Alter Ego
10 megosztás

Blog-Vlog – Némethi Erika: “Mitől férfi a férfi? Mitől érzi magát férfinak a férfi?”

Párját ritkító vlognak tűnik első pillantásra Némethi Erika önismereti tréner Youtube csatornája. Egy gyors szemléből kiderül; gyakran foglalkozik párkapcsolati kérdésekkel, a férfiak és a nők közötti  félreértésekkel, konfliktusokkal. Nézői talán inkább nők lehetnek és üzenetei is inkább őket célozzák, de úgy tűnik, rendhagyó módon. Merthogy ahelyett, hogy felülne a férfiiszony, a férfigyűlölet mainstreamjére, inkább vizsgálódásra, sőt az önismeret fejlesztésére, a konfliktusok okának saját magukban való felkutatására biztatja a nőket, és lebeszéli őket arról, hogy férfifóbiás tüskéket növesszenek.

Most idézett videójában a férfiasság megéléséről és a férfiasság “kritérium rendszeréről” törekszik szót ejteni Némethi Erika. A cím mást is sejtethetne, de végre szó sincs arról, hogy már megint egy nő akarja megmondani, hogy a férfiak mitől érezhetik magukat férfinak. És ha gyorsan kínál is néhány esetleges megoldást a férfiaknak, azokban sem fedezhetjük fel a férfiellenes ítélkezés csíráit, hiszen a felkínált lehetőségek között pont úgy szerepel a több nőt meghódítani képes “csajozógép”, a mindig segíteni kész “problémamegoldó”, a vállalkozásában önmegvalósítani törekvő, a nőt vezető erős ‘alphamale”, mint a nőt folyton maga előtt tartó, kedveskedő “niceboy”.

“Ha férfi vagy, érdemes feltenni magadnak ezt a kérdést, hogy lásd, mi a fontos számodra, hogy megélhesd az erőidet. Ha nő vagy, akkor is érdemes feltenned a kérdést, hogy ráláss arra, mihez szeretnél nőként kapcsolódni. Én nem tudom megmondani, hogy mitől legyél FÉRFI te, viszont adtam ebben a videóban néhány szempontot arra, hogy mi minden lehetséges, mi mindenre lehet figyelmed a férfiasság kiteljesedésében!” – Ezekkel a szavakkal ajánlja figyelmünkbe videóját a csatorna.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
10 megosztás


61
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
9 Egyéni hozzászólás
52 Válasz hozzászólás
7 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
16 Hozzászólások szerzői
schwarzwaldZombi PapavictuscsakafociHunn Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Barnabás Pincés
Olvasó

Önismereti tréner?
Az meg mi a búbánat?

common man
Olvasó
common man

Ez egy jó csaj meg aranyos hangja is van.

AVE
Olvasó
AVE

10-es skálán mennyire értékelnéd?

Horvath Anton
Olvasó

Most se rossz, de szerintem fiatalabb korában lehetett nagy bombázó. De hát ahhoz hogy mára ilyen bölcsességekről tudja osztani az észt, ahhoz kellett a tapasztalat is nyilván. Sajna a Rostie-korszak előtt nagyon kevés nő van, amelyik így értékelni tudná a férfiak igyekezeteit, addig ugyanis ez olyan természetes dolog mint az ivóvíz például, mindig, mindenhol rendelkezésre áll.

AVE
Olvasó
AVE

Mennyi? a skálán?
De én arra is kíváncsi lennék, hogy szingliként osztja a sok okosságot, vagy párkapcsolatban él-e? Ha igen, akkor milyen szintű a faszi?
Van-e gyereke pl.?
Ránézésre kb 35 körül lehet, nagy csöcsökkel, és valószínű, hogy jó nagy seggel párosulva. A róla fellelhető képek alapján nem sovány alkat.

Közgazdász vagyok, mondhatni: 2 lábbal állok a földön, de közben elmélyedtem a pszichológia világában és további alternatív módszertanokkal is bővítettem a tudásomat az emberi érzelmi és gondolati működések, párkapcsolati folyamatok megértésében.

Ha nekilátnék boncolgatni, akkor azt mondanám, hogy egy alfaözvegy, nem hülye, mármint nőhöz képest, és a racionális agya nem nagyon tudja feldolgozni, hogy miért szopatták meg, muszáj valami ezoszart találnia, amivel oldhatja a kognitív disszonanciáit.

Ezek azonban mind csak szem-fel-nyitogatók voltak ahhoz az emlékezéshez, melynek során felismertem: ki vagyok valójában. Szeretetből vagyok – ahogyan Te is.

Ja, csupa szeretet, szánsájn meg csillámpóni.

Épp ezért szeretnék a segítőd lenni, hogy közösen haladhassunk egy olyan úton, melyen megtanulhatsz a SZÍVEDDEL LÁTNI, és dönteni. Fantasztikus kaland lesz.”

A szívvel látó vak, aki a többi világtalant vezetgeti….
Fantasztikus, pláne a férfihangon…..

tomgal
Olvasó
tomgal

Erika bőven 40 felett, olyan 44-46 körül lehet, lásd link. Nagyon jól tartja magát, de 40+-os , továbbá csak bizsu gyűrű van rajta, szóval esélyesen nem házas. (gyereke attól még lehet). A tapasztalati úton megszerzett tudás, meg valóban nem 20 évesen pattan ki az ember fejéből , ahogyan azt maga is több helyen bemutatkozásnál emliti:

” Hosszú és időnként küzdelmes, mélypontokkal teli önismereti út vezetett oda, hogy képes legyek megélni önmagam, szeretni, elfogadni és vállalni az eredendő énemet, és vele együtt azt a személyiséget is, akivé magamat alakíthattam.”

https://tundersziv.hu/kapcsolat

Itt egy legfrissebb videó, itt is igen érdekes témát boncolgat, a FH-on is gyakorta előkerülő elvárásokról…

https://www.youtube.com/watch?v=IbV-DtdzkYw&ab_channel=ErikaN%C3%A9methi

( először férfi, aztán női elvárások)

AVE
Olvasó
AVE

Elég magas lóról osztja az észt a linkelt videó alatti kommentekben, nem valószínű, hogy van gyereke.
Ha tényleg annyi idős, akkor a fal már régen orrba verte.

common man
Olvasó
common man

Régebben láttam néhány videóját ott mintha mesélt volna magáról.Emlékeim szerint együtt él valakivel férje vagy párja nem tudom gyereke is van nagyon nem is öreg.Ja és futni is jár úgyhogy bár nem láttam de formás segget képzelek neki…

common man
Olvasó
common man

Nem tudom, nem használom a tízes skálát.

Barango
Olvasó
Barango

Karinthy szerint a férfi:
“Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.”

Érdekes lenne ennek megfogalmazni a párját, az ide írogató hölgyek megtehetnék, de úgy vélem, hogy a párkereső hirdetésekben megfogalmazott igényeket sorolnák fel vég nélkül, miközben a valóság az, hogy a férfit számukra elsősorban a minél tökéletesebb genetikai adottságai teszik, de mivel ezekből kevés van, és a csúcshímek ráadásul elég csapodárok, no meg elég sok a légy is, akikkel meg kellene küzdeni, így a lényegesebb szempontok kerülnek előtérbe mint: pl. a státusza és a többi nő szemében a kapóssága, ez teszi számukra férfivá.
Amint ezek a jegyek csökkennek, esetleg elmúlik belőle egyik másik, de elég az is, ha egy jobb jelölt jelenik meg a láthatáron, aki a nő számára elérhető, úgy már nem igazán számít semmi, amiket korábban elvárásként felsorolt, hiába teljesítené a kukázásra váró jelölt.

Ezért lényegtelen, hogy önmagában ki és milyen férfinek érzi magát, mert ez csak relációban, egy adott nőhöz, vagy nőkhöz képest értelmezhető.
Ha érdemesnek találják, akkor az, ha nem, akkor nem az, bármit csinál és bármivel is hülyíti magát.

Mindig visszajutunk az eredeti maghoz: ha megvan a kémia, ha elég vonzó és nincs jobb lehetőség nála, akkor megalkuszik a nő, de ha a feltételek változnak és kerül számára jobb lehetőség, akkor készen áll mindig arra, hogy váltson.

Ezért mítosz az, hogy kinek öltözködik, kinek sminkeli magát, kinek műtteti át magát stb még akkor is ha már megállapodott?.
Erre általában az a közkeletű válasz, hogy a többi nő irigységét szeretné kiváltani, ami részben igaz, de nem úgy: a húspiaci értékét hangsúlyozza mindig, minden pillanatban ösztönszerűen.
A vaskosabb igazság az, hogy soha, semmi nem elég neki, és nem akar még véletlenül sem lemaradni az esetlegesen, bármikor, bármilyen pillanatban beeső jobb partiról, vagy, ha úgy érzi, hogy megfogta az isten lábát, akkor meg el ne veszítse azt.

Persze ezen a szocializáció, no meg az énképe egyrészt javíthat, de általában inkább ront, ugyanis ha elég sok nyálcsorgató kan jelez neki állandóan, hogy szívesen megdugná, a szerencsétlenebb szemérmesei meg bármit megtennének , akár ingyen is, a remény reményében, akkor az eléggé fel tudja tornászni bármely, akár kevésbé jó adottságokkal rendelkező liba egóját is és fals önértékelést eredményez nála.

Ha magát alábecsüli, az kezdetben előny, de ha időközben rájön az igazi értékére, akkor általában az aktuálisnak reszeltek, hiszen ő jobbat érdemel, mivel jobbak ostromolják.

Mindig az a nő vezérfonala, hogy megéri-e neki és mennyire, mennyi ideig, milyen szakaszban és milyenek a reális lehetőségei egy ennél is jobbra?

Ha igen, akkor tökmindegy, hogy az adott férfi milyen negatív tulajdonságokkal rendelkezik, nem érdekes számára, ha nem éri meg neki, akkor meg szintén mindegy, hogy az adott férfi milyen pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, úgy sem kell, vagy megszabja az árát, és elég vaskosan.

Sokadjára, mert minden újszülöttnek minden vicc új, (a hülyéknek meg azért, mert úgy is elfelejtik):

Petőfi Sándor: SZERELEM ÁTKA
https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Verstar-verstar-otven-kolto-osszes-verse-2/petofi-sandor-DFB2/1845-E82B/szerelem-atka-EBA3/

N+1-edjére visszatérünk mindig a kályhához, de a romantikus lelkek mindig a kék pirulát áhítják és annak az ígéretét kergetik.

Röviden összefoglalva: amikor egy nő árat szab a szerelméért, akkor te neki csak egy kuncsaft vagy és egyúttal megszabja azt is, hogy mikor és mennyit ad neked, egyre többet követel és egyre kevesebbet ad, minél többet kap, végül a semmiért is mindent szeretne.

Ajánlott irodalom: https://www.ferfihang.hu/2015/06/09/bevezetes-a-piros-pirulaba-4-briffault-torvenye/Briffault törvénye

Ha önként adja, akkor nem számít, hogy mit adsz, vagy nem adsz neki, de abban a pillanatban, amikor már beárazza, hogy mit kér cserébe, akkor már elvesztél, vagyis elvesztetted.

tomgal
Olvasó
tomgal

“Karinthy szerint a férfi:
“Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.”

Érdekes lenne ennek megfogalmazni a párját, az ide írogató hölgyek megtehetnék…”

Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy férfi, akkor nő lettem. És annyira vagyok nő, amennyire férfi az, aki bejött a szobába.

Jó, kicsit komolyabban, én sosem tagadtam, hogy szeretem a “white knight” tipusú férfiakat. Nem a nyálas, állandóan szépet tevőkre, bókolókra gondolok, hanem az udvarias gentleman-ekre, akik intelligensek, kedvesek, előzékenyek ( lehetőleg humorral megáldva), sosem érdekelt a vagyon, státusz, ez nem tud felizgatni. Talán mert a nagyobb vagyonnal, hatalommal rendelkezők ( tisztelet a kivételnek) elég önző, erőszakos fajták. Nekem az a fontos, hogy otthon szeretettel várjanak, hogy 100%-ig biztos lehessek abban, hogy nem bántanak semmilyen módon, hanem támogatnak, vigyáznak rám, ha esténként teljes harmóniában a párom mellkasára hajthatom a fejem.

Amúgy a videóban a csaj valóban mond értelmes dolgokat és kedvesnek is tűnik. Jó eséllyel ennyi “tudással” nem lehet sok párkapcsolati gondja.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Jaj, nem érdekelt a vagyon….ez olyasmi mint amikor egy férfi azt mondja, nem számít a nő külseje csak a lelke. Nem tudok jobb idézetet, mint amit a minap láttam a tévében Hargitai Bea magyar playboy nyuszitól (nagyon bírom a csajt, van agya), amikor megkérdezték, hogy szerinte miért nincs playboy nőknek is? Szemrebbenés nélkül rávágta, hogy van, úgy hívják, hogy Forbes…..

Horvath Anton
Olvasó

Ki hallott már ilyet? Én még soha, hogy a nőknek ez fontos lehet. Ilyen nőt nem is ismertem soha. Se egy hasonló filmet nem láttam még, de még csak a slágerekben sem énekeltek ilyesmikről soha.

Meske
Olvasó
Meske

”Ha egy szobában ülök, ember vagyok. Ha bejön egy férfi, akkor számára olyan nő leszek, amilyennek ő gondol. És számomra ő olyan férfi lesz, amilyennek gondolom.”
Az, hogy hogyan állunk a valósághoz és mit kezdünk majd vele, az önbecsülésünktől függ.

Barango
Olvasó
Barango

Bullshit.

Merthogy épp az a leghülyítőbb mítosz, hogy én mit gondolok magamról, vagy másról, az igaz, vagy igazzá válhat. Hogy bárkiből lehet bármi és akkor jönnek az egyedi és megismételhetetlen példák.

Nem olyan leszel, aminek ő gondol, hanem vagy amilyen vagy és ez vagy kivált belőle reakciót, vagy nem, ha kivált, akkor annak csak az intenzitása kérdéses.

A férfiak ösztönszinten, vizuálisan reagálnak a nőre, a szépségére, az arányaira, ahogyan kinéz, pontosan annyira nő az adott nő amennyire benne fizikai vágyat/ingert vált ki, amikor meglátja, adott esetben, ha vak, megtapintja. Az egy más kérdés, hogy idővel mennyire idealizálja és épít fel magában vele kapcsolatosan feltételes és feltétlen reflexeket, de ez csak másodlagos és soha nem előzi meg az elsőt.
A férfi nem tudja eltitkolni, látszik rajta az, hogy hogyan viszonyul az adott nőhöz.
A melyik el tudja, annak jobbak az esélyei:)

Az viszont tökéletesen igaz, hogy a nő számára a férfi olyanná válik, amilyennek ő gondolja, és itt jönnek elő a klisék, hogy : “el sem tudtam volna képzelni első látásra”, “idővel változott a véleményem”, “hirtelen rájöttem, hogy” stb stb. Egymillió golddigger videó található azzal kapcsolatosan, hogy a státusz, vagy státuszszimbólumok, vagyis inkább az, vagy azok amit, vagy amiket a nő beléjük képzel, és itt ez pontosan illik arra, amire nőként te referálsz, hogy “gondolsz róla”, azok alapján, ha te meggyőzöd magad, ha neked megéri, akkor jöhet a vágy.

A férfi esetében először van a vágy, aztán a körülmények, a lehetőségek és a másik fél hajlandósága dönt.

A nő esetében először vannak a körülmények, és ha azok megfelelőek, és rá tudja venni magát azok hatására a vágyra, akkor létrejön az együttlét, ha nem, akkor mindegy hogy ki és mit gondol, hogy színezi és mivel próbálja magát átverni, mit hisz, vagy gondol magáról.

Meske
Olvasó
Meske

Merthogy épp az a leghülyítőbb mítosz, hogy én mit gondolok magamról, vagy másról, az igaz, vagy igazzá válhat.

Nem is az a lényeg, hogy igaz, hanem az, hogy aszerint ítél/cselekszik majd.

Nem olyan leszel, aminek ő gondol, hanem vagy amilyen vagy és ez vagy kivált belőle reakciót, vagy nem, ha kivált, akkor annak csak az intenzitása kérdéses.

Ez igaz, amennyiben csak a látványra reagál. Ám ha a látványhoz tartalmat/minőséget is kapcsol, akkor nézd csak:
“akkor számára olyan nő leszek, amilyennek ő gondol. És számomra ő olyan férfi lesz, amilyennek gondolom”

Milyen gyakran képes a férfi/nő a másikat előfeltételezések/illúziók/gondolatok nélkül úgy égészében “látni”?

A férfiak ösztönszinten, vizuálisan reagálnak a nőre, a szépségére, az arányaira, ahogyan kinéz, pontosan annyira nő az adott nő amennyire benne fizikai vágyat/ingert vált ki, amikor meglátja, adott esetben, ha vak, megtapintja.

Igen, a férfiak esetében a vizualitás primer, azonban – szerintem – a nőiség összetettebb, hozzátartozik az is, pl.: hogyan viselkedik/beszél, stb. és az mennyire van összhangban a látvánnyal. Bár ez a férfiasságra is igaz.

Barango
Olvasó
Barango

Nem is az a lényeg, hogy igaz, hanem az, hogy aszerint ítél/cselekszik majd.

Csakhogy ott van a kutya elásva, hogy lényegtelen a férfi ítélete és cselekedete, meg összes, e körüli fingreszelése, ha a nőnek, bármilyen okból nem kell.

Ez igaz, amennyiben csak a látványra reagál.

Igen, csakhogy pár perverztől eltekintve, a férfi nem a nő “egyéb” tulajdonságait kívánja meg, hanem a nő “kinézetét”.

Nem véletlen, hogy a férfiak számára hiperrealisztikus, nagycsöcsű, homokóra alkatú, gyönyörű arcú és nagyszemű “babákat” gyártanak, míg a nők számára csak egy műfaszt,( ami köré azt képzel amit akar:)

Ám ha a látványhoz tartalmat/minőséget is kapcsol, akkor nézd csak:

A tartalom és a minőség csak javíthat a látványon, de nem pótólja , főleg nem helyettesíti.

Az más kérdés, hogy az adott férfi lehetőségein belül mennyire megalkuvó, de ebben elég ritkán játszik szerepet a “tartalom” és nem definiált “minőség”.

Ugyanis az a paradoxon, hogy a “tartalom” és a “minőség”, ha már az egyenlőségnél tartunk, akkor alap kellene legyen egy nőnél:), ahogyan alap a férfi született feminizmusa:) és nővédő, a nőért, vagy a lehetőségének a gondolatáért is bármit feláldozó attitűd:)

De ahogy a férfi feminizmusa nem vágykeltő a nő számára, úgy a nő tartalma és minősége sem az.

“akkor számára olyan nő leszek, amilyennek ő gondol. És számomra ő olyan férfi lesz, amilyennek gondolom”

Tévedés, a tehén az tehén, sötétben is, és világosban is, ha vak vagyok, akkor is tehén, mindegy, hogy minek gondolom, látom, be is hunyhatom a szemem, akkor is csak egy tehén marad.

A rusnyát lehet tupírozni, sminkelni, meg jól öltöztetni, fényképezni, de attól még rusnya marad. Sőt még egy átlag férfit is vonzó nővé lehet “varázsolni” értő kezekben, megfelelő sminkkel, kiegészítőkkel.

Nem véletlen, hogy férfi szépségverseny nincs, az a nők reszortja, szépfiú versenyeken meg mindig a buzik nyernek, nem véletlenül.

Milyen gyakran képes a férfi/nő a másikat előfeltételezések/illúziók/gondolatok nélkül úgy égészében “látni”?

A férfiak tökéletesen képesek rá, így születtek, mivel elég kicsi a választási lehetőségük, ezért józanabbak, mert az ábrándjaikat a falra kenhetik.

A nők meg mindig az illúziókat kergetik, ezért sem látják soha a férfit, hanem azt, amit róla elképzelnek, amit hozzá kapcsolnak és ezekből is mindig csak az számít, ami neki ebből jólesik, ha akarják, ha nem akarják, akkor pedig azt, amitől frászt kapnak.

Egy dagadt/rusnya nő akkor is dagadt/rusnya nő, ha nincstelen senki, ha gazdag, vagy mérnök, vagy vezérigazgató, vagy takarító stb.

Férfi esetében pedig :

https://pbs.twimg.com/media/AtFPs15CEAIicGj?format=jpg&name=small

Meske
Olvasó
Meske

Nem véletlen, hogy a férfiak számára hiperrealisztikus, nagycsöcsű, homokóra alkatú, gyönyörű arcú és nagyszemű “babákat” gyártanak

Nos… Nem is beszél a baba… nincs személyisége… ezért is alkalmas segédeszköznek.
A nőhöz viszont mind a kettő jár.

De nézzük konkrétabban.
Itt van Némethi Erika, és bár sajnos közvetlen élő benyomást nem szerezhettél róla, így a látottak alapján 35 évesnek véled (szerintem 40-45 lehet). Befolyásolja-e az ő nőiességéről alkotott megítélésedet az alakján kívül az, hogy közgazdászként-marketingesként pszichológiai témákat dolgoz fel/életvezetési tanácsokat ad végzettség nélkül (“Elszabadult erdőtündér” 2 lábbal a földön” jól megépített branddel) és a meglátott életigazságokat kedvesen adja elő, azonban hevesen (olykor kicsit arrogánsan) védi, ha valaki „problémásabb”, illetve milyen a (volt-jelenlegi) párkapcsolata, legfőképp, hogy van-e gyereke?

Ő volna az?
https://kkv-marketingstrategia.hu/marketing-strategia,nemethierika

Meske
Olvasó
Meske

Barango,
Kiegészítésül: Némethi Erika
jogi szakokleveles közgazdász –
nemzetközi KKV-szakértő:

Spoiler
”Marketingesként két tényezőt tartok nélkülözhetetlennek cége növekedéséhez:

1. a gazdasági szemléletet, mely a vállalkozás és piac áttekintéséhez szükséges és költséghatékonyságra int,

2. valamint az emberismeretet és szeretetet, mellyel szinte „olvasni tudok” a célcsoport gondolataiban, vágyaiban, félelmeiben.

E két tényező segít abban, hogy megtaláljuk a legjobb megoldásokat az Ön vevőinek elérésében és meggyőzésében is”.

Barango
Olvasó
Barango

Ez most mi mellett, vagy ellen “érv”?
A munkáltatóján kívül ki a bánatot érdekel, hogy milyen végzettsége van?

Meske
Olvasó
Meske

Nem érv, csak már nem tudtam bespoilerezni a fenti kommentbe. A szándékom annyi lett volna, hogy ő-e az, aki az empátiát is hangsúlyozza a munkája során, itt a képen kicsit másképp néz ki.

Barango
Olvasó
Barango

Nos… Nem is beszél a baba… nincs személyisége… ezért is alkalmas segédeszköznek.

Ellentétben a műfasszal, uborkával és más hasonló, hosszúkás, hengeres, a kívánt célt “betöltő” tárgyakat, ideértve az elektronizált vibrátorokat, amelyek csupa csacsogások, no meg személyiségek…….

Körtét körtével hasonlítsunk, kérem szépen….

így a látottak alapján 35 évesnek véled (szerintem 40-45 lehet).

Smink, ruha, fénybeállítások stb.

Befolyásolja-e az ő nőiességéről alkotott megítélésedet az alakján kívül

(Csakhogy ) dugás szempontjából indifferensek az egyéb szkilljei, amíg esetlegesen be nem “zavarnak”.

az, hogy közgazdászként-marketingesként pszichológiai témákat dolgoz fel/életvezetési tanácsokat ad végzettség nélkül (“Elszabadult erdőtündér” 2 lábbal a földön” jól megépített branddel) és a meglátott életigazságokat kedvesen adja elő, azonban hevesen (olykor kicsit arrogánsan) védi, ha valaki „problémásabb”,

Ennek semmi köze a nőiességhez, ez, ha úgy tetszik nemfüggetlen ficsör, amíg a nőiességébe nem zavar bele, addig azzal szórakozik, amivel épp neki jólesik, ha ez rontja a lehetőségeit, akkor így járt, de a nőiességét nem javítja, azok az évekkel biztosan erodálódnak, ezektől függetlenül, leszámítva azokat az egyéneket akik arra hajtanának, hogy kitartottként vegyenek részt a vele való kapcsolatban.

illetve milyen a (volt-jelenlegi) párkapcsolata, legfőképp, hogy van-e gyereke?

Nem igazán hinném, hogy van (tartós) párkapcsolata, mivel elég ritka az az insta, jútub, influencer és észosztó éceszgéber, akinek a magamutogató szereplési vágyához ne tartozna szervesen hozzá az, hogy önként ne mutogatná, vagy ne lehetne róla kideríteni.

Azt sem hinném, hogy lenne gyereke, mert ha lenne, nem bírná megállni, hogy abba a témába szintén ne osztaná az észt.

Ez a csupaszív-csupaszeretet-lávcsi -“TÜNDÉRSZÍV” nem igazán jellemző azokra, akik gyereket szültek, és még nevelik, persze, ha már kirepültek, akkor megint el lehet merülni a szivárványba.

Mivel jóval túl van azon az életkoron, amikor nőként(, értsd családalapítási szándékkal) érdemes lenne számba venni, így marad a “barátság extrákkal”.

A kommentjeiben olyan gyorsan és könnyű szívvel ajánlja a bánatukat elsíró embereknek, hogy szakítsanak, lépjenek ki, stb. a kapcsolataikból, és az, hogy segítségre szorulónak van-e gyereke vagy sincs, az édesmindegy, a nyájas videóihoz képest sokkal “keményebb”, nem véletlenül.

Hunn
Újságíró

Az az igazság, hogy a nő külseje önmagában csak az első lépés, ami felkelti a férfi szexuális érdeklődését. A második lépés a nő viselkedése, amin múlik a folytatás. Rengeteg olyan szép nő van, aki amikor megszólal, azt mondja rá az ember, hogy kösz, de nem kell…

victus
Olvasó

Mert te aztán annyit válogathatsz a nők között, igaz? Egyenesen sorban állnak érted.

Hunn
Újságíró

Természetesen nekem is – mint minden férfinak – férfiként Isten adta jogom, hogy válogathassak a nők között, és azoknál a nőknél próbálkozzam, akik nekem kellenek… Miért, te mit hittél? Hogy én valamiféle kivétel vagyok, akire külön, személyre szóló, speciális szabályok vonatkoznak az élet ezen a területén?

Értem való sorba állásra a nők részéről semmi szükség, és nekem sincs rá igényem. Feleslegesen pazarolnák az idejüket. Ugyanis a nők kb. 98%-át egyre inkább értéktelen darab szarnak látom, különösen a fenti kommentemben felhozott második tényező, vagyis a viselkedésük szempontjából. (A viselkedésükre egyébként a feminizmus van leginkább negatív hatással.)

Barango
Olvasó
Barango

A cipők és a nők:

https://tinyurl.com/2p85ura4

Barango
Olvasó
Barango

.

Se - se
Újságíró
Se - se

Az a helyzet, hogy annyira hozzászoktunk a mérhető értékekhez, hogy ha arról kérdeznek bennünket amihez magunkba kell néznünk, akkor nem sikerül.
A szerencséseknek csak második-harmadik nekifutásra, a szerencsétlenebbjének nem sikerül soha.
Pláne ha ilyen csalósan van föltéve a kérdés.
Mert a kérdésnek úgy kéne hangzania hogy mitől nő a nőnemű ember – illetve mitől férfi a hímnemű ember.
És így föltéve a kérdést már könnyebben eljut a válaszon gondolkodó elme saját magához mint mércéhez.

És férfiként a helyes válaszok egyszerűek :
Egy nőnemű ember attól nő, hogy föláll rá a farkam.
És egy hímnemű ember attól férfi, hogy jobb mint én.

De ezek a meghatározások kizárólag férfielmével érthetők.
Nem férfielmével mindenféle magyarázatot igényelnek – de akkor sem értik.

Úgyhogy nem magyarázom, ti értitek.

Horvath Anton
Olvasó

Én ezt a férj-feleség beszélgetést azért kiegészíteném a gondolatokkal is, így a modern házasságok tükrében:

Férj magában: ejh, ha tudnád hogy nem csak téged kell a tenyeremen hordozzalak, hanem a Julit is. De ő legalább fiatalabb nálad, szép feszes segge van és remekül tud szopni. Mi lenne velem nélküle az ilyen napokon, mikor te ilyen elégedetlen hárpia vagy?

Feleség magában: a Béla soha nem tudna rám annyit költeni mint te, de legalább mindig ráér hogy istenesen megbasszon mikor te napokig nem érsz rá semmire se. Nagyobb fasza van mint neked és még tovább is bírja, nem is tudom mi lenne velem nélküle.

georg1945
Olvasó
georg1945

Ez a lényeg, hogy értse, akit illet.
A nők azt szeretnék, ha az illetékes férfi állandóan szerelmes legyen beléjük. Ez kivitelezhetetlen, mert a szerelem a férfinál, miután elérte a célját, gyorsan elmúlik és jobb esetben szeretetté szelídül.
Ha ez nem lesz, márminthogy folytonosan szerelemes legyen az illetékes nőbe, akkor az a nő rombolni kezd.
Rengeteg férfi boldogságát tették már tönkre a nők.
Ismétlem: a nőnek gazdájának kell lennie a férfinak. A gazdátlan nőknél nincs rombolóbb.
Manapság meg igen sok nő gazdátlan.
A mai nőknek nagyon nehéz még gondolni sem arra, hogy “ő az uram”, hát még kimondani.
A csángóknál a nők úgy nyilatkoznak a férjükről, hogy az “emberem”, “uram az enyém” és bizony a sírig együtt éltek. Ott a nő megértette, hogy az “uram az enyém” vagy az “emberem” örökké nem lesz szerelmes belé, csak szeretni fogja és együttműködik az “emberével”.

A Jeges
Olvasó
A Jeges

Üdvözletem.
Gondoltam hozzászólok,egy gondolat erejéig:
A helyzet az,hogy én Erdélyben lakom,és sajnos már nem mindenütt jellemző az ami a múlt században volt,akarom mondani itt is inkább a magyarhoni tendenciák vannak. Még talán a hegyvidéki tanyákon ha találsz romlatlan nőket egyébként,mintha pesten lennél,csak kicsiben.

A Jeges
Olvasó
A Jeges

Sziasztok!
Belehallgattam ebbe az észosztásba,utána megnéztem a honlapját. A helyzet a következő: ez merő New Age-s ezotéria,nem azt mondom,hogy nem tartalmaz nyomokban igazságot,de ha jót akarsz magadnak,és a környezetednek,messzire elkerülendő.

Horvath Anton
Olvasó

40 felett melyik nő nem lesz ezotéria vagy horoszkóp függő szerinted? Az a köcsög karma tehet mindenről az életben, lényeg hogy ők basztak el (szó szerint) soha semmit sem.

victus
Olvasó

40 felett melyik hozzád hasonló magát férfinek csúfoló valójában legfeljebb hímnemű nem lesz alkesz, drogos vagy idegbeteg? Bár gondolom te már most is az vagy.

Horvath Anton
Olvasó

Hát még ekkora buzi mint te. De tudom, csak a karma tehet erről is.

victus
Olvasó

Már csak a buzizás megy, hülye gyerek? Ez már 20 éve nem menő. Hány éves vagy, 12? Látom sikerült beletalálni a közepébe. Pont ez volt a cél, antika. Nem minden nő lesz 40 felett egy megkeseredett macskás vénasszony, de még ekkor sem fognak rád fanyalodni. Tudom, tudom, neked nem is kellenének, mert hát érted sorban állnak a 20-as csajok, még válogathatsz is. Mondogasd csak magadnak, akkor talán el is hiszed.

Horvath Anton
Olvasó

Három napja a mikrofonos nyálgép csávó miatt hőbölögsz itt bmeg, erre sokkal többet nem lehet mondani. Költözz vele össze akkor ha ennyire bejön neked.

Zombi Papa
Olvasó

Tényleg egy kis ezo-mizo meg pszichológiai alapismeretek keveréke, bár szerintem ártalmatlan. Bárki nyugodtan megnézheti, a kedvenc szavaim is benne vannak: ego, férfi energia, női energia, kihívás stb.
Ja, és nem tudtam meg belőle, hogy mitől férfi a férfi, de majd megnézem még egyszer.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Erika egy nagyon kedves, 50 +/ – 1-2 éves nő. Pozitív egyéniség. Sok újdonságot nem mond, ezek alapvetések kellenének hogy legyenek az életben. Tényleg sok srácot már gyerekkorban elrontanak. Túlféltenek, vagy csak nők nevelik, lányokból “vadállatot” csinálnak, fiúkból mimózákat. Nem divat már megjavítani dolgokat. Még a szándék is kiveszőben van. Lehetsz 100% férfi, ha a gáncsoskodás, követelőzés és egyéb métely játszmák a jutalmaid érte! Kezdetben ritkábban, idővel mindig. Ha nincs totális összhang az első pillanattól, ma már az összecsiszolódás maximum időleges érvényű. Ikea effektus. (Fujjjj) Vállvetve küzdve élni, ritka már mint a fehér holló. Szomorú de ez van. Lehetsz te nyitott könyv, (mindegy hogy férfi vagy nő) ha a párod mentve a menthetőt kényszeredetten próbál betagozolódni a társadalmi normák keretei közé az oldaladon. Oda, ahová sohasem tartozott és a felmenői sem. A “rossz vér” az rossz vér marad… Végül a gyerekek és a férfi szívja meg.

Zombi Papa
Olvasó

Mire vágynak a férfiak a nőktől?
Leírom Erikának, csak a magam nevében persze:
bizalomra, megerősítésre, tiszteletre.
Vicces, de egy rövid Metropol cikk jobban összefoglalja a lényeget a nők számára, mint Erika 16 perces videója.
https://metropol.hu/eletmod/megerosites-kapcsolat-par-szerelem-erzesek-673835/?utm_source=hirstart&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator