől a legalapvetőbb jogaikat is elvitatják, de a dugás az kéne, márt hát az jár nekik. Le is írták a faszságukat: szexuális újrafelosztás. Mint, amikor a komcsik a földosztással házaltak, hogy majd mos mindenkinek jut belőle. Persze már az is egy megvalósíthatatlan baromság volt, hát még ez.

Én egy megoldást látok, mindenkinek dolgozni kell a saját legjobb verzióján,

Nekik ez a legjobb verziójuk. Ennyit tudtak kihozni magukból. Ettől már csak rosszabb lesz.

tomgal
Olvasó
tomgal

” Hogy lehetne egy incel normális? Hogyhogy önhibájukon kívül? ”

Azért én el tudok képzelni olyan eseteket, amikor ez “játszik “. Pl. nagyon alacsony, ragyás, beszédhibás, stb, extra módon (pl gyermekkori trauma miatt) visszahúzódó, szóval lehetnek esetek, amikor jóval nagyobb hátránnyal indul valaki és nem tehet róla.

victus
Olvasó

Ezek olyan problémák, amiket meg lehet oldani, kivéve az alacsonyságot, de sok alacsony faszinak van nője.
Csak a kollektív ellenkező nemet könnyebb hibáztatni.

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, kompenzálni lehet, de jóval nehezebb a dolguk, jóval szégyenlősebbek, azt meg tudom érteni, ha nekik segítség kell, de ebben a családnak (a nőtagoknak is persze) lenne a legnagyobb dolga, ha kell pszichológus segítsége. De emiatt sem hibáztathatóak a nők globálisan. De ők számomra önhibájukon kívül incelek.

hunbagira
Újságíró

Te primitív köcsögringyó a komcsik az államosítással házaltak és meg is valósították. A földosztás az kisgazdák, fasiszta/nácik, “anarchisták” (áchim andrásék) programja volt.
A kommancsok véleménye az volt, hogy nincs szükség még több “kis kapitalistára”.

victus
Olvasó

Megint elgurult a gyógyszered, te nyomorult, alpári szarházi? Vagy csak alapból ilyen agresszív, rohadt, mocskos tetű vagy?
És a szex újrafelosztását – ami csak a beteg agyatokban létezik – hogy fogjátok megvalósítani?

hunbagira
Újságíró

Hát a magadfajta repedtre baszott alkesz szart ez nem fogja veszélyeztetni , nyugi. Ez a te bajod.:D

victus
Olvasó

>TÖRÖLVE<

hunbagira
Újságíró

Te alkesz, vén köcsögringyó mikor/kitől olvastál itt ilyesmit?! Amiről gagyarászol. Már délután be vagy baszva?

victus
Olvasó

>TÖRÖLVE<

hunbagira
Újságíró

Te hazug ringyószar, ilyet állítólag amerikában írtak. És ezt ismételgeted itt. Ez veled kellett volna megtörténjen, amikor szintén világra szart az a szintén ringyó anyád…amikor felcsinálta a cigó stricije. :D

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Az ilyen victusfélékről gondolom mindig, hogy nyelték volna inkább félre :D

victus
Olvasó

>TÖRÖLVE<

victus
Olvasó

>TÖRÖLVE<

hunbagira
Újságíró

Illetve te esetedben max felnégyelést/darabolást tartanám a legjobb megoldásnak. Ha már felosztásról beszélünk.:D

victus
Olvasó

>TÖRÖLVE<

hunbagira
Újságíró

Te vagy, aki idejár begyógyszerezve/baszva őrjöngeni. Mi van a femkó ringyó társaid is kiutáltak..jó mondjuk egymást is szatyorral veritek. :D

victus
Olvasó

Te meg józanul vagy ilyen hülye?

hunbagira
Újságíró

Nah végre egy elismerés a köcsögringyótól..

victus
Olvasó

>TÖRÖLVE<

Se - se
Újságíró
Se - se

Balton
Jó az alapkérdésed :
” „A nők problémái a társadalom problémái, a férfiak problémái a férfiak problémái…”

De ez csak annyit tesz, hogy az erősebb oldja már meg a gyengébbnek a problémáját is.
Mert mióta a gyengébbre van bízva hogy oldja meg ő saját magának, azóta túlságosan sok hibás megfejtésbe botlunk.

Legalábbis ha a felvetésed arra irányult, hogy legyen már társadalmi probléma a férfiak problémája is.

Balton
Olvasó
Balton

Erre próbáltam célozni, de ezt csak egyesével lehet fejekben elültetni.
És kitől várna empátiát az ember mint a nőktől nem? Minden nagyobb férfi-jogi gondolkodó tisztában van vele, hogy a társadalom azt fogja megoldani ami/amit a nők célja-érdeke diktálja.
Bár ebben a keretén csakszinak lesz igaza, hogy nők kb. sose fognak szolidarítani, amíg nem kerül saját jól felfogott “érdekkörükbe” a dolog.
De merjünk nagyot álmodni, legyen értéke a férfiasságnak is, társadalmilag.
Ne csak akkor amikor jönnek a barbárok, vagy amikor a wumenek baszhatnékja támad lehetőleg a tőrzsfőnökkel.
Most egy kicsit persze röhögök magamon, mert nem akezem hanem pofám van már “beleérve a bilibe”…

tomgal
Olvasó
tomgal

Balton, ez nem empátia kérdés. Tud az ember lánya megértő, meg empatikus lenni, meghallgatni, sőt még ötleteket is adni-szerintem egyébként a családnak a legnagyobb a szerepe a dologban, hogy ne baszogassa, hanem támogassa, bátoritsa, segitse akinek erre szüksége van-de empátiából nem dugunk, én sem tettem volna fiatal koromban. (nyilván most sem) Ezt senki nem várhatja el. Az, ha jófejségből meghallgatom, kiönti a szivét, meg szimpla barátzóna, amit utáltok, mert nem arra vágytok.

Deadpool
Újságíró

“Bár ebben a keretén csakszinak lesz igaza, hogy nők kb. sose fognak szolidarítani, amíg nem kerül saját jól felfogott “érdekkörükbe” a dolog.”

Akkor nincs igaza, mert most is a saját érdekük, legfeljebb csak túlságosan hülyék ahhoz, hogy ezt belássák. Az önzéshez, empátia hiányhoz szinte mindig társul egyfajta ostobaság, szűklátókörűség. Egy élettérben élünk, egymásra hatással vagyunk, ha szomszédunknak szar, akkor az valahogyan szar lesz nekünk is, még ha ezt nem is vagyunk képesek felismerni. Az igazság egyfajta egyensúlyi állapotra törekszik, amit ha kimozdítasz, egy ingát indítasz el. A feminizmus anti-feminizmust szül, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy a feminizmus anti-feminizmussal kompenzálódik. És amely anti-feminizmus ha túllép az objektív igazságon, akkor azt egy újabb kompenzáció követi női oldalról. Ami aztán ismét kompenzálódik, és így megy tovább a végtelenségbe. Ha meg akarod állítani az ingát, az igazságot kell keresned, nem a kicsinyes többlethatalmat és a piti előjogokat.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Bár ebben a keretén csakszinak lesz igaza,

Hibás a mondat, mert nem a jó szót használtad, helyesen:

Bár ebben is csakszinak lesz igaza

Ahogy telnek az évek, ritka az, amiben nem…..:)

Balton
Olvasó
Balton

Van valami indián mondás vagy micsoda, hogy csak az idióta hiszi magáról hogy mindíg igaza van….

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Majdnem: “Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.”

De ennek semmi köze ahhoz, hogy az objektív tényekhez ki és hogyan viszonyul.

A vicc, hogy szeretnétek a tényeket a saját elképzeléseitek felé hajlítgatni, aztán amikor meg nem sikerül és pofán ver a valóság, akkor nyígtok.

De újra és újra próbálkoztok, és meg is magyarázzátok magatoknak, fetrengve az áldozati pózokban, egymásra licitálva, igen, ez a férfi és a férfiasság fokmérője, ez vezet a sikerhez, csak így tovább!

Paradox módon szánalomért könyörögtök, aztán amikor megkapjátok, akkor fel vagytok háborodva, hogy szánnak titeket….

Balton
Olvasó
Balton

Szomorú hogy nem tudsz semmit felmutatni amióta itt vagy. Sem fejlődést sem önreflexiót.
Figyu nem akarlak bekeseríteni, de fent vagy kettővel, te voltál az aki holtbiztos igazként definiáltad magad le mindíg.
Vagy nem?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Szomorú hogy nem tudsz semmit felmutatni amióta itt vagy. Sem fejlődést sem önreflexiót.

Mit és miért kéne nekem “felmutatnom”?
Mutogassa az, akinek erre szüksége van.

Te milyen fejlődést és önreflexiót tudsz felmutatni a kéztördeléses sajnálkozás mellett?
Nem én vinnyogok, és nem én sírok, hogy szar az életem.

Figyu nem akarlak bekeseríteni, de fent vagy kettővel, te voltál az aki holtbiztos igazként definiáltad magad le mindíg.
Vagy nem?

Nem. Csak amikor tévedtem, elmentem a mea culpába, mindig.
Amikor meg nem, de a valóság szarul esett , vagy valamely szerencsétlen felismerte benne magát, akkor jött a szardobálás. Attól a tények nem változnak, hogy átfested más színűre, vagy sípolsz, hogy cúnya a világ, gecik a nők etc.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Csak nem képzeled, hogy a többéves önleleplező vergődésed után bármely értelmes ember azt gondolja, hogy neked nincsenek nagyon súlyos, nagyon mély problémáid?

Eddig nem képzeltem, de most hogy mondod, a gondolatától is szívinfarktust kaptam…….

common man
Olvasó
common man

Nem én vinnyogok, és nem én sírok, hogy szar az életem.

Pedig ha szuper lenne nem akarnád minduntalan bebizonyítani másoknak, hogy az övék pedig szar.Megfejelve azzal minthogy “objektív tény” megváltoztathatatlan meg ilyesmi.Lehet kivétel vagy (de nem).Inkább egy személy aki így akarja a saját helyzetét relatív javítani.Nekem szar de nekik szarabb tehát nekem jobb.
szerk: és ez a viselkedés bizony bizony vinnyogás.

victus
Olvasó

Szerénység, ha valamit szeretek magamban, az a szerénység. (Bástya elvtárs)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én nem szeretem magamban….:)

Se - se
Újságíró
Se - se

Balton
Ne várj empátiát a nőktől, mert ők ebben a történetben(a férfiak problémáinak a megoldásában) – teljesen külsős szereplők. A saját problémáikat is örülnek ha meg tudják határozni és fogalmazni és a megfelelő helyre felterjeszteni.
Már ha jól láttam eddíg amit néztem.
Empátiát.. hm.. egyetértő jószándékot a sorstársaidtól várj – azaz tőlünk. Még itt sem találsz könnyen ilyent, de itt könnyebben találsz mint a nők között.

A többi megállapítás helyes, mindegy kitől származik. Minél előbb nekiállsz megoldani magadnak, annál előbb lesz kész a dolog. Nem fogsz kapni segítséget az elkészítésében. Talán a fenntartásában igen – ha jól jövedelmez.

Legyen értéke a férfiasságnak.. hm.. mert szerinted mi a férfiasság mint erő?
Ha az, akkor szerinted mikor van értéke az egyéni erőnek?
..és kinek a szemében van neki értéke?

tomgal
Olvasó
tomgal

Én még mindig azt nem értem, hogy ha az ember meghallgatja, empatizál , sajnálja, mit segit, nyilván jólesik egy-két kedves szó, de mitől lesz ezért jobb az incel fiúknak ? Ők egy oltári dugásra vágynak, elmondhatja az ember, hogy neked fogynod kéne, neked határozottabbnak lenni, mosakodj gyakrabban, ne szakadt, lyukas ruhákban mászkálj, ne legyél ilyen, legyél más! De ebből 90%-ban csak sértődés lesz -tapasztalat. A nők által egyik legkevésbé tolerált tulajdonság, a határozatlanság, utálják a bizonytalanságot, na most mondja az ember , egy eleve problémákkal küszködő fiúnak, hogy ne légy ilyen balfasz, határozatlan ? Ha van olyan, aki jobb ebben, akkor nem fognak rá várni, miért tennék,a rejtett értékei rejtve is maradnak, ha nem mutatja magát az ember, elbújik, akkor ne várja ,hogy észrevegyék ! (nők sem).

Balton
Olvasó
Balton

Én ezt mind értem, hulljon a férgese. Igazad van.
Mondjuk kezdhtenéd azzal, hogy ha valaki határozatlan az nemgyenlő a balfaszsággal. Vagy mondjuk azzal hogy ha valaki “incel” azt nem hajléktalanként definiálod, de mindegy.
Legyen igazad az kell ezek szerint mint csakszinak.

@Se-se: miért az jön le neked, hogy nekem segítség kéne? Én már rendbe tudtam tenni az életem, csak a többi fiatalalt sajnálom akik ehhez nem kapnak segítséget, még itt se nagyon.
Csakxizmust annál inkább.
Tök jók voltak don és wastrel cikkjei régen, most meg semmit nem lehet olvasni csak azt hogy a majom olldalakon keresztül ugyanazt szajkózza, minden áldott nap a kommentmezőben.
@Alter: nem lehetne a régi cikkeket kicsit újabb látószöggel újravizsgálni? Vannak amelyek már lassan évtizedessé válnak, és a tények trendek közben fordulhattak, vagy inkáb kicsavarodtak.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Látod, Hunn is milyen “felvilágosodáson” ment keresztül, mióta “rátalált”:) a szerelem, ooooo, akarom mondani a RedPill:).
Öt éve legalább, hogy itt veri magát, hogy mennyire megváltozott, közben meg ugyanaz a beszari gyáva drogos maradt, aki mindig is volt. Hiába szórod a gyöngyöt a disznók elé, nem ér semmit.

Balton
Olvasó
Balton

Gecc, ez nettó semmitmondás megint.
De változott, radikalizálódott, vagy legalábbis aztat mutattya.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

De változott, radikalizálódott, vagy legalábbis aztat mutattya.

Gyáva és szar drogos vót, most meg azt hazuggya magáról, hogy radikalizálódott, de ugyanaz a szar gyáva drogos maradt, aki álmodozik arról, hogy milyen jókat fog gyilkolászni, fejeket levágni, erőszakolni büntetlenül, csak ugye ezt még nem teheti meg, mert a böribe rojtosra kurnák a sovány seggét?

Igen , ő ennek az oldalnak a reklámarca, a másik hun meg a “hangja”.

Kész kabaré.

hunbagira
Újságíró

És te szőröstalpú köcsög másnak hiszed magad?! Aki, idejár tor alapról provokálni. Kb amúgy, hallottam ugyanúgy nézel ki.
Már többször mondtuk, te vagy az a csöves köcsög, aki a másikat rugdossa az apróért. :D
De a tor sem biztosít teljes védelmet. :P

victus
Olvasó

>TÖRÖLVE<

hunbagira
Újságíró

Erre többször lehetőséget kaptál már..csakszi haverodban ilyenkor van annyi, hogy elkussol. Mert gyáva szar ehhez.
Te ellenben az a tüzelő pincsi vagy, aki kerítés mögött vicsorog.:D te darab szar.

victus
Olvasó

A legnagyobb gyáva szar te vagy, mert továbbra sem tudod befogni a lepcses pofádat, csak köpködöd kifele belőle a szart, miközben a valóságban egy nulla vagy. Komplexusos kis pöcs.

hunbagira
Újságíró

Már egy párszor felajánlottam erről a személyes meggyőzödést?!- te ringyószar.
Topik gazdának meg gratulálok. Csakszikáról állítólag szavaztatott, mostantól meg jöhet a vadfemkó keménymag is?! Aztán, ha eszkalálódik és valamelyik tényleg meg lesz találva?! :P

victus
Olvasó

>TÖRÖLVE<

hunbagira
Újságíró

Nah próbáld már meg..:D gyors email.csere és próbálhatod is, te szájkaratés, ringyószar…

Horvath Anton
Olvasó

Gyökerek ez mind te, a csakszi vén geci is csak itt osztja az észt, a valóságban random az utcán bárki lefejelné két mondat után ha nekiállna okoskodni.

victus
Olvasó

>TÖRÖLVE<

victus
Olvasó

>TÖRÖLVE<

hunbagira
Újságíró

zoardmegyeri@gmail.com
Nah várom a levelet, te köcsögringyó…

victus
Olvasó

>TÖRÖLVE<

tomgal
Olvasó
tomgal

Sajnos a köznapi nyelvben bizony a nagyon határozatlan, az balfasz , még Wikiszótár szerint is, a példa meg egészen aktuális az oldalukon :

” balfasz (melléknév)

Szánalmasan ügyefogyott (személy), aki tehetetlenül mafla, gyámoltalan.

Egy balfasz alak nem tud sikereket elérni az életben, állandóan maga alatt vágja a fát. A balfasz fiú elszalasztotta a kitűnő alkalmat, hogy megszólítsa a lányt.”

https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Balfasz

Természetesen nem minden incel ápolatlan, csak felsoroltam néhány problémás lehetséges egyéb területet.

Balton, most komolyan, azt mondd meg nekem, hogy pontosan miben tudnának ebben a nők segíteni ? Csak azt olvasom, hogy nem vagyunk empatikusok, mit kéne tenniük véleményed szerint? Ha meghallgatják és sajnálják az illetőt-barátzóna. Dugni nem fognak velük szánalomból (vagy nagyon ritkán fordul elő). Mit tehet egy nő (aki nem az anyja, testvére a fiúnak), hogy segítse az incel fiúkat ?

Egyetlen egy dolog jutott eszembe, ha közeledik valaki, akkor azt mennyire empatikusan utasítod el, magyarul, ha összeszedi a bátorságát egy fiú, hogy odajöjjön hozzád, akkor nem szabad megalázni, bunkón elküldeni, ez teljesen jogos elvárás. Magyarul ne legyen akkora kudarcélménye, hogy visszavesse egy következő esetben. Viszont jóval többször fordul elő, hogy a lányok inkább egy kegyes hazugsággal, vagy indokkal utasítanak el valakit (van barátom, stb), mert nem akarják megbántani a fiút, amin az meg kiakad, de ha azt kapná a szemébe, hogy “kiráz tőled a hideg, meg bottal sem”, akkor meg persze bunkó az illető. Szóval mi a helyes visszautasítás és mit kellene tenni a lányoknak, nőknek , hogy elfogadható, helyes legyen a hozzáállásuk? Mert én jelenleg úgy érzem, hogy semmit nem tudunk jól csinálni, mert ha van sapka, ha nincs sapka…
Meghallgatod, empatikusan vigasztalod, de nem dugsz vele: barátzóna
Kedvesen , de valamilyen indokkal elutasítod, nem dugsz vele: miért hazudozik?
Egyenesen, őszintén megmondod mi bajod vele, nem dugsz vele: bunkó, beképzelt.

Az egyetlen elfogadható viselkedés, ha dugsz vele ? Mert most azt érzem, hogy ez a konklúzió. Ez viszont nem fog menni és nem is kell, hogy menjen.

victus
Olvasó

Egyetlen egy dolog jutott eszembe, ha közeledik valaki, akkor azt mennyire empatikusan utasítod el, magyarul, ha összeszedi a bátorságát egy fiú, hogy odajöjjön hozzád, akkor nem szabad megalázni, bunkón elküldeni, ez teljesen jogos elvárás. Magyarul ne legyen akkora kudarcélménye, hogy visszavesse egy következő esetben.

A visszautasítás önmagában egy kudarcélmény, tök mindegy milyen formában történik meg. A kérdés az, hogy az illető ezt fel tudja-e dolgozni. Nem véletlenül van ráégetve a “férfi dolga” meg a “régen is így volt” címke, mert ha egy átlag nő odamenne egy számára szimpatikus faszihoz és elhívná egy kávéra, mire a pasi csak annyit mondana, hogy “bocs nem”, “van csajom, feleségem”, “buzi vagyok”, vagy csak szimplán lerendezné egy nemmel, akkor akkor a nő vérig lenne sértve, hogy ő mekkora lelki beteg lett hirtelen, csak mert életében egyszer hagyományos értelemben kezdeményezett és kudarc érte.
Olyan elő sem kerül, hogy ez a nő dolga, mert régen is így volt.

Persze mindkét félnek megvan a maga sara.
Sok faszi egy szimpla nemet sem bír feldolgozni és hisztériás rohamot kap, lehordja mindenféle mocsoknak a nőt, még meg is fenyegeti, pedig a nő nagy ívben szarik rá, nem foglalkozik vele, nem áldoz rá időt, de csak nyomul és nem tágít. Ilyen esetben előbb-utóbb durvábban lesz elküldve a picsába, aztán megint jön a felháborodás, hogy milyen tahó állatok a nők.

Fordítva is igaz. Nagyon sok nő jogosan tarthat attól, hogy egy szimpla nemmel megpróbálja rövidre zárni a dolgot, de pont kifogott egy ilyen labilis baromállat idegroncsot, aki anyázik és fenyegetőzik. Kinek kell ez? Ugyanakkor sokan már az elején eldöntik, hogy nem akarnak semmit, kétes jeleket küldözgetnek, ugyanakkor némi figyelem, egónövelés, pénzköltés az még belefér. Ilyen esetben érthető, ha a pasi felháborodik és anyázik egy sort.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Szerintem nagyon leragadtatok ennél a balfasz dolognál, pedig messze nem ilyen egyszerű az incel történet. Nekem van egy munkakapcsolatom. A fickó egyetemi tanár, a szakterületének egyik legjobbja az országban, ápolt és rendkívül intelligens. Jó modora van, jó humora, jó szervező, a szakterület nemzetközi táborait találta ki és szervezi nyaranta, egy rakat országból jönnek hozzánk családostól minden nyáron kollégák. Na most ő mégis hová fejlessze magát? Mert senki rá se néz, kb. 160 magas, szemüveges, piknikus alkatú. Most ő mégis mit csináljon? Gyúrja ki magát? Mennyivel lesz előrébb? Semennyivel. Vannak korlátok, amik megugorhatatlanok, egyszerűen ezt be kell látni, el kell ismerni, és nem még férfiként is szánakozva, lenézéssel balfaszozni azokat, akiknek nem jött be a génlottó.

victus
Olvasó

Mindig erre a genetikai lottóra hivatkozni. Most, aki 160 centi magas, az halálra van ítélve? Valahogy ezek is szaporodnak, mert akkor már rég kipusztultak volna. Lehet, hogy nagyszerű szakember meg minden, csak ezzel nem fog vonzalmat kelteni a csajokban. Ne kell szarrá gyúrnia magát, csak megtanulnia, hogyan tudjon kommunikálni és vonzalmat kelteni. Vagy otthon sírdogálni a sarokban és valami lehúzós társkeresőn, egy divatkatalógusból lopott fotóval felregisztrált, kamu profilos orosz “csajnak” pénzt küldeni repülőjegyre, hogy találkozhassanak.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Na most ő mégis hová fejlessze magát?

Igazán sehová, hiszen így is ragadnak rá a nők, alig tudja levakarni magáról……, ja, nem…..

Mert senki rá se néz, kb. 160 magas, szemüveges, piknikus alkatú. Most ő mégis mit csináljon? Gyúrja ki magát?

Isten őrizz!
A piknikus alkat a nyerő!

(Ugye megvan a “Kövér disznó vs. Nagy mackó”)

Mennyivel lesz előrébb? Semennyivel.

Végülis egy piknikus alkat tényleg nyerőbb egy kigyurtnál, nyertél….

Azt nem vagytok képesek felfogni, hogy a párválasztás nagyrészt relatív szempontok alapján történik, ahogy pl. a biciklilopás is, csak fordított előjellel: (minél több a lakat rajta, annál biztosabb, hogy másét fogják ellopni, azt, amelyiken kevesebb a lakat)

Vannak korlátok, amik megugorhatatlanok, egyszerűen ezt be kell látni, el kell ismerni, és nem még férfiként is szánakozva, lenézéssel balfaszozni azokat, akiknek nem jött be a génlottó.

Másik közkeletű félreértés, hogy a balfasz egy attitűd/egy viselkedési minta és vajmi kevés köze van a kinézethez, ok-okozti viszony sincs köztük.

common man
Olvasó
common man

Mert senki rá se néz, kb. 160 magas, szemüveges, piknikus alkatú

És ő rá néz bárkire is?

Balton
Olvasó
Balton

Ne várd tőlem hogy meghúzzam a végkonklúziót, nem vagyok egy csakszinyi elme-szikra, mindössze egy átlagember, aki meri felhívni a figyelmedet arra hogy eliottroders-ek azok nem fedik le az incel definíciót. Mint ahogy hunn se. Ők csak még a teteje se…
Nálad legjobban lemérhető (a kommentjeidben) a társadalom hozzá-állása az ilyen kevésbé “népszerű” témákhoz.
Viszont köszönöm azt, hogy legalább elgondolkodtál rajta.
De nem tudom rá a választ, és nem esem abba a hibába sem hogy önjelölt próféteként kinyilatkoztassam a magam vélt igazát mint a zsenink(csakxi).
Te érzed azt hogy hogy ha van sapka, akkor aza baj… köszöntelek a fiatal és kevésbé magabiztos férfiak világában. Máshova betettem, de ide is:
https://bronson.men/2022/05/26/amikor-fiatal-sracokat-a-ferfiatlansagukkal-csesztetnek-abbol-lehet-a-baj-allitja-egy-kutatas-az-amerikai-lovoldozes-kapcsan/
De ez csak a teteje, a pár futóbolond története, aki kivágta az ingerküszöböt a társadalomnál.
Mindíg kiröhigetek hunn társadalmi kondícionálós szövegét, pedig ha másban nem is, ebben van igaza…

common man
Olvasó
common man

Egy balfasz alak nem tud sikereket elérni az életben, állandóan maga alatt vágja a fát

Jobb kéz a jobbik kéz bal kéz a rosszabbik.Balfasz a rosszabbik fasz.De ez nem változtathatatlan.Nekünk férfiaknak egy faszunk van azt meg én döntöm el ,hogy a sajátomat balra vagy jobbra igazítom.

tomgal
Olvasó
tomgal

Így igaz :) !

victus
Olvasó

na most mondja az ember , egy eleve problémákkal küszködő fiúnak, hogy ne légy ilyen balfasz, határozatlan ?

Mert azt már nem mondja el senki nekik, hogy hogyan nem legyenek balfaszok. Maguktól is rájöttek – már aki – hogy ne legyenek azok, de az ilyen “gondolkozz pozitívan”, “ne törődj a sikertelenséggel”, “rajzold le, írd le, képzeld el és akkor majd bevonzod” baromságokkal nem mennek semmire. Bár a többség elvárná, hogy kézen fogva vigyék el őket csajozni, sőt szedjék is fel őket helyettük.

Horvath Anton
Olvasó

Magatokból indultok ki, pontosabban hogy a nők nagy része csurig van szabadidővel, a nyugdíjasok nagyrésze is nő. Az már eszetekbe se jut hogy van aki esetleg 50-60 órát dolgozik egy héten ha incel ha nem, aztán lehetőleg ha nem előnyös a külseje akkor még legyen ideje sportolni is, ja és ami a legfontosabb persze még nektek udvarolgatni meg randizgatni is legyen ideje, hogy majd ti mint valami nagyságos hercegnő megjutalmazzátok. Egy vicc vagytok bmeg, fel kéne talán ébredni az álomvilágból, kevesebb meglepetés érne.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

ha nem előnyös a külseje akkor még legyen ideje sportolni is, ja és ami a legfontosabb persze még nektek udvarolgatni meg randizgatni is legyen ideje,

Igazad van a nők azokra a disznókra buknak, akiknek még dugni sincs idejük, de nyígnak, hogy nem kellenek senkinek…….

hogy majd ti mint valami nagyságos hercegnő megjutalmazzátok.

Hunnci is ezt a szalmabábot püföli, csak ő már évek óta, ketten többre mentek…..

Egy vicc vagytok bmeg, fel kéne talán ébredni az álomvilágból, kevesebb meglepetés érne.

Az bazmeg, te szopsz, de mi vagyunk álomvilágban, (Reactor hozta ezt a szintet, amin te tanyázol….).

victus
Olvasó

Az már eszetekbe se jut hogy van aki esetleg 50-60 órát dolgozik egy héten ha incel ha nem,

Arra van időd, amire akarod, hogy legyen. Fura mód kocsmában vedelni és Facebookozni mindig van idő. Tenni kéne valamit magadért, csak egy minimálisat is? Jaj, hát akkor izé… jön a nyafogás.

aztán lehetőleg ha nem előnyös a külseje akkor még legyen ideje sportolni is

Véletlenül se vegyél egy egyetlen percet se a rinyálással töltött idődből, hogy mondjuk fél órát mozogj. Hová is vezetne az?

ja és ami a legfontosabb persze még nektek udvarolgatni meg randizgatni is legyen ideje,

Ha ilyen kurva elfoglalt vagy, akkor miért is akarsz csajozni?

Egy vicc vagytok bmeg, fel kéne talán ébredni az álomvilágból, kevesebb meglepetés érne.

Itt te és az elvtársaid vagytok nagyon eltévedve az erdőben. Szarul néztek ki, idegbetegek vagytok, semmit sem tesztek magatokért, de követelőzni azért tudtok: a csaj legyen 20 éves, szupermodell és lehetőleg szánalomból kúrjon veletek, miközben a kisujjatokat nem mozdítjátok meg. Szép álom baszod.

Horvath Anton
Olvasó

Aztán ti mit tesztek semmit kívül? Amit ide leírtál ugyanez igaz rátok is, csak egy szép álom amiben ringatóztok baszod. Én meg személy szerint nem is keresek senkit, így van is időm mindenre sőt, még sportolni is ami neked több mint húsz éve ismeretlen fogalom.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Aztán ti mit tesztek semmit kívül?

Egyrészt ki lenne az a “ti”? A többi féfi?
Másrészt, ha a “ti” alatt a nőkre gondolsz, akkor mit kéne tenniük szerinted? Sajnálatból dugni a vesztesekkel?

Amit ide leírtál ugyanez igaz rátok is, csak egy szép álom amiben ringatóztok baszod.

Pontosan, neked álom.

Én meg személy szerint nem is keresek senkit,

Azért vinnyogsz naphosszat, hogy geci nők és szegény férfiak….

így van is időm mindenre sőt, még sportolni is

Büszkék vagyunk rád….

ami neked több mint húsz éve ismeretlen fogalom.

Gondolkodtam azon, hogy a balfasz végül hogy válik lúzerré és rájöttem, úgy, hogy mindig megtalálja a rajta kívül lévő okokat és magyarázatokat, amivel mindig felmentheti magát, ebből épít egy buborékot és az ezt erősítő visszhangokat hallja csak meg.
Az, hogy beleragad, és soha nem fog kitörni belőle, annak az az oka, hogy megrekedt egy elkényeztetett, hisztis 5 éves kislány szintjén értelmileg.
A csavar ott van, hogy ezt az attitűdöt és viselkedési módot egy (kis)lánytól “természetesnek” vesznek, de egy lúzertől visszataszító.

Vagyis paradox módon a lúzerek tényleg “éretlenek”, túl gyávák ahhoz, hogy legalább saját maguknak bevallják, hogy elbaszták és megragadtak abba az ingoványba és várják a (herceg)nőt fehér lovon, aki őket kirántaná onnan, és királlyá tenné őket, de mivel nem jön, nem marad más, mint a rinyálás, az áldozati pózban való fetrengés és a hasonszőrű lúzerektől való megerősítés lesése……

Horvath Anton
Olvasó

Neked minden olyan vélemény vinnyogás ami ellentétben áll a tiéddel, szóval leszarom a kisregényed bmeg.

victus
Olvasó

Akkor pláne nem értem mit rinyálsz.

common man
Olvasó
common man

Ha van olyan, aki jobb ebben, akkor nem fognak rá várni, miért tennék,a rejtett értékei rejtve is maradnak, ha nem mutatja magát az ember, elbújik, akkor ne várja ,hogy észrevegyék

Na de ezt a viselkedést,hol tanulta? Csak nem ez a (nemlétező?) feminista kondicionálás?Ha tippelnem kéne kitől inkább a nőkre adnám a voksom.Jómagam viszont ebből nem vonok le negatív, gonoszságra utaló következtetéseket rájuk vonatkozólag.Lehet akár “edzés” is.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Balton, pontosan úgy rinyálsz, mint egy fürdős kurva.

Nehogy már a nők hibája legyen az, ha valaki egy balfasz incel.

Hogy szánalomból/szolidaritásból/jófejségből/önzetlenségből etc. egy nőnek egy balfasszal dugnia/hozzámenni/gyereket szülnie kéne, azon egyszerű okból, mert az balfasz és önerőből képtelen ezt összehozni?

Balton
Olvasó
Balton

Mondtam nehugyozz ide, de nem bírtad.
Okay most jól szégyelem magamat, megmondtad megint is.
Miért vagy jellemgyenge?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Hiába vered magad, Vivinek ebben igaza van.
Eddig csak sejtettem, de igazán nem hittem el, hogy te is az alján vagy, de most már biztos vagyok benne.

Az egészben az a legszebb, hogy jobban rinyáltok, mint bármelyik nő, állandóan azt bizonygatjátok, versenyt futva, hogy milyen áldozatok vagytok, és hogy miért nem segítenek rajtatok (szánalomból!) a nők…., elképesztő, miközben veritek a melleteket, hogy milyen férfiak vagytok…..

Balton
Olvasó
Balton

Mellément kommenthuszár :) De legyen most IS igazad.
Inkább az alján, ha te vagy a teteje…

Horvath Anton
Olvasó

“Nehogy már a nők hibája legyen az, ha valaki egy balfasz incel.” Írja ezt megint egy nő, aztán meg jön a sírás mikor kaptok a pofátokra hogy a “szemét férfiak”.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

“Nehogy már a nők hibája legyen az, ha valaki egy balfasz incel.”

True.

Írja ezt megint egy nő,

False:)

aztán meg jön a sírás mikor kaptok a pofátokra hogy a “szemét férfiak”.

Irrelevant.

Horvath Anton
Olvasó

Aha, szoktuk látni mennyire irrelevant. Bár neked persze mindez az, ami nem veled történik meg. Pont mint a régi biztosítós reklámban a “másvalaki”.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Aha, szoktuk látni mennyire irrelevant.

A te szempontodból az, mert nem vagy érintett…., épp ez nyomorod.

Bár neked persze mindez az, ami nem veled történik meg.

Mondja ezt egy vinnyogó incel:)

Horvath Anton
Olvasó

Majd én azt eldöntöm hogy nekem mi releváns vénkurva. A te szavad nem tartozik bele ebbe a körbe.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Csakhogy ez egy objektív tény és nem a te döntésed, ezért is rinyáltok állandóan.

Jobban belegondolva, az tényleg a te döntésed, hogy hol tartasz és miért tartasz ott, ahol….

Horvath Anton
Olvasó

Kemény vagy nagyon itt a kommentmezőkön, csak a kis fejedben próbálod elképzelni hogy mindenkit ismersz. Szerintem inkább ne akarj megismerni, én sem akarok randizni veled az a helyzet.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Még ha buzi lennék, akkor sem hinném, hogy rádfanyalodnék…..

hunbagira
Újságíró

Nem, te egy kis gyáva fos szőröstalpú cigány, kommenthuszár vagy. Semmi több…csakszi..:P

Chump
Olvasó
Chump

tény, hogy az erőszakhoz folyamodók , pláne gyilkosságokat elkövetők előéletében, egytől egyig megtalálhatóak a mentális , súlyos problémák. ( részletesen, sokszor linkeltem) Ezek a férfiak( a gyilkosok) igen gyakran az átlagtól előnyösebb külsejű , sőt jó anyagi körülményekkel rendelkező férfiak. Szóval nem, nem azért kattannak be, mert nincs nőjük , hanem eleve zakkantak és ezért menekül tőlük minden nő.

Ez érdekelne, megtennéd, hogy linkeled újra?

Balton
Olvasó
Balton
Se - se
Újságíró
Se - se
tomgal
Olvasó
tomgal

Alek Minassian. Felső középosztály, jó anyagi körülmények , Asperger, egyéb ” special needs”, ( tickelés és egyéb idegrendszeri látható problémák már gyermekkortól). Külseje átlagos, vagy jobb. Teljes családdal élt.

https://www.thespec.com/news/ontario/2018/05/14/inside-the-life-of-alek-minassian-the-toronto-van-rampage-suspect-no-one-thought-capable-of-murder.html

tomgal
Olvasó
tomgal

Ha lesz időm belinkelem mindet ma, a három említettből kettő gyerekkori mentális betegségekkel ( az egyik többel is) diagnosztizált ( érdekesség az Asperger vonal kettőjüknél) a harmadik pedig egy szélsőséges apa általi nevelés következménye.

Balton
Olvasó
Balton

Tehát mi a konklúzió? Az hogy beteg emberek voltak/szociális fóbiásak esetleg mindezek multiplikálva, vagy hogy incelek?

tomgal
Olvasó
tomgal

Ezek elsősorban beteg emberek voltak már születésük,vagy gyerekkoruk óta. Én mindig azt állítottam, hogy nem incelségük miatt követték el a rémtetteiket, hanem hogy betegségükből adódott az incelségük. Tehát ezzel a kijelentéseddel én teljesen egyetértek :

…”eliottroders-ek azok nem fedik le az incel definíciót. ”

Ott van a legnagyobb veszély, ahol az incelség egyéb súlyos mentális gonddal párosul.

Én úgy gondolom, hogy az incelség probléma és foglalkozni kell vele .
A legnagyobb felelőssége a családnak és közeli barátoknak van. De nagyon fontos, hogy az egyénnek is akarnia kell, tennie, hogy kikerüljön az incel- létből. Sokszor az akaraterő hiánya, a beletörődés szab gátat ennek. Ezt viszont nem lehet elvárni egy potenciális barátnőnek szánt nőtől, lánytól, hogy kirángassa, kikupálja úgymond, mert nem feladata. Érdekes film a témában, egy ( igazából utópisztikus ) történet, ahol pont ez történik, aztán a csaj, spoiler!, el is veszíti a srácot, amint sikerül neki ( hisz akkor máris igen kapós lesz), szóval ilyesmi- ha egyáltalán sikerül-nagy veszélyeket is hordoz magában :

https://m.imdb.com/title/tt0308878/

Végezetül egy saját környezeti példa. Van egy kollégám.
Szuper okos, intelligens, jó fej, jó humorú, kb velem egy magas (175 cm), harminc vége. Régen versenyszerűen sportolt. Borzasztóan elhízott. Kb 140-150 kg. Ideális partner lenne sok lánynak, nem is nézne ki rosszul kb 70 kg-al könnyebben. Egyszer mesélte nekem, hogy milyen szar , mert évek óta magányos, ráadásul a vékony csajok jönnek be neki, tudja le kéne fogynia. Mondtam neki, hogy így van, a súlya az egyetlen akadálya, hogy párkapcsolata legyen, mert amúgy nagyon rendben van vele minden. Ajánlottam neki kivitelezhető fogyókúrát, sőt szakembert ( van valaki az ismeretségünkben aki ezzel foglalkozik). Ez volt 3 éve. Egy dekát sem fogyott, sajnálom, mert egy nagyon jó ember, de mit lehet tenni többet érte ?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Senkit nem lehet megmenteni akarata ellenére……

common man
Olvasó
common man

Szuper okos, intelligens,……. de mit lehet tenni többet érte ?

A sok háj messze nem csak esztétikai dolog.Felborította a hormon háztartását. Férfihormon nullához közelít női előtérben.Akaraterő minimális.Nőre minimálisak az esélyei viszont babusgatást,törődést többet kap a környezetétől, minden jóérzésű ember,legalábbis míg meg nem unja segíteni akar neki.Olvastasd el vele: Öcsécském :ha még maradt valami a feldicsért intelligenciádból döntsd el mit akarsz! Formás kis seggeket vagy együtt érző anyuci néniket.Nem javaslok semmit bár tudnék de gondolom már százan javasoltak százfélét.Te a legrosszabbat választottad a semmit.Menny a picsába.

tomgal
Olvasó
tomgal

Elliot Rodger.

Átlagostól lényegesen jobb anyagi körülmények ( apuka hollywoodi filmrendező, forgatókönyvíró), átlagostól jobb külső. 8 éves korától pszichoterápiára járt. Nála is diagnosztizáltak ( számos egyeben kívül ) autisztikus viselkedést, Aspergert. Apjával ( és mostohaanyjával, féltestvérével élt- az elkövetéskor lehet már csak apjával, ez nem tisztázott).

https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2014/06/02/us/elliot-rodger-killings-in-california-followed-years-of-withdrawal.amp.html

tomgal
Olvasó
tomgal

Scott Paul Beirle már gyerekként magába szívta a nőgyűlöletet, középosztály, szélsőséges nézetek fiatal korától, erőszak, mindenhol, suliban, munkahelyen, katonaságnál problémák sorozata. Teljes családban nőtt fel. Átlagos, vagy jobb külső.

https://www.washingtonpost.com/graphics/2019/local/yoga-shooting-incel-attack-fueled-by-male-supremacy/

Tényleg bárki csodálkozik, hogy a csajok elkerülték őket ? Azért ugye nem a nők hibája, hogy mentális sérültekkel, szélsőséges, erőszakos egyedekkel nem akarnak kapcsolatot ? A legtöbb emberbe szorul életösztön.

De említhetném a szegedi patikusunkat is, a csaj egyszer randizott vele, észlelte, hogy nem tiszta a fickó , normálisan visszautasította, de az megszálott volt, aztán kinyírta a barátjával együtt, őt még pluszban haldoklása közben meg is erőszakolta:

https://www.origo.hu/itthon/20210621-megeroszakolta-a-haldoklo-not-vegul-magaval-is-vegzett-a-gyogyszeresz.html

Chump
Olvasó
Chump

Köszönöm a linkeket tomgal, Balton, Se – se!

tomgal
Olvasó
tomgal

szívesen.

hunbagira
Újságíró

https://telex.hu/szorakozas/2022/06/02/senki-sem-jott-ki-igazan-jol-a-depp-kontra-heard-perbol

Off: egy hazug ringyóról, néha kiderül, hogy hazug ringyó..

tomgal
Olvasó
tomgal

Nagyon helyesen! Kifejezetten üdvözlöm az ítéletet ( de nem ismerek olyat, aki nem Depp- nek szurkolt, adott igazat, ja de, tegnap nyilatkozott a Mérő Vera:), akinek az volt a legnagyobb problémája, hogy így a valós erőszak miatt fellépő nőknek kevésbé hisznek majd…, hogy amúgy tönkrevágta volna, sőt évekre el is kaszálta a karrierjét, egy ártatlan embernek Amber, az nem zavarta, az járulékos veszteség gondolom)