Alter Ego
31 megosztás

Kormányzati handabanda: “A családi gazdálkodás generációs megújulásának kulcsa a nők kezében van”

A női gazdálkodók lehetőségeiről és a közös agrárpolitikáról adott elő Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a TalentA Magyarország 2021 oktatási és támogatási programjának záróeseményén, Budapesten. – Adta hírül a mai napon a hivatalos kormányzati portál.

A vidék és az agrárium problémáiról és a vonatkozó célokról és fejlesztési tervekről szólva a minőségi élelmiszer előállítását, a vidéki elvándorlás megállítását, a generációs megújulás elősegítését, valamint a termelők tudásának és képzettségének növelését emelte ki.

Ami rendben is volna, ámde a női kérdésekre ráfordulva Juhász Anikó, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár azt fejtegette, hogy szerinte a családi gazdaságok összetartásában és zökkenőmentes átadásában a nőkre kiemelt szerep hárul. Elmondása szerint jelenleg főként a családi gazdaságok vezetőjének halála után kerül sor a gazdaságok más családtag általi átvételére, ezért csak az idősebb korosztályban magasabb a gazdaságokat vezető nők aránya. – Úgy tűnik ezen akar a kormányzat változtatni. És ezt nem lehet másképp érteni, minthogy gazdálkodó férfiak vagyonát akarják állami ösztökéléssel nők kezére játszani. Íme egy újabb terület, ahol a kormányzat az erőszakos államfeminizmus bevetésétől remél eredményeket.

Egyébként jól emlékezhetünk még arra is, amikor a demográfiai problémák megoldásaként azt találta ki a kormányzat, hogy nem a családoknak, hanem kifejezetten a nőknek adja a lakásvásárlási támogatásokat. A magyar államfeminizmus történetének legrútabb fejezete volt, amikor Orbán Viktor és Novák Katalin tevékeny közreműködésével bejelentették, hogy kifejezetten a nőknek fogják dedikálni, odaadni a családi otthonteremtési támogatást, amelyet “lánykori nevén” eredetileg még “Asszonyhitelnek” hívtak. Aztán valószínűleg végül maguk is kivitelezhetetlen képtelenségnek gondolták, hogy a hülye férfiak egy tervezett közös gyerek miatt évtizedeken keresztül fognak majd fizetgetni egy olyan hitelt, amelyet egy nő lakásának megvásárlására, nem pedig egy családi otthonra adott az állam. Az abszurd és botrányos ügyről beszámoló Férfihang cikket lásd itt.

Az ostoba, rövidlátó államfeminista “rendezőelv” bármely felmerülő problémára a feminizmus bevetését látja orvosságnak. Semmi újszerűség, semmi innováció nincs ezekben a feminista ötletekben: mindig a férfiak munkaerejének, pénztárcájának, adójának, vagyonának megrablása körül bontakozik ki a “nagy terv”. – Ha a nők kezébe kerül politikai hatalom, akkor tényleg mindig ez lesz a vége?

Úgy tűnik jelen esetben azt találta valaki ki, hogy a “generációváltásból” csináljanak egyúttal “nemváltást” is. Rabolják meg, játsszák női kézre még a férfitulajdonos életében a sok évtized verejtékes munkájával létrehozott vagyont. Járuljanak ehhez finanszírozott női képzések, női pályázatok és feminista miegyebek. Újabb elfecsérelt milliárdok valami női hülyeségre. – A kérdés tulajdonképpen csak az, hogy mindez EU-s import irányelv vagy magyar kútfőből kipattant nősténysovinizmus és nemi irigység?

A Juhász Anikó államtitkár háta mögött lévő plakátokon és a pulpituson is kifüggesztett logóról kiderül, hogy a nagy terv lebonyolításában egy “Magyar Női Unió” nevű civilszervezetnek lehet jelentős szerepe. A szervezet weboldalán megtalálható közhasznúsági beszámolókból megtudhatjuk, hogy évek óta százmilliókat borítottak a nőszervezetre központi költségvetésből és EU-s támogatásokból. De ennek ellenére, ha sajtóinformációra lenne szükségünk, akkor egy fantommal találjuk szembe magunkat, tekintve hogy a weblapon sem közzétett címe, sem telefonszáma nincs a százmilliós állami pénzekből gazdálkodó nőszervezetnek, miközben a huszonegyedik században még egy tetvektől és bolháktól nyüzsgő kertmozinak is három telefonszáma van.

Takarítsuk ki a rabló államfeminizmust Magyarországról!

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
31 megosztás


12
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
7 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
8 Hozzászólások szerzői
Adam BogomolovvictusSzergej55Alter EgoReszet Elek Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Se - se
Újságíró
Se - se

Ha a családi gazdaságok vezetése irodai munka, akkor lehet hogy át tudják venni a feleségek az elhalt férjeik helyét – de ha rá kell akasztani az ekét a kisfülkés nyolcvankettes MTZ -re, akkor biztosnem.
De még ha reggeltől csak délig kell tárcsázni, akkor se.

Mit képzelhetnek a drága vezetőink a családi gazdaságokról? Miért nem lettek nagyanyáink példája után anyáink is traktoristalányok?

common man
Olvasó
common man

Kéretik több gyakorlatiasságot,kevesebb értetlenkedést.A tsz -elnök nő lesz a traktoros férfi….

Se - se
Újságíró
Se - se

CommonMan
Szia padszomszédom, a téesz(termelőszövetkezet) az nem családi gazdaság. A téesz az a termelésre szövetkezett családi gazdaságok összessége – de a cikkben nem a szövetkezetekről van szó.

Szóval családi gazdaságok esetén gondold végig kérlek.. mit vesz át nagyanya az elhalt nagyapa után?
(vagy anya a munkabalesetben elhunyt apa után?)
A munkát?

common man
Olvasó
common man

Tudom,hogy nem azonos.Ez csak egy hasonlat volt -olyan pozíciójú lesz mint annak idején…volt-.(vicceskedtem) Komolyabban: a családi gazdaság is egyfajta vállalkozási forma mint a kft,bt,rt stb? Mert akkor viszont érteni vélem ha meghal a Pista bácsi akinek a nevén volt a családi vállalkozás akkor a felesége Marika néni lesz a tulajdonos?Na de miért kell a női vonalat kiemelni? Mi van ha Marika néni nevén van és ő hal meg előbb(még a statisztika ellenére is) akkor mi lesz Pista bácsival a férjjel? Övé lesz a családi vállalkozás.Sőt egyáltalán ma kié? A családé vagy akinek a nevén van? De mi van a gyerekekkel(fiú.lány) valamint a közeli rokonokkal unokaöccs,unokahúg,féltestvér stb)?

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Családi gazdaságok… Na persze, jó hecc. A jelenleg működők is a kés hegyén táncolnak a multikkal szemben. De ez ugyanúgy igaz a manufakturális, pár főt foglalkoztató kis családi cégekre is. A nagybirtokrendszer már létrejött. Ugyan hová ékelődnének be? Konyhakert méretű földekkel a kis piacokra nem jutnak el. Földosztás lesz vagy mi? Ez nem Ausztria, ahol már útközben jól láthatod a terciák határát és hogy kb. mit fognak rajta termelni. Itt egybe van szántva az egész határ, falutól faluig, aztán évekig ugyanazt nyomatják. Hogy ez kizsákmányolja a földeket? Ugyan, van még műtrágya! Azok a települések, ahol ~35 éve még az aktív lakosság 60-80%-a a helyi tsz-ekben dolgozott, mára kiöregedtek. Özvegy nénikék laknak már csak magányosan, néhány család akik a közeli városba ingázik, és a legszerencsétlenebb esetben a masszívan növekvő cigányság. Megszűnt az iskola, óvoda, üzletek, minden. A települések körül a termőterületen a nagybirtokos uralkodik. Mit látnak ezek az asszonyok? El tetszettek késni csókolom!!!

common man
Olvasó
common man

Az eredeti hírből nem igazán derült ki milyen kulcsra gondoltak pontosan meg miért is van a nők kezében.A háttérben :”társadalmi innovációval a vidéki nőkért”.Ha már, miért nem a vidéki emberekért,a családi gazdálkodókért?Érthetetlen.Értelmezhetetlen.Elfogadhatatlan.

Reszet Elek
Újságíró

“Úgy tűnik ezen akar a kormányzat változtatni.” – Hol van ennek a jele? A nyilatkozatban, törvénytervezetekben, rendeletekben? A civil társaság logója jelzi?

Amúgy a mezőgazdaság nem egyemberes meló, szóval amelyik nő elviszi önmagában a gazdaságot az előtt le a kalappal.

Az egy másik tészta, hogy az állam a nőket tekinti a partnerének népesedéspolitikai célkitűzések megvalósítása tekintetében. Ez rendkívül rövidlátó politika és egyértelműen a nép- és népességromboló feminista narratívát erősíti.
Egy nő azt a bizonyos plusz egy gyereket leginkább a férje ráhatására fogja bevállalni. A családok erősítésének a legjobb módja az lenne, ha anyagi értelemben a férjhez kötné a nőt. Nem mindenáron, nem mindenkor, de mindenképpen úgy, hogy a házasságból problematikus és komoly anyagi következményekkel járó legyen kilépni.

A NER-nek az egyik bűne (a sok közül) az, hogy eszközként ugyanúgy felhasználja a nyugati pszeudolibernyákok politikai lózungjait. Ilyen pl. a feminizmus vagy éppen az antiszemita kártya is.

Ha meg a vidéket szeretnék fejleszteni ÉS a népességnövekedést is elősegíteni, meg kellene szüntetni a földek ipari, tőkés jellegű megmunkálását/kizsákmányolását és az élelmiszeripar nagyüzemi jellegét. Nem utolsó sorban a zöldbárók területeit is fel kellene osztani. A rendelkezésre álló művelhető földterületek felét ki kellene venni a nagyüzemi gazdálkodásból és át kellene gondolni az agrártámogatások jellegét és módját is.

Adam Bogomolov
Újságíró

Ezt a női agrárium támogatást most kicsit kapkodásnak érzem. Nekem olybá tűnik, hogy kormányunk nagyon igyekszik a nők kedvében járni. Nem gondolnám ugyanakkor, hogy szélsőségesen feministák lennének, szerintem náluk ez egész egyszerűen meggyőződésből származik, illetve politikai haszonszerzés reményéből.

Ettől függetlenül még dolgozhattak volna a tervezeten, hogy valami tényleg konstruktív és egyenlő dolog süljön ki belőle.

Most már legalább odáig eljutottunk, hogy van olyan magyar, aki kap támogatást anélkül, hogy a “párt” tagja lenne (legalábbis én szeretném ezt hinni).

:-]